Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: remény 2.
2008-01-17
Tisztelt Állatorvos! Köszönöm, hogy kérdésemre mielőbb próbált választ adni.Viszont még kérdésem lenne, hogy én itthon mivel kezelhetném le a kutyám arcát vagy csak orvos láthatja el, mivel napról napra jobban kidörzsöli és gennyesen váladékozik? A nyírokcsomója pedig a nyakán nagyon duzzadt.Avemart adok neki reggelente,adható-e még mellé más készítmény?Sajnos az elmúlt időszakban fogyott is, bár van étvágya. Válaszát előre köszönöm!
Otthon nem sokat tehet, a betegség lefolyását tudja asszisztálni. Lehet a kutyának otthon antibiotikumokat és gyulladáscsökkentő gyógyszereket adni a fekélyes daganatot fertőtlenítő szerekkel kezelni. És igen, lehet akár Avemaart, akár Aloe, akár Noni készítményeket, vagy emberi, vagy kutya Béres cseppeket adni - de ezzel a betegség lefolyására nem tud érdemben hatni, legfeljebb a lelkiismeretét nyugtatja meg vele.
jelige: Lizi X.
2008-01-17
Kedves Doktor úr! Már többször kértem Öntől tanácsot, 10 éves cukorbeteg kutyusommal kapcsolatban. Nemrég kérdeztem, hogy inzulinos kutyusoknál a tüzelés érthető okból húzodik e el. Nos sajnos a helyzet rosszabbodott, és tanácsára visszavittem az orvoshoz, mivel már nagyon nagy mennyiségű vér távozott tőle. Az orvos ultrahang segítségével megállapította, hogy begyulladt a méhe, és valószínű, hogy ennek a korai szakaszának lett a következménye a cukorbetegsége is. 2 hónap alatt felfordult az életünk sajnos, előtte minden rendben volt láthatólag amíg a cukor meg nem vakította. Jövő héten műtik, nagyon izgulok érte, még nem olyan nagyon öreg, de észrevettem, hogy étvágya most nem az igazi, de a cukorbetegség miatt nagyon fontos lenne az étkezés nála. Reménykedem benne, hogy a műtét esetlegesen meg is szünteti a cukorbetegséget, vagy legalább enyhíti. Mit adjak neki enni ami a műtétig szinten tartja? Nem szeretném, hogy a műtét idejére várakozva nagyon nagy baj történne. Sajnos olyan orvoshoz járunk ahol ilyen hosszú a műtéti előjegyzés.
Hát én sem szeretném, ha a műtétre várakozva visszafordíthatatlan dolog történne a Lizivel és biztos vagyok benne, hogy kezelőorvosa sem. Higgye el, hogy én a tanácsaimmal csak ártani tudok a Lizinek. Kezelő és operáló állatorvosa az egyetlen akivel meg tudja beszélni, hogy előre veszik-e a Lizi operációját, vagy a jövő héten operálnak csak és addig mivel kezelik, táplálják a kutyát.
jelige: Szimat
2008-01-17
Alig bir menni,nem eszik fel van puffadva a hasa.
A hasi terime megnagyobbodását gyakorlatilag bármely hasüregi-, medencei szerv megnagyobbodásával járó betegség, vagy hasvízkór, vagy a bélsár ürítés megszűnése (obstipáció), vagy gyomorcsavarodás ... vagy .... vagy még egy sereg egyéb betegség, kóros állapot okozhatja. A teendője sürgős állatorvosi vizsgálat kezdeményezése. Itt derülhet ki, hogy a felsoroltakközül mi áll a Szimat tüneteinek a hátterében és hogy mimódon lehet megoldani. Kezdjenek hozzá sürgősen, már eddig is túl sokat késlekedett.
jelige: Gianni
2008-01-17
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy egy 3 hónapos beagle kan kutyusunk van és nem rég elkezdte megenni az ürülékét. Adunk neki azóta vitaminokat is de gusztustalan és gyerekek vannak a családban erre szeretnék választ kérni és tanácsot is
Az ürülékevés gyakorlatilag soha nem vitaminhiányos alapokon, hanem rossz szokásként alakul ki kutyáinkban. Igaza van ez a rossz szokás gusztustalan, valamint állat- és közegészségügyi szempontokból is aggályos. A fiatal kutya esetében (is) sok odafigyeléssel, következetességgel az egész család bevonásával oldható meg a probléma. Először is, ha a kutya ürülékét rögtön összeszedjük, akkor jóval kevesebb esélye lesz a rossz szokását művelnie. Ha séta, játék közben próbál akár más állatok ürülékét, akár egyéb bomló anyagot befalni, beledörgölőzni - azt is rögtön meg kell akadályozni. Mindezek mellett a kölyökkel nagyon sokat kell foglalkozni, játszani, figyemét, aktivitását folyamatosan le kell kötni. Ileyn egyszerű és ilyen bonyolult dolog a rossz szokásról történő lenevelés.
jelige: Csipesz
2008-01-17
Kedves Állatorvos Úr/Nő! 15éves keverék kan kutyám 2hónappal ezelőtt elkezdte intenzív módon lopkodni mind az udvaron, mint az alomtálcából a macska ürüléket. Ezek után egyik napról a másikra hatalmas daganatok jelentek meg a nyakán. Állatorvosaink nyirokdaganatot állapítottak meg nála, Medrol nevű gyógyszerrel kezeljük azóta. A gyógyszer az első 2hétben látványos javulást hozott, majd a harmadik héten a daganat a kétszeresére nőtt az eredetinek, amivel a betegség kezdődött. 1hete mintát vettek a daganatból, a szövettan eredményeit a napokban kapjuk meg. Utánajárással ahhoz az infóhoz jutottam, hogy esetleg a macsak ürülékben lévő paraziták is okozhatnak hasonló daganatot a kutyákban, ezáltal nem biztos, hogy rosszindulatú, rákos daganatról van szó. Véleményét szeretném megtudni az esettel kapcsolatban.
A szövettani minta eredménye perdöntő lesz - az alapján érdemes a kutya további kezelését megbeszélni. A macskaürülék evése nem csak degusztáló, de egészségügyi kockázatokat is felvető rossz szokás. A nyaki nyirokcsomók megnagyobbodása nem elképzelhetetlen, hogy a macskaürülékben található fertőző anyagok által kiváltott nyirokcsomó- és nyirokutak gyulladásától lehet. Ez lenne az egyszerűbben kezelhető megbetegedés. Ha a szövettani vizsgálat nem nyirokcsomó gyulladást, hanem nyirokrákot (limfóma) állapít meg, az a macskaürülék evéstől függetlenül kialakuló betegség lesz, ami hatékonyan csak kemoterápiás szerekkel kezelhető. Onkológiai témákban honlapunk Publikációk rovatában még sok egyebet olvashat.
jelige: Jankó
2008-01-17
Üdvözlöm. Kérem segítsen. Négy éves kan Westie kutyusom folyamatosan jelöli a lakás egy bizonyos részét hozzáteszem,szobatiszta napjában többször jelzi ha ki akar menni.Szőnyeget cseréltem újralakkoztam a pisis területet domestossal fertőtlenítem minden alkalommal. Mit tegyek .Egy Kutyáját szerető Gazdi.
Nem egyszerű a kérdés. Hasonlóan a szervi betegségekhez a viselkedési zavarok esetén is elsőként az okokat szokás tisztázni, azaz ebben az esetben a hónapokkal ezelőtt elkezdődött jelölgetés okát kellene megtalálnunk. A kiváltó ok számtalan dolog lehetett, akár új családtag érkezése, elsőszámú gazdi elköltözése, rosszul elsült fenyítés, másik állat miatt „érzett” féltékenység ... és folytathatnám napestig a sort. A kialakult, rögzült rossz szokásról a lenevelés pláne egy felnőtt, keményfejű terrier kan esetében rengeteg időt, következetességet, odafigyelést - gyakorlatilag állandó felügyeletet igényel. Én a következőképpen próbálkoznék: A kutyát nemhagynám felügyelet nélkül a lakásban, magammal vinném a munkahelyemre is (igen, én megtehetem). Az otthon együtt töltött időben igyekezném kifigyelni, hogy mikor sumákol a kutya, mikor próbálja becserkészni az áhított helyet előre megfontolt pisilési szándékkal. Amikor ezt a szándékot látom rajta, akkor elvonom a figyelmét, játszom vele, sétálni viszem, ... magamhoz hívom ... Igen, ilyen munkás módon menne a viselkedési zavar kezelése. Ha ez a kétségkívül rengeteg energiát igénylő mószer nem megy - akkor meg lehet próbálni az állatorvosok számára legkézenfekvőbb megoldást is. Kérje a Jankó kasztrálását állatorvosától, előfordulhat, hogy ez megoldja a problémát.
jelige: Dorisz 2.
2008-01-17
Tisztelt Doktor úr! Csatoltan megküldöm a vérkép eredményét. Az orvos szerint gennyes méhgyulladása van, azonnali műtéttel menthető csak meg. nem tudjuk eldönteni, hogy mit tegyünk, ebben a korban milyen esélyei vannak a teljes gyógyulásnak, nem szeretnénk, hogy a műtéttel csak a szenvedéseit hosszabbítsuk meg. Tudna tanácsot adni?
Megvan a pontos diagnózis - és állatorvosának tökéletesen igaza van abban, hogy egy mielőbbi műtéttel az állat meggyógyítható. Nem kérdés a kérdés. Éppen elég késlekedés történt már a kutya rovására a Doriszt mielőbb meg kell operálni a gyógyulás reményében. Adatai szerint ő egy 10 év alatti Dobermann szuka, miért kellene biztosan halálra ítélni őt egy el nem végzett műtéttel?!
jelige: féreghajtás
2008-01-17
Van 4 darab 5 hetes palaotapincsink, 2 hetes korukban mind féreghajtva voltak az anya is. 4hetesen észrevettük az gyik kölyökben h vonák férge van, vittük állatorvoshoz adott neki féreghajtó pasztát. Mi is vettünk és az összes kapot is. A kérdésem az lenne, h a féreghajtót csak 2 hetente szabad adni nekik, v akár egymás után több napig mert én már két nap adtam nekik mert most már a többiben is láttam? Egy adag kihajtja belőlük az összeset v adjam nekik adig amig nem tiszta a székletük? Vagy vegyünk vmi erőssebb szert esetleg gyógyszert? Még egy kérdés. Mikortól lehet öket szobatísztaságra nevelni, már 3-4 hetes koruk ota kijárnak a helyükröl piszkitani oda sosam ahol alszanak, amikor látom h felébredtak mindig rakom öket az újságpapíra h oda szokjanak, néha rá is mnnek de legtöbször nem. hogy lehet erre rászoktatni öket?
A féreghajtással kapcsolatban azt kell tudni, hogy gyakorlatilag mindegyik szájon át adható paszta, és tabletta a felnőtt, kifejlett férgekre hat legeredményesebben - ezért a féreghajtás időpontjában pete, lárva, vagy fiatalkori alakok esetében mindig vannak túlélő egyedek. Ezért aztán a kölyök kutyákat, macskákat, különösen súlyosfokú bélféregfertőzés esetén valóban 10-14 naponta (ennyi idő alatt a férgek egy része kifejletté válik) kell féreghajtani kb 3 hónapos korukig. Az ajánlott vakcinázási protokolokról honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is olvashat. A szobatisztaságra történő tudatos nevelés lehetetlen még ilyen fiatal korban. Ez már az új gazdik dolga lesz az új környezetben, akik a kölykök 3-6 hónapos kora körül tudják majd elérni folyamatos odafigyeléssel és következetességgel, hogy a kölykök csak a szabadvab végezzék dolgukat. Ön a választási korú kölykökkel nem sokat tehet a szobatisztaság ügyében.
jelige: pincsi
2008-01-17
Jó napot kívánok.Mai napon kutyám egy csaladtag érkezésekor nagyon örült majd megszédült oldalra dölt és valmilyen merevgörcs szerű állapotba került 1-2 percre.a fejét hátra hajtotta a szája zárva volt és nyüszített.a nyelve belilult majd rendbe jött rögtön vittük orvoshoz vérvételre.azt mondták a máj értéke magas ALT(NE/1)116.de hogy konkrétan mitől lehetett ez a görcs azt nemmondták.tavaly már egyszer ez a szédülés elő fordult de akkor hányt és azt hittem emiatt történt.Kiváncsi lennék az ön véleményére mitől lehetett eza szédüléses görcs roham.Előre is köszönöm válaszát.
A leírt története alapján a kutyának akár klasszikus epilepsziája, vagy a számos epilepszia-szerű megbetegedések egyike is lehet. Ahogyan embereknél, úgy kutyáknál is csak igen sok és sokféle vizsgálattal lehet tisztázni a hasonló idegrendszeri tünetek hátterét. Állatorvosai megkezdték a diagnosztikai munkát, találtak is az egészségestől eltérő értéke(ke)t, de ebből az egy megemelkedett májenzim értékből senki emberfia nem tud végső diagnózist mondani. Még sok egyéb vizsgálatra (vérvizsgálatok, szívvizsgálat, képalkotók, egyebek ..) szükség lehet, nem kizárt, hogy specialista állatorvos segítségére is, ahhoz hogy a tünet háttere kiderülhessen, majd az esélyekről és a kezelési megoldásokról egyáltalán beszélni lehessen.
jelige: remény
2008-01-17
Idős kutyusomnak az arcán elég nagy daganat van,melyet az orvos már nem tud megműteni.régebben emlődaganatra már műtötték és a szájából is eltávolítottak 1-et.de most kivakarta az arcán lévőt,váladékozik neki.Lehet-e még segíteni neki?
Nem kizárt, hogy lehet még segíteni. A mostani fekélyes daganat szövettani eredménye (esetleg a korábbi daganatoké is), az esetleges áttétek jelenlétéről tanúskodó képalkotó vizsgálatok eredményei és az általános állapotról és belső szervek állapotáról szóló véreredmények ismeretében lehet megválaszolni a kérdését. Honlapunk Publikációk rovatában több hasznos írást talál daganatos kutyák vizsgálati és kezelési lehetőségeiről.
jelige: yorkshiterrier
2008-01-17
van egy 5-6 hetes yorki babym és kemény a hasa ez baj? rendesen pisil meg kakil és eszik is meg iszik is!
Előfordulhat, hogy baj. Meg az is, hogy nem baj. A kemény, feszes has ugyanúgy lehet súlyosfokú bélféregfertőzöttség, gyomor-bélrendszeri betegségek tünete - mint teljesen természetes velejárója a jóllakott kölyökkutyáknak. A kölyök yorki esetében mostantól 2 hetente a védőoltások és féreghajtások és a velejáró állatorvosi ellenőrzések időszaka következik (lásd honlapunk Tudnivalók rovata). Kérdezzen rá állatorvosára, hog yvéleménye szerint a kölyök hasfeszessége kóros-e.
jelige: Tiszaszentimre
2008-01-17
Jónapot kivánok! A lábára nem mindig tud ráállni,mert ki kopik a bör,és vérzik. Ebben kérném a segitségét, hogy mit probáljunk vele csinálni,hogy jobb legyen neki?Elöre is köszönöm a segitségét.
Hát ez így kevés lesz. Ráadásul az ok-okozati dolgot is összekeveri, hiszen nyilvánvalóan azért kopik, fekélyesedik ki a bőr a kutya lábán, mert nem tudja megfelelően használni a végtagot és nem fordítva ... A teendője egyszerű. A kutyát állatorvoshoz kell vinni, aki vizsgálatok elvégzése után kideríti, hogy mitől nem terheli a kutya a lábát megfelelően és elmondja a megoldások lehetőségeit. Másként nem megy, ne próbálkozzanak semmilyen házilagos megoldással.
jelige: szöszke
2008-01-17
TISZTELT DOKTOR ÚR!!!! AZ A KÉRDÉSEM HOGY MIKOR LEHET LEGHAMARABB MACSKÁNAK FÉREKTELENÍTŐT ADNI??????????????????????????VÁLASZÁT ELLŐRE IS KÖSZÖNÖM
kaba 3. jeligére nemrégiben már válaszoltam ugyanerre az elmés kérdésre, most „szöszke” jeligére ismételgeti ugyanezt a kérdést. Egye fene, mégegyszer utoljára megírom a választ - remélem sikerül ismét nagyon vidám perceket szerezni ezzel önnek. Gondolom, a kérdésében a „férektelenítő” szó következetesen hibás írását különösen humorosnak találja. A kismacskák első féreghajtását 2 hetes koruk körül kell elkezdeni, és súlyosfokú fertőzöttség esetén 3 hónapos korukig 2-3 hetente érdemes ismételni. Honlapunk Tudnivalók rovatában még olvasgathat hasznos írásokat hasonló témákban.
jelige: Janka 2.
2008-01-16
Tisztelt Doktor Úr! Válaszát köszönjük, igen megnyugtató volt. Valóban, az álllapota sokat javult, eszik, iszik, jól mozog, viszont a bágyattság még megvan és szinte folyamatosan fekszik és alszik. Állatorvosunk úgy tájékoztatott, hogy akár 5-6 napig is előfordulhat ilyesfajta bágyattság. Ön is így gondolja?
A cica a 2. naptól azért lényegesen jobban kell, hogy legyen, ennie és innia kell, kakinak és pisinek is rendben kell lennie és mozognia, Önökkel kommunikálnia illik. Az általános állapota napról-napra kell, hogy javuljon - a legtovább a mozgásukon látszódik visszafogottság, a hasfali sebük húzódhat. Azt gondolom, hogy állatorvosuk is hasonlókat mondhatott és valóban akár 5-6 napig is kevesebbet mozoghat a cica, mint a műtétet megelőzően. Örülök, hogy egyértelműen jobban van a cica és az egész család megnyugodhat.
jelige: Panka
2008-01-16
Kedves Doktor Úr! Köszönöm ”Panka” jeligére adott válaszát. Kutakodunk tovább, mivel az legújabb vizelet labor sem mutat más kórósat csak állandó szintű túl híg vizeletet... Még annyit szeretnék kérdezni, abszolút laikusként, hogy a mellékelt laborlelet tartalmaz pajzsmirigyre vonatkozó adatokat?
Nem kis feladatot adott nekem azzal, hogy megkeressem az eredeti levelét a csatolt vérlabor adatokkal - de, jelentem, megtaláltam. O): Szóval, a mellékelt laboradatokban nem volt a pajzsmirigy funkcióját jellemző T4(thyroxin) adat. A hormonmeghatározásokhoz más, külön csőben szoktunk vért venni. Teljesen egyetértek a korábban megfogalmazott véleményével, miszerint állatorvosuk alapos, lelkiismeretes szakember lehet. Egyáltalán nem kizárt, hogy a gyanúja bebizonyosodik és a Panka endokrin betegségben szenved. Őszintén remélem, hogy az Önök türelme és kezelőorvosuk kitartó munkája eredményeként diagnózisra jutnak és a Pankát meg tudják gyógyítani.
jelige: Astor
2008-01-16
Ír szetter kutyán 3 éves és kb. 1 éves kora körül jelentkeztek nála 3 havonta rángatózások, görcsök. Az állatorvos nyugtatót és altatót adott neki ilyenkor. Az utóbbi időben ezek a rohamok sűrűsödtek. Az állatorvos azt mondta hogy ezek a rohamok ahogy öregszik egyre sűrűbben jelentkezhetnek. Az elmúlt két hétben már kétszer jelentkezett nála. Nem tudjuk mi váltja ki nála? Vagy ez lehet hogy örökletes és nem tudunk tenni semmit?
Az Astornak a leírása alapján epilepsziája, vagy epilepszia-szerű megbetegedése van. Ilyen tünetek hátterében lehet örökletes, és szerzett betegség, elváltozás is. A szerzett betegségek is számosak lehetnek, akár toxikus, keringési, daganatos vagy fertőző eredetű is lehet az epilepsziás betegség háttere. Bármely kutya és ember esetében is csak részletes vizsgálatok (vérvizsgálatok, EEG, szívviszgálatok, képalkotók ...) tudják feltárni a betegség hátterét, és ezek alapján lehet esélyeket latolgatni, kezelési módszereket ajánlani. Ha nincsenek részletes vizsgálatok - akkor egyetlen lehetőségként az antiepilepsziás szerek próbálgatása marad - és az Ön visszajelzései illetve kontrolvizsgálatok alapján lehet megpróbálni az ideálisnak tűnő gyógyszerezést beállítani.
jelige: happy
2008-01-16
kb8 honapos kutyus tüzelés után kb2-3héttel 8emlöje enyhén duzzadt és enyhén piros a duzzanatok nem kemények
A tüzelés után 2-3 héttel még nem feltétlenül kóros az emlők leírt duzzanata. Ha a leírt duzzanat mégsem olyan enyhén duzzadt, az emlőkből tejszerű, vagy kóros váladék fejhető, a kutyát zavarja (nyalogatja, dörzsöli) a folyamat, esetleg vackot építene, játékaival babázik - azaz álvemhes a kutya, nos az kezelést igényel. A második tüzelése előtt 1-2 hónappal ideális időpontban igencsak ajánlott lenne a kutya ivartalanítása. Ezügyben és sok egyéb témában még több hasznos írást olvashat honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: Vilike rosszul van
2008-01-16
3 hónapos törpe schnauzer kutyám 1 hónapja 2 naponként hányt,akkor kapott összesen 11 szurit és elmúlt. Most újra előjött,2 naponta hányt,már diétás kaját főzök neki(csirkehusi,rizs),b6 vitamint adtam neki. Egy napig jól volt és tegnap újra hányt. Féreghajtót kapott,férgek nem jönnek ki belőle. Újra kapott szurit:hányáscsillapítót,antibiotikumot és vitamint. De még mindig levert,bágyadt. Étvágya változó,néha fal,néha otthagyja az ételt. Két napja széklete sincs. Csak ha játszom vele,sétálás közben vagy otthon,akkor élénkül fel. Mitől lehet ez?
Sokat segített volna, ha megírja az eddigi vizsgálatok eredményeit és a megkapott 11(!) injekció és egyéb gyógyszerek nevét is. Egy 3 hónapos kölyök esetében hányásos tüneteket táplálási anomáliákon és parazitás megbetegedéseken kívül is sok tucat egyéb betegség okozhat. Lehet a tünetek hátterében fejlődési rendellenesség, számos fertőző és nem-fertőzőző ok is. A legjobb, amit tehet, az az, hogy értesíti állatorvosát, hogy nem gyógyult meg a Vilike. Azt gondolom, hogy további vizsgálatokat fog javasolni, vagy esetleg elküldi Önöket az eddigi kórtörténettel specialistához a pontos diagnózis elérése érdekében.
jelige: Argos
2008-01-16
A szája szélén van egy kinövés,ami egyre csak terebélyesedik.Olykor embereken is van ilyen,nem tudom hogy hívják ezt.Kérem útbaigazításukkal segitsenek, hova forduljak a problémával. Köszönöm, minden jót
Nem tudom mire gondol sem kutyák, sem emberek esetében. Kutya (és ember szájában) a duzzanatoknak számos oka lehet pl vérömleny, tályog, savós folyadékgyülem, gyulladásos terime és daganatok. Egy ilyen kölyökkorú kutya esetében a daganatok valódi ritkaságnak (de nem kizárt!) számítanak. A duzzanat mibenlétét állatorvosi vizsgálat tudja kideríteni - és a megoldást annak ismeretében érdemes megbeszélni. Állatorvosához forduljon a problémával.
jelige: Janka
2008-01-16
Ezúton érdeklődnénk, hogy hogyan zajlik egy 7 hónapos kiscica lábadozása ivartalanító műtét után? Ma délután 5-kor volt a műtét, azóta a cica 3x hányt, alig tud még menni és folymatosan összekupordik és mélán néz maga elé.. Ez normális tünet? Ha igen meddig tart? Nagyon köszönjük válaszát!
Tegnap délutánhoz képest, felteszem, már rendeződött is a cica állapota ... A rutin ivartalanítási műtét során az alkalmazott altatás és a szállítási stressz előfordul, hogy hányást eredményez a macskáknál. Az is „belefér”, hogy az altatószer maradékok és a hányinger miatt a cica rosszul koordináltan mozog és mélán néz maga elé. Ha a mai napre virradóan még mindig rosszul mozog a cica, nem eszik, nem iszik esetleg még mindig sokat fekszik, akkor értesítsék operáló állatorvosukat.
jelige: bulldog
2008-01-16
tiszteletem doktor.kaptunk egy 6 hónapos francia bulldog kiskutyát.elég sanyaru sorsa volt szegénynek és amióta nálam van(01hó13án)3napja sokat eszik nagyon mohón és allándóan megy a hasa és rettentően büdöset szelel.sétálni alig akar,és séta után fekszik nem is játszik szomorúan néz.van e valami javaslata hogy mi lehet az oka?oltási könyve nincs valószinü nem kapott még oltást.köszönettel
A kiindulási alap mindenképpen az kellene, hogy legyen, hogy a kölyköt program szerint vakcinázzák és parazitamentesítik (lásd honlapunk Tudnivalók része). Állatorvosa a vakcinázások megkezdése előtt meg fogja vizsgálni a kölyköt - és amennyiben a hasmenést kezelni kell, meg fogja tenni a javaslatát ezügyben. Kezdjenek hozzá a kutya rendbetételéhez.
jelige: nero
2008-01-15
3 hónapos kiskutya, kezd állni a füle, a bal füle behajlik (nem sérült). Igényel-e kezelést?
Nem szükségszerűen. Ha a táplálása megfelelő azaz nagyrészt valamelyik korának, fajtájának megfelelő prémiumtáppal etetik - akkor még táplálékkiegészítő szerekre sincs szüksége a kutyának. Hét-8 hókapos koráig van esély a kíváűnatos fülállás elérésére.
jelige: francia szuka
2008-01-15
ÜDV!FRANCIA BULLDOG SZUKÁM HOLAP LESZ A 8.HÉTBEN.AZ A PROBLÉMÁM VELE,HOGY NAGYON LÖTTY,PUHÁK MÉG A CICKÓI.EBBEN AZ IDŐBEN MÁR IGEN KEMÉNY SZOKOTT LENNI.FÉLEK NEHOGY NE LEGYEN TEJE.ELÉG NAGY MÁR A HASA.MIT TANÁCSOL?MIT ADJAK NEKI?KÉREM MIELÖBB VÁLASZOLJON,MERT SÜRGET AZ IDŐ!KÖSZÖNÖM!!
Minél több, energiában gazdag folyékony táplálék pl. húsleves. Meg lehet próbálni a Herbária szoptató nőknek szánt tejserkentő teát is. Ez utóbbi gyógyszertárakban kapható, főz egy normál teát belőle, esetleg kis szőlőcukorral ízesíti és ez van az eb előtt folyamatosan ivóvízként. Fontos, hogy a gyógynövényes tea legyen és ne a mindenféle granulátum, mert azokban emberre kalibrált ásványi anyagok és vitaminok vannak, amik nem tesznek jót szükségszerűen. Kutya tejpótló tápszereknek is tulajdonítanak tejtermelést serkentő hatást. Azt is érdemes megpróbálni.
jelige: ragdoll 2.
2008-01-15
Keresem azt a fórumozót, aki 2007.07.06-án ragdoll jeligére kandúrját szerette volna pároztatni. Gyönyörű menyasszonya lenne :)
A tavalyi levél feladójának e-mail címét magánlevélként elküldöm Önnek - itt pedig közzéteszem elérhetőségét esetleges másik szóbajöhető ragdoll kandúr jelentkezésének elősegítése céljából. juliannahorvath@citromail.hu Sok szerencsét kívánok a frigyhez, majd az elléshez, kölyökneveléshez.
jelige: Beteg Yorki
2008-01-15
Üdvözlöm! Van egy 9 hetes Yorki kan kiskutyám! Fura modon a feje tetején a fule tövénél és egyre inkább a hasánál is kezd ritkulni a szöre! A kutya közérzete kifogástalan! Mitol lehet ez? És lehetne e valamivel gyogyítani? Köszönettel:
Amit leírt, az lehet akár teljesen megszokott dolog is. A kutyák füle tövénél és főleg a hasán ritkásabb a szőrzet. Ha biztos abban, hogy korábban dúsabb szőrzet volt ezeken a helyeken - és valódi szőritkulásról lehet szó (hiszen a ritkánál is van még ritkásabb) - nos, azt a tünetet pedig sok tucat veleszületett (atópia) és szerzett (allergiás, parazitás, baktériumos, gombás esetleg másodlagos ...) bőrelváltozás okozhatja. Részletes vizsgálatokkal lehet kideríteni a tünet okát. A 9 hetes yorki koránál fogva még gondolom kéthetente állatorvosi rendelő látogatója (lásd honlapunk Tudnivalók rovata). Kérdezze meg kezelő állatorvosát, hogy szerinte kóros folyamatról van-e szó, és amennyiben egyet ért Önnel, úgy járjanak a végére.

<< <  285 / 401 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.11.27
2014.11.27-én reggel Budapest XXII. kerületében, a Nagytétényi úton, a Shell kútnál találtuk ezt a szálkásszőrű tacskót. Chipje nincs, középkorú-idős kutyának (8-10 év körülinek) tűnik, nem ivartalanított kan. Kérjük, aki a gazdiról információval tud szolgálni, rendelőnk telefonszámát hívja! (06-1-229-3865)
2014.11.18
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.11.05
Tegnap (11.04-én) este a Savoya Park környékén találták, nincs benne chip. Nagyon kedves kutya. A 20/396-4827 telefonszámon lehet elérni azt, aki megtalálta.