Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: papi
2010-09-13
Tisztelt Doktor Úr! Kb. fél-egy éve Liza nevű kuvaszunk problémájával fordultam Önhöz (amennyiben jó helyen keresgélek, és a budafoki állatgyógyászati klinika szakemberével van dolgom- ha nem, elnézést, és kérem tekintse tárgytalannak soraimat.) Akkor sokat segített tanácsaival, ezért fordulok újra Önhöz. Na szóval...Lőrinc nevű, kb 2 éves hullámos papagájunkat kb 4 napja elhagyta szokásos cserfes élénksége, étvágytalan lett, habos nyál jelent meg a csőrén, amit szerteszét köpködött. Első ijedtségünkben bioptron lámpa alá dugtuk, óránként kezeltük. Jól esett neki, a fény alatt maradt. Látszólag teljesen rendbejött. Két nap múlva újra bánatos lett, sokat tollászkodott, valami sötét lét köpködött (nem látszott vérnek), étvágya újra elment. Újra bioptron, sok zöldet csipegetett, főtt tojásfehérjét, fürtöskölest eszik is, az új csomag Vitakraft magkeverékhez nem nyúl. Jóval csendesebb, mint eddig volt, a zöldeket folyamatosan csipegeti. A fején lévő, közvetlenül a csőr fölötti tollazat megbarnult. Életben van, de jóval kevésbé élénk és cserfes. Életmódja, tartása nem változott, nem tudjuk, mi lehet a baj? A magkeverékre gyanakszunk, ha ilyesmi lehetséges. Mit tegyünk, hogy egészségesebb legyen? Tehetünk-e a vizébe pár csepp Béres-cseppet? (Most gyenge kamillatea van benne). Milyen tanácsot ad nekünk? Köszönettel és tisztelettel
A leírt tünetek akár megfelelhetnek a begy-gyulladás, vagy a tüdő (/léghólyag) gyulladás kórképének is. Többféle kórokozó kiválthatja bármelyik kórképet. A kammillás oldattal biztosan nem rontanak el semmit, de a papi mielőbbi állatorvosi vizsgálata indokolt a betegség kiderítése, majd meggyógyítása érdekében. Ha állatorvosa nem foglalkozik papagájokkal, akkor az alábbi honlapon találhat olyan állatorvost, aki szakértője a fajnak: mvaat.dev3.com
jelige: hólyaghurut
2010-09-11
Tisztelt doktor úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Cran-C tőzegáfonya kapszulának lehet-e vizelethajtó hatása? A kutyám e-coli okozta hólyaghurutja van, az antibiotikus kezelés kiegészítésére gondoltam adok neki. Ma délben vette be az első kapszulát, azóta szinte folyik belőle a pisi, már 3× kellet padlót törölnöm és a hátsó felén a szőrt megszárítani, mert tócsában állt alatta a vizelet. Az antibiotikumot kombinációban kapja, először egy Enroxil Flavour 150 mgnevű gyógyszert kellett adni neki, most sumetrolimot ka2×1-et. Mióta vasárnap este megkapta belőle az első tablettát, nem volt vizelet, most meg mintha dézsából öntenék.
Igen, a Cran-C tőzegáfonya kapszulának önmagában is van vizelethajtó hatása. Leírásából számomra úgy tűnik, mintha a kutya nem tudná szabályozni a vizeletürtését, esetleg nem is venne tudomást a vizelet csepegésrl/folyásról. Ha valóban inkontinencia is kialakult, azt mindenképpen eltérően kell értékelni, mintha „csak” a vízivás és vizeletürtés fokozódásáról lenne szó. Minden gyógyszerváltást, eltérő kezelést érdemes a kezelő (állat)orvossal egyeztetni, ezt is jó lett volna. Kérem mielőbb számoljon be a történtekről állatorvosának. 1);
jelige: Frici
2010-09-11
4 és fél hónapos kandur cicánk ivartalanításán gondolkodunk, de nem tudunk dönteni. Lakásban tartott cica esetében mi a szakemberek álláspontja? Önöknél vállalnak-e ilyen műtétet, s ha igen, mi ennek a menete és költsége? Válaszát előre is köszönöm.
A kandúrszagú vizelet és főleg a jelölgetés, nameg a rendellenes szexuális viselkedés és agresszió megelőzése/elkerülése érdekében , a kandúrokat is melegen ajánlott ivartalanítani. Még azok a tulajdonosok is, akik kezdetben bármi okból nem akarják kiheréltetni a cicájukat, a macska ivarérésével egyidőben gondolkodóba esnek, majd nagyrészük a mielőbbi operáció melett dönt. Kandúrok esetében is (csakúgy mint a nőstény cicáknál) 6-8 hónapos korban az ivaréréssel egyidőben érdemes a műtétet tervezni. A műtét ára rendelőnkben 10-12 eFt, előtte érdemes időpontot egyeztetni, akár a 229-3865 telefonszámon.
jelige: policiszta
2010-09-09
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék arról,hogyha az 5éves ivartalanitott macskámon az állatorvos-aki a barátnőm,így alighanem kímélni próbált engem-policisztás vesebajt állapitott meg,tapintással jól érzékelhetően nagyobb mindkét vese,már megvan a sok ivás-sok pisilés probléma és a labor is minden tekintetben erősen emelkedett akkor milyen kilátásaink vannak?Tudom hogy a macskák szívósak és rátudnak cáfolni a tankönyvekre de gondolom van egy általában érvényes elmélet. Kapott gyógyszert is,napi fél Fortekor-amit sehogy nem lehet neki beadni,csak erőszakkal-és napi 2adagolókanál Renal port,és azt a tanácsot hogyha szemlátomást rosszabbul van akkro vigyem infuziós terápiára. Kérem írja meg nekem hogy mire számíthatok? Ami még fontos hogy 3 macskám van,így a speciális diétás táp adása is meglehetősen bonyolult,szárazeledelben viszont k/d-t kapnak mindannyian jó ideje. Köszönöm a választ előre is!
Macskafélék policisztás betegsége hosszú távon elhulláshoz vezet - és ez a hosszú táv lehet néhány hét és akár egy-két év is. Leginkább attól függően, hogy mennyire előrehaladott a betegség. A friss vizsgálatokból is látszik nagyjából, hogy mennyi egészségees veseállomány és mennyi az elváltozott/cisztás rész (hasi ultrahang, esetleg röntgem) a vesékben, a vér paraméterekből pedig a veseelégtelenség súlyossága is megítélhető. Az ismételt vizsgálatokból majd az is megítélhető lesz, hogy milyen gyorsan tör előre a betegség.
jelige: Totó
2010-09-09
A kutyám emlőjénél már régebben láttam egy csomót, ami már akkor aggasztónak láttam és azóta ez a csomó nagyobb lett. Elvittem állatorvoshoz, ő azt mondta, hogy a csomó nem önállóan van, hanem valamihez kötődik. A kutyámat régebben megtámadta egy rotveiler és elég sok helyen beleharapott, többek között ezen a helyen is.Akkor az orvos ellátta a sérüléseit. Most előjegyeztek minket ultrahangra és röntgenre, de egyelőre még nem sikerült eljutnunk oda. Az lenne a kérdésem, hogy Ön mire gyanakodna? Daganat vagy a régebbi harapás következményeként kialakult ömleny? Tudom, hogy a vizsgálat tudna biztos képet adni és remélem sikerül is még ebben a hónapban elvégeztetni. A másik kérdésem az, ha daganatot mutat ki a vizsgálat. Ön mit tenne? Megműteni lenne célszerű a kutyát vagy hagyni békén addig, míg nincsenek fájdalmai? Egyébként nagyon jókedvű, játékos kutya, külsőleg semmi nem látható rajta, nincsenek fájdalmai, jó a közérzete. Köszönöm válaszát! Üdvözlettel:
De hiszen, ha kezelő orvosa és Ön is tudja, hogy a vizsgálatok eredménye fogja eldönteni, hogy milyen jellegű duzzanatok jelentkeztek a kutya emlőjénél, akkor miként tudnám én eldönteni a kérdést ?! Mielőbb el kell végezni az ajánlott vizsgálatokat. A második kérdése sem kérdés számomra. Miért kellene a sorsára hagyni a kutyát csak ezért, mert kiderül a duzzanatról, hogy daganat?! Természetesen meg kell operálni az emlődagamatot és ha állatorvosa ajánlja, egyéb kiegészítő kezeléseket is érdemes lehet megtenni. Kutyák, macskák (és emberek) egyik leggyakoribb daganata az emlődaganat és a betegek nagyobb része a műtét után teljesen felépül. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: ?
2010-09-08
T.Dr úr A kutyámat egy tenyésztőtöl vettük de sajnos epilepsziára hajlamos!2x kapott az orvosnál rohamot de nem adott neki se gyógyszert se semmit 1x pedig itt hon kapott egy rohamot(2napja)!És én csak azt szeretném tudni hogy ilyen kor mit kell csinálni?Így lehetnek neki kölykei?
A kutyánál fiatal korban jelentkező epilepszia- vagy epilepszia-szerű megbetegedések jó eséllyel veleszületett, öröklött, és így örökíthető betegségek egyike. Sajnos így is lehetnek kölykei a kutyának, de igen nagy felelőtlenség lenne a kutya tenyésztése ilyen betegség esetén. Sokkal inkább a mielőbbi ivartalanítás ajánlott ... A kutya mielőbbi részletes kivizsgálása is ajánlott. Elsősorban Dr. Kiss Gabriellát ajánlom a kutya kivizsgálására és gondozásba vételére. Ő írta a „Kutyák epilepsziáiról mindenkinek „ című könyvet is. Ezt is érdemes lenne elolvasniuk.
jelige: bubu 3.
2010-09-08
Tisztelt Balogh Lajos doktor Úr! Sajnos aggodalmaim beigazolódtak. És nagyon sajnálom, hogy egyetlen orvost sem találtam aki segített volna. Félmegoldásként ajánlottak egy orvost itt a XIII. kerületben, aki telefonon elérhető volt egész éjjel. De mikor már éreztem, hogy baj van, akkor ő csak nyugtatgatott hogy várjunk még. Amikor azonban már nem vártam és bevittem hozzá a kutyát, azonnal megműtötte és szinte sokkot kapott, érezte, hogy nem kellett volna ennyit várnunk, mert majdnem odalett az egész alom és a szuka is. Úgy adódott, hogy a kutyámnak elfojt a vize péntek délután háromnegyed ötkor, és hat órakor kibújt egy dió nagyságú vizzel teli burok, de kölyök nem jött. Ekkor hívtam az orvost aki azt mondta, nehogy hozzányúljak mert ha kiszakad a kölyök elpusztul. Várjunk egy kicsit. A kutyámat ismerem, és láttam rajta ahogy segítségért néz rám a boci szemeivel, de én csak vártam. Ő bepánikolt, az ajtóhoz rohant - én persze nem mertem levinni félig kilógó burokkal - így az visszahúzodott. Ekkor megint hívtam az orvost aki azt mondta várjunk, majd megindul újra a szülés. Eltelt 4 óra és kölyök sehol - ezt az Önök oldalán olvastam, hogy 1-4 órán belül a magzatvíz elfolyása után az első kölyöknek meg kell születnie, különben baj van. Ekkor megint víz folyt ki a kutyából. Most utólag már tudom, hogy ez a kiskutya kiszakadt burkából folyt. Aki akkor el is halt. Az orvos azonban nyugtatgatott, hogy amíg nem jön belőle zöld vagy piros váladék addig a kiskutya még él. És hogy várjunk reggelig. Szerencsétlen szuka kutyám úgy nyomott, annyira küzdött, már annyira sajnáltam, és csak nézett rám, de segíteni nem tudtam. Hogy lefertőtlenítettem a kezem, és felnyúltam neki, és éreztem egy kis lábat és a körmöket. Ekkor hívtam újra az orvost, aki azt mondta, hogy az biztos nem a kiskutya, az valami más amit érzek. És hogy várjuk ki a reggelt. Ez volt hajnal 1-kor szombaton. Azt mondta feküdjünk le aludni nyugodtan, reggelre mire felébredünk, észre sem vesszük és meglesznek a kölykök. Szombaton hajnal 6-kor a szuka már annyira nyögött, kapkodta a levegőt, és még mindig nyomott, de szinte már félholt volt a fáradtságtól, a kimerültségtől és a fájdalomtól, bevérzett a szeme fehérje is. Mikor megláttam azonnal felhívtam az orvost aki ekkor már azt tanácsolta, hogy vigyük be úgy kb. 10 óra felé és megnézi. Letettük a telefont, ránéztem a kutyámra, és azonnal visszahívtam, hogy elindultam a kutyával a rendelőbe. 9-re ott volt az orvos, megpróbált felnyúlni neki egy hosszú csipesszel és érezte a lábat. Ekkor pánikolt be rendesen, mert tudta, hogy elb..szta. (sorry) Szóval ahogy húzgálta a csipesszel, a szuka elkezdett vérezni, és az orvos közölte, hogy a kiskutya elakadt a szülőcsatornában és órák óta halott, és ahogy húzta most szét is szakadt. Ekkor már rendesen pánikba esett, elküldte a váróteremben lévőket, és már adta is be az altató injekciót a kutyának. Félálomban remegő kezekkel már kötözte is ki a műtőasztalra, majd kiküldött a váróterembe - habár én bent akartam lenni, de nem engedte. Majd számomra nagyon hosszú idő múlva kiadott az asszisztens - aki egyben a kutyakozmetikus hölgy is volt - 4 darab kiskutyát dobozban. És azt mondta hogy a szuka rendben lesz. Majd eltelt kb. 10 perc és újra kijött, hogy a szuka méhe több helyen berepedt, az egyik oldala végig felrepedt, és döntsem el hogy akarok-e még további ellést, mert a kutyának jobb lenne ha kipakolják. Na ekkor tört el nálam a mécses, 35 éves korom ellenére, ott zokogtam mint egy kisgyerek. Azt modta, hogy nagyon hosszú műtéttel talán a fél méhét meg tudja menteni. De mondjam, mert a kutya nyitva fekszik az asztalon. Szóval rábólintottam zokogva, hogy pakolják ki csak legyen rendben. Úgy gondolom, hogy a 17 óra vajúdás, főleg egy halott kölyökkel a szülőcsatornában elég volt ahhoz, hogy szétrepedjen a méhe. Most köldöksérve van a kutyámnak. És 4 napig hordtam infúzióra, mert begyulladt és begennyesedett a sebe. Most antibiotikumot kap még mindig. Az első két napban nem is szoptatott. Én etetem tápszerrel, cumisüvegből a kicsiket 2 óránként, fél órát esznek. A doki azt mondta, hogy ha az infúziótól és a gyógyszerektől nem jön rendbe, a teje toxikus lehet, és ha elhal egy kölyök akkor azonnal vegyem el a többit is. És akkor újra fel kell nyitni a sebet, de akkor már az Egyetemre menjünk. Hát bíztató volt, nem mondom. Szerencsére az orvosunk visszajött a szabadságáról és a felépülést már neki köszönhetjük. Mostanra már jól van a mama is és a megmaradt 4 kiskutya is. Most már csak az egyiket kell tápszerrel etetni, mert fele akkora mint a testvérei. Hát így esett.... Üdvözlettel:
Nem nagyon tudok mást hozzátenni, minthogy sajnálom a történteket és örülök annak, hogy nem történt nagyobb baj. Köszönöm, hogy megírta a történetet, szerintem mindannyian tanulhatunk belőle. Köszönöm a képeket is. Remélem, hogy a 3 kölyök és a mama a nagy kaland után nyugodt, egészséges, hosszú életet élnek.
jelige: szini
2010-09-07
12 éves német juhásznál hirtelen mozgás koordinációs zavar lépett fel, dűlöngél, elesik, étvágytalan, amúgy érdeklődő, fejét oldalra fordítva (balra lóg) tartja! Középfül gyulladása lenne? kérem szíves segítségüket! Üdvözlettel:
Honnan ered a gyanúja? Megelőzően volt sokáig fennálló hallójáratgyulladása a kutyának? Lehet akár középfül-, vagy belső fül- gyulladása, tályogja is a kutyának - de én a leírtak alapján számos egyéb gyulladásos, degeneratív, vagy daganatos betegséget el tudok képzelni, ami így jelentkezhet. Én nem segíthetek a kutyán, ezt csak Ön és állatorvosa tehetik meg. A kutya ,mielőbbi részletes kivizsgálása ajánlott. Remélem, hogy gyógyítható, kezelhető elváltozásokat találnak.
jelige: kiskutyákat szeretnénk
2010-09-07
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 4 és fél éves szuka kutyám, akinek tavaly egy koraellése volt. A fajtához képest kisebb méretű kölykök burok nélkül születtek, fájdalmat okozva az egyébként nagytestű kutyának. A mamának nem volt teje, a kicsiket mi neveltük cumiztatással. Sajnos 1 hét alatt az összes elpusztult, az állatorvosunk szerint üszkös tüdőgyulladásban. A mamának 1 hét múlva lett teje és kezdett úgy viselkedni, mint egy frissen ellett anyakutya, megjött az étvágya is (a vemhesség utolsó harmadában szinte alig evett, azt is inkább kényszerítve, pedig jóevő volt mindig). Idén januárban kiderült, hogy hypothyreosis-os beteg. Meg volt kopaszodva a farka, a teste tele volt apró nedvedző kiütésekkel, állandóan fázott a nagy bundája ellenére, letargikus volt, stb. Azóta szedi a gyógyszert (Leventa 1x0,95 ml) és teljesen rendbejött. 2 hete megpróbálkoztunk a fedeztetésével (kihagytunk 2 tüzelést), idáig minden rendben van. A kérdésem az lenne, hogy milyen időközönként lenne érdem! es kontroll hormonszintet nézeti nála és mit tehetnénk még annak érdekében, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi eset? Nagyon eredményes, egyébként egészséges állatról van szó, tehát nagyon szeretnénk tőle utódokat.
Leírásában elsősorban az a szokatlan, hogy az előző vemhesség utolsó harmadában a szuka étvágytalanná vált. Ez lehetett számtalan betegség miatt, sok közülük vetéléshez, koraelléshez vezet. Okozhatta a koraszülést, majd magzatelhalást a szuka hypothyreózisa is, ami akkor még nem feltétlenül mutatkozott meg szőr- és bőrtünetekbeen. Jó lenne tudni, hogy az ismert hypothyreózist mennyire sikerült rendbehozni. Mennyi most a T4 szintje a kutyának? A 2 hete történt fedeztetést megelőzte ovuláció diagnosztika (vér progeszteron mérések, hüvelycitológia)? A kan biztosan fertilis? A (feltételezett) vemhesség 3-4. hetében hasi ultrahang vizsgálattal már kimutatható a vemhesség. Ha vemhes a szuka, akkor tekintettel a korábbi koraszülésre és a pajzsmirigy alulműködésre a szuka progeszteron szintjét is érdemes lehet ellenőrizni, hiszen annak alacsony szintje is okozhatta és okozhatja újra a vetélést, koraszülést. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában. A kutya vizsgálatára és szülészeti gondozására Dr. Thuróczy Juliannát ajánlom (30/940 8569).
jelige: lehi
2010-09-07
T.Doktor Úr! Bolognese kutyusomnál légcsőszűkületet állapítottak meg. Érdeklődnék hogy milyen kezelési módok vannak és hogy segíthetnék rajta. Köszönettel
Kezelőorvosa tudja megválaszolni a kérdéseit elsősorban a légcsőszűkület helyeződése és súlyossága alapján. Vannak olyan helyeződések, amit lehet és érdemes operálni. Ha nem operálható az eset, akkor a légcsőszűkület súlyossága, a klinikai tünetek alapján tudják megbeszélni a gyógyszeres kezelést.
jelige: disney
2010-09-07
Yorki kutyám tegnap este még futkározott, eddig soha nem volt baja nagyon eleven,hirtelen ma reggelre hátsó lábaira nem tud felállni mintha lebénulna. étvágya jó csóválja farkát,tapintottam nincs fájdalma nyomásra,csak nem felállni és nem tud menni.az a helyzet pár napig nem vagyok most budapesten ahová vinnék állatorvosomhoz. mitől van? mit kell csinálnunk addig amig pestre leszünk.
Talán a legnagyobb valószínűséggel porckorong sérv (tacskóbénulás) alakulhatott ki a kutyán. Márpedig ha erről van szó, akkor a korai felismerésnek és ellátásnak kulcsszerepe van a minél jobb eredmény eléréséhez, azaz jó lenne ha nem várnának néhány napot az állatorvosi vizsgálattal. Kisebb eséllyel, de okozhatja más is (ortopédiai sérülések, fertőzések, vérömleny, tályog, egyéb duzzanat akár a hasüregben, medencében is) a tüneteket -főleg akkor, ha nem klasszikus hátulsó testfél bénulás, hanem esetleg „csak” hátulsó testfél gyengeség amit észleltek. Otthon mindösszesen annyit tehetnek, hogy nyugalomba heylezik a kutyát, korlátozzák a mozgásában. Gyógyszert ne adjanak neki, inkább próbálják mielőbb megszervezni a részletes állatorvosi vizsgálatot.
jelige: komondor 3.
2010-09-06
Köszönöm szépen a tájékoztatását. Az alapvető vizsgálatokat mindenképp indokolt volna megtennünk. A további vizsgálatok számunkra legfeljebb nagyobb időközönként vállalhatók, objektív okokból. Megbeszéljük a feleségemmel a részleteket. Esetleg kiszállást szoktak végezni? Dunaharasztin lakunk. Vagy úgy eleve nehezebb volna a vizsgálat? Köszönettel,
Otthon a kutya számára megszokott környezetben és csak a gazdik segítségével nehézkes, vagy akár lehetetlen lehet akár a fizikális vizsgálat is, pláne a here- és végbéltájékon. Ugyanígy nehezen tudom elképzelni a búzmirigyek kiürítését, a bőrkaparék-, és vér mintavételt is. Ki szoktunk menni házhoz, ha jól kezelhető kutyáról, és/vagy már ismert betegség kezeléséről, vakcinázásról, vagy egyéb egyszerű ügyről van szó - de ezesetben lehet, hogy semmit sem tudnánk megvalósítani helyben.
jelige: komondor 2.
2010-09-05
Köszönöm szépen a válaszát. Természetesen szereenénk, ha mód nyílna a kivizsgálásra. Ám a mi blökink, nulla százalákban szocializált. Mind kutyákhoz, mind emberekhez. Gyakorlatilag csak minket ismer. Az ok, hogy nagyon elfoglaltak vagyunk, Bp-re ingázunk nap, mint nap. Igyekszünk minden nap kicsit vele lenni, de még ezen kívül másokkal is, az már nemigen megy. Szóval nem tudom, hogy lehetne egy ilyen kutyát megvzsgálni. Tud erre tanácsot adni? AZt sem tudom, hogy mindennek milyen költségvonzata van. Termászetesen ezügyben is szeretnénk felvállalni, amit tudunk, de mivel építkeztünk, két gyerek van iskolában, és a fizetésünk, kicsivel átlag alatt, ezért a lehetőségeink végesek. Tudna esetleg erről is tájékoztatást adni? Nagyon köszönöm mind az eddigi, mind az elkövetkező tanácsait és véleményét. Válaszát várva, tisztelettel,
Tisztában vagyok vele, hogy egy utazáshoz nem szoktatott, kinnt tartott komondor kannal meg lehet szenvedni az első utazásokat, de korántsem lehetetlen a feladat. A rendelőkben aztán sokszor a gazdák vannak legjobban meglepődve, hogy az otthon, megszokott környezetben bizalmatalan v. agresszív kutya idegen környezetben milyen jól kezelhető. A diagnózis lehet olyan egyszerű, minthogy a fizikális vizsgálatok során kiderül, hogy a végbél körüli bűzmirigyek pangása, gyulladása okozza a tüneteket - és ezt rögtön ki is tudjuk üríteni - amivel (legalább időlegesen) megoldódik a probléma (2-4 eFt). Ha időről-időre visszatérő bűzmirigy gyulladása van a kutyának, azt véglegesen műtéti úton (20-30 eFt) szokás rendezni. A diagnózis azonban lehet sokkal bonyolultabb, minthogy mi emberek is előfordul, hogy hónapokig járunk allergológiai, endokrinológiai, bőrgyógyászati szakrendelésekre mondjuk egy jellegtelen bőrtünettel. Kutyáknál is van, hogy bonyolult, sok vizsgálatot, időt és pénzt (akár 15-40 eFt-ot, vagy még többet) igényel egy-egy ritkább, nehezebben diagnosztizálható tünet. A megoldás is lehet akár élethosszig tartó gyógyszeres kezelés (pl thyroxin pótlás a pajzsmirigy alulműködés eseteiben), vagy több tízezer Ft-ba kerülő műtét (prosztata- here gyulladás), vagy szintén nem olcsó gyógyszeres kezelés. Sajnos nem lehet ennél pontosabb latolgatásokat tenni. A diagnózis és a megoldás lehetséges perceken belül, néhány ezer Ft-ért, de akár hetek-hónapokig is tarthat és jónéhány tízezer Ft-ba is kerülhet.
jelige: amount 2.
2010-09-05
Tisztelt Doktor Úr! A cica véreredménye szeptember 2 án készült .Most értünk haza a kezelőorvosától ma B12 vitamint kapott a röntgen aug 31-én készült a szivét rendben találták,viszont a tüdő kissebb,szteroidot ma nem kaphatott mert 5-7 napot várni kell,most itt tartunk,sajnos nagyon válogat Royal Canin sensibil33 amit szeret 5éve ,mást alig hajlandó enni már gondoltuk az egyoldalú étkezés ,vitaminhiányra.Tisztelettel
Ha a véreredmények és a röntgenek frissek, akkor ezeket egyenlőre nem szükséges ismételni. Legfeljebb a tüneti kezelések eredményét, a cica állapotának változását lesz majd érdemes értékelni újabb vérvétellel. Attól, hogy a szív-árnyék rendbenlévőnek tűnik egy röntgenfelvételen, az ultrahang vizsgálat (cardio-doppler) és EKG még kideríthet eltéréseket. Érdekes lelet, ha a tüdő levegővel telt részei kisebbek a röntgenfelvételen. Állatorvosa nyilván beszámolt volna, ha rekeszsérv, folyadéktartalom, vagy légmell látszik a felvételeken. Ha ezek nem igazolhatóak, akkor a tüdőfibrózis és amyloidózis valamint daganatok is tudnak még hasonló eltéréseket okozni. Az ún prémium tápok akár egész életen át tartó kizárólagos etetése sem okoz hiánybetegségeket, így B12 vitamin hiányt, és vérfogyottságot sem. Én Önökkel együtt örülnék, ha az újabb kezeléstől tartós javulás, vagy gyógyulás történne, de őszintén szólva nem hiszek benne. Szerintem a pontosabb diagnózis további vizsgálatoktól várható. Remélem, hogy mielőbb kiderül a cica betegsége és az kezelhető, gyógyítható lesz.
jelige: amount
2010-09-05
Tisztelt Doktor Úr! Már Július vége óta betegeskedik a 8 éves nem ivartalanitott cicánk étvágytalan volt ,több rendelőben jártunk mivel /szabadsság nyaralás miatt/ a cica romló állapota ezt kivánta ahány helyen voltunk annyi diagnózis készült rötgen vérkép mégmindég nem tudni mi a baj .most infuziót, antibiotikumot szteroidot kap ilyenkor eszeget ha kimegy szteroid hatása rosszul van .A véreredmény néhol nagyon magas értéket mutat lymphocyta 0.6-RBC 5,05-HGB 80,1 PCV 24,20 ALT/GPT/120 total protein53,alfa-amiláz4149 Gamma-Globulin 12.6 a többi érték jó nem Fip azt is nézték .ő az összes előfordulható fertőzést is .A röntgen a hasüregben folyadékot mutatott.Kedve semilyen gubbaszt, gondoltunk hasnyálmirigyre nehéz légzése van ez mutatkozik a hematokrit alacsony étékéből,már nagyon tanácstalan a kezelőorvos is,Ön talán mást is lát ami elkerülte a figyelmünk.Tisztelettel
Én is annyit tudok csak kiokoskodni az adatokból, amennyivel nyilván az összes kezelő orvosa tisztában van. Még a Dr. House sem lehetne biztos ennyi adat alapján, hogy miféle betegséggel küzdenek. Talán csak azt zárhatjuk ki, hogy vírusos eredetű betegség jelentkezett volna a cicánál. A leírtak megfelelhetnek akár a szívelégtelenség és következményeinek, vagy különböző mellüregi-, hasüregi daganatok tüneteinek is. Július óta sok idő eltelt és nem tiszta számomra, hogy mikor készültek a leírt leletek. Nem kizárt, hogy az ismételt részletes vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, vér-, vizelet labor, röntgen) + esetleg ultrahang, EKG, egyéb kiegészíző vizsgálatok most szeptember elején már diagnózost eredményeznének. Csak ezután lehet az esélyeket és megoldásokat megbeszélni.
jelige: aggódom
2010-09-04
Kedves dr Úr!Kiskutyákat 2hetesen jó ha látogatják leendő gazdik?Féltem őket nagyon de párom sorra invitálja a vevőket miszerint ha nem fogdossák nem lehet bajuk,Sztem a cipőjükkel behozhatnak kórokozókat mégha nem is mennek be aszobába,az anyakutya beviheti nekik nem?És mivel 12naposak apicik ingerült az idegenek láttán! Dr úr kérdezném önt én reagálom túl?Válaszát előre is köszönöm mert ha nekem van igazam ebben,legalább megtudom mjutatni neki is.Ha viszont túlreagálom megnyugszom.Én 4-5hetes koruk elött nem szeretném őket mutogatni sok nem is látszik belőlük sztem még.Be is szüntetem ha ön szerint sem jó a ez igy!
Ha a leírt módon betartják a kölykök látogatásának szabályait, akkor nem látok nagy veszélyt abban, hogy az érdeklődők nézegetik, kiválasztják maguknak a kutyájukat. Fontosabb, hogy tudják a kölykök első féreghajtása 10-14 napos korban ajánlott, amit 2 hetente kell ismételni. Bolhátlanításukra is szükség lehet már most.
jelige: Bandó
2010-09-04
Tisztelt Doktor úr! A kutyámnál 2 hónapja keletkezett egy púp a fején mely egyre nagyobb lesz. Most úgy láttuk már nem nő tovább. De a szeme mindig váladékozik és a ha a púpjához hozzá érünk csak egy picit is rögtön nyüszít. Szeretném megtudni vajon mi baja lehet neki? Előre is köszönöm!
Az észlet duzzanat lehet vérömleny, savós folyadékgyülem, gennyes tályog, egyéb eredetű gyulladásos szövetszaporulat és sokféle daganat is. Az észlelt szemfolyás lehet összefüggsében a koponyatetőn keletkezett duzzanattal és lehet ettől független is. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni a tünetek hátterét, majd ezután a megoldásokat is megbeszélhetik. Kezdjenek hozzá mielőbb.
jelige: komondor
2010-09-04
Tisztelt Állatgyógyászati központ! Komondorunk van. Gyönyörű kan. Mégis évek óta, gyakran kirágja a szőrét a horpaszánál, illetve rengeteget vakaródzik, ahogy most is, véresre vakarja a bőrét. Emiatt évente levágjuk a szőrét rövidre, mert esztétikailag is indokoltabb, és talán könnyebb számára. Rendszeresen kap beszívódó irtószert élősködők ellen. Tanácstalanok vagyunk, és az állatorvosunk sem tud jobb ötletet. Most a herezacskója töve begennyesedett, ami eddig nem volt, és rettenetesen vakaródzik. A tenyésztő egy fertőtlenítőszerrel való fürdetést, illetve fürdetést javasolt, rendszeresen. Sajnos a fürdetést nem tűri, a permetezlst se nagyon, de azt már korábban csináltuk, kevés eredménnyel. Létezik-e valamilyen beadható gyógyszer, vagy igazán hatékony beszívódő készítmény erre a panaszra? Szívesen felhívjuk Önöket, ha úgy egyszerűbb a válaszadás. Kérem jelezzék. Köszönettel,
Nem egyszerű sem írásban, sem telefonon a válaszadás - ugyanis szőr-, és bőrtüneteket parazitákon kívül is számos egyéb betegség, állapot okozhat. Ha kizárjuk a parazitás eredetet, akkor is számos allergiás-, bakteriális-, gombás eredetű bőrbetegség, immuneredetű, endokrin, neurológiai és beelgyógyászati betegségnek lehetnek hasonló tünetei. Ezért aztán az első teendő mindenképpen a kutya részletes kivizgsálása kell, hogy legyen, megoldásokról, kezelésről csak ezután a diagnózis ismeretében érdemes szót ejteni.
jelige: cica baba
2010-09-04
Tisztelt Doktor úr!Van egy három éves szuka kutyám,még nem ellet egyszer sem,és van egy hat hetes cicám akit a napokban kaptam.A kiskutyám az anyjaként bánik vele,képes lefeküdni és szoptatni is.Nagyon aggódom,nem okoz-e lelkileg traumát a kutyának a szoptatás.Szeretném tudni hogy mit engedhetek meg a kutyának a cicával kapcsolatban,nem lesz gond ha például nyalogatja.Nem szeretném ha megbetegedne tőle.Kérem legyen szíves mielőbb válaszolni.Előre is köszönöm.Tisztelettel:
Nem a lelki vetülete fontos a dolognak, még csak nem is a kölyökmacska számára veszélyes a nyalogatás - de az álanyaság tüneteit mutató szuka emlőgyulladást, emlődaganatot, petefészek és méhelváltozásokat szenvedhet el a rendellenes viselkedéstől. A szuka mielőbbi ivartalanítása javasolt. A kölyök macska parazitamentesítését és védőoltásait is javasolt megkezdeni.
jelige: Katica
2010-09-04
Tisztelt Doktor Úr, macskánk április végén valószínűsítjük, hogy hurokcsapdába esett és onnan kiszabadult, esetleg nagyobb ütés érhette a gerincét. Járása megváltozott, felpúposodott háttal járt. Ekkor megkerestünk egy állatorvost, aki egyik kollégájától kért segítséget, aki a röntgenfelvétel alapján ínszalag szakadásra gyanakodott. Megműtettük a cica lábát(a szalag nem volt elszakadva, csak kinyúlt), de állapota nem javult. Azóta a hátsó része nagyon lesoványodott és mostanában elengedi a vizeletét. Ön szerint bármilyen kezeléssel visszafordítható-e a romlási folyamat, ami vélhetően gerincvelő sérülésből adódik? Várom válaszát, tisztelettel
Attól tartok, hogy a sok hónap óta fennálló állapotot már nagy valószínűség szerint véglegesnek tekinthetjük és további kezeléssel nem lehetséges lényegesen javítani a cica állapotán. Más kérdés, hogy leírása szerint a cica állapota romlik, az izmok atrofizálnka és újabban vizelet tartási gondok is fennállnak. Előbbin nem kizárt, hogy a fájdalomcsillapítás segítene, míg a vizelet tartási gondokat akár szövődményes húgyuti problémák is okozhatják, amin szintén lehet segíteni. A leírt mondataimban bőven benne van a tévedés lehetősége. Biztosabbat csak a cica ismételt részletes általános, neurológiai és ortopédiai vizsgálatával lehet mondani.
jelige: picik
2010-09-04
Tisztelt Dr Úr! Frontline spray használatáról szeretném kikérni a véleményét. Van egy kiskutya alom nálunk akik 10naposak ma,és sajnos észrevettem ,hogy megjelent nálunk abolha.Valószinűleg a cicánk bolhaelleni cseppje már nem az igazi volt,és behozhatta.Bár a cica sincs utcára engedve csak egy kis lekeritett kertrészen heverészett. Aztirják már 2napos kortól lehet használni.Most lekezelnék minden állatot vele,de félek nem baj,ha akicsik nyaldossák magukat?Vagy esetleg a mamit? Eztb hogyan használhatom teljes biztonságban?Mennyi a száradási ideje? Válaszát előre is köszönöm!
A Frontline termékek hatóanyaga ugyan nem mérgező melegvérűekre - de természetesen jól gondolja, hogy csak akkor fogja a spray hatását kiváltani, ha a kölykök és a mamam sem nyalogatja le a bőrrről. Ezt a legegyszerűbben úgy tudja megelőzni, ha a szoptatás utáni percekben (az elalvás előtt) végzi el a kölykök (+ esetleg a szuka) parazitamentesítését, és az anyakutyát elviszi egy hosszabb sétára. A kezelés után 1 órával a hatóanyag nagyobb része már a bőr faggyúmirigyeiben eloszlott és megkezdi hatását. Nem kérdezte ugyan, de leírom, hogy a kölykök első féreghajtása is 10-14 napos korban aktuális, amit 2 hetente ajánlott ismételni.
jelige: Dundika füle
2010-09-01
TISZTELT DOKTOR ÚR AZZAL A KÉRDÉSSEL FORDULNÉK ÖNHÖZ HOGY A 4 HÓNAPOS KIS CICÁM IDÖNKÉNT NAGYON NAGYON KAPARJA A FÜLÉT ,ÉS ÚGY TŰNIK MINTHA DARÁZS CSÍPTE VOLNA MEG.EZ LEGALÁBB 2 HETE ,NAPONTA ISMÉTLŐDIK.MI LEHET A TÜNET OKA.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT .TOVÁBBI SZÉP NAPOT KÍVÁNOK.
Akár darázs is megcsiphette a fiatal macska fülét - bár ha ez történt volna, annak illett volna 2 hét alatt magától rendeződnie ... Sokkal valószinűbb, hogy egyéb betegség jelentkezhetett (fülrüh, idegentest, mechanikai sérülés ...) - amit állatorvosa néhány perc alatt tisztázhat, és remélhetőleg meg is gyógyithat. Az adatlap szerint a Dundika még nem járt állatorvosnál és védőoltást sem kapott. Le kell irnom, hogy a rendszeres védőoltások és parazitamentesitések, valaminzt az ivartalanitás életfontosságú egy kijáró cica esetében. Ha mindezek nem történnek meg, akkor rövidesen jóval komolyabb problémák jelentkeznek, mint egy esetleges darázscsipés, és a cica nem fog 15-20 évig élni. Én is szép napot kivánok.
jelige: Spedy
2010-09-01
Van egy palota pincsi kutyusom nagyon sokat vakarozik néztem a börét és a szörzetét tiszta .nem tudom mit tegyek ebben szeretnék segitséget kérni.elöre ia köszönöm.
Állatorvosával kellene tisztázni a megfigyelését ... Én innen azt sem tudom eldönteni, hogy valóban kóros-e a kutya vakaródzása. ha igen ez lehet akár viselkedési rendellenesség is - vagy számtalan bőrbetegség és egy sereg egyéb betegség tünete is. Azaz, ha valóban rendellenesen sokat vakaródzik a kutya akkor vizgsálatokkal kell kideriteni, hogy mi leehet az oka. Ha ez megtörtént, akkor a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: Picur
2010-09-01
Üdv. 10 éves tacskó-vizsla keverékem nyakán egy nagy duzzanatot fedeztünk fel (dióméretnyit) és füle alatt is egyet. 10 Napja elvittük állatorvoshoz adott gyulladáscsökkentőt és még gyógszereket. Mikor az állatorvosnál voltunk még a füle alatt nemnagyon volt semmi, mostmár ott is van egy ilyen duzzanat. Nagyon félek, már alig mozog a kutyus inkább csak ül néz, fekszik nemnagyon szeretne enni. Ott ahol a füle alatt van az egyik duzzanat majd a nyakán a másik onnantól nemmessze az ajkai, tehát a hús a száján oldalt megvan picit duzzadva. Nagyon aggódok és fogalmam sincs hova forduljak.
Valóban aggasztó amit leirt. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, citológia/szövettan, képalkotók ... esetleg egyéb vizsgálatok) derülhet ki, hogy gyulladásos, vagy daganatos eredetű betegséggel állnak-e szemben. Ha megtörténtek ezek a vizsgálatok, akkor lehet az esélyeket, megoldásokat megbeszélni. Jelezze állatorvosának a fejleményeket és kérje meg őt a részletes vizsgálatokra. Ha helyben nincsenek meg a lehetőségek, akkor el fogja Önöket küldeni megfelelő intézménybe.
jelige: szuri
2010-09-01
Tisztelt Dr úr! bEFOGADTUNK EGY KÓBOR CICÁT.Sajnos .kiscicái születtek tegnap.Annyira félti a cicáit,hogy az udvaron lévő pulit,aki az udvar másik végében békésen fekszik.megtámadja.meddig tart ez a viselkedés.EZ a nagyfokú agresszivitás törvényszerű?Köszönöm válaszát.
Törvényszerűnek nem nevezném, de nem ritka, hogy egy-egy anyamacskában túltengenek az anyai ösztönök és fúria módján „védelmezi” kölykeit vélt és valós ellenségeiktől. Ez főleg akkor fordul elő, ha a macska előéletében nem szokott hozzá kutya családtaghoz, esetleg rossz tapasztalatai vannak kutyákkal. Előfordul az is, hogy hetekig, akéár a szoptatás befejeztéig folytatja ezt az ösztönös viselkedést. A dolog inkább meghökkentö számunkra és a kutya számára is, mintsem veszélyes lenne.

<< <  173 / 476 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379