Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: spaniel
2008-10-03
Kedves Doktor Úr! A kutyámnál lympho-sarkomát diagnosztáltak másfél éve. nem volt étvágya, kicsit fogyott, fáradékonyságot vettem észre. a kutyus 9 éves. Predisztonal kezték kezelni eleiben 5mg majd késöbb (mai napig) 20mg/nap. Az étvágya visszajött söt annyira, hogy meghizott. A vitalitása is javult de nagyon ingadozó. Az utóbbi egy évben két esetben annyira legyengült, hogy pár napig korházban kellett lennie. Nem kapott kemoterápiát.Két hete a jobb hátsó lábára lesántult, valamilyen izom probléma lehet, az a gyanum, hogy a Pred- nek lehet a mellékhatása. Mi a véleménye? Sajnos a vérképe egyre rosszabb itt leirom az utóbbi három hónapban kétszer csinátak neki vérvizsgálatot és az erdeménye itt van: julius szeptember Alkaline Phosphatase: 182 377 U/L AST(SGOT) 7 37 U/L ALT(SGPT) 46 120 U/L Cholesterol 89 116 mg/dL Phosphonus 3.8 7.8 mg/dL BUN/CCreatinine Ratio 23 57 Ratio Lipase 743 660 U/L Hemoglobin 9.0 8.5 g/dL Hematocrit 27.9 25.6 % RBC 4.17 3.45 10-6/uL Platelet Count 35 33 10-3/uL Platelet estimate alacsony alacsony Tehát azt szeretném kérdezni mit tehetnék, mivel kezelhetném a kutyust, hogy valamelyest javuljon a vérképe? Tápláléke most marha hus és kevés száraz táp. A hust esetenként nyersen kapja. Tudnának valami szert ajánlani ami javitana a vérképen? Mi az USA-ban élünk és már végsö elkeseredésemben fordulok Önökhöz mert az itteni pénzközpontú állatellátasban már megingott a bizalmam.
Pedig a lymphosarcoma kezelésében a kemoterápiás protokolok adják a legjobb eredményt Európában és az Egyesült Államokban is. Az, hogy a kutyája szteroid kezeléssel másfél éve még életben van, az az isteni csoda kategóriája. Nem is értem a megingott bizalmát - a legtöbb hasonlóan kezelt eset néhány hónap alatt lezajlik. Számomra nem derül ki, hogy a daganatos betegség hol, melyik szervekben jelentkezett és az sem, hogy jelenleg milyen stádiumban van a kutya. A kutya kezeléséhez a vérvizsgálatokon kívül számos egyéb adatra is szüksége lenne bárki is A kutya vizsgálata nélkül az internetről senkitől nem kaphat használható tanácsokat egy rákos, nem kizárt, hogy végstádiumú eset kezeléséhez. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: lizzike
2008-10-03
Üdvözlöm!!Nagyon elvagyok keseredve.Van egy 3éves shih-tzu kislányom aki nagyon elvan kényeztetve.Szó szerint mintha a gyermekem lenne kényeztetem,ágyban alszik ő kapja az első adag húslevest:)Az igazi kislányom nógatására vettem mégegy kis shih-tzu-t ő 11hetes most.A nagy kutyusra jobban odafigyel a család mint valaha hogy ne érezze azt hogy a pici kutyust jobban szeretjük.Mégis annyira lelki beteg hogy nem tudom mit csináljak vele.Szomorú ,nem játszik,teljesen megváltozott .A pici kb 4hete van nálunk őt is nagyon szeretgetjük de őt inkább a kislányom babusgatja én csak alig alig hogy a nagy kutyusnak ne legyen rossz.Mára annyira nem tudom elviselni hogy megváltozott a nagy kutyus aki igen komoly betegségből gyógyított meg engem hogy azon filóztam eladom a kicsit.Persze a kislányom kiborult és a kiskutya is mintha tudná miről van szó félrevonult és nyüszögött,szomorú lett.Kérem segítsen.Hátha Ön jobban ismeri a kutyusok lelki állapotát és mint kívülálló és szakember talán megtalálja a helyes döntést amit meg kell hoznunk.Imádom a picit is és már őt is sajnálnám máshova adni de a nagy a mindenem és nem akarom hogy magába forduljon és lelkibeteg legyen.Szeretném visszakapni a régi kutyusomat aki és amilyen 1hónapja a pici kutya érkezése elött volt.Nagyon várom válaszát.Üdvözlettel:
Bennem elsőként az merült fel, hogy korántsem biztos, hogy a „nagy kutya” megváltozott viselkedését a kölyök érkezése és lelki problémák okozzák. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja tisztázni, hogy nem testi megbetegedés áll-e a tünetek hátterében. Én nem lennék meglepve, ha álanyaságot, esetleg egészén más, kezelni való betegséget találna állatorvosa. Ha nincs szervi elváltozás, akkor lehet a Lizi lelkét ápolni. Állatorvosának erre is lesz ötlete.
jelige: Bem apó
2008-10-03
Tisztelt Doktor Úr! 8 éves macskánk jobb szeme elszineződött barnás vörössé vált. Mit tegyünk? Betegségre utaló egyéb tünetet nem tapasztaltunk. Láza sincs. Idén nyár elején középfültő gyulladáson átesett. Meggyógyult.
Állatorvosa vizsgálatokkal tudja tisztázni a szemtünetek hátterét. Az eredményekből derül ki, hogy kell-e kezelni bármimódon is. Ha nem kell, vagy megoldották a szemproblémát, akkor az elmaradt oltásaival is érdemes lesz foglalkozni.
jelige: Micike
2008-10-03
Tisztelt Állatorvos! 15 éves cicám az utolsó években néha csúnyán köhögött. Maripent adtam neki legalább 5 napig, igyekeztem kiszámolni a mennyiséget is. Többször helyre is jött tőle. Egyszer azonban bekövetkezett, amitől féltem, maradt a köhögés, elesett lett, szutyorgott a torka orra. Elvittem az orvoshoz, Noroclav tablettát, és váladékoldót kapott. Semmi eredmény nem lett. Egy másik cicás ismerősöm, akinek az orvos lánya foglalkozik aloeverával, a Förszt sprayt ajánlotta. Cica orrába, szájjába permeteztem. Először majdnem teljes sikerrel, de végül a javulás megtorpant. Jelenleg gyakran horkolás szerű sípolás hallatszik a torkából (a tüdejét, szivét az állatorvos is jónak találta), a nyávogás is kissé nyekergés reggelente. Mindig kis evő volt, de eszik többször keveset, rendben a széklete, talán egy picit hízott is, de látszik, hogy nem jó így neki, kevesebbet bújik és kedveskedik. Szívszorító hallani ezt a sípolást, ami gyakorí, de nem állandó. Tudom öreg szegény, de nagyon szeretjük őt. Mit tehetnék, hogy jobb legyen?
Se Maripennel nem kezelje, se Aloe firszt-tel ne spriccelje szegény macskát. Kérje meg állatorvosát részletes vizgsálatokra. A fizikális vizgsálatok, vérvizsgálatok, vírustesztek, képalkotók ... eredményeiből kiderülhet, hogy mi az oltatlan, öreg, kijáró cica baja. Az esélyei és a megoldások csak ezután latolgathatóak.
jelige: Saeszt
2008-10-03
Tisztelt Doktor ÚR/Nő!Van egy 4 hónapos német dog kölykünk,egészségesnek néz ki,azonban ma simogattam és feltűnt hogy a fültő és a nyak között puha csomó található mindkét oldalon.Nem tudjuk hogy mi lehet az,és aggódunk.Kérem írja meg véleményét illetve javaslatát,Válaszát előre is köszönöm!
Egy 4 hónapos dog kölyök meg 2 hetente „állatorvosi vizit áldozata” a rendszers védőoltások és parazitamentesítések miatt. Kérdezzen rá állatprvosára, hogy ad-e aggodalomra okot a tapintott duzzanat. Én a leírásából nem tudom eldönteni, hogy normális képleteket tapogat-e, vagy gyulladásos-, esetleg daganatos eredetű teriméket.
jelige: vemhes puli
2008-10-03
Azt szeretném kérdezni hogy ha a szuka vicsorog emlője 7db és gyakran visszük udvarolni egy kan pulihoz lehet hogy terhes
Az bizony nem kizárt. De számos egyéb lehetőség is fennáll.
jelige: Fuluuuuu
2008-10-03
kutyám reszket, valamikor csak érdekesen lép ilyenkor, valamikor meg összecsuklik a lába vagy elesik. Hányás is előfordul. nem nyűszít közbe, a ”roham” előtt, után másodpercekkel aktívan ugrál...stb 5éves, pincsi,tacskó keverék. nem oltatjuk, kertes házba lakunk és nem szoktuk sétáltatni vinni, sosem volt még semmi baja, kullancsa sem.
Hát, mostanra lett valami baja ... Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni, hogy a szóbajöhető sok tucat betegségek közül mi okozza a kutya tüneteit. Ha meglesz a diagnózis, onnantól lehet a megoldással foglalkozni.
jelige: Szuszka
2008-10-03
1,5 éves szuka shih-tzu kiskutyám kb. 1 éve havi rendszerességgel hány, de csak fehér habot. Voltunk már többször orvosnál, a torka sokszor gyulladt, de hiába kezelik ki, a hányás ugyanúgy megmaradt. Most Controloc tablettát szed a gyomrára, de nincs javulás. Már napi 2x kap enni, hogy hátha sok a sava, de nem segít. A kedve egyébként abszolut jó, csak aggaszt a hányás. Nem lehet, hogy fajta betegség? A vérvizsgálat epe problémát jelzett, de mivel normál méretű az epéje, az orvos azt mondta nem nagy baj, néha kiürül és minden rendben. Ez tényleg így ”normális”, hogy néha kiürül? Várom javaslatukat. Köszönöm!
A hányás kutyáknál (is) igen gyakori tünet, ami számos betegség esetében előfordulhat. A diagnosztikai nehézséget vélhetően az okozhatja, hogy a ritkán jelenkező tünetenyhefokú, vagy kezdődő betegsége(ke)t rejt. Igen gyakori, hogy a kutyák gége-, garatgyulladás (felső légúti fertőzések) miatt hánynak és a rövid arcorri koponyával rendelkező fajták (a Shi-tzu is) gyakran szenved ilyen betegségben. Az epehólyagnak valóban az a feladata, hogy időnként kiürüljön. Nem sajnos tudok megoldással szolgálni. A tünet okát valószínűleg az ismételt vizsgálatok (fizikális vizgsálatok, vérvizsgálatok, képalkotók ...) eredményei fogják meghozni.
jelige: Az életem a kutyám
2008-10-02
Sajnos közel 3éve epilepsziás a kutyám.Szedett már többféle gyógyszert,többek közt Sevenál-t.Egyik se használ.Tanácstalan vagyok mert az eddigi orvosok csak ész nélkül írják a gyógyszereket.Gondolkozom a EEG vizsgálaton,de kicsit elbizonytalanodtam,mert a mostani orvos szerint,csak pénz lehúzás.Jó lenne megtalálni neki a megfelelő gyógyszert.A családom már nem bírja ezt az egészet,azt mondják jobb lenne ha elaltat...ÉN nem akarom feladni.Ami fontos a héten okt.29-től szept1-ig 5 rohama is volt.Tavaly egyszer már volt ilyen sorozat.Amúgy havi-1-2 jellemző.Várom a segítségét,válaszát.Köszönöm
Messzemenően nem értek egyet azzal a véleménnyel, miszerint egy EEG vizsgálat egy epilepsziás kutya esetében „csak pénzlehúzás” lenne. Szerintem ilyet állatorvos nem mondott. Sőt, az EEG vizsgálat mellett egy sereg egyéb vizgsálatra is szükség lesz. Az epilepszia diagnosztikája és kezelése emberen és kutyán egyaránt költséges és szakembert igénylő kérdés. Budapesten Dr. Kiss Gabriella és Dr. Kómár Gyula foglalkozik ilyen betegekkel a legeredményesebben. Mindkettejük elérhetőségeit megtalálja a neten a - név, kutya, epilepszia -kulcsszavak beírásával.
jelige: Bundás 13
2008-10-02
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 13éves, közepes termetű kutyám. (Meghatározhatatlan fajta.) Elfertőződött a feneke. Egy reggelre a fél arca is feldagadt. Elvittem az állatorvoshoz, kapott két injekciót. Az arcáról a duzzanat elmúlt. De azóta véres a széklete, és néha a szájából is, pl. ugatás közben, vagy alvás közben csöpög a vér. És egyre gyengébbnek tűnik, meg bánatosabbnak. Mit lehetne tenni? Válaszát előre is köszönöm.
Részletes vizsgálatokkal (fizikális vizgsálatok, vérvizsgálatok, citológiai vizgsálatok, képalkotók ...) lehetne tisztázni a Bundás tüneteinek az okát. ha megvan a diagnózis, akkor lehet esélyekről és megoldásokról beszélni. Honlapunk Publikációk rovatában talál néhány vonatkozó írást.
jelige: Lotti cica
2008-10-02
5 és fél hónapos sziámi cicám fogínye kicsit piros. Csak a fenti állkapcsában, és két oldalt, ahol az embereknek a rágófogak helyezkednek el. Egy hete voltunk vele állatorvosnál, akkor kapott antibiotikum oltást, akkor egy kicsit véres is volt ott az ínye. Most nem véres csak pirosabb mint a többi helyen. De nem sötétpiros. Egyébként jól eszik. Megjegyzem, csak csirkehúst hajlandó, tápot nem igazán. A csirkehúst apró darabokra vágom neki már, nehogy a rágással is megerőltesse a kis fogait, vagy ne tudja megenni. Amikor az állatorvoshoz vittük, akkor fájt neki, mert egy napja nem evett. Ez a probléma a fogváltással lehet kapcsolatos, vagy mi más okozhatja még? Köszönöm válaszát!
A fogváltás megszokott esetben sem kutyákon, sem macskákon nem okoz észlelhető tüneteket. Leírása alapján számomra az sem kizárt, hogy a rágáshiánya és a helytelen táplálás hiánytünetei miatt lát a cica szájnyálkahártyáján tüneteket. A fogak „munka” azaz rágás nélkül, károsodnak emberben és állatokban egyaránt. A csak (vagy túlnyomórészt) csirkehús diéta pedig a túl sok fehérje, túl kevés rost és vitamin és nem megfelelő makro- és mikroelem ellátás miatt okozhat gondot a cicának.
jelige: Tinka
2008-10-02
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 11 hetes kiskutyám állandóan földet enne, ill. kavicsokat rág, követ nyal. Az állatorvosom szerint nem lehet vitaminhiánya megfelelő táplálás mellett /házikosztot kap, főzök neki-hús, zöldségek, rizs- két napja Royal Canin Medium juniort is kap/ én azonban tanácstalan vagyok. Válaszát előre is köszönöm
Én sem gondolom, hogy hiánybetegség állna a jelenség hátterében. A legtöbb esetben az unalom (játék-, mozgás-, foglalkozás hiánya) áll a rossz szokás rögzülésének hátterében. Egy temperamentumos fajta fiatal egyede igen ingerdús környezetet igényel, amit nem minden tulajdonos tud biztosítani számára. Az ebből eredő rossz szokások sokfélék lehetnek - vannak lakásromboló egyedek, vannak farokkergetők, öncsonkítók, és kialakulhatnak föld/kavics/ürülék/dög evési rossz szokások is. A megoldás az elmondottakból következően nem egyszerű. Ha nem tudnak kellően ingerdús környezetet esetleg kölyöktársat biztosítani a kutya számára, akkor a nyugtatók, feromon tartalmú szerek (D.A.P.) hatása meglehetősen esetleges. Korral is csökken a kutyák játék-, mozgás igénye - így lehet, hogy igazából az idő hoz végleges megoldást a Tinka számára.
jelige: szopran
2008-10-02
6 hónapos kan kutyám viselkedése néhány napja furcsán megváltozott. A délutáni séta után mikor férjem magához hívja, hogy levegye a hámot és megmossa a lábát hozzám rohan és onnan ugatja a férjemet. (Nem engedelmeskedik, egyre jobban ugat és menekül)Máskor sosem tesz ilyet csak este és mostmár naponta, pedig sokat vannak együtt. Egy alkalommal velem is így viselkedett mikor magamhoz hívtam, pedig semmi oka nem volt rá. Mi lehet a probléma és hogy viselkedjünk ilyenkor?Ma voltam vele orvosnál, ő azt javasolta nyugodtan fogjuk meg a grabancánál fogva, mert a dominanciáját próbálgatja. Nade miért épp csak ebben az egy szituációban viselkedik így? A választ előre is köszönöm!
Nem kizárt, hogy a lábmosást útálja ... Magától elfogadja a séta utáni teendőket? Amennyiben igen, még az sem kizárt, hogy maga ügyesebben, kedvesebben, játékosabban ... tudja elvégezni a teendőt, míg a férje esetleg türelmetlenebbül, darabosabban, kellemetlenebbül. Igazán nem akarok találgatni, pláne nem családi viszályt szítani - a leírása alapján nekem ez jutott eszembe, mint legvalószínűbb ok.
jelige: Csáky
2008-10-02
Tisztelt Doktor úr! Beagle kutyám elmúlt 7 éves. Kb. fél évvel ezelőtt találtunk a feje tetején egy kemény dió nagyságú duzzanatot, ami tapintásra nem mozdul el. Vajon mi lehet? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:
Csak annyi biztos, hogy duzzanat. Ha a képlet leírását pontosnak vesszük, akkor lehet szervült gyulladásos eredetű duzzanat (vérömleny, tályog, csont növedék) vagy tumor. Állatorvosa citológiai vizsgálattal és röntgenfelvételekkel el tudja dönteni a kérdést. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat a témában.
jelige: köhögő Mudi 2.
2008-10-02
Köszönöm szépen gyors és részletes válaszát Köhögő mudi jeligére. Mások és magunk okulására kérem, szíveskedjék válaszolni, mert nem hagy minket nyugodni a dolog. Pontosan két hete elvesztettük a mi kis mudinkat, az utolsó rohamát nem bírta ki. A történet vázlatosan: Egy éves kortól köhögés, de étvágy, kedély kiváló. 2008 februárban tüdőgyulladás, utána tüdővizenyő, arra Diaphyllin és Furosemid. Valami légúti, lázzal járó betegség júniusban, hamar elmúlt. Szívultrahang és EKG negatív augusztus elején. A gyógyszer elhagyása után az állapota kicsit romlott. Enapril kezelés első éjjelén első nagy roham. Utána is sokszor volt légszomja, fulladt, hab jött a szájából, összeesett. Csuklásszerű hanggal kezdődtek a rohamok, mintha ”bezáródott volna” valami a légcsövében. Eleinte a nyak masszírozása segített. Később kapott keringésjavítókat. Mintha a Diaphyllin és szteroid injekciótól lett volna nagyon jól egy napra, de megint visszaesett. Az állatorvos szerint a garatig nem volt elváltozás. A kérdéseink: 1. A tüdőgyulladásnak egyenes következménye lehetett a sok roham, vagy a köhögés miatt lehet sejteni, hogy sosem volt egészséges? 2. Ha légcsőszűkülete volt: azt lehet-e gyógyítani/javítani, és segít-e a korai felismerés? Milyen vizsgálattal ismerhető fel a légcsőszűkület? 3. Létezik, hogy egy kutya erős és jókedvű, azután megfullad? 4. Mit tehet a gazda, ha fullad a kutyája? 5. Árt-e a nem szívbetegnek a szívgyógyszer? Nem keresünk felelősöket, inkább le akarjuk zárni magunkban a történteket. Ehhez kérem a segítségétTalán másoknak sem haszontalan tudni a válaszokat. . Köszönettel: E
Sajnos bármilyen részletesen írta le az észlelteket a kutya történetében, nem tudok egyértelmű válaszokat írni a kutya elhullásáról. Számomra még az sem világos, hogy milyen védőoltásai voltak a kutyának, volt-e a tünetek mellett láza, a vérvizsgálatoknak (röntgenfelvételeknek, ultrahangnak, EKG-nak ...) mik voltak az eredményei. Az sem világos, hogy idegrendszeri-, légzőszervi-, vagy keringési (veleszületett vagy szerzett?) lehetett a kutyának. 1. Súlyosfokú, hosszantartó tüdőgyulladásnak lehetnek olyan következményei (letapadások, tályogok, légtelen területek, fibrózis, szívelváltozások ...) ami a későbbiekben állandó tüneteket okoz, sőt akár elhulláshoz vezet. A köhögés mindenképpen tünet, tehát, ha a kutya életén át mindig fennállt, akkor sosem volt egészséges. 2. A légcsőszűkület röntgenfelvételekkel diagnosztizálható. Mint minden betegség esetén itt is fontos a korai diagnózis, és az esetek egy része műtéti úton rendezhető. 3. Igen, létezik. 4. Siet állatorvosához. Ha az otthoni teendőkre kíváncsi, akkor ugyanúgy, mint egy ember esetében maximum annyit tehet, hogy az oldalára fektetett kutyát próbálja nyugtatni és légutait szabaddá tenni. 5. Árthat. Sajnálom, de azt hiszem, hogy nem tudok igazán megnyugtató válaszokat írni. Az állat elhullásának okáról a boncolás és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizgsálatok tudtak volna pontos képet adni - minden egyéb csak feltételezéseken alapuló találgatás. Sajnálom a történteket.
jelige: Dönci
2008-10-01
Német juhász kutyusom 12.éves.Az utobbi 4.hónapban a hátsó lábára nehezebben jár.Az állatorvos megnézte és azt mondta hogy gerinc problémás a kutyus.Kapott medrol és quamatel tablettákat.Azt szeretném megkérdezni hogy ha szedi a gyógyszert attól még az idő előre haladtával lebénulhat-e?És mi az amivel még tudunk gyógyszer vagy étrendkiegészítő segíteni kis családtagunk állapotán.Köszönöm .Tisztelettel
Lebénulhat a kutya a leírt gyógyszerezés mellett is. Egy koros német juhász régóta fennálló hátulsó végtag fájdalmait, gyengeségét valóban akár gerincbetegségek, de akár ízületi elváltozások, prosztata-, hólyag-, medenceüregi térfoglaló folyamatok, daganatok is okozhatják. Nem kizárt, sőt valószínű, hogy nem is egy elváltozás zajlik a Dönciben. Ezek a betegségek megtekintéssel csak valószínűsíthetőek, a biztos diagnózishoz részletes vizsgálatok (fizikális vizgsálatok, vér-, vizelet vizsgálatok, képalkotók ...) kellenek. A részletes vizgsálatok elvégzése nélkül csak tüneti kezelésre van mód. A Medrol és Quamatel tabletták mellett állatorvosa még akár tucatnyi gyógytápot, immunerősítőt, vitamin és ízületregeneráló kiegészítőt és gyógyszert tud rendelni.
jelige: ginike
2008-10-01
Pár hónapja vettem észre, hogy kissebb csomók vannak a testén, az állatorvos azt mondta ezek zsírmirigyek. Mivel ivartalanítva lett, kicsit valóban meghízott, ennek ellenére játékos, jókedvű. Házikosztként (általában hétvégén) rizst és csirkehúst adok neki, illetve kimondottan hízásra hajlamos kutyusoknak való -Canine Light Adult- tápot szoktam neki adni. Mivel a zsirmirigyek nem multak megnyugtatásomra vért vettünk, hogy megnézzük mi lehet az oka. Akkor döbbentem meg, mert olyan sűrű volt a vére, hogy a pipettába téve már meg is alvadt. A véreredményen az volt irva, hogy erősen Hemolitikus és alvadékos minta. -Neutroph 64, -Lymphocyta 32 -Eosinophil 4 Ezeket az eredmény értékeket én nem igazán értem, az állatorvos gyógyszert nem adott, azt mondta igyon sok folyadékot. Sajnos ezzel nem igazán nyugtatott meg, kérdeztem nincs olyan gyógyszer amit a véralvadásra lehetne adni, hogy kicsit híguljon a vére? Azt mondta nincs.Várom válaszát, mi a teendőm. Még csak most múlt 5 éves és én nagyon ragaszkodom hozzá. Üdvözlettel
Kövér és sovány kutyákon is előfordulhatnak zsírdaganatok (lipómák), gondolom ezt mondta állatorvosa, nem pedig zsírmirigyeket. Ezek kialakulása az elhízottságtól és az ivartalanítástól független folyamat. A zsírdaganatok a leginkább jóindulatú tumorok, amik nem minden esetben igényelnek beavatkozást, műtétet. Minden kutya vére magalvad néhány perc alatt, a véralvadási időt külön értékben szokták megadni. A vér sűrűségét szintén megadják a laborok, ez a hematokrit (Ht) érték. Ha a minta erősen hemolitikus és alvadékos volt - akkor indokolt lehet újabb vérvizsgálatot végezni a kutyán. Az Ön által leírt 3 adat semmi rosszat nem jelent. A leírtakból számomra semmi aggályos dolog nem merült fel. Ha állatorvosa a zsírdatanatok operációját ajánlja, akkor fogadja meg a tanácsát. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat daganatos betegségek vizgsálatairól és kezeléséről. 1);
jelige: sziámi
2008-10-01
6 hónapos sziámi macskámnak nagyon megy a hasa!De ha megy akkor is kifojik......Eszik rendesen...És megvan dagadva a feneke...Az oltást még nem kapta meg.Az orvos azt mondta h ezt adjam neki laktiferm pet. még ma kezdtük el... Lehet valami komoly baja??mennyi idő amíg jobban lesz??Néha szokott csak az udvaron lenni.
Egy féléves kijáró macskának ideális esetben már 3-4 védőoltása van és legalább ugyanennyiszer megtörtént a féreghajtása. A laktiferm a legtöbb hasmenéses betegségben kiváló kiegészítő kezelést nyújt, de van, hogy önmagában nem oldja meg a problémát. Ha a tüneti kezelés nem használ, részletes vizsgálatokkal (fizikális vizgsálatok, bélsár laborvizgsálat, vírustesztek, képalkotók ...) lehet diagnosztizálni a hasmenés okát. Így célzott kezelésre van mód, ami legtöbbször orvosolja a bajt.
jelige: Volta
2008-10-01
Tisztelt Doktor Úr! Gyakran látom, hogy kutyusom kapkod a rovarok után. Olyankor általában hiába szólok rá, hogy nem szabad. Félek, hogy egyszer esetleg elkap egy méhet vagy darazsat. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de mit tehetek addig, míg az állatorvoshoz érünk, ha mégis megtörténik a baj? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:
Megelőzés gyanánt lehet darázsfészket irtani, ételmaradékot, gyümölcsöt (darázs számára vonzó táplálékot) a körletben felszámolni. Ha megtörtént a baj, akkor itathat vele (szájába fecskendezhet) feloldott Calcium-pezsgőtablettát. Ha nem a szájüregen belül, gége- garattájékon történt a rovarszúrás, akkor kívülről gyulladáscsökkentő krémeket, géleket, spray-ket (Neogranormaon, Körömvirág, Aloe first ...) is használhat.
jelige: ? 2.
2008-10-01
Mit tegyek??Nem szokik le a másik tápról ha pedig másfajtát adok neki nem eszik!Nem tud lefogyni..
Előző leveléből számomra nem derült ki, hogy a macska kövér, és azt szeretné, ha fogyna. Egy egyéves 4 kg-os macska egyébként lehet tökéletes kondícióban. Ha a macska valóban kövér, akkor első feladata egyszerű. Meg kell tőle vonni a „kalóriadús, márkás” tápokat és csökkentett energiatartalmú, fogyitápokra kell cserélni és ezeket is szigorúan napi 2x adagban elétenni. Ha nem eszi meg a cica 10-15 percen belül a fejadagját, akkor el kell venni előle és a legközelebbi etetési időben újra meg kell kínálni. Rövid időn belül el fogja fogyasztani a diétás tápot is. Mellette minél többet kellene mozgatni, játszani a macskával. Ha nem jár sikerrel a fogyikúra, felmerülhetnek betegségek is, amelyek kóros kövérséget okoznak macskában. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni, hogy nincs-e esetleg pajzsmirigy alulműködése, Cushing-kórja, vagy egyéb betegsége a cicának.
jelige: pároztatás
2008-09-30
Üdvözlöm! Azt szeretném megtudni, hogy rövidszőrű szuka német juhászkutyánkat érdemes-e hosszúszőrűvel pároztatni. Mi sülne ki belőle? Mondjuk az egyik kiskutya rövid, a másik pl. hosszú szőrű lenne? Vagy lenne középút is? Azt nem szeretném, ha valami kis ”bodros” szőrűek születnének. Tisztelettel:
Igazság szerint nem ismerem a német juhászok szőrhosszának öröklésmenetét. Szinte bizonyosan ismerni kellene a szülőpárok felmenőinek a szőrhosszát is a pontos válaszhoz. Abban viszont biztos vagyok, hogy amennyiben komoly kutyatenyésztést terveznek, akkor talán a legkevésbé fontos részlet lesz a szőrhossz öröklésmenete. Számos, ennél jóval fontosabb kérdést kellene tisztázni a szülők alkalmassága kérdésében.
jelige: kérjünk vérvizsgálatot egy másik orvostól?
2008-09-30
Tisztelt Doktor Úr! 12 éves magyar vizslánkkal kapcsolatban írok. Július végén 3 kis növekedésnek indult daganatot távolítottak el róla. Kettő bőrkinövést (lábáról, füle alól), egyet az emlőjéből. A többi emlőjében is van, de azok nem nőttek azóta sem. A műtét után Béres cseppel igyekeztem erősíteni, szépen helyre is jött, sétálni ugyan nem jön, és rengeteg vizet iszik, de remek az étvágya ma is. Augusztus közepén többször a hátán fekve ”ficánkolt” jé milyen jól érzi magát - gondoltuk. De nem. Egyszer csak a nyakörv alatti gerinc vonalán tenyérnyi folton sörénye lett, alatta a bőr pirossá vált. Rövid idő múlva korpás felrakódás jelentkezett, megvastagadott és hullámossá, sőt szét is nyílt a bőr, egy centire, kis vérzéssel. Telefonos konzultáció az orvossal, és Strongold csepegtetése a gerinc vonalán, mely nem hozott javulást, sőt rosszabbodott. Szeptember elején már látta orvos, allergiát állapított meg. Ekkor már több helyen már 1-2 centire hasonló ”szétnyílások” keletkeztek. Antibiotikum! , szteroid szuri, majd Prednisolon tabletta szedése következett. A korpás felrakódás azonban terjed, már a farok feletti hát is piros, megvastagodott a bőr, sebes az orra hegye, hasa alja. Újbóli orvosi vizsgálat (szemrevételezéssel), a diagnózis májelégtelenség, kitapintani még szerencsére nem lehet. És tenni sem lehet semmit. A kutyusunk ha így halad tiszta seb lesz hamarosan, leválik a bőre, elfekélyesedik, akkor majd el kell altatni - mondta az orvos. Látom a kutyán, szenved, viszket neki vagy fájhat is. VMP vitaminkészítmény szed, és tétlenül nézzük az állapotát. Tényleg csak ennyit tehetünk? Ön mit tenne a kutyájával ilyen esetben?
Akár ugyanattól az állatorvostól is kérhetik a kutya részletes kivizsgálását. Májelégtelenség gyanúja felmerülhet klinikai tünetek alapján, de a beigazolásához mindenképpen vérvizsgálatok is szükségesek. Egyáltalán az egész eset részletes kivizsgálása (vér-, vizelet- laboratóriumi, bőr-, emlőterime bioptátum vizsgálatok, képalkotók ...) indokolt lenne.
jelige: uno
2008-09-30
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 5 éves kan yorkshire terrier kutyámat 3 honapja műtötték,kalcium-oxalát kövekkel a hugyholyagjában.azóta eukanuba renal phase tápot eszik,magurlitot és b6 vitamint kap.Tegnap voltunk ultrahangon a kövek kiujultak.Vettek tőle vizeletet hasfalon keresztül pár nap mulva lesz meg az ersdmény.Kértem az orvost ,hogy csináljunk egy biokémiás vérvizsgálatot ,azt mondta,hogy általában ez a vizsgálat sem mutatja meg a kiváltó okot.Másik orvos azt mondja hogy lehetőség van konzervativ gyogyszeres kezelésre amennyiban kiderül,hogy mi okozza (estleg pajzsmirigy az anyagcserezavart).Teljesen tanácstalan vagyok ,kérem segitsen!Kérdésem a következő:mi az a vizsgálat ami kideritheti a tényleges okot hiszen amig ez fennáll bármivel etetem a kövek ujra tovább nőnek?tud esetleg olyan szakembert (Pest közelében)ajánlani akinek ez a szakterülete?Kétségeim vannak a diétás táp etetésével kapcsolatban hiszen eddi sem vált be.Mit adhatok helyette a kutyának zöldséget,fehér hust?van e magyarországon állatok részére ulrahangos kőoldás?A kutyusban most is több kő van és azt mondták,hogy a kalcium-oxalát kövek nem oldhatók.Mégsem lehet egy kis állatot félévente műteni.Vagy teljesen reménytelen a helyzet?válaszukat előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel
Sajnos a Ca-oxalát kövek valóban nem oldhatóak, a kialakult köveket szinte mindig operálni kell kutyákon. Az emberi ultrahangos kőzúzás kutyáknál nem elérhető. A sebészeti ellátás mellett több más gyógytáp és savanyító szer áll rendelkezésre az oxalát újraképződésének megakadályozására. Nem reménytelen a helyzet, könnyen lehet, hogy más gyógytáp választása máris megoldja a helyzetet. A részletes kivizsgálással is csak egyetérteni lehet, és nem kizárt, hogy az eredmények megoldást hoznak.
jelige: Sirkán 2.
2008-09-30
Nagyon szépen köszönöm a segítségét!Azokat a rémhireket kaptuk, hogy ez idegrendszeri probléma miatt van igy.Olyan mint az embereknél a fogyatékosság, s a kutya 1-2 éves korára nem fog fájdalmat érezni,s teljesen megcsonkitja magát.Ez valoban igy fog történni?Van ebben igazság?Remélem megnyugtato válasszal tud szolgálni. Nagyon szépen köszönöm a kedvességét, és a segítségét! Tisztelettek:egy kétségbeesett gazdi :)
Egy egészséges, temperamentumos kutya esetében is lehet „idegrendszeri problémaként” értelmezni, ha az inger- és mozgásszegény környezet miatt kialakult súlyosfokú viselkedési zavar rögzül és annak mondjuk öncsonkítás lesz a vége. Nem egy emiatt amputált farkú németjuhász él a világban. Előző levelemben sem volt célom nyugtató hatást elérni. Ha szervi oka van a kutya rendellenes viselkedésének - azt részletes vizsgálatokkal lehet tisztázni és tenni ellene. Ha „csak” viselkedési zavarról van szó - azt sem egyszerű feladat megoldani.
jelige: Nagyon nagyon sürgős!
2008-09-30
Tisztelt Doktor Úr! Kutyám tegnap du. 5 óra felé még vidám volt és ugrándozott, aztán fél óra elteltével hirtelen minden megváltozott és nem tud lábra állni, nem eszik, nem iszik, szomorú. Nagy nehezen tudja magát csak vonszolni. Elvittük az állatklinikára, kapott injekciókat, az orvos nem tudta megállapítani, mi lehet a baja. Kapott gyógyszereket is, de nem tudjuk neki beadni, annyira száraz a szája és nem iszik. AZ orvos azt mondta, hog yezután figyeljünk oda rá, mert rengeteg vizet fog inni, de ő nem kér egyáltalán. Mi lehet a baj? 13 éves kaukázusi rottvailer keverék. Kérem segítsen! Köszönöm
Szerintem is sürgős lehet az eset. Egy 13 éves nagytestű kan igazi veteránnak számít. Az, hogy a tünetei hirtelen alakultak ki, sajnos még nem biztosan jelenti azt, hogy húzódás, zúzódás, rossz mozdulat miatt kialakult „sportsérülése” lenne. A kialakult tünetek akár a gyomorcsavarodásra is jellemzőek lehetnek - amit rövid időn belül operálni kellene. Részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, röntgen-, ultrahang esetleg egyéb képalkotók ...) lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegsége(ke)t. A kutya esélyei és a megoldás csakis ezután tárgyalható. Jelezzék állatorvosuknak a kutya állapotát, és ha kell, vigyék sürgősen jól felszerelt kisállatklinikára.

<< <  305 / 517 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.04.20
Sziámi, kandúr, ivartalanított, 1,5 éves cicánk 2018. április 18-án 18:30 kor kiszökött a házból a Görgey utcából és azóta nem jött haza. Kérem aki látja vagy megtalálja hívjon minket 0670/6757033 vagy 0630/4407404
2018.03.28
Sziasztok elveszett Nagytétény környékéről a fekete cicánk vad nem szeret kézben lenni oltva van, nagyon vàrjunk haza aggódunk érte a társa sír érte keresi hol van a játszópajtasa ha valaki látja ezen a számon hívjon minket: 06703510135-06303661599!
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!