Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: cica
2008-07-24
Üdvözlö,találtunk egy cicát,nagyon rossz állapotban,valószínüleg elütötte egy autó,nam lát hallani is alig hal,enni sem nagyon tud csak ha etetem,megnéztem a bordáit és elváltozást nem láttam,nem szeretném ha ellene altatva mert aranyos.Mit tegyek nem szeretném ha szenvedne. Segítsenek... Tisztelettel
Állatorvosa tud segíteni egyedül. A talált cica állapotának felmérése kizárólag részletes állatorvosi vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizgsálatok, vírustesztek, képalkotók ..) lehetséges. Ha sikerült felderíteni a cica jelenlegi állapotát, akkor derül ki, hogy mik az esélyei és mimódon lehet meggyógyítani. Egyáltalán nem biztos, hogy el kell altatni, vagy szenvednie kéne a cicának, lehetséges, hogy intenzív kezeléssel, vagy műtéttel megmenthető. Az biztos, hogy otthon vagy magára hagyva van a legkevesebb esélye.
jelige: Berci
2008-07-24
Tisztelt doktor úr!Van egy 13 hetes yorkim.Második alkalommal vettem észre hogy eszi a székletét pedig normálisan étkezik.Mit tegyünk?
A székletevés az esetek döntő többségében nem táplálási hiba, vagy hiánybetegség miatt alakul ki, hanem rossz szokásként emlegetjük. Azon kívül, hogy gusztustalan, természetesen betegségek forrása is lehet. A védekezés ellene igen egyszerű és bonyolult. Először is a kutya környezetéből mielőbb el kell távolítani a székletét, hogy ne mélyülhessen el a rossz szokás. Ha rajtakapják, ráutaló magatartást tanusít, akkor rögtön, következetesen és szigorúan, a család minden tagjának egyöntetűen meg kell akadályozni a székletevést. A kölyökkel pedig sokat kell foglalkozni, játszani, fárasztani, sétálni vele - hogy az ingerdús környezetben lefáradjon és ne pótcselekvésekkel foglalkozzon.
jelige: Tobi
2008-07-24
Pár napja elkezdett émelyegni, folyamatosan reszket, mintha fázna. Enni nem eszik, inni keveset ivott.
Beteg lehet. A leírt általános tüneteket több száz betegség okozhatja pláne egy csak veszettség ellen oltott kutyában. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet a megoldásokról beszélni.
jelige: Romeo
2008-07-24
A Spániel kuytusom 7 hetes.Megkapta az első védőoltását (szopornyica ellen) Az oltás után pár nappal hasmenést és étvágytalanságot tapasztaltunk nála.Azóta sokat fogyott.Mit tegyek vele hogy megszüntessem a hasmenését?
Egy ilyenkorú kutyát 2-3 hetente féreghajtani is illik. Lehet, hogy ez önmagában megoldaná a problémát. A hasmenés általános tünetét egyébként számtalan takarmányozási hiba, tartási/higiéniai hiányosság, veleszületett és szerzett, fertőző és nem fertőző betegség okozhatja. A sok szóbajöhető ok közül állatorvosa kérdéseivel, majd részletes vizsgálataival (fizikális vizsgálatok, vérs- széklet, vizelet vizsgálatok, képalkotók ...) tudja szűkíteni a kört, majd megtalálni a tünetek okát. Ha megvan az ok, akkor lehet a megoldásokról beszélni.
jelige: kundi
2008-07-24
a macskám már másodszorra kerül ilyen állapotba de az első nemvolt ilyen intenziv rosszullét: Először úgy kezdődött mint ha tüzelne ,sokat nyávogott,de később elkezdett belőle folyni egy sűrü fehéres véres váladék és ha simitottam a hasát lefekütt és szinte kivánta hogy csináljam de délelött óta már nem nagyon reagál!! legyenszives minnél elöbb válaszolni hogy mi lehet a baja! köszönettel.
Legyen szíves mielőbb elfáradni állatorvosához a Kundival. A legnagyobb valószínűség szerint gennyes méhgyulladása, vagy hüvelygyulladása, vagy hólyaggyulladása lehet a cicának (márh a pérarésből folyik a váladék) - de meg kell mondjam, hogy az oltatlan macska számos egyéb betegségben is szenvedhet. Nem várja meg amíg kihűl a tetem. Nem kizárt, hogy mielőbbi operációra van szükség a macska meggyógyításához.
jelige: jajcicabaj
2008-07-24
Újabban nem az alomtálcába pisil, hanem a z agyik szobába az erkélyajtó elé. 6 éven keresztül nyitott alomtálcája volt. Eleinte csak a tálcába pisilt? aztán rászokott, hogy a tálca szélén billegve végezte a dolgát és így sokszor mellément. Vettünk egy fedéllel ellátott tálcát, amit rendben használni kezdett. Ez kb egy éve történt. Két hónapja elkezdett először a tálca mellé vizelni a falra és időnként a szoba ajtó elé. Kérem tanácsoljanak valamit a leszoktatása érdekében.
A kandúr jelölgetési szokásán kívül gyakorlatilag bármely betegség fájdalma, diszkomfort érzete előidézhet macskáknál szokatlan helyre történő vizelést. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja diagnosztizálni a betegséget, vagy kizárni a szervi bajokat. Ha minden vizsgálat negatív, akkor jöhet a tartási hibák kizárása, herélés, vagy esetleg feromon tartalmú szer (Feliway) alkalmazása. Egy lakásban tartott macska esetében is az ivartalanítás, rendszeres védőoltások és parazitamentesítések, helyes táplálás jelenthetik a hosszú (15-22 év), egészséges élet alapját.
jelige: katkica
2008-07-24
...Az én problémám, hogy 2 kutyusom rendszeresen lepisilja az ágyat,fotelt,falat!Az elejétől fogva tanítottam őket, hogy nem szabad,amikor otthon vagyok nem is csinálják.Mindig akkor játszák ezt amikor alszom vagy dolgozom,de sajnos mostmár egyre szemtelenebbűl és nagyon nagy károkat csinálnak!Azt hallottam, hogy a kiherélés után már nem akarnak mindenhova jelölgetni és nem pisilnek le mindent??Ez valóban igaz? Ha nem akkor mit tanácsol?Mit csináljak?Mindent megpróbáltam már: pelenka, szagtalanító spray, alom, jutalom falat.... Válaszát előre is köszönöm!
Nem kizárt, hogy a kasztrálás oldj meg a problémát. Beszéljen állatorvosával a jelenségről. Ha ő is úgy érzi, hogy a kasztrálás megoldhatja a jelölgetési problémát, akkor vágjanak bele. Ha kezelőorvosa egyetért, akkor lehet, hogy feromon hatóanyagtartalmú spray, párologtató (D.A.P.) szerrel is érdemes próbálkoznia.
jelige: csufi
2008-07-23
reszketés,bágyatság,étvágytelenság,víz nem tejivás igen,nem ugrik fel az ágyra(hasa fájhat )
Beteg lehet ... Teljesen általános tüneteket figyelt meg, aminek sok tucat betegség állhat a hátterében. Részletes klinikai vizgsálatokkal (fizikális vizsgálatok, vér- vizelet- széklet vizsgálatok, ... képalkotók ...) lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a Csufi betegségét. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet a kezelést megbeszélni.
jelige: kiskutya, COI
2008-07-23
Érdeklődni szeretnék, hogy a COI minek a rövidítése a kutyusoknál és mely értékek jók? /Kiskutya vásárlása miatt./
COI = Coefficient Of Inbreeding (Beltenyésztési együttható, vagy érték). Fajtatiszta kutyák pedigréjét sok generáción át vizsgálva gyakorlatatilag azt mutatja meg hogy mennyire áll fenn a beltenyésztettség, rokontenyésztés egy egyednél. Az már jó jel, ha egy tenyésztő ilyen adatot is produkál a kölyök mellé. A COI számításának több módszere ismeretes, ezért a módszer ismerete is kell az érték értelmezéséhez. Számomra ez a műfaj itt csak annyit engedélyez, hogy azt leírjam, a minél alacsonyabb COI (és a minél magasabb LGD érték) utal alacsony (azaz kívánatos) beltenyésztettségre.
jelige: segitség
2008-07-23
9honapos kiskutyárol lenne szo.folyamatosan be pisil és be kakl pedig már szoba tiszta volt és az lenne a kérdésem amugy én kertes házba lakok és ott több kutya is van és havi rendszerel járok a növéremhez és viszem magamala kutyust is.Lehet-e aza probléma hogy a többi kutyátol elszakitom? lehet hogy lelki beteg? mert amikor be jövünk még étvágya sincs. köszönöm válaszát és tanácsát elöre is.
Akár lelki betegségnek is nevezheti a viselkedési zavart, ami kialakult a fiatal szukában. Nem kizárt, hogy részletes bezsélgetés után állatorvosa is tud tanácsot adni a kezelést illetően, ami lehet „csak” tartási körülményeket befolyásoló tanács és lehet akár gyógyszeres segítség is. Azt sem tartom kizártnak, hogy viselkedési zavarokkal foglalkozó specialista segítségére van szükség. 1);
jelige: dante
2008-07-23
Kedves Doktor Úr! ma vettem egy 1 hónapos amstaff kutyát, az a kérdésem, mennyi a max étel, amit adhatok kutyámnak? Mi a legjobb eledel, ami segíti abban, hogy normális legyen fejlődése? Mikor kell az első injekció Köszönöm!
Túl korai volt a választás, nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz az egy hónapos kölyök felnevelése ... A 4 hetes kölyköket naponta 4-5x nagyrészt, vagy teljes egészében jóminőségű kölyöktápokkal kell etetni. Választhatja bármelyik prémium minőségű táp (Eukanuba, Royal Canin, Hill’s, ...) közepes méretű kutyáinak gyártott kölyöktápját. A kölyök rendszeres parazitamentesítését már meg kell(ett volna) kezdeni 2-3 hetes korában. Az első védőoltást leggyakrabban 6 hetes korukban kapják a kölykök - de ettől eltérő véleménye is lehet állatorvosának egy 4 hetesen elválasztott kölyök esetében. Legokosabban akkor jár el, ha mielőbb felkeresi állatorvosát. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még talál hasznos olvasmányokat.
jelige: tüzelés
2008-07-23
Jo napot Doktor Úr! Van 1 majdnem 8honapos shi-tzu szuka kutyám.Ma kezdödött el a tüzelése.Azt szeretném kérdezni hogy kb meddig tart ennek a fajnak a tüzelés,és kb 1évbe hányszor van.és hogy ameddig tart nagyon mászkálni lehet e vele? A fertözés miatt kérdezem nemtudom hogy van ez a kutyáknál.Elöre is köszönöm válaszát.
Nincs a fajtára jellemző hosszúságú tüzelés kutyáknál. A tüzelés időszaka egyedenkénti komoly eltéréseket mutat, van szuka, amelyik 5-8 napot tüzel és van amelyik 20-30 napot. A tüzelések általában 6 havonta ismétlődnek. A tüzelés nem fertőző és nem a fertőzésektől kell elsősorban félteni a tüzelő szukát, hanem a vemhesüléstől, álanyaságtól, emlőgyulladástól, daganattól, gennyes méhgyulladástól és cisztáktól. A mostani tüzelés befejeztével néhány hónapon belül ideális időpontban lehetne a kutyát ivartalanítani. Honlapunk Publikációk rovatában még találhat vonatkozó hasznos olvasmányokat.
jelige: -------
2008-07-23
Tisztelt Doktor Úr! 13 éves gazdi vagyok, és szeretném a segítségét kérni abban, hogy miképp tudnám itthon megállapítani: Hány hetes vemhes a cicám?. Köszönettel:
Sajnos semmimódon nem tudod otthon megállapítani azt, hogy hány hetes vemhes a cica. Ha az én otthoni kijáró macskám nem volna ivartalanítva, én sem tudnám otthon pontosan megállapítani, hogy mikorra várható a szülés. A legpontosabb adatokat hasi ultrahang vizsgálattal lehet ehhez nyerni. Esetedben egyébként jóval aggályosabb, hogy a fiatal, éretlen nőstény valószínűleg első tüzelésekor vemhesült és az, hogy oltatlan a cica. A macskák kb 1.5 éves korukban lesznek kellően fejlettek az első vemhesüléshez, és melegen ajánlott védőoltásokkal és parazitamentesítéssel felkészíteni őket a nagy eseményre. Jóval kevesebb kockázatot vállalnál, ha akár most, a vemhes macska megoperálásával egyszer és mindenkorra megoldanád a helyzetet. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában még találhatsz vonatkozó hasznos olvasmányokat.
jelige: lelkiismeret
2008-07-23
Kedves Doktor Úr! Négy éves - egy éves korában ivartalanított - kandúr cicánk tegnap reggel elpusztult. Állatorvosunk másfél hónappal ezelőtt struvit kristályok miatt megoperálta. A hólyagjában igen sok, kb. 30-40 db kisebb-nagyobb kristály volt. Az állat a műtétből felépülni látszott és kizárólag Urinary tápokkal etettük. Múlt hét elején a probléma sajnos kiújult és az elmúlt egy hét során naponta jártunk az orvoshoz, aki vasárnap délután ez idő alatt negyedszer altatta el a cicát gyógyszeresen, katéterezés miatt (+infúzióra). Az állat az altatásból ébredve már nem nyerte vissza korábbi éber állapotát, azaz szélütöttnek látszott. Hajnalban egy görcsös rohamot követően kimúlt, miközben az orrán sötétvörös vér kezdett folyni. Az (általunk korrektnek és lelkiismeretesnek tartott) állatorvosunk szerint a szervezete a sok altatás miatti vegyszert nem tudta feldolgozni és kiüríteni, és végül felrobbant az állat szíve. Az eset nagyon megrázott minket. Nem tudjuk, mit tehettünk volna a tragédia elkerülése érdekében, illetve mit tehetnénk annak érdekében, hogy a másik két cicánkkal ne kerüljünk hasonló helyzetbe. Egy 3 éves ivartalanított kandúr és egy 2 éves ivartalanított lány cica gazdái vagyunk. Hálás lennék segítő válaszáért.
A történt esetre nem lesz vigasz, hogy az ivartalanított, (rendszeresen védőoltásban és parazitamentesítésben részesített, és helyesen táplált macskák) jóval nagyobb hányada él 15-22 évig, mint a nem ivartalanított egyedek, akik általában 5-6 éves korukban elkopnak. A szerencsétlen eseményben akár egyéb rejtett betegség jelenléte is szerepet játszhatott. Mindezekről biztosat természetesen csak az állat boncolásával és a kiegészítő vizgsálatokból lehetett volna tudni. A másik ivartalanított kandúr és nőstény cica esetében őszintén remélem, hogy beigazolódik a statisztika ... A legtöbbet akkor teszik a cicákért, ha már megelőzés gyanánt is koruknak, ivari státusuknak megfelelő táppal etetik őket. Lehet, hogy nem lenne haszontalan egy rutin vizelet üledék vizgsálat sem náluk. Nagyon sajnálom a tragédiájukat, főként azért, mert a leírásból látszik, hogy állatorvosukkal együtt mindent megtettek az elkerülése érdekében.
jelige: spadolini
2008-07-23
előfordul az utobbi időben,hogy ivartalanított öt éves keverékszuka kutyám a vizeletét nem tudja tartani a teraszon fekve magamellé folyik.Mozgékony jó étvágyu egyéb tünete nincs de emiatt aggódunk.
Az inkontinenciának létezik gyógyszeres megoldása kutyákban is. Ha a gyógyszeres kezelésre nem reagáló betegsége lenne a szukának, akkor újabban elérhető egy endoszkópos műtéti eljárás is az Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti Tanszékén (Dr. Thuróczy Julianna, 478-4200).
jelige: thabira
2008-07-22
Körülbelül egy hónapja a hasát simogatva vettem észre, hogy az egyik emlője duzzadt és a bőre alatt sötétkékes. Akkor óvatosan megtapogattam: csomók voltak és kemények. Rá egy héttel észre vettem, hogy ott tépi a szőrét és egy kis váladékos a szőre, ami piros,. Már hosszú nyugtatás után sem engedett hozzá nyúlni még megnézni sem. Azóta sem javult, mert néha ”véres lé” szivárog belőle. Szerintem nem nőtt tovább a duzzanat és a többi emlő nem ilyen. Amúgy minden rendben van a viselkedésével és ugyanúgy rohangál saját kedvtelésére az udvarban. Előre is köszönöm a segítséget!
Emlőgyulladás, vagy emlődaganat lehet, amit észrevett. A kutya részletes vizsgálata után az érintett emlőtelep eltávolítása és az eb ivartalanítása ajánlott. Honlapunk Publikációk rovatában több a témába vágó írást találhat.
jelige: Szlovákia 2.
2008-07-22
Kedves Doktor ur. Volt vérvizsgálata, és nem mutatott ki jó eredményt. Feherversejtek, vorosversejtek a vizeletben. Leukocita, Parazita a vizeletben, maj vizsgalat is rosszul sikerult, nagyon tehetetlenek vagyunk kerem, ha tud segi­teni, konyorgom, segi­tsen. Az orvosok, meg a macska hi­v vi­rusrol tanakodnak, hogy nem kapta e el, meg meg 2 masik veszelyes vi­rusrol, amire be volt oltva. Könyörgöm, segítsenek.
Ne vicceljen, sem én, sem más nem tud segíteni az interneten keresztül. Egyedül a kezelő orvosai tudják diagnosztizálni a cica betegségét. Amennyiben a véreredményekben már találtak eltérést orvosai, és meglesznek a vírustesztek eredményei is, már lehet, hogy diagnózishoz is jutottak. Azt is csak remélni tudom, hogy kezelhető, gyógyítható betegsége van a cicának.
jelige: Kicsi Otisz 2.
2008-07-22
Köszönöm gyors válaszát,még megkérdezném,hogy a farkasköröm eltávolítása altatásban történik.e és jár-e fájdalommal.Mennyi a gyógyulási ideje,és mire kell figyelnem!3hónapos kiskutyunál mi a tuti a bolhára,és kullacsra? Köszönöm
A farkaskörmök eltávolítását a néhány hónapos kutyákon már narkózisban végezzük. A műtét nem jár különösebb fájdalommal (még a fejlett, ízesült farkaskörmök esetében sem), ráadásul hatékony fájdalomcsillapítási lehetőség is rendelkezésre áll. Otthoni teendője maximum a bőrseb újrakötözéséből, esetleg tabletta beadásából állhat. A műtét után egy héttel - 10 nappal elvégzett varrateltávolítás után már csak a szőr visszanövését kell megvárni. Egy sereg spot-on készítmény tuti megoldás lehet egy 3 hónapos kölyök parazitamentesítésére. Egyik jobb, mint a másik.
jelige: Szlovákia
2008-07-22
Van egy 9hónapos birman cicám fiú. Chronikus betegsége van, de az orvosok tehetetlenek, ma vettek tőle vért, és kivizsgálták, a húgyban találtak valami parazitákat, de nem tudják, hogy mi az. A húgyban még vehér, és vörös vérsejteket is találtak, és nem tudják mi az. kérem, ha tudnak valamit, segítsenek. A cica erőtlen, mindig alszik, nem eszik.
A részletes vizsgálatok (vérvizsgálatok, vírustesztek, vizeletvizsgálatok, képalkotók) adatai hozhatják meg a választ a rejtélyre. Ha jól értettem, még véreredmények sincsenek meg. Szlovákiában, Magyarországon és máshol is egyedül a részletes vizsgálatok eredményeivel van esély diagnózishoz jutni.
jelige: Folti
2008-07-22
Születtet 2 darab kiscicánk , akik most 12 naposak, az egyiknek már kinyilt mind a kétt szeme és egészségesek. De a másik pár nappal késöb is még csukott szemel volt, amikor is Csipa szeru dolgot véltem a szemein fellfedezni, amit ugy gondoltam jobb lenne eltávolitani a szemének kinyilásának elösegitése végett. De amikor ezt megprobáltam hirtelen a Ball odali szeméböl, sürü, szurkés, genyes váladék folyt ki, elégé sok, ami szerintem elötte nyomhatta a cica szemét is! Miután megtörölgettem nedves zsebkendövel, a jobb szeme kinyilt, és azzal ugy látom nincs semi baj, de a bal szeme még mindig öszeragad és ezért nem is használja a látását és becsukva tartja a jobb szemét is! Rendesen eszik a kicsi és jobban hizik mint egészséges szemü testvére, de nem is anyirra mozgékony, pont a szeme csukvatartása miat! Mi lehet a probléma? ilyettve mit tegyünk? Köszönetel
A leírt egyoldali szemelváltozás lehet veleszületett, és szerzett primer szembetegség, és akár vírusos eredetű tünet is. A kölykök 2 hetes korában a első parazitamentesítés is időszerű, ezért teendőjük egyszerű. Fel kell keresni állatorvosukat, aki a szemtünet hátterére is fényt derít és kezelési tanácsot is ad.
jelige: Beteg Cicus
2008-07-22
Tisztelt doktorúr! Macskám macska leukózisban szenved és már jelentkeztek nála a tünetek (kóros lesoványodás, furcsa viselkedés,étvágytalanság). Szeretnék öntől tanácsot kérni hogy egy cicusnak akik már tünetek észlelhetők milyen bánásmód tanácsolt?(mit adjunk neki enni, inni, esetleg vitaminokat, kell e neki antibiotikum).Pár napig nagyon szépen javulgatott, az orvos adott neki injekcíót, parazitamentesítettük cseppel, de állandóan vakargatja/marja magát, ez mitől lehet?És olyan furcsán eszik mintha fájna a torka vagy a szája : És most tegnap elkezdett besárgulni is :( ezekre a tünetekre amik kijöttek rajta létezik gyógymód (szájgyulladás/sárgaság/bőrviszketés)? esetlegesen homeopátiás is?
Én elsősorban azt tanácsolnám, hogy a leukózis betegségben szenvedő macskát ne engedjük ki a szabadba, ahol más cicákat is meg tud fertőzni. Az otthoni cica társ elkülönítése is javasolt, és amennyiben az sincs oltva leukózis ellen, akkor meg kellene tenni azt. A leukózis tüneti kezelésével állatorvosa nyilván legalább annyira tisztában van, mint amennyire én - ráadásul ő a cica vizsgálati eredményeit is kezében tartja. Főleg ezért a tüneti kezelés részleteit vele érdemes megbeszélni. Amennyiben a cica már be is sárgult, étvágya nagymértékben visszaesett, kondíciója leromlott, akkor sajnos az elaltatás átgondolása is indokolt lehet.
jelige: Maszat
2008-07-22
nyúlós nyálfolyás, a megrágott étel egyrésze is kikerül a szájából, a nyállal együtt, bűzösebb a lehelete mint korábban volt. (kb. 3 hete hoztunk ki egy kis tacsi keverék kutyát a menhelyről, ő egészséges, oltásokkal ellátva)
És talán arra kíváncsiak, hogy mi okozhatja a nyálfolyást és bűzös lehelletet a középkorú holland pásztorkutya kanban. Fog-, és szájüregi gyulladásos betegségek, szájüregi daganatok, tályogok, fekélyek, nyálmirigy gyulladás, daganat, ciszta, belgyógyászati jellegű betegségek - azaz a banálistól (fogkő, fogínygyulladás ..) a fatálisig (rosszindulatú tumorok ...) sokminden. Egyedül az látszik bizonyosnak, hogy az új jövevény érkezése nemigen okozhat hasonlókat. A kutya részletes klinikai vizsgálatával lehetséges megállapítani a tünetek okát.
jelige: Frakk
2008-07-22
Tisztelt Doktor Úr! 1,5 éves magyar vizsla kan kutyánk van. az elmúlt héten hozzánk szegődött egy szuka vizsla is. A szuka tüzelt, és pároztak. Úgy tudom, hogy a vizsla kanok csak 2 éves kortól ivarérettek. Lehet valami problémája a korai ”nemi élettől”?
A vizsla fajta is 7-8 hónapos korában már ivarérett. A tenyészérettségét viszont csak 1.5-2 éves korukban érik el. Nem lesz a Frakknak problémája a korai nemi élettől - ami nem is volt olyan korai. Amit viszont komolyan át kell gondoljanak az az, hogy a szukát a ivartalanítják-e, vagy felkészítik a nagy eseményre. A vemhesség a párzástól számított 3-4 hétre ultrahangvizgsálattal állapítható meg egyértelműen. Honlapunk Publikációk rovatában még találnak írásokathasonló témában.
jelige: kutya vemhesség 2.
2008-07-22
Jo napot! Honnan lehet meg tudni hogy a kutyam terhes(kolykes)? Ha meg verzik akkor meg nem terhes??? vagy....?
A (feltételezett) párzás után 3-4 héttel elvégzett ultrahang vizsgálattal már megállapítható az, hogy vemhesült-e a kutya. Az otthoni megfigyelések (vérzik/nem vérzik, nő a hasa, kitőgyel, pérarés ödémás, sokat eszik/keveset eszik, elfekszik, vigyáz a pocakjára ...) nem alkalmasak a vemhesség megállapítására. Korábbi levelemben is ajánlottam, hogy honlapunk publikációk rovatában több a témához kapcsolódó részletes írást talál.
jelige: Kicsi Otisz
2008-07-22
Tisztelt Doktor Úr! Megszeretném kérdezni,hogy nagy fájdalommal jár-e egy kiskutya fülvágása,és hogy mennyi idő a gyógyulása./orvosvállasztásnál mire kell figyelnem?/Van a kutyusnak farkaskörme,kérdésem pedig az lenne,hogy el kell-e távolítani.Érdemes leszedetnem?Kiállításra lesz majd víve. Köszönöm válaszát!
Az Állatvédelmi Törvény Magyarországon is tiltja a kozmetikai célú fülműtéteket. A farkaskörmök eltávolítása ajánlott a kutyáról, mert egyrészt mozgás közben sérülhet, másrészt a nem koptatott karom gyakran túlnő, belenő a lágyszövetekbe.

<< <  289 / 478 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?