Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: méhgyulladás
2008-07-08
Tisztelt Állatorvos! Kutyám 5 és fél éves, szuka.Az utolsó tüzelés ideje 2008.március.(még nem szült.) Kb. egy hete arra lettem figyelmes,hogy ismét vérzik,és mintha a hasfala is megereszkedett volna,(tapintásra nem érzékeny) azt hittem tüzel, de mivel csak három hónap telt el, elvittem orvoshoz.Ő megmérte a hőjét, ami rendben volt, majd közölte,hogy néhány nap múlva vigyem vissza.A vérzés megszűnt.Azt mondta,jobban örülne, ha még mindig vérezne, nem tudom ezzel mire akart utalni.Az interneten utána olvasva én mint laikus, pyometriára gondolnék. Az orvos azt tanácsolta, ha feltűnően sokat iszik, vigyem vissza.A kérdésem az lenne,hogy nem lett volna célszerű elkezdeni egy antibiotikumos kezelést? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:
Én, mint nem laikus is a pyometrára gondolok elsőként és nyilván állatorvosa is ezt a betegséget akarja megerősíteni, vagy kizárni. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vérvizgsálatok, ultrahang vizsgálat !!!) lehet megerősíteni, vagy elvetni a gyanút. Antibiotikumos kezeléssel a gennyes méhgyulladás önmagában nem kezelhető. Létezik ugyan konzervatív, gyógyszeres kezelése is a pyometrának - azonban a biztos és végleges gyógyulást a műtéti megoldás hozza.
jelige: Spicc
2008-07-08
Tisztelt Doktor úr! 14 éves spicc kutyusomnál három hónapon át fennállt a tüdő és mellhártya gyulladás, végig kezelte állatorvos (injekció és tabletta formában), eközben minimális szívnagyobbodást igazolt az ultrahang vizsgálat, a rtg-en a tüdőn kis folt látható, amely hol nagyobb volt, hol csökkent, jelenleg a februári kiinduló állapotot mutatja. Egy hete rtg. alapján légcsőszűkületet is diagnosztizáltak. A tüdőt egy hónapja le kellett csapolni, a labor nem talált daganatra utaló jeleket. A tüdőgyulladás úgy tűnt, elmúlt, a tüdőhangok normálisak, de 10-12 napja éjjelente szinte óránként, nappal ritkábban rohamszerűen köhög, fullad a kutyus. kezelőorvosa szteroid injekciót adott heti 3 alkalommal, jelentős javulást nem tapasztaltunk, ezért elhagyta azt, jelenleg inhalálást javasolt. Aggasztó az állat állapota, kezd legyengülni a köhögéstől, fulladozástól. Egyébként vidám, jó étvágyú (9 kg jelenleg), jó kondiban lévő, játékos kutyus, köhögéskor többször a figyelme elvonható, így javul az állapota átmenetileg. Érdeklődnék, hogy létezik-e gyógymód, amivel tudnék javítani az állapotán, leszámítva a műtétet. Köszönettel:
Az egyetlen negatív lelet ellenére a legnagyobb aggályunk az lehet, hogy a légzőszervi tüneteket nem daganat okozza-e. A légcsőszűkület, szívelégtelenség és a kapcsolódó tüdőfolyamatok akár külön-külön is súlyos betegséget okozhatnak - úgyhogy nem csodálkozom, hogy a gyógyszeres kezeléssel nem sikerül tünetmentessé tenni a kutyát. Azt gondolom, hogy CT, vagy SPECT/CT vizsgálattal lehetne még közelebb jutni a diagnózishoz. Állatorvosa nálam sokkal jobban tudja, hogy a szóbajöhető gyógyszerek (szívre ható szerek, nyálkaoldók, szteroidok ...) közül melyiket miért alkalmazza és miért tartja jobbnak elkerülni a kutya esetében. Temérdek táplálékkiegészítő, immunstimuláns, roboráló szer közül választhat még állatorvosával, ha mégis a gyógyszeres kezelkés mellett maradnak.
jelige: Pejpo
2008-07-08
Van két cicám, azegyik 7, a másik 5 éves, mindkettő ivartalanított nőstény. Az öregebb szeret csavarogni. Elkezdett foltokban hullani a szörzete, mist már sebes. Az állatpatikában bolha tablettát adtak, nem használt. Véleményem szerint rühes, egyre többet vakaródzik. Fekete-fehér, fajtáját nem ismerem
Nem kizárt, hogy rühes (fülrühes) a cica. Meg számos egyéb parazitás és nem-parazitás kórkép is okozhat viszketegséget. Megtehetjük azt is, hogy az Ön tetszése szerint patikusára, vagy az én légből kapott ötleteim alapján próbálgatjuk a cicát kezelni. Patikusának is biztosan lesz még legalább ötféle ötlete és nem létezik, hogy én is húsznál alább hagynám ..., hacsak közben véletlenül bele nem találunk és meg nem gyógyul a cica. Az okosabb eljárás viszont az lenne, ha állatorvosa megvizsgálhatná a cicát és célzott kezeléssel tudnák meggyógyítani a Pejpót. Egy kijáró macska esetében az ivartalanítás mellett a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések és a helyes táplálás lehetnek a hosszú, egészséges élet alapja. Mindezekrl bővebben olvashat honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban.
jelige: Tessa, Gini
2008-07-08
Az lenne a kérdésem, hogy van kettő 5 hónapos szuka keverék kutyánk. Naponta háromszor kapnak enni, száraz tápot, konzervet és főtt étlet felváltva. Mióta melegebb van az átlagosnál az étvágyuk rosszabondott. Két-három napja, csak napjában egyszer fogadnak el ételt. Egyébként nem levertek, játékosak. Mi lehet az étvágytalanság oka?
Például a meleg. Vagy az, hogy végetért a kutyák legintenzívebb növekedési szakasza. Vagy nem tetszik nekik a koszt. Vagy mindhárom ok egyszerre ... Persze a felsorolt „nem egészségügyi jellegű” problémák mellett számos veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző oka is lehet az étvágytalanságnak. A legáltalánosabb tünetről van szó emberben-állatban egyaránt.
jelige: féreg
2008-07-08
Tisztelt Doktor úr! 5napja kaptunk ajándékba egy kisvizslát,7,5hetes. Multhét pénteken megkapta az első oltását valamint a féreghajtót is. Tegnap este arra lettem figyelmes, hogy a kiskutyám egy spagetti vastagságu férget hányt ki,majd a székletében is felfedeztem 4-5dbot. A kérdésem az lenne, hogy a macskánk és mi a párunkal elkaphattuk e tőle,puszilgattuk és gyakran összebújva aludtunk vele. Mit tehetünk mi emberek,h biztosan kiszűrjük a fertőzést? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel
Biztos vagyok benne, hogy Önöknek ezentúl nem kell különösebben indokolni, hogy miért nem puszilgatunk egy kutyát, és miért nem alszunk vele egy ágyban ... Ebben a korában egy kölyök kutya 2 hetente kap védőoltást és féreghajtó szereket. Ezzel néhány hónapos korára féregmentes lesz és ez az állapot fennatartható negyedévente történő féreghajtással. A leírt féregképlet valószínűsíthetően orsóféreg (Toxocara canis) lehetett, ami nem a legveszélyesebb emberre is veszélyt jelentő parazita. Az Önök esetében, ondolom, háziorvosuk székletvizgsálattal zárná ki a fertőzés gyanúját.
jelige: Zsesszi
2008-07-08
1,1/2 éves keverék kutyánk valószinü ,hogy terhes lett. nem akarnánk kis kutyákat mert keret sincs rá és hely sincs mit lehet tenni. 3 napja vettük észre hogy idegen kutyával van együtt. 2 hete menstruál.de most már nem.
A legokosabb a kutya néhány héten belül elvégzett operációja lenne, ahol a vemhes méhet és a petefészkeket is eltávolítaná állatorvosa. Ezzel mindörökre megszűnnének a tüzeléssel járó kellemetlenségek, nem kívánt vemhességek, és egy sereg betegséget is megelőzhetnének.
jelige: Don Juan
2008-07-08
Tisztelt Doktor! 5 hónapos kan törpe pinschert lehet-e már ivartalanítani? Állatorvosunk azt mondta egészségügyi akadálya nincs,általában 8-9-10 hónaposan szokták ezt a beavatkozást végezni,de mivel kistestű kutyáról van szó,elvégezhető.Említettem neki,hogy minden kutyát meghágna a kutyám és ha szuka van a közelbe,támadja a többi kant.Elég nehezen kezelhető ezáltal.Ön mit javasol?
Nincs akadálya a fiatalkori kasztrálásnak sem.
jelige: Liza
2008-07-08
8 éves szuka kuvaszkutyánk panaszmentes. Idén februárban műtötték térdszalag-szakadással, az, úgy tűnik, rendben van. Kb 1-2 hete fedeztem fel a jobb mellső lába alatt a mellkason egy kb. 5 cm átmérőjű duzzanatot, ami simogatáskor ”alapjáról” elmozdul. A kutya nem jelez fájdalmat. Érdekelne, hogy mi lehet ez? Nemrég lett daganatos a húgomék kutyája, a rengeteg pénz és a kutya még több szenvedése (kezelések, infúziók stb) ellenére végül el kellett altatni a kutyust, úgyhogy ezt a tortúrát mindenképpen elkerülném. Abban reménykedem, hogy valami jóindulatú ”szépséghiba”, lehetséges ez? Ha nem, akkor mi lehet?
Sajnálom a daganatos kutyával megesett dolgokat, biztosan tudja, hogy emberek és kutyák esetében is sokszor ez a vége egy-egy fatális rákos megbetegedésnek. A teendő a következő. Mielőbb részletes vizgsálatokkal kellene tisztázni a tapintható bőrterime szövettani eredetét és a kutya általános állapotát. Jó esély van arra, hogy a kutya egy viszonylag egyszerű operáció után teljesen meggyógyul. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: boby
2008-07-08
A nagy meleg miatt vágtam az újfunlandikutyám szőréből. Most viszont sebesedik a bőre. A kérdésem az lenne, hogy milyen gyógyszert, vagy kezelést ajánl. Köszönöm
Először is vizsgálatokat ajánlok annak tisztázása céljából, hogy mi okozza a leírt bőrelváltozást. Számomra egyáltalán em egyértelmű az, hogy a bőrelváltozás korábban is jelenvolt, csak nyírás után észlelte, vagy nyírás közben sértette meg a bőrt, vagy a lenyírt szőr elmaradó védőhatása miatt gyullad, fekélyesedik a bőrterület. A leírt tünet számtalan betegség jele lehet. Állatporvosa részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, citológiai/zövettani vizsgálat, esetléeg vérvizsgálatok egyéb kiegészítő vizgsálatok tudja diagnosztizálni a betegséget. A kezelés csak ezután érinthető.
jelige: Fidi
2008-07-08
4 éves németjuhász kutyánknak pár hónapja megy a hasa étvágya nagyon jó de sokszor van széklete. már kapott penicilin tartalmu injekciót l hónapja, nem használt. Az állatorvos kb. 1 hete szumetrojim tartalmu injekciót adott neki nyakba és izomzatába. Sajnos még mindig megy a hasa sokat fogyott. Mi a teendő vele, kakukkfü teát is adunk neki de nem használ. Diétaztattuk rántott leves, piritós kenyér. kérnénk szives tanácsát, előre is megköszönve
Elég sokmindent tudunk a kutyáról ... pl azt, hogy a hasmenése nem gyógyul penicillinre és summetrolimra ... A diétájuk (réntott leves + piritós kenyér) viszont akár önmagában fenntarthat hasmenést egy kutya esetében. A csak veszettség ellen oltott, ki tudja mikor férgehajtott kutya hasmenését sok tucat fertőző és nem-fertőző oktanú betegség előidézheti. Részletes vizsgálatokkal (fizikális vizgsálatok, széklet-, vérvizgsálatok, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok ..) lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget és mindezek után lehetséges a kezelésről beszélni.
jelige: Salamon
2008-07-08
T. Doktor Úr! Lehet hogy kinevetnek kérdésem miatt. 11 éves belga juhász kanomról van szó. Lányom szerint a kertben állt a kutya miközben kicsit remegni kezdett a teste. Majd elkezdett szinte megállithatatlanul körbe futkosni a kertrészében, ami kb 80 m2. Sietve járt, mint az állatkerti ketrecekben a farkasok vagy egyéb állatok. Nagyon sokszor körbement a területén, hiába szóltunk alig akart odajönni hozzánk. Kicsit később lányom szerint állva, kis vizeletet engedett. Aztán jól lett. Elvittük sétálni. Korábban már fájlalta hátsó lábait időnként de az általában pihenés után nem látszott. Ma futás után, két hátsó lábára rá sem birt állni, összecsuklottak alatta, sőt egyik mellső lábát is emelgette. Lefeküdt, néha megmozditotta azt a lábát amelyikkel gond volt, vagy épp kimerevitette, vagy behúzta. Csak feküdt, lihegett. Ekkor más tünete nem volt. Mi lehet mindez?? ez a kertbéli körülfutkosás nagyon furcsa. Pár éve olyan volt, hogy körberohangált úgy, mintha a saját farkát akarta volna elkapni, jó sokáig. Amúgy nem volt probléma a kutyával, olyan jellegűre gondolok ami ezeket okozhatná. Vélhetően izületi kopása van, 11 év alatt nagyon sokat mozgott. Tanácsolna röntgent emiatt, vagy nem érdemes a ”pénzt kiadni” mert úgysem tudnak semmit csinálni vele?? Sokszor nem látni a kutyán, hogy fájdalma lenne. Lehetséges, hogy csak időnként jön elő? olyankor is előjött már neki, amikor nem vittük nagyobb (korához képest nagyobb) sétára, csak saját területén volt. Köszönöm mielőbbi válaszát, családi imádott kedvencről van szó.
Kicsit sem nevetséges az amit írt, tulajdonképpen akár epilepszia, epilepszia-szerű betegségek, vagy időskori dementia, és ortopédiai elváltozások állhatnak a háttérben. A kutya részletes vizgsálatával lehetne szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegség(ek)et. Az esélyekről, kezelési lehetőségekről mindezek után lehet szótejteni.
jelige: Molly
2008-07-08
Amputálták az üszkösödő lábujját, az begyógyult. Kb. 2 hétre rá u.a. az oldalon a nyakánál keletkezett egy emberfej nagyságú gennyes tájog. Sikeres kezelés és gyógyulási folyamat (1,5 hónap) után a kutya ismét nem eszik és szaporán lélegzik,köhög és lázas.Lehet a tüdőre áthúzódó fertőzés a volt sebtől?
Lehet, hogy helyes az okfejtése és a nyaki helyeződésű emberfejnyi tályogból jutottak kórokozók mondjuk a tüdő állományába, vagy gátorközi nyirokcsomókba. Számomra az sem kizárt a leírásából, hogy esetéeg már a lábvég fekélyes megbetegedése is daganatos elváltozás volt, majd a nagyméretű nyaki terime nyirokcsomó áttét lehetett, és esetleg mindezek mellkasi áttétje az ami most gondot okoz a kutyának. Persze ez utóbbi okfejtésemnek semmi alapja nincs, amennyiben a műtét során eltávolított képletekből szövettan készült, és igazolta a gyulladásos megbetegedést. De az sem kizárt, hogy a mostani tüneteknek semmi köze a már lezajlott megbetegedéshez - hiszen egy oltatlan kutya esetében számos vírusos fertőzés is okozhat légzőszervi tüneteket és lázat. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, vírustesztek,röntgen felvételek, ...) derülhet fény a talányra.
jelige: Maya
2008-07-08
Tisztelt doktor úr! Két hónapos golden retriver kölyökkutyámat három nappal ezelőtt hoztuk haza. Első nap rendesen evett, ivott, ismerkedett a környezettel, tegnap és ma viszont alig eszik, egy-két falatot, azt is csak többszöri könyörgésre, ivással is hasonlóképpen van, ráadásul szinte az egész napot végigalussza, kedvetlen, illetve még folyadékszerű hasmenése is van. Tegnap reggel féreghajtót kapott, így arra tippeltünk, attól, viszont félő, hogy kiszárad, ha nem eszik, nem iszik... Mi lehet ennek a viselkedésnek az oka? Tőlünk már nem fél, az új helyet is úgy tűnik, megszokta. Van valami magyarázat a viselkedésére? Illetve hogy lehetne elérni, hogy egyen? Előre is köszönettel:
A 2 hónapos oltatlan kutya egy sereg igen veszélyes vírusos eredetű betegség ellen is teljesen védtelen. Nem kizárt, sőt igen valószínű, hogy ezek egyike betegítette meg a Mayát. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megerősíteni, vagy kizárni a gyanúnkat, diagnosztizálni a betegséget és meggyógyítani a Mayát.
jelige: Leukózisos Cica
2008-07-08
Tisztelt Doktorúr/Nő! Elvittük a beteg cicámat állatorvoshoz, aki egy tesztel megállapította hogy a macskánk macska-leukózisban szenved.És mondta hogy gyógyíthatatlan szegény, viszont én olvastam az interneten hogy különböző dolgokkal a cica több évig tünetmentesen jó egészségben tartható ha az ember sokat törőduk vele. Elaltatni nem szeretnénk ha még van esélye a vidám egészséges, fájdalommentes életre. Ön mit javasol hogyan bánjunk vele/ miket vegyünk neki ? Illetve még egy kérdés: ez a betegség mennyire veszélyes az emberekre illetve a kutyákra?
A legnagyobb kérdés az, hogy mutatja is a cica a leukózis tüneteit, vagy tünetmentes vírushordozó, esetleg „csak” szerológiailag pozitív. Ha nincsenek tünetek, akkor elvileg nem kizárt, hogy a 12 hét múlva elvégzett tesztvizsgálat már negatív eredménnyel zárul. A vírushordozó macska emberre, kutyára nem jelent veszélyt. Veszélyt jelent viszont a környezetében élő macskákra, ezért szigorú benntartása ajánlott.
jelige: Leroy
2008-07-08
2éves kankutyánknak váladékozik a nemi szerve. Sűrű, sárga színű a váladék a pénisztasakban gyülemlik fel. Hipermangános langyos vízzel öblítettük le a péniszt több alkalommal de eredménytelen. A péniszen sérülés nem látszik. Mi lehet az oka és mi a teendő?
Megszokott normális esetben is van a tasakban váladék képződés (smegma), ha csak erről van szó, akkor feleslegesen küzdenek. A megnövekedett mennyiségű, gennyes (esetleg véres, elhalásos) váladékképződés ellen sokszor a hígított Betadin oldatos öblögetés segít. A tasak végén növekvő szőröket is érdemes lehet rövidre vágni.
jelige: Molnariszka
2008-07-07
4,5 hónapos kan puli kölyök kutyánk van, nem egészen 10 kg a súlya. Nem sok? Egészségesnek tűnik, igen agilis, rettentő játékos, figyelmes, nem hinném, hogy baja lenne, de a súlyát sokkalom ahhoz képest, hogy felnőtt korára 10-15 kg-ot olvastam mindenhol.
Nekem is soknak tűnik a kölyök testtömege. A Puli fajtaleírásában valóban 10-15 kg kifejlettkori élőtömeg szerepel. Ha a kölyök 4.5 hónapos korára már 10 kg, akor szinte biztosan túllépi a fajtastandard felső határát.
jelige: kiscica
2008-07-07
Kedves doktorúr!Nemsokára kapok egy kiscicát már nagyon várom .De még nem hozhatom haza mert akinél van azt mondja még túl kicsi ahhoz.A cica most 5 hetes .Mikor hozhatom el?
Egy jól fejlett kölyökmacska 8-10 hetes korábvan már gond nélkül elválasztható, elhozható anyjától. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: vemhes-e a szukám?
2008-07-07
Kedves doktorúr!Van 1 egyéves szuka kutyám.Egyszer már volt vemhes, kölyke most 5 hónapos.Most ismét tüzel és az utóbbi időben többször elszökött otthonról és úgy gondolom h vemhes lett,csakhogy nem vagyok biztos benne!Hogy győződhetnék meg ,hogy tényleg vemhes-e?Mert egyenlőre még nem tudom eldönteni.Előre is köszönöm válaszát.
Elég baj, hogy a fiatal, oltatlan szuka első tüzelése alkalmával vemhes lett és most egyévesen nem kizárt, hogy a második alom fejlődik a méhében. Állatorvosa a 3-4 hetes vemhességet már egyértelműen meg tudja állapítani ultrahang vizsgálattal. Akár, ha vemhesült is a szuka érdemes és ajánlott lenne az ivartalanítása.
jelige: könyv
2008-07-07
Tisztelt doktor Úr/ Nő Ha jól emlékszem régebben olvastam egyik válaszában, hogy ajánlotta egy doktornő könyvét a kutyák táplálásával kapcsolatban. Megtenné, hogy leírja mégegyszer, mert nem találom az oldalon azt a hozzászólását. Köszönöm.
Szinte biztosan Dr. Fodor Kinga: „Mit egyen a kutyám?” című könyvéről van szó.
jelige: Tacsi
2008-07-07
Üdvözlöm!! Egy nagyon nagy problémánk lenne van egy tizenéves tacsi kutyánk akinek a mellén daganatot találtak,már pár éve.Azt mondta az orvos ahová járunk hogy ha nem nyúl hozzá lehet hogy évekig él még,de ha műti lehet hogy nem sokáig!!!Ezért inkább nem műtettük meg,viszont már a napokban egyre többet köhög,gondolom a tüdejére is átment,fáradékony ,könnyezik a szeme,fekszik egész nap,most márnagyon nem akar csinálni semmit.igazából azt szeretnénk tudni hogy fáj e valamilye,hogy elaltassuk e???És kb.meddig fog még élni??? Válaszát előre is köszönjük:Egy szomorú család
A pár éve észlelt daganatot igencsak ajánlott lett volna akkoriban megoperálni ... A kutya mostani állapotáról is csak akkor lehet nyilatkozni, ha részletes vizsgálatok igazolják, hogy az emlődaganat áttéteket képzett-.e a tüdőben. Amennyiben ez így van, akkor a kutyát valószínűéeg meggyógyítani, tumormentessé tenni már nem lehet, néhány hét, hónap alatt lezajlik a betegsége. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: BoXer
2008-07-07
A kérdésem a következő lenne.A szuka kutyám naptár szerint december 5-én kezdett tüzelni tudomásom szerint 6 hónapra kellett vólna megint azaz júni 5-ére vártam. Szeretném fedeztetni de még mindig nem kezdett el tüzelni. Nórmális ez vagy mennyi idő az ami esetleg lehet?köszönöm a válaszát előre is.
Általánosságban igaz, hogy a kutyák 6 havonta tüzelnek, ebben azonban igen nagy egyedi eltérések lehetnek. Azaz nem feltétlenül rendellenes az, ha egy szuka nem pontosan 6 hónapra kezd el tüzelni. Ha ennél pontosabb választ szeretne, érdemes lenne felkeresni egy szaporodásbiológiai területen jártas kollégát, aki végig is tudná kísérni a szuka tüzelését, ovuláció diagnosztikát is végezhetne, így azt is megtudhatnák, hog ymikor kell fedeztetni a szukát.
jelige: EUKÉMIA GYANÚS BEAGLE
2008-07-07
Van egy 6-éves beagle szuka kutyám és az elmúlt 2-évben nagyon beteges volt. Vittem Orvoshoz és szerencsésen ki kezelte. Egy hete azzal a problémával vittem orvoshoz hogy a nyirok csomoi meg voltak duzzadva. Az orvos azt mondta hogy valami vírus vagy fertőzést szedhetett össze. A tünete:-étel kihányása - bányadtság Azon a héten 3*-voltunk orvosvál ás kapot 3-féle gyógyszert. 1: Hányás ellen 2:Hátra a vénába kapta nevét nem mondta 3:Erős antibiotikum(csípős inyekció) Minden második nap kellet vissza vinnem. Ezta 2.és-3.féle gyógyszeret két napig kapta a harmadiknap csak a a hátra a hátához kapta. Ma reggelre pedig 41C-OS láza lett a kutyámnak az inye fehér. Sikerült a lázát levinni egy negyed algopirinnel. Miután jobban lett elvittem az állatorvoshoz aki közölte hogy a nyirokcsomo sem elől sem hátul nem csökkent. Az orvosunk azt mondta hogy neki LEUKÉMIA GYANUS ÍGY KEDDEN KELL VISSZAVINNi VÉRVÉTELRE. árom mielőbbi válaszát és tanácsát
Gondolom nem leukémia, inkább lymphóma gyanús a Beagle ... Állatorvosa a nyirokcsomók vizsgálatával tudja megerősíteni, vagy elvetni gyanúját. Kutyák lymphómáinak kezelése gyógyszeres kezeléssel lehetséges. Ezt legjobban Vajdovich Dr. végzi az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállatklinikáján. Ha beigazolódik a gyanújuk, gondolom, a legokosabb volna felkeresni Vajdovich Dr.-t
jelige: Sába
2008-07-07
van egy 7 hónapos rodéziai ridgeback kutyám ami csütörtökön kb.4m magasról leesett és beütötte a fejét, hátát.Egyből fel állt és ment tovább mint ha mi sem történt volna. Állatorvos látta és végig tapogatta ,de a kutya fájdalmat nem jelzett. De azóta görcsös összerándulásai vannak ami pár percig tart, eszméletét nem veszti és olyan mintha a testén végig futna. Elősször csak oldalára fekve jelentkezet de most már ha áll akkor is néha végig fut rajta egy ilyen görcsös roham. Nem esik el csak áll. Izgága volt , most kicsit visszafogottabb de játszik eszik , vizelete széklete rendben van. Kérdésem az lenne, hogy merre induljak el vele , hogy kizárják az epilepsiát. Ha az ütés következménye lehet séges , hogy vissza áll minden a régi kerékvágásba? Köszönöm a választ.
Epilepszia ügyekben leginkább jártas szakemberek Dr. Kómár Gyula és Dr. Kiss Gabriella Budapesten. Akár a traumás előzmény (vérömleny, lágyult terület ..) okozhat epilepsziás és epilepszia-szerű megbetegedéseket.
jelige: Fanny
2008-07-07
Tisztelt DR. Úr! Fanny egy golden retriever kutya, aki 2 éves és nem voltak kölykei. Őt áprilisban kaptam mert nem tudták megfelelően gondozni régi gazdái ( láncon tartották). A tegnapi szeretgetés alkalmával vettem észre, ogy az egyik emlője duzzadt. Ahogyan megnyomtam neki sűrű gyulladás okozta genny jött belőle. A mai nap már kissebb volt a duzzanat és már csak sárgás-pirossas váladék jött beleőle. Kérdésem, hogy mi okozhatta ezt a gyulladást, hogyan kezeljük, és hogy ez lehet-e állvemhesség okozta gyulladás? Lehet-e majd neki még valaha utódja? Segítségét előre is köszönöm, és további szép napot!
Valóban álvemhesség, álanyaság is okozhatja a Fanny emlőgyulladását. Állatorvosa tudja megállapítani ezeket e betegségeket, ő tud kezelési módszert is ajánlani a meggyógyítására. Biológiai értelemben nem kizárt, hogy a lezajlott emlőgyullaáds után a szuka vemhesül és egészséges kölyköket nevel fel - de mindenképpen kérdés az, hogy miért akarunk utódokat tőle. A Fanny szempontjából sokkal egészségesebb és megnyugtatóbb megoldás volna az ivartalanítása.
jelige: bénult mopsz
2008-07-07
Június 17-én elvittem állatorvoshoz a 3 éves mopsz kanomat gyomorrontás gyanújával. Kapott injekciókat a combjába izomba. Az egyik szúrás után elkezdett rángatózni a lába, azt hittük, hogy csípi az oltóanyag, de sajnos nem ezért rángott. A rendelőből kifele már húzta a lábát, azóta is húzza, a comja külső fele lebénult és a külső 3 ujja. Az orvos tanácsára a kutya a bénulásra szedett B vitamint, Vetri DMG-t, Medrolt, panangint, Milgamma N-t és maszírozom, sajnos eddig nincs javulás. Ennek okozata, hogy már 2 és fél hete horzsolódik az ujjai fölötti bőrrész, mert visszahajlanak járás közben. Első naptól kötözöm, szteroidos kenőccsel kenem, fertőtlenítem, de egyre csúnyább a seb, már 2 luk is lett ott rajta. Tegnap már szaglott is a seb, már adom neki az antibiotikumot. Ma reggelre bedagadt a csánkjáig a lába, elrohantam vele egy másik orvoshoz, azt monda ez már nem fog meggyógyulni, amputálni kell. Érdekelne a véleményük, hogy meggyógyulhat-e az az ideg? Megmenthető-e a kutyám lábvége, ha esetleg rendbejön az ideg? Válaszukat előre is köszönöm!
A hetek óta fennálló, kezelés ellenére nem javuló bénulás véleményem szerint várhatóan nem lesz jobb. Sajnos, ha a bőr nagy területen elhalást mutat, akkor egyet kell értsek állatorvosával, aki szerint amputációval lehet csak elfogadható állapotokat teremteni. 1);

<< <  285 / 467 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.08.20
4-5 hónapos fekete kislány cica oltva, féregtelenítve várja szerető gazdiját. A kiscicát augusztus 7-én találtuk a Péter Pál utcában. Nagyon bújós, szeretetéhes és alkalmazkodó.
2016.07.28
A cicának a szajanal let daganata rosz indulatú mit lehet csinalni segiteni neki most 13 eves a alatorvos aszt monta hogy idos es nincsi kiut én nagyon sajnalom segenit mit lehet segiteni neki enni eszik többször naponta ha tudnak irjak meg koszonom
2016.07.27

Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Kedves Gazdi!

Kérédésére aa választ az "Orvos válaszol" menüpont alatt fogja megtalálni!