Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Zsömle
2008-09-29
Magyarvizslánál miből lehet megállapítani, hogy vemhes? Két nappal ezelőtt napközben és éjszaka többször is összemarakodott a másik kutyánkkal, ami elötte ritkán fordult elő. Vajon miért bántotta a másik kutyát?
Minden kutyánál ultrahang vizgsálattal lehet megállapítani a vemhességet. A vemhesség talán a legvalószínűtlenebb oka a 2 kutya marakodásának.
jelige: vakarózás
2008-09-29
Tisztlet Doktorúr! Cicám elég sokat vakarózik,nincsenek külső-és belső élősködői,a szőre szép fényes,puha,de mégis vakarózik! Csak jó minőségű tápokat(Royal Canin,Hill’s) kap,mitől lehet ez?
Számtalan allergiás megbetegedéstől (nem feltétlen táplálékallergia), endokrin betegségektől, és egyéb belgyógyászati jellegű betegségek tüneteként is vakaródzhat a cica. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget.
jelige: Pancho
2008-09-29
Csak annyit szeretnék tudni hogy egy 22kg-os kutyának adhatok-e 2.5 tabletta drontal plus férghajtót?
Igen adhat, pontosan ennyi az adagja. És még 3 vagy 4 tablettával sem lehet semmi bajt elérni, nem lehet „megmérgezni” vele a kutyát.
jelige: ?
2008-09-29
Jónapot! A cicám csak kalória dús macskatápot eszik és csak márkásat összesen 4 kg és 1 éves amikor kicsi volt mindíg olyan tápot adtunk neki amit szeret most meg csak azt eszi meg és elég nagy a korához képet..Mit tegyek?
Nem értem a kérdését.
jelige: macsesz
2008-09-29
Kb. 8 hetes cicámnak egy hete adtunk először féreghajtót, mivel-gyanúsan nagy volt a hasa, és amúgy is időszerű volt. Gyógyszertárban kértem olyan szert, amelyet kismacsnak is lehet adni, egy hete kb 70 dkg volt a macs. Cestal cat-at adtak, mondván ez 4kg-ra jó, adjunk neki egy negyedet. A cicát én egy hétig nem láttam, mert nem voltam itthon, de néhány napja családom elmondása szerint szomorú, nem eszik. Megmértem és már csak 54 dkg-ot nyom, nagyon lefogyott. Játszani nem akar, pedig nagyon eleven cica volt. Most lenne időszerű az első oltása is. Mivel nem evett, anyukám adott neki tejet is, mondván azt hátha megissza, de tegnap óta meg hasmenése is van miatta. Vizet keveset iszik, de nagyon bágyadt és remeg. Amúgy jön utánunk, és járkál, de nem örökmozgó. Most már egy hete h megkapta a tablettát. Anyagilag sajnos hónap végén nincs lehetőségünk állatorvoshoz vinni, csak végszükség esetén. Ha rendszeresen adok neki vizet fecskendőből (hányni nem hány) akkor van rá esély h meggyógyul, vagy csak az állatorovs tudna rajt segíteni?
A tünetek és a tetemes súlyvesztés igen ijesztő képet fest a macskáról. Nem tudom elképzelni, hogy részletes állatorvosi vizsgálatok és intenzív kezelés nélkül van esélye a macsesznak.
jelige: Lina
2008-09-29
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megtudni, hogy mennyi idő alatt lesz eredménye a FIP, FIV ÉS FeLV teszteknek? Örökbe szertnénk fogadni egy kb.4 hós kislány cicát, utcáról mentették, de itthon már van egy 1,5 éves szobacicánk, akihez nem szeretnék betegséget hozni. A cicánk oltva van kombinált oltással, de ezekre a betegségekre nem, mivel benti macs. Előre is köszönöm!
Másnapra, vagy légkésőbb a következő munkanapra.
jelige: pulifrizura
2008-09-29
Üdvözlet! Két éves fiú pulinkat nyárra meg szoktuk nyírni(kb. egy centi szőre lesz)kivéve a fején lévő szőrzetet.Lenyírhatnánk-e a szemébe lógó szőröket is, vagy ezzel bajt okoznánk?Nem lát jól ugyanis,szinte mindent csak szaglászással talál meg.Ha félre tűzöm ideiglenesen a szemébe lógó”haját”,akkor meg jól lát. Köszönöm
A klasszikus pulifrizura nem évente 1x tarranyírásból áll, hanem a szőrzet hetente többszöri fésöléséből és a zsinórok összenemezesedését meggátló „széthúzogatásból”. Ugyan tévhit, miszerint a kutya szeme károsodik, ha a szemet takaró szőrzetet levágjuk - de egészséges egyedeken nem szokás a „frufrut” sem levágni. Érdemes lenne puliügyekben is jártas kutyakozmetikus véleményét kikérni.
jelige: Maya
2008-09-29
Tisztelt Doktor úr Advantixel (3 hete) kezelt kutyámban kullancsot találtam. Szerintem elég hamar észrevettem, mert nem volt még túl nagy. Kb. 5-10 percig birkóztunk vele, mire sikerült eltávolítani élve. Nem tudom biztosan, hogy a fejével , vagy anélkül. Leginkább az érdekelne milyen tünetekre kell figyelnem, ha fertőzött egyeddel volt dolgunk.Lyme kór ellen van védőoltásunk. Köszönöm válaszát, üdv.
A kullancsok a Lyme-on kívül a bebéziózist és a kullancs-encephalitiszt terjesztik még kutyában. Sajnos, ahogyan az Advantix-szal kezelt kutyán is előfordulhat kullancs, úgy a Lyme védőoltás esetében sem lehetünk 1000 (ezer) %-osan biztosak abban, hogy nem betegszik meg a kutya Lyme-ban. A 3 betegség tünetei olyan általánosak és olyan változatosak lehetnek, hogy azt kell mondjam, ha bármilyen tünetet, furcsaságot, eltérést tapasztal a kutyán, akkor forduljon állatorvosához.
jelige: Ropi
2008-09-29
Hy mindenki!!! Nekem a cicámmal lenne gondom... Pénteken nagyon életvidám volt,teljesen egézséges de a szombatot pedig végig aludta este kezdett el egy kicsit magához térni... lehet hogy kimerült vagy vigyem lel állatorvoshoz??
Az oltatlan macskában nagy eséllyel bármely vírusos megbetegedés jelentkezhetett a bágyadtság tüneteivel. Igen vigye állatorvosához mielőbb a cicát. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy milyen oltások kellenek egy benntartott cicának.
jelige: piszkítás
2008-09-29
Szeretném kérdezni hogy miért csinálhatja azt egy macska hogy belepisil az ágyba, pedig szobatiszta ? mindig a wc-jébe ment.. 5-6 hónapos!
A fiatal kandúr az ivarérés heteit éli. Ez is lehet oka az új viselkedésének. Emellett gyakorlatilag bármely (!) betegség jelentkezhet a leírt módon. Állatorvosa tudja kizárni, vagy kideríteni a lehetséges megbetegedéseket. Ha nincs baja a cicának, akkor nem kizárt, hogy a herélés segít a jelölgetés megszűntetésében.
jelige: pancia
2008-09-29
Cicámnak augusztusban elzáródott a húgyvezetéke, majd katétert kapott 1 hétre, és azóta az almon kívül a lakáson belül több helyre is vizel. Próbáltuk leszoktatni róla, főleg jutalmazással és kis büntetéssel (ha jó ill. rossz helyre pisilt) de rövid javulások után újra és újra visszatér a többi kiszemelt ”alomhoz” is. A leletei alapján már egészségesnek nyilvánították, ez a viselkedészavar azonban állandósulni látszik nála. Előre is nagyon köszönöm, ha tud valami tanácsot adni!
Ha biztosra vesszük azt, hogy megszűnt a betegsége, és fájdalom-, ill diszkomfort érzete sincs a cicának, akkor valóban elég csak a viselkedési zavarra koncentrálni. Nem kizárt, hogy a dícsérgetés, és nemtetszésnyilvánítás mellett a Feliway hormontartalmú párologtató is segíthet.
jelige: Város
2008-09-29
Jó napot! Azt szeretném megkérdezni, hogy a kutyám két három héttel ezelőtt kapott a nyakába 4-5 oltást mert beteg volt, és most az injekció helyén van egy nagy csomó!! Amúgy a kedve változatlan! Mi kell evvel csinálni? Szabad masszírozni? Előre is köszönöm válaszát!!
Jelezze állatorvosának az észlelt tünetet. Ő el tudja dönteni, hogy az injekció(k) helyén kialakuló reakcióról van-e szó, vagy ettől független duzzanat alault ki a kutyán. Az ő véleménye a mérvadó abban is, hogy lehet-e, kell-e masszírozni a duzzanatot.
jelige: Tehetetlen vagyok
2008-09-29
Tisztelt Állatorvos! Elnézését kérem,hogy zavarom,az interneten találtam önre. Kétségbe vagyok esve kicsit ugyanis van egy 4éves szuka kutyám,(francia bulldog) aki beteg és nem jönnek rá az orvosok,hogy mi a baja. Puposan tartja a hátát és ha a melső lábai alá nyúlok,hogy felemeljem nyüszög. Elvittük orvoshoz,vettek vért:nincs baja Röntgenezték:nincs baja. Az injekció amit kap(szteroid) attól mindig jól lesz,de amint elmúlik a hatása ismét rosszul lesz. Tudna ajánlani állatorvost,aki kifejezetten ért a francia bulldogokhoz?! Vagy Ön tud ebben segíteni? Azt mondta még az orvos,hogy el lehetne vinni gerinc festésre,amihez altatni kell és kockázatos...Nem szeretném elvinni annélkül,hogy minden más lehetőséget nem próbálok meg...Féltem és szeretem nagyon...Több bulldogom volt már,soha ilyen még nem fordult elő... Kérem ha tud segítsen,vagy ajánljon valakit aki segíthet. Előre is köszönöm:
Itthon és máshol sincs kizárólag (francia) bulldogra szakosodott állatorvos - de nincs is erre szükség. A kutyának a vizsgálatok kiegészítéseként részletes neurológiai- és ortopédiai szakvizsgálatra van szüksége. Állatorvosa is nyilván tud ilyen szakembereket ajánlani. Nem kizárt, hogy a kontrsztanyaggal végzett gerinc röntgen (myelográfia) segít a diagnózis elérésében, de még az sem kizárt, hogy CT, esetleg MRI vagy szcintigráfia lesz a megoldás.
jelige: Dina
2008-09-29
Tisztelt doktor úr!Tanácsát szeretném kérni abban,hogy a 14hetes dobermann fajta kutyám fülvágása lehetséges-e magyarország területén.Ha tud segítséget ebben nyújtani,megköszönném.Várom mielőbbi válaszát.
Legálisan nem lehetséges. Kutyák kozmetikai célú fülvágását Magyarországon az Állatvédelmi Törvény tiltja.
jelige: lony 8
2008-09-29
Üdvözlöm! Van egy 8-éves törpe uszkárom,2-napja maga alá vizel,gondolom felfázott,mi a tehendő! Köszönöm
A teendő részletes állatorvosi vizsgálat. Sajnos a felfázáson kívül számtalan egyéb oka is lehet a bevizelésnek.
jelige: Lizike
2008-09-29
Tisztelt Doktor Úr! 6 éves spánielünk emlődaganat és ivartalanítás műtét után lábadozik. Egy hónapja műtötték, a varratokat kiszedték már, de a belső varratokra valószínűleg allergiás, mert begyulladt neki és váladékozik. Az orvos azt mondta, sajnos ennek fel kell szívódnia, addig irritálja a kutyust. Adott antibiotikumot, ezen kívül vetra dmg-t és immunovet-et is adunk neki. Ezen kívül tud-e még valami gyógymódot ajánlani? Ön is ajánlja az antibiotikumot, vagy nem látja értelmét adni, hiszen amíg fel nem szívódik a varrat, addig úgyis gyulladásban marad. Nem szívesen adok antibiotikumot. Várom véleményét, tisztelettel:
Vannak esetek, amikor az antibiotikumok adása akár heteken, hónapokon keresztül is indokolt. Én azt sem tudom kizárni, hogy a gyógyszer nélkül esetleg nem lázasodna be a kutya, vagy egyéb súlyos szövődmények ne lépnének fel. Ezeket a kérdéseket állatorvosával kell tisztázni. Az esetek egy részében a varratokat műtétileg el kell távolítani, hogy megszűnjön a váladékozás.
jelige: Szimba
2008-09-29
Tisztelt Doktor-nő/úr! Szeretném segítségét kérni!Németjuhász keverék nőstény kutyánk és egy fajtiszta kan németjuhász kutyánk van.A kan kutyusunk most múlt 1 éves, és körülbelül két hete a bal fülét nem mindig szegezi fel inkább csak oldalra hajtja és elég sokat rázza a fejét is. Élősködőkre gondoltunk de nem találtunk nála semmit. Az elmúlt 2-3 héten két kullancsot szedett ki belőle édesapám nem tudom ez összefüggésbe lehet-e fülével? Testalkata vékony termetéhez képest szerintem.Napi háromszor kapnak ételt,sajnos az állati eredetű ételekre allergiásak. Fél éves koráig 3 oltást kapott,és a veszettség elleni oltást ez év májusában. Semmilyen más tünetet étvágytalanságot, vagy lehangoltságot nem tapasztaltunk rajta. Előre is köszönöm segítségét!
Egy kutya hallójárat gyulladását nem csak, sőt elsősorban nem paraziták okozhatják. Állatorvosi vizgsálatot és kezelést igényel a dolog. Olyan nincs, hogy egy kutya minden állati eredetű táplálékra allargiás lenne. Nem kizárt, hogy a kutya gyenge kondícióját a helytelen táplálása okozza - persze ezen kívül számtalan betegség is okozhat soványságot. Állatorvosa részletes vizsgálatok után szerintem minden gondját megoldhatja.
jelige: Macska
2008-09-26
Volt egy vesegyulladása a cicának,amire kapott gyogyszert s elmúlt a véres vizelete is! Ma arra jöttem haza hogy sántit az egyik hátsó lábára! Meghúzhatta vagy lehet ez valami szövődmény??? Érzékeny a combja de járkál,jól eszik! Hétfőn elviszem orvoshoz ha nem javul!Az nem késő ??
Lehet a sántaság oka az eredeti betegségtől teljesen független sérülés, egyéb betegség - és én azt sem tudom kizárni, hogy esetleg a combizomba adott injekció hatása lehet az ideiglenes sántaság. Szerintem akkor jár el a legokosabban, ha értesíti kezelőorvosát az új fejleményről és tőle kérdezi meg, hogy elég lesz-e a hétfői vizit.
jelige: Szandi (Borisz) 2.
2008-09-26
Nagyon szépen köszönjük a választ! Hashártya gyulladást mi okozhatja ha nem volt eddig semmi probléma?
A hashártya gyulladást legnagyobb valószínűséggel a sérült bélfalon átjutó bélbaktériumok okozzák. Nem feltétlenül, sőt legtöbbször nem az operáló állatorvos ténykedése miatt alakul ki, hanem a bélelzáródás miatt alakul ki sokszor a bél falának elhalása, és ezzel megnő az áteresztőképessége.
jelige: popi
2008-09-26
14 hetes csau csau kiskutyámnak 1 hete vagyok a gazdája a 3 napon aranyeres tüneteket mutatott elvittem állatorvoshoz és megmüttötte de a varrat ki szedése utáni napon a végbele ugyan olyan dúzzadt és véres!Mit tegyek hogyan kezeljem milyen kenöcsöt adjak neki!Előre is köszönöm a válaszát
Mindenképpen jelezze állatorvosának a problémát. Csak ő tudja eldönteni, hogy helyi kezelés szisztémás gyógyszerek vagy akár újabb operáció is szükséges-e.
jelige: anzó
2008-09-26
diónyi nagyságú lágyszöveti szarkómát operáltak ki a kutyámból, útókezelést nem kapott, de nagyon aggódom, saját magamtól elkezdetem immunerősitést(pecsétviaszgomba, flavinok, c vitamin) szeretném elejét venni a kiújulásnak ha lehet.
Akár a neten is zavarbaejtően sok információt találhat a lágysöveti szarkómák állatorvosi terápiájáról. A pecsétviaszgomba, flavinok, C és egyéb vitaminok mellett tengernyi csodát olvashat csíráztatott gabonamagvak, noni-termékek, alacsony deutérium tartalmú víz, Aloe-készítmények cápaporckivonatok, homeopátiás szerek és sok egyéb szer hatásairól. A lágyszöveti szarkóma utókezelésének szükségességéről elsősorban a patológus leírása (ér-, nyirokér betörés jelei, ép széllel történő kimetszés ...) valamint az állatorvosi kontrolvizsgálatok (műtéti terület és a régió áttapintása, képalkotók ...) eredményei adnak információt. Ha szükséges az utókezelés, akkor a kemo- és sugárterápia adja a legjobb eredményt. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: cica kérdések
2008-09-26
Kedves Doktor Úr! Szeretném ivartalaníttatni október közepén a most 6,5 hónapos kandúr cicámat. Még nem kapott oltásokat sem és szeretném ha kapna betegség illetve veszettség ellenit is. Nem tudom,hogy az oltás és a műtét között mennyi időnek kell eltelnie.Kérem írja meg nekem,hogy műtét előtt vagy után lenne-e célszerűbb az oltás?Kérem írja meg azt is,hogy ezek mennyibe kerülnek! Olvastam az oldalon a chipelésről is.Ennek mennyi az ára? Nagyon köszönöm válaszát!
Célszerű a műtét előtt beadni a védőoltásokat. Egy kombinált veszettséget is tartalmazó oltás (6,500 Ft) és egy leukózis elleni védőoltás (4,500 Ft) 3 hetes időközökkel lenne beadható. A chip beültetés és regisztráció ára 7,000 Ft ez megoldható az egyik védőoltás alkalmával is. Ha útlevelet is akar a cicának az újabb 6,000 Ft-ba kerül. A védőoltások és chipbeültetés után akár néhány nappal, héttel később mgoldható a herélés is.
jelige: Tillike
2008-09-26
Kiskutyám 2 éves 12 hónaposan tüzelt először. agusztusba 2-szor elmúlt a tüzelése és most jelenleg állandóan bepisil. nem tudom szórakozik -e vagy vmi problémája van. Családom azt mondja h csak rafinált és nehezen viseli a változásokat. Tavaly is volt ősszel ilyen pisilős korszaka.Vizet iszik de rögtön üríteni akar jelzi ha nem viszem ki bepisil.Éjszaka is bepisil.Viselkedése nem változott pisije ugyan olyan mint szokott lenni.Mikor forduljak állatorvoshoz? Szívem szerint vinném de acsalád azt mondja szórakozik velem.Remélem nem a méhével van gond. Előző kutyám sajnos abba halt meg.
Rövid időn belül vigye el állatorvosához a kutyát. Ugyan nem kizárt, hogy a családjának igaza van - de a sok vízivást/sok pisilést és az inkontinenciát számtalan betegség is okozhatja. Akár az Ön által említett gennyes méhgyulladás, akár bármely lázzal járó betegség, akár húgy-, nemi szerviu gyulladások daganatok, cukorbetegség, Cushing, máj-, veseelégtelenség és sok egyéb tünete lehet. Persze, hogy csakis állatorvosa tudja kideríteni az okot.
jelige: s.o.s. kérdés
2008-09-26
A kutyámat most mütöték daganattal.Mütét előtt nem pisilt annyit most viszont naponta többször is le kell őt vinni.Szeretném tudni,hogy ez normális-e?
A rovat műfaji korlátainál fogva nem alkalmas az S.O.S. kérdések megválaszolására. Ilyen típusú kérdéseket a műtétet végző kollégának kell feltenni. Daganat számtalan szervből kiindulhat. Egy hüvely-, méh-, hólyag daganat esetében könnyen el tudom képzelni, hogy a kutyának állandó vizelési ingere van. Az altatáshoz illetve kiegészítő kezeléshez hazsnált gyógyszereknek is lehet ilyen hatása bármely műtét után.
jelige: westie
2008-09-25
Van egy 2 éves westi kutyusom és eszi a 8 hetes cica ürülékét! Mit tudok tenni ellene és ez miért van? Köszönettel
A kialakuló rossz szokásnak sokszor az unalom, ingerszegény környezet az oka. A legegyszerűbben úgy tud úrrá lenni a problémán, ha a macskaalmot a kutya számára nem elérhető helyre (macskaajtóval zárt helyiség, vagy magas hely) teszi. Ha a rossz szokás régóta tart, elmélyült - és az állatok rendszerese hosszú ideig együtt vannak - akkor nem lesz más megoldás. Ha nemrégiben alakult ki a rossz szokás és az állatok nagyrészt felügyelet alatt vannak, akkor egyértelmű és következetes nem-tetszésnyilvánítással (és a macskaürülék mielőbbi eltávolításával) lehet megoldani a problémát.

<< <  212 / 423 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.06.27
Elveszett Chilli, rozsdabarna, 6 éves, kistermetű szuka kutyusunk!!! Kriszta Nyilas segélykérése: Budafokiak figyelem! Drága gyermekeim nagyon várják vissza kedvencüket! :'( Chilli (Csili) névre hallgat, 6 éves, szuka, kistermetű, rozsdabarna színű kutyus. Szelíd, barátságos. Köszönünk minden segítséget!!! Kép + részletek: https://www.facebook.com/kriszta.nyilas/posts/10205803179611745
2015.06.11
Köszönjük mindenkinek aki megpróbálta megmenteni Őt. Nagyon sokat jelentettél nekünk. Örökre a szívünkbe zártunk. Sohasem felejtjük az a rengeteg örömöt, vidámságot és nevetést amit adtál nekünk. Nyugodj békében Nyafi. Ági, Zoli és Pami
2015.06.11
Péter Pál utca 73-ban, 2015.05.30-án láttuk utoljára Nyafi névre hallgató, 2.5 éves, fekete-fehér, ivartalanított, nőstény cicánkat. Ismertető jele fehér mellénye és fehér "zoknia" amit mindig lecsúszva hord. Ha valaki látta vagy befogadta kérem jelentkezzen az alábbi elérhetőségen: Baráth Ágnes +36 20 962 0750 A megtalálót jutalomban részesítjük!