Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Johnnyka
2010-01-20
Üdvözlöm!Tanácsot szeretnék Öntől kérni.A barátomnak van egy idősebb,8 év körüli spánielje,aki egy lakásban tartott kutyus.Naponta 2-3 alkalommal van sétáltatva.Sajnos az utóbbi hetekben rendszeressé vált nála,hogy naponta 1-2 alkalommal bepisilt a lakásba,de ez mostanra már 3-4 alkalomra sűrűsödött.Van hogy a sétáltatás után nem sokkal teszi ezt,pedig ott is rendesen elvégzi a dolgát! Szeretnénk megtudni Öntől,hogy mi lehet az oka.Lehet,hogy valami betegsége van?Mit tegyünk?Válaszát és segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel:
Hogy beteg a csak veszettség ellen oltott középkorú spani hím, az nem is kétséges. A kérdés „csak” annyi, hogy mi lehet a háttérben ... Ha azt is észrevették, hogy megnövekedett vízfogyasztás is társul a bepisiléshez, akkor is betegségek tucatjai (lázas állapotok, vese-, májelégtelenséggel járó kórképek, cukorbetegség, Cushing ...) okozhatják a gondot. Fontos lenne tudni, hogy tudatosan „engedi el” vizeletét a kutya, vagy folyamatosan ill. bizonyos nyomás elérése után csepeg, folyik el a vizelete. Sok húgy-, nemi szervi, belgyógyászati, neurológiai gyulladásos, degeneratív és daganatos betegség jelentkezhet a leírt módon. Ha esetleg nem találnak szervi betegséget a háttérben, úgy a jelenséget viselkedési zavar („lelki betegség”) is okozhatja. Erre is állatorvosa adhat gyógyszeres segítséget, tartási tanácsot. Hogy mit tegyenek? Természetesen keressék fel állatorvosukat, tárják elé a problémát és kérjék a Johnnyka részletes kivizsgálását.
jelige: szukák
2010-01-19
Jó estét kivánok! Én a következőkkel kapcsolatban érdeklődnénk. Két idős szuka kutyánk van, mindkettőről kérdeznék, ha lehet. Az egyik egy ivartalanított 12 éves vizsla keverék. 2 éve gennyes méhgyulladás miatt kellett ivartalanítani. Rendkivül izgága, mozgékony, jó kondijú. Vele kapcsolatban (tudom öreg hiba, de ágyban alszik) észrevettem egy ideje, hogy alkalmanként reggelre egy tenyérnyi pisifolt ”keletkezik” a lepedőn ott ahol alszik. És feltételezésem szerint álmában elereszti a vizeletét, mert amúgy szobatiszta. A korábbi ivartalanító műtét állhat-e háttérben vagy esetles daganat ? A másik eb, egy 11 éves labrador, akit emlődaganat és ivartalanítás miatt már meg volt beszélve a dokival a SOS-ben a műtét időpontja, de közben el kezdett tüzelni, ilyenkor mi van a műtéttel? Tüzelő állatot lehet operálni? Előre is köszönöm a válaszát!!
Az első esetben a vizeletcsepegést (elfolyást, inkontinenciát) okozhtaja az öreg szukában az ösztrogén hiánya - vagy valóban akár húgyúti-, nemi szervi gyullaáds, daganat is. Állatorvosa a kutya részletes vizgsálatával tudja megtalálni az okot és ezután lehet a megoldásokról beszélni. A szintén öreg szuka esetében az emlődaganat műtét gond nélkül elvégezhető - és valószínűleg a szuka ivartalanítása is. Nem kizárt, hogy nem megszokott, egészséges tüzelésről van szó, hanem a petefészkek-, és méh cisztás, gyulladásos, vagy esetleg daganatos elváltozásáról. Ha tévedek és állatorvosa véleménye szerint ez egy megszokott tüzelés lesz, akkor nem kizárt, hogy csak az emlődaganat eltávolítását ajánlja most, és a tüzelés lezajlása után az ivartalanítást - vagy a műtét idejét valóban eltolják néhány héttel. Azaz tüzelő állatot is lehet operálni, de nem feltétlenül célszerű - és korántsem biztos, hogy klasszikus tüzelésről van szó.
jelige: Elisabeth 2.
2010-01-18
Tisztelt Balogh doktor úr! Tanácsát köszönjük, megfogadtuk, a kutyus szerencsésen túl van az operáción. Nem volt daganatos, már jól van, és remélhetőleg így is marad. Mégegyszer köszönjük a segítséget. „Elisabeth” jeligés tulajdonos
Örülök, hogy megkapta a kutya az esélyt a gyógyulásra, annak is, hogy nem áll daganat a háttérben, és köszönöm a visszajelzését.
jelige: lábfájós
2010-01-18
Tisztelt Doktor úr 7 éves, rottweiler-németjuhász keverék kutyánk van. Ősszel rendszertelenül jelentkező lábfájás jelentkezett. Egyik nap egyszerűen nem bírt lábra állni. Ekkor még főleg csak az egyik lábára sántított, illetve fájlalta. Az álatorvos antibiotikumot és fájdalom-lázcsillapítót írt fel. A kutya több hétig kapta ezeket, átmenetileg jobban is lett. Kis idő múlva a panaszok ismét jelentkeztek, egyik nap semmi baja, a másik nap megint rosszul van. kullancsteszt negatív, a vérvizsgálat eredménye gyulladásra utal. Ráadásul stresszhelyzetben nem is produkálja a tüneteket (pl orvosnál...). Gondolom további vizsgálatok szükségesek, jelenlegi orvosunk saját bevallása szerint csak találgat... Segítségét előre is köszönöm.
Nem csodálom, hogy nem jutottak még diagnózisra, hiszen hasonló visszatérő sántaságot sokféle ortopédiai-, neurológiai-, vasculáris- és onkológiai betegség okozhat. Emberek és állatok esetében is gyakori, hogy az első körben nem diagnosztizált sántaságot tüneti kezeléssel próbáljuk megoldani. Sokszor működik ez a gondolatmenet és néha nem ... A kutya részletes (akár ismételt) klinikai vizsgálata után, ortopédiai-, neurológiai- és onkológiai szakvizsgálat, sok laborvizsgálat és képalkotók alkalmazásával tudják szűkíteni a kört, majd diagnosztiztálni a sántaság okát.
jelige: Bella 2.
2010-01-18
Tisztelt doktor úr most olyan problémánk van hogy két napja éjszaka álmában bepisil a kutya nem ébred fel rá hogy pisilnie kell lehetséges hogy megfázott vagy a fogamzásgátló hatása lehet amit megevett? Ja a csomagolást nem ette meg szerencsére csak azt a 4 tablettát és valószínű hogy felszívódott neki a tehát azzal már nem tudtunk mit csinálni! A széklete normális és rendszeres nincs benne vér!Most a pisilés az aggaszt nagyon.
Lehetséges, hogy megfázott, egyéb húgy-nemi szervi megbetegedések sem kizártak és igen, lehet akár a 4 szem fogamzásgátló tabletta hatása is a háttérben. Meg még számos egyéb kórfolyamat, betegség. Már első válaszomban is azt ajánlottam, hogy ossza meg aggodalmait állatorvosával.
jelige: SOS
2010-01-17
Tisztelt Doktor úr! A 9 éves keverék (palotapincsi-tacskó) kutyám beteg. 3-4 hete borzasztóan levert, rossz kedvű, étvágytalan. Azt gondoltuk, hogy a probléma oka, az lehet, hogy vemhes, és az előző vemhességeknél is hasonlóan viselkedett. Tegnap reggelre született egy kiskutya, de már halva. Délutánra a kutya jó kedvű volt és már eszegetett is. Ma délutánra viszont nagyon rosszúl lett. Víz szerű folyadékot hányt, és a széklete is híg volt. A hasa nyomásra kissé érzékeny. A hüvelye nem váladékozik. Ma már a tejet sem akarta elfogadni. Estére a kutya annyira legyengült, hogy már csak fekszik, fel sem kel. Állatorvost hétvégén nem tudunk hozzá hívni, mert vidéken lakunk. Hétfőre van időpontunk az állatorvoshoz, de félek, hogy már nem éli meg. Nagyon aggódom. Szeretnék segíteni rajta. Szeretném tudni, hogy véleménye szerint van- e még remény, és hogy van-e esély arra, hogy túléli a hétvégét?! Az elmondottak alapján mi lehet a baj? Ön milyen kezelést javasolna neki? Válaszát előre is köszönöm!
Nem tudom és nem is akarom eloszlatni az aggodalmait - természetesen a kutyának azonnali állatorvosi vizsgálatra és az eredmények tudatában valószínűéeg azonnali kezelésre, valószínűleg műtétre van szüksége. Teljesen esetleges, hogy megéli-e a hétfői napot, illetve hétfőn lesz-e olyan állapotban, hogy még menthető. Az én javaslatom csak az lehet, hogy a kutyát azonnal vigyék egy nyitvatartó, állatorvosi ügyeletre. Magyarországon az ország bármely pontján 100 km-en belül több ilyen intézményt is lehet találni. Még olvasni is elborzasztó, hogy a 3-4 hete beteg kutyával megvárták azt az időpontot, amikorra a kutya teljesen elfekvővé vált és valóban „SOS” helyzet alakult ki ... Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Eszti 2.
2010-01-17
Üdv! Köszönöm a választ, de sajnos azt még mindig nem sikerült megtudnom, hogy egy kutyán több különböző helyü daganatot egy mütéttel hogyan lehet megvalósítani!?
Legtöbbször egyszerűen. Sokszor előfordul, hogy nem egyetlen daganatot, hanem a daganatot és a nyirokcsomó áttéteket, vagy több, 2-20 daganatot kell eltávolítani egy kutyáról, macskáról (emberről). A legtöbb esetben ez egyetlen műtét során, egyetlen altatásban, több bőrseb készítésével megoldható. Extrém esetekben pedig nem egy műtét alkalmával, hanem egymást követő műtétekkel lehet elérni a végleges gyógyulást. És vannak esetek, amikor a műtét(ek)et gyógyszeres kezeléssel, sugárkezeléssel, egyéb kiegészítő kezeléssel kell ill. érdemes kombinálni és van, hogy műtét(ek)re nincs is szükség. Alapvető lenne a kutya részletes vizgsálata, hogy megtudhassuk egyáltalán daganatokról van-e szó, amennyiben igen, akkor mifélékről. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Elisabeth
2010-01-17
kutyánk kb 1 hete tüzel. Amikor nem tartózkodunk otthon, a kertben van. Hazaérkezésünkkor láttuk, hogy a péra nyílásából rózsaszínű hosszúkás valami lóg ki. Az állatorvos szerint hüvely-előreesés, valószínűleg párzás utáni állapot, esetleg összeragadtak az állatok, és így ”húzódott ki” a hüvely a nyíláson. Manuálisan próbálta az eredeti állapotot visszaállítani, majd antibiotikumot és méhösszehúzó injekciót kapott a kutya. Otthonra gyakori hideg timsós borogatást írt elő. A kutya kissé bágyadt, de amúgy nem jelzi, hogy fájdalma lenne. A kilógó csomó mintha újra nagyobbodna (tehát türemkedne ki a belső rész) Az állatorvos szerint nem lehet műteni, a sérülés nagyon rossz helyen van. Kérdésem (amit tőle is meg fogok kérdezni, de szeretnék több felől is tájékozódni) akkor ez most így marad? Élhet így még a kutya? Valóban nem megoldás egy esetleges teljes kipakolás? Nagyon nem szeretnénk egy ilyen baleset miatt elaltatni, mert hozzánk nőtt, intelligens, nagyon jó házőrző kutyus. Köszönöm a választ
Nem biztos, hogy baleset történt és egyáltalán nem az elaltatás az első megoldás, aminek ilyen esetben szóba kellene kerülnie ... Ha hüvelyelőesése van a szukénak, az nem feltétlenül párzás miatt következett be - a tüzelés önmagában is elegendő ok lehet, de egy 10 év körüli kuvasz szukában már daganat is állhat a háttérben. A legtöbb hüvelyelőesést meg kell és meg lehet operálni - és a műtét végleges megoldást hozhat a kutya számára. Így nem maradhat a kutya, ebben az állapotban hüvelyfalelhalás, fertőzések majd elhullás lesz a történet vége. Otthon, háznál nem lesz jó megoldása a problémának. A kutya részletes állatorvosi vizsgálata, majd valószínűleg a műtéti megoldás az egyetlen gyógyulással kecsegtető megoldás. Igen, a hüvelyelőesés mműtétje mellett a szuka petefészkeinek és méhének az eltávolítása is melegen ajánlott, több okból is. Honlapuk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: kutyus
2010-01-17
Kedves Doktor úr, Pár hete vettem észre a kutyám füle mögött egy csomót.Most úgy érzem hogy talán nőtt is volna.Aztán tegnap ráakadtam még egyre a nyakörve felett és a hátán.Nagyon megijedtem, félek hogy esetleg daganatos.A daganatok milyen nagyoknak kell lenniük?Ez nem túl nagy épp kitapintható. Amúgy 4 éves. Előre is köszönöm válaszát!
Az észlelt duzzanatok lehetnek vérömlenyek, tályogok, savós- cisztás képletek, gyulladásos szövetszaporulatok és - igen, sajnos megva az esélye annak is, hogy daganatokat tapintott. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával képes eldönteni, hogy a felsorolásból konkrétan mi jelentkezett a kutyán. Egy daganatnak semekkorának nem „kell lennie”, és bármekkora lehet. A képletek méretéből nem vonható le hazsnos következtetés. Ha jó lesz a megérzése és daganatokat tapintott a kutyán, akkor sem kell elkezdeni temetni őt, könnyen lehet, hogy van megoldása a betegségnek. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Maja
2010-01-16
Tisztelt doktor úr! Van egy 14 hetes kiskutyám ,és az a gondom, hogy nem akarja megenni a konzerv kutyaeledelt. Eddig nem volt gond vele, szépen ette, de most nem akarja megenni, pedig olyat veszek neki, amit eddig nagyon szeretett. A hangulatával nincsen gond, a száraz eledelt is szépen megeszi. Úgy vettem észre, hogy mivel nem eszik, nem is kakil rendesen. Mit tegyek, hogy megegye rendesen az ennivalóját?
Érthetem a leírtakat úgy, hogy semmi baj a kölyökkel, csak nem ízlik neki a felkínált konzervtáp. Egyáltalán melyik is ?! És érthetem aszerint is, hogy a kutya étvágya csökkent, valamint széklet problémái vannak, azaz beteg, azaz mielőbbi állatorvosi vizsgálatra szorul. Egy 14 hetes kölyök még 2 hetente kapja védőoltásait és a féreghajtást állatorvosától, úgyhogy egyszerű lesz megkérni őt a kölyök vizsgálatára. Hátha fény derül a problémára, vagy legalább az kiderül, hogy van-e egyáltalán probléma.
jelige: disney
2010-01-16
Jó napot! Ma hoztunk el ismerőstől haza 1éves ivartalanitott fiú sziámi macskát,elmondása alapján eddig semmilyen oltást féregtelenitést nem kapott kölyök korától.sokat kijár, vadászik rendszeresen egerekre madarakra amit megeszi.Most az a problémám hogy ma kihányta 2-szer benne volt élő férgek összesen 4 db volt tehát férges, aggódom mert lányommal sokat volt ölében ennek lesznek következményei?Persze vinni fogom orvoshoz mielőbb oltatni és szerintem erős fertőzőttsége miatt orvostól mit kérjek szájon valót vagy injekció formában ami hatátosabb?illetve erről több információt kérek..Alomban soha nem hajlandó végezni a dolgát csak kint az udvarban igy nem tudhatom.és mivel közel vagyunk szántóföldhöz szerintem ki fog járni vadászni egerekre,akkor ezt hány hónap közöönként kell féregteleniteni későbbiekben vagy lehet kapni állatpatikában is ?mi a neve? Hétfőre terveztem orvoshoz vinni,de megnyugtatna az információk miatt.köszönöm előre
Minden új jövevény esetében melegen ajánlott a mielőbbi állatorvosi vizit. A felnőtt kutyák és macskák esetében negyedévente ajánlott bélféregirtást végezni, többféle hatékony tabletta (pl Cestal Cat, Drontal Cat ...), paszta (Vitaminthe, Banminth Cat ...), és bőrre alkalmazható cseppek (Stronghold, Profender ...) közül választhatnak megfelelő terméket állatorvosukkal. Állatpatikákban is kaphatóak ezek a szerek, állatorvosi vényre. A bélférgek mellett a külső paraziták (bolha, kullancs, atkák, tetvek ...) mentesítését, valamint a macska védőoltásait helyes táplálását is érdemes lesz megbeszélni. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még talál hasznos olvasmányokat.
jelige: Falko 2.
2010-01-15
Tisztelt Doktor Balogh Lajos! Elöször is elnézését kérem a késöi válaszért,nagyon köszönöm a tanácsát amit megfogadtam és már folyamatban vannak az Ön álltal javasolt vizsgálatok.Kivánok további sikeres munkát !Maradok tisztelettel,
Örülnék, ha mielőbb kiderülhetne a kutya tüneteinek a háttere és megoldódna a baj. Köszönöm a visszajelzését.
jelige: Eszti
2010-01-15
Jó estét! Nekem olyan gondom van, hogy a 13 éves kutyusom átvizsgágása közben az egész testen több helyen is találtam daganatokat. Az emlőjénél, az oldalán, a hónaljban. Ezek különböző méretű és állagu kinövések. Van ami kemény, bör alatt mozgo gyöngyszerű és van ami nagyobb, puha tapintású. Ezek akkor mind tumorok lehetnek? Ha megmütik, hogy kell elképzelni, hogy akkor felkaszabolják testszerte? Várom a doktor úr javaslatát! köszönettel :
Megvan az esélye annak is, hogy daganatok, akár többféle daganat fejlődik a kutyán - és lehet akár az összes észlelt duzzanat egyéb eredetű - és lehet ezek egy része daganat, más része nem daganat is. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával és a duzzanatok citológiai vizgsálatával tudja megválaszolni kérdéseit. Felkaszabolni a hadszíntéren szokták ellenséges erők egymás embereit. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálata után tud esélyeket latolgatni illetve onkológiai megbetegedés esetén tudja ajánlani majd, hogy sebészeti-, gyógyszeres-, vagy sugárkezelés vagy ezek kombinációja segít-e a kutyáján. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Helyhez szoktatás!
2010-01-15
Jó napot!Olyan gonnal fordulokönökhöz,hogy van egy 5 és fél hónapos boxer kiskutányk,és sajnos még azt mondták ne vigyük ki az udvarra ilyenkor!Ez igaz?Ki szabad vinni? Meg lenne még egy probláma!Hogy mindenhova odapisil,van hogy az ágyra is sajnos!Mit tudnánk tenni?
Egy 5 hónapos kölyöknek akár már teljesen rendben lehetnének az oltásai, parazitamentesítései és nemhogy az udvarra, de bárhová, akár külföldre is vihetnék. Honlapunk Tudnivalók rovatában utánaolvashat, hogy egy kölyök kutyának milyen védőoltások ajánlottak. Megszokott esetben egy 5 hónapos kölyök már szobatiszta. A leírt problémának ugyan a helyhez szoktatáshoz (!) semmi köze nem lehet, de komoly állattartási-, nevelési problémák állhatnak a háttérben. Beszélje meg állatorvosával a gondjait.
jelige: szemölcs
2010-01-15
Üdvözlet! 9 éves kutyám hátsó lábán a boka környékén találtam egy lencse méretű, anyajegy szerű kinövést. Olvastam róla, hogy ezek a zsírtermelő börmirigyek daganatai, börszinü szemölcsszerű kinövések, és ált, jóindulatúak. A gondom ezzel csak az, hogy ez fekete szinű. Doktor úr javasolja az eltávolítását, vagy ez inkább csak kozmetikai probléma? És ha el kell távolítani, ezt lehet műtét helyett csak érzéstelenítésben végezni? köszönöm
Egészen mást is olvashatott volna - a bőrnek és függelékeinek többféle jóindulatú és rosszindulatú daganata létezik. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja pontosítani a „kinövés” szövettani besorolását és ez, valamint az esetleges nyirokcsomó és távoli áttétek megléte, vagy hiánya alapján születik meg a diagnózis. Ha ez megtörtént, akkor a kutya esélyei és a megoldások is megbeszélhetőek. Léteznek olyan szövetszaporulatok, amelyeket el lehet illetve célszerű is lehet csak helyi érzéstelenítésben eltávolítani. Hasonló témákban olvashat még honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: foxikám
2010-01-15
Jó napot!!Az a problémám hogy a foxterierem leesett az ágyról és valamiért húzza de saját magának nyujtogatja de nem lép rá.Mi a gond ilyenkor??
Nyilvánvalóan megsérült a kutya a balesetben. Ez a sérülés lehet izmok zúzódása, részleges vagy teljes szakadása, ízületek rándulása, ficama, ízületi por törése, szalagok nyúlása, részleges,, vagy teljes szakadása ... Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja kideríteni, hogy mi történt a kutyával, kell-e, ha igen milyen jellegű kezeléssel lehet segíteni rajta.
jelige: Bella
2010-01-15
Tisztelt doktorúr azzal a kérdéssel fordulok önhöz mert sajnos a 4 hónapos francia buldog kislány kutyám megevett 4 db fogamzásgátló tablettámat míg dolgoztam valahogy hozzájutott! Az lenne a kérdésem hogy ez okozhat neki valami gondot a hormongyógyszer mert ugye így látszólag semmi baja. Előre is köszönöm válaszát.
A korai megoldás a kutya gyors hánytatása lett volna, erről nyilvánvalóan lekéstek. Okozhat problémát akkor is, ha rágás nélkül az aluminium/neylon csomagolással együtt nyelte le a kutya a 4 tablettát pl.: gyomor-bél nyálkahártya sérüléseket, részleges, vagy teljes bélelzáródást, bél -lefűződést, -betüremkedést, -csavarodást ... És baj lehet abból is, ha megrágta a kutya a csomagolást és felszívódhat a hormontartalmú szer pl.: petefészek-, méh-, emlő-, hüvely rendellenességeket. Jelezze állatorvosának a problémát. Fontos információ lenne az is, hogy van-e széklet, a kutya székletében láttak-e ill milyen állapotban láttak gyógyszer csomagolóanyagot, lágyabb-e a széklet, nem véres-e ...
jelige: PÖTYI
2010-01-13
Tisztelt Doktor Úr! Mielöbbi segítö válaszát várom!Én egy 20 éves nőstény teknőctarka perzsa cica tulajdonosa vagyok.Arra lettem figyelmes,hogy az utóbbi egy hónapban a cicám étvágya nagyon megcsappant szinte nem is evett.A testsúlyából KB:30%-ot veszitett.Egész nap félrevonultan volt és csak gubasztott.Enni sem járt el az etettő táljához, az ételt is csak a kezünkböl fogad el, de ennek a mennyisége minimális(kevés kefir,joghurt,illetve nem száraz macskatáp,pulykafelvágott).Inni is ritkábban iszik ezért kevesebbet jár az alom tálcájába (napi kétszer pisil).December végén elvittük állatorvoshoz,ahol vért és vizeletet is vettek töle iletve az ultrahang vizsgálatot is elvégezték rajta.Az orvos akkor azt a tájékoztatást adta, hogy kevés a vörösvérsejtek száma a cica szervezetében és ez okoza az étvágytalanságot, illetve a többi tünetet is.Az ultrahang semmiféle elváltozást nem mutatott.Akkor kapott 3 fajta inekciót (étvágyfokozót,immunerősitött, és B12-öt),és mivel ajánlotta ezért elhoztunk egy CAL! O-PAT pasztát és egy VETRI-DMG LIQUID(immunstimuláns és anyagcsere aktivátort).Az utóbbi szert azt adagoljuk (ételébe, vizébe) viszont a CALO-PET pasztát nem kapja mert alergiás reakciót válltot ki belőle(lebénult a a hátsó fele kb:5 percig).Miután megkapta az inekciókat utána sem történt semiféle pozitív változás (nem nőt az étvágya, nem ivott gyakrabban, és ugyanugy fekszik egész nap).Veséjével kapcsolatban: az egyik veséje az jól müködik, a másiknál kb: 30%-os romlás tapasztalható ,de az orvos szerint ez sem kritikus mérték.Ezeknek az információknak az ismertében tisztábban vagyok azzal, hogy sokat nem remélhetek a cicám számára de megpróbálok mindent megtenni az érdekében, hogy jóban érezze magát.Az utóbbi 3 napban arra lettem figyelmes,hogy simogatásakor, dorombolása közben ”nyöszörgő” hangot is hallat.Ezt eddig még soha nem tapasztatam.A ”nyöszörgés” egészen addig tart amig a cica doromból,mihelyt abbahagya a dorombolást a ”nyöszörgés” is elmarad.Amikor ”nyugal! mi” állapotban van a cica vagy alszik akkor nincs ”nyöszörgés” csak mikor doromból. Megmértem a levegövételeinek a számát 1 perc alatt kb:23-27 között van(amit ugy tudok? hogy normális).Tisztelt Doktor Úr a kérdésem az, hogy mi lehet ez,mire utalhat ez a ”nyöszörgés”, mitöl lehet, mi okozhatja ezt, lehet-e tenni ez ellen valamit?Válaszát előre is köszönöm. Tiszteletel:
A nyöszörgést legnagyobb valószínűséggel fájdalom, vagy rossz közérzet (diszkomfort érzet) okozza, vagy esetleg a légutak elváltozásaival (terimék, ödém, fibrózis ...) összefüggésbe hozható felerősödött, megváltozott légzési hangokat hall. Fájdalom, diszkomfort érzet megszűntetésére szinte biztosan létezik gyógyszeres megoldás. Nem kizárt, hogy a felerősödött légzési hangokat is lehet kezelni. Jelezze állatorvosának az észleléseit és kérje ki véleményét, hogy van-e esély a cica tüneteinek enyhítésére, életének meghosszabbítására.
jelige: pepike
2010-01-13
Angol bulldog kutyánk rengeteget eszik ,ennek ellenére nagyon sovány.Étvágya van.Mindenféle táplálást kipróbáltunk,de a helyzet nem változik.Féregtelenítve többször volt,nem vettünk észre férgességet.Tanácsát kérnénk,hogy mi legyen a teendő.Köszönettel.
A teendő természetesen a kutya részletes állatorvosi vizsgálata kell, hogy legyen. Csak így derülhet ki, hogy a temérdek betegség közül, ami a bélférgesség mellett, ill. azon kívül kondíció romlást okozhat, mi jelentkezett a kutyán. Ha megvan a diagnózis, akkor a megoldásokat is meg lehet beszélni. 1);
jelige: ételallergia
2010-01-12
Tisztelt Dr úr! Köszönöm a válaszát a saját diagnózisom beigazolódását támasztotta alá. A tisztánlátás érdekében hogy mit találtam a kutya székletében: hasmenés,benne apró kavicsok, kukoricadara,egész kukorica szemek, nyers meg nem emésztett zsigerdarabok.A felsorolt maradványok mint két kutya székletében megtalálhatóak voltak. A táplálék házi koszt 2-3alkalommal kutyatáppal keverve.A fent említett kiegészítő a kerítés felett érkezik a tudtunk és határozott tiltásunk ellenére. A kutya állapotában 2 napja látványos javulás mutatkozik A szőre simább és a csomók is kevésbé tapinthatóbbak. A szárnyasok az étrendjéből törölve lettek,/főtt formában is/napi egy kalcium tablettát kap. Tisztelettel vizslapapa...
Szívesen gratulálnék a diagnózisához, de igazán nem értem a dolgot. Ha a baromfi zsigerek között a zúzógyomrot is megette a kutya akkor a benne lévő kavicsok, valamint a köztudottan a kutya számára alig emészthető kukoricaszemek természetesen hasmenést okoznak a kutyában. Ennek semmi köze a táplálékallergiához. A szőr-, és bőrtüneteket én igazán nem tudom a leírt „merénylet”hez kötni. Örülök viszont, ha látványosan meggyógyult a kutya.
jelige: Rocky
2010-01-12
A rotweiler kutyám két napja nem jön ki a kutyaólból. Alig eszik, nem akar sétálni. A kedve megvan hozzá, de a két hátsó lába nagyon fáj. Orvost nem tudunk hozzá hívni. Azt szeretném kérdezni, hogy várjunk-e vele, vagy szedjük szét a kutyaólat és vigyük-e el állatorvoshoz? Mivel kiszedni nem tudjuk. A választ előre is köszönöm
Igazán nincs mire várni, szedjék szét a kutyaólat, és irány az állatorvos.
jelige: segíts a kutyusomon 3.
2010-01-12
Doktor ur.eltudná nekem magyarázni hogy hogyan történik ez a sugárkezelés? mennyi idelyig lessz önöknél a kutyusom,mivel úgy döntöttem hogy önöknél hagyom,naponta mennyibe kerülne ez nekem! Milyen időközönként kapja a 6 kezelést? Fájdalmas ez a kutyának? jövő hét hétfön jön meg az itteni orvosomnak az eredmény a szövetmintáról utánna felhivom önt-Mit kérdezzek meg az orvosomtól az esettel kapcsolatban ami önnek segithet a diagnózis felállitásában.?? A válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel
A probléma az Önök esetében az, hogy egyenlőre feltételezzük a kutya orrüregi daganatát, az sem kizárt, hogy nem erről van szó, hanem idegentest vagy gombás fertőzés okozta gyulladásról. Az sem kizárt, hogy nem rosszindulatú daganata van, hanem jóindulatú polipózus növedéke, amit kauteres műtéttel véglegesen meg lehet gyógyítani, nem kell sugárkezelés. A rosszindulatú daganatnak is tudnunk kell a kiterjedését, szövettani besorolását, esetleges áttéteit - ezen adatok nélkül nem célszerű kezelni. A kutya betegségébnek diagnosztizálásához vagy rhinoszkóp + citológiai vizsgálat, vagy 3D képalkotó pl CT + citoógia vizsgálat kell. Ha bebizonyosodik a rosszindulatú orrüregi tumor, akkor elsőként radikális operáció (40-70 eFt), majd 7-14 nap múlva 2 hét alatt 2xH-Sze-P alkalmankéntr 30 perc alatt lejátszódó sugárkezelésre van szükség. A kezelés első felében elektromágneses hypertermiát (oncothermia) majd ezt követően Cobalt-60 gammasugárzást kap a kutya. Első alkalommal beteszünk egy vénakanült, ezen keresztül felületesen elbódítjuk a kezelések időtartamára. Az ittlakáshoz szoktunk kérni egy a kutyának ismerős takarót v. lepedőt, etető/itatótálat. Ha a kutya kényes a táplálékára, akkor azt is kérjük, hogy hozzanak kedvenc ételeiből. A benntlakás 2 hétre további 20 eFt-ba kerül.
jelige: boszanova
2010-01-11
10 éves kutyám kb. 2 hónap óta egyre többet iszik, és terebélyesedik, mintha vemhes lenne. Tudom, hogy nem az mert nem lett fedeztetve. Egyre nehezebben jár, fáradékony, és válogatós lett, nem eszi meg az azelőtt kedvenc ételét. Ha álvemhesség lenne, az meddig tart, és mi jelzi, hogy vége? Állapota változó, egyik nap járkál, másnap egész nap fekszik.
És miért pont az álvemhességről kérdez, amit egyébként szintén diagnosztizálni és kezelni érdemes, hiszen hosszú hónapokon keresztül fennállhat, és igen súlyos következményei lehetnek ...?! Az öregedő szukának sokkal nagyobb valószínűséggel gennyes méhgyulladása, vagy daganatos betegsége alakulhatott ki és ez okozza a leírt tüneteket. Ne késlekedjen, kérje állatorvosa vizsgálatait, mert a kutya egyre reménytelenebb helyzetbe kerül. Remélem még nem késő.
jelige: aggódó gazdi 2.
2010-01-11
Tisztelt Doktorúr! Nagyon köszönöm a gyors válaszát, sajnos a rossz hír is hír. Mivel nem történt semmilyen mintavétel, és nem szeretnénk kitenni újabb fájdalmaknak a kutyust, így először próbálkozunk a Vitacell nevű készítménnyel. Az is jó lenne, ha sikerülne teljesen felépülnie ebből a műtétből és akkor könnyebben indulnánk el, hogy mit lehet tenni. Most jelenleg nincs szállítható állapotban, itthon (Békéscsaba) pedig nem szeretném folytatni a vizsgálatokat. Nagyon köszönöm még egyszer a válaszát! Üdvözlettel.
Minden jót kívánok a kutyának és az aggódó gazdinak is.
jelige: segíts a kutyusomon 2.
2010-01-11
Elnézést doktor úr hogy ismét zavarom de nagy örömömben hogy olvastam a válaszát ,elfelejtettem megkérdezni pár nagyon fontos dolgot. Ugye az én kutyusomnak az orrában van ez a daganat ,olvastam a hozzászólásokat és ott olvastam hogy ezt a falyta daganatot ami az orrüregben van ,azt sugárkezeléssel gyógyittani lehet.Ha elvinném önökhöz a kutyámat hogy történne ez a sugárkezelés? Ott kellene hagynom önöknél a kutyámat ? Mennyi kezelésen kéne áttesnie kb. a teljes gyógyulásig ??, persze ha ez lehetséges. 1 kezelésnek mennyi az ára ??Mivel én Komárnóból vagyok ezér t elég nagy a távolság ezért érdeklödök konkrétan a dolgok után. Köszönöm szépen.
A sugárkezeléseket hétfő-, szerda-, péntekenként a kora reggeli órákban (07-09) végezzük el. Nagy többségében 6 alkalommal történik kezelés, aminek az ára 80 eFt. Nagy távolságból, vagy külföldről származó betegeket bennt is tudunk tartani az Intézetben.

<< <  118 / 403 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.12.04
ELVESZETT! KERESSÜK! 2014.11.30-án este elveszett Nagytétényből (XXII. kerület) LUCA középtermetű, keverék 3 éves, fekete, ivartalanított chippes lányka kutyánk. Nagyon félős, ijedős (mentett kutyus). Kérem, ha látta a képen lévő kutyát, esetleg befogadta, értesítsen az alábbi telefonszámon: 06/30-9-545-212 Kérlek osszátok!
2014.11.18
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.11.05
Tegnap (11.04-én) este a Savoya Park környékén találták, nincs benne chip. Nagyon kedves kutya. A 20/396-4827 telefonszámon lehet elérni azt, aki megtalálta.