Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: aggodalom
2009-04-21
Van egy németjuhászom 9 éves és 2 napja egész éjszaka nyuszit vagy vonit , nem ugy veszem észre hogy fajna valamilye mert nagyon mozgékony jol eszik, mégis mi lehet vele
Az a helyzet, hogy nem tudom, miért nyüszít a kutya. Az adatlapból kiderül, hogy szukáról beszélünk, ezért ha a kutya tartásában, etetésében nem történtek drámai változások, éjszaka nem ijezstgetik, ingerlik emberek, állatok - akkor talán mégiscsak betegségről, fájdalomról, vagy legalább rosszullétről lehet szó. Jelezze állatorvosának a problémát és kérje a kutya részletes vizsgálatát.
jelige: Léna
2009-04-21
8 éves orosz fekete terrier kutyámat kétszer műtötték zsírmirigy gyulladással. szövettan negatív volt. Most a mellkasán van egy nagy mozgatható csomó. Léna jókedvű, egészséges kutyának tűnik. Meg kell-e ismét műteni? Nem szeretném kitenni ismét fájdalomnak, hiszen már nem fiatal állat.Vajon fáj-e Neki ez? Köszönettel:
Ahogyan a korábbi daganatok szövettani diagnózisát is jó lenne tudni - mostani kérdésére is csak vizsgálat(ok) eredményei alapján lehet felelni. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, citológia, képalkotók ...) deríthető ki a daganat típusa és a kutya általános állapota. Ezek után érdemes beszélni a megoldásokról. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Cilike
2009-04-21
1 éves házi cicánk jobb lábán egy sávban kihullt a szőre.Az állatorvos szerint gombás.Kaptunk ecsetelőt.Nem voltam ott a vizsgálat alkalmával, így szeretném megkérdezni,hogy ez megfertőzheti a család tagjait. Cilike a 11 éves lányom kedvence és néha még az ágyába is befészkeli magát.Tiltsam el a lányomat a cicától?köszönettel:
Ha valóban gombás fertőzése van a cicának, az valóban megfertőzheti a családtagokat. Egy kijáró, oltatlan macskán egyébként számos egyéb betegség okozhat helyi bőrgyulladásokat, így hacsak nem történt laboratóriumi vizgsálat, akkor a gombás eredet nyilván feltételezett diagnózis. Számos egyéb vírusos eredetű fertőző betegség mellett egyébként gombás betegségek megelőzésére (és gyógykezelésére) akár védőoltást is kérhet állatorvosától a civcának. Azaz a tiltás mellett van még mozgásterük.
jelige: oltás 2.
2009-04-21
Tisztelt Doktor Úr! Megkérdeztem az orvost és azt mondta, hogy most csak féregtelenítsük és 12 hetesen oltassuk. Egy shih-tzu kiskutyáról van szó akit lakásban tartunk. Lehetséges ilyen oltási rend, hogy 6,8,12 és 14 hetesen kap oltást? Vagy keressek egy másik orvost? 8 hetesen kombináltat kapott, 6 hetesen nem tudom milyet szerintem parvo-t(nobivac vagy vmi v-betős nem is emlékszem pontosanmi volt a neve) amikor elhoztuk az első oltását kapta meg, (azt már nem tudom milyen színű matrica volt a lapon, mert az orvosnál maradt a lap, mert újat kaptunk de úgy emlékszem kék a mostaniba zöld és kék van a következő felirattal: Pfaizer Vanguard Plus7.) Akkor ez speciális oltás lehet? Köszönettel:
Miért kellene más orvost keresnie?! Bármely ajánlott oltási protokoltól el lehet, egyes esetekben el is kell térni, ha kezelőorvosa így ítéli helyesnek. Súlyosfokú bélféregfertőzés, vagy fejletlenség, korábbi betegség, most zajló betegség gyanúja (...és egy sereg egyéb esetben) joggal ajánlhatja állatorvosa, hogy hagyjanak ki, vagy csúsztassanak el egy-egy védőoltást.
jelige: duzzanat a fültőnél
2009-04-20
Tisztelt Doktor Úr! A kb. 11 éves szibériai husky kutyánk fültövénél egy duzzanatot találtunk kb 4 hete. A kutya kivakarta a környezetét, ezért jól látható a púp, ami sima felületű, szabályos félgömb alakú, normális bőrfelülettel. Naponta tisztítjuk a púp környezetét, valószínűleg nem fáj neki, de javulást nem tapasztaltunk sajnos. Mielőtt elvinnénk szakemberhez, kérnénk szíves tanácsát ezzel kapcsolatban.
A leírtak alapján a duzzanat lehet vérömleny, savós folyadékgyülem, tályog, egyéb gyulladásos szövetszaporulat és sajnos jó eséllyel akár daganat is. Állatorvosuk részletes vizsgálatokkal, benne koponya-, nyaki esetleg mellkasi röntgen és citológiai vizsgálattal tudja tisztázni a duzzanat mibenlétét. Ezután az esélyeket, megoldásokat is meg lehet beszélni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: beteg kutya
2009-04-20
Üdvözlöm! Segítségre lenne szükségem: A kutyám az ételt elfogyasztja, és rövid idő után kihányja és ismét megeszi. És után a hányás megszűnik. A kutya 12 éves Staffordshire terrier. Kérnénk mielőbbi válaszát az okokra! Köszönjük!
Nagyon találó a jeligéje - a leírásából ugyanis csak annyit lehet megállapítani, hogy beteg a kutya. A hányás kutyákon (is) egyike a legáltalánosabb tüneteknek, sok tucat betegség okozhatja. Az öregedő staffi-nak ugyanúgy lehet májdaganata, mint veseelégtelensége, babéziózisa vagy gyomorfekélye, vagy ... estig lehetne folytatni a sort. A tünet okát nem kitalálni kellene, hanem állatorvosa a részletes vizsgálatok elvégzésével tudja diagnosztizálni. Az esélyek, megoldások csak ezután beszélhetőek meg.
jelige: Rambó
2009-04-20
A fiú kutyám füle fekete váladékkal telik,kezelem mindig bobi tisztító,ecet,vazelin,szappanos víz és utóbbi időbe visszajön mindig sőt ma már száraz is ,kemény a füle ezért vazelinnel kentem be. Jó hónapja voltam állatorvosnál sepicális fűltisztítót mondott de nem használ. Mi ez? Köszönöm válaszukat!
Idült hallójáratgyulladást számos betegség (allergiás betegségek, paraziták, baktériumok, gombák, ....) okozhat kutyákon. Létezik olyan régóta fennálló eset is, amelyet esetleg csak operációval lehet megoldani. Elsőként a kutya részletes vizsgálata ajánlott. Ha kiderült, hogy mi okozza a problémát, szinte biztosan a megoldást is megtalálják.
jelige: bevizelés
2009-04-20
Tiszteletem! Ivartalanitott szuka kutyusunk rendszeresen bevizel mert nem tudja visszatartani a vizeletet.Ez biztos hogy az ivartalanitás mellékhatása.Tudna nekem valami megoldást gyógyszert vagy gyógyhatású készitményt javasolni?
Nem kizárt, hogy az ivartalanítás okozza a vizelettartási rendellenességet - de korántsem biztos, amíg a részletes vizsgálatok ezt nem bizonyítják. Ha bebizonyosodott, hogy ösztrogénhiány okozza a retenciós problémát, akkor állatorvosa több, vényköteles készítmény közül is választhat a kezelésnél. Valószínűnek tartom, hogy első választása az Incurin tabletta lesz.
jelige: babaarcú
2009-04-19
Kedves Doktor Úr! Kan kutyámnál észrevettem,amikor nagyon örül valaminek, vagy amikor a vele lévő lány kutyus, akkor merevedéskor a pénisze nem jön elő a bőrből csak egy centi a végéből. Kérdeztem állatorvost hogy nincs-e fitymaszűkülete, azt mondta nincs, de ő alapállapotba nézte. Nem akarunk pároztatni, csak tudni szeretném ,hogy lehet-e ebből bármilyen panasza. Nem látszik hogy zavarná, nem érzékeny neki. Előre is köszönöm a válaszát.
Ha állatorvosa megvizsgálta a kutyát akkor biztosak lehetünk abban, hogy nincs fitymaszűkülete, azaz „ebből” nem lehet panasza a kutyának. Én a leírása alapján azt sem tudom kizárni, hogy teljesen egészséges-e a kutya, vagy esetleg merevedési zavara lehet-e. Megjegyzem, hogy a leírt jelenségnél sokkal fontosabb lehet a kutyát a veszettség mellett egyéb betegségek ellen is beoltani, rendszeresen parazitamentesíteni és esetleg ivartalanítani, ha már amúgy sem akarják pároztatni.
jelige: Bolyhos
2009-04-19
Tisztelt Központ! 7 hetes magyar vizsla kan kutyánk másfél hete majdnem minden nap hány. Kezdetben arra gyanakodtunk, hogy tisztítószeres vízbe nyalt, de miután nem múltak a rosszullétek, szóba került a bélelzáródás. Először röntgennel majd műtéti úton is megvizsgálták, de (sajnos) nem találtak semmit. A műtét egy hete volt, és a kutya azóta is hány, azonban nem minden étkezés után, teljesen rendszertelenül (ugyanazt az ételt egyszer visszahányja, aztán másnap nem). A kutyusról annyit kell még tudni, hogy fejlődési rendellenességgel jött a világra: a két hátsó lábán csak három ujj van, és egy kicsit rövidebb a farka, illetve az egyik orvos megjegyezte, hogy lötyög az állkapcsa. A kérdésem az volna, hogy előfordulhat e, hogy az emésztőrendszerét is érintette a fejlődési zavar, és ha igen, ezt hol tudnánk megvizsgáltatni. A kutyus amúgy életvidám, és jó étvággyal eszik (talán túlságosan gyorsan is), iszik. Válaszukat előre is köszönöm!
Nem kizárt, hogy a leírt jól látható fejlődési hiba mellett akad még öröklött betegsége a kölyöknek. A legismertebb ilyen fejlődési zavar a perzisztáló Botallo-vezeték által okozott nyelőcső lefűződés. Emellett sajnos számos egyéb veleszületett és szerzett betegség okozhat hányogatást egy kölyök kutyánál. Ha kezelőorvosával együtt úgy érzik, hogy kimerítették a helyben elérhető vizsgálati lehetőségeket, akkor talán az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállat Klinikáján találják meg legnagyobb eséllyel a Bolyhos baját. Kérje meg állatorvosát, hogy referálja a beteget a Kisállatklinikára.
jelige: oltás
2009-04-19
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy lehetséges a következő oltási program: 6 hetes , 8 hetes és 12 hetes valamint veszetségi 14 hetes korban? A kiskutyánkat most oltattuk be 8hetes) és az orvos úgy emlékszem azt montda, hogy 12 hetesen vigyük legközelebb és 10 hetesen féregtelenítés. Lehet ilyen oltási program vagy csak félreértettem valamit? Előre is köszönöm!
A legtöbb ajánlott oltási program szerint a 10 hetes korban féreghajtás mellett a kölyök vakcinát is kap. Szerintem kérdezzen rá a kollégára, hogy nem értett-e félre valamit. Honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat is az ajánlott oltási protokolokról.
jelige: henrik
2009-04-18
12 éves Shi-czu kutyám cukorbeteg. Ennek következtében az utóbbi időben nagyon megromlott a látása.Kérdésem:lehet-e tenni valamit a javulás érdekében?
A cukorbetegség miatt kialakuló szemkárosodások sajnos nem viszafordíthatóak. Azaz a javulásban nem igen hiszek, a további látásromlást lehet megakadályozni, késleltetni. A cukorbetegség kutyákon is állandó kezelést, diétát, kontrolvizsgálatokat igénylő betegség. Ezen kezelésekbe beletartozik a cukorbetegség szövődményeinek a megelőzése, kezelése is. A szemtünetek mellett igen súlyosfokú metabolikus eredetű máj-, vese-, és szív- keringési elváltozásokat is csak az állandó állatorvosi kontrol tud megakadályozni, késleltetni.
jelige: túró
2009-04-18
A cicáink 18 naposak és anyjuk nem akarja őket szoptatni, fúj és morog rájuk. Hogyan etessük őket?
A 18 napos kölyökmacskák remélhetőleg már néhány napja túlvannak az első parazitamentesítésen ... Macska tejpótló tápszerrel lehet őket mesterségesen felnevelni, amit állatorvosuknál, állatpatikákban, vagy nagyobb állatfelszerelést árusító helyeken lehet beszerezni. Néhány nap múlva a tejpótló tápszer mellett fokozatosan már szilárd macska kölyöktápszert is el lehet kezdeni etetni velük - lassan átszoktatva a tejpótló tápszerről a kölyöktápra őket. A túl fiatalon vemhesült, oltatlan anyamacskát állatorvosa tudja kivizsgálni, hogy vajon mitől betegedett meg, elapasztott-e - és mimódon lehet ill. kell kezelni.
jelige: kan + tüzelő szuka 2.
2009-04-18
Köszönöm, ez igazán gyors volt! Remélem hogy csak erről van szó, és hogy ez az állapot már nem tart sokáig! Később mondták a nagyszüleim, hogy hányt is valami sárgás dolgot, székelt volna, de nem tudott. Remélem csak nem volt mit, és nincs elzáródás az emésztőrendszerében. A sterilizálás úgy tűnik valóban kiforrott megoldás és nem rejt veszélyeket. A C megoldással kapcsolatban azonban lenne pár kérdésem. Józan ésszel belegondolva (és mint biológiatanár is) az ember azt hinné, hogy ami két ellenkező nemű élőlény között történik (úgy értem a reprodukció) az a világ egyik legtermészetesebb dolga. Másrészt a test ‘intelligens’ annyira, hogy csak akkor próbál meg kihordani egy terhességet (vemhességet) amennyiben fizikailag alkalmasnak találja magát a feladatra. Amennyibe erre ideje, kifejtené, hogy miben van igazam, miben tévedek? Esetleg vannak újabb elméletek / tapasztalatok, melyek frissebbek az ismereteimnél? Félre ne értsen, mindössze szeretnék, érteni kicsit ehhez, képben lenni, hogy a lehető legjobbat adhassam a kutyáimnak. Értem, akkor a szkát erősen ajánlott ivartalanítani, de a kanoknál is inkább pozitívak a hatások. Köszönöm még egyszer a gyors választ,
Sajnos nem mindig vagyok gyors a válaszokban, még az is előfordul, hogy egy-két napon belül válaszolok csak. Nem vagyok meggyőződve arról, és én sem arról akartam írni, hogy a legyengülés mellett összeszedhető betegségek mindegyike banális ügy lenne. Extrém esetben a legyengült szervezetet megtámadó parazitás-, bakteriális-, vírusos betegségek akár elhullást is okozhatnak. És, persze az sem kizárt, hogy az izgatott állat a stresszként megélt helyzetben hányogat, bélműködése is zavart szenved. És persze, hogy az sem kizárt, hogy a tüzelő szukától nagymértékben független kóros folyamat indult el a kanon - amit most mindketten „benézünk” és a tüzelő szuka közelségének tulajdonítunk. A dilemmát eldönteni kizárólag részletes állatorvosi vizsgálattal lehet, kitalálni sem én sem Ön nem fogja, legfeljebb utólag. A józan észt jó ha szemelőtt tartjuk, és a természet nagy rendezőerejében és a reprodukció természetes voltában is hiszek én magam is - de Ön is tudja és nap, mint nap tapasztalja is, hogy kutyáink hozzánk hasonlóan már nem tisztán természeti lények. Biológia tanárként tisztában van azzal, hogy az ivarérés és a tenyészérettség korántsem azonos fogalmak. Az Ön esetében a fiatal szuka teljesen megszokott időben lett ivarérett és kezdte meg tüzelését - és a természet törvényei szerint jó eséllyel párosodik és vemhesül is - ha mindkét egyed egészséges, termékeny. Ugyanakkor a szuka nagyjából 1.5-2 évesen a 3. tüzelése alkalmával éri el tenyészérettségét, válik alkalmassá minden szempontból a párosodásra, vemhesülésre, ellésre és szoptatásra. A természet törvényei érvényesülnek akkor is, amikor 13 éves gyermekanyák szülnek hasonkorú apáktól gyermeket - és, van, hogy el is kerülik a tragédiát. Vagy, hogy egy hozzánk közelebb álló példát hozzak, a kijáró, nem ivartalanított macska ifjoncok is rendszeresen első tüzelésük alkalmával 5-7 hónaposan vemhesülnek - de ezen aktusok adják az ellési rendelleneségek, mama és kölyökhalálozások túlnyomó részét is. A természet nagy törvényszerűségei igen általánosak. Nem csak a párosodás és sokasodás - de a szelekció, a betegségek, az elhullások törvényei is ide tartoznak - és emellett, ismétlem, velünk együtt kutyáink sem tisztán természeti lények.
jelige: kan + tüzelő szuka
2009-04-17
Tisztelt Központ, Nekem egy 5 éves Golden Retrieverkan-om van, aki mellé nemrég befogadtunk egy 7 hónapos szukát. A szuka teljesen rendben van, annyira, hogy tüzel. Ezzel kapcsolatban merült fel bennem pár kérdés: 1: Mióta a szuka tüzel, a kan csak vele foglalkozik, és már igazán enni sem hajlandó (vizet vesz magához). Ez normális, ha tüzelő szuka van a portán? Aggódunk, mert nagyon lefogyott, és fáradékony, aluszékony. Lehet ebből komolyabb baj? 2: Nem oldottuk meg az elkülönítést, mert nem hittük volna, hogy a szuka 7 hónaposan már tüzelni fog. Ha bebizonyosodik, hogy a szuka vemhes, megszakítható valamely nagyon ‘humánus’ móson a vemhesség? 3: Hallottam, hogy amennyiben nem bír a tulajdonos tenyésztői ambíciókkal érdemes az ebeket ivartalanítani. Ez egyaránt igaz a szuka és a kan kutyára is? Milyen veszélyei lehetnek, ha a ez nem történik meg? Előre is köszönöm a segítséget,
1.) A tüzelő szuka állandó közelsége kimeríti, legyengíti a kanokat. Leromolhatnak, lefogyhatnak, és a legyengült állaton betegségek jelentkezhetnek. 2.) Pedig a fiatal szukák első tüzelése 6-8 hónapos korban jelentkezik, ezen nincs mit csodálkozni. Ha párzik a két kutya, nagyjából a következő megoldások közül választhatnak: A) a párzás után 3 illetve 5 nappal állatorvosa két injekcióval megakadályozhatja a termékenyült petesejtek beágyazódását. B) A vemhes szukát (kb 3 héttel párzás után ultrahang vizgsálattal derülhet ki, hogy vemhes-e) gyógyszerekkel elvetéltetik. C) A vemhesült szukát megellethetik. D) Akár vemhesült a szuka, akár nem, az ivarzás befejeztével kb 1 hónap múlva kérik az ivartalanítását. Talán a C) megoldás lenne a legrosszabb, legtöbb veszélyt magában hordozó és talán a D) megoldás lenne a legegészségesebb, legkézenfekvőbb végleges megoldás. 3.) Jól hallotta. A szuka fiatalkori ivartalanításával megelőzhetőek a petefészek-, méh gyulladásos és daganatos elváltozásai és nagyságrendekkel csökkenthető az emlőtumor valószínűsége. A kanok esetében kevesebb egészségügyi veszélyt tudunk felsorolni az ivartalanítás elmaradása esetén, de feltétlenül nyugodtabb, kezelhetőbb lesz, nem verekedik, nem szökik annyit mint nem ivartalanított társai. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában. 1);
jelige: basenji tumor 3.
2009-04-17
Tisztelt Doktor Úr! Válaszát nagyon köszönöm! Mivel szeretnénk tisztán látni kutyusunk állapotával kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk vállalnánk a szcintigráfiás vizsgálatot!A kérdésem az lenne, hogy hol lehet jelentkezni erre a vizsgálatra?A Sugárbiológiai Kutató Intézet oldalán sajnos nem találtam erre vonatkozó információt.
Bőven elegendő, ha a jövő hét elején telefonon, vagy e-mailen megerősíti, hogy jön a vizsgálatra. üdvözlettel: Dr Balogh Lajos, PhD osztályvezető OSSKI Budapest, 1221, Anna u. 5. Tel/fax: 482-2012 Mobil: 06-309-330-559 www.osski.hu www.kisallatbudafok.hu
jelige: basenji tumor 2.
2009-04-16
Tisztelt Doktor úr! Gyors válaszát nagyon köszönöm!A kérdésem az lenne, hogy hol van lehetőség az Ön által javasolt szcintigráfiás vizsgálat elvégzésére, és ez a módszer mennyire mutatja ki az esetleges korai csonáttétet?A vizsgálat ára is érdekelne, és még egy kérdésem az lenne , hogy mennyire megterhelő ez a vizsgálat a kutya szervezetére?
Itthon egyedül nálunk, a Sugárbiológiai Kutató Intézetben tudunk állatokon szcintigráfiás vizgsálatot végezni. A csontszcintigráfiás vizsgálat a legérzékenyebb diagnosztikai módszer primer és áttétes csontdaganatok megtalálására emberen, kutyán egyaránt, ez a módszer tesz lehetővé legkoraibb detektálást. A teljestest vizgsálat ára 30 eFt. A vizsgálatban a kutya szállítása és felületes bódítása a leginkább megterhelő - ember, kutya, macska, ló is jól tolerálja az egész procedúrát.
jelige: Boby
2009-04-16
Tisztelt Doktor Úr! Vény nélküli kullancs elleni készítményt szeretnék vásárolni. Ön melyik készítményt tudná javasolni, ami kutyára és macskára is egyaránt használtó? Válaszát köszönöm:
Frontline vagy méginkább Frontline combo cseppek, vagy Frontline spray.
jelige: Foltos
2009-04-16
Tisztelt Doktor Úr ! Tegnapóta szinte megállás nélkül nyalja a kutyám a bal lábát a praclija fölött. Már lenyalta az összes szőrt róla. Kilátszik a husa is.De már néha elkezdte a másik lábát is.Amancsával a pofályát vakarja.Azt hittem, hogy csont akadt neki a szájába, de nem.Nem látom,hogy valamibe belelépett volna.Nem sántít.Nem engedi,hogy megnézzem.Ma már nem is evett.Lehetséges válaszát köszönöm.
Kérdést nem írt, de sejtem, hogy mit szeretne tudni és természetesen lehetséges a válasz. A kutya részletes, rendelőben történő vizsgálata során (fizikális vizsgálatok, esetleg vér-, citológiai vizsgálatok, képalkotók, egyéb kiegészítő vizsgálatok ...) során derülhet ki, hogy mi a Foltos baja - egyetlen betegség okozza-e a tüneteit, vagy akár több - és, ezek után a teendőket, megoldásokat is megbeszélhetik állatorvosukkal. Nem létezik olyan házipraktika, amivel Önök otthon el tudnák dönteni, hogy mi okozza a tüneteket és eredményesen kezelni tudnák a Foltost.
jelige: kitti
2009-04-16
A kutya már 1 hete nem nagyon eszik. Inni iszik. 2 állatorvos nézte eddig az egyik szerint hasfájós, és ne adjunk nagy fehérjetartalmú ennivalót mert elszaporodnak a baktériumok a gyomrába. A másik doki szerint bélelzárodása van. De attol a kutya tud ugyanugy wc ni? mert tegnapelőtt evett 1 kis fasirtot és szerintem az most jött ki belőle. Sokatt fogyott.
A két állatorvos „nézése” után jó lenne, ha egy állatorvos megvizsgálná részletesen a kutyát. Ha ez megtörtént (fizikális vizsgálatok, vér-, esetleg székletvizsgálat, képalkotók ...) és az eredmények alapján nem tiszta, hogy gyomor-bélgyulladása, vagy (részleges) bélelzáródása lehet a kutyának, akkor ismételt vizsgálatok, esetleg specialista állatorvos vizgsálata kellhet a diagnózis eléréséhez. Ha kiderült a kutya betegsége, akkor lesz lehetőség célzott kezelésre és esély a gyógyulásra.
jelige: Babett
2009-04-16
Tisztelt Doktor Úr! Nekem van egy Karthauzi vemhes cicusom aki hamarosan szülni fog ,de van egy másik Karthauzi 9 hónapos fiú cicám is -másik alomból. Kérdésem az hogy nem fogja bántani a fiú cica a babákat? Válaszát köszönettel veszem.
Kérdésére nem lehet egyértelmű választ adni, mert igencsak egyedtől függő, hogy egy kandúr megtűri-e az újszülötteket, vagy megöli őket, illetve, hogy a nőstény képes-e megvédeni a kölyköket. Ha nem kísérletezgetni akar a kérdésben, akkor különítse el a fiatal kandúrt az alomtól, mert különben csak az idő ad választ kérdésére. A válasz pedig vagy igen, vagy nem lesz.
jelige: Rowatinex
2009-04-15
Cicám hólyagkövességére orvosunk Rowatinex nevű cseppet és feketeretek cseppet ajánlott. Félek beadni, mert humán cseppek, nehogy baj legyen. Önök szerint nem ártalmasak?Tudnak erről valami tanácsot adni, hogy elkerüljük a műtétet és az újabb katéterezéseket? Köszönöm!
Én magam a Rowatinex cseppeket és a feketeretek cseppeket soha nem használtam sem kutyák, sem macskák kezelésére - így a hatékonyságáról semmit sem tudok. Az összetételét átnézegetve, viszont nem hiszem, hogy árthatna bármelyik is. Az esetleges mellékhatásokról, negatív tapasztalatokról is kérdezze kezelőorvosát, ő ezügyben sokkal tájékozottabb lehet nálam.
jelige: Kálmán
2009-04-15
Üdvözlöm. Egy 11 éves nőstény Erdélyi Kopóm van. Már egy éve, hogy daganat alakult ki az emlőjén, már elég nagy, elhatároztuk hogy megpróbáljuk a műtétet, a télen nem akartuk, mert túl hideg volt, eddig még semmilyen kezelést nem kapott. Két állatorvossal is beszéltem, az egyik azt mondta, hogy be kell vinnünk hozzá, de mivel még sosem volt kocsiban, ezért ez nem lesz könnyű. A másik pedig itthon végezné el a műtétet. Ön szerint melyik lenne jobb megoldás? Meglehet, hogy a belső szervekben is alakult ki daganat? A műtét után kialakúlhat egy újjabb daganat az emlőjén? Mennyi időbe telik, míg teljesen felépül a kutya? A kutya másképp jó formában van, rendesen eszik, régebb vittem vadászni, most is néha elmegyek vele sétálni a szabadba. Járni tud rendesen, de látszik rajta, hogy hamarabb fárad, és nem tud már gyorsan szaladni. Meglehet, hogy a kölykénél is kialakul daganat? Most 2 éves, nem fajtiszta, az apja egy német vizsla. Válaszát előre is köszönöm.
Ha engem kérdez, akkor feltétlenül a klinikai körülmények között elvégzett műtétet lenne érdemes választaniuk. A szállításról el nem tudom képzelni, hogy nem működik egy bármilyen kutya esetében. A műtét előtti részletes vizgsálatok deríthetik ki, hogy az állat mennyire terhelhető, van-e látható méretű daganat benne. A kiújulás esélyeit a szövettani vizgsálat eredményéből lehet legpontosabban megítélni. Az emlődaganatok kialakulásának esélyeit leginkább a fiatalkori ivartalanítással lehet csökkenteni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashatnak a témában.
jelige: bubuka 2.
2009-04-15
Tisztelt Doktot úr! Köszönöm a gyors válaszát, tudom így látatlanban nehéz véleményt mondani de más kezelést , terápiát javasolna-e? még adjuk a kutyusnak a zeel ampullát is, kipróbáltuk a noni-t is 3 hónapig, vagy felesleges dolgok ezek?
Nem vágnám rá, hogy felesleges dolgok, könnnyen lehet, hogy lendítenek valamennyit a kutya állapotán és teljesen biztos, hogy ártalmatlanok. A biztonság kedvéért kérem, hogy minden kezelést, kiegészítést egyeztessen kezelő orvosával.
jelige: Bosco
2009-04-15
Szerintem eleget eszik a kutyus,látta orvos és azt mondta egészséges a kutya.Szeretném önnel,kivizsgáltatni.Mikor van rá lehetőség hogy bevigyük a kutyust,délutáni órákban?Köszönöm,várom válaszát.
Én pénteken és kedden dolgozom délután 18 és 19h között. Semmi akadálya, hogy az első vizsgálatokat elvégezzem, levegyük a vérmintákat - de amennyiben pl endokrin betegség gyanúja merül fel a leletek alapján, akkor ehhez a betegséghez értő kollégát kell ajánlanom magam helyett. Én magam főleg daganatos betegekkel foglalkozom, remélem, hogy nem rám lesz szükség.

<< <  212 / 462 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.06.20
Április 8-án született kiscicák ajándékba elvihetők! Érdeklődni lehet: +36-30-2530158 Két alom, együtt nevelkedtek, egészséges, kiválóan egerésző anyukáktól. A kiscicák nagyon játékosak, már mindent esznek, féregtelenítve várják új gazdijukat!
2016.06.17
2016. 06. 16-án hajnalban elveszett a képen látható fekete nőstény házimacska. A Kereszt utca, Felsősas utca és Tóth József utca környékén lakik. Ivartalanított, oltott, chipezett. A megtaláló jutalomban részesül, kérem hívja a 06-20-933-07-76-os számot.
2016.06.10
Talált, bűbájos, gyerekszerető, játékos, békés tacskó keverék kutyusnak keresek gazdát. Kb. 3 éves, kan, chip nincs benne. Érdekessége, hogy a jobb szeme világosabb, mint a bal. Nem szeretnénk menhelyre vinni, de nálunk sajnos tovább nem maradhat. Számom: 70/452-4599