Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: cirmos
2007-12-17
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy az egyik három hónapos kiscicám 3-4 napja nem eszik, csak iszik, és fehéret hány. Hiába adok neki macskatápot, házi kosztot, tejet, baromfipárizsit...semmi nem kell neki. Én úgy hallottam, hogy ha a kiscica fogzik, akkor sem eszik, és még el is pusztulhat.? Megnéztem neki, de szerintem még nem fogzik. Egy olyan épületben tartjuk őket (műhely) amelyben csak nappal van fűtés, éjszakára 1-5 fok lehet. Amúgy ennek a kiscicának még egy testvére van az épületben, ő panaszmentes, és még van egy egyéves kandúr is velük. Eleinte nem akarta befogadni az idősebb cica a két kisebbet, de egy hét után már semmi ”konfliktus” nem volt közöttük, már együtt ettek! Válaszát, tanácsait várom!
Az oltatlan, parazitamentesítésen át nem esett kölyökmacskák még kifogástalan tartási és takarmányozási körülmények között is igen sokat betegeskednek, nagyobb részük el is pusztul. Honalpunk Tudnivalók rovatában bővebben is olvashat arról, hogy egy kijáró kölyökmacska oltási programja hogyan kell, hogy kinézzen. A mostani teendője egyértelműen az, hogy a beteg cicával elfárad az állatorosi rendelőbe. Állatorvosa vizgsálatok útján ki fogja deríteni, hogy a szóba jöhető több tucat megbetegedés közül mi áll fenn a cirmosnál - és felteszem, a betegség gyógyítása után az egész csapat oltásait és parazitamentesítését is megbeszélik. A beteg cica átvészelését nagymértékben segítené, ha fűtött helyiségben lehetne megküzdenie a kórral.
jelige: arimanó
2007-12-17
Most lesz 1 éves a fiú kutyám(palotapincsi) és tüzelt az anyja párosodtak és összeragadtak.Lehetnek ebből kiskutyák vagy még nem ivarérett?
Az 1 éves fiatal kan már ivarérett, így sajnos minden esélyük megvan arra, hogy a nemkívánt párosodásból kölykök lesznek. Valószínűleg elérkezett a történelmi pillanat a szuka ivartalanítására, amit 4-6 héten belül ajánlott lenne megtenni. A témában többet is olvashat honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: Foltika 2.
2007-12-17
Tisztelt doktor Úr! Folti betegségére azt válaszolta, hogy a kezelő orvossal vegyük fel a kapcsolatot, ezt meg is tettük aki azt javasolta, hogya altassuk el, ennek ellenére kértük a kórházi kezelést és három nap múlva hazahoztunk egy javulófélben lévő kisbundást aki eszik, nehezen de sétálgat.Remélem nem döntöttünk rosszul.Elaltatni egyszerüen képtelenség számunkra. Válaszát előre is köszönöm
A fejlemények egyenlőre maximálisan Önöket igazolják, örülök, hogy rácáfoltak a kezelőorvosuk borúlátására. Megkerestem és elolvastam előző levelüket is és mindkettőt elolvasva sem állt bennem össze a kép - azaz fogalmam sincs, hogy mi a baja a Foltinak. Mindezek ellenére őszintén remélem, hogy hosszabb távon is sikerül jó állapotvab tartani a kutyát.
jelige: kutyaszeretet
2007-12-17
a kutyám 1 hete fialt megbetegedett nincy teje.3 kiskutyálya van szeretném ha életben maradnának hogyan tudnám én táplálni őket.
Kutya tejpótló tápszerrel, amit nagyobb állatorvosi rendelőkben, állatpatikákban szerezhet be.
jelige: amtober
2007-12-16
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb 3 honapos kutyának adhatok-e már csontot (eddig tápo és konzervet evet, váltakozva) ha igen nyersen vagy főve? illetve érdeklődnék még oltás felől, kapja a kiskutya folyamatosan az oltásokat kb 2 hét mulva kell vigyem egy másik oltásra, ugynevezett veszettség ellen kapja. Nagyon korainak találom ezt még, lehet hogy alaptalanul? Válaszát előre is köszönöm
Egy kölyök kutya is rágcsálhat akár naponta is kevés csontot, de a táplálékának túlnyomó része a fajtájának, korának megfelelő táp kell, hogy legyen. Jobb, ha főtt, vagy legalább párolt csontot kap a kutya és valóban vigyázni kell a mennyiségekkel. Nem írta a kutya fajtáját, méretét - ezért a leginkább attól félek, hogy egy kölyök csivavát tervez marhalábszárcsonton tartani ... Egy kölyök kutya oltási programja és tervezett parazitaellenes kezelése az első évben igen sűrű. Amit leírt az teljesen rendben van, minden 3. hónapot betöltött kölyök meg kell, hogy kapja az első veszettség elleni oltását. A 2 hetente történő oltások is teljesen megszokottak. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is olvashat a kutyák ajánlott oltási programjairól.
jelige: Scooby
2007-12-16
Jó napot! Szeretnék tanácsot kérni , hogy mitől lehet ha a 8 hónapos német dog-omnak megy a hasa! Már egy ideje híg a széklete. Van egy párja , ő szuka ugyancsak német dog vele egy idős. A szukának pedig valamiért fáj a lába de nincs benne tüske vagy sérülés a tappancsán mégis a jobb hátsó lábára sántít. Állandóan (kb 2-3 napja) három lábon áll , a jobb hátsót fájlalja... Külső sérülésnek nincs nyoma , egészsegesnek látszanak mind a ketten. Calcium tablettát kapnak napont a megfelelő adagolásban. Kérem segítsen tanácsával mihamarább! Előre is köszönöm!
A 8 hónapos dog hasmenését veleszületett és szerzett betegségek tucatjai okozhatják a tartási és takarmányozási hibákról nem is beszélve. A vele egyidős szuka sántaságát hasonlóan több tucat elváltozás okozhatja még akkor is, ha látható elváltozást Ön nem észlel a végtagon. A kalcium helyes adagolását tekintve is vannak kétségeim. Mindkét válaszára kizárólag részletes állatorvosi vizsgálat adhat választ. A részletes vizsgálatot felszerelt (laboratórium és röntgen) álatorvosi rendelőben lehetséges csak elvégezni.
jelige: kutyagyerek
2007-12-16
Tisztelt Doktor úr! Rendkivül kedves Labrador kutyánk 17 hónapos, 8 hetes korától van nálunk.Már kezdettöl idönként furcsán viselkedik.Több , közepes méretü plüss játéka van és ezekkel néha, mintha kan kutya lenne, párzó mozdulatokat tesz. Megtörtént már az ivartalanitása is, de ez a viselkedése változatlan. Elég sokat foglalkozunk vele, tanulékony, nem hisszük,hogy unalmában csinálná.Lehetséges valamilyen szervi elváltozás az oka és kell e jelentöséget tulajdonitani?Köszönettel: Kutyagyerek
Nem kizárt, hogy az ivartalanított, eredetileg nőstény labi nem is egyértelműen nőstény kutya (volt), hanem mondjuk hermafrodita. A petefészkek eltávolításával akár a csökevényesen meglévő hím nemi szervek (szervkezdemények) is domináns hím viselkedést okozhatnak. Ezügyben a legpontosabb választ, részletes kivizsgálás után az Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti Tanszékén Dr. Thuróczy Juliannától, vagy Dr. Tibold Anikótól kaphatnak (06-1 -478-4100). A vizgsálat kideríthetné tehát, hogy van-e szervi oka a furcsa viselkedésnek és azt is, hogy kell-e jelentőséget tulajdonítani ennek, illetve lehet-e tenni ellene.
jelige: duzzanat
2007-12-16
Egy németjuhász nőstény kutyám van, már kb 5 napja vettem észre h a jobb pofája mintha föl lenne duzzadva. Elősször azt hittem hogy csak elaludta a szőrét, de ma jobban megnéztem. A nyakájánál és a pofájánál van vlmi véres duzzanat ami elég nagy. Nem tudom h most ez daganat vagy vlmi más betegség?
Én sem tudom, és senki más nem tudhatja a leírásából, hogy ez most daganat-e, vagy valami más betegség. Helyesen írta a jeligében, a láthat, tapintható eltérés egy duzzanat - ami lehet vérömleny, tályog, fekély, gyulladásos eredetű terime és igen, sajnos akár daganat is. Részletes állatorvosi vizsgálat (benne vérvizsgálat, citológiai vizsgálat, akár koponya és mellkasi röntgenek) képes megmondani, hogy a lehetséges betegségek közül mi jelentkezett a kutyán és azt is, hogy miként lehet kezelni.
jelige: Fricike
2007-12-16
A kenelben tartott 1,5 éves kan, keverék kutyám /kb. 10-15 kg, kis közepes méretű/ma estére folyamatosan tüsszög, kicsi szünetekkel. Viszont ugrál, eszik és nem lázas. Félek megfázott. A másik 2 kutyámmal nem jön ki jól, ezért ő nem lehet a fedett garázsban, bár a kenelben is van fedél a feje fölött. A 2 mcska pedig a házban él, így oda sem tehetem. Mit adjak neki, ha meghűlt? Egyáltalán mit tegyek? Reggel 6-kor megyek el dolgozni és 20-21 között érek haza. Este ki szoktam engedni cc. 2 órára, tudom ez és a felügyelet is kevés, de nem tehetek mást. Egyedül élek. Köszönettel és üdv. Gabi
Jól kiszúrt velem, mert az egyetlen helyes válasz lehetőségét gyakorlatilag kizárta azzal, hogy a kutyát képtelenség(?!) állatorvosi rendelőbe vinni, kivizsgáltatni és a diagnózis szerint meggyógyíttatni. Pedig ez a teendője egy felelős állattartónak. Most írhatnám azt válasznak, hogy itassa a kutyát mézes kamilla teával - és néhány nap, hét múlva meglátjuk, hogy meggyógyul-e. De nem írom.
jelige: Bogyó
2007-12-16
Azt szeretném megtudni,hogy első tüzelésnél teherbe eshet-e a kutyám egy 7 hónapos kantól,és hogy szemmel látható jelei vannak-e?Előre is köszönöm
Sajnos igen. A kutyák mindkét neme 5-8 hónapos korában ivaréretté válik és ez azt jelenti, hogy párzásra is képesek és utódok is lehetnek az aktusból. Az ivarérettség azonban korántsem jelenti azt, hogy a fiatal szuka érett lenne a vemhesség és az ellés, szoptatás megpróbáltatásaira. Hasonló a helyzet az embereknél is néha előforduló tini szerelemre és nemkívánatos következményeire ... A vemhességnek szemmel látható jelei félidő után (kb 1 hónapos vemhesség) lehetnek. A legokosabb véleményem szerint az lenne, ha egy hónap múlva függetlenül a vemhességtől a szukát ivartalanítanák. A témában olvashat még honlapunk Publikációk rovatában. 1);
jelige: FIP?
2007-12-16
Van egy 1 éves kiscicánk és most lett kész a vérképe.A diagnózis:fertőző hashártya gyulladás.Azt mondták nincs rá gyógyszer,gyógyíthatatlan.Azóta sírunk és kétségbeesetten keressük a lehetőséget,a gyógyulást hozó gyógyszert. Kérném Tisztelettel kérem ha tud valami bíztatót írja meg nekünk.
Nem tudok semmi bíztatót mondani ezügyben. A kétségbeesés és sírás egészen biztosan nem használ azonban a cicának sem. A cica érdekében hagyatkozzanak a diagnózist felállító kezelőorvosuk véleményére.
jelige: soma
2007-12-16
Reggelre ritkán ugyan, de bevizel. Felmosásnál sűrű, ragadós a vizelete. A mai napon pedig vér is volt benne. Februárban műtötték jóindulatú diónyi daganattal. Szövettani vizsgálati diagnozis: Lymphangioma carernosum
A tüneti leírásból lehetetlen megmondani, hogy az eredeti onkológiai betegsége tért vissza a kutyának, vagy ettől teljesen független húgyúti-, nemi szervi betegsége (vese-, hólyag, prosztata-, here-, mellékhere elváltozások) van az öregedő kutyának. Ráadásul a kettő kombinációja sem zárható ki. A Somának részletes kivizsgálásra (vér-, vizeletvizsgálatok, röntgen, ultrahang) van szüksége esélyeinek megválaszolására és a kezelés módszerének kitalálásához.
jelige: Bliss 2.
2007-12-14
Udvozlom Doktor Ur! Hala Istennek kutyamnak semmi baja, szeretnenk kiutazni Angliaba, tovabbtanulasi lehetosegeim miatt, de a tarsam, egy fekete labrador szuka kutyat (2.5 eves), semmi szin alatt nem hagyom itthon. Mennyire korulmenyes abba az orszagba bevinni egy kutyat? Minden oltasa megvan, egeszsegugyi konyve, utlevele, chipje. Megis benn tartjak 6 honapra karantenban? Vagy ez csak hiedelem? Tovabbtanulasi lehetosegemet nem szeretnem elszalasztani, de nem hagyom itt a legjobb baratomat!
A korábbi kérdésére jóval részletesebb és pontosabb választ kaphat az alábbi címen: http://www.bpallatorvos.hu/orszagonkenti.html Elnézést a pontatlan válaszért, és hasznos, boldog éveket kívánok Angliában.
jelige: fura kérdés 2.
2007-12-14
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Igazából így vissza olvasva elég gyérül fogalmaztam meg a kérdésemet. A lényege az lett volna, hogy ha még a két cica nem szokta meg egymást teljesen, akkor is el lehet-e végezni a cicán az ivartalanítást? És utána nyugodtan tud-e otthon ”lábadozni”? Tudom, hogy rutin műtétről van szó, de nem szeretném, ha gond lenne közöttük. :)
Még az is lehet, hogy én nem voltam eléggé ráhangolódva tegnap a „fura kérdésre”. o): Szóval, a véleményem az, hogy fontosabb kérdés lenne annak a tisztázása, hogy a két cica parazitamentesítve és oltásaival rendben, egészségesen kerüljön egy légtérbe. Az ideális az lenne, ha a két cica ivartalanítását egy napra lehetne szervezni. Ha ez nem megoldható és az új jövevény ivartalanítva, parazitamentesítve, oltva, egészségesen mostanában megérkezik - a cicák néhány hét alatt várhatóan összeszoknak. Az Ünnepek alatt ráadásul nagyobbrészt felügyelet alatt is lesznek. A filigrán, őshonos cica pedig kap néhány hetet a kondíciójának a javítására és a műtét januárban is gond nélkül elvégezhető lesz.
jelige: Tücsi
2007-12-14
Kedves Doktor Úr! 5hónapos a csivavám,és folyamatosan bepisil.Ha jön valaki hozzánk,akár én jövök meg,bármilyen hatás éri pisil.És egyébként is folyamatosan.Pedig nem itatom sokat.Legalább naponta 15ször bepisil,pedig leviszem sétálni!Valami betegsége van?
Valóban az első tisztázandó kérdés az az, hogy van-e szervi baja a Tücsinek. Részletes állatorvosi vizsgálattal (vérvételek, vizeletvizsgálat, hasi ultrahang, esetleg röntegnfelvételek ..) tisztázható, hogy beteg-e a kutya. Ha nincs szervi elváltozás a háttérben „csak” az izgatottság, öröm kifejezése közben éri baleset a Tücsit, akkor nehezebb a helyzet - de nem lehetetlen, hogy kutyapszichológus segítségével úrrálehet lenni a bajon. Sőt szerencsés esetben akár egy feromon hatóanyagtartalmú, nyugtató hatású szer (D.A.P. spray, vagy párologtató) is segíthet.
jelige: kutyus 2.
2007-12-13
Már meg is rendeltem a kutyusomnak a DAP párologtatót,remélem jó hatásal lesz rá. Most olyan problémám van{ezt minden télen meg történik vele},hogy kint nagyon szaglászik,és néha nyalogatja a fűvet vagy a hót,utána meg beteg,morgásos lesz a hasa,esetleg hasmenést kap.Ilyenkor mindig orvoshoz vittem,injekciót kapot,de egy idő után ismént kezdödőt előről minden.Körbe nézegettem a netten,és találtam a LAKTIFERM PET-et.Ki szeretném kérni a tanácsát,hogy ez alkalmas volna a kutyusomnak mikkor hasi problémái vannak?Még azt meg írnám,hogy ilyenkor,mikkor fáj a hasa,a hátsó felét fel nyomja,vagy is ívesen áll felfelé az egész teste,habot szokot hányni néha. Nagyon sok injekciót kapot már,de hiába,minden kezdödőt előről.Ezért szeretnék probálkozni most a DAP-al {úgatás miat} és ha a Dr úr javasolja a LAKTIFERM-el is. Várnám mielőbbi szives válaszát,mert holnap megyek a DAP után,és ha ez meg felel,akkor meg veszem,vagy ha van önnek valami más javaslata,akkor szivesen el fogadnám.
Remélem beválik a feromon hatóanyagtartalmú, nyugtató hatású szer és nem lesz szükség ugatásgátló nyakörvre ... Az időszakonként visszatérő hányásos, gyomorbélrendszeri tünetek nem megnyugtatóak, igazán nem vagyok benne biztos, hogy csak a téli időszak számlájára írható a tünet. Nem ártana mélyebben utánanézni a problémának, hogy mi okozhatja az időszakonkéntr visszatérő tüneteket. A Laktiferm Pet egyes enyhe lefolyású gyomor-bélrendszeri betegségeket (pl dysbiózis, gyomro- bélhurut) megoldhat. A javaslatom mégis az lenne, hogy kérje meg állatorvosát a tünetek részletes kivizsgálására.
jelige: fura kérdés
2007-12-13
Tisztelt Doktor Úr! Nem beteg a cicám hál’ Istennek, csak egy elég furcsa kérdésem lenne. Szeretnénk a meglévő 8 hónapos hihetetlen élénk cicánk mellé egy társat. Még nincs ivartalanítva, mert azt mondta az állat orvosunk, hogy várjuk meg, míg három kiló lesz. (Nem vézna a cicánk, eszik rendesen, de kóbor volt és sztem egy kicsit lemaradt a fejlődésben, de egyre jobban szedi magát össze :)) A kérdésem az volna, hogy állatmenhelyről hozzuk el a cicát (ahol oltva, féregtelenítve, ivartalanítva adják ki) várjuk-e meg azt, hogy a cicánk felépüljön a műtétből vagy nyugodtan elhozhatjuk? Igazából attól félünk, hogy amíg lábadozik, addig a másik cica ”összeugrálja” és nem szeretnénk , hogy baja essen. Tudom, hogy furcsán hangzik a kérdés, de ezen elég sokat gondolkodtunk és nem találkoztunk hasonló problémával egy oldalon sem. Válaszát előre is köszönjük.
Hát nem cáfol rá a jeligére ... Igazából a probléma lényegét nem értem. Egy lánycica ivartalanítása esetén néhány nappal a műtét után már gyakorlatilag tünetmentes. A parazitamentesített, védőoltásokkal ellátott, ivartalanított 2 macska esetében az együttélés kockázata minimális. Ha megoldható, a két cica ivartalanítását akár egy napon is meg lehet szervezni, így „együtt lábadozva, sorstársi közösségben2 szokhatnának össze. Ha a most 8 hónapos örökmozgó, filigrán macsek nincs 3 kiló, ebben sem látok különösebb kockázatot. Mint ahogyan abban sem, ha később történik meg a műtét.
jelige: bulldog
2007-12-13
Tisztelt Doktorúr! Érdeklődnék,h ha egy Fr,Bulldog szukának nyitott/hasadt szájpadlása van ez mivel jár az élete folyamán?Mikre kell odafigyelni Nála(táp,étel..)Most 4 napos nagyon erős,életrevaló kiskutya.Szépen cicizik és cumizik,az orrán nem jön vissza a tej!Egyértelmű ,h csak kedvenc lehet így belőle,de ha mégis pároztatnák akkor mennyi esély van a kiskutyáknál a fejlődési rendellenességre(nyitott/hasadt szájpadlás) Válaszát/segítségét előre is köszönöm!!
1.) A nyitott szájpadlás esetén az elváltozás súlyossága, helyeződése szabja meg az állat esélyeit, későbbi életkilátásait. Az Önök esetében a rendellenes hasadék valószínűleg kicsi - ezért tud szopni a kutya és ezért nem jön tej, folyadék vissza az orrnyílásán. A nyitott szájpadlások egy része műtéti úton megoldható. (Tudja, nyaki seb is van kicsi felületes, ami kezelés nélkül gyógyul néhány nap alatt - valamint van mély és súlyos, ami miatt néhány perc alatt elvérzik az ember vagy az állat. ) 2.) A második kérdésére nem lehet számszerűsíthető, egyértelmű választ adni. Merthogy az sem mindegy, hogy a fedező kan mennyiben hordozza a rendellenes szájpadlás alakulásért felelős géneket. De nem is igazán kellene ezt a kérdést latolgatni. A fejlődési rendellenességgel született francia bulldog tenyésztésre alkalmatlan. A kutya saját egészsége és a következő generációk érdekében ivartalanítsák a kutyát egyéves kora körül.
jelige: Puki
2007-12-13
Pireneusi hegyipásztor kutyánkanak,ugy látjuk,hogy vérzik a bal füle,és rázza a fejét.Mi lenne a teendőnk?
Részletes állatorvosi vizsgálat a teendő. A legbagyobb valószínűség szerint a kutya hallójáratában gyulladás van (akár idegentest miatt akár egyéb okból), ezért rázza a fejét a kutya. Az erőteljes fejrázástól sérülnek az erek a fülkagyló területén és kialakul a jellegzetes vérömleny, az othematóma. Ha nem erről van szó, akkor lehet még akár daganat is a fülkagylón, vagy a hallójáratban. Majdnem biztos, hogy a gyógyuláshoz meg is kell operálni a kutyát.
jelige: Mirci
2007-12-13
Nem eszik nem iszik.Olyas mit hány, mint a nyál.Sokat fekszik.
Beteg. Kicsit, vagy nagyon. A fiatal oltatlan perzsa macska lehet akár férges is, mellette több, akár végzetes vírusfertőzése is lehet. Meg az is lehet, hogy szerencséjük van és „csak” szőrlabda ül a gyomrában. Mielőbbi részletes vizsgálatra van szüksége, ahhoz, hogy kiderülhessen a betegsége és esélye legyen a gyógyulásra.
jelige: bőrbeteg
2007-12-13
Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy németjuhász kutyámnak eddig általam nem tapasztalt betegsége van. Félhosszú szörű a kutya, és furcsa sebek vannak szinte az egész testén egyenlőtlenűl elszórtan. Elég kicsik, borsószerűek, egy két helyen nagyobb és mintha vérezne és a vér rászáradna a szőrére. Van még két boxerem is de azoknak semmi bajuk.
Helyes a diagnózisa, a kutya bőrbeteg. Hasonló elváltozásokat többféle parazita, baktérium, gomba okozhat kutyákon, lehet allergiás eredetű is a kórság és nem kizárt, hogy egyéb elsődleges betegség (mellékvese, pajzsmirigy ..) áll a háttérben. A lehetőségek közül részletes vizsgálattal (vérvizsgálatok, bőrkaparék ..) lehet megtalálni a kutya konkrét betegségét - és ha ez megvan, akkor lehet a kezelésről beszélni.
jelige: kedvenc
2007-12-11
A rejtett heréjűséggel kapcsolatosan elég sok cikket olvastam már, és tudom is, hogy mi a lényege. Most egy különös esettel állok szembe. A kis kankutya heréi már 6 hetesen a herezacskóban voltak, sőt, amikor elvitték az új gazdái 9,5 hetesen, akkor is. Mégis olyan kifogás merült fel 0,5 év múlva, hogy rejtett heréjű a kutya. Nehezen akarom elhinni, mert az apa kutyának nem az első alomból származó ez a kölyke, és mind a testvérei mind a korábban született kan kölykök és az apa kutya is egészséges. A kutya Csehországba került, és a gazdái állítása szerint van ez a probléma vele, de nem akarták visszaadni. Kérdésem: lehetséges, hogy a növekedés alatt, valamilyen rendelleneség léphet fel, ami visszahúzza a heréket a hasüregbe? Várom őszinte válaszát és véleményét. Üdvözlettel: egy aggódó tenyésztő
Teljesen őszinte válaszom az, hogy a fiatal kanokban tág lágyékcsatorna nyílás esetén a herék bizony felcsúszhatnak a lágyékcsatornába és esetleg a hasüregbe is. A növekedő here azután esetleg már a hasüregben(lágyékcsatornában) rekedhet és ezzel véglegesült az állapot, kialakult a rejtett here. Az egész történetben semmi különös nincs, nyugodtan elhiheti Ön is a történteket. Ha a fedező kan önmaga teljesen egészséges, akkor is örökítheti a rejtettheréjűséget.
jelige: Lili
2007-12-11
Üdvözlöm Dr.úr. Van egy 8 hetes yorki bébink vettünk neki royal canin junior tápot de nem igazán hajlandó megenni nagyon keveset csak pár szemet viszont húslevest zöldséget fött húst minden mennyiségben,persze csak mértékkel kap.hogy etesem meg vele hiába áztatom bármibe nem kell neki.Másik kérdésem ma kapta meg a 2. oltását és a z orvos azt mondta másfél hónap múlva kell a következö és hogy levihetem sétálni.Ez valóban igy van?elöre is köszönöm
A legtöbb oltási protokol a kutya első évében 2 kötelező (monopvalens veszettség) és 4-5 ajánlott oltást tartalmaz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hpogy 6 hetes korától kezdve a kölyök kutya kb 2 hetente kaphatja a védőoltásait. Mindezekről bővebben honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat. Különösen kistestű, érzékeny, válogatós kölykök esetében gyakori hiba az, hogy az ajánlott 3-4x etetés során a kutya válogat, csak bizonyos eleségeketz hajlandó magához venni. Az Önök esetében is az lenne a legfontosabb kérdés, hogy a kölyök egészséges, jól fejlett-e. Amennyiben igen a válasz, akkor nagy hibát nem követnek el.
jelige: Kérném segítsenek
2007-12-11
Üdvözlöm!Yorkshir terrierünk van,és nagyon betegecske!Legutóbb felsőléguti fertözéssel kezelték szurit kapott,valamint antibiotikumot.Akezelés végére hasmenése lett,kezdett a hangulata rossz lenni,se nem ivott,se nem evett,majd infúziót kapott 2-szer,de nem látunk javulást,nincs kedve semmihez,nem játszik,csak alszik egész nap,pedig volt vérvétele is,de az tökéletes lett!Lehet lelki eredetü a baja?Pedig egy igazán szerető családban van,ő a mindenünk!Kérném segítségétKöszönettel
Ha a részletes vizsgálatok eredményei negatívok, nincs megfogható szervi baja, eltérése a kutyának, akkor valószínűsíthető a lelki eredetű ok. Meg kell viszont mondanom, hogy mind a felsőlégúti tünetek, mind a hasmenéses jelek számomra azt jelzik, hogy nem egészséges a kutya. A rejtett betegségek sajnos sokszor csak ismételt és részletes vizsgálatokkal (vérvizgsálatok, vizelet-, bélsárvizsgálat, képalkotók ..) deríthetőek ki.
jelige: kiskutyából nagykutya
2007-12-11
egy 7 hónapos westi kiskutya boldog gazdija vagyok mivel sose volt kutyám csak más állatok tapasztalataim révén tudok gondolkozni évekig volt cicám szeretném megkérdezni hogy a 7 hónapos kiskutyám heréit egyátalán nem látszódnak még mindig pedig egy éves korárra ivarérett lesz az állat azt szeretném megkérdezni meddig várjak még hogy estleg (egy két hónapot) hogy véletlenül se sérüljön meg az állat ha a kis heréi a hasüregben maradnak tudtommal sajnálatos modon a hasüregben maradt here zazskok el is rákosodhatnak ezt szeretném állatkámnál megakadályozni várom válaszát köszönettel:
Örülök a boldogságának és közben elárulom, hogy a 7 hónapos westi már ivarérett, másfél éves korára már tenyészérett is lesz. A heréknek már hónapok óta a herezacskóban kellene lenniük. Akár egyik, akár mindkettő a lágyékcsatornában, vagy a hasüregben helyeződik mindkét here eltávolítása ajánlatos, mivel a herék a magasabb hőmérsékleten az állat 5-10 életévében nagy eséllyel elrákosodik - valamint a rejtett heréjűség hajlama öröklődik. A műtét a kutya kb 1 éves korában tervezett módon igen kis kockázattal elvégezhető.

<< <  308 / 415 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.04.06
Elveszett Olga cicánk! Kb. 6-7 napja csavargott el a Rózsakert utcából! Fekete-fehér foltos, ivartalanított 2 éves nagylány, nyakában piros nyakörv! Kis gazdái és a környékbeli gyerekek nagyon-nagyon várják vissza! Ha valaki látta vagy befogadta kérjük jelentkezzen! Kondorosi Szilvia: 06-30/63-817-63 ( szilvia@iec.hu ) OLGA! GYEREK HAZA, NAGYON VÁRUNK!
2015.03.06
Még mindig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.02.25
Gazdit keres két 7 hetes keverék kislány kutyus! Gazdájuk sorsukra hagyta őket, most ideiglenes helyen vannak, de végleges, szerető otthont keresünk a számukra. Előreláthatólag maximum közepes termetűek lesznek. Tüneményesek, kedvesek, bújósak. 20 335 3571 ; oszmun@gmail.com