Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: pupu
2008-05-19
A cicámnak a hasa alján a lábán részlegessen kihullott a szöre csak pehely maradt..nem tudtam még orvoshoz vinni,eszik, wc-zik nem mutatja h fájna vmi.Mi lehet a baj???Válaszát köszönöm
A számtalan allergiás betegség, parazitás, gombás, bakteriális fertőzés mellett, elsősorban endokrin betegségek (petefészek-, pajzsmirigy, mellékvese) okozhatnak ilyen szőrhullást. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. A megoldás csak ezután részletezhető.
jelige: maja
2008-05-19
tisztel doktor úr ! 2 napja elt meg akutyánk és most vettem észre, hogy bolha van benne .Nem tudom mivevel kicsinyei vannak mit tegyek vele.Lehet -e öket bolha irtozni? Vagy alami tanácsot tud e adni .Válaszát elöre is köszönöm , egy agodo gazdi!
Egy kutya ellésre való felkészítéséhez hozzátartozik a védőoltásainak a rendbe tétele, féreghajtása és bolhamentesítése is. Ez láthatóan elmaradt. Mostani teendője az, hogy állatorvosa tanácsára hagyatkoozik, mert nem minden termék használható szoptatós szukákon és néhány napos kölykökön.
jelige: Géza kutya
2008-05-19
Egy napja vérzik a kutyám orra. Nem spriccelve, hanem csak csepegve, néha úgy tesz mintha kiakarná fújni az orrát. Mielőbbi segítségét köszönöm: Géza kutya
Ha mindkét orrjáratból vérzik a kutya akkor elsőként véralvadási zavarra kell gondolni. Ha csak egyik orrjáratból akkor idegentest, fekély, daganat előfordulását kell elsőként tisztázni. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (klinikai vizgsálatok, vérvizsgálatok, röntgen ...) tudja kideríteni az okot.
jelige: falu 2.
2008-05-19
Kedves Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! Tudott fogadni az állatorvos és kezelésben is részesítette a kutyust.Lázas volt. Kapott antibiotikumot és még két különböző injekciót és kullancsra egy bedörzsölő szert.Még látható jele nincs,hogy jobban lenne,de már ivott. A réten szoktunk sétálni a kutyával,de a kullancsot a házuk körül az utcán szokta összeszedni,a macskára is ilyen hatással van a kullancs? köszönettel:
A macska esetében nem a már említett 3 betegség, hanem az ún hemobartonellózis átvitelében jeleskedik a kullancs. Az sem kellemes betegség. Örülök, hogy állatorvoshoz került a kutya. Remélem napok alatt meggyógyul.
jelige: falu
2008-05-18
Van egy 10 hónapos vizslánk ,és egy cicusunk is.Pár napja nem láttuk a cicát,de előtte sokat járt el.Az utóbbi időben széttépett füllel és orral jött haza.Ezt csak azér irtam le ,hátha fontos... A kutyusunk második napja szinte alig eszik,inni is keveset.Szaladgálni sem.Tegnap volt széklete ami nagy erőfeszítésébe tellett,vizelete van.kisebb mértékű remegése van és folydogál a nyála,de nem nagyon.Lehet ez veszettség?Szeme bágyadt és nagyon fáradt.Az utóbbi időben több kullancsot is találtunk benne,de egészben távolitottuk el a kutyából... Nem is tudom kellene még valami fontos információ,de válasza sürgős lenne, mert 3 kisfiam van és várják mikor lesz a régi a rosszcsont kutyusuk!Válaszát előre is köszönöm!
Kijáró cicák esetében is a hosszú élet titka az ivartalanítás, valamint a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések. Nem lehet kitalálni, hogy a macska-incidens és a kutya mostani tünetei összefüggésben állnak-e egymással, nagyobb valószínűség szerint nincs kapcsolat. A kutya kullancsai és a mostani tünetek között már jóval nagyobb eséllyel van összefüggés. Az, hogy egyben sikerült eltávolítani a kullancsokat, még egyáltalán nem biztosíték arra, hogy nem fertőzték meg a kutyát babéziákkal (vagy Lyme-mal, vagy vírusos agyvelőgyulladással, vagy akár extrém esetben mindhárom kórral). Azt gondolom, hogy én meglehetősen sürgősen válaszoltam - de a válasz lényege sajnos csak az lehet, hogy a kutya mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatra és kezelésre szorul. Ha szerencséjük is van, akkor 3-4 nap múlva újra a régi formájában tündökölhet a rosszcsont vizsla kisfiai legnagyobb örömére. Persze, nem biztos, hogy kullancs által terjesztett betegsége van - ezen kívül is lehet még sok tucat hasonló tünetekkel jelentkező betegsége. A kutya és a macska kullancs elleni mentesítése a rendszeres védőoltásokoz, féreghajtáshoz és bolhamentesítéshez hasonlóan fontos kérdés. Több hatékony és biztonságos szer közül is választhatnak állatorvosuknál.
jelige: szorongás
2008-05-18
Tisztelt válaszadó! Egyik reggel kutyámat az előtérben találtuk, ahova sosem szabad bejönnie (és nem is szokott). Csak akkor lehetett kicsalni az udvarra, mikor én is mentem vele. Mikor visszatértem a házba, ez újra előfordult. Most becsuktuk az ajtót, nem tud bejönni. A kertben egész nap nem fekszik le, csak áll egy helyben, úgy viselkedik, mint aki sokkot kapott. Ezenkívül nagyon erősen nyáladzik, és farkát is behúzza. Veszettség ellen múlt héten kapott védőoltást. Várom visszajelzését, mi lehet a gond.
Nézze, a veszettségen kívül szinte bármi betegsége lehet a kutyának. Az egy évnél is rotkábban, csak veszettség ellen oltott kutya tüneteit sok tucat ok kiválthatja. Lehet a kutya babéziás, parvós, lehet vese-, vagy májelégtelensége, gyomorcsavarodása, bélelzáródása ... és higgye el, hogy estig folytathatnám a listát. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (klinikai vizgsálat, vérvizgsálatok, képalkotók, ...) tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a kutya betegségét.
jelige: Tacsi 2.
2008-05-18
Köszönöm a segítséget!!!!!!!!!!!!!!!! De hála az égnek meggyógyult a kutyus!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én ugyan nem segíthettem semmit, talán valóban az égiek ... Örülök, hogy jól van a tacsi.
jelige: ugye nincs baja?
2008-05-18
Tisztelt Úr! A mai nap (2008.05.18-án) reggel a kutyámat sétáltattam, 3hónapos, és későn vettem észre, hogy már beledugta az orrát, és kutyának a piszkába. Már van 2 oltása, egy kombinált, és egy sima, de nem tudom, hogy elkaphat-e a piszokból valamilyen betegséget? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlöm!
Remélem, hogy nem lesz baja. A kutyák bélsara potenciálisan az egyik legveszélyesebb fertőző anyag, különösen a fiatal, még nem teljesen fejlett immunitással rendelkező egyedek számára. Természetesen megítélhetetlen, hogy a kérdéses bélsárban volt-e fertőzőképes vírus, baktérium, vagy parazita pete. A teendője annyi, hogy bármi tünet, szokatlan jelenség (étvágytalanság, bágyadtság, hányás, hasmenés ...) észlelése esetén jelzi állatorvosának a történteket. Ha nincs esemény, akkor pedig folytatják a program szerinti vakcinázást és parazitamentesítést a kölykön.
jelige: jagd
2008-05-18
Jónapot kívánok csak érdeklődnék,ha a kutyának a tüzelése nem jön meg a várt időre ,lehet e olyan oka hogy valami hiányzik a szervezetéből? pl; vitaminok Mien vitaminokra van szüksége a tüzelés elősegítéshez? Vagy van valami ami elősegítheti?Köszönöm.
Még az átlagosnál rosszabb táplálási feltételek mellett is igen valószínűtlen, hogy vitamin-, vagy makro-, mikro elem hiány miatt késsen ill. maradjon el egy kutya tüzelése. Ehhez súlyos hiányosságok, éheztetés kell. Gyakori, hogy egy-egy egészséges szuka tüzelése sem pontosan 6 hónapra kezdődik újra. Mindemellett persze számos egyéb betegség és akár primer szaporodásbiológiai probléma (petefészek ciszta, méhelváltozások) okozhat csendes tüzelést, a tüzelés kimaradását, késését. Ha valóban tudni akarja, hogy mi a helyzet a szukával, akkor a legjobban teszi, ha az Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti tanszékén (Dr. Thuróczy Julianna, Dr. Tibold Anikó, 478-4200) kivizsgáltatja a kutyát. Az ötletszerű vitaminkúrát felesleges és értelmetlen dolognak tartom.
jelige: Nesztor
2008-05-18
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! van egy 8 hetes ónémetjuhász kan kutyánk és nagyon levert valamint hányási panaszokkal küzd és csont sovány és kissé esetlen és rengeteget alszik.mit tehetnénk h tünetmentes legyen?
Egyet tehet. Mielőbb elviszi állatorvosához a kölyköt, aki vizsgálat után intenzív kezeléssel átsegíti a betegségén. Egy kölyök 2 hetes kora után 3 hónapos koráig 2 hetente szorul féreghajtásra, 6 hetes kora után szintén 2 hetente védőoltásokra. Ezek hiányában a kölykök nagyobb része elpusztul. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is olvashat ezekben a témákban.
jelige: Suzie
2008-05-18
Üdvözlök mindenkit.Nagyon szeretném tudni mi lehet a kutyusom problémája.Ugy viselkedik mintha elleni akarna de en ugy latom nincs a hasaba semmi,nagyon lapos,bar kicsit kemenyebb a kelletenel.allandoan kapar,zavarodott es nem talalja a helyet.Lehetseges h bekepzeli a vemhesseget??Amikor tuzelt akkor is vigyaztam ra,ugyh nem hiszem,hogy vemhes lenne??Nem ertem ezt a furcsa viselkedeset.O egy utcarol befogadott kutyus es a legutolso vemhessege sem volt konnyu mert csak egyet tudott a vilagra hozni a tobbi elpusztulva jott vilagra.Es nagyon nehezen tudta oket kinyomni.Nagyon orulnek ha valaki tudna ez ugyben segiteni.elore is koszonom.....
Leírása alapján nem kizárt, hogy álvemhes a kutya. Az álvemhességet lehet és ajánlott is kezelni. Véleményem szerint a teendő a kutya részletes állatorvosi kivizsgálása. Ha valóban álvemhes a Suzie, állatorvosa ad gyógyszereket és szaktanácsot a teendőit illetően. Gyógyulás után a kutya ivartalanítása melegen ajánlott. Ha pedig mégis vemhes lenne a Suzie, akkor akár most is meg lehetne ejteni a vemhes méh és petefészek eltávolítását. Szép napot kívánunk!
jelige: hasfali sérv
2008-05-18
3 napja hoztuk el a tenyésztőtől a kutyát 3 hónaposan.A hasán van egy heg,állítólag egy zsircsomót távolítottak el 8 naposan belőle.Okozhat-e ez késöbb gondot,ill.örökítheti-e esetleg a késöbbiekben? Előre is köszönöm válaszát.
Egy köldöksérv szakszerű műtéti ellátása után a későbbiekben az egyed életében semmiféle kockázatot nem jelent. A köldöksérvre való hajlamot mindkét nem örökíti, ezért tenyésztésük nem javasolt.
jelige: bundás
2008-05-17
Állatútlevél készítése és chip beültetés alkalmával és ezzel egy időben kutyám kullancs elleni Promeris M/L kezelést is kapott szabályosan a válltól lefelé a gerinc középvonalában, kb. 10 cm-es hosszúságon. Pár héttel a kezelés után feleségemmel egy fürdetés alkalmával észleltük, hogy csak ezen a területen a bőrfelület a szőrszálak tövében megfeketedett és a finom aljszőrzettel együtt egy-egy szőrszál, mintegy bokrosan hullani kezdett. Ez csakis azon a területen történik, ahol a pipettából kinyomott kullancsírtó szer érte a bőrt. A tőbbi testfelületen a kutya szőre gyönyörű, csillogó fényes, az aljszőrzet egészséges szép világos sárga színű. Ez az állapot külső szemlélő által ránézésre még nem észlelhető, tehát még nem kopaszodott ki, de a hullás folyamatos és félő, hogy a környező épen maradt szőrszálak ezt a lefedettséget nem fogják biztosítani. Új szőr növekedését még nem észleljük, bár ezen a területen egy-egy vékony szőrszál található, amit nem tudunk megítélni, hogy a régiből maradt-e vagy új nőtt. A kérdésem, hogy ez az ártalmatlannak minősített szer, amelynek ősszetevőit az Internetről megismertem, okozhaja-e a szőrhagymák véglegses pusztulását? Van-e remény és mennyi idő mulva, hogy ezen a területen az új szőrzet megjelenik? Találkoztak-e már hasonló problémával? Milyen megoldást javasolnak? Válaszukat köszönettel fogadom. Tisztelettel:
Szép, ritka kutyafajtát választott magának. Post hoc ergo propter hoc? (Utána, tehát miatta?) Nem vagyok benne biztos, hogy a Promeris kezelés okozza a szőr-, bőrtüneteket. Én magam ritkán használom ezt a terméket, de soha ilyen mellékhatását nem tapasztaltam. Egyéb gyártók spot on készítményeinél sem tapasztaltam még hasonló jelenséget. Abban viszont biztos vagyok, hogy egyéb betegségek, kóros állapotok jelentkezhetnek akár a leírt módon is, a martájékon kezdődően. A megoldáshoz szerintem mindenképpen a kutya részletes és bőrgyógyászati-, endokrinológiai kivizsgálásával lehet eljutni. Az Állatorvos-tudományi Egyetemen Dr. Thuróczy Juliannát (478-4200) ajánlom erre.
jelige: legelés
2008-05-17
van egy bullterrier kutyám! 5 honapos! ha adok neki enni egyböl rohan füvet enni, és egész nap megállás nélkül legel már egy hete, közben pedig öklendezik! Azt szeretném megtudni hogy mi az oka! elöre is köszönöm!
Azt én is szeretném tudni, hogy mi az oka a lelkes legelésnek és öklendezésnek. Minden védőoltása rendben van a kutyának? Három hónapos koáig 2 hetente féreghajtott az állat? Mivel etetik egyáltalán? Teljesen jó fejlett a kölyök, semmi egyéb tünete nincs? Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával tudja szűkíteni a kört, majd megtalálni a furcsa szokás okát. Ha megvan az ok, akkor pedig lehet tenni is ellene.
jelige: remény
2008-05-17
Tiszteletem,kédesem a következö lenne macska rosszindulatu emlödagantra tudok e olyan gyogyszert kapni amivel ,könyithetnem,gyogyithatnám,a házi kedvencet.szeretnék mindent megtenni érte.mütétet nem vállalták el.Kapott gyogyszer rosszabodása ,fájdalom esetén 5ml zselés ételbe keverhetö gyogyszer.
Nézze, otthon nem sokat tehet az inoperábilis emlődaganatban szenvedő macskáért. Bármilyen gyógyszerrel próbálkozik legfeljebb tüneti kezelés (antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, táplálékkiegészítők, hányáscsillapítók ... stb) képzelhető el otthon, aminek a tumor fejlődésére nincs hatása. Használhatja akár a macska Béres cseppet, akár a Vetri DMG cseppeket, akár kérhet Calo-pet pasztát állatorvosától, bármi egyebet adhat a cicának, amit hajlandó elfogadni - de mindezekkel legfeljebb a saját lelkiismeretét nyugtatja meg. Nem tudom, mi az oka annak, hogy nem vállalták a műtétet. Van a cicában kimutatható áttét, vagy esetleg az általános állapota rossz, vagy már korábban operálták és kiújult a daganat?! Mi az oka annak, hogy állatorvosa nem vállalja a műtétet? Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában. 1);
jelige: Negró
2008-05-16
7 hónapos Bishon Havanese kutyám semmit nem akar ennei 1 hete.
Ha ez szó szerint így lenne, akkor valószínűleg elpusztult volna a kutya. Egy kistestű kutya egy hetet nem bír ki táplálkozás nélkül, hacsak nem kényszertáplálják, vagy infúziós kezelésben részesítik. Szóval a 7 hónapos havanese 1 hete beteg. Az étvágytalanság az egyik legáltalánosabb tünet, gyakorlatilag az összes betegség kísérőjelensége. Ez az egyetlen tünet alapján senki emberfiának nincs esélye kitalálni, hogy miről lehet szó. Állatorvosa a kutya részletes kivizsgálásával tudja diagnosztizálni a betegséget, majd ezek után meggyógyítani a kutyát.
jelige: Tapi
2008-05-16
Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni önntől,kérdésem a következő:5nappal ezelőtt kaptunk egy 2 éves Cocker Spániel fiút,és azóta a családom nem alszik éjszaka mert ő állandóan vonyÍt és ugat a láthatatlanba.Doktor úr szerint ez honvágy haza, nappal nem igazán csinálja mert kint vagyunk vele a kertben foglalkozunk vele ismerkedünk 2-3 napig volt a kennelben már onnan is kiengedtük hogy ne vonyitson de ha eljön az este kibirhatatlan.Kérem irjon pár mondatot. hogy mégis tudjam hogy mi is lehet a baj,vagy inkább arról hogy ez mindig igy lesz ,vagy majd egyszer megszokja a kutya az új állapotot,vagy hogy hogyan is lehet ezt kezelni.Előre is köszönöm válszát és segitségét !
Nem írta meg az előző helyszín tartási körülményeit. Ha korábbi helyén a lakásban volt a kutya, akkor nincs is mit csodálkozni azon, ha az udvaron, pláne a kennelben vonyít. Ha előző helyén is a családtól elszeparáltan élt a kertben akkor valószínűleg új helyén is hamarabb megszokja a rideg tartást. Egyébként mi az akadálya annak, hogy a lakásban tartsák a kutyát? Ott valószínűleg csendben lenne ... Ha a nappali időszak sok sétával, játékkal, mozgással, eseményekkel telik - ezesetben a kutyák éjjel szintén kevésbé aktívak.
jelige: ismeretlen
2008-05-15
Kedves Doktor úr! Én csak szeretnék érdeklődni, hogy létezik e kék hosszúkás kullancs? Vidéken lakunk, sokszor volt már a kutyámban kullancs, egyszer fertőzött is ( épphogy túlélte szegény ) de ilyet még nem láttunk.
Nézze egy biztos, ha látta, létezik. Én nem csodálkozom a megfigyelésükön. Tudtommal Magyarországon 42 kullancsfajta él, ezek közül több, mint egy tucat hordozhatja a kutyáinkra veszélyes 3 betegség (babéziózis, Lyme, vírus encephalitisz) egyikét. A kulélancsok harmada-negyede hordozza is. Én magam is többször láttam nemcsak világos rózsaszín, vagy barna de akár szürke, sőt kékes szürke potrohú kullancsokat is. A vérrel telt potroh színe más mint vérszívás előtt a kisméretű potrohé. Örülök, hogy túlélte a fertőzést a kutyájuk. A kullancs elleni védekezésre több hatékony szer közül is választhatnak.
jelige: Rudi a roti 7.
2008-05-15
ujra én vagyok még egy kis kórelözmény:atélen rudinak volt egy nagyon erös rándulása ,akkor pár napig sántitott és utána visszamaradt néla ,hogy mikor megállt a jobb lába remegett,majd késöbb kijött rajta egy a mostanihoz hasonlo duzzanat,amit ahogy a tisztelt doktor úr is irt vizes ruhával és bizonyos izom lazitó krémmel sikerült lelohasztani,
Köszönöm szépen, de nem kérek több kórelőzményt, háttérinformációt. Kérem szépen, hogy olvassa el újra hosszú levelezésünket és szűrje le azt a következtetést, amit már első levelemben is írtam, hogy a kutya betegségét diagnosztizálni nem feltételezésekkel, hanem vizsgálatokkal lehet. Senki emberfia ki nem találhatja (legfeljebb csak utólag),hogy a Rudi csontrákos-e vagy egyéb végtagmegbetegedése van, ha nincs kellő vizsgálati adatunk hozzá.
jelige: Mex
2008-05-15
Németjuhász kutyusom pár napja az első két lábára sántít, nehezen kel fel, előszőr csak az jobb első lába majd a másikra is sántítani kezdett. Még csak 1 éves! Kérdésem mi lehet a baja, ill mi a teendő!! Köszönöm
A mellső végtagokra kiterjedő fájdalom, változó súlyosságú sántaság, esetleg az ízületek váltakozó méretű gyulladása gyanús lehet a nagytestű gyors növekedésú kutyák fiatal egyedeiben jellemző osteochondrosis nevű betegségre - de persze akár egyéb betegségek pl kullancs terjesztette Lyme-ízületi gyulladás, ortopédiai sérülések ... és egyebek is állhatnak a háttérben. A kutya részletes vizsgálatával kideríthető az ok, és valószínűleg eredményesen kezelhető is a kutya.
jelige: Rudi a roti 6.
2008-05-15
köszönöm válaszát,rimadylt a mai napig reggel és este kap 100-100 mg ot,de holnaptol mar csak 75-75 mgot kap,amugy ma még bottal is kellett vele jatszani,pedig ma is kevésbé használja azt a lábát--
A 2x100 mg Rimadyl tabletta meglehetősen jól fájdalomcsillapíthatja a kutyát. Nem kellene bottal játszani vele. Ha valóban csontrákos a kutya, akkor az oldalirányú terheléstől elroppanhat (patológiás törés) a daganatosan átépült gyenge szerkezetű csont. Ha más jellegű csontelváltozása van, akkor is kíméletes életmódra lenne szüksége. Remélem, hogy sokáig jó állapotban lesza Rudi, és esetleg fel is épül a betegségéből.
jelige: Sharpei
2008-05-15
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 9 hetes shar-pei kutyusunk. Kb.2 hete vettük észre, hogy a bal laba nem jó. kb. úgy állt neki, mint az angol bulldognak. Elvittük állatorvoshoz, azt mondta, hogy valószínűleg angolkór. Adott neki d-vit. injekciót, eukabuna tápszert és tanácsolt napi 2 calcium tablettát. Egy pár napig gyönyörűen javult, de 2 napja ismét ugyanúgy áll a lába, mint a kezelés előtt. Tud valami tanácsot adni, hogy mit csináljak? Mi lehet a baja?
A kutya részletes és ortopédiai vizsgálatával lehetne kideríteni, hogy mi okozza a végtag rendellenességet a kutyában. A röntgenvizsgálat igen komoly segítséget nyújthatna a diagnózishoz. Ha megvan a vizsgálatok eredménye, azaz van diagnózis, akkor valószínűleg lesz megoldás is a problémára.
jelige: Rudi a roti 5.
2008-05-15
tisztelt doktor úr!ha nem gond, lene még pár kérdésem,1.mikor hétfön elkeztük adni a rimadyl tablettat,rudi elég szépen tudott mozogni még kedden is,szerdátol azonban ujra picit rosszabb lett a mozgása,már nem csillapitja a fájdalmát anyira a rimadyl? 2:egy ismerösünk kutyája álitolag szintén csontrákos,ök a contramal 100mg os tabbletá adják neki reggel és este,mi a doktor úr véleménye,áttérjünk rá mi is?van ojan erös ez mint a rimadyl, 3:mik azok a jellemzö tünetek e kutyánál mikor már nagyon szenved és tényleg el kell altatni,a közérzete még jó rudinak,eszik is rendessen,de ugye tudnom kell hogy mik a végsö tünetek 4:utolso kérdésem,a duzzanat a lábán jobban meg fog dagadni? maradok tisztelettel ,várom válaszát. elöre is köszönöm, rudi
Gondnak nem gond a végeláthatatlan kérdésözön - de meg kell mondjam, hogy a probléma felszínét kapargatjuk vele - hiszen pontosan a lényeget nem tudjuk, azaz, hogy biztosan csontrákos-e a Rudi, ha igen van-e áttét benne ... 1.) Az állat fájdalmai a betegség lefolyása alkalmával nem egyöntetű. Olyan is előfordulhat, hogy a daganatos végtagra „rásérül” a kutya, akár el is törhet a rákos csontdarab. A „picit jobb, picit rosszabb” helyzet a sántítás területén nem mond semmit, nem indokolja gyógyszer változtatását. Egyébként mennyi Rimadyl-t eszik a kutya?! Merthogy ez sem mindegy, és ez sem derült ki egyetlen leveléből sem. 2.) Az „állítólag” csontrákos kutya párhuzama semmivel nem segíti a „valószínűleg” csontrákos Rudi fájdalomcsillapítását. A Contramal hatása lehet erősebb és gyengébb is a Rimadyl-nál. 3.) Csontrákos kutyák a végső stádiumban elfekszenek, nem mozognak, nem esznek, körnezetükkel (és a gazdival) szemben közömbösek, esetleg köhögnek, hánynak. Ha kezelés ellenére ez a helyzet, akkor ez az a stádium, amikor érdemes és illik őket elaltatni. 4.) A primer csontdaganat általában a betegség lefolyása alatt végig növekszik. Természetesen, ha a Rudinak nem csontrákja van - hanem jóindulatú csontdaganata (oszteóma), vagy egyéb röntgenjelet adó végtagbetegsége (oszteomyelitisz, csont beolvasztó gyulladás ..) akkor az egész levelezésünk nem a Rudi betegségéről szólt. Szerencsés esetben még azt is gondolhatják, hogy ecetes borogatással, vagy Rimadyl tablettával, vagy valami daganatellenes csodaszerrel meggyógyították a „csontrákot”. Bárcsak így lenne.
jelige: vadmacska
2008-05-15
Tisztelt Doktor Úr! Egy érdekes(vagy lehet mégsem...)témában szeretnék öntől véleményt kérni. Van egy cicánk,ő hím 3 éves.Mintegy 3 hónapja befogadtunk egy másik macskát,ő nőstény.Az elmúlt napokban érdekes dolgok történtek....de lehet csak én nem találkoztam még ilyennel...szerintem a nőstény tüzel(itt megemlíteném,hogy 2 hónapja biztosan tüzelt,párosodtak is,de valamiért nem lett terhes a Foltos....)Pelyhes(a hím) mostanában folyton ugrál, ,,nyavajog,, hangosan...érdekes hangokat ad,illetve azt veszem észre,hogy 1-2 alkalommal vaddá válik....nem tudom miért változhatott meg....remélem a Doktor Úr tud tanácsot adni. Köszönöm!
Érdekesnek érdekes az írása - de meg kell mondjam, hogy nem tudok érdemben hozzászólni. Annyit talán mégiscsak, hogy az eredménytelen párzás, valamint a furcsa viselkedés (idegrendszeri tünet?!) is felhívja a figyelmet arra, hogy az oltatlan macskák egyike, vagy mindkettő beteg lehet. Az ivartalanított, rendszeresen vakcinázott és parazitamentesített cicák helyes táplálás mellett akár 15-20 évet is boldogan, egészségesen élhetnek. Ellenkező esetekben pedig néhány év alatt érdekes, vagy kevésbé érdekes tünetek mellett megbetegszenek, tönkremennek, elpusztulnak. A cicák részletes vizsgálatával kiderülhet a bajuk és az esetek túlnyomó részében meg is lehet őket gyógyítani.
jelige: Tacsi
2008-05-15
Befogadtam egy kutyust ma,nagyon rossz állapotban volt,az egyik szomszédomtól szökött meg,aki elutazott!A feneke körül tele volt kicsi fehér 3 mm hosszú 1 mm vastag kukacokkal,vagy féreg,nem tudom:Véres volt a végbélnyílásnál is!Megfürdettem,de alig tudtam leszedni róla,és még utána is találtam!És volt benne 5 kullancs is!Nem eszik,nem iszik!Kihívtam az állatorvost,és azt mondta lónyüh ez a betegség!Azt szeretném kérdezni,hogy ez a két kutyámra fertőző-e,valamint rám,ha esetleg behozom a lakásba,mert nagyon fázik,mert a garázsban van,valamint hőemelkedése is volt,amikor megnézte az orvos!Kapott kullancs ellen,immunerősítőt,és egy olyan injekciót,ami a belein keresztül tisztítja ki a férgek miatt!És elég volt -e neki ez az ellátás,meggyógyul-e!Köszönöm szépen a segítséget!
A kutyáról (ha jól értelmezem az írását) annyit tudunk, hogy beteg, levert és valószínűleg ezért beköpték a legyek, nyüves lett és kullancsok is vannak benne. A leírása alapján véleményem szerint részletes kivizsgálásra szorul, hiszen az sem kizárt, hogy kullancs által terjesztett betegsége (babéziózis)van, ami intenzív kezelést igényelhet. Ha nem történik meg a kivizsgálás és az intenzív kezelés, akkor teljesen esetleges, hogy meggyógyul-e a kutya.

<< <  305 / 467 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.08.20
4-5 hónapos fekete kislány cica oltva, féregtelenítve várja szerető gazdiját. A kiscicát augusztus 7-én találtuk a Péter Pál utcában. Nagyon bújós, szeretetéhes és alkalmazkodó.
2016.07.28
A cicának a szajanal let daganata rosz indulatú mit lehet csinalni segiteni neki most 13 eves a alatorvos aszt monta hogy idos es nincsi kiut én nagyon sajnalom segenit mit lehet segiteni neki enni eszik többször naponta ha tudnak irjak meg koszonom
2016.07.27

Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Kedves Gazdi!

Kérédésére aa választ az "Orvos válaszol" menüpont alatt fogja megtalálni!