Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: szemhéj
2009-08-31
4 hónapos Csau Csau kiskutyámnak nagyon könnyezik a szeme. Megállapították, hogy befelé fordul a szemhéja. Miből áll, ha megműtik? Elkerülhető a műtét, vagy előbb-utóbb szükséges?
A műtét szükséges, ezért javaslom ne halogassák.A műtét során az alsó, vagy felső szemhéj feletti bőrből távolítanak egy kis darabot, attól függően, hogy melyik szemhéj fordul befelé.Ha nem műtik meg a kiskutyát előbb-utóbb látáskárosodás, illetve szaruhártya fekély alakulhat ki.
jelige: családtagok
2009-08-31
Van egy 8 éves keverék (labrador-agár) kan kutyánk, és mellé fogadtunk egy most 8 hónapos beagle-magyar vizsla szuka kutyát. Ő most tüzelt először és tanui voltunk- hogy összeragadtak. Mennyi esélye van, hogy a kislány vemhes lett? Ha ez megtörtént- nem okoz-e problémát az egészségében, ha októberben (11 hónaposan) szül? Az esetleges kiskutyák életképesek lesznek? Ivartalaníttatni szeretnénk a jövőre nézve- már a február-márciusi tüzelését nem szeretnénk megvárni.
Hát igen, ha jobban vigyáznak, most nem lenne ez a sor kérdés. Ha összeragadtak, akkor nagy valószínűséggel vemhesült is, de ez kb. 30 napos vemhesen eldönthető egy ultrahangvizsgálattal. Ha amúgy is ivartalanítani szeretnék akkor lehet, hogy a mostani a legmegfelelőbb alkalom. Javaslom keresse fel állatorvosát és beszéljék meg a műtét időpontját.
jelige: Bull Doser
2009-08-31
1éves bullmastiff kutyusunk nemi szervéből (a tasakból) időszakonként fehér váladékozás látható. A nemi szervét gyakran elődugja, nyalogatja. Nem gondoltunk betegségre, de az állatorvos, egy nem steril, szerintünk többször használt flakonnal kiöblítette. Azóta penise gyulladt, piros. afertőzsét kapott? Egyáltalán ezzel a váladékozással kell valamit csinálni, ez kóros? Egészségügyi dolgozóként frászt kapok , ahogy arra gondolok, milyen a fertőzést kaphatott a kutya, és nem merem újra ide visszavinni. Indokolt lenne antibiotikum terápia?
Én első körben egy hígított betadine-os öblítést javasolnék, napi egyszer,kb. 5 napon át. Antibiotikumos kezelést csak a váladékból történő tenyésztés után, célzottan javasolnék, amennyiben nem szűnik meg a váladékozás a betadine-os öblögetés után.
jelige: ivartalanítás
2009-08-27
Kezdő állattartók vagyunk. Van egy szuka yorki kutyusunk - első kutyus -, aki ez év júliusában volt 1 éves. Az első tüzelése már megvolt. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint szükséges-e ivartalanítani, ha igen mikor, és kockázatos-e a műtét. Ön szerint mi a legjobb a kutyusnak ezzel kapcsolatban. Számunkra elég nehéz a döntés, ezért kérném az Ön véleményét.
Természetesen minden műtét kockázattal jár, de ha később,nagy valószínűséggel betegség miatt kell ivartalanítani, akkor sokkal kockázatosabb. A műtét legmegfelelőbb időpontja az első tüzelés utáni 3-4 hónap, vagyis a következő tüzelés előtti időpont. 1);
jelige: Pótanyuka
2009-08-27
Nemrég vettünk egy 8 hetes tacsit, de nincs egyedül, van mellette két lány, az egyik 3 éves, és egy másfél éves kölyke.Azt vettem észre, hogy a nagyobbik lány nagyon anyáskodik felette, és már néha úgy csinál, mintha szoptatná.Lehetséges az, hogy vemhesség nélkül újra legyen teje?Ha igen, akkor mit csináljunk vele?
valószínűleg álvemhes a szuka, ezért gyógyszeres úton el kell apasztani.
jelige: névtelen
2009-08-27
4 eves szukam van, nem szeretnem paroztatni, keverek. 8 havonta tuzel ez engem nem zavar. Betegsegek kialakulasanak kockazata miatt erdemes lenne ebben a korban meg ivartalanitani? Nem tudom mit tegyek mert tartok a mutet kockazatatol is, es maga a tuzelese minket nem zavar, viszont kolyke sem lesz mert keverek.
A válasz egyértelmű, ivartalanítani kell. Sosem késő, ugyanis a gennyes méhgyulladás bármilyen korban kialakulhat. Igen gyakori megbetegedés és ha a tulajdonos nem elég figyelmes, akkor az állat életébe is kerülhet.
jelige: Német boxer
2009-08-27
Abban szeretnék segitséget kérni,hogy van egy 8 hónapos boxer kan kutyám!A kutyának kb 2 hónapja vizelettartási gondjai vannak!Ez független attól hogy a hólyagja üres vagy nem mert séta és számtalan pisilés után is fenn áll!!!!!Le fekszik a lakásban és ahonnan fel kel ott fel kell mosni utána!!!!!Már gyógyszerrel is kezelték hogy baktérium fertőzése van de sajnos a probléma nem múlt el hanem továbbra is megmaradt!Szeretnék tanácsot kérni mit tegyek!!!!!??????
Javaslok egy teljes körű kivizsgálást. Elsőként steril vizeletből kéne elvégezni a tenyésztést, illetve ajánlanék még egy hasi ultrahangos vizsgálatot, és egy kontrasztos röntgent. Keresse fel állatorvosát és kérje a vizsgálatokat.
jelige: remény
2009-08-27
Májusban tudtam meg,hogy az 5-éves Beagle kutyusom leukémiás.Kemoterápiát javasoltak neki.Május óta hetente rendszresen visztem kezelésre,de már kétszer nagyon rosszúl lett tőle.Őn szerint van esélye a teljes gyógyulásra???Őn javasolja a bio-szereket és melyiket???????
Daganatos betegségből teljesen meggyógyulni nagyon nehéz, persze nem lehetetlen, a daganat típusától függ.Állatoknál sajnos korlátozottabbak a terápiás lehetőségek. A gyógyulás tünetmentes, többéves (5-10) túlélést jelent. Kutyáknál, rövid életkoruk miatt ez nehezen megvalósítható. Léteznek tumorellenes szerek illetve immunerősítők is (pl. Culevit, Vetri DMG, Kutya Béres csepp). Mielőtt azonban alkalamazza kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mit gondol ezekről a szerekről.
jelige: lord
2009-08-25
Kutyámnak köröbelül 2hete fel dagadt a füle. Viszket neki és állandoan kaparja. Nem tudom hogy fájna neki vagy mi a gond, ezért is fordulok önhöz.
A fül „feldagadását” okozhatja daganatos megbetegedés,de lehet fertőző eredetű is.Ezen kívül okozhatja mechanikai sérülés miatt kialakuló othematoma. Mindegyik betegségnek más a kezelése, ezért javaslom keresse fel állatorvosát a problémával.
jelige: májgyulladás
2009-08-25
Egyik netes ismerősöm kutyája tegnap rosszul lett. Természetesen azonnal orvoshoz indultak vele, aki többek között vérvizsgálatot csinált. Az eredmény alapján a kutyának akut májgyulladása van. Ennek kapcsán néztem utána a fertőző májgyulladásnak is. Azt az eredményt találtam, hogy a betegséget az 1-es tipusú adenovírus okozza. A kombinált védőoltások azonban tudomásom szerint a 2-es tipusú vírustörzset tartalmazzák. Így van a kutyáknak az oltás után megfelelő védelme a betegség ellen?
Hát ezért veszélyes az internetes böngészés, általában csak féligazságokat találunk. Valóban, a kutya fertőző májgyulladását a CAV-1 okozza. A CAV-2 fertőző laryngotracheitist okoz kutyában. És valóban, a vakcinák a CAV-2-őt tartalmaznak. A védelem oka, hogy a két vírustörzs nagyon szoros antigénrokonságban áll. Szerológiailag és genetikailag is olyan fokú az antigénrokonság, hogy a CAV-2 típusból készített vakcina a CAV-1-es virustörzs ellen is véd. Higyje el, hogy az állatorvosi vakcinagyártás mögött is ugyanolyan magas színvonalú tudományos háttér áll, mint a humán vakcinák előállítása mögött.
jelige: Joker
2009-08-25
Szeretém megkérdezni, hogy a kutya parvóvírusa embert képes-e megfertőzni?
A parvovírusok fajspecifikus virusok, az embernek és a kutyának saját parvovirusa van, a kutyájé az embert nem fertőzi meg.
jelige: étvágy
2009-08-24
Kutyám egy talált, befogadott állatka. 6 éve van már nálunk. Kezdettől nagyon változékony, labilis az étvágya. Válogatós, előfordul, hogy kétszer szívesen megeszik valamit, utána rá se néz többet. Az utóbbi hetekben alig akar enni, még a kedvenc szalámiját sem, amit eddig talonban tartottunk, hogy az esetleges gyógyszert valahogy be tudjuk adni neki. Egyre nagyobb probléma ez nála, jó lenne valami megnyugtató megoldás..
A megnyugtató megoldás az állatorvos felkeresése. Étvágytalanságot számos betegség okozhat. Ha a kivizsgálás eredménytelenül zárul, akkor kutyának étvágygerjesztőként multivitamint, kutya Béres Cseppet vagy Vetri-DMG-t szoktunk javasolni.
jelige: Axel
2009-08-24
Van egy 10 éves nagytestű kutyánk. Eddig nem volt semmi baja, mostanában el kezdett hullani a foga, folyamatosan folyik a nyála, ami gyakran véres, az orra teljesen száraz, nagyon hörög, alig kap már levegőt, mert le van rakódva a torkára ilyen nyálkás valami, már ugatni se tud.. és úgy vettem észre, mintha a torka meg lenne nagyobbodva, mintha meg lenne duzzadva neki..állatorvos csak hétfőn tud jönni..kibírja addig? esetleg adhatnék neki valamit, vitamint vagy akármit, ami javítana rajta?? Nem akarom elveszíteni!
A leírtak elég komoly betegségre utalnak, de látatlanban nehéz nyilatkozni.A nyálzás, nehezített légzés oka lehet fertőző eredetű kórok, lehet daganatos megbetegedés vagy kórós szervi elváltozás.Az állatorvos részletes fizikális vizsgálata, a vérlabor, vagy röntgen készítése úgy hiszem elengedhetetlen lesz a betegség diagnosztizálásában.
jelige: S.O.S.
2009-08-24
Cicámat két hete kaptam.Általános állapota kitűnő volt,egészen két nappal ezelőttig.Rendesen eszik,nem megy a hasa.Nem érdekli semmi/még a játék sem/,egész nap alszik.Időnként panaszosan,halkan nyávog.Ritkán tüsszög és szerintem lázas,néha remeg.Számomra úgy tűnik,hogy van egy kis egyensúlyzavara,nagyon gyenge.Féreghajtót kapott és bolha elleni fürdőt és port is kapott.Néha a levegővételnél zörejt hallok.Kérem segítsenek tanácsukkal,mert nagyon féltem.Ugye nem fog meghalni?Egy szörnyen aggódó cicagazdi.
A rengeteg aggódás semmire sem vezet.Az elmondottakból úgy tűnik, hogy a cica beteg. Javaslom, keressen fel egy állatorvost és kérje a cica részletes kivizsgálását.
jelige: Güppike
2009-08-24
PALOTAPINCSI 1 ÉVES KUTYÁNK MINDKÉT FÜLTÖVÉNÉL1-1 SZÖRREL BORÍTOTT KB 3CM-ES PUHA NYOMÁSRA FÁJDALMATLAN BAB ALAKÚ DOLOG VAN. EZ TERMÉSZETES VAGY NEM?
Sajnos nem tudom mire gondol pontosan, ezt igazán látni kéne a kérdés eldöntéséhez. Javaslom, keresse fel állatorvosát a problámával.
jelige: csirketolvaj
2009-08-24
Hogyan lehet leszoktatni arról a KUTYÁT,HOGY A kedvtelésből tratott csirkét,kacsát,pár darab van a kertükben tehát em nagyüzemi tartás folyik,szóval,hogy ne ölje meg?Nem eszi meg ”csak”megfojtka vagy mi!Mert semmi nyoma ha elkapja őket.Elvannak zárva,de ha mégis egy percre nyitva marad a kapujuk akkor már nagy gond avn.Én láttam oyan helyeket ahol abszolut együtt élnek és semmi gond,igaz a kutya retteg is a gazditól! köszönöm
Van olyan kutya, aki nem bántja a lábasjószágokat és van amelyik igen. Lenevelni nehéz, hiszen ez természetes ösztön. Véleményem szerint a megoldás, nem a megfélemlítés hanem az állatok elkülönítése. Az is igaz, hogy sokszor unalomból, vagy a gazdi bosszantása miatt csinálják, gondolja végig, hogy szán-e elegendő időt kutyájára, játszik-e vele eleget, és viszi-e naponta többször sétálni.
jelige: harc
2009-08-24
Kérdésem az lene,hogyha két kan kutyám van az egyik egy 6éves boxer a másik egy jóval kisebb kverék olya minr egy foxi pl.és magy a ”harc”akkor mit lehet tenni?A kicsit befogadtuk 6-hetesen most 2.éves sokszor teljesen jól elvannak egymással de van hogy a boxerre rájön valami oylankor napokig feszült a hangulat a kicsi fél is tőle ,és aztán van mikor nem vagyok résen elkapja.Ez abból áll hogy nekiront lefekteti aztán általában leszedem róla vagy ott hagyja.A kicsi is azért néha tesz róla mert van mikor ő morogja meg,de ezek a dolgok akkor jönnek elő mikor én vagy a családból valaki kinnt van szóval leginkább ilyen féltékenység szüli.Ez mehet akár addig is,hogy megöli?Hozzáteszem soha nem volt még komolyabb sérülése sem a kisebbnek.
Általában nem ölik meg egymást a kutyák a verekedés kapcsán, de azért én javasolnám a kutyusok ivartalanítását, hogy megfékezzük a hatalmi harcot.
jelige: Deni
2009-08-24
Kutyám 13 éves, kicsit le van már lassulva cammog, néha játsza a süketet, de a problémám,tegnap óta hogy véres és hig a széklete /sötét vörös/.
A 13 éves kutya számára a véres hasmenés akár komoly betegség tünete is lehet. Javaslom aznnal keresse fel állatorvosát.
jelige: maya
2009-08-24
3 éves nőstény labradorunk március közepén elkezdte vakarni az egyik emlőjét,aztán fokozatosan a hasa alján,a combjai körül kiütés szerű sebek keletkeztek,amit tovább vakart. Az aljszőrzete is megritkult. Elvittük orvoshoz, először egy injekciót kapott ,meg egy vitamintablettát (szőrkondicionáló). Miután nem múltak a tünetek, elvittük másik orvoshoz, aki nizoral tablettát írt fel Mycosolon kenőcsöt és egy fehér folyadékot kevert be, amivel esténként a kutya szőrét kellett áttörölgetni 3 naponta. Miután ez sem segített, elvittük Pestre az állatorvosi klinikára. Ott Augmentint kapott 4 hétre, két fajta sampont (Benzoyl Plus, Dermilen) és egyoldalú diétát javasolt a doktornő.Emellé kapott étrendkiegészítőt (Aptus Eforion Forte).Vettek tőle bőrkaparék mintát,amiből allergiára következtettek,ami bakteriálisan fertőződött el a vakarózás során. SZépen javult,majd két hét után megint vakarózni kezdett és megjelent néhány újabb kiütés/pattanás a combjánál. A mai fürdetés során észrevettük, hogy a kutya szőre tele van apró sötét szemcsékkel, mintha homok lenne, de ilyet eddig nem tapasztaltunk és a kutya helye sem változott meg. Megnéztük nagyítóval, nem hasonlít semmilyen élősködőre,de homokszemre sem. Nem tudunk már mit tenni, hova forduljunk, mit ajánl a Doktor Úr?
Javaslom vigyék vissza az Állatorvosi Egyetemre a bőrgyógyász kolléganőhőz. Ő országszerte nagyon elismert.Előre jelzem azonban, ha allergiáról van szó, akkor ugyanúgy mint embereknél, sajnos meggyógyítani nem lehet, csak folyamatos kezeléssel szinten tartani a betegséget.
jelige: Moe külföld
2009-08-24
szeretnénk min. 1 évre munkavállalás céljából Görögországba menni, ahova természetesen vinnénk a kutyánkat is, aki egy törpe schnauzer. Most lesz 1 éves, az eddigi oltásai rendben vannak. kell-e neki az itthon kötelező oltásokon kívül mást is beadatni? chippen és útlevélen kívül kell-e neki még valami? Jelenleg úgy néz ki, hogy Korfura megyünk, hol lehetne infot találni az ottani állatorvosi ellátásról??
Én még ajánlanék egy utazás előtti féregtelenítést és egy Advocate vagy Stronghold spot on-t, ami a a Dirofilaria nevű szívféreg ellen véd. Az utazás előtt pár nappal keresse fel állatorvosát és jegyeztesse be ezeket az útlevélbe. Egyéb kérdésben a Görög Nagykövetség tud a segítségére lenni.
jelige: cukó
2009-08-24
Három hónapos kiscicám 10 napja kapta meg a kombinált védőoltást az elsőt,3 napja nincs túl jól,lázas,bágyadt,keveset eszik és iszik,és tegnap óta a nyaki nyirokcsómói megduzzadtak,és ma fokozódott a duzzanat.Ez súlyos szövődménye-e az oltásnak,vagy múló dolog.Van -e sürgős teendő?
Ha a cica lázas, bágyadt, nem eszik és nem iszik, akkor beteg! Tehát, javaslom keresse fel újra állatorvosát és kérje a cica részletes kivizsgálását.
jelige: oltásárak
2009-08-20
Kedves Hölgyem/Uram! Egy hete vettünk egy héthetes mopszkölyköt, aki még nem kapott oltást. Érdeklődni szeretnék, hogy az Önök rendelőjében milyen árban vannak az ajánlott és kötelező oltások. Üdvözlettel és köszönettel
A kölyök kutyák védőoltásainak árai rendelőnkben 3.500 és 5.500 Ft között vannak. Ez nem tartalmazza a kutya vizsgálati díját és egyéb pl parazitamentesítések beavatkozások díját sem. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen tájékozódhat a kölykök ajánlott védőoltásairól.
jelige: Kőbánya, állatpatika
2009-08-20
T. Doktor Ur! Régen kértem Öntől tanácsot a 15 éves pumi kutyám elaltatása témában. Sajnos mégis bekövetkezett. Junius 9-én el kellett altatni. Azt mondta az orvos, hogy egy pesti utat és lakásváltozást már nem tudna tulélni, igy nem ajánlotta, hogy a költözéssel Őt is el- hozzuk. A kezünk között halt meg, egy tüszúrás volt az egész, de nekem a lelkem soha nem fog megnyugodni. Ha nem költöztünk volna el Ceglédről, lehet, hogy még most is élne. Ott az udvaron ha elesett, segítettem neki, ha zavaros volt a viselkedése, mellette voltam és fogtam, beszéltem hozzá míg magához nem tért. Nagyon fáj a szivem és sokat sírok a hiányától. Magunkkal hoztuk a kölykét, Ő is már 10 éves, tehát szinte öreg kutyus. Most a problémánk az, hogy kőbányára, emeletes lakásba költöztünk,itt kisállatpatika nem tudom hol lehet és a veszettségi oltásnál a nagy gondban elfelejtettük a féreghajtót beadatni és a kutya eledeles szerint orvosi vény nélkül nem is kaphatunk. Kérem, ha van ideje írja meg, hogy hol tudnék féreghajtót venni. Köszönöm, hogy volt kinek elpanaszolni a bánatomat, tisztelettel
Köszönöm, hogy megírta a történetét, mégha szomorú esetről van is szó. Az alábbi linken állatpatikát és állatorvosi rendelőt is találhat a közelükben: http://www.bpallatorvos.hu/
jelige: Borka
2009-08-19
A kutya folyamatossan vakarodzik-lábát ”bolházza”,hátát,fülét pofáját kaparássza.Kapott bolhairtót -frontline t- 3 napja de nem változott.
Vakaródzást leggyakrabban bolha, vagy bolhanyál allergia okozhat. A Frontline alkalmazása általában eredményt szokott hozni, amennyiben a tulajdonos helyesen használja. A nyak és gerincél mentén a szőrét széthúzva a bőrére kell cseppenteni és kézzel nem szabad bedörzsölni, illetve samponos fürdetést sem alkalmazhat a használat előtt és után 3 nappal. Ha ezt mind betartotta és továbbra sem gyógyul a kutyus, akkor valószínűleg a problémát nem bolha okozza. A kutyán még él egy sor más külső élőskődő, de a vakaródzást okozhatja gomba, egyéb parazita, baktérium, vagy allergia. Javaslom, keresse fel ellátó állatorvosát és kérje segítségét a nem gyógyuló betegség okán.
jelige: monicica1979
2009-08-18
Van egy három hónapos Sziámi fajcicám. Kandúr és nagyon eleven. Sokat játszom vele, eszik iszik rendesen, de éjszakára nem hajlandó egyedül aludni és nagyon sokat nyávog. Még csak 2 éjszakát töltött nálam, de szeretnék tanácsot kérni, hogy miként szoktassam a cicát, főleg arra, hogy ne nyávogjon fél órákat folyamatosan éjjel. Szeretném ahhoz is szoktatni, hogy utazni fog sokat, a hordozóval nincs gondja, azt nagyon szereti.
Sajnos én legtöbbször orvosi kérdésben tudok segíteni nem pedig nevelési tippekben, de azért megpróbálkozom vele. Azt viszont tapasztalatból tudom, hogy a kiscicák velejárója a nyávogás. Ha még csak két napja van önnél, akkor egy kis türelemre intem. Kb. 1-2 hét kell neki, hogy teljesen megszokja új helyét, gazdáját, hordozóját stb. Azt se feledje, hogy a macskák elég öntörvényű lények, sokkal nehezebb őket egy helyre szoktatni, leginkább ágyban, fotelban szertenek pihenni.A macska emellett, éjszakai ragadozó állat, tehát természetes, hogy éjszaka nyávog, unatkozik. Ő ebben az időben a legélénkebb és legszívesebben vadászni menne. Persze az is előfordulhat, hogy valamilye fáj, éhes, szomjas stb. Esetleg látogassa meg állatorvosát és ha mindent rendben talál, akkor csak idő kérése és megoldódik a probléma.

<< <  212 / 481 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?