Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Háziállataink is korosodnak és sokkal gyorsabban, mint mi. Egy kutya vagy macska 10 éves kora után már idősödőnek mondható, sőt, egyes nagytestű kutyafajtáknál a 10 éves kor kifejezetten matuzsáleminek számít.
A nyúlgazdák örülhetnek, ha kedvencük megéri a 7-8 éves kort, kisrágcsálóknál a 3 év a várható élettartam. Egyedül a közepes és nagytestű papagájok gazdái dőlhetnek hátra nyugodtan - könnyen meglehet, hogy kedvencük még őket is túléli! Mi, többiek előbb-utóbb szembesülünk azzal, hogy kedvencünk öregszik.

De mikor kezdenek öregedni?
Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb testű egy kutya, annál tovább tart a növekedése, viszont annál hamarabb kezd öregedni is. 
Macskáknál nincs ilyen nagy különbség a méretük alapján. A lakásban élő macskák, kutyák kétszer annyi ideig élhetnek, mint kizárólag szabadban tartott társaik. Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot.

SENIOR SZŰRÉSRendelőnk új szolgáltatása. Többet szeretne tudni? Kattintson IDE!

 

Az állatorvos válaszol

jelige: Lilike
2008-09-16
8 hónapos máltai selyemkutya szuka kiskutyámnak megduzzadt a nemiszerve, félek valami baj lehet vele, ez valami fertőzés vagy mitől van?
Nem kizárt, hogy mindösszesen annyi történt, hogy a Lilike tüzel. Állatorvosa néhány perc alatt kideríti, hogy teljesen természetes dologról, vagy esetleg valóban betegségről lehet-e szó.
jelige: zsu
2008-09-16
Nekem van egy bichon havanese kis lány kutyám tesomnak pedig egy fiu magyar vizsla 2 hete fejezödöt be a tüzelés vigyáztunk hogy ne legyenek kis kutyák de nem lehet rájuk éjjel nappal vigyázni. Kicsit többet eszik meg jobban igényli a szeretettet de más szokatlant nem csinál. Az lenne a kérdésem, hogy lehete állvemhes vagy vemhess a kutyám, mik a jelek
Lehet a fiatal szuka álvemhes is és vemhes is a kétségkívül jelenlévő lényeges méretkülönbségek ellenére is - és az is lehet, hogy megúszták ezt a tüzelést párosodás és vemhesülés nélkül. A 3 hetes vemhesség már jól vizsgálható ultrahang készülékkel, így állatorvosa rövidesen kiderítheti a legfontosabb kérdést. Az ő vizsgálata alapján az álvemhesség kérdésére is fény derül és szükség esetén kezelni is tudja a kutyát. A félévente ismétlődő tortúra elkerülése érdekében és a szuka egészsége megőrzéséért érdemes lenne a fiatal kutyát néhány hónapon belül ivartalanítani. Honlapunk Publikációk rovatában részletesen olvashat a témában.
jelige: szilaa
2008-09-15
Szeretném kérni a tanácsát az ügyben, hogy fiatal német juhász kanunk (rajzos) szőrének fekete részén az utóbbi időben észrevettem, hogy kicsit kivörösödtek a szőrszálak végei! Mitől lehet ez? Mi tévő legyek? Valamint szeretném még megtudni, hogy egy kutya kora kb. hogyan állapítható meg? Fáradozását előre is megköszönve:
A fekete szőrszálak kivörösödése a nyári időszakban sok fajtán és nem is csak kutyában megfigyelhető természetes szezonális jelenség. Ez nem igényel kezelést. A kormeghatározás kutyákon is gyakorlatot, tapasztalatot igénylő tevékenység. Az összbenyomás (mozgás, habitus ...) mellett elsősorban a fogazat vizsgálatával állapítható meg a kor - nem kis hibahatárral.
jelige: kispici
2008-09-15
T.Dr. úr! 10 hetes keverék kiskutyám /nálam is született/ a szombat esti etetés alkalmával, amit lenyelt rögtön ki is hányta, ezért ma, vasárnap koplaltattam, de a dolog most, este is megismétlődött. A kutya akarna enni, iszik is /ezt nem tudom, hogy bent tartja-e?/, viszonylag mozgékony, nem lázas, kissé kedvetlen és nem taknyos. A hányása nagyon habos, nyúlós, ragacsos viszonylag soknak tűnik. Mi lehet ez, csak nem Parvo?! Írok, mert megnyugtat, de holnap reggel elviszem orvoshoz. Köszönettel és üdv.
Sajnos akár a parvóvírusos bélgyulladás is kezdődhet ezzel az egyetlen tünettel - de számos egyéb fertőző-, parazitás-, veleszületett és szerzett oka lehet a hányásnak. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni a hányás okát. Nem lehetetlen, hogy mire olvassa a válaszomat, már tudják a tünet okát és esetleg már meg is kezdődött a kölyök kezelése.
jelige: goldizi
2008-09-15
Tisztelt Állatorvos! kérdésem az lenne,hogy van egy 9 hónapos kutyám,aki most tüzel előszőr,de már 14 napja vérzik? ez normális vagy vigyük-e orvoshoz? a másik kutyánknál ez max.6-7 napig tartott és ezért furcsálom.a kutya jókedvű,eszik is rendesen. köszönettel:
Igen, teljesen normális lehet 5-7 napos és akár 25-30 napos vérezgetés is egy tüzelő szuka esetében. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Szuzi
2008-09-15
Jó napot!Van egy 13hónapos Jack Russel kislány kutyusunk!Ma észrevettük hogy kedvetlen és folyik a nózija!Lehet hogy csak az idö miatt mert kb.7-8 fok van nálunk(Finnországban)!Nagyon eleven mindíg söt néha túlzásba viszi a mozgást is!És még az a kérdésem lenne hogyan nevelhetnénk,mert nagyon szófogadatlan és ha kap a hátsójára az sem hatja meg csak riszál mégjobban!Válszát elöre is köszönjük!
Ha mindkét orrnyílásból kevés, víztiszta folyadék ürül és csak akkor ha hideg környezetben van a kutya, vagy nemrégiben tért haza a sétából - akkor az észleltek akár természetesnek is mondhatóak. A terrier-félék általában a Jack Russelek pedig különösen élénkek, önállóak, önfejűek. Trenírozni, tanítani sok-sok türelemmel és elsősorban pozitív megerősítéssel, jutalmazással érdemes őket is. Ha fegyelmezni akarjuk, azt jobb ha egyértelműen tesszük, egyébként a hátsó meglegyintését könnyen a játék részének tekinti.
jelige: köhögő mudi
2008-09-15
Tisztelt Állatorvos! 13 éves keverék, 9 kilós kan kutyánk 1 éves kora óta köhög. Étvágya hatalmas, ereje nagy, szeret futkározni. Februárban volt tüdőgyulladása, ami miatt (?) tüdővizenyő maradt vissza, Diaphyllint és Furosemidet kapott. Közben készült EKG és ultrahang (az egyetemen), ami szerint a szíve egészséges. (A röntgen pedig szívmegnagyobbodást mutat.) Pár hete folyton fullad, összeesik, hab jön ki olyankor a szájából, majd felkel. Az állatorvos kihajtotta belőle a vizet, szteroidot adott, attól egy napig jobban lett, nem köhögött,de miután abbahagytuk a Furosemidet, a kutya újból fullad. (Újrakezdtük.) A holtfáradt, aggódó és tehetetlen gazdik kérdése: mi lehet a fulladozás oka, mivel lehetne vizsgálni az endoszkópon kívül (attól félünk), hogy lehet a szív egyszerre egészséges és megnagyobbodott? Jelent-e valamit, hogy a szteroid használ, vagy az ”mindenre jó”? Válaszát előre is köszönjük.
A szteroid „sok mindenre jó” kiváltképpen allergiás-, aszthmatikus-, valamint légcsőszűkület eredetű köhögéseket lehet vele eredményesen kezelni. A megnagyobbodott szív önmagában sem egészséges, de ha nincs mellette kitágilt szívüreg, elvékonyodott fal, billenytűelégtelenség és egyéb funkcionális zavarok, akkor a probléma valószínűsíthetően nem szíveredetű. Természetesen én nem adhatok okosabb tanácsokat, mint a kezelőorvosai, ezért ugyanezeket a kérdéseket nekik kellene feltenni.
jelige: pinty
2008-09-15
‘-2 napja nagyon sok vizet iszik,nincs kedve játszani de étvágya van
A kutya kb két napja beteg. A sok vízivást temérdek betegség okozhatja (gyakorlatilag minedn lázzal is járó betegség, vese-, máj elégtelenség, cukorbetegség, Cushing kór ...) és számos egyéb ok. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ezután szó eshet a megoldásokról is.
jelige: Bobika
2008-09-15
15 éves magyarvvizsla kutyám nehezen megy és sokszor nem bírják el a hátsó lábai összeesik. az öregségen kivül lehet e más oka is, va e rá valami ami erősiti egy kicsit.Ketofen 20mg tablettát kapott.
Az öregedéssel együttjáró ízületi megbetegedések, gerinc-, prosztata- betegségek esetleg daganatos elváltozás is okozhatja a leírt tüneteket. A Ketofen tabletta segíthet a tüneteketenyhíteni - de részletes vizsgálatok alapján lehetne azt kideríteni, hogy a felsorolt betegségek közül mi áll fenn a Bobinál és ezután lehetne arról beszélni, hogy miként lehetne segíteni rajta.
jelige: yelli
2008-09-15
Üdvözletem! Szeretném megtudni milyen veszélyekkel jár a westi kutyámnak a gerincvelö vizsgálat?Lehet -e ezután ujra a régi a kutyus?Geincvelö gyulladás esetén milyen esélyek vannak a gyogyulásra?Ma kapott szurit holnap dönti el az orvosunk mikor legyen a gerincvelö vizsgálat.Nagyon féltjük:(3-4 napja járásnál emelésnél vonnyit a fejét fel tartja a nyaknál idegrángatás,és alig eszik) elöre köszönet a válaszért!
A leírt tünetek, a kutya állapota önmagában sokkal ijesztőbb, mint egy kontrasztanyaggal végzett gerinc röntgen vizsgálat (myelográfia) - gondolom ezt ajánlotta kezelő orvosa. A vizsgálatnak nincsenek komoly veszélyei.
jelige: picurka
2008-09-15
üdvözlöm! van egy pár hetes kiscicám és néhány napja megy a hasa,de olyan a feneke,mintha aranyere is lenne! mit tegyek?nagyon féltem
Az állandó hasmenés, bélférgek jelenléte sokszor vezet kölyök állatok végbelének előeséséhez. Ez akár a bélelhalást és a kölyök elpusztulását is előidézheti. Mileőbbi állatorvosi vizsgálatokra és kezelésre van szüksége a kölyök macskának.
jelige: Nelli
2008-09-15
Egy éves kis foxim romlott pulykanyat evett,most mindet ki is hányja.Mit tegyek,hogyan segíthetnék neki? Válaszát köszönöm:
Amennyiben valóban a romlott pulykanyak okozta a hányást, akkor a romlott étel kihányása után a tüneteknek meg kell szűnnie - legfeljebb lágyabb bélsár, hasmenés lehet egy-két napig. Ha a hányás/hasmenés nem szűnik, esetleg egyéb tünetek is jelentkeznek, akkor pedig mielőbb részletes állatorvosi vizsgálatok szükségesek a betegség megállapításához, majd eredményes kezeléséhez.
jelige: Gomboska
2008-09-15
Tisztelt Cím! Két 7 hetes kiskutyáról van szó akik 4 napja remegnek és képtelenek normálisan járni.Nem változik az állapotuk,esznek ,játszanak egymással.A nagyobb az képes szaladni de az egyik pillanatról a másikra elveszti az egyensúlyát,és ő a hátsó felét nem bírja ,a kisebb az első lábain kúszik.Evés közben is csúszik a lábuk szét.Kérem minél hamarabb választ adni ,míg nem késő.Köszönöm.
A leírt tüneteket akár olyan banális ok is kiválthatja, mint a súlyosfokú bélféreg fertőzöttség és bármely fertőző betegség. A teendője természetesen az, hogy mielőbb állatorvosi rendelőbe viszi a kölyköket. Amíg nem késő ...
jelige: hányás
2008-09-15
azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy van egy 1 éves yorki lány kutyusom...az utobbi idoben hajnalban illetve reggel hányni szokot sargas szinut..mitol lehet ez? nagyon megremiszt a dolog..en arra tippeltem hogy lehet hogy a kerti tobol iszik amiben csak novenyek vannak es alga olo szer...mitollehet ez? kerem mielobbi valaszat...koszonoettel.
A sok tucat egyéb ok mellett akár a kerti tó algaölő szere is okozhatja a hányogatást. Emellett számos egyéb toxikózis, fertőző és nem-fertőző oka lehet a hányogatásnak, hiszen a hányás az egyik legáltalánosabb tünet kutyákban is. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a betegséget, majd a megoldást is ajánlani fogja.
jelige: kanos
2008-09-15
Elnézést, ha kicsit hosszú leszek: 1,5 éves németjuhász kan kutyám kb. egy hete ”megőrült”. Szökdösik (ezt megoldom), vonyít, sír, de később megnyugszik. Az látszik, hogy nem betegség, mert különben teljesen normálisan viselkedik, igaz kicsit kevesebbet eszik, mint szokott. Észrevettem, hogy ez az őrület egy tüzelő szuka sétáltatási időszakában hatványozottan jelentkezik. (pl utána szökik) Tavaly ebben az időszakban ilyen problémánk nem volt, lehet, hogy akkor még kicsi volt a - nem tudok jobb szót - ”kanossághoz”? Kérdéseim az alábbiak: ha ez a szukák tüzelésével összefüggő probléma 1.) mit lehet ezzel az ösztönnel tenni, csökkenthető valahogy lehet / célszerű-e elfojtani? ha igen, hogyan? 2.) ha nem tudja kielégíteni az igényét, lehet-e később ebből eredő orvosi/pszichés problémája? 3.) előre láthatóan meddig tart ez a ”kanos” időszak? 4.) igaz-e, az, hogy ha egyszer már közösült, és többet nem engedjük neki, akkor abból később (a ki nem elégített ösztön miatt) orvosi broblémája lehet? válaszát előre is köszönöm.
1.) A heréléssel néhány héten belül megszűnik a probléma. 2.) A legtöbb orvosi, majd pszichés probléma abból adódik, hogy a tüzelő szukák után járó kanok verekednek, parazitás és vírusos betegségekkel fertőzik egymást, autó üti el őket illetve a szuka gazdája veri/mérgez őket. 3.) Egy kan élete végéig „kanosan” viselkedik, azaz amikro tüzelő szuka „illatát” érzi, akkor szökésre hajlamos lesz, fedezni akar. 4.) A gyakorlott fedezőkanokban megerősödik, rögzül a szökdösési hajlam. Egyéb orvosi jellegű probléma embereken és állatokon sem alakul ki a nemi élet szüneteltetése miatt.
jelige: Boldi
2008-09-15
Golden retriever kutyát kaptunk (2008. februárban született), fiú kutyáról van szó. Kérdésem, mikor számít ivarérettnek? Előtte egy magyar vizslánk volt, a heréi nem kerültek a herezacskóba, későn vettük észre, ezért így élte le az életét. 14 éves korában hagyott itt minket. Szeretnénk, ha a fiú goldenünk ”teljes” életet élhetne, azaz apa is lehetne. A két heréje látszik a hímvessző tövében. Hogyan kerülhetnénk el, hogy ne járjunk úgy mint a vizslánkkal?
A középméretű kutyák így a Goldenek is kb 6-7 hónapos korukban lesznek ivarérettek. A tenyészérteeségük pedig később 1.5-2 éves korukban jön el. Egy fiatal kutya a rendszeres parazitamentesítések és védőoltások miatt meglehetős rendszerességgel kerül állatorvoshoz, ő pedig egyértelműen el tudja dönteni, hogy a herék megfelelő helyen vannak-e. A hímvessző két oldalán látható, tapintható dudor sokszor a pénisz merevedő testjei, nem pedig a herék. Az ivartalanított nőstény és kan kutyák is abszolút teljes életet élhetnek.
jelige: Nina
2008-09-15
szia, szeretném megkérni ha a kutyám kb. 1-2 hete hasas akkor a kutyus mikorra várható?, és lehetnek problémák a szülés alatt?, és mekkorának kell lenni a hasának és nagyon jó lenne ha atelefonszámát megadné, ha a kiskutya megszüketik akkor az anya felfalhassa a gyerekét aburokkal ez megtörténhet, ezekre a kérdésekre a válasz nagyon sűrgős lenne
A kérdések zömére választ kaphat honlapunk Publikációk rovatában. Az Önök esetében a legokosabb megoldás a Nina egy-két héten belül történő ivartalanítása lenne.
jelige: Kira
2008-09-15
Tisztelt Doktorúr! Kaukázusi juhász kutyámnál Lyme-kór fertőzöttségett mutatott ki a vérvizsgálat. Kb. 1,5 hónapig antibiotikumos kezelést kapott majd ismételt vérvizsgálat után a Lyme-kór teszt eredménye még mindig pozitív lett, de minden egyéb véreredménye nagyon jó. Az állatorvos azt mondta, hogy nem szükséges további antibiotikumos kezelés, mivel a többi eredmény jó. Érdeklődnék, hogy jövőre beadható-e neki a Lyme-kór elleni védőoltás így, hogy már fertőzött volt és, hogy tényleg nincs-e további gyógyszerezésre szüksége. Esetleg mikor csináltassak újabb vérvizsgálatot? Válaszát köszönöm:
Állatorvosa a laboreredmény ún titerértékéből megítélheti, és eldöntheti hogy nincs szükség a további kezelésre. Ha mindketten úgy gondolják, néhány hónap múlva érdemes újabb Lyme szerológiai vizsgálatot csináltatni. A jövő év elején érdemes és indokolt lehet a Kira Lyme elleni védőoltása.
jelige: Gömbi
2008-09-15
Üsvözlöm!Nekem van egy 8 hónapos angol bulldogom és a hátsó lábain és a hátán fehér dudorok keletkeztek amelyek alatt most már rózsaszín pöttyök vannak mi lehet az oka?fertőző?kérem gyorsan válaszoljanak!köszönöm
Állatorvosa mielőbbi részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni az észlelt bőrtünetek okát. Temérdek ok lehet a leírtaknak. Veleszületett okok mellett a parazitás-, allergiás-, fertőző-, endokrin- eredetű megbetegedések a leggyakoribbak, amelyek hasonló bőrtüneteket okozhatnak.
jelige: Vicuska
2008-09-15
Kedves Doktor Úr! A sziámi cicám tegnap figyeltem fel rá, hogy bandzsit, mamár mégjobban. Sokat kóboról, igen nagy a kertünk. Madarat, esetenként, még patkányt is láttam nála. Főként minőségi tápot eszik, esetenként nyers csirke mellet, parizert. Köszönettel várom a válaszát.
Nem kizárt, hogy macska, vagy valamelyik zsákmányállat okozta a cica sérülését - de az oltatlan macskában akár fertőző betegség is kiválthat szemtüneteket. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni a tünet hátterét és ezután tud megoldást ajánlani a bajra.
jelige: Selymic
2008-09-15
Kedves Doktor Úr/Hölgy! Az egyik cicámnak már elég régóta folyik a nyála, majd elmúlik, majd megint erősen nyáladzik, már elég idős. A fogazata eléggé hiányos. Nagyon rossz szaga van. Az étvágya nagyon jó, inkább konzerveket, tejet, kevés tápot, nyers-főtt csirkehúst, májat eszik.Esetenként megszalad, a fogfájásra gyanakszom.?? . Köszönöm a válaszát.
Az is előfordulhat, hogy helyes a gyanúja és a cica nyálzását fog-, fogmeder betegség okozza. De ugyanilyen tüneteket okozhat néhány mérgezés, idegrendszeri betegségek,vírusos megbetegedések, szájüregi tályog, daganat, nyálmirigy ciszta ... és sok egyéb elváltozás is. A Selymic részletes állatorvosi vizgsálatával derülhet fény a tünet okára és ezután lehet a kezelésről, esélyekről beszélni.
jelige: befogadott cica
2008-09-15
Szeretnék idevenni ideiglenesen még egy cicát,a már meglévő kettő mellé. A cica jelenleg az utcán él,nemsokára lelkes cicamentők ivartalaníttatják,én pedig felajánlottam,hogy itt lábadozhat nálam,sőt amíg nem találnak neki gazdit,addig itt lehet velünk. Helyhiány miatt ugyanis visszakerülne az utcára ivartalanítás után. Az lenne a kérdésem,hogy milyen óvintézkedéseket tegyek,hiszen nem szeretném,ha macskáim bármilyen betegséget elkapnának a vendégcicától. Saját cicáim évente kapnak kombinált oltást,és természetesen a féreghajtást. Lakásban tartom őket,egyáltalán nem járnak utcára,csak ha állatorvoshoz megyünk,de akkor is a macskahordozóban tartózkodnak. Mit javasol,oltassam be őket mielőtt jön a kis vendég? Gondolok itt elsősorban a FIP-re,ami úgy tudom elég agresszív,halálos betegség,vagy csináltassak tesztet a vendégcicának? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: egy aggodó macskagazdi
A kóbor cica parazitamentesítését és vakcinázását is kérhetné az állatvédőktől és az is teljesen jó gondolat, hogy a vírustesztjeit megcsináltatja. Ha ez nem történik meg, akkor a legokosabb dolog a befogadott cica elzártan történő tartása lenne, azaz más helyiségekben kellene őt tartani a lábadozás ideje alatt. Az otthoni macskák védőoltásainak ismétlése szintén aktuális a befogadás miatt.
jelige: uno
2008-09-12
Tisztelt Dr UR/NŐ! Ötéves kan yorkimat márciusban mütötték hugykövességgel azota azt mondták valamilyen örökletes anyagcserezavara lehet.Most ugy tünik megint kiujult a betegsége mert tegnap ota véreset pisil.Eukanuba gyogytápot eszik,b6 vitamint és magurlit pirulát kap.Mit tudnánk tenni hogy elkerüljünk egy ujabb mütétet??Van megoldás?Válaszát köszönöm!üdvözlettel Györgyi!
A szigorú diéta kellene, hogy megoldás legyen a kő újraképződésének megakadályozására. A most kialakuló véres vizeletnek számos egyéb oka (húgyutak gyulladása, prosztata betegségek ...) is lehet. Részletes vizsgálatokkal (fizikális vizgsálatok, vizelet vizsgálat, vérvizgsálat, ultrahang esetleg röntgen képalkotás ...) lehet tisztázni a mostani véres vizelet okát és könnyen lehet, hogy nem újabb műtétre van szükség a megoldáshoz.
jelige: házi
2008-09-12
jo napot van 1 nagy mácskánk hamuszürke elvolt veszvemultkor4napig és az álla állat tisztaseb véres mitöll lehetez? már többimacskánknak is volt beledögölheta macska?
Bele. A kijáró, oltatlan, nem ivartalanított, nem parazitamentesített macskák az állandó macskabunyók, az egymásra átkent vírusos és parazitás betegségek miatt 1-5 éves korukban elpusztulnak. Ezzel szemben az ivartalanított, rendszeresen parazitamentesített és védőoltásokban részesített társaik 15-20 évig élnek. A teendő a macska mielőbbi állatorvosi ellátása, majd ezután az ivartalanítása, rendszeres parazitamentesítése és oltása lenne ...
jelige: Morzsi
2008-09-11
Veszttség elleni oltás (szeptember 6.) után a kutya egyre bágyadtabb és étvágytalanbb lett. Hétfőn már egyáltalán nem evett és nem ivott. Kedden, szerdán néhány csemege falatot evett, kevés vizet és tejet ivott. Ma csütörtökön epét hányt, továbbra is bágyadt, legszívesebben csak fekszik. Okozhat-e oltás ílyen panaszokat? Mit javasolnak a probléma megoldására?
Teljességgel kizártnak tartom, hogy bármiféle összefüggés lenne a Morzsi veszettség elleni oltása és az azóta kialakult tünetei között. Sokkal valószínűbb, hogy a csak veszettség ellen oltott kutya egyéb betegségben szenved. A leírt tüntek rendkívül általánosak, sok tucat fertőző és nem-fertőző betegség okozhat bágyadtságot, étvágytalanságot, elfekvést és hányást. Ha azt akarja, hogy tippeljek, akkor azt mondom, hogy a szukának akár gennyes méhgyulladása is lehet a tünetek alapján. A kutya részletes állatorvosi vizgsálatával lehet kideríteni a tünetek okát, és csak ezután lehet a megoldásokról beszélni.

<< <  173 / 380 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

06-1-229-38-65

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.04.02
Ma du. 1 óra körül kiszökött a kerítés léceken át 9. hetes kiskutyánk.Még sajnos nem volt chipje, a következő oltásnál került volna rá sor.Múlt héten csütörtökön kapta meg a parvovírus elleni oltását, és a féregtelenítését, és még holnap kellene beadni a féregtelenítés miatti fél tablettát. A XXII. Kerület (Rózsavölgy) Orsovai utca 7 szám alól szökött ki!Kérem, segítsenek, hogy megtaláljuk. Előre is nagyon köszönöm! Bárdos Katalin Tel.. 30/737-4997 orias969@gmail.com
2014.04.02
Kedves Állatbarátok! A képen szereplő 10 év körüli beteg, sovány kutya egy ózdi öregek otthonába (!) sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni lehet telefonon: 06-20 335 3571 vagy emailen: oszmun@gmail.com
2014.03.28
Budafokon sürgősen gazdit, ideiglenes befogadót keres egy 1 év körüli kislány cica, aki nagyon vágyik egy gazdira.. Nagyon szép fehér, ezüst szürke, különleges csíkozású, gyönyörű zöld szemű cica. Egy idős bácsi kertjében jelentkezett, aki nem igazán eteti, egy idős szomszéd néni eteti. A bácsinak hízeleg, dörgölődzik hozzá, az ölében fekszik. Sajnos a bácsi már kiszámíthatatlan, egyik pillanatban szereti, másik pillanatban zavarja... Másik szomszédok el akarják vinni egy elhagyott telekre, mert a kertjükben "kapar". Ha rövid időn belül nem találok gazdit neki, sajnos el fogják vinni. Semmi megértés nincs bennük. A cica idegenekkel eleinte bizalmatlan, sokat zavarják, kergetik, de egy kis csirkemell sonkával hamar a bizalmába férkőztem, már meg is tudtam simogatni. Egy kis türelemmel, szeretettel hamar igazi kis doromboló szeretet bomba lenne! Ivartalanítva, féreg hajtva, bolhátlanítva lett. Pár napig maradhat ideiglenes befogadónál, ahol már hízeleg, dorombol, bújik, de utána nem megoldott a sorsa. Örökbe fogadási szerződéssel fogadható örökbe. Tel: 06-30-2-115951