Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Versifel
2017-07-24
Jónapot, A cicám tavaly 3 hónaposan kapott 2 db Leucofeligen oltást, most rá egy évre 1 db Versifel FeLV oltást, kérdésem, meddig védi? Elég 3 év múlva a Versifel FeLV? Köszönöm!

Évente ajánlott egy kijáró macskának  a védőoltások beadása.

Az ivartalanítás is melegen ajánlott, valamint a rendszeres parazita elleni védelem.

Macskatartóknak

jelige: 10 éves kutyám hirtelen öregedett sokat, fájnak a
2017-07-21
Üdvözlöm! Van egy kan kutyánk (németjuhász és shar-pei keverék), aki márciusban töltötte be a 10. életévét. Kölyök kora óta velünk van, mindent megadunk neki, 1800nm-es kert az övé. Tavaly dec.-ben sajnos el kellett altatnunk a 12 éves cicánkat (akinél sajnos a rák győzött, minden erőfeszítésünk ellenére - anno itt is kértem bővebb felvilágosítást róla is. Jól jósolták meg, hogy a műtét után 10-20hónapja van- ebből 11 hónapot volt még velünk....),aki nagy barátja volt Rocky kutyánknak (mert benti-kinti cica volt, együtt nőttek fel). A cicánk elvesztése után hirtelen nagyon sokat öregedett a kutyusunk, pedig még többet foglalkoztunk vele! Gyorsan megőszült a kis pofija és az izületeivel is gond lett. Nehézkesebben áll fel, ha a szomszéd ,fiatal kutyussal a kerítés mellet szaladgálnak ő hamar elfárad, majd picit sántikál is napokig. Tudjuk,hogy ez a korral jár,hisz nem fiatal kutyus már, DE lenne -e valami vitamin, vagy vény nélküli gyógyszer amivel segíthetnénk neki? Vagy mindenképp állatorvoshoz vigyük el valahogy? Nem nagyon akarjuk autóba tuszkolni és utazgatni vele.... Előre is köszönöm a válaszát, segítségét, tanácsát!

Egy 10 év feletti németjuhász x sharpei kan bizony nem számít fiatalnak, így a fáradékonysága, nehézkes mozgása, sántítása a gyakori tünetek kategóriája. Valóban a korral egyre több tünet, betegség, elváltozás szokott jelentkezni állatban, emberben egyaránt.

Hasonló tünetekre több tucat táplálékkiegészítőt, vagy tüneti gyógyszert lehetne ajánlani - de a legokosabban akkor járnának el, ha megbezsélt időpontra autóba tuszkolnák és elutazgatnának vele állatorvosukhoz, aki részletesen megvizsgálná a Rocky-t. Ezzel kiderülhetne, hogy a fáradékonyság hátterében nem áll-e  kezelést igénylő szív- és érrendszeri, vagy egyéb belső szervi-, akár daganatos megbetegedés, és az ízületi betegségek milyensége, és súlyossága is kiderülhetne. Vizsgálatok után és eredmények alapjén lenne jó a gyógyszeres, vagy bármilyen egyéb kezelést megbeszélni.

jelige: ivartalanítàs
2017-07-19
Jó napot! Péntek reggel ivartalaníttattam a szomszédom lâny cicàjàt.Gyakorlatilag màr szombatra jól volt, a sebe nem levedzett, gennyedzett.Felszívódó varratokat kapott. A műtét óta el van zàrva, de csak egy kisebb helyiséget tudtam neki kialakítani, amit nagyon visel jól... Az orvos azt mondta, ha piszkàlnà a sebét-varratokat, màsodik nap adjam rà a gallért. Erre végül csak harmadik nap került sor, mert nem akartam őt nagyon kìnozni, így hogy ilyen rosszul viselte a bezàrtsàgot és folyamatosan vele voltam, hogy figyeljem, nem piszkàlja- e a varratokat. Olykor-olykor még levettem róla a gallért, ekkor úgy làttam, ha nem is tépi, de legalàbb is, nyalogatja.Tegnap óta folyamatosan rajta van a gallér. Ma màr nagyon esedékes lenne, hogy kiengedjem őt, az orvosnàl 4 napot tanàcsoltak, hogy addig tartsuk őt bent, de még mindig nagyon féltem őt, hogy valahol kibontja a sebét/varratokat és rà sem talàlok... A varratok végeit picit visszàbb vâgtan az orvos tanàcsàra, mert hosszúnak talàltam őket, de még mindig annak làtom, kicsit.Tegnap még nem talàltam elèg varrosnak a sebet, talàn amiatt, hogy néha tudta nyalogatni, amikor nem figyeltem oda Abban szeretném a tanâcsukat kérni, hogy önök szerint, ma màr kiengedhetem őt? Illetve nincsen valamilyen szer, amivel be lehetne kenni- fújni a sebet, hogy ne nyalogassa? (Az ezüstről hallottam...) Elnézést a leíràs hosszúsàgàért, előre is nagyon köszönöm és vâron vàlaszukat! Üdvözlettel: Tendl Enikő

Nézze, vannak kóbor cicák, amiket ivartalanítás után már másnap kiengednek a felszívódó varratukkal, és gallér nélkül - nekem az sem világos, hogy a szomszéd cicája mennyire kezes, illetve a szomszéd tud-e egyáltalán az akcióról.

Van néhány spray, amivel le lehet fújni a sebet és a fertőtlenítő hatáson kívül a kutyák és macskák  egy része nem nyalogatja - míg másik része mániákusan szabadulni igyekszik tőle és ezért  sokkal inkább nyalogatja  a műtéti területet. Kenőcsök is vannak hasonló céllal. Állatorvosával kellene egyeztetni, hogy melyiket ajánlja a sebre.

A cica kiengedés veszélyei elsősorban a közvetlen környezettől függenek pl.: kutyák, autóforgalom, olyan tereptárgyak amin a gallérral fennakadhat a cica ..... ezeket a helyi veszélyforrásokat főleg Ön ismeri.

Ha jól megetetve, megitatva engedi szabadjára a cicát, úgy az éhség és szomjúság is csak jó sokára fogja hazahozni őt.

Macskatartóknak

jelige: Kutya Panasz
2017-07-19
Jó napot kívánok! Az lenne a panaszom, hogy a kutyám többszőr volt már rosszul és ez a rosszul lét ez abban nyilvánul meg, hogy kidüllednek a szemei valamint az egyik lábát felemeli és úgy kezd menni mint aki be van rúgva aztán már menni sem tud. Másfél évvel ezelőtt fordult elő először és azóta nagyjából 3 havonta jelentkezett nála de most már fokozódik, mert volt, hogy egy nap kétszer is megtörtént. Ez minek lehet a jele?? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tóth Nikolett

Leírása alapján talán a legnagyobb valószínűság szerint idegrendszeri eredetű tüneteket lát, ami lehet epilepszia, epilepszia-szerű betegség is, de akár koponyaüregi térfoglaló folyamat, tumor is. Ezen kívül többféle szív és érrendszeri betegség is jelentkezhet hasonló módon - de számtalan egyéb betegség (hypoglikémiás betegségek, hyperthyreózis, toxikózisok ....) is járhat hasonló tünetekkel.

A másfél éve kezdődő, aggályos, súlyosfokú tünetek egyre gyakrabban jelentkeznek, de az adatlap szerint állatorvosnál még nem járt a problémával, vizsgálatok és ennélfogva kezelések sem történtek. Érezhetően nem jó irányba tart a "KutyaPanasz" története. A legfőbb ideje lenne állatorvosát részletes kivizsgálásokra megkérni, hogy kiderülhessen az ok, ezzel a esélyek és teendők.

Lássanak hozzá.

jelige: parvó?
2017-07-18
Jónapot, mennyi az esélye, hogy 6 hetes német juhász kiskutya parvós legyen? Az nem csak később szokott lenni? Az anya nem volt oltva ezek szerint? Elesett, hány, hasmenés, 3 már elpusztult. Lenne rá gyógyszer? Vagy mi okozhatja? Köszönöm!

Egy 6 hetes kölyök is lehet parvós, még akkor is, ha a szuka oltott. És a parvón kívül illetve mellette jónéhány egyéb vírusos, bakteriális, parazitás fertőzés, és egyéb betegség is okozhat elesettséget, hényást, hasmenést ... és sajnos akár elhullást is.

Intenzív állatorvosi kezeléssel (infúziós kezelések, antibiotikumos, lázcsillapító, gyulladáscsökkentő, bél nyugtató/regeneráló  szerek .... alkalmazásával vn a legjobb esélye a kölyöknek a gyógyulásra.

Kutyatartóknak

jelige: Cica
2017-07-17
Tisztelt doktor úr!A cicánk állkapcsa alatt egy "lyukat"vettünk észre,ami viszket neki,vakarás közben nyávog is,fájhat neki nagyon.Legközebb csak holnap délután tudjuk orvoshoz vinni.Kérdésem az lenne hogy mitől lehet,és hogy fertőző e?Köszönöm válaszát!

Bőrsérülés, sipoly-, vagy tályognyílás lehet a legnagyobb valószínűséggel.

A csak kertben tartott oltatlan (!)  kandúr valószínűleg komoly veszélyt jelent más macskákra - de Önökre nézve, ha alapvető higiéniai szabálkyokat betartanak, úgy nem jelent komoly veszélyt.

A "lyukas" kandúr ellátása után a herélését, védőoltásait, és rendszeres parazitamentesítéseit is érdemes lesz megbeszélniük álltorvosával.

Macskatartóknak

jelige: Gubo
2017-07-17
Jó napot doktor úr azt kérdezném öntől hogy tacskó kutyánk körmeit hogy lehetne levágni.úgy hogy ne fájjon neki.köszönöm mielőbbi válaszát.Dia

Egy bármilyen kutyának fájdalom mentesen lehet levágni a karmait, ha csak az elhalt szarurészt kurtítjuk és az érzékeny irharétegtől legalább néhány mm távolságot tartunk. Ha sérült, töredezett karmot kell levágni, úgy a kutya érzéstelenítése, fájdalomcsillapítása, eseteg bódítása, altatása is gyakori.

Más kérdés, hogy egy egészséges fiatal kutya, ha sétál eleget koptató felületen is (kő, asztfalt, járólap ...) és nem csak puha talajon, füvön, szőnyegen ... , akkor a karma tökéletesen hosszúságra fog kopni, és teljesen felesleges azt vágni.

Ráadásul a levágott karom, ha nincs változás az életmódban, sétáltatásban, akkor 2-3 nap alatt visszanő ugyanarra a hosszúságra.

Nagybeteg, elfekbő, elöregedett, szívbeteg, vagy súlyosfokú, fájdalmas  ízületi betegségekben szenvedű kutyák karma szokott túlnőni.

Ha az 5. ujj karma(farkaskarom) okoz visszatérő problémát, úgy annak végleges műtéti eltávolítását érdemes lenne átgondolni.

jelige: renal táp és struvit kövek
2017-07-16
Kedves Doktor Úr!Vesebetegséggel diagnosztizált cicámnak csináltattam vizelet vizsgálatot a keratinin/fehérje arány 0.27 viszont gennyt(+) ,vért(+) és struvit prizmákat találtak,methazid tablettát adok neki napi egy szemet és a hólyaggyulladásra rendeltem d-mannose port,azt szeretném megkérdezni hogy kaphat továbbra is renal tápokat?válaszát köszönöm szépen

Fontos lenne tudni a vérben mérhető karbamid-, kreatinin- és foszfor értékekeket is - ,mert a veseelégtelenség súlyosságát ebből lehetne megállapítani. Ha a veseelégtelenség mellett struvit kö/homok is jelen van, úgy nem könnyű eldönteni, hogy renal, bagy urinary tápot kapjon-e  cica.

A genny és vér jelenléte miatt a hasi ultrahang is feltétlenü ajánlott, és amennyiben még nem ivartalanított a cica, úgy nem kizárt, hogy műtétre is szükség lehet.

A nem fiatal cica gyógykezelését is kezelő orvosával egyeztetve célszerű végezni.

jelige: Helicobacter
2017-07-16
Tisztelt Doktor Úr! Kiskutyámnál helicobacter fertőzést állapítottak meg sajnos az antibiotikumot folyamatosan kihányja már a sokadik gyógyszernél tartunk szegényt már annyira leveri hogy homeopátiás megoldást keresek neki.Olvastam,hogy a grapefruit csepp segíthet.Adhatok neki? 9kgos mennyit kellene adnom neki?

Én magam nem értek hozzá, és nem foglalkozom homeopátiás kezelésekkel, így semmilyen módon nem biztathatom a az embereknél más betegségeknél olvasható echinacea + grapefruit cseppekkel történő  kezelésre.

Ha a kutya eredeti tüneteit biztosan Helicobacter fertőzés okozza - és már hetek óta próbálkoztak többféle antibiotikumos kezeléssel, úgy elsősorban a kutya kontrolvizsgálatát ajánlom. Ha nem pontosan megállapított, inkább feltételezett Helicobacter fertőzésről van szó, akkor is  inkább további részletes vizsgálatok kellenének a pontos diagnózis eléréséhez.

jelige: Ferdocat
2017-07-14
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Kiskutyámnak (5 kg-os yorkie) Ferdocat féreghajtót vettem. Pontosabban ezt kaptam az eladótól, mert gél állagút kerestem. Kérdésem az lenne, hogy a későbbiekben (3 hónap múlva) használhatom-e még a már felbontott szert, mivel nekem azt mondta az eladó igen, de hazaérve olvasom, hogy felbontás után csak 14 napig jó. A masik kérdésem, hogy az eladó beállította nekem az adagolást, azonban a papíron egész más szerepel. Ha véletlen többet adnék be neki, lehet valami baja? Válaszát előre is köszönöm.

A Ferdocat gél adagolása  és az eltarthatósága is helyesen van feltüntetve a csomagolásban található használati utasításban.

Szerencsés esetben az eladó is az ott olvasottak alapján mutatja meg az adagolást és az 1. alkalmazás után 14 napon túl már nem javasol későbbi felhasználást.

Akár többszörös túladagolásnak sem lesznek észlelhető következményei, de nem szükséges és nem célszerű az előírt adagolást meghaladni.

jelige: Maya
2017-07-14
Tisztelt Àllatorvos! Kutyám gerinc (csontösszenövès); tèrdszalagszakadás miatti fàjdalommal küzd valamint neurológiai problèmài is vannak. A szteroid kúra addig segìtett amìg tartott a fàjdalomcsillapìtó hatàsa. Jelenleg nem szteroid tartalmú fàjdalomcsillapìtót kap ès milgammàt. ezek a gyógyszerek adhatóak napi szinten hosszú tàvon? Àllatorvos javasolta hogy van egy fàjdalomcsillapìtó amit először kèrhetente majd havonta kell adni, tudna erről bővebb informàciót mondani? Köszönöm

A nem-szteroidok, milgammával, esetleg gyomornyálkahártya védőkkel napi szinten, huzamosan, kevés várható mellékhatással adagolhatóak - de lévén ez is tüneti kezelés, ugyanúgy csak addig lesz érzékelhető hatása, amíg adják.

Az állatorvosa által említett másik, hosszabb hatású  fájdalom csillapító szer és esetleges további szerek, kombinációk előnyeit és hátrányait is vele kellene pontosítani.

A kutya betegsége és tüneti kezelése is rendszeres állatorvosi felügyeletet kíván. Ugyanazon betegség(ek) tüneti kezelése,felügyelete kutyákban is sokszor egyedi, az egyedre szabott kezelést majd annak szükség szerinti módosításati legjobb, ha állatorvosával egyeztetve tudják folytatni.

jelige: Bobo
2017-07-12
Kedves Doktor úr! Válaszolva kérdésére. Bobo kb 8-9 kg között van jelenleg. Lakásban tartott. Városon él. Általában nem nagyon visszük máshova. Jobban városon belül maradunk. Most volt hasi ulrahangon és vérvételen. Semmi baja nincsen. Illetve kezdődő szürkehályog ami kezd kialakulni a szemein. De ezt leszámítva egészséges kiskutya! Ugye a kérdés , hogy a MILBEMAX-ot adhatom -e neki. ELőre is köszönöm! Szabina

Én az új adatokat megismerve továbbra sem látom akadályát, veszélyét a Milbemax alkalmazásának.

És továbbra is azt gondolom, hogy a legokosabb, ha állatorvosával egyeztetve folytatják a Bobo külső és belső parazitamentesítését.

További hosszú egészséges és boldog éveket kívánok  Bobónak !

jelige: fisztula
2017-07-12
Tisztelt Dr.! 11 éves német juhászomnak perianális kétoldali fistulája van, Önök hogyan kezelik? Mitől alakul ki? Elmúlik? A dokim nem adott szteroidot, kellene? Köszönöm! Feledi

Ha operábilis az elváltozás, akkor érdemes lehet elvégezni az operációt.

Ha jelenleg nem operálható az elváltozás, akkor helyi és szisztémás kezelésekkel az esetek egy része néhány hetes kitartó kezeléssel operábilissá tehető.

Sajnos nem kis számban előfordilnak olyan előrehaladott esetek is, amelyek kitartó, áldozatvállaló kezeléssel sem befolyásolhatóak elfogadható méértékben.

A perianális fisztula előrehaladottságát, súlyosságát állatorvosa tudja részletes vizsgálatokkal megítélni.

jelige: Bobo
2017-07-12
Kedves Doktor úr. Tanácsát szeretném kérni. Esedékes lenne be adnom a 9 éves kistestű kutyusomnak a féregtelenítő tablettát. Szeretnék váltani a szúnyogok miatt elsősorban. Milbemax tablettára gondoltam.Nyugodtan be adhatom neki? Van valami veszélye ? Köszönöm szépen válaszát. Szabina

A legokosabb, ha megbeszéli állatorvosával a váltást.

Én a távolból nem látom akadályát, veszélyét az ötlete megvalósításának - de nem is tudom, hogy mekkora testtömegű a Bobo, hol sétál, hol nyaral a lakásban tartott, kistestű 9 éves kan, és volt-e, van-e komoly betegsége a kutyának.

jelige: Roy
2017-07-11
Tisztelt Doktor Úr! 11 éves westie kutyusom van. 10 éves koráig nagyon aktív volt sokat kint voltunk a szabadba (napi 5-6 óra)nagyon szeretett vadászni és órákig képes volt rohangálni és utána még otthon is képes volt játszani. Korábban is adtam neki izületeire vitamint (arthromed, artrosrong) és most is folyamatosan adom.. Januárban kezdődtek a gondok nagyon sokat ivott napi 1,5 liter és bepisilt . Vérképet csináltak neki cukorbetegségre gyanakodtak de a vérképe teljesen jó lett, cukorbetegségét kizárták gyors tesztel is vizsgálták. Meg ultra-hangozták ami ismét csak nem mutatott ki semmi koros elváltozást, vesefunkciója is teljesen rendben volt. Antidiuretikus hormonhiányt állapítottak meg nála és MINIRIN nevű gyógyszert szed 2*1/2-et. Sajnos állapota nem igazán javul valamelyest csökkent a víz ivás napi 8-10 dl de a közérzete egyáltalán nem jó leginkább csak aludna egész nap.Ha lemegyünk sétálni az én aktív kutyuskám csak vonszolja magát és pár méter után lefekszik mintha a lábai is nagyon fájnának ha bármi akadály van előttünk egy kis padka vagy egy nagyobb faág inkább megpróbálja kikerülni vagy néz rám hogy segítsek átjutni rajta. Nem tudom már mit tehetnék hogy jobbá tegyem a kis életét mit adjak neki vagy mit ne adjak neki. Nem elhízott nagyon rossz evő volt mindig is fortélyokkal tudtam rávenni mindig is az evésre. Szíves tanácsát szeretném kérni hogy mit tudnék tenni az életminősége javulásáért mert most már teljesen tanácstalan vagyok. Köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel: Könczöl Adél

Láthatóan átgondolt, sok részletre kiterjedő kivizsgálásokon vannak már túl, de nem kizárt, hogy mégsem diabetes insipidus betegsége vagy nem "csak" ez van a Roy-nak. A leírása alapján és a kezelés nem kellő eredményessége miatt más endokrin, esetleg neuroendokrin onkológiai betegség gyanúja is felmerülhet.

Részletes (akár ismételt) endokrinológiai kivizsgálás ajánlott.

jelige: Medence
2017-07-10
Tisztelt Doktor úr. Inkább csak elővigyázatosságból kérdeznék. Van egy kerti medencénk, amit a jó idő miatt felállítottunk. Raktunk bele algaölő szert a rajta lévő adagolás szerint. Észrevettem hogy a kutyánk párszor bele ivott. Lehet tőle baja?

Érdemes lenne az algaölő szer dobozán, csomagolásán, vagy a gyártó honlapján tájékozódni a szer toxikológiai adatait illetően.

Alapvetően nyilván nem örömteli, és nem aggálymentes, ha a kutya rendszeresen beleiszik a bármilyen vegyszerekkel kezelt medence vizébe. Igyekezzenek megakadályozni ezt. Ugyanakkor kis mennyiségben, alkalmanként a gyomorba kerülve  a kezelt víz nyilván nem okoz súlyos tüneteket, elváltozásokat.

jelige: Hasmenés
2017-07-10
Jó napot! 9 éves yorkshire terrier kutyámnak hasmenése van, már odaáig jutottunk hogy kicsit véres is. Tudni kell, hogy csirke allergiás és új tápot kapott Orijen 6 halas száraz tápot, és nagy váltás van az életében mert külföldre költöztem vele, távol a szüleimtől. El fog mulni magától mert stressz okozta? Vagy mit tehetek? Esetleg a száraztáp okozza, váltsak megint? Köszönettel.

Bizony nehéz, szinte lehetetlen megítélni, hogy az utazás, lakhely és életmód váltás mennyiben súlyosbítja a tüneteket, vagy mennyiben az új táp a felelős a véres hasmenés tüneteiben.

Igazából egy 9 éves yorki esetében az ismert táplálék fehérje allergia ellenére más betegségeket is érdemes lenne kizárni, így azt kell javasolnom, hogy kérjen állatorvosi vizsgálatot az észleltek tisztázása érdekében.

jelige: Gento
2017-07-10
Tisztelt Balogh Doktor Úr! Ön és munkatársai áldozatos és lelkiismeretes munkájának köszönhetően gyógyult fel német juhász kutyám a daganatos betegségből. Gentonál 2010 áprilisában végezte el Doktor Úr a műtétet, melyet még két másik követett. Kutyám végtelen nyugalommal és alázattal viselte a megpróbáltatásokat, igyekezett együttműködni Önökkel a gyógyulás érdekében. Az elmúlt hét évben több betegség is megpróbált minket, de eddig győztünk mind felett. Ma azonban társam és legjobb barátom 11 évesen és négy hónaposan csendben, hogy nekem ne fájjon annyira, átkelt a Szivárvány hídon. Köszönöm Doktor Úrnak és csapatának ezt a hét évet, ami megadatott nekünk a rákból felgyógyulva. Tisztelettel: Safranka Sándor

Tisztelt Safranka úr !

Természetesen emlékszünk a Gento-ra, műtétjeire éa a kezelésekre és az utána következő  csodálatos betegségmentesen töltött évekre is.

Sajnálom, hogy végetért a hosszú barátságuk, és köszünöm szépen munkatársaim nevében is, hogy értesített a történtekről. Mielőbbi megnyugvást kívánunk.

jelige: Ivartalanítás után
2017-07-10
Tisztelt Doktor úr/nő! Fél évvel ezelőtt ivartalaníttatuk nőstény cicánkat, pár hete azonban megint úgy viselkedik, ahogyan a műtét előtt. Tekergőzik, simogatás közben emelgeti a hátsóját és sajnos mindent lepisil, amin a férjem szagát érzi. Úgy tudtuk, hogy ezek a tünetek a műtét után megszűnnek. Normális ez a viselkedés, vagy jobb ha visszavisszük az orvoshoz? Válaszukat előre is köszönöm!

Érdemes lenne elmondani észlelésüket állatorvosuknak és kérni a véleményét, illetve vizsgálatait ezügyben.

jelige: Snoopy német-juhász
2017-07-10
Német-juhász aki küzd... re-re! Azóta eltelt egy kis idő és azóta látta kb 4-5 állatorvos a nyh-i álatkórházban,mind uh-t csinált és minden dr egy véleményen van,az ,hogy nem tudják pontosan mi is ez!? -tályog,cysták ,esetleg tumor. Voltak laborjai is,ahol űtét előtt egy elég rossz laborkép volt,a kreat és karbamid is 4x volt a megengedettnek! Aztán infúzóztam 5 napig reggel este,infúzóként 25 ml duphoryte-tal,a kuúrák után mindig katétereztem is! nap 2 l feletti vizeletet tudtam leszívni... Így sikerült visszaállítani a laborértékeket a megfelelő tartományba,sőt nagyszerű volt az eredmánye és ennek köszönhetően meg is castrálták! Ez a műtét most kedden volt. Azóta a kutya még mindig nem tud magától pisilni,ingere van de semmi nem jön neki,csak épp csepegtet vmit..:S Ciprinol szed már jó ideje,de hatástalannak látom. Ceftriaxon mehet neki? Illetve mellékelnék 4 UH képet,hátha Önnök többet tudnának mondani! Köszönöm! http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=624201706271828230017ABD.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=144201706271828320018ABD.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=264201706271829300019ABD.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=294201706271830100020ABD.jpg

Semmi esetre sem tudunk többet, mást  mondani, mint a Snoopoy kezelőorvosai, sőt náluk sokkal-sokkal kevesebbet.

Gyakorlatilag csak annyit, hogy Önökkel és velük együtt reméljük, hogy a Snoopy-t sikerül meggyógyítani és nem rosszindulatú, gyógyíthatatlan  betegségben szenved.

jelige: Jimmy
2017-07-10
Tisztelt Doktor úr / doktornő ! Néhány nappal ezelőtt Jimmy jeligére kértem önöktől tanácsot. Ezen a hten hétfőn menhelyröl kihozott kb. 2 hónapos szuka kutyusom férges, féreghajtót kapott, fél szen Aniprantelt, azt követően naponta többször hányt, hasmenése volt, férgek ürültek, ennei azóta nem eszik semmit. Állatorvos hívtam, két napon át injekciót kapott a kutya, fecskendőből itattam, mert inni is képtelen volt, hasmenése véressé vált. Ma déután elkezdett magától inni, de ettől függetlenül infúzióra vittem, megkapta, közben az orvos megállapította, hogy parvós. A féreghajtás még szükséges lenne, de nem merem egyenlőre beadni, mert félek, hogy megint el kezd hányni és nem fog még inni sem. Orvosom tanácsára apránként kis adagokban húslevest itatok vele fecskendőből. Önök szerint adhatok-e neki féreghajtót, ami szükséges, de ártok-e vele? Van-e esélye szegény kiskutyámnak, hogy életben marad? Illetve, ha egy menhelyen azt mondják szóban, hogy beadták a kombinált oltás és egy féreghajtót, papírt nem adnak róla, csak postán kiküldik, elkérnek 5000 forintot, mondván, hogy drága az oltás és ennek ellenére tele van féreggel a kutya és beteg ( ami ellen be van oltva), ezzel kapcsolatban lehet-e lépéseket tenni, mert nem fogom annyiban hagyni, hogy állatokat kínozzanak, miközben ki tudja mennyi támogatást tesznek zsebre. Köszönöm válaszukat, elnézést a hosszú levélért. Tisztelettel

Én semmi veszélyt nem látok abban, ha a még beteg kölyök megkapja a 2. féreghajtó tablettáját is.

Sajnálom a történteket és a nehéz időszakot, amit élnek a kölyök örökbefogadásával - de ahogyan eddig sen tudtam érdemben segíteni, most is a kezelést végző állatorvos tudja a legpontosabb információkkal ellátni a kuitya további kezelését és az esélyeket illetően.

Én még csak a menhely ellen sem szívesen hergelem, hiszen mindez megtörténhetett volna és gyakran meg is történik háztól, vagy tenyésztőtől  vásárolt kölykök esetében is.

További kitartást kívánok,  és Önökkel, valamint a menhely dolgozóival és állatorvosával együtt azt remélem, hogy sikerül megmenteniük a kölyköt.

jelige: melyik a jobb?
2017-07-10
Mik a tapasztalatok a Biocan novel DHPPIL4R szurival? A dokim most ezt akarja bevezetni a Versican plus DHPPIL4R helyett, melyiknél több a mellékhatás esélye? (duzzanat, fájdalom)? Vagy Önök melyiket adják? Köszönöm!
Mi jelenleg a Versican nevű védőoltást használjuk és nem találkoztunk több mellékhatással ennél a terméknél sem.
jelige: Szofi
2017-07-10
Tisztelt Doktornő/DoktorÚr! Van egy 7 éves shih tzu kiskutyám akinek a napokban száraz szemet diagnoztizáltak. Jelenleg HyCare szemcseppet kapott. Azt szeretném megkérdezni, hogy embernek szánt műkönnyet használhatok e? És melyiket javasolja? Esetleg Vidisic? Köszönöm válaszát Andrea
Én azt javaslom, hogy a száraz szem betegséget diagnosztizáó kollégával beszélje meg a könnypótló készítményt és annak napi használatát, de főleg a kontrol vizsgálatok időpontjait.
jelige: hátraharapás
2017-07-10
Kedves Doktor úr/nő! Szeretnénk venni egy retriever kiskutyát. A kutya most 7 hetes, és nemrég derült ki, hogy hátraharapása van. Csak pár pillanatig mutatta meg a tenyésztő, de első ránézésre több milliméteresnek tűnik az eltérés, kis pókharapó a kutyus. A tenyésztő szerint ez nem gond, ahogy fejlődik, helyre fog állni az állkapcsa. Ez valóban így van? Több milliméteres eltérés is rendbe jöhet magától? Vagy kezelhető ez a probléma valahogyan? Ha igen, mennyi idős koráig? Ezt a rendellenességet "sima" állatorvos is tudja kezelni, vagy van specialista (kutyafogász?), aki ezzel foglalkozik? Az interneten olvastam, hogy a fehérjedús tápanyag elősegíti az alsó állkapocs növekedését. Mit jelent a fehérjedúsabb? Mi Happy Dog Maxi Babyt adnánk a kutyusnak, amelynek a cég honlapja szerint 26,5% az állati eredetű fehérjetartalma. Ez elég, vagy ennél fehérjedúsabb táplálék kellene neki? A fehérjedúsabb táplálék okozhat másmilyen fejlődési rendellenességet nála? Ha megmarad a hátraharapás, az okozhat később valamilyen gondot a kutyának? Fog tudni rendesen enni, harapni, vagy csak simán becsukni a száját fájdalom nélkül? A fogazatára mennyire hat ki ez a probléma? Aránytalanul kopnak majd a fogai, esetleg fogkövesebb lesz, felsértheti az ínyét, stb.? Nem szeretnénk kiállításra vinni vagy tenyészteni a kutyát, csak hobbiállat lenne. Köszönettel: Hajnalka Ui: Az űrlap kitöltése kötelező, így kitöltöttem, de sok kérdés egyelőre nem releváns.

Nyilván megvan az esély arra, hogy a 7 hetes kölyök majdani végleges harapása változzon a most észlelt rendellenességhez képest. Ez a változás azonban lehet javulás és akár rosszabbodás is.

A jelenlegi elváltozás súlyosságát és befolyásolhatóságát is legjobb, ha specialista állatorvos ítéli meg. Ha mégis ehhez a kölyökhoz ragaszkodna , úgy érdemes lenne az adásvételi szerződésben kitérni az észlelt, ismert rendellenességre és rögzíteni az eladó esetlegesen vállalt felelősségét.

jelige: Rosszul összeforrt lábtörés
2017-07-07
A tegnapi napon befogadtunk utcáról egy kiscicát, 2 hónapos körül lehet, a jobb hátsó lábacskájára sántított, harapás vagy sérülés sebbel nem látszott rajta, elvittük állatorvoshoz, ahol azt mondták hogy törés és túl régi sérülés ahhoz, hogy rendbetegyék, rosszul forrtak össze a csontok(rossz szögben), nem lehet rendbetenni, de nem röntgenezték, csak tapogatták, illetve mozgatták a lábacskáját. Kérdésem az lenne, hogy rosszul összeforrt csontok esetén valóban semmit sem lehet tenni, vagy érdemes esetleg megnézetni másik állatorvossal? Válaszukat előre is köszönöm.

Akár ugyanaz az állatorvos, akár másik többet tud majd mondani, ha a tegnap befogadott kölyökmacskát kivizsgálhatja.

Az első lépések azonban biztosan az állapotfelmérés, láz és fájdalom mentesítés,  parazitamentesítések, védőoltások beadása kell, hogy legyen. Ezután valószínűleg röntgen felvételek is kellenek majd a sérülés pontosításához, és így kiderülhet az is, hogy rendezni lehet-e a sérülést, vagy várhatóak-e maradványtünetek.

Macskatartóknak

Mire van szüksége a macskámnak?

<< <  3 / 494 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.08.11
Ma reggel eltűnt a 1221. Bp. Vihar utcából egy fekete cica. 4 éves, a Gombóc névre hallgat, nagyon szelíd. Különös ismertetőjelei: a bal fülében van egy anyajegyszerű folt, a mellkasán pár szál fehér szőr, farka törött (még kiskorában tört el). Lehetséges hogy megsérült. Aki tud róla, Kovács Valériát hívja a 06 70/672-5757 telefonszámon!
2017.05.31
2017.05.29-én Tóth József utcából elveszett tricolor színű két hónapos kiscica, ha valaki látta/befogta kérem jelentkezzen a 0630/9324838-as számon, két kislány várja haza!
2017.05.24
2017.05.24 este Savoya Park Aldi/Möbelix előtti parkolóban kóborol ez a kan kutyus. Nyakörv nincs rajta, nagyon félős.