Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Nyafi
2016-08-03
Kedves állatorvos hölgy/ úr! Két kiscicánk van az egyik 3 hónapos kandúr a màsik pár héttel fiatalabb nőstény. Pár napja kisebb cica pihenés közben a kandúr hasát és ott levő szőrét szopogatja, mintha szopizna. Mit tehetek ez ellen? Félek, hogy a kandúrnak valami baja lesz vagy fáj neki. Vàlaszát előre is köszönöm

Gyakori a hasonló viselkedés akár még fejlettebb, idősebb cicákban is. Egymást és tárgyakat (párna, plüss ...) is gyakran dagaszthatják és szopogatják is a cicák. Az esetek többségében ártalmatlan  viselkedési forma, hiszen ha kellemetlenné, fájdalmassá válik a dolog, a "szenvedő fél" elhárítja ezt.

A problémát inkább az szokta okozni, ha  nem ivartalanított nőstény cicával történik meg a mindez. Náluk álvemhességét okozhat  ill. tarthat fent a leírt viselkedési forma - sajnos ezellen is nehéz tenni, a nőstények fiatalkori ivartalanítása többek között emiatt is ajánlatos. s

jelige: vöri
2016-08-03
Tisztelt Doktor Úr! Örökbe fogadtunk egy kiscicát. Egy héttel ez előtt megkapta a kombinált oltását. Tegnap óta csípás, gyulladt a szeme, nedves az orra. Csak nem macskanáthás, hisz oltást kapott ellene.

Sajnos az sem kizárt, hogy vírusos macskanátha jelentkezett a kölyök cicánál, az első védőoltás 1 hét alatt még nem ad teljes védettséget. Persze ezen kívül is több egyéb betegség jelentkezhetett a cicánál, ami hasonló tünetekkel jár.

Jelezze állatorvosának a problémát. Ő megvizsgálja a kölyköt, lekezeli a baját és remélhetőleg a következő program szerinti védőoltásokat és parazitamentesítéseket már tervezetten megkaphatja a kölyök.

üdvözlettel:

http://kisallatbudafok.hu/macskagazdaknak

jelige: cane corso
2016-08-03
Szép napot!Az lenne a kérdésem,hogy van egy 11 hetes cane corso kutyusunk és 2 napja híg a széklete.Vidám kutyus,játszik,eszik,iszik tehát semmi változás nincs a viselkedésében.Azt szeretném kérdezni,hogy mit adjunk neki enni,hogy ez abba maradjon?Royal Canin junior tápot kap enni.Választ előre is köszönöm! Cservák Nikolett

A Royal Canin Giant junior tápja egyike a legjobb választásoknak, amit kaphat a Cane corso kölyök, szinte kizárt, hogy abban lenne a bibi. Nem gondolom,  hogy tápváltás kellene a híg széklet megakadályozása érdekében.

Gondolom a kölyök még 2-3 hetente féreghajtáson esik át, vakcinái is rendben vannak, etetője, itatója mindig tiszta, környezetében sem képes fertőzött, bomló anyagokat nyalogatni, megenni .... így állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja majd tisztázni, hogy mi állhat a hasmenéses tünet hátterében. Nem kizárt, hogy a széklet laboratóriumi vizsgálata elárulja mi a baj.

üdvözlettel:

http://kisallatbudafok.hu/kutyagazdaknak

jelige: együtt
2016-08-02
Jó napot! Szeretném megkérdezni hogy féreghajtó tabletta ( drontal plusz) és frontline spray egy időben használható e kutyán ? Több kutyusunk van és a spray kiszerelés gazdaságosabb.Jelenleg kiltix nyakörvük van, de úgy látom hogy kezdi elveszteni a hatását. köszönöm

Persze, semmi akadálya a féreghajtó tabletta és a külső parazitamentesítés (akár spray, akár spot on, akár nyakörv, fürdetés ....) egyidejű alkalmazásának. Nagyon gyakori, hogy egy egészséges kutya egy állatorvosi vizit alkalmával a leírtakon felül még védőoltásban esetleg még más helyi kezelésben is részesül.

üdvözlettel:

http://kisallatbudafok.hu/kutyagazdaknak

jelige: Kutyapedikűr
2016-08-02
Tisztelt Hölgyem/Uram! 2 éves ebünk pedikűrözésének ügyében kérném a tanácsát. Léna egy 2 éves boxer-labrador szuka. Lakásban tartjuk, sétálni füves terepre, illetve erdőbe visszük, emiatt a karmai nem tudnak megfelelően kopni. Kutyakozmetikusnál voltunk vele kétszer, ahol rendesen, fájdalommentesen levágták neki a karmait. Harmadik alkalommal az egyik ismerősünket kèrtük meg a vágásra, aki viszont túlságosan belevágott szegényke karmába, ami azonnal vérezni kezdett. Léna nyűszített, majd sehogyan sem engedte, hogy a többi karmát levágják. Azóta ismét nagyon nagyok, viszont képtelenség levágni. Ha hozzáérünk a mancsaihoz, különösen a hátsó lábain, azonnal morogni kezd, és làtszik rajta, hogy halálfélelme van. Emiatt kutyakozmetikába sem merjük vinni, nehogy megharapjon valakit. Mit tehetnénk ez ügyben, milyen módszerrel próbálkozhatunk? Válaszát előre is köszönöm, N.

A kellemetlen, rossz élmény sajnos van, hogy egy életre szóló nehéz kezelhetőséget eredményez. Igaz ez a leírt karomvágás közben előforduzlt eseményre is.

Sok türelemmel szeretettel, odafigyeléssel .... következetes jutalomfalatos megoldással nem kizárt, hogy oldani lehet a Léna félelmeit a láb megfogásával kapcsolatosan. Ha napközbenkövetkezetesen többször megpróbálják a végtagot megérinteni, megfogni - és közben símogatjják, dícsérik, jutalmazzák  a kutyát, semmi továbii rossz tapasztalat, fájdalom nem éri őt eközben ... ezzel lehetséges, hogy el tudják érni a korábbi hozzáállását.

Egy 2 éves egészséges, sokat mozgó eb esetében a karmok mindig a járófelületig nőnek. Ha ez a járófelület leginkább szobaszőnyeg és füves, laza talaj, úgy a karmok hosszabbak lesznek, mintha főleg járólapokon, betonon, flaszteron jár a kutya. A karmok a vágás után néhány nap (!) alatt újra a koptató hatású járófelületig nőnek, így a karom rendszeres vágásának nem sok értelmét látom. Egészen más a helyzet persze egy öreg, alig mozgó (mozgászszervi-, vagy szívbetegséggel küzdő) kutya esetében, amikoris a túlnövő karmok már önmagában is akadályozzák a mozgást, vagy a járófelületet nem érintő rendellenes karmok és ún farkas karmok esetében.

jelige: kiscicák feje 2.
2016-08-02
Jónapot, én írtam a 8 hetes, 40 dekás kiscicákról, de nem a fülük rühes, hanem a fejük! Pontosabban az orruk körül kihullott a szőr, és piros egészen a szemükig. Nem vakarják, mi lehet ez? Fülük tiszta. Már lehet tenni rájuk Advocate-et vagy Strongholdot? Köszönöm

Az orrhát ill orr körüli bőrelváltozásról egy bőrkaparék vizsgálat mondhat többet, pontosabbat.

Gyártója és a használati utasítás szerint Stronghold már 6 hetes kor felett alkalmazható, míg az Advocate-et 9 hetes kor felett ajánlják.

üdvözlettel:

http://kisallatbudafok.hu/macskagazdaknak

jelige: Bobi
2016-08-02
Tisztelt Doktor Úr! 8 éves mopsz kutyusunk kb: 2 hónapja kapta meg a veszettség elleni oltást és ugyanakkor a vitamin injekcióját, amit minden évben megkapott eddig csak nem egy időben a veszettség ellenivel. Az oltás beadása után két órával látszott rajta, hogy nem jól van. Összehúzta a nyakát, nem emelte fel a fejét, görbísztette a hátát. Pár nap múlva elvittük orvoshoz. Azt mondta MRI vizsgálat nélkül csak gyanítja, hogy gerinc sérve lehet és Rycarca 20mg-os tablettát írt fel. Mopszikánk nagyon rosszul utaztatható, ezért nem tennénk ki egy ilyen hosszú útnak ha nem muszály (mi Szabolcsban lakunk). Megjegyzem az nap mikor a vizsgálat volt még rosszabbul lett a kutya. Bizonytalan járás, hamar elfárad, lefekszik. jobb hátsó lábára sántít. De a gyógyszerre úgy látom végül is elég jól reagál, mert már fel emeli a fejét nem görbíszti a hátát. Csak az utóbb leírt tünetek maradtak meg. Étvágya jó, széklet, vizelet rendben, többnyire olyan bohóc mint régen volt. Kérdésem az lenne, hogy a beadott injekciókkal lehetnek-e kapcsolatban a leírt tünetek? Továbbá hogy a Rycarfa 20mg-os tablettát meddig adhatjuk neki, akár több évig? Nem ártalmas hosszú távon? Jelenleg minden másnap kap 1 szemet. Napi 2 szemmel kezdtük, de úgy láttuk lecsökkenthetjük. Most már a 2. dobozzal adjuk neki. Ez a dolog nem volt nekem akkor egyértelmű mikor az állatorvosnál voltunk. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Számomra is furcsa, ha a veszettség elleni védőoltás és a vitamin injekció után néhány órával alakulnak ki a leírt tünetek - de nem látom az összefüggést, hacsak nem az utazás, vizgsáló asztalra való felhelyezés ... közben nem érte egyfajta banális sérülés, rossz mozdulat a kutyát. Az újabban kialakuló jobb hátulsó végtagra történő  sántítás, rogyadozás, rossz terhelhetőség ... még kevésbé hozható összefüggésbe a 2 hónappal korábban történt állatorvosi vizittel.

A leírt történet mindenesetre aggodalomra ad okot, és egyet kell értenem állatorvosával, hogy részletes kivizsgálással - fizikális vizgsálatok, neurológiai/ortopédiai vizsgálat, laborvizsgálatok és 3D képalkotók (MRI, CT, fúziós képalkotók) lehetne pontosítani a tünetek okát. Egy 8 éves Mopsz esetében sajnos az sem kizárt, hogy nem egy problémát derítene ki egy ilyen részletes kivizsgálás.

A 20 mg-os Rycarfa ízesített tabletta hosszú távon biztonságosan, kevés lehetséges mellékhatással adható tüneti kezelésre alkalmas szer. Hosszútávú alkalmazása azért állatorvosi konrol vizsgálatokat igényel, főleg a máj paramétereit ajánlatos nyomonkövetni. Az a bizonyos részletes kivizsgálás sokat segíthetne annak megítélésében, hogy helyes-e a jelenleg alkamazott tüneti kezelés folytatása.

jelige: lilla baba
2016-08-01
kutyusomnak masfel honapja volt egy huvelydaganat mütetje, majd egy het utan begyüllat a feneke es vulvaja 2nap 6 inekcio lassan javult de közben folyamatosan verzett, most egy hete ujbol mütet kivettek a mehet es a petefeszket lefogyott masfel kg most 6kg nem eszik en adom neki fecskendobe es nyomom a szajaba külonben mar nem elne nem akartam elaltatni attam neki egy esely ha meg elni akar imadom ertelmes okos kutyam most 2016 jun 20 an volt 15 eves aug 3 an lesz a varat szedes de most a legzese furcsa nagyon mozog a teste ha lelegzik van amikor meg krakog is mi a baja megint köszönöm doktornő valaszat

Az idős kutya fogyása, étvágytalansága, majd legújabban a légzőszervi tünetek lehetnek a megoperált onkológiai betegségével összefüggésben, pl távoli mellkasi áttétek miatt ... és persze ettől nagyrészt függetlenül okozhatja főleg a kor miatt előállt egyéb betegség pl szívelégtelenség is.

Részletes vizgsálatok (fizikális vizsgálatok, labor-, képalkotók .... ) deríthetik ki a tünetek okát, és ezután lehet az esélyeket, megoldásokat áttekinteni.

jelige: összeszoktatás
2016-08-01
Tisztelt doktor úr/nő! Azzal a kérdésel fordulok önhöz, hogy a mai nap hoztam haza a 8 hetes francia bulldog kiskutyát. A kutyus a kombinált oltásokat megkapta. Benti kutyus. A kérdésem az lenne, hogy a lakásban tartok macskákat akik szintén évene beoltott benti macskák, Soha nem engedem ki őket, össze-e engedhetem a kiskutyával? Nincs-e valamiféle betegség amit el tudna kapni a kutya? válaszát előre is köszönöm

A bentartott, oltott macskák járványtani szempontból alig jelentekenk veszélyt a kölyök kutyára.

Ennek ellenére akár az együttlét mellett javasolt a macskák és a kölyök program szerinti vakcinázásának, parazitamentesítésének .... a megbeszélése állatorvosával.

jelige: SÁBA
2016-08-01
SÁBA 2HÓNAPJA SZEM PROBLÉMÁVAL KÜZDÜNK HETEK ÓTA.VÖRÖS CSIPÁS MINDKÉT SZEME ,DE FŐLEG A BAL AMI A SZEMZUGBA GENNYES IS.ELŐSZÖR KAMILLÁVAL PRÓBÁLTUK KEZELNI,DE NEM HASZNÁLT.ÁLLATORVOSTÓL KAPTUNK ELŐSZÖR FLOXAL SZCSEPPET AZ SEM HASZNÁLT.UTÁNA KÖVETKEZETT TOBRADEX ,CILOXAN,CORNEREGEL SZEMGÉL,SANTRX EYE GÉL.EZEK UTÁN MÉG MINDÍG OTT TARTUNK ÖSSZERAGAD A SZEME GYULLADT VÖRÖSÉ ÉS MÉG MINDIG SOKAT VÁLADÉKOZIK ÖSSZERAGAD.IDEGEN TESTET NINCS A SZEMÉBEN.úgy érzem az állatorvosunknál elakadtunk,mert ezen kezelésekkel semmi javulás. Mit tegyünk, mi avéleménye,TISZTELETTEL

Nem kizárt, hogy szemészeti szakrendelésre esetleg allergológiai, vagy egyéb szakvizsgálatra lesz szükség annak kiderítése érdekében, hogy mi okozza a tüneteket.

Egy "mezei" kötőhártya gyulladás is képes makacs alig enyhíthető tüneteket okozni, ha a kiváltó ok tartósan fennáll (pl huzat, por, légkondi, allergén ...). Ha úgy érzik elakadtak állatorvosukkal, kérje meg őt, hogy referálja Önöket specialistához.

jelige: orr pigmentáció
2016-08-01
7hetes spitz kutyusom orra még nem feketedett be teljesen, még vannak rajta pici rózsaszín pöttyök. Van rá esély, hogy nem feketedik be? Létezik valamilyen tipp/vitamin/készítmény, ammi elősegíti a pigmentációt?

Csak az idő fogja megválaszolni, hogy az észlelt pigment hiányok teljesen rendeződnek-e a kölyök fejlődése során.

A 7 hetes kölyök gondolom 2 hetente "élvezi" állatorvosa felügyeletét a védőoltások és parazitamentesítések miatt. Konzultáljon vele az éslelt kis rózsaszín pöttyök ügyében is, ő biztosan sokkal többet tud védencéről, ismeri pl az alkalmazott tápot is, az esetleges táplálékkiegészítők, vitaminok dolgában is jobb tanácsot tud adni.

jelige: horcsog
2016-08-01
Tisztelt Doktor! a minap a horcsogom elnott fogat levagattuk. Sajnos azota nem jar ki a kuckojabol nem eszi meg az etelet. Vajon nagy a baj el fog pusztulni hogy nem eszik? Esetleg faj most a foga?

Az éhezést nem sokáig bírja egy kistestű rágcsáló ...

Mielőbb jelezni kellene a problémát állatorvosának!

jelige: kiscicák feje
2016-08-01
Tisztelt Dr. , 8 hetes, 40 dekás kiscicák a doki szerint rühesek a fejen. Mivel lehetne kezelni, mi jön még szóba diagnózisnak, mert nem vakarják és olyan sebszerűek az elváltozások! Canesten jó lehet? Advocate, vagy valami fürösztő van-e? Köszönettel!

A Canesten csak a gombás bőrgyulladást fogja meggyógyítani, a fülrühre hatástalan lesz.

A bélférgek ritkítása mellett érdemes lehet kitsztítani a hallójáratot, olyan fülcseppet alkalmazni, ami a fülrüh atkákat is kiirtja és jó ötlet akár a bőrre cseppenthető parazita ellenes szerek használata is. Az első vakcinájukat is érdemes lenne megbezsélni állatorvosukkal.

jelige: Ful
2016-07-29
Tisztelt Doktor Ur/No! 13 eves magyar vizslank elvesztette egyensulyat, nem eszik es iszik. Jelenleg orvosi kezeles alatt all (infuzio es antibiotikum), de allapota meg nem javult jelentosen. Az orvosa azt modja, hogy valoszinuleg a kozepful ideg gyulladasa okozza ezt a problemat es 5-7 napon belul, lassan visszaall az eredeti allapot. Azt szeretnem megkerdezni, hogy valoban nnyi idore van-e szukseg a javulashoz ill., ha nem tortenik javulas milyen tovabbi gyogymodok lehetsegesek?

Ha állatorvosának volt lehetősége részletes vizsgálatokat végezni, és jó eséllyel a leírt tüneteket valóban perifériás ideg gyulladás okozza (és nem közép/belső fül gyulladás, koponyaüregi/fej-nyaki térfoglaló folyamat ... vagy egyéb lehetséges kórok) úgy valószínűsíthetően és remélhetőleg javul ill  rendeződik a leírt kezelések hatására a kutya állapota 5-7 nap alatt.

Ha nem tapasztalnak javulást, feltételezem, állatorvosa (ismételt) részletes vizsgálatokat (részletes klinikai és  neurológiai vizsgálat, labor, képalkotók ...esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok), hogy pontosíthassák a tünetek okát és felmérhessék a kutya esélyeit, megoldásait.

Önökkel és állatorvosával együtt azt remélem, hogy a kutya állapota rövidesen rendeződik.

jelige: baleset
2016-07-29
Kedves Àllatorvos hölgy/ur! Egyik kiskutyàm sajnos gyakran elszalad àllatok/szagok utàn az erdöben...Történt egy kisebb baleset vele: Elszaladt, és mikor visszajött, làttam, hogy a farkaskörme leszakadt(a tövében megmaradt egy kis köröm, illetve a körömàgya is. a körömàgy egy része viszont most fedetlen) A vérzés minimàlis volt. Ahogy tudtam, le is fertötlenitettem neki . Most naponta 3x fertötlenitem octenisepttel, illetve be is kötöttem a làbàt, hogy ne érje kosz.(értelemszerüen a kötést is naponta 3x cserélem) Àllatorvosunk sajnos épp szabadàgon van, és telefonon sem elérhetö :( igy most ön(ök)töl kérnék segitséget: A kérdésem az lenne, hogy folytassam-e ezt az "kezelést",jot tesz-e neki,ha kötözve marad vagy esetleg màst javasol(nak)? Vàlaszàt/Vàlaszukat elöre is köszönöm!!!

A hasonló balesetek megelőzése céljából szokás a farkaskörmöt kölyök korban eltávolítani.

Amit most tesz, az valószínűleg képes lesz megakadályozni a seb elfertőződését és remélhetőleg már el is indult a terület hámosodása. Ha elállt a vérzés, a seb nem duzzadt és nem váladékozik, gennyedzik, akkor a jelenleg folytatott kezeléssel jó eséllyel megvárhatják állatorvosukat és legjobb esetben ő már csak gratulálhat a szerencsés végkifejlethez. Ha addig a seb (környéke, esetleg a végtag) megduzzad, vérezni, vagy váladékozni kezd vagy a klutya étvágytalan, levert, bágyadt, esetleg ellenkezőleg éppen nyugtalan lesz - rögtön keressenek fel állatorvosi ügyeletet.

Nem megnyugtató az sem, hogy az adatlap szerint a kutyá(ka)t nem szokta oltatni. Ha rendeződtek  a baleset következményei, az oltatlan állapot megszüntetését - és a másik farkasköröm eltávolítását is érdemes lenne megbeszéltniük állatorvosával.

jelige: malac 2
2016-07-29
Jo napot!kérdésem lenne önökhöz az hogy most 4 fialás a kocának szombaton kellet volna neki fialni de semmi le van tölgyelve tejcsi is van egy kicsi !elszámoltuk volna ? mennyi nappal hordhasa tul a malacokat ? mozogank, az anya jol van !mikor szoljunk állatorvosank hány nap után ?

A sertés vemhességi ideje könnyen megjegyezhető: 3 hónap, 3 hét és 3 nap (114-116, de legtöbbször 115 nap). Extrém esetben azonban akár 116-119 nap is lehet.  Számoljanak utána, hány nap telt el a fedeztetés, vagy mesterséges megtermékenyítás óta.

Ha valóban szombat volt a 115.  nap akkor most (péntek lévén) már a 121. (!!!) napon járunk, ami egészen biztosan nem normális. A legbiztosabb, ha jelzik állatorvosuknak a problémát, ő akár ultrahang vizsgálatot is végezhet a vemhesség megállapítása illetve a magzatok életképességének megállapítása céljából.

jelige: Görcsike
2016-07-28
Tisztelt Állatorvos! 7 éves yorki kutyusom szombaton produkálta a következő tüneteket. Nagyon remegett a feje a lába az egész kutyus. Menni nem birt, ha lábra állítottam össze csuklott. Rohantunk állatorvoshoz ahogy tudtunk, mire találtunk egy orvost aki fogadott minket szombat délben ( Németországban élünk, itt sem egyszerű a helyzet sajnos )addigra nem volt baja Görcsikének, igaz a járása kicsit bizonytalan volt de már nem remegett.Ő a gerincére gyanakodott, hogy azzal lehet probléma. Kapott 4 injekciót meg tablettát amiből reggel kell neki adnom egy felet 10 napon keresztül.Phen-Pred ad us. vet., Tabletten a neve. Eddig jól volt úgy mond, de tegnap ahogy jöttünk haza munkából nagyon örült ugrált, beszélt aztán hirtelen levegőért kapkodott és újra remegni kezdett. Ez 17 órakor volt, azóta nem sokkal jobb a helyzet. Éjjel remegett folyamatosan valamint nem tudott felállni. Egyébként a tudata tiszta ,éber. Eszik, ha szalámit adok neki szivesen fogyasztja, inni iszik. Még talán annyi, hogy mivel nem egy vékony kutyus, nekem olyan, mint ha a hasa is kicsit nagyobb lenne...de ebben nem vagyok biztos. Most délután ismét megyünk vissza. Mi lehet ez ön szerint? Én már epilepsziára is gyanakodtam, azt határozottan kizárta a doki, szerinte az csak rángatózással habzó szájjal jár.. nos én ezt nem így tudom. Ön mit gondol erről? Milyen vizsgálatot kérjünk? Kérem segítsen, nem szeretnénk ha bármi baja lenne a mi kis tündérünknek.

Leírása alapján bennem is felmerült az epilepsziás, epileptiform betegségek lehetősége is, de ezen felül az alacsony és magas vércukor szinttel járó betegségek, szív-érrendszeri/légzőszervi betegségek és egyéb akár onkológiai vagy ortopédiai betegségek sora is.

Állatorvosa a részletes fizikális vizsgálatokkal, majd ezt követő labor és egyéb kiegészítő vizsgálatokkal tudja megkezdeni a kutya kivizsgálását. Jelezze neki a megfigyeléseit, a probléma fennállását. Úgy gondolom, hogy ha nem sikerül a kezdeti vizsgálatokkal végleges diagnózisra jutni, akkor tovább fogja Önöket küldeni specialista kollégához.

Remélem, hogy minél egyszerűbben kitalálható és kezelhető probléma jelentkezett a kutyánál és mielőbb segíteni tudnak rajta.

jelige: Vérszegény macska
2016-07-28
Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Állatorvosa nyilván további vizsgálatokat javasolt a vérszegénység tünetének kivizsgálása érdekében.

Ha módjuk lesz ezeket elvégezni, és kiderülhet a vérszegénység oka, úgy remélhetőleg eredményesen kezelhető lesz a cica és a társult tünetként értelmezhető rendellenes étvágy is megszűnik.

jelige: Csoki
2016-07-28
Kedves doktor úr: Kutyám elsö szűlése után kölykeivel nem foglalkozik csak a szoptatást engedi ės etvágytalan de sok vizet iszik . kölykeit magam vettem kezelésben de nem tudok valami sokat a kölyök nevelésben, ebben szeretnék tanácsot kėrni

Honlapunkon részletesen is olvashat a témában :

http://kisallatbudafok.hu/publikaciok/kutya-szueletik

de mielőbbi állatorvosi segítséget kellene kérni a szuka étvágytalanságának okának kiderítése céljából.

Nem kizárt, hogy nem zajlott le rendben a szülés (hulla magzat, magzat burok, gyulladás, sérülés ... van még a méhben, vagy emlőgyulladása),  vagy egyéb baja támadt a fiatal szukának.

jelige: cukros
2016-07-28
Jónapot, kutyusom cukorbeteg, ez 1 hete derült ki, akkor 26 volt a cukra éhgyomorra. Tegnap már csak 8 mmol volt, evés és inzulin után 5 órával. Caninsulint kap napi 1X. Kérdésem, hogy miért nem éhgyomorra kell nézni a cukrát? Illetve kell-e változtatni napi 2X-eri beadásra? Köszönettel!

Éhgyomorra is érdemes elvégezni az ellenőrzést, sőt az inzulin adagolásának a beállítása a kutya diétájának, etetési idejének és napirendjének figyelembevételével történik többszöri sőt gyakori vércukor szint ellenőrzéssel.

Sok és sokféle (ultrarövid, rövid, közép és hosszú hatásidejú, valamint ezek kombinációi) inzulin készítményt használunk kutyák diabeteszének a kezelésére is.

A cukorbeteg kutyák inzulin kezelése is állandó állatorvosi felügyeletet igényel.

jelige: kék folyadék 2
2016-07-28
Tisztelt Dr. Nő! A Sebacil 50 EC oldat leírása tartalmazza a kutyát is, ill. bolha ellen is írja, hogy jó! A foxim nevű hatóanyag akkor Ön szerint nem jó? Köszönettel!

A Sebacil Foxim (szerves foszforsav észter) csak sertés állatfaj rühösségének kezelésére forgalomba hozott készítmény, ráadásul patent-kék oldattal kiszereltgyógyszer forma, ami  kék színnel megjelöli a kezelt egyedeket.

A Sebacil 50 EC oldat esetében a sertés, juh és kutya célállatfajok és a bolhásság valóban fel van tüntetve és ennek a készítménynek is a foxim a hatóanyaga. Mindezek alapján akár a Sebacil Foximmal is sikeresen bolhamentesítheti a kutyát - de ezért sem a gyártó, sem állatorvos nem vállal felelősséget.

Én magam és a rendelőnk egyik készítményt sem ajánlja kutyák bolhásságának kezelésére, tapasztalatunk sincs ezzel kapcsolatosan. Számos hatékony és veszélytelen termék áll a rendelkezésre kutyák bolha és egyéb külső élősködő elleni védelmére.

http://kisallatbudafok.hu/hirlevel-archivum/kedvcsinalo/parazitak

jelige: cicuka
2016-07-28
Jó napot kívánok! Pici,árva cicát próbálunk anyacica nélkül felnevelni. Vettünk tápszert és cumisüveget. Ma 10 órakor nem evett semennyit,nem fogadta el. Egy órakor evett kb 12 milit. Kérdezném,életben maradhat vagy többet kéne ennie egyszerre? Dörzsölgetjük a pociját is,de eddig még csak pisilt. Fog kakilni is? Előre is köszönöm. Tisztelettel:Szurominé

A cica tejpótló tápszer(ek) használati utasításában vagy a csomagoláson szokták a gyártók feltüntetni a kölykök 1x adagjait, illetve az ajánlott gyakoriságot is, ez változhat attól függően, hogy melyik macska tejpótló tápszert használják.

A poci (és végbélnyílás környékének) vizes vattával történő masszírozása segíthet a széklet ürítésben is.

Leírása alapján a legbiztonságosabb az lenne, ha állatorvosa megvizsgálhatná a kölyköt. Nem kizárt, hogy részletes vizsgálatokra ill kezelésre van szüksége az életben maradáshoz.

jelige: Vacak
2016-07-27
Üdvözlöm! A 2 éves macskám miatt írok önöknek. Pár napja nem eszik, alig iszik, és fekszik egész nap. A fiával nagyon ingerült, fúj rá meg megkapja. Tegnap rám is morgott mikor odamentem hozzá hogy megsimogassam megkapott. Mikor leteszem neki az ételt,vizet ül felette percekig, de akkor sem kezd enni. Valami betegség áll a háttérben? Segítségét előre is köszönöm!

Szinte bizonyosan beteg az adatlap szerint oltatlan cica.

Akijáró, nem ivartalanított,védőoltásban nem részesített macskák szinte törvényszerűen megbetegednek.

Állatorvosi vizsgálatra van szükség a pontos diagnózis, a teendők tisztázása érdekében. Ha sikerül a mostani megbetegedéséből kikezelni a mama cicát,akkor pedig érdemes lenne az ivartalanítások, védőoltások,parazitamentesítések időzítését is megbeszélni állatorvosával.

jelige: Fini
2016-07-27
Kedves Doktor úr! 7,5 éves spániel kutyám emlőjében egy csomót észleltünk. A csomó eltávolítása megtörtént, a szövettan eredménye: Makroszkópos leírás: P1440/16. - Emlõbõl - 2x1,5x1cm-es hártyás tokkal fedett, szélén kissé szakadozott, dudoros, halványbarna, középütt csontos képlet. (2N,dec) Kórszövettani diagnózis: Carcinoma metaplasticum mammae. Metaplasticus carcinoma: jellemzõje, hogy a szöveti képben megjelennek a normál emlõben nem jelenlévõ sejtek (pl. bõrsejtek). Nagyon ritka megjelenésû daganat. Érdeklődnék, Ön milyen kezelést tanácsol a későbbiekre? Köszönettel: Tillai Gabriella

Valóban ritka szövettani típus jelentkezett a kutyánál, azonban nagyjából ugyanúgy javasolt eljárni, mintha a hétköznapi, gyakoibb kacinomák egyike lenne az eset.

Ha a műtét előtt volt kivizsgálás és nem volt tapinthatóan megnagyobbodott testtájéki nyirokcsomó,valamint a mellkasi röntgen és hasi ultrahang (esetleg egésztest CT) sem jelzett áttéteket, akkor nem feltétlenül kell utókezelést kezdeményezni, legfeljebb kiegészíő kezelésként ajánlható vitaminkészítmény, immunstimuláns, vagy egyéb táplálék kiegészítő szer adása. Ezesetben is fontos viszont a rendszeres állatovosi kontrol vizsgálatokon történő megjelenés.

Ha a műtétet nem előzte meg komolyabb, áttét keresésée irányuló kivizsgálás, akkor célszerű lenne mellkasi röntgen és hasi ultrahang vagy egésztest képalkotó vizsgálattal tisztázni a gyógyulási esélyeket ill a szükséges posztoperatív kezelési módszereket.

jelige: Morgoly
2016-07-27
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Van egy kb. 5 éves nőstény házimacskánk, aki rendkívül sovány. Rengeteget eszik, napjában többször is követeli az ételt. Mindezek dacára nagyon sovány és az utóbbi időben még fogyott is. Vizet is sokat iszik. Széklete hígabb az átlagnál, többnyire világos színű, néha egy kicsit véres is. Egyébként a macska nem rosszkedvű. Kijáró cica, mozog, vadászik. Állatorvos látta korábban (más okból), de semmit nem mondott a soványságára. Mi lehet az oka, hogy az aránytalanul nagy mennyiségű elfogyasztott étel ellenére mégis fogyott a cica? Válaszát előre is köszönöm!

Nem kizárt, hogy pajzsmirigy túlműködése van az 5 éves, feltűnően nagy étvágyú, sok vizet fogyasztó, aktív nőstény macskának.

Ha állatorvosa részletesen kivizsgálhatja a cicát, kiderülhet, hogy erről van-e szó, vagy egyéb baja van a cicának. A pajzsmirigy túlműködés típusától, súlyossági fokától függően legtöbb esetben gyógyítható, vagy legalábbis jól kezelhető.

<< <  15 / 478 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?