Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: gumaci
2008-06-11
Tisztelt Doktor ur!tavaly párzott a spániel kutyusunk de kiskutya nem lett:(pedig a teje jött.az állatorvosunk szerint állterhes volt.most pároztattuk megint 3x sikerült nekik és szombaton kellene fialnia.4 emlője elég szépen duzzadt és a tej is jön belőle.és elég széles is lett a kutyusunk:)honnan tudom meg pontosan hogy lesz e kölyke vagy megint állterhes?köszönöm a válaszát.
Kizárólag ultrahang vizsgálattal válaszolható meg egyértelműen a kérdése. Honlapunk Publikácók és Tudnivalók rovataiban még sok hasznos információt találnak a teendőikről. Tudatos felkészülést és problémamentes szülést, kölyöknevelést kívánok.
jelige: joker
2008-06-11
Nekem az a gondom,hogy a kutyusom nagyon makacs,hisztis. Főleg az emberekkel, a minap elvittem kozmetikushoz,és ő azt mondta hogy neveljem meg a kutyámat,mert nem birt vele,folyton harapdálta,velünk itthon csak játék szinten teszi ezt. Mit csináljak,hogy barátságosabb legyen az emberekkel??
Az állatorvos válaszol műfaj keretei itt nekem csak annyit engedélyeznek, hogy egyértelműen, következetesen viselkedjenek mindig a kutyával. Főleg a fiatal, temperamentumos, kanok esetében kell sok időt tölteni azzal, hogy az alapvető vieslkedési szabályokat (nem harap, tűri a fésülést, kezeléseket ..) megértessük vele. Otthon és idegen környezetben is el kell játszani ezeket a műveleteket a kutyával, ha jólé viselkedik meg lehet dícsérni, jutalomfalattal megerősíteni a helyes viselkedését. Ha nem megy a dolog, olvasson el kutyatartással kapcsolatos szakkönyveket, kérjen segítséget kutyaiskolától, kiképzőtől, állatorvosától.
jelige: Zsuzska
2008-06-11
Tisztelt Doktor úr! Van egy 7 hónapos szálkás szőrü fiú törpetacsim. Múlthéten csütörtökön hányt, de csak némi folyadékot aminek sárgás színe volt. Diétáztattam. Helyrejött, de tegnap reggel megint hányt szintén egy kis sárgás majd fehér habos nyálat, de utána egész nap semmi baja sem volt. Ma reggel megint volt egy kis hányás, de adtam neki 3 szem kekszet ettöl úgy látom megnyugodott a gyomra. Lehetséges, h sok a sava és így üríti ki magából? Tény, hogy imádja a sajtot, de ma már nem adtam neki. Royal canint kap és más kutyaeledeleket. Amúgy jókedvü, játékos, nedves az orra és egyáltalán nem úgy néz ki mintha beteg lenne. Tény, hogy az utcán mindent fel akar szedni és megenni pedig nagyon odafigyelek rá, hogy ne szedjen össze semmit.
A diétáztatás heveny gyomormegterhelések esetében akár önmagában is megoldás lehet kutyák esetében is. Az Önök esetében úgy látszik nem erről van szó. Minthogy a hányás az egyik leggyakoribb, legáltalánosabb tünet kutyákon - számtalan veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhatja. A kutya részletes vizsgálatával szűkíthető a kört, majd diagnosztizálható a betegség.
jelige: Csak ne legyen baja!
2008-06-11
Üdv Dr Úr! Magunkhoz vettünk egy 10-hónapos kutyust,akiről állitják minden oltása már megvan!De!Nem találják az oltási könyvét semmit sem tudunk róla bizonyitottan.Kérdésem lenne,ha egy kombinált oltást kapna most a kutyus lehet-e baja,hogy többet kap egy év alatt mint kéne?+veszettség?Mivel már van 3-kutyánk nem szeretnék bajt ebből! Válaszát köszönöm!
Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy 10 hónapos kutyának milyen ajánlott védőoltásai kellenének. Kérdezze meg az előző tulajdonosokat, hogy hány alkalommal oltották be a kutyát. Ha ez a szám nem 5-7 közötti, akkor azért jobb lesz , ha Önök is fenntartásokkal kezelik a „Minden oltása megvan.” kijelentést, pláne, ha továbra sem kerül elő az az oltási könyv. A régi tulajdonosok állatorvosuktól is kérhetnek igazolást az oltásokról ... Állatorvosa nem lehet ilyen jóhiszemű, mint Önök. Érvényben lévő rendelet kötelezi arra, hogy az egy évnél fiatalabb ebet 2 alkalommal beoltsa veszettség ellen. Az összes többi védőoltás és parazitamentesítés „csak” ajánlott. Általánosságban elmondható, hogy minden új állat-családtag érkezésekor érdemes állatorvosukat mielőbb felkeresni.
jelige: Mackó
2008-06-10
1éve fogadtunk be menhelyről egy 3-4 év körüli szuka komondor kutyust. Eddig semmi probléma nem volt vele, nagyon szeretnivaló. Nem mondhatnám, hogy sokat szokott mozogni, de az elmúlt 2 hétben szinte csak fekszik. Ha labdázni próbálok vele, rögtön elfekszik. Csak akkor áll föl, ha nagyon muszáj. Étvágya viszont van. Nem tudom, lehet ez valami betegség vagy csak a lustasága? Válaszát előre is nagyon köszönöm
A lustasága mellett szinte bármi betegsége lehet a kutyának, ami mellett még elfogadható étvágya van. Könnyne lehet akár mozgásszervi, fájdalommal járó megbetegedés, szívelégtelensége, vagy mondjuk gennyes méhgyulladása a Mackónak. Jelezze állatorvosának a problémát és kérje a kutya részletes vizsgálatát. Ha kiderül, hogy vaklárma az egész, és valóban csak a meleg miatt lusta a kutya - legalább megnyugodhatnak, és megbeszélhetik a kutya ivartalanítását. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: toklász 2.
2008-06-10
Köszönöm válaszát. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hány nap után kellene a gyulladásnak jelentkeznie, ha kialakul? És milyen tünettekkel jár? A kutyusunk 2 napja tüsszög, de az orrából hálisten egyelőre nem jön sem genny, sem vér közben. Valamint nem rázza a fejét, a melső lábaival sem tesz olyan mozdulatokat, mintha szabadulni akarna tőle, csak napjában többször erősen tüsszög. Ami főleg akkor jelentkezik, ha eszik, vagy iszik, de ettől függetlenül a kedély állapota teljesen normális. Köszönettel, Egy aggódó gazdi
Egy alakadt toklász rögtön és folyamatosan igen erőteljes gyulladásos tüneteket vált ki legtöbbször. A véres, törmelékes, egyoldali orrfolyás néhány óra - pár nap alatt megjelenhet. Az evés/ivás után jelentkező tünetek miatt azt sem tudom kizárni, hogy esetleg rendellenes hasadék, nyílás lehet a szájüreg és orrüreg között (farkastorok) vagy esetleg a lágy szájpadlás, garat környékén van elváltozás. A kutya részletes vizsgálata ajánlott.
jelige: sapekr 2.
2008-06-10
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát! Kérdésem azonban arra irányult volna, hogy a remegés normális-e...Hamarosan egyébként igen, ivartalanítunk.. Üdvözlettel,
Bármi okból „felbosszantott, ideges” macskán gyakran látunk izomremegést - ez azonban percek alatt normalizálódni szokott, azaz nem megszokott, hogy órákkal az izgalom után is észlelik. Sajnos az oltatlan cica izomremegését gyakorlatilag bármely lázzal járó betegség is okozhatja, ezért ezt is érdemes lenne megemlíteni állatorvosuknak.
jelige: Paulina
2008-06-10
Kedves Dr.Úr! Van egy 7 éves Bolonaise kan kutyánk és most már 3.éve előjön nála hogy a jobb oldalát a combfölött úgy kirágja foltszerüen,hogy a hús látszódik már.Vittük orvoshoz vele és az orvos nem mondott semmit.Váltsunk tápot, próbáljunk házi kosztott adni neki.Nagyon sajnálom szegényt.Mi lehet vele? Hogy tudok segíteni? Köszönettel .
Pedig csak szót kellene értenie szűkszavú kezelő orvosával ...O): A szezonálisan visszatérő bőrtüneteket számos betegség (allergiás kórképek, parazitás, gombás, bakteriális fertőzések, belgyógyászati-, endokrin betegségek ...) is okozhatják. A kutya részletes vizsgálatával kideríthető a betegség oka, és valószínűleg meg is gyógyítható a kutya. Ha állatorvosa is egyetért, lehet, hogy a részletes vizsgálatokkal specialistát kellene megkeresni.
jelige: talált kutyus
2008-06-10
Tisztelet Doktor Úr! A kiskutyát vízpartra kitéve találták, úgy adták nekünk. Fürdettüktiszta vízzel, de nem ér semmit. Nagyon, szinte folyamatosan vakaródzik, már valószínű, hogy attól sebes is, mivel a fogaival is vakarjamagát. Mit vegye, hogy elmúljon a viszketése? Válaszát várom és előre is köszönöm!
Nem véletlen az általános szabály, hogy egy befogadott kutya esetében jó, ha az első utunk az állatorvoshoz vezet ... „Köszönés helyett” kellene beoltatni, és parazitamentesíteni a kutyát - nem kizárt, hogy ezzel már meg is szűnnének a tünetek. Ha ezek után is vakaródzik, akkor részletes kivizgsálással lehet diagnosztizálni az okát, és segíteni a kutyán.
jelige: csoki a keverék
2008-06-10
Kedves doktorúr!11hónapos szuka kutyám nagyon levert,kedvetlen.elvittem állatorvoshoz,hőemelkedése volt,és megultrahangozták a hasát.a méhében láttak kb 1cm átmérőjü vizzel telt hólyagokat.kapott valami antibiotikumos injekciót.hazaértünk,a kutya elkezdett hányni,és hasmenése is volt,ami rettenetes büzős volt.állitólag a méhgyulladás nem jár hányással.lehet esetleg parvó virus?1 hete vettem egy másik kölyök kutyát is,de rajta semmi tünet nincs.köszönöm válaszát!
De bizony, a méhgyulladás is gyakran okoz hányást a kutyákban. A probléma az, hogy a Parvó és méhgyulladás mellett még sok tucat egyéb betegség is ... Jelezze állatorvosának a fejleményeket.
jelige: sapekr
2008-06-10
Tisztelt Doktor Úr! Nősténymacskánk van, családi házban lakunk, alapvetően benti macska, a kerítésen kívül talán még sosem volt. Egy éve kb. fogamzásgátló tablettát szed. A kertünkben elő-elő fordul egy hím macska, főként ilyenkor párzási idő alatt. Ma nagy hangzavarra értem ki a kertbe, és a macska mintha puskából lőtték volna ki, úgy tüzelt a házba be, a hímet meg elzavartam.. Azóta a macskánk kicsit ingerlékenyebb, nem engedi, hogy hozzányúljunk hosszabb távon, és a lényeg, hogy bár nyugodtan fekszik, ütemesen picit remeg, ez látványosan a jobb oldali két lábán látszik.. Enni eszik, látszólag semmi baja, csak remeg, most már vagy 3-4 órája. Egykét hónappal ezelőtt is felfigyeltünk ilyen remegésre, csak akkor nem tűnt ennyire fel, hogy az ”Aktus” vagy ”aktus-kísérlet”-től van. Meg el is múlt, már néhány hete nem tapasztaltuk. Mitől lehet? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm szépen!
Bármilyen érzékletesen leírta a történteket, lehetetlen kitalálni, hogy az észlelt esemény kapcsán, vagy akár előtte/utána történt-e párzás. Macska esetében is a vemhesség 2-3. hetétől ultrahang vizsgálattal lehet a vemhességet diagnosztizálni. Arra is szeretném felhívni a figyelmét, hogy hosszantartó hormonkezeléssel szemben az ivartalanítási műtétnek jóval kevesebb a veszélye, szövődménye. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában még olvashat hasznos információt.
jelige: veronika
2008-06-10
Maine coon cicám (hím) 15 hónapos. Apja-anyja Európa szépségpajnok, igen nagytestűek. A tenyésztő garantálta meg lesz kifejletten 10 kg. Kérdéseim: normál súly-e ebben a korban a 4,2 kg? Miért van az hogy jóval kevesebb a táplálék igénye mint a házi macskánknak? Szerintem nem eszik eleget. Ez nem lehet betegség jele? Mindenkitől fél kiskora óta, ha látogatók jönnek a lakásban akár egy -két napra is elbújik. Nem szereti ha simogatják csak ritkán ha ő igényli, mindig félrehúzódik. Nem játszik, sohasem szalad pl egy lislabda után, csak nézi. Nem jön a cic szó hallatára, magánakvaló, érdektelen. Kb. 1 hónapja fogínygyulladást észlelünk nála. A leírtak alapján lehet valami baja van vagy csak az alap temészetét nem szoktuk meg? Válaszukat köszönöm!
Meg kell mondjam, hogy bármilyen szülőpár esetében sem „garantálhat” a tenyésztő kifejlettkori testsúlyt egyetlen macska esetében sem. Bármely felvetése helyes lehet. Szerintem a teendője a macska részletes kivizsgálása. Ezek után kiderülhet, hogy helyesen táplálja-e a macskát, van-e bárminemű szervi elváltozása, betegsége, vagy elég csak a „lelkével” foglalkozni.
jelige: Boldizsár
2008-06-10
13 éves angol szetter kutyánk farktöve alatt diónyi kinövést találtunk. Körülötte szörzetet sincs.
Valószínűleg egy daganatot észleltek a Boldizsáron. Állatorvosuk - felteszem - citológiai mintavételt, vérvizsgálatokat esetleg röntgen, hasi ultrahangot fog ajánlani a kutya állapotának felderítése érdekében, és szerencsés esetben egy viszonlyag egyszerű műtéttel megoldhatja az ügyet. Igen, akár egy 13 éves szetter is altatható, operálható. Honlapunk Publikációk rovatában még több hasznos információt olvashat.
jelige: torok gyúlladás
2008-06-10
Jó napot.A kutyusomnak Bichon Hawanese,torok gyúlladása van.Az állat orvosunk szív zörejeket észlelt és szív ultrahangot javasolt és antibiotikumt adott neki..Azt szeretném kérdezni,hogy addig is mivel tudok neki segíteni? És hogy a szívultrahang körülbelül mennyibe kerül,mert ilyen helyen még nem jártunk Snukyval?A Lehel úti állatkorházba megyünk.Segítségét előre is nagyon szépen köszönjük.
Semmi egyebet ne adjon a kutyájának, mint amit kezelőorvosa ajánlott. Az időpont kérésekor kérdezze meg Vrabély dr-t, hogy mennyibe fog kerülni a vizsgálat. El fogja árulni Önnek.
jelige: hiszti
2008-06-10
Jó napot kívánok! CSak hallomás után kérdezem Önt: a csirkehús okozhat-e allergiát kutyusnál? Sokszor vakarózik 8 hónapos kutyusom, és nem tudom, igaz lehet-e ez az állítás, vagy csak vaklárma? MInden nap átvizsgáljuk, e szerint nem bolhás, a bőrén sem találtunk elváltozást. Kevés száraz eledelt kap, leginkább a házi kosztot eszi, amit ezért sokkal kevesebb sóval készítek el. Azonban úgy gondolom, mert hogy KUTYA, húsevő, így kell hogy egyen neki való kaját is. Természetesen nem csak csirkét adunk neki, kap más, főtt, vagy átforralt húst is. Várom válaszát. Köszönettel: Hiszti-gazdi
Táplálék allergiák is okozhatnak szőr-, bőrtüneteket kutyákon, köztük a csirkehús fehérje is kiválthatja a tüneteket. Nem csak a táplálékban előfordiló fehérjék allergizálhatnak egy kutyát (macskát, embert). Sőt a bolhán, kullancson kívül léteznek olyan rejtett életet élő (bőrben) paraziták, amiket a leggondosabb átvizsgálással sem fog észrevenni. Aztán az allergiás és parazitás okú bőrbetegségek mellett számos egyéb betegség (bakteriális, gombás gyulladások, helyi sérülések, belgyógyászati, endokrinológiai betegségek ...) járhatnak viszketegséggel. Ezért aztán egy ilyen egyszerű tünet kivizsgálása is sokszor igen sok vizgsálatot igényelhet. Hallani sok mindent hallhat kutyák vakaródzásával kapcsolatosan , az internetről is temérdek információt nyerhet - de az igazi az lenne, ha megkérdezné állatorvosa véleményét a dologról.
jelige: Fanny
2008-06-10
Tisztelt Dr nŐ /Úr. A napokpan elpusztult 14 éves rotweiler kan kutyám, és van egy 5 éves lány(ivartalanitott) rotweiler kutyus. Jó barátságban éltek kedvelték egymást. Kérdésem az milyen reakció várható a meglévő kutyátol, társa elvesztése után van -e bármilyen tennivaló ilyenkor. Tisztelettel :
A 14 éves kan rotti igazi ritkaságnak számít. Ezt a kort csak néhány egyed éri meg. Az egyedül maradt ivartalanított szukával kapcsolatosan nincs más teendője, mint a szokásosnál is több séta, haverkodás, játék. A legtöbb esetben nincs komoly „lelki betegség” ilyen esetekben, sokszor mi emberek nagyítjuk fel, vetítünk emberi érzelmeket a kutyáinkra. Az benne lehet a dologban, hogy napokig, hetekig keresi társát a velünk maradt kutya - de az, hogy gyógyszeresen, terápiásan be kellene avatkozni az még ritkábban fordul elő , mint egy 14 éves kan rotti ... Sajnálom a történteket.
jelige: toklász
2008-06-10
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi tüneteket produkálja egy éves shar-pei kutyusunk, érdeklődni szeretnénk, hogy az Ön véleménye szerint forduljunk-e állatorvoshoz, vagy várjunk még néhány napot, hogy javul-e az állapota. Illetve csak arra gyanakodhatunk-e, hogy toklászt lélegzett be? A tegnapi napon sétálni voltunk a kutyussal egy toklászokban gazdag területen. Egyszer csak a kutya hirtelen erős tüsszögésbe kezdett (egész testében rászkódott), ami kb. 5 perc múlva elmúlt, de utána a nap folyamán még körülbelül 10 alkalommal rájött a tüsszögés, de ekkor már 5-6 tüsszögés után abbamaradt. Sajnos a mai napon is előfordult még a tüsszögés. Nagyon sok rosszat olvasam arról, hogy ha mi történhet ha belélegzi a kutya a toklászt, illetve a toklász eltávolításáról. További kérdésem lenne, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy még mindig az orrjáratban van-e a toklász, illetve ténylegesen csak műtéti úton (altatással) lehetséges az eltávolítása? Válaszát előre is köszönöm!
A leírása alapján valóban talán a legvalószínűbb az orrüregi idegentest (toklász, ...) és esetleg az allergiás tünetek jelentkezése a kutyáján. Amennyiben otthon is folytatódtak a tünetek a kutya a fejét rázza, esetleg mellső végtagjaival szabadulni igyekvő mozdulatokat tesz - akkor szinte biztosra vehető, hogy idegentest van az orrüregében. Az orrüregi toklász sorsa lehet az, hogy a garatba jutva a kutya lenyeli, és a későbbiekben nem okoz gondot, de sajnos sokszor az orrjáratokban elakadva komoly gyulladást okoz. A diagnózis ondoszkópos vizgsálat adja a leghasználhatóbb eredményt, az eltávolítás pedig szinte mindig altatásban végezhető el. Sajnos van, hogy komoly műtétet (állcsont trepanációt) igényel a dolog. Amennyiben nem szűntek a tünetek, érdemes mielőbb felkeresni állatorvosát.
jelige: vito
2008-06-09
Elpusztult a kutyám és nem tudom,hogy ezt kell e valahol /pl állatorvos/ jelezni. Kérem szives segítségét.Köszönettel
Lakhelyének az ebnyilvántartója felé kell jelenteni az eseményt. Állatorvosa és az önkormányzat jegyzője tudja, hogy ki az ebnyilvántartó. Sajnálom a történteket.
jelige: csini
2008-06-09
Üdvözlöm! Egy hónapja jelentkeztek csincsillám szőrhullásos tünetei. Állatorvosi tanácsra Canesten kenőccsel és atka elleni fehér tejszerű vízzel hígitott oldattal kenegettük a szőrét és bőrét. A kezelés nem használt sőt még csúnyább lett a bundája, már a szeménél is hullik a szőre és a súllyából is vesztett pedig a táplálkozása úgyan olyan mint eddig volt. Kedélyállapota sem változott, nem levert. Kérem szíves segítségét. Köszönettel:
Állatorvosa gyanúja szerint a tüneteket gombás és/vagy parazitás fertőzés okozhatta a csincsillán. Nem írta, ezért számomra nem világos, hogy a vizgsálat során történt-e bőrkaparék mintavétel és laboratóriumi eredmény is igazolja a gyanút, vagy a feltételezett diagnózis alapján kezelték a Csinit. Ha a helyi kezeléskor alkalmazott szereket lenyalhatta, ledörgölhette az állat, akkor pedig akár helyes diagnózis esetén is hiába várjuk az eredményt. Sajnos az említett parazitás és gombás fertőzések mellett akrá baktériumok, bagy allergia, vagy egészen eltérő belgyógyászati, endokrin betegségek is okozhatnak hasonló tüneteket. Ezért, és főleg azért, mert a leírt kezelés nem hozta meg a várt eredményt a csini részletes kivizsgálása lehet célravezető.
jelige: Csini a Mopsz
2008-06-09
Kedves doktor úr! Érdeklődni szeretnék az álterhességgel kapcsolatban. 17 hónapos Mopszunk van, egy hete fejeződött be a tüzelés. Mikor alakulhat ki álterhesség, csak tüzelés után, és mennyi idő elteltével a tüzeléstől, vagy bármikor, és mik a tünetei? Köszönöm válaszát. Jelige: Csini a Mopsz
Az álvemhesség kialakulásáról, tüneteiről, veszélyeiről részletesen olvashat honlapunk Publikációk rovatában. Azt kérem, hogy a nemrég megválaszolt „még nem olyan öreg” jeligés kérdést és választ is olvassa el. Ha elolvasta a vonatkozó információt, azt gondolom, hogy nem lehet más döntése, mint a Csini gyógyszeres kezelése az álvemhességet illetően, majd mielőbbi ivartalanítása. Sok kellemetlen és veszélyes következménytől kímélnék meg magukat és Csinit is.
jelige: Volta
2008-06-09
Üdvözlöm! 14 éves tacskó kutyánk 2 napja evés közben néha a szájához nyúl (mindig ugyanoda) és kaparja, mintha beszorult volna a fogai közé mondjuk egy csont. Amennyire lehetett, megnéztem, de nem láttam, hogy bármi lenne a fogai között. A szemfoga fogköves volt, arról tört le egy darab fogkő (és még egy csík maradt rajta). Nem szereti, ha a szájában turkálok, ezért próbálja elkapni a fejét, de ezen kívül nem mutat fájdalmat, ha az ínyét végignyomkodom. (Cataflam tablettát adtam neki.) Ön szerint kizárólag a fogkő leválása okozhatja a problémát? Ha esetleg a megfelelő fog eltávolítására kerülne sor, altatásban végzik a húzást? Ha igen, azt egy 14 éves kutyus kibírja? A környékünkön nem nagy választék van állatorvosból, ezért kérdezném, hogy bármelyik állatorvos vállal vajon fogászati kezelést? (Nem spórolásból, csak miheztartás végett kérdezném, hogy egy röntgen, tömés vagy húzás kb. mennyibe kerül?) Köszönöm válaszát!
A legtöbb részletes szájüregi-, fogászati vizsgálat során valóban legalább egy felületes bódítást alkalmaznia kell állatorvosának. A kor önmagában azonban egyetlen ember, vagy állat altatásának-, műtétjének sem lehet akadálya. Semmi baj azzal, hogy árak felől is érdeklődik, de az állatorvosi tevékenység is szabadáras, és meglehetős különbségek vannak, még ugyanazon tevékenységek árai között is. Hozzávetőleges árat azonban szívesen írok. A kutya általános kivizsgálása és vérvizgsálata az altathatóság megítélése érdekében 5-8 e Ft között lehet. Az eb altatása 4-10 eFt a fogászati beavatkozások 3-20 eFT közötti összegek lehetnek.
jelige: még nem olyan öreg ...
2008-06-09
11,5 éves nőstény vizslánk szinte minden évben álvemhes volt. Gyógyszerrel kezelve rendbejött, de egy és ugyanaz emlője gyakran begyulladt. Láz, levetrség, antibiotikum-kezelés, s meggyógyult. Másfél éve mindegyik emlőjében cseresznyemag nagyságú göböket fedeztünk fel /többet is/, a gyulladásos emlőjében nagyobbat. Orvosunk tavaly ivartalanította, s reményét fejezte ki, hogy a göbök növekedése meg fog állni. Télen lakásban tartva kutyánk mind gyakrabban bevizelt, egy nap már többször is. Ekkor Incurin tablettát kapott, amit kétnaponként fél tabletta beállítással, már csak elvétve történt meg a baleset. Náhény hete ismét begyulladt ugyanaz az emlője, antibiotikum, lázcsillapítás és rendbejött. Azóta lelassult, nem akar sétálni, órákig ugyanabban a pózban mozdulatlanul fekszik és állandóan morog. Bár a morgás a téli bent lakással kezdődött, mintha elégedettségét fejezte volna ki...Most viszont ha odamegyünk a kosarához, nem jelzi örömét a farkával, mint rég. Tavaly egy másik or vos, akinél körömvágás miatt voltunk, mielőbbi műtétet javasolt. Teljesen tanácstalanok vagyunk, talán ezt kellett volna orvosunktól kérni az ivartalanítással együtt, /Bár nagyon nehezen épült fel így is/ A csesznyemagok nem nőttek, inkább szaporodtak egy kevéssé, de a gyulladásosban viszont szilvanagyságúra nőtt. Étvágya változatlanul jó, jó kondiban van, s mióta kinn lakik nem adjuk a gyógyszert, s csodák csodája száraz a fekhelye. Ön mit javasol az emlőivel kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm
Valóban még nem olyan öreg, nem az a baj ... Az emlők citológiai vizsgálatával lehet kideríteni, hogy idült emlőgyulladása, vagy emlődagaata van-e az öreglánynak. A részletes vizsgálatok (mellkasi röntgenek, vérvizgsálatok ...) kapcsán az is kiderülhet, hogy megoldható-e az eset. Az eset tanulsága mindenképpen az, amit régóta tudunk. Kutyák esetében is a fiatalkori ivartalanítás adja az esélyt a hosszú, egészséges életre. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: tigris
2008-06-09
Van egy fiu házi cicám 1 éves , pár hete észrevettem hogy a szokásosnál jobban hullik a szőre. Ahol feküdni szok találtam kisebb csomó szőröket .De mást nem vettem rajta észre nem kedvetlen és étvágya is van .Van még 3 házi cica de neki semmi bajuk nincs. Házi koszot konzervet és tápot esznek , néha halat nyersen .Tudna segíteni hogy mi okozhatja a sok szőr hullást? Előre is köszönöm . Üdvözlettel
Tudnék sorolni sok tucat betegséget, ami egy oltatlan, nem ivartalanított macska esetében szőrhullást (is) okozhat, de nem ez a megoldás. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani az okot, majd tud javaslatot tenni a megoldásra is. A rendszeres védőoltásokkal, parazitamentesítésekkel, ivartalanítással és helyes táplálással egy kijáró macska is akár 20 évig élhet. Mindezek hiányában a cicák néhány év alatt elkopnak.
jelige: bovier
2008-06-09
Tolnán élünk, 13 éves bovier szukánknak kékes színű hályog lett a szemén egyik napról a másikra. Állatorvost hívtunk, aki felírt egy szemcseppet, de kevés esélyt lát arra, hogy a kutya nem vakul meg. Hallottam szemműtétről kutyáknak, amivel meg lehetne szüntetni a vakságot. Kérem segítsen abban, hogy hol van lehetőség szemműtétre kutyáknak?
Nem lehet addig megoldásról, szemműtétről beszélni, amíg nincs pontos diagnózis a kutya ügyében. A leírt elváltoztást, akár cukorbetegség és számos (!) szembetegség is okozhatja. A kutya részletes vizgsálatávaé lehetséges dignózishoz jutni, majd ezek után lehetséges az esélyeket, megoldásokat latolgatni. A részletes vizsgálatokat akár a Szekszárdi Állatgyógyászati Központban el tudják kezdeni - és nem biztos, hogy szemész specialitára lesz szükség a diagnózishoz.
jelige: betty
2008-06-09
11honapos shihtzu kutyamnak elegge hullik a szore .mitol lehet?ugy hallottam kalcium hiany is okozhatja.
Minden kutyának és macskának hullik, cserélődik a szőre - ez természetes folyamat. Ha úgy érzi, hogy a Betty esetében a normálishoz képest felerősödött szőrhullás tapasztalható, azt pedig szinte bármely (!) betegség és igen akár hiánybetegségek is kiválthatják. A hiánybetegségek özül a legkevésbé a kálcium hiánya okoz szőrhullást. Állatorvosa meg tudja állapítani, hogy valóban felerősödött, kóros szőrhullásról van-e szó.

<< <  305 / 476 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379