Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: nyakörv
2011-03-24
Tisztelt Állatorvos! Elnézést, hogy a betegségek rovatba írok. Nekem egy termékkel kapcsolatban lenne kérdésem, ha tudna benne segíteni. Hallottam olyan elektromos nyakörvről, amivel a kutyákat úgy nevelik, hogy kis áramot juttatnak a nyakörvbe, ha ”rosszat” csinál. A mi kutyánk rendkívül ugatós, ezért gondoltunk erre a megoldásra. Csak nem tudjuk hol és kb mennyiért lehet ezt a nyakörvet beszerezni? Ön mennyire tartja állatbarátnak ezt a megoldást? Köszönettel várom válaszát
Ilyen fegyelmező „ugatásgátló” nyakörv a legtöbb nagyobb állatfelszerelést árusító boltban beszerezhető néhány ezer forintos áron. Vannak esetek, egyedek, amelyeknél jól működik a termék. Ezek a kutyák néhány óra alatt hozzászokhatnak és valóban hosszútávon testi/lelki károsodások nélkül működik a dolog. És vannak esetek, egyedek, ahol nem jól működik a dolog. Biztosan nem pótolja a fegyelmező nyakörv egy fiatal, temperamentumos fajta esetében a foglalkozást, sok sétát, játékot, más kutyákkal haverkodást - és sajnos a viselkedési zavarokat mutató egyedeknél is legfeljeebb kiegésítő eszköz lehet. Kérje ki állatorvosa vagy kutyakiképző szakember segítségét a konkrét esetben.
jelige: udvarlás
2011-03-24
Üdv! Van egy ivartalanított kan kutyám. Egyik ismerősünknek pedig egy nem ivartalanított szukája. Szóval ezek az ismerősök megkértek, hogy vigyázzunk a szuka kutyára ameddig elutaznak, viszont a blöki épp tüzel. Sajnos különzárni nem tudom őket, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy a mi kan kutyánk fog -e érdeklődést mutatni a tüzelő szuka felé, ha már nincsenek golyói? köszönöm
Ha egy gyakorlott kant nemrégiben (néhány héttel korábban) heréltek ki, ezesetben mutathat érdeklődést a tüzelő szuka iránt, sőt akár párzás is létrejöhet. Kölykök azonban nem születhetnek ebből a párzásból. Ha a kan herélése hónapokkal vagy pláne évekkel korábban megtörtént, esetleg nem is fedezett soha, akkor nem lesz párzás és valószínűleg az érdeklődés, „udvarlás” is elmarad. Az ismerősüknek melegen ajánlom a szuka ivartalanítását a tüzelés befejeztével. Ez utóbbi témában még olvashatnak honlapunk „Publikációk” rovatában.
jelige: suzy 3.
2011-03-24
Kedves Doktor Úr! Jelentem, hogy Susy teljesen rendbe jött magától, olyan mintha mi sem történt volna... csütörtökön úgy láttuk, talán már rá lép a lábára, pénteken már biztosak voltunk benne... és szép lassan teljesen rendbe jött. Végre tudott játszani a kis barátaival a kutyafuttatóban :) Üdvözlettel:
Örülök, hogy csak múló húzódás, rándulás történhetett a kutyával. Ha idővel és/vagy terhelésre újra mutatkozmak a tünetek, akkor lesz csak vizsgálatokra szükség. Köszönöm kedves visszajelzését.
jelige: Picur
2011-03-23
Tisztelt Dr Úr! Egy hónapja vettem egy 6 hetes palotapincsi kislányt (Picurt).És kb.,1-2 hete észre vettem hogy ha játszunk ,folyton rámászik a lábamra és úgy csinál mint a kan kutyusok,búbolja a lábam.Először mikor megláttam megijedtem ,hogy nem -e kan kutyust hoztam el véletlen ,de nem.Van hogy egymás után többször is akarja ,de nem engedem,és sajnos egyre gyakrabban csinálja.Mit tegyek,vagy mi okozza ezt a viselkedés zavart? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:
Nem minősül viselkedési zavarnk, amit észlelt. Igen gyakori, hogy teljesen egészséges, akár szuka kölykök, még bőven az ivarérés előtti időszakban a leírt módon játék közben párzást imitáló mozgást végeznek. Természetesen a leírt attrakció is kellemetlen lehet, ezért hasonlóan, mint amikor a tűhegyes fogakkal, vagy karmokkal okoz kellemetlenséget a kölyök, éreztesse vele, hogy nem tűri, amit csinál. Egy 6 hetes kutya még 2 hetente rendszeresen védőoltásokat és parazitamentesítéseket „szenved el”. Kérje ki állatorvosa véleményét is ezügyben, de biztos vagyok benne, hogy ő is megnyugtató választ ad.
jelige: Princessz
2011-03-21
A kutyám egyik este nem nagyon akart enni, de végül is megette az ételt, másnap este már csak belenyalt, és teljesen ott hagyta.Rá egy órára megpróbáltam kisebb adagot adni neki, azt mind megette egész jó ízűen,majd nemsokára mindet kihányta! A kedve változó volt, ha játszottam vele jó kedvű volt, de amúgy a farkát maga alá húzta, és látszott hogy nincs jól! Csak annyit akarok tudni, hogy forduljak-e állat orvoshoz, vagy nincs baj csak valamit a szájába vett az udvaron?
Nagyon általános tünetek az étvágytalanság és a hányás - rengeteg banális és veszélyes betegség is okozhatja. Mivel az adatlap szerint a kölyök csak veszettség ellen oltott, azt kell mondanom, hogy mielőbb forduljon állatorvosához. Ha átvészelték a mostani kalandot, akkor a védőoltásokat, rendszeres parazitamentesítéseket és a kutya ivartalanításának előnyeit is megbeszélhetik. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: Lilike 3.
2011-03-21
Kedves Doktor Úr! Múltkori levelezésünk kapcsán a nem evő Lili cicáról, mostanra látszódnak rendeződni a dolgok. Igazából tegnap kezdett valamicskét eszegetni, inni a cica. Sikerült egy ismerősöm révén állatorvosi kezelést kapni, a cicus több szurit kapott, antibiotikumokat, gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót. A diagnózis szerint nyálköve van. Kiegészítő kezelésként azt a tanácsot kaptuk, hogy az ivóvízben legyen kb. 30 csepp almaecet, 2 dl vízhez, ezt most fokozatosan próbáljuk elérni, 20 cseppnél járunk, és isszák a cicák. Egyelőre ennyi történt, most már reménykedem a felépülésben. Még egyszer köszönöm segítőkészségét! Üdvözlettel,
Köszönöm kedves visszajelzését. Mi is őszintén reméljük, hogy teljesen felépül a cica.
jelige: fürge
2011-03-21
2 éves német fürjészeb kutyámnál kb. 3-4 hónapja jelentkezett először köhögése. Kennel köhögésre gyanakodott az orvos, meghallgatta tüdejét is. Először antibiotikummal kezelte, majd újból vizsgálva már csak immunerősítőt és köptetőt adott. A köhögés azonban úgy tűnt, hogy fokozódott.Negyedik vizsgálatra röntgenre került sor, és sajnos szívnagyobbodást állapítottak meg. Két gyógyszert szed, digoxint és prilactone 40mg-ost. Az okát nem fejtették ki, de mondták, hogy nem terhelhető. Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt a betegséget, milyen lehetőségek vannak (műtét esetleg), mennyi ideig élhet ezzel a problémával? Hogyan érhetem el, hogy minél tovább éljen? A kutyának volt egy műtéte 1 évesen, a lába volt eltörve és csavarozva. Aktív kutyáról van szó, sokat mozog, a műtét után sokat úsztattuk. Előfordulhat, hogy túlerőltettük? Előre is köszönöm válaszát?
Leírásából az tűnik ki, hogy szívmegnagyobbodással járó szívevelégtelenséget találtak állatoprvosai és ezt kezelik gyógyszerekkel. Nem világos, hogy a szívmegnagyobbodás melyik szívfélre jellemző, az sem, hogy az izomzat megvastagodásával, vagy elvékonyodásával jár-e, és az sem, hogy billenytű elégtelenség vagy egyéb elváltozás okozhatja-e. Kérdéseire kezelő orvosa tud válaszolni, de nem kizárt, hogy ehhez neki is egyéb vizsgálatokat (vérvizsgálatok, szívultrahang, EKG ...) kell ajánlania.
jelige: Linda
2011-03-20
Jó napot! Szeretném megkérdezni a következőt: Idős kutyám naponta többször szipog. Vagy úgy is mondanám, mint amikor a kisgyerek nem tudja a sírást abbahagyni és hüppög. Mi lehet ennek az oka? köszönöm
Allergia, felső légúti fertőzések, idegentest, keringési zavarok, fekély, vérömleny,tályog, növedékek/daganatok ... és egyebek okozhatják a leírt megfigyelést. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a konkrét betegséget, ami jelentkezett a kutyánál.
jelige: Alex spániel
2011-03-20
Tisztelt Doktor Úr! Fiú Spániel kutyánknak fekete a nemiszerve!Mire utalhat ez? ELőre is köszönöm válaszát!
Ha a spani fiú fekete, vagy fekete-fehér tarka, akkor könnyen lehet, hogy ártalmatlan pigmentfoltról van szó, ami nemcsak a szájüreg és a nyelv, de a pénisz és a tasak nyálkahártyáján is jelentkezhet. Ha erről van szó, a pigmentfoltnak a kutya születése óta jelen kell lennie és a kutya élete során végig észlelhető lesz. Lehet fekete a nemi szerv súlyosfokú keringési zavar, elhalás miatt - ami természetesen durva tüneteket fájdalmat okoz, és létezik pigmentet termelő daganat is (melanoma) ami akár a nemi szerveken is jelentkezhet. Állatorvosa a kutya vizsgálatával gyorsan meg tudja oldani a rejtélyt.
jelige: Szemünk fénye
2011-03-18
Kedves Doktor Ur! 16 honapos kiskutyankon nott egy veres, gennyes holyag kozvetlen a feneke mellett. Nagyon faj neki. A holyag mar kidurrant, de nagyon csunya a helye, es a kiskutyank olyan kedvetlen. Maskor egesz nap hozza a jatekait, miota a holyag kijott, csak alig-alig. Mi okozza ezt a problemat nala es tudnam e orvosolni hazilag, vagy orvoshoz kell vinnem? Elofordulhat, hogy visszatero dolog lesz nala? Elore is koszonom a valaszt! Tisztelettel:
Nem érdemes házilag próbálkozni ezesetben (sem). Állatrorvosa a kutya részletes vizgsálatával tudja megállapítani, hogy a váladékozó elváltozás a végbélből, vagy a bűzmirigyekből, vagy a gáttájék egyéb helyeiről kiinduló sipoly, tályog-e, vagy esetleg egyéb elváltozásról van-e szó. Ezzel eldőlhet az is, hogy konzervatív úton érdemes-e próbálkozni (helyi és szisztémás antibiotikumok, fertőtlenítők, gyulladáscsökkentő ...) vagy mielőbbi sebészeti megoldásban érdemes-e gondolkodni. Ha túlestek ezen a kalandon, akkor a kutya védőoltásait (csak veszettség ellen oltott?) esetleges parazitamentesítéseit és egyéb egésségügyi problémáit is megbeszélhetik. Keresse fel mielőbb állatorvosát.
jelige: susy 2.
2011-03-18
Köszönöm szépen válaszát :)
Nagyon szívesen válaszolok minen kérdésre. Megköszönöm, ha majd visszajelez, hogy mi lett a kutyával.
jelige: bbulika
2011-03-18
kan kutya here mütét után 1 évvel jóformán azon helyen diónyi daganat??? Az állatorvos szerint miután 10 éves hagyjuk igy ez nem egy rosszindalutó dudor de miután rajta ül sokszor megsérül és vérzik egy kicsit ezért aggodom Mi lehet téleg ez mit tehetek.Kedve jó más tünete nincs de aggódom téleg nem kell vele törödni vagy csak mert 10 éves?Köszönöm előre is a választ esetleg segitséget gyógyitásban elfogadnék.
Nem gondolom, hogy az idősödő kutyákat nem kellene ellátni, sőt, a korral kutyákban, macskákban is gyakrabban fordulnak elő megoldásokat igénylő tünetek. Egy gyakran vérző hereborék tájéki duzzanat véleményem szerint kivizgsálást és megoldást igényel. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálat, ultrahang vizsgálat, citológia/szövettan) gyorsan, hogy műtét utáni következménnyel (vérömleny, tályog, gyulladásos növedék) vagy esetleg daganattal állunk szemben és az, hogy az esetleges műtéti megoldáshoz milyen altatási módszert célszerű alkalmazni a kockázatok minimalizálása érdekében. Ahogyan emberek esetében is nagy számban végeznek operációkat 70 évfeletti betegeken, hasonlóan gyakori a sebészeti nbeavatkozás 10-15 éves, vagy ennél is idősebb kutyákon, macskákon.
jelige: susy
2011-03-17
Jó napot! Nekem egy éves stefi és boxer keverék szuka kutyusom van, aki pár napja egyre jobban sántít. szokás szerint este levittük a kutyasétáltatóba, ahol játszott a többi kutyussal, utána ásott... másnap reggel picit fájlalta a lábát, azt hittük, hogy meghúzta, vagy megrándult, tehát borogattuk... 1-2 napra rá már nagyon sántított, és mára már sírt is néha (gondolom a fájdalomtól) Gondoltam, hogy adok neki fájdalom csillapítót, de inkább nem merek azok után amiket olvastam az interneten). Szeretném elvinni orvoshoz, de jelenleg nincs rá keretem :( úgy néz ki, hogy péntekig megoldódik a pénz kérdése, de addig remélem nem lesz rosszabb a helyzet... Kérem valami tanácsod adjanak... Köszönettel: egy aggódó gazdi
A hirtelen, terhelés után kialakuló, fokozódó tüneteket mutató sántaság, végtag fájdalom tünete nagy valószínűség szerint ortopédiai jellegű sérülést jelez. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával, benne valószínűleg röntgenvizsgálattal tudja kideríteni, hogy pontosabban mi a baj. Ezzel derülhet ki, hogy elég lesz-e konzervatív kezelés (gyógyszerek, rögzítő kötés, kímélet ..) vagy esetleg műtéti ellátást (is) igényel a betegség. Jól tette, hogy nem kezdte el emberi fájdalomcsillapítókkal kezelni a kutyát. Jelezze állatorvosánaka problémát és kérje a kutya mielőbbi kivizsgálását.
jelige: MAcskatápok
2011-03-16
Kedves Doktor Úr, Érdeklődnék, hogy egy 6hónapos sziámi macskánál érdemes drágább ételt vásárolni mint a whiskas junior. Azt hallottam hogy a whiskas,kitekat ezek a termékek nem a legjobbak, és hogy a macska jól fejlődjön minőségibb ételt kell adni. Abból kevesebbet is eszik, és egészségesebb lesz. Ez mennyire igaz? Ha igaz, akkor mit ajánl? Köszönettel:
Valóban léteznek az ún prémium minőségű tápok (Eukanuba, Hill’s, Royal Canin, Biomills ...), amelyek etetésével a kutyák, macskák harmonikusabb fejlődést produkálnak, és egészségesebb, hosszabb életet élnek. Mi a Royal Canin termékeit ismerjük, szeretjük és ajánljuk ezek közül. A táplálás központi fontosságú kérdés állatok esetébe is - de emellett egy csak szobában tartott macska védőoltásokra és időszakos parazitamentesítésekre is rászorul. A védőoltások közül talán egyedül az adatlapon szereplő veszettség és a leukózis elleni védelmet lehet elhagyni egy szobamacska esetében , de jónéhány egyéb vírusos betegség és parazita fertőző anyaga cipőn, ruhán egyéb ragályfogó tárgyakon hazavihető kedvenceinknek. A macska táplálását, védőoltásait, parazitamentesítését és esetleges ivartalanítását is ajánlott átbeszélni állatorvosával.
jelige: szotyi 2.
2011-03-15
Köszönöm a válaszát, szerencsére nem jelentkezett semmi tünet a kutyusnál. Egyébként túlsúlyos egyáltalán nem mondanám, hogy éhezik. Szoktunk együtt szotyizni, amikor is kibontogatom neki a napraforgómagot. Talán ez lehet a gond, gondolom szeretett volna még enni belőle.Csak megijedtem, hogy nehogy baja legyen tőle.
Önnel együtt örülök, hogy nem lett baj a dologból. Pláne, ha túlsúlyos a kutya, úgy sokkal inkább javasolandó az együtt szotyolázás helyett kiadós séták előtérbe helyezése. Szép fokozatosa ajánlatos elkezdeni a testmozgást a kutyáknál is.
jelige: Lilike 2.
2011-03-15
Kedves Doktor Úr! Köszönöm válaszát! Üdvözlettel,
Nagyon szívesen válaszolok minden kérdésre. Megköszönöm, ha megírja, hogy mni történt a cicával.
jelige: Viki
2011-03-15
Tisztelt Dortor Úr! A pulykaszárnyvég jól megfőzve adható-e a közepes termetű kutyusnak? Bizonytalan vagyok, hogy szárnyvég csöves csont-e? Köszönettel várom válaszát.
A szárny csontjai közül a karcsont klasszikus csövescsont, az alkarcsontok szintén - de ha valóban a szárnyvégről beszél, azok a kéztő- és ujjcsontokból állnak és ezek a csontok már aprók, nem a klasszikus értelemben vett csövescsontok. Egyébként véleményem szerint egy kellően sokat mozgó, közepes termetű, középkorú kutya ha nem kizárólag csontot kap, hanem csak kis mennyiségben keverik a táplálékához, azzal semmi bajt nem tesznek. Mindezekről bővebben Dr. Fodor Kinga „Mit egyen a kutyám?” című könyvévben is olvashat.
jelige: Boxer
2011-03-14
Tisztelt Doktor! Olyan gondom van hogy a 1,5éves kan boxerünk tegnap este folyamatsan nyalogatta a heréit amik úgy bevörösödtek hogy alik aludt a kutya, ide-oda feküdt sehogy nem volt jó neki. Ma reggelre már nem nyalogatja annyira de most meg be vannak lilulva meg mintha kicsit meg is lennének dagadva. Nem tudom hogy ez összefügg e vele de még nem fedezett. Este bekentük neogranormonal és vizes borogatást is kapott, múló kór ami kezelhető itthon vagy vigyem orvoshoz? Előre is köszönöm a válaszát! Gábor!
Ha az alkalmazott kezeléstől a tünetek máris enyhülnek és rövid időn belül meg is szűnnek, akkor szerencséjük van és megoldották a problémát. Ha nem enyhülnek a tünetek, vagy rövid időn belül visszatérnek, akkor pedig fel kell keresniük állatorvosukat. A leírt tüneteket számos betegség okozhatja pl here-, hereborék gyulladások, heretorzió, allergia, a hereborék mechanikus sérülései, gyakori maszturbáció ... Ha a tünetek nem oldódnak meg, állatorvosa nyilván részletes vizsgálatokkkal fogja tisztázni a háttérben álló okot és eszerint fog megoldást javasolni.
jelige: spániel
2011-03-14
Kedves Doktor! Van egy 8 éves szuka angol cocker spánielünk, aki 2-3 napja elég furcsán viselkedik. Lassú, koordinálatlan a mozgása, hangulata szomorú, levert, pedig korábban le sem lehetett lőni, annyira mozgékony volt. Ha vele vagyunk, ugyanúgy csóválja farkát, ahogyan szokta, de ha bemegyünk, lefekszik, és meg sem mozdul. Enni jóízűen eszik kézből (kapott virslit, kutyaszalámit), de folyadékot már nem sokat vesz magához. Próbáltunk neki húslevest adni, de azt sem ette meg. Hányni nem hány, láza sincsen, de széklete is csak minimális van. Tegnap este kihívtuk hozzá a helyi állatorvost, aki nem tudta pontosan megmondani, hogy mi baja van (korábban kapott egy fél Algopyrint, mert azt hittük, hogy a lába fáj), de adott neki 3 injekciót (antibiotikumot, fájdalomcsillapítót). A szopornyicát kizárta; végignyomkodta, nem nyűszített nagyon egyik érintésre sem. Azt hittük mára jobban lesz, de ugyanúgy fekszik a fűben, a házában, vagy adott esetben a bokrok között, ahogyan tegnap. Ma már sétálni is alig bír, 1-2 méter után leül, a teraszra is alig bír felmenni. Farkát csóválja, igényli, hogy simogassuk, a hátára is fekszik, de néha halkan nyüszörög. Enni ma is evett, továbbra sincsenek hányás- vagy hamenéses tünetei. Ön mit gondol, mi lehet a baja? A 4 napos hétvégén esetleg hova tudunk vele elmenni kivizsgálásra? (Eddig a makói kisállatkórházba hordtuk, de gondolom, hogy ilyenkor nincsenek nyitva.) Esetleg tudna ajánlani egy megbízható állatorvost a környéken, aki tudna rajta segíteni? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Tóth Adrienn Tótkomlósról (Békés megye)
Számtalan oka lehet a leírt igen általános tüneteknek - és ezeknek csak kis részét lehet otthon, háznál felismerni. Én is ugyanazt tudom tenni, amit Önök is megtehetnek - felhívom a makói kisállatkórházat, hogy tartanak-e ügyeletet illetve beírom a Google-ba az „állatorvos, „ügyelet”, és mondjuk „Békés megye” szavakat. Tegyék meg mielőbb. Elsőként talán az ellátó állatorvost kellene felhívni, azzal, hogy nem javult a kutya állapota.
jelige: cicaorr
2011-03-14
Tisztelt Doktor Úr! A macska orra bedagadt, és a duzzanat nem akar lohadni. Az orrához nem hagyja, hogy hozzáérjünk, de az nem váladékozik, csak a duzzanat látható rajta. A macska időnként ”szürtyög” vele, de azt sem állandóan. A kérdésem az, hogy mit lehet ebben az esetben tenni, mi okozhatja a duzzanatot? Elképzelhető, hogy megcsípte valami? Vagy egy másik macska sózott be neki? Segítségét előre is köszönöm.
Mindkét ok lehetséges, amit írt - a rovarok ugyan még csak éppenhogy aktivizálódnak, de a macskapofon igencsak esélyes ... Mint ahogyan lehetséges egyéb gyulladásos, fertőző ok is (számos más oka lehet vérömlenynek, ödémának,tályognak, gyullaádos szövetszaporulatnak) és az sem kizárt, hogy daganat fejlődik az orrtükrön. Állatorvosa a cica részletes vizsgálatával tudja megmondani a duzzanat okát. Ezután a megoldásokat is megbeszélhetik. Ha pedig sikerült megoldani a mostani problémát, akkor megbezsélhetik a cica védőoltásait, parazitamentesítését és esetleges ivartalanítását is.
jelige: Brúnó
2011-03-14
Üdvözlöm! Most kerül hozzánk egy 10 hetes kiskutya, akinek nincs még meg a veszettség elleni oltása. Úgy tudom, hogy nem szabad levinni amig nem lesz meg az oltása. És ez lenne a kérdésem, hogy ez tényleg így van -e illetve,hogy kutyákkal nem érintkezhet csak de sétálni egy picit levihetem ahol nincs kutya vagy sehova amig nincs oltása. Köszönöm a válaszát
Egy új jövevény esetében alapszabály, hogy néhány napon belül ajánlott elvinni állatorvosához. Itt lehet részletesen megbezsélni a kutya védőoltásait, parazitamentesítéseit, táplálását és ezzel egyidejűleg a szocializálását, sétáltatását is. Honlapunk Tudnivalók rovatában is talál részletes információt a kölykök ajánlott védőoltásairól. A kölykök veszettség elleni védőoltása 3 hónapos korukig kötelező - de már 6-8 hetes koruktól melegen ajánlott egyéb fertőző betegségek ellen is oltani a parazitamentesített kölyköket. Mielőbb keresse fel állatorvosát a kutyával.
jelige: szotyi
2011-03-14
Kutyám megette az asztalról, a már kibontott szotyi héjat, lehet valami baja? Fél tálka volt. Köszönöm
Lehet, mondjuk heveny gyomor- bélgyulladás a következmény és lehet(ett) néhány órán belül hányás, kicsit később hasmenés emiatt. Meg az is lehet, hogy nem lesznek ilyen tünetek. A viselkedési zavaron is le lehetne gondolkodni ... gyakran tisztogatja le a kutya az asztalt? Éhezik, vagy rosthiányos táplálékot kaphat? Vagy csak egyszerűen az ingerszegény környezetben rögzült viselkedési zavarként ez a rossz szokás?
jelige: S
2011-03-14
Kedves Doktor Úr! Az a problémám,hogy a kiskutyám megkapta a (3éves yorkshire kan kutyusom)kombinált oltást ,a féregtelenítő gyógyszert,és remeg,lázasnak is érzem,bágyadt,nem akar sétálni.Szeretném tudni hogy ez normális e és ha igen akkor kell e valamit tenni a lázzal,vagy tudok e tenni bármit hogy jobban legyen? Előre is köszönöm a segítséget!
Nem normális, amit tapasztal. Tájékoztassa állatorvosát mielőbb a kialakult helyzetről. Ő a kutya vizsgálatával tudja eldönteni, hogy oltási rekcióról, vagy egészen más betegségről van-e szó. Ezután derülhetnek ki a tennivalók.
jelige: majácska 2.
2011-03-14
Kedves Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát, vittem székletmintát, és a kolleganője, meg is állapította a problémát, és volt olyan kedves, hogy még az nap este felhívott. Ennek eredményeként, ma voltunk a rendelőben, és kaptunk féregtelenítőt, és mivel nagy bundája van, kaptunk bolhaírtót is. Egyébként nagyon kellemes az új rendelő, mint ahogy az eddig megimert munkatársai is. Gratulálok. Ismételten köszönöm a segítséget, üdvözlettel
Tudok az eseményekről és mindannyian azt reméljük, hogy gyorsan parazitamentessé válik a Maja. Köszönjük kedves visszajelzését és azt is hogy tetszik az új rendelő.
jelige: Lilike
2011-03-14
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Lili cicám kb. 2 napja morog, ”sír” evés közben, majd otthagyja a kaját. Odaül, de már nem is próbál enni. Cserépből készült dolgokat nyalogat, csipegeti a kiszóródott almot. Kétszer voltunk orvosnál, először a gomba elleni oltás miatt gondolták, hogy fekélyek lettek a szájában, másodszor azt mondták cica AIDS lehet. Kapott injekciót, akkor kicsit jobban lett, de most megint ugyanazok a tünetek, viszont a szájában nincs semmi elváltozás. Mit tehetek a cicáért? Sajnos annyira drága volt a két kezelés, hogy ezt nem engedhetem meg már magunknak, bármennyire szeretném. Válaszát előre is köszönöm!
Ha a nyelés fájdalmas a cicának, akkor otthon sajnos nem tehet többet, minthogy lehűtött kamilla főzetet kínál ivóvíz helyett és yoghurt, kefír készítményeket próbál etetni vele. A baj az, hogy ha Ön és állatorvosa sem tudja, hogy mi a betegsége a cicának, akkor az egész történet meglehetősen esetleges. Nem javasolhatok mást, mint a cica részletes kivizsgálását. Így derülhet ki, hogy mi a betegsége, mik az esélyei, és miként lehet meggyógyítani.

<< <  118 / 433 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.
2015.10.01
Még szeptember elején találtuk ezt az erősen maine coon jellegű kandúr cicát a 13. kerületben, chip nem volt benne. Akkor rögtön a környékbeli állatorvosi rendelőkbe ki is lett plakátolva, de azóta sem jelentkezett senki, nem láttuk, hogy keresnék. Ha esetleg tudomásuk van hasonló eltűnt cicáról, akit kerestek, kérem jelezzenek vissza ezen az elérhetőségen (vargazsike87@gmail.com) Kizárólag az eredeti gazdi jelentkezését várjuk, aki papírokkal, fényképekkel tudja a tulajdonjogát igazolni. Előre is köszönöm!
2015.09.18
VAK CICA ELVESZETT XXII.Árpád utca-Gézavár utca környékéről Kérem hívjon, ha megtalálta: 06 309 616 316 Köszönöm