Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: majré 2.
2008-07-21
Tisztelt Doktor Úr! Elnézését kérem, hogy csak most, de nagyon köszönöm a válaszát. Egy gyógyszeres kezelés szépen rendbehozta a kiskutyámat. Azóta szépen fejlődik, és jókat eszik. Mégegyszer köszönöm a lehetőséget. Akkor nagyon kétségbe voltam esve. Üdvözlettel:
Örülök, hogy meggyógyult a Majré, és köszönöm, hogy visszajelzett a jó hírrel.
jelige: Cs.Encsi
2008-07-21
Születése óta havonta 1-2 alkalommal savat hány és hasmenése van , olyankor nem eszik és nagyon szomorú . A bűzmirigy kinyomása után kb. 2 hétégig jól van ,utána visszaesik . Étrendjét megpróbáltuk megváltoztatni de a probléma megmaradt . Nagyon vékony , pedig rendesen eszik . A környéken lévő összes állatorvos megnézte , betegséget nem állapítottak meg. Komolyabb kivizsgáláson nem volt. Mit tegyünk vele ?? Nagyon féltem . Válaszát előre is köszönöm !
Csak a „komolyabb” kivizsgálás adhat választ a kérdéseire. Ráadásul a részletes vizgsálatoktól nem kell félteni a kutyát, a legrosszabb ami történhet vele az, hogy kiderül mi a baja, és miként kell kezelni a kutyát.
jelige: macskajaj
2008-07-21
Jó napot! A macskám egyre többet nyávog. Nappal és éjszaka is. Próbáltuk, hogy amikor nyávog vízzel lespriceltük, ez valamennyire használt, úgy tünt érti mit szeretnénk, de elkezdett félni, igy ezt 2 hét után abbahagytuk. Most csak akkor simogatjuk és nézünk rá, ha nem nyávog, és ha nyávog 15 percig nem törödünk vele. Sajnos a 15 perc nyávogás nélkül nem sok van. Éjszaka is nagyon sokat nyávog. Betegségre utaló jele nincs. Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm.
A macska nyávogása nem feltétlenül a „sírás”sal egyenértékű, nem feltétlenül jelent betegséget, tünetet. A macskák egyik leggyakoribb hangadása a nyávogás, ők így kommunikálnak. Vannak „bőbeszédű”, sokat nyávogó macskák és vannak „szűkszavú” keveset nyávogó példányok. Beszélgessen, játsszon, foglalkozzon sokat vele.
jelige: 4 hetes kiscica
2008-07-21
Van egy 4 hetes kiscicánk és az anyja nem tudja etettni. Ilyenkor mi a teendő hogyan tudnánk etettni?
Egy 4 hetes kellően fejlett kölyök már viszonylag könnyen felnevelhető macska kölyök (kitten) tápokkal. Ha fejletlen, beteg a kölyök, akkor indokolt lehet macska tejpótló tápszer hazsnálata is. A kölyök parazitamentesítését is mindenképpen meg kellene kezdeniük. A legokosabban akkor járnak el, ha felkeresik állatorvosukat.
jelige: Gina
2008-07-21
Tisztelt Doktor úr! 9 hónapos rotweiller szuka kutyánk pár hete szinte naponta hány. Pár hónapja a kutya furcsa ziháló hangot ad ki, mintha rohama lenne. Észrevettük, hogyha simogatjuk a hasát, kiválthatjuk ezt a rohamot. Van-e összefüggés a hányás és a ziháló öklendezés között? Mi lehet az oka?
A ziháló öklendezés és a hányás között annyi összefüggés biztosan lehet, hogy szinte mindig öklendezés (görcsös gyomorösszehúzódás) előzi meg a hányást. Az öklendezés és hányás igen gyakori, az egyik legáltalánosabb tünet kutyákban is. Számos veleszületett és szerzett, fertőző és nem fertőző oka lehet. Az érdekességet esetükben az jelentheti, ha komolyan vesszük azt, hogy az öklendezést és hányást az esetek egy részében a símogatás váltja ki. Csak részletes vizsgálatok (fizikális vizgsálatok, vérvizsgálatok, képalkotók ...) végzésével van esély a szóbajöhető betegségek körének „szűkítésére”, majd a Gina kórjának diagnosztizálására.
jelige: Mázli
2008-07-21
Tisztelt Doktor úr! A kutyám hetek óta fekvéskor, most már álló helyzetben is rángatózik. Fekvéskor nyüszit. Voltunk vele orvosnál, ideggyengeséget állapitott meg, B vitamint javasolt. De most már a lába is fáj. Hogyan kezeljük? Mit tegyünk érte? Van-e esélye a gyógyúlásra? Előre is köszönöm segitségét! Tisztelettel
Én nem ismerek ideggyengeség nevű kutyabetegséget, szerintem állatorvosa sem ezt mondta. Az idegrendszeri tüneteknek számtalan veleszületett és szerzett oka lehet - olyan banális októl kezdve, mint a súlyosfokú bélféreg fertőzés akár az epilepsziával bezárólag. Ezeket igen sok és sokféle részletes vizsgálattal lehet megállapítani. A vizsgálatok hiányában csak feltételezett diagnózisuk lehet és tüneti kezeléssel lehet próbálkozni. Jelezze állatorvosának a kutya állapotát. Kérje meg a részletes vizsgálatokra vagy arra, hogy küldje el Önöket klinikai vizsgálatra.
jelige: Pamacs
2008-07-21
Kutyánkat vagy meglőtték légpuskával, vagy egy nagytestű kutya meggyötörte. Állatorvos látta, nem tudta pontosan megállapítani. Nagy fájdalmai voltak, el is ájult. Most, 3 nap után már jobban van, eszik, a kedve is kezd visszatérni, viszont a székletét azóta nem tudja tartani. Hátsó része állandó ürülékes, ha leül, mindenhol foltot hagy. Súlyos proglémának látom, Kérdésem, hogy ez fog-e magától rendeződni, vagy netalán műtétre van szükség? Egyáltalán, gyógyítható?
Én is súlyos problémát érzek az eset mögött, akár meglőtték, akár megszaggatták a kutyát. Részletes vizgsálatokkal (fizikális vizsgálatok, neurológiai vizsgálat, vérvizsgálatok, röntgenvizsgálatok ..) lehetne tisztázni a kutya állapotát, valószínűleg intenzív, kórházi ápolásra, esetleg műtétre is szükség lehet - és ha ezek megtörténtek, akkor lehet megválaszolni a pamacs esélyeit. Mindezek hiányában csak találgatni, feltételezni lehetséges.
jelige: szeretnék kisnyúlakat
2008-07-21
Jó napot. A nyúlamat bepároztattam, de soha nem fial meg. A fészket mindig elkészíti a szőrét kitépi, de kisnyúl az nincs. Szeretném megkérdezni mi lehet az oka? A kan nyúl már volt pároztatva sikerrel,csak nem nálam. A nöstényem még soha nemfialt kb 9 hónapos, szeretném őket szaporítani mit tegyek? Van egy másik nöstényem, de az meg nem hajlandó pározni.
Ha a baknak voltak már sikeres fedezései, akkor a 9 hónapos anyanyúl meddősége vetül fel lehetséges problémaként. Leírásából az derül ki, hogy az anya álvemhes lehet a fedeztetések után, vagy esetleg vemhesül, meg is ellik, de felfalja a kölyköket. Azt biztosan tudja, hogy a házinyulak tenyésztésbevételének ideális időpontja kb 6 hónapos korukban van -hacsak nem óriás fajtáról van szó. A másik nyúl, amelyi nem ivarzik, nem hajlandó párzani jelenléte miatt akár komoly takarmányozási hiányosságok, vagy gombatoxin takarmányokban való jelenléte sem zárható ki.
jelige: koraszülés?
2008-07-21
Üdvözlöm! kutyám (westy) valószínüleg leellett az 53.napon, amire még nem voltam felkészülve, igy társa (gondolom) megette a kölyköket, mert nyomokat találtam. az időpont biztos, az első fedeztetéstől kiszámoltam már többször. Előfordulhat esetleg vetélés, Vagy mi történhetett? Köszönöm:
Ha az 53.napon lezajlott a szülés, akkor az koraszülésnek minősül - és persze akár az ellő szuka, akár társa is felfalhatta a kölyköket. Számomra azonban az is „belefér”, hogy az elinduló koraszülés ill vetélés nyomait látták a lakásban, semminemű kannibalizmus nem történt és az élő, vagy elhalt magzatok ottvannak még az anyában. Sőt azt sem tudom kizárni, hogy a vemhes, vagy nem-vemhes szukában hólyag-, hüvely-, vagy méhgyulladás zajlik. A kérdésekre kizárólag részletes állatorvosi vizsgálat (benne hasi ultrahang) tudja megadni a választ.
jelige: Gina 1,5 éves bolognai
2008-07-21
Üdvözlöm ! Van egy másfél éves Bolognai szukám. A mindenem, életem értelme. De van vele gond. Méghozzá, nem szobatiszta. Vagyis azt hallottam, bosszú miatt pisil-kakil a lakásba. Volt kétszer,hogy nagyon-nagyon megszidtam és egyszer nagyon rácsaptam a fenekére, és ilyenkor tudja,hogy rosszat tett, de következő alkalommal megint ezt teszi, ha nem foglalkozom vele annyit amennyit ő szeretne,vagy ha valami nem tetszik neki, esetleg a párommal vagyok. A tegnap esti húzása miatt írok. Este vacsora után,ahogy szoktam 10 után volt pisi-kaki. Igenám,de párom 2 napig nem volt nálam, este viszont átjött, kb éjjfél körül. Kiskutyám, az előszobába pisilt, miután már az udvaron ezt megtette másfél órával elötte. Nagyon mérges vagyok, mert sokszor előfordul, és ha babát szeretnék, márpedig tervben van, ez mindennapossá válik? Mindig leszidom, van mikor erősebben szólok rá, de pár nap és ismétlődik. Nemtudom mit tehetnék,imádom, és a szemem fénye, de ezt hosszú távon nemfogom bírni. A kedve teljesen jó, eszik,iszik rendesen, nagyon sokat ”lóg” rajtam, páromon, szüleimen. Erős természet, akaratos is, és domináns is. Nemtudom mit lehet ezügyben tenni, de kezdek félni, egyre rosszabb lesz, hiszen még csak másfél éves. Főzök neki, kap husit, zöldséget, száraztápot, sok-sok finomságot, sokat foglalkozunk, játszunk vele. Ezzel sincs probléma. Van egy megszokott időintervallum, mikor mindig leviszem sétálni, napi kb 1,5 - 2 óra a séta idő. Tehát aztsem lehet mondani keveset mozog, nincs elég ideje elvégezni a dolgát. Mikor ágyban aludt mielött első tüzelésén átesett volna- volt, hogy az ágyba pisilt. Gondolhatja, ott fekszem, és ő tüntetőleg oda pisilt. Összeomlott bennem a világ. Tegnapelött reggel az ülőgarnitúrára pisilt. Nem igen értem miért teszi, és elnézést kérek a hosszú üzenetért, de aggódom. És segíteni szeretnék Ginámon. Kérem segítsen!
Leírása alapján viselkedési rendellenesség lehet a háttérben. Állatorvosa tud segíteni a viselkedési zavar kezelésében is (gyógyszeres és/vagy viselkedési terápia. Ha mindketten jónak látják, specialista állatorvos segítségét is igénybe vehetik.
jelige: Málna
2008-07-21
Egész testén bőrkiütések találhatók melyek viszketnek és váladékoznak erős bűzös szagú a kutyus.Szőre megritkult illetve néhány helyen ki is hullott fürdetést és antibiotikumos kezelést kapott valamit javult de sajnos el nem mulik.Álla alatt és honalj környékén a leg jellemzőbb ott vérzés is előfordul.
Számtalan parazita, allergiás kórképek, baktérium- és gomba fertőzés, endokrin betegségek ... okozhatják a leírt tüneteket. A kutya részletes vizsgálatával lehet szűkíteni a kört, dignosztizálni a betegséget, majd célzott kezeléssel meggyógyítani a kutyát.
jelige: vörös cica
2008-07-21
Fél éves cicánk nem nyitja ki egyik szemét sem,csak mászkál fel-alá és nyávog.Kivül semilyen sérülés sincs rajta.Fejét sokszor rázza,füle mögötti rész érzékeny.A cica udvari cica.
A fülrühnek és a vírusos macskanáthának igen komoly az esélye a leírtak alapján az oltatlan kölyökmacskában. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja igazolni, vagy elvetni a gyanúnkat, diagnosztizálni a cica betegségeit, majd remélhetőleg meg is gyógyítja a macsekot.
jelige: Macika
2008-07-21
Van egy 12 hetes chow-chow kis kutyánk. Hátsó két lába csuklik amikor megy.Voltunk állatorvosnál azt mondták nem tudnak vele sajnos semmit sem tenni, ki vannak lazulva az inszalagjai.Kaptunk ca és p tablettát most ezt szedjük. Azt tanácsolták még, hogy fogyókúráztassuk és kíméljük keveset mozogjon, mert valószínüleg, hogy hirtelen nött és nagy a súlya.Van e remény arra, hogy esetleg meggyógyul?
A vizsgálatokat végző állatorvosa sokkal biztosabban tud nyilatkozni az esélyeket és a kezelést illetően. A kutya 8-10 hónapos korában elvégzett részletes ortopédiai vizsgálat valószínűleg sokkal pontosabb képet adhat a végleges állapotról és az esetleges korrekciós lehetőségekről.
jelige: sürgős
2008-07-21
5 Hónapos Westie kan kutyus kb 4 napja nagyon büdös a szája vajon mi okozhatja?? Esetleg betegség jele??
Esetleg. Számtalan ok kiválthatja (táplálékváltás, ürülék, dög megevése, szájüregi gyulladásos betegségek, metabolikus zavarokkal járó megbetegedések ...) ezért a legokosabb az lenne, ha jelezné állatorvosának a megfigyelését.
jelige: magyar vizsla
2008-07-21
Tisztelt Doktor Úr! 11,5 éves nőstény magyar vizsla kutyámmal kapcsolatban ”még nem olyan öreg” jeligéjű kérdésemmel kerestem meg Önt néhány hónappal ezelőtt. Válaszából, válaszaiból kiderül az ivartalanítás mennyi kellemetlenségtől óvná meg kutyáinkat. Az ivartalanítást az orvos tanácsára végeztetnénk el, ha javasolta volna a sokadik tejfolyásos álvemhessége után. Mikor már minden emlőjében cseresznyemag göbök jelentek meg, 9,5 éves korában megtörtént az ivartalanítás. A göbök maradtak...sőt vizelettartási problémája is lett. Incurin tabletta, akkor meg talán kár is volt az ivartalanítás! Tavasz óta nem szedi, a kertben tarjuk. Nehéz kérdéssel fordulok Önhöz. Nemcsak az egyik emlő növekedése, hanem a egy csomó megjelenése a füle alatt - került állatorvosunkhoz. Diagnózisa rosszindulatú áttétes daganat. Műtétre előjegyezték, de! Semmi olyan előzetes vizsgálatokról nem esett szó, amelyekről itt az Ön válaszaiban olvasok. Ez az általános gyakorlat? Szóval néhány nap múlva vágják, hazakerül és drukkolhatunk, hogy abba az 50%-ba kerüljön a kutyánk... Talán jobb lenne nem kitenni a műtét kínjainak? Szeretném az ön véleményét is meghallgatni - oly nehéz a döntés. Általános állapotáról: remek az étvágya, futásra, ugrásra csak téli szalámi készteti, egyébként lelassult, nem akar sétálni, fekszik és fekszik, sok vizet iszik, több hónapja morog, nem kívánja már a simogatást. Válaszát előre is köszönöm, egyáltalán ezt lehetőséget, mely rengeteg tanulságot szolgáltat nekünk állattartóknak, s gondolom Önnek is, kollégái gyógyító gyakorlatából. Tisztelettel:
Abban teljesen igaza van állatorvosának, hogy a kutya egyetlen esélyét a gyógyulásra a műtét elvégzése jelenti. A műtét során eltávolított anyag szövettani vizsgálata pedig fontos információ lesz a kutya esélyeit, esetleges kiegészítő kezeléseit illetően. A rossz hangulat, kevés mozgás, valamint sok vízivás/pisilés a kutya korát és alapbetegségét figyelembe véve számomra egyáltalán nem aggálymentes megfigyelések. Állatorvosa nyilván jobban ismeri a kutya állapotát, de lehet, hogy nem volna haszontalan a részletes vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, mellkasi röntgen ...) elvégzése a műtét előtt. Köszönöm az elismerő szavakat a rovattal kapcsolatosan. Drukkolunk, hogy a műtétek sikeresek legyenek és meggyógyuljon az öreglány.
jelige: Dominó
2008-07-21
A boxerem két napja fialt újból. És megint lett egy sárga kan kölyök amely a második napon rohamot kapott. Egyszercsak bepuffad, sípoló hangot ad ki és habzik a szája. Mikor kinyomom lassan a levegőt helyre jön de csak pillanatokra. Az állatorvos mondta, hogy a 3napot túlélő kutyusok maradnak meg. De mivel az előző alomban is volt egy ugyan ilyen eset érdekelne, hogy mitől van és hogy öröklődik -e?
Számomra semmi biztosat nem jelent, hogy a 2 beteg kölyök sárga esetleg azonos nemű volt - még akkor sem, ha a két alom ugyanazon kantól származott. Az sem kizárt, hogy a korai kölyökhalál különböző okokból következett be. A hullák boncolásával és a kapcsolódó részletes vizsgálatokkal (szövettan, kórokozó izolálás ..) lehet megállapítani az elhullások okát. Amennyiben ez megvan, akkor lehet a kérdéseire válaszolni.
jelige: Ropi
2008-07-21
Az 1 éves labradorunk 2-3 napja intenzívebb mozgások alkalmával hörgő hangokat ad. Gyanítjuk, hogy talán csontdarab okozhatja a problémát. Hogyan segíthetnénk rajta??
Önök otthon sehogyan. Ha valóban csontdarab akadt el a kutya garatjában, gégéjében, légcsövében, vagy nyelőcsövében - azt állatorvosi klinikán tudják megállapítani, és megoldani is. A hörgő hangokat azonban számos egyéb betegség (légúti fertőzések, egyéb iidegentest, légcsőszűkület, szívelégtelenség, nyaki-, mellkasi terimék ...) is kiválthatja. A diagnózistól függően lehet, hogy gyógyszeres kezelésre, de az sem kizárt, hogy műtétre lesz szükség.
jelige: .
2008-07-21
nemrég találtam 5 kiscicát.még csakpár naposak és azt szeretném kérdezni hogy mit adhatok nekik enni?
Macska tejpótló tápszert.
jelige: Pötty
2008-07-21
Megfázott a kutyám.Tünete nem sulyos de aggodom.Köhög ,trüszög és folyik az orra.Mit adhatok neki hogy megszüntesem vagy enyhithesem a tüneteket.Köszönöm válaszát
Vagy esetleg allergiás betegsége, vagy neadjisten szívelégtelensége alakult ki ... Sokkal jobban jár, ha állatorvosa is megerősíti a gyanúját, ráadásul ő kezelni is tudja a Pöttyöt. Ha valóban megfáztásról van szó, akkor sem tudok olyan gyógyszereket ajánlani, amit recept nélkül be tud szerezni.
jelige: sasikazazija 2.
2008-07-21
Tisztelt Doktor úr! Nagyon köszönöm a tanácsokat, holnaptól adok neki táp és kefirkombót, nem lesz odáig a dologtól Zazi, de majd átvészeli. Ha nem javul az állag, akkor felkeresnénk egy vizsgálatra a rendelőt, telefonon jelentkezünk. Nagyon köszönöm Jó hétvégét!
Remélem, hogy rendeződött a cica állapota. Ha nem így történt, nem gondolom, hogy a mi rendelőnket kell feltétlenül felkeresni, állatorvosa is biztosan szívesen elvégzi a vizsgálatokat.
jelige: éépp
2008-07-21
csókolom én írtam maguknak nem régen egy csau csau kutya ügyében sikerült mert találtunk neki megfelelő kenőcsöt !!:)ha bármi probléma lesz majd ide írok üdv
Remélem, hogy a megfelelő kenőcsöt találták meg.
jelige: fdsssaa
2008-07-21
csókolom!nekem van egy kutyám csau csau és véresre és egész nagyra csípték a kutyám fülét a legyek !!mit tegyek???mit tehetek???nagyon szépen köszönöm a segítségét !csókolom
Ha biztosan legyek csípéséról van szó, akkor állatorvosa Kubatol spray-t, vagy a néhány legyek ellen is hatásos spot on (cseppek) egyikét fogja ajánlani a kutya védelmére. A környezetben is hasznos légyírtást végezni, erre a feladatra is talál készítményt állatorvosa. A szuka ivartalanításával és rendszeres védőoltásaival is sok későbbi kellemetlenséget, betegséget lehet megelőzni.
jelige: Marcika
2008-07-21
Érdeklődöm, hogy betegségre utal-e a cicámnál: Napok óta nem eszik, nem iszik, csak alszik valamelyik széken, súrún nyalogatja száját. Köszönöm válaszukat
Feltétlenül. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy a kijáró macskáknak milyen védőoltások ajánlottak. Az ivartalanított, rendszeresen beoltott, parazitamentesített és helyesen táplált macskáknak van esélye 15-22 évig egészségben élni. A többiek 2-5 év alatt elkopnak.
jelige: Zsebi
2008-07-21
Tisztelt Doktor! Érdeklődni szeretnék,hogy a Kiltix nyakörvet milyen idős kortól lehet használni? Sajnos a száraztápot nem eszi meg,csak pépesítve...Próbáltam többfélét,csak prémiumtápokat:Royal Canine,Acana,Belcando,Eucanuba.Valószínűleg ő alapjában véve nem kedveli valamiért.Persze,ha 1 napig nem kapna mást,akkor megenné,de nem mehet ez így,hisz még kölyök és fejlődnie kell.Esetleg valami ötlet ez ügyben? Illetve még olyan kérdésem lenne,hogy ha egyedül hagyjuk akkor folyamatosan ugat(amilyen kis kutya,annál nagyobb a hangja).Az egyik szomszéd ezt eléggé nehezményezi,de én nem szeretnék megválni a kedvencemtől.Már,a feljelentést is említette.Mit tanácsol?
A Kiltix nyakörv kifejlett kutyák részére javasolt készítmény, 7-8 hónapos koráig inkább a spot on készítmények (cseppek) egyike lehet a Zsebi számára megoldás. A száraz tápok kölyökkori etetésével semmi gondot nem látok, ha csak átbedvesítve eszi meg a kutya. Az átbedvesítést megteheti kefírrel, yoghurttal, húslevessel, sovány tejjel, vagy akár vízzel is. A temperamentumos fajták fiatal példányai közül sokan nehezen viselik az egyedüllétet. Lehet, hogy megoldás lenne a feromon hatóanyagtartalmú D.A.P. spray, vagy párologtató használata.
jelige: Leó
2008-07-21
Az igen agresszív kandúrmacska a párzás időszakában megölheti-e gyengébb vetélytársát? Mennyire veszélyes egy nagyon erős, agresszív kandúr verekedése a gyengébb vetélytársra?
Nem jellemző, hogy a kandúrverekedés közvetlen következményeiben elpusztulnának a gyengébb, vesztes kandúrok. Sokkal inkább jellemző, hogy az oltatlan, nem parazitmentesített példányok egymást (dominanciától függetlenül) akár fatális vírusokkal is elfertőzik. Az is gyakori, hogy a kandúrbunyók nyomán kialakuló tályogos megbetegedések heteken, hónapokon keresztül terhelik a kandúrok szervezetét. Mindezek vezetnek ahhoz, hogy az oltatlan, nem parazitamentesített, nem kasztrált kandúrok várható élettartama 2-5 év - míg az ivartalanított, oltott, parazitamentesített, helyesen táplált kijáró társak várható élettartama 15-22 év.

<< <  279 / 467 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.08.20
4-5 hónapos fekete kislány cica oltva, féregtelenítve várja szerető gazdiját. A kiscicát augusztus 7-én találtuk a Péter Pál utcában. Nagyon bújós, szeretetéhes és alkalmazkodó.
2016.07.28
A cicának a szajanal let daganata rosz indulatú mit lehet csinalni segiteni neki most 13 eves a alatorvos aszt monta hogy idos es nincsi kiut én nagyon sajnalom segenit mit lehet segiteni neki enni eszik többször naponta ha tudnak irjak meg koszonom
2016.07.27

Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Kedves Gazdi!

Kérédésére aa választ az "Orvos válaszol" menüpont alatt fogja megtalálni!