Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: kicsi Otisz 4.
2008-07-29
Tisztelt Doktor Úr!! Hétvégén mennénk a Velencei tóra,a kérdésem pedig az lenne,hogy ha a kutyus szeretné belehet vinni a tóba,nem lesz semmi baja?3hónapos oltásokkal rendelkezik. Ha azt szeretném hogy a kosarában aludjon hogyan szoktassam rá?Este ahogyan elalszik becsempészem a helyére de hamar rájön hogy nem mellettem van ezért fölkéreckedik,én persze engedek.Elszeretném kerülni az éjszakai vonyítást,mit tehetek?Köszönettel:
A kutya oltásai nem védik meg az esetleges bőrgyulladásoktól, hallójáratgyulladástól a kutyát - ilyen betegségek kialakulhatnak természetes viezekben történő úsztatáskor. A Velencei tó partján különöse sok konfliktus helyzet is adódik kutyák fürösztésekor. A ki hol alszik játékban úgy látom, hogy a kutya áll nyerésre. Ezügyben csak következetességre és egyértelműségre bíztathatom.
jelige: Kleopátra
2008-07-29
Mitt tegyek ha a szuka kutyának nincs teje ? válaszát előre is köszönöm
A kölyköket kutya tejpótló tápszerrel nevelje fel. A szukát pedig ki kellene vizsgáltatni állatorvosánál, hogy mitől apasztott el.
jelige: chin
2008-07-29
2 éves volt májusban szuka japán spániel kiskutyám. Erős, vidám, örök kis bohóc, nem eszik túl sokat, viszonyalg ”könnyű” kiskutya. Tüzelés jelei látszottak rajta és május ulolsó hetében ”vendégeskedett” egy hetet egy japán spániel úrnál, ahol a gazdák szerint nem történt meg a párzás, bár nem figyelték őket 24 órán át. A kislány hajlandó lett volna, az úr maradt semleges. Július 16-17 körül, 3 hetes távollétem ( a kutyusum édesanyámnál volt, nem először) után ,a mikor megérkeztem, nagyon-nagyon örült Chin-inike, majd megőrült annyira, összevissza ugrált stb. Másnap reggelre találtunk egy viszonylag nagy átmérőjű, 10-15 cm-es véres-nyákos-nyálas foltot a padlón, alvadt vérdarabszerűségekkel. Nem vizsgáltuk meg pontosan, édesanyám azt hitte, hogy ürülék, nem lát jól, idős kora miatt, nekem meg könnyen lesz hányingerem, így kidobtuk, bár azt biztos, hogy vérszaga, nyákszaga volt, sűrű volt, de nem tiszta vér. Előző nap a kutyus ”nehéz” volt, aznapra ” könnyebb” lett , észrevehetően. Ez biztosan fura megfogalmazás, de így éreztem. Ez az eset alig egy hete történt, a cicikéi megduzzadtak, a nemi szerve nem, a cicikből gyenge nyomásra tej ürül. Mi történhetett? Elvetélt? Ha 63 nap a kutyusok vemhessége, akkor látszódnia kellett volna a pociján, ha jól számolgatom..de nem látszódott. Egyébként a viselkedését tekintve a ”nehéz” korszakában lassabb volt, nem ugrabugrált, sokat pihent, azóta olyan mint régen, játékos, vidám.Tud segíteni? Mi a teendő? Külföldön vagyunk azóta a kicsivel, augusztus közepén megyek haza, itt elég nehézkes állatorvost találni, nyelvi nehézségek miatt :(. Előre is köszönöm.
Az egy hetes vendégeskedés alatt nem lehetetlen, hogy egyszer-egyszer, diszkréten az „úr” mégiscsak aktivizálta magát, megtörtént a párzás és vemhesült a szuka. Azaz igencsak lehetséges, hogy magzatelhalás, vetélés történt. Meg az is lehet, hogy gennyes méhgyulladása van a szukának, vagy esetleg vér van a méhében, sérült a hüvelye. És nem kizárható az ivarzástól független megbetegedés (pl hólyaggyulladás, hólyagkő, vérzékenység ...) sem. Azaz a történtekre egyértelmű választ csak a kutya részletes vizsgálata után lehet adni.
jelige: cicus
2008-07-29
vemhes a cicám ,érdeklödöm hogy veszem észre hogy itt az idü szerintem igen 65 napos,
Ritka dolog az, hogy egy kijáró macska esetében tudni lehet a vemhesülés időpontját ... Ellés előtt a vehem a hastájékon lefelé és hátrafelé mozdul, megjelenhet a horpasz. Az emlők kitelnek esetleg tejfolyás is megfigyelhető. A pérarés megduzzad, tiszta, átlátszó hüvelyfolyás indul meg. A macska fészket keres, esetleg nyugtalankodik. A végbében mért hőmérséklete csökken. Részletesebben olvashat a témában honlapunk Publikációk rovatában. A macska az ideálisnál korábban, valószínűleg első tüzelése alkalmával vemhesült. A fejletlen nőstény esetében fokozott kockázatokkal számolhat.
jelige: gazdi 24
2008-07-29
Alig 6 éves törpe schnauzer kiskutyámat pár napja elaltatták, mert májzsugorodása volt, és sajnos a végső stádiumban figyeltünk fel a tüneteire, amikor azonnal kórházba is vittük. De sajnos már nem tudtak rajta segíteni. Kérdésem az lenne mi okozhatta kedvencünknél ezt a betegséget? A kórházban genetikai dologra gyanakodtak, de mások szerint ez kizárt. Hetente egyszer vittük sétálni a parkba.Sajnos már kedvencünkön nem segít, de várom válaszát, hogy legalább ne maradjunk kétségek között! Előre is köszönettel!
Attól tartok, hogy mindenképpen kétségek között fognak maradni ... Ahogyan ember esetébe is, kutyáknál is előfordul vírusos hepatitisz (Rubarth-kór) ami okozhatta a májzsugorodást, cirrhózist. Májkárosító mérgek, vegyszerek, gyógyszerek is kiválthatják ezt a megbetegedést. A kutya boncolásával (és a kapcsológdó kiegészítő vizgsálatokkal pl: szövettan, kórokozó izolálás, toxikológia) lehetne pontosabbat tudni a kutya betegségéről. Sajnálom a történteket.
jelige: levertség
2008-07-28
Jónapot az lenne a problémám hogy a 4 hónapos vizslám 1 napja nem eszik semmit, és csak fekszik! Most nőnek a fogai, nem tudom hogy ez számít valamit Az inye kicsit sötétebb mint lenni szokott, és cak holnap reggel tudom elvinni orvoshoz.
Régi hiedelem, hogy a kölyök macskák és kutyák a fogváltás ideje alatt bágyadtak, lázasak, betegek. Az igazság az, hogy egészséges kölykök esetében a fogváltás szinte észrevehetetlenül zajlik, semmi tünetet nem okoz. Az Önök esetében sem ezzel lesz a baj. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy 4 hónapos kölyök kutya milyen oltásokkal kellene, hogy rendelkezzen. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja kideríteni a betegségét és ezután tudja kezelni a kutyát. Jól teszi, ha még a mai napon elviszi őt állatorvosához.
jelige: aggódom
2008-07-28
1 éves kan macskám van.Áprilisban lett ivartalanítva.Péntek óta véres foltokat hagy maga után.Olyan pózt vesz fel,mintha pisilna.A vizelete és széklete tiszta.Kevesebbet eszik,de a hangulata nem változott,sokat játszunk,de nem rohangál annyit mint szokott,amúgy nagyon aktív cica.Kérem válaszoljon mert nagyon aggódom.Köszönöm.
Jogosan aggódik. A leírása alapján a fiatal herélt kandúrnak alső húgyuti szindrómája lehet. Állatorvosa tudja megerősíteni, vagy elvetni a gyanúnkat, illetve diagnosztizálni a cica baját. A kezelés ügyében is ő lesz a megoldás.
jelige: Alex
2008-07-28
Van egy kan 9 hónapos Westi fajtáju kiskutyusunk. Kb. 2-4 hete kanos de sajnos nem tudjuk , hogy kutyusunk ivaréretté vált-e vagy nem. Azt szeretném megkérdezni ,hogy a kutyát pároztathatjuk-e vagy nem, ha nem akkor mi a megoldás erre a gondunkra.
A kutya biztosan ivarérett, hiszen a normálisan fejlett kistestű kutyák már 6-8 hónapos korukra ivaréretté válnak. Tenyészérett azonban csak kb 1.5 éves korára válik egy kistestű tenyészkan. Az Önök esetében azonban biztosan nem a fedeztetés megkezdése lehet a megoldás. Ha egy kan elkezd fedezni, akkor rendszeresen keresi, hajtja a tüzelő szukákat - azaz állandósítják a problémát, a kutya szökőssé, kezelhetetlenné válhat, maszturbációt kezdhet. Az ivartalanítással tudják a leghatékonyabban kezelni a problémát.
jelige: Tapi
2008-07-28
Tisztelt Cím! Vagy egy Macskám, amelyiknek kb 1 hete szinte majdnem folyamatosan elöl van a pilogóhártyája,úgy kb. a szeme negyedéig! Ha jól tudom ez betegséget jelez,de ezenkívül semmi mást nem vettem észre rajta, ugyanúgy eszik,dorobbol, játszik! Ez veszélytelen, vagy mutassam meg állatorvosnak,mert biztos, hogy beteg? Előre is köszönöm válaszukat! Üdvözlettel:
Szinte bármelyik betegséghez társuló tünetről van szó. Bármely lázzal, kiszáradással járó betegség esetén előesik a macskák 3. szemhéja (pislogóhártya) és enyhefokú kötőhártyagyulladások esetében is ez a helyzet. Állatorvosa felkeresése a tünet ürügyén is melegen ajánlott, valamint egy kijáró macska esetében a rendszeres parazitamentesítések, védőoltások is fontosak. Az ivartalanítás időpontját is meg tudnák beszélni.
jelige: Segítség!!!
2008-07-28
Üdv!!! Vettem 3 napja egy 14 hetes csivavát. Nem akar sem enni sem inni. Csak csipeget. Folyadékkal úgy tudom itatni hogy fecskendőbe szívok fel vizet és azt nyomom bele. Kérdeztem az előző tulajdonost hogy mivel etette,de még azt sem akarja enni. próbáltam tejjel itatni azt eleinte fogyasztotta de attól ment a hasa. Viszont mostmár az sem kell neki. Játszani játszik, de viszont nagyon sokat alszik. A kedve egyre jobb mióta hozzám került, de enni akkor sem akar. Orvoshoz elvittem de ott aztmondta hogy csak az új hely és csak megkell szoknia. De szerintem azért a folyadékot fogyaszthatná. A széklete tiszta volt nemvolt sem véres és nemvolt benne semmi. Igaz hígvolt de nem annyira. Ja és nagyon könnyes a szeme. Mivel nemismerem ezt a fajt csak most ismerkedek vele és tanulom hogylehetnék nagyon jó gazdi ezért szeretném ha mihamarabb kapnék választ hogy mit tegyek vele, elvigyem e esetleg orvoshoz vagy télleg csak a megkell szoknia az új helyzetet. Ezért télleg szeretném mielőbbi válaszát nehogy valami baja legyen. Köszönöm előre is. Üdvözlettel:
Ha a kutya korához képest megfelelően fejlett, nem sovány, nincs kiszáradva - akkor nincs egyéb teendője, mint a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések beadatása a kutyának, és befejezheti a kényszertáplálását és kényszeritatását a kölyöknek. Ha valóban alultáplált, esetleg kiszáradt a kölyök - az természetesen részletes vizsgálatokat, diagnózist és kezelést igényel állatorvosánál. A szemtünetekre és hasmenésre is hívja fel állatorvosa figyelmét.
jelige: Murphy
2008-07-28
Üdvözlöm! Tanácsát kérném, van egy 2 éves labradorrom . 4 hónapja duzzanatot vetünk észre a nyakánál, nyálmirigy cisztát állapítotak meg nála, 3 naponta jártunk, hogy leszívják a váladékot és antibiotikumot kapott, ez 3 héten keresztül, ezután megmütötték, ez kb. 4 hete volt. a nyakánál nagy ,tenyérnyi kemény ,,gömb” alkult ki ami kicsit a füle felé felhúzodott, most úgy tűnik mintha kezdene lassan zsugorodni. közérzete jó, étvágya kiváló a duzzanatot eltekintve tünetmentes. Tanácsát kérném , hogy tudnék segíteni kutyámon, esetleg újabb műtét vagy várjunk bizonyos ideig? Ön mit tanácsol? köszönettel:
Én csak azt tanácsolhatom, hogy kérdezze meg a műtétet végző állatorvosától, hogy mit gondol a kutya jelenlegi állapotáról, indokoltnak tart-e további kezelést, műtétet. Az eltávolított képlet szövettani eredménye, a kutya friss vizsgálati eredményei szerint lehet, hogy semmi teendőjük nincs, és lehet, hogy gyógyszeres utókezelésre, vagy újabb műtétre van szükség.
jelige: nyüszítőkiskutya
2008-07-28
Van egy 5 hetes keverék kiskutyám és ha épp nem alszik egész nap nyüszög, vonyit és mikor megy a fenekét húzza. Elösször bolhára gynakodtunk de vettünk neki nyakörvet és már szinte nincs is benn és mégis csinálja. Mi lehet ennek az oka?
Tudnia kell, hogy egy frissen elválasztott kölyök sokszor és sokat nyüszít. Sokat kell foglalkozni vele ... A bolhairtás mellett a kölyöknek rendszeres féreghajtásra és lassan első védőoltására is szüksége van. Keresse fel állatorvosát. Honlapunk Tudnivalók rovatában még talál hasznos olvasmányokat.
jelige: beteg ”Vörike”
2008-07-28
Van egy szép vörös cicám már régóta öklendezik és mostanában sokszor hányik.Pár napja kialakultak nálla fekete foltok az orrán ,a szájában és a torkában valamint a szeme sarkában.Már mindenhol utánna néztem a neten hogy mi lehet a baja de sajnos semmit nem találtam.Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel:
Pedig a szép vörös cica hányogatására a neten is legalább százféle betegséget kellett volna találnia. Csak nem kell feltétlenül összefüggést keresni az ettől teljesen független bőr-, és nyálkahártya pigmentfoltok jelenlétével. A rendszeresen védőoltásban részesített, parazitamentesített, ivartalanított és helyesen táplált macskák jó eséllyel 15-22 évig élnek egészségesen. A másként tartott társaik 2-5 év alatt elkopnak. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy kijáró macskának miféle oltásokra lenne szüksége.
jelige: t malac
2008-07-28
jonapot.a tengerimalacot lehet furdetni???
Lehet, de minek ?!
jelige: Nergál
2008-07-28
Üdvözletem! A következő a problémánk, van egy 2 és fél éves, ivartalanított, nagyon jól tartott kandúrunk, aki most már második napja folyamatosan nyáladzik. Értem ez alatt azt hogy kissebb tócsákat hagy maga alatt, eddig még soha semmi probléma nem merült fel vele kapocsolatban, most is csak az ébersége valamint az étvágya lankadtt. Ezen kívül tegnap kissé homályos volt az egyik szeme, ez már elmúlt, szerencsére. Talán valami bogarat ehetett meg és enyhe ételmérgezése van? Mi a teendő? Előre is köszönök minden szót, amit válaszul kapok! Nagyon szeretjük ezért ha nincs javulás, minnél elöbb elvisszük orvoshoz!
Olyan banális dolgok, mint a szájüregben, garatban elakadt idegentest (csont ...) is tud folyamatos nyálcsorgást előidézni. Természetesen több szájüregi betegség (fog-, fogmeder-, íny betegségek, fekélyek, daganatok ...) nyálmirigy gyullaáds, ciszta is járhat ilyen tünetekkel. Mérgezések esetében is gyakori a nyálcsorgás. A benntartott cica esetében a veszettség tünete remélhetőleg kizárható, de nyers sertéshús etetése esetén az álveszettség (Aujeszky-kór) szintén okozhat nyálfolyást. A tünet elkülönítése véleményem szerint mindenképpen részletes állatorvosi vizsgálatokat igényel.
jelige: Mia 2.
2008-07-28
Tisztelt Doktor Úr! Nem szeretném ivartalanítatni a kutyámat!!!Miért tenném,tenyészetni szeretném!!! Köszönöm,hogy válaszolt a kérdéseimre.
Ezesetben eredményes felkészülést ill. felkészítést kívánok Önnek és a Miának és eseménymentes, boldog babázást.
jelige: sasikazazija 3.
2008-07-27
Kedves Doktor úr! Köszönöm, a cica teljesen jól van, bár a kefirt azt nagy undorral fogyasztotta el, egy fecskendő segítségével, mert magától nem ette:( A táp és az undok étkezések azonban hasznosnak bizonyultak. Majd, ha lesz gyerekem, tudom merre köpi ki elsőre valaki a belényomott pépet... Most adok neki egy hét után, kis konzervet is, hátha helyreáll köztünk a családi béke! Köszönöm a tanácsot! Jó munkát, szép nyarat! üdvözlettel
Sajnálom a kellemetlen élményeit a kefír diétával kapcsolatosan, a macskák nagy része önként és szívesen elfogyasztja a kefírt és yoghurtot. De ők sem egyformák ... Örülök, hogy jól van a cica. Hasonló szépeket kívánok én is viszont.
jelige: Gucchi
2008-07-27
Nyaralás alatt, 2-3 napja, a kutya néha remeg, és levert, enni eszik, de keveset. Nem hány, és a széklete is rendben van. Mi lehet a probléma? Előfordulhat nála epilepszia? Előre is köszönöm válaszát.
Az epilepszia sem kizárt, mint ahogyan az összes többi betegség sem ... Olyan általános tünetekről ír, ami gyakorlatolag bármely betegség esetében előfordulhat. Állatorvosa részletes vizsgálatok elvégzésével tudja megállapítani, hogy mi a gond a Gucchi-val és, hogy miként kell kezelni.
jelige: Kundi
2008-07-27
Azt szeretném kérdezni hogy normális dolog-e ha a cicámnak 3 napja eltávolitották a méhét és a petefészkeit,de igy is ha simitom emeli a farkát és a kandúrunk is rá akarna mászni! És ráadásul ugyanúgy dörgölőzik és nyávog mint amikor tüzelt!
Tüzelt a macska a műtét idejében? Vagy esetleg vemhes volt, gennyes méhgyulladása volt? Előfordulhat, hogy még néhány napig a tüzelés jeleit mutatja a cica. Az ösztrogének néhány nap alatt bomlanak le a szervezetében. Ha ugyanez a helyzet egy hét múltán is (varratszedéskor), akkor jelezze állatorvosának.
jelige: Mia
2008-07-27
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Van egy szuka francia buldogom és elméletileg hasas. Azt szeretném megkérdezni,hogy meg e tud magátó elleni vagy császároztatni kell? kaparom akkor ott kopasz lesz tegnap óta azt vettem észre,hogy nagyon hullik a szőre és a hátán egy kis foltokban már kihullutt(ilyen barnás pörzsönyés van neki a hátán)és ha megkaparom akkor lejön.Mitől lehet ez kérem segítsen. Köszönettel
A francia bulldogok legtöbbször nem képesek segítség ill császármetszés nélkül megelleni. A szőrtüneteknek sok tucat oka lehet (atópia, parazitás betegségek, allargiás betegségek, batérium-, gomba okozta fertőzések, endokrin betegségek ... egyebek). Részletes vizsgálatokkal lehet megállapítani, hogy a szóbajöhető kórok közül mi jelentkezett a kutyánál. A csak veszettség ellen oltott szuka felkészítése az eseményekre szintén állatorvosi feladat. Ha nem érez elég felkészültséget magában és a kutyát sem tudja felkészíteni a feladatra - akkor a legokosabb döntés a szuka ivartalanítása lenne. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még olvashat hazsnos dolgokat.
jelige: Öreg kutya
2008-07-27
Tisztelt Doktor Úr! Kutyám 11 éves lesz augusztusban. Sajnos egyre nehezebben áll lábra, előszőr húzza magát az első lábaival, majd egy lendülettel tud már csak felállni. A szemét is naponta többször is tisztítom, mert óriási csipái vannak. Elvittem állatorvoshoz, de csak annyit mondott, hogy ez természetes az öreg állatoknál. Én mégis aggódom, mert látom rajta, hogy a fiatalabb kutyával még játszana, még ő is ugrálna (ha tudna) és nagyon bánatos és levert mert nem képes már rá. Sétálni sem nagyon tudom elvinni, mert nem bírja a kisebb távokat sem. Így marad neki az udvar. Sajnos az állatorvos nem tudott semmi tanácsot adni, hogy hogyan tudnám megkönnyíteni neki az állapotát. Vagy legalább is, hogy könnyebb legyen neki elviselni az öregedést lelkileg. Várom mielöbbi válaszát! Tisztelettel: Egy aggódó gazdi
Nem tudom elhinni, hogy állatorvosa sem a szemtünetek, sem pedig a fájdalmas ízületi betegségek megoldására ne adott volna ötleteket. Lehet is és kell is legalább tüneti kezeléssel csökkenteni az öregedéssel járó kellemetlen betegségeket. Szinte bizonyos, hogy szemcseppek és gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító szerekkel az öreg kutya állapotán lehet javítani. Ha helybéli állatorvosa nem tud segíteni, akkor vigyék el az öreget egy közeli rendelőbe, ahol vizsgálatok után ellátják gyógyszerekkel.
jelige: Borzas és Varek
2008-07-27
Borzas és kis barátja néhány napja került hozzánk.Itt most Borzassal van a gond.Mikor hozzánka került lesoványodott és beteg kiscica volt. Most egy idő után már jól táplált macsek,de az utóbbi időben rettentő sokat tüsszögött és hiába kap gyógyszert nem hajlandó meginni (tejbe van belecsepegtetve). Napok óta nem eszik és iszik.Mi a lehetséges betegség amitől szenved?Mi rá a gyógyír? Kérem sőrgősen válaszoljon nekem mert eggódom a cicámért.
És mégis, mi az a gyógyszer, amit csepegtet a cicának?! A legnagyobb valószínűség szerint a fertőző macskanátha nevű betegségben szenved a cica a leírása alapján. Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a cica állapota. Ő tudja beigazolni a gyanúnkat és meggyógyítani is a cicát.
jelige: szami
2008-07-27
Tisztelt Doktor Úr! A kutyám hátsó fogain megvastagodott fogkő alakult ki és felette vékony sávban vörös az ínye.Milyen eljárással/eljárásokkal lehet ezt kezeltetni?És körülbelül mekkora költséggel járna? Előre is köszönöm a válaszát.
A leghatékonyabb módszer szerint a kutya felületes elaltatását követően ultrahangos fogkőeltávolítást kellene végezni. Amennyiben súlyosfokú fogínygyulladás is van a kutyán, úgy antibiotikumos utókezelés is ajánlott lehet. Állatorvosa étrendi tanácsokat illetve táplálékkiegészítőket is ajánlhat a fogkő újraképződésének a megakadályozására. A költségek 5-15 eFt között lehetnek valahol.
jelige: Apolló
2008-07-27
Jó napot!A kutyám kb 5 napja nem eszik,csak nagyon keveset iszik,láza a legutóbbi méréskor nem volt.Széklete volt,de az is nagyon kevés és a színe fekete.Egész nap fekszik,és úgy néz ki mindkét szeme kötőhártyagyulladásos.Kapott kezelést,de az állapota nem javult.Gyomorfekélyre gyanakodnak. A segítséget előre is köszönöm!
Jó lenne a gyanút részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, képalkotók ...) megerősíteni, vagy elvetni, illetve diagnózishoz jutni a kutya ügyében. Ha lesz diagnózis, akkor lehet a kutya esélyeit és a kezelés módját megbeszélni.
jelige: Pancsika
2008-07-27
Tisztelt Doktor Úr! Három éves, mopsz, lány kutyusomon (mellkasán) kb.fél éve egy gombostűfej nagyságú fekete bőrelváltozást vettem észre.(A kutya szőre bézs színű,bőre rózsaszínes.)Ez a pici fekete pont mára kb.0,8 cm átmérőjű kör alakú ”anyajeggyé” változott,belőle szőrszálak nőnek ki.Mi a teendő ebben az esetben?Le kellene-e vetetni vagy ezzel csak bajt okoznék neki?Az orvosunk nem foglalkozik a problémával.Köszönettel
Ha állatorvosa véleménye szerint ártalmatlan pigmentfoltról van szó, akkor talán ezért nem tanácsolja eltávolítását ... A kutya részletes vizgsálatával, és aképlet citológiai vizgsálatával lehet kideríteni, hogy miről van szó. Ha megvan a citológiai diagnózis, akkor érdemes dönteni a kezelésről, esetleges műtéti eltávolításról. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még a témában.

<< <  285 / 476 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379