Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Tacskóm
2008-08-15
Jó napot kívánok! Van egy 6 éves keverék tacskónk nála észleltük a tacskóbénulást voltunk már állatorvosnál kapott injekciót amit egy hét múlva meg kell ismételni (szteroidos) .Azt szeretném megkérdezni mivel tudnánk még javítani a gyógyulását bármilyen lehetőség érdekelne és hogy ez a folymat meddig tarthat mikor várhatjuk a javulást két napja kapta az első injekciót de semmi változást ne mtapasztaltunk. Köszönettel:alexandra
Az ilyen betegeimet én is specialistához küldöm, így nem vagyok tisztában a legmodernebb gyógyszeres kezelési eljárásokkal. Azt biztosan tudom, hogy bizonyos esetekben csak műtéttel lehet segíteni a betegen. Ha ez a helyzet, akkor úgy a legjobbak a kilátások, ha mielőbb sor kerül rá.
jelige: Cila 2
2008-08-15
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltak! Egy kérdésem lenne még, az állatoknak való fájdalomcsillapítót csak állatorvos által szerezhetek be? Válaszát előre is köszönöm!
jelige: Szutyika
2008-08-15
Tisztel doki! a KUtyam oljan utcamix ...befogadtam gyonyoru feket csillogos szorrrel. Most nagyon vedlik es a elso labait allandoan nyalja. Csunya poros foltok jelntek meg es mar kezd sebesedni. Royal canin kajat eszik meg sonkat vagy virslit . Kapott vitamin keszetmeny ami serkenti a szornovekedest egyben a hullast. Kerm segitsen mert nagyon aggodom a kutya miatt.......semmit nem javult inkabb romlik az allapota....ja es 2 hete kapott A+E vitamnin oltast amire allergias tnetei lettek majdnem belehalt.. Elore is koszonom valaszat.....udozlettel Maria Szlovakiabol
A bőrbetegségek diagnosztikája és kezelése kutyában (csakúgy, mint emberben) általában hosszadalmas, sok türelmet igénylő procedúra. Ne keseredjen el a kezdeti kudarcok után, inkább folytassák állatorvosaival a diagnosztikai lépéseket. Jó lenne, ha történne bőrkaparék (esetleg bőrbiopszia)- vizsgálat, vérvizsgálat, és ha a jelek allergiára utalnak, akkor allergia-vizsgálatokat is érdemes volna végezni. Ezekből meg fogják tudni, hogy mi okozza a bajt, és így már fogják tudni, mi ellen kell kezelni. Sok kitartást kívánok a probléma megoldásához, a Szutyikának pedig mielőbbi jobbulást.
jelige: Bambika
2008-08-15
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos az én kis kutyám 3 napja elment,és azóta nem hagy nyugodni agondolat,hogy esetleg a félrekezelés miatt veszytettük el.A dolog úgy kezdődött,hogy múlt vasárnaptól a 8 hónapos szuka csivava kutyánk hasa kissé fel volt puffadva és meglehetősen szaporán vette a levegőt.bágyadt volt ,nem nagyon kelt fel a helyéről annak ellenére,hogy nagyon vidám éber kiskutya volt.Felhívtam az állatorvost és elmondtam milyen tüneteket tapasztalok a kutyuson.azt mondta ne aggódjak vigyem el hozzá hétfő reggel.így is tettem.,elvittem meghallgatta és azt mondta,hogy valószínüleg tüdőgyulladása van és azért puffadt a hasa mert oda veszi a levegőt a fájó tüdeje miatt.adott neki antibiotikumot,és másnap reggelre visszahívott.Aznap még szépen evett ivott,de a kedve és a közérzete rosszabbodott.Vissza is mentünk,de mivel cseppet sem lett jobban a kutya ,azt mondta ,valószínüleg mégsem tüdőgy,igy bekötött neki egy infúziót,amibe vízhajtót és értágítót tett.majd a kezeim közt negyed óra múlva meghalt a kiskutyám.nem szeretnék vádaskodni,egyszerűen értetlenül és hatalmas fájdalommal állunk a történtek után.Válaszát előre is nagyon köszönöm. Minden jót Önnek. V.I.
Megértem a szomorúságát, sajnálom a történteket. Kételyeit csak olyan módon fogja tudni eloszletni, ha elvégezteti a kiskutya kórbonctani vizsgálatát. Ezzel egyértelmű választ fog kapni arra a kérdésre, hogy vajon milyen betegség vitte el a Bambikát. Enélkül csak a találgatás marad.
jelige: tejbetok
2008-08-15
Öreg, 16 éves közepes, vékonytestű kutyáról van szó. Nehezen tartja a székletét és a vizeletét. Lehet ez betegség jele vagy pedig már a korral jár? Van-e hatásos eljárás ilyenkor? Köszönöm válaszát!
A bélsártartási probléma valószínűleg a megfelelő diéta beállításával javítható, a vizeletcsepegés pedig gyógyszeresen befolyásolható. Természetesen mindkettőhöz alapos állatorvosi vizsgálat szükséges.
jelige: Berci
2008-08-15
Berci 10éves magyar vizsla, a nyaka bal oldalán egy kb. 4 cm átmérőjü gömb alaku daganat nőtt, külfüldi tartozkodásunk alatt a lányunk bevitte az istván utcai klinikára ahol megpungálták és azt mondták, hogyvéres savós váladék jött a daganatból nem lehet ultrahangozni lehet, hogy daganat lehet, hogy nem öreg kutya rizikós az altatás. Nagyon szeretjük és szeretnénk valami ötletet, hogy hova vigyük hol tudják őt ennél pontosabban diagnosztizálni. Étvágy van, nem fogyott, átlagos ”öreg kutya” a meleg megviseli, nem kapkod a nyakához már tünete nincs csak ez a kinövés, lehet pajzsmirigy daganat? Várom válaszát.
Akár én is szívesen megvizsgálom a Budafoki Állatgyógyászati Központban, és ha valóban felmerül a pajzsmirigy-daganat lehetősége, akkor is tovább tudunk lépni. Az első vizsgálat előtt telefonos időpont-egyeztetést javaslok.
jelige: Velvet
2008-08-15
Tisztelt Doktor Úr! Nyolc éves spániel kislányomat egy hónapja műtötték emlődaganat miatt. Az egyik emlő (és tejléc) eltávolításra került, de több emlőből is vettek ki csomókat, amik sajnos máris kiújultak. A szövettan eredménye szerint rossz indulatú, helyi kiújulásra hajlamos a daganat. Az orvosunk szerint csak az összes emlő eltávolítása jelenthet megoldást, ami még 3 műtét. :( A csomók nagyon kicsik voltak -a legnagyobb borsó méretű-, így az orvos szerint nem lehet áttét a tüdőben, de azt hiszem a következő műtét előtt, kérni fogok egy röntgenfelvételt -biztos, ami biztos. Kutyám most Culevit tablettát szed (napi 6 db-ot) illetve Béres cseppet és C vitamint is kap. Ivartalanítva sajnos nincs, és ezt a műveletet az orvosunk nem javasolja egyben az emlőeltávolító műtétek egyikével. Tehát így még 4 műtét vár Velvetre. :( Egyébként nagyon jó a fizikai és lelki állapota, rengeteget mozog, jó az étvágya és nagyon életvidám, ahogy eddig. Real Nature tápot kap. Ön szerint van jobb, amit adhatnánk neki? Önnek mi a véleménye? Jól csináljuk (csinálja az orvos) vagy valamit másként kéne, esetleg többet is tehetnénk? Sajnos az anyagi lehetőségeink eléggé korlátozottak, de minden vágyam, hogy még sokáig boldogan élhessen!
A röntgenvizsgálat elvégzése a következő műtét előtt mindenképp hasznos volna. A gyógyszerezés és a táplálás tökéletesen rendben van, bár oki kezelésnek egyik sem tekinthető. A daganateltávolító műtét mellett mindenképpen hasznosak. Az is biztos, hogy a daganatoktól végérvényesen meg kellene szabadulni. Mivel nem vizsgáltam a beteget, nem tudom megítélni, hogy helyes-e a koncepció, miszerint 4 lépcsőben lehet elvégezni ezeket a műtéteket. Ha kételyei vannak, kérdezzen meg másik állatorvos(oka)t is. Úgy értem, nem levélben, hanem a kutyával együtt felkeresve ő(ke)t. Mielőbbi gyógyulást kívánok a spánielnek.
jelige: Happy
2008-08-15
Tisztelt Doktor Úr! Nem tudom miért,de a kutyámon nagyon sok légy szokott lenni..sajnos a fülét már ki is kezdték és sebes..Már kétszer megfürdettem,de hiába... MIért van ez mit tegyek? Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Gabi
Ha a kutyának nincsen bőrgyulladása, amely vonzaná a legyeket, akkor a magyarázat valószínűleg egy ideális légy-tenyészhely, pl. sertés-, vagy marhatrágya lerakóhely a közelben. A teendő bőrgyulladás esetén az alapos kivizsgálás, és az oknak megfelelő kezelés. Ha „csak” a légyinvázió a probléma, akkor Advantix, vagy Ex-Spot rácseppentő oldatok egyikének használati utasítás szerinti alkalmazásával úrrá lehetnek rajta.
jelige: vemhesség
2008-08-15
Az előbb írtam ugye,hogy a kutyusomnak lehet-e kölyke ebben a korban!Ez a második vérzése.És lenne még egy kérdésem!Mennyi az esélye,hogy baja lesz a kutyusomnak,vagy esetleg a kölykeinek?Kérem gyors válaszát! Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Erre a kérdésére nem fogok tudni egy olyan választ adni, hogy a 2. tüzelésre vemhesülő szukák x%-a, és kölykeik y%-a lesz beteg. Annyit tudunk, hogy a kifejlett korban vemhesülőkhöz képest nagyobb a kockázat pusztán amiatt, hogy a szervezet energiaraktárai könnyebben kimerülnek, és az ellésnél gondot jelenthet a fejletlen csontozat, esetleg szűkebb medence.
jelige: Murci
2008-08-15
A macskámnál kb. 3 hónapja lyme kórt diagnosztizáltak 400-as értékkel.Azóta Synolux 250 tablettát kap, naponta 2x1/4. A július végi kontrollvizsgálaton már 1600-s érték volt. Most újabb két hónapra való gyógyszert kapott. Normális ez a hosszú kezelés? A szakirodalom pár hetes kezeléseket emlit.
Egyébként hogy van a cica? Végülis nem az a cél, hogy a Lyme titerérték egy bizonyos szint alá csökkenjen, hanem az, hogy szűnjenek a tünetek. Lyme kór esetében bizony előfordul, hogy az antibiotikumos kezeléssel nem sikerül teljesen kiirtani a kórokozót a szervezetből. A konkrét kérdéseire csak kezelőorvosa fog tudni válaszolni. 1);
jelige: Emlődaganat - válasz a Doktor Úrnak
2008-08-14
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon köszönöm gyors, és részletes válaszát, segítségét, és bíztatását! Ivartalanított kutyusról van szó, így nincs méhe, petefészke... 5 éve lett ivartalanítva, de évente többször is ”tüzelt”?, és a kan kutyusunk ilyenkor nagy ”érdeklődést” mutatott. Olvastam álvemhességről, amit szoros összefüggésbe hoznak az emlődaganat kialakulásával. (Neki elméletileg nem lehet, de esetleg a tejtermelődés beindulhatott valamitől, és ez okozhatta a daganatot?) Ha jól értem Önt, akkor attól hogy már 6 emlőjén van daganat, még nem biztos, hogy áttétek képződtek bárhol máshol? Az, hogy átterjedt másik 5 emlőre, az még nem bizonyítja az áttétet? Tehát érdemes mellkas röntgenre vinni? Az állatorvos (aki látta) elég lemondó volt, de én még nem akarom feladni!! Azt mondta az először jelentkező betegsége (hogy lila volt a torka, étvágytalan volt), már sajnos arra utal, hogy az immunrendszere teljesen legyengült. Az egyik daganat (a legnagyobb) kb. diónyi, vagy inkább tojás nagyságú. Az orvos azt mondta, ez akár egy-két hét alatt is megnőhetett ekkorára. Esetleg lehetne mintát vetetni a daganatból (olvastam ilyesmiről, hogy egy tűvel beleszúrnak, és azt küldik szövettanra, így nem kéne altatni)? Ez nem javasolja? Inkább első lépésben a mellkas röntgent kellene megcsináltatni Ön szerint? Nagyon köszönöm!! Tisztelettel: T.Timi
Egy ivartalanított szuka többé soha nem tüzel (!!!), mivel az ivartalanítás során az állatorvos eltávolította a petefészkeit. Ha mégis tüzel, akkor valami nincs rendben vele. Amennyiben az ivartalanítás a tüzelést követő 2 hónapon belül történik, akkor a szuka közvetlenül a műtét után még egyszer, utoljára lehet álvemhes. Azaz vackolhat, kitőgyelhet, tejet termelhet. Ez azért van, mert az álvemhességért felelős hormonokat nem a petefészek, hanem az agyalapi mirigy termeli. Most más hormontermelő szerv betegségét nem keverném ide, amely szintén okozhat álvemhességet, mert azt gondolom, azzal végképp összezavarnám. Önmagában az a felfedezés, hogy több emlőben is van daganat, még nem jelenti azt, hogy az egyikről terjedt volna át a többire, ugyanis hasonló alapon akár az összes emlőben egyszerre, vagy egymást követően is kialakulhatnak daganatok. A mellkas röntgenvizsgálatát mindenképpen érdemes elvégeztetni. Cytológiai vizsgálattal, néhány sejt tűvel való kiszippantása után gyakorlott szakember a laborban meg tudja állapítani, hogy az adot sejtek kb. milyen típusúak. Ez egy diónyi daganat esetében kb. olyan, mintha a kazalból megvizsgálnánk 10 szénaszálat, és abból akarjuk megmondani, hogy vajon ez jó-, közepes-, vagy rosszminőségű széna-e. De még ha pontosak vagyunk is, mennyivel leszünk előrébb, ha megtudjuk, hogy teszemazt a legnagyobb emlődaganat pl. adenokarcinoma?! Akkor is operálható, ha még nincsenek áttétek. Nincs értelme húzni az időt filizofálgatással. A lényeges kérdés az, hogy vannak-e áttétek a mellkasban, vagy nincsenek. Mert a daganatok szempontjából ettől függ az operálhatóság. A kutya összességében való operálhatóságáról, ami még sok tényezőtől függ, nem tudok nyilatkozni.
jelige: Hajdudorog
2008-08-14
Jo napot én azt szeretném megkérdezni hogy van egy Boxer kiskutyám! És megkel kapnia az öszes védöoltást? Vagy csak a legfontosabak is elegek? És van kiscica is és nem nagyon szeretném öszengedni öket mert baleset is lehet belöle!! 7 hetes a kiskutya! Az oltásal kapcsolatba írja már meg hogy mék a legfontosabb és akor írja le hogy menyi idösen kapja meg a legfontosabat és hogy kb menyibe kerulnének? Meg halotam olyat hogy amég megnem kapja a 3. oltást adig nem lehet vini sétáltatni én ara lenék kiváncsi hogy ez tényleg igaz? Magának van kutyája,ha van akor milyen fajta? Előre is köszönöm válaszát bocsánat hogy egy kicsit érthetetlenul írtam le!
Csupán a veszettség elleni oltás kötelező a kutyáknak. A többi „csak” az életüket mentheti meg, ezért ajánlott őket beadatni. A legfontosabb oltás mindig az (lett volna), ami attól a betegségtől véd, amelyben az oltatlan kutya később megbetegszik. Erre szoktuk azt mondani, hogy ha tudom, hogy elesek, leülök. Az oltások nyelvén ez úgy hangzik, hogy feltételezzük, hogy a kutya elkapja a fertőző betegségeket, tehát védőoltásban részesítjük ellenük. Honlapunk „Tudnivalók” rovatában minden szükséges információt megkaphat a fertőző betegségekről, és az oltási programokról. A kutya akkor vihető potenciálisan fertőzött helyre, azaz kutyatársaságba, vagy az utcára sétálni, ha minden oltást megkapott, és az utolsó után eltelt 7-10 nap. Ez kb. 16 hetes korban szokott bekövetkezni. Addig nincs megfelelő védettség, és a kiskutya megbetegedhet. Nemek is vannak kutyáim, törpe és óriás schnauzerek. Rendszeresen oltottak, parazitamentesítettek és időben átestek az ivartalanításon is, hogy a bajokat megelőzzük, és megélhessék az aggastyánkort.
jelige: Emlődaganat
2008-08-14
Tisztelt Doktor Úr! Szuka németjuhász kutyusom (5 éve fogadtam be, kb.9-10 éves lehet) több emlőjén (6 emlőn) daganatot fedeztem fel. Az egyik nagyobb, szemmel látható a többi pici, csak tapintható. 2-3 hete kezdődött a baj, nem akart enni, kedvtelen volt, zihált, csak lógatta a fejét. Elvittem orvoshoz, és kiderült hogy nagyon piros (lila) a torka. Úgy gondoltuk ezért nem eszik. Ekkor még nem vettük észre a daganatot. Kapott antibiotikum injekciót, amitől úgy tűnt jobban van... 2-3 napig már magától evett, kezdett visszaerősödni egy picit, labdázott, aztán hirtelen megint nem evett, csak ritkán, és csak kézből... Ekkor láttam meg az emlőjén a daganatot, amit az orvosunk végigtapogatott és azt mondta, hogy sajnos nincs esély, szeressük amíg lehet, és ha csak kézből eszik, akkor etessük úgy, és kapjon napi 2-3 fájdalomcsillapítót, és ha itt az idő, akkor azt úgyis látni fogjuk... Ez most kedden (aug.12-én) történt, de annyira elkeseredtem, hogy néhány dolgot elfelejtettem megkérdezni. Azóta sokat olvastam az emlődaganatról, de számomra nem derült ki, hogy amennyiben 6 emlőn is van, akkor az már mindenképp rosszindulatú, vagy érdemes megnézetni, hogy van-e a tüdején áttét, és ha nincs, akkor talán meg lehet próbálni eltávolítani mind a 6 daganatot? Ha nagyon gyenge a szervezet, akkor el tudják altatni a műtéthez? Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy a jóindulatú daganat is legyengíti a szervezetét addig, amíg nincs eltávolítva, vagy annak semmilyen romboló (látható) tünete nincs? Lehet, hogy azért zihál mert a tüdején már áttét van? Fáj ez Neki? Ha igen, milyen fájdalomcsillapítót javasol? (most Algopiryn-t kap orvosunk tanácsára) Fulladni fog előbb-utóbb? Miből fogom látni, hogy szenved, és már nem akar tovább élni?? Ha magától elmegy, akkor mi viszi el? Szenvedni fog, vagy csak elalszik? Most még örül, ha meglát, csóválja a farkát, figyel a labdára, és igényli a szeretetet, nem vonul el, sőt inkább követ... de nagyon nehezen kel fel, fekszik le, lóg a feje, liheg folyamatosan, és elég zavartnak tűnik... Olyan, mintha érezné, hogy nemsokára vége, és félne, ez lehetséges? Nagyon köszönöm segítségét, és nagyon várom tanácsait! Köszönettel: T.Timi
Kutyában az emlődaganatok nagy százaléka rosszindulatú (kb. 80-90%), ezért a kialakulásuk után mielőbbi eltávolításuk indokolt. Soha nem szabad várni, amíg nagyobb lesz, mert addig esetleg áttéteket képez a tüdőben, amelyek már nem távolíthatóak el, és mindenképpen az állat pusztulásához vezetnek. Ha nincs még áttét a mellkasban, akkor az operáció elvégezhető, és jónéhány évvel meghosszabbítja a beteg életét. Persze csak akkor, ah az összes daganatszövet eltávolításra kerül. Azt, hogy az adott beteg esetében milyen típusú (jó-, vagy rosszindulatú)daganatról van szó, az eltávolított képletek szövettani vizsgálata állapíthatja meg. Az altatásnak teljesen fiatal, és teljesen egészsége állatban is van kockázata. Fokozottan igy van ez, ha idős, legyengült állatról van szó. Ezt a kockázatos sajnos nem lehet elkerülni. A jóindulatú daganatok is elvonhatják a tápanyagokat a gazdaszervezettől, ha elég nagyok, illetve amennyiben hormont termelnek (Apropó, tudjuk, mi a helyzet a kutya belső nemi szerveivel, azaz méhével, petefészkeivel?), az szintén megviselheti a szervezetet. Lehet, hogy a kutya azért zihál, mert áttétek vannak a tüdejében. De ez nem bizonyítja az áttétek meglétét. A daganatok általában nem fájdalmasak. Akkor lehet fájdalmas, ha kifekélyesedik, esetleg valamilyen szervet nyom, vagy ha pl. áttéteket képez a csontokban. Egyébként a daganat „sajnos” nem fáj. Ha fájna, talán előbb észrevennénk. Ha nem kezelik a problémát, akkor, ahogy már írta, nagy valószínűséggel a tüdőáttétek fogják a véget jelenteni. Ez bizony fulladozással jár, ami az állatnak nagy szenvedés. Ilyenkor a légszomj miatt az állatok meglehetősen riadtak, félelmet mutatnak. Ha erre sor kerül kerül, akkor azt gondolom, nem szabad tovább odázni a végleges elaltatást. De ne szaladjunk ennyire előre. Most erősnek kell lennie, el kell végeztetnie a megfelelő vizsgálatokat, és higgadtan kell döntéseket hoznia. Ha a mellkas röntgen vizsgálata szerint nincsenek még áttétek a mellkasban, akkor felszerelt kisállatrendelőben operáltassa meg kedvencét, vállalva az altatással járó kockázatot. A műtét előtt állatorvosai bizonyára meg fogják vizsgálani a méh és a petefészkek állapotát is, és ha ott is baj van, akkor megtehetik a műtét során a megfelelő lépéseket. Ha már vannak áttétek a tüdőben, akkor sajnos a műtét sem hosszabbítaná már meg a kutya életét, ebben az esetben addig ápolja otthon, amíg jó napjai vannak, szívesen járkál, tesz-vesz, és nem egész nap csak a légszomjjal küzd.
jelige: Zagyva Ákos
2008-08-13
jónapot a kiskutyáknak az első a málsodik és a harmadik védőoltásokat kéremirja meg a (...@freemail.hu)vagy a (...@gmail.com)-ra köszönöm.
Higgye el, állatorvosa nem lesz tanácstalan sz ügyben. :-) Honlapunk „Tudnivalók” rovatában Ön is elolvashatja a szükséges információkat.
jelige: Nincs
2008-08-13
Van nekem egy 1éves 2hónapos kutyusom.Most menstruál és nem tudom,hogy lehet-e már kölyke?Kérem sürgősen válaszoljanak a kérdésemre! Köszönöm!!!!!!!!!!!
Biológiailag lehet, de jobb lenne, ha még nem lenne.
jelige: Válasz a Dokor Úrnak
2008-08-13
Tisztelt Doktor Úr! A kiskutyám sajnos ma reggel elpusztult, túl későn kapott megfelelő ellátást. :( Az az állatkórházban azt mondták napokat nyerhettünk volna ha oda kerül már az első tünetek megjelenésekor. Visszatérve az orvosra mi nem bántani akarjuk, nem ócsárolni csak elmondani hogy nem megfelő amit tesz. A kutya már akkor beteg volt mikor kihivtam hozzánk, nem viccből hivtam ki, a kicsinek magas láza volt, véres hasmenése és folyton hányt. Ő azt mondta ez mind a férgektől van... Fel sem merült benne, hogy más baj is lehet. Minden esetre adott neki egy kis summetrolim-t és azt mondta 2 napig ne is hivjam mert a kutya keddig el van látva. Egyszerűen el nem lehet mondani, hogy milyen ideges vagyok. Nem tudom kiirni magamból a bánatot, hiába verem a billentyűzetet. :S Eddig akárhány orvost kérdeztem mindenki azt mondta ezeket a tüneteket képtelenség összetéveszteni egy kis férgességgel... Kiderült az orvos már 15 éve nyugdijas, több esetben került ki a keze közül halokló kutya. Az állatkórházban mesélte egy orvos, hogy egy gazdi szó szerint rárúgta az ajtót az öregre mert úgy elkezelte állatát hogy az belehalt. Nem hiszem el hogy nincs semmilyen előirás arra hogy hány éves kor felett nem lehet már gyógyitani. Az iskolákban 70 év feletti tanár már nem tanithat. Úgy gondolom ez komolyabb dolog, itt mért nem hoznak létre hasonló korlátozásokat? Nem az orvost hibázatatom a kiskutyám halála miatt, ÉN vagyok a hibás amiért nem láttam tovább az orromnál, nem tájékozódtam más orvosok/kórházak iránt a városban. Nem szeretnék többet elmondani az orvosról, mert hosszú lenne a lista. 1 dolgot még megemlitenék. Mikor elvittük hozzá én és a barátnőm a menhelyről hozott kutyáinkat először az enyémnek adott egy szurit aztán a barátnőmének ugyan azzal a tűvel semmi fertőtlenités vagy áttörlés egyéb nélkül. Véleményem szerint egy orvosnak nem igy kellene viselkedni, ez olyan mintha bemennék a kórházba és mondjuk vért vennének tőlem azzal a tűvel amivel már 1 embert (vagy kitudja mennyit) megszúrtak. A családban mindenki nagyon bánatos a kiskutya halála miatt, már teljsen kisirtuk a szemünket és nagyon aggódunk a másik kutya miatt is. Nagyon remélem neki semmi baja nem lesz. De az az egy biztos ennek az ”állatorvosnak” a kezébe többet nem kerül az én kutyám és ha rajtam múlik a másé se. Köszönöm, hogy meghallgatott és tanácsot adott. Nita
:-((( Megértem a feldúltságát. Ha úgy gondolja, hogy az állatorvos szakmai hibát vétett, akkor a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Bizottságához fordulhat panaszával. Ehhez szüksége lesz az összes dokumentációra a kiskutyával kapcsolatban. Az első állatorvos által adott oltások, majd a későbbi kezelések dokumentációjára, az állatkórházi kórlapokra, esetleges laboreredményekre, és végül a kórbonctani vizsgálat eredményére is. A tű-dolog elég hátborzongató az egyszerhasználatos tűk korában. Még az sem elfogadott, ha valaki megpróbálja ezeket fertőtleníteni. Ezeket egyszeri (!) használat után veszélyes hulladékként kezelve meg kell semmisíteni. Nem tudok olyasmit írni, ami vigasztalhatná a jelen helyzetben, csak annyit, hogy én is nagyon sajnálom a történteket.
jelige: Csabika
2008-08-13
Üdvözletem! A szomszédomnak kérnék tanácsot, tele van a kutyája bolhával, már állatorvost is hivott hozzá, többezer ft-ot költött már szerekre de a bolha egyre több. mit lehet tenni illyenkor?Válaszukat várva maradok köszönettel:Mikóné.
A környezetben is (pl. porszívózással, bolhairtó szerekkel) ritkítani kell a bolhapopulációt, és az állaton is érdemes hatékony antiparazitikumot alkalmazni. Ilyenek pl. a Bolfo és a Kiltix nyakörv, az Advantix spot on.
jelige: Lujzi
2008-08-13
Tisztelt Doktor Úr! A napokban elvetélt és megszülte 2 kifejletlen kölykét az 1 éves kiscicánk. Megfigyeltük, hogy az előző héten már kedvetlen volt, evett, de nem sokat, inkább ivott és mindig feküdt, pihent. Azt gondoltuk, hogy ez a lustaság a közelgő szülés miatt van. Most pár nappal a kölykezés után is levert, nincs étvágya. A kérdésem az lenne, mi okozhatta az elvetélést, és mit tanácsol azzal kapcsolatban, hogy macskánk újból játékos, vidám legyen? Válaszát előre is köszönöm!
Vetélést macskában is nagyon sokféle kórok okozhat. Éppúgy lehet a háttérben fertőző betegség, mint hormonális probléma, esetleg szervi baj. A cica akkor lesz újra vidám, ha állatorvosukkal összefogva vérvizsgálatok és képalkotó vizsgálatok (pl. ultrahang vizsgálat) segítségével kiderítik, mi baja van, és azt orvosolják.
jelige: Kócos
2008-08-13
Kedves Doktor Úr! Van egy 1 éves beagle lány kutyám. Múlt héten pénteken este fájdalmasan nyűszített, kicsit nehezebben mozgott. Szombatra panaszai súlyosbodtak, szinte nem lehetett hozzáérni. Az orra nedves volt, étvágya kicsit csökkent.Elvittük az állatorvoshoz, aki megröngenezte, nem nyelt-e le valamit. Ez negatív volt. Adott neki fájdalomcsillapítót, cerucalt és buscopant, erre a a panaszok csökkentek. Vasárnap délutánra megint nagyon kínlódott, újból állatorvos, újból injekciók. Hétfőn reggel vérvétel történt, a vérképe gyulladásra utal, az ionok közül az amilase, AST, CK emelkedett., ami szintén gyulladásra utal. Kapott a kutyus Augmentint, amit 2 napja szed. Konkrétan nem tudta megmondani az orvos, hogy mi lehet a baja. Gyomorgyulladásra tippelt. A panaszok azonban még enyhén fennállnak és a mozgása, hangulata nem a régi. A lépcsőn fel-le menetkor, illetve fekvésből felkeléskor még mindíg hangosan felnyűszít. Tanácstalan vagyok, aggódom a kis barátunk miatt! Ön szerint mi lehet a probléma? Mennyi idő alatt szűnhetnek meg a panaszok? Előfordulhat, hogy beagle pain-ja van? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel : egy aggódó beagle gazdi
Nem tudom megmondani a leírás alapján, hogy mi baja a kutyusnak, ezért azt sem tudom, hogy abból mikor fog meggyógyulni. Akár beagle pain-je is lehet...
jelige: egy aggódó gazdi
2008-08-13
Szeretném a segitségüket kérni abban a kutyánk nyakán 1 tályog volt jo nagy kapott rá antibiotikumot is,elkaparta és kifakadt neki.továbbra is kapja a gyogyszert de azt vettük észre hogy megint jön neki vissza,pedig kapja a kezelést tovább.Ennek mi lehet az oka?Segitségüket elöre is köszönöm.
Lehet, hogy az előidéző ok még mindig fennáll. Pl. befúródott toklász, lenyelt tű, légpuskagolyó, bárakármi még mindig bent lehet a tályog mélyén. Ezt kellene megtaláni, és eltávolítani. Ebben állatorvosuk fog tudni segíteni. Mielőbbi jobbulást kívánok.
jelige: Cica
2008-08-13
Szeretnék érdeklődni hogy 3 éves kandúr cicám eltünt pár napra és most hogy visszajött nem eszik,nagyon le van fogyva,állandóan alszik és nagyon lassan mozog,bágyatag.Azt szeretném kérdezni hogy lehetnek ezek a tünetek mert párzási időszak után van?Előre is köszönöm válaszát.
A kijáró, nem ivartalanított kandúrok a nőstényekért való vetélkedés, verekedés során nagyon lezsarolódnk, és számtalan fertőző betegséget is elkaphatnak. A harci sérülésekből pedig nemegyszer ronda tályog keletkezik. A válasz tehát: igen, összefüggésben lehetnek a tünetek a tüzelő nőstények után való járkálással, de nem biztos, hogy állatorvosi segítség nélkül „kiheveri”.
jelige: Csuberda 2
2008-08-13
T. Doktor úr! Nagyon köszönöm,gyors és segítőkész válaszukat az előző kérdéseimre. Az oltásokat nem a tenyésztő adta be. Az oltási könyvében pecsétes orvosi igazolás van róla.Így is még három oltás kell neki? NAGYON JÓ az oldaluk és megfogadom tanácsukat,mert nem szeretném elveszíteni a kis dobimat. Egy kérdésem még lenne utólag,hogy ha a kiskutya esetleg (tudtunk nélkül véletlenül amikor a dolgára kivisszük este és nem látjuk a sötétben)megenne egy két meztelen csigát az udvaron,mert nagyon sok van belőlle (és ő ugra-bugrálva mindent megkostól,sajnos) mostanság esténként. Mérgezőek vagy nem az ő számára ? Vagy milyen probléma adódhatna belölle. Tisztelettel:Sz József ”csuberda”
Remélem, nem bánja, hogy kiollóztam kérdéséből azokat a részeket, amelyek egyszer már megjelentek a honlapon. :-)) Igen, akkor még legalább 3 oltás kell a kiskutyának a közeljövőben. Persze lakóhelyének fertőző betegségekkel való terheltségét az ott dolgozó kollégám nálam jobban ismeri, ezért ő javasolhat még plusz oltásokat is. A meztelencsigák a legjobb tudomásom szerint nem mérgezőek, kivéve, ha csigairtó szerrel mérgezettek, ami viszont mérgező a melegvérűekre is. Ja, és nem is túl gusztusosak ezek a csigák. :-(( Azért jobb, ha semmit sem eszik a kutya össze-vissza a földről, mert abból előbb-utóbb baj lesz. Ha máshogy nem, hát „jóakaróknak” köszönhetően.
jelige: Bubu
2008-08-13
Kedves Doktor Úr! Van egy idős pitbull szukám, 12 éves elmúlt. Egy ideje erősen liheg egész nap, csak fekvő helyzetben nem, és sokat is iszik. Köhögni nem szokott. Ez mitől lehet? Az orvosunk azt mondja, hogy ez az öregségtől van, mellkasát meghallgatta, sem a tüdejénél, sem a szívénél nem talált semmi különöset a korához képest nézve. A másik problémám súlyosabb: már kb. egy éve a hátsó lábai elkezdtek rendetlenkedni, furcsán, billegősen jár, mintha balettozna, úgy mozognak a hátsó lábai. Ha nem szőnyegen jár, hanem padlón, akkor gyakran szétcsúsznak a hátsó lábai, akár spárgába is, és van, hogy 1-2 lépcsőfokot sem tud megtenni (a lakásban már nem engedjük lépcsőzni, de a kertbe csak úgy tud kijutni, ha 3 lépcsőfokot megmászik igaz, nem túl magasak, de az is nehezen megy). Orvosunk megnézte a reflexeit a hátsó lábain és a mozgását is, szerinte nem a porcokkal van a gond, hanem az idegekkel van gond, mert a lába alsó részein már nincs is reflexe. Szeretnék rajta segíteni nagyon, mert ezek ellenére jókedvű, nem hagyja el magát. Már régóta Movalis-t szed, kb. 1/3-ot reggelente, ha ez esetleg kimarad, akkor alig tud felálni, a Movalis segítségével azonban egész jól jár, sétálni is szívesen megy, nem fekszik egész nap a helyén, hanem állandóan járkál, csak nagyon szétcsúsznak a hátsó lábai, gyakran félek attól, hogy egyszer majd eltörik valamelyik lába, mert néha annyira furcsa pózokba csúszik szét. A legutóbbi vizsgálaton javasolta az orvosunk, hogy csináljunk egy 9 napos Medrol kúrát, a Movalis-t hagyjuk el. Hát, borzalmas volt az eredmény. Ekkor nem csak szétcsúsztak, hanem össze is rogytak a hátsó lábai. Úgyhogy amikor a 3-2-1-es kúrának vége lett, folytattuk tovább a Movalist, mellette Milgamma N-t szed és Béres cseppet is adunk neki. Ön tudna esetleg valamit javasolni, hogy milyen gyógyszert lehetne még kipróbálni, ami segítene neki, ha nem is a gyógyulásban, hiszen már nagyon idős, de véleményem szerint és az általános kondíciója szerint legalább 1-2 éve még biztosan vissza van, és erre az időre szeretném még megkönnyíteni az életét. Előre is köszönöm kedves segítségét!
Ha néhány kérdést és választ elolvasott honlapunkon, akkor bizonyára tapasztalta, hogy soha senkinek nem javaslok gyógyszert, amit „még ki lehetne próbálni”. Mert az állatorvoslás nem így működik. Illetve nem helyes, ha így működik. Ha további eredményeket szeretne, akkor azt gondolom, leghelyesebb, ha felkeresi kedvencével a lakhelyéhez legközelebbi, neurológiában jártas állatorvost. Kérje meg kezelő állatorvosát, hogy utalja be egy ilyen helyre. Remélem, hogy Bubunak így még sok, vidám hónapja, éve lesz.
jelige: cicaláb
2008-08-13
tisztelt doktor úr! múlt télen találtunk egy cicát,akinek a bal melső lába ,mancs résztől hiányzik.Elvittem orvoshoz,ott azt mondták,lapockától amputálni kell,de én úgy látom ez a megmaradt csonk,segíti a mozgásban.a csonkolt rész végén az viszont éles csontszilánk fájdalmat okoz neki.Szeretném,ha megmaradna a maradék lábacska,és csak a legszükségesebb rész lenne amputálva,van erre lehetőség? Köszönettel P. Barka
Nem jár előnnyel a cica számára, ha a járásra nem használható lábából nagyobb csonk marad. Hátránnyal viszont jár, nevezetesen a hosszúra hagyott csonk sérülékenyebb, mert néha óhatatlanul is beakad valamibe, vagy a cica felsérti valamivel, ahogy szegény csak kalimpál vele. Nagyon szépen fog tudni járni csonk nélkül is. A maradék lábaira viszont fokozottan vigyázni kell.
jelige: kicicica
2008-08-13
Kiscicám szombaton volt egy hónapos! Lázas lett a mai nap, mi a teendő? Nem nagyon eszik még, tegnap evett egy kicsit a húsos macskakajából, tejet is csak kicsit iszik. Mi lehet a baj? Adhatok neki valami emberi eredű fájdalomcsillapítót? Nem egészre gondoltam, csak valami kis mennyiségre macskakajába keverve?! Előre is köszönöm válaszát! P. Szilvia
Még mikro-adag emberi fájdalomcsillapító sem adható 1 hónapos kiscicának. Lehet, hogy a kiscicának vírusos betegsége van, mielőbb látnia kellene állatorvosnak.

<< <  285 / 483 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?