Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: sovány macska
2007-11-13
5 éves nőstény macskám az utóbbi időben (szeptember óta) lesoványodott. Ivartalanított, de ennek ellenére párzási időszakban jellegzetes tüzelő nőstényként viselkedik. Egy lakásban él testvérével, egy ivartalanított kandúrral (ő teljesen nyugodt ezekben az időszakokban). Szeptember környékén hozzánk került egy pár hónapos kölyök kandúr macska, akit elkülönítve, másik szinten tartunk, de egymás szagát érzik, és néha megpróbálkozunk az összeeresztésükkel, több kevesebb sikerrel. Amióta a jövevény nálunk van, a nőstény folyamatosan úgy visekledik, mint párzási időszakban, csak néha intenzívebben, néha higgadtabban. Ezidő alatt lefogyott, már nagyon sovány. Szeretném, ha többet enne, illetve nem tudom, hogy próbálkozzak-e tovább az összeszoktatással? Vagy inkább különítsük el teljesen őket? A picit újév körnékén lehet majd ivartalanítani.
A sovány macska tüzelési tüneteinek és a soványság okának a felderítését kellene elsőként megoldani. Nem lehetetlen, hogy benntmaradt petefészek részlet és/vagy letapadások okozzák a tüneteit, az sem kizárt, hogy endokrin beteg a cica. A fiatal kandúr ideiglenes elkülönítése is ajánlott.
jelige: Samu érdekében
2007-11-13
Pár hónapja a kutyám eddig nem tapasztalt mozgási rendellenességet mutat sétáltatás közben! Váratlanul jelentkezik mellső és/vagy hátsó lábaiban egy ,,erőtlenség”. Ettől szinte lerogyik vagy leül/lefekszik és fájdalmasan nyüszít miközben lábát előre nyújtja mintha görcs húzná. 1-2 perc alatt elmúlik de további séta mellett újra előjön. A séták 3 hetente történnek, de a kertesház állandó mozgást biztosít számára! Etetés előtt vagy után, a görcs szerű tünet ugyanúgy jelentkezik. Milyen adattal szolgáljak, hogy pontosabb diagnózist lehessen előállítani? Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Milyen adatokkal szolgáljon?! Tartási, takarmányozási körülmények, oltási könyv megelőző fontosabb betegségek, a tünetek jelentkezésének ideje, a fizikális állatorvosi vizsgálat eredménye, véreredmények, néhány röntgen felvétel és ultrahang vizsgálat már lehet, hogy közelebb vinne minket a diagnózishoz. Nézze a 10 év feletti németjuhász kanban betegségek tucatjai, sőt gyaníthatóan nem is egy betegség okozza a leírt tüneteket. A legvalószínűbb elváltozások a sokízületi gyulladás, szívelégtelenség, prosztata betegségek és a daganatos megbetegedések közül kerülnek ki - ezek is számosan vannak. A kutya részletes vizsgálata nélkül lehetetlen szűkíteni a kört, esélyeket latolgatni, vagy kezelési módszert ajánlani. Keresse fel állatorvosát.
jelige: rr
2007-11-13
Két kérdésem is lenne. Szerdán kaptam a férjemtől egy shih-tzu kiskutyát. Oltása még nem volt. ezt rögtön másnap pótoltuk. Estére rosszul lett, kiderült, hogy parvo-s. Harcoltunk érte, ő is a kis életéért. Vasárnap estére jobban is lett, ivott, elfogadta a Calopet pasztát is. Ma reggel vittem újból infúzióra, de útközben a kezeim között meghalt. A ”tenyésztő” aki nem is tenyésztő, csak szaporító, közölte, hogy rossz gazdához került, bár ők előtte ezt a parányi kutyát 2 napig árulták egy havanese kutyával együtt. Valamint kiderült, hogy a kiskutyát egy hét után elválasztották az anyjuktól, tehát szopni nem tudott. Gondolom minél hamarabb pénzt akart csinálni ebből. Úgy tudom, hogy többféle kutyát tart és szaporít. Sajnos az én Gombóckámon már nem lehet segíteni, de kérdem én, szabad ezt hagyni, hogy ezt tegyék a bébi kölyökkutyákkal büntetlenül? Azt hiszem, hogy nem csak mi járhattunk így, és a jövőben sem változtatnak ezek az emberek a moráljukon. Csak a kutyák szenvedését nem bírom elviselni. A NYOMORULT PÉNZHAJHÁSZÁS MIATT AZ ÉLET NEM SZÁMÍT? Hol van olyan szervezet akik ezt megfékezik? Másik kérdésem: Van egy másik kiskutyám Pamacska, aki 6 éves palotapincsi. Végigasszisztálta a kis Gombóc betegségét. Pamacs rendszeresen van oltva, évente. Vasárnap ő is hányt kétszer, de azóta tünetmentes, csak nagyon levertnek látom. Ugye nem kaphatta el a vírust? Őt is megviseli esetleg, ami a kiskutyával történt?
válasz 1. Amíg létezik kereslet, addig, csak a hatósági oldalról nehéz eredményt elérni a kutyaszaporítás és minden árnyoldala ellen. Ha esetleg van egészségügyi könyve, származási lapja, részletes adásvételi szerződése, akkor a bíróság helyt fog adni a keresletüknek. válasz 2. Sajnos nem lehetetlen, hogy az oltott idősebb kutya is fertőződött a parvóvírussal. A fejlettebb immunitása, é a védőoltások miatt ő azonban jóval jobb esélyekkel néz szembe a kórral. jelezzék állatorvosuknak az idősebb kutya tüneteit.
jelige: foltika 2001
2007-11-13
Körülbelűl három évvel ezelőtt történt,hogya kutya elkezdett remegni ,végtagjai megmerevedtek,furcsa rohamot kapott. Ez az állapot pár percig tartott. Azota még volt vagy két ilyen alkalom amikor ezt csinálta.Mi a tenni valónk?Előbbiekhez még csak annyit szeretnék megemlíteni ,hogy kicsi korában érte őt egy baleset, egy másik kutya kimarta a szemét amit nem lehetett megmenteni.Talan ez okzta nálla ezt a betegséget?A VÁLASZT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
A teendőjük egyértelműen a kutya mielőbboi részletes kivizsgáltatása. A leírt tünetek elképzelhető, hogy összefüggésben állnak a korábbi traumás sérüléssel, de lehet ettől teljesen független kórkép is a háttérben.
jelige: Fanny
2007-11-13
Vettünk egy yorkie kan kutyust aki jelenleg 9 hetes és a tejfogai közül a szemfogai nincsenek kint. Ez nekem elég furcsa ilyet még nem láttam. Ez mitől lehet? Valószínű, hogy már nem is jön ki neki? És lehetséges, hogy fogváltáskor a maradandó szemfoga sem fog kijönni? Amúgy semmi probléma a kutyussal ezenkívűl egészséges, szépen eszik és fejlődik.
Gyaníthatóan Ca anyagforgalmi betegsége van a kölyök yorkinak. Jelezze állatorvosának a problémát, vagy ő, vagy az általa ajánlott specialista vizsgálat után el tudja mondani, hogy mi a teendő.
jelige: amtober
2007-11-13
Szeretném megkérdezni h egy 2 hónapos kis kutyát aki kint van az udvaron ajánlot-e megkötni? nem tudjuk eldönteni mi a jobb? nagyon mozgékony, elszalad, bármikor elmehet ill veszélynek van kitéve ha szabadon jön megy. Ezért gondoltunk a megkötésére, ma tettem rá nyakörvet stb de nagyon kinlodok, rohangál, ijesztően reagálta le :( amúgy házörző kutyának van tartva. Kérdésem h megkötve vagy inkább szabadon legyen már kiskorától a kutyus.
Egyetlen kutya esetében sem elfogadható a megkötés. Ha házőrző kutyáról van szó, akor a kerítésnek kell megakadályoznia az elkóborlást és az abban rejlő veszélyforrásokat.
jelige: Boxer
2007-11-13
a boxer kutyánk feje tetején egy csomót véltünk régebben felfedezni,kb 10ft-os nagyságú már.Nyomásra nem jelzi a kutya hogy fájna neki, láttam már más boxereken is ilyet. Az lenne a kérdésem hogy ez ”csak” esztétikai probléma vagy ennél komolyabb a gond?
Én is láttam már sok száz a leírásának teljesen megfelelő elváltozást akár Boxeren, akár más kutyafajtákon. Az esetek egy része „csak” esztétikai probléma volt - korábbi hámsérülések hegesedett végállapota, másik része továbbra is aktív gyulladásos terime (szőrtüszőatkakór, gombás, bakteriális fertőzés ..., még másik része bőrdaganat. Állatorvosi vizsgálat tudja eldönteni, hogy a lehetséges okok közül konkrétan mi okozza az eélváltozást.
jelige: krysztasz
2007-11-13
Tegnap este a macskám a pincébe aludt, nem akart kijönni. Befészkelte magát csendesen egy kosár falevél tetejére. Reggel virgonc volt, délután is rohangált, ma estére már megint ott van. De morog, fúj, ha simogatjuk, csendes ha nem simogatom, nem is eszik, a pörköltbe bele se nyalt. Két napja megette az egészet. Látható jele nincs a szomorúságának, csendességének, se a szeme, se az orra nem folyik, stb, sérülés sincs rajta. Fekszik a kosárban, ráhajtja a fejét a lábaira, csapkodja kissé a farkát, de semmi mást nem csinál. Arra gondoltam, hátha este ez másik macska kergette meg, mert betegségének semmi jelét nem látom.
A fiatal, oltatlan, talán parazitamentesítésen sem átesett macskának gyakorlatilag bármilyen macskabetegsége lehet a leírása alapján. A legkevésbé a macskakergetésre, vagy a pörköltmérgeztésre gondolnék - habár a macskának nem ideális tápláléka a pörkölt. Olvassa el honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatának vonatkozó fejezeteit és vigye el a cicát sürgősen állatorvoshoz.
jelige: Jacky 2.
2007-11-13
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZÁT, A KUTYÁT PÉNTEKEN (NOV.09) VETTÜK MEG, A TENYÉSZTŐ MONDTA HOGY ADOTT NEKI FÉREGÍRTÓT, DE AMIKOR ELHOZTUK HAZA, ÉS VOLT A SZÉKLETÉBEN, ÉN IS BEADTAM NEKI. HÉTFŐN ELVITTEM ORVOSHOZ, ADOTT NEKI ANTIBIOTIKUMOT, MEG MÉG EGY INJEKCIÓT, ÉS AZT MONDTA, HOGY 3 NAPON KERESZTÜL ADJAM NEKI NAPONTA A PASZTÁT, MAJD KÉT HÉT MULVA MEGINT 3 NAPIG ÚJRA, MERT RENGETEG FÉREG VAN BENNE, ÉS LÁZAS ÉS NAGYON FEL VAN PUFFADVA. NAGYON AGGÓDOM A KUTYUS MIATT, FÉLEK HOGY VALAMI MARADANDÓ BAJA LEHET. HA ESETLEG LEHETNE MÉG VALAMIT TENNI, HOGY A KUTYA FELÉPÜLJÖN, KÉREM ÍRJON A JULIETTO@FREEMAIL.HU CÍMRE.
Nincs más ötletem, mint követni kezelőorvosa tanácsait. A Jackynek így minden esélye meglesz a teljes felépülésre.
jelige: palota pincsi 3.
2007-11-13
Köszönöm válaszát, akkor még most beadatjuk a kutyusnak az oltást. Azt szeretném még kérdezni, h egy szuka palotapincsi súlya 1.5 évesen kb mennyi kell, hogy legyen, mert sehol sem találok egy ilyen táblázatot. A mi kutyusunk súlya 4100g körül van,, de ugye most lehet h vemhes.(4 hetes)
A fajta standard leírását keresse meg, akár az interneten is fenn kell, hogy legyen. Szerintem a kutya súlya nagyjából rendben lehet. Ha mégsincs rendben, akkor sem ez a legnagyobb bibi. Úgy látom meglehetősen szelektál a véleményem részleteiben. Ha meglett volna az ultrahangos vizsgálat, akkor nem feltételezéseken alapulna a levelezgetésünk. Még most is ugyanott állunk, hogy a kutya lehet vemhes, vagy álvemhes, vagy kezdődő méhelváltozása lehet, vagy esetleg mattegészséges, de üresen maradt. Higgye el, az is lényeges része volt korábbi véleményemnek, hogy a kutyáról azt sem tudjuk, megfelelő tenyészállat-e, mégis szaporítjuk.
jelige: carlo
2007-11-13
Van egy 7 hónapos Boxer kan kutyám és a problémám az lenne, hogy még nem szálltak le a heréi!Arra lennék kíváncsi, hogy milyen idős korára kellene lent lenniük? Ha már lent kéne van-e valami módszer amivel helyreállítható a probléma?És ha megoldható a dolog akkor lehet-e fedeztetni vele?
A 7 hónapos Boxer kan esetében a heréknek már hónapok óta a helyén kellene lenniük. Létezik ugyan műtéti megoldás (amennyiben elég hosszú a függesztése e heréknek), amelynek során a zacsiban rögzítjük a heréket - de a kutya tenyésztése, a jelenség öröklődő jellege miatt tilos, etikátlen, és értelmetlen. Az egyetlen értelmes teendő a rejett herék műtéti eltávolítása, mivel a hasüregben helyeződő herék nem csak a következő generációra, hanem az egyed életére is veszélyt jelentenek a nagyságrendekkel nagyobb daganatosodás miatt.
jelige: Sharpei
2007-11-12
11hóapos shar-pei kutyusom erősen rágja magát,élősködő biztosan nincs benne.Frontline Combót használok.Shar-peiesek szerint biztos hogy tápot váltottam(ami igaz is).Biomillt ajánlották.Kérdezném,hogy jól tettem-e és,ha igen mikor fog látszani valamiféle javulás.Ha nem,akkor kérdezném,hogy mit javasolnak.
Ha a takarmányváltással egyértelműen megszűnnek a tünetek, akkor szerencsésen bizonyította, hogy kutyája táplálékallegiában szenvedett. A tüneteknek néhány napon belül enyhülnie, majd egy-két héten belül illik megszűnnie, ha valóban erről volt szó. A leírt tüneteket egyébként számtalan veleszületett (atópia), parazitás (a bolhaallergián kívül pl szőrtüszőatka, egyebek), baktérium és gombák okozta kórképek, ezen felül pl endokrin betegségek okozhatják. A javaslatom egyértelműen az lenne, hogy a kutya részletes kivizsgálását kérje állatorvosától.
jelige: még mindig köhög avagy köhögés 2.
2007-11-12
„Köhögés” címmel már írtam Önnek. Sajnos németjuhász kutyusunknak szívelégtelensége van. Megvizsgálta orvosunk és Vasotop 5 1db/nap és Verospiron vízhajtó 2x1/2 / nap írt fel neki. Valamennyit csökkent a köhögések száma, viszont most egyre mélyebbről jön és öklöndözik is szegénykém. Azt mondta a dr., hogy ez jó. Lehet a pofiján látni, hogy elfárad a köhögésbe és megviseli a betegség. Mivel bent lakik velünk többször kiküldjük a friss, hűvös levegőre, hogy hátha könnyebb lenne neki. Borzasztóan tehetetlennek érezzük magunkat:(( Mit tudnánk még tenni, hogy könnyebbek legyenek mindennapjai? A gyógyszerek Ön szerint is megfelelőek?
A szívelégtelenség súlyossága és a kutya tömege alapján a kolléga biztosan jól számította a gyógyszerek adagját. Jelezze állatorvosának a fejleményeket, hiszen a helyes gyógyszerszint beállítása rendszeres konzultációkat, kontrolvizsgálatokat igényel.
jelige: Kyra 3.
2007-11-12
köszönöm válaszát!És ezt az izomrángást kell valahogyan kezelni ?vagy kinövi?Mert olyan mintha nem nagyon tudna tőle pihenni !
Amiről én írtam az teljesen normális jelenség. Nem „növi ki” a kutya az én 5 éves dogomnál is észlelhetőek ilyen rángások. Ezt nem kell semmimódon kezelni. Az izomrángások, remegések fokozottak lehetnek, ha a kutya fekhelye hideg, huzatos helyen van. Léteznek betegségekkel összefüggő rángások is, ezeknek azonban egyéb tünetei is vannak. 1);
jelige: Cyra baba 2.
2007-11-12
Korábban már írtam Önnek 8 hónapos Cane Corso kutyámról...Most azzal a kérdéssel fordulok Önhöz ,hogy amikor fekszik vagy pihen a kutyánk rángtózik a teste...Mi lehet ez ?
Izomrángások lehetnek akár ébrenléti állapotban, akár alvás (álmodás) közben. Nagytestű, rövid szőrű, jól izmolt kutyákon feltűnőbb ez a jelenség, mint a kisebb, kevésbé izmolt, hosszú szőrű fajtákon.
jelige: Molly
2007-11-12
Pár napja van egy aranyos kis mopsz és tacskó keverék kiskutyánk. Most 6 hetes, féregtelenítve már egyszer volt. A gond vele, hogy amikor leszáll az éj mindig nyüszít, szűköl, mint aki ”hisztizik”. Nem tudom mit lehetne ez ellen tenni, mert az éjszakánkat pokollá teszi. Ugyanis ez egész éjjel megy itt bent a lakásban. Lehet, hogy a gond a leválasztás? Mivel 2 napja hoztuk el az anyjától és 5 testvérétől. Amit még kérdeznék, hogy mikor lehet először megfürdetni, vagy ez nincs időhöz kötve?
Fürdetni akár most is lehet a kölyköt, ha piszkos, szagos, vagy esetleg parazitákat észleltek rajta. Más okból nem szükséges. A frissen elválasztott kölyök a még idegen környezetben anyját hívja és panaszkodik - ez természetes. A megoldás az lehet, hogy sokat foglalkoznak, játszanak vele - majd a lefekvés előtt megetetik őt. Ezek után aludni fog.
jelige: lakhely
2007-11-12
az lenne a kérdésem,hogy egy kiskutyát napközben kinn,éjjelre bent akarom tartani télen?!melyik jobb megoldás,ha csak kinn vagy kinn és éjjel pedig benn?!az udvaron lesz egy szigetelt kutyaól,de ennek ellenére estére benn szeretném tudni mellettem a kis szettert!a másik kérdés,hogy a kutyaól bejáratához lógatott átlátszó hőszigeteló gumicsík jó ötlet-e?azt olvastam,hogy nem mert nem szellőzik megfelelően a ház!
Véleményem szerint, ha a nappali órákat kinntölti a kutya és éjszaka van lehetősége felmelegedni és pihenni - az egészséges, vállalható kutyatartási mód télen is egy szetter esetében. Fontos, hogy a odakinnt is legyen lehetősége száraz, hőszigetelt helyen pihenni illetve ne legyen megkötve a kutya. A hőszigetelő gumicsík is jó ötlet télen (nyárra lel lehet szerelni) - a probléma inkább az szokott lenni, hogy ha nem lát ki a kutya, akkor nem hsználja a házat.
jelige: Cica
2007-11-12
Teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudom mi történhetett! Ma meghalt a cicám. Körübelül 4 éves lehetett. Egyik pillanatban még szembe sétált velem a lakásban, fél óra múlva holtam találtam a nappaliban. Csak lakásban tartom, mérgezés nem történhetett, Nem volt teljesen egészséges, rendszeresen köhögött, de orvosa azt mondta, hogy kicsi korában beteg lehetett, amit nem kezeltek és így a jobb tüdejében szövődmények maradhattak. De nem volt semmi különösebb baja. Jókedvű volt, evett, ivott rendesen! Kérem segítsen! Mi tévő legyek? Nem fogom tudni így feldolgozni a halálát! Teljesen kivagyok! Mi történhetett vele?? Esetleg van valami lehetőség, hogy megtudjam?(bocolás) Válaszat előre is köszönöm!
Igen, az egyedüli módszer annak tisztázása érdekében, hogy miért pusztult el a cica az, ha boncolás, esetleg kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás) történnek a cica hullájából. Ha ez nem történik meg, akkor csak feltételezések maradnak. Kérje meg állatorvosát, hogy járjon el ezügyben. Sajnálom a történteket.
jelige: Liza
2007-11-12
Az a kérdésem, hogy a törpe schnauzer amikor tüzel, hány napig tart a vérzése? és általában a tüzelése? 6 hónapos a kutyánk, ez az első tüzelése, mikor célszerű ivartalanítani?
A kistestű fajták így a törpe schnazik is 5-6 hónapos korukban ivarérnek és kezdik el a tüzelésüket. Ha alulfejlett a szuka, késhet a tüzelése. A vérzés (poösztrusz) 6-8 nap éppúgy lehet, mint 20-25 nap. A fiatal szukákat az első és második tüzelésük között ajánlott leginkább ivartalanítani. A témában olvashat még honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: kvázika
2007-11-12
Cicámnak nagyon rosszak a fogai 2 évvel ezelött négyet kihuztak kb félévig jol volt most nagyon rosszak lettek a fogai büdös a szája az orvosunk ki szedné a fogait nincs gyogyszeres kezelés a beteg inyére ? sajnálom kihuzatni a fogait jelenleg konzervet eszik szárazat nem tudja megenni köszönöm
Ha a jelenlegi néhány foga beteg, fájdalmat okoz, akkor nem lesz más megoldása az esetnek, mint a fogak eltávolítása. Mellette vannak olyan készítmények, amelyek a száj nyálkahártya gyulladását csökkentik - ezt biztrosan ajánlani is fogja állatorvosa.
jelige: Jacky
2007-11-12
Van egy 7 hetes francia bulldog jutyám, és orsóféreg van a székletében. Kapott féregírtót paszta formájában,de van olyan hogy 8-10 db. 5-10 cm-es férgeket ürít. A kérdésem az lenne, hogy a gyógyszeres kezelés után mennyi időnek kell eltelnie, hogy a kutyus meggyógyuljon, és mi az esélye annak, hogy a hat éves kislányommal emiatt történjen valami. Ha a kutya ürít, hypos vízzel mosok fel azonnal, és kitörlöm a fenekét, de mégis aggódom emiatt. Meddig tart ez a betegség, és milyen időközönként kell a féregirtást ismételni? köszönöm a válaszát, tisztelettel: Egy aggódó anyuka
A kölyköket 3 hónapos korukig 2-3 hetente kell féreghajtani. Az Ön esetében, korábban 8-10 nap után is ajánlott a kezelést ismételni.Ha a pasztát előírt mennyiségben sikerül a kutyának beadni, akkor néhány kezelés után féregmentes lesz a kölyök. Amit most tesz a gyermek védelme érdekében az átlagos higiéniai körülményeket feltételezve is elegendő kell, hogy legyen. Lényeges adatot nem írt meg nekem, mégpedig azt, hogy mikor történt a pasztával a kezelés és hogy hány napja ürít a kutya orsóférgeket. A legbiztosabb az lenne, ha értesítené állatorvosát a fejleményekről és rákérdezne, hogy a vásárolt pasztát elegendő mennyiségben adagolja-e.
jelige: palota pincsi 2.
2007-11-12
Még egy kérdés a apalota pinccivel kapcsolatban, aki lehet, h vemhes. A kötelező oltása meg van és féreghajtva is volt kb2 hónapja, de a kölyök kori oltásait ha jól tudom nem kapta meg(parvó szopornyica), a kérdésem az lenne, ha most esetleg vemhes,akkor be lehet e neki adatni ezeket az oltásokat vagy már nem kell, ha ezeket nem kapta meg akkor ez lehet valamilyen következményekkel a akiskutyákra?
A vemhesség első harmadában még ajánlott és érdemes beadni a hiányzó védőoltást a szukának, mert ellenkező esetben a született kölyköket a tejben nem védi kellő ellenanyag a parvó és szopornyica betegségek ellen.
jelige: bentlakásos bulldog
2007-11-12
Anyukáméktól kaptam fél évvel ezelőtt egy francia buldogot. 8 napja vércseppeket hagy maga után a lakásban. A szüleim ki akarják tenni.Tessék mondani, meddig várezhet maximum?
A fiatal szuka nyilván első tüzelését kezdte el. A vérezgetés lehet akár 6-8 nap, tehát befejezheti akár pillanatokon belül is - de eltarthat akár 20-25 napig is, az is egészséges. Ha sikerül az első tüzelést kibekkelni, akkor néhány hónappal később még a 2. tüzelés megkezdése előtt érdemes lenne ivartalanítani a kutyát. A témában további információt olvashat honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban.
jelige: Néró
2007-11-12
Udvarunkban nemrégiben megjelent egy fekete kandúr. Szelid volt és nem látszott elhanyagoltnak igy meghirdettük, hátha csak elcsavargott a környékről, de nem jelentkezik érte senki. A cicus is ragaszkodik hozzánk, befogadtuk, féregtelenitettük, bolhátlanitottuk, a jövő héten a dokihoz is elvisszük oltásra. Gondolkodunk az ivartalanitáson is. Nem sokat tudok a témáról, érdekelne korhoz kötött-e az ivartalanitás. Cicánk fiatal, szerintem egy év alatti a kora. Márciusban tervezünk egy kis boxert hozni. Az előzőt sajnos elütötték. Már előre izgulunk, hogyan sikerül összeszoktatni őket, mert elhúnyt kutyánkat minden próbálkozás ellenére sem tudta öreg 8 éves kandúrunk elfogadni. A háború vége az lett, hogy Vörcse egy szép napon nem jött haza. Valyon az ivartalanitás után kevésbé agresszivak és területvédők a cicák?
Csak bíztatni tudom az ivartalanításra - ezáltal biztosan csökken a cica agresszivitása. A jóval fiatalabb kor is amellett szól, hogy a „szokásos” súrlódáson kívül nem várható komolyabb gond az együttélésben. Fontos, hogy a cica otthon is le tudjon vonulni olyan „magaslati” búvóhelyekre, ahol a kölyök kutya nem tudja elérni. Még az sem kizárt, hogy néhány hónap múlva békés szeretetben él majd a kutya és a cica.
jelige: k2
2007-11-11
Meddig él egy pásztor németjuhászkeverék kan kutya?
Igen tisztelt Váradi János úr! Október 27.-én hasonló tömörséggel k jeligével már megkérdezte, hogy meddig él egy német juhász. Én akkor még komolyan vettem a kérdését, és az alábbiakat válaszoltam: „Szívesen visszakérdeznék meddig él egy ember?! Hatvan, nyolvan, kilencven évig? Meddig él egy macska? Az a kijáró macska, amelyiket soha nem oltatják, nem parazitamentesítik, nem ivartalanították - mégha megéri is a felnőtt kort, általában „elkopik” 3-5 éves koráig. Amelyikre odafigyelnek, betegsége esetén kezelik, oltatják, parazitamentesítik és fiatal korában ivartalanították, az a macska akár 20 év felett is élhet még. Egy egészséges, jó körülmények között tartott német juhász kan várható élettartama 10-14 év között lehet. A mi pacientúránkba tartozó legidősebb német juhász kan a 14. évében van.” Kérem szépen, hogy előző válaszomat értelmezze mostani kérdésére is.

<< <  305 / 403 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.12.04
ELVESZETT! KERESSÜK! 2014.11.30-án este elveszett Nagytétényből (XXII. kerület) LUCA középtermetű, keverék 3 éves, fekete, ivartalanított chippes lányka kutyánk. Nagyon félős, ijedős (mentett kutyus). Kérem, ha látta a képen lévő kutyát, esetleg befogadta, értesítsen az alábbi telefonszámon: 06/30-9-545-212 Kérlek osszátok!
2014.11.18
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.11.05
Tegnap (11.04-én) este a Savoya Park környékén találták, nincs benne chip. Nagyon kedves kutya. A 20/396-4827 telefonszámon lehet elérni azt, aki megtalálta.