Utazás kedvencünkkel

TETSZIK, KÉREM A HÍRLEVELET!

Akár 1-2 napra, akár hosszabb időre, a szerencsések nyaralni mennek a nyáron. De mi legyen a háziállattal? Nekik is jár a pihenés? Érdemes kitenni egy csomó stresszes utazásnak, ijesztő, ismeretlen ingernek, a napirend megváltozásának? Vagy az a legnagyobb stressz, ha imádott embertársa távol van?

Az utazás nagyon megterhelő lehet az állatok számára, vannak azonban vagány, felfedező hajlamú kutyák és macskák is, akik kifejezetten élvezik az új tájak megismerését.

Ebben a hírlevélben azokhoz szólunk, akik úgy döntenek, hogy kedvencük is nyaralni megy.

 

Tudta, hogy az Európai Unión belül kötelező az állatútlevél (petpassport) és a mikrochip?

Kutyák, macskák és görények részére. Sok hasznos anyagot talál honlapunkon, igyekeztünk összeszedni a fellelhető legtöbb, legfrissebb információt. Ha úticélja különleges, kattinthat a www.petpassport.hu -ra, vagy az adott ország nagykövetségén, írásban kérjen elvilágosítást.

Mi a helyzet az egyéb házi kedvencekkel?

Rájuk nem vonatkoznak a veszettség elleni óvintézkedések, nem is kötelező nekik az állatútlevél. Ha számuk nem haladja meg az 5-öt, az Eu-n belül szabadon utaztathatók. Az EU-n kívül jó, ha beszerzünk hatósági állatorvosi igazolást. Kattintson ide a hatósági állatorvosok elérhetőségéért.

 

 

Ahhoz, hogy tényleg jól teljen a nyaralás, pár dologról előre kell gondolkodni, gondoskodni:

 • Állatbarát-e a szálláshely? A strandra szabad-e kutyát bevinni? Lesz-e elég helye ugrálni, póráz nélkül szaladgálni? A viselkedési problémák sokkal gyakrabban jelentkeznek, ha kutyánk nem mozoghat eleget szabadon, vagy nagyon felborul a megszokott napirend.
 • A kisebb állatkáknak, cicának, nyúlnak, görénynek, hörcsögnek lesz-e nyugodt helye, nem tud-e elkóborolni?
 • Ha az állatnak speciális tápra van szüksége, szerezze be még indulás előtt, hiszen nem biztos, hogy a nyaralóhelyen talál. A hirtelen tápváltás megterheli a kutya emésztőrendszerét.
 • Utazás előtt ellenőrizze, hogy érvényes-e a kutya oltása, nincs-e szükség féreghajtóra?
 • Mindig vigye magával az oltási könyvetállatútlevelet!
 • A külső-belső élősködők elleni kezelésről is gondoskodjon jó előre: a nyakörvek, spot-onok gyakran csak 1-2 nap múlva fejtik ki hatásukat
 • Mindig viseljen nyakörvet a kutya, amin legyenek feltüntetve a tulajdonos adatai!

MELEGBEN NE HAGYJON ÁLLATOT AZ AUTÓBAN, MÉG LEHÚZOTT ABLAKOK MELLET SEM, MERT 1-2 PERC ALATT HŐGUTÁT KAPHAT ÉS KÉSZ A TRAGÉDIA!

 • Az állatokat megfelelően kell elhelyezni az autóban, mindenki biztonsága érdekében. Erre a legmegfelelőbb a szállítódobozok használata, de a forgalomban van már kutya-biztonsági öv is.

 • Teszteljük a hosszú út előtt rövidebb kiruccanásokon a tűrőképességet, ismertessük meg az utazóalkalmatosságával jó előre, ha esetleg túlságosan elege lenne, inkább ne erőltessük a dolgot.

 • Vannak kutyák, macskák, akik kiskoruktól megszokták az utazás és a legforgalmasabb helyeken is képesek békésen aludni kosaruk biztonságában, de vannak, akik nyálzanak, lihegnek, nyugtalanná válnak, nyüszörögnek, ugatnak, fájdalmasan nyivákolnak, ami nagyon kimerítő tud lenni minden résztvevőnek, ezért fontos a fokozatosság!

 • Ha ennek ellenére sem sikerül megbarátkoznia az autóval, érdemes kikérni az állatorvos véleményét, hogy lehet-e, kell-e valamilyen enyhe nyugtatót adni.
 • Ne etesse az állatot közvetlenül az indulás előtt, viszont pihenésről, friss vízről időnként gondoskodni kell a nyári melegben.
 • Hosszú utak alatt iktassunk be elegendő szünetet a folyó ügyek intézésére. A kutyát az út közelében tartsa pórázon, de ha a terep engedi, még egy kis játék is belefér.

TETSZIK? KÉRJE A HÍRLEVELET!

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.06.07
Május 7. óta keressük a nyuszinkat. Háros utca környékén. 06 70 535 70 73
2018.04.20
Sziámi, kandúr, ivartalanított, 1,5 éves cicánk 2018. április 18-án 18:30 kor kiszökött a házból a Görgey utcából és azóta nem jött haza. Kérem aki látja vagy megtalálja hívjon minket 0670/6757033 vagy 0630/4407404
2018.03.28
Sziasztok elveszett Nagytétény környékéről a fekete cicánk vad nem szeret kézben lenni oltva van, nagyon vàrjunk haza aggódunk érte a társa sír érte keresi hol van a játszópajtasa ha valaki látja ezen a számon hívjon minket: 06703510135-06303661599!