Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: CpluszCzsuzsa
2008-09-05
Tisztelt Doktor úr! Kutyánk jobb szem fehérje reggelre nagyon piros ,duzzadt . Orvos nem látta ,vehetek-e valami szemcseppet ?Válaszát köszönöm Zsuzsa
Lehet, hogy szemcseppes kezelés lesz a megoldás, de egyáltalán nem biztos. Inkább mutassa meg a labit állatorvosnak.
jelige: Yorki
2008-09-05
Kedves Doktor úr! Már írtam önnek, egy 10 éves palotapincsivel kapcsolatban, akit sajnos azóta elveszítettünk, mert a prosztatája nem gyulladt volt, hanem sajnos daganata volt... Nem bírtuk a hiányát, és most egy pár hetes yorkshire terrierrel osztjuk meg mindennapjainkat. Ajándékba kaptuk, de még nagyon pici...a ma egy pici, félkörömnyi duzzanat jött az oldalán, a bordái környékén...a szőre,a bőre semmilyen elváltozást nem mutat, nem fáj neki, de szeretném tudni, hogy mitől lehet..nem hiszem(remélem), hogy nagyon komoly lenne, de jobb félni, mint megijedni.
Lehet szúnyogcsípés, pókcsípés, lehet hogy megszúrta valamivel, lehet véraláfutás mert beütötte, lehet tályog, és persze lehet akár daganat is. A soron következő védőoltás miatti állatorvos-látogatáskor mutassák meg a duzzanatot a kollégámnak.
jelige: oltás
2008-09-05
mOST KAPTAM EGY 5 HÓNAPOS KISKUTYÁT,OLTÁSI KÖNYVVEL EGYÜTT.nÉZTEM AZ ÖN ÁLTAL ÍRT OLTÁSI PROGRAMOT.A KUTYUS KAPOTT 8 HETESEN PARVIGENT, MAJD 11 HETESEN EURICAN DHPPi2 ÉS EURICAN L VAKCINÁT EGYSZERRE.MÁST NEM KAPOTT. GONDOLOM KELLETT VOLNA KAPNIA MÉG EGYSZER A KOMBINÁLT OLTÁST, DE EZ EZEK SZERINT ELMARADT. MOST 5 HÓNAPOSAN BEOLTATHATOM-E MÉG? VAGY MÁR ENNYI IDŐ ELTELTÉVEL NINCS ÉRTELME? KÉRDEZTEM AZ ORVOST, SZERINTE MÁR KÉSŐ OLTATNI, DE HA MÉGIS AKAROM, NEKI NOBIVAC DHPPi+L ÉS NOBIVAC DHPPi+LR VAKCINÁJA VAN.ÖN SZERINT OLTASSAM BE? HA IGEN, NEM BAJ HA MÁSFAJTA VAKCINÁT KAP MINT ELŐZŐLEG? HA A +LR-T KAPJA, AZ VESZETTSÉG ELLEN IS VAN,MIKOR KELL A 2.VESZETTSÉG ELLENIT KAPNIA, ÉS AZ LEHET CSAK SIMA VESZETTSÉG ELLENI, TEHÁT NEM MÁSSAL KOMBINÁLT?KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT!
Nemsokára megkaphatja a kutyus a DHPPi+L oltást, ám veszettséggel kombinált (DHPPi+LR) oltást még NEM kaphat, csak MONOVALENS veszettség oltást, azt viszont sürgősen, még a DHPPi+L oltás ELŐTT. Mindezeket a „41/1997. (V. 28.) FM rendelet az Állat-egészségügyi Szabályzat kiadásáról” a jogszabály mai napon hatályos állapota szerint a következőképpen szabályozza: „(4) Az ebtulajdonos (ebtartó) köteles: a) minden három hónaposnál idősebb ebet -...- veszettség ellen beoltatni az alábbiak szerint: 1. a három hónapos kort elérteket 30 napon belül, 2. az első oltást követően 6 hónapon belül, 3. ezt követően évenként; b) az eboltási könyvet megőrizni, azt az oltás elvégzését ellenőrző hatósági állatorvos vagy rendvédelmi szerv felszólítására bemutatni, illetve tulajdonátruházás esetén az új tulajdonosnak átadni; c) az eboltási könyv megrongálódása, elvesztése esetén az oltást végző állatorvostól pótlását kérni ... (9) Veszettség elleni oltásra csak a Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező oltóanyag használható. Polivalens vakcina csak veszettség ellen monovalens vakcinával kétszer oltott ebeknél alkalmazható.” Mindezek szerint, amennyiben a kutya 5 hónapos, és még nem kapott veszettség elleni védőoltást, akkor a tulajdonosa jogsértést követett el... (Ezt egyáltalán nem dorgálásképpen írom, hanem a tájékoztatás kedvéért. A törvény nem ismerete nem mentesít...) Azt is fontos látni, hogy nem az állatorvos felelőssége az, hogy egy kutya kap-e veszettség oltást 4 hónapos kora előtt, vagy nem; hanem az állattartóé. Azt pedig már az állatorvosnak kell tudnia és észben tartania, hogy egy kutya életének első 2 veszettségoltása monovalens, azaz egykomponensű kell hogy legyen. Ha megvan az első 2 monovalens, akkor az évenkénti ismétlő oltás már lehet kombinált, azaz DHPPi+LR. A teendő szerintem a következő: 1) expressz sürgősen veszettség elleni oltás 2) 2 hét múlva DHPPi+L 3) az első veszettség oltáshoz képest 6 hónapon belül egy második. (Bár én ezt az Ön helyében igyekeznék még az eb 10 hónapos kora előtt beadatni, de ez már csak kukacoskodás a részemről) Nem baj, ha nem pontosan ugyanolyan gyártmányú vakcinát kap a kutya, mint előzőleg, az a lényeg, hogy mely betegségektől fogja megvédeni őt.
jelige: Szultika
2008-09-05
A kutya hirtelen görcsberándul olyan mintha lebénulna. A lábai megmerevednek és nem bír állni és járni csak dülöngél. Lefeküdni sem bír. Ez tart kb, 2-3 percig utánna elmulik és fél óra mulva kezdődik megint. Utánna kb. 1 hétig nem jeletkezik semmi panasz rendesen eszik és szaladgál. Mi baja lehet. Köszönöm segítségét.
Ez is lehet az epilepszia egyik formája, de az is elképzelhető, hogy ezzel az ötletemmel teljesen rossz nyomon járok. A kutya állatorvosi vizsgálatával előbbre juthatnának a kérdés megválaszolásában.
jelige: Linda
2008-09-04
Van egy 11,5 éves szuka német juhászkutyám. Az utóbbi hetekben (kb. 1,5 hónapja) többet iszik és vizel a szokásosnál, de mégsem rendszeresen, kissé ingadozik ez az új ”szokása”, valamikor csak a régi mennyiséget produkálja ivásban és vizelésben is. Először csak a nagy melegre gyanakodtam, de aztán hallottam, hogy a kutyusok is lehetnek cukorbetegek. Mivel semmi más gyanús dolog nem merült fel (élénk, nagyon figyel és sokat rohangál), nem gondoltam, hogy beteg lehet, de tegnap is nagyon sokat ivott - naponta 3-4-szer kap friss vizet. Túlreagálom a dolgot vagy tényleg ki kell vizsgáltatnom? Válaszát előre is köszönöm!
Nem hiszem, hogy túlreagálja a dolgot. A 3 leggyakoribb kórok -ami az idősödő, nem ivartalanított szukákban sok vízivást és bővizelést okoz- mindegyike mielőbbi kezelést igényel. A cukorbetegségen kívül ilyen ok lehet a veseelégtelenség és a gennyes méhgyulladás is. Egyik sem jóindulatú vagy halogatható betegség. Mielőbb vizsgáltassa meg a Lindát.
jelige: Szaffi
2008-09-04
Kedves Doktor Úr! Van egy 13 éves ivartalanított cicám. Kb. év elején kezdődött nála hogy elkezdett tüszögéshez hasonlóan köhögni. Először kéthetente, majd egyre sűrűbben. Állatorvoshoz vittük, ahol kapott antibiotikumos injekciót. Ez után kb. 2-3 hónapig teljesen tünetmentes. Majd ismét elkezd köhögni (először kéthetente, majd hetente) Aztán újból 1x antibiotikumos injekció. A kérdésem az lenne, hogy ez már soha nem szűnő betegség lesz nála? És hogy a későbbiek során ez mennyire súlyosbodhat nála? Köszönöm válaszát!
Úgy tűnik, nem egy egyszerű fertőzéssel állnak szemben, alaposan meg kell vizsgálni a cicát, hogy kiderülhessen, tulajdonképpen milyen betegségben szenved. Egy alapos fizikális vizsgálat, mellkasi röntgen vizsgálattal, esetleg a torokváladék bakteriológiai vizsgálatával kiegészítve valószínűleg közelebb hozná a diagnózit. A köhögést azonban nemcsak légúti probléma okozhatja, szívbetegség is állhat a hátterében. Ennek felderítésére megintcsak alapos hallgatózásos vizsgálat, és kardiológiai kivizsgálás (EKG, szív ultrahang) szükséges. Megjósolni, hogy a cica meg fog-e gyógyulni a köhögésből, csak akkor lehet majd, ha már biztosan tudjuk, hogy mondjuk torokgyulladása, tüdődaganata, vagy szívmegnagyobbodása van-e. (Nemcsak ez a 3 ok lehetséges, ezek csupán kiragadott példák.)
jelige: Cica
2008-09-04
Üdvözlöm! A szüleimnek született házicica,és az egyiknek nagyon csipásodik a szeme, naponta 2x-3x tisztíta kamilla teával de nem nagyon hatáson. Tudna valami tippet adni h mivel kezelje ? Vidéken laknak az ottani állatorvos tanácstalan meg igazából nem is érdekli a cica szeme. Válaszát előre is köszönöm!
Fiatal, oltatlan cicák esetében általában fertőző vírusos betegség okozza a kötőhártyagyulladást és a felső légúti tüneteket. A vírusoktól nem tudjuk megszabadítani a cicát semmilyen gyógyszerrel, legfeljebb segíthetjük az immunrendszerét a tünetek legyőzésében, valamint tüneti kezelést alkalmazhatunk. A leghatékonyabb védekezési mód ez ellen a betegség ellen a megelőző védőoltás. A vemhesülés előtt, de legalább évente az anyacicákat be kell oltani ezek ellen a vírusok ellen, majd a született kölyköket is sorozatos védőoltásokban kell részesíteni 8-9 hetes koruktól kezdve. Enélkül marad a küszködés a betegséggel. Kamillafőzettel le szabad törölgetni a szemkörnyékről a rászáradt váladékot, de a szembe semmiképpen nem szabad ezt cseppenteni, csak fokozza a bajt. Erre a célra szemcseppet kell alkalmazni, ezt állatorvosuk (ha nem az, amelyiket nem érdekli a cica szeme, akkor egy másik) fogja tudni felírni receptre. Lehet, hogy a cica alapos vizsgálata után még egyéb kezelést is javasol. Kezdjenek hozzá mielőbb!
jelige: Bella
2008-09-04
a berni pásztor 3 éves kutyám farka tövénél kihullott a szőr, az állatorvos beoltotta, mondván ez szőrtüsző atka. Azóta már kinőtt a szőre, de a végtagjait rágja mintha viszketne neki. Vajon sikerült- e megszabadulni az atkáktól, és én otthon hogyan és mivel kezelhetném? Rendszeresen fésülgetem a szőrét, szép fényes egészséges kinézetü. Köszönettel
Ahhoz, hogy megtudhassék, sikerült-e megszabadulni az atkáktól, kontrollvizsgálatra lesz szükség. Az otthoni kezelés módja és szükségessége is e vizsgálat eredményétől függ.
jelige: Manyi
2008-09-04
Tisztelt doktor úr. azt szeretném megkérdezni hogy a kutyák meddig vedlenek. A fr bulldog kutyám kb 2 hónapja vedlik. Sehol nem hiányos szöre,szép fényes de mikor simogatom elég sok szőr lejön a hátárol A másik kérdésem az hogy lehet e tudni a kutyárol hogy természetesen vagy császáral fog majd elleni (a fr buldogrol) Előre is köszönöm!
A vedlés általában 1 hónap alatt le szokott zajlani a kertben, szabadban tartott kutyákon. Azonban az elhalt, már kihullott szőrök még sokáig az állaton maradhatnak, ha nem sikerül teljesen kifésülni, kikefélni őket. Nekem eléggé furcsának tűnik a vedlés időzítése is. Ez ugyanis általában tavasszal és ősszel szokott zajlani. Ugyan most már őszbe fordult az időjárás, de 2 hónapja még nyár közepe volt... Az éppen nem vedlő kutyák is hullatják szőrszálaikat, egész évben. Ahogy a mi hajunk is mindig hullik egy kicsit. Nem mindig jósolható meg előre, hogy lesznek-e komplikációk ellésnél, és szükség lesz-e műtéti beavatkozásra. Ebből a szempontból néhány fajta rizikósabb a többinél, ilyen a francia bulldog is. További kockázatot jelent a túl fiatal vagy túl idős kor, a túl népes alom vagy az egyke kölyök, a túlhordás, a szűk medence, és még sok ilyen rizikófaktor van. Minél több és minél nagyobb mértékben van jelen a kockázati tényezőkből az adott vemhes kutyában, annál nagyobb eséllyel lesz szükség műtéti segélynyújtásra.
jelige: Kefír
2008-09-04
A macskánknak vírusos vagy baktériumos eredetű idegrendszeri gyulladása van és ebből adódóan epilepsziás rohamai vannak.Ma volt orvosnál és kapott valamilyen antibiotikumot szuriban.A rohamok viszont egyre töbször törnek rá és utánna nagyon éhes.Mindig kap pár falatot de a hasa is felvan puffadva és nem nagyon tud kakálni.Meg még mindig nagyon lázas 40 C-os láza van.A gyógyszernek 48óra hatása van.Ha nem megy le a láza,vagy nem tud kakálni akkor kaphat-e vmilyen láz csillapítót vagy enyhe hashajtót?A körmei már teljesen letörtek a hátsó lábáról pedig mindig úgy teszük hogy ne tudjon magában kárt tenni.HA a tohamok,a láz nem csökken akkor mit javasolna?Köszönjük válaszát előre is: Tisztelettel:N. Anita
Otthon, házilag nem fogja tudni csillapítani a lázat, mert a cicáknak nem javasolt emberi lázcsillapítót adni. Egyébként az is lehetséges, hogy állatorvosuk lázcsillapító injekciót is adott a Kefírnek, ebből is vannak 48 órás hatástartamúak. Ha így van, a túladagolással nagy bajt okoznának. Ebben a kérdésben tehát kérjék a kezelő állatorvos segítségét. A bélsárürítést megkönnyíti olajos ételek fogyasztása (pl. olajos hal). Persze csak sok idővel a beadása után, miert végig kell érnie a tápcsatornán. Ha komolyabb az ügy, mintsem ennyit várni lehetne, akkor ebben is kérjenek állatorvosi segítséget.
jelige: Judy
2008-09-03
Pár napja híg a széklete a kutyánknak szinte folyékony .A másik nap délelőtt rendes délután már megint híg.Egyéb panasza nincs ,eszik ,iszik rendesen virgonc a hasát megtapogattam nem jelzett érzékenységet.3 éves Berni pásztor hölgyről van szó
Meg kell vizsgáltatni állatorvossal, hogy kiderülhessen mi a baj. Lehet, hogy „csak” a féregtelenítését kell rendbe tenni, de lehet, hogy ennél komolyabb a gond.
jelige: Sztyumpok
2008-09-03
Tisztelt Doktor! Van két kis tacskóm egy hete: 1 simaszőrű /9 hetes/ és 1 drótszőrű /8 hetes/. Amikor megkaptam azonnal elvittem őket az állatorvoshoz, kiderült hogy még nem voltak kezelve és bélférgesek ráadásul a nagyobbik sérves is. A nagyobbik nem eszik és nagyon lefogyott, folyamatos kezelésre járunk, de annyira kicsi, hogy az orvos nem tudja eldönteni hogy a féreg e a gond vagy a sérv. Féreghajtót és 24 órás fájdalomcsillapítót kap. Szeretném megtudni, hogy megmenthető e? Macskánk elkaphatja e, vagy a másik kiskutya is kerülhet ilyen állapotba? Mihez kezdjek? Előre is köszönöm!
A féregfertőzést cicák és másik kutyák is elkaphatják. Ezért célszerű az állomány többi tagját is féregtelenítő kezelésben részesíteni. A sérv nem jelent veszélyt más állatokra. Önmagában sem a sérv, sem a bélférgesség nem vezet törvényszerűen elhulláshoz. A tennivalója az állatorvos tanácsainak követése, a kiskutya rendszeres kontroll vizsgálatokra történő szállítása volna.
jelige: Boxer
2008-09-03
Tisztelt Doktorúr! 5hónapos boxer kan kutyusom nagyon válogatós,milyen ételeket esetleg táplálékkiegészítőket kell neki adnom?A kötelező 3 oltáson kívül kell még kapnia?A kiskutya 14kg,ez normális?Hamarosan pedig szeretnénk venni hozzá egy szukát is,nem fog semmiféle gond származni abból,hogy a szuka sokkal fiatalabb lesz?Válaszát előre is köszönöm!
A minőségi kutyatápok nagytestű kutyának való junior váltazával volna célszerű etetni a kutyát. Ezek mellé semmilyen táplálékkiegészítő nem szükséges. Ha egyébként érdekli a kutyák táplálásának hogyanja és miértje, azt javaslom, olvassa el Dr. Fodor Kinga kolléganőm nemrégiben megjelent, „Mit egyen a kutyám?” című könyvét. Az oltási programot megtalálja honlapunk „Tudnivalók” rovatában. Nem tudom pontosan, hány kilósnak kell lennie egy 5 hónapos boxer kannak. Ezt inkább kérdezze meg a tenyésztőtől, vagy nézzen utána a fajtával foglalkozó honlapokon. A szuka kutyával már az első tüzelésekor (kb. 6-8 hónapos korában) gond lesz, ugyanis ekkor még semmiképpen nem ajánlatos befedeztetni. Ám ha együtt tartják egy kannal, ez szinte elkerülhetetlen. Az életkor-különbség egyébként nem jelent problémát.
jelige: Cézár
2008-09-03
A kutyám nagyon kirágta a lábát és mire meggyógyulna újra lerágja a heget róla. Mit tehetek, mivel ápolhatom?
Először meg kellene bizonyosodni arról, hogy mi volt előbb (nem a tyúk vagy a tojás, hanem) a bőrprobléma, vagy a rágás. Azaz, ha viszkető bőrgyulladás miatt rágja magát a kutya, akkor a bőrgyulladás kezelésével a rágcsálás is megszűnik majd. Ha unalmában, ok nélkül csinálja, az már nehezebb eset lesz. Mindkét esetben szükségük lesz állatorvosi közreműködésre. Ha internetes keresőjébe beírja a „lick granuloma” kifejezést, akkor nemcsak elrettentő képeket találhat, de érdekes dolgokat is olvashat az utóbbi, unalomban-rágcsálásos problémáról.
jelige: Olivér
2008-09-03
Pár éve allergiás lett most 14 éves sziámi cicám. Az oldalán kis apró seb jelenik meg, mely nől, és be sem tud gyógyulni, mivel kirágja a cica. Évek óta az egyetlen dolog, amitől javul, az a szteroid injekció. Féltem a mellékhatásaitól. Évente ugyanakkor és ugyanott jönnek ki a sebek rajta, a különbség az, hogy egyre csökken a tünetmentes időszak. Lehetne-e ember vagyis macsakbarátibb módszerrel, esetleg homeopátiával kezelni? Egyébként a cicám gyönyörű, okos , jókedvű, aktív. Vegyesen kap (jó) konzervet, szárazat, húst, sonkát, kenőmájast. Eleinte gombára gyanakodott az orvos, de a leletek alapján időszakos atópiát állapított meg nála. Mit tehetnék, hogy szteroid nélkül is jól legyen a cicám? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Nem tudom, mi a megoldás erre a problémára. Esetleg kérje meg állatorvosát, jogy referálja a cicát bőrgyógyász specialista állatorvoshoz az eddigi leleteivel, és részletes kórtörténetével együtt.
jelige: öreg dalmata
2008-09-03
14 éves dalmatám mozgási koordimációja felborult.A csípőjével is lehet valami gond,de inkább arra gyanakszom,hogy szédül.Oldalazó mozgást végez és van amikor teljesen összeesik mind a négy lába kimegy alóla..Egyszer volt már ilyen állapotban,de aztán jobban lett.Mi tévő legyek ?Meggyógyulhat még vagy inkább segítsek neki,hogy ne szenvedjen?
Ebben a kérdésben a leírás alapján nem tudok nyilatkozni. A döntéshez legalább egy alapos neurológiai vizsgálat kellene, esetleg képalkotó (röntgen, CT, MR...) vizsgálattal kiegészítve. Amíg nem tudjuk, mi baja van, nem lehet megjósolni, hogy meggyógyulhat-e belőle.
jelige: Nyanyus
2008-09-03
Tisztelt állatklinika! Rendszeres olvasója vagyok a honlapnak, de az én kérdésem nem annyira egészségügyi jellegű, csak mintha olvastam volna egy bejegyzésben, hogy a dr. úrnak vagy dr.nőnek van cicája, így talán a viselkedédüket is jobban ismeri. Befogadtam előrehaladott hasas állapotban egy nagyon leharcolt cicust. Azóta jól van, egészséges, jól táplált, a kiscicák egy hete kerültek gazdihoz. A probléma az, hogy hamarosan lakásba költözöm és már van egy herélt kandúrom meg egy boxerem, gyerekkori jó barátok, velük nem lesz gond. A Nyanyust (így neveztem el mert már nem fiatal macska) pedig egy jó ismerősöm befogadná, nemrég húnyt el a kedvence. Mindez jó, de közös félelmünk, hogy idősebb macska lévén, nem megy-e el az új háztól? Úgy okoskodtunk, hogy az ivartalanítást követően már az új helyen ébredjen fel, ha ezt Ön is jó ötletnek tartja. Mit tudna még tenni ismerősöm a beilleszkedés érdekében? Bezárva kellene tartani pár napig? A választ előre is köszönöm és elnézést, hogy ilyen hosszú sorokban zavartam Önt ilyesmivel!
A macskák viszonylag jól bírják a lakhelyváltoztatást, pl. sokan viszik el kedvencüket nyaranta a nyaralóba is. Az első alkalommal őket is érdemes pár napig a lakásban tartani. A Nyanyusnál azonban még egy fontos körülményt figyelembe kellene venni, mégpedig azt, hogy itt nemcsak lakhely-, de tulajdonosváltozásról is beszélünk egyszerre. Lehet, hogy így egy kicsit nehezebb lesz a dolguk. A macskák meglehetősen öntörvényűek tudnak lennei, ha menni akarnak, mert nem tetszik a hely, a koszt, a társaság, vagy bárakármi, akkor az első adandó alkalommal elmennek nekik jobban tetsző helyet keresni. Pláne egy ilyen rutinos gazditaláló, mint ez az idősebb cica. 1);
jelige: Szofika
2008-09-03
3 hetes vemhes yorkimban bolhákat találtam. Mivel kezelhetem? Előre is köszönöm!
Pl. Frontline Combo rácseppentő oldattal. Ezzel a készítménnyel vemhes és szoptató szukák is kezelhetők, valamint vény nélkül is kapható állatpatikákban.
jelige: Katica78 2
2008-09-03
Köszönöm a gyors választ. Nem értem miért keres párt ha ott a másik kutya vele aki hím(ugyan ivartalanított) de már voltak együtt. mikor érdemes a kutyát ivartalanításra vinnem? 2hete hivtam az orvost, akkor a kiskutyám ”menstruállt” na most onnantól hogyan állapitom meg hogy mikor mult el a tüzelése? köszönöm
Azért kereshet másik párt, mert a kutyák nem feltétlenül monogámok. Előfordul, hogy az egy alomban született kiskutyáknak akár több különböző apja van. Ha nincs még tapasztalata szuka kutyákkal, akkor nem fogja tudni egyszerűen megállapítani, hogy mikor múlt el a tüzeléssel. Ha bizonytalan, inkább bízza állatorvosra. A tüzelés elmúltának külső jele a péraduzzanat megszűnése és vele a véres csepegtetés elmúlása. Valószínűleg az ő esetében a csavargó kedv is alábbhagy majd. Tüzelő kutyát nem operálunk, ezért kell várni 1-2 hetet a műtéttel a hormonszintek lecsengésére.
jelige: Katica78
2008-09-03
Tisztelt Doktor Úr! van egy hat hónapos szuka kutyám, amely a tüzelési időszakán van túl(vagy még nem). 2-3 napja az a mániája hogy átmászik a kerítésen a szomszédba vagy ki az utcára. Tegnap már láncra voltam kénytelen őt kötni, uj nyakorv, karabiner+lánc. Most nemrég hivott a szomszéd hogy a kutyám nála van. Nem értem hogy szökött le a láncról.. a kérdésem az hogy vajon a tüzelés készteti a kutyámat a tekergésre? Köszönettel Katalin
Attól tartok, igen. És ha ilyen ügyes szökdöső, valószínűleg párt is ügyesen talál magának. Még akkor sincs nagyon nagy baj, ha esetleg párzik, ebben az esetben a tüzelés után 1-2 héttel elvégzett ivartalanítás megoldást jelenthet majd.
jelige: Beagle
2008-09-02
Kedves Doktor úr! A beagle kutyusom másodjára tüzel és mort lesz másfél éves! Lehetnek már kölykei??? Köszönöm előre is a válaszát!
Az esély megvan rá, de egészségileg még nem ajánlott. Ha pedig nem egetrengetően szükséges a kis beagle tenyésztése (pl. a tenyésztő szervezet nem tartja kiemelkedően szépnek, genetikailag értékesnek), akkor pedig azt javaslom, hogy úgy, ahogy van, mondjanak le róla. Pusztán kedvtelésből, vagy azért, hogy „hadd legyenek egyszer kölykei”, ill. „hadd lássanak egyszer a gyerekek kiskutyákat születni” nem szabad kutyát tenyészteni.
jelige: fksz
2008-09-02
Tisztelt Doktor úr! 7 éves kan németjuhász kutyánk van. Észrevettük, hogy a nemi szervéből véres váladék csöpög. Mi lehet az oka? köszönettel: fksz
A húgycsőnyílásban megjelenő vércsepp éppúgy származhat a vesékből, felső és alsó húgyutakból, mint a herékből, ondóvezetőkből, prosztatából. Állatorvosuk vizsgálatokkal derítheti ki, hogy pontosan hol és mi a baj.
jelige: Hasmenéses kiscica
2008-09-02
kb. 2 hónapos kismacskánknak pár jópár napja erős hasmenése van. Adtunk neki főtt rizst széntablettát és tejet. Nem nagyon akar elmúlni. Mivel lehetne rajta segíteni? Kérem válaszoljon minél hamarabb!!!
Ha vírusos hasmenése van, akkor infúziós és gyógyszeres terápiával. Ha parazitái vannak, akkor féregtelenítő kezeléssel. Ha más okozza a hasmenést, akkor máshogy... A kiscicát mindenképpen meg kell vizsgáltatni állatorvossal, és az ő tanácsait kell követni.
jelige: Montyka 3
2008-09-02
Tisztelt Doktor úr! Az érdekelne, hogy ivartalaníthatom-e még 12 éveskiskutyámat. Azt hallottam, hogy utána nyugodtabb lenne. Nagyon ”féltékeny”rám senki nem jöhet a közelembe. Nehéz vele.
Természetesen. Az életkora miatt magasább altatási kockázati csoportba tartozik. A beavatkozás előtt alaposan meg kell vizsgáltatni, hogy felkészüljenek az altatásra.
jelige: Montyka 2
2008-09-02
Tisztelt Doktor úr! 12 éves Máltai selyempincsim rendkívül féltékenynek tűnik. Ha leülök, lefekszek, senkit nem akar a közelembe engedni. a férjemet naponta megharapja.
Ez újkeletű hobbi nála, vagy az elmúlt 12 évben végig így volt? Ha az utóbbi, akkor egyszerűen hierarchia-zavarban szenved, ha az előbbi akkor is, de ezt valami, akár egy betegség vagy lelki megrázkódtatás váltotta ki nála.

<< <  308 / 512 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara