Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Pöttyös
2015-08-05
Tisztelt Doktor ur/ Doktorno! 9 eves kutyanknal fel eve sajnos szajuregi daganatot diagnosztizaltak. Az allatorvosunk javaslatara nem kezeltettuk. Par foga sajnos kihullott mar, de meg jo etvaggyal eszik. A daganat novekedesevel ugyanakkor a szajszaga egyre kellemetlenebb es erosebb. Tudnak-e valamit javasolni a rossz szajszag ellen? Valaszukat elore is koszonom.

Kétségtelenül kellemetlen kísérőjelenség lehet a foghullás és a szájszag is.

Azt kell mondjam sajnos, hogy kezeletlen esetben nem sokat tehetnek sem a foghullás, sem pedig a szájszag ellen.

A kutya részletes kivizsgálását javaslom, hogy kiderülhessen gyógyítható-e a szájüregi tumor.

http://kisallatbudafok.hu/szakrendeles/daganatos-betegek-kezelese-onkologia/daganatos-betegek-kivizsgalasa

 

jelige: minél hamarabb
2015-08-05
jó napot kívánok.olyan panaszom lenne hogy a kutyám nyakán észrevettem egy majdnem dió nagyságu lukat ami váladékozik nagyon.tegnap még nem volt rajta mert minden nap foglalkozom vele észrevettem volna.állatorvos csak a holnapi napon tud kijönni én pedig falun lakom szállítani nem tudom :(

Nem kizárt, hogy bőrtályogot vett észre, esetleg friss sérülést fedezett fel a kutyáján.

Jó jeligét választott a kuztyának minél hamarabb állatorvosi vizsgálatra és ellátásra van szüksége.

jelige: stronghold
2015-08-05
Tisztelt Dr. Nő! A mostani egyik levelében írja, hogy a Stronghold spot on hatásos kullancs ellen is. A leírásában is benne van? Köszönettel: Ferenc

Igaza van, sajnos tévedtem.

A stronghold cseppek hazsnálati utasításában nem szerepel a kullancs elleni védelem.

 

jelige: Nutella
2015-08-05
Tisztelt Állatorvos! 8 hónapos, ivartalanított nőstény cicát fogadtam örökbe egy menhelyről. A menhelyen elég távolságtartó volt velem, de mikor hazaértünk, 180 fokos fordulatot vett, és azóta nem hajlandó a látóteréből kiengedni. Kizárólag abban a légtérben hajlandó lenni, ahol én is vagyok, folyamatosan figyel, bújik, dorombol, nagyon édes. Viszont ha elmegyek itthonról, keservesen sír. Felvettem diktafonra, hogy mit csinál. Olyan szívszaggatóan nyávog, amit nagyon nehéz elviselni, de főként a szomszédok miatt aggódom, hogy megunják. A cicát pedig iszonyúan sajnálom, mert biztos nagyon megviseli őt is. Első nap elmentem 10 percre, azt végigsírta. Második nap először fél órára mentem el (abból 15 percet sírt), este pedig másfél órára (abból 9 percet sírt, de szakaszosan), ma szintén másfél órára mentem el (összesen 5 percet sírt, szintén szakaszokban). Tehát az adag csökken, ami jó jel, de nekem nagyon furcsa ez a sírás. Még csak három napja van nálam, tehát túlaggódom a dolgot, ez tény. A kérdésem az, hogy: - A macskáknál meddig tart a szeparációs szorongás? - Hogyan lehet őt erről a sírásról lenevelni? - Elképzelhető, hogy ez soha nem szűnik meg? És akkor mit tegyek? Ez neki sem jó. Mindent elolvastam a nyávogásról, alkalmazom a zéró toleranciát, nem engedek kihisztizni semmit. Ha velem van, nem is túl beszédes. Csak ha egyedül hagyom. Nagyon keservesen sír. Ha nem vagyok itthon, a lakásnak csak egy részét használhatja. A nappaliba soha nem mehet be, a hálóba csak akkor, ha én is itthon vagyok. Ha egyedül van, a konyha, az előszoba és a wc az ő területe, ez együtt kb. 14 négyzetméter. Ez kevés neki? Van játéka, saját fekhelye, mindene megvan, de valamiért mégsem úgy viselkedik, mint egy macska általában, hanem mint egy kötődési problémás ember. Halálra rémül, ha egyedül hagyom. Sajnos sokat kell majd távol lennem, nem átlagos beosztásban dolgozom, ráadásul nincs kötött napirendem, amit megszokhatna. Van, hogy itthonról dolgozom, de van, hogy reggeltől késő éjszakáig nem vagyok itthon. Mit tegyek, hogy neki is jó legyen, a szomszédok se őrüljenek bele a nyávogásba, és én is nyugodtan élhessem az életem? Köszönöm, Nutella
Azt remélem, hogy néhány nap, pár háét alatt megtanul egyedül élni a cica. Az együtt töltött időt intenzíven kellene élni, sok játékkal, szeretgetéssel és az etetést is az elmenetel időpontjára kellene időzíteni - így kellemes élmény is társulhatna az egyedülléthez. A feromon hatóanyagtartalmú Feliway (párologtató vag yspray) is segíthet ezügyben.
jelige: Jeffi
2015-08-04
Tisztelt Doktor úr/nő! Egy 10 éves német juhász sétáltatása közben a következő történt. A kutya hirtelen elkezdett az egyik lábára sántítani, majd hirtelen nyöszörögni, majd oldalra feküdt, kinyújtott remegő lábbal. Pár másodperc múlva ismét felállt, mint akivel semmi nem történt. Nekem egy emberhez hasonlítva olyan volt, mint akinek begörcsöl hirtelen a lába, majd elmúlik. Kérdésem az lenne, hogy ez a tünetegyüttes mit jelenthet egy kutyánál? Illetve a diagnózistól függetlenül el lehet kerülni vagy kezelni ezt a problémát? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Egy aggódó kérdező

A látottak alapján természetesen nem lehet diagnózist mondani.

A kutya részletes ortopédiai/neurológiai vizsgálatával deríthető ki, hogy milyen gerinc-, medencei-, ill végtag elváltozás(ok) okozhatták a tüneteket - és ezután lehet megbeszélni a probléma elkerülését ill. kezelését.

jelige: bolhaírtás
2015-08-04
Tisztelt Doktor úr, a most 3 hetes mopsz kiskutyáinkon bolhák jelentek meg, sajnos az anyjuk nem foglalkozott velük így mi etettük őket tejpótló tápszerrel ennek ellenére valahogy mégis bolhák jelentek meg rajtuk, a helyük is tisztán van tartva és az anya kutya is le van bolhaírtva. Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg van-e olyan bolhaírtó szer amit biztonságosan lehetne használni a kiskutyákon illetve a helyükön?

Igen van kölykök bolhátlanítására alkalmas szer, rádásul igen időszerű a kölykök féregtelenítésének megkezdése is.

Jelentkezzen állatorvosánál a problémával és kezdjék meg a program szerinti parazitamentesítést , és beszéljék meg a vakcinázás megkezdésének optimáli időpontját is.

jelige: akitalány
2015-08-04
Tisztelt Doktornő/Úr, 7 éves amerikai akita, szuka kutyánkon az elmúlt kb. 1,5 hete vettük észre, hogy gyakran "megcsúszik". Főleg a járólappal fedett külső teraszokon, ami viszonylag csúszós, de ma a járdának azon a részén is, ami simább felületű, mint a többi. Előzménye van: 3 éve petefészek és méhdaganat miatt műtve, ivartalanítva lett, orvos szerint el tudtak távolítani mindent. 1,5 éve diszpláziát diagnosztizált nála, azóta próbáljuk kordában tartani a súlyát, ami az ivartalanítás után nőni kezdett, minőségi tápot kap és porcerősítőt. Ezért eddig is gond volt a mozgásával, a nehézkes felállás, az, hogy nem szereti, ha a hátsó lábai környékéhez nyúlunk, ott a szőrt sem engedte kifésülni. Mozgása most esetlenebb lett, a járólapon pedig folyton csúszkál, felálláskor is, de amikor ül, akkor is időnként megcsúszik az első lába. Kevesebbet mozog és esetlen, de nem gyenge, ha beindul, rohan gyorsan, dinamikusan. Étvágya változatlanul jó, betegség jelét ezen kívül nem látjuk rajta, csak a szemén, ami "csipásabb" reggel. Nála korábban is jelzés volt ez a szem probléma, amikor baja volt, mindig megjelent ez a tünet. Ez a diszplázia velejárója, vagy más baj jele lehet? Sürgősen el kell vinnünk vizsgálatra, vagy ebben az esetben nem indokolt? Válaszukat köszönöm!

Persze súlyosbodhatott a csípőízületi diszplázia is és/vagy egyéb gerinc-, medencei-, végtag- .... problémák is adódhattak az Akita lánynál. A szem "csipásodása" akár egyéb lázzal járó betegségek egyikét is felvetheti.

Jelezze állatorvosának észleléseit, ő bizonyosan a kutya részletes kivizsgálását fogja javasolni.

Ha "csak" a diszplázia súlyosbodott, akkor is biztosan lesz ötlete a kutya életminőségének javítására.

jelige: Anna
2015-07-31
Jónapot kívánok ! Abban kérném tanácsukat, hogy van 1 hím és 1 nőstény cicám és mind ketten 4 hónaposok. jó-e ha beoltatom vagy az a jobb ha nem oltatom be őket? Előre is köszönöm.

A kérdés nem kérdés, pláne, hogy kijáró kölykökről van szó.

A kijáró, program szerint oltott, parazitamentesített, fiatal korban ivartalanított és helyesen táplált macskák nagy eséllyel akár 20 év feletti kort is megélnek. Kevésbé szerencsés sorstársaik (akiket nem oltanak, nem parazitamentesítenek, nem ivartalanítanak ....) ha meg is érik a felnőttkort, legtöbbször 2-5 éves korukban elhullanak.

Ha kérdése arra vonatkozott, hogy a vakcinázások (és egyéb injekciók) után előforduló lágyszöveti szarkóma kialakulásának mekkora a veszélye ... nos nagyságrendekkel (!) kisebb eséllyel veszítünk el egy macskát emiatt, mint a vírusos megbetegedések miatt.

http://kisallatbudafok.hu/hirlevel-archivum/kedvcsinalo/oltasokrol-erthetoen

Honlapunkon a fenti írás mellett is több hasznos információt talál, használja akár a főoldalon található kulcsszavas keresőt.

 

jelige: bolha baj
2015-07-31
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Sokat küzdünk a macskáim bolhái ellen,amit eddig próbáltam,nem volt elég hatásos,pár nap után visszatértek a bolhák.Most ajánlották nekem a Stronghold nevű spot on készítményt.Ez vényköteles szer?Azt olvastam,hogy egyben féreghajtó is.Emellett nincs is szükség féreghajtó tablettára?Éppen pár napja adtam nekik féreghajtót tablettát.Okozhat bajt,ha ezek után ilyen kombinált spot on készítményt használok rájuk?Ez a szer akár havonta használható annak ellenére,hogy a féregtelenítés egyébként(ha jól tudom)csak negyedévente ajánlják? Válaszát előre is köszönöm:Sz. Anita

Nyáridőben valóban nem egyszerű a megoldás a macskák (és kutyák) bolhamentesítésére, a lerakott petékből 1 héten belül kikelő kikeklő lárvák, majd a fiatal bolhák  szinte inváziót okozhatnak a lakásban, teraszon, kertben. Az alkalmanként metessé tett állatok órák, napok alatt újrafertőződhetnek.

A Stronghold nevű készítmény az egyik legjobb választás lehet, valóban a bolhák és kullancsok mellett egyéb paraziták, többek között a bélférgek ellen is védi a macskákat. Semmi baj nem lesz abból, ha korábban kapott féreghajtó tablettát, vagy pasztát, és természetesen abból sem, ha előírás szerint havonta alkalmazzák.

A macskákon alkalmazható parazitaellenes szerek skálája is igen széles, mint ahogyan erről akár oldalunkon is meggyőződhet:

http://kisallatbudafok.hu/allateledel-felszereles-2/kullancsellenes-szerek-osszehasonlitas/macskaknak

Állatorvosával karöltve biztosan megtalálják az Önök speciális helyzetére a megoldst.

 

 

jelige: több kölyök
2015-07-30
Ha többször párzik a szuka az adott tüzelés alatt, akkor több kölyke lehet, mintha 1 apa lenne? A kölyköknek 2-3 apja is lehet? Köszönöm válaszukat!

Nem feltétlenül születik több kölyök, ha többször történik párzás. Ha az egyetlen párzás a peteleválás idpszakának közelében történik és a kan termékenyítő képessége rendben van, akár egyetlen przásból is nagy almok születhetnek.

A többszöri pároztatást általában akkor szokták alkalmazni, ha nincs állatorvosi segítség (ovuláció diagnosztika, spermavizsgálat ...).

Igen, ha a szuka a tüzelése időszakában több kannal is párzik, akkor előfordul, hogy az alom vegyesen származik több kantól.

jelige: féreghajtás
2015-07-30
Jónapot! Hogyan kerülhetem el, hogy a kiskutyák férget kapjanak el anyjuktól? Adható-e vemhesnek Aniprantel? Ha ellés előtt 2 héttel kap a szukám, akkor biztos, hogy nem megy át a méhen belül a féreg? Mert a kiskutyák csak 2 hetesen kaphatnak féreghajtót. Addig is bajt okozhatna a kölyökben a féreg, vagy csak 2 heteset ölhet meg? Köszönöm.

A kutya tenyésztésekor nagyon fontos, hogy a szukát, már a párosítás előtt felkészítsük az eseményre. Ez összetett feladat, beleértendő a vakcinázási program és a parazitamentesítés is ( a helyes táplálás, tartás, mozgatás ... és egyebek mellett). Mindezekkel érhető el, hogy a születendő utódok a lehető legkevesebb parazitával és egyéb fertőző ágenssel terhelten szülessenek.

Érdemes felkeresni állatorvosát, és a tanácsát kérni a tenyésztési szándékával kapcsolatosan. Vele egyeztetett módon érdemes felkészíteni a szukát.

Honlapunkon is több írás segítheti a felkészülésüket, pl.:

http://kisallatbudafok.hu/publikaciok/kutya-szueletik

 

jelige: beöntés
2015-07-30
Macskáknál is használható-e a Klistier beöntő oldat és mennyi kell? Maradt a kutyám után, és már csak cicám van, eltegyem-e majd neki, ha majd egyszer szüksége lesz rá? Köszönöm!

A Klistier oldat adagoló nyílása a használatz közben elszennyeződik, ezért a használt termék újrafelhazsnálása még jelentős tisztogatás, fertőtlentés után is aggályos.

Egyébként székrekedéses macskák esetében is használjuk a Klistier oldatot, a teljes, érintetlen egység 1/4-1/2-e általában elegendő szokott lenni.

jelige: szem
2015-07-30
Tisztelt Dr. Nő! Lehet-e 6 hetes kölyökkutyában is cherry-eye? 2 napja van ott a piros mirigy előesve. A doki tobradexet írt fel 1 hétre. Ez jó-e, el fog-e múlni? Az anyjuknál is elő szokott jönni, de el is múlik. Mi a kezelés? Köszönöm! Sz

A 3. szemhéj vagy pislogó hártya (cherry-eye) előesése akár ilyen fiatal korban is előfordulhat. Az antibiotikumot és gyulladáscsökkentő szert is tartalmazó szemcsepp a tüneteket valószínűleg enyhíti, de előfordulhat, hogy a végleges megoldáshoz majd műtéti megoldáűsra is szükség lesz. Hasonló móon a szuka szemelváltozását is valószínűleg operálni érdemes.

A szemműtét előkészítéséhez is gyakran alkalmazunk szemcseppes előkezeléseket.

jelige: hasmenés oka
2015-07-30
Ha 1 hetes kiskutyámnak megy a hasa 1 napja, akkor mi a teendő, mi okozhatja? Más baja nincs, szopik. Esetleg sokat szopott? Kell-e neki antibiotikum, vagy gastroferm pet? A többieknek nem megy a hasa, mindegyik szopik szépen. Köszönöm!

A hasmenés kölyök kutyák esetében is az egyik leggyakoribb tünet - számtalan veleszületett és szerzett, fertőző és nem fertőző betegség okozhatja. Mégha a hasmenés egyetlen kölyöknél kezdődik is, előfordulhat, hogy a 2.-5. napra már az egész alom hasmenéses lesz, tehát ez alapján sem zárhatjuk ki a vírusos-, bakteriális-, parazitás okokat sem.

Állatorvosának célszerű jelezni a problémát. Ő a kórelőzményi adatok (szuka előélete, felkészítése a vemhességre, ellésre ...) valamint a kölyök, kölykök vizsgálata alapján tudja megállapítani az okot, majd ezután megbeszélhetik a megoldásokat is.

jelige: Térdficam
2015-07-29
Tisztelt Doktor Úr! Kistestű kiskutyám mindkét hátsó lába sajnos térdficamos lett. Szeretném megtudni, rosszat tennék-e vele, ha olykor befásliznám, hogy ne imbolyogjon annyira és könnyebben játszadozhasson!

A térd tájéka elég nehezen kötözhető, a rugalmas pólya felhelyezése sem egyszerű ....  jobb hatást lehet elérni a több méretben gyártott speciális rögzítőkkel (pl Balto termék). Nem gondolom viszont, hogy akár csak a fáslizással rosszat tudna tenni, ha a nagyobb séták idejére, időlegesen helyezi azt  fel.

A sokkal jobb megoldás esélyével azonban az kecsegtet, ha egy ortopédia területén jártas állatorvos megvizsgálhatja a kutyát és találnak  műtéti megoldást.

 

jelige: Sanyi Manó
2015-07-29
Tisztelt Doktornő/doktor urak! Egy éves fiú Yorkshire Terrier kutyán rendkívüli szerelembe esik,amikor a másik nemhez tartozó kutyusok tüzelnek.Több alkalommal elszökött,egyszer pedig még a pórázát/kistestű kutyáknak szánt/is kiszakította a házából.: ) Lehet-e valamiféle gyógyszerrel kezelni,ha nem szeretnénk ivartalanítani? Köszönettel M Ervin Szeged

A Suprerolin implantátummal ideiglenesen (kistestű kutya esetében kb 6-12 hónap időszakra) meg lehet szüntetni  a termékenyítőképességet, lehet csökkenteni a nemi érdeklést és ezzel a szökési hajlamot is. Ez egyfajta időleges kémiai kasztrációnak felel meg.

Ha viszont nem tenyészkanról beszélünk, akkor a végleges, legbiztonságosabb, legegészségesebb, ezért talán a legokosabb megoldás mégis a sebészeti kasztráció lenne.

És teljesen igaza van abban, hogy a jelenlegi helyzet jelenti a legnagyobb veszélyt a nehezen kezelhető, szökős, fiatal kan esetében.

jelige: Bizsu
2015-07-28
Tisztelt Állatorvos! Van egy 2.5 éves vizsla jellegű szuka kutyánk, még kölyökként menhelyről hoztuk haza, vele kapcsolatban szeretnék kérdezni. Rajta kivűl még van két kutyusunk. Kb fél éve nagy esőzések miatt beázott az egyik szobánk és leszakadt éjjel a gipszkarton plafon, abban a szobában ahol a kutyus is aludt. Ezután az esemény után a viselkedése, természete teljesen megváltozott, ami egyre csak rosszabodik. Elkezdett félni a tűzijáték hangjától, aztán a dörgéstől, azután már ha fúj a szél már attól is fél, remeg, liheg, a másik két kutyával akikkel eddig birkóztak, játszottak, rájuk morog, elvonul előlük. Sétálni behúzott farokkal indul, és nem mindegyik irányba akar elindulni. Játékaival nem játszik.Nem tudjuk hogyan lehetne változtatni a lelki állapotán,van e rá valami gyógyszer, tudna e tanácsolni valamit ? köszönöm szépen

Mégha időben nagyon jól köthető is a viselkedés megváltozása, egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy kizárólag a plafon leszakadása okozza jelenlegi megfigyeléseit.

Nem kizárt, hogy a Bizsunak fájdalommal, rossz közérzettel járó megbetegedése alakult ki - sok tucat ilyen betegség lehet pl.: ízületi-, gerinc fájdalmak, idegrendszeri megbetegedések, gyulladásos megbetegedések, daganatos megbetegedések ...  Ezek mind okozhatják a leírt észleléseit.

Ha állatorvosa a részletes vizsgálatok során egészségesnek találja a Bizsut és valóban "csak" a viselkedési rendellenességgel kell foglalkozniuk, arra is lesz ötlete, hogy a sok szeretet és türelem mellett milyen praktikákkal, vagy rosszabb esetben gyógyszerekkel lehet a kutya szorongásait, félelmeit viselkedési rendellenességét megoldani.

jelige: Füles
2015-07-28
Daganata van és bevizesedett kérdezném kaphat-e AMILURID emberi vizhajtó tablettát.Holnap ér rá az állatorvos aki megnézi és ha kell megműti. Kicsit hörögve szedi a levegőt.

Azt gondolom, hogy állatorvosa véleménye nélkül semmilyen tablettát ne adjon a kutyának.

Azt is remélem, hogy bármilyen daganatos betegségfben is szemved a Füles, mielőbb megoldás, javulás következhet be nála.

jelige: biocan jobb?
2015-07-28
Üdvözlöm! A biocan DHPPI+L leírása szerint elég 2 oltás az 1 éves védettségért! 8 hetesen és 2 hét múlva kell beadni. Ez ugyanolyan jó, mint a vanguard plus 7? Akkor a vanguard sorozatból miért kell 4 oltás? ( 6, 8 , 10, 12 hetesen 2 db CPV és 2 db Plus 7)A kutyusom 4 ilyen vanguard oltást kapott, ez erősebben hat mintha 2 biocan-t kapott volna? Köszönettel!

A kölyök otthoni körülményei, fejlettsége, előélete (ebbe még a szuka vakcinázottsága is beletartozik), a környezet veszélyeztetettsége ... és több egyéb tényező együttesen határozza meg azt, hogy milyen vakcinázási programmal érdemes megvédeni őt a fertőző betegségektől. Mindezt jobb, ha kezelőorvosval karöltve beszélik át.

jelige: Kutya
2015-07-28
Tisztelt állatorvos! Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy nekem van 1 Bichon Havanese 3 éves fiú (ivartalanított) kutyusom.Tegnap este úgy jött fel az ágyamra ,hogy hirtelen le is ült és a 2 hátsó lábát előre tolta az első kettőhöz.Próbáltam,hogy maradjon állva de pár percen belül visszaült ugyan úgy.Amikor kihívtam a szobából akkor jött pár lépést majd ismét leült és inkább húzta magát.Ez kb.5 percig tartott majd lefeküdt és elaludt.Korábban 1* fordult elő de gondoltam azért mert még nem volt kint elvégezni a dolgát,de tegnap ez már megtörtént. Nagy lehet a gond? Köszönöm szépen előre is

Reméljük, hogy nem túl nagy.

A leírt módon legtöbbször  akkor szoktak "szánkózni" a kutyák, ha a bűzmirigy-, bélféreg-, esetleg egyéb medencei/végbél/gerinc körüli gyulladás zajlik.

Jelezze állatorvosának az észlelését és kérje a kutyus vizsgálatát.

Az adatlap szerint a kutyát nem szokta oltatni, ezt is orvosolhatják állatorvosával.

jelige: körömágy
2015-07-28
Kutyusom 9 kg-os és 2 napja egy körménél körömágy gyulladása lett, megtört a körme is, picit sántított rá. Akkor nidol tablettát (fél szem) és Supplin 250 mg-ost kapott (2X negyedet). Még nem javult a gyulladás. Esetleg antibiotikumot kéne váltani? Melyik a legjobb körömágygyulladásra? Önök hogyan kezelik? Köszönöm előre is!

Vannak esetek, amikor helyi kezeést és kötés felhelyezését is igényli a dolog - sőt előfordul, hogy operációval lehet véglegesen rendezni a körömágy sérüléseket.

A 2 napos kezelés tapasztalatai alapjén senmiképpen sem javaslom, hogy AB-t váltsanak. A legokosabb, ha jelzik állatorvosuknak a problémát, és megbeszélik a további teendőket.

jelige: oldat
2015-07-28
Üdvözlöm! A hydrovit k1 oldatot kell-e hígítani, vagy egyből lenyelheti a kutya, cica? Patkányméreg ellen. Köszönettel!

A kutya és cica testméretétől függ mindez.

Ráadásul az sem kizárt, hogy egyéb kezelésre még vérátömlesztésre is szükség lehet.

A legokosabb, ha állatorvosa megvizsgálhatja a mérgezett kutyát, macskát. Így kiderülhet, hogy bármilyen kezelésre szükség van-e, illetve miként menthetőek meg a mérgezett állatok.

jelige: gomba
2015-07-28
Kiscica 8 hetes, a doki gombát állapított meg, testszerte, rajtunk is van gomba. Jó-e a cicára a Nizoral sampon, és hogyan, meddig használjuk? A nizoral krém, vagy canesten hogyan használandó, ha a sampon nem jó? Önök hogyan kezelik? A biocan m vakcinára nincs pénzünk. Köszönöm: Feró

A Nizoral és Canesten kenőcsöket semmiképpen ne kenjék a kölyök macskára. A Nizoral samponnal 3-5 napos időközzel 2x fürdetéssel talán sikerül javítani a helyzeten, ha ügyesek. Langyos vízzel kell átnedvesíteni a kölyköt (akinek az egés művelet nem fog tetszeni) ezután a kihigított samponnal a teljes szőrzetet át kell mosni úgy, hogy a szem-, száj-, orr-, hallójáratok-nyálkahártyájára ne kerüljön hatóanyag. Kell hagyni 3-5 percet, amíg a cicát kézben tartják, nem a fürdőkád felett és jól felhabosítják a sampont, majd bő langyos vízzel teljesen lemossák a szőrt - és a teljes műveletet megismételhetik. Fontos, hogy a 2x lemosás után nedvszívó törölközővel is szárítsák a szőrt, majd meleg napos helyen száradhasson a delikvens.

Az esetleges bakteriális felülfertőzöttség valamint az esedékes védőoltások, parazitamentesítések miatt azonban ne nélkülözhetik az állatorvosi segítséget. Enélkül állandóan visszatérő problémáik lesznek.

 

jelige: Martin
2015-07-28
Kedves Doktor nő/úr! Tegnap reggel kiengedtem a cicám, fél óra múlva azt látom hogy jön be és eldobja magát a kőre. Lábán meglátok egy kisebb sebet (gennyes) felemeltem egy picit a lábát és egy hatalmasat nyávogott. Ma reggel feküdt az alomjában, kivittem a folyosóra (tegnap nem engedte hogy felemeljem) Ezután kihívtuk az állatorvost aki szerint elütötték. Ránézésre Aztmondta valószínű gerinctörése van, 3 féle injekciót adott neki. 50% esélyt ad neki a felépülésre. Tegnap járkált három lábon de ma csak fekszik. Tegnap ivott de nem evett. Ma már inni sem hajlandó Én medencecsont törésre gyanakszom, mert ha gerincét tapintom nem nyávog viszont medencecsontnál eléggé nyávog. A mai napon megpróbálta az orvos a fekvő cica lábát felemelni de nyávogott (nem anyira mint tegnap) Mit ajánl? Sajnos közelbe nincs röntgen. Előre is köszönöm válaszát

Az otthoni körülények között elvégezhető vizsgálatok hasonló esetekben nem adhatnak pontos diagnózist - márpedig csak pontos diagnózis alapján derülhet ki milyen kezelést, műtéti megoldást érdemes kezdeményezni és ezeknek mi lesz a várható kimenetele.

Esetükben nem tudhatjuk mi a baja a cicának, mi lesz a kimenetele az otthon végzett tüneti kezelésnek egyáltalán életben marad-e a cica, ha igen nem marad-e nyomorék. Ha nem kerülhet el a cica jól felszerelt rendelőbe, akkor mindezekre csak az idő adja meg a választ.

Önökkel és keztelő orvosával együtt azt remélem, hogy sikerül meggyógyítani a cicát.

jelige: Memphis
2015-07-28
Tisztelt Doktor Úr! Kérném a tanácsát az alábbi problémák miatt: 14 hetes ír szetter kankölyök kutyám tegnapról mára reggelre kedvetlen, bágyadt,levert, nem eszik nem iszik. Reggel még pisilt és elvégezte a dolgát. Keresi a hűvös helyeket, nem szívesen kel fel. Fejét néha felemeli. Reggel hányt, de csak ilyen fűszálakat és nyált. Az alvóhelye a napokban nagyon felmelegedett, és nagyon kétségbe vagyunk esve! Kapott langyos vizes ruhás borogatást, áttörölgettük a testét langyos vizes ruhával, próbáltuk itatni, hogy nehogy kiszáradjon, de nem iszik. Néha morcogó hangot hallat. Egyébként energikus, játékos kutyakölyök. Mit javasol, várjak egy napot, vagy azonnal vigyem az állatorvoshoz?

Azt remélem, hogy a kölyök még aznap állatorvoshoz került.

Ő az oltási könyv átnézése után, részletes vizsgállataival tudja tisztázn a tünetek hátterét - és remélhetőleg néhány nap latt meggyógyíthatja a kutyát. Ezután rendezhetik az esetlegesen elmarad oltásokat, parazita mentesítéseket is.

<< <  3 / 428 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.08.27
Augusztus 25.-én eltűnt a XXII. ker. VII.utca 14. szám alól 2 éves LUCY nevű nőstény Westi kutyánk, az esti órákban. Nyakörv nincs rajta, hallgat a nevére, játékos, rövid a szőre a hátán. Bárki, aki tud róla bármilyen információt kérem segítsen! Kérem hívjon fel a +36304978825 telefonszámon, a megtalálónak természetesen jutalmat is felajánlanék!
2015.08.21
3-4 hónapos kiscicák gazdit keresnek! Ajándékba játszó egeret, illetve Royal Canin babytápot is adok ( ezt vettük nekik:) Nagyon kezesek, dorombolósak. Elérhetőségem: 06-20-484-4646
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire Terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen! 70/434-7875 Köszönöm!