Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: szomorú
2014-06-02
Tisztelt doktor úr!Sajnos csak múlt időben írhatok már nagyon szeretett kutyusunkról.Pénteki nap láttuk ,hogy nincs jól.nem evett,gyenge volt Szombaton elvittük orvoshoz és meg állapította a vizeletből ,hogy babézia. kapott imizol injekciót.de nem lett jobban .Hétfőn este újra vittük ,kapott még egy imizólt és antibiotikumot is.igy sem láttunk igazán javulást.Szerdán már kapott infuziot ,hányt ,lázas vólt ,szédelgett És kapott szteroidot is mivel nem volt javulás már másra is gyanakodott a doktornő.De ezután mi úgy láttuk még rosszabbul lett.Minden másnap infúzio és abba amit lehetett mindent bele tett a doktor nő.,mivel nem is evett.Nagyon nehezen pisilt ,inni sem akart.A vizelete nagyon csúnya sötét volt.Vasárnap már egész nap hány.és akkor sokat ivott is.De nagyon gyenge volt. és már nem tudott szinte lábra élni.Mivel úgy éreztük itt már semmi nem segít .hogy már ne szenvedjen ,vasárnap hajnalban kijött a doktor nő és kértük altassa el.Borzasztóan megviselt bennünket mert imádtuk .Tessék nekünk meg írni Mit hibáztunk .hogy elment .Mi úgy érezzük ,a Doktor nő i meg adott Neki mindent amit ebben az estben lehetett .Három éve már volt ilyennel kezelve talán azért.? És úgy érezzük időben is vittük nem hanyagoltuk el ,mert annál sokkal jobban imádtuk. Várom válaszát ,és előre is köszönöm.

Nem gondolom, hogy akár Önök, akár kezelőorvosuk hibázott volna, sőt, láthatóan mindannyian igyekeztek mindent megtenni a kutya felépülése érdekében. Nagyon sajnálom, hogy mindez kevésnek bizonyult.

Igen, elképzelhetőt, hogy a korábban kikezelt, és átvészelt  babéziás megbetegedésből maradt vissza vese és/vagy máj károsodás, ami a mindennapi életben semmi gondot nem jelentett a kutyának - viszont az ismétlődő fertőzésnél végzetesnek bizonyult. Azt sem tudom kizárni, hogy egyéb rejtett betegsége lehetett a kutyának, ami szintén eredményezhette azt, hogy végzetessé vált a babéziózis.

A babéziózis megelőzése érdekében a kullancsokat kell távol tartani a kutyáktól. Ha mégis megtörténik a fertőzés, akkor a mielőbb megkezdett kezelés mentheti meg őket. És, sajnos ahogyan az Önök esete is példázza, vannak esetek, amikor mindez kevés lehet.

Sajnálom a történteket.

 

 

jelige: federol
2014-06-02
Mire jó a Federol sebolaj? Köszönöm.

Kutyákon főleg a legyek távoltartására. a nyalogatás megakadályozására  és hallójárat- ill bőrgyulladások kezelésére szokásos használni.

Gondolom állatorvosa is hasonló céllal ajánlotta.

jelige: rohamos nyúl
2014-06-02
A nyulam egyik szemere feher halyog nott, azota mindket szemere vak. Elteved a lakasban, nem talal haza.Rohamai vannak,a fejetol indul, kapalozik a labaval, az egesz teste megfeszul, ráng. Ez rovid ideig tart, de gyakran megesik. Nem eszik, iszik, bar nem us talaja meg az etelt, de amit az orra ala rakok sem eszi meg. Probaltam etetni kozben majdnem megfulladt egy kis salata darabon. Nem bogyozik rendesen. Egy helyben ul. Neki megy a falnak. Lehet, hogy meg evett egy nagyon kicsi hungarocellt, az egyik bogyocsomojaban , volt valami feher. Szombat este meg evett, vasarnap csak azt a kis salatat, es egy szem aszalt voros afonyat ( ami a kedvence, a mandulat mar nem ette meg).7-8 eves, idos, az utazas az orvosig nagyon megviselne. Erdemes-e elvinnem megis? Mivel tudok neki segiteni, csokkenteni a szenvedeseit?

A leírt tünetek aggodalomra adnak okot. Biztos vagyok abban, hogy a szállítás és vizsgálat megterhelése, veszélyei jóval kisebbek annál, mintha otthon megvárják a betegség lezajlását.

Mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatokat ajánlok, hogy kiderülhessen a tünetek háttere - és ezzel az öreg nyuszi esélyei a gyógyulást illetően, vagy legalább a tünetek enyhítése érdekében. Ha teljesen reménytelen az eset, akkor még a kíméletes elaltatás is jobb lehet, mint az otthoni vergődés.

 

jelige: bolhatámadás
2014-06-02
Kedves állatorvos! Kérném a segítségét! Van egy közel 16 éves kutyusom és befogadtunk egy macsekot és egy másik kutyust is. Azóta az öreg kutyusból képtelen vagyok a bolhákat kirtani. Vettem frontline spot ont de nem használt, ekkor ismerősöm azt mondta hogy ezek mérgezőek , igy interneten rendeltem a héry zero puce spot ont , ami teljesen vegyszermentes, de kb annyit használt mintha szentelt vizzel locsoltam volna meg a kutyust. Az öreg eb , kiharapdálja magát a farka tövét és az egyik combján tenyérnyi sebek , ekcémás foltok vannak, ha kinő a szőr újra kirágja. A sebek miatt nem merem befújni, megfürdetni ilyen vegyszerekkel mit tudna tanácsolni, mert szervei már nem úgy működnek mint egy fitatalnak nem akarok ártani neki , de ez már nem állapot. köszönöm szépen

Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával tudja megálllapítani a tünetek okát. Nem kizárt, hogy a bolhák mellett más betegség (pl bűzmirigy gyulladás, allergia, gennyes méhgyulladás ... esetleg tumor)  is súlyosbítja a helyzetet, ezekkel is tisztába kell kerülni.

Hí "csak" a bolhamentesítés lesz a feladat, azt biztosan meg tudják oldani az összes állat és környezetük kezelésével.

 

jelige: sérv
2014-06-02
Kedves állatorvos! 8 hetes kiskutyámnak borsónyi köldöksérve van, ezt 4 napja vettük észre. Meddig lehet várni a műtéttel, vagy már rögtön műteni kell? Mit kell tudni a köldöksérvről, kiszakadhat-e? Köszönöm! Juli

Ha a sérv nem növekszik, a sérvkapunem túl széles, és a seérvtartalom esteleg csak kevés kizáródott cseplesz (mindetzeket állatorvosa meg tudta állapítani), akkor lehet várni a műtéti megoldással néhány hónapot, amikorra a fiatal kutya kis kockázattal altatható, operálható lesz.

Még az sem kizárt, hogy egy ilyen kisméretű sérvet végül nem kell operálni.

A 8 hetes kölyök a vakcinázások és parazitamentesítések miatt úgyis 2 hetente megjelenik állatovosánál - biztos vagyok abban, hogy kezelőorvosa minden alkalommal megítéli a sérv áéllapotát is.

 

jelige: III. kerület
2014-06-02
Kedves Doktor Úr! A yorkimnak most let vége a tüzelése 2 hónapja de megint ell kezdet tüzelni életvidám semmi baja nincs eszik rendesen mi leheta probléma?

Ha újra tüzel, annak a hátterében nem kizárt, hogy a petefészek cisztás elváltozása áll a hátterében. Álvemhesség, gennyes méhgyulladás és alsó húgyúti gyulladás tüneteit is észlelhette a fiatal szukán.

Mindenesetre érdemes lenne állatorvosának jelezni az észlelteket - gondolom ő a kutya kivizsgálását fogja javasolni.

Ha nem tenyészállatnak szánják a kutyát, úgy mostanában lenne az ivartalanítás ideális időpontja is ...

jelige: dodi
2014-06-02
Tisztelt Dr úr labrador kutyánk strokot kapot legalább is azt mondják. nem bir felálni a hátsó lábaira nem bir felülni se, jobb szeme csunya farkátse csóválja, enni eszik! lát, megismer. 2 -3 napja hordjuk állat orvoshoz infuziot solu-medrol kap. mennyi esély van a gyogyulásra ebböl feltud gyógyulni. mit tanácsol?köszönettel várom válaszát.

A feltételezett agyi folyamat diagnózisához komoly kiegészítő vizsgálatok szükségesek. Neurológiai kivizsgálás, laborvizsgálatok, képalkotók (MRI, CT, esteleg SPECT/CT...).

Ha ezek megtörténtek, akkor több adat alapján lehet megítélni az esélyeket, bármilyen tüneti, vagy oki kezelés várható eredményét.

Ha nem történnek ilyen vizsgálatok, úgy a tüneti kezelés várható eredményét csak az idő válaszoljhatja meg.

 

jelige: Fiti27
2014-06-02
Tisztelt Doktor Úr/ Nő ! Pár napja a cicám egyik pillanatról a másikra megvakult. A pupillája szinte megegyezik szivárványhártyájával! Nem tudom mit tegyek vele. Színe fehér.

Érdemes lenne a cicát állatorvosával részletesen kivizsgáltatni, hogy kiderülhessen a gyors megvakulás háttere. Mégha a látását esetleg nem is nyerheti a cica vissza, lehet olyan betegség az ok, amit kezelni kell, hogy egyéb tünetek ne nehezítsék a cica amúgy sem könnyű életét.

jelige: aggódunk érte
2014-06-02
A család 13 éves kutyájánál 1-2 hónapja jelentkezett az első roham. azóta többször és egyre hosszabb ideig tartó rosszullét követi,aminek fulladásos levegő után kapkodás, habzó száj a tünete. Már voltunk vele orvosnál és labor, tüdő röntgen gége tükrözés és röntgen alapján kétoldali gége bénulást állapítottak meg.Az orvos sem a gége metszést ( fertőzés, esetleg kikaparja a kutya stb.) sem a damilos műtétet, (a kora matt az izomzata már sorvad) nem javasolja. Most a lehető legnagyobb nyugalomban és ha tudjuk, állandó felügyelet mellett tartjuk.Van e még valami lehetőség amivel elkerülhetjük, kitolhatjuk a rohamokat?

Sajnos nem tudok okosabbat javasolni, mint a vizsgálatokat elvégző és a kutya minden egyéb adatával rendelkező kezelő orvosa.

Ha a nyugalom és gyógyszeres kezelés mellett sem sikerül a fulladásos tüneteket gyéríteni és enyhíteni, akkor viszont bármilyen nagy kockázatú műtét megfontolandó lehet. Ha kezelő orvosával közösen Önök is úgy gondolják, hogy az eset további kivizsgálást, esetleg specialista bevonását igényli, úgy keressék fel az Állatorvos-tudományi Egyetem műszeres laboratóriumát, vagy Sebészeti Tanszékét.

jelige: aggódó gazdi
2014-05-30
Jó estét! Van egy 7 éves vadászgörényem és kb. 1 hónapja seb van a hátán és mindig kikaparja, egyre nagyobb a seb. Sajnos a szőre is elkezdett hullani. Mi lehet a baja? Köszönöm a választ

Kedves Gazdi!

A régóta nem gyógyuló, nem kezelt sebet minél előbb meg kellene mutatni állatorvosának, aki meg tudja vizsgálni, szükség esetén bőrkaparék mintát vesz, hogy kiderüljön, hogy parazitás, bakteriális, esetleg gombás bőrgyulladásról van-e szó , de a szőrhullással egybevetve már a hormonális eredet is felmerül, görényeknél igen gyakori a mellékvese, mellékvesék megbetegedése, ami a szőrhullásért is felelős lehet. Emelett a görényeknél is előfordulhat sérülés, allergia, daganat, cukorbetegség. ami szintén oka lehet a seb kailakulásánal, gyógyulás elhúzódósának.

Remélem hamar sikerül kideríteni az okot és kezelni a problémát!

jelige: eledel
2014-05-28
Jó reggelt! Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy kutyának lehet e adni macskaeledelt( konzervet), lesz e baja tőle. ?

Kedves Gazdi!

Nem lesz baja tőle, nyogudtan lehet adni macskakonzervet kutyának. Huzamosabb ideig nem ajánloma macskakonzerv kizárólagos etetését azonban, mert ezek tápértéke általában nagyobb, zsírosabbak lehetnek, így a kutya elhízásához vezethetnek.

Kutyák táplálásáról figyelmébe ajánlom korábbi hírveleünket: A helyes táplálásról

jelige: május
2014-05-28
Üdv! Szeretnék segítséget kérni, szuka kutyánál kialakulható hólyagdaganat tüneteiről, kezelési lehetőségekről, köszönöm az infót.

Kedves Gazdi!

A hólyagdaganatok szerencsére igen ritkák, ivartalanított nőstényben valamivel nagyobb számban fordulnak elő, elsősorban az idősebb, 8-10 év körüli állatok érintettek. Bizonyos fajtákban gyakoribb, ilyen az airdale terrier, a skót juhász és a beagle. Vizelet-vizsgálat, ultrahang vizsgálat, endoszkópiás vizsgálat és mintavétel, és főleg a daganat szövettani, vagy citológiai vizsgálata alapján lehet eldönteni, hogy pontosan mivel állunk szemben. A távoli áttétek felimeréséhez modern képalkotó módszerek is szükségesek lehetnek.

Vannak a hólyag különböző szöveteiből kiinduló daganatok: a hámsejtekből, a kötőszövetből, az izomrétegől, más lágyszöveti sejtekből. A tüneteket befolyásolja, hogy mennyire szűri be a környező szöveteket, a hólyag falát, a regionális nyirokcsomókat, a húgyvezetőket, húgycsövet, a záróizmot, stb.

Tünetek: hosszú ideig nem jár a tulajdonos számára is látható tünetekkel. Mikor észreveszik, rendszerint arról számolnak be, hogy a kutya nem tudja tartani a vizeletét, fájdalmas, gyakori a vizelés, kis tócsákat hagy maga után, lehet véres, zavaros is a vizelet. Néha előfordul, hogy a kutya már egy ideje sokat iszik és sokat vizel (poliuria, polidipsia).

Ha megvan a pontos szövettani diagnózis, akkor kezdődhet a célzott kezelés, ami sebészeti, gyógyszeres, vagy akár sugárterápiát is jelenthet, vagy ezen kezelések megfelelő kombinációját, a diagnózis súlyosságától függően.

Figyelmébe ajánlom a "Dagnatos a kutyám?!" című publikációnkat is, ahogy az onkológiai szakrendelésünket.

Egyéb kezelések még csak jócskán kísérleti stádiumban vannak. A fotodinamikus terápiát legjobb tudomásom szerint eddig 5 kutyán alakalmazták külföldön hólyagdaganat méretének csökkentésére, de ez is csak igen kevés (3-34 hétige terjedő) tünetmentes időszakot eredményezett.

Forrás: A kutyák és macskák betegségei (Dr.Karsai F: és Dr. Vörös K.)

The National Canine Cancer Foundation (http://www.wearethecure.org/urinary-bladder-cancer)

jelige: Muffin
2014-05-27
Napok óta nem látjuk enni a nyuszinkat, sem bogyózni. Ha unszoljuk, egy kis szénát elrág. Szokásosnál kedvetlenebbnek tűnik, de nem látszik betegnek. Nyomásra a pocija nem érzékeny.

Kedves Gazdi!

Mindenképpen állatorvosi kivizsgálás javasolt, nem kellene megvárni, amíg majd valóban betegnek fog látszani. Állatorvosa alaposan kikérdezi az előzményeket (kapott-e valami szokatlant, hogyan táplálják, oltásait ellenőrzi, stb) meg tudja mérni a lázát, belenéz a  szájába, megnézi a fogait, áttapintja a hasüreget, akár kiegészítő vizsgálatokat is elrendelhet (röntgen, utrahang, vérvizsgálat), hogy kiderítse mi az étvágytalanság oka.

jelige: Macska
2014-05-27
Kedves Doktor Úr! A macskámtól most vettük el a 8 hetes kiscicáit és szeretnék neki fogamzásgátló tablettát adni (Ovarid), de a kandúr macskák már pár hete járnak hozzá. El lehet kezdeni a gyógyszeres kezelést vagy csak ősszel, mikor vége van a párzási időszaknak? Előre is köszönöm válaszát.

Kedves Gazdi!

Nem javaslom az Ovarid tabletta adását, számtalan mellékhatása lehet, ráadásul teljesen megbízhatatlan, ha nem a párzási időszak előtt kezdik adagolni. Az anyamacska az elléstől számított 4-6 hét múltán már újra ivarzik, nyilán ezért is vannak kandúr udvarlói.

Egyetlen, végleges megoldás az ivartalanítás, ami egyszer s mindenkorra megoldja a problémát.

jelige: Lili
2014-05-27
Tisztelt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni! Kiskutyámnak könnyezik a szeme és fehér csípás. Háromszor voltunk orvosnál Tobrex 3 mg kenőcsöt kapott és körömvirág teával kell mosni a szemét. Pár hétig jól van, de hamar kiujul a betegsége. Megfestették a szemét és megnézték nem sérült vagy nincs-e valami a szemében. Szerencsére nem volt. Sajnos megint könnyezik a szeme. A kutyust örökbefogadtuk februárban, akkor már volt gond a szemével. Tanácsát előre is köszönöm! Tisztelettel: Unger Éva

Kedves Gazdi!

Régóta elhúzódó kötőhártya gyulladást, könnyezést okozhat a szemhéjak rendellenes állapota, kifelé vagy befelé fordulása (entropium, ectropium), a könnycsatorna elzáródása, idült szembetegség, vagy allargia is. Ha már régóta húzódik a betegség, akkor meglehet, hogy szemészeti szakrendelést kell igénybe vennie, ahol alaposabban, speciális műszerekkel is meg tudják vizsgálni a kutyus szemét.

jelige: segitsen :-(
2014-05-27
Tisztelt doktor úr! Kutyám 4 napja gyenge, nem tud ugatni, nem tud menni. Pénteken orvos látta. Dg.iliosacralis izületi gyull. Th. Dexafort inj, dexamethason inj, rimadyl tbl 2*fél 8 napig. Tegnap még pisilni, kakilni elvánszorgott, ma már nem tud, csak fekszik. S ma már ételt, italt sem fogad el. Az lenne a kérdésem, hogy mikor várható javulás? Meggyógyul e egyáltalán, vagy béna marad? Olyan rossz látni, hogy szenved. Örökmozgó kutya, annyira szeretném ha meggyógyulna! Mivel segithetem elő a gyógyulást? Kérem segitsen :-(

Kedves Gazdi!

Minél előbb jeleznie kell a kezelő állatorvosnak, hogy rosszabbul van a kutya, ne várjon!

Nem írta, hogy milyen vizsgálatok alapján született a diagnózis, készült-e röntgen, vérvizsgálat, ultrahang vizsgálat, CT, stb. Ha nem eszik-iszik, akkor lehet, hogy infúziós terápiára is szükség van, amíg a további vizsgálatok kiderítik, hogy van-e más betegsége, illetve hogyan lehetne még segíteni.

jelige: kullancs kérdés
2014-05-26
Kedves állatorvos! A kullancsnak mennyi ideig kell a gazdakutyán vért szívnia, hogy a babesia ill. a Lyme-kór kórokozóját átadja neki? Rögtön átadja vagy kell egy-két nap a fertőzés átviteléhez? Köszönettel!

Kedves Gazdi!

Legjobb tudomásom szerint 24-48 óra kell, mire megfertőzi állatunkat babésiával és Lyme-kórral. Sajnos az a rossz hír, hogy gyakran a fertőzés átvivői olyan fejlődésben lévő, pici kullancsok, amelyeket igen nehéz észrevenni.  Legjobb a megelőzés: Kullancs ellenes szerek

jelige: fájdalom
2014-05-26
Pár napja a kutyusom szomorú, fájdalma van, néha felvisít és már ugatni sem mer, mert fáj.Elvittem állatorvoshoz, ultrahangos fogkőeltávolítást végeztek és mondták, hogy egy kicsit már bevolt gyulladva az ínnye. Itthon gyógyszeres kezelést nem láttak indokoltnak.1-2 nap és javulni fog. Mára 4 nap eltelte után már rosszabul van, és a torka és füle tájékán duzzanatot tapintottam ki. Remeg, enni- inni nem nagyon mer, a nyelés nehéz és esetenként felvisít mintha a lábára lépnénk. Kétségbe vagyok esve, mert állítólag megvizsgálták és nem találtak semmit. De én tudom hogy valami más baj is van. Mit tehetnék? Köszönöm a választ! Tisztelettel!

Kedves Gazdi!

Ha állatorvosa nem talált semmit, de a kutya rosszabbul van, akkor tovább kell vizsgálni, lehetőleg olyan intézményben, ahol kiegészítő vizsgálatokra is van lehetőség. A röntgen vizsálat, vérlabor vizsgálatot a duzzanatokból (amelyek lehetnek nyirokcsomók, tályogok, vérömlenyek, stb.) vett minta mind segít, hogy közelebb kerüljenek a diagnózishoz, és kiderüljön, hogyan lehet segíteni.

jelige: macika
2014-05-26
Kedves doktor úr!  A kiskutyánk fölfelé nyújtogatja a nyakát közben elfordítja a fejét jobbra. Nem evett ma nem is ivott és levert. Mi lehet ez?

Kedves Gazdi!

Sajnos így nem tuduom megállapítani, mi baja lehet, el kell mnniük állatorvoshoz, aki nem csak megállapítja a betegséget, ha kell kiegészítő vizsgálatokkal megtámogatva, de el is tudja kezdeni a gyógykezelését!

jelige: sűrgős
2014-05-26
Beteg az anyamacska, ott hagyta elhagyta az egyhetes kis cicákat és elkeztünk gondozni öket de az egyik nagyon gyenge volt és elpusztult a másik jól eszik és pisi kaki is megvan. az anya macska visszajött hozzá, hogy gondozza de nagyon beteg , cica így elvettük töle mert félünk nem tudja egészégesen táplálni nem a miénk az anya és nincs pénzünk állatorvora a tulajdonos nem törödik vele eteti de nem hajlando kiadni pénzt érte. Helyesen döntöttünk?

Kedves Gazdi!

Attól függ, hogy mi a baja a beteg anyamacskának. Ha fertőző betegsége van, amelyet elkaphatnak a kicsi, és Önök tudják helyette etetni, gondozni, akkor igen. Ezt otthoni körülmények között nem nagyon lehet megállapítani, így ha állatorvos megvizsgálja, akkor elkezdheti az anyamacskát, illetve szükség esetén a kölykét is kezelni.

Oltatlan, féreghajtatlan kijáró macskáknak rengeteg vírusos, fertőző betegsége lehet, amely közrejátszik a kölykök korai halálában, nem megfelelő fejlődésében. Megfelelő, felelős gondozással, oltásokkal, külső-belső élősködők elleni védekezéssel, majd 6-7 hónapos korban történő ivartalanítással lehet tenni, és hosszú, egészséges életet biztosítani macskáink számára.

Sajnos tudom, hogy egy vagy több macska befogadása nehéz, szinte megoldhatatlan, főleg az anyagiak miatt, de már az is egy nagy lépés, ha Önök odafigyelnek, elkezdenek gondoskodni róluk, és talán megfelelő gazdát is tudnak neki találni! Ehhez hirdethetnek hirdetőfalunkon is, Facebook oldalunkon is szívesen megosztjuk a hirdetést.

jelige: veszettség
2014-05-23
Tisztelt Állatorvos! Veszettséggel kapcsolatos kérdésem lenne. 2,5 éves macskánk legutóbbi veszettség elleni védőoltását 3 hónapos késéssel adattuk be, azaz 15 hónap telt el a két oltás között. Ez utóbbi oltás napján enyhe sebet ejtett a kézfejemen (egyébként ez nem szokatlan viselkedés részéről, elég impulzív jószág). Utánanéztem, hogy állat által okozott sérülés után 10-14 napig megfigyelés alatt kell tartani az állatot, mert ennyi idő alatt előjönnek a veszettség tünetei, amennyiben beteg. A kérdésem az lenne, hogy a sérülésem napján a macskának beadott védőoltás okozhat-e olyat, hogy nem jönnek elő a tünetei, miközben mégis fertőző volt a támadása? remélem, érthető a kérdésem. válaszát előre is köszönöm: N.Maria

Kedves Gazdi!

Igen, érthető a kérdés. A veszettség egy halálos megbetegedés, komoly dolog és én nem vagyok jogosult emberi megbetegedésekről nyilatkozni, hiszen csak állatorvos vagyok, még akkor sem, ha van tudásom ilyesmiről.  A háziorvosát kell felkeresnie megnyugtató válaszért, aki esetleg a népegészségügyi szolgálatot is értesíti.

jelige: Kutya!
2014-05-23
Tegnap óta öklendezik, kihányt mindent. Kattogó a légzése..abbahagyja pár percig majd ùjra kezdi. Ùgy jár közbe a nyaka mint egy kacsának.De ettől független játszik stb..Enni adhatunk neki?

Kedves Gazdi!

Öklendezést okozhat rengeteg dolog: férgesség, torokgyulladás, gyomorgyulladás, fertőző betegség valamilyen tárgy lenyelése, ami nem tud a gyomorból távozni, de kihányni sem tudja, így minél előbb állatorvoshoz kell vinni!

jelige: mancs párna
2014-05-23
Tisztelt Doktor Úr! A kutyám első lábának a párnája megrepedt (valamibe beleléphetett) és vérzett kis cseppekben. Elvittem állatorvoshoz,majd kapott rá valamilyen spray-t és egy kötést. A vérzés nem állt el, kétszer cseréltem rajta kötést, majd másnap pedig összevarrta az orvos,max 1cm hosszú volt a repedése. Miután lelehetett venni a kötést,semmi baja nem volt,nem vérzett. Majd egyszer csak,pár óra múlva újra elkezdett kicsit vérezni. Feltettem neki megint egy kötést. De nem tudom hogy most mit csináljak. Cserélgessem megint a kötéseket vagy esetleg vigyem vissza a rendelőbe, esetleg kiszakadhatott a varrat? Válaszát előre is köszönöm! Minden jót! üdv Gábor

Kedves Gazdi!

A talppárna nagyon vérzékeny, ha megsebesül, hosszú ideig vérezhet, és ha idő előtt kezdi el terhelni a lábát a kutya, akkor felszakadhat, ezért nagyon fontos a szakszerű kötés, így mindenképpen azt ajánlom, hogy vigye vissza a rendelőbe, ahol azt is eldönthetik, nincs-e más betegség is a háttérben. pl. véralvadási zavar, sebgyógyulási zavar, fertőzés, stb ami késlelteti a sebgyógyulást.

jelige: cica
2014-05-23
Tisztelt Doktornő/Doktor úr Ma vettük észre, hogy a szoptatós cicánknak a hátsó lábához közeli emlői elég csúnyán pirosak és a szoptatás elég nagy fájdalommal jár.Mit tudna ajánlani?Mit lehetne tenni?Vagy esetleg ez természetes?Május 11.-én születtek a kiscicák.5darab.Előre is köszönöm a segítséget. Tisztelettel:Süle Zoltán

Kedves Gazdi!

A leírásból úgy tűnik, hogy emlőgyulladása van a cicának, Nem természetes, viszont nagyon fájdalmas, ahogy Ön is írja: állatorvoshoz kell vinni, hogy alapos vizsgálat után kiderüljön, hogy szükség van-e antibiotikumra és gyulladás csökkentőre a gyógyuláshoz.

jelige: Kitty cicusa
2014-05-23
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Vidékről hoztunk panelházba egy cicát, aki kint volt a szabadba. Szerintem atkás a füle. Mennyibe kerül Önöknél egy ilyen atka kikezelés, és mennyiszer kell visszavinni a cicust ahhoz, hogy teljes legyen a gyógyulása? Tényleg nem lehet egyszerűen kiirtani ezt az élősködőt? Válaszukat várom! Üdv.:Nikolett

Kedves Gazdi!

Az atkás macskafül barna, kávézacc-szerű törmelékkel  szennyezett, a macska gyakran vakarja, néha véresre is, mert nagyon viszket.

A gyógyulás, kezelése időratama attól függ, mennyire régen áll fenn a betegség, milyen a cica állapota, van-e egyéb betegsége. Jó esetben a jobb körülmények közé kerülés is segít elindítani a folyamatot. Ideális esetben egy egyszeri fültisztítás, atka ellenes szer, spot-on alkalmazása már javulást hoz, 1 hét múlva kontroll javasolt, és ha szükséges, akkor még egyszer kitisztítjuk a fület, ilyenkor már látszik ,hogy kell-e még további kezelés. Konkrét árakról a rendelőben, telefonon érdeklődhet: 06-1-229-3865

Szerencsére az atkákra ható spot-on, vagyi rácseppentős készítmények hatnak a bolhákra és egyes bélférgekre is. Ha ürülnek férgek a kezelés alatt (kisebb-nagyobb fehér "szálak" a bélsárban, alomtálcában), akkor mindenképpen ajánlott a tablettás féreghajtás is!

Oltásokról bővebb indformációt talál ITT.

Az ivaratalanítás 6-7 hónapos kor köról időszerű, nálunk így szokott történni: Műtétekről.

<< <  123 / 507 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara