Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: magas creatinin
2017-04-29
kedves Doktor Úr!12éves cicámnál vesebetegséget mutatott a labor creatinin 307 carbamid 24,5 ,egyetlen tünet hogy naponta kétszer-háromszor megy pisilni ezért vittem orvoshoz,veséi tapintásra normálisak ,étvágya jó,nagyon nagyon aggódom érte,étrendjén változtatni fogok eddig nyers húst kapott ,de most már vesebetegeknek való tápot veszek és kapott benamax tablettát ,csökkenhetnek ezek az értékek és velem lehet még esetleg évekig az én drága cicám vagy ez már visszafordíthatatlan ?köszönöm

A megállapított veseelégtelenség kezelésére a megkezdett vesediéta és Benamax tabl már nagyon jó ötlet.

A 12 éves kijáró, oltatlan cica esetében azonban olyan okok is állhatnak a veseelégtelenség hátterében (vírusos betegségek, szívelégtelenség, hyperthyreózis, mérgezés, cisztás elváltozás, tumor .....), amik más kezelést is igényelhetnek és ami alapvetően meghatározhatja a betegség lezajlását.

Állatorvosa valószínűleg sokkal több adattal rendelkezik, mint amennyit én tudhatok a cicáról, de nem kizárt, hogy ő is csak a kontrol vizsgálatok eredményeiből tudjamajd megítélni, hogy mennyire visszafordítható ill kézbentartható a cica betegsége.

Önökkel együtt azt remélem, hogy még sok évig jó általános állapotban sikerül megtartani a cicát.

jelige: Bársony
2017-04-28
A cica mint egy idegbeteg rohangál, idegesen kapkod a testéhez, nyalja magát, a farkát oldalra jobbra-balra rángatja: olyan, mintha állandóan csípné valami. Féregtelenítve van, paraziták nincsenek benne, bűzmirigy kinyomva, aids leuko negatív, szájüregi műtéten esett át két napja, de ez a viselkedés nem változik. eszik iszik normálisan.

Nem kizárt, hogy még a műtét utáni fájdalom, gyulladás, diszkomfort érzet miatt alakult ki a megfigyelt vislekedési változás a cicában.

Jelezze észrevételét az operáló orvosnak és kérdezzen rá, hogy lehet-e szüksége a Bársonynak bármiféle antibiotikum-, ill gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító kezelésre.

jelige: Probiotikum
2017-04-27
Kedves Dr. Úr/Nő! Macskának adhatok-e Lactiv probiotikumot? Tudom, hogy humán kèszítmèny de normafloret alkalmankènt szokott kapni, de most csak Lactiv van itthon! Köszönettel: Nikolett

Nem igazán ajánlom.

Én is tudom, hogy a Normaflor is humán készítmény és értem, hogy adott már a cicának belőle ... de mégha tudhatnám is, hogy milyen tünetekkel küzd a felnőtt, csak lakásban tartott nőstény macska, ami 1-2 napja áll fenn, valamint, hogy állatorvosa milyen betegséget állapított, meg, mivel kezeli és mennyit javultak a cica tünetei .... akkor sem Lactiv-ot ajánlanék, hanem azt tanácsolná, hogy bezsélje meg állatorvosával, hogy mit érdemes tenni még a cicáért.

Valószínűleg nehéz lenne bajt okozni ezzel a termékkel a cicánál, de még a gyermekeknek szánt készítmányt is igen nehéz adagolni egy 3-5 kilós macskának.

jelige: Féreghajtás 3
2017-04-27
Tisztelt Doktor úr! Ezt az orvosunk mondta,hogy ez állhat a háttérben. A Cestal Catet meg rá írta 10 éve az oltási könyvére is,hogy CAVE cestal cat! Persze,Önnek is meg lehet a véleménye és nem vonom kétségbe a tudását,csak ezt nem én találtam ki magamtól,hanem ezeket az orvosunk mondta,írta rá és most is ő mondta,hogy drontaltól lehet ez,hiába eddig bírta. Én csak azt tudom írni,amit ő mond,hisz ő az orvos. Mint írtam kiváncsiságból érdeklődtem,de végülis,ez is egy vélemény,de ha leletei jók és nincs kézzel fogható nagy változás,akkor szerintem érthető az,hogy le vagyok döbbenve attól amit írt. Üdvözlettel.

Én sem vonom kétségbe senkinek a tudását, meg ne haragudjon rám kérem, hogy a cica kivizsgálását ajánlottam.

Maga és a kezelőorvosa után én vagyok a legboldogabb, ha a cica makkegészséges, higgye el.

Semmi olyat nem írtam, amitől le kellene döbbennie.

A cicának még legalább 10 boldog, egészségben töltött évet kívánok !

jelige: Féreghajtó 2
2017-04-26
Tisztelt Doktor Úr! Féreghajtó jeligére írtam. Köszönöm gyors válaszát. Mint írtam azóta semmi baja a macskának és régebben (fiatal korában)is volt ilyen a cestal cattől,csak súlyosabban. "Örülök",hogy ezek után zárójelben Ön úgy gondolja,hogy kevés esélyt lát arra,hogy ne lenne valami komolyabb baja és a féreghajtással egybe esett valami komolyabb tünet. Évente megyünk teljes kivizsgálásra(vér,vizelet),ivartalanított és még uh-on is voltunk hólyaggyulladás miatt pár hónapja,ami ki lett kezelve antibiotikummal. Annyi a változás,hogy az egyik veséje 3,25cm,a masik 2,9cm. Ezért is írtam,hogy mi lehetett a baj,mert korához képest nincs rossz állapotban eredményei alapján és ezt az orvosunk mondta. Megértem,hogy Önnek mindent le kell írnia( mint a gyógyszer tájékoztatokban)a lehetséges bajokat,de én nem gondolnám,hogy ilyen formában,mert nekem kicsit úgy jött le,hogy 14 éves macskától mit várunk,temessük. És valószínűleg azért is bátorkodtam így írni,hogy esetleg allergia,mert orvosunkkal kizártuk a nagyon komoly bajokat és kiváncsi voltam Ön mit tanácsol,attól függetlenül,hogy az orvosunk mit tanácsolt. Puszta kiváncsiságból. Üdvözlettel.

Higgye el nem szándékom az ide írogató gazdik bosszantása és sajnálom, ha nem az elvárásoknak megfelelő választ kapják.

Én magam rendszeresen vizsgálok, kezelek és operálok idős, akár aggastyán macskákat és kutyákat is - higgyel el senkifiát nem "temetek" a kora miatt, sőt nálunk is kortól függetlenül jár az esély a diagnózisra és a gyógyulásra. Én sem örülnék, ha valami igazán komoly eltérést találnának a cicában.

Sajnos azonban a második levele után is kevéssé hiszek abban, hogy fiatal korában a cicának a Cestal tabletta beadása miatt lettek volna koordinációs zavarai - majd most 14 éves korában a Drontal tablettától lennének hasonló tünetei.

Nekem nincs azzal sem  problémám, ha Ön allergiára gondolt, sőt ha kizárólag kíváncsiságát szeretné itt enyhíteni, akkor akár írhatok is 3. féreghajtó tablettát (Milbemax , Profender tabletta és cseppek , Ferdocat tabletta vagy paszta ...) és egyéb szereket ...  de ennyi erővel ezek bármelyikének alkalmazása után észlelheti az imbolygást és őszintén szólva zámomra sokkal megnyugtatóbb lenne, ha a 14 éves cica egészségesnek találtatna állatorvosánál és ő ajánlhatna ezen szerek egyikét, esetleg egy másik megoldást.

jelige: Féreghajtó
2017-04-26
Tisztelt Doktor Úr! 14 éves cicám egész életében drontal cat féreghajtót kapott. Most beadás után 2-3órával szédelgett és furcsán tudott menni. Olyan volt mint mikor altatás után kovályognak. Pupillája nem volt tág és nem kapkodta a levegőt. (Cestal cattől egyszer szteroidot kellett kapnia olyan súlyos allergiát kapott). 6óra múlva már semmi baja nem volt. Lehetséges,hogy a kora miatt nem bírja vagy mi történhetett? Kb 3kg-os a cica és fél szem és 3/4 szem között adtam neki. Tudna ajánlani valami más féreghajtót idősebb cicának. Előre is köszönöm válaszát!

Egy 14 éves cica esetében a féreghajtó beadása után tapasztalt szédelgés, rossz koordináció nem tipikusan gyógyszer mellékhatás, vagy allergiás tünet.

Sokkal inkább arra kell gondolnom, hogy a 14 éve cicánál egyéb betegség tünete jelentkezett - és ennek észrevétele egybeesett a tabletta alkalmazásával. Sajnos bármilyne lázzal, udült, gyengeséggel járó megbetegedés (szív-, vese-, máj elégtelenség, cukorbetegség,gennye méhgyulladás .... tumorok ....) jelentkezhetnek a leírt módon.

Azt gondolom, hogy nem féreghajtó készítményre, hanem sokkal inkább részletes kivizsgálásra van szükség ahhoz, hogy kiderülhessen az öreglány valódi problémája.

Ha a részletes kivizsgálások negatív eredménnyel zárulnak (erre sajnos kicsi esélyt érzek) akkor pedig állatorvosával megbezsélhetik a biztonságos féreghajtó készítmény alkalmazását.

jelige: Bobo
2017-04-26
Kedves Doktor Úr! Az állatorvosom nem ajánlott semmi megoldást lehet azért mert kezdetleges és ezért is kezdtem el kutatni , hogy milyen lehetőségek vannak a műtéten kívül. Persze kaptam gyógyszert Vetri dmg és vetri plus aktivait-ot . De ez egyik sem kimondottan erre megoldás. Esetleg Ön tud ajánlani szájon át adható készítményt például? Köszönöm szépen a gyors válaszát...lejjebb be másoltam a beszélgetésünket! "Tisztelt Doktor úr! 9 éves kutyusomnak / bishon frise/ kezdödő szürkehályogot állapítottak meg körübelül egy hónapja. Véreredménye, hasi ultrahangja jó lett. A kérdésem az lenne, hogy esetleg létezik-e olyan gyógyszer vagy szemgél vagy bármi ami le lassítja a folyamatot? Bármi megoldás érdekelne. Több megoldást is ajánlhat állatorvosa a kezdődő szürke hályog elhatalmasodásának megakadályozására. Szemycseppek, szájon át adható készítmények, vagy esetleg műtéti megoldás is szóba jöhet, márcsak ezért is vele lenne érdemes átbeszélni a Bobo számára ideális megoldásokat."

Akkor kérdezzen rá állatorvosára, hogy mit ajánl, vagy inkább  mit ajánl még a felsorolt készítményeken kívül.

Részemről komoly hiba lenne, anélkül, hogy tudhatnám, hogy : valóban kezdődő szürkehályogról van-e szó, nincs-e mellette kötőhártya gyulladás, szaruhártya fekély, egy-vagy kétoldali-e az elváltozás ... nincs-e egyéb betegség a háttérben ... megoldást ajánlani egy betegségre. Ugyanannyi hibalehetőséget rejtene ez  magában, mintha Ön beütné a Google keresőbe a "szürkehályog", "kutya" esetleg "kezelés"  keresőszavakat.

jelige: Bobo
2017-04-25
Tisztelt Doktor úr! 9 éves kutyusomnak / bishon frise/ kezdödő szürkehályogot állapítottak meg körübelül egy hónapja. Véreredménye, hasi ultrahangja jó lett. A kérdésem az lenne, hogy esetleg létezik-e olyan gyógyszer vagy szemgél vagy bármi ami le lassítja a folyamatot? Bármi megoldás érdekelne.
Több megoldást is ajánlhat állatorvosa a kezdődő szürke hályog elhatalmasodásának megakadályozására. Szemycseppek, szájon át adható készítmények, vagy esetleg műtéti megoldás is szóba jöhet, márcsak ezért is vele lenne érdemes átbeszélni a Bobo számára ideális megoldásokat.
jelige: Bence
2017-04-25
Hat hónapos németjuhász kutyám hátso lába "ropog kattog"mostanában sokat hajtja a farkát körbe körbe azota vettem észre ezt a hangot. Lába nem fáj nem sántìt járása normális. Esetelg diszplázia? Ezt csak röntgennel lehet kimutatni? Manuális vizsgálattal nem? Köszönóm

Érdemes lenne észrevételét megosztania állatorvosával.

Gondolom ő elsőként fizikális vizsgálatokat végezne, esetleg röntgen felvételeket is ajánlana ... és kiderülhetne, hogy a csípő-, a térd-, vagy esetleg a csánkízületekkel van-e probléma. Valószínűleg m,egoldást is ajánlhatna a bajra.

jelige: Folyadék a tüdő körül
2017-04-24
Üdvözlet! A következő problémával fordulok Önökhöz. Van egy 2 éves brit ivartalanított kandúr cicám. A gondok úgy kezdődtek, hogy volt egy enyhe hasmenése pár napig. Az orvos kikezelte, el is múlt. Aztán egyik nap azt vettem észre, hogy nagyon furcsán lélegzik és hevesen mozog az oldala, fura hangon veszi a levegőt. Elvittem az ügyeletre, ahol megröntgenezték. Folyadék volt a tüdeje körül és a tüdejében is. 2 fecskendőnyi folyadékot szívtak le az ultrahangos vizsgálat közben. Átlátszó, tiszta, sárga folyadékot, amit elküldtek további vizsgálatokra. Kevés fehérje volt benne (szóval a FIP nem igazán igazolódott be), semmit nem találtak, ami tumorra vagy akármire is utalt volna. Kapott vitamint/vízhajtót. Hetente visszavittük, hogy megnézzék. 3 hét telt el, nincs folyadék sehol. Csináltak alapos röntgent ismét, és többször is megnézték ultrahanggal a szívét és minden szervét/hasát. Röntgenen egy kis halvány árnyékot látott a szív körül az orvos. Nem tudta pontosan mi lehet az, nem érzékelt semmi rendelleneset ezen kivül. (és a tesztek szerint nem voltak daganatra utaló sejtek) Kicsit máshogy állt a szíve, azt hitte nyomhatja valami. Ezért EKG-t is csinált, de semmi különösebbet nem mutatott, ami erre utalt volna. Normál értéken belül mozgott minden. Teljes vérképet/vizelet vizsgálatot is csináltattam/szívférgesség vizsgálatot. Nem mutatott semmi érdekeset az eredmény. A szívét és a légzését meghallgatta, nem volt semmi különös. (bár én néha úgy látom nem olyan a légzése mint régen, de egyik orvos se talált semmit. Szóval nem tudja senki mi lehet a baja, és mitől volt ott a folyadék, vagy hogy visszajön e. Így kezelni se tudom.  Mi lehet a baja?

Szerencsére kezelőorvosai biztosan nem tanácstalanok, a leírásából számomra azt tűnik ki, hogy szisztematikus, átgondolt vizsgálatokat végeztek el eddig is a cicán. Kezelni sem Önnek, hanem majd nekik kell, ha pontosabb lesz a diagnózisuk.

Nem kizárt, hogy az ismételt röntgenfelvételeken, ultrahangon, vagy esetleg 3D képalkotó vizsgálatokon (CT, SPECT/CT) derülhet ki a folyadékgyülem, a rejtélyes röntgen árnyék és a szív helyzetváltozásának az oka. Azt remélem, hogy mielőbb diagnózisra jutnak és azt is, hogy gyógyítható, kezelhető betegséget találnak a cicán.

jelige: Mese
2017-04-24
Udvozlet 1,5 eves kutyusom 1 eve van velem es ferjemmel.6 honapos koraban fogadtuk orokbe,gyepmesteri teleprol nagyon szeretem,sokat foglalkozom vele,megis kicsit instabil maradt idegileg,mert pl.mas kutyat ha simogatok,rogton ratamad a kutyara.... Mivel elvalunk ferjemmel,en testveremhez koltozom vele,viszon neki is van egy 1 eves keverek kutyusa,szinten nosteny A kutyus nagyon jatekos,nem harcias Viszont felek,otthon mar vedi a teruletet,es osszevesznek.... Kernem tanacsukat az osszeszoktatassal kapcsolatban Koszonom Udvozlettel Krisztina
Ennyi adat alapján én csak annyit mondhatok, hogy az ismerkedést érdemes lehet semleges terepen elkezdeni, mindkét kutyának tisztában kell lennie az emberek (Ön és testvére, esetleg más családtagok ...) dominanciájával ... és a két kutya pihenőhelye, etető/itató edényei, játékai ... és a gazdik szeretete, figyelme lehet a gyújtópont a két kutya összakapásainál. Ezeket az incidenseket határozottan, egyértelműen kell kezelni ,  a fennmaradó időszakban, pedig sok odafigyeléssel, szeretettel, kiegyensúlyozottságga lehet az összeszoktatást megoldani.
jelige: MÁZLI
2017-04-24
Nem volt vérvétel azt mondta hétfőn vigyem vissza és akkor vért vesz tőle. Oltást és egyéb mást akkor kapott mikor hozzánk került azóta nem. Nagyon remélem hogy nem lesz baj Köszönöm válaszát.

Én is Önnel és a kezelőorvosával együtt azt remélem, hogy nem lesz baj, illetve minél könnyebben megoldható baj jelentkezett a Mázlinál.

Ha túljutnak a mostani kalandon, akkor pedig érdemes lesz a védőoltásokat, parazitamentesítéseket, esetleges ivartalanítás előnyeit illetve időpontjait megbeszélni.

Macskatartóknak

jelige: MÁZLI
2017-04-22
Üdvözlet! Két napja hány a cicám és nem is akar enni .Voltunk orvosnál szőrcsomó gyanús.Kapott hányas csillapítót. De nem javult. Ma vittem vissza kapott antibiotikumot utánna jól volt evett is. De amint elmúlt a hatása minden kezdődik előről. Szőrcsomó Pasztát is kap de semmi csak üres habos hányás van hogy barnás. Már kétlem hogy szőrcsomó lenne a baj. Hétfőn tudom csak vissza vinni mert holnap nincs rendelés.

Nézze, ha valóban oltatlan a lakásban tartott kandúr, akkor akár komolyabb baj is lehet a háttérben. Állatorvosával ellentétben én nem vizsgáltam a Mázlit, azt sem tudom, hogy volt-e vér/vizelet labor, vírustesztek, esetleg képalkotók, egyéb kiegészítő vizsgálatok ... így nem sok esélyem van arra, hogy kitaláljam mi lehet a baj.

Önnel együtt csak remélem, hogy nem kell ügyeletre vinni a Mázlit.

jelige: Negró
2017-04-22
Parazita mintavétel eredménye orsóférget(enyhén fertőzött minta) mutatott ki a 9 hetes labradorkiskutyánkban.A két éves ikreimet mennyire tartsuk távol most a kutyustól.Állatorvosunk nem veszi fel a telefont...hetfőn keresem...de szeretnék megnyugodni,hogy nem lesz belőle bajunk és Negrónak sem
Az orsóféreg a leggyakoribb, és mind a kutya, mind a család embertagjai szempontjából a legkevésbé aggályos endopazazita. Egy kölyök kutya esetében, ha jelen van a fertőzöttség, akkor a gyakori, heti rendszerességgel elvégzett féreghajtás fogja idővel megoldani a problémát. Otthon a kölyök hátulsó testfelének tisztántartása, a kutya pihenőhelyének tisztítása, fertőtlenítése - és a kutyázás utáni kézmosások lehetnek fontosak a fertőzés elkerülése szempontjából.
jelige: kullancs
2017-04-22
Jónapot! Macskában Magyarországon mikor jelent meg a babesia és hepatozoonozis? Nem találtam, van erről valami cikk? A Lyme kór nem nagyon ritka cicában? Köszönöm
Nézze a babéziózis is ritkább macskákban, mint kutyákban és valóban a Lyme is. Nem vagyok különösebben jártas a parazitológia területén, de a hepatozoonózis is régóta itt van Magyarországon. Cikket nem tudok ajánlani Önnek ezügyben, ahhoz az én rovatomnál komolyabb fórumot kell találnia, ha erre kíváncsi.
jelige: Morgás
2017-04-22
Tisztelt Dr úr! Van egy 3 éves pumim, kan. Soha nem bántottuk, jó kajákat kap, barátkozóan viselkedik emberekkel, más kutyákal. Kicsikorától kezdve szokásává vált hogy le ülök odajön és a 2 első lábát az ölembe teszi és úgy simogatom. Egy ideje észrevettem hogy nagyon keresi szemkontaktust velem, szemébe nézek, lassan elfordítja fejét. A múltkor leülök, odajön felteszi a lábát az ölembe, mereven néz rám, megsimogatom. El akartam küldeni, hangos morgással le ugrott, szembefordult velem, mélyről jövő támadó morgást hallatott a farka fent, mereven rám nézett. Rá kiabáltam elsomfordált. Később visszaakart jönni behúzott farokkal, le eresztett fejel, elküldtem. Azóta félénken viselkedik velem szemben. Nem csinált még ilyet. Nem akarom hogy féljen tőlem, hisz szeretjük, viszont azt sem akarom hogy ne lehessen kezelni. Miért viselkedett így, és hogy lehet az ilyen dolgot profin meg oldani? Tisztelettel!

Nem tudok ill nem szeretnék ezügyben okos tanácsot mondani, nehogy elmélyítsem a konfliktust ill megharaptassam magát a kutyával.

Kérdezze ki állatorvosa véleményét. Ő sokkal többet tud a kutya viselkedéséről, habitusáról, ezért jóval szakszerűbben tud hozzászólni a kérdéshez. Ha vele sem boldogulnak érdemben, akkor gondolom etológushoz, kutya viselkedési zavarok szakemberéhez küldi Önöket.

jelige: Öreg kutyus
2017-04-22
Jó napot. Problémám az lenne hogy a 14-éves kutyámnak nagyon elkoptak a elülső fogai és pár napja már rágáskor is látom hogy fáj neki... Ilyenkor mi a teendő pontosan? Gondolom állatorvos kiműti neki, de félek az altatástól hisz ősszel lesz 15-éves.. Vagy elég csak elbódítani, vagy muszáj altatni hogy ellehessen távolítani a foggyökereket? Válaszát előre is köszönöm.
Nem biztos, hogy a fogak ill fogmaradványok eltávolítása mellett kell dönteniük. Ha állatorvosa megvizsgélhatja a kutyát, úgy kiderülhet, hogy szükség van-e a fogak eltávolítására, vagy más módon érdemes orvosolni a problémát.
jelige: 3 éves cica régi műtétének helye
2017-04-21
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 3 éves kandúr cicánknak kb. fél éves korában volt lábműtéte. Két műtét is volt, először a lábát tették helyre rögzítő fémmel majd másodjára a fémeket el kellett távolítani, mert a cica növésben volt és a fém kezdett kijönni a lábából. Szerencsére a műtét óta felépült, nagyon szépen megy, nem látszik, hogy műtve volt. Mostanában azonban a műtétek helyénél, a lábánál, kívül-belül sebesre rágta a bőrét. Korábban is volt már ilyen egy-egy tavasz vagy nyár alkalmával, de akkor hamar begyógyultak a sebek, a szőre is szépen visszanőtt. Ezúttal viszont nagyon csúnyán, véresre kisebezte a lábát, szinte állandóan friss neki a seb, nemigen hagyja gyógyulni, mindig újra kirágja. Arra gondoltunk, hogy biztosan viszket neki a műtét helyénél és ezért csinálja, de nem tudjuk, hogy mivel állíthatnánk le. Mit tegyünk, hogy abbahagyja a rágást, illetve, hogy elmúljanak a sebei? A választ előre is nagyon köszönöm!

Nem kizárt, hogy a korábbi műtétnek köze van a mostanában tapasztalt tünetekhez - márcsak emiatt is érdemes lehet az operációt elvégző kolléga véleményét, vizsgálatát kérni.

Az ő véleménye lesz a mérvadó a továbbiakat illetően.

jelige: Samu
2017-04-21
Pénteken vettünk egy 7 hetes francia bulldogot Vasárnap vittük az ügyeletre, hányt , hasmenése volt , csak feküdt , az orvos azt mondta hogy vírusos a torka , kapott antibiotikumot , fereghajtot . Kedden megint vissza kellett vinni mert a szeklete Véres volt , és nem evett . Ekkor az orvos megint fereghajtot adott neki és vitamin injekciót , bél hangokat nem halott .Azt mondta 10 napig adjuk a fereghajtot . Tegnap este ki hívtunk hozza egy másik orvost mert nem javult a kiskutya ,ekkor kapott Calciumusc injekciót és antibiotikumot ezek után megint hányt ,ma reggel már infúziót is kapott . Vasárnap óta nem eszik. Mint utólag kiderült valószínűleg nem kapta meg az első Parvo elleni védő oltást. Azóta is csak fekszik , már szinte csont és bőr , most 7 hetes , holnap vissza kell megint vinni a dokihoz , ön szerint túléli a betegséget és mi lehet a baja ?

Nem tudom, hogy túléli-e a kölyök a krízist, én legfeljebb csak drukkolni tudok neki, Önöknek és állatorvosaiknak, hogy sikeresen fejeződjön be a történet.

A leírtak alapján akár súlyosfokú parazitás és vírusos fertőzés is állhat a tünetek mögött.

jelige: Lepke
2017-04-20
Tisztelt Doktor úr! A cicám FIpes és sajnos elkezdett folyadékkal telítődni a hasa, körte alakú! Van e arra mód, hogy lecsapolják és így lehessen az életét hosszabbítani? Vetri DMGt kap, amitől elég jó állapotba került, de sajnos a savós folyadék gyűlik! Minden megoldás érdekelne!

Van rá mód.

A hasüreg lecsapolásával elméletileg és időlegesen lehet a cica légzésén, emésztésén, közérzetén könnyíteni - de egyrészt egy kritikus állapotban lévő állat esetében ennek a beavatkozásnak is vannak veszélyei, másfelől a folyadék a legtöbb esetben nagyon rövid időn belül újratermelődik.

Kezelőorvosával tudja megbeszélni, hogy mennyi értelme lehet ennek a beavatkozásnak Lepke esetében.

jelige: kullancs
2017-04-20
Jónapot, a macska miket kaphat el a kullancstól (írta többféle betegséget), és milyen tünetekkel? Köszönöm!

Babéziózis, haemobartonellózis, hepatozoonózis és Lyme a leggyakoribb 4 betegség, amit egy macska itthon is elkaphat a kullancsoktól.

A tünetek rendkívül általánosak és sokfélék - ezért nincs értelme sorolgatnom őket. Ha egy kijáró cicán nincs kullancs elleni védelem pláne ha kullancsot láttak benne, és bármi (!) tünetet mutat, úgy érdemes állatorvosához fordulni.

jelige: havanese
2017-04-18
Kis havanese kutyám most kapja a 4. Oltását.Másik kutyám egy 3 éves yorksire,aki ki is szokott járni naponta 3-4-szer az udvarra 1-2 napja koöhögni kezdett.Nem tudom őket elkülöníteni.Elgertőzheti-e a kicsit a nagy ,esetleg meg lehet-e ezt előzni??

Ha a "nagy" :) Yorki is rendszeresen oltott kutya és a kölyök Havanese is már 3 oltáson túl van, úgy a mostani köhögéses tünetek nem tűnnek nagyon veszélyesnek.

Persze, ebben a hidegfrontban elkaphatja a kölyök a felsőlégúti fertőzést a kijáró felnőttől, ő maga is megfázhat "alanyi jogon" - de ha ez meg is történik, néhány napon belül remélhetőleg túl lesznek a dolgon.

Állatorvosának mindenesetre jelezze a 4. oltás beadása előtt, hogy az otthoni yorki társ köhécsel.

jelige: Cica
2017-04-18
Jónapot ! Anyi lenne a probléma h van egy kis cicám ami mar lassan 9 hónapos de meg is akkora mint egy 3 hónapos ki cica .. Ez mert van ?? Mert nem nő rendesen mint egy átlagos kis macska ? Valszukat előre is köszönöm ! D.Viktoria

Nehéz erre ennyi adat alapján válaszolni.

Egy 9 hónapos csak kertben tartott nőstény macska megszokott esetben már 3-4 védőoltáson és többszöri külső/belső parazitamentesítésen is túl van, sőt ivartalanítottuk is a nemkívánatos szaporulat megelőzése érdekében.

Macskatartóknak

Ha ez így történt volna, akkor állatorvosa nyilván észrevette volna, ha menet közben valami nem a megszokottak szerint alakul és veleszületett, vagy szerzett betegség alakult volna ki.  Ha ez nem így történt, akkor nem csodálnivaló a fejletlensége, elmaradottsága.

A mostanra kialakult helyzetben nem látok más lehetőséget, mint állatorvosát megkérni a cica részletes kivizsgálására. Így derülhet ki az elmaradottság oka, ésa cica esélyei.

jelige: Kullancs
2017-04-18
Köszönöm válaszát ! Még csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy ha az állatorvosom megfelelően tájékoztatott volna annak idején, akkor nem az internetről kellett volna kiokoskodnom, hogy a leukózis gógyíthatatlan betegség, ezt ugyanis nem mondta az említett doktor. Továbbá szintén internetes keresgélés után találtam immunerősítőket, vitaminokat stb., és rendszeres ápolás mellett gyógyult ki a macskám egy kb. 3 hónapos hasmenésből, amibe majdnem belehalt, míg az említett doktor táplálék érzékenységnek tartotta, hasi UH vizsgálatot sem csinált, ha nem tettem fel kérdéseket, akkor magától semmit nem mondott. Többek között ezen a fórumon is tettem fel annak idején kérdést ezzel kapocsolatban és önök válaszoltak, pl. hogy történjen hasi UH. Nos. Ezt csak azért írtam le, hogy érhető legyen miért nem vagyok elégedett. Eü. dolgozó vagyok, de ha így tájékoztatnék egy beteget állapotával kapcsolatban, akkor már rég nem dolgoznék ott ahol. A macskámat pedig szeretem és elvárom, hogy tisztességesen ellásák, még akkor is, ha nem fajtiszta, csak egy egyszerű házimacska. Ami persze ugyanannyiba kerül. Elnézést, hogy feltartottam. Tisztelettel

Dehogyis tartott fel.

Remélem és kívánom, hogy megtalálja azt az állatorvos kollégát, akivel minden szempontból elégedett lesz - én pedig továbbra is válaszolhatok a kérdéseire.

jelige: Kullancs
2017-04-17
Üdvözlöm ! 3 éves kandúr macskám leucosis vírus fertőzött cica, de állapota rendben van ehhez a betegséghez képest. Kb. 1 hete azonban mindig nagyon kedvetlen, gubbaszt, nem olyan játékos, mint szokott lenni, aluszékonyabb is. Eszik, bár kevesebbet, széklete úgy gondolom van, mert azt a kertben intézi, de nem látom nagynak a hasát, vizelete van, normális. Pár hete kullancsokat szedtem ki belőle, annak ellenére, hogy rendszeresen Frontline combo-val kezelem, az egyik kullancsot nagyon nehezen tudtam csak kiszedni, attól félek, hogy esetleg a kullancs beleöklendezte a macskába a váladékát és valami bajt okoztam ezzel. Az egyik kullancs helyét kivakarta, sebes lett, most már gyógyul. Más tünet nincs, csak a kedvetlenség, gubbasztás. Állatorvoshoz még nem vittem, mert nincs túl jó véleményem arról a dokiról, ahová eddig vittem, mivel túl vagyunk egy több hónapos hasmenéses betegségen, amit nem a doktornak köszönhetően élt túl a macskám, máshová egyenlőre nem tudom vinni. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel

Lehet, hogy rólam sem lesz jó véleménye, de meg kell mondjam, hogy a leírt általános tüneteket bőven okozthatja az ismert leukózis fertőzés, vagy akár kullancs által terjesztett többféle betegség - de akár együttesen is a leírtak. Mindemellett a kijáró, nem rendszeresen oltott kandúr sok tucat egyéb betegség egyikétől, másikától is szenvedhet.

Nem látok más lehetőséget, mint részletes állatorvosi vizsgálatok elvégzését. Csak így derülhet ki a cica állapota, és esélyei.

Macskatartóknak

1 / 485 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.04.03
2017. március 30-án éjjel, a 22. kerület Baross Gábor telepről eltűnt Mázli! Barátságos, játékos, vezényszavakra nagyjából hallgat. Ha bárki tud róla információval szolgálni, a 30/945-7091; 30/820-4560 számokon érheti el a tulajdonosokat.
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158