Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Zsömi
2008-08-07
Labrador kutyánk kb:1-2 hete nyalogatni kezdte a farok tövét a háta felőli oldalon.Mi lehet az oka?válaszukat köszönöm.
Az ok minden bizonnyal viszketés. Hogy azt mi okozza? Pl. bolhásság, bűzmirigy-gyulladás, bőrgyulladás, stb... Állatorvosa alapos vizsgálattal ki fogja tudni deríteni az okot, és meg is fogja tudni gyógyítani a Zsömit.
jelige: vércsoport összeférhetetlenség
2008-08-07
Kedves Dr. Úr! A macskák vércsoport összeférhetetlenségéről szeretnék többet megtudni. Már néhány doldognak utánna olvastam, de ez még korántsem elég. Fő kérdésem az lenne, ha van egy ”B” vércsoportos anya macskám és egy ”A ” vércsoporú kandurral fedeztetem ki lehet e valahogy küszöbölni a kiscicák pusztulását? Örömmel fogadnék minden információt a vércsoport összeférhetetlenség témakörében. Köszönettel: Melinda
Ha tud egy kicsit/középszinten angolul, akkor írja be keresőjébe a „queen blood type B” szavakat, így rengeteg információt olvashat a témában, igaz, angolul. Én itt dióhéjban megpróbálom összefoglalni a szükséges iemereteket magyarul. A „B” vércsoportú anyamacska vérében eredendően keringenek ellenanyagok az A típusú vörösvérsejtekkel szemben. Ez alapesetben nem okoz gondot, mert neki nincsenek A vércsoportú vörösvérsejtjei. Gond akkor van, ha ez a macska valamiért vérátömlesztést kap, és a donor A vécsoportú. Ekkor a kapott vörösvérsejtek mind nagyon hamar szétesnek, tovább súlyosbítva az alapbetegséget. A másik probléma akkor adódik, ha ennek az anyának A vagy AB vércsoportú kölykei születnek. Ezek a kölykök születéskor teljesen egészségesnek tűnnek, ám az anyatej elfogyasztása után órákon belül megbetegednek, esetleg el is pusztulnak, mert az anyától felvett anti-A ellenanyagok elpusztítják vörösvérsejtjeiket. A megelőzés módjai: 1) B vércsoportú nőstény kizárólag B vércsoportú kandúrral való pároztatása. Mivel a B vércsoport recesszív az A-hoz képest, ezért a B vércsoport fenotípust mutató szülők genotípusa biztosan homozigóta B. Így egyetlen A vagy AB kölyök sem fog születni, nincs probléma. Ez persze sajnos nagyban limitálja a tenyésztés során a pároztatások lehetőségeit, ezért nem minden esetben kivitelezhető. 2) B anya A kandúrral való pároztatása esetén az A vagy AB kölyköket nem szabad engedni a B anyától való anytejet fogyasztani az élet első 24-48 órájában. Ha nem áll módunkban vércsoport-meghatározást végezni a kölykökben, akkor mindegyikkel így kell tenni. Hogy miért nem lesz egy ilyen párosításban az összes kölyök AB vércsoportú? Mert az A vércsoportú kandúr genotípusosan lehet homozigóta A (ekkor az összes kölyök fenotípusosan A vércsoportú lesz, mert az A vércsoport a B fölött domináns), de lehet heterozigóta is, amikor a domináns A vércsoportfaktor a másik kromoszómán levő gyengébb A vagy AB vércsoport génjeit „elnyomja”. A dominancia sorrendje egyébként A>AB>B. Így tehát egy A-B párosításból születhetnek fenotípusosan A, AB, és B kölykök is. Az A vagy AB kölyköket tehát vagy dajkásítani kell egy A vércsoportú anya alá, vagy tejpótlóval kell őket etetni az első 24-48 órában. Ezután már minimális rizikóval visszarakhatók B anyához, mivel ezután már nem, vagy alig szívódik fel ellenanyag az anyatejből. Sok sikert kívánok a művelethez, majd írja meg, hogy könnyen sikerült-e úrrá lennie a prolémán.
jelige: Bobby
2008-08-07
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kutyánk 6 éves fiú kutya, jó fél éve kb. hogy ivartalanítva lett. Nagy testű kutya, de nem volt korábban kövér, csak nagyon izmos. Az ivartalanítás után rohamosan hízásnak indult, most speciális light tápot kap, de az a baj, hogy semmit nem mozog. A sétánál induláskor még bírja az iramot, hazafelé már alig bír menni. Az izmai teljesen le vannak tapadva, egész nap csak fekszik, szuszog. Kétségbeejtő a helyzet, nem tudjuk hogyan tudnánk mozgásra bírni, illetve milyen kutyasport lehetőség van, amivel segíteni lehetne a mozgatását? Köszönettel: L. Tünde
Ha a Bobby nem tud huzamos ideig, sokat mzogni, akkor naponta többször, keveset kell mozgatni. Ha nem beteg, csak kövér, akkor odafigyelve a diétájára és a naponta többszöri mozgatására már néhány hét alatt nagy eredményeket érhetnek el. Kiegészítésképpen létezik olyan gyógyszer is, amely segít a kutyáknak lefogyni. Érdeklődjön erről állatorvosánál! Számos olyan betegség létezik azonban, amely elhízást okoz. Ilyen pl. a Cushing-kór, vagy a pajzsmirigy-alulműködés. A betegségek kezelése nélkül, pusztán étrenddel és testedzéssel egyik esetben sem lehet a beteget lefogyasztani. Ezért mielőtt belekezdenek bármi ilyesfélébe, vessék alá Bobbyt egy alapos kivizsgálásnak, természetesen vérvizsgálattal egybekötve. Sok sikert kívánok.
jelige: Bédike
2008-08-06
Szemmel látható, homályos hályog van kedvencünk mindkét szemén, ami egy vérfoltnak tűnő (feketésvörös)kezdeményből növekedett elég gyorsan.Gyakran vörös és váladékozó mindkét szeme. Az állatorvos szerint nincs remény, a fajta betegsége ez és nem lehet elkerülni a teljes vakságot, Tényleg nincs segítség? Az állat még csak 7 éves. Köszönöm a segítséget!
Mutassa meg egy szemész specialista állatorvosnak, ő biztosan meg fogja tudni állapítani, hogy lehet-e még segíteni. Nagyon sokféle gyógymód bevethető egyébként a szemkenőcstől kezdve az UV szűrős kontaktlencsén át a műtétekig. Übberreiter szindróma-ként kereshet rá az interneten, vagy „corneal pannus”-ként az angol nyelvű honlapokon.
jelige: kis tigris
2008-08-05
Kiscicánk 2 hónaposan került hozzánk,igen szerény környezetből.Mi minőségi koszton tarjuk,ő pedig egyfolytában csak falna.1 hét után a hasa felpuffadt,emiatt már sántított nem nagyon mozgott,csak nyávogott.Elvittük orvoshoz 3 szuri után úgy tünt minden oké!2-szer féreghajtottam eddig(2 hete-másodszor)1-szer-1-szer úgy vettem észre,mintha valami váladék távozott volna a fenekéből minimális menniségű,de azt hittem rosszul láttam.Ma este az tűnt fel,hogy nagyon mosakodik és a feneke ,felül a combjai ázottak.Megnéztem közelebbről nemcsak,hogy folyik belőle valami átlátszó vízszerű folyadék,büdös is,és szegény rohangál az almomba,mert úgy érezheti ürítenie kell.Még nem rossz kedvű,játszik,eszik,és sokat mosakodik!Mi lehet a probléma?Ilyen dologgal még nem találkoztam!Köszönöm válaszát.Tisztelettel.:P.Zs.
Hasmenés...? Ha majd látja állatorvos, és megtudják, mi baj, kérem írja meg nekem is. Gyors gyógyulást kívánok a kis tigrisnek.
jelige: palotapincsi
2008-08-05
van egy 10éves kutyánk és a fogai mind a 2ö bevan gyuladva meg vérzik is nekimertvalami kfakat ugyanijen volt macskánális de az is meggyogylt mitöl lehet ez mit kell ráten?i
Az már önmagában is probléma, ha egy 10 éves palotapincsinek csak 2 foga van. Ha ennyire rosszak a kutya fogai, azt többnyire súlyos fogkövesség szokta okozni. Otthon nem tud mit kezdeni ezzel a problémával, mindenképpen fel kell keresniük egy fogászatban is járatos állatorvost, hogy megmenthessék a maradék 2 fogat, és mielőbb csillapíthassák a kutyus fájdalmait.
jelige: Brumi
2008-08-05
Tisztelt Doktor Úr! A kutyám ínye kb. 4 napja fehér, és még mintha szédelegne is. Mi okozhatja ezt? Köszönettel: egy aggódó gazdi
Vérszegénység, vagy vérkeringési probléma okozhatja. A vérszegénység oka lehet akár hirtelen keletkezett súlyos vérzés (pl. hasűri szerv sérülése, repedése), vagy hosszú ideje fennálló súlyos bolhásság (ezek ugyanis vérszívó rovarok), de lehet az ok vérképzési rendellenesség (csontvelő-probléma) is. A keringési rendellenességnek még ennél is változatosabb okai lehetnek. Az biztos, hogy egy szédelgő, fehér ínyű kutya sürgős állatorvosi ellátást igényel.
jelige: Nagykanizsa
2008-08-05
A kutyámnak vérzik az óra 2 óránként mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm
Az állatorvos felkeresése. Az orrvérzést okozhatja idegen test (fűszál, toklász, bármi), gyulladás, vagy daganat az orrjáratokban. Egyiket sem fogja tudni házilag meggyógyítani.
jelige: Kis-Pajkos
2008-08-05
Tisztelt Doktor Ur! Van egy 6 hetes kiskutyam,aki mar 2 napja minden etkezes utan remeg,majd osszecsuklanak a labai.Ma hajnalban pedig nagy mennyisegu, suru valadek jott ki a szajabol.Milyen betegsegre utalnak ezek a tunetek? Varom valaszat:B. Zsuzsanna
Ezek a tünetek nem segítenek meghatározni a betegség mibenlétét. Ahhoz minimum egy fizikális vizsgálat, féregpeték keresésére bélsárvizsgálat, plusz esetleg vérvizsgálat szükséges. A szájból távozó sűrű váladék gyomortartalom (hányás) szokott lenni. Nem írta, hogy 2 hetes kora óta rendszeresen (2 hetente) megtörténik-e a kölyök féregtelenítése. Azt sem tudatta velem, hogy őt már ennyire korán elválasztották-e az anyjától, és Ön az új tulajdonosa, vagy Önöknél született, és így értékes, bár nem közölt információi vannak az alomtársak hogylétéről. Az lenne a legokosabb, ha mihamarabb megmutatná a kölykö(ke)t állatorvosának.
jelige: Dínó
2008-08-05
Nagyon kevés mozgás után pl. játszást vagy szaladgálást követően ami nem több mint 10 perc, erős, gyors szívverése, lihegése van valamint az egész teste remeg ami kb. másfél- két órán belül enyhül. Orvos megállapította, hogy elvékonyodott szívizomzata van. KARSIVAN nevű gyógyszert szed 4 hónapja, de javulást nem észlelünmk. Külsőleg nagyon szép termetű egészséges kutyáról van szó. Kérném a szives véleményét.
Ha megtörtént a kutya teljeskörű kardiológiai kivizsgálása (mellkasi ultrahang vizsgálat, EKG, vérvizsgálat), és az alapján állították fel a terápiát, és a rendszeres, hasonlóan alapos kontroll vizsgálatokat követően sem tartja szükségesnek állatorvosuk a kezelés módosítását, akkor feltételezem, hogy ez a maximum, amit a Dínó szívbetegségével kezdeni lehet. Ha nem történtek ilyen vizsgálatok, akkor mielőbbi elvégzésük indokolt, és az eredmények alapján a kezelés újbóli beállítása szükséges
jelige: ürülékevés
2008-08-05
Tisztelt Doktor Úr! 5 éves németjuhász szuka kutyám egy ideje megeszi a saját ürülékét. Középkategóriás, száraz tápot kap. Betegség, valamilyen vitamhiány, vagy más okozza ezt a viselkedést? Köszönettel P.Péter
Nem tudom, hogy az adott kutyánál mi okozza a problémát. A tápot fogyasztóknál nem szokott vitaminhiány kialakulni. Azt kellene kideríteni, mi változott a kutya környezetében, napirendjében, étrendjében a megelőző periódushoz képest, amikor nem mutatta ezeket a tüneteket.
jelige: Reni
2008-08-05
Azt szeretném megtudni hogy a honnan lehet észrevenni ha egy kutya hasas?
A legbiztosabban hasi ultrahang vizsgálattal. Kérdezze meg állatorvosát, tud-e ilyet végezni.
jelige: Kell a segítség
2008-08-05
a cicám tegnap lázas volt,és kapott lázcsillapító szurit.( a testvére vírusos gyomorhurutban elpusztult 2008.08.01-jén.) és étvágytalan mit tegyünk félünk hogy ő is elpusztúl mit tegyünk
Kérjék fel állatorvosukat a cica újbóli vizsgálatára, kezelésére, és ha szükségesnek látja, állatkórházi beutalására. A vírusos betegségek sajnos általában nem egy injekciótól szoktak meggyógyulni, sok esetben tartós gyógyszeres, infúziós kórházi kezelésre van szükség. És olykor sajnos ez sem elég a túléléshez... Tudom, hogy mostmár eső után köpönyeg a következő jótanácsom, de mégis ideírom, hátha a következő cicagenerációnak majd hasznára válik: az anyamacska fertőző betegségek elleni védőoltásával és a kölykök megfelelő időben végzett parazitamentesítésével, védőoltásával az ilyesfajta tragédia megelőzhető lett volna.
jelige: :(
2008-08-05
A kiskutyám nagyon fulladozik vagyis időnként és nem tudjuk miért olyan mintha köhögne vagy hapcizna. Lehet a száraztáptol van ez?? Vagy van szegénynek valami komolyabb baja?????
Nem vaszínű, hogy a táptól vannak a tünetek. Inkább valami felső légúti problémája lehet a kutyusnak, aminek mibenlétét egy állatorvosi vizsgálat meg fogja tudni állapítani. Fogjanak hozzá mielőbb!
jelige: étvágytalanság
2008-08-04
a cicánk több mint három hete szült két cicát.Addig minden rendben volt de két napja nem akar enni szinte semmit már mindennel próbálkoztam de nincs eredmény csak fogy mi lehet a gondd kérem válaszát mit tegyek.köszönöm éva
Egy anyamacskának a szoptatás csúcsán (a 3. héten) farkasétvágya szokott lenni. Neki komoly betegsége lehet (ennél közelebbit nem tudok a leírtakból megállapítani), ha teljesen étvágytalan. Ennél konkrétabb diagnózishoz kezelő állatorvosuk juthat a megfelelő vizsgálatok után, csak ő adhat megfelelő kezelési tanácsokat is.
jelige: Beteg a cicám?
2008-08-04
Kérem segítsenek!!!Van 1kiscicám ami 10 hetes.Nagyon szeret enni/reggel.este/ de sajnos 3.-ik napja nem eszik semmit!Mikor tenném neki az alutasakos ételt a táljába,nagyon boldog,de amint beleszagol.elhuzodik,és öklendezik egyett!De nem hányik!Nagyon szépen kérem Önt,hogy segiitsen!Elöre is köszönjük!!
Így, telepatikus módon sajnos nem tudok segíteni. Mindenképpen találkoznia kell a cicának egy valódi -nem ilyen virtuális- állatorvossal. A kollégám az igazi vizsgálataival és valódi gyógymódjaival segíthet a baj megállapításában és kezelésében.
jelige: Jégvihar
2008-08-04
Nem eszik, híg a széklete, levert, ha iszik valamennyit, kiöklendezi.
Beteg ez a spicc. Mielőbb keressék fel vele állatorvosukat, hogy a vizsgálatokból megtudhassák milyen betegsége van, és persze azért, hogy mielőbb meggyógyulhasson.
jelige: Buksika
2008-08-04
Beagle kutyánknak fekélyes vastagbélgyulladása van (tükrözéssel állapították meg), nem tudjuk mitől. Az állatorvos allergiára gyanakszik. Jelenleg Kliont, Phen-pred-t, U-vitamint, és Protecszint kap. Vérzik a végbelén keresztül, állandó hasmenése van,és folyamatosan fogy. Mindent betartunk, nagy szeretettel ápoljuk, de nagyon aggódunk, hogy semmiféle javulást nem mutat. Ez az állapot kb. két hónaoja tart. Az állatorovos hetente legalább egyszer látja.
Sok kitartást kívánok a további gondos ápoláshoz, nagyon remélem, hogy a kezelés mostmár mielőbb enyhülést fog hozni. Ha még további vizsgálatokat is végeztetnének, hogy újabb kezelési lehetőségeket is találhassanak, kérjék meg erre állatorvosukat, vagy ha ő is úgy látja jónak, esetleg forduljanak szakellátást is nyújtó intézményhez, ahová szintén ellátó állatorvosuk referálhatja Önöket.
jelige: Jónás
2008-08-04
Van egy 1,5 éves cicám, akinek már hónapok óta gyulladt a fogínye. Jártam már vele állatorvosnál, azonban az orvos nem javasolt semmilyen gyógykezelést, igazából megmondani sem tudta, mitől lehet a gyulladás. Egyébként a cicának van étvágya, játszik, élénk, nincs egyéb betegségre utaló tünete. Szeretném tudni, hogy mitől lehet az ínygyulladás, illetve szükséges e kezelni és milyen módon? Válaszukat előre is köszönöm!
Ínygyulladást macskában leggyakrabban fogkövesség, vagy fertőző vírusos betegségek mint a macska-leukemia, macska-AIDS, fertőző hashártyagyulladás vagy a calicivírusos nátha okoznak. Persze (ritkábban) más kórokok is szóba jöhetnek, mint pl. az allergiás hátterű ún. eosinophil granuloma, vagy súlyos uraemiával járó vesebetegség, esetleg kémiai kórokok, mint pl. a domestosos víz nyalogatása a talpakról. És biztosan van még sok más is, ami most hirtelen nem jutott eszembe. Mindenképpen érdemes megkeresni az adott cicában az inygyulladás okát, és ennek megfelelően kezelni.
jelige: Kodian
2008-08-04
Egyszerű kérdésekkel fordulok önökhöz. Szeretnénk egy házi cicust 4 éves kislányunknak. Lakásban tartanánk, alomhasználattal, fürdetéssel, rendszeres és előírt oltásokkal. 4 kérdésem van: 1.Egy kicsit tartok a betegségektől, lehet bármi olyan, amit elkaphatunk tőle, ha megkap minden oltást? 2.Állatorvos meg tudja nekem mutatni, hogyan kell levágni a körmeit? Bútorrongálás és karmolás elkerülése ellen. 3.Ivartalanítani érdemes és nem veszélyes a megfelelő korban? Nem szeretnénk, ha egyfolytában tüzelne. Édesanyáméknál volt 2 sziámi macskánk, teljesen benti cicák, 2-3 hetente meg voltak őrülve, egész nap csak nyervogtak. Később kaptak gyógyszert,napi fél-1 tablettát kellett szedniük, de ezt nem tartom jó megoldásnak, félek a daganatos megbetegedésektől. 4. Mennyi idős legyen a cica, amikor hozzánk kerül? Ezen kérdések tükrében vacilálunk a macskatartásról. Igazi házi kedvencnek szeretnénk, egy kis barátnak, aki lányunknak örömet, boldogságot ad, akivel törődhet, akit dajkálhat.
Szeretem, ha nem nekem kell kitalálni a leírásból, hogy mit szeretne megtudni tőlem a kérdező gazdi. Így hát jöjjenek a válaszok: 1. Parazitás fertőzéseket (pl. toxoplasmosis, bélférgesség, bolhásság), gombás bőrbetegségeket, vagy a harapott, karmolt mélyebb sérülések által gennyes sebeket is szerezhetünk a macskától. Az egyetlen olyan macskáról emberre is terjedő betegség, amely ellen kedvencünket beolthatjuk, a veszettség. 2. Az állatorvos meg tudja mutatni, hogyan kell a karmot levágni, és ezt Ön is könnyen elsajátathatja. Sajnos azonban olyan mértékben nem lehet levágni a karmot, hogy azzal ne tudjon bútort, vagy emberbőrt rongálni. 3. Az ivartalanítást mindenképpen érdemes megejteni úgy 5 hónapos kor körül. 4. 8-9 hetes korában már elhozható a macskakölyök. Még egy fel nem tett kérdésére is szeretnék kéretlenül válaszolni. Íme: 5.Egy négyéves gyermeknek túl nagy felelősség még a macskatartás. Természetesen akámilyen korú gyermek élhet egy háztartásban akármilyen korú macskával, de figyelni kell rájuk, hogy amelyikük pillanatnyilag kíváncsibb, erőszakosabb, ne tudja kellemetlen helyzetbe hozni a másikat. Ugyanis egy macska sem feltétlenül akkor és úgy szeretné a babusgatást, dédelgetést, ahogy ezt a négyéves gazdája elgondolja. Ebből aztán komoly konfliktusok adódhatnak.
jelige: takarmány
2008-08-04
Négy éves magyarvizsla szuka kiválóan idomitott új gazdához került.A kutya meglepően keveset eszik egy hét alatt egy kilót fogyot.A minimális takarmányfogyasztás egy hét alatt a kondicióján nem látszik.A hely és gazda váltás ekkora törést okoz?A kutya egészségügyi könyve tökéletesen rendben van.
A hely-, és gazdaváltás is okozhat ekkora törést, a kánikulában is több kutya válik rossz evővé, és persze beteg is lehet a vizsla, akár még úgy is, ha rendben van az egészségügyi könyve.
jelige: Betti
2008-08-04
A kutyánk tegnap este ételmaradékot: karalábé levest +kutyatápot kapott. Ma reggel nagyon furcsa a viselkedése, nem igazán mozog, benn akar lenni a lakásban, lehajtja a fejét, olyan mintha keményebb , feszesebb lenne a hasa( egyébként egy kicsit túlsúlyos(38kg, 3 hónapja próbálunk lefaragni a súlyából, ami 41 kg volt). Kezelték már ízületi gyulladással. Kérdésem: a korábbi betegsége kiújulóban van esetleg és ez okozza ezt a megváltozott viselkedést, esetleg fájdalmai vannak, vagy a kapott ételtől görcsöl a gyomra, felpuffadt?Mit tanácsol. Ha lehet sürgősen válaszoljon kérem. Válaszát előre megköszönöm!
Csak állatorvosi vizsgálattal deríthető ki, hogy mi okozza a Betti megváltozott viselkedését. Az Ön által feltételezett okok bármelyike, és még ezeken felül más betegség is lehet a háttérben. Ha lehet, sürgősen vigye állatorvos a kutyát, kérem.
jelige: Szorulás
2008-08-04
Van egy kb.másfél éves németjuhász szukám, és szorulása van. Fájdalmai vannak, mikor erölködik, és nagyon felnyüszit, mikor kijön valami
Állatorvosi kezelést igényel, hogy megszabadulhasson a besűrűsödött bélsártól, és ez lehetőleg minél kevesebb fájdalommal járjon. Ha nagy mennyiségű csont elfogyasztása okozta a gondot, akkor a jövőben ez kerülendő. Ha nem volt ilyen előzmény, akkor pedig alaposan ki kell vizsgálni a kutyust, hogy megtalálják az okot, ugyanis okozhat ilyesmit bélszűkület, hasűri daganat, tályog, stb. is.
jelige: Jeny
2008-08-04
a kutya örömében bevizel, és fél
Sok türelemmel és odafigyeléssel enyhíthető, talán meg is szüntethető a probléma.
jelige: Aisa
2008-08-04
Nyolc honapos sarhegyi kiskutyamnak csipodiszplaziaja van.Szeretnem megtudni hogy mennyibe kerul a csipoprotezis beultetese.Kerem valaszoljon,mert az itteni allatorvos csa annyit mond hogy nagyon draga,es ugysem tudjuk kifizetni.
A www.kisallatortopedia.hu oldalon megtalálhatja a lakhelyéhez legközelebbi ortopéd specialistát, aki válaszolni tud a kérdésére, és a műtétet is el tudja majd végezni. Én egy ilyen műtét költségeinek nagyságrendjét sem tudom felbecsülni.

<< <  212 / 406 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.01.05
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.01.04
ELTŰNT!!!!! 2015.Január .04.én délben eltűnt Budafokról az alkotmány utcából a 14 éves drága bichon fehér-beige szuka kutyusom. Rózsaszín tappancsos nyakörv volt rajta, nincs chipje. A családunk tagja, mindenki imádja . Kérem jelentkezzen a következő telefonszámon , ha látta 06706441551
2015.01.02
Árpád utcánál találta egy hölgy ezt a kutyust, mikrochipet nem találtunk benne. 4-5 év körüli staffi jellegű kan. A megtaláló neve és telefonszáma: Markó Judit 06-20-96-98-555