Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Sziszi
2008-04-03
Tisztelt Doktor Úr! Van egy másfél éves yorkshire terrier szuka kutyusom, a problémám, hogy 2 nappal ezelőtt reggel a kutya hányt. Sárgás színe volt. Másnap ismét, de csak reggel. Tegnap észrevettem, hogy mikor elalszik és levegőt vesz remeg, de csak időszakosan. A kutya hangulata egyébként kiegyensúlyozott, nem bágyadt, de a remegés azóta sem múlt el. Ezzel kapcsolatban kérném segítségét, mi lehet a baja? Köszönettel
Kérem szépen, tegye meg a kedvemért, hogy a mai napon a „lábremegés” és „kicsi yorki” jeligés kérdéseket és válaszokat is elolvassa, hogy lássa, mennyi oka lehet a remegésnek és a hányogatásnak egy kutya esetében. Lehetetlen dolog kitalálni ilyen általános tünetek alapján, hogy mi állhat a háttérben. A kérdésre a választ kizárólag részletes állatorvosi vizsgálatok adhatják meg.
jelige: féregtelenítés
2008-04-03
Tisztelt Doktor ur érdeklődnék a kutyám 40 napos vemhes, mikor féregtelenitsem ,mert félek hogy a magzatoknak valami bajuk lesz tőle. Tudna nekem tanácsot adni , hogy tabletát vagy krémet ajál , és hogy melyik nap. Köszönöm
Egy síma házikedvencet is évente egyszer kötelező, de negyedévente melegen ajánlott féreghajtani. Egy tenyészkutya esetében alapkövetelmény a teljes vakcinázási sor, a negyedévente elvégzett féreghajtások és a rendszeres külső parazitamentesítés. A féreghajtó szerek nagyobb része használható a vemhesség 2. felében is. A kölykök első féreghajtása 2 hetes korukban, majd ezután 3 hónapos korukig 2 hetente folyamatosan szintén ajánlott. Állatorvosa több készítményt is tud ajánlani, sőt valószínűleg kézbe adni is a vemhes szuka féreghajtására.
jelige: depresszió-költözés
2008-04-03
Kedves Doktor Úr! Három napja költöztünk Miskolcról kertes házból Pestre, szintén kertes házba. Van egy három éves kandúr cicám. Az előző lakhelyen született, azt a környéket szokta meg! Lucifer amolyan kinti-benti macska. Amióta az új házban vagyunk csak bent mászkált, nem mertem kiengedni! Nagyon levert, alig eszik! A kérdésem az lenne, hogyan és milyen formában tudom az itteni környezetet megszoktatni vele...hogy ki tudjam engedni, de visszataláljon. Előre is köszönöm válaszát!
A helyzet igen egyszerű - már amennyiben a tüneteket nem betegség okozza ... A cica kiengedésének a gátja ugyanis leginkább az, hogy oltatlan. Egy 3 éves macska normális esetben egy-két nap szobafogság után a bennti környezetet teljesen felderíti, kisimeri magát. Ezek után egy ablak, vagy ajtó nyitvahagyásával szépen hagyni kell, hogy ő saját tempójában, érdeklődésével felderíthesse a környezetet lépésről-lépésre. Ha nem ijeszti el kutya-, vagy ember sokszáz méterre, akkor a macska vissza fog találni. De amnennyiben 15-20 évet egészségben megélő kijáró cicát szeretne, akkor ivartalanítassa, rendszeresen védőoltassa, és parazita mentesítse a cicát.
jelige: egy kétségbeesett gazdi
2008-04-03
Sürgős segítségét szeretném kérni a 15 éves ivartalanított szuka kutyám (Gina, vizsla-agár keverék) ügyében. A probléma kb. 2 hónappal ezelött kezdődött, amikor hirtelen rosszul lett a kutyus, nem tudott lábra állni, nem volt étvágya, gyengének és kedvetlennek látszott. Elvittük állatorvoshoz, ahol gyenge szívproblémát diagnosztzáltak amire kapott vasotopot, de más problémát nem találtak. A súlyosabb gond pár nappal később jelentkezett, amikor a kutyus számunkra úgy tűnt, hogy minden különösebb kiváltó ok nélkül elkezdett rombolni este, és amikor egyedül maradt nap közben. A dolog mára annyira súlyossá vált, hogy az előszobában leszedte a tapétát, széttörte az elöszoba szerkényt, sőt még a tükörnek is nekiugrott, ami természetesen szét is tört,és minden csukott ajtónak ugrott neki (a kilincsek tele vannak a fogai, v. körmei nyomával) Folyamatosan hordjuk a kutyust azóta is orvosról orvosra, de eddig csak nyugtatókat kapott (valeriana,atarax,fit all-at,rivitril) sőt a legutóbb i alkalommal sedalin gélt kaptunk, ami annyit ”segített”, hogy szegény magatehetetlenné vált és folyamatosan bepisilt, sőt 8 órán keresztül lábra sem tudott álni, és utána sem került olyan állapoba, hogy egyátalán le tudjuk őt vinni sétálni, pedig az orvos által javasolt 1mg-nak csak a felét kapta. Még most sincs teljesen magánál a kutya, de azt figyeltük meg, hogy amint felmászik valahogy az ágyára elkezdi azt kaparni, majd harapja és húzza. Lehet, hogy fájdalmában teszi ezt? Teljesen tanácstalan vagyok, és már nem merjük itthon hagyni őt egyedül (de dolgozni azért csak kell), és már attól félünk, hogy magában is kárt tesz, mert már minden létező tátgyat szétszedett maga körül. Kérem segítsen, mi lehet a probléma? Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!
Teljesen jól érzi a helyzetet - azt kellene tisztázni, hogy a kialakult helyzetet esetleg valamilyen szervi betegség okozza-e (toxikózis, keringési zavar, fájdalom, ... degeneratív idegrendszeri zavar ...) vagy önálló viselkedési zavarról van-e szó. A leírása alapján a helyzet lehet akár súlyos is (pl koponyaüregi tumor), amit alig lehet befolyásolni - és lehet akár olyan egyszerű is, hogy egy feromontartalmú gyógyszerrel (D.A.P spray, vagy párologtató) meg lehet oldani. Részletes vizsgálatokkal lehetne szűkíteni a kört és közelebb jutni a megoldáshoz, vagy legalább az igazsághoz.
jelige: lábremegés
2008-04-03
Tisztet Doktor Úr! 3 éves westie kiskutyám hátsó lábai körülbelül egy éve elkezdtek remegni. Csak akkor jelentkezik a tünet, ha lent séltálunk, otthon a lakásban nem. Már megkérdeztem több állatorvost, de nem tudták a konkrét okot, annyit mondtak, ”Előfordul”.
Teljesen igazuk volt a kollégáknak, hiszen itt az élő példa rá, hogy „előfordul”. o): Terrierek és egyéb élénk vérmérsékletű fajták esetében az izomremegés normális, megszokott jelenség. Ez az izomremegés sem állandó, de gyakran, rövid időszakoban ismétlődve jelentkezik. Ez az izomremegés tehát természetes jelenség, nem igényel kezelést. Sokszor izgalmi állapot és a fázás okoz izomremegést állatokban és emberben egyaránt. Az izomremegés azonban számtalan betegség, kóros állapot tünete is lehet. Gyakorlatilag minden lázas megbetegedés, legyengüléssel járó idült betegségek, idegrendszeri zavarok, Ca-szint csökkenéssel járó betegségek .... és hosszasan lehetne folytatni a sort, hogy mi még ... okozhat izomremegést. Azaz, ha egyértelmű választ vár tőlem - én is csak annyit mondhatok, hogy „előfordul”. Ha kutyája izomremegését kórosnak gondolja, akkor kérje meg állatorvosát a részletes vizsgálatokra.
jelige: kicsi yorki
2008-04-03
Üdvözlöm Doktor Úr! Szertném kérni a tanácsát,van eggy 8 hónapos kislány yorkshire terrierem,és nagyon aggodom érte mert sűrűn hány,de viszont az étvágya kitünő eszik iszik és a kedélyével sincs probléma csak ezektől a sűrű hányásoktol aggodom úgy vettem észre hogy nem is nagyon akar hizni,kérem doktor úr segitsen remélem nincs komoly baja!segitségét előre is köszönöm!Tisztelettel:
A hányás az egyik legáltalánosabb tünet sok száz velsezületett és szerzett betegség okozhatja egy kölyök kutya esetében. Számomra és senki más számára sem lenne megnyugtató az Ön által leírt helyzet - de teendője egyszerű. El kell vinni a kicsi yorki állatorvosához és meg kell kérni őt a részletes vizsgálatokra.
jelige: lábtörés 2.
2008-04-03
Viszont nincs megdagadva az allat laba csak nem tud ra allni a labara es nem eszik.mit adjak neki v mit csinaljak nem lehetne allatorvos nelkul meggyogyitani?
Az étvágytalanság korántsem biztos, hogy összefüggésben áll a kölyök sántaságával. Ezeregy egyéb oka is lehet. Nézze, én semmit sem tudok a kölyök tartási, takarmányozási körülményeiről, parazitamentesítéséről, oltásairól és egyéb körülményeiről - kivéve az Ön által nyújtott igen hézagos néhány körülményt. Ennyi adat alapján lehetetlen dolog kitalálni, hogy mi a baja a kutyának, márpedig, ha nem tudjuk, hogy mi a baja, akkor kezeléstr sem lehet ajánlani és az esélyeket sem lehet latolgatni. Lehet, hogy állatorvos nélkül, akár magától is meggyógyul a kutya, és nem kizárt, hogy rövidesen elhullik.
jelige: Pici
2008-04-03
TISZTELT KÖZPONT PEKINGI PALOTAPINCSI FÉL ÉVES KISLÁNY ÉJSZAKÁNKÉNT ARRA ÉBRED HOGY FULLAD NAGYON HANGOSAN KB 10 PERCIG UTÁNNA LASSAN CSUKLÁSSAL A VÉGÉN ELMULIK
És arra kíváncsi, hogy mitől lehet mindez, és mit lehetne tenni ellene? A leírt tüneteket temérdek veleszületett és szerzett betegség okozhatja (a csak veszettség ellen oltott???) kölyök esetében. Pl:: veleszületett szájüregi hasadék, lágy szájpadlás túlnyúlása, légcsőszűkület, kollapszus, légúti fertőzések, szívhibák, ... stb. Részletes állatorvosi vizsgálat tudja kideríteni a tünetek okát és azt is, hogy miként lehet megoldani, kezelni a problémát. 1);
jelige: Gabon
2008-04-03
Tisztelt Cím! A kutyám oldalán egy gyermek tenyérnyi foltban töredezett a szőr és látszik a szőr alatti bőr, ami nem egyenletes tapintású, hanem pici göbök állnak ki belőle. A göbök bőr színűek és valószínűleg viszketket is neki, mert vakarja. Lehet ez szőrtüsző atka? Milyen tünetei vannak ennek a betegségnek? Azt hallottam, róla, hogy nem lehet gyógyítani. Valóben így van? Várom megtisztelő válaszát,
Nem kizárt, hogy szőrtüsző atkakór okozza a helyi bőrtüneteket - de ezenkívül még sok egyéb bőrbetegség is nézhet ki ilyenmódon. Kitalálni szinte lehetetlen a betegséget a leírása, de akár fénykép alapján is. Részletes vizsgálatok deríthetnek fényt a betegség okára és ezek alapján lehet a kezelésről és várható eredményekről is beszélni. A szőrtüsző atkakór helyi formája a legtöbb esetben jól kezelhető. A fatális, szisztémás demodikózisok általában egyéb betegség kísérőjelenségei, tünetei szoktak lenni. Kérje meg állatorvosát a részletes vizsgálatok (bőrbioptátum vagy kimetszés, vérvizsgálatok ...) megkezdésére.
jelige: Bacco 2.
2008-04-02
Kedves Doktor Ur ! Nagyon koszonom ertekes velemenyet. Azota kiderult, hogy az egyik nyirokcsomot is megtamadta a daganat. Ennek ellenere erdemesnek tartjak a mutetet, ami holnapra van kituzve. A csaladban nagy a vita. Lanyom szerint nem erdemes ketszer szenvedtetni (mutet es visszatero betegseg) a kutyat. Ferjem nagyon kotodik hozza, koran ment nyugdijba, depreszzios, es a kutya volt a tarsa a nap minden perceben. Igy valoszinu a mutet mellett fog donteni az 1000 euros koltseg ellenere. udvozlettel
Remélem a minél jobbakat a Bacco érdekében. Ismétlem, igen szerencsés esetben még arra is van esély, hogy a kutya meggyógyuljon. Megérdemelnék, hogy így legyen.
jelige: fialás után nem eszik
2008-04-02
Tisztelt Doktor Úr! A kutyusom vasárnap hajnalban fialt 4 kiskutyát, azóta nem eszik nem iszik. A kiskutyáiról maximálisan gondoskodik, szoptatja őket rendesen. A fialás közben az összes magzatburkot megette, nem tudtuk elvenni tőle. Nem tudok vele megetetni semmit. Mit tehetek érte? Segítségét nagyon szépen köszönöm!
Az biztosan nem baj, hogy megette a placentát, a szukák többsége így tesz és jól teszi, hogy így tesz. Az étvágytalanság oka biztosan biztosan a több lehetséges ellési komplikáció (hulla magzat a méhben, visszamaradt placenta, emlő-, méhgyulladás, szülőutak sérülése ...) egyike. Természetesen azt teheti érte, hogy állatorvosát megkéri a szuka vizsgálatára. Érdemes lenne nem otthon, háznál elvégeztetni a vizsgálatokat mert valószínűleg hüvelytükrözésre, hasi ultrahangra, vérvizsgálatokra is szükség van. A vasárnap óta éhező és szomjazó szuka lassan elapaszt és kritikus állapotba kerül. Gyorsan vigye állatorvoshoz a kutyát.
jelige: lábtörés
2008-04-02
Van egy 3 honapos boxer kutyam en nem tud raalni a labara mert meguttote valoszinu h eltort?Es ettol az allat el is posztulhat?Hogyha eltort menyi idot kell sinbe legyen?
Teljesen kizárni nem tudom ugyan - de igen ritka esetben végződik egy végtag eltörése önmagában halállal akár kutyában, macskában, akár ember esetében. Ellátatlan esetekben sokkal gyakoribb a késleltetett sebgyógyulás és a sántaság, rokkantság szövődménye. A sántaság és a végtag nem terhelése nem feltétlenül jelenti a csonttörést. Ezt állatorvosi vizsgálat képes eldönteni, nem kizárt, hogy röntgenfelvétel készítésére is szükség van. Ha igaznak bizonyul első megérzése és eltört a végtag, akkor annak megoldása sem feltétlenül sín, vagy külső rögzítő kötés, az sem kizárt hogy műtéti megoldásra van szükség. Azaz nincs más teendője, mint értesíteni állatorvosát a tünetekről és megkérni a vizsgálatra.
jelige: Borka
2008-04-02
Tisztelt Doktor Úr, 2,5 éves golden retriewer szuka kutyánk 3 hete először szült, 7 kölyke van. Kb 2 napja a hátsó emlői nagyon megduzzadtak, de nem kifejezetten kemények és nem engedi szopni a kölyköket. Lehetséges, hogy emlő gyulladása van? Mia teendő az anyával és hogyan etessük a kölyköket?. köszönettel
Nagy az esélye, hogy emlőgyulladás alakult ki a hátulsó emlőtelepeken. A 3 hetes kölykök már meglehetősen intenzíven, akár fájdalmat keltően szopnak. A 3 hetes kor az az időszak, amikor nagyon kicsi adagokban a szilárd táplálék is elkezdhető a kölykökkel ugyanakkor kutya tejpótló tápszerrel is etetni kellene a kölyköket. A stilárd táplálék lehetne bármely gyártó kölyök (puppy) tápszere, amit akár a kutyatejpótló tápszerrel lehetne átnedvesíteni. Az első alkalmakkor gyűszűnyi mennyiséget adjunk a kölykök szájába - szinte csak a nyelvét száját kenjük be egy kicsit. 4-6 óránként lehetne megismételni a dolgot a kölykökkel, lassanként emelve a mennyiségeket és lassanként csökkentve a kutyatejpótló tápszer mennyiségét. Az emlő elváltozásával kapcsolatosan kérje állatorvosa vizsgálatát. Szerencsés esetben „csak” néhányszori kifejéssel és kamillás borogatással eredményt érhetnek el. Ha az emlőgyulladás súlyosfokú, akár gennyes, véres jellegő, a fejt váladék nem is hasonlít a tejre - akkor viszont az sem kizárt, hogy elapasztásra, komoly antibiotikumos és gyulladáscsökkentő kezelésekre van szükség.
jelige: ropika
2008-04-01
úgy 5 napja felvan fázva és egy kicsit vérzett a kukilya is megnyomogattam a hasát de nem fájt neki ...tanácstalan vagyok normális hogy minden 2 órában le kell vinni hiszen 5 éve van nálam és még ilyen nem volt!
Nagyon nem normális sem a kukivérzés, sem pedig a 2 óránkénti vizelés. Részletes állatorvosi vizsgálatok útján van lehetőség a tünetek okának kiderítésére, és ezután lehet a megoldást, kezelést megbeszélni.
jelige: vacak
2008-04-01
azt szeretném megtudni mennyi idős korában kezd el tüzelni a kutya?
Négy és 8 hónapos kora között. A kistestű fajták a jól fejlett egészséges egyedek korábban akár 4-6 hónapos korukban tüzelhetnek. A nagyobb testű fajták egyedei, főleg ha gyengén fejlettek, betegeskedők 6-8 hónapos korukban tüzelnek először. Honlapunk Publikációk rovatában talál még olvasnivalót hasonló témákban.
jelige: Bad Spenser
2008-04-01
Kedves Doktor Úr! Szerencsére még nincs panaszom, de szeretnék információt kapni arról, hogy milyen sűrűn kell etetnem a kölyköt, illetve még azt is, hogy éjszaka kell-e enni adni neki. Később, ha már kicsit megerősödik és megszokja a helyet, akkor nem szándékozom a lakásban tartani. Sajnos az űrlapba be kellett jelölnöm olyan válaszokat is, amik nem valósak, hiszen a kiskutya 7 hetes múlott és még nem sétálunk, kirándulunk, stb. Válaszát előre is köszönöm,
A 7 hetes Bordeaux-i kölyköt jelenleg naponta 4x lenne ajánlott etetni, mindig ugyanabban az időpontban pl 6h - 12h - 18h - 24h. Ez kevésé gazdibarát időbeosztás, lehet néhány órát csalni az időpontokkal ... 3 hónapos kora után lehet napi 3x-i étkezésre átállni, majd 8-15 hónapos kora után elég naponta 2x megetetni a kutyát. Ha mindemellett még jó minőségú tápokat is választ és elkerülik a betegségek (féreghajtások, vakcinák !!!) a kutyát - akkor valóban Bud Spencer-i méreteket érhet el.
jelige: Hanna
2008-04-01
12 éves Howavart kankutya. Erős izületi bántalmai enyhitésére (nagyon nehézkesen tud leülni, felállni) Voltaren tablettát adtunk neki, 4 napon át, napi 1 tablettát. A 4. napon fekete lett a normál állagú széklete, majd fekete hig, szinte vizszerű széklete lett, és fehéret hányt. Tegnap kapott antibiotikumot injekcióban. Gyomra, belei üresek, egyik veséje kisebb, szive nagyon jó. Szeretném tudni, mennyire veszélyes ez a vélhetően gyomorvérzés, és mit tehetünk a gyógyulásásért.
A gyomor és bélvérzés ugyanúgy lehet enyhe lefolyású és akár végzetes is, mint pl a nyaki seb, vagy a szívelégtelenség, veselégtelenség,, cukorbetegség ... és a legtöbb betegség. Állatorvosa tudja az ismételt vizsgálatokkal megállapítani, hogy rendeződött-e a kutya állapota és, hogy igényel-e további kezeléseket. Általában a fekélyekre jó hatással van a yoghurt, kefír, sovány tej és sokszor alkalmazzuk a humán Ulcerán tablettát, Almagel-t és Quamatel tablettát/injekciót is sokszor használunk - súlyosabb esetekben folyamatos, vagy rendszeres infúziós kezeléssel is támogatást kell adni - de mindezekben az a célszerű, ha kezelőorvosukra hagyatkoznak.
jelige: Herbie
2008-04-01
Tisztelt Állatgyógyászati Központ! A problémám a következők: 12 éves, hím spánielem csúnyán köhög. Egyfajta fuldokló, öklendező köhögés mellyet ritkán nyálkás váladék kísér. Ez már régóta visszatérő probléma, és szinte mindíg kutyakozmetika után jelentkezik. Tegnap voltunk kozmetikusnál, és ma reggelre előjöttek a tünetek. Az évek során csak egyszer-egyszer fordult elő, hogy magától, nem kozmetika után jelentkezett a probléma. Volt hogy itthon nyírtam a kutyát, akkor nem jött elő ez a tünet. Két különböző kozmetikában is voltunk már, és minkettő után előjött a köhögés. Érdeklődni szeretnék, hogy mi lehet a köhögés oka? És mit tehetnék a megszüntetése érdekében. Előre is köszönöm a segítségét!
A köhögés oka számtalan betegség lehet egy 12 éves spániel esetében. Felsőlégúti fertőzések, allergiás megbetegedések, fej-, nyak-, mellkasi duzzanatok, szívelégtelenség, légcsőkollapszus, légcsőszűkület, daganatok ... és számos egyéb. Ezek bármelyikét súlyosbíthatja, a tüneteket felszínre hozhatja az az izgalom is, hogy a kutya a kozmetikába kerül. Ha kozmetikusa(i) és állatorvosa nem tud egyszerű magyarázatot adni a jelenségre, akkor nincs más hátra, mint a kutya részletes kivizsgálása.
jelige: szőrtüsző atka
2008-04-01
Tisztelt Doktor Úr! A kiskutyám szőrtüsző atkás! Voltam orvosnál vele, és szerintem nem hatásos az a gyógyszer amit adott. Kapott egy sárga folyadékot amit vízzel kell higitani, és nagyon büdös! 3 naponta kell átmosnom a kutyát evvel a folyadékkal. kapott még egy gyógyszert Nolicin 400 mg. ebből naponta 2x negyedet kell adnom neki. Nem látok változást, ugyan úgy vakatózik és hullik a szőre továbbra is. Köszönöm szépen válaszát
Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a kutya állapota. Én azt sem tudhatom csak a kijelentése alapján biztosan, hogy valóban szőrtüsző atkás-e a kutya és azt sem, hogy nincs-e bármilyen immuncsökkentő tényező a háttérben. Elvileg helyi demokikózisokat egy büdös folyadék is megoldhatja, de számos egyéb szer is létezik a demodikózis kezelésére.
jelige: Matyi
2008-04-01
az volna akérdésem van egy keverék kutyusunk és találtunk egy csomót a lapocka köröl a bőre alatt nem érzékeny neki csak attól félek valami komoly dolog is lehet!
Lehet, hogy komoly és lehet, hogy „komolytalan” , esetleg kezelést sem igényel az elváltozás. Érdemes lenne a kutya részletes vizsgálatával kideríteni, hogy mi okozza a duzzanatot (folyadékgyülem pl tályog, savó, vér ..., vagy gyulladásos hegszövet, esetleg daganat ...). Ha megvan a vizsgálatok eredménye kiderülhet, hogy kell-e és ha igen mit kell tenni ellene. A legrosszabb, amit tehet az az, hogy otthon aggódik és várja a fejleményeket. Hasonló témákban honlapunk Publikációk rovatában olvashat.
jelige: Cavallier King Charles bűzös
2008-04-01
Tisztelt Állatközpont Cavallier King Charles kan Spánielem problémájával kapcsolatban keresném Önöket. A kutya (nem a szája és nem kifejezetten a bűzmirígy környéke) rendkívül bűzös, kellemetlen , szúrós szagú. Ha megfürdetjük, és megszárítjuk, kb egy napig marad szagtalan. Az első sétáltatás, futtatás után már érződik. A fenekét nem húzza, dörgölt, de a nemi szervét nagyon sokat nyalogatja - persze ez egy darabig elfogadható. Tavaly rengeteg kullancsot szedett össze, egyszer babeisosis-os volt. Természetesen az állatorvostól -gondolom - mindent megkapott, felgyógyult. Talán ebben az időben éreztük először a nem ”rendes, átlagos” kutyaszagot. Sajnos a lakást is bejárja. Ősszel volt féreghajtva, tavaly Scalibor nyakörve és nyakra cseppentős Frontline -t kapott a betegsége után. előtte is volt egy 500 Ft-os B... nyakörv, de semmit nem ért. Többnyire dobozos konzervet, ritkábban száraz eledelt, még ritkábban emberi ételt kap. űEz az erős, szinte közelről maró szag inkább a bőréből árad. Amikor már nem tudjuk elviselni a kellemetlen szagot, akkor megfürdetjük, de semmilyen bőrelváltozást, a nemi szervén, vagy végbélnyílása körül nem látunk. Széklete, vizelete normálisnak látszik, fogai fehérek, nem tünnek fogkövesnek. Sajnos e miatt nem szeretünk már együtt játszani vele, mert nem az átlagos kutyaszaga van. több ismerősömnek van panelban kutyája, ennél nagyobb testű, hosszabb szőrű is, de ennyire kellemetlen egyiknek sincs a szaga. Kérem adjanak tanácsot, szeretnénk úgy szeretni, mint egy éve
Mondok egy lehetséges változatot. Ha a kullancsos előzményekből származott babeziózisa a kutyának - az megszokott gondos kezelés ellenére is eredményezhet vese- illetve májelégtelenséget. Mindkét szerv alulműködése azt eredményezi, hogy a vérben megnő a bomlástermékek mennyisége és a teljes bőrfelületen keresztül a szokásosnál nagyobb mennyiségben kiválasztódik. Ez pl okozhat jellegzetes bűzösséget a teljes bőrfelületen. Nem csak bebéziózis előzmény okozhat a kutyában vese-, illetve májelégtelenséget egy sereg egyéb fertőző és nem fertőző eredetű, lázzal, szövetszéteséssel járó folyamatban lehet ez a következmény és a vese valamint a máj elsődleges megbetegedései is szervi alulműködéssel járnak. Leveléből egyébként azt sem tudom kizárni, hogy esetleg egy prémium minőségű táppal (Hill’s, Royal Canine, Eukanuba ..) nem rendeződne a bűzösség. Ha a táplálékváltás ellenére marad a jellegzetes intenzív kutyaszag - igencsak ajánlott lenne felkeresni a problémával állatorvosát. Részletes kivizsgálással (vér-, vizelet-, székletvizsgálatok, röntgen, ultrahang .. egyebek) nem kizárt, hogy kezelésre érdemes eltérést találnak.
jelige: Charli
2008-04-01
Üdvözlöm!A kérdédésem a következö lenne. A kutyámnak sárgás váladékos csipa folyik a szeméből,viszket,és a szeme fehérje pirossas.Olyan mint amikor a gyerekeknek kötöhártya gyulladása van.Amit agyerekeknek felirtak szemcseppet azt lehet e neki adni?A gyogyszer neve CILOXAN. Válaszát előre is köszönöm.
Persze, hogy lehet. Csak nem biztos, hogy végleges gyógyulást hoz, vagy egyáltalán eredményez-e ideiglenes megoldást is. A szemtüneteket akár veleszületett rendellenességek (entrópium, ektrópium) fényérzékenység, allergiás betegségek, fertőző betegségek (szopornyica) és számos egyéb betegség is. A kezelés előtt mindenképpen a kutya részletes kivizsgálása ajánlott. Ha „csak „ kötőhártya gyulladás a probléma, akkor nem kizárt, hogy a Ciloxan-nal vagy egyéb szemcseppekkel, kenőcsökkel lehet meggyógyítani a kutyát - de ha pl veleszületett szemhéj rendellenessége van, azt cxsak a műtéti megoldás tudja helyrehozni.
jelige: cica oltások
2008-04-01
Érdeklődni szeretnék, hogy hány hetes korban kell beadni egy kiscicának az első oltásait ill. ez mennyibe kerül Önöknél. Válaszuka előre is köszönöm.
Honlapunk Tudnivalók rovatában részletes információt talál kérdésére. Az oltások ára 3.500 (veszettség) és 6.500 (drágább kombinált oltások) között van nálunk.
jelige: Petike
2008-04-01
Van egy 8 hónapos törpe schnauzerem. Egészen a múlt hétig szépen lógtak a fülei, azóta a bal füle elkezdett fel-felállni. Ennek mi lehet az oka, hogyan mit kell tennem hogy ismét szépen lógjanak a fülei?
A 8 hónapos törpe schnazi már meglehetősen állandósult fejformával, kialakult küllemmel rendelkezik. Attól tartok, ha hibás a fülállása, és a táplálása teljesen rendbe volteddigi életében - akkor a hibás fülállást veleszületett alaki hibának kell tekinteni. A csupán kozmetikai célű fül (és egyéb) műtéteket Magyarországon az Állatvédelmi Törvény tiltja. Ezesetben pedig szerintme egészsélgügyi okokkal nem indokolható a műtét - úgyhogy a legjobb lenne Petikét elfogadni így, ahogyan most kinéz. Tenyészteni a küllemi hiba miatt nem illik, nem szabad.
jelige: Marcipán 2.
2008-04-01
Köszönöm a gyors válaszát, csak sajnos a kölyök szerintem nagyon sovány, a hasa beesett, és mióta nálam van alig hízott 200 grammot. Pont ma mértem 3 kiló 70 dkg, mikor elhoztuk volt 3 kiló 57 deka, ez azért engem aggaszt. Az ételt egyébként mindig egy időben adom neki, naponta 4 x, és ha nem eszi meg el szoktam venni előle, de hiába próbálkozom újra a következő etetésnél nem akarja megenni! Semmi baja nem lesz attól, ha egy - két napig nem eszik? Lehet ezt a kölyökkutyánál csinálni? Egyébként a széklete is hol hasmenéses, hol rendes, és amikor hasmenése van húzza a popsiját a földön, de csak akkor! A kertben egyébként mindent meg akar enni, füvet, földet, levelet, muskátlit, mindent ami nem kaja!
Így egészen más a történet. Egyrészt a rendellenes étvágy is kezelendő rossz szokás - másrészt a vissza-visszatérő hasmenés sem biztos, hogy kizárólagos következménye a rendellenes étvágynak. Nem tudom, hogy állnak a kutya oltásai, de márcsak a kora miatt sem lehet teljes a védettsége a vírusos megbetegedések ellen. A féreghajtás is akkor van rendben, ha a kutya 2 hetes korától kezdve 2 hetente reendszeresen megtörténik a dolog. Az étvgyátalanságot és visszatérő hasmenést számtalan veleszületett és szerzett (fertőző és nem fertőző) betegség okozhat. Szerintem részletes állatorvosi vizsgálatot kellene kérnie állatorvosától.

<< <  289 / 433 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.
2015.10.01
Még szeptember elején találtuk ezt az erősen maine coon jellegű kandúr cicát a 13. kerületben, chip nem volt benne. Akkor rögtön a környékbeli állatorvosi rendelőkbe ki is lett plakátolva, de azóta sem jelentkezett senki, nem láttuk, hogy keresnék. Ha esetleg tudomásuk van hasonló eltűnt cicáról, akit kerestek, kérem jelezzenek vissza ezen az elérhetőségen (vargazsike87@gmail.com) Kizárólag az eredeti gazdi jelentkezését várjuk, aki papírokkal, fényképekkel tudja a tulajdonjogát igazolni. Előre is köszönöm!
2015.09.18
VAK CICA ELVESZETT XXII.Árpád utca-Gézavár utca környékéről Kérem hívjon, ha megtalálta: 06 309 616 316 Köszönöm