Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: pepike
2010-01-13
Angol bulldog kutyánk rengeteget eszik ,ennek ellenére nagyon sovány.Étvágya van.Mindenféle táplálást kipróbáltunk,de a helyzet nem változik.Féregtelenítve többször volt,nem vettünk észre férgességet.Tanácsát kérnénk,hogy mi legyen a teendő.Köszönettel.
A teendő természetesen a kutya részletes állatorvosi vizsgálata kell, hogy legyen. Csak így derülhet ki, hogy a temérdek betegség közül, ami a bélférgesség mellett, ill. azon kívül kondíció romlást okozhat, mi jelentkezett a kutyán. Ha megvan a diagnózis, akkor a megoldásokat is meg lehet beszélni. 1);
jelige: ételallergia
2010-01-12
Tisztelt Dr úr! Köszönöm a válaszát a saját diagnózisom beigazolódását támasztotta alá. A tisztánlátás érdekében hogy mit találtam a kutya székletében: hasmenés,benne apró kavicsok, kukoricadara,egész kukorica szemek, nyers meg nem emésztett zsigerdarabok.A felsorolt maradványok mint két kutya székletében megtalálhatóak voltak. A táplálék házi koszt 2-3alkalommal kutyatáppal keverve.A fent említett kiegészítő a kerítés felett érkezik a tudtunk és határozott tiltásunk ellenére. A kutya állapotában 2 napja látványos javulás mutatkozik A szőre simább és a csomók is kevésbé tapinthatóbbak. A szárnyasok az étrendjéből törölve lettek,/főtt formában is/napi egy kalcium tablettát kap. Tisztelettel vizslapapa...
Szívesen gratulálnék a diagnózisához, de igazán nem értem a dolgot. Ha a baromfi zsigerek között a zúzógyomrot is megette a kutya akkor a benne lévő kavicsok, valamint a köztudottan a kutya számára alig emészthető kukoricaszemek természetesen hasmenést okoznak a kutyában. Ennek semmi köze a táplálékallergiához. A szőr-, és bőrtüneteket én igazán nem tudom a leírt „merénylet”hez kötni. Örülök viszont, ha látványosan meggyógyult a kutya.
jelige: Rocky
2010-01-12
A rotweiler kutyám két napja nem jön ki a kutyaólból. Alig eszik, nem akar sétálni. A kedve megvan hozzá, de a két hátsó lába nagyon fáj. Orvost nem tudunk hozzá hívni. Azt szeretném kérdezni, hogy várjunk-e vele, vagy szedjük szét a kutyaólat és vigyük-e el állatorvoshoz? Mivel kiszedni nem tudjuk. A választ előre is köszönöm
Igazán nincs mire várni, szedjék szét a kutyaólat, és irány az állatorvos.
jelige: segíts a kutyusomon 3.
2010-01-12
Doktor ur.eltudná nekem magyarázni hogy hogyan történik ez a sugárkezelés? mennyi idelyig lessz önöknél a kutyusom,mivel úgy döntöttem hogy önöknél hagyom,naponta mennyibe kerülne ez nekem! Milyen időközönként kapja a 6 kezelést? Fájdalmas ez a kutyának? jövő hét hétfön jön meg az itteni orvosomnak az eredmény a szövetmintáról utánna felhivom önt-Mit kérdezzek meg az orvosomtól az esettel kapcsolatban ami önnek segithet a diagnózis felállitásában.?? A válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel
A probléma az Önök esetében az, hogy egyenlőre feltételezzük a kutya orrüregi daganatát, az sem kizárt, hogy nem erről van szó, hanem idegentest vagy gombás fertőzés okozta gyulladásról. Az sem kizárt, hogy nem rosszindulatú daganata van, hanem jóindulatú polipózus növedéke, amit kauteres műtéttel véglegesen meg lehet gyógyítani, nem kell sugárkezelés. A rosszindulatú daganatnak is tudnunk kell a kiterjedését, szövettani besorolását, esetleges áttéteit - ezen adatok nélkül nem célszerű kezelni. A kutya betegségébnek diagnosztizálásához vagy rhinoszkóp + citológiai vizsgálat, vagy 3D képalkotó pl CT + citoógia vizsgálat kell. Ha bebizonyosodik a rosszindulatú orrüregi tumor, akkor elsőként radikális operáció (40-70 eFt), majd 7-14 nap múlva 2 hét alatt 2xH-Sze-P alkalmankéntr 30 perc alatt lejátszódó sugárkezelésre van szükség. A kezelés első felében elektromágneses hypertermiát (oncothermia) majd ezt követően Cobalt-60 gammasugárzást kap a kutya. Első alkalommal beteszünk egy vénakanült, ezen keresztül felületesen elbódítjuk a kezelések időtartamára. Az ittlakáshoz szoktunk kérni egy a kutyának ismerős takarót v. lepedőt, etető/itatótálat. Ha a kutya kényes a táplálékára, akkor azt is kérjük, hogy hozzanak kedvenc ételeiből. A benntlakás 2 hétre további 20 eFt-ba kerül.
jelige: boszanova
2010-01-11
10 éves kutyám kb. 2 hónap óta egyre többet iszik, és terebélyesedik, mintha vemhes lenne. Tudom, hogy nem az mert nem lett fedeztetve. Egyre nehezebben jár, fáradékony, és válogatós lett, nem eszi meg az azelőtt kedvenc ételét. Ha álvemhesség lenne, az meddig tart, és mi jelzi, hogy vége? Állapota változó, egyik nap járkál, másnap egész nap fekszik.
És miért pont az álvemhességről kérdez, amit egyébként szintén diagnosztizálni és kezelni érdemes, hiszen hosszú hónapokon keresztül fennállhat, és igen súlyos következményei lehetnek ...?! Az öregedő szukának sokkal nagyobb valószínűséggel gennyes méhgyulladása, vagy daganatos betegsége alakulhatott ki és ez okozza a leírt tüneteket. Ne késlekedjen, kérje állatorvosa vizsgálatait, mert a kutya egyre reménytelenebb helyzetbe kerül. Remélem még nem késő.
jelige: aggódó gazdi 2.
2010-01-11
Tisztelt Doktorúr! Nagyon köszönöm a gyors válaszát, sajnos a rossz hír is hír. Mivel nem történt semmilyen mintavétel, és nem szeretnénk kitenni újabb fájdalmaknak a kutyust, így először próbálkozunk a Vitacell nevű készítménnyel. Az is jó lenne, ha sikerülne teljesen felépülnie ebből a műtétből és akkor könnyebben indulnánk el, hogy mit lehet tenni. Most jelenleg nincs szállítható állapotban, itthon (Békéscsaba) pedig nem szeretném folytatni a vizsgálatokat. Nagyon köszönöm még egyszer a válaszát! Üdvözlettel.
Minden jót kívánok a kutyának és az aggódó gazdinak is.
jelige: segíts a kutyusomon 2.
2010-01-11
Elnézést doktor úr hogy ismét zavarom de nagy örömömben hogy olvastam a válaszát ,elfelejtettem megkérdezni pár nagyon fontos dolgot. Ugye az én kutyusomnak az orrában van ez a daganat ,olvastam a hozzászólásokat és ott olvastam hogy ezt a falyta daganatot ami az orrüregben van ,azt sugárkezeléssel gyógyittani lehet.Ha elvinném önökhöz a kutyámat hogy történne ez a sugárkezelés? Ott kellene hagynom önöknél a kutyámat ? Mennyi kezelésen kéne áttesnie kb. a teljes gyógyulásig ??, persze ha ez lehetséges. 1 kezelésnek mennyi az ára ??Mivel én Komárnóból vagyok ezér t elég nagy a távolság ezért érdeklödök konkrétan a dolgok után. Köszönöm szépen.
A sugárkezeléseket hétfő-, szerda-, péntekenként a kora reggeli órákban (07-09) végezzük el. Nagy többségében 6 alkalommal történik kezelés, aminek az ára 80 eFt. Nagy távolságból, vagy külföldről származó betegeket bennt is tudunk tartani az Intézetben.
jelige: aggódó gazdi
2010-01-10
Van egy 9 éves Westi kutyusom és az elmúlt hónapokban éjszakánként gyakran sírt, felpuffadt a hasa. Többször váltottunk ételt nála, az orvos által adott diétás állateledeleket kapja. Egy héttel ezelőtt olyan heves fájdalmai voltak, hogy elvittük újra az állatorvoshoz. Készítettek neki egy ultrahangot, amikor is kiderült, hogy van egy daganata. Az állatorvos azt gondolta, hogy a méhén van a daganat és azt ajánlotta, hogy minél hamarabb műttessük meg. Most csütörtökön elvittük a műtétre, felnyitották a hasát, de vissza is zárták, mert azt mondták, egy hatalmas daganat van a máján és a lépén, valamint több szervéhez is hozzánőtt. A petefészkén van két apró daganat. A lépénél a daganat vérzik. Az orvos nem javasolta az elaltatást, mivel nagyon jó fizikai állapotban van a kutya (mi sem szeretnénk elaltatni). Hazahoztuk, de szerintem nincs jól, bár voltunk lent vele, hogy elvégezze a dolgát és tegnap már sétált egy kicsit, meg jól is evett még ma reggel is, de délelőtt óta nagyon ! rosszul van. voltunk az orvosnál, aki széttárta a kezét, miszerint nem lehet segíteni rajta. Lehet csak mi ragaszkodunk hozzá makacsul, de valahogy nem akarom elhinni, hogy semmilyen mód nincs arra, hogy segítsünk. Az orvos nem tudta megmondani, hogy mennyi ideje van hátra, úgyhogy most itthon aggódunk, hogy bármikor elpusztulhat. Kérem, tájékoztassanak, ha van valami mód, hogy segítsünk a kutyuson, vagy hogy megjavítsuk a hátralevő idejét! Üdvözlettel:
Akkor lenne esélye bárkinek a kutya betegségével kapcsolatosan esélyeket latolgatni, kezelési módszereket ajánlani - ha a tervezett műtét során szövettani, vagy legalább ciológiai mintavétel történt volna. Jelenleg én csak annyit tudok, hogy a kutya hasüregében több szerven jelentkező, szinte bizonyosan rosszindulatú daganat jelentkezett. Nincs olyan kezelési módszer (operáció, kemoterápia, sugárkezelés, oncothermia ...), amit a daganat szövettani eredményének ismerete nélkül ajánlható lenne. Illetve egy sereg olyan „gyógyszer és táplálékkiegészítő” szer létezik, amit gyártója ilyen esetekre ajánl. Ezeknek azonban sajnos egyike sem segít a kutyán, csak a tulajdonos lelkiismeretének megnyugtatására elégséges. A kutya egésztest onkológiai kivizgsálása és citológiai/szövettani mintavétel ajánlott a diagnózis eléréséhez. Ezután lehet megbeszélni az esélyeket, lehetőségeket. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Kutya külföldről
2010-01-10
Tisztelt Doktor! Áprilisban külföldről hoznánk haza egy kutyát, amely 2009. októberben megkapta az alap és veszettség oltását. Az űrlap kitöltése nem helyes, mivel most egy ismerős vigyáz a kutyára és mivel nem betegséggel kapcsolatos a kérdésem, ezért valamit be kellett jelölnöm. Mivel nem uniós országból hoznánk haza, ezért kötelező a titer vérvizsgálat elvégzése is 30 nappal a veszettség elleni oltás beadása után. Kérdésem az lenne, hogy megkaphatja-e a második veszettség elleni oltást is, ha nem telt el a 6 hónap a két oltás között?
A válasz határozottan igen, természetesen megkaphatja a kutya 2. veszettség elleni védőoltását, és melegen ajánlott is, hogy megkapja. Ideális esetben már az első veszettség oltás után 2-3 héttel is megkaphatta volna. Semmiféle veszélynek ezzel nem teszi ki a kutyát, sőt az eddigi egyetlen veszettség elleni védőoltás (?!?) hatására adott immunválaszt, szérum titer szintet fogja megemelni. Azaz jóval biztosabban fog a labor értékelhető, elfogadható veszettség elleni védelmet kimutatni.
jelige: segits a kutyusomon
2010-01-10
Jónapot kivánok doktor úr. Van egy 9éves törpe uszkár kutyusom akit egyre intenzivebb tüsszögési rohamok kaptak el .Ez kb. 2 hónapja kezdödött. Egy idö után már vért is prüszkölt tüszögés közben az orlyukából.Elösször csak a jobb majd idövel a bal orlyukából is.Az első pillanattól kezdve mikor elkezdődtek ezek a tüsszögések orvoshoz fordultam.külömböző gyulladás elleni tablettákat kapott,majd mintát vettek az orrából de gyulladásra negativ volt.A mai nap szörnyü volt számomra.Arra jöttem haza hogy a kutyusom nagyon sok vért prüszköl ki az orrán és mint a náthás kisgyerek aki nem tudja kifúlyni az orrát nem kapot levegöt az orrán átt ,hörgött fulladozott, de e mellett izgága volt épp úgy mint máskor.Nagyon megilyedtem és azonnal elvittem az orvoshoz most kapott 2 inyjekciót aminek elkéne állitania az orvérzését de már eltelt azóta 1 óra és még mindig vérzik és hörög! A z orvosom ugy bucsuzott el tölem hogy vasárnap menjek vele vissza vesz mintát az orrából és elküldi laborba mert szerinte daganat van az orrában. Utólag hozzátette hogy gondolkozzak el rajta hogy ha rosszindulatú daganat akkor mi legyen a kutyusommal mert nem lehet azorrából kivenni a kutyáknak a daganatot! Nagyon szépen megkérem önt adjon nekem tanácsot hogy valyon meggyógyulhat e az én kutyusom. A hozzáértö válaszát elöre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel
Leírása alapján sajnos valóban felmerül az orrjáratok krónikus gyulladásai mellett akár a daganatos háttér lehetősége is. Annyiban egyetértek állatorvosával, hogy az orrüreg daganatos betegségeiben ritkább a jóindulatú, polipózus jellegű megbetegedés, amelyeket elegendő csak operációval (leghelyesebb kauteres, vagy lézersebészettel) megoldani. Többségükben rosszindulatú, helyileg invazív daganatok szoktak jelentkezni az orrüregben, amelyeket az operáció után érdemes sugárkezeléssel is ellátni. Gyors, korai diagnózis esetén, megfelelő sebészeti ellátás és sugárkezelés elvégzésével azonban sokszor a teljes gyógyulás is elérhető, még rosszindulatűorrüregi daganatok (karcinómák, szarkómák, melanómák, lymfómák ...) eseteiben is. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: ételallergia
2010-01-10
A szárnyas baromfi zsigerek okozhatnak-e táplálékallergiát?A székletében erre utaló nyomokat találtunk.Tünetei: gyakori vakarózás, egész testén apró dudorok tapinthatók és csomókba összeállt a szőre.Közérzete, kedélyállapota jó.Étvágya is megfelelő.
Szárnyasok zsigerei is természetesen okozhatnak kutyákon is táplálékallergiát, sőt a szárnyasok saját testfehérjéi mellett a zsigerek nagyobb koncentrációban tartalmazhatnak idegen allergéneket - így a táplálékallergia akár csak egyetlen szárnyasfaj zsigerei esetében is allergének tucatjaira elképzelhető. Nem világos számomra, hogy miféle „erre utaló nyomokat” találtak a kutya székletében. Hasmenést, esetleg véres hasmenést számtalan egyéb, nem allergiás betegség is okozhat, pláne egy csak veszettség ellen oltott, nem fiatal kutya esetében. A szőr-, és bőrtünetek testszerte valóban újra felvetik az allergiás betegségek lehetőségét - de számtalan egyéb pl parazitás, bakteriális-, gombás bőrfertőzés, belgyógyászati-, endokrin betegség .... és egyebek gyanúját is. Állatorvosa sem kitalálni, hanem sokkal inkább kivizsgálni (fizikális vizgsálatok, széklet-, vér-, vizelet labor, citológiai/szövettani vizgsálat, esetleg képalkotók ... allergológiai tesztek ...) tudná, hogy a számtalan lehetséges kórok, betegség közül mi jelentkezett a kutyán.
jelige: info
2010-01-08
Szeretném megtudni igaz-e, hogy egy daganat minnél nagyobb, akkor valószinű, hogy az jóindulatú? És azt kérdezném, hogy ha egy kutyában már áttétet okozott a daganat, az azonnali kimulláshoz vezet? És az mennyire igaz, ha egy rosszindulatú daganatot műtéti uton ”megbolygatnak”, akkor kilöki a sejtjeit a véráramba? köszönöm!
1.) Általánosságban igen lehet a válasz. De ez is kb. olyannyira általános megállapítás és ennélfogva annyi az igazságtartalma, minthogy: „Minél melegebb van, annál jobban izzadunk. „ Gondolom ez utóbbi megállapításhoz tudja sorolni az érveket és ellenérveket ... Milyen szervből indul ki a daganat, felületesen helyeződik? Mi a citológiai/szövettani besorolása? Milyen korú a daganat? Okoz tüneteket? A daganat mérete csak egy a a több tucat paraméter közül, amire figyelemmel kell lenni. 2.) Nem igaz. Kutyák és macskák (és főleg emberek) sokszor hónapokat, nem ritkán éveket élnek rosszindulatú, áttétes daganatokkal. Pláne ha kezelést kapnak. 3.) Semennyire, hülyeség. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: beteg cica
2010-01-08
Van egy cicám aki 6 éves egyik nem bir kakilni 2 napja az inger megvan de nem bir eni sem,eszik sokat csak iszik a hasába egy gombocot érzek mikor megfogom de morog ugyhogy fáj neki.Mi lehet a baja?
Bizony, hogy beteg az oltatlan cica, mégpedig nem kizárt, hogy nagybeteg ... A hasüregi képlet lehet akár idegentest, tályog, daganat, vagy béllefűződés-, betüremkedés,csavarodás ..., vagy ürülni képtelen megnagyobbodott hólyag .... vagy sok egyéb más. A teendő mindenesetre az lenne, hogy mielőbb elviszi a beteg cicát állatorvosához, aki részletes vizgsálatokkal tudja kideríteni, hogy a felsoroltak (vagy fel sem soroltak) közül milyen betegség jelentkezett a cicánál. Ezután az esélyeket, teendőket is megbeszélhetik.
jelige: jonhi
2010-01-06
van egy palota pincsim és álandoan vakarodzik és kérném a tanácsát
Minden állat, kutya (és macska és ember) vakaródzik, ez van, hogy teljesen normális viselkedés - és vannak tulajdonosok, akik túlértékelik a dolgot és teljesen egészséges kutyáktól, macskáktól várják el, hogy ne vakaródzanak. És létezik az a határ, amin túl a vakaródzás tünetnek értékelendő. És itt kezdődnek a problémák, merthogy a tünetként értékelendő vakaródzást számtalan, igazából sok száz betegség, kóros folyamat okozhatja. Veleszületett bőrbetegség pl atópia, szerzett bőrgyulladások (bakteriális, gombás, parazitás ...), allergiás betegségek, immunhiányos betegségek, endokrin betegségek ... és sok egyéb betegségcsoprtba tartotó mégtöbb konkrét betegség okozhat viszketegséget, vakaródzást. A fenntiek értelmében a tanács csak egyetlen lehet. Kérje állatorvosa véleményét, hogy kóros mértékű vakarózásról van-e szó. Amennyiben igen, akkor kérje meg, hogy kezdje meg a kutya kivizsgálását. Ha meglesz az ok, akkor tudják eredményesen kezelni a kutyát.
jelige: Panni
2010-01-06
Nőstény 3 éves cicám az idén nyáron a második szülése után, hastájékon és az oldalán kihullatta a szőrét. A cicám bőrén nincs látható gyulladás. Az állatorvos atka elleni kezelést ,immunerősítőpor fogyasztását és ivartalanítást javasolt. A műtétet már elvégeztettem, de a cica most is nyalja a maradék szőrét, és vakarózik. Normálisan eszik, iszik, vizelete és a széklete rendben van. Kérem véleményüket a fentiekkel kapcsolatban.
A véleményem az, hogy az ivartalanítás jogosan merült fel a bőrtünetekkel kapcsolatosan is - ráadásul az ivartalanítás - és a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések, helyes táplálás eredményezheti, hogy a cica 15-20 évig éljen. Sajnos azonban szőr- és bőrtünetek ivartalanított macskákon is és atkamentesített állatokon is és nem immunhiányos macskákon is számos egyéb betegség esetében előfordulnak. Ezért aztán csak a cica részletes állatorvosi vizgsálatával lehet tovább szűkíteni a kört, majd megtalálni az okot. Ezután lehet eredményesen kezelni a szőr-, és bőrtöneteket.
jelige: orsybaba
2010-01-06
Következő problémám lenne: December végén volt egy éves a yorki szukám, először 7 hónaposan tüzelt be (azaz, lassan aktuális lenne megint, de még nincsenek igazán ráutaló jelek, kivéve ezt az új szokását ami a problémám lenne). Tehát. Karácsony előtt társat kapott, egy szintén yorki 4 hónapos szukát. 1-2 napja azonban elkezdte megmászni, mint ahogy a kanok szokták a szukákat. Kérdésem a következő: Normális ez a viselkedés? Utalhat-e arra, hogy nemsokára tüzelni fog? - én erre gondoltam Mit lehet csinálni, hogy abbahagyja, mert azért aggódom a kicsi miatt, hogy véletlenül megnyomja, vagy kárt tesz benne. Ivartalanítatni nem akarjuk, bár az kétségkívül megoldaná a problémát. Válaszát előre is köszönöm, üdvözletem!
Pedig bizony az ivartalanítás lenne a végleges és minden szempontból üdvözítő megoldás a kutya egészsége, hosszú élete szempontjából is. Ha ezt a megoldást elveti, akkor nem a probléma gyökerével foglalkozunk és állandósulnak, egyre aggasztóbbak lesznek kérdései az évek során. E témában még olvashat honlapunk Publikációk rovatában. Konkrét kérdésére válaszolva könnyen lehet, sőt valószínű, hogy a megfigyelt jelenség a közeledő tüzelést jelzi. Egymás ugrálása gyakran megfigyelt, legtöbbször teljesen ártalmatlan jelenség - még különböző korú kutyák esetében is ez egy kevéssé veszélyes szokás. Leginkább a gazdik számára zavaró. Sokkal több veszélyt rejt magában pl az eltérő korú kutyák vakcinázottságának, parazitamentesítésének, táplálásának ... az összecsiszolása.
jelige: segits
2010-01-06
mikor tudom azt hogy a kutyám vemhese vagy nem
Teljes biztonsággal csak akkor, ha megellett. A szuka párzása után 3-4 héttel már ultrahang vizsgálattal bizonyítható a vemhesség, vagy az üresen maradás. A többi módszer, otthoni megfigyelés teljességgel bizonytalan, esetleges. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Siófoki Manci
2010-01-06
Kedves Orvosok! A kutyám álkapcsán a rágó izomban vagy a felületén a külső oldalon 4-5 cm átmérőjű duzzanat alakult ki ami száj nyitását is korlátozza. Külső tapintása kemény, a szájüregbe benézni nem tudtam mivel nagyon fájdalmas a nyitásra. A kutyám hangulata nem mondhatnám, hogy romlott, bár néha észrevehető. Sok mindenre gondoltam, hogy mi okozhatja, de az orvosi költséget sajnos nem tudtam felvállalni ezért kérem táv segítségüket, szeretnék segíteni rajta. Várva megtisztelő válaszukat, Üdvözlettel Manci kutya gazdája
Ha elfogadjuk azt az észlelését, hogy a rágóizom felületén, vagy annak mélyebb szöveti rétegeiben látható, tapintható a duzzanat, akkor az lehet vérömleny, tályog, ödémás terület, savós folyadélkkal kitelt terület, gyulladásos szövetszaporulat, vagy daganat. Ha nem vesszük teljesen bizonyosnak a képlet helyeződését, akkor nem kizárt, hogy felső nyaki nyirokcsomó, vagy nyálmirigy duzzanata, ami szintén lehet gyulladásos (tályof, ciszta ...) vagy daganatos eredetű. Kitalálni teljességgel képtelenség a duzzanat hátterét. Egyetlen lehetőség a kutya részletes vizsgálata, ami alatt a fizikális vizgsálatok mellett elsősorban citológiai/szövettani mintavételt, képalkotókat és vérvizsgálatokat kell érteni. Ha ez nem történik meg, akkor csak az idő adja meg a választ kérdésére. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában. Nemcsak én, de senki más nem képes az interneten keresztül hatékony segítséget adni - erre csak Önnek és állatorvosának van meg a lehetősége.
jelige: bella 2.
2010-01-05
Köszönöm szépen a válaszát! Még annyit szeretnék kérdezni hogy az a duzzanat nem lehetséges az oltástól mert múlt hét szerdán kapta meg a második kombinált oltását és annak a helye körül duzzadt meg!
De igen, sőt a leírtak értelmében valószínű, hogy oltási reakció jeleit észlelte a kölykön. Előző válaszomban a „savós gyülem”, vagy „gyulladásos terime” szavakkal is értelmezhető az oltási reakció.
jelige: nádja 3.
2010-01-04
Tisztelt dr úr! Én nem tenyészteni akarom a kutyusomat csak szeretem volna ha lettek volna kölykei és nem kereskedni akarok vele meg lettek volna tartva ők is.Az álat orvosom minden szügséges oltásokat be a a kutyámnak és rendszeresen nam féreghajtva is.Ezért csodálkozom a elpusztulásukon.De több orvos is azt monta hogy hamar vittem a kutyusomat császára.Legközelebb még jobban oda figyelek a kiskutyámra.
Nézze, attól függetlenül, hogy nem pénzért akarja eladni a kölyköket még akarja-, nem akarja de tenyésztést, azaz sajnos inkább szaporítást tervez ... A legelső levelében pedig az adatlap sorai szerint a kutya 1 évnél ritkábban van oltva. Ez édeskevés egy tenyésztésre szánt kutya esetében, ezért gondoltam, hogy még ha alkalmas is a kutyája, felkészítve biztosan nincs. És én egyáltalán nem csodálozom a kölykök pusztulásán, főleg annak tudatában, ha a vemhesség 60. napján történt császármetszés. Teljességgel szokatlan, ha indok nélkül (indok alatt a szuka súlyos balesetét, betegségét lehet érteni, vagy elindult vetélést, koraszülést) egy szukát a 60. napon „császármetszésre visznek”. Hogyan történhetett ez? Megunta a várakozást, vagy túl nagynak találta a kutya pocakját? Vagy csak egyszerűen jött a hétvége?! Ha kutya tenyésztést, szaporítást szeretne folytatni, ahhoz a megfelelő és felkészített szukán kívül felkészült tulajdonos (aki legalább azzal tisztában van, hogy mennyi idő a kutya vemhessége, mikor és hogyan indul el a szülés, miként zajlik normálisan és mikor kell állatorvoshoz fordulni) és megfelelő körülmények is kellenek. Ha ezek közül bármi hiányzik, akkor a kutya szaporítása veszélyes, végeredménye teljesen kiszámíthatatlan. Nemcsak a kölykök, de a szuka egészsége, élete szempontjából is. Elolvasta legalább a honlap Publikációk írásait? http://www.kisallatbudafok.hu/index.php?f=4 Elég érthetően összeszedtünk több szaporodásbiológiai témakört itt, egy kutyatenyésztőnek, szaporítónak kifejezetten hasznos lehet ezeket elolvasni.
jelige: bella
2010-01-04
azt szeretném megérdeklődni hogy van egy francia buldog kislány kutyám 3 hónapos és észrevettünk egy csomót a nyakán a válla felett.Nem érzékeny neki mert ha hozzá nyúlunk fel sem tűnik neki! Ugyanolyan játékos azaz nem zavarja meg nem mutat betegségre való jelzéseket! tudni szeretném hogy komoly lehet és minél előbb nézessem meg egy orvossal? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel
A leírt duzzanat lehet vérömleny, tályog, savós gyülem, gyulladásos eredetű terime és ugyan fiatal a kutya, de nem kizárt, hogy daganat. Azaz lehet akár komoly beszámítás alá eső képlet is. Egy ilyen korú kölyök még általában 2 hetente állatorvosi rendelőben jár a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések miatt. Ha semmi egyéb tünete nincs a kutyának, úgy a legközelebbi alkalommal kérje meg állatorvosát, hogy vizsgálja meg az észlelését. Ha bármi egyebet észlel, vagy a terime mérete, jellege változik, akkor pedig mielőbb kérje ki állatorvosa véleményét.
jelige: yorki fogváltás
2010-01-04
6 hónapos a yorkim...eddig még sosem láttam hogy kiesett volna foga...illetve az összes első foga duplán van neki ott:(mármint nem hullot még ki...azthallottam hogy 7 hónapos korig ez még talán teljesen normális is lehet...viszont azért jobb lenne valami biztosabbat megtudni a kedves doktortól...válaszát elölre is köszönöm.
Sem tőlem, sem más kedves doktortól, doktornőtől nem lehet többet megtudni így látatlanban, a kutya vizgsálata nélkül, minthogy: „Lehet, hogy minden rendben van a fogváltással és lehet, hogy nem így van.” A kistestű kutyafajták fogváltása is fejlettségüktől függően nagy egyedi eltéréseket mutathat. Akár 5-6 hónapos koruk között teljesen lezajolhat problémamentesen a teljes fogváltás, megtörténhet ugyanez 6-7 hónapos koruk között is, és az is lehetséges, hogy a maradó fogak egyik, némelyik tejfogat nem lazítják meg annyira, hogy az kihullhasson. Állatorvosa a kölyök vizgsálatával tudja megállapítani, hogy rendben zajlik-e a fogváltás, illetve azt is, hogy kell-e, mikor kell beavatkozni pl a bennmaradó tejfogak eltávolításával.
jelige: nádja 2.
2010-01-04
Tisztelet DR! Mi lehetett az oka ,hogy nem maradttak életbe a kis kutyák.A szukával semmi probléma nem volt a vemhesség allatt.A kan nem vot jó? Vagy hamar vittem császárra 60 naposan?Azzóta is aggaszt nagyon és félek a következő elléstőlVárom válaszát.Minden jót további szép napot.
Ezeregy oka lehetett a kölykök elpusztulásának. A sok lehetséges ok közül kiokoskodni biztosan nem lehetett, hogy mi történt csakis a szuka (akkori) vizsgálata és a kölykök elhullás utáni boncolása adhatott volna választ a kérdésére. A szuka lehet, hogy látszólag jól volt a vemhesség alatt, de amint írta még a vakcinázási sora sem volt teljes. Egy egyébként teljesen egészséges (és alkalmas) tenyészállat esetében is az a minimum, hogy a védőoltásai és parazitamentesítései rendben legyenek. A kan kutyának is alkalmas tenyészállatnak kell lennie, és az ő felkészítése is meg kell, hogy történjen. A kutya átlagos vemhességi ideje 63 nap, így a 60. napon született kölykök éretlenek lehettek, akár ez is okozhatta, vagy jelentősen hozzájárulhatott a pusztulásukhoz. A császármetszésnek elvégzésének megvannak a kritériumai, normális esetben nem úgy működik a dolog, hogy a türelmetlen tulajdonos császármetszést „rendel meg” állatorvosától. Szaporodásbiológiai témákban még több hasznos dolgot olvashat honlapunk Publikációk könyvtárában. Sajnos több jel arra mutat, hogy teljesen jogosak az aggodalmai a következő tüzeléssel kapcsolatosan. Fenntartom korábbi tanácsomat, miszerint jobban jár Ön is és a kutya is, ha az ivartalanítás és nem a tenyésztés mellett dönt.
jelige: nádja
2010-01-04
Van egy 2 éves csivi szukám szeptemberbe volt neki két kölyke de mind a kettő meg döglött sajnos.mikor várható újra tüzelés.császárral születtek és már amikor ki vette a doki már akkor se nagyon lélegeztek 60.napon vittem el .várom válaszát minden jót
Megszokott módon a szukák 6 havonta tüzelnek, azaz, ha szeptemberben történt az előző rosszul sikerült akció, akkor júliusban volt a megelőző tüzelés és januárban, nemsokára várható a következő tüzelés. A kutyák tenyésztéséhez alkalmas és felkészített tenyészállatok, felkészült tulajdonos és megfelelő tárgyi feltételek szükségesek. A leírtak szerint ezek közül több pont is hiányos az Önök esetében - ezért a kutya fedeztetése helyett sokkal inkább annak ivartalanítása ajánlott. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában még olvashat a témában.
jelige: struvit
2010-01-04
8 hónapja 8 éves ivartalanított fiú cicámat struvit hólyagkövesség miatt kezelték, katéterrel.Akkor meggyógyult, azóta nincs baja.Kérdezném, hogy ha csak a Hills gyógytápot kapja, kell-e mellé még valamilyen vizeletsavanyítót adni/Uro pet, stb./vagy elég a táp a megelőzéshez? A Trovet Urinary nevű táp, amelyet szintén erre a betegségre árulnak, ugyanolyan jó, mint a Hills, tehát adható ez is?
Több cég (Hill’s, Royal Canin, Eukanuba, Biomills, Trovet ...) is gyárt megfelelő minőségű gyógytápot macskák struvit húgykövességének megakadályozására, ezek mindegyike megfelelő lehet ilyen macskák táplálására. Viszont egyik sem teszi feleslegessé ezen betegek rendszeres állatorvosi kontrolvizsgálatait. Gyakorlatilag csak itt derülhet ki, hogy egyik, vagy másik gyógytáp etetése megfelelő-e, elegendő-e a betegség kiújulásának megelőzésére. Tápváltás és egyéb kiegészítő kezelések tekintetében is konzultáljon kezelő orvosával.

<< <  173 / 457 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.05.12
Eltűnt május 8-án a kiscicánk:( Sajnos kijárós cica, de estére mindig hazajött, főleg, ha hívtam. Most sajnos nem jött haza, azóta sem:(. Fekete színű, ivartalanított nem túl nagy, lány. Kb 8,5 éves, Cila névre hallgat, (gyerekként sokat hívtam így, a neve helyett, és így Cila lett) Valamilyen allergia miatt ki van kopva a szőr a hasánál, most vinnénk vizsgálatra. A 22. kerület, Kossuth Lajos utcából tűnt el. Rettenetesen várjuk haza:( Kérlek titeket, ha találkoztok hasonló cicával hívjatok a 06/70-667-5404 vagy 06/70-573-0377-es számon.
2016.04.04
2016. 03.26. délután óta keresem a macskámat: Sziámi és házi macska keveréke, drapp színű, de cirmos jegyek is láthatók rajta, farka fekete szürke csíkos,orra narancsos rózsaszín, profilja jellegzetes, kissé domború orrhát, szeme kék, de a jobb szem szivárványhártyáján van kis barna pigment a külső szemzug irányában. 3 éves ivartalanított kandúr, nevére hallgat (Ciceró), nagyon beszédes, kérdésre kettő rövid nyávogással válaszol, általában kedves és félénk. Lábai kicsit rövidebbek, hátsó lábainak ujjait szereti széttárni.Chipje van: 900000000013154, ki is lehet tapintani.  Segítségüket köszönöm! Dr Bakó Diána 30/4231794 v 30/4059145
2016.03.07
Elveszett kedvencünk Remington, kicsit félős világos zsemle színű labrador keverék, nincs rajta nyakörv, de csippezve van. Budafokon a kertből eltűnt reggelre. Aki látja vagy felismeri a leírtak alapján kérem jelezzen telefonon: 0630-681-8787. Köszönjük.