Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Cézár
2008-05-29
Jó napot! 9éves kan rottweiler kutyám, máról holnapra két hátsó lábával botladozva megy,sokat fekszik a meleg miatt azt hittük hogy elfeküdte a lábait de nem javult .diszpláziára gyanakodtunk.Másnap állatorvost hívtunk felírt egy gyulladás csökkentőt,ő is erre gyanakszik. Tudom hogy idős kutyának számít de eddig nagyon fitt volt állandóan sétálni akart jó kedve.nem nyüszít végig tapogattuk a derekát lábait.Most is ugyan úgy jönne jó kedve van,pórázra indulna is csak nem bír szegény,ha elindul akkor dobálja a lábait de utána egész jól megy ha lassan megy. Ön mit tanácsolna,esetleg a meleg idő hozta ki?valami gyógyszer vagy valami amivel helyre lehetne hozni
A Cézár esete ortopédiai kivizsgálásért kiált. A kutya otthonában egy sor fontos vizsgálatot nem lehet korrektül elvégezni, ezért jó volna, ha állatorvosától tanácsot kérne, hogy hol talál olyan felszerelt állatorvosi rendelőt, ahol nemcsak az alap fizikális vizsgálatokat (megtekintés, tapintás, reflexvizsgálatok) tudják elvégezni, hanem lehetőség van kiegészítő vizsgálatok (gerinc, csípő röntgen) elvégzésére is. Amikor már biztosan tudják, mi baja a Cézárnak, akkor lehet megtervezni a kezelést.
jelige: cica
2008-05-28
Most kaptam egy édes kiscicát!És ez az első háziállatom,és nem tudom milyen ennivalot adjak neki!A nővérem azt mondta hogy 6 hetes ezért jó még nekkii a tej.De nem kéne valami mást adni neki? A tej laktató neki?Kérem segítsen!Köszönettel:Szixtin
A cicának semmiképpen nem szabad tejet adni, ugyanis súlyos hasmenést kaphat tőle. A legjobb lenne megkérdezni az előző gazdáját, akinél a cica született, hogy ő mivel táplálta, és legalább az első napokban ugyanazzal, vagy valami nagyon hasonlóval etetni, majd fokozatosan áttérni a kölyöktápra. Ha nem lehet kideríteni, hogy eddig mit evett, akkor pedig legjobb, ha kölyökmacskáknak való konzerv tápot ehet napjában többször (akár 5-6x is).
jelige: ivartalanítás után
2008-05-28
Macskámat 1 hete ivartalanították. Nagyon nehezen viselte szegény. 1 napja vettük észre hogy a műtét helyén lóg neki valami. Olyan mintha sérve lenne. Ez természetes ivartalanítás után? Mit kellene tennünk? Választukat előre is köszönöm!
Én minden esetben azt szoktam kérni az általam operált kedvencek gazdijától, hogy egyrészt varratszedésig mindenképpen viseljen műtéti védőgallért a jószág a seb nyalogatásának megelőzésére, másrészt hozzák vissza kontroll vizsgálatra az állatot, ha bármi szokatlant észlelnek. A műtét helyén lógó sérvszerű valami szerintem szokatlan.
jelige: kétségbeesett cicamama gazdi
2008-05-28
Az én Juli cicám 3 napja szülte meg aa 4kicsi cicáját. Tegnap kezdődött az őrület...elkezdett nyávogni és az ágy alatt kaparászott,mire fel eszméltünk elvitte az egyik picit az ágy alá és ott hagyta. Nagyon megilyedtem és visszatettem a tesóihoz, hiszen nagyon sírt. Ma is ugyanez történt és egyfolyxtában nyávog. Nagyon kétségbe vagyok esve!!! Kérem segítsen,remélem nincs nagy gond!?Előre is köszönöm: NIKI és Juli cica
Én is remélem, hogy nincs nagy gond. Mind a kölykök, mind a cicamama mielőbbi állatorvosi vizsgálatra szorul, hogy ennél közelebbit ia megtudhassunk.
jelige: fertőtleníteni
2008-05-28
A cicámon volt egy tályog, ami mielőtt orvoshoz vittem volna kifakadt, kinyílt, egy kis lyukszerű lett rajta és genny ürült belőle. Az üreget úgy tudom hogy fertőtleníteni kell, kérdésem hogy egyszer elég, vagy többször is kell, több alkalommal? A hyperol vagy betadin jobb rá?
Még most sem késő elvinni az állatorvoshoz, hogy kollégám a vizsgálatot követően testreszabottan meg tudja válaszolni a kérdéseit. Előfordulhat, hogy a tályogot okozó képlet még mindig a macskában van, és el kell távolítani, valamint nem kizárt, hogy a helyi kezelés nem elegendő, a fertőzéssel is tenni kell valamit.
jelige: Kócos kutyám
2008-05-28
Jó napot kívánok! Van egy 9 éves kan bobtail kutyám, akinek kölyökkora óta problémák vannak a lábaival. Legtöbbször ez a ”vándorfájdalomként” nevezett gond volt (könyökében, térdében), kapott nem szteroidos, szteroidos gyulladáscsökkentőt...időnként elmúlt, aztán visszajött...Az elmúlt 1 évben proenzit kapott az eb, állatorvosi utasításra, felet naponta, majd hagytunk 1 hónap szünetet, szintén állatorvosi utasításra. Tegnap éjjel arra lettünk figyelmesek, hogy a kutya ül, fejét teljesen felemelve, nem tud lefeküdni, nem tud felállni, nem tud menni, a két hátsó lába csuklik alá, az elsők pedig merevek, az ujjai is összehúzva...nem tudom sajnos pontosabban leírni. Telefonos segítség után kapott egy algopyrint és, hogy reggel vigyük állatorvoshoz. (hálistennek ez már azóta új város, új megye, új orvos) Reggel előtte elrohantunk proenziért, be is adtam neki a felet, egy óra múlva tornáztatni kezdtem a lábait, utána sikerült egyedül felülnie, felállnia nagyon nehezen, és menni is nagyon nehezen.. .az első lábai merevek, a hátsók csuklanak össze. Eljutottunk az orvosig, aki mondta, hogy a proenzi nem jó, nem is attól lett jobban, hanem az algopyrintől és, hogy rymadilt adjunk neki, napi 2x1-et és, hogy lehet porckorongsérv?! De nem is röntgenezte meg, végigtapogatta, lábait, a nyakát (ami nagyon merev), csinálta azt a tesztet, hogy visszafordítja a lábfejeket és, hogy visszahúzza-e a kutya (visszahúzta) és, hogy majd meglátjuk egy hét múlva, addig kapja a rymadilt és ha nagyon akarom adhatok mellé proenzit. Kérdésem sok lenne, legtöbb költői, pl. hogy hogyhogy világ életében a lába volt kezelve, és most hogyhogy a nyaka beteg (nagyrészt ugyanazokkal a tünetekkel)főleg, hogy az összes lába meg volt röntgenezve számtalanszor, a nyaka, háta (gerince) egyszer sem...de tudom, hogy ez orvosfüggő, és épp ez a problémám, hogy a régi orvosnak vagy az újnak higgyek, kérjem meg esetleg, hogy lehetséges porckorongsérvvel ne várjunk egy hétig, hanem röntgenezze meg most, melyik gyógyszert adjam (saját tapasztalatból a proenzi iszonyat jót tett a kutyának, képes lett tőle felugrani rám :), futottunk labda után, ilyesmik), vagy vigyem vissza a régi orvoshoz, akihez kicsi kora óta járunk? Válaszát várom nagyon és köszönöm szépen! B. Orsolya és Kócos Győr mellől
Egy általánosan elterjedt problémáról ír. Mi, állatorvosok nagyon örülnénk, ha a betegeinken minden esetben elvégezhetnénk a szükségesnek gondolt vizsgálatokat, de ennek lehetőségeit a költségek általában nagyon behatárolják. A legtöbb gazdi azt szeretné, hogy lehetőleg teljesen ingyen, mondjuk telefonon vagy e-mailben az ő elmondásuk, leírásuk alapján állapítsuk meg az állatuk betegségét, és valami nagyon olcsó, mindenhol kapható és nagyon könnyen alkalmazható szerrel gyógyítsuk meg, de lehetőleg mihamarabb, mondjuk egy órán belül. Mi pedig azt szeretnénk, ha a kutyákat, macskákat panaszmentes esetben is évente-félévente megvizsgálhatnánk, vérvizsgálatot, vizeletvizsgálatot, bélsárvizsgálatot, fogászati vizsgálatot, kardiológiai vizsgálatot, és a mozgásszervek vizsgálatát elvégezhetnénk. Erre szinte soha nincs igény, az állatorvosok többsége ritkán találkozik olyan gazdival, aki több tízezer forintot képes és hajlandó volna kifizetni valamilyen vizsgálatért. Így aztán a napi rutinba nem épül be az, hogy van lehetőség eljutni a vizsgálatokkal alátámasztott pontos diagnózisig. A két igényből valamilyen köztes megoldás születik, megelégszünk azzal, ha az állat a kezelésre javulni kezd, és már nem is érdekes, hogy tudjuk-e pontosan, milyen baja volt. Az állatorvos kíváncsiságát ugyan izgatja a kérdés, de kénytelen beletörődni a korlátokba. A gazdi pedig boldog az eredménnyel. Remélem, érzi a szavaimból, hogy nem konkrétan az Ön esetéről írtam, hanem megpróbáltam a kérdésére válaszolni a probléma körüljárásával egy masik irányból. Kérdezze meg állatorvosaitól (bármelyiktől), hogy nem lehet-e mielőbb megállapítani vagy kizárni a porckorongsérvet, illetve ha nem ez a betegség áll fenn, akkor kideríteni a bajok pontos okát.
jelige: Ímillie
2008-05-28
Jó estét! Keverék kutyánk öt napja elütötte az autó gyerekeim szerint gyors volt az autó,felállt és eszeveszetten rohant el mi még kerestünk 3napig már majdnem lemondtunk róla és végre ma megjött haza nagyon sántit,vonszolja magát utána.de folyamatosan csóválja a farkát jól eszik .ugat járókelőkre.el fogjuk vinni orvoshoz másnap mert biztos törése van. csak annyi kérdésem lenne az ilyen tőrésekkel ha mütéttel... tudom az ára nem olcsó de kb mennyi lesz?
A töréek számától, típusától, és a műtéti megoldás típusától függően gondolom kb. 20000 és 200000 Ft között bármennyi lehet az ellátás költsége.
jelige: Disney 2
2008-05-28
Köszönöm a gyors villám választ :-) Adigra már elvittünk kismadárkát állatorvoshoz,amputálni kellett a lábát és a szárnya is megsérült nem tudni még előre hogy repülni fog e,egyelőre kalitkába tartom homokkal füvel teritve meg itatóval,kint hagyjam fedett folyóson vagy be kell hoznom? orvos mondta macskakaját(konzerv) és lisztkukac azt nem tudom élő lehet kapni? egyelőre száritottotat vettem és csipesszel 5-öt sikerült.másik fontos kérdésem naponta mennyit adjak?ezt elfelejtettem megkérdezni orvostól:-(magokat nem eszik?mint diszmadaraké? Köszönöm előre és elnézést kérek a sok kérdésért.
Én sem tudom, hogy lehet-e élő lisztkukacot kapni. Még szárítottat sem vásároltam soha, mert még soha nem etettem madárfiókát. Így hát azt sem tudom, mennyit kellene ennie, és még mi mással lehetne etetni. A folyosóról valószínűleg jó lenne bevinni a madárkát, nehogy egy arra járó éhes kandúr megvacsorázza.
jelige: Aida
2008-05-28
Mitől alakulhat ki a bélcsavarodás? Két nappal előtte születtek kiskutyái.Azóta meglett műtve. Előfordulhat-e ez újra, és okozhatja-e ha kenyérrel és levessel is etetjük?
A bélcsavarodás nagyon ritka kórkép kutyában. Az okai sem mindig tisztázottak. Nem tudom, nem gyomorcsavarodást ért-e inkább alatta. Az ugyanis nagyságrendekkel gyakoribb, és közvetlenül összefügg a kialakulását megelőző táplálással. Elkerülhető, ha a napi ételadagot két részletben kapja az állat, egyáltalán nem eszik duzzadásra hajlamos ételeket (mint amilyen a száraz kenyér), és etetés után egy-két órán át nem mozog intenzíven.
jelige: dalmata
2008-05-27
Dalmata kutyánk két héttel ezelőtt lett megműtve, kivették a méhét, amin azután egy daganatot is találtak. Azóta már jobban van, de az orvos szerint hasnyálmirigy-gyulladása van, ezért antibiotikumot kap. Egy hétig nem volt viszonylag baja,most azonban bármit adunk neki enni (virsli,és parizer, amit ajánlott az orvos, de kapott főtt krumplit, és főtt csirkemellet, még a táppal is próbálkoztunk) semmi nem marad meg benne. Ilyenkor mivel ajánlott táplálni? Előfordulhat, hogy további rák okozza nála ezt a prolémát? Előre is köszönöm a segítséget!
A hasnyálmirigygyulladás súlyosságától függően kell a diétát meghatározni. Súlyos esetekben tilos bármilyen ételt adni a betegnek, mert az tovább súlyosbítja a betegséget. Ilyenkor a beteg természetesen állandó intravénás folyadékpótlásra és intenzív terápiára szorul, amit természetesen csak kórházi körülmények között lehet megoldani. Az enyhébb esetekben legjobb, ha a kezelő állatorvos az állat aktuális állapota szerint állítja be a diétát. A második kérdésére még közelítő választ sem tudok adni, mivel nincsen adatom arról, hogy milyen típusú daganatot találtak a kutyában, és az eltávolításakor maradhatott-e bent daganatszövet. A méhdaganatok az esetk többségében eredményesen operálhatók, általában nem kell recidívától tartani.
jelige: Szaruhártya sérülés
2008-05-27
2 éves magyar vizsla kutyámnak egyik nap bedagadt a szeme. Másnap azonnal felkerestük az állatorvost, ahol megfestették a szemét és kiderült, hogy megsérült a szaruhártyája. Kaptunk háromféle szemcseppet: Voltaren szemcseppet, Corneregelt, Cloramphen C Vit A dp (vagy valami hasonló) szemcseppet. Naponta kezeljük azóta is ezekkel. A Voltarennel naponta többször, a másik kettővel reggel-este kell kezelni. Egy hét múlva voltunk kontrollon, ahol kiderült, hogy romlott a szeme és felmerült a szemhéjfelvarrás lehetősége. Egy hét múlva újabb kontroll, ahol kiderült, hogy nem romlott tovább a szeme (nem nőtt a sérült rész). Azóta is folyamatosan kezeljük a szemét, de semmi változást nem látok. Kíváncsi vagyok az Önök véleményére is, bár eddig a rendelőben ahova járunk 2 különböző orvos is látta. Ha egy hónap alatt sem javult jelentősen a sérülés tényleg szükséges a műtét? Van esetleg másfajta kezelési lehetőség a cseppeken kívűl?
Szemészeti kérdésekben nem vagyok ennyire felkészült. Ha ez a kutyus az én betegem volna, bizonyára specialistához küldeném. Pl. az állatorvosi egyetemen dr. Szentgáli Zsolthoz, vagy a II. kerületben dr. Szűcs Zsuzsannához.
jelige: Border
2008-05-27
Jó napot kívánok! Közel három hete van velünk új kiskutyánk, egy 5 és fél hónapos border collie. Társasága is van otthon: egy idős kutya, valamint egy 9 éves cica. Már az első napoktól érzékeljük, hogy a macskaWC-ben nemigen van benne a cica ürüléke, először azt hittük persze, hogy a macska a kezdeti sokk miatt nem végzi a dolgát. De már komoly a gyanúnk, hogy a kiskutya kiszedi és megeszi a macskaürüléket, amíg nem vagyunk otthon. Jelenthet-e ez problémát, illetve egy idő után leszokhat-e maga erről a dologról?
Erről a degusztáló szokásukról a kutyák nem tesznek le maguktól. Mielőtt nagyon rögzülne ez a rossz szokása, tenni kellene valamit, hogy ne férhessen hozzá a macskaürülékhez. Jó volna a macskának lerekeszteni egy sarkot, ahová ő át tud mászni, de a kutya nem képes, ide volna célszerű elhelyezni a macskaalmot. Az elfogyasztott macskaalomban a macskabélsárban található fertőző ágenseken kívül rengeteg (a boltban vásárolt alomból származó) emészthetetlen, homokszerű kristályos tartalom van. Ennek fogyasztása sem egészséges.
jelige: Lili
2008-05-27
Van 3 kan kutyánk, nemrég költözött hozzánk egy fiatal szuka. Az első tüzelés után azt hittük, hogy vemhes, de most úgy tűnik, hogy csak álvemhes volt. Hirtelen leapadt a hasa. Szeretnénk ivartalaníttatni, és azt szeretném kérdezni, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk és ezek milyen lábadozási idővel járnak, és mikor érdemes a beavatkozást megejteni. Választát előre is köszönöm!
Feltett kérdéseire a választ megtalálja honlapunk Publikációk rovatában, A „Gondolatok az ivartalanításról” című írásban.
jelige: Disney
2008-05-27
2napja találtunk kertemben repülni tanulni készül csőrén még van rajta sárga csik fiókát barna alapon narancs szinű farka van.egyik lába teljesen eltört csak húscaftja tartja meg és egyik szárnyán hiányos tollak próblkozik nagyon a repüléssel.szeretnék megmenteni.mi a teendőm?vágjam le lábát és betadine fertőtlenitsem? és mit javasolt táplálékot adni? megköszönném gyors válaszát.
Gyors vagyok, mit a villám. :-) Kérem, ne vágja le a lábát. A betadinos fertőtlenítés nem árthat. Ha ezen túl vannak, mutassa meg állatorvosnak. Legjobban teszi, ha olyan állatorvost keres, aki madarakra, exotikus állatokra specializálódott. Ilyet pl. az állatkertben, vagy az állatorvosi egyetem egzotikus szakrendelésén talál. (Előtte érdemes telefonon megkeresni őket időpont-egyeztetés céljából.)
jelige: Rászti
2008-05-27
Bolognese kutyusunk 1éves.Gyakran véreset hány és véres hasmenése is van.Orvosunk szerint takarmányozási gondja van vagyis ételallergiás.Létezik,hogy 1 éves kor után jön elő ez az allergia?Ugyanis 1 éves kora előtt nem volt ilyen panasz.Mit tehetünk?Várom válaszát és köszönöm:Baranyainé
Az allergia bármilyen életkorban kialakulhat. Ha úgy érzi, nem találták még meg a betegség okát és megfelelő kezelését (szerintem sem normális, ha egy állat rendszeresen véreset hány és véres hasmenése van), kérje meg állatorvosát a különböző kiegészítő vizsgálatok elvégzésére. Mivel nem láttam a beteget, csak az ön által leírtakra támaszkodva javasolhatok bármit, ezért hosszú lesz a lista. Ilyenkor érdemes bélsárvizsgálatot, hasi képalkotó vizsgálatot (ultrahang, röntgen) végeztetni, valamint hasznos lenne vérvizsgálatot végezni pl. a véralvadási zavar, májbetegség kizárására, és természetesen szóba jön még az allergia vizsgálat is. Ha bebizonyosdik az allergia, már csak a megfelelő táplálékra kell beállítani a kutyust, hogy töbé-kevésbé tünetmentes legyen. Természetesen, ha másfajta elváltozásokat találnak, az azoknak megfelelő kezelés hozhat enyhülést a bajra.
jelige: Zora
2008-05-27
Jó napot! Nekem egy 9 hetes kiscicám van. 1 hete van nálunk. A gondom az lenne, hogy a cica egész teste remeg, menni tud, de két lépés után eleseik, összecsuklik, a fejét is ahogyan tatrja egyfolytában remeg neki. Eyébként életvidám, jól eszik.De ez a probléma nagyon aggaszt minket! Mi lehet ez? Várjuk mielőbi válaszát!
Önöknek is jó napot! Remélem elég gyorsan válaszolok, egy órája kaptam meg a levelüket. Az ilyen fiatal állatoknál nemcsak a parazitás betegségek, de a fejlődési rendellenességek és a nem megfelelő táplálékhasznosítás is szóba jönnek. Lehet a cicának pl. idegrendszeri fejlődési rendellenessége, ami ilyen tüneteket okoz. Perzsa macskában (a szóban forgó cica az adatlap szerint egy perzsa keverék) nem ritka a hydrocephalus (vízfejűség), ami járhat ilyen tünetekkel. Elképzelhető, hogy a fiatal cicának súlyos fokú bélféreg-fertőzöttsége van, emiatt nem jut elegendő táplálékhoz, és emiatt szédeleg. Lehet, hogy veleszületett anyagcsere-rendellenessége van. És azt hiszem, még vagy 2 kötetnyi „Lehet hogy...” kezdetű mondatot írhatnék, és még így sem biztos, hogy benne lenne a valódi probléma. A teendőjük a Zora mielőbbi kivizsgáltatása volna.
jelige: Bendegúz
2008-05-27
elpusztult akutyám egyszer csak egyik esteelkezdet hányni de olyat mintafehérhab nagydarabokba utánna prdig megdagadt a hasaalja tizenhárom ora mulva elpusztulz az állat orvos nem tudta miabaja kérem ha tud ilyen betegségről legyen szives válaszolnitisztelettel galukáné.b
Sajnálom a történteket. A leírásából én sem (és szerintem egyetlen kollégám sem) tudom megállapítani a halál okát. Annyi valószínű, hogy valamilyen, gyors lefolyású hasűri folyamat vitte el a kutyust. De még ezt sem merem határozottan kijelenteni, mivel nagyon kevés, részleges információ áll rendelkezésemre. Biztosat csak a tetem boncoltatásával tudhatnának meg. Anélkül marad a szívszorító találgatás.
jelige: Vesebeteg vizslám
2008-05-26
13 éves magyar vizsla kutyám egyik napról a másikra lett beteg. Orvoshoz vittük, aki megállapította, hogy - több más probléma mellett - a veséjével van a legfőbb probléma. Több napos infúziós, gyógyszeres kezelést kapott. Így most rendbejött, de az orvos azt mondta, hogy ezentúl csak speciális, vesebetegségben szenvedő kutyáknak kifejlesztett gyógytáppal lehet etetni. Sajnos nagyon drága a táp, havonta olyan kiadást jelentene, amit nem engedhetünk meg magunknak. Nem tudom mit tehetnék. Etethetem mással is, amivel védem a veséjét? Köszönöm a segítséget!
dr. Fodor Kinga állatorvos kolléganőm nemrégiben megjelent, a legtöbb könyvesboltban kapható, „Mit egyen a kutyám?” című könyvében találhat választ a kérdésére.
jelige: Tályog
2008-05-26
AZ ivartalanított, minden ellen beoltott fiú cicám farka tövén tályog keletkezett 2 hete. Az orvos felnyitotta, kitakarította és kpott 8 napig antibiotikumot, és még 6-szor, 6 napig kellett fertőtleníteni az üreget, betadinos és hyperolos vízzel. Szinte rögtön újra elkezdett a farka duzzadni és fájni, látszott hogy újra tályog lesz. Idő és pézhiány miatt nem tudtam újra elvinni, ezért megpróbáltam párakötést tenni rá. Bekentem burow kenőccsel, rá steril géz, rá meleg vizes vatta, rá nylon, rá ramofix háló és rag, szalag, + gallér, mert letépte először. Kb. 16 óra múlva leszedtem, és a tályog 2 helyen kifakadt, és kifolyt a véres gennyes tartalma. Viszont belül az üreget nem tudom fertőtleníteni, mert rúg-vág, harap, karmol, liheg, és képtelenség lefogni.Viszont ő nyalogatja magának egyfolytában, tehát annyira nem fájhat.( napig kapott antibiotikumot 1 hete, most újra kellene? Ha az üreg nem lesz kimosva betadinnel, mi történhet?Mitől lehet ez újra?
Csak az újbóli vizsgálat eredménye adhat választ a kérdéseire.
jelige: Bolognese
2008-05-26
Tisztelt Doktor Úr! A 2 éves Bolognese fiúkutyám bőre nagy felületeken feketés színű lett és a szőre erősen megfogyatkozott. (Semmiféle táplálkozási, vagy tartási szokása nem változott.) Köszönöm szíves válaszát. Üdvözlettel: T. József
Gondolom, azt szeretné megtudni, mi okozhatja az elváltozást, vagy hogyan lehetne meggyógyítani a kutyát. Először az első pontra kellene fényt deríteni. Állatorvosa valószínűleg egy alapos kivizsgálást fog javasolni, miután látta az elváltozást. Ennek valószínűleg része lesz egy bőrkaparék vizsgálat, és egy széleskörű vérvizsgálat. Miután megtalálták az okot, már hozzá is kezdhetnek az annak megfelelő kezeléshez.
jelige: sven
2008-05-26
Az lenne a kérdésem,hogy nem engedi kifésülni a szőrét, és lehetne neki valami altatót adni,hogy kényelmesen kifésüljem a szőrét? Nagyon nagy hülyeséget kérdeztem? Vagy van valami jobb ötlet!! köszönöm
Egyáltalán nem kérdezett hülyeséget. Nagyon sok beavatkozásnál jól jönne, ha az állat ellenkezését ki tudnánk kapcsolni. Sokszor még a fájdalommentes vizsgálatok ellen is nagyon tiltakoznak. Egyetlenegy nagyobbacska bökkenő miatt azonban csak nagyon indokolt esetekben alkalmazunk altatást. Ez pedig az, hogy az altatásba akár bele is lehet halni. Nemcsak állatoknak, embereknek is... Még akkor is van kockázata az altatásnak, ha jól képzett szakember (=állatorvos) jól felszerelt rendelőben vagy műtőben a legmodernebb eljárásokat bevetve végzi. Így hát otthonra ilyesmit nem javaslok. Ha valóban megoldhatatlan a szőrápolás éber állapotban, akkor azt javaslom, keressen fel egy olyan állatorvosi rendelőt, ahol kutyakozmetika is működik. Itt a két szakember együtt (állatorvos+kutyakozmetikus) biztosan úrrá tud lenni a problémán. Ne lepődjön meg, ha a beavatkozás elvégzése előtt az állatorvos Önt az altatás kockázatairól felvilágosítja, és írásos beleegyezését kéri a procedúrához.
jelige: tesszy
2008-05-26
A kutyám 6 napja kezdett el tüzelni és rá két napra kullancsot találtam benne, a kullancs elleni nyakörv ellenére. 3 napja bágyadt, nem jön hozzám, ha szólok neki, szinte csak fekszik egész nap, szomorú. Előtte életvidám, mozgékony kutya volt. Mi lehet a hirtelen hangulatváltozás oka?
A leírásból csak annyit tudok valószínűsíteni, hogy a kutya nagyon beteg. Azt, hogy ez összefügg-e a kullanccsal vagy a tüzeléssel, netán egészen más oka van, csak egy (mielőbbi) állatorvosi vizsgálat derítheti ki.
jelige: Bella 1
2008-05-26
Üdvözlöm Doktor úr! A kutyusonból két napja kullancsot távolítottam el. A Frontline cseppet használjuk,az előírt módon! A kullancs helyén pattanásszerű duzzanat keletkezett,mely erősebb rózsaszínű. Jelenleg a viselkedésén nem látunk változást. Jelenthet-e ez fertőzést,ill.gyulladást,forduljunk-e ezzel a problémával orvoshoz? Létezik jobb kullany ellenes szer a Frontline-nál? Válaszát előre is köszönöm! Regina
Üdvözlöm, Regina! A kullancscsípés helye szinte mindig gyulladásos lesz, mivel -mint a környezetben mindenhol- a kullancs szájszervén is hemzsegnek a baktériumok. Ennek nincs köze a specifikus kullancs-terjesztette („tick-born”) fertőző betegségekhez. Ha állatorvosa megnézheti az elváltozást, és ő sem talál fertőző betegségre utaló tüneteket, teljesen megnyugodhat. Egyik kullancs-ellenes készítmény sem garantál 100%-os védelmet. Ha van ideje, böngéssze végig az ilyen szerek leírásait a világhálón. Mindegyikben valami olyasfélét fog olvasni, hogy a fertőző betegségek átvitelének megelőzését nem garantálják. A kullanccsal erősen fertőzött területeken élő vagy sétáltatott kutyáknál sokszor érdemes kétféle védelmet is alkalmazni egy hatékony bolha-kullancs nyakörv és valamelyik spot-on (rácseppentő) készítmény kombinációjával.
jelige: Nutti
2008-05-26
Egy hét hónapos basset hound-om van. Körülbelül két hónapja erőltetve köhög, amely már majdnem hányásig fajul. Olyan mintha valami a torkában lenne. A helyi állatorvos sokféle gyógymóddal próbálkozott, de hiába. Étvágya van, játszik, nagyokat sétál, viszont nagyon sok füvet eszik.
Addig biztosan nem fogják tudni meggyógyítani a Nuttit, amíg nem tudják, hogy mi okozza a problémát. A sokféle gyógymód helyett én inkább részletes vizsgálatokat javasolnék. Gondolok itt a garattájék képleteinek vizsgálatára (mandulák állapota? idegen test? duzzanat?...), szóba jön ilyenkor a torokváladék mikrobiológiai vizsgálata is. Elképzelhető, hogy képelkotó vizsgálatokat (röntgen, endoszkópia) is be kell vetni a kiváltó ok felderítéséhez. Kezdjenek hozzá mielőbb!
jelige: radar
2008-05-25
5 hónapos beagle kan kutyám van. Kb. 3 hete este alvás közben fehér, illetve piros színű valamint piros, két végén fehér, kb. 1 cm hosszú lapos férgek másztak ki a végbélnyilásán. A székletében is találtam már férgeket. Amikor megszáradnak rizsszem nagyságú kemény sárgás valamikké változnak.Mik lehetnek ezek? A kutya eleven, eszik, mozog, nem fogyott.
Természetesen bélférgeket lát a kutyájában. Egy kölyök élete első évében 4-7 védőoltásra, valamint 2 hetes korától 2 hetente féreghajtásra, majd negyedéves korától egyedévente féreghajtásra és rendszeres külső parazitamentesítésekre szorul a hasonló meglepetések elkerülése érdekében. Keresse fel mielőbb állatorvosát, hogy megbezsélhessék a teendőket. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál.

<< <  305 / 470 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.09.26
XXII. kerületben talált 14 éves (!) keverék kan kutyuska az Illatos úton! http://illatosutiallatvedo.blogspot.hu/2016/09/illatos-ut-iii52-20160925.html
2016.09.22
2016. szeptember 21-én este került hozzánk ez a kutyus. Kb. 3 hónapos, kan kutya, talán újfundlandi keverék lehet. Mikrochip nincs benne. Budafokon, a Felső Sas utcában találták. Elsősorban eredeti gazdáját keressük, a rendelőben személyesen (1221 Bp. Kossuth L. u. 52.) vagy a 06 1/229-3865 telefonszámon várjuk a tulajdonos jelentkezését. Köszönjük!
2016.09.08
Marcipán a nevem, elmúltam 10 éves, sürgősen szerető gazdit keresek, illetve, ha lehetőség van, ideiglenes gazdit, amíg nem lesz gazdim, reménykedem, hogy hamarosan lesz!!! Sajnos haláleset miatt keresek új szupergazdit! Volt egy barátnőm, Szamóca, együtt éltünk, neki lett már gazdája. Egészséges vagyok, picit nagyobb stramp yorkie:) Sajnálatos dolog történt, mert nyáron új gazdiknál volt, kertesházban, hamar megszokta, nagyon szeretett ott lenni, de mindenféle indokkal vissza akarták adni, azt mégsem, azt megint… az lett a vége, hogy mire már végre otthon érezte magát ott, visszaadták mivel a hölgy elvesztette a munkáját:( és nem szépen adták vissza, finoman fogalmazva! Szereti a kertet nagyon, bár lakásban élt 9 évig, szelíd nagyon és zseniális a személyisége, nyilván szereti a paplanokat ágyakat, de ha rászólnak, akkor nem megy föl rá, a gyerekeket imádja, visszahúzódóbb és komolyabb úriember, de ha valakiben megbízik és megszereti, akkor örökké szeretni fogja! Megeszik mindent, zöldségeket is hála, a kutyatápokon kívül. Nincs ivartalanítva még. De meg lesz oldva. Soha senkit sem harapna meg, eddig sem tette, ezután semfogja:) Nagyon jó házörző! Figyel, és mindent meghall:) Köszönöm kedves emberek, szeressen valaki... Vau! Telefonszám: 06-20-917-8021