Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: afrodité
2008-03-06
Pár nappal ezelőtt a 8 éves Westi kutyusom fürdetésekor vettem észre a borsószemnyi vagy talán attól egy kicsit nagyobb csomót a fején a füle tövénél, ami kő kemény és az utóbbi pár hétben nőhetett ekkorára mert eddig nem vettük észre. Azonnal elvittem a helyi állatorvoshoz aki megnyomogatta és azt mondta hogy ez egy daganat és pár nap múlva vigyem vissza és kivágja onnan. Nagyon félek mert a gugán kívül semmilyen panaszunk nincs jó kedvű jó étvágyú. Ha kivágják jót teszek e vele vagy csak bajt okozok. Mielőbbi válaszát várva. Köszönettel egy aggódó gazdi.
Bajt biztosan nem okoz vele. A legnagyobb veszélynek azzal tenné ki e kutyát, ha várnák, amíg a daganat megnő, esetleg áttétet képez, és inoperábilissá válik. Ha állatorvosa jól körülírtnak, elmozdíthatónak látja a bőrdaganatot - akkor igen nagy az esélye, hogy a műtéttel tumormentessé, egészségessé tudja tenni a kutyát. Az eltávolított daganat szövettani vizsgálatával jóval többet fognak tudni A kutya esélyeiről és az esetlegesen ajánlandó kiegészítő kezelésekről. Honlapunk Publikációk rovatában még sok érdekes írást találhat.
jelige: fogkő
2008-03-06
hátsó fogak erősen fogkövesek-felettük lévő íny bevérzéses sebekkel- óvatos evés-egy felső szemfog kilazult és kiesett de ott nem volt vérzés sem fogkő-milyen gyógyszert javasolnak?-mindkét macskámnál-
Elsőként is a cicák kivizsgálását javaslom - hiszen csak a szájüreg részletes átvizgsálása után deríthető ki, hogy szükség van-e a cicák altatásával a fogkő eltávolítására és emellett lehet ajánlani étrendváltást, és gyógyszereket. A középkorú, oltatlan, kijáró nőstény cicák esetében nem kizárt, hogy a fogkövesség a legkisebb problémájuk. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában több érdekes olvasmányt olvashat.
jelige: Pici
2008-03-06
Még november környékén a kutya valószínüleg megfázhatott. Tudni kell, hogy december elején költözés történt, így eddigi lakhelye is megváltozott. Azóta is mind két oldalt a torka egyformán meg van dagadva és mintha nehezen venné a levegőt, néha hörög és köhög. Látta már állatorvos, kapott 1-2 alkalommal antibiotikum injekciót és orvosságot is szedett, de állapota érdemlegesen nem változott. Ön szerint mi lehet a baja. Reméljük, hogy nem daganat (az állatorvos aki látta, azt mondta, ha a gyógyszerektől nem húzódik vissza valószínüleg daganat, de olyan furcsa, hogy mindkét oldalt, szimmetrikusan van megdagadva a torka)! Ugat, szaladgál, eszik. Lehet, hogy nyirokmirigy duzzanat? Mit lehetne tenni? Várom mielőbbi válaszát, melyet előre is köszönök.
A november óta nem múló toroktájéki duzzanat esetében sok egyéb dolog (nyálciszta, vérömleny, tályog ...) mellett igen komoly esélye van a daganatos megbetegedéseknek is, sajnos. Ez lehet akár nyirokcsomóból, akár pajzsmirigyből, akár nyálmirigyből, vagy egyéb képletekből eredő folyamat is. A kutya részletes vizsgálatával (vérvizsgálatok, biopsziás mintavéte, röntgenfelvételek ..) deríthető ki a tünetek háttere és a kutya esélyei, kezelésének módja is. A részletes vizsgálatokat mielőbb célszerű lenne megtenni - hiszen könnyen lehet, hogy a gyógyszeres kezelés mellett a kutyának másra is szüksége van. Honlapunk Publikációk rovatában több érdekes írást olvashat.
jelige: ágybapisilős cica
2008-03-06
Sajnos a cicám állandóan belepisil az ágyamba, pedig az almot is használja. ezért ki kell tennem. A neki készített kis házban viszont nemrég elpusztult egy cica. Szeretném fertőtleníteni, pontosabban kimeszelni a házikóját, majd ráfesteni valami szép színt. Szeretném megkérdezni, hogy ártana e a cicának a mész, vagy ártalmatlan az egészségére? Várom válaszát mielőbb!
Jól teszi, ha kifertőtleníti a macskaházat, és erre a célra a mész megfelel - de meg kell mondjam, hogy egészséges kinnt élő cicák igen ritkán fogadnak el hasonló búvóhelyeket. A cicaház színénél sokkal fontosabb dolog lenne a cica oltásainak a rendbetétele, rendszeres parazitamentesítése és ivartalanítása. Mindezek hiányában könnyen lehet, hogy nemsokára újra meszelheti a cicaházat ... Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban sok érdekes olvasnivalót találhat.
jelige: Zsófi
2008-03-06
Az én kiskutyám egy palotapincsi és azt hiszem,hogy valami más kisebb fajta kutya keveréke.Aki most márciusban lesz 4hónapos és túl van az elsö két oltásán és már csak egy van neki vissza.Az egyik szeme jobban vérágas mint a másik.Állatorvost még nem hívtunk hozzá,mert mikor kint volt nála akkor még ennyire nem volt ilyen a szeme és azt gondoltuk,hogy csak ilyen a,mert az állatorvos is azt mondta.Attól félek,hogy mikor a macskával játszik akkor elkapot töle valamit.A macskám nem karmolja meg hanem csak játszanak.Azt szeretném kérdezni,hogy tehetek-e én is valamit a szemével? Valami borogatást vagy hasonlot?Elöre is köszönöm!
Otthon legfeljebb annyit tehet, hogy a szem környékét (!) kamillás oldattal áttörölgeti. A kutya szemének a vizsgálata ajánlott - hioszen akár a macska is belekarmolhatott, vagy lehet már baja is, ami kezelést igényel. Jelezze állatorvosának, hogy nem oldódott meg a probléma.
jelige: Alex
2008-03-06
A kutya viselkedésében nem látunk változást, jókedvű, örömmel üdvözől,játékos. Az étvágyában tapasztalunk változást: kevesebbszer eszik, az étel iránti mohósága alábbhagyott. Eddig naponta 3-szor evett, most olyan is előfordult, hogy az esti vacsorája, másnap reggel, még a tányérjában volt. A kezünkből viszont szívesen fogyasztja az ételt. Az elmúlt téli időszakban kevesebbet tudtunk vele foglalkozni. Kérdésünk: lehet-e kutyánknak lelki eredetű az étvágytalansága? / 8 hónapos/ Válaszát várjuk! Köszönettel!
A kevesebb mozgatás, a 8 hónapos korra majd elért végleges testméretek, és az időjárás lassú felmelegedése mind kevesebb táplálékigényt jelent a kutyánál. Egy 8 hónapos kutyát napi 2x már elegendő etetni. A leírásuk alapján tehát én nem csodálkozom azon, hogy a kutya kevesebbet eszik. Persze nem is tudom kizárni sem a lelki, sem egyéb testi betegségeit.
jelige: sublime
2008-03-05
A macskám 3 hete úgy tért haza, hogy igen rossz állapotban volt. Enni és inni nem akart, csak feküdt és ha hozzértünk már úgy nyávogott mintha kínoznánk. Ez egy vasárnapi nap volt és másnap mindenképp el akartuk vinni orvoshoz, mert mérgezésre gyanakodtunk, de 1nap fekvés után a macska teljesen jól lett. Egy héttel később a tetőn napozott, mikor azt vettük észre, hogy a macska kapar a tetőn és hirtelen leesett, fejre. A macskára roham tört (még a tetőn és ezért is esett le véleményünk szerint), nyáladzott, rángatozott, maga alá pisilt, ez pár percig tartott. Elvittük orvoshoz, egy agyrázkodással, meg 2fog letörésével megúszta. Ez körülbelül 10napja történt. 2napja újból roham tört rá, ugyanaz zajlott le,mint egy hete. Állatorvosunk kizárta a méregezés lehetőségét, de ő elmondása szerint, nem nagyon találkozott még macskáknál epilepsziával. Sevenalettat mai naptól kezdi el szedni a macska napi fél tabletta adagban. Most 1 hónapig megpróbáljuk ezt a kezelést és ha működik, lass an leszoktatjuk a gyógyszerről. Ön mit gondol? Tehetünk-e mást még a macskáért? Ezelőtt többször úgy jött haza (akár 1 évre visszamenőleg is) hogy nyáladzott, de semmi más előjele nem volt a dolognak. Viselkedése néha ”fura”. Igen gyorsan változik a kedélyállapota. Előre is köszönöm válaszát,
Az epilepsziás és epiulepszia-szerű megbetegedések nem ritkák macskákon sem. Még az sem kizárt, hogy a mérgezéses megérzésükkel is beletrafáltak a dolog közepébe - mert a leírt tünetek akár mérgezés miatt kialakultidegrendszeri és/vagy májkárosodásnak is megfelelhetnek. Én egyébként azt gondolom az esetről, hogy érdemes lenne a cicát részletesen kivizsgálni (vérvételek, vírustesztek, röntgenfelvételek ...) és az eredmények tudatában dönteni a továbbiakról.
jelige: (:
2008-03-05
Tisztelt doktor úr! Van egy 8 hónapos német juhász kutyánk. Kb 2 hónapja sántít. Az állat orvos beoltotta, egy párnapig nem is sántított. Úgy látom, hogy van neki farkas körme, ami az eggyik lábán nem kopott el, nagyon hegyes. Erre szeretnék választ kérni. hogy ilyenkor mi a teendö? Válaszát nagyon meg köszönném. Tisztelettel,
És, most megint sántít? Szerintem a legokosabban akkor járnának el, ha kérnék a kutya részletes vizsgálatát. A farkasköröm - főleg, ha túlnő, belenő a bőrbe - eltávolítása is ajánlatos lenne és jó lenne tudni, hogy a korábbi sántaság nyom nélkül meggyógyult-e.
jelige: vakcina
2008-03-05
Két cicám FIP szűrésen esett át és egyikőjük pozitív lett.Kérdésem lenne: 1.Elkülönítve kell tartanom őket ezután? 2.Amelyik pozitív lett, annak kell-e, lehet-e adni az orrba adható vakcinát? 3.Mennyi az esélye a negatív cicának arra vakcina nélkül, hogy fertőződik, és mennyi az esélye a pozitív cicának hogy beteg lesz? 4.Mennyibe kerül a vakcina? Válthat.e ki súlyos allergiás reakciót? Nem ”olthatjuk” be a betegséggel, pontosabban a coronavírus mutációját nem válthatja ki a vakcina? Köszönöm válaszát!
1.) Nem feltétlenül - hiszen a FIP szerológiai pozitivitás azt is jelenthet, hogy a cica egyszer „találkozott” a vírussal, nem betegedett meg, már nem is vírusürítő, „csak” áthangolódott. 2.) Lehet és ajánlott. Meg a másiknak is, amennyiben nem különíti el, és főleg amennyiben egy WC-t használnak. 3.)Sejtelmem sincs. 4.) Nálunk 6.900 Ft. Nem. Nem. Szívesen. 3.)
jelige: lehet terhes?
2008-03-05
Szeretném megkérdezni, hogy mi a valószínűsége hogy vemhes e a cicám. Nagyon szeretnék kiscicákat. Most csütörtökön jött rá az ivarzás és öt éjszakát töltött kinn a kandúrokkal (láttuk őket), nappal nem merem mert sok a kutya és ilyenek.... Azt olvastam, ha megtörténik akkor lemegy róluk az ivarzás egy két nappal de a cicámnál csak enyhültek a tünetek, teljesen nem múlt el, még mindig fetreng, és menne az éjszakába. Ha hazajön egész nap alszik, mintha kimerült lenne. Volt olyan is hogy elszaladt féktelen nagy gyereksírásszerű hang aztán visszaszaladt nyomában a kandúrral, berohant fetrengett egy sort és elaludt. A kérdésem: lehet hogy a cicám terhes? Mennyi az esélye rá? Milyen külső jelei vannak hogy megtudjam, nem akarok várni a poci növekedéséig nagyon kíváncsi vagyok hogy sikerült e teherbe esnie. Válaszát előre is köszönöm.
Ha a macskája egészséges, akkor igen nagy valószínűséggel vemhesülni fog. Nekem nem jelent ez akkora örömet, mint Önnek - hiszen az oltatlan, talán nem is parazitamentesített macsek vemhesítése komoly veszélyeket rejt. A cica vemhességéről 3-4 hét múlva ultrahang vizsgálattal tud meggyóződni. Melegen ajánlott az anyamacska felkészítése, az Ön felkészülése az eseményre és lehet kezdeni a potenciális befogadó gazdikat is. A felkészülést el lehet akár kezdeni honlapunk Tudnivalók és Publikációk fejezeteinek olvasásával is.
jelige: Wilike 2.
2008-03-05
Köszönjük szépen az e-mailt amit válaszul küldött.Lenne még pár kérdésünk Önhöz.Kapott 2 gyógyszert amit szed az egyik:Furosemid 1/8-ot kell belölle adni napi 2-szer az egyik kérdés az lenne,hogy amikor vizhajtot kapott csak akkor jobban váladékozott a szeme ez normális dolog ilyenkor?A másik gyógyszer Ednyt abból 1/4-et kell beadni szintén napi 2-szer.Ez a gyógyszer ugy tudjuk vérnyomáscsökkentö.A szive nem ugy ver ahogy kéne és ez a gyógyszer beállitja majd neki?És megszünteti-e a köhögését?Amikor elöször jelentkezett ez a tünet nála vizet köhögött fel.A kedve és étvágya azóta is ugyanolyan jó. Segítségét elöre is köszönjük.Jelige Wilike
Nem valószínű, hogy a vízhajtó mellékhatása lenne a szem váladékozása. Az Ednyt tablettát a szívelégtelenség kezelésére használják emberen és kutyán egyaránt. A szívelégtelenség komoly megbetegedés. A gyógyszeres kezelés beállítása és a kutya állapotának ellenőrzése rendszeres kontrolvizsgálatokat igényel.
jelige: Sukoró
2008-03-05
Tisztelt Állatorvosok!Babézia fertőzés került kimutatásra,vizeletből,3 keresztes.Megfelelő injekciókat, gyógyszereket megkapta,jelenleg szedi.Teljesen rendszertelenül mintha köhögne,görcsösen.Mintha a mozgástól erősödne.A kullancs csipés óta erősödött.
Mi erősödött a köhögés, vagy a kutya?! És mi a kérdés?
jelige: bélcsavarodás
2008-03-05
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy a bélcsavarodásnak kutyák esetében milyen konkrét tünetei vannak? Az ”egyértelmű jelen” kivül, amit nem áll módomban ellenőrizni, tekintve, hogy amíg nem tartozkodom otthon, a kutya(k) kinnt vannak a kertben. Köszönettel:
Még olyan sincs, hogy „egyértelmű jelek”. Gondolom körmönfont mondatával a székletürítés elmaradását akarta jelezni. Ez sem egyértelmű jel. Egyrészről számos egyéb betegségnél elmaradhat a székletürítés (pl obstipáció, tumor, bélinvagináció, idegentest ...) másrészről a bélcsavarodás sem mindig zárja el 100%-osan a bél üregét - azaz, vannak olyan bélcsavarodásos esetek, amikor van székletürítés. A bélcsavarodás gyanúját a hányás, fájdalmas székletürítés/ürítés elmaradása, hasi fájdalom, nyugtalankodás .. alapján fel lehet állítani. Egy sereg egyéb betegség, kóros állapottal egyidejüleg. Aztán a bélcsavarodás esetét (is) részletes állatorvosi vizsgálattal lehet megállapítani.
jelige: bűzmirigy
2008-03-05
Tisztelt Doktor úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 16 éves kutyusunknak kb 3 hónapja bűzmirigy problémái vannak. Először kinyomták neki és kapott antibiotikumot ez újból előjött neki, de akor csak kiürítették,később befertőződött és akkor is kapott antibiotikum kúrát. Legutóbb 2 hete újból előjött neki,akkor azt mondta a doki, hogy csúnyán be van neki gyulladva és 8 napig szedte az antibiotikumotés emellett kamillával mosogatom. Nincs bedagadva neki de azóta is vérzik néha , néha meg barnás váladék folyik belőle.Van még esély a gyógyszeres kezelésre, elképzelhető, hogy sipoly alakulki nála.Vagy el kell távolítani? Válaszát köszönöm!
A több hónapos előzménnyek szerint a bűzmirigy konzervatív kezelése nem hozott eredményt. Könnyen lehetséges, hogy a műtéti megoldást is érdemes átgondolniuk.
jelige: boxer probléma
2008-03-05
Abban szeretném kérni a segítségüket hogy a kutyám a mai nap folyamán 2 alkalommal hányt. Az első esetkor elég sokáig kereste a helyet ahol végül hányt de mikor befejezte akkor egyszerűen eldőlt a kutya de szinte azonnal fel is kelt. A hányás habos szerű volt de citrom sárga színű. A 2. alaklommal már jóval több mennyiség távozott. Ez inkább fehér színű volt de mellé egy szintén citrom sárga olaj szerű állagú folyadék társult. A kutyának látszólag azóta nincsen tünete eszik (száraz tápot), iszik,csóvál, örül. (a hétvége folyamán volt nálunk egy disznóvágás és kutya kapott különböző de csak olyan dolgokat amik ehetőek, gondoltam hátha ez közrejátszhatott) A válaszukat előre is köszönöm
Azt gondolom, hogy a hétvégi elhajlásnak korábban illett volna, hogy következményei legyenek. Az eldőlést is meglehetősen ijesztő tünetnek gondolom. Ajánlatos lenne állatorvosának beszámolni a történtekről és a kutya részletes kivizsgálását kérni.
jelige: Linda 4.
2008-03-05
tisztelt dr ur!! majd a jovohet egyik nap alkakmaval el viszem a kiskutyamat egy ultrahangos vizsgalatra de az emoli megnotek ....es sulyosabbnak is tunik .
Az emlőduzzanat és súlynövekedés jelezheti a vemhességet, vagy az álvemhességet. Ezért igencsak ajánlott lesz az a bizonyos ultrahangos vizsgálat. Ráadásul, amennyiben most sem akarják a veszélyeket vállalni és a jövőben sem akarnak kölyköket - a Linda műtétje akár vemhesen is elvégezhető.
jelige: Becky
2008-03-05
Tisztelt Doktor Úr! Köszönjük a gyors válaszát. Kutyánk betegnek nem látszik, sőt nagyon eleven, játékos, jó kedélyű vidám kiskutya. Naponta háromszor kap enni. Csak nagyon-nagyon minimálisat eszik Azt is úgy kell szinte ráerőltetnünk. Ha mennyiségben mondjuk akkor az, egy kéz egy markában elfér. Ezt a kis mennyiséget jóízűen megeszi. A jobbnál- jobb kutyaeledelt vesszük neki, valamint házi kosztot is kap. Ismerősök szerint csak én aggódom túl az egészet, mert a véleményük szerint a kutya nem sovány. Bár a történethez hozzá tartozik, és szerintem itt lesz a baj forrása, hogy.... Ismerősön keresztűl vettük a kutyát szinte látatlanban. Kérdéseink voltak a volt gazdihoz aki aztmondta, hogy a kutyi megkapta az összes oltását (amit 3 hónapos korig meg kell kapni) valamint ott tápot kapott, de nem volt egy fajtára szoktatva. A kutya megérkezett hozzánk 2008 február 23-án. 2007. november 06-án született. Az oltási igazolványa szerint a kutya csak egy oltást kapott 2007 december 18-án ami NOBIVAC PRAVO-C 005308 A volt. Ezen kívűl más oltás nem szerepelt az igazolványába.Másnap az orra száraz volt, lázra gyanakodtunk és kapott egy kis ALGOPYRIN-t(ami helyre is hozta a láz gyanúját.Majd féregtelenítés gyanánt kapott kétszer 1/4 Kuma plusz-t(remélem elég volt a férgek kihalytásához)a székletet folyamatosan vizsgálgatjuk, majd pedig 2008. február 25-én orvost hívtunk hozzá, aki azt mondta, hogy nagyon későn nincs neki az oltás, így leoltotta liofilizátumot tartalmazó CANVAC P vakcina A.U.V.-val. A következő oltását 1 hónap múlva kapja mondjuk azt nem közölte milessz az, ami esedékes március 25-én. Az állatorvosunkról meg annyit, hogy a szüleim baráti körébe tartozik, a kutyát úgy oltotta, hogy ketten kellett fognunk mert annyira fél az állatoktól, továbbá ránézett és közölte hogy egészséges. Már folyamatban van az „új” állatorvos keresése. Gondoltunk még arra, hogy megviselte a környezetváltozás, valamint a fogváltás.Széklete normális kemény, napi 2-3 kupacot csinál a gazdinak:)) Viszont nagyon sokszor vizel keveset, mondjuk sokat iszik.Kenelbe van tartva, de naponta 2x engedjük ki futni, ilyenkor 1-1 órát van kint. Pár napot még várunk vele, és elvisszük egy szakemberhez. Mellékelten küldök Önnek egy képet Beckyről. Előre is köszönöm a válaszát és megértését.
A leírása és a küldött kép tanúsága szerint a kutya megszokott étvágyú, jól fejlett Beagle. Az aggódást az étvágytalansága miatt el lehet felejteni. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja a kutyák ajánlott vakcinázási protokolját.
jelige: FIP
2008-03-05
Több cicám is van, és most derült ki hogy egyikőjük valószínűleg FIP beteg. Mivel érintkezett a többiekkel, nem tudom mit tehetnék, hogy a többi ne legyen beteg? Úgy tudom a FIP szűrés eredménye és a vakcinázás biztonsága nem 100%-os.
Jók az információi sajnos. Ha a szóbanforgó cica valóban mutatja is a FIP tüneteit (mellüregi, vagy hasüregi folyadékgyülem) akkor sajnos őt nem lehet meggyógyítani. A többi cicától mindenképpen el kell gyorsan elkülöníteni. A legnagyobb veszélyforrás a közös macsaWC használata. A többi macsek szerológiai vizsgálatával annyi állapítható meg, hogy találkoztak-e már életükben a vírussal és termelnek-e ellene ellenanyagot. A pozitív cicák nem feltétlenül lesznek betegek és halálraítéltek. A tüneteket nem mutató cicák vakcinázása feltétlenül ajánlott, noha nem nyújt 100%-os védelmet a vírus ellen mégis nagymértékben csökkenti a betegség kialakulását.
jelige: Rex
2008-03-05
Tisztelt Doktor Úr A németh juhász kutyámnak vérzik a pénisze.Kihivtuk hozzá az orvost,azt mondta hogy a nyálkahártya is be van neki gyulladava.Azt javasolta hogy betadine oldattal naponta háromszor fecskendezzük be neki.Mutatta hogy hogy kell neki csinálni hogy a tasakba be tudjuk fecskendezni a betadinét.Kb egy hete csináljuk neki,de még mindig vérezget.Szeretném megkérdezni hogy lehet e a kutyusnak adni sumetrolim gyógyszert,és ha igen akkor mennyit?Ha nem ,akkor mit kellenne csinálni? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel
Sokkal inkább jelezni kellene állatorvosának, hogy nem kielégítő a kutya állapota. Nem kizárt, hogy ő is szisztémás antibiotikumos kezelést javasol - de gondolom, hogy előtte a kutya újbóli részletes vizsgálatát fogja ajánlani. Ezekből az adatokból fog eldőlni a további kezelés módja - hiszen még az sem kizárt, hogy a pénisz-, és tasak nyálkahártya gyulladása, vérzése mellett akár hólyag, here-, mellékhere, vagy prosztata problémája (is) van a kutyának.
jelige: kutyatej
2008-03-05
Tisztelt Doktor ur! A multhet hetfon (feb25) szuletett meg a kiskutyank.A mamit csaszaroztak es sterilalva is lett.Sajnos a mamanak a 4 napon egyszeruen elfogyott a teje ill nagyon minimalis.A kicsit mestersegesen Royal Canin tapszerrel etetem 3 orankent.Arra lennek kivancsi,hogy 130g kicsinek mennyit kell ennie.Sajnos ml nem tudom,de egy etkezesnel 2-3g iszik meg.A sulya 2 nap alatt 4g-mal lett tobb.Nagyon nyugott eszik alszik,nem siros ami, ha jol tudom jo jel.Valaszat elore is koszonom.Tisztelettel
Gratulálok az új jövevényekhez. Kérdésében a nehézséget az jelenti, hogy nem tudjuk pl mennyi az a minimális tej, amit mégis szophatnak a kölykök. Az egyszeri 2-3 gr egy 130gr kölyök esetében nekem kevésnek tűnik - ha acsak a tejpótló tápszerrel számolunk, abból legalább dupla mennyiséget kellene fogyasztaniuk a kölyköknek 3-4 óránként. A 2 nap alatt 4 grammnyi testtömegnövekedés is kevésnek tűnik számomra. Az viszont valban jó jel, hogy a kölykök nyugodtak, alszanak. Próbája növelni a tejpótló táp mennyiségét és ne feledkezzen meg arról, hogy a kölykök 10-14 napos korában ajánlott az első féreghajtás. Sok sikert kívánok a felneveléshez, majd a gazdikereséséhez.
jelige: kandúr
2008-03-04
Áprilisban lesz 2 éves Mirci cicánk(fiú). 7 hónapos korában ivartalanították. Már jó ideje imádja a takaró alatt mozgó lábamat, imádja megtámadni, harapdálni. Kb. 2 hete vettük észre, hogy párosodó mozdulatokat tesz a játék közben és furcsán nyávog. Fölhívtuk az állatorvost, aki azt mondta, valószínű én vagyok állapotos és azt érzi a cicánk. Lehetséges ez? S ha igen, a cica kb. mennyi idő után érzékeli? Lehet probléma mégis a cicával? Előre is köszönöm segítségét
A vadászó, játszó (esetleg agresszív) mozdulatokat értjük - erről határozott nemtetszés nyilvánítással lehet leszoktatni a cicát. A párzó mozdulatok időzítéséhez nem tudok hozzászólni. Azt tudjuk, hogy egyes esetekben a herélt kutyák és macskák párzási képessége sokáig megmaradhat a kasztráció után is. Ez, gondolom nem probléma, nem betegség a macskánál. Nem hiszek viszont abban, hogy a herélt kandúr a gazdiban lejátszódó hormonális változásokat észlelné és reagálna rá ilymódon. A saját terhességét biztosan nem a herélt kandúr viselkedése alapján kell észrevenni, azt vizelet teszttel és nőgyógyászati vizsgálattal lehet tisztázni.
jelige: Wilike
2008-03-04
Van egy 3és fél hónapos yorkshire kiskutyánk kiderült,hogy szivnagyobbodása van reggel és este köhög most gyógyszeres kezelést kap a mai naptól.Helyre állhat-e az állapota vagy végig gyógyszert kell majd szednie?
A szívelégtelenség klasszikus esetei nem gyógyítható megbetegedések, az ilyen emberek és állatok egész életükben gyógyszeres kezelésre szorulnak. A szívelégtelenség gyógyszeres beállítása, majd a betegség hosszútávú kezelése is rendszeres kontrolvizgsálatokat (benne vérvizsgálatok, EKG, szívultrahang ..) igényel - és a kezelés során előfordul, hogy a gyógyszereken, vagy adagolásukon módosítani is kell.
jelige: masztiff lány 2.
2008-03-04
Elözző levelemben kérdeztem a vérzéssel kapcsolatban!Pontositanék 9 éves,nem hónapos! köszönettel.
Elnézést kérek figyelmetlenül olvastam el a levelét. A 9 éves masztiff szuka esetében akár a daganatos elváltozásnak akár a gennyes méhgyulladásnak igen nagy az esélye. A kutyának sürgősen ultrahangos vizsgálatra és valószínűleg műtétre van szüksége.
jelige: Linda 3.
2008-03-04
kedves dr ur! elosszor is elnezest kerek ontol ,hogy zaklatom ont a kerdeseimmel,de imadom a kiskutyamat e miatt mind kerdezek ontol ,ha el jon a szules ideje mit kell tennem ?? kb hany kolyke lehet neki ? amugy a dr urnak pesten van ugye kaBINETJE??
Nézze, én még abban sem vagyok biztos, hogy vemhes a tacsi. Ultrahangos viozsgálattal lehet egyértelműen megválaszolni a kérdést, hogy vemhes-e és azt is, hogy kislétszámú, vagy nagylétszámú vehem fejlődik-e benne. Érdemes lenne honlapunk Publikációk rovatának több fejezetét elolvasnia a teendőivel kapcsolatosan. Igen, a mi rendelőnk Budapesten van a lejjebb olvasható címen.
jelige: hadzsi
2008-03-04
a kutya szivbeteg vérvétel és EKG-én áteset három hete étvágytalan a nap első széklete szilárd de nyálkás utána teljesen hig epe szinü sárgás.Alhasból lélegzi mitha iritálná valami nyomásra fájdalmat nem mutat.Sokat iszik ivás után azonal köhög de csak akkor és bö nyálzás köpzödik. A kérdésem az lene ,hogy a tünetek alapján lehet-e a szivbetegségen kivül is más baja (furosemid ednyt kálcium-R) A kutya 6 éves
Súlyosfokú szívelégtelenség önmagában is képes lehet előidézni a leírt tüneteket. Persze akár egyéb szövődményes, vagy független betegség is kialakulhatott a kutyában. A szívelégtelenség önmagában is sok kontrolvizsgálatot, labort, EKG, esetleg szívultrahangot igényel, mire a gyógyszerezést esetleg seikerül beállítani. Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a kutya állapota.

<< <  305 / 439 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.11.27
Kedves Állatszeretők! Tobi kutya új gazdit keres, mert idős tulajdonosa nem viheti magával új lakhelyére. Tobi három éves, ivartalanított, oltott, chippel ellátott kis testű, világos szőrű keverék kan kutyus. Fáradhatatlan játszótárs, nagy a mozgásigénye. Kis termetű, kedves, gyerekszerető, soha nem agresszív és nem morog. Sétáltatni nehéz, egy Houdini. Nagyon bízunk benne, hogy lesz, akit megfog a képeken is átsugárzó kedves lénye és szívesen otthonába fogadja. Elérhetőség: Tóth Krisztina krisztatoth67@gmail.com
2015.11.21
2015.11.19. TALÁLT CICA. A XXII. kerületben az Erzsébet királyné út környékén találtuk ezt a cicát. Pár hónapos, fehér-cirmos, nagyon bújós, nyakában a cicaajtót nyitó mágnessel. Szeretnénk visszajuttatni a gazdájához. Tel: +36 30 56 52 561.
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.