Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Oltás
2008-04-10
Nézegettem az oltási programot kutyáknak, és láttam hogy van olyan oltóanyag, ami kombinált és a parvo ellen is véd. Ezt ha kapja a kutyám /pl:Vanquard-5CVL/akkor külön nem kell oltatni a parvovírus ellen és a coronavírus ellen? Ebben az esetben hány oltás szükséges és mikor?
Honlapunkon a kétféle oltási programban azt is láthatja, hogy mindegyiknek része az egykomponensű parvovírusos hasmenés elleni oltás és a kombonált oltás (melynek egyik komponense a parvovírusos hasmenés) is. Azt, hogy az adott kiskutyának melyik program a megfelelő, az őt oltó állatorvos fogja tudni eldönteni.
jelige: letört fog
2008-04-10
Tisztelt Doktor Úr! 8 hónapos lánycicám bal metszőfoga kicsit letört,szeretném megkérdezni,hogy ilyenkor mi a teendő?
Metszőfogat ír, de gyanítom, hogy szemfogra gondol. A kezelés a sérülés súlyosságától függ. Mivel budapestiek, dr. Kovács Katalin fogász specialista állatorvost (www.vetfog.hu) javaslom a probléma szakszerű megoldására.
jelige: Bettus
2008-04-10
Palotapincsink 1 éves és kb 2 hete el van dugulva az orra és ezáltal sokszor fulldoklik. Lehet-e neki orrcseppet adni.
Lehet. Bár jobb lenne megkeresni a dugulás okát, és gyökerében kezelni a problémát.
jelige: Angliai utaztatás kutyusnak
2008-04-10
Van egy máltai selyem kutyám akivel szeretnék látogatóban utazni Angliába egy barátnőmhöz.Hallottam olyan ilyesztő ”hírt” miszerint Angliába szinte lehetetlen állatot kivinni,illetve fél év karanténban zárják.Igaz ez?Útlevele,chipje van a kutyámnak,Bécsben voltam kint vele (buszon) de sem itthon,sem pedíg Bécsben nem foglalkoztak a kutya irataival. A kérdésem az lenne,hogy mi igaz az angliai kutyus kivitelre? Mert terveiben az is szerepel,hogy esetleg idén kiköltözöm oda de a kutyámat szeretném magammal vinni. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel : Horváth Rózsa
A fél éves karantént már itthon, a saját lakóhelyén is letölheti. Ez viszont csak úgy történhet, hogy a mikrochipes megjelölést követően be kell őt oltani veszettség ellen, 30 nap eltelte után vérvizsgálatot kell végezni, és amennyiben ennek eredménye kedvező, a vérvizsgálat időpontjától el kell telnie fél évnek, és ezután utazhat Angliába. A pontos szabályokat (van még más szempont is), a www.petpassport.hu/orszagonkenti_sajatossagok.html oldalon találja meg a kutyák Angliába utaztatásáról. A szabályok nagyon szigorúak, mert a szigetországban nem fordul elő veszettság, ezért nem is részesítik védőoltásban a kutyákat, macskákat, rókákat. Óriási problémát okozna, ha egyetlen veszettséggel fertőzött állat is bejutna erre a védtelen területre. Így hát szigorú szabályokat hoznak, és a szabályokat tűzön-vízen át betartatják.
jelige: Csókakő
2008-04-10
nagyon bágyadt, alig bír menni, és enni nem eszik csak a vizet issza meg.öklendezik és csak fekszik. három naponta elmegy és visszajön. mit csináljak vele? már nincs neki sok hátra, kérem mondja meg hogy mit csináljak vele? pénz nincs hogy kihívjuk az állatorvost,és írjon fel vmi drága gyógyszert.
Az 1-5 éves nőstény cicának súlyos betegsége lehet. A leírásból még nagyjából sem tudom belőni, hogy mondjuk leukózisa (vírusos fertőző betegség), méhgyulladása, cukorbetegsége, vagy esetleg súlyos féregfertőzöttsége van-e a cicának. Ne nézzék tovább tétlenül a haláltusáját, mindenképpen vigyék el állatorvoshoz, aki -ha a legpénztárcakímélőbb megoldást fogják választani- legalább lerövidítheti a szenvedéseit.
jelige: Hercules
2008-04-10
Hány éves korig ajánlott a fiukutyák ivartalanítása?Van egy 12 éves keverék kistestű kutyánk,és tüzelési időszakban nem ismer lehetetlent,szökik a kerítés alatt.Elég sok sérülést szerzett már emiatt.És a mai napig ha eljövünk otthonról sír utánunk.(ezt a szomszédok mondják)Kertes házban lakunk.A baj csak az,hogy a szomszéd nem szereti az állatokat és az Ő kerítését bontja meg.Mindenáron nem akarjuk a műtétet ,mert Nekünk Ő családtag.
Akárhány éves korban lehet ivartalanítani egy kan kutyát. Idős korban kicsit lassabb a sebgyógyulás és magasabb az altatással járó kockázat, de elvégezhető a műtét. Persze lehet, hogy az ő esetében a kerítés felturbózása lenne a megoldás. Valószínűleg a szomszéd kerítése a leggyengébb pont a rendszerben, ezért szökik mindig abba az irányba.
jelige: Liza
2008-04-10
Liza első kutyánk,fogyatékos gyermekem a gazdija.Most tüzzel negyedszer, szeretnénk ha egyszer szülne.Hányadik napon illetve napokon kell pároztatni hogy sikeres legyen a probálkozás, mert több tüzelést nem szeretnénk.Első szülése lenne. mi a várhtó kölyök szám, hogy már most gondoskodhassunk nekik gazdikról.Előre is köszönöm válaszát.Üdv.K.Mariann.
Ha nem haragszik, én inkább szeretném erről lebeszélni. A gazdijának is kellemetlen lesz, amikor a szeretett kutyusa rá sem hederít, mert a kölyöknevelés leköti őt a nap minden percében, majd pedig a legnagyobb tragédiával akkor fognak szembesülni, amikor az addigra külön jellememl bíró, egész nap jópofán játszadozó kölykök hirtelen elkerülnek a háztól. Ezt még egy kutyabarát felnőttnek is nagyon nehéz megemészteni, ne tegyen ki ilyesminek egy érzékeny kisgyermeket! Mielőtt mégis a fedeztetés mellett dönt, és a fedeztetés optimális időpontjának meghatározásáról szóló írást elolvassa honlapunkon a publikációk rovatban, kérem, hogy látogasson el néhány állatvédő szervezet, kutyamenhely honlapjára. Az ott árválkodó, gazdi után esdeklő kutyák sokasága láttán remélem, megváltoztatja álláspontját, és úgy dönt, hogy feleslegesen nem szaporítja állatát.
jelige: Nikusz83
2008-04-10
Tisztelt Doktor Úr! Az a probléma hogy a kutyusom nagyon félős. Soha nem volt még megütve leszidva is csak igen ritkán mégis ha egy kicsit erősebb hangnemben szólunk hozzá máris megijed. Ha hívjuk nem nagyon akar odajönni hozzánk. Az utcán ha sétáltatjuk és elmegy mellettünk egy biciklis vagy autó egyből összerezzen. Mikor kisebb volt mindig bejött a lakásba most már oda sem mer, vagy ha bejön is kúszva megy mindenfelé.Egyszerűen nem tudom hogy mit lehetne vele csinálni hogy ne féljen ennyire az emberektől. Állatorvosnál is voltunk azt mondta hátha kinövi (most volt 1 éves) vagy pedig valami olyan gyógyszerrel kellene kezelni amit kiállításon adnak a kutyáknak. Ez tényleg használna Ön szerint?Válaszát előre is köszönöm.
Szerintem a gyógyszerezés a legutolsó választandó lehetőség. Én inkább felkeresnék egy hozzáértő kutyakiképzőt, aki megtanítana engem, hogy milyen trükkökkel értethetném meg a kutyámmal, hogy nem kell mindentől félni. Nagyon jó terápiás csoportok léteznek már problémás kutyák számára, ahol a nagyon agresszív, vagy félős (netán félelemből agresszív) kutyusok lelkére is tudnak hatni. Azt tudnia kell, hogy mint az emberek, a kutyák sem egyformák, még akkor sem, ha teljesen egyforma körülmények között nőnek fel.
jelige: Bogó
2008-04-10
A kutya a fülét rázza, vakarja. Fülzsír szinte nincs benne, rendszeresen tisztítva van. Múlt évben kapott gyógyszert, megállapították a gombát laborban, mégsem múlt el, időnként visszatér. Hónapokig jártunk dokihoz, mégis ez a helyzet. Mit tegyünk? Milyen fültisztítót és kenőcsöt használjunk? Házikoszt főtt rizs legfeljebb. Nagy udvarunk van, más állat nincs, sokat labdázunk vele, szeretjük.
Lehet, hogy már az is megszüntetné a bajokat, ha felhagynának a rendszeres fültisztítással (hiszen nincs sok váladék a fülében) és hagynák, hogy helyreálljon a hallójárat rendes baktériumflórája. Persze lehet pl. allergia is a háttérben, és ez fenntarthat egy állandó viszketést. Ha nincs türelmük kikísérletezni, kivizsgáltatni, hogy pontosan mire lehet allergiás a kutyus, akkor állatorvosuk fog tudni ajánlani hypoallergén tápot, aminek kizárólagos (!) etetésével kb. 2 hónap alatt elérhető a tünetek javulása, majd megszűnése. Persze csak akkor, ha valóban táplálékallergia áll a háttérben. Hasraütésszerűen nem ajánlanék fültisztítót és kenőcsöt, hiszen látják, hogy az sem hozott végleges megoldást, amit a szakszerű vizsgálatok eredményének birtokában javasolt állatorvosuk. A viszketéses problémák megoldása általában hosszú időt, ismételt vizsgálatokat igényel.
jelige: Putti
2008-04-10
Szeretném a segítségét kérni!! Pár házzal lejjebb van 2 lány kutya,és az én kutyám állandóan oda jár! Kb.2 napja már nem eszik.Lehet, hogy azért nem eszik,mert szerelmi bánata van? Előre is köszönöm! üdv:Niki
Nagyon valószínű, hogy a szukák iránti vonzalma miatt éhségsztrájkol. Gyógyírt jelenthetne a problémára, ha eltávolíthatnák őt a tüzelő szukák közeléből.
jelige: jobulás
2008-04-10
Van egy 1-éves kandur cicám.Rendszeresen váladék jön ki a fenekéből.Nem nagyon akar enni,bár eszik.Látszólag nem tünt kedvetlennek és komoly betegnek.Rendszeresen volt fürdetve és melegben volt.Macskatápot kapott töbségében,melé pedig vizet. Amere ment mindig otthagyot egy sárgás szinű híg foltot.Kérem segítsen.Hálásan köszönöm.Egy macska barát
Lehet, hogy a cicának állandó hasmenése van, de lehet akár bűzmirigy-problémája is. Bármelyik is, alapos vizsgálatra és szakszerű kezelésre szorul. Mielőbb keresse fel állatorvosát.
jelige: árpa
2008-04-10
Tisztelt Doktor! Kis bernáthegyimnek egy fura dudor van a szemhéján, közvetlenül a szeme alatt. Egy-két napja jelent meg, először csak egy kis duzzanat volt, de most már nagyobb, gyulladt és ilyen pattanás szerű.Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy lehet-e árpa és ha igen, akkor kamillás borogatással lehet-e kezelni neki, vagy esetleg mással? köszönöm
Lehet akár árpa is. Ha kamillás borogatással kezeli, nagyon oda kell figyelnie, hogy az legfeljebb a szemhéj bőrét érintse, és semmiképp nem kerüljön a szembe. A kamillás borogatás ugyanis nem steril, és mégcsak nem is izotóniás, tehát csípi, és gyulladásba hozhatja a szemet. A legjobb az lenne, ha láthatná a kutyust állatorvosa, és a talált elváltozásnak megfelelő kezelési tanácsot adhatna.
jelige: kikike
2008-04-10
Pénteken műtöték 8 éves kutyámat (Husky) 2 emlődaganatot találtak nála amiből szövetet vettek ennek eredménye 2 hét múlva lesz meg.Ezenkivül ivartalanították is.Műtét után a kutya teljesen megtagadta az ételt és az innivalót.Rosszkedvű nem mozog,nyüszög és állandóan stresszeli magát fél ,hogy orvoshoz megyünk.Infuziót kapott kedden is.Az állatorvos azt mondta ,hogy depressziós.Kérdésem a következő lenne:hogyan tudnám kihozni ebből az állapotból??Létezik-e tényleg a kutyáknál depresszió és ,hogy ennek nem lehetnek e életveszélyesek a következményei.Segítségét és válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Krisztina
Egy kutyus megsértődhet műtéti beavatkozást követően a gazdájára, aki volt olyan „gonosz”, és elvitte őt a „még gonoszabb” állatorvoshoz, de a leírás alapján én mégis inkább szervi problémát feltételeznék a háttérben. A műtéti terület fájdalmas, vagy esetleg gyulladásos lehet, esetleg mindkettő egyszerre. Egy ilyen idős kutyuson végzett beavatkozás megviselheti az ő keringését, hőháztartását, azaz elképzelhető, hogy műtét után hosszú ideig bágyadt lehet, esetleg testhőmérséklete csökkenhet. Ezek bármelyike okozhatja a leírt tüneteket. Nem írta meg, hogy megtörtént-e pl. a műtét előtt a mellkas vizsgálata, amivel az emlődaganat esetleges mellkasi áttétei deríthetők fel. Ha esetleg már a mellkasában is fejlődik daganat, az is magyarázhatja a tüneteket. A fájdalomcsillapítás lehetőségeiről kérdezze állatorvosát (semmiképp ne adjon az állatorvos javaslata nlkül fájdalomcsillapítót, mert elképzelhető, hogy ő ezt már beadta neki injekcióban, és ha Ön is ad valamit neki, a túladagolás gyomorfekélyt okozhat!!!) Hasznos lenne, ha az állatorvos ismét megvizsgálná a beteget, láthatná a műtéti területet, hogy nem feszül-e, nem gyulladásos-e, és ennek megfelelően adhatna kezelési tanácsokat.
jelige: kutyafüle
2008-04-10
Üdvözlöm doktor úr! 16 hónapos francia bulldog kutyám van és a füle nem áll fel,csak akkor ha figyel de akkor is hátracsapva.A kérdésem az lenne hogy műtétileg lehet e orvosolni ezen a dolgon, ha igen hol és milyen költséggel jár.Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Pető Ádám
Az állatvédelmi törvény értelmében kozmetikai célú beavatkozás (műtét) állatokon nem (vagy csak nagy megszorításokkal) végezhető. Idézem: 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 10. § (1) „Az állat küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás - az ivartalanítás, valamint kutya esetében a tenyésztési hatóság által elismert tenyésztő szervezet tenyésztési programjában meghatározott küllemi előírások kialakítását biztosító sebészeti beavatkozás (fül-, illetve farokkorrekció) kivételével - nem végezhető.” A francia bulldog küllemi leírásában sehol nem szerepel plasztikázott fül. Tudom, hogy szebb lenne, ha szépen állna a kutyus füle, de ezt nem érhetjük el műtétekkel.
jelige: Juci
2008-04-08
vadhús nőt az ínyen, a felső állkapocsból
Mindenképpen látnia kellene a kutyust kezelő állatorvosnak, mivel ez akár daganatos elváltozás is lehet, és ez esetben mindenképpen kezelésre szorul. Ha mégsem daganat, csak „ártalmatlan” kinövés, akkor is szükséges lehet az eltávolítása, mert sérülékeny és vérzékeny lehet, valamint akadályozhatja a táplálékfelvételt.
jelige: Évi
2008-04-08
Tisztelt Doktor Úr! A kutyusom - spaniel - ha jól számoltuk , a következő két napban fog elleni. Nagyon bágyadt, fekszik, nyuszít ! Probléma lehet ez? Mindenhol azt olvasom, hogy nyugtalannak kellen lennie ... Köszönettel Év
Ha egy mindenórás kutyus nagyon bágyadt, fekszik és nyüszít, az súlyos problémák jele is lehet, de észlelhetünk ilyet az ellés kezdetén, a jósló fájások megindulásakor különösebb háttérprobléma nélkül is. Csak szakavatott ember, azaz állatrovosa fogja tudni eldönteni részletes vizsgálatot követően, hogy fennáll-e bármilyen probléma az anyakutyánál. Honlapunkon, a Publikációk rovatban még többet is olvashat az ellés normális lefolyásáról és az ellés körüli komplikációkról.
jelige: Dorka
2008-04-08
Jónapot kivánok!Megint én vagyok! Van egy olyan gondom hogy van egy Bischon Bolognese kutyám szuka, 26-nappal ezelött lett párósítva egy ugyan ilyen fajta hímmel! Mi önszántunkból szeretnénk kölyköket, már egy hete nem eszik a kutyusom, ma voltam vele sétállni 2db 1cm átmérőjű akit űrített a szervezetéből! Pedig egy pár nappal az úgratás elött 3-szor is evett 1-nap (bőségessen) A kérdésem ezúttal is az lenne hogy ez az étvágytalanság mitől lehet! Mert már lassan attól félek hogy el fog pusztúlni
Itt meg már megint én válaszolok ... Nézze a csak veszettség ellen oltott szuka étvágytalanságát ezeregy betegség okozhatja, és meg kell mondjam, hogy teljes joggal aggódik mind a szuka mind az esetleges alom miatt. A teendője egyértelmű. Meg kell kérnie állatorvosát a részletes kivizsgálásra. Arra is fény derülhetne, hogy vemhes-e egyáltalán a szuka és arra is, hogy a szóbajöhető sokszáz betegség közül mi okozza az étvágytalanságot.
jelige: Maszatka
2008-04-08
van egy Husky szuka 7-éves szótfogadó okos,makacs kutyánk és van még egy Puli Pumi keverékünk aki szintén szuka,és már 3-éve velünk van!A probléma az hogy egyre töbször előfordúl hogy a Husky megtámadja a másik kutyát aki még kölyökként került hozzánk és most 3 éves! Ez már addig fajult hogy szinte már a közelébe sem mehet a Huskynak a puli mert röktön támad! Tanácstalanok vagyunk és nem tudjuk hogy az ivartalanítás segítene-e! Kérném a tanácsát!
Mindkét kutya ivartalanítása igencsak ajánlott - ugyan elsősorban a nemi szervi betegségek megelőzése miatt. Nem kizárt, hogy az ivartalanítás a két szuka rivalizálása területén is segít. Ha műtét után sem hagyja abba a Husky az agresszív viselkedést, akkor állatorvosa, vagy kutyakiképző segítségét lehet igénybe venni.
jelige: Mirci
2008-04-08
Most egy éves a cica, és a füle fáj, sötétbarna trutymó van a fülében. Szoktam macska fültisztítóval tisztítani, de szerintem a belsejében is van, és ezért vakarja, rázza a fejét. Egész sötétbarna mint a zsír, ha tisztítom neki nem szereti, morog.Milyen gyógyszert tudok adni neki, ráadásul kiscicái születtek 12 napja. Nagyon jó anya. Köszönöm. Tisztelettel.
A cicának szinte biztosan hallójáratgyulladása, valószínűsíthetően fülrühatkája van. A hallójárat kitisztítása után fülcseppek adása ajánlott és külső paraziták elleni folyadék (spot-on). A kijáró macskák esetében igen fontos let volna a féreghajtás és az oltások is, pláne ha kölyköket is akarunk tőle. Két nap múlva a kölykök első féreghajtása is aktuális.
jelige: aggódom:( x.
2008-04-08
Persze, de holnap délután amúgy is megyünk kontrollra. Addig ráér a dolog? Már ki kellett volna ürülnie az altatónak? Bár már nem kovályog annyira, csak nagyon lassan megy, és azt is ritkán.
Úgy látom, hogy a saját maga által gerjesztett aggodalma kezd alábbhagyni. Ha a macska nem iszik, nem eszik, (ezzel kezdte a kérdéseit - én figyelek) és még mindig kóvályogva megy - akkor véleményem szerint ma délutánra kellene időpontot kérnie.
jelige: aggódom:( 2.
2008-04-08
Telefonáltam az állatorvosunknak, de Ő azt mondta, hogy ezek természetes dolgok és hogy majd fog enn. És hogy azért folyik az orra, mert kiszáradt, és persze hogy keveset mozog, mert fáj neki.Azt mondta ezek az altató utóhatásai. Most nagy nehezen felment az ágyra, de nyávogott közben, szerintem fájt neki.
Én sem gondolom, hogy komoly veszélyben lenne a cica és én biztosan nem tudom megítélni innen, hogy milyen fájdalmai lehetnek. Ha továbbra sem eszik/iszik a cica, akkor este véleményme szerint érdemes lenne újra beszélni állatorvosával, esetleg időpontot kérni tőle.
jelige: szív
2008-04-08
Ön szerint kutya számára melyik a jobb vízhajtó gyógyszer, a furosemid vagy a verospiron, és 13 kg-os kutyának mennyit lehet adni belőle? 2 orvosnál is voltunk, mert nem javult, és eltérő volt a véleményük erről. Most nem tudom melyikre hallgassak.Egyik 2-szer 2 25mg-os verospiront adott, a másik 2-szer 1 furosemidet, hogy az hatásosabb.
Nincs jobb vagy kevésbé jó megoldás - minden esetben egyedileg a kutya egyéb gyógyszereivel együtt állandó kontrolvizsgálatok mellett lehet megtalálni a kutya számára ideális megoldást.
jelige: pici kutya
2008-04-08
Kutyámnak most van 3 hetes kölyke, 2 született, de az egyik halva. Kérdezném hogy mikortól kell etetni a pici kutyát a szopás mellett? Szép kis kövér, nem sír, sokat alszik, nem látom hogy éhezne. Mikor kell adni neki féregirtót és oltásokat?
A kölykök 3 hetes koruktól kezdve fokozatosan (!) kaphatnak szilárd táplálékot. Ettől kezdve víz is legyen előtte. A kölyköket 2 hetes koruktól kezdve 2 hetente folyamatosan kell féreghajtani 3 hónapos korukig. Az első védőoltást 6-8 hetesen kapja a kölyök. További hasznos olvasmányokat talál honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában.
jelige: francia
2008-04-08
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék,hogy mi a véleménye a kutyánál hormonnal visszatartott szülésről.Tisztelette
Ha kérdése az alacsony progeszteron szint miatt fenyegető vetélés, koraszülés kezelésére vonatkozik - arra csak egy válaszom lehet. Az egyetlen módja a vehem megtartásának és időben történő megszületésének a progeszteron injekciók adása.
jelige: aggódom:(
2008-04-08
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap ivartalanították az 1 éves cicánkat. Este kb fél 8-kor lett vége a műtétnek. A cicánk igen nehezen tért magához, még kb hajnali 2-kor is koválygott. 3-szor hányt, 4-szer pisilt, és 2-szer kakilt is azóta (csak keveset). Ez normális? Be van kötve a hasa, picit nagyobbat kellett vágnia az orvosnak. Kapott antibiotikumot is. Most szerintem fáj a hasa, elég letargikus, és a szájánál is nyálas műtét óta. Tegnapinál jobban néz ki, de még mindig hűvösek a tappancsai és a fülénél. Félig szundizik, nem túl aktív. Ezt nem is csodálom. Be is pisilt még este.Nem eszik és nem iszik. Ez még normális? Műtét közben elkezdett ébredezni, ezért még kapott altatót. Mire figyeljünk? Holnap kell vinni kontrollra, de már beszéltem az orvossal, szerinte ez normális. Szegény elég rosszul van, biztos fáj a hasa.Szerintem az is zavarja, hogy be van kötve a hasa. Várható még valami komplikáció? Vagy már megnyugodhatunk? Hajnali 3-ig virrasztottam szegénnyel. Az ágyra is felment, de a segítségünkk el tudott lejönni onnan. Miért nyálas a szájánál? Nem lehet hogy megfázott? Este elég hideg volt, amikor hoztuk, és esett is az eső. Köszönöm a segítséget,
Az ivartalanított cicák túlnyomó része másnapra már eszeget, iszik és önállóan, megszokottan végzi a dolgát. Ha ez még nem így van, jelezze állatorvosának a cica állapotát. Akár meg is fázhatott a szállítás közben, akár egyéb lappangó betegsége is ronthat állapotán ... a legtisztább az lenne, ha állatorvosa láthatná a cicát.

<< <  308 / 455 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.04.04
2016. 03.26. délután óta keresem a macskámat: Sziámi és házi macska keveréke, drapp színű, de cirmos jegyek is láthatók rajta, farka fekete szürke csíkos,orra narancsos rózsaszín, profilja jellegzetes, kissé domború orrhát, szeme kék, de a jobb szem szivárványhártyáján van kis barna pigment a külső szemzug irányában. 3 éves ivartalanított kandúr, nevére hallgat (Ciceró), nagyon beszédes, kérdésre kettő rövid nyávogással válaszol, általában kedves és félénk. Lábai kicsit rövidebbek, hátsó lábainak ujjait szereti széttárni.Chipje van: 900000000013154, ki is lehet tapintani.  Segítségüket köszönöm! Dr Bakó Diána 30/4231794 v 30/4059145
2016.03.07
Elveszett kedvencünk Remington, kicsit félős világos zsemle színű labrador keverék, nincs rajta nyakörv, de csippezve van. Budafokon a kertből eltűnt reggelre. Aki látja vagy felismeri a leírtak alapján kérem jelezzen telefonon: 0630-681-8787. Köszönjük.
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025