Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Háziállataink is korosodnak és sokkal gyorsabban, mint mi. Egy kutya vagy macska 10 éves kora után már idősödőnek mondható, sőt, egyes nagytestű kutyafajtáknál a 10 éves kor kifejezetten matuzsáleminek számít.
A nyúlgazdák örülhetnek, ha kedvencük megéri a 7-8 éves kort, kisrágcsálóknál a 3 év a várható élettartam. Egyedül a közepes és nagytestű papagájok gazdái dőlhetnek hátra nyugodtan - könnyen meglehet, hogy kedvencük még őket is túléli! Mi, többiek előbb-utóbb szembesülünk azzal, hogy kedvencünk öregszik.

De mikor kezdenek öregedni?
Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb testű egy kutya, annál tovább tart a növekedése, viszont annál hamarabb kezd öregedni is. 
Macskáknál nincs ilyen nagy különbség a méretük alapján. A lakásban élő macskák, kutyák kétszer annyi ideig élhetnek, mint kizárólag szabadban tartott társaik. Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot.

SENIOR SZŰRÉSRendelőnk új szolgáltatása. Többet szeretne tudni? Kattintson IDE!

 

Az állatorvos válaszol

jelige: Dindi
2008-06-05
Tisztelt Doktor Úr! Van egy keverék mudi kutyánk aki mostanában nagyon erőszakosan veszi el az ételt. Borzasztó falánk lett a többi kutyának a szájából is képes kivenni az ennivalót. Ezzel ellentétben viszont rengeteget fogyott és állandóan zuborog a hasa valamint nagyokat szellent. A hangulata nem rossz, nem bágyadt széklete is van viszont aggodunk mert lassan már a bordája is kilátszik. Mi lehet a probléma? Ui: 2 éve kezelték hasnyálmirígy gyulladással de akkor egészen mások voltak a tünetei.
Olyan banális okoktól kezdve, mint a nem megfelelő táplálék etetése, vagy a bélférgesség olyan nehezen diagnosztizálható, rejtett betegségek is okozhatnak fokozott étvágy, fokozott bélmozgások és hasmenés mellett fogyást mint pl májelégtelenség, pajzsmirigy túlműködés, vagy tumorok ... A kutya részletes kivizsgálásával lehet szűkíteni a kört majd diagnosztizálni a betegséget. Ha van végleges diagnózis, az lehet az alapja a célzott és hatékony kezelésnek.
jelige: brit cica
2008-06-05
Két napja került hozzánk egy 13 hetes cica, de azóta sajnos folyamatosan nyávog, főleg akkor, ha a hangunkat hallja. A kérdésem az lenne, hogy ez normális reakció az idegen környezetre és emberekre, és idővel elmúlik? Mi a legjobb, amit tehetünk?
Nem feltétlenül múlik el ... Ha egy bamba perzsát választottak volna, azok között jóval több a hangtalan, keveset kommunikáló egyed. Na, de egy brit ... Ugyan nekem csak 2 kifejlett házimacskám van egy kifejezetten keveset „beszélgető” 3 éves ivartalanított nőstény és egy folyton nyávogó herélt kandúr. A macskák esetében ajánlott tennivalókról (különös tekintettel a védőoltásokra és az ivartalanításra) bővebben honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban olvashatnak.
jelige: kékszemű
2008-06-05
11 éves szibéria husky kutyánk 3-4 napja furcsán ”szipákol”, ”fújja” az orrát...Eléggé levert, sokat alszik, láthatóan nem túl jó a közérzete, mintha fájdalmai is lennének (?), sok vizet iszik, gyakran liheg(de nem a melegtől), az étvágya viszont feltűnően jó. Ezt a ”szipákolást” nem csinálja állanandó jelleggel, de napközben többször halljuk. Mi okozhatja ezt a tünetet? Vigyük azonnal orvoshoz? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Sajnos nem tudom megnyugtatni az olvasottak alapján ... Igen, a kutya mielőbbi részletes vizsgálata javasolt, merthogy a tünetet akár ugyan „csak” felsőlégúti fertőzés, vagy fekéyl, idegentest (pl toklász) is okozhatja, de ilyen korban sajnos már az orrüregi daganatokra is gondolni kell. Ráadásul az öregedő kutya sok vízivását is ki kell vizsgálni, amit szintén számos betegség (cukorbetegség, vese-, májelégtelenség, lázas állapotok ...) okozhatja.
jelige: Tamara
2008-06-05
A kutyám egy 9 éves mopsz. Séta közben a csípője oldalra ugrál, olyan mint ha nem a kutyához tartozna. Mi lehet ennek az oka?
Ha készpénznek vesszük az érzékletes leírását, akkor azt kell mondjam, hogy a kutyának igen komoly ortopédiai, esetleg onkológiai megbetegedése is lehet. Nem írta, hogy mikortól figyelték meg a jelenséget, azt sem, hogy fokozatosan alakult-e ki, vagy hirtelen, ahogyan azt sem, hogy egyoldali, vagy mindkét oldalra kiterjed-e a furcsaság, vagy, hogy látszik-e asszimmetria, duzzanat a kutya hátsó felén ... Számos elváltozás (csípőízületi ficam, diszplázia, térdízületi elváltozások, gerincbetegségek, hasüregi-, medencei terimék ...) előidézhetnek ilyen jelenséget. Állatorvosa részletes vizgsálatokkla tudja szűkíteni a kört, majd kideríteni az okot.
jelige: 2.
2008-06-05
Köszönöm szépen a Doktor Úr segítségét! Igyekszünk a kis befogadott szőrmókot szeretni és az ivartalanítást ,oltásokat elvégeztetni illetve beadatni.Mindent megteszünk,hogy egészséges,boldog cicus legyen.
Örülök, hogy így döntöttek. Hosszú, boldog egészséges életet kívánok az egész családnak.
jelige: cibetke 2.
2008-06-05
Tisztel doktor úr! Nagyon szépen köszönöm a válaszát,de sajnos nincs pénzem az orvosi vizsgálatra és a további kezelésekre. Az első években oltva volt,közben nagyon sokszor fialt ( évente háromszor ) és csak február óta kap fogamzásgátlót,hogy ne terhelje meg a szervezetét a sok vemhesség. A másik cica és a kiscica látványától szalad el. Ma kétszer evett és megivott kb:2dl tejet. Köszönettel:
Köszönöm a visszajelzését. Előfordulhat, hogy néhány dolgot félreértettem a leírásából - de sajnos mégha csak február óta kapja is a hormonkezelést a cica - akkor is fennáll a petefészek-, és méhelváltozások komoly esélye, és persze az oltatlan cica bármely vírusos betegséggel is fertőződhetett kóbor társaitól. Az igaz bajt, komoly veszélyeket ez jelenti, mégha ma már ivitt is egy kis tejet. Ha akarja, koncentrálhatunk a véleményem szerint mellékes jelenségre is, miszerint a Cibetke „utálja az új jövevényt és esetleg irigyli a kismamát”, de az én megítélésem szerint ez mellékvágány. Hasonló „lelki bajok” kezelésére a tulajdonos szeretete és sok foglalkozása mellett újabban feromon hatóanyagtartalmú szerek (Feliway spray, párologtató) alkalmazását szoktuk javasolni, de sajnos ezek is több ezer forintba kerülnek. Ráadásul nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás. Értem és megértettem, hogy nincs pénz a cica kivizsgálására, de sajnos enélkül nem látom a továbblépés lehetőségét. Önnel együtt én is csak remélni tudom, hogy a Cibetke olyan betegséget gyűjtött be magának, amivel meg tud küzdeni egyedül is.
jelige: Pici
2008-06-05
Üdvözlöm!Van egy keverék kistestű kutyám,még nem volt vemhes,szeretném megkérdezni hány hétig tart a terhessége és,hogy tudnék neki segíteni a kiskutyusok születésekor!
A kutya felkészítése a párosításra, ellésre, kölyök nevelésre - majd a kölykök felnevelése, új tulajdonoshoz való juttatása igazi emberpróbáló feladat a család számára. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában sok hasznos dolgot olvashat mindezekről. Ha nem érez elég elszántságot ahhoz, hogy ezt az időt, pénzt, tanulást is igénylő procedúrát tisztességesen végigcsinálják, akkor inkább gondolják át a kutya mielőbbi ivartalanítását. A szukák fiatalkori ivartalanításával egy sereg lehetséges bajtól menthetnék meg.
jelige: Bessy
2008-06-05
A 11 hónapos Shih-Tzu kutyánk jobb állcsontja alatt egy kb.gesztenyényi duzzanat nőt,mely kezdetben kemény volt,majd az állatorvostól antibiotikumot+steroid inj.-ót kapott és egy kámforos kenőcsöt napi 2x.A duzzanat kissé megpuhult,de nagysága nem nagyon változott.Mit tegyünk ?
Kérjenek állatorvosuktól részletes vizsgálatokat. A duzzanat citológiai vizsálata és többirányú röntgenvizgsálatával megállapítható a duzzanat eredete. A leírt kezelés akkor lesz hatásos, ha a duzzanat gyulladásos eredetű (vérömleny, tályog, fogmedergyulladás ...). Sajnos nem kizárt, hogy daganat, esetleg rosszindulatú daganat keletkezett ezen a területen, aminek a gyógyítása más típusú beavatkozásokat igényelhet. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat ebben a témában.
jelige: ???
2008-06-05
Nagyon köszönöm a válaszát a feltett kérdésemre. Megvizsgáltattam a kutyámat az állatorvosunkkal, aki közölte, hogy ezek pigmentfoltok, semmi problémát nem okoznak. Nagyon megkönnyebbültünk. Mégegyszer köszönöm
Én is örülök, hogy nem beteg a kutya.
jelige: zs 3.
2008-06-05
Már írtam önnek Zsömiről. Sajnos, ma kiderült, hogy parvo-vírussal fertőzött. Kapott infuziót, hányáscsillapítót, holnap reggel újra kell vinni. A doktornő szerint elég rossz állapotban van a pici, hisz két napja nem evett. Ön szerint mennyi esély van a felépülésére? Illetve maradhatnak e szövődmények ez után? Előre is köszönöm.
Az, hogy szerintem mennyi az esélye a túlélésre és a szövődményekre sajnos csakis hasraütésszerűen mondható meg. Általánosságban annyit lehet mondani, hogy a Parvóvírusos bélgyulladás kezeletlen esetekben szinte mindig halálra vezető megbetegedés kölykökben. Kezelő orvosa a vizsgálat során tapasztalt észlelései (láz, kiszáradás, esetleg véreredmények, vírustesztek ...) alapján és főleg a kezelés során tapasztalt válaszreakciók alapján tudja megítélni az esélyeket és a lehetséges következményeket. Én Önnel együtt csak remélni tudom, hogy még időben állatorvoshoz fordultak és mielőbb teljesen felépül a Zsömi.
jelige: foltos kiscica
2008-06-05
A kis cica születése után 2 héttel becsipásodott. Kamillás teával borogattuk naponta kétszer körülbelül. Volt mikor elmúltak a tünetek, de megint felbukkant és egyre rosszabb.Állandóan tüsszög és a légutai nem tiszták. A torkában jelenleg egy nagy gombóc van, nem bír enni és nagyon gyenge a szeme meg nagyon csípás.
A kölyök valószínűleg vírusos fertőzés(ek)től és talán parazitáktól is szenved. Nem lesz elegendő a kamillás mosogatás, állatorvosi segítségre van szüksége. Gondolom állatorvosa parazitamentesíti és antibiotikumokkal, gyulladáscsökkentő/lázcsillapító szerekkel fogja meggyógyítani. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hazsnos olvasmányt talál.
jelige: Anna
2008-06-05
Van egy 4 hónapos Beagle kutyám és nagyon véres a szeme, és nem tudom hogy direkt ilyen e vagy valami baja van. eiőre is köszönöm.
Ha a kuta egyik, vagy mindkét szeme (?), kötőhártyája a szokásosnál „véresebbnek tűnik”, sötétvörös, esetleg váladékos - az mindenképpen tünetként értékelendő és kivizsgálást igényel. A háttérben lehet elsődleges szembetegség (pl kötőhártya gyulladás, idegentest ...) vagy egyéb fertőző betegség (légúti fertőzések, szopornyica ...) is. Állatorvosa tudja megállapítani a háttérben álló okot és meggyógyítani a kutyát.
jelige: Csoki
2008-06-04
Keedves Doktor Úr! Egy év négy hónapos német vizslánk sokat eszik füvet, és utána kiöklendezi, ami gondolom akár normális is lehet, de mostanában nagyon gyakran ezt teszi, habos váladékkal jön vissza. Köszönöm a segítségét. Csoki
Valóban gyakori jelenség akár a „legelés” akár pedig az ezt követő hányás is a kutyák esetében. levele szerint azonban ezt az utóbbi időben többet gyakorolja a kutyája, ami könnyen lehetséges, hogy táplálási hiányosságot, esetleg gyomor-, bélrendszeri vagy egyéb megbetegedést jelezhet. Érdemes lenne jelezni az észlelteket állatorvosának, és közösen eldönteni, hogy van-e értelme részletes kivizgsálást kezdeményezni a háttér kideírtése céljából.
jelige: szomorkodó 3.
2008-06-04
Akkor körbezaklatom a környéket...Igazság szerint a fél utcával őt kergettük, de úgy tűnt, hogy nem akar az én cicám lenni... Egyébként két másik maccs mellé vittem volna haza,panelbe, gondolom a lány ciccel verekedtek volna egy darabig.. Doktor úr, ugye, azért evett az az állat az eltelt 4-5 nap alatt valamit?!..Igaz az, hogy a cicák feltalálják magukat? Köszönettel várja válaszát: Fajkusz Mária ( aki még egy eleve kóbor cicát is azzá tud tenni,mert az valahogy meglóg tőle)
A legtöbb macska (főleg a komoly múlttal rendelkezők) képes magát fenntartani, élelemmel ellátni kóborlásai közben heteken, hónapokon keresztül. Remélem sikerrel járnak erőfeszítései és megtalálja a cicát.
jelige: cibetke
2008-06-04
Tiszteletem doktor úr! Van egy 9 éves cibet fajtáju cicánk azt hiszem depressziós vagy féltékeny nem is tudom. A másik cicánk (karthauzi) egy éve találtuk akkor kb:7-8 hetes lehetett,most 5 hete fialt 3 gyönyörű kiscicát.A régi cicánk nem fogadta el soha,de kikerülte és jól elvolt mig meg nem fialt.Azóta nem hajlandó bejönni a lakásba és az ajtó előtt vagy a szomszédban /ahol sok macska van/ evett.Kb:2 hete alig-alig jár haza és persze le van fogyva és nem tisztitja a bundáját sem rendesen.Nagyon sokat foglalkozunk vele már ha hajlandó haza jönni vagy oda jönni hozzánk. Ja ő is lány cica,de ő kap fogamzásgátlót 1 éve. Lehet,hogy itt a probléma?Nagyon sajnáljuk és nem akarjuk elvesziteni. Köszönöm a válaszát!
Bárcsak biztosak lehetnénk benne, hogy a 9 éves oltatlan, nem ivartalanított, évek óta hormonkezelt nőstény „csak” depressziós. A legtöbb hasonló módon tartott kijáró macska meg sem éri ezt a kort ... A cicának sürgősen részletes állatorvosi vizsgálatra van szüksége ahhoz, hogy tisztázódjék, mi okozza az eltérő viselkedést. Jó esélye van a petefészek-, és méhelváltozásoknak, több vírusos és parazitás megbetegedésnek és számtalan egyéb betegségnek is.
jelige: Joci
2008-06-04
Szép napot! Körülbelül egy hete találtunk az udvarunkon egy szép fiú cicát és mivel nem kereste senki úgy döntöttünk befogadjuk.Természetesen hívunk hozzá állat orvost kivizsgálásra,de addig is szeretném tudni,hogy egy felnőtt cicánál miért alakul ki szopási reflex(dagasztással) és közben miért folyik erősen a nyála. Előre is köszönöm a segítséget!
A szopás gyakorlása akár kifejlett állatokon sem szokatlan, kezelést nem igényló viselkedési forma. Ha a szopással kapcsolatosan lát nyálas foltokat a ruhaneműkön, azt sem kell kórosnak értékelnie. Ha a nyálzást önálló tünetként értékeljük, azt pedig egy oltatlan fiatal macska esetében számos betegség kiválthatja. általánosságban elmondhatjuk, hogy egy macska esetében a hosszú, egészséges élet titka az ivartalanítás és rendszeres védőoltások és parazitamentesítések, valamint a helyes táplálás. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos információt olvashat.
jelige: vizsla
2008-06-04
A problémám az , hogy a 7 éves vizsla szukánknak valamilyen betegsége van a helyi állatorvos szerint valoszinű, hogy csontrák de izület betegség se kizárt ,nagyon érzékeny az érintésre, biceg, és néha semmi előzmény nélkül csak elkezd nyüszögni ezért fájdalom csillapitot kap.Ha mondjuk valóban csontrákban szenved van esély a gyógyulásra ? Válaszát előre is köszönöm
Ugyan a klasszikus csontrák (oszteoszarkóma) tipikusan a vizsláknál nagyobb termetű kutyákon jelentkezik és kanokon gyakoribb, mint szukákon - de sajnos nem kizárható, hogy az Önök esetében erről van szó. A klasszikus csontrák emberben és állatban egyaránt egyike a legrosszindulatúbb, legkevésbé kezelhető, gyakran halálra vezető betegségeknek. Általános kezelési módszere az amputáció + kemoterápia, vagy sugárkezelés + kemoterápia. A primer csontdaganatok, köztük az oszteoszarkóma esete is pontosan diagnosztizálható a kutya részletes vizsgálatával. Fizikális vizgsálatokkal, citológiai vizsgálattal, vérvizgsálatokkal és képalkotókkal kideríthető az, hogy valójában oszteoszarkómáról, egyéb primer csontdaganatról, esetleg áttétes csontdaganatról vagy mondjuk gyulladásos eredetű megbetegedésről van-e szó. A kutya esélyeit, esetleges kezelési módszereit célszerű a diagnózis tudatában áttekinteni. Honlapunk Publikációk rovatában még több hasznos információt olvashat.
jelige: Zeusz
2008-06-04
Rövidszörű bernáthegyi kutyánkon a bőre alatt 50 forintos nagyságu sötét foltok vannak, néha elhalványulnak, de néha felerősödnek. Kapott kullancs elleni védőoltást mert volt benne egy kullancs kb. egy hónapja. Az oltás után jelentek meg a foltok. A kutya állapota jó, de mutassuk-e meg orvosnak? Köszönöm
A kullancsos előzmény is egy adalék, ami azterősíti meg, hogy érdemes lenne a kutyát állatorvossal megvizsgáltatni. Kullancsok a babéziózis és vírusos agyvelőgyulladás mellett a Lyme-kórt is terjesztik, amely betegségnek létezik bőrgyulladásos formája. A Lyme-os bőrtünet mellett még számos betegség nézhet ki a leírt módon, ezért csak a részletes vizsgálatok képesek tisztázni az okokat.
jelige: ági
2008-06-04
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy16 éves szuka kutyánkat 2 hete megműtötték gennyes méhgyulladásra, illetve eltávolították a lépét, mert daganatot találtak rajta.Kb 5 napig Algopiryn tablettát kapott, de múlt hét keddtől már a Rimadyl nevű fájdalomcsillapítót. Tegnap kapott belőle még egy negyedet utoljára.Mellette Lavet multivitamin (1tabl/nap kb 7 kg a kutyus), illteve Béres cseppet kap kb 1 hete. A probléma az, hogy múlt csütörtök óta nagyon szeretené a földet enni, meg nyalja járdát.Eddig soha nem csinálta, mi baja lehet? A 2 hét antibiotikum kúra után most pár napja adjuk neki a Lactiferm Pet nevű probiotikumot, a bélflóra helyreállítás miatt. Mi baja lehet a kutyusnak, mikor kell aggódni emiatt?Ha vitaminhiány miatt eszi a földet és nyalja a járdát, kb mikor áll helyre a vitamin szintje? Nagyon köszönöm válaszát
Aggódni biztosan van okunk egy frissen operált 16 éves kutya esetében - legfőképpen azon, hogy az említett lépdaganat rosszindulatú-e, nincs-e mondjuk májáttét a kutyában ... és az is kérdéses, hogy a megoperált gennyes méhgyulladásnak nem maradt-e vissza vese-, vagy máj elégtelenség, mint szövődmény ... és persze az is kérdéses, hogy miért eszi a kutya földet. Azzal nem lehet bajt okozni, hogy a kutya vitaminkészítményeket is kap. Viszont érdemes lenne az öreg kutyát rövid időn belül kontrolvizsgálatnak (fizikális vizgsálatok, vérvizgsálatok hasi ultrahang ...) alávetni, hogy fény derülhessen a legfontosabb előzőekben felsorolt kérdésekre is.
jelige: kitty
2008-06-04
Először szült a cicánk. 3 hetes kicsinye van. Most elkezdett ujra pározni. Szeretném tudni, hogy fogja e tovább szoptatni a kicsinyét. Probálkoztam a kiscicáknak kapható tejpotlóval szoptatni cumis üvegből, de nem fogadja el. Mit tegyek?
Előfordul, hogy szoptatós macskák néhány héttel az ellés után tüzelnek, párosodnak, vemhesülnek. Egy megfelelően fejlett, jól táplált, egészséges anyamacska nem feltétlenül fog elapasztani. A kölykök valószínűleg azért nem érdeklődnek a tejpótló tápszer után, mert nem éhesek. Ennélfogva jelenleg az a teendője, hogy a macska tejpótló tápszert minden eshetőségre készen tartja. A kölyök macskák 3 hetes korukban már megkínálhatóak egy-egy falat (!) kölyök táppal. Eleinte tényleg mikromennyiségeket fognak csak elfogadni, az így is jó, mert a szilárd táplálék etetésénél csak fokozatosan lehet emelni az adagokat. Én az Ön helyében kb 1 hónap múlva ivartalaníttatnám az anyamacskát, hogy a körforgásnak egyszer és mindenkorra véget vessünk. Az ivartalanított, rendszeresen védőoltásban részesített, parazitamentesített, megfelelően táplált macskáknak van esélye, hogy akár 20 évnél is tovább, egészségesen éljenek. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: zs 2.
2008-06-04
Tisztelt Doktor úr! Nagyon köszönöm a válaszát. Felmerült egy újabb kérdés, kérem, hogy ebben is segítsen. Zsömit vasárnap hoztuk haza, aznap este hányt egy picit. Kétfajta tápot kapott, egy szárazat, meg egy konzerveset. A konzerves jött vissza. Még aznap este bevittük az ügyeletre, az orvos azt mondta, hogy semmi komoly. Kapott egy szurit( synulox, tolfedine, cerucal, B6 vitamin), és diétát javasolt(főtt csirkehús). Tegnap reggel evett is rendesen, ivott is, majd visszamentünk az orvoshoz, azt mondta, hogy minden rendben, kapott még egy szurit(tolfedine, synulox), mondta, hogy aznap már ne nagyon egyen. Ma viszont még nem evett. Sokat aludt, járkál, figyel, de enni nem hajlandó. Beleszagolt a csirkehúsba, de még nem evett. Próbáltuk, hogy áttegyük lapos tányérba a húst, de ez sem jött be. Adjon tanácsot, hogy mit tegyünk, illetve lehet e gond, hogy még ma sem eszik? Köszönöm a segítségét!
Sajnos a tanács nem lehet más, mint hogy jelezzék állatorvosuknak a kutya állapotát. A frissen elválasztott kölyök az új környezetében esetleg más táppal etetve több száz veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség, kóros állapot miatt lehet bágyadt, hányogathat és lehet étvágytalan. Olyan banális okoktól, mint egy új táp, étrend megszokása, vagy bélférgek jelenléte, gyakori és veszélyes vírusfertőzéseken át a ritka veleszületett betegségekkel bezárólag rengeteg mindenokozhat ilyen általános tüneteket. Kérje állatorvosa segítségét az ügyben.
jelige: Molli
2008-06-04
Észrevettük, hogy pár napja a kutyánk nagy visítás közepette ugrik fel, ha leül, vagy hozzáér a farka tájékához. Azóta csak nagyon óvatosan, és oldalazva ül le. Még nem találkoztunk efféle problémával, de arra gyanakszunk, hogy a bűzmirigyével lehet gond. Ha ezzel állatorvoshoz fordulunk mire számíthatunk? Mennyire fájdalmas a mirigy kiürítése?
Nem kizárt, hogy helyes a sejtésük és valóban a bűzmirigy gyulladása okozza a problémát. Igen, a duzzadt, gyulladt bűzmirigyek akár ilyenfokú fájdalmat is okozhatnak. Meg lehet a pekingi szukának akár gerincelváltozása is, ami túlérzékenységet (hypereszthéziát) okoz - meg még számtalan egyéb betegség tünetét is észlelhették. Állatorvosuk részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni a kérdést és remélhetőleg gyorsan megoldást is tud ajánlani.
jelige: ???
2008-06-04
köszönöm a válaszát de nem lehetséges hogy vemhes ,és mennyi esély van a tul élésre neki ha gyogyszerezni fogom maradfok tisztelettel.
Én meg köszönöm, hogy újra megtisztelt a bizalmával - de nem tudom, hogy melyik kutyával kapcsolatosan kérdez. Ha a dátumot, jeligét megadta volna, vagy legalább a megelőző levelezésünket nem törölte volna ki, azzal sokat segített volna abban, hogy most is válaszolni tudjak.
jelige: Folt
2008-06-04
Kedves Állatorvos Úr! Kutyám szőrén pár napja fekete folt jelent meg, mely azóta egyre nő. 2, mobillal készített fotót az alábbi linkekre tettem fel: http://kepfeltoltes.hu/view/080603/DSC00007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/080603/DSC00009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Szeretném megtudni, hogy a foltok milyen okból jelentek meg, és a gyógyítási lehetőségeket. Tisztelettel:
A legnagyobb valószínűség szerint bolhaallergiás dermatitisz, vagy talán a bűzmirigyek gyulladásából származó elváltozás lehet a kutyáján. Nem ritkán mindkét elváltozás egyidőben is jelentkezhet. Azonban hangsúlyozottan ezek csak a leggyakoribb, hasonló bőrtüneteket okozó elváltozások. Egy 10 éves kuvasz kanon a 2 elváltozáson felül még néhány tucat azon betegségek, elváltozások száma, amik jelentkezhetnek akár ugyanilyen bőrelváltozás formájában. A bolhaallergiás dermatitisz kezelése a kutya teljes parazitamentesítéséből és helyi, vagy szisztémás gyulladáscsökkentő ill antibiotikum kezelésből áll. A bűzmirigyek kezelése enyhébb esetekben a bűzmirigy kiürítéséből, esetleg helyi kezeléséből és szisztémás gyulladáscsökkentő ill antibiotikum kezelésből áll. Súlyosabb, vagy visszatérő esetekben a bűzmirigyek műtéti eltávolítása is lehet a megoldás. Állatorvosa részletes vizsgálatok elvégzése után tudja kideríteni, hogy valóban az általam említett két leggyakoribb elváltozás egyikéről, vagy mindegyikéről van-e szó, vagy esetleg egy nem említett ritkább betegségről. Szintén állatorvosa az, aki a kezelésben is segíthet.
jelige: Dorottya 3.
2008-06-04
A macskáim megkapták a védóoltásokat meg mindent. Mindíg fésülöm őket és mindennap kapnak valami kis ajándékot pl:konzerv mert azt nagyon szeretik. Nekem 5 éves korom óta van cicám aki eddig a legtovább bírta ő már 21 éves de mi nem kicsinek vettük hanem már nagy volt hozzánk szokott és 4 hónap múlva 22 éves. Pedig ránézésre még kiscicának néz ki.
Ha a többi cicával is hasonlóan bánnak, akkor nekik is esélyük lesz a hosszú egészséges életre. Örülök, hogy ilyen hozzáértő szeretettel bánnak az állataikkal.

<< <  212 / 381 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

06-1-229-38-65

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.04.23
Az április 19.én Camponánál talált fehér Kutyusnak meglett a gazdája!! ( Chippezett volt, köszönet a Sirius alapítványnak, illetve a fiatal párnak, akik nem hagyták az utcán kóborolni!) B.Bea :)
2014.04.22
Április 19.én este 7 órakor találtak egy 1 éves körülinek saccolt, drapp labrador keveréknek mondott fiú kutyust a Campona parkolójában. Vastag bőr nyakörv van rajta. A Sirius alapítvány fogadta be Érden, ott van a kutya, fent van a honlapjukon is. Jól táplált, nagyon kedves kutyus!!!Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány Telefon: 06 30 276-6071 (Böjtös Andrea) 06 30 910-6987 (Böjtös Éva) (Kérjük, a megadott telefonszámokat lehetőség szerint 9h és 16h között hívják. Előfordulhat, hogy elfoglaltságunk miatt nem tudjuk felvenni, ez esetben később próbálják meg. Köszönjük!)
2014.04.02
Ma du. 1 óra körül kiszökött a kerítés léceken át 9. hetes kiskutyánk.Még sajnos nem volt chipje, a következő oltásnál került volna rá sor.Múlt héten csütörtökön kapta meg a parvovírus elleni oltását, és a féregtelenítését, és még holnap kellene beadni a féregtelenítés miatti fél tablettát. A XXII. Kerület (Rózsavölgy) Orsovai utca 7 szám alól szökött ki!Kérem, segítsenek, hogy megtaláljuk. Előre is nagyon köszönöm! Bárdos Katalin Tel.. 30/737-4997 orias969@gmail.com