Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Cavallier King Charles bűzös
2008-04-01
Tisztelt Állatközpont Cavallier King Charles kan Spánielem problémájával kapcsolatban keresném Önöket. A kutya (nem a szája és nem kifejezetten a bűzmirígy környéke) rendkívül bűzös, kellemetlen , szúrós szagú. Ha megfürdetjük, és megszárítjuk, kb egy napig marad szagtalan. Az első sétáltatás, futtatás után már érződik. A fenekét nem húzza, dörgölt, de a nemi szervét nagyon sokat nyalogatja - persze ez egy darabig elfogadható. Tavaly rengeteg kullancsot szedett össze, egyszer babeisosis-os volt. Természetesen az állatorvostól -gondolom - mindent megkapott, felgyógyult. Talán ebben az időben éreztük először a nem ”rendes, átlagos” kutyaszagot. Sajnos a lakást is bejárja. Ősszel volt féreghajtva, tavaly Scalibor nyakörve és nyakra cseppentős Frontline -t kapott a betegsége után. előtte is volt egy 500 Ft-os B... nyakörv, de semmit nem ért. Többnyire dobozos konzervet, ritkábban száraz eledelt, még ritkábban emberi ételt kap. űEz az erős, szinte közelről maró szag inkább a bőréből árad. Amikor már nem tudjuk elviselni a kellemetlen szagot, akkor megfürdetjük, de semmilyen bőrelváltozást, a nemi szervén, vagy végbélnyílása körül nem látunk. Széklete, vizelete normálisnak látszik, fogai fehérek, nem tünnek fogkövesnek. Sajnos e miatt nem szeretünk már együtt játszani vele, mert nem az átlagos kutyaszaga van. több ismerősömnek van panelban kutyája, ennél nagyobb testű, hosszabb szőrű is, de ennyire kellemetlen egyiknek sincs a szaga. Kérem adjanak tanácsot, szeretnénk úgy szeretni, mint egy éve
Mondok egy lehetséges változatot. Ha a kullancsos előzményekből származott babeziózisa a kutyának - az megszokott gondos kezelés ellenére is eredményezhet vese- illetve májelégtelenséget. Mindkét szerv alulműködése azt eredményezi, hogy a vérben megnő a bomlástermékek mennyisége és a teljes bőrfelületen keresztül a szokásosnál nagyobb mennyiségben kiválasztódik. Ez pl okozhat jellegzetes bűzösséget a teljes bőrfelületen. Nem csak bebéziózis előzmény okozhat a kutyában vese-, illetve májelégtelenséget egy sereg egyéb fertőző és nem fertőző eredetű, lázzal, szövetszéteséssel járó folyamatban lehet ez a következmény és a vese valamint a máj elsődleges megbetegedései is szervi alulműködéssel járnak. Leveléből egyébként azt sem tudom kizárni, hogy esetleg egy prémium minőségű táppal (Hill’s, Royal Canine, Eukanuba ..) nem rendeződne a bűzösség. Ha a táplálékváltás ellenére marad a jellegzetes intenzív kutyaszag - igencsak ajánlott lenne felkeresni a problémával állatorvosát. Részletes kivizsgálással (vér-, vizelet-, székletvizsgálatok, röntgen, ultrahang .. egyebek) nem kizárt, hogy kezelésre érdemes eltérést találnak.
jelige: Charli
2008-04-01
Üdvözlöm!A kérdédésem a következö lenne. A kutyámnak sárgás váladékos csipa folyik a szeméből,viszket,és a szeme fehérje pirossas.Olyan mint amikor a gyerekeknek kötöhártya gyulladása van.Amit agyerekeknek felirtak szemcseppet azt lehet e neki adni?A gyogyszer neve CILOXAN. Válaszát előre is köszönöm.
Persze, hogy lehet. Csak nem biztos, hogy végleges gyógyulást hoz, vagy egyáltalán eredményez-e ideiglenes megoldást is. A szemtüneteket akár veleszületett rendellenességek (entrópium, ektrópium) fényérzékenység, allergiás betegségek, fertőző betegségek (szopornyica) és számos egyéb betegség is. A kezelés előtt mindenképpen a kutya részletes kivizsgálása ajánlott. Ha „csak „ kötőhártya gyulladás a probléma, akkor nem kizárt, hogy a Ciloxan-nal vagy egyéb szemcseppekkel, kenőcsökkel lehet meggyógyítani a kutyát - de ha pl veleszületett szemhéj rendellenessége van, azt cxsak a műtéti megoldás tudja helyrehozni.
jelige: cica oltások
2008-04-01
Érdeklődni szeretnék, hogy hány hetes korban kell beadni egy kiscicának az első oltásait ill. ez mennyibe kerül Önöknél. Válaszuka előre is köszönöm.
Honlapunk Tudnivalók rovatában részletes információt talál kérdésére. Az oltások ára 3.500 (veszettség) és 6.500 (drágább kombinált oltások) között van nálunk.
jelige: Petike
2008-04-01
Van egy 8 hónapos törpe schnauzerem. Egészen a múlt hétig szépen lógtak a fülei, azóta a bal füle elkezdett fel-felállni. Ennek mi lehet az oka, hogyan mit kell tennem hogy ismét szépen lógjanak a fülei?
A 8 hónapos törpe schnazi már meglehetősen állandósult fejformával, kialakult küllemmel rendelkezik. Attól tartok, ha hibás a fülállása, és a táplálása teljesen rendbe volteddigi életében - akkor a hibás fülállást veleszületett alaki hibának kell tekinteni. A csupán kozmetikai célű fül (és egyéb) műtéteket Magyarországon az Állatvédelmi Törvény tiltja. Ezesetben pedig szerintme egészsélgügyi okokkal nem indokolható a műtét - úgyhogy a legjobb lenne Petikét elfogadni így, ahogyan most kinéz. Tenyészteni a küllemi hiba miatt nem illik, nem szabad.
jelige: Marcipán 2.
2008-04-01
Köszönöm a gyors válaszát, csak sajnos a kölyök szerintem nagyon sovány, a hasa beesett, és mióta nálam van alig hízott 200 grammot. Pont ma mértem 3 kiló 70 dkg, mikor elhoztuk volt 3 kiló 57 deka, ez azért engem aggaszt. Az ételt egyébként mindig egy időben adom neki, naponta 4 x, és ha nem eszi meg el szoktam venni előle, de hiába próbálkozom újra a következő etetésnél nem akarja megenni! Semmi baja nem lesz attól, ha egy - két napig nem eszik? Lehet ezt a kölyökkutyánál csinálni? Egyébként a széklete is hol hasmenéses, hol rendes, és amikor hasmenése van húzza a popsiját a földön, de csak akkor! A kertben egyébként mindent meg akar enni, füvet, földet, levelet, muskátlit, mindent ami nem kaja!
Így egészen más a történet. Egyrészt a rendellenes étvágy is kezelendő rossz szokás - másrészt a vissza-visszatérő hasmenés sem biztos, hogy kizárólagos következménye a rendellenes étvágynak. Nem tudom, hogy állnak a kutya oltásai, de márcsak a kora miatt sem lehet teljes a védettsége a vírusos megbetegedések ellen. A féreghajtás is akkor van rendben, ha a kutya 2 hetes korától kezdve 2 hetente reendszeresen megtörténik a dolog. Az étvgyátalanságot és visszatérő hasmenést számtalan veleszületett és szerzett (fertőző és nem fertőző) betegség okozhat. Szerintem részletes állatorvosi vizsgálatot kellene kérnie állatorvosától.
jelige: Komisz
2008-03-31
Tisztelt Doktor Úr! 15 éves németjuhász kutyánk egyik napról a másikra a bal hátsó lábára lesántult, emellett be is van dagadva a végtagja, lábfejtől a csípőig. Az állatorvos először Algopyrin injekciót adott neki, mondván, hogy valamilyen ütés következménye a sérülés. Állapota nem javult, pár nappal később azt mondta, hogy le van bénulva és nincs mit tenni. Valóban nincs mit tenni? Homeopátiás kezelésre is gondoltam, mi az Ön véleménye? Válaszát köszönöm: Komisz gazdija
Az a véleményem, hogy a kutya részletes vizsgálatával (citológia, röntgen, vérvizsgálatok ...) lehetne eldönteni, hogy mi a sántaság, duzzanat és bénulás (?) oka. Szintén ezek után lehetne a kutya esélyeit és a kezelés módját megbeszélni. Egy 15 éves kutya igazi veterán, nem kizárt, hogy nem is egyetlen betegség felelős a kialakult tünetekért. A homeopátiás kezelés egyeten erénye annyi, hogy biztosan nem ártalmas a kutyára. Márha a kivizsgálásban és az esetleges oki kezelésben okozott késlekedést nem vesszük annak. Megoldani csak akkor fogja a problémát, ha nincs is probléma.
jelige: Marcipán
2008-03-31
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémában szeretném a segítségét kérni: Van egy 10 hetes spániel kiskutyám, akit 10 napja hoztunk el a tenyésztőtől. Sajnos nem igazán jó evő, illetve a száraztápot nem igazán eszi, csak csipeget belőle. Főztem neki csirkenyakat, amit klopfolóval összetörtem, azt bekevertem a szárazba, azt szívesen megette, de úgy, hogy a szárazból kiválogatta. Félek, hogy így nem fejlődik rendesen, mert a száraztápban vannak azok az anyagok amik fontosak neki. Próbálom átszoktatni egy másik tápra, de mivel ezt csak fokozatosan bekeverve lehet, nem igazán látok előrelépést az étvágyában. Adtam neki már tasakos junior konzervet is, de attól nagyon csúnya hasmenése lett, pedig azt szivesen megette. Biztos, hogy éhes, mert amikor a tápos dobozt kinyitom, akkor odajön, ugrál és izgul, de aztán belerakom a tálba, megszagolja és elmegy! Kölyökkutyánál nem merem azt megcsinálni, hogy megvárom, amíg annyira éhes nem lesz, mert akkor képes napokig nem enni, aztán nagy baja lesz! Egyébként nagyon eleven, mozgékony, rengetes energiája van, sokat játszik, rendesen iszik, rendesen alszik, csak az evésel van probléma. Ön szerint mi lehet a baj, mit tegyek, hogy jobban egyen, mit adhatok neki, mit keverjek a száraztápjához, hogy szívesen megegye? Vagy valai baja lehet? Várom válaszát! Köszönettel:
Szerintem rendszeresen palira veszi magát a kölyök. Részletes leveléből az tűnik ki, hogy a fokozatosság elvét is betartva sok mindent elkövetett a kutya száraz tápra szoktatásával. Ha a kölyök megfelelően fejlett, jó kondiban van - akkor jól is csinálja a dolgot. Csak az a pici dolog hiányzik az etetésből, amiről Ön is tud, csak félti tőle kedvencét. Naponta 3x (4x?) megszokott időben etetjük meg a kölyköt. Ha nem óhajtja elfogyasztani az adagját, akkor nem főzőcskézünk neki és nem próbálkozunk egyéb finomságokkal, hanem elvesszük a tálkáját és a következő időpontban újra megkínáljuk. A száraz tápot nem feltétlenül kell semmivel sem kívánatosabbá tenni egy jól fejlett kölyök esetében. Ha betegség utáni leromlott kondíciót kell feljavítanunk, akkor szuktuk a száraz tápot vízzel, húslevessel, kefírrel, yoghurttal ... átnedvesíteni.
jelige: Manyi
2008-03-31
TISZTELT DOKTOR ÚR FR bulldog kutyám lábán 1forintos nagyságban kihollot a ször és piros púp látható ,a nyakán pedig kivakarta és kisebesedet a bőre lehet hogy a viszketéstöl? mitöl lehet ez. Az eggyik szeme kb négy hónapja piros és csipás váladék jön belöle mi az oka, előre is köszönöm
Veleszületett (atópia), allergiás, parazitás, gombás, bakteriális gyulladások okozhatjak a bőrtüneteket - és akár endokrin betegségek is hajlamosíthatják a kutyát. A szemtünetek valószínűleg ettől függetlenül (fejlődési rendellenesség, kötőhártya gyulladás, ...) vannak jelen a kutyában. Részletes vizsgálatok szükségesek a betegség(ek) megállapításához. Ha ez megtörtént, akkor lehet kezelésről beszélni.
jelige: Best
2008-03-31
Múlthéten pénteken kezdődött. Elkezdett a rotweillerem köhögni és étvágytalan volt. Hétvégén elutaztunk. Tegnap délután értünk haza. Akkor vettük észre, hogy nagyon lefogyott, nem akar enni, csak inni. Élénk zöldessárgát hány, olyan, mintha a hátsó részét nem tudná koordinálni, esik-kel a hátsó részével. Ma reggel kapott az állatorvostól 3 fajta injekciót. Kérdésem, mi lehet ez? Megcsíphette egy kullancs, vagy mérgezés? Meg fog gyógyulni?
Akár mérgezés, vagy kullancs által terjesztett betegség is lehet, miért is ne?! Ezen kívül a 10 éves nem ivartalanított, csak veszettség ellen oltott szukán betegségek tucatjai okozhatják a leírt tüneteket. Az sem kizárt, hogy nem egy betegség jelentkezett a Best-en. A kutya részletes vizsgálatával (vérvizsgálatok, röntgen, ultrahang, egyebek ...) lehet kideríteni a tünetek hátterét, majd ha van diagnózis, akkor lehet akutya esélyeit és a kezelés módjait taglalni.
jelige: Schnauzer
2008-03-31
Üdvözlöm! Van egy 6 hetes kiskutyánk, már egy hete nálunk van , eddig még semmi baj nem volt.Már két napja hasmenése van, olyan mint ha kicsit sűrűbb vizet kakilna. Mitől lehet ez?az első oltása már megvan.Esetleg a tej okozhatja? tanácsát előrre is köszönöm!
Okozhatja a tej is. Okozhatja egyéb táplálási anomália. Okozhatja a választási stressz is. Okozhatja bélféregfertőzés is. Meg okozhatja gyakorlatilag bármelyik fertőző betegség is - hiszen az első védőoltással a kutya még gyakorlatilag védtelen ezek ellen. Mielőbbi részletes állatrvosi vizsgálat ajánlott a tünetek tisztázása érdekében.
jelige: kriszi8
2008-03-31
Kutyám pénteken megfázott, folyt az orra és szuszogott! Az már elmúlott neki! Azóta nem nyitja ki a száját! Lehet nem tudja! Fáj a torka, vagy daganata van?
Lehetséges mindkét felvetés, és még ezen kívül is jónéhány. Részletes állatorvosi vizsgálatra van szükség a kutya állapotának felméréséhez. Ha ez megvan, jöhet a céltott és remélhetőleg eredményes kezelés.
jelige: Csibe
2008-03-31
Kutyám bal hátsó lábán lévő lábujj felső része beduzzadt és erős fájdalom jelentkezik. Seb nem látható rajta, így az állaltorvos szerint lehet zúzodás, repedés stb. Fájdalomcsillapítót kapott, de javulás már 4 napja nincs.
Citológiai mintavétellel és röntgenfelvétellel jobban megítélhető lenne az elváltozás oka. Hasonló módon nézthetnek ki a körömágy gyulladásai, de akár daganatok is. Jelezze állatorvosának, hog ynem oldódott meg a probléma. Biztos vagyok benne, hogy vizsgálatokat javasol, és az eredmények alapján lesz lehetőség célzott és várhatóan eredményes kezelésre.
jelige: seb
2008-03-31
A cicám állán 3 hónapja volt egy tályog, 3 nap múlva kifakadt és a genny kiürült belőle. Akkor betadinnel fertőtlenítettem. Azóta a helyén 3-4 alkalommal kis seb keletkezett, ami le is jön róla 2-3 nap alatt.Mitől lehet ez?
A sebgyógyulás zavarát okozhatja akár az is, ha a tályogból a genny nem teljesen ürült ki, vagy az, ha a macska állandóan kaparja, dörzsöli. Meg aztán az sem kizárt, hogy a csökent ellenállóképességű területen önálló, lokális bőrgyulladás alakult ki baktérium, vagy gomba kórokozóval. Meg az sem kizárt számomra, hogy nem tályogról van szó, hanem fekélyesedő daganatról. A teendő a cica részletes vizsgálata, majd valószínűleg a terület sebészeti kimetszése.
jelige: erka
2008-03-30
Kérem segítsen!Tegnap kaptam egy 3hónapos keverék kiskutyát,szerető gazdiktó.Testvérétől és anyjától lett elszakítva hely hiány miatt.Itthon a gyerekek nagyon örültek neki körbe rajongták simogatták,minden szép volt,amíg át nem jött a szomszéd.Az orrára ütött egy nagyot,a /bunkó/hogy megnézze milyen hamis.Azóta senkit nem enged a közelébe morog,vicsorit és reszket szegény.Mit csináljak vele mert nagyon sajnálom de nekem sem engedi hogy megsimogassam
A szomszédot zárja el a kutyától, a kölyökkel pedig hetek, hónapok következetes, szeretetteljes nevelésével valószínűleg újra el tudja hitetni, hogy nem minden embertől kell félnie. Nincs csodamódszer, gyógyszer a kialakult helyzetre.
jelige: Bagira
2008-03-30
10 hetes puli egyhete van nálunk,úgy tűnik nem lát. Mindennek neki megy, szeme kék színű. Kinövi-e , gyógyítható vagy így marad
Akár veleszületett, öröklött, akár szerzett vakságról van szó - majdnem bizonyos, hogy vissza nem fordítható folyamatról van szó. Szemészeti szakvizsgálattal kiderülhetne, hogy mi okozta a szemtüneteket és az is, hogy van-e esélye a kölyöknek újra látni.
jelige: oltások
2008-03-30
Kaptam egy cicát, akiről a volt tulajdonos nem tudja hogy volt-e oltva vagy nem, mert előtte ő is kapta. Be szeretném oltatni, de félek hogy baja lesz ha esetleg nemrég volt oltva. Származhat -e ebből baja, és ugyanúgy kell oltatni mintha soha nem lett volna?
Semmi alapja nincs a félelmének. Ha egy éven belül akár ugyanazt a védőoltást többször is megkapja a cica, attól csak magasabb szintű védelem alakulhat ki. Veszélye nincs a túl korán ismételt oltásoknak. Honalpunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy milyne oltások ajánlottak a cicának. A nőstány ivartalanítása is melegen ajánlott (lásd Publikációk rovat).
jelige: féregirtó
2008-03-30
A cicámnak 3-4 havonta szoktam adni féregirtó tablettát megelőzésre. Kell-e váltogatni a tablettákat, tehát mindig másfajtát venni, vagy adható ugyanaz a fajta mindig?
Ha ez a féregirtó tabletta széles spektrumú szer (pl Drontal Cat, Cestal Cat ..), akkor nem kell váltogatni. A bélférgek esetében nincs tudomásunk arról, hogy létezne a hozzászokás (rezisztencia) jelensége ezen szerek esetében.
jelige: lógó bőr
2008-03-30
Több cicám van, egészségesek, de nem tudom normális dolog-e hogy a hasuknál kicsit lóg a bőr lent. Más cicáknál is látom ezt, könyvekben is. Mitől van ez?
Túlkondícionált (pufi), idősödő cicák alhasi részén zsírpárnák képződnek.
jelige: Zsömi
2008-03-30
Tisztelt Doktor úr! Zsömi kutyánkon kb október vége fele észleltünk egy babszem nagyságú dudort az utolsó bordája után az oldalán. Az állatorvosok azt mondták, hogy azt biztosan merik állítani, hogy nem mirigy, de hogy valójában mi, azt csak szövettannal lehet megmondani. Javasolták, hogy még várjunk vele. Kb. 3 hete, a combján, 2 hete a fülén, és pár nappal ezelőtt a feje búbján jelent meg hasonló dudor. Van vmi magyarázat erre? Melyikből vesznek ilyenkor mintát?Lehet, hogy nem is szabadott volna várnunk?
A legokosabb az lenne, ha mindhárom duzzanatból készülhetne citológiai minta. Semmi biztosíték nincs arra nézve, hogy mindhárom duzzanat ugyanaz szövettani értelemben. Érdemes lenne a citológiai vizsgálatokat mielőbb kezdeményezni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: mopsz
2008-03-30
Kedves Dr. Úr. 6 hónapos mopsz-tacskó keverék kutyusunk mellé érkezett a szomszédba (közös az udvarunk) 2 kutya szintén 6 hónaposak. A kistestű tacskó keverékkel már megbarátkozott de a nagyobb amsztaff-fal sehogy sem akar. A probléma kölcsönös mert az amsztaff sem kíméli a mi kicsikénket: állandóan a földbe döngöli őt. A kérdésem az lenne, hogyan szokassuk őket össze?
Sok türelemmel ... Nincs semmi csodamódszer ezügyben. Ha hetek, hónapok alatt folyton összemarnak a kutyák, akkor le kellene tenni az összebarátkoztatásukról.
jelige: bernáthegyi
2008-03-30
Tisztelt Doktor! Szeretném azt megtudni, hogy honnan lehet észrevenni, hogya kutya lázas? Van egy 8 hetes bernáthegyi kiskutyám és most lett eltávolítva a farkaskörme! Alig eszik-iszik, csak alszik, és meleg a feje!Ilyen meleg még nem volt!Esetleg ez jelezheti?
Jelezheti. A lázmérés a kutyák végbelében történek. 38-39 oC között normális a testhőmérsékletük. Érdemes lenne jelezni az operációt végző állatorvosnak a történteket.
jelige: ujhegylaki
2008-03-30
székeléskor sír
székrekedés (akár rossz etetés miatt) béldaganat prosztata hyperplázis, tályog, daganat gerinc-, medencei betegségek részletes állatorvosi vizsgálat !!!
jelige: Lívia
2008-03-30
Március 24-én kutyakölykök születtek (nyolc) és engem az érdekelne, hogy mikor kell az első oltást beadni illetve mikor lehet leválasztani az anyától?
A jól fejlett német juhász kölyköket 8-10 hetes koruk után szokás elválasztani. A kölykök 2 hetes korban először, azután 2 hetente kellene, hogy átessenek féreghajtáson, ha kell bolhamentesíteni is ajánlott őket, majd 6 hetes korukban megkaphatják első védőoltásukat. Honlapunk Tudnivalók rovatában még talál hasznos írásokat a témában.
jelige: Lilike
2008-03-30
2 Hete vásárolt szuka Máltai selyemkutyám az első hét után elkezdett egyik nap rángatózni, és nyáladozni,ilyenkor nem volt nagyon magánál, a tenyésztő azt ajánlotta adjak neki cukros vizet, és nem lesz baja utána, mert lehet hogy csak leesett a cukra. Meg is itattam vele, rögtön jobban lett, kapott enivalót is. Két nap múlva újból előjött rajta hajnali 1 órakor megpróbáltam a cukros vizet adni neki, 10 percig jobban volt, majd újból jöttek a tünetek előlről, nem vett levegőt sem, teljesen megmerevedett,és többször is szájon át kellett lélegeztetnünk, lelassult a szívverése, amit mellkasi masszírozással próbáltam jevítani neki, párszor sikerült is. Bevittük ügyeletre állatkorházba, semmit nem csináltak vele, felhívtam a tenyésztőt, akivel találkoztunk, és elvitte korházba a kiskutyát, egészen kora délutánig rohamai voltak óránként. Még mindig nem tudják megállapítani mi a baja. Ön szerint mit tegyek, hova vigyem, milyen vizsgálatokat ajánl? Jó lenne elvinnem egy MRI-re? A kiskutya még csak 2 hónapos. Kérem segítsen nekem.
Nem tudok segíteni önöknek. A leírt tüneteket valóban okozhatja akár a vércukorszint ingadozása is, meg akár súlyosfokú bélféregfertőzés is, meg toxikózisok, meg számos fejlődési rendellenesség (idegrendszeri-, szív-, keringési eredetűek ...) meg akár epilepsziás, epilepszia szerű megbetegedések is, meg ... meg biztosan nem jutott minden eszembe hirtelen. A vizsgálatok között biztosan nem az MRI az első, amit meg kellene csinálni. Szinte biztos vagyok benne, hogy a kölyök az első vérvételeken túlvan, esteleg koponya-, mellkasi röntegnek is készültek róla. Ha kezelőorvosai ajánlották az MRI-t, mint utolsó vizsgálati lehetőséget, akkor hallgasson rájuk és kérjen időpontot Kaposváron.
jelige: Maya 3.
2008-03-30
Tisztelt Doktor Úr Sajnos Dermodicosis- t állapított meg a vizsgálat. Nagyon remélem, hogy miután 3 hónapos kölyökről beszélünk, jó esély van a gyógyulásra, de legalább a tünetmentes életre. Az orvosunk azt mondta, sajnos a későbbiek folyamán akár súlyosbodhatnak is a tünetek. Ez nem fog előfordulni, a mi Rotink meggyógyul!! Előre is köszönöm, ha valami jó ötlete van a 100%-os gyógyulás elérésére! Természetesen teljesen a bizalmamat élvezi orvosunk ( régi, jó ismerősöm, ügyfelem), csak ugye több szem többet” lát” alapon nekem minden eshetőséget fontolóra kell vennem. Jelen pillanatban immunovet port, ill. Vetri-DMG Liquid cseppeket kap. Kapott korábban a nyakára külső élősködő ellen cseppet, injekciót. üdvözlettel
A demodikózis esetében sincs 100%-os biztonsággal ható kezelés - de állatorvosa láthatóan kellő gondossággal kezeli Mayát. Amennyiben elsődleges, helyi szőrtüsző atkakórról van szó, és nem egyéb betegség mellett jelentkezett a demodikózis - úgy a kölyök néhány hét múlva gyógyult lesz. Remélem, hogy így fog történni. Köszönöm, hogy visszajelzett a kutyával történtekről.

<< <  285 / 428 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.08.27
Augusztus 25.-én eltűnt a XXII. ker. VII.utca 14. szám alól 2 éves LUCY nevű nőstény Westi kutyánk, az esti órákban. Nyakörv nincs rajta, hallgat a nevére, játékos, rövid a szőre a hátán. Bárki, aki tud róla bármilyen információt kérem segítsen! Kérem hívjon fel a +36304978825 telefonszámon, a megtalálónak természetesen jutalmat is felajánlanék!
2015.08.21
3-4 hónapos kiscicák gazdit keresnek! Ajándékba játszó egeret, illetve Royal Canin babytápot is adok ( ezt vettük nekik:) Nagyon kezesek, dorombolósak. Elérhetőségem: 06-20-484-4646
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire Terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen! 70/434-7875 Köszönöm!