Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: kluttyogó
2007-11-07
Van egy németjuhászom 5 hónapos és furcsa kluttyogó hang jön ki a torkából,főleg amikor fut,nem tudom mitől lehet?
Hát, ha kuruttyolót írt volna, akkor biztosan rávágom, hogy talán békát nyelt ... o): Ha evés, ivás után - telt gyomor esetében észleli a jelenséget, akkor könnyen magyarázhatjuk a távozó gázok hangjával. Ha ettől teljesen függetlenül hall furcsa hangokat - azt érdemes lenne kivizsgáltatni, mert nem lehetetlen, hogy mellüregi folyadéktartalom, gége-, légcső szűkület, ödéma, idegentest ... tehát komoly elváltozások állnak a háttérben. Mellkasi és nyaki röntgen felvétel nélkül valószínűleg nem lehet válaszolni a kérdésére.
jelige: baba
2007-11-07
mikor érett egy kankutya
A kankutyák ivarérése 5-8 hónapos kor között következik be. A kistestűek, és jó körülmények között tartottak korábban, a nagytestűek, gyengébben fejlettek később „érnek”. Az ivarérettség azt jelenti, hogy képesek párzani és megtermékenyíteni a szukákat. A tenyészérettség csak jóval később 12-24 hónapos korukban következik be, csak ekkor lehet és érdemes őket tenyésztésbe fogni. Erre vonatkozott a kérdése, vagy azt szerette volna tudni, mikor „nő be a feje lágya”, mikor érett mondjuk munkára, versenyeztetésre ... stb. Ha valóban kíváncsi valamire, nem ártana kicsit árnyaltabban feltennie a kérdéseit ...
jelige: macskusz
2007-11-07
üdvözlöm!először is köszönöm a válaszait!az lenne a mostani kérdésem,hogy kiskutya érkezik tavasszal a családhoz,de van egy imádott fekete ivartalanított kandúr cicánk.lehetséges hogy ”baj” lesz?a kutya tudom, hogy nem fogja bántani a cicát de fordítva aggájaim vannak.nem agresszív amúgy a cica,de mégis ön szerint nem lesz konfliktus közöttük?a kutya nőstény lesz!előre is köszönöm
Könnyen előfordulhat, hogy az ismerkedés, összeszokás időszakában elcsattan egy-két pofon a kölyök kutyán, de semmi komoly, megoldhatatlan konfliktusra nem kell számolnia.
jelige: Füge
2007-11-07
1 éves vizsla kutyusommal már párszor előfordult, hogy hosszú-hosszú percekig pisil, sőt nedves volt allatta a pléd is. Aztán mindez másnapra el is múlt.Talán felfázott vagy sokat ivott vagy....? Abszolut szobatiszta.
A sok vízivás és vizeletfogyasztás sok betegség tünete lehet. Bármilyen lázzal járó betegség (akár „felfázás” is), veseelégtelenség, cukorbetegség, Cushing kór, gennyes méhgyulladás ... és sok egyéb kór esetén lehet ez az első tünet. Részletes kivizsgálást igényel az eset. 1);
jelige: erős állapotromlás 2.
2007-11-06
Pár nappal ezelőtt már kértem tanácsát(nov.2.),egy foxterrier kutyámmal kapcsolatban,akinek állapota folyamatosan romlott.Válaszát ezúton is szeretném utólag megköszönni,mert úgy láttam, ohgy az e-mail amit küldtem nem ment át.Sajnos a kutya állapota semmit nem javult(összeszaladt a másik kutyámmal,majd a szteroid injekció ”ellenére” is romlott az állapota,most már járni sem tud.)Tanácsára elvittük az Állatorvosi Egyetemre,mert ott tudták leghamarabb a szükséges vizsgálatot elvégezni.A következőt írták le: Symptoma:Tetraparesis,de spasztikus,megállítható.Súlyos propriocepciós zavar.Normoreflexia,a nyak nem fájdalmas.A tudata tisztának tűnik,de talán kissé tompa a kutya.A jobb oldalon ventrolateralis strabismusa van,a bal oldalon kiesett a fenyegetési reflex.CT:extrém agykamratágulat mindkét oldalon,de a jobb oldalon még kifejezettebb DD:hydrocephalus.Kórházi kezelés 2x2 g Mannit iv.,baytril injekció.Kezelési javaslat:mannisol infúzió naponta 3x1 g/ttkg,kortikoszteroid kezelés folytatása,B-neuron injekció,10 mg/kg enrofloxacin inj. naponta. Az orvos véleménye szerint ha 2 napon belül nincs változás,akkor reménytelen a helyzet. Szeretném megkérdezni, hogy az agyban felhalmozódott folyadék eltávolítására ismeretes-e más módszer az itt felsoroltakon kívül?(illetve ha a javasolt terápia nem eredményes,tényleg reménytelen a helyzet?)
A leírt vizsgálatok, az alkalmazott terápia és a prognózis is teljesen megegyezik az én véleményemmel. Semmi előremutató dolgot nem tudok sajnos tanácsolni a kutya esetével kapcsolatosan. Fogadja el kezelőorvosa és az egyetemi kolléga álláspontját.
jelige: Silvertree
2007-11-06
Tegnapelőtt került hozzánk egy cica. Szombatra nagyon beteg lett, alig tudott járni enni nem evett és inni si csak keveset. Este kijött az állatorvos és adott neki injekciót és a macska már tökéletesen jól van, de továbbra sem eszik semmi. Az orvos szerint túlságosan kiszáradt már a cica és férges is erre adott neki gyógyszert. Hogyan tudnán elérni, hogy egyen valamit?
Ha „tökéletesen jól lenne” a cica, akkor természetsen étvágya is lenne. A teljes étvágytalanság önmagában is aggasztó tünet egy kölyök macska esetében. Jelezze kezelőorvosának, hogy a cica továbbra sem eszik. Ő vagy infúzióüval fogja kezelni a cicát, vagy ad (esetleg receptet ír) olyan szerről ami segít átvészelni a cicának a betegségét. Nem lehetetlen, hogy megtanítja a kölyökmacska kényszertáplálásának a módját is Önnek.
jelige: vakság
2007-11-06
Van egy 6 hónapos mopsz kis kan kutyám, ajándékba kaptam mert az egyik szemére megvakult (mondta akitől kaptam). A kiskutya testvére a mancsával a szemébe kapott és ez által a jobb szemére megvakult a kutyus. De rájöttem és állatorvos is megállapította hogy a másik szemére is vak. ÚGy született, és sajnos vak is marad teljesen. Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleges pároztatáskor a vakságot így az utódok örökölhetnék? Válaszát előre is köszönöm.
A veleszületett vakságot a kutya örökítheti az utódokra. Emiatt a Mopsz kan kazstrálása és nem esetleges pároztatása ajánlott.
jelige: carmen
2007-11-06
A lány kutyusom vemhes lett - most 7-8 hetes lehet. Az érdekelne, hogy honnan tudom meg, hogy mikor jön el az ellés ideje? Végig ugyanúgy viselkedik, vagy az utolsó időben nehézkesebben jár, vagy honnan tudom meg, hogy itt az idő?
Nem jó dolog, hogy a fiatal szuka első tüzelése alkalmával párzott és feltehetően vemhesült is. A kutya átlagos vemhességi ideje 63-64 nap. Az ellés megkezdőséséről részletesen olvashat honlapunk Publikációk rovatában. Az én tanácsom viszont az lenne a Carmen esetében, hogy keresse fel állatorvosát és beszélje meg vele, hogy eltávolítsák a petefészkeket és a vemhes méhet. A fiatal szuka vemhességének és szülésének magasabb kockázata, a született keverék kölykök elhelyezésének a gondja és a Carmen későbbi egészségügyi kockázatai mind azt diktálják, hogy a műtét mellett döntsön. Kérem fontolja meg a javaslatomat. Honlapunk Publikációk rovatában (a szülés megindulásán kívül) ezekről az érvekről is bővebben olvashat.
jelige: chips31
2007-11-06
Van egy 5 hónapos kölyökkutyánk. Úgy tűnik, ezidáig csak az egyik heréje szállt le. Van-e egészségi kockázata, ha a helyzet változatlan marad, ill. milyen lehetőségek vannak a probléma orvoslására?
Ha a here kitapintható a lágyékcsatornában és esetleg lemasszírozható a helyére a zacsiba, akkor van még esély arra, hogy megszokott helyeződésű lesz mindkét here. Létezik hormontartalmú gyógyszer is - de ennek a hatékonyságáról megoszlanak a szakmai vélemények, én magam pl még nem láttam ennek betudható herezacskóba történő érkezést. A rendellenes helyeződésű heréknek a magasabb hőmérséklet miatt komoly egészségügyi kockázata van az egyedre nézve. A rejtett herékben nagyságrendekkel nagyobb eséllyel alakul ki daganatos elváltozás az állat élete későbbi szakaszában, 5-10 éves korában. Emiatt a rejtetten helyeződő here műtéti eltávolítása javasolt 6-24 hónapos korban. A rejtett here eltávolítása mellett a normális helyeződésű here eltávolítása is javasolt, mivel a rejtett heréjűség öröklődő elváltozás.
jelige: Tara
2007-11-06
Kérem szépen segitsen! Két kutyám van. Az egyik keverék, a másik német juhász. Mindkét kutyámon, az nyaktól kb. 10 cm-re felfedztem egy tökmag formáju és szinü lógó valamit. Alatta picikét piros a bőr. Minden oltást megkaptak. A német juhász 8 hónapos. Nem tudom mit tegyek. Vakarózni nem igen szoktak, a bolhát is figyelem. Várom segitő tanácsát.
Nem tudom kizárni, hogy esetleg vértől duzzadó kullancsokról beszél. Ha nem erről van szó, akkor lehet akár bőrfüggelék, jóindulatú bőrdaganat is a kutyákon. Más tökmag formájú és színű lógó valamik nem jutnak eszembe hirtelen. Mutassa meg állatorvosának az elváltozásokat, biztosan lesz ötlete és megoldási javaslata is.
jelige: Amarilla
2007-11-06
10 éves nápolyi masztif kutyámnak gennyes bűzmirigy gyulladása van . GYógyszeres kezelést kapott ,de nem múlt el. Nem csak genny,hanem véres is a váladéka.Lehet ez rák is? Milyen gyógyszert javasol?Kérem segítsenek! Ami
Sajnos nem kizárt, hogy a fekélyező, sipolyozó bűzmirigy elváltozás hátterében daganatos elváltozás van. Ezt citológiai vizsgálattal lehetne megerősíteni, vagy kizárni. A bűzmirigy daganatos elváltozásai sem feltétlenül jelentenek halálos ítéletet még egy 10 éves masztiff esetében sem. Egyetlen állat esetében sem jelenti a kor önmagában a műtéti megoldás és az altatás kizárását.
jelige: remeny
2007-11-06
Hi! Ott kezdenem,hogy a rokonaim elutaztak es en vigyazok zorrora,soha nem volt kutyam es tanacstalan vagyok.Roviden:par napja elvittem az orvoshoz ott azt mondtak fulgyulladasa van,kapott tablattat es ful cseppet de szerintem semmit nem javult.Egesz nap csendes behuzodik egy sarokba,gyenge.A legfontosabb 2-napja nem eszik inni is csak ugy,hogy en probalom eroltetni.Felek,hogy ki szarad vagy meg rosszabb.Ha tudnanak valamilyen tanacsot adni megkoszonnem!
Ha állatorvosa a részletes vizsgálat eredményei alapján „csak” a hallójáratgyulladást állapította meg, akkor ezen kívül már „csak” lelki problémák állhatnak a kutya viselkedésének hátterében. Én azért a biztonság kedvéért jelezném az állatorvosnak a történteket, hiszen az sem kizárt, hogy most néhány nappal később, már észlelhető jelei vannak a Zorró betegségének. Ha a mostani vizsgálat is „csak” hallójárat gyulladást állapít meg - akkor annak kezelése mellett megpróbálnék minden területen a Zorró kedvében járni. Sétával, játékkal, kedvenc ételeinek a felkínálásával próbálnék a kegyeibe férkőzni és enyhíteni a depresszióján.
jelige: zirzen
2007-11-06
nem kérdést tennék fel, hanem a kandúr cicusom ivartalanítás utáni változásait oszanám meg azokkal akik esetleg hezitálnak a beavatkozással kapcsolatban. macskánknál megszűntek az állandó nyávogások, nem akar kiszökni a lakásból, simulékonyabb, este tudunk már aludni mellette. elfogadja kis mértékben a házi kosztot is, amire eddig rá sem szagolt, és boldog, kiegyensúlyozott. csupa csupa pozitívum az esetünkben. mindenkit bátorítok a műtét elvégzésére akik esetleg gondolkodnak de félnek tőle. üdvözlet
no comment
jelige: baba
2007-11-06
8 hónapos szuka kutyánk nagyon keveset ugat,többet nyüszít,ha jön valaki...Valahogyan rálehet venni,hogy ugatással jelezze idegenek látogatását?Vagy idővel majd kialakul nála?
A 8 hónapos Cane corso szuka szinte még kölyök, kialakulatlan jellem. Nem lehetetlen, hogy néhány hónap múlva ugatással jelzi az idegeneket. Meg kell mondjam azonban, hogy amennyiben egy élénk, csahos kutyát szerettek volna, akkor lehet, hogy egy tacskó, vagy puli sokkal job választás lett volna.
jelige: Bogó 2.
2007-11-06
Bogó füle miatt már 3-szor voltunk orvosnál. Első alkalommal antibi. fülcseppet kapott /Vibrac/, második alkalommal allergia elleni fülcseppet /Exotic, melytől bevörösödött a füle, Neogranormonnal tudtam helyre hozni/, ezt követően Bpestre laborvizsgálatra kenetet küldött orvosunk, mert az elöző kettő nem használt. Az eredmény: gombás fertőzés /Malasezia Paxydermatis/, amire a Clorexi derm oto fülcseppet kapta/ állitólag csak ez van a gombás fertőzésre/, amire az van irva, hogy fültisztitó. E kisérletek után kicsit megingott a bizalmam, ezért fordultam Önökhöz kérdéseimmel. Ön mit ajánlana erre a fülgombára? Most már szép tiszta a füle. Orvosunk nem nézett a kutyus fülébe Otoszkóppal sem, mikroszkópot sem használt. A szeme feletti dudor változó alaku. Tegnap kihegyesedett, mintha ki akarna fakadni, mára laposabb és kis gombostűfejnyi dudorok vannak benne. Volt neki már kétszer ilyen szintén a fején, Betadinnel kentem, mert nem kaptam rá semilyen tanácsot. Most is azt mondta a Doktor úr, kenjük a fültisztitóval, mert lehet, hogy ez is gomba. Egyszer bekentem, de még nagyobb lett és keményebb, igy visszaálltam a Betadine kenőcsre. Azt lehet mondani, stagnál, csak az alakját változtatja. Elöző két alkalommal meggyógyult ezzel a kenőccsel, de most nem látom a javulást. A helyzet az, hogy nem vagyok -betegség esetén- várakozó tipus, mert lehet, hogy már késő lesz. Rendszeresen nézem az Animal Planet adásait, talán ez nem szerencsés, mégis hamarabb észreveszem, ha baj van. 12 évig -Bogót megelözően- egy husky és egy keverék tacskónk volt, csak a tacskó fülét kb 3 havonta kellett tisztitani, ők a boldog vadász mezökre mentek önként. Elnézését kérem, hogy újra irok, de szükségem van a tanácsára. Csak azt követően megyünk újra az orvosunkhoz, és természetesen nem teszek emlitést levélváltásunkról, mégis rákérdezhetek vagy kérhetek még más vizsgálatot is. Levele vasárnapi keltezésű, külön megköszönöm, hogy pihenő idejében is válaszolt levelemre.
Ha beleolvas az állatorvos válaszol rovatba, kiderül, hogy szinte minden nap születnek válaszok a kérdésekre. Ha tudná, hogy mit kapunk, ha egy-egy nap kimarad ...!!! o): A Bogó füle szépen meggyógyult - nincs oka a bizalomvesztésre állatorvosával szemben. A makacs hallójáratgyulladásból származó mintát laborba küldte, itt derült ki a kórokozó és a tünetek is megszűntek. Ez számomra egy sikersztori. Ha most megkéri, hogy a tünetek elmúltát egy újabb mintavétellel igazolja, szerintem pont kerülhet a fülgyulladás történetére. Attól ugyan egyetlen kutya sem betegedett még meg, hogy a gazdája az Animal Planet-et nézi, a legtöbben szeretünk olyan tulajdonossal együtt dolgozni, aki tájékozott és vannak ötletei a kutya betegségével kapcsolatosan. De azt is tudnia kell, hogy ma Magyarországon nem a Petrocelli ötletei jelentik a megoldást jogi ügyeinkre, nem a Brinkmann professzor, vagy a Dr. Haus fog megoperálni minket, ha betegek leszünk - így a tv-ben látottak nem minden esetben adaptálhatók valós eseteinkre. A koponyán látható duzzanat megítélésében sokat segítene egy citológiai vizsgálat. Ha a duzzanat a bőrrel nem jól elmozdítható az alapról, koponya röntgen felvételeknek is értelme lenne.
jelige: törpenyúl
2007-11-06
9 hónapos törpenyulam kb. 1 hete rengeteg szőrt tép ki magából, majd eszik meg. Aggódom, hogy ebből komolyabb probléma lehet, mivel nem tudja megemészteni. Kb. 2 hete puffadással vittük az ügyeletre, ahol injekciót kapott, és azt ajánlották, hogy diétáztassuk. Nem tudom, hogy ez kapcsolatban lehet-e a ”szőrevéssel”. Mi lehet a problémára a megoldás? Válaszát előre is köszönöm.
A szőrevés hátterében a leggyakoribb rendellenesség a táplálási anomália, túl kevés rost etetése. Ha kap szénát és nyúltápot a nyuszi, akkor ez a hiánybetegség kizárható. Biztos, hogy baknyúl?! A jelenség ellésre készülő és álvemhes anyanyulaknál is kialakulhat. Ha látnak is heréket, érdemes lenne megvizsgálni, hogy nem hermafrodita egyeddel van dolgunk.
jelige: kicsi almom
2007-11-06
Bordeauxi-dog kutyámat császározni kellett egy hete,mert a méhe kifordult.Előzőleg is császározva volt(9 kölyök lett).A mostani alomban csak 4 kicsi van,amiből 1 elpusztult.Az anyakutya azóta székrekedésben szenved,bágyadt,láztalan,teje kevés.Az orvos adott itthonra anyagcserejavító,és tejtermelést fokozó injekciót(5 napra elegendőt).Sajnos a teje még mindig kevésnek bizonyul,a kiskutyák kiszáradnak,úgyhogy bőrük alá infúziót kapnak.Mesterségesen nem merem táplálni őket a férenyelés veszélye miatt. Az elpusztult kölyöknek hasi fájdalmai voltak,és halála előtt rózsaszín volt a széklete.A megmaradt kutyák közül egyiknek beduzzadt a szeme....Kérdezném,hogy lehetséges a szuka fertőződése(láz nélkül)? Inkább válasszam le a kiskutyákat? A korábbi császár miatt fordulhatott ki a méhe? Állatorvosunk szabin van...mit tegyek!?
Elsősorban kérje a szabin lévő kolléga helyettesítőjének a segítségét. Már azzal sem érthetek egyet, hogy injekciós készítményeket kapott otthoni használatra. A leírtak alapján a szukának is részletes vizsgálatra (vérvizsgálat, hüvelytükrözés, hasi ultrahang) van szüksége ahhoz, hogy kiderülhessen bágyadtságának, székrekedésének és elapasztásának az oka. A tünetek hátterében akár életveszélyes kórok, műtéti szövődmény is állhat pl hasháryta gyulladás, letapadások, vérzés. Az elapasztott szuka kölykei halálra vannak ítélve, ha nem eteti őket kutya tejpótló tápszerrel. A félrenyelés kockázata reális veszély, de egy kutyatenyésztőnek illene felkészültnek lenni ilyen esetekre, nem szabadna hogy megoldhatatlan gondot jelentsen a kölykök cucliztatása. Az elpusztult kölyök halálának oka boncolással és kiegészítő vizsgálatokkal határozható meg.
jelige: törpe schnauzer
2007-11-06
Két fekete törpe schnauzerem van,egy 9 hónapos és egy 1 éves 7 hónapos. Tanácsot szeretnék kérni hogy milyen táppal etessem őket hogy ne vörösödjön a szőrük? Egyáltalán ezt okozhatják a tápban lévő összetevők? Ha nem akkor mi okozhatja?
Amiről ír az nem schnauzer jellegzetesség, több fekete fajtában és keverék kutyákban is előfordul mattszínű, barnásvöröses, törékeny, fénytelen szőrzet. Körülbelül annyi oka lehet, mint embereken a haj minőségének romlása. Nem kizárt a hiánybetegség, öröklötten rossz szőrminőség, hormonális betegségek, nyál- ill könnycsorgás, bármilyen belgyógyászati alapbetegség megléte sem. Részletes állatorvosi kivizsgálkás és konzultáció segíthet megtalálnbi a háttérben rejlő elváltozást. Ha táplálékkiegészítő, vagy tápváltásra van szükség, arra is kap tanácsot állatorvosától.
jelige: első séta
2007-11-05
Kiskutyám már megkapta a 3. oltást. A doki azt mondta, egy héttel utána kb. indulhat a séta. Olyan kérdésem lenne, hogy pici kutyáról (yorki) van szó, nekik is kell bolhanyakörv? Vagy sprayvel elég befújni? És ha a nyakörv a jó, azt állandóan hordania kell vagy csak az utcán? Másik kérdésem: ugye nem korai még a séta? Mert vki azt mondta nekem, hogy csak az 5. oltás (összes) után vigyem le, másoknak szintén a 3. után mondta a doki. most kicsit megkavarodtam emiatt. Válaszát előre is köszönöm.
Csak, hogy mégjobban összezavarjam, elöljáróban elmondom, hogy egyik kérdésére sem lehet egyértelmű választ adni. A fiatal yorki 3 védőoltása után a legtöbb fatális utcai vírus ellen már némi védettséggel rendelkezik, ezért valószínűsíthetően egy esetleges fertőzés sem lesz már végzetes számára, hanem állatorvosi segítséggel átvészeltethető. Nagyon sok függ a környezettől is, hogy ott mennyi oltatlan kóbor eb, és anyagcseretermékeik jelentenek veszélyt. Azt is el kell mondjam, hogy az 5 védőoltás után sem 0% a valószínűsége a parvóvírusos bélgyulladásnak, vagy a szopornyicának a kölyök számára. Véleményem szerint a körülményeket leginkább ismerő állatorvosára kellene hallgatnia ezügyben. További információt honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat erről. Bolhaellenes védelemkét egy jóminőségű nyakörv éppúgy megfelelhet, mint a spray-k, vagy cseppek számtalan formája. Ezt a kérdést szintén kezelőorvosával kellene „optimalizálniuk”.
jelige: kérdés
2007-11-05
A szuka kutyusom most 13 hónapos,tüzelt már 1 szer úgy 1,5 hónapja de azóta állandóan rá akarnak mászni a kanok,vmi erős vegyi szaga lehet ami miatt ezt csinálják?vagy még mindig érzik?de van olyan kan is aki csak megszagolja,változó de van aki teljesen be van zsongva,és ő még nem nagyon kergeti el őket mert nem érti mit akarnak tőle és nagyon szelíd.
Számomra nem stimmelnek a időpontok. Egy egészséges, normálisan fejlett amerikai bulldog az első tüzelését 6-8 hónapos korában illik, hogy megejtse. Ha ez így volt (és nem úgy 1.5 hónapja), akkor nem kizárt, hogy a teljesen normálisan 6 hónapra jeletkező 2 tüzelése indult el, vagy fog elindulni rövid időn belül. Ha a fiatal szuka valóban csak úgy 1.5 hónapja tüzelt először, valamint azóta szinte folyamatosan kívánatos a kanok számára, az valószínűleg nem normális, kivizsgálást kívánó ügy lesz. Szerintem akkor hibázhatnak legkevésbé, ha szaporodásbiológiai területen jártas állatorvos vizsgálatát kérik. Ilyet találhat pl az Állatorvos-tudományi Egyetem Szülészeti Tanszékén (Dr Thuróczy Julianna, Dr Tibold Anikó, 478-4100).
jelige: Kicsi westie hallása
2007-11-05
6 hetes westie kutyusunk nem reagál a hangokra,legyen az bármilyen éles,hangos...stb. Kérjük segítsen,hogy mi lehet a probléma!!?Lehet ez születési rendellenesség???
Lehet, sőt valószínűsíthetően veleszületett rendellenességről van szó. Véleményem szerint elsőként hallásvizsgálatot lenne érdemes végezni a kölykön, hogy valóban süket-e. Azt is érdemes lenne tisztázni, hogy egyéb idegrendszeri tavara, kiesése van-e a kölyöknek. Ha bebizonyosodik a kölyök veleszületett süketsége - ettől ő még élhet teljes életet és tökéletes családtag lehet - de ivartalanítása mindenképpen ajánlott.
jelige: Senior Cat
2007-11-05
Időskori szűrés: vér + vizelet vizsgálat jó eredményt hozott, egy-két minimális eltérés van csupán. DE: a cica a száraz tápot 2 hónapja elutasítja, a konzervet néha eszi, néha nem ( variálom az ízeket és a márkákat, egyik se jön be neki ), most épp 5 napja csak nyalogatja, ha meg rágni próbálja, akkor kipotyog a szájából. Alig eszik, viszont iszik rendesen, fogy, néha laza a széklete, néha nem. Nem mosdik már úgy, mint rég, de hányni sűrűn szeretne szőrt, de csak nyál + fű vagy ritkán hab jön ki szőrcsomó helyett....
Olyan banális oka is lehet a száraz táp elutasításának, mint a fogkövesség, fogínygyulladás, (vagy akár a fogak hiányossága). Az igazán aggasztó tünet a fogyás mellett a sűrű hányogatás, és a súlyvesztés. Sajnos még elfogadható vér-, és vizelet laborértékek mellett is lehet a komolyan beteg, akár daganatos betegsége is lehet. Számomra nem világos, hogy mennyire frissek a hivatkozott laborértékek - így a legokosabb dolog, amit tanácsolhatok, az az, hogy jelezni kell állatorvosuknak, hogy a cica állapota továbbra sem kielégítő. A 10 év feletti nem rendszeresen oltott teljesértékű kandúr esetében több tucat betegség okozhatja a leírt tüneteket viszonylag elfogadható vér-, és vizelet értékek mellett is. Így kizárólag további vizsgálatokkal deríthető ki a macska betegsége, a kezelés módja és esélyei.
jelige: Molly
2007-11-05
Westie kutyusom egyik füle nem áll föl.3 hónapos.
Még felállhat 6-8 hónapos koráig. Körülbelül eddig van esélye, ez az a kor, ameddig a koponya arányai kezdik a végleges állapotaikat elérni. Nincs olyan megbízhatóan működő vizsgálati módszer, amivel egyértelműen el lehetne dönteni, hogy a kölyök fülállása miként fog alakulni. Ha komplettált, korának, fajtájának megfelelő kutyatápot fogyaszt a Molly, akkor a Ca/P/D-vitamin tartalmú kiegészítők etetése is felesleges, nem lesznek jobbak a kívánatos fülállás elérésének az esélyei. Ha a Molly táplálásában benne lehet a kevés Ca és D-vitamin, nem megfelelő Ca/P arány lehetősége, akkor nem lehetetlen, hogy táplálékkiegészítőkkel növelni lehet a helyes fülállás kialakulásának az esélyeit. Vitassa meg a problémát állatorvosával.
jelige: Yorki Baby
2007-11-05
Az én 9hetes Yorkim-nak korpásodik a bőre. Már 1-szer megfürdettem nercolajos samponnal, de nem használt. Szeretném tudni ilyen pici korban mennyi idönként lehet fürdetni? Ezen kívül kérném a tanácsát abban is milyen tápot adjak neki? Milyik neki a legjobb? Jelenleg Eukanuba Puppy & Junior Small-t adok neki.
Megfelelő kutyasamponnnal akár hetente többször is fürdethető a kutya - de csak akkor van értelme, ha állatorvosa előírja a gyógysamponnal történő fürdetést (pl : parazita-, gomba ellenes samponnal)vagy ha komolyabban elszennyeződik a kutya nagyobb testfelülete. A bőr korpázását sokféle betegség, kóros állapot okozhatja. Ezek lehetnek veleszületett okok (atópiás bőr), paraziták, egyéb fertőző ágensek (baktérium, gomba), allergének, de lehet akár a háttérben endokrin betegség is. A sokféle ok közül részletes, sokszor ismételt vizsgálatokkal deríthető ki, hogy mi okozza a bajt. A jelenleg etetett táp egyike a tökéletes prémium tápoknak.
jelige: berni
2007-11-05
Kutyámk 10 hónapos berni pásztor,hátsó lábait furcsán használja,mintha csipőficamos lenne.Bágyatt,alig akar sétálni. Diszpláziára gondolunk,törzskönyves szülőktől való,így nem tudom hogy fordulhatna ez elő.
Törzskönyvezett szülőktől is előfordul akár súlyos diszpláziás kölyök is, ezért ezt sem lehet kizárni. A diszplázián kívül is többféle ortopédiai jellegű elváltozás okozhat hasonló tüneteket - de meg kell mondjam, hogy szinte az összes fertőző, lázzal, bágyadtsággal járó betegség jelentkezhet ilyen módon. Csak részletes állatorvosi vizgsálat derítheti ki a berni baját, és a leletek alapján lehet beszélni a kezelés mikéntjéről.

<< <  305 / 401 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.11.18
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.11.05
Tegnap (11.04-én) este a Savoya Park környékén találták, nincs benne chip. Nagyon kedves kutya. A 20/396-4827 telefonszámon lehet elérni azt, aki megtalálta.
2014.10.03
Kedves Budafokiak! Este 7-kor hoztak be a rendelőnkbe egy kb 3-6 éves nőstény, nagytestű cirmost (5 kg körül), szegény nagyon rosszul volt, de reggelre sokkal jobban lett. Jó általános állapotú, jó kondíciójú, bolhanyakörvvel, biztos van gazdája. Aki felismeri, hívja a rendelőt: 06-1-229-3865