Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Szonja
2012-12-12
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy Szonja a 7 hónapos nőstény macskám, ma az esti órákban nyugtalanul elkezdett rohangálni, nyalta a lábát, testét, nem hagyta magát simogatni, szaporán vette a levegőt. Korábban ilyet sosem tapasztaltunk, mivel kizárólag lakásban tartott macska nem hiszem, hogy bolhás lenne, de a biztonság kedvéért azonnal raktam rá egy Advantage-et.Ugy kap oda a lábához, mintha viszketne, vagy valami zavarná. Jó minőségű száraztápot (Royal Canin-t) eszik, néha kap egy kicsi alutasakost, ma is evett picit. Lehetséges, hogy valami idegrendszeri probléma, vagy ételallergia? Ha holnap is jelentkezik mindenképp orvoshoz viszem, de válaszát előre is köszönöm: Timea

Kedves Gazdi!

Első gondolatom, egy 7 hónapos szobacicánál az, hogy az ivarzás tünetei kezdődnek és ettől nyugtalan. A bolhásságot egyébként nagyon könnyű ellenőrizni: végig kell húzni egy nedves papírzsebkendőt a szőrén, ha vannak rajta piros pöttyök, akkor megtaláltuk a bolhaürüléket. Az Advantage miatt már nem aktuális.

Sajnos vizsgálat, kivizsgálás után nem lehet megállapítani, hogy mi okozza  a tüneteket, de az ételallergia inkább bőrtünetekben, vagy hasmenésben szokott megjelenni. Viszont lehetnek fájdalmai, lehet a bolhán kívül más parazita, de idegrendszeri tünetei is lehetnek.

A holnapi állatorvosi vizit biztosan választ ad a kérdésekre!

 

 

 

jelige: szolidaritás?
2012-12-12
Üdvözlöm! Két kan kutyát tartottunk, akik nehezen barátkoztak össze, de két éve végül együtt laktak és jól össze is szoktak. A kisebbik kutyánk megbetegedett, "menthetetlen" volt, de nem akartuk elaltatni, az utolsó napjaiban is vele akartunk lenni. A kutyus pár napja már egyáltalán nem evett, húst se, pedig nagyon kényeztettük és azóta a másik kutya se fogadott el ételt. Ma reggelre meghalt a kisebb kutya. Azóta a másik se nem eszik, se nem iszik. Van ötlete, hogy tudunk valamit tenni vagy egyszerűen várjunk? Félek, hogy a másik kutya is legyengül. Köszönettel: Halászné Laura

Kedves Gazdi!

Nem teljesen világos számomra, hogy miért volt menthetetlen a kisebbik kutyus. Első gondolatom persze az, hogy nem kaphatott el valamit a másik? Nem lehet, hogy ő is beteg és azért nem eszik? Ha ez kizárt, vagy állatorvosuk már kizárta, akkor merülhet fel, hogy lelki okai vannak a nem evésnek.

Ebben a hidegben valóban nagyon veszélyes, ha egy bármilyen okból éhező kutya kinn van, éjjel is. Mindenképpen azt javaslom, hogy engedjék meleg, fűtött helyre, legalább éjszakára. Ha bebizonyosodott, hogy "csak" lelkibeteg, akkor jót tesz neki a helyváltozás, az extra törődés, játék, kézből etetés, sok simogatás. Ha pár napon belül nem rendeződik a helyzet, akkor keressék fel állatorvosukat, mert akár gyógyszeres segítség is szükséges lehet.

jelige: Ovarid utáni ivarzás
2012-12-13
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2,5 éves cicánknak (nem házimacska, ivartalanítását jövőre, ellést követően tervezzük)Ovarid tablettát adunk fogamzásgátlás céljából. A gyógyszert ez év júliusa óta kapja, februárban fogjuk abbahagyni, mivel akkortájt kezdődik tudomásom szerint a normális ivarzási periódusa a macskáknak. Kérdésem, hogy az utolsó tabletta bevételét követően mikor várható a tüzelés, mivel visszük pároztatni, ugyanakkor a cica kijárós, és nem szeretnénk idegen fajtájú kandúrtól kölyköket. Sajnos a gyógyszer hozzáférhető dokumentációjában erre vonatkozó konkrét adat nem szerepel. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: R. Éva

Kedves Gazdi!

Az Ovarid egy hosszú hatású gesztagént tartalmazó készítmény, amely kezelés számos mellékhatást vonhat maga után. Az adagolás befejése után a következő ivarzás időpontja nem megjósolható. Előfordulhat, hogy a kezelés vége után akár már néhány nappal, héttel bekövetkezik, de az is megtörténhet, hogy hosszú hónapokig nem következik be, vagy a későbbi fogamzóképességet is befolyásolja. A kezelés befejezése után a kijáró macska bármikor vemhesülhet!

jelige: immunerősités
2012-12-12
Kedves Doktor Úr! Én adtam a cicámnak az onp immune strengther nevű szert és valóban csodálatos volt amig szedte nem volt taknyos és nem köhögött,viszont a füle rettenetesen begyulladt ,csak a fülkagyló ,felül is hámlik a szőr töredezett és viszketéstől szétkaparta a fülét ,most bőrkaparék mintát küldtünk pestre ,még egy hétig csak körömvirágal tudom enyhiteni a fájdalmát sajnos én a gyógygombákra tudok gondolni hogy az okozta igy nem merem tovább adni ,a cicám betegsége egyébként abból ered volt egy tüdőgyuszija és a tüdő kötőszövetei megvastagodtak. köszönettel egy szomorú gazdi

Kedves Gazdi!

Ez nagyon rossz hír, ami az immunerősítőt illeti, viszont jó, hogy már a bőrkaparék elkészült- ha találnak parazitát, baktériumot, gombát, akkor célzottan lehet kezelni. Az allergiás hajlam is vizsgálható vérből, sőt, a táplálékallergia is felderítető. Nagyon összetett tüneteket okozhat az allergiás hajlam is, de az is lehet, hogy több betegség egyszerre áll fenn. Ha nem boldogulnak, lehet, hogy érdemes allergológiai szakrendelést felkeresniük!

A konkrét kérdésre visszatérve: létezik még a Béres cseppek állatorvosi megfelelője is- Béres Minera cseppek, ezekről is vannak jó tapasztalatok.

jelige: immunerősités
2012-12-11
Kedves Doktor Úr! Kérem legyenszives ajánlani nekem kipróbált jó immunerősitőt, ami a légzőrendszer mükődésére is hatással van cicám COPD betegsége miatt ?vetri dmg-t próbáltuk de melette kialakult egy újabb tüdőgyulladás. Nagyon köszönöm.

Kedves Gazdi!

Nagyon sok tényező játszik közre egy olyan betegségnél, mint a COPD (krónikus obstruktív léguti betegség). Már maga a diagnózis is nehéz, hiszen ki kell zárni egy sor kórokot, a vírus fertőzésen, parazitákon át,a  daganatos megbetegedésekig. Ráadásul a kiváltó okot sem tudják a tudomány jelen állása szerint, valamilyen belégzéssel bejutó allergénre gyanakszanak.

Meggyógyítani nem lehet a beteget, csak szinten tartani, gyógyszerből több félét is szoktak adni, főleg, ha súlyosbodnak a tünetek: hörgőtágítók, nyálkaoldók, esetleg köhögés csillapítók, szükség esetén antibiotikum, kortokoszteroidok. A táplálkozásban ügyelni kell a jó minőségű, teljes értékű táplálásra, és a normális testsúly elérésére, tartására, mert az elhízás súlyosbítja a betegséget.

Valóban hasznos lehet az immunerősítés, de az Ön leveléből nem lehet megmondani, hogy valóban a Vetri dmg nevű immunerősítővel volt-e a gond- hiszen erről is vannak jó tapasztalatok, akár léguti megbetegedéseknél is.

Szerintem újabb kivizsgálás, a kezelés megváltoztatása hozhat inkább javulást.

(Ha minden más csődöt mond, a gyógygombákkal is próbálkozhat: nemrég kérdezett egy gazdi az Only Natural Pet Immune Strengthener nevű készítménnyel kapcsolatban, cica légzőszervi tünetekre szedte és azt írta, csodálatos eredményeket értek el.)

jelige: Eszi a kutyám a lábát
2012-12-10
A kutyámat elütötte az autó.Adtam neki algopirint és maripen extrát.Az állapota kezdett javulni.Később elkezdte enni a lábát.Kötözgetem neki,egy ideig kentem betadinnal majd pymafuctor krémmel.Nem használt neki egyik sem.Pénzem nincs állatorvoshoz vinni.Mit tehetnék?

Kedves Gazdi!

Legszívesebben azt javaslom, hogy kérjen kölcsön valakitől, mert kutyájának nyilván fájdalmai vannak, az is lehet, hogy eltört a lába, vagy ami még rosszabb, belső sérülései lettek a balesettől- ami biztosan nem fog rendbejönni ha csak külsőleg kezelik, csak tovább romlik az állapota.

Az algopyrin egyébként adható kutyának (bár amúgy vényköteles, akárcsak a Maripen extra nevű antibiotikum tartalmú gyógyszer), enyhe fájdalmakat csillapít, de nem szünteti meg a kiváltó okot. A betadin felületi horzsolásokra nagyon jó választás, a pymafucort krém pedig akkor használatos, ha elgennyesedett, felülfertőződött egy seb- tehát zúzódásra, törésre nem használnak. Otthon sajnos nem sokat tud tenni kedvencéért.

jelige: ginger456
2012-12-10
Tisztelt Doktor Úr.Német juhász kutyánk 12 kölyköt fialt 2.fialása volt nem maradtak életben a kiskutyák.A kutyánk most nagyon le van fogyva de enni eszik nem sokat de eszeget mára már bedagadt a jobb első lába és fázik.Mi a probléma vele?mit lehet vele csinálni?Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Gazdi!

Nagyon hideg van odakinn, mindenképpen azt ajánlom, hogy engedjék be a fűtött lakásba, legalább az előszobába, mert még az egészséges állatok sem bírják ezt a nagy hideget, hát még a betegek!

Azt, hogy a kiskutyák mitől pusztultak el, a kiskutyák kórbonctani vizsgálatával lehetne kideríteni. Hogy ennek köze van-e az anyakutya mostani állapotához és mi baja az anyakutyának az is csak úgy derülhet ki, ha alaposan kivizsgálja állatorvos: szükség lehet ultrahang vizsgálatra az életfontosságú has- és medenceűri szervek  átnézéséhez, esetleg röntgen vizsgálat, vérvizsgálat.

Gondolom véletlen volt a vemhesülés: hogy ez többet ne fordulhasson elő, mindenképpen javaslom az anyakutya ivartalanítását, persze ha már rendbejött- ez egy egyszeri megpróbáltatás (és kiadás), de mindenképpen megéri, mert nem csak az ilyen eseteket és a gazda nélkül maradó kiskutyák megszületését lehet vele megakadályozni, de sok, főleg idős korban fellépő betegségtől megkímélhetik kutyájukat. Több információt találnak erről itt.

jelige: cica
2012-12-09
Kedves Dr. A cicámnak 1hete felvan dagadva a hasa, olyan mintha terhes lenne, de nem az, mert csak ivartalanított cicával találkozhat, az is a miénk. Házi Cica, sohase megy ki. És mostanába maga alá pisil, vizelete nem büdös, szagtalan, átlátszó féle. Étvágya az van rendesen, mindig eszik, csak eddig kistermetű volt. Előre is Köszönöm válaszát!

Kedves Gazdi!

Minél hamarabb ki kell vizsgálni a dolgot- a fizikális-tapintásos vizsgálat után nagyon hasznos lenne a röntgen, ultrahang vizsgálat, az is kiderülne, milyen kapcsolatban van a kitelt has a vizelési gondokkal. Remélem a legjobbakat!

jelige: Lilike
2012-12-07
Tisztelt Doktor úr, Az a problémám, hogy 2 napja vettünk. Egy kb 6-7 hetes staffordshire terrier lány kiskutyat aki féreghajtás után is nagyon sovány igaz ő volt a legkisebb kölyök. Elhoztuk es megfürdettü k mert volt par bolhája ami már nincs, fürdés után kb 2-3 órával a párom kivitte az udvarra kakálni. Aztán este meg még tegnap reggel is teljesen jó kedve volt játszottak a másik kutyusunkal. Tegnap Délután 3 szor hányt bélférget is hányt ki meg ment a hasa. Azóta alig eszik inni csak ugy ha a szájába öntöm vagy fecskendövel ( tű nelkul) a szájába nyomom a vizet. Azóza csak bágyadtan fekszik meg alszik. De hiába féreghajtózta az eladó , nagyon sovány a kutyus. Elsö este nagyon sokat evett, tegnap pedig kapott egy kis párizsit kenyérel és igazából csak a párizsit hányta ki. Este egy kis teába áztatott kenyeret adtam neki azt megette de inni azóta se iszik. A kis orra meg teljesrn száraz. Félek hogy nehogy komoly baja legyen. Mert fizetéskor 10.én tudom vinni doktorhoz. Mivel ilyen hideg van csak bent tartom nem engedem ki a hóba,fagyba. Sétálni nem visszűk mig nincs beoltva. A tünetek annyiban változtak hogy nem hányt azóta és nem kakált tegnap ota. Csak fekszik és leseget de nagyon gyenge látszik rajta. Ez lenne a problémám ez mind szerda (2012.12.05) óta van nállunk a kutyus. Diétáztassam a kutyust? Túletettük volna? Elöre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Turi Petra

Kedves Gazdi!

Nagyon jól teszik, ha a hidegbe nem engedik ki a kiskutyát. Az itatás is nagyszerű, kaphat kamillateát, kis cukorral, amíg fel nem erősödik. Állatorvosi vizsgálat tudja kideríteni, van-e veleszületett baja, esetleg fertőző betegsége, vagy "csak" a nagyfokú bélférgesség és a hirtelen környezet és táplálékváltozás stressze gyengítette le még jobban.

A párizsiskenyér nem kutyának való eledel. Jó minőségű kiskutyáknak való táp, vagy szakszerűen összeállított házikoszt kell neki, ugyanaz, amit az eddigi gazdájánál kapott, mivel nagy megterhelést jelent egy ilyen fiatal kutyánál a hirtelen elválasztás, más környezet, szállítás, új ennivaló. Pláne, ha bélférges, legyengült, esetleg lappangó betegsége is van.

A házikoszt lehet főtt, darált csirke, sertés vagy marhahús sovány túróval, vagy főttojással, natúr joghurttal- ez az állati eredetű fehérje legyen a legtöbb (akár 80-100%). Később ki lehet egészíteni főtt rizzsel, krumplival, tésztával, kenyérrel és zöldségekkel, gyümölcsökkel (főtt répa, leveszöldség, reszelt nyers alma). Csak fokozatosan, egyszerre csak kis mennyiségben, mert nagyon érzékeny a kiskutyát bélrendszere, nem szabad hirtelen sokat enniük, főleg nem egy újfajta táplálékból. Legjobb lenne kideríteni, mivel etették eddig, mióta elválasztották az anyjától, azzal kezdeni és csak fokozatosan, a régihez keverve bevezetni egy új fajta táplálékot.

Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy valaki pénzt kér egy bélférges, lesoványodott, beteges kiskutyáért, miközben a menhelyek roskadásig vannak szebbnél szebb egészséges, beoltott, akár ivartalanított kutyával!

Azt is jó, ha tudják, hogy a kutyatartás egy költséges hobbi, az állatorvosi ellátás drága- a kötelező és ajánlott oltásokon, mikrochippelésen, féreghajtáson kívül is, nem beszélve a jó minőségű tápról, házikosztról, főleg ha nagy a kutya.

Remélem a legjobbakat!

 

jelige: DANIEL
2012-12-06
Szép napot kívánok! Én Brazíliában élek és mopszot szeretnék tenyészteni, ezért kérném a segítségét, és pedig, miben kell segíteni a mopsznak ellés közben és mit kell előkészíteni. A választ köszönöm, Daniel

Kedves Leendő Tenyésztő!

Nagy fába vágja a fejszéjét, a kutyatenyésztés nagy szakértelmet és jelentős anyagi és időráfordítást igényel, ha színvonalasan, felelősséggel akarja valaki csinálni. Kell hozzá szakirodalom, jó állatorvos, aki lehetőleg éjszaka is elérhető, ha gond lenne, ellenőrizhetően genetikai betegségektől mentes tenyészállat, sok-sok törődés, jó táp, stb.

A mopsz egy nagyfejű, zömök testalaktú, sok-sok öröklött genetikai betegséggel megáldott kutyafajta, ezért tenyésztése különlegesen nehéz és nagy szakértelmet igényel. A nagy fej és a zömök testalkat a szülést is nehezíti, gyakori a szülés elakadása, a császármetszés.

Ezen kívül a mopszok is ugyanúgy szülnek, születnek, mint bármelyik másik kutyafajta, erről nagyon gyakorlatias, hasznos tanácsokat talál, ha ide kattint.

(Jól érzi, hogy igyekszem lebeszélni arról, hogy kellő szakértelem hiányában ilyesmibe kezdjen, már az állatok érdekében is, hiszen a genetikai betegségek sok szenvedést okoznak az állatnak és nagy költségeket a leendő gazdáknak.)

Elnézést, ha negatívan hatok a lelkesedésére, de biztos vagyok benne, hogy ha valamiért az ég Önt mopsz tenyésztőnek szánja, akkor úgysem hagyja magát eltántorítani!

jelige: Lázas állapot2
2012-12-05
Tisztelt doktor úr! Köszönöm szépen a válaszát. A dolog egy része kiderült, idegen test volt. Egészen pontosan egy frottír zokni. Mivel nagyon megviselte a dolog, 1 napot bent tartják a klinikán, de mikor este voltunk látogatni, már jobban nézett ki. Ha rendbe jött, csinálunk egy kontroll vérképet, és adott esetben tovább megyünk abba az irányba, mert a doktor úr szerint elviekben nem függ össze a két dolog.

Kedves Gazdi!

Nagyon örülök, hogy megtalálták a betegség okát. Remélem hamarosan minden a régi lesz!

jelige: Jenny
2012-12-05
Tisztelt Doktor Úr! Elkeseredésemben írok Önnek, remélem tud nekem tanácsot adni. Jenny kutyám 9 éves, nagyon masszív, jó kedélyű tacsi-foxi keverék. Sajnos tavaly megtörtént az első emlődaganat eltávolító műtéte, levették az egyik emlőjét is. Nem lehetettünk sokáig boldogok, ugyanis idén nyáron a legalsó emlőjében újabb daganatot találunk (ez az ellentétes oldalon volt). Megműtötték augusztusban, 2 emlőjét eltávolították, 1 nagy és 2 kisebb daganatot operáltak ki belőle. (egyik sem volt letapadva) Ma vettem észre, hogy egy minimális méretű csomó észlelhető újra, most a szemben levő alsó emlőjénél. Nagyon kétsége vagyok esve, nem akarom Őt elveszíteni. Viszont félévente műttetni sem,mert nem hiszem,hogy hosszú távon jót tenne neki a sok altatás, stb. Kérem, segítsen, mit tegyek, hogy a rákos sejtek ne terjedjenek tovább. Mivel etessem, milyen gyógyszert/vitamint adjak neki, hogyan tehetek a legtöbbet érte. Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Nem ritka, hogy áttéteket ad az emlődaganat, ilyenkor fontos a mellkasröntgen, ez ugyanis a leggyakoribb hely, ahol távoli áttétek képződnek, valamint ilyen esetekben ajánljuk a teljes, kétoldali emlőléc eltávolítást (total mammectomia) egy vagy két műtét során, lehetőleg az ivartalanítással egybekötve. Ez nagy beavatkozás, de megelőzi a további daganatok kialakulását és az áttétképződést. Ha vannak is már távoli áttétek, akkor is lehet segíteni: elérhető a kemoterápia, sugárterápia is az állatoknál, ehhez onkológiai szakrendelést célszerű felkeresnie.

Nagyon fontos mindezekhez, hogy szövettani vizsgálat is készüljön az eltávolított daganatból. A műtétek tervezéséhez is fontos az alapos kivizsgálás: a mellkas röntgen mellett a vérlaborvizsgálat, szükség esetén szívultrahang, hasi ultrahang. Így pontos képet alkothat állatorvosa Jenny belső szerveinek állapotáról.

Minél előbb elkezdik a kivizsgálást és a műtét tervezését, annál több időt nyernek!

Ha ide kattint, részletesen olvashat arról, hogy az ivartalanítás hogyan segít megelőzni az emlődaganatok kialakulását.

jelige: Szibo
2012-12-05
Tisztelt Rendelő! 3 napja műtötték a labrador keverék kutyánkat, könyök feletti lábtöréssel. felkötötték a lábát. mit lehet tenni, hogy a hátsóval, a bal elsőn ne vegye le a kötést. azt mondták 6 hétig 0-24-es felügyelet, de 3 gyermek mellet, + munkahely, s egyéb, ez nem lehetséges. Rá sem állhat 6 hétig, de biztosan fogja próbálni. kapcsozva lett. 20 kg-os, 4,5hónapos kutya.Gondoltunk a könyök gipszezésére, hogy ne tudja kinyújtani, s letenni, azt lerágni is nehezebb. Valami egyszerű, de praktikus dolog kellene. polót nem tudunk ráhúzni, a felkötés miatt. válaszukat köszönöm : Szibo

Kedves Gazdi!

A hagyományos módszer a gallér, amivel nem tud hozzáférni a kötéshez. A pólót is meg lehet próbálni feladni rá úgy, hogy a másik mellső lába benne van az ujjában, a felkötöttet pedig megcsomózzák, lent pedig megkötik a hátán, vagy a faroktőnél.

Nagyon nehéz kérdés, természetesen megértem, hogy nem tudják 24 órás felügyelet alatt tartani a kutyát. Lehet, hogy érdemes lenne keresni valakit, aki otthon van egész nap és tud foglalkozni a kis beteggel. Minél többet unatkozik, annál nehezebb olyan kötést eszkábálni, amit nem tud megbontani, ráadásul a figyelmét is nehezebb ilyenkor elterelni. Lehet, hogy a jó anyagú, gumipólyás (nem túl szoros!) kötés mellett lehetne figyelemelterelő játékokat, rágni való nagy csontot adni neki, hogy lekösse a figyelmét, ha már felépült a műtét után.

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

 

jelige: Lázas állapot
2012-12-05
Tisztelt doktor úr! Kutyám 12.10-én lesz 13 éves. Visszatérő lázas-hőemelkedéses állapotai vannak. Októberben jelentkezett először, nem volt magas a hője: 39,1-3. 3 napig kapott antibiotikumot, már az első szem után lement a hője. November 13-án újra felment a hője hasonló értékeket mértünk. Az orvos, aki akkor megnézte, felvetette a Lyme kór lehetőségét is. 1 hetes Augmentin duo kúrát rendelt, hogy megnézzük mit reagál. A kb. 32 kilós kutya kapott a 875 mg-os tablettából 2×1-et. Jól reagált ismét rá, megint gyorsan lement a hőmérséklete. Hétfő estére megint rosszul lett. Este 39,6 a hője. Másnap délelőtt az orvosnál (nem ő látta előtte) 39,1. Vérképet csináltak nála, az eredményre azt mondta, a korához képest jó, csak egy helyen van nagyobb eltérés. Ezek térnek el: MCH: 24,6+; WBC:18,25; LYM: 0,18; MON: 1,07; NEU: 16,99; EOS: 0,01; BAS: 0; LY%: 1,0%; MO%: 5,8%; NE%:93,1%; ALT/GPT: 14,2; alk-foszfatáz: 367; GGT: 18; Glükóz: 6,9 (tudtommal nem evett előtte). Carproxot kapott 2×50mg-ot. A vért lefagyasztotta, hogy lehessen akár Lyme teszet is csinálni. Az orvos 3 lehetőséget vetett fel: 1,Rheumatoid arthritis, 2, Lmye Borreliosis, 3, Haematológiai kórkép (lymphocyta miatt??) Sajnos tegnap kétszer hányt, pár órával a gyógyszer beadása után, nagyon büdöset, barnás színűt, elég nagy mennyiségűt és ma reggel is egyszer, miután ivott egy kis vizet. Mi a fene lehet ez? Lehet, hogy csak ízületi gyulladás, mint amire gyanakszik? A lymphocyta miért lehet ilyen alacsony? Természetesen megy vissza az orvoshoz, de érdekelne a véleménye a dologról. Köszönöm.

Ennyi adat alapján állatorvosának és nekem is több tucat lehetséges ok jut az eszembe. A felsorolt 3 betegség lehet a leggyakoribb ezért legvalószínűbb oka a tüneteknek. A 3 betegség ráadásul nem zárja ki egymást, azaz bőven lehet a Lyme mellett és akár attól is artritiszes a kutya és többféle hematológiai betegség sem kizárható.

Mindezek mellett számos gyomor-bélrendszeri és máj betegség, de akár prosztata elváltozások, daganatos és endokrin betegségek ... idegentest .... toxikózisok is produkálhatnak hasonló tüneteket.

Azt remélem, hogy további, vagy akár ismételt laborvizsgálatokkal, egyéb kiegészítő vizsgálatokkal (pl képalkotók=röntgen, ultrahang, stb.) mielőbb kiderül a tünetek oka és ezután célzottan és hatékonyan tudják orvosolni a problémát. Mielőbbi diagnózist és gyógyulást kívánok!

jelige: Le fog bénulni?
2012-12-04
Üdv! 14 éves kutyám egyik hátsó lába elgyengült. Pár napja vettem észre, hogy nehezen kell fel a helyéről, és a farka is a gyenge láb felé dől. Ma már nem is akart felkelni amikor sétálni hívtam, csak próbálkozott, kapálódzott a földön, de nem sikerült felkelnie, aztán segítettem neki és úgy már ment, de kint pisilés közben amikor leguggolt eldőlt arra az oldalára és szintén nem tudott felkelni. Menni megy, de elég bizonytalanul. Hozzá kell tennem, hogy fiatalabb korában egyszer lebénúlt a hátsó oldalára ,akkor mindkét lábát érintette és a vizelt székletürítés sem ment, aztán Medrolos kezelés után több hét után helyre jött, viszont az egyik lába gyenge maradt. Most pedig pont az erősebb lába lett legyengülve, tehát most mindkét lába gyengécske. Másik megfigyelésem hogy egyik hátsó lábán két nagy foltot rágott, mire hazaértem kitépte a szőrt is és egy piros folt keletkezett. Ezt bekentem, de továbbra is piszkálja. Nem tudom hogy a két dolog között van e összefüggés? Sajnos már szteroiddal nem lehet kezelni, mert az orvosunk még korábban mondta egy másik eset kapcsán. Akkor mit lehet tenni? köszönöm

Kedves Gazdi!

Lehet összefüggés a hátsó láb rárgása és a tünetek között, érezhet fájdalmat, viszketést az említett végtagban. Sajnos amíg nem tudjuk, hogy mi okozza a bénulást, gyengülést, addig nem sokat tehetünk. Vérlabor vizsgálattal meg lehet ítélni a belső szervek állapotát, a röntgen, myelográfia, esetleg CT segít felfedni, hogy hol a baj. Vizsgálatok nélkül csak a tapasztalati gyógymód marad: szeroid gyulladáscsökkentőkre általában múlnak a bénulások, ahogy a kutyus fiatal korában. Az akupunktúrát is eredményesen használják már az állatorvoslásban, de mindenképpen szükségesek az előzetes vizsgálatok.

jelige: Hasmenés
2012-12-04
Jó napot! 2 éves boxerem van. Egy pár hete hasmenéssel küszködik és egy kicsit fogyott is, láza nincs, étvágya jó, iszik, játszik (nem bágyadt). Először férgességre gondoltam, kapott féreghajtót is, de nem használt. Lehetséges-e, hogy a tápra allergiás, amit kap? Kb. március óta kapja ezt a fajta tápot (Purina dog chow). Nyáron meg sokszor a hátát megszállták a legyek, ezt is kezeltük légyirtó oldattal, de nem nagyon használt. Ez összefügg esetleg az allergiával? Várom tanácsukat, hogy mit tegyek? Üdvözlettel: Szabolcsi Kata

Kedves Gazdi!

Lehet allergia is a háttérben, de nem egy fajta tápra allaergiás az állat, hanem a táp valamely összetevőjére, legtöbbször a csirkehúsra. Legcélszerűbb lene kivizsgáltatni a kutyust: a bélsár minta vizsgálatától a vérlaborig, hasi ultrahang, rtg, mind segítenek kizárni a szóbajövő kórokokat.

A táplálékallergiát úgy lehet kizárni, hogy állatorvosi felügyelet mellett elkezdenek olyan táplálékot etetni (hypoallergén, vagy anallergén tápot), amely olyan fehérjeforrást tartalma, amivel a kutyust eddig nem etettékt- nyúl, bárány, stb. Legalább 4-6 hét szükséges általában, de lehet, hogy már hamarabb is megszűnnek a tünetek.

A nyári légyinvázió akkor függhet össze az allergiás hajlammal, ha a bőr fokozott faggyútermelése, esetleg kisebesedése vonzotta a legyeket.

Mindenképpen keressék fel állatorvosukat!

jelige: kormi
2012-12-03
A cicánk kb. 8 hónapos házi cica. Kb. 1 hete vettük észre, hogy nincs étvágya, néha véres nyál folyik a szájából és érzékeny ha az arcához érünk.

Kedves Gazdi!

Alaposan meg kell vizsgálni a cicát, ha nagy fájdalami vannak, még az is lehet, hogy bódításban, mert csak így derülhet ki, hogy mi okozza a tüneteket. Lehetnek fekélyek a száján, nyelvén ,amit okozhat fertőző macskabetegség, de beleállhatott egy éles tárgy, vagy az is lehet, hogy valamivel felsértette a nyelvét, esetleg verekedett és gennyes seb van valahol a szája körül, stb. Az étvágytalanság mellett lehet lázas is. Biztosan szenved és legyengült, ezért minél előbb menjenek vele állatorvoshoz!

jelige: lelkiismeret
2012-12-05
Tisztelt Doktor Úr! Tisztelt Budafoki Állatgyógyászati Központ! Nem is tudom hol kezdjem. Elkeseredettségemben írok most önöknek. Szeretném segítségüket kérni, mert nem tudok elszámolni és a családomban is senki nem tud elszámolni a lelki ismeretével a kutyánkkal kapcsolatban. Pedig lehet helyesen döntöttünk. Arról lenne szó, hogy ma 7 napja,2012.11.27- elaltattuk a kutyánkat, mert emlődaganata volt. TÖRTÉNET: Egy 2001-ben született, rotweiler-németjuhász keverék, a leggyönyörűbb fajtából családunkban ő volt az első kutyusunk, aki nem kutya volt számunkra hanem családtag, mindenkinek a kedvence soha nem gondoltam volna, h egy állat ennyire az emberhez tud nőni. Mindent értett a világon mindent, ilyen okos kutyával senki nem találkozott és mindent szeretett is, télen a havat és persze a kandalló elötti henyélést miközben kint hideg van , nyáron a fürdést az volt az élete mindig zuhanyoztatni kellett ,focit- akármit meg csinálhattunk vele imádott minket és mi is őt. Intelligenciáját sok ember meg is irigyelhette volna.... De márciusban valamelyikünk észre vett rajta egy daganatot, minden nap játszottunk vele és minden nap foglalkozva volt vele ezért rettenetesen meglepődtünk, h ez a daganat milyen hamar kiújult rajta persze azon nyomban hívtuk az orvost ő már jól ismerte lüszit( ez volt a neve), természetesen eljött és nem valami nyomi doktorról van szó hanem a Felsőzsolcai Állatorvosi Rendelőről ahol nagyon korrekt orvosok és profin dolgoznak, megállapította, hogy emlődaganata van sajnos, de a műtétet már nem ajánlja, mert már öreg kutyus volt és ha meg is műti lehet rosszabra fordul az állapota közölte velünk,és azt is megmondta , hogy kb: 4-8 hét van neki hátra mert olyan gyorsan elviszi ez a fajta daganat a kutyát. De ajánlott egy nagyon jó kezelési módszert egy újfajta készítményt ami gátolja a növekedést és talán időt nyerhetünk.... Persze mindent meg tettünk érte sokan még a család tagjukért nem tettek volna meg ennyi mindent amit mi meg tettünk érte és minden olyan hirtelen gyorsan történt... Voltak rosszabb , nagyon nagyon betegeskedő napjai és persze már a daganata is nőtt,de természetesen voltak nagyon jó napjai is vagy csak lehet nekünk mutatta ezt mert olyan okos volt, a daganata olyan hatalmasra nőtt , mint egy tök soha nem hagytuk , h kint aludjon mindig bent volt velünk. (Nem csak akkor mikor beteg lett hanem ő kiskora óta , ha bejött a rossz idő, hideg akkor estére már bent volt velünk.) Az étvágy kifogástalan volt mindent megevett mindig -az utolsó napjáig. 2012.11.25- én, az a hatalmas daganata kidurrant én pont édesanyámmal beszéltem skypon mert már nem lakom otthon, és akkor történt ez az egész odabent mert hallottam , hogy édesapám szólt anyának , hogy valami nincs rendben a kutyával persze mondtam anyának , hogy menjen majd hívjon vissza.... vissza is hívott amikor mondta, hogy a kutya most nincs jól, mert hatalmas nagy vértócsa volt alatta, mert kidurrant a daganata, nagyon idegesek lettünk persze...., anya felmosta a vért és mondta, hogy nagy betegen képes volt a kutya kimenni addig amíg anya feltakarított utána, soha nem bántottunk őt egy rossz szóval sem és ennyire tudta és ennyire szégyelte magát, hogy ez most miatta volt... ilyen sokszor volt mert azért elég sokat levedzett neki a daganata és sokat nyalogatta magát, meg már voltak rajta kis lyukak is, de soha nem akarta, h ezt nézzük.. Másnap 26-án anyával megint beszéltem skypon mondta, hogy voltak orvosnál kutya nélkül, mert már ismerték a kutyát és anya ma már azt mondja , hogy az állatorvos nagyon furcsán nézett anyára csak nem mondta ki, hogy el kéne altatni, mert ugye bár ez a gazda döntése általában, és anya még azt is mondta, hogy nagyon csúnya mert olyan mintha nagy kráter lenne ott de hatalmas nagy , de étvágy még mindig volt annyira szenvedésnek jelét nem mutatta.... 27 - én reggel 6 kor mentem haza folyamatosan ő volt az eszembe, szerintem mindenkinek a családomban , de altatásról szó nem esett. Reggel bent feküdt a helyén a kandalló előtt jól megsimiztem de összekuporodott, hogy a daganatát ne is lássam...., persze én láttam mert óriási volt és nagyon nagy kráter szerű lyuk keletkezett rajta szinte olyan volt , mint egy darált hús szerűség lenne benne... szörnyű volt látni. Délelött bementünk Miskolcra, mert dolgunk volt mindenki bejött, tehát csak a kutyák maradtak otthon 12 körül értünk haza , de már minden olyan gyorsan történt Lüszinek a sebe ami kifakadt vagy kilyukadt még csúnyább lett nagyon nem bírtunk ránézni , én nem vagyok finnyás de ezt már én is nehezen néztem, akkor a testvérem felhívta az orvost mert anya nem akarta, és az orvos mondta,hogy anyának nem akarta mondani tegnap , de el kell altatni , mert ez már jóra nem fog fordulni. Közölte, hogy Fél óra múlva lejön... Anya bent sírt én átmentem a boltba mert velünk szembe van és kint még elköszöntem a kutyánktól, apa a testvéremmel kint voltak és ásták a koporsó helyét , mert csináltattunk neki egy koporsót... Persze az orvos nem fél óra múlva érkezett hanem 10 perc múlva vagy csak nekem tűnt olyan gyorsnak minden... Először mondtuk neki , hogy nem döntöttük el, csak nézze meg a kutyánknak a sebét. Lüszi egyedül amíg élt se a postásra se senkire nem tudod úgy haragudni, mint az állatorvosra. Meg tudta volna ölni!! És amikor most lefogtuk 3-an apa, testérem és én anya reménykedő szemekkel nézett az orvosra , hogy mondja azt , hogy meggyógyul, persze tudtuk, hogy ezt már ne mondhatja , közölte, hogy el kell mert szörnyű... Persze a kutyát alig bírtuk lefogni most ezért van nekünk, vagy csak nekem lelkiismeret furdalásom ami meg marad szerintem örökre, mert lehet, hogy nem kellett volna még elaltatni hiszen olyan erő volt benne most amikor az állatorvost meglátta és hallotta, hogy ezt elmondani nem lehet... Szinte senki nem köszönt el tőle... úgy igazán amikor nehezen fogtuk le egyszer édesapám meg is kérdezte az állatorvost, hogy nem lehetne inkább holnap szóval valahogy éreztem , hogy nem nagyon akarja ő sem , de hát ki szeretné ezt igazán... aztán a kutya megnyugodott rettenetesen reszketett és kijött az állatorvos és beadta neki az injekciót..... hát ne mondjam mit érzek, és a családom is!! Igazából a kérdésem az lenne és szeretnék rá őszinte választ kapni, hogy helyesen döntöttünk e??Fájt neki a daganat igazán?? Mert úgy nekünk nem mutatta, hogy nagyon beteg lenne , de szomorkás volt és okos volt nem akarta , hogy mi sajnáljuk , biztos tapasztalt már vagy hallott ilyenről. Lehet, hogy most tettünk neki jót mert nem szenved már tovább hiszen ilyen hatalmas nagy sebbel daganattal biztos nem volt könnyű neki az élet... Az állatorvos azt mondta , hogy nagyon erős volt azért mert 9 hónapot kibírt ezzel a daganattal amivel más csak 1-2-vagy legjobb esetben vagy 3 hónapot bírnak. És ha szeretjük akkor el kell engednünk.. Ez 7 napja törtét,nekem van, még egy testvérem aki kint dolgozik külföldön ő még nem is tudja ezt az egészet , de Lüszi öt szerette a legjobban, nagyon várta mindig haza hiszen havonta jár haza , most csak december 15 én jön és nagyon nehéz lesz neki bejöni a kapun, mert olyan örömet senki nem tudott okozni neki mint lüszi kutyánk, nyakába ugrott még beteg is táncot járt mikor hazajött. Nagyon nehéz munkát végez külföldön és édesanyám minden nap beszél vele skypon de nem merjük neki még elmondani, mert hosszú az út is neki autóval és nehogy ezen járjon az esze, így is ezen jár mert miden nap kérdezi anyának minden nap hazudnia kell és azt mondja , hogy beteg alszik , de már láti nem fogod fiam... Nagyon nehéz mindenkinek most nem tudjuk, hogy mikor leszünk túl rajta.. Van még egy kutyánk ős is nőstény, rotweiler 3 éves , de nem pótolja a fájdalmunkat meg van zakkanva ős is a hiányától mert annyának tekintette... Szeretnék a kérdésemre akkor választ kapni, hogy helyesen jártunk el a döntéssel, mert nem tudok aludni sem enni csak sírok és sírok még most is, és a családom is. Köszönöm , hogy elolvasta levelem és előre is nagyon köszönöm válaszát.

Leveléből azt érzem ki, hogy szeretné  azt a választ, miszerint mindent megtettek a kutyáért és ezek után is jól döntöttek az eutanázia mellett.

Nem kizárt, hogy minden így történt.

Hosszú részletes levele ellenére bennem azért maradtak kétségek. A korai ivartalanítással nagy valószínűséggel meg lehetett volna akadályozni az emlődaganat kialakulását is. Ha ez a 3 éves nőstény kutya esetében még nem történt meg, akkor kérem gondoljanak erre.  A  11 éves nagytestű kutyán 2012. márciusában először észlelt daganatot pedig nem kizárt, hogy érdemes lett volna ill. meg lehetett volna megoperálni. Én a magam részéről azt sem tartom kizártnak, hogy a méretes fekélyező daganatot is sikeresen meg lehetett volna operálni - de legalábbis egy nagyobb kockázatú műtét is gyógyulással kecsegtet, míg a kötözgetés, tüneti kezelések vezethetnek ebben az esetben eredményre.

A kutya részletes kivizsgálása adhatott volna választ arra, hogy gyógyítható-e a daganatos megbetegedés még az állat életében.

Mindezekről és sokkal többről részletesen olvashatnak honlapunk Publikációk rovatában.  

Elnézést kérek, ha a válaszommal nem a megnyugvást érem el, de képtelen vagyok a szakmai meggyőződésemmel ellentétes véleményt írni. Igazán sajnálom a történteket és a kálváriájukat.

jelige: Beny
2012-12-03
Tisztelt Dr.Úr Pár napja éjjel arra ébredtünk, hogy a 3éves kan Mops két hátsó lába rángatózott és nyugtalan volt, nem aludt vissza, egy idő után abba maradt.Pár napig nem is volt semmi tünet. Ma reggeli séta után feljöttünk, meg mostam a lábát, mert sáros volt és utánna megint észleltem a tüneteket: remegett a lábacskája és alig rakta le a földre és látszott mikor ült, hogy rángatózik mint mikor az idegek rángatják és utánna a másik lába is de csak a két hátsó. Az a kérdésem h mi lehet ez, vigyem-e orvoshoz vagy kezelhetem itthol is???? :) Válaszát köszönöm...

Kedves Gazdi!

Mindenképpen orvosi kivizsgálást igényel a dolog, mert az is lehet, hogy a "rángatózás" csak önkéntelen vakarózás, mert mondjuk bolhás, vagy viszketést okozó bőrbetegsége van, de az is lehet, hogy a gerinccsigolyák vagy a két hátsó lábat beidegző idegek elváltozása okozza a gondot,  vagy netán feljebb van a gond. Alapos fizikai vizsgálattal és kiegészítő vizsgálatokkal lehet kideríteni, hogy hol a baj, mi okozza a tünetet.

jelige: pekingi
2012-12-03
Tisztelt dr ur! Palota pincsi kutyám ellés után 2 honappal olykor enyhen veres vizelete es a szeklete es a megszokotnal is sovanyabb pedig eszik,,de hiper aktiv, kolykok mind egeszsegesek voltak, mas tunete nincs,  a kozerzete nem rossz, mi lehet a baj? Válaszát köszönöm!

Kedves Gazdi!

Ha összefügg az elléssel, ha nem, mindenképpen ki kell vizsgálni a kutyust. Látni kellene, hogy honnan jön pontosan a vér: a hüvelye felől és ürítéskor csak elszínezi a vizeletet és a bélsarat, vagy a húgyutakból és a végbélből származik? Jó jel, ha a kutya közérzete nem rossz, de sok vért veszthet, ezért mihamarabb orvoshoz kellene juttatni, mert a folyamatos vérveszteségtől hamar legyengülhet.

jelige: Rossz szájszag
2012-12-02
Kedves Doktor úr! Van egy 3 hónapos Bichon Havanese kiskutyám,ma reggel hányt,mivel tegnap össze-vissza evett mindent.Ezáltal nagyon rossz lett a szájszaga,és azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy emberi fogkrémmel meg lehet mosni a száját,fogát? Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Dóri

Kedves Gazdi!

Ha a szájüregből ered a rossz szájszag, akkor a sima vizes fogmosás is elegendő lehet a fogközöekbe ragadt maradványok eltávolítására. Ha a rossz szájszag a gyomorrontás miatt van, akkor nem lehet elnyomni a rossz szagot a mentolos illatú fogkrémmel sem, legfeljebb percekre (szerintem nem éri meg ezért bejuttatni a sok vegyi anyagot), ebben az esetben a koplalás, majd a gyomorkímélő diéta (főtt rizs, joghurt, sovány csirkehús) fog megoldást hozni.

Ha nem javul az állapota, vagy elesett, étvágytalan, esetleg ismétődik a hányás, azonnal vigye állatorvoshoz!

jelige: veseelégtelenség
2012-12-05
Tisztelt Doktor Úr! A 7 éves, ivartalanított lány cicámról van szó. Aki idén több alkalommal hányt, engedelmével, leírom részletesen mikor: Január 6: nyálat hányt, injekció, 1 napon belül evett Március 13: nyálat hányt, injekció, paszta a gyomrára, 1 napon belül evett Március 18: nyálat hányt, 1 napon belül evett Március 24: füvet hányt, 1 napon belül evett Szeptember 27: nyálat hányt reggel, majd este, 2 nap múlva evett Október 10: nyálat hányt, 2 nappal később injekció, paszta a gyomrára, nem igazán tért vissza az étvágya, csak eszegetett Október 18: öklendezett, de nem hányt Október 19: furán iszik, szinte harapja a vizet, állatorvos szerint nincs baja a torkának, fogának, testhő: 38,8 Az az állatorvos, akihez eddig jártunk azt mondta, érzékeny a gyomra. Szinte minden nap legel, láza nem volt. (a nyál, az valószínűleg gyomorsav, csak olyan nyálkás, ezért írtam le nyálként) Október 20: elvittem másik állatorvoshoz, aki meghallgatta sztetoszkóppal, megvizsgálta a fogait (pici fogkő), szerinte sincs nagy baj, az étkezésén kell változtatni (picit kövér), Happy Cat light száraztápot adott, testtömeg: 4,5 kg, testhő: 38,7 Október 31: hányt, volt benne egy-két falat táp, meg fű November 3–án evett újra normálisan November 9-én tömeg: 4,5 November 19: nyálat hányt háromszor, felhívtam az új dokit, aki szerint adjam neki a szőroldó pasztát 1 hétig, és figyeljem a székletét, van-e benne szőr. Már aznap este meg tudtam nézni a székletét, és volt benn szőr. November 22-én tömeg: 4,3 kg November 23: elvittem az új állatorvosunkhoz, mert kétszer is megcsinálta velem azt, hogy miután felvettem nyávogott, mintha fájna valamije. Tapintásra a veséi meg vannak duzzadva. Hasi ultrahang után megállapította, hogy veseelégtelenség. Az ultrahangon csak az egyik veséjét találta meg, arra meg azt mondta, el van vékonyodva a vesekéreg. Mutatta ő nekem is a képet, de nem láttam a kétségbeeséstől (egyébként sem értek hozzá). Tömeg: 4,2 kg. Labort nem csinált, mert azt mondta, az ultrahang elárulta a gondot. Kapott infúziót (salsol-a inf., dexadreson inj., furosemid inj.) akkor nap, meg másnap, meg Royal Canin vesediétás tápot, illetve Royal Canin renal alutasakost. Már az első kezelés után eszegetett a tápból, a második infúzió után kapott egy seduxen injekciót, amitől farkaséhes lett mire hazaértünk. A doki szerint most 6 hétig kell ennie ezt a tápot, és ha nem hány, visszatérhetünk az előző ételhez (Happy Cat light, mert kissé el van/volt hízva). Amivel a light táp előtt etettem: Wiskas alutasakos, Wiskas száraz, Kitekat alutasakos, Kitekat száraz, illetve házikoszt, szinte mindent megevett. A neten keresgélve, és a doki elmondása alapján, ha szerencsém van, akár több évet is élhet így a cicám, de nem akarok belenyugodni, beletörődni, hogy nem tehetek érte többet. A cicám most eszik, a kedélyállapota is jó, sokkal jobb, mint amikor nem evett. Vizelet, széklet van. Nagyon szeretném, ha még nagyon sokáig velem maradna. Ő a mindenem! Meg persze a másik két macskám. Sokat olvastam a veselégtelenségről, mindenhol leírták, hogy fokozott vízivással és vizeléssel kezdődik, de ez nekem nem tűnt fel… bár attól még lehet, nem vettem észre. Arra gondoltam, kipróbálnánk a Vargagomba Immunax Balance nevű termékét, hátha segít. Ön mit gondol erről? Ártok vele neki, vagy talán...? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kiss Etelka, Szentesről

Kedves Gazdi!

Jól látható leírásából, hogy kellő kivizsgálás nélkül nem lehet pontos diagnózist hozni, sem megfelelően kezelni senkit- legyen az ember vagy jelen esetben macska.

Úgy tűnik végre jó kezekben van a cica, bár a veseelégtelenséget a vérvizsgálat, vizeletvizsgálat során ellenőrzött értékek alapján szokták nyomon követni- így lehet teljes képet lehet kapni mindkét vese működéséről, de a többi létfontosságú szervről is. Annál is inkább, mert a máj is megsínyli főként a kissé túlsúlyos cicák esetében a hirtelen étvágytalanságot és fogyást (arról nem írt, hogy az ultrahangos vizsgálat során a máj rendben volt-e). Egyébként a csökkent veseműködés nagyon gyakori cicáknál, mert az anyagcseréjük egész másként működik, mint az embereké, a veséjük sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve.

A vese és a máj megbetegedése során is nagyon fontos a jól emészthető, jó minőségű táplálék, ami egy zsírosabb, sok állati eredetű fehérjét tartalmazó táp etetésével biztosítható, mint például a Royal Canin. Ez, és az alapos kivizsgálás talán még fontosabbak, mint a gyógygombás immunerősítés, amiről egyébként csak jót lehet hallani (személyes tapasztalatom sajnos nincsen.)

jelige: cicó
2012-12-02
Jó estét! Van egy 4 hónapos kiscicám aki semmi mást nem akar enni csak száraz tápot ezt a wiskás tápot veszem neki hiába teszek elé főt ételt vagy akár konzervet vagy lazacot semmit se akar enni csak a száraz táp és félek h baja lesz előfordulhat? és hogy tudnám rászoktatni a főt kajára?? Kérem segítsen,mert nagyon aggódok érte! Előre köszönöm!

Kedves Gazdi!

A legfontosabb, hogy jó minőségű tápot kapjon a cica- a macskaegészséghez egyáltalán nem kell rászoktatni a főtt ételre, hiszen az egereket is nyersen enné: )!

A macskák könnyen rászoknak egyfajta táplálékra, ha kiskorukban nem kapnak sokfélét. Ne aggódjon, az Ön által említett táp nem a legrosszabb, ami a cicával történhet, bár minősége sajnos nem a legjobb, csak a reklámja. Próbálkozzon tovább, de inkább zsírosabb, több állati összetevőt tartalmazó táppal, ami a korának megfelelő. Ilyeneket állateledel szakboltokban, állatorvosi rendelőkben lehet kapni és bár drágábbak, de kevesebb kell belőlük, mert jobban emészthetőek, zsírosabbak- így a cicák is jobban szeretik őket.

jelige: bőrgyulladás
2012-12-02
köszönöm Kedves Doktor Úr a gyors választ,ha mégsem a gombák okozznák a cicám fülének kivörösödését akkor hogyan kell ezt a z immunerősitőt adni pár hét ig szedheti majd pár hét szünet?90 kapszulából áll köszönöm szépen

Kedves Gazdi!

Az Ön által említett immunerősítő kapszula használati utasítása angolul elérhető az interneten, ha Önnek nincsen meg a dobozon, vagy mellékelve. Ebben nem írnak arról, hogy kontraindikált lenne a folyamatos szedés. Az összetételében a vízben nem oldható vitaminok (A, E) adagjára kell főként figyelni, beszéljen állatorvosával a cica táplálásáról- nézzék meg a jelenlegi táp összetételét. A gyógygombák hosszantartó szedésével kapcsolatban sajnos nincsenek tapasztalataim, de amíg a cica állapota javul, nem ártanak.

jelige: bőrgyulladás
2012-12-02
Kedves Doktor Úr!Pár hete kérdeztem Öntől mit gondol az only natural pet immune strengthener immunerősitőjéről ,azóta használom már 4.hete és csodálatos készitmény valóban az adagolás 0-5 lbs fél kapszula kétszer egy nap nos én csak egyszer adok neki naponta és egy kapszulát öt napig ....mostanában nagyon vakarja a fülét a füle előtti csupasz terület már tiszta piros és karcolás ,orvos látta a fülében nincs semmi igaz ez a vakarás a fül előtti részen később kezdődött.Lehet allergiás az immuneősitőben lévő gombákra esetleg? ill milyen időközönként és meddig adhatom ezt a készitményt a tüdőbetegségére nagyon jó hatással van ,el leszek keseredve ha erre alergiás a cicám mégegyszer leirom az összetevőket és köszönöm!!!!! Vitamin A (as Vitamin A Acetate) 1000 IU Vitamin C (as Ascorbic Acid) 50 mg Vitamin E (as DI-Alpha Tocopheryl Acid Succinate) 35 IU Selenium (from Selenomethionine) 20 mcg Cat's Claw Bark 100 mg Astragalus Root 50 mg Green Tea Leaf 50 mg Reishi Mushroom Mycelium Extract 31.25 mg Shiitake Mushroom Mycelium Extract 31.25 mg Maitake Mushroom Mycelium Extract 25 mg N-Acety-L-Cysteine 5 mg CoEnzyme Q-10 2 mg

Kedves Gazdi!

Nagyon örülök, hogy bevált a készítmény és a cicának múlnak a légzőszervi tünetei. Sajnos az allergiát nem lehet az összetevőkből megállapítani, mert kiválthat túlérzékenységi reakciót a sárgarépától elkezdve a fahájon, poratka ürüléken, csirke-fehérjén át a bolhanyálig minden. Csak úgy derülhet fény arra, hogy a készítmény valamilyen alkotóelemére allergiás-e a cica (ha egyáltalán allergiáról arról van szó), ha elhagyják a készítményt és elmúlik a viszketés.

Ha nem járnak sikerrel, akkor tovább kell vizsgálni a cicát, hogy fény derüljön a viszketegség okára.

<< <  118 / 467 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.08.20
4-5 hónapos fekete kislány cica oltva, féregtelenítve várja szerető gazdiját. A kiscicát augusztus 7-én találtuk a Péter Pál utcában. Nagyon bújós, szeretetéhes és alkalmazkodó.
2016.07.28
A cicának a szajanal let daganata rosz indulatú mit lehet csinalni segiteni neki most 13 eves a alatorvos aszt monta hogy idos es nincsi kiut én nagyon sajnalom segenit mit lehet segiteni neki enni eszik többször naponta ha tudnak irjak meg koszonom
2016.07.27

Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Kedves Gazdi!

Kérédésére aa választ az "Orvos válaszol" menüpont alatt fogja megtalálni!