Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: csontdaganat
2009-03-02
A 9 éves Husky kutyámnál csontdaganatot diagnosztizáltak, a bal mellső lába mögött a bordán egy kitüremkedés tapintható. A lábát húzza, próbálja csökkenteni a terhelést, az állatorvos, akinél voltunk, azt mondta, hogy nem biztos benne, hogy daganat, de nagyon valószínű, áttétet nem állapított meg. Movalis tablettát kaptunk. Elég nyugtalanító, hogy a tünetek csak 3 napja jelentkeztek, duzzanat, kedvetlenség, lassú járás, és máris ilyen sokkoló a diagnózis. Válaszukat előre is köszönöm.
Érzésem szerint még nincs végleges diagnózisuk - felesleges a sokkoló érzés ebben a pillanatban. A kutya részletes viozgsálatával (fizikális vizgsálatok, vérvizsgálatok, citológiai vagy szövettani vizgsálatok, képalkotók) lehet eldönteni, hogy a látható/tapintható duzzanat valójában daganat-e, jó-, vagy rosszindulatú-e, vannak-eáttétek, operálható-e, vagy másmódon kezelhető-e. Nem tudom milyen választ vár, merthogy kérdést azt nem írt nekem. Honlapunk Publikációk rovatában még talál információt daganatos témákban.
jelige: fiatal szuka
2009-03-02
Üdv. A segítségét szeretném kérni a következő problémámmal kapcsolatban. 2 yorki kutyusunk van, egy 4 éves kan és egy 8 hónapos szuka. A szuka Dec. közepén tüzelt először, úgy vettük észre, hogy fel is vette a kant. Sajnos nem tudtuk elkülöníti őket. Januárban furcsa dolgokat vettem észre a szukán. Újság papírokat, papír zsebkendőket tépett és a tapétát is ”lerágta” az előszobában, ezekből ”fészket” épített, a játékait a sarokba vitte és morgott ha el akarta venni tőle a másik kutya vagy mi, az emlői megduzzadtak, és úgy vettem észre, hogy a hasa is nagyobb lett mint volt. A viselkedése nem nagyon változott, ugyan annyit evett, játszott mint az előtt csak talán mérgesebb volt ha idegen jött hozzánk. Vemhességre gyanakodtunk ezért elvittem állatorvoshoz aki ultrahang vizsgálattal megállapította, hogy a szuka nem vemhesült. Azt mondta szerinte állterhes. Azt javasolta vegyek el tőle minden játékot és ne hagyjam, hogy ”kismamának gondolja magát”, mert ez árthat neki. Kb 2 hete ezek a tünetek megszűntek. Ma azonban azt vettem észre, hogy vérzik. A nemi szerve meg van duzzadva és világos színű vér csöpög belőle. A kan kutya egész nap szaglássza, be szeretné fedezni, de a szuka nem veszi fel a kant. Lehetséges, hogy ismét tüzel? Vagy ez a vérzés lehet a méhgyulladás jele? Az emlői ugyan úgy meg vannak dagadva mint előtte, de más tünet nem látszik rajta. Aktív, játékos, eszik, iszik ahogy eddig is. Ez a vérzés okoz neki valami fájdalmat? Szüksége lehet fájdalom csillapítóra? Kérem mondja el véleményét! Köszönöm válaszát!
Leírása alapján szinte biztosra vehető, hogy a kutya álvemhesség tüneteit mutatta az első tüzelése után, és mostanra valószínűsíthetően gennyes méhgyulladása, és/vagy petefészek-, méh ciszták, hyperplázia is kialakulhatott. Mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatokra (fizikális vizgsálatok, laborvizgsálatok, képalkotók ...) majdnem biztosan kezelésre, nem kizárt, hogy műtéti ellátásra szorul. A kutya tenyésztéséhez alkalmas és felkészített tenyészállatok, tárgyi feltételek és felkészült szakember szükséges. A felsoroltak bármelyikének hiánya esetlegessé, veszélyessé teszi a kutyaszaporítást. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: kismajom
2009-03-02
két napja nem székel kemény a hasa.simogatásra nyávog
Ideje lenne a macskát állatorvoshoz vinni, hogy kiderülhessen a széklet (és esetleg vizelet?!) ürítés elmaradásának oka. Neadjisten még segíteni is lehetne rajta ... Macskák esetében a fiatalkori ivartalanítás, rendszeres védőoltások, parazitamentesítések és helyes táplálás mellett reménykedhetünkabban, hpgy 15-20 évig élnek, Ellenkező esetekben 2-5 év alatt elkopnak, elpusztulnak.
jelige: Mici
2009-03-02
Tisztelt Doktor Úr! Cicám 18 éves múlt. Az utóbbi időben gyakran homorítja a hátát és néha ”dülöngélve” jár, de jókedvű. A széklete is rendben van, bár előfordul, hogy sétálgatnia kell mielőtt kijön belőle. Pár napja délutánonként úgy csinál, mintha vécéznie kellene és rohangál le-fel, de csak pisis cseppek jönnek ki belőle (nem véres). Utána van széklete, de aztán húzza a görcs a lábait, olyan mintha felfázás után még benne lenne az inger, hogy pisiljen. Kérem, legyen kedves segíteni abban, hogy ez időskori vesebetegség vagy mi okozhatja ezeket a tüneteket? Válaszát előre is köszönöm: Micike aggódó gazdija
A Micike részletes klinikai vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, laborvizgsálatok, képalkotók ...) kiderülhetne, hogy a szóbajöhető néhány tucat betegség közül mi(k) jelentkeztek nála és az is, hogy lehet-e, miként lehet befolyásolni ezeket. Igen, áll a zászló a húgy-, nemi szervi gyulladásos, alulműködéses, daganatos betegségeknek is, és nyilvánvalóan csontváz-, ízületi betegségei is lehetnek az öreglánynak ebben a korban. A vizsgálatok elvégzése után kiderülhet, hogy lehet-e enyhíteni a tüneteket.
jelige: matild315
2009-03-02
15 éves a pumi szuka kutyám, és rengeteg vizet iszik, már nem hall és alig lát. Napról napra elesettebbnek látom. Eszik, állandóan mellettünk van. Ha már nagyon leromlik és el kell altatnom azt szeretném tudni, hogy teljesen fájfalom mentes-e az ilyen halál. Köszönöm, hogy válaszol.
Az öregedő pumi részletes klinikai vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, laborvizgsálatok, képalkotók...) lehet tisztázni tüneteinek okát. Ha megtörtént ez az állapotfelmérés és ez alapján kizártnak tünik, hogy gyógyszeres vagy egyéb kezeléssel elfogadható állapotokat lehet teremteni, akkor érdemes átgondolni az euthanázia lehetőségét. Az euthanázia fájdalommentesen kivitelezhető. A kutya mindösszesen annyit érez, hogy állatorvosa vénájába. vagy izmaiba altató szereket fecskendez. Ezután néhány percenb belül olyan mély narkózisba kerül, hogy semmit nem érez, akár meg is lehetne operálni. Ebben az állapotában kapja azt a második szert, amitől leáll a szívműködése és légzése. Sajnálom, hogy ilyen szomorú dolgokat kell fontolgatnia - de kérem gondolja át bevezető soraimat is, hiszen rendszeresen előfordul, hogy a gazdi egyedül túlságosan súlyosnak, menthetetlennek ítéli meg kedvence állapotát, jóllehet az nem így van.
jelige: Kormos Kapuvárról
2009-03-02
Ma reggelre zöldet hányt a kutya, amiben benne volt a tegnap esti vacsorája is. Azt szeretném megtudni, hogy mitől hányt zöldet? Mitől hány egy kutya zöld színűt? Állatorvosnál már (02.25. és 02.26.) voltunk, mert már 1,5 hete nem evett és egész nap csak feküdt. Az orvos szerint valami bélfertőzése lehet. Kapott oltást mind a két nap, és az orvos rizs, krumpli diétát írt elő. Ma már ehetett volna főtt húst, de mivel ma hányt, nem merek adni neki. Válaszát előre is köszönöm!
A zöld színű hányadék kutya, macska és ember esetében is gyakori, mindösszesen azt mutatja, hogy a vékonybélből epetartalmú béltartalom jut vissza a gyomorba és ezt (is) hányja vissza a beteg. Jelezze állatorvosának a kutya állapotát. Szinte bizonyosan részletes vizgsálatokra (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, széklet, hányadék, vizelet laboratóriumi vizsgálata, képalkotók ...) van szükség az okok tisztázásához.
jelige: Stella kutyám
2009-03-01
Tiszteletem! Van egy 10,5 eves Boxer ivartalanitott szuka kutyam, akinel 2 hete tüdödaganatot diagnosztizaltak.Nehezkesen ül le es a vizelete is csöpög.(pelenkazzuk)Spiropentet, Medrolt, Theospirexet es Quamatelt kapott.A Spiropenttöl nagyon remeg, ezert azt nem adjuk tovabb.Mit ajanlana az altalanos allapot javitasara, az immunrendszer erösitesere?Izületi problemara?Ajanlana esetleg masik gyogyszert a fentiek helyett? Köszönettel:
Semmilyen gyógyszert nem ajánlok és azt tanácsolom, hogy a gyógyszeres kezelések változtatását is kezelőorvosával egyeztesse. A valóban hatékony gyógyszereket egyébként is receptre, vagy állatorvosától tudja beszerezni - már csak ezért sincs értelme az internetről szerzett ötletek alapján egy élőlényt kezelni. Az alapbetegségnek mindenképpen a feltételezett tüdődaganatot érzem. Ennek kezeléséhez tudni kellene, hogy egy lebenyben fejlődő daganatról van-e szó - amit esetleg operálni is lehet, vagy több tüdőlebenyen jelentkező daganatról, esetleg más szervben zajló daganat áttétjeiről van-e szó. Ez utóbbi esetben nyilván nem érdektelen tudni a primer daganatról sem. Ha a daganat inoperábilis, akkor a kemoterápia és alternatív kezeléseket lenne érdemes átgondolni. Ha a kutya oki kezeléséről akár kora, akár általános állapota miatt lemondtak - a tüneti kezelését, fájdalomcsillapítását, és egyéb betegségeinek gyógyszeres ellátását legjobb, ha kezelőorvosukkal beszélik meg. Csak baj lehet belőle, ha bárki tanácsára pl a szteroid gyógyszek mellé nem-szteroid szereket kezdenek el ötletszerűen adni, esetleg egyéb hormontartalmú szereket ajánlanak a vizeletretenciós zavarra - amivel a daganatos betegség gyorsabb lezajlását is elősegíthetik. Daganatos kutyák vizsgálatairól, kezelési lehetőségeiről honlapunk Publikációk rovatában olvashatnak bővebben.
jelige: andera
2009-03-01
kutyám abbahagyta a szoptatást most az összes emlője kő kemény a tej elapad vagy valahogy segítenem kell neki a kölykök 6 hetesek most viszik el őket.A kutya láztalan.
Nagyon egyszerűen tud segíteni a kutyáján, ha elviszi őt állatorvosához. Ő részletesen megvizsgálja a szukát, megállapítja, hogy „csak” emlőgyulladásról, vagy esetleg hyperpláziás elváltozásról, daganatról, vagy ezek együttes jelentkezéséről lehet-e szó - és az eredményektől függően megbeszélhetik a gyógyszeres kezelést vagy műtéti megoldást.
jelige: hasmenés
2009-02-28
Tisztelt doktor úr! Tegnap este ideiglenesen befogadtam egy mentett fiatal cicát. A macskát múlt hét szombaton hozták el egy kórház területéről és a héten szerdán este ivartalanították. Előzmények ismeretében eddig soha nem volt oltva, ezért jelenleg egy nagy méretű ketrecben karanténozom, a macskámtól és a kutyáimtól elkülönítve. Mikor elhoztam, azt mondták, nem volt vele probléma, a székletével sem. Nálam hasmenés jelentkezett. Reggel, mielőtt elmentem otthonról, egy óra körül, mikor hazajöttem és az előbb is almot kellett cserélnem. A széklete híg, világosbarna színű. Lehetséges esetleg a hasmenés a tápváltás miatt? Mert egyébként nem tűnik betegnek, nagyon bújós, dorombolós jószág, egy kicsit talán vékonyka. Vettem neki most egy konzervet és a tetejére szórva adtam neki egy kis immunovetet. Azt szeretném még tudni, hogy ön szerint mikor lehet a leghamarabb oltani?
A hasmenés macskákban is az egyik legáltalánosabb, leggyakoribb tünet - akár a tápváltás (meg a műtét, meg a ketreces tartás, meg ... ezeregy banális ok is kiválthatja). Akár a varratszedés előtt is megkezdhetik a cica vakcinázását, parazitamentesítését.
jelige: fricike 2.
2009-02-28
Kedves Balogh Dr. Úr ! Valószínűleg félreérthetően fogalmaztam. A műtétre jövő keddre írták ki a kutyust, de aggódom az általános állapota miatt. Lépén daganatot találtak UH vizsgálat alkalmával. Előtte hasmenése volt, - emiatt került sor vizsgálatokra -, egy hete étvágytalan és kedvetlen. Amire nem kaptam választ az orvostól, hogy ez a léppel lehet-e összefüggésben vagy a bélhuruttal (vastagbél gyulladással?) Illetve az egyik a bélhurut, a másik a lépdaganat (utóbbi sajnos biztos). Pontos tájékoztatást az étvágytalanságáról, kedvetlenségéről nem kaptam. A kérdésem igazából arra irányult, hogy nem ártok-e a Sumertolim + Klion tablettákkal? Feleslegesen nem adnám neki. Széklete laza, kocsonyás állagú. Sokat fekszik, láthatóan nincs jól, de ha sétálni indulunk, boldog, ugrál, ugat. Vizet iszik, kikéredzkedik. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel
Többféle lépdaganat (hemangiosarcoa, lymphoma ...) akár önmagában is okozhat vissza-visszatérő hasmenést, kedvetlenséget, bágyadtságot, étvágytalanságot is. A kutya gyógyszerezése véleményem szerint hozzátartozhat a műtétre való felkészítéshez. Higgye el, hogy az internetről (tőlem sem) kaphat útmutatást, pontos információt ilyen fontos kérdésekben. Ki mondhatná ennyi adat birtokában Önnek azt, hogy dobja el nyugodtan a Klion és Summetrolim tablettákat?! Mit mondana erre kezelőorvosa? Ahogyan Ö sem szeretne ártani a kutyájának higgye el kezelő orvosa sem erre készül, sőt én sem ezzel a szándékkal válaszolok kérdéseire. A gyógyszerek elhagyásának minden bizonnyal nagyságrendekkel nagyobb a veszélye, mint ha beadja őket.
jelige: Fricike
2009-02-28
Kedves Dr. Úr, angol cocker spániel kutyámat kb. 1 évesen fogadtam be. Most 10 év körüli. Kb. 1 hete (amúgy nagyon jó étvágya) feltűnően lecsökkent. Bágyadt, szomorú lett (egyébként hiperaktív, még mindig) vérképet készíttettem, amiből lép problémára következtettek, amit az ultrahang igazolt. UH előtt az orvos vastagbél hurutra gyanakodott az általam leírt hasmenéses tünetek alapján, amelyet nem hozott összefüggésbe a lépen lévő elváltozással. Széklete híg, nagyon erölködik, ill. kocsonyásan bevont, ill. kocsonyás darabkák. Vért nem látok benne. Jelenleg aloe vera injekciót, Protexint, valamint immunovet-et adok neki. Két napja nem táppal etetem, csirkemellet főzök zöldséggel, rizzsel v. kölessel. Kertben élénk, fél órás sétára szívesen jön, de az étvágyával változatlanul nem a megszokott. Utóbbi két napban (viszonylag) jobban evett. Lépét sajnos el kell távolítani, egyéb elváltozást nem találtak. Szeretném megkérdezni, beadjam-e ilyen általános állapotban a számára javasolt Sumetrolim és Klion tablettát? Sürgős válaszát előre is köszönöm, a manoka@pr.hu email címre üdvözlettel
Nézze, számomra egyáltalán nem világos, hogy milyen lépbetegség miatt műtötte meg állatorvosa a Fricikét. Legtöbb esetben traumás elváltozások (léprepedés, vérzés) vagy gócos megbetegedések (hyperplázis, infarktus, jó- és rosszindulatú daganatok) távolítjuk el a lépet. Az eltávolított szerv szövettani vizsgálatával derül ki, hogy mik a Fricike esélyei és van-e további teendő a kutyával. Szeintem nem az a kérdés, hogy most beadja-e az antibiotikum tablettákat a kutyának, nem is értem, hogy ez a kérdés miért merült fel Önben. A teendője természetesen az, hogy értesíti állatorvosát a kutya állapotáról és megbeszélik a további teendőket.
jelige: Guszti
2009-02-28
Tisztelt Doktor Úr! 13 éves uszkár kiskutyánk kb.10 napja állandóan pisi szagú, azonban a hasa alját megfogva soha nem érezhető rajta a nedvesség a szörén. Mivel Guszti több, mint 6 éve teljesen vak, emaitt egyébként is ő kevesebbet mozog, mint a többi kutyánk, és most sem látok semmi furcsát a viselkedésén. Eszik rendesen, és nem iszik többet sem a megszokottnál. Urémiánál halotttam, hogy lehetséges a vizeletszag, de az lázzal is jár, neki pedig az nincs. Miután megfürdettük, pár nap mulva újra visszajött a vizeletszag. Pár hete foggyulladása volt, azóta viszont csak pépeset tud enni, pedig ő sokkal jobban szereti például a csirkefejet, de mostanában nem tudja megenni, mivel kemény étel esetén fájdalommal jár neki a rágás. Nagyon aggodom miatta, hogy valami komolyabb baja lehet, de nem tudom elképzelni, hogy mi lehet vele. Válaszát és segítségét előre is köszönjük:
A veseelégtelenség ritkán jár lázzal, de valóban egyik leggyakoribb tünete, hogy a beteg sokat iszik és vizel. Azaz leírása alapján az urámiás betegségeket (sok van) sem lehet kizárni. Ezen felül az idősödő kutya számtalan egyéb belgyógyászati-, endokrin-, gyulladásos és daganatos betegségben szenvedhet a leírása alapján. Talán a legnagyobb valószínűséggel a húgy- és nemi szervi gyulladásos-, kőképződéssel járó-, vagy daganatos betegségek egyikéről, másikáról lehet szó. A szájüregi-, fogmedri betegség is sokféle lehet - és nem kizárt, hogy teljesen független az eredeti észlelésétől. Ennél pontosabban természetesen én sem tudom „elképzelni, hogy mi baja lehet”. Viszont állatorvosa, ha részletesen megvizsgálhatja (fizikális vizsgálatok, vér-, vizelet labor, képalkotók, ... egyebek ...) a Gusztit, akkor nem kizárt, hogy pontos diagnózisra jutnak.
jelige: norika
2009-02-28
Van egy pekingi pincsi kutyám terhes. Lehet tudni hány kölyke lesz?
Elég baj, ha a fiatal szuka első tüzelése alkalmával vemhes lett ... A kutya vemhességét és a vehem hozzávetőleges nagyságát a párosítás (párosodás) után kb 4 héttel ultrahang vizgsálattal lehet megállapítani. A kutya tenyésztéséhez alkalmas (pl megfelelő korban lévő) és felkészített tenyészállat, tárgyi feltételek és felkészült tenyésztő szükséges. A felsoroltak bármelyikének hiánya a kutyák szaporítását esetlegessé és veszélyessé teszi. Én a levele alapján az Önök esetében több hiányosságot is látok ...
jelige: KOKO
2009-02-28
Tisztelt Doktor ur/No!Van egy nyolc honapos torpe uszkarom mar ketszer vittem az orvoshoz nyalkas veres hasmenessel.Az orvos azt mondta hogy biztos van neki valami fekely a gyomraban ami verzik, irt fel neki gyogyszert por formajaban a etelehez kell kavarnom, de ma ujra hasmenese volt.Amugy jol van nem levert az orra nedves,es hasmens utan evett is.probaltam dietara tenni foztem neki csirke mellet rizssel es ossze turmixoltam neki akkor amikor azt ette minden rendben volt de tegnap adtam neki pedigree junior kutya kajat es reggelre hasmenese lett.Mit gondolnak az esetrol?
Azt, hogy lehet, hogy megérne egy részletes kivizsgálást. A kutya fizikális vizsgálata, vér-, széklet-, (esetleg vizelet-) vizsgálata, képalkotók, esetleg egyéb kiegészítő vizgsálatok elvégzése után kiderülhetne, hogy megalapozott-e a gyanújuk, vagy esetleg a többi sok tucat szóbajöhető betegség egyikéről-másikáról lehet szó. A leírását olvasva egyébként az sem kizárt, hogy az eredeti fekélyes megbetegedés (amit esetleg paraziták okoznak) gyógyulóban van és a tápváltás (történt?) okozza a jelenlegi hasmenést. A teendője pedig természetesen az, hogy értesíti kezelőorvosát a fejleményekről.
jelige: márti
2009-02-28
prüszkől, remeg és nem tud ugatni csak nyöszörög elment a hangja és nehezen lélegzik enni eszik valamint iszik fel kell és járkál is de inkább alszik sokat.puffat a hasa is lázcsillapítot kapot.Játszott és hírtelen arra lettünk figyelmesek hogy elkezdett nyüszíteni és lefeküdt olyan volt mintha nyelt volna valamit nehezen vette a levegőt.Igy nem tudtuk elvinni oltatni .
Ilyen állapotában bizony nem a védőoltást fogja beadni a kölyöknek állatorvosa - hanem részletesen megvizsgálja, majd az eredményektől függően, valószínűleg infúziós készítményekkel, antibiotikumokkal és egyéb szerekkel kezeli majd a kutyát. Vigyék el mielőbb hozzá, még mielőtt túl késő lenne. Kitől és miféle „lázcsillapítót” kapott a kutya, ha nem járt állatorvosnál?!
jelige: Missy
2009-02-27
Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapos beagle kiskutyánk jobb mellső lábán (könyékmagasságban)néhány hete megjelent egy piros folt. Lassan növekedni kezdett, jelenleg kb. 5 ft-nyi átmérőjű, a bőr felszínéből kb. fél cm-re kiemelkedő, szabályos félgömb alakú daganattá fejlődött. A mérete már kb. 1 hete nem változik. A daganatot szőr nem fedi, de a kutyus néha nyalogatja, ezért már többször volt sérült a hámfelszín. A kutya orvosa hisztiocitomára gyanakszik, de műtét- szövettani vizsgálat még nem történt. Ezúton kérem, hogy legyen kedves részletesebben írni erről a daganatfajtáról és a kezelési lehetőségekről, valamint a sürgősségről. Válaszát előre is köszönöm!
Sajnos az állatorvos válaszol rovat műfaja nem engedi meg, hogy részletesebbn írjak bármiről is - ráadásul a leírt képlet ugyanúgy lehet mastocitóma, carcinóma, fibroszarkóma (... és még sorolhatnám ...) is, mint ahogyan histiocitóma - sőt a gyulladásos eredetű szövetszaporulatok is kinézhetnek a így. A megoldás természetesen az, amit állatorvosa is ajánlott, a kutya részletes kivizsgálása amiben a képlet citológiai/szövettani vizgsálata is beleértendő. Ha megvannak az eredmények, akkor érdemes a megoldásokról szót ejteni. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még részletesebben hasonló témákban.
jelige: NELLI
2009-02-27
8 ÉVES BOXEREMNÉL TÉRDIZÜLETI ARTRÓZIST ÁLLAPÍTOTTAK MEG.NOROCARPOT SZED NAPI 1-ET,KÚRASZERŰEN A JOINT MAX-OT/2HÓNAPIG SZEDI,2 HÓNAPIG NEM/ÖN MIT JAVASOLNA?UTÁNA NÉZTEM INTERNETEN TÖBB KÉSZÍTMÉNYT IS TALÁLTAM.ÉRDEKELNE A VÉLEMÉNYE.KÖSZÖNETTEL,
Számtalan ízületi regenerációt elősegítő szert találhat a neten is - én azonban azt javasolnám, hogy néhány havonta kontrolvizsgálatokon ellenőriztesse a kutya állapotának változásait és a kutya életmódját, etetését, gyógyszerezését esetleges egyéb kezeléseit (pl műtét) állatorvosával beszélje meg.
jelige: Charry
2009-02-27
Két napja nyüszit fekszik és remeg. Sok tejet adunk neki,mert azt megissza mindig. Egy éves. Nagyon szeretjük...
Ha csak kicsit is szeretik az oltatlan, két napja beteg fiatal szukát, akkor gyorsan vigyék el állatorvosukhoz, hogy mielőbb megvizsgálhassa és meggyógyíthassa a Charry-t. Ha ezt a kalandot megúszták, akkor megbeszélhetik a szükséges védőoltásait, parazitamentesítéseit és az ivartalanítását is, hogy minél hosszabb, egészségesebb életet élhessen a kutya.
jelige: yorkim
2009-02-27
Egy németjuhásztól teherbe eshet egy yorki?
Ekkora méretkülönbség esetén már valószínűtlen a sikeres párosodás - de teljesen kizárni nem lehet. Az egy hónap múlva elvégzett ultrahang vizsgálat elvégzésével lehet csak biztosabbat mondani. Az eredménytől függetlenül a szuka ivartalanítása ajánlott a hasonló izgalmak, valamint a nemi szervek gyulladásos-, elfajulásos- és daganatos megbetegedéseinek megelőzése céljából.
jelige: B. Rózsa
2009-02-26
Tisztelt Doktor Úr! Egy párnapja vettük észre, hogy a cicának a jobb első tépő foga nem fűggőlegesen áll hanam viszintesen. Nem igazán engedi, hogy megnézük neki. De nem dagadt és ha simizűk nem kapja el a fejét (csak ne nyuljunk hozzá). Enni eszik, kedélye is ugy tünik hogy renben van. Kérdésem, hogy ez a fog kiesik magától, vagy muszály altatni és kihuzatni? Válaszát előre is köszönöm
Ha állatorvosa megvizsgálhatja a cicát, akkor kiderülhet, hogy mi okozza az észlelt jelenséget és az is, hogy kell-e tenni valamit ezügyben. Kitalálni lehetetlen, hogy mi történt a foggal és, hogy mi lesz vele.
jelige: tacskó
2009-02-26
Tisztelt Balogh Dr! 10 Hónapos törpetacskónk néhány napja kevés habos nyálat hány, keserves öklendezések közepette. van, hogy egy nap egyszer, van hogy két napig nem, majd megint egy alkalommal megint, változóan. Széklete normális, játszik, eszik, nem kelti beteg kutya benyomását.Időnként kicsit köhög. Savtúltengésre gondolok, elképzelhető? És ha igen, akkor lehet neki vagy kell-e adni vmilyen gyógyszert? Elég, ha így kihányja a felesleget? (előzőleg már írtam, ő az ágyrapisilős , de már mostanában nem teszi, el ne kiabáljam!!!) Köszönettel:
Én meg nem hiszem, hogy „savtúltengése” lenne és örülnünk kellene, hogy „kihányja a felesleget”. Szerintem sokkal nagyobb az esélye annak, hogy légúti fertőzése van a tacsinak és ettől hányogat és köhög. Ennélfogva nem is a szódabikarbóna lesz a megoldás - hanem a kutya részletes állatorvosi vizsgálata, és amennyiben ez beigazolja a gyanúnkat (légúti fertőzés) akkor eszerinti kezelése.
jelige: cirbolya2 - 2.
2009-02-26
Koszonom a valaszat a levelemre, igazabol arra lennek kivancsi hogy a leirt tunetek alapjan mire kovetkeztet, mi tortenhetett a kiscicammal. Parazitamentesitese az eloirtak szerint rendszeresen tortenik, vedooltasokat eddig meg nem kapott. Azert lennek kivancsi hogy On mit gondol, bar tudom igy latatlanbol nehez, mert en kulfoldon elek, kiscicamat itt egy angol allatorvos vizsgalta meg, es sajnos nem ertettem 100%osan az altala hasznalt szakszavakat, azt tudom hogy a cica most a hanyas ellen kapott injekciot, az allatorvos gyomorproblemat diagnosztialt, azt mondta jobb esetben csak egy enyhe gyomorrontas lehet, valamit evett amit nem bir a gyomra. Holnap viszem vissza kontrollra, csak most egy picit megijesztett ez a mai ujabb incidens, ezert irtam Onnek, hogy kezeles mellett normalis-e hogy meg mindig hany, mennyire gyors lefolyasuak ezek a betegsegek? Ami meg fontos informacio lehet a cicanak jo etvagya van bar kevesebb folyadekot iszik, eletvidam, de ma mar kevesebbet jatszott mint altalaban szokott.
Bizony, hogy nehéz így látatlanba. Egy sereg veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhatja a leírt tüneteket. A banális gyomormegterhelésektől a fatális, gyakran halálos kimenetelű vírusos fertőzésekig sok minden „benne van a kalapban”. Állatorvosa a vizsgálatok eredményei és a kezelés hatása alapján tudja megítélni a cica esélyeit és a tennivalókat.
jelige: cirbolya 2.
2009-02-25
A 18hetes kiscicam 3. napja hany, az elso hanyasok feher habosak voltak, illetve nagy barna szagtalan csomok, a 2. napon elvittem allatoprvoshoz, amikor mar az elfogyasztott etelt percekkel kesobb kihanyta, ott kapott injekciot. Ma a 3. napon az instrukciokat betartva fott csirkemellet kapott, es elfogyasztas utan 3 oraval ujbol hanyt, most egy barnas-sargas folyadekot, jelentosen kevesebbet mint tegnap vagy azelott. Most volt 3 napja hogy kiengedtuk a kertbe, eddig csak lakasban tartottuk, felek megevett valamit amit nem szabadott volna...
Egy 18 hetes kölyök macska ideális esetben már 3 védőoltással rendelkezik és legalább ugyanennyi alkalommal megtörtént a parazitamentesítése is. Még így is „megehet valamit” és kialakulhatnak hányásos, hasmenéses tünetei - de mindezek hiányában az lenne a csoda, ha nem lenne beteg. Állatorvosa gondos kezelésével remélhetőleg megmenti a kölyökmacska életét. Ezután megbeszélhetik a rendszeres védőoltásait, parazitamentesítéseit, majd az ivartalanítását is. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hasznos dolgot olvashat. Levelében egyetlen kérdést sem tett fel. Ennek ellenére kielégítőnek érzi a válaszomat, vagy valami másra volt kíváncsi?
jelige: Vili
2009-02-25
Tegnap este váratlanul elhunyt 8,5 hónapos magyar vizsla kutyánk. Semmi jele nem volt betegségnek, virgonc volt, vacsorázott, szaladgált. Egyszer csak rosszul lett, kb. 3 percig szenvedett és meghalt. Szívmasszázsra, pumpálásra nem reagált. A légcsöve szabad volt, a nyála nem csorgott. Külső sérelmi nyomok nem látszottak rajta. Szokása volt mindent megrágcsálni, esetleg meg is enni Pl. gyújtós fa darabot rágcsált, és evett is máskor (székletéből láttuk). Értetlenül állunk az eset előtt. Kérem a segítségét, hogy napirendre térjünk egy kicsit. legalább valami magyarázatot kaphatnánk, hogy mi történhetett szeretett kiskutyánkkal.
A gyors, gyakorlatilag előzmények nélküli elhullás a fiatal kutya esetében súlyosfokú fejlődési rendellenességre, szerzett idegrendszeri-, keringési betegségekre, mérgezésekre ... és egy sereg egyéb betegségcsoprrtra is utalhat. Biztosat természetesen csakis a Vili boncolásával és a kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok elvégzése után lehet mondani. Ennek hiányában marad a találgatás, feltételezések. Sajnálom a történteket.
jelige: kobórlok
2009-02-25
Üdvözlöm Dr Úr! Nem kifejezetten betegség mistt irok önnek,de számomra mégis fontos lenne a válasza! Ahol lakom Pest mellett egy kis városban,rengeteg a kobór kutyus,akiket én személy szerint nagyon sajnálok. A kérdésemaz lenne hogy azonkivül hogy megetetem a szerencsétlen sokszor csontsovány kis állatokat,mit lehet még tenni értük?Befogadni nem tudom őket mert nekem már van 4-kutyusom az egyik szintén egy ilyen kis befogadott köztük.Az ember ha próbálja őket ”leadni”aztmondják nincs hely(el is hiszem)sőt azt is hogy nem biztos jobb nekik egy menhelyen mert bevannak zárva kevés a pénz az ellátásukra stb. Hogyan változhatna ez a helyzet meg?Vagy meg kell békélni azzal a ténnyel,hogy sok ember kidobja őket,és a sorsukra kell hagyni?! Elnézést,hogy levelemmel feltartottam de nekem személy szerint olyan szörnyű ezt szinte naponta látni ahogyan szenvednek ezek az ártatlan kis élőlények! Válaszát előre is köszönöm!
A kórborló állatok helyzete itthon sem megoldott, sajnos a sok állatvédelmi szervezet ellenére is igen nehéz megoldást találni egy-egy állat esetében. Ha Ön sem tudja elhelyezni a talált állatot, és a közelében található menhelyek sem tudják befogadni, akkor még a környezetében lehet megpróbálni a kutyák befogadtatását. Ha fényképpel, némi adatokkal (neme, feltételezett kora, tulajdonságai, jellegzetességei ...) felteszi az internetre is a hirdetését (akár a mi honlapunkra is) akkor nem lehetetlen, hogy sikerül gazdira találni.

<< <  212 / 455 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.04.04
2016. 03.26. délután óta keresem a macskámat: Sziámi és házi macska keveréke, drapp színű, de cirmos jegyek is láthatók rajta, farka fekete szürke csíkos,orra narancsos rózsaszín, profilja jellegzetes, kissé domború orrhát, szeme kék, de a jobb szem szivárványhártyáján van kis barna pigment a külső szemzug irányában. 3 éves ivartalanított kandúr, nevére hallgat (Ciceró), nagyon beszédes, kérdésre kettő rövid nyávogással válaszol, általában kedves és félénk. Lábai kicsit rövidebbek, hátsó lábainak ujjait szereti széttárni.Chipje van: 900000000013154, ki is lehet tapintani.  Segítségüket köszönöm! Dr Bakó Diána 30/4231794 v 30/4059145
2016.03.07
Elveszett kedvencünk Remington, kicsit félős világos zsemle színű labrador keverék, nincs rajta nyakörv, de csippezve van. Budafokon a kertből eltűnt reggelre. Aki látja vagy felismeri a leírtak alapján kérem jelezzen telefonon: 0630-681-8787. Köszönjük.
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025