Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: szőrbezoár
2009-01-11
Nemrég diagnosztizálták a cicánknál, hogy valószínűleg szőrbezoár van a beleiben és emiatt gyenge és étvágytalan, pontosabban egyáltalán nem eszik. Kapott még emésztést elősegítő és gyulladáscsökkentő injekciókat, infúziót, valamint Bezo-Pet pasztát. A cica azóta egyszer volt széklete, az is kemény és bogyószerű. Kérdés: felgyógyulhat-e a cica ebből a betegségből? A Bezo-Peten kívül itthon adhatok e neki valait amivel elősegítem a gyógyulását? Válaszukat előre is köszönöm! Aggódó állattartó!!!!!!
Ha ultrahang, vagy (kontrasztos) röntgenvizgsálat támasztja alá aszőrbezoár gyanúját, és gyógyszeres kezeléssel nem sikerül a kiürítése - akkor ezeket az eseteket operálni szokás. Az étvágytalanságot, bágyadtságot, szorulást azonban számtalan egyéb betegség is okozhat egy fiatal (oltatlan?, parazitamentesített?) kandúron. Otthin véleményem szerint semmit nem tehet. Értesítse állatorvosát, hogy nem javult a cica állapota.
jelige: Dorka2008
2009-01-11
Tisztelt Doktor! 9 éves szetteremnek sipoly van a nyaka alatt,a pofijánál.Tojásnagyságú,Bérest kap,és multivitamint.Mit tehetnék,meddig élhet ezzel?Aggódó gazdi mami
Az sem kizárt, hogy 14-16 évig eléldegél a szerencsétlen állat a nyaki sipollyal (tályog, nyálmirigy ciszta, daganat???) - de a multivitamin és a Béres csepp nem megfelelő ellátás ezekre az esetekre. A sipolyozó képleteket műtéti úton szokás eltávolítani. Mit tehetne?! Természesen azt, hogy megkéri állatorvosát a részletes vizsgálatokra, majd a műtétre. Mindezek után a Béres, meg a multivitamin kiegészítő kezelésként esetleg szóba jöhet.
jelige: tél
2009-01-11
Kedves Balogh L, szeretném megkérdezni, hogy a kinti, 2008 nyarán született még elég fiatal macskáink, akiknek ez az első telük, kibírják -e ezeket a kemény mínusz fokokat és nem fáznak -e egyfolytában, mert annyira sajnálom őket és attól félek, hogy egyfolytában szenvednek és fáznak. Van olyan ismerősöm, aki nyugtatgat, hogy a macskák nem fáznak kint soha, de én nem vagyok nyugodt ettől. Beengedni sem merem őket, főleg hosszabb időre, mert akkor meg izgulok, hogy a hőmérsékletkülönbség miatt fognak megfázni később vagy még jobban fáznak majd kint. Kérdésem: mit tegyek velük, ha kinti macskáknak akarjuk nevelni őket és be lehet -e engedni őket órákra is akár délután, hogy melegedjenek? Köszönettel
Nézze, még kifejlett, tökéletesen táplált, egészséges, parazitamentesített, védőoltásokkal ellátott macskákat (és kutyákat) is megvisel a mostani cudar időjárás. Sokat segíthet, ha legalább a nap egy részét melegben tudják tölteni a szerencsétlenek. A mostani időjárás az oltatlan, nem parazitamentesített, kellően nem táplált kinnti macskákat (és kutyákat) megtizedeli. Ismerősének annyi igaza lehet, hogy a legerősebbek a mostani megpróbáltatásokat is átvészelhetik. Sok fázással, szenvedéssel.
jelige: kifli
2009-01-11
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 éves francia bulldog szuka kutyus boldog tulajdonosa vagyok. Egy éves koráig kissé válogatós volt ugyan, de elég szépen evett. (korban, súlyban hozzá számolt mennyiségeket). Vegyesen kapott nedves kutyakaját és házikosztot, mert a száraztápot egyáltalán nem ette. A tejtermékeket minden mennyiségben bármikor megette. Elérte a 12.7 kg súlyt, aztán egyik napról a másikra elkezdett finnyáskodni. Mára odáig jutottunk, hogy semmit nem eszik meg. Egy hónap alatt 1.5kg-ot lefogyott, már csak kézből eszik, és csak főtt sertés lapockát, főtt marhahúst, kenőmájast, és csontozott csirkecombot, és lábat. Állandóan szorulással küzd. Elvittük állatorvoshoz, azt mondta, hogy szép fényes a szőre, jókedvű, és ez a súly még idális neki, ezért túlspirázzuk a dolgot. Csak hisztis, és válaogatós. Kipróbáltuk, hogy ha csak hisztizik, akkor ha nem adunk neki mást csak egy kaját egy időben minden nap, akkor előbb utóbb megeszi. Ennek eredményeképpen 4 napig nem evett semmit, és nem ő adta fel előbb, tehát ez nem válogatósság. Eddig imádta a tejet, joghurtot, kefírt, most ha a szájába teszek belőle, elkezd öklendezni, pedig az illata nagyon tetszik neki. Néha annyira éhes, hogy folyik a nyála, és habzik a szája, mégsem vesz a szájába a kajából. Szeretném kérdezni, hogy ha ez a szorulás következménye, mert esetleg tele vannak a belei, és nem fér bele több kaja, akkor van-e olyan szer, gyümölcsökből készült vitamin, vagy valami, ami könnyít neki a bélozgásán? Csak egyszer kéne kikerülünk a mókuskerékből, hogy nem tud enni a teli belektől, és lehet, hogy megoldódna a gond. Az activiát javasolták, hogy minden nap adjak neki egy kanállal, de öklendezik tőle, és nem tud jobban kakilni. Mi lehet a probléma, amitől öklendezik a joghurttól?
Számomra egyáltalán nem egyértelmű, hogy: 1.) a kutya valóban tökéletes kondícióban van-e, és csak élt az Önök által felkínált lehetőséggel (kézből, válogatott finom falatokkal üldözik). Lehet, hogy már az élet/játék/kommunikáció részévé vált a huzakodásuk az etetés során. Egyéves korában egy francia bulldog hozzávetőleesen eléri végleges testméreteit. Mivel nem nő, fejlődik tovább, az étvágya is visszaesik. Ráadásul, egy 12,7 kg francia szuka lehet kövér, túlkondícionált, míg 1,5 kg-mal soványabban lehet ideális kondícióban. 2.) A kutya étvágytalan, azaz beteg. Ezesetben az egyik legáltalánosabb, leggyakoribb tünetről van szó, amit sok száz veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség, és állapot (pl tüzelés) okozhat. A számtalan lehetséges betegséget sajnos csak részletes vizsgálatokkal lehetne megerősíteni, vagy kizárni. A két pont sajnos egyáltalán nem zárja ki a másikat, azaz a tüzelő szukát (vagy szívelégtelen, vagy portoszisztémás sönttel rendelkező) kutyát is el lehet kényeztetni a táplálás területén.
jelige: rossz szokások
2009-01-11
Kedves Doktor Úr! Van egy 1 éves 7 hónapos beagle kutyusom.Mindíg,amikor jön valaki hozzánk,ráugrik,és össze-vissza sározza az illetőt.Megpróbáltuk leszoktatni erről a rossz szokásáról,de egyszerűen csak megmekacsolja magát,és szó szerint megsértődik,ha rákiabálunk!Ne értse férre,mert nagyon okos kutya,csak egy kicst el lett kényesztetve.Ezen kívül,még a tetőre is felmászik,de hogy az ördögbe csinálja,azt nem tudom.Akármit mondok neki,nem csinálja meg,hacsak nincs a kezembe jutalomalat,és nem mutogatom neki a kézjeleket. Küldene egy üzenetet kérem,hogy hogyan lehetne leszokatni őt ezekről a rossz szokásairól? Előre is köszönöm a válaszát!!! Egy szerető gazdi!
Csakis rengeteg türelemmel, idővel, következetességgel és attól tartok, hogy az Önök esetében már megfelelő eréllyel van esély a mélyen gyökeredző, régóta fennálló rossz szokások megváltoztatására. Nem kell félni a kutya sértődésétől, anélkül nem fog menni. Az emelt hang mellett nyugodtan akár legyintsék is meg a kutyát, és tartsanak naponta fegyelmező (engedelmsségi) tréningeket számára. Ráadásul teljes családi összefogás is szükséges ezügyben, mert a kutya meg fogja találni a „leggyengébb láncszemeket” is. Ha leírásom teljesen érthetetlennek, túlságosan általánosnak tűnik, akkor kérjen segítséget állatorvosától egy kutyakiképző, vagy kutyaiskola elérhetőségében.
jelige: Alba X..
2009-01-09
Örülünk, hogy a doktor Úr véleményére halgattunk és Egerben megműtettük a 9 boxer kutyánkat ALBÁT emlődaganattal, ivartalanították is. Nagyon jól viselte, már kimegy az udvara. Kérdésünk, hogy 3 napos műtét után nyalogathatja -e a sebét, mert eddig a fejére tett műanyag miatt nem nagyon tudta. Adhatjuk-e neki a béres cseppet- és mennyit naponta? A céklalé adhataó-e? A varrat szedés 11 nap mulva lesz. A tisztító csövet pedig a mai napon veszik ki. A további életvitelhez gyógysuláshoz kérjük az Ön tanácsát. Mindent megteszünk érte amit csak lehet.( Ma már megugatta a keritésnél a postás, májkrémet evett és csinikézik, ami megnyugtató) Olszaországból, díjnyertes szülőktől származik. Üdvözöljük és köszönettel várjuk válaszát.
Én is örülök, hogy rászánták magukat a műtétre és főleg annak, hogy jól van a kutya. A varratszedésig a gallérral és/vagy kötözéssel mindenképpen ajánlott megakadályozni a nyalakodást, dörzsölést. A kutyának való Béres cseppet kérjék állatorvosuktól (Béres Minera), az adagolása pontosan jelölve van a csomagoláson. Céklalét is adhatnak neki, de ha nem szívesen issza ne kínozzák vele a kutyát, nincs sok jelentősége. A legfontosabb dolgok eldőlnek a szövettani eredmények megérkezésével és a kontrolvizsgálatok (fizikális vizsgálatok, esetleg röntgen, vérvizsgálatok) alkalmával. A kiegészítő kezeléseket állatorvosa ajánlani fogja, amennyiben szükségesnek érzi ezeket. A későbbiekben kiegyensúlyozott megkímélt életmóddal, nagytestű, öregedő kutyáknak gyártott táppal teszik a legtöbbet a kutyáért. Állatorvosuk tud ilyet ajánlani. Gratulálok Önöknek az elhatározásukhoz és tettrekészségükhöz, állatorvosuknak pedig a sikeres műtét(ek)hez. Kérem adják át neki üdvözletetmet. Mielőbbi teljes felépülést és hosszú egészséges életet kívánok az Albának.
jelige: JosefinBaker
2009-01-09
Üdvözletem. Allergia terén szeretnék tanácsot, segítséget, lehetöségeket felkutatni, francia bulldog kislányomnak. 3 éves mult és folyton visszatérő, nem táguló, szörhullás, bőrpirosság, viszketegség, sok vakarózás a tünet. Hastájon, hona alatt, oldalán az alsobb részeken, nyakán ritkábban, viszket, kivakarja, besebesedik. Sehol máshol az állaton.. Sok helyröl, sok mindent hallottam, probáltam de nem segit semmi. Royal cannin hypoallergenic tápot eszik, a tünetek visszatérnek állandóan, mondhatni folyamatos - tápallergiát kizárnám ( bár én nem vagyok orvos)... műszál allergia lehetséges, de szintén érdemben nem tudok állást foglalni. Bolha nincs, atkára utalo nyomokat nem találtak, a tünetei nem rá vallanak. Erre készült nyakörvet kapott, nem segitett, szőrhullás jelentkezett ismét, levettem...injekciot szokott kapni, tej szerü illetve egy átlátszo, nevüket sajnos nem tudom, van belöle rövid és 6-7 napos lefolyásu, olyankor visszaszorul az allergia arra a kis idöre...de aztan visszatér...helyi kezelésre egy francia gélt, cevaderm-et kaptunk, vmit segit ha nagyon viszket, de nem mulasztja, pedig jo drága készitmény...lassan kifogytam az ötletekböl, minden orvos allergia, ez van, ök ien fajták...nekem ez nem elég, nem szeretem látni, hallani hogy panasza van :( jelenleg a tápallergiát magamban kizártam, igy tegnaptol házi kosztot eszenk, allergiás megszokott panaszt nem észleltem, vmint most az eczekan cukorkával probálkozom, de ez is addig hat elméletileg amig szedi, és az allergia fenn áll, csak gyulladást csökkent és viszketést megelőz. Nem egyszerű a baj, de ha tudnának lehetöségeket, tanácsokat adni, nagyon megköszönném. Anyagi források végesek sajnos, de ö az első. Hozzá tartozik hogy van még1 francia bulldog kislányom , ő fél éves, tünetmentes, valamint egy macska (kint lakik - nem velük) ..aki szintén panasz és bolhamentes, spottal kezelem...utobbi 2 állatka pár honapja lakik velünk....a panasz elötte is fent állt a másik kutyusnál. Családi, kertesházban lakunk. Séta ritkán, udvaron szaladgálás sokszor. Méh v darázsra allergizált nagyon, feldagadt, felvizesedett, torzult egy csípésnél..
Sajnálom eddigi rossz tapasztalataikat és főleg azt, hogy még nem derült ki a kutya betegsége, és ezért nem is sikerült úrrá lenni a problémán. Hasonló tüneteket sajnos valóban sokféle elváltozás (atópia, allergiák, paraziták, endokrin betegségek ...) okozhatnak. Mindezek megerősítése, vagy kizárása sok és sokféle vizsgálatot, időt, türelmet, és anyagi áldozatokat is kíván. Elsőként Dr. Thuróczy Juliannnát (Állatorvos-tudományi Egyetem, 478-4200) ajánlanám az endokrin betegségek kivizsgálása ügyében.
jelige: fájós láb
2009-01-09
Befogadott írszetter kan kutyám 2 napja sántít a bal hátsó lábára, tegnap még próbált ráállni, ma már csak 3 lábon ugrál. Többször próbáltam megtapogatni, de nem érzek semmi idegentestet a talpában és nem is reagál, hogy nyomásra/mozgatásra fájna neki. Más panasza nincs, csak nem pattan fel ha meglát minket, mint idáig azt tette. A korát nem tudjuk, kb 6-7 éves. A gondom hogy hova vigyem orvoshoz, milyen vizsgálattal tudnák gyorsan diagnosztizálni, majd kezelni? Köszönettel:
A kutya általános, neurológiai és ortopédiai vizsgálataival lehetne kideríteni, többekközött röntgen és esetleg vérvizsgálatokkal, hogy a sántaságot mi okozza. Valóban ezek után lehet az esélyeket és megoldásokat megbeszélni. Olyan állatorvosi rendelőben volna érdemes kezdeni, ahol röntgeneznek és laborvizsgálatokat is végez(tet)nek. A leggyakoribb ortopédiai elváltozásokra akár egy napon belül is fény derülhet - de sajnos vannak olyan, főleg neurológiai és onkológiai betegségek, amelyek diagnosztizálásához akár CT, MRI, vagy SPECT vizgsálatra is szükség lehet.
jelige: peti
2009-01-09
van egy 2,5éves boxerem,és kb 1hónapja tüzelt és lehet hogy befedezték,de ezt nem tudjuk biztosra.csak az a gond hogy most ilyen nyálkás vérzése van.válaszát előre is köszönöm!
Ha biztosan hüvelyből ürülő nyálkás-véres folyást észlel, az lehet: elhúzódó, rendellenes tüzelés, fedezéskor létrejött sérülés, hüvelydaganat, vetélés, vagy akár hólyag gyulladás, kő, daganat jele is. Meg még jónéhány egyéb, kisebb valószínűséggel előforduló betegség is. Szóval csak annyi bizonyos, hogy rendellenességet észlelt, aminek érdemes lenne a végére járni és kikezelni a kutyát. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni a tünet okát, ami alatt valószínűleg vér-, esetleg vizeletvizgsálatokat, hüvelytükrözést és hasi ultrahang vizsgálatot kell érteni.
jelige: névtelen
2009-01-09
Üdvözlöm! Egy 5 hónapos Bichon Havanese hím kutya tulajdonosa vagyok. Kétszintes családi házunkban a két emelet között 2x7db lépcsőfok található. Eddig a kutyus nem közlekedett rajta, de egy pár napja már nem okoz neki gondot a le-fel közlekedés. Naponta 6-7 alkalommal is megteszi ezt az utat. Úgy tudom, nem tesz jót a kutyáknak a lépcsőzés. Lehet e a kutyusnak problémája ebből? Mindenki továbbra is ölbe viszi a lépcsőn, de egyre gyakrabban önállósítja magát. Válaszát előre is köszönöm. Szép napot!
Lehet probléma (porckorongsérv ún tacskóbénulás, egyéb csigolya-, végtag- és ízületi sérülések) egy bármilyen kutya gyakori lépcsőzéséből. A hosszú gerincű, apró lábú fajták egyedieben ilyen jellegű sérülések, elváltozások gyakrabban fordulnak elő. Meg kell azt is mondjam, hogy vannak olyan tacsik és más apróságok is, amelyek egész életükben önállóan emeleteket lépcsőznek és mégis megússzák a dolgot. Számokat, százalékos esélyeket még akkor sem tudnék mondani, ha a lépcsőmagasságokat, az önálló lépcsőzések számát és gerincröntgen felvételeket küldene nekem, mert mindez lehetetlen. El kell mondjam, hogy pl egy fotelből való leérkezés, vagy a kézből való letétel/felvétel is hordoz veszélyeket magában. Az élet veszélyes ...
jelige: Lady Di
2009-01-09
Jó napot kívánok. Van egy 10 hónapos kaukázusi juhász kutyám. A mozgása nincs korlátozva.Tenyésztő által javasolt száraz és konzerv kutyaeleséget eszik,naponta kétszer. Este sétáltatva van. Bizonyos időközönként,egy ideje, hangosan morogva,ugatva rágja a hátsó lábát. Ha rászólok abba hagyja, majd minden átmenet nélkűl ujrakezdi. Mi lehet a probléma és a megoldás?
Számtalan parazitás-, bakteriális-, gombás fertőzés, allergiás betegségek akár idegrendszeri betegségek is okozhatják. De helyi sérülésekből, idegentestektől (üveg-, fémszilánk, tüske, toklász ...) vagy a szőr filcesedéséből, szennyeződéséből is kialakulhatnak olyan gyulladt területek, amik a gyakori rágástól, nyalogatástól állandóan izgalomban maradnak. Ezek egy részét nyilván Ön is könnyedén kiszűri, azonban biztosan marad még elegendő lehetőség. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja megállapítani a tünet okát. Ezután lehet a megoldásokról beszélni.
jelige: westi 2.
2009-01-09
Kedves doktor úr én már írtam a nyirokcsomós westimmel kapcsolatban.Most az a baj,hohy tegnap óta a kutya hány és megy a hasa úgy kezdödött,hogy elöször átláccó nyálka volt a székletében utánna hányt és úgy megy a hasa mint a víz.Ez mitöl lehet?És egyáltalán nem eszik,orvosi segitségre van szüksége?Válaszát elöre is köszönöm.
Igen. Egyértelműen és mielőbb. Az internetről senkitől, semmilyen használható segítséget nem kaphat ezügyben.
jelige: baleset
2009-01-08
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudni, hogy mi a teendő elütött állat láttán? Ma láttam egy elütött macskát, látszólag nagyon szenvedett és nem tudtam, hogy lehetne neki segíteni ! Szeretném megtudni, hogyha legközelebb is találkoznék ilyen esettel, hogyan tudnéks egíteni. Válaszát előre is kösznöm!
Nincs rendeletben előírt vagy általános szokásként értelmezhető „teendő” ilyen esetekben, sajnos. Sokszor a baleset helyszínén szenvednek ki ezek az állatok, egy részüket jóérzésű emberek viszik be a legközelebbi állatorvosi rendelőbe, ahol értetlenkedve szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy „Ki fizeti a diagnosztika, ellátás, műtét, elhelyezés költségét?, majd a szerencsés kimenetelt figyelembe véve „Mi legyen a gyógyult állattal?” Sajnos az állatvédelem sem tudja felvállalni az összes ilyen eset ellátását, és az állatorvosi rendelők csődbevitelére is ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
jelige: Lili
2009-01-08
A kutyusom kb.4 hete nyalogattja a lábát,az orvos azt mondta,hogy valoszinű csirke allergia.Kapott antibiutikumot,és nyaksálat,én mégis kételkedem mert nem engedi,hogy hozzányuljunk a lábához.Önök szerint ez lehetséges?Válaszukat előre is köszönöm!
... és amennyiben a táplálékallergia gyanúja felmerült, akkor gondolom elsősorban táplálékváltást ajánlott kezelőorvosa, nem?!? Lehetséges az is, hogy a kutya nem engedi, hogy a lábához nyúljanak, az is, hogy táplálékallergia okozza a tüneteket - és amennyiben nem volt teljeskörű, részletes kivizsgálás, akkor az sem kizárt, hogy egészen más allergiás, vagy egyéb kórkép okozza a bajt. Ha a feltételezett diagnózis alapján végigvitt kezelés megoldja a bajt, akkor helyes volt a feltételezés és örülhetünk mindannyian. Ha ez ne így történik, akkor jelezze kezelőorvosának és kérje meg, hogy kezdjék meg a kutya kivizsgálását.
jelige: cassy
2009-01-07
Epilepsziás lány kutyánál az orvosunk az ivartalanítást sürgősen javasolja .Most kezdtük a gyógyszeres kezelést Sevenal-lal. Muszály-e a műtét?
Bármelyik nem tenyésztési célból tartott szuka esetében a fiatalkori ivartalanítás erőteljesen ajánlott (nem muszáj és nem kötelező, hanem melegen ajánlott) a kutya egészsége, hosszú élete és a tulajdonos nyugalma érdekében. Az epilepsziák egy része öröklött és örökíthető betegség - ez még egy érv az ivartalanítás mellett. A jól diagnosztizált, gondozásba vett epilepsziás kutya altatása, műtétei nem sokkal kockázatosabbak, mint egészséges társaiké. Az ivartalanítás témájában honlapunk Publikációk rovatában olvashat még. Dr. Kiss Gabriella „Kutyák epilepsziáiról mindenkinek” című könyvét is ajánlom a figyelmébe.
jelige: fehér cica
2009-01-07
Júliusban fogadtunk be magunkhoz egy cicát, elvittük azonnal orvoshoz, megkapta az oltásokat, féregtelenítettük, bolha ellen FrontlineCombo-val kezeljük időnként. Sajnos egy hónapja elkezdett tüzelni- ami botrány egy bennt lakó cicánál-, az állatorvos tanácsára ivartalanítottuk, amit egy kicsit megbántam, mert azóta egy csomó probléma keletkezett, bár a műtétet végző állatorvos szerint nem a műtét az oka. Nagyon jó állatorvos, úgyhogy nem szeretném, ha azt gondolnák, hogy ellene beszélek. PROBLÉMA: a műtétet követő 7. napon éppen a varratszedés napján, - (addig nem volt nagyobb probléma) reggel hányt, hasmenése volt, valamint pici vércseppeket találtam a fekvőhelyén, úgy láttam, hogy a vizelete nem volt véres, de az alomból ezt nem tudtam megállapítani egyértelműen. Azonnal elvittem az orvoshoz, kivette a varratokat, és antibiotikumot adott a cicának. Azt mondta, hogy fertőzésre utal a véres vizelete, illetve a vérzés. Azt mondta, lehet, hogy a műtét, hozhatta ki a cicából az egyébként már benne lappangó fertőzést. Csak azt nem értem, hogy a műtét előtt akkor miért nem voltak tünetei. Állandóan vizsgálgattam, hiszen a tüzelés alatt, is megváltozott a viselkedése, úgyhogy mindig odafigyeltem rá, széklet, vizelet, étvágy, egyéb... Kérdésem az lenne, hogy esetleg a műtét okozhatta - e a vérzést, vagy valóban húgyúti fertőzése van, volt, amit én nem vettem észre. Tegnap voltunk orvosnál, ma reggel nem tapasztaltam ezeket a tüneteket, úgyhogy most tanácstalan vagyok, már csak azért is, mert így honnan fogom tudni, hogy valóban beteg? Válaszukat előre is köszönöm!
Az én első gondolatom sem az, hogy egy héttel az eseménytelen ivartalanítás után jelentkező tünetek közvetlenül összeköthetőek lennének a műtéttel. És a fiatalkori ivartalanítás hasznossága is megkérdőjelezhetetlen. Az összes kérdésére fény derülhet, ha kezelőorvosa kivizsgálhatja a cicát. Lehet, hogy a fizikális vizgsálatok, vér-, vizelet vizsgálatok után már nem is lesz szükség hasi ultrahangra, vagy röntgenfelvételekre.
jelige: csontsovány roti
2009-01-07
Roti kutyánk eszik és iszik is, ennek ellenére nagyon sovány, vizelelete néha alvadt véres.gerince mellett a hátán diónyi csomó tapintható.
A csontsovány veterán roti szuka komoly beteg, nem kizárt, hogy több idült betegség is jelentkezett már nála. Nem kizárt, hogy húgy-nemi szervi gyulladása, daganata van. A hátán megfigyelt duzzanat lehet akár önálló betegség is. A kutya részletes kivizsgálásával (fizikális vizsgálatok, vér-, vizelet vizsgálatok, citológiai vizsgálatok, ultrahang és röntgen vizsgálatokkal tisztázható az állapota. Ha ezek megtörténtek, akkor lehet az esélyeiről és a megoldásokról beszélni.
jelige: Teddy
2009-01-07
Cicám rühatkás, három keresztet kapott a labor vizsgálatra. Vért is vettek tőle, mert a veséi kicsit nagyobbak mint kellene, de minden értéke jó lett (máj, vese, hasnyálmirigy, vérkép). (Vese értékei AST 21, ALT 48 UREA 6,2) Egy hónapja az egyik sebe nagyon befertőzte a vérét, de már jobban van. Most immunerősítőket (Vetri Dmg, Immunovet), a rühösségét kezelik, szépen gyógyul is. Már kevesebbet iszik és pisil (naponta 4szer). Mostanában elég gyakran olyan mintha remegne. Látni nem látni rajta semmit, csak ha ölben van érezzük, olyan gyengén mintha dorombolni szeretne. Az atkáktól elég kevés szőre maradt. Mi okozhatja nála ezt a remegést? Ilyen kórképpel is lehet, hogy veseelégtelensége van?
A remegést okozhatja a régen fennálló betegség, a leromlott kondíció, immunrendszer, a szőrtelenség miatt akár a fázás is - és az sem zárható ki, hogy állapotrosszabbodás lépett fel, vagy neadjisten új betegség jelentkezett a Teddy-n. Ha új tünetként értékelhető az észlelése akkor feltétlenül mielőbb jelezze kezelőorvosának.
jelige: Drávecz Georgina
2009-01-07
Tisztelt Dr.Úr.....van nekem egy 6hónapos Yorkshi terrier kiskutyám..és nagyon mozognak a fogai és az lenne a kérdésem hogy ez nem-e baj vagy mi tévő legyek???Tisztelettel:
A yorkik esetében 6 hónapos koruk körül általában már befejeződik a fogváltás. Ha néhány tejfog esetében még nem történt meg ez, vagy főleg, ha a maradó fogak mozognak esetleg, az jelezheti a kutya fejletlenségét, koponya-, szájüregi fejlődési zavart, esetleg táplálási hiányosságot. A biztonság kedvéért kérje meg kezelőorvosát, hogy vizgsálja meg a kutyát.
jelige: segítség !!! 3.
2009-01-06
Kedves Dr. Úr! Nagyon szépen köszönöm a válaszát.Megpróbálunk akkor minden vizsgálatot elvégeztetni.Remélem mihamarabb a végére érünk. Nem szeretnék a kutyám egésségével játszani. Köszönöm idejét amit ránk szánt. Köszönettel:
Örülök, hogy jól döntöttek és remélem, hogy mielőbb kiderül a probléma háttere és megnyugtató megoldást találnak.
jelige: törpetacsik 3.
2009-01-06
Nagyon szépen köszönöm,hogy ennyit segített nekünk,rávettem magam,hogy amint tudom,elviszem a kutyust az orvosunkhoz és elvégeztetem a műtétet.Az lesz neki a legjobb,most már én is kezdem belátni,csak szükségem volt egy kis ,,megerősítésre,támogatásra”. Még egyszer nagyon szépen köszönöm,és Boldog Új Évet Kívánok!
Örülök, hogy meghozták a lehetséges legokosabb döntést. Drukkolok, hogy mielőbbi teljes felépülés legyen belőle. Viszont kívánok minden jót én is az egész családnak.
jelige: Ami
2009-01-06
Tisztelt Doktor úr. A segitségét szeretném kérni.Van 2 németjuhász kutyám a kan 1,5 éves a szuka 1,2 éves.A szuka október végén ellett 6 kölyköt.A következő lenne a problémám. Ellés óta drasztikusan rágja a farkát de kisebb korában is néha megrágta a farkát.Próbálkoztunk tölcsérrel szájkosárral krémekkel de sok sikert nem értünk el.Az állatorvosunk az amputálást javasolta de azt szeretném megkérdezni nincs-e esetleg valami más alternatív megoldás. Mielöbbi válaszát várom
Felteszem, állatorvosa részletesen megvizsgálta a kutyát megkísérelték a gyógyszeres kezelést is, és állatorvosuk ezután ajánlotta a farokamputációt mint végleges megoldást. A kutyák farokrágása banális prazitás fertőzésektől, bűzmirigy gyulladásoktól, egyéb helyi gyulladásokból, gerinc elváltozásokból és temperamentumos egyedek esetében kevés mozgás/játék/séta miatti viselkedészavar, vagy „idegrendszeri elváltozások” akár pajzsmirigy túlműködés miatt is kialakulhatnak, rögzülhetnek egy-egy egyed esetében. A felsorolásból kitűnhet, hogy csak a körülmények pontos ismeretében és igen sokrétű részletes vizsgálatok elvégzésével van esély a farokrágás hátterének felderítésére. Valóban sokszor előfordul az is, hogy az amputáció az egyedüli végleges megoldás.
jelige: spániel 3.
2009-01-06
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon boldog új évek kívánok! Azért hagytam meg fenn a levelet, hogy tudja, kiről van szó. Azóta a kiskutyám a műtétből felépült, de lelkileg nagyon megviselte. Előtte nagyon szívesen autózott, most meg szó szerint reszketett, amikor kocsiba tettük. Igazából a radikális műtét óta úgy tűnik, nincs tumor recidivája, remélem ezzel nem kiabálom el... Klinikailag jól van, nagyon elkényeztettük. Mivel annyira félőssé vált, meg mert nagyon sokat dolgozunk, soha semmire sincs idő, egyelőre ennyiben maradt a dolog. A párommal, aki szintén kardiológus, azt reméljük, hogy az 1. műtét után rezidualis sejtekből lokális recidiva volt. Reménykedünk. Nagyon köszönöm Önnek a hozzáállását, esetleges segítségét. melyre remélem nem lesz szükségünk. Kívánom a legjobbakat erre az évre is. Tisztelettel,
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a műtét és az utókezelés, gratulálok Maguknak és a kollégáknak is. Sajnálom, hogy a kutya fél az utaktól, ezután egyre ritkábban lesz szükség állatorvosi vizitre, ráadásul ezek remélhetőleg egyre kevesebb kellemetlenséggel járnak majd. A 2008. november végén megtörtént műtét óta egyre csökken az esélye, hogy akár helyi-, régió-, vagy távoli áttétre derüljön fény. Egyre inkább úgy tűnik, hogy áldozatvállalásuk, a szegedi klinika állatorvosainak munkája eredményeként „megúszták” az ügyet. A spani nyomonkövetése, ellenőrző vizsgálatai negyedévente szokásosak és ajánlottak. Nagyon valószínű, hogy a szokatlan helyeződésű oszteoszarkómával már nem kell küzdeniük - de sajnos elvétve tapasztaljuk, hogy egy-egy idősödő egyeden más és más rosszindulatú folyamatok is elindulnak. Remélem, hogy ilyet sem tapasztalnak majd. Köszönöm kedves sorait, viszont kívánok én is minden jót az egész családnk.
jelige: Cicu
2009-01-06
Jó napot! Van két cicánk. Az egyik egy éves /main coon keverék/, és pár napja észleltük, hogy alulról elvesztette a fogait, kivéve a szemfogakat. Mi lehet a probléma, és milyen megoldást javasol? Köszönettel, Cicu és Gazdija
Megszokott esetben a tejfogak cseréje maradó fogakra macskáknál egyéves korra már befejeződik. A Main coon alapvetően későbben érő fajta és gyengén fejlett, csökött, betegeskedő egyedekben fajtatiszta és házimacskákban is elhúzódhat, zavart szenvedhet a fogváltás (is). Fog-, koponyacsont rendellenességek veleszületett formái is előfordulnak macskákon is. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megválaszolni kérdéseiket. Mielőbb keresse fel állatorvosát, különösen ha valóban oltatlanok a macskák. Az ivartalanításuk is esedékes.
jelige: Sáp avagy westi 2.
2009-01-05
Lágyéksérves volt és mellette van egy nyirokcsomo arra azt mondták,h nem kell kivenni az vele jár de én aggodok érte biztos,h nem lehet baja mitöl van nyirokcsomó.a hangulata se a legjobb olyan szomorunak tünik az lehet attol is,h 1honapja hoztuk el a társátol
Köszönöm, hogy a rovatban tette fel a kérdését. Megértettem, hogy lágyéksérves volt a kutya, amit megműtöttek. Minden kutyának van ezen a területen nyirokcsomója és ezt nem feltétlenül kell eltávolítani egy lágyéksérv műtét során. Ha a kutyát bágyadtnak, betegnek gondolja - azt feltétlenül jelezze állatrvosának. Nem feltétlenül a műtét következményeként, gyakorlatilag bármelyik betegség okozhat bágyadtságot, szomorúságot. Ez önmagában is részletes kivizsgálást igényel.

<< <  285 / 517 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.04.20
Sziámi, kandúr, ivartalanított, 1,5 éves cicánk 2018. április 18-án 18:30 kor kiszökött a házból a Görgey utcából és azóta nem jött haza. Kérem aki látja vagy megtalálja hívjon minket 0670/6757033 vagy 0630/4407404
2018.03.28
Sziasztok elveszett Nagytétény környékéről a fekete cicánk vad nem szeret kézben lenni oltva van, nagyon vàrjunk haza aggódunk érte a társa sír érte keresi hol van a játszópajtasa ha valaki látja ezen a számon hívjon minket: 06703510135-06303661599!
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!