Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: puli kutya
2010-02-23
Kedves Dr ur! nekem az lene a kerdesem,hogy a nosteny puli kutyam akar osszeragadas nelkul is vemhes maradhat? Szoval mar 3 napja hordom a kanhoz es minden nap sikerul tobbszor is parosodniuk,es az aktus sikeres ,csak az a baj ,hogy mikor vegeznek nem ragadnak ossze! Mar kb 10-szer sikerult nekik es a kan el is ment benne ,mert utana fojt valami valadek,de egyszer sem ragadtak ossze! Nagyon orulnek ha a kerdesemre tudna valaszolni,mert nagyon szeretnem hogy legyen mar kiskutya! Elore is koszonom szepen! Egy Gazdi!
Hogyne tudnék válaszolni a kérdésére ... a szuka vagy vemhes lesz, vagy üresen marad. Nem kizárt, hogy összeragadás nélkül is vemhes lesz a szuka, bár kisebb az esélye, mintha megtörtént volna az összeragadás. Ugyan ennyit lehetne mondani még akkor is, ha esetleg össze is ragadtak volna párzás után a kannal. A párzás után kb 3 héttel állatorvosa ultrahang vizsgálattal tudja megállapítani a vemhességet. A szuka esetében gondolom nem történt ovulációdiagnosztika (vérprogeszteron mérések + hüvelycitológia) a kan esetében pedig nem írta, hogy volt-e valaha is utódja, vagy a pároztatást megelőzte volna állatorvosi spermavizsgálat. Ha nagyon szeretné, hogy legyenek kölykök, akkor hadd tanácsoljam, hogy győződjön meg szakember segítségével, hogy a kutyák alkalmas trenyészállatok, a kutya oltásait tegye rendbe (ne csak veszettség ellen legyen oltva a szuka), parazitamentesítse őket, teremtse meg a körülményeket a tenyésztéshez és Ön is készüljön fel az eseményekre. Mindezek hiányában a kutyaszaporítás esetleges és veszélyes kaland, ezért erről inkább lebeszélném. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még hasznos írásokat.
jelige: Leila
2010-02-22
Kedves Doktor Úr! Köszönöm szépen,hogy ilyen hamar válaszolt.Sajnos nem túl biztató,ha valóban lymphoma-ról van szó.3évvel ezelőtt az az alsó szemhéjáról és a hasáról eltávolítottak egy-egy ”szemölcsszerű bőrnövedéket.Lehetnek fájdalmai?Jelenleg nem tapasztalunk ilyet,esetleg nyeléskor,az étvágya változó.Reméljük meggyógyul.Mégegyszer köszönöm,.További sok sikert a munkájához.
A 3 évvel ezelőtti szemölcsszerű képletek valószínűleg nincsenek összefüggésben a jelenlegi megnagyobbodott nyirokcsomókkal és szemtünetekkel. Kérdéseire, ahogyan korábban is írtam, a kutya részletes vizsgálatával lehet válaszolni. Így derülhet ki a kutya betegsége, és az is, hogy ez a betegség fájdalommal jár-e. Nem gondolom, hogy magától meggyógyul a kutya. Az én első gondolatom, miszerint a kutya akár lymphomás is lehet, valóban nem túl bíztató. Sajnos a leírt tünetcsoport, a kutya kora és az a tény, hogy tüneti kezelésre nem reagál az eset mind felveti a rosszindulatú betegség gyanúját. Ennél jóval egyszerűbb betegségek is léteznek - bár az időben megállapított, nem előrehaladott stádiumú lymphomák, főleg, ha előtte nem történik szteroid kezelés, sokszor nagyon jól reagálnak kemoterápiás protokolokra. Diagnózis azonban csak részletes vizsgálatok elvégzésével lehetséges és ezek után lehet esélyeket, megoldásokat latolgatni.
jelige: puffadz has 2.
2010-02-21
Köszönöm szépen a gyors választ. Sajnos a mi házi állatorvosunk „a kertkapuból megállapítom” diagnózis híve, ezért se nagyon hittük el a vemhességet, főleg mikor közeledett annak a határideje és mégse láttuk rajta az anyaság egyéb jeleit. Remélem mihamarabb el tudjuk vinni hozzáértő orvoshoz. Kellemes hétvégét kívánok Önnek! Üdvözlettel:
Nézze, igazság szerint egy kézitáskával háznál nagyon sokan kénytelenek komolyabb vizsgálat nélkül véleményt mondani egy-egy esetről - és ebben a módszerben a legjobb állatorvos esetén is fennáll a tévedés esélye. Megfordítva, egy jól felszerelt állatorvosi rendelőben pedig a megfelelő vizsgálatok elvégzésével akár egy képzetlenebb, kevésbé tapasztalt állatorvos is diagnózisra juthat. Én is szép hétvégét kívánok az egész családnak, és gyógyítható betegséget a kutyának. 1);
jelige: folti
2010-02-21
Kedves Doktor Úr!abban kérem a tanácsát h van egy 6 hetes kutyám ,hasfalán van 1 sérv!ezzel mit lehetne tenni,kinövi v meg kell műteni?tanácsát előre is köszönöm!!!
A hasfali (köldök?, lágyék? ...) sérv helyeződésétől, nagyságától, a sérvtartalomtól (cseplesz?, belek?, hólyag?, méh? ..) függ elsősorban, hogy van-e esély arra, hogy a kölyök növekedése során zárul a sérv, vagy hasüregi zsírtartalommal (cseplesz-szel) kizáródik - és ezek után nem kell operálni. A hasfali sérvek nagyobb részét előbb-utóbb operálni kell. Van, hogy akár néhány hetes korban meg kell csinálni a műtétet és előfordul, hogy a kutya néhány hónapos korában az ivartalanítással egybekötött műtét során érdemes rendezni a sérvet is. Merthogy a sérves kutyát nem szabad tenyészteni. Egy ilyen korú kutya még 2 hetente védőoltásokat és féreghajtást kap orvosától. Kérje meg őt a kölyök vizsgálatára és beszéljék meg a műtét optimális idejét.
jelige: Acsi 4.
2010-02-21
Tisztel Orvos Úr! Örommel tudatom, hogy ma délben elemeztem a kutyusom székletét és egy jó nagy darabka kesztyüvel ajéndékozott meg. Ezekszerint eddig is jöhettek ki darabkák, de még továbbra is várom és figyelem. Ezúton szeretném mégegyszer megköszönni, hogy tanácsaival segitett és hogy egyáltalán válaszolt leveleimre. Minden jót kivánunk Erdélyből Ácsi és gazdája .
Mindenkinek válaszolunk a kérdéseire, ebben semmi köszönnivaló nincs. Örülök a happy end-nek! Minden jót kívánok Ácsinak és az egész családnak.
jelige: dilemma
2010-02-21
Üdv! Én is daganat ügyében kérdezném. 11 éves nem ivartalanított szukámnak nagyméretű( alma) emlődaganata van. Már két éve meg van neki amikor először észrevettem még diónyi volt, de akkor a doki azt mondta zsírcsomó. Aztán nővésnek idul.Tavaly decemberben ismét megmutattuk, akkor ránézésre azonnali műtétet javasolt. Aztán ünnepek, munkahely elvesztés stb...miatt nem rég tudtunk csak visszamenni. Ekkor vérkép és hasi ultrahang megtörtént. Az ultrahang ”csak ”a máj kismértékü zsirosodását mutatta, mást nem. A vérkép is jónak mondható, ott csak a hasnyálmirigy adat volt magasabb, illetve a vér sűrűsége, de azt mondta ez időskor és nem daganatfüggő. Ezek ellenére most viszont lebeszélt a műtétről, a kiújulás veszélyétől tartva, mert akkor ott lennénk mint most. Jobban mondva abban állapodtunk meg, ha közelgő tüzelését követően újboli növekedésnek indulna, akkor eltávolítanánk. Dilemmáim vannak, mert a kutyus szemmel láthatóan jól van, eszik, jó kedvű minden egyéb, de viszont mindenki a daganat korai eltávolításának a fontosságát hirdeti. Attól is tartok, hogy régóta hozzá járunk és talán nem mondott el mindent a kutya állapotáról. Mit tegyek, hogy a kutyámnak a legjobb döntést hozhassam?
A kutya szempontjából a legjobb döntés a korai ivartalanítása lett volna - ezesetben szinte bizonyosan ki sem alakult volna az emlődaganat. Ezt elmulasztva a második legjobb döntés a 2 évvel ezelőtti operáció lett volna - ezt is nyilvánvalóan elkéstük. A mostani helyzetben a legjobb döntés az emlődaganat mielőbbi eltávolítása és a kutya ivartalanítása lehet. Az eltávolított emlődaganat szövettani vizsgálata is melegen ajánlott. Az operáció után állatorvosa egyetértésével sugár-, és vagy gyógyszeres kezelést is érdemes lehet alkalmazni a kiújulás illetve áttétek megakadályozása céljából. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Gombóc
2010-02-21
T.Dr!!! Kutyusom elég gyakran hány. alig megeszi a kaját,kihányja. Ez elég sürün előfordul. És szinte ezzel egy időben hasmenése is van. Minao elég sárgás-zöldes szinü volt a széklete.Nem tudom mit tegyek? Főleg házi kosztot eszik,néha tápot. Magam főzök neki pörköltet tésztával,stb. Egyáltalán nem összeborogatott kaját eszik hanem rendes,embernek valót. Ügyelek arra is hogy változetos,és vitaminos is legyen. Kérem irja meg nekem mitől hány a kiskutyám elég gyakran?? köszönöm szépen. Tisztelette,
Egy kölyök kutya életében 6-8 hetes kora után 2 hetente 4-5 ajánlott és 2 kötelező (veszettség) védőoltás és 5-10 alkalommal történő féreghajtás a kiindulási alap. Ezügyben hogy áll a Gombóc? Sajnos, mégha a védőoltásai és féreghajtásai teljesen rendben is vannak, akkor is sok tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhat hányást és hasmenést. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja megállapítani a betegséget, ezután a teendőket is el tudja mondani maguknak. Az embernek való táplálék nem ideális a kutyáknak, különösen nem a kölyök kutyáknak. A Gombócnak nem pörköltet tésztával, hanem kölyök kutyatápot kellene enni adni. Honlapunk Tudnivalók és Publikácók rovatában még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: Samu
2010-02-21
Tisztelt Cím! 10 éves kuvasz kutyánk éppen csak falatokat eszik, vizet is nagyon keveset iszik, a hasa nagyon puffadt és kemény. Csak fekszik, mozogni is alig van ereje, néha rövid úgy tűnik jobban van, máskor a fejét is sem emeli fel. Mi lehet a betegsége? Kérjük, amennyiben tudnak segítsenek válaszukkal. Köszönjük.
Senki nem képes az interneten keresztül segítséget nyújtani a kutyának. Erre csak Önök képesek, amennyiben elviszik őt az állatorvosi rendelőbe. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizgsálatok, vér-, vizelet labor, képalkotók, esetleg egyéb kiegészítő vizgsálatok ...) derülhet ki a kutya betegsége. Ezután az esélyeket és megoldásokat is megbeszélhetik. Ha azt szeretné, hogy tippeljek, az öreg kutyának nem kizárt, hogy hasüregi daganata van. Ez esetben nem kizárt, hogy műtéti ellátásre is szüksége van.
jelige: leila
2010-02-21
Kedves doktor úr! 9éves rottweilerünknek a nyaki nyirokcsomói beduzzadtak,szemein ”halvány bordó hályog”,vérbőség jelentkezett.látászavar alakult ki.steroidos,antibiotikus kezelésre javult,de a kezelés befejezése után kiújult.Ön szerint mi ez a betegség és van -e hatásos gyógymód?Válaszát előre is köszönöm.
Leírása alapján sajnos nem kizárt, hogy a kutyán vérképzőszervi daganat, lymphoma (nyirokrák) alakult ki. Ha erről van szó, azt antibiotikumokkal nem, viszont kemoterápiás szerekkel jól lehet kezelni. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vérlabor, citológia/szövettan, képalkotók ...) lehet diagnosztizálni a betegséget. Ha ez megtörtént, akkor az esélyeket, megoldásokat is megbeszélhetik. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: meglepi
2010-02-21
Kíváncsi lennék, hogy ivartalanított kandurka képes-e a párzásra. Egy fiú és egy lány fajtatiszta cicust tartunk együtt lakásban. Mivel (sajnos) a picikre már nem volt elég energiám, így nyáron úgy döntöttünk, hogy a fiúcskát deaktiváljuk. Meg is történt a műtét, de a minap arra figyeltem fel, hogy a nősténnyel megint járják a párzási rítust. Teszem hozzá asszem végig lezajlik a dolog. Én úgy tudtam, hogy ilyen esetben nem lesz kedve a fiúmacsnak az ilyenekhez. És akkor most számíthatunk meglepi picikre? :) ^^
Késői ivartalanítás esetén, különösen, ha a kandúrnak módja volt korábban párzásra, a herék eltávolítása után is fennmaradhat a párzási képesség. A kandúrok párzási kedve (libidója) hetekkel-hónapokkal a kasztráció után csökken, majd legtöbbször teljesen megszűnik. Herék híján azt utódnemzés kizárt - hacsak egyik (akár rejtett, hasüregi) here bennt nem maradt a kandúrban.
jelige: nádja
2010-02-19
csivi kutyám most lett pároztatva egy hete kell e féreh hajtani.kb 2 kg os
De bizony, hogy ajánlatos féreghajtani. Még egy nem tenyészállat esetében is negyedévente melegen ajánlott, egy alkalommal pedig kötelező a féreghajtás. Az „oltva egy évnél ritkábban” is elég csúnyán mutat az adatlapon ... A kutya tenyésztéséhez alkalmas és felkészített tenyészállatok, tárgyi feltételek és felkészült kutyatenyésztő szükséges. Ezek bármelyikének hiánya esetlegessé, veszélyessé teszi a kutyaszaporítást. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: vércsoport teszt
2010-02-19
Kedves Doktor Úr! Én brit rövid szőrű cicákat tenyésztek! Most állt elő először olyan helyzet, hogy egy B vércsoportos cicám vemhes lett egy (nagy valószínűséggel) nem B vércsoportos kandúrttól. Beszéltem én erről a dologról egy német tenyésztővel, ő valami oylasmit említett, hogy létezik valamilyen gyorsteszt amellyel ő születés után meg tudja álalpítani a kiscica vércsoportját ( a köldökzsinorban lévő vérből). Éredklődni szeretnék, hogy tényleg létezik e gyors teszt a cicák vércsoport vizsgálatához ? Esetleg meg tudná mondnai, hogy mi a teszt neve amit keresnem kell? Válaszát és segítségét előre is köszönöm!
Magyarországon nem elérhető ilyen gyors teszt, ha erre van gyanú akkor az apa vércsoport meghatározása után a kölyköket célszerű elválasztani és mesterséges táplálással felnevelni az isoerytrolisis megelőzése céljából. Ennél szakszerűbb választ az Állatorvos-tudományi Egyetem Szülészeti Tanszékén Dr. Thuróczy Juliannától (478-4200) kaphat.
jelige: Atosz
2010-02-19
vért volt a széklete az állatorvos mérgezéssel kezelt helyre is jött nagyjából már eszik kicsit sétál.Kérdésem az lenne milyen anyaggal mérgezheték meg?,
Ha biztos lenne a mérgezés, akkor is számtalan méreg (rágcsáló irtó szerek, gyomirtók, rovarirtók, gyógyszerek ...) okozhat véres hasmenést. A mérgezésen kívül azonban számtalan egyéb betegség (parazitás, fertőző eredetű, fekélyekkel-, daganatokkal járó betegségek, véralvadási zavar, idegentest ...) szintén véres székletürítéssel járhat. A tapasztalat szerint sokkal gyakoribb, hogy a mérgezés gyanúja nem állja meg a helyét és egyéb betegség okoz tüneteket. Állatorvosa a részletes vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, vér-, vizelet labor, műszeres vizgsálatok ...) eredményei és a kezelés módja, valamint a kezelések hatása alapján sokkal inkább meg tudja ítélni, hogy milyen betegséget talált a kutyánál.
jelige: puffadt has
2010-02-19
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Már hónapok óta a kutyámnak felpuffadt, kemény a hasa. Rendesen eszik, iszik, széklete normális, gázok nem távoznak, hányni nem szokott. Hangulata, viselkedése is normális, a megszokott. Nem látni rajta, hogy fájna a hasa, csikarna, vagy más fájdalma lenne, viszont a hasa rettentő kemény. Az állatorvos azt mondta rá, hogy vemhes. Kérem, adjon tanácsot, hogy mi lehet a gondja, hogy lehetne kezelni. Köszönettel:
Hát, egészséges vemhesség esetében maximum 2 hónapig tarthat a „puffadtság” ... Nézze, a hasi terime növekedését számtalan betegség (hasvízkór, hulla magzat, gennyes méhgyulladás, idegentest, daganatok ... )okozhatja. Mindezek közül kitalálni, vagy a kertkapuból ránézésre megállpítani lehetetlen, hogy mi áll a háttérben. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vér-, vizelet labor, képalkotók, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok) derülhet ki a konkrét betegség. Ezután természetesen az esélyek és megoldások is megbeszélhetőek. Nem kizárt, hogy műtéti megoldás lesz a vége.
jelige: Fidike
2010-02-18
Tisztelt Állatorvos! 14 éves japán chin kutyám tavaly tavasszal köhögni kezdett. Az orvos légzésjavító gyógyszert írt Neki. A köhögés nem javult. Légcső tüdő röntgen készítettek ez negatív lett. Szív ultrahang Vrabély doktor a Lehel úti kórházban jó a szíve nem szíveredetű. A doktornő azt mondta tanácstalan.Még megpróbálkoztunk 1 hétig Prednisolon tablettával de ez sem javított. Elvittük a Rákos úti Primavet állatrendelőbe szívdoktorhoz. Felírt gyógyszert de nem segített. Fidi továbbra is rohamokban köhögött és öklendezett de csak éjjel és jött ment a lakásban, Továbbvittük és ott azt mondta az orvos, hogy szerinte szív eredetű. Kapott 2xfél Tensiomint 2x fél Diaphyllint és Furosemidet. És jól lett. 2 kg-t fogyasztottuk. De tavaly október tájékán megint elkezdett prüszkölni az órából vízszerű váladékot és megint elkezdődött a jövés menés éjjel. Visszavittem az orvoshoz azt mondta ez a tüdőödémától van emelni kell a vízhajtót és menjünk szívultrahangra. Elmentünk és a doktor szerint jobb a szíve ! mint előzőleg.és nincs tüdőödémája mert akkor már nem élne. Na ezt én már nem értem! Szerinte légcső eredetű kapjon szteroidot. Kapott nem javult.És most már köhög is éjjel szárazon sípolva és öklendezik. A Lehel úti kórházban a doktornő szerint szívzörejei vannak de lehet, hogy a fütéstöl jön a víz az orrából. Teljesen tanácstalanok voltunk és tettem egy újabb kísérletet, elvittem az összes lelettel a Palavet állatorvosi rendelőbe Dr Pallagy Attillához. Ő készített EKG-t laborvizsgálatot, vérnyomásmérést. Szerinte szívbillentyű probléma. Kapott új gyógyszert Amprilán 1.25mg-os reggel fél tabletta 2xfél Diaphyllin és vízhajtó szükség szerint Kálium tablettával kiegészítve. Márciusban kontrol. És H/D Hills kutyatápot egyen. . A tápot beszerezni kész cirkusz megrendeltük erre rosszat hoztak és persze nem tíz fillér. Azóta eltelt egy hét de Fidi még mindig köhög és szutyog időnként rájön valami fulladozás krákog és olyan mintha tele lenne váladékkal. Aztán megnyugszik és mintha semmi baja nem lenne. Egyébként az összes tünet leginkább éjjel jelentkezik egyetlen javulás van, hogy nem mászkál éjjel hanem alszik de ha felébred köhög. Kicsit olyan mintha asztmás lenne. A fulladozás nincs összefüggésben a fizikai terheléssel mert néha olyan vircsaftot csap ugat és rohangál és nincs semmi. Általában akkor köhög amikor fekszik és leginkább éjjel. A Pallagi doktor azt mondta, hogy korához képest jó állapotban van és még van gyógyszer a repertoáron de én már teljesen elbizonytalanodtam nagyon aggódom és mivel mindenki mást mond teljesen kétségbe vagyok esve nem tudom mit tegyek, hogy ez a köhögés megszűnjön.Azt sem értem, hogy a szívultrahangon miért mondják, hogy jó a szíve? Tudom, hogy öreg de ez nem látszik nagyon élénk és nagyon szeretjük. Egyébként eszik, iszik kimegy pisilni kakilni az ágyról még le tud ugrani és időnként hatalmasakat játszik a lányommal. Kérem tanácsoljon valamit mit tegyek vigyem vissza a Pallagi doktorh! oz vagy keresek valaki mást? A Furosemidből azt mondta a Pallagi doktor, hogy kb. 3 napig 2x felet kaphat sóvak kiegészítve. De biztos, hogy vizes mert szuszog. Elnézést a hosszú levélért és válaszát előre is nagyon köszönöm
Nézze, ahogyan kollégán említette, valóban lehet még sokféle gyógyszer a polcon és én is írhatok még jónéhány lehetséges okot a szívelégtelenség és légcsőszűkület mellett is (pl allergiás betegségek, lágy szájpadlás túlnyúlása, garat-, gégeödéma, felső légúti fertőzések, nyaki-, mellkasi tumorok, tüdőödéma, tüdőfibrózis ....) a köhögés hátterére vonatkozóan - de nem hiszem, hogy erre kíváncsi. Számomra sem egyértelmű a leírása alapján, hogy vajon skerült-e diagnosztizálni a köhögés okát, azaz valóban szívelégtelensége van-e a kutyának. Ha sikerült és nem javul az említett gyógyszerekre, az nem jó jel, de igaz, ami igaz van még lehetőség egyéb szívgyógyszerek és eltérő adagolások megkezdésére. Ha valóban légcsőszűkülete van a kutyának, azt sem mindig lehet kompenzálni gyógyszeres kezeléssel. A légcsőszűkületek egy részét operálni lehet és érdemes, más része gyógyszeres kezeléssel karbantartható, és van ami nem operálható és nem reagál gyógyszeres kezelésre. És a szívelégtelenség megléte nem zárja ki a légycsőszűkület lehetőségét - sőt egy sereg egyéb betegséget sem. Sajnálom a kálváriájukat és azt is, hogy sem tőlem, sem mástól nem kaphat ennél konkrétabb tanácsot. A Fidike betegségei csak szisztematikus vizgsálatokkal deríthetőek ki és én sem tudom megmondani, hogy mitől köhög és meggyógyítható-e a kutya.
jelige: Acsi 3.
2010-02-18
Tisztelt Orvos Ur! Ahogy mondtam, el is mentunk ma delutan ultrahangos kivizsgalasra. Nos a doktor ur azt mondta , hogy tisztan nem latja a kesztyut, de mintha valami lenne ott, de nem jelentette ki 100% an , hogy a kesztyu e vagy sem. Ajanlotta a tovabbi parafin olaj adagolast stb.Kierve a rendelobol a kutyusnak szeklete volt...es felfigyeltem , hogy valamivel eltero...szinben.Fogtam egy papirzsebkendobe becsomagoltam es visszamentem a rendelobe. A doktor ur rogton nekiallt megszemlelni, es par masodperc utan felem tartotta kezet egy kicsi darabka kesztyuvel....csak neztem, hitetlenul. Ezekszerint meg tavozhattak belole meg darabok csak nem vettem en szemugyre. Nagyon remenykedem , hogy tavozni fog minnel elobb az egesz! Tisztelettel,
Ugye, hogy mennyire lehet örülni egy-egy szennyezett gumikesztyű darabnak ?! )):: Ezek szerint nem egészben nyelte le, hanem szétrágta a kutya a kesztyűt. Örülök a „leletnek” és remélem, hogy minden darab természetes úton eltávozik és így happy end-del zárul a kaland. Az öregecske, furcsa szokásokat felvevő kutya esetében van olyan gyógyszeres megoldás, ami segíti az agyi keringést és megoldást jelenthet a hasonló kalandok elkerülésére.
jelige: Acsi 2.
2010-02-17
Tisztelt Orvos Ur! Elsosorban megszeretnem nagyon koszonni, hogy idot szant kerdesem valaszara! Masodsorban meg csak annyit kerdeznek, hogy milyen uton kell tavozzon ez a kesztyu, egeszben vagy darabkakban?Jelzem, azota a kutyusnak rendes szeklete van, utoljara ma reggel volt.Mindenkepp megfogadom tanacsat az ultrahanggal , meg az elkovetkezendo percekben megoldast fogok erre talalni. Koszonettel,
Ha egészben nyelte le a kutya a gumikesztyűt, akkor egészben kell, hogy a hányadékkal, vagy a széklettel távozzon. Ha előtte szétrágta, megrágta, akkor pedig darabokban. Az mindenképpen jó jel, ha van széklete a kutyának. Ha megszűnik a széklet, vagy véressé válik, esetleg hányás jelentkezik, étvágytalanság, bágyadtság, vagy éppen ellenkezőleg nyugtalanság, vagy hasüregi fájdalom jeleit észleli, akkor viszont gyors állatovosi ellátásra lesz szükségük.
jelige: Acsi
2010-02-17
Jo napot kivanok, tisztelt doktor ur/no! Csiki Reka a nevem, Erdelybol irok, es egy kerdesem lenne. Foxterrier kutyam van aki majusban fogja tolteni a 15 evet. Koranak koszonheton elvesztette erzekeit, ugy ertve, hogy nem tudja megkulonboztetni az izeket a szajaban , emiatt meg mindent megakar enni ami elejebe kerul. Igy tortent az az eset is, hogy szombaton( februar .13) veletlenul bejutott a furdobe ahol lenyelt egeszben egy gumikesztyut.Vasarnap orvost hivtam aki parafin olajat ajanlott, hogy ez megkonnyitse a tavozasat. Hetfo reggel, tapot adtam neki , es mivel ez neki nem megszokott volt nagyon mohon megette es ra 5 percre ki si hanyta. Ekkor elvittem hamar orvoshoz aki adott egy hanyas elleni injekciot, ajanlotta a parafin olaj adagolasat tovabbra, etrend valtoztatast olyan ertelemben hogy inkabb leveses eteleket adjak neki. Rakerdeztem, hogy lehetseges e hogy a gumikesztyu a gyomorsav hatasara megolvadjon, azt valaszolta hogy nem, az egeszben kell belole tavozzon maximalisan 5 nap alatt ha nem akkor muteni kell. Nagyon reg jarunk ehhez az orvoshoz, szeretem es megbizok benne de azert kivancsi lennek mas velemenyere is.A masik az , hogy a kutya koraban a mutet mint tudjuk, nem a legjobb eljaras. Hozzafuznem, hogy a kutyanak azota nagyon sokszor volt szeklete, tobbszor mint atlagban. A kerdesem az , hogy nem letezik hogy eddig eltavozhatott volna mar belole az a kesztyu? Nagyon megvagyok ijedve, imadom ezt a kutyust eggyutt nottunk fel, 3 hetes koratol velem van! Kerem valaszoljon! Elore is koszonom! Tisztelettel:
Egyetértek azzal, hogy a gumikesztyűt em tudja megemészteni a kutya, azaz, vagy a benyeléstől számított néhány órán belül hányás útján, vagy néhány napon belül a széklettel kellene ürülnie. Ha ez nem történik meg, akkor érdemes lehet hasi ultrahang illetve kontraszt anyag beadása utáni röntgenfelvételekkel ellenőrizni a kutya bélműködését, az idegentest helyeződését. Remélem, hogy sikerül elkerülniük a műtétet. Az idős kutya rendellenes viselkedését, étvágyát is érdemes lehet kivizsgálni. Nem kizárt, hogy idegrendszerre ható szerekkel sikerül megoldást találni a rendellenes viselkedésére is.
jelige: Maci
2010-02-15
Tisztelt Dr úr! Nekem az lenne a kérdésem, hogy tavaly Decemberben volt egy kismütéte a palotapincsi kiskutyosomnak az volt a baja,hogy nem tudott pisilni és nem volt széklete sem.Az állatorvos megkatéterezte mert hugykövességre gyanakodott és talált is a vizeletében pici köveket, homokköveket.Most ma megint megcsinálta ugyanazt a katéterezést és megint ugyanazt találta.Csontot,száraztápot nem kap.Az állatorvos azt tanálcsolta, hogy gyógytápot kapjon vagy pedig gyógyszert.Azt szeretném kérdezni, hogy csak ez a megoldás van, mert a tápot nem eszi meg, a gyógyszer meg hosszú távon gondolom nem tesz neki jót.Ilyenkor mit kell tenni annak érdekében,hogy ne történjen meg újból.
A húgykövesség végleges diagnózisához a vizelet üledék laboratóriumi vizsgálata elengedhetetlen. Ekkor derülhet ki, hogy milyen típusú kövek, homok alakul ki a kutyában és ezt mimódon lehet megszűntetni. Valóban alapvetően diétás tápok és gyógyszer alkalmazásával lehet megakadáylozni a folyamatot. A „másik módszer” az időnkénti műtéti megoldás lenne, ami gondolom Önben sem merül fel komolyan. Húgyuti betegségek megelőzésére, karbantartására egyébként több gyártó többféle diétás tápja áll rendelkezésre, van köztük konzerv típusú is - azaz kiválaszthatják a megfelelőt a kutya számára.
jelige: cicababa
2010-02-15
Egy kiscicának hasmenése van , kb 1 hete . Mit tegyek ?
Egy makkegészséges, nem hasmenéses cicababának is rendszeres féreghajtásra és védőoltásokra van szüksége ahhoz, hogy biztonsággal megérje a felnőttkort. A mostani hasmenést akár a parazitamentesítések és védőoltások elmaradása is okozhatja. Vigye őt mielőbb el állatorvosához és kezdjék meg mielőbb a procedúrát. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy milyen védőoltások ajánlottak egy kismacskának.
jelige: Linda
2010-02-14
6 éves szuka németjuhászomnak immuntúltengése van. Ennek következtében hatalmas lyuk van a végbélnyílásánál, s már újabb lyukak vannak kialakulóban. Jelenleg steroidot szed, de semmi eredménye. Mit lehetne kezdeni ezzel a betegséggel, mivel nagyon szeretem kutyusomat. Köszönöm!
Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a kutya állapota. Beszéljék át közösen, hogy látnak-e műtéti, vagy egyéb gyógyszeres megoldást a kutya állapotának rendezésére, vagy specilistát igényel a betegség. Nem tartom kizártnak, hogy az esetet esetleg az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállat Klinikáján oldják meg.
jelige: pötyi
2010-02-13
Tisztelt Doktor úr! Egy 20 éves nőstény perzsa cica tulajdonosa vagyok.A mai napon vettem észre ,hogy a jobb lába bevizesedett.Ezt mi okozhatta és mit javasol, hogyan apasszuk le a bevizesedett végtagot. Válaszát előre is köszönöm.
Jobb esetben ortopédiai jellegű sérülés, rándulás, húzódás állhat a háttérben, rosszabb esetben gyulladásos eredetű, vagy keringési rendellenesség, és nem kizárt a daganatos betegség, mint ok sem. A teendő természetesen az öreglány részletes állatorvosi vizsgálata (fizikális vizgsálatok, vér-, vizelet labor, röntgen és egyéb műszeres vizgsálatok ...) lenne. Így derülhet ki a tünet oka, és ezután lehet az esélyeket, megoldásokat megbeszélni.
jelige: rudolf 2.
2010-02-13
Tisztelt Doktor Úr! Állatokról beszélünk, nem pedig egy cipőről, ami egy idő után elkopik!!! Mellesleg a diplomáját valószínű, hogy vette mert már általános iskolában megtanítják az embert írni!!! Hiányoltam a mondandója végéről az aláírást!!! Nem minden aggódó gazdi teheti meg azt a luxust, hogy állatorvoshoz vigye a kedvencét!!! Ez az oldal, arra a célra jött létre, hogy segítséget nyújtsanak az aggódó gazdiknak, nem pedig arra, hogy egy maga fajta KIS PÖCS ilyen PARASZT módon viselkedjen!!!!!!!!!!!!!!! Aggódó gazdi!!! (1x már írtam magának)
Hasonló stílusú választ az elmúlt 20 év alatt egy levelezőtől kaptam, az ő írásművét is feltettem a honlapunkra, mint ahogyan minden kérdést és választ. Pontosan azért javasoltam, hogy vigye el állatorvoshoz aggodalma tárgyát, mert nem cipőről van szó. A cipőt a suszterhez kellene vinni. Előző válaszomat külföldi távollétem miatt magyar karakterek használata nélkül írtam meg. Ez más olvasónak nem jelentett gondot. Az aláírással érkező leveleket én is alá szoktam írni. Most ugyan újra aláírás nélkül érkezett aggodalmat egyáltalán nem, sértettséget, útszéliséget inkább tartalmazó levele - ezúttal azonban aláírom a válaszomat, hogy tudja kivel beszél. Sajnos ugyanazt tudom csak válaszolni érdemben mint előző levelemben. Az állatorvost soha nem látott, nem ivartalanított, nem oltott, nem parazitamentesített, nem helyesen táplált macskák túlnyomó része 1-5 év alatt elkopik, elpusztul, míg szerencsésebb társaik 15-20 évet élhetnek egészségben. Nincs otthoni praktika, ami helyettesíthetné a felsoroltakat.
jelige: artus
2010-02-11
Tanácsot szeretnék kérni reggel ota a kutya himvesszöjéböl alvatt vér csöpög!!!!
Allatorvosa reszletes vizsgalatokkal (fizikalis vizsgalatok, esetleg vizelet-, verlabor, citologia, kepalkotok...) tudja eldonteni, hogy hugy-, nemi szervi gyulladasos, vagy onkologiai eeredetu folyamatrol van-e szo. Ezutan a teendoket is megbeszelhetik.
jelige: Lizbeth
2010-02-11
T. Doktor úr! Van egy 2 éves am.cocker spániel szuka kutyusom kb 8 hónapos kora körül lett a bal szemében egy világos folt azt mondták hogy valoszinűleg szürke hályog szeretnám meg kérdezni hogy müthető-e és fog- e látnia a mütét után? válaszát előre is köszönöm.
Kik mondtak, hogy szurke halyog, ha mint azt az adatlapokban irta nem volt allatorvosnal? A sarki fuszeres? Allatorvosa, vagy, ha o nem, akkor szemesz specialista kollega tudja vizsgalatok utjan eldonteni, hogy milyen jellegu elvaltozast talalt a kutya szemen. Ezutan a megoldasokat es eselyeket is megbeszelhetik.

<< <  173 / 461 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.06.20
Április 8-án született kiscicák ajándékba elvihetők! Érdeklődni lehet: +36-30-2530158 Két alom, együtt nevelkedtek, egészséges, kiválóan egerésző anyukáktól. A kiscicák nagyon játékosak, már mindent esznek, féregtelenítve várják új gazdijukat!
2016.06.17
2016. 06. 16-án hajnalban elveszett a képen látható fekete nőstény házimacska. A Kereszt utca, Felsősas utca és Tóth József utca környékén lakik. Ivartalanított, oltott, chipezett. A megtaláló jutalomban részesül, kérem hívja a 06-20-933-07-76-os számot.
2016.06.10
Talált, bűbájos, gyerekszerető, játékos, békés tacskó keverék kutyusnak keresek gazdát. Kb. 3 éves, kan, chip nincs benne. Érdekessége, hogy a jobb szeme világosabb, mint a bal. Nem szeretnénk menhelyre vinni, de nálunk sajnos tovább nem maradhat. Számom: 70/452-4599