Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében
szív és bőrféreg szűrés a BÁK-ban

SZÍV ÉS BŐRFÉREG SZŰRÉS

 

Már nem csak a melegebb éghajlatra utazóknak kell megvédenie kedvencüket a szúnyogoktól, mert megérkezett hazánkba is a szúnyogok által terjesztett két új betegség, a szívférgesség és a bőrférgesség.

SZERETNÉK MEGTUDNI TÖBBET!

 

 

Az állatorvos válaszol

jelige: levert pincsi
2008-07-16
Van egy lassan 10 éves palotapincsi kan kutyusom, aki mostanában elég beteg. Már két orvosnál is voltunk, de az eslő kezelés csak rontott a dolgon, a második doktor pedig még ne tudja, mi lehet a baj, ezért gondoltam, kérek véleményt ilyen formában is. Mazsola pár hete kezdett el tüneteket mutatni: Nehezen tudott vizelni, csepegtetett csak, nagyon lassan távozott tőle a folyadék, de ez magától javulni látszott, elmúlt a tünet. Múlt héten azonban megint előjött, ez társult hányással, hasmenéssel. Hányni szokott, még régebben orvos mondta, hogy a fajtára jellemző ez a ”rossz szokás”. Azonban most elég csúnya, hurutos volt. Étvágya volt, viszont nem maradt meg benne nagyon semmi. Levert lett, hátát görbítette, nehezen mozgott. Lázas is volt, elvittük orvoshoz, kapott hányáscsillapítót, és a lázra valamit...nem tudom mit adott még be, de a kutya onnantól kezdve két napig csak erőlködött, alig tudott valamit üríteni. Étvágya a harmadik napon kezdett el visszatérni. Nem vittük vissza a következő szurira, örülünk, hogy ezta akét napot túlélte. 5 nap múlva azonban újra hányni kezdett, a levertség nem javult. Elvittük egy másik orvoshoz, aki megvizsgálta, és értetlenül áll a dolgok előtt, mert túl sok tünetet mutat. alhasi fájdalmai vannak, de hogy mi okozza a tüneteket...Most antibiotikumos kezelést kap, és várunk. Ön szerint ezekkel a tünetekkel mire kell gondolni? Hogyan segíthetnénk a kutyának, hogy legalább az étvágya visszajöjjön? nem akarjuk elveszíteni a kutyát, ezért gondolom, hogy enni mindenképpen kellene neki...inni injekciós fecskendőből tudok neki adni, magától nagyon azt sem akar. Válaszát előre is köszönöm.
A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vér-, vizelet-, széklet vizsgálatok, képalkotók ...) lehetne diagnosztizálni a betegséget. Ha van diagnózis, akkor lehetne célzott és hatékony kezelést, ha kell műtétet elvégezni a kutyán. Mindezek hiányában feltételezéseken alapuló tüneti kezelés lehetséges, ami az elmúlt hetek tanulsága szerint nem volt sikeres.
jelige: Szerénke
2008-07-16
Tisztelt Dr.Úr a cicám most ugy 1,5hónapos és nagyon ment a hasa az egyik állatorvos azt tanácsolta adjak neki egy reasek embereknek való hasfogót én adtam neki és most fel-aál mászkál, ugy viselkedik mint egy hiperaktiv ember és nem tud kakilni. Valamint állandóan enne igy is és elvettük tőle az ennivalót és elzártuk és a viz ami mindig ki van neki téve frissen abba ugy belehenderedett hogy majdnem belefult igy azt is elvettük tőle. Mit tanácsolna? Mit csináljak? A szüleim nem hajlandóak állatorvoshoz vinni többet. Kérem valami házi praktikát ajánljon had tudjak segíteni neki! Kérem szépen segítsen és ha lehet mihamarabb. előre is köszönöm!
A legfontosabb „házipraktika” az, hogy mind az ételt, mind a vizet azonnal adják újra a kölyökmacskának. Sejtelmem sincs, hogy mivel etetik a cicát, amennyiben ez nagyrészt nem a korának megfelelő kölyök macska táp, akkor ez önmagában oka lehet a tünteknek. Az is biztos, hogy 2 hetes kora óta 2-3 hetente féreghajtásra volna szüksége a kölyöknek, és lassan aktuális az első védőoltása is. Ha esetleg a túladagolt Reasec-től van most szorulása a kölyöknek, azt tehéhtej itatásával, a has és a végbéltájék vizes vattacsomóval történő masszírozgatásával lehet megoldani. Az az igazság, hogy házi praktikákkal nem sok esélyt látok a kölyök egészségben történő felneveléséhez. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban talál még hasznos információt. A legfontosabb alapvetés az, hogy a rendszeresen vakcinázott, parazitamentesített, ivartalanított és helyesen táplált macskák jó eséllyel 15-20 évig élnek egészségesen. Ha nem így tesznek, akkor mégha meg is éri a macsek a felnőtt kort, 2-5 év alatt elkopik.
jelige: fekete bőrű kutyus 2.
2008-07-15
Tisztelt Doktorúr! Arra gondoltunk esetleg még, hogy nem a bolhairtószertől van ez a bőrbetegsége. Anyukám mindig Frontline-t használ a bolhák irtására. Nem tudjuk a mellékhatásait, lehet, hogy ez okozza a szőrhullást? Pont nemrég alkalmazta az összes állatunkon ( macskák, kutya) és most kiújult ez a szőrbetegség. Válaszát előre is köszönöm:
Nem gondolom, hogy a Frontline használatának bármi köze lehetne a kialakult bőrtünethez. Én magam legalábbis soha nem tapasztaltam ilyet, és kollégáimtól sem hallattam hasonlót.
jelige: kutya-cica
2008-07-15
Üdvözletem! ”fogas kérdés” jeligével már írtam önöknek, ezúton is köszönöm gyors válaszukat. Ezúttal két kérdésem is volna... 1. Boxer szukám 4,5hónapos, minden éjjel bent alszik a nappaliban saját matracán, de kinn is van házikója, bár ilyenkor melegben inkább a lépcső kövén heverészik. Kő lépcsőről van szó, de többször is ellenőrzöm nem túl hideg-e, de nem az. Mégis (bár remélem nem komoly a baj) megesett tegnap előtt, hogy bevizelt álmában a kutyus, éjszaka a matracára. Úgy tűnik nem vette észre, mert a lába is nedves volt belűlről, tehát úgy fektében történhetett a ”balaset”. Csinált ilyet 1-2szer mikor még nem volt szobatiszta, sőt olyat is, hogy direkt a matracán gugolt le pislantani, de már jó ideje ”kinőtte” ezt a korszakot. Nem iszik több vizet mint szokott, nap közben nem vettem észre, hogy elcseppenti a vizeletét, szerencsére tegnap este sem volt bepisi, kikéreckedett éjfél körül. Ön szerint van ok aggodalomra? Hívjuk el az állatorvost, vagy várjunk, hogy esetleg hamarosan megismétlődik- e a dolog és csak akkor? 2. A hátsó udvarban lefialt egy kóbor cica és egy hónappal ezelőtt megjelentek a kicsik is, három szép, de nagyon sovány kiscica. Annyuk nagyon vad volt, de a kicsiket sikerült tejjel odacsalogatni és biztonságba helyezni. Három hétig táplálgattam őket, féregtelenítettem is, meg közben gazdákat is sikerült találni mindháromnak. Egy hét múlva találkoztam egyik cica gazdájával és mondja nagyon szomorú, mert előző este ”elvitte a foga” a cicust. Én nem értettem, de állítólag a fogváltáskor dől el, hogy egy kscica megmarad-e... Én ilyenről még nem is hallottam, de mostmár bánom, hogy féregtelenítéssel együtt nem oltattam be őket :-( ... Elvihet egy cicát a foga?
1.) Ha egyszer-egyszer és csak álmában történik meg a dolog, akkor ezt nyugodtan betudhatjuk annak, hogy a kutyák is álmodnak. Ilyenmódon nem igényel vizsgálatokat és kezelést a dolog. Természetesen akár a sok vízivás, akár bármi egyéb tünet megjelenik mellette, vagy ébrenléti állapotban is észreveszi az inkontinenciát a kutyán, az teljesen más helyzet ... 2.) Régi keletkezésű, minden alapot nélkülöző tévhit, babona, hogy a kölyök kutyák és macskák fogváltása komoly tünetekkel, vagy pláne életveszéllyel járó állapot volna. Szó sincs semmi ilyesmiről. A kismacska elhullásának más oka kellett, hogy legyen.
jelige: feketebőrű kutyus
2008-07-15
Sajnos a sizum szőre hullik és a bőre befeketedett. Szegény sokat szenved ettől, vakarózik, de az állatorvosunk eddig csak tüneti kezeléssel tudott segíteni rajta. Bolhája nincs, szőrét már lenyirattuk a sok hullatás miatt.
Bármely idült bőrgyulladás esetében előbb-utóbb kialakul a szőrtelen, vagy gyéren szőrözött, durván ráncolt, erősen pigmentált bőrelváltozás. A háttérben rejlő okot sokszor csak rengeteg vizsgálattal (vérvizsgálatok, bőrbioptátum, allergológiai tesztek, egyéb kiegészítő vizsgálatok ...) lehet kideríteni. Ha hajlandó a vizsgálatokra, keresse fel Dr. Thuróczy Juliannát az Állatorvos-tudományi Egyetemen (478-4200).
jelige: disney
2008-07-15
Yorki kutyám 1hónapos vemhes és kérdem igy is lehet adni bolha elleni csepegtetőt?nem árt neki és magzatainak?
A legtöbb hazsnálatos spot-on készítmény vemhes szukákon is aggálymentesen használható. Sőt, a vemhes szuka felkészítéséhez hozzátartozik a külső-, és belső parazitamentesítése a születendő kölykök védelme érdekében.
jelige: Nagymama
2008-07-15
Tisztelt doktor úr/Doktornő.Van egy 8 éves szuka németjuhász kutyám,eddig semmilyen probléma nem voplt vele. Most viszont,kb 1 hete vizelet tartási problémák merültek fel. Olymodon ,hogy éjszaka nemtudja tartani a vizeletét. De ezsem minden nap,vannak kimaradt éjszakák.Már 2 alkalommal a helyére is bepisilt,mintha álmában történt volna. Elkell mondanom ,hogy most hozzánk került egy kis kutya illetve a lányomékhoz,ami elég közel van hozzánk ,igazából egész nap látja. Féltékeny is.Ezt azért írtam le ,hogy nem -e ideg alapon van.Feltünöen sokat iszik mostanában. Kedélye nem igen romlott,viszont étvágy igen.{eddig is válogatos volt} Lázat mértem nem lázas. Szeretném kérdezni mi lehet Őn szerint a baj? Lehet ,hogy ideg?Naponta 3-4 alkalommal megyünk ki sétálni. Válaszát köszönöm tisztelettel UI: azért kérdezem,hogy lenne egy javaslata Önnek,mivel jelenlegi anyagi hátterem nem igazán van,most orvosra. Anapokban költöttem 50 ezer ft-ot a lányomék cicájára melynek hasnyálmirigy gyulladása volt. Talán lenne itthoni gyogymod. Mielöbbi válaszát várva Maradok tisztelettel
Sajnos semmimódon nem tudom megnyugtatni. Nincs otthoni gyógymód. A sok vízivás és vizelettartási gondok az öregedő szuka esetében biztosan nem „idegi alapon” alakultak ki. Majdnem biztos vagyok benne, hogy a: cukorbetegség, gennyes méhgyulladás, húgy- nemiszervi daganatos, vagy gyulladásos eredetű betegségek közül kerülhet ki a tünetekért felelő elváltozás. Kisebb eséllyel egyéb betegségek is szóbajöhetnek, de sajnos abban biztos lehet, hogy a kutya kivizsgálást és kezelést (esetleg operációt) igényel.
jelige: kicsi Otisz 2.
2008-07-15
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát! A kiskutyám minden eddigi oltást megkapott 6hetes korától fogva!Féreghajtása is volt eddig7-8-szor/ pontosan nem tudom/Tegnap is adtam neki,mert kapkodni szokott a fenekéhez,de eddig semmi jele annak,hogy férges lenne. Éjszaka is volt nagy dolga,a székletébe most nem volt vér, de amikor befejezte a dolgát 5csepp tiszta vércsepp azért volt még!Vasárnap vettem neki megint új ételt/amit keverek táppal/amit írtam is,hogy 100%-os bio,otthon vettem észer,hogy burgonyát is tartalmaz,én úgy tudom,a krumplit az állat nem tudja megemészteni,jó hogy ha továbbra is adom neki?Az ételváltásról meg csak annyit kérdeznék,amelyik kutya házikosztot kap az sem mindíg ugyan azt eszi,még sincsennek emésztési bajaik!Mondták nekem,hogy térjek át a házi kosztra,megtegyem?Honnan tudhatom,hogy genetikai oka van-e?Felhívtam tegnap a tenyésztőt,hogy a 2 tesójának van-e baja,de nincse egyiknek sem,sőt ő már kivitte őket sétálni is,amit én még nem mertem megtenni.6-8-10 hetes oltásai vannak,mikor vihetem le?Köszönöm szépen!Szép napot!
Ha keveri a tápokat a takarmányváltásokhoz, az önmagában jó ötlet, ha sok burgonyát tartalmaz egy kutyatáp, kkor az lehet „bio” meg lehet akár drága is - de valóban nem alkalmas kutyatápnak. A házikoszt kérdése természetesen megint ég és föld különbözőségeket rejthet - hiszen van aki házikosztnak nevez bármiféle emberi maradékól készített moslékot, és van aki tudományos igényességgel főzőcskézik kutyájának. Egy kölyök törpe pincser és egy kifejlett rottweiler keverék érzékenysége között is szokott lenni különbség. Takarmányozási ügyekben, állatorvosa mellett Dr. Fodor Kinga állatorvos „Mit egyen a kutyám?” címmel megjelent könyvét ajánlom a figyelmébe. A 3 oltásal rendelkező parazitamentesített kölyök már kóstolgathatja a környezetet, ami először sohasem kifejlett, akár kóbor kutyák által is látogatott környezet, hanem csak hasonkorú, vakcinázott kölykök gyepes környezete.
jelige: Liza kölykei 3.
2008-07-15
Kedve doktor úr! Megint egy kérdéssel fordulnék önhöz .Liza kutyánk 4 hete 9 kutyust ellett.Nagyon szépen gondozta őket,ám 2-3 napja már menekül előlük.Egyáltalán nem akarja őket etetni.Szerintem még szükségük lenne az anyatejre,de Liza hatalmasat változott!Miért lehet ez.Hogyan tovább?Mennyi tés mit adhatok a picuroknak enni? Válaszát előre is köszönöm
A legvalószínűbb oka talán az emlőgyulladás, vagy bármi más ok miatti elapasztás lehet a Liza pálfordulásának. Állatorvosa tudja beigazolni, vagy elvetni a gyanúnkat ezügyben. A kölykök akár 3 hetes koruktól kezdve fokozatosan (!) szilárd táplálékkal is etethetők. Ha a legjobbat akarja a kölyköknek, akkor vesz még nekik kutya tejpótló tápszert is és kutya kölyök (puppy) tápot. Kezdetben nagyrészt a tejpótló tápszerrel, majd egyre növekvő hányadban a kölyök táppal lehetne felnevelni a kölyköket.
jelige: leukémia ? 2.
2008-07-15
Tisztelt Dr Úr! Nemrég küldtem egy levelet önnek hogy van egy leukémia gyanus beagle kutyám. Ma kaptuk meg a vérvétel eredményét és sajnos nem lett jó! A kutyám mája nem úgy müködik ahogy kéne és a fehér vérdejtekből is több van a kelleténél. Be jegyeztek minket hasi ultrahangra az egytemre csütörtökre. Maga mit javasol mit tegyek? Várom mielőbbi válaszát és tanácsát. Köszönettel:
Az én javaslatom csak az lehet, hogy kövesse állatorvosai tanácsait. Mielőbbi diagnózist és ha lehet gyógyulást kívánok a kutyának.
jelige: Cibetke 3.
2008-07-15
Tisztelt Doktor úr! Junius 5-én írtam utoljára önnek a szerintem depressziós cicámról ( Cibetke),meígértem,hogyha változás lesz akkor írok. Nos nagy változás történt. Két hete elvitték a Karthauzi cicámnak a kölykeit. Azóta Cibetke szépen lassan vissza szokott a házba és mostmár az étvágya is olyan mint régen. Tehát ahogy elmult a féltékenysége a kiscicák miatt úgy változott vissza a régi cicává. Persz nagyon sok türelem kellett hozzá,de megérte. Köszönettel:
Örülök, hogy a kitartása, türelme meghozta gyümölcsét és annak is, hogy a Cibetkének „csak” lelki problémái voltak.
jelige: cica
2008-07-15
Köszönöm segitségét!! Elvitük állatorvoshoz megnézte és fertőzése van ! Ma vittük el orvoshoz még jó hogy elvittük mert 3 nap mulva meghalt volna ha nem visszük el . Kapott injekciót 3 at is és kapott vitamint féreghajtot és hasmenés ellen is . Mégegyszer köszönöm a segítségét !! Üdv :
Sejtelmemm sincs, hogy melyik cicáról van szó, de örülök, hogy megmentették.
jelige: Brendy
2008-07-15
. Doktor! Van egy szuper kutyám a család szeme fénye!!Most 10 éves de azon kívül hogy világosabb lett a szőre meg talán egy kicsit nyugodtabb lett nem nagyon látszik rajta a kor vidám ,energikus, házörző. 3napja észrevettem pár csepp vért a földön ami sajnos a fütyijéből jött, igaz azóta sem de én elrohantam vele az orvoshoz, vérvétel, ultrahang és eredmény ciszta van a prosztatáján....:-(( a műtétet javasolta a doktor hogy ha ivartalanítjuk akkor talán még időben léptünk.Ön szerint ez a jó megoldás? sajnálom szegényt ennek a tortúrának kitenni mert különösen majrés és egy vérvétel is kész traumának éli meg.Esetleg létezhet egy másik megoldás is??Előre is köszönöm válaszát. üdv.
Egyetértek állatorvosával - a cisztás prosztata gyulladás kezeléséhez hozzátartozik a kutya kasztrálása is. Sőt, ha kevésszámú, nagyméretű ciszta van a prosztatán - azt sokszor szintén érdemes lebocsátani. A sok apró ciszta esetében a megoldás a kasztráció és hosszútávú antibiotikumos kezelés.
jelige: bari
2008-07-15
3 éves leonbergi kutyank kb 2 honapja etvagytalan. Pici kora ota tappal etetjuk. Az utobbi idoben a tapot majdnem teljesen visszautasitja, a hazi etelbol keveset elfogad, de van ugy, hogy 1-2 napig majdnem semmit nem eszik. Ehez allando oklendezes tarsul naponta tobbszor , minden vizivas utan. Szeretnem tudni , ennek mi lehet az oka . Letezhet gastritis illetve reflux betegseg a kutyaknal? Kosyonom elore is .
Persze, akár gastritis és reflux is lehet a tünetek oka. Kutyáknál is léteznek ezek a megbetegedések. Ugyanakkor az étvágytalanság és öklendezés, hányás olyan általános tünetek, amit számtalan egyéb betegség is kiválthat. Egy idült babéziózis, máj- és veseelégtelenséget okozó kórképek, malignus betegségek és számtalan egyéb betegség esetében sokszor egyedül étvágytalanságot és öklendezés tapasztal a tulajdonos. A kutya részletes vizgsálatával (fizikális vizgsálatok, vér-, vizelet vizsgálatok, képalkotók ..) lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget és célzottan kezelni a kutyát.
jelige: Liza
2008-07-15
Spániel kutyusommal nemrég voltunk kozmetikában, másnap észrevettem, hogy a füle mögött egy 10 Ft-os nagyságú ”folt” keletkezett. ami viszket neki, és nedvezik, a szőr rátapadt. Megnéztem nem-e a füléből folyik a váladék, de onnan szerencsére nem. Mi lehet a baj? itthon kezelni tudom valamivel, vagy mutassam meg állatorvosunknak? Valami fertőzést szedtünk össze a kozmetikában??
Nem feltétlenül a kozmetikában szedték össze a bőrelváltozást - az is lehetséges, hogy a mostani rövid szőrzettel lett csak észlelhető a korábban létrejött elváltozás. Számtalan oka lehet a leírt körülírt elváltozásnak. Bőrsérülések, parazitás, gombás, bakteriális bőrgyulladások, allergiás kórképek, bőrdaganatok is nézhetnek ki ilyenmódon, sőt az sem kizárt, hogy egyéb betegség (endokrin kórképek) állnak a háttérben. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni akört, majd diagnosztizálni a betegséget, és ezután célzottan, hatékonyan lezelni a Lizát.
jelige: Chicco
2008-07-15
Tisztelt Doktor Úr / DoktorNő! A cicám 17 éves ivartalanított kislánycica. A problémánk az, hogy Chicco cica savat öklendez fel, és fáj a pocija többször. Száraz eledelből csak Royal Canine-t eszik már jó néhány éve, de a konzerves ételeknek nagyobb sikere van Nála. Tény, hogy az elmúlt egy- másfél évben sokat fogyott, de nem gondolom vészesnek, mivel eszik (kevesebbet, mint fénykorában) és rendszeres széklete is van, hangulata jó volt, eddig, de tegnap éjjel nagyon fájt a pocija. Őszintén szólva félek orvoshoz menni Vele, mert úgy is letudnák annyival, hogy idős már a cica (pedig a kora eddig csak papíron látszott...), vagy a vizsgálatokhoz altatni akarják, amitől szintén féltem (azért mégiscsak van már kora). Kérem, adjon tanácsot (ill. Ön szerint humán savlekötő gyógyszerrel próbálkozhatnánk?)
Azt gondolom, hogy ugyanerről a cicáról kérdezett néhány napja. Nos nem változott azóta sem a véleményem. Nem ismerünk olyan macskabetegséget, amely egyszerűen a humán betegséghez hasonlóan a túl sok gyomorsav termelődésével járna. Felejtse el ezt az ötletét. Nem hiszem, hogy bármelyik kollégám a macska korával intézné el a komoly tüneteket, vagy a cica altatásával kezdené a kivizsgálást. A fizikális vizgsálatokhoz, vérvételhez, vizeletvételhez, röntgefelvételhez, ultrahang vizgsálathoz sem kell altatni a Chicco-t - viszont kiderülhet, hogy mi okozza a hányást. nem kizárt, hogy lehet még segíteni raja akáér vese-, akár májelégtelensége van a cicának, és ha esetleg daganatot talál állatorvosa az sem kizárt, hogy operálható. Olyan banális dolog, mint a szőrlabda, szőrbezoár képződése is okozhatja a leírt tüneteket és ellátatlan esetben az állat pusztulását okozhatja. Természetesen próbálkozhat otthon szódabikarbónával, almagéllel, yoghurttal, kefírrel ... de attól tartok, hogy csak végigasszisztálja a cica agóniáját.
jelige: Csöpike 3.
2008-07-15
Tisztelt Doktor úr!Elnézést hogy megint zavarom porckorongsérves Csöpi kutyánk miatt,de 3napos Norocarp gyógyszeres kezelés után ma reggel egy pillanatra ”megcsóválta”jobbra-balra mozgatta a farkát.A lábai még mindig bénák,fóka szerüen huzza maga után és széklete is csak maszirozás után van,de lehet hogy ez a farok mozgás már javulás?Vagy csak valamilyen ideg reflex?Idáig semmi nem mozdult a hátsó felén!Széklet ürités után mozog a végbélnyilása is,vagy ennek nincs köze a lábbénulásához?Tudom hogyha gyógyul az nagyon lassu folyamat lesz azt mondták mindn kis jelre figyeljünk,de ez már jel??Köszönöm türelmét!
Jelnek mindenképpen jel, méghozzá kedvező jel. Őszintén remélem, hogy képes még javulásra, regenerációra a kutya.
jelige: kicsi Otisz
2008-07-15
Tiszteletem! A kérdésem a következő lenne,3hete vettünk egy kis édes törpe pincsert most 11hetes.Ahogyan elhoztuk a 3.naptól kezdve véres a széklete,de nagyon jó kedéjű,eszik,játszik,voltunk orvosnál is ő azt /azért vittem el mert lázas lett,kapott antibiot.és lázcsillapítót is/mondta,helytelenűl etetem,de szerintem nem ez a helyes diagnózis.Száraztápot kap,márkás konzervvel keverve/a száraz nagyobb arányban van/Royált kap,100%-os biokonzervel,de kapott már pedigre alutasakosat is, persze mint késöbb megtudtam,nem jó neki,ezért cézárra cseréltem,kapott csak csirkemellet kicsi rízzsel 3 napig de attól is véres volt a széklete/naponta legalább8-szor van széklete,hol sötétebb,hol ilyen kocsonyás világos,és tiszta vércseppek is távoznak belölle/.Aggódom,mert volt egy kiskutyánk 3hónapja,ő ahogyan hozzánk került a 6.napon meghalt parvóban.Ez most kizárt.Semmilyen jel nincsen,hogy esetleg ő is megkapta volna/mielött elhoztam az orvostól kaptam fertőtlenítőt,körültekintően jártam el/Kérem válaszoljon merre menjek,mit csináljak!!!Térjek át a teljes hézi kosztra?Köszönettel
Olyan alapadatoknak vagyok híján, minthogy milyen vakcinákat kapott eddig a kutya,valamint 2 hetes kora óta kéthetente megtörténik-e a féreghajtása ... Véres székletet, véres, mucinózus hasmenést veleszületett és szerzett fertőző és nem-fertőző betegségek tucatjai okozhatnak egy kölyök esetében. Az sem kizárt, hogy az ötletszerűen váltogatott takarmányaihoz képtelen hozzászokni a kölyök bélflórája. Egy ilyen korú kölyök esetében fokozottan igaz a szabály, miszerint takarmányváltásokat csak fokozatosan (keverve) ajánlott elvégezni. A kölyök részletes vizsgálatával (benne székletvizsgálat) kideríthető az ok, és célzottan kezelhető az elváltozás.
jelige: kovikovi
2008-07-14
17 éves, ivartalanított nőstény cicám, sok lehet a gyomorsava, a vizet is van mikor kihánnya.Mit lehet adni neki?
Semmit ne adjon neki, hanem mielőbb kérje meg állatorvosát a cica részetes vizsgálatára. Számtalan oka lehet a hányásnak, de szinte kizárt, hogy egyszerűen „sok lenne a sava”. Remélem, hogy mielőbb meggyógyul az öreglány.
jelige: bullterrier
2008-07-14
Most vettem egy bullterriert s folyamatosan liheg, csorog a nyála, de vizet nem vedeli. Érdeklődnék, hogy van-e valamilyen probléma ilyenkor vagy csak melege van?
Lehet, hogy „csak” melege van - de a hőtolulás, hőguta is akár az állat életébe kerülhet ... Vizes ruhával, szellős árnyékos helyen történő tartással kímélheti a kutyát. Meg ugyanígy jelentkezhet akár szívelégtelenség, akár bármelyik lázzal járó megbetegedés is. Amennyiben mára (jelentős lehűlés volt az ország egész területén) a kutya tünetmentes, akkor feltehetőleg a hőség volt az oka az észlelteknek. Ha mostanra sem tűnik egészségesnek, akkor feltétlenül vizsgáltassa ki állatorvosával.
jelige: segítség
2008-07-14
6 hetes kiscicánknak minden evés után hasmenése van .Ha nem eszik akkor is . 3 napja van ez a jelenség . Mit tegyek ?? Kérem segitségét! Előre is köszönöm !
Olyan banális dolgok, mint a helytelen táplálás, tehéntej itatása is okozhat hasmenést egy kölyökmacskában. Az is szinte bizonyos, hogy legalább féreghajtásra szüksége van a kölyöknek. Meg ezeken kívül egy sereg veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhat hasmenést. Állatorvosa tudja megmondani az okot és ő tudja megoldani is a problémát. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban sok érdekes olvasmányt talál.
jelige: Dzseni
2008-07-14
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a háromhetes vemhes szukának van e értelme beadatni a herpesz vírus elleni védőoltást?Vagy már késő?És akkor mit tehetek hogy ne hulljon el a kiskutya ?Valamivel ki lehet védeni a nagyszámú ellhullást?Most hallottam róla hogy valószínű ez a baja és az első oltáról lekéstünk.Egy kenelben tartott többi kutya is elkaphatja a vírust?Vagy csak a kiskutya az anyjától.Válaszát köszönöm!
A kennelen belül a többi felnőtt kutya is fertőződhet és tünetmentes vírushordozóvá válhat. A vakcinát használati utasítás szerint a pároztatás után 7-10 nappal, majd a 2. vakcinát 1-2 héttel a várható ellés előtt kell beadni a szukának. Az első oltás késése valószínűsíthetően bizonytalanabbá teszi a szuka immunizálását és a teljes procedúra kimenetelét.
jelige: Berni pásztor
2008-07-14
7 éves bernipásztorunk nyakán nyakörvvastagságban ragacsos,összeállt a szőre bár soha nem volt rajta nyakörv.próbáltuk megmosni de semmi eredmény,ugyanúgy összeáll a szőr.a kutya kedvetlen,elbújik és igen erős szaga lett,ami eddig nem volt jellemző.bőre ezen a tájon piros,sebes.mi okozhatta?válaszukat előre is köszönjük.
Egy sereg primer bőrbetegség (paraziták, baktériumok, gomba ..) sérülések, allergia, egyéb (pl endokrin betegségek ..) okozhatja a leírt bőrelváltozást - ráadásul nem kizárt, hogy az általános tünetekért is ugyanazon kór felelős. A kutya részletes vizsgálata ajánlott. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet célzottan és hatékonyan kezelni.
jelige: milehet a baj?
2008-07-14
a cicám vért ás savat hányik és nem tudom hogy mi a baj
Számtalan veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhat véres hányást egy fiatal, oltatlan, talán nem is parazitamentesített kölyökmacska esetében. Állatorvosa részletes vizgsálatok után tudja megmondani a betegséget , majd kezelni a macskát. 1);
jelige: Töki
2008-07-14
Tisztelt doktor úr! Kutyánk kicsit több mint másfél éves kan keverék. Pár hete a szája szélén kelésszerű duzzanat jelentkezett, ami néha enyhén kipirosodik-vées felületűvé válik. Állatorvosunk szerint ezt okozhatta egy csont is, ami megvágta a kutyus száját. Így nem kapott kezelést. Azóta egy újabb kelés jött ki a másik mellett és nem javul. Ezzel kb egyidőben a pénisz végén véres-gennyes folyadék szokott megjelenni, látszatra mintha gyulladt lenne. A kutya jól táplált, sokat mozog, az étvágya is jó és nem levert. Kullancs ugyan volt benne 1 hónapja, de szinte azonnal kivettük és a vizelete is normális színűnek tűnik. Lehet összefüggés a gyulladt pénisz és a szájon lévő sebei között? Köszönettel: Töki
Lehet akár összefüggés a két elváltozás között. A kutya részletes vizgsálatával (fizikális vizsgálatok, vérvizgsálatok, citológiai vizgsálat ...) lehetne megtalálni az okot, diagnosztizálni a betegsége(ke)t, majd ezután meggyógyítani a Tökit.

<< <  212 / 398 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.10.03
Kedves Budafokiak! Este 7-kor hoztak be a rendelőnkbe egy kb 3-6 éves nőstény, nagytestű cirmost (5 kg körül), szegény nagyon rosszul volt, de reggelre sokkal jobban lett. Jó általános állapotú, jó kondíciójú, bolhanyakörvvel, biztos van gazdája. Aki felismeri, hívja a rendelőt: 06-1-229-3865
2014.09.18
22. Kerület Szemerédi utcából eltűnt a fekete félperzsa ivartalanított kandúr cicám. Aki tud róla valamit kérem jelezzen. Zoé névre hallgat 06209735459
2014.09.03
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci: &quot;Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!