Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: szimat
2007-12-20
Van egy 6 éves németjuhász-keverék kan kutyánk,az idegen kutyákat nem szereti még a rendelőben is mindig ugatja a többieket.Szeretnénk hozni egy kiskutyát aki szuka,aki kérdésem az lenne,hogy melyik kutyát kell ivartalanitani a kant vagy a szukát? A választ előre is köszönöm!
A szukát mindenféleképpen érdemes lenne kb egyéves korában ivartalanítani. A kant szintén, ráadásul rövid időn belül - hiszen egyfelől a nehezen kezelhető és fékezhető kutya viselkedése várhatóan jó értelemben fog megváltozni, másfelől pedig a kis szuka első tüzelése (6-8 hónapos korában) nem fog rémálommá változni Önöknél. Ebben a témában még sok hasznos információt találhat honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában.
jelige: harley
2007-12-20
Van egy kutyus, örökbe szeretném majd fogadni...Az egyik heréje úgy néz ki ödémás... Mivel kell kezelni? Ha meggyógyul, akkor későbbiekben ez okozhat-e neki próblémát..., pl kiújulhat, vagy más betegségre fogékonyab, kialakulhat-e?
Először is meg kell vizsgálbni, hogy valóban „csak” here-, mellékhere-, esetleg herezacskó ödémáról, ill gyulladásról (fagyás?) van-e szó - vagy esetleg érintett a folyamatban a prosztata, hólyag, esetleg a vese is. Ez igen gyakori még „csak” gyulladásos eredetű folyamatokban is. A látható, tapintrható duzzanat ill asszimmetria a heréken (vagy herezacskón) azonban lehet akár táylog, vérömleny, vagy daganat is. A kezelésről természetesen a részletes vizsgálatok ismeretében érdemes beszélni, hioszen az jelenlegi adataink szerint lehet akár helyi vagy szisztémás gyulladáscsökkentő és antibiotikumos kezelés, vagy akár műtéti megoldás is szóbakerülhet. Értelemszerűen a kutya esélyei, kezelés utáni végállapota szintén a részletes vizsgálatok és a választott megoldás alapján derül ki.
jelige: ivartalanítás
2007-12-19
Érdemes ivartalaníttatni a nőstény cicánkat, ha lakásban tartjuk? Milyen érvek szólnak mellette és ellene?Nem kockázatos a műtét? Nem fog elhízni utána a cicánk?
Fiatal macskán a műtét kockázata minimális és a várható előnyök jóval nagyobbak, mint a Lakásban tartott macska igen gyakran és igen feltűnően (3 hetente, akár egy hétig) képes tüzelni az egész család „örömére”. Az egybefolyó, szinte összefüggő tüzelések a petefészek-, méh-, és emlők elváltozásaihoz (ciszta, hyperplázia, gennyes gyulladás, daganat) vezet(het)nek és a macskát idősebb korban, betegen, akár többször kell operálni. A cica hízásra hajlamosabb lesz ivartalanítás után. Ennek megelőzése azonban megoldható ivartalanított macskáknak gyártott tápok etetésével és sok mozgással, ingerdús környezet biztosításával. A témában még sok információt olvashat honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: arimanó 2.
2007-12-19
Köszönöm szépen a választ :) ha a párosodás összeött akkor a kiskutyák nem lesznek torzak?a szuka kutyust csak ellés után lehet ivartalanítani? További Szép Napot!
A fiatal szuka esélyei a vemhesség il szülés alatti rendellenességekre jóval magasabb, mint normális esetben. A születendő kölykök a beltenyésztés miatt nagyobb eséllyel hordoznak nemkívánatos géneket, ezért az örökletes betegségek, elváltozások esélye magasabb az ilyen almokban. Ezért írtam, hogy érdemes lenne akár a vemhes szukát megoperálni. A szukát természetesen lehet akár ellés után is ivartalanítani - de a fenntiek értelmében ezzel értelmetlen kockázatot vállal.
jelige: maszkos
2007-12-19
Tisztelt Doktor Urak! Lehet-e vemhesség első jele, ha az addig igen jó étvágyú szuka étvágytalanná válik, pontosabban válogatóssá? A kutyán semmiféle betegségre utaló tünet nincs, jó a kedve, nincs láza, emésztése rendben - de kb. 6-7 napja nem olyan étvággyal eszi a tápját, mint eddig mindig. (De pl. a kedvenc gyümölcsei, banán, alma, narancs korlátlan mennyiségben jöhetnek.) Azért vagyok bizonytalan, mert a kant egy napra hoztuk el tüzeléskor, napközben fedezés nem történt, de mivel az éjszakát is nálunk töltötte, akkor esetleg megtörténhetett az aktus. Amennyiben igen, ennek 18 napja. A kérdésem lényege tehát: jelentkezhet-e étvágytalanság, válogatósság a vemhesség kezdeti stádiumában?
Szinte kizárt. Sokkal inkább étkességről az étvágy növekedéséről szoktak beszámolni a vemhes szukák tulajdonosai még a vemhesség kezdeti szakaszában is. A tüzelés időszakában vannak szukák, amelyek kevesebbet esznek, de ez a tüzelés befejeztével általában megszűnik és a szuka étvágya visszatér, majd a vemhesség első harmadától növekszik és csak az ellés előtt csökken újra. Tehát, ha a kutya étvágya csökkent és nem beteg, akkor valószínűsíthetően még tüzel. A „kislány” preferált gyümölcsei is legalábbis az érdekesség kategóriába tartoznak, vagy legalábbis a kor divatjának megfelelően ő is hallott a sok gyümölcs/zöldség fogyasztás előnyeiről.
jelige: surge
2007-12-18
A cicám 5 éves, ma hajnalban volt egy epilepszia szerű rohama. Ápolónő vagyok, azért gondolom hogy az. Az oldalán feküdt és az egész teste rángatózott, fulldoklásszerű hagja volt.Kb.1-2 percig tartott, semmire nem reagált, majd csillapodott, 4-5 perc múlva hasrafordult, remegett, azálla nyálas volt. Kb. 2 óráig nagyon bizonytalanúl járt. Epilepsziás? Mi a teendőm?
A megfogalmazásából is látszik, hogy képzett, egészségügyi dolgozó - hiszen nem vágta rá a tünetek alapján az epilepszia diagnózisát, tudja, hogy hasonlóan az embertekhez és a kutyához, macskákon is többféle formája létezik a klasszikus epilepsziás betegségnek és egy sereg epilepszia-szerű megbetegedés is előfordul. Ha az 5 éves cicánál ez az első észlelt epilepszia szerű tünet, akkor igen valószínű, hogy nem veleszületett, hanem szerzett betegségről van szó. Sajnos a szerzett betegségek közül is több elképzelhető, lehet toxikus eredetű a kór, lehet fertőző (agyvelő-, agyburok gyulladások ..) lehet hematóma, tályog a koponyaüregen belül és sajnos nem zárható ki a koponyaüregi daganat előfordulása sem. A tüneteket ráadásul okozhatja súlyosfokú májelégtelenség, de akár keringési zavar (primer szívbetegség) is. És még a felsoroltakon túl is több kórok szerepet játszhat. Előfordulhat, hogy a felsorolásból néhányat kapásból ki tud zárni - de még így is nyilvánvalóan sok kérdés marad megválaszolatlanul. Kizárólag részletes vizsgálatokkal (kórelőzmény, vérvételek, kardiológiai vizsgálat, képalkotók, EEG ..) lehet kideríteni a tünetek okát, a cica esélyeit és a kezelés módjait. Ha bebizonyosodik a „klasszikus” epilepszia a cicán, akkor létezik többféle olyan gyógyszeres protokol, amivel szerencsés esetben a cica tünetmentessé tehető, vagy legalább a rohamok súlyossága, gyakorisága csökenthető. A részletes vizsgálatok elvégzésére Dr. Kómár Gyula, vagy Dr. Kiss Gabriella specialistákat ajénlom. A neten megtalálja elérhetőségüket a nevük, állatorvos ill epilepszia keresőszavak beírásával.
jelige: kicsi cicánk):
2007-12-18
A cicánk mérete alul marad az ilyen kornak megfelelő más cicák méretéhez képest. Ez mitől lehet? Lehet hogy kisebb termetű cica lesz? Kóbor cica volt úgy fogadtuk be kb 4 hónapos korában. 1 tasakos tápot eszik meg naponta és emellé száraz tápot is kap + jutalomfalatkát. Az orvos mikor találtuk azt mondta, hogy egészséges. Nem tűnik betegnek, de elég kicsike, fejletlenebbnek tűnik. Amúgy játékos. Egyszer volt féregtelenítve, mert az orvos azt mondta hogy férges, de nem jött semmi féreg, erre azt mondta, hogy rendben van. Mi meg nemrég olvastuk hogy negyedévente kell a féreghajtó. Ezt nekünk nem is mondta. 8 hónapos a cicánk:)
A cicákkal kapcsolatos általános egészségügyi teendőkről, valamint az ajánlott ivartalanításról honlapunk Tudnivalók és Publikációk részein olvashat. A macska termetét, méreteit öröklött tényezőkön kívül számtalan külső ok (tartás, takarmányozás, betegségek ...) alakítják ki. Ha állatorvosa megvizsgálta és egészségesnek találta a cicát, akkor én ezzel a ténnyel nem vitatkoznék. Hiszen emberek között is, csak a közvetlen közelünkben elképzelhető aprótermetű, filigrán fiatal hölgy mondjuk 40 kg-osan egy tornász személyében és egy magas, erősebb csontozatú, és jobban izmolt hasonló korú fiatal kosárlabdázó hölgy mondjuk 60-70 kg-osan. Mindkettő lehet teljesen egészséges, ugye? A méretek tekintetében macskáknál és kutyáknál is hasonló a helyzet - igen jelentős különbségek elképzelhetőek és normálisnak, egészségesnek is bizonyulhatnak.
jelige: Petra
2007-12-18
Tisztelt Doktor Úr! Egy előhasú koca megfialt 8 db malacot amellyeket felnevelt és le lettek választva. A koca szoptatás idő alatt eléggé lefogyott , már 12 hete hogy le lett választva és nem jön rá a párzás , de nagyon keveset eszik , hiába probálkozunk bármilyin táppal vagy házikosztal. Tanácsát előre is köszönöm!
Egyetlen dolgot lehet csak megállapítani az üggyel kapcsolatosan - az előhasi koca beteg. A leírásából semmilyen nyomot nem lehet kihámozni - azt sem tudjuk, hogy van-e láza a kocának, nem vérszegény-e, mivel etetik és hasonló alapadatok tömkelege hiányzik. Egyetlen és ilyen általános tünetből, mint az étvágytalanság, fogyás és a ciklus elmaradása senki emberfia meg nem mondhatja a diagnózist. A háttérben számtalan fertőző-, toxikus-, és egyéb szerzett betegség, tartási és takarmányozási hiba lehet. Ezek közül az aktuálisan fennállót csak állatorvosa tudja kideríteni.
jelige: napraforgó
2007-12-17
2,10 éves kutyusom Reggel 2x sárgás-slejmeset hányt,most du. hasmenése van,furcsa szagú.Nem eszik, kanállal itatom.Bágyadt,fekszik,sétálni se akar.Az orra nedves,nem érzem lázasnak.Vigyem sürgősen orvoshoz?(Konzerv ételt eszik,de a napokban kapott rántott húst,elég sokat evett.)Nagyon várom a választ! Köszönöm!
Igen, vigye sürgősen állatorvoshoz a kutyát. Kevéssé valószínű, hogy a rántott hús okozza a problémát - sokkal valószínűbb, hogy a számtalan lehetséges fertőző-, toxikus-, vagy egyéb kórokok (gennyes méhgyulladás, veseelégtelenség, daganat ...) egyike jelentkezett a kutyán. Állatorvosa vizsgálatok alapján el fogja mondani a kutya esélyeit és a kezelés módját.
jelige: kriszti és Mackó
2007-12-17
7 éves golden retriever kutyám 4 napja szült 7 kiskutyát. Azóta minden nap meghalt egy, most 3-an maradtak, de nem látszik rajtuk semmi különleges, sírnak, esznek, még nem nyílt ki a szemük. Nem tudjuk mi a bajuk, de Mackó (az anyuka) sincs túl jó bőrben, nemrég kihányta a konzerves ételt is. (kb 5 percel azután hogy megette). Találtam benne egy kullancsot is, nem tudom hogy került bele, teljesen tiszta kutyaháza van, lényeg hogy kivettem. Megfertőzte volna a kicsiket? Ez a 2. szülés Mackónál, tavaly 6 kutyus született, abból mindegyik életben maradt, nem volt semmi gond, kicsit túltápláltak voltak, de elevenek is. Állatorvoshoz még nem volt időm elmenni (de fogok!), így most ez a kérdés gyorsabb...
Kitalálhatatlan, hogy mi okozza a kölykök elhullását. Igen lehet, sőt nagyon valószínű, hogy a szuka betegsége és a kölykök elhullása között összefüggés van. A korábbi gond nélkül lezajlott vemhességek és kölyöknevelés a mostani történetet semmimódon nem befolyásolja. A 7 éves szuka már túl van tenyészidőszaka optimális időszakán és az anyaállaton talált kullancs, valamint a látható elesettsége is igencsak aggályos. Állatorvosa a szuka és a kölykök vizsgálatrával illetve az elhullott kölykök boncoltatásával tud majd diagnózishoz és remélhetőleg a megoldáshoz is eljutni.
jelige: MNopsz anyakutyus
2007-12-17
Tisztelt Doktor Úr! Mopsz kutyusunk első szülése volt, és 9 (!!!) kölyöknek adott életet. Sajnos ezért gyengék is voltak, így csak 4-et sikerült megmenteni, nem akart sokáig szoptatni, illetve rájuk feküdt. Már 1 hetesek a kicsik, a mama megtanulta az anya szerepet, szerencsére az a 4 kiskutyus jól van. Most viszont az egyik tőgye begyulladt. Állatorvos beoltotta, szerinte nem nagy gond, meggyógyul. Sajnos kivédhetetlen, hogy valamelyik kicsi - amikor nem vagyunk ott - abból a tőgyből is egyen. Ki lehet-e valamivel ezt védeni, illetve milyen problémája lehet a kicsiknak? Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm!
Nem lehet a problémát semmivel kivédeni - és az Ön által feszegetett probléma a szoptatós kutyák emlőgyulladás kezelésének legnagyobb dilemmája. Az sem jó, ha a gyulladásos emlő tejét eszik a kicsik illetve néhány a tejjel kiválasztódó gyógyszer is árthat a kicsiknek. Viszont a tejelő emlők folyamatos ürülése a kezelés igen fontos része. Az ügyben állatorvosával kell konzultálnia, hiszen egyedül ő tudja, hogy a gyulladt emlőben zajló folyamatok milyen jellegűek (gennyes jellegű-e a folyamat), milyen a szuka és a kölykök általános állapota, és azt is, hogy milyen injekciót adott a szukának.
jelige: Fricike 2.
2007-12-17
T.Doktor úr! SAJNOS ma megszűnt az állásom, így felelős állattartóként holnap reggel azonnal orvoshoz viszem a kutyát. A mézes teáját megkapta, kicsit jobban van.
Igen sajnálom, hogy ilyen szomorú esemény kapcsán lett időmilliomos és tudja a a Fricit állatorvoshoz vinni. Őszintén remélem, hogy a mostani szomorú esemény csak a javára válik és Boldog Ünnepek után kicsit kipihenve, kutyáját is meggyógyítva az Újévben rendes munkahelyet talál.
jelige: Totti
2007-12-17
rendesen eszik játszik fut napi háromszor etetem vizet is rendesen iszik de akaja egy részét ki hányja.most kaptam 3 napja de olyan emberé volt aki alkoholista nem igen etették inkább kocsmába hordták.lehet hogy a rendszertelen etetés miatt van most hogy hozzám került és rendesen etetem ezzel meg terhelem a gyomrát ?
Nagyobb a valószínűsége, hogy a hiányos vakcinázás és a talán el sem végzett parazitamentesítés okozza a kutya fő problémáját. Honlapunk Tudnivalók rovatában tájékozódhat arról, hogy egy kölyök kutya esetében mik a teendői. Az olvasgatás mellett pedig a Tottit mielőbb felszerelt kisállat rendelőbe kellene vinni.
jelige: betegség
2007-12-17
TISZTELT DOKTOR ÚR! 3,5 HÓNAPOS KISKUTYÁMNAK 2 NAP OTA NAPI EGYSZER VAN HASMENÉSE ÉS NAPONTA 1-2 HÁNY IS.ÉTVÁGYA CSÖKKENT, ERŐSEN VAKARÓDZIK.LÁZA NINCS DE BÁTYADT.MI LEHET VELE?
Veleszületett és szerzett betegségek tucatjai okozhatnak hasonló általános tüneteket. Az sem kizárt, hogy többféle kórság dúl a kölyök kutyában. Ha elolvassa honlapunk Tudnivalók rovatában a kutyákra vonatkozó fejezeteket, akkor tisztába kerülhet azzal, hogy egy 3.5 hónapos kutyának hány oltása, parazitamentesítése kell(ett volna), hogy meglegyen.
jelige: cirmos
2007-12-17
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy az egyik három hónapos kiscicám 3-4 napja nem eszik, csak iszik, és fehéret hány. Hiába adok neki macskatápot, házi kosztot, tejet, baromfipárizsit...semmi nem kell neki. Én úgy hallottam, hogy ha a kiscica fogzik, akkor sem eszik, és még el is pusztulhat.? Megnéztem neki, de szerintem még nem fogzik. Egy olyan épületben tartjuk őket (műhely) amelyben csak nappal van fűtés, éjszakára 1-5 fok lehet. Amúgy ennek a kiscicának még egy testvére van az épületben, ő panaszmentes, és még van egy egyéves kandúr is velük. Eleinte nem akarta befogadni az idősebb cica a két kisebbet, de egy hét után már semmi ”konfliktus” nem volt közöttük, már együtt ettek! Válaszát, tanácsait várom!
Az oltatlan, parazitamentesítésen át nem esett kölyökmacskák még kifogástalan tartási és takarmányozási körülmények között is igen sokat betegeskednek, nagyobb részük el is pusztul. Honalpunk Tudnivalók rovatában bővebben is olvashat arról, hogy egy kijáró kölyökmacska oltási programja hogyan kell, hogy kinézzen. A mostani teendője egyértelműen az, hogy a beteg cicával elfárad az állatorosi rendelőbe. Állatorvosa vizgsálatok útján ki fogja deríteni, hogy a szóba jöhető több tucat megbetegedés közül mi áll fenn a cirmosnál - és felteszem, a betegség gyógyítása után az egész csapat oltásait és parazitamentesítését is megbeszélik. A beteg cica átvészelését nagymértékben segítené, ha fűtött helyiségben lehetne megküzdenie a kórral.
jelige: arimanó
2007-12-17
Most lesz 1 éves a fiú kutyám(palotapincsi) és tüzelt az anyja párosodtak és összeragadtak.Lehetnek ebből kiskutyák vagy még nem ivarérett?
Az 1 éves fiatal kan már ivarérett, így sajnos minden esélyük megvan arra, hogy a nemkívánt párosodásból kölykök lesznek. Valószínűleg elérkezett a történelmi pillanat a szuka ivartalanítására, amit 4-6 héten belül ajánlott lenne megtenni. A témában többet is olvashat honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: Foltika 2.
2007-12-17
Tisztelt doktor Úr! Folti betegségére azt válaszolta, hogy a kezelő orvossal vegyük fel a kapcsolatot, ezt meg is tettük aki azt javasolta, hogya altassuk el, ennek ellenére kértük a kórházi kezelést és három nap múlva hazahoztunk egy javulófélben lévő kisbundást aki eszik, nehezen de sétálgat.Remélem nem döntöttünk rosszul.Elaltatni egyszerüen képtelenség számunkra. Válaszát előre is köszönöm
A fejlemények egyenlőre maximálisan Önöket igazolják, örülök, hogy rácáfoltak a kezelőorvosuk borúlátására. Megkerestem és elolvastam előző levelüket is és mindkettőt elolvasva sem állt bennem össze a kép - azaz fogalmam sincs, hogy mi a baja a Foltinak. Mindezek ellenére őszintén remélem, hogy hosszabb távon is sikerül jó állapotvab tartani a kutyát.
jelige: kutyaszeretet
2007-12-17
a kutyám 1 hete fialt megbetegedett nincy teje.3 kiskutyálya van szeretném ha életben maradnának hogyan tudnám én táplálni őket.
Kutya tejpótló tápszerrel, amit nagyobb állatorvosi rendelőkben, állatpatikákban szerezhet be.
jelige: amtober
2007-12-16
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb 3 honapos kutyának adhatok-e már csontot (eddig tápo és konzervet evet, váltakozva) ha igen nyersen vagy főve? illetve érdeklődnék még oltás felől, kapja a kiskutya folyamatosan az oltásokat kb 2 hét mulva kell vigyem egy másik oltásra, ugynevezett veszettség ellen kapja. Nagyon korainak találom ezt még, lehet hogy alaptalanul? Válaszát előre is köszönöm
Egy kölyök kutya is rágcsálhat akár naponta is kevés csontot, de a táplálékának túlnyomó része a fajtájának, korának megfelelő táp kell, hogy legyen. Jobb, ha főtt, vagy legalább párolt csontot kap a kutya és valóban vigyázni kell a mennyiségekkel. Nem írta a kutya fajtáját, méretét - ezért a leginkább attól félek, hogy egy kölyök csivavát tervez marhalábszárcsonton tartani ... Egy kölyök kutya oltási programja és tervezett parazitaellenes kezelése az első évben igen sűrű. Amit leírt az teljesen rendben van, minden 3. hónapot betöltött kölyök meg kell, hogy kapja az első veszettség elleni oltását. A 2 hetente történő oltások is teljesen megszokottak. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is olvashat a kutyák ajánlott oltási programjairól.
jelige: Scooby
2007-12-16
Jó napot! Szeretnék tanácsot kérni , hogy mitől lehet ha a 8 hónapos német dog-omnak megy a hasa! Már egy ideje híg a széklete. Van egy párja , ő szuka ugyancsak német dog vele egy idős. A szukának pedig valamiért fáj a lába de nincs benne tüske vagy sérülés a tappancsán mégis a jobb hátsó lábára sántít. Állandóan (kb 2-3 napja) három lábon áll , a jobb hátsót fájlalja... Külső sérülésnek nincs nyoma , egészsegesnek látszanak mind a ketten. Calcium tablettát kapnak napont a megfelelő adagolásban. Kérem segítsen tanácsával mihamarább! Előre is köszönöm!
A 8 hónapos dog hasmenését veleszületett és szerzett betegségek tucatjai okozhatják a tartási és takarmányozási hibákról nem is beszélve. A vele egyidős szuka sántaságát hasonlóan több tucat elváltozás okozhatja még akkor is, ha látható elváltozást Ön nem észlel a végtagon. A kalcium helyes adagolását tekintve is vannak kétségeim. Mindkét válaszára kizárólag részletes állatorvosi vizsgálat adhat választ. A részletes vizsgálatot felszerelt (laboratórium és röntgen) álatorvosi rendelőben lehetséges csak elvégezni.
jelige: kutyagyerek
2007-12-16
Tisztelt Doktor úr! Rendkivül kedves Labrador kutyánk 17 hónapos, 8 hetes korától van nálunk.Már kezdettöl idönként furcsán viselkedik.Több , közepes méretü plüss játéka van és ezekkel néha, mintha kan kutya lenne, párzó mozdulatokat tesz. Megtörtént már az ivartalanitása is, de ez a viselkedése változatlan. Elég sokat foglalkozunk vele, tanulékony, nem hisszük,hogy unalmában csinálná.Lehetséges valamilyen szervi elváltozás az oka és kell e jelentöséget tulajdonitani?Köszönettel: Kutyagyerek
Nem kizárt, hogy az ivartalanított, eredetileg nőstény labi nem is egyértelműen nőstény kutya (volt), hanem mondjuk hermafrodita. A petefészkek eltávolításával akár a csökevényesen meglévő hím nemi szervek (szervkezdemények) is domináns hím viselkedést okozhatnak. Ezügyben a legpontosabb választ, részletes kivizsgálás után az Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti Tanszékén Dr. Thuróczy Juliannától, vagy Dr. Tibold Anikótól kaphatnak (06-1 -478-4100). A vizgsálat kideríthetné tehát, hogy van-e szervi oka a furcsa viselkedésnek és azt is, hogy kell-e jelentőséget tulajdonítani ennek, illetve lehet-e tenni ellene.
jelige: duzzanat
2007-12-16
Egy németjuhász nőstény kutyám van, már kb 5 napja vettem észre h a jobb pofája mintha föl lenne duzzadva. Elősször azt hittem hogy csak elaludta a szőrét, de ma jobban megnéztem. A nyakájánál és a pofájánál van vlmi véres duzzanat ami elég nagy. Nem tudom h most ez daganat vagy vlmi más betegség?
Én sem tudom, és senki más nem tudhatja a leírásából, hogy ez most daganat-e, vagy valami más betegség. Helyesen írta a jeligében, a láthat, tapintható eltérés egy duzzanat - ami lehet vérömleny, tályog, fekély, gyulladásos eredetű terime és igen, sajnos akár daganat is. Részletes állatorvosi vizsgálat (benne vérvizsgálat, citológiai vizsgálat, akár koponya és mellkasi röntgenek) képes megmondani, hogy a lehetséges betegségek közül mi jelentkezett a kutyán és azt is, hogy miként lehet kezelni.
jelige: Fricike
2007-12-16
A kenelben tartott 1,5 éves kan, keverék kutyám /kb. 10-15 kg, kis közepes méretű/ma estére folyamatosan tüsszög, kicsi szünetekkel. Viszont ugrál, eszik és nem lázas. Félek megfázott. A másik 2 kutyámmal nem jön ki jól, ezért ő nem lehet a fedett garázsban, bár a kenelben is van fedél a feje fölött. A 2 mcska pedig a házban él, így oda sem tehetem. Mit adjak neki, ha meghűlt? Egyáltalán mit tegyek? Reggel 6-kor megyek el dolgozni és 20-21 között érek haza. Este ki szoktam engedni cc. 2 órára, tudom ez és a felügyelet is kevés, de nem tehetek mást. Egyedül élek. Köszönettel és üdv. Gabi
Jól kiszúrt velem, mert az egyetlen helyes válasz lehetőségét gyakorlatilag kizárta azzal, hogy a kutyát képtelenség(?!) állatorvosi rendelőbe vinni, kivizsgáltatni és a diagnózis szerint meggyógyíttatni. Pedig ez a teendője egy felelős állattartónak. Most írhatnám azt válasznak, hogy itassa a kutyát mézes kamilla teával - és néhány nap, hét múlva meglátjuk, hogy meggyógyul-e. De nem írom.
jelige: Bogyó
2007-12-16
Azt szeretném megtudni,hogy első tüzelésnél teherbe eshet-e a kutyám egy 7 hónapos kantól,és hogy szemmel látható jelei vannak-e?Előre is köszönöm
Sajnos igen. A kutyák mindkét neme 5-8 hónapos korában ivaréretté válik és ez azt jelenti, hogy párzásra is képesek és utódok is lehetnek az aktusból. Az ivarérettség azonban korántsem jelenti azt, hogy a fiatal szuka érett lenne a vemhesség és az ellés, szoptatás megpróbáltatásaira. Hasonló a helyzet az embereknél is néha előforduló tini szerelemre és nemkívánatos következményeire ... A vemhességnek szemmel látható jelei félidő után (kb 1 hónapos vemhesség) lehetnek. A legokosabb véleményem szerint az lenne, ha egy hónap múlva függetlenül a vemhességtől a szukát ivartalanítanák. A témában olvashat még honlapunk Publikációk rovatában. 1);
jelige: FIP?
2007-12-16
Van egy 1 éves kiscicánk és most lett kész a vérképe.A diagnózis:fertőző hashártya gyulladás.Azt mondták nincs rá gyógyszer,gyógyíthatatlan.Azóta sírunk és kétségbeesetten keressük a lehetőséget,a gyógyulást hozó gyógyszert. Kérném Tisztelettel kérem ha tud valami bíztatót írja meg nekünk.
Nem tudok semmi bíztatót mondani ezügyben. A kétségbeesés és sírás egészen biztosan nem használ azonban a cicának sem. A cica érdekében hagyatkozzanak a diagnózist felállító kezelőorvosuk véleményére.

<< <  305 / 412 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.03.06
Még mindig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.02.25
Gazdit keres két 7 hetes keverék kislány kutyus! Gazdájuk sorsukra hagyta őket, most ideiglenes helyen vannak, de végleges, szerető otthont keresünk a számukra. Előreláthatólag maximum közepes termetűek lesznek. Tüneményesek, kedvesek, bújósak. 20 335 3571 ; oszmun@gmail.com
2015.02.14
ELVESZETT! (Ady Endre út környéke) Szürke-fekete cirmos 6 éves macska nőstény, "Mirci" névre hallgat, aki néhány napja eltűnt. Ha valaki tud róla kérjük értesítsen a következő telefonszámon: 226-5654 vagy a 06-30-665-0418