Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: ecsillus
2010-10-26
A kutyus farktőnél sokat harapdálta,nyalogatta magát.Ujjal tapintva sebszerű dudort éreztem.Állatorvosi vizsgálaton a kutyust meg nem nézték,ellenben megállapították,hogy bolhanyál allergiája van.Injekciót és Augmentint kapott.Úgy tűnik a seb begyógyult,és már csak elvétve irritálja.Ellenben a száján(alsó állkapocs) több kör alakú dudor keletkezett.Kérdésem,hogy esetleg az előző seb nyalogatása megfertőzhette-e ?Mivel az Augmentin már elfogyott,mit tudna javasolni,illetve a seb elmúlik-e idővel magától.Ajánlott-e Betadin oldat vagy kenőcs használata?A kutyus szőre fényes,étvágya van,játszik,jókedvű.
Gondolom, azért legalább megnézték a kutyust, mielőtt megállapították a bolhanyál ellergiát ... Hasonló tüneteket okozhat még a bűzmirigyek gyulladása, egyéb helyi bőrgyulladésok, parazitás, bakteriális, gombás fertőzések, ... idegrendszeri eredetű problémák és még néhány egyéb betegség is. A fertőzött terület nyalogatásakor akár a pofatájék is érintetté válhat akár parazitás, akár bakteriális, vagy gombás eredetű a fertőzés. Én inkább elsőként a kutya részletes vizsgálatát (fizikális vizsgálatok, bőrkaparék vizsgálatok, vérvizsgálatok, egyéb kiegészítő vizgsálatok ...) annak tisztázása érdekében, hogy mi okozza a leírt tüneteket. Ezután lehet a megoldásokról beszélni.
jelige: Szilvia 5.
2010-10-26
Tisztelt Doktor Úr! Ismételten köszönöm a válaszát,kérdésére a válaszom az ,hogy a kutya soha nem nyalogatja a péniszét és nem maszturbál még mielőtt kialakult ez a betegség nála előtte sem csinálta(még gondoltam is arra,hogy esetleg nem e az a baj,hogy nem tisztitja magának a péniszét). Szeretném megkérdezni,hogy a citologiát bárhol levetethetem? Illetve még az lenne a kérdésem ,hogy ön esetleg az Állatorvosi Egyetemen rendele e vagy csak kizárolag Budafokon ? Válaszát előre is köszönöm.
Ha a pénisz nincs állandó macerációnak kitéve, akkor (sajnos) igen kicsi az esélye, hogy gyulladásos fekélyyel állunk szemben. Ennek illett volna a leírt kezelések hatására meggyógyulni. A citológiai/szövettani minták levételében sok kollégának (Tarpataki dr.-nőnek, Vajdovich dr.-nak, és Kapolyi dr.-nak feltétlenül) van tapasztalata. Én az egyetemen nem, csak a budafoki rendelőnkben és a szintén budafoki Sugárbiológiai Intézetben foglalkozom előre egyeztetett időpontokban onkológiai betegekkel.
jelige: macskám
2010-10-25
Az én macskám úgy kb. négy vagy öt hónapos és amikor oda került hozzánk semmi baja nem volt, elkezdett hányni nem evett csak feküdt és feküdt tanácstalan vagyok kérem segítsen.
Egy kijáró kölyök macska esetében az első évben legalább 3-4 védőoltás, és rendszeres parazitamentesítések kellenek ahhoz, hogy a leírt tünetek elkerüljék Önöket. Mindezekről honlapunk Tudnivalók rovatában még olvashatnak. Most sem szabad tanácstalannak lennie, a cica mielőbbi állatorvosi vizsgálatra és kezelésre szorul. Induljanak el a legközelebbi rendelőbe.
jelige: Brúnó 2.
2010-10-25
TISZTELT DOKTOR UR! ELŐSZÖR IS KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT!AZ A BAJ HOGY AZ ÁLLATORVOS SEMMILYEN TANÁCSOT NEM ADOTT. TEGNAP VITAMIN INJEKCIÓT ADOTT BE BRÚNONAK AMI UTÁNN TÖBBSZÖR IS HÁNYT.KAMILLATEÁT TEJET ÉS SZŐLŐCUKROS SZIRUPOT AJÁNLOTT.MIVEL AZ ELSŐ VISZGÁLATKOR NEM TUDTA DIAGNOSZTIZÁLNI A BETEGSÉGET IGY AZ OLTÁST IS EGYNAPPAL KÉSŐBB KAPTA MEG .MIVEL MÁR EGY HETE MEM ESZIK CSAK FECSKENDŐVEL TUDOM ITATNI MÁR NAGYON GYENGE.AZ ORVOSA SZERINT NEM LEHET MÁST TENNI.NAGYON KÉTSÉGBE VAGYOK ESVE!KÉREM VALAMILYEN TANÁCCSAL SEGITSEN!!!
Nézze, otthon háznál, meglehetősen nehéz bármilyen betegséget diagnosztizálni, a babéziózist is. Ha egy jól felszerelt rendelőben van lehetőség a kutya vizgsálatára, akkor biztosan jóval korábban sikerül felismerni a betegséget. Ha a kezelések ellenére egy hete nem eszik, és hány a kutya, akkor szinte biztosan kritikus állapotban van és ezért intenzív, infúziós kórházi kezelésre van szüksége ahhoz, hogy esélye lehessen a túlélésre. Az egyetlen tanácsom csak az lehet, hogy mielőbb vigye a kutyát egy állatkórházba. Nem növelni akarom a kétségbeesését, de bármi egyéb tanáccsal én is csak hozzájárulnék a kutya további szenvedéseihez, esetleg elvesztéséhez.
jelige: brunó
2010-10-25
babéziózison átesett kutyám májműködésénrk helyre állitásához szeretnék tanácsot kérni
A babéziózist túlélő kutyákon előfordul, hogy a máj-, és/vagy vese működés zavara maradványtünetként fennáll. A kutya vérvizsgálatának eredményéből láthatja állatorvosa azt, hogy mennyire súlyos a májelégtelenség a Brúnónál. Ehhez mérten fog diétás tápot valamint májvédő gyógyszereket javasolni a kutyának. A kontrolvizgsálatok eredményeiből fogják majd látni, hogy mennyiben hatásos a gyógykezelés, kell-e változtatni illetve meddig kell folytatni a kezelést. Konzultáljon mindenben állatorvosával, mert az interneten kapott konkrét tanácsok nemcsak hatástalanok, de esetleg veszélyesek is lehetnek.
jelige: Lili lába
2010-10-25
Kiskutyánk 3 hónapos. Egy hete oltattuk be a soron következő Eurican DHPPi2 +L kombinált oltással. A rendelőben az oltás beadását követően pár perccel nagyon heves allergiás reakció jelentkezett. Elkezdett nyáladzani, majd teljesen erőtlen lett, ”elájult” vagy inkább bágyadt lett, maga alá piszkított. A doktornő rögtön elkezdte vizsgálni,majd kálcium injekciót adott be a fenekébe kb 6 részlétbe, ettől a kutyus jobban lett. Itthon többször itattunk vele Calciumot (sandos pezsgőtabletta) úgy tűnt jól van. azóta mintha sántítana, nehezebben kel fel, nehezen indul a járása, fel fel nyüszít, picit görbültebb háttal hár, nem szívesen ül le, furcsa pózokban alszik, pl a felső testét a kanapéra teszi és a hátsó lábain áll..Egyébként vidám, mozgékony, talán egy picit többet alszik...de még nemrég óta van nálunk, nem biztos hogy ennek bármi köze van az oltáshoz.Kérdésem, hogy lehet e valami szövődménye az oltásnak, vagy ez új dolog, esetleg a több injekció miatt érzékeny a terület..E gyébként elég kényes, nehéz megállapítani, h mennyire komoly a fájdalma, mozgatással nem lehet előidézni vagy felismerni a problémát. Az egyetlen jelenség, hogy nem akar leülni, és a járása bizonytalanabb, felkelés után sántít, nyüszög, ugrik a járás helyett, de amint belendül a játékba abszolút normálisan használja a lábait. Előre is köszönöm válaszukat.
A leírt jelenség lehetett a védőoltások után igen ritkán (érzékeny egyedekben) leírt hyperallergiás reakció, vagy az sem zárható ki, hogy a rejtett epilepszia (epilepszia szerű betegség) jelentkezett a szállítási/oltási stressz miatt. Állatorvosa a későbbiekben tudja egyik, vagy másik gyanút megerősíteni és tenni ellene. Kérje meg állatorvosát a kölyök kivizsgálására. Ha esetleg másik állatorvoshoz vinnék a kutyát soronkövetkező oltása(i)ra, akkor mindenképpen jelezze az állatorvosnak a történteket.
jelige: Mit tegyünk 2. ?
2010-10-25
Tisztelt Doktor Úr! Köszönjük szépen a válaszát, az állatorvosunk úgy döntött, hogy hiába mosogatja a húgyhólyagot, a kövek nem fogynak, így a mai napon délután sor kerül a húgyhólyag felnyitására és a kövek ( homok ) eltávolítására. Sajnos nem tudjuk, hogy mire számíthatunk ennek eredményeképpen, hiszen ez lesz a 2 éves 2.5kg-os kutyánk 3. műtétje.... Ön szerint van esély a teljes gyógyulásra? Mennyire veszélyes ez a beavatkozás? ( amennyiben csak Royal Canin Urinary tápot eszik élete végéig? ) Válaszát előre is köszönöm, Üdvözlettel:
Állatorvosa tudja a legpontosabban megítélni a javasolt műtét kockázatait és a várható eredményét. Mindebben az eltávolított homok/kő laboratóriumi vizsgálata is igen fontos lesz. A fiatal, egyéb szervi betegségekkel (szív-, máj-, veseelégtelenség ...) nem terhelt kistermetű kutya műtétje számomra még akkor sem tűnik túlzottan veszélyesnek, ha sejtelmem sincs a megelőző 2 műtét okáról. A Royal Canin-on kívül a Hill’s és a Eukanuba (és mások) is gyárt diétás tápokat kutyáknak is. Sok sikert, mielőbbi felépülést kívánok önöknek.
jelige: Szilvia 4.
2010-10-25
Üdvözlöm ! Ezuton mellékletként csatolom a leleteket. Előre is köszönöm,hogy áttekinti. Válaszát előre is köszönöm.
A most küldött leletekben több (zavarba ejtően eltérő) véleményt lehet olvasni. Alapvetően 3 lehetséges ok (1. gyulladásos fekély, 2. átoltható venereális tumor (TVT), 3. karcinoma) merült fel kezelő orvosaiban. 1.) Ha „csak” gyulladásos eredetű fekélyről lenne szó, azt a hosszútávú antibiotikumos kezelés és helyi fertőtlenítők adása illett volna, hogy meggyógyítson. Ez nem igaz akkor, ha a kiváltó ok folyamatosan fennáll, azaz a kutya folyamatosan maszturbál, vagy nyalogatja a péniszét. Ez utóbbi esetben a kasztráció szokta megoldani a problémát. 2.) Az átoltható venereális sarcomát sugárkezeléssel, vagy kemoterápiás kezeléssel lehet meggyógyítani. 3. A pénisz karcinóma rosszabb kórjóslatú - de amennyiben komolyan bvesszük azt, hogy a kutyában nincs még áttét, akkor a pénisz csonkolásával megoldható a betegség. Az 1. lehetséges ok tisztázásában Ön segíthet azzal, ha megmondja, hogy rendszeresen maszturbál-e a kutya, nyalogatja-e a péniszét. A 2. és 3. lehetséges betegség eldöntésében ismételt citológiai vizsgálat (egyszerű, olcsó vizgsálatról van szó) és ha megerősödik a karcinóma gyanúja, úgy akár egésztest PET/CT vizgsálat is ajánlott - hiszen a TVT sugár-, vagy kemoterápiával véglegesen gyógyítható, míg a pénisz karcinómákat amputációval is csak akkor lehet meggyógyítani, ha nincs áttét a kutyában. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: pincsi
2010-10-25
A palotapincsi kutyám nyakán kb. 3 napja vettem észre dagadást és hogy piros. Mi lehet a baja? Amúgy eszik rendesen, de egy kicsit szomorkás a hangulata.
Ahogyan minden duzzanat, a leírt nyaki helyeződésű duzzanat is lehet vérömleny, tályog, egyéb gyulladásos eredetű duzzanat - vagy akár sokféle daganat egyike is. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, citológiai/szövettani vizsgálat, vérvizgsálatok, képalkotók ...) tudja kideríteni a tünetek hátterét. Ezután a megoldásokat is megbeszélhetik. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: fura tünetek
2010-10-25
Tiszteletem! Nem tudom elég értelmesen le tudom-e írni a kutyáim ”tüneteit”, de megpróbálom. A következőket produkálja: naponta többször is állóhelyzetben a nyakát kitekeri amennyire csak lehet mindig ugyanarra az oldalra , és egész testét megfeszíti a művelethez, közben a mellső lábát is megemeli hozzá. A szájzugát is hátrahúzza. Ilyenkor meg kell neki vakarni a nyakát meg a fültövét. Séta közben is sokszor csinálja , és olyankor megáll nem megy tovább mint aki lemerevedett. Ha a viszketés terén gondolkodunk akkor az biztos hogy bolhái nincsenek. Nem tudom miről lehet szó , kb fél éve már csinálta ezt, de aztán elmúlott, most újra kezdte. Azt még tudni kell, hogy kb: 4 éve váratlanul lebénult a hátsó felére, szteroid injekciókat kapott akkor, és helyre jött csak az egyik hátsó lábára azóta biceg. Talán viszkedhet neki ilyenkor a nyaka csak a béna hátsó lábával nem éri el? De nagyon ijesztő látvány amikor ezt csinálja. Nem tudom mit lehet tenni vele? Idegi kivizsgálás szükséges lehet? köszönöm a választ
Amit leírt, abból nekem is idegrendszeri eredetűnek tetszik a tünet. Igen, a legfokosabb, amit tehet az az, hogy elmeséli állatorvosának a tapasztalatait, ha teheti, csináljon néhány párperces video felvételt (akár a telefonjával) a kutyáról és kérje meg állatorvosát a kutya részletes és neurológiai kivizsgálására.
jelige: mit tegyünk
2010-10-23
Kiskutyánk 2éves.Több mint 1éve küzdünk vizeleti problémájával:jelenlegi orvosunk megálapítása szerint a hugyhójagjában keletkezett kövek elzárták a hugyvezetéket.Mivel a kutya kis termetű ezért a katéterezés nem járt sikerrel.Következő találkozásunk során az orvosi (megfigyelésre) benthagyott kutyánkat megműtötték és azóta nem a kukiján pisil.A kutya februárban lett műtve a vizeletét saját maga korlátozza.Egy hónappal ezelött figyelmes lettem arra,hogy kutyánk a kukiján pisil,ezt jeleztem az aszisztensnek akinek az volt a reakciója:ez szinte lehetetlen!Három napja sírásra keltünk párommal és hamar rájöttünk kutyánk nem tud pisilni.Orvosunk megint műtötte,de konkrétumot nem tudunk.Jelenleg itthon van nehezen pisil(csurgat pisos csepeket ami szerintem a kövek szétrombolására beadott oldó anyag is) néha nagyon remeg fájdalmaitól,de meg tudom nyugtatni!Más orvos szerint ki kell mosni a hugyhólyagját is,orvosunk szerint ez nem lehetséges.Tanácstalanok vagyunk.
Egy bármilyen kistermetű kan, vagy szuka is megkatéterezhető - még egy egeret is meg lehet katéterezni - ha átjárható a húgycsöve, azaz nem akadt el benne pl a kő, vagy daganat, gyulladás nem zárta el a húgycsövet. Ha állatorvosa valóban megoperálta a kutyát, akkor könnyen lehet, hogy ő maga varrta ki a húgycső nyílását a gáttájékra (sztóma műtét). erről azonban Önöket nyilván tájékoztatta volna és emlékeznének erre. Ha nem így történt, akkor az elzáródó húgycső esetében a vizelet „magától” is képes sipolynyíláson keresztül feltörve a külvilág felé ürülni. Abban kellene dűlőre jutniuk állatorvosával, hogy ő maga, vagy specialista vizgsálja meg a kutyát és ha szükséges operációval távolítsák el a hólyag kő (homok) tartalmát és lehetőség szerint rendezzék a húgvcső kivezetését. Mindezt sajnos nyilvan nem október 23.-án szombaton, vagy az ezt követő napon, hanem ezután tudják megtenni.
jelige: ttsaba
2010-10-23
Segitségét kérném.A kutya az orvosi ultrahang és ekg után ugynéz ki h szivinfartus után van.Szivritmus zavara van,és a hasürege tele van folyadékkal amitől felvan fúlyódva.A szive a normálisnak a 30%át tudja produkálni.Kaptam vizhajtót,antibiotikumot,seduxent.Minel előbb várom válaszát,Köszönöm.
És milyen segítséget és választ vár tőlem? Merthogy kérdést sem írt levelében. A kutya vizgsálatát végző és kezelését megkezdő kolléga van egyedül ismeretében a kutya betegségének, és esélyeinek. Igen veszélyes dolog lenne, ha Ön a szívbeteg kutya kezelésére ötletek gyűjt az internetről és elkezdi otthon ezek alapján kezelgetni a kutyáját. Ugye nem ezt akarja tenni. Ha kérdései, kétségei vannak a kutyával kapcsolatosan kérdezze bátran állatorvosát. És kérem eszébe ne jusson az internetről látatlanba kapott ötletek alapján otthon segíteni a súlyos beteg kutyán. A leírtak alapján nem kizárt, hogy intenzív, kórházi kezelésre van szüksége a kutyának.
jelige: daganatok felőli érdeklődés
2010-10-23
Jó estét kívánok! A T. Doktor urat szeretném kérdezni kutyákon kifejlődő daganat ügyben. Arra lennék kíváncsi hogy általánosságban a daganatok formái, alakja, keménysége, növekedési gyorsasága szerint lehet következtetni hogy jó vagy rosszindulatú? Mert én pl: hallottam olyant, hogy ami a bőrfelszín alatt elmozdítható az jó, ami masszívan áll az rosszindulatú. Ilyenekre gondoltam. Köszönöm szépen a válaszát.
A legtapasztaltabb orvos és állatorvos sem tudja ránézésre, tapintásra megállapítani azt, hogy egy daganat jó-, vagy rosszindulatú-e. Amiről beszél, azaz, hogy mennyire elmozdítható egy daganat a környezetében, ez fontos az operációra készülő orvosnak abból a szempontból, hogy a sebészeti eltávolítás mennyire lesz egyszerű, vagy bonyolult. A daganatok jó-, vagy rosszindulatúságának eldöntésére citológiai-, vagy méginkább szövettani mintát kell venni belőlük, hogy a patológus megvizgsálhassa. Ezt a módszert semmiféle nézegetés, tapogatás, fontolgatás nem helyettesítheti. Az Önök esetében is egy a teendő. A középkorú labi szuka teljes kivizsgálása (fizikális vizgsálatok, citológiai/szövettani vizgsálat, vérvizgsálatok, képalkotók ....) után eldönthető a kutya általános állapota és a daganatos betegség stádiuma. Ha ez megtörtént, akkor megbeszélhetőek az esélyek is. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: féltő gazdi
2010-10-21
Tisztelt Doktor úr! Elvittem a kutyát vérvételre mert azt mondták 11 éves korban már évente kell egy kivisgálás.A vérvizsgálat magas keratinin szintet mutatott ki és kaptunk Royal cannin/renal száraz tápot.a kérdés az lenne,hogy mit tudnék még adni neki házilag???Előre is köszönöm a választ.
A magas kreatinin, és karbamid, és foszfor érték együttesen a vese elégtelenség gyanúját veti fel. Ezért ajánlotta állatorvosa a diétás tápot. Ő látja a pontos értékeket, ő van tisztában a kutya egyéb tüneteivel is - ezért a kezelését és táplálását vele kellene egyeztetni. Kérdezzen rá bátran, hogy otthon milyen főzőcskével tudja helyettesíteni ezt a tápot, biztosan szívesen elmondja a véleményét ezzel kapcsolatosan is. Emellett (nem ehelyett) Dr Fodor Kinga „Mit egyen a kutyám” című könyvét ajánlom figyelmébe.
jelige: helps 3.
2010-10-21
Üdvözletem! Sajnos tényleg igaza volt az Érsek dokinak aki mütötte a Nyafikát , mert a mai nap el kellett altatni, nem hatott már neki a ketofen sem igazán , nyirok csomókat is megtámadta a daganat. Rettenetes ezt feldolgozni , a tesója fél éve tünt el. El sem hittem volna , hogy egy állat elvesztése ilyen fájdalmas
Én ugyan egy percig sem vitatkoztam a kezelő orvossal, ilyet soha nem szoktam tenni. Neki van egyedül ismerete az esetről én csak általánosságban tudtam megírni a véleményemet. Sajnálom a mostani és a korábbi rossz élményeit is.
jelige: Szilvia 3.
2010-10-20
Telefonon megbeszéltek szerint mellékelve küldöm Önnek 11 éves szuka kutyám leleteit. Várom megtisztelő véleményét! Üdvözlettel:
Hozzám mindösszesen 4, (szeptember 27.-e és október 11.-e között levett/beküldött) vérvizsgálat eredménye érkezett meg. Ezekből kezelő orvosa is nyilvánvalóan azt olvasta ki, hogy a magas fehérvérsejtszám gyulladásos eredetű megbetegedésre utal, mindhárom vese funkcióra utaló paraméter (karbamid, kreatinin, foszfor) emelkedése pedig vese elégtelenséget mutat. A vizelet kémiai vizsgálata, valamint üledékének bakter/és citológiai eredménye, valamint a pénisz növedékének citológiai/szövettani eredménye - korábbi levele szerint ezek a vizsgálatok is megtörténtek - már igen közel vihetett a diagnózishoz. Egy hasi ultrahang vizsgálattal (máj, vesék, hólyag, prosztata ...) pedig jó eséllyel pontos, végleges diagnózishoz érhettek. De ez utóbbi eredmények hozzám nem érkeztek meg. Szinte bizonyos vagyok benne, hogy az igen felkészült, alapos Kapolyi dr.-nak hasonló a véleménye a kutya tüneteiről, mint amit én most írtam. Ha az onkológus és ultrahangos specialista vizsgálatai alapján nem egyértelmű, hogy a kutya húgy-, nemi szerveiben miféle gyulladásos és/vagy daganatos betegség zajlik, éa kezelő orvosa egyetért velem, akkor ajánlom az általam elvégezhető egésztest PET/CT vizsgálatot a rejtély tisztázására.
jelige: Szilvia 2.
2010-10-20
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Igazából találgatások vannak konkrétumot egyik állatorvos sem tudott mondani, a kutya betegségét illetően.Szeretném megkérdezni esetleg van e rá mód,hogy betekintene a leletekbe (emailen keresztül) és milyen további vizsgálatokat javasolna ? Válaszát előre is köszönömElőzmény :( Az alábbiakban szeretném a segitségét kérni,keverék kutyám kb.10 éves kb.1 éve az alábbi tüneteket produkálja, nemi szervéből néha véres át tetsző válladék csöpög a pénisze nagyon vörös sejt szaporulatok vannak rajta és a tasak eleje vérvörös olyan mintha megvágta volna,voltunk bőr gyogyásznál,ultrahangon,onkologusnál ,kenet lett levéve,vizelet vizsgálat volt,vér vizsgálat is volt de semmi eredmény.Két hete pedig a tasak elején megjelent egy dudor kicsit fénylik de néhol száraz is,a többi tünet ugyanugy megmaradt.Egyébként a kutya jó kedvű jó étvágyú,nem lehet semmit észrevenni rajta.Mi okozhtaja a tüneteket?Válaszát előre is köszönöm.)
Szívesen leírom az eddigi leletekből kiolvasható következtetéseimet és azt is, hogy milyen vizsgálatokkal lehetne továbblépni.
jelige: helps 2.
2010-10-19
Köszönet a válaszért! A szájüregében volt több áttét , de az Érsek Ervin szerint nem volt rosszindulatú ,mivel nem volt mélyen beágyazódva. Vérvizsgálatot is lehet cicáknál csinálni? Ez nem volt csak megmütötte , stomogilt adott neki , termokaukterrel összeégette az inyét. Most kap ketofent jelentös változás állt be nála eszik , mosakszik stb...........de úgy vettük észre , hogy a kaukterezett inye szétnyilt , mert néha ordit és be is vérzik neki kissé. Valószinü , hogy ez a gond a kis nyafinál. Kondilyát tartja tehát nem fogy gondolom ezért ez kis remény lehet , jól gondolom? Üdvözlettel:
Persze, hogy lehet, sőt ajánlott vérvizsgálat (meg citológiai/szövettani vizsgálat, meg röntgen, meg sokszor egyebek is) egy macska esetében is. Jól gondolja, hogy mint minden esetben, most is van remény. Sőt én is remélem, hogy teljesen meggyógyul a cica. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Marci
2010-10-19
3 hónapos macskámat megfázva kaptam. (Ez csak később derült ki.) 3 hete váladékozik mindkét szeme, folyik az orra, tüsszög. Azóta kamillával mosom, napi 3x. Étvágya jó, igaz keveset eszik egyszerre. Játékos, jókedvű cica. Kell valami mással kezelnem? Válaszukat előre is köszönöm.
Szinte bizonyosan kell valamivel állatorvosának (!) kezelnie a cicát. Minden új, még akár makkegészséges jövevény esetében igaz, hogy néhány napon belül ajánlott felkeresniük állatorvosukat. Jelen esetben meg kell vizsgálnia a Marcit, hogy megállapíthassa jelenlegi tüneteinek az okát, majd meggyógyíthassa őt. Ezután a fiatal kandúrt szinte bizonyosan parazitamentesítenie kell, majd megkezdeni védőoltásainak beadását. Közben a helyes táplálását és majdani kasztrálását is megbeszélhetik, hogy 15-25 évig örülhessenek egymásnak. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja egy kijáró macska ajánlott védőoltásait.
jelige: helps
2010-10-19
Üdvözletem! Cicámat 6 hete mütötték áttétes daganattal a szájüregében volt neki. Elég szépen gyógyult és hizott is , de egy napon megint örületes fájdalmai voltak , nem nyitotta ki a száját , szó szerint üvöltött. Doki megnézte , azt mondta nem jó a légzése. Mennyi az eséje , hogy a tüdöre is átterjedt?Fájdalom miatt veszi rosszul a levegöt? Mielöbbi válaszát várom. Köszönettel.
Az esélyek latolgatásához legalább azt kellene tudni, hogy mi volt az eltávolított daganat szövettani típusa, hol volt (van) tudott áttét a cicában, és, hogy mik voltak a vérvizsgálatok eredményei. Egy macska (kutya, ember) légzése a fájdalom miatt is megváltozik - ezt egyszerű kiszűrni fájdalomcsillapítók hatásának megfigyelésével. Hasonlóan egyszerű lenne mellkasi röntgenfelvételekkel (vagy még pontosabban 3D képalkotókkal) eldönteni, hogy vannak-e mellkasi áttétek a cicában. Vizsgálatok nélkül teljesen értelmetlen az esélylatolgatás - viszont közben az állat értelmetlenül szenved, és a betegsége tovább zajlik. 1);
jelige: nagykanizsa
2010-10-19
van egy spánielem igen vakarozik de nincs benne bolha inkább szárasz aböre ilyen kezd buposoni
Nem állítom, hogy minden szavát, de a lényeget azt hiszem értem ... Egy kutya, macska, (ember ...) viszketegségét és bőrszárazságát a bolhásságon kívül még számos egyéb kórok (egyéb paraziták, gombás/bakteriális fertőzések, allergiás kórképek, belgyógyászati-, endokrin-, idegrendszeri betegségek ...) kiválthatja. Egyetlen jó megoldás létezik. Keresse fel állatorvosát, mondja el észrevételeit, és kérje meg őt a kutya részletes kivizsgálására. Ha meglesz az ok, a megoldást is megbeszélhetik.
jelige: szotyi
2010-10-18
Ezeddig szorulásos cicánknak lágy lett a széklete,formázott de lágy,néha hasmenéses,színe barna Napi 1-2x kakil.Kedve jó ,játékos,étvágya van.Mielőtt változott az állaga akkor egy nap viselkedett úgy hogy alig evett.Talán mert új száraz tápot kapott ,de azóta megvontam Nagy túlsúlyos ivartalanított kandúr.A tanácsára van szükségem ,van ok aggodalomra? Tisztelettel Boka Ferencné (Még nyers vagy főtt husit kap a konzerv .táp mellé)Diar Sanyl pasztát adtam 1 hétig
Lehet ok az aggodalomra akár a széklet állagának változása miatt is - főleg egy oltatlan (talán nem is parazitamentesített), túlsúlyos macska esetében. Állatorvosa a cica részletes vizsgálatával tudja megtalálni az okot. Ezek után lehet, hogy „csak” az etetési szokásokban kell változtatni, és az elmaradt védőoltásokat pótolni (parazitamentesítést megtenni, de az sem kizárt, hogy belgyógyászati/endokrinológiai vagy egyéb betegség akad fenn a szűrőn és azt is kezelni kell.
jelige: Bonnie
2010-10-18
Üdvözlöm!20 hónapos kaukázusi kutyámnál az lehet csupán a baj,hogy válogat? Mivel nagytestű kutyáról van szó azt gondolnám falni kellene az ételt amit elé rakok,szeretem ha húst is eszik,de ő inkább megeszi az almacsutkát mint a húst!Ritkán van,hogy nagy nehezen megeszi. Megfőzöm neki a húst disznófejről,amit néha megeszik.Csirkebőrös húst,és most libafarhátat vettem neki,viszont egyáltalán nem eszi meg.Kiválogat minden tápot,esetleg maradékot,de a húst otthagyja.Nem szoktam kihagyni etetésben egy napot sem.Ne vegyek neki húst,vagy el lett kényeztetve?Baj ha nem kap húst enni?Válaszát köszönöm!
Látszólag sok mindenről írt nekem, de mindezek alapján sem lehet megválaszolni a kérdését. Igazság szerint én nem sok vegetáriánus kutyát ismerek, pedig itthon is van néhány példány és Indiában pl (a gazdik vallási/dietetikai meggyőződése miatt) sok százezer vega kutyáról tudunk. Egy óriás testű kutya étvágya csökkenhet akár attól is, mert most érte el kifejlettségét, vagy netán most tüzel - és gyakorlatilag a legtöbb betegség kezdeti tünete lehet az étvágytalanság. Fontos lenne tudni azt, hogy milyen kondiban van a kutya, és azt is, hogy mióta tart a furcsa étvágy(talanság)a. A legokosabban természetesen akkor jár el, ha elviszi állatorvosához a kutyát, és megkéri a részletes kivizsgálásra. Ha ő egészségesnek találja az ebet, akkor ráérnek „csak” a táplálásával, esedékes vakcinázásával, parazitza mentesítésével esetleg ivartalanításával foglalkozni.
jelige: Fülemon
2010-10-15
Az állatorvosunk azt mondja légcső szűkülete van a 4hónapos cicámnak.Az első gyulladáscsökkentőtől sokkal jobb lett a légzése,de a2.(erősebbtől)nem változik,nem is romlik.(Eddig minden oltást meg kapott)Kb.2hetes kora óta neveljük,mert az anyukáját meg mérgezték.Eszik,iszik,játszik.Ugye gyógyítható?!
Kutyák és macskák légcsőszűkülete a helyeződéstől és súlyosságtól függően vagy operálható, vagy amennyiben nem, akkor gyógyszeres kezeléssel kezelhető. A gyógyszeres kezelés a légcső szűkületét nem tudja visszaalakítani, a tünetmentesség a legtöbb, ami várható tőle. Állatorvosa az elvégzett vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, nyaki-, mellkasi röntgen, vérvizgsálatok ... esetleg egyé kiegészítő vizsgálatok) alapján tudja megállapítani, hogy valóban légcsőszűkületről van-e szó, vagy esteleg más betegségről. Az esélyeket, megoldásokat is a vizgsálati eredmények ismeretében lehet megválaszolni.
jelige: Fülemon
2010-10-15
Az állatorvosunk azt mondja légcső szűkülete van a 4hónapos cicámnak.Az első gyulladáscsökkentőtől sokkal jobb lett a légzése,de a2.(erősebbtől)nem változik,nem is romlik.(Eddig minden oltást meg kapott)Kb.2hetes kora óta neveljük,mert az anyukáját meg mérgezték.Eszik,iszik,játszik.Ugye gyógyítható?!
Kutyák és macskák légcsőszűkülete a helyeződéstől és súlyosságtól függően vagy operálható, vagy amennyiben nem, akkor gyógyszeres kezeléssel kezelhető. A gyógyszeres kezelés a légcső szűkületét nem tudja visszaalakítani, a tünetmentesség a legtöbb, ami várható tőle. Állatorvosa az elvégzett vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, nyaki-, mellkasi röntgen, vérvizgsálatok ... esetleg egyé kiegészítő vizsgálatok) alapján tudja megállapítani, hogy valóban légcsőszűkületről van-e szó, vagy esteleg más betegségről. Az esélyeket, megoldásokat is a vizgsálati eredmények ismeretében lehet megválaszolni.

<< <  123 / 428 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.08.27
Augusztus 25.-én eltűnt a XXII. ker. VII.utca 14. szám alól 2 éves LUCY nevű nőstény Westi kutyánk, az esti órákban. Nyakörv nincs rajta, hallgat a nevére, játékos, rövid a szőre a hátán. Bárki, aki tud róla bármilyen információt kérem segítsen! Kérem hívjon fel a +36304978825 telefonszámon, a megtalálónak természetesen jutalmat is felajánlanék!
2015.08.21
3-4 hónapos kiscicák gazdit keresnek! Ajándékba játszó egeret, illetve Royal Canin babytápot is adok ( ezt vettük nekik:) Nagyon kezesek, dorombolósak. Elérhetőségem: 06-20-484-4646
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire Terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen! 70/434-7875 Köszönöm!