Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: SZUZIKA-TEMERIN
2017-08-02
Tisztelt Doktor Úr! 7 éves kutyusomnál gennyes méhgyulladást állapítottak meg. A gyulladás nyitott jellegű, a méhből genny távozott, azóta a kutyus elég jól érzi magát. Az állatorvos gyors műtétet ajánl (2 nap múlva), habár a vérvizsgálat magas fehérvérsejt szintet mutat. WBC 34, a megengedett inerváll pedig 6-17. Ön szerint nem kellene előbb antibiotikumos kezeléssel lecsökkenteni ezt a szintet, nehogy szepszis jöjjön létre a műtét folyamán? A vérvizsga eredménye: wbc 34.0 H/ RBC 4.44 L/ HGB 100 L/ HCT 29.6 L/ MCV 66.7 / MCH 22.5 / MCHC 338/ PLT 508H. A laborvizsga Vajdaságban készült. Kérem sürgős válaszát.

A kollégának teljesen igaza van a mielőbbi műtéti megoldás ajánlásával.

Még több hetes antibiotikumos kezeléssel is csak kevéssé és időlegesen lehetséges az emelkedett fehérvérsejtszám csökkentése  a pyometra mellett. A mielőbbi szakszerűen elvégzett műtét megszűnteti a perforáció veszélyét - márpedig ez az igazi veszély a szepszis kialakulására. A műtét során antibiózist fog alkalmazni a kolléga, esetleges kontamináció vagy annak gyanúja esetén pedig lesz lehetősége a hasüreg kiöblítésének és helyi kezelésének is.

A mielőbb szakszerűen elvégzett műtéti megoldás kecsegtet a leggyorsabb, szövődmények (szepszis, máj/vese károsodások ...) nélküli teljes felépüléssel.

jelige: rebutia
2017-08-01
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát! Azóta mivel a kutya gyorsan soványodott le, átesett egy műtéten, ahol semmi érdemlegest szemre nem találtak. /Bíztam benne, hogy valami elakadt a beleiben./ Most várjuk a szövettan eredményét és nagyon bízunk, hogy felépül imádott Zsömink. Tisztelettel: Olajosné Enikő

Én köszönöm, hogy megírta a fejleményeket a Zsömivel kapcsolatosan.

Remélem, hogy áldozatvállalásuk meghozza az eredményt és felépül a Zsömi.

jelige: Cicust megharapta a német juhász
2017-08-01
Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Befogadtam egy kiscicát, úgy 6-7 hetes lehet. Van egy két éves német juhászom, aki eddig nagyon el volt vele. Azonban ma reggel etetés közben odakapott a kiscicához. A cica fején lett egy púp és a fülének érintésekor nyávog. Kissé bágyadt lett, lassan sétált és furán tartotta a fejét. Állatorvoshoz csak holnap tudom vinni. Nagy baja lehet? Ugye nem fog elpusztulni? Előre is köszönöm válaszát!

Én is azt remélem, hogy nem fog elpusztulni a kölyök cica.

A mielőbbi állatorvosi vizsgálat kiderítheti, hogy "csak" vérömleny keletkezett-e a koponyacsontok felett, vagy komolyabb-e a baj, és az is kiderül, hogy elegendő-e a gyógyszeres kezelés, vagy meg kell esetleg operálni a cicát.

Ha ezen a kalandon túljutottak akkor pedig érdemes lesz a parazitamentesítéseket, oltásokat, majd az ivartalanítás megbeszélniük.

Macskatartóknak

jelige: Evés
2017-08-01
Kedves Dr. Ùr/ Hölgy, van egy 7 hónapos törpenyulam aki tegnap óta nem eszik csak nagyon keveset, vizet is keveset ivott de ma evett kis salàtàt és hasmenése is volt viszont azota sok vizet iszik. Vizelete van rendesen mi lehet a probléma?

Betegségek tucatjai okozhatnak ilyen általános tüneteket. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ezek után van esély az eredményes kezelésre.

Ha túljutottak a mostani helyzeten, akkor érdemes lehet a törpenyuszi védőoltásait is pótolni, esetleg a kasztráció időpontját megbeszélni.

jelige: Szentes
2017-08-01
Üdvözlöm! A kutyámat mostanában elég sok baj érte. Állatorvos által kezelve lett, de inkább kikérem más véleményét is, aggódom, nem értem a helyzetet. Másfél hete lett neki egy fertőző sebe, amely napról napra nagyobbodott. Kapott két injekciót, már kezd kinőni a szőr. Tegnap előtt szombaton észrevettem, hogy csak fekszik, nem áll lábra, meg akartam bizonyosodni, hogy valóban a lába e a baj, igen, nyüszített és fájt neki. Orvos kijött, mondta ízületi probléma állhat a háttérben a túlsúlya miatt, adott neki három injekciót plusz adott Canidryl gyógyszert. Ma arra lettem figyelmes, hogy kóvályog, piros beesett szem, és az egész kutya balra tartott járás közben. Nem volt egyensúlya, majd annyira rosszul lett, hogy feküdt, inni enni nem tudott, üres volt a tekintete, száraz volt az orra. Bevittük a rendelőbe, az orvos se tudott mit mondani, csak tippelt, hogy a füle lehet a baj az egyensúlyzavar miatt. Kapott három injekciót meg adott Enroxil tablettát, és mondta meglátjuk mi lesz holnap...meg szeretném kérdezni, hogy másfél hét alatt ennyi gyógyszer meg injekció összefér egymással? Nekem kell itatni fecskendővel, holnap meg beadni még egy tablettát. Nem tudom rendbe jön e, vagy tényleg mi lehet a baja. Semmi vizsgálatot nem csináltak, csak megnézték a lázát ami nem volt szerencsére, a végtagjait érzi, nem bénult le. Mióta hazajöttünk 17 óra előtt mélyen alszik, fel se tudom ébreszteni, horkolgat Azt tudom tegnap este óta kb semmit sem aludt. Köszönöm szépen a válaszát! Petra
Minthogy a tüneti kezelés láthatólag nem gyógyította meg a kutyát, érdemes lehet a részletes vizsgálatokat megkezdeni. Fizikális vizsgálatokkal, laborvizsgálatokkal, kézi műszeres vizsgálatokkal, képalkotókkal valószínűleg kiderül, hogy milyen betegség(ek?) jelentkeztek a kutyánál, és remélhetőleg sikerül meggyógyítani is.
jelige: mitől tejel?
2017-08-01
Ivartalanítással mindig megszűnik az álvemhesség? 3 hete lett ivartalanítva, most tejelni kezdett, mitől lehet? Mikor múlik el? Teendő? Köszönöm!

Ha álvemhesség közben történik az ivartalanítás, úgy nemritkán előfordul, hogy hetekig/hónapokig perzisztál a tejtermelődés.

Jelezze állatorvosának a megfigyelését, és kérje segítségét a probléma megszüntetésében.

jelige: rebutia
2017-08-01
Tisztelet Doktornő! 9 éves keverék, középtermetű kutyánkat hetek óta állatorvoshoz hordjuk nagyfokú étvágytalanság, hasmenés és rengeteg fogyás miatt.Történt nagylabor, hasnyálmirigyvizsgálat is, röntgen, kontrasztos röntgen, vizeletvizsgálat. Minden lelet negatív. Annyit mutatott a röntgen, hogy gázosak a kutyus belei. Amoxicillint, gyomorvédőt, napokon át infúziót kapott, majd Medrolt és antibiotikumot otthonra. Autoimmnun bélbetegésg gyanú lett megállapítva. 2 hétig javult a kutya, majd felfúvódott, kiütése lett, arra injekciókat kapott.Pár nap javulás és két napja megint nagyon megy a hasa, szinte alig eszik, továbra is fogy, már 8 kg-nát tart, viszont egyre többet iszik. Az orvos által tanácsolt diétás ételt kap.Kérem szíves tanácsát, mi lehet a kutyus baja? Milyen vizsgálatot lehet még kérni? Tisztelettel: Olajosné Enikő

Nem kizárt, hogy ismételt fizikális vizsgálatokkal, vér- vizelet- széklet laborral, esetleg hasi ultrahang vizsgálattal, vagy 3D képalkotóval lehet kideríteni a makacs visszatérő tünetek okát.

Sajnálom, hogy eddig nem sikerült diagnózisra jutni. Igazság szerint ilyen általános tüneteket temérdek betegség okozhat, nemritkán emberek esetében is hete/hónapok alatt lehet kideríteni az okot. Kutyáknál sem egyszerűbb a folyamat, csak remélhetem, hogy mielőbb diagnózisra jutnak, és meggyógyíthatják a kutyát.

jelige: vér
2017-08-01
Üdv Doktornő/úr! Van egy lassan 1 éves icartalanított kandúr cicám,pár napja székeléskor észre vettem,hogy friss vér van a székletén. Hangulata és étvágya változatlan. Mi okozhatja a problémát és mivel lehet kezelni? köszönöm a választ. B.Krisztina

Csont, szőr ... egyéb idegentest ürítése, székrekedés, parazitózisok, bakteriális/vírusos bélgyulladások, allergia, fekély, növedék .... okoz talá leggyakrabban véres bélsárürítést.

Részletes állatorvosi vizsgálatokkal lehet kideríteni az okot, és ezután lehetséges a megoldások megbeszélése.

jelige: Nózi
2017-08-01
Kedves Doktor Úr! 13.5 éves csivavám 2-3 napja elvetemült módon rágja és nyalogatja a talpait, 3 talpa is nagyon piros. Mi lehet a gond? Válaszát előre is köszönöm.

Akár allergiás tünetek is jelentkezhettek ....

A teendő mindenesetre az lenne, hogy megkéri állatorvosát a csivi kivizsgálására. Ezután remélhetőleg eredményes kezelésre is sor kerülhet.

jelige: Szombathely
2017-08-01
Jo napot.Kiderült hogy az orvosok hibáztak bevallotta hogy ugy fogta meg eltört a medenceje.Azt mondta a doki erre mütét nincs mert nincs akkora implantatum,viszont azt mondta 2-2 héten belül összeforr nem kell elaltatni és most fájdaloncsillapito kurara jár 2 naponta.Doktor mennyi az eselye h meggyogyul és hogy a mája nem megy tönkre a sok gyogyszertöl? Köszönöm

Önnel és állatorvosával együtt én is azt remélem, hogy jó eséllyel meggyógyul a csini. A kezelő orvosával ellentétben nekem semmi esélyem a gyógyulási esélyeket és esetleges mellkéhatások megjelenését latolgatni.

jelige: Baktérium
2017-07-27
Kedves Doktornő/Doktor úr! Nagyszülőknél van egy 1 éves keverék kutyus, a kertben. 1,5 éves kislányunknak áprilisban és júliusban is miután náluk voltunk 1-1,5 hétig tartó hasmenése volt. A második alkalommal Cambylobaktériumot találtak nála. Utánaolvasva a kutyára gyanakszunk, hogy tőle kaphatta el. Hozzáteszem a kislányunk még sokszor a szájába vesz dolgokat és a kezét is. Lehet hogy így kaphatta el valahogy. Valamint az előkertben macskák is szoktak néha sétálni a szomszédból és néha el is végzik a dolgukat ott, a kutya is szokott ott játszani. Önök szerint érdemes elvinni, meg tudják vizsgálni a kutyát ilyen szempontból, hogy van e nála ilyen baktérium? Vagy milyen vizsgálatot javasolnak? Mit érdemes tennünk? Szeretnénk utána járni, hogy ne forduljon elő többet a betegség. Illetve mire érdemes figyelni ha újra a kutya társaságában leszünk? Válaszukat előre is köszönöm!

Nincs akadálya annak, hogy a kutya (és a macskák) bélsarából tenyésztést kérjen állatorvosuk. Így kiderülhet, hogy ők hordozzák-e a kislányt megbetegítő Campylobaktériumot, és akár mentesíteni is lehet őket.

A helyzet azonban az, hogy akár más (kóbor) kutyák, macskák vadon élő állatok  is okozhatták a fertőződést, sőt én azt sem tudom kizárni, hogy nem ételfertőzés okozta-e a campylobakteriózist a gyermeknél.

Ráadásul a Camylobaktériumokon kívül egy sereg más baktérium és parazita is okozhat emberi fertőzést, zoonózist.

Én inkább azt gondolom, hogy a környezetük kutyáit, macskáit rendszeresen parazitamentesíteni és oltani (nem csak veszettség ellen)  lenne érdemes - és ezen túlmenően a kisgyermek kezét gyakran törölni, tisztítani, mosni .... jóllehet, magam is tudom, hogy ez utóbbi szinte megoldhatatlan feladat egy 1.5 éves gyermek esetében.

jelige: Szombathely
2017-07-27
Jó Napot! Van egy csincsillám semmi baja nem volt mig elvittük a dokihoz egy egyszerü metszöfog lecsipesre mert tul hosszura nött neki mindig hiaba koptatta Na most megtörtent vissza kaptam bénán a csinimet a jobb hátso lábát húzza maga utan nem tud menni mindig fekszik.Doktor szerint nincs eltörve semmije ...kapott egy fájdalomcsillapitott hogy majd talán ettöl valami lesz de semmi ez már 3.napja ...Ön szerint mi lehet a baj?

Én sem tudhatom, hogy mi lehet a baj, és azt sem, hogy lehet-e köze az észlelt tünetnek a túlnőtt metszőfog kurtításához, vagy az oda-vissza úton sérülhetett-e meg a csini, esetleg a szállításhoz és a fogkurtításhoz sincs köze a jelentkező elváltozásnak.

Ha nincs javulás, úgy állatorvosa, vagy esetleg egzotikus specialista állatorvos vizsgálata segíthet kideríteni a tünet okát.  Önnel és állatorvosával együtt azt remélem, hogy mielőbb fény derül a rejtélyre, és megoldható lesz a probléma.

jelige: fogak
2017-07-27
jó napot dr nő/úr. Van 9db(egy alom) 5 ès fèl hetes kis jack russell kutyám, már mind gazdis első oltásukat tegnap kapták meg. Már napi 3x esznek szilárd ètelt, beáztatott száraztápot (Royal canin,Brit)száraztáp mellè egy kis főtt húst is. Fèregtlenítve is már többször voltak 2 hetes koruk óta. Összes kicsinek kibùjtak már a fogai, kivève az egyik kicsit, neki 4-5 foga bùjt csak ki a közèpen lèvő kis tèpőfogai alul felül mèg egy sem, bár felül èrzek 1fogat azaz csak a kis hegyèt. Enni sem eszik ùgy mint a többiek, sőt inkább csak nyalogatja a beáztatott tápot, kezemet sem rágcsikálja mint a testvèrei de egyèbkènt ő is kis dagi mint, a többiek. állatorvosunknak mutattam a kicsit, ő azt mondta nem lehet nagy baj,bár már ki kellett volna nőnie a fogainak. Normális ez ennyi idős korban vagy valami nagyobb problèma bùjhat meg a háttèrben? válaszát előre is köszönöm.

Természetesen a kölykök vizsgálatát,  parazitamentesítését, és oltását elvégző állatorvos kollégának van a legtöbb ismerete a z eltéréssel kapcsolatosan.

Az elkövetkező napok megválaszolják azt, hogy csak némi késéssel bújnak-e elő a kölyök tejfogai, vagy lényegesebb fejlődési rendellenesség van a fogaknál.

A gazdijelöltet érdemes lenne értesíteni az észlelésükről, hogy a bizonytalan helyzet ismeretében dönthessen a kölyök örökbefogadásáról (vagy megvásárlásáról?).

jelige: fecotomi
2017-07-27
7 éves, ivartalanított lány, cirmos cicám félhosszú szőre az egyik oldalon befilcesedett, pedig rendszeresen naponta kefélem a bundáját. Egy hónapja vettem észre először, hogy egy fél tenyérnyi helyen a combjánál, kívül filces csomók vannak a bundájába és erősebben hullik a szőre. Megfürdetni nem tudom, mert nem hagyja magát, még soha nem fürdött, de száraz sampont, púdert rendszeresen használunk a bundája tisztítására. A csomókban kihulló szőrt átvizsgáltam, semmit nem találtam benne és nem volt rossz szaga sem. Vettem állateledelesnél filcbontó sprayt meg fésűt, de nem tudom rendbe hozni a bundáját a cicának. Mit lehet tenni? Vigyem állatorvoshoz, vagy cicakozmetikushoz? Nem szeretném, ha bebódítanák, mert féltem őt. A másik kandúr cicám, akit csak ritkán fésülök nagyon szép, csillogó, selymes bundával rendelkezik, igaz ő rövidszőrű.

Megérhet egy próbálkozást, hogy cicakozmetikusnál, idegen környezetben, idegen ember által mennyire tűri a cica a bunda(részlet) kifésülését. Vannak egyedek, akik az idegen környezetben, idegen, gyakorlott ember által kezelhetőekké válnak.

Ha nem sikerül a próbálkozás, úgy a magam részéről nem látok más megoldást, minthogy bódításban történjen a kifésülés (vagy ha ez már nem lehetséges, akkor a tarra nyírás). Ugyanebben a bódításban érdemes lehet a cica hallójáratát is átvizsgálni, tisztítani, esetleg a fogkövét eltávolítani ..... így máris többhasznúvá válhat, több értelmet nyerhet a cica bódítása.

jelige: macska távoltartás
2017-07-27
Nagyon szépen köszönöm a válaszukat! Üdvözlettel: Sz. Zoé

Sok szerencsét kívánunk a megvalósításhoz !

jelige: kutyatalálka
2017-07-26
Van egy 8 hetes labradorom,még csak a 2. oltását kapta meg.A barátainknak van egy 2 éves keverék kutyusuk, ő oltott kutya ,az összes oltása megvan.találkozhatnak,játszhatnak egymással ?

Ebben a korban, a nem teljeskörű védelem időszakában még csak hasonló korú, oltottságú és parazitamentesített kölykökkel tiszta környezetben történő , időben korlátozott "kutyatalálkozókat" tudunk javasolni.

A felnőtt haverral történő első játszással várjanak még 1-2 oltást és 3-4 hetet.

jelige: Alíz
2017-07-26
Tisztelt Doktor úr! Van egy 14 éves ivartalanított kislány cicám. Hetek óta nagyon keveset evett, de mivel nagyon meleg volt, ezért azt gondoltam ez az ok az étvágytalanságra. Sajnos a helyzet egyre romlott, egyre gyakrabban hányt a cica, a végén már széklet szaga volt a hányásának. Vizelete normálisan volt, széklete egyre kevésbé, mivel alig evett. Az orvos szerint a cicának nincs szervi baja, csak felborult az immunrendszere, a mája már nem úgy dolgozik, ahogy kell, ezért kapott VETRI DMGLIQUID cseppeket, antibiotikum és hányás elleni szurit. A cica állapota nem javult, sőt egyre gyakrabban hányt, ezért visszavittem az orvoshoz, aki szerint hasi tapintás alapján jobb állapotban van. Sajnos mindennapos a hányás, mindent kihány, amit megeszik. Van, ami emésztett ls van ami emésztetlen formában jön ki szegénykéből. Tegnap óta semmi ételt sem fogad el. Mit tegyek???? Van-e remény, hogy meggyógyul? Előre is köszönöm a választ

Mivel a tüneti kezelésre nem reagált a cica, nem szűntek meg a tünetek - azt gondolom, hogy érdemes lenne laborvizsgálatokat és képalkotó vizsgálatokat (ultrahang, röntgen, esetleg CT ) is végezni a cicán.

Így derülhet ki, hogy mi állhat a háttérben (máj-, veseelégtelenség, ideentest, tumor .....) és ezzel az esélyek illetve teendők is.

jelige: Fifi
2017-07-26
Üdvözlöm! Van egy Bichon Havanese 7 éves lány kutyám. Tavaly novemberben vettem észre h az egyik szemén a szemhéján van egy kis szemölcs vagy pattanás féle. Nem fáj neki , de nőtt mióta észre vettem. Azt szeretném kérdezni, hogy elvigyem e állatorvoshoz vagy várjak még vele. Ön szerint a szemére ez kihathat , lehet e komolyabb baja?

Nincs mire várnia, érdemes mielőbb állatorvosa véleményét, vizsgálatát kérni a szemhéjon növekvő képletet illetően.

Ő el fogja mondani, hogy mennyiben aggályos a képlet, és nem lepődnék meg, ha megelőző vizsgálatok után a műtéti  eltávolítását, és szövettani vizsgálatot javasolna.

jelige: macska távoltartás
2017-07-26
Jó napot! Elnézést kérek, hogy nem igazán az oldalhoz ide vágó témában kérdezek, de nem tudom, kitől kérhetnék tanácsot. Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy mivel lehetne távol tartani egy macskát a másiktól? Van egy elég idős bent tartott fiú cicám, és most költöztek a szomszédunkba egy lány cicával, aki már megakarta támadni az enyémet, amikor nyávogni hallotta őt, egy ablakon keresztül, ahol ugyan rács van, de a cicák mancsa simán átfér rajta... Féltem az én macskámat, mert tulajdonképpen pici kora óta nem találkozott másik macskával, azok is a testvérei voltak. Arra gondoltunk megoldásként, hogy egy erős szúnyoghálót raknánk fel, úgy, hogy a cica fel se tudjon ugrani kívülről, de többen azt mondták nekem, hogy a macska azt is szét tudja szakítani. Önök szerint, igaz ez? Még egyszer elnézést, tudom, hogy fontosabb kérdések is vannak itt! Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat, üdvözlettel: Sz. Zoé

Nem gondolom, hogy fontosabbak, esetlegtalán  némelyik kérdés  könnyebben, egyértelműbben megválaszolható.

Semmi veszélyt nem látok abban, ha az ablakra akár dupla szúnyoghálót szerelnek. Alacsony költséggel nagy valószínűséggel hosszú időre megvédik a acicát az attrocitásoktól.

Az ún kutya-macska  "távoltartó"  spray hazsnálatát is megpróbálhatják úgy, hogy a házon kívül az ablak közelében alkalmazzák - ezzel nem kizárt, hogy sikerül távoltartani az agresszív egyedeket, de 1.) vannak egyedek, amelyek nem reagálnak erre a spray-re 2.) nem kizárt, hogy az Önök benti cicáját is zavarja a spray a bámészkodásban.

jelige: Versifel 2
2017-07-26
Köszönöm válaszát, most csak leukózis ellen szeretném a macskát védeni, és a Versifel FeLV oltás leírása szerint véd három évet? ha tavaly kapott két Leucofeligent?

A Versifel hazsnálati leírása szerint ha első évben kapott  a kölyök 2x Versifel FeLV-t, majd egy év múlva megismételték a Versifel FeLV-t, azután már elegendő 3 évente immunizálni a Versifel FeLV-vel.

Szerény véleményem szerint nincs óriási különbség, ha a kölyökkori 2x alapimunizálás Leukofeligen vakcinával történt - de ezt a valóban szerény immunológiai alapokon nyugvú véleményt bármelyik gyártó, vagy nálam tájékozottabb kolléga  könnyedén felülbírálhatja.

jelige: 1 333/2. kutya szemén fekete négyszög alakú folt
2017-07-24
Tisztelt Doktor Úr! Természetesen állatorvosi vizsgálatra is elviszem majd a kutyust,de amíg nincs itt az orvosunk, feltenném a kérdésem. A kutyám jobb szemének a fehérjén egy kb.négyszög alakú fekete foltot észleltem. Azt gondoltam talán valami belement, amit majd kikönnyez, de a folt nem szűnt meg, bár mérete se változott. A viselkedése ugyanolyan mint máskor, hamar messziről meglát mindent, nem könnyezik többet, nem csipás a szeme, nem hunyorog. Kép is van róla, csatolnám, de itt sajnos nem tudom... Szeretném kérdezni, hogy ez a "fekete négyszög" a szemen valamilyen betegség jele lehet vagy talán egy szemébe ment tárgy, amitől még nem sikerült megszabadulnia? Ha utóbbi, akkor hogyan tudnánk rajt segíteni (kutyáknak való műkönnyel?)? Várom mielőbbi válaszát, melyet előre is köszönök. Tisztelettel:András

A leírása alapján lehet akár ártelmatlan pigmentfolt is - de az sem kizárt, hogy pigment termelő tumor jelentkezett a kutyán.

Otthon nem tudnak a kutyán segíteni, a tüneteket nem mutató Beagle-nek a műkönny, vagy egyéb szemcseppek adása is felesleges jelenleg. Állatorvosi vizsgálat szükséges annak kideítésére, hogy mennyire veszélyes az észlelt elváltozás.

jelige: Füles
2017-07-24
Tisztelt Cím! Két éves spániel kutyusunkat egy héttel ezelőtt vittük orvoshoz, mert a jobb első lábára nem tudott ráállni, bedagadt, gyulladt seb volt rajta. Kiderült, hogy toklász került bele. Az állatorvos ellátta, kitisztották a sebet, meloxidylt, amoxysolt kapott, valamint canidryl tablettát. A kérdésem az lenne, hogy tetanusz ellen nem lenne célszerű beoltatni? Jelenleg nincs erre utaló tünet szerencsére, de a lappangási idő hosszabb is lehet. Lehet súlyos mellékhatása az oltásnak? Ajánlják ezt egyáltalán kutyák esetében? Előre is nagyon szépen köszönöm!

Kérdezzen rá a kezelést végző kollégánál, hogy mennyiben ítéli meg fontosnak a tetanusz elleni oltást.

Egy friss lábvég sérülést, amennyiben sikerül radikálisan feltárni, nincsenek kiterjedt sipolyozó anaerob területek, úgy a tetanusz toxikózisnak minimális lehet az esélye.

Vadász-,  és egyéb munkakutyáknak, ahol nagyobb mértékű kitettség van harapásnak, mélyre terjedű szúrt sebek elszenvedésének akár preventíven is ajánlható a tetanusz védőoltás. Az alkalmi sérülések ellátása során történő alkalmazása méginkább egyedi kutyák esetében.

jelige: 10 éves kutyusunk fájlalja a lábait időközönként
2017-07-24
Üdvözlöm! Köszönöm a választ!Akkor meglátogatjuk a doktornénit....

A legjobb, amit tehetnek !

:)

jelige: allergia vagy bolha
2017-07-24
Viszket a kutyus háta, faroktöve és kétoldalt a feneke. Mivel ezeket a testtájait nem éri el, a bútorzaton már véresre dörzsölte a hátát. Mit tegyek?

Lehet bolha, lehet allergia, vagy akár bolha-allergia is ....

És lehet a bűzmirigyek gyulladása, lehet egyéb parazita, és még sok minden egyéb.

Természetesen az a teendő, hogy állatorvoshoz viszi a kutyát, aki vizgsálataival kideríti, hogy mi okozza a viszketegséget, és javaslatot tesz a megoldásra.

jelige: puli nyírás??
2017-07-24
Tiszteletem, a puli nagyon nemezes szőrű, olló is alig viszi, van valami nyírógép, ami biztos leviszi? Link esetleg? Köszönettel

Persze, kutya nyírására való eszköz beszerzésével jobbak az esélyek a tarra nyírásra.

Linkeket is talál percek alatt önállóan.

<< <  2 / 494 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.08.11
Ma reggel eltűnt a 1221. Bp. Vihar utcából egy fekete cica. 4 éves, a Gombóc névre hallgat, nagyon szelíd. Különös ismertetőjelei: a bal fülében van egy anyajegyszerű folt, a mellkasán pár szál fehér szőr, farka törött (még kiskorában tört el). Lehetséges hogy megsérült. Aki tud róla, Kovács Valériát hívja a 06 70/672-5757 telefonszámon!
2017.05.31
2017.05.29-én Tóth József utcából elveszett tricolor színű két hónapos kiscica, ha valaki látta/befogta kérem jelentkezzen a 0630/9324838-as számon, két kislány várja haza!
2017.05.24
2017.05.24 este Savoya Park Aldi/Möbelix előtti parkolóban kóborol ez a kan kutyus. Nyakörv nincs rajta, nagyon félős.