Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: segítség!
2009-12-28
Jó napot! A kutyám kb. 2 hete nagyon sovány ugyanúgy eszik szaladgál semmi észrevehető változás nincs vele csak nagyon lefogyott látszik már a bordája is.Kérem segítsenek mi baja? Köszönöm
Ugye viccel velem?! Az oltatlan fiatal szuka fogyását gyakorlatilag bármely tartási-, takarmányozási hiba, veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhatja. Most, miként találjam ki, hogy férges-e a kutya, gennyes méhgyulladása van-e, vagy a pajzsmirigye működik túl, vagy ... vagy a leheteséges sok száz egyéb okból mi történhetett vele? Állatorvosa részletes vizgsálatokkaltudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ha ez megtörtént, akkor a teendőket, megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: angie
2009-12-28
Tisztelt Doktor Úr! A kutyánk kb. 2 hete nem nagyon eszik ,erősen nyáladzik,letört. Elvittük állatorvoshoz aki vért vett a kutyától illetve meg ultrahangozta, az ultrahang nem mutatott ki semmit , a vérvizsgálat vérszegénységet mutatott amelyből az orvos arra következtetett ,hogy gyomorfekélye vagy belső vérzése lehet, de nem is tudja pontosan fel kéne vágni hogy megnézze mert akár a lépe is lehet.Közben a hasa is felpuffadt a lába levizesedett. Mivel sok volt a lehet, elvittük egy másik állatorvoshoz aki EKG megnézte a szívét azt mondta szívbeteg kapott rá gyógyszert ,vízhajtót, 3 napig jól volt,evett is, de utána megint rosszul lett sőt egyre jobban romlik az állapota. Vigyük el egy harmadik orvoshoz? Ez lehet a szívbetegség tünete? Ha a kutya szívbeteg az ilyen tünetekkel jár?
A leírtak bizony könnyen lehet, hogy súlyosfokú szívelégtelenség tünetei és könnyen lehet akár (lép) daganatos betegség is a háttérben, és sajnos azt is tudnia kell, hogy egyik betegség nem zárja ki a másikat, azaz a 10 éves rotti lehet daganatos és szívbeteg is és az sem kizárt, hogy mindezek mellett még egyéb betegsége(i) is van(nnak). Szerintem nem az a megoldás, hogy 3. vagy 5. állatorvoshoz viszi a kutyát, hanem az vezethet eredményre, ha a kezelő orvosa elvégezheti az összes általa szükségesnek vélt vizsgálatot. Ha ez nem elégséges, nem vezet egyértelmű eredményre, akkor gondolom ő maga fog ajánlani specialistát további vizsgálatokhoz. A leírásából én azt sem tudom kizárni, hogy amennyiben első állatorvosa megcsinálhatta volna az ajánlott diagnosztikai laparatómiát, akkor már esetleg lábadozna a kutya, vagy mindenesetre jóval tisztábban látnának az okokat, esélyeket, lehetséges megoldásokat tekintve.
jelige: noir
2009-12-28
A macskám hat éve FIV-es.Rendszeresen kap immunerősítőt,-Vetri DMG liquid-és szükség szerint szteroid injekciót. Azt hallotam, hogy egy esetleges interferon kezelés stabilizálhatja az állapotát. Konkrétan humán interferonról van szó, a roferon a-ról. Valóban így van-e ez, és ha igen hogyan történik a kezerlés?
Szájon át, naponta 30 nemzetközi egység adagolásban 7 napig. Aztán egy hét szünet, majd újabb 7 napos kezelés következik. Talán ez a legismertebb, leginkább ajánlott protokol FIV-es macskák interferon-alfa kezeléséről. Számos ettől eltérő protokol is létezik ezen kívül, ezért - és mivel az interferon kezeléseknek gyakori és komoly mellékhatásai lehetségesek, mindenképpen gyakori kontrolvizsgálatok szükségesek a biztonságos alkalmazásokhoz. Konzultáljon kezelőorvosával. Ha már 6 éve kezelik sikeresen a macskát, akkor ezidáig nagyon ügyesen manővereztek közösen.
jelige: sürgős
2009-12-28
Jó napot kívánok! 11 hónapos labrador kutyám 24-én kezdett tüzelni,ez volt az első.2 napig böséges mennyiség távozott tőle,de harmadnapra rettentően megduzzadt a nemi szerve,még ülni is nehezen tud.Megnéztem és olyan mintha gennyes lenne mert sárgás foltot vettem észre a majdnem öklömnyire dagadt szervén.Ez önök szerint normális?Még nem volt lány kutyám igy tanácstalan vagyok.Köszönöm válaszát:
A leírásából az valószínűsíthető, hogy a kutyának hüvelyelőesése lehet. Márcsak emiatt is ajánlott a mielőbbi állatorvosi vizsgálat.
jelige: juliska
2009-12-27
Tisztelt Doktor Úr! Puli kutyám 1 kiskutyát ellett 1 hete. Gondos, jó kutyamama. A kiskutyus is teljesen egészséges, mivel egyedül van gurul mint a golyó. A kérdésem, hogy nem okozhat-e problémát a mama kulyának, hogy véleményem szerint tul sok teje van? Nem tűnik gyulladtnak, vagy érzékenynek.
Nem lehet eldönteni a kérdését, hiszen Ön is egyrészről talán duzzadtnak, tejtől állandóan feszülőnek („túl sok teje van”) ítéli a helyzetet, ugyanakkor „nem tűnik gyulladtnak vagy érzékenynek”. Állatorvosa tudja vizsgálataival eldüönteni a dilemmát. A kölyök számára amúgyis lassan esedékes az első parazitamentesítés, keressék fel a szukával együtt állatorvosukat.
jelige: szobatisztaság
2009-12-27
Van egy csivava kislány kutyám most 7 honapos .Mikor megvettük nagyon ment a hasa ,ezért gyógyszeres kezelésen vett részt,ahol antibiotikumot és féreghajtót kapott .ezek miatt nem szabadott levinni az utcára és csak késöbb kapta meg a védöoltásait,ezét az utcán leglöször 4 hónaposan járt .Hiába viszem sétálni nem szeret és dolgát sem végzi el,csak fennt a lakásban.Már nem tudok mit tenni vele .Válaszát elöre is köszönöm
Nem lesz egyszerű a gyakorlatilag kifejlett, egész eddigi életében a szobában történő ürítésre szoktatott kutyát normális életvitelre szoktatni. Sok türelemmel, szeretettel, hozzáértéssel, következetességgel fog csak sikerülni. Ennél konkrétabb tanácsokért forduljon állatorvosához.
jelige: szopornyica ? 2.
2009-12-27
Üdvözlöm Doktor Úr! A 10 éves köhögős kutyusról kiderült, hogy kennelköhögésben szenved, és vele együtt azóta a másik három kutyus is elkapta. Jelenleg Augmentint kapnak tabletta formájában, amit nekem kell beadnom, ezen kivül Euphylong nevű kapszulát, Polybét, valamint szirupot. A köhögést leszámítva más tünet nincs , jól esznek, kedvük jó. Az egyikük néha tenyérnyi fehér habos váladékot köhög fel. Azt szeretném megkérdezni: 1, hogy meddig tart ez a köhögés?, 2,rosszbbodhatnak- e a tünetek?, 3: meddig adható az antibiotikum?,4, (lakásban, illetve meleg helyen vannak a kutyák) tehetek-e még valamit, hogy gyorsabban felépüljenek? 5, gyógyulás után ”eltűnik”a virus a lakásból, vagy fenn áll az újrafertőződés esélye? 6,Olvastam, hogy tüdőgyulladás veszélye is fenn állhat, ez mitől függ, hogy bekövetkezik-e? Nagyon köszönöm, hogy válaszol kérdéseimre! Sajnos a karácsony ilyen köhögősen telt. A Tisztelt doktor úrnak minden jót kivánok!
Érdekes ténymegállapításokat ír nekem. Miként vetették el a szopornyica diagnózisát, és honnan jött a kennel köhögés ötlet? 1., Szövődmény mentes esetekben kifejlett kutyákon a kennelköhögésnek illene néhány nap alatt meggyógyulnia a tüneti kezelésre. 2., Persze, sajnos igen. Egyrészt a kennelköhögés diagnózisa is nyilvánvalóan csak feltételezett diagnózis, számos egyéb fertőző és nem-fertőző ok okozhatja a köhögést a kutyákban és semmi biztosíték nincs arra, hogy mindegyik kutya tüneteit ugyanaz a betegség okozza. 3., Az antibiotikumok nem a vírusfertőzés ellen hatnak, hanem bakteriális (másodlagos) fertőzések ellen. Ha 5-7 nap alatt nem segítenek a betegség meggyógyításában, akkor érdemes lehet (újabb) vizgsálatot végezni, és esetleg antibiotikumot váltani. Vannak egyéb betegségek, amikor néhűány hetes antibiotikum kúrát végzünk, akár Augmentinnel is, de a kontrolvizgsálatoknak ekkor különösen fontos szerepük van. 4., Sejtelmem sincs, hogy mi a kutyák baja, egyazon betegségben szenvednek-e és, hogy mit kellene teni a gyógyulásuk érdekében. Ezt is kizárólag kezelő orvosuk tudja megítélni. 5., Legyengült szervezetű ebek esetében akár a kennelköhögés is elhúzódó, szövődményes lezajlású lehet, és igen akár újrafertőződések is lehetnek. A kennelköhögés ellen védőoltásokkal lehet védekezni. 6., Egy sereg tényezőtől. Sajnos, ahogyan érzékelhette, ezen műfaj keretei bőven alulmúlják az Ön elvárásait. Kizárt dolog, hogy adatok nélkül csak feltételezéseken alapuló válaszolgatásnak értelme lenne. Nekem egyetlen kérdésem van csak. Állatorvosa mit válaszol ezekre a kérdésekre? Mielőbbi diagnózist, és gyógyulást kívánok a kutyáknak, Önnek pedig minden jót.
jelige: mariccska 2.
2009-12-27
Tisztelt Doktor Úr!Köszönöm gyors válaszát,kicsit megnyugtatott sajnos vérvétel nem volt ,mert az orvos szerint mindenképpen magas lett volna az amiláz érték .Mégegyszer köszönöm.Üdvözlettel
Azt remélem, hogy az eltelt idő alatt a kutya esetleg már tünetmentes gyógyult lehet. Ha ez nem így van, és a bágyadtság, sok vízivás/sok pisilés továbbra is fennáll, akkor a kutya részletes vizsgálata ajánlott.
jelige: Mackó
2009-12-23
cicám a kinti cicák eledeléböl evet,majd kihányta pár napra rá hasmenése kezdödött.Az orvosunk azt mondta hogy valoszinüleg toxoplasma gondi fertözése van kapot 2 injekciot és csak száraztápot ehet.Széklete már már a normálishoz közelit,de ma a kakilás végénél hig sötét szinü valami jött.Kérdésem az lenne hogy meg gyogyulhat-e a cicám és teljesen egéséges lesz-e utána
Hát, nem kizárt ... , de a leírtak alapján egyrészt a toxoplasmózis mellett még sok tucat egyéb ok lehet a háttérben, másrészt szerintem közel sem a Toxoplasma gondii a legvalószínűbb kórok, nálam a leírtak alapján biztosan nincs az első lehetséges 20-ban ... Ha a tüneti kezelésre meggyógyult a cica, akkor fátylat rá, mivelhogy nincs esélyünk utólag kiokoskodni a hányást/hasmenést okozó betegséget. Ha pedig nem gyógyult meg a cica, akkor a legokosabb lenne részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vér-, széklet labor, képalkotók ...) szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget és az eredmények alapján célzottan kezelni a macsekot.
jelige: mariccska
2009-12-23
Tisztelt Doktor Úr!Van egy 4 éves golden retriver lány kutyusom,két héttel ezelött lép töréssel műtötték,sikerült a lépet eltávolitás nélkül,”helyére helyezni.”Többek között az orvos megállapitott egy hasnyálmirigy gyulladást is ,amit infuzios kezeléssel kezeltek.Miota ujra itthon van rengeteget iszik.rossz akedély állapota,hányni nem hány ,de állandoan éhes .amit még elfelejtettem az imént leirni ,az orvos szerint hasnyálmirigy daganat is lehet.Szeretném megkérdezni milyen tünetekkel jár ,ha daganatos a kutya.Válaszát előre is köszönöm.
Jól hangzik, hogy a léprepedés (ruptura) a lép eltávolítása nélküli műtéti technikával megoldódott. A hasnyálmirigy gyulladása és daganatai igen veszélyes, nehezen kezelhető betegségek. Megállapításuk és a betegség lefolyásának nyomonkövetése elsősorban gyakori vérlabor vizsgálatokkal, hasi ultrahang vizsgálattal lehetséges. Ezek alkalmazásával, vagy méginkább CT vizsgálattal és a kezelés hatására a tünetek, értékek alakulása alapján derülhet ki az is, hogy valójában gyulladásról, vagy daganatos betegségről lehet-e szó - a tünetek alapján a hasnyálmirigy gyullladásos és daganatos betegségei nem különíthetőek el. A sok vízivás/sok pisilést igen sok egyéb betegség (lázas betegségek, máj-, veseelégtelenség, cukorbetegség Cushing, gennyes méhgyulladás ...) is okozhatja, ezek megállapítása szintén részletes vizsgálatokkal lehetséges. Jó jel, ha nem hány a kutya, nem elesett, nincsenek komoly hastájéki fájdalmai és van étvágya. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: szopornyica?
2009-12-23
Tisztelt doktor úr! Találtunk egy 2 hónapos kölyköt 1.5 hete, de kiderült, hogy szopornyicás. A gond csak az, hogy érintkezett a saját kutyáimmal, de akkor még nem tudtuk, hogy beteg. A kiskutyának véres hasmenése, hányása volt és köhögött. Több napig tartó állatorvosi kezelés ellenére sajnos átment a vadászmezőkre. Ez pár napja történt. Közben az egyik 10 éves szukám ma reggeltől el kezdett köhécselni.(lakásban tartott). Más tünetet nem produkál, de nagyon megijedtem, ő is elkaphatta a szopornyicát? Vagy csak véletlen egybeesés lehet, hogy most köhög? A köhögés a következő: halkan kezdődik, majd kissé felerősődik és végül mintha fel akrna köhögni valamit. Nem egész nap köhög, csak időközönként. Amikor pihen akkor nem, inkább ivás- evés -ugatás után. Utánna olvstam a szopornyicának, félek hogy egy jó kondiban lévő idős kutya is elkaphatja, most ő is el fog pusztulni? Kérném a doktor úrat, hogy írja le a véleményét!!! Olvastam, hogy a köhögés lehet szívbetegség is , de ahhoz kékes nyálkahártya is járna. Várom válaszát!
A kölyök elhullásának pontos okát boncolással és a kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (elsősorban szövettani vizsgálatok, kórokozó izolálás ...) lehetett volna megtudni. Sajnálom a kölyök elvesztését. Ha a kölyök szopornyicás volt és a szuka sem oltpott szopornyica ellen, akkor elképzelhető és valószínű, hogy az idős szuka tüneteinek is van köze a lezajlott betegséghez. Természetesen a köhögést számos egyéb betegség pl más vírusos, bakteriális fertőzések, légzőszervi-, keringési elváltozások, idegentest, ... akár daganatos betegségek is .... okozhatják. A tünetek alapján lehetetlen a pontos betegséget kitalálni és kizárni is, azaz azért mert nem kékek (cyanotikusak) a nyálkahártyák, még a szívelégtelenség lehetősége is bőven fennáll. Az idős szuka esetében a köhögés okát részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizgsálatok, képalkotók ...) lehet megállapítani. Ha ez megtörtént akkor diagnózishoz jutnak és megbeszélhetik a kutya esélyeit, gyógyítását is. Ha ez nem történik meg, akkor marad a találgatás.
jelige: tüzelés
2009-12-22
Azt szeretném kérdezni h van egy 1 éves mopsz szukám és 1 napja vérzett egy keveset de azóta semmi, és mindig pisilik sokat de kicsiket!Ez az a bizonyos csendes tüzelés lenne?
Nem kizárt. Meg az sem, hogy hüvely-, méh-, vagy hólyag gyulladása van a kutyának vagy esetleg vetél vagy egyéb betegsége zajlik. Féléves korában az első tüzelése is így zajlott? Tudja, ha nem tenyészti a kutyákat, akkor a legokosabb lenne ivartalanítást kérni az állatorvosától. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még olvashat a témában.
jelige: Nózi
2009-12-22
Üdvözlöm, 5 és fél éves szuka csivavám kb 3 hónapja minden alkalommal amikor leviszzük sétálni furcsa görcsrohamot kap, ez nagymértékben roszabbodik ha hidegebb az idő. Tudatánál van de nehezen áll meg a lábán, szétcsúszik, össze vissza dől, a nyaka görcsbe rándul, a tekintete riadt, pupillák tágak. Ez az állapot fél órán át is tart séta után, néha spontán is előjön izgalom hatására. Mivel 1,90 kilo ezért 1/8 sevenalettát írt neki az állatorvosunk, 2 hétig semmi baja nem volt, most viszont jelentős mértékben rosszabbodott. Szeretnék tanácsot kérni, mert ijesztő az állapota szegénynek. Köszönettel:
Szerintem sem megnyugtató a kutya állapota. Ha kezelő orvosa egyetért abban, hogy a tüneteket nagy valószínűséggel epilepszia okozza - akkor érdemes lehet Dr. Kiss Gabriella (Kutyák epilepsziáiról mindenkinek című köny szerzője) specialista kivizsgálását és gondozásba vételét kérni. Budapest IV. 1045 Budapest, Tó u. 06-1-360-0334, 06-20-9943-157. favorit.allatkorhaz@chello.hu
jelige: Carlos
2009-12-21
A kutyámnál az alsó állkapocs között egy nagyobb kemény duzzadás található és folyamatossan folyik a nyála kétoldalt a szája szélén.Mi lehet ez?És mitől?Kérdeztem egy állatorvost és azt mondta,hogy vérömleny vagy gennycsomó.Válaszát előre is köszönöm.
A leírt duzzanat lehet valóban akár vérömleny, gennyes tályog (alias gennycsomó), gyulladásos terime akár pl nyálmirigy ciszta, vagy daganat is. Bármely állatorvos körülbelül ennyiféle duzzanatot tarthat elképzelhetőnek egy kutya állkapocs régiójában. És bármely állatorvos csak vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, citológiai vizsgálat, vérvizsgálatok, képalkotók ...) tudja megmondani, hogy a felsoroltak közül konkrétan mi adódott a kutyánál, melyik szervből, valószínűsíthetően mi okból alakulhatott ki, és mi a megoldása. Fogjanak neki a kivizsgálásnak.
jelige: beteg cica 2.
2009-12-20
Tisztelt Dr Úr. Először is köszönöm, hogy időt szánt ránk. Elvittem orvoshoz kapott két inekciót valamint 2 db gyógyszert a nevét sajnos nem tudom. Éjjel még hányt most egész nap alszik és elő se akar jönni a rejtekhelyéről. Reméljük meggyógyul és nincs oltva a cica. Attól mert lakásba van tartva azért kellene oltatnom?És ha igen milyen oltást kérjek a cicák orvosától? van 2 kisgyerek is a családba bár nem itt laknak de sűrűn vannak nálunk egy 3 hónapos kislány és egy két éves kisfiu. Bár nem fogdossák mert félnek a cicák tőlük de attl kaphatnak elf ertőést a cicáimtól? Rendszeresen vannak fürdetve és ápolva vannak. Köszönettel:
A lakásban tartott cicákat is érdemes oltani és parazitamentesíteni, hiszen jónéhány betegséget, parazitát akár a ruhánkon, cipőnkön, zöldségeken ... egyéb ragályfogó tárgyakon könnyen bevihetünk számára a lakásba. Ezek némelyike aggályos emberi fertőzések szempontjából is. Gyakorlatilag csak a leukózis és a veszettség elleni védőoltás felesleges lakásban tartott macskák esetében, mert ezek csak verekedés, harapás útján terjednek. Az új jövevények befogadásával persze akár ezeket a betegségeket sem lehet kizárni. Állatorvosa természetesen tisztában van azzal, hogy milyen védőoltások és parazitamentesítések ajánlottak egy csak benntartott cica esetében - és Ön is utánaolvashat pl.: honlapunk Tudnivalók rovatában. Ha nem javul a cica állapota, jelezzéj kezelőorvosuknak. Mielőbbi gyógyulást kívánok, majd az izgalommentes együttélés érdekében rendszeres védőoltásokat, parazitamentsítéseket és ivartalanítást ajánlok a cicáinál.
jelige: tomi cica
2009-12-20
Kedves Doktor Úr! Van egy sziámi cicám egy éves kandúr, kb 4,5kg ,úgy három napja elkezdet hányni egy nap kb 2-szer ,hasmenést nem tapasztaltam nálla,szomorú a tekintette és mintha kicsit az alsó szemhélya dagadtabb mint volt eddig,enni eszik , csak keveset adtam neki alvás uttána kiis jött bellöle,tejet és vízet iszik de nem sokat,mintha többet aludna mint máskor,ha simogato ,ölembe veszem doromból, ha szolók neki rám figyel és ha lerakom ijetten elugrik máskor nem csinált ijet,mintha egy kicsit zavartbb lenne.Szeretném megtudni hogy komoly-e a baj vagy hogy mitől lehetnek ezek a tünetek.Előre is köszönöm.
Egy oltatlan, kijáró kandúr hányogatásos tüneteit sok tucat betegség okozhatja. A rendszeresen oltott, parazitamentesített, ivartalanított, helyesen táplált macskák jó eséllyel 15-20 évig élnek egészségben. Azok a társaik, akik nem ilyen szerencsések nagyrészt 2-5 év alatt elkopnak, elpusztulnak. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még több hazsnos olvasmányt talál.
jelige: Fanny
2009-12-20
Jó napot! Fekete színű német juhász szuka kutyám változó időközönként sebesre marja magát. Voltam már vele orvosnál, akik gyanakodtak bolhaekcémára, szőratkára, hormonális problémára , idegrendszeri problémára, egyszerű allergiára. De olyan változó időpontokba teszi ezt, hogy nem lehet pontosan az okát feltárni. Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel
Állatorvosa joggal gyanakszik a leírt okokra és a leírtak mellett még jónéhány egyéb lehetőség is nyilván felmerült benne. Perzse, hogy nem lehet kispekulálni az okot, csak részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, bőrbioptátum, vérvizsgálatok, allergológiai tesztek, egyéb kiegészítő vizsgálatok ...) lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Utána lehet a megoldásról beszélni.
jelige: Dorisz x-y.
2009-12-20
Kedves Doktor Úr! Remélem még emlékszik rám a sok paciens közül. Mivel közelednek az ünnepek ezért szeretnék Önnek és családjának Békés Boldog Karácsonyt kívánni. Sajnos nálunk nem lett még új kutyus, pedig a retriever fajtamentő egyesület gazdit keres oldaláról kinéztem egy kutyust, úgy hívták, hogy Ribizli és ugyanolyan kis fekete mint Doriszka volt, csak ő fajtiszta labi. Végig kísértem a felépülését, már-már úgy tűnt, hogy örökbe is fogadjuk, de édesanyám megmakacsolta magát. Azóta sikerült gazdit találnia. Pedig azt mondják, hogy ilyenkor a legjobb, ha mielőbb egy újabb kis jövevény van, mert nem a rosszra gondolunk, hogy a mi kutyusunk elment, hanem örülünk, hogy egy újabb kis kedvencünk lett. Sajnos neki még a mai napig is nagyon élénken él az utolsó időszak és nagyon nehezen engedi el Doriszkát. Talán majd, ha jön a jó idő és még egy kis idő eltelik, sikerül rávennem egy új kutyusra. Annyi sok szerencsétlen állat van, aki gazdára vár és megérdemelne egy jó gazdit. Remélem édesanyám idővel másképp gondolja a dolgokat és akkor talán már arról írhatok Önnek, hogy egy új kutyusunk van. Egyenlőre ahol dolgozom wekerlén van egy tündér fehér labrador retriever kutyus, aki mindig egyedül van és nagy magányában állandóan a kerítésnél nézelődik. Jó barátságot kötöttünk és így minden nap viszem neki a jutalom falatokat. Már messziről megismer és úgy csóválja a farkát, hogy majd szét esik. Kedves és nagyon bújós kutyus. Nekem most ő a kis fogadott ebem. Na, megint nagyon hosszúra nyújtottam a levelemet, mostmár búcsúzom, mégegyszer Kellemes Ünnepeket Kívánok. Üdvözlettel
Persze, hogy emlékszem leveleire és a Doriszra is - nagyon sajnálom, hogy el kellett búcsúznunk tőle. Kedves jókívánságait viszont kívánom, kislányának pedig sok kitartást az állatorvosi pályához!
jelige: Álmos
2009-12-20
Shar-Pei kutya szemfelvarrása. 2hete voltam vele,de megint vinni kellett,mert nem látott a kutya. Kérdés lenne, hogy mi a megoldás erre,hogy ez megszűnjön neki
Egy szemről beszél, vagy mindkettőről? Alsó, vagy felső szemhéj rendellenességéről? Volt, Van gallér a kutyán, vagy ennek ellenére kidörzsölte a varratokat? Miért nem lát a kutya, a váladéktól, a befelé, vagy kifelé forduló szemhéjaktól, ... szaruhártya homálytól ... ? Ha kezelőorvosa, aki a műtétet végezte nem tudja a megoldást, akkor nem kizárt, hogy szemész specialista kell a megoldáshoz. Bár a leírása alapján én azt is gondolhatom, hogy megvakult a kutya. Csak a kutya részletes szemészeti vizsgálatával válaszolható meg, hogy mik a kutya esélyei, gyógyszeres kezeléssel, vagy esetleg újbóli operációval kell-e megoldani az ügyet.
jelige: beteg cica
2009-12-20
Tiszetelt dr ÚR! A Cicám véreset hány valamint kijön belőle a táp is. Lehet hogy az az oka hogy másmilyen tápot vettünk mint amiet szoktunk? vagy komolyabb baj van? Kérem segítsenek nagyon sajnálom őt ha beteg. 2 éves már műtve is volt mert befelé nőtt a melkasána csontja.
Nem én, vagy bárki a netről, hanem kezelő orvosa tud a cicán segíteni, ha elviszi hozzá és elétárja a problémáit. A veleszületett rendellenességgel küzdő, oltatlan (?!) macska esetében a véres hányást sok tucat olyan betegség okozhatja, ami lényegesen valószínűbb, mint a tápváltás. Ha állatorvosának módja van részletes fizikális vizsgálatokat, vérvizgsálatokat, esetleg röntgent, ultrahangot és egyéb kiegészítő vizsgálatokat végezni a cicán, akkor van esély az ok kiderítésére és remélhetőleg a megoldásra is.
jelige: Marci
2009-12-18
Tisztelt Doktor Nő! Másfél éves westie kan kutyusom nyelvén (a szélén oldalt) 3-4 hete egy fehér tejfehér színű elváltozást (dudort) fedeztem fel (4-5 mm, mely sajnos egyre nagyobb, karfiolszerűen növekszik. Készítettünk laborvizsgálatot, semmilyen baktériumot vagy vírust nem találtak. Az a baj, hogy a száj belső részén úgy tűnik kezd terjedni, mert már 2-3 egészen kicsi fehérszínű pötty jelent meg. A kutya étvágya ugyanolyan mint eddig, nagyon jó. 3 hónapja esett át az ivartalanításon, valamint a varratszedést követően 5 napos antibiotikumos kúrán, mivel begyulladt a seb egyik vége. Nagyon kétségbe vagyok esve, hogy mi lehet ez. Jelenleg az állatorvos Vagothyl folyadékot írt fel, napi 2-3 alkalommal ecsetelem vele a nyelvét fültisztító pálcikával, de ő azt mondta nem találkozott ilyennel. Kérem legyen szíves megírni, hogy mi lehet ez, van „e esetleg valami ötlete, hogy mit lépjünk a továbbiakban? (a kutyám Hill’s Adult tápot eszik, és most fogyott el egy üveg kutya béres csepp, az ecsetelésnek pedig eddig semmi haszna) Köszönettel,
Leírása alapján azt gondolom, hogy én sem találkoztam még ilyen módon jelentkező betegséggel. Márcsak ezért sem szívesen ötletelnék a Marci ügyében. Kezelő orvosa is nyilván elsősorban a gyulladásos eredetű betetgségekben gondolkodik és számba veszi a gombás fertőzések lehetőségét, allergiás és immunhiányos betegségeket is. Ilyen fiatal kutyában igen ritka, de nem lehetetlen a daganatos szájüregi betegségek lehetősége. Nem kizárt, hogy citológiai/szövettani vizsgálat segítene a rejtély megoldásában.
jelige: Fehérné 13
2009-12-18
Jó napot kívánok! Sajnos már nem lehet megmenteni a kedvenc cicánkat, mert 12.13-án hajnalban meghalt. Mindig életvidám volt, sokat pihent velünk együtt kinnt a kertben, az udvaron.Mindig kisgyerekként kezeltük, nagyon-nagyon fáj, hogy elvesztettük. Rendszeresen vittük orvoshoz, minden szeretetet megadtunk neki. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mitől lehetett, hogy mégis elvesztettük. 12-én, előtte este nem a megszokott helyén feküdt le pihenni, bár betegségnek jelét nem vettünk észre. reggel még evett is. Aztán úgy másnap 12 óra körül a vizesedény felett, kb fél óráig nem mozdult el. Felvettem, de már nem nagyon volt ereje, pedig mindig kis harcias cica volt. Gyorsan orvoshoz vittük, ahol azt mondták, hogy csökken a testhője. Kapott infúziót, injekciókat. Egész éjszaka melegítettük. Éjszaka egyszer hányt, a megevett táp jött ki belőle egész darabokban, már persze sokkal nagyobb állapotban, mint amekkora egyébként. Aztán később elkezdett az orrából még nagyon enyhe állapotban szivárogni a vér, ami később megszünt. ettől kezdve már minden levegővételénél hallani lehetett a sipolást, hörgést. Egyszer felállt, ment a vizesedényéhez inni. Eleinte még tudott inni, de később már pipettából itattuk. Aztán egyre rosszabbodott az állapota, már csak a száján keresztül tudott nagyon-nagyon nehezen levegőt venni. Halála előtt közvetlenül az ágyon feküdt, ott próbáltuk felmelegíteni, amikor elkezdett megint vérezni az orra, majd nagyon erőteljesen a szájából is vér fojt. Pillanatok alatt elvesztettük. Valamit elronthattunk a nevelése során? Vagy olyan betegsége volt, amit sajnos nem észleltünk? A kiskutyát 1 éve vittük haza (palotapincsi). Őt nehezen szokta meg, de mégis megbarátkoztak, csak néha harcoltak egy kicsit. Na persze nem vérig. Együtt játszottak a kertben-ez volt a kedvenc helye. Mi okzhatott ilyen hirtelen halált? 1 éves körüli időben megműtettük, ivartalanítva lett. Időnként elvittük az orvosunkhoz, ahol kábításban-altatásban teljes szőr csomótlanítást végeztünk, hogy a kis bőrének ne okozzon semmilyen betegséget a szőrcsomók. Egyébként nem nagyon lehetett fésülni, mert harapott, karmolt. Már nem tudunk mire gondolni, hogy miért kellett elveszítenünk. Az egész családom padlón van. A lányom 22 éves, neki ő volt a mindene. A férjem a mai napig úgy sír vele együtt, mint egy kisgyerek, neki igazi társa-hálótársa-barátja volt. Kérem Önt, ha ennyi leírás birtokában tud valami információt adni, tegye meg, mert számunkra feldolgozhatatlan ez az egész, ami történt. Nagyon szerettük-nagyon szeretjük a mai napig is. Nagyon hiányzik. 3,5 éves volt, még jó pár évet élhetett volna. Köszönöm.
Sajnos részletes leírása ellenére sem lehetséges kitalálni, hogy mi okozhatta a cica gyors lezajlású beteségét, halálát. Ennek egyetlen módja lehetett volna, ha kérik állatorvosuktól a cica boncolását és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokat (szövettani vizgsálat, kórokozó izolálás, toxikológiai vizsgálat ...). Mindezek hiányában csak találgathatunk, fantáziálgathatunk. Egy sereg fertőző, szív- keringési betegség, daganatos betegség, belgyógyászati jellegű betegség, mérgezések ... és sok egyéb teljesen hasonló módon jelentkezhet és zajlik le macskákban is. A vizsgálatokat és kezelést végző kollégának több fogalma lehet a cica végzetes betegségéről - de biztosat ő is csak boncolás után mondhatott volna. Sajnálom a történteket.
jelige: Dubby 4.
2009-12-16
Koszonom szepen. Es ha en innen barmiben segithetek, szives rendelkezesere allok. Ha megengedi, majd tejekoztatni fogom a Dubby allapotarol. Szivelyes udvozlettel.
Köszönöm az ajánlkozását, de remélem semmivel nem kell zavarnom. A hozzánk érkező igazán változatos kérdések mindegyikére válaszolok, a Dubby esete pedig daganatos betegség lévén különösen érdekel. Azzal igazán megtisztelne, ha néha írna a Dubby-ról. Érdekel a betegség lefolyása. A legjobb változat szerint a jelenlegi kezelésével is elérhető lehet, hogy sikerül annyira megnyújtani a betegség lezajlását, hogy nem rövidíti le a kutya életét. Remélem, hogy megragadja Dubby ezt az esélyt, megadatik neki ez a változat. Ha tudja a kemoterápiás protokol nevét (pl COP, COPA, COPLA, ACOPA, CCNU, ..., ill. ezek módosított változatai) vagy az alkalmazott szerek nevét, adagját, kérem azt is írja meg nekem. Szép Karácsonyt, Boldog Újévet kívánok.
jelige: Dubby 3.
2009-12-15
Tisztelt Doktor Ur! Az Avemar-al kapcsolatos velemenyevel egyet ertek.Bar,ahogy On is irja, ez sajat megnyugtatasunkra jo, embernel allatnal egyarant, de ha csak egy kis remeny van, hogy a kozerzetet javitja, akkor meg kell probalni. A kemoterapia protokoll marcius vegeig tart; eddig, okt 15-e ota csak ket het szunt volt beiktatva: a kutya a kemot, eleinte Prednisiolnnal kombinalva kapta. Januartol csak kethetenkent fogja kapni.A verkepe az onkologus szerint meg olyan , hogy a kezelest lehet folytatni es persze sajnos nem jo. Utana, a tervek szerint a kutya allapotahoz merten, szovettani vizsgalatot fognak vegezni.Azt mondta a kezeloorvos, hogy ha a kemo utan kb. negy honapig nem lesz attetele,azaz „tuleli” a terapiat, akkor mar nagy szerencsenk van. Itt szerentem Onnek megjegyezni, hogy a Dubby anyja a mi elso kutyank) a Morzsa kutya 9 eve, 8 eves koraban verrakban pusztult el (hemoangio szarkomaban) ; az apja (barataink kutyaja) ez evben 16 eves koraban mas betegsegben, de tobbek kozott a szajaban volt egy mar verzo daganat, melyet a vegen nem gyogyittattak, merthogy szegenynek mar minden fele baja mas volt. Megegyszer nagyon koszonom, hogy valaszolt. Megragadom az alkalmat es kellemes unnepeket valamit boldog uj evet kivanok.
Remélem, hogy a Dubby kezelése továbbra is jól fog haladni, és akár meggyógyul a kutya. A fényképeken egyértelmű és jelentős a tumor méret csökkenése, ez mindenesetre jó jel. Sajnálom, hogy már ennyi és rossz tapasztalatuk volt korábban kutyáik rosszindulatú betegségeivel szemben. Igazán „megérdemelnék” (még akkor is, ha ez sajnos nem érdem kérdése), hogy meggyógyuljon a Dubby. Én is köszönöm a kedvességét, és szép ünnepeket, egészségben töltött új esztendőt kívánok.
jelige: shi-tzu
2009-12-15
Tisztelt Dr. Úr! Kiskutyám széklete kb.1 hónapja nem henger alakú,hanem lapos.Olyan mintha valami akadályozná a székletürítésben.A kedve jó,étvágya is van rendesen. Előre köszönöm válaszát!
A veleszületett rendellenességek mellett akár szerzett terimék (tályog, hematóma, idegentest, daganat) is okozhat nehezített bélsárürítést. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megerősíteni, vagy elvetni gyanúját. Ha fény derül a rejtélyre, a megoldásokat is megbezsélhetik.

<< <  118 / 401 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.11.18
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.11.05
Tegnap (11.04-én) este a Savoya Park környékén találták, nincs benne chip. Nagyon kedves kutya. A 20/396-4827 telefonszámon lehet elérni azt, aki megtalálta.
2014.10.03
Kedves Budafokiak! Este 7-kor hoztak be a rendelőnkbe egy kb 3-6 éves nőstény, nagytestű cirmost (5 kg körül), szegény nagyon rosszul volt, de reggelre sokkal jobban lett. Jó általános állapotú, jó kondíciójú, bolhanyakörvvel, biztos van gazdája. Aki felismeri, hívja a rendelőt: 06-1-229-3865