Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Sziszi
2008-08-19
Labi kutyánk fedeztetésen volt (az elsőn)...most már a 6 hét telt el. Félidős(1hó) volt amikor bicegett (3lábazott) ,majd véres váladékot ürített és remegni kezdett + étvágytalan!az 1. orvos vitamin oltóagyagot adott be neki ! 2 .doki ultrahangozta és vetélést valószínűsített ! a jövőhéten van neki kontroll kiírva ! de már a héten a második napja megint véres váladék folyik a kutyusból és a nemiszerve is be va duzzadva...fertőzés és gyulladást nem talált a múlt héten a dr. és több magzatot sem lehetett megállapítani 100% osan.estére igyekszem orvoshoz kerülni a kutyussal... Mi okozhatja ezt a folyamatos vetélést ? - vérzést? köszönettel : G. Ferenc
Kutyában a vetélés általában több, akár 7-10 napig is elhúzódó folyamat. A folyamatos vérzést a méh elhalt tartalmának a külvilág felé ürülése is okozhatja. Ennél többet a kontroll vizsgálatokon tudhat meg.
jelige: Maszat
2008-08-19
Tisztelt Dr. Ur!A 9 honapos kutyusomat ma kasztraltak ki.Az orvosa azt mondta 2 nap mulva levehetjuk rola a vedo burat..Az lenne e kerdesem hogy tenyleg begyogyul a seb 2 nap alatt?Koszonom a valaszat .Renata
A seb nem fog 2 nap alatt begyógyulni. Kérdezze meg állatorvosától, hogy a biztonság kedvéért nem tartja-e célszerűnek 7-10 napig rajta tartani a kutyán a védőgallért.
jelige: tejbetok 2
2008-08-19
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon köszönöm a válaszát! Megtenné, hogy részletezi milyen állatorvosi vizsgálatokra gondol? Olyanok amik csak rendelőben végezhetők el vagy pedig el lehet őket végezni a kutya otthonában is, amennyiben találok olyan állatorvost, aki hajlandó házhoz menni? köszönöm
Vizelet, és vérvizsgálatra, neurológiai vizsgálatra mindenképpen szükség lesz, és a hasűri szerveket is meg kell valamilyen módon vizsgálni, pl. tapintással és röntgen, vagy ultrahang vizsgálattal. Ezek egyike-másika háznál is elvégezhető, bár rendelői körülmények között lényegesen szakszerűbben megoldhatók ezek is. Hasűri ultrahang vizsgálatot szinte biztosan nem fog tudni háznál végeztetni.
jelige: Boxos
2008-08-19
Tiszteletem! Kiskutyám szép, jól fejlődik, egyre több a mozgásigénye. Szeretném idővel bicikli mellett futtatni, fokozatosan hozzászoktatni. Ön szerint milyen idős korban javasolt ezt elkezdeni? Sokat olvastam a diszpláziáról, s hogy ennek meglétét vagy mentességét csak kb. 18-24 hónapos korban lehet bizonyossággal megállapitani. A törzslapon feltüntették, hogy az apa HD-0, de az anya nincs szűrve, vagy legalábbis nincs feltűntetve, s persze tudom, hogy az sem lenne 1oo% biztositék. Azt is olvastam, hogy ha a kutyával sportot vagy nagy mozgást igénylő munkát akarunk végeztetni érdemes hat hónap körül is röntgeneztetni. Amihez altatni kell és állitólag a boxerok nem jól reagálnak az altatásra... Mit tanácsol?
A diszpláziaszűréssel kapcsolatban fogadja meg a www.kisallatortopedia.hu oldalon olvasható tanácsokat. Nehéz fizikai munkát végeztetni csak teljesen kifejlett kutyával szabad. A szoktatás, tanítás megint más dolog. Sok időbe fog telni, amíg balesetbiztos közlekedésre fogja tudni tanítani a bicikli mellett a szeleburdi boxert. Ezt én először addig gyakorolnám bicaj nélkül, amíg hibátlanul megy.
jelige: Kókusz
2008-08-19
Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék mit tegyek. A kutyusom aki Kókusz névre hallgat féltékeny. Azt vettem észre, hogy amikor telefonon illetve személyesen beszélek valakivel rögtön elkezd harapdálni és ugatni. Amúgy egy játékos vidám kutyus, de ilyenkor mindig vele kell foglalkoznom. Tudom, hogy ő még kölyök kutyus, viszont nem szeretném, hogy a későbbiekben akár rá akár rám nézve kellemetlen érzés alakuljon ki. Milyen nevelési tanácsot tud nekem adni. Várom válaszát. Köszönettel:G.A.
Mindig Önnek kell irányítania, az Ön akaratának kell érvényesülnie. Ha a kutya mindig akkor sétál, fésülködik, játszik, stb..., amikor ő akar, akkor nagyon hamar azt fogja észrevenni, hogy kinevelt magának egy zsarnokot. Ebből a szempontból a kis testméret nem akadály (ld. Napóleon). Ha a kutya éppen útban van vagy kellemetlenkedik, akkor le kell tenni, esetleg át kell vinni egy másik szobába. Így valószínűleg hamar megérti, hogy a féltékenykedést Ön nem nézi jó szemmel.
jelige: Asti
2008-08-19
A boxer kiskutya 5 napja van nálunk.Most 7. hetes. Kutyaszalámit (junior), konzerveket eszik és elég sokat iszik.Nagyon játékos sokat ugrál. Eddig még nem volt beoltva semmi ellen de folyamatban van (szabadság miatt) Kb. 2-3 napja elég sokat szokott hányni és sokszor mintha visszabüfögné.Mennyiségre változó hol több hol kevesebbet hány.Színtelen mintha víz lenne és fehér színű a hányat.Tejet már nem kap.
Jól teszik, ha mihamarabb megvizsgáltatják állatorvosukkal.
jelige: spancikám
2008-08-19
börkiütés! sok ivás! sok pisilés! Augmentint kap,diétázik börgyógyász orvos utasitása szerint!!!
Ha a bőrtüneteket lassacskán úrrá lesznek, akkor már csak a sok ivás és sok vizelés okát kell megtalálni. Ivartalanított ez a spániel szuka? Mert ha nem, az első, ami tenni kell, a méh-, petefészkek vizsgálata az esetleges méhgyulladás felderítésére. Ezzel együtt, vagy egy következő lépésben a veseműködését, vércukorszintjét, stb. is meg kellene vizsgálni. Kezdjenek hozzá mielőbb!
jelige: Boston
2008-08-19
8 honapos angol bulldogrol lenne szo.kialakult nálla ez a harmadik szemhély vagy mi ez.azt olvastam valahol hogy antibiotikummal és kenőcsel is lehet kezelni.nekem csak az egyik szemén jött ki és eddig mindig visszahuzodott.most csak nagyon lassan de még latszik és ha mütétröl van szó mennyibe kerülés ki tudná ezt elvégezni én borsodban lakom.válaszát előre is köszönöm!
Nem tudom, hogy a környéken melyik kollégám végez ilyen műtéteket, ezért a leghelyesebb, amit tehet, hogy a bulldog kezelő állatorvosától kér beutalót egy ilyen helyre. Árajánlatot csak az elvégzett vizsgálatok, és az elkészített műtéti terv birtokában fognak tudni adni.
jelige: Maya
2008-08-19
eGY 2 ÉS FÉL ÉVES TACSKÓ SZUKÁRÓL VAN SZÓ, AKI KB 8 HAVONTA TÜZEL ÉS UTÁNA 2 HÓNAPIG DEPRESSZIÓS MAJD KIALAKUL AZ ÁLVEMHESSÉG. TAVALY AZ ÁLVEMHESSÉG KEZDTEI SZAKASZÁBAN IGNATIA AMARA HOMEOPÁTIÁS GOLYÓT ADTAM NEKI, AMI 3-4 NAP ALATT ELMULASZTOTTA A TÜNETEKET.MOST VISZONT SZERETNÉM, HA LENNE OLYAN SZER, AMIT HA A TÜZELÉS VÉGÉTŐL ADNÉK, AKKOR MIND A DEPRESSZIÓ, MIND AZ ÁLVEMHESSÉG ELMARADNA. HALLOTTAM A MÁLNALEVÉL TABLETTÁRÓL, NEM TUDOM EZT TEA FORMÁJÁBAN IS ADHATÓ-E ÉS HA IGEN MILYEN DÓZISBAN. ÉS VÁROM AZ EGYÉBB LEHETŐSÉGEKET IS.
A homeopátiás szerekkel, málnalevél teával semmiféle tapasztalatom nincsen, ezért nem is segíthetek a használatukban. Egy dolgot ismerek, ami mindenképpen megelőzi a tüzelés utáni depressziót és az álvemhességet a kezelés után a kutya élete végéig, ez pedig az ivartalanítás. Ez egyébként az olyan, műtét nélkül következetesen halálra vezető betegségektől is megvéd, amilyen a gennyes méhgyulladés és az emlődaganat. Tudtommal semmilyen gyógynövénynek nincs hasonló jótékony hatása.
jelige: Kalcium
2008-08-19
Tisztelt dr. Úr-nő! Boxer szukám a hónap végén lesz hat hónapos. Szombaton -orvosunk szerint - méhcsipés következtében őrületes tüsszögésbe kezdett, bal szeme és orrcimpája bedagadt, csurgott a nyála, orrából is a váladék stb. szóval nagyon megijedtem. Mire az orvoshoz értünk már megnyugodott. Kapott kálcium inyekciót bőr alá a lapocka táján, meg izomba is valamit, amit sajnos nem jegyeztem meg (lehet, hogy az is kálcium volt). Másnap már minden rendben volt. Tegnap vettem észre, hogy ott, ahol bőr alá kapta az inyekciót kicsit dagadt, érintésre érzékeny és viszket a bőre. Ez normális reakció, ami magától elmúlik? Orvosunk nem emlitette, hogy megtörténhet. Esetleg keressük fel a rendelőt újra? Válaszukat előre is köszönöm!
Szinte bármelyik injekció helyén keletkezhet kisebb-nagyobb duzzanat, de ha ez érzékeny és viszket is, inkább mutassák meg a kezelő állatorvosnak.
jelige: Pumika
2008-08-19
pumi szukánk van, s két hete vettük észre, hogy vemhes. Ill. gondoltuk, mert napról-napra nagyobb lett a hasa, és kemény, a melbimbói is megduzzadtak. egy napra hagytuk itthon a lányunkkal, aki kiengedte egyedül az udvarra. De ezt most tudtuk meg. Visszaszámoltunk, s ma van a 65. nap ahhoz képest. nem szül, az orvosunk csak csütörtökön lesz. Lehetséges, hogy meghalt benne a baba? volt már álvemhes is, de nem ennyire nagy pocakkal. Köszönettel: pumika
Az is lehet, hogy elpusztultak a kölykök, de az is lehet, hogy élnek és virulnak. A hasának kíméletes megtapintásával erről akár Önök is meggyőződhetnek, de az a legbiztosabb, ha alávetik őt egy állatorvosi vizsgálatnak.
jelige: aggódom nem kicsit
2008-08-19
Jónapot kívánok! 1 hónapja befogadtam egy kb 4-5 hónapos cicát. Rögtön elvittem orvoshoz, féregtelenítés megvolt, most jönnek majd az oltások. Sajnos 3 napja ment a hasa. Whiskas juniort adok neki száraz formában is. Főtt csirkemellet és rizst adtam neki, nem túl nagy adagot. Úgy tűnik túlságosan is bevált, mert most meg nincs széklete már 2 napja. Viselkedése teljesen normális, játszik, nem változott a napirendje, vizelete is van, csak nem értem, hogy miért nem kakil. Normális ez? A hasa meleg és puha, engedi megsimogatni. Lehet hogy csak túlaggódom és csak várnom kell türelemmel. Eddig naponta volt széklete, ezért furcsállom.
Nem mormális, ha egy macska több, mint 2 napig nem ürít bélsarat. Az, hogy mennyire komoly a probléma, idővel mindenképpen kiderül, de lehet, hogy az már egy kicsit későn lesz. Azt gondolom, hogy ilyen helyzetekben jobb egy „felesleges” látogatást tenni az állatorvosnál, mint utólag bánkódni a túl hosszúra nyúlt várakozás miatt.
jelige: Néró
2008-08-19
Tisztelt Doktor Úr! 8 hónapos boxerem, megfázott (hideg vízzel játszott), pontosabban sűrűn váladékozik az orra, viszont nem köhög, nem kedvtelen, adunk neki sok mézes teát, mivel tudnánk még kúrálni, mert egyelőre nem javult még az orrfolyása?! segítségét előre is köszönöm
Ahogy emberben, úgy kutyában sem igényel minden megfázás gyógyszeres kezelést. Azt viszont, hogy esetleg valami komolyabb (gyógyszeresen kezelendő) problémával állnak-e szemben, csak egy állatorvosi vizsgálat derítheti ki.
jelige: Ginuka
2008-08-19
A rotti kutyusunk Gina,négy napja ellett és hasmenése van azóta.Olvastunk olyasmit,hogy ha sok magzatburkot megeszik esetleg lehet efféle hatása.Nemtudjuk mit tehetnénk,kérjük szépen adjom tanácsot! Köszönjük!
Akár a magzatburkok elfogyasztásának is lehet hashajtó hatása, de egyáltalán nem biztos, hogy valóban ez az ok. Helyes, ha a Ginukát megvizsgáltatjál állatorvosukkal.
jelige: Bizsu
2008-08-18
Érdelkődni szeretnék, hogy mitől van az, hogy a kutyám minden székletürítés után megeszi a saját székletét??? Válaszukat előre is kösönöm! Tisztelettel: M. Mónika
Beteg, vagy „csak” unatkozik, és így igyekszik felhívni magára a gazdi figyelmét. Mindenképpen meg kell vizsgáltatni állatorvossal.
jelige: vizsla
2008-08-18
Jó napot! a multkor irtam egy 11 éves m vizsláról, hogy remeg és húzza a hátsó lábát. sajnos állapota romlott a 2 hátsó lábát teljesen húzza a földön. az orvos aki látta altatást javasolt(injekciot kapott és akkor kicsit jobban lett kb 4 napig), de olvastam hogy lehet rá adni valami gyógyszert is. azt szeretném kérdezni milyen gyógyszer lenne jó ? előre is köszönöm
Önnek is jó napot! Mutassa meg másik állatorvosnak is, vagy kérje meg eredeti állatorvosát arra, hogy javasoljon gyógymódot az elaltatás helyett. A részemről, vizsgálat nélkül felelőtlenség volna bármilyen gyógyszert javasolni.
jelige: Szíriusz
2008-08-18
Kedvenc kutyánk (Golden Reti) váratlanul egyik pillanatról a másikra meghalt.Még csak 2 éves múlt július 5.-én .Nem volt semmi jele annak hogy beteg lenne, úgyan úgy viselkedett mint máskor.Rendesen volt etetve,sétáltatva és a kötelező oltásokat is megkapta.Nem értjük hogy mi is történhetett.Két gyerekem egész álló nap siratja.Mi lehet az oka a hirtelen halálának.Éjszaka fél egykor még minden renben volt vele és reggel fél 10 kor vettük észre hogy már nincs közöttünk.Tudd e valamit mondani hogy mi történhetett vele? Válaszát elöre is köszönöm.Üdvözlettel: Szíriusz gazdija
Sajnálom a történteket. Különösen nehéz a dolga ilyenkor a szülőnek, hisz olyasmit kell elfogadtatnia gyermekeivel, amit ő maga sem érthet. A kérdésére egyedül akkor kaphat választ, ha elvégezteti Szíriusz diagnosztikai boncolását.
jelige: Fanni
2008-08-18
Van egy 10éves spániel szuka kutyánk ,2éve ívartalanitattuk,mert a mellében észleltünk egy kisebb görcsöt,stagnált az állapota.majd a kitüremkedés gyors növekedésbe kezdett,így 1hónapja kimetszették a daganatot.A sebe szépen begyógyult,de úgy érzem ismét van két kis valami a seb környékén.Ez lehetséges lenne ,hogy ilyen rövid idő alatt megint kialakult a daganat?
Sajnos, akár ez is megtörténhet. Mielőbb mutassa meg az újabb duzzanatokat állatorvosának.
jelige: Csöpi-Maxi
2008-08-18
Két kutyám van (tacskó-keverék, és egy ordas kinézetű nagytestű keverék), kertben tartjuk őket, nagy területen, szabadon. 3 éve augusztusban kezdtek el mindketten vakarózni, de annyira, hogy kihullott a szőrűk az oldalukon. Tanácsra kaptak Advocate spot on-t, testtömegnek megfelelően, pár nap alatt elmúlt a tünet, többet nem vakaróztak. 2 éve, szintén augusztusban megint elkezdtek vakarózni, megkapták az Advocate-t, de mostmár sokkal kevésbé hatott, szeptemberben abbahagyták a vakarózást. Idén augusztusban megint elkezdtek vakarózni, az Advocate most semmit sem ér. Mit tehetünk?
Nincs más hátra, ki kell vizsgálni a kutyusokat, azaz meg kell tudni a vakarózásuk okát. Készüljenek fel arra, hogy ez nem fog egy varázsütésre megtörténni, sok türelem kell hozzá. Mielőbbi jobbulást kívánok az ebeknek.
jelige: kutyus
2008-08-18
Tisztelt Doktor Úr! 7.5 éves tacskó golden rettriver szuka kutyám van.A kutyus láthatóan tavaly óta ugatósabb lett,nincs kedve szaladgálni,más kutyákkal ingerlékeny egy darabig aztán kicsit játszik velük.A másik kutyámmal 1,5éves szuka viszont nagyon jól kijön (2hónapja vannak együtt)Elkezdte rágni a farkát,rövid már a szőr rajta.Jó étvágyú,de mivel egyáltalán nem mozog a sétálást kivéve de akkor is nagyon lassan,komótosan sétálgat.Tavaly még végig rohangálta a félnapot ha kirándulni vittem.Szeretném ivartalanítattni is,nem veszélyes ebben a korban már? Köszönettel:MB.
Minden altatásnak, műtétnek van kockázata. Ezekre úgy lehet a legjobban felkészülni, ha az állatot a beavatkozás előtt alaposan kivizsgálják. Tegyenek így ezzel a kutyussal is!
jelige: Francia bull
2008-08-18
Tisztelt Doktor Úr! Francia bulldogom 1,5 éves ivartalanított szka,egy szaporítótol hoztam el.A fejebúbján van egy nagy csomó az orvos azt mondta zsír csomó ami nőhet és amíg nem kezd el hullani róla a szőr nem kell kivenni.A kutya állapota amióta nálam van sokat javult,szép izmos lesz de nem sokat hízott (2 hónap alatt,nagy a mozgás igénye)Pár nagja észre vettem az oldalán is egy csomót ami szabad szemmel jól látható.Az orvos azt mondta csak ritka esetben rákosodhat el.Mit tegyek erőltessem,h. leszedjék,de félek a fajta miatt az altatástól.Mitől alakulhatnak ezek ki rajta és mit tehetek ,mert nagyon aggódom érte.Köszönettel: MB.
A legjobb, ha állatorvosával elvégzik a duzzanatok cytológiai vizsgálatát, hogy megtudják, körülbelül milyen típusú elváltizások ezek. Ha ezekkel a vizsgálatokkal bármi aggasztóra derül fény, akkor jobb eltávolítani őket. Ahogy emberben, úgy állatokban sem tudjuk megmondani, mitől alakulnak ki a jó-, vagy rosszindulatú daganatok. A gyulladásos eredetű elváltozásoknál már könnyebb megtalálni az okot, de azért az sem megy első ránázásre.
jelige: csont
2008-08-18
Kedves Doktor úr!A kutyánknak pár naoja hasmenése van és az lenne a kérdésünk hogy ilyenkor mi a a teendő?Rizst és csontot adtunk neki mert azt olvastuk hogy ez segít!Ezzel nem ártunk neki?Válazát elöre is köszönjük!
Csontot semmiképp ne adjon gyomor-bélrendszeri panaszokkal küszködő kedvencének. A teendő pedig az állatorvos felkeresése volna, hogy megtalálják a panasz okát, és mielőbb segíthessenek a kutyán.
jelige: Pumpy
2008-08-17
Kedves doktor úr! Van egy éves fekete házi cicám és eggyik nap valami átlátszo valami jött a fenekéböl és nem eszik annyit mint eddig.mi lehet a baja? Válaszát elöre is köszönöm
Nem tudom megmondani. Ezt állatorvosa fogja tudni kideríteni, miután elvégzett néhány vizsgálatot a Pumpyn. Kezdjenek hozzá mielőbb!
jelige: Pimpa
2008-08-17
Tisztelt Doktor úr ! Bull terrier kutyánk 1,5 éves. tavasszal kezdődött egy olyan tünet nála, hogy a lábújjai között a hártyák be gyulladnak hatalmasra dagadnak, néha ki is fakad 1-1 ilyenkor vérzik. Többször elvittük orvoshoz ő kivágta gyógyszert nyomott bele, most legutóbb antibiotikumot is adott neki. lyenkor 1-2 hétig szép azután újra elkezd dagani hol egyik hol másik. Úgy látjuk az orvosunk tanácstalan, legutóbb azt feltételezte , hogy autoimmun betegsége van a kutyának. most egy hetet kért , hogy várjunk de azt hiszem másik orvos után kellene néznük és egy vérvizgálatot kellene szorgalmaznunk. mit tanácsol ? milyen betegségre gondol? Köszönettel: K. Ildikó
Én is azt gondolom, hogy egy bőrgyógyászattal behatóbban foglalkozó állatorvos segítségére lesz szükségük. Kérje meg állatorvosát, hogy referálja Pimpát egy ilyen kollégához. A leírásból én sem tudom megmondani, mi baja van.
jelige: Désy
2008-08-17
Egy nap kétszer kap enni és nem látjuk gyarapodni. Kapott féreghajtott de nincs benne féreg , nem értem miértz nem hizik . Ebben kérném segitségét.Köszönöm. Rétiné F. Rozália
Akár beteg is lehet. És persze az is lehetséges, hogy a kétszerre elosztott ételmennyisség sem elegendő. Vizsgáltassák meg a német juhászt állatorvosukkal.

<< <  308 / 507 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara