Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: magyar vizsla
2008-07-21
Tisztelt Doktor Úr! 11,5 éves nőstény magyar vizsla kutyámmal kapcsolatban ”még nem olyan öreg” jeligéjű kérdésemmel kerestem meg Önt néhány hónappal ezelőtt. Válaszából, válaszaiból kiderül az ivartalanítás mennyi kellemetlenségtől óvná meg kutyáinkat. Az ivartalanítást az orvos tanácsára végeztetnénk el, ha javasolta volna a sokadik tejfolyásos álvemhessége után. Mikor már minden emlőjében cseresznyemag göbök jelentek meg, 9,5 éves korában megtörtént az ivartalanítás. A göbök maradtak...sőt vizelettartási problémája is lett. Incurin tabletta, akkor meg talán kár is volt az ivartalanítás! Tavasz óta nem szedi, a kertben tarjuk. Nehéz kérdéssel fordulok Önhöz. Nemcsak az egyik emlő növekedése, hanem a egy csomó megjelenése a füle alatt - került állatorvosunkhoz. Diagnózisa rosszindulatú áttétes daganat. Műtétre előjegyezték, de! Semmi olyan előzetes vizsgálatokról nem esett szó, amelyekről itt az Ön válaszaiban olvasok. Ez az általános gyakorlat? Szóval néhány nap múlva vágják, hazakerül és drukkolhatunk, hogy abba az 50%-ba kerüljön a kutyánk... Talán jobb lenne nem kitenni a műtét kínjainak? Szeretném az ön véleményét is meghallgatni - oly nehéz a döntés. Általános állapotáról: remek az étvágya, futásra, ugrásra csak téli szalámi készteti, egyébként lelassult, nem akar sétálni, fekszik és fekszik, sok vizet iszik, több hónapja morog, nem kívánja már a simogatást. Válaszát előre is köszönöm, egyáltalán ezt lehetőséget, mely rengeteg tanulságot szolgáltat nekünk állattartóknak, s gondolom Önnek is, kollégái gyógyító gyakorlatából. Tisztelettel:
Abban teljesen igaza van állatorvosának, hogy a kutya egyetlen esélyét a gyógyulásra a műtét elvégzése jelenti. A műtét során eltávolított anyag szövettani vizsgálata pedig fontos információ lesz a kutya esélyeit, esetleges kiegészítő kezeléseit illetően. A rossz hangulat, kevés mozgás, valamint sok vízivás/pisilés a kutya korát és alapbetegségét figyelembe véve számomra egyáltalán nem aggálymentes megfigyelések. Állatorvosa nyilván jobban ismeri a kutya állapotát, de lehet, hogy nem volna haszontalan a részletes vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, mellkasi röntgen ...) elvégzése a műtét előtt. Köszönöm az elismerő szavakat a rovattal kapcsolatosan. Drukkolunk, hogy a műtétek sikeresek legyenek és meggyógyuljon az öreglány.
jelige: Dominó
2008-07-21
A boxerem két napja fialt újból. És megint lett egy sárga kan kölyök amely a második napon rohamot kapott. Egyszercsak bepuffad, sípoló hangot ad ki és habzik a szája. Mikor kinyomom lassan a levegőt helyre jön de csak pillanatokra. Az állatorvos mondta, hogy a 3napot túlélő kutyusok maradnak meg. De mivel az előző alomban is volt egy ugyan ilyen eset érdekelne, hogy mitől van és hogy öröklődik -e?
Számomra semmi biztosat nem jelent, hogy a 2 beteg kölyök sárga esetleg azonos nemű volt - még akkor sem, ha a két alom ugyanazon kantól származott. Az sem kizárt, hogy a korai kölyökhalál különböző okokból következett be. A hullák boncolásával és a kapcsolódó részletes vizsgálatokkal (szövettan, kórokozó izolálás ..) lehet megállapítani az elhullások okát. Amennyiben ez megvan, akkor lehet a kérdéseire válaszolni.
jelige: Ropi
2008-07-21
Az 1 éves labradorunk 2-3 napja intenzívebb mozgások alkalmával hörgő hangokat ad. Gyanítjuk, hogy talán csontdarab okozhatja a problémát. Hogyan segíthetnénk rajta??
Önök otthon sehogyan. Ha valóban csontdarab akadt el a kutya garatjában, gégéjében, légcsövében, vagy nyelőcsövében - azt állatorvosi klinikán tudják megállapítani, és megoldani is. A hörgő hangokat azonban számos egyéb betegség (légúti fertőzések, egyéb iidegentest, légcsőszűkület, szívelégtelenség, nyaki-, mellkasi terimék ...) is kiválthatja. A diagnózistól függően lehet, hogy gyógyszeres kezelésre, de az sem kizárt, hogy műtétre lesz szükség.
jelige: .
2008-07-21
nemrég találtam 5 kiscicát.még csakpár naposak és azt szeretném kérdezni hogy mit adhatok nekik enni?
Macska tejpótló tápszert.
jelige: Pötty
2008-07-21
Megfázott a kutyám.Tünete nem sulyos de aggodom.Köhög ,trüszög és folyik az orra.Mit adhatok neki hogy megszüntesem vagy enyhithesem a tüneteket.Köszönöm válaszát
Vagy esetleg allergiás betegsége, vagy neadjisten szívelégtelensége alakult ki ... Sokkal jobban jár, ha állatorvosa is megerősíti a gyanúját, ráadásul ő kezelni is tudja a Pöttyöt. Ha valóban megfáztásról van szó, akkor sem tudok olyan gyógyszereket ajánlani, amit recept nélkül be tud szerezni.
jelige: sasikazazija 2.
2008-07-21
Tisztelt Doktor úr! Nagyon köszönöm a tanácsokat, holnaptól adok neki táp és kefirkombót, nem lesz odáig a dologtól Zazi, de majd átvészeli. Ha nem javul az állag, akkor felkeresnénk egy vizsgálatra a rendelőt, telefonon jelentkezünk. Nagyon köszönöm Jó hétvégét!
Remélem, hogy rendeződött a cica állapota. Ha nem így történt, nem gondolom, hogy a mi rendelőnket kell feltétlenül felkeresni, állatorvosa is biztosan szívesen elvégzi a vizsgálatokat.
jelige: éépp
2008-07-21
csókolom én írtam maguknak nem régen egy csau csau kutya ügyében sikerült mert találtunk neki megfelelő kenőcsöt !!:)ha bármi probléma lesz majd ide írok üdv
Remélem, hogy a megfelelő kenőcsöt találták meg.
jelige: fdsssaa
2008-07-21
csókolom!nekem van egy kutyám csau csau és véresre és egész nagyra csípték a kutyám fülét a legyek !!mit tegyek???mit tehetek???nagyon szépen köszönöm a segítségét !csókolom
Ha biztosan legyek csípéséról van szó, akkor állatorvosa Kubatol spray-t, vagy a néhány legyek ellen is hatásos spot on (cseppek) egyikét fogja ajánlani a kutya védelmére. A környezetben is hasznos légyírtást végezni, erre a feladatra is talál készítményt állatorvosa. A szuka ivartalanításával és rendszeres védőoltásaival is sok későbbi kellemetlenséget, betegséget lehet megelőzni.
jelige: Marcika
2008-07-21
Érdeklődöm, hogy betegségre utal-e a cicámnál: Napok óta nem eszik, nem iszik, csak alszik valamelyik széken, súrún nyalogatja száját. Köszönöm válaszukat
Feltétlenül. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy a kijáró macskáknak milyen védőoltások ajánlottak. Az ivartalanított, rendszeresen beoltott, parazitamentesített és helyesen táplált macskáknak van esélye 15-22 évig egészségben élni. A többiek 2-5 év alatt elkopnak.
jelige: Zsebi
2008-07-21
Tisztelt Doktor! Érdeklődni szeretnék,hogy a Kiltix nyakörvet milyen idős kortól lehet használni? Sajnos a száraztápot nem eszi meg,csak pépesítve...Próbáltam többfélét,csak prémiumtápokat:Royal Canine,Acana,Belcando,Eucanuba.Valószínűleg ő alapjában véve nem kedveli valamiért.Persze,ha 1 napig nem kapna mást,akkor megenné,de nem mehet ez így,hisz még kölyök és fejlődnie kell.Esetleg valami ötlet ez ügyben? Illetve még olyan kérdésem lenne,hogy ha egyedül hagyjuk akkor folyamatosan ugat(amilyen kis kutya,annál nagyobb a hangja).Az egyik szomszéd ezt eléggé nehezményezi,de én nem szeretnék megválni a kedvencemtől.Már,a feljelentést is említette.Mit tanácsol?
A Kiltix nyakörv kifejlett kutyák részére javasolt készítmény, 7-8 hónapos koráig inkább a spot on készítmények (cseppek) egyike lehet a Zsebi számára megoldás. A száraz tápok kölyökkori etetésével semmi gondot nem látok, ha csak átbedvesítve eszi meg a kutya. Az átbedvesítést megteheti kefírrel, yoghurttal, húslevessel, sovány tejjel, vagy akár vízzel is. A temperamentumos fajták fiatal példányai közül sokan nehezen viselik az egyedüllétet. Lehet, hogy megoldás lenne a feromon hatóanyagtartalmú D.A.P. spray, vagy párologtató használata.
jelige: Leó
2008-07-21
Az igen agresszív kandúrmacska a párzás időszakában megölheti-e gyengébb vetélytársát? Mennyire veszélyes egy nagyon erős, agresszív kandúr verekedése a gyengébb vetélytársra?
Nem jellemző, hogy a kandúrverekedés közvetlen következményeiben elpusztulnának a gyengébb, vesztes kandúrok. Sokkal inkább jellemző, hogy az oltatlan, nem parazitmentesített példányok egymást (dominanciától függetlenül) akár fatális vírusokkal is elfertőzik. Az is gyakori, hogy a kandúrbunyók nyomán kialakuló tályogos megbetegedések heteken, hónapokon keresztül terhelik a kandúrok szervezetét. Mindezek vezetnek ahhoz, hogy az oltatlan, nem parazitamentesített, nem kasztrált kandúrok várható élettartama 2-5 év - míg az ivartalanított, oltott, parazitamentesített, helyesen táplált kijáró társak várható élettartama 15-22 év.
jelige: Kicsi Otisz 2.
2008-07-18
Tisztelt Doktor Úr! Kis pincseremnek megoldódtak a széklet problémái,kiderült,hogy a 3héttel ezelötti fertőzése,bélfertőzés volt,és nem lett maradéktalanúl kikezelve,tehát nem az ételváltással voltak gondok. Viszont megszeretném kérdezni,hogy milyen időközönként lehet egy kiskutyát fürdetni,mert szerintem erős kutyaszaga van.Megnézték a bűzmirigyét és az rendben volt,nem az miatt erősebb a szaga.És a másik kérdésem,hogy magyon durva,iszonyú erővel harap,hiába minden féle erőteljesebb rászólás,nem igazán veszi figyelembe,mit lehetne tenni,hogy picit finomabb legyen?Köszönöm elörre is a válaszát
Örülök, hogy kiderült a kutya baja és sikeresen meggyógyították őt. Egy kutyát, általában akkor fürdetünk, ha külsőleg elszennyeződik, vagy bőrbetegsége, parazitás fertőzöttsége van. Akár heti rendszerességgel is lehet fürdetni egy kutyát, nekivaló kutyasamponnal. A játék közbeni durvaságról nagyon egyszerű leszoktatni a kutyát, ha nem kezünket dugjuk a szájába, hanem rongyot, játékot, fadarabot ...stb illetve, ha mégis durván belénkharap, akkor azt egyértelműen és következetesen, akár földreszorítással, meglegyintéssel is „megtoroljuk”.
jelige: ?
2008-07-18
Abban szerteném h a kiskutyám hányik és nem eszik és már nem is játszik elment az életkedve és mit tegyek vele.Mert a szüleim állatorvoshoz nem engedik hogy elvigyem:Köszönöm
Az baj, mert ez lenne az egyetlen esélye annak, hogy kiderülhessen a kölyök betegsége és esetleg meggyógyulhasson. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatod, hogy milyne vakcinákra lenne szüksége egy kölyök kutyának ahhoz, hogy egészségesen fel lehessen nevelni. Védőoltások, parazitamentesítések hiányában a kölyök kutyák és macskák nagyobb része sajnos nem éri meg a felnőtt kort.
jelige: Rincsi
2008-07-18
Tisztelt Doktor Úr! 10 éves nagy testű macskánk órrán 4-5 hónapja egy csontos kinövés keletkezett. Állatorvos megvizsgálta, azt mondta, az idő eldönti, hogy jóibdulatú, kifelé növekvő, vagy valami más.... Most azt vettük észre, hogy a cica egyik szeme kidülledt, más szögben is áll, illetve előrébb van, mint a másik. Erősen nedvedzik, a könnye enyhén barnás, de híg, könny állagú. Eszik, mosdik, egerészik, az órrán levő domborulat nem változott. Az állatorvos szerint a szemüreg felé nő a daganat, bár a barnás könnyet nem érti. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben valamilyen más betegség szóba jöhet-e, illetve a mecsek szemének eltávolítása javíthat-e a helyzeten.
Hát, az igaz, hogy az idő sok mindent megválaszol, de van hogy későn kapjuk meg a válaszokat ... A macska részletes vizsgálatával, a duzzanat citológiai vizsgálatával, röntgenfelvételek és néhány vérparaméter vizsgálatával sokkal okosabbak lehetnénk a Rincsi ügyében. Előfordulhat, hogy műtéti megoldással, vagy kombinált kezelési módszerrel lehet kezelni a cicát. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még ebben a témában.
jelige: lejla 2.
2008-07-18
mult honapban volt kint az állatorvosunk megvizsgálta és azt mondta,hogy nem áll vemhes,kapot 2 inekciot az egyik antibiotikum a másikat nem tudom megvizsgálta a nemi szervét is és azt mondta,hogy nincs gyulladása fertözése,ha ma 63 napos akkor körülbelül meddig várhato az ellése?elöre is köszönöm
Kutyák átlagos vemhességi ideje 63 nap. Kis vehem (1-2 magzat) esetében gyakori és nem igényel beavatkozást a néhány napos túlhordás. Honlapunk Publikációk rovatában részletes információt is talál a témában.
jelige: Szofi
2008-07-18
A kutyusomat 14 műtötték meg elkötést kértem az ébredéssel minden rendben volt nem remegett viszont azóta nem kel fel csak pisilni és én viszem a táljához enni.A sebe szépen gyógyul de én azt veszem észre hogy nagyon szomorú semmivel nem lehet rá hatni nem örül ha meglát én depresszióra gyanakszom és nem tudom,hogy mit tegyek elmúlik-e teljesen tanácstalan vagyok.A kutyus a héten volt 1 éves.Köszönöm,hogy elolvasta és válaszol a levelemre.
Egy kutyát általában nem visel meg hosszú napokra egy ivartalanítási műtét, és nem szoktak „depreszziós”ak sem lenni ettől. Biztos vagyok benne, hogy állatorvosa még határozott kérésre sem csinál „ petefészek lekötést” - hiszen az kutyáknál és macskáknálk is súlyos következményekkel jár. Jelezze állatorvosának hogy nincs jól a kutya. Akár a műtéttől teljesen függetlenül is lehet olyan betegsége amit ki kell vizgsálni és kezelni kell.
jelige: május
2008-07-18
Üdv!! Érdekelne,hogy most másféléves mops nőstényünket mikor javasolt pároztatni,hogy kölykei legyenek,és mennyi ideig tart ezeknél a kutyáknél a vemhesség? Köszönöm!!!
Másfél éves korában, a 3. tüzelésekor egy Mopsz is ideális korban van a tenyésztésbevételhez. Leggyakrabban a Mopszok is 63 napig vemhesek. Hasonló témákban honlapunk Publikációk rovatában még olvashatnak.
jelige: lejla
2008-07-18
van egy 3 éves szuka kutyám amit fedeztetem az elsö fedeztetést számitva a mai napon 63 napos.neki tavaly voltak már kiskutyái.itt kezdödik a problémám,hogy tavaly nagyon gömbölyü volt most pedig nem gömbölyü hanem csak le eresztete a hasát,de a csöcseit le eresztete ugy mint tavaly meg a mai napon észleltem,hogy a nemi szerve is kidagadt önök szerint igy is lehet vemhes a kutyusom?ha nem gömbölyödöt ki?elöre is köszönöm
Szerintem lehet vemhes a leírása alapján, hiszen kisebb vehem esetében nem feltétlenül feltűnő a hasi terime növekedése. Meg szerintem lehet álvemhes is a szuka, meg akár pyometrás is meg akár nemi szervi cisztái, daganata is lehet a leírása alapján. Ha ennél biztosabbat szeretne tudni, akkor részletes állatorvosi vizsgálatokat (benne főleg ultrahang vizsgálat) kellene végezni.
jelige: angol bulldog
2008-07-18
Jo napot kívánok!Még egy kérdésem lenne a progeszteron szint megvizsgálásával kapcsolatosan!Ugy olvasom itt az interneten hogy a 9 napon a tuzelés elso napjátol számítva kel ez a vizsgálatot megcsinalni és még lehetséges a megismétlése is ha még nem megfelelo a szint!Megkérném a maga véleményét mikor melyik napon vigyem el?Itt Slovákiában ezen a kornyéken ahol lakunk nem gyakori az allat orvosi rendelokben az angol buldog és ezért kérem a maga tanácsát!Elore is koszonom!
Nem tudom milyen honlapon olvasta a 9. napon történő első vizsgálatot - de azt tudom, hogy van olyan szuka, amelyik a 9. napon már bőven elovulált és esetleg csak azt lehet megállapítani, hogy elkéstek a fedeztetéssel. Van olyan egészséges szuka, amelyik akár a tüzelés 5. napján ovulál és eredményesen fedeztethető és van olyan amelyik a 25. napon teszi mindezt. És van olyan szuka is amelyik meddő, és van, hogy a kan nem alkalmas a termékenyítésre. Nem tudok róla, hogy Szlovákiában kevesebb angol bulldog lenne, mint Magyarországon, és főleg, hogy a szlovákiában szaporodásbiológiával foglalkozó specialista állatorvosok másként dolgoznának, mint az itteniek, vagy más európai országokban lévők. 1);
jelige: bri
2008-07-18
T.Dr.Úr!Van egy 10 hetes francia bulldog amit ajándékba eltudnák hozni csak egy baj van,az egy ik szemén valami hályog van nem tudom azt lehet valamit csinálni,hogy teljessen meggyógyuljon?Nem tudom,hogy így érdemes-e elhoznom.
A valami hályogot lehet, hogy meg lehet valami módon gyógyítani és lehet, hogy nem. Szemészeti szakvizgsálattal lehet a szemtünet hátterét kideríteni és az esélyeket lehetséges kezelési módszereket (helyi kezelés, műtét ...)megbeszélni. Nem tudom, hogy így érdemes-e elhoznia.
jelige: értetlenség
2008-07-18
1 hónapja járunk állatorvoshoz a a cicámmal. Tünetek: Fogyás, étvágytalanság, kedvetlenség, az utóbbi héten már hasmanés is, így minden nap viszem infúzióra, már ugy néz ki helyrejön a hasmenésből. Az orvosunk nem érti miért lehet. A fogínye kicsit be van gyulladva az egyik oldalon, ami nem akar elmúlni. A vizeletében rengeteg a fehérje,a phja normális, picit csökkent a fehérvérsejt, és nőtt a vörösvérsejt száma. további eltérései: WBC.5,2 rBC:10,2 hgb:145 pcv:0,472 trombocitaszám. 145 neutrofil:47% limfocita 46% eosinophil 7% monocita 0,00 Albumin:23,1g/l amiláz 1735,8IU/l CK:437,3 Ezt nem értem, de az orvos azt mondja a Vese panel vérvizsgálata jó, már volt a vére teljes vírusvizsgálaton is. MAcskaleukózis is negatív. Mit tehetek még? Csak 2 éves, eddig sosem volt baj vele. Úgy érzem valami felett elsiklottunk, pedig már rengeteg pénzt és energiát fektettem bele a gyógyulásába. rengeteg vér és vizelet vizsgálatba. Előre is köszönöm válaszát!
A rendelkezésre álló adatok alapján nem dönthető el, hogy mi lehet a cica baja. Én itt egyébként nem rengeteg vérvizsgálati adatot látok, hanem néhány normális vérparamétert, ha ehhez még hozzávesszük, hogy a macska vírustesztjei is negatívak, akkor megnyugodhatunk afelől, hogy nem valamelyik fatális vírsufertőzésről van szó. Én úgy látom, hogy egy sereg igen gyakori, és veszélyes betegség lehetőségét már kizárták a vizsgálatokkal. A tüneteket egyébként olyan banális ok is kiválthatja, mint a szőrbezoár, vagy számos egyéb belgyógyászati, endokrinológai, akár onkológiai betegség, ami sokszor igen nehezen egyéb vérparaméterek, hormonszintek mérésével, vagy képalkotó eljárásokkal deríthető ki. Nem lesz megnyugtató az Ön számára - de hasonló általános tünetekkel előfordul ember/kutya/macska esetében is, hogy hónapokig tart a diagnózis megtalálása és rengeteg szakorvosi vizgsálat vezet el idáig. Nem hiszem, hogy állatorvosa tanácstalan lenne a további vizsgálatokat illetően. Őszintén remélem, hogy türelmük és áldozatvállalásuk diagnózist és gyógyulást eredményez rövid időn belül.
jelige: mirrmurr
2008-07-18
8-9 hetes kismacskát avantage - bolha elleni szerrel kentem be. Elpusztulhat tőle?
Gondolom az Advantage szert akarta írni. Ha a 4 kg alatti macskákra való szert alkalmazta az előiratnak megfelelően, akkor kizárt, hogy ettől elpusztuljon a kölyök macska. A gyártója 8 hetesnél idősebb kölyökmacskák kezelésére állítja elő ezt a hatékony és biztonságos terméket.
jelige: sasikazazija
2008-07-18
Üdvözlöm! Abban kérném a segítségét, hogy a két és fél éves nőstény cicánknak négy hete hasmenése van. Két hétig anitibiotikumot is kapott, injekciót és tablettát is. Már Smecta port is kevertünk a diéta utáni kajába, de kevés eredmény után, megint hasmenése van. A cica jókedvű, játékos és nagyon jó étvágya van, mindíg enne. Eszik is, de az output kicsit híg. Most nem tudom mit tegyek, mert az orvosi kezelésre két-három nap tűnetmentesség volt a reakció, és most megint kezdődik. Mindenből a szokásosat kapja enni, szobanöbvényeket nem bántja, nem kijáró cica, féregtelenített, oltott, elkényeztetett. Előre is köszönöm a választát, sürgős lenne! üdv
Ha azt feltételezzük, hogy a cica komoly betegségtől mentes, akkor a hasmenés ill hígabb széklet rendezését megkísérelhetjük olymódon, hogy a macskától megvonjuk a tehéntejet (már ha kapott ezt megelőzően), és minden házikosztot (felvágott, nyers/párolt/főzöt/sült húsfélék, zöldségfélék mindent !) és kizárólag korának megfelelő prémium táppal etetjük napi 2x élőcsírát is tartalmazó kefír/yoghurt kiegészítéssel. Ha néhány nap alatt nem sikerül úrrá lenni a tüneteken, akkor nem látok más lehetőséget, mint a cica részletes vizsgálatát (benne vér-, széklet vizsgálattal esetleg képalkotókkal ...).
jelige: 20042004
2008-07-18
Tisztelt Dr.Úr! cicám ivartalanított,nőstény,17méves. 1-2 hónapja kevesebbet eszik. Hangulata nem rosszabb, Milyen étvágygerjesztőt lehet adni neki. Hallottam, a Béres cseppről, nemtudom jó-e? kérném tanácsát, vagy más étvágygerjesztőt ha tudna ajánlani, megköszönném. Tisztelettel
Az étvágytalanság soha nem önálló betegség, amit étvágygerjesztőkkel kellene kezelni, de mindig betegség tünete. A feladat tehát az, hogy diagnosztizáljuk a betegséget, és az okot kezelhessük. Ha sikeresen kezeljük a betegséget, visszatér az étvágy. A 17 éves macska igazi veterán. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni az étvágytalanság hátterét, és remélhetőleg sikeresen kezeli az öreglányt. Az sem kizárt, hogy a Béres Minera része lesz a terápiának, ami ugyan nem étvágygerjesztő, de egy jó minőségű mikroelem kiegészítő szer.
jelige: hercegnő
2008-07-18
nekünk van egy kilenc honapos szuka kutyánk most tüzelt fedeztetük e-honap hetedikén a mai napig a fedezés ota meg van duzzadva piros a nemi szerve és valami sárga váladék folyik belöle.szeretnénk tudni hogy ez normális-e.elöre is köszönöm
Kicsit sem normális az, ha egy 9 hónapos stafford szukát be akarnak fedeztetni. Egy stafford szuka tenyészérettsége kb 1.5 éves korában a 3. tüzelése alkalmával jön el. Ráadásul a kutya tenyésztésére a tenyésztőnek is fel kell készülnie, és a tenyészállatot is fel kell készteni. A csak veszettség ellen oltott kutya biztosan nincs megfelelően felkészítve a nagy eseményre. Esetükben szinte közömbös, hogy aktuálisan mi folyik a szukából. Kérem, hogy tegyenek le a szándékukról.

<< <  285 / 473 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379
2016.10.11
2016.10.09.-én este 7 óra tájékában találtuk, a Leányka utcai parkolónál jött oda hozzánk ( Leányka utca focipálya felé eső része). Barátságos, nem fél az emberektől. Fekete színű a bundája kivéve a hasán, ott van egy fehér folt. Kb. 6 hónapos, nőstény cica. 30/961-1499
2016.09.26
XXII. kerületben talált 14 éves (!) keverék kan kutyuska az Illatos úton! http://illatosutiallatvedo.blogspot.hu/2016/09/illatos-ut-iii52-20160925.html