Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: picci
2008-10-16
Jónapot! 4kiscica szeme nagyon csunya 2nek teljesen bevan gyulladva már 2 3 hete hiába kamillázzuk nem lehet kinyitni nekik állatorvoshoz nincs pénz elvinni öket...lehet még tenni értük vmit vag mi lesz igy velük???
A fertőző macskanáthát megelőzni az anyamacska védőoltásaival, parazitamentesítésével és az egész család megfelelő tartásával, etetésével lehetett volna. A tünetek gyógyításához állatorvosi vizsgálatra, valamint többféle gyógyszerre lenne szükség. Mindezek hiányában a betegség kimenetele teljesen esetleges. A kölykök el is hullhatnak, némelyikük senyvesen, látáskárosodással esetleg vakon fel is nőhet. A kijáró macskák esetében a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések, ivartalanítás és jó táplálás adja az esélyt 15-20 egészséges életév megélésére. Ha mindezek nem történnek meg, akkor a legtöbb kölyökmacska elhullik még kölyökkorban, a néhány szerencsés egyed pedig 2-5 év alatt kopik el.
jelige: cica szem
2008-10-16
van egy 7 hónapos cicám, és az a fehér szemhártya ott marad félig a szemén és körülötte picit piros és sokat hunyorít. Elég ha kamilla teával borogatom, vagy szemcsepp fog kelleni?
Nem kizárt, hogy a szemcsepp mellé esetleg még egyéb gyógyszer is kell a cica meggyógyításához. A betegség megelőzéséhez pedig védőoltások kellettek volna ... Állatorvosa tudja megválaszolni a kérdéseit teljes pontssággal. Ha sikerült őt meggyógyítani, akkor rendszeres védőoltások, parazitamentesítések és a cica mielőbbi ivartalanítása ajánlott, hogy 15-20 évig egészségesen élhessen. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: Bigyoka
2008-10-16
Tisztelt Doktor Ur! 6 honapja kutyank aki 12 eves muteten esett at daganatot tavolitottak el a bore alol de csak egy reszet tudtak ami most ujra novekszik. Ujabb mutetet javasoltak 1-2 honapon belul, azt is hozzatettek hogy sajnos tovabbi mutetekre is szamithatunk mert attetes. Tanacsra lenne szuksegem hogy ilyen esetben mi a teendo. Mikor tudom hogy fajdalmat erez. Meddig mehetek el a mutetsorozattal?Mi a legjobb kedvencunk szamara?
Emberen, kutyán, macskán is előfordul, hogy operációk sorozatával lehet a daganatos betegséget meggyógyítani, vagy a beteg életét meghosszabbítani. Nincs olyan általános szabály, hogy 1x, 3x, vagy maximum 15x lehet csak operálni ... Az eltávolított daganat szövettani vizsgálatából kiderülhetne viszont, hogy operáció előtt/után/mellett a kemoterápia, sugárterápia vagy esetleg egyéb módszerekkel érdemes lenne-e beavatkozni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Pukli
2008-10-16
Kedves Doktor Úr, Az 1 éves westy kutyámnak a nyakán egy dudor nőtt. Nem tudom hogy mitől lehet kb 3-4napja van neki ott. Nem fáj neki, mert ahogy megnéztem és megnyomtam nem csinált rá semmit. Lehet h esetleg megcsípte egy darázs vagy ilyesmi, mert szokta őket kergetni. A macskámnak is volt kb 1-2 hétig ilyen puklija, aztán kifakadt, törölgettük kamillás vattával és teljesen rendbe jött. Mit tegyek? Köszönettel:
A macskának valószínűleg verekedésből eredeztethető tályogja lehetett, ami szerencsés módon utat tört a külvilág felé, és a kórfolyamat „magától” rendeződött. A macskáját ivartalanítani lenne ajánlott a bunyók ritkítása miatt és évente legalább 2 védőoltással, parazitamentesítéssel lenne esélye 15-20 évet élnie. A kutya duzzanata is lehet tályog, Meg lehet vérömleny, savós folyadékgyülem, egyéb gyulladásos eredetű terime - és daganat. Jóindulatú, vagy rosszindulatú daganat. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni a duzzanat eredetét. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban több érdekes írást talál.
jelige: mopsz
2008-10-15
Tisztelt Doktor Úr! Mopszom 4 éves lesz, és szeretném pároztatni. Érdeklődnék, hogy első vemhességnél kb. hány kölyök lehet, illetőleg, mivel azt hallottam, hogy a mopszok szülése során gondok merülhetnek fel kit lehet majd felkérni segítségre, ill. el lehet e vinni valahova, hogy ott szüljön? köszönettel
Minden fajta esetében igaz a megállapítás, hogy egy-egy tenyésszuka első ellésére általában kisebb alomszámot produkál - majd folyamatos tenyészprodukciót feltételezve 3-5 éves korukig nagy alomlétszámokat szülhetnek, és ahogyan öregszenek úgy újra csökken az alomlétszám. A Mopsz fajta általában egész életében kevés kölyköt szül, első ellésére leggyakrabban és jellemzően 1-4-et. Ennél pontosabban nem lehet jósolgatni. A pároztatás után 3-4 héttel végzett ultrahang vizsgálaton dől el, hogy vemhesült-e a Mopsz és mennyi kölyök várható. Mi a rendelőnkben nem vállalunk benntlakásos elletést, de el tudom képzelni, hogy esetleg talál olyan klinikát, ahol ezt elvállalják. Általánosságban azonban egy szuka számára is az otthoni, megszokott környezetben várható leginkább a problémamentes ellés. Az Önök esetében, ha kutyájuk nem kifejezetten felkészített tenyészállat, Önök pedig nem felkészült tenyésztők - akkor a leghelyesebb, legveszélytelenebb döntés az lenne, ha kutyájukat nem fedeztetnék, hanem inkább ivartalanítanák. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashatnak a témában.
jelige: spániel emlő
2008-10-15
üdvözlöm!cocker spánielemnek az emlői körül sötétbarna, mintha száraz seb képződmény lenne.mi lehet az és mitől?előre is köszönöm!
A bőrfelület bármely részén kialakulhat seb, fekély, amit beszáradt váladék, sebvar fed. Külső szennyeződés is lehet az észlet képlet, és az sem kizárt hogy a tejmirigyből szivárgó váladék szennyezte a környezetét. Állatorvosa el tudja dönteni, hogy a felsoroltak közül mi áll fenn a spani esetében.
jelige: Lencsi 2.
2008-10-14
Kedves Doktor Úr! Válaszát megkaptam amit nagyon szépen köszönök! A helyi álatorvossal abban maradtukn, hogy egyenlőre adjuk neki a gyógyszert Phen Pred és ha nem áll be javulás akkor álatkorházba visszük. De nagyon reménykedünk a javulásban és, hogy semmi komolyabb probléma nincs. A Lencsike nagyon eleven kiskutya, állandóan labdázik és ugrál ezért is gondoljuk/reménykedünk abban, hogy csak egy kissebb esetleg nagyobb rádulás, húzodás áll fent...... Köszönöm válaszát! Tisztelette:
Én is remélem a legjobbakat, azaz, hogy a Lencsi mielőbb újra a régi formáját hozza.
jelige: dizi hahas?
2008-10-14
kedves doktor úr/doktornő azt szeretném meg tudni hogy honnan tudom hogy hasas a kutyám?15.-én lesz két hete hogy elvittem fedeztetni de csak annyi változást látok rajta hogy meg vannak duzzadva az emlői.kérem segítsen előre is köszönöm a segítségét. tisztelettel:
Sajnos nem kizárt, hogy a Dizi hasas ... Egy Dalmata esetében a tenyésztésbevétel ideális időpontja nem az első tüzelése, hanem kb a 3., úgy másfél-2 éves korában. Állatorvosa ultrahang vizsgálattal a 3 hetes vemhességet már meg tudja állapítani. Ekkor célszerű eldönteni, hogy felkészítik a kutyát az ellésre, szoptatásra és Önök is felkészülnek az eseményre - vagy inkább az ivartalanítását kérik. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még talál hasznos olvasmányokat.
jelige: Lencsi
2008-10-14
Tisztelt Doktor Úr/Nő Van egy 5 éves keverék /palota pincsi és tacskó/ kiskutyánk.Egy hete jelentkeztek a tünetei, amik a következők voltak,a hasa nagyon bekeményedett és érintés követően fájdalmai voltak.Elvittük orvoshoz, aki megállapította, hogy nem a hasával és belével van gond, hanem a gerincével.Valószínű megráthatta vagy megüthette mivel nagyon eleven kiskutya.Akkor kapott 2 szurit + fájdalomcsillapító tablettát /sajnos a nevét nem tudom/és ketrecnyugalomra ”itélte” az orvos.Voltak napok amikor ici-picit jobban volt de ha rosszúl mozdult vagy fel akartuk venni nagy fájdalma volt szintén.Enni rendesen eszik. Mivel elfogyott a gyógyszere és nem javúlt tegnap visszaittük az orvoshoz aki szintén ketrecnyugalomra /szigorú/ itélte és szintén 2 szurit kapot + PHEN PRED tablettát 2× felet. Bénulásra utaló jelek nincsennek, de azt mondta az arvos, ha nem javúl akkor korházba kell vinni és megoperálni, ami nagyműtét. Hát nagyon szeretnénk, hogy meggyógyúljon, bár a ketrecnyugalommal kicsit bajban vagyunk, mert nem akar egyszerűen bentmaradni, ha jobban van egyfolytában játszik , játkál, labdázik, követ bennünket.Szeretném kérni a véleményét, hogy így láttatlanból mint tud mondani a kedves Dokrot Úr/Nő.... Köszönettel:
Látatlanba sajnos legfeljebb annnyit tudok mondani, hogy én is nagyon szeretném, ha meggyógyulna a Lencsi, bármi is legyen a baja. A leírása alapján a kutyának nagy eséllyel lehet gerincbetegsége (pl porckorong sérv) de nem kizárt egyéb ortopédiai, onkológiai elváltozás - én még a gennyes méhgyulladást sem tudom ennyi adat alapján kizárni. Részletes vizsgálatokkal fizikális (benne ortopédiai vizsgálat, neurológiai vizsgálat), vérvizsgálatokkal, képalkókkal (röntgen, myelográfia, ultrahang) lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ha megvan a baj oka, akkor érdemes a megoldásokat megbeszélni.
jelige: Lyme-kór
2008-10-14
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a kutyák számára beadható Lyme-kór elleni védőoltás pontos megnevezése mi? Különbözik-e ez az embereknek beadható Lyme-kór elleni vakcinától?Köszönettel:
Itthon két kutyáknak szánt vakcina van forgalomban Merilym (Merial, francia) illetve Biocan B, (Biovet, cseh) neveken. Ezek egymástól is különböznek némileg és nagyon a humán Lyme vakcináktól. Humán vakcinák kutyának való adását egyáltalán nem ajánlom. A két nevezett vakcina közötti különbséget megbeszélhetik állatorvosával és közösen eldönthetik, hogy melyiket alkalmazzák.
jelige: Néró
2008-10-14
Tisztelt Doktor Úr! Az 5 éves spániel kutyusom nagyon sokat vakarózik száraz korpás a bőre amire bőrtápláló vitamint kap, visszont újabban éjszaka álmában többször is olyan lábrángás tapasztalható a hátsó lábainál mintha vakarózna. Az a kérdésem, hogy lehet-e ez idegrendszeri probléma vagy valami betegség tünete bár nappal nagyon nyugodt kutyus, és lehet kezeltetni ezt a problémáját. Válaszát előre is köszönöm.
Az éjszakai végtag remegés, rángás megszokott, normális jelenség, a legtöbb kutya esetében megfigyelhető. A szőr- és bőr tüneteknek számtalan betegség állhat a hátterében, csak annyi látszik, hogy nem hiánybetegség azaz bőrregeneráló szerek hatására nem gyógyuló folyamat. Parazitás, fertőző betegségek mellett sokszor allergiás kórkép, endokrin betegség, vagy egyéb belgyógyászati kór okozza a tüneteket. Állatorvosa szisztematikus vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget.
jelige: laboreredmény értelmezése
2008-10-14
Tisztelt Doktor Úr! Nagytestű, idős kutyánkat a téli időszak beállta előtt elvittük kivizsgálásra. Általános állapotfelmérést szerettünk volna, mivel már számos egészségügyi problémája volt ill. van. (Gerincműtét, Überreiter-szindróma, zsírcsomó) A kutyát május vége óta fogyókúráztani próbáljuk, de nem túl sok sikerrel: 58 kg helyett most 55,5 kg. Kérdésem a laborvizsgálat eredményére, illetve annak értelmezésére vonatkozik. Két vizsgálati érték a referencia tartományom kívül esik: WBC 14,2 és Phos 2,6. Emellett a ”közepesen hemolitikus” és az ”enyhén lipémiás” megjegyzések szerepelnek az eredmények alatt. Konkrét kérdéseim, hogy ezek az értékek utalnak-e valamilyen problémára, összefüggésben lehetnek-e esetleg melamin tartalmú kutyaeledellel, valamint mit jelentenek az idézőjelbe tett megállapítások. (Nemrég húgykövesség és veseelégtelenség miatt vesztettük el egy másik állatunkat hosszas orvosi kezelés és szenvedése után, ezért most fokozottan aggódunk) Előre is köszönöm válaszát.
Én nem nevezném sikertelenségnek, ha 58 kg-ról sikerült 55,5 kg-ra fogyasztani a kutyát - sőt a fogyókúrát a téli időszakban fel is függeszteném a kinntartott kutya esetében. Magyarországon is több labor vizgsál kutya mintákat - ezek normális értékei eltérnek egymástól. A normális értékeket fel szokták tűntetni az eredménylapon. A fehérvérsejtszám (WBC) a legtöbb labor esetében normális értékűnek tűnik, a foszfor értéke megemelkedett. Az emelkedett foszfor érték, ugyancsak emelkedett karbamid és kreatinin értékek mellett a veseelégtelenség gyanúját keltené fel. Az önmagában emelkedett foszfor érték valószínűleg csak a hemolizált minta miatt adódott. A közölt adatokban én semmilyen aggálykeltő dolgot nem látok. Ha biztosat szeretnének, akkor ismételt vérmintavételre van szükség. A kutyát koplaltatva (10-12 órát ne egyen előtte) vigyék a vizsgálatra.
jelige: bobtail cica
2008-10-14
Van egy fel eves bobtail cicank es sokszor wc-zik a szonyegre egyebkent o allandoan bennt van, es nem tudom mit csinaljak hogy leszoktassam errol azert neha hasznalja a wcjet is de nem mindig.
Olyan alapvető dolgokat sem írt meg nekem, hogy mióta teszi ezt macska - világéletében összevissza WC-zett, vagy új szokásról van-e szó, valamint az sem világos számomra, hogy a WC-zés alatt folyékony, vagy szilárd salakanyagot ért-e. Egy macska (még egy ritka csonkafarkú fajta is) gyakorlatilag minden betegségét, fájdalmát, diszkomfortérzését és lelki bajait, ivarzását ... kifejezheti azzal, hogy szokatlan helyekre ürít. A teendő véleményem szerint a cica részletes vizsgálata. Ha állatorvosa nem talál szervi elváltozást, nem kell ő parazitamentesíteni, védőoltásokban részesíteni és nem is ivarzik - akkor el kell gondolkodni azon, hogy otthon a tartási-, etetési körülményekben nem volt-e változás, amit a cica nehezményezhet. Lehet, hogy komoly kezelés, lehet, hogy az ivartalanítás, vagy feromon hatóanyagtartalmú szer lesz a megoldás kulcsa.
jelige: Buck
2008-10-14
Tisztelt Doktor Úr! A mi kan német juhászkutyánk (Buck) 12 éves, és ismét azt vettük észre az utóbbi napokban (már korábban is előfordult vele), hogy a nemiszervéből vér csöpög, és bizonyos időközönként remeg, mintha fázna. Ezenkívül nagyon húzza a fenekét is. A székletében is találtam véres foltokat. Fenekét többször megmossuk, igyekszünk tisztán tartani, mégis olyan, mintha ki lenne csípve. Többször kihívtuk hozzá az állatorvost, de először a bűzmirigyére hivatkozott, utánna meg arra, hogy végbélrákja van. Remélem tud vhogy segíteni, támpontot adni, és a héten keresek egy másik orvost is. Köszönettel:
Állatorvosa lehetőségei otthon meglehetősen korlátozottak az elvégezhető vizsgálatok terén. Akár ugyanaz az állatorvos egy jól felszerelt rendelőben általános klinikai vizsgálatok, vizelet-, bélsár-, vérvizsgálatok, citológiai vizsgálatok és képalkotók (röntgen, ultrahang ...) segítségével akár másnapra diagnózisra juthat a Buck tüneteivel kapcsolatosan. A gerinc-, medence-, hátulsó végtagok ortopédiai elváltozásai mellett a hólyag-, prosztatat-, végbél-, bűzmirigyek-, herék- gyulladásos és daganatos elváltozásai valószínűsíthetőek a tünetek alapján. Nem kizárt, hogy akár több betegség is zajlik az öregedő kutyában. Ha meglesz a diagnózis, akkor lehet a kutya esélyeit és a megoldásokat latolgatni.
jelige: német juhász
2008-10-14
7 hetesen elhoztam 1 németjuhászt egy tenyésztőtől.Ingyen adta,mivel hermofrodita a kiskutya.Ez nem baj,mert én nem akarom tenyészteni.Azóta volt egy epilepsziás rohama,már 3 hónapos,de a menése sem egyenes és nem akar enni sem.
Meglehetősen összetett problémának tűnik az öné, még akkor is, ha egyetlen kérdést sem tett fel ... Az adatlap tanúsága szerint járt állatorvosnál - de nem írja a vizsgálatok eredményeit. Részletes vizsgálatokkal lehet kideríteni, hogy a kölyök (a veleszületett hermafroditizmust és talán epilepsziát is nem számítva) miféle egyéb veleszületett és/vagy szerzett betegség(ek)től szenved még.
jelige: kérdés
2008-10-14
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy a cicáknak való Béres csepp az ugyan az, mint az embereknek való? Lehet, hogy furcsa kérdés. :) Köszönöm.
Nem is furcsa a kérdése. ): A Béres Rt emberek, kutyák és macskák számára eltérő összetételű, a faji igények szerint optimalizált mikroelem tartalmú cseppeket gyárt. Ne keverje őket, úgy nincs értelme.
jelige: Darius 2.
2008-10-14
Üdvözlöm. Köszönöm a választ , tesztelve van FIP, Felv, FIV-re, bélsárból corona vírusra is nézettem már féléves korában negatívok lettek akkor. Még egyszer köszönöm.
Ha veszünk egy nagy levegőt és feltételezzük, hogy a legtöbb vírusos betegség kizárható, - akkor is több egyéb fertőző bakteriális (Coli, Salmonella, Chlamydia ...) és parazitás ok derülhet ki egy egyszerű bélsár vizsgálatból. A fiatal macskában is lehet fekély, neadjisten daganat és ráadásul nemegyszer előfordul olyan banális ok, mint az idegentest (műanyag, neylon, alom, szőrlabda, növényi rész ...), vagy tisztító/fertőtlenítő szerekkel kezelt felületek (szennyezett testfelület) nyalogatása.
jelige: kölyök bulldog 2.
2008-10-13
A száj padlása rendben van,lázat sem eszleltunk és a féregtelenítésen is túl van!Herpesz oltást nem kapott a szuka!Az allat orvosunk tudogyulladásra gyanakszik!Ezt a herpesz elleni oltást még ellés elot kellet volna adni és tudtam is rola de most már tanultam az esetbol sajnos!Lehetséges hogy a tobbi kolyok is megbetegszik?Hogyan elozhetném ezt meg?
Ha rendellenes hasadékot nem találtak a kölykön, akkor is lehet még veleszületett légcsőszűkülete, szívhibája ... egyebek a kölyöknek, ami bőven okozhat légúti tüneteket. Ezek nem jelentenek veszélyt az alomtársakra. A Herpesz-, szopornyica és Adenovírusos fertőzések mellett bakteriális fertőzések is lehetnek a kölyökben, amit átfertőzhetnek egymásra. A beteg kölyök elkülönített tartásával, naponta 6-8 alkalommal a csecsre rakással, majd a csecsbimbók fertőtlenítésével megakadályozhatják az átfertőzést - ha eddig nem történt meg a dolog. Ha esetleg elpusztulna a kölyök (remélem nem ez történik) akkor a hulla boncoltatása és a kiegészítő vizsgálatok elvégeztetése mindenképpen indokolt lehet.
jelige: kölyök bulldog
2008-10-13
Kedves doktor úr!Kilenc három hetes angol buldogunk van és léguti megbetegedést vettunk észre az egyik kiskutyánál ami eléggé elore haladott volt és most lábadozik de van hogy jobban van és van hogy roszab a légzése!48 orankénk kap Amoxysol antibiotikumot injekcioban izonba szúrva és ma lesz neki már harmadszor szúrva!Szopik ugy mint a tobbi csak pihenni kel neki kozben a levego vetel miatt!Lehetséges hogy szuletési rendelenesség vagy gyulladás?Elore is koszonom!
Lehet akár születési rendellenesség is - az ilyen kölykök könnyen megbetegednek felső légúti megbetegedésekben is. És persze, hogy lehet szerzett betegség is a háttérben. Önök látnak rendelles hasadékot a szájpadláson? Van (volt) láza a kölyöknek? Túl vannak már az első féreghajtáson a kölykök? A szuka védőoltásai (pl: Herpesz) rendben vannak? Állatorvosuknak mi a véleménye a dologról? 1);
jelige: bettike
2008-10-13
Tisztelt Doktor Úr! A kutyám étvágytalan volt az utóbbi időben, fogyni kezdett, ezért elvittem állatorvoshoz. Megállapították hogy kezdődő veseelégtelenségben szenved, és javasolták az erre a betegségre speciálisan kifejlesztett tápokat. Be is szereztünk többfélét, de a kuyus inkább éhen hal, de nem eszi meg. Megszagolja és otthagyja. Legyen szíves adjon tanácsot, mivel tudnám etetni, hogy ne éhezzen, és a veséjét se károsítsa tovább. Köszönettel
Több gyártónak (Hill’s, Eukanuba, Royal Canin, Biomill ...) létezik jó minőségű diétás tápsora. Ezek mindegyike gyárt veseelégtelenség kezelésére alkalmas tápokat is. Nem kizárt, hogy egy másik táppal máris sikere lenne, beszélje meg állatorvosával a váltást. Ha egyik „sem jön be „ a kutyának, még mindig lehet a száraz tápok átnedvesítésével (víz, húsleves, yoghurt, kefír) vagy konzerv típusú diétás (!) táppal történő keverésével segíteni a dolgon.
jelige: boXer
2008-10-13
Hasnyálmirigy gyulladással kezelték a kutyámat. ebből fel is épült viszont az orvosom a happydog balance tápot ajánlotta hogy ezt etessem. Nem tetszik ez a táp nem hízik a kutyám semmit tőle. félek váltani. de mint orvos kiváncsi vagyok ön milyen tápot javasolna? előre is köszönöm
Több gyártónak (Hill’s, Eukanuba, Royal Canin ...) létezik jó minőségű diétás tápsora. Ha „csak” annyi a probléma, hogy a kutya nem eszik eleget a nevezett tápból, akkor állatorvosa tud másikat ajánlani.
jelige: Primo 3.
2008-10-13
Tisztelet Doktor Úr! Primot tegnap sajnos végleg el kellett altatni.Az állatorvos megállapította,hogy valószínűleg mérget evett,s már nem lehet megmenteni.Köszönöm szépen,hogy válaszolt a levelemre.Tisztelettel:
Sajnálom, hogy elment a Primo. A leírásából azt sem lehet kizárni, hogy a macska esetleg mérget evett. A tetem boncolásával és a kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok eredményeiből lehet megmondani az elhullás okát.
jelige: Kriszta
2008-10-13
Tisztalt Doktor Úr! Panel lakásban lakom,és amikor tegnap este indultunk sétálni a kutyámmal,szokás szerint ugrált az ajtó előtt,én eközben a cipőmet kötöttem és a kutyám rettenetes sírására lettem figyelmes.Amikor oda néztem ülve mozgatta a farát és rettenetesen sírt.Először azt hittem,hogy meghúzódott a lába,de később rájöttem,hogy a háta fáj.Azóta a hátát kicsit púposan tartja,nyomásra érzékeny.Hátsó lábait nehezebben mozgatja,kevesebbet járkál,többnyire fekszik.A ma délutáni sétánál elkezdett nyüszíteni,érdekes hangokat adott ki,először leült,majd lefeküdt.A hátsó lábai és fara folyamatosan remeg.Lassan sétálgat utánam sétálásközben,eddig mindig húzott,folyton szaladgált.Ha ül,akkor nem fáj neki,ha masszírozom a hátát,csak,ha áll.Mivel egy elég kicsi faluban lakom és nincs autónk,rengeteget kell utazni az állatorvosi rendelőbe,szeretném kikérni a véleményét,hogy ön szerint mi lehet a probléma.Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm.
Állatorvosi vizsgálattal lehet eldönteni, hogy lágyszöveti eredetű sérülés (izomhúzódás, szakadás) vagy gerincsérülés (porckorongsérv, csigolyatestek elmozdulása, sérülése ..) alakult-e ki. Röntgennel is felszerelt állatorvosi rendelőbe érdemes vinni a kutyát, ott derülhet ki, hogy eláég-e a gyógyszeres kezelés vagy esetleg operálni is kell a kutyát.
jelige: Biko
2008-10-13
Tisztelt Doktor Úr! A kutyánk sajnos rejtett herés lett és szeretném megtudni milyen idős korban szokták ezt műteni?köszönöm
Kifejlett korban, 1 éves kora körül már ideális időpontban lehet ezt a műtétet elvégezni.
jelige: Kérem segítsen
2008-10-13
A napokban kaptam egy 11 hónapos francia bulldogot,aki állitolag süket,ezzel lehet valamit kezdeni?Folymatosan száraz az orra és rengeteget pukizik. 5percre sem lehet magára hagyni ,mert ordit. És minden este ugy alszik el,hogy szuszog,rángatózik,remeg mint egy epilepsziás,és össze-vissza mászkál.Ezek a dolgok természetesek?vagy mit tegyek? Előre is köszönöm
A veleszületett süketségek nagy része nem gyógyítható kutyában sem. Minden kutya/macska esetében néhány napon belül illik felkeresni állatorvosukat. Ő vizsgálatai után el tudja dönteni, hogy beteg-e a kutya vagy „csak bulldog”.

<< <  212 / 428 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.08.27
Augusztus 25.-én eltűnt a XXII. ker. VII.utca 14. szám alól 2 éves LUCY nevű nőstény Westi kutyánk, az esti órákban. Nyakörv nincs rajta, hallgat a nevére, játékos, rövid a szőre a hátán. Bárki, aki tud róla bármilyen információt kérem segítsen! Kérem hívjon fel a +36304978825 telefonszámon, a megtalálónak természetesen jutalmat is felajánlanék!
2015.08.21
3-4 hónapos kiscicák gazdit keresnek! Ajándékba játszó egeret, illetve Royal Canin babytápot is adok ( ezt vettük nekik:) Nagyon kezesek, dorombolósak. Elérhetőségem: 06-20-484-4646
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire Terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen! 70/434-7875 Köszönöm!