Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: gerbera
2008-03-25
Tisztelt Doktor Úr! Egy hete befogadtunk 5 pici (kb 4 hetes?) keverék kutyakölyköt. Egy gazember kihajította őket a vasútállomás egy kieső zugába. Senki nem volt hajlandó segíteni (Polgármester, gyepmester, csak mindenáron a kivégzésüket tartották elképzelhetőnek). Anyatejpótló tápszerrel és junior cica-eledellel etetgetjük őket. Már erőre kaptak. Ma vettük észre, hogy a szemfogacskáik kibújtak. Mennyi idősek lehetnek? Kb. mikor lehet őket jó szívvel örökbe adni? Sajnos mi végképp nem értünk a tartásukhoz, csak a szeretet vezérel. A tápszer iszonyúan sokba kerül ötüknek, ezért volna jó tudni, hogy még meddig kell, hogy kapják. Esetleg kaphatnak-e már más ételt. (Eddig még nem mertünk próbálkozni mással, örültünk, hogy egyáltalán vissza tudtuk őket hozni az életbe. Mint később megtudtuk, 3 napnál is többet töltöttek a szabad ég alatt ellátatlanul. Egy pici már elpusztult, amikor rájuk leltünk.) Hálásan köszönöm a segítségét előre is!
Akár most is érdemes lenne őket örökbeadni, hiszen Önök is mesterségesen táplálják a kölyköket. Annál is inkább érdemes lenne mielőbb jó gazdához juttatni a kölyköket, mert a táplálásuk mellett érdemes lenne féreghatani, parazitamentesíteni, majd kb 6 getes korukban a vakcinázásukat is megkezdeni.
jelige: Maya
2008-03-25
Tisztelt Doktor Úr 3 hónapos Rottweiler kiskutyám szeme körül kihullott a szőr, ill. a füle előtti homlok részen is ritkássá vált. A hátán korpás a bundája, kiváló száraz tápot eszik (állatorvos ajánlotta). Elég sűrűn vakarózik, bolhája nincs. Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel:
Állatorvosa sem ránézés alapján, hanem vizsgálatok eredményei alapján tudja diagnosztizálni az esetet és tud kezelési tanácsot adni. Vagy már meg is van a diagnózis, csak engem tesztelget, hogy hány lehetséges betegség jut eszembe?
jelige: rózsaszín fog
2008-03-25
Tisztelt doktor úr! A kérdésem a következő.Akutya eggyik szemfoga rózsaszínű lett kb 4 hete azóta is olyan,nem tudom mitől és hogy miért. Régota foglalkozom kutyákkal de ilyet még nem láttam.Lehet hogy elhalt az a foga? Ha elhalt a fog akkor általában kék szinű nem? Kocogtatásra nem érzékeny eszik rendesen.A fogai egy kicsit fogkövesek,de úgy gondolom hogy 6 éves kutyánál ez teljesen normális. Válaszát előre is köszönöm.
Nem találkoztam és nem hallottam még hasonló színelváltozásról.
jelige: Stefi
2008-03-25
Angol bulldog kiskutyáink születtek.Hatan , közülük 2 szájpadhasadékkal, egy nagyon csúnyán vizes, de az összes többin is volt valamennyi víz, és emellett rendkívül kicsi súllyal születtek. Olyanok, mint egy újszülött kiscica. Azt szeretném tudni, hogy mivel a fedező kannak még eddig nem voltak ilyen utódai, és a szuka a fajtája közt a legszebbek közé tartozik. Lehetséges, hogy a szuka örökíti ezt a rendellenességet, vagy csupán a két génállomány nem szerencsés együtt, mert a kan is teljes mértékben fajtatiszta. Lehet, hogy más kannal párosítva is ugyanilyenek lesznek az utódok? Válaszát előre is köszönöm!
A nyitott szájpadlású, az ödémás (hypothyroid?) és a kis testtömegű kölykök (nem koraszülöttek?) születése (?, nem császármetszéssel születtek?) összetett, nem egyetlen hibás génre visszavezethető rendellenességre utal. A nyitott szájpadlás génjeit a szuka is biztosan hordozza. Ha a kan utódai között eddig nem fordultak elő nyitott szájpadlású utódok, ez is a szuka hordózó tulajdonságát támasztja alá.
jelige: Dzsenike
2008-03-25
15,5 éves középuszkár lány kutyusunknak most másodszor is kiújult az emlődaganata.2 éve műtötték már egyszer.A mostani daganat nagy,kb zölddiónyi és most kezdte el nyaldosni rendszeresen. A kérdésem,hogy szabad/lehet-e ilyen idős állatot még műteni?(Jó általános kondícióban van,nincs elhízva)
Szabad, sőt ajánlott. Állatorvosa vérvizgsálatokkal és mellkasi röntgenfelvételekkel fel tudja mérni az altatás/műtét kockázatait illetve meg tudja állapítani, hogy nincs-e áttét a kutyában. Egyetlen kutya, macska, vagy ember sem zárható ki a műtéti megoldásokból kizárólag a kora miatt. A témában honlapunk Publikációk rovatában még sokat olvashat.
jelige: polly
2008-03-25
Van egy tíz hónapos amerikai bulldog szuka kutyánk.Sajnos lehet hogy felpározta a kan bulldog mert úgy látom hogy megduzzadt a melle.Ha esetleg sikerült az aktus akkor nem lehet valami baja a kutyusnak azért mert még kölyök?
De lehet. A tenyészkutyák ideális kora tenyésztésbevételhez 1.5-2 éves koruk körül a 3. tüzelésük alkalmával van. A vemhesség 3.-4. hetében a vemhesség megállapítható - és amennyiben vemhes a kutya, akkor megbeszélhetik állatorvosukkal, hogy 1.) megelletik-e a szukát, 2.) elvetéltetik-e 3.)megoperáltatják a kutyát. Ha meg nem vemhes a szuka, akkor meg tudja állapítani állatorvosa, hogy nem álvemhes-e és amennyiben nem akarnak tőle később kölyköket, akkor megbeszélhetik az ivartalanítását is.
jelige: macska
2008-03-25
van egy 2 éves fiu perzsa keverék macskám és a nyakán nagy csomóba összecsomósodik a ször és ott nagy mértékben kopasz a bőre ez mitől van?
Számtalan veleszületett és szerzett betegség jelentkezhet szőr-, és bőrtünetek formájában. Egy oltatlan, talán nem is parazitamentesített, nem ivartalanított macska esetében sok tucat betegség állhat a tünetek hátterében. Részletes vizsgálatokkal derülhet fény az okra, és ha van diagnózis, akkor van lehetőség a célzott és eredményes kezelésre.
jelige: vérző farok
2008-03-25
Tisztelt Dr.Úr! Az egyik Magyar Vizslánk farka végéről kihullott a szőr, és nem nőtt helyette új. A szabad bőrfelület gyakran vérzik, majd beszárad a seb, de ismét felszakad a bőr. Hogyan lehetne megakadájozni, hogy a bőr kiszáradjon és szétrepedjen? A szőre később vissza fog még nőni? Köszönettel
Lehet próbálkozni kötözéssel, fájdalomcsillapító és antibiotzikum tablettákkal , valamint helyi fertőtlenítőkkel, hámosítókkal - de az az igazság, hogy amennyiben ezek már esetleg megtörténtek és csődöt mondtak - akkor nem kizárt, hogy a farok néhány csigolyára kiterjedő csonkolása hoz csak eredményt. Tudják már, hogy mi okozza a sebesedést? Paresztézia, gombás, bakteriális gyulladás, fagyás ...???
jelige: Moncsi
2008-03-25
Szeptemberben lesz 2 éves a cicánk. Soha nem vécézett a lakásba mindig kikéreckedett. 1 hete a szobába, ma pegig a konyhába vécézett be, viszont ma már véres volt a széklete vége valamint külön csepegett is belőle. Létezik hogy horogférge van? Féregtelenítő szerrel meggyógyítható? Vagy mi okozhatja ezt neki?
Bőven előfordulhat, hogy akár kampóféreg, akár a jóval gyakoribb orsóféreg, vagy egyéb parazita okoz véres székletürítést a cicában. Meg egy sereg fertőző gyomor-bélgyulladás is előfordulhat az oltatlan macskában. És nem kizárt akár fekélyes, daganatos megbetegedés, idegentest sem - meg akár véralvadásgátlószer mérgezése is lehet a Moncsina, meg ... meg még ezeregy lehetséges okot biztosan fel lehetne sorolni. Részletes állatorvosi vizsgálattal lehet diagnózishoz jutni és ezek után lehet célzottan és eredményesen kezelni.
jelige: Angyal
2008-03-25
Előre is köszönöm a segítséget!!! Szerda, csüt. lázas volt 39-41 fok közötti,4 végtagi izomgyengesége van, a vérképe alapján a vese, máj, hasnyálmirigy rendben.Tegnap voltunk röngenen és ultrahangon, ott sem találtak elváltozást,vénásan kapott antibiotikumot tegnap és ma.Tegnap óta Dalacin C-t szed 3*1 t, mert penicilinérzékeny.Eszik, iszik,de nagyon aggódom, mit tehetek érte?
Hát, amennyiben ma már nincs s láza a kutyának és a végtaggyengesége is múlóban - akkor nem kizárt, hogy szépen gyógyul az Angyal. Semmi mást nem kell tennie, mint követnie állatorvosa tanácsait, és amennyiben nem javul a kutya állapota, akkor jelezni azt állatorvosának. 1);
jelige: Liza
2008-03-25
Tisztelt Állatorvos! Találtunk egy kutyát 1 hete, a tappancsai sebesek, kenegetem neki, és már gyógyul! Nagyon félénk a kutya, sétálni nem akar, ha levisszük nem akar kakilni, kb. 3 napja, enni eszik, és iszik is. A sétából viszont szalad felfele. Azt szeretném megkérdezni, hogy nem-e baj, hogy már 3 napja nem kakált, és hogy kb. meddig tarthat ez a félénksége? Köszönettel: Ildikó
Ha még mindig nem volt széklete a kutyának - vigyék feltétlenül állatorvoshoz. A félénkség oldódása teljesen kiszámíthatatlan számomra. Ha mostantól szeretetteljes környezetben csak csupa széppel-jóval találkozik a Liza, akkor is lehet, hogy félénksége csak hónapok alatt oldódik.
jelige: ROTIS GAZDI
2008-03-25
A KUTYÁNK ALSÓ ÁLLKAPCSÁN A FOGÍNYEN KÍVÜL ÉS ALUL A NYELV ALATT ÉSZLELTÜNK ”VADHÚS” SZERŰ KÉPZŐDMÉNYT. ÁLLATORVOSSAL MEGNÉZETTÜK, EGY SEBÉSZETI ELTÁVOLÍTÁSRA ELVITTÜK A ROTINKAT.A BEAVATKOZÁS SZINTE MEGHIUSULT, MERT EGY PORC SZERŰ KÉPZŐDMÉNNYEL TALÁLTA MAGÁT SZEMBEN AZ ÁLLATORVOS .EZ SZINTE RÁ NŐTT AZ ALSÓ JOBBOLDALON LÉVŐ RÁGÓ FOGAKRA.ELTÁVOLÍTANI NEM LEHETETT CSAK EGY KIS FEKÉLYES RÉSZT LEHETETT ”KIÉGETNI” AKUTYUSUNK SZÁJÁBÓL.,NEHOGY ACSONT HÁRTYA IS MEGSÉRÜLJÖN. VÉRKÉPET NÉZETTÜNK.NAGYON MAGAS FEHÉRVÉRSEJT SZÁMOT ÉS EGYÉB MAGAS ÉRTÉKEKET ÁLLAPITOTT MEG. ÁLLATORVOSUNK DALACIN 300MG KAPSZULÁT ,FÁJDALOMCSILLAPÍTÓT AJÁNLOTT A BEAVATKOZÁS UTÁN. A KÉSŐBBIEKBEN PEDIG BÉRES CSEPPET, VALAMINT FLAVIN 7 NEVŰ KÉSZÍTMÉNYEKET.NEM MONDTA KI AZ ORVOSUNK HOGY A KUTYÁNKNAK MI A KONKRÉT BETEGSÉGE,DE SAJNOS A SEJTÉSE ÉS A PARAMÉTEREK A ”GYILKOS KÓRRA” /NEM ÍROM LE A BETEGSÉG NEVÉT/UTALNAK. SZERETNÉM ,HA E KEVÉS ISMERET HIJÁN ,DE TUDNA VÉLEMÉNYT,TANÁCSOT ADNI ESETLEG VALAMILYEN KÉSZÍTMÉNYT AJÁNLANI A MI KUTYUSUNK EGÉSZSÉGÉNEK VISSZANYERÉSE ÉRDEKÉBEN.
Nem lesz jobb a helyzet attól, ha nem merik kimondani a diagnózist, vagy a feltételezett diagnózist ... Az eltávolított szövetmintából készült szövettani diagnózis és a képalkotóü vizgsálatok segítségével lehet megállapítani a kutya betegségét , esélyeit és a kezelés módját. Ha nam lehet egyszerű sebészeti műtéttel megoldani az esetet, akkor még mindig érdemes átgondolni az invazív műtéti megoldásokat, kemo- és sugárterápiát is. Mindezekhez azonban feltétlenül szükséges a szövettani eredmény és a röntgen (vagy szcintigráfia). Ezek hiányában készítményt, vagy egyéb kezelési módszert nem lehet ajánlani. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: masodog
2008-03-25
Üdvözlöm! A problémánk a következő: a kutya nem tudja visszatartani a vizeletét, rendszeresen, főképp izgalmi állapotban (vendég érkezése, séta előkészülete) csepegtet, sőt sokszor el is engedi magát és rengeteg vizeletet ürit. Mostmár egyre többször előfordul éjjel is, hogy nyugalmi állapotban bevizel. Víz fogyasztása is elég magas. Állatorvosnál végeztek rajta vizsgálatokat, ami rengeteg pénzbe került, mégsem állapitottak meg semmilyen problémát. Megnézettük a cukrát, ez is teljesen rendben volt. Nincs annyi pénz a világon, hogy ”vakon” probálkozzunk. Arra szeretnénk választ kapni, van e ”specialista” vagy olyan orvos, aki megtalálja a megoldást? Mert ha van, elvisszük, ha biztosan tudnak segiteni, ki fizetjük, ha drága is a megoldás, csak legyen már aki a valós bajt megtalálja és kezeli. Köszönöm a válaszát!Tisztelettel.
Attól tartok, hogy a specialista is a „méregdrága” vér-, és vizeletvizsgálatokkal kezdene annak érdekében, hogy kiderülhessen, hogy mi az oka a kutya túlzott vízfogyasztásának és viztelettartási problémájának. Továbbmegyek ... - ahhoz is kellenek a vér-, és vizelet eredmények, hogy az kiderülhessen, egyáltalán milyen specialistára van szükségük. És ha van diagnózis, akkor derül ki, hogy lehet-e és mimódon segíteni. Merthogy túlzott vízfogyasztással és vizeletképződéssel és inkontinenciával igen sok és sokféle betegség jelentkezhet. Mindezek alapján „specialistát” is leginkább állatorvosa tudna ajánlani.
jelige: kutya
2008-03-25
kutyám patkány mérget evett mit csináljak?
Vigye gyorsan állatorvosi rendelőbe a kutyát. Ha friss az eset hánytatással fog kezdeni, ha nem friss, infúzió, transzfúzió, K-vitamin és kiegészítő szerekkel fogja kezelni a kutyát.
jelige: bébike
2008-03-22
A család nagy kedvencét , a cicánkat tegnap komoly trauma érte.A bal hátsó lábának a nagy izmán, ,,vállán” valami ütés vagy harapás érhette, a lábát abszolút nem tudja mozgatni, ha feállítjuk szinte eldől.Az állatorvos szerint nincs eltörve a lába, de RTG nem készült.Harapásnyomokat látott, nagyon komoly hematoma van rajta.Véleményem szerint nem is biztos hogy harapás érhette, inkább valami ütés .Külsérelmi nyomok nincsenek, a ,,harapás” nyomon kivül.A jobb lába is fáj egy picit, arra sem bir teljesen ráállni,szerintem az is fájhat neki egy picit.Antibiotikumot kapott az állatorvostól, tetanust is.Mint már irtam megvizsgálta azt mondja nincs törés, de annyira nem bir ráállni :( Gondolkozom egy rtg en. Tegnap egész nap nem evett, este evett már egy pici házi kosztot, az éjjel is keveset, végig bent van, mellett az alom, viz, tej, többféle kaja .Bármi okosat , jótanácsot tudnak mondani szívesen fogadom, köszönöm előre is. Üdv : Nagy Dr.
Számtalan okosat tudok írni, tanácsolni - tudja az a legkönnyebb ...O): Amiben biztos vagyok az az, hogy a bal hátsó lábán a macskának sincs válla, gondolom a combtájékot, vagy a térdízület környékét akarta írni ... Ha állatorvosa a végtag áttapintásával nem érez elmozdult ill elmozdítható csontvégeket, akkor nagy biztonsággal kimondható, hogy a combcsont-, és a lábszárcsont nincs eltörve, pontosabban nincs komplett törés. A medence és a gerinc sérüléseit illetve a végtagok elmozdulással nem járó töréseit a röntgenfelvételeken lehetne valóban látni. Ha állatorvosa fognyomokat észlelt és harapás miatt kialakult sérüléseket vél a háttérben - ezzel nem érdemes vitatkozni. Mégha Ön szerint egyéb tompa mechanikai sérülés is áll a háttérben (zuhanás, közlekesdési baleset, lapátütés, bakancsrúgás ...stb) mit változtat ez a lényegen?! Ha a cica eszi-iszik, és ami még fontosabb tud székletet és vizeletet üríteni, akkor valószínűleg elegendő az antibiotikumos kezelés és fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés. Az Ünnepek alatt (hacsak még ma nem) valószínűleg nem talál olyan helyet, ahol a röntgenfelvételek elkészítése után akár meg is operálják a cicát - de ez nem is sürgős, ha eszik-iszik-ürít a cica.
jelige: Buksi
2008-03-22
Fél éve mind a két fülén szőrtelen folt jelentkezett gyakran pikkelyesen hámlik és mintha nőne a folt nagysága mi okozhatja ezt élősködök ellen védve van. Válaszukat előre is köszönöm!
Ha komolyan vesszük azt, hogy a parazitás jellegű betegségektől védett a kutya - bár én ebben sem lehetek biztos - akkor már „csak” a veleszületett (atópia), allergiás, fertőző (baktériumos és gombás) és egyéb (pl endokrin) betegségek jönnek szóba. Már ha kizárjuk a többi ritkábban szóbajöhető kórképet (fagyás, fényérzékenység, hiánybetegségek, gyógyszermellékhatások) is. A Buksi részletes vizsgálatával lehetne kideíteni a tünet okát, majd ezután lehetne célzottan és remélhetőleg hatékonyan is kezelni.
jelige: Argos
2008-03-22
börbetegség,foltokban kitépkedet ször,viszketés,piros foltok,stb
Veleszületett (atópia) allergiás, parazitás, baktériumos, gombás bőrbetegségek, endokrin betegségek ... stb Részletes állatorvosi vizsgálatok, diagnózis, célzott hatékony kezelés, miegymás, stb ...
jelige: csibe shock
2008-03-22
szóval nekem egy kis segítség kellene,az állatok shockos, kollapszusos állapotárol, hogy hogyan tudom felismerni,milyen kórfolzamatok zajlanak le az állatban és föleg a gyógykezelés módjára, végrehajtására lennék kíváncsi.hogyan zajlik, milyen gyógyszerkészítménzeket adnak neki akár infundálaás közben és utánna is.teljesen meggyógyulhat e az állat utánna?-....
Ember, a bolondját járatja velem ?! Az adatlap szerint egy kölyök nőstény tacskóról van szó, a jelige csibéről szól, a kérdései pedig olyan általánosak, hogy akár a szomszédasszony rosszulléte is belefér. Általános kérdéseiről tankönyvek tucatjai sokezer oldalon írnak, nekem ezen a fórumon nincs lehetőségem ilyen jellegű kérdéseknek mégcsak hozzávetőleges megválaszolására sem. Ha ezek a kérdések érdeklik, olvassa el az orvosi-, állatorvosi belgyógyászat, sebészet, kórélettan, és mondjuk gyógyszertan könyveket - kiindulási alapnak ez is megfelelő lesz.
jelige: foghagyma
2008-03-22
2hónapos palotapincsi kiskuyusom van nem eszik,nem iszik nem bír megálni a lábain,folyamatossan remeg.Lehet hogy megfázott?köszönöm a segítségét tisztelettel vivien nagykanizsárol!!!!!!oltás múlthéten kapott ami ilyenkor szükséges!
Lehet, hogy megfázott, de a kölyöknek a megfázáson kívül is számtalan veleszületett és szerzett betegsége lehet - hiszen oltásai még csak a kora miatt sem nyújthatnak megfelelő védelmet. Egy biztos, a kölyöknek azonnali állatorvosi vizsgálatokra és megkezdett kezelésre van szüksége. Ha a kölyök nem eszik és nem iszik - ez önmagában is az elhullásához vezethet néhány nap alatt. Találjon gyorsan ügyeletes állatorvosi rendelőt!
jelige: Cinike cica
2008-03-22
Szeretném a segítségét kérni és megköszönöm előre is válaszát! Cini cica pár nappal ezelőtt elkezdett vérezni a nemi szervén keresztül-lány-és a vérzés nem hagyott alább,folyamatosan folyt belőle,végül már nem is evett,inni sem akart.Nyugtalan volt és ott végezte el a dolgát-vérzést,ahol érte.....természetesen rohantam vele az orvoshoz.Ott elvégeztek egy ultrahangos vizsgálatot,hogy látnak valamit a vese mellett,ami nem nagy terjedelmű és lehet,hogy köve van.Kapott gyógyszert-2-és vitamint,hogy adjam be neki és haza hoztam,azzal hogy 2 nap múlva vigyem vissza.Az állapota romlott-ekkor kezdett már nem is enni,inni-a vérzés nem állt el,legyengült,gyakran elfeküdt ott amellé,ahová oda vérzett előtte.Az orvos azt mondta,hogy megnézik,de akkor már a szeme is be volt vérezve.....mentem vissza érte,de akkor már azt mondták,hogy nem megmenthető,mert el fog vérezni,ha haza hozom is és hiába kapna antibiotikumot,nem segítene már.Azt,hogy az amit ultrahangon láttak ,nem tudták mi az,mer t a cica nem engedte magát teljesen kivizsgáltatni,így lehetett daganat vagy kövek is,bármi...az elaltatás mellett döntöttünk....de mégis nagyon fáj!!!!! Lehet tehettem volna érte még valamit....hívtam őket,hogy szeretném megkapni a kis testét és eltemettetni,de erre már nem volt lehetőség,mert leadták a gyepmesternek.Hívtam őket is,de közölték,:-Milyen macska! Hölgyem,honnan tudjam,itt naponta zsák számra égetjük el őket!......Na,ez volt a vég! Hoztam egy rossz döntést,mert nem kaptam kellő információt,amibe belehaltam egy kicsit én is...a cica a mindenünk volt! Kérdésem,az elmondottak alapján,mi lehetett a baja,mit tehettem volna érte és mi történik az elaltatás alatt,után.és miért nem mndják azt el van olyan lehetőség is,hogy ezt otthon végzik el és el lehet temettetni,mert most tudtam meg,ilyen is van.Visszafordíthatatlan döntést hoztam felelőtlenül és ez fáj nagyon!!! Kérem írjon pár sort. Köszönöm szépen!!!
Egy 10 éves, nem ivartalanított nőstény macska esetében a leírt tünetek alapján az első gondolata minden állatorvosnak a gennyes méhgyulladás, illetve a nemi szervi daganatok lennének. Állatorvosai nem ezeket a leggyakoribb - egyébként kezeletlen eseteiben szintén halálra vezető - betegségeket találták, hanem vese(?) daganatot, vagy tályogot diagnosztizáltak ultrahang vizsgálatukkal - és a cica általános állapota alapján nem találhatták esélyesnek a műtéti megoldást. A Cinike halálának pontos okát egyébként kizárólag boncolással és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal lehet(ett volna) megtudni. Mindezek hiányában csak találgathatunk. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos információt találhat. Sajnálom a történteket.
jelige: Sunny 24
2008-03-22
Jónapot! A panaszom az,hogy a kutyám tüzel,és egy másik kutya párzott vele.Szeretném megkérdezni,hogyha nem szeretnénk hogy a kiskutyák megszülessenek,mit csináljunk vele??? Előre is köszönöm sgítségüket! Egy kétségbe esett gazdi
Nem panaszkodjon és ne essen kétségbe - hiszen teljesen természetes, és előre látható, hogy egy nem ivartalanított szuka tüzelni, párzani, vemhesülni, majd elleni fog. Az lett volna a furcsa, ha mindez nem történik meg. Ráadásul még most is sok mindent lehet tenni ... 1.) A párzás után a 3. és 5. napon egy-egy injekcióval állatorvosa meg tudja akadályozni, hogy a megtermékenyült petesejtek beágyazodjanak a méhbe. vagy 2.) A kutyát el tudja vetéltetni állatorvosa a vemhesség 1 - 6 hetében. vagy 3.) A vemhes szukát meg lehet operálni a tüzelés befejeztével 1-6 héten belül. Ez lenne a végleges megoldás, hiszen a későbbiekben sem lenne több tüzelés/kiskutya és a szuka hosszú egészséges életet élhetne. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában más sok hasznos információt olvashat.
jelige: Mopsz
2008-03-22
Van egy kan 1 éves mopsz kutyám.Szerintem beteg, csak nemtudom mi lehet a baja.1-2 naponta előfordul hogy fullad,nem kap levegőt ilyenkor remeg is szegényem.Az orvosa azt mondta hogy ez a mopszoknál normális.Tényleg így van? Előre is köszönöm
Több röviudfejű fajta (Pekingi, Angol és Francia bulldog ...) és a Mopszok is szörtyögős, hortyogós, hangos légzést produkáló fajták alapesetben is. Ha állatorvosa megvizsgálta a kutyát és mindent rendben talált - akkor ez a „fulladás” belefér a fajtajellegzetesség fogalomkörébe. Ha állatorvosa nem vizsgálta meg részletesen a kutyát, illetve Ön valóban időszakosan (!, azaz nem folyamatosan) felerősödött fulladozást, remegést észlel a kutyánál - akkor viszont érdemes a kutyát részletesen kivizsgáltatni. Számtalan rendellenesség, betegség okozhat Mopszokon is fulladozást, remegést pl : veleszületett rendellenességek, fertőzőp betegségek, szívelégtelenség, légcsőszűkület ... egyebek. A kutya részletes vizsgálatával (klinikai vizsgálat, vérvizsgálatok, nyaki-, mellkasi röntegenek, szívultrahang ...) lehet kideríteni a baj okát.
jelige: óriásbébik
2008-03-22
Lassan öt hetes cicáink egy viszonylag nagyméretű kosárban élnek születésültől fogva, ahonnan próbálnak kimászni, de egyrészt nem elég erősek hozzá, másrészt az anyjuk is visszapofozza őket valamiért. Amivel eddig nem volt gond, az a pisilés: az anyjuk elvégezte ezt a deladatot, de tegnap óta rájuk jött, hogy az alomba piszkítsanak. (Sajnos egyszer sem láttuk, csak a foltokat a lepedőn.) Szilárd ételt, de még tejet sem esznek, még mindig csak szopiznak, az ételre rá se hederítenek. Az alomtálca közvetlenül a kosaruk mellett van, de még nem tudnak átmászni oda. A kérdésem az lenne, mit kellene tennünk azért, hogy ne piszkítsanak a kosárba, hanem megtanulják használni az almot? (Sajnos a mama sem szolgál előttük, jó példával, mert nem hajlandó az alomba menni, és kibalhézza, hogy kiengedjük a kertbe, majd két perc múlva vissza is jön dolga végeztével.) Mit tudunk tenni azért, hogy ne a fekhelyüket piszkítsák össze? Gondolkoztunk azon, hogy alacsonyabb kosárba tesszük őket, de az anyamacskánk ráadásul most mozgáskorlátozott (sántít az egyik lábára), nem nagyon tudja őket visszaterelgetni, ha elkóborolnak a lakásban (ráadásul a mindkét cica elég nagy, az egyik 450 gramm, a másik alatt kiakad a 600 grammig mérő konyhai mérleg...), fel se tudja őket rendesen emelni. Válaszukat előre is köszönöm!
Az 5 hetes kölyökmacskák még nem szoktak szobatiszták lenni. Szerintem a legtöbb, amit tehetnek az annyi, hogy néhány négyzetmétert elrekesztenek, ahová az anyamacska be tud mászni, de a kölykök nem tudnak kimenni. A néhány négyzetméteren legeyn egy tálca alacsony peremmel és alommal. A kölykökpár hét alatt szoknak rá az alomra. A kismacskákkal 3 hetes koruk után lehet és érdemes megismertetni a szilárd élelmet. Nagyon fokozatosan kell a kölyök, majd junior eleségekkel összebarátkoztatni őket. Honlapunk Tudnivalól és Publikációk rovatában találnak még érdekes olvasmányokat.
jelige: Picúr
2008-03-21
A közelmultban írtam önnek a kutyánk vakságáról, azóta megnézettem egy állatorvossal itt a szomszéd faluban, ő azt mondta, levált a retinája és a másik szeme is lassan megvakul,nincs rá gyógymód. Nemhagyott nyugodni a dolog és szeretném kérni az ön véleményét ezzel kapcsolatban, hogy mien okai lehetnek, gyógyítható-e, mik a lehetőségek.
A kutya (szemének) esélyeinek megállapításához és a kezelés módjának a megbeszéléséhez nem elég egy „megnézetés”. A kutya részletes általános és szemészeti kivizsgálására van szükség a kérdéseinek a megválaszolására. Ha megvannak az eredmények, akkor a vizgsálatokat elvégző szakember pontos válaszokat tud adni az esélyeket és az kezelési módszereket illetően is.
jelige: Morfeusz
2008-03-21
Van egy harapós ragdoll kandúrom, most 6 hónapos. A problémám, hogy állandóan ”szexelni” akar, tehát ráharap a csuklómra, lábai közé veszi a karom, és a könyökömet ”zaklatja”. Egyébként még nem ivarérett, nem jelölget, és nem kellemetlen szagú a vizelete sem. Az orvos azt javasolta, még ne ivartalanítsam, viszont a viselkedése már tűrhetetlen. Mennyi idős korban javasolja az ivartalanítást? Ez megoldás lenne a problémára? Az orvosa szerint ez egy ösztönös viselkedés, amit valószínűleg az ivartalanítás sem fog megoldani. Próbáltam a feliway párologtatót is, de az sem segített. Ön mit javasolna? Köszönettel:
Én nem látom akadályát a 6 hónapos kandúr ivartalanításának. A legtöbben 6-12 hónapos kor között végzett ivartalanítást tartjuk az ideális időpontnak. A leírt viselkedés elmélyülhet és akár az ivartalanítás is csak sokára szüntetheti meg, ha a fiatal kandúr zavartalanul gyakorolhatja. Egyetlen alkalommal sem kellett volnaeltűrni ezt a viselkedést a család egyetlen tagjának sem. Ha a Morfeusz legközelebb ezzel próbálkozik, azonnal érje egy egyértelmű kellemetlen inger, aminek hatására azonnal abbahagyja a tevékenységét. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy „rúgják a plafonra”, de az alkar azonnali elvétele és egy összehajtott újsággal történő odasuhintás bőven belefér a retorziós intézkedésekbe. A család minden tagjának következetesen kell eljárnia ezügyben.

<< <  305 / 445 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025
2015.11.27
Kedves Állatszeretők! Tobi kutya új gazdit keres, mert idős tulajdonosa nem viheti magával új lakhelyére. Tobi három éves, ivartalanított, oltott, chippel ellátott kis testű, világos szőrű keverék kan kutyus. Fáradhatatlan játszótárs, nagy a mozgásigénye. Kis termetű, kedves, gyerekszerető, soha nem agresszív és nem morog. Sétáltatni nehéz, egy Houdini. Nagyon bízunk benne, hogy lesz, akit megfog a képeken is átsugárzó kedves lénye és szívesen otthonába fogadja. Elérhetőség: Tóth Krisztina krisztatoth67@gmail.com
2015.11.21
2015.11.19. TALÁLT CICA. A XXII. kerületben az Erzsébet királyné út környékén találtuk ezt a cicát. Pár hónapos, fehér-cirmos, nagyon bújós, nyakában a cicaajtót nyitó mágnessel. Szeretnénk visszajuttatni a gazdájához. Tel: +36 30 56 52 561.