Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

IDŐSKORI SZŰRÉS


Mikor kezdenek öregedni?

Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb testű egy kutya, annál tovább tart a növekedése, viszont annál hamarabb kezd öregedni is. 
Macskáknál nincs ilyen nagy különbség a méretük alapján. A lakásban élő macskák, kutyák kétszer annyi ideig élhetnek, mint kizárólag szabadban tartott társaik. Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot.

Többet szeretne tudni? Kattintson IDE!

 

Az állatorvos válaszol

jelige: Mandy
2008-10-20
Autóbalesetet követően kutyám egyik szemét el kellett távolítani. A műtét után az állatorvos hazaküldött minket, hogy 2 nap múlva vegyük le a kötést, és tisztítsuk a sebet. Mi akkor megilletődötten távoztunk. Sajnos a doktor épp szabadságát tölti, ezért ezúton kérdezném, hogy hogyan tisztítsuk a szemüreget? Válaszát előre is köszönöm!
Én általánosságban csak annyit mondhatok, hogy 10x-re higított Betadin oldattal, vgy hyperol oldattal lehetne a seb környékét naponta tisztítani. Ha nagymennyiségű váladékozást tapasztalnak, akkor akár többszöri tisztogatást is elrendelhet állatorvosuk. A megilletődöttrségüket nyugodtan vetkőzzék le, és miután levették a kötést nyugodtan hívják fel állatorvosukat, hogy miként kellene kezelni otthon a kutyát.
jelige: Pepette
2008-10-20
Kedves Dr Ur, Franciaorszagban élunk 20 honapos csivava kislany kutyusomnal akinél Cushing kort diagnosztizaltak a mellékvesemiriggyel kapcsolatban. A hormonvizsgalatot azért végezték mert nagyon megritkult a szorzete. Vetoryl-t irt fel neki az allatorvos. Nem nagyon magyarazta el a betegséget, csak azt, hogy stabilizalodhat az allapota. Daganatrol nem volt szo. Azt szeretném megtudni , hogy egy Cushing korban szenved kutyanak milyen tulélési esélyei vannak. Nagyon félek mert azt olvastam a kulonbozo internetes cikkekben hogy atlagban 22honap a tulélési ido és max. 7 év. Még annyira fiatal és imadjuk. Elore is koszonom a valaszat.
Minden betegség esetében elmondható, hogy annak súlyossági foka meghatározza a betegség kezelhetőségét, kimenetelét. Gondoljon csak arra, hogy pl a szívelégtelenségnek, cukorbetegségnek ... mennyire különböző súlyossági fokozatai, stádiumai vannak. Ég és Föld különbözőségek léteznek. Hasonlóan a Cushing-betegség is van, hogy nagyszerűen kézbentartható hosszú éveken át és van, hogy akár néhány hónapon belül lezajlik. Mennyi volt és mennyi most a kutya kortizol szintje? Mik voltak a terheléses tesztek eredményei? Mi az ultrahang vizsgálat eredménye? Milyenek a máj paraméterei a kutyának? Ezek talán a legfontosabb adatok, amiből állatorvosa a kezelés eredményességét és a kutya esélyeit meg tudja állapítani.
jelige: Suzy 2.
2008-10-20
Tisztelettel kérdezném, hogy megkapták-e az űrlapomat amit ma reggel adtam fel Önöknek ”Suzy” jeligével. Aggódom a kutyámért, ezért merek érdeklődni.
Tisztelettel, igen megkaptuk. Sajnos előfordul, hogy egyéb elfoglaltságom miatt csak néhány nappal később tudok válaszolni a kérdésekre.
jelige: pötty
2008-10-20
Tisztelt doktor úr! Pincser kutyákat tenyésztek és egyre több alkalommal fordul elő hogy a kicsik 3-4 hetes korukban pöttyösödni kezdenek. Ajánlottak egy tak -tik nevű szert, ám az sem használt. Tudni lehet hogy ezt mi okozza?
Lehet(ne) tudni. A kölykök részletes vizsgálatával lehet kideríteni, hogy mi okozza a bőrelváltozásokat. Ezután lehet megbeszélni,hogy miként lehet megoldani a problémát.
jelige: Bibi a cicám
2008-10-20
Kedves Dr.Úr!van egy kb 1 éves nőstény cicám,ő egy szoba cica,és amikor tüzel akkor elég nagy hangon nyilvánul meg ez az állapot,és azt szeretném kérdezni hogy ilyenkor mi a teendő hogy kicsit csillapodjon nála ez az állapot?.ivartalanítani nem szeretném mert a későbbiekben szeretnénk ha lekölykezne.várom kedves válaszát..köszönettel:
Jól tenné, ha mégegyszer átgondolná ezt az ivartalanítás vs kölykedzés dolgot ... Ha eltökélt szándéka, hogy tenyészmacskát csinál a Bibiből, akkor őt is fel kellene készíteni (rendszeres parazitamentesítések, oltások) és a családnak is fel kellene készülnie az eseményekre. A mostani apró kellemetlenséget (hangos tüzelés) hormontartalmú szerek adásával tudja kezelni állatorvosa. Ez azonban nem veszélytelen a későbbi fedeztetés szempontjából. Más módon „hangtompítani” nem lehetséges.
jelige: Kicsi Otisz
2008-10-20
Tisztelt Doktor Úr! Sokadszorra fordulok önhöz,kérdéseimmel,bár nem nagy dolgokról van szó,de számomra fontosak. Az lenne a kérdésem,hogy fél éves Törpe Pincserem olyan rossz étvágyal fogyasztja már el a csirke húst,pedig minden lehetőséget kipróbáltam már./csirkemellet,combot, vagy nyakat megfőzöm,és rizzsel,répával adom neki,vagy pörköltnek./A száraztáphoz sem fűlik a foga,pedig kisszeműt veszek,royalt,heti szinten olyan 15dekát eszik meg,pedig én szeretném ha visszaszokna a szárazra. Ha csak a szárazat hagyok elötte,megmakacsolhatja magát olyannyira,hogy ne nyúljon hozzá?Mennyi az az idő,amíg ha nem eszik semmit,nem lesz baja?Sokat vajudok azzal,hogy ma mit is adjak neki,mert amit mondjuk este,jóízüen megeszik,az már sem reggel,sem a nap többi részében nem kell neki./amúgy nem sovány/Köszönöm a segítségét!Tisztelettel:
Igen sokat segítene az eset megítélésében az, ha tudnánk, hogy Kicsi Otisz a fajtájához, korához képest milyen kondícióban, fejlettségben van ... Egy majd kifejlett kutyának semmi baja nem lesz akár egy napi éhezéstől sem. Fontos általános szabály még, hogy ne áljon a kutya előtt az élelem (a száraz sem), hanem minden nap ugyanabban az időpontban kínáljuk meg a fejadagjával. Ha rövid időn belül nem fogyasztja el a kutya az élelmet, akkor vegyük el előle.
jelige: Husika
2008-10-20
Kedves Doktorúr! az én kis spiccem reggel hányt....azóta levan törve...elbujik elöllem...miért van ez?elvinném én állatorvoshoz de nincsen pénzem....mit csináljak??szomoru is..hm....várom válaszát...
... hm ... , hát ilyen felvezetéssel csak annyit lehet remélni, hogy azt otthoni babusgatással, kamillázgatással meggyógyul „magától” az a szegény szomorú oltatlan kutya.
jelige: Gaspar 2.
2008-10-20
Kedves Doktor Úr! A cukorbetegséget kizártuk már vérvizsgálattal. Közben találtam a jobb hátsó lába alatt egy kis csomót, amire a markeres vizsgálat határértéket mutat. A Doktornő azt ajánlotta, hogy vegyük ki és küldjük el szövettanra. Lehet összefüggés a két dolog között? Mellette nagyon fogkövesedik a foga, szinte 1/2 évente kellene szedetni, évente kerül rá sor. A szeme nagyon csípásodik, naponta többször le kell törölni. Ez a szembetegsége miatt lehet?Vagy a könnycsatornával lehet gond? Köszönettel:
Valóban az eltávolított duzzanat szövettani vizgsálata sok mindenre választ adhat. A szemcsipásodás pedig akár a daganatos(?) betegségtől függetlenül, akár könnycsatorna elzáródástól (meg kevés könny termelődésétől, szemhéj kifelé- v. befelé fordulástól, meg egyebektől ) is lehet. Ezért írtam a korábbi válaszban, hogy a kutya (akár ismétel) részletes vizgsálata fog választ adni a kérdésekre.
jelige: Suzy
2008-10-20
Tiszelt Doktor Úr! A kutyám 10.11-én szombaton ellett 8 kiskutyát. Tegnap észrevettem, hogy az anyának száraz az orra és az orrlyukai kicsit fehérek, valamint a testhőmérsékletét is magasabbnak érztem. Ettől függetlenül jól eszik, mozgékony és rendszeresen szoptatja a kicsiket. Attól félek, hogy beteg lesz. Orvos még nem látta, mert nem akarom elszakítani a kölykeitől, idegent pedig nem enged magához. Kérem adjon tanácsot. Köszönettel : egy aggódó gazdi
Nyugodtan szakítsa el a szukát arra a legfeljebb néhány órára a kölyköktől. Részletes rendelői vizsgálatok nélkül nem fog kiderülni, hogy beteg-e a kutya, és amennyiben igen, akkor miképpen kell megoldani.
jelige: Igor
2008-10-20
Kedves doktorúr ! Kutyám/rottweiler/ két napja eléggé köhög, és fehér színű váladékot is köp.Sajnos ma észre vettem, hogy a másik/ő keverék,és kis testű/ is elkezdett köhögni, bár egész másképp.. mit tudna ajánlani ?Mivel még sosem köhögött egyik kutyám sem, ez számomra igazán furcsa,ezért kérnem a segítségét ez ügyben... Köszönettel:
A köhögés kutyákon (is) igen gyakori tünet, számtalan (veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző) betegség okozhatja. Arra sincs semmi garancia, hogy ugyanaz a betegség jelentkezett mindkét kutyánál. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja megállapítani mindkét kutyánál a tünet okát, és ezután tud megoldási javaslatot tenni.
jelige: kérem segítsen 3.
2008-10-20
Köszönöm a segitségét. Nagyon jó ez az oldal,kevés ember,orvos foglalkozik igy az állatokkal.Ez nagyon pontozni való. Mégegyszer köszönöm,további jó munkát. Orvost pedig keresünk minnél hamarabb.
Köszönjük a pontokat! Mielőbbi diagnózis(oka)t és gyógyulás(oka)t kívánok.
jelige: betegcica
2008-10-20
A kiscica kb 1-1,5 hónapos fiú. Régebben nagyon virgonc kiscica volt ám mostanában nagyon kedvetlen ahogy leteszem úgy marad nem is szopik de fecskendőből pedig megissza a tejet. Nemrég megfürdettem lehetséges, hogy megfázás miatt ilyen? A hasa is megy. 7 kiscica volt 3man elpusztultak hasonló tünetekkel. Mit tehetnék?
Elvihetné állatorvosához a még élő kölyköket ... Amit leírt abban semmi csoda nincs - sőt körülbelül ez történik minden olyan esetben, ahol már az anyamacska sem vakcinázott és parazitamentesített - és a kölykök rendszeres parazitamentesítése (2-3 hetes kortól) és védőoltásai (8 hetes kortól) nem kezdődik meg. Állatorvosa a még élő kölyköket nem kizárt, hogy megmentheti. Otthon gyakorlatilag semmit nem tehet - teljesen esetleges, hogy hány kölyök vészeli át a betegségeket.
jelige: Orfi
2008-10-20
Tisztelt Doktor Úr! A kutyám végtagjai,a heréi és a jobb szeme is bedagadt,ödémás.Szerda este csak a bal hátsó lábfeje volt megduzzadva,reggelre a többi is.Egyből vittük orvoshoz,ahol kapott fájdalomcsillapítót és vizelethajtót.Azt mondták délutánra jobban lesz,de nem javult.Vettek tőle vért,a fehérvérsejtszáma 25e,de amilyen fertőzésekre gyanakodott,azokra negatív.Péntek reggeltől kell gyógyszert szednie. (Xiclav 500mg 2x1) Sajnos nem tudták megmondani,h mi baja lehet,ezért fordultam Önhöz.Válaszát előre is köszönöm!
Pedig sajnos én sem tudom rávágni a leírása alapján, hogy mi lehet a probléma. Ismételt fizikális és vérvizsgálatok - valamint esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok kellenek a diagnózis eléréséhez.
jelige: terheskutyum
2008-10-20
Jó Napot! Egy olyan próblémám van ,hogy 4 éves labrador-németjuhász keverék kutyám aug.22 szexuális kapcsolatba lépett egy másik kutyával akivel eddig 1x lépett és utána kölykei is lettek töle.Hatalmas hasa van és nagyok a mellei szemel láthatóan pocakosodik még mindig. A probléma az ,hogy még minmdig nem érezük ,hogy picik mozognának benne. Halálfélelmünk van, hogy a drága Debink állterhes. A kérdés az lenne ön szerint időbe van e még normális ,hoyg nem szült még vagy valóban túl lépte az időt és van okunk agodni. Nem készit vackot nem viselkedik ugy mintha kölykei lennének utána olvastam már a jeleknek ,hogy mi lenne az álterhesség mégis aggodom. kérem segítsen.
A kutya átlagos, leggyakoribb vemhességi ideje 63 nap. Tehát a túlhordás miatt feleslegesen idegeskedik még. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kutya ne lehetne akár álvemhes, akár ne lehetne kölyökelhalás a Debinél. Valószínűleg minden „halálfélelmüket” eloszlathatnák, ha állatorvosukat megkérnék a kutya vizsgálatára, ultrahang vizsgálatára. Ráadásul a kutya felkészítettségét is ellenőrizhetné állatorvosuk és talán Önöket is felkészíthetné a teendőkre. Honlapunk Publikációk rovatában is találnak néhány vonatkozó írást.
jelige: vulkan
2008-10-16
jo napot! van egy kb12-13 éves németjuhász szukám aki már tul van a tüzelésen, de még mindig vérzik, már kb 3.hete, mi lehett a probléma?mit tehetek?köszönöm
Gennyes méhgyulladás, petfészek-, méh-, hüvely-, hólyag gyulladás, ciszta vagy daganat okozhatja az észlelteket. Mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatokra és majdnem biztosan műtétre van szükség a kutya életének megmentéséhez.
jelige: Matyi
2008-10-16
Kedves Doktor úr!!A Mai napon elmentem az állatorvoshoz a 6 hónapos kutyámmal,de sajnos nagyon nem szereti ha vizsgálják ezért kapott nagynehezen szájkosarat,amikor is a doktor észrevette hogy vérzik az orra..azt mondta ez azért van mert felment a vérnyomása az ijedtségtől.Tényleg igy van ?Vérezhet ettől az orra?kb két órája érkeztünk haza de még ha tiszta zsebkendőt teszek az orrlyukához marad rajta halvány vér nyom.Felhivtam az orvost hogy még vérzik az orra,ő pedig megkérdezte hogy halvány vagy élénkpiros?mondtam hogy halvány,erre ő azt mondta akkor semmi gond nincs.De én nagyon megijedtem..
Akár a stressztől, akár a küzdelemtől is elindulhatott az orrvérzés - ha mostanra rendeződött a dolog, akkor nem hiszem, hogy van miért izgulnia. Ha ismétlődő dologról van szó, akkor érdemes kivizsgáltatni a jelenséget, mert a magas vérnyomás is kezelést igényel kutyákon is - ráadásul léteznek veleszületett és szerzett vérzékenységgel járó betegségek is és egyéb okokból is adódhat orrvérzés.
jelige: kérem segítsen 2.
2008-10-16
Nagyon köszönöm a válaszát. Időközbe a kutyus foltokba kikaparta a szőrét,én pedig teljesen kipattogtam tőle,mert velem aludt. Orvoshoz még se őt se magamat nem tudtam elvinni,mert sokat dolgozok. Rajtam apró pöttyök vannak ami nagyon viszket,igy látatlanba tudna segiteni,hogy mégis mi lehet ez rajta és rajtam is. Elnézést ha elég érdekes kérdéseim vannak. Köszönöm
Valóban érdekes kérdései vannak, de emiatt nem kell elnézést kérnie. Én sem fogok elnézést kérni amiatt, hogy nem tudok egyértelmű választ adni, merthogy: Lehet a kutyán fertőző bőrgyulladás (bakteriális, v gombás eredetű), ami Önt is megbetegítette. Meg lehet a kutya vakaródzása nem-fertőző (pl allergiás, endokrin ...) de Ön esetleg allergiás lehet a kutyaszőrre. Meg lehet még számtalan egyéb fennálló variáció. Azzal nem tévedek semmit, ha azt tanácsolom, hogy ne aludjon a kutyával. És mielőbb ejtse meg az állatorvosi vizitet a kutyával, házi orvosa pedig írhatna egy beutalót egy bőrgyógyászati szakrendelésre Önnek.
jelige: gaspar
2008-10-16
Kedves Doktor Úr! 8 éves törpeuszkárom szeme szürkehályogos. Egyenlőre csak szemcseppet kap. Szeretném tudni, hogy milyen gyógyulási esélyei vannak. Feltétlenül szükséges a műtét, illetve ha igen, hol találok egy ügyes specialistát? Köszönöm válaszát!
A részletes általános és szemészeti vizsgálatok eredményeiből derülhet ki, hogy mi okozhatja a szemtüneteket, és mimódon lehet megoldani. Egészen más lehet a betegség kimenetele, ha mondjuk cukorbetegség és megint más ha idült kötőhártyagyulladás áll a háttérben. Ha szemészre van szükség, azt is ajánlhat állatorvosa is és én is - de az sem kizárt, hogy belgyógyász, vagy endokrinológus szakemberre van szükségük. A műtét is lehet egyszerűen elvégezhető (pl könnycsatorna átjárhatóvá tétele, szemhéj műtétek ...) amit állatorvosa is el tud végezni - de lehet speciális szaktudást és felszerelést igénylő is.
jelige: prosanitate
2008-10-16
Kb. 1 hónapja, 4 hónapos magyar vizslám füléinek végein 1 cm2 területen a bőr megvastagodott és kihullt a szőr.
A kérdésére a megfelelő válasz annyi lenne, hogy : „Nofene.” Gondolom talán arra kíváncsi, hogy mitől alakulhatott ki az elváltozás és miként lehet tenni ellene, ugye? A szűkszavú leírásából én azt sem tartom kizártnak, hogy szenyeződést, váladék felrakódást lát a fülvégeken. De lehet sérülés, gombás, bakteriális fertőzés, allergiás kórkép is a háttérben, sőt nálam az is belefér, hogy hallójárat gyulladása van a kölyöknek és ő maga vakarja, dörzsöli ki a fülvégeit. Egy 4 hónapos kölyök még 2 hetente a rendszeres védőoltásait és parazitamentsítéseit „szenvedi el” állatorvosától. Már egy hónapja is érdemes lett volna megkérdezni állatorvosát, hogy mi a véleménye az elváltozásról.
jelige: picci
2008-10-16
Jónapot! 4kiscica szeme nagyon csunya 2nek teljesen bevan gyulladva már 2 3 hete hiába kamillázzuk nem lehet kinyitni nekik állatorvoshoz nincs pénz elvinni öket...lehet még tenni értük vmit vag mi lesz igy velük???
A fertőző macskanáthát megelőzni az anyamacska védőoltásaival, parazitamentesítésével és az egész család megfelelő tartásával, etetésével lehetett volna. A tünetek gyógyításához állatorvosi vizsgálatra, valamint többféle gyógyszerre lenne szükség. Mindezek hiányában a betegség kimenetele teljesen esetleges. A kölykök el is hullhatnak, némelyikük senyvesen, látáskárosodással esetleg vakon fel is nőhet. A kijáró macskák esetében a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések, ivartalanítás és jó táplálás adja az esélyt 15-20 egészséges életév megélésére. Ha mindezek nem történnek meg, akkor a legtöbb kölyökmacska elhullik még kölyökkorban, a néhány szerencsés egyed pedig 2-5 év alatt kopik el.
jelige: cica szem
2008-10-16
van egy 7 hónapos cicám, és az a fehér szemhártya ott marad félig a szemén és körülötte picit piros és sokat hunyorít. Elég ha kamilla teával borogatom, vagy szemcsepp fog kelleni?
Nem kizárt, hogy a szemcsepp mellé esetleg még egyéb gyógyszer is kell a cica meggyógyításához. A betegség megelőzéséhez pedig védőoltások kellettek volna ... Állatorvosa tudja megválaszolni a kérdéseit teljes pontssággal. Ha sikerült őt meggyógyítani, akkor rendszeres védőoltások, parazitamentesítések és a cica mielőbbi ivartalanítása ajánlott, hogy 15-20 évig egészségesen élhessen. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: Bigyoka
2008-10-16
Tisztelt Doktor Ur! 6 honapja kutyank aki 12 eves muteten esett at daganatot tavolitottak el a bore alol de csak egy reszet tudtak ami most ujra novekszik. Ujabb mutetet javasoltak 1-2 honapon belul, azt is hozzatettek hogy sajnos tovabbi mutetekre is szamithatunk mert attetes. Tanacsra lenne szuksegem hogy ilyen esetben mi a teendo. Mikor tudom hogy fajdalmat erez. Meddig mehetek el a mutetsorozattal?Mi a legjobb kedvencunk szamara?
Emberen, kutyán, macskán is előfordul, hogy operációk sorozatával lehet a daganatos betegséget meggyógyítani, vagy a beteg életét meghosszabbítani. Nincs olyan általános szabály, hogy 1x, 3x, vagy maximum 15x lehet csak operálni ... Az eltávolított daganat szövettani vizsgálatából kiderülhetne viszont, hogy operáció előtt/után/mellett a kemoterápia, sugárterápia vagy esetleg egyéb módszerekkel érdemes lenne-e beavatkozni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Pukli
2008-10-16
Kedves Doktor Úr, Az 1 éves westy kutyámnak a nyakán egy dudor nőtt. Nem tudom hogy mitől lehet kb 3-4napja van neki ott. Nem fáj neki, mert ahogy megnéztem és megnyomtam nem csinált rá semmit. Lehet h esetleg megcsípte egy darázs vagy ilyesmi, mert szokta őket kergetni. A macskámnak is volt kb 1-2 hétig ilyen puklija, aztán kifakadt, törölgettük kamillás vattával és teljesen rendbe jött. Mit tegyek? Köszönettel:
A macskának valószínűleg verekedésből eredeztethető tályogja lehetett, ami szerencsés módon utat tört a külvilág felé, és a kórfolyamat „magától” rendeződött. A macskáját ivartalanítani lenne ajánlott a bunyók ritkítása miatt és évente legalább 2 védőoltással, parazitamentesítéssel lenne esélye 15-20 évet élnie. A kutya duzzanata is lehet tályog, Meg lehet vérömleny, savós folyadékgyülem, egyéb gyulladásos eredetű terime - és daganat. Jóindulatú, vagy rosszindulatú daganat. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni a duzzanat eredetét. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban több érdekes írást talál.
jelige: mopsz
2008-10-15
Tisztelt Doktor Úr! Mopszom 4 éves lesz, és szeretném pároztatni. Érdeklődnék, hogy első vemhességnél kb. hány kölyök lehet, illetőleg, mivel azt hallottam, hogy a mopszok szülése során gondok merülhetnek fel kit lehet majd felkérni segítségre, ill. el lehet e vinni valahova, hogy ott szüljön? köszönettel
Minden fajta esetében igaz a megállapítás, hogy egy-egy tenyésszuka első ellésére általában kisebb alomszámot produkál - majd folyamatos tenyészprodukciót feltételezve 3-5 éves korukig nagy alomlétszámokat szülhetnek, és ahogyan öregszenek úgy újra csökken az alomlétszám. A Mopsz fajta általában egész életében kevés kölyköt szül, első ellésére leggyakrabban és jellemzően 1-4-et. Ennél pontosabban nem lehet jósolgatni. A pároztatás után 3-4 héttel végzett ultrahang vizsgálaton dől el, hogy vemhesült-e a Mopsz és mennyi kölyök várható. Mi a rendelőnkben nem vállalunk benntlakásos elletést, de el tudom képzelni, hogy esetleg talál olyan klinikát, ahol ezt elvállalják. Általánosságban azonban egy szuka számára is az otthoni, megszokott környezetben várható leginkább a problémamentes ellés. Az Önök esetében, ha kutyájuk nem kifejezetten felkészített tenyészállat, Önök pedig nem felkészült tenyésztők - akkor a leghelyesebb, legveszélytelenebb döntés az lenne, ha kutyájukat nem fedeztetnék, hanem inkább ivartalanítanák. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashatnak a témában.
jelige: spániel emlő
2008-10-15
üdvözlöm!cocker spánielemnek az emlői körül sötétbarna, mintha száraz seb képződmény lenne.mi lehet az és mitől?előre is köszönöm!
A bőrfelület bármely részén kialakulhat seb, fekély, amit beszáradt váladék, sebvar fed. Külső szennyeződés is lehet az észlet képlet, és az sem kizárt hogy a tejmirigyből szivárgó váladék szennyezte a környezetét. Állatorvosa el tudja dönteni, hogy a felsoroltak közül mi áll fenn a spani esetében.

<< <  173 / 390 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

06-1-229-38-65

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.07.16
kis hörikék elvihetők. csillogokormok@gmail.com
2014.07.07
Kiscicák elvihetők, jó gazdihoz, kb. 3 hónaposak egyik fekete, a másik fekete-fehér, a harmadik pedig fekete-fehé-vörös keverék színű (kiscsajok). Érdeklődni az alábbi e-mail címen vagy a budafoki állatgyógyászati központban lehet. Nagy Miklós NMiklos@emi.hu
2014.06.15
2014.06.12 délután óta nem jött haza koromfekete cicánk, Pocak. Nevével ellentétben karcsú, nagyfülű, hosszú farkú, ivartalanított kandúr. Kisgyerekekkel nagyon barátságos. Nem dorombolós, ellenben nagyon kitartóan és hangosan nyávog, ha akar valamit. A budafoki temető közeléből tűnt el. Kis gazdája nagyon siratja. Kérem, aki tud róla bármit, keressen minket a +36 30 9545494 telefonszámon vagy a huvos.agnes@gmail.com - on.