Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: borcsi
2007-11-26
Vastgbéldaganata van a kutyánknak. Naponta kb. 20 x ürít véreset. Az orvosai nem tudnak gyógymódot, segítséget kérek!
Léteznek daganatos betegségekkel foglalkozó specialisták és már kutyák számára is elérhető a kemo-és sugárterápia. Javaslom kérje meg állatorvosát, hogy küldje el specialistához a kutyust.
jelige: Pezsike
2007-11-26
Yorki kiskutyám, pár hete néha furcsán vesz levegőt, mintha fulladozna. Néha az éjszaka legváratlan pillanatában tör rá, fogalmam sincs mi baja.
Kistestű kutyáknál nagyon gyakoriak a veleszületett légcső megbetegedések, de emellett fulladást okozhat allergia, fertőző eredetű kórok vagy szívbetegség is. Javaslom keresse fel állatorvosát, aki egy röntgen és egy laborvizsgálat után, biztosan többet tud majd segíteni.
jelige: allergia
2007-11-26
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő: Igaz-e, hogy allergiás emberek is tarthatnak Shi-tzu-t, mivel az állat szőre nem okoz allergiás reakciót? Válaszát köszönöm!
Amennyiben ön a kutyaszőrre allergiás, akkor teljesen mindegy, hogy milyen fajta kutyáról van szó, akkor is megmarad az allergia. Természetesen a nagytestű, hosszú szőrű, esetleg poros környezetben tartott kutyák fokozottabb reakciót válthatnak ki, de attól még a kiskutya is okozhat allergiás reakciót.
jelige: mami
2007-11-26
Két 8 hónapos Bichon Havanese szukámnál is folyamatosan tapasztalom a bélsárevés problémáját.Tanácstalan vagyok.A kutyusok csak száraztápot esznek, a koruknak és méretüknek megfelelőt.A kutyusok nem testvérek.Az egyik jól fejlett,szinte ”túlkondicionált” a másik kicsit vékonyabb,de nem sovány.Négy felnőtt kistestű kutyám van még rajtuk kívül és soha egyikél sem voltak még ilyen godjaink.Nagyon aggódom, mert kiállítási és tenyészkutyus lesz belőlük.Attól tartok,ennek a dolognak még lehetnek káros hatásai a jövőt illetően.Segítségét előre is köszönöm.
Sajnos a bélsárevést okozhatja unalom, vitaminhiány vagy egyszerűen rossz szokás.Ha szuperprémium minőségű tápot esznek akkor a vitaminhiány kizárható.Fontos megemlítenem, hogy az etetésnél nem a takarmány mennyisége (túlkondicionált), hanem a minősége számít, tehát attól, mert jó húsban van, még lehet vitaminhiányos. Ha a bélsárevést magatartászavar okozza, akkor azt elég nehéz kinevelni a kutyusokból. Sok türelem és odafigyelést igényel és még lehet, hogy így sem sikerül kinevelni belőlük.
jelige: Dini
2007-11-26
A kutyám kb. 5 napja nem hajlandó nagyon semmit megenni. Ha véletlenül valamit elfogad( pár szelet sonka 1 kis csirkehús), azt is vagy kihányja, vagy pár órán belül hasmenése van. A hányás-hasmenés nem állandó, naponta csak 1-szer jelentkezik.Valamilyen súlyos belső betegsége lehet? Holnap megyünk orvoshoz, a röntgen esetleg ki tud mutatni valamit?? A kutya 11 éves lesz ,”annyira” még nem öreg, még nem akarnám elaltatni!!! Ha nem javul, az állapota meddig várjak?? A kedve nem túl jó, de azért még jön sétálni, és örül nekünk! A válaszát köszönöm előre!!
Itt az a fő kérdés, hogy mi a kutyus baja.Hányással, hasmenéssel és étvágytalansággal járó megbetegedés 1000 féle van, amelyek különböző súlyosságúak. Okozhatja fertőző kórokozó, lehet allergiás, vagy daganatos betegség, előfordulhat hormonális probléma.A röntgen vizsgálattal számos betegség kizárható, én ajánlanék még egy vérlabor és egy hasi ultarhangvizsgálatot is.
jelige: Negro
2007-11-26
Van egy 8 hónapos Bolognese szuka kutyám. November 5-én kezdett elösször tüzelni (mensztuálni?) 18-án kiszökött, és jó 2 órán keresztül kerestük, mire megtaláltunk. Félő, hogy a kutya vemhes lett, mivel már nem tüzel, és az emlők töve enyhén duzzadt. Elvittük állat orvoshoz, aki azt mondta, hogy ultrahang után derül ki biztosan, hogy vemhes vagy sem. De félő, hogy az ultrahang túl későn lesz, (dec. 15.) mivel úgy tudom, hogy 9 hét a vemhesség ideje. Érdekelne, hogy van-e vemhesség megszakítás (gyógyszeres), mivel nem szeretném megműtettni, mert következő tavasszal szeretnénk a fajtájából párt választani neki.
A kutya vemhességi ideje 58-63 nap, ha november 18-án történt a fedezés, akkor dec 15-re pontosan 28 napos lesz.Ez a legkorábbi időpont amikor ultrahanggal meg lehet állapítani a vemhesség tényét.Ha kiskutyája vemhes, létezik gyógyszeres vetéltetés, ami sokszor durva hányással jár, de hatásos és legközelebb is gond nélkül tud termékenyülni a kutyus. Állatorvosa nagyon jó időpontot jelölt ki az ultrahangos vizsgálatra, ugyanis a vetéltetést is ezután jó elkezdeni.Bátran vigye vissza a megbeszélt időpontra.
jelige: macskaszőr
2007-11-26
A cicám néhány hete mosakodás közben a hátán lévő szőrt tépi. Majdnem teljesen kikopott a szőre.
A szőrtépésnek rengeteg oka lehet. Okozhatja külső élősködő, allergia, vitaminhiány, stressz, viselkedési rendellenesség.Javaslom vigye el állatorvosához a cicát, aki majd alaposan megvizsgálja és eldönti a további kezelését.
jelige: S.O.S.
2007-11-26
Angol bulldognál előforduló nyitott szájpadlásról szeretnék kérdezni. Van esély az életben maradására?
Magyarországon általában a nyitottszájpadlással született kölykök elaltatásra kerülnek. A szoptatás alatt sokszor az orrukon keresztül távozik a tej, illetve nagyon könnyen félrenyelnek és így aspirációs tüdőgyulladásban hosszas kezelgetés után elpusztulnak. Ezt elkerülendő, kerülnek ezek az állatkák euthnaziára.
jelige: Lajti
2007-11-26
Nagy testű (40kg) keverék kutyánk van. Hétfőn reggel azt vettük észre,hogy a két hátsó lába elnyaklik, nem birja el a kutyát.Az állatorvos injekciót adott 3x és vitamintablettákat.Kicsit jobbanlett, de ma szinte egyáltalán nem bir felállni a kutya.
Nagytestű kutyáknál sajnos sűrűn előfordulnak mozgásszervi problémák, melyek mögött sokszor a végtagok vagy a gerinc megbetegedése áll. Javasolnék egy szakszerű ortopédiai kivizsgálást és minimum egy röntgenfelvétel a vizsgálat eredményétőlfüggően. Javaslom keresse fel állatorvosát, mondja el, hogy nem javul a kutyus és biztosan segítségére lesz, hogy hogyan tovább.
jelige: Suzy
2007-11-26
3 éves és 8 hónapos bolognese kutyusum májbeteg. Vérvé- tellel, hasi ultrahanggal megerősített diagnózis. Húst és szénhidrátot nem ehet, Royal Canin Hepatic konzervet és száraz tápot eszik. Sajnálatos módon bélproblémái is vannak, a széklete néha kocsonyás. Tavaly novemberben giardia fertőzése is volt. Lakásban tartott, tiszta és már a széltől is óvott, ennek ellenére megtalálta a giardia fertőzés is. A kocsonyás széklet mellé mostanában elég sok hányás is társul (ez általában hajnalban kezdődik, hangos morgások előzik meg a pociból, majd hányni kezd. Ez általában fehér habos, 1x vagy 2x ismétlődik. A kocsonyás széklet is alkalmi. Hepa Mertz granulátumot szed napi 2x feloldva, és Polybé tablétát, napi negyedet. Mostanában a tünetek sűrűsödnek. Összefügg-e a májbetegség a bélbetegséggel,, lehetséges-e hogy ujra hosszabb ideig tünetmentes legyen, vagy az állapot rosszabbodni fog? 2007. november közepén az ALT értéke 158 volt, a hasi ultrahang krónikus aktiv hepatitist diagnosztizált. November 2-a óta tudjuk, hogy egyáltalán nem ehet hust és szénhidrátot, eddig fött csirkét evett főtt répával vagy Hills konzervet. A Hepa Mertz orvosságot úgy kellett szednie, hogy 1 hónapig szedte, utána 1 hónap szünet. A szünet idején semmiféle orvosságot nem szedett. Az elején említett májvédő tápokkal és a rendszeres orvossággal van-e remény, hogy tünetmentes lesz, esetleg lehet neki valami lappangó bélbetegsége?
Leírása alapján a Suzy betegsége diagnosztizált, ráadásul rendszeres kontrolvizsgálatokra is jár. Higgye el, a kutya állapotának legjobb ismerője a kezelést végző állatorvos. Ő az aki megtudja mondani, hogy elérhető-e a tünetmentes állapot és azt is, hogy van-e gyanúja egyéb megbetegedésre. A leírásából kitűnik, hogy odafigyelő, kutyájáért sokat tevő tulajdonos. Ha a Suzy állapotát nem tálálják kielégítőnek állatorvosával, kérje meg, hogy hogy küldje el a leleteivel specialistához pl az Állatorvos-tudományi Egyetemre. Nem lehetetlen, hogy kiderül a májelégtelenség háttere, esetleg egyéb betegsége a kutyának - és, főleg, hogy jobb eredményt nyújtó kezelést találnak a Suzy bajára.
jelige: bizonytalanság ismét:)
2007-11-26
Kóbor cica volt, amikor találtuk csontsovány volt. Azóta nőtt is és jócskán szedett fel. Miután hazahoztuk megfürdettük, mert bolhás volt és másnap vittük állatorvoshoz. Kapott féreghajtót, bolha ellen valamit kentek rá, és 2 kombinált oltást, valamint veszetség ellenit is. Az orvos azt mondta, hogy egészségesnek tűnik. Már voltunk máskor is, mert meghúzta a lábát, és akkor sem mondta, hogy ne lenne egészséges. Remegést mondtuk neki, arra mondta a parvot, és a súllyal kapcsolatos dolgot is ő mondta. Azért vacilálunk, mert 3 kg biztos nincs. Számunkra nem tűnik betegnek, fényes a bundája, aktív és ilyenek. Még azt szeretném megkérdezni, hogy mivel közepes hosszú a szőre nem kellene szőrcsomó oldót kapnia? Whiskas szörcsomó oldót kap. Ez jó?Illetve féregteleníteni nem kellene megint? Egyszer lett, kb 4 hónapja.
Ebben a korban negyedévente ajánlott a cica féreghajtása. Ha szőrcsomó problémája lenne a cicának - az komoly klinikai tünetek formájában szokott jelentkezni. A whiskas szőroldó pasztája ugyanúgy megfelelhet, mint más gyártók pasztái és a szőroldó komponenst tartalmazó prémium tápok. Ha Önök és állatorvosuk is egészségesnek látják a cicát, akkor nekem sem lehet okom mást gondolni. Ha akár Önöknek, akár állatorvosuknak kételyeik vannak a cica egészségét illetően, ezeket a kételyeket részletes vizsgálatok (fizikális vizsgálatok, vér-, vizelet vizsgálat, ultrahang esetleg röntgen vizsgálat) útján érdemes tisztázni.
jelige: muci
2007-11-26
11 napos kiskutyánk, bal lábfeje begyulladt. Harmadik napja antibiotikumos kezelést kap, de ma reggelre lement a duzzanat, és aggasztóan elhaltnak tűnik a láb. Az orvos szerint rendbe jön, de félek, hogy már nem. Van gyógyulási esélyünk?
Nézze, ha a valóban elhalt a lábfej, lábvég - akkor az csonka lesz. Ezt lehet gyógyulásként emlegetni, és úgy is, hogy rendbe jött, hiszen a kialakult állapot már nem rejt magában további veszélyt - de kinőni nem fog az elhalt lábvég, mint a gyíkfarok. Nem egyszerű annak megítélése, hogy valóban elhalt-e egy tetrész, terület. Ezügyben valószínűnek tartom, hogy állatorvosának van igaza, és őszintén remélem, hogy a gyulladás, ödéma, keringési zavar jeleit véli elhalásnak.
jelige: kiscsillag
2007-11-26
Valóban igaz, hogy a huskykat, malamutokat egyéb ”számhúzó” kutyákat soha nem lehet teljesen ”szófogadóvá” nevelni? Elsősorban gondolok itt arra, hogy ne szökjön folyton el, ha elengedjük mezőn stb. vissz lehessen hívni, és hogy ne gyilkolássza a szárnyasokat a háznál. Jelenleg van egy 9 éves fajtatiszta kan huskynk, hatalmas kertes házban (kertben) tartjuk. Ő közel 1 éves volt mikor hozzánk került, nagyon rossz állapotban (sovány, bántalmazott stb.) Sok időbe telt míg ezeket kiheverte. Ilyen gonok már rég nem állnak fenn, azonban a fentebb említett problémák igen. Azt hiszem vele már lekéstünk a nevelésről :-) (alapvető dolgok persze meg lettek neki tanítva) A közeljövőben szeretnénk egy fiatal/kölyök huskyt és az érdekelne, hogy ha kiskorától tanítva van, esetleg kiképzőhöz hordva akkor mennyi az esély arra, hogy a fenti problémák elkerülhetők? Válaszát előre is köszönöm!
Igen az ún. északi fajták meglehetősen önálló, nehezen korlátozható fajták. Nem közülük kerülnek ki az agility versenyek győztesei sem és a cirkuszi kunsztokat mutató kutyák sem. Egy német juhászt, vagy vizslákat sokkal könnyebb betanítani is. Az északi fajták mellett egyébként a terriereket és pl a Beagle-ket is hasonlóan szökdöső, nehezen korlátozható fajtáknak ismerjük. A fiatal husky és malamut, főleg a szukák egyébként várhatóan azért egy fokkal jobban festenének az Önök számára, de ha jobban tanítható, kezesebb, emberhez jobban kötődő kutyát akarnak, akkor ne az északi fajták között keressék azt. Ezek a fajták igen aktív, lehetőleg velük együttsportoló tulajdonos mellé, lehetőség szerint csapatba valók.
jelige: bizonytalanság
2007-11-26
Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy a cicánk időnként remeg? Az egész teste remeg ilyenkor. Pl ha az erkélyen kint vagyunk vele és lesi a tubikat, akkor nagyon gyakran, de pl most evésnél is remegett, valamint időnként ha alszik. Jó az étvágya, sokat játszik, és nem tűnik betegnek. Ez már akkor is így volt, amikor hozzánk került 4 hónapja. Az állatorvos azt mondta, hogy lehet hogy parvós volt. A másik, hogy szeretnénk ivartalanítani, de még nincs 3 kg-os a cica, az orvosunk azt mondta, hogy jó lenne ha ezt megközelítené, de elég kistestű a cica. Legutóbb 2.4 kg-os volt. Várhatunk még az ivartalanítással? Nem lesz kockázatos várni vele? Pl emlőrák? Az alatás miatt lenne kockázatos, viszont nem szeetnénk hogy a műtétnél probléma legyen, nem tudjuk mi jobb, ha várunk amíg felszed egy kicsit, vagy megműttetjük.
Az izomremegés izgalom, álmodás közben, vagy hideg esetében természetes jelenség macskákon is. A galambok lesése közben, vagy evés közben megfeszülő izmok játéka, remegése lehet teljesen természetes jelenség. Ugyanakkor az izomremegés egy igen általános tünet is lehet, gyakorlatilag az összes lázzal járó és egy sereg idegrendszeri eredetű betegség esetében előfordulhat. Vannak nagytestű és kistestű házimacskák - hasonlóan az emberekhez. A hányatott sorsú, betegeskedő, alultáplált kóbormacskák kölykei is sokszor csenevészek, kistermetűek. Egy jóltartott házimacska kölyke is lehet alulfejlett pl túl nagy alom miatt. Ha az Önök cicája filigrán alkatú, de egyébként egészséges macska, akkor 7-8 hónapos korában kockázatmentesen megejthető az ivartalanítása. Azt, hogy a cica egészséges-e, (méret ill izomremegés) leginkább a kezelőorvosa tudja megítélni.
jelige: rkaresz
2007-11-26
Nemrégiben hoztunk el egy 2éves kan boxer kutyust,akit vert a gazdája és éheztetett,de egy együttérző állatbarát,kimentette őt! Nagyon sovány, étvágya az lenne,folyadékot is rendesen iszik!Nem merek túl sok ételt adni neki nehogy bevérezzen a gyomra,a túlzott terheléstől. Mérsékelten szeretném az adagját növelni, erre szeretnék javaslatot kérni. A mai napon,viszont észrevettem,hogy székelés után kis mennyiségü vér is távozik! Nagyon aggódom érte,de anyagilag nem vagyok úgy eleresztve,hogy egyből állatorvost hívjak. A kutyus amúgy mindezek ellenére nagyon játékos és illemtudó,vidám. Köszönöm!
Sajnos nem tudom egyértelműen megnyugtatni a kutya állapotát illetően - hiszen a véres bélsárürítés akár igen veszélyes betegség tünete is lehet. Amit otthon el tud követni a kutyáért, az a következő: naponta többször (akár 4-5x, mint egy kölyökkutyát), egy-egy alkalommal csak kis adagokban kellene etetni jó minőségű kutyatápokkal. A kutyatáp mellett, vagy azzal összekeverve élőcsírát (baktériumokat) tartalmazó yoghurt ill kefír etetése is ajánlott. Az ivóvizét le lehetne cserélni kamillateára. Mihelyst teheti állatorvoshoz kellene vinni a kutyát. Ha ezt hosszútávon nem tudja megtenni, akkor a kutya Önnél sincs jó helyen - hiszen egy állattulajdonos esetében nem az az egyetlen kritérium, hogy ne verje az állatot, hanem megfelelő tartási, takarmányozási és egészségügyi körülményeket is biztosítani kell.
jelige: Picurka 3.
2007-11-26
Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszolt és második levelemet vegye tárgytalannak mivel akkor mégis működik ez a postafiókom! Az orvost aki ivartalanította Picurt má kérdeztem azt mondta hogy kiskutya semmi féleképp nem lehet a dologból de gondoltam azért megkérdezek más orvost is! Szóval a rendes párzás már kétszer is megtörtént (összeragadtak) De akkor így megnyugodtam ha biztos hogy nem lehet belőle kiskutya. Olvastam a levelében hogy a szuka ivartlanítását javasolja, de az én szukám már nem fiatal, már 6 éves lesz. Még így is javasolt ivartalanítani? vagy így már nem? És a szukák ivartalanítása nem veszélyesebb mint a kanoké?? Mert nagyon féltem a kutyáimat! Van egy 4 és fél hónapos német vizslám is és ő is szuka és félek ha eljön a párzási idő akkor szökős lesz és valami kóbor kutya bepározza...bár bent tartom a lakásba de hát mivel vizsla ezért elég sűrűn kint van az udvaron...szóval az ő ivartalanításán is gondolkodom. De az még nem biztos. Szukáknál veszélyes az ivartalanítás nem? Mert én azt hallottam. Várom válaszát!
Valóban az Önök esetében a párzásból nem születhet kölyök. A szukák ivartalanításának ideális időpontja az első és második tüzelés közötti időszakban az állat kb 1 éves korában van - ez a kölyök esetében még nincs lekésve. A későbbi ivartalanítás is ajánlott, mivel az álvemhességek, petefészek és méhbetegségek lehetősége nagymértékben csökkenthető ezáltal. Az ivartalanítási műtét szukák esetében is igen kiskockázattal végezhető - nagyságrendekkel kisebb a tervezett beavatkozáűs kockázata egy 6 éves egészséges szuka esetében, mint ugyanezen szuka 12 éves korában egy méhgyulladás esetén.
jelige: francia bulldog
2007-11-24
Első alkalommal vásárolnék kutyát(felnőtt kutyát). Meg is találtam a megfelelőt,viszont azt hallottam,hogy ez a kutya előző alkalommal elvetélt(egyszer már fialt.Álítólag 6 hónapra ismét tüzelt,be van fedezve.3,5 hetes vemhes,de nem látszik rajta semmi. Több kérdésem is lenne: -ha elvetélt,lehet-e még vemhes, -a vetélést okozhatta-e méhgyulladás(állítólag az orvos ezt kizárta), -és ha méhgyulladás okozta a vetélést,akkor kezelés nélkül ez meggyógyulhat-e, -a méhgyulladás és a tüzelés között van-e összeföggés,emiatt késhet,vagy elmaradhat a tüzelés? Válaszát előre is köszönöm!
Ultrahangos vizsgálattal a legkorábban vemhességet a 28.nap körül tudunk megállapítani, ekkor még ön semmit nem lát a kutyuson, ezért van szükség az ultrahangra. Mielőtt megveszi, érdemes lenne tulajdonossal együtt elmenni egy állatorvoshoz, aki megállapítja ultrahanggal a vemhesség tényét. Ha elvetélt, akkor különösen fontos, hogy szaporodásbiológus állatorvos vizsgálja meg a kutyust, ugyanis annak oka van, ha elvetél.Az ön kérdései rendkívül összetettek, gyakorlatilag lefedik az egész kutya szaporodásbiológiát, amelyről könyveket írnak. Sajnos itt nincs elegendő helyem, hogy minden kérdését megválaszoljam.Szerintem a legfontosabb a vásárlás előtti szakszerű szaporodásbiológiai kivizsgálás lenne. Szülészeti Klinika van az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten, javaslom keresse fel.
jelige: borzas
2007-11-24
1 éves golden retriewer kutyám,tiszta rendezett helye van.Tisztán van tartva, hetente 2-szer átfésűlve az egész kutya.mégis újabban nagyon vakarodzik,pedig bolhartóval is lekezeltük. mi az oka, mit tehetek????
Lehet, hogy bolhás,de az is lehet, hogy allergiás,vagy más eredetű bőrgyulaldása van a kutyusnak.Ha kertben él, a macskák által átszállított bolhák közül bármelyik percben felkaphat egy bolhát és újból megfertőződhet.Tudnom kellene, hogy pontosan milyen bolhaírtóval kezelték és mennyi időnként. Azt se felejtsük el, hogy ahogy mi is , úgy kutyáink is vakaródzahtnak, aminek nincs semmilyen különleges oka.Ha azonban nem múlik a vakaródzás, keresse fel állatorvosát.
jelige: speranca
2007-11-24
Speranca nevu him keverek kutyammal van problemam.Kb. egy honapjagyulladasba lett az az eggyik laba,erre az allatorvostol kapott antibiotikumos kezelest inekcioba .Egy idore elmult,de utana megduzzadt az eggyik hereje.Azota meg egyszer kapott inekciot,de nem akar elmulni semmi kep.Szegeny mar fel az autotol is ,mert azt hiszi viszem az orvoshoz,mi lehet az oka,es mit kene tenni hogy elmuljon?
Sajnos nem tudom, hogy ez a gyulladás milyen eredetű volt, történt-e előtte traumás sérülés. Azt sem tudom, hogy a láb melyik területére szorítkozott, milyen szerveket érintett( csont,szalag, izület, izom, stb..). Hereduzzanat is rengeteg kórokú lehet. Legjobb lenne, ha felkeresné ellátó állatorvosát és elmondaná, hogy nem javul a kutyus és küldje tovább esetleg specialistához.
jelige: Luna
2007-11-24
Nevelési tanácsot kérnék: kaptunk (én és a családom) egy 8 honapos spániel kölyköt. Szeretnénk ha a kertben egy bizonyos helyre piszkitson. Milyen praktikával lehet ezt elérni?
Ez elég nehéz kérdés. A legtöbb kutya sose tanulja ezt meg. Ezért szerintem a legjobb tanács az, ha mindennap minimum kétszer elviszik sétálni, így a kutya a séta közben fog bélsarat üríteni. Manapság már nagyon csinos kutyakaki összeszedő zacskók vannak, amelyet a használat után nyugodtan kidobhat a szemetesbe, s így elkerülheti a kert szennyeződését.
jelige: andika31
2007-11-24
Folyika macskám orra és étvágytalan.Mi a teendőm vigyem állatorvoshoz vagy gyógyszeres kezelés elég?
Nem tudom, milyen gyógyszeres kezelésre gondol, ezért javaslom inkább keresse fel állatorvosát.
jelige: kutyus
2007-11-24
keverék kutyus kb. 4 hónapos lehet úgy találtuk és valószínű nem lett beoltva. szopornyicára gyanakszom, mert étvágytalan ez két napja jelentkezett, és a szeme is váladékos. Nem volt hányás de aggódom, mert megszerettük.
Gondolom a kérdés az lenne, hogy mit tegyenek vele. A legjobb lenne, ha felkeresnék ellátó állatorvosukat, aki részletesen megvizsgálja a kutyust és megállapítja, hogy mi a baja.
jelige: Picurka
2007-11-24
A kan csivavám ivartalanítva van és a doktor aki ivartalanította azt mondta hogy ivartalanítás után még próbálkozni sem fog a kan kutyus. Erre a szuka csivavám most tüzel és pont most van a 10-14 nap közt. És már kétszer azon kaptam őket hogy nagyon fel voltak pörögve nyalogatták egymást. És egyszer pedig össze is voltak ragadva igaz csak kb 5-10 másodpercig. Szóval a nagy kérdés az lenne hogy ilyenkor mi is történik?? Ez megszokott dolog ivartalanított kutyáknál is? Vagy most lehet hogy terhes lett a szuka?? Ez azért annyira fontos mert testvérek! És ebből már egyszer volt probléma!
Amennyiben kan kutyájának nincsen heréje, úgy megnyugodhat, nem lesz kiskutya. Előfordulhat, hogy a kanoknál megmarad az érdeklődés, illetve a berögzült magatartásformák a kasztrációt követően is.
jelige: Béres csepp
2007-11-24
Én a macskáknak való Béres cseppről szeretnék érdeklődni. A mi cicónka egészséges, de szeretnénk neki minden jót megadni. A cseppet csak orvos írhatja föl? Érdemes-e adni neki v felesleges. Azért gondoltunk erre, mert nem a legjobb minőségű macska eledelt kapja. Hiába vettünk neki Eukanubát, inkább a Sheebat és az ehhez hasonló macskaeledeleket hajlandó megenni. Én úgy tudom, hogy ezek nem vmi jó minőségűek. :) Amúgy házi kosztot is szokott kapni (nyers májat, csirkét rizzsel és hasonló finomságokat.) Vettünk neki macska füvet is, de azt csak kihúzgálta és nem ette meg. Viszont a szobanövények sokkal ”izgalmasabbak” számára.
A Béres csepp(Minera cseppek macskának), nem vényköteles.Ha szuperprémium minőségű tápot kap( Eukanuba, Hill’s, Royal Canin) nincs szüksége ásványianyag kiegészítésre. A 3 közül valamelyiket biztosan megeszi. A nyers májat nem javaslom,esetleg csak nagyon ritkán, (negyedévente), mert könnyen túl lehet vele adagolni a zsírban oldódó vitaminokat.
jelige: Picurka
2007-11-23
Üdvözletem! Nekem egy olyan érdekes kérdésem lenne hogy a fiú csivavámat február környékén ivartalanították, és a szuka csivavám most tüzel és ma 2-szer is láttam őket pározni. Ez hogyan lehetséges? Vagy ilyen van csak én tudom rosszul? Legyen szives minnél hamarabb válaszolni mert már nagyon idegesít hogy ilyenkor mi is van mert a két kutyus testvérek épp ezért is lett ivartalanítva a fiú! Válaszát előre is köszönöm!
Picurka azon szerencsés egyedek közé tartozhat, akinek a párzóképessége (merevedése) megmaradt a kasztráció után is. Így aztán párzani tud - de ezen párzásból nem lesz megtermékenyülés, nem lesznek kölykök. A kasztrált(herélt) kanok nagyobb része néhány hét/hónap alatt elveszíti a merevedési és párzási képességét és az érdeklődését is a tüzelő szukák iránt. Nem teljesen világos ugyan számomra, hogy vaódi párzást látott-e, azaz megtörtént a pénisz hüvelybe hatolása és esetleg az összeragadás is - vagy a kan csak ugrálja a szukát. Egy biztos, ha a kan valóban herélt, akkor kölykök nem lehetnek az eseményből. Kérdezzen rá állatorvosára azügyben is, hogy biztosan herélte (kasztrálta)-e a kant, vagy esetleg csak vasektómiát (a húgycső kivezetését) végzett rajta. A fiatal szuka ivartalanítása egyrészt a saját egészsége miatt is ajánlott lenne - másrészről biztos lehetne abban, hogy sem a Picurka, sem más kan nem fogja befedezni.

<< <  308 / 410 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.03.02
FIGYELEM! KERESSÜK A GAZDÁJÁT! A képen látható kutyát egy ismerős kutyatulajdonos bejelentése alapján állatorvosunk és asszisztensünk fogta be a rendelőtől nem messze. Chip nincs benne, feltehetőleg briard vagy tibeti terrier keverék lehet, 1 év körüli, kan, aki kb. 4 hónapja lehetett megnyírva. Egyik lábára sántít, sérülését elláttuk, kezeljük. Egyelőre nálunk marad, gazdája illetve bárki, aki információval tud szolgálni a gazdival kapcsolatban, kérjük jelentkezzen a 229-3865 telefonszámon.
2015.02.25
Gazdit keres két 7 hetes keverék kislány kutyus! Gazdájuk sorsukra hagyta őket, most ideiglenes helyen vannak, de végleges, szerető otthont keresünk a számukra. Előreláthatólag maximum közepes termetűek lesznek. Tüneményesek, kedvesek, bújósak. 20 335 3571 ; oszmun@gmail.com
2015.02.14
ELVESZETT! (Ady Endre út környéke) Szürke-fekete cirmos 6 éves macska nőstény, "Mirci" névre hallgat, aki néhány napja eltűnt. Ha valaki tud róla kérjük értesítsen a következő telefonszámon: 226-5654 vagy a 06-30-665-0418