Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: kutyabaj 2.
2008-06-23
Üdvözlöm! Köszönöm válaszát ma amint rendel a doktorunk azzonnal elviszem a kutyát hozzá!sajnos nekem még nem volt szuka kutyám és nem vagyok felkészülve ilyesmikre! Mégegyszer köszönöm! Üdvözlettel:
A 2 hetes vemhesség még jó ultrahang készülékkel és gyakorlott szakember esetén is csak bizonytalanul ítélhető meg, de a fehér folyás hátterére fény derülhet. Minden jót kívánok a kutyának is.
jelige: Tikike7
2008-06-23
Az én kutyámnak kb. 2 hónapja ritkán de vannak ilyen rángatózásos tünetei.Most 1 hete elkezdtük mérni a cukrát. 1. mérés:1.0 2.mérés:1.1 3.mérés: 1.1 volt a vércukorszintje! Megszeretném kérdezni hogy ez mi miatt ilyen alacsony,mi lehet a kutya baja,és hogy lehetne gyógyítani???
Nem kizárt, hogy a kutyus egy igen ritka, a hasnyálmirigyből kiinduló daganatos betegségben (inzulinóma) szenved. Inzulin szint méréssel lehetne igazolni a betegséget és ultrahang, vagy CT, vagy szcintigráfiás vizgsálattal lehetne felmérni a betegség stádiumát. Nem csak a diagnózis bonyolult ennél a betegségnél, de a kezelés is. Nagyon szerencsés esetekben van esély a sebészeti megoldásra, illetveradioaktív kezelési módszer is létezik a betegség kezelésére. Honlapunk Publikációk rovatában több hasonló témában írt cikket is talál.
jelige: kiscica
2008-06-23
a kiscicák elmúltak 3 hetesek és eléggé csipás a szemük ami kamilla használatával se javul.
Nem kizárt, hogy a kiscicáknak vírusos macskanátha nevezetű betegségük van. Állatrovosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a tünetek hátterét és ha megvan a diagnózis akkor kezelni is tudja a macsekokat. Az első féreghajtás esetleg külső parazitamentesítés is esedékes lehet.
jelige: csöpi
2008-06-23
Van egy kb 1-1,5 hónapos kiskutya. tegnap délben még semmmi baja sem volt. (előzö nap a gyerekek megfürdették és megszáritották törölközőben) Kábé 4 órát voltunk távol othonról. A kis kutya el volt bujva. nem akar mozogni és enni. íeste kapott tejet az reggelre elfogyott. remeg és furcsán tartja a hátsó lábait
Nézze, leírása alapján akár csak megsértődhetett a kölyök a fürdetéstől, vagy megsérülhetett a durva, vagy nem hozzáértő macerától, vagy megfázhatott a fürdetéstől, vagy a fürdetéssel semmimódon nem összefüggő betegsége alakulhatott ki. Egyben viszont biztos vagyok. Egy 6 hetes kölyök kutya esetében már legalább 2x féreghajtásnak, és az első külső parazitamentesítésnek, védőoltásnak meg kellett volna történnie. Mindezek rendben vannak? Értesítse állatorvosát, hogy lebetegedett a kiskutya. Ő vizgsálatokkal tudja kideríteni a tünetek hátterét és meggyógyítja a Csöpit.
jelige: Mici
2008-06-23
12 éves Szibériai husky kutyánk,egyik napról a másikra rosszul lett és az állatorvosorvos javaslatára elaltattuk. Reggeltől némi nyugatalnságot észleltünk rajta,lihegett,nem találta a helyét ,de rendesen evett-ivott szivesen lejött sétálni,nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget a dolognak,kiváltképp mivel tüzelési időszak utánn volt,és mivel gyakran volt állvemhes,ez vislekedés ilyenkor megszokott volt nála. Éjszaka azonban arra ébredtünk,hogy a kutya nagyon erősen zihál,szűköl,a biztonság kedvéért megmértük a hőmérsékletét,legnagyobb megleptésünkre 42 fokos láza volt.Azonnal kihítvtuk az éjszaka közepén az állatorvost,mire kiért kutya már eliveslehetlenül vonyított folyamatosan.Kapott infúziót,láz-és fájdalomcsillapítót,antibiotikumot,de az orvos nem sok jóval biztatott,megkérdeztük ne vigyük-e be állatkorházba,azt modta nem érdemes,mert valószinűleg méh-vagy hasnyálmirigy gyulladás.A gyógyszerektől jobban lett,a láz lement,de nem bírt lábra állni állandóan vizet akart inni,amit azonnal ki is hányt.A pár óra múlva újrakazdte a panaszos vonyítást.Újra kijött a doki,megint begyógyszerezte,a hányás alapján azt mondta hasnyálmirigy.Megint picit jobban lett,majd újra előjöttek a szemmel láthatóan türhetelen fájdalmak.Közben folyamatosan ivott-hányt,ételt nem fogadott el,felállni nem tudott.Harmadjára is kijött az orvos,adott neki gyógyszereket,de már csak jobban se lett,ekkor mondta( én újra rákérdeztem az állatkorházra),hogy nem lehet vele semmit csinálni altassuk el.Kölyökoruk óta ő kezli a kutyáinkat(van még másik 2 husky),nagyon lelkiismerets orvosnak ismertük meg,ezért hallgattunk rá,és elalltattuk szegényt. Azért fordulok önhöz a kérdéssel,mert nem vagyok teljesen biztos benne,hogy helyesn cselekedtünk-e,nem lett volna mégis esély,ha beszállítjuk a kórházba,és a tünetek alapján olyan biztos,hogy hasnyálmiriggyulladás volt-e?
A tünetek és leírásuk alapján a Mici tüneteit ugyanúgy okozhatta gennyes méhgyulladás, mint hasnyálmirigy gyulladás, gyomor csavarodás, vagy számos egyéb megbetegedés. Nekem sincs kétségem állatorvosuk lelkismeretessége és felkészültsége terén, és kétségkívül ő az aki mindenkinél jobban ismerte a Mici korábbi betegségeit, valamint a végzetes betegsége körülményeit. Ha ő esélytelennek ítélte a kutyát, azzal semmimódon nem tudok vitatkozni. A kutya (egyéb állat, ember) halálának okát a boncolás, esetleg a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal lehet kideríteni. Minden egyéb csak feltételezés, fantáziálgatás.
jelige: Lulu 2.
2008-06-23
Üdvözlöm doktor úr! Nagyon szépen köszönjük, hogy a Lulu jeligéjű levélre válaszolt. A tanácsát megfogadtuk, kidobáltuk a hagyatékait, és domestos fertőtlenítővel mindent áttörőltünk, átsúroltunk. Az új kiskutya érkezéséig 3 hét van. Addig többször megismételjük a fertőtlenítést. Mégegyszer köszönjük megnyugtató válaszát. Tisztelettel:
Sokkal több szerencsét, hosszú, boldog, egészséges életet kívánok a következő családtaghoz.
jelige: vizsla panasz
2008-06-23
Tisztelt Doktor Úr! A családban van egy 4 éves szuka drótszőrű magyar vizsla.Évente kétszer tüzel,voltak már udvarlók,de nem volt vemhesség utána.Nem fedeztettük sohasem,hanem a kóbor kutyusok jutottak be hozzánk.Észrevettük,hogy hiányzik az egyik mellbimbója.Lehetséges, hogy meddő a kutyusunk?Megörököltük a szomszédunktól a kutyust,nem tudjuk,hogy esetleg nem-e beltenyészetből származik. A kérdésem az lenne, hogy ezek az eredménytelen tüzelések nem ártanak-e neki?Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:
Ha kutyájuknak minden tüzelése alkalmával van lehetősége párzania, esetleg párzik is, és nem vemhesül - akkor szinte bizonyosra vehetjük, hogy meddő. Ahogyan a vemhesség sem lenne kívánatos, az eredménytelen tüzelések is veszélyeket tartogatnak a szuka számára. Álanyaság, emlőgyulladások, emlődaganatok, valamint a méh- és petefésze gyulladásos, cisztás és daganatos elváltozásaira lehet számítani akár néhány éven belül. A szuka mielőbbi (amikor nem tüzel) ivartalanítása ajánlott. Honlapunk Publikációk rovatában erről a témáról is talál hasznos olvasmányt.
jelige: német juhász
2008-06-23
1-2 napja furcsán viselkedik a 15 hónapos németjuhász kan kutyánk.Semmi ok nélkül morog ránk néha mintha nem is az a kutya lenne. Nekünk ugy tűnik mintha nem ismerne meg minket. Morgás után ha erélyesen rá szólunk akkor morgása felerősödik és támadó állást vesz fel , fülei hátra simulnak és a tekintete is nagyon furcsa. Eddig komolyabb bajunk nem let de tartunk tőle és nem tudjuk mi tévők legyünk. Előre is köszönöm válaszát.
A leírásából én azt szűröm le, hogy az ivarérett ereje teljében lévő kan a család (falka) vezérének tartja magát - domináns agressziót mutat. A kutya kasztrálása mellett alapvető tartási változtatásokat ajánlok. Minden családtagnak következetesen éreztetnie kell, hogy etetés, itatás, séta, játék ... bármilyen kapcsolatban csak az Önök akarata érvényesülhet. Kérjék állatorvosuk segítségét és részletes szaktanácsát.
jelige: Shába
2008-06-23
1 hete véres váladék távozik a macskánkból. Lehet ez tüzelés jele? DE akkor miért tart ilyen hosszú ideig? Esetleg vemhes volt,és elvetélt?
Kizárt dolog. Egy macska tüzelése normális esetben soha nem jár egy hétig tartó feltűnő vérzéssel. Sokkal komolyabb az esélye akár a vetélésnek, akár gennyes méhgyulladásnak vagy egyéb húgyuti-, nemi szervi betegségeknek. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megtalálni a tünet okát és ezután tud segíteni a macskán. Tudnia kell azt is, hogy egy kijáró macska esetében a hosszú élet titka az ivartalanítás, rendszeres védőoltások, parazitamentesítések mellett a helyes táplálás. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok érdekes olvasmányt talál.
jelige: kutyabaj
2008-06-23
Üdvözlöm! Nekem van egy 9 hónapos óriás schnauzerem,egy hónapja kezdett el tüzelni.nemrég kb 2 hete bejött hozzá egy kan és összeragadtak:(A kérdésem az lenne hogy az első tüzeléskor mennyi az esély rá hogy vemhes legyen?azután már nem vérzett helyette fehér sűrű folyadék jöt ki belölle...ez a vemhesség ele vagy lehet valami fertőzés?késöbb szeretnénk fajtiszta kutyusokat!válaszát előrre is köszönöm!
Egy egészséges fiatal szuka és egy egészséges kant feltételezve sajnos az első tüzelés alkalmával létrejött első párzás is szinte biztosan vemhességet eredményez. A sűrű fehér folyadék lehet akár a vemhességi nyák oldódása is, ami fenyegető spontán vetélés jele. Húgyúti-, nemi szervi fertőzés is lehetséges, bár az inkább gennyes, véres jellegű szokott lenni. A következő lehetséges forgatókönyvek közül választhat: 1.) állatorvosa a párzás 3. és 5 napján 2x injekcióval megakadályozhatta volna a termékenyült petesejtek megtapadását. Ezt lekésték. 2.) a 3-4 hetes vemhesség ultrahang vizsgálattal már felismerhető. Ekkor 2A.) megoperálható a kutya, és ezzel a további tüzelések és vemhesülések mellett egy sereg betegség is megelőzhető. Ez a leginkább ajánlott megoldás. 2B.) A kutya még ekkor is elvetéltethető gyógyszeresen. Ha a későbbiekben valóban kutyatenyésztéssel akarnak foglalkozni, akkor talán ez a leginkább ajánlható megoldás. 3.) Megelletik a kutyát abban a tudatban, hogy korántsem ideális korban történt a vemhesítés. Talán ez a legveszélyesebb megoldás. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hasznos olvasmányt találnak.
jelige: Liza
2008-06-23
Tisztelt Cim! Öthónapos dobermanomnak egy-két napja folyik hosszant a nyála, ezt eddig nem tapasztaltam. kevesebbet is eszik,de nem bágyat.Kapott védőoltásokat, a 3.honap utáni veszetség ellenit is.Lehet-e betegség jele a tünet?Tisztelettel egy állatbarát.
Egy 5 hónapos Dobermann esetébe szinte bizonyosan most zajlik a fogváltása. A zavaró az a ddologban , hogy ez az esemény azért megszokott esetben nem okoz erőteljes nyálzást és étvágycsökkenést. Értesítse állatorvosát a megfigyeléséről és kérje a kutya vizsgálatát. Ha mégis a fogváltás és a kánikula okolható a tünetekért, legfeljebb választ kap a kételyeire.
jelige: majré
2008-06-23
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy 6hónapos kis westink van, aki kb.egy hete hányás hasmenéssel küszködik.Hányni ritkán hány, azt is főleg hajnalban,vagy kora reggel, de azóta folyamatosan hasmenése van.Orvosnál jártunk kapott gyógyszert és tartottunk diétát is,de a széklete változatlanul híg,és érezni a hasán,h. ”fortyog”. A probléma előtt férges volt, kapott féreghajtót,az orvos szerint ez nem okozhatja.Kb. egy hónaposan lágyék sérvvel műtötték,ami elég nehezen gyógyult neki.Amúgy nem bágyadt,jókedvű,de aggaszt,h. nem javul. Válaszukat várom,és előre is köszönöm!
A számtalan veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző lehetséges okok közül a részletes vizsgálatokkal (klinikai vizsgálat, széklet vizsgálat, vérvizsgálatok, képalkotók ...) lehet szűkíteni a kört, majd kitalálni, hogy mi okozhatja a hányást és hasmenést. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet megoldásokról, kezelésekről beszélni.
jelige: ?
2008-06-23
Nagyon szépen köszönöm hogy válaszolt. Tegnap kicsit nem ugy sikerült a levelem ahogy kellene mert ideges voltam. a mai napon látta állatorvos és azt mondta bélfertőzése van. Kapott kétfajta injekciót és valamit fecskendezett a szájába is. Mindez délelőtt történt de javulás nem látható sőt mindha rosszabb lett volna az állapota. Alvás közben elkezdett merevedni nem mozdult,de egy kicsi maszir után magához tért. Nem tudom mit lehet tenni én ismét hivtam az orvost. Ha esetleg tud valami segitséget irni nagyon megköszönném! További szép napot!
Gondolom, idegessége nem szűnt meg teljesen, mivel a kölyök kutya állapota nem kifogástalan. Talán éppen ezért kitörölte előző levelezésünket, én pedig a tegnapi húsznál is több kérdés közül nem tudom kitalálni, hogy melyiket írhatta Ön ... Jól tette, hogy értesítette állatorvosát arról, hogy nincs jól a kutya. A kutya otthonában, lakáson elvégezhető vizsgálatok is igen korlátozottak és a kezelések, megoldások lehetőségei sem ugyanazok, mint egy jól felszerelt állatorvosi rendelőben. Nem kizárt, hogy részletes vizsgálatokra (vérvételek, röntgen ...) van szükség a diagnózishoz, és mondjuk infúziós kezelésre a gyógyuláshoz.
jelige: Benji
2008-06-22
Üdvoözlöm! Van egy 3 hónapos palotapincsi kiskutyám és a heréi nincsenek a zacskójába néha a kukijánál lent van két jókora kidudorodás ami gondolom a heréi. Kérdésem az lenne, hogy mikor fog lemenni a zacskójába ? Baj az, hogy még nincs ott? Válaszát előre is köszönöm!
Én nem vagyok meggyőződve, hogy a leírt két jókora kidudorodás a herék lennének. A pénisz tövén lévő kétoldali duzzanat a hímvessző merevedő testjei a kutyában. A 3 hónapos kölyök kan esetében a heréknek márillene lenn lennie a zacskóban. Amennyiben ez nem történik meg néhány hónapon belül, akkor a kutya 1-3 éves korában érdemes lesz műtét útján eltávolíttatni őket, mert e rejtett herék a későbbiekben elrákosodhatnak. A fiatal kannal addig sem szabad fedeztetni, mert a rejtett heréjűség öröklődő bántalom.
jelige: nagy kutyus 2.
2008-06-22
Tisztelt Doktor ur!Szerintem nagyon beteg a kutyusom,csak futkos egésznap és véresre rágja a farkát. Talán attol hányt véreset.az orvos csak anyitt tudott segiteni hogy kapjon ma algopirint és este nyugtatot,holnap ujrajön megnézni.Vajon mi baja van?elöre is köszönöm a válaszát.
Egyetlen módon lehet kideríteni a kutya tüneteinek az okát - a részletes rendelői vizsgálatával. Az összes többi csak feltételezés, találgatás, próbálgatás.
jelige: segítség!!!
2008-06-22
T. Doktor Úr!Május eleje óta a cica nehezen vesz levegőt, kapkodva. csak egyszer köhögött.Váladék nem folyik az orrából.Többféle antibiotikumot is kapott, egyszer 1 hétig jól volt, de a gyógyszer abbahagyása után teljesen visszaesett.Az orvos tudőgyulladást feltételez. A cica utcáról befogadott, elég nehezen kezelhető.Milyen baja lehet, és milyen vizsgálattal lehetne kideríteni?
A cica részletes vizsgálatával (klinikai vizsgálat, vérvizsgálatok, vírustesztek, röntgenfelvételek ...) lehet kideríteni, hogy mi okozza a tüneteket - és csak ezek után ítélhetőek meg az esélyei, kezelési módszerei.
jelige: mamma
2008-06-22
Tisztelt doktor úr! 1 éves magyar vizsla kutyánknak komoly epilepsziás rohama volt ma délben-kb 1 óra hosszáig görcsben volt, mire orvoshoz jutottunk. Seduxen injekciót kapott, és felírtak neki Sevenált ”megelőzésképpen”. De nem vagyunk nyugodtak, szeretnénk komolyabban megnézetni. Mit javasol, hová vigyük, milyen vizsgálatok vannak ezirányban? (ez a 2. rohama volt). Válaszát várjuk köszönettel-
Nem csodálom, hogy nem nyugodtak a kutya miatt, szerintem kezelő állatorvosuk sem az, hiszen ő is pontosan tisztában van azzal, hogy az epilepsziás és epilepszia-szerű megbetegedések kutyában az emberhez hasonlóan igen nehezen diagnosztizálhatóak, és kezelhetőek. Budapesten Dr. Kómár Gyula és Dr. Kiss Gabriella specialisták foglalkoznak legnagyobb hozzáértéssel és tapasztalattal ezzel a betegséggel. Kérje meg állatorvosát, hogy utalja be Önöket egyikükhöz.
jelige: nagy kutya
2008-06-22
Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne a kutyusomrol, hogy beteg talán.Állandoan kergeti a farkát,de két napja peddig véresre rágta,a nyelve tegnap lilás ma fehér,véreset hányt.már látta orvos,most csak algopirint kap. sajnos nem tudtak nyugtatot adni neki.igy néha furán rohangál az uvarban.remélem nem kell elaltatni. köszönöm a választ.üdv..
Miért kellene elaltatni?! A kutya részletes vizsgálatával lehet megtalálni a tünetek okát, ami lehet olyan „egyszerű” dolog is, minthogy nem foglalkoznak eleget a temperamentumos kutyával - de lehet akár komoly kezelni való betegsége is. A farokrágás, és nyugtalanság lehet, hogy összefüggésben áll a hányással és egyéb tünetekkel, de akár több baja is lehet a kutyának. Egy biztos, nem az udvarton kell vele kergetőzni, hanem egy jól felszerelt állatorvosi rendelőben kell részletesen kivizgsálni a kutyát. A teendők, megoldások csak ezután beszélhető meg.
jelige: labrador
2008-06-22
Labrador retriverünk van és bizonyos időközönként begyullad vagy az egyik vagy a másik, vagy mindkét füle, erősen fájlalja ha hozzáérünk, vittük már vele többször orvoshoz de csak az adott gyulladást enyhítette, kb 2 hét után újra kijött.Szeret fürödni de megfigyeltük hogy utána két három nappal még semmi baja a kutyának. Kérem adjon tanácsot mivel lehetne megszüntetni ezt. Köszönettel
Nem kizárt, hogy a fürdetés elhagyása máris megszűntetné a kiújuló panaszokat, de az is lehetséges, hogy műtéti eljárással lehet véglegesen meggyógyítani a kutyát. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (főként otoszkópos vizgsálat, fülváladék vizsgálata ..) tudja megállapítani, hogy mennyire súlyos a helyzet.
jelige: egyetlenem
2008-06-22
Oszikám szenved! Szerdán hajnalban vizeset hányt véres szineződéssel kb 4 szer, aztán kevés hasmenés 2 szer, a másodikban véres színeződéssel. Étvágy semmi, összehúzódik, és éjjel-nappal ül. Péntek óta nincs széklet, de van vizelet, kevés. Kedvetlen, és nem önmaga, aggódom, mert pénzem sincs.
Sajnos nem tudom megnyugtatni aggodalmait. Az öreg, oltatlan kandúr sok tucat betegség egyikében, némelyikében szenvedhet immár jónéhány napja. Otthon semmit sem tehet érte, a cica egyetlen esélye, ha állatorvosa megvuzgsáljja, és kideríti a betegségét. A cica esélyei, kezelési lehetőségei csak így derülhetnek ki.
jelige: rágó
2008-06-22
Szép napot! Kiskutyám a mai napon igen bágyadtan fogadott egész nap el van gyengülve,hányt alig bir menni kicsit habos a szája és mintha nehezen nyelne. Nagyon szeretném tudni mi lehet a baja.
Hát azt én is szeretném tudni ...! Ezeket az általános tüneteket fertőző-, parazitás-, mérgező-, és egyéb megbetegedések tucatjai okozhatják. Mielőbbi állatorvosi vizsgálattal lehet az okot megállapítani, majd ezek után lehet a kezelést megkezdeni.
jelige: tigriske
2008-06-22
a cicusunk 1 éves . pár napja a belső lágy szemhéja állandóan félig a szemén van. 2 napig nem volt itthon és úgy kerűlt elő hogy teljesen gyenge alig áll a lábán de nem látszik semmi kűlső sérülés rajta . nem lázas , eszik iszik rendesen .a kedély állapota viszont nagyon rossz ,kedvetlen és gyenge.
A hosszú élet titka egy kijáró macska esetében főleg az ivartalanítás, rendszeres védőoltások (nem csak veszettség!), parazitamentesítések és a megfelelő táplálás. Így van esély 15-20 évet is élni egy-egy macskának. Mindezek hiányában az oltalan, heréletlen kandúrok 2-5 év alatt elkopnak ... Szerintem, ha „gyenge, alig áll a lábán” ,valamint „kedélyállapota rossz, kedvetlen, gyenge” akkor lázas is lehet a cica. Miből gondolják, hogy nem az?! A teendőjük egyébként mielőbbi állatorvosi vizsgálat és a cica kezeltetése állatorvosukkal. Szinte biztosan fertőző megbetegedése lehet a tigriskének.
jelige: C
2008-06-22
Jónapot! Kétségbe vagyok esve , 2 napja van nálam egy párhetes kislány vadászgörény és hát olvastam egy könyvben h lehet a ketrecébe tenni valami hozzánk tartozó rongyot..mondjuk egy pólót és hát én raktam be neki hogy szokja az illatomat. és úgy csinált vele mintha szopizni akarna.. aztán ma rájöttem hogy NEM... :( elkezdett öklendezni és láttam hogy egy piros anyagot hányt ki nagyon megijedtem hiszen sokat olvastam ezekről az állatokról , mondhatnám h felkészültem a nevelésére. aztán a másik hogy az ürülékébe is találtam! Most nincs semmi olyan jel hogy rosszul lenne mert pár hetes létére jön utánnam, szóval nincs az, hogy begubózik és alig bír megmozdulni.Nem tudom mit tegyek.Nagyon örülnék ha megtudná oldani hogy időben tudjon válaszolni. Előre is köszönöm Dr.Úr!
Hát, most tudtam megoldani, hogy elolvassam a kérdését és rögtön válaszoljak is rá. Nagyon nincs bűntudatom, hiszen a szombat délután kelt levelére sikerült 24 órán belül még vasárnap délután válaszolnom ... A teendője ezesetben annyi, hogy kiveszi a rongyot a göri ketrecéből. Eteti-, itatja az állatkát, játszik vele, mozgatja - és amennyiben bármi (!) szokatlant, furcsát észlel, akkor mielőbb elviszi őt állatorvosához, és elmondja az előzményeket. Ez a „bármi” lehet bágyadtság, étvágytalanság, széklet-, vizelet elmaradása, nyálzás, öklendezés, hasi terime megnagyobbodása, szokatlan testhelyzetek, mozgás ... azaz tényleg bármi. Ha egy-két napot megúsztak szokatlan tünetek észlelése nálkül, akkor fellélegezhetnek.
jelige: kancsi
2008-06-22
Kedves Doktor Úr! Van egy kb. 9-10 fóka sziámi kiscicám. Úgy kaptam kb két hete. Azt látom rajta, hogy kancsal, nem olyan nagyon, de a másik cicáimhoz mérten eléggé látszik. Meg szeretném kérdezni, hogy lehet-e ezzel valamit csinálni és mit vagy ő már ilyen marad? Ha tőle a későbbiekben születnének majd kiscicák, ők is örökölhetik? Válaszát előre is köszönöm! Üdv! Kistappancs
A 8-10 (hetes?) kismacska 2 hetente féreghajtásra szorul és itt a legfőbb ideje első védőoltásának is. Ez minden kölyök macskának kijár, nemhogy egy leendő tenyészállatnak. Kérdezzen rá állatorvosánál, hogy ő is kancsalnak látja-e a kölyköt, vagy esetleg vírusos macsknátha betegségre gondol ezesetben. Azt is megkérdezheti, hogy tisztességesen beoltva, parazitamentesítve úgy kb 1.5 éves korában alkalmasnak tartja-e tenyészállatnak a kandúrt, vagy inkább a kasztrálását ajánlja. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok érdekes olvasmányt talál. 1);
jelige: Tina
2008-06-22
Tina 2 és fél éves németjuhász kutya. Displasia miatt 6 hete a jobb lábán combcsontfejezést végeztek. A műtét jól sikerült, a varrat szépen gyógyul. Sajnos szőrtüszőatkája lett, amit Tiktac-kal kezelek. Aloavera berry nektárt adok belülről, + biovitál vitamin, kívülről betadinos lemosás után Firsttel kezelem a pörköket. A kedve még nem az igazi /nem focizik az edényével/, de ugat, jelez, aktív, nem búslakodik. Kérdésem: az immunrendszer helyreállása után kinő-e a szőre, vagy az atkák a szőrtüszőket elpusztítják? Tina számára ez az állapot nem túl rossz-e?
A szőrtüsző atkakór sokszor nem önnálló megbetegedés, hanem egyéb betegségek, az ellenállóképesség megrendülését jelzi a kutyáknál. A gyógyult egyedekben a szőr a betegség után újra kinő. A kutya pillanatnyi állapotát, valamint esélyeit a teljes gyógyulásra Ön és kezelő orvosa tudja a legnagyobb pontossággal megállapítani. Én most írhatom Önnek, ha akarja, hogy a Tina 2-3 hét múlva már focizni fog az edényével (sőt őszintén remélem is, hogy így lesz), de igazából nem tudom, hogy mikor jön el ez az idő ...

<< <  285 / 461 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.06.20
Április 8-án született kiscicák ajándékba elvihetők! Érdeklődni lehet: +36-30-2530158 Két alom, együtt nevelkedtek, egészséges, kiválóan egerésző anyukáktól. A kiscicák nagyon játékosak, már mindent esznek, féregtelenítve várják új gazdijukat!
2016.06.17
2016. 06. 16-án hajnalban elveszett a képen látható fekete nőstény házimacska. A Kereszt utca, Felsősas utca és Tóth József utca környékén lakik. Ivartalanított, oltott, chipezett. A megtaláló jutalomban részesül, kérem hívja a 06-20-933-07-76-os számot.
2016.06.10
Talált, bűbájos, gyerekszerető, játékos, békés tacskó keverék kutyusnak keresek gazdát. Kb. 3 éves, kan, chip nincs benne. Érdekessége, hogy a jobb szeme világosabb, mint a bal. Nem szeretnénk menhelyre vinni, de nálunk sajnos tovább nem maradhat. Számom: 70/452-4599