Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: sarianiko
2008-02-23
Mennyibe kerül egy macska lábának amputálása ?
Mennyibe kerül egy cipő ... ? Egyáltalán mellső, vagy hátulsó végtag? Milyen idős a macska? Milyen az általános állapota (láz, kiszáradás, vese-, szív-, májfunkciók) ? Hogyan altatják? Mennyi ideig tartják bennt a műtét után? Még ha teljesen azonos 2 esetről van is szó, klinikánként más és más öszeget kalkulálhatnak az állatorvosok. A kérdésére annyit lehet válaszolni, hogy néhány tízezer forintos összegről lehet szó, mondjuk 20 és 60 ezer forint között.
jelige: sarianikó
2008-02-23
Harapástol begyulladt a lába, késön került orvoshoz ,a baktérium az izületét emésztette .Van-e esély megmenteni a lábát vagy feltétlenül amputálni kell?
A végtag esélyeit a kialakult gyulladás súlyossága, jellege, a végtag keringésének, funkciójának állapota, a macska általános állapota - és főleg a hosszantartó gyógyszeres kezelésre, helyi kezelésekre adott válasz alapján kezelőorvosa tudja legpontosabban megítélni. Vannak olyan súlyos esetek, amikor csak az amputáció oldja meg a helyzetet és menti meg a macska életét.
jelige: Cirmi 2.
2008-02-23
Doktor úr! Sajnos előző üzenetem tárgytalanná vát...Cirmi állapota rosszabbra fordult,nagyon rángatózott...nem volt jól...visszavittük az állatorvoshoz,ő megerősítette a szomorú hírt..el kellett altatni... :-( ...sohasem feledjük őt,nagyon szeretjük,remélem most is nyugodtan pihen az örök macska mezőn!
Nem olvastam el a következő kérdést - percekkel később most látom, hogy megtörtént a tragédia. Sajnálom a történteket.
jelige: Cirmi
2008-02-23
Jó napot kívánok! A mai nap nagy trauma ért....reggel felkeltünk és láttuk szegény cicánkat...nagyon rossz állalpotban volt... ,,forgott a tengelye körül,, , a feje a jobb oldali testéhez ,,tapadt,,...alig tudott mozogni...rögtön el is vittük orvoshoz. adott neki 3 injekciót....azt mondta várjunk 24 vagy 48 órát...eljöt a délután...a jobb oldala úgy vesszük észre lebénult...nem tudjuk mi legyen..nagyaon szeretjük...doktor úr?látom ön nagyon segítőkést és tapasztalt..mit javasol?
Az oltatlan, 10 év feletti nem ivartalanított, kijáró kandúr már most is szokatlanuzl hosszú életet élt meg. Hasonló módon tartott macskák évekkel korábban szoktak „elkopni”. A leírt tüneteket számtalan betegség, kóros állapot okozhatja - gyakorlatilag bármely betegség végső stádiumában tapasztalhatóak hasonló, agóniális jelenségek. A cica részletes vizsgálatával (klinikai vizsgálatok, vérvizsgálatok, esetleg képalkotók) valószínűleg kideríthető a cica tüneteinek az oka, esélyei biztosan jobban megítélhetőek és talán meg is menthető a Cirmi. A kezelésre történő javulás, vagy rosszabbodás szintén fontos dolog a cica esélyeinke a megítélésében. Jelezzék állatorvosuknak a cica mostani állapotát és döntsenek közösen a Cirmi kezeléséről.
jelige: Szerénke
2008-02-23
Tisztelt Doktor Úr!Nehéz helyzetben vagyunk a macskánkal kapcsolatban.Tavaly megharapta a jobb fülét valami, és azóta a füle kissebb -nagyobb megszakításokkal vérzik ill csonkul most már alig van füle.Házilag kezeltük mert munkanélküliként nem futja állatorvosi kezelésre és mütétre.De mostmár átterjedt a bal fülére is a fülvége ott is vérzik, persze állandóan mindkét fülét vakarja.Van egy kutyánk is ezért nem szeretnénk ha Pl. rühes akkor átterjedne a kutyára is.Mivel már 12 éves a cica nagyon sajnáljuk.De a gyógyíttatására nincs pénzünk, sajnos. Mit tanácsol? Tisztelettel
Az öregedő cica hallójáratában legnagyobb valószínűséggel fülrüh atka okoz elváltozásokat. Ennek a diagnózisa és eredményes kezelése néhány ezer forintból megoldható. Nem tanácsolhatok egyéb megoldást, minthogy állatorvosi rendelőben tegyék rendbe a cicát, Semmiféle otthon elvégezhető praktika nem og eredményre vezetni. Ha valóban akár a néhány ezer forintos tétel is elviselhetetlen terhet jelent Önöknek - akkor is van néhány lehetőség. Pl: állatorvosa nem kizárt, hogy elvégzi a cica kezelését késleltetet, vagy részlet fizetés ellenében. Az sem kizárt, hogy lakóhelye közelében van olyan állatvédő egyesület, amelyik hajlandó kifizetni a Szerénke kezelését. Sajnos azt is el kell mondjam, hogy egy cicával, vagy kutyával bármikor történhet hasonló megbetegedés, sőt igen gyakran előáll olyan helyzet is, amikor nem néhány ezer, hanem több tízezer forintra rúg a megoldás. Mi lesz akkor, ha valami komolyabb baj jelentkezik?
jelige: egy beteg kutyus
2008-02-23
Tiszteletem. Németjuhászom lázas, nyaka alján kemény nagy duzzanat van feltehetően a nyirokcsomó kb tenyerembe fér el a duzzanat, keveset vagy nem is eszik, fullad , folyik a nyál a száján. Voltam már vele orvosnál azt mondta pajzsmirigy beoltotta négy napon keresztül, jobban lett, a duzzanat is visszahúzodott, de pár nap múva ismét előjött, most megint járok oltatni, de nem akar javulni, reszket , nyáladzik , habos fehér nyálat hány. Kérem segítsen. 9 éves a kutya. Tisztelettel
A nyaki duzzanatnak számos oka lehet. Állatorvosa pajzsmirigy daganatra (?) gyanakszik a tünetek alapján. Vérvizsgálatokkal, citológiai vizsgálattal, képalkotókkal lehetne kideríteni, hogy valóban pajzsmirigy daganatról van-e szó, valamint azt is, hogy amenyiben igen, vannak-e áttétek, valamint azt is, hogy a kutya általános állapota esélyt ad-e műtéti megoldásra, vagy egyéb daganatellenes kezelésre (pl.: kemo-, sugárterápia). Másmódon nem lehet segíteni, mint a kutya részletes vizsgálatával kideríteni a tünetek okát - majd az esélyek mérlegelése után valóban célzott kezelést, akár operációt kezdeni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: fontos
2008-02-23
Kutyusomnak gyakran morog a hasa, ilyenkor nem eszik, csak fekszik, sárgás kicsi habot hány. Már kétszer tpasztaltam, hogy ilyenkor híg és véres a széklete. Másnapra teljesen jól van, vidám és eszik. válaszát előre is köszönöm
Lehet, hogy valóban fontos tünetet észlelt - de az idős, csak veszettség ellen oltott és ki tudja mikor utoljára parazitamentesített, ki tudja mimódon etetett kutya esetében a hányást és hasmenés sok tucat betegség okozhatja. A bélféregfertőzöttségtől a hasüregi daganatokig bezárólag (közte ezeregy betegség) okozhat hasonló tüneteket. A kutya részletes vizsgálatával (vérvizsgálatok, bélsárvizsgálatok, képalkotók ...) a tünetek oka kideríthető és a kutya esélyei, kezelési módja is meglesz. Ha valóban „fontos”, kezdjenek neki.
jelige: kiskutyák
2008-02-23
Tisztelt doktor úr! Kedden hoztunk haza két angol cocker spániel szuka kutyust. Ma, pénteken 7 hetesek. Múlt hét pénteken az oltási könyvecske szerint kapták meg az elsö oltásukat. Szerdán voltunk velük állatorvosnál, kaptak féregtelenítö tablettát, amit szombaton, vagyis holnap, és a másikat jövö hét szombaton kell beadnunk. A következö oltásukat március 5-én kapják. Ez eddig mind rendbe is lenne. Viszont a doktor úr azt mondta ki ne próbáljuk vinni öket még az udvarra sem, csak bent lehetnek karanténban, amég a második oltást meg nem kapják. Szeretnénk öket szobatisztaságra szoktatni, nagyon okosak, már kezdik szokni, hogy az udvaron végezzék el a dolgukat. Szóval ezt nem értem, persze hogy nem viszem öket még sétálni, és nem engedem más kutyák közelébe sem, de még az udvarra sem vihetem ki öket? Családi házban lakunk bekerített udvarra viszem ki öket. Annyira boldogok mikor kint lehetnek, nem maradnak sokáig max. 5-6 percet vagyok kint velük, igaz elég gyakran, mert szinte 30-40 percenként in dulnak ki ha otthol vagyok velük. ön szerint nem jól teszem hogy kiviszem öket? A másik dolog, hogy a doktor úr azt mondta, kár is foglalkoznom a szobatisztasággal, mert azt csak 3-4 hónapos kor után érdemes elkezdeni. Nem tudom, mert volt már kutyusom és az 3-4 hónaposan már szobatiszta volt, ugyanígy szoktattam rá mint a mostani két kutyusomat. Szeretném a tanácsát kérni, rosszat teszek vele ha kiengedem öket az udvarra, hogy ott végezzék el a dolgukat? Persze megértem hogy a vakcina nem hat azonnal, de akkora veszélynek teszem ki öket ezzel? Kérem segítsen doktor úr, mert én már teljesen tanácstalan vagyok. Azt hittem jól csinálom a kutyanevelést, de most már nem tudom mit tegyek. Válaszát elöre is köszönöm.
Az én véleményem az Önökéhez áll közelebb. A parazitmentesített és oltási sorozatát megkezdett kölykök igenis kóstoltathatóak a kinnti környezettel olyan területen, ahol nem járnak idegen, oltatlan kutyák. Újabban az egykorú, egyforma védettségi állapotban lévő egészséges kölykök együtt játszadozását is megengedhetőnek tartjuk - főleg a szocializációs problémák megelőzése miatt. A kölykök csak utcára és olyan közterületre nem menjenek még, ahol oltatlan, esetleg hordozó kutyák járnak, ürítenek - és a higiénés szabályok betartására ügyeljenek fokozottan. Ez alatt azt is értem, hogy cipőjükön, ruhájukon is vihetnek akár fertőző anyagot a kölykök környezetébe. A szobatisztaságra történő nevelésben kutyatartó és kutyánként is igen nagy egyedi különbségek lehetnek. Én sem csodálkozom azon, ha egy kölyök 3-4 hónaposan esetleg már teljesen szobatiszta. Az erőszakos, forszírozott szobatisztaságnak pedig sokszor akár hónapokkal később sincs eredménye.
jelige: válaszoljon
2008-02-22
Az én kiskutyám már 2 napja alig eszik,sokat iszik és egyik nap még hányt is.Azt szeretném megtudni hogyan lehet megállapítani,hogy lázas-e?!Megfogtam a hasánál és nagyon meleg volt,nem tudom ez mennyire számít!Kérem válaszoljon
Igenis! A kutya testhőmérsékletét végbélben mérjük. 38 - 39oC-ig normális a hőmérséklete, efelett lázas a kutya. Az orrszárazság illetve illetve a kézfejünk hőérzete alapján megítélt belső hőmérséklet nem megbízható. Ugyan nem kérdezte, de mégiscsak azt tanácsolnám, hogy ne otthon barkácsoljon a kutyájával, mert legrosszabb esetben, még a hőmérőt is beletörheti a végbélbe. Ráadásul a hányások hátterében nem csak lázzal járó fertőző eredető kórképek állhatnak, hanem akár normális testhőmérséklettel járók is (pl idegentest a belekben) vagy alacsonyabb hővel járók is (pl mérgezés). Vigye állatorvosi rendelőbe a kutyát, ahol kierülhet a hányás oka és akár meg is gyógyíthatják.
jelige: közepes
2008-02-22
aszt szeretném megkérdezni nagyon tüszög macskám kit lehet teni elene hogy meggyogyuljon?
A macskáért és a tüsszögés ellen korábban a védőoltásokat kellett volna beadni, aminek sikerességét nagyban befolyásolta volna a rendszeres parazitamentesítés. A mostani teendője állatorvosi vizgsálat, majd gyógyszeres kezelések lesznek, amit célszerűen állatorvosi rendelőben jó elvégeztetni állatorvosával. A hosszú és egészséges élet titkához a rendszeres védőoltások és poarazitamentesítések mellet a cicák ivartalanítása is hozzátartozik. Hasonló témákban olvashat még honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban.
jelige: pároztatás
2008-02-22
Tisztelt doktor úr!Érdeklődnék hogy kutyapároztatásnál mennyi ideig szoktak összeragadni a kutyák.Mikor biztos a siker?Eddig egyszer sikerült,de kb 1-1.5perc után szétjöttek.Ez elegendő?
Kutyáknál a párzás utáni összeragadás átlagos ideje 20-40 perc lehet. Ettől lefelé és felfelé is lehetnek eltérések - és az összeragadás rövidebb időtartama nem zárja ki a termékenyülést. Tehát akár 1-1.5 perc is elegendő lehet. Sokkal fontosabb kérdések lehetnek, hogya kan biztosan termékenyítőképes-e (spermaminősítés ?)illetve, hogy a szuka megfelelő időben )ovulációdiagnosztika?) lett-e pároztatva. A pároztatás sikerességéről 2-3 hét múlva ultrahangos vizsgálattal tudnak meggyőződni.
jelige: aggódó gazdi 2. avagy 33
2008-02-21
T. doktor Úr! Előző levelmet kiegészítve, étolajat ajánlott az ÁLLATORVOS! Nem az ujjamból szoptam ki. Ez két napja történt, eléggé el voltam keseredve, ezért fordultam önhöz segítségért. A kutya minden oltást megkap, amire mondja hogy vigyem, úgy gondolom, mindent megteszek érte, hogy jó legyen, nem hiszem hogy bírálat kell hogy érjen. Köszönöm a segítségét, majd valahogy megoldjuk a problémát.
Ugye nem veszi rossznéven, ha kétségbe vonom, hogy ma Magyarországon egy állatorvos étolajjal kenegetteti egy 3 hónapos kutya bőrsebeit, és mivel nem gyógyulnak az elaltatást javasolja?! Számomra ez teljességgel hihetetlen. Az adatlapokban megírt adatokból azt a következtetést vontam le, hogy a kutya nem biztos, hogy megkapta a védőoltásait és abban sem lehettem biztos, hogy akárcsak egyszer is parazitamentesítették - ezért ajánlottam honlapunk Tudnivalók rovatát, hogy ellenőrizhesse mindezeket. Ahogyan előző levelemben is írtam, egymódon lehet megoldani a problémát. A kölyök részletes vizsgálatával (lehet, hogy már egy egyszerű bőrkaparék mintavétellel) kideríthető a tünetek háttere és szinte bizonyosan meg is gyógyítható a kutya. Nem bírálni akarom most sem, hanem elsősorban a kölyök érdekében azt tanácsolom, hogy vigye el a kutyát egy jól felszerelt állatorvosi rendelőbe.
jelige: Vahur
2008-02-21
Van egy 7 hónapos német vizslám.A lehetö legjobb ütemben fejlödik.2 napja este halkan sirt és lábait fájlalta,északa remegett egészen reggelig,napközben kutya baja,többi kutyával ugyanugy játszik mint szokott. Ez megismétlödött az elmult este-éjszaka is.Ha végigsimogatom a hátát,akkor homorit,ugy veszem észre a gerinct fájlalja,de rövidebbeket lép és a hátsó lábakon mutatkozik,elég gyakran leül. Ebben kérném segitségét. Családjában nem volt diszplázia.
Semmimódon nem tudok segíteni. A kutya részletes vizsgálatával deríthető ki, hogy mi áll a háttérben. A leírása alapján talán a legnagyobb esélye a panosztitisz nevű betegségnek van - de egy ilyen leírás alapján felállított gyanúval semmit nem tudnak kezdeni a kutyával. Jelezze állatorvosának a problémát.
jelige: Puli 2.
2008-02-21
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm megnyugtató szavait, és főleg azt, hogy nagyon hamar válaszolt.További áldásos munkát, és jó egészséget kivánok.Tisztelettel
Hasonló szépeket kívánok.
jelige: family
2008-02-21
Van egy 1,5 éves Main Coon fiú cicám. A problémám az lenne, hogy a cica nagyon keveset eszik, vékony, át van szakadva. Soványsága nagyon aggaszt, és ez már hónapok óta fenálló állapot. Egyéb betegségre utaló tünet nincs, szőre fényes, játszik, a széklete rendben, pocakja nem fáj, nem érzékeny, fogazat, íny rendben. Vitamin tablettát rendszeresen kap. Hosszú bundája van, ami egész évben folyamatosan hullik, és rengeteget mosakszik ebből következően rengeteg szőrt nyel le. Visszahányni a szőrlabdát azonban csak 1-2 havonta szokta. Állatorvos tanácsára kapott Calo-pet pasztát, meg szőroldó pasztát is(Gimpet). Most fogyott el a két tubus, ez alatt az idő alatt(kb 3-4 hét), 1-szer jött fel szőr, de továbbra is keveset eszik, nem hízott. Étvágy van, az elfogyasztott mennyiséggel van a gond. 1 nap kb. fél csomag alutasakos eledelt eszik meg+némi száraztáp. Vannak jobb napok, akkor picivel többet. Amit megeszik, azt normálisan ki tudja ”üríteni”, nem szokott hányni. Mi lehet a probléma? Állatorvosunk nem tud mit mondani, szerinte a szőr az oka. Válaszát előre is köszönöm.
A szőr mellett az oltatlan macska étvágytalanságát és rossz kondícióját számtalan veleszületett és szerzett (fertőző és nem fertőző) betegség okozhatja. Részletes klinikai vizsgálat, benne vérvizsgálatok, vírustesztek, bélsárvizsgálat esetleg képalkotók tudják kideríteni a tünetek okát. Nem hiszem el, hogy állatorvosa „nem tud mit mondani” és, hogy nem ajánlotta ezeket a viosgálatokat. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy mi az ajánlott oltási protokol lakásban tartott és kijáró macskák esetében.
jelige: Mesike
2008-02-21
Tisztelt Doktor úr! A kérdésem az lenne,hogy honnan tudom,hogy vemhes-e a kutyám? ” hete ”próbálkoztunk”de nem tudom,hogy ”sikerült-e?”a fedeztetés. Válaszát előre is köszönöm.
Egy módon tudhatja meg a fedeztetés sikerességét - ha 3-4 héttel később ultrahangos vizsgálatra viszi a kutyát. Minden egyéb otthoni megfigyelés (súlynövekedés, hasi terime növekedése, lustaság, has féltése, kitőgyelés ...) számos egyéb ok miatt is bekövetkezhet - így aztán nagy bizonytalansággal alkalmazható csak.
jelige: Zsömi tacsi
2008-02-21
Tisztelt Doktor Úr! 9 hónapos lány tacskó kutyusom most tüzel. Lakásban tartjuk, de naponta 4x visszük sétálni. Eddig szobatiszta volt, de éjszaka sajnos bepisilt. Most a séták alatt is többször, keveset pisil. Előfordulhat, hogy felfázott, vagy a tüzeléssel függ össze a dolog? Mit tegyek? Előre is köszönöm a válaszát!
Az sem kizárt, hogy a tüzelésével összefüggésben van a dolog - és az is előfordulhat, hogy felfázott. Állatorvosánál kiderülhet a dolog és ha kell kezelni is tudja a Zsömit.
jelige: Jerry
2008-02-21
Kutyusunk yorkshire terrier,már öreg kutyus.Sajnos beteg.Hasürege vízes,ha bármi kisebb ”stressz”éri,akkor hosszan ”köhög”.Állatorvosunk szívbetegséget állapított meg,meg cukorbetegséget.Sajnos a vízhajtó és a Carsivan nem igazán segít.Az orvos szerint össze-vissza ver a szíve. Kérem, tanácsoljanak valami terápiát,mert szörnyű lenne ,ha elpusztulna a család kedvence.
Mind a szívelégtelenség, mind a cukorbetegség megállapítása - majd gyógyszeres kezelése, beállítása sok vizsgálatot (vérlaborok, szívultrahang, ...) és ezek rendszeres ismétlését igényli. Nem lehet „valami terápiát” tanácsolni - csakis a kutya részletes kivizsgálását, majd az eredmények alapján történő egyedi gyógykezelését. Ha kezelőorvosa nem tudja elvégezni ezeket a vizsgálatokat, akkor meg kell kérni, hogy utalja be Önöket olyan klinikára, ahol el tudják végezni a vizsgálatokat.
jelige: Puli
2008-02-21
Tisztelt Doktor Úr! 9 éves Nöstény ivartalanitott kutyusunk éjjel bepisilt a kosarába.Fel sem ébredt rá.Szoba kutyus,ha eddig bármilyen problémája volt azonnal jelezte.Semmi más tünete nincs,étvágya jó, nem fogyott, kedélye jó..Nagyon aggodom érte. Köszönöm mielőbbi válaszát.Tisztelettel
Ha ez egy egyszeri és nem ismétlődő jelensg, valamint semmi egyéb szokatlant nem észlelt a pulinál - akkor aggodalomra semmi ok. Akár álmában is becsurranthatott a kutya. Ha ismétlődő jelenségről van szó (idősödő szukákon ez gyakori) akkor sem aggódnia kell, hanem kivizgsáltatni a kutyát. Az inkontinenciák egy része meggyógyítható (pl hólyaggyulladás), másik részük gyógyszeresen jól karbantartható. Jelezze állatorvosának a problémát.
jelige: Rocky
2008-02-21
Jo estét kivánok.Van egy 7 éves boxerem.2-3napja észrevettem hogy nem ugy áll a plitye.Mikor játszom vele, vagy eszik,liheg az egyik szájszéle lent van.Állandóan nyáladzik de csak ott.Ugy néz ki mintha le lenne bénulva,(de remélem nem)A hátso lába is remeg néha.Étvágya van ,jokedvü stb...Kérem válaszoljon mihamarabb köszönöm
Remélem a plity alatt ugyanazt értjük ... Féloldali arcideg bénulás okozhat ilyen tünetet. A féloldali arcideg bénulást is több betegség tudja produkálni pl koponyaüregi folyamatok, perifériás ideg betegségei, térfoglaló folyamatok (tályog, vérömleny, daganat ..). A kutya részletes vizgsálatával deríthető ki a fennálló betegség. Ha megvan a diagnózis akkor lehet az esélyeket, megoldásokat latolgatni. A végtagok remegése nem biztos, hogy tünet. Vagy kórosnak, felerősödöttnek érzi azt is? A részletes vizsgálat során erre is fény derülhetne.
jelige: Molly
2008-02-21
A bernáthegyi kutyánknak kiskora óta száraz az orra, de nemrég óta vízszintesen szét is csattant. Az állatorvos segítségét kértük, de tanácstalan, sajnos nem tudott segíteni.
Az orrtükör krónikus gyulladása sokszor repedezettséget, fekélyeket, hyper/parakeratóziost és pigmentelvéltozásokat is okoz. Az elváltozás helyi kezelése szinte lehetetlen, mivel a kutya szinte azonnal lenyalja a hatóanyagokat a területről. Hosszútávon adott antibiotikumok, gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító szerek és bőrregeneráló készítmények szokták megoldani a helyzetet. Ezzel természetesen állatorvosa is tisztában van - nem tudom elképzelni, hogy tanácstalan lenne. Az orrtükrön fejlődő daganatok is kinézhetnek sajnos ilyen módon. Ha erről van szó ezt egy lenyomati készítménnyel, vagy citológiai mintavétellel fogja kideríteni állatorvosa.
jelige: aggódó gazdi
2008-02-21
3 hónapos kiskutyámnak a fején kihullott a szőr és sebes. Az állatorvos azt mondta, rühes, kenjem olajjal. Változás nincs. Mivel kezeljem, hol szerezhetem be? Mert az orvos azt mondta, hogy lehet, hogy eleltatja. Váleszát előre is köszönöm.
Ha kezelőorvosa a kölyök elaltatását ajánlotta, akkor meglehetősen súlyos lehet a helyzet ... Meg kell mondjam, hogy nem tudom elhinni a történetét. Még ha rüh okozza is a leírt tüneteket, annak a megoldása sem az olajjal (miféle olajjal?!?) történő kenegetés. A leírt fekélyes tüneteket a kutya fejbőrén sokféle parazita-, baktérium-, gomba, allergén okozhatja - lehet a kutya akár veleszületetten is érzékeny bőrű (atópiás) és akár egyéb betegség is meghúzódhat a háttérben. A sokféle lehetséges kórok közül részletes vizsgálatokkal lehet kideríteni a kölyök baját és a diagnózistól függően kell majd kezelni. Bármiféle szert is kell majd beszereznie azt állatorvosi rendelőben tudja megtenni, vagy állatpatikában recept ellenében tudja kiváltani. Ne kenegesse semmiféle olajjal a kölyköt otthon - ilyet állatorvos biztosan nem javasolt Önnek. Vigye el a kutyát egy jól felszerelt rendelőbe, ahol kiderítik a tünetek okát és kezelik is a kölyköt. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy 3 hónapos kölyöknek milyen védőoltások ajánlottak a rendszeres parazitamentesítések mellett.
jelige: Devil
2008-02-21
Tisztelt doktor Úr! Van egy 8 hónapos angol bulldogom,akinek az alsó szemhéját megmütötték mert sürün begyuladt a szeme.A mütét jól sikerült,szép lett a szeme.kb1 hónapja volt a mütét.Tudom,hogy ez bulldog jelenség,de a mütött szeme most is folyamatosan könnyezik.Az állatorvos megnézte,azt mondta minden rendben,és valószinü,hogy a pollenre alergiás.Ez lehetséges?Mit lehet tenni?Minden nap töröljük a szemét és a környékét,és van rá kenöcsünk isde nem valami szép a szeme alatt?Hosszu távon a könnyezésnek lehet e valami következménye?Tud e valamit ajánlani hogy szebb legyen a szeme alja.Találtam a neten teafaolajos lemosót,használhatom-e ön szerint? Elöre is köszönöm válaszát!
Lehet akár allergiás eredetű is a könnyezés és akár pollenek is lehetnek az allergének, hiszen a korai virágporok már megjelentek a levegőben. Az allergológiai vizsgálat meglehetősen sok türelmet igényel és a korrekt deszenzibilizáció az emberhez hasonlóan szintén. Meg akár a huzat is okozhat fokozott könnytermelődést és a könnycsatorna is eltömődhet egy kutyán is. Meg a könnytócsa alakulása is lehet olyan, hogy a szemzugban összegyűlő folyadék kicsordul a szélen. A teafaolajos lemosónak és a kamillás lemosó használatának sincs semmi akadálya. A könnycsorgás, beszáradt váladék a szemzug alatt főként esztétikai probléma. Ha nem távolítják el rendszeresen, a beszáradt páncélszerű válaedék alatt bőrgyulladás alakulhat ki. 1);
jelige: Bogi
2008-02-20
Van egy szuka csau-csau kutyusom, először tavaly augusztus 1-én kezdett el tüzelni. Most ez évben már február elején kelett volna tüzelnie Szeretném megkérdezni, hogy miért nem tüzel még. Még azt szeretném mondani, hogy karácsonykor volt vese és méhgyulladása. Ez befolyásolja a tüzelés késését. Mit tegyek? Elvegyem orvoshoz, vagy várjunk még?
Könnyen lehet, hogy az említett lezajlott betegségek következtében késik, vagy akár nem jelentkezik a kutya tüzelése. Én a maga helyében részletes vizsgálatot kérnék állatorvosomtól - és amennyiben nem tenyészállatról van szó, kérném az ivartalanítását is.
jelige: Lizi x.
2008-02-20
Sokszor írtam már önnek, megint megteszem, mert nagyon segítőkész volt mindig. Kutyusom sajnos megvakult, ha minden igaz a cukorbetegségtől. De mivel mindez 1 hét alatt játszódott le, még mindig reménykedem, hogy egy kicsit lehet javítani a látásán. A kutya mielőtt észrevettem, hogy mindennek nekimegy 2-3 napal még labdát kergetett a kertben, és biztos vagyok benne, hogy látta a labdát merre gurult. Aztán pár napra rá nekiment mindennek. A kezelőorvosa teljesen elkönyvelte, hogy a cukor miatt lett a fehér hártya a szemén, és ez irreverzibilis folyamat, tehát már nem javítható semmilyen módon. Mellékesen az orvosa nagyon segítőkész volt velünk végig, amig a cukrát állítottuk és a műtétnél. Én azért még reménykedem, mert erős fénynél a puppillája teljesen összeszőkül, tehát még mehet be valami fény a szaruhártyán. Étvágya nagyon jól rendbe jött, az inzulinadagját a felére kellett visszavenni miután méhgyulladás miatt kivették a méhét másfél hónapja. Szóval ha nem tennék meg mindent a az esetleges javulása érdekében, magamat okolnám. Sajnos a szemspecialista bent van a városban (SOTE) és egy vak kutyával nehezen közlekednék, de ha látnék egy kis reményt, hogy a kutyám látása egy kicsit is javulna, a hátamon vinném be azonnal.
Szerintem kezelőorvosa is legalább olyan segítőkész, mint én - sőt azt sem tartom kizártnak, hogy ha a hátán kellene becipelni a Lizit az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállat Klinikájára, akkor ő is megtenné a kutya gyógyuláa érdekében. o): Véleményem szerint akkor érdemes szemészeti vizsgálatra vinni a Lizit, ha kezelő orvosa egyetért Önnel, esetleg ő maga írja meg a beutalót. Meg kell mondjam, hogy a kutyákat általában kevésbé zavarja a látásuk elvesztése, mint a gazdikat. Ismerős környezetben, és fokozatosan elveszítve a látását egy kutya vagy macska teljesen normális életet él.

<< <  289 / 418 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.05.11
2015.05.06.án 9.30 körül kiszökött vagy kilopták 1222 Budapest Szepesi utca ès Kisfaludy utca sarkán található kertes házbòl a 3 èves lány yorkimat! Kókusz nèvre hallgat, 1 kg 90 dkg, ezüst cser,meg van nyirva, copfos, chippes, oltott, kètoldali lágyèkisèrves ès álvemhes, így gyógyszeres kezelèsre szorul! A fiù yorkim ès az egèsz család lelkibeteg lett, nagyon várjuk haza! A megtaláló magas jutalomban rèszesül! Ha tud róla valamit, hívjon: Baloghnè Gál Viktória 0630-686-59-81
2015.04.06
Elveszett Olga cicánk! Kb. 6-7 napja csavargott el a Rózsakert utcából! Fekete-fehér foltos, ivartalanított 2 éves nagylány, nyakában piros nyakörv! Kis gazdái és a környékbeli gyerekek nagyon-nagyon várják vissza! Ha valaki látta vagy befogadta kérjük jelentkezzen! Kondorosi Szilvia: 06-30/63-817-63 ( szilvia@iec.hu ) OLGA! GYEREK HAZA, NAGYON VÁRUNK!
2015.03.06
Még mindig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!