Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Elkeseredett gazdi :( 3.
2010-04-21
Kedves Doktor Úr! Köszönöm az eddigi válaszait, de tegnap megtudtam, hogy a kutyám rákos. Az igaz, hogy eltávolították a daganatot, de megint előjött. Édesapám egész végig elhallgatta előlem, de tegnap elmondta. Elmondta, hogy az orvos nem javasolja az újabb műtétet, mert akkor nem biztos, hogy felébredne az altatásból. Maga mit gondol erről? Ha azt a csomót is eltávolítanák, akkor mennyi az esélye, hogy újra kialakul? Higyje el, én már aznap el akartam volna vinni az állatorvoshoz, ahogy felfedeztem a csomót, de az édesapám nem engedte.
Ha állatorvosa vizsgálatai alapján (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, citológia/szövettan, képalkotók ...) a kutya rosszindulatú emlődaganata mellkasi (máj, vagy csontáttéteket) adott már - akkor előfordulhat, hogy nem lehet meggyógyítani a kutyát. Ezesetben abszolút érthetetlen, hogy a fedeztetés egyaránt miként merült fel ... Ha „csak” emlődaganat kiújulásról van szó, és áttét nincs a kutyában, akkor pedig a legrosszindulatúbb emlőrákok nagy része is legtöbb esetben meggyógyítható, operálható. Persze, ha nincs vizsgálati eredmény, akkor maradnak a feltételezgetések és megválaszolhatatlan kérdések. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában. Higgye el, hogy én pedig nem vádolom Ön, vagy édesapját, vagy bárki mást - csak tájékoztatom.
jelige: kullancs
2010-04-21
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos a kutyusunkban találtunk 5 kullancsot. Közülük 4 már nem élt, szinte egyáltalán nem élősködött a kutyán. 1 volt ami kicsit aktívabb volt. Valószínűleg a kullancs elleni védő folyadék miatt haltak mér meg, amikor belefúródtak a bőrébe. Az egyik eltávolításakor viszont nem sikerül teljesen kiszedni, mert egy gombostű hegynyi fekete pont maradt a bőrében. Ez okozhat egyéb fertőzést? Vagy kiveti magából a kutyus szervezete? Válaszát előre is köszönöm! Üdv,
Nem elsősorban a bennmaradt feji vég okoz gondot, az legfeljebb egy kis helyi gyulladást okozhat a kutyában - hanem az 5 kullancs bármelyike okozhatott a kutyában babéziózist, vagy Lyme-kór, vagy fertőző agyvelő gyulladást. Ezért aztán, ha bármi (!) szokatlant, furcsát, eltérőt lát a kutya viselkedésében, akkor mielőbb forduljon állatorvosához és említse meg a kullancsos kalandot is. A kullancs fertőzés azt bizonyítja, hogy nem elégséges az a védelem, amivel ellátták kutyájukat. Megfelelő védelem esetén a kullancsok nem szívnak vért az állatról. Beszéljék meg azt is állatorvosukkal.
jelige: Fili3
2010-04-21
Tisztelt Doktorur!Ezuton jeletkezem ujra,ha emlekszik Filire(Svajcbol),immar 11eves,leukemia gyanuval került orvoshoz.Igertem hogy megirom a fejleményeket.Néhany hete a tünetek jelentkezése után(jelentös nyirokcsomo megnagyobbodás)elvégezték a vér laborvizsgalatot amit az orvos akkor rendben talált,röntgent ahol nem talaltak eltérést,tüdö tiszta,sehol semmi áttét.Mivel anesztezia alatt volt,vettek a csomokbol mintát,amit Zürichbe küldtek cytologiai vizsgalatra.Az is negativan jött vissza,tumorsejtet nem talaltak.Viszont az orvos mindennek ellenére akkor is azt mondta,tovabbra sem zárja ki a leukemia lehetöseget,es mivel nemtudják magyarazni az okot,mindenképp kortizonkezeles szükseges,igyaztan elkezdtük a Prednisolon5 kurát,(es antibiotikumot)napi egy tbl.Kb 10nap utan a csomok teljesen eltüntek(ètvagy sajnos megemelkedett,amugy a kutyus korahoz kepest jokedvü,sètal játszogat velünk,de sokat is alszik).Miutan javultak a tünetek,csökkentetük a dozist napi fél tbl,de sajnos 2-3 nap mulva eszrevettem megint a nyirokcsomok jelentös megnagyobbodasat,furcsa modon nem mindegyik,a nyakan csak a jobb,hátsolábán csak a bal,hasan mindkettö,honalatt egyik sem..:?!Rögtön hivtam az orvost,az adag visszaállt napi 1tbl,és sajnos megint a jeges szavak:ez tipikus,nagyon valoszinü leukemia.:((Megint levagyunk törve,pedig már reménykedtünk.Az orvos szerint lehet még vizsgalatokat csinálni,csomot kivenni szövettanra. Nemtudom mit tegyünk,ha kemoterapiara lenne szükség(borzaszto ezt mondanom,de nem tudom kitudnám e fizetni:((Itt sajnos kb2-3000chf(félmillio forint)sajnos elvált anyuka vagyok egy kisgyermekkel,persze elmegyünk a végsökig,mindent megtennék érte hogy meggyogyuljon,csak a pénz szab határt sajnos:((Megint megkérdeznem tisztelettel,ön mit gondol erröl az esetröl??Reménykedhetünk hogy mégiscsak egy fertözés ami elmulik?Es ha igy megyünk tovabb a kortizonnal,mi lesz a kimenetele ha valo ban leukemia,mire figyeljek,egyaltalan nem tudom mit tegyek... Nagyon köszönöm szives figyelmét es valaszat! üdvözlettel:
Én bizony emlékszem a korábbi kérdésére és a saját válaszaimra is (Fili ill Fili 2 2010.03.17.). Leírása alapján kezelőorvosában is a lymphoma-nevű betegség (malignant lymphoma) gyanúja merülhetett fel, amit nem vérvizsgálattal, hanem a nyirokcsomók citológiai vagy szövettani vizsgálatával szokás diagnosztizálni. Akkor is írtam, hogy szteroidokkal rövidtávú eredményt lehet elérni, ami után gyors visszaesés fog következni. A szteroid előkezelés egyébként rontja a korrekt kemoterápiás kezelés várható eredményességét, mivel rezisztenssé teszi a tumort. A kortizol tüneti kezeléssel a kutyát 2 hónapon belül el fogják veszíteni. Az eltelt több, mint egy hónapos késlekedés ill kortizol kezelés csökkentette esélyeiket arra, hogy a kemoterápiás kezeléssel megfelelő eredményt érhessenek el. Ismerem a legtöbb európai ország állatorvosi, főleg onkológiai árait. Itthon mi még mindig töredék árakon dolgozunk ezekhez képest. Mostani levelemmel én magam sem „jeges” szavakat szeretnék használni, csak azt szeretné, ha egyértelműen érthető lenne, amit írok. Hasonló témákban olvashat még honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: taksony
2010-04-20
Tisztelt Doktor Úr! A macskám kiscicái az ellést követő pár napon belül elpusztultak,az állat emlői duzzattak.érdeklődnék,hogy a tej elapasztását illetően milyen módszerek vannak? Várom válaszát! köszönettel!
Kutyák és macskák elapasztására néhány antiprolaktin hatású gyógyszer közül választhat állatorvosa. A felépülés után melegen ajánlott lenne az anyamacska oltásainak rendezése, rendszeres parazitamentesítése, majd ivartalanítása is.
jelige: Elkeseredett gazdi :( 2.
2010-04-20
Mielőtt fedeztettük, nem volt semmi baja sem, miután már jelentkezett nála az állvemhesség, már nem együtt hím kutyával. Meg tudná még mondani, hogy ez az egész kb. hány Ft-ba vagy €-ba kerülne? Előre is köszönöm a válaszát!
Az állat részletes kivizsgálása alapszinten a fizikális vizsgálatokat, vérlabort, és mellkasi röntgen, hasi ultrahangot foglalja magában. Mindez nálunk 20 eFt-ba kerül. A kivizsgálást lehetséges pontosabban, érzékenyebben is elvégezni, ekkor PET/CT egésztest vizgsálatot végzünk, ami összesen 50 eFt. Ha egy műtétben van értelme és lehetséges az emlődaganat(ok) és a petefészkek (+méh?) eltávolításának - annak az ára nálunk 40-50 eFt körüli összeg lehet. Lehet úgy dönteni, hogy kivizsgálás nélkül kérnek műtéti ellátást - de ez balójában ugrás az ismeretlenbe, nem lehet megítélni a sikerességét. Ha arra gondol, hogy ugyanezen vizsgálatokat mennyiért tudná külföldön elvégeztetni, akkor azt kell mondjam, hogy 3-8x értékű euróért sikerülhetne. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: hűtőmágnes
2010-04-19
Tisztelt Doktor Úr! A lassan 2 éves boxerem ma 1 hete lenyelt egy kb.7cm-es hűtőmágnest ami egy plüss maci. A kutyának semmi baja látszatra ugyanúgy eszik, iszik, játszik. A székletét mindig nézzük, de eddig még egyikben sem találtuk meg a macit. Lehet ebből valami nagy baj, vagy várjunk, és egyszer csak kijön belőle?! Válaszát előre is köszönöm!
Lehet belőle nagy baj. Többirányú röntgenfelvételek készítésével a hűtőmágnes helyeződése pontosan leírható, így az esélyek a széklettek történő távozásra és a hánytatással történő kiürítésre is pontosabban mmegítélhető. Ha pedig már mégis távozott a tárgy, akkor nem kell tovább a székletet passzírozni. Legrosszabb esetben nem kizárt, hogy az idegentestet gyomor-, vagy bélmetszéssel kell eltávolítani a kutyából.
jelige: janecskó
2010-04-19
4 hetes a kiskútya és az anya nem tudja szoptatni mert nincs teje rendessen .Mit lehetne a kicsivel ettetni enyi idösen esetleg bébi tápszert.
Kutya tejpótló tápszerrel érdemes felnevelni a kölyköket ilyen esetekben. A szuka mielőbbi részletes kivizsgálása is ajánlott annak kiderítése céljából, hogy miért apasztott el.
jelige: szőrhullás
2010-04-19
Tisztelt Doktor Úr! A Zsömi névre hallgató beagle kutyusom a napokban furcsa tüneteket produkált.A szőre az oldalán foltokban hullik és a bőrén apró fekete pöttyök vannak.Egyik rokonunk azt mondta hogy rühatka,de nem tudjuk biztosan.Az állatorvosunkhoz elvittük,de nem rendelt így hát várnunk kell,de ha valami komolyabb baja van akkor nem érünk rá várni és ezért kérném az ön segítségét. Köszönettel!
Még az sem kizárt, hogy igaza lesz a rokonának .... bár számos gyakoribb parazitás-, gombás, bakteriális fertőzés, allergiás-, endokrin és egyéb betegség is okozhatja a leírt tüneteket. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja kideríteni az okot, majd ha az megtörtént, akkor remélhetőleg gyorsan meg is gyógyítják a kutyát.
jelige: Elkeseredett gazdi :(
2010-04-19
A kutyám július végén lesz 7 éves. Pár éve elvittük egy hím kutyához, lettek is kiskutyák (5). Megint elvittük, de akkor már nem lett semmi. Azóta többször volt állvemhessége, évente 1-2-szer, pedig nem találkozott egy hím kutyával sem. Tavaly egy csomót vettem észre az emlőjén, amely kemény volt, az orvos azt mondta, hogy ciszta és eltávolította műtéti úton. De most megint van neki. Nagyon nagy. A szüleim azt mondták, hogy az orvos azt mondta, hogy ha ismét kialakul nála, akkor nem lehet semmit sem tenni. Ez valóban igaz? Vagy csak hazudtak volna? Mit tegyek? Újra vitessem el az állatorvoshoz, hogy ő levágja azt a mellét is? Az ivartalanítás megoldaná a problémát, szóval, hogy többször ne jelentkezzen ez nála? A mostani daganatja már nagyon nagy...Teljesen el vagyok keseredve...van valami megoldás?
Hát még én hogy el vagyok keseredve ... Miért kellene egy hétéves emlődaganatos, rendszeresen álvemhes szerencsétlen beteg szukát még fedeztetni is ?! Nincs még elég baja? Még szerencse, hogy nem vemhesült. A szuka mielőbbi részletes kivizsgálása, majd a daganatok mielőbbi sebészti eltávolítása és az állat ivartalanítása jelentheti a gyógyulás esélyét. Remélem, hogy még nem késő.
jelige: Vyolet
2010-04-19
Tisztelt Doktor Úr! 14 hónapos kutyám ma szült és aziránt érdeklődnék, hogy általában meddig tart a szülési folyamat.Mi van akkor ha még csak 2 kutyus van meg és a hasa mérete alapján több van?Első kutya tulajdonos vagyok. Válaszát előre is köszönöm!
Megszokott esetben a kölykök kb félórás időközökkel követik egymást a szülés során. A szülés befejeztével az egészséges szuka nyugodtan fekszik, gondozza kölykeit, szoptat. Mindezekről honlapunk Publikációk rovatában részletesen is olvashat. Ránézésre, vagy csak tapintással főleg egy kezdő állattartó nem tudja megállapítani, hogy van-e élő ill hol magzat, vagy magzatburtok a szukában. Ezt állatorvosa tudja megállapítani rendelőjében hüvelytükrözéssel és ultrahang vizsgálattal. A kutya tenyésztéséhez alkalmas és felkészített tenyészállatok, felkészült gazdik és megfelelő körülmnények kellenek. Ha ezek bármelyike hiányt szenved akkor a kutya szülésének kimenetele meglehetősen esetleges, a szerencsének lesz legnagyobb szerepe.
jelige: ürítés
2010-04-19
Nyáron lesz 10 éves a kutyám és már egy hete nem üríti a székletét normálisan,utóbbi 2 napban egyszer sem. 1 hete találtunk benne kullancsot,de nincs lelassulva,mozog,ugrál és ugat,mint máskor.Próbálkoztunk már étolajat adni neki,de nem vált be.Mivel még 15 éves vagyok ezért szüleimen áll,hogy visszük-e orvoshoz.Én rögtön azt mondtam hogy kéne,dehát nem hallgatnak rám.Arra gondoltak,hogy teával próbálkozzunk,hátha ez bejönne.Jó ötlet lenne megpróbálni vagy próbáljam őket rábeszélni az orvosra?
Nagyon nem jó ötlet az otthoni próbálkozás. Akár a kullancsos előzmény, akár az egy hete tartó székelési nehézség, majd a székletürítés megszűnése már akár most is életveszélyes állapotokat eredményezhetett. Mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálat ajánlott. Remélem, hogy még nem késő.
jelige: Jessyke
2010-04-19
Jó napot Kívánok! 1 éves uszkár lánykutyusom ha fekszik, ütemesen remeg a két hátső lába.Kb. 3-4 hónapja vettük észre. Fájdalomnak jele nincs. A kutya kicsit aktív. Mitől lehet ez? Köszönettel,
Önmagában szinte biztosan nem betegség tünete. Több temperamentumos, fajtatiszta (terrierek, spánielek, uszkárok, n. juhász, dobermann ...) éskeverék kutyák egyedeiben megfigyelhető jelenséget észlelhetett. Kérje ki állatorvosa véleményét is, de én semmi aggasztót nem látok észrevételében.
jelige: györgy
2010-04-19
tibeti spániel kutyám 3-4 éve allergiás tappancsait naponta nyalja több órán keresztül. fehér szőre . megbarnult . többször kezelték az állatorvosok eredménytelenül. utoljára cortavance sprét használtam , nemvolt eredményes . ami egy kicsit használt ,egy kockacukor szerű gyógyszer volt. sajnos már nem lehet kapni .
Nem ismerem a kockacukor-szerű csodagyógyszert, vagy talán mégis, ha az Eczekan gyógytablettára gondol ... Ha csak kicsit és időlegesen használt, akkor tán nem is ezt kellene tovább keresni. Ha biztos az allergiás betegség diagnózisa, akkor azt is tudják kezelőorvosukkal, hogy milyen típusú allrgiás megbetegedésről lehet szó pl.: táplálékallergia (milyen fehérje?), pollenallergia-, kontakt allergia ... gyógyszerallergia (milyen gyógyszer?). Ezesetben akár az allergén megvonásával, vagy deallergenizáló kezeléssel, vagy tüneti kezeléssel célt érhetnek. Ha azonban nem biztos diagnózisról, csak feltételezett diagnózisról van szó, akkor tudniuk kell, hogy sok egyéb betegség is szóbakerülhet a lábvégek kipirosodásával és viszketegségével jelentkező tünetek esetén. A kutya részletes vizsgálata ajánlott a tünet okának felderítése céljából. Ha ez megtörtént, akkor lesz esély a célzott és hatékony kezelésre.
jelige: kisborder
2010-04-16
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőség kutyánál a tüzelés ”beindításának”. Második tüzelése lenne, de már két hónapja kellett volna. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel:
Létezik szukák tüzelésének gyógyszeres (hormonális) indukciója. A kérdés csak az, hogy miért kellene ehhez folyamodnunk. Teljesen egészséges szukák esetében is előfordul, hogy nem pontosan 6 hónapra következik a tüzelés, hanem 7-10-12 hónapra - ugyanakkor a tüzelés elcsúszásának, vagy elmaradásának a hátterében sokféle betegség, akár kialakult meddőség is állhat. A tüzelés indukciójára irányuló kezeléseket normális esetben mindig megelőzi a szuka részletes vizsgálata, hogy kiderülhessen van-e egészségügyi oka a a tüzelés késésének, vagy a szuka esetleges meddőségének. Szaporodásbiológiai problémák kivizsgálására éskezelésére Dr. Thuróczy Juliannát ajánlom (30-940 8569).
jelige: hólyag
2010-04-14
Tisztelt Doktor úr! 6 éves ivartalanított kandúr cicám pár héttel ezelőtt gyakori vizelési inger jelentkezett. Rengeteget járt az alomra, hol többet, hol csak néhány cseppet ürítve. Állatorvosunk hólyaggyulladással kezelte, 2 naponta kapott antibiotikumos injekciót, plusz diétás, és húgyuti betegségek megelőzésére és gyógyitását segítő tápra illetve konzervre tértem át. Tünetetei enyhültek kb. 2 napig, már azt hittem rendben lesz, de ma reggel újra elkezdte a szakaszos ürítést, pedig még tegnap is kapott injekciót. Kérdésem, hogy ennél a betegségnél normális dolog e, hogy javulás után ilyen visszaesés tapasztalható? Köszönettel! B
Ha normálisnak nem is nevezném, de ennél a betegségnél is előfordulhat, mint ahogyan ember és állat legtöbb betegségénél, hogy makacs, elhúzódó, esetleg visszatérő, krónikus, vagy terápia rezisztens formái is vannak. Kandúrok alsó húgyúti megbetegedéseinél (FLUITD, vagy FUS) van, hogy konzervatív gyógyszeres kezelés és diéta megoldja a problémát, van, hogy hólyagkatéterezés/átmosás esetleg a katéter néhány napos bennhagyása és az is előfordul, hogy műtéti megoldás hoz eredményt.
jelige: disney
2010-04-14
Tiszteletem! Szeretném megkérdezni hogy kutyám most 1hónapos vemhes,lehet most adni bolhairtó cseppet?advantix t szoktam adni neki. most lejárt az egyhónap,adhatok neki vagy másfajtából vemheseknek valót? nem árt magzatoknak?Milyent javasol? Köszönöm előre!
A vemhes szukák parazitamentesítése is melegen javasolt. Több szer pl: Frontline, Frontline combo, Exspot ... , vagy az Ön által ismert Advantix is biztonságosan alkalmazható vemhes szukákon is. A kutya tenyésztéséhez alkalmas és felkészített tenyészállat, felkészült állattartó és tárgyi feltételek egyaránt szükségesek. A kutya felkészítéséhez érdemes lehet állatorvosa véleményét is kikérnie és honlapunk Publikációk rovatában is talál néhány hasznos írást.
jelige: Bori1399
2010-04-14
Tisztelt Doktor Úr! Egy 13 éves Hannoveri véreb szukám van,akinek egy éve gerincműtéte fél éve pedig egy szájműtéte volt,ahol egy kisebb rosszindulatú daganatot távolítottak el.A tejcsatornáiban pár éve kialakult 5-6 borsónyi daganat,melyek ezidáig nem növekedtek,most kitapintottam őket és sajnos ugyan nem sokat,de nőttek.A kutyám lágyékánál a jobb oldalon is van egy daganat,ami még nem dudorodik ki látványosan,erre azt mondták,ha nem növekszik addig ne bántsuk.Viszont egy ideje felfedeztem,hogy a farkának az egyharmadánál egy kb. 2-3cm-es szőrhiányos folt keletkezett.A kutyám egyébként jó étvágyú,külsőre egészen fiatalnak tűnik,nem őszül,jók a fogai,ízületei.Sajnos újabb daganatra gyanakszom a farok szőrhiányából...A bőrfelület ezen a helyen nem viszket,nem váladékozik,nem pikkelyes.Válaszát előre is köszönöm
Nem írt ugyan kérdést, de véleményem azért van az ügyről ... Soha, sem ember, sem állat esetében nem helyes az a megközelítés, hogy amíg kicsi egy duzzanat és nem okoz tüneteket, addig nem kell vele foglalkozni. Ellenkezőleg - amint észlelünk egy duzzanatot, azonnal érdemes megvizsgálni. Akár aznap citológiai/szövettani mintát kell venni belőle, hiszen csak így van esélyünk rosszindulatú megbetegedés esetén is a korai diagnózisra és esetleg a teljes gyógyulásra. A kutya mielőbbi egésztest PET/CT vizsgálatával és a duzzanatok citológiai/szövettani vizsgálatával lehet pontos képet kapni az onkológiai megbetegedésről és ezek után lehet esélyekről, megoldásokról beszélni. Vizsgálatok, adatok nélkül nincs értelme semmiféle diskurzusnak. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: szia
2010-04-13
Tisztelt Doktor úr! Van egy wesite négy éves lány kutyánk! Körülbelül 3-4 hónapja kezdődött, hogy a testén piros hólyagok jöttek ki amelyek kifakadtak, és sebes lett az egész teste. Többféle állatorvosnál voltunk, adtak rá antibiotukumot és más fajta gyógyszert és krémeket is, de semmit sem használt... sőt mostmár az egész bőrfelület gyullladt nei, főleg a hasán és a lábain tiszta vörös az egész, és még ezen a gyulladt bőrfelületen vannak a sebek! Állandóan nyalogatja magát, kedvetlen már alig akar enni, pisilni is. Próbáltunk neki másfajta ételeket adni, amiben nincs tartósítószer, hátha arra allergiás, de semmi sem segít! Tudna esetleg mondani valamit, hogy mi lehet ez? őszinte tisztellettel:
Hogyne tudnék mondani valamit, bármelyik állatorvos sorolhatná a lehetséges kórokokat ... Lehet a kutya bőre atópiás, automimmun és allergiás (nem csak táplálékallergia !) bőrbetegségek, parazitás-, bakteriális-, gombás- bőrbetegségek, endokrin betegségek .... és sok egyéb állhatnak a háttérben. Lehet úgy kezelni, hogy sorravesszük a lehetséges betegségeket és ezeket igyekszünk tünetileg leküzdeni - és ez sokszor eredményre is vezet - de nem reagáló, vagy gyakran visszatérő esetekben érdemes lehet részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, bőrbioptátum, vérvizsgálatok ... egyéb kiegészítő vizsgálatok ...) diagnózisra jutni és ezután célzottan kezelni.
jelige: kutya
2010-04-12
8-án fialt,de megette kiskutyáit.3 maradt meg amit elkellet venni töle de tapasztalom hogy azóta a kutya nagyon bánatos, keresi a kölykeit,nyugtalan.azota 1napja hány,kérném tanácsát hogy a tejét hogy lehetne elapasztani.szeretnék választ kapni erre köszönöm!
Az elválasztott kölyköket nagy távolságban kell tartani a szukától, olyan távolságban, hogy ne lássa, ne hallaj, ne érezze a szagukat sem a szuka. A hányás miatt a szuka részletes állatorvosi vizsgálata is ajánlott. Ezután állatorvosa a laktáció megszűntetésében is tud gyógyszeres (antiprolaktin szerek) segítséget adni.
jelige: Billy
2010-04-12
Tistelt Doktor Úr! 5 éves Angol Buldog kutyám hasa kb 2-3 hete rendellenesen megnövekedett.Jártunk orvosnál, ultrahanggal megvizsgálta és azt mondta hogy a kutyus hasában viz van,ha a kezelésre nemreagál,két hónap alatt elpusztul. kezelésként Furusemid-Chinoin 40 mg tablettát kapott. Állapota a három nap elmultával nemváltozott. Doktor Úr javasol-e egyéb gyógyszert vagy más vizsgálatot
Elsőként talán további vizsgálatokat ... Hasüregi szabad folyadéktartalmat sok betegség okozhat. Ha eddig csak ultrahang vizsgálat történt - és azt sem tudjuk, hogy lázas-e a kutya, és nem volt vérlabor, hascsapolás (valamint a folyadékból citológiai vizsgálat) és nincs információ a máj (lép, vesék ... gyomor, belek ....) állapotáról, valamint a mellüreg, szív esetleges elváltozásairól - akkor azt sem tudhatjuk, hogy a hasüregi folyadék vér, gyomor/bél tartalom, pangásos vagy gyulladásos eredetű savó illetve, hogy szívelégtelenség, vagy daganatos megbetegedés állhat-e a háttérben. Szóval elsőként mielőbbi diagnózis kellene és ezután lehetne az esélyeket, megoldásokat megbeszélni.
jelige: Belga
2010-04-12
11 hetes belga juhászkutya egyik heréje nincs a zacskóban.De meg van és kitapintható.Állatorvosunk egyértélmű választ nem adott.Mit tegyünk? Válaszát köszönöm
Pedig egyértelmű a helyzet ... Ha a (lágyékcsatornában) kitapintható here lemasszírozható a zacsiba, akkor meg lehet próbálkozni hormontartalmú gyógyszer alkalmazásával a normális helyeződés elérése érdekében. Ha ez nem sikeres, akkor pedig a lehúzott here műtéti úton is rögzíthető a megfelelő pozícióban. A kan ennek ellenére a tenyésztésből kizárandó, hiszen a rejtettheréjűség hajlama öröklődik. Ha nem lehet a herét lemasszírozni a herezacskóba, vagy nem akarják vállalni a hormonkezelés és/vagy műtét költségét és veszélyeit - akkor pedig a kutya ivarérése után, kb 1-3 éves korában a rejtett (vagy mindkét) here műtéti elávolítása ajánlott. Merthogy a rejtetten helyeződő herék a kutya életének 5-10. életéve között gyakran elrákosodnak. Szerintem állatorvosa is nagyon hasonlóan vázolta a lehetőségeiket - nagyjából ez a legegyértelműbb válasz ami hasonló helyzetben adható.
jelige: Tetike
2010-04-10
Tisztelt Dr úr! Van egy Törpepincser kutyusom ( 2,5 éves), akinek 2 napja zöld a széklete! Mi lehet a baja? Tisztelettel egy aggódó gazdi.
Még az is lehet, hogy semmi baja a kutyának. Emésztett epefestékek, nagy vértartalmú táplálék , vagy a tápban használt színezőanyagok is színezhetik a székletet zöldes színűre. A széklet állagáról semmit sem írt azt is feltételezem, hogy egyéb tünetet sem észlelt. Az adatlap szerint a kutya csak veszetsség ellen oltott, szerintem ez a tény legalább annyi aggodalomrta ad okot, mint a zöldes színű széklet. Kérje ki állatorvosa véleményét is az ügyben.
jelige: Bella
2010-04-10
Tiszteletem Dr-úr! Azt szeretném megkérdezni hogy melyik kullancs írtó szert ajánlaná ön szerint melyik hatása a legjobb? Tudom hogy van sok fajta és ézért nem tudom melyiket válasszam!Előre is köszönöm válaszát!
Számtalan hatékony kullancs ellenes nyakörv, bőrre való csepp, spray, por közül lehet válogatani. Előfordul, hogy ezeket kombinálva lehet elérni a kívánatos hatékonyságot. Van aki el nem tudja képzelni, hogy nyakörv legyen a kutya nyakán, vagy esetleg a kutya nem viseli el a nyakörvet, van ahol a kullancs mellett csak a bolha, van ahol szúnyogok, legyek, belső paraziták is gondot okoznak. Vannak területek, ahol védelem nélkül a kutya 200 kullancsot szed össze egy óra alatt és máshol hetekig-hónapokig egyet sem. Vannak kutyák amelyek rendszeresen fürdenek, úsznak, bozótban járnak, vadásznak velük ... és vannak amelyek alig hagyják el a lakást ... Árban is vannak eltérések. A legokosabban akkor jár el, ha a kutya kezelő orvosával beszélik meg a kérdést.
jelige: bolha
2010-04-10
Tisztelt Doktor Úr! November elején vásároltam a perzsa cicámat, ami 2009. júliusi születésű.Későn vettem észre, kb.3 hétre rá, hogy tele van bolhával. Elvittem állatorvoshoz, ahol kapott Frontline-t, és féregtelenítőt, védőoltásokat.Nem mondta el az orvos, hogy a combo változatot kellett volna választani, és havonta meg kell ismételni. Még kétszeri kezelés után vittem el másik orvoshoz, aki már a combo változatot ajánlotta, amelyik már a lárvákat elpusztítja Most fog letelni a hatóidő, és már találtam benne bolhát, és ismét elkezdte magát sebesre vakarni. Ön szerint, havonta kell megismételni a kezelést, ameddig ki nem írtjuk belőle, vagy pedig a macska immunrendszere nem jól működik ? Lakásban tartott cicáról van szó, és esetleg szét van szórva a lakásban, és ez okozza mindig a felülfertőződést? Összefügghet-e a cica étvágytalansága ezzel a betegséggel, a másik cica 8 hetes, de legalább annyit eszik, mint a nagy, és nem válogat úgy, ,mint a nagyobb. Válaszát előre is köszönöm.
Valóban azt kellene kideríteni, hogy a macska azért gyengébb-e, mert súlyosfokú parazitás fertőzése van, vagy azért gyengébb és van visszatérő parazitás fertőzöttsége, mert egyéb alapbetegséggel (veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegségek tucatjai jöhetnek szóba) küzd. Ezt az alapkérdést részletes állatorvosi vizsgálatokkal lehetne tisztázni. Megszokott esetben (egészséges állat, nem lejárt gyógyszer, előírásszerű alkalmazás) a hagyományos Frontline és a Frontline combo készítmények egyaránt alkalmasak arra, hogy bolhamentesítsék vele az állatot.
jelige: német juhász
2010-04-09
Egy 9 éves német juhász kutyám van. Már évek óta kinyalja a két hátsó combját.Szeretném megtudni, hogy mi a baja mert az orvosok nem tudják megmondani. Legyen szíves valamilyen ötletet adni. Köszönöm
A leírt területen körülírt bőrgyulladást számtalan parazitás-, bakteriális-, gombás- eredetű fertőzés,allergiás betegség, hiánytünet, idegrendszeri-, endokrin-, húgy nemi szervi ... betegség ... okozhat. Mindezekkel természetesen állatorvosai is tisztában vannak, szerintem nekik is van legalább ennyi ötletük ... Ránézésre senki ember fia meg nem mondhatja, hogy ebben az esetben mi okozza a bajt. Részletes vizsgálatokkal lehet szűkíteni a kört, majd „megmondani”, hogy mi okozza a bajt. Ha helyben már történtek bizonyos vizsgálatok (pl bőrkaparék, vérvizsgálatok, egyéb kiegészítő vizsgálatok ...) de ezek nem vezettek eredményre, akkor érdemes lehet felkeresni egy bőrgyógyászati-, cvagy allergológiai-, vagy endokrinológiai szakrendelést.

<< <  123 / 415 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.04.06
Elveszett Olga cicánk! Kb. 6-7 napja csavargott el a Rózsakert utcából! Fekete-fehér foltos, ivartalanított 2 éves nagylány, nyakában piros nyakörv! Kis gazdái és a környékbeli gyerekek nagyon-nagyon várják vissza! Ha valaki látta vagy befogadta kérjük jelentkezzen! Kondorosi Szilvia: 06-30/63-817-63 ( szilvia@iec.hu ) OLGA! GYEREK HAZA, NAGYON VÁRUNK!
2015.03.06
Még mindig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.02.25
Gazdit keres két 7 hetes keverék kislány kutyus! Gazdájuk sorsukra hagyta őket, most ideiglenes helyen vannak, de végleges, szerető otthont keresünk a számukra. Előreláthatólag maximum közepes termetűek lesznek. Tüneményesek, kedvesek, bújósak. 20 335 3571 ; oszmun@gmail.com