Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Szamóca
2008-06-03
1,5 éves ivartalanított labrador-vizsla szuka kutyusunk férjemnek támadt,úgy nézett ki, mint aki nem tudja mit csinál.Hangra reagált,és szemmel láthatóan elszégyellte magát, nem értette mi történt.Gyakran nyalogatja a tapétát a falról.Érdemes epilepszia irányába vizsgálatokat kezdeményezni? Köszönöm
Érdemes. Akár a klasszikus epilepsziának akár egyéb epilepszia szerű betegségeknek megvan az esélye a leírása alapján. Akár keringési zavar, mérgezések, agydaganat, idegrendszrei fejlődéi rendellenességek is állhatnak az észlelés hátterében. Sajnos csak sok és sokféle vizsgálattal lehet szűkíteni a kört és szerencsés esetben megtalálni az okot.
jelige: Bógáncs
2008-06-03
Kedves Doktór Úr! Egy pulikeverék kutya 4 napja nem tud székelni, a fenekét a födön húza, nem eszik. Eboltás+2 darab féreghajtót megkapta 1 hónappal ezelőtt. Talán a bűzmirigye nem ürül? Mi a teendő?
Talán a bűzmirigye nem ürül. Vagy talán székrekedése van. Vagy talán bélelzáródása, bélcsavarodása, daganata van a kutyának. Az olyan egyértelmű dolgokat, mint a puli szőrének koloncos elszenyeződése gondolom kizárhatjuk, mivel az már messziről fel szokott tűnni a tulajdonosoknak. Abban lehetünk csak többé-kevésbé biztosak, hogy nem veszett a kutya és hogy nem bélférges - mivel a kötelező ellátását megkapta. A teendő a kutya részletes kivizsgálása kell, hogy legyen.
jelige: Panni
2008-06-03
Rengeteget iszik és pisil, de mostmár reggelre bepisil. A vérkép jó eltérés csak HGB-ben eredménye:197,0 PCV: 57,9 MPV: 16,5 pct: 0,702 ALT/GPT:167 ALKP:481 Alfa-amiláz 1473 Fruktózamin: 1,65 Totál KoleszteriN:8,3 LDH:359. Csak az eltérő eredményeket írtam le. Nem tudom mire vélni ezt a betegségét, levertség nincs, étvágya van, az orra száraz de az orraluka nyirkos. Rengeteg pénzt költöttem rá, de már nincs több, egyenlőre.
Sok betegség tünete lehet a sok vízivás, gyakori vizelés. Gyakorlatilag bármely lázas megbetegedés, vese-, májelégtelenség, cukorbetegség, gennyes méhgyulladás ... és még egyebek is kiválthatják. Az inkontinencia lehet, hogy nincs kapcsolatban az eredeti megbetegedéssel és mondjuk egy önálló gerincelváltozás jele. Megértem, és elhiszem, hogy már eddig is pénzbe került a kutya kivizsgálása, de én a leírtak alapján biztosan nem tudom megállapítani, hogy mi a baja. Állatorvosa mit mondott? Van diagnózisa, vagy további vizsgálatok kellenek a továbblépéshez? 1);
jelige: Sky
2008-06-03
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 7 hónapos bernáthegyi kutyám egy elég csúnya bőrbetegségben szenved. 1-2hónapja kezdődött, a hátán ritkulni kezdett a szőre, majd kis kütések jelentkezteztek rajta, állatorvosunk antibiotikumos (augmentin-2 hétig napi 2x1) kezelést ajánblott. Bőrkaparékot vett aminek eredménye gombás fertőzést hozott ki erre lamisil tablettát kapott és nizoralos fürdetést javasolt. Mindent betartottunk, de a fürdetés után a kutya állapota rosszabodott, vörös kiütések, hólyagok borították el szinte az egész testét. Ismételten kihívtam az orvost, aki szerint a kutyámnak bolhanyál allergiája van. Ő a kiütéseket, sebeket (már ezek is kialakultak a kutyán) ezzel magyarázza, szteroi tbl.adott be neki és betadinos ecsetelést javasolt. Ami egy bernáthegyi kutyánál nem egyszerű. Már egy hete kezelem a kutyát nap mint nap, de az állapota nem javul, ismét vannak rajta sebek. Már nem tudom mit tegyek kérem segítsen/segítsenek. Előre is köszönöm segítségüket.
Sajnos kutyán is igen sokféle betegség okozhat szőr-, és bőrtüneteket. A részletes kivizsgálást szinte soha nem lehet otthon elvégezni. Szerintem indokolt lenne bőrgyógyászati esetleg endokrinológiai szakrendelést felkeresni mondjuk az Állatorvostudományi Egyetemen (Dr Thuróczy Julianna, 478-4100).
jelige: orbika
2008-06-03
Szép napot! 10hetes westinknek vérzik a bal füle.Mitöl lehet?Kivakarta talán?
Hát az nem kizárt. A kérdés már csak az, hogy miért vakarja. lehet benne toklász, parazita, batériális, gombás eredetű gyulladás, allergia, fényérzékenység, endokrin betegségek és még elég sokminden állhat a háttérben. Állatorvosa tudja tisztázni a felmerülő kérdéseket.
jelige: Szamy
2008-06-03
Anyukámék 3 éves Bolognese szuka kiskutyája múlt hét pénteken esett át az ivartalanítási műtéten ( méh + petefészek ). Először szombat este evett húslevest és abba néhány szem tápot. Ami aggaszt, hogy azóta nem volt széklete és a kedélyállapota sem jó, vagyis egész nap fekszik, nem sétálgat, mozgolódik. Az orvos tanácsára tegnap este étolaj lett keverve a vacsorájába, ami nem hozta meg a székletet. Lehet hogy a székrekedés miatt ilyen egyhangú a kiskutya viselkedése? Tanácsát kérném, melyet azonnal átadok szüleimnek. Én már ezt nem bírom tétlenül nézni, nagyon aggódom Szamykéért. Tanácsát előre is köszönöm.
Az operáló állatorvost kellene értesíteni a Szamy állapotáról. Ő vizsgálatok utján tudja majd tisztázni, hogy kell-e bármilyen gyógyszeres beavatkozás a mielőbbi felépülés érdekében.
jelige: lábtörés
2008-06-03
Tisztelt...! Van egy 7 hónapos boxer kutyám eltört a lába és meg kellett műteni 4 napja történt a műtét de még mindig dagadt a lába gyógyszert kap. Az a kérdésem hogy ez természetes e és hogy mikor fog múlni a dagadás és mikor kezdi majd használni a lábát ilyenkor a kutyus? Válaszát előre is köszönöm!
Azon nem csodálkozom, ha néhány nappal a műtét után duzzadt az operált végtag és nem tereli a kutya. Ahogyan emberek esetében úgy egy kutyánál is vannak olyan esetek, hogy hetek-hónapok kellenek a gyógyuláshoz. A további kérdéseit sem tudom megválaszolni, még akkor sem tudnám, ha megírta volna hogy melyik csontja törött el, és milyen műtéti megoldást alkalmazott a kolléga. Ő viszont mindenkinél jobban ismeri az esetet, és biztosan kielégítő választ képes adni.
jelige: Zsepi
2008-06-03
Tisztelt Doktor Úr! Egy éves Westi kiskutyám ”felnyalt” valami fertőzést, amitől hányt meg hasmenése volt. Voltunk orvosnál, most már jobban van, elmult a hányás, hasmenés, de még idönként csunyán köhög. Lehet e mézes kamila teát adni a kutyának, vagy ha esetleg tudna valamit javasolni, hogy mit adjak neki azt megköszöném.
Nincs akadálya a mézes kamilla itatásának sem - ártani nem fog és nem kizárt, hogy segít is a tünetek elmulasztásában - de legokosabban akkor járna el, ha jelezné állatorvosának a fejleményeket. A köhögést ugyanis számtalan akár súlyosfokú betegség (szívelégtelenség, légcsőszűkület ..) is okozhatja - amit a mézes tea nem gyógyít.
jelige: zs
2008-06-03
Üdvözlöm! Egy hét hetes bischon havanesem kiskutyám van. Az lenne a kérdésem, hogy mikortól fürdethetem? Kell e most rögtön a hazahozatal után kezdeni a fürdetést, vagy van valamilyen minimum időszak, ameddig nem célszerű ? Másik kérdésem a bolha és kullancsírtásra vonatkozna. Kérem írja meg, hogy Ön szerint milyen fajta terméket válasszak, ami jó a kutyusnak.
Nincs életkori korlát a fürdetésnél, akár újszülött kutyák és macskák is fürdethetőek - ha indokolt. Kutyát akkor indokolt fürdetni, ha bármely nehezen eltávolítható, esetleg bűzös anyaggal szennyeződött a szőre/bőre, vagy bőrbetegség miatt (parazitás, gombás fertőzés ..) állatorvosa gyógysamponos terápiát rendelt el. Külső parazita ellenes szerek arzenáljából (cseppek, spray-k, nyakörvek ...) választhat célszerűen állatorvosa segítségével a kutya környezetének fertőzöttsége alapján.
jelige: Riki
2008-06-03
Van 1 db 6 hónapos kan németjuhász kutyám ,erős csontozatú,játékos,vidám.Nem volt soha látható,észrevehető betegsége.Egészségesen fejlett.Ma néztem a fogát hogy hogy váltja és láttam hogy a maradandó,már kinőtt eggyik szemfogán a zománc le van pattanva,és a helye 1 kicsit sárga.Miért van ez? Nem érzékeny neki.Enni amikor csontokat kapott akkor olyan volt amit el tudott rágni,és amit nem azt ott hagyta.Étkezése nem változott,jó étvágya van.
A fog zománca lepattanhat akár amiatt is, ha a kölyök odaverte a fejét valami kemény felülethez, de akár kő-, fém-, csont rágása is eredményezhette a zománchiányt. nem megfelelő táplálásból eredő zománchibák esetleg hajlamosíthatják a kölyköt hasonló balesetekre.
jelige: csípődiszplázia
2008-06-03
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 1,5éves diszpláziás Golden Retriever kutyám. Bal hátsó lábára súlyos csipődiszpláziás. Elvittem 2 ortopédiai specialistához is, de sajnos teljesen eltérő diagnózist adtak a sántaságát és a lehetséges fájdalmait illetően. Én nem látom, hogy sántitana, de abban nem vagyok biztos, hogy nincsenek e fájdalmai. Hogyan tudnám esetleg én megvizsgálni, hogy vannak-e fájdalmai, ugyanis ez a feltétele a műtéti beavatkozásnak, abban ugyanis egyet értettek az orvosok, hogy csak akkor szabad műteni, ha fájdalmai vannak.Milyen tapasztalatai vannak a teljes csipőprotézis beültetésével? Milyen előnyei ill. hátrányai lehetnek? Egy ilyen műtét után teljes értékű és hosszú életet élhet egy kuyta? Válaszát előre is köszönöm!
Szerintem Ön nem tud olyan vizsgálatot elvégezni, ami alapján eldönthetné a két specialista vitáját. A csípőízületi diszplázia esetében legalább 4 féle műtéti eljárás közül kell kiválasztania állatorvosának a legjobb megoldást nyújtó beavatkozást. Az esélyeket és a megoldások várható eredményét is állatorvosa tudja legjobban megítélni - nekem erre semmi esélyem nincs. Én az Ön helyében mindkét orvosnál visszakérdeznék a véleményükre, és ha kell újabb ismételt vizgsálatokat végeztetnék a pontosabb diagnózis és az ideális megoldás érdekében.
jelige: pit6161
2008-06-03
tiszteltt doktorur vagy nö.A kutyám szuka 1honapja nem kivánatos párzás történt nem tudom sikerült -e? Nem is az a baj megnöt a hasa és 1hete betegség jelét láttam rajta .Munkábol hazaérve tapasztaltam hogya kutyám üdvözlés után össze eset de utána lábra állt.A Mostani napokban gyengeséget láttam rajtta .Másanap szombaton el vittem egy állat orvosnöhöz ,Aki egy ilyen nevügyogyszert adot xiclav hogy szedje szombaton már rosszabbul volt .Jo hogy a vasárnapot tul éltte .Véres váladék jöt ki belöle rozsa szies piros .A szemme váladékozot enyhén szük látása volt nem lehetet látni a barna szemmét csak ilyen véraláfutást. sokat iszik , keveset eszik néha öklendezik hányás fehéres .Ma hétfö reggele már jobban volt futkározott játszottam vele. Hétföre be rendelt vérvétele.Meg is történt meg utrahangoztta és azt mondta méhgyuladáásavan meg kell müteni .juni 2ig adjak rá választ holnap lenne a mütét .A vérvétel eredmény még nem volt meg . Ma el vittem egyí másik orvoshoz is ö jobba n meg vizsgáltta és egy nemi váladék mintát is csinált holnap lesz eredmény 15-18ig érdeklödhetek ?Azt szeretném kérdezni ki lehet -e a mütéte kerülni a méh kivételt? Kérem a segitségét tanácsát mi elöbbi válaszát élet töntése érdekében köszönöm
Nem gondolom, hogy érdemes lenne tovább halogatni a kutya műtétjét. Ha jól értelmeztem a sorait, akkor a kutya nem vemhes, hanem gennyes méhgyulladása van - ami hosszú idő alatt tönkreteszi a veséjét, máját. Fiatal tenyészállatok esetében van ok arra, hogy gyógyszeres kezeléssel próbáljuk visszafordítani a folyamatot - de még ezekben az esetekben is van, hogy a végén mégis meg kell operálni a szukát. A kutya élete érdekében szerintem csinálják meg a műtétet, hiszen ez ad igazi esélyt a teljes és végleges gyógyulásra.
jelige: Silver
2008-06-03
Szerintem túlzottan hullik a szőre, és már pár hónapja ami végülis normális is lehet hiszem tavasz van... Lehet túl aggódom de van olyan hogy megfogom a ”grabancánál” és egy nagyobb adag is a kezembe marad. Ezenkívül nem lennemző hogy szőrt hányna.
Valóban nem egyszerű annak megállapítása sem, hogy normális mértékű szőrhullásról van-e szó, vagy időszakosan felerősödött szőrhulláűsról (vedlésről), vagy legrosszabb esetben betegség tünetéről-e. A helyzetet némileg nehezíti, hogy gyakorlatilag bármely (!) betegség esetében jelentkezhet kóros szőrhullás tünetként. A legokosabb az lenne, ha állatorvosa véleményét kérné a kérdés eldöntéséhez.
jelige: laramidia
2008-06-03
Jó napot kívánok! Barátnőmmel van egy rhodesiai ridgeback-ünk aminek a hátán nőtt egy púp. Megműtötték, lement és újra feldagadt. Az orvos azt mondta lehet, hogy dermoid sinus. Ezzel a betegséggel kapcsolatban szeretnénk minél többet megtudni (hogyan öröklődik recesszíven-dominánsan, mennyi idő míg elmúlik, elmúlik -e egyáltalán, tenyésztésből ki kell-e vonni, stb.)Várjuk minél előbbi válaszukat! Köszönettel:
Az irodalom sem egységes a dermoid ciszták öröklésmenetében. Annyi látszik bizonyítottnak, hogy öröklődő bántalomról van szó, tehát az érintett egyedek tenyésztésből való kizárása ajánlott. A dermoid ciszta nem múlik el magától. Sebészeti kimetszéstől várható a végleges gyógyulás. Előtte van értelme a cisztát kontrasztanyaggal feltölteni és töbirányú röntgenfelvételeket, vagy CT vizsgálatot végezni a ciszta kiterjedésének megismerése céljából. A hálón a Rhodesian, dermoid sinus, vagy dermoid cyst kulcsszavak beütésével további információhoz juthatnak.
jelige: nyíregyháza
2008-06-03
a panasza a kutyámnak az hogy három napja megy a hasa,valamikor ugy mint a viz és valamikor meg véres rendesen véres a széklete de nagyon hig és alig eszik és csak tápot adunk neki
Mielőbb fel kellene keresnie az egyik nyíregygházi rendelőt, hogy a kolléga kideríthesse, hogy a szóbajöhető néhány tucat betegség közül az Önök esetében konkrétan mi is okozza a gondot. A klinikai vizsgálatok mellett nem kizárt, hogy székletvizgsálat, vérvizsgálatok, esetleg képalkotó is kell a diagnózis megszületéséhez. Ha lesz diagnózis, akkor remélhetőleg lesz eredményes kezelés is.
jelige: Ricky
2008-06-03
Tisztelt Doktor Úr! 4,5 éves német juhászkutyám bal szemén 1 hete vettem észre egy dudort. A szem középtengelyétől kifelé a fülek irányába helyezkedik el a pici piros pont. Amennyire tapasztaltam a kutyát nem zavarja, nem változott semmit a viselkedése ugyanolyan mozgékony, mint azelőtt, az étvágyával sincs gond. Elvittem állatkórházba, ahol kapott szemcseppet, ennek a használatát ma kezdtük el, ezért a hatásosságáról még nem tudok mit írni. A vizsgáló állatorvos szerint lehet valamilyen sérülés, vagy valami komolyabb, esetleg daganat. Azért idegesít a dolog, mert a másik szemén is mintha kezdene kialakulni ez a valami. Ami talán még fontos lehet, hogy állandóan csipás a kutya szeme. Várom válaszukat, tanácsukat. Egy aggódó gazdi
Valóban nem megnyugtató, hogy a kezelés ellenére nem javukl a helyzet, sőt a másik szemen is elváltozás alakult ki. A teendő ilyenkor is csak az lehet, hogy értesíti állatorvosát. Felteszem, hogy a szemészeti kivizsgálás mellett fog érvelni, amit vagy ő maga, vagy egy szemész specialista kolléga fog elvégezni. Az eredmények tudatában érdemes dönteni a kezelésről. Nem kizárt, hogy műtéti megoldás is szóbakerül.
jelige: szomokrkodó 2.
2008-06-03
Tisztelt Doktor úr/Nő! Köszönöm a válaszát, ilyesmitől féltem én is...Egész nagy körben kiteszek cetliket majd, hogy keresem, nem tudom,mekkora területre menekülhetett el szegénykém...Hát, a pokolba vezető út biztos, hogy jószándékkal van kirakva: épp azért hoztam el a cicát arról a helyről,mert egy hete véres nyakkal jött felém élelemért..Fene gondolta, hogy kiverekszi magát az Ady Endre út végén a hordozó ládából... Pokoli arra gondolnom, hogy egy rossz döntésem miatt most éhes, szomjas lehet valahol egy macska, akit én szinte sajátomként szeretek hetek óta, és etetek is...Illetve csak múlt az idő.. Ha arra a részre, ahol utoljára láttam kiteszek cédulákat, talán van remény? Köszönettel várom válaszát:
Igen, nemcsak néhány nap, van, hogy hetek múlva kerül meg egy-egy elveszett macsek. A környék körbehirdetése és személyes érdeklődés útján lehet a legtöbbször eredményt elérni.
jelige: szomorkodó
2008-06-02
Pár napja egy kóbor cicát szerettem volna hazavinni, mert ahol volt, folyton véres lett a nyaka. Nem tudni, hogy kutyától, kandúrtól vagy embertől-e. De út közben meglógott a hordozóból. Így kikerült abból a közegből,ahol etették -kóbor mivolta ellenére-, és idegen helyre csöppent. Ki fogok tenni hirdetést, hogy keresem, de szeretném tudni, hogy talál-e ételt magának? Mennyire élelmes egy idegen milliőbe került cica?
Ha az adott terület macskáknak megfelelő élelemforrásban gazdag, akkor szinte biztos, hogy a kóbor macskáktól is hemzseg, amelyek nem örülnek a betolakodóknak. Azaz bizonyos, hogy ha talál élelmet, akkor területi harcokba fog keveredni. De a cicát nemcsak az éhezés, vagy a fajtársakkal való marakodás veszélye fenyegeti, hanem kutyaharapás, emberi rosszindulat vagy autóbaleset áldozata is lehet, ha hamarosan nem fogadja be őt egy macskabarát, aki eteti és gondoskodik róla. Reméljük, ez már be is következett, vagy ha nem, Ön mihamarabb megtalálja.
jelige: May
2008-06-02
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 2 éves Bordeauxi-Dogom.Tavaly egy séta alkalmával összeesett,és elkékült a nyelve stb.Rohantam vele az állatorvoshoz aki 3× hozta vissza az életbe.Meg vizsgálta és víz volt a tüdejében,valamint szívbeteg a kutya.Az lenne a kérdésem hogy mivel lehetne javítani a helyzetén?Holnap viszem megint állatorvoshoz mert nem bír ráállni a bal mellső lábára.Ez lehet összefüggésben ezzel a betegséggel?És ez gyakori a Bordóiknál?Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel Edina Gyöngyösről.
A szívbetegség típusától függ annak kezelése, sőt a betegség megállapításakor megtervezett gyógyszerezésen időnként módosítni szükséges az aktuális állapot szerint. Ezért érdemes még tünetmentes esetben is legalább félévente teljeskörű vizsgálatnak alávetni a szívbeteg kutyust, és ennek megfelelően beállítani a kezelését. Ennél többet nem tud tenni érte. A sántaság valószínűleg nem függ össze a szívbetegséggel.
jelige: Turbo
2008-06-02
sziasztok!Problémám a következő:Van egy 4 éves fiú mopszom Turbo,egy éve vedtűnk mellé egy lányt Turbinát(őt szinte megmenekitettűk előző helyeről)szóval a problémám a fiúval lenne az utobbi napokban abszolutt nem eszik mindent a lány eszik meg!Egyfolytában a lány popsiába van (nem tűzel)külőn tenni is probáltam már akkor se érdekli az étel.Segítsetek nem tudom mit csináljak!Előre is köszönőm:Lara
Önnek is jó napot! Lehet, hogy a szukán még nem látszanak egyértelműen a tüzelés jelei, de a kan már érzi. Ha azért nem eszika kan, mert „szerelmes”, úgy csak akkor fog visszatérni az étvágya, ha a sukát eltávolítják a közeléből, és szaglótávolságon kívülre kerül.
jelige: Manó
2008-06-02
a 9 honapos palotapincsi szuka kutyám hátán jobb oldalt egy babszem méretu dudort fedeztem fel. a kutya normálisan eszik iszik és játszik a viselkedésén semmijen féle elváltozást nem tapasztaltam. azt szeretném kérdezni h ez mitol lehet és hogy kell - e elvinnem állatorvoshoz vagy hogy nem lehet-e esetleg a védöoltásmellékhatása.elöre iskoszonom a valaszat egy aggodo kutyatulajdonos
Olykor előfordul, hogy a védőoltás helyén duzzanat keletkezik. Ez persze csak akkor lehetséges, ha pontosan arra a helyre kapta az oltást a Manó. Egyébként lehet még gyulladásos szövetszaporulat, tályog, ciszta és dagnat is. Hogy pontosan melyik, azt csak állatorvosa derítheti ki úgy, hogy mintát vesz a területről, és ha szükségesnek látja, elküldi azt laboratóriumi vizsgálatra.
jelige: segítség 2.
2008-06-02
Jónapot.Még annyi lenne,hogy a fekete keverék 8éves kutyánk nem nagyon,vagy nehezen tud enni,a vizet is csak úgy tudja meginni,hogy utána kicsit kifolyik a szájából.A fejét is mintha félre tartaná,és a menése is eléggé félre húz. Köszönettel:
Nincs más megoldás, mint az megelőző levelemben is írtam. Kitalálni nem lehet a betegséget a tünetleírás alapján. A kutya mielőbbi részlete svizgsálatokra szorul, ahhoz , hogy kiderülhessen mi okozza a tüneteket. Nem kizárt, hogy nem is egy betegség jelentkezett a kutyán, de ahhoz, hogy az esélyeket és lehetséges megoldásokat tudni lehessen minimálisan fizikális vizsgálatokra, hallójárat vizsgálatra, véreredményekre és röntrgenfelvételekre lenne szükség.
jelige: Dorottya
2008-06-02
Jó napot! Már jól vannak a cicáim! És most kapok egy kiskutyát! A lány cicáknak egyszer lesz kiscicája! És azt szeretném kérdezni maga tényleg igazi orvos? És hol dolgozik? Üdv.:
Örülök, hogy jól vannak a cicák, és gratulálok a kiskutyához. A macskák elletése előtt azért beszéljen még állatorvosával és olvassa el honlapunk Tudnivalók é Publikációk rovatait is. Szerintém én tényleg igazi állatorvos vagyok és a rendelő címe a honlapunkon is elérhető, valamint a levél alján az aláírásomban is.
jelige: Trixie 2.
2008-06-02
Köszönöm szépen gyors válaszát! Tegnap újra elvittük orvoshoz Trixit, ahol azt mondja a doktor úr, hogy a bűzmirigy nem megfelelő kiürülésével van szerinte a gond. Ennek hiányában felszaporodnak a toxikus anyagok, kapott egy újabb injekciót, 2 hét múlva újra látni szeretné. A tüzelésre ő is azt mondta, hogy ezzel később foglalkozni kell. A tápszer cseréjét ő nem javasolta (azért mi megpróbáljuk), mert annyira biztos benne, hogy a bűzmiriggyel van a gond. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy a gyógymód a sűrű kinyomkodás? Köszönettel,
A bűzmirigy ürülését (többekközött) a híg széklet, a kevés mozgás vagy a kivezető járat eltömődése, szögbetörtsége akadályozhatja. Tehát nem kizárt, hogy táplálék és/vagy életmódváltással rendezhető a probléma, és nem kell rendszeresen üríteni a bűzmirigyek váladékát. Ha rendszeresen és súlyos tünetek mellett jelentkezik a probléma, akkor akár a bűzmirigyek műtéti eltávolítását is érdemes megfontolni.
jelige: Anita 2.
2008-06-02
Köszönöm hogy vissza írt.Az a helyzet hogy szeretnénk ha lenne majd kiskutyája,mert nagyon édes kutyus.Csak most még kicsi baba van a háznál és még várnunk kell vele.De szeretnénk ezt a szenvedést levenni rola,kérem írjon nekünk jotanácsot. Köszönettel:
Nézze, én megértem, hogy édes a kutya és azt is, hogy most a baba miatt nem aktuális a kölykök vállalása - de azt tudni kell, hogy a kutyák tenyésztésbevételének ideális időpontja nagyjából 1.5-2 éves korukban van. Az időelőrehaladtával a vemhesség és az ellés (és az emlőgyulladás, emlődaganat, petefészek és méh elváltozások ...) esélye növekszik. Az álanyaság valóban önmagában is kezelendő állapot. Állatorvosa tud gyógyszert adni a tejtermelődés megszűntetésére - és Önöknek is igen aktívan együtt kell működni az álanyaság megszűntetése érdekében. A kutya pihenőhelyét,fészkét át kell helyezni, „babáit” el kell venni, kevesebb étel és visszafogott vízfogyasztás mellett a kutyát sokszor és sokat kell sétáltatni, a kutyát nem szabad simogatni, babusgatni. Ez a látszólag kegyetlen gazdi hozzáállás igen fontos a gyógyszer mellett az álanayaság megszűntetésében. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.

<< <  305 / 473 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379
2016.10.11
2016.10.09.-én este 7 óra tájékában találtuk, a Leányka utcai parkolónál jött oda hozzánk ( Leányka utca focipálya felé eső része). Barátságos, nem fél az emberektől. Fekete színű a bundája kivéve a hasán, ott van egy fehér folt. Kb. 6 hónapos, nőstény cica. 30/961-1499
2016.09.26
XXII. kerületben talált 14 éves (!) keverék kan kutyuska az Illatos úton! http://illatosutiallatvedo.blogspot.hu/2016/09/illatos-ut-iii52-20160925.html