Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: bubuka
2009-04-13
12,5é. staffordshire kutyusunknak gerincsérve van, rendszeresen szedi a medrolt tavaly július óta. Kérdésem, medddig szedhető a gyógyszer? milyen étrendet ajánl doktor úr, hogy ne hízzon a kutyus!Műtétet nem javasolt orvosa a kora miatt, várható a teljes lebénulás a hátsó lábakon? Milyen kezelés javasolt még ( tornáztatjuk, maszírozzuk, bioptron lámpázzuk).Ha jobb napja van rövid távra viszi lányom sétálni Köszönöm válaszát! Tisztelettel
A Medrol és a Prednizolon tabletták is adhatóak hosszútávon is - emellett és az öreg kutya súlyos mozgásszervi betegsége mellett azonban gyakori kontrolvizgsálatok szükségesek. Mindkét szteroid hatóanyag növeli a kutya étvágyát, emellett sokat iszik, sokat pisil a kutya. Az elhízást legegyszerűbben alacsony energiatartalmú diétás tápokkal tudja elkerülni.
jelige: maklár
2009-04-13
Tisztelt Doktor úr! Van egy 6 éves szuka boxer kutyám, amit 2 éve ivartalanítani kellett. Azóta van vizelettartási problémája Epherit tablettát szedett napi kettőt ami használt neki.Néhány hónapja nemlehet beszerezni. Inkuritot írt fel az orvosa de az nem használ.Mivel lehet még csökkenteni a csepegést /inkább folyást/ Üdvözlettel:
Az Incurit tabletta adagolásán is lehet változtatni - és amennyiben ez nem segít, akkor állatorvosa is tud egyéb ösztrogén tartalmú szereket ajánlani. Ha az ösztrogén tartalmú szerek nem segítenek (már) akkor érdemes lehet műtéti megoldáson is elgondolkodni.
jelige: vizsla
2009-04-13
Tisztelt Doktor Úr, A tanácsát szeretném kérni ismét, korábban is írtam már Önnek, köszönöm az eddig segítségét. Idős vizsla kutyámat januárban műtötték méhgyulladással, ivartalanítani kellett, emellett daganatot, cisztát is találtak a méhében, illetve egyet a húgyhólyagja körül (tojás nagyságú), amit sajnos nem tudtak eltávolítani. Azóta többször előfordult, hogy belázasodott egyik pillanatról a másikra, és olyan levertté vált, hogy nem volt kedve sem enni, sem inni, csak mozdulatlanul feküdni. Természetesen ilyenkor rögtön állatorvoshoz visszük, mindig antibiotikumot, és lázcsillapítót kap injekcióban, illetve tablettákat otthoni kezelésre. Aggaszt a dolog, mert eddig összesen háromszor fordult elő ilyen, az első 1,5 hónapja, majd ezelőtt egy héttel, illetve a mai napon harmadjára. Tehát egyre sűrűbben történik ez a hirtelen belázasodás, és azt vettem észre, hogy egyre lassabb mértékben épül fel a betegségből. Több orvossal is beszéltünk ezügyben, van aki szerint a daganata miatt lehet, mert -ahogy említették- az elhalt ráksejtek miatt toxinok szabadulhatnak fel a szervezetben, amik fertőzést okozhatnak. Van aki szerint pedig semmi köze nincs a daganatához, de nem tudnak rájönni, hogy mi okozhatja ezt a problémát. Tudomásunk szerint kullancs sosem csípte meg. Szeretném kikérni a Doktor Úr véleményét, hogy mit gondol erről az esetről, mi okozhatja ezeket a rosszulléteket? Lehet köze a daganatához, vagy azt a Doktor Úr is kizártnak tartja? Nagyon köszönöm előre! Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a daganatos betegség közvetlen, vagy közvetett okaként lázas periódusok jelentkeznek a kutyán ... és sajnos azt sem, hogy ettől nagymértékben függetlenül egyéb gyulladásos eredetű betegség jelentkezett a kutyán. Kitalálni nem is lehet a történetet, csakis a részletes vizsgálatok deríthetnek fényt a dologra. Milyen daganatot távolítottak el a kutyából? Mi a hólyag melletti daganat szövettani eredménye? Van összefüggés a méh (petefészek?) és hólyag melletti terimék között? A műtét óta mi a helyzet a hólyag melletti daganattal, növöget? Köszönöm a jókívánságait és én is hasonló szépeket kívánok az egész családnak.
jelige: kutyabarát
2009-04-13
Üdvözlöm! Kérdésem a következő: ellés után mikor lehet az anyakutyának féreghajtót /Cestal plusz tbl/ adni? Másik kérdésem, hogy két hete ellett kutyánál normális-e, hogy még mindig véres váladék ürül a méhéből? Köszönettel
Ideális esetben a vemhességre való felkészítés során történik meg a szuka féreghajtása (is). Egyébiránt akár néhány nappal az ellés után lehet féreghajtani a szukát. A kölyköket pedig 10-14 napos korukban először, majd utána 2 hetente. A véres jellegű váladékot túlzásnak tartom 2 héttel az ellés után. Ez a tünet megérne egy tüzetes kivizsgálást a szukán.
jelige: Bosco
2009-04-13
Nagyon vékony a kutyusom,16 hónapos és 23kg,nagyon aktiv.Féreghajtótt is kapott.A far csontja, és bordái is teljesen kint van.Chapi száraz eledelt eszik.Köszönöm válaszát.
És hogy áll az étvágya? Eszik megfelelő mennyiséget a kutya? Biztosan azzal is tisztában van, hogy a Chappi szárazeledel közel sem prémium minőségű táp, ha ebből még keveset is eszik a kutya, akkor makkegészségesen is alultáplálhatja. A teljesen jól táplált és féregmentes kutyáknai is sok egyéb betegsége lehet, amiben fogynak. Ha emellett komolyan veszem azt, hogy híperaktív a kutyája akkor a pajzsmirigy túlműködés se lehetetlen diagnózis. Megkérte már állatorvosát, hogy vizsgálja meg a kutyát és adjon tanácsot?
jelige: legfontosabb 2.
2009-04-13
Köszönöm a válaszát! Már eszik és iszik is egy keveset. Lassacskán javul. Az a probléma, hogy nem küldte szövettanra, legalább is nekünk nem mondta, hogy küldi, és semmiféle gyógyszert nem javasolt. Gyulladáscsökkentőt kell neki adnunk 2 hétig, illetve béres cseppet. Ezért is érdeklődöm, hogy van-e esetleg valami táplálékkiegészítő, vitamin, vagy gyógynövény, ami jó neki? A fórumban olvastam a macskakaromról, hogy az valakinek bevált. Ön szerint van rá esély? Hiába kérdezősködtem, az orvos aki műtötte a kutyát nem volt valami segítőkész, ezért teszek fel önnek ennyi kérdést. Válaszát előre is köszönöm!
A legfontosabb teendő az lenne, hogy a kutyát a varratszedés után is rendszeresen kontrollálják, vizsgálják. Internetes fórumokon és egyéb oldalakon a macskakörmön kívül még sok tucat egyéb csodaszerről talál lelkesítő és elkeserítő híreket, adatokat. Ha viszont nincs szövettan, akkor nem tudjuk, hogy milyen betegséggel állunk szemben. Újra elolvastam korábbi levelét és abból akár azt is ki lehet olvasni, hogy a daganat eltávolítása csak részben történhetett meg. Ezesetben biztosak lehetünk abban, hogy a betegség nem szűnt meg és utókezelést (sugárkezelés, kemoterápia ...) igényelhet a dolog. Ezeket semmiféle táplálékkiegészítő, vagy egyéb csodaszer nem pótolhatja. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: húgykövesség
2009-04-13
7 éves ivartalanított fiú cicám 4 napja nem tudott pisilni, azonnal orvoshoz vittem.Hólyagkövességet állapított meg nála, sok homokszerű struvit kő van a hólyagjában. Katéter lett neki betéve, ami azóta is bent van, 3 nap kapott infúziót, gy. csökkentőt mert véres a vizelete.Azóta adom neki a Hills kőoldó hatású tápot is. Ha 2 nap múlva is lesz még homok a hólyagjában, akkor az orvos műteni akarja.Már nagy része kiürült a kőnek,már kevés van, az ultrahang szerint.Kérdésem lenne, hogy ha nagyon kevés kő, homok marad, az nem tud kiürülni a táp, sok ivás hatására?Mindenféleképpen műteni kell? Vagy lehet a műtéttel várni a katétert ha 2 nap múlva kiveszi az orvos? Ma el kellett vinnem egy másik orvoshoz, mert eldugult a katéter, ő átmosta, és újra ürül a vizelete./ A kezelő orvosunk nem rendel csak holnap, és addig nem mertem várni vele. /Ő is megnézte ultrahanggal, és szerinte a műtét elkerülhető, tapasztalata szerint ennyi homok már a táp és víz hatására ki fog jönni magától. Ön mit javasolna? Van még rajta kívül cicám több is, a tápon kívül az ő számukra milyen megelőzési mód létezik a kövesség ellen?/gyógyszer, paszta/Köszönöm!
Két kezelőorvosa is megvizsgálhatta, kezelhette a macskát, láthatta a leleteit - és ezek alapján tájékoztatta Önt a teendőkről. Én a jóval kevesebb információ alapján semmi egyebet nem tanácsolhatok, minthogy hagyatkozzon állatorvosa(i) véleményére. Attól óvnám leginkább, hogy hasonló fórumokon szerzett összbenyomásai alapján döntse el, hogy mi legyen a macskával.
jelige: kutya vemhesség
2009-04-13
Kedve doktor úr? arra szeretnék választ kapni honnan tudom hogy a kutyám terhes . Mik a jelei?
Elég baj az, ha a fiatal, csak veszettség ellen oltott szuka első tüzelése alkalmával pározhatott, vemhesülhetett ... A vemhesség jelei lehetnek (!, korántsem biztosak) a hasi terime növekedése, az emlők teltsége, növekedő étvágy, visszafogottabb mozgás, játék. Azonban egy nagytestű, nagyszőrű, kövér szukában egy-két kölyök olyan rejtetten fejlődhet, hogy csak szülés után észlelik a tényt. Állatorvosa a (feltételezett) párzás után 3-4 héttel már megállapíthatja a szuka vemhességét ultrahang vizsgálattal. Ekkor eldönthetik, hogy : elvetéltetik a szukát, megoperáltatják a szukát, vagy felkészítik és Önök is felkészülnek a vemhességre, ellésre, kölyöknevelésre. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashatnak a témában.
jelige: vizelettartási probléma
2009-04-13
Van egy 20 hónapos kan shi-tzum és csak egy problémánk van vele: állandóan bepisil, akár napi 2-3 alkalommal is. Ez miért lehet? Hogy szüntessük meg a problémát? Előre is köszönöm válaszát.
Állatorvosa a körülmények és a kutya részletes vizsgálatával tudja elkülöníteni, hogy valóban vizelettartási problémával állnak-e szemben, ha igen mi okozza és mi lesz a megoldás. Ha „csak” tartási probléma, vagy vislekedési rendellenesség alakult ki, annak a megoldásában is tud segíteni.
jelige: Gizmó
2009-04-13
tisztelt dr úr! 8 hónapos mopsz kutyám egy pár hete menés közben pörög eddig nem csinálta ezt. megy egy pár métert és pörög aztán megint. mi lehet az oka?
Játék, túl ritka sétáltatás, viselkedési zavar mellett egy sereg veleszületett és szerzett idegrendszeri elváltozás betegség jele is lehet az észlet pörgés. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni, hogy mi lehet az ok, és mit lehet tenni ellene.
jelige: fáradékony
2009-04-13
Tisztelt Doktor Úr! Meg szeretném kérdezni Öntől, hogy tegnap a kiskutyánk (pekingi palotapincsi fajtájú) kivett magából egy kullancsot, amit később megtaláltunk a házban, és már nagyon megszívta magát! Meg szeretném, kérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő, mert nem kapott kullancs elleni védőoltást? ilyenkor még érdemes beadatni? vagy csinálni valamit? És már körülbelül két hete elég fáradékony, és könnyes és csipás a szeme, és prüszkölni is szokott, és folyik az orra! A fáradékonyság attól lehet, hogy nagy a bundája és melege van? de akkor a többi mitől van? ez egy betegség vagy csak allergiás? létezik ilyen? előre is nagyon köszönöm válaszát!! őszinte tisztelettel: egy kisállattartó
Akár a kutya „vette ki magából”, akár a vért szívott kullancs magától pottyant le, mindenképpen megvan az esélye, hogy akár babéziózis, akár Lyme, akár vírusos agyvelőgyulladással fertőzte meg kutyáját. Kullancs elleni védőoltás nem létezik, a kullancs a felsorolt betegségeket terjeszti és a három felsorolt közül csak a Lyme ellen lehet védőoltást kérni állatorvosától. A Lyme védőoltás mellett a kullancs elleni cseppek, nyakörvek jelenthetik a megoldást a megelőzésben. Nem kellene a tavaszi fáradtságban bízni, ha a kutyáját fáradékonynak ítéli. A kullancsos incidens nélkül is fel kellett volna keresnie állatorvosát az észleltekkel. Tegye ezt mielőbb.
jelige: Betty
2009-04-13
Tisztelt doktor úr! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy van egy 10 éves pekingi palotakutyám, aki néha nehezen széklel. Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék adni neki, amitől könnyebb lenne neki. Teljesen egészséges, sokat mozog, az orvos szerint is fiatalos és aktív a korához képest. Mostanában néha reggeleként sárgásat hányt. Azt hallottam, ez a gyomorsav miatt van és hogy egy kis kenyér vagy zsírosabb dolog segíthet ezen. Igaz ez?
Még az sem kizárt, hogy a nehezített székletürítés és a hányogatás összefügg egymással ... Semmiképpen ne zsíroskenyérrel próbálja meggyógyítani a kutyáját, mert az sem kizárt, hogy gyógyszeres kezelésre, netán műtétre van szüksége a gyógyuláshoz. Jelezze állatorvosának az észlelteket és kérje meg a kutya részletes kivizsgálására.
jelige: Maripen
2009-04-13
Macskánk egy ivartalanított kandúr, pár hete a hátán, a farktőnél kopaszodni kezdett, mostanra már a far és comb is kopasz. Mi okozhatja?
Sok tucat parazitás, allergiás, bakteriális, gombás, endokrin kórok és egy sereg egyéb betegség kísérőjelensége lehet a szőrhullás kutyán-, macskán egyaránt. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ha ez megtörtént, akkor az esélyeket, megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: Mopsz
2009-04-10
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám volna, hogy van egy 4 és fél hónapos mopsz kan kiskutyám aki másfél hónapja van nálam... Március második hetében vittem először állatorvoshoz amikor túlesett a féregtelenítésen és az ürülékével távozott is féreg... ez azóta már kétszer meg lett ismételve (2 hetente) és sajna mindig jött féreg... Nagyon aggódóm emiatt... Ebben kérném a tanácsát, hogy ilyen esetben mit tudok csinálni??? Válaszát mihamarabb várom, és előre is köszönöm! Tisztelettel:
Az Ön tennivalója egyszerű - jelezze állatorvosának, hogy még mindig van féregürítés. Nem tartom kizártnak, hogy másik féreghajtó szer, vagy kombinált kezelési móüdszert fog választani, esetleg parazitológiai vizsgálatot javasol, hogy kiderülhessen a makacs, kezelésnek ellenálló féregfertőzés oka. Előfordul az ilyen, de szinte minden esetben úrrá lehet lenni a helyzeten.
jelige: mogyoró
2009-04-10
Kedves Doktor úr.5 éves kutyusomnak szorulása van és rengeteget vakarózik.Étvágya jó, eszik rendesen.Kicsit levert és amikor sétálni viszem nem akar menni,csak huzatja magát.Mi lehet a probléma?Válaszát előre is köszönöm.
Az egy évnél is ritkábban oltott kutya esetében a megfigyelt tüneteket sok tucat betegség, lhet, hogy több is okozhatja. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegsége(ke)t. Ezután a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: szöszke
2009-04-10
Jó napot! Egy 4 hónapos Spániel kislány gazdája vagyok. Észrevettem hogy a nemi szerve óriásira duzzadt (kb 2,5cm). Most voltunk oltáson, akkor még nem volt semmi baj. Vigyem vissza az orvoshoz, vagy esetleg valamilyen gyógyszer is segíthet? Válaszát előre is köszönöm!
Jelezze állatorvosának a megfigyelését. Az sem kizárt, hogy igen korai tüzelés kezdődött a kutyán, lehet, hogy fiatalkori hüvelygyulladás jelét vette észre és még az sem kizárt, hogy rovarcsípés, kontakt allergia ... miatti helyi gyulladás jelentkezett. Állatorvosa a kölyök vizsgálatával tudja tisztázni a helyzetet és megbezsélhetik a megoldást is.
jelige: legfontosabb
2009-04-09
10éves pekingi palotapincsimet tegnap műtötték, kivették a méhét mert be volt gyulladva, közben daganatot talált az orvos. Amit tudott, eltávolított. Azt mondta a szíve olyan mint egy 2-3 éves kutyának,a tüdeje is rendben van, a daganat is nagyon az elején volt. A műtét óta nem evett és nem ivott még. Ez normális? Korához képest nagyon fiatalos, vidám kutyus. Van valami gyógyszer, amit ebben az esetben tudok neki adni, hogy a daganat ne terjedjen tovább? Ő mindennél fontosabb nekem, a lényeg hogy minél hamarabb meggyógyuljon! Kérem adjon tanácsot! Köszönöm!
A kutyának lassan ennie, innia kell, hogy nehogy kiszáradjon, eléhezzen. Ha ez nem történik meg jelezze állatorvosának a helyzetet, hogy kezelni tudja a kutyát. Amiket állatorvosa megállapított a műtét közben - az mind igen reménytkeltő és pozitív dolog. Kérdezze meg tőle, hogy szükségesnek tart-e bármilyen gyógyszeres kiegészítő kezelést. A szövettani vizsgálat eredménye szintén nagyon fontos információ lesz, remélhetőleg a varratszedés idejére már meg is lesz. Honlapunk Publikációk rovatában még több hasznos információt talál a témában.
jelige: pajzsmirigy
2009-04-09
Kedves Doktor Úr! Még télen írtam Önnek, hogy a 13éves kistestű kutyámnak a szőre elkezdett ritkulni a nyaki tájékon.Azt mondta a dr, hogy lehet pajzsmirigy problémája van. Vigyem vissza tavasszal. Ön is ezt javasolta. Visszavittem, de azóta a jobb oldalon a füle töve alatt találtam egy duzzanatot is. Ráadásul agresszió is jeletkezett nála felénk. Régebben is előfordult, hogy odakapott, de nem volt vészes. Csak mostanában durvult el. pl: nem engedi rárakni a pórázt megharapja a kezünket (csak ha már a liftben vagyunk) vagy elmegyünk mellette és a lábunkat veszi célba, és tudom hogy nem mindenki ért egyet a dologgal de az ágy végében aludhat, de ha már megmozdulok morog, meg oda kap a lábamhoz. Ezt már nem tartom normálisnak. A dr. azt mondta kezdjük egy laborral, már vettek is vért. Először a pajzsmirigyet vizsgálja, majd a hormonokat. ( A duzzanatra azt mondta, hogy a nyírokcsomója megnagyobbodott, de azt egy kicsit később vizsgálná meg, majd egy szúrással mintát vesz.) Ön is így kezdené a kezelést? Ez az agresszió mitől lehet? Esetleg a korából adódik? Tudom hogy már idős kutya, de én nem szeretném elalaltatni, viszont ha nagyobb kutya lenne, akkor már komolyabb sérüléseink lennének. Van még remény a javulásra? Köszönettel, válaszát várva
A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, hormonmérések, citológiai vizsgálat, képalkotók) derülhet ki, hogy milyen betegség(ek)ben szenved a kutya és hogy ezek indokolhatják-e a viselkedési zavart, agressziót. A vizsgálatokat, mintagyűjtést akár 10-20 perc alatt is el lehet végezni, néhány nap alatt eredmények is lehetnek. A kezelést állatorvosa is és természetesen én is az eredmények ismeretében kezdeném csak el és a kutya esélyei, a megoldások is csak ezután derülhetnek ki. Nem emlékszem megelőző levelére, de meg kell mondjam, hogy én a legritkább esetben (vagy inkább soha) tanácsolom, hogy bárminemű tünetekkel várjunk tavaszig. Akár a szőr-, bőrtünetek, akár a viselkedési zavarok - és legfőképpen a duzzanatok kivizsgálását lehetőség szerint „tegnapra” szoktam javasolni.
jelige: beagle
2009-04-09
még lenne néhány kérdésem beagléval kapcsolatban.ajándékba kaptuk,1.5éves.oltásai:vanguard plus cpv eu,vaccidog-r .szeretném kérdezni,hogy ezek az oltásokat mire kapta a kutya?Az űrlapot kitöltöm mert másképp nem tudom elküldeni a kérdésem.de semmi betegségre utaló jele nincs az állatnak.
Ha jól értelmezem az írását, akkor a kutya 1.5 éves korára egy kombinált védőoltást, egy parvó elleni védőoltást és egyetlen veszettség elleni védőoltást kapott - ami biztosan nem teljes oltási sor. Mutassa meg állatorvosának a kutya oltási könyvét és bezséljék meg a teendőket. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja a kutyák vakcinázási ajánlatát.
jelige: tacskóbénulás?
2009-04-09
Tisztelt Doktor Úr! A nevem Márki Zsanett. Van egy 4 éves nőstény tacskóm pár hónapja észrevettem rajta, hogy a hátsó lábait furcsán használja (futás közben az egyiket felemeli) kapott különböző injekciókat, ami egy pár napig hatott neki. Nem sokkal később ismét kijött neki és húzza a lábát, mostmár néha néha megbotlik ha sétál akkor is. A tacskóbénulásra gondoltam sajnos. Bár a kapu, ami meggátolja, hogy lépcsőzzön már készen van, de nem tudom, hogy ez a folyamat megállítható-e, vagy ha már egyszer elkezdődött akkor kialakul nála és lebénulhat? Már 1 hónapja nem lépcsőzik, néha jobban használja a lábait, néha nem, de rosszabbodást eddig nem tapasztaltam. Az orvosunk egy 10 napos gyógyszekúrát javasolt, mert a tacskóbénulás mellett, sima izületi problémákra is gyanakszunk. Türelmét köszönöm, válaszát várom a megadott e-mail címre. Köszönettel:
Állatorvosukkal közösen két megalapozott gyanújuk is van. Ráadásul egyik betegség (porckorong előesés vagy tacskóbénulás és az ízületi betegségek) nem zárják ki egymást, akár két betegség egyidejűleg is jelen lehet a kutyában. Nem kitalálni kellene a bajt, hanem a kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, ortopédiai-, neurológiai vizgsálatok, röntgenfelvételek, myelográfia esetleg MRI ...) diagnosztizálni kellene a kutya betegségeit és azután dönteni e lehetséges megoldások között.
jelige: szupornyica
2009-04-08
hány hónapos koráig kaphatja el a kutya a szupornyicát?olyan helyen van ahol több kutya pusztult már el szupornyicában.szeptemberben lesz 2éves.
Az oltatlan kutyák születésüktől kezdve egész életükön át fogékonyak, fertőződhetnek, megbetegedhetnek és akár el is pusztulhatnak a szopornyica nevű betegségben. Keresse fel állatorvosát a védőoltás ügyében.
jelige: bulldog
2009-04-08
Kölyök bulldog esetében mit javasol, ha a harmadik szemhéj kibukott. Műtét vagy az ún. kicsípés. Teljesen tanácstalan vagyok, mert mindenki mást mond.
Nem is kellene mindenkit megkérdeznie, meghallgatnia ezügyben (sem). Bőven elég, ha állatorvosa megvizsgálhatja a kölyköt és elláthatja az előesett 3. szemhéjat.
jelige: bulldogmenés
2009-04-08
9 hetes bulldogjaim egy hete hasmenéssel küzdenek. Féregtelenítve, oltva vannak. Royalról váltottunk Dog Chow-ra, mindkét esetben kölyöktáp. Kaptak a betegségre pasztát(diar sanyl) semmit nem használt, próbáltam gyógyszert, a tápot rízzsel kapják, de továbbra sem gyógyultak meg. A székletük nem tljesen folyos, de negyon laza állagú. Kérem segítsenek, mertmindenki a kivárást javasolta, de ez biztos nem tesz jót nekik, meg várják őket az új családjuk. Köszönettel.
A kölykök részletes vizsgálata (fizikális vizsgálatok, székletvizsgálat, vérvizsgálat, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok) ajánlottak a hasmenés hátterének kiderítésére. Ha ez megtörtént, akkor lesz esély a gyógyításukra majd a gazdihoz kerüléshez.
jelige: mire jöhet rendbe?
2009-04-07
Az egy éves palotapincsi kutyám tegnap vért hányt és az ürüléke is véres volt,nyúlós átlátszó váladékkal és híg halmazállapotú!Elvittük orvoshoz és azt mondta,hogy gyakori betegség ez a kisméretű kutyáknál,valami bélrendszeri probléma,vagy gyomorfekély a doki szerint.Savlekötőt és diétás tápot,konzervet kapott.Azóta is csak alszik és fekszik,enni sem nagyon akar.Mire jöhet rendbe?Biztos,hogy az a baja?
Jónéhány betegség okozhat véres-hasmenéses bélsárürítést és véres hányadékot. A kutya részletes vizsálatával kiderülhet, hogy mi a betegsége és az is, hogy miként lehet meggyógyítani. Ha nem javul a kutya állapota, akkor jelezze állatorvosának a dolgot.
jelige: spanci 2.
2009-04-06
Tisztelt Doktor úr! Köszönöm gyors válaszát, illetve a tanácsát miszerint szemspecialitához vigyem a kutyusom. Holnapra kaptunk időpontot, remélem tudnak segíteni. Valószínű ha nem Eger környékén laknánk, már régen felvittem volna Pestre a kutyusom. A kiállításra sajna már 2 hónapja beneveztem, akkor még nem tudtam, hogy ilyen panaszunk lesz. Tisztelettel :
Örülök a döntésének, remélem, hogy mielőbb kiderül a kötőhártya gyulladás háttere, és meggyógyítják a kutyát. Szép napot kívánok.

<< <  212 / 461 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.06.20
Április 8-án született kiscicák ajándékba elvihetők! Érdeklődni lehet: +36-30-2530158 Két alom, együtt nevelkedtek, egészséges, kiválóan egerésző anyukáktól. A kiscicák nagyon játékosak, már mindent esznek, féregtelenítve várják új gazdijukat!
2016.06.17
2016. 06. 16-án hajnalban elveszett a képen látható fekete nőstény házimacska. A Kereszt utca, Felsősas utca és Tóth József utca környékén lakik. Ivartalanított, oltott, chipezett. A megtaláló jutalomban részesül, kérem hívja a 06-20-933-07-76-os számot.
2016.06.10
Talált, bűbájos, gyerekszerető, játékos, békés tacskó keverék kutyusnak keresek gazdát. Kb. 3 éves, kan, chip nincs benne. Érdekessége, hogy a jobb szeme világosabb, mint a bal. Nem szeretnénk menhelyre vinni, de nálunk sajnos tovább nem maradhat. Számom: 70/452-4599