Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Ful
2016-07-29
Tisztelt Doktor Ur/No! 13 eves magyar vizslank elvesztette egyensulyat, nem eszik es iszik. Jelenleg orvosi kezeles alatt all (infuzio es antibiotikum), de allapota meg nem javult jelentosen. Az orvosa azt modja, hogy valoszinuleg a kozepful ideg gyulladasa okozza ezt a problemat es 5-7 napon belul, lassan visszaall az eredeti allapot. Azt szeretnem megkerdezni, hogy valoban nnyi idore van-e szukseg a javulashoz ill., ha nem tortenik javulas milyen tovabbi gyogymodok lehetsegesek?

Ha állatorvosának volt lehetősége részletes vizsgálatokat végezni, és jó eséllyel a leírt tüneteket valóban perifériás ideg gyulladás okozza (és nem közép/belső fül gyulladás, koponyaüregi/fej-nyaki térfoglaló folyamat ... vagy egyéb lehetséges kórok) úgy valószínűsíthetően és remélhetőleg javul ill  rendeződik a leírt kezelések hatására a kutya állapota 5-7 nap alatt.

Ha nem tapasztalnak javulást, feltételezem, állatorvosa (ismételt) részletes vizsgálatokat (részletes klinikai és  neurológiai vizsgálat, labor, képalkotók ...esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok), hogy pontosíthassák a tünetek okát és felmérhessék a kutya esélyeit, megoldásait.

Önökkel és állatorvosával együtt azt remélem, hogy a kutya állapota rövidesen rendeződik.

jelige: baleset
2016-07-29
Kedves Àllatorvos hölgy/ur! Egyik kiskutyàm sajnos gyakran elszalad àllatok/szagok utàn az erdöben...Történt egy kisebb baleset vele: Elszaladt, és mikor visszajött, làttam, hogy a farkaskörme leszakadt(a tövében megmaradt egy kis köröm, illetve a körömàgya is. a körömàgy egy része viszont most fedetlen) A vérzés minimàlis volt. Ahogy tudtam, le is fertötlenitettem neki . Most naponta 3x fertötlenitem octenisepttel, illetve be is kötöttem a làbàt, hogy ne érje kosz.(értelemszerüen a kötést is naponta 3x cserélem) Àllatorvosunk sajnos épp szabadàgon van, és telefonon sem elérhetö :( igy most ön(ök)töl kérnék segitséget: A kérdésem az lenne, hogy folytassam-e ezt az "kezelést",jot tesz-e neki,ha kötözve marad vagy esetleg màst javasol(nak)? Vàlaszàt/Vàlaszukat elöre is köszönöm!!!

A hasonló balesetek megelőzése céljából szokás a farkaskörmöt kölyök korban eltávolítani.

Amit most tesz, az valószínűleg képes lesz megakadályozni a seb elfertőződését és remélhetőleg már el is indult a terület hámosodása. Ha elállt a vérzés, a seb nem duzzadt és nem váladékozik, gennyedzik, akkor a jelenleg folytatott kezeléssel jó eséllyel megvárhatják állatorvosukat és legjobb esetben ő már csak gratulálhat a szerencsés végkifejlethez. Ha addig a seb (környéke, esetleg a végtag) megduzzad, vérezni, vagy váladékozni kezd vagy a klutya étvágytalan, levert, bágyadt, esetleg ellenkezőleg éppen nyugtalan lesz - rögtön keressenek fel állatorvosi ügyeletet.

Nem megnyugtató az sem, hogy az adatlap szerint a kutyá(ka)t nem szokta oltatni. Ha rendeződtek  a baleset következményei, az oltatlan állapot megszüntetését - és a másik farkasköröm eltávolítását is érdemes lenne megbeszéltniük állatorvosával.

jelige: malac 2
2016-07-29
Jo napot!kérdésem lenne önökhöz az hogy most 4 fialás a kocának szombaton kellet volna neki fialni de semmi le van tölgyelve tejcsi is van egy kicsi !elszámoltuk volna ? mennyi nappal hordhasa tul a malacokat ? mozogank, az anya jol van !mikor szoljunk állatorvosank hány nap után ?

A sertés vemhességi ideje könnyen megjegyezhető: 3 hónap, 3 hét és 3 nap (114-116, de legtöbbször 115 nap). Extrém esetben azonban akár 116-119 nap is lehet.  Számoljanak utána, hány nap telt el a fedeztetés, vagy mesterséges megtermékenyítás óta.

Ha valóban szombat volt a 115.  nap akkor most (péntek lévén) már a 121. (!!!) napon járunk, ami egészen biztosan nem normális. A legbiztosabb, ha jelzik állatorvosuknak a problémát, ő akár ultrahang vizsgálatot is végezhet a vemhesség megállapítása illetve a magzatok életképességének megállapítása céljából.

jelige: Görcsike
2016-07-28
Tisztelt Állatorvos! 7 éves yorki kutyusom szombaton produkálta a következő tüneteket. Nagyon remegett a feje a lába az egész kutyus. Menni nem birt, ha lábra állítottam össze csuklott. Rohantunk állatorvoshoz ahogy tudtunk, mire találtunk egy orvost aki fogadott minket szombat délben ( Németországban élünk, itt sem egyszerű a helyzet sajnos )addigra nem volt baja Görcsikének, igaz a járása kicsit bizonytalan volt de már nem remegett.Ő a gerincére gyanakodott, hogy azzal lehet probléma. Kapott 4 injekciót meg tablettát amiből reggel kell neki adnom egy felet 10 napon keresztül.Phen-Pred ad us. vet., Tabletten a neve. Eddig jól volt úgy mond, de tegnap ahogy jöttünk haza munkából nagyon örült ugrált, beszélt aztán hirtelen levegőért kapkodott és újra remegni kezdett. Ez 17 órakor volt, azóta nem sokkal jobb a helyzet. Éjjel remegett folyamatosan valamint nem tudott felállni. Egyébként a tudata tiszta ,éber. Eszik, ha szalámit adok neki szivesen fogyasztja, inni iszik. Még talán annyi, hogy mivel nem egy vékony kutyus, nekem olyan, mint ha a hasa is kicsit nagyobb lenne...de ebben nem vagyok biztos. Most délután ismét megyünk vissza. Mi lehet ez ön szerint? Én már epilepsziára is gyanakodtam, azt határozottan kizárta a doki, szerinte az csak rángatózással habzó szájjal jár.. nos én ezt nem így tudom. Ön mit gondol erről? Milyen vizsgálatot kérjünk? Kérem segítsen, nem szeretnénk ha bármi baja lenne a mi kis tündérünknek.

Leírása alapján bennem is felmerült az epilepsziás, epileptiform betegségek lehetősége is, de ezen felül az alacsony és magas vércukor szinttel járó betegségek, szív-érrendszeri/légzőszervi betegségek és egyéb akár onkológiai vagy ortopédiai betegségek sora is.

Állatorvosa a részletes fizikális vizsgálatokkal, majd ezt követő labor és egyéb kiegészítő vizsgálatokkal tudja megkezdeni a kutya kivizsgálását. Jelezze neki a megfigyeléseit, a probléma fennállását. Úgy gondolom, hogy ha nem sikerül a kezdeti vizsgálatokkal végleges diagnózisra jutni, akkor tovább fogja Önöket küldeni specialista kollégához.

Remélem, hogy minél egyszerűbben kitalálható és kezelhető probléma jelentkezett a kutyánál és mielőbb segíteni tudnak rajta.

jelige: Vérszegény macska
2016-07-28
Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Állatorvosa nyilván további vizsgálatokat javasolt a vérszegénység tünetének kivizsgálása érdekében.

Ha módjuk lesz ezeket elvégezni, és kiderülhet a vérszegénység oka, úgy remélhetőleg eredményesen kezelhető lesz a cica és a társult tünetként értelmezhető rendellenes étvágy is megszűnik.

jelige: Csoki
2016-07-28
Kedves doktor úr: Kutyám elsö szűlése után kölykeivel nem foglalkozik csak a szoptatást engedi ės etvágytalan de sok vizet iszik . kölykeit magam vettem kezelésben de nem tudok valami sokat a kölyök nevelésben, ebben szeretnék tanácsot kėrni

Honlapunkon részletesen is olvashat a témában :

http://kisallatbudafok.hu/publikaciok/kutya-szueletik

de mielőbbi állatorvosi segítséget kellene kérni a szuka étvágytalanságának okának kiderítése céljából.

Nem kizárt, hogy nem zajlott le rendben a szülés (hulla magzat, magzat burok, gyulladás, sérülés ... van még a méhben, vagy emlőgyulladása),  vagy egyéb baja támadt a fiatal szukának.

jelige: cukros
2016-07-28
Jónapot, kutyusom cukorbeteg, ez 1 hete derült ki, akkor 26 volt a cukra éhgyomorra. Tegnap már csak 8 mmol volt, evés és inzulin után 5 órával. Caninsulint kap napi 1X. Kérdésem, hogy miért nem éhgyomorra kell nézni a cukrát? Illetve kell-e változtatni napi 2X-eri beadásra? Köszönettel!

Éhgyomorra is érdemes elvégezni az ellenőrzést, sőt az inzulin adagolásának a beállítása a kutya diétájának, etetési idejének és napirendjének figyelembevételével történik többszöri sőt gyakori vércukor szint ellenőrzéssel.

Sok és sokféle (ultrarövid, rövid, közép és hosszú hatásidejú, valamint ezek kombinációi) inzulin készítményt használunk kutyák diabeteszének a kezelésére is.

A cukorbeteg kutyák inzulin kezelése is állandó állatorvosi felügyeletet igényel.

jelige: kék folyadék 2
2016-07-28
Tisztelt Dr. Nő! A Sebacil 50 EC oldat leírása tartalmazza a kutyát is, ill. bolha ellen is írja, hogy jó! A foxim nevű hatóanyag akkor Ön szerint nem jó? Köszönettel!

A Sebacil Foxim (szerves foszforsav észter) csak sertés állatfaj rühösségének kezelésére forgalomba hozott készítmény, ráadásul patent-kék oldattal kiszereltgyógyszer forma, ami  kék színnel megjelöli a kezelt egyedeket.

A Sebacil 50 EC oldat esetében a sertés, juh és kutya célállatfajok és a bolhásság valóban fel van tüntetve és ennek a készítménynek is a foxim a hatóanyaga. Mindezek alapján akár a Sebacil Foximmal is sikeresen bolhamentesítheti a kutyát - de ezért sem a gyártó, sem állatorvos nem vállal felelősséget.

Én magam és a rendelőnk egyik készítményt sem ajánlja kutyák bolhásságának kezelésére, tapasztalatunk sincs ezzel kapcsolatosan. Számos hatékony és veszélytelen termék áll a rendelkezésre kutyák bolha és egyéb külső élősködő elleni védelmére.

http://kisallatbudafok.hu/hirlevel-archivum/kedvcsinalo/parazitak

jelige: cicuka
2016-07-28
Jó napot kívánok! Pici,árva cicát próbálunk anyacica nélkül felnevelni. Vettünk tápszert és cumisüveget. Ma 10 órakor nem evett semennyit,nem fogadta el. Egy órakor evett kb 12 milit. Kérdezném,életben maradhat vagy többet kéne ennie egyszerre? Dörzsölgetjük a pociját is,de eddig még csak pisilt. Fog kakilni is? Előre is köszönöm. Tisztelettel:Szurominé

A cica tejpótló tápszer(ek) használati utasításában vagy a csomagoláson szokták a gyártók feltüntetni a kölykök 1x adagjait, illetve az ajánlott gyakoriságot is, ez változhat attól függően, hogy melyik macska tejpótló tápszert használják.

A poci (és végbélnyílás környékének) vizes vattával történő masszírozása segíthet a széklet ürítésben is.

Leírása alapján a legbiztonságosabb az lenne, ha állatorvosa megvizsgálhatná a kölyköt. Nem kizárt, hogy részletes vizsgálatokra ill kezelésre van szüksége az életben maradáshoz.

jelige: Vacak
2016-07-27
Üdvözlöm! A 2 éves macskám miatt írok önöknek. Pár napja nem eszik, alig iszik, és fekszik egész nap. A fiával nagyon ingerült, fúj rá meg megkapja. Tegnap rám is morgott mikor odamentem hozzá hogy megsimogassam megkapott. Mikor leteszem neki az ételt,vizet ül felette percekig, de akkor sem kezd enni. Valami betegség áll a háttérben? Segítségét előre is köszönöm!

Szinte bizonyosan beteg az adatlap szerint oltatlan cica.

Akijáró, nem ivartalanított,védőoltásban nem részesített macskák szinte törvényszerűen megbetegednek.

Állatorvosi vizsgálatra van szükség a pontos diagnózis, a teendők tisztázása érdekében. Ha sikerül a mostani megbetegedéséből kikezelni a mama cicát,akkor pedig érdemes lenne az ivartalanítások, védőoltások,parazitamentesítések időzítését is megbeszélni állatorvosával.

jelige: Fini
2016-07-27
Kedves Doktor úr! 7,5 éves spániel kutyám emlőjében egy csomót észleltünk. A csomó eltávolítása megtörtént, a szövettan eredménye: Makroszkópos leírás: P1440/16. - Emlõbõl - 2x1,5x1cm-es hártyás tokkal fedett, szélén kissé szakadozott, dudoros, halványbarna, középütt csontos képlet. (2N,dec) Kórszövettani diagnózis: Carcinoma metaplasticum mammae. Metaplasticus carcinoma: jellemzõje, hogy a szöveti képben megjelennek a normál emlõben nem jelenlévõ sejtek (pl. bõrsejtek). Nagyon ritka megjelenésû daganat. Érdeklődnék, Ön milyen kezelést tanácsol a későbbiekre? Köszönettel: Tillai Gabriella

Valóban ritka szövettani típus jelentkezett a kutyánál, azonban nagyjából ugyanúgy javasolt eljárni, mintha a hétköznapi, gyakoibb kacinomák egyike lenne az eset.

Ha a műtét előtt volt kivizsgálás és nem volt tapinthatóan megnagyobbodott testtájéki nyirokcsomó,valamint a mellkasi röntgen és hasi ultrahang (esetleg egésztest CT) sem jelzett áttéteket, akkor nem feltétlenül kell utókezelést kezdeményezni, legfeljebb kiegészíő kezelésként ajánlható vitaminkészítmény, immunstimuláns, vagy egyéb táplálék kiegészítő szer adása. Ezesetben is fontos viszont a rendszeres állatovosi kontrol vizsgálatokon történő megjelenés.

Ha a műtétet nem előzte meg komolyabb, áttét keresésée irányuló kivizsgálás, akkor célszerű lenne mellkasi röntgen és hasi ultrahang vagy egésztest képalkotó vizsgálattal tisztázni a gyógyulási esélyeket ill a szükséges posztoperatív kezelési módszereket.

jelige: Morgoly
2016-07-27
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Van egy kb. 5 éves nőstény házimacskánk, aki rendkívül sovány. Rengeteget eszik, napjában többször is követeli az ételt. Mindezek dacára nagyon sovány és az utóbbi időben még fogyott is. Vizet is sokat iszik. Széklete hígabb az átlagnál, többnyire világos színű, néha egy kicsit véres is. Egyébként a macska nem rosszkedvű. Kijáró cica, mozog, vadászik. Állatorvos látta korábban (más okból), de semmit nem mondott a soványságára. Mi lehet az oka, hogy az aránytalanul nagy mennyiségű elfogyasztott étel ellenére mégis fogyott a cica? Válaszát előre is köszönöm!

Nem kizárt, hogy pajzsmirigy túlműködése van az 5 éves, feltűnően nagy étvágyú, sok vizet fogyasztó, aktív nőstény macskának.

Ha állatorvosa részletesen kivizsgálhatja a cicát, kiderülhet, hogy erről van-e szó, vagy egyéb baja van a cicának. A pajzsmirigy túlműködés típusától, súlyossági fokától függően legtöbb esetben gyógyítható, vagy legalábbis jól kezelhető.

jelige: Allergia
2016-07-26
Érdeklődni szeretnék, hogy több helyről hallottam, hogy Calcimusc kalciumos ampullás készítményt használnak szájon át allergiás tünetek csökkentésére embereknél, és azt is ajánlották, hogy esetleg kutyának is adható. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg adható-e kutyusnak pollenallergia tüneteinek csökkentésére, vagy inkább ne tegyek ilyet? A tünetek nem vészesek, rágcsálja a lábát, vakarózik, de semmi seb nincs rajta, csak kellemetlen neki. Még egyenlőre a szőre se kopott ki, de most kezdődött. Segítségüket előre is köszönöm! Üdv, Tomi

Biztosan  egyszerűen alkalmazható, veszélytelen  és talán hatékony is lehet a szájon át adott kalcium készítmény. Akár az ampullás Calcimusc, akár a Ca pezsgőtabletta (a gázbuborékokat esetleg kikeverve belőle) különösebb veszélyek nélkül megitatható azallergiás kutyával.

A várható hatás szerint az itatás után 10-30 perccel és jónéhány órán keresztül a tünetek csökkenése kellene tapasztalni. Ha 1-2 próbálkozás után nem tapasztal kedvező hatást, úgy nem érdemes tovább  folytatni a kezelést.

jelige: malac2006
2016-07-26
Jó napot olyan ügyben keresem hogy van egy koca malacunk fialás ellőtt áll tegnap telt le az ideje 5 fialás sose volt vele gond mindig szépen megfialt és fel is nevelte őket !de most egy hete nem, nagyon eszik vajon mi lehet az oka ?ez természetes vagy állatorvos kell neki???teje se nagyon jött még neki a cicijei bedurranva letögyelve van !meddig viheti túl egy malac a terheséget?

Az adatlapon 5-10 éves kocát említ, ami extrém öreg lenne, sőt kisebb csoda. Az 5. fialás is 2 év körüli tenyészállatot jelent, körülbelül ez az a kor ami felett a kocákat ki szokták venni a tenyésztésből. A nem fiatal tenyészállat pláne a jelenlegi frontos nyári időszakban hajlamos lehet a túlhordásra.

Leírása alapján sajnos könnyen lehet, hogy tőggyulladás jelentkezett, vagy MMA-szindrómás a koca, esetleg egyéb betegség okoz problémát a kocának ill a vehemnek. További súlyos problémát jelent az egy hete (!) tartó étvágytalanság is .... igen, minden amellett szól, hogy mielőbb jelezze állatorvosának észleléseit !

jelige: kék folyadék
2016-07-26
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy a PHOXIME SEBACIL nevű kék színű atkaölő (tetű és rüh elleni) ráöntőoldatos folyadék jó-e, használható-e, alkalmazható-e, hatásos-e kutyáknál bolhairtásra. Válaszát előre is köszönöm.
Tetű és rühatkák ellen forgalmazott készítmény ami szinte bizonyosan nem kielégítő hatású a bolhák ellen. A gyártó és forgalmazó nem kutya bolhásság ellen ajánlja, mi magunk soha nem alkalmazzuk erre a célra.
jelige: Kutya hasmenés,és fogkö
2016-07-26
Üdvözlöm önöket!tanácsot szeretnék kérni önöktöl 2 kutyànk van, egy westie és egy jack russel.sajnos mind a kettöjüknek sürün van hasmenése.a westinek föleg neki érzékemyebb az emesztörendszere. Nagyon jo minöségi tápot kapnak de néha ki kell egésziteni fött étellel is mert a táp nem eleg nekik. Mindig akarnak mast is enni. Álltalaba fözök nekik csirkelevest vagy barna rizses natur daralthust répával .csak jó dolgokat kapnak,semmi adalékanyag semmi füszer mégis sokszor hasmenésük van és szelelnek is. Még akkor is ha csak tápot kapnak. Kaptunk husmaradékokat egy ismerösünktol aki hotelba dolgozik és onnan hozta a konyháról kicsit füszerezett volt és a vesztinek olyan hasmenése volt töle hogy vérzett is. Szóval nem tudom ilyen nagyon érzékeny kutyáknak mit ajanlanak? Ha én fözök mi lehet benne? Vagy új tápot kellene vennem? A másik kérdésem pedig hogy a westink még csak 1 éves és még szépek a fogai de mivel örizhetem ezt meg? Én nem hiszek a fogtosztitos jutalom falatokban. Ha néha megmosom kutyafogkrémmel talan az a legjobb?a jack már 2 és fél éves neki az elsö ket nagyobb fogán van egy kis fogkö és nagyon büdös a szaja.esetleg el kellene vinni foglö eltávolitásra? Ilyen fiatalon már lehet? A régi kutyánknak sajnos nagyon elhanyagoltuk a fogait és ki is esett neki elöl nagyon csunya volt meg mozgott is és nem szeretném ha a mostani kutyáinkkal is ez lenne. Válaszukat elöre is köszönöm!

Nemkevés kérdését sajnos biztosan nem tudom ezen a helyen hiánytalanul megválaszolni.

Igen az érzékeny gyomrú kutyák esetében nem kizárt, hogy valamelyik speciális hypoallergén tápot kellene kizárólagosan etetni, hiszen az is előfordulhat, hogy táplálék allergiával állnak szemben. Ugyan a alapanyagok a főzőcskéhez rendben lévőnek tűnnek (a befűszerezett húsmaradékot leszámítva) de a helyes arányokat leírása alapján nem lehet megítélni. Dr Fodor Kinga "Mit egyen a kutyám" című könyve útmutató lehet a hibátlan főzőcskézés kivitelezésében. A fogkövet természetesen célszerű eltávolítani és az újraképződést is célszerű állatorvosa tanácsai alapján megelőzni.

jelige: sedalin
2016-07-26
Jó napot! A Sedalin nevű pasztáról szeretnék kérdezni, hogy mennyire megbízható, van e mellékhatása? Önök szokták e alkalmazni vagy esetleg van e valami más gyógyszer helyette? Arról lenne szó, hogy műteni kellene a kutyámat aki elég morcos és ezt a sedalint nekem otthon indulás elött kéne beadnom ,de megmondom őszintén hogy nagyon idegenkedek tőle.köszönöm a válaszát

A Sedalin jelenleg hiánycikk, de remélhetőleg állatorvosa rendelkezik még készlettel belőle.

A Sedalin paszta hatóanyaga az acepromazin régi jól bevált igen kevés mellékhatással rendelkező hatóanyag. Beadás után 5-10 perccel kialakul  hatása (bágyadtság, aluszékonyság, elfekvés, lassú, inkoordiunált mozgás ...) és hosszú ideig mintegy 8-12 órán át hat.

Morcos, ideges kutyák nyugtatására gyakran használjuk, biztonságos készítmény. Állatorvosa ennek tudatában fogja a további szereket kiszámolni majd beadni a kutyának a műtéthez.

Sokkal jobb megoldásnak tartom, minthogy egy morcos kutyával küzdjenek, nemcsak állatorvosa és az Ön kényelme, de a kutya szempontjából is.

jelige: Jenni
2016-07-26
Németjuhász kutyánkfülét ellepik a legyek és nemtudjuk semmivel sem kezelni,mert mindig visszatérnek. Mittudna ez ellen javasolni.?

Létezik legyek távoltartására speciális készítbény (Kubatol spray ill Kubatol Spix Sebkezelő spray) valamint olyan bőr felületére csepegtethető készítmény (Advanix spot on) amely nem csak bolhák és kullancsok, de legyek ellen is védelmet nyújt.

Fontos lehet az is, hogy a legyeket vonzó hallójárat gyulladás, esetleg bőrgyulladás, kötőhártyagyulladás ... száj nyálkahártya elváltozás esetleg bőr/szőr szennyezettsége .... felderítésre kerüljön és egszűntessék azt. Ebben is állatorvosa nyújthat segítséget.

jelige: Cica baj
2016-07-25
Jó napot! Egy kis segítséget szeretnék kérni van egy szuka sziámi cicám fialt és vettem neki ezt a vitamin tablettát ( bio vitalways) de sehogy nem akarja lenyelni már probáltam a szájába rakni ès összefogtam de kiköpi,probáltam a vízébe rakni,már úgy is,hogy porrá tördtem és kajába belerakni de hiába mihint megérzi a gyógyszer szagát ott hagy mindent. Kérem írjon nekem valami trükköt hogyan tudnám neki beadni. Köszönöm!

Egy macska rendszeres tablettás kezelése nem mindig egyszerű. Legokosabb a teblettákat kedvenc lágyeleségbe rejteni és etetés előtt, még éhes állapotban felkínálni. Tabletta beadáshoz műanyag segédeszköz is megpróbálható.

Sokkal inkább aggályos azonban számomra, hogy az adatlap szerint a tenyésztésbe fogott nőstény macska oltatlan. Én ezt sokkal komolyabb "cicabaj"ként értékelem, minthogy a vitamin tablettát nem tudja beadni.

jelige: Habothányakutyám
2016-07-25
Jó napot Doktor Úr/Nő! Az ügyben szeretném érdeklődni, hogy nemrégiben találtunk az utcán egy kölyök tacskót akit befogadtunk. Az első napokban semmilyen pro nem állt fent, evett és ivott is rendesen, viszont a tegnapi nap folyamán elvittük a nagymamámnak (mert nállunk sajnos helyhiány(a két nagy kutya miatt) miatt nem maradthatott. Az utazás során végig nézte a tájat, és csendben figyelt. A mamámnál egész végig a nyomomban volt és úgy csinát mintha védelmezni akart volna. (A mamámnál van 4 cica és egy kutya is még rajta kívül) Még aznap elkezdett habosat hányni és étvágya sem volt. Inni sem ivott. Itatni és etetni fecskendővel tudtam csak. És általában urána ment is hányni. A délután nagyrészében lapult. Vagy a fű alatt vagy a kisházban. Ez volt tegnap. A mai napon már élénkebben mozgott de még most sincs étvágya de már magátol iszik. Előre is köszönöm a segítséget.

Egy teljesen egészséges kutya befogadás esetén is ajánlatos felkeresni az állatorvosukat , az új jövevény vizsgálatát kérni és megkezdeni a parazitamentesítést és védőoltások rendezését.

Egy tünetekei is mutató kutya esetében sincs ez másként.

Mielőbbi állatorvosi vizsgálatra van szükség.

jelige: picúr
2016-07-25
Tisztelt Doktornő/Doktorú Van egy három éves törpe tacskóm és hullik a szőre de nem foltokban az állatorvos pajzsmirigy ellen adott gyógyszert de már két éve szedi és semmi változás mi lehet az oka.

A megállapított pajzsmirigy alulműküdés kezelése is rendszeres felülvizsgálatokat, kontrollt igényel. Keresse fel állatorbvosát,  tudassa vele, hogy nem rendeződtek a szőr/bőrtünetek és kérje a kutya részletes kivizsgálását.

jelige: palotapincsi
2016-07-25
Van egy 9 hetes fajtatiszta palotapincsi kutyám, akinek hátraharapása van. Azt szeretném kérdezni, hogy a műtéten kívül milyen lehetőségek vannak a harapás javítására? Valamint ha esetleg kialakulna tályog, fekély vagy bármilyen szájüregi probléma, az orvosolható valamivel? Köszönöm!
A  fejlődési rendellenességként értékelhető arckoponyai elváltozások 9 hetes korban még kevéssé megítélhetőek, sokat változhatnak. Mindezek ellenére fogászati szakrendelés már most is felkereshető és a rendszeres nyomonkövetés, esetleg fogszabályozás segíthet a minél kevésbé súlyos végállapot elérése céljában.
jelige: zsuzsanna
2016-07-25
Üdv!én csak azt szeretném megkérdezni mi az a tejcsomó vagy tejkő ami szuka kutyákban alakul ki? Mi a teendő vele?

A tejmirigyekben (emlőmirigyekben ) főleg nem ivartalanított szukában, azok között is álvemhességre, álanyaságra hajlamos egyedekben gyakran alakulnak ki tapintahtó terimék, duzzanatok. Ezek egy része "csak" gyulladásos góc (akár tejcsomónak is nevezhetjük), régi elhanyagolt esetekben ezek elmeszesedhetnek, kemény tapintatú tejkövekké alakulhatnak. Az idült gyulladásos gócokból nem ritkán emlődaganatok alakulnak ki.

A szukák ivartalanítása és az elváltozást mutató emlőmirigy duzzanatok műtéti eltávolítása ajánlott.

jelige: .
2016-07-25
Üdvözlöm!A kutyám 1-2 hete biceg a bal hátsó lábára, nyomásra nem volt érzékeny. Voltunk orvosnál,szerinte csak meghúzta.kapott 1 hétre elegendő gyógyszert.Azt mondta,ha elmúlik a sántítás nem kell visszamennünk.Úgy veszem észre 5 nap után javult az állapota. Étvágya és viselkedése nem változott,vidám. Ön szerint megnyugodhatok,hogy nincs nagyobb baj? Köszönöm!
Ha nem tünetmentes a kutya, úgy érdemes lenne visszamenni állatorvosához, aki esetleg ortopédiai kivizsgálást, röntgen felvételt fog ajánlani az elváltozás felderítése céljából. Remélhetőleg mielőbb kiderül a tünetek oka és megszűntethető lesz a sántaság.
jelige: harder mirigy
2016-07-25
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 9 hónapos mopsz keverék kutyusom, akinek mindkét szemén előesett a harmadik szemhéj mirigye.Műtét által visszahelyezték neki mind a két szemén, azonban az egyiken, a műtétet követő 5. napon ismét előjött a probléma a varrat felszakadása miatt, aminek következtében újból megműtötték.Majd a műtétet követő egy hónap elteltével ismét kiújult neki. A kérdésem az lenne, hogy valóban megvakulhat a kutyánk, ha kivágatjuk neki az említett harmadik szemhéj mirigyét vagy újból meg kellene próbálkozni a visszahelyeztetésével, mekkora az esélye, hogy azután is előjön nála ez a probléma? Válaszát előre is köszönöm!
Konkrét kérdésére főleg a műtéteket végző állatorvosa tud válaszolni. Elsősorban vele lenne célszerű azt is tisztázni, hogy indokoltnak látja-e szemészeti szakrendelés felkeresését a makacs szemelváltozás rendezése céljából.

1 / 464 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.07.28
A cicának a szajanal let daganata rosz indulatú mit lehet csinalni segiteni neki most 13 eves a alatorvos aszt monta hogy idos es nincsi kiut én nagyon sajnalom segenit mit lehet segiteni neki enni eszik többször naponta ha tudnak irjak meg koszonom
2016.07.27

Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Kedves Gazdi!

Kérédésére aa választ az "Orvos válaszol" menüpont alatt fogja megtalálni!

2016.07.26
A képen látható, Dingó névre hallgató kutyánk kiszökött 2016.07.19 kedd reggel. XXII. kerületben Budafokon. Kérem aki látja hívjon vagy írjon! +3630 910 1407 A sikeres nyomravezetőnek / megtalálónak pénzjutalmat ajánlunk fel! Köszönjük a megosztásokat!