Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: szürke
2009-09-18
A macskám 11 éves és 6 hónapos korában kiherélték. Azóta nem éltek benne az ösztönök de egy éve újra lepisili a bútorokat a lakásban olan mint ha nem lenne kiherélve és él benne a kandúrösztön folyamatosan Van egy másik macska aki nincs kiherélve de vele nincs probléma, de néha a kiherélt macska megtámadja. a macska nagydarab rendeseb eszik, kedélyállapota nem változott.
Egészen biztosan nem a „régelvesztett férfiassága” tér vissza a herélt kandúrnak - hanem valamiféle fájdalommal, stresszel, diszkomfort érzettel járó szervi-, vagy esetleg lelki betegsége alakult ki. Tárja állatorvosa elé a problémát, ő segíthet.
jelige: yorkik
2009-09-18
Tisztelt Doktor Úr! Június végén vettem 2 yorki kislányt.Az egyik május 9-én a másik 18-án született.Az egyikőjüknek még hiányzik egy kombinált oltása és a kennelköhögésre való.A másiknak megvan mindene. 3héttel ezelőtt-akkor kapták az utolsó oltásokat-elkezdett köhögni az egyikük(akinek nincs meg minden oltása) Nagyon köhögött,így másnap elvittem az állatorvosunkhoz. Azt mondta kennelköhögése van,írt neki Ceclorettát 2x1ml-t. Eltelt 2 hét és nem lett jobban...sőt a másik is elkezdett köhögni-holott neki van oltása a kennelköhögésre. Közben a széklete nyálkás-fehéres-sárgás bevonatú volt,sőt van olyan is ,hogy csak illyen kocsonyás nyálkás valamit kakil.Meg a pocakja is nagyon morog néha.Egyébként nem ment a hasa. Most szerdán viszont vízszerű volt a széklete,meg elkezdett hányni valami fehér habosat-nyálasat.Visszavittem az orvoshoz,megnézték ultrahangal,bélhurutja van meg a mája nem jó ennyit mondott,meg a gyakornok dokinéninek mondott annyit,ha jól értettem,hogy ”bariló”?! Kapott szurit vigyem vissza másnap-az tegnap volt. Addigra a másik is hányt úgyhogy mind a kettőt vittem.Egyébként ez a hányás köhögés utén van. Kapott mind a kettő Bodygob nevű szurit meg algopyrint meg valami fehéret. És nem kell őket vinnem többet csak,ha rosszabbul lesznek. Na most ittaz a probléma, hogy még mindig nem tudom mi bajuk van... Ugyanis mi baráti viszonyban vagyunk a dokibácsival és soha nem mondja meg nekem mi a baj,mert én szerinte mindig mindent a lelkemre veszek... Tegnap is kérdeztem,hogy akkor konkrétan mi is a bajuk de szerintem nem mondott igazat. Azt mondta -A TIPUSOS MÁJGYULLADÁSUK VAN-volt.Létezik ilyen kutyánál?Mert már végig kerestem mindent de én nem találtam.A kutyusok ki sem járnak...egyáltalán hol lettek betegek? Ön szerint a leírtak alapján mi lehet a baj?Mik a kilátásai a kutyusoknak? Köszönöm szépen a válaszát előre is! Szép napot!
Tudja én egyszer sem láttam, vizsgáltam a kölyköket, nem láttam az ultrahang képeket, véreredményeket, sámomra még az sem világos, hogy akár egyszer is volt-e láz a betegség folyamán. Azaz halvány lila segédfogalmam sincs arról, hogy mi lehet a bibi a leírása alapján. Akár milyen is a kapcsolatuk állatorvosukkal, mégiscsak egyedül ő felelhet a kérdéseire. Ha esetleg további vizsgálatokat (nyaki-, mellkasi röntgent, vérvizsgálatokat, allergológiai-, kardiológiai vizsgálatokat, bélsár labort ...) nehogy a szívére vegye ...))::
jelige: Rocky
2009-09-18
Jobb combja felett,a farka mellett a szört kirágta a kutyánk. Tenyér nagyságban nincs ször, és fehéres váladék találhatórajta. Betadinnal ápoltuk,és bekötöttük,de a kutya mindig leszedte a kötést, ezért nem gyógyult rendesen.A kutya kedély állapota jó,eszik rendesen. Mi okozhatta ezt az egészet? Kullancs vagy rovarcsípés? És hogyan tudjuk kezelni?
Még az sem kizárt, hogy helyes a tippjük és kullancs, vagy rovarcsípés okozza a leírt elváltozást. Ennél lényegesen nagyobb eséllyel lehet azonban bolhaallergiás dermatitisz, vagy a bűzmirigyek gyulladása, vagy számos egyéb medencei-, gerinc elváltozás, betegség egyike-másika a háttérben. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd kideríteni az okot. Ha ez megtörtént, akkor a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: tappancs
2009-09-17
Tisztelt Doktor úr! Nemrég vettem egy 3 hónapos yorkit és észrevettem, hogy a füle alatt a nyakán van egy kis seb, amit állandóan vakar. A vakarás miatt a seb egyre nagyobb. Nem tudom, mi lehet. A kutyus még nem kapta meg az összes oltását, így nem tudom kivinni a lakásból, állatorvoshoz is csak maximum kézben. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék segíteni rajta? Vigyem állatorvoshoz kézben vagy esetleg tud valamit ajánlani, amit tehetnék a sebre, hogy ne viszkessen neki annyira? Köszönöm a válaszát előre is.
Természetesen a válaszom csak az lehet, hogy igen, vigye el kézben (vagy egy skipperben) a kutyát állatorvosához, hogy kiderülhessen mi okozta a leírt bőrelváltozást és hogy további védőoltásait, parazitamentesítéseit rendben megkaphassa.
jelige: kiskutyák
2009-09-17
Üdvözlöm! Érdeklőnék,hogy havanese kutyusomat mikor szabad elöszőr fedeztetni?Második tüzelése elött vagyunk és másfél éves.Van egy másik csajszi is kis a harmadik tüzelése elött van és szintén másfél éves.Tenyészemlére most fogunk menni,és a kennel nevet is kiváltjuk.Komolyan foglalkozom velük tenyészteni szeretném a fajtát,de nem szaporitani.Ez ügyben viszont eltérőek a vélemények mert volt ki már egyéves korukban az elöző tüzeléseknél mondta,hogy lehetne fedeztetni őket,természetesen első az,hogy jól csináljam a dolgot,és nem hiszem ,hogy olyan fiatalon ez jó lett volna. Válaszát köszönöm!
Kistestű fajták esetében 1.5 - 2 éves korban, a 3. tüzelés alkalmával jön el az optimális időszak a tenyésztésbe vételhez. A kutyatenyésztéshez alkalmas és felkészített tenyészállatok, felkészült tulajdonos és megfelelő körülmények is kellenek. Ezek bármelyikének a hiánya igen esetlegessé teszi, valóban kutyaszaporítássá silányítja a dolgot. Örülök, hogy nekikezdett a felkészülésnek, sok sikert kívánok hozzá. A most tisztázott dolog mellett még sok tennivalója lehet. Kis segítséget jelenthet honlapunk Publikációk rovatában olvasható néhány írás.
jelige: bulika
2009-09-17
8 éves francia bulkldogom ujabban a lakásban 3-4 naponta észrevehetően kicsit bepisil amit a szönyegen kis nedvességben megéreztem.Amugy az állat játékos eszik igazából semmi mást nem vettem észre.Mitől lehet
Legnagyobb valószínűség szerint húgy- nemi szervi vagy gerinctájéki megbetegedéstől lehet inkontinens a 8 éves francia bulldog kan. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a tünet okát, okait. Ezután a megoldást is megbeszélhetik.
jelige: Ha eljő a megváltás jeligére !
2009-09-17
Ha így elnézi, hogy szenvednek a kutyák, akkor nem tudom ön milyen állatbarát is? Miért nem tesz valamit? Ugye, ismeri? Vétkesek közt cinkos, aki néma! Lehet nem pontos az idézet, de igaz így is! Rengeteg jól működő menhely, állatvédő egyesület, alapítvány létezik, mind megvan a neten. Keresse meg őket, kérjen segítséget az állatok nevében! Ezt nem lehet eltűrni! A legtöbb gyepmesteri telepet az állatvédők ellenőrzik, kijárnak, és nem hagyják szenvedni az állatokat. Ennél még az is jobb, ha elaltatják őket humánus módon.Sőt egy idő után a gyepmesteri dolgozók felfogása is javul, együttműködnek az állatvédőkkel.
A közérthetőség kedvéért kell leírnom, hogy a fennti vélemény egy szeptember 15.-i „Ha eljőú a megváltás” jeligére írt kérdés ill válasz ügyében íródhatott. Én a magam részéről 15.-én is részletes és egyértelmű választ írtam.
jelige: cicukám
2009-09-17
Jó napot.A kiscicám most féléves, még nem vittem oltatni, mert egyszer náthás volt, és természetesen pont akkor vittem...Azóta sajnos nem került rá sor, csak a féregtelenítésre.1-1,5 napja bágyadt, hányt, és ment a hasa is, és száraz a nozija.sokat alszik most, és talán kicsit melegebbnek érzem a kis testét a megszokottnál.Épp beteg valaki a családba, van rá esély hogy elkapta az illetőtől? van ilyen?Nem tudok vény nélkül venni valami ami segít addig még eltudom vinni orvoshoz? Köszönettel
Sok mindent tud vény nélkül venni, de az alapprobléma az, hogy sejtelmünk sincs mi baja a cicának. Állatorvosa tudja kideríteni a tünetek hátterét. Ha ez megtörtént, akkor lehet arról beszélni, hogy mik a megoldások, mivel lehet meggyógyítani a cicukát. Ha túlvan a cica a betegségen, akkor pedig érdemes lesz a védőoltásait ivartalanítását is megbeszélni.
jelige: tüzelés ???
2009-09-17
Jó napot! Az lenne a kérdésem, hogy az nagy gond,hogy a kutyám 11hónapos, és még nem tüzelt, azt mondta egy másik francia bulldog tulajdonos, hogy szerinte vigyem el orvoshoz, de nem értem ez mért lenne olyan nagy probléma. Ön szerint mit tegyek? Augusztus végén azt hittem elérkezik a ”nagy nap”, mert a fiú kuyták megkörnyékezték, de nem történt semmi. annyi változott a viselkedésén, hogy bujósabb és nyalogatja az embert, amit előtte nem csinált.
Amit leírt (kankutyák érdeklődése, viselkedési változás) az lehetett akár lezajlott tüzelés, majd mostanra kialakult álvemhesség is. Már csak emiatt is érdemes lehet felkeresni állatorvosukat, ugyanis az álvemhességet is kezelni ajánlott. Ha nem tenyészállatról van szó, akkor pedig az ivartalanítás ideális időpontját is megbeszélhetik. 1);
jelige: Mária
2009-09-17
Fiú kutyánkat ivartalaníttattuk,és a műtét után közvetlenül nagyon rosszul volt, az izmai megfeszültek, kimeredtek, vonyított, vergődött, dobálta magát, szörnyű érzés és látvány volt. Alig tudtuk az autóba betenni. Ez tartott kb. fél óráig, majd hamar rendbe jött. Mire hazaértünk az 1 órás út után, már teljesen jól volt. Mitől voltak ezek a tünetei? Milyen altatástól van? Az orvos semmit nem mondott, pedig látta, ahogy kijöttünk, rögtön újra műteni ment, mi pedig azzal voltunk lefoglalva, hogy fékezzük a 25 kg-os kutya vergődését. Már máskor is vittünk kutyát, cicát ivartalanítani, többet is, de soha nem volt ez. Mindig lassan, órákig ébredeztek, nyugodtan.
Altatás után emberen és állaton is gyakori, hogy narkózis utáni egyedenként eltérő formában és súlyosságban izgalmi tünetek jelentkeznek. A használt altatási módszert természetesen állatorvosa tudja megmondani Önöknek. Ha jelzik állatorvosuk felé az észlelteket, legközelebb tud más altatási módszert ajánlani.
jelige: alom
2009-09-17
Abban kérnék tanácsot, hogy törpenyuszinak, hörcsögnek, milyen fajta faforgácsalom a megfelelő? Amiket kapni lehet, azon nincs feltüntetve hogy milyen fának a forgácsa. Viszont ha asztalosműhelyből be tudnám szerezni, akkor olyan fajtát vennék amit szeretnek, amiben jól érzik magukat. Sehol nem találok erre utaló leírást, pedig szerintem nem mindegy, milyenbe rakjuk őket. Lehet hogy a fenyő, gyantás forgácsot utálják, a szagát is, csak nem tudják velünk közölni.Pl.hárs, bükk, tölgy, stb. forgácsra gondolok.
Abban általános az egyetértés, hogy gyantatartalma miatt a fenyőforgács lehet a legkevésbé megfelelő. Az egyéb Ön által is írt faféle és az akác forgácsa azonban mind tökéletesen jó.
jelige: ciklon 2.
2009-09-17
Kedves Dr úr! Kutyusom jobban van már csak kicsit higabb a széklete és eszik is rendesen.Ha kakil viszont még mindig vélek felfedezni benne kis vérdarabkákat.Orvosunk aztmondta ezzel már nincs semmi teendő!Kérdésem az lenne ez meddig lehet igy?És a másik kaphat -e igy védőoltást évi kombináltra gondolok mert esedékes lenne! Köszönöm!
Örülök, ha egyértelműen jobban van a kutya. Fontos lenne tudni, hogy az Ön által felfedezni vélt vér, valóban benne van-e a kutya ürülékében. Orvosa is nyilván arra gondolt, hogy a hígabb székletnek és a vérnek néhány nap alatt meg kell szűnnie. Ha ez nem így történt jelezze állatorvosának a dolgot. A védőoltásokat betegség- és tünetmentes állapotban érdemes beadni.
jelige: Krampusz
2009-09-17
Tisztelt Doktor Úr! Táplálási tanácsot szeretnék kérni. Most 16 hónapos nőstény pulikutyámat sikerült válogatóssá tennem, ugyanis amikor tavaly késő ősszel egy szerencsére enyhe lefolyású lyme fertőzésen esett át, februárban pedig ivartalanították, az étvágytalanságát ”választék bővítéssel” próbáltam orvosolni. Azóta 2-3 havi váltással Orijen, Real Nature és Eukanuba száraz tápokat kap. Ezeket meg is eszi, de csak ha valami öntet kerül rájuk. Pár napja, kínomban, mogyorónyi házi disznózsírt kevertem a táphoz. Ez bevált. Az eb zabál. A tartós ”zsírozás” járhat-e egészség károsodással az elhízáson kívül? Megjegyzem, hogy a kiskutya fizikailag csúcsformában van. Virgonc. A bordái jól kitapinthatóak. Kérem szíves válaszát, mert nem akarok későbbi bajok okozója lenni! Köszönettel,
Ha az egyéb bajok alatt az embereknél gyakori érrendszeri elváltozásokat érti, nos ilyen elváltozás jóbal kisebb eséllyel fordulhat elő kutyákon. A „csak” elhízás viszont súlyosfokú keringési-, ortopédiai- és egyéb betegségeket indukálhat. Ezenfelül a túlzott zsírbevitel hasmenést, krónikus bélpanaszkat is okozhat. Számomra nem világos, hogy a Krampusz kondíciója a zsíretetés megkezdése előtt milyen volt. Ha csak Önt idegesítette, hogy nem eszik eleget a kutya, és a kondíciója a zsíretetés megkezdése előtt is tökéletes volt, akkor teljesen felesleges akcióba kezdett. A zsíretetést hosszútávon semmi esetre sem ajánlom, márcsak azért sem, mert ha amint írja most „zabál” a kutya, akkor a végeredmény mindenképpen elhízás lesz.
jelige: leukémia
2009-09-17
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 7éves Staffordshire Terrier kan kutyám! 2hónapja a nemi szerve bedagadt ,begyulladt(heréje is). Állatorvost hívtam hozzá és azt mondta fertőzés. Kapott rá antibiotikumot(Ciprobay 500mg) Betadine oldat , Neogranormon kenőcs. Sajnos nem volt változás sőt rosszabbodott a helyzet mivel a nyakán is megjelentek ping-pong labda nagyságú ”daganatok”. Ezért elvittem egy másik állatorvoshoz. Ő kimondta ,hogy leukémia ,daganat. Kapott 3 injekciót. Jobban is lett visszahúzódott neki minden. 2-3nap elteltével fokozatosan visszajöttek a panaszok. Megint vissza állatorvos megint 3 injekció+Medrol 2x1+Quamatel 1x1. Megint csak jobban lettünk 2-3napig megint vissza orvos majd tájékoztatott ,hogy a kutyus eddig steroidokat kapott azért volt jobban és a gyógyszer amit felírt az is valami olyasmi. Mondtam neki a gyógyszer nem segít inkább 3naponta járunk oltásra erre mondta hogy ezek a szerek tönkreteszik a veséjét ,és vagy a vese miatt vagy a leukémia miatt fog meghalni!!! Kb 6hónapot jósolt neki de felvetette azt is ,hogy gondolkodjunk el az elaltatáson! Ma voltam egy 3.állatorvosnál igaz a kutyust nem vittem el. Elmondtam neki a történetemet és ő is az elaltatást javasolta! Az a nagy problémám ,hogy olvasgattam itt a ”fórumot” ,és írtak benne kemoterápiát,sugárkezelést stb... Nekünk ezeket egyik orvos se kínálta fel!!! Azt szeretném kérdezni öntől ,hogy télleg nincs remény vagy mi van ilyenkor??? Bele se merek gondolni az elaltatásba!!! Ma mire hazajöttem az orvostól a bal hátsó lába is mintha be lenne ”vizesedve”. Nem tudom mi tévő legyek! Bármilyen megoldás érdekel!!! Kérem mielőbb írjon!!!
Sajnos nem sikerült gyorsan válaszolnom. Leveléből számomra az derül ki, hogy a kutya betegsége rosszindulatú vérképzőszervi daganat, lymphóma (és nem leukémia) lehet. A betegség igazolásához és súlyosságának megítéléséhez vérvizsgálatok, citológiai/szövettani vizsgálat és képalkotó vizsgálatok (röntrgen és ultrahang, vagy egésztest vizsgálat) szükséges. A betegség otthon, háznál nem álapítható meg és a kezeléseket sem lehet háznál végezni. A betegség megállapítását majd kezelését a legjobban Dr Vajdovich Péter kollégánk végzi. Kérje állatorvosát, hogy referálja a beteget specialistához. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Gazsi cica 2.
2009-09-17
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát, igyekszünk a cicáknak minden telhetőt megadni. Sok örömet okoznak, kedves jószágok. Munkájához sok türelmet és minden jót kívánunk. Tisztelettel: Mária és a Papa
Köszönöm szépen és viszont kívánom a jókívánságaikat. Egyenlőre még megvan a kellő türelmem is a válaszokhoz.
jelige: Panka
2009-09-15
Tisztelt Doktor Úr! Csak azt szeretném kérdezni,hogy a kullancsriasztó nyakörvet mikor lehet levenni a kutyáról? Áprilisban raktuk fel,miután túlesett egy babbesiosison, pedig exspot csepp volt rajta,és nem szeretném még egyszer megkockáztatni,hogy újra beteg legyen.Azt hiszem kiltix van rajta. Válaszát előre is köszönöm!
A Kiltix bolha és kullancs ellenes nyakörv a felhelyezés után 7 hónapig hatásos, azaz ezután ajánlott cserélni. Ha mégis más nyakörv van rajta, akkor annak a hatásidőtartamát ellenőrizni kell, mert a többi nyakörv rövidebb ideig hatásos. Ha kérdése arra (is) vonatkozott, hogy a kullancs mely időszakban van jelen és fertőz Magyarországon, arra az a válasz, hogy jelenleg a legnagyobb „szezon” közepén vagyunk. Tavasszal és ősszel a viszonylag meleg és párás időszakot szeretik ezek a paraziták, a nyári nagy száraz hőségben is viszonylag kevesebb van belőlük. A száraz hideg viszont a legnagyobb ellenségük. Az elmondottak értelmében itthon vannak olyan enyhe telek, amikor a kullancs szezon gyakorlatilag 12 hónapon át, egész évben tart. Megszokott (vagy inkább régimódi?) teleken, tartósan fagyos időszakokban nem kell tartani kullancsfertőzéstől.
jelige: Ha eljő a megváltás
2009-09-15
Tiszteletem Doktor úr! 28 éves hölgy vagyok és kb.:20 éve vannak kutyáim. Nagy kutyabarát vagyok, jelenleg is 8 saját kutyusunk van, többnyire utcáról befogadott megnyomorított, lelkileg sérültek. A kutyatartás mellett önkéntesként is járok segítkezni két kutyamenhelyre. Jobban mondva az egyik telep gyepmesteri telep. Mint szokták mondani minden kóbor állatot sajnos nem lehet megmenteni, de amit ezen a gyepmesteri telepen tapasztalok(most nem részletezném),azt a mai napig nem tudom megemészteni. Sok egészségesen bekerült felnött kutya 1-2 hét elteltével súlyosan lebetegszik és sokszor csak akkor látom legközelebb amikor már csak agonizál. A kérdésem a következő : Ön szerint mit érez a kutya , fáj neki a haldoklás? Tudnom kell a választ, mert naponta többször is , és éjszaka is ezen gondolkodom és csak ekkor fogok megnyugodni. Köszi:
A haldoklás (agónia) emberben és állatokban is igen sokféle módon, változó időtartamban játszódhat le. Mindezek értelmében a közben átélt „élmények”, fájdalmak, gyötrelmek is vagy teljesen hiányoznak, vagy alig megéltek, alig tudatosulna, vagy a másik végleten ép tudattal, elviselhetetlen fájdalommal is járhat. A fájdalomnak jól látható, jól értelmezhető jelei vannak állatokon is, ráadásul a fájdalom csillapítása állatokon is megoldható. Utolsó választásként állatokon (a reménytelen, gyógyíthatatlan betegségek esetében, ha a fájdalomcsillapítás már nem működik), akkor választható a kegyes halál, az euthanázia is. Ha a menhelyen tapasztaltak megfelelnek a valóságnak, akkor az a menhely rosszul, etikátlanul, sőt jogszerűtlenül működik. Elsősorban ez ellen kellene tenni.
jelige: tüzel?
2009-09-14
Beagle kutyusom 7 hónapos (febr. 22-én született) és pár napja észrevettem, hogy - az egyébként tartózkodó 12 éves német juhász, akivel együtt van egy kertben - nagy érdeklődést mutat Buxi iránt, főleg esténként. Próbál felállni rá és olyan mozgásokat imitál. Most néztem sajnos csak utána, hogy 7 hónaposan nem korai már a középtermetű kutyáknál a tüzelés. Mi nem vettünk észre még semmit rajta, értem ez alatt a pecsételő vérzést. Ön szerint mennyi esély van rá, hogy megtörtént az aktus és mi a teendőm? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel,
Azon egy percig ne csodálkozzon, hogy egy 7 hónapos Beagle szuka tüzelni kezd, ez teljesen megfelelő időben történt. Egy 12 éves németjuhász kan már igazi veteránnak számít, a legtöbb ilyen korú nagytestű kan már terméketlen, vagy legalábbis csökkent tenyészértékű. De, mint tudjuk, akár a seprűnyél is elsülhet ... Azaz kicsi az esélye, hogy a 12 éves németjuhász kan sikeresen fedezte a 7 hónapos beagle szukát, de nem kizárható. Ha biztosat akar tudni azt 3-4 hét múlva ultrahang vizsgálattal lehet elérni. Addig is, érdemes lenne elkülöníteni a kutyákat, hogy a továbbiakban ne legyen esélye a párzásnak. Ha 3-4 hét múlva a fiatal szuka vemhesnek bizonyul, még mindig dönthet, hogy: 1.) vállalja a rizikóját az ellésnek, szoptatásnak, keverék kutyák gazdihoz segítésének, 2.) gyógyszeresen elvetélteti a kutyát, vagy 3.) műtéti úton eltávolíttatja a vemhes méhet és petefészket. Ha a fiatal szukától a későbbiekben sem akarnak kölyköt, akkor minden szempontból a 3.) megoldás javasolt.
jelige: nem jó ez így
2009-09-14
kutyusunknak buzmirigy daganata volt, mindkettot kivettek epen. azota kemot kap allapota sajnos nem javul, lehet attet is van mi varhato?mennyi ideig kezelheto kemoval? mit lehet tenni meg? koszonom elore is valaszat aggodo gazdi
Az eset prognózisa nagymértékben attól függ, hogy mi volt az eltávolított képletek szövettani diagnózisa, valamint attól, hogy vannak-e áttétek, ha igen hol. Az első kérdésre a szövettani vizsgálat a második kérdésre a a műtét utáni kontrolvizsgálatok (főleg a röntgen, ultrahang, esetleg 3D-képalkotók) adják meg a választ. Természetesen a mit lehet (illetve mit érdemes kérdésekre) kérdésekre is ezután adható meg a válasz. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: astor
2009-09-14
10 éves kutyámnak a seggéből kinőtt egy hosszúkás daganat.ami növekszik.ez aranyér?
Nem kizárt, hogy végbélelősést lát kutyája hátulsó felén, és az sem, hogy a végbélből kiforduló nyeles daganatot. Állatorvosa mindenesetre el tudja dönteni dilemmáját és ezután a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: Gazsi cica
2009-09-14
Tisztelt Doktor úr! Egy igazi cirmos szürke-fehér két éves házi cicánk van. Az utóbbi néhány napban hány, hasmenése van, de étvágya megmaradt. Az étele viszonylag jó minőségü cicatáp, konzerv és száraz és ha megkivánja házi kosztot is kap. Sokat alszik napközben és csak este aktivabb egy kicsit. Öt testvér cicát felneveltünk, az anyjuk eltünt. Sajnos az öt cicából már csak három van, hasonló tünetekkel szenvedtek ők is. A cica barátok azt mondják, hogy cica sors, és hasonló értelmű volt korábban a doktorbácsink mondókája is. Mit tudunk tenni, hogy kedvenceink ne pusztuljanak ki ily hamar. Szeretjük Őket. Volt egy cicánk 14 évig szerettük és szeretett bennünket. Jó tanácsai köszönettel várjuk Tesztelettel:
Teljesen igaza van, bárki is mondta korábban: A kijáró, nem ivartalanított, rendszeresen nem oltott, nem parazitamentesített macskák sorsa az, hogy 2-5 év alatt elkopnak, elpusztulnak. Az elkopás, elpusztulás oka pedig sokszor a hónapokon, éveken át tartó macskakonfliktusok, parazitás és vírusos fertőzések és ezek következményei. Kizártnak tartom azonban, hogy ezt az állapotot egy állatorvos elfogadhatónak, kívánatosnak tartotta volna akár még évtizedekkel ezelőtt is ... A szerencsésebb sorstársak, az ivartalanított, rendszeresen védőoltásban, parazitamentesítésben részesülő, helyesen táplált egyedek pedig 15-25 évig is élhetnek.
jelige: ötlet
2009-09-14
Egy észrevételem lenne Önnek. Azoknak az állattartóknak, akik írják Önnek, mit tegyenek, hány, hasa megy, stb. egyéb súlyos tüneteket leírnak, és nem rohannak orvoshoz a kutyával, hanem próbálják távgyógyítani, szerinten csak annyit kellene Önnek írni, hogy bármilyen baja lehet, amit távolról nem lehet megítélni, ezért sürgősen!!! vigye állatorvoshoz, ne várjon vele 1 órát sem, mert elpusztulhat az állat, és addig is sokat szenved. Ön nagyon korrekt módon tájékoztat mindenkit arról, hogy milyen vizsgálatok várhatók./röntgen, vérlabor, stb./ ami elriasztja őket, az árak miatt, és nem fogják abszolut vinni az állatot orvoshoz! Úgy gondolják, ha ennyiféle vizsgálat kell a baj kiderítéséhez, ők ezt nem válllalják. Ez a tapasztalatom! Viszont ha csak a fent említetteket írná nekik, és elvinnék, akkor már ”benne vannak ” a dologban, az állatot látja orvos, kezeli, és valahogy csak kifizetik, akkor már nem mondják, hogy ne gyógyítsa, ha már ott vannak vele. Ellenkező esetben el sem viszik. Nekem sok állatom van, mindenféle, de akármilyen tünetük van, rögtön viszem orvoshoz. Volt hogy munkából jöttem el, vagy ismerős vitte el, sőt nem egyszer kölcsön pénzből fizettem, sőt részletfizetést engedtek az orvosok, mert drága volt a műtét, de volt hogy teljesen pénz nélkül vittem el kutyát, mert nem volt pénzem, és később megadtam. De így is meggyógyították, sőt értékelték hogy így is elvittem. Ha állatot tartunk, szeressük annyira, hogy ne hagyjuk szenvedni, bármi áron! Vagy ne tartsunk! Ez csak egy észrevétel a részemről, nem kioktatni akatrom Önt, távol áll tőlem! Állatszeretetem íratta velem ezt. Köszönöm hogy elolvasta, minden jót kívánok!
Alapvetően egyetértek az ötleteivel - és ha figyelmesen elolvassa válaszaimat, akkor Ön is egyetérthet abban, hogy mindegyiknek egy a kicsengése - kérje állatorvosa véleményét, vizsgálatait, kezeltesse, gyógyíttassa meg kedvencét. Láthatóan egy dologban nem értünk egyet. Szerintem igenis tudnia kell róla az állattartóknak, hogy egy gyakorlott szakember sem képes ránézésre diagnosztizálni, a betegségek megállapításához vizsgálatok kellenek. Árakat a legritkább esetben írok, legfeljebb a sajátainkat - ha mégis akkor hangsúlyozom, hogy az árak rendelőnként/klinikánkénrt eltérőek. Aki sokallja az árakat, annak egy tank benzin árával, és a hűtőgépszerelő kiszállási árával szoktam példálózni. Azt gondolom, hogy mindezekkel nem elriasztom, hanem tájékoztatom, felkészítem az állattartókat arra, hogy esetleg nem 2 perc alatt és nem 3 Ft-ért lesz diagnózis és kezdődhet a kezelés.
jelige: tekila
2009-09-14
a legyék kisebesitették a németjuhászom fülét
Állatorvosa számos szerrel és tanáccsal tud segíteni a legyek gyérítésében, a kutyától való távoltartásában, és a kialakult elváltozások meggyógyításában.
jelige: erycha
2009-09-14
Szeretném megkérdezni,hogy 4 hónapos francia buldog kiskutyámnak a fején két kopasz folt jelent meg,és ott alig van ször mi lehet a probléma? Semmi nem látható a börén nem piros nincs seb sem.Tisztelettel várom válaszát.
Számtalan fertőző és nem-fertőző bőrbetegség és egyéb alapbetegség okozhat szőrhiányt egy kölyök bulldog fején. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni az okot. Ezután a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: Kócos
2009-09-14
Kedves Doktor Úr! A 11 hetes kiskutlyámon néhány órája hányásos tünetek jelentkeztek. Egy hete már szobatiszta, minden reggel 5- kor kel, -akkor szoktam kiengedni az udvarra, ahol letudja kis és nagy dolgait. Egyébként sokat alszik napközben, ha felébred általában nagyon játékos, virgonc. A mai napon keveset aludt, szinte semmit. Amikor észleltem az első hányást, a kislányom mondta, hogy már neki is hányt, csak nem merte mondani. A hányás úgy néz ki, mint amivel táplálkozik (kis zacskós junior kutya vagy macskaeledel, nem száraz). A kiskutya ezen kívül, még gyakorta megdézsmálja a nagy kutyáink szárazeledelét az udvaron. Ez ellen sajnos tenni semmit nem tudunk, hisz nem lehetünk folyton a nyomában. Szerintem csak túlette magát, azért jött ki belőle a táplálék. Nyugtasson meg Doktor Úr, hogy ez így is van, mert már borzasztóan ideges vagyok. A kutyus ma nem sokat aludt, a legutóbbi hányásnál pedig, már félrehordott a lába. Remélem, csak a fáradtságtól. Várom gyors válaszát!!!
Gyors válaszom csakis az lehet, hogy mielőbb vigyék el a kölyköt állatorvosukhoz. A hányás okozta kimerültségtől, kiszáradástól, éhezéstől és metabolikus zavaroktól valóban „félrehordhat a lába” rogyadozhat a hátulja a kutyának. Mégha a 11 hetes kölyök már 4-5x féreghajtáson és 2-3 védőoltásán is túlvan - akkor is számtalan veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőztő betegség közül kell „kitalálnia” (azaz sokkal inkább részletes vizsgálatokkal megállapítania) állatorvosának a hányás okát. Ha ez megtörtént, akkor a megoldást is megbeszélhetik.

<< <  212 / 483 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?