Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Labrador kölyök
2009-02-04
Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapos kiskutyám az anyja ürülékét rendszeresn megeszi. Séta közben más, idegen kutya ürülékét többnyire csak megszagolja, de előfordult már az is, hogy más kutyáét is megette. A saját ürülékét nem eszi meg. Jó minôségű tápszert kap, ezért a vitaminhiányt, rosthiányt nem tartom valószínűnek, bár ki tudja ... Természetesen amikor vele vagyok nem hagyom, illetve eltakarítom az ülüléket, egy nagyon határozott fujj-kíséretében. Lehet, hogy ez csak egy rossz szokás? Mit tegyek, hogy leszoktassam róla?
Igaza van, szinte kizárt, hogy táplálóanyag hiány okozná az undorkeltő és veszélyes szokást. Szinte mindig viselkedési rendellenességről van szó. Nehezen értelmezhető számomra, hogy a kölyök kizárólag az anyja ürülékét fogyasztja. Ha ez valóban így van, ilyet először hallok. Tartok tőle, hogy alkalomadtán más egyedek ürülékét is megenné. A rossz szokásról a tiszta környezet mellett az állandó odafigyelés és következetes, egyértelmű retorziól alklamazása segíthet a „leszokásban”.
jelige: Kormi (alias Pupák)
2009-02-04
Tisztelt Doktor Úr! Pupák gazdája vagyok, és kértem már Öntől tanácsot amikor verekedésből eredően kellett állatorvoshoz vinni a cicát. Van egy másik szintén ivartalanított cica a házban, aki 7 éves lesz és nála is ugyanez a dolog fordult elő. Éjszakára nem jött be a házba, és reggel úgy találtam meg a melléképületben, tépett bundával és a feje véres volt. Elvittük még reggel az orvoshoz, és lekezelte a sebeket, injekciókat kapott. Viszont láza is van, 40 fokos. Pénteken kell ismét vinnem injekcióra. Tudom, hogy ennél többet egyenlőre nem lehet tenni, de egyszerűen nem tudom hogy ivartalanított macskák miért keverednek ilyen verekedésbe. Az elmúlt évekbe semmi ilyen nem fordult elő. Elkerülni viszont nem tudjuk a csatákat. Kérdésem az lenne, hogy a sűrűn előforduló állatorvosi kezelések nem okoznak-e majd a későbbiekben gondot? (antibiotikumos kezelésre gondolok elsősorban). Köszönöm szépen a válaszát!
Az ivartalanított mackák nagyságrendekkel kisebb eséllyel keverednek fajtársaikkal verekedésekbe. Persze dominancia-, táplálék-, élőhely-, territórium- viták előfordulhatnak és itt is lecsattanhat egy-egy pofon. És a tépett bundát okozhatta akár kutya-, egyéb ragadozó, vagy akár autóbaleset is. A magas láz aggálykeltő tünet. Honlapuk Tudnivalók rovatrában ellenőrizheti, hogy egy kijáró macska esetében milyen vakcinák ajánlottak. Ha nem valamelyik fatális vírusos fertőzés jelentkezett a cicában, akkor néhány nap alatt lényegesen jobban kell lennie.
jelige: Angol bulldog 2.
2009-02-04
Tisztelt doktorur koszonom válaszát a levelemre.Természetesen kutyusunkat elvisszuk vérvizsgálatra,amibol reméljuk megtudjuk,hogy mire is allergiás pontosan.De szeretném még megkérdezni ontol,hogy ha kiderul hogy táplálék allergiája van,ez orokletes betegség e ,vagy csak szerencsétlen véletlen hogy pont ez a betegsége van a kutyánknak.Elore is koszonom válaszát.
A táplálék allergia elsősorban nem öröklött, hanem szerzett betegségnek minősül. Mondhatjuk szerencsétlen véletlennek is esetüket - bár újra írom, hogy a táplálék allergia mellett még sok tucat egyéb betegség is okozhat hasonló tüneteket. Én az angol bulldog fajta esetében inkább úgy fogalmaznék, hogy azt lehet szerencsés véletlennek nevezni, ha egy makkegészséges tökéletes példányt sikerül kifogniuk.
jelige: Dzsínó
2009-02-04
Tisztelt Dr. Úr! 8 hónapos Yorki kiskutyánknak nagyon rossz étvágya van már kikorától, most meg még annyit sem eszik mint eddig. Szereti a sajtokat, csirkehúst, gyümölcsöket (alma, narancs) mi lehet a probléma vitamin hiánya lehet? Minden oltása meg van, a kedve jó, csak enni nem akar. Tápot is próbáltunk már de nem eszi őket. Orvosunktól kapott vitamin injekciót már 2 szer, utána pár napig jobban evett. Kézből jobban elfogadja de ez sem megoldás. Várnám tanácsát előre is köszönöm
És hány kiló a Dzsínó, milyen a kondíciója? Figyelembe vette azt is, hogy egy yorki 8 hónapos korára ivaréretté válik és ettől a kortól kevesebbet eszik, mint kölyök korában? Az étvágytalanság egyébként, ha valóban erről van szó, akkor a legáltalánosabb tünetként tekinthető és temérdek betegség okozhatja. Állatorvosa meg tudja mondani, hogy a kutya kondíciója megfelelő-e, és amennyiben igen, akkor mindösszesen nnyiról lehet szó, hogy a Dzsínó nem tud annyit enni, amennyit Önök elvárnának tőle. Ha valóban rossz a kondíciója a kutyának, akkor pedig részletes vizsgálatok megkezdésével lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni az okot. Ezután lehet kezelést kezdeményezni.
jelige: Tessi sharpei
2009-02-04
Felső légúti gyulladás esetén mire kell vigyázni?Mit szabad,mit nem a kutyával.Köszönettel
Ha volt állatorvosnál, akkor nyilván elmondta, hogy „mire kell vigyázni”, ugye ?! Felső légúti gyulladást számtalan kórokozó okozhat enberen, állaton egyaránt. Vannak egészen enyhe lefolyású, akár gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyuló esetek és akár fatális, halálos kimenetelű légúti megbetegedések is. Általánosságban annyi mondható, hogy ne terheljük a kutyát, ne kapjon hideg vizet, táplálékot, és tartsuk meleg környezetben. És természetesen vigye vissza kontrol vizsgálatra a Tessit, és hallgasson állatorvosa tanácsaira.
jelige: térdprobléma
2009-02-04
üdvözlöm! szetterem 1éves múlt és kattognak a hátsó lábán a térdei!nem fáj neki,abszolút jól fut,probléma nincs vele,csak ha mozgatom akkor kattog!orvosom azt mondta,hogy nem lehet vele mit csinálni.kérdés!kezembe akadt egy ”gyógykészítmény”,bizonyos GF 600(izületi porcokra kifejlesztett tabletta).ön szerint érdemes lenne kipróbálni?(a kutyám prémium tápon nőtt fel és nem lett terhelve kölyökként) köszönettel
Még számtalan egyéb táplálékkiegészítő-, gyógyszer is a kezébe akadhat, és még az sem kizárt, hogy ezek egyike segíthet a kattogáson - de a legokosabb dolog a kutya ortopédiai kivizsgálása lenne. A fizikális vizsgálatok,röntgenfelvétele, egyéb kiegészítő vizgsálatok során kiderülhetne, hogy mi okozza a kattogást (térdízületi keresztező szalag szakadás?, porcsérülések), vagy esetleg csípőízületi diszplázia, ficam ... Még az sem kizárt, hogy igenis lehetne valamit kezdeni vele, pl megoperálva rendeződhetne az állapota.
jelige: tacskóbénulás
2009-02-04
Tisztelt doktor úr! A kiskutyámnak tacskó bénulása van. Jelenleg gyógyszeres kezelést kap (condrosulf400), 2 szemet, és fájdalom csillapítót. egy hete beteg. Nem sokat javult:már be tudja hajlítíni í lábát, de csak húzza maga után. Mikorra várható javulás? Mit tehetnék még? Mikor kell megműteni?Segítségét köszönöm. Tisztelettel:
A tacskóbénulás (porckorong sérv) lokalizációja, súlyossága részletes neurológiai vizsgálatokkal és képalkotókkal (myelográgfia, MRI, CT, SPECT) állapítható meg. Ha ilyen vizgsálatok nem történtek - akkor egyrészt feltételezett diagnózis alapján kezelik a kutyát, másrészt teljeséggel megítélhetetlen, hogy gyógyszeres kezeléssel bármiféleeredmény elérhető-e, és az mikor. A gyógyszeres kezelést is ajánlatos lenne szteroid gyulladáscsökkentőkkel és masszírozással, gyógytornával kiegészíteni - de ha a tünetek mondjuk gerincdaganat miatt alakultak ki, akkor semmi esély a javulásra gyógyszeres kezeléssel.
jelige: Zeus
2009-02-04
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 7 hónapos dog (kan) kutyusunk 2-3 napja nagyon sír minden székletürítésnél, sokáig görnyed és sír közben, széklete nem véres kb. krumplipüré állagú. Állatorvosunk kitisztította a bűzmirigyét, illetve beljebb nyúlt, nincs-e elzáródva ott valami. De igazság szerint nem tudja mi a baja. Nem is nagyon eszik és levertebb a hangulata is. Segítségét nagyon köszönöm, üdvözlettel:
Allatorvosa a fizikális vizsgálatok mellett labnorvizgsálatokkal (széklet-, vér-, esetleg vizelet) valamint képalkotó eljárásokkal tud továbblépni a diagnózis érdekében. Ha a vizsgálatok alapján kiderül a diagnózis, akkor lehet a megoldásokat megbeszélni.
jelige: vizsla
2009-02-04
Tisztelt Doktor Úr, A tanácsát szeretném kérni az alábbiban: Idős vizsla kutyámat 2,5 hete ivartalanították, méhgyulladás miatt, emellett sajnos egyéb csúnya dolgok is voltak a méhében, daganatok, ciszták. Nagyon jól sikerült a műtét idős kora, és a műtét kockázata ellenére, viszont sajnos azóta többször előfordult, hogy nem tudta tartani a vizeletét. Szeretnék érdeklődni, hogy ez ilyenkor egy átmeneti állapot, vagy ez állandósulni fog, illetve javasolja-e a Doktor Úr az alomra szoktatást? Vagy létezik esetleg valami bejáratott módszer az ilyen esetekre? Szeretném, hogy a kutyusom se érezze emiatt kellemetlenül magát, illetve hogy a lakást is könnyű legyen tisztán tartani. Nagyon köszönöm előre!
További vizsgálatok és a kezelésre adott válasz segíthet annak tisztázásában, hogy a műtét után (?) gyorsan kialakult inkontinencia a sérült vese (máj) működés miatti sok vízfogyasztással, esetleg a műtét által okozott helyi gyulladással, hólyaggyulladásal, vagy a női nemi hormon szintjének drasztikus csökkenésével, vagy a hasüregi nyomásviszonyok megváltozásával, vagy gerinc tájéki problémákkal .. vagy .. vagy ezek kombinációjával áll-e összefüggésben. Jelezze állatorvosának az észlelést, ő megkezdi a kivizgsálását és a kezelését a bajnak. Ha az inkontinencia gyógyszeres úton nem befolyásolható, jó ha tudnak róla, hogy az Állatorvos-tudományi Egyetem Szülészeti Tanszékén (Dr. Thuróczy julianna és Dr Tibold Anikó, 478-4200) műtéti eljárást is meghonosított a kezelésére. Szerintem ezen lehetőségek kimerítése után célszerű gondolkozni az alomraszoktatáson.
jelige: Segítsenek Marcipánon
2009-02-03
Problémám az lenne, hogy a cicámat valószínűleg patkányméreggel megmérgezték. Január 28.-án tünt el és február 2.-án jött haza legyengülten. Azonnal felkaptam és rohantam az állatorvoshoz. Már kapott Konakion-t és nagyon sok injekciót, de cicám most sem reagál semmire az orvos azzal riogat, hogy percei vannak hátra, de még mindig él!!! egyedül a vérátömlesztés segítene de az sem biztos még ezt mondta. Csak szeretném megtudni, hogy segít-e a vérátömlesztés vagy nem. Mióta bent van a kórházban azóta véres hasmenése volt és tegnap már porcelán színű volt illetve megalvadt a nyála is. Van még remény vagy teljesen adjam fel,az utóbbira képtelen vagyok. Nagyon különleges cica. És igaz az, hogy Németországba küldik ki a vérmintákat? Sokat halottam erről az állat ambulanciáról ahol a cicám van most sokan panaszkodtak, hogy csak a pénzt veszik el az embertől de nem segítenek az állaton. valóban ilyen a legtöbb állatorvos? Kérem mielőbb válaszoljon. Nagyon sűrgöss lenne. Köszönöm
A kumarin hatóanyagtartlamú rágcsálóirtó-szer mérgezések kezeléséhez súlyos esetekben szükséges lehet a vérátömlesztés. Állatorvosa a cica klinikai állapotából, és a vérvizsgálatok eredményeiből (pl hematokrtit érték) tudja megítélni a Marcipán állapotának súlyosságát és a kezelések várható eredményét. Létezik olyan állatorvosi labor (Vet-Med-Labor), amelyik a vizsgálatok egy részét Németországban végezteti el. Mi is dolgoztatunk velük is. Akármelyik jónevű (és tisztességesen dolgozó) állatorvosi klinikáról találhat rossz véleményeket az interneten, de még a váróteremben is. Javaslom, hogy nézzen utána, de szinte biztos vagyok benne, hogy rólam is talál egy csomó negatív dolgot. Csakis Önön múlik, hogy melyik véleménynek hisz.
jelige: Francia Bulldog
2009-02-03
Tisztelt Doktor Úr!!Tegnap írtam önnek levelet azzal a panasszal,hogy a kutyám 24órából 20-at alszik és hogy ez mitől lehet??Most volt légúti fertőzése ami lázzal is járt(39 fokos)Voltunk vele orvosnál és kapott szurít(2-öt is)synulox tablettát amit 5napig kell szednie(2 szer fél tablettát ill.enteroferm gélt hasmenés ellen---->igaz ezt csak megelőzés képpen)nos javulás másnap volt viszont rá egy napra megint szomorkás és alvós volt nagyon:((Mi lehet a baja??Valószinű ez csak azért van mert még kölyök?? A másik kérdésem az lenne,hogy mikor felkell állandóan kicsuszik a lába és a pocijára esik vagy volt olyan is hogy simogattuk és összecsuklik a lába....Ez mitől lehet??Mondjuk pvc parketta van nálunk az előszobában gondolom ez is rátesz...amugy meg teljesen normálisan megy meg futkároz......Válaszát elöre is köszönöm...
Én pedig a tegnap „Elkeseredett ”anyuka”!!” jeligére írott - ráadásul az apróhirdetések közé is feltett kérdését - a mai napon már megválaszoltam. A választ feltettem a honlapra és elküldtem Önnek is e-mailben. A végbélben mért 39 oC teljesen normális hőmérséklet, nem láz. Egy bármilyen betegségtől legyengült kölyök kutya hátulsó testfél gyengesége nagyon gyakori kísérő tünet. Most is csak azt válaszolhatom, hogy jelezze kezelőorvosának a kutyán észlelteket.
jelige: Ő a mindenem 3.
2009-02-03
Jan.31-én ”Ő a mindenem” jeli. kérdeztem, hogy mi a diagnózis.Vasárnap viszem MR vizsgálatra,ha beigazolódik,hogy porckorong sérve van a nyakán műtét helyett van-e alternatív kezelés és mi? Válaszát köszönöm.
Ha beigazolódik a porckorong sérv gyanúja, és ezzel egyidejúleg lokalizálják is az elváltozást és a súlyosságára is fényderül - ezzel esély van a műtét elvégzésére és operátorával meg lehet beszélni a műtét várható eredményét is. A porckorong sérv hagyományos kezelésére szteroid és nem-szteroid szerek és táplálékkiegészítők is rendelkezésre állnak. Alternatív módszerként is számtalan helyi és szizstémásan adható szer, mágneses és hypertermiás módszer is szóbakerülhet.
jelige: Marika és Barbie cica 2.
2009-02-03
Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Lehet, hogy félreérthető voltam, nem azt értettem alatta, hogy Vajdaságban nincs állatorvos, hanem azt, hogy én nem tudok olyan állatorvosról itt a lakóhelyemen, aki foglalkozna kisállatokkal. Topolyán lakom, Szabadkától 3o km-re. Öt cicám és egy szamojed kutyám van. A cicusok különböző korúak, befogadott állatok, egy kivételével. Azt hiszem, ajánlatos lenne ivartalanítani őket, és kérném, ha tud a közelben megfelelő állatorvost küldje el a címét. Előre is köszönöm.
Elnézést, hogy megkésve válaszolok, valójában azt hittem, hogy több lehetőséget is megtudhat. A topolyai JAKSIC VET állatorvosi állomáson keresse Majoros Boglárka dr.-nőt.
jelige: kübelwagen
2009-02-03
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy. Ma 7 hónapos a kiskutyánk, pár héttel ezelőtt elvittem autóval kirándulni, hazafelé behányt a kocsiba, majd másnap este játék közben egyszer csak elesett, hason fekve szétcsúsztak a lábai, meg volt meredve, a szemei nyitva voltak, de látszott, hogy nem reagál, pulzusa volt, ezen idő alatt sponán nyál és vizeletürítése volt, majd kb. 2 perc elteltével felkelt, egy kicsit szédelgett, de azonnal olyan volt mint előtte, rögtön evett és játszott tovább. Azóta tünetmentes, mit tegyünk. Másik kérdésem, most 7 hónapos a kutya, hamarosan tüzel, ivartalanítani semmiképpen nem akarjuk, milyen alternatívát javasol a fogamzásgátlásra.
A hányás lehetett akár a szállítás miatt is és lehet, hogy nincs összefüggésben a másnapi eseményekkel. Állatorvosa tud hányás megelőzésére szert (pl Certenia tabletta)ajánlani a kutya autóztatásához. A másnapi események akár epilepsziás (epilepszia-szerű betegség) jelei is lehettek. Emiatt feltétlenül a kutya részletes kivizsgálása ajánlott. Ha állatorvosa megerősíti a gyanút, akkor lehet, hogy egyetért, hogy a kutya kivizgsálása és epilepszia-gondozásba vétele talán Dr. Kiss Gabriella (a „Kutyák apilepsziáiről mindenkinek” c. könyv szerzője)által lenne célszerű. A fiatalkori ivartalanításnak nincs igazán megfelelő alternatívája. Léteznek a kutya ivarzását megakadályozó szerek, és léteznek más szerek, amivel a mégis vemhesült eseteket lehet kezelni - de ezek mindegyike mellékhatásokkal jár hosszútávon. Ezért sajnos biztosra veheti, hogy amennyiben a fiatalkori, tervezett, gyakorlatilag veszélytelen ivartalanítást elmulasztja, akkor évekkel később a szukát többször kell megoperálni, kezelni (gennyes méhgyulladással, petefészek- méh- emlő gyulladásokkal daganatokkal). Honlapunk Publikációk rovatában még talál hasznos információt.
jelige: BZoltán
2009-02-03
A kutyusnak a két hátsó lába bénulási tüneteket mutatott. Ugyanis, egy kerités mellett 2 hátsó lábra ált, valószinü meg is eröltette egy kicsit, majd leereszkedve a kerités melett kb.30 cm huzta magaután. Maximálisan vigyázunk rá és nem tudom mi okozhatja ezt a jelenetet. Nagyon megköszönnék egy pozitiv ajánlatot a dolog megoldására. Tisztelettel;
A megerőltető testhelyzet akár a gerinccsigolyák rándulását, ficamát, porckorong sérvet is okozhatott, de a leírása alapján azt sem tudom kizárni, hogy a kutya csípője, vagy térdízülete sérült. Leírásából nem derül ki számomra, hogy egyszeri megfigyelésről (jelenetről) van-e szó, és azóta már meg is gyógyult a kutya, vagy esetleg azóta is húzza a lábát, sántít. A „pozitív ajánlatom” természetesen nem lehet más, minthogy állatorvosa a kutya részletes viozgsálatával (fizikális vizsgálatok, neurológiai és ortopédiai vizgsálatok, képalkotók esetleg vér-, vizeletvizgsálatok ...) tudja tisztázni a kutya állapotát és a tünetek hátterét.
jelige: angol bulldog
2009-02-03
Tisztelt doktorno ill.ur.Vetunk egy angol bulldogot torzslappal,és rá egy hétre kiutések jelentkeztek rajta.Megnézettuk orvossal és táplálék allergiára gyanakszik.Kérdezném hogy az allergia a kutyáknál orokletes betegség e.Szeretnénk tudni,hogy ha renbejon bevonhatjuk e a tenyésztésbe a kan kutyust,és még tudnunk az miatt is hogy ugymond reklamálhatunk e a tenyésztonél hogy beteg kutyust adott el nekunk,amiért nem kis osszeget fizettunk.Mi mindent megteszunk hogy a kutyus rendbejojjon,de ezt még is csak tudnunk kell.Elore is koszonom segitséguket.
Én is azt gondolom, hogy az első pörsenések észrevételénél nem biztos, hogy tenyésztőt kellene elővenni ..., hanem sokkal fontosabb lenne megnyugtató diagnózishoz jutni és lehetőség szerint a kutyát meggyógyítani. A leírt szőr-, bőrtüneteket egy sereg veleszületett, akár örökített betegség (atópia, pajzsmirigy alulműködés, allergiák ...) és sok szerzett betegség is (paraziták, bakteriális- gombás fertőzések, kontakt allergia ...) okozhatja. Állatorvosa feltételezett diagnózisa szerencsés esetben elegendő lehet a kutya tünetmentessé tételéhez (táplálék váltás) - de vizsgálatok hosszú sora kellene ahhoz, hogy a a kutya tüneteinek oka bizonyítást nyerjen. Reklamálni bárhol és bárkinek lehet természetesen. A vételi ár ebből a szempontból teljesen közömbös. Ha a kutya adásvételi szerződésében jelezték, hogy tenyésztési célra vásárolják az ebet, és a szerződés záradékában, vagy mellékletében szerepel, hogy milyen öröklődő rejtett hibákért, betegtségekért kell, hogy jótálljon a tenyésztő, akkor nyert ügye van. Ha az adásvételi szerződése nem ilyen részletes, akkor még vizsgálati eredményekkel jól alátámasztott állatorvosi szakvéleménnyel is kiszámíthatatlanok az esélyei. Az angol bulldogok tenyésztésével igen nhéz fába vágta a fejszéjét.
jelige: Elkeseredett ”anyuka”!!
2009-02-03
Tisztelt Doktor Úr!!!Köszönöm,hogy multkor olyan hamar válaszolt és megfogadtam a tanácsát elvittem orvoshoz és való igaz,hogy beteg volt:((nem volt nedves az orra)kiderült,hogy légúti fertözése volt amit már kezelünk viszont sajna a nap 24 órájából ő 20-at alszik.3hónapos francia bulldogról van szó.napja van kezelés alatt de már első nap látszott rajta a javulás.De most megint visszaesett....Lehet,hogy csak túl aggódom ezt az egészet??Egy elkeseredett ”anyuka”!!!
Igyekszünk gyorsan válaszolni minden kérdésre, most is, amikor nem tudhatom, hogy mik voltak az előzmények, ráadásul azt sem, hogy állatorvosa milyen betegséget diagnosztizált, és mimódon kezelte a kutyát. Sokat segített volna, ha nem törli ki előző levélváltásunkat. Én komolyan veszem az észleléseit és nem gondolom, hogy „csak túlaggódná az egészet”. Ha úgy veszi észre, hogy nem gyógyult meg a kutya, vag pláne, ha rosszabbodott az állapota, azt mielőbb jelezze kezelőorvosának.
jelige: westi
2009-02-02
Üdvözlöm!!!! Doktor úr van egy 5éves kutyám és azt vettem észre hogy nehezen veszi a levegöt hallatszik hogy húz vagy hörög mitöl lehet?.De egy kicsit nagyobb darab az átlagos sulyánál.
Lehet fertőző eredetű (bakteriális-, vírusos)légúti betegsége, idegentest a légutakban, légcsőszűkület, nyaki-, mellkasi terime (tályog, vérömleny, gyulladás, daganat), szívelégtelenség, tüdőödéma ... és sok egyéb betegség a háttérben. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ezután a megoldásokat is megbeszélhetik.
jelige: kutyaszerető
2009-02-02
Csomókban hullik a puli kutyán szőre. Már a háta egy része szőrtelen. Mit tegyek?
Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, allergia teszt, képalkotók ...) tudja megállapítani, hogy a szóbejöhető sok tucat betegség (allergiás, parazitás betegségek, gombás, bakteriális fertőzések, endokrin betegségek ...) közül mi okozza a szuka tüneteit. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet a megoldásokról beszélni. Az adatlapon írja, hogy járt állatorvosánál és a kutya kezelést is kapott, de semmi konkrétumot nem írt nekem.
jelige: Brigitta
2009-02-02
Kedves doktornő, nagyon el vagyunk keseredve mert van egy 4 és fél hónapos bullmasztiff kiskutyánk aki állítólag elkapta a korona virust (olvastam az interneten hogy elég veszélyes ez a betegség elég sok kiskutya nem éli túl). Nem tudjuk hogy ez hogy törtenhetett meg amikor rendszeresen jártunk vele állatovoshoz hogy minden oltást megkapjon. Egy nappal ezelőtt amikor elkezdett a kutyus hányni elvittük az állatorvoshoz aki azt mondta hogy korona virusa van a kutyusnak. A tegnap is meg ma is kapott a kutyus 2 féle injekciót (nem tudom hogy milyen fajtát mert nem mondta a doktor úr) de még sincs jobban, 2 óránként és éjszaka 4 óránként fecskendezünk be a szájába a teát a kiszáradás miatt de semi változást nem látunk, mintha egyre gyengébb lenne(és enni sem akar semmit). Előre is köszönöm.
A Corona-vírusos betegség valóban kölyök kutyák számára veszélyes betegség - de az esetek túlnyomó részében sikerül meggyógyítani őket. Ehhez előfordul, hogy intenzív folyadékterápiára és állatkórházi elhelyezésre van szükség. Jelezze állatorvosának, hogy nem javult a kölyök állapota és kérje meg infúziós kezelésre. Ha ez általa nem lehetséges, akkor vigyék a kölyköt jól felszerelt klinikára. 1);
jelige: Danika
2009-02-01
Tisztelt Doktor úr, a 13 éves kutyám ”vesztibuláris szindrómát” kapott tegnap elott, az állatorvos szerint. kapott injekciot (valamilyen szteroidot) tegnap is es ma is. megneztem az interneten és találtam egy oldalt ahol azt irjak h erre a betegsegre kifejezetten nem ajanlatos szetoridot alkalmazni. az orvos a ket injekcio utan felirt szteroidot tablettaban is es 5 napig kell szednie a kutyanak. kerdesem az lenne, hogy valoban nem ajanlatos szteroidot adni a kutyanak? Illetve hogy van e esely a gyogyulasra. nagyon aggodom a kutya miatt, es nagyon szeretnenk ha meggyogyulna. Köszönöm válaszát, üdv.
Ha tovább keres az interneten, egészen biztosan több oldalat is fog találni a vesztibuláris szindróma szteroidokkal történő kezelésére is, meg még továbbiakat műtéti megoldásokkal, alternatív kezelési módszerekkel ... Ez gyakori probléma az internetről val tájékozódással. Most például tőlem kap zavarbaejtő információt. Nem világos számomra, hogy a vesztibuláris szindróma feltételezett diagnózis állatorvosa részéről, vagy vizsgálatokkal minden kétséget kizáróan megállapított diagnózis. Ez sem lényegtelen a kutya esélyeinek a megítélésében. Gondolom, állatorvosa kontrol vizsgálatokat is ajánlott a kutya esetében, ezek eredménye is igen lényeges. Ha nem jutnak végleges diagnózisra, vagy nem sikerül a kutya állapotát elfogadható szinten tartani, akkor biztosan elküldi Önöket specialistához.
jelige: Francia buli
2009-02-01
Jó napot kívánok!Van egy 7hónapos francia bulim,akinek eltört a könyöke,kapott implantátumot is.Az elsö eltört neki,így másodjára is megkellet müteni.Mindez már 3hónapja történt.Az implantátumot most fogják kivenni a lábából februárban.Javasolta az orvos akinél mütve lett,hogy vigyük el gyogytornára,mivel nem használja a mütött lábát.Minden héten jön hozzánk a gyogytornász,de én nem láttok javulást.Bulink amikor leül a törött lábát nem teszi le,és bicegve is fut.Az lenne a kérdésem,hogy van még rá esély,hogy az életben foglya használni a lábát?Azzal biztatnak ,hogy majd az implantátum kivétele után majd fogja már használni a lábát.Sajnos én már nagyon elvagyok keseredve,mert nem látom ennek esélyét.Ön szerint van még reményem,hogy a kisbulim 4 lábon is fog tudni járni?Köszönöm szépen a válaszát elöre is!
Ha kezelő (operáló) állatorvosa véleménye szerint az implantátumok eltávolítása után még javul a kutya állapota, akkor ez biztosan így lesz. Én sem a kiindulási állapotot, sem az első műtét utáni, sem a 2. beültetés utáni leleteket, röntegneket és a kutyát sem láttam , nem vizsgáltam. Hozzm képest még Önnek is sokkal több az esélye a kutya felépülésének a megítélésében.
jelige: szlovákia
2009-02-01
Vettem kolyok kutyát és sérve van nem nagyon lehet észrevenni. És azt szeretném trudni hogy ki novi e vagy meg kell e muteni. 7 hetes. szlovákiából írok. nagyon megkoszonném ha válaszolnának. koszonom.
A 7 hetes kölyök még 2 hetente védőoltások és parazitamentesítések miatt állatorvosi rendelő látogatója. Egyik alkalommal kérje meg állatorvosát, hogy vizsgálja meg a kölyök (köldök?, lágyék? ...?) sérvét és mondjon róla véleményt. A kisméretű, cseplesz tartalmú, esetleg már kizáródott sérveket ne kell gyorsan megoperálni, ráérnek néhány hónapot is várni. A nagyméretű, esetleg béltartalmú sérveket viszont ajánlatos minél előbb operálni. A sérves szukákat a rendellenesség öröklődő hajlama miatt ki kell venni a tenyésztésből. Ha a sérvműtét nem sürgős, akkor célszerűen a szuka ivartalanításával egyidejűen kell rendezni.
jelige: ő a mindenem
2009-02-01
Hirtelen fellépő fájdalma lett, erősen lihegett és remegett,felemelésekor jajgat. Evéskor nem hajol le a tányérjához,fel kell emelni a tányért.Rohamszerüen jön rá 1-2 órát tart, aztán 3-4 óra nyugalom.Mi lehet a diagnózis?
Az adatlapon még leírta, hogy állatorvosa megvizsgálta a kutyát, sőt kezelést is kapott a törpe uszi ... Gondolom állatorvosa is elmondta, hogy az észlelt tüneteket sok tucat betegség, elváltozás okozhatja. Ezért ajánlott részletes vizsgálatokat. Ha ezeket elvégezték, akkor már esetleg diagnózisra is juthattak, és akár hatásos is lehetett a kezelés. Ha nem jutottak a részletes vizsgálatok végére, akkor még lehet néhány betegség a kalapban. Ha azt akarja, hogy tippeljek, akkor szerintem a kutyának porckorongsérve lehet. Ez pl egyik lehetséges oka a leírt tüneteknek, amit myelográfiás vizsgálattal vagy méginkább MRI,CT, SPECT vizgsálattal lehet lokalizálni. Ha állatorvosa vizsgálati eredményei mást mutattak, pl dagaantot, vagy idegrendszeri betegséget, akkor nyilván jót nevet rajtam, esetleg megállapítja, hogy milyen felkészületlen, rossz állatorvos vagyok. Kérdezze kezelőorvosát a diagnózis felől. Ha még nincs végleges diagnózis, akkor kérjen további vizsgálatokat, vagy kérje meg állatorvosát, hogy referálja Önöket specialistához.
jelige: kutya
2009-02-01
Kutyám farkán dudor nőtt nem fáj neki de duzzandt olyan mint egy kelés, ugyanakkor a száján is lett egy szemölcs mely kukacszerüen nőni kezdett. lo éves hosszúszörü tacsi nagyon féltem ha esetleg müteni kell kibirja e az altatást.
Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tisztázni tudja a kutya általános állapotát, esetleges rejtett betegségeit - ezzel az altatás és műtét kockázatait is felméri és a legkevésbé veszélyes módszert tudja kiválasztani. A farok képlet mibenléte citológiai/szövettani vizgsálattal tisztázható. Ebből akár az is kiderülhet, hogy ne kell műteni, vagy akár helyi érzéstelenítéssel eltávolítható. A legnagyobb veszélynek azzaé teszi ki a féltett tacsit, ha nem kéri a vizsgálatokat és ezzel nem tisztázza a kutya állapotát, az esetleges teendőket. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.

<< <  279 / 517 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.04.20
Sziámi, kandúr, ivartalanított, 1,5 éves cicánk 2018. április 18-án 18:30 kor kiszökött a házból a Görgey utcából és azóta nem jött haza. Kérem aki látja vagy megtalálja hívjon minket 0670/6757033 vagy 0630/4407404
2018.03.28
Sziasztok elveszett Nagytétény környékéről a fekete cicánk vad nem szeret kézben lenni oltva van, nagyon vàrjunk haza aggódunk érte a társa sír érte keresi hol van a játszópajtasa ha valaki látja ezen a számon hívjon minket: 06703510135-06303661599!
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!