Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében
szív és bőrféreg szűrés a BÁK-ban

SZÍV ÉS BŐRFÉREG SZŰRÉS

 

Már nem csak a melegebb éghajlatra utazóknak kell megvédenie kedvencüket a szúnyogoktól, mert megérkezett hazánkba is a szúnyogok által terjesztett két új betegség, a szívférgesség és a bőrférgesség.

SZERETNÉK MEGTUDNI TÖBBET!

 

 

Az állatorvos válaszol

jelige: vizsla
2008-11-27
Kedves Doktor Úr! Egy közeli ismerős idős házaspár befogadott egy vizslalányt, jelenleg kb. 5 éves. 2 évvel ezelőtt ivartalanították, és azóta folyamatosan bevizel a kutyus. Valamilyen gyógyszeres kezelést kapott (sajnos nem ismerem a részleteket), de nem használt. Állítólag a vizsgálatok azt mutatták, hogy semmilyen szervi és pszichés baja nincs, nem félelmében vagy örömében pisil be, hanem bármikor. (A vizsgálatokat az ivartalanító doktor végezte) A kérdésem az lenne, hogy mitől lehet a bepisilés, lehet-e az ivartalanítás valamilyen ”műhibájának” a következménye, és ezen lehetne-e javítani. Sajnos ilyen feltételek mellett nem tudják megtartani a kutyust, viszont nagyon szomorú lenne, ha menhelyre kellene adni. Segítségét nagyon köszönöm előre is!
Az ivartalanítás viszonylag ritka következménye lehet a kutyák inkontinenciája - de ez nem számít műhibának sehol a világon. A gyógyszer rezisztens inkontinenciák egy részét újabban egy endoszkópiás műtéti eljárással sikeresen kezelik az Állatorvos-tudományi Egyetem Szülészeti Tanszékén (Dr Thuróczy Julianna, Dr. Tibold Anikó 478-4200).
jelige: Liza
2008-11-27
Jó napot kivánok Multkor már írtam önöknek.9 hónapos border kislányunkat megröntgenezték és súlyos csipődiszpláziát mutatott ki a röntgen felvétel.Adoktor úr műtétet javasolt.Szeretném megkérdezni hogy mik a tapasztalatok milyen sikeresek szoktak lenni ezek a műtétek?Tudnak e még ezek a kútyusok fájdalom nélkül élni Nagyon a szivünkhöz nött ez a kutyus nehéz lenne tőle megválnunk.A tenyésztőt értesítsük e hogy a kutyusunkkal ilyen baj történt? Nagyon el vagyunk keseredve .köszönettel liza
A vizsgálatot, operációt végző kolléga tud többet mondani a várható eredményről és esélyekről. A diszplázia súlyosságát pontozással határozzák meg és az sem lényegtelen kérdés, hogy egyoldali, vagy mindkét ízület érintett-e a folyamatban. Ráadásul a csípőízületi diszpláziának többféle műtéti megoldása is ismert. Én egyenlőre nem látok okot a nagy elkeseredettségre. Helyesen és korrektül jár el, ha tenyésztőjét értesíti a fejleményekről.
jelige: Noncika 2.
2008-11-27
Köszönöm válaszát! A kutyusomat májusban kezelték babézia miatt. ( vért kapott, mert nem volt vörös vérsejtje. Ez lehet azzal összefüggésben? Nem kezelték ki jól? Bocsánat a sok kérdésért!
Nagyon valószínűtlen, hogy egy májusban lezajlott babéziózis következményeit észlelte volna. Ha már babéziózis, akkor sokkal valószínűbb, hogy újabb fertőződés történt a közelmúltban. De a tünet hátterét nem is kikövetkeztetni, vagy kiokoskodni kellene, hanem sokkal inkább kivizsgálni. A részletes fizikális vizgsálatok mellett a vér-, és vizeletvizsgálatok már lehet, hogy nyomra vezetnének.
jelige: Noncika
2008-11-26
Tisztelt Doktor Úr! Nekem egy 5 és fél éves német spitzem van.Tegnap este és ma reggel is (örömében) vért pisilt.Közérzete jó, látszólag semmi baja.Előre is köszönöm gyors válaszát. Egy aggódó gazdi
A vérvizelésnek és a vérfesték vizelésnek is több, aggodalomra okot adó oka lehet. Kutyáknál sem megszokott, hogy örömükben /!))):/ vért pisilnének. A Noncika mielőbbi részletes állatorvosi vizgsálatra szorul, hogy kiderülhessen, mi okozza a tünetet. A kullancsok által terjesztett babeziózistól kezdve sok húgy-, nemi szervi betegség is szóbajöhet.
jelige: yorkik XX.
2008-11-26
Üdvözlöm! Már hat hetesek lettek az apró yorki kutyusaink! Már megkaptuk az első oltásunkat is! Az lenne a kérdésem, hogy mikor kell őket bolha ellen kezelni? Nekik is a Frontline Combo kell? És mekkora adagban? Előre is köszönöm!
A Frontline cseppeket gyártója a kölykök 8 hetes kora után ajánlja csak. Ha a kölykök bolhásak, akkor más készítményt pl Frontline spray kellene választani. Ha a mama folyamatosan védett (pl Stronghold-dal) és a kölykök jelenleg nem bolhásak, akkor nincs veszély abban, ha a csak 2 hét múlva kapják meg a cseppeket.
jelige: fogváltás
2008-11-26
Üdvözletem! 4,5 hónapos német juhász kislány elkezdte fogait váltani.Az első fogait már lecserélte észrevétlenül.A régi szürke szemfogai mellett viszont jönnek az újak, miközben maradnak a régiek is.Várjak türelemmel,hogy kiesnek,vagy ezzel tenni kellene valamit?Néhány hete volt már két szemfogánál is gennyes duzzanat,amit akkor antibiotikummal kezeltek.Ezek akkor kifakadtak és elmúltak néhány nap alatt.Csak a rossz emlék maradt azóta meg a kutyának,és nem lehet rávenni hogy megmutassa a fogait.Mit tenne Ön? Válaszát előre is köszönöm.
A 4.5 hónapos németjuhász kölyök fogváltása a leírása alapján rendben zajlik. Nagy eséllyel 6-7 hónapos korára, amikorra a maradó fogak teljes terjedelmükben kinőnek, addigra a tejfogak meglazulnak és kihullanak. Ha ez nem történik meg, akkor kell csak a tejfogakat állatorvosának eltávolítania. A szemfogak környéki gennyes tályogok jelentkezését én nem tudom a fogváltáshoz közvetlenül kötni - talán a tárgyak rágcsálásától alakulhattak ki. A rossz emlékeket javasolt lenne feledtetni a kutyával, sok türelemmel, következtetéssel, pozitív megerősítéssel kellene rávenni őt arra, hogy a gazdinak hagyja, hogy a szájában (fülében, lábvégén, ... bárhol ...) matasson.
jelige: gyémánt
2008-11-26
2-3 hetes kölyökkutya farán megvastagodik a szőr,egy idő után pedig kihullik,az itteni állatorvos szerint szőrtüsző atka okozza.Az lenne a kérdésem,hogy van e valamilyen készítmény amivel meglehetne ezt előzni.Válaszát előre is köszönöm!
Van. A szőrtüsző atkakór legtöbbször komplex kezelést igényel. A helyi parzitaellenes kezelés mellett sokszor az immunszuppresszáló tényezőket is fel kell számolni, vagy kezelni kell őket. Állatorvosa mindezekkel természetesen tisztában van, és gondolom már meg is kezdte a kölykök kezelését.
jelige: Diana
2008-11-25
Jónapot! van egy 4 éves kandurom tavvasszal lett ivartalanitva akkor 3 kg volt most 5 kg és nagyon válogat csak a konzervet eszi meg de abból se azt a mennyiséget amit eddig .Szeretnék érdeklödni hogy kell e neki diéta és ha igen akkor naponta menyit egyen és miből
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy értem a kérdését ... A tavasz óta 2 kg-t hízott herélt macska elérte az 5kg-t ami egyáltalán nem egyeztethető össze egy válogatós, étvágytalan állat képével. Kifejlett herélt macskáknak egyébként több gyártó (Royal Canin, Eukanuba, Hill’s) is készít nekik megfelelő tápot. Ezek mindegyikének a csomagolásán olvasható a napi fejadag. Állatorvosa segíthet annak megállapításában, hogy macskája ideális kondícióban van-e, vagy kövér. Vele lenne érdemes megbeszélni az állat etetését is. Ha teljesen félreértettem, és azt akarta írni, hogy a macska annak ellenére, hogy alig eszik, mégis kövér - ezt az észlelését pedig érdemes lenne kivizsgáltatni. Léteznek olyan endokrin betegégek macskában is (hypothyreózis, Cushing ) amelyek jelentkezhetnek a leírt módon.
jelige: Nagyon csikis
2008-11-25
Pár hete menhelyről hozott szuka kutyánk hátának a közepén a gerincén van egy pont amihez ha hozzá érünk vagy csak a környékére olyan mintha nagyon csikis lenne. Ez mitől van ha már 2 hónapja nálunk van és előtte nem volt ennyire csikis, főleg nem ennyire egy pontban.Csak azért aggódom hogy menhelyi lehet hogy nem kapott megfelelő ellátást, és vitamin hiánya van.
Ha az észlelését lehet úgy értelmezni, hogy a gerincének egy szakaszán a kutya túlérzékenységet mutat, azt jelezze állatorvosának. Szinte kizárt, hogy hiánybetegség tünetét észlelte volna, de nem kizárt, hogy olyan gerincbetegség jelentkezett a kutyánál, ami vizsgálatokat, kezelést igényel.
jelige: Orbitron
2008-11-25
Szép napot! Az lenne a kérdésem,hogy a 8hónapos westi kan kutyám sokat hapcizik és érdekesen szörcsög az orra,mit tegyek?
Mielőbb keresse fel állatorvosát, hogy ő megvizsgálhassa a kutyát. Ha szerencséjük van és „csak” egy megfázás van a tünetek hátterében, akkor vélhetőleg gyorsan meggyógyul a kezelésekre.
jelige: Merci
2008-11-25
nekem egy fox terrier szukám van. Gyakran kijárok hozzá a kertünkbe hogy megnézzem minden rendben van-e.ma mindig nyöszörög és reszket.gondoltam hogy a hideg miatt van ezért beengedtem és fél óra múlva megint megnéztem és ugyanúgy nyöszörgött és reszketett.
Jól tette, hogy legalább beengedte a kutyát ebben az ítéletidőben. Mostanra már csak egy teendője maradt. Mielőbb vigye a kutyát egy jól felszerelt kisállatrendelőbe, ahol megvizsgálhatja állatorvosa és kiderülhet, hogy mi a baja.
jelige: „8 éves kismama”
2008-11-24
Tisztelt Doktor ur! Van egy 8 éves farkaskutyám most szulte meg a 2 alom kolyket.1 nappal azutan (a mehebol,gondolom)fekete folyadek folyt belole. Azt szeretnem tudni hogy mi tortenik vele?
Megköszönném, ha legközelebb nem az apróhirdetések közé tenné fel a kérdését. Egy 8 éves németjuhász bőven túl van a tenyészidőszakán, ezért aztán kisebbfajta csoda lenne, ha megszokott vemhesség után segítség nélkül megszülné a kölykeit és fel is tudná nevelni őket. A szukának mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatra van szüksége. Ultrahanggal is rendelkező rendelőben tudják megállapítani, hogy van-e élő, vagy elhalt magzat burok illetve lepény még a méhében illetve az is kérdéses, hogy nem sérült-e a szülőutak. Mielőbb vigyel el a rendelőbe a kutyát.
jelige: Whoopi
2008-11-24
Tisztelt Doktor Úr! 6 éves Fila Brasileiro szuka kutyusommal RTG vizsgálaton voltunk, mivel reggel erősen sántított. A felvétel alapján csontrákra következtet az orvosunk, de mindenképpen további vizsgálatot (CT) szeretne. Holnap tudjuk meg, hogy mikor vihetjük kutyánkat CT vizsgálatra. Azért írok Önnek, mert amennyiben a vizsgálat a nem várt rossz eredményt mutatja, akkor minden hozzáértő tanácsra szükségem lesz. Itt az esetleges gyógyszeres kezelésekre, gyógynkivonatok alkalmazására, stb. gondolok. Válaszát előre is köszönöm!
Nem annyira sok tanácsra, mint egyetlen állatorvosra lesz szüksége, akinek a véleményét elfogadja ... A kutya részletes vizsgálata (benne vérvizsgálatok) megmutatja, hogy mennyire terhelhető a Whoopi a kezelések során, míg a CT az eseleges mellüregi lágyszöveti áttétekre ad majd adatot. Ha a csontszöveti minta szarkóma sejteket mutat - akkor a leggyakoribb választott kezelési módszer az érintett végtag magas amputációja és kiegészítő kemoterápiás kezelés. Ezzel körülbelül azonos eredményt ad a hely sugárkezelés a kemoterápiával kiegészítve. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: ivartalanítás 2.
2008-11-24
Köszönöm a választ. Csak egyszer adtam neki 1 negyed algopyrint, mert olvastam, hogy azt lehet. Az lenne kérdésem, hogy narmális-e hogy viszket neki a varrat? Vagy nem is tudom mi viszekt neki, de állandóan vakarná. Nem tud lefeküdni se, mert felpattan, hogy vakarja. De a sebet magát nem éri el se a lábával, se a fejével. Csak úgy mellette kapirgál. Meg inkább az van, hogy ugrál, mintha a farkát kergetné, és szinte állandóan ezzel foglalkozik. Lehet ezzel valamit csinálni? Vagy végig ilyen lesz, amíg ki nem szedik a varratot? (péntek reggel volt műtve) Köszönöm a választ.
Megszokott, hogy bármilyen bőrseb varrata irritálja a kutyát, viszket a terület. Kutyák között is vannak azonban érzékenyebb egyedek - néhány olyan is, amelyik a varratot szétszedi, szétnyalja. A seb kötözésével, gallér feltételével megelőzheti ezt a nemkívánatos folyamatot, és igen, állatorvosa tud olyan szer(eke)t kézbe adni, vagy receptet felírni, ami csökkenti az irritációt.
jelige: Alexka
2008-11-24
TISZTELT DOKTOR ÚR! Van egy 6 hónapos boxer kan kutyánk, és kb 2 hónapja véres hasmenése van. Már vittük orvoshoz, de a kapott gyógyszer nem segített. Játékos, jókedvű, étvágya is van.Házi kosztot és kutyakonzervet is kap. Azt vettem észre, hogy széklet ürítés után csepeg a végbeléből a vér. Az oltásokat is megkapta. Várom sürgős válaszát.Köszönöm.
Ha a védőoltások mellett a kutya rendszeres féreghajtása is rendben van - akkor jónéhány vírusos és parazitás betegségfet kisebb eséllyel kell mérlegelnie állatorvosának. Sajnos azonban így is maradt elegendő veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző kórok, ami véres bélsárürítést eredményezhet. Gondolom első körben állatorvosa is vér- és széklet vizgsálatot, majd esetleg képalkotó vizsgálatokat fog javasolni a diagnózis érdekében. Ezután a tennivalókat is megbeszélhetik.
jelige: myrtyll X.
2008-11-24
Tisztelt Doktor Ur, Koszonom valaszat, nem gondoltam ra, hogy nehezseget okoz ha kitorlom az elozo leveleket.. December vegen megyek haza Magyarorszagra, s ha addig nem sikerul megoldani a problemat, probalom Onnel felvenni a kapcsolatot. (mellekeltem az elozo leveleket, azt is, melyet a forumra irtam eloszor)
Köszönöm, hogy „képbe hozott”, így már emlékszem a levelezésre.
jelige: Tina 3.
2008-11-24
Tisztelt Doktor Úr! Még zavarnám egyszer.Akkor jól értelmezzük,hogy a Ön is az elküldött képek alapján úgy látja,hogy a kutyán a szimpla daganat eltávolítás már nem segít,csak radikálisan a szemmel együtt?!IHa nem nyúlunk hozzá meddig marad életben?Ismételten köszönöm,hogy ilyen gyorsan válaszolt kérdésemre!
Nem, egyáltalán nem jól értelmezte a válaszaimat. A fénykép és az eddigi adatok alapján sejtelmem sincs, hogy milyen onkológiai betegség zajlik a kutyában - más is csak annyit sejthet, hogy operációval nehéz lehet körülhatárolni a folyamatot és a tumor helyi kiújulásra igencsak hajlamos. Én egy fénykép (de még kétoldali röntgen alapján sem) dönteném el, hogy miként lehet kezelni a kutyát. Ahogyan már írtam - szövettani vizsgálatra, a fej- nyaki nyirokcsomók és távoli áttétek ismeretére minimálisan szükség van ahhoz, hogy a kutya esélyeit és a lehetséges megoldásokat számba vehessék. A citológiai (szövettani) vizsgálat és a koponya-, nyaki, mellkasi CT vagy egésztest szcintigráfiás vizsgálat tudná kideríteni a Tina onkológiai megbetegedését. Egy részletes álatlános vizsgálat (benne vérvizgsálatokkal) pedig jó támpontot adhatna annak megítéléséhez, hogy a kutya mennyire terhelhető akár műtéti akár egyéb megoldásokkal.
jelige: ???
2008-11-23
Tisztelt Doktor Ur, Ujabb problemam/ kerdesem lenne Onhoz. A kutyus mint emlitettem volt orvosnal, megallapitottak, hogy a vegbelenel kivul daganatok vannak. Az izuleteire kapta azt a gyogyszert, amit meseltem, s jobban lett tole, bar a reggelek tovabbra is nagyon nehezen indulnak neki. Most pedig kb. 3 hete, hogy majdnem minden ejszaka a lakasba kakil.... Iszonyat buntudata van tole, nagyon szomoru es szegyeli magat. A Mamam most mar naponta csak egyszer ad neki enni (4 napja), delben, de eddig rendszeresen vacsorazott is, holott mig fiatal volt, mindig nagyon rosszul evett. Kertem, hogy napi egyszer adjanak csak neki, mert nem tesz jot a gyomranak sem es a sulyanak sem a tobbszori etkezes. Azt gondoltam, hogy az esti etetes miatt fordul elo ez a problema. Estenkent 3-4 szem Floric-ot igy is kikonyorog maganak, de csak delben eszik, ennek ellenere, hajnal korul a lakasban, (egeszen pontosan az en regi szobamban) vegzi el a dolgat. Naponta negyszer setal, bar a negyedik inkabb csak gyors ‘pisi’ rol szol. Este 9kor van az utolso setaja es reggel 6kor a legelso. Minden idopontja oramu pontossaggal volt egesz eleteben betartva, sosem volt kevesebb seta es az idopontok is csak a teli idoatallitassal valtoztak/ valtoznak egy- egy orat. Mit tanacsol Doktor Ur, hogyan lehetne segiteni a kutyuson, na es persze a csaladon, hiszen eleg kellemetlen ez a dolog... Vajon mikor kellene neki enni adni ahhoz, hogy ejszakara biztosan uresek legyenek a belei, vagy esetleg mas fajta etellel kellene probalkozni mint a csirkehus? Oregkorara odaig jutottunk hogy kepes a puszta ures kenyeret is megenni.... szornyen ehes mindig. En ellenzem az esti etetest nagyon, mert felek, nem emeszti meg fekve a gyomra es nagy baj lehet belole. Meg annyit, hogy a szeklete nem hasmeneses, teljesen normalis minden szempontbol, csak a szaga kellemetlenebb sokkal (allitolag, bar eddig ugye nem igen fordult elo ilyen .. tehat nehez az osszehasoblitas.). Elore is nagyon koszonom a valaszat, tanacsat,
Sokat segített volna, ha nem törli ki előző kérdését és az arra írt válaszomat. Így viszont sajnos nem tudtam rájönni, hogy melyik kutyával kapcsolatosan kérdez. Nem tartom kizártnak, hogy a végbél körüli daganatok megoperálásával rendeződne a szobatisztaság kérdése is. Azt sem tartom kizártnak, hogy a kutya időskori falánksága szintén betegség tünete. És azt sem tartom kizártnak, hogy időskori elbutulás okozza mind a bekakilást, mind pedig az állandó evési kényszert. A kutya részletes vizsgálatával kideríthetőek ezek a feltevések és arra is fény derülhet, hogy lehet-e, miként lehet segíteni.
jelige: Tina 2.
2008-11-23
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon köszönöm,hogy ilyen hamar válaszolt!Nincs tudomásom róla,hogy szövettani vizsgálat készült-e?Két napja az javasolták,hogy vagy drasztikusan kell kimetszeni(kivenni a szemgolyót)vagy akkor várjuk meg hogy rosszabbul legyen akutya és el altatni.Nagyon rosszul érintett minket,mert egyébként a kutya eszik,játtsik mintha semmi baja nem lenne.Csatolnék két képet.Igy néz ki a kutya!! Köszönettel:
Amennyiben a radikális műtéti megoldás mellett döntenek, mindenképpen kérjék a tumor szövettani vizsgálatát is. A szövettani vizsgálat eredményéből kiderül, hogy milyen típusú utókezelést érdemes csinálni a kutyán. A fej-, nyaki nyirokcsomók és távoli áttétek tisztázása is döntő fontosságú a kezelés megtervezéséhez. Nem kizárt, hogy radikális operációval és a műtét utáni utókezeléssel megmenthető a kutya. A honlapunk Publikációk rovatát továbbra is ajánlom figyelmükbe.
jelige: Lesz kutyusunk??
2008-11-23
Tisztelt Doktor Úr Az lenne a kérdésem , hogy van egy 3 éves staffordshirunk és most ugy észleltük , tüzel a kutya. El vittük fedeztetni és összeragadtak30-50 percig de amikor szétjöttek a szukánk elkezdett vérzeni meg mondom őszintén pár éve már csináljuk ezeket a dolgokat de még ilyennel nem találkoztunk. megszeretném kérdezni , nem jol észleltük a tüzelést vagy pedig valami baj lehet a szukával?
Vagy lesz, vagy nem lesz - nincs az a jós, aki ennyi adatból kitalálhatná a jövő eseményeit ... Történt a szukában valaha is ovuláció diagnosztika (hüvelycitológiai és vérprogezsteron vizsgálatok)? Sikeresek voltak a korábbi fedeztetések? A kannak voltak már utódai? A fedeztetés után észlelt vérzés lehet teljesen természetes dolog, hiszen a fedeztetéssel nem szűnik meg egycsapásra a tüzelés. Az sem kizárt, hoyg fedeztetés közben hüvelysérülése alakult ki a szukának. Ez utóbbi miatt nem lenne érdektelen mielőbb megvizsgáltatni állatorvosával a szukát. A vemhességről legkorábban kb 3 hét múlva ultrahang vizsgálattal tudnak meggyőződni. Ha vemhes a szuka, akkor megkezdhetik a szuka felkészítését (csak veszettség ellen oltott?!) és Önök is felkészülhetnek a várható eseményekre. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat néhány vonatkozó írást.
jelige: Gigi
2008-11-22
Tisztelt Állatorvos 2 éves szuka tacskóm van. időnként egész testében remeg. Olyankor van, hogy elbújik egy sarokban, vagy kint egy bokor alatt. Nincs kedve játszani, da amúgy jól van étvágya is rendbe. Mitől lehet a remegés, és milyen betegségre lehet következtetni, ha egyáltalán betegség miatt remeg?
Gyakorlatilag bármelyik (sok száz) fájdalommal, lázzal, rossz közérzettel járó betegség és tucatnyi idegrendszeri betegség járhat a leírt tünetekkel. Az álvemhességtől a gennyes méhgyulladáson át a mérgezéseken keresztül az epilepszia (nem teljes a sor!) is szóba kerülhet. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ha ez megtörtént, akkor lehet a megoldásokról beszélni.
jelige: ivartalanítás
2008-11-22
Jó napot! Kiskutyámat (6,5 hónapos) tegnap reggel ivartalanították.Nagyon rosszul viselte az altatást, remegett mikor elaludt, mikor felkelt, meg végig nagyon remegett amíg hazahoztuk. Utána pedig vérzett a nemiszerve. Az orvos szerint ez nem gond... A vérzés mondjuk nemsoká elmúlt. Aztán tegnap este óta mindig viszket neki a varrat, mert egyfolytában vakarná meg harapná ha tudná. Mindig maga alá gyűr valami törölközőt vagy rongyot, és úgy alszik. Éjszaka egyébként egész jól aludt. Néha kelt fel vakarózni, meg evett ivott. Sokat iszik. És sokat liheg. Ez nem tudom mért van, meg hogy ez a vakaródzás mikor fog megszűnni, mert e miatt nem tud semmit csinálni... Csak ezzel foglalkozik. Ja, kapott gyógyszert is. Rimadyl-t(negyedet este,reggel), meg adtam neki egy negyed algopyrin-t is
Nem jól tette, hogy az állatorvosa által adott szert kiegészítette még egy kis algopyrinnel is. A varrat piszkálását kötéssel és gallérral lehet megakadályozni. Ha felügyelet alatt van a kutya akkor egyértelmű és következetes módon meg kell akadályozni a hasi seb macerálását. Jelezze állatorvosának az észlelteket - és amennyiben egyetértenek, akkor tegyenek fel egy kötésték és gallért a kutyára.
jelige: tina
2008-11-22
Tisztelt Doktor úr! Van egy 11,5 éves kuvasz kutyánk.Sajnos március környékén a jobb szeménél ki jött egy daganat féle,a szemöldöke alatt.Elvittük xy állat klinikára ahol kivették.Kb 2 hónap múlva a daganat ismét kijött.Akkor a szeménél nagyobb kimetszést csináltak ék alakban.Pár hónap múlva ismét kiújult a csomó.Harmadszori műtétkor drasztikusabban mütőtték a szemhéjával együtt.Abban reménykedtünk,hogy sikerült megállítani.De sajnos nem!Pár hete a szeme felett kivülről ismét ki jött és sajnos egyre nagyobbra nő a napok alatt.Közérzete jó,eszik is rendesen,de most már zavarja és félünk,hogy ki fakad.Már nem nagyon merik altatni a kora miatt.!Nagyon szeretjük,nem szeretnénk el altatni,de azt sem akarjuk,hogy szenvedjen majd.1 éve méh műtétje volt.Ön szerint van még valami megoldás!Köszönettel:Bné
Sokat segített volna, ha elárulja a daganat szövettani vizsgálatának eredményét. A fej-, nyaki nyirokcsomók és távoli áttétek megléte is döntő fontosságú a továbbiak megítéléséhez. Nem kizárt, hogy sugárterápiával, vagy gyógyszeres kezeléssel esetleg fotodinámiás vagy hypertermiás kezeléssel vagy ezek kombinációival lehetne eredményt elérni. Honlapunk publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Walter
2008-11-22
T.Doktor Úr! Van egy 3,5 éves labrador kan kutyám. Az jobb első lábán lejött egy kis darabon a szőr és duzzzadt egy kicsit. Sérülés nem érte. Elvittem az állatorvoshoz, aki tetran hydrocortison kenőcsöt írt fel. Megmutattam a kutya fülét is mert sokat rázogatja, de azt is rendben találta. Ön szerint mi lehet a baj.
A mellső lábon jelentkező duzzanat és a fülrázogatás tünete valószínűleg különálló történet. A lábvég duzzanatáról citológiai mintavétellel és röntgenfelvétellel lehetne kideríteni, hogy gyulladásos-, vagy daganatos eredetű elváltozásról van-e szó. A hallójáratok műszeres vizsgálata (otoszkóppal), szükség esetén koponya röntgen a fülrázás hátterének illetve a vérvizsgálat mindkát tünet megítélésében hasznos lehet. Gondolom ez fog következni.
jelige: bcí
2008-11-21
T.Doktor úr ! A kutyánk kb 3 napja köhög.J obb híján használom ezt a kifejezést, inkább olyan hang ez, mintha hánynia kellene, vagyis öklendező hangot ad. Jó étvággyal eszik, a sétán aktív. Eleinte azt hittük, hogy valami az orrába ment,de ez a tünet naponta most már naponta többször jelentkezik. Alvás közben nem jelentkezik ez a fura hang. A kutya néhány hónapja van nálunk, örökbefogadtuk. Teljes állatorvosi kivizsgálás után kaptuk meg, minden lelete negatív volt. Köszönettel G.család Kezelés után állapota nem változott jelölést írom be, de kezelést nem kapott.
Majd kap kezelést, ha állatorvosa megvizsgálja, és remélhetőleg néhány nap alatt meg is gyógyul a kutya ...): Gyakori légúti tünetet írt le, aminek során a kutya erőltetve köhög majd a végén öklendezik, esetleg váladékot ürít. A legnagyobb valószínűség szerint a torka (garat-, gége-, mandulák) lehet gyulladt, ödémás, esetleg váladékkal fedett. Állatorvosa vizgsálatokkal tudja tisztázni, hogy „csak” felsőlégúti fertőzést kell-e kezelni, vagy komolyabbb a baj.

<< <  173 / 398 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.10.03
Kedves Budafokiak! Este 7-kor hoztak be a rendelőnkbe egy kb 3-6 éves nőstény, nagytestű cirmost (5 kg körül), szegény nagyon rosszul volt, de reggelre sokkal jobban lett. Jó általános állapotú, jó kondíciójú, bolhanyakörvvel, biztos van gazdája. Aki felismeri, hívja a rendelőt: 06-1-229-3865
2014.09.18
22. Kerület Szemerédi utcából eltűnt a fekete félperzsa ivartalanított kandúr cicám. Aki tud róla valamit kérem jelezzen. Zoé névre hallgat 06209735459
2014.09.03
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci: &quot;Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!