Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: borzas
2007-11-24
1 éves golden retriewer kutyám,tiszta rendezett helye van.Tisztán van tartva, hetente 2-szer átfésűlve az egész kutya.mégis újabban nagyon vakarodzik,pedig bolhartóval is lekezeltük. mi az oka, mit tehetek????
Lehet, hogy bolhás,de az is lehet, hogy allergiás,vagy más eredetű bőrgyulaldása van a kutyusnak.Ha kertben él, a macskák által átszállított bolhák közül bármelyik percben felkaphat egy bolhát és újból megfertőződhet.Tudnom kellene, hogy pontosan milyen bolhaírtóval kezelték és mennyi időnként. Azt se felejtsük el, hogy ahogy mi is , úgy kutyáink is vakaródzahtnak, aminek nincs semmilyen különleges oka.Ha azonban nem múlik a vakaródzás, keresse fel állatorvosát.
jelige: speranca
2007-11-24
Speranca nevu him keverek kutyammal van problemam.Kb. egy honapjagyulladasba lett az az eggyik laba,erre az allatorvostol kapott antibiotikumos kezelest inekcioba .Egy idore elmult,de utana megduzzadt az eggyik hereje.Azota meg egyszer kapott inekciot,de nem akar elmulni semmi kep.Szegeny mar fel az autotol is ,mert azt hiszi viszem az orvoshoz,mi lehet az oka,es mit kene tenni hogy elmuljon?
Sajnos nem tudom, hogy ez a gyulladás milyen eredetű volt, történt-e előtte traumás sérülés. Azt sem tudom, hogy a láb melyik területére szorítkozott, milyen szerveket érintett( csont,szalag, izület, izom, stb..). Hereduzzanat is rengeteg kórokú lehet. Legjobb lenne, ha felkeresné ellátó állatorvosát és elmondaná, hogy nem javul a kutyus és küldje tovább esetleg specialistához.
jelige: Luna
2007-11-24
Nevelési tanácsot kérnék: kaptunk (én és a családom) egy 8 honapos spániel kölyköt. Szeretnénk ha a kertben egy bizonyos helyre piszkitson. Milyen praktikával lehet ezt elérni?
Ez elég nehéz kérdés. A legtöbb kutya sose tanulja ezt meg. Ezért szerintem a legjobb tanács az, ha mindennap minimum kétszer elviszik sétálni, így a kutya a séta közben fog bélsarat üríteni. Manapság már nagyon csinos kutyakaki összeszedő zacskók vannak, amelyet a használat után nyugodtan kidobhat a szemetesbe, s így elkerülheti a kert szennyeződését.
jelige: andika31
2007-11-24
Folyika macskám orra és étvágytalan.Mi a teendőm vigyem állatorvoshoz vagy gyógyszeres kezelés elég?
Nem tudom, milyen gyógyszeres kezelésre gondol, ezért javaslom inkább keresse fel állatorvosát.
jelige: kutyus
2007-11-24
keverék kutyus kb. 4 hónapos lehet úgy találtuk és valószínű nem lett beoltva. szopornyicára gyanakszom, mert étvágytalan ez két napja jelentkezett, és a szeme is váladékos. Nem volt hányás de aggódom, mert megszerettük.
Gondolom a kérdés az lenne, hogy mit tegyenek vele. A legjobb lenne, ha felkeresnék ellátó állatorvosukat, aki részletesen megvizsgálja a kutyust és megállapítja, hogy mi a baja.
jelige: Picurka
2007-11-24
A kan csivavám ivartalanítva van és a doktor aki ivartalanította azt mondta hogy ivartalanítás után még próbálkozni sem fog a kan kutyus. Erre a szuka csivavám most tüzel és pont most van a 10-14 nap közt. És már kétszer azon kaptam őket hogy nagyon fel voltak pörögve nyalogatták egymást. És egyszer pedig össze is voltak ragadva igaz csak kb 5-10 másodpercig. Szóval a nagy kérdés az lenne hogy ilyenkor mi is történik?? Ez megszokott dolog ivartalanított kutyáknál is? Vagy most lehet hogy terhes lett a szuka?? Ez azért annyira fontos mert testvérek! És ebből már egyszer volt probléma!
Amennyiben kan kutyájának nincsen heréje, úgy megnyugodhat, nem lesz kiskutya. Előfordulhat, hogy a kanoknál megmarad az érdeklődés, illetve a berögzült magatartásformák a kasztrációt követően is.
jelige: Béres csepp
2007-11-24
Én a macskáknak való Béres cseppről szeretnék érdeklődni. A mi cicónka egészséges, de szeretnénk neki minden jót megadni. A cseppet csak orvos írhatja föl? Érdemes-e adni neki v felesleges. Azért gondoltunk erre, mert nem a legjobb minőségű macska eledelt kapja. Hiába vettünk neki Eukanubát, inkább a Sheebat és az ehhez hasonló macskaeledeleket hajlandó megenni. Én úgy tudom, hogy ezek nem vmi jó minőségűek. :) Amúgy házi kosztot is szokott kapni (nyers májat, csirkét rizzsel és hasonló finomságokat.) Vettünk neki macska füvet is, de azt csak kihúzgálta és nem ette meg. Viszont a szobanövények sokkal ”izgalmasabbak” számára.
A Béres csepp(Minera cseppek macskának), nem vényköteles.Ha szuperprémium minőségű tápot kap( Eukanuba, Hill’s, Royal Canin) nincs szüksége ásványianyag kiegészítésre. A 3 közül valamelyiket biztosan megeszi. A nyers májat nem javaslom,esetleg csak nagyon ritkán, (negyedévente), mert könnyen túl lehet vele adagolni a zsírban oldódó vitaminokat.
jelige: Picurka
2007-11-23
Üdvözletem! Nekem egy olyan érdekes kérdésem lenne hogy a fiú csivavámat február környékén ivartalanították, és a szuka csivavám most tüzel és ma 2-szer is láttam őket pározni. Ez hogyan lehetséges? Vagy ilyen van csak én tudom rosszul? Legyen szives minnél hamarabb válaszolni mert már nagyon idegesít hogy ilyenkor mi is van mert a két kutyus testvérek épp ezért is lett ivartalanítva a fiú! Válaszát előre is köszönöm!
Picurka azon szerencsés egyedek közé tartozhat, akinek a párzóképessége (merevedése) megmaradt a kasztráció után is. Így aztán párzani tud - de ezen párzásból nem lesz megtermékenyülés, nem lesznek kölykök. A kasztrált(herélt) kanok nagyobb része néhány hét/hónap alatt elveszíti a merevedési és párzási képességét és az érdeklődését is a tüzelő szukák iránt. Nem teljesen világos ugyan számomra, hogy vaódi párzást látott-e, azaz megtörtént a pénisz hüvelybe hatolása és esetleg az összeragadás is - vagy a kan csak ugrálja a szukát. Egy biztos, ha a kan valóban herélt, akkor kölykök nem lehetnek az eseményből. Kérdezzen rá állatorvosára azügyben is, hogy biztosan herélte (kasztrálta)-e a kant, vagy esetleg csak vasektómiát (a húgycső kivezetését) végzett rajta. A fiatal szuka ivartalanítása egyrészt a saját egészsége miatt is ajánlott lenne - másrészről biztos lehetne abban, hogy sem a Picurka, sem más kan nem fogja befedezni.
jelige: Besszi
2007-11-23
üdvözlöm!az lenne a kérdésem,hogy a kölyökkutyát hány hónapos koráig kell háromszor etetni?mikor lehet áttérni a napi egyre?még egy nem nagyon állatorvosi(de talán mégis)kérdés!mit csinálnak a jó tenyésztők(nem szaporítók..)a ”nem megfelelő”kiskutyákkal?elmondják talán és értékcsökkenve adják el?amelyik teljesen alkalmatlan pl.nem fejlődik rendesen...elaltatják???nem hiszem,hogy egy menő tenyésztő kiadna(akár értékcsökkentve) hibás egyedet!előre is köszönöm a válaszát!
Három hónapos korában lehetne napi 2 etetésre áttérni - majd kb egy éves korában a napi egyszeri etetésre. Meg kell azonban mondjam, hogy a felnőtt kutya napi 2x etetését manapság már jobbnak tartjuk. Nagyon sokféle értékcsökkent kiskutya elképzelhető egy jó tenyészetben is. Lehet, hogy pl színhibás a kölyök - ez az értékcsökkenés kizárólag esztétikai jellegű, és az ilyen kutyákat értelmetlen tenyészteni. Miért ne lehetne ezeket alacsonyabb áron hobbykutyakéánt értékesíteni. Az apróbb fejlődési hibák (pl köldöksérv) egyszerű műtéttel rendezhető - a kutya azonban jobb helyeken ezután tenyésztésre alkalmatlan kell, hogy legyen - ivartalanítása ajánlott. Ha viszont a pl: kölyök vízfejű, farkastorkú ... vagy egyéb súlyos, a saját életét is nehézzé tevő elváltozásban szenved - akkor véleményem szerint a hobbykutyaként történő megtartása is legalábbis átgondolandó. Az ilyen kölykök nagy része elaltatásra kerül.
jelige: sürgős
2007-11-23
Tisztelt Dr. Nő/Úr! A macskám már egy napja fekszik nem eszik nem iszik és kifejezetten a bal oldalán a hasán/ban egy kisebb öklömnyi duzzanat van, az orra száraz! Külső sérülés nyoma nem látható.
Bizony, hogy sürgős, mint ahogyan a jeligében írta - vigye a cicát gyorsan állatorvosi rendelőbe. Traumás sérülésből, vagy marakodásból származó vérömleny, vagy tályog, esetleg sérv lehet - ami állatorvosi vizsgálkatot és ellátást igényel.
jelige: Manó
2007-11-23
Tudomásom szerint, ha egy kutyusnak nem szállnak le a heréi, akkor teljesen nemzőképtelen. Azt szeretném megtudni, hogy van-e arra esély, - akár 1% is - hogy egy ilyen kutyusnak mégis kiskutyái legyenek.
Ugyan a Manó tökéletesen alkalmatlan a tenyésztésre és utódok nemzésére - de sajnos ez nem biológiai értelemben igaz. Sajnos még egy rejtett heréjű kutyának is igen jó az esélye, hogy megtermékenyítsen szukákat. A probléma nem itt gyökeredzik. A kutya azért alkalmatlan a tenyésztésre, mert a rejtettheréjűség öröklődik. Ezért aztán rejtett heréjű kutyával fedeztetni értelmetlen, etikátlan, jogszerűtlen cselekedet. Továbbmegyek - rejtettheréjű kutyával gazemberség fedeztetni. A Manó saját érdeke is azt diktálja, hogy a heréit eltávolítsák, kasztrálják - ugyanis a rejtetten helyeződő herék a magasabb hőmérséklet miatt a középkorú, vagy idősebb kutyában nagy eséllyel elrákosodnak. Szépen kérem, hogy ne akarja a Manót tenyészteni.
jelige: Brandy 2.
2007-11-22
Nagyon szépen köszönöm válaszát. Valóban végeztek ilyen átjárhatósági vizsgálatot de nem hozott eredményt. A kanül beültetés természetesen teljesen korrekt eljárás, de hallottam egy olyan lehetőségről, amikor átszúrják az elzáródott vagy beszűkült könnycsatornát és nincs szükség 2 hetes kanülre és a fején védőgallérra. Ennek a lehetőségét próbálnám felkutatni.
Már, gondolom, hogy az átjárhatósági vizsgálat során kiderült, hogy a könnycsatorna nem átjárható. Merthogy ez is egy eredmény. Szerintem nem kell tovább kutatnia, hiszen ha megtalálta azt az állatorvost, aki be tudja helyezni a tartós kanült, ami a végleges eredményt nyújthatja - ugyanő, képes elvégezni az egyszeri átjárhatóvá tételt is, hiszen ez mindösszesen annyiban fog különbözni, hogy a kanült átvezeti a könnycsatornán, majd néhány perc elteltével eltávolítja, kiveszi azt. Ezután azonban jóval nagyobb eséllyel zárul újra a könnycsatorna és lehet a módszert ismételni. Budapesten a legtöbb tapasztalattal 3 szemész kolléga rendelkezik ezen a területen (Dr. Szentgáli Zsolt, Dr. Szűcs Zsuzsanna és Dr Szakmáry Katalin) - mindhármuk elérhetőségeit könnyen megtalálja az interneten.
jelige: Shi-tzu
2007-11-22
Jó Napot! Nekünk van egy 13 éves shi-tzu szuka kutyusunk. Eddig semmi komoly panaszunk nem volt, kb egy honapja kap vízhajtót, meg asztma gyóygszert a köhögésére. Hétfő óta viszont álmából ugatva, vagy inkább ”motyogva” ébred, de nem görcsöl be, meg semmi, viszont után elég nehezen mozog és iszonyatosan bújik az emberhez, de szinte azonnal vissza is alszik. Egyébként eszik iszik rendesen, sétáláskor egész fickós, csak az ébedések után nagyon gyenge. Az orvosunk nem tud mit mondani, kapott most vitaminokat. Szervi baja nincs, tegnap tetőtől talpig átvizsgálta, reagál mindenre. Mi lehet a baj? Előre is köszönöm.
Egy 13 éves kutya esetében éppen eléggé komoly panasz a köhögés, légzési nehézségek. Ráadásul fáradékonyságról, talán fájdalmas mozgásról és a viselkedés megváltozásáról is beszámolt. Nem tudom pontosan mit jelenthet a „tetőtől-talpig” átvizsgálás - ha ezalatt kizárólag fizikális vizsgálat értendő, akkor biztos vagyok benne, hogy ajánlott állatorvosa kiegészítő vérvizsgálatokat eetleg nyaki-, mellkasi röntgent, szívultrahangot ... egyebeket is a tünetek tisztázása érdekében. A leírt tüneteket okozhatja felsőlégúti fertőzés, légcsőszűkület, idegentest éppúgy, mint szívelégtelenség, vagy akár mellüregi daganat. Mellette valószínűsíthetően ízületi elváltozásai is lehetnek a kutyának. A leírása alapján szinte kizárt, hogy nincs szervi baja a kutyának - és ahogyan leírtam egy sereg betegség állhat a tünetek hátterében. Jelezze állatorvosának a fejleményeket és azt is, hogy a tüneti kezelés nem hozta meg a várt eredményt. Szinte bizonyos, hogy kiegészítő vizsgálatokat fog javasolni.
jelige: Samoyed
2007-11-22
Samoyed kutyánkat szombaton kasztrálták és azóta a műtét helye nagyon püffedt és gennyesedik erősen, az állatorvos szerint ez teljesen normális. Kutyánk 8 éves.
Felnőtt kutyákon végzett kasztráció után gyakori a leírt jelenség - főleg, ha a kutya nyalogatja, dörzsöli a területet. Ezt gallérral a legokosabb kivédeni. Ha állatorvosa szerint nem igényel kezelést (antibiotium, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő szerek), akkor valószínűleg úgy ítéli meg az elváltozást, ami „magától” is rendbe jön néhány nap alatt.
jelige: már megint Senior Cat x.
2007-11-22
Doktor Úr! Ismét jelentkezem. A nov. 16-os hasi ultrahang szerint a cicám minden hasi szerve ép, normál méretű, a helyén van és nincs elváltozás... Kapott i/d konzervet, amit 2 napig volt hajlandó enni, majd miuán hasmenés gyötörte, nem hajlandó enni újfent. Az orvos szerint pedig semmi baja, adjam csak a seduxent, majd eszik. Hát sajnos nem eszik. A szemem előtt múlik el a ” makkegészséges ” cicám.
Addig értem, hogy az eddig elvégzett vizsgálatok eredménye mind negatív volt. De, ha a macska nem eszik hetek-hónapok óta, az rendellenesség, betegség jele. A betegség „kitalálásának” egyetlen módja véleményem szerint továbbra is a vizsgálatok - ha kell ismételt fizikális vizsgálat, vér-, vizelet-, székletvizsgálatok, röntgen-, ultrahang esetleg CT vizsgálatok. Ha pedig a kezelőorvos nem találja a tünetek okát, akkor specialistához (pl az Állatorvos-tudományi Egyetem klinikájára) szokás utalni a betegeket.
jelige: Hetti
2007-11-22
idén augusztusban fogadtunk be egy labrador keverék kutyát, kb 2-3 éves lehet. sajnos elég hamar kiderült, hogy epilepsziás a kutya. 2 hetente jelentkezik a roham menetrendszerűen, sajnos mindig azzal kezdődik, hogy nyugtalanul felugrik az ágyra, majd görcsös, önkívületi állapotban maga alá vizel, hány vagy nagy mennyiségű nyál folyik a szájából, kb 10 perc után viszonylag hamar magához tér. az állatorvosunk még szeptemberben Sertan illetve Sevenal gyógyszereket írt fel,(2x1/2) de ezektől a kutya azonnal rosszul lett, a gyógyszerek bevétele után 1/4 órával összevizelte magát, illetve órákon keresztül félig önkívületi állapotban járkált körbe-körbe. 1 hónapja diphedan-t kapott (2x1/2) aminek nem volt mellékhatása, viszont azóta megint volt 2 rohama, ugyanúgy a szokásos 2 hetenként. vérvételen is voltunk vele, az orvosunk szerint teljesen negatív a lelet, nincs más betegségre utaló jel. viszont most hogy megvolt a diphedan mellett is a 2. roham érdeklődtünk, az orvosunknál hog y lehet-e valamit módosítani még, 2x3/4-re emelte az adagot, de szerinte nemigen lehet, nem nagyon van értelme tovább emelni az adagot, illetve más gyógyszer sincs már amivel kezelni lehetne az állatot. így sajnos már az esetleges elaltatás került szóba, amihez csak akkor szeretnénk folyamodni ha végképp nincs más megoldás. egy weboldalon megnéztem több mint 30 féle epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer létezik, valóban ebből egyik sem alkalmazható kutyáknál? illetve nem lehet, hogy mégis van valami egyéb probléma a háttérben amit a vérvizsgálat nem mutat ki de a rohamok kiváltója lehet? illetve van-e arra remény, hogy az 1 hónap kevés volt még hogy a diphedan megtegye hatását és ebben az adagolásban is ritkulhatnak a rohamok? előre is nagyon szépen köszönöm a választ.
A legtöbb humán antiepileptikum kutyákban is alkalmazható szer. Azt azonban nem gondolnám, hogy ezek ötletszerű alkalmazása lenne a helyes megoldás. Budapesten ifj Dr. Kómár Gyula és Dr Kiss Gabriella rendelkezik a legtöbb tapasztalattal epilepsziás kutyák és macskák diagnózisa és kezelése területén. Mindkettejüket megtalálja az interneten. Keresse fel egyiküket.
jelige: Boxer
2007-11-22
Csipás a kiskutyám és nem tudom hogy miért mi baja?
Lehet, hogy „csak” önálló kötőhártya gyulladása van - de akár szopornyicás is lehet a kölyök. Egy néhány hónapos kölyök még kéthetente állatorvos társaságát kellene, hogy élvezze a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések miatt. Említse meg állatorvosának is az észlelteket. Egy kölyökkutya tulajdonosának tennivalóiról honlapunk Tudnivalók rovatában többet is olvashat. 1);
jelige: golyó
2007-11-22
Az én kutyám 11 éves az utóbbi időkben többször lett rosszul.Olyankor nem tud a lábán megállni,nyálzik, és az utolsó két alkalommal rohama is volt.Nyüszített, izgatottan próbált menni körbe-körbe majd egy perc múlva csak feküdt, lihegett, nyálzott. epilepsziára gondolt az orvosunk.
Könnyen lehet, hogy igaza van. Vagy epilepszia-szerű megbetegedése. A kutya részletes kivizsgálása ajánlott a gondolatok tisztázása és a diagnózis kitalálása érdekében.
jelige: kikutya
2007-11-22
A felöl érdeklődnék hogy a kutyám 9 kölyköt fialt ebből 3 elpusztult maradt még 6 és most lesznek kéthetesek a kölykök az anyuk viszont ketté választotta őket és csak az egyik feléről gondoskodik ,miért van ez és mitévő legyek keverék kölykökről van szó
A leírtakat a fiatal, oltatlan, talán parazitáktól sem mentesített szuka esetében a hideg és talán elégtelen táplálás (házi koszt?)mellett számtalan veleszületett-, és szerzett betegség okozhatja. Az sem kizárt, hogy mire ezt a választ olvassa, már az egész alom elpusztult. Az elhullott és élő kölyök, valamint a szuka vizsgálatával lehetne közelebb jutni a kialakult helyzet tisztázása érdekében. A továbbiakban pedig a szuka ivartalanítása - és rendszeres védőoltása, parazitamentesítése oldhatná meg, előzhetné meg a problémáit.
jelige: Benike
2007-11-22
hétfőn műtötték a kutyusomat /tacskó/ térdátalakítást végeztek rajta. A műtét sikerült az altatásból minden gond nélkül felébredt. Már az első nap rengeteget ivott és nagyon sűrűn kellett levinni pisilni. Az étvágyával sincs különösebb gond. Másnap a lába és a hasa alja nagyon bevizesedett és megdagadt. Visszavittük és kapott vízhajó injekciót. Azt mondták, hogy ha a héten /ma szerda van/ nem javul baj lehet. Mire gondoltak? Mivel tudnék segíteni? Mikor elhoztuk a kórházból semmilyen gyógyszert nem adtak neki amit itthon szedhetne ez normális? Fáj neki be van gyulladva ezt tényleg gyógyszer nélkül kell elviselnie? Válaszukat köszönöm.
Hát, a kezelőorvost kellene megkérdezni, hogy mi a gyanúja, milyen bajtól tart ... A leírtakat okozhatja akár szívelégtelenség is, de lehet a műtéti terület gyulladása is. A tüneteket természetesen lehet és kell is kezelni. Ezt is az operáló orvos tudja legpontosabban megítélni. Értesítse állatorvosát a fejleményekről.
jelige: cicamica 2.
2007-11-22
Már írtam a cicám betegségéről, és most mégegyszer szeretném kérni a véleményét.Már augusztustól állatorvoshoz hordom, de semmi javulás az állapotában. Sőt. Legutoljára pénteken voltam, a doktor megszúrta a hasát és sárgás ,híg folyadékot szívott le, ami olyan volt mint a vizelet, de azt mondta ez nem az, hanem a fertőző hashártyagyulladásban szenved a cica. A levegőt nehezen veszi, a szeme könnyezik. Azt szeretném megkérdezni, hogy a hasából levett folyadék csak a fip-re utalhat? Más betegség szóba sem jöhet? Köszönöm szépen a válaszát.
De, elméletileg néhány egyéb betegség is szóba jöhet - de a kórelőzmények, a kezelés hatástalansága miatt szinte bizonyosan FIP-es a cica. Amennyiben ezeket az utolsó szalmaszálakat, töredék esélyeket is szeretné megadni cicájának jól különítse el a beteg cicát a többiektől, hogy nehogy őket is sikerüljön közben megfertőzni. Sajnálom, hogy nem tudok bíztatóbb dolgokról írni.
jelige: Lizi 1997 - 2.
2007-11-22
A kutyusom 10 éves és 2 napja kapja az inzulint amit az állatorvos adott neki. Én adom be neki, igaz még nem volt ilyen gyakorlatom, de érte bármit!! Remélem a szédelgése nemsokára rendbe jön, igaz 19-es cukrot kell levinni a normálisra. De mi a normális a kutyusoknál? Nagyon figyelek az étkezésére mostantól, bizony eddig édesszájú volt! Nem vittem eddig sem tulzásba, de például egy túró rudiért bármit megtett nekünk Lizi. Mióta kiderült a betegsége nagyon vigyázok az étkezésére. Az állatorvos ahová hordjuk, nem egy beszédes ember, úgy érzem tulvállalja magát és nem jut elég ideje a kétségbeesett, kiváncsi gazdákra. Szeretném megkérdezni, hogy ha nagyon hirtelen, 1 hét alatt a kutyusom (valószínű a kiderült cukorbetegség miatt) elvesztette a látását, van valami esély, hogy azt a hártyát ami a pupilláját beborítja (minha hályog lenne) el lehet távolítani műtéti úton? Nem vágyok arra, hogy teljes élesen visszanyerje, csak legalább annyira, hogy ne menjen neki mindennek. Nagyon elkenődött szegény, mert olyan hirtelen jött a látásvesztés, hogy nem tudott alkalmazkodni hozzá. 2 hete még labdázott a kertben, és bizony visszahozta!
A cukorbetegség kezelése, főleg a kezdeti időszakban, amíg beállítják az elfogadható glükózszintet - szinte folytonos kontaktust, napi többszöri cukorszint méréseket és akár napi kontrolvizsgálatokat igényel. kezelőorvosa akármennyire is elfoglalt és szűkszavú - ezt biztosan elmondta. A normális vércukorszint kutyákon és embereken hasonló, ideálisan 4-6 közötti értékeket kellene elérni. Ahogyan előző levelemben is leírtam, az inzulin mellett a kutya meghatározott napirendje, és diétája is kulcsfontosságú - csakis ilyen komplex módon lehet elérni az elfogadható vércukos értékeket. A Lizi szeme sajnos valószínűleg visszavonhatatlan károsodásokat szenvedett. Ha szemész specialista véleményét akarja kérni ezügyben, ebben is segíthet kezelőorvosa. Biztosan ír egy beutalót Önnek.
jelige: Tyson
2007-11-22
Van egy 6 hónapos francia bulldog kiskutyám. Este vettem észre, h fent a nyakán van egy dudor. Eléggé feltűnően kiemelkedik. Megvizsgáltam és mintha a bőrében lenne ez a csomó. A kutyusnak látszólag nincs semmi baja. Mozgékony, eszik, játékos, én viszont megijedtem. 2 hete kapta meg a veszettség elleni oltást, kb oda szúrták be neki, ahol most ez a dudor van. Ez nem tudom mennyire lényeges. Ma reggelre, mintha a pukli kisebb lett volna, de rettenetesen aggódok érte! Milyen kivizsgálások szükségesek ahhoz, hogy kiderüljön mi ez? És elképzelhető, h csak a nyakörv felcsatolásásnál figyelmetlenségből megsértettem a bőrét( elég izgága, nehéz feltenni rá)
Hasonló témában válaszoltam néhány levéllel korábban „Mellkasi Duzzanat” jeligére. A válasz általános részét bemásolom ide is: A duzzanat lehet folyadékgyülem (vérömleny, savós gyülem, tályog) lehet szövetszaporulat (daganat ill gyulladásos terime) és lehet akár sérv is. Ez utóbbi a helyeződés miatt igen valószínűtlen. Ha a tapintás alapján folyadékot feltételez inkább, könnyen lehet, hogy igaza lehet ebben. Érdemes lenne állatorvosát felkeresni ezügyben. A leírt folyadékgyüólemek egy része idővel megoldódik ugyan, de a folyamatot lehet gyógyszres úton is segíteni - és vannak folyadékgyülemek, amik sebészeti ellátást igényelnek, mert nem oldódnak meg maguktól. Az Ön esetében előfordulhat, hogy helyi oltási reakció lépett fel. Nem igazán veszélyes az ilyen esemény, elképzelhető, hogy kezelés nélkül is rendeződik. A történteket azért jelezze állatorvosának.
jelige: Endru
2007-11-22
6hónapos Németjuhasz kutyusunknak október elején fájt a lába.Kapott rá Phen-pred tablettát.2hét alatt rendbe jött,majd 2hét mulva megint fájt ugyan az a lába.Most megint szedi a tablettát második hete és közben elkezdett fájni a másik lába.Emeli és nehezen áll rá.Mitől van,hogy gyógyszerszedés közben kiújul a betegség a másik lábán?Mit lehet tenni?
A tüneti kezelés mellett jó lenne diagnózishoz jutni. Legalább azt kéne tisztázni, hogy valamiféle sportsérülés érhette-e a kutyát, vagy a helytelen táplálás, tartás miatt a kutya növekedése során a csontok, ízületek érintettek-e kóros folyamatban. Az Endru részletes vizsgálatával lehetne kideríteni a betegség okát és a megoldást is.
jelige: Eger
2007-11-22
Még azt szeretném megkérdezni, hogy mit kell teni ha a msckám állapota ilyesmi: hányás, simogatáskor gyakran büfizik, nem akar enni illetve inni sem. Néha kicsit iszik néhány cseppet a tejből.
Az oltatlan, állatorvost soha nem látott fiatal jószágot ilyen esetekben (is) állatrovosi vizsgálatra kell vinni. Számtalan baja lehet - ezek közül egy(néhány) biztosan fenn is áll a cica esetében. A macskatulajdonos tennivalóiról honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában olvasgathat.

<< <  305 / 406 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.01.05
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.01.04
ELTŰNT!!!!! 2015.Január .04.én délben eltűnt Budafokról az alkotmány utcából a 14 éves drága bichon fehér-beige szuka kutyusom. Rózsaszín tappancsos nyakörv volt rajta, nincs chipje. A családunk tagja, mindenki imádja . Kérem jelentkezzen a következő telefonszámon , ha látta 06706441551
2015.01.02
Árpád utcánál találta egy hölgy ezt a kutyust, mikrochipet nem találtunk benne. 4-5 év körüli staffi jellegű kan. A megtaláló neve és telefonszáma: Markó Judit 06-20-96-98-555