Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: segítség
2011-09-05
3 eves rotim szeptember 3. szult 9 kiskutyat ebol mara 2 elpusztult ugytunik mintha nem lenne eleg teje de a kiskutyak megsem sirnak. Vannak egesszen elenk kojkok de van meg egy keto ameik neha mej alomba zuhan. Mit tudjak adni a mamanak hogy tobb teje legyen vagy en milyen tejpotlekkal tudnam etetni akiskutyakat keresm segitsen.
A szuka és a még élő kölykök mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatra szorul, hogy kiderülhessen az elapasztás (?) és a korai kölyök elhullás oka. Ha megvannak az elhullott kölykök, azok boncolása segíthet a betegség kiderítésében állatorvosának.

Ha "csak" a tejhiánnyal kellene megküzdenie, arra több kutya tejpótló tápszer alkalmas - de azt gondolom, hogy ez nem lesz elég.
jelige: lehet-e
2011-09-05
Üdv! Szeretném megkérdezni, hogy idős , légcsőszűkületben szenvedő kutyát lehet e műteni ha valami betegsége lesz? Nagyobb e a rizikó mint egészséges kutyáknál, és van -e valami más eljárási módszer amit műtét alatt alkalmazni lehet? köszönöm
Lehet, és sokszor kell is légcsőszűkületes kutyákat operálni, akár a légcsőszűkülete, akár egyéb ügyek miatt.

A kor, a kutya fajtája (pincsi) is kockázatot jelent - de, hogy mekkorát, azt a kutya kezelőorvosa tudja felmérni. A légcsőszűkület is lehet olyan enyhe, hogy semmi gondot nem okoz, és lehet akár fulladásos halál okozója is. A kock
ázatokat állatorvosa a kutya részletes kivizsgálásával tudja felmérni.

Egy rövidfejű kutya esetében a légcsőszűkülettől eltekintve is szinte bizonyosan légcsőtubus bevezetése után gázzal történő narkózist fog javasolni állatorvosa.
jelige: Morzsika
2011-09-05
Tisztelt Doktor Úr!
Morzsi a 10 éves vizslánknak az utóbbi időben nagyon megnövekedett, a nyakán(szügy és mellkasa között) lévő most már kissebb őszibarack nagyságú dudor.Tavaly összel is megvolt rajta,de alig diónyi méretben,orvos azt mondta ne foglalkozzunk vele.Most a helyzet hogy napról-napra nő,és operálni kellene.Nem tudom hogy rossz vagy jóindulatú-e,mert nem engedtünk mintát venni,a nagy áttétképződés miatt,amit a doki is megerösített. Szeretnénk,mihamarabb elvinni műteni egy szakorvoshoz,aki a további kezelésben is segíteni tudna.
Kérdésem,hogy kb.mennyibe kerülne Önöknél egy ilyen műtét?
Hihetetlenül aggódom érte,nagyon szeretjük,még sosem volt semmilyen baja..Egyenlöre sajnos a fizetésemre várok.....:(
Várom mielöbbi szíves válaszát,
Üdvözlettel és köszönettel
Az észlelt duzzanatot természetesen mielőbb ki kellett volna vizsgálni és eltávolítani a Morzsikáról.

Műtét előtt mindenképpen látni kell a beteget és ha bármi aggály felmerül, akkor műtét előtt részletes kivizsgálások (vérvizsgálatok, citológia, mellkasi röntgen, vagy egésztest vizsgálat ...) is ajánlottak. Egy nyaktájéki duzzanat eltávolítása lehet akár 20 e Ft, vagy 50 eFt is - és az is lehet, hogy nem lehet, nem, célszerű megoperálni már az elhanyagolt esetet.

Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Dorkám elment
2011-09-04
Kedves doktor úr! A nyár folyamán többször írtam Önnek/pl : eutanázia címmel/ rosszindulatú hüvelydaganat, leiomyosarcomában szenvedő 14 éves ivartalanított kutyámról, akinek mindig bűzös-véres folyása volt.Négy hónap alatt háromszor műtőtték meg, de a daganat és ezzel a rossz kedve 1-2 hét alatt mindig visszatért. Utolsó műtétje aug 3-án volt. 1-2 hete állapota rohamosan romlani kezdett, a daganat már kezdett látszani a hüvelybemenetnél, nehezen mozgott, a lefekvés és ezzel a pihenés mindig fájdalmas volt számára. Kiderült, hogy cusing kórja is van, és a mája is elég ramaty állapotban volt. Pár napja már az ételt is kezdte visszautasítani, kis pofiján a feladás jelei mutatkoztak, székelés-vizelés nehezen ment neki, így ma délelött a vadászmezőkre segítettük, elaltattuk. Köszönöm utólag is, hogy válaszaival megerősített, bizakodást sugallt. üdv egy fájdalmas gazdi szívtől
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megmenteni a Dorkát, és szomorú véghe lett a történetnek, hiába tettek meg mindent állatorvosukkal együtt a kutyáért.

Köszönöm kedves visszajelzését.
jelige: Pufa cica
2011-09-04
Tisztelt Doktor Úr!
Van egy 16 éves házi nőstény macskánk, kiskoromban született a kertünkben. Egy év után ivartalanítottuk. Szerencsére eddig két tályogot leszámítva nem kellett állatorvoshoz vinnünk, életvidám, kölyökmacskákat meghazudtolóan pajkos volt. Kb 3 napja elkezdett hányni, azóta egy kis tejfölön kívül más nem maradt meg benne, máskor is volt már hasonló, és kis koplalás után jobban lett. De ma társult ehhez egy vizelési inger, ami feltételezzük időskori húgykő okozza, mintha enyhén rózsaszínes, véres lenne. Mivel szombat van, csak telefonon beszéltünk egy állatorvossal, aki azt mondta itassuk, és hétfőn vigyük be. (állapota: iszik magától, éber, járkál)Aggódom, hogy korából kifolyólag nem lesz-e rosszabbul hétfőig, valamint tehetünk érte valamit az itatáson kívül? Köszönettel : egy aggódó gazi
Jogos az aggodalma, akár húgykövesség (akár veseelégtelenség, akár daganatos betegség, akár egyéb) okozza a 3 napja tartó hányást és étvágytalanságot a veterán cicánál, ennyi idő alatt a kiszáradás, savvesztés és energiahiány együtttesen kritikus állapotot eredményezhet.

Azt gondolom, hogy hétvégi ügyeletre kellene vinni őt, hogy legyen értelme a hétfői kivizsgálásnak és megkaphassa az esélyt a diagnózishoz és remélhetőleg a gyógyuláshoz is.
jelige: Blondika 2.
2011-09-04
Tegnap vettük a kiskutyát, de azt mondta az előző gazdája, hogy csak 1szer volt oltva, az is 1 hete volt:/
Ivartalanítva nem volt, nem is nagyon szeretnénk "fölösleges" műtéteknek kitenni, csak ugye még nem volt alkalmunk köldöksérves kutyussal, és aggódunk érte, nehogy súlyos legyen, és elveszítsük a kiskutyust:// De akkor nem jár nagy kockázattal? Mert amúgy ki szeretnénk tolni télig, mert ugye sok a légy még a meleg miatt stb.. és nehogy beköpjék a legyek a sebét:( Apropó legyek, a másik probléma pedig.. nagyon eszik a fülét a legyek:/ és meg szeretném kérdezni, hogy milyen krémet vagy egyebet javasolna?:/
Honlapunk (www.kisallatbudafok.hu) Tudnivalók rovatában elolvashatja a kutya kölykök ajánlott oltásait, a Publikációk rovatban pedig arról olvashat, hogy az ivartalanítás mennyire nem "felesleges" műtét. Azt a kutyát, amit fiatal korban nem ivartalanítunk, idősebb korban, betegen jóval nagyobb kockázatokkal többször is meg kell operálnunk petefészek-, méh-, és emlő gyulladásos ill daganatos betegségek miatt.

Létezik olyan bőrre alkalmazható csepp, ami a bolhák, kullancsok .. mellett a repülő rovarok ellen is megvédi a kutyákat.

Minden új jövevény esetében érdemes néhány napon belül felkeresni állatorvosukat, hogy a hasonló felmerülő kérdéseket megbeszélhessék.
jelige: Blondika
2011-09-04
Heló. Az ügyben írok, hooogy, a mostani lassan 3 hónapos németjuhász kiskutyánknak köldöksérve van. Ééés meg szeretném kérdezni, hogy ez mennyire súlyos? vaaagy a műtéttel kapcsolatban hogy van e kockázata, ha van, akkor mi lenne az? Kérem segítsen, nagyon sokat jelent nekünk a mi Kis Buktafejűnk!!!:( Köszönöm előre is
Kezelőorvosa, aki a kölyök védőoltásai miatt 2 hetente látta a kutyát tudja megítélni, hogy mekkora a köldöksérv, mi a sérvtartalom (cseplesz, belek?) kizáródott-e vagy sem .... és a kölyök általános állapotáról, fejlettségéről is ő tudja a legtöbbet. Ezek határozzák meg azt is, hogy mekkora kockázatokkal néznek szembe.

A szuka kölykök kis köldöksérvét legtöbbször az ivartalanítással egyidőben operáljuk. Mind az ivartalanítás, mind a köldöksérv műtét kis kockázatú, rutin műtéteknek számít a legtöbb esetben.
jelige: cukikám
2011-09-03
Üdvözlöm! Spániel 6 éves kutyánknak inszallagg szakadása van. Orvos állapitotta meg. A kérdésem, hogy ha nem mütetjük meg, akkor a sántitása gondolom megmarad, de tovább tud romlani ez a lába? Nem tud ott ez az inszallag betokosodni? Jelenleg nem fájlalja, de később fájhat neki? Nagyon félünk az altatástól. Nagyon kényes fajta kutya? Általában, hogy viselik ezt a procedurát, jobban mint az emberek? lesznek fájdalmai? köszönöm. üdv. Juhászné
Állatorvosa nyilván azt is megállapította, hogy melyik láb, mely ízület, melyik szalagja szakadt el, és azt is, hogy teljesen, vagy részlegesen elszakadt-e.

Továbbá állatorvosával azt is tudják, hogy az 5-10 év közötti spániel nőstény mit eszik, memmyit mozog, mennyiben elhízott, milyen állapotban vannak a többi ízületei, nincs-e egyéb társbetegsége ... és még sok egyéb részletet is tudhatnak. Merthogy még ennél is több "apróságot" kellene pontosan tudni ahhoz, hogy érdemben válaszoljak arra az egy kérdésére, hogy mi lesz akkor, ha nem operálnak.

Ne féljenek az altatástól és a műtéttől, bízzanak állatorvosukban. Ha elhanyagolják a kutya egészségügyi problémáit, akkor lesznek fájdalmai, betegségei a kutyának - ez lenne az igazi veszély, nem pedig állatorvosuk tanácsának a megfogadása.
jelige: Adri
2011-09-03
Van egy 8 éves yorki szuka kutyánk, másfél éve van nálunk. Eddig is voltak kis fekete pontok az emlőin (a helyi állatorvos akkor azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni), de most ezek kidudorodtak, illetve bőrszínű kinövések vannak az emlőin, amik végén fekete keményedés van. Ez valamilyen típusú daganat lehet? A kutya hangulatában, viselkedésében semmilyen változást nem tapasztaltunk.
Nem kizárt, hogy daganatokat észleltek a kutya emlőin, ahogyan az sem kizárt, hogy jóval ártalmatlanabb pigmentfoltok, vagy egyéb bőrelváltozások (pl.: hyper/para keratózis ...) jelentkeztek.

Részletes állatorvosi vizsgálatok, nem kizárt, hogy citológiai vagy szövettani vizsgálatok kellenek a pontos válaszhoz.
jelige: Foltos
2011-09-03
Beale kutyusunk a száját vakarja és sebes is neki! Ugyan így a heréjét is nyalja nagyon !
Mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatok ajánlottak !


Így kiderülhet, hogy milyen betegség(ek)ben szenved a kutya és az is, hogy mit lehet tenni ellene.
jelige: cicaszem
2011-09-03
Van egy 2006. márciusában született Maine Coon - Házi macska keverékű cicánk, amiben a Maine Coon jegyek erősen képviseltetnek.
A probléma az lenne vele, hogy a jobb szemén, az íriszen barnás színű folt található kb. 2008. év közepétől, ami egy kis pontból indult el és az idő folyamán lassan növekedett és most a pupillától pár mm. távolságra van. (a jelenlegi mérete kb. 3mm átmérőjű)
Megkértünk a lakóhelyünk környékén több állat orvost is, hogy vizsgálják meg cicánkat, hogy mi lehet, vagy mi okozhatja neki ezt a problémát, de senki nem tudott érdemben megfelelő választ adni a fennálló "jelenségre". (egyszóval, nem tudták mi okozhatja, vagy mitől lehet neki ez az elváltozás a szemén)
Jelen levelemben csatolt kép állományban küldenék pár fotót a szóban forgó "jelenségről" !
Szeretném megkérni önöket, hogy ha van rá mód és lehetőség a fénykép által történő vizsgálatra, véleményre, hogy mi okozhatja neki ezt a problémát.
Legyenek kedvesek válasz levélben értesíteni a véleményükről még akkor is, ha nem tudnak segíteni a szóban forgó ügyben!
Előre is nagyon köszönöm fáradalmukat !
A környéken dolgozó bármely kolléga elküldheti a cicát a rendelkezésre álló leletekkel együtt szemészeti szakvizsgálatra, ahol kiderülhet az észlelt elváltozás háttere.

Az állat vizsgálata nélkül, bármilyen jó fotók alapján sem lehetséges pontos és veszélytelen tanácsolat kapni.
jelige: ági
2011-08-31
Tisztelt Doktor Úr!van egy 10éves kutyám barna szinüt hányt. milyen betegségnek a tünete lehet?talán a májnál van valami baj?legyen szives válaszoljon elöre is köszönöm
Még az sem kizárt, hogy beletrafált és májelégtelensége, májgyulladása, vagy májdaganata van a kutyának - de ezeken túlmenően is betegségek tucatjai okozhatnak hányást. A barnás színt is számtalan ok (táplálék, széklet, vér ...) előidézheti.

Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ha ez megtörtént, akkor a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: Zeusz
2011-08-31
az lenne a problémám van 6db 5hetes kölyök kutyám(staffordshire terrierek),de elég bolhásak és a bolha por nem jó,adhatok -e esetleg valami mást a kölyköknek?
Hogyne adhatna. Állatorvosával több kölyköknek is adható csepp-, fürdetőszer-, spray közül is választhatnak.

Azért is célszerű állatorvosát felkeresni a problémával, mert eközben megbeszélhetik a 10-14 napos kortól 2 hetente ajánlott féreghajtásokat és a nemsokára esedékes első védőoltás beadását is.
jelige: Szöszi
2011-08-30
Kedves Doktor úr!
8 hónapos Cavalier King Charles spániel kutyámat két hónappal ezelőtt vittem orvoshoz a bűzmirigy problémájával. Kétszer kellett visszavinnem még, de rövid tünet mentesség után megint szánkázik. Nagyon nem szeretném ha ez a probléma állandósulna, az orvos szerint sajnos van esélye. A műtéti eltávolítástól viszont ugyanúgy féltem, mint az ivartalanítástól. Mi a véleménye egy igen jó pedigrees kutya esetében? A bűzmirigy eltávolítása talán nem jár olyan súlyos visszafordíthatatlan következményekkel, mint az ivartalanítás.
Az injekciós fogamzásgátlásról érdeklődnék, annak vannak-e olyan káros következményei, ami miatt ezt is erősen meg kell fontolni?
Köszönettel:
Anita
Ha biztosan a bűzmirigyek visszatérő gyulladása miatt szánkázik a kutya, és a nem-sebészeti módszerek nem vezetnek tartós eredményre, akkor nem látok más megoldást, mint a sebészeti eltávolításukat. A bűzmirigyek eltávolítása megszokott esetben nem jár negatív következményekkel. A nem-sebészeti módszerek azonban többfélék, valójában csak Ön és kezelőorvosa tudják azt, hogy ezek mindegyikét kimerítették-e már. Árnyalhatja a képet, hogy egy kutya nem csak bűzmirigy gyulladás miatt szánkázhat, de több egyéb betegség is járhat ezzel a tünettel.

Az ivartalanítás témájában lényegesen eltér a véleményünk. Sajnos azt kell mondanom, hogy azokat a szukákat, akiket fiatalon nem ivartalanítunk, azokat később, idősebb korukban, betegségek miatt kell jóval nagyobb kockázatokkal, többízben is megoperálnunk a petefészkek-, méh-, és emlők gyulladásos és daganatos elváltozásai miatt. Igazi ritkaságszámba megy az a nem-ivartalanított szuka, aki elkerüli ezeket az időskori operációkat. Fajtatiszta, családtagként tartott kutyák esetében is ez a helyzet, sőt tenyész szukák esetében is melegen ajánlott az ivartalanítás a tenyészidőszak befejeztével.

Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Bubu
2011-08-30
Jónapot kívánok. Van egy másfél éves szuke beagle kutyám, akit tüzel és egy kan 5 éves labradorom. Eddig együtt éltek a kert egy elkerített részében, viszont most, hogy a kutyám tüzel, tanácsot szeretnék kérni, hogy mennyi időre kell elzárni. A kutyám 10 napja tüzel, eddig jól bírta az elzárást, de meddig kell még? Előre is köszönöm a válaszát!

Ha tudja, hogy a korábbi tüzelései meddig tartottak a szukánál, akkor a fiatal, egészséges kutya esetében most is nagyjából ugyanennyi ideig kell elkülöníteni a kutyákat. Ha ezt nem tudja, akkor kitalálni sajnos nem lehet, mert egészséges egyedek esetében is előfordul, hogy 4-5 nap vérzés után van peteérése a szukának és az is, hogy csak 22-25 nap után fogadja el 2-3 napig a kant.

Ha nem akarja ivartalanítani a szukát, akkor állatorvosa a mostani tüzelés alkalmával is kimérheti az ovuláció időpontját többszöri szérum progeszteron és hüvelycitológia vizsgálatokkal.

Ha nem tenyészállatokról van szó, akkor a tüzelés befejeztével a szuka ivartalanítása melegen ajánlott. Mindezekről honlapunk Publikációk rovatában még olvashat.
jelige: bela620404
2011-08-30
Tisztelt doktor úr!
A kiskutyánk, mar kezd kellemetlen helyzetbe hozni minket. Mindenkivel, és mindennel szexuális eletet akar élni! mit tehetünk?
Tisztelettel Béla
Gyakori, hogy kölyök kutyák néhány hónapos korukban már gyakorolják a fedező viselkedést, mozgásokat és ez bizony kellemetlen tud lenni a családtagok, ismerősök előtt.

Hasonlóan a harapdálásokhoz, karmolásokhoz ilyen viselkedés esetén is egyértelműen, következetesen, és mindn családtagnak, ismerősnek egyöntetűen kell elhárító mozdulatokat tenni, világossá tenni azt, hogy mindezeknek nem örülnek, nem tűrik. Ilyen egyszerű és bonyolult az egész.
jelige: seherezádé
2011-08-29
Tisztelt Balogh doktor.
golden retriver kutyámról 8 évesen kiderült allergiás a csirkére és egy
táp össztevőre,mert át akartam állitani -acana pacific dog tápra-csak hal,semmi csirke vagy kukorica .ezután kapott egy bakteriális bélfertőzést,hasmenés nyákos széklet-.széklet vizsgálat clostridium perfringens,ami mérsékelten rezisztens Clindamicin,cyprofloxacin,doxicyclin,enrofloxacin antibiotikumokra.Elkezdtük az antibiotikumos kezelést,Cifloxin-reggelente hányt,nagyon rosszul birta,6 nap alatt 8 tbl.sikerült beszednie hasmenése megszünt.1 hét után újra kezdődőtt majd klion tbl. 1 hetes szedése alatt,megint javult,1 hét múlva újra jelentkezett a hasmenés. Természetesen fogyott is ezen idő alatt kb.3-4 kilót.Ezután 3 hét klion majd most újra jelentkezik a nyákos hasmenés,orvosunk szabadságon van,ezért fordultam Önhöz. A baktérium még nem \"ürült \"ki.?!
Kérdésem az mit tehetek a kutyusomért.ezüst colloid?Vagy Ön hogy látja mik a lehetőségek?Köszönettel
Akkor sem vállalkozhatnék pontos kezelési tanácsadásra, ha a vizsgálatok pontos eredményével és azok dátumával, valamint olyan "apróságokkal", mint kórelőzményi adatok, a kutya vakcinái, féreghajtásai, vérvizsgálati eredményei, valamint esetleges lázas állapotai ... tisztában lehetnék.

Nem kizárt, hogy kezelőorvosa birtokában van annyi ismeretnek, adatnak, hogy ajánlhasson akár ezüst kolloidot, akár antibiotikumos, akár egyéb kezelést, vagy diétás tápot - de könnyen lehet, hogy előtte neki is friss vizsgálati adatokra van szüksége. Ha az újabb hasmenéses tünetek mellett a kutya általános állapota is rossz, továbbra is fogy, akkor az összes lelettel fel kellene keresni állatorvosuk helyettsítőjét. Ha nincsenek súlyos általános tünetek, akkor én megvárnám a kezelőorvost, hogy egyeztessék a további vizsgálatokat, kezelést. Szerencsés esetben már csak a diéta betartására (táplálékallergia), az újrafertőződés (Clostridium) megakadályozására és a bélflóra helyreállítására kell figyelniük.
jelige: boxer
2011-08-26
Tisztel Doktor Úr. Szlováliárol írok, már nemtudok kihez fordulni van egy 9 éves németh boxerem akirol aszt kell tudni hogy nostény ,fehér színú és kimonthatatlanul imádom ot szoval megakarom menteni. Karácsonykor eset át a elso operáláson ami egy daganat miat tortént a hasán volt 3 nap alat not meg a daganat egy tenyér nycságúra. . jol sikerult a operácio de rá 3 honapra visza jott a daganat ugyan arra a hejre, megint megoperálták és rá 3 honapra megint visza jot neki a daganat. Orvosok aszt ajáloták hogy hagyám neki amíg a csomo magátol ki nem fakad, nagyon csunya a sebe , fájdalmai nincsenek, adok neki fájdalom csilapítokat sebeire még attak valami szert amivel kell tisztogatnom. Nagyon jo étvágy van , sokat sétál , szoval nemhagya el magát aminek nagyon orulok.Még amit tudnia kell nagyon bevan dagadva a egyik lába , de rábir lépni , csak rosz lehet neki mert nagyon nagy a csomo és nekezen kozlekedik. Valaki aszt monta altasam el ot, de a orvos azt mongya amíg eszik , sét
álgat és csilogás van a szemébe hagyam ot élni. élni akar. Neharagugyon a hibák véget. Remélem tud nekem tanácsot adni mit vegyek neki vagy mit csináljak hogy megmencsem ot. elore is koszonom , ha kell tudok kuldeni fénképet hogy néz ki a sebe.
Az eltávolított daganat szövettani eredménye mellett legalább vérvizsgálati eredmények, mellkasi röntgen és hasi ultrahang eredmények kellenének a fénykép mellé ahhoz, hogy érdemben lehessen tanácsot adni.

Ha mindezek hiányoznak, akkor nem lehet az esélyeket, megoldásokat megítélni. Au bizutos, hogy bármit vesz, bármivel próbálja otthon kezelni a kutyát, annak nem lesz eredménye.

Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában. Ha nincsenek korábbi adatok a kutya betegségéről, akkor most kellene citológiai/szövettani mintát gyűjteni, laborvizsgálatokat és egésztest képalkotást végezni ahhoz, hogy kiderülhessenek az esélyek, esetleges megoldások.
jelige: szpot
2011-08-25
A Cicám egyik lábát amputálták a szőrzet újra kínöl az amputált területen?
Normális esetben igen, a borotvált bőr 2-3 hét után látványosan kiszőrösödik.

Ha a lábvégen történt pl ujjamputáció és az állat használja, terheli a végtagot, akkor előfordul, hogy a terhelt terület nem szőrösödik ki. Az is előfordul, hogy a hegesedés miatt egy-egy területen nincs, vagy gyérebb a szőrzet. Ha intenzíven nyalja a területet a macska, az is akadályozza a szőrnövekedést. Néhány betegség (allergia, atópia, bőrgyulladások, endokrin betegségek ...) szintén késleltethetik, megakadályozhatják a borotvált bőrterület kiszőrösödését.

Állatorvosa az eset ismeretében sokkal pontosabb választ tud adni.
jelige: Arillas
2011-08-24
3 éves sziámi cicánk pici korától fogva nagyon gyakran volt beteg, (2 hetente) mely szájüregi fekélyek formájában jelentkezett. 1 évvel ezelőtt több hétig tartott elég súlyos formában a betegsége, lázzal, náthával, akkor tüzetesen ki lett vizsgálva, labor, hasi UH, FIV teszt, minden neg. Hosszas kezelés (Steroid, és antibiotikumok) után helyrejött, most Interferont kap fél éve immunerősítés céljából, így fél év óta nem volt beteg, majd most pár napja megint fekélyes a szája, más gondja most nincs csak az evése nehezebb. Az okot a mai napig nem tudjuk, hogy mitől jelentkeznek a fekélyek? A fogkövei is le lettek szedve.
Nagyon várom tanácsukat.
Pedig az okot lenne jó megtalálni, nem látok más megoldást én sem.

Ha egy évvel ezelőtt negatív eredménnyel zárult is a részletes kivizsgálás, korántsem biztos, hogy most is ugyanez a helyzet. A régóta fennálló, vagy periodikusan visszatérő tünetek szinte bizonyosan eltéréseket kell, hogy okozzanak a hematológiai, biokémiai paraméterekben, és az ismételt vírus tesztek sem kizárt hogy találatot hoznak. A visszatérő fekélyeket akár allergia, ismétlődő vegyi hatások, vagy fog- fogmedri betegségek is okozhatják.

Mindezekkel természetesen állatorvosa is tisztában van, sőt jóval többet tud nálam az esetről. Gondolom, hogy még több ötlete is van a továbblépést illetően.
jelige: Tina 2.
2011-08-24
Kedves Dr. Balog Lajos úr!

Nagyon szépen köszönöm megtisztelő válaszát! Tegnap este alaposan " megvizsgáltam " kiskutyámat, úgy vélem nagy baj tán nem lehet. Ez az általam daganatnak vélt pupocska nem a bőrfelszín alatt, hanem inkább felett van. Tegnap már azt érzékeltem, hogy lehet, hogy csak egy kis szőrcsomó gubancolódott össze :-) , természetesen nem biztos, de mintha... :-) A kedve jó, rendesen eszik, iszik. A büdös szájszag nyilván " természetes ", azt is megnéztem, sajnos eléggé fogkövesek a fogai. Annak dacára, hogy eszi, sőőőt szereti a Dentastiks-et.
Mindenesetre még egyszer nagyon szépen köszönöm megnyugtató válaszát!

További szép napot, jó munkát kívánok! Üdvözlettel: Guj Zsuzsanna
Én ugyan nem öülönösebben megnyugtató választ írtam, de örülök, ha a kutya gondosabb átnézegetésével kiderült, hogy nincs baj ... és két ollócsapással is orvosolható a "daganat". ))::

A fogkövesség önmagában is elegendő ok a felerősödött bűzös lehelletre, és a fogkő alatt nemcsak az emberek de az állatok foga, ínye is károsodik. Állatorvosa fogkő depurátorral tudja eltávolítani a fogkövet, ezután tudja tisztességesen átvizsgálni a szájüreget. Ha fogkőmentes a kutya, akkor egyszerűbb lesz megőrizni ezt az állapotot (vagy legalábbis késleltetni az újraképződést) táplálékkieglszítőkkel, megfelelő táplálással.

Én köszönöm kedves visszajelzését és hasonlóan szép napot kívánok.
jelige: Mucika
2011-08-23
Tisztelt Doktor úr˘
Van egy 7-hetes kis cicánk, szopni nem szopik, csak tejet és vizet iszik. A fogai már kinőttek.
Ha szilárd cica táplálékot eszik, vagy házi kosztot kb. 5-perc múlva kihánya. Normális ez a kis cicánál? Válaszát előre is köszönöm.
Egyáltalán nem normális, ha egy öthetes kismacska kihányja a szilárd táplálékot.

Állatorvosa a kölyök részletes vizsgálatával tudja kideríteni a hányás okát. Szerencsés esetben "csak" parazitamentesítésre van szükség, de könnyen lehet, hogy egyéb kezelésre is szükség lesz.

Ha megúszták a kalandot, akkor megbeszélhetik a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések szükségességét, a kölyök helyes táplálását, majd az anyacica (és később a kölyök) ivartalanításának időpontját is.
jelige: Tina
2011-08-23
Tisztelt doktor úr / doktor nő! 8 éves bolognese szuka kutyám van, 6 hetes kora óta mi neveljük. Eddig soha semmi egészségügyi problémája nem volt. Tegnap simogatás közben tapasztaltam a nyaki gerinc, illetve a háti gerinc mentén egy kb. 3 cm átmérőjű \" daganatot \", ami úgy tűnt, nem érzékeny a kutyámnak. (talán sajnos) Nagyon megijedtem, nem tudom, hogy ilyenkor mi a teendő - nyilván orvoshoz kell elvinnem -, meg kell-e ijednem, vagy hogyan tovább. Ezen kívül iszonyatosan büdös a szája (ez nem mai keletű probléma). Eddig nem foglalkoztam nagyon ezzel a problémával, azt gondoltam, ez természetes. Ez természetes? Köszönettel, tisztelettel várom szíves válaszát! Üdvözlettel: Guj Zsuzsanna (Székesfehérvár)
Ha megijedni nem is kell még, az észlelt 2 duzzanatról ki kellene kérnie állatorvosa véleményét. Szerencsés esetben gyulladásos eredetű képletek (vérömleny, tályog, savós gyulem, gyulladásos szöveszaporulat), vagy jóindulatú daganat jelentkezett a kutyán, ami egyszerűen megoldható. Ha rosszindulatú tumor jelentkezett a kutyán, akkor is van esély, azok jó része is teljesen meggyógyítható.

Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával tudja kideríteni a duzzanatok okát. Ezután érdemes a megoldásokat megbeszélni. Honlapunk Publikációk rovatában mindezekről még olvashat.

A húsevők lehellete ritkán rózsaillatú, de itt is vannak fokozatok illetve fogkövesség, egyéb fog és fogmedri betegségek esetében állatorvosa nagyságrendeket tud javítani a problémán. Ezt is említse állatorvosának.
jelige: SHERON
2011-08-22
JÓ NAPOT! AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI BEFEDEZTETTÜK AZ ANGOL BULLDOG KUTYUSUNK . ULTRAHANGGAL A 20 NAPON LÁTSZANAK E MÁR KISKUTYÁK, VEMHESSÉG?MERT DR AZT MONDTA AKKOR MEGNÉZI UHANGGAL . VÉRZÉSI NAPOKON 8-10-12-14 NAPON LETT BEFEDEZVE. KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT.
Egy gyakorlott szakember jó ultrahang készülékkel már meg tudja állapítani a 20. napon a vemhességet.

Gyanút keltő, ha a szuka a vérzés észlelésétől számított 8-14. napig kétnaponta elfogadja a kant. Megszokott esetben a szuka petesejtérését vérszérum progeszteron mérésekkel és hüvelycitológiai vizsgálattal állapítjuk meg.

Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: cilike 2..
2011-08-22
irtam önnek hogy beteg a kutyám kaptam választ. sajnos a kutyát elkellet altatni mert nagyon rosszul volt már nem tudott menni kézbe kelet vinni. de nem tudok megnyugodni mert nem tudom mi volt a baj.korházba vittem volna lehet hogy még élne. orvos elöször kezelte kulláncs csipésel mikor sárgát hányt,akkor epére gyanakodot utána gyomor huruttal mikor nem evett azt mondta undorodik az ételtöl.széklete normális volt vizelet is amikor evett virslit és gépsonkát vettünk neki.semmilyen vizsgálatot nem végzet se ultrahangot se vérképet mikor el altata azt mondta biztos gyomor daganat.1honapig tarto kezelés alatt elment pedig mi mindent meg tettünk volna érte.lehetséges hogy a nem megfelelö inekcio valamelyik belsö részét tönkre tette azért hányt barnát?mert addig nem evett de a viz bent maradot mikor kapot injekciot utána kb 1.5ora mulva kezte a barna szinüt hányni.10éves kutya szerintem még nem öreg.gyomor daganatot is biztos lehetet volna mütéttel gyogyitani és annak mik a tünet
ei mert a kutya levert nem volt 2pici baba keresi és nem tudom meg mondani hogy miért nincs.kérem válaszoljon elöre is köszönöm
Persze, emlékszem a korábbi levelére. Sajnálom, hogy nem érte meg a kutya a kivizsgálást.

Az a helyzet, hogy a kutya életében a részletes vizsgálatokkal van esély kideríteni a betegséget - az elhullás okát pedig boncolással és az ehhez kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal (szövettan, kórokozó izolálás, toxikológia ...) lehetséges kideríteni.

Ha nem történtek részletes vizsgálatok, illetve boncolás, akkor sajnos csak találgatni lehet. Ebben pedig nem szívesen veszek részt, hiszen ezt is állatorvosa tudja a legtöbb eséllyel megtenni.

Sajnálom a történteket.

<< <  118 / 445 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025
2015.11.27
Kedves Állatszeretők! Tobi kutya új gazdit keres, mert idős tulajdonosa nem viheti magával új lakhelyére. Tobi három éves, ivartalanított, oltott, chippel ellátott kis testű, világos szőrű keverék kan kutyus. Fáradhatatlan játszótárs, nagy a mozgásigénye. Kis termetű, kedves, gyerekszerető, soha nem agresszív és nem morog. Sétáltatni nehéz, egy Houdini. Nagyon bízunk benne, hogy lesz, akit megfog a képeken is átsugárzó kedves lénye és szívesen otthonába fogadja. Elérhetőség: Tóth Krisztina krisztatoth67@gmail.com
2015.11.21
2015.11.19. TALÁLT CICA. A XXII. kerületben az Erzsébet királyné út környékén találtuk ezt a cicát. Pár hónapos, fehér-cirmos, nagyon bújós, nyakában a cicaajtót nyitó mágnessel. Szeretnénk visszajuttatni a gazdájához. Tel: +36 30 56 52 561.