Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: újszülött cicák
2013-04-09
Tisztelt Doktor Úr! 1,5 napja született 4 kiscicánk. Ketten közülük láthatóan aktívabbak, nagyobbak, és két kisebb is van az alomban, egyikük ennek ellenére is aktív/mozgékony, másikuk kevésbé (nem mondanám passzívnak, de a társaihoz képest feltűnő). Előbbiek kb. 10-10 grammot gyarapodtak egy nap alatt, utóbbi pedig csak 4-5 grammot. Ez az első almunk, nincs tapasztalatom ilyesmiben. A kérdésem az lenne, általában mik az esélyek, normális hogy van egy gyengébb cica, de beéri a többit, vagy elpusztulnak? Köszönöm a válaszát!

Kedves Gazdi!

Gyakran előfordul az ilyesmi, hogy nem egyformák az egy alomban található kiscicák. Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok semmi konkrétat mondani- ha valamilyen fejlődési rendellenesség okozza a fejlődésbeli különbséget, vagy fertőzés, amire az egyik kiscica érzékenyebb, mint a másik, akkor nem sok esély van a kiegyenlítődésre és az is lehet, hogy a beteg kiscica elpusztul.

Ha mind szopik, kerekedik a pocakja, ápolt a szőre és az anyacica gondozza őket, akkor nincs ok az aggodalomra. Viszont ha ennek az ellenkezőjét tapasztalják, akkor legjobb lesz, ha haladéktalanul felkeresik állatorvosukat!

jelige: fülrázás
2013-04-08
Tiszteletem! 14 éves kutyám kb egy hete sokat rázza a fülét, az a füle mintha kicsit lógna is. Belenézve, beleszagolva semmi rendelleneset nem tapasztalok, szép tiszta és rózsaszín belül a füle. Éjszakánként mindig a fejemnél alszik és az utolsó pár napban sokat lettem arra figyelmes, hogy álmából felriadva, jól megrázza többször a fejét aztán vissza is alszik. Mitől lehet ez? köszönöm a választ

Kedves Gazdi!

Jól tette, hogy megnézte a fület, viszont szükség lenne valódi fülészeti vizsgálatra is, hiszen ha van is valami a kutya fülében, ami zavarja, az nagy valószínűséggel a szűk és kanyargós külső hallójáratban van, ahová csak otoszkóppal, egy speciális műszerrel lehet belenézni.

Keresse fel állatorvosát, aki egyrészt megvizsgálja, másrészt egyéb vizsgálatokat is el tud végezni, ha bebizonyosodik, hogy nem "szemmel is látható" a baj a füllel!

jelige: Gödöllő
2013-04-08
Jónapot! Egy boxerem van (fehér) és kicsi kora óta van a feneke két oldalán egy-egy rózsaszin folt. Az orvos nem tudta mi az. De a kutyus most 11 éves és az egyik foltból egy diónyi púp lett. Ahogy észre vettem nem fáj neki. félek , hogy daganat!

Kedves Gazdi!

Félelme ne akadályozza meg abban, hogy felkeressen olyan állatorvost, aki alapos vizsgálat után mintát is vesz a duzzanatból, ha szükséges, és ha jónak látja, akár onkológiai szakrendelésre is beutalja.

Nagyon remélem, hogy semmi ilyenre nem lesz szükség! Baj esetén is van segítség: további tudnivalókért KATTINTSON IDE!

jelige: Segítség
2013-04-08
Kedves Doktor úr! A macskám hasas és nagyon kíváncsi lennék,hogy mikor fog fialni mert ha lefekszik a hasa hullámzik szemmel látható,hogy mozognak benne a kiscicák de már 3napja és nagyon félek,hogy valami baja van,hogy nem fial kérem segítsen!

Kedves Gazdi!

Sajnos az ellés időpontjának meghatározása még a fedezés pontos dátumából sem teljesen biztos. Nincs oka nagyon félni, ha az anyamacska jól van, és a kicsik is szemmel láthatóan mozognak.

Ultrahang vizsgálattal megállapítható, hogy minden rendben van-e. Ha ezügyben állatorvosát felkeresi, akkor megbeszélhetik az ellés körüli és utáni teendőket- oltások, féreghajtás, táplálás, ellésnél segítség, stb. Szintén állatorvosát kell felkeresnie, ha az anyamacska bágyadt, kedvetlen lenne, vagy ha elindul, de elakad az ellés.

jelige: vemhes cica emlői
2013-04-06
Tisztelt Doktor Úr! Vemhes cicámnál tapasztaltam a következőket: Az emlői megduzzadtak, tej még nem szivárog belőlük, viszont szárazak, szinte hámlik körülöttük a bőr és pici barna pöttyök vannak közvetlenül az emlők mellett. A cica oltott, rendszeresen kap féreghajtót és kb két hónapja külső élősködők elleni szert is használtunk. Sosem jár ki a lakásból. Lehetséges, hogy ez valamilyen élősködő/gomba, vagy normális jelenség? Ez az első vemhessége, így nem tudom hogyan kell kinéznie egy egészséges emlőnek. (az ellés becsült időpontja a hónap második fele/vége körül várható) Köszönettel: Zsanett

Kedves Gazdi!

Amennyire látatlanul meg tudom ítélni, teljesen normális lehet a cica emlője- a barna pöttyök a hormonális változások következményei lehetnek, a hámlás pedig az emlőbimbó kültakarójának a felkészülése a jövendőbeli nagyobb igénybevételre.

Ha biztosra akarunk menni, akkor a megnyugtatás miatt mutassa meg állatorvosának, aki a cica oltási könyvét, féreghajtását és tápját is ellenőrizheti és megbeszélhetik az ellés körüli és utáni teendőket is- bár a cicák, mivel az ösztöneik még jól vezérlik őket- általában probléma mentesen ellenek, de nem árt felkészülni minden eshetőségre!

jelige: pocak
2013-04-03
Üdvözlöm!Van egy 3 és fél éves francia bulldogunk,aki az elmúlt pár hónapban kutyapanzióban élt,most 5 napja van újra velünk,de azóta hasmenése van és véreset kakil.Tegnap fött rizst adtam neki,a hasmenése úgy tünik elmúlt,de még mindig véres picit a széklete...más tünetet nem tapasztaltunk nála,jókedéjü,energikus...mi lehet ennek az oka?28 hetes kismama vagyok,jelenthet veszélyt rám vagy a babára? Válaszát köszönjük!

Kedves Gazdi!

A véres hasmenést okozhatja bakteriális fertőzés, vírusfertőzés, paraziták- egysejtű, féreg- nagyon széles a repertoár.

A legjobb lenne állatorvosukhoz fordulni, aki ha szükségesnek tartja vehet mintát a bélsárból, hogy pontosan meg lehessen határozni mi a gond.

Addig alaposan mosson kezet a kismama a kutyasimogatás után, és bízza másra otthon és a sétákon is a bélsárral való foglalatosságot.

jelige: ibajo
2013-04-02
Tisztelt Doktor Ur! Van egy AIDS-es macskám, már több éve beteg,nem is ezzel kapcsolatos a kérdésem,hanem a következő: A télen lefilcesedett a szőre.összel kapott STRONGHOLDOT.Állatkedvelő humán orvos azt mondta fürdessem meg "Detergens sulfuratum" samponnal vagy kenegessem "Diprosalic" oldattal.Ez a gyógymód jó-e vagy tud ajánlani valami mást. Előre is köszönöm válaszát.Tisztelettel:ibajo

Kedves Gazdi!

A Stronghold egy parazita ellenes szer- bolhásság, szőrtetű, szívféreg, egyes bélférgek ellen hatásos. Ha felmerült a parazitás fertőzöttség, akkor segíthet.

A fent említett bőrhámlasztó szerek nem tudom, miért lennének hatásosak a szőr összefilcesedésére, még kevésbé akkor, ha parazitás fertőzöttség okozza a bajt.

Szerintem akkor jár el a leghelyesebben, ha felkeresi állatorvosát, aki megvizsgálja, szükség szerint bőrkaparék mintát vesz a parazitás fertőzöttség igazolására, és így már tud megfelelő szert javasolni.

Ha netán egy hosszúszőrű macskáról van szó, akkor elengedhetetlen a mindennapos szőrápolás, esetleg a  szőr rövidre nyírása, hogy megfelelően szellőzhessen a télen megvastagodott bunda alatt.

jelige: "Vinnyogás" ...
2013-04-02
Üdvözlöm Önöket! Van egy 6 éves yorkshire terrierem és tegnap óta ha fekszik vagy fekvésből felül akkor bizonyos időnként (van,hogy egy óránként de olyan is,hogy csak 5-6 óra múlva)3-at,4-et vinnyog (olyan hangja van,mint amikor alvás közben álmában teszi ezt),majd éli az életét tovább mint akinek semmi baja és jól végezte a dolgát.A hangulatával és étvágyával nincs baj,ugrál,játszik és hagyta magát,hogy a kezeimmel "megvizsgáljam",végigmasszírozzam a lábait,a combját,a hasát (mindenét) és akkor sem jelezte,hogy fájna neki valahol valami. Ennek ellenére mi lehet a baja? Tisztelettel: Villányi Regina

Kedves Gazdi!

Szerintem egy ortopédiában jártas állatorvosnak (KATTINSON IDE a nevekért) kellene megvizsgálnia a kutyust, szükség esetén kiegészítő vizsgálatokat kérnie, végeznie, hogy kiderüljön, hogy van-e valamilyen krónikus fájdalom, mondjuk artrózis a háttérben, ami 'bejáratódik' ha mozogni kezd, ezért csak felkelésnél fáj. Lehet esetleg egy korábbi észrevétlen kereszteződő szalag szakadás következménye is vagy veleszületett, de vizsgálatok nélkül csak találgatni lehet!

jelige: M. Betti
2013-04-02
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a tanácsát kérni azzal kapcsolatosan, hogy 5 éves kis termetű szuka kutyámnál elhúzódó tüzelést tapasztaltunk, ami már december óta tart. Ultrahangon voltunk, semmi kóros képlet, folyadék, gyulladás, ciszta nem látszódott sem a méhben, sem pedig a petefészken. Láza nincs, hasa tapintásra nem érzékeny, étvágya és kedve jó. Kezelő orvosunkhoz 2 hetente kontrollra visszük. Jelenlegi tünetei duzzadt péra és váladék, ami az utóbbi pár napban bővebb folyás lett (napi szinten kb. 6x nagyobb mogyorónyi mennyiség), színe sárgás, ragadós, sűrű. Szaga nincs. Lázt továbbra sem tapasztaltam. Orvosunk szerint méhgyulladás, hüvelygyulladás, felfázás, hólyaghurut nincs. Újabb kontroll javasolt. A kérdésem az, hogy mitől lehet ez az "újabb" váladék, meddig tarthat ez a tüzeléses állapot? Milyen szövődménnyel kell számolnunk? Csak az ivartalanítás lehet a megoldás? Gyógytea-gyógynövény nem segíthet a ciklus rendezésében? Hormont nem szeretnék neki adatni. Nagyon aggódom, válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: M. Betti

Kedves Gazdi!

Jó lenne megtudni, hogy miért akarja ennyire elkerülni az ivartalanítást, amivel egyszer s mindenkorra minden ivari működéssel összefüggő baja elmúlna a kutyusnak.

A méhgyulladásnál, mely a korosodó, nem ivartalanított szukás hormonális alapon fellépő betegsége és nem jár lázzal, befertőződik a hüvelyváladék, elszaporodnak a baktériumok és a méhben lévő gennyben elszaporodó toxinok károsítják a vesét és a májat, amelynek az lesz a következménye, hogy a kutya étvágytalan, bágyadt, kedvetlen lesz, sokat iszik, sokat pisil és vérfogyottá válik. Ebben az állapotban, mikor a vese és a máj már károsodott, az altatás is több kockázatot rejt magában, körültekintőbben kell majd eljárni.

Szerintem ezt nem kellene megvárni! A cél ugyanis nem a ciklus rendezése, hanem a teljes megszűtetése, hiszen gondolom nem akarják fedeztetni, és az a tapasztalat, hogy a kor előrehaladtával egyre több a gond a tüzelés körül, ráadásul az emlődaganatok kialakulása is egyre valószínűbb, melyek még nagyobbra nőnek, ha működik a ciklus. A kutyáknál nincsen menopauza, egész életükben tüzelnek. Az igazság az, hogy a nem tenyész-szukáknak már az első ivarzás után ajánljuk az ivartalanítást! Erről többet olvashat itt.

jelige: Micicica
2013-03-31
Tisztelt Doktor Úr! Van 3 benti/kinti cicánk. Napközben 4-5 óra hosszát töltenek kint, éjszakára és a nap többi részében bent tartózkodnak. Sajnos elég sok olyan terület található a környékünkön, ami lepusztult, tele aljnövényzettel. Rengeteg kullancs található a környéken. Kérdésem az lenne, hogy a Frontline Spot on (3 hete kapták az első adagot) mellett/helyett Ön milyen szert, készítményt javasolna arra, hogy távol is tartsa a cicákról a kullancsokat...és ami az egészségét sem veszélyezteti a cicáknak. ma is 10 db-ot szedtem le az egyik macsekról, és szeretnénk elkerülni, hogy a családtagokra is átkerüljenek a nem kívánt vérszívók. várom tisztelt válaszát.

Kedves Gazdi!

A frontline spot on sajnos csak 2 hétig védi a cicákat kullancs ellen, ahogy a használati utasításában is benne van. Honlapunkon az aktuális tavaszi teendők között találja a macskáknak ajánlhato szereket, melyek között talál hosszabb hatásidejűt is. Remélem segít!

jelige: Hollandia
2013-03-29
Kedves Doktor úr!  Szeretném a segítségét kérni van egy kandúr macskám (8-9 hónapos) aki mostanában egyre többször felborzolja a szőrt a hátán és felpúposítja magát és így idegesen ugrál és szaladgál, és emellett egyre többször pisil az agyba ( hetente 2-3-szor ). De van mikor nem csinálja 1-2 hétig, pedig 2 db alom is be van neki téve!  Remélem tudd nekem segíteni vagy valami tanácsot adni. Előre is köszönöm.

Kedves Gazdi!

Ha nem ivartalanított a cica, akkor egészen biztosan az ivari működés indult be- minél hamarabb keresse fel állatorvosát, hogy megbeszéljenek egy időpontot. Ha már ivartalanították, akkor is keresse fel, hogy alapos vizsgálat után megbeszéljék a továbbiakat.

jelige: Fáni
2013-03-29
Kedves Doktor Úr! Köszönöm a legutóbbi gyors válaszát! Ismét tanácsot szeretnék kérni Öntől, ezúttal kullancs ügyben. Én legutóbb Scalibort, vegyszeres kullancsirtó nyakörvet használtam, de olyan idegi mellékhatásai voltak a kutyámnál, hogy a vegyszeres termékektől egy életre elment a kedvem. Nem hiszem, hogy a divatos, méreganyagokat kibocsátó cseppek vagy nyakörvek hosszú távon káros következmények nélkül védenék az állatokat. Vannak természetes megoldások is, mint például a fokhagyma vagy a bio-nyakörv. Mi a véleménye Doktor Úrnak a vegyszeres irtókról és a bio kullancsriasztókról? Ha fokhagymát adok a kutyámnak, akkor ezt tabletta formájában vagy nyersen adjam-e? Ő kb. 18 kg-os. Mennyi lenne a nyers fokhagyma ideális adagolása, hogy azért ne is ártson neki? Válaszát előre is köszönöm! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! Judit

Kedves Gazdi!

A fokhagymáról még sohasem hallottam, hogy kullancsok ellen hatásos lenne, viszont a hagymafélék által okozott mérgezésekről már igen- nagyon szeretném a fokhagyamáról lebeszélni!

Ha rossz tapasztalata volt a gyógyszeres nyakörvvel, akkor szerintem inkább próbálja meg az ultrahangos kullancs és bolhariasztót (pl. Tickless), ami teljesen vegyszer-mentes, de jókat hallani a hatásáról.

A másik, amit tehet, hogy egyrészt nem viszi magas fűbe, kirándulni a kutyát a veszélyes időszakban (gyakorlatilag tavasztől őszig), és minden séta után alaposan átvizsgálja a szőrzetét- ez egyébként a legjobb védekezés a gyógyszeres megelőzés után!

jelige: sophi cica
2013-03-27
Tisztelt Doktor Úr! 3 éves szobacicánk pár napja furcsán viselkedik, rángatózni kezd a bőr a hátán, idegesen futkos ilyenkor, mintha menekülne valami elől és általában a kosarába bújikés nyalogatj a hátát és a combját. Ezt napont a többször is csinálja, de van, hogy órákig nyugodtan alszik, étvágya jó, nem változott, játszik is. Mi baja lehet? Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Gazdi!

Szerintem célszerű lenne a legegyszerűbbel kezdeni a feltevések sorát: valami viszket! Például a bolhák, vagy más paraziták.

A bolhák jelenlétét nem nehéz igazolni, elég egy nedves papírzsebkendővel végigsimítani a cica szőrét, a nyak- és a faroktő tájék általában a legérintettebb. Ha a zsebkendőn pirosas, rozsdabarna pöttyöket lát, akkor megvan a tettes, ez ugyanis a bolhaürülék. (A bolhák vért szívnak a cicából, ezért az ürülékük is ebből áll.)

A többi parazita felismerése már nem ilyen könnyű, ezért legjobb, ha felkeresi állatorvosát, aki alaposan megvizsgálhatja a cicát, és ajánlhat megfelelő kezelést, illetve további vizsgálatokat végezhet, ha mégsem a paraziták az okai a cica megváltozott viselkedésének.

jelige: marcos
2013-03-27
Tisztelt Doktor Ur! Korábban irtam, hogy kutyám átesett a lépirtáson. A szövettani eredménye:lymphoid hyperplasia, ill. reticuloendothelialis hyperplasia.A kutyának alul- müködő pajzsmirigye és kalciumforgalmi zavara van, jelenleg is a hólyagjában Ca-oxalát kövek vannak. Lehetséges, hogy a kutya autoimmun beteg,a lépirtás után milyen esélyei lehetnek,a teljes élethez??

Kedves Gazdi!

A legrosszabbtól kellett tartani, ami a lép haemangiosarcomája, de az Önök esetében, szerencsére nem erről volt szó.

A lépeltávolítás után különös figyelmet kell fordítani a kullancs elleni védekezésre: cseppentős készítmény, hatékony, gyógyszertári nyakörv, ultrahangos kullancsrisztó, stb formájában, hiszen ahogy az előző válaszban is említettem, a babesiosis nevű betegség igen súlyos lehet olyan kuyákban, akiknek eltávolították a lépét.

A kórszövettani leletről legjobb, ha kezelőorvosával konzultál, és megbeszélik mi a következő lépés- kell-e kezelés, gyógyszer, rendszeres felülvizsgálat. Ha mindent rendben talál, a kutyusnak ilyen gondos gazdák mellet a legjobbak az esélyei!

jelige: SOS ellés!
2013-03-26
Kedves Doktor Úr/Doktornő! 3,5 éves anyamacskámnak nem rég folyt el a magzatvize. Azóta evett picit, de túlzottan nyugodt, járkál, dörgölőzik, dorombol. Ez normális? Mennyi idő telhet el a magzatvíz elfolyása és az ellés között? Köszönöm válaszát!

Kedves Gazdi!

Állatoknál, főleg az ösztöneikhez közel élő macskáknál az ellés egy természetesen lezajló folyamat, ha az anyamacska jól van, talán nem biztos, hogy valóban jól látták és a magzatvíz folyt el, mint ahogy embereknél sem minden esetben így indul a szülés. Ha kétségei vannak, mindenképpen keresse fel állatorvosát, aki az anyamacska vizsgálatával, ultrahang segítségével meggyőződhet arról, hogy minden rendben megy-e.

jelige: Fáni
2013-03-23
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 5 és fél éves snauzer kutyám, akinek már lassan több mint 1 hónapja állandó fülgyulladása van (mindkét füle). Egyszer már volt neki, de az egy hét alatt teljesen rendbe is jött. Ráadásul nagyon sokat vakaródzik, pedig nem látok benne bolhát. Kaptunk fülcseppet az állatorvostól, de az sem használt. Elkezdtem kamillázni a fülét, de az sem javított a helyzeten. Ezután kaptunk egy másik fajta fülcseppet (Aurizon), ami most van kipóbálás alatt, de félek, hogy ez se lesz jó megoldás. Én idült fülgyulladásra gyanakszom, bár ne lenne igazam. Az egyik ismerősöm vitaminok adását javasolta, szerinte nem megfelelő az immunrendszer működése. Doktor úr szerint ezzel javíthatok a kutyám állapotán? És egyáltalán, mi a véleménye, a kutyám fülgyulladásával kapcsolatban mit lehet tenni? A segítségét előre is köszönöm! Judit

Kedves Gazdi!

Valóban igaza van, a kiújuló, egy 1 hónapja elhúzódó fülgyulladást már krónikusnak lehet nevezni, de ez csak annyit jelent, hogy régóta elhúzódó.

Akár igaza is lehet ismerősének ,aki az immunrendszer nem kielégítő működésére gyanakszik- lehet egy allergiás hajlam a tünetek hátterében.

Szerintem a régebb óta elhúzódó, összetett tünetek nem oldhatóak meg egyik napról a másikra- hosszabb és komplex kivizsgálás és kezelés szükségeltetik. Az első lépés találni egy olyan állatorvost, aki  alaposan megvizsgálja, kikérdezi, mintát vesz a fülváladékból, vérvizsgálatot csinál, az eredmények alapján kezeli a fület, ír elő hypoallergén diétát, immunerősítő készítményt, egyéb gyógyszert, stb.

jelige: Paula
2013-03-22
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy ha a cica Provera tablettát kapott heti egy szemet eddig hármat és közben kiderült, hogy vemhes nem lesz baja a cicának és mi lesz a kicsikkel? Még két szemet kellene neki adni, ezt még beadjuk neki. (A cica a szomszédé de hozzánk költözött. A gyógyszert a szomszéd az állatorvostól kapta) előre is köszönöm válaszát.

Kedves Gazdi!

Nagyon ellenzem a Provera és egyéb fogamzásgátlók adását, nem csak azért mert, ahogy az Ön cicájának az esetében is kiderült, teljesen megbízhatatlanok, hanem mert egészségkároítók lehetnek, ráadásul egész életén át szedhetné a cica.

Amit javaslok, az a minél előbbi ivartalanítás, ami egyszeri költség, végleg megoldja a nem kívánatos kiscica gondokat, és megkíméli a cicát a fogamzásgátlők egészségkárosító hatásától.

jelige: Nyalogat
2013-03-22
Tisztelt Doktor Úr! A tegnapi napon írtam Önnek az 5,5 hónapos cicám zihálásáról, válaszát nagyon szépen köszönöm! Azóta nem tapasztaltam nála problémát, tegnap este szinte fáradhatatlan volt játék közben (egyébként is rendkívül aktív kiscica). Amiről nem ejtettem szót, és tulajdonképpen nem is probléma, csupán furcsaság. 2-3 hónapja amikor ölbe veszem őt és simogatni kezdem, eszeveszettül elkezd nyalogatni mindenütt, amit ér, nem csak engem, a ruhámat is. Van, hogy a mancsaival egészen lefog, és "csakazértis" nyalogat. Lehet ennek a hátterében valami, vagy csupán "gondoskodni" szeretne rólam? Köszönöm újból!

Kedves Gazdi!

A leírása alapján ez teljesen normális macska viselkedés- egyre vadabb lesz a korábban kezes kiscica, a tavasz is közeledik, hamarosan meg lehet ejteni az ivartalanítást, hiszen a hosszú élet titka macskáknál a rendszeres oltás, féreghajtás, parazitamentesítés és az  ivartalanítás, ami megelőzi az elcsatangolást, a verekedés közben szerzett sebeket, akár életveszélyes vírusfertőzéseket, és nem utolsó sorban a nem kívánatos kóbor kismacskák születését.

Kijáró macskánál fontos a veszettség elleni oltás is, az Önök és a cicavédelmében is!

jelige: aggódó gazdi
2013-03-21
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! van egy hét éves félperzsa kandúr cicám, akinek pár napja az oldalán egy szőrhiányos foltot vettem észre. Nem sebes és váladék sem jön belőle. Egy napja a hasán is felfedeztem egy ugyanilyen foltot, ennek a mérete nagyobb, de ezen sem látni sebet, váladékot vagy bármi mást. Étvágya van,ugyanolyan játékos, mint eddig. Válaszát előre is köszönöm! egy aggódó gazdi

Kedves Gazdi!

ELőfordulhat, hogy gombás fertőzés okozza a nem viszkető, nem sebes foltokat- keresse fel állatorvosát, hogy megvizsgálhassa és bőrkaparék mintát vehessen a biztos dagnózis felállításához!

jelige: Zorro
2013-03-21
Jó napot! A macskám állán pattanás-mitesszer szerű gyulladás van.Nemrég kifakadt a gyulladás,és gennyesen vérzett.Kérdésem az lenne,hogy házilag kezelhető-e és ha igen,mivel? Köszönettel: Ági

Kedves Gazdi!

Azt javaslom, hogy mutassa meg állatorvosának, aki eldöntheti, hogy van-e egyéb teendő is, mint az otthoni fertőtlenítés.

jelige: Zihálás
2013-03-21
Tisztelt Doktor Úr! 5 és fél hónapos kandúr cicám tegnap furcsán aludt. Amint lefeküdt az ölembe, elkezdett zihálni (kb. 180-at lélegzett perceként). A feje hátraesett, majd a száján kezdett el zihálni. Felébresztettem, de ekkor a légzésszáma enyhén lecsökkent, ám fél percen belül elaludt, és újra kapkodni kezdte a levegőt. Miután felébresztettem, szokatlanul gyenge volt, és folyton le akart feküdni. Azóta nem látok problémát, és korábban sem tapasztaltam ezt. Aggódom érte. Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Fiatal macskákkal előfordul az ilyen mély és zaklattt álom, de lehet, hogy van valami a háttérben: ha megismétlődik, mindenképpen keresse fel állatorvosát, hogy megvizsgálhassa és eldöntse, milyen kiegészítő vizsgálatoat tart szükségesnek.

jelige: Cicó
2013-03-21
Jó estét! Én már írtam magának a cicámról, hogy egy gömb volt a hasánál, ami kipukkant neki és betadine és kamilláztam neki sokkal jobban lett igaz már 2x megtelt neki de sikerült kitisztítani és a cicám lenyalta róla a sebet és azt szeretném kérdezni,hogy ha nincs rajta seb akkor is kenhetek rá betadine vagy így már nem. Ahogy nincs rajta neki a nem csúnya csak piros neki és egy kicsit még gennyes.De eszik-iszik és játszik is nem látszik rajta,hogy baja lenne. Előre is köszönöm

Kedves Gazdi!

Legjobb lenne, ha állatorvosnak megmutatná, mert már elmúlt a 3 napos ünnep, amiért otthon kellett elkezdenie a kezelést. A legjobb szándékkal adott tanáccsal is mellé lehet fogni, hiszen a jó, alapos kezeléshez elengedhetetlen a beteg vizsgálata!

jelige: aboticelli
2013-03-19
Tisztelt Doktor Úr!  Macskánkon vérvizsgálatot végeztek tavaly nyáron, mást nem.Szőroldót nem kap, a macskafüvet nem eszi. Konzervtápot és száraztápot kap, a hányadék emésztetlen étel darabokat, sötétbarna folyadékot tartalmaz, eléggé rossz szagú.A cica közérzete jó, súlyvesztesége nincs. Köszönöm előző válaszát, további tanácsait várva előre is köszönöm, Csepreghy Sándor

Kedves Gazdi!

Nagyon nehéz, szinte lehetetlen látatlanban konkrét tanácsot adni, mégis azt javasolnám, hogy a szőroldó pasztával (pl. Gimpet malt soft szőroldó paszta) kezdjék, esetleg váltsanak olyan jó minőségű tápra, ami már eleve tartalmaz szőroldó komponenst- pl. A Royal canin indoor, vagy intense hairball, vagy a Purina hairball kontroll, de szinte minden tápgyártónak van ilyen terméke.

Ha bármilyen más gondot felfedeznek, azonnal állatorvoshoz kell fordulni!

jelige: bezi
2013-03-18
Jo napot kivanok. Van egy stattfordshire kutyam,aki 11 eves mar. Kb. 3 eves koratol ragja a labat,huzza a feneket, razza a fejet. Megallapitottak, hogy poratka allergiaja van. Jelenleg a laba, az alla alatt es most mar a a fule is nagyon csunya es jellegzetes azonos szaga van. Szulettek kiskutyai es az egyiket megtartottuk, aki most mar 3 eves. O is ugyanazokkal a problemakkal kuszkodik. Gyanakszom arra, hogy nem allergias problemaja van,hanem valami fajta fertozo borbetegseg. Mit gondol errol vagy elkepzelhetonek tartja, hogy mindketten allergias borbetegsegben szenvednek? Hogyan tudnek hazilag segiteni? Mivel itt Angliaban mar mindent probaltak es en nem szeretnem a hosszu tavu szteroid kurat kiprobalni.( mar kapott egy par rovid szteroidkurat is ) Elore is koszonom a tanacsat. Tisztelettel: Benyo Monika

Kedves Gazdi!

Az allergiás hajlam teret adhat fertőző betegségeknek is, amik persze allergiás hajlam nélkül is megjelenhetnek. Ha szárazabb a bőr, mint allergiára hajlamos állapotban is, akkor könnyebben bejutnak a kórokozók, ráadásul viszket is, a vakarással felsérti az állat és még könnyebben fertőződik. Sajnos alapos kivizsgálás nélkül semmit sem érnek a gondolatam. Ha fertőző egy betegség, akkor meg kell találni, hogy mi okozza azt: gomba, baktérium, vírus, élősködő, majd ezt kiiktatni. Viszont egy allergiás háttérrel rendelkező egyednél várható, hogy újra visszatér a fertőzés, akár ugyanabban, akár más formában.

Az allergiás hajlam öröklődik (ezért is kell nagyon körültekintőnek lenni, hogy melyik kutyát tenyészti tovább az ember) így előfordulhat, hogy mindketten allergiásak. Ennek kezelése nagy körültekintést, az orvos és a gazda szoros együttműködését igényli, így mindenképpen érdemes olyan állatorvost keresni, akivel ez megoldható, hogy a lehető legkevesebb gyógyszerrel, a lehető legélhetőbb életet lehessen teremteni.

 

jelige: Foxi
2013-03-18
Szép napot! Tisztelet Doktot Úr,Nő! Olyan kérdésem lenne,hogy 6 éves foxi kutyámat pároztatni szeretném,de születése óta van a hasán egy kis sérv ez okozhat-e nála valami problémát az esetleges vemhesség illetve szülés alatt.Látta már állatorvos de azt mondta míg nincs panasz és nem nő a sérve addig nem kell műteni.Nem szeretném ha valami probléma adódna a kutyával. Várom válaszukat köszönettel Pál Dorottya

Kedves Gazdi!

Sajnos nem kizárt, hogy a vemhességgel együttjáró hasterime és hasi nyomás növekedés rossz hatásssal lesz a hasfali sérvre- belekerülhetnek olyan dolgok, amiknek a hasüregben a helye. Nagy bajt csak akkor okoz, ha ezek az odakerült részek nem tudnak visszajutni, elhalnak, ilyenkor azonnali életmentő műtére van szükség.

Szerintem érdemes nagyon alaposan átgondolni, hogy valóban feltétlenül szükséges-e pároztatni egy kutyus- hasfali sérv nélkül is. Bevallom őszintén, hogy szívem szerint én a nagyon felelősségteljes tenyésztőkre bíznám a kutyák pároztatását és tenyésztését, és az ivartalanítást és az örökbefogadást ajánlom mindenki másnak!

<< <  123 / 478 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?