Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Nina 6.
2008-09-24
akkor ne mondja meg nem érdekel ennyi
Én pedig nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkozhattam a problémáddal.
jelige: mirminke
2008-09-23
4 napja nincs széklete a cicámnak, 15 éves, jóltáplált, gondozott
Ezesetben igencsak ideje lenne értesíteni állatorvosát az ügyről. Ha „csak” az öregedéssel összefüggésben a bélperisztaltika lassulása okozza a Mirminke székrekedését - azt is kezelni kell. Jó esetben egy kis tej, esetleg olaj szájon át és olaj a végbélen át megoldhatja a problémát. De a 4 napja tartó székrekedés akár életveszélyes helyzetet (megacolon, béllefűződés, -csavarodás, -repedés ...) is teremthet rövid időn belül. Arról nem is beszélve, hogy nem kizárt, hogy idegentest, szőrlabda, vagy neadjisten daganat áll a tünet hátterében. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni a széklet elmaradásának okát és remélhetőleg segíteni is tud a cicán.
jelige: Pasa
2008-09-23
T.Dr.Nö/Ur!11eves kan belgajuhasz kutyamnal kb.ket honapja vizeletüritesi problemak jelentkeztek.Elöször az allat testtartasabol itelve erösen preselte a vizeletet ,volt ugyan normalis vizelet ürites de utana kb. fel oraval folyamatos vizeletcsepgtetes köv.Az allatovos ver,vizelet,ultrahang/cyto/,röntgen..vizsgalatok utan elsösorban hugycsö szükületet diagnosztizalt.4napig katetereztek es 1heten keresztül napi 3alk.Diazepam es Dibenzyrant kapott.Vizeletet tovabbra is tudta üriteni,de a folyamatos csöpöges nem szünt meg.Ezutan fellepett egy fertözes is ami magas lazzal ,teljes levertseggel jart.Infuziot es antibiotikumos kezelest kapott es Novalgin injekciot.A Novalgin inj. utan eröteljes,normalis,sok vizelete volt es egy napig nem volt vizeletcsepeges.Jelenleg Novalgin cseppet kap,napi 3-szor 10 csepp.Laza most nincs az altalanos allapota javult,a ”preseles”valamennyire megszünt.Kerdesem,hogy ha az allatorvos egy /stomat/egy mütetet vegez az allaton a hugycsö szükület miatt az megoldja-e a problemat vagy milyen vizsgalattal lehet a hugyholyagbenulast vagy egyeb hugyholyag alulmüködest kizarni.Az eddigieg alapjan tumor,kö vagy egyeb mechanikus elzarodast nem eszleltek.Adjaj-e a kutyanak Palastfü vagy csalateat,mert ugy tudom ez erösiti a hugyholyag izomzatot.Nemetorszagbol,Ludwigshafenböl irok...es mindent elkövetek,hogy meggyogyuljon a kutyank.Az itteni allatorvosunkban is megbizom,de minden lehetöseget szeretnek megprobalni,vegsö esetben akar Magyarorszagra is elvinnem. Tehat a kerdesem hogy ha a hogyholyagja nem müködik normalisa,pl. izom vagy zaroizom alulmüködes akkor erre milyen vizsgalat es milyen gyogymod van meg?Nagyon köszönöm a valaszat,annal is inkabb mert a kutya a lakasban el es ez a vizeletcsepegtetesi problema nagyon kellemetlen is.Tisztelettel:Csoti Gizella/allategeszsegügyi szakseged a vegzettsegem/köszönettel varom valaszat.
Nehéz bármit hozzátenni a történethez, hiszen állatorvosával láthatóan gondosan, megtervezetten megvizsgálták az esetet. Számomra a nem világos, hogy melyik húgycsőszakaszon (pénisz, görbület, prosztata ...) találták meg a szűkületet illetve, hogy a tartós húgcső katéterezés után megoldódott-e a szűkület ügy (meg kellett volna oldódnia). Igazság szerintén nem biztos, hogy sztómaműtéttel folytatnán a dolgot. Egyrészről, néha előfordul, hogy a tartós vizelet kanül beültetés után néhány héten belül „magától” rendeződik a vizeletcsepegés. Másrészről, ha az ultrahangvizgsálat jlentős prosztata megnagyobbodást is kimutatott - ez szinte biztos, egy 11 éves belga kan esetében - akkor nem kizárt, hogy a kasztráció és az utána bekövetkező prosztata méretcsökkenés megoldaná a problémát. Persze, ha a húgycső szűkületet a pénisz szakaszon találták, akkor az egész fejtegetésem semmit sem ér, és bőven indokolt a sztómaműtét.
jelige: kedvenc
2008-09-23
Helló! Az én drága kutyusom 15 éves. Az utóbbi időben többször bepisilt éjjel. Ez azóta van - kb. 2 hete -, hogy a bejárati ajtót a hideg miatt éjjelre becsukjuk (nyáron nyitva hagyjuk, hogy éjszaka is el tudja végezni a dolgát odakinn). Régebben, ha be volt zárva az ajtó, éjjel halkan sírdogált, így jelezte, hogy szeretne kimenni. Most nem jelez. Azt is tapasztaltam a séták során, hogy az első vizelése elég ”bőséges”, azután ingere nagyon gyakran van, sokszor csinál úgy, mintha.... de egy-két csöpp vizeletnél többet nem produkál. (Székletével nincs gond.) Köszönöm a válaszát. üdvözlettel kedvenc
Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja kideríteni, hogy sok vízivással és vizeléssel járó kórképek (cukorbetegség, Cushing, vese-, májelégtelenség ...), vagy húgy/nemi szervi gyulladásos, vagy daganatos betegségek (vese-, hólyag-, prosztata-, here- ) vagy esetleg idegrendszeri betegségek egyikéről, némelyikéről lehet-e szó. Klinikai vizsgálatokkal, vizelet-, vérvizsgálatokkal esetleg ultrahang és röntgenvizsgálatokkal lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegsége(ke)t. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet a megoldásokról beszélni.
jelige: füge
2008-09-23
Tisztelt Doktor Úr! A bal mellső talpon az ujjak között a bőr enyhén kipirult, a szőr kopott és sötétvörös színű (az egészséges szőrzet fehér), sötétvörös gyurmaszerű anyag található a bőrfelületen és a szőrre tapadva. Pár napja a két szélső úszóhártya felső oldalára is átterjedt. A tünetek a kutyának nem okoznak panaszt. Kérdésem: mi okozhatja az elváltozást, illetve milyen gyógymódot javasol? Köszönettel:
Korábban a járófelületen lezajlott, részben gyógyult sérülés, bennmaradt idegentest (tövis, toklász, üveg-, fémszilánk ...) helyi baktériumos, vagy gombás fertőzés de akár a talpi felület közelében zajló daganatos elváltozás is okozhat hasonló tüneteket. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (köztük esetleg vérvizsgálat, bőrbioptátum, röntgenfelvétel) tudja megállapítani az okot. A kezelésről ezután érdemes szót ejteni.
jelige: denisza
2008-09-23
Kedves dr.Ur sikeresen leelett a malinois szukám ,már el is ajándékoztuk a babyket, de van egy kérdésem mikor fog legkozelebb tuzelni a szukám ha,áprilisban tuzelt utoljára és plussz az ellés után vérzett ami normális tisztulás volt,elore is koszonom!
Egészséges szukában, megszokottan zajló vemhesség, szoptatás (méhvisszaalakulás) esetén a megszokott időben, legtöbbször 6 hónnappal a megelőző tüzelés után újra tüzel a szuka. Azaz, ha a Denissza korábban 6 havonta tüzelt, akkor most is 6 hónapra (októberre) várható a következő tüzelése. Biztos vagyok benne, hogy kutyájuk ideális körülmények között él, megfelelően tartott, és azt sem tudom, hogy mekkora almot nevelt fel most. Ezért csak általánosságban írom, hogy nem illik egy tenyész szukát sem minden tüzelésekor befedeztetni, mert hosszútávon leromlásukhoz vezet. Honlapunk Publikációk rovatában talál még vonatkozó írásokat.
jelige: 2puli
2008-09-23
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy ha az alomból ellés után valamennyi kölyök elpusztult, akkor szükséges-e valamilyen tejtermelődés-gátlót adni a szukának? Vagy ilyenkor eleve nem is indul az be, és a duzzadt emlők maguktól lelohadnak? Válaszát előre is köszönöm.
Van szuka, amelyiknél zajlik a tejtermelődés, és igenis kezelést igényel az eset - és van, hogy a szuka eleve nem termelt tejet, akár ez is lehetett a kölykök pusztulásának az oka. Ez utóbbi esetben az elapasztással nem kell foglalkozni, de könnyen lehet, hogy egyéb betegséget, elváltozás kell kezelni, hiszen igencsak nem normális dolog, ha egy egész alom elpusztul. A leginkább ajánlott dolog a kölykök boncoltatása és a szuka állatorvosi vizsgálata lenne, hiszen így derülhetne ki a kölykök elhullásának az oka és az is, hogy kell-e kezelni a szukát.
jelige: robi
2008-09-23
Van egy 7 hónapos si-cu kutyám és azt szeretném megtüdni hogy milyen idős kortól lehet fedeztetni?
A 3. tüzelése alkalmával kb 1.5-2 éves korukban lesznek tenyészérettek a szukák. A tenyészérettség elérése előtt a szukákat érdemes felkészíteni állatorvosával (alkalmassági vizgsálat, védőoltások, parazitamentesítések ...) az eseményekre és a tulajdonos is jó, ha felkészül. Honlapunk Publikációk rovatában is talál vonatkozó írásokat.
jelige: álterhesség 2.
2008-09-23
Köszönöm a gyors válaszát! Az előző levelemben kihagytam, hogy a kutyus 2 hónapja tüzelt, nem volt kapcsolatban kan kutyával! Ilyen korán várható egy újabb tüzelési időszak? Mit lehet tenni? Még egyszer köszönöm!
Kizárt dolog, hogy egészséges szukában 2 havonta normális tüzelés jelentkezzen. Átlagosan és legtöbbször 6 havonta tüzelnek a szukák. Állatorvosi vizsgálat tudja eldönteni, hogy álvemhességről van-e szó, esetleg egyéb betegség lépett-e fel. Ha bebizonyosodik az álvemhesség - azz is kezelni érdemes, mert a hosszasan fennálló tejelválasztás emlőgyulladáshoz, emlődaganatokhoz vezet.
jelige: álterhesség
2008-09-22
Üdvözlöm Doktorúr! Van egy 2004-ben született Törpe Német Pincher szuka kutyusom! Nem tudom, hogy hányszor volt vemhes, mert úgy kaptam! Kb. két hete úgy vettem észre mintha megereszkedtek a cicijei, de kizártnak tartom a vemhességet! Hallottam olyanról, hogy lehet áláterhes is, van ilyen? Ilyenkor mi a teendő? És mi lehet a baja? Előre is köszönöm segítségét!
Leírása alapján a kutya lehet álvemhes - és lehet, hogy a közeledő tüzelés,vagy akár egyéb hormonális hatás (petefészek ciszta, daganat ...) miatt duzzadtak meg emlőmirigyei. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni a tünet okát és a teendőket. Honlapunk Publikációk rovatában részletesen is olvashat az álvemhességről.
jelige: TT
2008-09-22
Érdeklődnék,hogy hol kapható a relaxin gyorsteszt ,amit a vemhesség megállapításánál említenek.Sajnos és sehol nem találom ezt a gyorstesztet. Köszönöm:
A relaxin kit Magyarországon jelenleg nem kapható, külföldről lehet behozatni, de a diagnosztikai értéke elmarad az ultrahang vizsgálat adataitól.
jelige: tejtermékek
2008-09-22
Tisztel Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy szabad a kutyának túrót, sajtot és más egyébb tejterméket adni? Egy internetes fórumon vetődött fel a kérdés, és sok vélemény elhangzott ezzel kapcsolatban. Az én kutyám rendszeresen kap sajtot, hetente 2-3 alaklommal. Én úgy gondoltam, hogy fejlődő szervezetének ezzel jót teszek. De a következő pár sor elbizonytalanított: ”A rothasztott tejtermékek semmivel sem jobbak: a biológiailag értékes, tiszta tejek valóban tartalmaztak a csontrendszer számára nélkulözhetetlen szerves kalciumot, ami be is tud épulni a szervezetbe, a csontokba a tejben bőségesen jelenlévő enzimek segítségével. A PASZTÖRIZÁLÁS , hidrogénezés, forralás, azonban ezeket a hatóanyagokat elpusztítja. Ily módon a tej tápsóinak felszívódása lehetetlenné válik. Amennyiben mégis történik valami felszívódás a belekben a rothadásnak indult tejből-és tejtermékekből az már szervetlen só formájában történik. A szervetlen sók azonban nem be, hanem ráépulnek- meszesedés formájában- a csontokra, izomszövetekre, erekre. Így jön létre egyszerre ugyanazon egyénnél a meszesedés és a csontritkulás. ” Szeretném ezzel kapcsolatban kikérni a véleményét. Tisztelettel:
Lehet, szabad, sőt ajánlott túrót, sajtot, valamint yoghurtot, kefírt és egyéb tejtermékeket is adni a kutyáknak és macskáknak. Amennyiben a tejtermékek etetése nem önmagában hanem egyéb táplálékokkal együtt, megfelelő összhangban történik. Baj akkor szokott lenni velük, ha egyébként ideális összetételű, komplett tápok etetését „rontjuk el” nagy mennyiségben adott tejtermékekkel és ezáltal a kevés rost, túl sok fehérje és zsír mellett kevés szénhidrát és a Ca/P nem ideális arányát kapja a kutya. Kutya táplálási ügyekben Dr. Fodor Kinga: „Mit egyen a kutyám?” című könyvét ajánlom a figyelmébe.
jelige: peszter
2008-09-22
Kutyusunkat pár napja sérülés érte a szemén. Az állatorvos azt mondta a szaruhártya szakadt le. Azóta nagyon bágyatag és nem eszik. Az orvos csak dájdalomcsillapítót és kenőcsöt adott és azt mondta,meg kell várni amíg leválik. Olvastam,hogy szaruhártya sérülésnél A-vitaminnal erősíthetjük. Ön mit ajánl,mivel tudnánk segíteni még rajt,mert látszik,hogy fáj neki a szeme.
Az A-vitaminnal várhatóan gyorsítani lehet a szem sérülésének regenerációját. Ha láthatóan érzékeny, fáj a kutya szeme - azt jelezze állatorvosának. Lehet, hogy a fájdalomcsillapító szerek ismétlésére, tartós adagolására van szükség és az sem kizárt, hogy fájdalomcsillapító hatású szemcsepp is kell.
jelige: Tiger
2008-09-22
Üdvözlöm! Találtunk két kiscicát az utcán, csipásak és hapciznak. Az étvágyuk rendben, kamillateával kezelgetem, de kevésnek bizonyul. Kérem segítsenek!!
Szinte bizonyosan antibiotikumos kezelésre és parazitamentesítésre is szükség van a kölyökmacskák kezelésekor. Állatorvosuk tud segíteni a kölykök meggyógyításában, vele érdemes megbeszélni a további vakcinázásaikat, rendszeres parazitamentesítésüket, táplálásukat is.
jelige: zakopane
2008-09-22
Jó napot kívánok! Tanácsot szeretnék kérni. Lengyelországból származó hegyi pásztor szuka kutyánk 1 éves. A múlt héten hangos sírással jelezte, hogy a hátsófelét nem tudja megemelni, visszacsuklott. Algopirint és csonterősítőt javasoltak neki. Kicsit jobban lett, majd ismét előjött a fájdalom. Óráról órára változik az erőnléte, egyszer fut, következő órában a hátsó lábai erőtlenek. Mi lehet az oka? Köszönöm!
Részletes vizsgálatokkal, benne valószínűleg többirányú illetve több helyről végzett röntgenfelvételekkel lehetne szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a tünet okát. Súlyosfokú veleszületett csípőízületi diszplázia éppúgy lehet a tünet hátterében, mint szerzett ortopédiai sérülések a hátulsó végtagon, gerincen. Ortopédiai esetekben jártas állatorvos vizsgálatai szükségesek az észlelt jelenség megválaszolásához.
jelige: Boni
2008-09-22
Bolognese-uszkár, 8 éves kutyám pár napja elkezdett remegni, először csak a hátsó lábai remegnek, aztán séta után az egész teste. Ez pár percen belül elmúlik. De a hátsó lábai alvás közben is ”beremegnek”. Gericsérvet állapított meg az állatorvos tavasszal, ezek a tünetek adódhatnak ebből? Kb. 2 hónapja kapott féregírtót, de azt nem tudom jelent-e veszélyt, ha azóta férges kutyával volt együtt pár napig. Szívnagyobbodásra szedett ednyt-et, de azt egy ideje nem adtam be neki. De gondolom nem ez az oka. Válaszát előre is köszönöm!
A leírt tüneteket okozhatja a kutya gerincsérve, mintahogyan számtalan egyéb lázzal/fájdalommal/legyengüléssel járó betegség is okozhatna - gondolom ezeket állatorvosa vizgsálataival kizárta. Akár a szívelégtelenség és súlyosfokú parazitózis is okozhat izomremegést egy kutyán. A Boni kezelőorvosa láthatóan tisztában van a kutya állapotával, az ő véleménye a meghatározó a tünet értékelése kapcsán.
jelige: fehér
2008-09-22
4 éves fiúcicám napok óta levert, köhög, véres slejm folyik a szájából. Étvágya lenne, de emiatt nem nagyon tud enni, félek, teljesen legyengül. Mi baja lehet, hogyan segíthetünk rajta? Tavaly csúnyán összeverekedett egy másik cicával, ami miatt bőrbetegsége lett, de abból kigyógyult. Nem tudom, ez mennyire számít a mostni betegségében. Segítségét előre is köszönöm!
Ami igazán számít, az az, hogy az oltatlan, nem ivartalanított kandúr rendszeresen marakodik a többi környékbéli macskával - amitől aztán folyamatosan vírusos, parazitás és tályogos megbetegségekkel küzd. Ez az oka annak, hogy 15-20 év helyett 2-5 évet élnek csak a kijáró bunyós kandúrok. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja tisztázni a kandúr jelenlegi állapotát, és nem kizárt, hogy meg tudja menteni az életét. Ha a jelenlegi betegségén sikerül átsegíteni, akkor a heréléssel és rendszeres védőoltásokkal, parazita mentesítésekkel lehetne neki további éveket adni.
jelige: Marcsi
2008-09-22
Macskám kb 2. napja egyáltalán nem eszik, viszont vizet iszik.Bágyadt, egésznap bóbiskol.Kb 2hete elvetélt.Lehet-e Rhinotracheitse?Ha igen mi a teendő.mivel gyógyítható?Előre is köszönöm válaszát!
Hogyne lehetne ... meg meg pneumóniája, phlebitisze, phlegmonéja, pyometrája és számtalan egyéb betegsége is lehet az oltatlan, 2 hete elvetélt (mitől vetélt el?) macskának. A cicának sok száz a vetéléssel összefüggő és attól teljesen független betegsége lehet a bágyadtság, étvágytalanság tüneteivel. Részletes állatorvosi vizsgálatokkal lehet kideríteni a tünetek okát és ezek után lehet megbeszélni a teendőket.
jelige: Brutusz
2008-09-22
Kedves Doktor Úr! A segítségét kérném. van egy dobermann kutyánk, még kölyök (8 hónapos) a nyár elején vettünk észre rajta kisebb szőrhullást, foltokat. Elvittük az állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy a kutyusnak szőrtüsző atkája van. Azóta rendszeresen hordjuk az orvoshoz, de az állapota napról -napra romlik, jelenleg már tele van gennyes hólyagokkal a teste. Nagyon sok szert kipróbáltunk (ecsetelő, fördető, hormontabletta, immunerősítő...) semmi nem használ! Az állatorvosunk azt mondta, elképzelhető, hogy el kell altatni! Mit tegyünk, várom szíves segítségét! Köszönettel
A teljes testfelületen jelentkező szőrtüsző-atkakór szinte mindig a szervezet egyéb, súlyos immunhiánnyal jelemntkező betegségét jelzi. Állatorvosa is tisztában van vele, hogy elsősorban az alapbetegséget kellene diagnosztizálni és eredményesen kezelni. Nem kizárt, hogy további részletes vizsgálatokra esetleg szakorvos vizsgálatára lehet szükség.
jelige: barbara
2008-09-22
szálem 3 éves,terrier keverék kutyus.többször séták közepette habosan folyik a nyála. születésétől velem van,azóza időnként ismétlődik. szelíd,nyugodt,okos társam.mit tegyek,mire figyeljek?
Érdemes lenne tisztázni, hogy az észlelteket mi okozza. Lehet: - A séta közbeni extrém izgalom, izgatottság. - Séta közben felvett idegen, mérgező anyag. - A nyakörv okozta légszomj, hypoxia (ha pórázon sétáltatja). - Terhelés hatására megjelenő betegség tünete (légycsőszűkület, szívelégtelenség, és számos keringési-, légzőszervi betegség).
jelige: Mandarin
2008-09-22
Tisztelt Doktor úr, van egy 14 hónapos labrador kutyusunk és ezen a nyáron már a negyedik másik kutya-támadás éri. Mi mindig pórázon sétáltatjuk, és nehezen tudjuk megvédeni. Afajtája miatt pedig semmi agresszió nincs benne, ami miatt többek között a kedvenc kutyafajtám. A segítségét abban kérném, hogy eddig szerencsére megúszta apróbb sebekkel, amiket itthon fertőtlenítettünk és kezeltünk, viszont aggaszt, hogy a seb helyén a csupasz bőr van, és nem tudom, hogy visszanő-e oda a szőr.Szép kutya és nagyon vigyáznánk rá, ezért aggódom. Válaszát előre is nagyon köszönöm
Egy szakított, harapott seb területén a hámosodás akár hetekig eltarthat, majd a kialakult hámszöveten a szőr növekedése újabb heteket vehet igénybe. Ha a seb helyén, nagyobb területen a bőrszövet heléyett kötőszövet (heg, forradás) alakult ki, akkor azon a területen nem fog szőr nőni. Ha ez nagy területet érint, akkor érdemes lehet bőr átültetésével egy plasztikai műtéttel rendezni az állapotokat. Állatorvosával közösen lenne érdemes megítélni a helyzetet és a tennivalókat.
jelige: Viktor
2008-09-22
Kiskutyámnál szürkehályogot diagnosztizáltak. Szemlencse beültetés szükséges. Szemész szakorvost keresek Budapesten, esetleg vidéken, aki végez ilyen műtéteket.
Én Budapesten ismerek szemész szakorvosokat (Dr. Szűcs Zsuzsanna, Dr. Szentgáli Zsolt és Dr. Szakmári Katalin). Mindhármuk elérhetőségeit megtalálja az interneten. Sok sikert, gyógyulást kívánok a műtéthez.
jelige: tüzelés
2008-09-22
3 lány kutyám és egy fiú van. A lányok szinte mindig majdnem egyszerre tüzelnek. Ilyenkor külön udvaron tartom a fiút . Ezzel nem is volt eddig gond, de most nem 6 havonta tüzelnek, hanem összevissza. 3 havonta, 2 havonta is. Nem értem, mi lehet az oka?
Lehet, sőt igen valószínű ok a szukák ivarszervi betegségeinek egyike. Lehet petefészek/méh ciszta vagy daganat és lehet a méh gyulladásos/elfajulásos betegsége, aminek során Ön véres váladék távolzását észleli a kan(ok) pedig a tüzelésre jellemző szagot érzik a szukákon. Az eset mindenképpen állatorvosi vizgsálatot igényel. A helyzetet valószínűleg csak a szukák ivartalanítása oldja meg megnyugtatóan és véglegesen. A szukák fiatalkori ivartalanításának csak egyik oka a tüzelések és nem kívánt vemhességek megelőzése. Egy sereg ivarszervi gyulladásos és daganatos jellegű betegséget is megelőz(het)tünk volna a fiatalkori ivartalanítással.
jelige: húgykövesség
2008-09-22
Ivartalanított fiú cicáim vannak, szeretnék nekik megelőzésképpen adni valamit húgykövesség ellen. Ön mit javasol? Akár tabletta is lehet, sőt jobb lenne mint a táp.
Léteznek gyógyszerek, táplálékkiegészítők is az említett húgykövesség megelőzésére, kezelésére és többféle jóminőségű gyógytáp is rendelkezésre áll. Konzultáljon állatorvosával, hogy az Önök helyzetében mi lenne a megjobb, hosszútávú megoldás.
jelige: Tehetetlen
2008-09-22
Van 4 kutyám. akik évek óta együtt élnek 3 kijáró cicámmal.Az egyik kutya most 6 hónapos, pici kora óta megszokta a cicákat, nem bántotta soha. Most 2 hete elkzdte őket hajtani, zavarja és teljesen játékosan el is kapja, dögönyözi, a lábaival rájuk ugrál. A cicák már alig mernek kimenni, hangosan rákiabálok hogy nem szabad, akkor abbahagyja, de újra csinálja. Ő most kb.15 kg-os, és az a baj hogy a másik kutya, egy felnőtt 20 kg-os is utánozza, és ő is belemegy ebbe a játékba. Nem tudom, hogyan lehetne leszoktatni őket erről? Teljesen tanácstalan vagyok, rettegek mi lehet ebből, talán meg is ölhetik a cicákat?Eddig ez még csak játszás, de hát a vadászösztön miatt mi telhet ki tőlük?
Állandó odafigyeléssel, következetességgel nem kizárt, hogy meg tudja értetni a kutyákkal, hogy a macskákkal nem szabad durván bánni. Más csodaszert nem tudok ajánlani.

<< <  308 / 517 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.04.20
Sziámi, kandúr, ivartalanított, 1,5 éves cicánk 2018. április 18-án 18:30 kor kiszökött a házból a Görgey utcából és azóta nem jött haza. Kérem aki látja vagy megtalálja hívjon minket 0670/6757033 vagy 0630/4407404
2018.03.28
Sziasztok elveszett Nagytétény környékéről a fekete cicánk vad nem szeret kézben lenni oltva van, nagyon vàrjunk haza aggódunk érte a társa sír érte keresi hol van a játszópajtasa ha valaki látja ezen a számon hívjon minket: 06703510135-06303661599!
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!