Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Gesztenye
2008-08-10
9 éves kutyánk állandóan bevizel, folyamatosan csöpögtet, ahol lefekszik vagy leül ott marad a nyoma. Kb. 2-3 éve kezdődött, az évek során egyre erőteljesebb lett. Azt gondoltuk, azért történt, mert korábban megműtötték. Nehéz vele így együttélni, mit lehetne tenni? Van-e valamilyen megoldás a problémára?
Nem írja, hogy milyen műtéte volt a kutyának. Ha a lábtörését hozták műtéttel helyre, akkor nem lesz összefüggés a mostani vizeletcsepegéssel, ha ivartalanították, akkor esetleg igen. A kutya kivizsgálása után állatorvosuk fog tudni segíteni a gond mérséklésében, megszüntetésében. 1);
jelige: bulldog
2008-08-10
T.Dr.Úr/nő!A héten a barátnőmmel vettünk egy francia buldog testvérpárt.Egyikőjüknek sem áll fel a füle.Az állatorvos adott nekik kalcium injekciót ez miatt.Mikor várható hogy felálljon nekik?És az egyiknek álítólag verekedés miatt valami csomó keletkezett az egyik első lába felett.Elmúlik-e egyáltalán? A kutyusok 13 hetesek.
Nem tudom, mikor fog felállni a fülük, vagy fel fog-e egyáltalán. Magam gyakran látok álló fülű, 6-8 hetes francia bulldogokat... Egyébként szerintem ez nem egészségügyi, hanem kozmetikai probléma. Egy lapuló fülű bulldog ugyanolyan egészséges, mintha állna a füle. Legfeljebb furcsán fest. És szeretni is ugyanúgy lehet őket. A verekedésből szármezó csomó bizonyára zsugorodni fog, de nem biztos, hogy teljesen elmúlik, maradhat a helyén kis kötőszövetes csomó. A kutyusok ivartalanítása alkalmával esetleg ezt is el lehet majd távolítani. Nem valószínű, hogy addig bármilyen gondot okozzon.
jelige: Maci
2008-08-10
Tisztelt Doktor Úr! Kutyám 9.éves. Két hete kapta meg a veszettsés, és kombinált oltást. És a féregtelenítőt. Rá két napra, hányt, egyszeri, görcsös hasmenés követte.Levert, de étvágya van. Széklete napi kettő, de kocsonyás-nyálkás azóta is. Ma ismételten hányt. Éjszaka folyamatosan vakaródzik. Kérdésem az lenne, ez súlyos betegség tünete is lehet? Bolha ellen védem, de lehet más élősködőt tart, mely ilyen tüneteket okozhat ?
A levertség hányással és hasmanéssel társulva semmiképpen nem a tökéletes egészség jele. Akár súlyos betegség is járhat ilyen tünetekkel, de nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani. Kérje meg állatorvosát a Maci vizsgálatára!
jelige: Oszkár7
2008-08-10
Tisztelt Doktor Úr! Fajtaiszta 7 éves mopsz kan kutyusunkkal kapcsolatban írok Önnek! Tanácsot szeretnék kérni, mert mostanában már elég ”imbolygók”a kutya hátsó lábai és elinduláskor, séta végén kicsit húzza már őket, furcsán megy! Ez pár hete tapasztalható.Eleinte csak a körmein látszott, hogy az egyiken jobban kopnak, és sercegnek a betonon, ez tavasz óta tart. Voltunk a helyi állatorvosnál, szerinte is az izületei kopnak, azonban egy injekciót kapott csupán. A későbbi kezelést javasolta, de nem tudjuk, milyet! Olvastam, hogy vannak gyógyszerek, és hogy röntgen sem ártana neki... Kérem a Doktor Urat, legyen kedves tanácsot adni, milyen vizsgálatokat, gyógyszereket javasolna, és megnyugtatni, hogy még sok-sok szép közös évünk lehet együtt!!!Köszönöm válaszát előre is: Annamari
Igaza van abban, hogy tovább kellene vizsgálni az Oszkárt. Ehhez azonban érdemes specialistát keresni, magam pl. nem tudnék korrektül elvégezni egy neurológiai és egy ortopédiai vizsgálatot. Pedig ezek alapján határolható be, hogy kb. milyen problémával állnak szemben, és milyen kiegészítő vizsgálatok (röntgen? CT? scintigraphia?) elvégzése szükséges. Gyógyszereket egyáltalán nem tudok javasolni, mert nem tudom, mi baja van Oszkárnak. Kérje meg állatorvosát, hogy referálja őt egy specialistához.
jelige: étvágytalan
2008-08-10
Tisztelt Dr Úr! Három éves berni pásztor kutyánk négy, négy és fél hónapja étvágytalanná vált, hasmenése van / széklete vizes, spriccelős/,ebből kifolyólag nagyon lesoványodott. Állatorvos ez idő alatt öt alkalommal látta, injekciót és tablettákat is kapott. a nevüket sajnos nem tudom, illetve az utolsó két tbl. nevét igen: klion és flubenol special.Széklet vizsgálat és vérvétel is történt. Széklet: negativ, vérvizsgálatról annyit tudok, hogy gyulladás /szövet szétesés?/ van a szervezetében az állatorvos elmondása szerint, csak még azt nemtudni ,hogy melyik szervében.A gyógyszer ill. az inj. kúra alatt a széklet rendeződni látszott, pépessé vált, az étvágya is picit visszatért, de ahogy abba maradt a gyógyszer szedése a tünetek visszatértek. Nagyon aggódom, mert már csont sovány lett az előtte gyönyörű, szépen fejlett kutyusunk! Kérem ,adjon tanácsot / több szem többet lát -szokták mondani /, mi baja lehet a kutyánknak. Azt még el kell mondanom,hogy féregírtót negyedévente szokott kapni. Egyébként ,ezektől függetlenül csak picikét bágyadtabb és nem fekszik el. Köszönettel: D L-né
Abban igaza van, hogy több szem többet lát, de én ebben az esetben világtalan vagyok, mivel sem a kutyát, sem a vizsgálati eredményeit nem láttam. Az már látszik, hogy folytatni kell a vizsgálatokat, az eddig feltételezetteken kívül más kórokokat is vizsgálni kell. Gondolok itt pl. az emésztési, vagy felszívódási rendellenességekre, pajzsmirigy-túlműködésre, olyan kórokozó baktériumokra vagy parazitákra, amit esetleg az első vizsgálat alkalmával nem kerestek, mert ritkán okoznak ekkora problémát. Nekem eddig csak az világos, hogy nem egy „egyszerű” hasmenéssel állnak szemben.
jelige: sopizsuzsa
2008-08-10
Tisztelt doktor úr! Nagyon aggódom 1év 2hónapos német juhászunkért mivel 1hete kutyus fésűs kesztyűvel kifésültük a szőrét rá kb. 3-4 napra viszont csomóba kezdett hullani neki és néhol már a bőre is ki van. Beteg? vagy csak teljesen elhullajtja és majd nő másik? Válaszát előre is köszönöm. Üdv:Zsuzsa
Így, nyár közepén nem jellemző a vedlés a német juhászokra. Állatorvosuk segítségével járjanak utána, mi okozhatja az extrém szőrhullást.
jelige: Encike
2008-08-10
hét sicu kutyakölykünk született, a mama oda sem megy hozzájuk, mit adjunk enni a kölyköknek
Állatpatikában kapható kutyáknak való tejpótló készítményt, természetesen a használati utasításban leírtaknak megfelelően hígítva, kb. 38-39°C hőmérsékleten. Ezen kívül segíteniük kell őket az ürítkezésben, mert erre 3 hetes korukig nem képesek önállóan. Gondoskodniuk kell arról is, hogy a kiskutyák sem a kihűlés, sem a túlmelegedés veszélyének ne legyenek kitéve. Sok sikert kívánok hozzá.
jelige: tüzelés-méhgyulladás
2008-08-10
Tisztelt Doktor úr/hölgy! 9 hónapos kistestű kutyám 2 hete kezdett tüzelni-úgy tűnt-de a kan kutyák figyelmét sem kelltette fel, sem pedig nem ”csepegtetett”.Papír zsebkendővel megnéztem akkor és volt némi véres jellegű(sötétebb) váladék. Kb. a 11. napon viszont elkezdett vér csepegni,de ez is kicsit sűrűbb mély vörös színű. Elvittem dokihoz és antibiotikumot írt fel első körben,méhgyulladás elkerülése-megelőzése-gyógyítása miatt. De nem csinált ultrahangot,sem kenetet nem vett. Önnek mi a véleménye?Válaszát köszönöm!
Azt gondolom, hogy még nem késtek el a vérvizsgálat és a hasi ultrahangos vizsgálat elvégzésével. Ha még mindig fennáll a méhgyulladás gyanúja, akkor a közeljövőben megejthetik a vizsgálatokat.
jelige: Lili
2008-08-10
Annyit szeretnék kérdezni, hogy a yorkim először tüzelt március-április környékén, és legközelebb mikor fog?Illetve milyen idős korában érdemes először fedeztetni? Előre is köszönöm válaszát.Cser mária
Kb. félévente tüzelnek a kutyák. Ez azonban egyedenként változik, néhány tüzelés múltával majd pontosabban is előre fogja tudni jelezni a következőt. A legkorábbi tenyésztésbe vételi időpont a 3. tüzelés során van. Kérem, hogy csak akkor fedeztesse, ha a Lili kutya a fajta tenyésztő szövetsége szerint is alkalmas a tenyésztésre. És még akkor is fontolja meg százszor.
jelige: Seronka
2008-08-10
Tisztelt Doktor Úr. Szörtüsző atka miatt a kutyámnak kihullott a szőre, a kezelésektöl sokkot kapott 9hónapja elpusztult. Most a párján kezd hullani a szőr sokat vakaródzik piros a bőre bolhát nem találtam! Lehetséges hogy fertözött?
Minden kutyán élnek szőrtüszőatkák, de mégsem mindegyik betegszik meg. A megbetegedés, az atkák elszaporodásának hátterében mindig valamilyen immungyengítő folyamat áll. A Seronka is szinte biztosan „fertőzött” szőrtüszőatkával, de mégsem biztos, hogy ez okozza a bőrpírt és a viszketést.
jelige: segítség
2008-08-10
Tisztelt Doktor Úr! Én egy maine coon cica tenyésztő vagyok.Van egy 21hónapos kandúr cicám. Tavaly nyár vége felé észrevettem, hogy elég nagy csipák vannak a cicám szemében ,de szemcseppel kezeltük és rendbe is jött .Szeptemberben észrevettük,hogy nagyon vörös gyulladt az ínye.Sinulox inyjekciót kapott,de sajnos a tünetek nem javultak.Erösebb gyulladáscsökkentőt kapott,de attól se lett jobban. Azóta megpróbáltuk homeopata orvossal is kezeltetni,javítani az immunrendszerét és gyulladáscsökkentővel kezelni. Gyulladáscsökkentő fogkrémet is használtunk neki.Az állatorvos javaslatára megcsináltattuk a FELV,FIP,FIV,CALICIvírus tesztet de ez mind negatív lett. A cica állapota közben romlott,nagy sötétbarna csipák lettek a szemében,betaknyosodott,a véres nyála csorog a szája szélén és ettől valósággal fuldoklik . Most nagyon erős szteroid gyulladáscsökkentő innjekciót kap és ettől egy kicsit jobban van,de csak rövid ideig tart ez az állapot. Az állatorvosom nemigazán tudja mi lehet a cica baja! Kérem ha esetleg tudna segíteni,vagy tudná mi baja van nagyon örülnék neki. Köszönettel Gabriella.
Biztos vagyok benne, hogy további vizsgálatokra, esetleg az eddigiek ismétlésére is szükség lesz, hogy kiderülhessen, mi baja a cicának. Ha állatorvosaival egyetértve úgy döntenek, hogy specialistákra bízzák a kivizsgálást, akkor célszerű volna felvenni a kapcsolatot az Állatorvostudományi Kar Belgyógyászati Klinikájával.
jelige: Lilike
2008-08-10
Tisztelt Doktorúr! Lassan 10 napja,hogy elaludt a kiskutyám.A mai napíg gyötör a lelkiismeret,hogy jól döntöttem-e amikor a műtét közben telefonáló állatorvosnak igent mondtam az elaltatásra.A kutya hasa a tüzelési időszak elején felduzzadt,kőkemény lett.Az ultrahangos vizsgálat előtt méhnakgyulladásra gondolt az orvos,de ezt uh. nem erősítette meg.Műtét közben derült ki ,hogy a hasában lévő 1-2 liternyi folyadékot rákos daganatok termelték,s ezért javasolta az orvos az elaltatást.S itt jön az én lekiismeretem.Nem hagy nyugodni a gondolat,hogy nem kellett volna-e elvinni a kiskutyát a műtét után más intézetekbe kezelésre.Az interneten is mindenféle nagyhatású készítményekről lehet olvasni.Jól tettem-e,hogy elfogadtam az orvos diagnózisát?Nem tévedhetett?Ha előbb kerül sor a műtétre(2 hónap telt el az első jelek óta) megmenthető lett-e volna? Várom válaszát,melytől talán megnyugszik a háborgó lelkiismeretem.
A hasűri daganatok azon eseteinél, amikor azok az egész hasüregben szóródtak (márpedig ha a hasüreg tele volt a daganatok termelte tartalommal, akkor nagy valószínűséggel ez volt a helyzet), akkor a legkörültekintőbben megválasztott kemoterápiás kezeléssel is legfeljebb néhány hónapnyi túlélés remélhető. Közben persze a kutyus hasüregében felhalmozódó folyadékot rendszeresen le kell csapolni, és a kemoterápiás kezelés mellékhatásait is el kell viselni. Azt gondolom jól tette, hogy az elaltatás mellett döntött.
jelige: Brúnó
2008-08-10
Szövettan és vérvizsgálat után kiderült hogy a 3 éves angolbuldog kutyánk tárolási atkára allergiás 2éve,Metypred gyógyszert szed napi1 szemet.Úgy tudom ezt a gyógyszert 3hónapig lehet szedni,ő már 2 éve szedi.A kérdésem tudnak-e olyan gyógyszert ami megszünteti ezt az allergiát mert egyre terjed a szőr hullása és látom a kutyán a bágyadtságot és sajnálom hogy az állatorvosunk is tanácstalan.A környzetében minden olyan dolgot kipróbltunk ami számításba jöhet ,az étrendjén is változtattunk szintén eredménytelenül.Nem tudom meddig bírja a gyógyszert és mikor jönnek elő az esetleges mellék hatások,vagy altassuk el?
Létezik ún. hyposzenzibilizáló terápia, amellyel esetleg kezelhető az allergia. Az injekcióban idről időre beadandó oldatok hazánkban is hozzáférhetők, az egyik állatorvosi laborhálózat forgalmazza őket. Ez a kezelés megpróbálja rávenni a szervezetet, hogy ne reagálja túl az érintkezést bizonyos allergénekkel, a Brúnó esetében az atkákkal. Sikeres kezelés esetén hosszútávú, talán végleges tünetmentesség is elérhető. Azért fogalmazok olyan óvatosan, hogy ESETLEG kezelhető, TALÁN tünetmentessé válhat, mert az allergia bizony nagyon undok dolog. Előre ne igyanak a medve bőrére!
jelige: Cézár
2008-08-10
Jó napot ! Fél éves kan kuvasz kölykünk nagyon sokat betegeskedik.Megállapították az alsó állkapcsa alatti nyírokcsomók duzzanatát(cseresznye)és hátsó lábain is jól kitapintható (szölőszem)Állatorvosnál már többször is voltunk,míg legutobb injekció (erős) és három szintén nagyon erős tabletta volt a megoldás.Amelytől jelentősen javult,azt hittük a viselkedéséből,hogy el is múlt a betegsége.Így nyugodtan mentünk el vidékre nyaralni,és sajna nem vittük vissza kontrollra a kutyust.Míg nem a mai nap hívott édesapám és a kutya étvágytalan,rossz közérzetű,és orra ismét folyik(véres nem habzó váladékkal.A legutolsó kezelés után a doktor úr előírta vigyük vissza a kutyát kontrollra,sajna ezt az üdülés miatt és az akkori jó állapota miatt elhagytuk.Azt mondta ha nem reagál az injekcióra és a gyógyszerre, vérminta vételre lesz szükség és elég vésztjósló volt a doktor úr.De akkor a csomok leapadtak,a kutya étvágy újra a régi volt mozgása a gyerekekkel való játéka azt mutatta számunkra,hogy meggyógyult.Mi lehet a betegségének oka ill.van-e esély a teljes gyógyulásra? Esetleg fertőző lehet-e?Más állatot nem tartunk,a környékünkőn féreg rágcsáló jelenlétét nem tapasztaltuk(attól még lehet) ami talán megfertőzhette. Várom mielőbbi válaszát !
Nem tudom kitalálni a leírtakból, hogy pontosan mi baja a Cézárnak. Így azt sem tudom, hogy ez a betegség fertőző-e. Szerintem is szükség volna egy alapos kivizsgálásra, amelynek mindenképpen részét képezné egy vérvizsgálat is, persze egyéb kiegészítő vizsgálatokkal együtt. Most sem késő kontrollra visszavinnük a kuvaszt.
jelige: Viktor
2008-08-10
4 éves Bolognese kutyusomnál szürkehályogot diagnosztizáltak, az orvos szerint 4-5 hónapos folyamat végére értünk, a jobb szemére egyáltalán, a bal szemére némi fénylátást érzékel még. Nem vettünk észre semmit, és nagyon szégyellem is magam ez miatt, nem értjük hogyan következhetett ez be, illetve mi lehetett az okozója. Mi okzhat ilyen fiatal kutyánál szürkehályogot, és ha a műtét mellett döntünk mennyire jók az esélyei a tartós látáshoz? K. Éva
Nagyon sokféle probléma okozhat szürkehályogot. Létezik veleszületett szürkehályog, amely már a méhen belüli életben kialakul. Aztán létezik a születés után, de még általában felnőtté válás előtt kialakuló, ún. „developmental cataract”, amely gyakran örökletes, vagy olykor táplálkozási eredetű. Az idős korban előforduló szürkehályognak is többféle oka lehet. Viktor szembetegsége valószínűleg a 2. kategóriába tartozik. Ha a szem egyéb struktúrái nem betegek, csak a szemlencse, akkor hosszú távon is megfelelően fog látni a Viktor a szemműtétje után.
jelige: bernike0307
2008-08-10
VAn egy 11 hetes westie kiskutyám..:D Nagyon aranyos kiskutya.. héttel ezelőtt megkapta a második oltását a kombinált oltást az orvos azt mondta levihetem a házunk előtt lévő udvarra ahol nem mászkál sok kutya... Le is vittem.. Nem hagytam hogy bármit nyaljon... Tegnap elkezdett menni a hasa... Ma pedig véres volt a széklete... NAgyon aggódom h mi lehet a baja...:S:(:(:(
Én is aggódom. Állatorvosa pedig fogja tudni diagnosztizálni is a kis westie betegségét. Ne halassza soká a felkeresését!
jelige: Mikike
2008-08-10
kb. 5 hónapos kiscicánk az éjjel hányt és nagyon nyugtalan, karmol, harap, keservesen nyávog (bár ez a nyugtalanság elég gyakori nála, sanos nem tudjuk, hogy ez csak azért van-e, mert egyedül unatkozik). Mi lehet a baja? El kell vinnem orvoshoz vagy csak ”elrontotta a gyomrát”?
Ha csak gyomorrontása van, akkor is célszerű volna, ha láthatná állatorvosuk. Komoly betegsége is lehet, korántsem biztos, hogy csak unalomból nyávog keservesen a kis kandúr.
jelige: Anna 2
2008-08-10
kérem segítsen nem tudom előző levelemet megkapa e mert sajnos a kiscicáim körübrlül 2hetesek közül az egyiknek ide-oda nyaklik a feje és nem nagyon tudja kinyitni a szemét ráadásul ha larakom nem igazán tud megállni a lábán csak 1-2 percig aztán eldől. Kérem válaszoljon minnél előbb. Ha már az előző levelemet is megkapta elnézését kérem de nagyon aggódo persze ez esetben elég az egyik re is válaszolnia :) előre is köszönöm.
Remélem, találtak igazi, nem az éteren keresztül néhány napon belül válaszoló állatorvost, és azóta jobban van a cica.
jelige: Bleky
2008-08-10
A kutyám egy angol kokker spániel és a két füle váladékozik.Az állat mindig rázza a fejét,és kelemetlen a szaga van .tanácsot szeretnék kérni ,hogyan lehetne kezelni?Van esély a gyogyulásra.
Kezelési módot csak alapos vizsgálat után fognak tudni találni állatorvosával. A hallójárat alapos vizsgálatával kiderülhet, mi okozza a gondot, és azt már fogják tudni kezelni. Fogjanak hozzá mielőbb!
jelige: Anna
2008-08-10
Most születtek kiscicáink eredetileg öt egy sajnos elpusztult, az egyik kiscica sajnos nem nyitja ki a szemét és valamiféle csipás váladék is van rajta továbbá ha leteszem a földre csak úgy elborul és a nyakát sem tudja megtartani valahogy tudok rajta segíteni? mi lehet a baja ?
Nem tud rajta házi módszerekkel segíteni állatorvosi ellátásra van szüksége. Az, hogy pontosan mi baja van, csak a vizsgálatokból derülhet ki.
jelige: Anett
2008-08-10
üdv. az a problémám hogy most ellett meg a fehér cicám és a kölykök 1 hónaposak. Az egyik kis cica nyakán van egy hatalmas pukli és nem tudom mit tegyek.A cicák 3 napja kezdtek a tej mellett enni és ö nem eszik semmit.Nagyon félek hogy meg fog halni.
Mivel kérdését 3 nappal ezelőtt írta, remélem, hogy azóta sikerült már elvinni a kiscicát állatorvoshoz, hogy ő segíthessen úrrá lenni a problémán. Ilyen esetekben mindig ilyen egyszerű a teendő.
jelige: aggódom
2008-08-10
1-éves basset hound kan kutyám feneke alatt duzzanat látszik mely érintésre ugyan nem érzékeny és úgy veszem észre hogy nem fáj neki,de a székelésnél gondjai lehetnek mert elégé nehézkesen megy neki.hallottam hogy a bűzmirigy nem minden kutyánál tud ürülni lehet hogy ez a gond?
Lehet, hogy gond van a bűzmiriggyel, de ugyanúgy előfordulhat az is, hogy az étrendjével van baj. Állatorvosa mindenképpen fog tudni segíteni.
jelige: Mollyka
2008-08-10
A kutyám előző ellésekor(csak) 2 kiskutyát ellett.Igaz akkor még épp nyolc hónapos volt.Annyit szeretnék kérdezni h függ -e a szuka korától h hány kölyköt ellik (csak azért h kb.hány kölyökre lehet számítanunk).most a kutyám 16 hónapos.Köszönöm előre is.
A kutyák tenyészérettségüket kb. a 3. tüzelésre érik el. Addig nem szabadna foganniuk, elleniük, mert ez az ő fejlődő szervezetüket nagyon lezsarolja. A Molly esete kb. olyan, mintha egy 14 éves lány most várná a második gyermekét. Az is igaz, hogy kb. a 3. tüzeléstől maximális a tüzeléskor kifejlődő, majd leváló, megtermékenyülő petesejtek száma, így a várható utódok száma is. Azt azonban nehéz megjósolni, hogy adott kutyánál mi ez a maximális szám. Lehet, hogy 2-3 és lehet, hogy 12-14. Fontolja meg alaposan, hogy mindenképpen szükség van-e a születendő szaporulatra. Ha nem tud legalább 5 olyan valós okot felsorolni, ami miatt a Mollynak ismét ellenie kell, inkább jegyeztessel elő őt egy sürgős ivartalanításra. Még nem késő! A felelős állattartásnak része a korlátlan szaporodás megfelelő korlátok közé szorítása is.
jelige: Mandula
2008-08-10
Kedves Doktor Ur/No! A Tacsko keverek kutyam novemberben lesz 17 eves. Az oregedessel jaro betegsegek joresze latszik mar rajta: vak, suket, sziv es veseelegtelensege van, amire gyogyszert szed. Mivel fajdalmai nincsenek es meg mindig szivesen eszik es fekszik a napon egyenlore nem dontottunk az elaltatasa mellett. A problemat most egy zsircsomo okozza a hasan, amit mar evek ota visel, de az utobbi idoben tobbszorosere nott. Eddig nem vetettuk le ezt a csomot, mivel az allatorvosunk szerint artalmatlan es egy szivbeteg kutyat felesleges lenne kitenni egy mutetnek. Mivel azonban a csomo most mar kb okolnagysagura nott, ismet elvittuk megnezetni es azt a tanacsot kaptuk, hogy muttessuk meg, mert a csomo kirepedhet. Az lenne a kerdesem, hogy egy ilyen mutet mennyi fajdalommal jarna a kutyanak es utana mennyire lenne nehez a felepules? Mivel mar ilyen oreg kutyusrol van szo, nem szeretnem az utolso idoszakaban fajdalmaknak es kellemetlensegeknek kitenni. Ebben az esteben jobb lenne elaltatni, hogy ne szenvedjen? Valaszat elore is koszonom, Sz. Orsi
Egy szív-, és vesebeteg kutya, akármilyen korú is, altatási szempontból magas kockázati csoportba tartozik. Egy alapos vizsgálattal kideríthető, hogy az altatás vagy a daganat jelent-e magasabb kockázatot a középtávú túlélés szempontjából. A daganat helyeződésétől, jellegétől, az eb vérmérsékletétől függően ilyenkor esetleg szóba jön egy enyhe nyugtatás mellett, helyi érzéstelenítésben végzett műtét is. Állatorvosa bizonyára az összes körülményt számításba fogja venni, mielőtt kezelési stratégiát választ.
jelige: vércsoport összeférhetetlenség 2
2008-08-10
Kedves Dr. Úr! Köszönöm a gyors válaszát. Olyat szeretnék még kérdezni, hogy ha ”B” vércsoportú anya és ”A” vércsoportú apa párosításból születendő ”A” ill ”AB” vércsoportú kölyköket egy ”A” vércsoportú anya alá teszem. /Kicsi a valószínűsége, hogy a 2 anyamacskám egyszerre ellik/ Immunhiányossá válnak a kölykök? Van e esetleg valamilyen készítmény amivel védekezni lehet az immunhiányos betegség ellen? Kutyáknál, ha jól tudom létezik/nek valamilyen készítmény/nyek. Ebben azonban nem vagyok jártas :( Amiért felmerült ez a problémám az az, hogy most vettem egy nagyon szép cream tabby brit lány cicát. Még nem történt meg a vércsoport teszt, de előfordulhat, hogy ”B” vércsoportú lesz. Viszont nagyon kevés a ”B” vércsoportú cream tabby/ vörös tabby kandúr. A cream fiúk közt már találtam néhány ”B” vércsoportút, de egyik sem teteszik igazán :( Köszönettel Melinda
Az „A” vércsoportú anyától ugyanúgy meg fogják kapni a kiscicák a megfelelő immunvédettséget. A legjobb készítmény a fertőzések megelőzésére maga az anyatej. :-) Gond akkor lesz, ha nem lehet őket dajkásítani másik anya alá, és mesterséges tejpótlót kell kapniuk. Abban nem sok immunglobulin van. Ebben az esetben állatorvosa fog tudni segíteni szérumterápiával. Ehhez is kelleni fog egy egészséges, felnőtt, „A” vércsoportú donor-macska, lehetőleg ugyanabból a kolóniából, amelyben a kölykök születnek. Patikában kapható szer -a legjobb tudomásom szerint- nincsen ilyen célokra. Nade ez mind csak fantáziálás, hiszen még nem is tudjuk, hogy tényleg B vércsoportú-e a leendő anyaállat.

<< <  285 / 481 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?