Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Molly
2008-03-16
Nem beteg a kutyám, csupán azt szeretném kérdezni, hogy hány hétre ellik. Szakkönyvben nem volt még módom megnézni, és a környezetemben pedig senki nem tudja pontosan. Köszönöm,
A vemhesség ideje átlagosan 63, általában 61-65 nap kutyákban. A kutya tenyésztésére, ellésére ajánlatos felkészülni több szempontból is. Honlapunk Publikációk rovatában találhat hazsnos információt ezügyben is - de ezen túlmenően is hazsnos lenne állatorvosa véleményét is meghallgatni.
jelige: Rudika 3.
2008-03-16
Kedves Doktor Úr! Reményt adott nekem utolsó levelében, azt írta hogy leghamarabb kedden meg tudnák nézni a kutyámat. Hogyan és kivel egyeztessek időpontot?
Én nem „nézést” ajánlottam és most sem ez az ajánlatom. A kutya részletes vizsgálatával deríthető ki Rudika jelenlegi állapota, esélyei és lehetséges kezelési javaslatot tenni. Időpontot egyeztetni velem lehet telefonon vagy e-mailben az aláírásomban szereplő elérhetőségeken.
jelige: ivartalanítás után
2008-03-16
Tisztelt Címzett! 10 hónapos kislány cicánkat tegnap előtt ivartalanítattuk. Nagyon rosszul viseli a lábadozást. Még enni sem akar, úgy kellett fecskendőn keresztül beleeröltetni egy kis vizet és tápszert, amibe feloldottuk az állatorvosunktól kapott gyógyszert is. Természetes dolog ez, hogy ilyen rosszúl tűri a fájdalmat, vagy valamilyen fajta komplikációra kell számítanunk. Az ivartalanításnak lehetnek ilyen szövődményei? Válaszát előre is megköszönve üdvözlettel.
A rutin ivartalanítások utáni egy-két napon is előfordul, hogy a cicák egy-két napig csökkent étvággyal bírnak és bágyadtak. Ha 2 nappal a műtét után a cica semmit nem eszik, nem iszik, elfekvő - az viszont aggodalomra adhat okot. Amennyiben ez a helyzet, jelezzék a fejleményeket az operáló állatorvos felé.
jelige: Richike
2008-03-16
Jó napot kívánok!Barabás szilvia vagyok.A cicám fenekén volt egy daganat azt hittem beverte és feldagadt,így volt 2 napig aztán egyszer csak kifakadt mi lehet ez?De azóta megint jól van mosdatja,eszik iszik rendesen és jó megint a közérzete.
Talán a legnagyobb eséllyel vérömleny, vagy tályog lehetett az a duzzanat, ami „magától” kiürült. De léteznek olyan daganatok is, amelyek középső része elhal és feltör, sipolyozik a bőr felé. Érdemes lenne állatorvoshoz vinni a cicát, hogy kiderülhessen a leírt jelenség oka. Meg aztán az ivartalanítással és védőltások beadásával is sok egyéb kellemetlenségt meg lehetne előzni ... Ezügyben honlapunk Tudnivalók rovatában találhat még hasznos olvasnivalót.
jelige: mini
2008-03-16
e hónap 10.-én megellett a francia bulldog szukám a kiskutyák rendes lefertőtlenitett ellető ládában voltak, a második nap egész nap szépen ettek,de este a 20 órási etetésnél már alig akartak enni. rá kb. 10 percre megdöglött az eggyik ( szegényke) nemtellett el 5 perc a másik is megdöglött, kettőt tátogott mintha ásitana, nyujtoszkodott eggyet és vége. kérdésem az ha jó a tej, nincs herpeszvirus akkor hogyan mitől tud 10 perc alatt elmenni két kiskutya??
Honnan tudja, hogy „jó a tej” és nincs herpeszvírus? Egyáltalán mit ért jó tej alatt? Miként tudja kizárni akár ezt a 2 kórokot a kölykök elhullása okaként? Az elhullások oka akár veleszületett ok is lehetett, de gyakorlatilag egy sereg bakteriális és vírusos kórokot sem lehet kizárni csak azért mert a szuka kapott kombinált védőoltást és fertőtlenítette az elletőboxot. A kölykök elhullásának okát egyébként egyetlen módon lehet(ett volna) megtudni - felboncolásukkal és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás, tocikológia ...) elvégzésével. Minden egyéb csak fantáziálgatás.
jelige: Focus
2008-03-14
14 éves kan nagytestu kutyámnak vizeletvisszatarási problémái vannak. Tavalyi éveben két mutétje is volt, mindkettobol nagyon gyorsan és szépen felépult. De már itt van az idos kor. Két hónapja buzmirigygyulladása volt, Metacamot kapott, ez is rendben van. Kivizsgálták a prosztatáját is, kicsit meg van nagyobbodva, azt mondta a doktorno, nem vészes de figyeljuk. Már tavaly észrevettem, vizeletelcsoppenési gondokat, mivel kertben él annyira nem tuntek fel. Télen már állandóank cseréltuk a házában a takarót, álmában vagy ha lábra állt bepisilt. Mivel hideg volt nem tudtam furdetni, féltem hogy megfázik. Gondoltam jon a tavasz, megoldjuk. Sajnos már nagyon gyakran bepisil ha fel akart állni... Mivel buzmirigygyulladása okán kapott 2 hetes Metacamos kezelést és az inkontinencia nem változott, ki lehet zárni a húgyhólyaggyulladásos megbetegedéseket és biztosan hormonhiányos állapotról van szó? A doktorno szerint hormonokat csak a legvégso esetben kapjon. Olvastam az Incurinról, ez a gyógyszer csak szukáknál alkalmazható? Létezik más megoldás is hogy javitsak az életminoségén?
A Metacam kezelés nem zárja ki a hólyaggyulladás problémakört, és az öregedő kutyában könnyen lehet, hogy összetett probléma okozza a vizete visszatartási zavart. A meszesedő gerincszakaszon könnyne elképzelhető, hogy a hólyagürülést szabályozó kilépő idegek nyomás alatt vannak. A gáttájéki (medencei?) műtétek hegesedései is közrejátszhatnak, csakúgy mint a prosztata betegség és amint írtam a Metacam kúra korántsem biztos hogy a hólyaggyulladást megoldotta. A felsoroltak természetesen akár egyidejúleg is fennállhatnak a Focus-nál. Egy 14 éves nagytestű kan egészen biztosan élete vége felé jár, ezért a betegségek sokszor igen összetett módon, nehezen kezelhetően jelentkeznek rajtuk. Az Incurin szukák vizelettartásiproblémái esetében szoktuk használni. Kezelőorvosa természetesen ennél jóval árnyaltabban és konkrétabban tud válaszolni kérdéseire.
jelige: Segítség!!!
2008-03-14
Doktor Úr! A kutyám nagyon legyengült,két napig szinte vonszolva magát állandóan ment. Az utóbbi időben viszont szinte mindíg fekszik. Jól eszik, tejet nem,de vízet iszik. Egyensúlyzavarai vannak.Evéskor a fejére csuklott és úgy maradt.Felállítottam és mitha semmi sem történt volna tovább evett.A hátsó felét mintha vonszolná. Kétszer véres volt az ívóvize.A székletét és a vizeletét normálisnak látom. A fülét megnéztem,a fületövét megnyomkodtam de nem volt érzékeny.Kullancsot nem találtam benne.Állatorvost már 2napja hívtam de még nem érkezett meg.Kérem a segítségét!
Nem tudok segíteni és attól tartok, hogy otthon, a helyszínen állatorvosa sem tud segíteni. Leírása alapján a kutya kritikus állapotban van. Véleményem szerint jól felszerelt állatorvosi rendelőben részletes vizsgálatok elvégzése után van arra esély, hogy kiderüljön a súlyos tünetek oka és ha megvan a diagnózis, csak akkor lehet megmondani a kutya esélyeit és a kezelés módját. Nem várjon egy percet se tovább - vigyék a kutyát jól felszerelt rendelőbe.
jelige: Marci
2008-03-14
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 8 hónapos kan Westie-m. Az egyik heréje sajnos még a mai napig nem szállt le. Állatorvosunk mondta, hogy meg kell műteni. A műtétről szeretnék érdeklődni. Hogyan történik? Mennyi ideig tart? Mik a kockázatok? A gyógyulási folyamat mennyi ideig tart? Köszönettel:
A kérdéseire állatorvosa tud csak pontos választ adni, hiszen: A hogyan történik? és Mennyi ideig tart? kérdéseire a válasz leginkább attól függ, hogy hasüregi, vagy lágyéki helyeződésű-e a rejtett here és hogy eltávolítják-e a másik, normális helyeződésű herét is. Valamint attól hogy milyen altatási módszert alkalmaz, milyen kasztrálási technikát (fedett vagy fedetlen) ... valamint, hogy egyedül operál-e vagy asszisztenciával, mekkora gyakorlattal rendelkezik ilyen típusú műtétek területén ... és számos egyéb téynezőktől. - Mik a kockázatok? Egy fiatal egészséges állat esetében nagyon kicsi a műtéti kockázat - nagyságrendekkel kisebb, mint a here bennthagyásából származó egészségügyi kockázatok. - A gyógyulási folyamat a varratszedéssel (7-10 nap) befeleződik.
jelige: Rudika
2008-03-14
Kedves Doktor Úr! A napokban kaptam választ Rudika jeligével írt levelemre. Utána még egy levelet írtam de válaszát nem találtam, így újra felteszem a kérdésemet: végbéldaganatos 13 éves kan tacskó kutyámnál van-e még esély más módszerek alkalmazására (sugárterápia, gyógyszeres kezelés), hiszen a publikációk között olvastam erről a témáról. Kit kell felkeresnem, hová kell forduljak ha ki szeretném ezeket próbálni a kutyán? Közben a kutya fülénél az orvos érdaganatot állapított meg, amit szintén leégetett és a napokban a szügyénél is észleltünk valamiféle gumót de ez belsőleg fejlődik. Az orvos ezt még nem látta. Kérem, Doktor Úr, adjon nekem valami tanácsot mert úgy látom a kutya állapota napról-napra rosszabbodik. Köszönöm: egy aggódó Gazdi...
Hozzám nem érkezett meg a 2. levele - ha megjött volna válaszoltam volna arra is. Elvileg egy 13 éves tacskó esetében sem kell kizárni sem az operációt, sem pedig a kemo-, és sugárterápiát a kezelési megoldások közül. Önmagában a kor sem kutya, macska sem pedig ember esetében nem zárja ki az altatást, operációt, kezelési megoldásokat. Mi legkorábban kedden tudjuk megvizsgálni a kutyát és kezelési javaslatot tenni az ügyben.
jelige: fél?
2008-03-14
Jó estét kívánok. Kérdésem a következő: 9 hónapos spánielem van. 1 napja kozmetikusnál volt, azóta nagyon fél, és tegnap vettem észre, hogy az egyik szeme fehérje véres. Megüthették_e. Azóta nagyon bizalmatlan mindenkivel. Mit tegyek? Tisztelettel :
Jó napot kívámok. Nem tudom azt sem kizárni, hogy esetleg megütötték a kutyát, de ezt a kozmetikustól lehetne megkérdezni. Érdemes lenne állatorvosánál megvizsgáltatni a kutyát, hogy érhette-e a szemet, vagy egészen más eredetű szembetegség jelentkezett a kutyánál. lehet, hogy a kutya viselkedése is változni fog, ha sikerül gyógykezelni a szemtünetet.
jelige: elen x.
2008-03-14
6 éves nőstény spániel kutyámmal kapcsolatban már többször írtam önnek, kiderült nála, hogy daganatos a nemi szervén és januárban megműtötték. Időközben történt, hogy egyik reggel nem tudott lábra állni ill. imbolyogva járt, habosat hányt, neki ment mindennek, ez az állapot kb. 10 percig tartott, ezt követően egyre jobban lett, és úgy tűnt teljesen elmúlt ez a rosszullét. Egy-két nap múlva azonban ismét rosszul lett, hányt és nagyon folyt a nyála, szinte csak feküdt egész nap és három napon keresztül egy falatot sem evett, csak ivott de azt sokat. Elvittük az állatorvoshoz, aki uh-ot csinált, és azt mondta, hogy megcsípte egy kullancs. Adott injekciót, gyógyszert, és a kutya pár nap alatt teljesen helyrejött. Kb. 2 héttel később (a napokban) egyik reggel arra ébredtünk, hogy a kutya hátán/oldalán egy kb. női ökölnyi dudor keletkezett, nagyon lehangolt volt, és egy kicsit véres volt a szeme. Délutánra az egész szemfehérje piros/véres volt és egy-két alkalommal hányt. Este az á llatorvos azt mondta, hogy méreg. (mérgezett egeret evett a kutya- ezt mi teljesen kizárjuk, ugyanis lakásban élő kutya lévén eléggé el volt kényeztetve, elég válogatós volt). Ezt a dudort egy injekciós tűvel leszívatta, vér volt benne. Adott injekciót, de ott a rendelőben már a szájából is véres nyál csöpögött. Itthon éjszaka ismét rosszul lett, hányt, majd másnap reggel már alig tudott lábra állni, nagyon imbolygott, gyengék voltak a lábai. Dél körül már nem tudott lábra állni, folyamatosan folyt a vér az oldalából (ahonnan tűvel le lett szívatva a dudor). Ekkor ismét állatorvos, ismét injekció, de ez után itthon egyre rosszabb lett az állapota, folyamatosan vérzett (már a fenekéből is), már nagyon hangosan nyüszített, és egy idő után már a fejét sem tudta megtartani, teljesen elernyedt (gondolom elvesztette az eszméletét). Ez után hol nagyon szaporán vette a levegőt (elég furcsa hangon) hol nagyon lassan. Mi ekkor már megelégeltük a szenvedését, és átsegíttettük őt az ör ök vadászmezőkre. Iszonyatos fájdalmat élünk át azóta is (két napja történt), és folyamatosan azon gondolkodunk hogy mi történhetett. A doki azt mondta, hogy kullancs is okozhat ilyet ritkán, de ő még nem találkozott olyan esettel. Önnek erről mi a véleménye? Lehetett a kullancs? Vagy méreg? Milyen méreg? Patkányméreg? Megmérgezték? Vajon mikor történt? Egy ilyen patkány vagy egérméreg mennyi idő alatt fejti ki a hatását? Kb. Egy hónap alatt megcsípi egy kullancs és megmérgezik? Létezik ilyen véletlen? Kérem mondjon nekünk valamit, mert az ő elvesztésével járó fájdalmunkat még az is fokozza, hogy nem vagyunk tisztában azzal, hogy vajon mi történt? Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam. Köszönöm szépen.
Semmi baj a hosszúsággal és teljesen együttérzek magukkal a kutya elvesztése miatt - de semmi okosat nem tudok írni Önöknak. Egyetlen módon lehet(ett volna) megtudni a halál okát biztosan, a kutya boncolásával és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás, toxikológia) elvégzésével. Ezen adatok hiányában nincs esély az elhullás okának kiderítésére. Sajnálom a történteket.
jelige: Rozi 2.
2008-03-14
Köszönöm a gyors választ, kutyánk azóta jól van, semmi jele a vérezgetésnek, de azért lehet, hogy megcsináltatjuk az ultrahang vizsgálatot. Üdvözlettel:
Csak nehogy az én kedvemért ...O): Az ultrahang vizsgálattal lehet eldönteni azt, hogy egyáltalán vemhes-e a Rozi. Meg azt, hogy élnek-e a magzatok, vagy valóban vetélés indult el a kutyában.
jelige: kérdés
2008-03-13
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy mennyibe kerül Önöknél egy nőstény cica ivartalanítása?
Mondjuk alapáron 12 eFt. Ez akkor igaz, ha a cica nem vemhes, méhét más okból sem kell eltávolítani, nincs különleges kívánság az altatás módszerét és az utókezelést illetően.
jelige: kényes-kérdés
2008-03-13
Tisztelettel szeretném megkérdezni ,hogy lehetséges -e napjában kétszer is párosítani a kankutyus tilletve van-e értelme ennek? Természetesen nem egy szukárol van szo...:-) válaszukat elore is koszonom:
Nem kizárt, hogy egy gyakorlott, ideális korban lévő kan néhány órás eltéréssel akár két megfelelő állapotban lévő szukát is eredméyesen fedezzen - de az eredményességet senki nem garantálhatja. Az általános tenyésztési szabály szerint egy napon legfeljebb egy szukát szoktak fedeztetni természetes úton. Merthogy egy ejakulátumból mesterségesen természetesen több szuka is eredményesen termékenyíthető. Ha valóban tudni szeretné, hogy mi a várható hatása a szóbanforgó kan esetében néhány órán belül 2 tremészetes fedeztetés esetén - azt az egy napon levett két ejakulátum minősítő vizsgálatából tudhatja meg.
jelige: aggódó gazdi 2.
2008-03-13
Voltun már állatorvosnál (kiskunlacházán), kapott egy csomó szurit. Nem tudom miket. Azt mondta az orvos, látszólag semmi baja.Noroclav tablettát kap, napi 2x felet. azért írtam csak önnek, mert eddig, (1 nap alatt) nem változott az állapota. Kintről nem akar bejönni, csak reszket. Bent is reszket ha becsaljuk, és egyből megy az ajtóhoz, kifelé.semmit nem akar enni. se húst, cirslit, kenőmájast, párizsit.1-2 kockát le tudok neki nyomni a torkán, de azt meg nem hagyja.
És akkor most mit szeretne megtudni tőlem?! Gondolom elhiszi, ha mondom (írom), hogy én sem tudom miféle szurikat kapott a kutya. Mennyi a testhőmérséklete a kutyának? Ha nem történt részletes vizsgálat (vérvizsgálat, ultrahang-, vagy röntgenvizsgálat) - akkor, mint ahogyan előző levelemben is írtam akár gennyes méhgyulladása is lehet a kutyának, ami rövid időn belüli operációt igényel. De, akár cukorbeteg, Cushing-kóros, bármiféle lázzal járó fertőzés, vese-, és/vagy májelégtelensége is lehet a kutyának. Említette állatorvosának is, hogy rengeteget iszik a kutya?! Nézze, ha Kiskunlacházán nincs lehetőség vérvizsgálatokra, ultrahang és/vagy röntgenvizsgálatokra, akkor ha Ön és állatorvosa is szükségét érzi, ajánlott lenne jól felszerelt klinikára vinni a kutyát.
jelige: ): 2.
2008-03-13
A múlthéten irtam önnek egy levelet, hogy a 7 hónapos német juhász kutyám nagyon sántít. Ma elvittük Szolnokra egy szakrendelöbe, ahol röntgent csináltak neki, és kiderült hogy csípö diszplaziaja van. 40 fokos láza van a kutyának. Azt szeretném kérdezni hogy ez már mindig igy lessz, hogy sánít?, és hogy meddig élhet velünk, mert nem szeretném elvesziteni, kapott injekciót, és itr még fel neki augmentint. Ne haragudjon hogy ezeket magától kérdezem mivel ma voltunk orvosnál, sajnos a sírástól nem igazán tudtam oda figyelni.A válaszát is elöre is köszönöm.Tisztelettel
Pedig jobb lenne, ha odafigyelne állatorvosára, mert én ezekből az adatokból nem tudok okos tanácsokat adni. Az egy dolog, ha csípőízületi diszplázziája van a kutyának és sántít. Ezt az ízületi elváltozást is lehet többfélemódon kezelni, javítani - és töübb műtéti megoldás is létezik. A magas láz biztosan nem a csípőízületi diszpláziától van - ez a megbetegedés nem jár lázzal. Gondolom állatorvosa is elmodnta, ha az ízületi bántalom mellett valamilyen, feltehetőleg fertőző eredetű betegség is jelentkezett (az egyéblént csak veszettség ellen oltott kutyában). Ha odafigyel állatorvosára és követi a tanácsait akkor nem kizárt, hogy még 12 évig és sántítás nélkül tud együttélni a kutyájával.
jelige: Soma
2008-03-13
Angol bulldogom,aki most 7 éves, 1,5 hónapja ”epilepsziás” rohamot kapott.Egy e kutyafajta tenyésztőt hívtunk ki hozzá,aki azt mondta ez jellemző az angol bulldogokra idősebb korukra. Azt szeretném kérdezni,hogy gyógyszeres kezeléssel a kutyám életkora meghoszabítható-e,ill. életminősége javítható-e?Mivel ártok jobban ha beletörödöm,hogy öregszik,vagy ha folyamatosan annak teszem ki,hogy állatorvoshoz utazunk,injekciók stb... Mit tegyek? Tegnap ismét rohama volt,sajnos nem volt otthon senki,most viszont jobban megviselte,mint az első.Ez egyre rosszabb lesz? Tisztelettel várom a válaszát!
Kutyatenyésztési ügyekben érdemes kutyatenyésztőt kérdezni - kutyabetegségek ügyeiben jobban jár, ha állatorvosára hallgat. Az angol bulldogok nagy része epilepsziás megbetegedés nélkül éli le életét. Tény viszont, hogy az angol bulldogokban sok egyéb betegség mellet az epilepszia és az epilepszia-szerű megbetegedések is halmozottan fordulnak elő. A Soma részletes vizsgálatával deríthető ki, hogy klasszikus, szerzett epilepsziás betegsége van-e - vagy egészen más betegség (pl szívelégtelenség, mérgezés, agydaganat ...egyebek ) okoz epilepszia-szerű tüneteket. Kérdései és kételyei csak a részletes vizsgálatok elvégzése után válaszolhatóak meg. Kutyák esetében sem egyszerűbb a helyzet, mint embereknél. A klasszikus epilepsziás betegségek kutyán csakúgy, mint emberen alapvetően a gyógyíthatatlan betegségek közé tartoznak - viszont jó részük gyógyszeres kezeléssel hosszasan és jól karbantartható, azaz a rohamok sűrűsége és súlyossága csökkenthető.
jelige: nagyközség
2008-03-13
Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy a kutyám nagyon nagyon sokat iszik. Egész nap legalább 2-3 liter vizet fogyaszt el. MOstanában éjjel is 3-4-szer felkel inni, ami eddig sosem fordult elő. MI lehet a baja? Várom szíves válaszát, köszönettel:
A középkorú nőstény Spánielben (is) sokféle betegség okozhat megnövekedett vízfogyasztással járó tüneteket. Gyakorlatilag minden lázzal járó betegség ezzel jár. Ezenkívül a gennyes méhgyulladás, a cukorbetegség, vese- és májelégtelenség és egy sereg ritkábban előforduló kórkép pl Cushing-kór is megnövekedett vízfogyasztással jár. A teendő egyértelműen a kutya mielőbbi kivizsgáltatása. Ha tippelnem kellene egy ilyen korú és ivarú kutyában akkor a gennyes méhgyulladás talán a legvalószínűbb kórok. De nem kell tippelnem sem nekem, sem állatorvosának - hanem részletes vizsgálatokkal (vér-, vizelet vizsgálatok ultrahang esetleg röntgen ...) tisztázható a tünet oka és remélhetőleg meggyógyítható a kutya. Vigyék a kutyát mielőbb jól felszerelt rendelőbe. 1);
jelige: Rozika
2008-03-13
Van egy 4 éves rövidszőrű magyar vizslánk és most 22 napos vemhes. Ma reggel egy csepp vért találtam a padlón (olyan volt, mintha tüzelt volna) és szorgalmasan nyalogatta magát. Azóta semmi nyoma a vérnek, és nyugodt az állat. Lehetséges, hogy ez egy vetélés kezdeti jele? Nem szeretnénk elveszíteni a kiskutyákat! Válaszát előre is köszönöm.
Lehetséges. Meg akár az is lehetséges, hogy az egy csepp vér a húgyutakból, esetleg végbélből származik, sőt akár a Rozi elülső feléről (szájüreg, orrüreg) vagy a bőrsérüléséből is vérezgethet a kutya. Biztosan terhes a Rozi? Ez nagyjából most 3 hetes vemhesen ultrahang vizsgálattal dönthető el. A mostani vérezgetés igencsak indokolna egy hasi ultrahang vizsgálatot, amivel sokmindent el lehetne dönteni a kutya érdekében.
jelige: Urszusz nagylány 2.
2008-03-13
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a válaszát. Tudom, hogy már itt az ideje az ivartalanításnak. Jövő hónapban el is visszük. :) További szép napot kívánok Önnek és jó munkát. Üdvözlettel.
Hasonló szépeket és jókat kívánok viszont.
jelige: Bumi
2008-03-13
Tisztelt doktor úr 7 éves rottweiler kan kutyámnál most derült ki, hogy daganatos. Mit tegyek?
Ezzel gyakorlatilag csak annyit mondott, hogy beteg a kutya. Még annyit sem írt meg, hogy melyik szervében találtak daganatot és hogy mi a szövettani diagnózisa (jó, vagy rosszindulatú-e?) van-e áttét a kutyában ... A daganatos betegségek nagyobb része műtéti úton véglegesen meggyógyítható. Ráadásul egyéb kezelési módszerek is léteznek. Hogy mit tegyen? Kérdezze meg állatorvosát a kutya esélyeiről és az általa ajánlott kezelési módszerekről. Honlapunk Publikációk rovatában is érdemes elolvasni néhány idevágó írást.
jelige: aggódó gazdi
2008-03-13
Kutyusom egy hete semmit nem eszik,:( egyáltalán nem hajlandó az ételt elfogadni,nagyon lefogyott,rengeteget iszik,kedvetlen,állandóan csak fekszik,:( kintről nem hajlandó bejönni,remegni is szokott.Kérem,ha van valami ötlete,hogy mi lehet a baj ,sürgősen válaszoljon:Nagyon aggódó gazdi:(:(:(
Ha azt akarja, hogy tippeljek - akkor azt mondom, hogy a kutyának gennyes méhgyulladása van és azonnali műtétre van szüksége ahhoz, hogy megmentsék az életét. Ez természetesen csak egy ötlet részemről - és a leírt általános tüneteket ezeregy egyéb betegség is okozhatja a csak veszettség ellen oltott, nem ivartalanított, középkorú westi szukában. Megjegyzem, hogy egyhetes koplalással gyakorlatilag bármi is a baj, életveszélyes állapotba került a kutya. A kutya betegségét nem kitalálni lenne célravezető - hanem állatorvosi rendelőben, vizsgálatokkal igazolni. Ha van diagnózis, akor lehet tudni a kutya esélyeit és a kezelési módszert. Tehát fejezze be az otthoni meddő aggódást és mielőtt késő lenne, vigye el a kutyát egy állatorvosi rendelőbe.
jelige: Dugó
2008-03-13
Köszönöm gyors válaszát. A cicát kezelő állatorvos sajnos nem ajánlott további vizsgálatokat. Ön milyen vizsgálatokat javasolna? Ha tudjuk merre induljunk megtesszük a szükséges lépéseket. A fennálló kellemetlen szagú jelölgetést mielőbb szeretnénk megszüntetni. Válaszát előre is köszönöm,
Mondjuk elsőként lázmérést, vér- és vizeletvizsgálatokat, vírusteszteket volna érdemes csinálni. Az is lehet, hogy ezzel már diagnózishoz lehet jutni és nincs s szükség egyéb kiegészítő vizsgálatokra. Azt írta, hogy a cica nem oltott - tehát igen sok betegség jöhet számításba és ahogyan az előző levelemben írtam gyakorlatilag bármilyen lázas állapot, rossz közérzet okozhatja azt, hogy a cica nem megszokott helyre üríti a vizeletet, jelölget. Ha semmi szervi betegsége nincs a cicának - akkor akár feromontartalmú készítménnyel (Feliway) is érdemes lehet megpróbálni úrrá lenni ezen a rossz szokáson.
jelige: csöpi
2008-03-13
Kedves Dr Úr Kutyusomnak száraz köhögése van . Olyan mintha valamit ki akarna köhögni , de nincs mit. Szeretném megkérdezni, hogy stodál szirupot adhatok e. Neki. Voltunk vele orvosnál , antibiotikumot és paxiraxolt kapott- Egy kicsit javult csak. Köszönettel
Én inkább arra biztatnám, hogy jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a kutya állapota. Valószínűleg a részletes kivizsgálását fogja ajánlani,márha ez eddig nem történt meg. A köhögés jellegéből nem mindig lehet egyértelműen kitalálni a tünet okát és köhögést sokféle betegsé okozhat pl felsőlégúti fertőzések, nyaki-, mellkasi terimék, légycsőszűkület, szívelégetelenség, idegentest ... így aztán sokszor indokolt a fizikális vizsgálatok mellett a vérvételek, röntgenfelvételek, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok (szívultrahang, EKG ..) elvégeztetése is.
jelige: Foxika
2008-03-13
Van egy 2 éves foxi keverék fiú kutyánk, akit pici korában találtunk a szemétbe dobva. Együtt él egy öreg fiú tacskóval és két nagyobb testű lány kutyával, nagy helyen szabadon. Kb. fél éve kezdődött nála, hogy a férjemre folyton morog. Odamegy hozzá, ül mellé, folyton megy utána, de ha csak ránéz, már morog is. Míg simogatja, addig is folyton morog. Mostanában már velem is ezt csinálja, régebben soha. Sokszor attól tartok, meg is fog harapni, annyira támadó a viselkedése. Amúgy engedi a simogatást, ölbe vevést,örül nekünk, de közben morog, pedig ezekhez hozzá van szokva pici korától, és soha nem volt bántva. Mi lehet az oka? Mit lehetne tenni?
A leírásából számomra nem derül ki, hogy mi lehet az oka a kutya szokatlan, rendellenes viselkedésének. Lehet akár félelem, akár féltékenykedés a többi kutyára, akár élelem/élőhely/játék féltése a fajtársaktól, gazdiktól ... Ennél fogva csak általánosságban tudok válaszolni - sok türelemmel, odafigyeléssel, szeretettel, következetességgel lehet kideríteni az agresszív viselkedés (?, harap is?) okát, majd az okot felszámolva remélhetőleg orvosolható is a helyzet. Ha nem sikerül a nyomára jutni a dolognak kérje állatorvosa segítségét. Még az sem kizárt, hogy feromon hatóanyagtartalmú spray, vagy párologtató (D.A.P) megoldja a problémát.

<< <  308 / 445 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025
2015.11.27
Kedves Állatszeretők! Tobi kutya új gazdit keres, mert idős tulajdonosa nem viheti magával új lakhelyére. Tobi három éves, ivartalanított, oltott, chippel ellátott kis testű, világos szőrű keverék kan kutyus. Fáradhatatlan játszótárs, nagy a mozgásigénye. Kis termetű, kedves, gyerekszerető, soha nem agresszív és nem morog. Sétáltatni nehéz, egy Houdini. Nagyon bízunk benne, hogy lesz, akit megfog a képeken is átsugárzó kedves lénye és szívesen otthonába fogadja. Elérhetőség: Tóth Krisztina krisztatoth67@gmail.com
2015.11.21
2015.11.19. TALÁLT CICA. A XXII. kerületben az Erzsébet királyné út környékén találtuk ezt a cicát. Pár hónapos, fehér-cirmos, nagyon bújós, nyakában a cicaajtót nyitó mágnessel. Szeretnénk visszajuttatni a gazdájához. Tel: +36 30 56 52 561.