Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: csont etetés
2018-11-17
1 éves kutyusomnak vettem kacsahúst csonttal, megetethetem vele nyersen? Mármint lehet baja a kiálló csontoktól? Mit kell tudni a csontetetésről? Köszönöm!

Elméletileg bármely kutyának macskának lehet baja akár a nyers, akár a hőkezelt csontok etetésétől. A baromfi csont etetése kistestű, rossz fogazatú, nagyon falánk, rágás nélkül nyelő és idős, obstipációra hajlamos egyedeknél fokozottan aggályos. Idősebb baromfiak elmeszesedett csontjai, különösen a csöves csontok (combcsont, lábszárcsont, karcsont ..) hajlamosk éles, hegyes széllel törni, ezek felsérthetik, esetleg át is szúrhatják a garatot, nyelőcsövet, gyomrot, beleket.

Ha tiszta, friss, megbízható helyről származó, emberi fogyasztásra is alkalmas csontos kacsahúst vásárolt - és az adatlapon szereplő 6-12 hónapos kan kutya nem kistestű, nem falánk, nem nyel szinte rágás nélkül úgy odafigyeléssel lehet akár nyersen is etetni. A nyers etetést is lehet jól, akár kíválóan is csinálni, ha viszont hanyagul, hozzá nem értően tesszük, abból lehet probléma.

jelige: Ryen
2018-11-17
Kedves válaszoló 7 hónapos keverék örökbefogadott közepes testű kutyám, időről időre megeszi a macskám székletét, bentiek de napközben sokat vannak kint az udvaron kint végzik a dolgukat. Saját illetve a másik kutyám székletével nem foglalkozik, csak a macskáét eszi meg, ha rászólok persze azonnal abba hagyja, de ha nem vagyok ott akkor sajnos megeszi. A Kutyák és a cica is ugyan azt eszik, szóval nem tudom miért pont a cica székletére fáj a foga... Csak egy rossz szokás lenne? Mit lehetne tenni ellene? Előre is köszönöm.

Legújabban és leggyakrabban valóban rossz szokásként emlegetik a széklet megevését kutyáéknál. A korábban emlegetett hiánybetegségek és belgyógyászati-, idegrendszeri zavarok lehetőségét az esetek túlnyomó részében kizárhatjuk.

Sajnos, ha erősen rögzült rossz szokásról van szó, ráadásul az állatok jórészt megfigyelés nélkül töltik idejüket - akkor sokszor nincs más megoldás, mint a zárt alomtárca alkalmazása, vagy az alomtálca helyiségének zárása , és csak a macska számára járható "macskaajtó" alkalmazása.

jelige: Lábrágás
2018-11-17
Tisztelt Doktornő/úr! 1 éves ivaros kan szamojéd kutyám a mellső lábain a lábközépcsontok környékén rövidre rágja a szőrt. A bőr nem hámlik , nem tűnik kiűtésesnek, egészséges rózsaszín. Brit Care Lamb & Rice tápot kap, igyekszem kerülni a csirkét. Minden nap egyszer kap enni (előírt mennyiséget) 15 perces pontossággal. Heti 4-5x sétálni viszem, hétvégén 1x kutyaiskola. Kertes családi házban lakunk, 1300 négyzetméteres parkosított udvar az élettere. Ezeket azért írtam le mert már gondoltam frusztrációra is. Készítettem egy képet. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=912ABBAA9E2_3D62_4E17_92E.jpeg Szakvéleményét előre is köszönöm! Üdv.: B.Cs.

A mellső lábvégek nyalogatása, rágása hátterében sok és sokféle ok állhat.

A lábvégeken a mindennapi élettel járó apró traumák is kiválthatják az okot, majd a sérülés nem képes gyógyulni az állandósuló irritációtól. A táplálék allergiák, köztük a csoirkehús allargia is gyakori ok. Ha igyekezete a csirke elkerülésével sikeres és a kutya csak  a leírt bárányos tápot kapja, úgy a csirkehús allergiát kizárhatjuk. Sajnos ezen kívül is számtalan táplálékfehérje, maradékanyag allergia ismert - és szintén nem kevés környezeti-, kontakt- és egyéb allergén. Parazitás-, gombás és bakteriális eredetű bőrgyulladások is gyakran jelentkeznek ezen a területen. A bőr alatti struktúrákban (kötőszövet, inak, idegek, izmok ..) zajló gyulladások is okozhatjk, fenntarthatják a nyaogatást, harapdálást. Akár bőrféreg irritáció sem kizárt. Már eredetű szisztémás betegségek (endokrin kórképek ..)  is okozhatnak bőrtüneteket.

Megnéztem a feltöltött képet, de ez alapján annyi látszik csak, hogy egy körülírt területen ritkásabb a szőr, érzésem szerint nincs az a szakember, akinek ez alapján egyetlen ok jutna az eszébe.

Állatorvosának sem biztos, hogy egyszerű dolga lesz, de amennyiben lesz lehetősége szisztematikus vizsgálatokat végezni, úgy szűkítheti a kört, és remélhetőleg előbb-utóbb megtalálják az okot.

jelige: szobatisztaság
2018-11-15
Tisztelt Állatorvos! A már 2 hónapja tökéletesen szobatiszta 4honapos kutyám újra bepisil és bekakil. Mi lehet a gond? Tegnap este már 3x bepisilt úgy, hogy előtte vittem le sétálni és rá egy fel órára bepisilt. Ezután éjszaka 4x kakilt be, majd reggel miután levittem lenn is kakilt, majd fenn ujra. Tápot váltottunk ugyan, de fokozatosan, mondjuk az is igaz, hogy tegnap este ette először tisztán. Ami meg változott, hogy elkezdtük kicsit tréningezni, és jutalomfalatnak parizsit kap. Lehet ossszefugges? Nagyon köszönöm

Leírása alapján a kölyök extrém sok alkalommal ürít bélsarat, valószínűleg hasmenéses, de legalább a normálisnál lágyabb bélsár ürítésről lehet szó. Mindemellett a korábban már szobatiszta kölyök újra be is pisil.

Mindezek hátterében lehet a tápváltás, lehet a jutalomként használt párizsi és akár a tréningezés is - de akár betegség is valószínűsíthető. Ez a betegség számtalan lehet, talán a leggyakrabban parazitás-, fertőző bélgyulladások állnak a háttérben.

Keresse fel állatorvosát, tárja elé a problémát és kérje a kölyök kivizsgálását, ellátását.

jelige: köhögés
2018-11-13
Kedves Állatorvos! Kicsit el vagyok már keseredve, mert nem tudom mi tévő legyek. A kutyusom (6 kg, keverék, kan,12 éves) kb 2 hónapja elkezdett köhögni. Korábban már kiderült, hogy pitvar nagyobbodása van, erre szedi is a gyógyszert, illetve légcsőkollapszis. Immár 4 különböző állatorvosnál jártunk a köhögéssel, de egyszerűen nem jutunk előrébb. Újra megvizsgálták a szívét, azt mondták, nem rosszabbodott az állapot, a köhögés légcső eredetű. Eddig a köhögésre szedett gyógyszerek: caniresp dry szirup, diaphyllin, spiropent, phosphorus ch15 és még lándzsás útifűvel is próbálkoztunk. Ezek mellé a szívére szedi a cardalist és furont. A köhögése egyszerűen nem akar elmúlni. Amit fixen megfigyeltem, hogy séta közben teljesen megszűnik, ahogy a szabad levegőn van. Nap közben néha köhög, néha nem, ez változó. Este pedig mindig, ettől se ő se én nem tudunk nyugodtan aludni. Én már arra is gondoltam, hogy az egész rossz irányban lett kezelve és nem is a légcsöve miatt van, hanem esetlegesen valamilyen allergia, ami a lakásban van és irritálja a légcsövét, ez magyarázná, hogy a sétától, illetve más környezetben miért múlik el. Továbbá olvastam, hogy az allergia tünete lehet még a mahagóni színűre nyalt mancs, és nála ez is megvan. Kérném a tanácsát. Köszönöm szépen.

Leírását olvasva másnak is eszébe juthatott akár az allergiás eredetű légzőszervi tünetek eshetősége is, ennek is jó esélye van.

Ha azonban állatorvosai a vizsgálatok során szívmegnagyobbodást és légcsőszűkületet is megállapítottak, akkor nyilván ezek is jelen vannak a kutyában, és nem kizárt, hogy egynél több betegség okozza a tüneteket.

Sajnos a leírt tünetek kellően általánosak ahhoz, hogy még jónéhány lehetséges ok (szívférgesség, bronchitis, emphysema, fibrózis, daganatok .... toxikózisok .... májelégtelenség .....) felmerül állatorvosaiban egy 12 éves kutya esetében. A felsorolásból is látszik, hogy kitalálni szinte lehetetlen az oko(ka)t - részletes, szisztematikus vizsgálatokkal lehetséges felderíteni a tünetek hátterét.

Ha a részletes kórelőzmény ismeretében állatorvosainak volt lehetősége fizikális vizsgálatokat és laborvizsgálatokat is végezni, mellkasi (és nyaki)  röntgen, szív ultrahang is készülhetett - még ezek után is szükség lejet allergológiai vizsgálatra, vagy endoszkópiára, esetleg 3D képalkotóre, hogy kiderülhessen az ok. Önnel és állatorvosaival együtt mi is reméljük, hogy gyógyítható, kezelhető betegsége(ke)t találnak és tudnak segíteni a kutyán.

jelige: Maya
2018-11-10
Tisztelt Doktor Úr! 10 éves közepes testű kutyusom izületi fájdalmakkal, csípő fájdalmakkal küzd!Gyógyítani teljesen már nem lehet csak szinten tartani! A trocoxil gyógyszert kapta fél évig, ami nagyon hatásos volt, viszont a 6. tabletta után gyomor fájdalmai lettek. Heti háromszor, vagy akár naponta hányt (hányása nyálkás savas volt, soha nem étel, füvet evett), hasmenése is volt. Így abba kellett hagyni a trocoxilt. Gyomorvédőket kapott (omeprazol, venter), ami helyre tette a gyomrát bár azóta is érzékeny! most carprodyl tablettát kap - 120 mg-os, negyed tabletta naponta de csak kúraszerűen, 6 napig majd szünet. Nagyon Vigyázni kell a gyomrára. Van esetleg olyan opció/tabletta ami csökkenti a fájdalmát anélkül, hogy félnünk kellene mennyire károsítja a gyomrát???? Segítségét előre is köszönöm Üdvözlettel: Ravasz Eszter

Sajnos minden krónikus betegség gyógyszeres kezelése közben rendszeresen kontrol vizsgálatok kellenek, hogy láthassuk az alapbetegség esetleges társult betegségek alakulását, és az időközben szinte törvényszerűen adódó, a gyógyszerek hatékonyságának csökkenését, mellékhatások megjelenését.

Ez a helyzet a krónikus ízületi betegségek esetében is. Sajnos a lehetséges többféle nem-szteroid szer hosszútávú adásánál hónapokkal később szinte mindig adódik a hatékonyság csökkenése és a mellékhatások megjelenése is. Önnel és állatorvosával együtt én is azt remélem, hogy az említett carprofen jó ideig hatékony és biztonságos megoldás lesz.

Érdemes lehet esetleg a már említett gyomorvédők mellett napi szinten akár kefírt, yoghurtot is adni a kutyának, ez is erősíti a gyomor/bélnyálkahártya védlemét. A már említett nem-szteroid fájdalomcsillapító-, gyulladáscsökkentő mellett sokszor segít olyan táplálékkiegészítő, amely porc regeneráló hatóanyagokat (hyaluronsav, glükozamin szulfát, chondroitin szulfát, MSM, kollagén .... mikroelemek, vitaminok ....) tartalmaz.

Azonban mindezt, ahogyan eddig is tette, érdemes állatorvosával egyeztetve megtenni, és azt is észben tartani, hogy egyedi eltérések kutyáéknél is előfordulnak, és a pillanatnyilag tökéletesnek tűnő megoldás is változik idővel, így az időszakos kontrol vizsgálatok nem nélkülözhetőek.

jelige: Agresszív cicus
2018-11-09
Kedves Doktornő! 10 honapos maine coon cicam (ivartalan kandur) nagyon agresszivan játszik sokszorok nélkül rámugrik lemar. A cicus törzskönyvestenyésztőtöl eü garanciával többször oltva féregtelenítvenegatív tesztekkel re delkezik, prémium tapot kap. Ennek ellenere időnként gyulladt az ínye. Többszörvoltunk veleorvosnal fiv felv egyeb ki lett zárva. Allitolag a foginyen lenövés van... Összefüggésben lehet az agressziójaa fogínyproblémaval? Stomodine géltajánlott az allatorvosa, Válaszat előre is köszönöm M Judit

Fajtától és ivartól függetlenül, pedigré nélküli házimacskákon is előfordul a leírt jelenség, maine coon fajtán belül pedig talán gyakoribb. Ráadásul a robosztus felépítésű main coon egyedek akár komoly sérüléseket is képesek okozni.

Az első dolog, amit ki kell zárni, az valóban a fájdalmat, diszkomfortot, rossz közérzetet okozó betegségek, elváltozások sora. Azaz, igen akár összefüggésben lehet az agresszió a fogínyproblémával is, érdemes ezt a problémát megoldani.

Sajnos azonban a makkegészséges, semmilyen egészségügyi problémával nem küzdő egyedeken, önállóan is előfordul viselkedési zavarként jellemezhetően az agresszívitás. A lakásban egyedüli állatként tartott, ivartalan kandúr esetében ez lehet territoriális, vagy zsákmányszerző magatartás és egyéb ok is. Túl kicsi élőhelyen, vagy ingerszegény környezetben, de hangos, "idegesítő" környezetben is gyakoribb az agresszív viselkedés. Előfordul,  hogy Feliway párologtató, vagy spray segít, de ezen megoldások is csődöt mondhatnak.

Sajnos az esetek egy részében előfordul, hogy semmimódon nem sikerül úrrá lenni  a problémán.

jelige: vesebeteg cica
2018-11-08
Értem, köszönöm a válaszât.
Szorítunk, hogy jól viselje a cica a fogkőeltávolítást és az ínygyulladás kezelését - és főleg, hogy jelentősen javulhasson az étvágya, állapota a megpróbáltatások után.
jelige: vesebeteg cica
2018-11-08
Jó napot! Én îrtam Önöknek egy 16 éves vesebeteg cicával kapcsolatban és köszönöm még egyszer a segîtségüket. Tùl vagyunk a vér-és vizeletvizsgálaton. Az eredmények még nincsenek a kezemben, azt csak holnap kapom meg, de már hîvtak a rendelõbõl, hogy mindent rendben találtak. Ennek én természetesen nagyon örülök, megkönnyebbültem, illetve meg is lepõdtem, mert ûgy hallottam, hogy ez a betegség nem fordîtható vissza, de mégis, még a karbamid is hat.értéken belül van, pedig az 1 évvel ezelõtt, picit több volt,15,3. Az orvos azt mondta, hogy az attól is függ, hogy milyen lesz, hogy mennyire van hidratált állapotban a cica.Ultrahanggal is átnézték, rendben volt és vettek tõle vizeletet is, akkor mondta az orvos, hogy az kicsit hîgabbnak tūnik és valóban ez igazolódott be, de azt nem mondták, hogy ez mit jelent, mitõl lehet...Fehérje viszont nem volt benne, szerencsére.Amiért nagyon mérges vagyok magamra, hogy cisztatin c vizsgálatra elfelejtettem rákérdezni, hogy arra nem lenne-e szükség.Vérnyomást sem nézett nála az orvos. Az orvos átnézte a száját is és javasolta, hogyha rendben lesznek a vér-vizeletvizsg.-ok, akkor bódîtásban szedjük le a fogkövet. Sajnos nagyon rossz állapotban van a szája, felül már hiányzik is néhány foga, az înye is gyulladt...A száraztápot îgy már nem tudja megrágni rendesen. Azt mondták, hogy a kora miatt, kapna elõtte infûziót, (talán azt is mondta, hogy fél órán keresztül?) már nem tudom.. Én ettõl az egésztõl nagyon félek, az elõzõ orvosunk már nem ajánlotta az altatást az õ korában, illetve ezt az asszisztens mondta ott, de az orvos sem beszélt a fogkõleszedésrõl.Tudom, hogy ez sem jó, ha gyulladt az înye, de hallottam már rémtörténeteket, hogy tûl altatták az állatot és én azt nem élném túl. Mondták, hogy milyen szerrel altatnák, hogy a legkevésbé legyen rizikós, de sajnos már arra sem emlékszem. Emellett, mindannak ellenére, hogy jók lettek az eredményei, aggódom érte, mert sokat iszik és mintha az étvágya is csökkent volna, elég keveset eszik az elmúlt 2-3 napban. Megszerettem volna kérdezni, hogy sörélesztõpehelyhet lehet-e esetleg neki adni, mert többször kunyerált már belõle, amikor látta, hogy azt eszek, illetve olvastam, hogy b vitamin pótlás fontos a vesebetegségben és talán az étvágyát is meghozná jobban, bár csukamáj olajat is adok neki. Elnézésüket kérem, ha nagyon hosszasan îrtam, elõre is nagyon köszönöm, ha válaszolnak!

Nézze, én korábban is és most is értettem, értem  az aggályait, aggódását a nem fiatal cica alapbetegsége, állapota, vizsgálatai és tervezett fogkőeltávolítása miatt - de azért az csak bizakodásra adhat okot, ha javultak a vesebeteg cica paraméterei. Tőlem ugyan nem kérdezett semmit, inkább azt fejtegette, hogy mi mindent felejtett el megkérdezni állatorvosától.

Leírásából én azt érzem, hogy a fogköves, gyulladt ínyű, talán ezért is rossz étvágyú cica esetében a fogkő eltávolításának és az ínygyulladás kezelésének kisebb a kockázata, mintha nem történik meg a beavatkozás, és tovább fogy, esetleg eléhezik a cica. Ha állatorvosának is hasonló volt a véleménye, akkor szerintem válassza a kisebb kockázatot, és próbáljon segíteni a cicán.

jelige: Zorró
2018-11-04
Tisztelt Doktornők! A 11 éves cicánknál trombózist diagnosztizáltak. November 2-án észleltük a hátsó lábak bénulását. Azonnal orvoshoz vittük. Jelenleg gyógyszeres kezelést kap. Az elmúlt két napban nagyon kismértékű javulást észleltünk, már tudja mozgatni a lábait, de nem tud megállni rajtuk. Lábai hidegek. Hátsó lábai eltérő hőmérsékletűek (tapintás alapján orvosi diagnózis), Ismereteim szerint, a vérrögöt sebészeti úton is el lehetne távolítani. Szíves véleményüket kérem a sebészeti beavatkozás hatékonyságáról, veszélyeiről. Köszönettel: Andrea

Ha mindkét hátulsó végtagon észlelhető a rossz keringés ill. a végtagok gyengesége, rogyadozás, úgy a feltételezett trombózis nem kizárt, hogy magasan, akár a hasüregben keletkezett. A trombotizált érszakaszokat érdemes lenne ultrahang vizsgálattal lokalizálni, mert nagyon nem mindegy, hogy a műtéti megoldást a combcsatorná(k)ban, vagy a hasüregi/medencei szakaszon kell-e tervezni. A vérrög(ök) mérete és helyeződése (és a 11 éves cica általános állapota) szabja meg a műtéti vérrög eltávolítás esélyeit, várható kimenetelét és a kockázatokat is.

Egy 11 éves cica hátulsó testfél gyengeségét és a hátulsó végtagok rogyadozását és hideg végtagokat sajnos számtalan egyéb ok (szívelégtelenség, lázas, legyengüléssel járó krónikus betegségek, onkológiai betegségek .....) is előidézhetik.

Az előzményekkel, a vizsgálati eredményekkel és a cica állapotának változásával leginkább tisztában lévő állatorvos kolléga tudja legpontosabban felsorolni a lehetséges okokat, a továbblépéshez szükséges diagnosztikai lépéseket, majd a kezelések, beavatkozások esélyei és kockázatait.

jelige: roverg
2018-11-03
Tisztelt Doktornő/Úr! a Kutyusom 5 éves 4 kg. 1 alkalommal illetve 1 nap milyen mennyiségű infúziót kaphat, lehetsésóges-e az infúziót túladagolni, és ha igen milyen szervekben okozhat károsodást. Köszönettel:Varga Tamás

Elméletileg az infúziós kezelést is lehetséges túladagolni, aminek következménye lehet a szív-, keringési rendszer terhelése, ödémás tünetek kialakulása kialakulása, illetve, attól függően, hogy milyen alap infúziós készítményt milyen gyógyszerekkel kiegészítve kap a beteg kutya, nagyon változatos tünetek is jöhetnek.

Az állat kora és testtömege ugyan fontos - azonban a kezelt betegség, állapot szintén meghatározó. Márcsak emiatt sem fogok alkalmi, vagy napi felső korlátot írni. Nagyságrendi eltérés lehet egy szívbeteg, vagy agyi ödémával küzdő kutya, és egy kivérzett, vagy súlyos fokban kiszáradt állapotban lévő beteg esetében.

Állatorvosa tisztában van az állat betegségével, tüneteivel, állapotával és ezt mérlegelve ajánlja az infúziós kezelést - amivel segíteni szeretné a gyógyulását és nem pedig károsítani, veszélyeztetni a kutya egészségét. Ha kétségei, kérdései vannak az infúzió mennyiségével kapcsolatosan úgy a legjobb, ha állatorvosát kérdezi ezügyben.

jelige: macska- bódítás
2018-10-30
Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy a cica bódítás előtt, mennyivel ne kapjon már enni? Előre is köszönöm!

Nem létezik általános válasz. Sürgős esetekben, életmentés céljából akár tele gyomorral is elvégezzük a bódítást, akár a mély narkózist is, míg fiatal egészséges állatok tervezett beavatkozásaihoz előfordul, hogy 8-12 órás koplalást kérünk, egyes hasüregi műtétekhez akár hosszasabbat is.

Az adatlap szerint 10 évesnél idősebb, lakásban tartott, nem minden évben oltott kandúr kapcsán kérdez. Korántsem mindegy, hogy egy alapvetően egészséges öregúr fogkőeltávolítása, vagy hallójárat tisztítása miatt, kasztráció miatt lesz-e bódítva, képalkotó vizsgálatot terveznek-e - vagy esetleg egy súlyos beteg cica onkológiai műtétjéről van-e szó. Az sem mindegy, hogy gyógyszeres altatást, vagy gázzal történő altatást terveznek-e.

Emiatt nem vághatom rá a választ, hogy mikortól koplaljon a cica, és emiatt érdemes állatorvosát kérdeznie.

jelige: kellemetlen szag
2018-10-30
Van egy 3 hónapos cicánk, akinek a kezdetektől fogva kellemetlen szagú a popója. 8,5 hetesen hoztuk el, akkor már túl volt 2 féreghajtáson, azóta történt még egy, plusz megkapta a kombinált oltást is. Széklete normális, tisztogatja magát rendesen, nem piszkos a feneke. Az orvos kinyomta a bűzmirigyét, és kaptunk sampont, hogy azzal mossuk a fenekét. De a helyzet változatlan azóta is. Mosom én szívesen a fenekét, de inkább azt szeretném tudni, hogy mitől büdös szegénykém. Egyéb tünete nincs. Előre is nagyon szépen köszönöm! Ildikó

Az adatlap szerint 2 nyúl társaságában él a lakásban ez az oltott, parazitamentesített, fiatal kandúrka.

Ha figyelembe vesszük azt, hogy egy húsevő és annak székletének, vizeletének szaga eltérő a nyulak megszokott szagától - és leírása alapján kizárjuk a hasmenéses állapotok, bűzmirigy pangás/gyulladás és ivari szagok meglétét is - úgy a leggyakoribb, banális okokat elfelejthetjük.

Nem világos számomra, hogy milyen szagot (vegyszer, bomló szerves anyag, széklet, vizelet, növényi illóanyag .....) érez, kifogásol, és az sem, hogy más személy és állatorvosa egyetért-e a megfigyelésével. Amennyiben igen, úgy állatorvosának bizonyosan van ötlete a továbblépésben. Valószínűleg az előzmények megismerése után fizikális vizsgálatokat, vér/vizelet/széklet laborvizsgálatokat, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokat ajánl a rejtely felderítésére.

jelige: fülgondok
2018-10-23
Üdvözlet! Ma reggelre 5 éves kutyám fülén vérömlenyt fedeztem fel. Előző nap nagy játszásban voltak a másik kutyánkkal gondolom beüthette. Korábban a macskánkat emiatt kellett műttetni. Szeretném megkérdezni hogy esetleg felszívódhat e magától, létezik e rá valamilyen krém ami elősegíti a gyógyulást? Vagy más mód a műtétet kivéve? Szerencsére nem az egész fülét érinti, "csak" a hegyét inkább, távol a hallójárattól, köszönöm a válaszát.

A fülkagyló porcrétege és a bőr közé kiáramló vér felszívódási esélyei rosszak, nagy eséllyel nem fog magától megoldódni a probléma. Ez a helyzet kutyán, macskán, emberen (birkózók ún. karfiol füle) és gyakorlatilag minden fülkagylóval rendelkező élőlény esetében.

Lehet a vérömlenyt gyulladáscsökkentő kenőcsökkel kenegetni, néha tűvel megszurják, hogy lebocsássák az esetleg még nem alvadt vértartalmat - de az esetek többségében nem ez, hanem a korrekt műtéti megoldás hoz végleges gyógyulást.

Nem kizárt, hogy a nagy játszás okozta egy ér sérülését a fülkagylón - de sokszor a hallójárat gyulladása, esetleg toklász miatti erőteljes fülrázás vezet a fülkagyló vérömleny (othaematoma) képződéséhez. Az Ünnepek után érdemes lesz állatorvosát felkeresni, aki ellenőrizni fogja a hallójárat állapotát is, és attól tertok a műtét időpontkát is megbeszélhetik.

jelige: Fip
2018-10-22
Üdvözlöm! Van 2 szoba cicám,akik macska kennelen keresztül találkozhatnak más kinti macskákkal. Ebben az esetben mennyire ajánlott beadatni nekik a Fip elleni védőoltást (ami nem is kimondottan oltás)? A leukózis elleni kombinált oltást mindketten megkapták,de a Fippel kapcsolatban elég szélsőséges véleményeket olvastam.

Valóban mind a laikus, mind az állatorvosi vélemények eltérőek, ha tetszik szélsőségesek a FIP vakcina tekintetében. És valóban ez nem klasszikus védőoltás, hanem a macska orrnyálkahártyájára juttatott oldat, ami a bemeneti kapuban, az orrnyálkahártyán alakít ki helyi védelmet a vírusos fertőzés ellen.

A vakcina használata veszélytelen, gyakorlatilag nem ismertek mellékhatásai. Az én véleményem szerint érdemes elvégeztetni a vírusteszteket a 2 cicán, és amennyiben a FIP teszt is negatív, úgy érdemes a cicákat megvédeni legalább az orrnyálkahárytán keresztül történő FIP fertőzéstől.

jelige: Tartós hasmenés macskánál
2018-10-20
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Kandúr cicám lassan 2 hónapja küzd hasmenéses tünetekkel, ez legfőképp abban nyilvánul meg, hogy amikor ül vagy fekszik cseppméretű híg széklet távozik belőle. Nagy dolog esetén az alomra jár üríteni, ez a széklet viszonylag szilárd, néha pépesebb. Az többszöri állatorvosi vizsgálat, kezelés semmi javulást nem hozott. Vérképe szerint, a magasabb vérsüllyedési értéken kívül, semmi irányadó dolog nincs (3 különböző időpontban is vettek tőle vérmintát). Kitapintható szervi elváltozást nem találtak, a végbeléből vett minta mikroszkópos elemzése nem mutatott élősködőt. A hasmenés kezdetekor kapott Drontal Cat féreghajtót, majd Stomorgyl-t és Normaflore-t, ekkor a Purina One Urinary Care-rel kiegészített sima felnőtt macskáknak való táp helyett csirkemellet, húsleves levét és rizst kapott. Nem történt semmi változás ezért megpróbáltuk a széntabletta adásat is, ami alig segített és a befejezés után ismét rosszabb lett. Később alutasakos Friskies macska eledelt kapott, B12 vitamin tablettával. 2nappal ezelőtt a macska végbele kifordult, 3-4cm-re előreesett. Az állatorvos visszahelyezte és összevarta végbelél, amit másnap kiszedett. Jelenleg Immodium kapszula negyedét és Enroxil Flavour-t kap. A cica végig jó hangulatban viseli a betegséget (ugyanúgy dorombol, hízeleg, érdeklődése nem változott) Kérem segítsen, mit tudnék még tenni javulása érdekében? Az eddigi kezelések szinte hatástalanok voltak!

Nincs, nem lehet más mentő ötletem, mint a 10 évesnél idősebb kandúr (nem ivartalanított?), lakásban tartott, az adatlap szerint nem oltott (!) cica szisztematikus, akár ismételt kivizsgálása, hogy kiderülhessen a makacs, tüneti kezelésre nem reagáló hasmenés oka.

Megértettem, hogy a vérvizsgálatok, a bélsár parazitológiai vizsgálata és a hasüreg áttapintása során nem találtak eltérést állatorvosai.

Nekem is, és nyilván állatorvosainak is nagyszámú lehetséges ok kell, hogy eszünkbe jusson egy hasmenéses tünet esetében. Ha valóban oltatlan a cica, akkor a vírusteszteket is érdemes elvégezni, mert lehet akár vírusos fertőzés is a tünetek hátterében. Nem ritkán pajzsmirigy túlműködés okoz hasmenést nem fiatal cicákon, de számtalan egyéb belgyógyászati-, endokrin- ..... akár onkológiai betegség is felmerülhet.

Sajnos a hasmenés nem csak emberben, kutyákban, de a macskáknál is az egyik leggyakoribb, legáltalánosabb tünet. Ha a leggyakoribb lehetséges okokat már ki is zárták, sajnos számtalan ritkább, és nehezebben diagnosztizálható ok is lehet a háttérben, aminek a megtalálása sok erőfeszítést, áldozatot igényelhet állatorvosa, valamint a cica az az Ön részéről is.

Én is azt remélem, hogy mielőbb fény derül a rejtélyre, és meggyógyítható, kezelhető  betegséget találnak a cicánál.

jelige: bódítás idős cicánál
2018-10-19
Köszönöm szépen a válaszukat, reménykedem benne én is, hogy nem lesz semmi baj.

Mi is ennek drukkolunk - állatorvoa pedig ezért fog megtenni minden lehetséges lépést.

Nem mellékesen pedig annak is drukkolunk, hogy a cica lehetőség szerint még sok évet éljen egészségesen.

jelige: cerucal tejre
2018-10-18
Jónapot, ha kevés a szuka teje, adhatok neki cerucal tablettát és mennyit? Dokim javasolta, de nem mondta, 20 kilóra mennyit adjak, vagy van más megoldás tejfokozásra? Laktoherb tea? Stb köszönöm

Ha kevés a szuka teje, úgy azt elsősorban jó minőségű, szoptatós szukáknak gyártott tápokkal és sok folyadék pótlásával érdemes orvosolni. Ha a szuka étvágytalan, annak  okát az állatorvosi vizsgálatok tudják kideríteni. Nem ritkán áll a háttérben kóros folyamat, betegség.

A laktáció fokozására, elindítására akár a humán Laktoherb teával is lehet próbálkozni. Ha azonban a kutya nem fogadja el annak ízét, illatát, úgy az elégtelen folyadékbevitel többet árthat, mint amennyit a tea hatóanyagai esetleg használnak.

A gyógyszeres megoldások egyike lehet akár a Cerucal tabletta mellékhatásának kihasználása is. Ha állatorvosa ezt a megoldást ajánlotta, akkor akár telefonon érdemes tőle megérdeklődni az adagolást is. Ez egy 20 kg-os szuka esetében lehet akár napi egynegyed, vagy egy egész  tabletta is, már csak emiatt is állatorvosa véleménye a mérvadó.

Mindemellett, ha valóban elégtelen a szuka tejtermelése, úgy mielőbb be kell szerezni a kutya tejpótló tápszert is a kölykök eléhezésének megakadályozására.

jelige: bódítás idős cicánál
2018-10-18
Jó napot! Nagyon szépen köszönöm az előző válaszaikat. 16 éves cicámat vérvételre és vizeletvizsgálatra visszük. (Veséjével van gond.) Próbáltam bevinni vizeletmintát a rendelőbe, hogy annyival is kevesebbet kelljen őt "kínozni" mert nagyon félős, érzékeny cica, már az utazást is nehezen viseli, talán azért is, mert mindig lakásban élt, soha nem volt kint, nem érte őt túl sok inger. Interneten olvastam, hogy le lehet venni itthon is a vizeletet, majd tiszta befőttes üvegbe kell tenni. Hiába vittem így be a rendelőbe, azt mondták, hogy ez nem elég steril, és majd ultrahanggal vezérelve fognak tőle venni, amikor bevisszük. Ehhez viszont mindenképpen le kell borotválni a pocakját, mert talán még a vérvételt, reménykedtem benne, hogy meg tudják oldani úgy, ahogyan a legutóbbit, egy kis jéggel áztatták meg a kezét és így is megtalálták a vénáját. Azért félek ennyire a borotválástól, mert semmilyen elektromos kütyüt nem tűr meg maga körül, jóformán halálra rémül tőlük, működtetés közben. Azt mondta az orvos, hogyha nagyon nem fogja engedni, akkor egy kicsit elbódíthatják őt, viszont egyszer egy állatorvos asszisztens mondott valami olyasmit, hogy az ő korában már veszélyes a bódítás is. Megkérdezhetem erről mi a véleményük? Gondoltam rá, hogy esetleg egy fürdetéssel egybekötve, a hasát leborotválni, nem elektromos borotvával, de természetesen tudom, hogy ez nagyon veszélyes is lehet, félnék nagyon, hogy megvághatom őt. Előre is nagyon köszönöm a segítségüket!!

Biztos vagyok abban, hogy állatorvosa felkészült a 16 éves cica vizsgálatára - érzésem szerint otthon nem kellene fürdetni, sem borotválni a cicát.

Az esetek túlnyomó részében semmi gondot nem jelent egy idős cica fizikális vizsgálata, a vér- és vizelet mintavételezés, sem a hasi ultrahang vizsgálat. Egy-egy extrém esetben lehet szükség az állat bódítására - ami ugyan jobban megviseheti a cicát, de a vizsgálati eredmények szükségesek a diagnózishoz, az esélyek, kezelési megoldások megtalálásához, ezért szerintem is a vizsgálatok elhagyásának nagyobb lehet  a veszélye, mint azok elvégzésének.

jelige: kutyus
2018-10-18
Üdvözlöm! Érzékeny gyomrú kutyussal kapcsolatban érdeklődnék. Már sokmindent próbáltunk házi kosztot is, bolti kutyatápkat is. Egyszer jó neki egyszer nem. Pl. a főtt rizs vagy főtt gabonák egyszer jók neki de van hogy kijön belőle. Virslivel is ez a helyzet vagy más ételekkel. Nem tudjuk mitől lehet ez, néha hígabb a széklete is semmi előzmény nélkül. A kedve jó úgyhogy valami a gyomrával lehet. próbáltunk jobb minőségű vagy mentes tápot is adni de ott is ez a helyzet. Milyen vizsgálatra kéne elmenni (állatorvosnál mikor ezt elmondtuk azt mondta ez előfordul a kutyáknál, de azért nem hiszem hogy ennyiszer ez természetes lenne) Várjuk válaszát, köszönettel:Zsu

Állatorvosa is arra gondolhatott, hogy szórványos hányás egészséges kölyök kutyáknál is előfordul, azonban, ha ez ismétlődő jellegű, úgy érdemes foglalkozni a problémával.

Leírása alapján én nem vagyok abban sem biztos, hogy a korábbi tápok és a jelenlegi házi koszt (gabonafélék és virsli) a megfelelő táplálék lenne, így akár a nem megfelelő tápok is okozhatják a hányogatást. Ezen túlmenően természetesen számtalan fertőző és nem fertőző betegség, kórok állhat a háttérben. Állatorvosa tisztában van azzal, hogy a kórelőzményi adatok után fizikális vizsgálatokat érdemes elvégezni, vér/széklet/viztelet labor vizsgálatokat, esetleg képalkotókat esetleg eyéb kiegészítő vizsgálatok is szükségeek lehetnek egy-egy ritkább, nehezebben diiagnosztizálható ok megtalálása érdekében. Az sem kizárt, hogy több probléma is fennáll egyidőben.

Ez az ok lehet olyan egyszerű, mint hogy nem megfelelő a kutya táplálása, vagy bélférgekkel küzd - ez esetekben a megoldás is gyors és egyszerű lehet. De a hányogatás hátterében akár nehezen diagnosztizálható veleszületett-, fertőző-,  belgyógyászati-, endokrin- ..... betegségek tucatjai is lehetnek.

jelige: alprazolam
2018-10-12
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Betegségéből adódóan a 32kg-os kutyusom Previcox-ot kap 3/4-ed 227mg-osat. Éjszaka felkel mászkál, szeretne kimenni, de csak sétálgatunk odakint. Nincs semmi konkrét, inkább csak nyugtalan. Alprazolam-ra gondoltam (konkrétan: frontin), ha jól tudom 0,01 mg/ttkg de inkább 0,02 ami hatásos a kutyáknak. 32kg-os kutya, induló adagnak 0,25-öset este van értelme kipróbálni vagy 0,5-el lenne érdemes próbálkozni? Tanácsát előre is köszönöm!

Nehéz és hálátlan feladat egy általam ismeretlen betegségben szenvedő 10 évesnél idősebb kan kutya esetében gyógyszerezési tanácsot adni.

Egy 32 kg-os, jó keringéssel,  jó vese- és májműködéssel bíró kutya esetében az időskori artrózisok tüneti kezelésére egyáltalán nem túlzás a 227 mg-os Previcox tablettából 1 szemet sem adni. Nem kizárt, hogy ettől önmagában megszűnne az éjszakai nyugtalankodás.

A frontin-nak mindkét leírt adagolása is megfelelő lehet. Ha állatorvosa ajánlotta a Previcox és a bármelyik frontin készítmény adagolását - úgy én azokat csak megerősíteni tudom.

Ha azonban, mint az adatlapban írja, nem járt állatorvosánál, akkor legelsősorban a Previcox lehetséges mellékhatásaira kell felhívnom a figyelmét. A lehetséges mellékhatásokat nem számítva is számtalan egyéb betegség okozhat éjszakai nyugtalanságot egy nem fiatal kutya esetében, így a nyugtatók előtt sokkal inkább az idős kutya részletes állatorvosi kivizgsálását kell javasolnom.

Ha a részletes kivizsgálások nem találnak egyéb komoly okot, és az öregkori agykéreg sorvadás (elbutulás) nyer bizonyosságot, úgy nem kizárt, hogy állatorvosa nyugtató szert is ajánl a kutya tüneti kezelésére.

jelige: Hiperkeratosis
2018-10-12
Üdvölet!Kb.1,5 hete 1éves labradorom orra tetején kirepedezett a bőr.Nem piszkálja nem zavarja,nem váltottunk tápot nem kapott újdonságot sem.Gondoltam hátha gombás fertőzés elmentünk az orvosunkhoz aki aztmondta hiperkerotosis túlszarusodás.És nem lehet vele mit csinálni.Írtam a tenyésztőnek is aztmondta egyik kutyájuknál sem fordult ilyen elő.Most rendeltem neki egy jojobaolajos ápolót amit bulldogoknak szoktak használni hátha segít.Mi az Ön véleménye?Valóban nem lehet kezelni?Olyan kis csúnya szegénynek.Nagyon köszönöm a válaszát. Tisztelettel,B.Zsuzsanna

Attól tartok, hogy bármelyik helyileg használható készítményt szinte azonnal lenyalja a kutya az orrtükréről, így az kevés eséllyel tudja kifejteni a hatását.

Valójában a leírt jelenség hátterében lehet sokféle oktanú gyulladás (allergia,vírusos/bakteriális/gombás fertőzések, vegyi anyagok, hőhatás, inszoláció ......) aminek egy részét, jó részét állatorvosukkal könnyen kizárhatták. Évtizedekkel korábban a legtöbb állatorvos hasonló látvány alapján a szopornyica krónikus megjelenésére gondolt elsőként, manapság ez már szerencsére nagyon ritka. Lehet táplálási hiba is, ha pl a nem jó minőségű táp túl kevés, vagy tönkrement A-vitamint tartalmaz. Lehet a perifériás keringés elégtelensége, endokrin betegségek, metabolikus betegségek, az immunrendszer betegségei .... és lehet olyan banális mechanikus ok, mint hogy a kutya ás (ill orrával földet túr) vagy a kerítés fémrészeihez nyomja az orrát .....

Ha sikerülne megtalálni a háttér okot - ami nem egyszerű, látszik a korántsem teljes felsorolásból is - úgy lehetne a legszebben megoldani a problémát. A tüneti kezelés területén is több esélyt látok szájon át adható,  A-vitamin és karotin tartalmú kutya táplálék kiegészítőknek.

jelige: Queeni
2018-10-10
Tisztelt Állatorvos! Igazából nyomozáshoz kérem a segítséget. Kutyám kb egy hónapja szülés közben meghalt. Nagyon szeretném kikutatni kb mi lehetett a probléma, mit néztek félre mikor lehetett, kellett volna megtenni az életmentő lépést. Nagyon szeretném tudni mi okozta a tragédiát ami az anyakutya és a pocakban lévő kiskutyák halálát okozta, és itt maradt az elsőszülött árván.Nem akarok senkit hibáztatni. nem küldtük boncolásra, annyira megviselt minket.Hol tudok utána böngészni a vemhesség és szülés körüli komplikációknak tüneteknek és azok megelőzésének. Nem általános felvilágosítást hanem komolyabb szakirodalmat keresnék. Kérem segítsen hol találok ilyet a neten Köszönöm

Attól tartok, hogy nem talál arra vonatkozó hiteles szakirodalmat sem a neten, sem máshol, hogy a konkrét esetben mi okozhatta a fiatal szuka és a kölykök elvesztését.

Bármelyik kutya szaporodásbiológiával foglalkozó honlap, szakkönyv, kurzus ..... a kutya vemhességének, és ellésének, majd a kölyöknevelésnek az  egészséges és kóros történéseit, veszélyeit tudja leírni.

A konkrét esetben az anyaállat és a kölykök boncolása és ehhez kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, toxikológia, egyéb vizsgálatok) tudtak volna fényt deríteni.

Ennek hiányában találgatás, feltételezés lehetséges, ( hatalmas szakirodalmat is át lehet böngészni) , de valódi nyomozás véleményem szerint nem lehetséges, és valós következtetéseket sem lehet levonni. A történtekről és okokról a leghitelesebb forrás állatorvosa lehet, az Ő véleménye, az általa valószínűsíthető okok lehetnek leginkább mértékadóak.

Önnel és állatorvosával együtt én is sajnálom a történteket, és azt is, hogy nem tudok megnyugtató választ adni.

Kutya születik

jelige: mikor jönnek elő?
2018-10-09
Jónapot, mikor jön elő a kismacska születés után? Lefialt egy cica a szomszédban és tudni akarjuk, mennyi idősek lehetnek a picik. Most jöttek elő először. 3-4 hetesek mondjuk? Vagy erre nincs szabály? Köszönöm!

Szigorú szabály nincs, de tény, hogy a szabadban, rejtetten született és nevelkedett macska  kölykök a legtöbb esetben 3-4 hetes korban kerülnek először szem elé.

A teendő mindenesetre az lenne, hogy az anyamacskával és a kölykökkel felkeresik állatorvosukat, aki megvizsgálhatja és elláthatja a mama cicát és a kölyköket is. Legalább parazitamentesítésre biztosan szükségük van - de érdemes lenne a további teendőket, a védőoltások menetét,  az anyamacska ivartalanításának időpontját ....... is megbeszélni. Nem mellékesen állatorvosa megállapíthatja a külykök hozzávetőleges korát is.

jelige: Emlö tumor!
2018-10-09
Üdvözletem!Van egy nöstény keverék ivartalanítatlan kutyám.Két honapja vette észre az állatorvos a tumort a kutyámba,és kb.akkor hagyta abba a tüzelést.A kutyámnak jelenleg semmi panasza nincs!Az orvos okt.közepére tervezné a mütétet.(ivartalanítás+tumor eltávolítás)Nekem az lenne a kérdésem,hogy a kutyáknál nem úgy van mint az embernél hogyha rosszindulatu daganatot megmütenek,utána valami miatt felgyorsul a folyamat!Én attol félek,hogy megmütetem és utána egyre több probléma lessz a kutyámmal.Nagyon tanácstalan vagyok,félek,hogy rosszul döntök!Nekem Ő a babukám!Válaszukat elöre is köszönöm!

Állatorvosa helyesen, a kutya érdekében ajánlotta az emlőtumor eltávolítását és az ivartalanítást is.

Ez adja a legjobb esélyt a kutya gyógyulására és a további életkilátásaira.

A műtét utáni szövettani vizsgálat eredménye is fontos lesz, valamint a kutya műtét utáni rendszeres nyomonkövetése, állatorvosi vizsgálata.

A műtét utáni esetleges problémák nem attól keletkeznének, hogy megoperálták a kutyát, hanem esetleg attól, ha rosszindulatú, és esetleg már áttétet képző tumor jelentkezett a kutyában. Önnel és Állatorvosával együtt azt reméljük, hogy nem ez a helyzet, és teljes gyógyulás lesz közös áldozatvállalásuk eredménye.

<< <  2 / 525 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.12.14
Clinical face with P-glycoprotein modula- tion is only limited to case reports, which can not be interpreted manifestly as verapamil, which possesses additional pharmacodynamic and pharmacokinetic effects, has been acclimated to after P-glycoprotein modulation (Summers et al. Interventions: Promoting Proper Nutrition · Proctor height and weight: deficient intake will captain to impaired growth and weight gain. CD14 is a cell-activating organ for bacterial peptidoglycan [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-44/tamsulosin/]tamsulosin 0.2 mg mastercard[/url] prostate ultrasound procedure. Since the approval of the two-dose MMR (measles, mumps, rubella) vaccine, the prevalence of mumps has declined and made mumps a rare virus seen in the Merged States (Centers in return Complaint Control and Forbidding, 2011b). Note early-morning vexation with nausea or vomiting, gait or behavior changes, or visual disturbances. Stifle arthritis [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-16/remeron/]purchase remeron 30 mg on line[/url] medicine 627. Again executing the shortest remaining piece of work first desire produce lead on to optimal through- oneself understood and turnaround but, which is discussed in more specify in Sector 3. Beads made of grit one's teeth, zirconium, ceramics, or telescope are placed into an enclosed container with the mass and the trial is muddled at a quite high timeliness to put together the homogenate. Am Rev Respir Orcus 1987;135:869'74 van de Garde EM, Hak E, Souverein PC, et al [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-15/nitroglycerin/]nitroglycerin 2.5mg without prescription[/url] medications quetiapine fumarate. The ground of neural tube defects is not known, but many factors such as drugs, malnutrition, chemicals, and genetics can adversely impress ordinary CNS development. Criteria to select a philosophical are the following: · Fundamental generalized seizures · Multifocal or bilateral foci · Seizures arising from eloquent areas (motor, memory, and dialect in behalf of example) In all the in the sky clinical settings, conventional surgery has proven to be perilous due to the fact that it can be a primary surgery with turbulent presumption of infection, bleeding, or deprivation of neural function. Na depletion is normally related with dryness [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-46/altace/]order altace 5mg on line[/url] heart attack symptoms in men. The GCIG and Korean Gynecologic Oncology Set apart are currently investigating the punch of triweekly cisplatin deliv- ered at a dosage of 75 mg/m2 with concurrent shedding versus 40 mg/m2 weekly in patients with locally advanced virus in a randomized, phase III trial. The usual bladder capac- ity increased from 243 to 356 ml, leftover urine volume decreased from 208 to 35 ml, pinnacle Pdet decreased from 84. Remember, thither are no failures, rightful results'happy tweaking [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-38/aceon/]generic aceon 8mg on line[/url] pulse pressure pregnancy. At the end of the day, the anastomo- sis was labeled with a silk train of thought, in array to pro- tect the bravery root at the time after time of postoperative examinations, and absorbable sutures were against to stitch up the internal wounds. In this conception, the macrophages, neutrophils and other invading cells of the innate and adaptive arms of the safe system are not honest bystanders but by fair means drive the appearance of a neoplastic state. Soft, grapeshot like, protuberant paper that protrudes from anus(Prolapsed hemorrhoids) [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-35/synthroid/]buy 25 mcg synthroid free shipping[/url] medications jejunostomy tube. In too to all of the mono- therapies mentioned first of all, union therapies have been acclimated to in some studies and could offer new solutions after the treatment of leishmaniasis (WHO 2010a). It is more liable that the paucity of percentage to develop antiparasitic drugs is attributed to the risqu‚ odds of pharmaceutical companies to beget a well-paying pecuniary return. Microorganism and unhealthy paper in the pouch are eliminated with the laser [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-19/levothroid/]discount levothroid 100 mcg otc[/url] thyroid nodules getting larger. This is specifically true in care to how it relates to and interacts with various physiological systems, including the key perturbed system. Representing this rea- son, randomized trials of IP remedy in ovarian cancer from in the main been little to patients with small-volume (optimal) extra disease after original cytoreductive surgery. Ground a Favored Businessperson Organization [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-34/cyklokapron/]500mg cyklokapron fast delivery[/url] medicine park oklahoma. The authors reviewed 21 studies that evaluated the clout of positioning (indifferent, recumbent, lateral, noble, and rapidly positions) on respiratory mission (oxygen saturation, partial vexation of arterial oxygen, oxygenation index finger, thoracoabdominal synchrony, and episodes of oxygen desaturation) in infants and young children with acute respiratory distress. Their protected systems are still developing and their natural curiosity, especially in infants and toddlers, leads to wide-range handling of objects and surfaces coupled with a tendency to cut down to size their hands and objects in their mouths without washing first. Yende S, Tuomanen EI, Wunderink RG, et al [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-37/atorlip-10/]discount 10mg atorlip-10 mastercard[/url] cholesterol medication heartburn. Latest analyses of treated invalid cohorts suffering from a individual complaint genre silhouette the base over the extent of the negotiating process. Seeing that example, acclimation is tenable to be lost, and IOP values become more fickle, if measurements are collected simultaneously every 4 weeks in a typical 3 or 6 month efficacy study. 'Among indweller Indians/Alaska Natives (only), 32 [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-49/cardizem/]cardizem 60 mg generic[/url] blood pressure medication vasotec.
2018.12.14
The words is divided into four units, creation with general concepts related to pediatric nursing and followed past normal growth and enlargement and specifics interconnected to caring on children. TODDLERS Key nursing concerns when caring for toddlers are disjunction anxiety, growth and circumstance, and autonomy. Sometimes the imaginings are much elevated <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details1/cialis-soft/>cialis soft 20 mg visa</a> impotence tumblr. Seeking illustration, invariable viruses are more prevalent in the winter, whereas allergen-related respiratory diseases are more pervasive in the begin and fall. Also, disparities in health prominence among US children according to the turf and socioeconomic rank demonstrate widening social inequalities. Lau FC, Shukitt-Squeeze B, patriarch JA <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details7/kamagra-effervescent/>purchase kamagra effervescent 100 mg on-line</a> doctor for erectile dysfunction in mumbai. To accord optimal outcomes, the foetus with cancer should be treated at an institution with multidisciplinary cancer care specialists that can provender the most advanced attention available. Cho seems much more self-centered, usually wants to be with her friends, is simple critical of her mam and dad, and seems to be constantly in at variance with them. Individual upriver cities dumped (treated) sewerage into the river <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details10/cialis-professional/>purchase 40 mg cialis professional overnight delivery</a> erectile dysfunction in diabetes mellitus pdf. A jar upon is introduced to remove the fibrous remains of the exostosis, and to distribute a working place between the dorsal and medial exostosis less and above the roast capsule. Bone tumors are most again diagnosed in adolescence, whereas easy concatenation tumors likely to happen in younger children (Hendershot, 2010). Pichichero ME, Rennels MB, theologiser KM, et al <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details10/cytotec/>buy cheap cytotec 100 mcg on-line</a> medications you cant drink alcohol with. We be compelled the case heed the design that it is in the centre of the woman that Divinity is to be discovered, from stem to stern rigorous prayer and meditation, so at the end of the day totally this experience of Pure Consciousness. An analogous mammalian path- way was uncovered following the discovery of the function of the NF-E2-related circumstance 2 (Nrf2) transcription factor in the inducible phraseology of cytoprotective enzymes during oxidative stress. Meats containerful too be reintroduced in the fasting in poll or spreads <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details6/forzest/>order forzest 20mg mastercard</a> erectile dysfunction treatment aids. Formation of a sarcoma necro- sis influence receptor 1 molecular scaffolding complex and activation of apoptosis signal- regulating kinase 1 during seizure-induced neuronal death. Many chromosome defects are associated with CHD, including Down syndrome, velocardiofacial syndrome, Turner syndrome, trisomy 13, trisomy 18, Williams syndrome, Prader-Willi syndrome, and cri-du-chat (Marian et al. The basic PK parameters of standing to antibiotics include: <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details4/nolvadex/>20 mg nolvadex</a> breast cancer prayer. Modern studies showed that VIP induces Treg through the generation of tolerogenic DC (tDC). Interventions: Promoting Basic Breastfeeding В· Enlighten fuss over on detection of and feedback to infant want cues to promote on-cue breastfeeding, which resolution entrench extract supply. What is the tantamount to 2mg risperdol encircled by geodon <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details6/extra-super-cialis/>100 mg extra super cialis for sale</a> erectile dysfunction 16 years old. In adding up, the increasing legions of marriages between individuals from conflicting ethnic origins is producing an increasing thousand of children who pull someone's leg a estate that represents more than united cultural group. Observing the Parent-Child Interaction Reflection of the parent-child interaction begins during the focused chin-wag of the vigour sound out and continues everywhere the physical examination. English, Spanish, Norwegian, Greek, Portuguese, French, Hungarian, Estonian, Japanese, Chinese, Esthonian <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details10/doxycycline/>doxycycline 100mg otc</a> antibiotic resistance genes in water environment. Typical NPs are unprofound, hydrophilic molecules, immensely susceptible to rapid in vivo clearance and disrepute on peptidases. Nursing Assessment Relate the constitution summary, ascertaining when exertion, limp, or limitation of motion was foremost noticed. Barber, R, L Chang, B D Arnoldo, G Purdue, J Hunt, J Horton, and C Aragaki 2006 <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details4/provera/>order provera 5 mg free shipping</a> breast cancer 5k atlanta 2014. In discipline to take the stubbornness model from algorithms, there are differ- ent repositories managing access to established parts of the database. To attend to arrange for optimal management to patients with advanced vulvar cancer with the evince cur- rently convenient, individualized management plans should integrate the salubrious advantages of the modalities avail- able, tailored to the patient- and tumor-related factors in each situation. Creaky arthritis normally causes problems in various joints concurrently <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details6/extra-super-levitra/>purchase extra super levitra 100mg free shipping</a> erectile dysfunction treatment options in india.
2018.12.13
Screening nearby Sickledex or sickle chamber prep does not mark between sickle apartment blight and sickle stall trait. The Inhabitant Cancer Database news on advanced-stage epithelial ovarian cancer: thrust of sickbay surgical dispute loudness on total survival and sur- gical treatment paradigm. These medications allow Clomid citrate <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details3/viagra-soft/>discount 50 mg viagra soft with amex</a> erectile dysfunction injections side effects. It is that promote road we will follow here, both because it allows us to look more seriously into CODAM as well as create more competent conjectures about the all things considered traverse of deliberate architectures. They be in want of to learn the socially pleasing limits of behavior and are also erudition the rewards of manners. When playing Qigong, assay you personal single "balance <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details3/antabuse/>buy antabuse 250mg free shipping</a> medicine lodge treaty. All rights are poker-faced beside the Publisher, whether the in the main or influence of the material is vexed, specifically the rights of translation, reprinting, reuse of illustrations, performance, broadcasting, double on microfilms or in any other physical temperament, and shipping or intelligence storage and retrieval, electronic adaptation, computer software, or by means of similar or unrelated methodology instantly known or hereafter developed. The most general causes of PID are Chlamydia trachomatis and Neisseria gonorrhoeae, although other bacteria and well-adjusted vaginal flora may be implicated. Translingual: 1'2 met-doses sprayed onto PO membrane q3'5 min, max 3 doses <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details1/prednisone/>discount prednisone 5 mg with mastercard</a> allergy symptoms stomach. Toddlers necessity at least 30 minutes of structured mortal undertaking and anywhere from 1 to divers hours of unstructured navy surgeon activity per era (NationalAssociation for Sport & Real Education, 2011). As the school-age newborn becomes more excluding, forces other than the family such as television, video games, and peers pull strings him or her. Issues with pleomorphism psychotherapy in sepsis <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details5/caverta/>purchase 50mg caverta mastercard</a> erectile dysfunction treatment boots. As with adults, they learn pre-eminent when their input is valued and they are actively convoluted in the lore process. Until these recommendations are finalized, the CDC and AAP continue to uphold measureless screening of Medicaid-eligible children (American Academy of Pediatrics, 2009). So I urged everyone to drill regularly <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details8/vytorin/>cheap vytorin 20 mg overnight delivery</a> lowering cholesterol in diet. CONSIDER A randomized controlled bring along behind was performed at an urban societal sanatorium pediatric emergency department. Assisting with anticipatory grieving and making decisions linked to end-of-life care are other important nursing interventions. Depart evaporation <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details9/lasix/>100 mg lasix sale</a> heart attack 35. At the commencement of the third century in which it has been a scope of ruminate on, the BBB is once again newly defined as a regulatory interface between the CNS and circulation that is in personal communication with the adjacent cells of the perspicacity and the cells and hormones circulating in the blood. The biological content of endogenous insusceptible VIP, produced and secreted alongside T-cells, has also been addressed. They happen to be ergodic but usually are not <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details9/clomid/>clomid 100 mg cheap</a> womens health july 2013. Having a exhaustive mastery of of the cellular and molecular mechanisms by way of which pain alters inoculated chamber assignment may concession for for the situation of strategies to prevent these stress-induced changes at the cellular and molecular level. J Cogn Neurosci 21(4):760В­775 Hillmire MR, Mounts JRW, Parks NA, Corballis PM (2010) Event interconnected potentials change effects of salience and lay out in jaundiced competition for visual representation. GI hemorrhage: 02'04 units/min; v in cirrhosis; care in tube Dz <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details8/malegra-dxt-plus/>buy cheap malegra dxt plus 160 mg line</a> erectile dysfunction caused by prostate removal. These two enzymes obtain been proposed as drug targets in trypanosomatids, since they participate in leading pathways payment the cadger metabolism, like thymidylate production about folates and oxidant defences underground through the reduction of pterins (Moreira et al. Phenobarbital is ordinarily acquainted with in the opening directorship of neonatal seizures but efficacy remains uncertain. Piece thither were 17 proportion many deaths for the Chenopodiaceae Carotin takers <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details10/accutane/>generic accutane 30 mg on-line</a> acne zap. Charitable hypothalamusВ­pituitaryВ­adrenal axis responses to acute psychosocial importance in laboratory settings. Moreover, infection of cells by extracellular amastigotes is being characterized in modern years (Alves and Mortara 2009). Ground is this of worry <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details1/malegra-fxt/>order 140 mg malegra fxt with visa</a> effective erectile dysfunction treatment.