Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: véres széklet
2008-12-10
4-5 napja a kutyámnak erős hasmenése jelentkezett az utóbbi 2-3 napja ez a széklet véres.A kutya nem levert,eszik rendesen.Néha a széklete javúl, normális.De utána ismét jelentkezik.Szeretném tudni mi lehet ennek az oka.Válaszát elöre is köszönöm.
Sok tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség állhat egy véres székletürítés hátterében. Kitalálni szinte lehetetlen. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, széklet-, vérvizsgálatok, képalkotók ..) szűkíthető a kör, majd diagnosztizálható a betegség. Jelezze a problémát állatorvosának.
jelige: francia bulldog 2.
2008-12-10
Tisztelt Doktor úr! Köszönjük válaszát! Most már nyugodtak vagyunk,hogy meg fog gyógyulni a mi kis franciánk!
Úgy legyen!
jelige: maris
2008-12-10
Ruhesedes,tengerimalacoknál és most már a gorények is. A kutyaim is elkaphatjak?Rendszeressen takaritom oket,hasznalok ruh irto syert is amit ay allatorvos tanacsolt.
Biztos,hogy rüh jelentkezett a tengerimalacnál és a görénynél is? Ha bőrkaparék igazolta mindkét állatfajban a bőrtüneteket, akkor segíteni kellene a parazitaellenes kezeléseknek. Persze, ha a tengerimalacoknál mondjuk gombás bőrfertőzés lépett fel, a görény pedig endokrin betegség miatt kopaszodik ..., akkor semmi hatás nem várható a rühirtó szertől.
jelige: Füles
2008-12-09
okt.25.-én 8 éves kutyámnak nem tervezetten kölykei születtek, rá 4 napra el lettek altatva. 1 hétig naponta 5.-ször fejtem a cicikből tejet. Ma, dec.09.-én még a hátsó kettőben mindig van egy kevés. Azóta időnként véres váladék folyik a hüvelyéből. Szerintem már abba kellett volna maradni.Jó étvágyú és hangulatú.Nem lázas, eleven. Nem rendeződött még vissza a méhe? A szülés problémamentes volt, 8 kicsiből kető született halva.Az internetes honlap szerint tápláltam a vemhesség alatt és most kölyök tápot és konzervet kap, valamint Vitakraft multivitamin tablettát, hogy minél hamarabb nyerje vissza a kondícióját. KÜLSŐLEG NINCS NYOMA BETEGSÉGNEK. Mennyi idő alatt rendeződik vissza a méh és szünik meg végleg a váladékozás ? Nincs szaga a vérzésnek. Tegnap először volt élénkebb színű, a többi alaklomkor barnás - vörös. Séta közben lelindul a folyás vagy fekvő helyzetben a hüvelyéből. Nem bő, inkább olyan pecsetelős. Aggódom, szerintem nem lenne szabad vérezgetnie. Gyors választ kérek.Külföldön vagyok jelenleg az állatokkal együtt. Ezért fordulok önökhöz.
Gyors választ kap, gyorsan megírt kérdésére ... A közölt adatok szerint a Füles középkorú keverék kankutya, akinél nem csodálom, hogy nem tervezték a kölyköket ...):. Nem mindenki nevezné problémamentesnek viszont a 2 halva született kölyök esetét, és igaza van, az október végétől tartó véres jellegű hüvelyfolyás sem aggálymentes. A méhinvolúció késését akár bennmarad kölyök, akár magzatburok, méhlepény vagy a szülőutak sérülése is okozhatja. Mindezeket a kutya részletes vizsgálatával főleg hasi ultrahang vizgsálatával lehet megerősíteni, vagy kizárni. Ha rendszeresen feji az emlőket, azzal szépen fenntartja akár hónapokig is a tej termelődését. Ehelyett sokkal inkább ajánlott lenne elapasztani a kutyát. Állatorvosa mind a hüvelyfolyás, mind az elapasztás ügyében gyorsan és hatékonyan tudna segíteni.
jelige: foximaxi
2008-12-09
Tegnap este a kutyus kihányta a tápot és vele együtt fehér nyálnak tünőt és ezt egész ma reggel 20 pecenként csinálta. Tápos ”nyálas” dolgot csak 1-szer utánna már csak ezt a súrú fehér nyálnak tünő valamit. Hasa fájj, mert nyüszög meg látni, hogy összehuzza . Láza nincsen. Mit tegyek? Mit adjak neki enni? Elvigyem orvoshoz vagy csak séta közbe beevett valamit vagy túlette magát, mert az szokása, de akkor nem szokott hányni.Köszönöm a mielőbbi válaszát.
Az idősödő foxi szuka esetében a leírt állandósult hányást valóban akár heveny gyomormegterhelés („túlevés”) is okozhatja. De sajnos ezen kívül felsőlégúti fertőzések, idegentest, gyomor/bél elzáródás, csavarodás, daganat, gennyes méhgyulladás, vese- máj elégtelenség ... és számos egyéb betegség is okozhat hasonló tüneteket. Igen, egyedül részletes állatorvosi vizsgálatokkal lehet megtudni, hogy mi okozza a tüneteket és azt, hogy mimódon (gyógyszeres kezelés, műtét ...) lehet meggyógyítani a kutyát. Vigye el kutyáját mielőbb állatorvosához.
jelige: Betti X.
2008-12-09
Tisztelt Doktor Úr! A labradorunkkal /Bettivel/ kapcsolatosan már korábban írtam önnek.Most más jellegű a problémánk, leírom Önnek. Vasárnap(TEGNAP) egyikóráról a másikra a 11.éves labradorunk kezdte rosszul érezni magát: lassabb, bizonytalanabb mozgás,lép egyet+ jobbra körbe forog haladás, nem eszik, nem iszik, gubbaszt, nyögdécsel...Keveset tudot menni már vasárnap este felé, lefeküdt hassal a hidegbe - így elfogadta a bent alvást ( azóta is az előtérben fekszik) Másnap(MA ) átjött ( a szomszédban van a rendelő)az állatorvos úr. Megnézte, megtapogatta a kutyust, aki Neki is előadta ezt az érdekes haladási módot. Azt mondta az orvos: agyburok gyulladása van a kutyának, melyet baktérium okoz ( vagy vírust mondott?), bénulásoso tünetei is előjöhetnek.Kapott 3 injekciót. Este már evett, ivott, kiment elvégezni a dolgát, de ennyi volt az ereje, alig bírtunk visszasétálni az udvarról. Lehetséges, hogy ilyen hirtelen ilyen rossz állapotba kerüljön? Nem lehet, hogy valaki megpróbálta megmérgezni? MEGGYÓGYUL? Olyan sokat kínlódunk előforduló kb 3 havonta előforduló ízületi problémáival is. Pedig ha jól van,olyan mint egy kölyökkutya... Megköszönöm a rám fordított idejét, várom válaszát. Tisztelettel:
A leírt tünetek alapján annyi állítható biztosan, hogy öreg kutyája beteg. A betegség megállapításához részletes vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, képalkotók ...) szükségesek, ami nem végezhető el otthon, háznál. Minden további kérdésére természetesen csak akkor lehet választ adni, ha kiderült a Betti betegsége. Biztos vagyok benne, hogy a feltételezett diagnózist megállapító kolléga is azt ajánlotta, hogy vigyék el a Betti-t a szomszédba a rendelőbe.
jelige: véres vizelet
2008-12-09
Van egy 1,5 éves ivartalanított kandúr macskám. Pár napja észrevettem, hogy nem nagyon bír vizelni, de aztán másnapra sikerült, de vizelete véres. Sokat jár az alomba, de nem mindig jár sikerrel. Kedve nem változott játékos, csak szenved látom rajta. Kb fél éve szintén ezzel kezelték, akkor kapott oltásokat és pár nap alatt helyrerázódott teljesen. Kérdésem a következő lenne, hosszútávon mit adhatnék neki, hogy ne legyen ez visszatérő problémánk, mert sajnálom ahogy szenved?! Válaszát várom! Köszönöm
Hosszútávon a Rocal canin, vagy Eukanuba, vagy Hill’s vagy más gyártó gyógytápja lesz a megoldása cica számára. Rövidtávon pedig mielőbb állatorvosi vizsgálatra és jó esetben kezelésekre rosszabb esetben műtétre van szüksége ahhoz, hogy a hosszútávú megoldás egyáltalán szóbakerülhessen. Mielőbb vessen véget a cica szenvedéseinek és vigye el állatorvosához.
jelige: öcskös
2008-12-09
11 honapos kan kutyánknak miota ivartalanitották (2 honapja) nagyon megváltozott a viselkedése. napközben nincs vele gond, de 18-19 ora között (mindennap) ”bebolondul” : ugrál ránk, harapdál teljes erejéből, rohangál a lakásban fel-alá. sokmindent kiprobáltunk már, hogy megprobáljuk csillapitani :vannak rágcsálnivalo száritott bőr csontja, cipoje- hiába adjuk oda neki (a kezünk helyett ) nem foglalkozik vele, aztán miután lehiggad, kb.10 perc rágcsálja azt. mikor ilyen nyugtalan kivittem, hátha helyigénye van, de mikor visszaérünk a lakásba folytatja az ugrálást, harapdálást. ölbeveszem és simogatom a hasát- eddig még ez vált be a legjobban, de ez se tartosan csillapitja le. tényleg mindennap előfordul, még akkor is, ha napközben több dolog történt vele és délutánra kifárad, volt olyan, hogy már aludt, de 19 ora előtt felkelt és ”bekattant”. kérdésem lenne, hogy van-e valami ötlete, hogy miért csinálja ezt és, hogy hogyan tudnék segiteni rajta ? előre is köszönöm a válaszát!
A leírása alapján a kutya viselkedése teljesen normális is lehet - fiatal, makkegészséges eb, ingerszegény környezetben „őrült módon” kiéhezve a gazdival való együttlétre, játékra, mozgásra ... és, amennyiben minden szavát komolyan veszem az sem kizárt, hogy beteg az eb. Azt szinte kizártnak tartom, hogy a kasztrálás bármimódon szerepet játszana az észlelt viselkedésben. Ha a leírását inkább idegrendszeri tüneteknek értékeljük, akkor a legjobban teszi, ha Dr. Kiss Gabriella kolléganőt (1045 Bp., Tó u. 70. 360 -0334 )keresi fel. Ha a kutyát inkább „hyperaktívnak” sejti, akkor endokrinológus szakember (Dr. Thuróczy Julianna, Állatorvos-tudományi Egyetem, Kisállatklinika, 478-4200) segíthet annak eldöntésében, hogy pajzsmirigy túlműködése lehet-e a kutyának. Kezelő állatorvosa pedig abban segíthet, hogy melyik specialistára van szükség, ha egyáltalán szükség van rájuk.
jelige: sántítás
2008-12-08
Tisztelt Doktorúr! 11 éves kan Westie kutyusomról lenne szó. Öt nappal ezelőtt ahogy leugrott az ágyról, megcsúszott, és a jobb hátsó combjára esett. Az esés után közvetlen rá tudott lépni a lábára, de estére, már sántított. Azóta is ha gyorsabban megy, csak 3 lábon ugrál (a lassú járással nincs nagy probléma, sőt rá is tud feküdni). Másnap felhívtam az állatorvost, és ő azt mondta, hogy ha rátudott lépni, akkor nincs komoly baj, csak fáj neki, ahol megütötte. Azt mondta, 2-3 napig adjak neki Algopyrint. Mindennek már öt napja. A kutyám még mindig sántít (bár már egyre többet használja a lábát), estére azonban nagyon belázasodik. Ön szerint elképzelhető, hogy komolyabb a baj (törés, ficam), vagy magától el fog múlni? Ha nem komoly, akkor kb. mennyi idő még mire, ismét rendesen használja a lábát?Adhatok még neki fájdalomcsillapítót? Válaszát előre is köszönöm!
Szerintem ne adjon neki több fájdalomcsillapítót, pláne ne Algopyrint. Kérje meg állatorvosát, hogy vizsgálja meg részletesen a kutyát. A sántítás oka lehet akár rándulás, zúzódás is - de sajnos bőven lehet akár szalagszakadás, csont-, vagy porc sérülés is. A láz pedig nem kizárt, hogy független betegség jele. Bár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a láz/bágyadtság miatt következett be a kutya sérülése. Kérje meg állatorvosát a részletes vizsgálatokra, szükség esetén kérje meg, hogy referálja a beteget jó felszerelt kisállatrendelőbe.
jelige: Mázli 2.
2008-12-08
Köszönöm válaszát Mázlival kapcsolatban,megfogadva tanácsát valamelyest előrébb vagyunk,de még nem teljesen.Az állatorvos helyett,egy klinikára vittem Mázlit,ahol vérképet,és ultrahangot csináltak.A vérből kimutatták,hogy a májhoz kapcsolódó több érték sem megfelelő,ill. hogy a belek meg vannak vastagodva valószínüleg gyulladástól!A rendelőben hagytam közel 35000 ft-ot,de még most sincs jól a kutyám és rendszertelen,kevés ételt eszik meg.Csak feltevés volt hogy valószínűleg fekélye van,és a máfunkció zavarnak nincs köze a beleihez!?Májvédő vitamint szed,májvédő royal canin tápot eszik(már ha eszik),szed savlekötőt,béres cseppet,probobiotikumos vitamint.Két hétig kapott valamilyen antibiotikumot fekélyre,akkor picit javult,de újra nincs jól.Az antibiotikum nevét nem tudom,mert nem eredeti csomagolásban kaptam.A beleiből erős távolabbról is hallható zubogás hallatszik,mostanában kemény volt a széklete nagyon,de most pedig ment a hasa ugyanolyan koszt mellett.A kérdésem az lenne,Ön szerint van e köze a bélgyulladásnak a májhoz,ill.milyen gyógyszert írna fel ilyen esetben.Mi konkrét bélgyulladásra gyógyszert nem kaptunk szerintem.Napokon belül megfial,az ultrahang szerint egészségesek a kiskutyák.A kérdésére,hogy miért pároztattam,mert akkor a tüzelés előtti időben,ill,már jóval előtte úgy tünt hogy az étvágytalansága elmúlik.Sajnos tévedtem!Kérem segítsen kibogozni mi lehet a baj,és mit tehetek még! Köszönettel
Nem én, hanem a vizsgálatokat végző szakember tud segíteni a baj kibogozásában. Természetesen azt teheti, hogy jelzi a kezelést végző kollégának a kutya állapotát. Tudja sajnos sem ember, sem kutya esetében nincs 100%-os biztosíték arra, hogy bármekkora összeg ráköltésével elérhető a gyógyulás. A kutya további vizsgálataival (kotrasztos röntgen, endoszkópia, ismételt ultrahang és vérvizgsálatok, bélsár vizsgálatok ...) a diagnózis, de távol álljon tőlem, hogy én adjak tanácsokat a kutya további kivizsgálásához. Én egyet tehetek csak, Önnel együtt remélem, hogy a Mázli nevéhez méltóan szerencsésen és egészségesen kerül ki a kalandból, és sikerül az almot is felnevelniük.
jelige: eta ...
2008-12-08
Most vettem egy Sicu kiskölyköt, hogyan tápláljam, gondozzam?
Sebtében felvázolt kérdéséről kézikönyvek tucatjai szólnak - a válasz bőven meghaladja az orvos válaszol műfaj kereteit. Első útjuk vezessen az állatorvosukhoz az oltatlan kölyökkel. Ő megvizsgálja a kutyát, ha lehetséges parazitamentesíti, beadja az első védőoltását és a táplálásról, gondozásról is szót ejthetnek. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában talűál még olvasnivalót.
jelige: Francia bulldog
2008-12-07
Jó reggelt!Az lenne a kérdés,hogy a négy hónapos francia bulldogunknak eltört a könyöke két hete.A műtét megvolt,inplantátumot kapott!Januárban veszik ki.A kérdés az,hogy tudja majd normálisan használni a lábát ha kiveszik az inplantátumot? Mert most még biceg!Válaszát előre is köszönjük!
Nem csodálkozom azon, ha 2 héttel a műtét után a kutya még nem körözi le az agarakat a kutyafuttatón ..., erre a későbbiekben is kevés lesz az esélye a kis francia bulinak. Állatorvosa a műtét előtt végzett vizsgálatai alapján azért ajánlotta a műtéti megoldást, mert reális esélyt lát arra, hogy a műtéttel jobb végleges állapot érhető el, mint anélkül. Az operációt végző orvos a műtét közben is több értékelhető információt gyűjtött. Ő volt az, aki néhány napja a varrateltávolítás alkalmával ismét megvizsgálhatta betegét. Gondolom ő lesz az, aki az utókezelést végzi, majd az implantátum eltávolítását is ő hajtja végre. Én csak remélni tudom, hogy minél kevesebb (ideális esetben semmi) maradványtünete lesz a kutyának és tökéletes végeredményt nyújt a műtét. Kezelőorvosa ennél lényegesen árnyaltabb prognózist tud mondani.
jelige: kishölgy
2008-12-07
Tisztelt Doktorúr! Van egy 8 éves perzsa nőstény cicám. A nyáron két kisebb csomót találtunk a mellkasán (emlő környék). Akkor oltatva lett ivarzás miatt (covinan) és az állatorvos azt mondta, hogy ősszel/télen (amikor újra ivarzani kezd) a műtétes ivartalanítással együtt kiveszi a csomókat is. A csomók hirtelen növekedésnek indultak kb. 2 hete (legalábbis mi akkor vetük észre), ezért - bár még nem ivarzik a macska - visszavittük a héten. Az orvos (az oltási könyvbeni beírás szerint; én nem voltam bent a vizsgálat alatt) tumort talált a hónaljtól a hátsó emlőig és azt mondta, hogy nem műti meg, mert ha megbolygatja a területet, akkor a nyirokáramba bejutva tovább terjedhet. A macska szőre fényes, bár kissé (de nem jelentősen) összeesettebb a szokásosnál. A viselkedésében túl nagy változást nem vettünk észre (csak annyit, hogy dorombolósabb és kevesebbszer hagy ott minket lenézően; alapvetően nem egy bújós fajta). A légzése néha szaporább a normálisnál (kb. duplája) 20-30 perces időtartamokra. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e elvinnem más orvoshoz, mivel biopszia nem volt vagy ez már tényleg olyan méretű daganat, ami csak rosszindulatú lehet és/vagy inoperábilis? Válaszát,véleményét előre is köszönöm.
Ideális esetben a nyáron észlelt kisméretű duzzanatok és a „kishölgy” lánysága már régen csak rossz emlék kellett volna, hogy legyen ... A mostanra kialakult állapot hátterét csakis részletes vizsgálatokkal (klinikai vizsgálat, citológiai vizsgálat, vérvizsgálatok, képalkotók ..) lehetséges tisztázni. Mindezek akár egy nap alatt megtörténhetnek és akár másnapra minden lényeges dolgot meg lehet tudni a cica betegség(ei)ről, esélyeiről és a megoldásról. Honlapuk Publikációk rovatában még talál vonatkozó írásokat.
jelige: Mopi
2008-12-07
Tisztelt Doktor Úr ! 10 hetes mopsz kislány kutyánk ma kapta meg a Canigen L és Canigen DH a2PPi nevű kombinált oltást.A kutyust oltás után haza hoztuk szinte rögtön elaludt estére kedvtelené vált.Nem eszik rendesen és alig iszik.Az oltás helyén fájdalmas duzzanat van.Mozgása oldalazó lett.Kérem segítsen mi történt vele.
Leírása alapján nem kizárt, hogy a védőoltás beadásának helyén alakult ki helyi gyulladásos/allergiás reakció. Ezzel a helyi fájdalmas duzzanatot, oldalazó mozgást tudjuk magyarázni. A kutya bágyadtsága, étvágytalansága már kevésbé fér bele ebbe a magyarázatba és könnyen lehet, hogy ezek a tünetek, valamint az előzőek egy része a vakcinától független betegség jele. Ha nem csitultak a tünetek, mindenképpen jelezze kezelőorvosának a történteket. Ha mostanra teljesen jól van a kutya, a 2 hét múlva esedékes következő vizit alkalmával említse mindenképppen észleléseit.
jelige: Dorka
2008-12-07
Aggodom 7 éves nőstény angol cocker spaniel kutyusom egészsége miatt.Tegnap este vettem észre,hogy a végbélnyilása alatt meg van dagadva a segge,azonnal felhivtam az állatorvost,aki telefonon büzmirigygyulladásra gyanakodott.Augusztusban méhdaganatot diagnosztizáltak nála,ezért ki kellett venni a méhét.Áttétei nem voltak,igy teljesen rendbe jött,viszont nagyon aggodom,hogy nem térhetett-e vissza a rák.Lehetséges,hogy felfazott?
A végbélnyílás allatti részen látható, tapintható duzzanat a leírása alapján számomra éppúgy lehet gátsérv, mint vérömleny, tályog, végbél körüli mirigyek, nyirokcsomók, a hüvely, vagy maga a végbél gyulladásos vagy daganatos elváltozása. Nem lehet kitalálni, de miért is kellene kitalálni, amikor a Dorka részletes vizsgálatával (klinikai vizsgálat, citológiai vizsgálat, képalkotók ...) rövid időn belül minden tisztázható. Őszintén remélem, hogy a kolléga telefonos diagnózisa helytálló és a vizsgálat után helyben meg is tudja oldani a problémát. De, ha mégsem a bűzmirigy gyulladásáról van szó, akkor is valószínűleg meggyógyítható a Dorka - csak nem a telefonon keresztül.
jelige: segítség kérés
2008-12-05
11 hónapos kan kutyámat 2 napja ivartalanították. Tegnap óta a vizelete barna színű, az operáló orvos tegnap is, ma is látta, antibiotikumot, illetve fájdalomcsillapítót kapott a műtét utókezeléseként. Sebe szép, nincs gyulladás, láza sincs, minden rendben, a barna pisi kivételével. Mivel nem talált semmi racionális és ezt indokló tünetet, az orvos egyelőre azt mondja, várjunk hétfőig, ha nem tisztul, vigyünk vizeletmintát. Mitől lehet ez az elszíneződés?
Mivel egyetlen tünetként észlelték a sötét színű vizeletet és semmi egyéb jele nincs betegségnek én még azt sem tudom kizárni, hogy a műtét miatti kevesebb víz fogyasztása jelentkezik sötétebb, koncentráltabb vizelet formájában. Való igaz, hogy a vérfesték vizelésnek (pl kullancs által terjesztett babéziózis) és vérvizelésnek (pl húgy- nemi szervi gyulladások) is illene egyéb tüneteinek is lennie. Részletes vizsgálatokkal (vizelet-, vérminta vétel, ultrahang ill röntgen vizgsálat ...) nyilván tisztázni lehetne mindezeket - és biztos vagyok benne, hogy amennyiben hétfőre nem szűnnek meg a bajok, akkor ez is következik. Ha addig is állapot rosszabbodás, új tünet jelentkezne, azt feltétlenül jelezze kezelőorvosának.
jelige: segítség
2008-12-04
Jónapot! Van egy 10 éves tacskó keverékünk és az lenne vele a baj,hogy az egyik melle nagyon fel van dagadva már annyira,hogy húzza a földön. Azt szeretném kérdezni,hogy nem-e tudna kijönni házhoz és megvizsgálni? Előre is köszönöm válaszát.
Dehogynem tudnék kimenni a kutyához, csak éppen semmi értelme nem lenne ... Egy háznál végzett megtekintéssel maximum az emlődaganat meglétét tudnám megerősíteni. Ha viszont maga hozza el a kutyát Intézetünkbe vizsgálatra, akkor rövid időn belül a citológiai/szövettani eredmény, az esetleges áttétek megléte és a kutya általános állapota is kiderülhetne. Ezek alapján pedig már az esélyekről és megoldási lehetőségekről is lehetne beszélni. Azt gondolom, hogy ez lenne az értelmes megoldás.
jelige: Goldie
2008-12-04
Üdvözlöm Doktor úr, 4 éves Golden Retriever kutyám 3 hete ellett császármetszéssel, azóta folyása van neki, ami még a mai napig nem szűnt meg. Tudom, hogy ez természetes, de a kérdésem az lenne: meddig? Barnás, kellemetlen illatú folyás, néha kevés-néha az egész hátsó lába nedves ettől. A kutya amúgy teljesen rendben van, rengeteget eszik, szépen szoptat, normális széklete van, valamint a kölykök megfelelően fejlődnek. Kalcium tablettákat kap. Előre is köszönöm válaszát.
3 héttel ellés (császármetszés) után még lehet csökkenő mennyiségű váladékozás - de a nagy mennyiségű, bűzös, barnás váladék semmiképpen nem aggálymentes. Jelezze állatorvosának a kutya állapotát. Ő részletes vizsgálatokkal (benne feltétlenül ultrahang vizgsálat!) tudja megerősíteni vagy kizárni a szülő úti sérülések, méhgyulladás, involúciós zavrok, magzatburok/méhlepény visszatartás ... jelenlétét.
jelige: hajni2002
2008-12-04
Jo napot kivanok! Az az en nagy gondom,hogy van egy 4 honapos kiskutyam akit ”elvileg” mar az elso 3 oltassal vettem meg.De a kombinalt oltasoknak a matricaja nem egeszen vilagos nekem.Mert csak egy narancs szinu van bele ragasztva az egeszsegugyi konyvben a masik kutyusomnak -aki 9 honapos a narancs mellett van egy citromsarga is! Ez onok szerint rendben van igy?Mi a teendo ilyenkor?Oltassam be ujbol a kutyust?Pedig egy neves tenyesztotol vettem ,nem olcson.Mar ugy latszik a tenyesztokben sem lehet bizni?Vagy az allatorvosokban?Mert ugye a belyegzoje meg a neve az orvosnak azert ott van!!!! Segitsenek nekem,kerem szepen.mert iszonyatosan aggodom a kicsi kutyamert! Valaszukat elore is koszonom! Tisztelettel
Alapvető bizalomhiányról árulkodik a levele, pedig igen egyszerűen tisztázhatná kérdéseit, ha átnézné a kutya adásvételi szerződését és az oltási könyvet sem csak a színek szerint tanulmányozná. Ebből a kettőből könnyen kiolvashatná, hogy mit is vásárolt. Egy újonnan vásárolt, vagy befogadott jövevénnyel amúgy is jó, ha első útja állatorvosához vezet, gondolom sokat erősödhetne a bizalma, ha meghallgatná a véleményét. Az iszonyatos aggódásra bőven ráérne mindezek után ... Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen olvashat arról, hogy egy kölyök kutyának milyen oltásokra van szüksége.
jelige: Lulu
2008-12-04
Tacskó-Labrador keverék kutyusom van. Imádom, egy tünemény, de mivel lakásban tartom, folyamatosan vedlik, minden csupa szőr... Júliusban volt 1 éves, egy energiabomba, rengeteget fut, játszik, fürdik a közelünkben lévő tavakban /természetesen most télen nem/. Tudok-e hatni arra, hogy a kutyusom vedlése csökkenjen?
Azt kellene tisztázni, hogy a kutya szőrhullása a megszokott kereteken belül van-e, vagy ezt meghaladó mértékű. Ha csak a normális szőrcseréről van szó, akkor természetesen nincs mit tenni ezügyben. Ha naponta átfésüli, átsimogatja egy szőreltávolító kefével, vagy símogató kesztyűvel - akkor kevesebb elhalt szőr fog a lakás különböző pontjain kikötni - nagyjából ennyit tehet. Ha a mnegszokott mértéket meghaladó mértékű szőrhullásról van szó, azt pedig részletes állatorvosi vizsgálatokkal kell tisztázni. Sok tucat betegség, hiányállapot okozhat ilyen tünetet. A megoldás akár táplálékváltás, táplálékkiegészítő is lehet - de az sem kizárt, hogy nehezen diagnosztizálható pl endokrin betegséget kell „kitalálni” majd kezelni.
jelige: Krampusz
2008-12-02
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 6 hónapos, nőstény pulim 13,7 kg. Eukanuba junior tápot kap. Nem kövér. A bordák jól tapinthatóak, faroktőben kis háj. Mivel elérte, sőt meghaladta a fajta felnőtt átlagsúlyát, áttérhetek-e a napi egyszeri etetésre, kevesebb táppal mint ami a táp gyártói ajánlásában van. A kiskutya egyébként az ajánlott mennyiséget már nem is igen eszi meg. Ő az első kutyám, nincs tapasztalatom. Köszönettel,
Pontosan azért, mert a kölyök nem kövér, sőt nem is különösebben falánk, még a korának megfelelően naponta 2x kellene etetni. Nem kizárt, hogy „kinő” a fajtastandard-ból, de a koplaltatás semmimódon nem segíti elő a Krampusz fejlődését.
jelige: Panka
2008-12-01
Tisztelt Állatorvos Úr! Az egyéves magyar vizslánkon van 3 folt, a ”hóna alatt” . Voltunk vele orvosnál, kentük már többféle krémmel is. Most Lamisil és Nizoral keverékével kenjük. A foltokon nincsen szőr, és néha piros is szegénynek. Abban kérném tanácsát, hogy mi lenne hatásosabb, mint e kettő krém. A fekhelyén kicseréltük a bélést,szóval, onnan nem fertőződik felül. Nagyon köszönöm!
Mivel gombaellenes készítményekkel kezelik a kutyát, gondolom gombás bőrfertőzés a feltételezett diagnózisuk - ezt kezelik állatorvosuk segítségével. Számos egyéb fertőtlenítő és gombaellenes helyi szert, tablettát sőt vakcinát is ajánlhat még állatorvosa, ha továbbra is gombás fertőzés a gyanúja. Ha huzamosabb ideje nem gyógyul a kutya a gombaellenes kezelés(ek)re, akkor nem kizárt, hogy egyéb oktanú bőrbetegsége (bakteriális, parazitás, allergiás ...) , vagy más alapbetegsége (autoimmun betegség, endokrin betegség ..) van a kutyának. A részletes vizsgálatok (bőrkaparék, vérvizsgálatok,allergológiai vizsgálatok ...) sokat segíthetnének a kórok tisztáztásában.
jelige: henrietta77
2008-12-01
SZERETNéM tudni mi a teendom .Van csivavám és vemhes mikor lesznek a kiskutyák honnan tudom meg rendesen meg -e fognak szuletni vagy császárral és ha rendesen megfognak szuletni hogyan ségítsek a világra hozatalba és utána mit kell csinálnom
A kutyatenyésztésre a tulajdonosnak is fel kell készülnie és az alkalmas tenyészállatot is fel kell készíteni az eseményekre. Honlapunk Publikációk rovatában talál némi információt ezügyben. Első lépésként a szuka parazitamentesítését és védőoltásait kellene rendeznie állatorvosánál.
jelige: kicsi otisz
2008-12-01
Tisztelt Doktor Úr! Tudni szeretném mért van az,hogy a kutyusunk folyamatosan nyalogat minket,ahol csak ér! Eleinte aranyosnak tünt,de most már nagyon zavaró,muszáj mostanában kiabálnom vele,mert nem ért a szóból,nem fejezi be.A másik kérdésem pedig az lenne,hogy csak a macska kaját hajlandó megenni,nem tudom átejteni,van benne kellő vitamin,és ásványi anyag?/a száraz is cicakaja/A sullyával semmi problémám,ja és megevett ma 6db 1200-mg-os c-vitamint ugye nem lesz semmi baja töle? Köszönöm.tisztelettel:
A kutyában korábban az Önökkel való kommunikáció fontos részeként rögzült, hogy örülnek a nyalakodásnak. A továbbiakban a család minden tagjának következetesen és egyértelműen értesítésére kellene adni a kutya felé, hogy nem tűrik a nyalakodást. A macskakaja macskák számára ideális tápanyag, nem pedig a kutyáknak. A megfelelő kondícióban lévő kutyát visszaszoktatása a kutyakajára ugyancsak következetességet és egyértelmű elhatározást igényel. Egyszeri alkalommal megevett néhány grammnyi C-vitaminnal sem lehet megmérgezni a kutyát. A gyógyszereket is tartsák viszont következetesen távol a kutyától.
jelige: Sunny
2008-12-01
Tisztelt Doktor úr! 3 nappal ezelőtt került sor 10 éves szuka kutyám ivartalíntására, valamint emlődaganatának eltávolítására. Általános állapota jónak mondható, bár elég bágyadt, iszik és eszik is, azonban vizelete nagyrészt vért tartalmaz. Ma viszem vissza a műtétet végző orvoshoz, de szeretném kikérni az Ön véleményét is ezzel kapcsolatban. Tisztelettel:
Csak az lehet a véleményem, hogy jól tette, hogy értesítette állatorvosát a fejleményekről ... Lehet a műtéttől teljesen független új betegsége is a Sunny-nak (pl babéziózis) és lehet a műtét következménye is a véres vizelet. Állatorvosa vizsgálatokkal tudja tisztázni a tünet okát és remélhetőleg gyorsan úrrá lesznek a problémán.

<< <  212 / 439 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.11.27
Kedves Állatszeretők! Tobi kutya új gazdit keres, mert idős tulajdonosa nem viheti magával új lakhelyére. Tobi három éves, ivartalanított, oltott, chippel ellátott kis testű, világos szőrű keverék kan kutyus. Fáradhatatlan játszótárs, nagy a mozgásigénye. Kis termetű, kedves, gyerekszerető, soha nem agresszív és nem morog. Sétáltatni nehéz, egy Houdini. Nagyon bízunk benne, hogy lesz, akit megfog a képeken is átsugárzó kedves lénye és szívesen otthonába fogadja. Elérhetőség: Tóth Krisztina krisztatoth67@gmail.com
2015.11.21
2015.11.19. TALÁLT CICA. A XXII. kerületben az Erzsébet királyné út környékén találtuk ezt a cicát. Pár hónapos, fehér-cirmos, nagyon bújós, nyakában a cicaajtót nyitó mágnessel. Szeretnénk visszajuttatni a gazdájához. Tel: +36 30 56 52 561.
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.