Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Lefti
2016-09-05
Tiszteletem babéziás a kutyusunk 3 szor visszaesett megkapta a vért de nem lett sokkal jobban még 3 napig kap antibiotikumot (az elsőnél remegett) és ha nem segit elkell altatni. Van e valami lehetőség doktorúr szerint hogy megmenthető lenne. Most jókedvű eszeget is.....

Előfordulhat, hpgy már meg is mentették .... én is ezt remélem Önökkel együtt.

Leveléből számomra úgy tűnik, hogy a kutya intenzív kezelés alatt áll. A vérátömlesztés és antibiotikumos kezelés mellett nyilván megkapta a babéziák elleni kétszeri imizol kezelést, talán egyéb tüneti/támogató kezelést is a kutya, és nincs kétségem afelől, hogy a vérparamétereit is ellenőrzik. Ha már nem kimutathatóak a babéziák a kenetben, javulnak a hematológiai-, máj- és veseparaméterei a kutyának - úgy joggal reménykednek a gyógyulásban.

Továbi kitartást és sok sikert kívánok a küzdelemhez.

jelige: Alex
2016-09-03
9 éves németjuhász kutyánk egyik napról a másikra nem emeli rendesen a kt hátsó lábát, gyakran kifordul alóla a fara. A röntgen felvételek alapján ép a csípőizülete.

Nagyon ritka, ha egy 9 éves német juhász kannak ép a csípőízülete ....

Ha ez így van, akkor nagy a valószínűsége, hogy gerinc elváltozásról , esteleg medenceüregi betegségről van szó. Ha találgatni kellene, akkor a talán a gerinc degeneratív betegségei (discospondylitis, cauda equina) illetve a prosztata megnagyobbodással járó betegségek lehetnek a leggyakoribb egyéb okok, amik hátulsó testfél gyengeséget, fájdalma tokozhatnak.

Mindezeket további vizsgálatokkal lehet megerősíteni, vagy kizárni - majd ezután remélhetőleg orvosolni.

jelige: efendi
2016-09-03
Tisztelt Dr. Úr/DR Nő! Kérdeztem már önöktől efendi jelige alatt 2016 08.30-án,újabb kérdésem az lenne hogy az állatorvos vért vett a kutyától aminek 1 hét múlva lesz eredménye,és írt fel 3 féle gyógyszert, szív-bőrférgesség gyanújával, a gyógyszerek nevei quamatel,zyllt,prednisolon, tabletták, elolvasva a tájékoztatóit nem jöttem rá mi köze is van a fent említett betegségre. Válaszukat előre is megköszönöm!!! sajnos akihez vittük nem volt túl bőbeszédű, hogy bármi kérdésünkre válaszolt volna!

A felírt gyógyszerek egyike sem fogja kezelni a bőrférgeket - a jelenlegi ún tüneti kezelés, amitől a gyulladás és irritáció  csökkenését várhatják.

Az én bőbeszédűségemet is kizárólag a bizonytalanság okozza, hiszen a leírt tüneteket számtalan betegség kiválthatja. Mindezek kivizsgálása egy jól felszerelt kisállat klinikán is sokféle vizsgálattal lehetséges. Ha lennének adatok a fizikális vizsgálatokról, vérvizsgálatokról, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokról (képalkotók, citológia ...) űgy lehetne kicsit pontosabban fogalmazni.

jelige: Haspók
2016-09-03
Tisztelt Doktor Úr, Kiskutyámnál az imént vettem észre játék közben, hogy hasa kemény, puffadt, nyomásra rendkívül érzékeny, pedig szinte csak 2 ujjal értem hozzá az ivarszerve, ha szemből nézzük akkor bal oldalán. Hangosat nyikkant szegény kutyus. Mostanában kisebb fogyókúrára van fogva, enyhén elhízott. Így nem sok kutyakonzervet kap, ennek ellenére az eddig mindig ájulásig evő kutya a 6.-7. falat után nem kért többet az elmúlt 2 napban. Kedvében, lelkesedésében nem inaktív, de puffadt hasa aggaszt. Természetesen péntek délután már itt vidéken nem tudom hol megvizsgáltatni. Székletét az udvaron napok óta nem láttam, lehetséges hogy székrekedése van. Ártana neki esetleg egy kis hashajtó?! Válaszát előre is köszönöm szépen! Üdv. Márta.

A hashajtót csak akkor alkalmaznám, ha rendszeresen próbálkozik a kutya az ürítéssel, de ez nem jár sikerrel.

A hasi terime növekedését sajnos sok minden okozhatja. Idegentest, gyomor/bélcsavarodás, bélbetüremkedés mellett hasüregi/medencei terimék, akár tumor is, de a máj, vagy a szív  rendellenes működése is okozhat hasonló tüneteket. A hasfal  (pénisz?) fájdalmassága is aggályos.

Ha a kutya általános állapota kielégítő, azaz eszik/iszik és lesz vizelet illetve bélsár ürítés, akkor talán meg lehet várni a hétfőt a részletes állatorvosi vizsgálatokkal. Ha a felsoroltak közül akár csak egy is hibádzik, akkor véleményem szerint fel kell keresni egy ügyeletes, nyitva tartó állatklinikát.

jelige: Sziámi
2016-09-03
Kedves Doktor Úr, Doktor Nő, A cica 28 hónapos, ivartalanított, lakásban tartott, más állatokkal nem érintkező nőstény sziámi. 2016 március óta kb. havonta jelentkező vakarózás, apró sebek ejtése ennek következtében, a fejen, a fül körüli részen a szemhéj felett. A sebek rendszerint szépen gyógyultak, majd időszakonként újra jelentkeztek. Egy alkalommal a jobb felső szemhéj is bedagadt. A tünetek egyre gyakrabban jelentkeznek, és már a hátsó lábak térdein, a combok ülőrész felöli oldalán is jelentkeznek több négyzetcentinyi területen. Továbbá a testen (háton és a mellrészen is) apró, különálló sebek is találhatóak elszórtan. Állatorvosnál jártunk, véleménye szerint nem ételallergia, ennek ellenére egy hónapon keresztül a real nature "bio" tápját kapta (előtte royal c. indoor, exigent, siamese száraz tápokat, rc. intense beauty es sterilized nedves tápjait és vizes tonhal konzervet kapott), majd miután hazautaztunk (külföldön élünk) váltottunk a royal canine hyppoallergenic (újabb álatorvosi tanácsra) tápjára, amit már 3 hete eszik a macska, de a vakarózás és sebesedés (a vakart területeken szőrhullás) továbbra is elég intenzív. Hazautazásunk előtt féreghajtva és orvosi kontrollon volt a macska, ahol nem állapítottak meg semmi rendelleneset. Jó kedvű, jó étvágyú, viselkedésében nem változott. Az utazási stressz kizárható, a tünetek jóval előtte kezdődtek. Köszönöm szépen a válaszát, Üdv, Aniko Biro

Leírásából úgy érzem, hogy a táplálék allergia esetét ki lehet zárni a bőrtünetek lehetséges okai közül. Sajnos marad még ezen kívül is jónéhány lehetséges allergiás ok (pollen-, kontakt-...) de egy sereg egyéb primer bőrbetegség, esetleg egyéb pl endokrin, belgyógyászati betegség is.

Részletes klinikai vizsgálatokkal lehet szűkíteni a kört, de nem kizárt, hogy bőrgyógyászati, vagy endokrinológiai szakrendelés felkeresésére is szükség lesz.  Előfordulhat, hogy bőrkaparék-, vagy esteleg bőrkimetszés szövettani vizsgálata adja meg a választ.

jelige: Cica hanyas
2016-09-03
Tisztelt dr úr,no. Nekem van egy Brit rovidszőrü 4,5 honapos kandurkam. Teljes benti.2 napha ki hanyta a kajat mert tul sokat evett. A kerdesrm túl eheti magat a cica? Mert csak akkor hany.koszonom

A heveny gyomor megterhelés is okozhat hányást macskánál, kutyánál, embernél is .... és ezen kívül sok egyéb betegség is állhat a hányás hátterében ill. hajlamosíthatja hányásra az egyedet.

Egy csak lakásban tartott cica esetében is fontos a rendszeres parazitamentesítés és program szerinti védőoltások beadás.

http://kisallatbudafok.hu/macskagazdaknak

jelige: félig ivartalanítva :)
2016-09-03
Tisztelt Dr Úr/Nő ! Másfél éves kutyámat a napokban ivartalanitattam. Sajnos csak műtét közben derült ki,hogy csak egyik heréje szállt, így csak az az egy lett egyenlőre eltávolítva.Közben utánajártam,hogy mindenképp el kell távolítani a hasüregben lévőt is,egészségügyi okokból. A kérdésem az,hogy a maradék rejtett heréje ivaros e? Ezután is menni fog e szukák után?Így is várható e a hormonális változás ami az ivartalanítással együtt jár? Előre is köszönöm válaszát;Martina

Bizony sajnos egyetlen  hasüregi-, vagy lágyéki helyeződésű rejtett herével is ivaros a kan, azaz képes párosodni, sőt képes megtermékenyíteni is a tüzelő szukákat. A viselkedésük is kanra jellemző ezeknek az egyedeknek, és ami talán a legnagyobb baj az az, hogy a rejtetten helyeződő here 5 éves kor felett nagy valószínűséggel elrákosodik.

Mindezek miatt a rejtetten helyeződő here tervezett műtéti eltávolítása is ajánlott.

jelige: Szofo
2016-09-03
Szofi egy 2 és fél éves normál méretű yorkshire terrier szegénykémnek megy a hasa de ilyenkor folyton folyik a feneke mintha nem tudna visszatartani de ez a normal szeklettel is előfordult hogy egy kis bogyó kipottyan. Viszont most iszonyat büdös váladék folyékony valami is társult hozzá. Mi lehet az oka?

Még az is lehet, hogy a hasmenés mellett a bűzmirigyek is gyulladtak - de ha nincs ivartalanítva a fiatal szuka, én innen a gennyes méhgyulladást sem tudom kizárni.

Részletes állatorvosi vizsgálatok segíthetnek megtalálni a tünetek okát- és ha ez megtörtént, akkor remélhetőleg gyorsan sikerül meggyógyítani Szofo-t.

jelige: Alfi
2016-09-03
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 4 èves angol bulldogunk. Sajnos be vannak gyulladva a ràncai ès a mancsai is. Többször jàrtunk vele àllatorvosnàl, de semmi nem hasznàlt. Most szteroidok kap, Medrolt, 4mg-t naponta. Ettől sokat javult a làba, de sokkal nehezebben veszi a levegőt, ha liheg. Lehet ez a Medroltól? Baràtok tanàcsoltàk, hogy adjunk neki Theospirexet. Érdemes próbàlkozni vele? Vàlaszàt előre is köszönöm!

Nem világos számomra, hogy a sok állatorvoshoz járás során volt-e lehetőség részletes vizsgálatokra, és kiderült-e, hogy mi okozza a leírt bőrtüneteket. A ráncok mélyén vissza-visszatérő gyulladás lehet önálló bőrbetegség, amit időről-időre helyi kezelésekkellehet szinten tartani - vagy végleges megoldást hozhat a bőrredők sebészeti "kisimítása", plasztikai műtétje. A lábvégek gyulladása nem kizárt, hogy allergiás eredetű, de ennek is több oka lehet pl táplálékallergia, pollenallergia, környezeti/kontakt allergiák ....

Nem gondolom, hogy a barátok tanácsait kellene követni, sokkal inkább érdemes lenne alaposan kivizsgáltatni a kutyát, hogy kiderülhessen a tünetek oka és eredményes oki kezeléssel lehessen segíteni rajta.

jelige: Picúr
2016-09-03
Tisztelt Doktor Úr! Egy 4 hetes 3 napos kiscica miatt fordulok önhöz, aki keveset eszik, az anyja nem gondozta így tápszeres pótlásra szorul, nagyon bágyadt, egész nap alig, az orra időnként váladékos, vizelni tud, széklete azonban nincs,két napja a súlya 126 gramm volt, testvérei mind koruknak megfelelően fejlődnek kis súlyeltérés ott is megfigyelhető, de más probléma nincs velük. Az állatpatikában járva azt tanácsolták próbáljam meg elsősorban a féreghajtó adását hátha férgesség okozza a problémát. kérdésem hogy mit tehetnék még a javulása érdekében? már gondolkodtam rajta hogy adható e neki Jolovit amit a nyuszijaim kapnak. Tisztelettel: Picúr

Elsőként nem a patikában érdemes érdeklődni, de sokkal inkább állatorvosa véleményét kellene kikérni. Egy 4 hetes kölyök macska szerencsésebb esetben már a 2. féreghajtását "szenvedi el", könnyen lehet, hogy ez is okozza a problémát.

Ha az anyaállat nem oltott, akkor a tünetek alapján elképzelhető, hogy a paraziták mellett esetleg vírusos fertőzés is áll a háttérben, ami komolyabb kezelést is igényelhet. Hagyja a Jolovit oldatot, inkább mielőbb keresse fel állatorvosát.

http://kisallatbudafok.hu/macskagazdaknak

jelige: Bernipásztor
2016-09-03
A kutyám egy napja nem eszik. Csak folyton iszik. Ma azt mondta az orvos valami tüdőrendellenességről van szó. És most vízben van a szíve. Szegény nem jut elég oxigénhez. Ezért veszi a szàján a levegöt. És szörcsög kiskorátol. Az orvos most vízhajtó, injekciókat ad neki. Azt mondta, ha javul áttérhetünk az élete végéig tabletta szedésre. De ha nem akkor a legroszabbra.... A kutya most jobban van a 2 injekciótól, de nem eszik, csak iszik. És nem tud lefeküdni. Csak àll egésznap, mac leül. Doktornő mit javasol? Vigyük el egy màsik orvoshoz? Illetve, mit csináljak, hogy egyen szegénykém? Nagyon aggódunk.

A súlyosfokú  légzőszervi-, keringési tünetek okát részletes vizsgálatokkal lehet felderíteni. A fizikális vizsgálatok mellett biztosan szükség lehet laborviszgálatokra, és egyéb kiegészítő vizsgálatokraa (képalkotók, esetleg EKG...) is.

Ha sikerül pontosabb diagnózisra jutni, azaz kiderülhet, hogy valóban légzőszervi eredetű, netán szíveredetű, vagy esetleg daganatos megbetegedésről és ennek mennyire előrehaladott állapotáról van szó, akkor lehet az esélyeket jobban megítélni és a megoldásokról beszélni.

Nem biztos, hogy másik állatorvos lesz a megoldás, de bárkinek vizsgálatokra van szüksége ahhoz, hogy felismerje a betegséget és esélye legyen a gyógyításra.

jelige: Adėl
2016-09-02
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő!Szeretnėm megkėrdezni,hogy a leukôzisos cica utån,meddig ėl a virus!!Alapos,hypòs fertőtlenitės,tånyėrok Kidobåsa,fekvőhely,alomtålca tőmėny hypozåsa takarôk megsemmisìtėse elėg a fertőtlenitėsre!?Mekkora az esėly,hogy ùj cica elkapja a vìrust!!Mielőbbi vålaszåt köszönöm!Adėl

A leírt takarítás és alapos fertőtlenítás után 1-2 hét kivárás a legtöbb esetben elegendő az újabb cica fertőződésének megakadályozására.

Fontos az is, hogy az új jövevény alaposan parazitamentesített és vakcinázott legyen.

jelige: Kiscicám
2016-09-02
Üdvözlöm! Van egy 2 éves ivartalanított, FeLV fertőzött kandúrom.Testszerte több megnagyobbodott nyirokcsomó van rajta. Kb. 2 hete szorulása volt 1-2 napig, majd heves, vízszerű hasmenése, erre állatorvos Stomargylt adott, illetve itthon adtam én is. Átmeneti javulás után újra hasmenés jött, erre Endiát kapott, ami nagyon nem volt jó, újra orvos, most Diarsanyl-t kap.Jelenleg az étvágya nagyon gyenge,kedvetlen, gubbaszt.Láza nincs. A kérdésem, hogy Ön szerint ez a hasmenés a FeLV miatt van és gyógyíthatalan, vagy esetleg valamilyen fertőzés, baktérium okozza és van még remény? Ezt még nem kérdeztem meg a mi álatorvosunktól. Köszöm válaszát.

A leukózissal fertőzött macskák időszakos hasmneése lehet a vírusos betegség közvetlen és közvetett következménye is. A hasmneés tüneti kezelése azonban szükséges és várhatóan enyhíti, szerencsés esetben meg is oldhatja a panaszokat.

Fontos lenne annak eldöntése is, hogy a vírusfertőzött cicában kialakult-e a lymfómás (dahganatos) megbetegedés. Ennek kezelése is lehetséges gyógyzserekkel.

jelige: Süti
2016-09-02
tisztelt Balogh doktorúr! nyolc éves Yorki kutyusom nyakában fájdalmas csomót találtunk, a gyógyszeres kezelésre nem reagált ezért ki lett műtve a csomó, a szövettan faggyúmirigy carcinomat állapított meg (a nyirokerekben disszfmináltan tumor embólusok, a bőrben a tumor területén gyulladás) csináltattunk egy mellkas röntgent, ami tiszta volt! egyenlőre nem szteroidos gyulladás csökkentőt kap és Dmguardot! azt szeretném kérdezni hogy milyen esélye van a kutyusnak milyen lefolyú rák ez, és hogy kemo nélkül mire számíthatunk! előre is köszönöm válaszát!

A leírt esetben benn evan az is, hogy állatorvosa egyszer és mindenkorra már megoldotta az esetet - és a Süti teljesen tumormentes.

Nagyon fontos lenne tudni, hogy a régióban vannak-e megnagyobbodott nyirokcsomók (nyaki, mellkas bejárati) és a további kontrol vizsgálatok eredménye is meghatározó.

A műtét után 8-10 héttel elvégzett egésztest 3D vizsgálat már nagy biztonsággal képes lenne annak eldöntésére, hogy a Süti gyógyult-e, vagy szüksége van tovébbi kezelésre pl.:  újabb operáció, vagy gyógyszeres kezelés, vagy egyéb helyi kezelésekre.

jelige: Ėva
2016-09-02
Tisztelt Dr Nô!Szeretnėm megkėrdezni,hogy mit ehet,ės milyen szåraztåpot ehet egy Felves cica!Nyers hùst/csirkemellet/nyers måjat ehet e!Napi 10 csepp DMGUARD kap reggelente!Mit vegyek Neki immunerôsitôt mėg!!Vålaszåt kôszônôm:Tisztelettel:Ėva

A legokosabb lenne állatorvosával megbezsélni az etetést (is).

Nagyon nem mindegy, hogy az 1-5 éves nőstény macska ivartalanított-e, milyen a kondíciója, az alabetegségéből következően milyenek a máj- és vese paraméterei illetve nincs-e esteleg egyéb (társ) betegsége.

Állatorvosa mindezen adatoknak birtokában sokkal okosabb választ adhat.

jelige: Nyugott
2016-09-02
2 hetes kiscicákra van-e valamilyen bolhaírtó vagy lehet e egyáltalán bolhairtót használni

A Frontline spray-t már lehet használni - és az első féreghajtásnak is itt az ideje!

http://kisallatbudafok.hu/allateledel-felszereles-2/kullancsellenes-szerek-osszehasonlitas/macskaknak

jelige: Cica bibi
2016-09-02
Kedves Doktor Úr/Nő! Egy olyan problémám lenne, hogy a 2 éves cicámat augusztus 17-én ivartalanították. A cica azóta nagyon jól van, pár nap után már élénk volt, vidám. A gondom az, hogy ahol elvégezték a beavatkozást semmyilen információt nem adtak a varratszedéssel - sőt, semmivel - kapcsolatban. (Szeretném ezt máshol elvégeztetni) Nem piszkálja a sebét, talán picit kemény körülötte, de "szép". Meddig lehet "húzni" a varratszedést (szeptember 1-4 között elutazom, lesz ki vigyázzon rá, de ezt elintézni nem biztos, hogy el tudja más)? Lehet bármi komolyabb szövődménye, ha szeptember 5-ei hétvégén történik a varratszedés? Előre is köszönöm szépen a válaszukat! Szép napot Önöknek!

Ideális esteben a műtét után 8-10 nappal történik a varratszedés.

Komolyabb szövődményt nem várunk a későbbi varratszedéstől sem, de előfordulhat, hogy a bőrvarratok "benőnek" és nehézkesebb lesz az eltávolításuk, vagy a cica unja meg és kezdi "eltávolítani " az esetleg már irritációt okozó varratokat.

Önnek is szép napot kívánok !

jelige: Gazdi
2016-09-02
Tisztelt Dr Nô!Mit jelent az,hogy a cica olykor virust ûrit!Hogy lehet az,hogy a felv teszt egyszer negativ,kėsôbb pozitiv eredmėnyt mutat!Mit jelent,hogy a cica virushordozô!Fertôz e a virushordozô cica!!Ha nincsenek tûnetek,ės Verti DMG kap a cica,meddig ėlhet mėg!!Vålaszåt kôszônôm!Tisztelettel:Gazdi

A legtöbb fetőző betegség esetében elmodnható az, hogy a fertőző ágens "ürítése", környezetbe jutása nem folytonos, hanem időszakos. Így van ez a macska leukózis vírusa esetében is.

A vírustesztek időszakos negativitása sem meglepő, előfordulhat, hogy a víruspartikulumok, vagy ellenanyagok szintje a vérben a tesztek kimutatási határa alá süllyed.

A vírus hordozás fogalma egyszerű, egy-egy egyed sokszor akár tünetmentesen gazdája  a vírusnak, időszakosan ürítheti is, ezzel szennyezheti a környezetét és fertőzhetio fajtársait.

Akár évekig is élhet egy rendszeresen ellenőrzött, kezelt, jól táplált leukózis vírusát hordozó cica.

jelige: Klári 66
2016-09-02
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 11 éves palotapincsi szuka kutyám van. 2016. május közepén emlődaganattal műtötték, közben kivették a petefészkeit és a méhét. Kb. 2 hete tapasztaltam a következő tüneteket: jobb első lába görcsbe, jobb szemét nem tudja becsukni. Ez kb. 1-2 percig tartott, majd mind ha mi sem történt volna, ment tovább. Elvittem az állatorvosunkhoz, aki azt mondta, hogy egyenlőre figyelgessem. Egy héten belül még kétszer hasonlót tapasztaltam, annyi különbséggel, hogy a fejét is mind ha a görcs jobbbra csavarta volna. Ez is kb. 1-2 percig tartott. Elvittem egy Állatkórházba, ahol megvizsgálták tetőtől talpig, azt mondták, hogy a korához képest jó állapotban van. Vettek tőle vért, az eredményt elküldték e-mailben. Minden jónak tűnt, csak az LDH 441 és a AST 320. Mivel telefonon nem hívtak, gondolom ez nem akkora baj. Itthon a következő héten kétszer tapasztaltam újra a tüneteket, annyi különbséggel, hogy a bal első lába görcsölt, a fejét pedig jobbra "tekerte". Az állatkórházban úgy gondolják, hogy epilepszia, de erre még nem írtak semmit. Jó, jó figyelgetem, de vajon mikor kell elvinnem újra állatorvoshoz? Nincs köze fronthoz, napszakhoz, idegességhez. Válaszát előre is köszönöm!

A leírása alapján bizony lehetséges, hogy további kiegészítő vizsgálatokra van szüökség annak eldöntésére, hogy a jelenleg észlelt tünetek kapcsolatban állnak-e a korábbi onkológiai betegséggel, vagy ettől nagy mértékben független újabb kórság jelentkezett.

Jelezze állatorvosának az újabb fejleményeket, és majdnembiztos vagyok abban, hogy vagy helyben, vagy esetleg más szakembernél újabb vizsgálatokat ajánl.

jelige: jessy63
2016-08-30
Üdvözlöm! Van egy 4 éves ivartalanított lány cicám, aki 2 éve epilepsziás. Tünetmentes volt eddig a SEVENALETTA 15 mg-os gyógyszer mellett (napi 2X0,5 tabletta). Néhány hónapja kábultságot, tompaságot mozgáskoordinációs zavarokat észlelek nála, van olyan hogy leesik a radiátorról vagy az íróasztalról. Ezt meg is figyeltem, hogyan történik: jön egy 1 másodperces "görcs"-szerűség, ami az oldalára fekteti szegényt és eldől. Utána mintha mi sem történt volna, kábán, de elvan tovább. Nem tetszik, ez már mindennapos. Elvittem állatorvoshoz, a vérképe jó, nincs májkárosodása a gyógyszertől. Próbáltam kisebb adagot adni neki-gondolván hogy túl van adagolva, de akkor viszatértek a nagyon enyhe "görcsök". Aggaszt az állapota, nem önmaga a cicám, sokszor csak nézeget, hogy hol is van. Van-e valami meglátása a további teendőkkel kapcsolatban? Esetleg gyógyszerváltás? (az állatorvos 16.000 Ft-ért ennyit mondott, hogy talán változtassunk az adagon, de ez nem működik). Köszönettel várom válaszát. Éva
Kedves Gazdi!
Az epilepszia kezelése, az epilepsziás beteg kísérése nem könnyű feladat, érdemes kifejezetten epilepszia szakrendelést felkeresniük a továbblépésért, amihez sokszor egyéb kiegészítő vizsgálatok is kellenek (gyógyszer-szint ellenőrzés vérből, EEG, MRI vagy CT).
jelige: Lizike
2016-08-30
3 hónap körüli kiscica most kapta meg az első oltását és már 4. napja bágyadt, nem nagyon eszik, alig mászkál, pedig oltás előtt aktív kiscica volt. Az állatorvosunk 2. nap azt mondta, hogy előfordulhat, de tegnap nem értük el és ez lenne a kérdés, hogy így 4. napja már hogy nincs jól, ez normális vagy vigyük el állatorvoshoz?
Kedves Gazdi!
Szerintem ne várjanak tovább, vigyék el állatorvosukhoz, mert előfordulhat olyan helyzet, hogy gyógyszeres kezelési is szükséges lehet, pl. láztcsillapító, antibiotikum, stb.
jelige: Pintyô
2016-08-30
Tisztelt Dr ûr! Szeretnėk ėrdeklôdni, hogy mi a kûlômbsėg a Verti DMG ės a DM GUARD kôzt!!Vålaszåt kôszônôm!PINTYÔ
Kedves Gazdi!
Mindkét készítmény immunstimuláló, az immunrendszer működését segíti elő. A Vetri DMG egy komponensű, a N,N-dimetilglicin-t tartalmazza, 1 ml-ben 100 mg-ot. A DM Guard több komponensű (az N,N-dimetilglicin 125 mg/ml, mellett U-vitamin-t (metil-metionin) és B12-vitamint is tartalmaz), és az ára is kicsivel kedvezőbb. Mindkét szer jó eredményekkel használható immunstimuláló.
jelige: Sérv
2016-08-30
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kutyámat ezen a héten, hétfőn műtötték lágyéksérv miatt. A műtétet végző állatorvos szerint minden rendben zajlott, az elmúlt egy hét is problémamentes volt. A problémám az, hogy a seb alatt folytonosan, szinte kőkemény duzzanatot érzek, de tapintásra nem reagál fájdalommal. Csütörtökön vinném varratszedésre, de aggódom emiatt. Mivel a kutya eszik, iszik rendesen, jókedvű és a székletürítéssel sem volt gond, nem tudom, hogy várjak-e varratszedésig vagy vigyem el előbb. Előre is köszönöm tanácsát!Üdvözlettel, Éva
Kedves Gazdi!
Szerintem vigye el előbb, hogy a kolléga meg tudja nézni a sebet, egyrészt, hogy megnyugtassa, ha valóban minden rendeb, másrészt, hogy tudja kezelni, ha valami baj van!
jelige: fiu
2016-08-30
Jó napot! Van egy bichon bolognese kutyám, 2 eves, es ma lattam, hogy az első jobb labat emeli es ha meg nezzem a lábát, akkor meg remeg. Átnéztem a mancsat és nem latok benne semmit. Mit tehetek?köszönöm!

Kedves Gazdi!

El kellene őt vinni olyan állatrovosi rendelőbe, ahol röntgen vizsgálatot is tudnak végezni és alaposan meg tudják vizsgálni. Ha negatív a röntgen, akkor sokszor kifejezetten kutyáknak való gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító kezelést (pl. Meloxidyl, Carprodyl) írunk elő egy hétre, valamint pihentetést, ez alatt általában meg is gyógyulnak. Ha mgésem, akkor ortopédiában jártas állatorvost kell felkeresni a további kivizsgálásra!

jelige: efendi
2016-08-30
Tisztelt Dr.Úr/Nő! Kérdésem az lenne, van egy 8 éves német juhász keverék kutyánk, és Kan kutyáról van szó. A csecse megvan kissé duzzadva, és fekete színű, a másik csecs is duzzadt, viszont az piros eléggé, és állandóan nyalogatja, valójában az egész hasa alja nagyon piros neki, az étvágya nem a legjobb, de azért eszik, eléggé aktív, nem mondanám bágyatnak. Mi lehet ez nála? Válaszát előre is nagyon megköszönöm

Kedves Gazdi!
Lehet parazitás fertőzés (pl. rühtakásság, bélféreg lárvák okozta bőrgyulladás, akár bőrférgesség), allergia, pl. úgynevezett kontakt allergia, vagyis valamilyen anyagra, amin fekszik, arra allergiás, de lehet akár emlődaganat, ami kan kutyáknál is előfordulhat, főleg a herék daganatos elváltozásával együtt, ezért a heréket is meg kellene vizsgálni. Lehet a viszketegség miatt, a folytonos nyalogatástól emlőgyulladása is, ennek kezelsére antibiotikum is szükséges lehet.

Alapos állatovosi vizsgálat kellene, ami ki kell terjedjen a herékre, ha van rá lehetőség bőrkaparék vizsgálat a fekvő felület alapos fertőtlenítése (ha beton, forró gőzzel, vízzel, fertőtlenítővel, ha talaj, akkor ennek elhordása, fertőtlenítése, ha porkóc, akkor lecserélése), alapos bolhairtás, külső élősködő elleni kezelés (pl. Advovate csepek havonta, 3-4 hónapig), féreghajtás (pl. Cestal, Drontal plusz tabletta).

Amíg megvan a diganózis, le kell ferőtleníteni a hasat, valamint védeni a nyalogatástól gallérral, kutyaruhával, vagy akár egy farok alatt összekötözött pólóval.

<< <  3 / 470 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.09.22
2016. szeptember 21-én este került hozzánk ez a kutyus. Kb. 3 hónapos, kan kutya, talán újfundlandi keverék lehet. Mikrochip nincs benne. Budafokon, a Felső Sas utcában találták. Elsősorban eredeti gazdáját keressük, a rendelőben személyesen (1221 Bp. Kossuth L. u. 52.) vagy a 06 1/229-3865 telefonszámon várjuk a tulajdonos jelentkezését. Köszönjük!
2016.09.08
Marcipán a nevem, elmúltam 10 éves, sürgősen szerető gazdit keresek, illetve, ha lehetőség van, ideiglenes gazdit, amíg nem lesz gazdim, reménykedem, hogy hamarosan lesz!!! Sajnos haláleset miatt keresek új szupergazdit! Volt egy barátnőm, Szamóca, együtt éltünk, neki lett már gazdája. Egészséges vagyok, picit nagyobb stramp yorkie:) Sajnálatos dolog történt, mert nyáron új gazdiknál volt, kertesházban, hamar megszokta, nagyon szeretett ott lenni, de mindenféle indokkal vissza akarták adni, azt mégsem, azt megint… az lett a vége, hogy mire már végre otthon érezte magát ott, visszaadták mivel a hölgy elvesztette a munkáját:( és nem szépen adták vissza, finoman fogalmazva! Szereti a kertet nagyon, bár lakásban élt 9 évig, szelíd nagyon és zseniális a személyisége, nyilván szereti a paplanokat ágyakat, de ha rászólnak, akkor nem megy föl rá, a gyerekeket imádja, visszahúzódóbb és komolyabb úriember, de ha valakiben megbízik és megszereti, akkor örökké szeretni fogja! Megeszik mindent, zöldségeket is hála, a kutyatápokon kívül. Nincs ivartalanítva még. De meg lesz oldva. Soha senkit sem harapna meg, eddig sem tette, ezután semfogja:) Nagyon jó házörző! Figyel, és mindent meghall:) Köszönöm kedves emberek, szeressen valaki... Vau! Telefonszám: 06-20-917-8021
2016.08.20
4-5 hónapos fekete kislány cica oltva, féregtelenítve várja szerető gazdiját. A kiscicát augusztus 7-én találtuk a Péter Pál utcában. Nagyon bújós, szeretetéhes és alkalmazkodó.