Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Bikfic
2017-11-15
Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! A kutyusom 17 éves, 16 kg, öreg kora miatt szívelégtelenségben szenved. Napi gyógyszeradagja: Cardisure 2x2,5 mg, Vitophyllin 2x100 mg, Furosemid 2x1 tabl., Panangin 1x1/2 tabl. Egy másik állatorvos (ismerősöm) azt mondta, hogy a Panangin mennyisége túl sok, csak két naponta adjak neki 1/2 tablettát. Mivel a két orvos különbözőt javasol, és mind a túladagolás, mind az aluladagolás nagy probléma lehet, kérdezem, hogy Ön mit javasol a Panangin adagolásával kapcsolatban? Emberi ételeket (sós főtt ételeket) nem kap. A választ nagy tisztelettel megköszönöm.

Tőlem pedig akár jöhetne egy 3. variáció a Panangin adagolásával kapcsolatosan, és ha más rovatokat is megkérdezett akár tovább színesedhet a kép .....

Én azonban inkább azt tanácsolom, hogy a kutya kezelő orvosával - aki vizsgálta és ismeri a kutyát - egyeztesse továbbra is az összes gyógyszer dózisát. Ha bármi furcsát, rendelleneset észlel, azt rögtön jelezze felé, de ha nincs nagyobb baj, akkor is rendszeresen jelenjen meg a kontrol vizsgálatokon, hogy a szívbeteg öreg Bikficcel még sokáig élvezhessék egymás társaságát.

jelige: Miú
2017-11-15
Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! 12 éves ivartalanított kandúr cicám májelégtelenségben szenved. Testsúlya 6,2 kg. Noha én nem látom kövérnek, de az orvos igen, ezért fogyókúrát javasolt, és diétás tápot rendelt számára. (Magas értékek a vérben: Gpt:460, GOT:78, Alkalikus foszfatáz:174, Globulin: 46,1,Koleszterin:7,1, Glükóz:6,6. Karbamid:12, Kreatinin:199, a többi eredmény jó). A glükóz magas szintje miatt kaphatja-e a Royal Canin fogyókúrás (diétás) tápot, vagy csak kizárólag hepatic gyógytápot adhatok neki? Esetleg keverhetem? A választ tisztelettel megköszönöm.

Vannak olyan macskafajták, amelyeknél akár sovány is lenne egy 6.2 kg-os kifejlett kandúr - de házi macskának egy kicsit én is túlméretezettnek érzem a 12 éves ivartalanított kandúrt.

Egyetlen glükóz értéket vizsgálva, ráadásul nem tudván, hogy rögtön mérték-e, ha nem, akkor milyen csőben tárolták a mintát, és fruktózamin nélkül nehéz mit mondani a diabetesz ügyében. Az is lehet, hogy szinte semmi bibi nincs, és az sem kizárt, hogy a diétán túlmenő kezelést is érdemes  átgondolni.

Számomra az olvasottak alapján teljesen hihető állatorvosa véleménye és a diétás táp ajánlata is. Néhány héttel később a kontrol vizsgálatok is remélem azt mutatják, hogy jó irányba léptek a Miú egészsége ügyében.

Az összes felmerülő kérdését érdemes a kezelőorvosával tisztázni.

jelige: Micko
2017-11-14
Tisztelt Dr! 2 éves macskám több mint 2 hónapja csak nagyon folyékony táplálékot tud megenni. Közben legalább egyszer ugrik és csúnyán nyávog. Torka bordó és csomósan dagadt. Kapott 2 hétig Amoxicillint 125 mg ésPronisont. Semmi változás. Mivel tudnám kikezelni cicámat? Köszönöm válaszukat. Tisztelettel.Márta

Közben megérkezett kibővített levele is , ráadásul duplán ....

Sajnos az adatlap szerint oltatlan, kijáró kandúr tüneteit akár igen komoly vírusos megbetegedés, vagy kandúrmarakodásból származó nyaki tályog is okozhatja.

Ezért ajánlottam már korábbi válaszomban is a részletes kivizsgálást (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vér labor, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok ....).

Így derülhet ki a Mickó betegsége pontosabban, és ezzel az esélyei, és az ajánlható kezelés is.

jelige: Micko
2017-11-14
Csak folyadékkal tud táplálkozni,de akkor is csúnyán nyávog

Mondhatnám, hogy nem szép dolog tele szájjal beszélni ..... de ennél nyilván sokkal komolyabb az ügy.

Ha egy kijáró, oltatlan kandúrnál fájdalmas a nyelés, csak folyadékot tud magához venni, azt mielőbb részletesen ki kell vizsgáltatni.

Ha sikerül kigyógyítani a Mickót a mostani bajból, akkor pedig érdemes lesz megbeszélni az elmaradt oltások, parazitamentesítések és az ivartalanítás ütemezését.

Macskatartóknak

jelige: Büzmirigy kérdés
2017-11-13
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kistestü kutyámnál nem túl sürün, de többször elöfordul hogy alvás közben ürül a büzmirigye, 1-2 cm átmérőjü halványan barnás foltot hagyva. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális jelenség-e, vagy gyulladásra utalhat? Előre is köszönöm a válaszukat!

Ez önmagában lehet megszokott jelenség, nem feltétlenül bűzmirigy gyulladás jele.

Ha ezen egyetlen megfigyelés mellett a kutya nem nyalakodik feltűnően a hátsó fertályon, nem forgolódik, nincs púposított testtartás, nem viszket, kopaszodik a faroktőtől kezdődően a gerinc két oldala mentén párhuzamosan .... úgy lehet, hogy nincs probléma a bűzmiriggyel.

Kérdés, hogy lehetünk-e biztosak abban, hogy a bűzmirigy váladéka és nem hüvelyfolyás jeleit látja.

jelige: Lóvölgy
2017-11-13
Jónapot kívánok! A kérdésem:Belehet e adni egydejűleg a macskának Baytri5%inj és RIMADYL injekciót? Válaszát előre is köszönöm: R.G

Gyakran alkalmazunk antibiotikumot és nem-szteroid láz-, fájdalom- és gyulladás csökkentő hatású szereket egyidejűleg.

Az enrofloxacin tartalmú antibiotikum (Baytril) és a carprofen hatóanyagú nem-szteroid injekció (Rimadyl) gyakori kombináció.

jelige: Megváltozott magatartás
2017-11-12
Jó napot! A macskám (3,5 éves) februárban lett ivartalanítva, és márciusban kihoztam magammal Svédországba. Hamar megszokta, nem viselte meg a környezetváltozás, nem lett beteg sem. Előzőleg otthon megállapították, hogy a tüdejének alsó harmada nem működik úgy, ahogy kéne. Nagyon sokat veszített akkor a súlyából, de mostanra már szépen meghízott. Az elmúlt időben egyre többet iszik, egy kistestű kutyának való tálkái vannak, és sűrűn kell újra töltenem vízzel. Egyre többet eszik, leginkább a száraztápból, az mindig van előtte, és reggel-este kap konzerves whiskas eledelt, de a szárazat jobban preferálja. A magatartása is megváltozott pár hete, néha agresszív, és ideges. Az alomba is sűrűbben jár vizelni. Lehet valami baj vele? Válaszát előre is köszönöm!

A sok vízivás/sok pisilés tünetei is sokféle betegséget (lázas megbetegedések, máj/veseelégtelenség, endokrin betegségek ....) jelenthetnek - és a megváltozott viselkedés (agresszió, idegesség ...) is csak annyit jelezhet, hogy diszkomfort érzete, fájdalma van a cicának.

A kivizsgálás nem egyszerű, a fizikális vizsgálatok mellet sajnos igen laborigényes. Nem látok viszont más megoldást, mint a részletes kivizsgálást.

jelige: antibiotikum
2017-11-12
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A cicám nagyon sántikált, az állatorvos megröntgenezte, nem talált semmit. Jobban lett, majd később ismét sántikálni kezdett. Kapott 10db Floxabactint, amitől jól lett, de volt egy pici seb a lábán, ezért tovább kellett szednie. A 11. tabletta után levert lett, elment az étvágya, és még aznap (vasárnap) eltűnt. Lehet, h. mérgezést kapott a gyógyszertől? :( Előre is köszönöm válaszát!

A legkevésbé gyógyszermérgezésre gondolnék.

Egy kijáró, nem rendszeresen oltott kandúr esetében nem kizárt, hogy a lábsérülés, tályogos megbetegedés máj/vese károsodásokat is okoz, az sem kizárt, hogy a háttérben súlyos vírusos, parazitás betegség(ek) is vannak. Egy legyengült állapotban lévő egyed a megszokott élőhelyén is gyakrabban lesz baleset, kutya támadás áldozata.

Remélem, hogy megkerül a cica. Ha ez megtörténik mielőbbi részletes kivizsgálást ajánlok.

jelige: Sziszi
2017-11-12
A 7 éves yorkim általában mikor fekszik, v. sétál, egyszer csak felugrik, majd behúzott farkal odajön hozzám. Lehet attól, hogy esetleg bolhás? A választ előre köszönöm!

Nem kizárt a bolhásság sem.

És sajnos ezen felül számtalan diszkomfort érzés, fájdalom, félelem .... tünete jelentkezhet hasonló módon, ami mögött igen sokféle egyéb baj, betegség lehet.

Állatorvosa a yorki részletes kivizsgálásával tudja kideríteni az okot. Drukkolok, hogy ez olyan egyszerűen diagnosztizálható, amjd megoldható legyen, mint a bolhásság!

jelige: Frontline
2017-11-12
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ha ügyetlenül teszem fel a macska bőrére a Frontline cseppet és lenyalja, akkor lehet tőle valami baja? Mostanában sokat vakarózik a bolhanyakörv ellenére is és félek ezektől a cseppektől, mert egyszer kapott az állatorvostól Advocate cseppeket, de azt is lenyalta valahogy és habzott a szája. Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: Zoli

Bármelyik cseppeket a nyak/hát bőrére kell feltenni. Ha ezt etetés, vagy játék előtt megteszik, úgy a cica nem annak eltávolításával lesz elfoglalva.

A Frontline (fipronil) melegvérűekre nem mérgező - de nyilván nem kedvező, ha szájon át tetemes mennyiség a szervezetbe kerül.

Ha ódzkodik a cseppek használatától, azt az állatorvosi rendelőben szakszerűen felhelyezik - és az utána következő hazautazás ideje alatt a készítmény nagyrészt felszívódik. Az utazás alatt a megszeppent cicák jellemzően nem a cseppek eltávolításával vannak elfoglalva.

A rendelőben azonban az is kiderülhet, hogy nincs szükség bolha elleni második készítménnyel történő védekezésre, merthogy a vakaródzást számos más parazita (fürüh, ragadozó atka, szőrtüsző atka ....) - és sok egyéb ok (allergia, endokrin ok ....) is kiválthatja. Mindezek kivizsgálása nem mindig egyszerű, de mindig ajánlatos.

jelige: Misike9
2017-11-12
cicám (8-9 éves ivartalanított kan) hétfő este nem vacsorázott, kedd nem evett, nem ivott, nem pisilt déli órákban 2x hányt epét. elesett állapot. levittem az állatorvoshoz. bealtatta, s megkatéterezte, pangó vizelet, s homok volt amit leszívott. kapott Convenia inj. (hosszantartó) Rifen inj. Catosál inj. szűrve lett FelV és AsFIV AB testre, mindkettő negatív lett. nem lett jobban, sőt lázas lett, kértem egy komplett vérképet, amiben a legkiugróbb eredmények: fehérvérsejt /WBC/ 2,6 referencia 6-12 G/l Neutrophil 84 tartomány 55-75 nagyon magas az Alfa-Amiláz 1533,O U/l referencia tartomány 100-900 U/l CK 581,0 U/l ref.tart. 20-290 U/l LDH 1787,0 ref.tart.20-450 U/l szeretném megkérdezni a labor lelet milyen betegségre utal, s van-e esély hogy ebből felépüljön. Válaszukat köszönöm. Tisztelettel.

Az eredmények aggályosak, ahoygan biztosan állatorvosa is elmondta.

A cica lehet panleukopéniás, és a májenzim értékei is aggályosak. Mindezeket a tüneteket okozhatja vírusos megbetegedés, vagy ettől független májkárosodás (toxikózis, keringési elégtelenség, zsíros elfajulás, tumor, tályog ....)

További vizsgálatokkal (vérlabor, akár ismétlő jelleggel, képalkotók ...... ) lehet pontosítani az okot , és ilymódon lehetséges az esélyek, teendők pontosabb megismerése is.

jelige: fogzás
2017-11-12
Érdeklődnék, hogy lehet egy kutyus 7 hetes, ha még semmilyen tejfoga nem látszik? Vagy a fajtája miatt van ez (extra mini yorkie)? Legkésőbb mikor kezd látszani a kiskutyák tejfoga? Köszönöm

Megszokott esetben a kölyök kutyák tejfogai 4-6 hetes korban bújnak ki, és 4-7 hónapos korra teljesen kicserélődnek a valódi, végleges fogazatra.

Mini és extra mini fajtáknál előfordul, hogy a tejfogak egészen aprók, az is előfordulhat, hogy a tejfogak gyors kifejlődésével kapcsolatos Ca-igény nem teljesül a táplálásánál .... és egyéb probléma is lehet.

Szerencsére egy ilyen korú kölyök márcsak a védőoltások és parazitamentesítések miatt is gyakori vendég az állatorvosi rendelőben. Kérdezzen rá állatorvosánál, hogy mindent rendben talál-e az apróságnál.

jelige: jobb ha szül? 2
2017-11-12
Köszönöm, de az állatorvosom szerint pedig egyértelműen összefüggés van a szülés hiánya és a pyometra között, a pyometrás szukák kb. 75 %-a sosem szült a kutatások szerint. Ezért kérdeztem, mi a véleménye? Köszönöm!

Én nem ismerem ezt az irodalmi hivatkozást, de szívesen elolvasnám az eredeti forrást.

A mi klinikánkon rendszeresen operálunk pyometrával tenyész szukákat is, akik több alkalommal ellettek pályafutásuk során, valamint olyan hobby kutyákat is, akik egyetlen "egészségügyi/mentális" célú fedeztetésen, és kölyöknnevelésen estek át. Semmiféle védőhatást nem érzékelünk a pyometrás (és petefészek és emlő elváltozásokat mutató) kutyák számában az elléssel, szoptatással összefüggésben.

Mindez az általunk olvasott szakirodalommal tökéletes összhangban van.

jelige: Papp Rózsa
2017-11-12
Szép napot kívánok.Tegnapi nap folyamán vették ki az eggyik mentett cicámnak a szemét .Érdeklődnék amit kivettek a helyén a belső orra felőli oldalából valami furcsa áll ki nem tudom mi lehet az az orvost kérdeztem de nem válaszolt rá.Küldenék fotót de sajnos nem tudok.Esetleg a varrat lehet?

Legnagyobb valószínűség szerint a váladék kivezetésére szolgáló drént látja a belső szemzug környékén. Persze az sem kizárt, hogy a varratok végét látja.

A drént előbb el szoktuk távolítni, mint a varratokat, márcsak emiatt is kérdezzen rá, hogy mikor kell visszavinni a cicát a kontrollra.

jelige: Shi-tzu
2017-11-12
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét, tanácsát kérni 8 éves shi-tzu szuka kutyusommal kapcsolatban! 3 hete, kezdődő méhgyulladás miatt ivartalanították őt, ami után elég sokat pihent. 10nap múlva a doktornő ránézésre mindent rendben talált és kiszedte a varratokat. Viszont a kutyus kb egy hete újra vérzik, enyhe inkább nyákos vérzésről van szó viszont ha eltávolították a méhét elvileg nem szabadna hogy kicsit is vérezzen úgy gondolom.? A műtét óta viselkedése nem változott ételt ugyanazt kapja viszont azóta már többször volt hogy a kelleténél hígabb volt a széklete is. Holnap konzultálok a műtétet végző orvossal is, de mindenképp szeretném kikérni más orvos véleményét is. Válaszát tanácsát előre is köszönöm!

Én pedig ezalkalommal nem tudtam kellő gyorsasággal válaszolni kérdésére - így mire ezeket a sorokat olvassa, már tisztában van állatorvosa véleményével is. Amúgy is ez a döntő, egyébként.

Ha a vérzést egyértelműen a hüvelyből látta (nem a végbélből) úgy annak keletkezési helye lehet a hüvely, és a húgyutak (vese, húgyvezetékek, hólyag, húgycső). Részletes vizsgálatokkal lehetséges tisztázni a vérzés eredetét és okát (kő, tumor, gyulladás ..... megnövekedett vérzékenység ....) .

Szerencsés esetben már tudják, hogy mi volt a vérzés oka, tettek is ellene, és remélhetőleg már meg is szűnt.

jelige: Molnár Csilla
2017-11-09
Szép Napot Kívánok !Egy 7 hónapos bernipasztor kan kutyusomvan, 2 napja vettem észre hogy esténként pirosas a kis szeme de azt tudni kell higy mindig a homokban vagy a földben játszik es ás! De viszont reggel meg szép fehér ! Az esetleg lehet hogy este mar a fáradságtol piros a kis szeme ? Mert ma reggel néztem a szemét es szép tiszta volt! Koszonom válaszát! Üdvözlettel : Molnár Csilla

Nem gondolom, hogy a fáradtságtól lenne pirosabb a szeme.

A por, homok is okozhatja, egyéb allergiát, gyulladást okozó tényezők is jobban hathatnak napközben az aktív napszakában.

jelige: Oltás
2017-11-09
Tisztelt Állatgyógyászati Központ! Mennyibe kerül Önöknél egy kombinált oltás kutyák részére? Köszönöm, Dóra

Többféle kombinált oltás van kutyák részére.

Vannak olyanok amelyek tartalmazzák a veszettség elleni komponenst is és vannak olyan kombinált oltások is is amelyek nem.

6,000 - 7,000 Ft ba kerülnek a különféle kombinált oltások.

jelige: jobb ha szül?
2017-11-09
Tiszteletem, ha szül egyszer a kutyus, kevesebb az esélye a pyometrára, mintha sose szülne? Köszönettel

Sajnos nem.

És sajnos az álvemhesség, emlőgyulladások és emlőtumorok, valamint a petefészek elváltozásai (ciszták, tumorok) sem lesznek attól kevesebbek, ha egyszer, vagy többször szül a kutya, vagy a macska.

Gondolatok az ivartalanításról

jelige: Agresszív macska
2017-11-09
Tisztelt Doktor úr! Van egy lassan 7 hónapos hím cicám, 3 hete ivartalanítottuk. Az lenne a kérdésem mi a teendő ha nagyon agresszív, fejre támad, de most tegnap este úgy megtámadta a párom fejét hogy 3 karmolás lett a szemén, és úgy döntöttünk kizárjuk éjszakára a szobából a macskát. Általában ez a fejre támadás akkor van amikor az ágyban fekszünk, de amugy is elég vad cica. Sajnos ha raszólok vagy megkoppintom a fejét nem segít inkább csak még idegesebb lesz. Mitől lehet ez, és mi a megoldás? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Nagy Nikolett

Érdemes lehet kasztráltatni a kandúrt, az agressziók egy része mérséklődik, megszűnik a kasztrációval. Sajnos az esetek egy másik részében az agresszív viselkedés nem tesztoszteron függő, vannak agresszív nőivarú és ivartalanított egyedek is.

Feliway párologtató is segíthet a cica nyugtatásában.

jelige: Spániel hasfájás
2017-11-08
Tisztelt Doktor úr! Tanácsot kérnék. Van egy 10 éves kan / nem ivartalanított/ spániel kutyusom. Október 24 én arra jöttem haza a munkából/ előző este semmi baja nem volt/ ,hogy letört volt kedvtelen kb 1 óra múlva volt széklete és utána el gyengült és minden mozdulata fájt erőtlenné vált és csak feküdt. Se enni se inni nem tudott vizet nem fogadta el folyadékként csak a tejet a fejét se tudta lehajtani már nyüszített fel kellett emeli neki hozzá az ételt és folyadékot . Natúr Joghurtot és tejet evet. Pisilni se tudott ,mert rögtön elesett előre bukva.Szóltam a helybeli állatorvosnak adott neki injekcióba antibiotikumot és még egy injekciót fájdalom csillapító görcsoldót.Azt mondta adjak neki reggel és este egy fél adagnyi normaflort és algopyrint az nem volt itthon csak algoflex forte forte és nospát reggel egy felet és este egy felet . Ettől helyre jött annyira ,hogy már tud járni szaladni labdázni,de az étvágya nem akar vissza jönni,habár már egy hete elfogadja újra a vizet is.nagyon keveset eszik .Fel váltva issza a vizet és a tejet e- mellett eszik néha egy kis dobozos natúr joghurtot vagy egy kis dobozos kefirt és max 15 dkg felvágottat mást nem igen akar enni. Minden nap volt is és van is széklete.Nem hányt és nem öklendezett nincs láza a test hőmérséklete 38.1 volt.Amikor nem evett akkor is volt széklete elég sok...Első héten amikor rosszabbul volt a székletében kevés ugyan kis élénk vér voltot fedeztem fel 3-4 napig ez mára meg szűnt viszont van a székletében kevés sárgás nyúlós váladék is ez lehet az bűzmirigyből is? Kérdésem az lenne a leírtakból mennyit ehet egy spániel egy nap ami normális pl: ha 15 kg akkor 15 dkg ételt ehet? Ha fel gyülemlik a bélsár ,habár minden nap van széklete az is okozhat ilyen problémát?Vagy ha sok szőlőt eszik? Azóta leszedtem az összeset és kidobtam. Mi lehet a sárgás nyúlós váladék a székletben? Részleges bélelzáródásnál ,ha esetleg az a gond van-e széklete a kutyának?És ha igen mennyi lehet olyan eseteben? Sajnos nem tudom őt elvinni másik városba szállítási gond miatt. Több orvost felkerestem ez ügyben,de nagyon sokan nem járnak ki házhoz..Kaptam egy másik orvostól Synulox tablettát ami gyulladás csökkentő kutyáknak naponta 1-et kell adnom neki. Hány napig adható a kutyának a normaflore? Hátvégén meg nyomtam neki egy kicsit a hasa oldalát és kissé felnyüszített még. Bél gyulladás kezelés mellett meddig tarthat ?És mikor várható hogy vissza jön az étvágya rendesen? Segítségét tanácsát köszönöm. Tisztelettel: Anita

Aggasztó a leírása, és sajnos korántsem biztos, hogy a feltételezett bélgyulladás további tüneti kezelgetésével eredményt érnek el a kutya otthonában. Részemről az sem kizárt, hogy nem gyulladásos, hanem akár onkológiai eredetű megbetegedése van a kutyának, és nem gyógyszerezéssel, de műtéttel van esélye a gyógyulásra.

A tünetek bármilyen részletes leírásával igen ritkán lehet kitalálni a baj forrását, ennek érdekében részletes vizsgálatokat (fizikális vizsgálatok, laborvizsgálatok, képalkotók, egyéb kiegészítő vizsgálatok ....) ajánlott elvégezni, ami a kutya otthonában szinte kivihetetlen. Ehhez jól felszerelt állatorvosi rendelő szükséges.

Ha megvan a pontosított diagnózis, akkor lehet az esélyekről, megoldásokról beszélni.

Mindezeket biztosan elmondták azok az állatorvosok is, akik nem járnak ki házhoz, és azok is akik kijárnak.

Nekem sem lehet más a tanácsom, mint az övék. Ha október 24.-e óta nem sikerült otthonában  meggyógyítani a 10 éves oltatlan spániel kant, akkor rég itt az ideje állatorvosi klinikán kivizsgálni és lehetőség szerint meggyógyítani őt. Önnel és kezelő orvosaival együtt azt remélem, hogy mindez még nem késő.

jelige: Kutya, macska, kombinált oltás
2017-11-08
Szép napot kívánok! Van egy 2 és fél éves yorkim, tavaly kimaradt neki a kombinált oltás, de a napokban kapja meg, az ideit. Kérdésem az lenne, hogy a házhoz került egy új cica, nem tudom oltva van-e már. Elkaphat valamit a kiskutyám, ha bármi lappangana a cicában?

Igen ritka, hogy egy macska fertőzzön meg egy kutyát, komoly, eglészsléget vagy pláne életet veszélyeztető kórokozókkal - jóval komolyabb veszély lenne, ha ismeretlen előéletű másik kutya jönne a házhoz.

A yorki oltásainak és parazitamentesítéseinek a rendezése azonban ms okokból is ajánlatos, valamint az a helyes, ha az új jövevény macsekot is mielőbb megvizsgálhatja állatorvosa, és megbeszélhetik a szükséges védőoltásait, paraztitamentesítéseit, esetleges ivartalanítását.

jelige: Letti
2017-11-07
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A múlthéten kértem Önöktől segítséget amit nagyon köszönök, mert azóta utána jártunk a dolognak. A sziámi macskámtól bőrmintát vettek, 3-4 öltéssel lett összevarrva. A mai nap folyamán a varrat szétszakadhatott vagy elengedte magát, nem tudom, de szétnyílt a seb a macskámon és véres. Mit lehet ilyenkor tenni?

A frissen szétnyílt sebet érdemes lehet újravarrni.

A legtöbb esetben védőgallér, vagy nyakmerevítő és esetleg fedőkötés segíthet abban, hogy a cica ne nyalja szét az összevarrt sebet.

Jelezze állatorvosának mielőbb a történteket és kérje segítségét.

jelige: gombocka
2017-11-07
Jonapot kivanok. A DoktorUr velemenyet szeretnem kerni,hogy a fiu kutyaknal,macskaknal ugyanolyan fontose az ivartalanitas mint a lanyoknal(sajnos errol meggyozodtem szemelyesen:(()a rak megelozes szempontjabol? a fiuknal ritkabb a nemihormon eredetu daganatos betegseg?

Sajnálom, hogy személyesen kellett megtapasztalnia, mennyire fontos a nőivarú kutyák, és macskák fiatalkori ivartalanítása.

A helyzet az, hogy a srácok ebből a szempontból némileg más helyzetben vannak. A hímivarú kutyákat legtöbbször a nem kívánatos párzás, szaporulat megelőzése, az agresszió csökkentése, az elszökdösés mérséklése, a jóindulatú prosztata megnagyobbodás meggyógyítása miatt kasztráljuk, míg a kandúroknál szintén a szaporulat mérséklése, emellett a kandúrverekedések megakadályozása (ezzel a tályogos megbetegedések, vírusos és parazits betegségek átadása csökken a heréléssel.

Állatorvosa, aki jól ismerhetoi a Gombócka fajtáját, jellemét, egészségi állapotát, a tartás körülményeit és kockázatait egyénre szabott tanácsot tud adni abban, hogy érdemes lehet-e a herélést elvégezni.

jelige: Macskanátha antibiotikum-probiotikum
2017-11-07
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A múlt hét közepén írtam Önöknek és olyan gyorsan válaszoltak, hogy most ismét itt tenném fel a kérdésem. A kiscicámról kiderült, hogy náthás azért tartott ilyen sokáig a diagnózis mert a betegség ellenére is játékos és aktív volt illetve jó az étvágya is. Valószínűleg ez a vetri cseppeknek köszönhető, de a betegséget mégsem tudta maga leküzdeni így sajnos szükség volt az antibiotikumos injekcióra és a további gyógyszeres Kezelésre. Vettem probiotikumot is a cicának viszont elfelejtette megkérdezni, hogy ezt lehet egyidejűleg adni az antibiotikummal vagy sem? Illetve elvileg a cseppeket adhatom neki továbbra is, de nem tudom mikor és melyik készítménnyel együtt. Úgy gondoltam az antibiotikum adná az alapot ami mellé talán nem adnék mást. Én így gondoltam, kérem ellenőrizzék, hogy jó-e: Reggeli étkezéshez antibiotikum 10-11 óra körül probiotikum 14-15 óra körül vetri dmg 18-19 óra körül antibiotikum Még késő este is szokott kapni enni amit igazából éjszakára készítek ki neki, persze azonnal beleeszik, de reggel a maradékot kidobom mert szerintem éjszaka nem is eszik. Szóval a kérdésem az, hogy az antibiotikumhoz igazaodva a további alternatív készítményeket, hogy adjam neki? Válaszukat előre is nagyon köszönöm! (A cica még nincs oltav, de az űrlap kötelezővé teszi a kitöltését)

Gyorsnak tán most is elég gyors leszek ...

Első pillantásra nem látok semmi veszélyeset abban amit írt. Azonban a cica gyógyszeres kezelését továbbra is állatorvosával kellene egyeztetni, ő lesz a hiteles forrás az időzítés kérdésében is. Fontos lesz az is, hogy csak az állatorvosa által szükségesnek gondolt ideig kapjon gyógyszereket a kölyök.

Remélem, hogy nemsokára teljesen egészséges lesz a kölyök és megkaphatja védőoltásait, parazitamentesítéseit, majd készülhetnek az ivartalanításra.

Macskatartóknak

jelige: aszpirin
2017-11-07
Tisztelt állatorvos, Ön szerint mehet-e kutyának, macskának aszpirin tabletta fájdalom, láz csillapításra, mennyi és mennyi ideig? Köszönöm.

Nem mehet. Nem adnám, és nem is ajánlanék aszpirint sem kutyának, sem macskának. 25 éve sem tettem ilyet soha.

Jónéhány biztonságos és hatékony nem-szteroid láz- és gyulladáscsökkentő szer elérhető számukra.

1 / 501 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara
2017.10.15
XXII. kerület, Vihar utcából október 14-én megszökött cirmos színű, 2 éves, ivartalanított kandúr cicánk, Tódi (Tódor). Nyakörve nincs, de chip van benne! Félős cica, még soha nem járt kint az utcán. Nagyon várjuk haza! Tel: +36204569939 Pongrácz Zsuzsa
2017.09.13
Elkóborolt kiscicánkat keressük. Rózsavölgyből, az Orsovai utcából (Ady Endre úthoz közel) tűnt el szeptember 03-án. 4 és fél hónapos, szürke cirmos lány macska. Neve Lola, az álla és jobb első mancsa fehéres. Szeme sárgás. Minden szükséges oltást megkapott. A kép kb. 3 héttel ezelőtt készült, tehát azóta kicsit nagyobb lett. Kérem, hogy aki látta, enni adott neki vagy befogadta, jelentkezzen, mert nagyon várjuk haza! Megosztásokat mindenkitől, de különösen, aki Rózsavölgyben, Kelenvölgyben lakik, illetve laknak ott ismerősei, nagyon köszönnék! 06 20 462 9028