Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: heki
2008-12-22
erősen hullik a szőre,mint amikor tavasszal vedlik.
Nem kizárt, hogy vedlik. Mégha csak kinnt tartják is a kutyát, a mostani szokatlanul enyhe télben nem kizárt, hogy vedlés jelentkezett az egészséges kutyán. Az elhúzódó rendellenes vedléseket, szőrhullásokat egyébként számtalan betegség, hiánytünet is előidézheti. Ezért ajánlott lenne állatorvosa véleményét kérni, esetleg a Heki részletes vizgsálatát kérni a tünet kivizgsálása érdekében.
jelige: vackornagyi
2008-12-22
Tisztelt Doktor ! 12 éves oroszkék, ivartalanitott macskánkkal kapcs.érdeklődnék. Csak szobában és erkélyen él, naponta megfutja a 2 emeletet, le és vissza. 3 évvel ezelőtt veseelégtelenséget állapitott meg az állato. Rendszeesen kapott 1/2 szem Vasatok gyógyszert. 10 nappal ezelőtt vizelési problémával /nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudott pisilni/ elvittem az orvoshoz. Dexafort inj.-t kapott, meg valami kombinált inj.állitólag gyuladás lehetett/. Egy hét múlva kellett visszavinnem. A problémák megszüntek. A z inj. utáni nap rossz közérzet és elesettség jellemezte!, de ez megszünt. Most, hogy visszavittem probléma mentesen, úgy gondolta az orvos, hogy csak ad ismét biztonság kedvéért Dexafort inj. és Konstigmint. Mire kijöttem a rendelőből és beültem a kocsiba elkezdett habzani a szája és reős rázkódás vette elő a kis macskámat. Gyorsan visszafoerdúltam, 10 perc, mire az asztalra került, már megállt a szivverése és nem lehett visszahozni Szeretném megkérdezni, mi lehetett az oka? Ugyanazon a napon kapott itthon egy 1/2 szem Vasatop tabl.-t is. Esetleg túl lett adagolva az inj.? mi erre gondolunk. Kérem válaszát, az orvos is nagyon káromkodott, innen gondolom, valami orvosi probléma lehetett. Nagyon a szivünkhöz nőtt ez a drága macska, családtagnak számitott. Kedves, inteligens, bájos kis jószág volt. Sajnos, hogy csak volt. Nem tudunk beletörődni, igaz nem tudjuk újra visszahozni, de jó lenne tudni az igazi okát. Sziv probléma okozta a halálát, mert lekékült a szeme alja és a nyelve. Pillanatok alatt mindennek vége lett. Az orvos nem tudott a sziven kivül mást mondani, csak annyit, nagyon sajnálom, bassza meg. Ugye valamit elvétett ? Kérem őszintén megirni, semmit nem akarok az orvos ellen tenni, de nem tudok igy belenyugodni, hogy már nem rosszalkodik itt körülöttünk. Gyönyörű szépség volt. Lányaink már nincsenek velünk, Ő volt az aki felviditotta életünket. Várom minél előbbi válaszát. Köszönettel és tisztelettel. Kellemes Ünnepeket kivánok.
Nem a mundér becsületének a védelme mondatja velem - de korántsem biztos, hogy hibát követett el a kolléga a cica kezelése során. A váratlan elhullás oka akár az évek óta fennálló vese- és szívelégtelenség is lehetett. Nem kizárt, hogy a szállítási stressz és a cica kezelése okozta stressz volt túl sok a nagybetegnek. Biztosat természetesen egymódon lehetne tudni - a cica boncolásával és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal. Nagyon sajnálom a történteket és nagyon sajnálom, hogy szomorú Ünnepek elé néznek.
jelige: Picur 2.
2008-12-22
Köszönöm válaszát. A kutyának meglehetősen magas,25-30 -as érték körül ingadozik a cukra. Jelenleg reggel 15, este 18 egység inzulint adunk be neki. A gond az, hogy az 1000-1500,- ft kilónkénti gyógytápot nem tudjuk rendszeresen megvenni, mivel még 5 befogadott kutyánk van. Ebből adódik az a probléma is, hogy napközben a többi kutyus átlag ennivalójából is „csipeget” a jószág. Amúgy az inzulin adása óta szinte be sem vizel, közérzete jó. A kérdés az, hogy létezik-e megfizethető megoldás a táplálására? Tisztelettel várom válaszát.
Több gyártó (Hill’s, Royal Canin, Eukanuba, Biomill ...) is forgalmaz diabeteszes kutyák számára kifejlesztett gyógytápot - és valóban, ezek egyike sem olcsó. Minthogy azonban a cukorbetegség hosszútávú karbantartása a rendszeres gyógyszerezés és kontrolvizsgálatok mellett a pontos napi programon és diétén alapul - így nehéz kikerülni a drága diétás tápokat. Nem lehetetlen, de igen sok odafigyelést igényel a napi fejadag összeállítása otthoni főzőcskével. Ezt is kezelőorvosa egyetértésével kell megtenni. Dr. Fodor Kinga: „Mit egyen a kutyám” című könyve komoly segítség lehet még. Ha esetleg nem ivartalanított szukáról van szó, akkor kezelőorvosa valószínűleg átbeszélte Önökkel az ivartalanítás jótékony hatását is a cukorbetegségre. Ezt is érdemes lehet átgondolni.
jelige: Picur
2008-12-20
Üdvözlöm. 14-éves Tibeti Spániel kiskutyám nem nagyon eszik kb 3 hete. Az orvos akihez vittük MEDROL-t írt fel neki mivel a hátsó ízületei elvannak kopva és gerinc sérve is van ezért nehézkesen jár vele inkább hideg időszakokban. De sajnos a medrol idővel tönkre teszi a gyomrát és a belső szervei. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy milyen ízületi gyulladás és fájdalom csillapítóval lehetne kiváltani ami nem tartalmaz szteroidot és hormont. Segítségét és válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.
Állatorvosa jónéhány nem-szteroid gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító szer közül választhat a kutya tüneti kezelésekor. Egy időskori alapvetően ortopédiai betegség kezelésekor fel sem merül hormontartalmú szerek adása. Ha a Picur betegségeinek megállapítása már régen történt, illetve az esetleges egyéb betegségek, mellékhatások feltérképezésére ajánlott lenne friss részletes vizsgálatok alapján végezni a kutya kezelését.
jelige: Palotapincsi
2008-12-20
6éves palotapincsim naprol napra rosszabbul lett... nagyon bágyatt nem akar lábra állni és ha kiengedjük akkor is nagyon húzza a hátsó lábait. Ha odamegyek hozzá hogy megsimogassam megakar harapni. a kutya hátsó fele szinte mindig remeg és az étvágya sem jó. Mi lehet a baj?
Sok tucat lázzal-, fájdalommal járó fertőző betegség, ortopédiai-, onkológiai betegség okozhat hasonló tüneteket. Kitalálni szinte lehetetlen, mégis, ha azt akarja, hogy tippeljek, akkor azt mondom, hogy porckorongsérv (tacskóbénulás) jelentkezett a kutyánál. A teendője mindenesetre az, hogy a kutyát állatorvosi rendelőbe viszi, és megkéri állatorvosát, hogy vizsgálja meg a kutyáját. Ezután derülhet ki, hogy mi a baja és hogy mit lehet tenni ellene.
jelige: Zeusz
2008-12-19
Üdv!Sajnos Boxer fajtájú kutyám epilepsziás.Az utóbbi két napban többször is volt görcse.A rángatozása nem múlott el,olyan a kutya mintha fázna,erötlen.Mitől lehet ez ,és mit lehet csinálni vele?Gyógyszert folyamatosan kapja.köszönöm
Az epilepsziás és epilepszia-szerű betegségeknek igen sok változata ismert, kialakulásuk is igen változatos. Számtalan epilepszia gyógyszert alkalmazunk akár más és más dózisban is az állatorvosi gyakorlatban. Nem kizárt, hogy más gyógyszerrel, más adagolásban sikerülne úrrá lenni a rohamokon. Hogy mit lehetne csinálni? Elsősorban azt kellene eldönteni, hogy valóban megoldást, bizonyosságot akarnak-e a kutyával kapcsolatosan. Amennyiben igen, akkor legokosabb, ha Dr. Kiss Gabriella kolléganőtől (1045 Bp., Tó u. 70. 360 -0334, a „Kutyák epilepsziájáról mindenkinek” című könyv szerzőjétől) kérnek vizsgálati időpontot.
jelige: aggódó mopsz gazdi
2008-12-19
Üdvözlöm! 8 hetes mopsz kislányom, 6 napja került hozzám. Azóta hallani, hogy enyhén náthás. Néha hapcizik, az orra alig folyik, máskor pedig látni hogy folyik az orra. Félek hogy esetleg még fel is fázott, mert pisilés után 3-5 percel megint megpróbálkozik de csak pár csepp erejéig, ezt 1 napja vettem észre és nem minden alkalommal fordul elő. A fekvőhelye vastagon bélelt és megy neki a 150 W-os infralámpa is. Milyen gyógymódot tudna nekem javasolni? Hány fok az ideális hőmérséklet, hogy elkerüljem a megfázást?Válaszát előre is köszönöm!
A kölyök részletes kivizsgálását ajánlom bármiféle kezelés megkezdése előtt. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy kölyöknek milen védőoltásokat ajánlott mgkapnia. A Mopsz érzékeny, igényes fajta - kölyökkorában és felnőt korában is kiegyensúlyozott lakáskörülményeket 22-24oC-t igényel. Ebben a korban egy kölyök még 2 hetente állatorvosi rendelő vendége a védőoltások és parazitamentesítések miatt. Hívja fel állatorvosa figyelmét az észleltekre és kérje meg a részletes vizsgálatokra.
jelige: kis barátunk
2008-12-19
Október közepén kiskutyánk hugyúti frtőzést kapott. Az állatorvos a vérkép és a hasi ultrahang alapján napi fél tabletta e betűs antibiotikumot adott. 2-szer mentünk vissza vizsgálatra, 16 napig szedette a gyógyszert. A kutyus akkor már szinte vizet kakilt. A bélflórája teljesen tönkrement. Azóta többféle gyógyszert, pasztát, gyógytáppal és konzervvel próbálkoztunk. Most ott tartunk kb. 2 hónap után, hogy naponta 4 - 5-szöri kakilásából 3 világos sárga krémszerű kupac, 2 pedig folyéony. Kérdésem, meddig tart egy kutyus bélflórájának helyreállítása, mit tehetünk még? Segítségüket köszönöm!
Megszokott esetben a néhány hét alatt rendeződni illett volna már a bélflórának. Szinte biztos vagyok benne, hogy állatorvosa sem tudja minden kétséget kizáróan magyarázni az elhúzódó betegséget. Nem kizárt, hogy a jelenség hátterében veleszületett rendellenesség, vagy szerzett (fertőző-, parazitás-, autoimmun-, allergiás ...) betegség áll. A tüneti kezelésben biztosan mindent megtettek már, a felsorolt ritka, nehezen diagnosztizálható betegségek feltárása pedig sajnos biztosan sok vizgsálatot igényel. Remélem, hogy nem igazolódk be az érzésem, és mielőbb fény derül a kölyökkori húgyúti fertőzés és az elhúzódó hasmenéses kórkép hátterére.
jelige: Luna
2008-12-19
1,5 éves coccer spániel szuka kutyánk van. Az utóbbi időben egyre többször hány kora reggel sárgás váladékot. Nem tudom összekötni az eseményt étellel, vagy bármi mással amit megehet. A szokásos szárazeledelt és néha főtt étel-maradékot kap, ami a ”fogára” való egy ilyen kutyusnak. Amugy egészséges és életvidám, mint szokott.Köszönöm a választ.
A csak veszettség ellen oltott fiatal szuka hányogatását sok tuct betegség, kóros állapot okozhatja. Igen kicsi az esélye, hogy kitaláljuk és helyesen kezeljük a kutyát ennyi adat alapján. Mielőbb részletes állatorvosi vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy kiderülhessen a baja, hiszen a banálistól (táplálási hiba, gége-, garatgyulladás, gyomor- bélfertőzések ...) a fatálisig (gennyes méhgyulladás, koponyaüregi v hasüregi térfoglaló folyamatok, máj-, veseelégtelenség ...) szinte bármi okozhat hánogatást.
jelige: hektor 2.
2008-12-18
Tisztelt Dr.Úr! Köszönöm gyors válaszát.Kutyuskánk eddigi kötelező oltásokon részt vett, még jövőhéten van hátra egy, és a veszettség elleni.Féreghajtót kapott, és jelenleg pegigre-vel etetjük, kölyök táppal, de - az állatorvos javaslatára-úgymond otthoni kosztot is kap, amit meg is eszik rendesen. Az nemtudom, hogy esetleg okozója lehet-e a bajnak, hogy cicák is vannak a kertben. Várom válaszát, üdvözlettel
A kötelező oltás a veszettség elleni védőoltás. A veszettség elleni kötelező oltások semmilyen védelmet nem nyújtanak hasmenéses kórképek ellen. A kölykök ajánlott vakcinázási sorát honlapunk Tudnivalók rovatában olvashatja el. Ha a kölyök féreghajtása meg is történt néhány alkalommal (de nem 2-3 hetes kora óta rendszeresen 2 hetente) akkor akár bélparaziták is okozhatják a hasmenést. A junior PEDIGREE önmagában elfogadható táplálék egy kölyök kutya számára. Nem mindegy azonban, hogy emellett milyen úgymond otthoni koszt kiegészítést kap a Hektor. Ha a macskák egészséges, parazitamentes állatok, és a Hektornak nincs meg az a rossz szokása, hogy ürüléket eszik, akkor nem valószínű, hogy veszélyt jelentenének a kutyára. Lehet, hogy néhány lehetséges okot kizártunk ezzel a levélváltással, de maradt még bőven. Szerintem nem sok az esélye, hogy kitaláljuk vizsgálatok nélkül.
jelige: hektor
2008-12-18
Üdvözlöm Tisztelt Cím! Kérdésem az lenne, hogy van egy három hónapos fajtiszta németjuhász kutyuskánk, akinek két hete megy a hasa, az állatorvos akitől az oltásokat megkapta, megkapja, azt mondta, hogy váltsunk tápot, de véleményem szerint ez nem szünteti meg a panaszt. Kérném a segítségét abban, hogy mitől mehet a hasa a kutyusnak, mit lehetne tenni, bízom benne, hogy nem betegség jele. Várom válaszát. Üdvözlettel:
A hasmenés ember és állat esetében is az egyik legáltalánosabb, leggyakoribb tünet. Betegségek, rendellenességek százai, ezrei okozzák. Nem árulta el, hogy jelenleg mivel etetik a kutyát és, hogy mit ajánlott helyette állatorvosa, és számomra az sem világos, hogy megfogadta-e állatorvosa tanácsát, de az új táp etetésével is hasmenéses esetleg a kutya ... Egy 3 hónapos kutyát 2-3 hetes korától mostanáig 2 hetente (!) féreghajtani is ajánlott. Ez is megtörtént, és a vakcinázottsága is teljes? Ha igen a válasz, akkor is sok tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző ok állhat a háttérben. Ha nem ért egyet a tápváltással, akkor pláne indokolt lenne állatorvosát részletes vizsgálatokra kérni. A fizikális vizsgálatok, széklet-, vér vizsgálatok, esetleg képalkotók adataiból nem kizárt, hogy kiderülhetne a hasmenés oka.
jelige: kutya család
2008-12-18
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 5 éves lány kutyám,aki mellé hoztam tavaly egy utcán kétségbeesetten gazdit kereső/ 2-3 hónapos lehetett akkor/kiskutyát,aki fiú. Az 5 éves kutyámat félévente féregtelenitettem, de a veszettség elleni oltáson kivül más oltást nem kapott. Az utcáról hazahozott kiskutyát viszont a kezdeti kéthetenkénti féreghajtózáson kivül leoltattam minden védőoltással, valamint félévente azt is féregtelenitettem. Most szeptember 1-én születtek a kiskutyáik, akiknek Vitaminthe pasztát adtam a kezelési utasitás szerint /hat hetes korukban,ill.4 héttel később/. Azt hittem minden rendben,de egy pár héttel ezelőtt a fiú kutyámnak elment a hangja,nem tud vonyítani,ugatni is megváltozott hangon tud. Két héttel ezelőtt reggel előttem végezte a nagydolgát és akkor láttam,hogy valami véres,sárgás nyálkás,kocsonyás széklet ürült tőle nehezen,utánna pedig leült a fenekére és huzta is egy kicsit. Délután orvoshoz vittem, aki megvizsgálta és azt mondta semmi baja a kutyának, nem tudja miért ment el a hangja, igaz mikor belenézett a torkába annyit megjegyzett,hogy miért ilyen lila itt neked?- de semmi egyéb. Megkérdezte,mikor kapott utoljára féreghajtót, mondtam, hogy most október 21-én. Erre azt mondta, valószinüleg parazita okozza ezt a székletet.Adott egy ujabb gyógyszert,Triantelm-et, amit mult pénteken be is adtam a kutyának. Egyébként minden féregtelenités után nagyon figyeltem a székleteket,de soha egyikben sem találtam férget. Viszont a mult héten az egyik kicsi is hányt,amiben elhalt féreg volt. Ezért a mult pénteken mind a négy kutyámat legyógyszereztem ujra, igaz a kicsik pont egy héttel azelőtt kapták meg a pasztájukat, de ezek szerint az nem használt. Most Drontál Plusz flavour-t kaptak a mamájukkal együtt,mig a papájuk a Triantelm-et. Elnézést kérek a hosszu levélért, de most jutottam el a kérdéseimhez, ugyanis holnap lesz egy hete a féregtelenitésnek,de még mindig ürül tőlük féreg is, igaz nem sok, de a székletek tele vannak fehér szemcsékkel, amit én féregpetének képzelek, a fiú kutyám még mindig kocsonyás,sárgás valamit ürit, ma sok zöldet is találtam benne,amit fünek gondolok. Háromszor is nekifogott reggel,kicsit sikerül üriteni egyszer és utánna fenékre ül és huzza a földön a fenekét. Én teljesen tanácstalan vagyok, hiszen azt olvastam ha szánkázik a kutya,akkor férges, de én mindig rendszeresen tablettáztam őket, akkor hogyan lehet bennük ennyi féreg? Ráadásul igaz,hogy kinti kutyák,de nagyon szeretjük őket, a kislányom is a kicsiket állandóan felvette és játszott velük és abban a tudatban voltunk,hogy nincs bennük féreg,hiszen a székletüket minden nap összeszedem és soha nem találtam bennük semmit. Lehet,hogy nem reagáltak az addigi féreghajtókra? Naponta kapnak reggel langyos mézes gyümölcsteát, reggel sz.tápot,délben főtt meleg ételt, amelybe mindig teszek joghurtot,vagy kefirt,vacsorára is főtt ételt kapnak és kicsi mézes kenyérrel zárva. Azt tudom,hogy most kéthétre ujra kell ismételnem a tablettázást, de ha még akkor is üritik, akkor addig kell kéthetente tablettáznom őket, amig tiszta nem lesz a székletük? Nem fog ártani a gyógyszer a kutyáknak? Ez a széklet a fiú kutyámnál a féregtől lehet, vagy más problémára is gondolhatok? - ő miatta teszek joghurtot az ételbe és mézes teát is, a hangja miatt kapnak, de sajnos nem változik a hangja. Esetleg már arra is gondoltam, hogy nem -e a férgessége okozta a hangja elvesztését is? Mégegyszer elnézést kérek , válaszát előre is nagyon köszönöm!
A kölyökkutyák féreghajtása 2-3 hetes koruktól 3 hónapos korukig 2 hetente, ezután negyedévente ajánlott. A megfelelő mennyiségű féreghajtó pasztát, tablettát a kutyák testtömege alapján lehet kiszámolni. Az is fontos, hogy a megfelelő mennyiségű gyógyszert valóban lenyelje a kutya és az is, hogy ne hányja ki. Ha mindezek rendben zajlottak, akkor igencsak ajánlott lenne az ürülő férgek parazitológiai vizsgálata, mert nem megszokott módon zajlanak a dolgok. A kutya szánkázhat a bélférgesség miatt, vagy a bűzmirigyek gyulladása miatt és még jónéhány egyéb okból is. Kutyák bélférgei is okozhatnak és gyakran okoznak is véres-nyálkás bélsár ürítést, viszont nem okoznak hangelváltozást. Igencsak érdekesen hangzik az is, ha állatorvosa valami meglepő lila dolgot észlelt a kutya szájában (garatüregben?). Ez már talán inkább lehet oka a hangelváltozásnak, amit jó lenne részletesen (akár altatásban, vagy képalkotókkal ...) megvizsgálni. A kutyák táplálása is meglehetősen egyedi módon történik, nem kizárt, hogy ezen is érdemes lenne változtatni. A történetből ember legyen a talpán, aki kibogozza, hogy melyik kutyával mi baj lehet. A kutya család részletes kivizsgálásával lehetne tisztázni a helyzetet.
jelige: sedalin
2008-12-18
Tisztelt Doktor Úr! Szilveszterrel hogy a kutyáink megnyugodjanak a Sedalint ajánlották.Maga szerint is jó ez.Milyen adagban kell ezt nekik adnom!kettő keverék kutyánk van. Válaszát előre is Köszönöm!
Valóban akár a Sedalin forte, vagy mite tabletta, vagy gél (mindegyik vényköteles állatorvosi gyógyszer) lehet a megoldás. A kutya testtömege, életkora, esetleges fennálló betegségeik alapján tudja megbeszélni állatorvosával, hogy melyik gyógyszert és milyen adagban ajánlott beadni. Azt is elmondja, hogy a beadástól számított 30-60 perc alatt alakul ki a hatás és azt is, hogy 8-12 órán át bágyadtabb, tompább lesz a kutya. És nem kizárt, hogy más szer(eke)t pl D.A.P. sprayt, vagy párologtatót is ajánl még.
jelige: spani
2008-12-18
Tisztelt Doktor Úr! Egy 10 spániel kan kutyusom van és kb 1,5 hete rendszertelenül véreset és nyálkásat űrít. Hányás nem volt, étvágya van, iszik eleget és vidám nem levert. Voltunk állatorvosnál is kapott féreghajtót és antibiotikumot, de nem nagyon akar változni az állapota. Nem rosszabb de nem jobb sem sajnos. Kérném tanácsát hogy mit tegyek. Előre is köszönöm.
Jelezze állatorvosának, hogy az alkalmazott kezeléstől nem lett jobb a helyzet, nem oldódott meg a probléma. Nekem az sem világos, hogy 10 hetes, 10 hónapos, 10 éves, vagy 10 kilós-e a kutya ... , hányszor féreghajtották, milyen oltásai vannak, mit eszik ..., hogy csak a legfontosabbakat említsem. Ha a tünetei kezelés nem vezetett eredményre, akkor, gondolom kezelő orvosa is részletes kivizsgálást fog ajánlani. A spani részletes vizgsálatával (fizikális vizsgálatok, széklet-, vérvizgsálatok, esetleg képalkotók ...) derülhet ki, hogy a szóbajöhető temérdek veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség közül konkrétan ki okozza a véres-nyálkás bélsárürítést. Ha meglesz a diagnózis, akkor lehet az esélyeket és megoldásokat latolgatni.
jelige: bicegő kutya
2008-12-18
Tisztelt Doktor Úr! 7,5 hónapos malinois kan kutyám egy szokásos reggeli séta közben játszani kezdett egy másik kutyával. Kb 3 perc után láttam, hogy kicsit sántít. Megfogtam, és déután állatorvoshoz vittem. Kapott két injekciót. Aztán 5 nappal később újabb kettőt, majd 5 nappal később még egy újabbat, és csonterősítőt. A kutya azóta is - lassan két hete - biceg, ha galoppozik. Más kutyákkal, labdával nem hagyom játszani az orvos tanácsára. Ha magától mégis fut, nem látszik, hogy zavarná a mozgásban. Ha csak szimatol, sétál, akkor sem. A táp, amit kap, fehérjében gazdag. Van, aki azt mondja, hogy az árt, van, aki azt mondja, hogy nem. Ennyi idős kutyánál úgy gondolom nem normális, hogy hetekig biceg, sántikál. Van-e valami tanácsa, meg tud-e nyugtatni :), illetve ön szerint mi várható, meddig kell küzdeni ezzel a problémával? Nem félő-e, hogy később kiújul nála rendszeresen? Mit lehet tenni? Válaszát előre is köszönöm.
A kutya a nem múló tünetek miatt szerintem részletes ortopédiai vizsgálatra (fizikális vizsgálatok, képalkotók, esetleg laborvizsgálatok ...) szorulhat. Jelezze állatorvosának, hogy a kutya állapota nem kielégítő és kérje meg az ortopédiai vizsgálatokra. Ha helyben ez nem oldható meg, akkor kérje meg, hogy ajánljon specialistát. A http://www.kisallatortopedia.hu/ oldalon Ön is tájékozódhat a szakemberek között, én személyesen Dr. Diószegi Zoltánt ajánlom az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállat Klinikáján (478-4100).
jelige: kutya
2008-12-18
A 4 hónapos Francia Bulldogom orra mindig száraz....ez mért van ...elvigyem-e orvoshoz avgy ez természetes..? Válaszát elöre is köszönöm...
A kutyák és macskák orrtükrének szárazsága nem biztosan jelzi a lázat, betegséget. Az orrtükör nedvességtartalma ugyanis legfőképpen a külső hőmérséklettől, páratartalomtól, légvonattól függ. Tehát önmagában az orrtükör szárazsága nem biztos, hogy betegséget jelez. Ha az örrtükör a szárazság mellett repedezett, a felületen mély árkok húzódnak esetleg hámhiányos, sebes területek is vannak rajta - az mindenképpen önmagában is kivizsgálandó tünet. A 4 hónapos kölyök még rendszeres védőoltásai és parazitamentesítései miatt 2 hetente állatorvosi rendelő vendége ... Kérdezze meg állatorvosa véleményét a megfigyelésével kapcsolatosan.
jelige: Gina és Jessy
2008-12-18
Kedves Doktor Úr! Nem felejtettük el a doktor Urat a két uszkár a Gina és a Jessy, valamint a gazdija!Januárban tartozunk egy kontrollvizsgálattal a Gina méh és petefészek eltávolításával, hogy hogyan alakultak a mell csomók? Továbbá még a Jessy ivartalanításáról is beszéltünk, mert már a csunya daganatok és az emlők el lettek távolítva!! Mind két kutyus nagyon jól van! Gina ivartalanítása nem okozott gondot a viselkedésében! Jó étvágyú és nagyon játékos kutyus! A belső varratok még tapinthatóak a hasában. A kis csomók, melyek bent maradtak azokra azt mondta a doktor Úr, hogy nem rákosak. Jessy túl van a tüzelési korszakon, teljesen vérzés mentes volt, és csak a fiu kutyánkat izgatta nagyon! Be volt rendesen indulva, a Ginát hidegen hagyta Jessy udvarlása, sőtt volt, hogy meg is harapta. Irtó aranyos, sokat játszik, eszik és rosszalkodik. A műtétek óta mind kettőt nagyon elkapattam. Mindig velem vannak és a tehetném még a munkába is vinném őket magammal. Rettenetesen ragaszkodnak és hálásak, legfőképp a Jessy, mert egy életmentő műtétet kapott!! Mindent nagyon köszönünk a doktor Úrnak és stábjának! Segitsége nélkül most nem biztos, hogy élvezhetnénk együtt a karácsonyt! Most pedig engedje meg, hogy nagyon boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánjunk családjának és az egész segítő csapatának! Januárban találkozunk és addig majd időpontot is egyeztetünk a kontrollra! Köszönettel és szeretettel:
Nagyon örülök, hogy jól vannak a „lányok”. Köszönöm kedves sorait, viszont kívánok minden jót.
jelige: sziámi 2.
2008-12-17
Tisztelt Doktor Úr! Már írtam önnek, nekem van a 15 éves sziámi cicám, aki álmába bepisil, de mostmár napközben amikor mászkál vagy leül akkor is folyik neki a pisije. Már a helyére sem pisil. Voltunk állatorvoshoz és azt mondta, hogy már nem működik jól a veséje és le fog állni. Azt mondták nem lehet rajta segíteni. Szeretném megkérdezni, hogy Doktor Úr mit gondol ezzel kapcsolatba? Ha tényleg ez a baja, akkor nézzük tétlenül, hogy meghal. Nincs semmi gyógyszer, injekció, amivel lehetne még segíteni a veseműködésen. Kérem segítsen! Köszönöm szépen válaszát!
Emlékszem kérdésére, és arra is, hogy mit válaszoltam. A cica részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vizelet-, vérvizsgálatok, ultrahang és/vagy röntgen ...) lehetne kideríteni a cica állapotát. Ezek után lehet csak arról beszélni, hogy van-e megoldás, és ha igen, akkor gyógyszer, vagy injekció, vagy netán operáció lesz-e a megoldás. Ha állatorvosa elvégezte ezeket a vizsgálatokat és minden kétséget kizáróan súlyosfokú, befolyásolhatatlan veseelégtelenséget állapított meg, akkor biztosan igaza van és nincs segítség. Ha a súlyosfokú veseelégtelenség esetleg csak feltételezett diagnózis, akkor ez alapján nem lehet esélyeket és megoldásokat latolgatni.
jelige: alat imado 2.
2008-12-17
tisztelt doktor ur koszonjuk a jo tanacsat a kutyam Mici rendbe jot van szekletje mar jatszik a kis kolykeivel.Kedves dr ur engedje meg hogy a magam es csladom meg a Mici neveben onek es kedves csapatanak boldog karacsonyi unepeket es boldog uj evet kivanunk B.U.E.K. TISZTELETEL
Nagyon örülök ha jól van a mamma kutya is és a kölykök is. Viszont kívánom én is a legjobbakat.
jelige: Dalmata kölykök
2008-12-16
Jó napot. Az én kutyám egy 3 éves szuka dalmata. Az első ellése volt 2-nappal ezelött. 7 kölyköt hozott a világra csak sajnos ez egyik megfulladt, és egy másikat pedig agyon nyomott. Az egyik kiskutya epilepsziás rohamokat csinál 5 percenként, ez mitől lehet? Az anyuk pedig sokat iszik de keveset eszik és sokat pisil. Úgy csinál mintha székletet szeretne üriteni de nem jön semmi. Ez attol van hogy megkeményedett a széklet vagy a magzat burok és az ilyenek még nem jöttek ki? Köszönöm a válaszát.
Minden kutyafajta tenyésztésénél alapkövetelmény kellene hogy legyen a tenyészállat rendszeres védőoltása, parazitamentesítése. További kérdéseknek csak ezután szabadna következnie. Persze, hogy akár székrekedés, akár magzatburok (méhlepény, magzat ...) visszamaradása miatt is erőlködhet a szuka. Az étvágytalanság, sok vízivás is betegséget, rendellenességet sejtet. Az idegrendszeri tüneteket mutató kölyök elhullását számtalan veleszületett és szerzett betegség okozhatta. Boncolással és a kapcsolódó vizgsálatokkal (szövettan, kórokozó izolálás ...) lehet pontosítani. Állatorvosa a szuka részletes vizsgálatával tudja kideríteni a tünetek okát és a tennivalókat. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: Pupák Karácsonya
2008-12-16
Békés, boldog karácsonyt és új évet kívánok Önnek, szeretteinek, és munkatársainak!:)) Üdvözlettel: Bné Gabi (Pupák gazdája)
Hasonló szépeket kívánunk mi is az egész családnak. Köszönjük kedves sorait.
jelige: Moncsi
2008-12-16
Van egy 8-éves pincsink , akit imádunk. Eddig semmi baja nem volt de , szombaton délután a viselkedése egyik percről a másikra megváltozott. A nyelve féloldalt lógott színe lilás volt , a szájszélét pedig félig bekapva tartotta.Dülöngélt a hátsó fertályával . és amikor tejet adtam neki szétcsúszott lábbal ülve habzsolta . Olyan volt mintha nem is látna csak a hang alapján figyelt rám . Tejet , kutyakekszet , mézet cukrot adtam neki , úgy gondoltam leeshetett a cukorszintje. Reggelre helyre jött , de aggódom , hogy mi baja lehetett. Kérem válaszoljon.
Az sem kizárt, hogy igaza van és alacsony vércukor szinttel összefüggő betegsége (pl inzulinómája) van a kutyának - de a leírása alapján számomra epilepszia és epilepszia szerű betegségek tűnnek a legvalószínűbbnek. A súlyosfokú szívelégtelenség és sok egyéb betegség is járhat hasonló észlelésekkel. Van oka az aggodalomra. Mielőbb keresse fel állatorvosát, aki részletes vizgsálatokkal képes kideríteni, hogy leírt lehetőségek közül mi jelentkezhetett a kutyánál. Ha egyetértenek az epilepszia lehetőségével, akkor Dr. Kiss Gabriella kolléganőmet („A kutyák epilepsziájáról mindenkinek „ című könyv állatorvos szerzőjét, 1045 Bp., Tó u. 70. 360-0334) ajánlom a Moncsi részletes vizsgálatára, kezelésére.
jelige: Freddy
2008-12-16
Üdvözlet! 5 éves franciám duzzadt mandulája miatt aggódtam tegnap. ma elvittem orvoshoz ,aki antibiotikomot irt fel.sajnos most mégis jobban aggódok, mert szerintem még nagyobb lett estére két oldalt a mandulája. milyen hosszadalmas a gyulladás gyógyulása?meddig mehet a megnagyobbodás?hány nap után látható szemmel is hogy lohad?Köszönettel:
Talán 5-7 nap lehet egy felsőlégúti fertőzés átlagos gyógyulási ideje. Nagymértékben függ a kórokozótól és a kutya egyedi ellenállóképességétől, vakcinázottságától is a gyógyulás folyamata. Biztos vagyok benne, hogy állatorvosa sem egyetlen kezeléstől reméli a gyógyulást, kontrolvizsgálatot és további kezelést javasolt. Legközelebbi alkalommal jelezze, hogy véleménye szerint nem javult, sőt rosszabbodott a Freddy állapota. Nem tartom kizártnak, hogy az antibiotikum mellett egyéb szereket is ajánlani fog.
jelige: macska calici
2008-12-16
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Én vidékről írok Sajószentpéterről. Van egy 6 éves kandúr cicám, calicivírusa van, már több hónapja kezelik,2 - 3 hétig kibírja, de utána megint előjön. nagyon kétségbe vagyok esve, tanácsot szeretnék kérni, hogy van-e valamilyen gyógyszer ami teljesen rendbe hozza, szed immunerősítő tablettát mégpedig immunstim-met Béres Minerra cseppet,ezt otthon kapja. Kap még gyógyszert amit az állat orvos ad neki, Depo-Medrone injekció, Neovit B Complex injekció, Betamox LA injekció, Shotapen injekció és Noroclav injekciót,ezeket nem egyszerre kapta meg, csak a Depo-medrone-t kapja mindig és ahhoz jönnk még ezek az injekciók valamelyike. Norvaloc de azt kapott még 2 *1 itthonra. Kérem ha tud segíteni segítsen,és írja le milyen gyógyszereket javasolna. nagyon szeretem és család szereti, mint írtam már 4 hónapja kezelik. Köszönöm válaszát: Tisztelttel:
A vírusos megbetegedéseknek nincs hatékony gyógyszere jelenleg. A macskák calici okozta felsőlégúti megbetegedéseit isleghatékonyabban megelőzni lehet védőoltásokkal. Állatorvosa láthatóan mindent megtesz a cica érdekébe. Sehova nem vezet, ha az interneten próbál még több segítséget szerezni, ennek nincs esélye. Kövesse állatorvosa tanácsait. Kérem, hogy esetleges további kérdéseit honlapunk „állatorvos válaszol” rovatába írja.
jelige: Rami és a kicsik
2008-12-15
ha a kiskutya meg születik és két napossan nem akar enni és hideg mit csináljak és mivel etessem
Melegítse (pl infravörös lámpával) és szoptassa 3-4 óránként vagy az anyakutya elfektetésével és a kölyök csecsrerakásával - vagy, ha a szukának nincs teje, akkor cumiból, kutya tejpótló tápszerrel. Kérdését tegnap este 10h-kor küldte el. Most, 8 órával később már könnyen lehet, hogy elhullottak a kölykök. Igencsak ajánlott lett volna legalább elméletileg felkészülni az ellés és szoptatás körüli váratlan eseményekre. Honlapunk Publikációk rovatában talál néhány vonatkozó írást.

<< <  289 / 517 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.04.20
Sziámi, kandúr, ivartalanított, 1,5 éves cicánk 2018. április 18-án 18:30 kor kiszökött a házból a Görgey utcából és azóta nem jött haza. Kérem aki látja vagy megtalálja hívjon minket 0670/6757033 vagy 0630/4407404
2018.03.28
Sziasztok elveszett Nagytétény környékéről a fekete cicánk vad nem szeret kézben lenni oltva van, nagyon vàrjunk haza aggódunk érte a társa sír érte keresi hol van a játszópajtasa ha valaki látja ezen a számon hívjon minket: 06703510135-06303661599!
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!