Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Háziállataink is korosodnak és sokkal gyorsabban, mint mi. Egy kutya vagy macska 10 éves kora után már idősödőnek mondható, sőt, egyes nagytestű kutyafajtáknál a 10 éves kor kifejezetten matuzsáleminek számít.
A nyúlgazdák örülhetnek, ha kedvencük megéri a 7-8 éves kort, kisrágcsálóknál a 3 év a várható élettartam. Egyedül a közepes és nagytestű papagájok gazdái dőlhetnek hátra nyugodtan - könnyen meglehet, hogy kedvencük még őket is túléli! Mi, többiek előbb-utóbb szembesülünk azzal, hogy kedvencünk öregszik.

De mikor kezdenek öregedni?
Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb testű egy kutya, annál tovább tart a növekedése, viszont annál hamarabb kezd öregedni is. 
Macskáknál nincs ilyen nagy különbség a méretük alapján. A lakásban élő macskák, kutyák kétszer annyi ideig élhetnek, mint kizárólag szabadban tartott társaik. Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot.

SENIOR SZŰRÉSRendelőnk új szolgáltatása. Többet szeretne tudni? Kattintson IDE!

 

Az állatorvos válaszol

jelige: PICI MÁLYIBOL
2009-06-08
Rimadylt 50mg negyedet szed kb.1éve az izületre, a széklete sötét, étvágytalan, alszik,lehet e gyomorvérzése a gyogyszertöl. vérképe: kreatinin 661, karbamid 1,93, foszfor 2,73,amiláz 3210,Miben segithetek hogy meggyógyuljon! fehérvérsejt72,5
Aggasztóak a leírt tünetek és a mért vérparaméterek is. Állatorvosával együtt jogosan gondolhatnak arra, hogy esetleges gyógyszer mellékhatásként gyomor- bélfekélyekből vérezhet a kutya, bár meg kell mondjam, hogy ilyen esetben az alacsony vörösvérsejtszámot és hematokrit értéket is mérniük illett volna. Ezért, és a minél pontosabb diagnózis miatt ajánlok további vizsgálatokat (ismételt fizikális vizgsálat, vérvizsgálatok, és képalkotók ....) hogy kiderülhessen a rossz veseparaméterek és magas fehérvérsejtszám oka. Nem lennék meglepve, ha esetleg más betegség (is) kiderülne. Otthon, állatorvos nélkül szerintem nem tud lendíteni a Pici állapotán, szinte biztosan intenzív kezelésre, nem kizárt, hogy műtétre is szükség lehet a kutya érdekében.
jelige: pulykanyak
2009-06-07
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy havanese (6kg) és westie (10kg) fajtájú kutyusoknak lehet-e főtt pulyakanyakat adni, nem törik szilánkosra ez a fajta csont? A kutyák egyébként főként prémium tápot esznek, hétvégén főzök nekik, és szeretnék pulyanyakat adni, de nem tudom hogy lehet-e. Köszönöm a választ.
Fiatal, vagy öreg pulyka nyakáról beszélünk? Ha mindenképpen nem csirke, hanem pulykanyakat szeretne főzni a kutyáknak, akkor a minél fiatalabb (kisebb) pulyka nyakat javaslom megvásárolni, főzés után pedig kalapáccsal, klopfolóval összetörni a rizzsel (tésztával, zöldséggel ...) történő vegyítés előtt. Bővebb ismeretekre tehet szert a témában Dr. Fodor Kinga: „Mit egyen a kutyám?” című könyvének elolvasásával.
jelige: nona
2009-06-07
kaptam egy 4 hetes ptt bull kolykot es kb 2-3mm es foltokban hullik a szore, azthallottam ez egy borgomba,kapram egy gyogysampont/Mala-Anti Shampoo ANTIMICROBIAL/csak azt nem tudom hogy mikortol furdethetem. es hogyan? kerem segitsenek!!!
Még egy normális időben, 6-8 hetesen elválasztott, egészséges kölyök esetében is csak az lehet a tanácsom, hogy mielőbb vigye el a kölyköt állatorvosához. Semmi biztosíték nincs arra nézve, hogy a kölyök valóban gombás fertőzésben szenvedne, tehát semmivel ne fürdesse, ne kuruzsolja otthon, hanem ha fel is akarja nevelni a kölyköt, akkor mielőbb vigye el egy jól felszerelt állatorvosi rendelőbe. Szinte biztosan parazitamentesítésre és kölyöktápra is szüksége lesz, nem kizárt, hogy egyéb kezelésre is - és mellékesen megmutathatja a samponját is állatorvosának, hátha az is használható a kezelésre.
jelige: kutyuska
2009-06-07
Kutyám 7 hónapos kistestű kan. Fél éves korában hoztam el egy tenyésztőtől,aki őt bezárva, a külvilágtól elzárva tartotta. Az új környezetváltás megviselte,2 hétig hasmenése volt.Most már nincs, kivéve ha sétálni megyünk vagy olyan helyre ahol még nem járt. Fél órás séta alkalmával 3-4szer is sikerül hasmenést produkálni.Idegi alapon lehet,hiszem máshol nem csinálja? Vagy esetleg parazita lehet az oka?
Miért pont parazita?! Ha komolyan vesszük megfigyelését és a kutya kizárólag séta közben illetve idegen környezetben produkálja a hasmenést, akkor valószínűsíthető a gyanúja, miszerint a stressz váltja ki a hasmenést (vagy inkább gyakori székletürtést?). Évente egy alkalommal kötelező az ebek széles spektrumú féreghajtó szerrel történő kezelése, de negyedévente melegen ajánlott. Persze, ha nem teljesen biztos a megfigyelésében, akkor akár parazitás, akár bakteriális, vírusos, gombás - vagy számos egyéb nem fertőző oka is lehet a hasmenésnek. Ezt pedig a kutya részletes vizsgálatával lehet tisztázni.
jelige: nyaki duzzanat
2009-06-07
Üdv! Kutyám nyakán baloldalt nagy duzzanat jelent meg, egyéb más tünete nincs. Ha megérintem nem fáj neki, csak hát eléggé feltűnő, nem tudom mi lehet az.
A megfigyelt duzzanat lehet vérömleny, tályog, savós vagy cisztás folyadékgyülem, gyulladásos jellegű szövetszaporulat - és bár fiatal a kutya, de akár daganat is. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal, benne citológiai vizsgálat és röntgenfelvétel tudja tisztázni a duzzanat okát. Ha ez megtörtént, a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: Tacskó
2009-06-06
Kedves Doktor Úr! Kiskutyánk parvós lett 4,5 napja.Infúziót ,antibiotikumot kap.Összesen 3 hányt és 4-szer ment a hasa. 2. napon fekete széklete volt a 3.nap semmi 4.nap barnás ,vizes. Szeretném megkérdezni,hogy ez esetleg a belek gyógyulását jelentheti.Esetleg a tapasztalat szerint hány nap után van több esélye az életben maradásra? Válaszát előre is köszönöm!
Az intenzíven kezelt esetek többsége életben maradhat még a teljesen oltatlan 6-12 hónapos korosztályból is. A felépülés ideje 3-10 nap között változhat. Állatorvosa ennél jóval pontosabban tudja megítélni a kutya esélyeit, hiszen tudja a kutya állapotának (klinikai paramétereinek, véradatainak ...) alakulását is.
jelige: alexandra
2009-06-06
én egy 12-éves lány vagyok és nagyon izgulok a kutyámért ő egy rotikeverék nem eszik inni viszont iszik néha fogyik és döglegyek mászkálnak körülötte nagyon aggódóm érte kérem segítsenek nem akarom hogy elpusztuljon nagyon szeretem és még hány is nagyon kérem segítsenek
Sajnos az a helyzet, hogy minden okod megvan az aggodalomra. Senki nem segíthet az interneten keresztül. Az oltatlan kutyának egyetlen esélye az, ha a szüleid segítségével mielőbb állatorvosi rendelőbe kerül.
jelige: Gizi
2009-06-06
Tisztelt doktor úr! Sharpei kutyusom szemével van probléma(pannus)szerűség többszörlet műtve de a probléma újra vissza tért A-vitaminos szem csepet kap.Egy jó szem specialistát keresek ha tudna nekem ebben segíteni!köszönettel!
Több jó specialistát is szívesen ajánlok: Dr. Szűcs Szuzsanna http://www.provet.hu/munkatarsaink.html Dr. Szakmáry Katalin 1107 Budapest, Bihari u. 27. Telefon: (1) 260 3158. Dr. Szentgáli Zsolt Állatorvos-tudományi Egyetem, 478-4100
jelige: szőrkihullás
2009-06-05
Kutyám meg van kötve és mostanában lehullt a szőr a nyakáról és vérzik is.Nemrég a füle végén is észrevettem sebet ami vérzett.Meg is fürdettük már.Az állatorvos (mikor vittük oltani) azt mondta bolhás.Befújtuk spray-vel és bolhanyakörvet is vettünk.De az is igaz hogy a nyakörv vastag és a lánc is nehéz.
Nem írt kérdést, de van néhány megjegyzésem a történethez: 1.) Engedjék szabadon a kutyát. 2.) A veszettség mellett kapja meg egyéb védőoltásait is és parazitametesítsék rendszeresen. 3.) Ha mindezek ellenére bármi tünete van, azt állatorvosi rendelőben érdemes kivizsgáltatni.
jelige: hétalvó 2.
2009-06-04
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon köszönöm válaszát. Tulajdonképpen a kutya remegésének oka lett volna a kérdésem. Ez a tünet az, ami aggaszt - valójában nem tudtam (kezdő kutyatartó lévén), hogy kell-e a problémával foglalkozni vagy ez egy természetes dolog az állatoknál, az álvemhesség velejárója (hormonális változás) lehet? Bár - mint a Doktor Úr válaszából kiderült - okozhatja a fent említett probléma is? Spánielünket elvittem az állatorvoshoz, aki hormontablettákat adott az álvemhességre. De a remegés?? Ma d.u. visszaviszem s valamiféle kivizsgálást szeretnék kezdeményeztetni. Játékai a helyén vannak, nem vettem el - ezt sajnos nem említette orvosunk... Arra is gondoltam, nem lehet, hogy epilepsziássá válik? Vagy lehet, csal eltúlzom az egészet? Így látatlanban tudom, megnehezítem Doktor Úr dolgát s lehetetlen is diagnosztizálni a bajt. Ám én mégis kíváncsi voltam az Ön véleményére, mert teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben...
A remegést akár a diagnosztizált álvemhesség is okozhatja. Az álvemhességgel sokszor együtt jár az emlők kiteltsége, tej(szerű) folyadék termelődése és a kutya akár lázas is lehet. áadásul az alkalmazott gyógyszerek (antiprolaktinok) émelygést, akár hányást okozhatnak, ami szintén izomremegést okozhat. Az álvemhesség leküzdésében a már említett sok mozgatás, búvóhely felszámolása, áttelepítése, játékok megvonása szintén igen fontos teendők. Az alapbetegség és gyógyszermellékhatás mellett izomremegést természetesen igen sok egyéb kórok is kiválthat, ezért jó ötletnek tartom, ha megemlíti állatorvosának az észlelését.
jelige: álvemhesség?
2009-06-04
Tisztelt Doktor Úr! kb. két hónapja tüzelt a kutyánk, és láttuk, hogy párzott is. SZépen gömbölyödött a hasa, vackolt, ásott, látszott, hogy elleni készül. tegnap éjszaka a pocakja eltűnt, az emlői megduzzadtak. Kiskutyákat sehol nem találtunk (nem ez az első ellése, tudjuk, hogy jó anya, sosem hagyná el , vagy bántaná a kölykeit ellés után). A kutya nyugodt, eszik, iszik, többnyire fekszik árnyékban (egyébként sem volt rohangászós típus) nagyokat alszik, hívásra odajön, szemmel láthatólag nincsenek fájdalmai, nem szeretget semmilyen játékát. tehát nem hiányolja a kölykeit. Mi történhetett? Mi volt a pocakjában, amitől olyan hatalmas hasa volt? Hová tűnt? Köszönöm válaszát,
Álvemhesség esetén a hasi terime növekedése nem olyan mértékű, mint amit Ön észlelt, és pláne nem jellemző, hogy egyetlen éjszaka alatt jelentősen kisebb pocak alakulna ki. A leírása alapján én annak látom legnagyobb esélyét, hogy a kutya megellett. Keresgéljenek csak tovább a kölykök, vagy azok maradványai után. A kutyát pedig mielőbb vigyék el olyan állatorvosi rendelőbe, ahol ultrahang vizsgálatot és hüvelytükrözést is el tudnak végezni - így minden kérdésükre választ kaphatnak. Ha lezajlottak az események, néhány hónap múlva a csak veszettség ellen oltott kutya ivartalanítása is ajánlott. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában. 1);
jelige: hétalvó
2009-06-04
2,5 éves szuka spánielünk mostanában aluszékonyabb, gyakran egész teste remeg (ami alvás közben is előfordul), kedvetlen - jelenleg pedig álvemhes.
Nem kizárt, hogy az összes tünetet az álvemhesség okozza, és persze lehet, hogy az álvemhességen kívül egyéb betegség is jelentkezett. Írja még az adatlapban, hogy járt állatorvosnál és kezelik is a kutyát. Kérdést viszont nem írt. Most akkor mi legyen? Állatorvosa is nyilván tájékoztatta, hogy az álvemhesség kezeléséhez hozzátartozik a kutya gyógyszeres kezelésén kívül a sok mozgatás, séta, a kutya pihenőhelyének áthelyezése, játékok elvétele is. Gondolom ezek is megtörténtek. Ahogyan végetért az álvemhesség a szuka ivartalanítása melegen ajánlott. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Berta
2009-06-04
13 éves német vizslám hirtelen rosszúl lett.Hányással kezdődött, a vízet is kihányta.A lábára alig bírt ráállni, levert lett, és csak feküdt.Nem evett 7 napig, csak vízet ivott.Az orra száraz.A hátsó lábán régóta van egy zsírmirígy, és gyakran harapdálja. 2 napja elfogadja az ételet, de csak úgy, ha a szájába tuszkolom,és így lenyeli.A vízébe tettem szöllőcukrot.Már gyakrabban kimegy pisilni,és zajokra fülel. Hívtam állatorvos hozzá, de nem nézte meg, mert kis szűk helyen van a kutya, és nem tudta így megvizsgálni.Mikor kiment a kutya hívtam újra, de azt mondta csak akkor jön ki, ha van valaki aki biztosan letudja fogni.Mondtam neki a tüneteit, de tanácsot sem adott.Kétségbe vagyok esve, nem hiszem, hogy ez végelgyengülés lenne.Talán valamit megehetett az udvaron?Vagy megmérgezték volna?A rosszúllét előtt anyukám ami megmaradt madártejből is adott neki. Már nem hány,rengeteget iszik, figyel a szagokra is. Mivel az állatorvos nem segített, és tanácsot sem adott, nem tudtam hova forduljak.A segítséget előre is köszönöm!
A legjobb állatorvosnak is nehéz bármit tenni úgy egy kutyával, ha az ólból (ágy alól?) sem tudják kihúzni. Állatorvosa, ahogyan én is, csak egyetlen tanácsot adhatott, mégpedig azt, hogy vigye el a kutyát mielőbb egy rendelőbe. A leírt tüneteket sok tucat betegség okozhatja. Részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, műszeres vizsgálatok ...) lehet a betegséget diagnosztizálni és csakis ezután lehet a kutya esélyeit, megoldásait megbeszélni. Gyakori dolog, hogy egy oltatlan, öreg kutya esetében is az első gondolat az, hogy valaki talán megmérgezte a kutyát - de az esetek többségében nem erről van szó. Higgye el, nem a szomszéd és nem állatorvosa lesz a felelős, ha a hetek óta szenvedő kutyával baj történik.
jelige: csontdaganatos kiskutya 4.
2009-06-04
Tisztelt Dr. Balogh Lajos Ur, Majus kozepen erdeklodtem onnel e-mailen keresztul a daganatod kiskutyankkal kapcsolatban. Azt ajanlotta nekunk, hogy amint rontgen felvetelek es kepek is lesznek, kuldjuk at oket onnek e-mailen keresztul. A datum szerint besorolt rontgen kepeket es fenykepeket feltoltottuk egy weboldalra, mivel e-mailen keresztul tul nagy lett volna a dokumentum. Ezek a www.blsh.ro/spot link-rol tolthetok le. Kiskutyank szajaban a jobboldali also foginyen egy igen nagy daganatot vettunk eszre Husvet heten, amit viszotn egyaltalan nem fajlalt. Az elso rontgen-kep alapjan az orvosok arra gyanakodtak, hogy egymasranovo hatso fogakrol van szo es operaciora programaltak Kolozsvaron, amire majus 6.-an kerult sor. Az operacio alatt eltavolitottak a fogakat, viszont az orvos azt eszlelte, hogy porladni kezdett az alkapocs-csont - igy rogton csont-daganatra gyanakodott. Sajnos, bar nagyon kertuk, szovettani mintat nem vett az operalo orvos, ami egy nagyon nagy hiba volt. 3 hettel az operacio utan elkeszitettuk a mellkasi rontgen-felvetelt is es egy uj felvetelt kertunk az allkapocsrol is, hogy lathato legyen ha elorehaladas tortent a danagat fejlodeseben. Az orvosok biztosra jeleztek nekunk, hogy attetrol egyaltalan nincs szo, es az utolso allkapcsi felvetel alapjan egy csontban rejlo, a rosszul fejlodo fogak altal keletkezett csontban rejlo ureget sejtenek - es mar abban sem biztosak, hogy egyaltalan daganatrol lenne szo. Kiskutyank daganata 2 hete nem novekedett es semmi tunete nincs a betegsegnek. Jo etvaggyal eszik - kemeny kiskutya eledelt is problema nelkul megeszi, sot rengeteget rag es jatekszerekkel jatszik kistestverevel. A mult hetre tervezett biopszia-mutetet vegul is nem begeztek el rajta, mivel az orvosok szerinte a daganat nem fejlodott jobban es nen akartak meg egy operacioval kinozni kiskutyankat. Jovo heten kell visszavinnunk ot egy ujabb ellenorzesre. Kerjuk a doktor urat, hogy amennyiben barmi fele meglatasa lenne a felvetelek alapjan, segitsen nekunk az utbaigazitasban. Azt szeretnenk foleg megtudni, hogy daganatos betegsegrol van-e szo es barmely esetben milyen tovabbi kezelesi lehetosegunk van. Ha barmi tovabbi felvetelre vagy informaciora lenne a doktor urnak szuksege, kerjuk jelezzen nekunk es allunk rendelkezesere. Elore is nagyon szepen koszonjuk a mielobbi visszajelzeset. Koszonettel,
Újra elolvastam a levelezésünket, kérem tegye meg Ön is. Vizsgálati eredmények híján valóban inkább sejtésekre, megérzésekre szorítkozhatunk. Ahogyan írtam, a kölyök kutyákon jelentkező primer csontdaganatok felettébb ritkán fordulnak elő. Osztom kezelő orvosai véleményét, hogy ebben az esetben is jóval nagyobb eséllyel fejlődési rendellenességről lehet szó. Remélem, hogy jól sikerült az operáció, és jól van a kutya. A rendszeres kontrolvizsgálatokon derülhet ki, ha esetleg mégis a ritkább malignus betegségek egyikéről lehet szó.
jelige: ???
2009-06-04
Nagyon Tisztelt Balogh doktor Úr! Nagy örömmel olvastuk válaszát és nagy köszönet érte. A lányom elvitte a cicát állatorvoshoz, de sajnos nem biztatták semmi jóval. Kapott valamilyen injekciókat (csak telefonon beszéltem vele). Sajnos van egy másik problémánk. A cica testvére ma reggelre meghalt. Tegnap vettem nekik Beba koraszülötteknek készült tápszert, de a kapkodásban nem jól adagoltam a tápszer mennyiségét, nem számoltam ki, hogy a cica milyen súlyú, így rendesen úgy készítettem mint egy 2000 g-os bébinek. Egyszer etettem meg belőle vele kb. 10 ml-t. Lehet, hogy emiatt történt a tragédia? ( a cicák anyja eltűnt) Még azt szeretném kérdezni, hogy esetleg nem kaphattunk-e el tőlük valamit? Bánt a dolog, mert a gyermekeim miatt egyeztem csak bele, hogy befogadjuk őket és félek nehogy nekünk is bajunk legyen.
Sajnos semmi okát nem látom a nagy tiszteletnek, főleg nem egy haldokló és egy már elpusztult kölyökmacska okán. Ráadásul mivel sem dátumot, sem jeligét nem írt, a megelőző levelezésünket pedig gondosan kitörölte, így nem is tudom, hogy melyik kérdésről van szó. Kölyökmacskák mesterséges táplálására soha nem gyermektápszert, mindig macska tejpótló tápszert ajánlok. Az elhullás okát kitalálni nem lehetséges, ezt csakis boncolással és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok eredményéből lehet megmondani. A szomorú esetből sajnálnám , ha az lenne a tanulság, hogy veszélyes, botor dolog befogadni egy macskát - de abban igaza van, hogy egy kóbor állat esetében jó ha mielőbb felkeresik állatorvosukat. Egy kijáró macska esetében pedig az ivartalanítás, rendszeres védőoltások és parazitamentesítések és helyes táplálás lehet a hosszú, egészséges élet titka. A legokosabban ebben a helyzetben akkor járnak el, ha a hulla kölyök boncolását is kérik állatorvosuktól. Remélem, hogy a másik, kezelt macska megússza.
jelige: benike
2009-06-03
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét kérni 11 éves németjuhász kutyusom problémájára: Bal oldalon az orra megvastagodott, berepedezett, most 2-3 napja néha vérzik. kapott antibiotikumot, kis mértékű javulással, mellékhatásként jobb első lábon körömhártya gyulladással. az orvos tanácstalan. kérem segítsen. Tisztelettel megköszönve: Mné
Az öregedő német juhász kan orr(tükrén?) jelentkező leírt tüneteket helyi sérülés, fertőzés, parazita, kémiai anyag, napsugárzás - és nem kizárt, hogy daganat okozza. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, citológiai vizsgálat, vérvizsgálatok, műszeres vizsgálatok ...) kiderülhet, hogy mi okozza a tüneteket és az is, hogy miként lehet megoldani. Ezzel állatorvosa is tisztában van természetesen, így csak akkor lehet tanácstalan, ha nem lehetséges helyben a vizsgálatokat elvégezni, vagy Önök nem igénylik ezeket a vizsgálatokat. Én nem ismerek olyan antibiotikumot, aminek elképzelhető lenne olyan mellékhatása, mint a jobb mellső lábon jelentkező körömágy gyulladás. A leírt végtagtünet lehet kapcsolatban az orr8tükrön?) észlelt elváltozással és lehet attól nagymértékben független is.
jelige: Golyó
2009-06-03
Tisztelt Doktor Úr! 7 hónapos kiskutyánk vasárnap hányt, és azóta nem eszik szinte semmit,tegnap is csak 2 kekszet evett este.Mindent elás,amit adunk neki.Mi lehet a baja?Elrontotta a gyomrát vagy valami komolyabb betegsége van? Segítségét előre is köszönöm.
Az étvágytalanság és hányás kutyák esetében is igen általánosabb tünetek. Sok tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhatja, akár gyomorrontás, heveny gyomormegterhelés is - jóllehet ezek a hányás után néhány órával már rendeződni szoktak. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a tünet okát - hiszen én még azt sem tudhatom, hogy a kutya rendszeresen féreghajtott-e, illetve rendben vannak-e az oltásai. Ez utóbbit Ön is ellenőrizheti honlapunk Tudnivalók rovatában.
jelige: Babó
2009-06-03
Tisztelt Doktor Úr! A cicám szeme vérben van mind a kettő és nagyon könnyezik alig eszik kedvtelen.nem eszik szilárd anyagok csak tejet és azt is keveset.kamilláztuk neki de semmi. mit tegyek? válaszukat előre is köszönöm!
Egy kijáró, oltatlan kölyökmacska esetében szinte törvényszerű, hogy vírusos megbetegedések (pl macskanátha) adódnak. Állatorvosa vizsgálatokkal tudja tisztázni a tünetek okát, és ezután a megoldásokat is megbeszélhetik. Egy kijáró macska esetében a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések, ivartalanítás és helyes táplálás révén várhatunk 15-20 egészséges évet egy-egy macskától. Ha ezek nem történnek meg, akkor gyorsan elkopnak, elpusztulnak a macskák.
jelige: ici-pici cica
2009-06-03
3 hetes kiscica hátsó végtagjait 3 napja nem mozgatja, mozgatásra keservesen nyávog. Mi történhetett vele? Meggyógyulhat?
Veleszületett, vagy szerzett betegség, bántalom alakulhatott ki a kölyökmacskán. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni, hogy mi állhat a megfigyelésük hátterében. Az állatorvosi vizit már csak azért is aktuális, mert a kölyökmacskákat 2 hetes koruktól hetente parazitamentesíteni ajánlott. Lehet, hogy első hallásra furcsának tűnik, de még az sem kizárt, hogy súlyosfokú bélféregfertőzöttség miatt alakult ki idegrendszeri tünet, hátulsó testfél gyengeség. Mindenesetre a vizsgálatok elvégzése után derülhetnek ki a kölyökmacska esélyei és a teendők is.
jelige: Mini nemet dog xy.
2009-06-03
Tisztelt dr.Ur! Termeszetesen tudom,hogy a Mini allapota elobb,vagy utobb romlani fog(barmit is teszek),nehezen fog levegot venni a tudo attetek miatt,es tudom,hogy el kell majd dontenem,melyik a pillanat,amikor el kell,hogy engedjem.De annyira nehez ebbe beletorodni,elfogadni a tenyt,hogy nincs segitseg egy elsodleges csontrak eseteben. Megis (minden jozanesz ellenere) megprobalom a kis szervezetenek minden segitseget megadni a betegseg elleni kuzdelemben.Azt pedig koszonom onnek,hogy ilyen turelemmel,kitartassal valaszol a sokszor bugyuta kerdeseinkre.Sokszor egy allatorvos a gazdanak tud lelki segitseget adni a szituacioval valo megbekelesben,,mert az allatok azt a tenyt,hogy egyszer vege az eletnek csodalatra meltoan termeszetesnek fogadjak el,velunk ellentetben. Megegyszer:koszonom valaszait Tisztelettel:
Igazán örülök, hogy jól van a Mini és remélem, hogy sok szeretetével, törődésével minél tovább ilyen jó állapotban tudja megtartani őt. Korábban sem és most sem gondoltam bugyutának kérdéseit, kétségeit.
jelige: Kitty
2009-06-02
Kedves Doktor úr! Egy kinti kb. 1 éves fiú cicáról van szó. Néhány napja elkezdte harapdálni a farkát. Fáj neki, de ennek ellenére kergeti, majd megharapja. Mi baja lehet szegénynek? Hogyan lehet kezelni? Válaszát várva, Üdvözlettel:
Ha nem játszik a cica a farokvéggel, akkor nem kizárt, hogy a hátulsó testfélen kialakult sérülés, elváltozás, parazitás fertőzés miatti fájdalom, viszketés, rossz érzés-től próbál szabadulni a cica. Állatorvosa vizsgálatokkal tud tájékozódni a cica állapotáról és a megfigyeléseik lehetséges okairól. Hadd hívjam fel arra is figyelmét, hogy egy kijáró kandúr esetében a kasztráció, rendszeres védőoltások és parazitamentesítések és a helyes táplálás lehet a hosszú és egészséges élet titka.
jelige: westli fedeztetés
2009-06-02
az lenne a kérdésem hogy most fogok kapni egy 7 éves szuka westlit és szeretném tudni hogy lehet-e fedeztetni mert halotam már azt is hogy igen meg azt is hogy ö már öreg ahoz
Egy 7 éves (makkegészséges, már többször szült) westi akár alkalmas lehet még egy-két alom kihordására és felnevelésére. Ehhez azonban melegen ajánlott a szuka kivizsgálása és felkészítése a tenyésztésre a körülmények megteremtése és az Önök felkészülése az eseményekre. Ha a leírtak bármelyike nem áll rendelkezésre, nem megvalósítható, akkor pedig sokkal inkább az öreglány ivartalanítása ajánlott. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában még többet olvashat a témában.
jelige: Fülike 2.
2009-06-02
Tisztelt Doktor Úr! Válaszával - úgy érzem - segített abban, hogy mégis engedjük egy esetleges fájdalmas, vagy kellemetlen vizsgálat elvégzését. Köszönettel és szívélyes üdvözlettel:
Örülök és a kutya érdekében felettébb hasznosnak tartom, hogy kivizsgáltatják az észlelésüket. Higgye el, hogy akár ébrenléti állapotban elvégzett citológiai mintavétel (és a fizikális vizgsálatok, vérvételek, röntgenek ...) egyáltalán nem terheli meg a kutyát és a közhiedelemmel ellentétben semmiféle veszélyt nem jelent az áttétképződés ügyében. És ez az egyetlen lehetőség annak kiderítésére, hogy mivel állnak szemben. Remélem, hogy egyszerűen megoldható duzzanatot (vérömleny, tályog, ciszta, gyulladásos szövetszaporulat)találtak nem daganatos és főleg nem rosszindulatú daganatos elváltozásról van szó.
jelige: jászbulldog
2009-06-02
Tisztelt Uram, Én Francia bulldogokat tartok és minden renben is van a kutyusaimmal egyet kivéve. Nem olyan régen az említett kutyus babéziás volt nagyon lefogyott. Szerintem jó tápot adok neki ( Royal Canin ) de mégsem vagy csak kis mértékben hízik a kutyus. Versenyezni is szoktam vele. Az lenne a kérdésem hogy mivel lehetne pár plusz kilót adni a kutyusra hogy visszatérjen a betegség előtti szép egészséges sújához.
Nagy kérdés, hogy a nem olyan régen lezajlott babéziózisból nem maradt-e vissza maradványtünet, szervi károsodás (pl vese és vgy májelégtelenség. A kutya részletes vizsgálatával kiderülhetne mindez, és az is ha esetleg egyéb betegség okoz étvágycsökkenést, vagy megtartott étvágy ellenére kondícióromlást a kutyán. A Royal Canin egyike a legjobb minnőségő prémiumtápoknak, de ahhoz, hogy eldönthető legyen megfelelő-e a megszokott tápja, vagy esetleg a májelégtelenség, veseelégtelenség (vagy egyéb betegség) diétás tápját kell-e alkalmazni jó lenne tudni a vizsgálatok eredményeit.
jelige: Csöppke
2009-06-02
7 hónapos keverék kutyám pár napja hány,nem eszik, és hasmenése is van.Kedve változó, sokszor szomorkodik,de van, hogy játékos is. Kérem segítsenek,mert nagyon szeretjük. Előre is köszönöm.
Ha oltatlan és nem parazitamentesített a kutya, akkor szinte bizonyosan fertőző és/vagy parazitás betegségekkel (is) küzd. Természetesen úgy udnak segíteni a Csöppkén, hogy elviszik a legközelebbi állatorvosi rendelőbe, ahol részlets kivizsgálás után meggyógyíthatják a kutyát, majd a vakcinázását, parazitamentesítését és ivartalanítását is megbeszélhetik. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk még több hasznos olvasmányt találnak.

<< <  123 / 380 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

06-1-229-38-65

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.04.02
Ma du. 1 óra körül kiszökött a kerítés léceken át 9. hetes kiskutyánk.Még sajnos nem volt chipje, a következő oltásnál került volna rá sor.Múlt héten csütörtökön kapta meg a parvovírus elleni oltását, és a féregtelenítését, és még holnap kellene beadni a féregtelenítés miatti fél tablettát. A XXII. Kerület (Rózsavölgy) Orsovai utca 7 szám alól szökött ki!Kérem, segítsenek, hogy megtaláljuk. Előre is nagyon köszönöm! Bárdos Katalin Tel.. 30/737-4997 orias969@gmail.com
2014.04.02
Kedves Állatbarátok! A képen szereplő 10 év körüli beteg, sovány kutya egy ózdi öregek otthonába (!) sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni lehet telefonon: 06-20 335 3571 vagy emailen: oszmun@gmail.com
2014.03.28
Budafokon sürgősen gazdit, ideiglenes befogadót keres egy 1 év körüli kislány cica, aki nagyon vágyik egy gazdira.. Nagyon szép fehér, ezüst szürke, különleges csíkozású, gyönyörű zöld szemű cica. Egy idős bácsi kertjében jelentkezett, aki nem igazán eteti, egy idős szomszéd néni eteti. A bácsinak hízeleg, dörgölődzik hozzá, az ölében fekszik. Sajnos a bácsi már kiszámíthatatlan, egyik pillanatban szereti, másik pillanatban zavarja... Másik szomszédok el akarják vinni egy elhagyott telekre, mert a kertjükben "kapar". Ha rövid időn belül nem találok gazdit neki, sajnos el fogják vinni. Semmi megértés nincs bennük. A cica idegenekkel eleinte bizalmatlan, sokat zavarják, kergetik, de egy kis csirkemell sonkával hamar a bizalmába férkőztem, már meg is tudtam simogatni. Egy kis türelemmel, szeretettel hamar igazi kis doromboló szeretet bomba lenne! Ivartalanítva, féreg hajtva, bolhátlanítva lett. Pár napig maradhat ideiglenes befogadónál, ahol már hízeleg, dorombol, bújik, de utána nem megoldott a sorsa. Örökbe fogadási szerződéssel fogadható örökbe. Tel: 06-30-2-115951