Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: elen x.
2008-03-14
6 éves nőstény spániel kutyámmal kapcsolatban már többször írtam önnek, kiderült nála, hogy daganatos a nemi szervén és januárban megműtötték. Időközben történt, hogy egyik reggel nem tudott lábra állni ill. imbolyogva járt, habosat hányt, neki ment mindennek, ez az állapot kb. 10 percig tartott, ezt követően egyre jobban lett, és úgy tűnt teljesen elmúlt ez a rosszullét. Egy-két nap múlva azonban ismét rosszul lett, hányt és nagyon folyt a nyála, szinte csak feküdt egész nap és három napon keresztül egy falatot sem evett, csak ivott de azt sokat. Elvittük az állatorvoshoz, aki uh-ot csinált, és azt mondta, hogy megcsípte egy kullancs. Adott injekciót, gyógyszert, és a kutya pár nap alatt teljesen helyrejött. Kb. 2 héttel később (a napokban) egyik reggel arra ébredtünk, hogy a kutya hátán/oldalán egy kb. női ökölnyi dudor keletkezett, nagyon lehangolt volt, és egy kicsit véres volt a szeme. Délutánra az egész szemfehérje piros/véres volt és egy-két alkalommal hányt. Este az á llatorvos azt mondta, hogy méreg. (mérgezett egeret evett a kutya- ezt mi teljesen kizárjuk, ugyanis lakásban élő kutya lévén eléggé el volt kényeztetve, elég válogatós volt). Ezt a dudort egy injekciós tűvel leszívatta, vér volt benne. Adott injekciót, de ott a rendelőben már a szájából is véres nyál csöpögött. Itthon éjszaka ismét rosszul lett, hányt, majd másnap reggel már alig tudott lábra állni, nagyon imbolygott, gyengék voltak a lábai. Dél körül már nem tudott lábra állni, folyamatosan folyt a vér az oldalából (ahonnan tűvel le lett szívatva a dudor). Ekkor ismét állatorvos, ismét injekció, de ez után itthon egyre rosszabb lett az állapota, folyamatosan vérzett (már a fenekéből is), már nagyon hangosan nyüszített, és egy idő után már a fejét sem tudta megtartani, teljesen elernyedt (gondolom elvesztette az eszméletét). Ez után hol nagyon szaporán vette a levegőt (elég furcsa hangon) hol nagyon lassan. Mi ekkor már megelégeltük a szenvedését, és átsegíttettük őt az ör ök vadászmezőkre. Iszonyatos fájdalmat élünk át azóta is (két napja történt), és folyamatosan azon gondolkodunk hogy mi történhetett. A doki azt mondta, hogy kullancs is okozhat ilyet ritkán, de ő még nem találkozott olyan esettel. Önnek erről mi a véleménye? Lehetett a kullancs? Vagy méreg? Milyen méreg? Patkányméreg? Megmérgezték? Vajon mikor történt? Egy ilyen patkány vagy egérméreg mennyi idő alatt fejti ki a hatását? Kb. Egy hónap alatt megcsípi egy kullancs és megmérgezik? Létezik ilyen véletlen? Kérem mondjon nekünk valamit, mert az ő elvesztésével járó fájdalmunkat még az is fokozza, hogy nem vagyunk tisztában azzal, hogy vajon mi történt? Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam. Köszönöm szépen.
Semmi baj a hosszúsággal és teljesen együttérzek magukkal a kutya elvesztése miatt - de semmi okosat nem tudok írni Önöknak. Egyetlen módon lehet(ett volna) megtudni a halál okát biztosan, a kutya boncolásával és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás, toxikológia) elvégzésével. Ezen adatok hiányában nincs esély az elhullás okának kiderítésére. Sajnálom a történteket.
jelige: Rozi 2.
2008-03-14
Köszönöm a gyors választ, kutyánk azóta jól van, semmi jele a vérezgetésnek, de azért lehet, hogy megcsináltatjuk az ultrahang vizsgálatot. Üdvözlettel:
Csak nehogy az én kedvemért ...O): Az ultrahang vizsgálattal lehet eldönteni azt, hogy egyáltalán vemhes-e a Rozi. Meg azt, hogy élnek-e a magzatok, vagy valóban vetélés indult el a kutyában.
jelige: kérdés
2008-03-13
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy mennyibe kerül Önöknél egy nőstény cica ivartalanítása?
Mondjuk alapáron 12 eFt. Ez akkor igaz, ha a cica nem vemhes, méhét más okból sem kell eltávolítani, nincs különleges kívánság az altatás módszerét és az utókezelést illetően.
jelige: kényes-kérdés
2008-03-13
Tisztelettel szeretném megkérdezni ,hogy lehetséges -e napjában kétszer is párosítani a kankutyus tilletve van-e értelme ennek? Természetesen nem egy szukárol van szo...:-) válaszukat elore is koszonom:
Nem kizárt, hogy egy gyakorlott, ideális korban lévő kan néhány órás eltéréssel akár két megfelelő állapotban lévő szukát is eredméyesen fedezzen - de az eredményességet senki nem garantálhatja. Az általános tenyésztési szabály szerint egy napon legfeljebb egy szukát szoktak fedeztetni természetes úton. Merthogy egy ejakulátumból mesterségesen természetesen több szuka is eredményesen termékenyíthető. Ha valóban tudni szeretné, hogy mi a várható hatása a szóbanforgó kan esetében néhány órán belül 2 tremészetes fedeztetés esetén - azt az egy napon levett két ejakulátum minősítő vizsgálatából tudhatja meg.
jelige: aggódó gazdi 2.
2008-03-13
Voltun már állatorvosnál (kiskunlacházán), kapott egy csomó szurit. Nem tudom miket. Azt mondta az orvos, látszólag semmi baja.Noroclav tablettát kap, napi 2x felet. azért írtam csak önnek, mert eddig, (1 nap alatt) nem változott az állapota. Kintről nem akar bejönni, csak reszket. Bent is reszket ha becsaljuk, és egyből megy az ajtóhoz, kifelé.semmit nem akar enni. se húst, cirslit, kenőmájast, párizsit.1-2 kockát le tudok neki nyomni a torkán, de azt meg nem hagyja.
És akkor most mit szeretne megtudni tőlem?! Gondolom elhiszi, ha mondom (írom), hogy én sem tudom miféle szurikat kapott a kutya. Mennyi a testhőmérséklete a kutyának? Ha nem történt részletes vizsgálat (vérvizsgálat, ultrahang-, vagy röntgenvizsgálat) - akkor, mint ahogyan előző levelemben is írtam akár gennyes méhgyulladása is lehet a kutyának, ami rövid időn belüli operációt igényel. De, akár cukorbeteg, Cushing-kóros, bármiféle lázzal járó fertőzés, vese-, és/vagy májelégtelensége is lehet a kutyának. Említette állatorvosának is, hogy rengeteget iszik a kutya?! Nézze, ha Kiskunlacházán nincs lehetőség vérvizsgálatokra, ultrahang és/vagy röntgenvizsgálatokra, akkor ha Ön és állatorvosa is szükségét érzi, ajánlott lenne jól felszerelt klinikára vinni a kutyát.
jelige: ): 2.
2008-03-13
A múlthéten irtam önnek egy levelet, hogy a 7 hónapos német juhász kutyám nagyon sántít. Ma elvittük Szolnokra egy szakrendelöbe, ahol röntgent csináltak neki, és kiderült hogy csípö diszplaziaja van. 40 fokos láza van a kutyának. Azt szeretném kérdezni hogy ez már mindig igy lessz, hogy sánít?, és hogy meddig élhet velünk, mert nem szeretném elvesziteni, kapott injekciót, és itr még fel neki augmentint. Ne haragudjon hogy ezeket magától kérdezem mivel ma voltunk orvosnál, sajnos a sírástól nem igazán tudtam oda figyelni.A válaszát is elöre is köszönöm.Tisztelettel
Pedig jobb lenne, ha odafigyelne állatorvosára, mert én ezekből az adatokból nem tudok okos tanácsokat adni. Az egy dolog, ha csípőízületi diszplázziája van a kutyának és sántít. Ezt az ízületi elváltozást is lehet többfélemódon kezelni, javítani - és töübb műtéti megoldás is létezik. A magas láz biztosan nem a csípőízületi diszpláziától van - ez a megbetegedés nem jár lázzal. Gondolom állatorvosa is elmodnta, ha az ízületi bántalom mellett valamilyen, feltehetőleg fertőző eredetű betegség is jelentkezett (az egyéblént csak veszettség ellen oltott kutyában). Ha odafigyel állatorvosára és követi a tanácsait akkor nem kizárt, hogy még 12 évig és sántítás nélkül tud együttélni a kutyájával.
jelige: Soma
2008-03-13
Angol bulldogom,aki most 7 éves, 1,5 hónapja ”epilepsziás” rohamot kapott.Egy e kutyafajta tenyésztőt hívtunk ki hozzá,aki azt mondta ez jellemző az angol bulldogokra idősebb korukra. Azt szeretném kérdezni,hogy gyógyszeres kezeléssel a kutyám életkora meghoszabítható-e,ill. életminősége javítható-e?Mivel ártok jobban ha beletörödöm,hogy öregszik,vagy ha folyamatosan annak teszem ki,hogy állatorvoshoz utazunk,injekciók stb... Mit tegyek? Tegnap ismét rohama volt,sajnos nem volt otthon senki,most viszont jobban megviselte,mint az első.Ez egyre rosszabb lesz? Tisztelettel várom a válaszát!
Kutyatenyésztési ügyekben érdemes kutyatenyésztőt kérdezni - kutyabetegségek ügyeiben jobban jár, ha állatorvosára hallgat. Az angol bulldogok nagy része epilepsziás megbetegedés nélkül éli le életét. Tény viszont, hogy az angol bulldogokban sok egyéb betegség mellet az epilepszia és az epilepszia-szerű megbetegedések is halmozottan fordulnak elő. A Soma részletes vizsgálatával deríthető ki, hogy klasszikus, szerzett epilepsziás betegsége van-e - vagy egészen más betegség (pl szívelégtelenség, mérgezés, agydaganat ...egyebek ) okoz epilepszia-szerű tüneteket. Kérdései és kételyei csak a részletes vizsgálatok elvégzése után válaszolhatóak meg. Kutyák esetében sem egyszerűbb a helyzet, mint embereknél. A klasszikus epilepsziás betegségek kutyán csakúgy, mint emberen alapvetően a gyógyíthatatlan betegségek közé tartoznak - viszont jó részük gyógyszeres kezeléssel hosszasan és jól karbantartható, azaz a rohamok sűrűsége és súlyossága csökkenthető.
jelige: nagyközség
2008-03-13
Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy a kutyám nagyon nagyon sokat iszik. Egész nap legalább 2-3 liter vizet fogyaszt el. MOstanában éjjel is 3-4-szer felkel inni, ami eddig sosem fordult elő. MI lehet a baja? Várom szíves válaszát, köszönettel:
A középkorú nőstény Spánielben (is) sokféle betegség okozhat megnövekedett vízfogyasztással járó tüneteket. Gyakorlatilag minden lázzal járó betegség ezzel jár. Ezenkívül a gennyes méhgyulladás, a cukorbetegség, vese- és májelégtelenség és egy sereg ritkábban előforduló kórkép pl Cushing-kór is megnövekedett vízfogyasztással jár. A teendő egyértelműen a kutya mielőbbi kivizsgáltatása. Ha tippelnem kellene egy ilyen korú és ivarú kutyában akkor a gennyes méhgyulladás talán a legvalószínűbb kórok. De nem kell tippelnem sem nekem, sem állatorvosának - hanem részletes vizsgálatokkal (vér-, vizelet vizsgálatok ultrahang esetleg röntgen ...) tisztázható a tünet oka és remélhetőleg meggyógyítható a kutya. Vigyék a kutyát mielőbb jól felszerelt rendelőbe. 1);
jelige: Rozika
2008-03-13
Van egy 4 éves rövidszőrű magyar vizslánk és most 22 napos vemhes. Ma reggel egy csepp vért találtam a padlón (olyan volt, mintha tüzelt volna) és szorgalmasan nyalogatta magát. Azóta semmi nyoma a vérnek, és nyugodt az állat. Lehetséges, hogy ez egy vetélés kezdeti jele? Nem szeretnénk elveszíteni a kiskutyákat! Válaszát előre is köszönöm.
Lehetséges. Meg akár az is lehetséges, hogy az egy csepp vér a húgyutakból, esetleg végbélből származik, sőt akár a Rozi elülső feléről (szájüreg, orrüreg) vagy a bőrsérüléséből is vérezgethet a kutya. Biztosan terhes a Rozi? Ez nagyjából most 3 hetes vemhesen ultrahang vizsgálattal dönthető el. A mostani vérezgetés igencsak indokolna egy hasi ultrahang vizsgálatot, amivel sokmindent el lehetne dönteni a kutya érdekében.
jelige: Urszusz nagylány 2.
2008-03-13
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a válaszát. Tudom, hogy már itt az ideje az ivartalanításnak. Jövő hónapban el is visszük. :) További szép napot kívánok Önnek és jó munkát. Üdvözlettel.
Hasonló szépeket és jókat kívánok viszont.
jelige: Bumi
2008-03-13
Tisztelt doktor úr 7 éves rottweiler kan kutyámnál most derült ki, hogy daganatos. Mit tegyek?
Ezzel gyakorlatilag csak annyit mondott, hogy beteg a kutya. Még annyit sem írt meg, hogy melyik szervében találtak daganatot és hogy mi a szövettani diagnózisa (jó, vagy rosszindulatú-e?) van-e áttét a kutyában ... A daganatos betegségek nagyobb része műtéti úton véglegesen meggyógyítható. Ráadásul egyéb kezelési módszerek is léteznek. Hogy mit tegyen? Kérdezze meg állatorvosát a kutya esélyeiről és az általa ajánlott kezelési módszerekről. Honlapunk Publikációk rovatában is érdemes elolvasni néhány idevágó írást.
jelige: aggódó gazdi
2008-03-13
Kutyusom egy hete semmit nem eszik,:( egyáltalán nem hajlandó az ételt elfogadni,nagyon lefogyott,rengeteget iszik,kedvetlen,állandóan csak fekszik,:( kintről nem hajlandó bejönni,remegni is szokott.Kérem,ha van valami ötlete,hogy mi lehet a baj ,sürgősen válaszoljon:Nagyon aggódó gazdi:(:(:(
Ha azt akarja, hogy tippeljek - akkor azt mondom, hogy a kutyának gennyes méhgyulladása van és azonnali műtétre van szüksége ahhoz, hogy megmentsék az életét. Ez természetesen csak egy ötlet részemről - és a leírt általános tüneteket ezeregy egyéb betegség is okozhatja a csak veszettség ellen oltott, nem ivartalanított, középkorú westi szukában. Megjegyzem, hogy egyhetes koplalással gyakorlatilag bármi is a baj, életveszélyes állapotba került a kutya. A kutya betegségét nem kitalálni lenne célravezető - hanem állatorvosi rendelőben, vizsgálatokkal igazolni. Ha van diagnózis, akor lehet tudni a kutya esélyeit és a kezelési módszert. Tehát fejezze be az otthoni meddő aggódást és mielőtt késő lenne, vigye el a kutyát egy állatorvosi rendelőbe.
jelige: Dugó
2008-03-13
Köszönöm gyors válaszát. A cicát kezelő állatorvos sajnos nem ajánlott további vizsgálatokat. Ön milyen vizsgálatokat javasolna? Ha tudjuk merre induljunk megtesszük a szükséges lépéseket. A fennálló kellemetlen szagú jelölgetést mielőbb szeretnénk megszüntetni. Válaszát előre is köszönöm,
Mondjuk elsőként lázmérést, vér- és vizeletvizsgálatokat, vírusteszteket volna érdemes csinálni. Az is lehet, hogy ezzel már diagnózishoz lehet jutni és nincs s szükség egyéb kiegészítő vizsgálatokra. Azt írta, hogy a cica nem oltott - tehát igen sok betegség jöhet számításba és ahogyan az előző levelemben írtam gyakorlatilag bármilyen lázas állapot, rossz közérzet okozhatja azt, hogy a cica nem megszokott helyre üríti a vizeletet, jelölget. Ha semmi szervi betegsége nincs a cicának - akkor akár feromontartalmú készítménnyel (Feliway) is érdemes lehet megpróbálni úrrá lenni ezen a rossz szokáson.
jelige: csöpi
2008-03-13
Kedves Dr Úr Kutyusomnak száraz köhögése van . Olyan mintha valamit ki akarna köhögni , de nincs mit. Szeretném megkérdezni, hogy stodál szirupot adhatok e. Neki. Voltunk vele orvosnál , antibiotikumot és paxiraxolt kapott- Egy kicsit javult csak. Köszönettel
Én inkább arra biztatnám, hogy jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a kutya állapota. Valószínűleg a részletes kivizsgálását fogja ajánlani,márha ez eddig nem történt meg. A köhögés jellegéből nem mindig lehet egyértelműen kitalálni a tünet okát és köhögést sokféle betegsé okozhat pl felsőlégúti fertőzések, nyaki-, mellkasi terimék, légycsőszűkület, szívelégetelenség, idegentest ... így aztán sokszor indokolt a fizikális vizsgálatok mellett a vérvételek, röntgenfelvételek, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok (szívultrahang, EKG ..) elvégeztetése is.
jelige: Foxika
2008-03-13
Van egy 2 éves foxi keverék fiú kutyánk, akit pici korában találtunk a szemétbe dobva. Együtt él egy öreg fiú tacskóval és két nagyobb testű lány kutyával, nagy helyen szabadon. Kb. fél éve kezdődött nála, hogy a férjemre folyton morog. Odamegy hozzá, ül mellé, folyton megy utána, de ha csak ránéz, már morog is. Míg simogatja, addig is folyton morog. Mostanában már velem is ezt csinálja, régebben soha. Sokszor attól tartok, meg is fog harapni, annyira támadó a viselkedése. Amúgy engedi a simogatást, ölbe vevést,örül nekünk, de közben morog, pedig ezekhez hozzá van szokva pici korától, és soha nem volt bántva. Mi lehet az oka? Mit lehetne tenni?
A leírásából számomra nem derül ki, hogy mi lehet az oka a kutya szokatlan, rendellenes viselkedésének. Lehet akár félelem, akár féltékenykedés a többi kutyára, akár élelem/élőhely/játék féltése a fajtársaktól, gazdiktól ... Ennél fogva csak általánosságban tudok válaszolni - sok türelemmel, odafigyeléssel, szeretettel, következetességgel lehet kideríteni az agresszív viselkedés (?, harap is?) okát, majd az okot felszámolva remélhetőleg orvosolható is a helyzet. Ha nem sikerül a nyomára jutni a dolognak kérje állatorvosa segítségét. Még az sem kizárt, hogy feromon hatóanyagtartalmú spray, vagy párologtató (D.A.P) megoldja a problémát.
jelige: sovány
2008-03-13
Van egy 6 éves ivartalanított fiú cicám, megvan évente a kombinált oltása. Csak lakásban él, több cicával együtt. Ő mindig rossz étvágyú volt, izmos testű , hatalmas nagy, de nagyon sovány. Mostanában főleg nagyon válogat, semmi nem jó neki, szinte semmit nem akar enni. Amúgy nagyon eleven, játszik, rohangál, a szőre szép fényes fekete. Kb. 3 éve már mutattuk orvosnak, aki azt mondta ő ilyen alkatilag, nincs semmi baja. Mivel lehetne kiváltani az evési kedvét, vagy valamilyen érvágyfokozó van-e?
Semmi értelme az „étvágyfokozásnak”. Egy macska (ember, kutya) vagy beteg és az étvágytalanság tünete a betegségnek - vagy valóban „alkatilag” kisebb étkű, filigránabb példány. Meg kell mondjam, hogy a „mutatás”, meg a „mondás” nem mindig pótolja a részletes kivizsgálást. Ha a macskát kórosan soványnak és betegesen étvágytalannak gondolja - akkor érdemes lenne részletes vizsgálatokat kérni (fiztikális vizsgálat, vér-, vizelet,-, széklet vizsgálatok esetleg képalkotók és egyéb műszeres vizgsálatok ..)
jelige: Jaany
2008-03-12
Tisztelt Doktorúr! Az lenne a kérdésem ,hogy van egy 13 éves boxer kutyám és sajnos az eggyik szemével teljesen nem lát a másik is kezd romlani neki mit tehetnénk érte hogy ne veszitse el a látását ? A szemén világos szinű hályog látható
Egy 13 éves Boxer, pláne a kanok, már igazi veteránnak számítanak - igen kevés egyed éli meg ezt a magas kort. A mi nyilvántartásunkban a legidősebb Boxer kan 12 évet betöltött ... Ennek ellenére a kutya részletes kivizsgálásával és szemészeti vizsgálatával érdemes megközelíteni, hogy mi okozza a leírt szemtüneteket és azt is, hogy lehet-e, ha igen, miként lehet befolyásolni a folyamatot.
jelige: Bichon étvágytalanság
2008-03-12
Nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy bchon frisé egy éves kan kutyusom! Sose volt egy nagy evő, de mintha most kevesebbet enne. Széklete mindig rendesen van, oltásokat is kap. De szerintem egy picit vékony is 4 kg. Nem tudom hogy ez a méretétt és a korát nézve jó e agy forduljunk orvoshoz. Várom válaszát. Mi lehet ennek az oka, illetve it tehetek hogy jobb egyen az étvágya.
A Bichon havanese a fajta leírása szerint: marmagassága 28-32 cm és testtömege 6 kg-nál nem több. Ez alapján a kutyája akár normális fejlettségű is lehet. Az étvágytalanság egy tünet, ami betegséget kóros állapotot jelez. Ilyen esetekben nem étvágyjavító szerekre, hanem diagnózisra és a betegség kezelésére van szükség. Ha a kutyát étvágytalannnak, soványnak, alulfejlettnek gondolja - akkor részletes kivizsgálása ajánlott.
jelige: Szolnok
2008-03-12
A kutya 2éves volt mindenrendben volt de egyszer azt vettük észtre hogy elkezd öklendezni a kutya.Ezt 5percenként csinálta utánna 2óra mulva felgyorsult és már vér is jött a szájából.Vasárnap 21:00körül történt.Reggel elvittük orvoshoz adott neki 4inekciót.aztmonta hogy méreg(amit 1hete szedhetett fel)(3hete vihettük utoljára sétálni.) vagy valami megsérülhetett a szájába.Hétfő estére meghalt.Az udvaron semmi méreg nem volt a szomszédba sem lehetett mert ott is kutya van.Még semmi patkány vagy egér maradványt nem találtunk amit megehetett volna.(Tudom mostmár nemlehet mit de szeretném ha még 1szer ilyen eset történne ez ne forduljon elő.)
A hirtelen elhullást a tünetek alapján valóban akár kumarin-típusú rágcsálóirtószer, vagy mérgezett rágcsáló elfogysztása is kiválthatta - de a nagytestű kutyán akár gyomorcsavarodás, bélcsavarodés, bélinvagináció, idegentest lenyelése, vérző gyomorfekély vagy daganat ... és számos egyéb betegség hasonló módon zajlott volna le. A halál okát egyetlen módon lehet(ett volna) tisztázni: a kutya boncolásával és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal (szövettan, toxikológia, kórokozó izolálás ..). Mindezek hiányában csak találgathatunk. (Én sem szeretném, ha megismétlődne az eset.)
jelige: vacak
2008-03-12
Tisztel doktor úr 2 alkalommal fordul elő tüzelés után kutyámnál bélgyuladás. Mivel még nem fialt és köjköt se szeretnénk az ivartalanitást ajánlották nekünk.kérdésem az hogy ezzel a panaszunk megszunik-e mert már előre félünk akövetkező tüzeléstől.
Érdekes dolgot írt - én még nem hallottam a tüzeléshez kötődő bélgyulladás előfordulásáról. A tüzeléstől általában joggal félnek a gazdik az álvemhesség, gennyes méhgyulladás, nem kívánt fedezés és termékenyítés miatt - ráadásul számtalan egyéb öregkori betegségte is megelőzhetnek az ivartalanítással - de a bélgyulladás kialakulását jobb, ha védőoltások és rendszeres parazitamentesítésekkel is megkísérlik megelőzni.
jelige: Bagira
2008-03-12
A macskám mindig is egy ,,örökmozgó,, állat volt! Imádott játszani a játékaival és velünk is. Amióta lakhelyet válltoztattunk azóta egész nap csak alszik és már nem is akar játszani se! Depressziós lenne?
Érdekes dolog, hogy ha lebetegszik, bágyadttá váli egy állat, akkor sokaknak az első gondolata az, hogy depressziós ... Az oltatlan, talán nem is parazitamentesített fiatal állat esetében nagyságrendekkel nagyobb az esélye a szervi betegségeknek, mint a lelkibetegségeknek. Az esetről egyébként meggyőződni aként lehet, ha állatorvosa részletesen megvizsgálta az állatot. Ha semmi betegségre utaló jelet nem talált - akkor valószínűsíthető a lelki kór a cicánál, és elegendő a lelkét ápolni.
jelige: Enc!keee 2.
2008-03-12
Tisztelt Doktorúr! Szeretnék kérdezni 7-8 hetes Yorki kiskutyát vásároltunk a minap mi még nem vittük állatorvoshoz párnap múlva esedékes addig is szeretnénk tudni, hogy ekkora kutyus, ha fajtiszta elérheti-e ilyen korban az 1-1,10kg-ot!? Félünk, hogy nem fajtiszta kutyust vásároltunk, mert törzskönyv nélkül vettük! Várjuk válaszát! Köszönettel
És ez volt a rossz fülállású kutya is a ragasztószalagos ötlettel, nemde ?!? A yorkik életük első hónapjaiban igen gyorsan fejlődnek, az első 6 hónapban naponta átlagosan 20 g-t nőnek és 10 hónapos korukra elérik végleges testtömegüket, ami a születéskori súlyuk 20x-a. A yorkik kifejlettkori marmagassága 20-25 cm, testtömegük 2,5-3,1 kg. A választáskori testtömegrő nem találtam adatot - de érzésem szerint a kutya kifejlettkori testtömege ideális táplálás mellett meg fogja haladni a fajtastandardot.
jelige: rejtett here
2008-03-12
Kiskutyám 9 hetes és az egyik heréje nem szállt le. Hallottam,hogy létezik egy hormonális kezelés amely elég sikeres 4 hónapos korig ha a here nem a hasüregben helyezkedik el. Tudna kicsit bövebb felvilágosítást adni ennek a hormongyógyszernek a hatásáról (mellékhatásáról) és hogy körülbelül milyen árban van egy ilyen kezelés? Mert a here eltávolítást a legutolsó lehetöségnek szeretném hagyni mivel nagy terveim vannak ezzel a kiskutyával-szeretnék kiállításra menni vele-de persze a tenyésztési lehetöséget már elvetettem!!! Köszönöm válaszát!
Sokat segítene a kutya esélyeinek a megítélésében, ha tudnánk, hogy hol helyeződik a rendellenes here (hasüreg vagy lágyékcsatorna?), a külső és belső lágyékgyűrű tágasságának a megítélése is igen fontos, valamint az, hogy a here lejuttatható, lemasszírozható-e a zacsiba. A kezelést egy HCG nevű hormonnal végezzük, ami szakszerűen elvégezve biztonságos, mellékhatások nélküli módszer. Mivel óvatosságból azt sem írta meg nekem, hogy milyen fajtájú nagyreményű kiállítási darabról van szó - így a kezelés áráról csak annyit tudok írni, hogy a legtöbb rendelőben néhánytól-sok tízezer forintba kerülhet a kezelés.
jelige: Zora
2008-03-12
Tegnapi nap a 4 hónapos boxer szuka kutyámat eszméletlenül találtam otthon! Az állatorvos azt mondta több mint valószínű, hogy epilepsziás rohama volt! Kapott valamilyen injekciót rá! Jobban lett utána! (De azért látszott rajta, hogy nem a legjobb) Kérném a segítségét, hogyha tudna pár mondatban adjon tájékoztatást erről a betegségről, mire kell figyelni, mennyire veszélyes ez a betegség! Válaszát előre is köszönöm!
Ha beüti bármelyik keresőbe a „kutya” és „epilepszia” szavakat, vagy ezek angol megfelelőit - tonnányi olvasgatnivalót találhat akár az interneten is. Kutyáknál is sokféle epilepsziás és epilepszia szerű megbetegedés létezik - csakúgy, mint ember esetében. A klasszikus epilepszia komoly, nehezen diagnosztizálható betegség - ráadásul ahogyan pl a cukorbetegség, vagy a nyaki sérülés eseteiben az epilepszia esetén is igen széles skálán mozog a betegségek súlyossága, ha tetszik veszélyessége. Kérdéseire, kételyeire nem lehet általánosságban válaszolni. A kutya részletes vizsgálatával (vérvételek, képalkotók, EEG ...) lehet szűkíteni a kört, megállapítani a beteséget és megítélni a kutya esélyeit, a kezelés módját.
jelige: rapus
2008-03-12
Jónapot!Az én problémám az hogy van egy ordas németjuhász fajtatiszta kutyusom és foltokban hullik a szőre a hátán kapott rá szurit de nem nőtt vissza a szőre és keletkezett rajta még egy folt őt nem zavarja nem vakarja de látványra nem szép nem csupasza hullott ki kb 1cm szőr van rajta aminek a tapintása is más mint a többi helyen a bundájának.Azt szeretném megtudni hogy mi okozhatja ezt és hogy visza fog e nőni eggyáltalán a szőre?
Mi volt állatorvosa diagnózisa és mire kapott szurit a kutya? Ezzel már kicsit segítene a válasz megírásában. Mindezek nélkül csak annyit írhatok, hogy a kutya részletes vizsgálatával valószínűleg kideríthető lehet a korábbi szőrhiány és a mostani szőrelváltozás oka. Ha az alapbetegséget állatorvosa gyógyultnak tekinti - akkor pedig rengeteg szőr-, és bőrregeneráló készítménnyle lehet kezelni a kutyát az eredeti szőrminőség helyreállítása érdekében.

<< <  289 / 426 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire Terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen! 70/434-7875 Köszönöm!
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen&amp;#33; 70/434-7875 Köszönöm&amp;#33;
2015.07.16
Tegnap éjjel (2015.07.15.) a Budafoki úton rohangált a Lukoil kútnál. Fiatal, amstaff jellegű kanocska. Piros, Petface márkájú hám van rajta, chip persze nincs. Menhelyek fullon, nem fogadják. Sürgősen kéne ideiglenes befogadó, a saját kutyáim nem tűrik jól. Az Illatos útra tudom beadni max, de még reménykedem, hogy valaki keresi, mert ápolt, jól táplált fiúcska. Érdeklődni a a 06 30 757 4593-as számon lehet!