Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

IDŐSKORI SZŰRÉS


Mikor kezdenek öregedni?

Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb testű egy kutya, annál tovább tart a növekedése, viszont annál hamarabb kezd öregedni is. 
Macskáknál nincs ilyen nagy különbség a méretük alapján. A lakásban élő macskák, kutyák kétszer annyi ideig élhetnek, mint kizárólag szabadban tartott társaik. Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot.

Többet szeretne tudni? Kattintson IDE!

 

Az állatorvos válaszol

jelige: alvás zavar
2009-08-17
3.napja vetem egy yorki kisfiút!!!!nagyon aranyos és játékos!!!!de mindig mikor lefeküdne aludni nagyon nehezen alszik el!!és nagyon sokáig csak mászkál és keresi a hejét!!!!rendesen eszik!!mi lehet a baja?ja és még anyit hogy hogyan szoktasam a szóbatisztaságra?vetem neki pelust meg helyhezszoktató cseppet de nem használ!!!segitsetek!!!
Azt hiszem túl nagy elvárásai vannak a kiskutyával szemben. A kutyakölyköknek az elválasztás, az új gazdi, a testvérek elvesztése, a környezet és az eddigi takarmány megváltozása hihetetlen nagy stressz. Sokszor ez akár hasmenésben, hányásban is megnyilvánulhat. Szerencséje van, hogy kiskutyájánál csak „alvási problémában” nyilvánul meg. Szerintem legyen türelemmel és meglátja minden meg fog oldódni magától.
jelige: Tanácstalanul
2009-08-17
Van egy 8 éves daganat miatt ivartalanított angol cocker spániel nostény kutyám.Kb 1 évvel ezelott az ivartalanítás után pár honappal feldagadt a segge.Azonnal el is vittem állatorvoshoz,aki megnyugtatott,hogy nem daganatrol van szo,viszont azt nem tudta megmondani,valojaban mi is lehet neki az a dudor..Igy élt a kutyam 1éven át.Pár nappal ezelott viszont hatalmasra duzzadt neki,gond volt a székelés és vizelés,ezért ujra orvoshoz fordultam vele,aki végbél melletti sérvet diagnosztizált nála és azonnali altatást javasolt,mivel a kutyának már csak 3-4 napja van hátra(ennek ellenére a kutyám ma is él és virul)..Az altatásba nem tudtam beletorodni,hiszen a kutyámnak semmi baja sincs(a dudort leszámítva,amit kézzel is vissza tudok nyomni)igy kikértem egy másik állatorvos véleményét is,aki pedig hugyholyaggyulladást állapított meg nála..allítása szerint a dudor pedig az ivartalanítás miatt jelentkezett nála és nem más,mint a hugyholyagja..On szerint kinek hihetek??Hisz két teljesen ellentétes diagnozist kaptam..Az orvos,aki sérvet diagnosztizált nála,már egyszer tévedett,amikor a kutyám daganatának tuneteit a ruhesség tuneteinek vélte..
Ahhoz, hogy én el tudjam dönteni, hogy mi a baja a kutyusnak látnom kellene. Sajnos nem tudom, hogy ön pontosan, hol látja ezt a dudort, a végbél körül,vagy amellett, a gáttájékon, esetleg a hüvely kijáratánál. Ha valóban sérv, akkor akár egy ultrahangos, vagy röntgen- vizsgálattal könnyen eldönthető, hogy milyen szerv van a sérvben, és akkor a műtéti megoldás tervezése is egyszerűbbé válik. Javaslom keressen fel egy olyan állatorvost, aki rendelkezik ilyen felszereltséggel és kérje kutyusa teljes körű kivizsgálását.
jelige: névtelen
2009-08-15
10 éves bullmastif kutyusomnál sajnos büzmirigyből kiinduló,teniszlabda méretü daganatot találtak.Sajnos mütéti úton nem távolitható el mert sérülne a záróizomzat.Kérdésem:van valamilyen kemo vagy sugárteápia,vagy bármi amivel még meg lehet menteni?
Az ilyen esetekben valóban a műtét lenne a legjobb megoldás. Ha ez nem megvalósítható, akkor jön szóba a kemo-és a sugárterápia. Ehhez azonban tudni kellene, hogy milyen típusú a daganat. Aspirációs citológiai mintavételt javaslok a daganatból, és az eredmény tükrében kell dönteni a továbbiakról.
jelige: Csaba
2009-08-15
Nekem egy 6 éves keverék tacskóm van. Egyik napról a másikra észleltük, hogy a két hátsó lábát szinte nem tudja mozgatni, és csak úgy megy mint a fóka, a hátsó lábait csak húzza, a gerince pedig felfelé meghajlott. Fájdalma legalább is láthatóan nem volt nem nyüszített stb. A farkát mozgatta, csóválta. Előzménye nem volt, életvidám, jókedvű, vidám volt, valamint étvágya is volt stb. Azonnal elvittük orvoshoz, aki elmondta, hogy tacskóbénulásról van szó. Rögtön adott neki inyekciókat. Másnap örömmel láttuk, hogy a szeretett kutyánk sétál, járkál, és mindkét hátsó lábát használja. Az orvossal történö előzetes egyeztetés alapján visszavittük hozzá, amikor szintén inyekciókat kapott. Ezt követően gyógyszereket írt fel részére és ezeket kapja. Azóta a hátsó lábait nagyszerűen használja, szépen sétál, járkál, sőt szaladt is egy kicsit, de rögtön rászóltam. A farkát is csóvája, igaz ezzel nem volt probléma korábban sem. Van étvágya, jókedvű stb. A gerince is szépen visszaegyenesedett, amilyen korábban volt. Az orvos nagyon rendes volt, képek segítségével magyarázta el a tacskóbénulást, és bizakodó volt a rendkívül nagyfokú, egyik napról a másikra történő javulás láttán, de konkrétat nem mondott, csak annyit, hogy ezen sérv bármikor visszaújjulhat. A kérdésem az lenne, hogy ezen inyekciós, és gyógyszeres kezeléssel végleges gyógyulás várható, vagy csak a műtét segíthet.
Valószínűbb, hogy hosszútávú megoldást a műtét hozhat. Javaslom keressen fel egy gerincműtétet is végző ortopéd szakorvost. Egy myelográfia (gerincfestés) után többet lehet mondani a kilátásokról.
jelige: névtelen
2009-08-15
Van többek között egy foxink aki minden rosszullét nélkül evés elején öklendezik aztán hányik valami fehér burokban lévő dolgot eközben megmerevedik látszik hogy nagyon szenved. Utána megeszi mert nem engedi hogy elvegyük aztán kutya baja.
Sajnos így nem tudok segíteni, kellene a kutyusról minimálisan egy gége,-légcső,-mellkas röntgen, illetve egy vérlabor és egy alapos fizikális vizsgálat, hogy valamilyen irányba el tudjunk indulni. Javaslom keresse fel állatorvosát és kérje a vizsgálatokat.
jelige: segítség
2009-08-15
Kaukázusi kutyám 5 éves fajtatiszta szerda reggel ellett meg már nem az első alomja ez, sajnos úgy veszem észre nincs elég teje pusztult is el már a kicsik közül egypár.Lehet-e valamit adni van-e valami arra, hogy esetleg több legyen neki? A válasz elég sürgős lenne.
Lehet, általában gyógyteával érdemes próbálkozni, vagy állatorvosa gyógyszert adhat a kutyusnak. Ha azonban egyáltalán nincs teje, akkor a kölyköket önnek kell felnevelnie kutya tejpótló alkalmazásával.
jelige: Sába
2009-08-15
Sába jeligére még olyan kérdésem van,hogy adom neki a culevit étr.kiegészitöt meg aloe verát.Nem ártok vele a szervezetének,mivel nem állatoknak szánt termékek?
A culevittal biztosan nem, mert most van fejlesztés alatt állatoknak is, csak folyamatosan óránként kell adagolni, hogy a megfelelő vérszintet elérje, embereknek óránként 1-2 szemet javasolnak. Kutyánál testtömegkilogrammtól függ, kb fél tablettánál ne adjon többet. Aloe verát is nyugodtan kaphat, az aadgolásról azonban nincs információm.
jelige: hooch
2009-08-13
VAN EGY 6 HÓNAPOS BORDEAUXI-DOGUNK 2 HÓNAPJA FOLTOKBAN KEZDETT RÓLA HULLANI A SZÖR.ÁLLATORVOS SZÖRTÜSZÖATKA VALAMINT GOMBÁS MEGBETEGEDÉST DIAGNOZTIZÁLT NÁLA .KAPOTT RÁ FÜRDETÖT KENÖCSÖT DE NEM HASZNÁLT.EKKOR OLTÁST KAPOTT A BIOCAM M PÁR HÉT MULVA MEGISMÉTELTE.DE JAVULÁS MÉG MINDIG NEM LÁTHATÓ RAJTA .TAKARMÁNYOZÁSÁRA IS FELHÍVTA FIGYELMÜNKET PRÓBÁLJUK BETARTANI NÁLA.MIT TEHETNÉNK MÉG HOGY MIELÖBB ELTÜNJENEK EZEK A FOLTOK.
Amennyiben valóban ez a baja, akkor a gyógykezelésnek valamelyest segítenie kellett volna.Nem írta, meg, hogy a kolléga mire alapozta a diagnózist, történt-e bőrkaparékvétel. A szőrtüszőatkásság nehezen és hosszan kezelendő betegség, akárcsak a gombásság. Ezen kívül bordeaux-i dog esetén az allergia és egyéb oktanú bőrbetegségek is felmerülhetnek. Az Állatorvostudományi Egyetem, Bőrgyógyászati szakrendelésének felkeresését javaslom.
jelige: mézy
2009-08-13
Van egy Labrador 5 hónapos kiskutyám, és a lába fáj, nehezen áll fel, de ha már felállt akkor már nem gond a mozgás. Teljes értékű junior tápot kapott 3 hónapos koráig, utána felnőtt tápot vettünk neki. Doki látta, azt mondta, hogy kevés volt neki a D vitamin, írt fel Lavet-et és condrosulfot napi 400 mg-osból 1 szemet, adott neki hosszú hatású injekciót is és többször is meg fogja ismételni. Kérdésem, hogy a kutyusom meg fog e gyógyulni és az is hogy egy kicsit dagi, hogyan kell lefogyasztani úgy, hogy ne szenvedjen hiányt az asványi anyagokból.
Kölyökkutyában ortopédiai betegséget rengeteg különböző dolog is okozhat, nem csak a D vitamin hiány, ami ráadásul egy zsírban oldódó viatmin, tehát nem alakul ki könnyen hiány betegség. Mindenképp kéne a kutyusról egy korrekt röntgen felvétel és egy alapos ortopédiai kivizsgálás. Javaslom keresse fel Budapesten az Állatorvostudományi Egyetemet, ahol mindkettőt elvégzik. Addig is én inkább visszafogottan takarmáynoznám a kutyust, vagyis Royal Canin, Hill’s vagy Eukanuba kölyök táp mellé adnék neki házikosztot vegyesen, kicsit kevesebb hússal. A hosszú hatású injekciót pedig hanyagolni kéne, amennyiben az szteroidtartalmú.
jelige: beteg a macska
2009-08-13
Van egy 5 éves kandúrom, eddig egészséges volt nem volt sohasem semmi baja. De tegnap mire haza értünk a macska feküdt a sföldön nem kelt föl, nem bírt lábra állni, zilálva vette a levegőt, sírt és kicsit habzott a szája. Még éjjel kihívtuk az orvost aki adott neki egy vízhajtó injekciót. Mert szerinte be van vizesedve a tüdeje. A kérédsem az, hogy ha ez tényleg így van akkor mennyi lehet a túlélése és egyátalán gyógyítható e?
Úgy látom ma mindenki a jóstehetségemet próbálja segítségül hívni.Bárcsak meg tudnám mondani, hogy mennyi lehet hátra. Az Ön által megadott információ sajnos nagyon kevés. Gondolom tüdőoedemára gondolt a másik állatorvos, nos akkor tudnom kellene, hogy az milyen fokú,a gyógyszeres kezelésre hogyan reagált, mi a kiváltó oka (trauma, szívelégtelenség stb.) Szükség volna egy vérvizsgálatra, mellkas rtg-re, hogy előrébb tudjunk lépni és időbeni lefolyást állapítsunk meg.Egy biztos, hogy ha a cica az oldalán fekszik és nem kell fel, akkor azonnali, intenzív kórházi kezelésre van szüksége és sajnos nem valószínű, hogy egy injekciótól meg fog gyógyulni.
jelige: kérdések
2009-08-13
Azt szeretném kérdezni hogyha az amúgy teljesen egészséges kutyám citromsárga habot vagy fehér habot hány nagyon nagyon ritkán, az mit jelent? A fehér hab azt hiszem torokgyulladás jele. A sárga azt nem tudom. De előfordult már, nem nagy mennyiséget, és előtte-utána semmi baja nem volt a kutyának. Ezenkívül lenne egy olyan kérdésem, hogy az ivartalanított kan kutya érzi a tüzelő szukákat? Vagy miért lehet az, hogy nyugtalan a közelükben? Olyan, mintha a kutyámnak még lenne heréje, pedig 2 golyót kivettek belőle 6 hónapja.
Legelőször is a kutyák könnyen hánynak, ha megterhelik a gyomrukat, vagyis behabzsolnak. Ezen kívül a hányás jele lehet idegességnek, gyomor idegentestnek, hasnyálmirigy,-vese,-máj eredetű szervi elváltozásnak, vagy akármilyen fertőző eredetű megbetegedésnek. Ezek közül Ön ránézésre egyet sem tud diagnosztizálni, az állatorvosnak is vérvizsgálatra, ultrahangra, illetve egyéb kiegészítő eljárásokra van szüksége.Javaslom keresse fel állatorvosát és kérje kutyája alapos kivizsgálását. A másik kérdésére a válasz, természetesen attól, mert ivartalanítva van még érdeklődhet a kan a szukák után. Az ivartalanítással mindössze a nemzőképességét veszti el a kutya.
jelige: Bundáska
2009-08-13
15 hónapos szuka chow-chow kutyánk kb 2 hónapja behúzta a farkát és a hátsó két lábával furcsán, nehézkesen közlekedett. Bár gyógykezelték az állapota egyre rosszabbodott. A harmadik állatorvosnál kiderítették, hogy gerincre azonnal műteni kell (a műtétig 1 hónap telt el), mivel 3 csigolyája be volt szűkülve, ami nyomta az idegeket (L6-7-S1 között). Műtét során 1,5-2 cm hosszan eltávolították a teret szűkítő csontrészeket, a dura matert felnyitották és szintén a teret szűkítő kötőszevet eredetű képletet eltávolították. Ebből az anyagból vett szövettani eredmény oligo-dendro gliomát állapítottak meg. Leírták továbbá a zárójelentésben, hogy a gerincvelő súlyosan roncsolódott, bevérzést is tapasztaltak. Műtét óta eltelt két és a kutyus - bár étvágya van -, de rossz állapotban van, mivel a hátsó végtagjaival továbbra is nehezen közlekedik. A hátsó bal lábára nem tud ráállni, csak húzza maga után. Gyógytornász szerint a lábát érzi, de mozgatni nem tudja. Szeretnénk valamiféle kezelésre vinni, mint pl: mágneses mező terápia, vagy biorezonanciális kezelés, amelyek internetes tájékozódásunk alapján az igedgek regenerációján túl, a fájdalomcsillaptításban is és a rehabilitációban is segítenének, de nem tudjuk melyik lenne a leghatékonyabb módszer, illetve azt sem tudjuk ez mennyiben összeegyeztethető a gliomával. További kérdésünk: a glioma (jóindulatú) egyáltalán kezelhető-e és ha igen akkor milyenek a esélyek? Egyelőre Metacam szuszpenziót szedi, a Medrol kúrán már túl van. Ön mit javasol ezen problémák ismeretében merre felé induljunk el a kutyus további gyógykezelése érdekében.
Amennyiben glioma valóban a diagnózis, úgy az egy rosszindulatú daganatos elfajulás. Sajnos a leírtak alapján elég rossz a kórjóslat. Nem írta, hogy hol műtötték a kutyust, de én az Állatorvostudományi Egyetemet javaslom, ahol több ortopéd szakorvos, neurológus és fizikoterápiával foglalkozó szakorvos is dolgozik.
jelige: Ricsi
2009-08-13
14 éves kandúromnál tavasszal nem műthető, áttétes daganatot diagnosztizáltak a bal lábon. Azóta Metacam fájdalomcsillapítót adok neki. Láthatóan jobb a közérzete, annak ellenére, hogy időközben a bal lába 2x-ese lett a másiknak és 2 hete a bal szemén nem húzódik össze a pupilla, hunyorog a fényben. A kérdésem: milyen jele van vagy lesz, hogy szenved a cica és dönteni kell elbúcsúzni tőle vagy éldegél még és egyszer csak elalszik? Meg lehet-e saccolni, mennyi ideje van hátra?
Amíg a cica eszik, iszik, jó a közérzete, biztos, hogy nem szenved. Ha azonban nem eszik és egész nap gubbaszt egy sarokban, akkor az valószínűleg a fájdalom, rossz közérzet jele. Sajnos nem rendelkezem látnoki képességekkel, hogy megmondjam mennyi van még hátra, minden szervezet más és más, nincs egy ugyanolyan eset, vagy betegség, ami alapján saccolni lehetne a várható élettartamot.
jelige: névtelen
2009-08-11
Azt szeretném kérdezni, a keverék kutyánk 4 hete ellett most 2 napja barnás véres váladék kezdett jönni a fenekéből. Tüzelhet-e 4 héttel az ellés után, még szoptatja a kicsiket, a kan viszont nagyon kerülgetni. kérem mielőbbi válaszát köszönettel Bokorné
Én tüzelés helyett, inkább a méh megbetegedésére gondolnék.Javaslom keresse fel állatorvosát és kérjen egy vérlabor vizsgálatot illetve egy hasi ultrahangos vizsgálatot. A hüvelyből folyó barnás.véres váladék nem jó jel!
jelige: kétkérdés 2
2009-08-11
A 10 éves tüzelő szukám megnövekedett vizfogyasztásáról kérdeztem. Sajnos közelről ismerjük a gennyes méhgyulladás fogalmát, ugyanis egyik kutyusunkat évekkel ezelött emiatt kellett elaltatni, vagyis a fellépő szervkárosodások miatt, illetve a másik kutyánknál szerencsére már tapasztaltabbak voltunk és tavaly 11 évesen sikresen eltávolították a begyulladt méhét és a petefészkeket és azóta is velünk van. A szóban forgó eb kb.: egy hete kezdett tüzelni és a megfigyelésem szerint mindig csak a tüzelések alatt jelentkezik a megnövekedett vízivás, majd a tüzelés elmúltával visszaáll a vízivás szokásos mennyisége. Más tünet (folyás, bágyadtság, hányás..) nem jelentkezett a blökin. Az állatorvosunk azt mondta,hogy a méhgyulladás a tüzelést követő hónapokban jelentkezhet, tüzelés alatt nem.Akkor ezek szerint tüzelés alatt is veszélyben van a kutya ? Miért csak az idősebb szukákat ”támadja ” meg ez a ”női baj”? Illetve az érdekelne nagyon ,hogy miért alakul ki ez a betegség? Köszönöm szépen megtisztelő válaszát.
Sajnos előfordulhat a tüzelés után is közvetlenül, ahogy említettem. A betegséget azonban egy hasi ultrahangos vizsgálattal könnyen ki lehet zárni. Igen, általában az idősebb szukák betegsége, de előfordulhat fiatal korban is. A pyometra egy hormonális alapon kialakuló betegség, amely ellen az egyetlen védekezés az ivartalanítás.
jelige: wzsuzsa51
2009-08-11
11 éves kan spániel kutyánk néhány éve egy nagyon furcsa ”produkcióval” rukkolt elő. Leül, és szinte önkívületi állapotban himbálja a felsőtestét és a fejét jobbra-balra. (Mintha az alteste táján lenne valami baja.) Ez a probléma évente kb. 2x áll elő, ilyenkor nyugtalan. Néhány hétig tart ez a tünet, aztán se híre, se hamva. Az állatorvosunk kizárta a férgességet, a bűzmirigy-problémát, ultrahanggal végigvizsgálta az egész testét, semmi elváltozást nem talált. A bőre is teljesen rendben van. Mi lehet ez, mit tanácsol?
amennyiben a fejét és felsőtestét himbálja, úgy én inkább a koponyában keresném a probléma okát. Javaslom keresse fel az Állatorvostudományi Egyetemen Csébi doktort, aki neurológiával foglalkozik és Computer Tomográfiás vizsgálatot is végez.
jelige: Dolly
2009-08-11
Tisztelt Doktor Úr Sajnos csontrákot állapítottak meg a kutyánknál,aki 6 éves francia buldog,műteni már nem tudják,érdeklődnék a kisérleti fázisban lévő gyógyszerekről,gyógykezelésekről.Mit lehet még ilyenkor tenni?
A megállapított csontrák kezelése emberen és kutyán is alapvetően az amputáció + kemoterápia. Hasonló eredmény érhető el a szintén széles körben alkalmazott, azaz már nem kutatási szinten lévő sugárkezelés + kemoterápia alkalmazásával is. A nagyon nehezen kezelhető betegség állandó kutatás tárgya mind a humán, mind az állatorvosi onkológia területén, így jelenleg is több végtagmegtartó (esetleg graftoló) műtét, számos gyógyszeres kezelés és radioaktív gyógyszeres kezelés (pl Lu-EDTMP, Re-HEDP) a kutatások tárgya. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashatnak a témában.
jelige: stef
2009-08-11
Két 8 hetes retrieverem ma reggelre bágyadttá vált. Nem esznek-isznak. Citromsárga színű hasmenésük van, elesettnek tűnnek. Kezelőorvosunk valamilyen fertőzésre gyanakszik, de pontosan nem tudja mi lehet a baj. Antibiotikumot adott nekik. Tegnap még vidáman hancúroztak, semmi jele nem volt semmiféle bajnak. Mi okozhat ilyen tüneteket? válaszát köszönöm. Szabó Stefánia
Orvosa jól gondolja, valóban valamilyen fertőzése van a kutyusoknak. Ez lehet vírusos, bakteriális vagy parazitás fertőzöttség. Ezen belül, azonban rengeteg kórokozó lehet, ami hasmenést okoz. Ha pontos diagnózist szeretne, hogy milyen virus vagy baktérium, esetleg parazita okozza a bántalmat, kérjen orvosától részletesebb kivizsgálást, ultrahngos vizsgálatot, vérlabor vagy bélsárvizsgálatot. Ezek nélkül sajnos én sem tudok pontosabbat mondani.
jelige: oroszlány
2009-08-11
ÉN SZERETNÉM MEGTUDNI HOGY A 3 HONAPOS FRANCIA BULDOGOM NAGYON KELEMETLEN A SZAGA MITÖL VAN EZ?
Elég kevés információt adott meg számomra és elég szubjektív az is, hogy kinek mi a kellemetlen. Én első körben megfürdetném valamilyen hypoallergen kutyasamponnal, és ha még mindig kellemetlen a szaga, akkor keresse fel állatorvosát. Egy francia bulldog küzdhet különböző bőrbetegségekkel, szájüregi fertőzéssel. Ha azonban komoly lenne a baj, a kéthetenkénti oltásoknál gondolom észre vette volna állatorvosa a bajt.
jelige: Bubu és Muki
2009-08-09
A probkémám a következő. A 6 és 10 éves ,nem ivartalanított foxi kev. kan kutyáim lakásban tartottak és a sok séta ellenére is állandóan jelölgetnek a lakásban.Mindent lepisilnek: a falat, a szekrényt , ajtófélfát, a függönyt és amikor nen látom az ágyra ,fotelba is felugranak és ott sem kimélik a párnát, ágytakarót, a fejtámlát stb.. Nem tudom hogyan szoktathatnám le őket, mert már nem bírom velük tartani az iramot, a mosógép is egyfolytában megy. Köszönöm a tanácsát előre is!
Sajnos a probléma megoldása elég nehézkes. A nem ivartalanított kan kutyák természetesen jelölnek. Ennek oka lehet rossz szokás, unalom, vagy folyamatosrangsorbeli probléma, ami most alakult ki, s így próbálják a kutyusok a területüket megjelölni. Sajnos ha rossz szokássá vált akkor lehet, hogy az ivartalanítás sem jelent megoldást. Először próbálkozzon kutyaiskolával, neveléssel, illetve gondolkodjon el a műtét lehetőségén.
jelige: két kérdés
2009-08-09
ÜDV! Két rövid kérdésem lenne, 1, beadható -e a kutyának a tavalyi féregtelenítő tabletta.?/ Mivel a másik kutyám az örök vadászmezőkre költözött mire rá került volna a sor a féreghajtásra) 2, A 10 éves szukám pár napja kezdett tüzelni és már az előző tüzeléseknél is megfigyeltem ,hogy ilyenkor több vizet fogyaszt ,mint máskor. Normális ez ? Köszönöm
A féreghajtók lejárati ideje általában igen hosszú és általában rá van írva a lejárati dátum. Az idős szukák tüzelésére nagyon oda kell figyelni, mert könnyen kialakulhat gennyes méhgyulladás. Ennek vezető tünete a sok vízivás és a nagy mennyiségű vizelet ürítése. Szerintem sürgősen keresse fel állastorvosát és kérje kutyájának részletes kiviszgálását.
jelige: sajnos késő
2009-08-09
Üdvözlöm, sajnos tegnap elpusztult szeretett, kis híján 6 éves kaukázusi kutyánk(ez náluk nem idős kor, mert ha jól tudom 12-14évig élnek), hatalmas űrt hagyva maga után. Az állatorvos nem tudott kijönni, így telefonon próbáltuk vele kideríteni mi lehetett a gond, ő szívrohamot feltételezett, szeretném megkérdezni, a mérgezésnek mik az utólagos tünetei? Sajnos hozzá nem értvén csak alapvető dolgokat néztem meg, felületi sérülést nem láttam a testén, a szája nem habzott, és a szeme fehérje sem volt besárgulva, pupillája is normálisnak tűnt.. Ill. a szívrohamot mi válthatja ki egy ilyen viszonylag fiatal, életerős kutyánál? Kb. 1 órával előtte voltam kint nála, és minden rendben volt. Beteg soha életében nem volt. Mielőbbi válaszait előre is nagyon köszönöm!
Sajnos látatlanban sem én, sem a kolléga nem tudunk nyilatkozni. Hirtelen elhullást okozhat mérgezés, ahogy Ön gondolja, de okozhatja bármilyen szervi elégtelenség, ami hirtelen manifesztálódik. Pontos diagnózist, csak részletes kórbonctani és kórszövettani vizsgálattal, és a kórelőzmény ismeretével lehet mondani. A kutyus valóban nem volt még idős, de a 12-14 éves átlagéletkort kaukázusi esetében kicsit soknak tartom.
jelige: Pamacs
2009-08-09
A szivnagyobbodására és a keringésjavitására szedi a kutyusunk a Lotensint, és a suly mérés alapján, ha szükséges vizhajtot káliummal kiegészitve. Társasházban lakunk, és egyik szomszédunk viccből megijesztette a kutyánkat, és epilepsziás jellegű görcs jött ki rajta.Fejét oldalra forditotta nem tudott lábra állni és azután oldalradőlt és megfeszitette magát. Azonnal vittük állatorvoshoz, aki homeopátiás kéászitményt adott neki, megvárta amig rendeződik, és másnap újból vittük hozzá, akkorra már semmi baja nem volt. Adott otthonra : A.D4 és Zn. v.D6 golyókat, amit négy napig szedett. Teljesen fürge és fiatalos lett a kutyus.Felírta mellé a Karsivan 50mg/ napi l szemet. Teljesen jó volt a kutyus , az orvos ment el szabadságra és adott ebből a golyokból kb. 20-20 db.-ot és elsősegély csppeket. Másnap kezdtem látni, hogy gyöngül el a lába, felhívtam az orvost, és azt mondta, hogy a golyókból adjak neki reggel és este, azután reggel hivjam fel, hogy hogy van a kutyus. Másnapra teljesen rendbe lett, Az orvos elutazott és 2 napra rá tegnap előjött a front hatására a dőlés stb. Azonnal elsősegély cseppeket beadtam, és a golyókból reggel és este, de sajnos láttam, hogy már alig van golyóm , pedig az orvos azt mondta, ha jön a görcs akkor akár negyedóránként adjam a golyókat. Mobilon nem tudom az orvost elérni, elutaztak, tehát otthon sem érem el . Kérem szépen Önöket adjanak tanácsot, hogy mit tegyek, másik homeopátiás orvos nincs a városunkban. Ha másik orvoshoz viszem az humán gyógyszerre fogja állítani. Teljesen tanácstalan vagyok.Golyó nincs, orvos nincs. Az elsősegély cseppekből a tünet ha jelentkezik akkor kell adni, de nem tudok állandóan a kutyus mellett lenni.Homeopátiás szerekből tudnak- e ajánlani állapotmegörző készítményt, vagy váltsunk humán gyógyszerre, mert bármennyire is imádjuk a kutyusunkat, dolgozni kell és nem őrizhetjük állandóan , így meg aggódunk, hogy mi van vele, hogy nem kap ellátást.
Sajnos homeopátiás kérdésben nem tudok segíteni, sem a D6, sem a D4-es golyókat nem ismerem. Úgy gondolom, hogy ha ebben a vészhelyzetben rosszabbodik a kutyus állapota, újra görcsroham jelentkezik, akkor kénytelenek lesznek ügyeletre vinni és a normál medicina segítségét igénybe venni.
jelige: Mini nemet dog
2009-08-09
mostantol nem hagyom setalgatni az o sajat erdojeben sem,,,mert mini nem tudja,hol a hatar,,,,tegnap visszahoztuk az allatorvosunkkal,(szteoriden stb),,,ma ujra jobban van,,,,mit gondol,dr.Ur,mennyi a maximum tulelesi lehetoseg egy csontrakos kutyanal ,ha nem amputaltak,es nem vesz reszt a mai ”normalis” thrapiakon?mikor tudom,hogy el kell engednem?mikor hozzam a dontest?meg jol eszik,es megy wc-re rendesen. es meg tutulja a holdat is a tobbiekkel....
Sajnos nagyon nehéz eldönteni, hogy mi a helyes időpontja a végleges elaltatásnak. Mindig a tulajdonos az, aki leginkább látja, hogy mikor szenved kedvence. Azt szoktuk mondani, hogy amíg „normális”, élhető életet él, addig nem kell elaltani, ha azonban fájdalma már fájdalomcsillapítókkal sem csillapítható, mindenképp el kell gondolkodjon az időponton. Sajnos a csont daganatos elfajulásai nagy fájdalommal járó betegség.
jelige: luna
2009-08-06
10 éves lány husky kutyám ivartalanítva lett márciusban. Ekkor egy emlőtumort is eltávolítottak. Február óta ”tüzelt”, így a citológiai vizsgálat után kötőszöveti daganatot állapítottak meg, a hüvelyben. 6 kemoterápiás kezelés után felmerült a mütét, de azt az Állatorvosi Egyetemen nem javasolták, mivel sajnos tüdőáttéte keletkezett. Június óta immunerősítőket, mivel mást már nem igazán lehet tenni, hullámzó az állapota, de viszonylag jól van, eszik, nem szenved. Továbbra is vérezget. Amiket kap: Vetri DMG, Kutya Béres Csepp, Lavet multivitamin, Probios táplálékkiegészítő por, C-vitamin (100mg), PolyBé, időnként Doktor Rx. Ajánlható-e még számára valami vitamin, daganatellenes szer, immunerősítő? Sajnos, szegény vagyok, az eddigi kezelések is extrán megterheltek, állatorvoshoz már nem tudom vinni, de mindent megveszek, ami jó, amit lehet. Kérem, jelezze ötletét.
Sajnos nincs több ötletem, az eddigiek alapján, úgy látom, hogy Ön nagyon gondos gazdi és mindent megtett kedvence egészségéért. Én sem tudok ennél több immunerősítőt.

<< <  123 / 390 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

06-1-229-38-65

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.07.16
kis hörikék elvihetők. csillogokormok@gmail.com
2014.07.07
Kiscicák elvihetők, jó gazdihoz, kb. 3 hónaposak egyik fekete, a másik fekete-fehér, a harmadik pedig fekete-fehé-vörös keverék színű (kiscsajok). Érdeklődni az alábbi e-mail címen vagy a budafoki állatgyógyászati központban lehet. Nagy Miklós NMiklos@emi.hu
2014.06.15
2014.06.12 délután óta nem jött haza koromfekete cicánk, Pocak. Nevével ellentétben karcsú, nagyfülű, hosszú farkú, ivartalanított kandúr. Kisgyerekekkel nagyon barátságos. Nem dorombolós, ellenben nagyon kitartóan és hangosan nyávog, ha akar valamit. A budafoki temető közeléből tűnt el. Kis gazdája nagyon siratja. Kérem, aki tud róla bármit, keressen minket a +36 30 9545494 telefonszámon vagy a huvos.agnes@gmail.com - on.