Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: lilicica
2008-09-30
A cicámnak viszket a füle és nem bolhás !! Mitől viszket neki?? Mit tegyek??
Nem kizárt viszont, hogy fülrühes. Vagy esetleg allergiás, endokrin eredetű betegsége van. Vagy egyéb ... Állatorvosa ki tudja deríteni a tünet okát és a kezelésre is lesz ötlete. Közben az oltásait is rendezhetik a Lili cicának. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja a benntartott cicák oltási ajánlatát.
jelige: Sirkán
2008-09-30
Azért fordulok önökhöz, mert 8 honapos németjuhász kutyám viselkedése nagyon megrémit!Naponta többször is rágja illetve kergeti a farkát!nem tudom, hogy ezt mi válltja ki belőle!Kérem segitsenek, mert segiteni szeretnél rajta.
Előfordul, hogy faroktő-, végbéltájéki fájdalom, viszketés, vagy esetleg gerincbetegség váltja ki a leírt tünetet és van, hogy egyéb betegség pl pajzsmirigy túlműködés okozza. Mindezeket állatorvosa részlete vizgsálatokkal tudja megerősíteni, vagy kizárni. Egészséges, temperamentumos fiatal kutyákon pedig sokszor az inger- é mozgásszegény környezet miatt alakul ki ez a veszélyes, rossz szokás. Ezt sok séta, sport, foglalkozás mellett esetleg kutyatárs beszerzésével lehet megoldani.
jelige: Szendi
2008-09-30
Tisztelt Doktor Úr! Van egy egy éves mopsz kiskutyám, akinél pár napja az alábbi tünetek jelentkeztek. Ha nagyon felizgatja magát, (pl amikor hazérkezünk és örül nekünk) elájul pár másodpercre vagy szédeleg, neki megy a falnak, zihálva szedi a levegőt. Mostmár viszont 3 napja ezek a tünetek különösebb inger hatása nélkül is jelentkeztek. Voltunk vele orvosnál ahol 4/6-os szívzörejt állapítottak meg. Elvittük a mai napon szívultrahangra is ahol sajnos azt mondták, hogy a szív jobb oldala 3-szorosa a kelleténél illetve az erek sem megfelelőek. És a hasa vizesedik. Írtak fel neki vízhajtót illetve a szívére két fajta gyógyszert. De azt mondta az orvos, hogy ennek ellenére se számítsunk arra hogy hosszú életű lesz, mert egy ilyen roham esetén megfúladhat. Az lenne a kérdésem, hogy tud-e javasolni olyan specialistát akivel érdemes lenne még megvizsgáltatnunk, vagy lehet-e egyáltalán érte még tenni valamit. Válaszát előre is köszönöm.
Könnyen lehet, hogy már megtalálták a specialistát, hiszen a leírásából azt látom, hogy megszületett a diagnózis és a kutya gyógykezelését is megkezdték. Sajnos kutyáknál is léteznek olyan veleszületett és szerzett szív- érrendszeri betegségek, amik egész életen át tartó gyógykezelést igényelnek. Ha gyógyszeres kezelés ellenére sem kielégítő a kutya állapota, kérjék meg állatorvosukat, hogy referálja Önöket kardiológushoz.
jelige: Sába
2008-09-30
2 hétig nyarltunk, kutyusunkat kutyapanzióra bíztuk bentlakással. Ő egy 14-dik évébe augusztusba belépett sarplaninac. Jó kondiban lévő nem túlsúlyos, ivartalanított szuka kutya. Visszatérve a kutyus lefogyott kb 7 kg-ot, köhög néha slejmet köp, és fekvés közben néha maga alá vizel, láthatóan rossz kedélyű, százaz a nózija, fáradékony. Állatorvosunk semmilyen tippet nem adott, hogy lenne valamilyen betegségre tippje, ultrahang nem mutatott semmit. Várjuk a vérvizsgálat eredményét. Igazából a rossz hozzáállás miatt kérjük az Ön /Önök segítségét, mert eddig minden kutyánkkal kapcsolatosan nagyon megnyugtató és kedves válaszokat kaptunk Önöktől.
Sajnos nem hiszem, hogy most megnyugtató választ tudnék írni ... Egy 14 éves kutya esetében nem biztos, hogy a 2 hetes idegen környezetben felszedett „egyszerű” légúti fertőzésről van szó. Még az sem eldönthető, hogy a közben kialakult inkontinencia önálló betegség, vagy összefüggés van a fáradékonyság és a légzőszervi tünetek között. Széleskörű, részletes vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, vér-, vizeletvizsgálatok, röntgenfelvételek, szív- és hasüregi ultrahang ...) vezethet közelebb a betegség(ek) kiderítéséhez. Az esélyekről és megoldásokról csak az eredmények ismeretében lehet beszélni.
jelige: mariannszeged
2008-09-30
Tisztelt Doktor Úr! 4 éves berni pásztor kutyám, már 5. hete tüzel, és 4-5 napja eléggé levert, szinte egész nap csak fekszik, viszont az étvágyával nincs semmi gond. Normális ez a hosszú tüzelés? (Eddig max. 3 hétig tartott) Köszönettel
Szinte biztos, hogy nem normális az 5 hete tartó tüzelés - igaza van, ez abból is kitűnik, hogy eddigi tüzelései 3 hét alatt lezajlottak. A szuka állatorvosi vizsgálatra és nem kizárt, hogy műtétre szorul.
jelige: cica kérdések 2.
2008-09-30
Kedves Doktor úr! Köszönöm az információkat! Kérem írja meg még az ivartalanítás árát! Köszönöm!
Egy fiatal, egészséges kandúr herélése nálunk 10 eFt-ba kerül.
jelige: Tánci
2008-09-29
Kedves Doktor úr! Ivartalanított szuka kutyám rengeteget iszik, de más panasza nincsen, életvidám. Vizeletcsepegésre kapott Ovestin tablettát, azóta nem csöpög, de még mindig túl sokat iszik. Milyen kivizsgálást javasol?
Részleteset ... Örülök, hogy legalább az inkontinencia tünetén sikerült úrrá lenni - de a sok vízivás is olyan tünet, amit számtalan betegség okozhat. Gyakorlatilag bármely lázzal járó betegség mellett, a cukorbetegség, Cushing-kór, vese-, májelégtelenség talán a leggyakoribbak, amik szóbakerülhetnek. Állatorvosa természetesen szintén tisztában van ezekkel a lehetőségekkel, és ha kéri kivizgsálja a Táncit.
jelige: kérdés
2008-09-29
T. Doktor Úr! Van egy 1.5 éves nőstény cicánk, akit kb 1 éve fogadtunk be. Azóta nem éríntkezett más cicákkal. Most van egy fiatal kóbor cica, akit szívesen befogadnánk mellé, de nem tudjuk, hogy hogyan viselné ezt el a cicánk. Arra gondoltunk, hogy ismerős cicját átvinnénk hozzánk dobozban, és így tesztelnénk le. Ez így jó lenne? Vagy van más ötlete?
A 1.5 éves cic első reakciói valószínűleg nem a felhőtlen öröm lesz - így nem tudom, hogy mit tudnának leszűrni egy hasonló próbálkozás eredményeiből. És ha fúj, vagy morog az otthoni cica, vagy esetleg elveri az új jövevényt akkor letesznek a tervükről? Mert nem kizárt, hogy így reagál a cica az új jövevényre, és még egy-egy pofon is el szokott csattanni ... Viszont a kezdeti „ismerkedés” mégha bármilyen ellenségesen is indul, az esetek többségében lehet több macskát is egy lakáson belül tartani. Én inkább a 2 macska parazitaellenes kezeléseit és védőoltásait ajánlanám rendezni a felhőtlen együttélés érdekében.
jelige: sziámi
2008-09-29
Kedves Doktor! Az a gondom, hogy egyik sziámi macskámnak kb két három napja hasmenése van. Az lenne a kérdésem, hogy esetleg ez lehet-e attól, hogy több szőrlabda képződést gátló tápot kevertem az eledelébe a kelleténél. Más tünete nincs a cicának. Válaszát előre is köszönöm:
A szőrlabda képződést gátló tápok mindegyike komplettált táp - ami azt jelenti, hogy gyártója a macska táplálását kizárólag ezzel képzeli el. Ilyen módon nem tartom elképzelhetőnek, hogy a táp okozna hasmenést a cicában.
jelige: Nanny
2008-09-29
T. Doktor Úr! Keverék szuka kutyánk az utóbbi időben alig eszik. Akár mivel próbálkozunk 2 falat vagy csak szaglászás után otthagyja. Úgy lehet pár falatot ”belerőszakolni” hogy kézből etetjük. A kutyus amúgy jó kedélyű, játékos, vidám nem tűnik betegnek de már látszik, hogy fogyott is kicsit. Kb. 2 hete álterhesség tüneteit véltük felfedezni akkor elvettük tőle a ”kölykének” vélt játékot. Nem tudjuk esetleg ez lehet e összeföggésben az étvágytalansággal
Lehet összefüggés is akár az álanyaság és az étvágytalanság között. De az álanyaság önmagában is veszélyes, kezelést igénylő állapot. Jelezze állatorvosának a problémát.
jelige: németjuhász
2008-09-29
Németjuhász kutyánk 4éves most tüzel éppen ismét,de még soha nem sikerült a pároztatás egyetlen esetben sem.Mási kannal is próbáltuk,mindig visszahúzódik és-vagy támadja a kant.Mit lehet tenni? Köszönöm,ha megoldási javaslatot ad.
A szuka szaporodásbiológiai vizsgálatával, és legalább egy tüzelésének a szoros nyomonkövetésével (hüvelycitológia és vérprogeszteron vizgsálatok) lehetne közelebb kerülni a válaszhoz. Egy szuka terméketlenségének is számtalan oka lehet ... Az Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti Tanszékén Dr Thuróczy Julianna (478-4200) valószínűleg tud segíteni.
jelige: Zsömle
2008-09-29
Magyarvizslánál miből lehet megállapítani, hogy vemhes? Két nappal ezelőtt napközben és éjszaka többször is összemarakodott a másik kutyánkkal, ami elötte ritkán fordult elő. Vajon miért bántotta a másik kutyát?
Minden kutyánál ultrahang vizgsálattal lehet megállapítani a vemhességet. A vemhesség talán a legvalószínűtlenebb oka a 2 kutya marakodásának.
jelige: vakarózás
2008-09-29
Tisztlet Doktorúr! Cicám elég sokat vakarózik,nincsenek külső-és belső élősködői,a szőre szép fényes,puha,de mégis vakarózik! Csak jó minőségű tápokat(Royal Canin,Hill’s) kap,mitől lehet ez?
Számtalan allergiás megbetegedéstől (nem feltétlen táplálékallergia), endokrin betegségektől, és egyéb belgyógyászati jellegű betegségek tüneteként is vakaródzhat a cica. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget.
jelige: Pancho
2008-09-29
Csak annyit szeretnék tudni hogy egy 22kg-os kutyának adhatok-e 2.5 tabletta drontal plus férghajtót?
Igen adhat, pontosan ennyi az adagja. És még 3 vagy 4 tablettával sem lehet semmi bajt elérni, nem lehet „megmérgezni” vele a kutyát.
jelige: ?
2008-09-29
Jónapot! A cicám csak kalória dús macskatápot eszik és csak márkásat összesen 4 kg és 1 éves amikor kicsi volt mindíg olyan tápot adtunk neki amit szeret most meg csak azt eszi meg és elég nagy a korához képet..Mit tegyek?
Nem értem a kérdését.
jelige: macsesz
2008-09-29
Kb. 8 hetes cicámnak egy hete adtunk először féreghajtót, mivel-gyanúsan nagy volt a hasa, és amúgy is időszerű volt. Gyógyszertárban kértem olyan szert, amelyet kismacsnak is lehet adni, egy hete kb 70 dkg volt a macs. Cestal cat-at adtak, mondván ez 4kg-ra jó, adjunk neki egy negyedet. A cicát én egy hétig nem láttam, mert nem voltam itthon, de néhány napja családom elmondása szerint szomorú, nem eszik. Megmértem és már csak 54 dkg-ot nyom, nagyon lefogyott. Játszani nem akar, pedig nagyon eleven cica volt. Most lenne időszerű az első oltása is. Mivel nem evett, anyukám adott neki tejet is, mondván azt hátha megissza, de tegnap óta meg hasmenése is van miatta. Vizet keveset iszik, de nagyon bágyadt és remeg. Amúgy jön utánunk, és járkál, de nem örökmozgó. Most már egy hete h megkapta a tablettát. Anyagilag sajnos hónap végén nincs lehetőségünk állatorvoshoz vinni, csak végszükség esetén. Ha rendszeresen adok neki vizet fecskendőből (hányni nem hány) akkor van rá esély h meggyógyul, vagy csak az állatorovs tudna rajt segíteni?
A tünetek és a tetemes súlyvesztés igen ijesztő képet fest a macskáról. Nem tudom elképzelni, hogy részletes állatorvosi vizsgálatok és intenzív kezelés nélkül van esélye a macsesznak.
jelige: Lina
2008-09-29
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megtudni, hogy mennyi idő alatt lesz eredménye a FIP, FIV ÉS FeLV teszteknek? Örökbe szertnénk fogadni egy kb.4 hós kislány cicát, utcáról mentették, de itthon már van egy 1,5 éves szobacicánk, akihez nem szeretnék betegséget hozni. A cicánk oltva van kombinált oltással, de ezekre a betegségekre nem, mivel benti macs. Előre is köszönöm!
Másnapra, vagy légkésőbb a következő munkanapra.
jelige: pulifrizura
2008-09-29
Üdvözlet! Két éves fiú pulinkat nyárra meg szoktuk nyírni(kb. egy centi szőre lesz)kivéve a fején lévő szőrzetet.Lenyírhatnánk-e a szemébe lógó szőröket is, vagy ezzel bajt okoznánk?Nem lát jól ugyanis,szinte mindent csak szaglászással talál meg.Ha félre tűzöm ideiglenesen a szemébe lógó”haját”,akkor meg jól lát. Köszönöm
A klasszikus pulifrizura nem évente 1x tarranyírásból áll, hanem a szőrzet hetente többszöri fésöléséből és a zsinórok összenemezesedését meggátló „széthúzogatásból”. Ugyan tévhit, miszerint a kutya szeme károsodik, ha a szemet takaró szőrzetet levágjuk - de egészséges egyedeken nem szokás a „frufrut” sem levágni. Érdemes lenne puliügyekben is jártas kutyakozmetikus véleményét kikérni.
jelige: Maya
2008-09-29
Tisztelt Doktor úr Advantixel (3 hete) kezelt kutyámban kullancsot találtam. Szerintem elég hamar észrevettem, mert nem volt még túl nagy. Kb. 5-10 percig birkóztunk vele, mire sikerült eltávolítani élve. Nem tudom biztosan, hogy a fejével , vagy anélkül. Leginkább az érdekelne milyen tünetekre kell figyelnem, ha fertőzött egyeddel volt dolgunk.Lyme kór ellen van védőoltásunk. Köszönöm válaszát, üdv.
A kullancsok a Lyme-on kívül a bebéziózist és a kullancs-encephalitiszt terjesztik még kutyában. Sajnos, ahogyan az Advantix-szal kezelt kutyán is előfordulhat kullancs, úgy a Lyme védőoltás esetében sem lehetünk 1000 (ezer) %-osan biztosak abban, hogy nem betegszik meg a kutya Lyme-ban. A 3 betegség tünetei olyan általánosak és olyan változatosak lehetnek, hogy azt kell mondjam, ha bármilyen tünetet, furcsaságot, eltérést tapasztal a kutyán, akkor forduljon állatorvosához.
jelige: Ropi
2008-09-29
Hy mindenki!!! Nekem a cicámmal lenne gondom... Pénteken nagyon életvidám volt,teljesen egézséges de a szombatot pedig végig aludta este kezdett el egy kicsit magához térni... lehet hogy kimerült vagy vigyem lel állatorvoshoz??
Az oltatlan macskában nagy eséllyel bármely vírusos megbetegedés jelentkezhetett a bágyadtság tüneteivel. Igen vigye állatorvosához mielőbb a cicát. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy milyen oltások kellenek egy benntartott cicának.
jelige: piszkítás
2008-09-29
Szeretném kérdezni hogy miért csinálhatja azt egy macska hogy belepisil az ágyba, pedig szobatiszta ? mindig a wc-jébe ment.. 5-6 hónapos!
A fiatal kandúr az ivarérés heteit éli. Ez is lehet oka az új viselkedésének. Emellett gyakorlatilag bármely (!) betegség jelentkezhet a leírt módon. Állatorvosa tudja kizárni, vagy kideríteni a lehetséges megbetegedéseket. Ha nincs baja a cicának, akkor nem kizárt, hogy a herélés segít a jelölgetés megszűntetésében.
jelige: pancia
2008-09-29
Cicámnak augusztusban elzáródott a húgyvezetéke, majd katétert kapott 1 hétre, és azóta az almon kívül a lakáson belül több helyre is vizel. Próbáltuk leszoktatni róla, főleg jutalmazással és kis büntetéssel (ha jó ill. rossz helyre pisilt) de rövid javulások után újra és újra visszatér a többi kiszemelt ”alomhoz” is. A leletei alapján már egészségesnek nyilvánították, ez a viselkedészavar azonban állandósulni látszik nála. Előre is nagyon köszönöm, ha tud valami tanácsot adni!
Ha biztosra vesszük azt, hogy megszűnt a betegsége, és fájdalom-, ill diszkomfort érzete sincs a cicának, akkor valóban elég csak a viselkedési zavarra koncentrálni. Nem kizárt, hogy a dícsérgetés, és nemtetszésnyilvánítás mellett a Feliway hormontartalmú párologtató is segíthet.
jelige: Város
2008-09-29
Jó napot! Azt szeretném megkérdezni, hogy a kutyám két három héttel ezelőtt kapott a nyakába 4-5 oltást mert beteg volt, és most az injekció helyén van egy nagy csomó!! Amúgy a kedve változatlan! Mi kell evvel csinálni? Szabad masszírozni? Előre is köszönöm válaszát!!
Jelezze állatorvosának az észlelt tünetet. Ő el tudja dönteni, hogy az injekció(k) helyén kialakuló reakcióról van-e szó, vagy ettől független duzzanat alault ki a kutyán. Az ő véleménye a mérvadó abban is, hogy lehet-e, kell-e masszírozni a duzzanatot.
jelige: Tehetetlen vagyok
2008-09-29
Tisztelt Állatorvos! Elnézését kérem,hogy zavarom,az interneten találtam önre. Kétségbe vagyok esve kicsit ugyanis van egy 4éves szuka kutyám,(francia bulldog) aki beteg és nem jönnek rá az orvosok,hogy mi a baja. Puposan tartja a hátát és ha a melső lábai alá nyúlok,hogy felemeljem nyüszög. Elvittük orvoshoz,vettek vért:nincs baja Röntgenezték:nincs baja. Az injekció amit kap(szteroid) attól mindig jól lesz,de amint elmúlik a hatása ismét rosszul lesz. Tudna ajánlani állatorvost,aki kifejezetten ért a francia bulldogokhoz?! Vagy Ön tud ebben segíteni? Azt mondta még az orvos,hogy el lehetne vinni gerinc festésre,amihez altatni kell és kockázatos...Nem szeretném elvinni annélkül,hogy minden más lehetőséget nem próbálok meg...Féltem és szeretem nagyon...Több bulldogom volt már,soha ilyen még nem fordult elő... Kérem ha tud segítsen,vagy ajánljon valakit aki segíthet. Előre is köszönöm:
Itthon és máshol sincs kizárólag (francia) bulldogra szakosodott állatorvos - de nincs is erre szükség. A kutyának a vizsgálatok kiegészítéseként részletes neurológiai- és ortopédiai szakvizsgálatra van szüksége. Állatorvosa is nyilván tud ilyen szakembereket ajánlani. Nem kizárt, hogy a kontrsztanyaggal végzett gerinc röntgen (myelográfia) segít a diagnózis elérésében, de még az sem kizárt, hogy CT, esetleg MRI vagy szcintigráfia lesz a megoldás.
jelige: Dina
2008-09-29
Tisztelt doktor úr!Tanácsát szeretném kérni abban,hogy a 14hetes dobermann fajta kutyám fülvágása lehetséges-e magyarország területén.Ha tud segítséget ebben nyújtani,megköszönném.Várom mielőbbi válaszát.
Legálisan nem lehetséges. Kutyák kozmetikai célú fülvágását Magyarországon az Állatvédelmi Törvény tiltja.

<< <  279 / 490 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.05.31
2017.05.29-én Tóth József utcából elveszett tricolor színű két hónapos kiscica, ha valaki látta/befogta kérem jelentkezzen a 0630/9324838-as számon, két kislány várja haza!
2017.05.24
2017.05.24 este Savoya Park Aldi/Möbelix előtti parkolóban kóborol ez a kan kutyus. Nyakörv nincs rajta, nagyon félős.
2017.04.03
2017. március 30-án éjjel, a 22. kerület Baross Gábor telepről eltűnt Mázli! Barátságos, játékos, vezényszavakra nagyjából hallgat. Ha bárki tud róla információval szolgálni, a 30/945-7091; 30/820-4560 számokon érheti el a tulajdonosokat.