Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: kiskutyák
2008-05-02
Kaptunk két keverék kiskutyát, 7 hetesek, az egyik hím, a másik pedig nőstény. Nekünk már van 1 felnőtt hím ebünk, és sajnos nem tarthatjuk meg, csak az egyik kiskutyát. A felnőtt kutyus teljesen elfogadta őket, játszik velük, nem bántja őket. A kérdésem az lenne, hogy melyik kiskutyát tartsuk meg, mert én úgy tudom, hogy azonos neműek nem jönnek ki jól egymással. Ha viszont a kislányt tartjuk meg, mi lesz az előnye és a hátránya annak, ha a felnőtt hím kutyát ivartalanítjuk? Előre is köszönöm a segítséget.
Rosszul tudják - egynemű kutyák és macskák is az esetek túlnyomó részében gond nélkül tarthatók együtt. Az ivartalanítás mindkét nem esetében ajánlott - a szukák esetében azonban feltétlenül. Főleg azért, mert más kanok is érdeklődnek és előbb-utóbb nemkívánt vemhesség lesz a vége. Ezen kívül egy sereg komoly betegséget (gennyes méhgyulladás, emlőgyulladások, daganatok ...) lehet megelőzni a szukák ivartalanításával. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még találnak hasznos olvasmányokat.
jelige: Buksi
2008-05-02
Doktor úr! A kutyáknak becsipte a mozgólépcső a lábát, sajnos nagy mértékben roncsolódott . Voltunk állatorvosnál most naponta 2-3 szor neomagnolos vízbe kell áztatni a lábát és antibiotikumot kapott! Az lenne a kérdésem hogy ön szerint is csak ennyi amit tehetünk vagy esetleg lehetne ennél még többet tenni gyógyulás érdekében ? Nagyon csúnya a lába apárnái szétmentek ki vannak nyilva és azoknit amit ráhúzúnk a kezelések után állandoan nyalogatja. köszönöm előre is segítségét!
A mozgólépcső okozta nagymértékben roncsolódott ujjakat az esetek túlnyomó részében amputálni szokás és kell. Ha állatorvosuk úgy ítéli meg, hogy a Buksi esetébe el tudják kerülni ezt a fajta beavatkozást, akkor ez már önmagában egy szerencsés kimenetelű eset. A nyalogatás megszűnetetése érdekében a gallér, komolyabb kötözés, és fájdalomcsillapító szerek együttes alkalmazása szokott elégséges lenni.
jelige: tata
2008-05-01
Orvosunk hólyaghuruttal kezelte. Injekció + tabletta. /A kutya hólyagját keménynek tapintotta/ Először javult az állapot, majd levert szomorú lett a kutya, Eljén vetélésre gyanakodtunk, mert alvadtvért is üríett, mikor erőlködve vizelt, azota is gyakran guggolva erőlködik, legtöbbször eredmény nélkül. Az orvosunk tanácstalan. A kutya szeme csipásodik, ami ezelőtt soha nem volt és egyre szomorúbb. Csak kézből eszik egy-egy falatot amibe előszőr 2X1 Norbrook, majd Augmentin van rejtve. Elejében sokat, mostanában kevesebbet iszik. Köszönöm válaszukat és kívánok Önöknek jó egészséget.
Hasonló szépeket, jókat kívánok az egész családnak a kutyát is beleértve. A kutya részletes vizsgálatával (vérvizsgálatok, vizeletvizsgálat, hasi ultrahang esetleg röntegnvizsgálat ..) lehet megerősíteni, vagy elvetni a hólyaggyulladás gyanúját. A leírásuk alapján egyéb fertőző betegségek, vagy akár a hólyagkő, húgyuti daganat, gennyes méhgyulladás lehetősége sem kizárt. Tudom, hogy megkezdődött a 4 napos hétvége, de a kutyának részletes vizsgálatokra és nem lehetetlen, hogy műtétre, intenzív kezelésre van szüksége. Keressenek ügyeletet tartó állatorvosi klinikát mielőbb.
jelige: Dobby
2008-05-01
2-3 napja az örökké rohangáló, csavargó kutyám levert és szinte egész nap a házában van. Ma úgy éreztem, hogy melegebb a teste, mint szokott. Örül és jön a simogatásért, amikor hazaérek, de megy is vissza a házába. Keveset is eszik. Most jön a 4 napos hétvége, tudom-e csillapitani a ”lázát”? Válaszát köszönöm!
Kutyája 2-3 napja beteg, igazán kár volt megvárni a 4 napos ünnepet. Szerencséje, hogy az ünnepek alatt is tartanak azonban állatorvosi ügyeletet. A leírásából semmi nem bizonyítja, hogy kutyája lázas lenne - de a kérdésére válaszolva a kutya lázát nagyszerűen lehet csillapítani mondjuk Ketofen tabletta, vagy Ketofen injekció adásával. A feladata azonban nem az otthoni lázcsillapítás, hanem a szuka mielőbbi állatorvosi vizsgálata. Az sem kizárt, hogy nem lázcsillapításra, hanem mondjuk a gennyel telt méh sebészeti eltávolítására van szükség.
jelige: smaragd cica
2008-05-01
Kb. 1 napja eltünt a macskánk, Misel! Szinte családtag... Nagyon sajnáljuk, de a nagyobb baj, hogy 4 tündéri kiscicát hagyott itt, akik kb. 2-3 hetesek! Az szóba sem jöhet, hogy elaltassuk őket! Kérem adjon tanácsot, hogy hogyan etessük, gondozzuk őket, hogy majdan erős cicák lehessenek! Nagyon gyors válaszát a következő e-mail címre küldja:
Kedvesen sürget a válaszadással, de meg kell mondjam, hogy az 1 napja éhező kölykök ellátása az Önök feladata lesz. A kölykök cica tejpótló tápszerrel már viszonylag egyszerűen felnevelhetőek. Több gyártó által előállított termék kapható állatorvosi rendelőkben, állatpatikákban. Ha a kölykök már 3 hetesek, akkor a szilárd táplálék (kölyöktápok, kitten!) is elkezdhető náluk. Nagyon kicsi adagokban, fokozatosan lehet egyre többet adni nekik. 2 hetesen a kölykök első féreghajtásai is meg kell, hogy történjen. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még több hazsnos információt olvashatnak. Ha megfogadják a leírtakat, kevesebb vészhelyzettel kell szembenézniük.
jelige: denissza
2008-05-01
fedeztetés utáni hányás normális ?válaszát elore is koszonom!
Alapvetően NEM a válasz. Persze, bármilyen izgatottság, stressz, utaztatás kiválthatja a kutyák hányását, de ez csak közvetetten tudható be a fedeztetésnek. Nem kényeztet el adatokkal (pl volt-e utaztatás, sikerült-e a fedeztetés, erőszakoskodtak-e kutyával, fedeztetés után mikor, hányszor, mit hányt a kutya, van-e egyéb tünet is ...?) - ezért aztán csak ilyen általános választ adhatok.
jelige: Fannika
2008-05-01
Mi az oka annak, ha a cica váratlanul a földre kezd pisilni?
Szinte bármilyen rossz közérzettel, diszkomfort érzettel járó betegség, kóros állapot előidézhet ilyen megváltozott viselkedést. Az oltatlan, nem ivartalanított nőstény esetében talán a legvalószínűbb ok, valamilyen húgyuti-, nemi szervi elváltozás lehet - de ismétlem akár egy szőrbezoár a gyomorban is okozhat hasonló viselkedési zavart. A cica részletes vizsgálatával tudja állatorvosa megállapítani a konkrét okot - majd megoldani az esetet. Ha nem talál semmi szervi elváltozást, és tisztán pszichés ok áll a háttérben, akkor annak megoldásá után szakítson időt a cica ivartalanítására és rendszeres védőoltásaira a hosszú, egészséges élet érdekében.
jelige: Bonifác
2008-05-01
Van egy 2 éves, ivartalanított, oltott kandúr macskám (lakásban). Kb. hetente egyszer köhögő rohamot kap. Gubbasztva ül. Nyakát mereven előretolva szárazon köhög. Ez kb. fél percig tart, utánna mindig levert egy pár percig. Viszont 10 perc elteltével mindig eszik és iszik. Tegnap este megfigyeltem, hogy - a másik macskám szívveréséhez viszonyítva - kétszer gyorsabban ver a szíve. Az állatorvos ma nem talált semmit. Ön szerint lehet-e a szívével valami, szükséges-e a további kivizsgálás? A fenti tüneten kívül semmi baja nincs, kedves, játékos, jóétvágyú macska. Előre is köszönöm válaszát!
A hosszú, kínzó köhögésroham következménye is lehet a megemelkedett szívverésszám - és persze, a szívelégtelenség is okozhat tüdőödémát és ezáltal köhögésrohamot. „Egyszerű” légúti fertőzések, önálló tüdőödéma, idegentest, tályog, vérömleny a nyaki, mellkasi szakaszon, allergiás megbetegedések ... és hosszasan lehetne még sorolni a lehetséges kórokokat, amik állhatnak a köhögés hátterében. Kitalálni lehetetlen - állatorvosa részletes vizsgálatok útján tudja szűkíteni a kört, majd megtalálni az okot és ezek után remélhetőleg eredményesen kezelni a Bonifácot. 1);
jelige: gizmo
2008-04-30
Egy éves francia bulldogomnak nem áll fel a jobb füle. Csak ha nagyon figyel. Az lenne a kérdésem, hogy van-e rá esély, hogy valaha is fog-e állni neki ugyanúgy, mint a másik a füle, vagy már csak műtéti úton lehet megoldani a problémát? Kb. 1 hónapja Lavet kálcium tablettát kap, napi 2 db-ot.
Egy egyéves kutya arckoponyai arányai meglehetősen kialakultak - ilyenkorú kutyán már csak csekély eséllyel lesz elérhető a kívánatos fülállás. Véleményem szerint már nem sok értelme van a kálcium kiegészítésnek. A kozmetikai célú műtéteket az Állatvédelmi Törvény itthon (is) tiltja, tehát a műtéti út sem járható.
jelige: 19891224
2008-04-30
a kutyusnak megsérült a két hátsó lába és nem birja mozgatni csak vonszolja maga után . nem szeretnénk elaltatni és szeretnék a felől érdeklődni hogyan lehetne egy kutyáknak kifejlesztett kerekesszéket beszerezni. segitségét előre is köszönöm Üdvözlettel:
Állatorvosa segítségével az interneten keresztül lehetne a legegyszerűbben beszerezni a segédeszközt.
jelige: Samu
2008-04-30
Kedves Doktor Úr!Szeretném megkérdezni,hogy 3 hónapos magyar vizsla kan kiskutyámat főleg mivel etessem? A száraztápot nem nagyon szereti, a konzervekből sem eszi meg akármelyiket.Szoktam neki főzni rizses csirkemellet, azt nagyon szereti, és a pulyka krinolin, meg a baromfivirsli a kedvence.Szeretném minnél változatosabb étrenddel eteni. Igaz-e, hogy ebben a korban lehet neki adni nyers marhaszívet kockára vágva?Köszönöm válaszát!
A nyers húsfélék adása kockázatos, a krinolinfélék pedig szinte alig tartalmaznak hazsnos tápanyagot a kölyök számára. Az ideális táplálás mindenképpen nagyrészt a kutya fajtájának, korának megfelelő prémium tápokkal (Royal Canin, Eukanuba, Hil1’s, ...) lenne lehetséges. Főzőcskézéssel is meg lehet oldani a dolgot - de ennek ismertetéséhez az itt rendelkezésre álló terjedelemnél jóval többre lenne szükség. Hadd ajánljam figyelmébe ezügyben Dr. Fodor Kinga állatorvos frissen megjelent könyvént a Kutya táplálása címmel.
jelige: Berci
2008-04-30
Kedves Doktor Úr! Valójában nem a saját kutyusomról van szó,hanem a barátnőméről.Szóval van egy 3 éves mopsz kutyusa,és hónapok óta szinte hörögve veszi a levegőt,szuszog,szürcsög, /próbálom a hasonlatokat megtalálni ezekre a kiadott hangokra/ séta közben,illetve evésnél is,és lépcsőzésnél.Már az utcán is felfigyelnek rá,annyira hangos.Olvasataim szerint,a rövid-nyomott orrú kutyáknál,az orrcimpa túl hosszú,és elzárja a levegő útját,és ettől van a hörgés.Érdemes megnézetni orvossal,vagy az ok az lehet,amit leirtam.Mielőbbi válaszát előre is köszönjük szépen! Ha lehetséges e-mailban legyenkedves válaszolni. Tisztelettel :
Több rövidfejű fajta pl a bulldogok, pekingiek, .. és igen, a mopszok is hangosabbak veszik a levegőt, akár olymódon is, mint ahogyan azt Ön leírta. És ugyanezen fajtákon is előfordulnak olyan betegségek, rendellenességek (pl légúti fertőzések, nyaki, mellkasi terimék, szívelégtelenség, légcsőszűkület, veleszületett rendellenességek ...stb) , amelyek a hangos légvételt, szuszogást, hörgést felerősítik, rendellenés mértékűvé teszik. Ha a jelenséget felerősödöttnek érzik, gondolják - vagy ha a jelenség a hasonló korú mopszoknál megszokottnál súlyosabb, kifejezettebb - akkor részletes állatorvosi vizsgálat tudja tisztázni, hogy mi okozza a tünetet.
jelige: Kevin
2008-04-30
Van egy 9 éves airedale terrierem és a hátán egy foltot vettem észre,ami nem olyan mint egy pigmenfolt.Ez sötét fekete,kissé kidomborodik,0,5cm×0,8cm nagyságú.Természetesen megmutatom az állatorvosnak,de addig is szeretném,ha megírnák,hogy ez vajon lehet-e bőrrák?Válaszukat köszönöm.
Leírása alapján lehet, sajnos. Az emberi bőrrák (rosszindulatú melanoma) klasszikus bőrformája kutyákon ugyan jóval ritkább - de az Airedale-ken halmozottan fordul elő. Állatorvosa fizikális vizsgálatokkal, citológiai visgálattal egyértelműen meg tudja állapítani, vagy ki tudja zárni a gyanút. A bőrrák kutyákon sem jelenti a halálos ítéletet - nagyobb részük műtéti úton véglegesen gyógyul. Az elváltozás melanomán kívül még számos egyéb bőrdaganat lehet, de leírása alapjhán egy beszáradt váladékka fedett fekély is belefér nálam a képbe. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat hasznos információt.
jelige: Yorki kismama 2.
2008-04-30
Köszönöm a gyors választ! Bevallom kicsit meglepett a doktor úr válasza, de egyben meg is nyugtatott. Péntek este mikor az orvosunkhoz vittük, a hőmérséklete 39,5 volt. Erre már azt mondták hogy magas láz. Szombaton 39,2 körül volt végig a hője, vasárnap este volt a legvészesebb, akkor 40 fok felett volt a láza. Azóta azt kell mondjam, hogy nincs vele gond, ma reggel mikor mértem, 38,7 volt a hőmérséklete. Az orvosunk nyugodtan javasolta a negyed Rubophen beadását neki, ha felszökik a hőmérséklete, de kapja az antibiotikumot, így tényleg csak akkor akarnám még gyógyszerezni, ha nagyon muszáj lenne. Ami miatt depersszióra gondoltam - bár mivel nem vagyok orvos, fogalmam sincs, hogy állatoknál ez előfordul-e - az az volt, hogy mindig akkor ment le a láza, mikor kiengedtem a helyéről hozzám, és a többiekhez. Akkor teljesen megváltozott az arca, nem tűntek olyan betegnek a szemei, és teljesen jó kedélyűvé vált. Akkor ezt most ne parázzam túl, ha 39,4 alatt marad a hője ne is adja k neki lázcsillapítót meg ilyesmit? És ha kicsit feljebb menne, nedves ruhával hűthetem? Kapja a Kálciumot, prémium tápot, konzervet eszik, Calo-Pet-et, de van még valami amit tehetnék érte? Köszönöm:
A 40oC feletti végbélben mért hőmérséklet láznak számít, azt mindenképpen kezelni kell, hiszen akár elapaszthat a kismama. A többi leírt hőmérséklet elfogadható egy kistestű, frissen ellett szuka esetében. A depresszió önmagában nem jár lázzal sem emberek, sem állatok esetében - sőt igazából kutyáknál nem ismerjük a hölgyek esetében szülés utáni, vagy kismama depresszióként elhíresült lelki bajt. Ha az alomban a kölykök mellett megy fel a testhője a szukának, akkor az pedig sokkal inkább hypertermiának, magasabb testhőmérsékletnek értékelendő, mintsem láznak. A magasabb testhőmérséklet kialakulhat a túlzott fűtés, infrázás miatt, vagy egyszerűen azért, mert a szűk, rosszul átszellőzött helyen a kutya nem tud hőt leadni. A kistestű szukában a hypocalcémia és az ezzel társuló izomremegés is okozhat emelkedett hőmérsékletet. Ha erről van szó, az könnyen kiderülhet egy vérvzsgálat segítségével. Persze a legnagyobb hiba az lenne, ha az általam a kutya és a körülmények részletes ismerete hiányában írt tanácsok alapján kezelné, vagy módosítaná a yorki kezelését. Így aztán a legtöbb, amit tehet a kutyáért, az az, ha állatorvosát részletesen tájékoztatja a fejleményekről.
jelige: Tyson
2008-04-29
Tisztelt Doktor Úr! Francia Bulldog kutyusomnak kezdetektől száraz az orra. Az állatorvos azt mondta ez normális, ha nincs semm iegyéb tünete. Már lassan 1 éves Tyson és az utóbbi időben rettentő csúnyán néz ki, nagyon be van repedezve. Az orr felső része, mintha lemezkékre esett volna, mély résekkel, abszolút nem látom normálisnak a dolgot. Nem fáj neki, nem bántja, nem nyalogadja, vakarja. Maga az orra sem nedvedzik, vagy gennyes lenne! CSONT SZÁRAZ! :( Tényleg normális az enyire száraz orr vagy lehet vmi gyógyszert rá alkalmazni. A külsőleg használtat viszont biztos egyből lenyalná. Válaszát előre is köszönöm!
Én ellentmondást vélek felfedezni állatorvosa megnyugtató szavai és az ön észlelése között. Habár azt írja, hogy az utóbbi időben rettentő csúnya a kutya orra, ez nálam úgy vetül, hogy állatorvosa korábban, még jobb állapotban vizsgálhatta Tyson-t. Ha egyértelműen úgy érzi, hogy rosszabbodott a dolog és a kutya orrtükre mélyen repedezett, száraz (hyper és parakeratózisos) - azt tünetként kell értékelni. Léteznek fertőző betegségek (pl szopornyica) hasonló tünetekkel, vannak fényérzékeny egyedek, amik így nézhetnek ki és allergiás betegségek, valamint hiánybetegségek is kialakíthatják a leírt tüneteket. A külső szerek alkalmazásával igaza van, biztosan rögtön lenyalná a kutya. A kiváltó okra lenne célszerű rájönni, és eszerint kezelni a kutyát.
jelige: mikor ellünk?
2008-04-29
Tisztelt Doktor Úr! Írtam már a cicámmal kapcsolatban gyanakodtam hogy elindult a teje és féltem a korai elléstől. Szerencsére nem ellett még meg ma van a 60. nap. A kérdésem, most már ellhet a cica vagy még mindig korai neki, Valamint mik azok a jelek ami alapján várhatóan bekövetkezik az ellés rövid időn belül?Mondjuk 24 órán belül amit külső szemmel látni lehet? Most azt tapasztalom nála, hogy fel alá járkál, kutakodik, vagy ha nem ezt csinálja, akkor az ölemben van és alszik, hangosan dorombol. Válaszát és a sok segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel, egy cicaszerető gazdi
Megszokott esetben a cica a 63. nap körül fog elleni. 1 nappal a várható ellés előtt a nagyméretű has lejjebb húzódik, a cica emlői teltebbek lesznek, hüvelynyílása megduzzad, ödémássá válik és tiszta áttetsző nyálka (vemhességi dugó) kezd ürülni. A cica kevesebbet eszik és iszik gyakrabban ürít, biztonságos helyet keres az alom számára. Ajánlottam korábban is honlapunk Publikációk rovatát, ahol ugyan kutyáról, de sok használható irdodalmat fog találni. Remélem, hogy minden bonyodalom nélkül lezajlik az ellés és szoptatás időszaka.
jelige: Yorki kismama
2008-04-29
Üdv! Egy olyan gondol lenne, hogy szült a yorki szukám. Megkapta az Oxytocint, két napig kb. jól is volt, aztán elkezdett véres váladéskot üríteni magából, illetve magas láza lett. Természetesen orvos látta, injekciókúrát kapott, most már csak az antibiotikumot adjuk neki, mert a váladékozás szinte teljesen elmúlt, az orvosunk szerint a méhe is szépen visszahúzódott, és az a pici váladék is ami folyik belőle rendben van, nem büdös, nem csúnya. Ami engem aggaszt az a láza, erre ugyanis az orvos sem tud igazán magyarázatot adni. Jól eszik, jó kedélyű, gondoskodó mama, igaz, itatni itatni kell, bár ő sosem volt nagy ivó, de a láza múlt péntek óta vissza-vissza tér. Az első kérdésem, mitől lehet ez, ha már elvileg minden más tünete rendben van. A második: meddig lehet ezt így tartani, és mit lehetne még ezügyben csinálnom (hűtőfürdőt alkalmazhatok gyógyszerezés helyett..stb?). És a harmadik - lehet hülye kérdés - nem lehet szülés utáni depressziója ami így jön ki rajta? Nekem töb b kutyám is van, de ő az aki mindig velem van, velem alszik, ha mosogatok ott alszik a lábamon..stb. Lehet megviseli az egyedüllét és a mamaság? (amit mellesleg tökéletesen ellát) Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel,
És milyen magas az a nagyon magas láz?! Merthogy a magas láz levertséggel, bágyadtsággal, étvágytalansággal jár - és hihetetlen, hogy mellette jó az étvágya, általános állapota és gond nélkül neveli a kölykeit. Egy kistestű kutya esetében a méhinvolúció időtartamában a végbélben mért hőmérséklet lehet 39.2-39.4 oC között - ezt megszokottként kell értékelni. Ha ennél magasabb hőmérsékletről van szó, akkor én elsőként a lázmérőt cserélném le. Ha az új lázmérő is komoly lázat mér - akkor pedig részletes vizsgálatnak (vérvételek, hasi ultrahang ..) vetném alá a kutyát.
jelige: Yorkie
2008-04-29
Tisztelt Dr Úr! Van egy 1 éves mini yorkie kutyusunk. Mostanában nagyon keveset eszik, szinte alig. A pocakja állandóan korog, de még sem eszi meg a legjobb falatokat sem, s állandóan kaparja az ágyát mielött lefeküdne. Máskor meg a vasszöget is meg enné. Az oltásait, s a féregtelenitőt mindig időben kapta, s kullancs ellen is használunk cseppet, amit havonta kap. Szokatlan ez a kevés eledel fogyasztás, s az állandó kaparás. Megtisztelő válaszát köszönöm:
Az egy éves yorki nagyjából elérte végső testméreteit, gondolom ideális környezetben él, nincs túlságosan nagy erőfeszítések elé állítva - én nem csodálkozom azon, ha kevesebbet eszik, mint eddig (amíg még növekedett) és igyekszik válogatni a felkínált finomabbnál-finomabb falatok között. A kialakult rendellenes etetés során kb hasonló folyamatok játszódnak le, mint azokban a gyerekekben, akik McDonald’s kajákon élnek - vitamin és rostszegény, energiában dús táplálékuk szinte rendszeres dietetikai problémákat okoz. A kistestű kedvencek nagy része (helyesen, vagy helytelenül, de) így éli felnőtt napjait. A leírtak egy lehetséges és valószínű magyarázatát adhatják az észlelteknek. Persze az sem kizárt, hogy teljesen megfelelően táplálják a kutyát és valóban étvágytalan, bágyadt a kutya mert betegség tünetét észlelték. Ilyen jellegtelen tüneteket azonban veleszületett és szerzett betegségek tucatjai okozhatnak egy fiatal kutyában. Ezesetben csakis a részletes vizsgálatok (vérvizsgálatok, széklet vizsgálat, hasi ultrahang esetleg röntgen .. és egyéb kiegészítő vizsgálatok képesek kideríteni a tünetek okát.
jelige: mindenem a kutya 2.
2008-04-29
Köszönöm szépen a gyors válaszát. Tegnap volt a kutyusnál az orvos és azt mondta hogy ma feltétlen ki kell megint takarítani a fülét mert abnormálisan váladékozik és a fertőzés veszélye miatt vérmérgezést kaphat. Szabályosan folyik neki a füle. Esetleg valami más betegség állhat ennek a hátterében? Régen sokszor kellett amiatt is vinnem mert toklász volt a fülében.
Nem gondolom, hogy más betegség állhat a háttérben. A külső hallójárat gyulladása idült esetekben középfül és akár a belső fül képleteiben is gennyes gyulladást alakíthat ki. Gondolom, hogy kezelőorvosa ezeket a lehetőségeket igyekszik tisztázni.
jelige: Jack
2008-04-29
Perzsa cicámról tavaly december elején kiderült, hogy policisztás vesebeteg. Azóta folyamatos gyógyszeres illetve infúziós kezelést kap, így az állpota stabil, már kevésbé vérszegény, a vesefunkciója jobb, mint amikor kiderült, hogy beteg. ( kreatini szintje 398, december végén több mint 1000 volt) A kedve jó, de sajnos mostanában nagyon keveset eszik, vélhetően az extrém nagyságú ciszták miatt, amik mind a két veséjét, talán a gyomrát is nyomhatják. ( bal veséje 12 cm körül van, jobb 10 centi körül) Van e mód a nagyobb cisztáknak a leszívására? Mennyire kockázatos beavatkozás ez? Mi az esélye annak, hogy a savós folydék helyett genny lesz bennük ( ha a vérképe nem mutatott ki gyulladást és láz sem utal erre) és ez milyen következményekkel járhat? Mennyi idő alatt telnek vissza ezek a ciszták? Mennyire nagy a fertőzés veszélye?
Ha vélhetőleg a cica rossz állapotáért a nagyméretű ciszták hasüregi térfoglalása a felelős - és csak kisebb mértékben a veseelégtelenség - akkor lehet értelme a műtéti megoldás(ok) fontolgatásának. A cica általános állapota, vese-, máj, és keringési rendszerének teljesítménye alapján tudja felmérni állatorvosa a műtéti kockázatokat. A ciszták tartalma steril folyadék a fertőzés veszélyét a macska vérszegénysége esetleg kevesebb fehérvérsejtszáma jelenthetik. A következő igen jogos kérdésére, miszerint milyen gyorsan alakulnak ki újra ciszták, sajnos csak az idő adhatja meg a választ. A legtöbb esetben szerintem hetek-hónapok alatt újra előállhat a probléma. A macskák policisztás vesebetegsége öröklött és igen gyakran viszonylag rövid idő alatt halálra vezető betegség.
jelige: mindenem a kutya
2008-04-29
Tisztelt dr. Úr!Spánielemnek krónikus fűlgyulladása van. Nagyon sok mindent kipróbáltam rendszeresen hordtam a fülét kitakarítattni,de nem sikerült rendbe hozni. Meg műtötték kivágták azt a kis porc darabot hogy jobban szellőzön a hallójárata. Ez 4 napja történt és nagyon csúnyán váladékozik a füle. Azt mondta az orvos hogy ez nem normális mert elfertőződik a seb. Nem tudom mi tévő legyek nagyon szertem a kutyámat és nem akarom elveszíteni, de szenved. A seb ahol kivágták az szép nem vérzik nem szakadt ki. Belülről jön ez a sárgás-zöldes váladék. Kérem szépen mielöbb válaszoljon. Amég reményt látok mindent megteszek! Előre is köszönöm!
A krónikus halójáratgyulladások egy részénél a műtéti megoldás jelenti a végleges gyógyulást. A műtéti megoldásoknak is több, eltérő radikalitású fajtája létezik. A műtét után néhány napig megszokott és gyakori észlelés, hogy még váladékozik a hallójárat. Gondolom, hogy rendszeres kontrollvizsgálatokra jár a kutya és állatorvosa utókezeli is a beteget. Remélem, hogy néhány napon belül megszűnik a váladékozás és nem lesz szükség újabb műtétre.
jelige: pillango
2008-04-29
kutyam most tuzel eloszor es nagyon megviselte egy teljes napot fol sem allt csak vizet ivot de azt a par lepest is alig tudta megtenni van neki egy kulon agya arra sem tudott folugrani ugy kellet folemelnem ra.Ez a tuzeles miatt van? mindig ilyen lesz mikor tuzel? lehet-e segiteni rajta?
A kutyák túlnyomó részénél a tüzelés nem jár ilyen súlyos tünetekkel. Szinte bizonyos, hogy egyéb betegség jelentkezett a pulinál. Jelezze a történteket állatorvosának és kérje a kutya részletes vizsgálatát.
jelige: Vagány
2008-04-29
Tisztelt Doktor Úr! 8 hónapos boxer kutyusomnál 3 hete vettem észre, hogy véres a széklete. Állatorvoshoz fordultam a problémával, aki megállapította, hogy bélgyulladása van. A gyógyszeres kezelés nem használt, így alaposabb kivizsgáláson vett részt. Fekélyt talált a kutyusomban. Újabb gyógyszer következett, amit doboz számra fogyasztott, de hiába. Másik gyógyszert kapott, ami még szintén eredménytelen. Időnkénet hasmenés is jelentkezik nála, de ez nem állandó, a vérzés viszont igen. Minőségi tápot eszik semmi mást. Okozhatja ezt a táp és azért nem gyógyul , mert még mindig azt eszi vagy ennek a gyulladásnak ilyen hosszadalmas lenne a gyógyulása? 3 hete a gyógyulás legkisebb jelét sem látom, pedig 3 féle gyógyszeres kezelésen, féregtelenítésen vagyunk túl. Válaszát előre is köszönöm!
Nem gondolom, hogy a minőségi táp okozna véres bélsárürítést, esetenként hasmenést - hacsak nem allergiás eredetű bántalomról van szó. Sajnos a diagnosztizált fekély mellett is jelen lehet olyan parazita, kórokozó, amelyik okozza a tünetet (és mellesleg a fekélyképződésre is hajlamosít). Előfordulhat, hogy a kutya ismételt részletes vizsgálata (vérvizsgálatok, székletvizsgálat, endoszkópia, hasi ultrahang, rönteg ...) hozza meg a diagnózist és az esélyt a kutya kezelésére, végleges gyógyulására.
jelige: 345781
2008-04-29
TISZTELT DOKTOR ÚR! A gondom az lene hogy van egy macskám és nemtudom megállapítani hogy mikor tűzel kérem írjon egy pár macska tűzelésre jellemző viselkedést ijesmit VÁLLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNI ÁKOS!
Egy kijáró macska esetében nem mindig jár feltűnő jelekkel a tüzelés, hiszen gyakorlatilag azonnal párosodik, vemhesül és abba is marad a tüzelés. Lakásban tartott macskák esetében jobban megfigyelhető az elhúzódó és gyakran ismétlődő tüzelés. A nőstény ilyenkor kurrog, nyávog, kínálgatja hátulsó felét tekereg, vonaglik akár a tulajdonos előtt is. Feltűnő vérzés külső jelek nem járnak együtt a macskák ivarzásával, ez a kutyáktra jellemző. A kijáró nőstényeket 6-8 hónapos korban érdemes ivartalanítani. Nem lehetetlen, sőt eléggé valószínű, hogy ekkorra már vemhesülnek is.
jelige: Frida
2008-04-29
Tisztelet doktor Úr! A problémám a következő, 2 hete kölykezett a shar-pei kutyám és pár napja tapasztaljuk, hogy mintha nem lenne elég teje a kicsik etetéséhez. Tápszerrel próbáljuk etetni Őket, csak azzal nem vagyunk tisztában, hogy hány ml-tert kellene megenniük egy etetésnél? Van-e esetleg lehetőség a szukánál a tejtermelés serkentésére? válaszát előre is köszönöm!
A kölykök nyugtalansága, sírása, elégtelen fejlődése, a szuka emlőmirigyeinek összeesése, kevés esetleg megváltozott állagú tej nyerése lehet az alapja a gyanújuk megerősítésének. Az sem érdektelen, hogy nem alakult-e kiemlőmirigy gyulladás a szukánál. Az elapasztást és az emlőmirigy gyulladását is jó, ha állatorvosuk ellenőrzi, mondja ki. A tejtermelést serkentő tejtermékek jótékony hatása közismert, ez kutyákon is működik. A tejleadás előidézésére gyógyszert is tud alkalmazni állatorvosuk. Ha szükség van a köülykök mesterséges táplálására, erre a kutya tejpótló tápszerek alkalmasak. Jónéhány gyártó forgalmaz ilyet a hazai piacon is. Langyos vízben oldható porokról van szó, aminek a beoldására és adagolására részletes útmutatót tartalmaz a csomagolás.

<< <  308 / 464 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.07.27

Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Kedves Gazdi!

Kérédésére aa választ az "Orvos válaszol" menüpont alatt fogja megtalálni!

2016.07.26
A képen látható, Dingó névre hallgató kutyánk kiszökött 2016.07.19 kedd reggel. XXII. kerületben Budafokon. Kérem aki látja hívjon vagy írjon! +3630 910 1407 A sikeres nyomravezetőnek / megtalálónak pénzjutalmat ajánlunk fel! Köszönjük a megosztásokat!
2016.06.20
Április 8-án született kiscicák ajándékba elvihetők! Érdeklődni lehet: +36-30-2530158 Két alom, együtt nevelkedtek, egészséges, kiválóan egerésző anyukáktól. A kiscicák nagyon játékosak, már mindent esznek, féregtelenítve várják új gazdijukat!