Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében
szív és bőrféreg szűrés a BÁK-ban

SZÍV ÉS BŐRFÉREG SZŰRÉS

 

Már nem csak a melegebb éghajlatra utazóknak kell megvédenie kedvencüket a szúnyogoktól, mert megérkezett hazánkba is a szúnyogok által terjesztett két új betegség, a szívférgesség és a bőrférgesség.

SZERETNÉK MEGTUDNI TÖBBET!

 

 

Az állatorvos válaszol

jelige: itatás
2009-10-19
2 hete műtötték a kutyám gyomrát. A műtétet követő első pár 6 napban ivott rendesen, azóta nem nagyon hajlandó. Most fecskendőzzük. Létezik valami hatásosabb megoldás esetleg? Válaszát előre is köszönöm
Számos egyéb hatásosabb megoldás létezhet, de sajnos ezek egyike sem otthon űzhető műfaj. A kutya kényszertáplálását akár gyógyszeresen, akár nyelőcső-, gyomorszonda alkalmazásával, vagy infúziós táplálással is lehet segíteni. Jelezze állatorvosának a problémát.
jelige: Lizi
2009-10-19
Tisztelt doktorúr, A 3 éves ivartalanított angol cocker spániel kutyám tegnap elkezdett köhögni, száraz, fullasztó a köhögése. A szomszéd kutyának nemrég múltak el ezek a panaszai,és arra gondoltam hogy esetleg tőle kaphatta el. Lehetne e a kutyámnak stodal szirupot adni amig nem viszem állatorvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!
A Stodal szirup és bármelyik egyéb homeopátiás szer véleményem szerint bármikor, bárkinek és bármilyen betegségre adható - de hatás nem várható tőle. Ha a kutyának enyhefokú, öngyógyulásra hajlamos felső légúti fertőzése van, akkor a szer adásától teljesen függetlenül akár meg is oldódhat a panasz. Köhögést a már említett (és nem mindig öngyógyuló) felső légúti fertőzéseken kívül is számos betegség, kóros állapot (allergiák, szájüregi-, nyaki terimék, légcsőszűkület, szívelégtelenség, légzőszervi betegségek ...) is okozhatnak - ezért ha Stodallal, vagy anélkül továbbra is fennállnak a tünetek, hasznos lehet a kutya részletes vizsgálatát kérni.
jelige: Marcika
2009-10-19
Tisztelt Doktor Úr! 15 hónapos perzsa kandúrom van, aki 5 napja teljesen kicserélődött. Minden kiváltó ok nélkül, az én békés macskám vadállattá változott. Szaglászik, és nekünk támad, s úgy mar, mintha másik macskával verekedne. Még olyan félelmetes hangot is ad ki, mintha a lábunkat vetélytársnak nézné. Nagyon mély sebet ejtett rajtunk, szörnyen nézünk ki, és egy lépést sem tehetünk, ha ”bekattan” szegénykém. 3 állatorvosnál is jártunk, de nem kaptunk választ a viselkedésére, sem tanácsot a továbbiakra..már ivartalanítottuk is, de semmi változás! Most elkülönítettük magunktól, de annyira sajnáljuk, hiszen ez így nem megoldás. Lakásban tartjuk, nem találkozik más cicákkal, be van oltva. Amennyire csak igényli játszunk vele, Ő a család szeme fénye... Kérem, adjon valami tanácsot, hogy mit tegyünk?? Köszönettel:
Ha a cica megváltozott viselkedése nem hozható összefüggésbe a hím nemi hormon termelésével - ez a leggyakoribb ok lett volna - akkor bizony igen részletes kórelőzmény felvétel és vizsgálatok szükségesek. Nem kizárt, hogy a fiatal, egészséges cica a kis alapterületen, ingerszegény környezetben saját maga szórakoztatására „találta ki” a kellemetlen, veszélyes és fenn nem tartható viselkedési zavart. Ez ellen akár gyógyszer nélkül is - sok mozgatással, játékkal, és ugyanakkor agresszió esetén azonnali és következetes megtorlásokkal is lehetne védekezni. A feromon hatóanyagtartalmú Feliway párologtató vagy spray szinte bizonyosan segíthetne, és egyéb idegrendszerre ható szerek is rendelkezésre állnak végső esetben. Kérje állatorvosa további segítségét.
jelige: linda
2009-10-19
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérem szakmai tanácsát, véleményét, 8 hetes amstaff szukám bal lábára 20 méter után biccent, illetve a lábfeje kifordul görbe lesz. Szinte egy tacskó kutya lábához hasonlítható, ilyen állapotban.Vitamint a Cal-D-Phos-t kapja napi 1 tablettát, súlya 5-6 kg. Várom válaszát mit tegyek a kutyám egészsége érdekében. Tisztelettel. Egy aggódó kutya tulajdonos.
Minden oka megvan az aggodalomra. A kutya részletes vizsgálatára (benne feltétlenül röntgen felvételek) van ahhoz is szükség, hogy kiderülhessen, veleszületett, vagy szerzett (ortopédiai sérülés, vagy táplálási anomália) okozza-e a problémát. Kérje állatorvosától a kutya részletes vizgsálatát.
jelige: cauda equina
2009-10-17
Tisztelt doktorúr, egy 9 és fél éves németjuhászom van, aki cauda equin syindrómban szenved, azonban diszpláziás is a kutyus de a nagy gondot a cauda equin okozza. Elvittük a kutyust, hogy csináljanak neki Myelographiát. Sajnos nem lehetséges a műtét, mivel az orvos azt mondta, hogy nincs egy bizonyos pont, ahol be lenne csipödve az ideg. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen gyógyszerrel tudnám esetleg továb kezelni, és javítani az állapotát. Elöre is köszönöm
Állatorvosa, aki a vizsgálatokat eddig is végezte, többféle nem-szteroid szer, egyéb fájdalomcsillapítók és és táplálékkiegészítő szer között válogatva tud gyógyszeres megoldást javasolni. Azért ő, mert ő végezte el a fizikális vizsgálatokat és röntgen vizsgálatokat, valamint vérvizgsálatokat, azaz ő van tisztában az idősödő kutya esetleges egyéb betegségeivel is. Ha kezelőorvosa látja értelmét, nem kizárt, hogy CT, MRI, vagy szcintigráfiás (SPECT) vizsgálattal mégis lokalizálni lehetne a tüneteket, és a műtéti megoldás esetleg szóbajöhet.
jelige: gerincműtét
2009-10-17
üdvözlöm. Látom elég régen volt válasz a levelekre, de azért megpróbálom. Székesfehérvárról írok Önnek ,olyan problémával, hogy a májusi születésű Beagle kutyánkat elütöttte egy autó. Elvittük röngtgenre, azt mondták a medence csontja tört el 2-3helyen pihentessük. igy is volt, de aztán jött a másik probléma, hogy összevizelte magát ,és olyan kedvtelen volt, főleg ,hogy egy olyan kutyáról beszélünk akit ”nem lehetett lelőni” . Visszavittük a dokihoz, aki azt mondta, ad pár antibiotikumot, ha nem javul műteni kell, valószinű a húgyhólyagjával. beadtuk a gyógyszereket, javulás nem történt, és a tartása is rossz volt, sőt nem is evett. tegnap bevittük ismét az állatkórházba, és kiderült , hogy levált a gerincéről (azthiszem) egy szilánk, ami nyomja az egyik ideget. a doki azt mondta, gerincműtétre lesz szükség, amire egy olyan árat mondott, ami nemkünk nagyon sok lenne, ( 80-100E Ft) és a műtét után sem biztos a javulás. nehéz döntés előtt állunk, az altatás a legutolsó, de szeretném őt megkimélni a várható szenvedéstől, fájdalmaktól. Ön szerint mit tegyünk, hova vigyük ha műtétre kerülne sor, melyik az a hely, ahol nem ilyen horror összegért műtik? a baleset kb.1,5 hónapja történt.
Nézze, a legtöbb kérdésre 24 órán belül válaszolok, az Önére pl 8 órán belül születik válasz. Ugye nem gondolja, hogy elhanyagolom a rovatot?! A holnapi (vasárnap) napot viszont kihagyom a válaszírások tekintetében. Egy bármilyen műtét a vizsgálatokat elvégző orvos tud megtervezni, és elvégezni - bárki más szakember, aki nem vizsgálta a kutyát, nem látja a röntgen felvételeket esélytelen érdemi hozzászólásra, esélyek latolgatására, műtéti technikák kiválasztására, vagy árajánlat adására. Az említett 80-100 eFt egyáltalán nem biztos, hogy „horror ár” egy bármilyen gerincműtét esetében. Ha ugyanezt a műtétet Auisztriában, vagy Olaszországban végeznék el, az minimálisan 5x ennyibe kerülne. Németországban, Hollandiában, Svájcban, vagy pláne Angliában pedig nem kizárt, hogy még többe. Ha a Székesfehérvári Állatkórház szakembereiben nem bízik, vagy Ön szerint elviselhetetlenül magas árat kérnek a műtétért, akár a városon belül is több szakember véleményét kérheti még ki. Ezenkívül Budapesten az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállat Klinikáján is mód van vizsgálatok és műtétek végeztetésére is, de az egyetemi árak itthoni viszonylatban magasnak számítanak.
jelige: kutyus
2009-10-17
Labrador kutyánk van, pár napja elcsavargott és mióta hazajött lógatja a fejét és olyan mintha be lenne dagadva. Ez mitől lehet? Evett talán valami mérget? Előre is köszönöm válaszukat.
Talán tényleg duzzanat jeletkezett a kutya fején ... és talán valóban mérget evett ... meg akár allergiás eredetű duzzanat is lehet, meg keringési elégtelenség, meg szájüregi-, fogmeder betegség is, meg traumás sérülés is, meg ... meg egy sereg egyéb betegség. Van valami akadálya részletes állatorvosi vizsgálat eévégzésének? Így derülhetne ki a tünet oka és nem kizárt, hogy megoldás is születhetne az ügyben.
jelige: Amáta
2009-10-17
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Segítségüket szeretném kérni sürgősen 9 éves labrador kutyánk ügyében. 3 hete a hasa megduzzadt, és állatorvos vérképe alapján a máj elégtelenségét diagnosztizálta.3 héten keresztül kezelték, de a mai reggel megint ugyanolyan rosszul volt, mint 3 hete, nem kelt fel, nem kért enni.3 héttel ezelőtt az orvos szerint sem keltette beteg kutya látszatát.Ma reggel az ultrahang az orvos szerint 99%-ban kimutatta, hogy májrákja van. Hatalmas a hasa, viszont sokat fogyott az elmúlt hetekben. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségek állnak előttünk? Látjuk, hogy szenved, hogy fájdalmai vannak, kedélyállapota ingadozó. Olvastam a Dogtor RX Senior tablettáról, érdeklődni szeretnék, hogy vannak tapsztalataik rákos kutyusok gyógyulásával kapcsolatban, ahol ezt a készítményt alkalmazták? Válaszukat előre is köszönöm.
Az események leírása, és az ultrahang vizsgálat eredményei alapján a máj gócos jellegú betegségei valószínűsíthetőek, ami akár májrák (hepatocelluláris karcinóma) is lehet. Ezt citológiai, szövettani vizsgálattal lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani. Nem sokkal jobb a helyzet, ha a citológiai/szövettani vizsgálat lép és máj daganatot (hemangioszarkómát) bizonyít. Mindkét betegség esetében a kemoterápiás protokolok és radioterápiás kezelések nyújtanak esélyt a betegség lefolyásának befolyásolására - egyéb senior tabletták vagy más csodaszerek nem fogják befolyásolni a betegség lefolyását. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Zizi
2009-10-16
Kérném a véleményét a következő ügyben: Van egy golden retriever keverék 10 éves , szuka kutyám, aki nincs ivartalanítva. Kb: 1-1.5 éve az egyik emlőjén, ami inkább a hasa és a combja belső oldalán van , felfedeztem egy akkor még kb: dió nagyságú csomót. Akkor a szokásos oltásoknál megmutattam az állatorvosunknak, aki tapintásra megállapította, hogy zsírcsomó. Azóta már nőtt és most kb: egy jól megtermett alma nagyságú. Tapintásra puha. Fájni nem fáj neki, tudomást sem szerez róla. Kérdésem az lenne, hogy feltétlenül meg kell operáltatni, vagy ha nem zavarja akkor nem? Én attól tartok, hogy ha tovább nő, akkor nem fogja -e akadályozni a járásban? De az orvosunk nem mondta, hogy mik a következő teendők. Remélem nem valamilyen rosszindulatú daganat, vagy ennyi idő alatt akkor már jelentkeztek volna más tünetek? Köszi
Szerintem a teendő a kutya részletes vizsgálata, amibe minimálisan beletartoznak a fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, a növedék citológiai vizsgálata és mellkasi röntgen. Mindez egy nap alatt (15-20 perc alatt) elvégezhető, és akár másnapra eredmények állnak rendelkezésre arról, hogy daganat-e a leírt növedék, mennyire rosszindulatú, van-e mellkasi áttét a kutyában és a kutya altatható-e, műthető-e. Én nem ismerek olyan növekedést mutató duzzanatot, amiről ránézésre el lehetne dönteni, hogy van-e teendő vele. Egy már kezdetben is rosszindulatú daganat operáció, kezelés nélkül már akár elvihette volna a kutyát, de igen gyakori, hogy a kezdetben gyulladásos, vagy jóindulatú képletek hónapok, évek múlva válnak rosszindulatúvá. Véleményem szerint már csak ezért is a legnagyobb veszély a késlekedésben van. Egy 10 éves nem ivartalanított szuka esetében pedig a számok, tapasztalatok pláne cselekvésre ösztönöznek. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: uszkár
2009-10-16
Köszönöm válaszát! arra vonatkozóan, hogy hogyan tudnék tökéletes étrendet összeállítani a kutyámnak tudna valami tanácsot adni? mit csinálok rosszul? több színhús kellene?
Még az is lehet, hogy jól állítja össze az étrendet, hiszen minden az összetevőkön és a mennyiségeken múlik és mennyiségekről semmit sem írt. Nem biztos, hogy több színhús kell. Ha nem a kutya számára gyártott, tökéletes összetételű valamelyik prémium tápot (Eukanuba, Royal Canin, Hills, Biomill ...) akarja etetni, hanem egyedi főzőcskézett étrendet szeretne készíteni kutyájának, akkor Dr Fodor Kinga : „Mit egyen a kutyám? „ című könyvét ajánlom elolvasásra. Az állatorvos válaszol műfaj keretein belül, röviden, nem lehet recepteket írni a megfelelő rost, fehérje, zsír, szénhidrát tartalom, a makro- és mikroelemek, valamint vitaminok szerepéről.
jelige: Angel
2009-10-16
Tisztelt Doktor Úr! 6 éves Bischon Havanese kiskutyánknál kb. 3-4 éve kezdődtek az emésztési problémák. Az elején 2-3 hetente hányt, akkor azt a tanácsot kaptuk az állatorvosunktól, hogy ne kapjon a kutyus csontot, mert nem tudja megemészteni. A csont elmaradt, maradt a csirkehús, csirkemáj, rizs, répa, krumpli. A tünetek nagy mértékben csökkentek. Az étványtalanság, hányás már csak 2-3 havonta jelentkezett, és max 1-2. napig tartott. Akkor a sok gyomorsavra gyanakodott az állatorvosunk és azt a tanácsot kaptuk, hogy ilyen esetben(de csak ekkor) kapjon a kutyus 1/2 szem Quamatel tablettát. Ezzel el is voltunk. Most 1 hete megint kezdődött az étvágytalanság, hányás, hányinger, hangos bélmozgás, vagy gyomor korgás. Állatorvosunk jelenleg hosszabb ideig külföldön tartozkodik, ezért egy másik állatorvost kerestünk meg, és kértem a kutyusnál egy rutin vérvételi vizsgálatot. A labor eredmény magas májenzim értékeket mutat. A doktornő nem tudta megmondani, hogy mi lehet az oka, jelenleg diétás étkeztetést javasolt ( Methazid májvédő tabletta, Hill’s Science Plan száraztáp, Royal Canin Waltham Intestinal táp), és három hónap múlva kontroll. Kérdezném a doktor Úrtól, hogy a labor eredmények tükrében kérjünk további kiegészítő vizsgálatokat, vagy nyugodtan várhatunk három hónapot. Amennyiben a diéta után nem csökken a májenzimek értéke, akkor mi lehet a következő lépés. (Angel kutyus nincs ivartalanítva, nem fialt és már nem is fog, a tüzelés rendben, állvemhes nem volt, sétálni ritkán visszük) Vérvizsgálati lelet: Albumin g/l: 31.9 T.protein g/l: 62.4 AST(GOT) U/l: 37 ALT(GPT) U/l: 158 ALKP U/l: 52 GGT U/l: 4 Amiláz U/l: 1582 Glükoz mmol/l: 2.49 Triglicerid mmol/l: 0.39 T.Koleszt. mmol/:4.2 Karbamid mmol/l: 7.1 Kreatinin umol/l: 93 Foszfor mmol/l: 1.08 T.Kálcium mmol/l: 3.28 Kálium mmol/l: 5.12 Nátrium mmol/l: 149 Klorid mmol/l: 114 Vas umol/l: 20.2 CK U/l: 176 LDH U/l: 352 Válaszát előre is köszönöm. Munkájukhoz további sok sikert, kitartást és jó egészséget kívánok. Üdvözlettel: dukata
Köszönöm a jókívánságokat és hasonló szépeket viszont kívánok. Az elhúzódó gastroenterális problémák, majd a mostani véreredmények alapján kiderült májelégtelenség ténye az én olvasatomban legalább egy hasi ultrahang vizsgálatot megérdemelne. A nem ivartalanított szuka esetében akár a méh elváltozásai is felmerülhetnek, mint alapbetegség és legalább annyi kiderülhetne, hogy van-e a májon (és lépen)gócos elváltozás, vagy diffúz megnagyobbodás. Meg kell mondjam, hogy véleményem szerint a 3 hónap múlva esedékes kontrol előtt is érdemes lehet tovább vizsgálódni.
jelige: Kérem segítsen! 2. vagy újabban pincsi
2009-10-15
Megint en, volt nalla allatorvos,es azt mondta nincs remeny,azert irtam hatha tud egy par tanacsot adni ilyen esetben,vese elegtelenseg eseten.
Hogyne tudnék tanácsot adni veseelégtelenség kezelésében ... tudja tanácsot adni bárki tud. Először is a veseelégtelenséget sem diagnosztizálni, sem pedig kezelni nem lehet, nem érdemes otthon, háznál. A veseelégtelenség megállapításához legalább vérvizsgálatok kellenek. Tudja a veseelégtelenség nem egy végső diagnózis, veseelégtelenség sok betegség (pl babéziózis, vérvesztés, cukorbetegség, daganat ...) miatt kialakulhat. A kezelését pedig a legritkább esetben lehet otthon elvégezni, minimálisan infúziós kezelés szükséges hozzá. Otthon intenzív kezelés nélkül persze semmit sem tehet.
jelige: Hexxal 57 - 2.
2009-10-15
Udvozlom tanacsat elore is koszonom.A kutya veteran /13 eves/ az utolso egy-ket nap rengeteget iszik alig eszik furcsan viselkedik. Szekrekedesi problemaja /errol 1 honapja kertem tanacsot/ ugy- ahogy megoldodott. Ilyen veteran koru kutyanak ezekkel tunetekkel milyen eselyei vannak a gyopgyulasra?
??? Nézze, néhány perce megpróbáltam kimerítően válaszolni kérdésére. Veterán korú kutyájának esélyeit csak akkor van módunk latolgatni, ha megtudjuk, hogy milyen betegség(ek) okozzák.
jelige: Hexxal 57
2009-10-15
Tanacsot szeretnék kerni, elore is koszonom. Kutyam/13 eves/ az utolso ket -napon rengeteget iszik ,kedvetlen alig eszik valamit. Szekrekedese /evvell a problémával multkor fordultam onokhoz /ugy-ahogy rendezodott. Multkori valasza alapjan ez is veteránkori probléma?
Ha meg is szoktam jegyezni, ha egy-egy kutya idős (és egy 13 éves német juhász mindenképpen az) azt soha nem sugallom, hogy időskori problémákkal ne kellene foglalkozni. Sőt ... nincs olyan, hogy egy állat, vagy ember „veteránkori problémák”kal küzd, mindig van konkrét betegség a háttérben, amit diagnosztizálni és kezelni érdemes. Ahogyan az közismert, a szervezet öregedésével egy sereg betegség, szervi alulműködés egyre gyakoribb probléma. A sok vízivás/sok vizelés (PD/PU) minden lázas betegség, cukorbetegség, vese- és májelégtelenség, Cushing kór ... és egy sereg egyéb betegség tünete lehet. A kedvetlenség, étvágytalanság és a visszatérő székrekedés akár önálló betegség tünetei is lehetnek. Leírásának összes adatát figyelembe véve (és ha nem ivartalanított a szuka) talán a legnagyobb valószínűség szerint gennyes méhgyulladása lehet a kutyájának. A betegségeket azonban nem kitalálni kellene, hanem állatorvosának kellene vizsgálatok alapján igazolni. Ha módja van fizikális vizsgálatokat, vér labort és egyébkiegészítő vizsgálatokat (röntgen, ultrahang ...) végeztetni, akkor kiderülhet az öreg szuka betegsége(i) és az esélyeket, megoldásokat is megbeszélhetik. Akármennyire is veterán a kutya a kora alapján, az eljárás ugyanaz, mint egy fiatal kutya esetében.
jelige: Kerem segitsen!
2009-10-15
Jo napot 4 eves pincsi kutyusom van, Nagyon beteg a hatsoreszet nem tudja mozgatni mintha le lenne benulva,hanyik,de kozben sok vizet iszik,es nem pisil a hasa puffadt. A vesejevel lehet baj. nagyon szepen kerem segitsen mondja meg mit csinaljak hogy lehetne meggyogyitani,konyorgom segitsen nem akarom elvesziteni! varom valaszat elore is koszonom.
Teljes tévedésben van, senki nem tud az interneten keresztül segíteni Maga helyett a kutyáján. Erre csakis Ön és állatorvosa lehet képes. Mielőbb vigye a kutyát állatorvosához és kérje meg őt a részletes vizsgálatokra. Ha kiderült a kutya tüneteinek az oka, akkor lesz lehetőségük esélyekről és megoldásokról beszélni.
jelige: CSAK KUTYA
2009-10-15
PEKINGI PALOTA PINCSI .SZulettek kis kutyák 7DRB AMIK PUSZTULNAK EL AZ ANNYUK CSAK A SZáJáBAN HORDJA OKET SZOPTATTAM A PICIKET DE MINNEK JOTT VISSZA A TEJ AZ ORáNN éN MEGPROBáLTAM MINDENT DE AZ OSSZES ELPUSZTULT MIT TEGYEK MERT SZERETNEK TOLE KOLYKOKET JA éS EZ VOLT AZ ELSO SZULéSE KOSZONOM
A kutyatenyésztéshez alkalmas és felkészített tenyészállatok, felkészült szakember és megfelelő tárgyi feltételek kellenek. Az Önök esetében az sem lehetetlen, hogy a felsorolásból semmi sem teljesül. Tulajdonképpen két megoldás kínálkozik: vagy megkísérel a felsorolás minden kritériumának megfelelni, vagy inkább felhagy ezzel a tevékenységgel és ivartalaníttatja a kutyáját. Ha az első megoldást választja, honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában is kezdheti a felkészülést.
jelige: uszkár
2009-10-15
Kedves Doktor! Törpe uszkár kutyám problémájával fordulok Önhöz! A kutyus megeszi társai ürülékét. Rendszeresen kap jolovitot a tésztába, amibe gyakran korpát is rakok, valamint kapnak még pulyka farhátat, és DogChow-t. Korábban előszeretettel ették a macskaszőrt, az ürüléket azóta is. A szőrevés már nem jellemző. még mindíg táplálási probléma állna a dolog mögött, vagy már csak rossz szokás?
Ugyan a leírt táplálék nem biztos, hogy minden tekintetben tökéletes a kutya számára - az ürülék és macskaszőr evést mégis leginkább viselkedési rendellenességként kell értékelni. Sok séta, játék, foglalkozás, ingerdús környezet biztosítása mellett az ürüléket mielőbb el kell távolítani a kutya környezetéből, hogy ne legyen lehetősége elmélyíteni a rendellenes viselkedési formát. Ha séta közben mégis ráutaló magatartásttesz a kutya akkor egyértelműen és erélyesen kell nemtetszést nyilvánítani.
jelige: kidobva 3.
2009-10-15
Jó napot Dr Úr! Várják őt a Rex menhelyen,csakhát egyzserüen nagyon nehéz vele mert nem akar mozdulni ,gondolom a vemhessége miatt is nehezebb most vele!A Rex is elveszi a piciket,de utána már gazdikeresés és ami a legfontosabb semmiképpen sem altatás ugye!+oltásokat kap és chipet,és ivartalanitva kap új gazdit talán sikerül... A felajánlott segitséget agyon köszönöm,és nem győzőm elégszer mert nem ezt tapasztaltam mostanság..sajnos! Meglátom mi lesz a vége,és ha már eddig irtam megirom azt is! Minden jót önnek!!!
Nagyon örülök, hogy megnyugtató véget ér a történet.
jelige: Zsu
2009-10-15
Jó napot! Nekem idösödő, négy keverék szuka kutyám van (egyikük van csak ivartalanítva). Tulajdonképpen én a fűevésről szeretnék kérdezni. Hallottam róla, hogy ha ég a gyomra a kutyának ,akkor szokott füvet enni. Az én kutyusaim szinte napi rendszerességgel esznek. Az egyik elkezdi, aztán a végén a többi is folytatja , a végeredmény csoportos fűevés lesz. Akkor minden nap égne a gyomruk? Nem hinném. Azt kérdezem, hogy lehet más betegség oka is, vagy csak rossz szokás? Mert ha rájuk szólok, akkor abba szokták hagyni! Köszönöm szépen a válaszát! Meg a vemhes kutyát megmentőnek szeretnék drukkolni, és kifejezni a rokonszenvemet a tettéért , hogy több ilyen ember kellene, akiknek megesik a szívük a segítségre szoruló állatokon. A Tisztelt Doktor úr meg szerintem egyedülálló az országban a felajánlott segítségért. Le a kalappal!!!
A vemhes kutya sorsáért én is nagyon szorítok, de higgye el, hogy hasonló segítséget nap, mint nap igen sokan „elkövetnek” kollégáim közül. A „fűevés” hátterében a táplálkozással foglalkozók sokszor a rosthiányos (esetleg egyéb makro-, mikro elem, vagy vitamin hiányos táplálást) említik, és egyre többször az unalmat, kényszer/pót cselekvéseket, viselkedési zavarokat gyanítják. A hiánytünetek és viselkedési zavarok akár együttesen is fennállhatnak. Ha Ön teljesen biztos abban, hogy az öregedő szukák a nekik megfelelő táplálást kapják, akkor már „csak” a sok sétát, játékot, fogflalkozást ... azaz ingerdús környezetet kell biztosítani nekik. A fűevés egyébként akár veszélyeket is rejthet magában. Létezik olyan parazita, amely fűevéssel juthat állatok (és ember) szervezetébe. Leírásában legalább ennyire aggályos az, hogy a 3 öregedő szuka nincs ivartalanítva. Sajnos ezek az egyedek igen nagy eséllyel fognak emlődaganatben, és méh-, petefészek elváltozásokban megbetegedni. nagyon oda kellene figyelni báemilyen új, szokatlan tünetre, főleg, a sok vízivás/pisilés, emlőterimék, hasi terime megnövekedése, hüvelyfolyás ... tüneteire.
jelige: kidobva 2.
2009-10-14
Kedves Dr Úr! Köszönöm a válaszát,és külön köszönöm a felajánlott segitségét!!! Egyébként ilyen esetben a kutyusnak mi ajobb?Úgyértem,hogy iylenkor a kutyusnak ideálisabb lenne ha már megellene?Természeteen ha biztositva lenne a kölykök elhelyezése stb?Ez csak kiváncsiság.Nyilván az ő esete korántsem ideális tehát a szükség törvényt bont és jobb ha nem ellik! Nem tudom kié a kutyus ez egy biztonsági őrők által őrzött autótelep,és ott kik szerették etették ,kik nem verték, stb... Most a főnőkség már nem akarja ott látni,és ki akarják hivni a sintéreket rá!Itt Gyálon úgy működik az ilyesmi,hogy elviszik oda és akörülményeket ha ott kibirja (szűk ketrec,és kevés élelem)akkor 15napja van,ha addig nem jelentkeznek érte akkor altatás! Most holnapra minde kiderűl,hogy eltudja-e hozni a párom stb...mert követi őt ugyan mindenhova ,de a sok bántalmazás miatt megfogni nem hagyja magát!Egyébként időpontot mikorra kaphatnánk? Ön szerint mi lenne jobb neki?Itt nálunk megellene és ezerrel gazdikeresés(neki van helye Ócsán majd),vagy pedig elvenni tőle a kölyköket(nagy hasa van),és azután mehet Ócsára ami már menhely és nem sintértelep! Válaszát előre is nagyon köszönöm,és várjuk!!!
A kutyának természetesen az lehet a legjobb, ha gazdi mellett, jó ellátással, szeretetben élhet egészséges, hosszú életet. Ehhez minden kétséget kizáróan hozzátartozik az ivartalanítás is - mert ha ez nem történik meg, akkor nagy eséllyel jönnek az emlő-, petefészek- és méh betegségek. Én a holnapi napon 14h-kor, vagy jövő hétfőn 12h-kor tudnám megoperálni.
jelige: tacskó
2009-10-14
Tisztelt Doktor Úr! Kutyánk pár napja hányik.Régebben is előfordult de csak egyszer.Most 3napja naponta egyszer.Orvosi tanácsra mivel 9.6kg csak tápot (Darling) kap.Eddig vegyesen kapta (házi+táp).A hányadék inkább víz szerű enyhén sárgás savanyú szagú kissé habos.Mit csináljunk most? Válaszát előre is köszönöm.
Jelezzék állatorvosuknak, hogy hányogat a pufi törpe tacskó. Mivel a hányást ezeregy betegség okozhatja, feltételezem, hogy részletes vizsgálatokat (fizikális vizsgálatok, vér-, esetleg vizelet, széklet vizsgálatok, képalkotók ...) ajánl annak érdekében, hogy kiderülhessen mi az oka a tünetnek. Meg kell mondjam, hogy a Darling táp egyáltalán nem alacsony energiatartalmú táp, ha csak fogyasztani kell a kutyát, akkor is érdemes lehet egyéb, alacsony energiatartalmú, fogyitáppal próbálkozni.
jelige: kidobva
2009-10-14
Üdvözlöm Dr Úr! Van egy kis fekete keverék kutyus ki egy telephelyen lakott eddig.Most vemhes és elakarják altatni szegénykét hasasan!Nekem nem fér bele az egész,de hazhozzuk mert rettentesen hű csak nagyon félős sokan bántották már őt!A gond az,hogy nem tudom mi lesz a kicsikkel.Valószinűleg spániel az apuka.A mamának is keresünk ideiglenes befogadót legalább,mert az Ócsai menhely már előjegyzésbe vette...de akkor is ott vanak még a kicsik,kikre megint csak a sanyarú sors várna ha nem segitünk! A vemhessége gondolom igen előrehaladott mert már nagy a hasa.Amúgy sztem nem lehet több max másfél éves ha van.Elviszem én orvoshoz de az ivartalanitás meddig fér bele?És ha egyáltalán bele is fér sajnos nekem tizenezrem nincsen most iylesmire,mert van 5-saját kutyusom is kiknek az oltásait most rendezgetem stb.a többi számos kiadásunkról nem is beszélve.. _Nem tudom mit lehet tenni?!Menhelyeket hivtam mindenhol teltház ezáltal maradt az előjegyzés.Tudom nem kéne ezzel foglalkoznunk mert millióegy más gondja baja van az embernek,de nem hagy nyugodni,és nem hagyhatom hogy igy elbánjanak vele! Válaszát köszönöm!
Azt én sem értem, hogy egy fiatal kutyát a vemhessége miatt kéne elaltatni. A telephely, gondolom nem menhelyet takar, hiszen ott biztosan nem tennének ilyet egy kutyával. A kutya gazdája nem tehet ilyet jogszerűen, ma Magyarországon az Állatvédelmi Törvény nem teszi lehetővé egy egészséges, fiatal kutya elaltatását csak azért, mert vemhes. Ilyen feladatra egyetlen állatorvos sem vállalkozhat. Javaslom, hogy jelentse be az ügyet a helyi jegyzőnél, akinek kötelessége kivizsgálni és megakadályozni ezt a gaztettet. Ha Önnek „belefér” én semmi akadályát nem látom, hogy a vemhes kutyát ivartalanítsuk és az ivartalanított, fiatal kutyának talán egyszerűbb a sorsát meoldani. Én a magam részéről annyit tudok segíteni az ügyben, hogy ha megbeszélt időpontban (!) elhozza hozzánk a kutyát, akkor én megcsinálom a műtétet ingyen. Teoretikusan létezik a gyógyszeres vetéltetés megoldása is, de azután a teljes értékű fiatal szuka további vemhesülései várhatóak. És, természetesen rengeteg áldozattal, odafigyeléssel meg lehet elletni is a szukát, de így a kölykökről való gondoskodás minden következményeit is magára kell vállalnia.
jelige: Bubi
2009-10-14
Üdvözlet Bubi 2 éves ivartalanított szuka kutyus. Tegnap kihányta a reggelit és egy egért egészben, ma nem evett semmit csak füvet és többször hányt nyálkát fűvel, azonban most estére RÓZSASZÍNŰ nyálkás hányás volt fűvel, így adtam neki 2 db széntablettát és tojásfehérjét tejjel. Nincs felpuffadva, a hányáson és nem evésen kívül látszólag a viselkedésében változás nincs. Ha reggel sem eszik hívok orvost, de az Önök véleményére is kíváncsi vagyok. Köszönettel: Molnár Izabell, egy nagyon aggódó kutyagazdi
Jogos az aggodalma, hiszen az egér-kaland és az utána tapasztalt tünetek magában rejti a rágcsálószer mérgezés, a leptospirózis, és egy sereg egyéb fertőzés, parazitózis lehetőségét is. És a tünetek akár az egérevéstől teljesen független betegséget is jelezhetnek. Meg kell mondjam, hogy jobban járhat, ha rendelőbe viszi a kutyát, mert otthon, háznál egy bármilyen felkészült, tapasztalt állatorvos esélyei is igen korlátozottak a vizsgálatok és megoldások tekintetében.
jelige: kullancs
2009-10-14
A nővérem westiejében kullancs volt. Megpróbálta kiszedni, de beleszakadt a feje. Ilyenkor mi a teendő?
Lehet, hogy semmi. Vagy a terület Betadin oldattal, kenőccsel való kenegetésével otthon is tehetnek a kutyáért. A kullancs incidenssel nem a beszakadt fej okozhatja a legnagyobb problémát, hanem a kullancs által terjesztett 3 kutya betegség (Lyme, babéziózis, kullancs encephalitisz). A beszakadt kullancs fej legfeljebb helyi gyulladást okozhat, amit állatorvosa könnyen megold - márha egyáltalán szükség lesz rá. A leírt 3 féle betegségnek többféle megjelenési formája is van, ezért ha bármi (!) eltérőt, szokatlant, új viselkedést, tünetet lát a kutyán, akkor mielőbb forduljanak állatorvosukhoz és számoljanak be neki a kullancs-kalandról is.
jelige: wolfy
2009-10-13
Tisztelt Doktor Úr!Nekünk van egy 12 éves uszkár kiskutyánk akinél már kiszűrtük a csirke és pulykahús allergiát mert folyamatosan ment a hasa azóta teljesen rendben van a széklete. viszont most felmerült egy olyan probléma hogy naponta egyszer sárgás folyadékot hány amelyben ennivaló nem látható,és ez van amikor egy hétig sem de van úgy amikor három nap egymás után is megismétlődik.enni nyúl és galambhúst ,főtt rizst és select gold light szárazeledelt kapja.voltunk vele orvosnál akinek az összes véleménye annyi volt hogy: epe de semmi féle kezelést vagy gyógyszert nem adott. előre is köszönöm a válaszát !
Nem teljesen tiszta ugyan számomra, hogy milyen kérdésre vár választ, de a véleményemet szívesen megírom az esetről. Ha kicsit finomítani akarjuk a lakonikus véleményt, akkor a kutya részletes fizikális vizsgálatát, vér-, (vizelet és széklet) laborvizsgálatát, esetleg egyéb képalkotó vizsgálatokat lenne érdemes elsőként elvégezni. Így lehetne szűkíteni a kört, majd megtalálni a hányás okát. Akár az is kiderülhet, hogy a korábbi hasmenést sem allergia okozta, hanem egyéb betegség és esetleg nem is diétára van a kutyának szüksége. Állatorvosuk nyilvánvalóan tisztában van mindezekkel, mint ahogyan Önök is azzal, hogy ezek a vizsgálatok kis időbe, fáradságba és pénzbe kerülnek.

<< <  123 / 398 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.10.03
Kedves Budafokiak! Este 7-kor hoztak be a rendelőnkbe egy kb 3-6 éves nőstény, nagytestű cirmost (5 kg körül), szegény nagyon rosszul volt, de reggelre sokkal jobban lett. Jó általános állapotú, jó kondíciójú, bolhanyakörvvel, biztos van gazdája. Aki felismeri, hívja a rendelőt: 06-1-229-3865
2014.09.18
22. Kerület Szemerédi utcából eltűnt a fekete félperzsa ivartalanított kandúr cicám. Aki tud róla valamit kérem jelezzen. Zoé névre hallgat 06209735459
2014.09.03
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci: &quot;Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!