Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: bétike
2008-01-07
a pointer és a magyarvizslakutyám kutyagumit eszik és szeretném megtudni h miért eszik és hogyan lehetne elérni hogy ne egyék tovább válaszát előre is köszönöm!!
Gyakori viselkedési zavar a széklet fogyasztása és szinte soha nem hiánybetegség okozza. Nem csak gusztustalan, de egészségügyi szempontból is aggályos jelenség. A megoldása leírva egyszerű - egyrészt a székletet lehetőleg rögtön össze kell gyűjteni a kutyák környezetéből, hogy ne legyen lehetőségük megenni, sokat kell mozgatni, foglalkozni a kutyákkal - és ha rajtakapjuk őket, akárcsak szándékot mutatnak a széklet megevésére rögtön, következetesen és egyértelműen nemtetszért kell nyilvánítani ezügyben. Igen, csak sok energiával és odafigyeléssel fog menni.
jelige: Göri
2008-01-07
Tiszteletem! Az a problémám, hogy semmilyen szak könyv nem írja le , hogy mitehet egy vadászgörény, és mit nem, és arról sem ír, hogy mikor kell őket oltani, és mi ellen.. Előre is köszönöm válaszukat.... . Tóth Zoltán
Nem ehet: ciánt, rézkilincset, faboronát, pillepalackot, védett madarakat és még sok mindent. Ehet: görénytápot, macskatápokat, egyebeket. o): Egy sereg honlapon találhat informácót a jelzett témában. Kezelő állatorvosa is készséggel ellátja információval e témában.
jelige: Jack
2008-01-07
Csütörtökön császármetszéssel született egy kisfiú kutyus. Csütörtökön délután is és pénteken is eszegetett még, ha oda helyeztük az anyakutyára. Most szombat délelőtt még 9-kor szopizott, de azóta hiába próbálkozunk, nem eszik, csak alszik, vagy mászkál. Magától pisil, kakál. Azt olvastuk 2-3 óránként kellene ennie. Honnan tudhatjuk, ha eszik is, hogy elegendőt-e. Kérjük szépen a válaszukat, nem szeretnénk, ha éhezne vagy kiszáradna szegényke.
A kölyök számtalan veleszületett és szerzett kór miatt lehet gyenge, beteg, szopásképtelen. Ha egy pontos konyhamérlegen megmérik szopás előtt és után akkor tisztába kerülhetnek azzal, hogy eszik-e a kutya. Egy néhány napos törpe schnauzer kölyök esetében 10-20 gramm tömegnövekedés normális lenne egy szopás alkalmával.
jelige: Éva
2008-01-07
Üdvözlöm!A 4 éves kan vizsla kutyánknál 4 napja kezdődőt a probléma. Reggelre hasmenése lett utána 2 szer hányt majd tömény vér volt a széklete. Azonnal elvittük az orvoshoz, aki megvizsgálta. A gyomra kitapintható volt nyomásra nem érzékeny. Kapott 3 napon keresztül injekciót, speciális száraztápot, és laktifer pet port. A hányás elmúlt a vérzés viszont még mindig megvan most már 4 ik napja. Azt szeretném kérdezni, hogy a vérzés meddig tarthat még? A kedve jó játszik is velünk minden nap megy sétálni, inni iszik az étvágya nem valami jó, de azért csipeget. Nagyon sajnáljuk, mert ő a mindenünk. Meg fog ő gyógyulni? Mit tehetünk még a gyógyulásáért?Válaszát előre is köszönöm, és szép napot kívánok önnek.
Viszont kívánok minden szépet! Sejtelmem sincs, hogy kérdéseire mi a válasz. A kutya jelenleg tüneti kezelést kap és nem tudhatjuk, hogy mi a baja. Kizárólag részletes vizsgálatok tudják kideríteni a tünetek hátterét így az esélyeket és a lehetséges megoldást is.
jelige: Shar-pei
2008-01-07
11 hetes Shar-pei kutyusom van.Már majdnem 1hete kihány mindent,az orvosok sem tudnak mit csinálni.Antibiotikumot is szed,mert azt mondják tudo gyulladás.Hányhat ettol a kutyus?
A kutya rengeteg betegség miatt hányhat, bármilyen lázzal járó betegségtől is, így akár a tüdőgyulladás önmagában is okozhat hányást. Ráadásul a tüdőgyulladás mellett is ezer egyéb ok, kóros állapot okozhat hányást, még az sem kizárt, hogy veleszületett elváltozás (is) van a kutyában. Állatorvosai biztosan tudnak „valamit” csinálni, nem tudom elképzelni, hogy tanácstalanok lennének.
jelige: lili
2008-01-07
jonapot én csak azt szertném kérdezni hogy van egy 11 hetes biscon venezem és nem tudom hogy mikor kellene a napi négy adagrol kevesebbre veni az adagját gond lenne neki hogy ha csak napi kétszer enne mert nem vagyok ithon napközben és lakásba piszkit akkor ha eszik és othagyom neki
A kérdéséből az derül ki, hogy a feltételei nem alkalmasak a kutyatartásra. Plüsskutyát lett volna érdemes választania ... Ha mondjuk reggel 6 és este 6 között nincs otthon akkor is lehetséges a kölyök napi 3x megetetése(6, 18 és 24h), amivel már nem kizárt, hogy felneveli a kölyköt. Meg kell jegyezzem, hogy a kutya felnőtt korában is üríteni fog és igen illdomos lenne napi 3x legalább félórára sétálni vinni.
jelige: HP
2008-01-07
Bullmasztiff szuka kutyámat szeretném ivartalaníttatni. Úgy tudom, az első tüzelést mindenképpen ki kell várni és van egy hormoninjekció, amit előtte be lehet adatni a kutyának. Kérdésem az lenne, hogy veszélyes-e ez az injekció, egyáltalán beadassam-e.
Kérdése olyam mértékben általános, amire nem lehet válaszolni. Nem tudom milyen hormontartalmú injekcióra gondol. A szuka ivartalanításának ideális időpontja valóban az 1. és 2. tüzelése közötti időszak. Az első tüzelést legjobb „kibekkelni”. Honlapunk Publikációk rovatában több hasznos információt is olvashat.
jelige: jenna
2008-01-07
17 hónapos yorki kutyámnak patellája van mindkét hátsó lábában. Naponta fél kapszuka sbh-arthrocare-t kap. Kicsit javult az állapota, de ha futkos akkor mostanában már elég sűrűn felkapkodja a jobb hátsó lábát, vagy 3 lábon szalad. Meg kell műteni, de nagyon féltem. Azt szeretném tudni, hogy milyen a műtét után a gyógyulás? Egyszerre meg tudják mind a két lábát műteni? Előre is köszönöm a válaszát:
Az jó, ha egy kutyának mindkét hátulsó lábán megvan a patellája (térdkalács csontja). Ha a patella luxálódott (ficamodott, rendellenes helyeződésű) ezekben az esetekben előfordul, hog yműtéti megoldás hoz végleges gyógyulást. Az esélyekről, a várható nehézségekről és a végállapotról a diagnosztizáló és operáló orvosa tud csak felelősen nyilatkozni.
jelige: Boborján
2008-01-07
Fél éve befogadtunk egy kóbor kutyust. Nagyon odafigyelünk az étkeztetésére, változatos legyen, friss...Mégis, szinte minden nap hasmenés jellegű a széklete. Pár héttel ezelőtt bélfertőzéssel került orvoshoz, de szerencsére abból felépült, valamint nem tudom fontos lehet e, de amióta nálunk van, a hasa, vagy a bordája körül fájlal egy pontot, nem is engedi, hogy simogassuk. Mi baja lehet?
A hastájéki fájdalomnak (és hasmenésnek) számos oka lehet akár a bélfertőzéssel összefüggésben, akár attól teljesmértékben függetlenül. Kezelőorvosának lenne érdemes jelezni a fejleményeket és tanácsát kérni ezügyben.
jelige: Bonca
2008-01-07
A cicánk gyakran vakarja a fülét, az egyiken kis csomóban kihullot a szőre is, de az állapota nem tűnik súlyosnak. Ha jól gondolom, fülrüh lehet a baj okozója. Kezelhető-e vény nélküli gyógyszerrel, vagy állatorvosi ellátásra szorul?
Jól gondolja, a leírt tünetek egyik és talán legvalószínűbb oka a fülrühösség lehet. A fülrüh hatékony kezelését kizárólag állatorvosi vényre kapható szerekkel lehet megoldani.
jelige: Betty
2008-01-07
Van egy 5 éves szuka tacskókutyusom, akit november elején Yorki kan kutyusom sikeresen befedezett nagy sajnálatomra. Szeretném tudni, hogyan vehető észre ha a szülés megindulna, hogyan vehető észre ha valami nincs rendben, illetve hol helyezzem el a kutyust mivel eddig kerti kutyusként éldegélt, de nem tudom, hogy tekintettel a téli évszakra milyen hőmérséklet az ami ideális lenne számára és születendő kölykeinek. Továbbá szeretnék választ kapni arra is, hogy a kölykök érkezése mennyire változtathatja meg magatartását a tacsinak, mivel mellette van egy kan és egy szuka yorki is. Nagyon nagy tisztelettel számítok segítő válaszára.
A kutya szülésével és a kölykökkel kapcsolatos teendőkről elegendő információt olvashat honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban. Leírása alapján a kutyának mostanában kell szülnie - a kinnti mínuszok bizonyosan nem alkalmasak a szülésre és a kölykök felnevelésére. A kutya viselkedésének megváltozása a kölyök neveléssel kapcsolatos változás lesz bizonyosan ezzel lesz a legkevesebb problémája. Számomra az a csodálatos, hogy miként sikerült a szukát eddig megóvni a vemhesüléstől. A tacskó szukát ideálisan 1 éves kora körül lett volna érdemes ivartalanítani, azóta a tüzelések időszakától eltekintve bármikor meg lehetett volna csinálni a műtétet. A vemhesség félidejéig szintén érdemes lett volna még a petefészket és a méhet eltávolítani.
jelige: westi
2008-01-07
Kedves Doktor úr! 2 éves westy kiskutyám van. és etetéssel kapcsolatban kérnék töletek segítséget. Bosh száraz tápot evett a kutya 1,5 éves koráig, amikor oxalát köve lett. Bejártunk egy csomo dokit mindenki mást mondott végül a Royalnak az urinary gyogytápot ette amitől helyre is állt a vizelet ürítése. Ezt a tápot csak 2 hónapig eheti a kutya a doki szerint, utána hogy ne alakuljon ki kö fehérje mentes kaját kellett neki adni. rizs, tészta, ilyenek. A kutya 2 kilot hizott 3 hónap alatt. Találtam egy olyan tápot a Boschnál ( High premiun qulity, special light low protein) ami a doki szerint tök jó, és a kutya hamar leadja a plusz kilokat. 2 napja eszi az új tápot, és tegnap vettem észre hogy nyalogatja a tapancsát. sztem alergiás rá. volt már ilyen, tapancs gondja de az a tej termékektől volt. Mit tanácsoltok mit adjak enni neki, amitől fogyni is fog ?
Bármelyik fogyi táptól (és megfelelően sok mozgatástól) a kutyának fogynia kellene. A vizeletben előforduló kristályokat rendszeresen ellenőrizni kellene, nem szerencsés hónapokra, évekre egyetlen egykori laboreredmény alapján diétás megoldást javasolni. Ráadásul a kóros (?) kövérség hátterében egyéb, a húgykövességtől teljesen független pl endokrin betegségek is lehetnek (pajzsmirigy alulműködés, mellékvese kéreg túlműködés ..) aminek szintén érdemes lenne utánajárni. Pláne, ha úgy érzi, hogy kellő mozgatás és diéta mellett a kutya folyamatosan hízik.
jelige: yorki
2008-01-07
Abban kérném a segítségüket, hogy írják meg van-e gyógymód a sticker szarkóma betegség gyógyítására, ugyanis az én kiskutyámnak ez a betegsége lett. Állítólag az első és egyetlen nemi érintkezést követően a másik kutyától kapta . Ami igen erős vérzéssel járt s a hímvessző végén pedig rózsabimbó szerű kitüremkedés, kinövések lettek amit aztán lézeresen eltávolítottak. Azt az infót kaptuk, hogy sajnos ez már örökké így fog maradni mert ez benne van a vérében a kutyának és csak nemi érintkezés utján lehet ezt elkapni. Ezt egyszerűen nem akarom elhinni hogy nincs megoldás. Szegény kutyusom már 2 éve szenved igaz, hogy csak alkalom szerűen, de az is csak azért mert folyamatos felügyelet alatt kell tartani a kutyust, hogy ne ingerelje semmiféle tárggyal a nemiszervét. Ez igen megterhelő és örök aggodalmat okoz. Kérem segítsenek!! Adjanak valami tanácsot hova forduljak.
A Sticker szarkóma (TVT) hazánkban egyre ritkábban előforduló - de az egyik legjobban gyógyítható daganatos megbetegedés kutyákban. Mind a kemo-, mind a sugárterápiára kitűnően reagál - mindkét módszerrel végleges és teljes gyógyulás érhető el. A kutyát vagy az Állatorvos-tudományi Egyetemen Dr Vajdovich Péter (478-4100) vagy mi tudnánk kezelni. Honlapunk Publikációk rovatában még többet olvashat a témában.
jelige: Cyra 2.
2008-01-07
korábban már írtam önnek Cyráról!Most az a probléma merült fel,hogy a bal szemének belső szemzugában a fehérkötőhártyánál borsónyi kitüremkedés van,ami pirosas,rózsaszín színű.Már 4 napja tart,szemcseppet kapott(Tiacil-t).Állítólag gyulladása van.Lehet -e ez a probléma ?Mennyi időn belül várható javulás?Előfordulhat ,hogy műteni kell ?Válaszát előre is köszönöm!
Igen, a leírt jelenség bőven lehet akár idült kötőhártya gyulladás és a 3. szemhéj előesése, vagy valamelyik szem körüli mirigy gyulladása. Néhány napon belül várható javulás. Ha nincs érezhető javulás, igen, előfordulhat, hogy a műtéti megoldás hoz végleges gyógyulást. Gondolom a kezelő orvosa is hasonlóan nyilatkozott - vagy esetleg jóval magabiztosabban, hiszen ő velem ellentétben meg is vizsgálta a kutyát.
jelige: westi
2008-01-06
Kezdö kutyatarto vagyok.Egy 4hónapos westi kutyusunk van,megkapott minden oltást.Csak száraz tápot eszik PURPLAN és nagyon sokat vakarozik semi nem látszik abörén mitöl lehet ez.Lehet már őt kozmetikába vinni?
A 4 hónapos westi vakcinázási sora még közel sem lehet befejezett - erről bővebben honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat. Ön is írja, hogy kezdő kutyatulajdonos - ezért aztán az sem kizárt, hogy a kölyök nem vakaródzik a szokásosnál többet - de a következő oltás beadásánál mindenképpen jelezze állatorvosának az aggályait. A 4 hónapos kölyköt is meg lehet már mutatni a kozmetikusnak - legfeljebb csak átfésüli, átnézi a kutya szőrét és megbeszélik, hogy mikor érdemes megkezdeni a kutya rendszeres ápolását.
jelige: ellés
2008-01-06
Jó napot kívánok!Van egy stafford kutyánk aki vemhes.Olvastam hogy az ellés átlagosan 63 nap.A mi kutyánk már 65 napnál tart de még nem ellett meg.Azt is olvastam hogy lehet látni sőt érezni is ahogy mozog a hasa a benne lévő magzattól.A mi kutyánknál ez nem látható és nem is érezhető.Nagyon kemény a hasa és megnőttek a mellbimbói is.Az lenne akérdésem hogy elkell e vinni most állatorvoshoz ez miatt, vagy a 63 nap lehet több is?És miből fogjuk megtudni, hogyha elleni akar?Válaszát előre is köszönöm!
Jól írta - az átlagos vemhességi idő kutyáknál 63 nap. Ez lehet több is, főleg kislétszámú alom esetén. Az ellés megindulását a hüvelyből váladék távozása és a hőmérséklet csökkenése jól előrejelzi. Honlapunk Publikációk rovatában részletesen is olvashat a témában.
jelige: cica
2008-01-06
8 éves macskámnak egyre több gondot okoz a lenyelt szőr visszaöklendezése, pedig nem hosszú szőrű. Tudok rajta valahogy segtíteni? Előre is köszönöm válaszát!
Egészen biztosan tud rajta segíteni. Valószínűleg állatorvosa segítségével ... Elsőként azt lenne érdemes tisztázni, hogy a cica szőrhullása nem fokozott-e, nincs-e szőr-, bőrbetegsége, vagy másodlagos eredetű szőrhullása. Mellette érdemes lenne utánanézni, hogy nem roszhiányos-e a cica táplálása. Ha „csak” rossz szokásról van szó - akkor a szőroldó paszták és a nyugtató hatású spray, vagy párologtató (Feliway) hozhat eredményt.
jelige: mirr-murr
2008-01-06
2 éves ivartalanított fiú cicám 1 éve epilepsziás. Sevenalettát (2x1/2) és Seduxent (2x1/8)-ot kap, de így sem görcsmentes. Éjszaka olyan erős görcse volt, hogy bepisilt és utána sokáig sírt. Ön szerint most mit tegyek?
Gondolom, hogy rossznéven venné ha azt írnám válasznak, hogy takarítsa fel a macskapisit ... Ezért aztán nem is ezt válaszolom, hanem azt, hogy : Nyilvánvalóan nem kielégítő eredményt hoz a cica epilepszia ellenes kezelése. Ezt kellene jeleznie állatorvosának. Ő vagy maga elvégzi a részletes vizsgálatokat, aminek alapján módosít, változtat a kezelésen, vagy specialista állatorvoshoz utalja Önöket. Az epilepsziás (és epilepszia szerű) betegségek diagnózisa és kezelése is az egyik legnehezebb terület mind emberek, mind állatok esetében. Előfordul, hogy hetek-hónapok intenzív vizsgálatai hoznak csak eredményt és a betegség teljes élettartamban gyakori kontrolvizsgálatokat, sokszor kezelési módosításokat is igényel.
jelige: Tigris Cica
2008-01-06
A cicánk mostanában köhög, főleg esténként. Olyan ziháló, száraz köhögés hangja van, mintha fulladna, nem kapna rendesen levegőt, sípol. Más, esetleges megfázásra utaló tünete nincs, az orra olyan nedves, mint máskor, a fülei nem melegek, az étvágya rendben, vizet is normálisan iszik. Ő egy benti cica, max 5 percre szoktuk kivinni az udvarra naponta, más macskákkal soha nem érintkezik. Ez a köhögés kb 2 hete jelentkezett nála először. Kérem segítsen, hogy mi lehet a baja? Köszönettel: a gazdi.
Temérdek betegség, kóros állapot okozhat köhögést macskán, kutyán és embereken is. A kérdésére tehát lehetetlen válaszolni. Kizárólag részletes állatorvosi vizsgálat derítheti ki a tünet hátterét és csak ezután lehet a kezelésről beszélni.
jelige: oliver
2008-01-06
kedves doktor ur.a kiskutyam 10eves,es szivnagyobbodasa,es valami gegeszukulete is van.3eve gyogyszereken el.a kerdesem az,hogy letezek e szivatultetes kutyaknal.
Nem, nem létezik szívátültetés kutyákon. A kutya súlyos megbetegedése(i) állandó tulajdonosi odafigyelést és gyakori,széleskörű állatorvosi kontrolvizsgálatokat igényelnek.
jelige: kisfranci
2008-01-06
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy egy Westi normális tüzelést követően(párosítás megtörtén 2x) üres maradt a szuka, majd a 4.hónapra ismételten tüzelt normál lefolyással, párosodás ismételten megtörtént. Ez normális, vagy mitől lehetett? Az előző vemhessége 2 kölyök császárral.
Nem, egyáltalán nem normális amit leírt ... Leírásából úgy tűnt, hogy egyetlen esetben sem történt ovulációdiagnosztika a kisfarnci esetében - így azután kitalálni sem lehet, hogy mi lehet az üresen maradás, majd a 4 hónapra történő újbóli tüzelés (?, már ha az volt egyáltalán) hátterében. A kérdések megválaszolására részletes szaporodásbiológiai vizsgálat ajánlott.
jelige: Osonka
2008-01-06
Tisztelt Állatorvos Úr! öt napja tüsszög a három éves cicánk,de egyébb panasza nincs.Rendesen eszik,iszik,játszik.Fogyott is,de sokat mozog.Öt hónapja van egy másik cicánk is,akit az utcáról hoztunk be,de állatorvos által meggyógyult.Ö szenvedett cicanáthában,de pár hét alatt rendbe jött és nagyon szépen fejlödik,most kb. hat hónapos.Az idösebbik cicuson most jött volna ki a cicanátha? Vagy valami más baj van ? Válaszát elöre is köszönöm:
Igen, nagyon valószínű, hogy az idősebb cicán most jelentkezett a vírusos macskanátha. Honapunk Tudnivalók rovatában többet is olvashat a lakásban tartott cicák betegségeiről, vakcinázási protokoljairól.
jelige: tigriscsíkos
2008-01-06
Kedves Kutyadoktor! Nekem egy 9és fél éves kan boxer kutyusom van, aki mostanában, amióta ilyen hideg van a, kutyaházában fekve szinte egész nap fájdalmasan ugat, fel-fel vakkant. Én arra gyanakszom, hogy esetleg, mivel már nem fiatal az izületei sajoghatnak? Próbáltunk rá kutyaruhát adni, de sajnos mivel nincs hozzászokva, leszedi magáról:( Pedig amíg rajta van, mintha jobb lenne a helyzet. Szeretném kérdezni, ha az állhat fenn amire gyanakszom, mit lehet tenni, hogyan tudnék segíteni neki? Előre is köszönöm!
Igen, a mostani éjszakákon egy öregedő finomszőrű kutya akár meg is fagyhat ... Cseppet sem csodálom, ha a szerencsétlen kutya méltatlankodik a helyzetén. Az ideális és kézenfekvő megoldás természetesen az lenne, ha a kutya legalább az éjszakákat fűtöt helyen tölthetné. Mindemellett állatorvosa tud segíteni az ízületi fájdalmak csökkentésében is.
jelige: boxer
2008-01-06
Most lesz nemsokára 4 hónapos a boxer kiskutyám, és nagyon piros neki a szeme. Ilyenkor mi a teendő?
Részletes állatorvosi vizsgálat és az eredmények ismeretében célzott kezelés. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is olvashat egy kölyök kutya esetében ajánlott teendőkről.
jelige: német juhász
2008-01-06
Üdvözlöm! Van egy 5 éves németjuhász nőstény kutyám,kb 1-2 hete elkezdett vedleni a szőre.Télen ez lehetséges? Előre is köszönöm!
Igen, lehetséges. Meg az sem kizárt, hogy betegség áll az észleltek hátterében.

<< <  289 / 401 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.11.18
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.11.05
Tegnap (11.04-én) este a Savoya Park környékén találták, nincs benne chip. Nagyon kedves kutya. A 20/396-4827 telefonszámon lehet elérni azt, aki megtalálta.
2014.10.03
Kedves Budafokiak! Este 7-kor hoztak be a rendelőnkbe egy kb 3-6 éves nőstény, nagytestű cirmost (5 kg körül), szegény nagyon rosszul volt, de reggelre sokkal jobban lett. Jó általános állapotú, jó kondíciójú, bolhanyakörvvel, biztos van gazdája. Aki felismeri, hívja a rendelőt: 06-1-229-3865