Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Lili
2008-10-31
Üdvözlöm, szeretném megtudni, hogy kutyám vérképében megjelent magas kalcium szint és magas CEA érték mire utal, illetve mitől van, ha mégsem találtak daganatot a kutyában? Köszönöm szépen.
A laborvizsgálati eredmények értékeléséhez elengedhetetlen a páciens aktuális egészségi állapotának minél részletesebb ismerete. A laborvizsgálat csupán kiegészítő vizsgálat, amit önmagában nem lehet értelmezni. Ezért van az, hogy a laborleleten nem azt találjuk egy szép értelmes mondatba foglalva, hogy az adott betegnek ez és ez a problémája van, hanem a vizsgált paramétereket és a hozzájuk tartozó mért értéket. Ezekből a többi vizsgálat és a kórelőzmény alapján a vizsgálatot kérő állatorvos tudja megállapítani, hogy milyen betegségben szenved a páciense. Én ezek nélkül nem tudom kitalálni, miért magas a CEA és kalcium érték az adott kutya esetében.
jelige: Kicsi Otisz
2008-10-30
Tisztelt Doktor Úr! Megszeretném kérdezni,hogy mi okból kifolyólag lehet az,hogy a kiskutyám folyamatosan a férjemen gyakorolja azt amit igazából lány kutyusokon kéne késöbbiekben tennie. Kizárólag csakis rajta senki máson.Amint hazajön a munkából az elsö utja persze a kiskutyánk,és amint elkezdene vele játszani, a kutyusonk nagyfiuskodik vele. Mit tegyünk vele,hogy ezt befejezze.Ha más is látná elég kellemetlen lenne,nem szeretnénk ha a késöbbiekben,bárki mással is ezt csinálná.Szerintem egy kicsit korán kezdi még csak 6 hónapos.Köszönettel:Krisztina
Nem tudom, miért a férjét választotta célpontul, lehetséges, hogy pusztán azért, mert ő a legtürelmesebb vele. Tenni azt lehet ellene, hogy egy pillanatig sem engedik neki, hogy ezt művelje. Azonnal rá kell szólni és meg kell akadályozni a mozdulatot, esetleg ilyenkor büntetésből percekig ne foglalkozzanak vele. Mintha ott sem lenne. Ha újra kezdi, ismét el kell tanácsolni. Hamar meg fogja érteni, hogy ezt a viselkedést Önök nem tűrik.
jelige: szeretném ha meggyogyulna
2008-10-30
foltokban hull a szöre, IMOVEROL fürdetöt már használtam, nem javul. ADVOCATEdog-t 3havonta használom. kérem adjon tanácsot a Bernim igy nem szép, Köszönöm.
Ki kellene vizsgáltatnia kutyust. Bőrkaparék-vizsgálattal kideríthető volna, hogy az elváltozást parazitás-, gombás-, esetleg baktériumos fertőzés okozza-e. Allergiás kórképek is szóba jönnek, valamint hormonális rendellenesség sem kizárt. Ezekre mind-mind meg kellene vizsgálni a kutyát, hogy kiderüljön, miért hullik foltokban a szőre. A kezelési lehetőségeket csak az eredmények ismeretében lehet számba venni.
jelige: Picike_Sepsiszentgyörgy
2008-10-30
A cica nyaktája környékén let egy seb, ami begyógyult, majd egy másik, ami szintén bgyógyult, a harmadiknál figyelmesebb lettem és a következőket tapasztaltam: a szőr a seb környékén kigyérűlt, a bőr alatt fehér foltok vannak, a sebből fehér váladék szivárog ha megnyomom, nem genny, nincs kellemetlen szagja. Állatorvosnál is voltam, azt mondta ilyennel még nem találkozott, javasolta, hogy vágjuk ki. Én arra gondoltam, hogy mielött ilyen drasztikus módszerhez folyamodnánk, elöször megkérdezem Önöket is, volt-e hasonló esetük? Válaszukat előre is köszönöm!
Nem ritkán találkozunk a macskák nyakán növedékekkel, tályogokkal. A kimetszéstől nem kell idegenkedni, a diagnózis felállításához sokszor eleve nélkülözhetetlen a biopszia szövettani vizsgálata. Ha a biopsziavétel egybeköthető egy teljes resectióval, az pedig már a gyógykezelést is jelenti egyben.
jelige: zenobya
2008-10-29
csincsillám hasában cseresznye nagyságú daganatot találtak tapintásra és röntgenen is látszik. holnap viszem ultrahangra. feltételezem, hogy műtét lesz a vége sajnos. mik az esélyek egy ilyen pici, legyengült bár nagyon jókedvű állatnál?
Nem tudom reálisan megbecsülni az esélyeit. Nem tudom, milyen műtétet fognak rajta elvégezni, milyen altatásben fogják részesíteni, és azt sem tudom milyen egészségi állapotban van a csincsilla. Reális előjelzést az összes lelet birtokában az operáló állatorvos adhat.
jelige: York
2008-10-29
12 éves Yorknál megállapították a cushing korra utaló jeleket amit alátámaszt az ultrahangos vizsgálat. Szedi a Legalont és a Neo-Bilagitot. Kis kedvencemnek fáj-e valamilye és meddig lehet velünk elég nagy a hasa, de jókedvű eszik sokat és bőven iszik. Hát sajnos ide oda pisil nem tudja kivárni a megszokott időt. Köszönöm a válaszukat
A Cushing-kór önmagában nem jár fájdalommal. A nagyfokú hasi elhízás okozhat mozgásproblémákat, és persze légzési nehézséget is. Nem tudom, hogy a kutyus a betegség mely fajtájától és stádiumában szenved, ezért nehéz megmondani, meddig élhet még. Azt is érdemes tudniuk, hogy a Legalon és a Bilagit a májműködést javító gyógyszerek (a májműködés Cushing-kór fennállásakor súlyosan károsodhat), de nincs hatásuk az alapbetegségre. Ha ebben az irányban is szeretnének tenni valamit, kérjék meg állatorvosukat, hogy utalja be a kiskutyát szakrendelésre.
jelige: Picur
2008-10-29
Jó napot kívánok! 13 éves kutyusom tegnap reggel még jól volt, ugrált játszott stb. délutánra viszont már levert lett, hányt (a megevett száraz eledelt) a hátát púpozta, ma reggelre sem lett jobban, a megivott vizet is kihányta, csak fekszik, a farkát teljesen maga alá húzza és alig vagy egyáltalán nem reagál, ha szólítom, a hányások nagyon hirtelen jönnek, szinte nincs is előtte öklendezés. Még annyit kell tudni róla, hogy kb 4 évvel ezelőtt volt műtéte, ivartalanítani kellett petevezeték gyulladás miatt. Válaszát előre is köszönöm!
Önnek is szép napot! Ha azt szerette volna kérdezni, hogy el kell-e vinnie kedvencét állatorvosi vizsgálatra, a válaszom: igen, mielőbb. Az idős (és a nagyon fiatal) kutyák ugyanis még sokkal rosszabbul bírják a hányással, kiszáradással járó megbetegedéseket, mint a középkorúak. A négy éve lazajlott és műtéttel orvosolt méhgyulladás valószínűleg nem függ össze a mostani problémával.
jelige: panka&kicsi 2
2008-10-29
Tisztelt Doktornő ! Köszönöm a gyors válaszát .Némileg megnyugtat hogy a kutyusok nem valami „hiánybetegség” miatt vetemednek ilyesmire, de talán az lenne az egyenesebb út. Valahol a neten valami tanulmányként csekély százalékban bélflora problémára vezették vissza a kakievést.Talán lehet benne valami,mert mint irtam a kutyusok egy koszton vannak , és a séta alatt ha ugy érzik nem figyelünk „válogatnak”. Külön sétáltatva is ugyan az a „csomag” tetszik nekik. Lehet hogy nevetséges de már fejben statisztikát vezetek hogy mi izlik nekik,és sajnos rá kellett jönnöm hogy más sétáltatott kutyák csomagja az amiért van ez az egész gond. Mivel kobor kutyák „csomagját” megszagolják és nem érdekli őket. Szóval a probléma ha úgy nézzük csak 5 forintos (zacskó). Még egy kérdés ha lehet, létezik e olyan készítmény az esetleges bélflora problémára amit megvásárolhatok, és ha használ ,akkor használ,de ártani biztos nem fog !? Maradok Tisztelettel . B. Róbert
Erre a célra használható pl. a Lactiferm Pet táplálékkiegészítő, amit a kutyusok eledelére lehet szórni.
jelige: kenyér
2008-10-29
Tisztelt Doktor Úr! Lehet hogy most egy furcsa kérdést teszek fel Önnek! Kutyát lehet kenyérrel is etetni? Egy 9 hónapos puli keverék kutyám van! Szokott maradékot is kapni, de kap kenyeret konzerv pedigrevel! Azt hallottam viszont, hogy kenyérrel nem szabad a kutyát etetni! Igaz ez? Előre is köszönöm válaszát!
Az sem kizárt, hogy Ön tartja furcsának a válaszomat ... Egészen biztosan össze lehet állítani olyan diétát, amelyik tartalmaz kenyeret is és emellett megfelelő egy kutya számára. Tehát az nem igaz, hogy a kutyát nem lehet kenyérrel (is) etetni. Sőt kizárólag kenyéren és vízen a kutya (és ember és macska és víziló és nílusi krokodil ...) egyre súlyosbodó hiánybetegségek mellett ugyan, de hónapokig, évekig képes nyomorogni. A komplett kutya tápok (a Pedigré is) önmagában etetve megfelelő táplálék a kutyák számára. Ezt a megfelelő táplálékot egészen biztosan elrontjuk a kenyérrel is, mintahogyan a színhússal is elrontanánk. Ha csak kevés kenyeret etet a táp mellett akkor kevéssé rontja el, ha sokat akkor nagyon. További információkért Dr. Fodor Kinga „Mit egyen a kutyám?” című könyvét ajánlom olvasásra.
jelige: szőrhullás
2008-10-29
Kedves Doktor Ur. Köszönöm a válaszá t. Kérem sziveskedjen választ adni abban, hogy van egy 12 éves kutyusnak .. hullik a szőre, a nyakán és hátul megkopaszodott. A gazdi elmondása szerint az állatorvostól injekciót és gyógyszert kapott. Nem tudta megmondani mit kapott. Milyen javaslata van. Étrendkiegészítőkből az ásványi anyag tabblettát gondoltam vagy béres cseppet. A kutyus étvágya jó, a szemét nagyon szomorúnak látom. üvözlettel: egy állatbarát
Ha állatorvosa megvizsgálta a kutyát, diagnózisra jutott és eszerint végezte el a kezelést (injekció + gyógyszer), akkor nem kizárt, hogy megtörtént a hatékony kezelés és a kutya bőre már gyógyul, regenerálódik. A Béres Minera cseppek és a szőr/bőr regeneráló készítmények segíthetik, gyorsíthatják a gyógyulást. Vannak fajták, egyedek, amelyek bennünk emberekben egész életük során a bánatosság érzetét képesek kelteni. Ezek a fajták, egyedek ettől függetlenül teljesen egészségesek lehetnek. Ha a szőr/bőrtünetek nem enyhülnek és a kutya szemét nem mindig látta bánatosnak, hanem csak egy ideje véli annak - akkor mindkét észlelését érdemes lenne kezelőorvosának jelezni.
jelige: pici
2008-10-29
tisztelt dr úr/nő. van egy fr bulldog szuka kutyám és nagyon hullik a szőre . nem foltokban hanem ugy az egész hátán ha simogatják. betegség nem látszik rajta eszik.vidám.stb.ez egyébként három hónapja áll fent az itteni állat orvos aztmondta hogy ,vedlik(már három hónapja?) egyébként 2 hét múlva elleni fog. előre is köszönöm! (nem lehet hogy, vitamin hiánya van)
Ha a szőr nem ritkult ki, hanem csak annyit tapasztalnak, hogy a simogatásakor több szőr ragad a tenyerükre, az még valószínűleg nem kóros szőrhullás. Ha meg is ritkult a bundája, azaz kezd kopaszodni a háta, akkor ki kell vizsgáltatni a kutyát. Szőrhullást okozhat takarmányozási probléma éppúgy, mit parazitás-, gombás fertőzöttség, hormonális rendellenességek, allergiák, bűzmirigygyulladás, és még sok egyéb kórkép. Biztosan sok türelmet fog igényelni az ok megtalálása, majd gyógykezelése. A vemhesség, de főleg a szoptatás során nem ritka a fokozott szőrhullás, bár ez főleg a horpaszokon szokott kezdődni, igaz később kiterjedhet az egész testre. Ennek a fajta kopaszodásnak például hormonális oka van. A Pici esetében első lépésként azt kellene kideríteni állatorvosuk segítségével, hogy egyáltalán kóros mértékben hullik-e a szőre.
jelige: állkapocs
2008-10-28
Tisztelt Dr.! 5 hónapos Border Collieink alsó állkapocscsontja rövidebb, mint a felső (kb.1 ujjnyival), illetve nagyobb termetű a kutyánk, mint hasonló korú társai. Most 42 cm a marmagassága. Az állkapocs növekedését tudjuk-e segíteni? Milyen problémái adódhatnak ebből? Mi ennek a genetikai háttere? (Tenyésztésből kizárva.)Az egyik orvos véleménye szerint 80%, hogy rendbe jön, másik szerint 9 hónapos kora körül növekszik az alsó állkapocs, de csodát ne várjunk. Nagysága terheli-e az izületeit? Nagyobb e a diszplázia veszélye így? A nagy termet oka lehet e a magas fehérje bevitel (valószínű ettől van hasmenése), illetve cal+D+phos adása? Milyen tápot javasolnak? Nem szeretnénk tenyészteni, kiállítani!!!!!Kirándulni, sportolni, terápiázni szeretnénk vele. Ez nem hiú remény, ugye? Bármilyen információnak nagyon örülünk.
A csontok fejlődése és a csontozati rendellenességek öröklődésmenete nem tartozik a szűkebben vett szakterületemhez, ezért csupán általános véleményem lehet a dologról, szaktanácsot, szakvéleményt adni nem tudok. Azt biztosan tudom, hogy jó, ha egy border collie is az életkorának megfelelő teljes értékű kutyatápot (pl. Royal Canin medium juniort) eszik, amit nagyon nagy melléfogás plusz fehérjével és kalciummal, foszforral kiegészíteni. Az alsó állkapocs valóban behozza valamennyire az esetleges lemaradást a felnőtté válás előtt, de ez gyógyszeresen nem befolyásolható. Abban is igaza van, hogy a fehérje-túletetés és a nem megfelelő arányú ásványianyag-ellátás sajnos hajlamosít a csípőízületi diszplázia kialakulására, illetve súlyosbíthatja annak mértékét. Ennek bekövetkezését 5 hónapos korban még nem igazán lehet előrejelezni. Én is remélem, hogy a kölyökből remek családi és terápiás kutya lesz.
jelige: panka&kicsi
2008-10-28
Tisztel Doktor Úr ! Kérdésem a kiskutyáim állítólagos ”rossz szokásával ?” kapcsolatos 5-és 7 hónaposak törpetacsi, és welsh terrier. Szinte a kezdetektől fogva a napi sétáknál mind a két kutyus menthetetlenül eszik a kakit ,vagyis ennék ha hagynánk. de sajnos többször átvernek minket .már nem merem őket elengedni hogy fogócskázzanak mert elöbb utóbb ”evés” a vége, amit ilyenkor nem tudunk a pórázzal kontrolálni.ha sikerül ilyenkor tetten érni őket a büntetés szigorú ,de csak kutya módra ”nyakbörrázás” ,de nem segít szinte könyörögnek hogy engedjuk öket vissza mert az kell nekik,ja és válogatnak valamelyik kakit megszagolják és továbbmegyünk ,ilyenkor a dicséret is böséges. Sajnos az állatdoki csak annyit mondot hogy ha zavar forduljak el, a másik doki meg hogy majd kinövik. Na ez nekem nem válasz. A kutyusok royal tápot esznek +vitamint ,kapnak néha darálthúst,sajtot.oltások ,féreghajtás a doki által javasolt ütemben.egy kis büzmirigy problémát leszámítva egészséges huncut kutyusok.ja a kérdésem tényleg csak ennyi lenne hogy forduljak el ha számukra izletes kakit találnak.nem lehet valami hiányuk? Tisztelettel köszönöm válaszát.
Ebben a rovatban kérdeztek már tőlem hasonlót egy felnőtt német juhásszal kapcsolatban, de nem tudtam érdemben segítséget nyújtani, mivel az a kutyus ugyanúgy, mint a Panka és a Kicsi, teljes értékű kutyatápot fogyasztott, mellette jutalomfalatként plusz vitaminokat is kapott. Gazdájától azt az ígéretet kaptam, hogy levélben értesít, amennyiben a mások által tanácsolt gyógyszerkúra beválik. Ennek két hónapja, és azóta nem hallottam felőlük. Ez is megerősít engem abban a hitemben, hogy megfelelően táplált kutyák esetében ez valóban „csak” egy rossz szokás, noha meglehetősen undorító. A magam részéről nem a fej-elfordítós megoldást, hanem a szigorú pórázon tartást választanám a fertőző betegségek minél hatékonyabb elkerülése érdekében, és persze talán ez is segíthet a kiskutyák ezen rossz szokásáról való lenevelésében. Önt is arra kérem, ha megtalálja a megoldást, kérem ossza meg velem és a honlap olvasóival is.
jelige: Tamara
2008-10-28
Segitseget kernek minden olyan allatorvostol aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik a pajmirigy alultengessel kapcs.ban.Beagle fiu kutyam van 2eve diag,gyogyszeres kezeles foly.verkep ellenorzes.1ev ertekek tokeletesek.Mire szamithotak a jovoben nala??szore nem hullik,sokszor inkabb bagyadt,ujjai kozott savo-ver holyagok amik kenes kremre par nap mulva elmulnak,de jonnek ujjak.Nem volt neki Rtg-je ezzel kapcsolatban varhato izom sorvadas is??Mivel tudom a gyogyszer mellett az esetleges fajdalmait enyhiteni.Mozgasa nehezkes de ez nem allando.Dieta van,stb.immunerositoket,zoldkagylo kivonatot,halolajat is kap rendszeresen.Kerem valaszukkal segitsenek.Nagyon koszonom elore!Tamara
Sokszor ajánlatos több állatorvos véleményét is kikérni házi kedvenceink adott betegségeivel kapcsolatban. Azonban az állat vizsgálata és a szükséges leletek áttekintése nélkül felelősséggel senki semmilyen tanácsot nem adhat. Ha valóban szeretne szakvéleményt a kutyájáról, akkor javaslo, keresse fel kutyájával az Állatorvostudományi Kar Kisállatklinikáján dr. Thuróczy Juliannát.
jelige: Féreg
2008-10-28
Tisztelt Dr. Úr, Doktornő! Kutyusunk - egy 3,5 hónapos yorki csöppség - 4 napja kapott egy milbemax nevű féreghajtó tablettát. A következő napon arra lettem figyelmes, hogy a kutyus a földön ”szánkázik”. Megnéztem, hogy mi lehet a probléma, mivel soha nem csinált még ilyet, és a fenekéből lógott ki egy fehéres színű, kb. 4cm hosszú féreg, ami össze volt csavarodva. Óvatosan kihúztam a maradék részt a fenekéből. Azóta - és persze azelőtt - sem ürült semmilyen féreg a székletében, vagy máshol, pedig mindig figyeltük/jük. Ilyenkor mi a teendő? Mikor lehet újra beadni neki a tablettát, és mennyit kell neki adni? (A kutyus súlya 1,3kg, és egy egész tablettát kapott.) Megtisztelő, segítő válaszát nagyon várom, és előre is köszönöm!
A teendő az volna, hogy felkeresik állatorvosukat, és beszámolnak neki a fejleményekről, egyúttal ő ki is állíthatja az újabb receptet, ami a tabletta kiváltásához szükséges. (A Milbemax ugyanis vényköteles készítmény.) Egyben a pontos adagolást is megbeszélik.
jelige: szopornyica
2008-10-28
Ha szopornyicás a kis kutyánkvan e esély a teljes gyogyulásra
Van. Persze akkor a legjobbak a gyógyulási esélyek, ha minél korábban megkezdődik a szakszerű gyógykezelés. Gondolom, azóta már felkeresték az állatorvost, és reményeim szerint a tacsi már jobban is van kicsit.
jelige: szopornyik
2008-10-27
a kis kutyám szopornyikos
Az baj. Mielőbbi állatorvosi kezelésre szorul. A kutyák szopornyica nevű fertőző betegsége főleg a fiatal, megfelelő védőoltásban nem részesített állatokat betegíti meg. Honlapunk „Tudnivalók” rovatában talál még információkat a betegségről, valamint internetes keresőjébe beírva a „szopornyica” szót, rengeteg további olvasnivalót találhat.
jelige: Pümike 2
2008-10-27
Tisztelt Doktornő! Köszönöm hogy válaszolt PÜMIKE jeligés levelemre! Azóta elvittem ultrahangra és röntgent is csináltak róla! Sajnos a Röntgen elég elkeserítő lett! Szegény Pümike szívecskéje majdnem akkora mint a feje! Azt szeretném kérdezni hogy ezek után elvigyem még szívspecialistához Budapestre ? Kibirná egyáltalán az utat odáig? Várom válaszát! Előre is Köszönöm! Tisztelettel: T. Dóra
Az előző kérdéséből én azt szűrtem le, hogy kész mindent megtenni kedvencének minél hosszabb ideig való túléléséért. Ennek csak a legelső lépése volna a pontos diagnózis felállítása, amely nem nélkülözheti egy szívspecialista felkeresését. A speciális szív-ultrahang és EKG vizsgálatok nélkül ugyanis lehetetlen megfelelő kezelési tervet felállítani. Mivel nem vizsgáltam Pümikét, nem tudom mennyire van rossz, legyengült állapotban, így azt sem tudom, kibírna-e egy hosszabb-rövidebb utazást. Ezt a kérdést kezelő állatorvosával kell megbeszélnie.
jelige: beteg a kutyám 2
2008-10-27
a kutyám mérget evett ami belső vérzést okoz az egereknél mit tegyek?
Nagyon gyorsan vigye állatorvoshoz, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor hívja ki hozzá a környéken dolgozó állatorvost. Házi praktikákkal nem lehet segíteni rajta.
jelige: beteg a kutyám
2008-10-27
Tisztelt Doktor Úr! Segígétségét szeretném kérni: a kutyusom a mai napon nagyon furcsán viselkedett. Alig tud menni, mintha sántítana egy kicsit. Remeg.Valószínüleg mérgezett egeret evett, vagy pedig mérget. Elözö este pedig hányt.(méreg:belsö vérzést okoz az egérnél) Előre is köszönöm!
A leírásból csak annyit tudok kikövetkeztetni, hogy a kutyának mozgásszervi panaszai (is) vannak. Ha pedig mérget evett, akkor mielőbb látnia kellene állatorvosnak, noha nem biztos, hogy ez összefüggésben van a mozgásszervi tünetekkel.
jelige: Annamária
2008-10-27
Tisztelt Doktor Úr! 11 éves boxer szuka kutyánknak kezdetben az egyik, majd idővel mind a négy térdénél gennyes duzzanat jelent meg, nyáron pedig a mellső lábujjakon illetve 2 lábujja között is. Ezek mára begyógyultak, bár utána szörtelen maradt a helye. Egy két héttel ezelőtt azonban a fején a szeme mellett is megjelent ez a gennyes duzzanat, mely egyre nagyobb lesz. Megkérdeztük az itteni állatorvost, aki szerint ez izületi gyulladás, de igazából nem tudjuk, hogy mit lehetne ezzel tenni. Segítségét előre is köszönöm: Annnamária
Így látatlanban én sem tudom megmondani, mi a teendő az elváltozásokkal. Nekem ugyanis nem teljesen világos, hogy ezek a gennyes duzzanatok a bőrben, a bőr alatti kötőszövetben, vagy mélyebb rétegekben vannak/voltak-e. Mindenesetre közelebb vihet a megoldáshoz, ha az elváltozásokból bakteriológiai vizsgálatra mintavétel történik, és az eredmények birtokában célzott antibiotikumos kezelésbe fognak.
jelige: lelépettcicám
2008-10-27
Tisztelt Doktor! A segítségüket kérem , két napja kiment a nyitott ajtón a cicánk és azóta nem tért még vissza .Ezt a cicát lakásban tartjuk nem szokott kimenni,egyszer fordult elö mikor tüzelt,de most nem mutatta annak jelét hogy tüzelne,mit gondol miért hagyott el minket mit tehetünk ? Tüzelhet annélkül hogy jelét mutatta volna ilyenkor gondolok a nyávogásra hempergésre? Köszönöm!! Tisztelettel G. Éva
A tüzelés sem kizárt, azonban a nagy felfedezőkedvvel bíró macskák különösebb indok nélkül is hajlamosak útnak eredni. Most legfeljebb annyit tehetnek, hogy hazavárják, és az összes lehetséges eszközzel értesítik a környéken lakókat, hogy keresik a cicájukat. Hátha így megtudhatják, ki merre látta a napokban, vagy esetleg befogadta valaki. Honlapunk hirdetőfalára fényképes hirdetést is feltehetnek eltűnéséről.
jelige: Pümike
2008-10-27
Tisztelt Doktor úr! Van egy Yorki kiskutyám februárban lesz 4 éves! Súlyos szívmegnagyobbodása van! Lotensint, furosemidet, káliumot és vitamint kap! Sajnos mostanában egyre többet van rosszul! Az lenne a kérdésem hogy létezik esetleg még más jobb gyogyszer is amivel még hosszabbá tehetném a kis életét? Bármit megadnék neki! Kérem segitsen! Üdv:Pümike
Természetesen létezik még sokféle gyógyszer, amivel a szív munkáját lehet segíteni, azonban ezek bármelyike csak akkor lehet hatásos, ha a megfelelő esetben adják. Ezzel arra szeretnék kilyukadni, hogy ismételt teljes körű kardiológiai kivizsgálásra (szív ultrahang, EKG) szorul a Pümike, aminek eredményéből meghatározható a további kezelése. Mielőbb vigyék őt szív-specialista állatorvosi szakrendelésre.
jelige: kutyuskám
2008-10-27
Tisztelt Doktor Úr! 12 éves kutyánk nagyon szaporán veszi a levegőt, liheg, reszket. Nehezére esik a mozgás, nagyon bágyadt. Reggel észleltük ezeket a tüneteket, nagynehezen sikerült is így vasárnap találnunk egy állatorvost, aki hajlandó volt ránézni - szó szerint, a kocsi hátsó ülésén - és kapott két szurit, gondolom lázcsillapítót, amire 24 órás hatóidőt mondott. A reszketése és lihegése ezek után is időnként vissza-vissza tér, lehellete elég meleg. Ma egész nap csak néhány kortyot ivott. Kérdezem, elképzelhető-e, hogy tüdőgyulladást kapott mert sajnos a tünetek megjelenése előtti napon kénytelenek voltunk több órára becsukni fűtetlen, hideg helyiségbe építkezés miatt és kétóránként tudtam csak kihozni néhány percre. Ott benn folyamatosan ugatott. (Egyebekben változást annyit tapasztaltam, hogy a székletén hártyaszerű, fehér nyálkás bevonatot láttam, de ettől eltekintve normális, vizelete a szokásosnál kissé több volt.) Mi baj lehet, mi a teendőm amíg újabb állatorvoshoz el tudom vinni? (Remélem holnap már, .) Köszönöm válaszát.
Elképzelhető, hogy tüdőgyulladást kapott az idős kutya, de az sem kizárt, hogy a testének más részein jelentkező fájdalom jeleit mutatja, esetleg láza is lehet. A legközelebbi állatorvosi vizitig tartsa meleg helyen, és biztosítson számára korlátlan mennyiségű (nem túl hideg) ivóvizet.
jelige: ”kutya baj”
2008-10-27
Jó napot!A 12 éves és a 4hónapos kutyáim kaparóznak,és már csupa seb.A helyi állatorvos szerint valamilyen élősködő adott 2-2injekciót,tabletát és kenyőcsöt.Azt szeretném kérdezni mennyi idő után fog hatni. A másik kérdésem az, lenne hogy a 4 hónapos mopszomnak (fajta tiszta)feláll a füle,ez természetes-e és nagykorrára lekonyúl vagy így fog maradni?Mikor elhoztuk akkor mopsznak megfelelően állt a füle.Minden védő oltást megkapta. Válaszát előrre is köszönöm.
Nem tudom, mennyi idő után fognak hatni az injekciók és a tabletták, mivel nem tudom, pontosan mik voltak ezek. Sőt, mivel azt sem írta le pontosan, hogy milyen élősködőkkel küszködnek, így azt sem tudom megosztani Önnel, hogy én milyen kezelésben részesíteném kedvenceit, és az mennyi idő alatt csökkentené a viszketést. A felálló füllel kapcsolatban sem tudom megmondani, meddig marad úgy, az is előfordulhat, hogy örökre. A mopsz tenyésztőjétől kérhet tanácsot ebben az ügbyen, mivel nem egészségügyi, csupán kozmetikai jellegű a probléma.

<< <  279 / 499 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara
2017.10.15
XXII. kerület, Vihar utcából október 14-én megszökött cirmos színű, 2 éves, ivartalanított kandúr cicánk, Tódi (Tódor). Nyakörve nincs, de chip van benne! Félős cica, még soha nem járt kint az utcán. Nagyon várjuk haza! Tel: +36204569939 Pongrácz Zsuzsa
2017.09.13
Elkóborolt kiscicánkat keressük. Rózsavölgyből, az Orsovai utcából (Ady Endre úthoz közel) tűnt el szeptember 03-án. 4 és fél hónapos, szürke cirmos lány macska. Neve Lola, az álla és jobb első mancsa fehéres. Szeme sárgás. Minden szükséges oltást megkapott. A kép kb. 3 héttel ezelőtt készült, tehát azóta kicsit nagyobb lett. Kérem, hogy aki látta, enni adott neki vagy befogadta, jelentkezzen, mert nagyon várjuk haza! Megosztásokat mindenkitől, de különösen, aki Rózsavölgyben, Kelenvölgyben lakik, illetve laknak ott ismerősei, nagyon köszönnék! 06 20 462 9028