Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében
szív és bőrféreg szűrés a BÁK-ban

SZÍV ÉS BŐRFÉREG SZŰRÉSI AKCIÓ

 

Már nem csak a melegebb éghajlatra utazóknak kell megvédenie kedvencüket a szúnyogoktól, mert megérkezett hazánkba is a szúnyogok által terjesztett két új betegség, a szívférgesség és a bőrférgesség.

Az alapszűrés továbbra is 500 ft!

SZERETNÉK MEGTUDNI TÖBBET!

 

 

Az állatorvos válaszol

jelige: Pamacs
2009-09-23
Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja történt először, hogy éjszaka a lakásunkban a cica (4 és fél éves )nagy izgalommal, szinte rohanva szaladt át egyik szobából a másikba, közben furcsa zajokat hallatott. Megnéztük mi történt, annyit láttunk, hogy elfeküdt, a szeme szinte kidülledt, rángatózott. Megsimogattuk, beszéltünk hozzá, aztán megnyugodott, felkelt és kiment a konyhába enni. Annyira megijedtünk. azt hittem első látásra, hogy elmenni készül tőlünk.Aztán kb 1 hónapja újra ismétlődött, de talán egy picit enyhébbek voltak a tünetek. Tegnap elvittük oltásra, és útközben a szállító kosarában ismét rosszul lett, rángatózott, elájult, folyt a nyála, bepisilt. Mivel hamarosan látta orvos, azt mondta, hogy valószínű epilepsziás a cica, nyugtató injekciót adott neki, és mivel elég duci, 7,85 kg volt a mérésnél, tanácsolta a fogyókúrát. Más gyógyszert nem kapott, megfigyelést javasolt, amennyiben ismét előfordul , akkor gyógyszeres kezelést kell alkalmazni. A helyi fizikális vizsgálaton kívül egyéb vizsgálatot nem javasolt. Valóban epilepsziás a cicám? Előre is köszönöm a válaszát, tanácsát. Tisztelettel:
Leírása alapján valószínűsíthető, hogy a Pamacs epilepsziás. Ahhoz, hogy a gyanú bizonyosságá válhasson, vagy kiderülhessen, hogy esetleg egyéb betegségek egyikének idegrendszeri tüneteit produkálja-e a macska, ahhoz részletes vizsgálatokat érdemes végeztetni. Véleményem csak annyiban tér el a kollégától, hogy mivel nem egyszeri esetről írtak, ezért a kivizsgálás akár elkezdhető. Az epilepsziás macskák (emberek, kutyák) egy részének betegsége hosszútávon is jól kezelhető, karbantartható.
jelige: Lulubell 2.
2009-09-23
Az állatorvos ajánlott inekciózást. De mivel nem tudtuk megoldani hogy 3 naponta megkapja ezért kapta a gyógyszert. Az lenne még a kérdésem hogy az inekciózás hatásosabb lenne a kezelésére gyulladások ellen??
Nem feltétlenül hatásosabb az injekciózás a tablettás gyógyszerezéssel szemben hasonló hatóanyagokat feltételezve. Ha az előírt dózisban, kellő hosszú ideig be tudják adni a tablettákat, azaz a kutya nem köpi-, hányja ki ..., akkor akár ugyanazt a hatást is elérhetik.
jelige: Sérv 2.
2009-09-23
Hogy mire várok? Jó kérdés. Egész egyszerűen: PÉNZRE. Ugyanis megkérdeztem, egy ilyen műtét 20-30 ezer ft között lenne. No mármost, ne tartson kutyát, aki a terheit nem bírja! Ez ott kezdődik, hogy ne legyenek felelőtlen emberek, akik kiteszik a mozgó autóból az út közepén a pici kutyát! Nem teszik, dobják. Így került hozzám, akkor még volt munkám, férjem egészséges volt. Ez mára megváltozott, mert munkanélküli lettem, és 2 diplomával sem találok állást. Férjem pedig súlyos beteg lett, ezek miatt ennyi pénzt nem tudunk csak úgy előkapni, ki kell gyűjteni, vagy nem tudom honnan előszedni. Saját gyógyszereimet sem váltom ki már egy ideje. A sérvműtét rutinműtét, 15-20 perces , így olvastam több helyen, miért is kerül ilyen sokba? Ezek nem ide tartozó gondolatok, de az Ön kérdésére mégiscsak le kellett írnom. Nem mindenki felelőtlen aki nem rohan orvoshoz állatával, akad köztük pénztelen is.
Én nem megsérteni vagy vegzálni akartam már előző válaszommal sem. Egészen egyszerűen nem értettem, hogy mire akar várni egy 7 éves szuka esetében a sérvműtéttel. A legtöbb kérdező ilyen esetekben isteni csodára, öngyógyulásra vár, vagy a műtéti kockázatoktól rettegve halogatja a megoldást. Az is előfordul, hogy nem fogadja el, nem hiszi el állatorvosa véleményét. Ezért bátorkodtam mielőbbi műtétre bíztatni. Felelőtlennek viszont egyáltalán nem aposztrofáltam. Természetesen előző levelemben nem tudhattam most közölt személyes jellegű problémáiról sem. Azt is el kell mondjam, hogy egy bármilyen sérv kockázatait kizárólag a vizgsálatot végző (állat)orvos tudja felmérni. Ez függ az állat korától, általános állapotától, életmódjától, a sérv helyeződésétől, nagyságától, a sérvtartalomtól, kizáródott vagy nem kiztáródott voltától ... és egy sereg egyéb tényezőtől. Tehát sajnos nincs értelme annak latolgatására, hogy meddg halasztható a műtét. A 20-30 eFt-ot egy bármilyen méretű kutya esetében igen mérsékelt árnak gondolok. Hogy mi kerül ennyibe? A felhasznált gyógyszerek, segédanyagok (közvetlen anyagköltségek) mellett a takarító- és fertőtlenítőszerek, közüzemi díjak, bérleti díjak, esetleges hitelek törlesztő részletei, valamint a kolléga és munkatársainak bére járulékostól is ki kell „termelődjön” hónapról-hónapra. A lista korántsem teljes, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek érthető és elfogadható lehet 2 tank benzin ára egy rutin műtét ellenében. Vesse össze ezt az összeget a sajnos megtapasztalt saját kezelésük költségeivel. Én inkább azon csodálkozom, hogy miként és még meddig tudunk mi itthon még mindig 20-30 eFt-ért egy rutinnak számító kutya műtétet elvégezni, ami Ausztriában már ennek a sokszorosa. Egyáltalán nem akarok állatorvosa nevében vállalásokat tenni, de gyakran előfordul a részletfizetés és a halasztott fizetés gyakorlata is.
jelige: Lulubell
2009-09-23
Van 1 9 hónapos Bordeaux-i dogom. A kérdésem az lenne mennyi időbe telik egy bőrkaparék levétel eredményének megérkezése? És a Xiclav gyógyszer milyen betegségek kezelésére való?? Köszönettel:
Bőrkaparék mintából lehet többféle vizsgálatot kezdeményezni. A bőrkaparék parazitológiai és citológiai redménye érkezhet meg leggyorsabban, akár a következő munkanapon. Ha kórokozó izolálás, és rezisztencia vizsgálat is készül - az jónéhány nap, akár egy-két hét is lehet. A Xiclav amoxicillin és klavulánsav hatóanyag tartalmú szer - bakteriális fertőzésekre, akár bőrgyulladások kezelésére is használható. Kérdéseire állatorvosa természetesen pontosabb válaszokat tud adni.
jelige: Álmába vonyit
2009-09-23
Azt szeretném megkérdezni,hy a kutya miért vonyit álmába. olyan volt mint 1 farkas vonyitott volna.
Nem kizárt, hogy azt álmodta az állatorvosnál járnak ... )):: Apropó, a védőoltásai, parazitamentesítései rendben vannak? Ivartalanítása megtörtént már?
jelige: segítség !!!
2009-09-22
vizelési problémáim vannak a cicámmal!úgy vettük észre hogy a here zacskókban nincs a herélye és ezt állatorvos is alátámasztotta.ezért valószínüleg rejtett heréi vannak és a lakásban nem jelölő szerűen de többször pisil az almon kívül.az almot hetente cserélem.nem szeretném elaltatni de a műtét úgy tudom nagyon drága.nagyon szeretem a cicámat és nem tudom mitévő legyek.kérem segítsen!!!!!!!!!!
Nem jól tudja, a rejtettheréjűség műtéti megoldása nem tartozik a drága műtétek közé. Ez a legtöbb rendelőben, klinikán 20-30 eFt körüli összegbe kerülhet. Az „egyszerű” herélésnél ugyan drágább, de léteznek ennél jóval drágább műtétek, kezelések is. A vizelési rendellenességeken kívül a rejtett herék igencsak hajlamosak az elrákosodásra is - márcsak ezért is melegen ajánlott a műtéti megoldást választania. Az almot is van aki naponta cseréli - noha van olyan alom, amit elegendő hetente csereberélni. A cica védőoltásait is ajánlatos lenne rendezni.
jelige: kutya
2009-09-22
Tisztel Doktor Nő/Úr! 7 hónapos csau-csau kutyánk már több mint 2 hete tüzel. A mai nap észre vettük, hogy a közel 2 méter magas kerítésen egy németjuhász kutya átugrott. Nem láttuk, hogy bármi történt volna, de a kutya olyan könnyedén közlekedett a kerítésen, hogy már máskor is járhatott nálunk. Hogyan lehet megtudni, hogy vemhes-e a kutya? Ilyen fiatalon milyen megoldást lehet alkalmazni, hogy elkerüljük a vemhességet. Egy tenyésztésre szánt kutyusról van szó, így nem szeretnénk ivartalanítani.Köszönjük a választ!
Az Önök példája is mutatja, hogy egészséges szukák tüzelési időszaka akár 14-25 nap is lehet, azaz nem lehet minden egyedre vonatkoztatni a 8 (13, 14 vagy akárhány) nap utáni automatikus fedeztetést. Tudom, nem ezt kérdezte. A kérdésével kapcsolatosan viszont nincs jó hírem. Ha a szukát a későbbiekben tenyészteni akarják, akkor az első 2 tüzelése alkalmával el kell zárni, meg kell akadályozni a kanok közeledését. Ez az egyetlen veszélytelen, egészségre ártalmatlan megoldás. Lehet próbálkozni ún „távoltartó spray-vel, Fernhalter spray”, de nem lesznek megelégedve a hatásával. Hormontartalmú készítményekkel el lehet nyomni a tüzelését a fiatal szukának, ha megtörtént a párzás, lehet beágyazódást gátolni, és lehet vetéltetni is - de ezek mindegyike csak szükségmegoldás lehet, ha egy szukát a későbbiekben tenyészállatnak szánnak. A szuka vemhessége a feltételezett párosodás után 3-4 héttel elvégzett ultrahang vizsgálattal derülhet ki. Eredményes kutya tenyésztéshez, mint azzal már nyilván tisztában van, alkalmas és felkészített tenyészállat, felkészült gazdik és megfelelő körülmények kellenek. Ez utóbbi kitételhez hozzátartozik, hogy egy tüzelő szukát biztonságosan el lehessen különíteni.
jelige: Gatto
2009-09-21
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 2 és fél éves cicám. Harci cica, többször is kapott már súlyos sérülést patkányoktól. Pár hónapja az egyik szeme teljesen véres lett. Csepegtettem bele szemcseppet, de nem használt. Azután pedig teljesen begyulladt a szeme. Nem tudta kinyitni, és mindig gennyes volt. Borogattam kamillával, aztán betadinenal kentük. Az segített. Már ki tudja nyitni a szemét, de teljesen homályos, valószínű hályog lehet rajta, és még mindig véres. Attól félek, hogy megvakul a jobb szemére. Pár napja pedig arra lettem figyelmes, hogy furcsán jár. Nem stabil a hátsó lába. Olykor összecsuklik menés közben, és a székről sem tud úgy leugrani, hogy ne essen el. Állatorvoshoz még nem vittük el, sajnos nem volt rá lehetőség, de a jövőhéten mindenképpen elviszem. Remélem tud segíteni, vagy valamilyen tanácsot adni. Tisztelettel:
Egy kijáró macska esetében (harci, vagy nem harci) a hosszú élet (15-25 év) titka az ivartalanítás, rendszeres védőoltások, parazitametesítések és helyes táplálás. Ha ezek nem történnek meg, akkor a legerősebb harci kandúrok is elkopnak, elpusztulnak 2-5 év alatt. A patkányokkal és kóbor macskákkal való viaskodás a külső sérülések mellett komoly fertőzésekkel is járhat. A tanács természetesen nem lehet más, minthogy mielőbb vigye állatorvoshoz a Gatto-t. Ha most még megússza a kalandot, kérje ivartalanítását és rendszeres védőoltását, parazitamentesítését.
jelige: prüszkölés
2009-09-21
Tisztelt dr.Úr! Kiskutyámat hétfőn este kaptam(2009. szeptember 14.) Észrevettem h nagyon sokat trüsszög!Ha alszik pihen akkor egyálltalán nem !Ezt mi okozhatja?Eléggé aggódom érte! Válaszát előre is Köszönöm! Üdv.:
Egy makkegészséges új jövevény, kutya, macska esetében is általános szabály, hogy néhány napon belül illik állatorvoshoz vinni. A leírt prüszkölést számos veleszületett és szerzett betegség okozhatja, először pontosan ezt kell diagnosztizálnia orvosának. Ha megvan a bibi, akkor a megoldást is megbeszélhetik. Egy kölyök kutyának 2 hetente kell védőoltásait és parazitamentesítéseit is megkapnia. Ha már tünetmentes a kölyök ez is megkezdődhet ill. folytatódhat.
jelige: Ginger
2009-09-20
Üdvözlöm Doktor úr! A kiskutyusom a napokban megellett,2 napig nem volt semmi probléma,de tegnap amikor este bementem hozzájuk, hogy megnézzem minden rendben van-e azt vettem észre, hogy 1 kiskutyus hiányzik.Addig lökdöstem mozgattam a mamát míg meg nem láttam a kölyköt aki már nem lélegzett mivel a mama teljes súlyával a kicsin feküdt, gondolom nem kevés ideje.Gyorsan felkaptam, dörzsölgettem elöl-hátul míg végül nagy nehezen , de elkezdett borzasztó nehezen-hörögve lélegezni hála Istennek.elég sokáig vett nehezen nyelv lógatva levegőt, de aztán helyre állt a lélegzése. Kérdésem az lenne előfordulhat ez többször is, mert dolgozom és így nem mindíg tudom megmenteni a kicsiket, illetve ön szerint károsodott a kicsi kutyus idegrendszere vagy ilyesmi?Válaszát előre is köszönöm
Nagy- és óriástestű kutyafajtáknál gyakoribb, de akár egy spániel esetében is előfordulhat, hogy a mama ráfekszik, akár agyonnyomja újszülöttjét, kölykét. Ahogy nőnek, erősödnek a kölykök és ügyesedik, tapasztalatokat szerez a mamakutya, ennek esélye exponeciálisan csökken - de persze sajnos megvan az esélye akár éjszaka, akár amíg Önök dolgoznak is annak, hogy megtörténhessen a tragédia. Megvan az esélye, hogy maradandó károsodása lesz a kalandnak akár az oxigénhiány, akár csonttörések miatt. A következő napok akár meghozhatják kérdésére a választ, vagy megkérheti állatorvosát, hogy a túlélő kölyköt a testvérkékkel összevetve, esetleg röntgenvizgsálatnak is alávetve próbálja véleményezni az esetet.
jelige: erycha 2.
2009-09-20
Tisztelt Doktor Ur! Szeretném megkérdezni,hogy 4 hónapos francia buldogomnál szörtüszőatkát állapitottak meg.Kapott Neostomosan fürdetőt,Advocate 4 ml és szörolajtáplálót.A fején kezdett kopaszodni de most már a mellén és oldalán is foltos lett de nem gennyes vagy sebes.Ebben a stádiumban gyógyitható ez a betegség? Az a baj,hogy vakarózik is.Ez az első stádiuma vagy vagy a komolyabb? Tisztelettel
A szőrtüsző atkakór helyi és generalizált formái is legtöbb esetben gyógyíthatóak. Van, hogy a helyi kezelés és szőr-, bőr regenerálók mellett egyéb szisztémásan ható szerekre is szükség van. A szőrtüsző atkák sokszor a diagnosztikai problémát sokszor az jelenti, hogy egyéb betegség (pl gombás bőrfertőzés, allergiás betegségek, atópia, endokrin betegségek ...) is jelen vannak, és ezek segítik elő/súlyosbítják az atkák bőrtüneteit. Szinte biztosan további kezelésre, nem kizárt, hogy további kiegészítő vizgsálatokra is szükség lehet a kölyök gyógyulásához.
jelige: gyomorrontás?
2009-09-19
Van egy 4 éves Havanese kutyám aki most hétfőn ellett, az első négy napban evett rendesen, de az elmúlt két napban szinte semmit sem evett azután, hogy csütörtök este hányt, viszont sokat iszik, nagyon sokat liheg, nyugtalan, kapar. Mi lehet a probléma ? Esetleg az első napokban túl sokat evett, lehet-e ez a gond?
Nem, szinte kizártnak tartom, hogy a nemrégiben ellett, hányogató, étvágyát vesztett, lihegő, nyugtalan szoptatós szuka valamiféle banális, magától gyógyuló, ellátást nem igénylő betegségben szenvedne. A csak veszettség ellen oltott, nemrég ellett szuka tüneteit számtalan az ellésével összegüggő és attól nagymértékben független betegség okozhatja. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a betegséget és ezután a megoldásokat is megbeszélhetik. A szuka és a kölykök érdekében forduljon most állatorvosához. A kutya tenyésztése alkalmas és felkészített tenyészállatokat, felkészült gazdit és megfelelő körülményeket igényel. Ha ezek bármelyike hiányzik, az komoly veszélyforrásokat rejt.
jelige: sérv
2009-09-19
Azt kérdezném, hogy lány 7 éves kutyának ha sérve van a hasán, mitől keletkezhetett? Ugrálástól lehet? Mert folyton ugrál a magasba. Mindig műteni kell? Meddig lehet várni a műtéttel baj nélkül? Ha kizáródik a sérv, mennyi idő alatt kell műteni, tehát a kizáródástól számítva mennyi idő alatt kell eljutnia orvoshoz?
Hasfali sérvek leggyakoribb helyeződése a köldök-, és a lágyékcsatorna, de a hasfal bármely pontján létrejöhet folytonossági hiány akár veleszületett rendellenesség miatt, akár erőművi behatásoktól. Azaz kutyája esetében akár az ugrálástól is létrejöhetett hasfali sérv. A sérveket műteni ajánlott, minél előbb. Senki nem tudja megmondani, hogy egy folyton ugráló kutya esetében mikor történik baj. Egyáltalán mire akar várni egy 7 éves szuka esetében? A kizáródás létrejöttekor a kutyát (macskát, embert) néhány órán belül kell megoperálni. Ha a szuka esetleg még nem is ivartalanított, akkor a sérvműtéttel egyidőben ivartalanítását is kérje állatorvosától.
jelige: 10 nap
2009-09-19
Kérdezném, hogy fiú kutya ivartalanítása után 10 napra mindig kiszedhetők a varratok? Vagy jobb 1-2 nappal később? Gallér volt rajta, szépen begyógyult, de kicsit duzzadt, rózsaszínes a seb. Távol tőlünk lett ivartalanítva, de egy helyi orvos szedi ki, aki nem szokott ivartalanítani, és nem tudom, nem korai ez 10 nap múlva? Nem fog kinyílni a seb? Olvastam, hogy van akinek úgy lett ivartalanítva a kutyája, hogy utána nem kellett rá gallér, és nem volt varratszedés. Fórumon írták többen is. Ez hogy lehetséges?
Kutyák és macskák bőrvarratai az esetek többségében 10 nappal a műtét után már gond nélkül eltávolíthatóak. Ez csak akkor nem így van, ha a sebgyógyulás zavara lép fel. Állatorvosa természetesen el tudja dönteni, hogy a műtéti heg megszokott-e, megtörtént-e a sebgyógyulás, eltávolíthatóak-e a varratok. Lehet a bőrsebet vékony felszívódó sebvarró fonallal is varrni - ilyenkor nem feltétlenül kell a varrateltávolítás. Ennek előnye a nehezen szállítható, megfogható állatoknál, vagy pl kóbor macskák ivartaléanítási és újra szabadon engedési akcióinál kifejezett. Ha a tulajdonos kéri, a legtöbb állatorvos eleget tud tenni ilyen kérésnek is. Más kérdés, hogy a sebészt és a tulajdonost is megnyugtathatja, ha a műtét után kb 10 nappal még láthatja, megvizsgálhatja a beteget és eltávolíttathatja a varratokat.
jelige: Mini a német dog ...
2009-09-19
kedves dr.Ur! Hagytam az en minimet elmenni.....en dontottem,es jo idoben dontottem.Ha megegyszer egyik dogom valaha csontrakos lenne,akkor sem dontenek maskepp,,,szerintem en mindent a mini erdekeben a legkellemesebben igazgattam(hacsak nem jon idokozb en valami uj therapia,ami mukodik is) Persze ,hogy faj ,nagyon faj,hogy nincs tobbe a mini-dog,,,de mindig is tudtam,hogy a kutya nem el addig,mint egy ember mindent koszonok,es ha daganatos problemaim lennenek a kutyaimmal,akkor tudom,hogy onhoz fordulhatok minden jot kivanok a pacienseknek,,es jo egeszseget onoknek is udv,,,,mini-nemet dog
Sajnálom a történteket. Köszönöm, hogy a történet végét is volt ereje megírni, és köszönöm kedves sorait is.
jelige: Amy
2009-09-19
Esténként sokat vakarja a fülét és néha nyüszít közbe
A kölyök yorkinak jó eséllyel hallójárat gyulladása lehet. Állatorvosa tudja mgerősíteni a gyanúmat és ő tudja meggyógyítani a kutyát akár ez a baja, akár egyéb más.
jelige: szürke
2009-09-18
A macskám 11 éves és 6 hónapos korában kiherélték. Azóta nem éltek benne az ösztönök de egy éve újra lepisili a bútorokat a lakásban olan mint ha nem lenne kiherélve és él benne a kandúrösztön folyamatosan Van egy másik macska aki nincs kiherélve de vele nincs probléma, de néha a kiherélt macska megtámadja. a macska nagydarab rendeseb eszik, kedélyállapota nem változott.
Egészen biztosan nem a „régelvesztett férfiassága” tér vissza a herélt kandúrnak - hanem valamiféle fájdalommal, stresszel, diszkomfort érzettel járó szervi-, vagy esetleg lelki betegsége alakult ki. Tárja állatorvosa elé a problémát, ő segíthet.
jelige: yorkik
2009-09-18
Tisztelt Doktor Úr! Június végén vettem 2 yorki kislányt.Az egyik május 9-én a másik 18-án született.Az egyikőjüknek még hiányzik egy kombinált oltása és a kennelköhögésre való.A másiknak megvan mindene. 3héttel ezelőtt-akkor kapták az utolsó oltásokat-elkezdett köhögni az egyikük(akinek nincs meg minden oltása) Nagyon köhögött,így másnap elvittem az állatorvosunkhoz. Azt mondta kennelköhögése van,írt neki Ceclorettát 2x1ml-t. Eltelt 2 hét és nem lett jobban...sőt a másik is elkezdett köhögni-holott neki van oltása a kennelköhögésre. Közben a széklete nyálkás-fehéres-sárgás bevonatú volt,sőt van olyan is ,hogy csak illyen kocsonyás nyálkás valamit kakil.Meg a pocakja is nagyon morog néha.Egyébként nem ment a hasa. Most szerdán viszont vízszerű volt a széklete,meg elkezdett hányni valami fehér habosat-nyálasat.Visszavittem az orvoshoz,megnézték ultrahangal,bélhurutja van meg a mája nem jó ennyit mondott,meg a gyakornok dokinéninek mondott annyit,ha jól értettem,hogy ”bariló”?! Kapott szurit vigyem vissza másnap-az tegnap volt. Addigra a másik is hányt úgyhogy mind a kettőt vittem.Egyébként ez a hányás köhögés utén van. Kapott mind a kettő Bodygob nevű szurit meg algopyrint meg valami fehéret. És nem kell őket vinnem többet csak,ha rosszabbul lesznek. Na most ittaz a probléma, hogy még mindig nem tudom mi bajuk van... Ugyanis mi baráti viszonyban vagyunk a dokibácsival és soha nem mondja meg nekem mi a baj,mert én szerinte mindig mindent a lelkemre veszek... Tegnap is kérdeztem,hogy akkor konkrétan mi is a bajuk de szerintem nem mondott igazat. Azt mondta -A TIPUSOS MÁJGYULLADÁSUK VAN-volt.Létezik ilyen kutyánál?Mert már végig kerestem mindent de én nem találtam.A kutyusok ki sem járnak...egyáltalán hol lettek betegek? Ön szerint a leírtak alapján mi lehet a baj?Mik a kilátásai a kutyusoknak? Köszönöm szépen a válaszát előre is! Szép napot!
Tudja én egyszer sem láttam, vizsgáltam a kölyköket, nem láttam az ultrahang képeket, véreredményeket, sámomra még az sem világos, hogy akár egyszer is volt-e láz a betegség folyamán. Azaz halvány lila segédfogalmam sincs arról, hogy mi lehet a bibi a leírása alapján. Akár milyen is a kapcsolatuk állatorvosukkal, mégiscsak egyedül ő felelhet a kérdéseire. Ha esetleg további vizsgálatokat (nyaki-, mellkasi röntgent, vérvizsgálatokat, allergológiai-, kardiológiai vizsgálatokat, bélsár labort ...) nehogy a szívére vegye ...))::
jelige: Rocky
2009-09-18
Jobb combja felett,a farka mellett a szört kirágta a kutyánk. Tenyér nagyságban nincs ször, és fehéres váladék találhatórajta. Betadinnal ápoltuk,és bekötöttük,de a kutya mindig leszedte a kötést, ezért nem gyógyult rendesen.A kutya kedély állapota jó,eszik rendesen. Mi okozhatta ezt az egészet? Kullancs vagy rovarcsípés? És hogyan tudjuk kezelni?
Még az sem kizárt, hogy helyes a tippjük és kullancs, vagy rovarcsípés okozza a leírt elváltozást. Ennél lényegesen nagyobb eséllyel lehet azonban bolhaallergiás dermatitisz, vagy a bűzmirigyek gyulladása, vagy számos egyéb medencei-, gerinc elváltozás, betegség egyike-másika a háttérben. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd kideríteni az okot. Ha ez megtörtént, akkor a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: tappancs
2009-09-17
Tisztelt Doktor úr! Nemrég vettem egy 3 hónapos yorkit és észrevettem, hogy a füle alatt a nyakán van egy kis seb, amit állandóan vakar. A vakarás miatt a seb egyre nagyobb. Nem tudom, mi lehet. A kutyus még nem kapta meg az összes oltását, így nem tudom kivinni a lakásból, állatorvoshoz is csak maximum kézben. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék segíteni rajta? Vigyem állatorvoshoz kézben vagy esetleg tud valamit ajánlani, amit tehetnék a sebre, hogy ne viszkessen neki annyira? Köszönöm a válaszát előre is.
Természetesen a válaszom csak az lehet, hogy igen, vigye el kézben (vagy egy skipperben) a kutyát állatorvosához, hogy kiderülhessen mi okozta a leírt bőrelváltozást és hogy további védőoltásait, parazitamentesítéseit rendben megkaphassa.
jelige: kiskutyák
2009-09-17
Üdvözlöm! Érdeklőnék,hogy havanese kutyusomat mikor szabad elöszőr fedeztetni?Második tüzelése elött vagyunk és másfél éves.Van egy másik csajszi is kis a harmadik tüzelése elött van és szintén másfél éves.Tenyészemlére most fogunk menni,és a kennel nevet is kiváltjuk.Komolyan foglalkozom velük tenyészteni szeretném a fajtát,de nem szaporitani.Ez ügyben viszont eltérőek a vélemények mert volt ki már egyéves korukban az elöző tüzeléseknél mondta,hogy lehetne fedeztetni őket,természetesen első az,hogy jól csináljam a dolgot,és nem hiszem ,hogy olyan fiatalon ez jó lett volna. Válaszát köszönöm!
Kistestű fajták esetében 1.5 - 2 éves korban, a 3. tüzelés alkalmával jön el az optimális időszak a tenyésztésbe vételhez. A kutyatenyésztéshez alkalmas és felkészített tenyészállatok, felkészült tulajdonos és megfelelő körülmények is kellenek. Ezek bármelyikének a hiánya igen esetlegessé teszi, valóban kutyaszaporítássá silányítja a dolgot. Örülök, hogy nekikezdett a felkészülésnek, sok sikert kívánok hozzá. A most tisztázott dolog mellett még sok tennivalója lehet. Kis segítséget jelenthet honlapunk Publikációk rovatában olvasható néhány írás.
jelige: bulika
2009-09-17
8 éves francia bulkldogom ujabban a lakásban 3-4 naponta észrevehetően kicsit bepisil amit a szönyegen kis nedvességben megéreztem.Amugy az állat játékos eszik igazából semmi mást nem vettem észre.Mitől lehet
Legnagyobb valószínűség szerint húgy- nemi szervi vagy gerinctájéki megbetegedéstől lehet inkontinens a 8 éves francia bulldog kan. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a tünet okát, okait. Ezután a megoldást is megbeszélhetik.
jelige: Ha eljő a megváltás jeligére !
2009-09-17
Ha így elnézi, hogy szenvednek a kutyák, akkor nem tudom ön milyen állatbarát is? Miért nem tesz valamit? Ugye, ismeri? Vétkesek közt cinkos, aki néma! Lehet nem pontos az idézet, de igaz így is! Rengeteg jól működő menhely, állatvédő egyesület, alapítvány létezik, mind megvan a neten. Keresse meg őket, kérjen segítséget az állatok nevében! Ezt nem lehet eltűrni! A legtöbb gyepmesteri telepet az állatvédők ellenőrzik, kijárnak, és nem hagyják szenvedni az állatokat. Ennél még az is jobb, ha elaltatják őket humánus módon.Sőt egy idő után a gyepmesteri dolgozók felfogása is javul, együttműködnek az állatvédőkkel.
A közérthetőség kedvéért kell leírnom, hogy a fennti vélemény egy szeptember 15.-i „Ha eljőú a megváltás” jeligére írt kérdés ill válasz ügyében íródhatott. Én a magam részéről 15.-én is részletes és egyértelmű választ írtam.
jelige: cicukám
2009-09-17
Jó napot.A kiscicám most féléves, még nem vittem oltatni, mert egyszer náthás volt, és természetesen pont akkor vittem...Azóta sajnos nem került rá sor, csak a féregtelenítésre.1-1,5 napja bágyadt, hányt, és ment a hasa is, és száraz a nozija.sokat alszik most, és talán kicsit melegebbnek érzem a kis testét a megszokottnál.Épp beteg valaki a családba, van rá esély hogy elkapta az illetőtől? van ilyen?Nem tudok vény nélkül venni valami ami segít addig még eltudom vinni orvoshoz? Köszönettel
Sok mindent tud vény nélkül venni, de az alapprobléma az, hogy sejtelmünk sincs mi baja a cicának. Állatorvosa tudja kideríteni a tünetek hátterét. Ha ez megtörtént, akkor lehet arról beszélni, hogy mik a megoldások, mivel lehet meggyógyítani a cicukát. Ha túlvan a cica a betegségen, akkor pedig érdemes lesz a védőoltásait ivartalanítását is megbeszélni.
jelige: tüzelés ???
2009-09-17
Jó napot! Az lenne a kérdésem, hogy az nagy gond,hogy a kutyám 11hónapos, és még nem tüzelt, azt mondta egy másik francia bulldog tulajdonos, hogy szerinte vigyem el orvoshoz, de nem értem ez mért lenne olyan nagy probléma. Ön szerint mit tegyek? Augusztus végén azt hittem elérkezik a ”nagy nap”, mert a fiú kuyták megkörnyékezték, de nem történt semmi. annyi változott a viselkedésén, hogy bujósabb és nyalogatja az embert, amit előtte nem csinált.
Amit leírt (kankutyák érdeklődése, viselkedési változás) az lehetett akár lezajlott tüzelés, majd mostanra kialakult álvemhesség is. Már csak emiatt is érdemes lehet felkeresni állatorvosukat, ugyanis az álvemhességet is kezelni ajánlott. Ha nem tenyészállatról van szó, akkor pedig az ivartalanítás ideális időpontját is megbeszélhetik. 1);

<< <  123 / 394 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

06-1-229-38-65

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.08.16

Az lenne a kérdésem, hogy okozhat e gondot a kutyánál ha időnként nagyon hosszú ideig(8-10óra)nem tudjuk levinni. Teljesen szobatiszta és a lakásba nem pisil be. Éjszaka természetesen kibírja este 10- kb reggel 8 ig, de van hogy napközben is ilyen hosszú ideig nem kerül le.

Kedves Gazdi!

Kérdésére a választ "Oros válaszol" rovatunkban találja meg!

2014.07.28
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci: "Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.07.16
kis hörikék elvihetők. csillogokormok@gmail.com