Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: palotapincsi 2
2008-09-01
és akkor mivel kezeljük mit adjunk a szemének? szerintünk szürke hályog van szemén
Nem kerülhető ki az állatorvosi vizsgálat. Anélkül nem lehet megmondani, mi a probléma a kiskutya szemével, és azt mivel kell kezelni.
jelige: altatás
2008-09-01
Tisztelt Doktor Úr! Beteg, öreg kutyusunkat el kellett altatnunk, mert már láthatóan sokat szenvedett. A helyi állatorvost hívtuk ki hozzá, kértük, kíméletesen segítse át a túlvilágra. Először kapott a combjába egy 50 kg-os kutyának való altatót. Az orvos elmondása szerint már ettől el kellett volna aludnia örökre, hiszen ő maga csak 10 kg-os volt. Nem így történt, de mi is számítottunk rá, hogy a halálos injekciót csak másodjára fogja megkapni. Az orvos elkezdett keresgélni az autójában a másik injekció után, majd nagy sokára meg is találta azt. Egy hatalmas (15 cm-es tűvel ellátott) fecskendőt hozott be, elvileg beleszúrta kéts részletben a kutyus szivébe. A fecskendőbe vér szivárgott vissza. A kutyus továbbra is lélegzett, szive dobogott. A fecskendőt újra feltöltötte, újabb adag szert kapott. Ekkor úgy tűnt, leállt a légzése, de egy pár perc múlva újra lélegzett. Csak a harmadiknál sikerült szegénykémnek végleg elaludni. Az egész ”művelet” másfél (!) órán át tartott. Az altatás megkezdésétől számítva kb. fél-háromnegyed óra múlva adta be az eutanáziás szert.Ő egy 30-35 éve praktizáló orvos, de most valahogy kétségbe vonom a tudását. Szeretném megkérdezni, előfordulhat-e ilyen? Nem tartottam az eljárását valami humánusnak. Lehet, hogy nem volt nála az a szer, amire szükség volt és mással próbálkozott esetleg? Azt gondoltam, az altatás után az első szúrástól leáll a szív, nem szenved tovább az állat. Bár szerinte semmit nem érzett már. Nem akarom, hogy nyugtatgasson, szíveskedjék megírni akár a szomorú tényeket is. Megértését és válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:
Nem célom sem az Önök „nyugtatgatása” sem pedig a mundér becsületének védelme a válaszadással, és igen sajnálom a megrázó élményeiket a családtag elvesztése kapcsán. Az állatok életének humánus kioltásával kapcsolatban az a legfőbb követelmény, hogy az állat eközben ne szenvedjen. Ezért ez a beavatkozás altató injekció beadásával kezdődik. Több erre alkalmas szer is létezik, és ezek majd mindegyikét lehet intravénásan és izomba is adni. Az izomba adáskor sajnos előfordulhat, hogy egy rossz keringésű egyedben extrém hosszú időbe telik, amíg a szer felszívódik és kifejtheti a hatását. Mindenképpen meg kell várni, hogy beálljon a narkózis, utána folytatható a beavatkozás. A narkotizált állaton akár komoly fájdalommal járó műtét is fájdalommentesen elvégezhető, így én is azt gondolom, hogy akár a 2-3x elvégzett szívüregbe történő injektálást sem érezhette a kutya. Néhány évtizeddel ezelőtt egy bénító hatású szert használtak az állatok végleges elaltatására. Az állat kapott egy injekciót izomba, majd perceken belül minden izma megbénult. A külső szemlélő csak annyit látott, hogy az állat szépen lefeküdt, és nem mozdult, nem lélegzett, nem pislogott tovább. Szerencsére ez a szer már nincs forgalomban. Ugyanis a tudatot nem kapcsolja ki, csak a mozgást. Azaz az ilyen bénító szerrel kezelt állatok csendben, mozdulatlanul, de ép tudattal megfulladtak, mivel megállt a légzésük és a szívük. Az azóta történt változásnak az a lényege, hogy az állatot a beavatkozás előtt érzéstelenítjük. Így biztosítjuk azt, hogy ne szenvedjen tovább. Állatorvosa akkor követett volna el nagy hibát, ha bead egy gyorsan ölő mérget úgy, hogy a betege még nem alszik. Az Önök esetében történtek biztosan megviselték a jelenlévő családtagokat, de a kutya legalább nem szenvedett. Jobb, minthe fordítva történt volna.
jelige: bőrkiütés
2008-09-01
Jónapot!az a problémám hogy a 4 honapos kutyámon a hasán piros kiütések foltok vannak a köldöke alatt sokkal psoabb picit sebes is hiperolal fertötlenitettem.Ma megyek vele orvoshoz.De azért szeretném tudni hogy mi lehet a baja.Csak akkor viszket neki ha esetleg simogatom ott vagy fertötlenitem.Válaszát elöre is köszönöm B.Nóra
Jól teszi, ha elviszi állatorvoshoz, mert csak vizsgálattal deríthető ki, hogy mi okozza a panaszt a kiskutyánál.
jelige: Pötyike 4
2008-09-01
Kedves Doktor! Előzményekre biztos emlékszik....gennyes méhgyulladás....legyengült nagyon.... Pötyike kutyám eszik, a kocsiba már élvezi is a autózást bár látom van még baja...ínyje megint rózsaszín korábban fehér volt .... ma elég sokat sétáltam vele a erdőbe 6-800m (állapotához jó,ez a legtöbb eddig minden nap kicsit megyek velük)viszont ami aggaszt olyan néha mint aki egyensúlyzavarral szenved picit bár egyre jobb de a fejét is kicsit félre tartja minimálisan ha néz fel a emberre (nem mindig)ez a legyengült szervezete tenné vagy okozott kárt benne amikor olyan kevés vörös vérsejtje volt.... ez a minimális egyensúlyzavar mi lehet? Úgy ment elleinte mint aki becsípet,néha félrelépet oldalra .Ahogy erősödik egyre jobb a menése de minimálisan labilis ,terepen különösen de kontrollálja egy szintig. Ma megint hányt de lehet túl etettük ,táplálékát vissza is fogom kicsit neki normálisra. Kedélyállapota 70%os körülbelül. Köszönöm segítő válaszát!
Nem tudom, mi okozza az egyensúlyzavart a Pötyinél.
jelige: Cirmi
2008-09-01
Tisztelt Doktor Urak! Közel 15 éves lány cicám 3 hete és 2 napja önként gyakorlatilag nem eszik és inni is alig. A kezelő állatorvosok vérvizsgálatot követően azt mondták, hogy sem a mája sem a veséje nincs rossz állapotban, a vérképe a korához képest jó. Kapott Calo pet-et, de azt sem akarja enni, kínkeservesen lehet csak beletukmálni és néha többszörösét hányja ki utána. Én kérdeztem, hogy nem kellene-e ultrahang, vagy egyéb diagnosztikai vizsgálat, de azt mondták, hogy tapintható daganata nincs, a reflexei jók . Kapott már étvágygerjesztő injekciót, Calo pet-et, sós vizes oldatot bőr alá (infúziós hatása miatt) és 2 alkalommal bódító hatású szert, ami az éhségközpontját volna hivatott stimulálni. Az első alkalom után evett is valamennyit és kétszer is ivott, de azóta sem történik semmi. A fénykorában kb. 5 kilós cicám csütörtökön már csak 3 kiló 40 dkg volt és félek, hogy szép csöndesen éhenhal. Holnap viszem újra ezekre az injekciókra. Valóban nem lehet a cicáknál idős korban erre az okot megtalálni? Mit tanácsolnak? Gyors válaszukat remélem, melyet előre is nagyon köszönök.
Ha az alap vérvizsgálatból nem derült ki, hogy mi okozza a gondot, akkor érdemes azt kiegészíteni teljeskörű vérvizsgálattá, megvizsgálni pl. fertőző betegségek jelenlétére, hormonális eltérésekre. Egy hasi áttekintő ultrahangos vizsgálat is hozhat eredményt, bár ezt inkább megfelelő indikációval szoktuk alkalmazni, tehát azt kérjük a szonográfustól, hogy egy adott szervet vizsgáljon meg, vagy egy adott elváltozást igazoljon, illetve zárjon ki. Kérje meg még egyszer állatorvosait, hogy vizsgálják ki alaposan a cicát, vagy ha ez náluk nem kivitelezhető, akkor az eddigi leleteivel és részletes kórtörténetével együtt utalják be őt specialistához.
jelige: Lilike
2008-09-01
Tisztelt Doktor Úr! Kilenc hetesen hoztam el Lilikét előző gazdájától. Két nap mulva megbetegedett. Bélgyulladása lett, amiből sikeresen kigyógyították az Állatklinikán. Most már jóétvágyú, vidám, játékos kiscica. Sajnos nem tudom miért ”öklendezik”? Hányni nem hány. Lilike most 12 hetes.
Ennek egy ismételt állatorvosi vizsgálattal lehetne utánajárni. Lehet, hogy még mindig gyomorpanaszai vannak, de az is elképzelhető, hogy pl. torokgyulladása van, attól is öklendezhet. Állatorvosa meg fogja tudni állapítani.
jelige: palotapincsi
2008-08-31
van egy palotapincsi 10éves kiskutyánk és aszemén valami szürke van mi lehet a rajta kamilláztuk neki és kicsit jobb etöl megvakulhat kutya?
Az elváltozás mibenlétét egy alapos szemészeti vizsgálat állapíthatja meg. Ha ez egy átlátszatlan réteg a szaruhártyán, akkor a kutya gyakolatilag nem lát át rajta. Olyan, mintha felvett volna egy leragasztott lencséjű szemüveget. Ha a szem többi struktúrája ép, és az elváltozás kezelhető, akkor visszanyerheti a látását a kis palotakutya. Kamillás főzetet semmiképpen ne csepegtessenek a szemébe!
jelige: Depresszió
2008-08-31
Julius 23-án az orvos megállapította, hogy mivel kevesebbet eszik, mint máskora cica emésztési zavara van. Egy hét múlva hányt és a vérvizsgálat enyhe gyomor, bél gyulladást mutatott.Más érték az elvárásoknak megfelelt. Ekkor kontrasztanyagos röntgen felvétel is készült, s kérésünkre infúzió formájában kapta a gyógyszert /synolux/ a roborálót, és camatelt. A kúra után teljesen gyógyulttá nyílvánították. Azonban továbbra is pár falatokat evett. A székletminta elemzés is mindent rendben talált. Az orvosok ezután már csak arra tudtak gyanakodni, hogy a baj pszichés eredetű, mert az emésztési zavar is a lakás teljes felfordítása és a festők megjelenése után jelentkezett. A munkások két hete elmentek, a kedvenc szobája pedig kedden visszanyerte régi formáját, de az étkezése semmit nem változott. Vettem párologtatót, amivel annyit elértem, hogy már majdnem a régiek szerint viszonyul a társaihoz, nem morog rájuk stb. Na meg azt, hogy jóval többet alszik. Nem hány, nem megy a hasa, nem lázas. Érdeklődő, este bogarakat kerget,Csak még mindig mindenből három falatot eszik. Ezután felkapja a fejét és nem hajlandó tovább. Nem hoz étvágyat a Calo-Pet és a mellé kapott Polibé sem. Julis 23 óta 50 dkg-ot fogyott. Félek, hogy ha tovább tart ez az állapot teljesen legyengül. Lehet-e depressziós és hogyan lehetne ebből az állapotból kimozdítani. Az orrát igen gyakran nyalja, amire azt mondták valószínüleg a gyomorsav miatt van. Ez nem lehet-e az étvágytalanság oka. Amennyiben a Tisztelt doktor úr lát még esetlegesen ereményt hozó vizsgálati módot kérem arról is tájékoztasson.Elnézést kérek, hogy hosszú levelet írtam, de igyekeztem minél pontosabb információval szolgálni, Válaszát előre is köszönöm.
Nem tudom, a vérvizsgálatok alkalmával végeztek-e teszteket a fertőző betegségekre (FIV, FIP, FELV), valamint hormonális zavarokra (pl. pajzsmirigyhormonok?). Érdemes volna egy esetleges ismételt vérvizsgálattal a máj-, vesefunkciókra figyelemmel lenni, öszehasonlítani az előző vizsgálat eredményeivel. És természetesen, hogy ne csak a laborvizsgálatokat soroljam, a szájüreg alapos vizsgálatára is sort kellene keríteni (rossz fog, fogkövesség, rendellenes képlet a szájüregben?).
jelige: atus100
2008-08-31
véreset piszkol
Meg kell vizsgáltatni az állatorvossal. Lehet fertőző vírusos, bakteriális, vagy akár parazitás betegsége. Lehet, hogy sok csontot evett. És még sok ilyen lehet-tel kezdődő mondatot írhatnék...
jelige: foxi
2008-08-29
10 hete műtötték a kutyust (aki 11 éves) méhgyulladással , ki is kellett pakolni teljesen. 3 - 5 napja állandóan enne, már visszahizta, amit leadott. Mitől van ez???Köszönöm
Kezd kilábalni a betegségből. :-) Most kell arra odafigyelni, nehogy elhízlalják.
jelige: Eddy kutyus
2008-08-29
Tisztelt Doktor úr! Németjuhász kan kutyánk 13. éves. Pici kora óta eszi a saját ürülékét, de mostanában ez szinte naponta előfordul, ám, mindez csak a saját telkünkön belül, séta közben,kint az utcán nem. Mindenféle vitaminokat kap, ízületi problémáira Ultraspur port a reggelijébe belekeverve. Étele: házi koszt + kutya eledel, naponta különböző gyümölcsök, időszakonként multivitamin tabletták, kutya Béres csepp. Az állatorvosunk tanácsára túl sűrűn nem visszük sétálni, mert már fizikailag sem bírná a hosszabb sétákat. Kertünkben rendszeresen tud mozogni, de sajnos idős kora miatt már gátolja a csípőízületi probléma is. Azonban hetente - szombaton és vasárnap - 1/2 órára elvisszük a környékre - Nagykovácsiban - sétálni. Kérem szíves válaszát - hogy mit tudunk tenni -, amit előre is megköszönök. tisztelettel: Á.né F. Erika
Ebben a helyzetben én megpróbálnám a keletkezése után mihamarabb összetakarítani a kutyapiszkot. Máshogy ez a gond nem fog megoldódni.
jelige: Nimród
2008-08-29
Tisztelt Doktor Úr/Úrhölgy! Van egy kan vizslám 6 éves. Nagyon jó kondícióban van, vegyesen táplájuk, hol jobb fajta szátaztápot, hol főzött csirkefarhátat kap. Minden évben így nyár vége felé a kutya himvesszőjéből egy két néha több csepp vér csepeg, amire nem tudjuk a választ hogy mi okozhatja, bolha egyéb élősködő nem lehetséges hogy benne van, nagyon alaposan kezeljük az állatot. Az étvágya és a kedve változatlanul mindig jó. Kérnénk a segítségüket a probléma megoldása érdekében. Köszönettel S. Beáta/Gyömrő
A húgy-, nemiszervek vizsgálatával derülhet fény a rejtélyre. A húgycsőnyílásban megjelenő vércsepp éppúgy származhat a vesékből, felső és alsú húgyutakból, mint a herékből, ondóvezetőkből, prosztatából. A vizsgálatokkal ki fog derülni, hogy pontosan hol és mi a baj.
jelige: Kyra
2008-08-29
tisztelt doktor ur/nő! a dalmata kutyusom 11 éves és a nyaka sokszor fáj, érintésre is nyüszög. az állatorvosunk a rymadilt ajánlotta amitöl látványosan jol van, jo kedvü. a probláma az hogy 2 éve gyomorvérzése volt, amibe majdnem belehalt. akkor több más gyógyszer mellett a rymadilt is kapta ugyan erre a panaszra. adjam a rymadilt, vagy tud ajánlani mást?
Létezik olyan gyógyszer, aminek szedésével kivédhető a nemszteroid gyulladáscsökkentők (amely gyógyszercsoportba a Rimadyl is tartozik) gyomorkárosító mellékhatása. Érdeklődjön állatorvosánál!
jelige: egy aggódó gazdi
2008-08-29
Üdvözlet! Sajnos pár napja a kutyusom egészségi állapota romlik.elöször csak a lábai fájtak,mára már a szemei be vannak gyulladva illetve nagyon gyenge.éppen tüzel és fura váladék is távozik belőle.Valami gyulladás lehet,sajnos a pénztárcánk egyenlőre nem engedi hogy orvost hívjunk.A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatba lehet e esetleg emberi gyógyszert fájdalomcsillapítót vagy lázcsillapítót esetleg gyulladáscsökkentő gyógyszert adni neki??ha igen milyet,és mennyit??Ha tudna nekem segíteni,nagyon hálás lennék.
Ne próbálja meg otthon, vaktában kezelni! Az állatnak is árthat vele, és végül, ha nem találja el azt a szert, amivel kezelni kellett volna, vagy nem is a gyógyszeres kezelés a megoldás, akkor később összességében jóval többe fog kerülni, mintha rögtön megvizsgáltatná.
jelige: sebi
2008-08-29
Tisztelt Doktor Úr! hullámos papagájom 8-9 éves, tojó. Pár éve a párjával több alkalommal egymás után tojást tettek, fiókákat neveltek. A tenyésztő javaslatára a 3.alom után kivettük az odut-ez már kb. 2 éve történt.. Azóta a papagáj rengeteget eszik, amit beteszek neki, felfalja, meg is hízott ezáltal, pedig szoktuk röptetni, kihullott a tolla a begyén és a hasa alján. Ami azóta sem nőtt vissza. Rendszeresen kap vitamint. Ami aggaszt, hogy azóta a kloákája környékén a híg széklettől össze van ragadva a toll és meglehetősen hasmenéses tünetei vannak.Ismétlem ez nagyon régóta tart. Orvos azt mondta rá, hogy hormonzavar és a papagáj korából is adódhat. Nem is kapott kezelést.Egyébként röpköd, mert szoktuk röptetni, bár utána igencsak liheg, és nagyon dobog a szíve, a farka is mozog közben. Msot össze szeretném rakni a nimfákkal egy közös röpdébe, és nem szeretném, ha valamit elkapnának tőle. köszönöm a tanácsot.
Egyáltalán nincs ötletem. Esetleg forduljon speciálisan madarakkal, papagájokkal foglalkozó állatorvoshoz.
jelige: Nyugtalanság
2008-08-29
Tiszteletem.Van egy két éves cicám egy éve szinte folyamatos hasmennéssel küzdünk.Túl vagyunk rengeteg vízsgálaton az erdmény fekélyes bélgyulladás,amit állitólag tetézi a táptolerancia.Most ott tartunk,hogy 2-3 hetente kap Depo-medrol injekciót,aminek a mellékhatása,hogy teljesen fel van puffadva,ezzel viszont az orvosa nem igen akar foglalkozni.Én viszon nagyon aggódom.Lehet-e ebből nagyobb baj is,vagy legyek türelemmel.
A puffadást is érdemes volna kivizsgálni, azaz megkeresni, hogy pontosan mi okozza, és azt is érdemes volna kezelni.
jelige: íny
2008-08-29
Tisztelt Állatgyógyászati Központ! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy van egy 1,5 éves Maine Coon kandúr cicám! Ugy 1 hónapja azt vettem észre hogy étvágya csökken és soványodott, az ételnek mindig nagy lendülettel nekiesett majd 2 3 falat és vége. Megnéztem a száját és ínye nagyon vörös volt! Egyből vittem orvoshoz, ő antibiotikus kezelést ajánlott! Be is tartottam mindent amit mondott, de semmi javulást nem tapasztaltunk! Mostanában már gyakran van hasmenése ami hangos gázokkal távozik belőle! Régebben is előfordult hogy volt hasmenése de olvastam hogy macskáknál ha ritkán előfordúl az nem túl nagy probléma, de ez már sok szerintem!Amúgy a kedve nagyon jó, játékos és bújós olyan mint mindig! Aggódom hogy meddig mehet ez igy és nem tudom mit tegyek! Lehet hogy az ínye csak tünet, úgy értem valami vírus amire ugye az antibiotikum nem jó? Minden oltása megvan és féreghajtva is van! Mi lehet a gond? Köszönettel Jericho és T. Bianka!
Olyan vírusos macskabetegségek is okozhatnak ínygyulladást, ami ellen nem létezik oltás (pl. a FIV= macska-AIDS), vagy azt nagyon ritkán, speciális esetekben alkalmazzák (pl. FIP). Bizonyos allergia-szerű kórképek is okozhatnak ínygyulladást. Az alapos fogkő-eltávolítás és antibiotikumos kezelés mellett szóba jön az otthon végzett helyi, ecseteléses fertőtlenítés, speciális kórokok esetén még természetesen egyéb gyógyszeres kezeléssel kiegészítve.
jelige: Claire
2008-08-29
Aspirin gyógyszert vettem be ,de ügyetlenül elejtettem és nem találtam meg utána a földön, 12kg-os Mopsz kutyám természetesen ott volt félek hogy bekepta,bár nem eszik meg neki nem tetszö dolgokat.Lehet vmi baja töle?
Igen, a gyomrát megviselheti.
jelige: segítség!!
2008-08-29
Tisztelt Doktor Úr!!Van egy félperzsa fiú kiscicám és a lába begyulladt neki elvittem az orvoshoz őt és kitakarította neki azt a genyes sebbet neki 2-3 napig nagyon szép is volt el is mult neki most megint jött mind a 4 lábára neki kapott rá krémet:Cortizeme szuszpenzió.A.U.V!!!de a krém nem is használ neki azt mondta az állatorvos hogy genetikai beteg lehet és az azt jelenti hogy mindig ilyen lesz a lába?lehet rá valamit használni amitől nem fog fájni neki vagy nem lesz ilyen csúnya ?? válaszát előre is köszönöm..
Nem tudok érdemben válaszolni a kérdéseire. Ez olyan elváltozás, ami alapos vizsgálatokat igényel. Nem tudom megmondani vizsgálatok nélkül, hogy mivel kellene kezelni, vagy egyáltalán kezelhető-e a probléma.
jelige: Kutya
2008-08-29
A kutyám kirágta a farkát és mind a két combját!!! Mit tudnék vele csinálni és mi az oka? Válaszát előre is köszönöm!!
Meg tudja mutatni állatorvosuknak, hogy ő a vizsgálatok során kideríthesse, mi okozza az erőteljes viszketést, és ennek megfelelően elkezdhesse a kezelést. Egyébként bolha ellen mivel védekeznek?
jelige: Buksika
2008-08-29
Tisztelt Doktor Úr! Kutyámnál januárban találtak a szájában daganatot, amit nem sikerült teljesen eltávolítani, mert közel volt a nyálcsatornához. Sajnos azóta, júniusban megint meg kellett műteni, mert kiújult neki. Most megint kezd neki kiújulni, és az utóbbi időben gyaran hány, vagy hasmenése van. Mikor vigyem el orvoshoz, amint látom, hogy kezd kiújulni a szájában a daganat, vagy várjak amíg nő egy kicsit, hogy ne kelljen olyan gyakran megműteni. A hányás, hasmenés ettől lehet, vagy esetleg átterjedt máshova a daganat? Van valami jó kezelés, amivel tovább élhetne, és nem újulna ki a daganat? Most kap naponta Flavan kapszulát, meg adok neki Béres cseppet és C vitamint is. Válaszát előre is köszönöm!
A kezelési lehetőségek a dganat szövettaní típusától, helyeződésétől és méretétől függenek. Ez mindig egyedi elbírálást igényel. Amikor észreveszi, hogy kezd kiújulni a daganat, rögtön mutassa meg a kezelő állatorvosnak. Ha sokáig vár vele, akor esetleg már nem lehet kezelni, megoperálni. A hányás és a hasmenés hátterét is fel kell deríteni vizsgálatokkal.
jelige: Foltos Husky
2008-08-29
Két három hete az ujjai között és az oránál halvány barnás elszinezödésü foltok jöttek elö. Pár éve azt mondták,hogy csirke alergia,de most már évek ota nem kap csirkét még tápban sem.
Alapos bőrgyógyászati kivizsgálattal ki kell deríteni, mi okozza az elváltozásokat, és az eredmény szerint kell kezelni.
jelige: Molly és Lotti
2008-08-28
Tisztelt Állatgyógyászati Központ! 2 kiscicám van, 5 hónaposak. Egyik kislány másik kisfiú. Ivartalnítani fogjuk őket. Felmerült a kérdés bennem, hogy szükséges-e a kislányt is ivaratalanítani. Nem elég a kisfiút? Nem járnak ki egyáltalán, lakásban tartott cicák. Nem az anyagi része miatt, informálódtam és megtudtam, hogy a kislány cicákon végzett műttét komolyabb és félek, hogy esetleg a varratot bántani fogja a kisfiú. Illetve nagyon játékosak és ettől is tartok, nehogy kárt okozzon benne. Származhat-e valami hátránya ebből a kislánycicámnak? Válaszukat előre is köszönöm! T. Szabina
A nőstény macskák 5-6 hónapos koruktól kezdve 3 hetente tüzelnek néhány napig. Ezt szívettépő ordítással, falrengető zenei aláfestéssel (éjjel és nappal egyaránt) szokták környezetük tudtára adni. 1-2 ilyen tüzelés minden macskatulajdonost meggyőz az ivartalanítás szükségességéről, általában már ki sem kell hangsúlyoznunk az egészségükre gyakorolt pozitív hatását. A kandúrokkal hasonló a helyzet, csak ők nem akusztikailag, hanem a szagukkal teszik próbára a gazdi tűrőképességét. A tartós együttélés érdekében jobban teszi, ha mindkettőjüket ivartalnítja. Az ivartalanításról honlapunk „publikációk” rovatában még sok fontos dolgot olvashat.
jelige: Betti
2008-08-28
1 eves es2 honapos shihtzu kutyam most tuzel masodszor ,es szeretnem ot paroztatni.szeretnem megtudni felkell e ot valahogyan keszitenem az esemenyre es adjak neki elotte feregtelenitot?valaszat koszonom elore
Korai volna még pároztatni a kiskutyát, még ő maga is fejlődésben van. Legkorábban a 3. tüzelés alkalmával, 1,5 éves koruk után javasolt fedeztetni a szukákat. Gondolom, ilyen fiatalon még a tenyésztéshez szükséges kiállítási eredményei sincsenek meg a kutyusnak. Amennyiben vemhesítést terveznek, érdemes még a tüzelés előtt felkeresni az állatorvost, rendbe tenni az oltásokat, féregtelenítést, és megvizsgáltatni a kutyus egészségi alkalmasságát a fedeztetésre.
jelige: Bleky
2008-08-28
spániel kutyánk, utóbbi időben sokat vakaródzik,szeme váladékos, bőre. piros foltos
Bőgyulladása van. Alapos vizsgálattal kideríthető az ok, és ennek alapján megtervezhető a kezelés. Keressék fel állatorvosukat mielőbb!

<< <  212 / 415 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.04.06
Elveszett Olga cicánk! Kb. 6-7 napja csavargott el a Rózsakert utcából! Fekete-fehér foltos, ivartalanított 2 éves nagylány, nyakában piros nyakörv! Kis gazdái és a környékbeli gyerekek nagyon-nagyon várják vissza! Ha valaki látta vagy befogadta kérjük jelentkezzen! Kondorosi Szilvia: 06-30/63-817-63 ( szilvia@iec.hu ) OLGA! GYEREK HAZA, NAGYON VÁRUNK!
2015.03.06
Még mindig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.02.25
Gazdit keres két 7 hetes keverék kislány kutyus! Gazdájuk sorsukra hagyta őket, most ideiglenes helyen vannak, de végleges, szerető otthont keresünk a számukra. Előreláthatólag maximum közepes termetűek lesznek. Tüneményesek, kedvesek, bújósak. 20 335 3571 ; oszmun@gmail.com