Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: fifike
2008-11-11
3 HONAPOS KISCICÁM LENYELT EGY DARAZSAT. KÉRDÉSEM, HOGY ÁRTALMAS LEHET-E, TOVÁBB KELL E VINNI KIVIZSGÁLÁSRA, VAGY SEM? KÖSZÖNETTEL.
Ha előtte kellően megrágta, akkor valószínűleg semmi káros hatása nem lesz a kalandnak ...): Gyakori, hogy akár kölyök, akár felnőtt macskák rovarokat, legyeket, akár méheket, darazsakat fognak meg, és fogyasztanak el. Nemritkán előfordul az is, hogy a rovar megcsípi a macska végtagjait, pofáját, garatját ... Egészen ritkán az is előfordulhat, hogy a garat- és gégeödéma életveszélyes állapotokat teremt a macskáknál (és kutyáknál). Nem írta sem azt, hogy mikor történt a dolog, sem azt, hogy észrevett-e bármi szokatlant a Fifikénél. Ha semmi szokatlant nem észlel, akkor emiatt nem feltétlenül kell állatorvoshoz sietniük.
jelige: Pupák (2)
2008-11-11
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon köszönöm gyors válaszát. Pupák vasárnap kapott még egy injekciót (antibiotikum), és vitamin pasztát amit folyamatosan kell egy darabig adnom neki. Tegnapi naptól javult elég sokat. Eszik, iszik és játékos ismét, valamint a vizelete és széklete is rendben volt. Reméljük ez már azt jelenti, hogy helyrejött:) Köszönöm még 1x:)
Örülök, hogy jobban van a Pupák és én is remélem, hogy a mostani kezeléssel meg is gyógyult. Ha ez mégsem így lenne, és a gyógyszerek hatása elmúltával visszaesik állapota, azt feltétlenül beszélje meg kezelőorvosával. 1);
jelige: bekaki
2008-11-11
Tisztelt Doktor Úr! A következő problémámra szeretnék Öntől tanácsot kérni. Van egy 17 hónapos kan spániel kutyám, aki az utóbbi 2 hónapban elég sokszor bekakil a lakásban. Eddig nem tette, vagy nagyon ritkán. Sokat van egyedül, mivel dolgozom, de ez eddig is igy volt. Általában hig a széklete, és egyébként is sokszor ürit, ha sétálunk, illetve sokszor ugy veszem észre, hogy csak ingere van. A tápláléka száraz chappi illetve konzerv chappi, de ebből nagyon kevese keverek a szárazhoz, mert egyébként nem enné meg a szárazat. Mielőtt dolgozni megyek kap egy kutyakekszet, és napközben esetleg 1-2 szelet párizsit. Kérem adjon tanácsot, milyen táppal etessem, illetve hogy tudjam leszoktatni a bekakilásról. Különben amilyen sok időt tudok, vele töltök, ketten élünk, nagyon ragaszkodik, én is szeretem, de nagyon zavar, az emlitett probléma. 1 hónappal ezelőtt voltunk orvosnál, mert hányt, és akkor a röntgen felvétel kimutatta, hogy sok a gáz a beleiben.Utána nem volt gond. Naponta 1x kapjon csak ételt, vagy hagyjak napközben szárazat a táljában, illetve mennyi az adagja? 13 kg, jól fejlett, szép kutya, nem szeretnem emiatt elvesziteni, de az alapvető higiéniára törekszem. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:
Nem gondolom, hogy időszerű lenne a kutya elveszítését fontolgatni. Az sem kizárt, hogy, ha a Chappi konzerv és száraz tápokat lecseréli a prémium minőségű tápok egyikére (Royal Canin, Eukanuba, Hill’s, Biomill ...) akkor egycsapásra megszűnik a nagymennyiségű lágyabb bélsár és gázos belek panaszai. A napi fejadag minden táp csomagolásán fel van tüntetve. Beszélje meg a váltást állatorvosával. Természetesen ugyanilyen tüneteket számtalan parazitás, vírusos és bakteriális fertőzés belgyógyászati és endokrin kórkép is okozhat. Ha állatorvosával közösen indokoltnak gondolják, akkor a kutya részletes vizsgálatát is érdemes lehet elvégezni.
jelige: pumi allergia
2008-11-10
1,5 éves pumi kutyám van, 1 éve folyamatosan vakarja a szemét, a lábát, faroktövét. Az allergiavizsgálat során 17 féle dologra allergiás. Az ételek közül allergiás a szójára, borsóra, paradicsomra, pulykahúsra, élesztőre. A kérdésem az lenne, hogy milyen száraztápot tudna javasolni, amely nem tartalmazza ezeket az anyagokat. Köszönettel, Noémi
A diagnosztikai munkát kellő gondossággal elvégző kezelőorvosa segítségével tudják ellenőrizni a szóbajöhető (Eukanuba, Royal Canin, Hill’s, Biomill ...) hypoallergén tápok összetételét. Ha nem találnak olyan diétás tápot, amely kielégítené a pumi betegségének igényét, akkor Dr. Fodor Kinga: „Mit egyen a kutyám” könyvének oldalain találhat olyan recipéket, amivel összeállíthatja a megfelelő étrendet.
jelige: Olivia
2008-11-10
Tisztelt Doktor Úr! A kutyám hónapok óta beteg. Egyre súlyosbodik az állapota. Naponta többször remegni kezd, ilyenkor a járása bizonytalanná válik, a lábai a kőpadlón szétcsúsznak. Eközben gyakran bevizel. Az is előfordul, hogy rosszkedvűen üldögél, és maga elé mered. Ilyenkor láthatóan nem akar lefeküdni. Eközben is gyakran nyüszít, és remeg. Időnként rengeteget iszik (8 kg -os állat, és 3 liternél is többet megiszik), aztán többé-kevésbé normális mennyiségre áll vissza. Méhgyulladása volt, amit antibiotikummal kezeltek. Többszöri vizelet és vérvizsgálat alapján sem találják a jelenlegi betegség okát. Láztalan, a vizeletben nincs szennyeződés. (Cukorbetegségre utaló jel állítólag nem volt.) Állítólag a méhében sincs kitapintható gyulladt góc, az ultrahangos vizsgálat alapján a gyulladás nem volt nagy kiterjedésű. Legutóbb epilepszia ellen kezelték, sevenalettát szedett egy hónapon keresztül, de semmi eredmény. A kutya étvágya jó, amikor megetetem, mintha jobban lenne utána. Enni a rohamok idején is hajlandó. Nem tudom, mit tegyek, szinte két-három naponta bevizel az ágyába, sajnálom is az állatot, mert egyre gyakoribbak a rohamok, most már naponta több van. Már az is megfordult a fejemben, hogy el kéne altatni.
Ha kezelőorvosa az általa elérhető vizgsálati módszerekkel nem tud diagnózisra jutni, akkor bevett szokás szerint el szokták üldeni specialistához a betegeket. Ebben az esetben jó esélye van az epilepsziás és epileptiform betegségeknek is. Kérje meg állatorvosát, hogy az eddigi leletekhez írjon egy beutalót és próbáljanak diagnózishoz jutni. Remélem, hogy nem kell elaltatni a kutyát.
jelige: suzika
2008-11-10
Jó napot kívánok.Van egy csivava szukánk és most tüzel be lett pároztatva de miután felvette a kant akkor is vérzett és még egyfolytában cseppekbe vérzik.Szeretnénk tudni hogy ez nem lesz-e baj?
Amit leírt az természetes lehet. A kutya tüzelése a párzással nem ér véget egycsapásra. Nem lesz baj, vagy legalábbis lényegesen csökkenthetik a bajok esélyét, ha a szukát is felkészítik a pároztatásra/vemhességre/ellésre/szoptatásra állatorvosuk segítségével és Önök is felkészülnek a kutyatenyésztésre. Mindezekről honlapunk Publikációk rovatában is olvashatnak.
jelige: Mázli
2008-11-10
TiszteltDoktor Úr! 2 éves,félidős vemhes uszkár kutyusunk van.Előírásnak megfelelően béres cseppet szed régóta,mert régen gondok voltak az étvágyával,de a cseppek szedése óta megszünt,2-3 héttel ezelőttig.Laktiferm pet-et,multivitamin és probobiotikumot is kap.Hetek óta orvoshoz járunk,mert csak komoly unszolásra,és minimális mennyiséget eszik.Jó minőségű és kedvenc falatait kínáljuk hiába.A kutya fogyott,elesettnek nem tűnik.Rossz szokása kukázni,attól félek,hogy megevett valamit,a lányom egyszer a tamponját vette el tőle,amit a wc kukájából kilopott.A kérdésem az lenne,hogy ha meg is evett v.mit,és nem tudná azt kiüríteni,milyen tünetek lennének,milyen vizsgálattal lehetne így vemhesen kideríteni,lehet-e a kiskutyáknak bajuk,erőltessem e az evést.Azállatorvos eddig parafinolajat adott,semmi nem jött ki, csak az olaj ,augmentint szed,vitamin injekciót kapott,és infulziót.Még injekcióba v.milyen antibiotikumot.Mit tanácsol?
A rossz étvágy és testsúlyvesztés (pláne egy félidős vemhes állat esetében) komolyan veendő tünet, amit nem tünetileg kellene kezelni „étvágyfokozókkal”, hanem a tünetek okát lenne célszerű kideríteni. A rossz étvágyú, bármilyen betegségben szenvedő kutyát nem kellett volna tenyésztésbe venni. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (fizikális vizgsálatok, vér-, vizelet-, széklet labor vizsgálatok, képalkotók ...) tudja diagnosztizálni a Mázli betegségét. Ha meglesz a diagnózis, akkor lehet a megoldásokról, a szuka és a vehem esélyeiről beszélni.
jelige: Pümike 3
2008-11-10
Tisztelt Doktornő! Elnézést kérek hogy eddig nem írtam a Pümikével kapcsolatban de nem volt jó az internetünk! Sajnos azóta borzasztó dolog történt! a múlthéten kedden éjjel arra lettünk figyelmessek hogy nyüszögött felkeltünk hozzá és a következő pillanatban egy nagyot nyüszített és teljessen bemerevedett és leállt a légzése gyorsan elkezdtük maszirozni a szívét és szerencsére újra elkezdte venni a levegőt! Utána félórát még pihengetett és kikéredzkedett pisilni és egész jól lett! Másnap reggel elhívtuk a Doktorurat és felírt neki még,diaphilint2×1/4 tablettát naponta ,és digoxint napi egy gombostüfejnagyságut kell neki adni! Írt még fel Dilzemet de azt mondta azzal még várjunk! Most a napi gyógyszeradagja: Lotensin2×1/4,diaphilin 2×1/4,Furosemid 2×0,3 ml,digoxin 1×gombostüfej-nagyságu,ja és persze kálium kétnaponta! De sajnos a kiskutya semmivel nincs jobban sőt! A reggel egész jó eszeget jókedvű,de délutántól ismét láthatóan rosszabbul van csak fekszik szaporán veszi a levegőt,szédőlögök! Sajnos ilyenkor mindig azt hisszük hogy most fog meghalni! aztán kicsit később javul! Azt szeretném kérdezni hogy ez a rosszullét nem a sok gyógyszer miatt van vagy nem kellene inkább a dilzemet adni vagy esetleg más gyógyszert? mérjük a pulzusát is napi két alkalommal félperc alatt van mikor 60, később 62, de a rosszulléteknél még magasabb lehet! Nekem ez a kiskutya a mindenem az életem csak már lelkiismeretfurdalásom van hogy talán ez már kínzás neki! Megprobáltuk a Röntgenfelvételt fényképezni ezt mellékelem, nem lett túl jó de azért lehet talán a szívét látni! A válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel : T. Dóra
A mostani gyógyszeres kezelés akár tökéletes is lehet, nem tudhatjuk. Sajnos nem tudok gyógyszerezési tanácsot adni, mivel a pontos kezelési terv felállításához szükséges vizsgálatok (ld. az első levelére adott válaszomban) hiányában ez nem lehetséges, nagy felelőtlenség volna a részemről. A röntgen felvétel nem sokra használható a kardiológiai diagnosztikában, a szívműködésről ugyanis nem szolgáltat semmiféle információt. A kezelés megtervezéséhez kevés, ha annyit tudunk, hogy nagy a szíve. Miért nagy? Milyen működési rendellenességek állnak fenn? A leírása alapján sajnos én én is lehetségesnek tartom, hogy a Pümike már nem sokáig lesz képes ilyen rossz szívműködéssel élni.
jelige: mért csinállják ezt?
2008-11-09
Én csak annyit szeretnék kérdezni h mért van az hogy mind a három kutyám szabály szerűen megeszi a korhat fa darabokat.Úgy csinálnak mint ha nem kapnának enni és éhesek lennének pedig 2szer 3szor is kapnak egy nap . Nem is irtam volna ha csak megrágnák és nem nyelnék le vagy nem ennének sokat belőle de ők kimondottan sokat esznek nap mint nap.Elrakhatom onnan azt a nagy törzset valahogy de akkor se vagyok sokkal előrébbmert az udvarban így is úgyis találnak mindig pár fadarabot.Hallodtam már olyat és tudom is ,hogy csak a fogukat koptatják, de ennyivel ?És még le is nyelik?Előre is köszönöm.
Az unalom, az ingerszegény környezet, a mozgáshiány okozhat sokféle viselkedési zavart, akár bárminek a rágycsálását és rendellenes étvágyat is.
jelige: Pupák
2008-11-09
Tisztelt Doktor Úr! 7 éves, ivartalanított cicánknál két napja, este vettük észre, hogy visszahúzódóbb, csendes. Délután még jó étvággyal evett húst és tápot is. Másnap megnézte a kezelőorvosa, és a részletes vizsgálatnál jobb oldalon kisebb nyirokcsomó nagyobbodást talált. Kapott injekciót, véleménye szerint nincs nagyobb probléma. Aznap volt lent a kertben is, és ma is. Kicsi száraztápot evett (mindig az ivartalanított macskáknak való tápot adjuk csak neki, másfajtát esetleg az alattunk lakó szüleim macskájának tápjából eszik keveset). Nagy gondot nem látok, de mégis csak bennem van a kisördög, mert nem az igazi. Annak ellenére, hogy ivartalanított, időnként verekedésbe keveredik (pár éve tályoggal is kezelték ez miatt). Nagyon öntörvényű, nem visel el semmilyen állatot maga körül. Az oltásai, féregtelenítése és bolha- és egyéb kezelése mindig pontos, ahogy a másik cicának is a házban. A holnapi napon megkeresem megint az orvost, mert az ennivalót eddig követelte, most viszont nem nagyon érdekli csak minimálisan. Egyéb gondot egyenlőre nem veszünk észre, mert az ősz beálltával eddig is jobban a lakást részesítette előnyben. Elnézést a hosszú leírásért, remélem csak felesleges pánik lesz a részemről és pár nap múlva rendbe fog jönni. Azért is kap meg minden oltást és egyéb dolgot, hogy sok-sok évig velünk lehessen. Köszönöm!
A leírása alapján igen gondos macskatartók, így a Pupáknak esélye van akár 15-20 évet is élnie. A leírása alapján a mostani tünetek hátterében akár a marakodásból eredő sérülés, gyulladás is lehet, amit állatorvosa jó eséllyel néhány nap alatt meggyógyít. Ha mégsem erről van szó, és esetleg komolyabb a gond, akkor se adják fel, gyógyítsák meg a Pupákot.
jelige: myrtyll 3.
2008-11-09
Tisztelt Doktor Ur, Sikerult rabeszelnem a szuleimet es elvittek a kutyamat orvoshoz. A tudeje tiszta, a kohoges szerinte lehet a szive miatt. A hatso vegtagjait (es nyilvan o tudja hol nyomkodja meg) amikor megnyomta, sirassal reagalt a kutya, igy megallapitotta, hogy gyengek es izuletesek a labai. A vegbelenel daganatok vannak.... azt mondta nem tudni hogy jo vagy rosszindulatu, de remelhetoleg nem fog kifejlodni ennel jobban amig meg el. A buzmirigyet is megnyomkodta, gennyes valadek jott belole, igy kapott egy injekciot (gyulladascsokkento es antibiotikum) valamint Tolfedine 60 mg- os tablettat kell neki napi egyszer beadni. Nagyon koszonom sorait megegyszer, nagyon orulok, hogy ratalaltam az oldalara es a forumra, rengeteg hasznos dolgot olvastam. Tobb mint 10 ezer kilometerre vagyok Magyarorszagtol... ha ne adj isten utoljara, de nagyon varom hogy hazaerjek december vegen es ujra lassam legalabb meg egyszer a kutyamat! Tisztelettel, Zs. Zita
Örülök, hogy állatorvoshoz került a kutya és őszintén remélem, hogy mind a szívelégtelenség, mind a daganatos elváltozás megoldható lesz a kutyánál. Daganat ügyekben honlapunk Publikációk rovatában még sok információt talál. Drukkolunk, hogy még néhány Karácsonyt együtt tölthessenek a kutyával. Köszönjük az elismerő szavait is a honlapunkkal kapcsolatosan.
jelige: Anita04
2008-11-09
Jo napot kivánok! 3 kiscicám kb 3 napja kapott féreg elleni tablettát, mert az egyiknek gilisztái voltak. Azota nem akarnak enni, és nagyon fáradtak, levertek. Egy kicsi javulást észleltunk, de még mindig elég rosszul vannak. Lefogytak. Hogyan segíthetnék rajtuk? Koszonom.
Jelezze állatorvosának, hogy betegek a kölykök. Ő részletes vizgsálatok után kideríti, hogy a férgesség mellett még milyen betegségekről lehet szó. Szinte kizártnak tartom, hogy a féreghajtás miatt lennének rosszul a cicák.
jelige: remegés
2008-11-09
Kb. 1 napja szomorkodik nem fekszik le csak ül és enyhén remeg remeg , lázát nem érzünk, étvágya van , és vizet is rendesen iszik. valószínü a hasa fájhat neki milyen gyógyszert adhatnánk neki és milyen adagba?
Semmilyen gyógyszerrel ne próbálozzanak otthon. Vigyék a kutyát mielőbb jól felszerelt állatorvosi rendelőbe, akár ügyeletre is.
jelige: Cirmike
2008-11-09
A macskám már hosszú ideje nehezen lélegzik, hörgő hangot ad ki légzés közben, és gyakran csak a száján vesz levegőt. (nem dorombol) Néhány napja elkezdett folyni az orra, és az egyik szemével folyton hunyorít. Emellett igen sokat alszik.
Macskája már hosszú ideje súlyos tüneteket mutat, beteg ... Ugyan kérdést nem írt, de az oltatlan beteg macskával mielőbb ajánlott lenne felkeresnie állatorvosát, és részletes vizsgálatot kérnie. Kiderülhet, hog a szóbajühető sok tucat betegség közül miben szenved a Cirmike és az is, hogy miként lehet kezelni, mik az esélyei.
jelige: D.D.
2008-11-09
Ékszerteknősöm páncéljáról kopik a minta.Két naponta cserélni kell a vizet az akváriumban.Ez normális? Nem tudom a nemét.
Ugyan én azt sem tudom, hogy milyen gyakran és mivekl eteti a teknőst - de valószínűleg nem normális. Kérdezze meg állatorvosát is az észleltekről, a „legrosszabb” esetben kiderül a teknős neme és az, hogy kutyabaja.
jelige: disney
2008-11-09
kérdésem hogy kutyám kb 3 honapja állandóan nyalja rágcsálja csak a lábait nem sebesre csak megkopott a szőre.mi lehet az oka?napközben nem szokott inkább akkor amikor nem vagyok itthon, büzmirigytól van?
Lehet akár az ingerszegény környezettől, unalomtól és számtalan betegség (allergia, helyi gyulladás, gombás fertőzés, sérülés, idegrendszeri eltérés ...) is a háttérben. Talán a legkevésbé valószínű ok a bűzmirigyek gyulladása. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megtalálni az okot, és kezelni a bajt.
jelige: myrtyll 2.
2008-11-09
Tisztelt Doktor Ur, Nagyon koszonom gyors valaszat, a csaladban az ‘orvoshoz rohangalos’ amugy en vagyok, csak mivel nem elek otthon lassan ket eve, igy a szuleinel van a kutyam. Imadjak ot es nagyon jo dolga van (gyakorlatilag ott elt egesz eleteben), csak sajnos ket dologban nehezen ertunk egyet: szerintem, ha baja van, el kell vinni mielobb orvoshoz es nem szabadna meghiznia, meg akkor sem ha ‘szegeny mindig ehes’.... Azert elmeselem, az esti setajanal mikor a Mamam megfesulte, kiderult, hogy a vegbelnyilasnal holyagok vannak, es tuzforro a feneke. Aranyerkenoccsel bekentek neki, de remelem ma mar eljutott kutyam vegre orvoshoz is... Megegyszer koszonet a gyors valaszert, es a regebbi levelekbe is beleolvastam, szerintem nagyon hasznos forum!
A szülei és a maga közötti vitában természetesen magának van igaza. A kutya végbélkörnyékén tapasztalt eltéréseket is feltétlenül látnia kell állatorvosának.
jelige: Grétike
2008-11-09
Tiszteld koktor úr, még egy kérdésem lenne. A két kutyut, akik 10 hónaposak, ketten visszük sétálni külön-ülön pórázon, annyira húznak, föleg az egyik hogy szinte attól félek megfullad, nem nyakörvet, hanem kantárt használunk, tudna valami tanácsot adni, hogy sétáltassuk öket hogy ne húzzanak ennyire. Naponta többször visszük öket sétálni, legalább egy órás sétákra. Válaszát elöre is köszönöm!
A póráz erőteljes, ellentmondást nem tűrő megrántásával kell „megtorolni” minden alkalommal (!), ha a kutya túlságosan húz. Ellenkező esetben a kutya azt szokja meg, hogy ő viszi sétálni a gazdit és nem fordítva.
jelige: Szófia
2008-11-09
Tisztelt Doktor úr! A tanácsát szeretném kérni, a kutyusom szeptember végén-október elején tüzelt elöször, most észlelem rajta az álvemhesség egyetlen tünetét, kissé bedagadtak az elmöi, csak a hátsó négy, a többit borogattam és már teljesen rendben vannak. Viszon a hátsó négy eléggé be van duzzadva, vagyis inkább az elmök alatt van becsomósodva. Az állatorvosom mindenképp hormon injekciót akrt adni neki, de kértem hogy még várjunk pár napot, addig is borogatom. Semmi más jele nincs az álvemhességnek, nem babázik, igaz most nem annyira játékos mint elötte volt és van mikor egy kicsit búskomorabbnak tünik, de nagyokat sétálok vele és játszom, akkor minden rendben van. Mit tegyek, valóban csak a hormoninjekció vinné le a duzzanatokat az emlökröl? Nagyon nem szeretném hormonokkal telenyomatni szegényt, egyébként tavasszal ivartalanítani szeretném. És még egy kérdésem lenne, van még egy kutyusunk aki a testvére, de eddig még nem tüzelt, igaz ö egy kicsit fejletlenebb is volt mikor elhoztuk, de két vagy akár több hónap csúszás is lehet a két testvér kutya tüzelése között? Válaszát elöre is köszönöm.
Ha állatorvosa álvemheséget állapított meg, akkor kisebb kockázatot vállal, ha kezelteti injekciós, vagy szájon át adható tejtermelődést gátló készítményekkel, mintha nem kezelik a kutyát. Az ivartalanítást a következő tüzelés jelentkezése előtt feltétlenül ajánlom. A kisebb, gyengébben fejlett testvér tüzelése akár hónapokkal is késhet, „csendesen” is történhet, és az sem kizárt, hogy sohasem fog tüzelni.
jelige: babona
2008-11-09
Tisztelt Doktor Úr! Orvosi vizsgálat során megállapították, hogy egy hízósejtes daganat van a cicám nyaka és a gerince találkozásánál. Szeretném megkérdezni, hogy van - e erre esetleg valami gyógymód, illetve valami végleges megoldás? Ha esetleg meg lehet műteni, az mennyibe kerül? A helyi orvos szerint nem lehet kivágni a daganatot, mert az túl nagy. Remélem tud segíteni, nagyon várom válaszát. Köszönettel: B.
Ha állatorvosa a tumort mostani méretében inoperábilisnak látja, akkor valószínűleg a sugárterápia útján lehet a méretét csökkenteni, majd esetleg ezután megoperálni. Egy elvégezhető műtét ára minden klinikán más és más. Egy macskán elvégezhető onkológiai műtét 15 és 100 ezer forint között változhat. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Borisz
2008-11-09
magyar vizslámon dudorok jelentkeztek az első lábakon a lábait rágja 3 orvos is vizsgálta allergiára gyanakszanak most már az oldalán egy fekélyszerú dudor is jelen van amit kinyal.most vettem ráegy tölcsérszerű fejvédőt.sok gyógyszert kapot meg szurikat diétáztattam de 2-3 hét után kiujjul a betegsége. milehet a baj.már sokat ráköltöttünk.azt mkondják elkell altatni.már a gondolattól is rosszúl vagyok.nálam emberszámba van a lakásban alszik. nemakarom elvesziteni kérem segitsen üdv.kutyabarát
Ha már három állatrovos is vizsgálta a kutyát, és van is vélelmezett diagnózis, kezelték is a kutyát a vélelmezett diagnózis alapján, akkor, gondolom vérvizgsálatok, röntgenfilmek és esetleg allergológiai eredmények is rendelkezésre állnak. Ezekkel az eredményekkel érdemes lenne a bőrgyógyászt felkeresni (pl Állatorvos-tudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén). Itt akiderülhet, hogy megalapozott-e a gyanú, valóban allergiáról van-e szó, és célzott kezelést is kaphat a kutya. Ha esetleg ne készültek volna vizsgálatok, hanem otthon látta 3 állatorvos a kutyát, akkor édemes lenne a kivizgsálását kezdeményezni egy jól felszerelt kisállatrendelőben.
jelige: 9 hónapos bully
2008-11-07
A 9 hónapos bull terrierem nagyon forog ,nyüszít,mintha fájna a feneke!A bűzmirigyét kitakarították,kapott antibiotikumot.Utána úgy gondolták allergia,kapott antihisztamint,de semmi!Mi lehet ez?
Idegrendszeri betegségek, a gerinc-, hasüreg-, medence szerveinek fájdalommal, viszketegséggel, diszkomfort érzettel járó sokféle gyulladásos, degeneratív betegsége. Én még a parazitózisok vagy részleges vastagbélelzáródást okozó idegentest (csontszilánk, neylon, zsinór ...) jelenlétét sem tudom kizárni ennyi adat alapján. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a tünet okát. A legvalószínűbb, leggyakoribb okokat már kizárták. Remélem, hogy könnyen kezelhető, megoldható dologról van szó.
jelige: myrtyll
2008-11-07
15 eves uszkar par hete csunyan kohog es ma eloszor nem tudott lefekudni (csak all szegeny), ill. amikor fel algopyrint kapott akkor vegre lefekudt, de a felkeles nehezere esett. A hasa, vegtagjai nyomasara nem reagal fajdalommal. A sulya kicsitt tobb lett az utobbi egy evben 9 kilo helyett 11 kilo 40 deka, nem lat, nem hall, de jatszani meg mindig van kedve. Az oregsegen kivul vajon mi lehet a baja? Etvagya van, a dolgat vegzi a setak alkalmaval. Elore is koszonom valaszat!
Meglehetősen könnyű választás egyszerűen az öregség természetes velejáróinak tekinteni a leírt, egyébként aggasztó tüneteket. Egy toy, vagy törpe uszkár esetében a várható élettartam jócskán 15 évfelett is lehet. A leírt tünetek általánosak, sokféle betegséget takarhatnak. Viszonylag egyszerű, jól kezelhető betegség is lehetséges (pl felsőlégúti fertőzések ...) és fatális, nehezen befolyásolgható betegség is (pl mellüregi daganatok, súlyosfokú szívelégtelenség ...). Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni a tünetek hátterét, diagnosztizálni a betegsége(ke)t. Ezután tudják megbeszélni az esélyeket, tennivalókat.
jelige: Zira
2008-11-07
-éve keverék kutyámnak 2 napja hasmenése van és véres (élénkvörös) vér is távozik belőle.Mindenképpen elviszem orvoshoz, de szeretném megkédezni, hogy mi okozhatja? Étvágya jó, láthatóan nem levert, de nyugtalanít a vérzés. Vlaszát előre is köszönöm.
Bélparaziták, vírusos-, bakteriális bélfertőzések, idegentest a tápcsatornában, fekélek-, daganatok a tápcsatornában, rágcsálóirtószer mérgezés ... és még tengersok egyéb betegség, elváltozás. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a tünet okát. Ha meglesz a diagnózis, akkor lehet a kezelésről is beszélni.
jelige: Beteg kutyus
2008-11-06
3 éves kislány kutyusom van.Több tüzelése után is előfordult már,hogy teljesen megváltozik a viselkedése.Egyébként nagyon szereti a társaságot,játékos.A mostani tüzelése után viszont nagyon szomorú lett,a játékaival együtt elbújik a szekrényekben,és egyfolytában nyüszít.Azt szeretném megtudni,hogy mi a baja,illetve,hogy hogyan segíthetek rajta.Válaszukat előre is köszönöm!
Én az írása alapján még azt sem tudom kizárni, hogy vemhes a kutya ... Ha volt párzás, akkor a nemi utak sérülését, és néhány nemi úton (is) terjedő betegséget is figyelembe kell venni. Ha nem volt párzás, vagy nem vemhesült a kutya, akkor az álvemhesség és a társuló betegségek esélye nagy. Persze az egy évnél ritkábban oltott kutya számtalan a tüzeléstől teljesen független betegségben is szenvedhet. Állatorvosa a részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni az észlelésük okát. Ha kiderült a baj és eredményesen kezelték is a kutyát, akkor állatorvosa fel fogja hívni a figyelmét a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések és az ivartalanítás fontosságára. Mindezekről honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban is olvashat.

<< <  285 / 507 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara