Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: kiállítás
2009-06-22
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 12 hónapos border collie-nk, akinek nem korrekt az ollós harapása. A kiállításon azt mondta a bíró nő, hogy létrás a harapása. Az a kérdésem, hány hónapos koráig változhat a fogállása, mikorra lesz végleges a helyzetük. Köszönettel:
Egy 12 hónapos border collie fogazata/harapása már gyakorlatilag véglegesnek tekinthető, a rendellenesség véleményem szerint nem fog „magától” rendeződni. Kutyafogászati ügyekbe Dr. Kovács Katalin ( http://www.vetfog.hu/ )kolléganőt ajánlom. Ha valaki, ő tud segíteni az ideális foagazat elérésében.
jelige: szárnyacska
2009-06-22
Üdv!DR ÚR! Találtam Gyálon egy sérült szárnyú galambot. ”2-gyürű van a lábán egy piros és egy sárga számozottan. Eszik iszik jól elvan már próbálgatja a szárnyát is,aztmondják ez magától rendbe jön én azért megmutanám egy állatorvosnak.A kérdésem viszont az lenne hogy a tenyésztőjét tulaját hol kereshetem? Elnézést,hogy iylesmivel feltartom de nekem fontos lenne! Válaszát előre is köszönöm!
A legkevésbé sem tart fel, de én nem tudom, hogy mit jelenthet a gyűrűn olvasható jelölés. A sérült szárny miatt valóban jól teszi, ha mielőbb állatorvoshoz viszi a madarat. Közben az internet, és kezelő állatorvosa segítségével próbálja meg kideríteni, hogy a lábgyűrű melyik galambtenyésztőt jelzi.
jelige: kutya
2009-06-22
Üdvözlöm Doktorúr/nő! Beagle Kutyám 1,5 hónapos volt a kutyám amikor megkaptuk, az anyukája elpusztult, a testvéreit állatkísérletekre vitték Olaszországba. A tenyésztő potom áron adta a kutyát, mondván nem lehetett törzskönyveztetni, mert nyitott a harapása. Később erős fájdalmai voltak ülés közben, ezért elvittük orvoshoz, és kiderült, hogy a veleszületett csípőproblémája van. Ma este a kutya leugrott a kanapéról, nyüszített egyet, majd teljesen dezorientáltan viselkedett, lihegett, instabil lett a járása, nekiment az ajtónak, és gyorsan vert a szíve. Elvittük az ügyeletre, megállapították, hogy valószínüleg a nyaka húzódott meg. Kérem, adjon tanácsot, hogy mivel tudom könnyíteni az életét, és a fájdalmait, hogy ezek problémát ne okozzanak?! Köszönöm előre is! Tisztelettel!
Ahhoz, hogy bármiféle életmód, pláne kezelési tanácsot kaphasson, pontosan tudni kellene a kutya betegségeit. A veleszületett fejlődési rendellenességgel (is) küzdő kutya nem kizárt, hogy ízületi bántalmakkal, csigolya betegségekkel terhelt. Ezeket a betegségeket részletes vizsgálatokkal (benne röntgenvizsgálatok, esetleg egyéb képalkotók) lehet diagnosztizálni. Ha mindezek megtörténtek, akkor lehet az esélyeket és a megoldásokat (nem kizárt, hogy műtéti megoldás) megbeszélni. Ha esetleg nem operálható az elváltozás, akkor fájdalocsillapító/gyulladáscsökkentő és kiegészítő kezelést is állatorvosa tudja ajánlani. Sajnos leírása alapján az sem kizárt, hogy a kutyának epilepsziás, vagy epilepszia-szerű betegsége is van. Ez utóbbi betegségek igazolása és kezelése szintén részletes, de letérő vizsgálatokat igényel.
jelige: Pici cica 2.
2009-06-22
Tisztelt Balogh Úr! Köszönöm szépen gyors válaszát, már hála Istennek jobban van a macskánk. Köszönettel:
Örülök, ha valóban jobban van a cica.
jelige: Buksi
2009-06-22
Kéthete náthás az öthónapos kiskutyánk,hörgő sipoló hangokat ad ki ,csak a száján veszi a levegőt de az orrán fújja ki.Gyakran kell törölgetni az orrát,eleinte véres váladék jött az orrából.Egy hete az orvos AUGMENTIN port adott neki ,amit egy hétig lehetett neki adni, és úgy tűnt hogy sokkal jobban lett,de sajnos csak két három napig ,és minden kezdődik előről.Azt szeretném tudni hogy mi lehet ez nála.Még néha szopik és csak sovány főtt húsokat adunk neki.Féreg ellen már egyszer kapott gyógyszert.Előre is köszönöm válaszát.
Az oltatlan kölyök esetében legnagyobb eséllyel fertőző betegség lehet jelen, ezek bármelyike, akár több is okozhatja a tüneteket. Ezen felül lehet idegentest (pl toklász), lehet tályog is az orrjáratokban, lehet a kölyök akár allergiás is - és én azt sem tudom kizárni, hogy bármelyik betegségre, elváltozásra veleszületett elváltozás hajlamosítaná a kölyköt. Állatorvosa, ha módjában áll részletes vizgsálatokat végezni, jóval konkrétabb választ adhat kérdéseikre.
jelige: Mini nemet dog x-y.
2009-06-22
Tisztelt dr.Ur! Ujra lenne egy ”bugyuta” kerdesem: miota a Mini(nemet dog szuka) beteg,,azota a tobbi(6) kutya a falkabol korkorosen felsorakozva egy u.n. falka vonyitast produkal naponta tobbszor.Regebben a kan(Snoopy) volt a kezdemenyezo es a kor kozeppontjaban.Kb.4 honapja a Mini a kezdemenyezo. A kerdesem lenne,hogy a kutyak tudhatjak-e,hogy a Mini most beteg,es ezert megvaltozik a kapcsolatuk a Mini iranyaban?Lehetseges ez?Kulonben mas jelenseggel is talalkoztam miota a Mini beteg(pl.a Mini foglalhatja el a legjobb fekvohelyet ,a tobbiek mindenben elonyben reszesitik a Minit(eteteskor is stb) Erezhetik a kutyak,hogy egyikuk kozolluk beteg? koszonom
Ez a kérdése sem bugyuta, de sajnos a legkevésbé sem tudok rá válaszolni. Emlékezetem szerint ugyan említette, hogy a kutyáinak az új környezetben szokása a farkas módjára történő vonyítás. Örülök, hogy a Mini teljesen kielégítő állapotban van, és esetleg a falka hierarchiában még előrébb is tört. A magam részéről nem észleltem és nem is hallottam arról a jelenségről, miszerint kutyák akár a saját betegségüknek is „tudatában” lennének. A „lovagias” vagy „előzékeny” viselkedés egy beteg, vagy sérült falkatárssal szemben is csak jó körülmények között értelmezhető. Amint a falka tagoknak harcolni kell az élettérért, pihenőhelyért, élelemért - a beteg falkatárs hátrányba kerül, akár ki is közösítik.
jelige: yorki7
2009-06-22
2 hete a yorkim elájult,széklete akkor véres volt,kihülést diagnosztizáltak és kiszáradást.Jó körülmények között tartjuk,tehát nem hanyagság okozta ezeket a tüneteket.Kapott infúziót 3 napon át,injekciókat.Elkezdett köhögni is,roham szerűen.Erre is kaptunk gyógyszert,inhaláló cseppet.Kicsit javult az állapota,de most pénteken megint elájult.Most szívre gyanakszik a doktor úr,kapott rá gyógyszert.A vérvizsgálat magasabb fehérvérsejt és hasnyálmirigy értéket is mutat,ez ma derült ki.A doktor úr mit tanácsolna?Előre is köszönöm!
Azt tanácsolnám, amit kezelőorvosa is tesz - a kutya részletes vizsgálatával kellene kideríteni, hogy mi okozhatta az ijesztő tüneteket. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet a kutya esélyeiről és a megoldásokról beszélni.
jelige: véreb
2009-06-22
Tisztelt Cím! Egy ideje fokozott nyálcsorgása van bajorhegyi Vérebemnek, melyet ennél a fajtánál korábban soha nem tapasztaltam. Nagyon kellemetlen tünet, ha emberek közt jelenünk meg, ill. utazás közben. Kérem a tanácsát, mivel szüntethetjük meg ezt a jelenséget. Köszönettel
Egy sereg kutyafajtánál (Bernáthegyi, Dog, Bulldogok, Masztifok, és igen a vérebek esetében is) teljesen megszokott a nyálcsorgás. Ha a fokozott nyálcsorgást betegség tüneteként értékelhetjük, azt számtalan betegség (veszettség, álveszettség, agyvelő/agyhártya gyulladás, mérgezések, agyvelőideg károsodás, nyálmirigy gyulladás ...) okozhatja. Állatorvosa tudja részletes vizsgálatokkal tisztázni a tünet hátterét és a megoldást. Ha nem betegség tünetéről beszélünk, hanem a természetes, esetleg izgalom hatására felfokozott nyáltermelődésről és nyálcsorgásról beszélünk - ezt a jelenséget séták, utazások alkalmával lehet és érdemes is kezelni pl Cerenia, vagy Reisetablette, vagy esetleg Sedalin forte szerekkel. Ezek beszerzésében is állatorvosa tud segíteni.
jelige: Rottilány
2009-06-21
Tisztelt Doktor Úr!Pénteken kapott a 12 éves rotti szukám veszetség elleni oltást,de gerincvelő kompresszió miatt Medrol kurára szorul.A Dr.-nő azt mondta hogy 1-2 nap múlva elkezdhetem a gyógyszert,de már szombat reggel beadtam neki 48 mg. Medrolt mert szinte egyáltalán nem tudta használni a hátsó lábait.A kérdésem az lenne,nem baj hogy olyan közel van az oltás időpontjához,mert olvastam hogy nem lehet egy időben mindkettőt alkalmazni.Aggodom nehogy valami baj legyen.Válaszát köszönöm szépen:
Nem gondolom, hogy valami hatalmas bajt csinált volna. A legközelebbi alkalommal mondja el kezelőorvosának, hogy a kényszerhelyzetben beadta a kutya gyógyszereit. Remélem, hogy még egy jóideig sikerül megtartaniuk az öreglányt.
jelige: Jerry
2009-06-21
Kutyánk idegen helyen visszahúzódó és félénk. Kiállításon az itthon begyakorolt követelményeket nem teljesíti pl. nem hagyja a fogazatát megmutatni a bírónak. A tenyésztőtől 18 hetes korában hoztuk el, azóta sok türelemmel és szeretettel próbáljuk nevelni.Sokszor elbizonytalanodunk, kinövi, megváltozik, tudunk vele valaha is elfogadhatóan szerepelni?
Nem tudom sem megerősíteni a hitüket - miszerint a Jerry-ből tutti, hogy kiegyensúlyozott, elfogadható viselkedésű egyed lesz - és természetesen kizárni sem tudom, hogy eljöhet ez az idő. A sok türelem, szeretet, hozzáértés mellett, ha szükségét érzik, kérjék viselkedési rendellenességekre specializálódott állatorvos segítségét is. Állatorvosuk nyilván tud ebben segíteni.
jelige: maradona
2009-06-21
tüzelő kutyámnak nagyon ki dudorodik valami ott hátul
A fiatal, csak veszettség ellen oltott tüzelő szukán minden valószínűség szerint hüvelyelőesés jelentkezett. Jelezze állatorvosának a problémát. Ha megerősíti a feltételezésemet, megbeszélhetik a hüvelyelőesés és ivartalanítás műtét(ek) ideális időpontját is. A műtét(ek) előtt érdemes lehet a kutya elmaradt védőoltásait, és parazitamentesítéseit is rendezni.
jelige: Maci 3.
2009-06-21
Tisztelt Doktor Úr Sajnos nem tudom milyen betegséget diagnosztizált az állatorvos, mert nem mondta. A gyógykezelésről adtak számlát amin rajta van a két injekció típusa illetve a beadott védőoltások típusát is le tudom írni a kutyus kiskönyvéből. Csak annyit mondott mi a teendő. Beadni a gyógyszert reggel este illetve figyelni a csomót és hat nap múlva kontroll. Ma már Maci sokat játszott, szaladgált, evett, sokkal jobb a kedve is. Tegnap este 2x hányt, de szerintem az az injekció hatása is lehetett. A csomó nem növekszik, de én úgy vettem észre hogy keményedett, mert eddig puhább volt. Köszönöm szépen eddigi válaszait, ha kiderűl valami, vagy változnak a dolgok, írok.
Örülök, ha a Maci jobban van, bár a 2 hányás jelentheti azt, hogy még kezelésre szorul a kölyök. Leveleiből számomra az tűnik ki, hogy alakul a kutya állapota. Remélem, hogy mielőbb tünetmentes, egészséges lesz.
jelige: Szundi
2009-06-21
Tisztelt Doktor Úr! 11 éves csivava kutyánkat légcsőszűkülettel, tüdőoedémával kezelték.Ednyt 2.5mg tbl-2x1/2, Furon tbl2x1/3 tbl-t kapott.Ma második alkalommal kellett az ügyeletre vinni, mert befulladt.Először múlt héten. Kapott 3 injekciót i.m, attól jobban lett.Ma ismét befulladt.Ma Solu-med inj,40mgi.v, Quamatel inj1ml.i.v, Furosemid inj.amp.i.v. kapott. állapota nem lett jobb, sőt . Egy óra múlva meghalt. Szájából vér folyt. Mit csináltak rosszul? Szundi
Könnyen lehet, hogy semmit sem csináltak rosszul. Embernél és állatnál is sajnos szép számmal vannak gyógyíthatatlan, befolyásolhatatlan betegségek. Ha többet szeretne tudni a Szundi betegségéről, halálának okáról - azt egyetlen módon lehet csak megtenni. A kutya boncolásával és a kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, esetleg toxikológia, kórokozó izolálálás ...) elvégeztetésével. Minden egyéb csak feltételezgetés, találgatás. Sajnálom a történteket.
jelige: Vanda
2009-06-21
Az utobbi időben sokat nylogatja, sőt néha rágcsálja a kis nuniját a sőntény kutyusok. Próbálom rendszeresen tisztogatni, de egy két napja váladékozni is kezdett. Mit tegyek?
Mielőbb jelezze állatorvosának az észlelteket. A kutya bizonyosan beteg. Húgyhólyagban, hüvelyben keletkezett gyulladás és/vagy daganat is jelentkezhet ilyen tünetekkel, de legnagyobb valószínűség szerint gennyes méhgyulladása alakulhatott ki - amit mielőbb operálni kell.
jelige: Maci 2.
2009-06-19
A mai napon elvittem állatorovoshoz a Mackót. A vizsgálat során kiderűlt, hogy nagyon piros a torka és valószínű fáj is neki. Kapott antibiotikumot 2 injekció formájában illetve 3 szem xiclav 250 mg tablettát amit negyed darabokban kell neki beadni reggel és este. Az újbegynyi dudorra a hátán azt mondta a doktor úr hogy valószínű beütötte valahova és figyeljük hogy válltozik e a nagysága. (Mondjuk ebbe lehet valami mert nagyon szeret kanapéra székre fel és leugrálni) 6 nap múlva vissza kell menni és ha rendbejött megkaphatja a kombinált oltást is. A kutyus az injekció után nagyon elesett volt egész délelőtt feküdt és pihent. Délutánra már élénk és játszadozó volt. Bízom benne, hogy minnél hamarabb felépűl és egészséges lesz. A kérdésem az lenne, hogy ez a betegség ami kijött rajta lehet e annak a következménye hogy nem kapta meg időben a kombinált oltást? A kutyus könyvébe 3 oltás van bélyegezve eddig egy veszettség elleni és 2 másik. Most következne az első kombinált. Mitől lehet még beütésen kívűl az a csomó a hátán? Válaszát előre is köszönöm.
Ha megmondja melyik betegséget diagnosztizálta állatorvosa a Macinál, akkor egyszerűen megválaszolhatom első kérdését. A banális felsőlégúti fertőzésektől nem biztos, hogy megvédte volna a kutyát a korábban beadott kombinált vakcina. A kölyök hátán észlelt csomó lehet folyadéktartalmú (savós gyülem, vérömleny, gennyes tályog) és szövetszaporulat (gyulladásos ill daganatos). A keletkezésében a tompa erőművi behatáson kívül szerepet játszhatott szúrt sérülés (szemfog, tövis, szögesdrót ..) korábbi vakcinázás, injekció helye, illetve, ha daganatról van szó (a kutya kora miatt ennek igen kicsi az esélye) annak oka nem mondható meg.
jelige: segitsen
2009-06-18
én abban szretnék segitséget kérni hogy 1 napja kaptam 1 hónapos kiskutyát és nagyon nyügös és nem nagyon akar enni sajnos pedig akitől kaptuk azt mondta hogy szépen eszik.nem tudom mért van ez.lehet hogy hamar eltaszitották az anyától?kérem segitsen hogy tudnám magamhoz szoktatni vagy rávenni hogy egyen vagyigyon
Ha valóban egy hónapos (4 hetes?) a kölyök, akkor indokolatlanul korán történt az elválasztás. Egy kistestű fajta esetében is szerencsésebb megvárni a 6-8 hetes korban történő választást. Még egy teljesen tünet- és problémamentes kölyök esetében is melegen ajánlott néhány napon belül felkeresni állatorvosát. Az Önök esetében mindez hatványozottan igaz. A kölyök parazitamentesítése és etetési/itatási/tartási tanácsadása mindenképpen sürgető. Ha kiderül, hogy beteg a kölyök, ezesetben kivizsgáltatni és gyógyíttatni is kell és rövidesen esedékes lesz az első védőoltása is. Nem én, hanem csakis maguk tudnak segíteni a kutyájukon elsősorban azzal, ha mielőbb felkeresik állatorvosukat.
jelige: reménytelen
2009-06-18
Tisztelt Doktoror! Van egy 1.5 éves cicánk,/ brit/ csak lakásban tartjuk, oltott. Kicsi kora óta, mióta elhoztuk állandóan tüsszög/ barnás váladék jön az orrából/ , és a szeme állandóan könnyezik, folyik. Próbáltunk már mindenféle antibiotikumot, de egyik sem használ, a probléma állandóan van, Még a gyógyszer szedése alatt sem történik semmi változás.Az állatorvosunk csinált 5 hónapos korában FIV, és Felv tesztet, / sokadig antibiotikum kura után/ ,hátha valamelyik vírus áll a háttérben. Ezek negatívok lettek. Egyébként a cica jól van, nem lázas, nem bátyadt, hasmenése nincs . Teljesen tanácstalanok vagyunk, mi lehet a probléma mögött??
Ha kizárjuk a fertőző megbetegedéseket, akkor maradnak az allergiás kórképek, elsődlegesen más betegségek (pl keringési rendellenességek, veleszületett elváltozások), vagy a kölyökkorban lezajlott betegségek (vírusos macskanátha ...) maradványtünetei. És ha esetleg egyoldali az orrfolyás és szemelváltozás, akkor akár az idegentest, fekély, daganat jelenlétét is érdemes lehet tisztázni. A felsoroltak között azért van olyan is, amelyik gyógyítható, karbantartható.
jelige: bolhaekcéma
2009-06-18
6 hónapos kan németjuhász kutyusunk a bolhaekcéma tüneteit produkálja, ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy itthon mivel lehet kezelni állatorvosi segítség nélkül? (természetesen a bolhairtás mellett, a bőrfelületet mivel kezeljük?)
A bolhaekcéma tüneteivel meglepően egyező egyéb allergiás betegségek, bűzmirigy gyulladás, idegentest, helyi gombás és bakteriális fertőzések és egyéb betegségek meglétét is érdemes lenne megvizsgálni. Jó, ha a bolhátlanítást és tartós bolhamentesítést is állatorvosuk segítségével végzik el, így nagyobb az esély a tartós sikerre. A kiegészítő kezelés helyi és/vagy szisztémás gyulladáscsökkentő-, hámosító szerekből, antiallergénekből és antibiotikumokból áll, a legtöbb esetben.
jelige: Maci
2009-06-18
Tisztelt Doktor Úr! Fél éves Mackó névre hallgató pincsi kutyámon találtam egy csomót. A csomó a hátán van és dél előtt még nem volt ott. Azon kívűl a kutya néha elkezd fuldokolni mintha megakadt volna a torkán valami. Enni sem eszik tökéletesen, a napokban elég bágyadt fáradt szegény. Válltozó a kedve, van amikor bágyadt, van amikor játszadozik. A szeme sokat könnyezik. Túl van az első kötelező oltáson és a veszettség elleni védő oltáson. A héten lenne esedékes egy kombinált oltás ami lemaradt. Nagyon kétségbe vagyok esve remélem nincsen komoly baja.
Legyen úrrá kétségbeesésén és vigye el mielőbb a kutyát állatorvosához és kérje meg őt, hogy vizsgálja ki az észleléseit. Nem kétséges, hogy beteg a Maci, jó lenne, ha mielőbb kiderülhetne, hogy mi a baja és miként kell meggyógyítani.
jelige: brutus
2009-06-18
Fájlalja a jobb hátsó lábfejét. Az egyik ujja be van dagadva. Tüskét, egyebet nem találtam benne. 2 éve elütötte egy autó, azóta a bal hátsó lábára sánta, így a jobb hátsót terheli folyamatosan. Lehet, hogy csak megrándult? Ha törés lenne észrevenném?
Nem feltétlenül venné észre és vette észre a 2 éve történt baleset gerinc-, medence-, és/vagy végtag sérüléseit sem. A mostani ellenoldali végtag ujjduzzanata is állatorvosi vizsgálatot (fizikális vizsgálatok, citológia esetleg vérvizsgálatok és röntgen felvétetelek) igényel ahhoz, hogy a régóta fennálló és az újonnan keletkezett tüneteket felderíthessék. Csak így lehet egyértelmű választ adni a kérdéseire.
jelige: brit cica
2009-06-18
Jó napot doktor Úr! Van egy 2 éves ivartalanított brit nőstény cicám! Csak száraz tápot hajlandó megenni, abból is Hill”s és Royal tápot kap. Az első tünet (emésztetlen étel hányása) tavaly szeptemberben jelentkezett, és mondhatom, hogy minden héten egyszer, vagy kéthetente megismétlődik. De sem utána, sem előtte nincs semmilyen tünet, játékos, jókedvű, vidám. Azt vettem még észre, hogy szeptember óta kicsit jobban hullik a szőre, (de nincs konkrétan semelyik testrészén szőrhiány). Voltunk állatorvosnál, aki elvégzett endoszkópos vizsgálatot, hátha valami gyulladásban van és attól hullik a szőre, de nem talált semmit (azt mondta, hogy sok szőrt ”látott”), valamint túl vagyunk egy vérvételen is, minden rendben van. Az állatorvos tanácsára használtunk Bezo-pet pasztát, de akkor is hányt, valamint Royal Canin száraztápot kap, ami csökkenti a szőrlabda kialakulását. Mivel tél volt, az állatorvos a szőrhullás okaként mondta (mivel bent a lakásban fűtési szezon idejében nálunk elég meleg volt 23 fok), hogy lehet, hogy attól hullik a szőre. Most már június van és még mindig eléggé hullik a szőre és a hányás sem szűnt meg. Mivel csak száraz tápot hajlandó megenni, a székletét is elég keménynek találom, és az orvos még azt is mondta, hogy a vastagbél picit nagyobb a normálnál. Interneten találtam egy Natural Herb nevezetű (természetes gyógynövény) tablettát, amiből most naponta kap 1 db-ot. Volt 2 hónapja egy olyan időszak, hogy 4 hétig nem volt hányás, de azóta sajnos heti egyszer van, ma is hányás fogadott, mikor hazaértem. Szeretném kikérni a véleményét, hogy ez lehet genetikai, örökletes dolog (az anyacica gazdija azt mondja, hogy náluk nem feltűnő a szőrhullás) vagy van megoldás! Válaszát előre is köszönöm:
Minden kutya és macska folyamatosan hullatja a szőrét, cseréli a bundáját - nem könnyű annak megítélése, hogy megszokott mértékű szőrhullásról, vagy felerősödött, kóros mértékű szőrhullásról van-e szó. Ha megszokott mértékű a szőrhullás - akkor a hányogatás tüneteinek a hátterét kellene (akár ismételten) részletesen kivizsgálni. Nem tudom mennyire részletes vizsgálatokon esett át annak idején a cica, de a hónapokkal korábbi véreredmények ismétlése nem kizárt, hogy nyomravezető lenne. Ha felerősödött szőrhullásról beszélhetünk - sajnos annak oka is sok tucat, köztük több nehezen diagnosztizálható betegség (pl allergiás, endokrin betegségek ...) is lehetséges. Ezek is csak további részletes vizsgálatokkal derülhetnek ki. Ha a cicát veleszületetten „érzékeny gyomrúnak” gondoljuk, akkor pedig nem kizárt, hogy a száraz tápok yoghurttal, kefírrel történő elkeverése megoldja a problémát.
jelige: cica szülés után 2.
2009-06-18
Kedves Doktorúr! Köszönöm szépen a gyors reagálást, de reggel már annyira meg voltam ijedve, hogy elszaladtam vele az orvoshoz! Szerencsére tényleg semmi baj, alaposan kivizsgálták (röntgen stb.), azt mondták hogy egyszerűen csak meg van ijedve az új helyzettől, és ő maga is sok törődést igényel, mivel eddig is nagyon össze voltunk nőve. Meg persze a kiemrültség is benne van. De tényleg köszönöm szépen a választ! Minden jót!
Örülök, hogy semmi komoly baj nincs a leányanyával. Mi is minden jót kívánunk az egész családnak!
jelige: Rozika
2009-06-17
7 éves, ivartalanított cicámat gyomor daganattal műtötték, de a bélfodrokban is találtak daganatokat.Van-e segítség?!
A szövettani vizsgálat (és a kontrolvizgsálatok eredményei) fontos alapadatokat jelentenbek ezügyben. Cicáknál is létezik akár sugárkezelés, akár kemoterápia, akár egyéb kiegészítő kezelések az onkológiai betegségeknél. Mindezekről honlapunk Publikációk rovatában olvashat még.
jelige: cica szülés után
2009-06-17
Alig egy éves cicám másfél napja szült. Nagyon nehéz volt a szülés, ugyanis a magzatvize éjjel 1kor elfolyt, azonban még reggelre sem születtek meg a picik. Kétségbeesésembe már rohanni akartam vele orvoshoz, mert úgy gondoltam ez nem normális dolog. Épp mikor indultunk volna, láttam hogy megérkezett az első pici. Ekkor volt délelőtt fél10. Fél12re kibújt mind a 4. Egészséges gyönyörű cicák, velük nincsen semmi probléma. De az anyukáért aggódom picit, mert sose láttam még cicát szülni, és nem tudom hogy hogyan kellene viselkednie utána. A szülés másnapjának reggelén még mindig volt hogy gyorsan szedte a levegőt. Levertnek tűnik most is, néha kijön az ellető ládából, de akkor csak ül és néz maga elé mint aki itt sincs. Lehet hogy csak fáradt még? Viszont rendesen eszik, iszik, nagyon van étvágya, semmi más különöset nem látok rajta. Csak ő mindig nagyon virgonc cica volt, még a terhessége utolsó napjaiban is ugrált, és most így nagyon furcsa. Szeretném megtudni, hogy ez normális e, vagy esetleg van valami baja?:( Esetleg a nagyon hosszú vajúdás miatt? Olyan lehetséges hogy maradt benne kiscica? A cica lakásban van tartva, 10 percet volt kint kb csak, ekkor esett teherbe...Válaszát előre is nagyon köszönöm, nagyon aggódom érte!!! Ja és néha jönnek belőle vércseppek, nem sok, nagyon pici cseppek csak, ez normális? Üdvözlettel:
Lehet akár kölyök, magzatburok is visszamaradva, lehet szülés közbenm szerzett sérülés és „csak” kimerültség is a leírása alapján. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni, hogy mi történt a fiatal, oltatlan leányanyával. Remélem semmi komoly. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Niki
2009-06-17
Tisztelt Doktor Úr!! az ön segítségét kérem 2 éves kandúrmacskám nevében... ..a helyi állatorvosoknál már jártunk, mivel a cicám gyakorlatilag egy hónapja folyamatosan hány,eddig ritkábban fordult elő,most már napi 3-4szeri alkalommal is,általában evés után... az állatorvos nem tulajdonított nagy problémát ennek, kapott injekciókat,amik ideig-óráig segítettek... az a lehetőség is fennállt h ivartalanítsuk,mivelhogy emiatt is lehet a láza és a kedvetlenség, dehát bérházban lakunk és ki nem kívánkozik.. eleinte macskafűvel próbálkoztunk,feltéve hogy a gyomra fáj, vagy hogy jobb legyen az emésztése,de azt is kihányja... furcsa volt például hogy hányás előtt és után nem volt letört, mára meg már játszani sem akar csak begubódzva fekszik... remélem nincs komoly baja,ön szerint mitévő legyek ? remélem minden fontos tudnivalót leírtam h ön diagnosztizálni tudja a cicám baját! köszönöm
Semmi fontosat nem írt gyakorlatilag, csakis néhány általáűnos megfigyelést, tünetet (láz?, kedvetlenség, hányás ...) Nemcsak én, de bárki csak úgy tudja diagnosztizálni a cica baját, ha részletes vizsgálatokat (fizikális vizgsálatok, laborvizsgálatok, vértesztek, képalkotók ...) végezhet. Enélkül az Atyaúristen is csak nagy szerencsével találhatja ki a lehetséges sok száz betegség közül az éppen aktuálisat.

<< <  173 / 433 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.
2015.10.01
Még szeptember elején találtuk ezt az erősen maine coon jellegű kandúr cicát a 13. kerületben, chip nem volt benne. Akkor rögtön a környékbeli állatorvosi rendelőkbe ki is lett plakátolva, de azóta sem jelentkezett senki, nem láttuk, hogy keresnék. Ha esetleg tudomásuk van hasonló eltűnt cicáról, akit kerestek, kérem jelezzenek vissza ezen az elérhetőségen (vargazsike87@gmail.com) Kizárólag az eredeti gazdi jelentkezését várjuk, aki papírokkal, fényképekkel tudja a tulajdonjogát igazolni. Előre is köszönöm!
2015.09.18
VAK CICA ELVESZETT XXII.Árpád utca-Gézavár utca környékéről Kérem hívjon, ha megtalálta: 06 309 616 316 Köszönöm