Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Pincur 2.
2008-02-19
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen gyors válaszát. Hétfőn elvittem orvoshoz Pincurt, aki állatkórházba utalta kivizsgálás miatt. Az orvos veseproblémára gondolt, ezért kérte ultrahangos vizsgálatát és vérvizsgálatot. Az ultrahangos vizsgálat megtörtént, sajnos mindkét vese daganatát mutatta, amely nagyon előrehaladott stádiumban van. A vérvizsgálat ma, kedd este lesz kész. Kapott egy infúzió koktélt, és ma is kap. Semmi jóval nem biztattak az orvosok, de én megpróbálom gyógyítani magánúton természetes szerekkel. Szerencsére most étvágya van, csak a veséje nem úgy választ ki, ahogyan kellene, ezért nem hasznosul a táplálék és a víz sem. Egyébként ivartalanított cica, „aki” csak az udvarunkon tartózkodik naponta 1-2 órát, egyébként a lakásban van. Úgy gondolom, hogy a probléma attól is lehet, hogy ő nagyon szerette a száraz tápot, ezért erre sok vizet ivott (ami a mi vidékünkön igen keményvíz), és sajnos tisztított vizet csak néhány hónapja kap. Az orvos szerint a baj oka ugyanolyan, mint az embereknél, úgyhogy ezt kivédeni valószínű nem is lehet. Már csak remélem a másik cicám (fekete perzsa 10 éves, ivartalanított, gyönyörű) nem lesz beteg. őrá mostmár nagyon figyelünk. Azért írtam le ezeket a dolgokat, hogy esetleg mások is tanulhatnak a mi esetünkből. Mégegyszer köszönöm gyors válaszát!
Igen ritka dolog, hogy mindkét vese daganatos betegségekben érintett. Igazán sajnálom, hogy a szóbajöhető betegségek közül egy ilyen fatális, tragikus diagnózis született. Sokkal több szerencsét kívánok a többi kedvencnek.
jelige: Erika
2008-02-19
A 4,5 éves német juhász kutyámnál autoimun betegséget állapítottak meg. Egyenlőre azt a választ kaptuk hogy nem tudják gyógyítani. Szerétném megkérdezni tényleg nem lehet segíteni valamilyen gyógymóddal.
Az autoimmun betegségek diagnózisa is meglehetősen nehéz - ennél már csak a kezelésük összetettebb és igen nehéz a végeredmény, a betegség lefolyásának a megítélése. Ha sokszor nincs is specikfikus gyógyszer az autoimmun betegségek kezelésére - azt azért el kell mondani, hogy előfordul, hogy akár szteroid kezeléssel a betegség tünetei nagymértékben enyhülnek, sőt az is előfordul, hogy gyógyulnak ezek az esetek. Állatorvosa természetesen tisztában van akár a kezelésekkel akár a várható kimenetelekkel - úgyhogy véleményem szerint rá kellene támaszkodni a további kezeléseket illetően is.
jelige: Néró 2.
2008-02-19
köszönöm válaszát, sajnos eddig nem volt lehetőségem oltatni mert én most kaptam meg a kiskutyát, természetesen minél hamarabb orvoshoz fordulunk a problémával. Mégegyszer köszönöm segítségét
Nem presszionálni, vagy kioktatni akartam ezügyben - csak tájékoztatni az ajánlott teendőiről. Mielőbbi gyógyulást kívánok a kölyöknek és hosszú, egészséges, boldog éveket.
jelige: Ír szetter
2008-02-19
9 éves ivartalanított írszetter szuka kutyám reggel óta hasmenéstől szenved. Délután pár csepp vér is volt a székletben, estére pedig már nagy mennyiségü vér. Egyébként nem levert, megszokottan viselkedik. Korábban nem volt ilyen problémánk, viszont 3 éve volt egy bélelzáródás miatti mütéte. Szeretném megtudni hogy mennyire siessünk orvoshoz, ill. érdemes-e rögtön UH-ra menni?
Érdemes a kutya mielőbbi részletes vizsgálatát kérni állatorvosától, hiszen leírása szerint rosszabbodik a helyzet. Nem a képalkotók szokott az első viuzsgálati módszer lenni - elsőként a kutya klinikai vizsgálatát (hőmérsékletének ellenőrzése, has áttapintása ..) szoktuk elvégezni, vér- és széklet mintavételre is szükség lesz, de nincs akadálya, hogy akár 5 perccel később a hasi ultrahangot, vagy röntgenvizsgálatot is elvégezzék a kutya állapotától függően. Mindenképpen említse neki a bélelzáródásos előzményeket - hiszen akár az operált területen is kialakulhatott szűkület, lehet akár azon a helyen is fekélyesedés. Remélem, hogy gyorsan kiderül a tünetek oka és könnyen kezelhető elváltozásról van szó.
jelige: kutyaszülés 2.
2008-02-19
Tisztelt doktor úr! Nagyraértékelem a gyors törődést kifejező válaszát és bölcs tanácsát amit megfogadtam,mert sajnos a kutya állapota nem volt kielégítő.Sajnos a kiskutyák életét már nem tudták megmenteni mert fél időben meghaltak mielőtt világre löttek. A lényeg,hogy a szuka időben megfelelő orvosi ellátásban részesült és reménykedünk a gyors felépülésében. Nagyon szépen köszönöm még egyszer alehetőséget,hogy számithatok önre. Tisztelettel
Örülök, hogy sikerült a szukát megmenteniük és sajnálom a rossz élményeiket a kölykök elpusztulása miatt. Köszönöm azt is, hogy nem vette rossz néven az egyértelmű tanácsomat.
jelige: Eko
2008-02-19
Tisztelt Doktor Úr! A kutyák autóimmunbetegségeiről szeretnék tájékozódni. Ma történt ez irányban vérvétel az egy éves kan németjuhász kutyumnál. Az anamnézis röviden: dec. herezacskósérülés miatt Tetra Deltás kezelés tört. Nem gyógyult meg teljesen, ezért Oxicortos kezelés történt Neogranormonos hámosítással együtt, egy parazitaölő helyi kezelés után. Mára azonban a h.zacsi körül( belső comb és has bőre) feketés elszíneződés (apró pöttyszerűen) alakult ki. Az állatorvosa vért vett és kapott Prednisolon inj.t. Válaszát előre is köszönöm.
Sajnos nem tudok ezen a helyen az automimmun betegségekről tájékoztatást írni - hiszen ilyen címmel könyveket írnak szerzőik. Bármelyik keresőprogramba beütve a kutya és autoimun betegségek (vagy ezek angol megfelelőit) keresőszavakat tonnányi leírásokat talál. A lírásból az derül ki, hogy a fejleményeket akár valóban autoimmun alapbetegség is okozhatja. Állatorvosa nyilván folytatja vizsgálatait, a kezelésre adott válaszreakció is igen fontos adat lesz a számára - és remélhetőleg rövid időn belül rendeződik a kutya állapota.
jelige: györgyi
2008-02-19
4 éves yorkim 5nappal ezelött leesett az ágyról.Elvittem állatorvoshoz aki a csipöjét röntgenezte,az rendben.A lábát kézzel vizsgálta a térdkalácsficamot és a szalagszakadást nézte nem talált semmit.A kutyus azota is gyakran három lábon ugrál néha leteszi, de láthatóan nem javul 5 napja rymadilt szed.Ugy tünik szükségünk lesz ortopéd orvosra az lenne a kérdésem Önöknél van e ilyen??Aggodom ha mütétre kerül sor a kutyusnak epilepsziája van és légcsőszükülete.Lehet-e altatni és milyen veszélyekkel jár egy ilyen műtét??válaszát előre is köszönöm!!
Nálunk nem dolgozik ortopéd-specialista állatorvos, de az alábbi honlapon talál megfelelő szakembert: http://www.kisallatortopedia.hu/ . A tudott epilepszia és légcsőszűkület sem kizáró ok az altatás és műtéti megoldások tekintetében. Állatorvosai a részletes vizsgálatok során feltárják az esetleges altatási kockázatokat is és a minimális kockázattal járó megoldást fogják javasolni.
jelige: ivartalanítás 2.
2008-02-19
Elfelejtettem emliteni, hogy a mehit kivettek az egyik petefeszekkel es csak az elkotott petefeszek maradt. igy lesz menstruacioja vagy tenyleg elsorvad az elkotott petefeszek es kimarad a menstruacio??
Sajnos így sem megoldás a leírt technika. Az „elkötött petefészek” nem sorvad el. Életben marad, sőt ciszták, adenómák képzésére hajlamos lesz, rendellenes tüzelésszerű állapotokat idéz elő. Műtéti eltávolítása mindenképpen ajánlott.
jelige: sziszike
2008-02-19
Kedves Állat Dokik! Van egy 5 éves nőstény cicám (kinti-benti). Már egy hete járunk minden nap orvoshoz, mert lázas volt, hányt és a torka be volt gyulladva. Az első két nap nagyon jól volt (minden nap 2 injekciót kap), de a harmadik és inkább a negyedik naptól kezdve nem eszik semmit-ez már 4 napja tart-. Nagyon jó orvosokhoz járok és ők is tanácstalanok, mert már tünetileg semmi baja a cicának még sem eszik. Vette neki Cica B..cseppet (ma:02.18), azt is szedni fogjuk. Ma kapott három vitamin bomba injekciót, de holnap megint mennünk kell. (Már egy hete) A kedve: állandóan menne ki (ma kiengedtem és elmászkált 3 órára), a Gazdit nem szereti most, nem doromból és nem játszik. Kérem segítsenek tanácsot adni! Köszönöm: Sziszike és Gazdija
Nekem meg egyfajta dézsá vü érzésem van. Mintha nemrég „Sziszikérét mindent!” jeligére már válaszoltam volna hasonló témában.
jelige: Zorróka
2008-02-19
A kutyus 3 napja hány öklendezik. Hőemelkedése van , közérzete jó! Kaptunk antibiotikumot és lázcsillapítót is. Azt mondta az orvos hogy ha nem válltozik az állapota ultrahangra lesz szüksége. Szeretnék érdeklődni hogy önöknél van e ultrahang? És hogy ha idegen test van benne akkor azt csak műtéttel lehet orvosolni? Előre is köszönöm a válaszát.
Nálunk is van ultrahang, de a tápcsatornában rekedt idegentesteket legpontosabban röntgenvizsgálattal lehet kimutatni. Az elakadt idegentestet a gyomorból sokszor ki lehet hánytatni is, ha a belek néhány kritikus pontján átjutot már, akkor pedig van, hogy a végbélnyíláson történő távozását islehet forszírozni. Azt, hogy szükség van-e a műtétre, az idegentest nagysága, formája, anyaga és helyeződése alapján lehet leginkáb megítélni. A hányogatást és hőemelkedést egyébként sok tucat betegség, kóros állapot okozhatja - úgyhogy a képalkotók mellett még egyéb kiegészítő vizsgálatokra is szükség lehet.
jelige: avar
2008-02-19
Fél éves fekete puli szuka kutyánknál észrevettük néhány napja, hogy anyja székletét megeszi. Azóta több alkalommal is, sőt a mai napon kétszer láttam már, hogy percek múltán eltünteti. Normális dolog ez?
Nem normális dolog, sőt azonfelül, hogy undorító, meglehetős veszélyekkel járó rossz szokásról is van szó. És meglehetősen gyakori rossz szokásról. Mielőtt elmélyülne ez a rossz szokás, érdemes lenne akár olyan módon is gátat szabni ennek, hogy a kutyaürüléket mielőbb eltávolítjuk az állatok környezetéből. Mindemellett a a kutyák lefoglalása, sok séte, sok játék is csökkenti a rossz szokás elmélyülésének lehetőségét. Ahogyan előző levelemben is írtam, hasonló problémákkal erre szakosodott szakemberek foglalkoznak mint pl Dr. Demjén Zsófia, 425-4404.
jelige: Liza Razu
2008-02-19
Jó napot kívánok! Uszkár kutyusom tegnap óta ”megkergült”, délelőtti sétánál is kutyakakát evett, nagyon meglett szidva, délután megint ezt ette sétáláskor. Tudta, hogy nem szabad, mégis megette. Megint büntetést kapott, pedig,őt nemszoktuk nagyon fegyelmezni, inkább dédelgetni szoktuk. Mindezek ellenére ma délben megint megette a kakát. Tudta, hogy rosszat csinált, minden mozdulatán látszott, és mégis megette. Nem tudom nem-e az váltotta ki nála ezt a fura viselkedést, hiogy évek óta macska táppal etetjük /Whiskas,Kitekat/, mivel az árban megfelelő,változatos is, és az uszinknak elég a mennyisége, ízlik is neki. A táp mellé mindig kap friss tejet, friss sülthúsos csontokat. Házikosztot is szokott néha kapni.
A rendellenes étvágy (bélsár, dög, bomló anyagok .. evése) a legritkább esetben hiánybetegségeknek tudható be, sokkal inkább rossz szokásként ismerjük. A macskatáppal történő etetést nem szokták állatorvosok támogatni - én sem teszem - mégsem gondolom, hogy ez okozná a rossz szokást. A gondot számomra az jelenti a válaszadásban, hogy hirtelen, mostanában jelentkező jelenségről írt nekem. Mi lenne ha felkeresne egy viselkedési zavarokkal foglalkozó szakembert? Pl Dr Demjén Zsófia, 425-4404.
jelige: joy
2008-02-19
Van egy 6 éves hófehér britt hím cicám, amely valószínüleg túl lett tenyésztve, és kb. egy éves kora óta állandóan a fején és a nyakán kör alakban sebek jönnek ki, melyeket elég mélyen véresre kapar. Már több orvos is látta, de nem tudnak segíteni, mert állítólag ez gomba, melyet bőrkaparék mintából állapítottak meg kétszer is. Immunrendszererősítő, gomba elleni injekciót kapott egyszer, nizoral tablettát egy dobozzal, de elég sokat pisil ettől valószínű, ezek nem sokat használtak. Egyedül használ, hogyha levágom a szőrét a seb körül, hogy ne terjedjen és Alphaderm oldattal kenegetem. De így is 2-3 hónapig is eltarthat míg sikerül bevarratosítanom a sebet, hogy ne kaparja ismét, majd végül leesik a varrat. Aztán eltelik pár hét vagy egy hónap és ismét kezdődik minden elölről. Tegnap fedeztem fel hogy egy heréje van csak! Lány cicával még nem volt, nem is spriccel, nem csinál semmi büdöset, mint a hímek szoktak állítólag. Kérdésem lenne, hogy ettől lehetnek-e a sebek, és hogy erre valóban nincs semmilyen gyógyszer?A bűzmirigy okozhat ilyen sebeket egyébként? Megjegyzem, most vinném el ivartalanításra, nem tudom ez számítana-e az immunrendszerének az erősödésében.?Étvágya egyébként jó, kb. 5-5,30 kiló. Köszönettel
Akár a féloldali rejtettheréjűség is okozhatja a bőrtüneteket - és a gombás fertőzésre való hajlamot akár más endokrin betegség is előidézheti. A rejtetten helyeződő here felkeresése és eltávolítása mindenképpen fontos - ha ezen daganatot találnak, akkor nem kizárt, hogy megvan a bőrtünetek oka is. Ha nem rendeződnek a bőrtünetek, akkor állatorvosa biztosan a Joy ismételt részletes kivizsgálását fogja ajánlani.
jelige: reflux
2008-02-19
Tisztelt Doktor Úr! Uszkár kutyánk igen érzékeny gyomrú,gyakoriak a hányások(sokszor kapkodva is eszik).Túlzott gyomorsavképződést állapítottak meg nála és reflux okozta károsodást.A kérdésem az,hogy mivel,milyen készítményekkel lehet kezelni anélkül,hogy szervezetét feleslegesen ne terheljük? Köszönettel egy aggódó gazdi
Ha állatorvosa megállapította a gyomorsav túltermelődést és a refluxot - akkor biztosan részletes tájékoztatást adott a kutya etetését illetően, mivel ez a sarokpontja a betegség kezelésének. A legtöbb prémium tápgyártó cég (Hill’s, Eukanuba, Royal Canine ..) kínál diétás tápot erre a betegségre - és az otthoni táplálék napi több adagra osztása, fűszerek kerülése, yoghurt, kefír is segíthet a tünetek enyhítésében. Gondolom a kutya rendszeres kontrolvizsgálatokra is jár - kérdezzen rá állatorvosára, hogy melyik diétás tápot ajánlja.
jelige: Néró
2008-02-19
2 hónapos boxer kutyám (3 napja van nálam) erősen szuszog és néha hörög,de jól alszik és játékos, oltást még nem kapott. Mi lehet a baja? Megfázhatott? Válaszát előre is köszönöm!
Az pl lehet a baj, hogy még egyetlen oltása sincs a kölyöknek! Ráadásul a kölyök 2 hetes korától 2 hetente kellene féreghajtani a Nérót. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen olvashat mindezekről. A Boxerek fejalakulása egyébként alaphangon meglehetősen szuszogóssá teszi a fajtát. A biztonság kedvéért kérje meg állatorvosát részletes kivizsgálásra, különös tekintettel a szájüreg vizsgálatára.
jelige: Szisziért mindent!
2008-02-19
5 éves házi cicám van. 2008.02.12-én levittem az állatorvoshoz, mert nem evett és hányt. Azóta járunk minden nap, mert be volt gyulladva a torka és lázas volt, szerencsére ez mind elmúlt, de 4 napja már, hogy egyáltalán nem eszik semmit. A doktornő minden nap ad neki 2 injekciót, de sajnos nem hajlandó elfogadni az ételt. Nagyon lefogyott és nagyon rossz kedvű-hányást, hasmenést nem tapasztaltam. ( Sziszike kinti-benti cica és általában nagyon jó kedvű és imád kint lenni, de most nem merjük kiengedni)
Az étvágytalanság és hányás sok tucat fertőző és nem fertőző betegség tünete lehet. Köztük akár olyan meglepő és veszélyes betegségeké, mint a vese-, vagy májelégtelenség, gennyes méhgyulladás, több vírusos megbetegedés, daganatok ...stb. Nincs okom kételkedni a diagnózisban, miszerint torokgyulladása is lehetett a cicának - de emellett nem kizárt, hogy egyéb betegség akadályozza a teljes felépülést. Részletes kivizsgálással (vérvizsgálatok, vírustesztek, vizelet vizgsálat, ultrahang ill röntgenvizsgálat ...) eredményeiből lehetne kideríteni a lappangó kórt és eredményesen kezelni a cicát. Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a helyzet és kérje a cica kivizsgálását.
jelige: hormonharc x.
2008-02-19
Tisztelt doktor úr! Múltkor a pajzsmirigy alultermeléssel kapcsolatban érdeklődtem (alább olvasható is). A helyzet az, hogy a második kutyámnál is kialakult ez a betegség, ami azért is különös, mert egyikük testvérei vagy szülei sem betegedtek meg. Mint írta, a tiszta környezet és a jó minőségű táp fontos. A lehető legtisztább környezetben, lakásban élnek, és Acana tápot kapnak. Vajon hogy lehetséges az, hogy a kisebbik kutyámnál is kialakult a betegség (ezt már laborvizsgálat is kimutatta)? Egyszerűen nem értem, az állatorvosok pedig nem tudnak válaszolni a kérdéseimre. Utánaolvastam a témának, a lényeget azonban mégsem tudtam meg. Úgy vélem, mindenképpen környezeti tényező játszik szerepet, hiszen a rokonaiknak semmi baja. Kérem, segítsen, hová forduljak, min változtassak, mit tegyek, mert ez nem lehet véletlen.
Köszönöm, hogy elküldte a korábbi levelezésünket is - ezzel nagymértékben megkönnyítette a válaszomat. Sajnos semmi egyebet nem tudok bővebben, okosabban megírni, mint azt már az előzőekben megtettem. Mentségemre legyen mondva, hogy nem vagyok endokrinológus. Ilyen szintű endokrinológiai problémával véleményem szerint legjobb, ha az Állatorvos-tudományi Egyetem szakembereit (pl Thuróczy Julianna dr, 478-4100) keresi fel.
jelige: ponihal
2008-02-19
a kutya fején és nyakán, összesen 4 helyen kb 2cm, max. 5 cmes átmérőjü foltban a szőr kihullott,és vöröses varr látható a közepén,körülette szőrmentes bőr. Illetve a bal fülét lehejtva gyakran rázza.Nem tudjuk,van-e köze egymáshoz a két tünenek. Válaszát előre is köszönjük.
A leírt bőrtüneteket számtalan parazita, allergén, baktérium, vagy gomba okozhatja - és több endokrin ill belgyógyászati betegség is jár bőrtünetekkel. A bőrbetegségek egy része együtt jár a hallójáratgyulladásokkal - így nem lehetetlen, hogy van összefüggés a tünetek között. A megoldás természetesen a kutya részletes kivizgsálása, majd a diagnózis szerinti kezelés.
jelige: kor
2008-02-18
Sajnos az elmúlt hetekben 4-5 kóbor kutyát találtam a környékünkön. Az lenne, a kérdésem, hogy hogyan lehet megállapítani egy kutya korát közelítőleg? Köszönettel:
Pl a fogazat a vizsgálatával. A módszer leírása meghaladja az itt rendelkezésre álló terjedelmet - de, ha a lkeresőprogramokba beírja a kormeghatározás, fog(képletek) kulcszsvakat, akkor használható oldalakat talál.
jelige: kutyaszülés
2008-02-18
A szuka puli kutyám hajnalban megszülte az első kölykét egy általa kiválasztott bélelt dobozba de sajnos a kicsi meghalt.Egész nap a kutya nem viselkedett furán,csak pihent egy meleg helységben,de nem folytatodott a szülés.Lehet,hogy baj van?Mit tegyek? Az állatorvos csak holnap tud jönni megnézni,ha ráér.
És ha nem ér rá ...?! A szukának mielőbb részletes állatorvosi vizsgálatra van szüksége. Ezt felszerelt állatorvosi rendelőben lehet megtenni, ahol hüvelytükrözést, ultrahang vizsgálatot is tudnak csinálni. Otthon, hordozható ultarhang nélkül állatorvosa legfeljebb áttapintani tudja a kutyát - sokkal jobban járnak ha mielőbb bejuttatják egy állatorvosi rendelőbe. A későbbiekben, ha nem akarnak kutyatenyésztők lenni a szuka ivartalanítása ajánlott.
jelige: ivar érettség?
2008-02-18
Segítségüket szeretném kérni abban, van egy 6hónpos kislány cicám akinek a mai nap elkezdődött egy nyüszítő, mindenhez dörgölődés, csak kúszva közlekedik és keseredve sír folyamat. Nagyon nyugtalan vagyok miatta, mert nem tudom mit kell csinálni ilyenkor vele. Kérem segítsenek és tanácsukat szeretném kérni, hogy mi a teendő ilyenkor. Köszönöm előre is.
Helyes a megérzése - a fiatal macska valószínűleg első tüzelését éli. Egy lakásban tartott cica cirka 3 hetente majd egy hétig képes tüzelni. Gondolom nem kell sokat győzködnöm, hogy a legjobb amit tehetnek, az a cica ivartalanítása. Nem csak a család nyugalma, a cica egészsége is ezt kívánja.
jelige: ivartalanítás
2008-02-18
Tisztelt allatorvos Azt szeretnem megerdklodni h a kutyamat ivartalanitottak es a mutet folyaman nem sikerult a dokiknak az egyik petefeszket eltavolitani mert azt mondtak tul melyen van es az erdekelne h ez milyen kovetkezmenyekkel jar majd es a menstruacio kifoge maradni ??
Sajnos nem. A kutya egy petefészekkel is ivarzani, tüzelni fog - és kölykei is lehetnek, ha párzik. Sajnos nincs más megoldás, mint az újbóli műtéti eljárás.
jelige: Pincur
2008-02-18
A 12 éves cica kedvetlen, borzos, nem mosakszik, szeme körül és orra körül koszos (amit vizesruhával letörlök). Étvágya van, csak most válogat. Sok vizet iszik és pisil. Néha egyensúlyzavara van. Fogyott, ezért most kicsit gyenge és rekedtes a hangja. Néha sétál kicsit, de inkább egyhelyben tartózkodik. Mi lehet a baja? Köszönöm válaszát!
Az oltatlan, kijáró, nem ivartalanított macska csoda, hogy még életben van. Hasonló módon tartott társai közül igen kevesen élik meg ezt a kort. Betegségek tucatjai okozhatják a leírt tüneteket, az sem kizárt, hogy nem is egy betegség zajlik a Pincurban. Részletes állatorvosi vizsgálattal deríthető ki a cica baja, és az is, hogy meglehet-e, és ha igen, miként lehet meggyógyítani.
jelige: bobi
2008-02-18
kutya hátán aszörzet alatt megkeményedett a bőr, kivakarja és kisebesedett
A kutya hátán idült, fekélyező bőrgyulladás zajlik, aminek számtalan oka lehet. Okozhatják paraziták, allergének, baktériumok, vagy gombák és lehet egyéb betegsége is a kutyának. A teendője mielőbbi állatorvosi vizsgálat. Állatorvosa a leletek alapján tud ajánlatot tenni a Bobi meggyógyítása érdekében.
jelige: chili beteg
2008-02-18
Jo napot kivanok,lenne egy keresem a kutyammal kapcsolatban.1 eves csivava szuka regen kezdodott az egesz.Mar amikor elhoztam a tenyesztotol masnap mar sarga habos folyadekot hanyt.Egybol folhivtam a tenyesztot azt monta hogy ne adjak neki tapot.Mai napig nem valtozott a dolog egyre rosszab.Votam mar vele orvosnal o is azt monta hogy csak voros husokat adjak neki,ha igy sem javul vervetelt kell csinalni nala.Az lenne a kerdesemhogy az en velemenyem szerint a tenyeszto becsapott ,mert egesegugyi szerzodessel laptam meg a kutyat ilyenkor a tenyeszto vallalja a kezelest,nem mellesleges hogy 150ezer forintot fizettem erte.Nem a penzrok van szo de beteg a kutya es nagyon szeretnek neki segiteni.Nemet orszagban elek szeretnem tudni hogy meddig tartana a kezelese,mert csak egy hetet vagyok magyarorszagon.koszonom a mihamarabbi valaszt
Nem tudom, hogy meddig tartana a betegseg kezelese, es azt sem, hogy egyaltalan gyogyithato-e a betegsége, hiszen azt sem tudjuk, hogy mi a baja a kutyának. Reszletes kivizsgalassal (benne vervetelek, esetleg kepalkotok ...) kiderithet lehet a kutya baja. A szerzodesben pedig ezek szerint egyertelmuen rogzitesre kerult, hogy milyen jellegu allategeszsegugyi problemakert all helyt az elado. Velemenyem szerint mielobb diagnozishoz kellene jutni, hiszen a hanyast akar olyan „egyszeru okok is, mint” a valasztasi stressz, vagy belfergek is okozhatja - ugyanakkor sok tucat fertozo es nem-fertozo, valamint akar veleszuletett oka is lehet.

<< <  285 / 413 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.03.06
Még mindig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.02.25
Gazdit keres két 7 hetes keverék kislány kutyus! Gazdájuk sorsukra hagyta őket, most ideiglenes helyen vannak, de végleges, szerető otthont keresünk a számukra. Előreláthatólag maximum közepes termetűek lesznek. Tüneményesek, kedvesek, bújósak. 20 335 3571 ; oszmun@gmail.com
2015.02.14
ELVESZETT! (Ady Endre út környéke) Szürke-fekete cirmos 6 éves macska nőstény, "Mirci" névre hallgat, aki néhány napja eltűnt. Ha valaki tud róla kérjük értesítsen a következő telefonszámon: 226-5654 vagy a 06-30-665-0418