Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: mopszika
2008-06-30
VAN EGY MOPS SZUKA KUTYÁNK,AZ A PROBLÉMÁM VELE AKÁR HÁNY KISCICA KERÜL A HÁZHOZ Ő MINDEGYIKET MEGSZOPTASSA.MIT TEGYÜNK HOGY NE CSINÁLJON ILYET HISZEN SZERETNÉNK MAJD PÁROZTATNI DE IGY GONDOLOM A TÜZELÉS IS ELMARAD.TEJE NINCS A KUTYÁNAK CSAK EGY CICIT SZIV A CICA.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
A kutya az álanyaság nevű betegségben szenved - ezért szoptatja a macskát. Állatorvosa tudja megerősíteni a feltevésemet és amennyiben ő is úgy gondolja, hogy erről lehet szó, akkor kezelni is tudja a problémát. A kutya pároztatását gondolják át többször is. Mind a szukát fel kell készíteni a nagy eseményre, mind Önöknek sok tanulnivalójuk lehet, ha problémamentesen akarják megélni a nagy napokat, heteket. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még sok érdekes olvasmányt találnak.
jelige: macska
2008-06-30
Tisztelt doktor úr! A macskám amióta megellett(1 hónapja) hasmenése van.Mi lehet ennek az oka?
Szinte bármi ... A túl fiatal (6-12 hó), oltatlan, talán nem is féreghajtott macska hasmenését számtalan fertőző, parazitás és egyéb oktanú betegség kiválthatta. Lehet, hogy összefüggésben áll a tünet megjelenése az elléssel és nem kizárt, hogy semmi köze hozzá. Állatorvosa, gondolom, elvégezné az anyamacska és a kölykök parazitamentesítését, valamint részletes vizsgálattal tudná kideríteni a betegség okát. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok érdekes olvasmányt talál.
jelige: Fülek 2.
2008-06-27
Köszönöm ! De már voltunk állatorvosnál! És talán kificamodott a lába ! Ha tud tanácsot adni nagyon megköszönném mert most sok tanácsra van szükségem!
Nem sok tanácsra van szüksége és főleg nem sokféle helyről származó tanácsokra, hanem legfeljebb néhányra és lehetőleg a kezelő állatorvosától. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a sántaság okát. Ha ez megtörtént, akkor nem azt mondja, hogy „talán kificamodott a lába” - hanem mondjuk azt, „baloldali csípőízületi ficam”, vagy „jobboldali térdízületi keresztező szalag szakadás”, vagy Hogy tudnék én (vagy bárki más) tanácsot adni, hiszen azt sm tudhatom, hogy melyik lábára sántít a kutya? Hallgasson a vizgsáló, kezelő állatorvosa néhány tanácsára. Ha ő azt mondta, hogy néhány nap pihentetés után, esetleg fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentő szerek adása után vigye vissza a rendelőbe a részletes vizgsálatokra, akkor tegyen eszerint. Ha mást javasolt, akkor fogadja meg azt a tanácsot.
jelige: Kata 71 - 2.
2008-06-27
Tisztelt Doktor Úr!Köszönöm szives válaszát és hogy megnyugtatott.A cicát/Bundásnak hivják/elvittük doktor bácsihoz és kapott oltást féreghajtót olajat.Semmit nem találtak nála hálaistenek egészséges.Most már rendesen kakil.Nagyon játékos aminek az 5 éves kisfiam örül legjobban.És még a dorombolást is elkezdte.Köszönettel
Örülök, hogy ilyen gyorsan megoldották a problémát, és annak is hogy egészséges a cica.
jelige: Fülek
2008-06-27
Jónapot! Levittem a kutyámat sétálni ,és mire feljöttem nagyon fájt a lába és nem birt ráállni és nyüszitett! És még most sem tudom mi a baja talán meghüzta vagy valami belement neki! Kérem mondják meg hogy mit kell tenni ilyenkor! Köszönöm
Jól sejti, a hirtelen kialakult tüneteket legnagyobb valószínűség szerint külső sérülés (toklász, lábvég sérülése ..) vagy valamilyen sprotsérülés (izom, szalag, ízület, csont sérülései pl húzódás, zúzódás, szakadás, törés ...) okozza. A legokosabb persze rögtön állatorvoshoz vinni a kutyát, aki részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a hirtelen kialakult tünet okát és neadjisten kezelni is tudja a kutyát.
jelige: steal
2008-06-27
Németjuhász kutyánknak kb. 3- hete bal oldali nyálcsorgása van és ez az érintett oldal a száj részén kissé leleffenik. Valyon mi lehet a betegsége, nem sántit ,más féloldali bénulásos tünete nincs./ macskák szeme gyulladt-váladékozik/
Lehet a baloldali arcideg (n. facialis) bénulása pl trauma, daganat, tályog, vérömleny ... miatt, lehet a garat- ill gége körüli duzzanat, beidegzési zavar, lehet akár nyálmirigy gyulladás, ciszta daganat és talán egyéb betegség, elváltozás is a háttérben. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a tünet okát. Az esélyeket, kezelési megoldásokat ezután lehet megbeszélni. A macskaügy nem valószínű, hogy bármiféle összefüggésben lehet a kutya tüneteivel. Különösen a kijáró macskák esetében igaz az, hogy az ivartalanítás és a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések a hosszú, egészséges élet alapja. Mindezekről honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még olvashat.
jelige: nelli
2008-06-27
A kutyám alvás közben bepisil. Kezdetben azt hittük hogy majd kinövi, hisz még kölyökkutya, de 2hónap is eltelt és semmi változás. Ez normális? vagy kinővi?
Nem normális és nem is megszokott, de számtalan ok állhat a háttérben. Lényeges dolgokról nem tudok a konkrétabb válaszhoz, mint pl azt sem, hogy sokat iszik és pisil-e a kutya, azt sem, hogy minden alkalommal bepisil-e alvó állapotban, mikor történik ez (elalvás után rögtön és folyamatosan folyik-e a vizelet) vagy csak, ha álmodik (nyüszít és lábait mozgatja) ... Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani, hogy nincs-e szervi elváltozás atünet hátterében. A vizgsálatok után eldől az is, hogy lehet-e, kell-e kezelni a kutyát és az is, hogy „kinövi-e” a tünetet. Ha valóban csak veszettség ellen oltott a kutya, akkor ezen is változtatni lehetne ...
jelige: Kata71
2008-06-27
Lassan 2 napja hogy nálunk van egy 9 hetes kis cica.Pisilni azt pisil de kakilni azt még nem.Nem tudom ez normális vagy nem?A másik agodalmam hogy furcsa hogy nem dorombol peddig jól érzi magát játékos,eszik és alszik.Nem tudom mi lehet a probléma!Köszönettel
Probléma, ha 2 napja nincs széklete a kölyökmacskának. Tehéntej esetleg olajos szardínia etetésével - valamint a pocak és a végbél környékének egy vizes vattacsomóval történő masszírozásával lehet kicsalogatni a kakit. Egy kölyök macska 2 hetes korától rendszeres féreghatásra, majd 9-10 hetes korában elsőként védőoltásra is szorul. Ezért is érdemes lenne kiválasztani és felkeresni állatorvosát. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban talál még hazsnos olvasmányokat.
jelige: dorika941212
2008-06-27
Jónapot! Azt szeretném tudni ,hogy mik a ”tünetei”, ha a kutyám terhes? Mert nem tudjuk biztosan, hogy most az-e. Sokkal kövérebb lett a hasa és a bimbói is nagyobbak lettek.
Félidő után akár a hasi terime növekedése, akár az emlőmirigyek és csecsbimbók duzzanata jelezheti a vemhességet a kutyában. A baj csak az, hogy az álvemhesség esetében, és a gennyes méhgyulladás, vagy nemi szervi daganatok eseteiben is lehet ugyanez az észlelésük. Egy-két kiskutya esetében meg nem feltétlenül látszik a vemhesség egykutyán. Szóval, ha egyértelmű választ akar, akkor kérje meg állatorvosát ultrahang vizgsálatra. Ezzel lehet egyértelműen megválaszolni a kérdést. Azt is meg kell mondjam, hogy egy tenyészállat esetében a 3 tüzelés (1.5-2 éves kor) az ideális időpont az első vemhesítéshez. Egy 5-10 éves szuka esetében ha már többször ellett is már megnövekedett kockázatokkal számolhatnak. A csak veszettség elleno oltott szukát egyéb módon is (védőoltások, parazitamentesítések ..) fel kell készíteni a vemhességre/ellésre/kölyöknevelésre. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még több érdekes olvasmányt talál.
jelige: 345781
2008-06-27
KEDVES DOKTOR ÚR! KÉRDÉSEM AZ LENE HOGY MACSKÁM 1-2 HETE FIJALT EGYETLEN EGY KISMACSKA SZÜLETETT ÉS A KISMACSKA MEG IS HALT SZEGÉNY. VAJON MÉG EBBEN AZ ÉVBEN FIALNI FOG? VÁLLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Remélem, hogy nem. A mostani tüzelése és vemhesülése túl korai volt, ráadásul csak veszettség ellen oltott (?) a macsek, nem kizárt, hogy a parazitamentesítése, táplálása sem kielégítő ... A cica és az Önök szempontjából is az lehetne az ideális, ha évente legalább 2 védőoltást, rendszeres parazitamentesítést kaphatna a cica és ivartalanítanák is őt. Így van esélye 15-20 évet is egészségben megélnie, egyébként pedig 2-5 év alatt elkopik, elpusztul.
jelige: Mikortól lát a kiskutya?
2008-06-27
Tisztelt Doktor úr! Lenne egy kérdésem önhöz. A minap kaptam egy staffordshire kiskutyát anyagi okokból a gazdája már egyhónapos korában ideadta. A táplálás nem jelent probémát mindent megkap a kutyus. De édesanyám szerint a kiskutya vak. Én hiába mondom neki h még tul vastag a hályog a szemén és ezért nem lát de ö nem hiszi el. Ezért ezzel a kérdéssel fordulok önhöz hogy mikor kezd el látni a kiskutya??? Válaszát előre is köszönöm!
Egy megfelelően fejlett kölyök kutya szemrése a 10. nap körül nyílik ki. Ekkor még szinte csak fény-sötét érzékelésére képes, de napok-hetek alatt gyorsan fejlődik a látásuk is tovább. Lassan kezd formákat látni és pár hét alatt (10-12 hetes korukra) kialakul az éleslátásuk is. A leírtakban igen nagy egyedi eltérések is lehetnek. Egy kölyök kutya egyébként 2-3 hetes kora után 2 hetente féreghajtásra, kb 6 hete skorától pedig szintén 2 hetente védőoltásokra szorul - úgyhogy a kölyök látásával kapcsolatosan célszerű lenne állatorvosa véleményét kérnie. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok érdekeset olvashat.
jelige: triniti 2.
2008-06-27
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen gyors válaszát. Cicám nem tüzelt, mikor a gyógyszert megkapta. Ellés után volt 10 héttel, már nem szoptatott, és azt mondta nekem az állatorvos, hogy elkezdhetem neki adni, heti felet. Ez azt jelenti, hiába adom a gyógyszert, újra vemhes lehet? Ősszel szeretném ivartalanítani. Köszönöm előri is ismételt válaszát!
Ha biztosan nem tüzelt a cica és hetente (biztosan) megkapta a fél tablettáját, akkor elméletileg nem szabad tüzelnie, és kibekkelhetik a nyarat kismacskák nélkül. A problémát az jelentheti, hogy a macskák tüzelése sokszor nehezen ismerhető fel, illetve az, hogy a beadott tablettát van hogy le sem nyelik, vagy kis idő múlva felöklendezik. Ne gondolja, hogy ellendruker vagyok és be akarom beszélni a cicába a kölyköket - őszintén remélem, hogy sikerül kihúzni a nyarat tüzelés és vemhesülés nélkül.
jelige: triniti
2008-06-26
Tisztelt Doktor Úr! A cicámnak most kezdtem adni az Ovarid tablettát. Holnap kapja a 3. fél szemet. Tegnap már kiengedtem, gondolván hogy hat a gyógyszer. Jól tettem??? Köszönöm
Az Ovarid tabletta használati utasításában ez van macskára vonatkozólag: Ivarzás megelőzése: 1x2,5 mg/állat/hét, max. 30 hétig a párzási időszakon kívül, anoestrusban indítva, vagy 2,5 mg/állat/nap, 2 hónapig, a dioestrusban indítva. Ivarzás felfüggesztése: az ivarzás első tüneteinek megjelenésekor a kezelést azonnal meg kell kezdeni, 5 mg/állat/nap 3 napig. Mivel nem tudhatjuk, hogy a cica éppen tüzelt-e a gyógyszerezés megkezdésekor, nem biztos, hogy nem vemhesül a macskája. Ha biztos, végleges és egészséges megoldást szeretne, akkor ivartalaníttassa a cicát.
jelige: Rábagyarmat 2.
2008-06-26
és még azt szeretném megkérdezni hogy, a mops most ilyenkor nyáron éjjel nappal kinn lehet ???? Üdvözlet!!!! éstovábbi jó napot!!
Ha van lehetősége árnyékba húzódni és állandóan van előtte friss ivóvíz, akkor egy Mopsz is átvészelheti a nyarat légkondícionálkás nélkül. A tűző napon, főleg víz nélkül viszont akár el is pusztulhat.
jelige: Krisztián
2008-06-26
Tisztelt Dr! Macskáinkat valamilyen betegség gyötri. Előzmény: Volt egy kutyánk aki elpusztult a hátán egy nagy púp volt, de már régóta elég rosszul nézett ki szőrének nagyrésze kihullt. Miután elpusztult a macskák bementek a kutyaólba és ittak a vizesvödréből.3 macskánk volt a legidősebb elpusztult. Fehér szőre néhol megsárgult szemei csipásak voltak és valamiféle vérzése is volt. Amint evett egyből ment üríteni. nagyon lesoványodott. Még van két macskánk nekik nincs vérzésük de szőrük csapzott és a fehér szőrűn látszik legjobban, hogy megsárgult a szőre. Mit tehetünk értük, mik a szükséges intézkedések, emberre veszélyes-e? Előre köszönöm a segítséget!
Nézze, szerintem egyáltalán nem biztos, sőt felettébb valószínűtlen, hogy a szerencsétlen kutya elhullása és a macskák leírt betegsége(i) között bármiféle összefüggés lenne. A teendője attól függetlenül, hogy emberre veszélyes-e a betegség, a beteg macskák állatorvosi vizsgálata majd kezelése. Kutyák és macskák esetében is a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések, fiatalkori ivartalanítás és helyes táplálás az alapja a hosszú, egészséges életnek. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hazsnos olvasmányt talál.
jelige: shanti
2008-06-26
Tisztelt Doktor Úr! Egy 9 hónapos labrador keverék szukával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Egy hónappal ezelőtt ivartalanító műtéten esett át, melynek során kisebb komplikáció adódott. Az egyik petefészektartó szalag túl rövid volt, ezért az orvos -hasonló tapasztalat híján- úgy döntött nem kockáztat, és egy kis részt bent hagyott, amit elkötött, a másik petefészket pedig teljes egészében eltávolította. Három nappal ezelőtt a kutyus ‘tüzelgetni’ kezdett, bár nem eleven vér ürül, a színe inkább pirosas-barnás, kis mennyiségű, néha kicsit véralvadékos. A kutya egyébként teljesen jól van, viselkedésében semmi változás, ám ami nagyon furcsa, hogy a kanok egyáltalán nem érzik rajta, még közvetlen közelről sem reagálnak. Ezt egyáltalán nem bánjuk, csak nem értjük. Hogy lehet ez? Tanácstalanok vagyunk a műtét megismétlését illetően is, nyilván nem szívesen tesszük ki még egyszer neki. Lehetséges, hogy a kanok egyáltalán nem fognak megérezni semmit, azaz fogadjuk el így a helyzetet, vagy Ön in kább az ismétlő műtétet javasolná? Válaszát előre is köszönöm.
A kutya testében hagyott petefészek ill. petefészek részlet sajnos visszatérő tüzeléseket fog okozni, a kanok érdeklődni szoktak, a szuka párzik is velük, legfeljebb a vemhesülés lesz akadályoztatott. A petefészek (részlet) cisztás ill daganatos elváltozásra is hajlamos lesz, az ösztrogén termelődésnek is számos egészségügyi kockázata van. Sajnos mindenképpen a kutya reoperációja a megoldás ezesetben.
jelige: koraszülés?
2008-06-26
A cicám valószínű koraszülött cicákat hozott világra,egy újnyi volt csak a cica,szöre sem volt, persze élettelen volt mindkettő.Ugye ezek koraszülött cicák voltak? Később lehet a cicáknak időre születtett cicája? Hogy kell kinéznie az időre született kiscicáknak?Mivel házicica szabadon mászkál a kertben ,nem tudom mikor történt pontosan a párzás,így nem tudom kiszámolni sem mikor kellett volna ellenie.Sose született nállunk cica,az is lehet még fiatal volt hozzá a cicák,hogy vemhes legye, másfél éves cica? Köszönöm válaszát!
Igen, koraszülés, vagy vetélés lehetett ... Számtalan oka lehetett a koraszülésnek, vagy vetélésnek. A 1.5 éves macska ugyan ideális korban van a vemhesüléshez, de az adatlapja szerint oltatlan, talán nem is parazitamentesített, kijáró macskáról van szó, amely esetben akár vetélés akár koraszülést számtalan ok előidezhetett. Ugyan nem kizárt, hogy a legközelebbi párzása után megfelelően fejlett kölyköket hoz a világra a macskája, de nem hiszem, hogy ezt bármimódon hagyni kellene. A kijáró macskák esetében különösen fontos az ivartalanítás, rendszeres védőoltások, parazitamentesítések és a helyes táplálás. Mindezek hiányában a macskák nem 15-20 évet élnek, hanem 2-5 év alatt elkopnak, elpusztulnak. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos információt talál.
jelige: gyilkos féreghajtó?
2008-06-26
Kedves Állatorvos! A szokásostól eltérő ügyben keresem meg Önt. A drága kiskutyánk, életünk értelme tegnap éjszaka elhunyt.. Bár az elhunyt szó olyan békés, babánk eltávozása csöppet sem volt az.:( Pár napja elvittem állatorvoshoz, hogy megkapja a szokásos veszettség elleni védőoltást és hogy kérjek egy teljes kivizsgálást, mivel Yorkink gyakran köhögött, ”fuldoklott” - a doki szerint fajtajelleg, a termetéből is adódik -, s az egyik lába is fájt - az valószínűleg focizásnál húzódott meg, igen sportos volt a kicsink. Az orvos beadta a veszettség ellenit - amitől mindig betegeskedett az előző években kiskutyánk -, majd kinyomta a bűzmirigyét, ugyanis szerinte attól sántított a kutyus - kételkedtem akkoris, most meg már pláne, ugyanis édesanyám utána közölte, hogy a kozmetikus 1 hónapja ezt már megtette.. A doktor majd adott egy vitamin-oltást is Neki és féregtelenítő tablettát a biztonság kedvéért. 1 darab tabletta volt, hosszúkás és rózsaszín, jobban megfigyelve benne fehér darabkák. Az utasí tás szerint a felét még a napokban kellett beadnunk neki, a második felét pedig majd rá egy hónapra kellett volna.. A mai nap folyamán a drágánknak borzasztó rosszullétei lettek, töménytelenül hányt és ment a hasa, folyamatosan szivárgott belőle az ürülék.. Rémületes állapotba került, azonnal orvoshoz vitte édesanyám, de mivel vidéken voltunk, nem az előbb említett esetleges kóklerhez, hanem az ottani doktorhoz, aki azt mondta, hogy a kutyusunk bélgyulladásos, továbbá probléma lépett fel a tüdejével és a szívével is. Ha minden igaz, azt mondta, hogy ez valószínűleg a féreghajtótól van.. Ez az orvos keményen küzdött, hogy a kicsink jobban legyen, a temérdek injekció később hatásosnak tünt, ugyanis hazaérve egy kicsit jobb lett a helyzet. Aztán megint romlott az állapota, súlyosan. A kutyánk pokoli kínokat élt át, az utolsó órákban rá se lehetett ismerni. Egyszer leállt a szíve, csak édesanyám rásegítésének köszönhetően jött vissza az életbe, meg mert küzdött végig.. Aztán elk ezdett megmerevedni a lába és nehezen kapott levegőt, heves pulzusa volt, végül feladta a szervezete és elment örökre.. Ekkor a kis teste vissza lett víve az állatorvoshoz, aki megerősítette, hogy a szíve nem bírta tovább a bélgyulladással járó szervezeti leterhelést, nem kapott elég oxigént és megfulladt, erre utalt elkékült nyelvecskéje. A tüdejében folyadék volt. Amiért mindezt ily részletesen leírom Önnek, azért van, mert tudni akarom, Ön is úgy véli-e, a féreghajtó a hibás és az adott orvos esetleg hibázott-e, ő tehet-e arról, hogy elvesztettük a legszeretettebb családtagunk? Talán ha többszöri kérésemre esetleg hallgatott volna, s tényleg alaposan megvizsgálja a kutyust, légcsövét, s talán a kért nagyvizitbe mást is megfigyel rajta, akkor most nem gyászolna egy család értetlenül? Többen azt mondták nekünk, hogy a féreghajtó tabletta 10 kilónként van, tehát lehet, hogy ez túladagolás volt? A drágánk decemberben lett volna 11 éves, lehelletnyit duci volt - szinte észrevehetetlenül, s általában gyorsan ledolgozta a játszások miatt, fiatal korában pár évig sipolyos volt az arcán, 5 év alatt találtunk 1 orvos, aki felismerte, hogy a foga miatt van. Jóétvágyú volt és energikus, életvidám, a kora meg sem látszott rajta, bár jópár fogacskája kipotyogott már. A fura köhögésein kívül semmi nem utalt betegségre. A yorkik közül a kisebbik típusba tartozott, súlya 1,2 kiló körül mozgott. Elnézést kérek hosszúra nyúlt levelemért, de ki tudja, bármely részlet segíthet Önnek, hogy a feltett kérdésekre minél biztosabban tudjon válaszolni, s így mi is nyugalmat tudjunk majd egyszer valahogy lelni. S ha Ön is esélyesnek tartja, hogy szemünk fényét egy nem elég igényes orvos miatt vesztettük el, akkor beszélni fogok az illetővel, hogy soha, de soha többet másnak ilyen szívszaggató fájdalmat ne okozzon. Megtisztelő figyelmét és válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:
Szinte kizártnak tartom, hogy még akár 10x-en túladagolt féreghajtó tabletta is végzetes bélgyulladást, pláne szívelégtelenséget, tüdőödémát okozna. Köszönöm a részletes leírását, átérzem, hogy nagyon nehéz napokat élhettek át, de sajnos az adatokból senki rá nem jöhet, hogy mi okozhatta a kutya elpusztulását. Lehetett súlyosfokú szívelégtelenség, ami a nagy melegben egy „egyszerű” hasmenéses betegséggel súlyosbítva már végzetessé vált, lehetett elsődlegesen légzőszervi megbetegedés is, és persze akár rosszindulatú megbetegedése vagy számos egyéb betegsége is lehetett a kutyának. A súlyosbodó tünetekből és az agónia leírásából lehetetlen kitalálni az okokat. A kutya halálának okát egy módon lehet kideríteni, a tetem boncolásával és a kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás, esetleg toxikológia ...) elvégzésével. Ezek hiányában csak találgathatunk, feltételezéseket tehetünk. Sajnálom a történteket.
jelige: Betty
2008-06-26
Van egy kistermetű 7 éves keverék kutyánk aki asztmás.Kaptunk rá már gyógyszert(vetaraxoid),de az állapota nemigen javult.Szeretnénk ebben a nagy melegben megfürdetni,de nem tudjuk nem-e ront az állapotán,esetleg nem-e jön rá köhögőroham. Nyaralás esetén bevihetjük magunkkal a vízbe a betegsége mellett is? Előre is köszönjük,várjuk a válaszát!
Még egy közepes súlyosságú asztmás kutya (ember ..) is fürdethető, úszhat is - ezek a tevékenységek nem rejtenek különösebb veszélyeket magukban. A fő gondot abban látom, ha a kutya állapota a kezelés ellenére nem javul, esetleg rosszabbodik. Ezt a tényt érdemes lenne kezelőorvosa tudomására hozni. nem kizárt, hogy további vizsgálatokat, vagy módosított kezelést fog javasolni. 1);
jelige: nagy kutyus
2008-06-26
T. Doktor Úr! ha az orvos csak ránéz tudja mi baja van egy kutyusnak.már kétszer volt itt,de ő csak nézte.a kutyus peddig egyre betegebb.nem tudom elvinni nincs autom,kérem válaszoljon.
Léteznek betegségek, amelyek ránézésre diagnosztizálhatóak. Azt is tudnia kell, hogy otthon, háznál, egy esetlegesen agresszív, vagy bizalmatlan „nagy kutyus” nemigen vizsgálható tüzetesebben, minthogy ránézéssel. Hasonlóan, ha a háziorvos kimegy az otthon fekvő nagybeteghez, ő sem tud részletes vizsgálatokat végezni az ágynál, legfeljebb „megnézi” a beteget, beadja a gyógyszereket. Részletes vizsgálatokat, „komolyabb” kezeléseket rendelőben, szakrendeléseken, kórházakban és klinikákon végeznek embereken is. A betegségek nagyobb részének megállapításához viszont részletes klinikai vizsgálatok (lázmérés, áttapintás, nyálkahártyák átvizsgálása ... stb), vér-, (vizelet-, széklet-) vizsgálatok, esetleg röntgen, ultrtahang és egyéb vizsgálatok is szükségesek lehetnek. Ha a kutya továbbra is rosszul van, nem javul az állapota, azért nem a házhoz kijáró állatorvos a felelős. Vannak betegségek (sőt nagyobb részük ilyen), amelyeket nem lehet a kutya otthonában felismerni, diagnosztizálni és megoldani. Értem, hogy nincs autója (sokaknak nincs), de remélem, hogy a családban, vagy a szomszédságban van valakinek és így mégiscsak megoldható lesz a kutya szállítása egy jól felszerelt llatorvosi rendelőbe.
jelige: Gusztáv
2008-06-26
Tisztelt Doktor Úr!Gombás betegséggel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.Van egy örökbe fogadható havanese kutyus.A gazdája elfekvőbe került.Jelenleg állatmentők helyezték el egy panzióba.Elmentem megnézni,mert sajnálom és szeretném örökbe fogadni.Állítólag vettek bőrkaparékot és erre Nizorálos fürdetést javasolt az állatorvos.és immunerősítést.Mindennel bevan oltva.A bőre nem rózsaszin ,hanem kicsit szürkés ,durvább tapintású az egész testén.Kívéve a lábai a füle és a pofája.Kb.5 cm átmérőjü kör alakú folt van a hátán egyhén hámló a széle..nem kaparja.Ha van esély örökbe fogadnám,csak nem tudom,hogy fertőző-e és kb.mennyibe kerülhet a kezelése és végleges lesz-e?A tesztet nem tudom kitölteni csak annyira amennyit tudok róla.Várom mielőbbi válaszát köszönettel?
Nem tudok pontosan válaszolni a kérdésére. Egy egyszerű gombás fertőzés egy-két hét alatt, héhány ezer Ft-ból meggyógyítható a leírt kezelési módszerrel. Ha a kutyának egyéb betegségei is vannak pl allergiás bőrbetegség, endokrin betegség, autoimmun betegség ... stb hajlamosítja a gombás bőrfertőzésekre, akkor ezeknek a betzegségeknek a pontos megállapítása, majd kezelése sok vizsgálatba, időbe, és pénzbe is kerülhet.
jelige: Denisza
2008-06-25
kedves dr.Ur már leellet a kutyám 5drkis malinoisunk van de nem szeretném ,hogy nagyon leszivják a kutyámat Ugyanis a picik nonek szépen de az anya nem nagyon issza a vizet igy Nutrilonbébí tápotadunk adunk az anyának,ja még mit tegyunk hogy ne logjon az emloje mivel csak 2éves és nem lenne valami szép.Elore is koszonom!Jmég bébik 1 hetesek.
Nem értem pontosan a problémáját. Egy közepes méretű fajta esetében 5 kölyök nem számít extrém nagy alomnak. Ha kutyáját tenyészti, ne csodálkozzon, hogy tejelni fog, emlőmirigyei és csecsbimbói pedig a szoptatás után sem lesznek már olyan méretűek, mint az első ellést megelőzően. Amennyiben a szuka kevés tejet termel, a kölykök kaphatnak kutya tejpótló tápszert, majd 3 hetes koruktól tejpótló táőszerrel kevert kölyök tápokat is, amiből lassan el lehet hagyni majd a tejpótló tápszert. Ha a szuka étvágytalan, keveset iszik, az pedig betegség jele lehet, amit állatorvosa részletes vizgsálatokkal tud megállapítani, majd kezelni. Ha visszatetszőnek gondolja a megnagyobbodott emlőtelepeket és megnyúlt csecsbimbókat, akkor nem kellett volna pároztatni és megelletni a szukát. A fiatalkori ivartalanítással megelőzhette volna mindezeket. Amennyiben nem tenyészállat a Denissza, akkor a kölykök felnevelése után az ivartalanítása ajánlott.
jelige: sziámiszemek
2008-06-25
Tisztelt Doktor Ur! Két cicát vásároltunk két helyről. A kisebbiknek minimálisan váladékozott mindkét szeme és piros volt, egyet-egyet hapcizott. Az orvos két szurit adott neki mert csak átmenetileg javult. Utána piros lett a másiknak is a szeme de csak az egyik, váladék szinte semmi,hapci sem. Ekkor valamilyen port kaptunk 10 napos kezelésre. A kicsinek szép lett a szeme (kb. 3 hét után) de a nagyobbé változatlanul gyulladt (kb. 2 hete). A kedélyük kitűnő, az étvágyuk remek. Nem tudom mi lehet a baj vele. Milyen kezelés javalt ilyen esetekben. A kicsi most 3 hónapos a nagy 5, védőoltást kaptak. Köszönöm előre is a segítségét. Tisztelettel:
Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy a fital macskáknak milyen védőoltási program javasolt. Részletes vizsgálatokkal kellene tisztázi, hogy a leírt felsőlégúti és szemtünetek fertőző októl (pl vírusos macskanátha) esetleg portól, vegyszertől, huzattól, vagy szembetegségtől, fejlődési hibától állhatnak-e fenn. Az eredményektől függően lehet, hogy további injekciókkal, lehet, hogy szemcseppekkek, esetleg műtéttel lehet a macskákatmeggyógyítani. Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a cicák állapota.
jelige: Thea 2.
2008-06-25
Tiszteletem és elnézést, eszembe jutott mégegy kérdés! Cica is, kutya is Purina száraz eledelt kap, cica friskies-t, kutya Dog chow, nagy testű kölyköknek kialakitott tápot. Valahol olvastam, hogy a telljes értékű tápokat nem jó keverni semmivel, mert megbomolhat az egyensúly, én mégis szoktam nekik néha egy kis joghurtot vagy kefirt, vagy birkatejből készült aludt tejet keverni a táphoz a változatosság kedvéért, meg annyira szeretik! Remélem nem ártok ezzel! Nem merem egyenesen a hűtőből adni a tejtermékeket, hanem pár másodpercre beteszem a micróba. Szeretném tudni, a hőkezeléssel nem ölöm-e ki a bennük található hasznos anyagokat? Köszönöm a türelmet és előre is a válaszokat!
Mind a yoghurttal, kefírrel, aludt tejjel nemhogy bajt nem fog előidézni, de kutyának/macskának/embernek egyaránt igen kedvező hatású táplálékkiegészítőkről van szó. A 4 oC-os hűtőből pár perccel korábban kivett yoghurtot/kefírt nyugodtan adja oda az állatoknak, teljesen felesleges megmelegíteni a mikróban.
jelige: Maszat
2008-06-25
Kedves Doktor Úr/Doktor nő! Még nem volt kis cicám és most kaptam egyett.A cicámnak megy a hasaa és esetenként néha véres a széklete ez miért van?Eddig csak házi kosztot kapott most már vegyesen kap tápot és hogy lehet a cicát alomra szoktatni?H férges lenne a cica az miből látszódna? még csak 7 hetes
A véres hasmenés pl bőven lehet akár bélférgesség miatt is. A kölyök macskákat 2-3 hetes koruktól kezdve 2 hetente kell féreghajtani kb 3 hónapos korukig. 8-10 hetesen az első vakócináját is ajánlott beadni a kismacskának. Macska WC elhelyezésével néhány nap alatt szívesebben ürít a cica alomra, mint a kőre, szőnyegre. Amikor jellegzetes testhelyzetet vesz fel a pisiléshez, akiláshoz, akkor tegyék őt az alomra néhány alkalommal. Helyesen teszik, ha a cicát nagyobbrészt korának megfelelő táppal etetik. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hasznos információt talál.

<< <  279 / 457 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.05.12
Eltűnt május 8-án a kiscicánk:( Sajnos kijárós cica, de estére mindig hazajött, főleg, ha hívtam. Most sajnos nem jött haza, azóta sem:(. Fekete színű, ivartalanított nem túl nagy, lány. Kb 8,5 éves, Cila névre hallgat, (gyerekként sokat hívtam így, a neve helyett, és így Cila lett) Valamilyen allergia miatt ki van kopva a szőr a hasánál, most vinnénk vizsgálatra. A 22. kerület, Kossuth Lajos utcából tűnt el. Rettenetesen várjuk haza:( Kérlek titeket, ha találkoztok hasonló cicával hívjatok a 06/70-667-5404 vagy 06/70-573-0377-es számon.
2016.04.04
2016. 03.26. délután óta keresem a macskámat: Sziámi és házi macska keveréke, drapp színű, de cirmos jegyek is láthatók rajta, farka fekete szürke csíkos,orra narancsos rózsaszín, profilja jellegzetes, kissé domború orrhát, szeme kék, de a jobb szem szivárványhártyáján van kis barna pigment a külső szemzug irányában. 3 éves ivartalanított kandúr, nevére hallgat (Ciceró), nagyon beszédes, kérdésre kettő rövid nyávogással válaszol, általában kedves és félénk. Lábai kicsit rövidebbek, hátsó lábainak ujjait szereti széttárni.Chipje van: 900000000013154, ki is lehet tapintani.  Segítségüket köszönöm! Dr Bakó Diána 30/4231794 v 30/4059145
2016.03.07
Elveszett kedvencünk Remington, kicsit félős világos zsemle színű labrador keverék, nincs rajta nyakörv, de csippezve van. Budafokon a kertből eltűnt reggelre. Aki látja vagy felismeri a leírtak alapján kérem jelezzen telefonon: 0630-681-8787. Köszönjük.