Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Jeny
2008-08-04
a kutya örömében bevizel, és fél
Sok türelemmel és odafigyeléssel enyhíthető, talán meg is szüntethető a probléma.
jelige: Aisa
2008-08-04
Nyolc honapos sarhegyi kiskutyamnak csipodiszplaziaja van.Szeretnem megtudni hogy mennyibe kerul a csipoprotezis beultetese.Kerem valaszoljon,mert az itteni allatorvos csa annyit mond hogy nagyon draga,es ugysem tudjuk kifizetni.
A www.kisallatortopedia.hu oldalon megtalálhatja a lakhelyéhez legközelebbi ortopéd specialistát, aki válaszolni tud a kérdésére, és a műtétet is el tudja majd végezni. Én egy ilyen műtét költségeinek nagyságrendjét sem tudom felbecsülni.
jelige: Dolka
2008-08-04
üdvözlöm ! 4 éves bichon szuka kutyámat, 2hét múlva műtik patell ficammal. Sajnos elég előrehaladott állapotban van, a patella már az izűleti vápán kívül a belső oldalon rögzült, a kutya keserves sírásal fájlalja. A kérdésem az lenne ,hogy mennyire fájdalmas a műtét után, tudna -e ajánlani valamilyen fájdalomcsillapítót( ha lehet folyadékot ). Mennyi a lábadozási idő és a kutya levihető -e pisilni, vagy inkább maradjon a lakásban és pisiljen pelenkára ? Mennyire mozoghat? Köszönettel
Sajnos nem tudok a kérdéseira érdemben válaszolni, mivel magam nem végzek ortopédiai műtéteket. Az ilyen betegeimet én is specialistához küldöm, és ezekben az esetekeben mindig a kolléga utasításainak betartására bíztatom a gazdikat. Senki más nem fog tudni segíteni Önnek a kérdések megválaszolásában, csak a műtétet végző állatorvos. Mielőbbi gyógyulást kívánok.
jelige: 123
2008-08-04
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 4 hónapos macskám, akit itthon kell hagynunk 10 napra nyaralás miatt. Naponta jön majd hozzá valaki ellátni stb kb 30 percre naponta. A macska nagyon játékos, mindig mellettünk szeret lenni. Ha ilyen hosszú időre egyedül marad a lakásban az jelent-e problémát ebben a korban? Esetleg ehhez még túl fiatal, és esetleg megváltozik a személyisége, vagy nagyon megsínyli az egyedüllétet? Eddig semmit nem tett tönkre, elképzelhető-e, ha ilyen sokáig egyedül marad akkor unatkozni fog és szétszed valamit? A macskát csak a lakásban tartjuk. Válaszát előre köszönöm. B. Tibor
Megjósolhatatlan, hogy mi fog történni a cicával a magányosan töltött 10 nap alatt, és hogy ez hogyan befolyásolja majd a személyiségfejlődését. A macskák alapjában véve szeretik az egyedüllétet, bár a kiszolgáló személyzet tartós távolmaradását olykor megbosszulják.
jelige: Pömpi
2008-08-04
A kutyánk egy németjuhász keverék kutyus.Azt vettük észre rajta,hogy nyalja a fenekét,és harapja a farkát,annyira hogy a farkatövében kiharapta a szőrét.
Parazitamentesítésre és alapos kivizsgálásra szorul a Pömpi. Fogjanak hozzá mielőbb!
jelige: szteroid
2008-08-03
Tisztelt Doktor Úr! 6 hónapos havanese kiskutyám allergiás, 3 hónapja járunk vele orvoshoz. Az orvos elkezdett egy gyógykezelést, Atarax tablettát kapott amitől vakarózása (ami elég sűrű, percenként 2-3 vakarózás) nem változott. 5 napja Prednisolon szteroidos gyógyszert írt fel neki, abból napi 2x 1/4-et kellett szednie 5 napig, majd holnaptól 1/4et további 5 napig. Azt mondta ez akár hetekre-hónapkra is megszüntetheti a vakarózást. Allergiateszten nem voltunk, az orvos azt mondta hogy mivel elkedztük a gyógykezelést ezért nem adna pontos eredményt a teszt. A kutyus prémium tápot, és jó minőségű konzervet eszik. Csirkét egy ideje nem kap. A kérdésem az hogy ilyen fiatal kutyusnál valóban allergia állatha-e a háttérben (nem bolhás, Advantixot havonta rakunk rá), és hogy a szteroidoknak körültekintően alkalmazva milyen mellékhatásai lehetnek? Az orvos megnyugtatott hogy ha lennének komoly mellékhatásai akkor nem használná, de én azért félek. Amióta kapja a szteroidos gyógyszert, napi 3-4nél többször nem vakarja magát. Remélem minden információt leírtam. Köszönöm szépen a segítségét!
A vakarózás eredetének diagnosztákája és gyógykezelése nem egyszerű, sok türelmet és kitartást igénylő dolog kutyák esetében. A szteroidok hatékonyan csökkentik a viszketést, de nem oldják meg az alap-problémát, és mint minden gyógyszernek, ezeknek is vannak mellékhatásik. Ezek listáját elolvashatja a Prednisolon dobozában található tájékoztatóban. Az allergiás betegségek diagnosztikáját valóban ellhetetleníti a szteroidok adagolása. Legalább 3-4 hetes szünetet kell tartani a gyógyszerezésben, mielőtt allergia teszt végezhető. És igen, addig bizony folyamatosan vakarózik a kutyus. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy allergiás eredetű a vakarózás, ezért érdemes a bőrt alaposan átvizsgálni, bőrkaparék-vizsgálatot végezni, a fürdetéseket egy időre elfelejteni (önmagában a bőr kiszáradása a túlzott samponos fürdetés miatt is tud nagyon viszketni). Sok kitartást kívánok a probléma megoldásához.
jelige: az orvos válaszol
2008-08-03
miért viszi el a mcsaka a kicsinyeit?
Mert nem érzi biztonságban őket. 1);
jelige: diktornéni
2008-08-03
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap néhány óra leforgása alatt elveszítettem 9 éves bullmastiff kutyámat .Vezető tünete volt a rohamos haspuffadás ill. erős nyálzás. Állatorvos látta de már nem sikerült mütőbe vinni dg: gyomorcsavarodás. Azt kérdezném mennyieledelre van szüksége egy ekkora kb 60 kg-os állatnak? Tápot kapott szárazat ill konzervet együtt, be kellet volna áztatni a szárazat? Naponta hányszor és mely napszakban érdemes eteni? Kell ”pihenőnapot” tartani az etetésben? Ezek a kérdések merültek fel a halálával kapcsolatban, nem tudom mit csináltunk rosszul. A tragédia etetés utám másnap délben történt előtte csak vizet ivott. Köszönöm ha válaszol.
A nagytestű, mély mellkasú kutyák hajlamosak a gyomorcsavarodásra. Etetési trükkökkel ezt annyiban lehet befolyásolni, hogy a testsúlyának és kondíciójának megfelelő mennyiságű eledelt (ez mindegyik táp esetében más és más, a gyártó a csomagoláson ezért feltünteti az adagolási útmutatót) napi kétszeri etetésre elosztjuk, nem adunk duzzadásra, puffadásra hajlamos ételeket, és etetés után néhány órán át biztosítjuk a nyugalmát, nem engedjük intenzíven mozogni. A pihenőnap kérdésében megoszlanak a vélemények, az elhízott kutyák esetében talán érdmes a fogyókúra részeként ilyet is beiktatni. Ha komolyabban érdekli a kutyák táplálása, javaslom, olvassa el Fodor Kinga kolléganőm nemrégiben megjelent könyvét, „Mit egyen a kutyám?” címmel.
jelige: pisilés
2008-08-03
Üdvözlöm!ha nem vagyunk otthon a cica mindig rápisil a szönyegre vagy a bejárati ajtó elé.miért,mit tehetünk ellene?heti két alkalommal cserélem az almot.most költöztünk új helyre(1hónap).eddig azt hittem hogy az a probléma,hogy keveset vagyunk itthon es az egyedül lét az ok.bekapcsoltuk a rádiót is ahol folyamatosan beszélnek,de nem hat.a szönyeget még be is fulytam vmi szerel hogy ne pisiljen rá. válaszát elöre is köszönöm.
Magatartászavarokban nemigen vagyok járatos. Lehet, hogy csupán a figyelmet szeretné magára ilyen furcsán felhívni a cica, de az is lehet, hogy nem tetszik neki valami, és így áll bosszút.
jelige: rc
2008-08-03
hány cicije van 1 kutyának? mert a miénknek 9 van és nem tudjuk mennyinek kell lennie elöre is köszönjük, hogy válaszolnak
Általában 8-9-10 emlője szokott lenni a kutyáknak, de persze ennél több és kevesebb is lehet.
jelige: Mazsola
2008-08-02
Üdvözlöm! A gondom az lenne, hogy 7 hónapos szuka kutyám 2 hete tüzel és csepegteti avért. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez normális dolog e. Köszönettel: Mazsola
Még nincs oka aggogalomra, mivel a tüzelés többnyire 3 hétig tart. Több információt is olvashat honlapunk publikációk rovatában.
jelige: Zara
2008-08-02
Kedves Doktor úr! Kuytusom 3 napja nagyon levert, bágyadt, nem úgy viselkedik mint szokott. Nyögdécselt, kedvtelen volt. A hasát fájlalta, remegett neki kicsit.. Elvittem állatklinikára, ott vettek tőle vért, amiből kiderült nem babeziózis, mivel volt benne több kullancs is nemrég, de kapott védőoltást ellene, hátha mégcsak lappang a betegség. Ultrahangozták, de méhgyulladást sem fedeztek fel nála. Vastagbélgyulladásra vagy kezdődő babeziózisra gyanakodtak, kapott antibiotikumot és görcsoldót is. Aznap nagy alvás után evett, ivott, jókedvű volt. Azonban ma reggel és most megint nyögdécsel, arra gyanakszom a hasa fáj megint. Mivel most nem tudom megint elszállítani az állatklinikára és nem tudom, hogy újabb vagyonokért valóban rájönnek-e a kutya bajára, vagy csak átmenetileg görcsoldóval megszüntetik a fájdalmat... Adhatnék neki esetleg nospát? Vagy egyéb görcsoldót? 9 kilós a kuytus. Megnyugodtam, hogy babeziózis ellen védve lett és ha nagyon komoly baja lenne a klinikán remélem észrevették volna, úgy gondolom talán itthon én is tudok segíteni rajta... ebben szeretnék segítséget kérni. Köszönöm szépen előre is a válaszát!
Szerintem az volna helyes, ha mindenképpen értesítené a kezelő állatorvosokat arról, hogy még nem gyógyult meg teljesen a Zara. Velük tudná egyeztetni a kezelés következő otthoni vagy rendelői lépéseit.
jelige: Rocki
2008-08-02
nem tudom mikor fürdessem először a kutyámat! Már hat hetes.Ilyenkor már lehet fürdetni?
Az első fürdetést mindenképpen bízza szakemberre, vagyis kutyakozmetikusra. Az időpont helyes megválasztását is helyes rá bízni. Tőle az első fürdetés alkalmával megtanulhatja a szakszerű fogásokat is.
jelige: Jerry
2008-08-02
Tegnap este 7 éves kutyánk, Jerry nyakában, hónaljánál duzzadt nyirokcsomókat észleltünk. Reggel gyenge volt, nehézkesen mozgott, orra száraz volt. Az állatorvos a teste többi részén is érezte a megnövekedett csomókat. A labor eredmények szerint rákos. Kedden kell visszavinni további vizsgálatra. A kérdésem az, hogy ezen információk tudatában visszafordítható még a betegség? Ha igen, hogyan? Nagyon aggódunk érte nem szeretnénk keddig várni, hogy többet tudjunk meg. Elvigyük-e még a hétvégén máshova is? Előre is köszönöm válaszát!!!
Ezen információk alapján nem tudom megmondani, hogy gyógyítható-e a betegség. Az ugyanis a daganatos elváltozás pontos szövettani típusától függ. Hétvégén nem fog olyan daganat-specialistát találni, aki gyorsabban diagnózishoz jutna. Egyébként embereknek ilyesféle vizsgálatokra nem napokat, hanem heteket-hónapokat kell várniuk.
jelige: Miú
2008-08-02
Tisztelt doktor úr/doktornő! Van egy 1 éves ivartalanított cicalányunk, akinek, mint ma megtudtuk, autoimmun betegsége van. Az ínyén jelentkeztek a tünetek, a sejtek burjánzásnak indultak, és egy ínylebeny alakult ki felül a fogainál. Szteroidkúrát kezdtünk, kapott antibiotikumot injekcióban és baytril nevű tablettát. Egy hétig kellett neki adni, ma vittük vissza. Sajnos nem változott semmi az ínyén, Azt mondta az orvos, hogy nem tud vele mit csinálni, ha levágná a dagadt ínyt, akkor pár hét után visszanőne. A cica amúgy nagyon jól van, eszik, mosdik, rohangál, igazi kisördög és kicsit dagi. Az ínye doki szerint fájhat, de mi ezt nem vettük észre, a kemény rágót is megeszi. Ez a betegség hogy alakul ki? És mi lesz a vége? Az orvos azt mondta, meggyógyítani nem lehet. Tényleg nem lehet semmit se tenni?
Az autoimmun betegségek úgy alakulnak ki, hogy az immunrendszer a szervezet saját sejtjeit támadja meg. A megtámadott sejtek milyenségétől függően változnak a tünetek és a betegség lefolyása. A végkifejletet előre megjósolni nem lehet. Ha a cicát egyáltalán nem zavarja az elváltozás (nem vérzékeny, nem fájdalmas), akkor tényleg felesleges volna fájdalmas műtéti beavatkozásokkal megpróbálni megszabadulni a növedéktől.
jelige: Gigike
2008-08-02
A kutyánk fialás előtt áll. 5 napja visszahánnya az ételt, 2 napja a vizet is. Nincsen legyengülve. A váladákozás megindult, ez még nem magzatvíz. Fialásig naptár szerint 3 napja van. Elsősorban mire kell odefigyelnünk? Ez lessz az első fialása. Köszönöm előre is!
Az 5 napja hányó kutyát akkor is sürgősen állatorvoshoz kell vinni, ha nem mindenórás vemhes. Ebben az esetben méginkább fontos ez!!! A fialásról sok hasznos információt olvashat honlapunk „Publikációk” rovatában.
jelige: Bella
2008-08-02
A kölyök jobb hátsó lábára sántít. A röngen izületi elváltozást sem a térdben sem a csípőben nem mutatott. Az orvosi vizsgálat térdszalag lazaságot ill ezáltal ficamot mutatott ki. A kérdésem az volna h. a testsúly csökkentő diéta mellett szükség van e egyébb táplálék kiegészítőre v. gyógyszeres kezelésre. Ugyanis a kölyök jelentős mértékben fogyott de az állapotában, változást nem tapasztalok.
Szerintem nincs olyan táplálékkiegészítő vagy gyógyszer, amely feszesebbé teszi a meglazult ízületi szalagokat. Ha ez az elváltozás fájdalommal is jár, akkor beszélje meg állatorvosával a fájdalomcsillapítás lehetőségeit.
jelige: Marci
2008-08-02
Kb.6 hónapja tüsszög ,folyik az orra.Nem lázas nem köhög,nem étvágytalan ,nem fogyott.Öt féle kúrán van túl, 2 tablettás,3 injekciós.Jelenleg 4mg-os Medrol tbl-t kap,4.hete.Az állapota változatlan.Az elvégzett labor vizsg. szerint autoimmun betegsége van. Milyen kezelés jöhet még szóba?
Az autoimmun betegségek nem gyógyíthatók, szteroiddal enyhíthetők a tünetek. Ahogy azt most is csinálják...
jelige: Lili
2008-08-01
Tisztelt Doktorúr! 9 hetes kiskutyám van,eddig nem volt semmi baj a székletével,de 3. napja megy a hasa!Zöldest kakil!!adtam neki sajtot mert ”kunyizott!Lehetséges h attól megy a hasa?De már 3 napja??
Egy ilyen fiatal kölyökkutyánál a háromnapos hasmenés -akármi is legyen az oka- komoly beszámítás alá esik. Ne halogassa tovább az állatorvos felkeresését!
jelige: Kibi
2008-08-01
Német juhászkutyám van. Fülére rászállnak a legyek és véresre marják neki.
Gondolom, azt szeretné megtudni, mit tehetne ez ellen. Állatorvosi vényre állatpatikában kapható az Ex-Spot nevű bolhairtó, vagy pedig vény nélkül elérhető az Advantix nevű spot on. Ezen készítmények bármelyike alkalmazás után több hétig is távoltartja a legyeket, így a seb begyógyulhat. Ne feledkezzen el a kiválasztott készítmény rendszeres használatáról, mert a hatás elmúltával vissza fog térni a probléma.
jelige: Végleges gyógyulás!
2008-08-01
Tisztelt Doktor Úr! kétéves Berni pásztor nőstény kutyám,már több hónapja szenved szőrtüsző-atkáktól. Kapot már imunerősitötől kezdve, injekciókat,csepegtetőket,lemosó folyadékot,stb. Több hónapos kezelés után ( a környezetét is lepermeteztük, orvos utasítása szerint) a betegség javulást követően,mindig visszatér. Úgy érzem,hogy végleges megoldást nem tudnak találni. Szeretném kérdezni,hogy a népi gyógyászat a különböző szerek megjelenése előtt,hogyan kezelte ezt a betegséget,hátha az hatásosabb lenne. Vagy a különféle kisérletezgetések helyett,van-e célravezetőbb megoldás? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel Taurus
Sajnos nem a bőrgyógyászat a szakterületem, népi gyógymódokról pedig a leghalványabb sejtéseim sincsenek. Annyit mindenesetre tudok, hogy a demodikózis hátterében általában valamilyen immungyengítő folyamat áll, és ha ezt sikerül megtalálni és kezelni, akkor tartósabb tünetmentesség várható, mintha csak az atkákat próbáljuk kezelni. Leírásából nekem úgy tűnik, hogy állatorvosa is tisztában van ezzel, és több fronton is próbál harcolni a kór ellen. Ha úgy érzi, hogy nem jutnak előrébb a kezelésekkel sem, és állatorvosa is egyetért ezzel, akkor érdemes specialistához fordulni. Ilyen pl. az Állatorvostudományi Kar Belgyógyászati Klinikáján dogozó dr. Tarpataki Noémi kolléganőm. Mielőbbi jobbulást kívánok a berni pásztornak.
jelige: aggódó gazdi
2008-08-01
T. Doktor Úr! 7 hónapos kan boxer kutyámnál entropium-ot állapított meg az állatorvos. Mivel nem volt egyértelmű, hogy a kutyánál allergia váltotta ki a szemhéj befordulást, vagy szimplán az a baja, ezért írt fel neki prednisolon-t. 1 hét múlva konrollon kiderült hogy műteni kell a kutya szemét, mert nem allergia /azóta is folyik neki a szeme, törölgeti.../ Azonban észrevettem h a napokban sokat pisil a kuyta, sőt fekve is befolyt neki pár csepp. Lehet ez a gyógyszer szedése miatt? Előre is köszönöm válaszát! Üdv: aggódó gazdi
Lehet, sőt valószínű, hogy a szteroid kezelés miatt iszik és pisil sokat a kutya. Jelezze észlelését azért állatorvosának.
jelige: hasmenés
2008-08-01
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét kérni! Van egy 6 hónapos spániel kiskutyám! Tegnap óta vízszerü hasmenése van! Egyébként pedig a viselkedésében nem látok semmi abnormálisat, futkározik, játszik, bohóckodik, és étvágya is van, nem gondolnám, hogy lázas lenne! Tegnap este adtam neki 2 széntablettát, éjjel nem volt széklete! Reggel hurkás fekete széklete volt, de onnantól megint kb. 2 óránként van vízszerü hasmenése! Reggel is adtam neki 2 széntablettát! Sajnos reggel még kapott reggelit (száraztápot) úgyhogy valószinüleg az jött ki belőle hasmenés formájában! A koplaltatáson és a széntablettán kivül van még bármiféle gyógymód, esetleg homeopátiás szer amit adhatnék neki? Meddig kéne koplalnia, és utána csak főtt rizst kaphat enni? Mennyi idő múlva jöhet rendbe a széklete széntablettától, meddig szedheti?
A hasmenés az egyik legáltalánosabb tünet, amit számtalan parazitás és egyéb fertőző ok, valami8nt nem-fertőző betegségek sokasága okozhat. Tehát vannak esetek, amelyek nem gyógyulnak széntabletta és koplalás „kezelésre”. Állatorvosa tudja megállapítani, hogy mi lehet a hasmenés hátterében és mimódon lehet meggyógyítani a kutyát.
jelige: Tobyka
2008-08-01
Üdvözlöm! 3 hónapos görényem leesett az asztalról és lebénult a hátsó két lába. Kapott Solu-medrolt és B-vitamint, van mélyérzési reflexe, de jelentős javulás nem volt tapasztalható, ezért elvittük egy állatklinikára. Ott azt mondták, hogy mivel gyengék a csontjai nem lehet műteni, így megint kapott Medrolt és izomlazítót. Az lenne a kérdésem, hogy gyógyszeresen lát esélyt az állat felépülésére vagy ez csak időhúzás? (Egyébként nincs eltörve a csigolyája, ezen kívül semmit nem tudnak mondani.) Alig birom beadni a gyógyszert a görényemnek higítva, fulldoklik tőle, ráadásul alul a hasa és a végbélnyílás között fel van neki dagadva. Kedve jó, de ezek miatt egyre rosszabbul néz ki. Szeretnéma tanácsát kérni, hogyha nem lehet semmiképp műteni, érdemes-e húzni gyógyszerekkel az időt, vagy altassam el? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel S. Alexandra
Ilyen végérvényes döntések meghozatalát nem várhatja tőlem, aki még csak nem is láttam az állatot. Az elaltatás vagy a további kezelés közül bármelyikre is beszélném rá, azt mindenféle szakmai megalapozottság nélkül, a hasamra ütve tenném. Ezért nem teszem. Tegye fel ugyanezt a kérdést azoknak a kollégáimnak, akik a Tobykát vizsgálták, és az ő válaszuk alapján döntsön! Biztos vagyok benne, hogy még így sem lesz könnyű dolga.
jelige: Rocky
2008-08-01
Van egy 9-hetes westiem, akinek nagyon váladékozik a szeme ez tegnap kezdődött!!! De még nem mult el!! Korábban véres volt a széklete, már nem annyira olyan!! Tegnap este illetve ma hajnalban sokat öklendezett, majd az egyik ilyen öklendezésnél hányt is!!! Korábban ilyen nem volt!! Kérem segitsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EGY AGGÓDÓ GAZDI!
Az Ön által leírt tünetek mindegyike állatorvosért kiált. Ha csak az egyik lenne jelen a három (váladékos szem, véres hasmenés, öklendezés-hányás) közül, akkor is sürgősen állatorvoshoz kellene vinni a Rockyt. Tegye meg mielőbb!

<< <  289 / 483 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?