Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Lola
2008-08-24
Üdvözlet! Egy 10 éves Spániel hölgyről lenne szó. Pár éve fedeztünk fel az emlője mellett egy kis bigyót ( amit lipomának véltünk mi is kb 5 éve ) de elkezdett nőni, voltunk vele orvosnál mondták h emlődaganata van, meg is műtötték mert minden eredménye jó volt a vérkép a szíve tüdeje... A szövettan megmondta h rosszindulatú de h elvileg ha szerencsénk van ez egy olyan fajta ami nem ad áttétet szervekben csak kiujulhat az emlő mellett. Azóta eltelt már 2 hónap. Első honap után mármint a műtét utáni első hónapba volt kontroll vérvétel, hasi UH, mellkas RTG, minden lelete negatív lett. Engem az érdekelne h tényleg van e olyan amit nekem mnodtak h a szervekben nem ad áttétet (nagyrészben nem ad áttétet ) Illetve immunerősítőkkel pl béres minera csepekkel lehetne e csökkenteni a kiújulást vagy h van e időintervallum h mikor újulhat ki...? Esetleg valamit tehetek e érte h ne legyen beteg... Köszönöm válaszát. Egy aggódó gazdi!
A rosszindulatú daganatok általában úgy képeznek áttétet, hogy a burjánzó sejtek áttörik a vérerek, vagy a nyirokerek falát, egy sejtcsoport leszakad, és a vér-, vagy nyirokárammal továbbsodródva a test másik részén akad el, ahol megtelepszik, és folytatja a növekedést. Az eltávolított daganatok kórszövettani vizsgálatakor a vizsgálatot végző szakember ezeket a jeleket is figyeli, azaz ellenőrzi, hogy vannak-e vér-, vagy nyirokérbe törésre utaló jelek. Ha nincsenek ilyenek, akkor kisebb az esély arra, hogy a daganat eltávolítása előtt már távoli áttéteket képzett volna. A kiújulást gyógyszeresen befolyásolni nem minden esetben lehet. Az immunerősítők segíthetnek ebben, de nem jelentenek abszolut védelmet. A kiújulás akár évek múlva is megtörténhet, bár az első fél-egy éven belül kétségtelenül valószínűbb. A legtöbb amit tehet az, hogy betartja állatorvosai javaslatait, és elviszi kedvencét a rendszeres ellenőrző vizsgálatokra.
jelige: Depresszió
2008-08-24
3 hete egy új kiskutyával bővült a családunk. Így mostmár 4 kutya él családi házunkban . A kérdéses palotapincsi 13 éves, mondhatni egyeduralomban élt a kiskutya megérkezéséig. Kezdetben tudomást sem akart róla venn, majd egy hete különös rohamokat kezdett produkálni(végtag görcsök közben fájdalmas nyüszítés, mindez 2-3 óránként). Azonnal állatorvoshoz vittem. A kezelést epilepsziára gyanakodva kezdtük meg. Az első gyógyszer nem használt, vissza vittük, újat kapott az már valamivel ígéretesebb (nyugtatót is kap naponta, kis adagban, mert ”űzött vadként” folyamatosan megy). Megszünt a szédelgés, a rohamok is ritkásodtak,étvágya valamennyire visszatért. A kutya személyiségében radikális változások álltak be. Azelőtt kézi kutya volt most alig lehet megsimogatni, folyamatosan elbújik. Úgy gondolom, ő úgy hiszi mi okozzuk a problémáját. Nagyon szeretnék segíteni rajta. Mielőbbi válaszát köszönöm: V. Anett
Igyekszem válaszolni, de mivel kérdést nem írt, nincs könnyű dolgom... Abban biztos vagyok, hogy folytatni kellene a kiskutya kivizsgálását. Érdemes volna felderíteni, hogy nincs-e valamilyen idegrendszeri problémája (daganat? gyulladás?), valamint az idős kutya szerveinek működését és a vérképét is ellenőrizni kellene egy vérvizsgálattal, mielőtt „ráfogjuk” a mostani tüneteit az új kiskutya érkezésére. Bizony lehet, hogy a palotapincsi valóban beteg, nemcsak rosszkedvű.
jelige: 345781
2008-08-24
KEDVES DOKTOR ÚR!.Van két galambom egy kan egy tolyó és érdekelne hogy a galambok menyi idős korukba lesznek ivaréretek. VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!
Nem tudom, egyáltalán nincs galamb-praxisom. Ezzel a kérdéssel inkább galambtenyésztőket, vagy galamb-specialista állatorvost keressen fel.
jelige: kutyuskám
2008-08-24
Szeretném megkérdezni három hónapos a kutyusunk/magyar vizsla mit lehet adni neki enni?Jelenleg tápot kap,de ha lehet szivesen adnánk neki mást.Köszönöm!
Neki az a legjobb, ha fiatal kutyáknak összeállított (junior) kutyaeledelt ehet. Dr. Fodor Kinga állatorvos kolléganőm nemrégiben megjelent „Mit egyen a kutyám?” című könyvében biztosan talál még megszívlelendő tanácsokat.
jelige: Pötyike 3
2008-08-23
A méhgyulladás antibiotikumokkal nem segíthető ....? Mi van ha nem műthető már olyan verziónál mi várható ill. mivel segíthető ? Azt hiszem mindenre kaptam választ ezzel. Nagyon köszönöm válaszát Dr. Nő!
A méhgyulladás nem kezelhető ki antibiotikummal. Segít, ha azt is kap az állat, de ez önmagában, műtét nélkül nem elég. Ha már nem operálható, az komoly, az élettel hosszútávon össze nem egyeztethető probléma miatt van így. Ha nincs ilyen gond, akkor operálható, és operálni KELL.
jelige: Pötyike 2
2008-08-23
Ha megműtettem (persze felerősödve)kiveszik a méhét Pötyikének mennyi a esélye hogy a vérképe és a étvágya visszatér? Ma meglepően erős lett sétált is kint a kertbe ill. füvet legelt miközbe 4napja alig élt gondolom a vörösvérsejtek hiánya miatt oxigénhiányos még most is . Ez bíztató jelet adott nekem lehet érdemes áldozni rá mert van benne erő ahogy érzem de a vörösvérsejtjei 1,6 ....a fehér 47 ..még egy hete 3,2 .....16 volt a érték ...ezzel csoda hogy él....inni iszik ma a kedélye javult....de meglepően erős ma ..és nagyon szeretem
Ha valóban méhgyulladása van, és még nem károsodott visszafordíthatatlanul a veséje, mája, csontveleje, és még a műtétet is jól viseli, akkor néhány nap alatt az étvégya is biztosan visszatér, idővel a vérképe is normalizálódik majd a műtét után.
jelige: ginuka
2008-08-23
2,5 éves rotti kutusunk másfél hete ellett.3 nappal ezelőtt,reggelre borzasztóan levert lett,étvágytalan és,mint kiderült 41,6 fokos láza volt.Természetesen aonnal vittük orvoshoz,aki azóta is kezeli.Antibiotikumos injekciókkal.Még aznap délután megduzzadt az egyik emlője.Jegeljük,az orvos tanácsára.Ma,a harmadik napon ,a megduzzadt emlőjénél észrevettem egy kb. 3 cm átmérőjű sebszerű foltot amiből apró cseppekben jön a vér.Nagyon megijedtem.Sajnos ,most azonnal nem tudok vele orvoshoz rohanni,kb . 1,5 órát várnom kell ,hogy autóval elvihessük.Kérem,mondjon néhány bíztató szót,ugye kikezelhető,ugye idejében észrevettük a bajt és rendejön?
Azóta már biztosan eljutottak az állatorvoshoz, aki megfelelően ellátta a Ginukát, és Önök is megnyugodtak. Ahogy látja, az emlőgyulladás nem múlik el varázsütésre, bizony hosszú ideig tart a kezelése.
jelige: kokos77
2008-08-23
Tisztelt Doktorúr! Egy hónapja vettem észre hogy 5 hónapos mopsz kutyám húzza mindkét melső lábát és szimettrikusan kopik is a bőr a mindkét lábujján egyformán,tegnap az állatorvosi egyetemen előszöri ránézésre kisagyi vizenyőre tippelnek,de a ct-mindenképp meg kell csináltatnom hogy biztosak legyünk.Több szem többet lát,több fül többet hall ezért fordulnék Önhöz is segítségért.Ha kiderül a ct után hogy valóban vizenyő,érdeklődnék mennyi az esélye kutyámnak a gyógyulásra?Egyáltalán maradhat e még velem? köszönettel: K. Katalin
Nagy felelőtlenség volna ilyesféle jóslásokba bocsátkozni. A vizsgálatok elvégzése után többet fognak tudni.
jelige: Maci
2008-08-23
9.éves kutyámnak 3-hete 4 napos szorulása volt. Láz, epe hányás kíséretében. Az állatorvos hashajtó olajat adott, mely hatott is.Az olaj abbahagyása után ez a probléma ismét előállt, bár csontos ételt nem kapot. Azóta nincs láza, de levert és sötét zöld széklete van. Mi baja lehet? Köszönettel Éva
A bélsárrekedésnek sokféle oka lehet, az alábbiakban felsorolok néhányat: táplálási rendellenesség, idős kor, elhízás, mozgáshiány, gerincbetegség, hasűri fájdalom, prosztata-megnagyobbodás, -gyulladás, bélszűkület, a végbél és környékének kóros elváltozásai, pajzsmirigy-elégtelenség, bizonyos gyógyszerek szedése... És biztos nem soroltam fel mindent. Állatorvosuk fog tudni segíteni a kiváltó ok felderítésében.
jelige: tüzelés?
2008-08-23
6,5 hónapos nőstény cicám van lakásban. Milyen egyértelmű és kevésbé észrevehető jelekből tudhatom, hogy tüzel? Kicsit bújósabb talán és nyugtalan az elmúlt napokban. Az állatorvos meg tudja állapítani, hogy ivarérett-e? Köszönöm válaszát!
Akár a fent leírt tünetek is utalhatnak tüzelésre. Általában azonban ennél erőteljesebb tünetekkel szokott járni a tüzelés, azaz a macska nagyon sokat hízeleg, dörgölődzik, hempereg, a fenekét púposítja, és ehhez gyakran még repedtfazék hangon üvölt is. Állatorvosa meg fogja tudni állapítani, hogy a cica éppen tüzel-e vagy nem.
jelige: Pötyike
2008-08-23
Tisztelt Dr. ! Abba kérném segítségét a 14,5 éves Dalmata kutyám nem eszik 3napja,mesterségesen táplálom kenőccsel.Mivel tudnám meghozni neki? A problémája a méhhe begyulladt vagy lehet daganatos is bár a ultrahang nem mutatja csak” zsíros ,nagyobb ”vagy esetleg még a lépe.A baj hogy vérszegény lett 6napon belül és 3 napja nem is eszik.Büdös váladék jött belőle 9hónapja elvittem orvoshoz de nem vette ki a méhét mivel nemtartotta fontosnak.Most ugye gyulladt állapotba ,ilyen legyengülve,vérszegényen kockázatos felkéne erősíteni ....MIT LEHET TENNI ILYENKOR?...de ami mellette szól erős,jól táplált kutya volt ..hetente futott 5km -is....ez is hírtelen jött ....ma kapott infúziót elég erős csodálkozok is de ha nem eszik az baj.!!!! én még 1-2évet minimum éreztem-érzek neki ha nemkárosodik nagyon most ebbe a szituációba....NAGYON KÖSZÖNÖM SEGÍTŐ SZÁNDÉKUKAT
Valahogyan egyértelmű diagnózishoz kellene jutni, hogy tulajdonképpen konkrétan mi baja van a Pötyinek. Ha méhgyulladása van, akkor addig nem lesz étvágya, amíg át nem esik a műtéten. Addig infúziós táplálással lehet egy kicsit felerősíteni, hogy operálható állapotba kerüljön.
jelige: Roncsi
2008-08-23
Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapos németjuhász kan kutyának nem jött le az egyik heregolyója. Meddig lehet várni a mütéttel, és a mütét előtt érdemes -e ultrahangos vizsgálatot csináltatni, hogy hol van a golyó van-e egyáltalán.
A műtét akár már most is elvégezhető, és legkésőbb addig célszerű elvégezni, amíg még nem alakult ki benne daganatos elváltozás. Ennek bekövetkeztét elég nehéz előre magjósolni. Az ultrahang vizsgálat már csak azért is indokolt lehet, hogy pontosan meg tudják határozni a le nem szállt here helyeződését, így az operáló állatorvosnak ne kelljen nagy sebet ejtenie a kutyán a heregolyó megtalálásához és eltávolításához.
jelige: veszettség
2008-08-23
Tisztelt dr.ÚR! Pár hónapos kiscicát kaptam 2hete.Nagyon vad harap és támad.Kérdésem,hogy lehet e veszet? Várom mihamarabbi válaszát.
A veszettség eddig megfigyelt legrövidebb lappangási ideje 5 nap, a leghosszabb 209 nap volt. Ezzel oda szerettem volna kilyukadni, hogy ilyen fiatal állatban sem kizárt a betegség. De azért szerencsére nem minden vad macska veszett. A legjobb, ha megmutatja a cicát állatorvosának, és persze igyekszik nem megharaptatni-, és karmoltatni magát. Amennyiben pedig oltatlan macska (vagy kutya) harap vagy karmol meg embert, akkor a háziorvoshoz kell fordulni, aki a további teendőket már tudni fogja.
jelige: buborek 2
2008-08-23
Tisztelt Doktor úr! Lemaradt a kérdés - mennyire végzetes az aszparágusz mérgezése a cicára- felépülhet-e ?- Ultrahangra küldené a doki a cicát- mivel ma utána érdeklődtek és az aszparágusz nem vészes a cicára, ahogy megtudták, szerintük inkább bélelzáródás lehet. köszönettel
Általában nem okoz elhullásra vezető mérgezést.
jelige: spancikám 2
2008-08-22
Kedves Dr.úr! Köszönöm szépen válaszát,elöször is a kutyám nincs ivartalanítva,viszont nem rég kb:1 hónapja sem voltunk vele egy teljes vérkép vizsgálaton,és senem cukros és semmi baja nincs a vérből kimutatott eredmény alapján! visoznt a sok ivás,vizelés 2 napja javult! már nem iszik annyit,és senem pisil annyit! azt megkérdezthetem,hogy az az Augmentintöl lehetséges volt ill,még lehet mellékhatásként,mert teljesen még nincs meggyógyulva!!!
Nem ivartalanított, 5-10 éves szuka kutyában sok vízivás és sok vizelés esetén az első dolog, aminek utánanéznék, az a gennyes méhgyulladás. Különösképpen igaz ez, ha a kutya 2 hónapon belül tüzelt. Ha az állat antibiotikum-kezelés alatt áll, akkor a tünetek méhgyulladás esetén is javulni szoktak, valamint a vérképben nem feltétlenül láthatók az egyébként jellemző, gyakori eltérések. Az egy hónappal ezelőtti vérkép amúgy sem adna semmilyen információt az eheti bővizelésről. Az Augmentines-mellékhatásos kérdést nem biztos, hogy jól értem. Az a kérdés, hogy az Augmentin okozhat-e sok vízivást és bővizelést? Erre e kérdésre a válasz: nem. (Egyébként kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy... :-)) Mivel semmiféle hasznom nem származik abból, ha az Ön állatorvosa elvégez a kutyán egy hasi ultrahang vizsgálatot a méhgyulladás kizárására, így el kell hinnie nekem, hogy tapasztalataim alapján, igaz jó szívből tanácsolom azt, hogy inkább végeztessen egy felesleges vizsgálatot, mint később azon bánkódjon, hogy „talán ha előbb tudtuk volna”... Kérem, írja majd meg, milyen eredményre jutottak.
jelige: falu
2008-08-22
jonapot kivánok. a macská 3 honapos fehér him cica. tegnap délután let roszul azota csak roszul van a fejét balra tudja csak forditani szédül a szemei se álnak mrg jobra balra mozognak és nem tufd meg élni egyy helybe kérem segitsen mi leht a kis élat baja. köszönöm szépen
Lehet, hogy közép-, és/vagy belsőfül-gyulladása van, de akár idegrendszeri probléma (pl. súlyos fejsérülés) is okozhat ilyen tüneteket. Az bizonyos, hogy mielőbbi szakszerű ellátásra szorul.
jelige: József
2008-08-22
7 éves ivartalanított fiú cicám az utóbbi időben állandóan vakaródzott,a hátáról a szőrt sebesre lenyalta.Pár napja Advocae 0.8 ml cseppel és Cortizeme szuszpenzióval kezelem.A viszketése azóta mérséklődött, sebesedése gyógyult de szinte egész nap alszik, legyengült ha nem viszem ki fekfőhelyéről egész nap fel sem kel.Ezek a gyógyszerek természetes mellékhatásainak tekinthetők, vagy komolyabb bajról lehet szó. Köszönettel várom válaszát!
Ezeknek a szereknek általában nincs levertséget, bágyadtságot okozó mellékhatása. (Az Advocate-nek lehet súlyos mellékhatása, ha a macska szívférgességben szenved. Ezt a betegséget ezidáig Magyarországon macskában nem diagnosztizálták, ezért kevéssé valószínű, hogy ez volna a baj.) A cica beteg. Mielőbbi állatorvosi vizsgálatra és kezelésre szorul.
jelige: Lili
2008-08-22
Tisztelt Doktorúr% Németjuhász kutyánk 7 éves és pár napja köhög. Nem akadt meg semmi a torkán és mintha egyre többet csinálná. Úgy látom taknyos is,mert köhögés után tüsszent is néha és akkor jön ki váladék az orrából. Eddig eszik rendesen és látszólag jól érzi magát. Soha nem volt náthás,ő télen jégdarabokkal játszik, eszi és nem köhögött még soha. Egyszerű nátháról van szó?
Úgy tünik, felső légúti problémája van a Lilinek. Azt nem tudom vizsgálat nélkül megmondani, hogy ez „egyszerű” nátha-e, vagy vírusos fertőzés, esetleg toklász az orrában... 1);
jelige: Zeus
2008-08-22
Az én kutyám 12éves. Két éve műtöték daganattal.Ma három hete,hogy észrevettem vizelet helyett vér pisilt. Volt nálla állatorvos kapott innyekciók attol el múlt de most megint véres a vizelete.Azt szeretném kérdezni elképzelhető-e az hogy valamilyen veseprobléma okozhat e ilyent. Még egy kérdésem lenne mi a tehendő ilyen esetben,megoldható e ithon ez a fajta probléma mert nem biztos,hogy kibirna még egy műtétet.Előre is köszönöm.Ha lehet sűrgős lenne.
Okozhat ilyen tüneteket akár veseprobléma is, de lehet az ok bármilyen alsó-, vagy felső húgyúti fertőzés, daganat, vagy húgykövesség is. Amíg nem tudjuk pontosan, hogy mi az ok, lehetetlen megmondani, hogy azt hol és hogyan lehet/kell kezelni. Állatorvosa segítségével mielőbb derítsék ki, mi áll a probléma hátterében, akár úgy is, hogy beutalja Önöket vizsgálatra egy jól felszerelt kisállatrendelőbe.
jelige: cica
2008-08-22
Jó napot Doktor úr! 3 hete vettem két gyönyörű thaimacskát, akik Sissi és Jázmin névre hallgatnak. A cicusok 11 hetesek, de még nincs oltásuk...Féregtelenítve rendszeresen vannak. Nagyon aggódom, mert Sissi úgy 3 napja semmit nem akar enni, nagyon legyengült és kakilni egyáltalán nem kakil, legalábbis én nem vettem észre...Az egész dolog 41 fokos lázzal kezdődött,akkor beadtunk neki lázcsillapító injekciót és antibiotikumot az állatorvosunk utasítására. Azóta nincs láza, de nagyon gyenge, semmi étvágya nincs, és nincs széklete. NAgyon lesoványodott és csak fekszik egész nap gubbasztva... A másik cicusnak, Jázminnak semmi baja, ő teljesen egészséges. Kihívtuk állatorvosunkat, ő azt mondta, hogy fertőző gyulladásos betegsége nincs, hogy az teljesen kizárt, mert akkor hasmenése lenne és hányna és az nagyon magas állandó lázzal jár...A biztonság kedvéért, a másik cicát, aki egészséges, beoltottuk a kötelező védőoltással, Sissinek meg adtunk vitaminokat injekcióban. Azóta sem javult az állapota. Hogy ne száradjon ki és ne gyengüljön le teljesen, friss szőlőcukros kecsketejjel szoktuk fecskendővel etetni és összezúzott púhított táppal. Ezeket nem kívánja, rettenetesen nehéz lenyomni a torkán, merthogy mégha teljesen gyenge is, azért az ellenkezéshez van ereje. A cicusok kizárólak lakásban élnek, s fertőzés azért sem lehetséges, mert akkor szerintem már az összes többi állat is a környéken beteg lenne, hogyha nincs beoltva. Nem lehetséges, hogy valamit megevett? Melegvizes vattával is dörzsölgettem már a feneke környékét, hátha megindítja a kakilást, de nem csinál semmit az alomban, csak ül és néz maga elé... Az állatorvos megtapogatta és nem érzett benne semmit...Viszont nagyon rosszul van és én rettegek, hogy elveszítem...Azért kitartóan etetem, hátha sikerül meggyógyítani... Az állatorvos sem tudja megmondani, hogy mi baja lehet...Ilyenkor mi a teendő? Kétségbe vagyok esve...:(
A teendő további vizsgálatok végzése volna, például egy közeli, jól felszerelt kisállat-rendelőben. A leírás alapján még azt sem tudom megmondani, hogy elsősorban vér-, vizelet-, vagy bélsárvizsgálatot, a hasűri szervek képalkotó vizsgálatát, esetleg mindegyiket egyszerre érdemes elvégezni. Egy fiatal, étvágytalan, gubbasztó, soványodó macskának gyakorlatilag BÁRMI baja lehet. A fejlődési rendellenességektől kezdve a fertőző betegségeken, parazitás fertőzéseken át a bélelzáródásig... És még sokmindent ki is hagytam a felsorolásból. Én is szurkolok, hogy mielőbb meggyógyítsák a Sissit.
jelige: Betti
2008-08-22
A kiscicám hirtelen elkezdett rángatózni fulldokolni még a szája is habzott, a pupillája nagyon nagy volt és teljesen kitágult. Levágtuk a bolhanyakörvet és egy fél perc múlva abba is hagyta. A nyakörvel volt baj?
Valószínűleg igen.
jelige: diszplázia?
2008-08-22
Tisztelt doktor úr/nő! 1,5 éves németjuhász kan kutyusomnál észrevettem, hogy futás közben a két hátsó lába együtt mozog. Korábban panostitis-el kezelték, (röntgenfelvétel is készült) amelyből kigyógyult, nemrég voltunk ellenőrzésen, ahol említettem ezt a jelenséget. A kezelő orvos szerint teljesen rendben van a kutyus (izomzat formája mérete, mozgás stb.) az akkor készült röntgen szerint a csipő is tökéletes, új felvétel készítése nem volt szükséges. Kérdésem, hogy a két hátsó láb együtt mozgása jelenthet-e egyértelműen diszpláziát, ha nem, mi lehet az oka? Mozgásigénye nagy, szívesen mozog, fájdalmai nincsenek. Válaszát előre is köszönöm.
Nem biztos, hogy problémát jelent ez a jármód. Ha kételyei annak, jobb megmutatni ortopédiában jártas állatorvosnak. Ilyet a www.kisallatortopedia.hu oldalon talál. A kutya szabályos és szabálytalan jármódjairól pedig a következő oldalon olvashat: www.kutya.hu/read.php?u=konyv/mozgas.htm
jelige: Tacskó lépcső
2008-08-22
Szeretném megkérdezni öntől,hogy egy tacskónak nem árt-e a lépcsőzés! Köszönöm előre is a válaszát!!!
A lépcsőzés elősegítheti a gerincsérv kialakulását az arra hajlamos fajtákban, amilyen a tacskó is.
jelige: orbitron
2008-08-21
Egy 5hónapos westinek mi az átlag súlya?
Nem tudom. Keressen rá a fajtával foglalkozó honlapokon, vagy kérdezzen meg néhány tenyésztőt.
jelige: Kalcium-válasz
2008-08-21
Tisztelt dr Úr! Nagyon köszönöm a gyors választ, kiderült, hogy a kálcium inekció nem megfelelően szívódott fel, ez okozza a duzzanatot a bőrén. Egyelőre kenőccsel kezeljük, egy hétig, aztán a kontrollon orvosunk dönt a továbbiakról. Remélem elég lesz a kenőcsös kezelés... A kutyusnak itt az idő az újabb Frontline adaghoz. Ez a mostani probléma nem akadályozza meg a Frontline használatát? Mivel most nem tudom a lapockára kenni (oda kenem a hepathrombin gélt naponta 4x) hova kenhetem még, ahol nem éri el? Esetleg fölljebb a nyakon fej közelében? Köszönöm újabb válaszát!
Örülök, hogy megtalálták a magyarázatot a problémára. A Frontline-kérdést is teljesen jól átlátja, oda kell cseppenteni, ahonnan a kutya nem tudja lenyalni. Ez pusztán az ő ügyességén, hajlékonyságán múlik. Azért arra vigyázni kell, hogy mondjuk a szemébe ne kerüljön.

<< <  285 / 485 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.04.03
2017. március 30-án éjjel, a 22. kerület Baross Gábor telepről eltűnt Mázli! Barátságos, játékos, vezényszavakra nagyjából hallgat. Ha bárki tud róla információval szolgálni, a 30/945-7091; 30/820-4560 számokon érheti el a tulajdonosokat.
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158