Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Maya
2008-02-18
Van egy 11 hónapos 1 hónapja ivartalanított karthauzi nőstény cicánk. Egy társasházban élünk a 4 -ik emeleten, a cica 6 hónapja van velünk. A kérdésem az ha nyitva hagyjuk az ablakot elkóborol-e, vagy már megszokott annyira bennünket hogy nem megy el. Köszönöm előre is a választ!
Hát, én most elkezdhetnék mindenféle esélylatolgatásokba bonyolódni - de meg kell mondjam, hogy fogalmam sincs, hogy mit fog tenni a cica a nyitott ablakon keresztül. Valószínűleg egy jóst kellene megkérdezni ezügyben. o):
jelige: kis morgó
2008-02-17
tisztelt dr úr van egy 9hónapos kistermetü tacskókeverék kutyám aki még nem tüzelt azt szeretném kérdezni hogy hány hónapos korig nem baj ha nem tüzel mivel a testvére túl van az első tüzelésen köszönöm szépen
Furcsa a jelenség, hiszen az egészséges, jól fejlett kistermetű szukák első tüzelése 5-6 hónapos korban szokott lezajlani. Nem kizárt, hogy nem vette észre a tüzelést, „csendes” tüzelés zajlott a kutya esetében. A fiatal szuka állatorvosi vizsgálata, majd mindkét szuka ivartalanítása ajánlott a hosszú, egészséges élet reményében. Honlapunk Publikációk rovatában többféle szaporodásbiológiai témában olvashat.
jelige: Cony
2008-02-17
Üdvözlöm! 1 hete van nálunk egy 7 hetes skót juhász szuka kutya. Az első napon remegést figyeltünk meg nála, de mivel a gyerekekkel sokat játszott, ennek tudtuk be az okát. De azóta már 3-szor is előfordult. Fázna-e, vagy esetleg tényleg elfárad? Vajon mi egyéb oka lehet?
Vannak teljesen természetes izomremegések, és valóban akár fáradtság, akár hideg esetében ez fokozódhat. A kóros izomremegések hátterében pedig egy sereg fertőző, parazitás vagy akár veleszületett kórok állhat. A 7 hetes kölyök még 2 hetente állatorvosi viziten esik át a védőoltások és parazitamentesítések miatt. Említsék meg állatorvosuknak az észlelteket és kérjék meg, hogy ítélje meg az izomremegés hátterét. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatják egy kölyök kutya ajánlott vakcinázási programját is.
jelige: kutya 2.
2008-02-17
T. Doktor Úr Köszönöm válaszát. Mindkét szemből folyik a fehér váladék. Jövő hétig még van szemcseppje. Akkor ugy gondolom várok egy pár napot, hogy rendeződjön a szeme és akkor valószinü felkeresek egy szemész specialistát. Ha doktor ur ajánlana, akkor örülnék neki és megköszönöm. Tisztelettel
Budapesten az Állatorvos-tudományi Egyetemen Dr. Szentgáli Zsolt a szemész. A Provet Klinikán Dr. Szűcs Zsuzsanna, Kőbányán pedig Dr. Szakmáry Katalin magánállatorvosok rendelkeznek igen komoly tapasztalatokkal szemészeti betegségek területén. Mindannyiuk elérhetősége megtalálható az interneten.
jelige: csontsovány kutya
2008-02-17
December 31-én elszökött a kutyám és február 16-án tért haza.Csontsovány, minden zajtól megijed.Adtunk neki egy kevés ennivalót mikor hazajött.Mit tegyek?Vigyem orvoshoz?Milyen időközönként adjunk neki enni?
Naponta 2-3x adjon enni kisebb mennyiséget kedvenc ételeiből - és igen, mielőbb vigye el állatorvosához a kutyát.
jelige: bohabusz
2008-02-17
nyáladzik,fél az emberektől, keservesen nyávog, néha ingadozik valamikor közel engedi a gazdit magához, de mostanában inkább kinnt akar tartozkodni a szabadban.
Beteg. Valószínűsíthetően többféle parazitától és fertőző betegségektől szenved. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy mi lett volna a teendő egy fiatal befogadott macskával. A mostani teendő pedig mielőbbi állatorvosi vizsgálat és intenzív gyógykezelés.
jelige: Borisz
2008-02-17
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 5 hónapos francia bulldog kutyusom, akinek az egyik füle kb 3 hete egy kicsit lekonyult. Tapintásra puhább a füle vége mint a másik, de nem vakarja és nem tűnik betegnek. Ön szerint lehet valami baja a kutyusnak?
A leírt jelenség lehet akár hallójárat gyulladás, akár vérömleny a fülkagylón (othematóma) akár egyéb elváltozás is. Az 5 hónapos kutya még gondolom, 2 hetente állatorvosi viziteken vesz részt a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések miatt. Kérje meg állatorvosát, hogy vizsgálja meg a Borisz fülét is.
jelige: eni4
2008-02-17
Tisztel doktor úr! a kutyámnak a hasa nagyon kemény széklete nincs csak vizelete van és hányt de zöldet! segitsen
Nem tudok segíteni, és senki más nem tud az interneten keresztül segíteni. A kutyának sürgős vizsgálatra és valószínűleg gyorsan megkezdett gyógykezelésre van szüksége. A leírtak alapján lehet olyan sürgős műtéti ellátást igénylő is az eset (pl gyomorcsavarodás, vagy bélelzáródás) amit néhány órán belül meg kell operálni, mert különben elpusztulhat a kutya. Lehet akár gennyes méhgyulladása, daganata és számos egyéb oka is a leírtaknak - egy bizonyos, sem kideríteni nem lehet a betegséget sem megoldani az interneten keresztül. Vigye mielőbb ügyeletes, jól felszerelt állatorvosi rendelőbe a kutyát.
jelige: Mócika
2008-02-17
Tisztelt doktor úr ! Szeretném megtudni hogy egyszerű megfázásról van-e szó a 7hónapos pici cicámnál vagy valami komolyabb betegségről van szó ? Sokat tüsszög és könyezik a szeme is ! A mi állatorvosunk azt mondta ne legyek . ideges , de ő olyan mintha gyermekem lenne . Nemtudom adhatok-e neki megfázásról szirupot ,mert csak orrcsöppet kaptam az orvosunktól . A pici lány mindent megeszik megiszik csak én adjam neki oda . UGy fekszik mint egy csecsemő nagyon aggódom !A másik cica is most tüsszög éppen ö kisfiu az ikertestvére Mollykának ! Eddig nála minden rendben volt .Talán csak nem fertőző ez /megfázás - nátha /ki tudja mi a bajuk ! MOST aztán nagyon ideges lettem. Kéremszépen a doktor úr véleményét !!!
Teljesen egyetértek a kolléga véleményével. Ne legyen ideges, hiszen azzal semmi esetre sem használhat a Mócikának. A leírt tüneteket akár vírusos macskanátha is okozhatja. Semmiféle gyermekgyógyszert, szirupot ne adpon a cicának - kövesse állatorvosa utasításait. Tájékoztassa időről-időre, hogy miként változik a cica állapota - és kezelőorvosával közösen határozzanak a továbbiakról. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még talál hasznos olvasmányokat. 1);
jelige: Mona
2008-02-17
1,5 éves nőstény boxer kutyánk néhány hete megfialt. Ezzel nem is volt gond, szépen lassan visszanyerte régi formáját. Tegnap azonban bal szemén szürkésfehér hályog tünt fel, ami a mai napig látható. Ezen kívűl más elváltozás nem tapasztalható. Kis internetes utánajárással megismertem a PRA-t, illetve a további szembetegségeket. Ezek valamilyen formában összefüggésbe hozhatóak-e a kölykedzéssel, illetve a szem hályogosodása visszafordítható-e?
Az elléssel együttjáró megviseltség kedvez egy sereg lappangó betegség felszínre törésének - akár szembetegségek is lehetnek ezek. Szép nevű betegséget talált az interneten a progresszív retina atrófia (PRA) „személyében” és írja, hogy még egyebeket is talált - persze van sok ... de én a legkevésbé a szem legbelső, ideghártyán induló, meglehetősen nehezen, szemészeti szakvizsgálattal diagnosztizálható szembetegség jelenlétét tartom valószínűnek. Sokkal nagyobb az esélye akár egy szemér elpattanásának, akár bakteriális fertőzésnek, ami a szaruhártya gyulladását, és kezdődő elhomályosodását okozhatja. Az viszonylag könnyen eldönthető, hogy a szaruhártya, vagy a szemlencse érintett-e a leírt homályosodásban elsősorban - de a pontos diagnózis és főleg a hatékony kezelés érdekében nem hiszem, hogy ki lehet kerülni a szemészeti szakvizsgálatot. A „szem hályogosodása”, akár a szaruhártya, akár a szemlencse átlátszatlanná válásáról van szó az esetek jó részében visszafordítható, kezelhető. Vannak esetek, amelyek helyi kezeléssel (szemcseppek) vannak, amelyek a helyi kezelés mellett szisztémás kiegészítő kezeléssel (tabletták, injekciók) és akadnak, amelyek műtéti megoldással orvosolhatóak.
jelige: Brrumika
2008-02-16
Tisztelt Doktor úr! 6 hónapos a szuka kiskutyám, és szeretném kérdezni, mikor tüzel elöször, mert a kan kutya már régóta mászik rá, igaz vérzést nem tapasztaltam. 2 fiú kutya mellet nem lesz könnyű dolgom vele, de önkéntesen ideköltözött és sajnáltam tovább adni, hisz foga is alig volt, még ugatni se tudott. Köszönöm válaszát maradok Tisztelettel
A fiatal szukák első tüzelése 5-7 hónaposan zajlik. A kistermetűek korábban, a nagyok később érnek. Két kan mellett gyakorlatilag biztosra lehet venni, hogy a fiatal szuka első tüzelésekor vemhesülni fog. Még ha el is tudja különíteni most a fiatal szukát a kanoktól - a későbbiekben (a tüzelés befejeztével) mindenképpen a szuka ivartalanítása ajánlott. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat ebben a témában.
jelige: Szuzy
2008-02-16
Pár napja a kuyus bal felső combja felett egy kisebb tenyérnyi kopasz folt alakult ki.A kutyus nem vakarózik,nem rágja a területet.Gombás hámlásnak ,bolhának nyomát sem látom.Rühességre utaló nyom sincs.A kutyus egyébként élénk,jókedvű,jó étvágyú.A szőrtelen területtel különösebben nem foglalkozik,néha(nagyon ritkán) megnyalja. Tavaly,szintén tavazs elején már volt ilyen gondunk,pontosan ugyanezen a területen.Akkor azt hittem,hogy valahol beakadt,kitépte a szőrt a bőre felsőbb rétegével együtt,ezért csak házilag fertőtlenítettük ill. kötöttük. Most a bőre nem sérült,de nem hiszem,hogy ez az egész ”beakadás” következménye lenne,mert nincs olyan hely a környezetében,ahol ez megtörténhetne. Érdekelne ,mivel állok szemben.
Még az sem kizárt, hogy a korábbi sérülés következtében a hegesedés és a rosszabb vérellátás miatt alakult ki a kopasz terület. Ha a területen valóban semmi jele a bőrelváltozásnak, gyulladásnak - azaz nem kipirult a terület, nincsenek hámhiányok, ugyanakkor nem is megvastagodott a bőr, nem ráncos, nem más tapintatú, nem sötétebb, mint a környező területek, akkor eléggé valószínű, hogy erről lehet szó. Ha mégis tévedne a kopasz bőrterület megítélésében, akkor természetesen akár a szőrtüsző atkakór, akár a rüh, vagy bolhaallergia lehetősége fennáll. A gombás fertőzések is meglehetősen eltérő módon képesek jelentkezni. Megelőző válaszomban is írtam, de itt sem hagyhatom el a szokásos mondatomat: „Egy-egy bőrelváltozással sokszor mi is hónapokig járjuk a különböző szakrendelőket, kutyák esetében sem egyszerűbb a helyzet.” Ha valóban érdekli, hogy mivel áll szemben, akkor érdemes lenne megkezdeni a részletes vizsgálatokat.
jelige: bőrbetegség
2008-02-16
Jó napot kívánok! Van egy 2 éves németjuhász kutyusom és nagyon súlyosnak tűnő bőrbetegsége alakult ki sajnos (szőre nagy részben kihullott, egyfolytában vakarózik, füle be van gyulladva)! Két kül. állatorvos is látta már, azt mondták rüh vagy szörtüszőatka, de későbbi bőrminta után kiderült, hogy nincs semmi ilyesmi gondja! Mindent eszik, az étvágyával nincs különösebb gond. Nagyon kétségbe van esve az egész család, mivel az állatorvosok csak vakarják a fejüket, nem tudják mi lehet! Már fürdettük, kapott kül. gyógyszereket viszketés ellen, allergia ellenieket és semmi javulás már több mint egy hónapja! Kérem írjanak és segítsenek ha tudnak! Előre is köszönöm szépen:
Nincs más lehetőség a tünetek hátterének kiderítésére, mint a részletes kivizsgálások. Ebben a klinikai vizsgálat mellett bőrmintavétel (akár ismételten, hiszen lehet, hogy a korábbi mintavétel nem volt reprezentatív) vérviszgálatok és nem kizárt, hogy képalkotó vizsgálatok is bele kell, hogy tartozzanak. A leírt tüneteket számos parazita és allergiás kórok mellett nem lehet, hogy fertőző kórképek egyike (pl gombás fertőzés) okozza, de akár endokrin vagy belgyógyászati betegség is állhat a tünetek hátterében. Ha állatorvosai valóban a vizsgálati lehetőségeik határára értek, akkor gondolom specialista kollégát fognak ajánlani. Ha mégsem így lenne - el kell mondjam, hogy sokszor egy ember is hetekig-hónapokig jár szakrendelésre mire egy egyszerűnek tűnő bőrtünet háttere kiderül. Kutyák esetében sem egyszerűbb a helyzet.
jelige: Bizsu
2008-02-16
Tisztelt doktor úr! 4 éves törpe pincser kiskutyám két hátsó szőrtelen lábhajlatában piszkos ”retkes” látványú kb 10 ft-os nagyságú felület van. Tisztán tartott, havonta ajánlott gyógynövényes samponnal fürdetett, korábban ételallergiával teljesen kikezelt kiskutya. A koszt olajjal, alkohollal próbáltam eltávolítani, sikertelenül. Körömvirág kenőccsel is kenegettem. Válaszát előre is köszönöm.
A leírása alapján számomra úgy tűnik, hogy a Bizsu lábhajlataiban idült bőrelváltozás talán parakeratózis és pigment túltermelődés játszódik le. Ezt sajnos többféle betegség okozhatja. A legokosabb az lenne, ha a problémával felkeresné állatorvosát. Ő többirányú vizsgálatokat fog ajánlani, amiben vérvizsgálatok és valószínűleg az elváltozás mutató bőrterületről mintavétel is bele fog tartozni - és az eredmények tudatában remélhetőleg meg tudja majd gyógyítani a Bizsut. Arra készüljön, hogy a hasonló bőrelváltozások korrekt kivizsgálása sok időt, türelmet és vizsgálatot igényel ember és állat esetében egyaránt.
jelige: Rudi
2008-02-16
tiszteketem,8 éves kan rottweiler kutyam nemi szervéből időközönként vér fokyik,kissebb nagyobb menyiségben
A vér-, véres váladék okal lehet a tasak és a hímvessző nyálkahártya gyulladásának, de a prosztata-, here és mellékhere, hólyag- és akár a vese gyuladásos vagy daganatos elváltozásának is a jele. De az sem kizárt, hogy olyan egyéb betegség tünetét írta le mint pl a babéziózis, vagy dikumarol mérgezés. A teendője egyértelmű. Állatorvosi rendelőben lehetséges klinikai vizsgálat, vér- és vizeletvizsgálat, valamint ultrahang vizsgálatok eredményeképpen megtalálni a tünetek okát. A kezelés módja természetesen a talált kóroktól függ. Keresse fel mielőbb állatorvosát.
jelige: kutya
2008-02-16
Több hónapja az ujfoundlandi kutyám szeme váladéko. Több szemcseppet használtunk, de kicsi javulás van. Kötőhártya gyulladást közölt az állatorvos. Mit tehetek még? Meg fog gyógyulni.
Remélem, hogy meg fog gyógyulni. Nézze, nem írta, hogy egy szemről, vagy mindkét szemről szó van-e, pedig ez igen fontos adat lenne a konkrétabb válaszhoz. A két szemen jelentkező kötőhártya gyulladás lehet akár egyéb fertőző megbetegedések (szopornyica, felsőlégúti fertőzések ...) tünete is. Ezesetben akár hosszantartó szisztémás kezelésre (injekciók, tabletták) szükség lehet. Idült kötőhártya gyulladással járhat a szemhéjak befelé, vagy kifelé fordulása (fejlődési rendellenesség) is, ilyenkor a műtét hozza meg a végleges gyógyulást. Ha a kötőhártya gyulladást kiváltó ok (huzat, por, vegyi anyagok ...) tartósan fennállnak, akkor is hiábavaló a helyi kezelés, az okot is meg kell szűntetni a gyógyulás érdekében. De kötőhártya gyulladást (is) okoz a szemet ért átható sérülés, daganat is - amit sokszor szintén operálni kell. A legokosabb az lenne, ha jelezné állatorvosának, hogy a kutya állapota még mindig nem kielégítő. Ha ő is egyetért - lehet, hogy részletes kivizsgálást kéne kezdeményezni, vagy érdemes lenne szemész specialista segítségét is kérni.
jelige: elen
2008-02-16
6 éves spániel szuka kutyámnál két hónapja daganatot állapítottak meg a nemi szervén, pár nap múlva megműtötték. A doktor azt mondta, hogy rosszindulatú a daganat, nem lehet tudni, hogy van-e áttét. A napokban ismét észrevettünk a hasán kisebb csomókat. De amúgy a hangulata és étvágya is rendben van, úgyhogy nem aggódtunk. Egészen a mai napig. Ma reggel ugyanis ébredés után nagyon furcsán viselkedett. Nem tudott lábra állni, nagyon imbolygott, dőlöngélt, ha sikerült lábra állni, akkor is szétcsúsztak a lábai. (a kutya bent van a lakásban). Kiküldtük a kertbe, ahol még pár percig körbe-körbe sétált, nekiment szinte mindennek ami az útjában volt. Pár perc múlva azonban ezek a dolgok elmúltak, és jobban lett. Azóta folyamatosan figyeljük őt, de nincs semmi szokatlan. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a ma reggeli viselkedés kapcsolatban lehet-e a daganattal, vagy esetleg másról van szó. Ez a szédülés utalhat esetleg a daganat súlyosságára, stádiumára? Köszönöm a válaszát.
A leírt tünetek lehetnek többféle módon is közvetlen kapcsolatban a daganatos megbetegedéssel pl agyi áttét, vagy a szövetszétesésből származó toxinok okozta idegrendszeri tünetek, vagy a májáttétek okozta májelégtelenség idegrendszeri következményei ... - és lehet az alapbetegségtől teljesen független betegség jele is pl epilepszia, szívelégtelenség, gerinc-, csípőízületi elváltozások ... sőt, akár bármely magas lázzal, nagyfokú elesettséggel járó fertőző betegség is jelentkezhet a leírt módon. Ahogyan a felsorolásból kitűnik, olyan sokféle a daganatos alapbetegséggel összefüggő és attól nagymértékben független kórok okozhatja a leírt jelenséget, hogy nem lehet kitalálni a valódi okot. A beteg részletes vizsgálatával lehet szűkíteni a kört, majd megtalálni az okot. Remélem, hogy kézbentartható, megoldható oka lesz az új fejleménynek. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még daganatos betegségek kezeléséről.
jelige: ergab
2008-02-15
Tisztelt Cím! Azért kérek segítséget,mert nyugdíjas lévén nem tudom a kutyát elvinni , s nem tudom mi mennyibe kerülne. A kutya 11 éves kis testű ( kb 6 -7 kg súlyú). 2-3 hete , ha hirtelen felkel, vagy szaladni kezd, mély köhögés fogjael. Egyéb panasza nincs, de elég nehezen lélegzik a köhögés után. Mi lehet a baja? Tisztelettel:
Pedig sajnos, ahogyan egy ember esetében - úgy kutyáknál is nagyon sok betegség okozhat köhögést, fulladozást. Nyaki-, mellkasi terimék (tályog, vérömleny, daganat, idegentest), légúti fertőzések, légcsőszűkület, szívelégtelenség ... és sok egyéb is lehet a tünetek hátterében. A megoldás természetesen minden betegség esetében más és más. Sajnos másként nincs esélye a kutyának, minthogy részletes vizsgálatokon esik át (klinikai vizsgálat, vérvizsgálatok, röntgen, szívultrahang ...). A kivizsgálás költségei szerencsés esetben néhány ezer forintból meglehetnek, de valószínűleg nem haladja meg a tízezer forintot.
jelige: majmuna
2008-02-15
A problémám a következő, kutyám ez évben lesz 16 éves. Felváltva hol nálam, hol édesanyámnál ”lakik”. Kb. fél éve kezdődött, hogy nem lehet magára hagyni, mert addig ugat, amíg haza nem jövünk, emellett édesanyámnál (csak nála) most már rendszeresen inkontinenssé vált. Gondolom utóbbival nem igen lehet mit kezdeni, viszont kérdezném, hogy létezik-e valamiféle nyugtató, amely egy ilyen idős kutya számára adható az ugatás mérséklésére? Ill. bármilyen tanácsot köszönettel fogadok a problémával kapcsolatban...
Léteznek nyugtatók is, létezik olyan feromon hatóanyagtartalmú szer (D.A.P) ami megoldhatja az öreglány szorongásait - és létezik az inkontinenciának is többféle gyógyszeres kezelése. Főleg ez utóbbi probléma miatt a kutya részletes vizsgálata (vér-, és vizeletvizsgálat, képalkotók ..) is ajánlott lenne - hiszen az inkontinencia hátterében a hajlott koron kívül sok egyéb, tisztázásra szoruló betegség is állhat.
jelige: marcsi
2008-02-15
A nyár végén kullancsot találtam a marjában. Kivettük egy kicsit piros volt, propolisszal kezeltük a helyét, de aztán szépen elmúlt apirosság. Pici kis csomó maradt ott, gondoltuk a csípés helye. Sokáig ebben az állapotban volt, de színtelen, semmi nem látszik, csak tapintható. Az elmúlt hetekben azt tapasztaltam, hogy nagyobbodott a csomó, már egy borsónyi, talán picit nagyobb. Nem hiszem, hogy fáj neki, tapintásra nem reagál. Elképzelésem sincs mi lehet. Talán a kullancs csípés maradványa lehet? De akkor mitől nagyobbodik? Kérem, ha van ötletük osszák meg velem! Rettegek, nehogy valami nyirokmirigy probléma legyen, bár pontosan nem tudom azok merre találhatók a kutyuson. Tudom el kell vinnem orvoshoz, csak előzetesen tájékozódni szeretnék. Nagyon féltem őt, nem szeretném, ha rötön műteni akarnák. Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel
Teljesen feleslegesen retteg előre emiatt. Ha valóban a kullancs helyén indult el egy kis gyulladásos szövetszaporulat - az egyszerűen megoldható műtéti kimetszéssel. Ha a kullancs-incidenstől függetlenül tapint egy kis bőrdaganatot a kutyán, az is ugyanilyen módon egyszerűen orvosolható lesz. A veszély valójában a várakozásban és a meddő rettegésben van. Ha időben megvan a diagnózis, akár a rosszindulatú daganatok is gyógyíthatóak kutyákon csakúgy mint embereken. Vigye el állatorvosához a kutyát! Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Alfonz a perzsa kandúr
2008-02-15
Tisztelt Doktor Úr! Ezúton köszönöm meg a segítségét, és szeretném jelezni, hogy nagyon jó ez az oldal. Az írások visszanézésével bárki láthatja, hogy Ön eredményesen segített egy hasmenéses cicán, aki azóta már teljesen meggyógyult. Alfonz a perzsa kandúr
Köszönjük elismerő sorait, igen jólesett! És főleg örülünk, hogy jó van az Alfonz. Meg kell azonban mondjam, hogy szinte sohasem általunk gyógyul meg egy-egy kutya vagy macska, hanem a kezelőorvosa segítségével. Ezért ismételgetem szinte mániákusan minden válaszban, hogy kérje a tulajdonos a beteg részletes vizsgálatát állatorvosától, mert csak így van esélye a hatékony kezelésnek.
jelige: Allergia?
2008-02-15
Kutyámnak állítólag inhalációs allergiája van,kérem szíveskedjen megmondani van-e mód kiszűrni azt a tényezőt,ami kiváltja. Állatorvos mintát vett a bőréből és elküldte vizsgálatra. Ott mondták,hogy nem élősködő miatt vakarja véresre magát,hanem ez lehet a gond. Esetleg még az is lenne kérésem,hogy ez körülbelül milyen összegbe kerülhet,és hol csinálják meg. Esetleg én magam mit tudnék tenni,hogy segítsek rajta? Válaszát előre is köszönöm.
Megkezdték állatorvosával a bőrtünetek kivizsgálását, sőt nyomon vannak, ha jól értelmezem. Az allergiás megbetegedések korrekt diagnózisa sajnos néháyn tízezer forintba kerül kutyán, és emberen egyaránt - de így lehet eredményesen kezelni a betegséget. Állatorvosa el fogja mondani, hogy mi a teendője, hogyan tud segíteni a kutyán, ha lesz pontos diagnózis.
jelige: mazsika
2008-02-15
A kutyám 7 napja macskát üldözött és feltehetően a füle elakadhatott a kenneléből kiálló drótban. Eleinte nem volt látható sérülés, csak elhúzta a fejét, ha simogattuk. Tegnap észrevettük, hogy a füle büdös, töve kívül gennyes, Hyperdolt fecskendeztünk rá, naponta többször. Elég ez a kezelés, vagy nézessük meg állatorvossal? Előre is köszönöm válaszát!
Ha sérülés, ha idegentest, ha akárcsak a pangó fülzsír okozza a hallójárat gyulladását - mindenképpen állatorvosi vizsgálat (otoszkóppal) ajánlott annak tisztázására, hogy mi a teendő. A legtöbb esetben fültisztító szerek és fülcseooek helyi alkalmazásával lehet úrrá lenni a hallójáratgyulladásokon, de van, hogy műtéti megoldásra van szükség. A hyperolos fecskendezés nem javasolt megoldás. Még azt sem tudom jó szívvel javasolni, hogy próbálja ki kb milyen érzés lehet ... A kiálló drót elhajlítását is javaslom, meg a macskakergetés megakadályozását - mert egyszercsak utoléri a Mazsika a cicát, és abból is csk probléma lesz.
jelige: Frakk
2008-02-14
Doktor Úr! 1 éves 2 hónapos magyar vizsla kutyám 4 napja nem akar enni, illetve most már inni sem pedig mindig nagyon falánk volt. Nagyon levert, csak fekszik a vackán, eléggé lefogyott. Az egyik szeme egy kicsit mintha petyhüdt lenne. Hiába próbálkozunk bármivel, nem akar enni, és félek, hogy valami komoly baja van. Nem tünik ugy mintha fájdalmai lennének. Az utolsó oltását áprilisban kapta.
Nézze, a leírása alapján a kutyának napok óta komoly baja van. Egyetlen módja van annak, hogy kiderülhessen, hogy mi a baja - ez pedig az, ha megkéri állatorvosát, hogy vizsgálja meg a Frakkot. Ha kiderül a betegsége, remélhetőleg eredményesen kezelni is tudják.
jelige: Detti
2008-02-14
Majdnem egy hete heréltettük a kutyánkat. Az altatásból felébredt. Körülbelül két napig csak azt vettük észre, hogy nehézkesen tud a lábára állni, mi a heréltetés utáni következménynek gondoltuk. Azonban utána már egy általán nem állt a lábára, nem evett, nem ivott. Illtve azt vettük észre, hogy mintha nem látni, nem hallana. egésznap csak sírt. Elvittük az állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg agyvérzése volt. kapott egy injekciót, ami 3 napig hat. Mennyi esélye van arra, hogy felépüljön.
Mivel az agyvérzés is gondolom feltételezett diagnózis - ezen adatok alapján senki emberfia meg nem mondhatja, hogy mik a kutya esélyei. Részletes vizsgálat (klinikai vizsgálat, vérvizsgálatok, képalkotók ..) eredményei és a kezelésre (reoperáció?, injekciós kezelések ...) történő változások alapján derül ki a kutya esélye. Biztos vagyok benne, hogy állatorvosa is további kezeléseket, esetleg kontrolvizsgálatokat ajánlott a Detti érdekében.

<< <  279 / 406 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.01.05
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.01.04
ELTŰNT!!!!! 2015.Január .04.én délben eltűnt Budafokról az alkotmány utcából a 14 éves drága bichon fehér-beige szuka kutyusom. Rózsaszín tappancsos nyakörv volt rajta, nincs chipje. A családunk tagja, mindenki imádja . Kérem jelentkezzen a következő telefonszámon , ha látta 06706441551
2015.01.02
Árpád utcánál találta egy hölgy ezt a kutyust, mikrochipet nem találtunk benne. 4-5 év körüli staffi jellegű kan. A megtaláló neve és telefonszáma: Markó Judit 06-20-96-98-555