Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Érdeklődés
2009-06-26
Tisztelt Dr Úr! A német dogunk álandoan kirágja a ujj résznél és már egy nagyon kemény valamil ett ott és állandóan rázza a fülét és olyan feketés barna valami jön ki belőle a talpát is nyalogatja szinte már piros otti kirágta már, mert ott is van keményedés amit kikellene vágatni mert lehet hogy már az is zavarja hogy ott van . Érdemes -e börkaparékot vetetni vagy egyátalán mitől lehet ez,mert már tápot is mást kap már propack tápot is kap és immunovettet is de semi eredmény .Ön szerint mi okozhatja ezt nála. kazán hában van is van, ott a helye egy paplan és pléd van leterítve és ott szeret lenni rajta ,a házában is van alatta pléd ,vagy ezeket vegyem ki alola? Nem tudom mi lenne jó már várom válaszát Köszönettel
Az lenne a jó, ha állatorvosa részletesen megvizsgálhatná a kutyát. Ebben beleértendő a fizikális vizsgálat, citológiai vizgsálat, esetlegvérvizsgálat és röntgen is. Ha kiderült a bőrelváltozások háttere, akkor lehet esélyes megoldási javaslatot, esetleg tartási/takarmányozási tanácsot várni az orvosuktól.
jelige: állatbarát
2009-06-26
A macskám 11 hónapos, hím házimacska. Az utóbbi pár hétben kezdett el nőstény macskák után járni. Azóta jópár karmolás, kisebb sérülés található rajta. 2 napja viszont a hasán volt egy apróbb hegesebb karmolás, de tapintásra nem érzékelte. Azonban ma reggel arra figyeltem fel, hogy alig tud menni, étvágytalan, és kb 10 cm hosszú puha duzzadt terület van a két hátsó lába között. Nem engedi megnézni, gondolom nagyon fáj neki. Esetleg ez lehet valami ivarérettséggel kapcsolatos tünet? vagy sokkal sújosabb?
Az ivarérettség teljesen egészséges folyamat, annak nincsenek tünetei. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni az észlelt duzzanat okát, majd a megoldásra is javaslatot tehet. Ha kikeveredett a macsek a most aktuális problémából, akkor érdemes lesz a védőoltásait, parazitamentesítését és ivartalanítását is megbeszélni állatorvosával.
jelige: adél
2009-06-26
galandférgességnél a stronghold jó-e?vagy másfajta gyógyszer kell?
A Stronghold kutyák és macskák bolhássága, orsóférgessége, rühössége, fülrühössége, szőrtetvessége és szívférgessége kezelésére, illetve ezen betegségek elleni egy hónapos védelemre szolgál. Tehát a galandférgességre másfajta gyógyszert kérjen állatorvosától. 1);
jelige: Tündike kisfia 2.
2009-06-26
Kedves Doktor úr! A cicus minden más tekintetben olyan mint a társai (van nála ügyetlenebb, kisebb), abszolút semmilyen más rendellenességet nem tapasztaltam. Igen, ezt valóban kifelejtettem a levélből! Amikor először jártunk az orvosnál megnézte őket is, ezért gondoltam hogy feleslegesen nem nyúznám a picit, hátha csak én reagálom túl a dolgot. A féreghajtással kapcsolatban pedig csak jövőhét végén tudok elmenni velük az orvoshoz, csak gondoltam ha esetleg ez így tényleg rendellenes hogy még nem nyílt ki a szeme, akkor megoldom vhogy, és elviszem előbb, mert akkor gondolom a jövőhét már késő lehet. Köszönöm a választ! Évi
Ha nem fejletlenebb a kölyök társainál, illetve nem tapaztalt egyéb rendellenességet, akkor szerintem nem sürgető a dolog, hogy kérje állatorvosa véleményét, vizsgálatát.
jelige: Tündike kisfia
2009-06-25
Kedves Doktor úr! Kb 2 hete írtam a egy anyacicával kapcsolatban aki nemrég szült. Hálistennek vele már minden rendben, viszont az egyik cicájával kapcsolatban lenne kérdésem. A 4 közül 3-nak már gyönyörűen kinyílt a szeme, egyáltalán nem csipás nekik, nagyon szépek. Viszont az egyiknek még mindig teljesen csukva van. Nem látom hogy be lenne neki dagadva, pont olyan mint mikor megszületett. Mi lehet az oka, hogy így elmaradt a többiektől? Amikor az anyukát elvittem orvoshoz, jöttek a picik is, szóval ha nagyon nem muszáj nem zaklatnám az apróságot azzal, hogy megint orvoshoz viszem. Elképzelhető hogy ki fog nyílni még neki magától, vagy ha nem meddig várjak az orvoshoz vitellel? Hétfőn (jún. 29-én) lesznek kéthetesek. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel:
A kicsit is pontosabb válaszhoz jó lenne legalább azt tudni, hogy a kérdéses kölyök kisebb, fejletlenebb-e a testvéreinél, és hogy egyéb tünetet, rendellenességet, furcsaságot nem tapasztalt-e nála. Ennyi adat alapján azt sem tudom kizárni, hogy mire leírom a választ, vagy Ön olvassa azt, már ki is nyílik a macsek szeme. Lehet, hogy csak kisebb, fejletlenebb alomtársainál, lehet, hogy veleszületett, vagy szerzett betegségek miatt kisebb, fejletlenebb a társainál és lehet, hogy a fejlődési rendellenessége pontosan a szemére korlátozódik. A 2 hetes kölyköknél amúgy is esedékes az első féreghajtás, kérje még állatorvosát, hogy vizsgálja meg a cicát.
jelige: Bandita
2009-06-25
Üdvözlöm! Az egy éves ivartalanított kandúr cicám reggel óta hányt, eddig körülbelül tízszer. Eleinte a tegnapi vacsorát, legutóbb már áttetsző folyadékot. Az utóbbi egy órában nem jött ki belőle semmi, viszont eléggé levert lett. Az eleinte még hideg, nedves orra is meleg és száraz lett. Az állat nagyrészt a házban tartózkodik, reggelente megy ki egy-egy órára. Minden létező oltást megkapott. Enni este szokott száraz tápot és konzervet. Tegnap viszont a konzerv helyett májkrémet adtam neki. Lehet, hogy ezzel rontotta el a gyomrát? Mit adhatok neki, hogy kicsit jobban legyen? Várom válaszát! Köszönettel
Kizártnak tartom, hogy a májkrém ilyen súlyos hányást, levertséget, bágyadtságot, esetleg lázt okozna. nehezebb sorsú macskák generációi nőnek fel és élnek hasonló táplálékon. Azt gondolom, hogy a Bandita mielőbb részletes vizsgálatokra szorul, azért, hogy kiderülhessen, hogy oltásai ellenére a szóbajöhető sok tucat betegség, kórkép közül mi okozza a hányást.
jelige: yorki7 - 3.
2009-06-25
7 éves yorkshire terrier kutyusunknál daganatot diagnisztizáltak, mely a szív közelében helyezkedik el, mérete 40X30 mm. Az ultrahangos vizsgálaton azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem operálható. Esetünkben lát e esélyt sugárkezelés vagy kemoterápia hatásos alkalmazására?
Nem kizárt, hogy akár kemoterápia, akár sugárkezelés (vag ezek kombinációja) hatékony lehet egy szívbázis-, szívburok-, vagy a szív közelében helyeződő tüdő daganat, nyirokcsomó daganat esetében is.
jelige: Boci
2009-06-25
Üdvözlöm! A következő a probémám: Kölyök német juhász kutyusom minden nap ”tüsszögő rohamokat kap”. Ez alatt azt értem hogy minden nap tüsszög és amikor elkezdi akkor legalább 5 percig nem hagyja abba. Kezdjek-e aggódni allergiára vagy ez csak valamilyen bacilus, vírus?
Leginkább vérmérséklet dolga az, hogy ki mikor kezd el aggódni, és az is, hogy az allergiás betegségeket vagy a fertőző eredetű eredetű betegségeket tartja-e inkább aggályosnak. Az biztos, hogy a leírt tünet hátterét részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni állatorvosa. Ha megszületett a diagnózis, akkor pedig a teendőket is megbeszélhetik. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy kölyök kutyának milyen oltások ajánlottak.
jelige: Tappancs
2009-06-25
Üdvözlöm! A problémám a következő: kutyómnak január óta vannak problémák a bal hátsó lábával. Hirtelen elkezdett sántítani, ill. 3 lábon ugrálni. Fel is dagadt a lábfeje és félreállt a kislábujja. Többször voltunk orvosnál, idegentest gyanúja miatt 2x műtötték. A 2. alkalommal teljes feltárás történt, melynek során sem találtak semmit. Pici javulás mutatkozott mindkét műtét után (lehet hogy a gyulladáscsökkentők miatt is) de sajnos pár hét eltelte után visszaállt az eredeti panasz. Állandóan nyalogatja a talpát, kifejezetten sántít és séta közben felkapkodja a lábát. Kérdezném hogy lehet-e esetleg fenyőtüske amit nem sikerült megtalálni hisz január óta van a panasz. Vagy valami egész más, pl olvastam hogy előfordulhat verejtékmirigy gyulladás az ujjak között? El vagyunk keseredve és tanácstalanok vagyunk hová fordulhatnak még? Köszönettel!
Sőt az Ön által olvasott okokon (fenyőtüske, toklász, egyéb idegentest, faggyú ill verejték mirigy gyulladás) kívül lehet még sajnos akár daganatos jellegű is az elváltozás. Talán a legokosabb megoldás a kutya ismételt részletes vizsgálata (fizikális vizsgálatok, citológai vizsgálat, vérvizgsálatok, képalkotók ...) lenne. Ha kiderül az elváltozás lényege, akkor lesz esély a végleges megoldásra is.
jelige: aggódós kriszta
2009-06-24
a spánielem jobb oldalán van egy duzzanat.viselkedése étvágya ugyanolyan vidám virgonc.sokat sétál esik kel esetleg megüthette.vagy mire gyanakodjak?
Gyanakodjanak állatorvosával együtt vérömlenyre, savós folyadékgyülemre, gennyes tályogra, gyulladásos eredetű terimékre és daganatokra is. Aztán a kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, citológai vizsgálat, vérvizsgálatok, képalkotók ...) a gyanúból bizonyosság lehet. Remélem semmi ok az aggodalomra és könnyen megoldható az észlelt duzzanat.
jelige: Tacsikeverék
2009-06-24
Van egy 6éves kan kutyánk, és egy fél éves szuka. A probléma az, hogy a kan kutya minden áron szeretne a szuka kutyától ”valamit”. Annyira zavaróvá vált a heyzet, hogy már nem tudunk aludni. A fiú kutya mindig nyüszít, szinte egész nap. A kérdésem az lenne, hogy nincs-e valami gyógyszer, vagy oltás, amitől nem lesznek ilyen vágyai. Válaszukat előre is köszönöm.
A kan kutya természetes vágyait nyugtatókkal és hormon tartalmú szerekkel is csak kevéssé lehet befolyásolni - ráadásul ezek alkalmazása a tüzelési időszak(ok) időtartamára nem mellékhatásmentes. Kasztrációval viszont néhány nap alatt végérvényesen megoldódna ez a gondjuk. A szuka esetében az első tüzelés befejeztével ideális iőpont adódik az ivartalanítási műtét elvégzésére. Ez utóbbi műtét a szuka egészséges szempontjából is kiemelten ajánlott.
jelige: Tappancs-gyomorcsavar
2009-06-24
Tisztelt Doktor Úr! Egy nagytestű keverék kutyám (német vizsla snautzer szerű) van, akit általában késő délután etetünk száraz táppal amibe keverünk ilyen pattogatottkukorica és műzliszerű kiegészítőt. A hétvégén arra lettem figyelmes hogy evés után egy órábal kutyasírást hallok az udvaron. Felpuffadt a hasa, hányni próbált (sikertelenül) és látszott rajta hogy komoly fájdalmai vannak. Az orvos gyomorcsavarodást állapított meg nála. Hál’istennek sikerült megmenteni... Ő már 7-8 éves, de nagyon jó erőben van, de még jobban zeretnék rá odafigyelni hogy többször ilyen ne forduljon elő, és meg szeretném kérdezni: -Száraz tápok közül milyennel etethetem? Vízbe szoktam elötte áztatni. Helyesen csinálom? -Mostantól 2-szer kap enni naponta kevesebbet, illetve odafigyelek hogy ne rohangásszon kaja után. De állítólag az se mindegy hogy milyen tápból kap kevesebbet a gyomorban történő erjedés miatt... Előre is köszönöm szépen!
Örülök, hogy sikerült megmenteni a kutyát. Meg kell mondjam, hogy állatorvosa szinte bizonyosan a hasfalhoz varratokkal rögzítette is a megfelelő helyzetébe visszaállított gyomrot - ezzel a további gyomorcsavarodásoknak igen kicsi a valószínűsége. A leírt változtatások, napi 2x etetés, etetés után 2-5 óra nyugalom, pihenés, emelt tálból történő etetés és az egyik prémium minőségű száraz táp (Royal canin, Eukanuba, Hills, Biomill ...) kiválasztása szintén több szempontból is jót fog tenni a Tappancsnak. Egy komlettált száraz táp esetében nem szükséges a müzliszerű adalék (Gréti mix??) adása - sőt az ideális összetételű tápot „elrontja”, túl sok rost, kevesebb fehérje, és nem ideális összetételű makro- és mikroelemek kerülhet a kutya táplálékába.
jelige: szárnyacska 3.
2009-06-23
Jó Napot!Nos elvittem az orvoshoz,és csak ficam lehet rendbe fog hamarosan jönni!A doki aztmondta,hogy el is lehet engedni és ő majd hazarepül,ha mégsem birná a hosszú utat akkor csatlakozik egy másik csapthoz,de nagy valószinűséggel hazarepül mert ott várja a tojó:) Mi azért megpóbáljuk valakinek átadni ”lejelenteni”hátha tudnak segiteni! Köszönöm mégegyszer a segitségét!
Én ugyan semmit sem segítettem, Önök előtt azonban le a kalappal ... Ha még ideje engedi próbálja meg kideríteni, hogy kié lehet a galamb, nehogy hiába várja az a tojó ... ))::
jelige: yorki7 - 2.
2009-06-23
Köszönöm kérdésemre válaszát!Most még annyi derült ki a vérképből,hogy magasabb a májra, a fehérvérsejtre,a hasnyálmirigyre utaló érték és a daganat marker eredménye 10.8!Csütörtökön megyünk hasi és szív ultrahangra,talán többet tudunk meg.Emelkedhetnek más eredmények a daganat magasabb eredményétől vagy az már azt jelenti,hogy szétszóródott a szervezetben?Válaszát előre is köszönöm!
Meg kell mondjam, hogy kérdéseire a legpontosabb választ a kezelő, vizsgálatokat végző, végeztető orvosa adhatja. Mostani konkrét kérdése nem tudom, hogy miben lenne iránymutató, de persze, a feltételezett daganat akár a hasnyálmirigyből, vagy a májból, vagy mindkettőből is indulhat - és ezesetben könnyen magyarázhatjuk az emelkedett hasnyálmirigy (amyláz?) máj (ALT?, AST?, ALKP? ...) és daganat marker (CEA?) értékeket is. Mindemellett számomra a kutya közel sem biztos, hogy daganatos ... Az ultrahangvizsgálat eredményei is igen fontosak lesznek a diagnózis szempontjából.
jelige: gina
2009-06-23
A kutyusom hátán sebek jelentek meg. Az állatorvos szerint allergiás a bolhacsipésre. Bolhanyakörve van , de az állatorvos szerint a bolhanyakörv nem megfelelő védelmet nyújt a kutyáknak , sem pedig a cicusoknak. Igaz vagy nem?
A néhány száz forintért kapható színes „bolhanyakörvek” hatékonysága, megbízhatósága nem megfelelő. A Bolfo, Kiltix, Scalibor ... elnevezésű termékek ára ugyan borsosabb, de megfelelő védelmet nyújtanak. A nyakörveken kívül sokféle bőrre applikálható csepp is megfelelő védelmet nyújthat - ezeket is rendelőkben vagy állatpatikákban érdemes azonban beszerezni, nem a nagyáruházakban és pet-shopokban. A bolhaallergiás bőrgyulladás kezelésének legfontosabb eleme valóban a tartós parazitamentesítésen alapul. Emellett sokszor van azonban szükség egyéb helyi és szisztémás kezelésre is.
jelige: Labrador baba
2009-06-23
Tisztelt Doktorúr. Mi lehet 3 és fél hónapok kölyök labradorommal bűzös zöld váladék szivárog hüvelyéből elvittem itthon orvoshoz kapott gyulladáscsökkentőt és 10 napos gyógyszeres kúrát a kúra után panaszmentes volt eltelt kb 10 nap és újra láttam kezdődik megint a folyás ideje alatt a kutya láztalan és kedélyállapotával sincsen gond és étvágya is van Synulox nevű gyógyszert kapott és most kenetet vett a doktorbácsink de egy hét mire megjön a válasz most is kapja már 2-dik napja a tablettákat doktorúr szerint mi lehet a gond egy ilyen fiatalka kutyussal?levelét várva tisztelettel
A tüneteket okozhatja fiatalkori hüvelygyulladás (juvenilis vaginitis), hólyagfertőzések, egyéb húgy-, nemiszervi gyulladásos és daganatos (ez a kutya kora miatt meglepő lenne, de nem kizárt) megbetegedések. Az sem kizárt, hogy fejlődési rendellenesség hajlamosítja a kölyköt a makacs, kezelésnek ellenálló betegségre. Állatorvosa további részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vér-, vizelet-, hüvelyfolyás váladék laborvizsgálatok, hasi ultrahang ...) tudja tisztázni a kölyök betegségét. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet az esélyeket megoldásokat megbeszélni.
jelige: szárnyacska2.
2009-06-23
Üdvözlöm önt! Nos a szám alapján Belg99van ráirva és még több szám is de a lényeg hogy a Belg ugye Belgiumot jelent...nem értem,bár aztmondják onnan is röptetnek.Az is lehet Onnan való és 99-ben született de lehet baromság mivel nem értek hozzá! Válaszát köszönöm,holnap viszem az orvoshoz!
Egyáltalán nem csacskaság, amit gondol,könnyen lehet, hogy Belgiumból röptették sporttenyésztők a postagalambot. /Márha amint gondolom postagalambról van szó/ A 99-es szám szerintem inkább Belgiumon belül a tenyészetet, sporttenyésztőt jelentheti - 10 éves galambok nem versenyeznek. Kérje aktív sportgalambászok segítségét, szerintem villámgyorsan megtalálják az eredeti tulajdonost. Rendes dolog, ha megpróbálja rendbehozni a szárnyacskát - biztos vagyok bene, hogy az eredeti tulajdonos meglesz és hálásan kifizeti a fáradozásait is.
jelige: vikki16
2009-06-23
Üdvözlöm! Az a gondom, hogy ma a rottweiler kutyám rosszúl volt, rángatózott habzott a szája, maga alá vizelt, adtunk neki tejet meg seduxent és gyorsan rendben jött, de 2 évvel ezelött is ezek voltak a tünetek de akkor több napig tartott, az majdnem biztos h mérgezés volt,és állatorvos is látta, de most hogy negyed óra alatt rendbe jött, lehetséges hogy ez valamiféle kangörcs? várom mielöbbi válaszát!
A kangörcs nevű jelenséget teljes biztonsággal kizárhatjuk - ugyanakkor az epilepsziát, epilepszia-szerű betegségeket és egy sor egyéb betegséget felvehetünk a listára. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni észlelésük hátterét, a kutya betegségét. Ezután lehet a megoldásokat is megbeszélni.
jelige: kiskunhalas
2009-06-23
üdvözlöm! Van egy 6,5 hetes kiscicám és nem bír kakilni,nagyon erőlködik és a nemiszervéből pirosváladék jön!Nyávog és továbbra is erőlködik!Nagyon nagyon aggódom érte kérem minél előbb válaszoljon! Egy szerető gazdi.
Az otthoni teendő a cica langyos tehéntejjel történő itatása, vizes vattatamponnal történő pocakmasszírozása és a végbéltájék ingerlése ugyanezen vattatamponnal. Ugyanakkor mielőbbi állatorvosi vizit is melegen ajánlott a kölyök vizsgálata, parazitamentesítése, helyes táplálása és a később esedékes vakcinázás megbeszélése miatt.
jelige: kiállítás
2009-06-22
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 12 hónapos border collie-nk, akinek nem korrekt az ollós harapása. A kiállításon azt mondta a bíró nő, hogy létrás a harapása. Az a kérdésem, hány hónapos koráig változhat a fogállása, mikorra lesz végleges a helyzetük. Köszönettel:
Egy 12 hónapos border collie fogazata/harapása már gyakorlatilag véglegesnek tekinthető, a rendellenesség véleményem szerint nem fog „magától” rendeződni. Kutyafogászati ügyekbe Dr. Kovács Katalin ( http://www.vetfog.hu/ )kolléganőt ajánlom. Ha valaki, ő tud segíteni az ideális foagazat elérésében.
jelige: szárnyacska
2009-06-22
Üdv!DR ÚR! Találtam Gyálon egy sérült szárnyú galambot. ”2-gyürű van a lábán egy piros és egy sárga számozottan. Eszik iszik jól elvan már próbálgatja a szárnyát is,aztmondják ez magától rendbe jön én azért megmutanám egy állatorvosnak.A kérdésem viszont az lenne hogy a tenyésztőjét tulaját hol kereshetem? Elnézést,hogy iylesmivel feltartom de nekem fontos lenne! Válaszát előre is köszönöm!
A legkevésbé sem tart fel, de én nem tudom, hogy mit jelenthet a gyűrűn olvasható jelölés. A sérült szárny miatt valóban jól teszi, ha mielőbb állatorvoshoz viszi a madarat. Közben az internet, és kezelő állatorvosa segítségével próbálja meg kideríteni, hogy a lábgyűrű melyik galambtenyésztőt jelzi.
jelige: kutya
2009-06-22
Üdvözlöm Doktorúr/nő! Beagle Kutyám 1,5 hónapos volt a kutyám amikor megkaptuk, az anyukája elpusztult, a testvéreit állatkísérletekre vitték Olaszországba. A tenyésztő potom áron adta a kutyát, mondván nem lehetett törzskönyveztetni, mert nyitott a harapása. Később erős fájdalmai voltak ülés közben, ezért elvittük orvoshoz, és kiderült, hogy a veleszületett csípőproblémája van. Ma este a kutya leugrott a kanapéról, nyüszített egyet, majd teljesen dezorientáltan viselkedett, lihegett, instabil lett a járása, nekiment az ajtónak, és gyorsan vert a szíve. Elvittük az ügyeletre, megállapították, hogy valószínüleg a nyaka húzódott meg. Kérem, adjon tanácsot, hogy mivel tudom könnyíteni az életét, és a fájdalmait, hogy ezek problémát ne okozzanak?! Köszönöm előre is! Tisztelettel!
Ahhoz, hogy bármiféle életmód, pláne kezelési tanácsot kaphasson, pontosan tudni kellene a kutya betegségeit. A veleszületett fejlődési rendellenességgel (is) küzdő kutya nem kizárt, hogy ízületi bántalmakkal, csigolya betegségekkel terhelt. Ezeket a betegségeket részletes vizsgálatokkal (benne röntgenvizsgálatok, esetleg egyéb képalkotók) lehet diagnosztizálni. Ha mindezek megtörténtek, akkor lehet az esélyeket és a megoldásokat (nem kizárt, hogy műtéti megoldás) megbeszélni. Ha esetleg nem operálható az elváltozás, akkor fájdalocsillapító/gyulladáscsökkentő és kiegészítő kezelést is állatorvosa tudja ajánlani. Sajnos leírása alapján az sem kizárt, hogy a kutyának epilepsziás, vagy epilepszia-szerű betegsége is van. Ez utóbbi betegségek igazolása és kezelése szintén részletes, de letérő vizsgálatokat igényel.
jelige: Pici cica 2.
2009-06-22
Tisztelt Balogh Úr! Köszönöm szépen gyors válaszát, már hála Istennek jobban van a macskánk. Köszönettel:
Örülök, ha valóban jobban van a cica.
jelige: Buksi
2009-06-22
Kéthete náthás az öthónapos kiskutyánk,hörgő sipoló hangokat ad ki ,csak a száján veszi a levegőt de az orrán fújja ki.Gyakran kell törölgetni az orrát,eleinte véres váladék jött az orrából.Egy hete az orvos AUGMENTIN port adott neki ,amit egy hétig lehetett neki adni, és úgy tűnt hogy sokkal jobban lett,de sajnos csak két három napig ,és minden kezdődik előről.Azt szeretném tudni hogy mi lehet ez nála.Még néha szopik és csak sovány főtt húsokat adunk neki.Féreg ellen már egyszer kapott gyógyszert.Előre is köszönöm válaszát.
Az oltatlan kölyök esetében legnagyobb eséllyel fertőző betegség lehet jelen, ezek bármelyike, akár több is okozhatja a tüneteket. Ezen felül lehet idegentest (pl toklász), lehet tályog is az orrjáratokban, lehet a kölyök akár allergiás is - és én azt sem tudom kizárni, hogy bármelyik betegségre, elváltozásra veleszületett elváltozás hajlamosítaná a kölyköt. Állatorvosa, ha módjában áll részletes vizgsálatokat végezni, jóval konkrétabb választ adhat kérdéseikre.
jelige: Mini nemet dog x-y.
2009-06-22
Tisztelt dr.Ur! Ujra lenne egy ”bugyuta” kerdesem: miota a Mini(nemet dog szuka) beteg,,azota a tobbi(6) kutya a falkabol korkorosen felsorakozva egy u.n. falka vonyitast produkal naponta tobbszor.Regebben a kan(Snoopy) volt a kezdemenyezo es a kor kozeppontjaban.Kb.4 honapja a Mini a kezdemenyezo. A kerdesem lenne,hogy a kutyak tudhatjak-e,hogy a Mini most beteg,es ezert megvaltozik a kapcsolatuk a Mini iranyaban?Lehetseges ez?Kulonben mas jelenseggel is talalkoztam miota a Mini beteg(pl.a Mini foglalhatja el a legjobb fekvohelyet ,a tobbiek mindenben elonyben reszesitik a Minit(eteteskor is stb) Erezhetik a kutyak,hogy egyikuk kozolluk beteg? koszonom
Ez a kérdése sem bugyuta, de sajnos a legkevésbé sem tudok rá válaszolni. Emlékezetem szerint ugyan említette, hogy a kutyáinak az új környezetben szokása a farkas módjára történő vonyítás. Örülök, hogy a Mini teljesen kielégítő állapotban van, és esetleg a falka hierarchiában még előrébb is tört. A magam részéről nem észleltem és nem is hallottam arról a jelenségről, miszerint kutyák akár a saját betegségüknek is „tudatában” lennének. A „lovagias” vagy „előzékeny” viselkedés egy beteg, vagy sérült falkatárssal szemben is csak jó körülmények között értelmezhető. Amint a falka tagoknak harcolni kell az élettérért, pihenőhelyért, élelemért - a beteg falkatárs hátrányba kerül, akár ki is közösítik.

<< <  212 / 473 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379
2016.10.11
2016.10.09.-én este 7 óra tájékában találtuk, a Leányka utcai parkolónál jött oda hozzánk ( Leányka utca focipálya felé eső része). Barátságos, nem fél az emberektől. Fekete színű a bundája kivéve a hasán, ott van egy fehér folt. Kb. 6 hónapos, nőstény cica. 30/961-1499
2016.09.26
XXII. kerületben talált 14 éves (!) keverék kan kutyuska az Illatos úton! http://illatosutiallatvedo.blogspot.hu/2016/09/illatos-ut-iii52-20160925.html