Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Tobi
2008-08-27
Lene 1 kérdésem,van egy 5 hónapos cicám és egy napja könyezik a szeme és a hangja is olyan mint ha berekedt vona,más tünete nincs eszik rendesen nem bágyat,mi lehet a baja?
Felső légúti fertőzése, pl. vírusos macskanáthája lehet.
jelige: ivartalanítás
2008-08-27
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy meddig lehet ivartalanítani egy már vemhes macskát? Kb. 6-7 hetes vemhes lehet az állat. Meg kell várnunk míg a kicsik megszületnek vagy még lehet ilyen időben is ivartalanítani? Válaszát előre is köszönöm
Ilyenkor is elvégezhető a műtét, de legjobb lenne még ezen a héten túlesni rajta.
jelige: gyomorcsavarodás
2008-08-27
Tisztelt Dr.Hölgy/Úr! 7 éves amerikai bulldog kan kutyám 1 hónap alatt 2 gyomorcsavarodást kapott. Mindkettő műtéti úton gyógyításra került. Állítólag az elsőnél is kivarrták a gyomrát, de-betartva a több alkalommal való etetést és nyugalmat-most mégis újra bekövetkezett.Mitől lehetséges, illetve direkt gyomorpanaszokra kifejlesztett prémium táptól is felfúvódhat az állat?És 2. napja műtőtték reggel enyhén barnás-véres volt a vizelete, infúziót kap naponta.Válaszukat köszönve tisztelettel Zsuzsi
Egy amerikai tanulmány szerint, ahol 85 gyomorcsavarodáson átesett állat életét a kezelés után 3 évig követték nyomon, a gyomorcsavar megismétlődése 9 esetben fordult elő, azaz aránya kb. 10% volt. Ebből az derül ki, hogy a gyomorfal rögzítése sem jelent abszolut védelmet a kiújulástól. Az, hogy mi lehet az adott esetben a közvetlen kiváltó ok, mindig egyedileg kell megvizsgálni. Ebben állatorvosai tudnak segíteni Önnek.
jelige: Van remény- Pötyike
2008-08-27
Tisztelt Dr.! Végül is a kutya még nincs megműtve de a állapota rohamosan javul.(Persze ha úgy érzem műthetjük meglesz..orvosok is egyetértettek velem)2 napja nagyon jól eszik házikosztot jobb a kedve ,2 napja minden este 22h körül sétálok vele 100-200m ert..persze óvatosan növelem ha olyan a állapota ..pár napja még úgy ment aki kábítós(sőt előtte sehogy,befordult -szomorú-szenvedő volt) és most is néha de egyre jobb és erőteljesebb ,összeszedettebb ma már visszafelé gyorsabban jöttünk a sétán .Ennyivel tartozok talán sok kutyatenyésztőnek,gazdinak is ha engedi leírom ide hova jutunk... néha és hogyan?.....én a táplálást injekcióval oldottam meg(szájába spricceltem-akár a gyógyszert is összetörtem bele ...jó ízzel beadtam amit szeret-én aminosavval ..keserű ízű elnyomja a gyógyszer ízét,c-vitamin,vastabletta) mikor nem evett és speciális kenőccsel ....aminosavat adtam neki ami igen jól erősítette és ma még buerlicitint is kapott kicsit persze minimális mennyiségbe és szeretettel -gyengédséggel-törődéssel fordulok hozzá érezze fontos....én pénteken teljesen letettem róla vége nincs tovább kezelés ..de ekkor kicsit sétált a kertbe és lám csodát a sok akarat kezdet hatni ..na persze péntektől -hétfőig infúzió minden nap és gyógyszerek ....2 napja fal szó szerint mikor előtte 4 napig semmit nem evett....eddig előre haladunk de tudom vigyázni kell rá(gennyes méhgyulladás nagyon gyilkos).....bíztatok minden gazdit ésszel és türelemmel visszahozható a kutya mély pontokról is.....!!!!.......persze a foghagyma és egyébb vértisztító szerek,vastabletta mind jó ilyenkor....TUDOM MŰTENI KELL HA MEGÉRIK RÁ ....de féltem is kora miatt ! KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGÉT ÉS HA JÓ NÉVEN VESZI MEGÍROM IDE AMI” POZITÍV A KUTYÁMNÁL ”HÁTHA SEGÍTHETEK SOK GAZDINAK? SZÉP NAPOT ÖNNEK!
Én is örülök a fejleményeknek. További jobbulást kívánok a Pötyinek, jó lenne, ha mielőbb operálható állapotba kerülne, mert addig ott lóg a feje fölött Damoklész kardja.
jelige: Zsuzsa 51
2008-08-27
21-én fialt.Ma észrevettem hogy vérzik .Normális dolog -e ez? Azonkivül szerintem kezdi hanyagolni a kölyköket. már nem szalad be az ólba azonnal ha nyavajognak.Milyen tápot kapjanak ha nem fejlődnek rendesen,és hogyan etessem őket? Várom válaszukat Köszönettel Zsuzsa
Ellés után 5 nappal nem szokatlan a véres váladék ürülése a hüvelyen át. A váladékozás általában kb. 2 hétig tart, a mennyisége egyre csökken, és egyre halványabb színű. Ha erőteljes, friss vérzést tapasztal, az mindenképpen állatorvosi vizsgálatot igényel, méghozzá lehetőleg nem az állat tartási helyén, hanem ultrahang készülékkel is felszerelt kisállat-rendelőben. Ha az anya nem szoptatja többé a kölyköket, akkor kutya tejpótló tápszert kell beszereznie az állatpatikában, és a használati utasításnak megfelelően kell adnia ezt a kölyköknek. Nehéz dolga lesz, mert az első héten még 3 óránként, a 2. héten 4 óránként kell enniük. Éjszaka is... Ha erre kerül sor, kérje meg állatorvosát, hogy mutassa meg, hogyan kell szakszerűen ellátni, táplálni, tisztán tartani a kölyköket. Ez elsőre nem fog automatikusan menni egyedül, még akkor sem, ha esetleg van gyermeke, így csecsemőt már nevelt. Ez egy másik faj, más igényekkel.
jelige: zaphyris
2008-08-27
Macskám éves háromhónapos, hónapja szült azóta rengeteget eszik, ha hagynám abba se hagyná, nagyon duzzadt a hasa, amúgy nem hízik, kedve normális, sokat jön hogy simogassam a hasát, akkor néha szellent. Mi lehet a baja? Nagyon aggódom érte, jah és nem hajlandó alomba üríteni, mintha valamiért megsértődött volna. Előre is köszönöm.
A szoptatás során az anyaállatok sok energiát és folyadékot veszítenek. Ezt valahogyan pótolniuk kell, ezért rengeteget esznek, és sokat isznak. A hasfájását ki kellene vizsgáltatni állatorvossal.
jelige: Bumbi
2008-08-26
Egy kb. 16-20 napos kismacskát elhagyott az anyja és most megpróbáljuk felnevelni, 5 napja van nálunk. Nem jelzi, hogy éhes, de naponta 3-szor 10-10 ml tejes-tejszínes-tojássárgájás tejcsit megiszik. Csendes cica. Gondok: nagyon keveset vizel és széklete nincs 2 napja (ezalatt az 5 nap alatt 1szer volt neki, elég ”kiadós”). A szemei csipásak, alvás után nehezen nyitja ki, és az egyik nyálkás. Most tetrannal kezdtem el kezelni a szemeit. Kérdésem: mit lehet tenni a székrekedésével, illetve a szemeivel? Köszönettel: B.B.
A tejes keveréket mindenképpen le kellene cserélni macskának való tejpótló tápszerre, és ha már majdnem 3 hetes, esetleg meg lehetne kínálni jó minőségű junior macskatáppal (vízben áztatva) is. Egy ilyen fiatal állatnak még kb. naponta 6 részletben kellene elfogyasztania 100 testtömeggrammonként 23-25 ml tejpótlót. Azaz egy etetésre 100 gramm testsúlyra 4 ml-t kell adagolni. Persze, ha tápot is fog kapni, a tejpótló mennyiség csökkenthető. A Tetran kenőcsöt én nem adnám ilyen fiatal állatnak, mert náluk még komoly mellékhatásokat okozhatnak a tetraciklinek csoportjába tartozó antibiotikumok. A csipa és a székrekedés kérdését bízzák állatorvosukra, mert a pácienst megvizsgálva sokkal korrektebb dignózist állapíthat meg, mint én anélkül. A féregtelenítés is időszerű már, ehhez is kérjenek segítséget a kollégámtól.
jelige: oxalát
2008-08-26
Érdeklődnék, hogy Ön melyik gyógytápot ajánlaná kalcium-oxalát kristályok (kő nincs, vérkép rendben, kutyus teljesen jól van) esetén? A Royal Canine Urinaryt vagy a Renalt?? Mindkettőt ajánlották, pedig az urinary savanyítja a vizeletet, ami elősegíti az oxalát kristályok kiválását..Válaszát köszönöm, és köszönjük a rengeteg segítséget, melyet itt kaphatunk Öntől. További sikeres munkát!
Én a Urinary-t javaslom. Mivel ezek állatorvosi vényre kiadható gyógytápok, mindenképpen állatorvosa fogja eldönteni, hogy melyiket írja fel Önöknek, vagy ha gyógytápokat is forgalmaz, melyiket adja a kezébe. Nem hiszem, hogy szüksége lesz az én javaslataimra...
jelige: macskafaj
2008-08-26
Folyik az orra, tüsszög, a legyek rászállnak, borzas a szőre. Mi a baja? Mi a baja?
Súlyosan beteg, legyengült. Azt nem tudom megmondani ennyi információ alapján még körülbelül sem, hogy milyen betegsége lehet. Ha mielőbb állatorvosi ellátást kaphat, talán még megmenthető az élete.
jelige: Inez
2008-08-26
2 éves rottweiler kutyánk jobb szeméből néhány napja sárgás váladék jön, borogattuk neki kamillával(egy ismerős tanácsára, mert az ő ktyáján ez segített) de sajnos nem lett jobb.Azt szeretném megtudni, hogy mi okozhatja, utalhat e esetleg más betegségre és mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm.
Okozhatja felső légúti probléma, fertőző betegség éppúgy, mint sérülés, esetleg idegen test (pl. toklász) szembe kerülése is. A teendő az állatorvos felkeresése volna, így tudnak a leggyorsabban segíteni a rotin.
jelige: Lilike 2
2008-08-26
Kedves Doktornő! Köszönöm gyors válaszát. Ami most eszembe jutott az az, hogy ezeket a tüneteket (sok vizfogyasztás, vizeletürités) összefüggésben látom a tüzelési idővel, mert tavaly évvégén, amikor az első ilyen tünet jelentkezett, akkor is éppen tüzelt a kutya, és jelen alkalommal is tüzelési időszakban van. Illetve feltűnő még, hogy nem a megszokott módon és helyen végzi a dolgát, kertes házban lakunk, a kutya szobatiszta, évek óta ugyanarra a helyre, a kert végébe jár elvégezni a dolgát, most pedig ha kell az ajtó, vagy a garázs elé piszkit, ill. nem jelez ha pisilnie kell, oda pisil, ahova tud. Nem dorgálom meg érte, hiszen idős, közel 11 éves kutyáról beszélünk, én ezt is az öregedés jelének tulajdonitom. Már csak egy kérdésem lenne, hogy a tüzeléssel együttjárhatnak-e ezek a problémák?. Köszönöm segitségét! B.né D. Nikoletta
A tüzelés erőteljes hormonális változásokkal jár. Ezek egyike a progeszteron hormon szintjének emelkedése a tüzelés alatt, és az azutáni periódusban még 2 hónapon át. Szuka kutyákban a progeszteron hormon hatására ebben az időszakban kialakulhat cukorbetegség, mivel a hormon ún. inzulin-rezisztenciát okoz. Olyasmi ez, mint nőknél a terhességi diabetes, csak itt nincs szükség vemhesülésre. Elegendő a tüzelés. Azt bizonyára tudja, hogy cukorbetegség során az emelkedett vércukorszint fokozott szomjúsággal, vízivással, és vizeletürítéssel jár. Ebbe az irányba is mindenképpen érdemes vizsgálatokat végezni a Lilike esetében, bár nem állítom, hogy biztosan ez a baj. A vizsgálatok majd kiderítik.
jelige: Beamedro
2008-08-26
A macskám állapota kb. három hete egyre romlik, de már azelőtt is egy féléve a nyálfolyás megjelent nála. Nem eszik, bőségesen folyik a nyála, az oldalán genyes valami jelent meg, ami kifakadt, a szemei is gyulladásban vannak, mintha az egyikre megvakult volna, nem eszik semmit tejen kívül, és a szőre is nagyon hull. Nem tudom mi lehet a baja? Kérem írja meg mire gyanakszik, pestis lehet-e, mert nagyon sok egeret ett meg. Köszönöm válaszát!
Szerintem szájüregi problémának van a legnagyobb valószínűsége. Lehet ez egy-két gyulladt fog, súlyos fogkövesség, vagy szájüregi daganat. Nem tudom, mi ma Magyarországon a járványügyi helyzet pestis tekintetében, de remélem, ilyesmitől azért nem kell tartanunk. Állatorvosa fog tudni segíteni a cica gyógykezelésében.
jelige: Alexandra
2008-08-26
öt napja vásároltunk egy 7 hetes golden retriver kiskutyát, a tenyésztő állítása szerint tejbegrizzel ill.macsaktáppal etette. Mi adtunk neki tejbegrizt és Bono junior tápot . A tápból kb.2-3 kanállal. Ezt nagyon falta. Az első nap kétszer kapott tejbegrizt és kétszer konzervet. Sajnos hasmenése lett. Azóta csak tejbegrizt és egy kis tejet, de még mindig nem szilárd a széklete. Tegna más csak főtt rizst egy nagyon kis kanál bonoval. De ez is még mindig folyik. Mit tegyek?
Egyelőre ne adjon neki több tejet, mert gyakran az a hasmenés okozója, és mielőbb vizsgáltassa meg a kiskutyát állatorvossal. Akár fertőző, vagy parazitás betegség is lehet a háttérben.
jelige: Kitty
2008-08-26
Tisztelt Állatorvos! Westie kutyusom 4 hónapos, nem a legtisztább helyről került hozzám. Borzasztóan véresre vakarja magát. Már végeztek nála bőrkaparékot negativ lett, vért vettek negativ lett, hypoallergén tápot adok neki 2 hete. Esetleg milyen lehetőség létezhet amit még kilehetne próbálni, mert nagyon aggaszt és látom, hogy szenved szegény, nem beszélve a véresre vakarástól.
A bőrbetegségeknek sajnos nem könnyen lehet megtalálni az okát. Sokszor hónapokig tartó, ismételt vizsgálatokra van szükség a kiváltó ok felderítésére. Kövessék állatorvosuk tanácsait, vagy ha ő szükségesnek érzi, kérjék bőrgyógyász-specialista állatorvos segítségét is.
jelige: Eszter
2008-08-26
7 éves amerikai stadforsire terrierem rázza a fejét és koordinációs zavarai vannak.Szeretném tudni,hogy mi okozhatja ezt.
Például a fülkagyló, és/vagy a közép-, esetleg a belsőfül gyulladásos elváltozása.
jelige: Kormi
2008-08-26
En azt szeretnem megtudni ,hogy aggodasom alaptalan , vagy valami tunetnek a jele az ,hogy a cicam , neha hirtelen a gerincen rangatozni kezd az izom es a szore, farka mozog. Ekkor hirtelen oda kap es tisztitani kezdi azt hatso reszet. Eloszor azt hittem ,hogy talan a bolha nyakorv mar nem ad eleg vedelmet. Vettem ujat, a cicam rendszeresen evenkenti komplex oltast kap. Szep , egeszseges a szore . Jol eszik , szaraz es szaftos eteleket valtozatosan.Normalis a vizfogyasztasa is. Nem , hany es , hasmenese sincs.Feleves koraban ivartalanitva volt. Kerem ,tudna nekem tanacsot adni ,hogy mi ez a tunet , vagy ez termeszetes???? Faradozasat elore is koszonom. U. Agota UI: az urlap kitoltesenel egy kicsit bajba vagyok ,mert ez a tunet kiskora ota van , de nem gyakori es akkor betudtam fiatalkori jateknak , vagy nagy mozgas igenynek amikor szaladni kezdet ilyenkor.DE , orvosnak meg nem szoltam rola ,mert nem gondoltam ,hogy ez gond , vagy baj forrasa lehet. ?
Amennyiben egy alapos kivizsgálás minden egyes viszketéssel, bőrgyulladással, háttájéki fájdalommal járó problémát kizár, akkor mondhatjuk azt, hogy ez normális jelenség.
jelige: aggódó gazdi
2008-08-26
Tisztelt Cím! Van egy befogadott kb.15 éves kisméretű keverék kutyusom emlődaganatokkal, melyet megmutattunk egy állatkórházban, de annyit mondtak, hogy nem kell vele foglalkozni, mert nem ettől fog szegény kutya meghalni. néhány hete viszont erőteljes ütemben elkezdett növekedni, ami az egyik hátsó comja felé is terjed és már nagyon korlátozza a mozgásban. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e még ilyen idős korban valamit tenni? A műtéten kívül van-e valami más lehetőség? Vagy ha csak a műtét segít, akkor szeretnék elérhetőséget kérni. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Sz. Judit
Műtét nélkül kutyában az emlődaganatok nem gyógyíthatók. A műtétre pedig akkor van lehetőség, ha még nincsenek távoli áttétek a tüdőben (mellkasi röntgen vizsgálattal deríthető ki), maga a daganat is operálható, azaz pl. a combjára terjedő elváltozás még lehetővé teszi az eltávolítást, és a páciens is operálható állapotban van. Valamilyen okuk biztosan volt az állatkórházi állatorvosoknak arra, hogy ne javasolják a műtétet. Van a kutyusnak valamilyen egyéb, súlyos betegsége is, ami már nem kezelhető? Én csak így tudom értelmezni azt a kijelentést, hogy nem az emlődaganat fogja elvinni (hanem valami más?) az idős kutyust.
jelige: Joker
2008-08-26
Olyan problémám lenne,hogy a 8hónapos spicc kutyusom az aug. 20ai tűzijáték óta (lakásban volt alatta), nagyon fél. Lemegyünk sétálni,meghall vmi nagy csattanást vagy vmi hangos zajt összerezzen és fut vissza a lépcsőházhoz.és ilyenkor kénytelen vagyok felvinni,mert nem akar visszafordulni.Kiheveri ez valaha??
Nem tudom ilyesmivel bíztatni. Valószínűbb, hogy egész életében félni fog a zajoktól, égdörgéstől, petárdától, tűzijátéktól... Jól teszi, ha mindig pórázon sétáltatja, nehogy autóbaleset áldozata legyen egy ilyen zaj miatti menekülés közben.
jelige: Szeressük az állatokat! 2
2008-08-26
Jó estét! először szeretném megköszönni a gyors válaszát. ma voltunk a kutyussal állatorvosnál. azt mondta, hogy lehet tulzott fehérje fogyasztástól vagy a pargó vírus tünetei. két injekciót kapott. láza is van. holnap is vinni kell. ma is ugyanugy egyszert hányt és ment a hasa. az orvos azt mondta, hogy ha a pargó vírus rosszab fajtáját kapta meg akkor csak 25% esély van arra hogy életben marad. remélem nem mert nem szeretném őt elveszíteni. van egy olyan szokása. hogy megeszi a cica széletét meg vasárnap csigát evett és utána közvetlen lett beteg.. ön szerint mennyi azesélye hogy a pargo. nagyon elvagyok keseredve. és hibáztatom is magam mert én ugytudtam, hogy 3hónaposkortol kell vinni oltásra.
Elég nagy az esélye annak, hogy egy oltatlan kölyökkutya megbetegedjen parvovírusos hamenésben. Különösen akkor, ha az élőhelyén nem ritka a betegség előfordulása. Erről csak az ott dolgozó kollégámnak vannak információi. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok a kölyöknek.
jelige: Pepe
2008-08-26
Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz. Van egy 2 éves golden retriever kan kutyusom, akit pár nappal ezelőtt fedeztetni vittem. A szukával pár perc alatt összebarátkoztak, majd megkezdődött a párzás. Sajnos a kutyám a szuka két hátsó lábánál kapaszkodott meg, így kb 10 cm hiányzott. A műveletet többször megismételték, igyekezetben és kitartásban nem volt hiány, a szuka is eggyüttműködő volt. Valahányszor megpróbáltam rásegíteni, a kan abbahagyta a dolgot. Több órán keresztül együtt voltak, még sem sikerült. A kannak ez lett volna az első alkalom. A szuka ugyanazon fajta, bár neméhez képest elég nagy termetű. Okozhatta-e ez a technikai nehézéget? Kérdésem az lenne, hogy gyakorinak számít-e az ilyen jellegű meghiusulás, tud-e a gazdi segíteni, ha igen, milyen módszerrel, illetve állatorvos tud-e segíteni, akár mesterséges módon is. Elképzelhető, hogy a következő tüzelési időszakban gond nélkül sikerülni fog?
A kan még tapasztalatlan, ezért ügyelten. Hogy egyszercsak ráérez-e arra, mit kell tennie? Megjósolhatatlan. Az is lehet, hogy a szuka nem volt még időben a párzáshoz akármennyire együttműködő volt is, és elképzelhető, hogy néhány nap elteltével megismételve a fedeztetést, már sikerült volna (ha a szuka addigra megfelelő időben van). Az eltérő testméret ügyes kan esetében nem szokott akadály lenni, ezért születhetnek fura küllemű tacskó-németjuhász keverék kölykök... Nem fog tudni segíteni a kannak, ha az ilyenkor rögtön abbahagyja még a próbálkozást is. A mesterséges termékenyítés is megoldás lehet, ebben állatorvosuk fog tudni segíteni.
jelige: Artúr
2008-08-26
Tisztelt Állatorvos! 5 és fél éves bolognese kan kutyánknak időnként ( havonta, másfél havonta ) van hasmenése.Kicsi korától 3 és fél éves koráig tápot evett az állatorvos unszolására, amit sajnos nem bírt.Allergiás tünetei voltak tőle. Ezek elég súlyosakká váltak, annyira, hogy a kutya már hetente hányt és véres nyálkás volt a széklete. Rengetegszer vittük állatorvoshoz a kutyust nem kevés pénzért, de sajnos nem segített az állaton , a tápot erőltette, amitől egyre rosszabbul lett a kutyusunk. Ekkor orvost váltottunk, az új orvosunk házikosztnak a főtt csirkehúst javasolt rizzsel, ami nagyon jól bevált.Hosszú ideig nem volt semmi gond. Az utóbbi időben megint kicsit elszaporodtak ezek a hasmenéses problémák. Azt figyeltük meg, ha tüzelő szuka van a közelben nagyon nyalakodna a kutyánk, de mi nem hagyjuk, ettől függetlenül mégis sikerül valamit felnyalnia és megbetegszik. Szaladunk a másik városban lévő orvoshoz, szurit kap a kutya , néhány nap múlva minden rendben.Azt szeretném megkérdezni, hogy elképzelhető-e, hogy a tápozástól annyira kikészült a bélrendszere, hogy mindenféle benyalt dolog ilyen hatást válthat ki nála? Esetleg a csirkehús és a rizs mellett mit adhatnánk neki, ami nem terhelné a belét?Nagyon odafigyelünk rá, féltjük és nagyon szeretjük. Az oltásait, féregtelenítést mindig megkapta.Ő az első kutyánk, tehát kutyatartás terén nincs sok tapasztalatunk.Válaszát előre is köszönöm
Hm..., a kérdésükre a legkézenfekvőbb válasz az volna, hogy adjanak neki pl. Royal Canin Intestinal tápot, mivel ezt éppen az ilyen problémák esetére fejlesztették ki. De a leveléből azt olvasom ki, hogy erről nem fogom tudni meggyőzni. Ezért csak azt tudom javasolni, hogy szépen, fokozatosan kezdjenek el mást is adni a csirke és a rizs mellé. Úgy értem ezt, hogyha kipróbálnának egy új összetevőt, akkor azt úgy tegyék, hogy az eddig megszokott és jól tolerált eledeléhez 4-5 napig adják hozzá az új komponenst. Egyszerre csak egyfélét. Ha ezt jól tolerálja, és nem lesz tőle hasmenése, akkor beépíthetik a diétájába. Minden összetevővel kapcsolatban -egyesével- így kellene eljárni. Ezzel kiderülhetne, hogy mi az, amit meg tud emészteni. Az a körülmény, hogy még a diéta szigorú betartása mellett is vannak hasmenéses periódusai, felveti egy, nem feltétlenül táplálék eredetű, krónikus emésztőszervi betegség fennállását, ami időnként fellobban. Ennek mibenlétét, okát csak alapos kivizsgálással, ismételt vizsgálatokkal deríthetik ki. Ehhez érdemes specialista segítségét is igénybe venni. A kutyák táplálásáról még sokmindent megtudhat, ha elolvassa Dr. Fodor Kinga „Mit egyen a kutyám?” című könyvét, amely a nagyobb könyvesboltokban kapható.
jelige: Kormos
2008-08-25
Kettő ivartalanított házicicám van, akik 6 éve élnek együtt probléma nélkül. Kb. fél éve változott a helyzet, nem tudják elviselni egymást. Félnek egymástól, fújnak egymásra, egymásnak mennek, és mindeközben ordítanak. Éjszaka, nappal, nem számít. Nem használ a Valeriana, a Feliway párologtató sem. Különzárni nem tudom őket, mert akkor azért ordítanak. Mit tegyek? Meg kell válnom az egyiktől? Kérem, segítsenek megoldani a problémát! Köszönettel: J. Ildikó
Szerintem azt kellene kideríteni, mi volt az a fél évvel ezelőtti változás, ami a problémát okozza. Hátha ennek visszafordítása jelenti a megoldást. Nem tudom, milyen más módon juthatnának dűlőre velük.
jelige: Pötyi
2008-08-25
Kedves Dr.! A kutyám műteni kéne a orvosok is mondják bár kockázatos elismerik (több orvos is kezeli-ki mit mond) és meg is értem a okát (méh gyulladás-”ami kipukkanhat bármikor”)a bajom hogy félek mivel 5napig nem evett és 14,5 éves a kora nem is lenne baj de a héten rengeteget gyengült ,no meg a vérszegénység se jó ilyenkor ami ezzel jött .Bár ma már elég jó volt és evett is paprikás csirkét erősödik minden nap infúzióval ,meg gyógyszerekkel plusz ő maga is sétálgat van benne élni akarás már látom. A bajom műtessem vagy se vagy csak kezelgessem és él ameddig él így ?Én nagyon kockázatosnak tartom és félek ott marad ilyen állapotba vagy legalább felerősödne és akkor igen mehet a műtét.Akármilyen korszerű készülékekkel is altatnák meg a nyelvén érzékelnék a szívverését de a szervei nagyon legyengütek -e megviselő állapotban. Ön mit tanácsol?
Amíg nem operálják meg, nem fog meggyógyulni, felerősödni. Már az is óriási fegyvertény, hogy eszik. Minél tovább húzódik a döntés, annál valószínűbb, hogy a méhgyulladás visszafordíthatatlan vesekárosodást okoz, és akkor már késő operálni. Nem lenne okos döntés, ha azt választaná, hogy nem operáltatja meg, és a Pötyi él, ameddig él. Ez ugyanis egy olyan betegség, amely hasi fájdalommal, rosszulléttel, rossz közérzettel jár. Nem hiszem, hogy a kutya most jól érzi magát, és így, szenvedések között szeretné leélni hátralévő életét. A műtétnek ilyen idős korú, ilyen állapotú betegen bizony nagy kockázata van. Jobb lett volna, ha 13-14 évvel ezelőtt megelőzésképpen ivartalanítják őt, még egészségesen. Jussanak eszébe a mostani gyötrelmei, aggódása, ha majd a Pötyi mellé újabb nőstény kutyát fogadnak be. Mielőbbi gyógyulást kívánok az idős dalmatának.
jelige: uszkáros
2008-08-25
Jó napot van egy 10 éves törpe uszkárom, az lenne a kérdésem hogy mi lehet a baja 2 napja nem tud se pisilni se kakilni pedig látszik rajta hogy próbálkozik mégsem jön neki semmi..lehetséges hogy felfázott vagy komolyabb baja is lehet? mit kéne tennem hogy jobban legyen? Az állatorvos sajnos csak más városban van de ha mindenképp muszáj elviszem hozzá,elsősorban megvárom tanácsát.
Próbálta már mondjuk fél napig visszatartani a vizelést? Ha igen, lehet elképzelése arról, milyen kínokat áll ki a kutyája, akinek nem fél, de már 2 napja nem sikerül vizelnie. Sürgősen vigye állatorvoshoz a kis uszkárt. Ott majd az is kiderül, mi okozta ezt az egészet.
jelige: Pocó
2008-08-25
3 hónapos és a nyakában babnyi mozgatható csomót észleltünk! rendesen eszik! védőoltásait mind megkapta ami eddig kellett! hullik a szőre de a baba szőrét hullajtja el! helyette egy durvább szőre nőtt! megkérdezhetnénk hogy ez a csomó egy betegség vagy mitől lehet? mi lehet az oka? a nyakörv alat van a csomó
Lehet, hogy a babnyi csomó a kiskutya szerves alkotórésze. Pl. lehet nyirokcsomó, vagy akár szőrtüsző is. Természetesen az is lehetséges, hogy valami rendellenes dolog. Amikor a következő oltásra viszik a kis palotakutyát, mutassák meg állatorvosuknak a gyanús csomót is. A vizsgálat után bizonyosan fog tudni válaszolni a kérdésükre.

<< <  279 / 481 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?