Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Foltos
2009-04-16
Tisztelt Doktor Úr ! Tegnapóta szinte megállás nélkül nyalja a kutyám a bal lábát a praclija fölött. Már lenyalta az összes szőrt róla. Kilátszik a husa is.De már néha elkezdte a másik lábát is.Amancsával a pofályát vakarja.Azt hittem, hogy csont akadt neki a szájába, de nem.Nem látom,hogy valamibe belelépett volna.Nem sántít.Nem engedi,hogy megnézzem.Ma már nem is evett.Lehetséges válaszát köszönöm.
Kérdést nem írt, de sejtem, hogy mit szeretne tudni és természetesen lehetséges a válasz. A kutya részletes, rendelőben történő vizsgálata során (fizikális vizsgálatok, esetleg vér-, citológiai vizsgálatok, képalkotók, egyéb kiegészítő vizsgálatok ...) során derülhet ki, hogy mi a Foltos baja - egyetlen betegség okozza-e a tüneteit, vagy akár több - és, ezek után a teendőket, megoldásokat is megbeszélhetik állatorvosukkal. Nem létezik olyan házipraktika, amivel Önök otthon el tudnák dönteni, hogy mi okozza a tüneteket és eredményesen kezelni tudnák a Foltost.
jelige: kitti
2009-04-16
A kutya már 1 hete nem nagyon eszik. Inni iszik. 2 állatorvos nézte eddig az egyik szerint hasfájós, és ne adjunk nagy fehérjetartalmú ennivalót mert elszaporodnak a baktériumok a gyomrába. A másik doki szerint bélelzárodása van. De attol a kutya tud ugyanugy wc ni? mert tegnapelőtt evett 1 kis fasirtot és szerintem az most jött ki belőle. Sokatt fogyott.
A két állatorvos „nézése” után jó lenne, ha egy állatorvos megvizsgálná részletesen a kutyát. Ha ez megtörtént (fizikális vizsgálatok, vér-, esetleg székletvizsgálat, képalkotók ...) és az eredmények alapján nem tiszta, hogy gyomor-bélgyulladása, vagy (részleges) bélelzáródása lehet a kutyának, akkor ismételt vizsgálatok, esetleg specialista állatorvos vizgsálata kellhet a diagnózis eléréséhez. Ha kiderült a kutya betegsége, akkor lesz lehetőség célzott kezelésre és esély a gyógyulásra.
jelige: Babett
2009-04-16
Tisztelt Doktor Úr! Nekem van egy Karthauzi vemhes cicusom aki hamarosan szülni fog ,de van egy másik Karthauzi 9 hónapos fiú cicám is -másik alomból. Kérdésem az hogy nem fogja bántani a fiú cica a babákat? Válaszát köszönettel veszem.
Kérdésére nem lehet egyértelmű választ adni, mert igencsak egyedtől függő, hogy egy kandúr megtűri-e az újszülötteket, vagy megöli őket, illetve, hogy a nőstény képes-e megvédeni a kölyköket. Ha nem kísérletezgetni akar a kérdésben, akkor különítse el a fiatal kandúrt az alomtól, mert különben csak az idő ad választ kérdésére. A válasz pedig vagy igen, vagy nem lesz.
jelige: Rowatinex
2009-04-15
Cicám hólyagkövességére orvosunk Rowatinex nevű cseppet és feketeretek cseppet ajánlott. Félek beadni, mert humán cseppek, nehogy baj legyen. Önök szerint nem ártalmasak?Tudnak erről valami tanácsot adni, hogy elkerüljük a műtétet és az újabb katéterezéseket? Köszönöm!
Én magam a Rowatinex cseppeket és a feketeretek cseppeket soha nem használtam sem kutyák, sem macskák kezelésére - így a hatékonyságáról semmit sem tudok. Az összetételét átnézegetve, viszont nem hiszem, hogy árthatna bármelyik is. Az esetleges mellékhatásokról, negatív tapasztalatokról is kérdezze kezelőorvosát, ő ezügyben sokkal tájékozottabb lehet nálam.
jelige: Kálmán
2009-04-15
Üdvözlöm. Egy 11 éves nőstény Erdélyi Kopóm van. Már egy éve, hogy daganat alakult ki az emlőjén, már elég nagy, elhatároztuk hogy megpróbáljuk a műtétet, a télen nem akartuk, mert túl hideg volt, eddig még semmilyen kezelést nem kapott. Két állatorvossal is beszéltem, az egyik azt mondta, hogy be kell vinnünk hozzá, de mivel még sosem volt kocsiban, ezért ez nem lesz könnyű. A másik pedig itthon végezné el a műtétet. Ön szerint melyik lenne jobb megoldás? Meglehet, hogy a belső szervekben is alakult ki daganat? A műtét után kialakúlhat egy újjabb daganat az emlőjén? Mennyi időbe telik, míg teljesen felépül a kutya? A kutya másképp jó formában van, rendesen eszik, régebb vittem vadászni, most is néha elmegyek vele sétálni a szabadba. Járni tud rendesen, de látszik rajta, hogy hamarabb fárad, és nem tud már gyorsan szaladni. Meglehet, hogy a kölykénél is kialakul daganat? Most 2 éves, nem fajtiszta, az apja egy német vizsla. Válaszát előre is köszönöm.
Ha engem kérdez, akkor feltétlenül a klinikai körülmények között elvégzett műtétet lenne érdemes választaniuk. A szállításról el nem tudom képzelni, hogy nem működik egy bármilyen kutya esetében. A műtét előtti részletes vizgsálatok deríthetik ki, hogy az állat mennyire terhelhető, van-e látható méretű daganat benne. A kiújulás esélyeit a szövettani vizgsálat eredményéből lehet legpontosabban megítélni. Az emlődaganatok kialakulásának esélyeit leginkább a fiatalkori ivartalanítással lehet csökkenteni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashatnak a témában.
jelige: bubuka 2.
2009-04-15
Tisztelt Doktot úr! Köszönöm a gyors válaszát, tudom így látatlanban nehéz véleményt mondani de más kezelést , terápiát javasolna-e? még adjuk a kutyusnak a zeel ampullát is, kipróbáltuk a noni-t is 3 hónapig, vagy felesleges dolgok ezek?
Nem vágnám rá, hogy felesleges dolgok, könnnyen lehet, hogy lendítenek valamennyit a kutya állapotán és teljesen biztos, hogy ártalmatlanok. A biztonság kedvéért kérem, hogy minden kezelést, kiegészítést egyeztessen kezelő orvosával.
jelige: Bosco
2009-04-15
Szerintem eleget eszik a kutyus,látta orvos és azt mondta egészséges a kutya.Szeretném önnel,kivizsgáltatni.Mikor van rá lehetőség hogy bevigyük a kutyust,délutáni órákban?Köszönöm,várom válaszát.
Én pénteken és kedden dolgozom délután 18 és 19h között. Semmi akadálya, hogy az első vizsgálatokat elvégezzem, levegyük a vérmintákat - de amennyiben pl endokrin betegség gyanúja merül fel a leletek alapján, akkor ehhez a betegséghez értő kollégát kell ajánlanom magam helyett. Én magam főleg daganatos betegekkel foglalkozom, remélem, hogy nem rám lesz szükség.
jelige: húgykövesség utoljára
2009-04-15
Válaszát köszönöm.Nem is azt kértem, hogy távgyógyítson, ennél fontosabbak az állataim. De mint írtam, muszály volt másik orvoshoz vinni a katéter dugulás miatt, aki szintén jó orvosnak számít, és más véleménye volt, ami összezavart, mert én nem tudom megítélni. Megerősítés kellene ilyenkor, talán egy 3. jó orvos, és ha kettő véleménye egyezik, akkor biztos az a jó döntés. Most ott tartunk, kétnaponta viszem 80km-re kezelésre, infúzió, szteroid, antibiotikum, stb.Egyik orvos szerint a katétert ki kell venni 4-6 nap múlva, másik szerint 2 hétig is bent maradhat. Ők egy rendelőben rendelnek,csak hol egyik, hol másik van ott. Mindegyik jó orvos,de akkor kire hallgassak?Ön szerint? Kivétel után lehet várni hátha tud pisilni, és ekerülhető a műtét? Fontos lenne az Ön tanácsa is, de ez nem azt jelenti, hogy a kezelőorvosét elvetem.
Semmi csodálatos nincs abban, hogy ugyanazon esetet másként ítél meg két (vagy tizenkét) szakember. Állatorvosok között is van aki inkább belgyógyász megközelítéssel a konvencionális eszközök (katéterezés, átmosás, helyi és szisztémás kezelés, diéta ...) segítségével gyógyít és van aki a sebészeti megoldást preferálja - például azért, mert ezt ismeri, tudja, alkalmazza. A két általam ajánlott szakember is szinte bizonyosan különbözően állt volna a kérdéshez - és számomra nem kétséges, hogy mindketten megoldották volna a húgykövesség problémáját. Én azt sem tartom kizártnak, hoy mindkét, egyébként Ön által is sokra becsült kolléga szintén megoldotta volna a problémát. Könnyen rákérdezhetett volna bármelyiküknél, akár mindkettejüknél, hogy miért ítélik meg ketten különbözően az esetet. Továbbra sem összezavarni akarom, de ha Bach-virágterápiával, vagy homeopátiával foglalkozó állatorvos kollégához is ellátogat, akkor lehet, hogy újabb meglepetés éri, és egészen más megközelítésről hall ugyanezen eset megoldását illetően. Ha az én véleményemre továbbra is kíváncsi, akkor előstzör is azt mondanám, hogy ez szinte semmit sem és, hiszen alig tudok valamit az esetről. Nálunk, ha a konvencionális terápia (katéterezés, gyógyszeres kezelés, diétás táp ...) nem hoz kielégítő eredményt, vagy a tünetek gyakran, rövid időközönként visszatérnek, akkor sztóma műtétet ajánlunk. Sajnos biztosvagyok benne, hogy ezzel az utóbbi néhány sorral semmit nem segítettem az Önök konkrét esetében.
jelige: hólyagkövesség 2.
2009-04-14
Hólyagkövesség 2. Nem is tudom, mi a célja ennek az oldalnak, ha kérdéseinkre folyton azt a válasz kapjuk, hogy az eddigi orvosra hallgassunk, vigyük orvoshoz, stb. Valószínűleg azért kér az ember tanácsor így, mert nem elégedett valami miatt, nem talál olyan orvost aki problámáját kellő módon kezelné, és az orvosok furcsa módon másképpen vélekednek a betegségek gyógyításáról. Higyje el, már több állatom élete ráment arra, hogy kezelgették, egy vagyonba került és mégsem gyógyult meg, és ezek nekm gyógyíthatatlan betegségek voltak. Azért mi állatszerető emberek szeretnénk tájékozódni állataink betegsége felől, és megválasztani kire bízzuk, főleg ha ez kemény pénzünkbe kerül. És nem vagyunk buták, csak más fajta diplomával rendelkezünk.Itt most nem azokról írok, akik az interneten keresztül szeretnék kedvencüket meggyógyítani, hanem azokról, akik rohanunk orvoshoz az első intő jelre, de jó lenne más orvos véleménye is . És a pénzünk is véges.Szóval mentségünk, hogy meg akarjuk! menteni mindenáron szeretett állatunkat! És kapkodunk fűhöz.fához, mert azt látjuk romlik, és talán nem lesz már belőle visszaút, és valami kapaszkodót keresnénk.Valami reményt. Persze ezt csak az érti, aki átélt már ilyet, aki elvesztett állatot, holott mindent megpróbált.Ön valószínűleg ezt nem érti, tehát mire van ez az oldal?
Természetesen jól látja, mint ahogyan minden (állat)orvos válaszol rovatnak, úgy az enyémnek is egyetlen célja lehet, ez pedig annyi, hogy további vizsgálatokra, (állat)orvosával való kapcsolattartásra ösztökélje az állattartókat. Minden egyéb ordas hiba lenne részemről. Képzelje el ennek az ellenkezőjét, ha előző ötsoros levele alapján a következőket tanácsolom: „Cseréljék le a Hill’s gyógytápját Royal Canine-ra, adjanak a cicának enrofloxacint (Baytril tbl) és ketoprofent (Ketofen tablettát és párologtassanak Feliwayt a szobájában, és ha 2 nap alatt nem gyógyul meg a cica akkor hozzák el hozzám.” Remélheőleg Önök nem fogadnák meg a konkrétumoktól hemzsegő tanácsot, hanem, igen megmutatnák állatorvosuknak a választ, aki miután átvészelte a gutaütését, (jogosan) felülbírálná a javaslatomat. Néhány, esetleg más hozzáállású, vérmérsékletű tulajdonos pedig rosszuk döntene, és megfogadná a tanácsot. A macska jó esetben meggyógyulna, de ha nem, akkor jogosan írhatna (vagy írathatna ügyvédjével) nekem az Önétől merőben különböző hangvételű levelet. Előző leveléből számomra nem derült ki, hogy azt várja, hogy ajánljak más szakembert. Most kiderült számomra ezért ajánlok is: Dr. Vajdovich Pétert az Állatorvos-tudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén (478-4100) vagy a Felicavet rendelőjéből Dr Seregi Antalt (246-69-45). Higgye el, hogy elsősorban daganatos esetekkel foglalkozó állatorvosként naponta szembesülök elveszített állatok eseteivel, beszélek tulajdonosaikkal akik szintén mindent megtettek és rengeteget költöttek is kedvencükre, sőt saját macskámat kutyámat is veszítettem már el gyógyíthatatlan betegségben - jóllehet a húgykövességek nagy része nem ilyen fatális kimenetelű. A kérdéseket pedig soha nem minősítem, nem igyekszem megítélni a kérdező végzettségét, felkészültségét, intelligenciáját -hiszen ennek a műfajnak ez sem lehet a célja. Mielőbbi gyógyulást kívánok a cicának.
jelige: Astor
2009-04-14
Tisztelt Doktor Úr! Astor 2 éves bernátegyi kankutyus. Néhány napja kb. 3 cm átmérőjű, kör alakú, horzsolás-szerű foltot vettem észre rajta. A folt széle piros, kellemetlen szaga van. Mivel tudnám kezelni? Válaszát köszönöm.
A leírt elváltozás lehet sérülés, bűzmirigy gyulladás eredménye, parazitás, bakteriális, gombás, allergiás eredetű helyi bőrelváltozás és egy sereg alapbetegség (ektópia, endokrin betegségek, belgyógyászati, onkológiai betegségek ...) is állhatnak a háttérben. Azaz a megoldáshoz igen lényeges lenne tudni, hogy mi okozza a leírt elváltozást. Ezt állatorvosa részletes betegvizsgálattal tudja elérni. A megoldás lehet olyan egyszerű, mint pl a bűzmirigy tisztítása, vagy antiparazitikum alkalmazása és antibiotikum, gyulladáscsökkentő helyi és szisztémás kezelés - és lehet, hogy operáció a megoldás, vagy számos másféle gyógyszeres kezelés. Szóval előbb a vizsgálat, utána a kezelés - mindkettő állatorvosa segítségével.
jelige: vizsla 2.
2009-04-14
Tisztelt Doktor Úr, Köszönöm szépen a válaszát, és a jókívánságokat! Sajnos semmilyen információt nem kaptunk arról, hogy milyen daganat lehetett a méhében, illetve hogy ez összefüggésben állhatott-e a kialakult húgyhólyag körüli daganattal. Szövettani vizsgálat nem készült, a zárójelentésben csak annyi szerepelt, hogy a méhében a petefészek mellett diónyi daganatok voltak, illetve, hogy a hasfalhoz kapaszkodó hólyag nyaka körüli daganatot nem sikerült eltávolítani. 1,5 hete vettünk részt egy ultrahangos vizsgálaton, ahol nem derült fény arra, hogy nőtt-e a daganat, vagy sem. Milyen vizsgálatokat javasol a Doktor Úr elvégezni? Illetve mit gondol a Doktor Úr érdemes lenne megkezdeni esetleg egy kemoterápiás kezelést? Gondolom ehhez is vizsgálatokra lenne szükség, de általábanvéve egy 13,5 éves kutyánál lehet esély arra, hogy jól viseljen egy ilyen ‘beavatkozást’? Sajnos a legutóbbi szombati kezelése óta nem javult sokat az állapota. Nagyon köszönöm előre!
Az sem mindegy, sőt rontja a kilátásokat, ha tudottan nem egy, hanem több inoperábilis hasüregi-, medencei daganat van a kutyában. Kemoterápiás kezelést kezdeni vizsgálatok nélkül nem jó ötlet, hiszen azt sem tudjuk, hogy milyen szerhez nyúljunk, illetve, hogy várhatóan érzékeny-e a daganat a kemoterápiás szerekre. Részletes fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, és egésztest onkológiai szcintigráfia, citológiai vizsgálattal tárhatjuk fel a kutya állapotát. A kezelési lehetőségeket, esélyeket ezen eredmények ismeretében lehet megbeszélni.
jelige: basenji tumor
2009-04-13
Tisztelt Doktor úr! Van egy 8 éves basenji fajtájú szuka kutyusom aki 1.5 hónapja mandulaműtéten esett át, valamint az azonos oldali nyaki nyirokcsomója is eltávolításra került mivel jelentősen megnagyobbodott. A szövettani eredmény szerint laphám eredetű áttétes malignus elváltozás okozta a nyirokcsomó duzzanatát, a mandula szövettani eredménye elkeveredett.A kutyus a varratszedés óta izületi panaszokkal küzd és gyakran belázasodik. A műtét oldalával azonos oldali melső ill. hátsó végtagjai felváltva fájnak .Az állatorvos lyme borelliosisra gyanakodott, de a vérvétel eredménye szerint (0.85 titer az ellenanyag szint)nincs aktív fertőzése, de áteshetett rajta valamikor. Kezelést ez irányba nem javasolt. Gyulladáscsökkentőt kap. A kérdésem az, hogy ezeket a tüneteket okozhatja e csontáttét (műtét után 2 héttel röntgen felvétel nem mutatott sem csont, sem tüdő áttétet), esetleg a lyme kór késői szövődménye, vagy a műtéti terület gyulladása? Az állatorvos szerint nincs gond a műtéti területtel, de ha nem pépes táplálékot kap a kutya hanem pl. száraztápot előfordul, hogy fájdalmasan megugrik evés közben. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:
Nem kizárt, hogy csontáttét okozza a tüneteket. A kutya részletes vizgsálata, akár egésztest onkológiai kivizsgálása ajánlott állapota tisztázására. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: macsusz
2009-04-13
A macska szőre rendkivül hullik (foltokban). Kapott rá vitamint de semmit nem segített, rendesen eszik.
Ezek szerint nem vitaminhiány okozhatja a szőrhullást ... Milyen vitamint kapott és kitől, ha állatorvos nem is látta a macsuszt? Szőrhullást temérdek parazitás, bakteriális, gombás, allergiás betegség okozhat macskában is - és emellett szinte az összes vírusos betegség kísérőtünete is lehet. Tudja egy kijáró, oltatlan, nem ivartalanított kandúr a legtöbb esetben 2-5 év alatt elpusztul. Szinte másodlagos a kérdés, hogy a tünetek között a szőrhullás is szerepel-e. Ha egy ivartalanított, rendszeresen védőoltásokban és parazitamentesítésben részesített helyesen táplált macskán jelentkeznének a tünetek - akkor sok tucat betegséggel kevesebb közül kellene kitalálnia állatorvosának, hogy mi lehet a bibi. Az Önök esetében is a részletes vizsgálatok segíthetnek felderíteni a macska állapotát. Ezután az esélyeket, teendőket is megbeszélhetik.
jelige: bubuka
2009-04-13
12,5é. staffordshire kutyusunknak gerincsérve van, rendszeresen szedi a medrolt tavaly július óta. Kérdésem, medddig szedhető a gyógyszer? milyen étrendet ajánl doktor úr, hogy ne hízzon a kutyus!Műtétet nem javasolt orvosa a kora miatt, várható a teljes lebénulás a hátsó lábakon? Milyen kezelés javasolt még ( tornáztatjuk, maszírozzuk, bioptron lámpázzuk).Ha jobb napja van rövid távra viszi lányom sétálni Köszönöm válaszát! Tisztelettel
A Medrol és a Prednizolon tabletták is adhatóak hosszútávon is - emellett és az öreg kutya súlyos mozgásszervi betegsége mellett azonban gyakori kontrolvizgsálatok szükségesek. Mindkét szteroid hatóanyag növeli a kutya étvágyát, emellett sokat iszik, sokat pisil a kutya. Az elhízást legegyszerűbben alacsony energiatartalmú diétás tápokkal tudja elkerülni.
jelige: maklár
2009-04-13
Tisztelt Doktor úr! Van egy 6 éves szuka boxer kutyám, amit 2 éve ivartalanítani kellett. Azóta van vizelettartási problémája Epherit tablettát szedett napi kettőt ami használt neki.Néhány hónapja nemlehet beszerezni. Inkuritot írt fel az orvosa de az nem használ.Mivel lehet még csökkenteni a csepegést /inkább folyást/ Üdvözlettel:
Az Incurit tabletta adagolásán is lehet változtatni - és amennyiben ez nem segít, akkor állatorvosa is tud egyéb ösztrogén tartalmú szereket ajánlani. Ha az ösztrogén tartalmú szerek nem segítenek (már) akkor érdemes lehet műtéti megoldáson is elgondolkodni.
jelige: vizsla
2009-04-13
Tisztelt Doktor Úr, A tanácsát szeretném kérni ismét, korábban is írtam már Önnek, köszönöm az eddig segítségét. Idős vizsla kutyámat januárban műtötték méhgyulladással, ivartalanítani kellett, emellett daganatot, cisztát is találtak a méhében, illetve egyet a húgyhólyagja körül (tojás nagyságú), amit sajnos nem tudtak eltávolítani. Azóta többször előfordult, hogy belázasodott egyik pillanatról a másikra, és olyan levertté vált, hogy nem volt kedve sem enni, sem inni, csak mozdulatlanul feküdni. Természetesen ilyenkor rögtön állatorvoshoz visszük, mindig antibiotikumot, és lázcsillapítót kap injekcióban, illetve tablettákat otthoni kezelésre. Aggaszt a dolog, mert eddig összesen háromszor fordult elő ilyen, az első 1,5 hónapja, majd ezelőtt egy héttel, illetve a mai napon harmadjára. Tehát egyre sűrűbben történik ez a hirtelen belázasodás, és azt vettem észre, hogy egyre lassabb mértékben épül fel a betegségből. Több orvossal is beszéltünk ezügyben, van aki szerint a daganata miatt lehet, mert -ahogy említették- az elhalt ráksejtek miatt toxinok szabadulhatnak fel a szervezetben, amik fertőzést okozhatnak. Van aki szerint pedig semmi köze nincs a daganatához, de nem tudnak rájönni, hogy mi okozhatja ezt a problémát. Tudomásunk szerint kullancs sosem csípte meg. Szeretném kikérni a Doktor Úr véleményét, hogy mit gondol erről az esetről, mi okozhatja ezeket a rosszulléteket? Lehet köze a daganatához, vagy azt a Doktor Úr is kizártnak tartja? Nagyon köszönöm előre! Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a daganatos betegség közvetlen, vagy közvetett okaként lázas periódusok jelentkeznek a kutyán ... és sajnos azt sem, hogy ettől nagymértékben függetlenül egyéb gyulladásos eredetű betegség jelentkezett a kutyán. Kitalálni nem is lehet a történetet, csakis a részletes vizsgálatok deríthetnek fényt a dologra. Milyen daganatot távolítottak el a kutyából? Mi a hólyag melletti daganat szövettani eredménye? Van összefüggés a méh (petefészek?) és hólyag melletti terimék között? A műtét óta mi a helyzet a hólyag melletti daganattal, növöget? Köszönöm a jókívánságait és én is hasonló szépeket kívánok az egész családnak.
jelige: kutyabarát
2009-04-13
Üdvözlöm! Kérdésem a következő: ellés után mikor lehet az anyakutyának féreghajtót /Cestal plusz tbl/ adni? Másik kérdésem, hogy két hete ellett kutyánál normális-e, hogy még mindig véres váladék ürül a méhéből? Köszönettel
Ideális esetben a vemhességre való felkészítés során történik meg a szuka féreghajtása (is). Egyébiránt akár néhány nappal az ellés után lehet féreghajtani a szukát. A kölyköket pedig 10-14 napos korukban először, majd utána 2 hetente. A véres jellegű váladékot túlzásnak tartom 2 héttel az ellés után. Ez a tünet megérne egy tüzetes kivizsgálást a szukán.
jelige: Bosco
2009-04-13
Nagyon vékony a kutyusom,16 hónapos és 23kg,nagyon aktiv.Féreghajtótt is kapott.A far csontja, és bordái is teljesen kint van.Chapi száraz eledelt eszik.Köszönöm válaszát.
És hogy áll az étvágya? Eszik megfelelő mennyiséget a kutya? Biztosan azzal is tisztában van, hogy a Chappi szárazeledel közel sem prémium minőségű táp, ha ebből még keveset is eszik a kutya, akkor makkegészségesen is alultáplálhatja. A teljesen jól táplált és féregmentes kutyáknai is sok egyéb betegsége lehet, amiben fogynak. Ha emellett komolyan veszem azt, hogy híperaktív a kutyája akkor a pajzsmirigy túlműködés se lehetetlen diagnózis. Megkérte már állatorvosát, hogy vizsgálja meg a kutyát és adjon tanácsot?
jelige: legfontosabb 2.
2009-04-13
Köszönöm a válaszát! Már eszik és iszik is egy keveset. Lassacskán javul. Az a probléma, hogy nem küldte szövettanra, legalább is nekünk nem mondta, hogy küldi, és semmiféle gyógyszert nem javasolt. Gyulladáscsökkentőt kell neki adnunk 2 hétig, illetve béres cseppet. Ezért is érdeklődöm, hogy van-e esetleg valami táplálékkiegészítő, vitamin, vagy gyógynövény, ami jó neki? A fórumban olvastam a macskakaromról, hogy az valakinek bevált. Ön szerint van rá esély? Hiába kérdezősködtem, az orvos aki műtötte a kutyát nem volt valami segítőkész, ezért teszek fel önnek ennyi kérdést. Válaszát előre is köszönöm!
A legfontosabb teendő az lenne, hogy a kutyát a varratszedés után is rendszeresen kontrollálják, vizsgálják. Internetes fórumokon és egyéb oldalakon a macskakörmön kívül még sok tucat egyéb csodaszerről talál lelkesítő és elkeserítő híreket, adatokat. Ha viszont nincs szövettan, akkor nem tudjuk, hogy milyen betegséggel állunk szemben. Újra elolvastam korábbi levelét és abból akár azt is ki lehet olvasni, hogy a daganat eltávolítása csak részben történhetett meg. Ezesetben biztosak lehetünk abban, hogy a betegség nem szűnt meg és utókezelést (sugárkezelés, kemoterápia ...) igényelhet a dolog. Ezeket semmiféle táplálékkiegészítő, vagy egyéb csodaszer nem pótolhatja. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: húgykövesség
2009-04-13
7 éves ivartalanított fiú cicám 4 napja nem tudott pisilni, azonnal orvoshoz vittem.Hólyagkövességet állapított meg nála, sok homokszerű struvit kő van a hólyagjában. Katéter lett neki betéve, ami azóta is bent van, 3 nap kapott infúziót, gy. csökkentőt mert véres a vizelete.Azóta adom neki a Hills kőoldó hatású tápot is. Ha 2 nap múlva is lesz még homok a hólyagjában, akkor az orvos műteni akarja.Már nagy része kiürült a kőnek,már kevés van, az ultrahang szerint.Kérdésem lenne, hogy ha nagyon kevés kő, homok marad, az nem tud kiürülni a táp, sok ivás hatására?Mindenféleképpen műteni kell? Vagy lehet a műtéttel várni a katétert ha 2 nap múlva kiveszi az orvos? Ma el kellett vinnem egy másik orvoshoz, mert eldugult a katéter, ő átmosta, és újra ürül a vizelete./ A kezelő orvosunk nem rendel csak holnap, és addig nem mertem várni vele. /Ő is megnézte ultrahanggal, és szerinte a műtét elkerülhető, tapasztalata szerint ennyi homok már a táp és víz hatására ki fog jönni magától. Ön mit javasolna? Van még rajta kívül cicám több is, a tápon kívül az ő számukra milyen megelőzési mód létezik a kövesség ellen?/gyógyszer, paszta/Köszönöm!
Két kezelőorvosa is megvizsgálhatta, kezelhette a macskát, láthatta a leleteit - és ezek alapján tájékoztatta Önt a teendőkről. Én a jóval kevesebb információ alapján semmi egyebet nem tanácsolhatok, minthogy hagyatkozzon állatorvosa(i) véleményére. Attól óvnám leginkább, hogy hasonló fórumokon szerzett összbenyomásai alapján döntse el, hogy mi legyen a macskával.
jelige: kutya vemhesség
2009-04-13
Kedve doktor úr? arra szeretnék választ kapni honnan tudom hogy a kutyám terhes . Mik a jelei?
Elég baj az, ha a fiatal, csak veszettség ellen oltott szuka első tüzelése alkalmával pározhatott, vemhesülhetett ... A vemhesség jelei lehetnek (!, korántsem biztosak) a hasi terime növekedése, az emlők teltsége, növekedő étvágy, visszafogottabb mozgás, játék. Azonban egy nagytestű, nagyszőrű, kövér szukában egy-két kölyök olyan rejtetten fejlődhet, hogy csak szülés után észlelik a tényt. Állatorvosa a (feltételezett) párzás után 3-4 héttel már megállapíthatja a szuka vemhességét ultrahang vizsgálattal. Ekkor eldönthetik, hogy : elvetéltetik a szukát, megoperáltatják a szukát, vagy felkészítik és Önök is felkészülnek a vemhességre, ellésre, kölyöknevelésre. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashatnak a témában.
jelige: vizelettartási probléma
2009-04-13
Van egy 20 hónapos kan shi-tzum és csak egy problémánk van vele: állandóan bepisil, akár napi 2-3 alkalommal is. Ez miért lehet? Hogy szüntessük meg a problémát? Előre is köszönöm válaszát.
Állatorvosa a körülmények és a kutya részletes vizsgálatával tudja elkülöníteni, hogy valóban vizelettartási problémával állnak-e szemben, ha igen mi okozza és mi lesz a megoldás. Ha „csak” tartási probléma, vagy vislekedési rendellenesség alakult ki, annak a megoldásában is tud segíteni.
jelige: Gizmó
2009-04-13
tisztelt dr úr! 8 hónapos mopsz kutyám egy pár hete menés közben pörög eddig nem csinálta ezt. megy egy pár métert és pörög aztán megint. mi lehet az oka?
Játék, túl ritka sétáltatás, viselkedési zavar mellett egy sereg veleszületett és szerzett idegrendszeri elváltozás betegség jele is lehet az észlet pörgés. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni, hogy mi lehet az ok, és mit lehet tenni ellene.
jelige: fáradékony
2009-04-13
Tisztelt Doktor Úr! Meg szeretném kérdezni Öntől, hogy tegnap a kiskutyánk (pekingi palotapincsi fajtájú) kivett magából egy kullancsot, amit később megtaláltunk a házban, és már nagyon megszívta magát! Meg szeretném, kérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő, mert nem kapott kullancs elleni védőoltást? ilyenkor még érdemes beadatni? vagy csinálni valamit? És már körülbelül két hete elég fáradékony, és könnyes és csipás a szeme, és prüszkölni is szokott, és folyik az orra! A fáradékonyság attól lehet, hogy nagy a bundája és melege van? de akkor a többi mitől van? ez egy betegség vagy csak allergiás? létezik ilyen? előre is nagyon köszönöm válaszát!! őszinte tisztelettel: egy kisállattartó
Akár a kutya „vette ki magából”, akár a vért szívott kullancs magától pottyant le, mindenképpen megvan az esélye, hogy akár babéziózis, akár Lyme, akár vírusos agyvelőgyulladással fertőzte meg kutyáját. Kullancs elleni védőoltás nem létezik, a kullancs a felsorolt betegségeket terjeszti és a három felsorolt közül csak a Lyme ellen lehet védőoltást kérni állatorvosától. A Lyme védőoltás mellett a kullancs elleni cseppek, nyakörvek jelenthetik a megoldást a megelőzésben. Nem kellene a tavaszi fáradtságban bízni, ha a kutyáját fáradékonynak ítéli. A kullancsos incidens nélkül is fel kellett volna keresnie állatorvosát az észleltekkel. Tegye ezt mielőbb.
jelige: Betty
2009-04-13
Tisztelt doktor úr! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy van egy 10 éves pekingi palotakutyám, aki néha nehezen széklel. Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék adni neki, amitől könnyebb lenne neki. Teljesen egészséges, sokat mozog, az orvos szerint is fiatalos és aktív a korához képest. Mostanában néha reggeleként sárgásat hányt. Azt hallottam, ez a gyomorsav miatt van és hogy egy kis kenyér vagy zsírosabb dolog segíthet ezen. Igaz ez?
Még az sem kizárt, hogy a nehezített székletürítés és a hányogatás összefügg egymással ... Semmiképpen ne zsíroskenyérrel próbálja meggyógyítani a kutyáját, mert az sem kizárt, hogy gyógyszeres kezelésre, netán műtétre van szüksége a gyógyuláshoz. Jelezze állatorvosának az észlelteket és kérje meg a kutya részletes kivizsgálására.

<< <  173 / 423 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.06.27
Elveszett Chilli, rozsdabarna, 6 éves, kistermetű szuka kutyusunk!!! Kriszta Nyilas segélykérése: Budafokiak figyelem! Drága gyermekeim nagyon várják vissza kedvencüket! :'( Chilli (Csili) névre hallgat, 6 éves, szuka, kistermetű, rozsdabarna színű kutyus. Szelíd, barátságos. Köszönünk minden segítséget!!! Kép + részletek: https://www.facebook.com/kriszta.nyilas/posts/10205803179611745
2015.06.11
Köszönjük mindenkinek aki megpróbálta megmenteni Őt. Nagyon sokat jelentettél nekünk. Örökre a szívünkbe zártunk. Sohasem felejtjük az a rengeteg örömöt, vidámságot és nevetést amit adtál nekünk. Nyugodj békében Nyafi. Ági, Zoli és Pami
2015.06.11
Péter Pál utca 73-ban, 2015.05.30-án láttuk utoljára Nyafi névre hallgató, 2.5 éves, fekete-fehér, ivartalanított, nőstény cicánkat. Ismertető jele fehér mellénye és fehér "zoknia" amit mindig lecsúszva hord. Ha valaki látta vagy befogadta kérem jelentkezzen az alábbi elérhetőségen: Baráth Ágnes +36 20 962 0750 A megtalálót jutalomban részesítjük!