Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: szyrup
2011-04-04
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne hogy, hogy kutyusom ma reggeli széklete az elején rendes a közepén vérnyákos a vége ismét rendes állagú, színű. Láza nincs, ha kiviszem fűből eszik. Néha ugyveszem észre görcsöl a hasa hisz ráncolódik a teste. Hasát megnyomkodva a hímvesszője érzékeny, belőle sárgás színű folyadék látszik kijönni. Megnéztem , nincs idegen test, nem piros vagy megnagyobbodott a hímtagja. Lehet összefüggés a két dolog között? Eszik, sőt néha inkább fal, igaz ma kicsit bágyattabb s annyit nem szaladgál. Hétfőig remélem nem lesz baj, akkor kerül állatorvoshoz. Addig tudok segíteni valahogyan? kamillateát főztem hátha a görcse kicsit enyhül. tisztelettel
A kamillateával csak jó tehetett - de sajnos csak 1.5 nappal később tudtam reagálni levelére, ezért csak remélni tudom, hogy megúszták a hétvégét komoly állapotromlás, és ügyelei ellátás nélkül és a mai napon állatorvoshoz kerül a kutya. El tudok képzelni olyan gyulladásos-, vagy akár daganatos kórképeket a húgy- nemi szervek, és a végbél környékén, amelyek önmagukban is hasonló tünetekkel járnak. És persze lehet akár több, egymástól jórészt független megbetegedés is a kutyában pl tasakgyulladás és gyomor- bélgyulladás is jelentkezhetett szinte egyidőben a kutyán. Remélem, hogy a mai napon minél előbb megnyugtató diagnózis, majd megoldás születik. 1);
jelige: emlő daganat ?
2011-04-02
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 12 éves Statfordshire terrier szuka kutyám, aki nagypapám betegsége miatt került hozzám 1 hónapja. Sajnos a kutyusnak oltási könyve sincs, ezért mindenképpen be szeretném oltatni őt, de két hete észre vettem, hogy a kutyus hasfalában egy babszemnyi nagyságú daganat van, illetve a mai napon az egyik mellbimbója alatt is észrevettem egy kisebb elváltozást. Az lenne a kérdésem, hogy mi lenne a teendő, a viselkedésében semmi változás nincs, ugyanolyan aktív , mint régen, sőt olyan játékos, mintha még kölyök lenne, mégis aggódom emiatt, tekintettel arra, hogy egy 12 éves állatról van szó, nem tudom, hogy az esetleges műtét milyen kockázatokkal járna, ezzel kapcsolatban várnám szíves felvilágosítását. Köszönettel:
Ajánlott a kutya egészségügyi könyvét és oltásait mielőbb rendezni egy megbeszélt időpontban - és állatorvosa ugyanazon alkalommal elvégezhetné a kutya részletes kivizsgálását, hogy kiderülhessen az onkológiai betegsége és általános állapota, terhelhetősége. A kor önmagában soha nem akadálya az altatásnak, műtéti ellátásnek sem ember, sem állat esetében. Ha kell és lehet is operálni a kutyát, akkor pedig a műtétet sem ajánlott halogatni, mielőbb érdemes lenne elvégeztetni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Corso
2011-04-02
Üdvözlöm! A kutyám vesztibuláris szindrómában szenved.Ezzel a betegséggel meddig élhet?Van e esély a javulásra? Válaszát előre is köszönöm!
A legtöbb betegség súlyossága Ég és Föld különbözőséget mutat. A szívelégtelenség, vagy cukorbetegség lehet olyan enyhefokú, ami gyógyszeres kezelést sem igényel és lehet halálos. Egy nyaki seb lehet felületes karcolás és „fültől-fülig” csontig hatoló, ami percek alatt halálra vezet. Hasonlóan a vesztibuláris szindróma súlyossága is nagy változatosságokat mutathat emberben és állatban egyaránt - enyhe esetekben egyáltalán nem rövidíti le az életet és jól karbantartható, súlyos esetekben gyorsan súlyosbodik és nem, vagy alig befolyásolható. Állatorvosa, aki gondolom nagyon hasonló dolgokat említett sokkal pontosabban ismerheti a betegség hátterét, okát. Nekem, vagy bárki másnak ennyi adat alapján lehetetlen konkrétabb prognózist adni.
jelige: adony
2011-04-02
Tisztelt Állatorvos! A problémám a következő: van egy havanese szuka kutyám 5 éves lesz észre vettem hogy állandoan vakarozik és csipésnyomok vanak a hátán és a farok résznél állandoan vakarja és tiszta piros ki kértem az állatorvosunk véleményét aki azt monta hogy nyirasuk le ott és majd el mulik de még mindeig nem mulott el és valamikor vérzik neki mit tehetnénk vagy van rá valami orvoság egy nagyon agodo gazdi!
Nem gondolom, hogy állatorvosa csak nyírással akarta megoldani a kutya vakaródzását és bőrtüneteit. Ő is tisztában van azzal, hogy hányféle parazita, allergiás kórkép, bakteriális- gombás fertőzés, vagy egyéb (belgyógyászati, endokrin, idegrendszeri ...) eredetű betegség okozhatja a leírt tüneteket. A kutya részletes vizsgálata ajánlott, hogy kiderülhessen az ok. Ezután lehet a megoldásokat megbeszélni, és a megoldásnak része lehet az is, hogy az elváltozásokat mutató bőrfelületen és környékén lenyírják a szőrt.
jelige: Cimikém
2011-04-01
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 8 éves cicám és daganat miatt sajnos el kellett távolítani a bal szemét.Ennek 4 napja és elkezdett viszketni neki (gondolom a gyógyulás részeként).Szeretném ha segítene abban,hogy milyen homeopátiás szert tudnék neki adni mert nem szeretném gyógyszerezni mivel a szervezetét a műtét így is megviselhette!Másik kérdésem az lenne,hogy az egészséges szemén a pupilla nem húzódott vissza,ami ezáltal ki van tágulva.Humacarpin cseppet írtak rá de bízhatok-e abban,hogy ettől újra beindul a pupilla működése?Nem sérült ezáltal az ép szeme?Mert ugye ez az egy ép szemecskéje maradt.Válaszát előre is köszönöm szépen!
Én is önnel együtt remélem, hogy az észlelt viszketés, irritáltság a gyógyulás jeleként értékelhető. Az ellenoldali szemen észlelt pupilla tágulatot én nem tudom az elvégzett műtéttel összefüggésbe hozni - erre is az operációt végző kolléga tudna érdemben válaszolni. Én magam homeopátiában járatlan lévén a hagyományos eszközöket ajánlom. Ha állatorvosa is egyetért érdemes lehet egy kötést felyhelyezni, alatta helyi gyulladáscsökkentő,fertőtlenítő, antibiotikumos szereket és szisztémásan szinté gyulladáscsökkentőket, antibiotikumokat alkalmazni. Ha állatorvosa egyetértésével homeopátiás szereket akar alkalmazni, akkor hagyatkozzon az ő tanácsaira. Remélem, hogy nincs komolyabb baj, és 4-5 nap múlva a varratszedéssel gyógyult lesz a cica.
jelige: boxerem Léna 2.
2011-03-31
Nagyon szépen köszönöm a gyors és őszinte válaszát! megfogadom tanácsát,mert ő a család kedvence és a gyermekeim is sokat játszanak vele,nagyon szeretik!! Mégegyszer köszönöm!!
Én köszönöm kedves visszajelzését. Reméljük, hogy a Lénával nincs komoly baj.
jelige: Marci
2011-03-31
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Egy 6 éves,ivartalanított kandúr gazdája vagyok.A táplálásával kapcsolatban kérdeznék.Naponta 1 alutasakos cica tápot kap,illetve száraz tápot(ivartalanított cicáknak speciális tápot).Eddig étvágya hatalmas volt,kb.2 hete kb.1/4 -ét eszi megszokott adagjának,picit fogyott is.Kedve jó,játszik,fogai rendben,szőre szép,széklete egészséges,csak lényegesen kevesebbet eszik(bár így is jól táplált külleme van).Mennyire kóros ez?Válaszát tisztelettel megköszönöm!:
Nem kizárt, hogy a korábbi túlméretezett étvágy volt a kóros és mostanra csak „visszaállt” az egészséges szint - de sokkal gyakoribb, hogy az étvágycsökkenés és súlyvesztés betegséget jelez. Kutyáknál, macskáknál az önként vállalt fogyókúra hátterében legtöbbször testi vagy „lelki” betegség áll. Mindezek alapján azt kell tanácsolnom, hogy kérje ki állatorvosa véleményét, kérje a Marci részletes kivizsgálását. Remélem, hogy nincs baj vele.
jelige: boxerem Léna
2011-03-31
jó napot kívánok! nekem van egy boxer keverék szuka kutyám,ami 1éves 8hónapos! Ma reggelre megfialt 6db. életképtelen kölyköt! 6 órája történt de most ilyen sötét zöld színű váladék folyik a nemiszervéből!! MIt tegyek?? remélem nem nagy a baj!! Előre is köszönöm válaszát!!
Az ellés után tapasztalt leírt váladékozás önmagában nem kóros, megszokott. A (nagy) baj annyi, hogy a kölykök halva születtek, vagy rövid időn belül elhullottak ellés után - és emellett nem kizárt, hogy további magzat, vagy magzatburok, méhlepény van esetleg a szuka méhében. Vigye el a szukát egy jól felszerelt állatorvosi rendelőbe, ahol állatorvosa megvizsgálhatja. Az elhullott kölykök boncolását is érdemes lenne kérni. Ha rendeződött a szuka állapota, érdemes lehet a védőoltásainak, parazitamentesítésének majd ivartalanításának a megbeszélése is. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában még több hasznos információt olvashat.
jelige: cicus
2011-03-31
Tisztelt Állatorvos! A problémám a következő: van egy negyedik hónapos perzsa kandúr cicánk. Általában naponta egyszer van amikor kétszer is van nála széklet ürítés. A széklet állaga normális, viszont az utolsó mozzanatnál olyan mintha menne picit a hasa, mert ”olyan” marad a feneke, amit miután az alomból kijön, azonnal igyekszik beletörölni a szőnyegbe. Úgyhogy ott kell állni ilyenkor mellette és azonnal meg kell törölgetni a székletürítés után, mielőtt bepiszkítaná a bútorokat vagy a szőnyeget. Kezd a történet kellemetlenné és kínossa válni. Természetesen csak a Whiskas junior eledelt kapja. Mi lehet az oka a problémának, mi lehet a megoldás? Tisztelettel:
Ha a junior táp mellé kap egy kis tehéntejet is a cicus, akkor jó eséllyel ez okozza az észlelteket. Ha a kölyök megkapta védőoltásait és többszörösen parazitamentesítették - még akkor is számtalan oka lehet a lágy bélsárürítésnek. Állatorvosa a cicus részletes vizsgálatával tudja szűkíteni a kört, majd megtalálni az okot. Ezután a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: sürgős
2011-03-31
szeretném megtudni hogy van nekünk egy pitt bull kutyánk kb 1 éves és szerettük volna ha egy pitt bullal párzott volna előszőr. De egy németjuhásszal csinálta előszőr a mi bánatunkra. de utána mindkét napon csak pitt bullal párzott. lehet hogy mégis a pitt bull tól lessz vemhes? vagy amelyikkel előszőr csinálta a németjuhásszal. a lényeg hogy egyből vemhes lessz a kutya ha párzik elsőre?? a válaszát mihamarabb várom köszönettel
Lehetséges, hogy a pitbull kantól lesznek csak kölykök, és az is lehetséges, hogy csak a német juhász kantól, és az sem kizárt, hogy nem vemhesült a szuka, és az a legvalószínűbb, hogy az alomban keverten a német juhásztól is és a pitbull kantól is lesznek kölykök. A kutya vemhességét kb 3 hét múlva meg lehet állapítani ultrahang vizsgálattal, de a kölykök apaságát illetően nem létezik megbízható vizsgáló módszer a vemhesség ideje alatt.
jelige: EGON
2011-03-30
kullancs ellen szeretném beoltani a kutyámat. Kérdésem: mikor védi az oltás leghamarabb? Mennyibe kerül? (A következő kombinált oltása 2011.08. hóban lesz esedékes )Mit tegyek? Vagy vegyek kullancs elleni nyakörvet? Üdv:
Kullancs ellen nincs védőoltás. A kullancs által terjesztett Lyme kór ellen van védőoltás, ezt érdemes lehet beadatni a kutyának állatorvosával, akár most is. A védőoltás ára rendelőnként különbözik 4-7 eFt között. Kullancsok a Lyme kór mellett babéziózist és vírus encephalitiszt is terjesztenek - amik ellen nincs védőoltás - ezért a kullancsok elleni védekezés a Lyme vakcinától föüggetlenül melegen ajánlott. A kullancs elleni védekezést legegyszerűbben nyakörvvel, vagy bőrre helyezendő cseppekkel tehetik meg. Extrém fertőzött helyeken akár mindkét megoldásra is szükség lehet. A veszettség és egyéb vírusos betegségek elleni védőoltást ráér augusztusban megismételtetni.
jelige: bigike
2011-03-30
tisztelt doktor ur.beagle kutyusom elmult 14 éves.kicsit tulsulyos is,egy hete esti séta után olyan dolgokat produkált mint altatás után.szétcsuztak a lábai botorkált látszott hogy azt s tudja hol van.és hányt,pár óra mulva már rendben volt .azóta is jókedvü eszik iszik és fürge.ma reggel megismétlödött a dolog ujra nem kordinált a mozgása és megint hányt.el nem tudom képzelni miért van ez a kora miatt?nagyon kérem irjon pár sort.
Nem kizárt, sőt valószínű, hogy a 14 éves kicsit túlsúlyos kutyánál betegség jelentkezett - ugyanis a leírt tüneteket a kor és a túlsúly önmagában nem inokolja. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával tudja felmérni a kutya általános állapotát és diagnosztizálni a kialakuló betegséget. Ezután az esélyeket, megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: Mazsi
2011-03-30
Tisztelt Doktor úr! Yorsi terrier mini kiskutyám van melynél kimutatták hogy allergiás a tárolási atkára.Hyposzenzitizáló oldatot kapja az előirt időben és adagban.Amikor megkaja a szurit az egész teste tele van kiütéssel, és a bőre is kezd megfeketedni.Maga szerint ez el fog múlni vagy tud valamit ajánlani amitől ez elmúlik vagy ebben az esetben ez természetes? Köszönettel
Nem gondolom, hogy természetes amit észlelt és azt gondolom, hogy állatorvosát mielőbb tájékoztatnia kell a kialakult helyzetről. Ha az allergia hátterében esetleg egyéb betegség áll, vagy az allergia mellett esetleg egyéb betegség is jelentkezett a kutyánál, akkor nem kizárt, hogy egyéb vizsgálatokra és kezelésre is szükség lesz.
jelige: Vitay
2011-03-30
T. Doktor Úr! Kistestű keverék kutyusunknál az állatorvos szívelégtelenséget diagnosztizált. Tüdő oedemája miatt Furosemid terápiát kezdett, naponta 2Xfelet, káliumpótlás nélkül. Mivel orvos vagyok, rákérdeztem a káliumpótlásra. Az állatorvos elmondása szerint a legújabb állatgyógyászati kutatások bebizonyították, hogy a Furosemid nem okoz hypokalaemiát kutyáknál, ezért nincs szükség káliumpótlásra. Szeretném ezzel kapcsolatban kikérni az Ön véleményét.
Ha a vízhajtást néhány napig tervezik, ahhoz nem szükséges kálium pótlás. Hosszútávú vízhajtás mellett természetesen állatokban is kell káliumm pótlás. Esetükben azt gondolom, hogy a a tüdőödéma feltételezett okát, a szívelégtelenség kivizsgálását napokon belül ajánlja állatorvosa. Így elkészülhet a szívultrahang és EKG vizsgálata, esetleg mellkasi röntgenfelvételek és teljeskörű vérlabor is készül - ezzel beigazolódhat a szívelégtelenség gyanúja, várhatóan annak okára is fény derül és mindezek alapján elindulhat a korrekt gyógyszeres kezelés is. Hasonlóan, ahogy embereken történik. Ha bebizonyosodik, hogy a tüdőödémát szívelégtelenség okozza és sikerül a gyógyszeres kezeléssel kompenzálni azt, akkor pedig remélhetőleg néhány napon belül már nem lesz szükség Furosemid kezelésre.
jelige: Maszat
2011-03-28
Tisztelt Doktor úr! 2 éves nőstény macskám 10 napja ellett.Szeretném ivartalanítattni de nem tudom ,mennyi idő múlva lehet ,illetve ,hogy megközelítőleg egy ilyen műtét mennyibe kerül??
A kölyök macskákat 8-10 hetes korban már el lehet választani, és az ivartalanítás akár már ekkor megtehető. Ha esetleg elpusztultak a kölykök, vagy elaltatták őket - és az anyamacska egészséges - akkor az ivartalanítás akár most is elvégezhető. Az ivartalanítás ára rendelőnként is változik és ugyanabban a rendelőben is más ára lehet csak a petefészkek illetve a petefészkek + méh eltávolításának. A legtöbb helyen és legtöbb esetben 10 és 20 eFt között elvégezhető egy macska ivartalanítása.
jelige: Bobtail
2011-03-28
Kedves Dr. Úr/Nő! A probléma csütörtökön kezdődött. Meghúzódhatott a kutyám lába és csak 3 lábon ugrált. Péntek reggel elvittem az orvoshoz és kapott injekciót. A lába rendbe is jött, de 11 körül elkezdett hányni. Az orvosomat nem tudtam elérni. Szombat reggel elvittem megint orvoshoz és azt mondta, hogy az injekciótól nem hányhat. A szombati napot is végig hányta mivel az orvosomat nem tudtam újra elérni. Nincs étvágya, kedvetlen, és olyan furcsa dolgot csinál ami nagyon aggaszt. Olyan mintha rágná a szája szélét meg a fogát csikorgatná egyben. Már megnéztem nincs csont szúródva a szájába és a szőrt is körbe levágtam hátha az zavarja. Rövidebben nem tudtam leírni. Előre is köszönöm válaszát!
Egyáltalán nem hosszú levele - sőt a leírtakból sem én sem más nem tudja kitalálni, hogy a hányás milyen betegség miatt alakulhatott ki. Azzal egyetértek, hogy a legtöbb fájdalom illetve gyulladás csillapító szernek nincs hányást ( és fogcsikorgatást?) okozó mellékhatása, azaz valószínűsíthetően a kialakult új tünet nem gyógyszer mellékhatás, hanem az ortopédiai sérüléstől függetlenül kialakult valami egyéb betegség. Érdemes lene a kutya részletes vizsgálatát kérni, hogy kiderülhessen az új tünetek háttere.
jelige: Olivér
2011-03-28
Kedves Doktor Úr! Olvasva válaszait, nem értem ,hogy miért az, az első javaslat, hogy ivartalanítsunk a kutyákat. Vigyázva rájuk, a kellemetlenségeket megoldva, a kockázatait tudva, jó látni Őket amikor forr a vérük. Ön szerint, a kutyáknál ez nem fontos dolog?
Nem tenyészállat szukák esetében hazai és külföldi megalapozott állatorvosi vélemény szerint igen fontos a fiatalkori ivartalanítás. A tüzelés „élményeit” sajnos sokszorosan felülmúlja az a veszély, hogy a nem ivartalanított szukákban életük későbbi időszakában nagy eséllyel fog petefészek-, még és emlő gyulladásos, degeneratív illetve daganatos betegség előfordulni. Ennek tükrében sajnos azt kell mondjam, hogy a tüzelés (párzás. ellés, szoptatás ...) „élménye” valóban nem fontos dolog. Mindezekről kicsit részletesebben olvashat honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: Fülöp
2011-03-24
T. Doktor úr! 1 éves kan kutyusomat 2 napja herélték.Nagyon nehezen viseli és állandóan leül, ill. huzza a fenekét a földön. Még a herélés napján visszavittük, mert vérzett neki. A doktor mondta, hogy kihorzsolta, ezért lefertőtlenítette, és egy kis gézpárnát rakott oda. Azt ma leszedtük és lefertőtlenítettük neki, de nagyon nyűszített és nem nagyon hagyta. A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire normális? nem lehet , hogy esetleg a műtét nem sikerült? A másik pedig, hogy ha jól láttam a herezacskót meghagyták. Úgy nem nagyobb a fertőzés veszély?Fájdalomcsillapítót csak más napra kapott.Antibiotikumot 2 napra. Nagyon félek , hogy elfertőződik neki, mert mindig rajta ül. köszönöm a válaszát előre is!
Nem gondolom, hogy nem sikerült volna a kasztráció - de lehet a Fülöp az átlagosnál érzékenyebb és igényelhet a műtétet követő napokban az antibiotikum mellé fájdalomcsillapítót és az is lehet, hogy gallér is kell a varratszedésig. Jelezze állatorvosának aggályait, félelmeit és a kutya viselkedését és biztos vagyok benne, hogy megoldják a problémát.
jelige: nyakörv
2011-03-24
Tisztelt Állatorvos! Elnézést, hogy a betegségek rovatba írok. Nekem egy termékkel kapcsolatban lenne kérdésem, ha tudna benne segíteni. Hallottam olyan elektromos nyakörvről, amivel a kutyákat úgy nevelik, hogy kis áramot juttatnak a nyakörvbe, ha ”rosszat” csinál. A mi kutyánk rendkívül ugatós, ezért gondoltunk erre a megoldásra. Csak nem tudjuk hol és kb mennyiért lehet ezt a nyakörvet beszerezni? Ön mennyire tartja állatbarátnak ezt a megoldást? Köszönettel várom válaszát
Ilyen fegyelmező „ugatásgátló” nyakörv a legtöbb nagyobb állatfelszerelést árusító boltban beszerezhető néhány ezer forintos áron. Vannak esetek, egyedek, amelyeknél jól működik a termék. Ezek a kutyák néhány óra alatt hozzászokhatnak és valóban hosszútávon testi/lelki károsodások nélkül működik a dolog. És vannak esetek, egyedek, ahol nem jól működik a dolog. Biztosan nem pótolja a fegyelmező nyakörv egy fiatal, temperamentumos fajta esetében a foglalkozást, sok sétát, játékot, más kutyákkal haverkodást - és sajnos a viselkedési zavarokat mutató egyedeknél is legfeljeebb kiegésítő eszköz lehet. Kérje ki állatorvosa vagy kutyakiképző szakember segítségét a konkrét esetben.
jelige: udvarlás
2011-03-24
Üdv! Van egy ivartalanított kan kutyám. Egyik ismerősünknek pedig egy nem ivartalanított szukája. Szóval ezek az ismerősök megkértek, hogy vigyázzunk a szuka kutyára ameddig elutaznak, viszont a blöki épp tüzel. Sajnos különzárni nem tudom őket, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy a mi kan kutyánk fog -e érdeklődést mutatni a tüzelő szuka felé, ha már nincsenek golyói? köszönöm
Ha egy gyakorlott kant nemrégiben (néhány héttel korábban) heréltek ki, ezesetben mutathat érdeklődést a tüzelő szuka iránt, sőt akár párzás is létrejöhet. Kölykök azonban nem születhetnek ebből a párzásból. Ha a kan herélése hónapokkal vagy pláne évekkel korábban megtörtént, esetleg nem is fedezett soha, akkor nem lesz párzás és valószínűleg az érdeklődés, „udvarlás” is elmarad. Az ismerősüknek melegen ajánlom a szuka ivartalanítását a tüzelés befejeztével. Ez utóbbi témában még olvashatnak honlapunk „Publikációk” rovatában.
jelige: suzy 3.
2011-03-24
Kedves Doktor Úr! Jelentem, hogy Susy teljesen rendbe jött magától, olyan mintha mi sem történt volna... csütörtökön úgy láttuk, talán már rá lép a lábára, pénteken már biztosak voltunk benne... és szép lassan teljesen rendbe jött. Végre tudott játszani a kis barátaival a kutyafuttatóban :) Üdvözlettel:
Örülök, hogy csak múló húzódás, rándulás történhetett a kutyával. Ha idővel és/vagy terhelésre újra mutatkozmak a tünetek, akkor lesz csak vizsgálatokra szükség. Köszönöm kedves visszajelzését.
jelige: Picur
2011-03-23
Tisztelt Dr Úr! Egy hónapja vettem egy 6 hetes palotapincsi kislányt (Picurt).És kb.,1-2 hete észre vettem hogy ha játszunk ,folyton rámászik a lábamra és úgy csinál mint a kan kutyusok,búbolja a lábam.Először mikor megláttam megijedtem ,hogy nem -e kan kutyust hoztam el véletlen ,de nem.Van hogy egymás után többször is akarja ,de nem engedem,és sajnos egyre gyakrabban csinálja.Mit tegyek,vagy mi okozza ezt a viselkedés zavart? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:
Nem minősül viselkedési zavarnk, amit észlelt. Igen gyakori, hogy teljesen egészséges, akár szuka kölykök, még bőven az ivarérés előtti időszakban a leírt módon játék közben párzást imitáló mozgást végeznek. Természetesen a leírt attrakció is kellemetlen lehet, ezért hasonlóan, mint amikor a tűhegyes fogakkal, vagy karmokkal okoz kellemetlenséget a kölyök, éreztesse vele, hogy nem tűri, amit csinál. Egy 6 hetes kutya még 2 hetente rendszeresen védőoltásokat és parazitamentesítéseket „szenved el”. Kérje ki állatorvosa véleményét is ezügyben, de biztos vagyok benne, hogy ő is megnyugtató választ ad.
jelige: Princessz
2011-03-21
A kutyám egyik este nem nagyon akart enni, de végül is megette az ételt, másnap este már csak belenyalt, és teljesen ott hagyta.Rá egy órára megpróbáltam kisebb adagot adni neki, azt mind megette egész jó ízűen,majd nemsokára mindet kihányta! A kedve változó volt, ha játszottam vele jó kedvű volt, de amúgy a farkát maga alá húzta, és látszott hogy nincs jól! Csak annyit akarok tudni, hogy forduljak-e állat orvoshoz, vagy nincs baj csak valamit a szájába vett az udvaron?
Nagyon általános tünetek az étvágytalanság és a hányás - rengeteg banális és veszélyes betegség is okozhatja. Mivel az adatlap szerint a kölyök csak veszettség ellen oltott, azt kell mondanom, hogy mielőbb forduljon állatorvosához. Ha átvészelték a mostani kalandot, akkor a védőoltásokat, rendszeres parazitamentesítéseket és a kutya ivartalanításának előnyeit is megbeszélhetik. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: Lilike 3.
2011-03-21
Kedves Doktor Úr! Múltkori levelezésünk kapcsán a nem evő Lili cicáról, mostanra látszódnak rendeződni a dolgok. Igazából tegnap kezdett valamicskét eszegetni, inni a cica. Sikerült egy ismerősöm révén állatorvosi kezelést kapni, a cicus több szurit kapott, antibiotikumokat, gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót. A diagnózis szerint nyálköve van. Kiegészítő kezelésként azt a tanácsot kaptuk, hogy az ivóvízben legyen kb. 30 csepp almaecet, 2 dl vízhez, ezt most fokozatosan próbáljuk elérni, 20 cseppnél járunk, és isszák a cicák. Egyelőre ennyi történt, most már reménykedem a felépülésben. Még egyszer köszönöm segítőkészségét! Üdvözlettel,
Köszönöm kedves visszajelzését. Mi is őszintén reméljük, hogy teljesen felépül a cica.
jelige: fürge
2011-03-21
2 éves német fürjészeb kutyámnál kb. 3-4 hónapja jelentkezett először köhögése. Kennel köhögésre gyanakodott az orvos, meghallgatta tüdejét is. Először antibiotikummal kezelte, majd újból vizsgálva már csak immunerősítőt és köptetőt adott. A köhögés azonban úgy tűnt, hogy fokozódott.Negyedik vizsgálatra röntgenre került sor, és sajnos szívnagyobbodást állapítottak meg. Két gyógyszert szed, digoxint és prilactone 40mg-ost. Az okát nem fejtették ki, de mondták, hogy nem terhelhető. Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt a betegséget, milyen lehetőségek vannak (műtét esetleg), mennyi ideig élhet ezzel a problémával? Hogyan érhetem el, hogy minél tovább éljen? A kutyának volt egy műtéte 1 évesen, a lába volt eltörve és csavarozva. Aktív kutyáról van szó, sokat mozog, a műtét után sokat úsztattuk. Előfordulhat, hogy túlerőltettük? Előre is köszönöm válaszát?
Leírásából az tűnik ki, hogy szívmegnagyobbodással járó szívevelégtelenséget találtak állatoprvosai és ezt kezelik gyógyszerekkel. Nem világos, hogy a szívmegnagyobbodás melyik szívfélre jellemző, az sem, hogy az izomzat megvastagodásával, vagy elvékonyodásával jár-e, és az sem, hogy billenytű elégtelenség vagy egyéb elváltozás okozhatja-e. Kérdéseire kezelő orvosa tud válaszolni, de nem kizárt, hogy ehhez neki is egyéb vizsgálatokat (vérvizsgálatok, szívultrahang, EKG ...) kell ajánlania.

<< <  123 / 439 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.11.27
Kedves Állatszeretők! Tobi kutya új gazdit keres, mert idős tulajdonosa nem viheti magával új lakhelyére. Tobi három éves, ivartalanított, oltott, chippel ellátott kis testű, világos szőrű keverék kan kutyus. Fáradhatatlan játszótárs, nagy a mozgásigénye. Kis termetű, kedves, gyerekszerető, soha nem agresszív és nem morog. Sétáltatni nehéz, egy Houdini. Nagyon bízunk benne, hogy lesz, akit megfog a képeken is átsugárzó kedves lénye és szívesen otthonába fogadja. Elérhetőség: Tóth Krisztina krisztatoth67@gmail.com
2015.11.21
2015.11.19. TALÁLT CICA. A XXII. kerületben az Erzsébet királyné út környékén találtuk ezt a cicát. Pár hónapos, fehér-cirmos, nagyon bújós, nyakában a cicaajtót nyitó mágnessel. Szeretnénk visszajuttatni a gazdájához. Tel: +36 30 56 52 561.
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.