Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: mamuel 2.
2009-01-13
Kedves Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszolt levelemre! Ma megyünk az állatorvoshoz. A kiscica nagyon jól érzi ennek ellenére magat, hogy ilyen lufi kinézete van. Az orvosunk szerint rugástól, harapástól lehet ez a betegség, azt mondta, hogy 1-2 hétig biztos így fog kinézni a cica. Ahhoz képest semmi külsérelmi dolog nem látszik rajta, még bolhája sincs. Mégegyszer köszönöm
Csodálkoztam volna, ha állatorvosa más okokat említ ... remélem, hogy kettőnk egybecsengő válasza hihetően hangzik. A sérülés akár napokkal hetekkel korábban is lejátszódhatott és akár a légcsövön is keletkezhetett. A bőrön keletkezett kisméretű átható sérüléseket sem lehet megtalálni más rövid idővel később. Mielőbbi gyógyulást kívánok.
jelige: szőrbezoár 2.
2009-01-13
Tisztelt Doktor Úr! Először is köszönöm, hogy válaszolt levelemre. Azóta és természetesen előtte is folyamatosan tartottuk a kapcsolatot az állatorvosunkkal. A cica kapott Ringer laktát infúziót ill. 48 órás injekciókat. Ezt két alkalommal kapta meg, két egymás követő napon, valamint kaptunk Bezo - Pet pasztát otthoni használatra, amit két héten keresztül minden nap majd hetente egy alkalommal kell neki dani. A kérdésem a következő: A cica már jobban van de még mindíg nincs sok ereje, évágy kezd visszatérni, már eszeget, de eddig csak tejet ill tejfölt valamint egy kis száraztápot evett. Nem tudom hogy ebben az esetben mi javasolt a cicának, ami nem megterhelő de viszont a bélműködést beindítaná, mert a cicának már rég nem volt széklete? Valamint azt szeretném megkérdezni, hogy a kapott paszta megfelelő-e és , hogy a benne lévő szőr az kb mikorra ürül ki a szervezetéből? Válaszát előre is köszönöm!!!!
A szőrbezoár méretétől, helyeződésétől függ elsősorban a válaszok érdemi része. A gyomorból viszonylag nagyméretű bezoárokat is ki lehet pl hánytatni. Ha pedig beékelődött egy bélszakaszon, akkor igen csekély az esélye a gyógyszeres kezelés sikerének és egy Ön által forszírozott bélmotilitás serkentés könnyen okozhat akár életveszélyes helyzetet (bélinvagináció, torzió, repedés ...) is. A leírt gyógyszeres kezelés egyébként szokványosan és sokszor eredményesen alkalmazható a szőrbezoárok kiürítésénél. A cica részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vér-, széklet vizsgálatok, hasi ultrahang-, röntgen - főleg kontrasztos röntgen) lehetne közelebbit megtudni a cica állapotáról és a teendőkről. Biztos vagyok benne, hogy kezelőorvosa is ezt ajánlja.
jelige: westi
2009-01-12
Én csak azt szeretném megkérdezni,hogy egy 5 éves westi kutyát lehet-e pároztatni?És még azt is,hogy mitöl van a kutyának ál vemhessége az ilyen nem fog fialni?A kutya most került hozzánk és az elözö gazdája mondta hogy 1-szer ál vemhes volt ö nem fedeztette csak 1-2szer
A kistestű kutyafajták tenyésztésbevételének ideális időpontja a 3. tüzelésük alkalmával kb másfél éves korukban van. Ezen jócskán túlvannak már. Az ilyen idős korban kezdett tenyésztés ugyan nem lehetetlen, de több veszéllyel jár, jobban fel kell készülni ill készíteni a kutyát. Az álvemhességre hajlamos egyedek sajnos minden tüzelésük után mutatják a tüneteket és ha ellenek is egy, vagy néhány alkalommal utána megint álvemhesek lehetnek. Azaz az ellés „nem hozza rendbe a hormonjaikat”, „nem tesz jót” a kutyának. A kutyatenyésztéshez alkalmas és felkészített szuka (csak veszettség ellen oltott?!) és felkészült gazdi (tenyésztő) is szükséges. Ezek hiányában sokkal inkább a szuka ivartalanítása ajánlott. Az eddig lejátszódott álvemhességek, laktációk eredményeként már most is megnövekedett eséllyel kell számolni emlőgyulldások, daganatok és petefészek- méh gyulladás, ciszta ill daganat esélyével. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: kosiboy
2009-01-12
Tisztelt doktor Úr! Vasárnap este fél 9 körül semmi előjelnélkül a német vizslám egyszerűen teljesen le merevedett mint egy bábú láthatóan nagyon erős izomgörcse volt. Bevizelt illetve az ürüléke is kijött valamint a nyál a szájából.Ekkor még a rohamai kb. 5 percenként ismétlődtek. Azonnal elvittük az állatorvos. Az orvos azt mondta, hogy epilepsziás rohama van. Kapott két injekciót. Akkor láthatóan jobban lett ellezault, lábra is tudott állni bár ténfergett nagyon. Haza vittük ahogy haza értünk vele (kb. 20-25 perc telt el az injekció óta) újból elkezdödöttek a rohamai. Most viszont sokkal sürübben kb 30 másodperces szünetekkel. Egyből vissza vittük az orvos de éppen, hogy odaértünk az orvos a kutya elhalt :( az orvos próbálta újraéleszteni de már nem sikerült.Gyakorlatilag 2 órányi szenvedés utánelpusztult! Tisztelt doktor úr! szeretném az Ön véleményét kikérni, hogy vajon mi történhetett? Én kételkedem abban hogy epilepsziás rohamok voltak. Lehetett talán mérgezés?
Sok betegség, koponyaüregi térfoglaló folyamat (tályog, stroke, daganat ...) mérgezés, gyógyszer mellékhatás ... és egyebek okozhatnak epilepsziát, és epilepszia-szerű tüneteket. Ráadásul a klasszikus epilepszia rohamaiba is belehalhat akár ember, akár állat. Az elmondottak értelmében nincs okunk kételkedni állatorvosa első, feltételezett diagnózisában - szinte biztosan igaza van. Az epilepszia betegség dianózisához egyébként részletes kórelőzmény, és rengeteg laborbvizsgálat, egyéb kiegészítő vizsgálat (EEG, CT/MRI/SPECT) szükséges - amihez az Önök esetében sajnos nem volt meg az esély. Közelebbit, pontosabbat természetesen a kutya boncolásával és a kapcsolódó vizsgálatok elvégzésével lehet(ett volna) megtudni. A betegség megismeréséhez kolléganőnk Dr. Kiss Gabriella „Kutyák epilepsziáiról mindenkinek” című könyvét ajánlom. Sajnálom a történteket.
jelige: Dorka2008-2.
2009-01-12
Tisztelt doktor Úr! Az állatorvosom azt mondta,nem kell műteni ,csak ha nagyobb lesza sipoly.KÖSZÖNÖM SZÉPEN MEGTISZTELŐ VÁLASZÁT!Szép napot kívánok.
Én pedig nyilvánvalóan elfogadom állatorvosa véleményét, hiszen ő vizsgálta a kutyát. Milőbbi gyógyulát kívánok.
jelige: ”Segítsenek”
2009-01-12
Tisztelt Budafoki Állatgyógyászati Központ! Törpe snauzer kan kutyám immár 8.életévébe lépett és lassan 2éve küzd kangörccsel!Legalább is annak mondjáka helyi doktorok! A tünetek a következők:sokszor bepisil itthon néha véres a vizelete,egyszer sok egyszer kevés!Ezek az itthoni vizelések csak ritkán vannak ilyenkor látni rajta a kangörcs tüneteit!Kétszer volt már babesias,de azt teljesen kikezeltuk ugy gondolom ez nincs összefüggésben ezekkel a tünetekkel! Egyéb tünet az,hogy sétálás közben ilyen fulladásos ”roham”tör rá,amit annak a következtetésének gondolunk,hogy szuka szagot érez!Jól gondoljuk? Kérem segítsenek nekem! Szeretném,ha kiskutyám nem szenvedne! Kérem mielobbi segítségüket,amit előre is nagyon szépen köszönök!
Ha a kutya állapota felfokozott nemi érdeklődéssel, és gyakori maszturbációval (nyalakodással, gazdi kezével-, lábával-, plüssállatokkal, macskával, kutyával való párzással) jár és mindezek következményeként húgy-, nemi szervi gyulladások léptek fel - akkor a legegyszerűbb, végleges, legegészségesebb megoldás természetesen a kutya herélése lenne. Léteznek antiandrogén, ösztrogén hatású hormontartalmú gyógyszerek is, ezek hosszútávú alkalmazása azonban mellékhatásokkal jár. A leírtakat én sajnos többféleképpen is tudom értelmezni. Akár a babeziózis maradványtüneteként, akár önálló betegségként néhány tucat egyéb betegség is okozhat hasonló tüneteket. A kutya részletes vizsgálatával derülhetne mindezekre fény. Nem én, csakis Ön és kezelőorvosa tud segíteni a kutyáján.
jelige: Maxi
2009-01-12
Tísztelt Dr Úr. Dr Nő.A kutyusom egy foxi véreset pisil kb 3napja, de a viselkedése és az étvágya nem változott. Lehetséges, hogy megfázott?
Lehetséges. És igen könnyen elképzelhető az is, hogy húgy- nemi szervi gyulladása, esetleg babéziózisa, esetleg kumarin mérgezése vagy egyéb betegsége van. Csak egy a biztos. Mileőbbi részletes állatorvosi vizsgálatokra és kezelésre szorul. 1);
jelige: mamuel
2009-01-12
Pár napja találtunk egy vörös, pár hónapos, fiú kis cicát. Befogadtuk. Már akkor feltünk, hogy a kobakja teteje egy kicsit magasabb, azt gondoltam, hogy a szőre miatt. Később fedeztük fel, hogy levegő van a bőre alatt. Reggelre már a nyakán és a gerence mentén is levegő alakult ki. Amúgy nagyon aranyos cica, mintha semmi fájdalma nem lenne, rendesen eszik stb. Volta vele a fiam állatorvosnál, kapott antibiotikumot és azt mondta pár hét múlva elmúlik ez az állapot. Pontosan nem kérdezett utána a fiam, hogy mitől van ez. Szeretném, ha a doktot úr megmagyarázná. Köszönettel :
Legtöbbször mechanikai sérülések után, esetleg fejlődési rendellenesség miatt - ha a légutakból a bőr alatti kötőszövetbe juthat a levegő - akkor alakul ki az Önök által leírt jelenség. Különösen akkor esik súlyos beszámítás alá, ha ún légmellel (levegő jut a mellkas fala és a tüdő közé) is szövődik. A befogadott cica rendszeres védőoltásai és parazitamentesítései miatt és a diagnosztizált betegsége miatt is rendszeres látogatója lesz egy ideig az állatorvosi rendelőnek. Állatorvosa sokkal őpontosabb információval is szolgálhat.
jelige: Bella
2009-01-12
Tisztelt Dr. Úr! Igazából a véleményét szeretném kikérni! Van egy 6 hónapos Briard kiskutyám. Novemberben vettem igazán észre rajta, hogy egy kicsit sántít míg egyik hétvégén amikor indultunk a kutyasuliba elkezdett nagyon sántítani. Egyébként előtt sem volt nagyon mozgékony sokat feküdt. Akkor délután elvittem a helyi állatklinikára, másnap megvizsgálták, törés nem volt de megállapították hogy a térdével van probléma. Nov. 7-én megműtötték belső térdszalag szakadással. A műtét után 3 héttel ismét sántított és a műtét során beültetett fonál elszakadt. A doki szerint a műtét után túl sokat mozgott a kutya ez okozta az újabb szakadást. Dec.1-én újra műtötték, akkor kiderült hogy a belső kereszt szalagon is részleges szakadása van. Azóta a kutyus egész nap szinte be van zárva egy ketrecbe és csak este veszem ki belőle amikor haza érek munkából, addig csak a szükségletei kielégítésére van kiengedve. Dec. 15-étől kap porcerőssítőt és ma már voltam vele nagyobb sétán. Most úgy néz ki talán javult az állapota, bár a sérült lábát nem terheli annyira. A kérdésem az lenne: mennyi az ilyen jellegű betegségek rehabilitációs ideje? Mikor lehet engedni a többi kutyával játszani? Meddig kell még nagyon vigyázni rá? Lehet őt kiképezni? Mennyire lehet majd meglátni a menésén, mivel ő még fiatal kinövi? Kiállítás és tenyésztésre hoztam ezért nekem ez fontos lenne! A lakásunkban fa lépcső vezet az emeletre, elképzelhető hogy ott csúszott el, az okozta a sérülést, vagy az is lehet hogy így vettem? Nagyon rendesek az itteni dokik is de szeretnék minél több tapasztalatból adódó véleményt ennek a betegségnek a folyamatáról! Előre is köszönöm válaszát! Üdv:
Én magam nem vagyok jártas ortopédiai eredetű megbetegedések ügyeiben, a mi ilyen jellegű betegeinket is más klinikák szakorvosai látják el. Általánosságban annyit lehet mondani ezügyben, hogy ha a műtét jól sikerült, akkor néhány héten belül illene tünetmentesnek lennie a fiatal kutyának. A műtétet és utókezelést végző állatorvosai jóval pontosabb információval tudnak szolgálni. A kontrolvizgsálatok során tapasztalt változások lesznek a döntőek a kutya végállapota tekintetében.
jelige: Noki
2009-01-11
T. Doktor úr! 6 éves csivavám 2 éves kora óta telente leesik a lábáról. Elerőtlenedik először a 2 hátsó, ha nagyobb a baj,akkor a 2 első lába is.Eddig használt neki a nem szteroidos gyulladáscsökkentő, de most az sem. Újabb állatorvosi vizsgálat pajzsmirigy alulműködést talált. Felmerült a demyelinisatio lehetősége is. Euthyrox tablettát kapott.A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint kb. mennyi idő alatt kellene javulást látni a hormon szedésének kezdetétől? Most 3 napja szedi,de semmi változást nem látunk. Székrekedése is van a kutyusnak, paraffin olajat adunk neki. Hány nap múlva elkerülhetetlen a beöntés? Szíves válaszát előre is köszönöm:
Egy masszívan alulműködő pajzsmirigy-hiányos eset, pláne ha a probléma hetek-hónapok, esetleg születés óta fennáll - jó esetben is csak hetek-hónapok alatt rendeződik. Több kontrollvizgsálattal szokás ellenőrizni, hogy merre tart a folyamat. Ha a kutya nem eszik, akkor nem csodálkozunk azon, ha 2-3 napig nincs széklete. Ha eszik, akkor 2-3 nap székrekedés után beavatkozás szükséges. A feltorlódó bélsarat állatorvosa tapintani is tudja, röntgennel és/vagy ultrahanggal is láthatja.
jelige: Tappancs
2009-01-11
Tisztelt dr.úr/nő van egy bernáthegyim 3 hónapos milyen nyomelemekre,vitaminokra van szüksége a tápláléka mellett.Miljen termékben található ez meg egyben és hol kapható. előre is köszönöm a segitségét:ERIK
Lehet, hogy semmire (ha pl valamelyik neki való prémium minőségű tápot Royal Canine, Eukanuba, Hill’s, Biomill ... stb etetik) és lehet, hogy Ca/P, D-vitamin mellett egy sereg egyéb készítményre is, ha nem jól táplálják és akár már most látható jelei vannak a hiányos táplálásnak, gyenge fejlettségnek. Egy 3 hónapos korú eb megszokott esetben még 2 hetente a védőoltásait és parazitamentesítéseit „szenvedi el” valamelyik állatorvosi rendelőben. Kérdezze meg állatorvosát, hogy helyesen táplálja-e kedvencét.
jelige: szőrbezoár
2009-01-11
Nemrég diagnosztizálták a cicánknál, hogy valószínűleg szőrbezoár van a beleiben és emiatt gyenge és étvágytalan, pontosabban egyáltalán nem eszik. Kapott még emésztést elősegítő és gyulladáscsökkentő injekciókat, infúziót, valamint Bezo-Pet pasztát. A cica azóta egyszer volt széklete, az is kemény és bogyószerű. Kérdés: felgyógyulhat-e a cica ebből a betegségből? A Bezo-Peten kívül itthon adhatok e neki valait amivel elősegítem a gyógyulását? Válaszukat előre is köszönöm! Aggódó állattartó!!!!!!
Ha ultrahang, vagy (kontrasztos) röntgenvizgsálat támasztja alá aszőrbezoár gyanúját, és gyógyszeres kezeléssel nem sikerül a kiürítése - akkor ezeket az eseteket operálni szokás. Az étvágytalanságot, bágyadtságot, szorulást azonban számtalan egyéb betegség is okozhat egy fiatal (oltatlan?, parazitamentesített?) kandúron. Otthin véleményem szerint semmit nem tehet. Értesítse állatorvosát, hogy nem javult a cica állapota.
jelige: Dorka2008
2009-01-11
Tisztelt Doktor! 9 éves szetteremnek sipoly van a nyaka alatt,a pofijánál.Tojásnagyságú,Bérest kap,és multivitamint.Mit tehetnék,meddig élhet ezzel?Aggódó gazdi mami
Az sem kizárt, hogy 14-16 évig eléldegél a szerencsétlen állat a nyaki sipollyal (tályog, nyálmirigy ciszta, daganat???) - de a multivitamin és a Béres csepp nem megfelelő ellátás ezekre az esetekre. A sipolyozó képleteket műtéti úton szokás eltávolítani. Mit tehetne?! Természesen azt, hogy megkéri állatorvosát a részletes vizsgálatokra, majd a műtétre. Mindezek után a Béres, meg a multivitamin kiegészítő kezelésként esetleg szóba jöhet.
jelige: tél
2009-01-11
Kedves Balogh L, szeretném megkérdezni, hogy a kinti, 2008 nyarán született még elég fiatal macskáink, akiknek ez az első telük, kibírják -e ezeket a kemény mínusz fokokat és nem fáznak -e egyfolytában, mert annyira sajnálom őket és attól félek, hogy egyfolytában szenvednek és fáznak. Van olyan ismerősöm, aki nyugtatgat, hogy a macskák nem fáznak kint soha, de én nem vagyok nyugodt ettől. Beengedni sem merem őket, főleg hosszabb időre, mert akkor meg izgulok, hogy a hőmérsékletkülönbség miatt fognak megfázni később vagy még jobban fáznak majd kint. Kérdésem: mit tegyek velük, ha kinti macskáknak akarjuk nevelni őket és be lehet -e engedni őket órákra is akár délután, hogy melegedjenek? Köszönettel
Nézze, még kifejlett, tökéletesen táplált, egészséges, parazitamentesített, védőoltásokkal ellátott macskákat (és kutyákat) is megvisel a mostani cudar időjárás. Sokat segíthet, ha legalább a nap egy részét melegben tudják tölteni a szerencsétlenek. A mostani időjárás az oltatlan, nem parazitamentesített, kellően nem táplált kinnti macskákat (és kutyákat) megtizedeli. Ismerősének annyi igaza lehet, hogy a legerősebbek a mostani megpróbáltatásokat is átvészelhetik. Sok fázással, szenvedéssel.
jelige: kifli
2009-01-11
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 éves francia bulldog szuka kutyus boldog tulajdonosa vagyok. Egy éves koráig kissé válogatós volt ugyan, de elég szépen evett. (korban, súlyban hozzá számolt mennyiségeket). Vegyesen kapott nedves kutyakaját és házikosztot, mert a száraztápot egyáltalán nem ette. A tejtermékeket minden mennyiségben bármikor megette. Elérte a 12.7 kg súlyt, aztán egyik napról a másikra elkezdett finnyáskodni. Mára odáig jutottunk, hogy semmit nem eszik meg. Egy hónap alatt 1.5kg-ot lefogyott, már csak kézből eszik, és csak főtt sertés lapockát, főtt marhahúst, kenőmájast, és csontozott csirkecombot, és lábat. Állandóan szorulással küzd. Elvittük állatorvoshoz, azt mondta, hogy szép fényes a szőre, jókedvű, és ez a súly még idális neki, ezért túlspirázzuk a dolgot. Csak hisztis, és válaogatós. Kipróbáltuk, hogy ha csak hisztizik, akkor ha nem adunk neki mást csak egy kaját egy időben minden nap, akkor előbb utóbb megeszi. Ennek eredményeképpen 4 napig nem evett semmit, és nem ő adta fel előbb, tehát ez nem válogatósság. Eddig imádta a tejet, joghurtot, kefírt, most ha a szájába teszek belőle, elkezd öklendezni, pedig az illata nagyon tetszik neki. Néha annyira éhes, hogy folyik a nyála, és habzik a szája, mégsem vesz a szájába a kajából. Szeretném kérdezni, hogy ha ez a szorulás következménye, mert esetleg tele vannak a belei, és nem fér bele több kaja, akkor van-e olyan szer, gyümölcsökből készült vitamin, vagy valami, ami könnyít neki a bélozgásán? Csak egyszer kéne kikerülünk a mókuskerékből, hogy nem tud enni a teli belektől, és lehet, hogy megoldódna a gond. Az activiát javasolták, hogy minden nap adjak neki egy kanállal, de öklendezik tőle, és nem tud jobban kakilni. Mi lehet a probléma, amitől öklendezik a joghurttól?
Számomra egyáltalán nem egyértelmű, hogy: 1.) a kutya valóban tökéletes kondícióban van-e, és csak élt az Önök által felkínált lehetőséggel (kézből, válogatott finom falatokkal üldözik). Lehet, hogy már az élet/játék/kommunikáció részévé vált a huzakodásuk az etetés során. Egyéves korában egy francia bulldog hozzávetőleesen eléri végleges testméreteit. Mivel nem nő, fejlődik tovább, az étvágya is visszaesik. Ráadásul, egy 12,7 kg francia szuka lehet kövér, túlkondícionált, míg 1,5 kg-mal soványabban lehet ideális kondícióban. 2.) A kutya étvágytalan, azaz beteg. Ezesetben az egyik legáltalánosabb, leggyakoribb tünetről van szó, amit sok száz veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség, és állapot (pl tüzelés) okozhat. A számtalan lehetséges betegséget sajnos csak részletes vizsgálatokkal lehetne megerősíteni, vagy kizárni. A két pont sajnos egyáltalán nem zárja ki a másikat, azaz a tüzelő szukát (vagy szívelégtelen, vagy portoszisztémás sönttel rendelkező) kutyát is el lehet kényeztetni a táplálás területén.
jelige: rossz szokások
2009-01-11
Kedves Doktor Úr! Van egy 1 éves 7 hónapos beagle kutyusom.Mindíg,amikor jön valaki hozzánk,ráugrik,és össze-vissza sározza az illetőt.Megpróbáltuk leszoktatni erről a rossz szokásáról,de egyszerűen csak megmekacsolja magát,és szó szerint megsértődik,ha rákiabálunk!Ne értse férre,mert nagyon okos kutya,csak egy kicst el lett kényesztetve.Ezen kívül,még a tetőre is felmászik,de hogy az ördögbe csinálja,azt nem tudom.Akármit mondok neki,nem csinálja meg,hacsak nincs a kezembe jutalomalat,és nem mutogatom neki a kézjeleket. Küldene egy üzenetet kérem,hogy hogyan lehetne leszokatni őt ezekről a rossz szokásairól? Előre is köszönöm a válaszát!!! Egy szerető gazdi!
Csakis rengeteg türelemmel, idővel, következetességgel és attól tartok, hogy az Önök esetében már megfelelő eréllyel van esély a mélyen gyökeredző, régóta fennálló rossz szokások megváltoztatására. Nem kell félni a kutya sértődésétől, anélkül nem fog menni. Az emelt hang mellett nyugodtan akár legyintsék is meg a kutyát, és tartsanak naponta fegyelmező (engedelmsségi) tréningeket számára. Ráadásul teljes családi összefogás is szükséges ezügyben, mert a kutya meg fogja találni a „leggyengébb láncszemeket” is. Ha leírásom teljesen érthetetlennek, túlságosan általánosnak tűnik, akkor kérjen segítséget állatorvosától egy kutyakiképző, vagy kutyaiskola elérhetőségében.
jelige: Alba X..
2009-01-09
Örülünk, hogy a doktor Úr véleményére halgattunk és Egerben megműtettük a 9 boxer kutyánkat ALBÁT emlődaganattal, ivartalanították is. Nagyon jól viselte, már kimegy az udvara. Kérdésünk, hogy 3 napos műtét után nyalogathatja -e a sebét, mert eddig a fejére tett műanyag miatt nem nagyon tudta. Adhatjuk-e neki a béres cseppet- és mennyit naponta? A céklalé adhataó-e? A varrat szedés 11 nap mulva lesz. A tisztító csövet pedig a mai napon veszik ki. A további életvitelhez gyógysuláshoz kérjük az Ön tanácsát. Mindent megteszünk érte amit csak lehet.( Ma már megugatta a keritésnél a postás, májkrémet evett és csinikézik, ami megnyugtató) Olszaországból, díjnyertes szülőktől származik. Üdvözöljük és köszönettel várjuk válaszát.
Én is örülök, hogy rászánták magukat a műtétre és főleg annak, hogy jól van a kutya. A varratszedésig a gallérral és/vagy kötözéssel mindenképpen ajánlott megakadályozni a nyalakodást, dörzsölést. A kutyának való Béres cseppet kérjék állatorvosuktól (Béres Minera), az adagolása pontosan jelölve van a csomagoláson. Céklalét is adhatnak neki, de ha nem szívesen issza ne kínozzák vele a kutyát, nincs sok jelentősége. A legfontosabb dolgok eldőlnek a szövettani eredmények megérkezésével és a kontrolvizsgálatok (fizikális vizsgálatok, esetleg röntgen, vérvizsgálatok) alkalmával. A kiegészítő kezeléseket állatorvosa ajánlani fogja, amennyiben szükségesnek érzi ezeket. A későbbiekben kiegyensúlyozott megkímélt életmóddal, nagytestű, öregedő kutyáknak gyártott táppal teszik a legtöbbet a kutyáért. Állatorvosuk tud ilyet ajánlani. Gratulálok Önöknek az elhatározásukhoz és tettrekészségükhöz, állatorvosuknak pedig a sikeres műtét(ek)hez. Kérem adják át neki üdvözletetmet. Mielőbbi teljes felépülést és hosszú egészséges életet kívánok az Albának.
jelige: JosefinBaker
2009-01-09
Üdvözletem. Allergia terén szeretnék tanácsot, segítséget, lehetöségeket felkutatni, francia bulldog kislányomnak. 3 éves mult és folyton visszatérő, nem táguló, szörhullás, bőrpirosság, viszketegség, sok vakarózás a tünet. Hastájon, hona alatt, oldalán az alsobb részeken, nyakán ritkábban, viszket, kivakarja, besebesedik. Sehol máshol az állaton.. Sok helyröl, sok mindent hallottam, probáltam de nem segit semmi. Royal cannin hypoallergenic tápot eszik, a tünetek visszatérnek állandóan, mondhatni folyamatos - tápallergiát kizárnám ( bár én nem vagyok orvos)... műszál allergia lehetséges, de szintén érdemben nem tudok állást foglalni. Bolha nincs, atkára utalo nyomokat nem találtak, a tünetei nem rá vallanak. Erre készült nyakörvet kapott, nem segitett, szőrhullás jelentkezett ismét, levettem...injekciot szokott kapni, tej szerü illetve egy átlátszo, nevüket sajnos nem tudom, van belöle rövid és 6-7 napos lefolyásu, olyankor visszaszorul az allergia arra a kis idöre...de aztan visszatér...helyi kezelésre egy francia gélt, cevaderm-et kaptunk, vmit segit ha nagyon viszket, de nem mulasztja, pedig jo drága készitmény...lassan kifogytam az ötletekböl, minden orvos allergia, ez van, ök ien fajták...nekem ez nem elég, nem szeretem látni, hallani hogy panasza van :( jelenleg a tápallergiát magamban kizártam, igy tegnaptol házi kosztot eszenk, allergiás megszokott panaszt nem észleltem, vmint most az eczekan cukorkával probálkozom, de ez is addig hat elméletileg amig szedi, és az allergia fenn áll, csak gyulladást csökkent és viszketést megelőz. Nem egyszerű a baj, de ha tudnának lehetöségeket, tanácsokat adni, nagyon megköszönném. Anyagi források végesek sajnos, de ö az első. Hozzá tartozik hogy van még1 francia bulldog kislányom , ő fél éves, tünetmentes, valamint egy macska (kint lakik - nem velük) ..aki szintén panasz és bolhamentes, spottal kezelem...utobbi 2 állatka pár honapja lakik velünk....a panasz elötte is fent állt a másik kutyusnál. Családi, kertesházban lakunk. Séta ritkán, udvaron szaladgálás sokszor. Méh v darázsra allergizált nagyon, feldagadt, felvizesedett, torzult egy csípésnél..
Sajnálom eddigi rossz tapasztalataikat és főleg azt, hogy még nem derült ki a kutya betegsége, és ezért nem is sikerült úrrá lenni a problémán. Hasonló tüneteket sajnos valóban sokféle elváltozás (atópia, allergiák, paraziták, endokrin betegségek ...) okozhatnak. Mindezek megerősítése, vagy kizárása sok és sokféle vizsgálatot, időt, türelmet, és anyagi áldozatokat is kíván. Elsőként Dr. Thuróczy Juliannnát (Állatorvos-tudományi Egyetem, 478-4200) ajánlanám az endokrin betegségek kivizsgálása ügyében.
jelige: fájós láb
2009-01-09
Befogadott írszetter kan kutyám 2 napja sántít a bal hátsó lábára, tegnap még próbált ráállni, ma már csak 3 lábon ugrál. Többször próbáltam megtapogatni, de nem érzek semmi idegentestet a talpában és nem is reagál, hogy nyomásra/mozgatásra fájna neki. Más panasza nincs, csak nem pattan fel ha meglát minket, mint idáig azt tette. A korát nem tudjuk, kb 6-7 éves. A gondom hogy hova vigyem orvoshoz, milyen vizsgálattal tudnák gyorsan diagnosztizálni, majd kezelni? Köszönettel:
A kutya általános, neurológiai és ortopédiai vizsgálataival lehetne kideríteni, többekközött röntgen és esetleg vérvizsgálatokkal, hogy a sántaságot mi okozza. Valóban ezek után lehet az esélyeket és megoldásokat megbeszélni. Olyan állatorvosi rendelőben volna érdemes kezdeni, ahol röntgeneznek és laborvizsgálatokat is végez(tet)nek. A leggyakoribb ortopédiai elváltozásokra akár egy napon belül is fény derülhet - de sajnos vannak olyan, főleg neurológiai és onkológiai betegségek, amelyek diagnosztizálásához akár CT, MRI, vagy SPECT vizgsálatra is szükség lehet.
jelige: peti
2009-01-09
van egy 2,5éves boxerem,és kb 1hónapja tüzelt és lehet hogy befedezték,de ezt nem tudjuk biztosra.csak az a gond hogy most ilyen nyálkás vérzése van.válaszát előre is köszönöm!
Ha biztosan hüvelyből ürülő nyálkás-véres folyást észlel, az lehet: elhúzódó, rendellenes tüzelés, fedezéskor létrejött sérülés, hüvelydaganat, vetélés, vagy akár hólyag gyulladás, kő, daganat jele is. Meg még jónéhány egyéb, kisebb valószínűséggel előforduló betegség is. Szóval csak annyi bizonyos, hogy rendellenességet észlelt, aminek érdemes lenne a végére járni és kikezelni a kutyát. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni a tünet okát, ami alatt valószínűleg vér-, esetleg vizeletvizgsálatokat, hüvelytükrözést és hasi ultrahang vizsgálatot kell érteni.
jelige: névtelen
2009-01-09
Üdvözlöm! Egy 5 hónapos Bichon Havanese hím kutya tulajdonosa vagyok. Kétszintes családi házunkban a két emelet között 2x7db lépcsőfok található. Eddig a kutyus nem közlekedett rajta, de egy pár napja már nem okoz neki gondot a le-fel közlekedés. Naponta 6-7 alkalommal is megteszi ezt az utat. Úgy tudom, nem tesz jót a kutyáknak a lépcsőzés. Lehet e a kutyusnak problémája ebből? Mindenki továbbra is ölbe viszi a lépcsőn, de egyre gyakrabban önállósítja magát. Válaszát előre is köszönöm. Szép napot!
Lehet probléma (porckorongsérv ún tacskóbénulás, egyéb csigolya-, végtag- és ízületi sérülések) egy bármilyen kutya gyakori lépcsőzéséből. A hosszú gerincű, apró lábú fajták egyedieben ilyen jellegű sérülések, elváltozások gyakrabban fordulnak elő. Meg kell azt is mondjam, hogy vannak olyan tacsik és más apróságok is, amelyek egész életükben önállóan emeleteket lépcsőznek és mégis megússzák a dolgot. Számokat, százalékos esélyeket még akkor sem tudnék mondani, ha a lépcsőmagasságokat, az önálló lépcsőzések számát és gerincröntgen felvételeket küldene nekem, mert mindez lehetetlen. El kell mondjam, hogy pl egy fotelből való leérkezés, vagy a kézből való letétel/felvétel is hordoz veszélyeket magában. Az élet veszélyes ...
jelige: Lady Di
2009-01-09
Jó napot kívánok. Van egy 10 hónapos kaukázusi juhász kutyám. A mozgása nincs korlátozva.Tenyésztő által javasolt száraz és konzerv kutyaeleséget eszik,naponta kétszer. Este sétáltatva van. Bizonyos időközönként,egy ideje, hangosan morogva,ugatva rágja a hátsó lábát. Ha rászólok abba hagyja, majd minden átmenet nélkűl ujrakezdi. Mi lehet a probléma és a megoldás?
Számtalan parazitás-, bakteriális-, gombás fertőzés, allergiás betegségek akár idegrendszeri betegségek is okozhatják. De helyi sérülésekből, idegentestektől (üveg-, fémszilánk, tüske, toklász ...) vagy a szőr filcesedéséből, szennyeződéséből is kialakulhatnak olyan gyulladt területek, amik a gyakori rágástól, nyalogatástól állandóan izgalomban maradnak. Ezek egy részét nyilván Ön is könnyedén kiszűri, azonban biztosan marad még elegendő lehetőség. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja megállapítani a tünet okát. Ezután lehet a megoldásokról beszélni.
jelige: westi 2.
2009-01-09
Kedves doktor úr én már írtam a nyirokcsomós westimmel kapcsolatban.Most az a baj,hohy tegnap óta a kutya hány és megy a hasa úgy kezdödött,hogy elöször átláccó nyálka volt a székletében utánna hányt és úgy megy a hasa mint a víz.Ez mitöl lehet?És egyáltalán nem eszik,orvosi segitségre van szüksége?Válaszát elöre is köszönöm.
Igen. Egyértelműen és mielőbb. Az internetről senkitől, semmilyen használható segítséget nem kaphat ezügyben.
jelige: baleset
2009-01-08
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudni, hogy mi a teendő elütött állat láttán? Ma láttam egy elütött macskát, látszólag nagyon szenvedett és nem tudtam, hogy lehetne neki segíteni ! Szeretném megtudni, hogyha legközelebb is találkoznék ilyen esettel, hogyan tudnéks egíteni. Válaszát előre is kösznöm!
Nincs rendeletben előírt vagy általános szokásként értelmezhető „teendő” ilyen esetekben, sajnos. Sokszor a baleset helyszínén szenvednek ki ezek az állatok, egy részüket jóérzésű emberek viszik be a legközelebbi állatorvosi rendelőbe, ahol értetlenkedve szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy „Ki fizeti a diagnosztika, ellátás, műtét, elhelyezés költségét?, majd a szerencsés kimenetelt figyelembe véve „Mi legyen a gyógyult állattal?” Sajnos az állatvédelem sem tudja felvállalni az összes ilyen eset ellátását, és az állatorvosi rendelők csődbevitelére is ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
jelige: Lili
2009-01-08
A kutyusom kb.4 hete nyalogattja a lábát,az orvos azt mondta,hogy valoszinű csirke allergia.Kapott antibiutikumot,és nyaksálat,én mégis kételkedem mert nem engedi,hogy hozzányuljunk a lábához.Önök szerint ez lehetséges?Válaszukat előre is köszönöm!
... és amennyiben a táplálékallergia gyanúja felmerült, akkor gondolom elsősorban táplálékváltást ajánlott kezelőorvosa, nem?!? Lehetséges az is, hogy a kutya nem engedi, hogy a lábához nyúljanak, az is, hogy táplálékallergia okozza a tüneteket - és amennyiben nem volt teljeskörű, részletes kivizsgálás, akkor az sem kizárt, hogy egészen más allergiás, vagy egyéb kórkép okozza a bajt. Ha a feltételezett diagnózis alapján végigvitt kezelés megoldja a bajt, akkor helyes volt a feltételezés és örülhetünk mindannyian. Ha ez ne így történik, akkor jelezze kezelőorvosának és kérje meg, hogy kezdjék meg a kutya kivizsgálását.

<< <  212 / 445 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025
2015.11.27
Kedves Állatszeretők! Tobi kutya új gazdit keres, mert idős tulajdonosa nem viheti magával új lakhelyére. Tobi három éves, ivartalanított, oltott, chippel ellátott kis testű, világos szőrű keverék kan kutyus. Fáradhatatlan játszótárs, nagy a mozgásigénye. Kis termetű, kedves, gyerekszerető, soha nem agresszív és nem morog. Sétáltatni nehéz, egy Houdini. Nagyon bízunk benne, hogy lesz, akit megfog a képeken is átsugárzó kedves lénye és szívesen otthonába fogadja. Elérhetőség: Tóth Krisztina krisztatoth67@gmail.com
2015.11.21
2015.11.19. TALÁLT CICA. A XXII. kerületben az Erzsébet királyné út környékén találtuk ezt a cicát. Pár hónapos, fehér-cirmos, nagyon bújós, nyakában a cicaajtót nyitó mágnessel. Szeretnénk visszajuttatni a gazdájához. Tel: +36 30 56 52 561.