Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Grafit beteg
2008-11-05
Vasárnap hoztunk az állatmenhelyről 2 kiscicát. Teljesen egészségeseknek tűntek. Mire hazaértünk az egyik már összepiszkította a szállítódobozt. Gondoltuk, ha nyugalomba kerül, akkor jobban lesz. Hétfőn már szilárdabb volt a széklete, de találtunk egy vérnyomot a forgácsukban. Ma(kedd) mire hazaértünk több helyen találtuk a véres székletét. Mit tegyünk?
Természetesen vigyék el mindkét macsekot az állatorvosukhoz. Ez általános szabály minden kutya és macska megvásárlása, találása, befogadása után még akkor is, ha látszólag teljesen egészségesek. Hátmég, ha véres hasmenésük van ... Véres székletet számtalan veleszületett és szerzett fertőző/parazitás/nem fertőző betegség okozhat. A tünetek okát és a teendőiket csak állatorvosi vizsgálat alapján érdemes eldönteni. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban sok érdekes írást találnak.
jelige: vemhesség
2008-11-05
az lenne a kérdésem,hogy az54 es progeszteron szinttel folyamatos pótlással a 40.napon vagyunk,milyen esélye van,hogy végig tudja hordani a kiskutya a terhességet.jelenleg női hormont kap pasztába,mert a tablettás megoldásnál még alacsonyabb volt ez a szint.az ultrahangos vizsgálat alapján nagyon jól fejlett 3 magzat van,már a kisszivük is jól látható és igen mozgékonyak.azt vettem észre,hogy néha teljesen átlátszó zselé szerü folyadék kenődik a kiskutya lepedőjére.elfelejtettem írni az elején,hogy a harmadik héten alvadtvéres vérzéssel vittük a kidkutyát orvoshoz és ezután kezdődött a kezelése előbb vérzéscsillapítóval és progeszteron tablettával,így két nap alatt teljesen megállt a vérzése és a többit már leírtam.szeretném tudni a véleményét,mert ahány orvossal beszéltünk,annyifélét mondtak. tisztelettel
Teljesen természetes, hogy eltérő lehet a szakemberek véleménye az esetével kapcsolatosan. Ha sok embert megkérdez, hogy mennyi 2x2, akkor ugyan nagy részük azt fogja mondani, hogy 4 - de ha mondjuk azt kérdezi meg néhány közlekedési szakembertől, hogy sikerülhet-e Budapesten keresztülszáguldani egy 3 éves BMW-vel 100 km-es átlagsebességgel, akkor nem valószínű, hogy mindegyiktől ugyanazt a választ fogja hallani. Valószínűleg azt mondják, hogy nem kizárt, de függ az időjárástól, napszaktól, útvonaltól, forgalmi viszonyoktól, a kocsi felkészítettségétől és a vezető felkészültségétől, és ezenkívül jónéhány kevéssé megítélhető tényezőtől is. A legpontosabban kezelő orvosa tudja megítélni a szuka esélyeit. Neki lehet fogalma arról, hogy a hüvelyi vérzés vajon kezdődő vetélés volt-e, ennek a hátterében „csak” hypoluteolízis, vagy egyéb betegségek, rendellenességek is állhatnak-e. A számomra rendelkezésre álló adatokból, az Önök gondosságából és kezelőorvosuk alaposságából én azt a következtetést vonom le, hogy jó esélyük van a vemhesség és a szülés/szoptatás teljesítésérére. Sok sikert kívánok az izgalmas napokon.
jelige: étvágytalanság
2008-11-05
Vasárnap hoztuk el 12 hetes havanese kiskutyánkat. A kutyus 3 oltással és rendszeres féreghajtással rendelkezik. A problémám az lenne hogy vasárnap miután elhoztuk evett kb 15 szem tápot, és azóta nem hajlandó enni. A kedve jó, játszik, iszik, állatorvoshoz elvittük egy általános vizsgálatra. A fülei be vannak gyulladva, kezeljük. Lehetséges hogy esetleg a fájdalom miatt vagy az új hely miatt nem eszik? A tenyésztő azt mondta hogy a kiskutya nagyon jó étvágyú, ezért csodálkozunk hogy nálunk nem eszik. Azzal a táppal kínáluk amit a tenyésztőnél is kapott. Mit lehetne tenni? 2 nap éhezés mennyire visel meg egy kiskutyát? Válaszát előre is kösznöm.
Akár a hallójárat gyulladás tünetei (különösen az elválasztás okozta stresszel együtt) is okozhatja a kölyök étvágytalanságát, akár a hallójárat gyulladásával párhuzamosan egyéb betegsége is jelentkezhetett a kutyának. 2 nap teljes koplalás már igenis komolyan megvisel egy 12 hetes kölyköt. Mindenképpen jelezzék a fejleményeket kezelőorvosuknak.
jelige: Morzsika
2008-11-05
Kedves Doktorok! 2 éves Maine coon cicánk, aki egyébként egy rendkívül félős, bekuckózós cica, hozzánk viszont rendkívül gyengéd és bújós, mint egy kisbaba. Júliusban vidékre költöztünk, és minden rendben ment, boldogabb volt, mint valaha, amikoris augusztus közepén egyszercsak nekünktámadt. Azóta többször is előfordult már sajnos, hogy ugyanígy viselkedett... Szinte border-line személyiségként viselkedik ilyenkor, a párom nyugtatására valahogy hallgat, de engem támad, olyan szinten, hogy ha a támadást követően én elbújok valahova a szeme elől, és 10-15 perc elteltével hallja akár csak a hangomat, elkezd keresni, és morog közben, szinte vadászik rám... Amint elmúlik ez a rohama, szinte lelkiismeret-furdallása van, és újra bújik, és udvarol, de nagyon ijesztő ez a viselkedés. Veszettségre nem gyanakszunk, oltva volt rendesen, és csak májusban kezdett el kijárni. Étvágya rendesen van, iszik is rendesen és semmilyen más tünete nincs. Fontos, hogy általában éppen az almot tisztítom, amikor támad. Próbáltuk ezért az alomtálat máshova vinni, de ez sem vált be. Szeretném megkérdezni, hogy gyanakodhatunk -e valamilyen még lappangó betegségre, aminek idegrendszeri vonatkozása lehet, vagy fajta sajátosság lehet, találkoztak -e már hasonló esettel? köszönöm
Nem valószínű, hogy idegrendszeri betegségre kell elsősorban gyanakodniuk - sokkal valószínűbb, hogy domináns agressziót tapasztalnak a kifejlett, nőstény (!) macskán. A Maine coon fajta is hajlamos ilyen típusú viselkedési zavarra. Első teendőjük szerintem az, hogy a leírt viselkedést minden alkalommal, következetesen és megfelelő eréllyel meg kelene torolniuk. Ez alatt annyit értek, hogy a morgó, támadó macskát (mondjuk egy összetekert újsággal) többszörösen meg kell legyinteni és meghátrálásra kell kényszeríteni. Ha nem tenyészállatról van szó, akkor az ivartalanítás és talán a feromon hatóanyagú szerek (Feliway) használata is segíthet.
jelige: Picur
2008-11-04
Táplálékallergia. Voltunk orvosnál kapott gyógyszert Prednisolont minden másnap 1/2 tablettát kap. Kacsa dietára kellet fogni aminek az lett az eredmenye, hogy egy idő után elkezdett vakarozni, köhög néha, és a duplájára hízott. Most már nem eszik hust és nagyon nehéz vele mert a száraz tápot nem nagyon eszi. Minden tanácsot praktikát szívessen fogadnék. Köszönettel Szilvia
A leírása szerint talán mégsem táplálékallergia a bibi, vagy neadjisten kacsa fehérjére allergiás a kutya ... ): A táplálékallergiák esetében a megszokott diétás tápok leginkább bárányhúst tartalmaznak fehérje komponensként. Ha biztosak a táplálékallergia diagnózisában, akkor talán ezeket kellene megpróbálni. Vakaródzást, szőr-, bőrtüneteket azonban sajnos számos egyéb allergiás, veleszületett, parazitás, bakteriális és gombás kórkép is okozhat, sőt (főleg a hízás figyelembe vételével) az endokrin betegségek lehetőségét is érdemes lehet tisztázni. Praktikával nem szívesen szolgálok, részletes vizsgálatokat ajánlok a tünetek tisztázása érdekében.
jelige: énmagam
2008-11-04
Kedves Állatorvos úr/hölgy kérdésem lenne? lehet-e rekeszizom görcs ellen valamit felírni, nem az állatkáimnak hanem nekem, mert erős légszomjjal küzdök amikor olvasgatom a válaszokat. A szemem is szokott könnyezni és akkor nem látok. amugy az email cimemre kérném a választ, mert irni szeretnék egy emailt, a széklet fogyasztó kutyusokkal kapcsolatban, volna némi tapasztalatom, és véleményem , mint biológus. a hirdetést köszönöm, az fekete-fehér cicát már is örökbe fogadták :) most már a cicán múlik elbüvöli e a gazdáit. (100cica-ás kép)
Tisztelt Kolléga! A tüneteivel nyilván nem mi, hanem háziorvosa tud foglalkozni ): - mi legfeljebb örülhetünk, hogy gazdára lelt a macsek és szívesen várjuk tapasztalatait a kutyák székletfogyasztásával kapcsolatosan.
jelige: azur112
2008-11-03
Tisztelt dr. Úr! Kérdésem a következő lenne: a Lyme-kór elle forgalomban lévő vakcinák közül melyik beadását javasolja? A napokban olvastam róla, hogy a Biocan-B ugyan hazai kullancs-fajok ellen jó, viszont ezeket alig mutatják ki a megbetegedett állatokból, betegítő-képességük nem bizonyított egyértelműen. A Merylime viszont hat a B. burgdorferi sensu stricto ellen, ami a legvirulensebbnek mutatkozott és mindig ki tudták mutatni. Mi a véleménye, melyiket válasszuk?
Jól látja, a polémia a vakcina gyártók és immunológus szakértők között is tart azügyben, hogy melyik vakcinát érdemes itthon használni. Én sem nem vagyok vakcina gyártó, sem pedig immunológus szakember. A legbiztonságosabb válasz természetesen az lenne részemről, hogy oltassa be mindkét vakcinával a kutyáját minden évben. Ha esetleg kutyája átesett és meggyógyult már a Lyme-borreliózis bármely bármely klinikai formájából, akkor azt sem tartom kizártnak, hogy az évente váltogatott Biocan-M és Merilyme vakcinák is kellő védettséget adnak a kutyának. Ha elhatározta, hogy utánajár a kérdésnek és kideríti, hogy melyik Lyme-vakcina kizárólagos használatának van több értelme idehaza, akkor készüljön hosszadalmas irodalmazásra a témában. A kutya kezelőorvosával is érdemes lehet konzultálni ezügyben.
jelige: Vanda
2008-11-03
Kedves Doktor Úr! Két éves német juhász kutyámnak közepes diszpláziája van a bal hátsó lábába.Eddig korvimin arthro port kapott,kiegészítő tápláléknak.Kérdésem az lenne,esetleg van ennél jobb is?És ha igen,melyik?Elég sokszor sántít,mivel egy percet sem tud nyugodtan ülni. Köszönöm válaszát:Ildikó
A betegséget gyógyszeresen nem lehet meggyógyítani. Nagyobb megterhelés közben, vagy azt követően mindig sántítani fog, sőt az idő múlásával már egészen apró megterhelés is elegendő lesz a tünetek kiváltásához. A nehezebb időszakokban (néhány napig tartó) speciális fájdalomcsillapító kezelés is alkalmazható. Erről kérdezze állatorvosát.
jelige: beteg kuvasz
2008-11-03
Van egy 11 éves kan kuvasz kutyánk. Igazi családi kedvenc. Ma ment a hasa és a késő esti órákban leült a konyhakövön és azóta nem tud lábra állni. Mintha nem bírná el a lábaival a saját súlyát. Jó étvágya volt az elmúlt napokban. Ülve a mellső lábaivál elhúzta magát szokott helyére(anyósom lakásába, de továbbra sem tudott felállni) miután beért az anyósom szólt, hogy hányt is...nem tudjuk mi történhetett vele. A szemei mosolygósak, nem rosszkedvű. Nagyon türelmesen tűri a sorsát. Kérem, ha lehetőség van rá válaszoljanak...reggel orvost hívunk. aszpirint kapott Segítségüket előre is köszönöm.
Közben eljött a reggel, sőt eltelt a délelőt is. Remélem, jobban van a kuvasz a kezelés hatására. Sajnos én sem tudom, mi történhetett vele.
jelige: mitől fehér a fogínye?
2008-11-03
Tisztelt Dr. Úr! A tanácsát szeretném kérni. Van egy 9,5 éves nj. keverék szuka kutyám, néhány hónapja vettem észre, hogy elég világos a fogyinye, különösen az alsó. A felső szép rózsaszin. Fogászati kezelésen nem voltunk soha. Ennivalónak készen kapható száraztápot, vagy konzervet kap, kutyatésztával, néha csontot, vagy leves maradékot is. Oltásokat rendszeresen kapja, a veszettség elleni+ kombinált, ezzel egyidőben féreghajtót, bolhája nincs, Front-Line-al kezelem, kb. 4-5 hónapontként, megelőzésképpen. Étvágya jó, széklete normális. Mi okozza, hogy fehér a fogínye, lehet valami belső betegségtől is?
Ha a teljes száj nyálkahártya, valamint a többi látható nyálkahártya (kötőhártya, hüvely, végbélnyílás ..) sápadtabb, fehérebb a kelleténél, akkor a vérszegénység (anémia) lenne a vezető tünet, amit állatorvosa kivizsgálna. Ez is számtalan betegségtől (babéziózis, rágcsálóirtó szer mérgezés, idült máj, vesebetegségek, pyometra ...) lehet. Ha komolyan vesszük azt az észlelését, hogy csak a szájüreg alsó felében fehérebb a nyálkahártya, akkor elsőként helyi vérellátási zavarra fog gondolni kezelőorvosa. A kutya részletes kivizsgálásával lehetne megnyugtató módon megválaszolni a kérdését. Egy idősödő, nem ivartalanított szuka esetében különösen fontos lenne a részletes kivizsgálás.
jelige: zokni
2008-11-02
Tisztelt Címzett! Ma este Basset Hound kutyám lenyelt egy zoknit. Kérdésem az lenne, hogy segítség nélkül kitud e ürülni a szervezetéből. A kutyán tüneteket nem látunk egyenlőre.
Ha vékony csecsemőzokni volt, és lenyelés előtt szét is szaggatta kicsit, akkor van rá esély, hogy természetes úton távozik. Ha 46-os téli zoknit nyelt le egészben, akkor majdnem biztos, hogy állatorvosi segítségre lesz szükség.
jelige: macska betegség
2008-11-02
Tisztelt Doktor Úr! 1-2 hete észre vettem hogy a 4 macskám közül csak egynek az álla alatt valami tályog szerű van és folyik belőle valami aminek a színe olyan világos véres de minha keveredne valamivel.mainap folyamán kikaparta és most vettem észre hogy elég nagy területen nncs is már sző rajta.
Lehet, hogy a tályogszerű valami tényleg egy tályog. És ahogy az a felületesen fekvő tályogoknál szinte előírásos, a szőr kihullik rajta, és kifakadás után véres-gennyes váladék folyik belőle.
jelige: kutyuli
2008-11-02
A több mint 5 éves kutyámat kb. 1 éve fogadtam örökbe a Mentsvár az Állatokért Alapítvány kecskeméti telephelyéről. Már akkor fennállt a sántaság az egyik lábára és szintén létezett a szemproblémája. Mindkettőt megmutattam állatorvosnak, aki szerint a sántaság valószínűleg régi törésből maradhatott vissza míg a szemproblémájára kis műtétet javasolt. A szeme ami igazán aggaszt; az egyik belső szemhéjon kinövés, szemölcs - nem tudom mi - van. Ez a szem állandóan gyulladt, naponta többszöri kamilla teás törlés ellenére is. Nemrégiben a székletével is gond volt; nyálkás, hasmenéses volt. Kezelésre részben rendbejött, de ki-kiújult. Kb. 2 hete véglegesen rendeződni látszik, de tartok tőle, hogy ujra előjöhet A kérdésem az, hogy lehetséges-e öszefüggés a három gyulladásos(?) probléma között, mert számomra úgy tűnik, hogy, ha a szeme viszonylag rendben van, akkor egyébként is problémamentesnek látszik. Válaszát köszönöm. Üdv. maya Köszönöm a választ.
Akár összefüggés is lehet a gyulladásos folyamatok között, de az is előfordulhat, hogy a kutyus szervezetének ezek a legkevésbé ellenálló pontjai, pusztán ezért mutatják a tüneteket egyszerre.
jelige: tüzelés
2008-11-02
Jó napot! 2 kutyusom van. Egy 6 hónapos szuka és egy 6,5 hónapos kan. Ivartalaníttatni szeretném őket. Mikor lehetséges a beavatkozás? Minél előbb szeretném, mert nem tudom hogy mit csináljak ha a szuka elkezd tüzelni. Mennyi idős korában várható a szuka tüzelése? Vagy mik az előjelei, hogy veszem észre, ha elkezd? A kan kutyus néha már mászna rá, de rászólok, azonnal abbahagyja. Meg a kan kutya a szuka nemi szervét szokta nyalogatni. Nem tudom ezt mit jelenthet. Az érdekelne főleg, hogy ha most tüzelne a szuka, a 6,5 fél hónapos kan már tudná fedezni? Vagy még semmiképpen se lehetne vemhes? Köszönöm a választ.
A beavatkozás technikailag akár már most is elvégezhető bármelyik (mindkét) nemű kutyán. Észak-Amerikában a házi kedvencek többségét már néhány hónapos korukban, még ivarérés előtt ivartalanítják. Az egyetlen ellenérv szukák esetében az lehet, hogy az első tüzelés előtt ivartalanítottakban a későbbi életük során valamivel nagyobb eséllyel fordulhat elő vizelettartási rendellenesség. A tüzelés tüneteiről honlapunk „Publikációk” rovatában az ivari ciklust tárgyaló írásban minden lényegeset elolvashat. Akár ilyen fiatal állatok párzása esetén is lehet néhány kölyökkutya a végeredmény.
jelige: a cica állandóan enne
2008-11-02
Perzsa, him 7 hónapos cicának a mai napig habzsolva eszik és állandóan enne. Egész nap a konyhában ül és ha arra jár valaki akkor könyörög ételért, akár 10 percenként is tudna enni. A gond az hogy most már tud az asztalra ugrani mert eddig a nagyobb cicánkat ott kellett miatta etetni de azt hittük hogy ”kinövi” de mégsem így a másik elől is el kell venni az ételt, a száraz tápot. Tudna esetleg valamilyen megoldást javasolni hogyan etessük a két cicát hogy a kisebb ne egye el a nagyobb elől? Válaszát, segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel.
Nemigen lesz praktikus ötletem. A cicák és az ennivalójuk egész napos elkülönítése (külön szobába zárása), gondolom, nem járható út.
jelige: Begyulladt ujj
2008-11-02
Ezen a nyáron rengeteget kapart a kutyám. Hagytam, mert elfáradt tőle és legalább kopott a körme... Ám mostanra szegénynek begyulladt az egyik ujja, néha sántikál is, máskor nem, de hozzá nem érhetek a pirosló ujjacskához. Ha fájlalja, adok neki egy Norocarp-ot, és kamillás filterrel borogatom. A kérdésem az lenne, hogy pihentessem-e, ne engedjem futkározni, amíg teljesen el nem múlik vagy rohangálhat? Kaparni már nem hagyom, de annyi energiája van, hogy nehéz szívvel fogom vissza. Köszönöm a segítségüket!
Ha egészen bizonyos benne, hogy a gyulladt ujj szöveteiben nincsen oda nem illő anyag (üvegszilánk, tüske, fémdarab, stb.), valamint kizárható a daganatos elváltozás is, akkor szárazon tartással, helyi kezeléssel rövidesen meggyógyulhat. Séták alkalmával érdemes volna vízhatlan „zoknit” a lábra húzni, és valószínűleg az is sokat segítene, ha a kutyus nem nyalogatná azt az ujjat.
jelige: álvemhes?
2008-11-01
4 éves nem ivartalanított nöstény macskám kb egy hónapja 3szor annyit eszik mint azelőtt, mindent azonnal behabzsol. Állandóan ételért nyávog. És a hasa, főleg alul nagyon emggömbölyödött, és kemény. Nem változott az ürítése sem, rendszeresen ”kakil”. Egyik nap láttuk, h lerántott az asztalról egy kekszet és megette, nem tudom, h lehet h nem tett neki jót. Megváltozott a viselkedése is, kevesebbet mozog, keresi a kis lyukakat, ahova bujni lehet. Néha nagyon kedves, néha pedig egyik pillanatról a másikra kiborul. É sfolyamatosan a tálja körül nyávog, h enni akar. Arra is gondoltunk h terhes, de lakásban tartott cica, nem nagyon megy ki, és a házban nem is tudom h vane kandur, és nagyon kicsi az esélye h iylennel találkozott volna. Bár mióta ez van már nem búg.Nagyon aggódunk érte. Mi lehet a probléma? adjunk neki enni amennyit kér? nem eheti túl magát? Előre is köszönöm a segítséget!
A cica a leírása alapján nagy valószínűséggel vemhes, vagy álvemhes. E két állapot közötti lényeges különbséget állatorvosa fogja tudni megállapítani tapintásos, vagy hasi ultrahangos vizsgálattal. A vizsgálatig adjanak a cicának enni, amennyit kér. Az a leghelyesebb, ha ez teljes értékű macskatáp.
jelige: megfázás
2008-11-01
A kutyusom 9 hetes és kb. 3 napja 10 percenként pisil és prüszköl és az orrából kevés, víz szerű váladék jön. Megfázott? Sajnos most nem tudom elvinni az állatorvoshoz mert elutazott de nagyon jó lenne ha tudna nekem segíteni, hogy mit adhatok neki hogy jobban legyen? Előre is köszönöm
Semmiképpen ne adjon neki a házipatikájában fellelhető, embereknek való gyógyszerekből. Attól csak rosszabb lesz. Ilyenkor Mindenszentek környékén mindenki elutazik, még az állatorvosok is... Most nem tehet mást, mint hogy felkeresi a legközelebbi ügyeletet tartó állatorvosi rendelőt, hogy a kiskutya mielőbb meggyógyuljon. 1);
jelige: ”ivartalanítás”
2008-10-31
Minap az állatorvosunknál járva amikor felvetettük szuka kutyánk ivartalanítását, a műtét helyett olyan módszert javasolt az orvosunk, hogy a kutyus az első tüzelése után, és utána kb. fél évre rá kap 1-1 injekciót, és akkor többet nem fog tüzelni. Érdekelne, hogy ez a módszer tényleg létezik-e, ha igen, akkor hatékony-e, illetve milyen mellékhatásai lehetnek. Most kb. 4 hónapos keverék kutyust hoztunk egy sintértelepről, udvaron tartjuk, és mellette van egy rottweiler szuka kutyusunk is. A keverék kutyust mindenképp ivartalaníttatni szeretném, viszont a műtét utáni időszakból sok probléma adódna(seb tisztán tartása, a másik kutya is piszkálná,stb), ezért érdekelne a legegyszerűbb módszer, nyilván mérlegelve a lehetőségeket. Válaszát előre is köszönöm.
A módszer létezik, és hatékony is abból a szempontból, hogy a tüzeléseket megelőzi. Azonban súlyos mellékhatásai lehetnek. Az egyik ilyen a gennyes méhgyulladás, a másik pedig rosszindulatú emlődaganatok kifejlődése. Az egészség megőrzése szempontjából jobb egy szukának, ha az első és második tüzelése között átesik az ivartalanításon. A műtétet követően egy hétig (varratszedésig) valóban oda kell figyelni a kutyára, hogy ne nyalogassa a sebét (műtéti védőgallér!!!) és ne feküdjön a sárba, de a seb másfajta kezelést, tisztán tartást nem igényel.
jelige: Cilu
2008-10-31
18 év körüli ivartalanított nöstény cicánknak múlt pénteken bedagadt az egyik pofija. Elvittük állatkórházba ahol semmit meg sem kérdeztek, se a cica életkorát semmit, csak elaltatták. Kihúzták két fogát és gennyes tájogot találtak amit átmostak. Kapott két antibiotikum injekciót meg egy 3 napig ható fájdalomcsillapítót. Felírtak antibiotikum gyógyszert is. A cica elég rosszul nézett ki, nagyon lesoványodott. Az altatásból nehezen ébredt fel, de 2 nap elteltével már vizet ivott, és vizelete is van. A probléma az étellel van. Azóta egy falatot sem hajlnadó enni. Pépesített ételt kap de meg sem szagolja. Az antibiotikumot már nem kapja. Egész nap fekszik szinte, és ha felkel esik, kel, alig áll a lábán. Fecskendővel etetem minden nap, de ez így nem megoldás. Multivitamin pasztát is adok neki minden nap. Kérem segítsen, mit tegyek hogy legyen étvágya és magától elkezdjen enni?
A Béres Minera cicáknak való cseppekkel érdemes tenni egy próbát. Ha hamarosan nem tér vissza az étvágya, elképzelhető, hogy infúziós kezelésre lesz szükség. Ezzel elkerülhető az az ördögi kör, hogy nem eszik, ezért egyre gyengébb lesz, majd nem tud enni, mert nagyon legyengült.
jelige: Avona
2008-10-31
Ma vettem észre, hogy eladó 8 hetes boxer kiskutyámnak véres nyálkás híg volt a széklete, az első oltását már megkapta és 2 szer lett féregtelenítve. Nem levert sokat játszik, nincs láza és rendesen eszik.Mi okozhatja ezt? Van még ezen kívül 2 kiskutyám náluk nem jelentkezek a tünetek.Mind a 3 kutyust elvigyem állatorvoshoz?
Ilyen fiatal állatban a hasmenés leggyakoribb oka fertőző betegség, vagy táplálék-intolerancia szokott lenni. Sajnos az, hogy egy oltást már kaptak, egyáltalán nem zárja ki a vírusos fertőző betegségek lehetőségét. Legszerencsésebb, ha mindhármukat megvizsgáltatja.
jelige: Kleó
2008-10-31
Azt szeretném megkérdezni, a macskának melyik tejfoga mikor hasad ki, mikor váltódik, és mikorra nőnek sorba a maradó fogak. Előre is köszönöm!
A tejfogak 3 és 6 hetes kor között hasadnak ki, míg a maradó fogak 11-24 hetes kor között. Ezen belül a tej metszőfogak 2-3 hetes korban, a tej szemfogak 3-4 hetes korban, a tej premoláris fogak 3-6 hetes korban hasadnak ki. A maradó metszőfogak 3-4 hónapos, a maradó szemfogak 4-5 hónapos, a maradó premolárisok 4-6 hónapos korban váltódnak ki, a maradó molárisok pedig (ezeknek nincs tejfog elődjük) 4-5 hónapos korban hasadnak ki. Ennél pontosabban nem becsülhető a fogváltás macskában, mivel fajták között, de fajtán belül egyedi eltérések is lehetnek.
jelige: Lumo
2008-10-31
Tisztelt Hölgyem / Uram! A kutyánknak kb 2 hónapja rózsaszínes/pirosas bőrpítr jelent meg a hasán illetve a lábán, és fokozatosan terjedt és terjed is. Elég gyakran vakarózik és nyalja. Kérdésem, hogy milyen kenőcsöt lehet alkalmazni abban az esetben ha ez ekcéma vagy allergia. Igazából nem tudjuk megállapítani hogy mi a betegség maga. Köszönöm válaszát! Lumo
Az nem baj, ha Önök nem tudják megállapítani, mi okozza az elváltozást. Erre való az állatorvos. Én sem tudok házat tervezni... :-) Állatorvosuk valószínűleg bőrkaparék-vizsgálatot fog végezni hogy kideríthesse, vajon parazita, gomba, esetleg baktériumfertőzés okozza-e a gondot. Ha allergiával állnak szemben, akkor nem kenőcs alkalmazása lesz a megoldás, hanem amennyiben lehetséges, az allergén eltávolítása az állat környezetéből, ha pedig ez nem kivitelezhető, akkor gyógyszeres vagy injekciós kezelés. Mielőbb mutassák meg őt állatorvosuknak. Ha a kutya nem szállítható, akkor még Budapesten is találnak olyan állatorvost, aki az eb tartási helyén is el tudja végezni a vizsgálatokat.
jelige: Lili
2008-10-31
Üdvözlöm, szeretném megtudni, hogy kutyám vérképében megjelent magas kalcium szint és magas CEA érték mire utal, illetve mitől van, ha mégsem találtak daganatot a kutyában? Köszönöm szépen.
A laborvizsgálati eredmények értékeléséhez elengedhetetlen a páciens aktuális egészségi állapotának minél részletesebb ismerete. A laborvizsgálat csupán kiegészítő vizsgálat, amit önmagában nem lehet értelmezni. Ezért van az, hogy a laborleleten nem azt találjuk egy szép értelmes mondatba foglalva, hogy az adott betegnek ez és ez a problémája van, hanem a vizsgált paramétereket és a hozzájuk tartozó mért értéket. Ezekből a többi vizsgálat és a kórelőzmény alapján a vizsgálatot kérő állatorvos tudja megállapítani, hogy milyen betegségben szenved a páciense. Én ezek nélkül nem tudom kitalálni, miért magas a CEA és kalcium érték az adott kutya esetében.
jelige: Kicsi Otisz
2008-10-30
Tisztelt Doktor Úr! Megszeretném kérdezni,hogy mi okból kifolyólag lehet az,hogy a kiskutyám folyamatosan a férjemen gyakorolja azt amit igazából lány kutyusokon kéne késöbbiekben tennie. Kizárólag csakis rajta senki máson.Amint hazajön a munkából az elsö utja persze a kiskutyánk,és amint elkezdene vele játszani, a kutyusonk nagyfiuskodik vele. Mit tegyünk vele,hogy ezt befejezze.Ha más is látná elég kellemetlen lenne,nem szeretnénk ha a késöbbiekben,bárki mással is ezt csinálná.Szerintem egy kicsit korán kezdi még csak 6 hónapos.Köszönettel:Krisztina
Nem tudom, miért a férjét választotta célpontul, lehetséges, hogy pusztán azért, mert ő a legtürelmesebb vele. Tenni azt lehet ellene, hogy egy pillanatig sem engedik neki, hogy ezt művelje. Azonnal rá kell szólni és meg kell akadályozni a mozdulatot, esetleg ilyenkor büntetésből percekig ne foglalkozzanak vele. Mintha ott sem lenne. Ha újra kezdi, ismét el kell tanácsolni. Hamar meg fogja érteni, hogy ezt a viselkedést Önök nem tűrik.

<< <  212 / 433 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.
2015.10.01
Még szeptember elején találtuk ezt az erősen maine coon jellegű kandúr cicát a 13. kerületben, chip nem volt benne. Akkor rögtön a környékbeli állatorvosi rendelőkbe ki is lett plakátolva, de azóta sem jelentkezett senki, nem láttuk, hogy keresnék. Ha esetleg tudomásuk van hasonló eltűnt cicáról, akit kerestek, kérem jelezzenek vissza ezen az elérhetőségen (vargazsike87@gmail.com) Kizárólag az eredeti gazdi jelentkezését várjuk, aki papírokkal, fényképekkel tudja a tulajdonjogát igazolni. Előre is köszönöm!
2015.09.18
VAK CICA ELVESZETT XXII.Árpád utca-Gézavár utca környékéről Kérem hívjon, ha megtalálta: 06 309 616 316 Köszönöm