Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: szöszi
2008-04-21
hello:mennyibe kerül a görény ivartalanítása?és a többi összes oltás?a két ár külön legyen. milyen oltások kelllenek? ..... erre a címre várom válaszát NINCS MÁSIK ÁLLATOM
Lehengerlő stílusban írt kérdésére rögtön küldöm a választ ... Minden rendelőben más és más árakat fog kapni. Nálunk egy egészséges, fiatal nőstény göri ivartalantása tokkal-vonóval kb 12 e Ft. Az oltásai 3.5 - 6 eFt között vannak alkalmanként. A görénynek nincs kötelező védőoltása - de a sétáltatott, kinnt is startott állatok esetében a veszettség vakcinát is ajánlott beadni.
jelige: pimpi
2008-04-21
Tisztelt Doktor Úr! Van nekem egy vadászgörim, nem akar húst enni, csak száraz tápot, és cicatejet. Pedig 1-2 hónapja megette. Hiába veszem el tőle a szárazat, 3 nap után vissza kell tennem mert nem hajlandó a húst enni, csak szárítja az ágyneműtartóban. Nem lesz belőle probléma ha csak ezt eszi, na meg a tejszínhabot? Köszönöm előre is a válaszát.
Ha a göri csak macskatápot eszik - azzal lényegesen egészségesebb táplálékhoz jut, mintha csak nyershúst és tejszínhabot fogyasztana. Adjon neki macskatápot, meg cicatejet és minék kevesebb tejszínhabot - és egészen jól, egészségesen lesz etetve a Pimpi.
jelige: törött farok
2008-04-21
Tisztelt Szakértők, 10 hónapos kandúrról van szó. Hamar rászokott arra, hogy éjszakánként eljár otthonról. Most is ez történt, és három napi távollét után hallottuk meg a keserves nyávogását a melléképületünk padlásán. Eddig is szeretett ott lenni, de mindig le tudott jönni. Aztán mikor levettem, láttam, hogy eléggé rossz lelki állapotban van. Mindentől fél, a legapróbb rezzenéstől is. A farka valószínűleg eltörött egészen a tövénél, hiszen élettelenül lóg mögötte, bár ha tapogatom neki, fájdalmat nem nagyon mutat, talán csak egy picit. Igaz kis folytonossági hibát ki lehet tapogatni még egészen a farcsontja környékén a farkában. Nem nagyon eszik, és inni pedig végképp nem akar. Valószínű székrekedéses problémája is lehet, sokszor kapirgál, leül, feláll, újra leül, és ezt csinálja hosszú percekig. A hangulata is elég lagymatag, bár szokott dorombolni. Feltételezhetően verekedhetett másik macskákkal. Ezt támasztja alá a nyakán található harapás is, ami véres. Az lenne a kérdésem, hogy ha ténylegsen eltörött a farka, akkor mit lehet vele kezdeni. Várható, hogy összeforr, vagy az már soha nem lesz a régi, és esetleg valamilyen beavatkozás szükséges-e?
Nem kell ahhoz „szakértőnek” lenni ahhoz, hogy kiolvassuk a leveléből, hogy az oltatlan, nem herélt kandúr elég ramaty állapotban lehet. Ez aztán valószínűleg rányomja bélyegét a lelki állapotára is. A cica részletes vizsgálatával (fizikális vizsgáűlatok, röntgen, vérvizgsálatok ...) állapítható meg a sérüléseinek a jellege és az ajánlott tennivalók is. Vigye el állatorvosához a cicát. A hosszú élet (15-20 év) titka a kijáró macskák esetében is az ivartalanítás, valamint a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések. Ezek hiányában a macskák néhán yév alatt elkopnak.
jelige: Suzy
2008-04-21
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 5 nappal ezelőtt fialt a 2 éves Beagle kutyusom. 9 kölyke lett. Azóta is folyamatosan vérzik, de ettől függetlenül jó kedélyü. De félek ez így nem természetes. Minél előbbi válaszát remélve, tisztelettel :
Ellés után a méhből még napokig (egy-két hétig) távozhat váladék, ami akár véres jellegű is lehet. Mindemellett a vérzésnek akár a szülőút sérülése is oka lehet, vagy akár magzatburok, méhlepény, magzat is lehet még a kutyában. A megnyugtató mindenesetre az lenne, ha állatorvosa megvizsgálhatná a kutyát.
jelige: bolha
2008-04-21
Lehet-e 4 hetes kiskutyát és az anyját neostomosannal fürdetni bolha ellen? Ha nem, mivel lehetne bolhátlanítani, mivel a pici még szopik, és nehogy megmérgeződjön.
Nem ajánlott a neostomosan-os fürdetés sem a szukán, sem a kölykökön - pontosan a szerves foszforsav mérgezés veszélye miatt. A 4 hetes kölykökre már feltehető akár az Exspot cseppek, akár a Frontline spray használható veszélytelenül és hatékonyan. A 4 hetes kölykök ideális esetben már 2. féreghajtáson esnek át - és 6 hetes korukban ajánlott az első vakcina is.
jelige: Csipike
2008-04-21
Tisztelt Doktorúr! 8 éves foxi keverék kutyámnak ellés után csomókban hullt ki több helyen a szőre (a hátán). Sokat vakaródzik ezeken a helyeken, emiatt kisebesedett és hegesedik. Mi lehet ennek az oka? Segíthet-e, ha körömvirágkrémmel bekenjük?
A leírt tüneteket számtalan parazita, batérium, gomba, allergén és sok egyéb betegség okozhatja a kutyán. Ezért aztán szinte kizárt, hogy a körömvirág kenőcstől önmagában meggyógyuljon. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja kideríteni a tünetek okát. Ha megvan a diagnózis lesz hatékony kezelési módszer is - és még az sem kizárt, hogy szerepet kap a körömvirág kenőcs is.
jelige: Foxterrier csonttörése
2008-04-21
Valószínúleg eltörött a jobb hátsó láb alulsó része. Szabad-e rögzíteni sínnel avagy hagyni kell a törött végtagot. A kutya nem lép rá (érthetően), 3 lábon közlekedik.
Részletes állatorvosi vizsgálattal (benne röntgenfelvétel) lehet eldönteni, hogy valóban csonttörése van-e a kutyának és azt is, hogy külső rögzítéssel,operációval, vagy egyéb kezelési módszerekkel érdemes-e kezelni. Mindezeket állatorvosa tudja megtenni.
jelige: nerm eszik
2008-04-21
Üdvözletem! A következő problémára szeretnék választ kapni: Pár hete került hozzám egy hat éves, meglehetősen jól táplált (de nem kövér) beagle kan kutya. Nagyon szereti a hasát, de 2 napja nem eszik semmit, illetve ha rá is tudom venni, csak pár darab száraz tápot hajlandó megenni, de utána füvet eszik és kihányja. Ezen kívül próbálkoztam langyos tejjel is, de az se kellett neki. Mivel másik 2 szukával él együtt nagy kertben, a székletét nem tudtam figyelemmel kísérni. Kérem segítsen, hogy mit tegyek, illetve hogy mi a jobb ilyenkor, hagyjam őt pihenni, feküdni, vagy inkább vigyem el őt futni?
A csak veszettség ellen oltott kan étvágytalanságát számtalan betegség okozhatja. Ezek túlnyomó része sem a békénhagyástól, sem a futtatástól nem fog gyógyulni, megoldódni. A legokosabb dolog ezért a kutya részletes állatorvosi kivizsgálása lenne.
jelige: Kingx_17
2008-04-21
6 hónapos kutyánk nyelvén van egy fekete folt, születése óta ott van és növekedett is.( most kb. 1 cm átmérőjű) Nem tudjuk hogy ez mitől van? köszönjük válaszát.
Nem kizárt, hogy teljesen ártalmatlan pigmentfoltot látnak a kutya nyelvén. Állatorvosuk mit mondott, amikor a rendszeres védőoltások és prazitamentesítések alkalmával rákérdeztek?
jelige: Vilma 2.
2008-04-21
Tisztelt doktor úr! Köszönöm a gyors válaszát!A féreghajtót negyedévente kapja a cicánk,viszont a védőoltásokat illetőleg eddig bizonytalanok voltunk,mivel lakásban él velünk.Ha viszont így is tanácsolja a doktor úr,ezután elvisszük beoltatni őt.Még egyszer köszönöm a segítségét!
Egy csak lakásban tartott cica esetében is haza lehet vinni neki sajnos több vírusos betegséget, ami ellen érdemes beoltani. A marakodás útján terjedő betegségek (veszettség, leukózis) kivételével gyakorlatilag a többi betegség ellen érdemes megvédeni a csak benntartott macskákat is. Mindezekről részletesebben honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat. Remélem, hogy eredeti kérdése, a tapintott terimék a cica hasalján valóban csak zsírpárnák.
jelige: Zsugi
2008-04-21
Meggyógyítható-e a kutyus a hasvízkórból? Ez csak kullancscsípés okozza? Mekkora az esély a túlélésre csapolással? Korát nem tudjuk pontosan, mert találtuk. Sajnos pénteken már elpusztult,de párom szerint meg kellett volna az orvosnak csapolni.
A hasvízkór nem egyetlen betegséget jelent, hanem gyakorlatilag egy tünet, amit számtalan betegség előidézhet. A kullancsok által terjesztett babéziózis esetében is előfordul szövődményként a hasvízkór, de kialakulhat májelégtelenség, cirrhózis, májdaganat, szívelégtelenség, portoszisztémás sönt ... és egy sereg egyéb betegségben is. Ha a hasvízkór súlyosfokú légzési akadályoztatottságot okoz - akkor indokolt lehet a folyadék lecsapolásával a beteg életét megmenteni. Ezesetben is a legnagyopbb kérdés az, hogy milyen gyorsan (órák, napok, hetek ???) termelődik újra a folyadék. A leírtakból kitűnik, hogy a túlélésre vonatkozóan semmimódon nem tudunk adatot adni. A kutya részletes boncolásával derülhetett volna ki, hogy pontosan mi okozta a betegségét és elhullását.
jelige: zemplén szívében
2008-04-21
9 hetes labrador szukánknak 2 napja könnyezett a szeme, mára sok váladék is termelődött. 2oltása van, márc17. vanguard plus cpv, árp 10.canvac P. szeretném megtudni, hogy ezek mi ellen védenek, mi lenne a következő oltás és mikor? lehet -e a kutyusnak szopornyicája?
Mindkét vakcina a parvovírusos bélgyullladás elleni védelmet szolgálja, tehát akár a szopornyica sem kizárt a kölyök esetében. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletes információt talál a kölykök védőoltásainak témájában. De a szem váladékozását számos egyéb dolog pl igen gyakran akár huzat által okozott kötőhártya gyulladás, vagy a szemhéjak fejlődési rendellenessége okozza kölykökben. Állatorvosa részletes vizgsálatok elvégzésével tudja megmondani a tünet okát és a megoldást is.
jelige: Kormi
2008-04-21
Tisztelt Doktor Úr ! A cicánknnak tüzelés után megnöttek az emlői, kb két hete,csak nől, szülni nem szült. 3 napja vittük orvoshoz, kapott gyulladás csökkentőt, és antibiotikumot,és hüssitő krémet, de nem javul , egyre nagyobbak az emlői, kezd kisebesedni. Az orvos szerint szült, de mi nem vettük észre, szinte mindig a lakásban van.És borzasztó nagy az étvágya, mindig enne. Mit tegyek ? Üdv.
Leírása alapján a cicának jóindulatú emlőhyperpláziája lehet. A végleges megoldást ezesetben a gyógyszeres előkezelés utáni emlőműtét szokta meghozni. A cica ivartalanítása is melegen ajánlott.
jelige: dagi cica
2008-04-21
SEGÍTSÉG NEM TUD LEFOGYNI A CICÁM!DE NEM IS HÍZIK DE NEM IS FOGY!MINDÍG MEGSAJNÁLOM ÉS ADOK NEKI JUTALMAT.MEGPRÓBÁLTAM DIÉTÁRA FOGNI DE NEM MEGY MIT TEGEK??SEGÍTSÉG
Talán nem bánja, hogy nem az e-mail címét írtam be jeligének, hanem adtam egy újat ... A kijáró cica esetében az oltatlanság egészen biztosan nagyobb egészségügyi kockázatot jelent, mint a jutalomfalatok. Én magam az adatokból abban sem lehetek biztos, hogy túlsúlyos a cica egyáltalán - úgyhogy a legokosabb, amit tehetnek az az, hogy felkeresik állatorvosukat a védőoltások miatt és közben kikérik tanácsát a fogyókúra szükségességét és megvalósítását illetően.
jelige: Böbe
2008-04-21
Kedves Doktor Úr! Pünkösdkor lesz egy éve, hogy veseelégtelenséggel kezelik. Jelenleg stabil az állapota. Tanácsot azért kérek, mert néha megunja a diétás gyógytápot. Már több ízt kipróbáltunk a Royal canin Renálon belül. Sajnos, kevés a választék, a Hills’t pedig már nem eszi meg. Tíz évig normál macskaeledelen, májon stb. élt. Nehéz vele a gyógykaját elfogadtatni. Mit tegyek, ha ismét ”leáll” az evéssel? Félek hogy leromlik az állapota. Előre is köszönöm a segítséget. Üdvözlettel
Gyakori problémáról ír és a megoldása sem könnyű. Idős macskákról van szó, akik nagy része kialakult (rögzült) ízléssel rendelkezik, ráadásul a betegségük miatt is csökkent az étvágyuk. A legjobb, amit tehet az összes fellelhető gyártó (Hill’s, Royal, Eukanuba ...) által előállított száraz és konzerv típusú tápok váltogatása. Lehet főzőcskézni is, értékes fehérjékből, alacsony só tartalommal kell készíteni a cica étkét. Kérdezze állatorvosát, hogy a Böbe jelenlegi állapotában mit tart helyesnek.
jelige: Buci bácsi
2008-04-21
Jónapot!A kutyámon ma azt vettem észre hogy megy a hasa,ilyen zöldes habos a széklete...Mi a teendőm ilyenkor?Vigyem állatorvoshoz vagy ez lehet hogy csak a tápból adódóan van?
Nem kizárt, sőt gyakori, hogy a hasmenést táplálási rendellenesség, vagy higiéniai hiányosság okozza - de ezen felül ezeregy oka lehet még. Ha ismétlődik a jelenség, vizsgáltassa ki a kutyát. 1);
jelige: Kira
2008-04-21
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 11 hónpos boxer szuka kutyusom.Másfél hónapja lett ivartalanitva/az elsö tüzelés után/Már elötte megjelent az oldalán és a melkasán egy barna folt ahonnan ki is hullott a szöre de most már kezd visszanöni.Viszont az oldalán a másik folt mellett pigmentációk kezdtek megjelenni. De csak ott.Most vettek vért töle,és kiderült,hogy nagyon magas az osztrogénszintje.A doktor most kezelést írt fel.Azt mondta ez lehet nemi hormon tultengés vagy agyalapi mirigy gyulladás,ami 6 hónap alatt ki kell,hogy derüljön.En az utóbbiról érdeklödnék.Milyen más jellegzetes tünetei vannak?Ugy tudom ez nem gyógyitható.Amúgy a kutya rendesen eszik,hízik,nagyon játékos,sokat bír futni,a feladatokat szépen megcsinálja.Esetleg hol lehetne még ezekröl a betegségekröl tobbet megtudni? Köszönettel:
A magas ösztrogénszintet én nem tudom a hypofízis gyulladásával (?) magyarázni - legjobb tudásom szerint nincs ilyen kórkép kutyákban. A legnagyobb valószínűség szerint valamit félreérthetett kezelőorvosa magyarázatából. Amennyiben mindketten egyetértenek, szaporodásbiológus/endokrinológus vizsgálatát lenne érdemes kérni (Dr. Thuróczy Julianna, Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti Tanszék, 478-4200).
jelige: Purcika
2008-04-19
A kutyám 14 éves, hererákja van. 2 napja rosszul van a szeme bedagadt , állandóan nyel úgy látom szomjas de nem iszik. Még lehet valami remény a gyógyulására, vagy haldoklik? Vagy a lábára adott midetontól, és algopirintől van rosszul?
Amennyiben valóban megtörténtek az állatorosi vizsgálatok (vérvézsgálatok, citológiai vizsgálat, röntgen ...) akkor kezelőorvosa meglehetős pontossággal meg tudta válaszolni a kérdéseit. Vizgsálati eredmények nélkül kizárt dolog, hogy bárki választ adjon kérdéseire. Honlapunk Publikációk rovatában talál néhány vonatkozó írást.
jelige: Ferieri
2008-04-19
T.Doktor Úr! 7 hónapos Argentín dog szukámnak pár napja nőtt egy diónyi csomó/daganat az oldalán, a gerincétől kb. 6-7 centire. A csomó a bőre alatt van, a bőrrel együtt fel lehet emelni. Nem fáj neki, ha nyomogatom, vagy csak jól titkolja. :) Mi lehet ez? Elmúlhat magától, vagy vigyem el orvoshoz? A kedélyállapotában nem történt változás. Lehet ez valami komoly dolog? Vagy csak megüthette magát? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:
Nem kizárt, hogy magától elmúlik felszívódik a jelenség és az is lehet, hogy komolyabb, beavatkozász igénylő tünetről van szó. A leírt duzzanat lehet tályog, vérömleny, savós folyadékgyülem, gyulladásos szövetszaporulat és a kutya fiatalé kora ellenére a daganat sem kizárt. Állatorvosi vizgsálattal egyértelműen megválaszolható a kérdés és az is, hogy igényel-e kezelést a dolog.
jelige: francia bulldog
2008-04-19
Üdvözlöm!Egy hónapja ajándékba kaptunk egy két és fél éves francia bulldogot.Mikor hoztuk haza,nagyon náthás volt.Előző tulajdonosnál rákérdeztünk,van-e valami betegsége,ami miatt kezelésre storul,és azt mondta,nincsen.Ehhez képest nekünk nagyon gyanús volt,hogy a kutya mindent kihány,beleértve a vizet,száraztápot,konzervtápot,házikosztot.Mikor elvittük az orvoshoz,mondták,hogy a nyirokcsomói be vannak dagadva,náthás és kötőhártya gyulladása van.A hányást arra fogták rá,hogy a nyirokcsomói meg vannak duzzadva a nyakában.A náthából kikezelték,a nyirokcsomók is összementek.Ennek ellenére a hányás megmaradt,sőt,talán rosszabb is lett.Az orvosok semmit sem tudtak mondani,mitől lehet.A kutyának egyébként nagyon jó a kedélyállapota,meg enne is,csak visszajön belőle,pedig nem kap sokat.A széklete is normális állagú.Tudna esetleg ajánlani egy állatklinikát Budapesten,ahol nem csak a pénzt kérik el,hanem meg is gyógyítják,vagy legalábbb megmondják,mi a baja?Köszönettel
Pikírt megjegyzésére a megérdemelt válasz természetesen csak az lehet, hogy bármelyik budapesti, vagy vidéki rendelőben szívesen kivizsgálják a kutyájukat, elmondják a diagnózist és ha lehetséges meg is gyógyítják a kölyköt ... Felsőlégúti fertőzés és a megnagyobodott nyirokcsomók okozhatnak és gyakran okoznak is hányást a kutyáknál, macskáknál. Ezt a betegséget diagnosztizálták és ki is kezelték állatorvosai. Nem kizárt, sőt mostanra valószínű, hogy egyéb betegség is fennáll a kölyöknél, ez utóbbit még nem sikerült kideríteni állatorvosainak. A hányás olyan gyakori és általános tünet, amit száznál is több betegség okozhat. Az olyan banális okoktól kezdve, mint pl a helytelen táplálás, vagy bélférgesség az olyan nehezen diagnosztizálható betegségekig mint pl a veleszületett portoszisztémás sönt, vagy a perzisztáló Botallo vezeték által okozott nyelőcső lefűződés. Ha valóban tenni akar a kölyökért, akkor tegye félre vélt sérelmét, higgye el, hogy az állatorvosok nem csak a pénzt akarják elkérni, hanem ad abszurdum meg is akarják tudni a tünetek okát, sőt meg is akarják gyógyítani a kutyát. Hátha így menni is fog ...
jelige: kullancs
2008-04-19
Köszöntöm! Macskámnak volt nyakörve, de már aktuális lett volna a lecserélés. Meg is lett a baj, találtkozott egy kullancsal, pár napja fedeztem fel. Azonnal vettem Frontline spot on-t, tegnap előtt kentem be. Kérdésem, hogy kihullik-e a kullancs magától vagy menjünk inkább orvoshoz?
Semmiképpen ne várják meg amíg kiesik a kullancs magától, hiszen akkor elfertőzi az környéket a petéivel. Ha nem tudják kivenni maguk (nem egy bonyolult művelet) akkor kérjék meg állatorvosukat.
jelige: Szimat
2008-04-19
Két napja kiderült a 11 éves huskymról, hogy cukorbeteg. Ez őt látszólag nem nagyon zavarja, csak sokat iszik és egy kicsit kevésbé eleven a szokásosnál. A vizsgált vércukorszintje 20-as volt. Az orvos 35 egység Caninsulin injekciót javasolt naponta kétszer. Ezeket meg is kapta. Bár a gyógyszer leírásában napi egyszeri 35 egységet számoltam napi adagnak, mivel a kutyám 31 kilós. Valamint azt javasolta, hogy a napi egyszeri étkezésről álljunk át a napi háromra. Természetesen ez is így történt de amikor ma (két nappal és 5*35 egység inzulinnal a betegség kiderülése után) visszavittem vércukormérésre és ekkor 26-osra emelkedett a vércukra. Az orvos ezt a valami női hormon túltermeléssel magyarázta és ivartalanító műtétet javasolt. Mivel ez a hormon blokkolja az inzulin hatását. (Sajnos a hormon nevét nem sikerült megjegyeznem.) Kérdésemre a műtétet kockázatosnak titulálta. És nagyon nyugtalanít a dolog. Nem szívesen műttetném meg. Nem tud esetleg valami más lehetőséget? Segítség ét előre is köszönöm!
A 20 feletti glükózszint - mégha a kutyát nem is zavarja - hosszútávon mindenképpen súlyos szervi elváltozásokat okoz, megöli a kutyát. Állatorvosának teljesen igaza van abban, hogy az inzulinrezisztens diabeteszek esetében melegen ajánlott az ivartalanítás. Persze, hogy jobb lett volna, ha ez a kutya egyéves korában történik, most a kutya kora és alapbetegsége is növeli a kockázatokat - de ezek a kockázatok a kutya eredményei ismeretében felmérhetőek és kiválaszthatő egy elviselhető kockázatú altatási módszer. Más esélye nincs a Szimatnak.
jelige: bársonytalp
2008-04-19
Zseniális ez az oldal, csak gratulálni tudok a stábnak!!! Különösen a tudnivalók és publikációk rovat tetszik, nagyon hasznos az oltási program és a kérdés-válaszoknál is nagyon sok érdekeset olvastam. Macskanyavalyák, konkrétan fülatkák után kutattam a neten, igy jutottam el idáig, remélem nekem is tud segiteni! Kandúrunk fülét kezeltük az állatorvostól kapott vizben oldható szerrel, de sajnos az atkák visszatértek, ismét vakargatja, rázza a fülét és látom, hogy váladékos is. Sajnos nem tudom mivel tudnánk tartósabban kezelni, nem tudom az állatorvostól kapott szer nevét sem. Ön mit ajánlana? Valami olyat szeretnénk, amihez nem kell agyonkarmolásztatni magunkat, mert a cicus bizony nem tűrte szó nélkül, hogy vájkáljunk a fülében, meg félünk is, hogy véletlenül megsértjük. Az is érdekelne van-e esetleg a többi parazitaelleni megelőző készitményhez hasonló a fülatkák megelőzésére is. Előre is köszönjük a választ!
Ilyen bevezető mondat után, persze, hogy megkísérlünk teljes választ adni ...O): Köszönjük az elismerést. Vannak olyan bőrön át felszívódó cseppek, ún spot on készítmények, amik nem csak bolha-, és kullancs ellen, hanem többekközött a fülrüh ellen is gyógykezelik és meg is védik a macskákat. Ilyen pl a Stronghold nevű készítmény, amit talán legbátrabban ajánlhatunk kezelésre és védelemre is, borsos ára ellenére is. Ennek alkalmazásakor biztosan nem kell összekarmoltatni magukat - de sajnos előfordulhat, hogy a váladékot is el kell távolítani a hallójáratból. Ezt akár felületes altatásban is megteheti állatorvosa.
jelige: Vilma
2008-04-19
Kan cicánkon ivartalanító műtétet végeztettünk el kb három hónapja.Ő akkor 4-5 hónapos lehetett(pontos korát nem ismerjük,talált cicus).Jól viselte a beavatkozást,és nagyon gyorsan fel is épült.kérdésem a következő lenne:úgy érzem a hasa alatt,mintha a cicijei megduzzadtak volna,és talán belül csomó lenne neki.Szükség van őt ezért orvoshoz vinni..vagy van ennek valami hormonális magyarázata?Mennyire normális ez? Előre is köszönettel:
A leírása alapján nem kizárt, hogy a cica zsírpárnáit tapintja. De egy cica esetében az ivartalanítás mellett a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések jelentik a hosszú élet titkát. Úgyhogy az oltatlan cicát amúgy is állatorvshoz kellene vinni, mindeközben rákérdezhetne állatorvosánál, hogy jól válaszoltam-e.
jelige: %%%Basset Hound%%% (2.)
2008-04-19
Doktor úr! a Basset Huond szuka 1 éves lenne csak gépelési hiba történt.
Ezesetben a válasz értelemszerűen aként módosul, hogy a fiatal kutyák táplálási anomáliájának a megszűntetése (ha csak ennyiről van szó) viszonylag egyszerű feladat. A kérdés továbbra is az, hogy vajon csak a helytelen táplálás okozza a kutyák soványságát, étvágytalanságát, vagy van-e egyéb ok is. Részletes vizsgálatok segíthetnek ezen kérdés megválaszolásában.

<< <  305 / 457 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.05.12
Eltűnt május 8-án a kiscicánk:( Sajnos kijárós cica, de estére mindig hazajött, főleg, ha hívtam. Most sajnos nem jött haza, azóta sem:(. Fekete színű, ivartalanított nem túl nagy, lány. Kb 8,5 éves, Cila névre hallgat, (gyerekként sokat hívtam így, a neve helyett, és így Cila lett) Valamilyen allergia miatt ki van kopva a szőr a hasánál, most vinnénk vizsgálatra. A 22. kerület, Kossuth Lajos utcából tűnt el. Rettenetesen várjuk haza:( Kérlek titeket, ha találkoztok hasonló cicával hívjatok a 06/70-667-5404 vagy 06/70-573-0377-es számon.
2016.04.04
2016. 03.26. délután óta keresem a macskámat: Sziámi és házi macska keveréke, drapp színű, de cirmos jegyek is láthatók rajta, farka fekete szürke csíkos,orra narancsos rózsaszín, profilja jellegzetes, kissé domború orrhát, szeme kék, de a jobb szem szivárványhártyáján van kis barna pigment a külső szemzug irányában. 3 éves ivartalanított kandúr, nevére hallgat (Ciceró), nagyon beszédes, kérdésre kettő rövid nyávogással válaszol, általában kedves és félénk. Lábai kicsit rövidebbek, hátsó lábainak ujjait szereti széttárni.Chipje van: 900000000013154, ki is lehet tapintani.  Segítségüket köszönöm! Dr Bakó Diána 30/4231794 v 30/4059145
2016.03.07
Elveszett kedvencünk Remington, kicsit félős világos zsemle színű labrador keverék, nincs rajta nyakörv, de csippezve van. Budafokon a kertből eltűnt reggelre. Aki látja vagy felismeri a leírtak alapján kérem jelezzen telefonon: 0630-681-8787. Köszönjük.