Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

IDŐSKORI SZŰRÉS


Mikor kezdenek öregedni?

Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb testű egy kutya, annál tovább tart a növekedése, viszont annál hamarabb kezd öregedni is. 
Macskáknál nincs ilyen nagy különbség a méretük alapján. A lakásban élő macskák, kutyák kétszer annyi ideig élhetnek, mint kizárólag szabadban tartott társaik. Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot.

Többet szeretne tudni? Kattintson IDE!

 

Az állatorvos válaszol

jelige: étvágy
2009-08-24
Kutyám egy talált, befogadott állatka. 6 éve van már nálunk. Kezdettől nagyon változékony, labilis az étvágya. Válogatós, előfordul, hogy kétszer szívesen megeszik valamit, utána rá se néz többet. Az utóbbi hetekben alig akar enni, még a kedvenc szalámiját sem, amit eddig talonban tartottunk, hogy az esetleges gyógyszert valahogy be tudjuk adni neki. Egyre nagyobb probléma ez nála, jó lenne valami megnyugtató megoldás..
A megnyugtató megoldás az állatorvos felkeresése. Étvágytalanságot számos betegség okozhat. Ha a kivizsgálás eredménytelenül zárul, akkor kutyának étvágygerjesztőként multivitamint, kutya Béres Cseppet vagy Vetri-DMG-t szoktunk javasolni.
jelige: Axel
2009-08-24
Van egy 10 éves nagytestű kutyánk. Eddig nem volt semmi baja, mostanában el kezdett hullani a foga, folyamatosan folyik a nyála, ami gyakran véres, az orra teljesen száraz, nagyon hörög, alig kap már levegőt, mert le van rakódva a torkára ilyen nyálkás valami, már ugatni se tud.. és úgy vettem észre, mintha a torka meg lenne nagyobbodva, mintha meg lenne duzzadva neki..állatorvos csak hétfőn tud jönni..kibírja addig? esetleg adhatnék neki valamit, vitamint vagy akármit, ami javítana rajta?? Nem akarom elveszíteni!
A leírtak elég komoly betegségre utalnak, de látatlanban nehéz nyilatkozni.A nyálzás, nehezített légzés oka lehet fertőző eredetű kórok, lehet daganatos megbetegedés vagy kórós szervi elváltozás.Az állatorvos részletes fizikális vizsgálata, a vérlabor, vagy röntgen készítése úgy hiszem elengedhetetlen lesz a betegség diagnosztizálásában.
jelige: S.O.S.
2009-08-24
Cicámat két hete kaptam.Általános állapota kitűnő volt,egészen két nappal ezelőttig.Rendesen eszik,nem megy a hasa.Nem érdekli semmi/még a játék sem/,egész nap alszik.Időnként panaszosan,halkan nyávog.Ritkán tüsszög és szerintem lázas,néha remeg.Számomra úgy tűnik,hogy van egy kis egyensúlyzavara,nagyon gyenge.Féreghajtót kapott és bolha elleni fürdőt és port is kapott.Néha a levegővételnél zörejt hallok.Kérem segítsenek tanácsukkal,mert nagyon féltem.Ugye nem fog meghalni?Egy szörnyen aggódó cicagazdi.
A rengeteg aggódás semmire sem vezet.Az elmondottakból úgy tűnik, hogy a cica beteg. Javaslom, keressen fel egy állatorvost és kérje a cica részletes kivizsgálását.
jelige: Güppike
2009-08-24
PALOTAPINCSI 1 ÉVES KUTYÁNK MINDKÉT FÜLTÖVÉNÉL1-1 SZÖRREL BORÍTOTT KB 3CM-ES PUHA NYOMÁSRA FÁJDALMATLAN BAB ALAKÚ DOLOG VAN. EZ TERMÉSZETES VAGY NEM?
Sajnos nem tudom mire gondol pontosan, ezt igazán látni kéne a kérdés eldöntéséhez. Javaslom, keresse fel állatorvosát a problámával.
jelige: csirketolvaj
2009-08-24
Hogyan lehet leszoktatni arról a KUTYÁT,HOGY A kedvtelésből tratott csirkét,kacsát,pár darab van a kertükben tehát em nagyüzemi tartás folyik,szóval,hogy ne ölje meg?Nem eszi meg ”csak”megfojtka vagy mi!Mert semmi nyoma ha elkapja őket.Elvannak zárva,de ha mégis egy percre nyitva marad a kapujuk akkor már nagy gond avn.Én láttam oyan helyeket ahol abszolut együtt élnek és semmi gond,igaz a kutya retteg is a gazditól! köszönöm
Van olyan kutya, aki nem bántja a lábasjószágokat és van amelyik igen. Lenevelni nehéz, hiszen ez természetes ösztön. Véleményem szerint a megoldás, nem a megfélemlítés hanem az állatok elkülönítése. Az is igaz, hogy sokszor unalomból, vagy a gazdi bosszantása miatt csinálják, gondolja végig, hogy szán-e elegendő időt kutyájára, játszik-e vele eleget, és viszi-e naponta többször sétálni.
jelige: harc
2009-08-24
Kérdésem az lene,hogyha két kan kutyám van az egyik egy 6éves boxer a másik egy jóval kisebb kverék olya minr egy foxi pl.és magy a ”harc”akkor mit lehet tenni?A kicsit befogadtuk 6-hetesen most 2.éves sokszor teljesen jól elvannak egymással de van hogy a boxerre rájön valami oylankor napokig feszült a hangulat a kicsi fél is tőle ,és aztán van mikor nem vagyok résen elkapja.Ez abból áll hogy nekiront lefekteti aztán általában leszedem róla vagy ott hagyja.A kicsi is azért néha tesz róla mert van mikor ő morogja meg,de ezek a dolgok akkor jönnek elő mikor én vagy a családból valaki kinnt van szóval leginkább ilyen féltékenység szüli.Ez mehet akár addig is,hogy megöli?Hozzáteszem soha nem volt még komolyabb sérülése sem a kisebbnek.
Általában nem ölik meg egymást a kutyák a verekedés kapcsán, de azért én javasolnám a kutyusok ivartalanítását, hogy megfékezzük a hatalmi harcot.
jelige: Deni
2009-08-24
Kutyám 13 éves, kicsit le van már lassulva cammog, néha játsza a süketet, de a problémám,tegnap óta hogy véres és hig a széklete /sötét vörös/.
A 13 éves kutya számára a véres hasmenés akár komoly betegség tünete is lehet. Javaslom aznnal keresse fel állatorvosát.
jelige: maya
2009-08-24
3 éves nőstény labradorunk március közepén elkezdte vakarni az egyik emlőjét,aztán fokozatosan a hasa alján,a combjai körül kiütés szerű sebek keletkeztek,amit tovább vakart. Az aljszőrzete is megritkult. Elvittük orvoshoz, először egy injekciót kapott ,meg egy vitamintablettát (szőrkondicionáló). Miután nem múltak a tünetek, elvittük másik orvoshoz, aki nizoral tablettát írt fel Mycosolon kenőcsöt és egy fehér folyadékot kevert be, amivel esténként a kutya szőrét kellett áttörölgetni 3 naponta. Miután ez sem segített, elvittük Pestre az állatorvosi klinikára. Ott Augmentint kapott 4 hétre, két fajta sampont (Benzoyl Plus, Dermilen) és egyoldalú diétát javasolt a doktornő.Emellé kapott étrendkiegészítőt (Aptus Eforion Forte).Vettek tőle bőrkaparék mintát,amiből allergiára következtettek,ami bakteriálisan fertőződött el a vakarózás során. SZépen javult,majd két hét után megint vakarózni kezdett és megjelent néhány újabb kiütés/pattanás a combjánál. A mai fürdetés során észrevettük, hogy a kutya szőre tele van apró sötét szemcsékkel, mintha homok lenne, de ilyet eddig nem tapasztaltunk és a kutya helye sem változott meg. Megnéztük nagyítóval, nem hasonlít semmilyen élősködőre,de homokszemre sem. Nem tudunk már mit tenni, hova forduljunk, mit ajánl a Doktor Úr?
Javaslom vigyék vissza az Állatorvosi Egyetemre a bőrgyógyász kolléganőhőz. Ő országszerte nagyon elismert.Előre jelzem azonban, ha allergiáról van szó, akkor ugyanúgy mint embereknél, sajnos meggyógyítani nem lehet, csak folyamatos kezeléssel szinten tartani a betegséget.
jelige: Moe külföld
2009-08-24
szeretnénk min. 1 évre munkavállalás céljából Görögországba menni, ahova természetesen vinnénk a kutyánkat is, aki egy törpe schnauzer. Most lesz 1 éves, az eddigi oltásai rendben vannak. kell-e neki az itthon kötelező oltásokon kívül mást is beadatni? chippen és útlevélen kívül kell-e neki még valami? Jelenleg úgy néz ki, hogy Korfura megyünk, hol lehetne infot találni az ottani állatorvosi ellátásról??
Én még ajánlanék egy utazás előtti féregtelenítést és egy Advocate vagy Stronghold spot on-t, ami a a Dirofilaria nevű szívféreg ellen véd. Az utazás előtt pár nappal keresse fel állatorvosát és jegyeztesse be ezeket az útlevélbe. Egyéb kérdésben a Görög Nagykövetség tud a segítségére lenni.
jelige: cukó
2009-08-24
Három hónapos kiscicám 10 napja kapta meg a kombinált védőoltást az elsőt,3 napja nincs túl jól,lázas,bágyadt,keveset eszik és iszik,és tegnap óta a nyaki nyirokcsómói megduzzadtak,és ma fokozódott a duzzanat.Ez súlyos szövődménye-e az oltásnak,vagy múló dolog.Van -e sürgős teendő?
Ha a cica lázas, bágyadt, nem eszik és nem iszik, akkor beteg! Tehát, javaslom keresse fel újra állatorvosát és kérje a cica részletes kivizsgálását.
jelige: oltásárak
2009-08-20
Kedves Hölgyem/Uram! Egy hete vettünk egy héthetes mopszkölyköt, aki még nem kapott oltást. Érdeklődni szeretnék, hogy az Önök rendelőjében milyen árban vannak az ajánlott és kötelező oltások. Üdvözlettel és köszönettel
A kölyök kutyák védőoltásainak árai rendelőnkben 3.500 és 5.500 Ft között vannak. Ez nem tartalmazza a kutya vizsgálati díját és egyéb pl parazitamentesítések beavatkozások díját sem. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen tájékozódhat a kölykök ajánlott védőoltásairól.
jelige: Kőbánya, állatpatika
2009-08-20
T. Doktor Ur! Régen kértem Öntől tanácsot a 15 éves pumi kutyám elaltatása témában. Sajnos mégis bekövetkezett. Junius 9-én el kellett altatni. Azt mondta az orvos, hogy egy pesti utat és lakásváltozást már nem tudna tulélni, igy nem ajánlotta, hogy a költözéssel Őt is el- hozzuk. A kezünk között halt meg, egy tüszúrás volt az egész, de nekem a lelkem soha nem fog megnyugodni. Ha nem költöztünk volna el Ceglédről, lehet, hogy még most is élne. Ott az udvaron ha elesett, segítettem neki, ha zavaros volt a viselkedése, mellette voltam és fogtam, beszéltem hozzá míg magához nem tért. Nagyon fáj a szivem és sokat sírok a hiányától. Magunkkal hoztuk a kölykét, Ő is már 10 éves, tehát szinte öreg kutyus. Most a problémánk az, hogy kőbányára, emeletes lakásba költöztünk,itt kisállatpatika nem tudom hol lehet és a veszettségi oltásnál a nagy gondban elfelejtettük a féreghajtót beadatni és a kutya eledeles szerint orvosi vény nélkül nem is kaphatunk. Kérem, ha van ideje írja meg, hogy hol tudnék féreghajtót venni. Köszönöm, hogy volt kinek elpanaszolni a bánatomat, tisztelettel
Köszönöm, hogy megírta a történetét, mégha szomorú esetről van is szó. Az alábbi linken állatpatikát és állatorvosi rendelőt is találhat a közelükben: http://www.bpallatorvos.hu/
jelige: Borka
2009-08-19
A kutya folyamatossan vakarodzik-lábát ”bolházza”,hátát,fülét pofáját kaparássza.Kapott bolhairtót -frontline t- 3 napja de nem változott.
Vakaródzást leggyakrabban bolha, vagy bolhanyál allergia okozhat. A Frontline alkalmazása általában eredményt szokott hozni, amennyiben a tulajdonos helyesen használja. A nyak és gerincél mentén a szőrét széthúzva a bőrére kell cseppenteni és kézzel nem szabad bedörzsölni, illetve samponos fürdetést sem alkalmazhat a használat előtt és után 3 nappal. Ha ezt mind betartotta és továbbra sem gyógyul a kutyus, akkor valószínűleg a problémát nem bolha okozza. A kutyán még él egy sor más külső élőskődő, de a vakaródzást okozhatja gomba, egyéb parazita, baktérium, vagy allergia. Javaslom, keresse fel ellátó állatorvosát és kérje segítségét a nem gyógyuló betegség okán.
jelige: monicica1979
2009-08-18
Van egy három hónapos Sziámi fajcicám. Kandúr és nagyon eleven. Sokat játszom vele, eszik iszik rendesen, de éjszakára nem hajlandó egyedül aludni és nagyon sokat nyávog. Még csak 2 éjszakát töltött nálam, de szeretnék tanácsot kérni, hogy miként szoktassam a cicát, főleg arra, hogy ne nyávogjon fél órákat folyamatosan éjjel. Szeretném ahhoz is szoktatni, hogy utazni fog sokat, a hordozóval nincs gondja, azt nagyon szereti.
Sajnos én legtöbbször orvosi kérdésben tudok segíteni nem pedig nevelési tippekben, de azért megpróbálkozom vele. Azt viszont tapasztalatból tudom, hogy a kiscicák velejárója a nyávogás. Ha még csak két napja van önnél, akkor egy kis türelemre intem. Kb. 1-2 hét kell neki, hogy teljesen megszokja új helyét, gazdáját, hordozóját stb. Azt se feledje, hogy a macskák elég öntörvényű lények, sokkal nehezebb őket egy helyre szoktatni, leginkább ágyban, fotelban szertenek pihenni.A macska emellett, éjszakai ragadozó állat, tehát természetes, hogy éjszaka nyávog, unatkozik. Ő ebben az időben a legélénkebb és legszívesebben vadászni menne. Persze az is előfordulhat, hogy valamilye fáj, éhes, szomjas stb. Esetleg látogassa meg állatorvosát és ha mindent rendben talál, akkor csak idő kérése és megoldódik a probléma.
jelige: Dézy
2009-08-18
A máltai szuka kutyusom 1 13.-án ellet. 7 kutyus lett. Azota lázas nem nagyon eszik, iszik. Voltunk orvosnál is, kapott már több injekciót is, de nem javul az állapota. Gennyes fehér váladék ürül belőle. A háziorvos arra gyanakszik, hogy lehet, hogy maradt még benne kifejletlen kutya, ami nem vált le a méhfalról. Lehetséges ez? Mit lehet ilyenkor tenni? A kiskutyákat ettől még lehet szoptatni? Köszönöm válaszát
Az ellés utáni láz és hüvelyváladékozás általában a méhgyulladás jele. Persze egy sor más betegség is okozhat lázat. A méhgyulladás oka pedig szintén sok minden lehet, pl.placenta visszatartás, vagy nem megfelelő ellési higiénia stb.A válasz könnyen eldönthető ha készül a kutyus hasüregéről, illetve méhéről egy korrekt ultrahangos vizsgálat. Emellett egy vérlaborvizsgálat is hasznos volna. Ha az állat szoptat, akkor sajnos minden gyógyszer, sőt szervezetben képződő toxin is átmegy a tejbe és megbetegítheti a kölyköket.
jelige: fárna
2009-08-17
kb egy éve éreztem, hogy egy csomó keletkezett kutyám torkánál. Megmutattam állatorvosnak, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Azóta 3x5 cm-re nőtt, és a vizsgálatok során kiderült, hogy a pajzsmirigye nőtt meg ill. hormon túltermelése van. Kérdésem, hogy lehet-e műteni, vagy van-e esetleg gyógyszeres kezelési lehetőség.
Igen, mindkettő elvégezhető. A pontos terápiás protokol kialakításához azonban egy vérlaborvizsgálatra és egy pajzsmirigy scintigráfiás vizsgálatra lenne szükség. Javaslom keressen fel ezzel foglalkozó szakembert.
jelige: tyutyu
2009-08-17
palota pincsi kiskutyám van.1honapos vemhes.honnan veszem észre ha fial.szept.10re számoltam ki.köldök sérve van lessz baja?nem nagyon látszik neki.
A kutya vemhességi ideje 58-62 nap. Ahhoz, hogy pontosan tudjuk, mikor is fog megelleni, ismerni kell a fedeztetés pontos dátumát. Egy kb. 30 napos korban elvégzett ultrahangos vizsgálat segít megállapítani, ha valamilyen rendellenesség lép fel a vemhesség alatt. A köldöksérv valószínűleg nem fog gondot okozni, a későbbiekben azonban érdemes, pl. egy ivartalanítási műtéttel egybekötve megoldani azt.
jelige: Dáriusz
2009-08-17
van egy 1 éves boxer kutyám.Mindkét szeme aljában olyan mintha kilátszana a hús.ilyen fehér színű pici gombócok.most vásároltuk a kutyát, azt mondták mindíg ilyen volt a szeme.És azt szeretném megkérdezni hogy miért nem ugatja meg az idegeneket?
Sajnos nem nagyon értem, hogy mire gondol, azt sem, hogy pontosan milyen színű az elváltozás, fehér vagy hússzínű. Mindegyikre több tippem is lenne. Javaslom keresse fel állatorvosát és kérje a kutyus részletes kivizsgálását.
jelige: alvás zavar
2009-08-17
3.napja vetem egy yorki kisfiút!!!!nagyon aranyos és játékos!!!!de mindig mikor lefeküdne aludni nagyon nehezen alszik el!!és nagyon sokáig csak mászkál és keresi a hejét!!!!rendesen eszik!!mi lehet a baja?ja és még anyit hogy hogyan szoktasam a szóbatisztaságra?vetem neki pelust meg helyhezszoktató cseppet de nem használ!!!segitsetek!!!
Azt hiszem túl nagy elvárásai vannak a kiskutyával szemben. A kutyakölyköknek az elválasztás, az új gazdi, a testvérek elvesztése, a környezet és az eddigi takarmány megváltozása hihetetlen nagy stressz. Sokszor ez akár hasmenésben, hányásban is megnyilvánulhat. Szerencséje van, hogy kiskutyájánál csak „alvási problémában” nyilvánul meg. Szerintem legyen türelemmel és meglátja minden meg fog oldódni magától.
jelige: Tanácstalanul
2009-08-17
Van egy 8 éves daganat miatt ivartalanított angol cocker spániel nostény kutyám.Kb 1 évvel ezelott az ivartalanítás után pár honappal feldagadt a segge.Azonnal el is vittem állatorvoshoz,aki megnyugtatott,hogy nem daganatrol van szo,viszont azt nem tudta megmondani,valojaban mi is lehet neki az a dudor..Igy élt a kutyam 1éven át.Pár nappal ezelott viszont hatalmasra duzzadt neki,gond volt a székelés és vizelés,ezért ujra orvoshoz fordultam vele,aki végbél melletti sérvet diagnosztizált nála és azonnali altatást javasolt,mivel a kutyának már csak 3-4 napja van hátra(ennek ellenére a kutyám ma is él és virul)..Az altatásba nem tudtam beletorodni,hiszen a kutyámnak semmi baja sincs(a dudort leszámítva,amit kézzel is vissza tudok nyomni)igy kikértem egy másik állatorvos véleményét is,aki pedig hugyholyaggyulladást állapított meg nála..allítása szerint a dudor pedig az ivartalanítás miatt jelentkezett nála és nem más,mint a hugyholyagja..On szerint kinek hihetek??Hisz két teljesen ellentétes diagnozist kaptam..Az orvos,aki sérvet diagnosztizált nála,már egyszer tévedett,amikor a kutyám daganatának tuneteit a ruhesség tuneteinek vélte..
Ahhoz, hogy én el tudjam dönteni, hogy mi a baja a kutyusnak látnom kellene. Sajnos nem tudom, hogy ön pontosan, hol látja ezt a dudort, a végbél körül,vagy amellett, a gáttájékon, esetleg a hüvely kijáratánál. Ha valóban sérv, akkor akár egy ultrahangos, vagy röntgen- vizsgálattal könnyen eldönthető, hogy milyen szerv van a sérvben, és akkor a műtéti megoldás tervezése is egyszerűbbé válik. Javaslom keressen fel egy olyan állatorvost, aki rendelkezik ilyen felszereltséggel és kérje kutyusa teljes körű kivizsgálását.
jelige: névtelen
2009-08-15
10 éves bullmastif kutyusomnál sajnos büzmirigyből kiinduló,teniszlabda méretü daganatot találtak.Sajnos mütéti úton nem távolitható el mert sérülne a záróizomzat.Kérdésem:van valamilyen kemo vagy sugárteápia,vagy bármi amivel még meg lehet menteni?
Az ilyen esetekben valóban a műtét lenne a legjobb megoldás. Ha ez nem megvalósítható, akkor jön szóba a kemo-és a sugárterápia. Ehhez azonban tudni kellene, hogy milyen típusú a daganat. Aspirációs citológiai mintavételt javaslok a daganatból, és az eredmény tükrében kell dönteni a továbbiakról.
jelige: Csaba
2009-08-15
Nekem egy 6 éves keverék tacskóm van. Egyik napról a másikra észleltük, hogy a két hátsó lábát szinte nem tudja mozgatni, és csak úgy megy mint a fóka, a hátsó lábait csak húzza, a gerince pedig felfelé meghajlott. Fájdalma legalább is láthatóan nem volt nem nyüszített stb. A farkát mozgatta, csóválta. Előzménye nem volt, életvidám, jókedvű, vidám volt, valamint étvágya is volt stb. Azonnal elvittük orvoshoz, aki elmondta, hogy tacskóbénulásról van szó. Rögtön adott neki inyekciókat. Másnap örömmel láttuk, hogy a szeretett kutyánk sétál, járkál, és mindkét hátsó lábát használja. Az orvossal történö előzetes egyeztetés alapján visszavittük hozzá, amikor szintén inyekciókat kapott. Ezt követően gyógyszereket írt fel részére és ezeket kapja. Azóta a hátsó lábait nagyszerűen használja, szépen sétál, járkál, sőt szaladt is egy kicsit, de rögtön rászóltam. A farkát is csóvája, igaz ezzel nem volt probléma korábban sem. Van étvágya, jókedvű stb. A gerince is szépen visszaegyenesedett, amilyen korábban volt. Az orvos nagyon rendes volt, képek segítségével magyarázta el a tacskóbénulást, és bizakodó volt a rendkívül nagyfokú, egyik napról a másikra történő javulás láttán, de konkrétat nem mondott, csak annyit, hogy ezen sérv bármikor visszaújjulhat. A kérdésem az lenne, hogy ezen inyekciós, és gyógyszeres kezeléssel végleges gyógyulás várható, vagy csak a műtét segíthet.
Valószínűbb, hogy hosszútávú megoldást a műtét hozhat. Javaslom keressen fel egy gerincműtétet is végző ortopéd szakorvost. Egy myelográfia (gerincfestés) után többet lehet mondani a kilátásokról.
jelige: névtelen
2009-08-15
Van többek között egy foxink aki minden rosszullét nélkül evés elején öklendezik aztán hányik valami fehér burokban lévő dolgot eközben megmerevedik látszik hogy nagyon szenved. Utána megeszi mert nem engedi hogy elvegyük aztán kutya baja.
Sajnos így nem tudok segíteni, kellene a kutyusról minimálisan egy gége,-légcső,-mellkas röntgen, illetve egy vérlabor és egy alapos fizikális vizsgálat, hogy valamilyen irányba el tudjunk indulni. Javaslom keresse fel állatorvosát és kérje a vizsgálatokat.
jelige: segítség
2009-08-15
Kaukázusi kutyám 5 éves fajtatiszta szerda reggel ellett meg már nem az első alomja ez, sajnos úgy veszem észre nincs elég teje pusztult is el már a kicsik közül egypár.Lehet-e valamit adni van-e valami arra, hogy esetleg több legyen neki? A válasz elég sürgős lenne.
Lehet, általában gyógyteával érdemes próbálkozni, vagy állatorvosa gyógyszert adhat a kutyusnak. Ha azonban egyáltalán nincs teje, akkor a kölyköket önnek kell felnevelnie kutya tejpótló alkalmazásával.
jelige: Sába
2009-08-15
Sába jeligére még olyan kérdésem van,hogy adom neki a culevit étr.kiegészitöt meg aloe verát.Nem ártok vele a szervezetének,mivel nem állatoknak szánt termékek?
A culevittal biztosan nem, mert most van fejlesztés alatt állatoknak is, csak folyamatosan óránként kell adagolni, hogy a megfelelő vérszintet elérje, embereknek óránként 1-2 szemet javasolnak. Kutyánál testtömegkilogrammtól függ, kb fél tablettánál ne adjon többet. Aloe verát is nyugodtan kaphat, az aadgolásról azonban nincs információm.

<< <  123 / 391 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

06-1-229-38-65

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.07.28
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci! Kérjük, osszák meg! "Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.07.16
kis hörikék elvihetők. csillogokormok@gmail.com
2014.07.07
Kiscicák elvihetők, jó gazdihoz, kb. 3 hónaposak egyik fekete, a másik fekete-fehér, a harmadik pedig fekete-fehé-vörös keverék színű (kiscsajok). Érdeklődni az alábbi e-mail címen vagy a budafoki állatgyógyászati központban lehet. Nagy Miklós NMiklos@emi.hu