Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Molnariszka
2008-07-07
4,5 hónapos kan puli kölyök kutyánk van, nem egészen 10 kg a súlya. Nem sok? Egészségesnek tűnik, igen agilis, rettentő játékos, figyelmes, nem hinném, hogy baja lenne, de a súlyát sokkalom ahhoz képest, hogy felnőtt korára 10-15 kg-ot olvastam mindenhol.
Nekem is soknak tűnik a kölyök testtömege. A Puli fajtaleírásában valóban 10-15 kg kifejlettkori élőtömeg szerepel. Ha a kölyök 4.5 hónapos korára már 10 kg, akor szinte biztosan túllépi a fajtastandard felső határát.
jelige: kiscica
2008-07-07
Kedves doktorúr!Nemsokára kapok egy kiscicát már nagyon várom .De még nem hozhatom haza mert akinél van azt mondja még túl kicsi ahhoz.A cica most 5 hetes .Mikor hozhatom el?
Egy jól fejlett kölyökmacska 8-10 hetes korábvan már gond nélkül elválasztható, elhozható anyjától. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: vemhes-e a szukám?
2008-07-07
Kedves doktorúr!Van 1 egyéves szuka kutyám.Egyszer már volt vemhes, kölyke most 5 hónapos.Most ismét tüzel és az utóbbi időben többször elszökött otthonról és úgy gondolom h vemhes lett,csakhogy nem vagyok biztos benne!Hogy győződhetnék meg ,hogy tényleg vemhes-e?Mert egyenlőre még nem tudom eldönteni.Előre is köszönöm válaszát.
Elég baj, hogy a fiatal, oltatlan szuka első tüzelése alkalmával vemhes lett és most egyévesen nem kizárt, hogy a második alom fejlődik a méhében. Állatorvosa a 3-4 hetes vemhességet már egyértelműen meg tudja állapítani ultrahang vizsgálattal. Akár, ha vemhesült is a szuka érdemes és ajánlott lenne az ivartalanítása.
jelige: könyv
2008-07-07
Tisztelt doktor Úr/ Nő Ha jól emlékszem régebben olvastam egyik válaszában, hogy ajánlotta egy doktornő könyvét a kutyák táplálásával kapcsolatban. Megtenné, hogy leírja mégegyszer, mert nem találom az oldalon azt a hozzászólását. Köszönöm.
Szinte biztosan Dr. Fodor Kinga: „Mit egyen a kutyám?” című könyvéről van szó.
jelige: Tacsi
2008-07-07
Üdvözlöm!! Egy nagyon nagy problémánk lenne van egy tizenéves tacsi kutyánk akinek a mellén daganatot találtak,már pár éve.Azt mondta az orvos ahová járunk hogy ha nem nyúl hozzá lehet hogy évekig él még,de ha műti lehet hogy nem sokáig!!!Ezért inkább nem műtettük meg,viszont már a napokban egyre többet köhög,gondolom a tüdejére is átment,fáradékony ,könnyezik a szeme,fekszik egész nap,most márnagyon nem akar csinálni semmit.igazából azt szeretnénk tudni hogy fáj e valamilye,hogy elaltassuk e???És kb.meddig fog még élni??? Válaszát előre is köszönjük:Egy szomorú család
A pár éve észlelt daganatot igencsak ajánlott lett volna akkoriban megoperálni ... A kutya mostani állapotáról is csak akkor lehet nyilatkozni, ha részletes vizsgálatok igazolják, hogy az emlődaganat áttéteket képzett-.e a tüdőben. Amennyiben ez így van, akkor a kutyát valószínűéeg meggyógyítani, tumormentessé tenni már nem lehet, néhány hét, hónap alatt lezajlik a betegsége. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: BoXer
2008-07-07
A kérdésem a következő lenne.A szuka kutyám naptár szerint december 5-én kezdett tüzelni tudomásom szerint 6 hónapra kellett vólna megint azaz júni 5-ére vártam. Szeretném fedeztetni de még mindig nem kezdett el tüzelni. Nórmális ez vagy mennyi idő az ami esetleg lehet?köszönöm a válaszát előre is.
Általánosságban igaz, hogy a kutyák 6 havonta tüzelnek, ebben azonban igen nagy egyedi eltérések lehetnek. Azaz nem feltétlenül rendellenes az, ha egy szuka nem pontosan 6 hónapra kezd el tüzelni. Ha ennél pontosabb választ szeretne, érdemes lenne felkeresni egy szaporodásbiológiai területen jártas kollégát, aki végig is tudná kísérni a szuka tüzelését, ovuláció diagnosztikát is végezhetne, így azt is megtudhatnák, hog ymikor kell fedeztetni a szukát.
jelige: EUKÉMIA GYANÚS BEAGLE
2008-07-07
Van egy 6-éves beagle szuka kutyám és az elmúlt 2-évben nagyon beteges volt. Vittem Orvoshoz és szerencsésen ki kezelte. Egy hete azzal a problémával vittem orvoshoz hogy a nyirok csomoi meg voltak duzzadva. Az orvos azt mondta hogy valami vírus vagy fertőzést szedhetett össze. A tünete:-étel kihányása - bányadtság Azon a héten 3*-voltunk orvosvál ás kapot 3-féle gyógyszert. 1: Hányás ellen 2:Hátra a vénába kapta nevét nem mondta 3:Erős antibiotikum(csípős inyekció) Minden második nap kellet vissza vinnem. Ezta 2.és-3.féle gyógyszeret két napig kapta a harmadiknap csak a a hátra a hátához kapta. Ma reggelre pedig 41C-OS láza lett a kutyámnak az inye fehér. Sikerült a lázát levinni egy negyed algopirinnel. Miután jobban lett elvittem az állatorvoshoz aki közölte hogy a nyirokcsomo sem elől sem hátul nem csökkent. Az orvosunk azt mondta hogy neki LEUKÉMIA GYANUS ÍGY KEDDEN KELL VISSZAVINNi VÉRVÉTELRE. árom mielőbbi válaszát és tanácsát
Gondolom nem leukémia, inkább lymphóma gyanús a Beagle ... Állatorvosa a nyirokcsomók vizsgálatával tudja megerősíteni, vagy elvetni gyanúját. Kutyák lymphómáinak kezelése gyógyszeres kezeléssel lehetséges. Ezt legjobban Vajdovich Dr. végzi az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállatklinikáján. Ha beigazolódik a gyanújuk, gondolom, a legokosabb volna felkeresni Vajdovich Dr.-t
jelige: Sába
2008-07-07
van egy 7 hónapos rodéziai ridgeback kutyám ami csütörtökön kb.4m magasról leesett és beütötte a fejét, hátát.Egyből fel állt és ment tovább mint ha mi sem történt volna. Állatorvos látta és végig tapogatta ,de a kutya fájdalmat nem jelzett. De azóta görcsös összerándulásai vannak ami pár percig tart, eszméletét nem veszti és olyan mintha a testén végig futna. Elősször csak oldalára fekve jelentkezet de most már ha áll akkor is néha végig fut rajta egy ilyen görcsös roham. Nem esik el csak áll. Izgága volt , most kicsit visszafogottabb de játszik eszik , vizelete széklete rendben van. Kérdésem az lenne, hogy merre induljak el vele , hogy kizárják az epilepsiát. Ha az ütés következménye lehet séges , hogy vissza áll minden a régi kerékvágásba? Köszönöm a választ.
Epilepszia ügyekben leginkább jártas szakemberek Dr. Kómár Gyula és Dr. Kiss Gabriella Budapesten. Akár a traumás előzmény (vérömleny, lágyult terület ..) okozhat epilepsziás és epilepszia-szerű megbetegedéseket.
jelige: Fanny
2008-07-07
Tisztelt DR. Úr! Fanny egy golden retriever kutya, aki 2 éves és nem voltak kölykei. Őt áprilisban kaptam mert nem tudták megfelelően gondozni régi gazdái ( láncon tartották). A tegnapi szeretgetés alkalmával vettem észre, ogy az egyik emlője duzzadt. Ahogyan megnyomtam neki sűrű gyulladás okozta genny jött belőle. A mai nap már kissebb volt a duzzanat és már csak sárgás-pirossas váladék jött beleőle. Kérdésem, hogy mi okozhatta ezt a gyulladást, hogyan kezeljük, és hogy ez lehet-e állvemhesség okozta gyulladás? Lehet-e majd neki még valaha utódja? Segítségét előre is köszönöm, és további szép napot!
Valóban álvemhesség, álanyaság is okozhatja a Fanny emlőgyulladását. Állatorvosa tudja megállapítani ezeket e betegségeket, ő tud kezelési módszert is ajánlani a meggyógyítására. Biológiai értelemben nem kizárt, hogy a lezajlott emlőgyullaáds után a szuka vemhesül és egészséges kölyköket nevel fel - de mindenképpen kérdés az, hogy miért akarunk utódokat tőle. A Fanny szempontjából sokkal egészségesebb és megnyugtatóbb megoldás volna az ivartalanítása.
jelige: bénult mopsz
2008-07-07
Június 17-én elvittem állatorvoshoz a 3 éves mopsz kanomat gyomorrontás gyanújával. Kapott injekciókat a combjába izomba. Az egyik szúrás után elkezdett rángatózni a lába, azt hittük, hogy csípi az oltóanyag, de sajnos nem ezért rángott. A rendelőből kifele már húzta a lábát, azóta is húzza, a comja külső fele lebénult és a külső 3 ujja. Az orvos tanácsára a kutya a bénulásra szedett B vitamint, Vetri DMG-t, Medrolt, panangint, Milgamma N-t és maszírozom, sajnos eddig nincs javulás. Ennek okozata, hogy már 2 és fél hete horzsolódik az ujjai fölötti bőrrész, mert visszahajlanak járás közben. Első naptól kötözöm, szteroidos kenőccsel kenem, fertőtlenítem, de egyre csúnyább a seb, már 2 luk is lett ott rajta. Tegnap már szaglott is a seb, már adom neki az antibiotikumot. Ma reggelre bedagadt a csánkjáig a lába, elrohantam vele egy másik orvoshoz, azt monda ez már nem fog meggyógyulni, amputálni kell. Érdekelne a véleményük, hogy meggyógyulhat-e az az ideg? Megmenthető-e a kutyám lábvége, ha esetleg rendbejön az ideg? Válaszukat előre is köszönöm!
A hetek óta fennálló, kezelés ellenére nem javuló bénulás véleményem szerint várhatóan nem lesz jobb. Sajnos, ha a bőr nagy területen elhalást mutat, akkor egyet kell értsek állatorvosával, aki szerint amputációval lehet csak elfogadható állapotokat teremteni. 1);
jelige: remegés
2008-07-07
A kutyám körülbelül egy hete fialt. Ezt követően nincs étvágya, bágyadt a feje remegni kezdett, amit eddig soha nem vettem észre. Lehetséges ,hoy láza van?A kiskutyákat rendesen ellátja. Mi lehet a baja? Válaszát előre is köszönöm.
Persze, hogy lehet a kutya akár lázas is ... És a kistestű szukák esetében a kálcium szint csökkenése is gyakori probléma. Jelezze állatorvosának az észlelését. Ő vizsgálataival el tudja különíteni, hogy mi kozhatja a problémát és meg is tudja oldani a gondot.
jelige: Bella
2008-07-07
Rottweiler lány kutyánknak fekete szemölcsszerű bőrkinövései vannak több helyen a bőrén.(fején, lábán,hasán) Nem levedzik, inkább hámló azokon a helyeken ahol dörzsölésnek van kitéve. Nem a bőr alatt van hanem kitüremkedik mint egy szemölcs.Szeretném megtudni hogy mi ez ill. mit lehet tenni hogy ez elmúljon. Köszönöm!
Leírása alapján jóindulatú bőrképlet lehet az észlelése. Állatorvosa citológiai/szövettani vizsgálattal tudja minden kétséget kizáróan mgállapítani a képletek mibenlétét. Ha lesz diagnózis, akkor lehet a megoldásokat latolgatni.
jelige: AndiGera
2008-07-07
Üdvözlöm Doktor Úr! Van egy német juhászom,eddig nagyon mozgékony volt, de az utóbbi 3hétben csak fekszik, alig eszik, azt is kihányja, nagyon sokat iszik, nagyon rosszul néz ki. Legyenszíves segíteni!!
A kutyája 3 hete beteg - de ennél közelebbit nem lehet mondani róla, hiszen állatorvosa is csak részletes vizgsálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, képalkotók ... egyebek ) tudja diagnosztizálni a betegséget, majd meggyógyítani a kutyát. Én semmimódon nem tudok segíteni, ezt csak Önök és állatorvosuk tudja megtenni.
jelige: Benji 3.
2008-07-07
Tisztelt Doktorúr! Kutyánk 3 éves és kb.3 hete toklászt vettek ki a lábujja közül altatásban.Attól a naptól kezdve egyre rosszabb állapotban van.Elvittük kivizsgálásra és kiderült hogy súlyos vérszegény és alig működik a veséje.Hordom rendszeresen injekcióra,de nagyon gyenge és egyáltalán nem akar enni.Gondolom ez a vérszegénység miatt van.Nagyon aggódunk érte!!Az lenne a kérdésem,hogy Önöknél vagy valamelyik klinikán van e lehetőség vérátömlesztésre??Szerintem csak ez segítene a kutyánkon.Egész nap fekszik és egyáltalán nem akar enni.Mi Ózdon lakunk,de elvinném bárhová,ha lehet rajta segíteni!! Nagyon várom mielőbbi válaszát!!!
Elsősorban nem magunkat ajánlom, hanem az ilyen ügyekben jóval felkészültebb és felszereltebb Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállatklinikáját (Bp. VII ker István u. 2.). Jól teszi, ha kezelőorvosát megkéri, hogy az eddigi előzményekkel, leletkkel írjon egy beutalót Önöknek.
jelige: kismaci
2008-07-07
Egy éves bichon bolonese kutyánk tegnap este kihányt mindent, amit megevett. Ezt követően is hányt még kétszer-háromszor habos folyadékot. Azóta levert, kedvetlen és étvágytalan. Azt szeretném tudni, hogy mi lehet a baja, és mi lenne vele a teendőm. Feltétlenül el kell-e állatorvoshoz vinnem, vagy én is tudok tenni vele valamit, és várjak még vele?
Nem várjon vele, vigye mielőbb állatorvoshoz a kutyát. A hányás igen általános tünet egyszerű gyomor-, bélhurttól kezdve számos fertőző s nem-fertőző ok kiválthatja. Állatorvosa részlete svizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni és kezelni a betegséget.
jelige: hajni
2008-07-07
Van egy két hetes Yorkshire terrier kiskutyám. A száján furcsán veszi a levegőt, tátog és közben olyan hangot ad ki, mint egy sipogó, vagy mintha be lenne rekedve. Amikor a hátát dörzsölgetjük, akkor egy idő után abbahagyja, de nem véglegesen. Féreghajtót kapott. Amikor alszik, akkor az orrán veszi a levegőt, és akkor nincs semmi gond. Kérem segítsenek. Mi lehet a probléma? Várom mielőbbi válaszát Üdvözlettel
Állatorvosa tudja megválaszolni a kérdését. A leírt furcsa hangokat akár fejlődési rendellenesség, vagy többféle légúti fertőzés is okozhatja. Jelezze állatorvosának az észlelését, ő vizgsálatokkal tudja kideríteni a baj forrását és jó esetben meg is gyógyítja a kutyust.
jelige: cicabaj 2.
2008-07-07
Kedves doktor úr!! Köszönöm szépen a gyors válaszadást, kicsit megnyugodtam hogy acsontvelőt tényleg nem találta el,mert amikor menekült a cicám a szállitókosarába akkor kapta a dokitól az inyjekciót. és a doki egy ideig nyomta addig nem volt semmi probléma de a szuri végén nagyon miákolt a cicus és megijedtem nagyon!Köszönöm a választ és maszírozgatom neki akkor a baj combját! Köszönettel:
Remélem, hogy már nem is fájlalja a lábát a cica.
jelige: Amulett
2008-07-07
Husky kutyám már 3 hete vedlik.2 napja észrevettem, hogy a fedőszőre is kihullik az alj szőrével együtt.Szőre matt és korpás.Mit csináljak vele?
Számomra nem világos, hogy elhúzódó, felerősödött vedlést észlelhetett-e, vagy bőrbetegség esetleg egyéb betegség jeleit vehette észre. Álltorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni a problémát - és amennyiben lesz diagbnózis, akkor lesz megoldása is az ügynek.
jelige: Athosz
2008-07-07
A kutyám lába már évek óta újra és újra kisebesedik. A bal hátsó lába a bokája körül erősen megduzzadt és járás közben kapkodja. A sebeket nem tudta az állatorvos se meggyógyítani soha teljesen így ez a probléma szinte folyamatos lassan már 3-4 éve.
Nem kizárt, hogy ortopédiai ügyekben jártas állatorvos kolléga segítségét kellene kérniük. Kérje meg állatorvosát, hogy referálja a beteget egy ilyen szakemberhez pl az Állatorvos-tudományi egyetemre.
jelige: segítség
2008-07-07
A shitzu keverék kiskutyám egy napja depressziós és ma amikor simogattam egy elég nagy gennyes tályog szerű képződményt találtam a nyakán, bekentem betadinal de eléggé megvagyok rémüülve, mi lehet a baja?
Lehet, hogy már meg is mondta, hogy mi lehet a baja a kutyának - úgy érzi, hogy gennyes tályogot tapint/lát a nyakán. Ne rémüldözzönb, inkább vigye állatorvoshoz a kutyát. Ő képes lesz eldönteni, hogy valóban tályogot tapasztalt-e, és meg is tudja gyógyítani a kutyát.
jelige: orgona
2008-07-07
Van egyNémet juhász kutyánk.sajnos nem tudjuk mi a baja véres nyulos nyál folyik a szájából, nem eszik, rág ,foginye gyulladt,feje teljesen elváltozott,bágyadt a sétáltatáskor viszont elég jól van.Állatorvos stomorgylt adott.nem lehet ez mérgezés ?
De igen, a nyálzást akár mérgezés is okozhatja, meg lehet tályog, fekély, daganat a szájüregben, nyálciszta ... és számos egyéb dolog is a háttérben. Kitalálni meglehetősen nehéz, sokkal inkább vizsgálatokkal lehetne kideríteni, hogy mi okozza a nyálzást.
jelige: Tisztelt Doktor úr! Ma reggel vettük észre, hogy a
2008-07-06
Én nem tudom, hogy mi az a Dentál ... A kölyökmacskának egyébként számtalan veleszületett és szerzett, fetőző és nem-fertőző betegsége lehet, ami soványságot, remegést okoz. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni és kezelni is a betegséget.
jelige: Hektor 3.
2008-07-04
Köszönöm a tájékoztatást Hektor lehetőségeit illetően. Tegnap jártunk orvosnál, kapott injekciót (hányáscsillapítót, illetve vitaminkomplexet), bélflóra-javító port, a manuális vizsgálat nem jelzett hasi érzékenységet. Mai napon vérvétel történt, kicsit vérszegény, de fehérvérsejtszáma normális, a doktor kizárta bárminemű gyulladás jelenlétét. Kontrasztanyagos bélröntgenre ott kellett hagyni őt a kórházban, amit két órás időközönként követnek nyomon. Ön szerint jó úton halad a nyomozás?
A leírása alapján állatorvosa gondosan és felkészülten végzi a munkáját, Önök pedig szintén teszik a dolgukat a Hektorral kapcsolatosan. Nagyon megérdemelnék a Hektor, gazdája és kezelő orvosai, hogy mielőbb fény derüljön a tünetek hátterére, és meggyógyulhasson a kutya.
jelige: berill
2008-07-04
14 éves chow-chow, évek óta izületi bántalmai vannak /erre Rheosolont kap/. 1 hete volt egy teljes testre kiterjedő görcsrohama, 4 napja a hátsó lábaira nem tud ráállni/felállni, azóta széklete sincsen. 4 napja kapott egy szteroid injekciót, de csak rosszabbul van azóta. Érdemes kórházba vinni kivizsgálásra, vagy már egy bénult 14 éves kutyát nem tudnak kezelni?
Azt kell mondjam, hogy minél frisebb esetben lenne értelme a mielőbbi részletes vizsgálatoknak. A Berill esetében is az első tünetek jelentkezésekor, tehát egy hete lettek volna a legjobbak az esélyek a görcsroham okának kiderítésére. Az azóta eltelt idő és a tünetek rosszabbodása nem növelték a kutya esélyeit.
jelige: Hádész
2008-07-04
Üdvözlöm! 9 éves boxer kan kutyám arca/pofája ernyedten lóg, mintha le lenne bénulva. Állatorvosunk szabadságát tölti. Érdekelne, hogy agyvérzés vagy egyéb betegség miatt került ilyen állapotba. Étvágya, emésztése rendben van, mozgása nem változott. Válaszát előre is köszönöm.
Nem kizárt, hogy központi idegrendszeri zavar (tumor, tályog, vérzés ..) miatti bénulást észlelt. Az sem kizárt, hogy a perifériás ideg (n. facialis) sérülése, nyomása (tumor, tályog, vérömleny .. miatt) kialakult finkciózavart észlel. A kutya részletes vizgsálatával derülhet ki a tünet oka és a teendők, esélyek is.

<< <  289 / 471 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.09.26
XXII. kerületben talált 14 éves (!) keverék kan kutyuska az Illatos úton! http://illatosutiallatvedo.blogspot.hu/2016/09/illatos-ut-iii52-20160925.html
2016.09.22
2016. szeptember 21-én este került hozzánk ez a kutyus. Kb. 3 hónapos, kan kutya, talán újfundlandi keverék lehet. Mikrochip nincs benne. Budafokon, a Felső Sas utcában találták. Elsősorban eredeti gazdáját keressük, a rendelőben személyesen (1221 Bp. Kossuth L. u. 52.) vagy a 06 1/229-3865 telefonszámon várjuk a tulajdonos jelentkezését. Köszönjük!
2016.09.08
Marcipán a nevem, elmúltam 10 éves, sürgősen szerető gazdit keresek, illetve, ha lehetőség van, ideiglenes gazdit, amíg nem lesz gazdim, reménykedem, hogy hamarosan lesz!!! Sajnos haláleset miatt keresek új szupergazdit! Volt egy barátnőm, Szamóca, együtt éltünk, neki lett már gazdája. Egészséges vagyok, picit nagyobb stramp yorkie:) Sajnálatos dolog történt, mert nyáron új gazdiknál volt, kertesházban, hamar megszokta, nagyon szeretett ott lenni, de mindenféle indokkal vissza akarták adni, azt mégsem, azt megint… az lett a vége, hogy mire már végre otthon érezte magát ott, visszaadták mivel a hölgy elvesztette a munkáját:( és nem szépen adták vissza, finoman fogalmazva! Szereti a kertet nagyon, bár lakásban élt 9 évig, szelíd nagyon és zseniális a személyisége, nyilván szereti a paplanokat ágyakat, de ha rászólnak, akkor nem megy föl rá, a gyerekeket imádja, visszahúzódóbb és komolyabb úriember, de ha valakiben megbízik és megszereti, akkor örökké szeretni fogja! Megeszik mindent, zöldségeket is hála, a kutyatápokon kívül. Nincs ivartalanítva még. De meg lesz oldva. Soha senkit sem harapna meg, eddig sem tette, ezután semfogja:) Nagyon jó házörző! Figyel, és mindent meghall:) Köszönöm kedves emberek, szeressen valaki... Vau! Telefonszám: 06-20-917-8021