Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Életem értelme
2008-04-26
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 10 éves szuka dalmatám. A napokban lettem rá figyelmes, hogy nagyon csendes, szomorú és, hogy nehezebben jár. Az egyik hátsó lába mintha nem bírná el, olyan mintha, az izma nem működne, de nem feltűnő. Nem húzza, de sokszor hallom, hogy azon a lábán koppan a körme a kövön, illetve, mikor reggel kiszáll a kosarából, nagyon nehezem indul el. Nagyon aggódom érte.... Válaszát előre is köszönöm:
Életünk értelméért az otthoni meddő aggódás helyett sokkal inkább a részletes vizsgálatokat kellene megtenni ... Egy 10 éves nem ivartalanított szuka leírt tüneteit számtalan betegség okozhatja. Lehet ortopédiai jellegű megbetegedés (gerinc, ízületi betegség, térd szalag szakadás, izomsérülés ...) de egyáltalán nem kizárt, hogy gennyes méhgyulladás, vagy hasüregi-, medencei-, gerinc- tumor jelentkezett a kutyánál. Állatorvosa fizikális vizsgálatokkal, vérvizgsálatokkal, röntgenfelvétellel, ultrahang vizgsálattal ... egyebekkel tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ha megtörténtek a vizsgálatok és tudjuk a tünetek okát, akkor lehet az esélyeket és kezelési módszert megbeszélni.
jelige: Guszti
2008-04-26
cicánk combcsontjáról letörött a gömb a vápánál!És milyen árba van egy ilyen műtét?vagy valami más megoldás az elaltatáson kívül?anyagi okok miatt!
Még ugyanaz a műtéti megoldás, ugyanolyan altatással, felhasznált anyagokkal is más és más árba kerül különböző klinikákon. A Guszti esetében pedig legalább 2 műtéti megoldás jöhet szóba. Az egyik a letört combcsontfej eltávolítása, a másik pedig a rögzítése lehet. A letört combcsontfejet is nyilván többféle módon lehet rögzíteni. A combcsontfej eltávolítása az olcsóbb megoldás mindenhol, míg a rögzítése jóval drágább megoldás, 30-60 eFt közötti összeg lehet. Műtét nélkül a cica valószínűleg sánta marad véglegesen és a gyógyulás heteiben fájdalomcsillapítást igényel - de miért kellene elaltatni?!
jelige: vikicili 2.
2008-04-26
Tisztelt Doktor Úr! Bocsásson meg nekem, hogy izgatottságomban még az illendőségről is megfeledkeztem. Nagyon köszönöm felvilágosítását. Örömmel tájékoztatom, hogy a cica önként felkelt az éjjel és ivott tejet. Ma délelőtt már rendesen evett ugyan, de kevesebbet. A jelek így már bíztatóak. Már ivartalanítva lett a cica 1 éves korában, az első ellést követően, mert a testvére majdnem belepusztult az ellésbe és úgy döntött a család, hogy inkább majd örökbe fogadunk, ha kifogyunk a cicákból. Sajnos a Cili testvére nem élte túl a műtétet, ezért duplán értékes számunkra. Rendszeresen féregtelenítjük, és bolhanyakörve is van, ami állítólag kullancs ellen is jó. Hálásan köszönöm, hogy válaszra méltatott modortalanságom ellenére is.
Nem történt semmiféle modortalanság a részükről, én a válaszomat a cica érdekében írtam a tapasztalt hangnemben. Az olvasott adatok alapján azt gondoltam, hogy egy kritikus állapotban lévő elhanyagolt macska haláltusáját nézik végig a „gyengélkedőben” - ami mellesleg kimerítené az állatkínzás fogalmát is. Higgye el, hogy őszintén örülök neki, hogy nem így történt és hogy a cica jobban van. Szép hétvégét Önöknek és további gyors gyógyulást kívánok a cicának.
jelige: Artur
2008-04-26
10 éves rottweiler kutyám mellső lábának hajlatában vizenyő szerű duzzanatot vettem észre. Mi lehet ez?
Sok minden. Lehet körülírt bőrgyulladás, gennyes tályog, vérömleny, savós folyadékgyülem, gyulladásos szövetszaporulat, daganat - és akár pangásos eredetű vizenyő (szívelégtelenség, vagy hónalji terime miatt) is. A hónalji terime is lehet akár daganat,, akár az összes már felsorolt duzzanat egyike. Állatrovosa részletes vizsgálatokkal tudja megmondani az elváltozás okát, majd ez alapján azt esélyeket , megoldásokat.
jelige: ödi
2008-04-26
tisztelt dr .úr.van egy 4 hónapos shar-pei kan kutyusom,szerda reggelre 41 fokos láz és bizsonytalan mozgás,nehézkes menés.vizet nem akar inni,de eszik csak keveset.csütörtökre már köhög,szürcsög és zihál.és azota sem akar inni.várom a válaszát
Még csak kérdőjelet sem látok az írásában, ennek ellenére megpróbálok választ írni fel sem tett kérdésére ... Az egyetlen dolog ami megállapítható az adataiból, hogy a kölyöknek extrém magas láza van és kritikus állapotban lehet, ezért szinte bizonyosan kórházi ellátásra és intenzív kezelésre van szüksége. Hogy mi okozhatja a magas lázat és annak összes következményét (étvágytalanság, dülöngélés, köhögés, zihálás ...) azt részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vérvizsgálatok, képalkotók, egyéb kiegészítő vizsgálatok ...) lehetséges megállapítani. A leírt tünetekből és egyetlen lázmérés adatából kizárt dolog diagnózishoz jutni. Egyáltalán milyen védőoltásai vannak az Ödinek?
jelige: várandós cica
2008-04-25
A cicánk először terhes.Nem tudjuk pontosan mikor fogantak a kicsik, de már a9 hét biztos letelt.Naponta mérem a végbelében a hőmérsékletét. 1 hete 38,5 aztán napról napra fokozatosan csökkent, tegnapelött 37,2 tegnap37,4, ma meg 37,8. Elvittük állatorvoshoz tegnap, ahol megnézték Ultrahanggal, és azt mondták hogy nagyok a magzatok,de jól vannak, várjunk vasárnapig.Én mégis aggódom, mert szerintem a cica fél, nem is ”készülődik” nagyon megnőtt az étvágya. Lehetséges hogy visszatartja a szülést? Válaszát köszönöm
Azt nem gondolom, hogy „visszatartja a szülést”, erre nem képes se kutya, se macska, se emberlánya ... de az nem kizárt, hogy a fiatal macska a kisszámú (1-2) kölykét túlhordja. A veszélyt a fiatal, fejletlen állat esetében még az tetézi, hogy néhány nagyméretű kölyköt kellene megellenie. Persze, mivel nem tudhatjuk a vemhesülés pontos idejét, azt sem tudhatjuk, hogy mikor kellene megellenie. Honlapunk Publikációk rovatában olvasgathat még a témában. 1);
jelige: jenny
2008-04-25
Westi kutyánál 2 napja vettük észre hogy a bal szemén a pupilla teljesen ki van tágulva.
Valószínűleg megvakult a Jenny a bal szemére. Állatorvosi vizsgálattal lehet megállapítani az okot (szemlencse homály?, daganat? ...) majd ezek után lehet kideríteni, hohy visszaállítható-e az érintett szem látása ill. van-e tennivaló, ajánlott-e kezelés.
jelige: meglepő
2008-04-25
Az eddig szobatiszta Yorkshire kutyám területet jelöl a lakáson belül pl.hütőn fütötesten.Mivel állithatom vissza a rendet?Hogyan szoktassam le erröl miért teszi?
Az első tisztázandó kérdés valójában az, hogy: „Miért teszi?”. Ha erre rájönnek (Ön és állatorvosa közösen), akkor lesz esély a megoldásre. Lehetnek olyan banális dolgok a háttérben, mint egy (néhány) tüzelő szuka a közelben. Lehet sértődés, bosszú a háttérben - de nekem nincs információm új két-, vagy négylábú jövevényről a családban, táplálási szokások megváltozásáról, séta, játszás, elmaradásáról, gazdi stresszéről, idegeskedéséről .... sem. És persze, hogy lehet akár többféle betegség, szervi baj is a háttérben. Leggyakrabban húgy-, nemi úti betegségek - de sajnos szinte bármilyen fájdalom, rossz közérzet, diszkomfort érzés okozhat ilyen viselkedést. Ha az első bekezdésben írtakat ki tudja zárni - akkor részletes vizsgálatok kell, hogy következzenek. Ha az első bekezdésben foglaltak valamelyike(i) esélyesek a megváltozott viselkedés kiváltásában, akkor célszerű ez(eke)t kizárni - esetleg feromon hatóanyagtartalmú szerrel (D.A.P.) is segíteni a rend helyreállását.
jelige: vikicili
2008-04-25
A cicát valaki úgy megrúgta, hogy ”megrándult” a gerince. Lóg a fara, feltehetőleg már 24 órája nem evett/ivott. Amikor hazavonszolta magát betettük a ”gyengélkedőbe” és azóta ott fekszik hason. Hogyan oldható meg a táplálása, egyáltalán meddig bírja egy ilyen teremtmény étlen/szomjan?
Akár 3-4 napig is húzhatja a szerencsétlen ... De ugye nem akarják ezt megvárni?! Vagy azt az állapotot, amikor intenzív állatorvosi kezeléssel is már csak töredék esélyei lennének a túlélésre?! A macska mielőbbi részletes vizsgálatokat és intenzív kezelést (nem kizárt, hogy műtétet) igényel. Vigyék mielőbb jól felszerelt állatorvosi rendelőbe. Ha átvészelte a cica a megpróbáltatásokat - akkor jó, ha tisztában vannak azzal, hogy egy macska esetében az ivartalanítás és a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések adnak esélyt a hosszú, egészséges életre.
jelige: nincs
2008-04-25
Tisztelt Doktor úr! Van egy 2 éves kan cicánk. Szeret csavarogni, de egyszer öt napig távol volt és amikor hazajött, nagyon sántított. Azt hittük, hogy elvan törve a lába, de kiderült, hogy idegszakadása van, mert valaki belerúgott a jobb lábába. Az orvos állítása szerint, ha nem teszünk semmit, elüszkösödik a lába. Vagy leamputáljuk, vagy elaltatjuk. A kérdésem, hogy a macska elélne 3 lábbal?
A válasz határozott igen. Sok macska él 3 lábbal teljes és boldog életet - ők nem , ismerősök szokták egymást idegesíteni a 3 lábú macska látványa miatt (Szegény cica!) - de ezt az érintett nem is érti és semmilyen szinten nem foglalkozik vele.
jelige: máltai lány
2008-04-25
3 év körüli máltai szukám várandós, 5. hetében van és evés után nem sokkal hányt, azóta nem igazán akkar enni(naponta egy szelet felvágotatt eszik meg,jobb esetben kettőt), elhúzódik , néha remeg és egyálltalán nem mozog csak néha a cicákra támad rá reljesen ok nélkül. Eddig mindig jelzett, ha ki kelett neki mennie vizelni, de most nem szól csak bepisil és bakakil a lakásba. Ezekneka problémáknak mi lehet az oka?
Beteg a máltai lány ... Számtalan oka lehet a leírt igen általános és gyakori tüneteknek. Számomra az sem biztos, hogy vemhes a lány (ultrahanggal igazolt a vemhessége?)- akár méhelváltozások is okozhatnak hányogatós tüneteket. Persze a csak veszettség ellen oltott szuka sok tucat egyéb betegségben is szenvedhet. Részletes állatorvosi vizsgálat útján lehet kideríteni, hogy vemhes-e szuka egyáltalán és hogy milyen betegség áll a tünetek mögött. A kezelésről, megoldásokról diagnózis birtokában érdemes dönteni.
jelige: Máltai fiúcska
2008-04-24
A kutyámnak a szeméből ma olyan zöldes csipa szerüt töröltem ki.De a szeme alját teljesen belepte,nem olyan normális csipa volt és csak az egyik szemén?Mit jelethet ez? Még egy kérdésem lenne,hogy a kuytám állkapcsánál a 2 csont között egy kis szúros csont darabot érzek a bőre alatt,azzal mit lehet csinálni?okozhat nei valami problémát?Mert elég sokszor megy fejjel a dolgoknak vagy esik fejre!
A beszáradt szemváladék (csipa) színének, állagának a leírásából nem lehet kitalálni a szemelváltozás okát. Állatorvosa a kutya és a szem vizsgálatával tudja megmondani az okot és kezelést tud ajánlani. A 2. kérdését kicsit sem értem (pedig kétszer is elolvastam) - de ha állatorvosa megtapinthatja a területet, esetleg csinálhat egy röntgenfelvételt róla, akkor választ kaphat a kérdéseire.
jelige: guba
2008-04-24
komondor szőre
Jó esetben szép zsinóros - rosszabb esetben nemezesedik, (guba)ncos.
jelige: kiskutya
2008-04-24
Tisztelt Doktor úr! 7 hetes labrador kiskutyám kipottyant a hintából.Ugyanolyan játékos,érdeklődő mint előtte,eszik,iszik és szaladgál.Látszólag semmi baja,amikor simogatom sem nyüszít,hogy fájna neki valamije.A kérdésem a következő:jelentkezhet-e még nála valami probléma,belső sérülés?Ha igen,akkor mik a tünetek?Mire figyeljek? Válaszát előre is köszönöm!
Nem írta, hogy mikor történt az esemény, feltételezem, hogy néhány perce, nemrégiben. A leírtak mind reményre adnak okot, hogy jelentős sérülés nélkül megúszta a kalandot a kölyök. A belső sérülések (vérzés, lágyszervek helyzetváltozásai, repedései, agyrázkódás ...) tünetei meglehetősen változatosak. Jelentkezhet akár izgatottság, hányás, koordinációs zavarok, hasmenés, széklet-, vizeletürítés zavara, hiánya, bágyadtság, ... fehér nyálkaháryták ... és szinte fel sem lehet sorolni a lehetséges jeleket, tüneteket. Ha bármi szokatlant, az eddigiektől eltérő jelenséget tapasztal - vigye állatorvoshoz a kutyát. Az idő teltével egyre kisebb az esélye, hogy bármi a zuhanással összeköthető jelenséget tapasztal. Remélem, hogy szerencsésen megúszta a kölyök a kalandot.
jelige: tücsikutya
2008-04-24
Tisztelt Doktor úr! 6 éves szuka pulink nagyon rossz állapotban van.Az elmúlt hónapok során tapasztaltunk nála szurkos székletet.Állatorvosunk fekélyre utaló tünetnek vette,és erre kezeljük Maalox+Quamatellel,diétával.A vérképében a vörösvértest szám NAGYON alacsony,ami anémiára utal,ill. a T4 faktor is alacsony.Egyéb eltérés a vérképben nincs!!! Borzasztó sovány(kb3-4 kg!),apatikus,és hullámzóan ”nincs magánál”.Ez rapszódikusan,de többnyire étkezés után jelentkezik:kóvályog,dűlöngél,esik össze,de folyamatosan mozgásban van,megy neki mindennek,leesik a lépcsőn,belelép a vizes tálba....stb.siralmas látvány ilyenkor.Nincs pupilla reflex sem ilyenkor,szabályosan ”bekómál”! Aztán (magához képest) vitális lesz,ugat,szalad...Az étvágya egyébként jó,széklete is rendben van.(Rizs,tészta,diétás táp,csirkemell,Calo Vet paszta,amit kap enni).Ultrahanggal is megvizsgálták(nincs- e vmi szervi baj),de nem találtak semmit.Egyszerűen talány,hogy mitől ilyen,és hogy meddig bírja?Mivel eddig nincs olyan kimondott betegség,ami miatt az életesélye 0 lenne,mindent szeretnénk érte megtenni.Mitől jöhetnek ezek a ”rohamok”,és mitől múlnak el?Milyen vizsgálatot lehetne még elvégezni, amivel előrébb jutnánk?Vagy csak kínozzuk,hogy életben tartjuk?De mi lehet a baja? Köszönettel:
Az egyetlen ok az anémia bőven indokolhatja akár a dülöngéléseket, eszméletvesztéseket, étvágytalanságot, alacsony T4- szintet ... szóval minden tünetet. Ha folyamatosan vérző fekélyre van gyanú, akkor jó lenne lokalizálni a fekélyt, hiszen, ha gyógyszres kezelésre nem gyógyul, akkor operálni kellene. A vérző fekély nem kizárt, hogy daganat mellett alakult ki. További képalkotók, akár CT, szcintigráfia, endoszkópia kellene a kérdések megválaszolásához.
jelige: dianna 19
2008-04-24
Jónapot! Van egy nőstény ciciám 10 hónapos aki egy db kismacskát szült.A kiscica egy hetes ma, de 22 dkg és már 4 naposan kinyitotta a szemét. Anyuka rendben tartja, eteti ,és csak agodók hogy nem kell e valami plussz táplálék hogy ilyen nagy cicája születet.válaszát előre is köszönöm.
Örülök, hogy a fiatal macska egyetlen óriás bébijét gond nélkül megszülte és most is gond nélkül neveli. Az anyamacskának a plussz tápláléknál sokkal nagyobb szüksége lenne rendszeres védőoltásokra, parazitamentesítésekre, majd ivartalanításra a hosszú és egészséges élet érdekében. A kölyök első féreghajtása 2 hetes kortól ajánlott. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még olvashat a témában.
jelige: lehangoltság
2008-04-24
Kedves Doktor, Két éves, kivágott nőstény keverék kutyánk két napja nagyon lehangolt, mintha depressziós lenne, és nem eszik. Semmilyen betegségre utaló jelet nem vettem észre rajta, kivéve az előbb említetteket. Gyanakodhatok-e betegségre, és ha igen, akkor mire? Láthatóan semmi komolyabb baja nincs, de gondolom étel nélkül hamar le fog gyengülni... Válaszát előre is köszönöm!
A néhány Ön által észlet tünet (lehangoltság, bágaydtság, kedvetlenség, étvágytalanság) számtalan betegség tünete lehet. Pesrze, ha nem eszik a kutya, akkor leromlik és akár el is pusztul néhány nap alatt. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget a kutyánál. Ha megvan a diagnózis, akkor könnyű lesz az esélyeket és a kezelési megoldásokat latolgatni.
jelige: Cilla-milla
2008-04-24
Van egy két éves sterilizált lány házicicám. Lakásban tartjuk. Állandóan vakarózik, allergiatesztet javasoltak , vérvétellel. Ez segithet ? Mennyibe kerülhet egy ilyen vizsgálat ?Segitségüket megköszönve :
Az allergiateszt a diagnózis felállításában mindenképpen segíthet. Vagy megerősíti kezelőorvosa gyanúját, és kezdhetik a célzott kezelést - vagy elvethetik az allergiás megebetegdés gyanúját és folytathatják a kutakodást a tünetek oka után. Mintminden állatorvosi vizsgálat ez is más- és más összegbe kerülhet egyes klinikákon. Ráadásul a vérből végezhető allergiás tesztek is sokfélék. Állatorvosa egészen konkrét árat fog mondani kérdésére.
jelige: Nala
2008-04-24
Üdvözlöm! Yorki lányunk félidős vemhes. A fedeztetés óta nagyon rosszul eszik, s az utóbbi pár napban egyszer egy nap biztosan hány. Tegnaptól pedig remegni kezdett. Ezek a remegések pár másodpercig tartanak, majd kis szünet, s újra. Alvás közben pl. nem. Régebben egy tenyésztőtől hallottam, hogy ezeknek a kistestű állatoknak könnyen leeshet a vércukor szintjük, s akkor előfordulhat ilyen. Javaslata az volt, hogy ilyen esetben higított glükózt kell a szájába fecskendezni. Mivel ő az első kutyusunk, s családtagnak számít, nagyon aggódunk érte, úgyhogy repesve várjuk mielőbbi válaszát. Köszönettel:
Ha nem eszik a kutya akkor persze, hogy leesik a vércukor szintje - akár vemhes, akár nem. Ezt a teóriát egy igen egyszerű vércukor vizsgálattal egyébként ellenőrizni lehet. Egyáltalán nem normális, hogy a fedeztetés napjától étvágytalan és remeg a kutya. Számos betegség okozhatja ezt - és nagyjából most lehetne azt is megtudni (ultrahang vizsgálattal) hogy egyáltalán vemhes-e a kutya. A teendő egyértelműen a szuka részletes állatorvosi vizsgálata. Itt kiderülhet a tünetek oka, a vemhesség ténye és tanácsolkat is kaphatnának a szuka felkészítését illetve az Önök teendőit illetően. Honalpunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban több hasznos olvasmányt találnak.
jelige: Cilike
2008-04-24
Tisztelt doktor úr/nő! Van két cicám,egy nőstény és egy hím. A lakásban tartom őket és nem kijárós cicák. Szeretném megkérdezni hogy ,ha nem oltatnám be őket ezzel az éves kombinált oltással,lehet e valami bajuk? Köszönettel:
Sajnos lehet. A lakásban izoláltan tartott macskáknak is haza lehet vinni a vírusos és parazitás megbetegedéseket mondjuk a ruházatunkon, cipőtalpon. Egyedül a macskaverekedések útján terjedő vírusok behurcolásának nincs esélye a lakásban - így a veszettség és a macskaleukózis védőoltását el lehet hagyni. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletes információt talál a témában.
jelige: ártatlan medve
2008-04-24
Előre is köszönöm válaszát! Egy újfoundlandi kutyusunk van, még egyéves sincs, de két hét alatt szörnyű állapotba került. Már alig tud menni, a két hátsó lábán nem tud megállni, de ezentúl más egyéb problémája is van. Kihullott a szőre, szuszog, alig kap levegőt, mintha nem el lenne dugulva az orra, és bőrbetegsége is van, bár ez enyhül. Enni eszik, de a leírásból látszik, hogy ezentúl semmi sem normális vele kapcsolatban. Nagyon szépen köszönöm segítségét!
Ha tovább várnak vele, az ártatlan medve akár el is pusztulhat ... A tünetekből kizárt dolog megmondani a kutya betegségét, esélyeit és a kezelés módját. Egy esélyük van - a kutya mielőbbi részletes vizsgálata és azonnali intenzív kezelése. Vigyék a kutyát jól felszerelt állatorvosi rendelőbe.
jelige: Husky
2008-04-24
Tisztelt Doktor Úr! 8 éves husky kan kutyámnál hólyagdaganatot diagnosztizáltak. Ennek egyetlen látható tünete, hogy a kutya vizelete véres. Sem étvágya, sem kedélyállapota, sem viselkedése nem változott meg. Kérem, szíveskedjék tájékoztatni, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre a kezeltetését illetően. Válaszát előre is köszönöm! Köszönettel,
A hólyagdaganatok egy része sebészeti úton véglegesen meggyógyítható. Ha a daganat mérete ill helyeződése miatt (hólyagnyak, erek idegek helyeződése) nem operálható, akkor kemoterápiás szerekkel eredményesen kezelhető. A pontosabb esélylatolgatáshoz illetve a megoldás kiválasztásához a kutya részletes és onkológiai vizsgálata szükséges. Ez minimálisan vérvizgsálatokból,citológiai vizsgálatból, hasi ultrahang illetve mellkasi röntgenfelvételekből áll. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Lecsó 2 ill. kismacska
2008-04-24
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát!!.Azóta a kis Lecsó jobban lett.Elvittük állatorvoshoz összessen 6 szúrit kapott.Azt mondta a doktor hogy nem a csokitól volt Ő kullancsra gyanakodott,pedig mi már két alkalommal vettünk neki olyan kis „szert” ami 1hónapig védetséget ad a bolhák,kullancsok stb ...ellen.Többször fésüljük,de mi nem vettünk észre benne kullancsot. Lenne egy másik problémánk is!! Született egy kiscica 2 napos.Az anyamacska nem törödik vele.Én etettem langyos tejjel egy kis vízzel felhígítva.Elég eleven.Az anyamacskának picit csomós a hasa.Probáltuk nyomkodni de tej nem jött belőle.Lehet nincs teje??Feltudnánk nevelni??Milyen időközönként kell megeteni,mi a normális és mennyi?Jó az amivel idáig etettem?? Nagyon várom a válaszát,előre is köszönöm.
Örülök, ha jobban van a Lecsó - ezek szerint tévedtem a csokoládé mérgezés tekintetében. Sajnos előfordulhat, hogy az anyamacskának nincs teje, illetve tejmirigy gyulladása van és ezért nem szoptatja a kölykeit. Az egy kölyök amiatt is gyanús, hogy esetleg még lehet magzat az anyamacskában és ezért beteg, ezért nem foglakozik a kölyökkel. Az anyamacska mindenképpen részletes vizsgálatokra szorul. A kölyök felnevelése macska tejpótló tápszerrel a legegyszerűbb és a legmegfelelőbb.
jelige: furcsa játék?!
2008-04-24
Van egy szuka kutyusom (2 éves) és egy kandúr cicám (2 éves). A problémám az, hogy a kutya rámászik a macskára, pározni ”akar” vele, és folyton szűköl neki, követi a lakásban. Mit tegyek ez ellen?
Kutyák és macskák (de más állatok esetében) is előfordulnak szexuális eltévelyedések, zsákutcák. A 2 éves szuka és a 2 éves kandúr hosszú, egészséges életének egyik titka amúgy is az ivartalanításuk lenne. Most eggyel több oka van a szuka ivartalanításának.
jelige: angyal
2008-04-24
A barátnőm kutyája már egy fél éve van nállunk, nagyon barátságos, játékos. Egy helyi németjuhásszal összemelegedtek, amiből két kis utód kerekedett. Gondos anya módjára nevelte ”gyermekeit” immár 2 hónapja. Hopinak viszont most nagyon hullik a szőre, nincs étvágya, kedve, a fejét lesütve járkál, farkát maga alá húzva. Nem tudjuk mi lehet a baja, hiszen nincs elhanyagolva a gazdiváltást pedig nagyon könnyedén fogadta.
Beteg az angyal. A hangulatváltozás szinte bármely betegség első jele lehet, aminek során a kutya bágyadtabb, kedvetlenebb, erőtlenebb. Nem gondolom, hogy a gazdiváltás késői hatásáról, vagy az embereknél manapság divatos „kismama depresszióról” lehetne szó. A kutya részletes kivizsgálásával derülhet fény a betegségére.

<< <  279 / 433 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.
2015.10.01
Még szeptember elején találtuk ezt az erősen maine coon jellegű kandúr cicát a 13. kerületben, chip nem volt benne. Akkor rögtön a környékbeli állatorvosi rendelőkbe ki is lett plakátolva, de azóta sem jelentkezett senki, nem láttuk, hogy keresnék. Ha esetleg tudomásuk van hasonló eltűnt cicáról, akit kerestek, kérem jelezzenek vissza ezen az elérhetőségen (vargazsike87@gmail.com) Kizárólag az eredeti gazdi jelentkezését várjuk, aki papírokkal, fényképekkel tudja a tulajdonjogát igazolni. Előre is köszönöm!
2015.09.18
VAK CICA ELVESZETT XXII.Árpád utca-Gézavár utca környékéről Kérem hívjon, ha megtalálta: 06 309 616 316 Köszönöm