Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: süti
2011-01-13
Kb. 10 hónapos, keverék szuka kutyust fogadtam örökbe, aki leginkább spániel, drótszőrű vizsla keveréknek néz ki (zsemleszínű, vagy cser - kinek hogy tetszik). Húgomék utcán találták, úgy nézett ki, hgoy autó elütötte. Elvitték orvoshoz, aki 2 hetes karantént rendelt neki, ellátta, veszettség ellen beoltotta. Bal hátsó lábán csúnya seb volt, melyen Tetran kenőccsel kenegettek, antibiotikumot, fájdalomcsillapítót kapott. Gyógyulása után hozzánk került, mi fogadtuk be. Lelkesen vittük sétálni reggel-este. Egyszer csak elkezdte a nem balesetes lábát (bal hátsó) kímélni, egészen hasa alá húzni, három lábon ugrálni. Ezen a lábán külsérelmi nyom nem látszik, a jobb hátsó lába sérült, de azon már a heg is szépen gyógyult, hámosodott, kezd a szőr is ránőni. Megerőltettük szegényt a ”sok” sétával”?? Lehet, hogy ez a lába is sérült, csak nem vették észre??
Bizony, akár az is lehet, hogy ez a láb is sérült a korábbi alkalommal, és az sem kizárt, hogy a végtag túlterhelése okozott gondot mostanára és az is, hogy a korábban történtektől függetlenül séta/játék alkalmával jött létre új sérülés. Nem látok más megoldást a rejtély tisztázása érdekében, minthogy jelzik állatorvosuk felé az új tünetet és megkérik a kutya kivizsgálására. Remélem, hogy valami könnyen megoldható probléma jelentkezett.
jelige: Hedy
2011-01-12
cicam Hedy 9 eves es egy par honapja eszrevettem hogy a has kornyeken daganat kepzodott, jott a teli idoszak nem mertem elvinni az orvoshoz oltva van s a daganat szine rozsaszin s verrogoket tartalmaz sima feluletu s egyaltalan nem faj neki .Nagyon feltem s felek attol hogy nehogy elveszitsem, most eszrevettem hogy elegge novekszik de mondom nem faj neki attol tartok nehogy szetpukkkadjon.Mit tegyek???????etvagya van eszik jol iszik vizet is jo kedeju tehat viselkedese nagyszeru. Koszonom nagyon szepen
A duzzanat megjelenésekor minél előbb állatorvosa elé kellett volna tárnia a problémát. A késlekedésben sokkal nagyobbb a veszély, mint a télidőben végzett állatorvosi vizsgálatnak. Hogy mit tegyen? Kérje a civa mielőbbi kivizsgálását és ha még nem késteek el, akkor gyógyíttassa meg a cicát. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Dal
2011-01-12
Pár napja nem tudja felemelni a fejét. Előre görnyedve lent tartja. Ennek ellenére, próbál játszani, nem nyüszít, simogatásnál, masszírozásnál nem mutat fájdalmat. Még a ”labdával” is szívesen játszik. Eszik, sokat iszik, ezért(?) vízet hány. Sajnos anyagi helyzetem miatt, nem tudom orvoshoz vinni. Egy 10 x 5 m terület az övé + a ház mögötti 2X8 méter. Ezért nem sűrün sétálunk.
Pedig mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatra és valószínűleg intenzív kezelésre, esetleg műtétre is szükség lehet a kutya megmentéséhez. Ha valóban nem tudja kifizetni a költségeket, akkor utolsó lehetőségként a kutya menhelyi elhelyezését és gyógykezeltetését kellene megpróbálni.
jelige: ivartalanítás
2011-01-11
Tisztelt Doktor úr! Van egy fél éves nőstény macskánk, aki lassan kezd ivaréretté válni. Mivel kiscicákat nem szeretnénk, ezért az ivartalanításon gondolkodunk. Érdeklődnék, hogy foglalkoznak-e Önök ilyesmivel, s ha igen, ez milyen anyagi vonzattal jár? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:
A kutyák és macskák ivartalanítása egyike azon műtéteknek, amit a legtöbb rendelőben elvégeznek. Természetesen mi is gyakran vállakozunk ilyen feladatra. Nálunk egy fiatal, egészséges nőstény macska ivartalanítása kb 12 eFt-ba kerül. A műtét időpontját legegyszerűbben a 229-3865 telefonszámon, vagy erre az e-mailre válaszolva beszélhetjük meg. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: ürítés problémás cica
2011-01-10
Van egy ivartalanított hím cicánk. 2010. májusában eltűnt egy napra, amikor előkerült nem volt szép állapotban. Elvittük az állatorvoshoz, azt mondta, hogy húgycső elzárodása van, és mivel nem javult az állapota, 1 hétre kapott katétert. Valószínűleg elcsaphatta egy kocsi, mert a farka teljesen érzéketlen lett, és nem is tudja mozgatni. Ez a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy olyan idege is sérülhetett, amivel szabályozni tudja a vizelést és székletürítést. Így nem is maradhat a házban, a verandán van a helye, de azt is folyamatosan takarítani/cserélni kell, mert maga alá vizel. Illetve nem csak kifolyik belőle, hanem érezheti, hogy kell pisilnie, csak nem tud, ezért elkezdi magát nyalogatni, és ”megpisilteti” magát. Lehet valamit tenni annak az érdekében, hogy újra tudjon rendesen üríteni? Mert a szüleim már az altatást fontolgatják, mert szegény cicával így sokkal kevesebbet tudunk foglalkozni, be nem jöhet, mert neki is hugyszaga van, a fürdetés sem sokat javít rajta.. Előre is köszönöm a válaszukat!
Tavaly május óta sok idő eltelt és az idegi sérülésekre az jellemző, hogy friss esetekben van a legjobb esélye a műtéti ellátásnak és a gyógyszeres kezeléseknek egyaránt. Ezért azt gondolom, hogy ha a cica vizelet tartási problémája folyamatosan fennáll, azaz biztosan a múlt év májusi traumás sérülés következménye, akkor ezen most 2011. év januárjában már nem lehet segíteni. Ha biztosat akar tudni ezügyben, kérje ki állatorvosa véleményét, de csodálkoznék, ha esélyt látna a javulásra. Sajnálom, hogy nem tudok örömtelibb hírrel szolgálni.
jelige: michel50
2011-01-10
Tisztelt Doktor úr! Én egy percig sem vonom kétségbe az egyetemi doktornő kvalitását, hozzáértését, hiszen ezért mentünk hozzá. Önhöz nem is a diagnózis felállítása miatt fordultam, hanem azért, hogy amennyiben autoimmun betegségről van szó, akkor milyen kilátásai vannak a kutyánknak? Tudjuk-e neki a „normális” élet körülményeit biztosítani, ha ez valóban ilyen betegség? Honlapján nagyon sok válaszát végigolvastam, keresve a mi esetünkre vonatkozó megjegyzéseit, de nagyon kevés ilyen jellegű kérdést tettek fel. A kutyánk pedig egyértelműen kínlódik, amit nagyon fáj látnunk. Ez a kérdés motoszkált bennem, amikor írtam Önnek. Külön ezért nem akartam a doktornőt zavarni, de a legközelebbi találkozás során biztosan meg fogom kérdezni tőle is. Köszönöm válaszát, üdvözlettel
Én pedig nem felzaklatni akartam válaszommal, nem is visszadobni a kérdést - egyszerűen nem tudok okosabban hozzászólni a történethez. A kollegina szakmai megítélésében, vagy kommunikációs készségében sincs közöttünk nézetkülönbség. Ha bebizonyosodik a kutya lymphómás betegsége, akkor nyilvánvalan egészen más esélyekről és kezelési megoldásokról kell beszélniük. Ha „csak” az automimmun betegséggel kell megküzdeniük, az pedig előfordul, hogy napok-hetek alatt meggyógyítható, de sajnos én magam is kezeltem ilyen betegséget teljesen eredménytelenül, amikoris az állatot végül el kellett altatni - és a két véglet között számtalan átmenet elképzelhető. Mint ahogyan sok betegség esetében, az autoimmun betegségek súlyossága, kezelhetősége is Ég és Föld különbözőségeket mutathat. Nem akarok profán lenni, de Ön is én is sorolhatnánk a példákat (cukorbetegség, szív-, máj-, vese .. elégtelenség, „agyrázkódás”, „nyaki seb” ... autoimmun betegség) amelyek esetében léteznek akár kezelés nélkül is gyógyuló, vagy kézben tartható súlyossági fokozatok és minden kezelés ellenére súlyosbodó, akár halálra vezető fokozatok is. Biztosan elfogadja tőlem, hogy csak hibázhatok akkor is ha megnyugtatom, hogy pillanatokon belül meggyógyul a kutya és akkor is, ha azt mondom, hogy semmi értelme a szenvedésnek. Egyet tehetek ezügyben, mielőbbi pontos diagnózist, kezelhető/meggyógyítható betegséget és mielőbbi gyógyulást kívánok. 1);
jelige: Picur
2011-01-10
Tisztelt Doktor Úr!Van egy öregedő palota pincsi kutyánk-az utóbbi időben éjjel nappal köhög-olyan mintha asztmás lenne! A köhögése még rosszabbra fordul,ha kicsit mozog!Nagyon mélyen köhög-néha már rájön a hányinger is!Egy állatpatikában kapott Antirobe tablettát-csak kicsit volt tőle jobb az állapota!Segítségét szeretném kérni,vajon mi lehet a baja?Tanácsát előre is köszönöm!
Még az sem kizárt, hogy valóban asztmás a kutya ... Meg egy sor egyéb betegség (allergia, felsőlégúti fertőzések, nyaki/mellkasi terimék, légcsőszűkület, szívelégtelenség ...) is könnyen előfordulhat, ami ugyancsak köhögést okoz. Ezért aztán állatorvosa mielőbbi részletes vizsgálatai ajánlottak, hogy kiderülhessen a kutya betegsége. Ezután a kutya esélyeit megoldásait is megbeszélhetik. A patikus által a kutya vizsgálata nélküli, vaktában történő kezeléseit, ötleteléseit teljesen feleslegesnek, sőt veszélyesnek tartom.
jelige: michel50
2011-01-10
Tisztelt Doktor úr! 9 éves pumi szülőktől származó (de valószínűleg komondor beütésű) Rudi kutyánknál május környékén észleltem, hogy pigmentjét fokozatosan elveszíti. Az állatorvos akkor ennek nem tulajdonított jelentőséget. Őszre kifehéredett a szeme környéke, az orra körül stb... Novemberben fülgyulladással vittem orvoshoz (antibiotikumot és fülcseppet kapott), ami egy hét alatt el is múlt, de megmutattam az orvosnak, hogy a hasa alja piros, gyulladtnak látszik, sokat nyalja. Erre is kaptunk krémet. A krém a pirosságot elmulasztotta, de ezzel egy időben erősen korpázni is kezdett a kutya. Karácsonykor felfedeztem, hogy a jobb melső tappancsán van egy nyílt seb, ami miatt húzza a lábát. Arra gondoltunk, hogy a só miatt van. Zoknit húztam rá, nylon zacskót, úgy vittük sétálni. Úgy tűnt rendbe is jött. A vakaródzás és korpázás viszont nem múlt el. A két ünnep között nem tudtam orvoshoz vinni, és szilveszterre a bőrén sebek jelentek meg, amit véresre kivakart, erőteljesn kihullott a szőre a hátsó lábaszárán. Sétálni nem akar, levert, egyedül az étvágya a régi. Januárban első napjaiban elvittem az Egyetemre, ahol tüzetesen kivizsgálták. Vér, kaparék, nyirokmirigy-váladék. A doktornő többféle esetet sorolt fel, de legvalószínűbbnek autoimmun betegséget tart, amely a bőrt támadja meg. De nincs kizárva még a lymphoma, mert a nyirokmirigyei nagyon duzzadtak voltak (én kézzel nem éreztem). A citológia és a kaparék vizsgálat még nincsen készen, a vérvizsgálat alapján a szisztémás autoimmun betegséget kizárták. Remélem a lymphoma sem bizonyul igaznak. Marad az autoimmun betegség. Erről szeretnék egy picit többet tudni. Mik a kilátások? Most Augmentint kap és Atarax-ot. Fürdetnem is kéne, de ez csak közelharc árán sikerül. És nagyon rossz látni a szenvedését. Szabályszerűen sír időnként. Csak konzervet eszik. Váltsak át egy minőségi antiallergén tápra? Egyáltalán lehet javítani az életminőségén? Mert ezt most csak szenvedésnek látom. Kérem szépen tanácsát és meglátását.
Az autoimmun betegségek kialakulása, diagnózisa, kezelése és a kezelés kimenetele állatokon csakúgy mint embereken kevéssé ismert, sok a buktatója illetve nehezen megítélhető. A belgyógyászati tanszék specialistája jóval többet tud nálam mindezekről, ráadásul ő a konkrét esetet is sokkal jobban megítélheti, mint én az olvasottak alapján. Nekem a leírtak alapján allergiás kórképek (ezesetben lehet, hogy a hypoallergén tápok átütő sikert hoznának), atópia, endokrin betegségek, de még táplálóanyag hiánybetegségek és szív- keringési elégtelenség is eszembe jut - ezeket kezelő orvosa nyilván a parazitás és bakteriális/gombás fertőzésekkel együtt kizárta. Igen fontos lesz a citológiai eredmény, azaz, hogy kizárható-e vérképző szervi daganatos betegség is. Én láthatóan nem tudom kétségeit eloszlatni, minden szempontból okosabb lenne ugyanezen kérdéseket a kezelő orvosának feltennie.
jelige: köhög
2011-01-08
Jó napot kívánok Dr Úr! Egy másfajta kérdéssel fordulnék önhöz.Anyukámnak van egy egy keverék kutyusa anno 8-éve az utcáról mentettük meg azóta kb 12-13-éves már 1-éve köhög,de mostanában egyre erősebben és néha fullasztó lehet számára a hörgőinél lehet hallani az erős pattogó irritációt.Gondolom nagyon rossz lehet neki akár fájdalmai is lehetnek.Hogyan tehetnénk jobbá a közérzetét azért,mert öreg már legalább ne szenvedjen annyit amíg él valamivel segíteni szeretnénk neki.Ma adtam neki erigon szirupot most még csak reggel ez száraz köhögésre van ,de nem tudom jót teszek -e neki,de nagyon sajnálom egész éjszaka köhögött.Sajnos őt elvinni dokihoz nem tudjuk autonk nincs és már nehézkes neki a gyaloglás is ha vmi tanáccsal tud szolgálni nagyon szépen megköszönöm akár vennénk is neki gyógyszert ha tud vmit ajánlani .. köszönettel és tisztelettel
Ahogyan a láz, és étvágytalanság, bágyadtság a leggyakoribb általános tünet, vagy a hasmenés és hányás a leggyakoribb emésztőszervi tünet - a köhögést a leggyakoribb légzőszervi tünetként kell tekintenünk. A legkülönbözőbb betegségek tucatjai okozhatják pl.: légúti fertőzések, nyaki/mellkasi térfoglaló folyamatok, gége/légcsőszűkület, allergiás betegségek, szívbetegségek .... és sok más betegségcsoport. A felsorolt betegségcsoportok és ezen belül a konkrét betegségek kezelése, megoldása más és más. Az Ön által alkalmazott Erigon szirup pl egy olyan tüneti kezelésre alkalmazható szer, ami a légzőközpont ingerlékenységét csökkenti, így csak „száraz” köhögések (légúti irritáció, allergia ...) esetében használható kiegészítő kezelésként. Ha a kutya légútaiban sok a váladék, folyadék (légúti fertőzés, tüdőödéma, szívelégtelenség ... miatt), akkor súlyosbíthatja vele a kutya állapotát, akár meg is ölheti vele. Ezért fontos, elhagyhatatlan ezesetben is a kutya részletes vizsgálata - az, hogy megtudhassuk mi áll a háttérben. Ha komolyan vesszük azt, hogy a kutya szállítása és állatorvosi vizsgálata lehetetlen - ezzel teljesen esetlegessé tesszük bármilyen kezelés kimenetelét. Otthon szerintem legfeljebb annyit tehet, (amivel biztosan nem árt, de talán használ), hogy mézes kamilla/hársfa tea lehűtött főzettel itatja a kutyát. A biztonságos megoldás azonban természetesen nem ez, hanem az állatorvosi vizsgálat, majd célzott kezelés.
jelige: nagyon vékony
2011-01-07
Jó napot kívánok! Nekem az lenne a panaszom hogy, van egy keverék kb 7 éves kutyusom aki kórosan sovány és nem tudjuk mitől van. Az állat rendszeresen étkezik rengeteget eszik és még többet is tudna és valamiért a napokban elkezdett fogyni és már olyan szinten vékony hogy kilátszanak a csonjai és szomorú :( kérem segítsen hogy vajon ez mitől lehet
Gyakorlatilag az összes krónikus betegség járhat testsúly- és kedély vesztéssel márcsak ezért sem lehetséges kitalálni a baj okát. Egyetlen módon lehet erről többet megtudni, ha állatorvosa elvégezheti a részlets vizsgálatokat a kutyán. Ha a vizsgálatok eredményei segítettek a betegség diagnosztizálásában, akkor a teendőket és a kutya esélyeit is megbeszélhetik.
jelige: Cane Corso 2.
2011-01-07
Nagyon Szépen Köszönöm a segítséget Doktor Úr! Minden jót kívánok önnek! Üdv.:
Semmi segítség nem történt, de nagyon szívesen válaszolok minden kérdésre. Mielőbbi megnyugtató diagnózist, gyors megoldást kívánok a problémára, majd hosszú egészséges életet a későbbiekre.
jelige: Cane Corso
2011-01-07
Tisztelt Dr Úr/Nő! Van egy 12 hetes Cane Corso kan kiskutyám, kb. 1 hete reggelre az álla hátsó részén bal oldalon egy kis gumó keletkezett, olyan volt mintha foggyulladás miatt lett volna, egy gennyzacskó esetleg, de kitapintva érezni lehetett, hogy az állkapocshoz nem kapcsolódik, nem ér az ínyéhez sem. A gumó egyre nagyobb. Állatorvos látta, de jóformán semmit sem tudott rá mondani. Ma a gumót a száján belül is megnéztük, és két kis barnás kitüremkedés látható, bőrredős, érdes tapintású. Érintésre, nyomásra nem reagál a kutyus, valószínűleg fájni nem fáj neki. Mi arra gondoltunk, hogy egy fa szilánkkal sértette meg, mert szokása ellopkodni őket begyújtás közben, és azt rágicsálja. Nem tudom, hogy lehetséges, hogy egy szilánk betokozódott vagy ilyesmi...:S Elnézést, hogy hosszúra sikeredett, de máshogy nem tudtam körül írni Önnek. Az állatorvosa jövő hét kedd-re ígérte, hogy újra megnézni, de addig félek valami baja lesz.
Akár igaza is lehet a feltevésével, idegentest okozta gyulladás, granulomatózis is lehet az áll alatti bőrredőben észlelt duzzanat. Meg fejlődésui rendellenesség, vérömleny, tályog, egyéb gyullaádos eredetű duzzanat - és a kölyök kutya kora ellenére daganat is. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, citológia, esetleg vérvizsgálat, röntgen ...) tudja megállapítani a duzzanat okát. Ezután a teendőket is megbeszélhetik. Ha a kölyöknek nincsenek egyéb általános tünetei és a duzzanatot sem dörzsöli , kaparja, akkor nem látok nagy veszélyt abban, ha a állatorvosa csak kedden vizsgálja meg újra a képletet.
jelige: andrea 2.
2011-01-06
Tisztelt Doktor úr!Köszönöm válaszát!Reméljük egyhamar nem lesz rá szükség,de ha szükség lesz rá felkeressük. üdvözlettel:
Én is azt remélem, hogy a hasoló tragédiák messze elkerülik egész kedves családját a jövőben. Ezzel is kívánunk Boldog Újévet minden szeretteinek.
jelige: rekedtség
2011-01-06
Tisztelt doktor úr! Van egy 13 éves kutyám, aki nem egy ugatós tipus, ezért sem tűnt fel eddig az amit észleltem rajta. Másik kutyimmal az ételmegosztás problémáin vitatkoztak, amikor ugatni próbált, de ehelyett teljesen eltorzult mély, rekedt hangot adott ki. Ez vajon milyen okokból lehet? Hideget nem ivott/evett. Gégerák?? köszönöm szépen válaszát
Hát, nézze még az sem kizárt ..., de azért még nekem is, aki elsősorban kutyák és macskák daganatos betegségeivel foglalkozik egyéb, gyakoribb betegségek jutnak elsőként az eszembe. Olyan egyszerűek is, mint a megfázások, felsőlégúti fertőzések, garat-, gége-, mandula-, légcső- gyulladások. Őszintén remélem, hogy nem valamelyik nyaki szerv daganatos betegsége, mondjuk pont a gégerák jelentkezett a kutyájánál. A rekedtség tünetét állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával tudja kivizsgálni. Ha megtalálták az okot, akkor lehet és érdemes a megoldásokat megbeszélni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat daganatos témákban (is).
jelige: tigi
2011-01-05
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 3 hónapos tacskó és palota pincsi keverék kutyám és ma éjjel sírni halottam kimentem megnézni és az alsó álkapcsa mintha férre csuszot volna. Olyan mintha egyik oldalt ki lenne akadva. Fáj neki és ferdén áll de eszik csak vincok. Kérem segítsen hogy most mit tegyek. Válaszát köszönöm. Üdv.
Nem kizárt, hogy az állkapocs-állízület ficamát észlelte a kölyök kutya esetében, vagy esetleg eltörött az állkapocs csontja. Természetesen egyet tehet, a kölyköt mielőbb elviszi állatorvoshoz. Lehetőleg röntgennel is felszerelt állatorvosi rendelőbe vigye.
jelige: Andrea
2011-01-05
Tisztelt doktor úr!Én igazából a véleményére lennék kíváncsi?Egy szombati nap csak feküdt a kiskutyám,furcsa volt hiszen mindig olyan volt mint egy kisördög.Mivel én vidéken lakom ki hívtam az állat orvost,mivel ment egy kicsit a hasa meg állapított,hogy bélfertőzése van.Kapott injekciót,és fokozatosan kellett etetnem.Másnap jobban volt.Harmad nap ismét csak feküdt,elvittük Szolnokon egy ismert jól felszerelt állatorvoshoz.Vért vett tőle,megrögenezte a hasát,mintát vett belőle,és mivel rosszabb lett az állapota hányt így infulzíót kapott.Meg állapította valami vírus,nem szopornyica,nem parvo,és nem mérgezték meg.Volt neki pisi,széklet,de nem evett csak ivott.Negyedik nap már amit ivott egyből kihányta habos formában,egyébként kemény volt a pocija.Vittük volna infulziora de már sajnos nem élte meg.Én sajnos dolgoztam és váratlanul ért ez a hír ,mire észbe kaptam már késő volt ,hogy felboncoltassam, hogy meg tudjam mi volt a baja.Azt szeretném tudni ön szerint mi lehetett a baj a?Ön szerint tudtam volna tenni még valamit,hogy életben maradjon? Ha esetleg állatkórházba vittem volna túl élte volna?Lett volna még egy vizsgálat de sajnos azt nem élte meg,valami anyagot megitattak volna vele és úgy rögenezték volna meg.Tudna nekem ajánlani állatkórházat ilyen esetre ha szükség lenne rá?Mondjuk Szolnok környékén,de az sem baj ha Budapesten.Válaszát előre is köszönöm.
Igazából az állat életében a minél részletesebb állatorvosi vizsgálatok az elhullás után pedig csak a boncolás (+ kiegészítő vizsgálatok) elvégzésével lehet diagnosuztizálni a betegségeket. A leírt általános tüneteket és betegség lefolyás sok tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhatta. Utólag a tragédia bekövetkeztének tudatában persze könnyen mondhatom, hogy érdemes lett volna kórházi kezeléssel próbálkozni. De Ön is és én is tudjuk, hogy kórházakban is halnak meg emberek és állatkórházakban is elveszítünk nagybeteg kutyákat és macskákat. Szolnokon és környékén nem jut eszembe ismerős kolléga, Budapesten ajánlom magunkat és az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállat Klinikáját. Sajnálom a történteket.
jelige: tücsi
2011-01-05
törpe tacskó kiskutyánk 2éves szuka.még nem volt ellése,ennek ellenére meg vannak duzzadva a mellei,és tejtermelés is van.néha pedig olyan helyzeteket produkál,mint egy fiúkutya alig lehet leszedni a lábunkról,rugózik még hangokat is ad.ez normális így?
Egyáltalán nem normális, amit tapasztal. A kutyánál álvemhesség, vagy álanyaság jelentkezett, amelynek során emlői tejt termelnek - ezáltal nagy eséllyel emlőgyulladás, majd emlődaganatok fognak jelentkezni. A kutya részletes állatorvosi vizsgálata ajánlott mielőbb. Ezután a tejtermelés felfüggesztését kell megoldani gyógyszeres kezeléssel és tartási viszonyok megváltoztatásával - majd a mielőbbi ivartalanítás ajánlott. Honlapunk Publikációkk rovatában még olvashat a témában.
jelige: ivartalanítás
2011-01-05
Üdvözletem! Afelől szeretnék érdeklődni, hogy mennyi idős korban érdemes elvégezni az ivartalanítást egy nőstény yorki kiskutyánál? Több alternatívát is olvastam, meg hallottam, és eddig azt tűnt a leghelyesebbnek, ha megvárom az első tüzelést. Ez így helyes gondolat, vagy inkább még az ivarérettség előtt kéne túlesni a műtéten? Jelenleg 6,5 hónapos a kutyus. Köszönettel
Valóban kétféle tanácsot hallhatott eddig is mértékadó helyekről. Az észak-amerikai felfogás szerint a kutyák ivarérése előtt, néhány hónapos (2-4) korban elvégzett ivartalanítás ajánlott. Ezzel szemben az európai iskolák az 1. és 2. tüzelés között a szukák 10-12 hónapos korában ajánlott ugyanez a műtét. Mindkét módszer mellett szólnak érvek, itthon elsősorban az európai tanításnak megfelelően kb egyéves korban ajánljuk a műtétet. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: bellababa
2011-01-04
Jó napot Dr Úr.Arról szeretnék érdeklődni hogy a Francia Bulldogomnak mitől folyhat a füle? Nagyon sokat vakarja mindig a jobb fülét és elég sötét barna folyása van a fülébe! Mitől lehet és mit tanácsol mit tehetnék ellene? Előre is köszönöm válaszát!
A legnagyobb valószínűség szerint külső hallójárat gyulladása lehet a kutyának. Ezt okozhatja parazita, bakteriális-, gombás fertőzés, idegentest ... hajlamosíthatja allergia, endokrin betegség, immunszupresszió ... De lehet a fülben tályog, fekély, vagy daganat is. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával a külső hallójárat otoszkópos vizgsálatával esetleg mintavételezéssel tudja megállapítani, hogy a fennálló lehetőségek közül mi jelentkezett a kutyánál. Ezután a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: süti 6.
2011-01-03
Üdvözlöm Sikerekben Gazdag Újévet Kívánok önnek és az egész családjának Tisztelettel
Köszönöm és viszont kívánom kedves jókívánságait a Család egészének. üdvözlettel,
jelige: goldi 2.
2011-01-02
Ismét üdvözletem! ”goldi”jeligére írtam egy pár órája. Azt elfelejtettem írni,hogy GF-600-at adok a kutyusnak,ls természetesen Cal-D-Pos-t és Eukanuba-val etetem.Most jöttünk fel a sétából.Még mindig nincs semmi látható mozgás problémája...rohangál,ahogy kell.Max már engem kezd egy kicsit unni,mert állandóan a pukliját fogdosom. Azt is elfelejtettem megkérdezni,hogy ha nem csökken a dudor,maximum mennyi idő múlva rohanjak vele orvoshoz?
Elnézést kérek, én meg később észleltem, hogy kiegészítést írt a problémához. És közbe meg rájöttem, hogy ha valóban az ízület közvetlen közelében helyeződik a képlet, akkor lehet még néhány ortopédiai jellegű elváltozás (ízületi tok kitüremkedés/recesszus, bursitis ...) is a háttérben. Egyiuk lehetőségtől sem kell megijedni, viszont jobb, ha állatorvosa megvizsgálhatja a kutyát és szembesülnek a problémával - már ha van probléma. Szóval szerintem rohanni nem kell, de a jövő hétre kérjen időpontot az állatorvosától.
jelige: Goldi
2011-01-02
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 3,5 hónapos golden retrieverem...Ma játék után vettem észre hogy a jobb vállánál egy diónyi nagyságú csomó van.A bőrén nem látok semmi elváltozást,és a csomó a bőre alatt van.5 napja kapta meg a veszettségi oltást /kb arra a környékre/. Ez egy késői oltási reakció,vagy a játék hevében történt valami? Nem fáj neki ha nyomkodom,nem sántít...mintha ott se lenne.Viselkedésén se látok semmi változást. Előre is köszönöm válaszát.
Ha emlékszik, hogy erre e területre kapta oltását a kutya, akkor jó eséllyel ennek a nyomát észlelte. Csak az a zavaró, hogy nem a vállízület környékére szoktuk beadni a védőoltásokat ... Az észlet duzzanat az oltási reakción kívül lehet még más eredetű vérömleny, tályog, gyulladásos képlet és a kutya fiatal kora elleére akár daganat (pl histiocytoma) is. Jelezze állatorvosának az észlelését és kérje a kutya részletes vizsgálatát. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: francia bulldog szülés
2011-01-02
Tisztelt Dr! Francia bulldogunk 54. napos vemhes. Kb. félidőnél volt egy vérzésünk, ami kedves doktor bácsink segítségével sikeresen elmúlt és a vemhesség is szépen fejlődött tovább. Az akkori ultrahang több mint 6 kiskutya jelenlétét mutatta ki. Valószínű a nagy alom, mivel szegénykém most már felkelni is alig képes olyan hatalmasra duzzadt a pocija. Az elmúlt pár napban az emlői is többszörösre duzzadtak. Hője ma leesett 37,2-re. Az lenne a kérdésem, hogy egy esetleges nagy alom okozhat-e koraszülést, illetve, ha ilyen hamar 54-55 napra szül, akkor van-e esélye a piciknek. Elképzelhető, hogy szülni fog, vagy csak a korlátozott mozgás miatt esett le a hője. Most a garázsban lakott (fűtött, de csak 20 fok van ott). Ma este költözött a lakásba. Köszönöm a válaszát.
A nagy alom általában koraibb szülést okoz, mint a kislétszámú alom, de az 54-55. napra történő koraszülés nem sok jóval kecsegtet. Ráadásul a kutya vizsgálata nélkül nem lehet eldönteni, hogy nem történt-e magzatelhalás és nem vetélés indult-e el. Sajnos kérdésére csak több, mint 2 nappal később tudtam válaszolni, így az idő a legfontosabb kérdéseket már megválaszolta. Mostanra csak remélni tudom, hogy kezelő orvosát is értesítette a fejleményekről és segítségével megoldották a helyzetet. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: folyás
2011-01-02
Kedves doktor úr! A következőkben kérném tanácsát. Van egy 13,5 éves vizsla jellegű keverék szukám. 3 éve méhgyulladás miatt lett ivartalanítva, 2 hónapja pedig egy paradicsomnyi emlődaganatot távolítottak el róla. Pár napja lettem viszont figyelmes, hogy napjában rendszeresen nyalogatja a nemi szervét. Megnéztem és színtelen folyást észleltem, viszont elég kellemetlen szagú. Étvágy, vízelet, vízivás nem változott. Kérdésem az lenne, ha úgy mond ki van pakolva, honnan jön a folyás? Nem igazán szeretnénk újabb műtétet, mert mindegyik kész stressz volt a számunkra. Daganat is lehet? köszönöm válaszát és boldog új évet!
Daganat is lehet, persze, és ez a daganat helyeződhet a hüvelyben, húgycsőben, hólyagban, vagy akár a húgyvezetékekben, vesében is. És ez a daganat lehet jóindulatú és rosszindulatú is és mégha rosszindulatú is, könnyen lehet, hogy műtéti úton megoldható. És lehet, hogy nem daganatos megbetegedésről van szó, hanem csonkpyometra, hüvelygyulladás, hólyaggyulladás ... vagy a felsőbb húgyutak gyulladásos megbetegedését észlelte. Sőt, számomra az sem kizárt, hogy nem is a hüvelyben van a bibi, hanem a végbél körüli mirigyek gyulladása ... daganata ... vagy esetleg perifériás idegrendszeri probléma áll a háttérben. Részletes állatorvosi vizsgálatok nélkül nem lehetséges kitalálni az észlelésének okát. Ezután érdemes a megoldásokat megbeszélni. Műtétet és egyéb kezelési megoldásokat pedig elsősorban az állat élete/egészsége szempontjából ajánl minden állatorvos - a legkevésbé sem a tulajdonosok stresszelése a cél. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: bigike
2010-12-30
üdvözlöm doktor ur.14 éves beagle kutyusom van.Kicsit elhizott az ivartalanitás után de jókedvü jóétvágyu.Kb.egy hete borzalmasan szenvedünk a távozott gázaitól.ugyanazt a száraz eledelt kapja el sem tudjuk képzelni miért van de álandó a büz. a harmadik szobában is érezzük.naponta kétszer is van széklete ami normális állagu.rettegek hogy valami belső baja van.várom válaszát.és köszönöm
Valójában állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával tudja megállapítani azt, hogy az észlelt tünet valami jelentős betegség (gyomor- bélgyulladás, fekély, daganat ... sok egyéb belgyógyászati jellegű betegség ...) vagy „csak” az állat korából, elhízottságából és a nem megfelelő táplálásából adódó következmény. Remélem, hogy nem komoly betegség jeleit észlelték, és állatorvosa tanácsai (sok mozgás, diétás táp, etetés idejének a változtatása ...) valamint esetleg gyógyszeres kezelés hatására egyszerűbb lesz az együttélés a kutyával.

<< <  173 / 483 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?