Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: (:
2008-03-05
Tisztelt doktor úr! Van egy 8 hónapos német juhász kutyánk. Kb 2 hónapja sántít. Az állat orvos beoltotta, egy párnapig nem is sántított. Úgy látom, hogy van neki farkas körme, ami az eggyik lábán nem kopott el, nagyon hegyes. Erre szeretnék választ kérni. hogy ilyenkor mi a teendö? Válaszát nagyon meg köszönném. Tisztelettel,
És, most megint sántít? Szerintem a legokosabban akkor járnának el, ha kérnék a kutya részletes vizsgálatát. A farkasköröm - főleg, ha túlnő, belenő a bőrbe - eltávolítása is ajánlatos lenne és jó lenne tudni, hogy a korábbi sántaság nyom nélkül meggyógyult-e.
jelige: vakcina
2008-03-05
Két cicám FIP szűrésen esett át és egyikőjük pozitív lett.Kérdésem lenne: 1.Elkülönítve kell tartanom őket ezután? 2.Amelyik pozitív lett, annak kell-e, lehet-e adni az orrba adható vakcinát? 3.Mennyi az esélye a negatív cicának arra vakcina nélkül, hogy fertőződik, és mennyi az esélye a pozitív cicának hogy beteg lesz? 4.Mennyibe kerül a vakcina? Válthat.e ki súlyos allergiás reakciót? Nem ”olthatjuk” be a betegséggel, pontosabban a coronavírus mutációját nem válthatja ki a vakcina? Köszönöm válaszát!
1.) Nem feltétlenül - hiszen a FIP szerológiai pozitivitás azt is jelenthet, hogy a cica egyszer „találkozott” a vírussal, nem betegedett meg, már nem is vírusürítő, „csak” áthangolódott. 2.) Lehet és ajánlott. Meg a másiknak is, amennyiben nem különíti el, és főleg amennyiben egy WC-t használnak. 3.)Sejtelmem sincs. 4.) Nálunk 6.900 Ft. Nem. Nem. Szívesen. 3.)
jelige: lehet terhes?
2008-03-05
Szeretném megkérdezni, hogy mi a valószínűsége hogy vemhes e a cicám. Nagyon szeretnék kiscicákat. Most csütörtökön jött rá az ivarzás és öt éjszakát töltött kinn a kandúrokkal (láttuk őket), nappal nem merem mert sok a kutya és ilyenek.... Azt olvastam, ha megtörténik akkor lemegy róluk az ivarzás egy két nappal de a cicámnál csak enyhültek a tünetek, teljesen nem múlt el, még mindig fetreng, és menne az éjszakába. Ha hazajön egész nap alszik, mintha kimerült lenne. Volt olyan is hogy elszaladt féktelen nagy gyereksírásszerű hang aztán visszaszaladt nyomában a kandúrral, berohant fetrengett egy sort és elaludt. A kérdésem: lehet hogy a cicám terhes? Mennyi az esélye rá? Milyen külső jelei vannak hogy megtudjam, nem akarok várni a poci növekedéséig nagyon kíváncsi vagyok hogy sikerült e teherbe esnie. Válaszát előre is köszönöm.
Ha a macskája egészséges, akkor igen nagy valószínűséggel vemhesülni fog. Nekem nem jelent ez akkora örömet, mint Önnek - hiszen az oltatlan, talán nem is parazitamentesített macsek vemhesítése komoly veszélyeket rejt. A cica vemhességéről 3-4 hét múlva ultrahang vizsgálattal tud meggyóződni. Melegen ajánlott az anyamacska felkészítése, az Ön felkészülése az eseményre és lehet kezdeni a potenciális befogadó gazdikat is. A felkészülést el lehet akár kezdeni honlapunk Tudnivalók és Publikációk fejezeteinek olvasásával is.
jelige: Wilike 2.
2008-03-05
Köszönjük szépen az e-mailt amit válaszul küldött.Lenne még pár kérdésünk Önhöz.Kapott 2 gyógyszert amit szed az egyik:Furosemid 1/8-ot kell belölle adni napi 2-szer az egyik kérdés az lenne,hogy amikor vizhajtot kapott csak akkor jobban váladékozott a szeme ez normális dolog ilyenkor?A másik gyógyszer Ednyt abból 1/4-et kell beadni szintén napi 2-szer.Ez a gyógyszer ugy tudjuk vérnyomáscsökkentö.A szive nem ugy ver ahogy kéne és ez a gyógyszer beállitja majd neki?És megszünteti-e a köhögését?Amikor elöször jelentkezett ez a tünet nála vizet köhögött fel.A kedve és étvágya azóta is ugyanolyan jó. Segítségét elöre is köszönjük.Jelige Wilike
Nem valószínű, hogy a vízhajtó mellékhatása lenne a szem váladékozása. Az Ednyt tablettát a szívelégtelenség kezelésére használják emberen és kutyán egyaránt. A szívelégtelenség komoly megbetegedés. A gyógyszeres kezelés beállítása és a kutya állapotának ellenőrzése rendszeres kontrolvizsgálatokat igényel.
jelige: Sukoró
2008-03-05
Tisztelt Állatorvosok!Babézia fertőzés került kimutatásra,vizeletből,3 keresztes.Megfelelő injekciókat, gyógyszereket megkapta,jelenleg szedi.Teljesen rendszertelenül mintha köhögne,görcsösen.Mintha a mozgástól erősödne.A kullancs csipés óta erősödött.
Mi erősödött a köhögés, vagy a kutya?! És mi a kérdés?
jelige: bélcsavarodás
2008-03-05
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy a bélcsavarodásnak kutyák esetében milyen konkrét tünetei vannak? Az ”egyértelmű jelen” kivül, amit nem áll módomban ellenőrizni, tekintve, hogy amíg nem tartozkodom otthon, a kutya(k) kinnt vannak a kertben. Köszönettel:
Még olyan sincs, hogy „egyértelmű jelek”. Gondolom körmönfont mondatával a székletürítés elmaradását akarta jelezni. Ez sem egyértelmű jel. Egyrészről számos egyéb betegségnél elmaradhat a székletürítés (pl obstipáció, tumor, bélinvagináció, idegentest ...) másrészről a bélcsavarodás sem mindig zárja el 100%-osan a bél üregét - azaz, vannak olyan bélcsavarodásos esetek, amikor van székletürítés. A bélcsavarodás gyanúját a hányás, fájdalmas székletürítés/ürítés elmaradása, hasi fájdalom, nyugtalankodás .. alapján fel lehet állítani. Egy sereg egyéb betegség, kóros állapottal egyidejüleg. Aztán a bélcsavarodás esetét (is) részletes állatorvosi vizsgálattal lehet megállapítani.
jelige: bűzmirigy
2008-03-05
Tisztelt Doktor úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 16 éves kutyusunknak kb 3 hónapja bűzmirigy problémái vannak. Először kinyomták neki és kapott antibiotikumot ez újból előjött neki, de akor csak kiürítették,később befertőződött és akkor is kapott antibiotikum kúrát. Legutóbb 2 hete újból előjött neki,akkor azt mondta a doki, hogy csúnyán be van neki gyulladva és 8 napig szedte az antibiotikumotés emellett kamillával mosogatom. Nincs bedagadva neki de azóta is vérzik néha , néha meg barnás váladék folyik belőle.Van még esély a gyógyszeres kezelésre, elképzelhető, hogy sipoly alakulki nála.Vagy el kell távolítani? Válaszát köszönöm!
A több hónapos előzménnyek szerint a bűzmirigy konzervatív kezelése nem hozott eredményt. Könnyen lehetséges, hogy a műtéti megoldást is érdemes átgondolniuk.
jelige: boxer probléma
2008-03-05
Abban szeretném kérni a segítségüket hogy a kutyám a mai nap folyamán 2 alkalommal hányt. Az első esetkor elég sokáig kereste a helyet ahol végül hányt de mikor befejezte akkor egyszerűen eldőlt a kutya de szinte azonnal fel is kelt. A hányás habos szerű volt de citrom sárga színű. A 2. alaklommal már jóval több mennyiség távozott. Ez inkább fehér színű volt de mellé egy szintén citrom sárga olaj szerű állagú folyadék társult. A kutyának látszólag azóta nincsen tünete eszik (száraz tápot), iszik,csóvál, örül. (a hétvége folyamán volt nálunk egy disznóvágás és kutya kapott különböző de csak olyan dolgokat amik ehetőek, gondoltam hátha ez közrejátszhatott) A válaszukat előre is köszönöm
Azt gondolom, hogy a hétvégi elhajlásnak korábban illett volna, hogy következményei legyenek. Az eldőlést is meglehetősen ijesztő tünetnek gondolom. Ajánlatos lenne állatorvosának beszámolni a történtekről és a kutya részletes kivizsgálását kérni.
jelige: Linda 4.
2008-03-05
tisztelt dr ur!! majd a jovohet egyik nap alkakmaval el viszem a kiskutyamat egy ultrahangos vizsgalatra de az emoli megnotek ....es sulyosabbnak is tunik .
Az emlőduzzanat és súlynövekedés jelezheti a vemhességet, vagy az álvemhességet. Ezért igencsak ajánlott lesz az a bizonyos ultrahangos vizsgálat. Ráadásul, amennyiben most sem akarják a veszélyeket vállalni és a jövőben sem akarnak kölyköket - a Linda műtétje akár vemhesen is elvégezhető.
jelige: Becky
2008-03-05
Tisztelt Doktor Úr! Köszönjük a gyors válaszát. Kutyánk betegnek nem látszik, sőt nagyon eleven, játékos, jó kedélyű vidám kiskutya. Naponta háromszor kap enni. Csak nagyon-nagyon minimálisat eszik Azt is úgy kell szinte ráerőltetnünk. Ha mennyiségben mondjuk akkor az, egy kéz egy markában elfér. Ezt a kis mennyiséget jóízűen megeszi. A jobbnál- jobb kutyaeledelt vesszük neki, valamint házi kosztot is kap. Ismerősök szerint csak én aggódom túl az egészet, mert a véleményük szerint a kutya nem sovány. Bár a történethez hozzá tartozik, és szerintem itt lesz a baj forrása, hogy.... Ismerősön keresztűl vettük a kutyát szinte látatlanban. Kérdéseink voltak a volt gazdihoz aki aztmondta, hogy a kutyi megkapta az összes oltását (amit 3 hónapos korig meg kell kapni) valamint ott tápot kapott, de nem volt egy fajtára szoktatva. A kutya megérkezett hozzánk 2008 február 23-án. 2007. november 06-án született. Az oltási igazolványa szerint a kutya csak egy oltást kapott 2007 december 18-án ami NOBIVAC PRAVO-C 005308 A volt. Ezen kívűl más oltás nem szerepelt az igazolványába.Másnap az orra száraz volt, lázra gyanakodtunk és kapott egy kis ALGOPYRIN-t(ami helyre is hozta a láz gyanúját.Majd féregtelenítés gyanánt kapott kétszer 1/4 Kuma plusz-t(remélem elég volt a férgek kihalytásához)a székletet folyamatosan vizsgálgatjuk, majd pedig 2008. február 25-én orvost hívtunk hozzá, aki azt mondta, hogy nagyon későn nincs neki az oltás, így leoltotta liofilizátumot tartalmazó CANVAC P vakcina A.U.V.-val. A következő oltását 1 hónap múlva kapja mondjuk azt nem közölte milessz az, ami esedékes március 25-én. Az állatorvosunkról meg annyit, hogy a szüleim baráti körébe tartozik, a kutyát úgy oltotta, hogy ketten kellett fognunk mert annyira fél az állatoktól, továbbá ránézett és közölte hogy egészséges. Már folyamatban van az „új” állatorvos keresése. Gondoltunk még arra, hogy megviselte a környezetváltozás, valamint a fogváltás.Széklete normális kemény, napi 2-3 kupacot csinál a gazdinak:)) Viszont nagyon sokszor vizel keveset, mondjuk sokat iszik.Kenelbe van tartva, de naponta 2x engedjük ki futni, ilyenkor 1-1 órát van kint. Pár napot még várunk vele, és elvisszük egy szakemberhez. Mellékelten küldök Önnek egy képet Beckyről. Előre is köszönöm a válaszát és megértését.
A leírása és a küldött kép tanúsága szerint a kutya megszokott étvágyú, jól fejlett Beagle. Az aggódást az étvágytalansága miatt el lehet felejteni. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja a kutyák ajánlott vakcinázási protokolját.
jelige: FIP
2008-03-05
Több cicám is van, és most derült ki hogy egyikőjük valószínűleg FIP beteg. Mivel érintkezett a többiekkel, nem tudom mit tehetnék, hogy a többi ne legyen beteg? Úgy tudom a FIP szűrés eredménye és a vakcinázás biztonsága nem 100%-os.
Jók az információi sajnos. Ha a szóbanforgó cica valóban mutatja is a FIP tüneteit (mellüregi, vagy hasüregi folyadékgyülem) akkor sajnos őt nem lehet meggyógyítani. A többi cicától mindenképpen el kell gyorsan elkülöníteni. A legnagyobb veszélyforrás a közös macsaWC használata. A többi macsek szerológiai vizsgálatával annyi állapítható meg, hogy találkoztak-e már életükben a vírussal és termelnek-e ellene ellenanyagot. A pozitív cicák nem feltétlenül lesznek betegek és halálraítéltek. A tüneteket nem mutató cicák vakcinázása feltétlenül ajánlott, noha nem nyújt 100%-os védelmet a vírus ellen mégis nagymértékben csökkenti a betegség kialakulását.
jelige: Rex
2008-03-05
Tisztelt Doktor Úr A németh juhász kutyámnak vérzik a pénisze.Kihivtuk hozzá az orvost,azt mondta hogy a nyálkahártya is be van neki gyulladava.Azt javasolta hogy betadine oldattal naponta háromszor fecskendezzük be neki.Mutatta hogy hogy kell neki csinálni hogy a tasakba be tudjuk fecskendezni a betadinét.Kb egy hete csináljuk neki,de még mindig vérezget.Szeretném megkérdezni hogy lehet e a kutyusnak adni sumetrolim gyógyszert,és ha igen akkor mennyit?Ha nem ,akkor mit kellenne csinálni? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel
Sokkal inkább jelezni kellene állatorvosának, hogy nem kielégítő a kutya állapota. Nem kizárt, hogy ő is szisztémás antibiotikumos kezelést javasol - de gondolom, hogy előtte a kutya újbóli részletes vizsgálatát fogja ajánlani. Ezekből az adatokból fog eldőlni a további kezelés módja - hiszen még az sem kizárt, hogy a pénisz-, és tasak nyálkahártya gyulladása, vérzése mellett akár hólyag, here-, mellékhere, vagy prosztata problémája (is) van a kutyának.
jelige: kutyatej
2008-03-05
Tisztelt Doktor ur! A multhet hetfon (feb25) szuletett meg a kiskutyank.A mamit csaszaroztak es sterilalva is lett.Sajnos a mamanak a 4 napon egyszeruen elfogyott a teje ill nagyon minimalis.A kicsit mestersegesen Royal Canin tapszerrel etetem 3 orankent.Arra lennek kivancsi,hogy 130g kicsinek mennyit kell ennie.Sajnos ml nem tudom,de egy etkezesnel 2-3g iszik meg.A sulya 2 nap alatt 4g-mal lett tobb.Nagyon nyugott eszik alszik,nem siros ami, ha jol tudom jo jel.Valaszat elore is koszonom.Tisztelettel
Gratulálok az új jövevényekhez. Kérdésében a nehézséget az jelenti, hogy nem tudjuk pl mennyi az a minimális tej, amit mégis szophatnak a kölykök. Az egyszeri 2-3 gr egy 130gr kölyök esetében nekem kevésnek tűnik - ha acsak a tejpótló tápszerrel számolunk, abból legalább dupla mennyiséget kellene fogyasztaniuk a kölyköknek 3-4 óránként. A 2 nap alatt 4 grammnyi testtömegnövekedés is kevésnek tűnik számomra. Az viszont valban jó jel, hogy a kölykök nyugodtak, alszanak. Próbája növelni a tejpótló táp mennyiségét és ne feledkezzen meg arról, hogy a kölykök 10-14 napos korában ajánlott az első féreghajtás. Sok sikert kívánok a felneveléshez, majd a gazdikereséséhez.
jelige: kandúr
2008-03-04
Áprilisban lesz 2 éves Mirci cicánk(fiú). 7 hónapos korában ivartalanították. Már jó ideje imádja a takaró alatt mozgó lábamat, imádja megtámadni, harapdálni. Kb. 2 hete vettük észre, hogy párosodó mozdulatokat tesz a játék közben és furcsán nyávog. Fölhívtuk az állatorvost, aki azt mondta, valószínű én vagyok állapotos és azt érzi a cicánk. Lehetséges ez? S ha igen, a cica kb. mennyi idő után érzékeli? Lehet probléma mégis a cicával? Előre is köszönöm segítségét
A vadászó, játszó (esetleg agresszív) mozdulatokat értjük - erről határozott nemtetszés nyilvánítással lehet leszoktatni a cicát. A párzó mozdulatok időzítéséhez nem tudok hozzászólni. Azt tudjuk, hogy egyes esetekben a herélt kutyák és macskák párzási képessége sokáig megmaradhat a kasztráció után is. Ez, gondolom nem probléma, nem betegség a macskánál. Nem hiszek viszont abban, hogy a herélt kandúr a gazdiban lejátszódó hormonális változásokat észlelné és reagálna rá ilymódon. A saját terhességét biztosan nem a herélt kandúr viselkedése alapján kell észrevenni, azt vizelet teszttel és nőgyógyászati vizsgálattal lehet tisztázni.
jelige: Wilike
2008-03-04
Van egy 3és fél hónapos yorkshire kiskutyánk kiderült,hogy szivnagyobbodása van reggel és este köhög most gyógyszeres kezelést kap a mai naptól.Helyre állhat-e az állapota vagy végig gyógyszert kell majd szednie?
A szívelégtelenség klasszikus esetei nem gyógyítható megbetegedések, az ilyen emberek és állatok egész életükben gyógyszeres kezelésre szorulnak. A szívelégtelenség gyógyszeres beállítása, majd a betegség hosszútávú kezelése is rendszeres kontrolvizgsálatokat (benne vérvizsgálatok, EKG, szívultrahang ..) igényel - és a kezelés során előfordul, hogy a gyógyszereken, vagy adagolásukon módosítani is kell.
jelige: masztiff lány 2.
2008-03-04
Elözző levelemben kérdeztem a vérzéssel kapcsolatban!Pontositanék 9 éves,nem hónapos! köszönettel.
Elnézést kérek figyelmetlenül olvastam el a levelét. A 9 éves masztiff szuka esetében akár a daganatos elváltozásnak akár a gennyes méhgyulladásnak igen nagy az esélye. A kutyának sürgősen ultrahangos vizsgálatra és valószínűleg műtétre van szüksége.
jelige: Linda 3.
2008-03-04
kedves dr ur! elosszor is elnezest kerek ontol ,hogy zaklatom ont a kerdeseimmel,de imadom a kiskutyamat e miatt mind kerdezek ontol ,ha el jon a szules ideje mit kell tennem ?? kb hany kolyke lehet neki ? amugy a dr urnak pesten van ugye kaBINETJE??
Nézze, én még abban sem vagyok biztos, hogy vemhes a tacsi. Ultrahangos viozsgálattal lehet egyértelműen megválaszolni a kérdést, hogy vemhes-e és azt is, hogy kislétszámú, vagy nagylétszámú vehem fejlődik-e benne. Érdemes lenne honlapunk Publikációk rovatának több fejezetét elolvasnia a teendőivel kapcsolatosan. Igen, a mi rendelőnk Budapesten van a lejjebb olvasható címen.
jelige: hadzsi
2008-03-04
a kutya szivbeteg vérvétel és EKG-én áteset három hete étvágytalan a nap első széklete szilárd de nyálkás utána teljesen hig epe szinü sárgás.Alhasból lélegzi mitha iritálná valami nyomásra fájdalmat nem mutat.Sokat iszik ivás után azonal köhög de csak akkor és bö nyálzás köpzödik. A kérdésem az lene ,hogy a tünetek alapján lehet-e a szivbetegségen kivül is más baja (furosemid ednyt kálcium-R) A kutya 6 éves
Súlyosfokú szívelégtelenség önmagában is képes lehet előidézni a leírt tüneteket. Persze akár egyéb szövődményes, vagy független betegség is kialakulhatott a kutyában. A szívelégtelenség önmagában is sok kontrolvizsgálatot, labort, EKG, esetleg szívultrahangot igényel, mire a gyógyszerezést esetleg seikerül beállítani. Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a kutya állapota.
jelige: Shery
2008-03-04
Nyolc éves kutyámról kiderült, hogy Cushing kórban szenved. A kutyán semmi mást nem lehet észrevenni, mint hogy nagyon sokat iszik, így sok a vizelete, és hullik a szőre. Lett csináltatva egy részletes laborvizsgálat, ami kimutatta, hogy a Cortisol szint nagyon magas(604.2) Szeretném megtudni, hogy van e valami gyógymód ez ellen a betegség ellen? Létezik, e esetleg valamilyen gyógyszer? Ha nincs kezelve a betegség, akkor meddig élhet így a kutyám? Válaszát előre is köszönöm
A magas kortizolszint, a bőrtünetek és a sok vízivás/sok vizelés igen valószínűvé teszi a Cushing betegség diagnózisát. A Cushing a mellékvese kéreg túlműködését jelenti, aminek 2 formáját ismerjük: - az egyik oldali mellékvese daganatos elváltozása, vagy a hypofízis működési rendellenessége miatt mindkét mellékvese hyperpláziája okozhatja. Az első esetben operálni érdemes a betegeket a második esetben gyógyszeres kzelés szokott a célravezető lenni. Minthogy a cukorbetegség és a szívelégtelenség súlyossága is ég és föld lehet a Cushing betegség súlyossági fokozatati, esetleges szövődményei között is igen nagy szélsőségek fordulnak elő. Ezért aztán teljességgel lehetetlen ennyi adatból megmondani, hogy mennyi idő alatt lesz végzetes a betegség kezelés nélkül. Hetek és akár évek is eltelhetnek mire tönkremegy a kutya kezelés nélkül.
jelige: Bóca
2008-03-04
Tisztelt doktor úr! 3 napja a szomszédaim hoztak nekem egy palota pincsi kiskutyát. kb. 1 éves lehet. Szegénynek tiszta csomós volt a szőre. levágtam neki nem tudom jól tettem-e. Kifésülni nem hagyta mert fájt neki. A kis szemeit állandóan forgatja, (elnézést jobban nem tudom megfogalmazni) körbe-körbe, de a feje nem mozog, és a fejét egy kicsit félre forditva hordja. nem nagyon, de azért észre vehetően. Valamint bolha nincs benne, megfürdettem, megszáritottam, a csomóktól megszabaditottam, de mágis nagyon sokat vakaródzik, valamint mintha egy picit tépné is a szőrét. A szemforgatás nem tudom lehet-e genetikai probléma vagy esetleg bántották-e? Nagyon kérem ha tud válaszoljon, mert nem tudom mit csináljak vele. Egyébként nyugodt, játékos kiskutya, jól elvannak a stefivel. És mégegy a kiskutya szuka. A válaszát előre is nagyon köszönöm. Köszönettel:
Ha a szomszédoktól megtudhatja, hogy mióta mutatja a kutya a „szemforgatás” és fejoldaltartás tüneteit - akkor a vizsgáló állatorvosa már egy kicsit közelebb kerülhet a megoldáshoz. Hasonló tüneteket akár veleszületett rendellenességek is okozhatnak, de akár egy régikeletű halójáratgyulladás is jelentkezhet így. A teendője egyértelmű: állatorvosi részletes vizsgálat, majd ha lehetséges, a diagnózis alapján a kutya kezelése. Mégha teljesen tünetmentes lenne is az új kutya, akkor is ez lenne az ajánlott, hiszen a kutya oltásait, parazitamentesítését, ivartalanítását is jó lenne megbeszélni.
jelige: étvágytalanság
2008-03-04
Egy hete vettünk egy Beagle 4 hónapos kiskutyát. Problámánk vele az, hogy nem akar enni, bár mit adhatunk neki egy-két falat és befejezi. Elég sokat is rág most váltja a fogait. Vajon ez lehet a probléma? Más beaglés gazdiktól hallottam, hogy szinte”zabál” a kutya. Miénk meg egyáltalán nem eszik. Kérem segítségét.
Az étvágytalanság egy tünet, ami betegség, rendellenesség fennállását jelzi. Ha tehát így van, akkor ki kell vizsgáltatni a kutyát, mivel ezt az általános tünetet betegségek százai okozhatják. Meg kell jegyezzem, hogy amennyiben a kutya nem sovány, jól fejlett - akkor az sem kizárt, hogy teljesen rendben van az étvágya, csak éppen annyit nem képes megenni, amennyi az Önök elvárása. Az is előfordul, hogy ugyanazt a kutyát egyik ember nagyétvágyúnak, zabálósnak tart, míg ugyanazt a kutyát egy másik ember étvágytalannak aposztrofál. Legalább annyit jó lenne tudni az esetről, hogy a kutya megfelelően fejlett-e, és azt, hogy naponta mégis mennyit eszik.
jelige: Manó
2008-03-04
Szeretnék kutyust örökbefogadni,lehetőleg sintértelepről. Ha még nincs ivaratalanítva,mikor lenne érdemes?Rögtön befogadás után,vagy ha már megszokta az új helyét? Talán azonnal lenne célszerű,mert nem szeretném,ha elszökne, viszont szegénynek így is elég stresszes hogy új helyre kerül....és nem egy rossz élménnyel kéne ”indítani” nála!?
Ha olyan kutyát fogad be, amelyik esetleg már ivartalanított, akkor máris beljebb van egy kérdéssel. Ha a kuztya kellően magabiztos, nem fél, nincsenek viselkedési zavarai - akkor a műtétet akár néhány napon belül is elvégezhetik. Ha a kutya határozottan félős, bizalmatlan, akkor valóban jobban teszik, ha várnak néhány hetet, hónapot amire kialakul a bizalom. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még olvasgathat a témában is.
jelige: Manyi
2008-03-04
Tisztelt doktor úr Az lenne a kérdésem’,hogy a Fr bulldog kutyám eggyik szeme erősen csipás és enyhén piros . Egy hete tüzel és nem nagyon van étvágya (9-hónapos)
Nem írt ugyan kérdést, de gondolom az érdekli, hogy mitől lehet csipás és piros a kutya szeme. Valószínűleg semmi köze a tüzeléshez. A kötőhártya gyulladását egyébként több primer ok pl huzat, vegyi anyagok, befelé-,kifelé froduló szemhéj ... okozhatja és néhány fertőző betegség esetében is adódhat tünetként. A megoldása kizárólag állatorvosi vizsgálattal derülhet ki, hiszen vannak esetek amit operálni kell és van amelyik néhány napos antibiotikumos kezeléstől akár meggyógyulhat.
jelige: hányás
2008-03-04
azt szeretném kérdezni ,hogy a 4 honnapos yorkim öklendezik es hanyik sárga levet es korog a gyomra ? de nem minden nap . sokan azt mongyak ,hogy a mandulaja sokan meg a gyomra de en nem tudom mit tegyek. Kérem segitsennek
Igaza lehet azoknak is, akik szerint torokgyulladása van a kutyának, meg azoknak is akik gyomor-, bélgyulladásra gyanakodnak, sőt egyszerre a két csoportnak is lehet igaza. Az adatlapból számomra úgy tűnik, hogy a 4 hónapos yorki meglehetősen gyéren oltott, és talán a féreghajtások sem történtek meg 2 hetente nála. Ezek alapján pedig azoknak van leginkább igaza, akik azt mondják, hogy a kölyöknek sürgősen állatorvosi viozgsálatra és kezelésre van szüksége. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy hasonló korú kölyöknek milyen vakcinákat kellene kapnia.
jelige: Vaoka
2008-03-03
Csöpike talált kutya, 13 éve van nálunk, akkor már lehetett 3-4 éves az állatorvos szerint. Kis testű, jagd terrier-féle, két évig egyedül élt a gyarmatpusztai erdőben, akkor szerettünk egymásba. Egy évvel ezelőtt elkezdett sántítani, Rheosolont írt fel a doktor úr, ami jelentősen csökkentette a problémát, de most már nem tudom elvinni, egyszerű az ok, kicsi nyugdíjamból nem tudom fizetni az orvost, lévén még másik két talált kiskutyám is. Azt ajánlották, adjak neki naponta kétszer negyed-negyed aszpirint. Kipróbáltam, használ. De félek, más bajt okozok ezzel. Tudom, hogy nagyon öreg már, de szeretnék neki fájdalommentes életet. Ha válaszol, azt nagyon szépen megköszönöm.
Ne adjon Aszpirint a kutyának. Az ideális megoldás a kutya fájdalommentesítésére valamelyik állatorvosi gyógyszer (Rimadyl, Ketofen tabletta ... ) lenne. Tény, hogy ezek a szerek drágábbak, mint a humán gyógyszerek, de hosszú távon, biztonságosan csak ezekkel megoldható a kutyák kezelése.

<< <  285 / 418 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.05.11
2015.05.06.án 9.30 körül kiszökött vagy kilopták 1222 Budapest Szepesi utca ès Kisfaludy utca sarkán található kertes házbòl a 3 èves lány yorkimat! Kókusz nèvre hallgat, 1 kg 90 dkg, ezüst cser,meg van nyirva, copfos, chippes, oltott, kètoldali lágyèkisèrves ès álvemhes, így gyógyszeres kezelèsre szorul! A fiù yorkim ès az egèsz család lelkibeteg lett, nagyon várjuk haza! A megtaláló magas jutalomban rèszesül! Ha tud róla valamit, hívjon: Baloghnè Gál Viktória 0630-686-59-81
2015.04.06
Elveszett Olga cicánk! Kb. 6-7 napja csavargott el a Rózsakert utcából! Fekete-fehér foltos, ivartalanított 2 éves nagylány, nyakában piros nyakörv! Kis gazdái és a környékbeli gyerekek nagyon-nagyon várják vissza! Ha valaki látta vagy befogadta kérjük jelentkezzen! Kondorosi Szilvia: 06-30/63-817-63 ( szilvia@iec.hu ) OLGA! GYEREK HAZA, NAGYON VÁRUNK!
2015.03.06
Még mindig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!