Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: cicuska
2008-01-14
A kaukázusi kutyám valószinü hogy egy patkányt vagy egeret evett meg. nem akar enni és a hasa bevan esve , mit kellenne adnom neki hogy kigyógyuljon?Vagy mit kellene tenem?
A fiatal kutya étvágytalanságát számos betegség okozhatja - az adatlapból az derül ki, hogy oltásai (féreghajtás?) sem teljesek. Ha mégis elfogadjuk a feltevését, miszerint rágcsálók megevésétől betegedett meg, akkor is számos betegséget kell listába vennünk. Ha a feltételezését úgy érti, hogy mérgezett rágcsálóktól beteg a kutya - akkor egyszerű a helyzet, vértranszfúzióra és K-vitamin adására (+ esetleg egyéb infúzió, antibiotikumok ...) van szükség ahhoz, hogy esélye legyen a kutyának a gyógyulásra. Természetesen forduljon felszerelt állatorvosi rendelőhöz a kutya betegségének kiderítése, és kezelése érdekében.
jelige: Örs
2008-01-12
A falunkban hozzáértő hiányában nem tudunk mit kezdeni a németjuhász kutyánk viselkedésével. Arról van szó, hogy ez a kilenc éves kedvenc az utóbbi két hónapban széklelés közben látványosan „szenved”. Nyög, menet közben remegve, fogcsikorgatva, szaggatottan, aprózva végzi a dolgát. A kutya szépen fejlett, csak száraz eledelt fogyasztott, némi kutyakonzervvel. Szeretnénk kikérni az Ön szakmai véleményét, mit tegyünk?
Az öregedő kutyák önmagában a koruknál fogva hajlamosak székrekedésre, obstipációra - ezért más táplálást pl senior kutyatápokat és legfeljebb minimális (de leginkább semmi) mennyiségű csont etetését igényelik. Ellenkező eesetben az állandósuló obstipáció miatt akár életveszélyes állapot, vastagbél tágulat is kialakulhat. A székletet akár tehéntej itatásával és mondjuk olajos hal etetésével is lehet lágyítani. Öregedő kutyákban sok esetben nem csak az öregedés természetes folyamata, hanem hasüregi, medencei szervek betegségei (prosztata hyperplázia, daganat, tályog, gerincelváltozások ... ) akadályozzák a bélsár ürítését. Ezeket a betegségeket kizárólag részletes állatorvosi vizgsálattal (rektális vizsgálat, röntgen, ultrahang, vérvizsgálatok ...) lehet megerősíteni vagy kizárni. Ha nincs jól felszerelt kisállatorvosi rendelő a falujukba - akkor el kell vinni a kutyát messzebbre ezügyben.
jelige: tejfog
2008-01-12
Van egy lassan 6 hónapos Beagle kan kiskutyám, ma játék közben letört(beletört) az egyik alsó tépőfoga! Nem érzett fájdalmat, igazából észre sem vette! Szeretném kikérni a véleményét mit tanácsol mit tegyek?
Állatorvosa a kutya (és esetleg a kihullott tejfog) vizsgálatával egyértelműen el tudja dönteni, hogy a fogváltás természetes folyamata zajlott-e a kutyánál, vagy valóban fogtörés zajlott-e le, és azt is, hogy van-e teendője ezzel kapcsolatosan. Legrosszabb esetben a bennmaradt tejfog darabot érdemes lehet műtéti úton eltávolítani, de lehet, hogy elégséges gyógyszeres kezelés és megfigyelés - és az sem kizárt, hogy semmi teendőjük nincs a történtekkel kapcsolatosan.
jelige: Boni
2008-01-12
Van egy menhelyi, 13 hónapos rodéziai-stafford keverék lánykutyánk, sajnos már egyszer szült. A kölykeöket elaltatták, ezért kialakult nála egy emlőgyulladás, amiből kikezelte az orvos, és egy kezdődő méhgyulladás, ebből még tart a gyógyulási folyamat. Javasolták az ivartalanítását, teljes eltávolítással. A kérdésem a következő lenne: Milyen következményekkel járhat a teljes eltávolítás (gondolok itt pl. a hormonális változásokra)? Milyen következményekkel járhat a petevezetékek elkötése? Milyen esélye van a fentiek alapján emlő- és méhdaganatok kialakulására, melyik ivartalanítási forma kedvezőbb ezek megelőzésére, és miért? Előre is köszönöm és várom válaszát!
Egyetértek állatorvosai véleményével, a Boni ivartalanítása a petefészkek és a méh teljes eltávolításával együtt lenne a hosszútávú megoldás a számára és az Önök számára is. - A „hormonális változások” a petefészkek hiányában a kutyát abban az élettani állapotában konzerválják, mintha a tüzelések közötti, anösztuszos időszakát élné a kutya. - A petevezeték elkötése kutyáknál igen súlyos következményekkel jár (ciszták, hyperplázia, daganat, állandósuló tüzelés ...) ezért ez a módszer szakmai hibának minősül, épelméjű állatorvos ilyen módszert nem alkalmaz és nem is alkalmazhat. - Az európai iskola tanításai szerint a szuka ivartalanításának ideális időpontja az 1. és 2. tüzelés közötti nyugalmi szakasz. Ebben az időpontban elvégezve a műtétet (petefészkek és méh eltávolítása) a későbbiekben a petefészek és méh betegségek (ciszta, hyperplázia, daganat) természetesen nulla eséllyel szerepelnek, de az emlődaganatok kialakulásának esélyei is nagyságrendekkel kisebb, mint a teljesértékű szuka esetében. Az Önök esetében a méh eltávolítása a most kikezelt kóros folyamat miatt ajánlott - ha azonban állatorvosa a műtét alatt teljesen egészséges méhet talál, akkor megfontolhatják a bennhagyását. A témában még sok hasznos információt olvashat honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: turbó
2008-01-12
10 hónapos németjuhász keverék kutyám (minden oltást megkapott) eddig nagy ritkán a jobb mellső lábát kímélte, most viszont a jobb hátsó lábára sem áll rá. Olyan nagyon bicebóca, lehet hogy diszpláziás vagy esetleg a gerincével van probléma?
Nem kizárt, hogy az Ön által sorolt problémák (is) fennállnak - de mivel a mellső lábával is volt (van?) probléma, ezért sokkal inkább a panosztitisz nevű megbetegedés a valószínű az Önök esetében. Írja, hogy a kutya házikosztot is és tápot is kap és, hogy nem sétáltatják, nem kirándulnak vele - ezek a tények is erősítik a panosztitisz lehetőségét. Jelezze állatorvosának a problémát. Ő a részletes vizsgálatok után részletes tanácsokat fog adni a kutya etetését, tartását illetően és a tünetek elmúlásában is segítséget tud adni.
jelige: rongy
2008-01-12
A kutyám rongyokon alszik és azt a rongyot megeszi és nem birja megemészteni a gyomra és ott lóg a fenekén a rongy de még csak egyszer láttam.
Meg kellene akadályozni a rendellenes étvágy fennmaradását - hiszen ez a tevékenység a kutya életébe kerülhet. A kutya számára tökéletes étrend mellett sok séta, játék, figyelemelterelés segíthet az elmélyült rossz szokás megakadályozásában - és a rongyokat is el kell venni a környezetéből.
jelige: kutyu
2008-01-12
Ha eszik utánna nemsokkal hasmenés formájában távozik is belőle.Ezért a kutya már sokat veszített súlyából.A csontjai kilátszanak.Mit lehetne adni neki amitől a hasmenés elmúlik és egy kis erőt venne magán, hogy újra visszahízzon...
A hasmenést számtalan parazitás-, baktériumos, vírusos-, gombás fertőzés valamint nem fertőző eredetű belgyógyászati-, endokrin jellegű betegség okozhatja. Ezenkívül a leírása alapján az sem derül ki, hogy nem súlyos takarmánmyozási hibáról, vagy higiénés mulasztásról van-e szó az Önök esetében. A kérdésére lehetetlen válaszolni, jóllehet sok gyógyszer és táplálékkiegészítő alkalmas a hasmenés tüneti kezelésére - de amint írtam nem kizárt, hogy az Önök kutyájánál súlyosfokú bélféregfertőzés, vagy bélgyulladás esetleg pajzsmirigy túlműködés áll fenn - ezek és meég egy sereg esetben a tüneti kezelés semmit sem használna. A teendője egyértelmű. A kutya részletes vizsgálatával (benne széklet-, vér-, esetleg vizeletvizsgálat, képalkotók ...) lehet diagnosztizálni a problémát és ha van diagnózis, akkor lehet beszélni a kezelési lehetőségekről.
jelige: szobatisztaság
2008-01-12
5 hónapos német törpe picserünk van, ezidáig nem lehetett lehordani, most már elkezdtük leszoktatni, viszont naponta kb 20x pisil, ennyiszer képtelenség levinni, probálkozunk 3 honapja kutyapelenkával, de inkább elkerüli, mint használná. Olyan is előfordul, hogy az ágyába bepisil, de van hogy menet közben is pisil. Segítségét szeretném kérni, hogy beteg e a kutyus, vagy csak még picike? Mindig van víze, elég sokat is iszik.
Az 5 hónapos kutyát el lehet kezdeni szobatisztaságra nevelni. Hosszú hetek-hónapok türelmes odafigyelése hozzhatja meg a várt eredményt, amikoris a kutya a napi 3 (vagy legalább 2) sétájáig tudja tartani a vizelet és székletürítését. A probléma valójában az, hogy valóban sok vízivásról és sok vizeletürítésről lehet-e szó. Ez ugyanis mindenképpen tünetként értékelendő és sajnos sok betegség, kórkép (cukorbetegség, Cushoing, veseelégtelenség, lázas betegségek ...) esetében figyelhetó meg ez a jelenség. Arról, hogy valójában tünetről van-e szó, azaz valódi polidipszia/poliúria kórképet kell-e keresni a kutyánál - részletes állatorvosi vizsgálat (vér-, vizelet vizsgálat egyéb kiegészítő vizsgálatok) eredményei alapján lehet dönteni.
jelige: Peggy
2008-01-12
Üdv! Van egy 7 hónapos kan és egy 8 hónapos szuka amelyik most tüzel.Szeretném megtudni hogy a kan képes-e kutyát nemzeni?A kan a szukát szaglássza de máshogy nem érdeklődik.Válaszát előre is köszönöm.
A válasz igen. A 7 hónapos kan és a 8 hónapos szuka már lehet ivarérett, ennélfogva képesek párzásra és megtermékenyülésre. Az ivarérettség még messze nem a tenyészérettséget jelenti - ha komoly tenyésztési szándékkal tartja a 2 Basset-et, akkor a vemhesítés ideális időpontja a szuka 3. tüzelése kb 1.5 éves korában. A probléma kicsit hasonló két 13 éves teenager szerelméhez, aminek a beteljesedésével jobb ha éveket várnak még.
jelige: Panka
2008-01-11
Tisztelt Doktor Úr! 1év fogadtunk be egy rossz körülmények közül mentett boxer kutyust, aki azóta nagyon szépen renbe jött náluk.Egy alapvető probláma azonban megmaradt, mégpedig az, hogy szinte egyáltalán nem tudja tartani a vizeletét. Kedves és lelkiismeretes orvosunk már egy sor súlyos betegséget kizárt, végül a kutyus előélete miatt másra nem tud gondolni, mint pszichés eredetű problémára. Személy szerint én is hajlanék erre, mert összehasonlítva az előző boxinkkal valóban nyugtalanabb típus, de igazság szerint egy másik boxi tulajdonos is teljesen ugyanilyen problémával küzd, pedig nála kezdetektől fogva van a kutyus. Az ő eredményei is látszólag rendben vannak, mégis katasztófális mértékű a vizeletképződés és ürítés. Szeretném megkérdezni, hogy a Doktor Úr nem tud-e esetleg valamilyen ”speciális” boxereket érintő problémáról? Mellékelném Panka leletét, aminél csak egy érték kirívóan magas, de az orvosunk szerint, ennek számos egyéb nem kóros oka is lehet. Köszönettel
A mellékelt leletben az egyetlen magsa érték az LDH, ami valóban akár csak izomláz miatt is megemelkedhet. Ha az egyéb vizsgálatok is mind negatívak és valóban fennáll a „pszichés” ok lehetősége, akkor állatorvosával egyeztetve érdemes lenne feromon hatóanyagtartatlmú (DAP) spray, vagy párologtató gyógyszert megpróbálni. Meg kell azonban mondanom, hogy a hólyag, vese, és nemi szervek ultrahangos vizsgálatával és esetleg vizeletvizsgálattal még előkerülhetne egy-egy rendellenesség, ami magyarázattal szolgálhat a vizelet tartási rendellenességre.
jelige: vonyigó
2008-01-11
Kérdésem a doktornő-úr hoz az lenne,hogy a kutya,miért eszi meg atársa,vagy a saját ürülékét?
Leginkább rögzült rossz szokásból, unaloműzésből ... Tenni annyit lehet ellene, hogy minél kevesebb lehetősége legyen a kutyának ürülékkel együtt lennie (tisztítás, takarítás, sűrű séták ...), valamint, ha ráutaló magatartást mutat a kutya akkor egyértelműem, következetesen, és mindig értesítésére adjuk, hogy ezt nem tűrjük el, valamint a kutya figyelmét minél hosszabb időre lekötjük, eltereljük a rossz szokásról.
jelige: Arnold 2.
2008-01-11
A dió rágás már megszűnt, de minden egyebet rág. Lehet, hogy a tenyésztőtől így vettük a kutyát. 6 hónaposan került hozzánk. A vásárláskor a nyelvét nem néztük meg. Remélem nem rákos a kis nyelve. Irtó jó fej kutya.. Nagyon sajnálnám, ha komoly baja lenne. Most 2 hétig Stomorgylt kap. Legyenkedves informáljon bővebben, ha van ideje, a betegségéről.
Ha pimer szájnyálkahártya gyulladásról van szó, akkor a Stomorgyl néhány nap alatt meg fogja oldani a problémát. Sajnos szájnyálkahártya fekélyek sok egyéb betegség tünetei is lehetnek, ezért ha nem oldódik meg a probléma azt mindenképpen jelezze állatorvosának. Ebben a korban a szájüregi daganat jelentkezése nagyon valószínűtlen, ettől véleményem szerint nem kell aggódnia. Köszönöm a képeket is, tényleg nagyon jó fej a kutya.
jelige: Arnold
2008-01-11
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly kértem szíves segítségét Jerry kutyámmal kapcsolatban. Nagyon jó tanácsokat tetszette adni, de sajnos tavaly augusztusban prosztata daganata miatt el kell altalnom szegényt. 2006. októbertők van új kutyám. Ő is németjuhász, ordas.9 hónapos most. Sajnos beteg. A nyelvén alul és felül 1 - 2 ft-os nagyságú narancssárga folt van. A nyelve alatt kicsi fehér tályogok. Kapott 10 napig Klion tablettát, de nem javul Azt mondja az állatorvos ilyet még nem látott. Kérem szépen segítsen mi baja lehet, és mi a gyógymód. Eleven, eszik rendesen. Mindent megrág, a diót egészben héjastól megeszi... Várom minél előbbi válaszát. Tisztelettel:
Sajnálom a Jerry-vel történteket ... A leírása alapján én még azt sem tartom kizártnak, hogy a dió rágástól alakultak ki szájfekélyek. Ha megszűntetik a dió rágás lehetőségét a kutyánál és a szájnyálkahártya elváltozások néhány nap alatt nem regenerálódnak, és főleg, ha egyéb tüneteket, rendellenességeket is észlelnek, akkor mindenképpen indokoltnak tartanám a kutya részletes kivizsgálását, vérvételekkek, akár citológiai mintavétellel együtt.
jelige: Maffia 2.
2008-01-11
Tisztelt Doktor úr! Köszönöm a segítségét és az üzenetét, mely nagyon sokat jelentett számomra. Tudatom Önnel, hogy november elején kiderült, Maffia cicánál a felsorolt betegségekhez súlyos veseelégtelenség is társul. Rohamosan fogyott, majd a szájában lévő fekély miatt már inni sem tudott. 2007. december 21.-én délután a cica hátsó része megbénult, s bár nagyon sajnáltam, de orvosi segítséggel az örök vadászmezőkre távozott. Remélem, hogy nem tettem rosszat vele, hiszen látszott rajta, hogy rettenetesen szenved. Mégegyszer köszönöm a segítségét, szeretettel üdvözlöm és kívánok önnek sikerekben gazdag munkálkodást.
Sajnálom a történteket ... Viszont kívánom az összes jókívánságait.
jelige: Szkipi
2008-01-11
4 éves nőstény Westy kutyánk egyre gyakrabban böfög étkezés közben, után, és mostanában jutalom falatként adott csont rágcsálása közben is. Egyébként jó kedvű, jó étvágyú kutya, de engem aggaszt ez a probléma, nem tartom normálisnak ezt a gyakori jelenséget.Mivel nem tudom eldönteni, hogy milyen étkezés a legideálisabb a számára, ezért a jóminőségű konzervet variálom a házikoszttal, kiegészítésként pedig Westy tápot kap. Naponta 2x kap enni, de sajnos a család tagjai néha etetik az aztal alatt, ami nem kis feszültséget okoz közöttünk. Válaszát előre is köszönöm.
A panasz megítélésével az a gondom, hogy csak az Ön megérzéseit tükrözik, miszerint a kutya „egyre gyakrabban böfög”. A választ úgy írom, hogy ez az észlelés valós, és semmi egyebet nem észleltek ezidáig. A tünet hátterében lehetséges, hogy egyszerű, csak diétával, táplálékváltással is orvosolható kórkép (pl falánk, nem rág vagy dysbiózis) áll - lehet, hogy nehezen diagnosztizálható betegség (pl reflux) és elképzelhető könnyebben diagnosztizálható egyéb betegség is. Érdemes lenne kezelőorvosának elmesélni a panaszt, és nekikezdeni a Szkipi kivizsgálásának.
jelige: kutyus x+1
2008-01-11
Tisztelt Dr Úr! Voltam én akkor az orvosnál,mikkor a Dr úr írta,hogy vigyem el a kutyust,sőt 3 szor voltam ,mert vissza is kellett menünk,de amint írtam injekciót és gyogyszert kapot.Azt mondta az orvos adjam be a gyogyszert majd vigyem vissza hozá.Ez meg történt.A diagnozist azt nem mondta meg ,ezért nem tudtam meg írni.Ma még nem volt széklete,így még nem tudom hogy milyen.Ez a tegnap történt vele.Nagyon el keserit mert szeretném ha meg gyogyulna .Milyen vizsgálatra volna szüksége?
Higgye el, Önön kívül álltorvosa és még én is azt szeretném, ha meggyógyulna a kutyus. Ha akolléga elvégezte, vagy megkezdte a vizsgálatokat - sőt kezelést is kezdeményezett, akkor, feltételezem, hogy van diagnózisa. Meg kell tőle kérdezni, hogy mi a kutya baja. Ha még csak feltételezett diagnózis van ésez alapján kezelik eredménytelenül a kutyát, akkor azt kell jelezni neki, hogy nem kielégítő a kutya állapota. Felteszem, hogy további vizsgálatokat fog ajánlani. Hogy mik ezek a vizsgálatok? Fizikális vizsgálat, vér-, széklet-, esetleg vizelet minta vizsgálata, hasi ultrahang, esetleg röntgenvizsgálat és még számos egyéb.
jelige: vérzés
2008-01-10
Szibériai husky szuka kutyám túl van a tüzelésen, azonban az aktus megtörténte után 5 nappal elkezdett erőteljesen vérezni a nemiszerve. A kutya nyugodt, fájdalmai nincsenek. Korábbi tüzelései alkalmával ennyire erős vérzés nem volt.
Amit leírt az bizonyosan nem tipikus, rendellenes lefolyása a tüzelésnek - vagy legalábbis a párzás során történt sérülésre utal. Azt adatlap szerint a szuka 10 éves is elmúlt. Ebben a korban a szuka tenyésztésre már nem alkalmas. Vizsgáltassa meg állatorvosával a kutyát - és ha jót akar akkor ivartalaníttassa is.
jelige: Labrador
2008-01-10
Anyósomnak van egy labrador fiú kutyája, és néha éjszakánként begörcsöl a kutya, ilyenkor szinte teljesen lemerevedik és a heréi jóval nagyobbak lesznek. Létezik, hogy ez kangörcs?
jelige: elastic
2008-01-10
hűvely előreesés
Egyszerűbb az eset, mintha az üveges tót esett volna hanyatt ... Állatorvosi vizsgálat alapján érdemes eldönteni, hogy a hüvely előesést visszahelyezni (reponálni) kell-e, lehet-e - vagy esetleg műtéti megoldást igényel a dolog. A kutya ivartalanításán is időszerű lenne elelmélkedni, mert ez a szuka minden tüzelése alkalmával hajlamos lesz hüvely előesésre.
jelige: Lizi
2008-01-10
Tisztelt Doktor úr! Már megint Önt keresem fel egy kérdéssel, előre is köszönöm, hogy időt szakít a válaszadással. Lassan 11 éves kutyusom cukorbeteg lett. 3 hónapja derült ki vizsgálattal. Sajnos én nem vettem hamarabb észre a megemelkedett folyadék ivást és vizeletürítést. A betegség felderítése óta most tüzel először, de feltűnően régóta. Már legalább 2 hete ”szórja a Pöttyöket”. A kertben van kan kutyus is elzárva egy nagyobb területre, szokott vele incselkedni, bújkodni, de biztonságos a kerítés. A kérdésem az volna, hogy lehet az inzulin hatása, hogy elhúzódik a tüzelés vérzéses szakasza?
Igen, a cukorbetegségnek komoly szaporodásbiológiai vonatkozásai is vannak - olyannyira, hogy létezik olyan változata is a cukorbetegségnek, amikoris a teljesértékű szukák esetében nem sikerül az vércukorszintet beállítani és a szukát ivartalanítani kell. Mindenképpen jelezze állatorvosának, hogy rendellenes, az eddigiektől eltérő lezajlású tütelése van a Lizi-nek.
jelige: kutyus x.
2008-01-10
Első srrban is Boldog Új Évt kiivánk önnek. Voltam orvosnál a kutyussal,4 injekciót kapot és Synulox gyogyszert,amiből 1/4 tabletát 2 szer naponta kellett adnom.Ez decemberbe volt.A tegnap megint korgot a hasa,le vitem,rendes volt a széklete,de a végén egy pár csepp eleven vér jött ki.Másképp vidám,eszik rendesen dobozos kutyaeledelt,amit villával szét nyomok neki.Adtam be neki egy negyed tabletát,de azt ki hányta.Mi után hányt,utána jól érezte magát.Nagyon aggaszt a vérzése.Nem rendszeres.Ha alvás közben meg fordul nyögni szokot,gondolm valahol fáj neki.10 évet tölt juniiusban.Nem szeretném műtetni.A doktor úr véleményét szeretném kii kérni,mi a meg oldás a kutyus betegségére?Valami gyogyszer van rá? Várnám mielőbbi válaszát.
Még mindig az a bajom, hogy nem tudjuk, beteg-e a kutyus. Értem, hogy morog a hasa, és hasmenése, azt is értem, hogy többféle táplálékváltást, táplálékkiegészítőt sőt gyógyszert is kipróbáltak már, hogy megoldják a kérdést - de ezek egyike sem használt. nem szeretnék ötletelni, hogy mi mindent lehetne még kipróbálni a tünetek elnyomására, enyhítésére - továbbra is az a véleményem, hogy jó lenne diagnózishoz jutni és a megismert betegséget kezelni a kutyánál.
jelige: tigicica
2008-01-10
A cicámnak vmi lóg ki a végbeléből, és néha vérzik is!Olyan mintha egy ér vége lenne!Kérem segítsen hogy mitől van ez!
A fiatal kandúr esetében a leírt jelenség legnagyobb valószínűség szerint vagy végbélelőesés, esetleg lineáris idegentest, vagy bélparazita lehet. Eret önállóan kilógva nem tudok elképzelni ... Állatorvosa nyilván percek alatt meg tudja mondani, hogy mit észleltek, és azt is, hogy mi a teendő vele.
jelige: Buksi
2008-01-10
5 hetes kiskutyámnak sérve van,van-e valami teendő vele vagy még javulhat később. Válaszát előre is köszönöm
Javulhat. Meg rosszabbodhat is. A veleszületett sérvek körül a köldöksérv a leggyakoribb. Ha feltételezem, hogy a Buksi esetében is erre vonatkozik a kérdése, akkor már csak azt kellene tudni a konkrét válasz megadásához, hogy: mekkora a sérv? változik-e a mérete pl különböző testhelyzetekben?, mennyire tág a sérvkapu?, mi a sérvtartalom (cseplesz? belek?), visszahelyezhető-e a tartalom a hasüregbe?, okoz-e bárminemű problémát most?. Tehát vannak sérvek, amiket sürgősen meg kell ill érdemes operálni, van amit lehet tervezhetően akár hetekkel-hónapokkal később operálni, és vannak amikhez nem kell hozzányúlni. Ideális esetben a kicsi köldöksérv, szűk sérvkapu mellett, cseplesztartalommal akár meg is oldódhat, rögzülhet is. Ezesetben akár a kutya ivartalanításával egyidőben kb egyéves korban is korrigálható a hiba. A leírtak értelmében a sérv vizsgálatára érdemes állatorvosát megkérni, és az ő véleménye alapján kezelni a kérdést. Ha kérdése nem isköldöksérve vonatkozott, akkor persze jól elcsúsztam a válasszal, de néhány általános szabály akkor is alkalmazható a leírtakból.
jelige: kajla kutya
2008-01-10
Három hónapos múlt a csivavám és gyakran köhécsel öklendezik. Remélem ez csak azért van mert mindent szimatol és mindent a szájába vesz és rágcsál. Az orvosunk azt mondta hogy az öklendezés lehet attól hogy sok a gyomorsava a kutyusnak. Ha ez így van mi az amit adhatnék neki? Előre is köszönöm a segítséget!
Gyomorpanaszokkal (fekély, idült hurut, reflux ...) küzdő emberek esetében igen gyakori, hogy a gyomorsav káros hatását, a gyomor önemésztő folyamatainak leállítása érdekében közömbösíteni próbálják. A legközismertebb szer erre a szódabikarbóna. A leírt tünetcsoport emberek esetében sem a gyermekek betegsége ... Az Ön esetében szinte kizártnak tartom, hogy a 3 hónapos csivava gyomorsósav termelődését kellene korrigálni. Nagyságrendekkel nagyobb eséllyel lehet szó pl felsőlégúti fertőzésekről (torokgyulladás ..) vagy egyéb betegségek tucatjairól. Tehát semmiképpen nem a szódabikarbónát - hanem sokkal inkább egy részletes kivizsgálást javaslok e kis yorkinál. A kezelésről az eredmények ismeretében érdemes beszélni.
jelige: Malacka
2008-01-10
Tisztelt doktor Úr! A kutyusom most lesz 5 hó.Most váltja a fogait.Nagyon szépen kezd ollósan harapni.Azt szeretném meg kérdezni,hogy ha kihullott az összes foga marad e neki az ollós harapás vagy mivel még növendék(nő a feje)elmegy.Minőségi táppal van eteve.
Örülök, hogy eddig minden rendbenlévőnek látszik a kutya fogazatát tekintve. Jól gondolja, hogy a kutya harapása csak a maradó fogazat és a koponyacsontok fejlődésének lezáródásával véglegesül. Az már egy igen kedvező jel, ha a növekvő fogak harapása is tökéletes. Nem féljen a kúpos alakú fogak növekedésétől, hiszen az állkapocs csont és az állcsont növekedése is tart még - és a napi sokszori összeharapás remélhetőleg továbbra is helyes irányvonalon tartja a fogak fejlődését. Egyenlőre tehát minden esélye megvan arra, hogy a kutya harapása tökéletes lesz.

<< <  289 / 403 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.12.04
ELVESZETT! KERESSÜK! 2014.11.30-án este elveszett Nagytétényből (XXII. kerület) LUCA középtermetű, keverék 3 éves, fekete, ivartalanított chippes lányka kutyánk. Nagyon félős, ijedős (mentett kutyus). Kérem, ha látta a képen lévő kutyát, esetleg befogadta, értesítsen az alábbi telefonszámon: 06/30-9-545-212 Kérlek osszátok!
2014.11.18
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.11.05
Tegnap (11.04-én) este a Savoya Park környékén találták, nincs benne chip. Nagyon kedves kutya. A 20/396-4827 telefonszámon lehet elérni azt, aki megtalálta.