Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: macska calici
2008-12-16
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Én vidékről írok Sajószentpéterről. Van egy 6 éves kandúr cicám, calicivírusa van, már több hónapja kezelik,2 - 3 hétig kibírja, de utána megint előjön. nagyon kétségbe vagyok esve, tanácsot szeretnék kérni, hogy van-e valamilyen gyógyszer ami teljesen rendbe hozza, szed immunerősítő tablettát mégpedig immunstim-met Béres Minerra cseppet,ezt otthon kapja. Kap még gyógyszert amit az állat orvos ad neki, Depo-Medrone injekció, Neovit B Complex injekció, Betamox LA injekció, Shotapen injekció és Noroclav injekciót,ezeket nem egyszerre kapta meg, csak a Depo-medrone-t kapja mindig és ahhoz jönnk még ezek az injekciók valamelyike. Norvaloc de azt kapott még 2 *1 itthonra. Kérem ha tud segíteni segítsen,és írja le milyen gyógyszereket javasolna. nagyon szeretem és család szereti, mint írtam már 4 hónapja kezelik. Köszönöm válaszát: Tisztelttel:
A vírusos megbetegedéseknek nincs hatékony gyógyszere jelenleg. A macskák calici okozta felsőlégúti megbetegedéseit isleghatékonyabban megelőzni lehet védőoltásokkal. Állatorvosa láthatóan mindent megtesz a cica érdekébe. Sehova nem vezet, ha az interneten próbál még több segítséget szerezni, ennek nincs esélye. Kövesse állatorvosa tanácsait. Kérem, hogy esetleges további kérdéseit honlapunk „állatorvos válaszol” rovatába írja.
jelige: Rami és a kicsik
2008-12-15
ha a kiskutya meg születik és két napossan nem akar enni és hideg mit csináljak és mivel etessem
Melegítse (pl infravörös lámpával) és szoptassa 3-4 óránként vagy az anyakutya elfektetésével és a kölyök csecsrerakásával - vagy, ha a szukának nincs teje, akkor cumiból, kutya tejpótló tápszerrel. Kérdését tegnap este 10h-kor küldte el. Most, 8 órával később már könnyen lehet, hogy elhullottak a kölykök. Igencsak ajánlott lett volna legalább elméletileg felkészülni az ellés és szoptatás körüli váratlan eseményekre. Honlapunk Publikációk rovatában talál néhány vonatkozó írást.
jelige: beteg kiscicák
2008-12-15
Tisztelt doktorúr! Cicánk utolsó két fialásakor a kiscicák nem születtek egészségesen. Születésükkor nagyon nagyok voltak és kövérek. Mozgásuk nagyon nehézkes és bizonytalan volt és sokszor remegés jött rájuk. Sajnos csak pár hetet éltek. Ön szerint mi lehetett a bajuk?
Egy kijáró, oltatlan (talán nem is parazitamentesített) anyamacska esetében teljesen természetes, hogy egy-két almot még esetleg képes fiatalon felnevelni, aztán ő maga is megbetegszik, tönkremegy és az anyaságra is alkalmatlanná válik. Legtöbbjük meg sem éri az 5 éves kort. A kölyökmacskák elhullásának sok tucat oka lehet, igen valószínű, hogy nem is egy betegség játszott közre elhullásukban. A kölykök boncolásával és a kiegészítő vizsgálatokkal lehetett volna megállapítani az elhullások okát. Kitalálni nem lehetséges, még akkor sem, ha részletesen leírta volna az elhullásuk körülményeit. A tenyészmacskák esetében minimális követelmény a rendszeres vakcinázásuk és parazitamentestésük, valamint megfelelő táplálásuk. Az Önök esetében az anyamacska részletes vizsgálata, oltása, parazitamentesítése és mielőbbi ivartalanítása lenne ajánlott - különben ő sem éri meg a 15-20 éves kort.
jelige: cicó
2008-12-15
Kedves Doktor Úr! pár napja találtunk egy kiscicát, kb 4 hónapos lehet. hazahoztuk és azt vettük észre h a farka nem mozog csak lóg mintha nem az övé lenne, színte útban van neki. illetve, néha bepötyögteti a vizeletét és a végbele is furcsa, kifelé áll és időnként vérzik, de a kaki kemény és rendszeres csak nem az alomba kerül soha. Egyébként a kedélye kiváló, étvágya is jó, kiegyensúlyozottan viselkedik, fájdalmat nem látok rajta.
Mégha makkegészségesnek látszana is a kölyök macska, akkor is alapszabály, hogy néhány napon belül melegen ajánlott egy új jövevényt elvinni állatorvosukhoz. Ha valóban egészséges, akkor „csak” parazitamentesíteni kell és az első védőoltását kell beadni. Esetükben a kölyök macska komoly tüneteket mutat. leírása alapján végbélelőesése és talán farokbénulása is van. Mielőbbi részletes vizsgálatokra és kezelésre szorul. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban több hasznos olvasmányt talál. 1);
jelige: alat imado
2008-12-15
kedves doktor ur leelet a kutyam nagyon jo anya de nincsen szeklete mit csinaljak? eles utan nincsen szeklet eni jol eszik
Ha helytadunk a feltételezésének és a kutyát makkegészségesnek gondoljuk, akkor elég lesz csak egy kis tejjel megitatni - és ha kell, gyengéd erőszakkal de kicsit megmozgatni, megsétáltatni. Ha nem jár eredménnyel, keresse fel állatorvosát a kutyával.
jelige: Krampusz
2008-12-14
Tisztelt Doktor Úr! 6,5 hónapos pulikutyámnál (chip sz.: 968 00 00027 10671), november 14-én étvágytalanság és láz miatt megejtett vérvizsgálat határértékű, pozitív 1.400 lyme fertőzöttséget mutatott ki. A kezelőorvos ekkor a megerősítő oltássorozatot leállította, és Doxypharm-100, Poly B, Béres csepp, Ezüstkolloid gyógyszeres kezelést írt elő. December 12-én az ismételt labor vizsgálat ismét a fenti eredményt hozta. Doxypharmról váltás Augmentinre. A kiskutya egész idő alatt láztalan, jókedvű energiagombóc! Egy hete Real Nature konzervtápot ka. Azóta az étvágy is normális. 14.1 kg súly, de nem kövér. Most télen lakás+kerti tartás. Az egyik orvos a rendelőben nem javasolja a sétáltatást a legyengült immunrendszer miatt, a másik orvos szerint nyugodtan sétáltathatjuk. Kérem szíves véleményét a sétáltatással kapcsolatban, mert láthatólag hiányzik az állatkának. Válaszát előre is köszönöm.
Engem pedig a jóisten mentsen meg attól, hogy eldöntsem a polémiát, miszerint sétáltatható-e kutya vagy sem ... Számomra az sem tiszta, hogy beteg-e a kutya, és ha beteg, akkor Lyme borreliák okozzák-e, és amennyiben igen, akkor melyik klinikai változatát ... Már az sem szerencsés, ha két szakember láthatóan eltérő véleménye alapján kezeli, tartja a kutyát, a három vélemény még tovább növelné a zűrzavart. Kérdését gondolom több fórumon feltette és a beérkező válaszokból aztán statisztikát is csinálhat ...): Nyugodtan ütköztesse a két szakember véleményét ez főleg akkor egyszerű, ha egy rendelőben dolgoznak. Ha ez bármi okból nem lehetséges, akkor döntse el, hogy melyikük véleményét, ajánlásait tudja elfogadni.
jelige: sziámi
2008-12-14
Jó napot kívánok! Van egy 15 éves sziámi cicánk, az a problémánk, hogy álmába bevizel. De mostanában észrevettük, hogy napközben is, ha megy is folyik a pisi kifelé, ha leteszi a fenekét valahová ott marad a helye. Nem tudunk vele mit csinálni. Szeretnénk az Ön segítségét kérni, hogy mitől lehet ez? Köszönjük szépen válaszát, és bízunk segítségében!
Sajnos meg kell mondjam, hogy hiába bíznak az én segítségemben, sőt mástól sem kaphatnak hazsnálható segítséget az internetről ... Ha az eggyel korábbi kérdést és választ is elolvassák rovatunkban - szinte ugyanazt kell Önöknek is válaszolnom. Így van ez akkor is, ha Önök valamivel többet írtak a cica bepisiléséről. Kizárólag a cica részletes vizsgálata (fizikális vizsgálatok-, vizelet-, vérvizgsálatok, képalkotók ...) után lehet kideríteni az inkontinencia okát. Ezután lehet az esélyekről és lehetséges megoldásokról beszélni. Ottho semmit nem tehetnek, viszont nem kizárt, hogy állatorvosa megoldhatja problémájukat. Ha nem ivartalanított a cica, akkor sajnos igen nagy az esélye, hogy komoly, az életet is veszélyeztető húgy- nemi szervi problémával állnak szemben. Mielőbb keressék fel állatorvosukat.
jelige: Zénó
2008-12-14
régebben kenelben volt 5 hónapja van lakásba.Előfordúl hogy nagy séta után is másfél óra múlva bepisíl.Ivartalanítva van
Mióta észlelte a jelenséget? A kutya észre sem veszi, hogy csorog a vizelete, vagy tudatosan üríti hólyagját? Állandóan folyik, csorog a vizelete, vagy csak egy idővel a vizelés után, amikor a hólyagnyomás elér egy bizonyos szintet? Többet is iszik a kutya a megszokottnál? Seemi egyéb eltérést, tünetet nem észlelt? Állatorvosa a fennti kérdések megválaszolása után részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni, hogy a bepisilés hátterében húgy-, nemi szervi betegség, idegrendszeri betegség, vagy egyéb betegség áll-e. Ha nincs szervi elváltozás a jelenség mögött, akkor a viselkedési zavar megoldására is javaslatot tud tenni.
jelige: disney
2008-12-14
köszönöm a gyors választ. Ma hoztam el haza,kezelésekre még visszajárunk. hallássérült vagyok,nem sokat kérdeztem orvostól,csak annyit hogy ne mozogjon és melegen kell tartani és hogyí jó jel ha már enni is elfogadja. Eszik jó étvággyal. sokáig tart a gyogyulása?mire kell figyelni mit nem szabadna neki?két oldalán még látható ömlenyek tapintásút.légzése nehezitett volt,de most látom csökkent a nehéz légzés.nagyon aggódom hogy nem lép fel e valami fertőzésveszély?
Nyilván azért viszi rendszeresen kontrolvizgsálatokra és kezelésekre a cicát, hogy a lehetséges szövődményeket, pl fertőzés veszélyét minimalizálják. A cica teljes felgyógyulása akár 5-7 np alatt is bekövetkezhet. Ha betartja állatorvosa kéréseit, ajánlatait, akkor megtett minden lehetségeset a Disney felépülése érdekében. Én semmi otthoni praktikát nem tudok ajánlai, amivel többet tehetne a cicáért.
jelige: Dorka
2008-12-13
Tisztelt Doktor Úr! Remélem levelem nem a személyes számitógépén fog megjelenni amennyiben igen, akkor elnézését kérem,mivel nekem ez az e-mail cimem van meg.Pár héttel ezelőtt „beszéltünk” 9 éves spani Dorkám állapotáról és azóta ‘hála’ sokat javult viszont felmerült egy új problémám vele kapcsolatban,, mérhetetlrnül sokat szeretne enni ami eddig nemigazán volt rá jellemző.Próbálom kontrolálni a kajálását de mivel édeanyámmal élünk Ő nemigazán tolerálja az én szigoromat és biza néha-néha dug a dorkának odanem illő falatokat,azon címszó alatt h én gonosz vagyok mert nem veszem tudomásul a Dorka igényeit.Tudom h ilyenkor kicsivel több energiára van szükségük a természet törvényei szerin, de ő nem egy kint fagyoskodó fázó kutyus akinek kellene a felesleges zsírréteg.Kérem a T.Doktor Úr véleményét.Előre is köszönettel
Igen fontos lenne tudni, hogy a Dorka kondíciója milyen a megnövekedett étvágy mellett. Feltétlenül ajánlott lenne kivizgsáltatni a kutyát - hiszen vannak olyan betegségek, amelyek megnövekedett étvágy mellett soványsággal járnak és persze még több olyan betegség van, ami elhízással is jár. Kérje állatorvosa segítségét.
jelige: disney
2008-12-13
bizonyosságot szeretnék öntől hallani.Hogy macskánk elkapott a szomszéd nagy kutya,szájából vérzett rögtön vittem azzonal félórán belül állatorvoshoz röngtenen állapitották kilyukadt a mellkasa.Egyelőre most stabil állapotban hozták,és bent tartják megfigyelésre mert bármikor életveszélyessé válhat.Van esálye túlélésre?
Hogyne volna esélye a túlélésre. Persze, hogy van. A légmell kialakulása ugyan akár néhány percen belül halált is okozhat, de (különösen a szakszerűen ellátott esetek) meg is gyógyulhatnak. A legtöbb azon múlik, hogy mekkora lyukak vannak a mellkas falán, egyoldali, vagy kétoldali-e a légmell és, hogy milyen gyorsan jutott a szakszerű segítséghez. Ahogyan a legtöbb betegség esetében, a légmellnél is Ég és Föld különbségek adódnak a súlyosság tekintetében. Hasonlóan, van olyan súlyosságú cukorbetegség (és magas vérnyomás, veseelégtelenség, szívelégtelenség ... agyrázkódás, ... nyaki sérülés ...) , ami egyszerűen megoldható, karbantartható - és vannak ugyanezen betegségek súlyos, fatális kimenetelű előfordulásai is. Természetesen, ahogyan a vizsgálatokat és kezelést végző állatorvosa nem tudja magának a teljes bizonyosságot nyújtani - úgy én még kevésbé mondhatom meg, hogy mi fog történni a Disney-vel. Remélem már sokkal jobban van a cica.
jelige: porckorongsérv
2008-12-13
Tisztelt Doktor Úr! Shi-tzu kiskutyánkon az utóbbi időben azt vettük észre, hogy a hátsó fertáját egyre nehezebben mozgatja. Abszolút egy hiperaktív, örökmozgékony kutya volt, kis zömök testfelépítéssel. Azonban a hátsó lábai egy ideje, mintha vékonyabbak és görcsösebbek lennének. Tegnap éjjel először történt Vele, hogy: az egyik hátsó lába hirtelen begörcsölt, és képtelen volt irányítani a mozgását, furán rugdalózott vele, és idegesen oda-oda kapdosott. Próbáltam masszírozni, de a görcs eltartott úgy 2 órán keresztül kisebb- nagyobb szünetekkel. Majd jobban lett, de reggel elvittem az állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy a fajta betegsége a porckorongsérv, és a tünetek is ezt bizonyítják... (vagy gerinc daganat). Kapott szurit, meg gyógyszert amit ki kell majd váltani. Hétfőn még kap majd még egyet... Aztán várunk... Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szerint ezen tünetek alapján valóban gerincprobléma lehet, vagy érdemes még valahova elvinni a kutyust, ahol 100%-os diagnózist állítanak fel?? Köszönöm előre is a válaszát!!
A leírása alapján valóban talán a porckorongsérv (tacskóbénulás) és egyéb gerincvelői térszűkítő folyamatok (daganat, vérömleny, tályog ...) okozhatják legnagyobb valószínűség szerint a tüneteket. Számomra nem kiztárt még a combcsont fej elhalása, csípőízületi ficam, diszplázia és térdízületi keresztezőszalag szakadása sem - de esetleg nálam tájékozottabb és gondosabb kolléga esetleg még több lehetséges betegség közül kezdené el szűkíteni a kört, majd megtalálni az okot. Meg kell azt is mondjam, hogy sem itthon sem a világon nincs olyan hely, ahol 100%-os biztonsággal történne a betegségek felismerése és kezelése kutyák, macskák és emberek esetében sem. A kezelésre adott válasz, a tünetek alakulása is igen fontos lesz a kutya állapotának értékelése során - és, igen lehet, hogy egyéb laboratóriumi, és műszeres vizsgálatokat is ajánlania kell állatorvosának.
jelige: Füles 3.
2008-12-11
Tegnap már kaptam választ a Doktor Úrtól Füles kutyám ügyében. További kérésem az lenne, meg tudná adni annak a gyógyszernek a nevét és hatóanyagát, amelyik megszüntetné a hüvelyfolyást és elapasztaná a tejét ? Mivel külföldön tartózkodom, nem valószínű, hogy a Magyo.-on kapható készítményhez hozzá tudok jutni, viszont azonos hatóanyagúhoz más néven nagyobb az esélyem. Továbbá még az iránt érdeklődnék, hogy rosszul tettem e, hogy Pedigree junior tápot és konzervet adok a másfél hónapja szült szukámnak, továbbá Vitakraft Vita-bon kondicionáló-fitness vitamintablettát. Ebben a foszfor 2,5% , a kalcium 1%. Lehetséges, hogy ezekkel felborítottam a szervezetében a kalcium egyensúlyát és emiatt indul el időnként a piros, néha vöröses barna hüvelyfolyás ?Ismételten gyors választ szeretnék kapni. Köszönöm szépen az eddigi segítségét. További sikeres gyógyítást kívánok Önnek és kollegáinak.
A jókívánságok közepette elfelejtettem az etetésre vonatkozó kérdését ... Semmi nem indokolja, hogy bármiféle junior táppal etesse a másfél hónapja szült kutyáját. Pláne, hogy a kölyköket aztán néhány nappal később kiirtották ... A fitnessz tabletta sem old meg semmit de biztosan nem a helytelen és indokolatlan, ötletszerű táplálás okozza a kutya tüneteit.
jelige: Füles 2.
2008-12-11
Tegnap már kaptam választ a Doktor Úrtól Füles kutyám ügyében. További kérésem az lenne, meg tudná adni annak a gyógyszernek a nevét és hatóanyagát, amelyik megszüntetné a hüvelyfolyást és elapasztaná a tejét ? Mivel külföldön tartózkodom, nem valószínű, hogy a Magyo.-on kapható készítményhez hozzá tudok jutni, viszont azonos hatóanyagúhoz más néven nagyobb az esélyem. Továbbá még az iránt érdeklődnék, hogy rosszul tettem e, hogy Pedigree junior tápot és konzervet adok a másfél hónapja szült szukámnak, továbbá Vitakraft Vita-bon kondicionáló-fitness vitamintablettát. Ebben a foszfor 2,5% , a kalcium 1%. Lehetséges, hogy ezekkel felborítottam a szervezetében a kalcium egyensúlyát és emiatt indul el időnként a piros, néha vöröses barna hüvelyfolyás ?Ismételten gyors választ szeretnék kapni. Köszönöm szépen az eddigi segítségét. További sikeres gyógyítást kívánok Önnek és kollegáinak.
Én is minden szépet kívánok Önnek, a kutyájának pedig mielőbbi gyógyulást ... Ismételten gyors választ fog kapni, de továbbra sem én tudok segíteni régi keletű problémáiban. A tejelválasztást legalább kétféle állatorvosi készítménnyel lehetséges kezelni: BRK Werfft tabletta, vagy Cabergolin folyadék lehet állatorvosa gyógyszerválasztása az elapasztás elősegítésében. Mindkét szer állatorvosi vényköteles. A hüvelyfolyást nem kizárt, hogy műtéti úton érdemes megszűntetni. Ha állatorvosa a részletes vizsgálatok (hüvelytükrözés, vérvizsgálatok, hasi ultrahang ..) úgy ítéli meg, hogy gyógyszeres kezelésre (is) szükség van, akkor valószínűleg antibiotikum, hormon és esetleg gyulladáscsökkentő/lázcsillapító szereket ajánl Önnek.
jelige: Dorka 2.
2008-12-11
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát!Mivel nagyon izgultam Dorka állapota miatt,igy amint lehetett rohantam vele az állatorvosunkhoz,aki megnyugtatott,hogy biztosan nincs szó sem daganatról,sem egyéb betegségről,igy most már fellélegezhetünk:)Mégegyszer köszönöm szépen válaszát!
Örülök, hogy sem daganatról, sem egyéb betegségről nincs szó és mindannyian fellélegezhetünk. Akkor talán már nem is dagadt a Dorka hátulsó fele ? Vagy nem is volt?!
jelige: bejcike
2008-12-11
1,5 éves labrador lány kutyánk van, akivel hetente egy alkalommal kutyaiskolába járunk. Az egyi alkalommal megevett, feltehetően - a háziorvosunk szerint a tünetek alapján - valami vegyszeres dolgot. Egy hétig nem akart enni, sokat hányt. Kapott antibiotikumot és diétáztattuk. Másfél hét után most már egészen jól van, visszajött az étvágya is. Amit viszont észrevettünk, hogy azóta sokat alszik, nem játszik mint a betegsége előtt és nagyon elkezdett hullani a szőre. Néz ránk a nagy kerek szemével mintha mondani akarna valamit, de sajnos nem tudtuk egyelőre megfejteni a problémáját. A leírtak alapján kérem a segítségét.
Sajnos én sem tudom kitalálni, hogy mit akar mondani a kutya és tartok tőle, hogy ez Önöknek és állatorvosuknak sem fog sikerülni ... ): Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, laborvizsgálatok, műszeres vizsgálatok ...) tisztázhatja, hogy van-e maradványtünete a (feltételezett?) mérgezésnek, vagy az előzményektől teljesen független betegség jelentkezett-e a kutyánál. Jelezzék állatorvosuknak a kutya állapotát és kérjék meg részletes vizsgálatokra. Ha bármi okból helyben nem sikerül eredményre jutni, akkor kérjék meg állatorvosukat, hogy referálja a beteget specialistához.
jelige: Gabriela
2008-12-11
A kutyam tiz eves nemet juhasz .Gyakori problemai voltak a gyenge imunrendszere miatt. A kutya ket honapja kocsonyas valadekot hanyik es oklondozik Az allaorvosunk itt romaniban minden kezelest megprobal t de a kedvencunknek nagyon romlik az allapota bar etvagya es kedve van . Allatorvosa azt mondja ,hogy komoly gondok vannak de nem tud semmi konkretat mondani.Ezert atkuldoot minket Debrecenbe egy rontgenes kivizsgalasra .Szinte alig marad meg benne az ennivalo ami szigoruan dietas .Fajdalmai vannak uvolt ejszaka mint egy farkas hanyas kozben. Meg soha nem lattam ilyen kocsonyas feher szurkes habos valadekot . Nagyon feltjuk ejszakankent tobszor fel kell keni hozza mert rosszul van , igy nem is tudjuk igazan kipihenni magunkat .Nagyon szeretjuk de mar nem lehet nezni ezt a szenvedest, at fogunk menni vele Debrecenbe egy ket napon belul de kerem valaszoljon on szerint mi lehet ez . Udvozlettel
Még mielőtt valóban az összes kezelési lehetőséget kipróbálnák, a kutya részletes kivizsgálása (fizikális vizsgálatok, laborvizgsálatok, műszeres vizgsálatok ...) lenne ajánlott. A hányás kutyákon is rendkívül általános tünet. Egy 10 éves kutya esetében a könnyen kezelhető gyomor- bélfertőzéseken kívül számos egyéb nehezebben diagnosztizálható és kezelhető betegség (pl tumorok, gyomorcsavarodás, idegentest, gennyes méhgyulladás, vese- májelégtelenség ...) is okozhatja. Nem kizárt, hogy nem gyógyszeres kezelés, hane mondjuk sürgősen elvégzett műtét lesz a gyógyulás ára.
jelige: Dina
2008-12-11
Németjuhász kutyánk 1 éves, 4 napja 40 fok körüli láza. Az emberi lázcsillapítók (algopyrin, rubophen) a lázat ideiglenesen leviszik, de fokozatosan visszatér. A kutya nehezen mozog, állatorvos adott neki gyógyszert, injekciót, de az állapota nem javul. Levert, alig mozog, és étvágytalan. Nem tudjuk mit tegyünk.
Dehogyisnem tudják, hogy mit kell tenniük. Önök is és állatorvosuk is pontosan tudja, hogy a kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, laboratóriumi vizsgálatok, műszeres vizsgálatok ...) lehet kideríteni, hogy a sok száz lehetséges lázas megbetegedés közül mi jelentkezett a kutyánál. Ha megvan a tünetek oka, akkor lehet az esélyekről, megoldásokról beszélni.
jelige: véres széklet
2008-12-10
4-5 napja a kutyámnak erős hasmenése jelentkezett az utóbbi 2-3 napja ez a széklet véres.A kutya nem levert,eszik rendesen.Néha a széklete javúl, normális.De utána ismét jelentkezik.Szeretném tudni mi lehet ennek az oka.Válaszát elöre is köszönöm.
Sok tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség állhat egy véres székletürítés hátterében. Kitalálni szinte lehetetlen. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, széklet-, vérvizsgálatok, képalkotók ..) szűkíthető a kör, majd diagnosztizálható a betegség. Jelezze a problémát állatorvosának.
jelige: francia bulldog 2.
2008-12-10
Tisztelt Doktor úr! Köszönjük válaszát! Most már nyugodtak vagyunk,hogy meg fog gyógyulni a mi kis franciánk!
Úgy legyen!
jelige: maris
2008-12-10
Ruhesedes,tengerimalacoknál és most már a gorények is. A kutyaim is elkaphatjak?Rendszeressen takaritom oket,hasznalok ruh irto syert is amit ay allatorvos tanacsolt.
Biztos,hogy rüh jelentkezett a tengerimalacnál és a görénynél is? Ha bőrkaparék igazolta mindkét állatfajban a bőrtüneteket, akkor segíteni kellene a parazitaellenes kezeléseknek. Persze, ha a tengerimalacoknál mondjuk gombás bőrfertőzés lépett fel, a görény pedig endokrin betegség miatt kopaszodik ..., akkor semmi hatás nem várható a rühirtó szertől.
jelige: Füles
2008-12-09
okt.25.-én 8 éves kutyámnak nem tervezetten kölykei születtek, rá 4 napra el lettek altatva. 1 hétig naponta 5.-ször fejtem a cicikből tejet. Ma, dec.09.-én még a hátsó kettőben mindig van egy kevés. Azóta időnként véres váladék folyik a hüvelyéből. Szerintem már abba kellett volna maradni.Jó étvágyú és hangulatú.Nem lázas, eleven. Nem rendeződött még vissza a méhe? A szülés problémamentes volt, 8 kicsiből kető született halva.Az internetes honlap szerint tápláltam a vemhesség alatt és most kölyök tápot és konzervet kap, valamint Vitakraft multivitamin tablettát, hogy minél hamarabb nyerje vissza a kondícióját. KÜLSŐLEG NINCS NYOMA BETEGSÉGNEK. Mennyi idő alatt rendeződik vissza a méh és szünik meg végleg a váladékozás ? Nincs szaga a vérzésnek. Tegnap először volt élénkebb színű, a többi alaklomkor barnás - vörös. Séta közben lelindul a folyás vagy fekvő helyzetben a hüvelyéből. Nem bő, inkább olyan pecsetelős. Aggódom, szerintem nem lenne szabad vérezgetnie. Gyors választ kérek.Külföldön vagyok jelenleg az állatokkal együtt. Ezért fordulok önökhöz.
Gyors választ kap, gyorsan megírt kérdésére ... A közölt adatok szerint a Füles középkorú keverék kankutya, akinél nem csodálom, hogy nem tervezték a kölyköket ...):. Nem mindenki nevezné problémamentesnek viszont a 2 halva született kölyök esetét, és igaza van, az október végétől tartó véres jellegű hüvelyfolyás sem aggálymentes. A méhinvolúció késését akár bennmarad kölyök, akár magzatburok, méhlepény vagy a szülőutak sérülése is okozhatja. Mindezeket a kutya részletes vizsgálatával főleg hasi ultrahang vizgsálatával lehet megerősíteni, vagy kizárni. Ha rendszeresen feji az emlőket, azzal szépen fenntartja akár hónapokig is a tej termelődését. Ehelyett sokkal inkább ajánlott lenne elapasztani a kutyát. Állatorvosa mind a hüvelyfolyás, mind az elapasztás ügyében gyorsan és hatékonyan tudna segíteni.
jelige: foximaxi
2008-12-09
Tegnap este a kutyus kihányta a tápot és vele együtt fehér nyálnak tünőt és ezt egész ma reggel 20 pecenként csinálta. Tápos ”nyálas” dolgot csak 1-szer utánna már csak ezt a súrú fehér nyálnak tünő valamit. Hasa fájj, mert nyüszög meg látni, hogy összehuzza . Láza nincsen. Mit tegyek? Mit adjak neki enni? Elvigyem orvoshoz vagy csak séta közbe beevett valamit vagy túlette magát, mert az szokása, de akkor nem szokott hányni.Köszönöm a mielőbbi válaszát.
Az idősödő foxi szuka esetében a leírt állandósult hányást valóban akár heveny gyomormegterhelés („túlevés”) is okozhatja. De sajnos ezen kívül felsőlégúti fertőzések, idegentest, gyomor/bél elzáródás, csavarodás, daganat, gennyes méhgyulladás, vese- máj elégtelenség ... és számos egyéb betegség is okozhat hasonló tüneteket. Igen, egyedül részletes állatorvosi vizsgálatokkal lehet megtudni, hogy mi okozza a tüneteket és azt, hogy mimódon (gyógyszeres kezelés, műtét ...) lehet meggyógyítani a kutyát. Vigye el kutyáját mielőbb állatorvosához.
jelige: Betti X.
2008-12-09
Tisztelt Doktor Úr! A labradorunkkal /Bettivel/ kapcsolatosan már korábban írtam önnek.Most más jellegű a problémánk, leírom Önnek. Vasárnap(TEGNAP) egyikóráról a másikra a 11.éves labradorunk kezdte rosszul érezni magát: lassabb, bizonytalanabb mozgás,lép egyet+ jobbra körbe forog haladás, nem eszik, nem iszik, gubbaszt, nyögdécsel...Keveset tudot menni már vasárnap este felé, lefeküdt hassal a hidegbe - így elfogadta a bent alvást ( azóta is az előtérben fekszik) Másnap(MA ) átjött ( a szomszédban van a rendelő)az állatorvos úr. Megnézte, megtapogatta a kutyust, aki Neki is előadta ezt az érdekes haladási módot. Azt mondta az orvos: agyburok gyulladása van a kutyának, melyet baktérium okoz ( vagy vírust mondott?), bénulásoso tünetei is előjöhetnek.Kapott 3 injekciót. Este már evett, ivott, kiment elvégezni a dolgát, de ennyi volt az ereje, alig bírtunk visszasétálni az udvarról. Lehetséges, hogy ilyen hirtelen ilyen rossz állapotba kerüljön? Nem lehet, hogy valaki megpróbálta megmérgezni? MEGGYÓGYUL? Olyan sokat kínlódunk előforduló kb 3 havonta előforduló ízületi problémáival is. Pedig ha jól van,olyan mint egy kölyökkutya... Megköszönöm a rám fordított idejét, várom válaszát. Tisztelettel:
A leírt tünetek alapján annyi állítható biztosan, hogy öreg kutyája beteg. A betegség megállapításához részletes vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, képalkotók ...) szükségesek, ami nem végezhető el otthon, háznál. Minden további kérdésére természetesen csak akkor lehet választ adni, ha kiderült a Betti betegsége. Biztos vagyok benne, hogy a feltételezett diagnózist megállapító kolléga is azt ajánlotta, hogy vigyék el a Betti-t a szomszédba a rendelőbe.
jelige: véres vizelet
2008-12-09
Van egy 1,5 éves ivartalanított kandúr macskám. Pár napja észrevettem, hogy nem nagyon bír vizelni, de aztán másnapra sikerült, de vizelete véres. Sokat jár az alomba, de nem mindig jár sikerrel. Kedve nem változott játékos, csak szenved látom rajta. Kb fél éve szintén ezzel kezelték, akkor kapott oltásokat és pár nap alatt helyrerázódott teljesen. Kérdésem a következő lenne, hosszútávon mit adhatnék neki, hogy ne legyen ez visszatérő problémánk, mert sajnálom ahogy szenved?! Válaszát várom! Köszönöm
Hosszútávon a Rocal canin, vagy Eukanuba, vagy Hill’s vagy más gyártó gyógytápja lesz a megoldása cica számára. Rövidtávon pedig mielőbb állatorvosi vizsgálatra és jó esetben kezelésekre rosszabb esetben műtétre van szüksége ahhoz, hogy a hosszútávú megoldás egyáltalán szóbakerülhessen. Mielőbb vessen véget a cica szenvedéseinek és vigye el állatorvosához.

<< <  285 / 512 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara