Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Cilla-milla
2008-04-24
Van egy két éves sterilizált lány házicicám. Lakásban tartjuk. Állandóan vakarózik, allergiatesztet javasoltak , vérvétellel. Ez segithet ? Mennyibe kerülhet egy ilyen vizsgálat ?Segitségüket megköszönve :
Az allergiateszt a diagnózis felállításában mindenképpen segíthet. Vagy megerősíti kezelőorvosa gyanúját, és kezdhetik a célzott kezelést - vagy elvethetik az allergiás megebetegdés gyanúját és folytathatják a kutakodást a tünetek oka után. Mintminden állatorvosi vizsgálat ez is más- és más összegbe kerülhet egyes klinikákon. Ráadásul a vérből végezhető allergiás tesztek is sokfélék. Állatorvosa egészen konkrét árat fog mondani kérdésére.
jelige: Nala
2008-04-24
Üdvözlöm! Yorki lányunk félidős vemhes. A fedeztetés óta nagyon rosszul eszik, s az utóbbi pár napban egyszer egy nap biztosan hány. Tegnaptól pedig remegni kezdett. Ezek a remegések pár másodpercig tartanak, majd kis szünet, s újra. Alvás közben pl. nem. Régebben egy tenyésztőtől hallottam, hogy ezeknek a kistestű állatoknak könnyen leeshet a vércukor szintjük, s akkor előfordulhat ilyen. Javaslata az volt, hogy ilyen esetben higított glükózt kell a szájába fecskendezni. Mivel ő az első kutyusunk, s családtagnak számít, nagyon aggódunk érte, úgyhogy repesve várjuk mielőbbi válaszát. Köszönettel:
Ha nem eszik a kutya akkor persze, hogy leesik a vércukor szintje - akár vemhes, akár nem. Ezt a teóriát egy igen egyszerű vércukor vizsgálattal egyébként ellenőrizni lehet. Egyáltalán nem normális, hogy a fedeztetés napjától étvágytalan és remeg a kutya. Számos betegség okozhatja ezt - és nagyjából most lehetne azt is megtudni (ultrahang vizsgálattal) hogy egyáltalán vemhes-e a kutya. A teendő egyértelműen a szuka részletes állatorvosi vizsgálata. Itt kiderülhet a tünetek oka, a vemhesség ténye és tanácsolkat is kaphatnának a szuka felkészítését illetve az Önök teendőit illetően. Honalpunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban több hasznos olvasmányt találnak.
jelige: Cilike
2008-04-24
Tisztelt doktor úr/nő! Van két cicám,egy nőstény és egy hím. A lakásban tartom őket és nem kijárós cicák. Szeretném megkérdezni hogy ,ha nem oltatnám be őket ezzel az éves kombinált oltással,lehet e valami bajuk? Köszönettel:
Sajnos lehet. A lakásban izoláltan tartott macskáknak is haza lehet vinni a vírusos és parazitás megbetegedéseket mondjuk a ruházatunkon, cipőtalpon. Egyedül a macskaverekedések útján terjedő vírusok behurcolásának nincs esélye a lakásban - így a veszettség és a macskaleukózis védőoltását el lehet hagyni. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletes információt talál a témában.
jelige: ártatlan medve
2008-04-24
Előre is köszönöm válaszát! Egy újfoundlandi kutyusunk van, még egyéves sincs, de két hét alatt szörnyű állapotba került. Már alig tud menni, a két hátsó lábán nem tud megállni, de ezentúl más egyéb problémája is van. Kihullott a szőre, szuszog, alig kap levegőt, mintha nem el lenne dugulva az orra, és bőrbetegsége is van, bár ez enyhül. Enni eszik, de a leírásból látszik, hogy ezentúl semmi sem normális vele kapcsolatban. Nagyon szépen köszönöm segítségét!
Ha tovább várnak vele, az ártatlan medve akár el is pusztulhat ... A tünetekből kizárt dolog megmondani a kutya betegségét, esélyeit és a kezelés módját. Egy esélyük van - a kutya mielőbbi részletes vizsgálata és azonnali intenzív kezelése. Vigyék a kutyát jól felszerelt állatorvosi rendelőbe.
jelige: Husky
2008-04-24
Tisztelt Doktor Úr! 8 éves husky kan kutyámnál hólyagdaganatot diagnosztizáltak. Ennek egyetlen látható tünete, hogy a kutya vizelete véres. Sem étvágya, sem kedélyállapota, sem viselkedése nem változott meg. Kérem, szíveskedjék tájékoztatni, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre a kezeltetését illetően. Válaszát előre is köszönöm! Köszönettel,
A hólyagdaganatok egy része sebészeti úton véglegesen meggyógyítható. Ha a daganat mérete ill helyeződése miatt (hólyagnyak, erek idegek helyeződése) nem operálható, akkor kemoterápiás szerekkel eredményesen kezelhető. A pontosabb esélylatolgatáshoz illetve a megoldás kiválasztásához a kutya részletes és onkológiai vizsgálata szükséges. Ez minimálisan vérvizgsálatokból,citológiai vizsgálatból, hasi ultrahang illetve mellkasi röntgenfelvételekből áll. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Lecsó 2 ill. kismacska
2008-04-24
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát!!.Azóta a kis Lecsó jobban lett.Elvittük állatorvoshoz összessen 6 szúrit kapott.Azt mondta a doktor hogy nem a csokitól volt Ő kullancsra gyanakodott,pedig mi már két alkalommal vettünk neki olyan kis „szert” ami 1hónapig védetséget ad a bolhák,kullancsok stb ...ellen.Többször fésüljük,de mi nem vettünk észre benne kullancsot. Lenne egy másik problémánk is!! Született egy kiscica 2 napos.Az anyamacska nem törödik vele.Én etettem langyos tejjel egy kis vízzel felhígítva.Elég eleven.Az anyamacskának picit csomós a hasa.Probáltuk nyomkodni de tej nem jött belőle.Lehet nincs teje??Feltudnánk nevelni??Milyen időközönként kell megeteni,mi a normális és mennyi?Jó az amivel idáig etettem?? Nagyon várom a válaszát,előre is köszönöm.
Örülök, ha jobban van a Lecsó - ezek szerint tévedtem a csokoládé mérgezés tekintetében. Sajnos előfordulhat, hogy az anyamacskának nincs teje, illetve tejmirigy gyulladása van és ezért nem szoptatja a kölykeit. Az egy kölyök amiatt is gyanús, hogy esetleg még lehet magzat az anyamacskában és ezért beteg, ezért nem foglakozik a kölyökkel. Az anyamacska mindenképpen részletes vizsgálatokra szorul. A kölyök felnevelése macska tejpótló tápszerrel a legegyszerűbb és a legmegfelelőbb.
jelige: furcsa játék?!
2008-04-24
Van egy szuka kutyusom (2 éves) és egy kandúr cicám (2 éves). A problémám az, hogy a kutya rámászik a macskára, pározni ”akar” vele, és folyton szűköl neki, követi a lakásban. Mit tegyek ez ellen?
Kutyák és macskák (de más állatok esetében) is előfordulnak szexuális eltévelyedések, zsákutcák. A 2 éves szuka és a 2 éves kandúr hosszú, egészséges életének egyik titka amúgy is az ivartalanításuk lenne. Most eggyel több oka van a szuka ivartalanításának.
jelige: angyal
2008-04-24
A barátnőm kutyája már egy fél éve van nállunk, nagyon barátságos, játékos. Egy helyi németjuhásszal összemelegedtek, amiből két kis utód kerekedett. Gondos anya módjára nevelte ”gyermekeit” immár 2 hónapja. Hopinak viszont most nagyon hullik a szőre, nincs étvágya, kedve, a fejét lesütve járkál, farkát maga alá húzva. Nem tudjuk mi lehet a baja, hiszen nincs elhanyagolva a gazdiváltást pedig nagyon könnyedén fogadta.
Beteg az angyal. A hangulatváltozás szinte bármely betegség első jele lehet, aminek során a kutya bágyadtabb, kedvetlenebb, erőtlenebb. Nem gondolom, hogy a gazdiváltás késői hatásáról, vagy az embereknél manapság divatos „kismama depresszióról” lehetne szó. A kutya részletes kivizsgálásával derülhet fény a betegségére.
jelige: csukott szem
2008-04-24
Kinéztem egy németjuhász kiskutyát magamnak,most lesznek 3 hetesek szombaton és megszeretném venni az egyik kan kiskutyát! Az a gond,hogy még nem nyílt fel a szemük,egyik kiskutyának sem! Mitől van ez? fel nyilik a közeljövőben? származhat ebből valami későbbiekben?? köszönöm!
A kölykök szemének a nyílása kb a 10. napon kezdődik, így kizártnak tartom, hogy ez a 3 hetes kölykök esetében még nem történt meg. A kölykök szemrésének a nyílása nem pillanatszerű (mint ahogyan egy hirtelen ébredéskor felpattan a mi szemünk) hanem napokon, heteken át tartó folyamat, aminek során a látás is sokrétű fejlődésen megy keresztül. A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy a kölyköket erős fényben vizsgálták és ezért azok görcsösen zárták a szemrésüket.
jelige: kismama
2008-04-24
Szép napot! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy kb. mennyibe kerül egy ultrahanos vizsgálat. Ellés után vagyunk 1 héttel, és még mindig vérzik a kutya ezért szeretném elvinni erre a vizsgálatra is. Szeretném tudni, hogy mire számíthatok. köszönettel
Mint minden állatorvosi tevékenységnek, az ultrahangos vizsgálatnak is klinikánként más és más az ára. Nálunk pl 4 eFt-ba kerül egy ilyen típusú vizsgálat. Ne lepődjön meg, ha állatorvosa a fizikális vizsgálatokat esetleg vérvizsgálatokat is szükségesnek tart - ezek 1,5 - 3 eFt illetve 5-7 eFt körüli összegbe kerülhetnek.
jelige: Csuberda
2008-04-23
10éves Doberman kutyusunknak (szuka) bár mit adunk enni,evés után rögtön hányási ingerei vannak és ki is jön belölle sok fehér hab kiséretében.Utánna semmi problémája nincs neki(szinte megkönnyebül és nem mutat semmi problémát) mert rögtön enne tovább,és még a kiürült táplálékot is megenné.Ha megint adunk neki egy pár falatot,akkor megint sok hab kiséretében kijön.Töbször megismételve ezt,amig a sok habtól ki nem ürül a gyomra,utánna megmarad benne.Elötte 2 héttel bélgyulladást állapítottak meg neki amiből rendbe jött.Ezek a tünetek ez ídő után kezdödtek,és egyre erősebbé váltak.Mi lehet az oka,(nem lehet valami mérgezés,vagy esetleg valamit séta köben megehetett)ennek a fehér nyulós hab hányásnak.A kutyusnak amugy étvágya van mindig enne.Megköszönném sürgős válaszukat a megadott E-mail cimemre.
A kutya részletes vizsgálatával lehet kideríteni, hogy mi állhat a hányások hátterében. Lehet veseelégtelenség (akár babéziózios, akár gennyes méhgyulladás miatt, akár önállóan) lehet májelégtelenség, hasüregi- medencei daganat, bélelzáródás (idegentest,lefűződés, torzió miatt) és ezenkívül számtalan egyéb oka is. Vérvizsgálatokkal, röntgen és ultrahang vizsgálatokkal esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokkal lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. A megoldásokat természetesen csak a diagnózis ismeretében lehet megbeszélni.
jelige: Marci
2008-04-23
Tisztelt Doktor Úr! Egy 9 hónapos Westie-m van, aki kb. két hete nem hajlandó megenni a száraz tápot (Eukanuba). Próbálkoztunk már benedvesítve, joghurttal, hússal keverve, stb. de sajnos kiválogatja.Előtte is voltak gondok vele, de akkor váltottunk (Acana-ezen cseperedett, Hills-ezt egyáltalán nem ette meg) Sajnos észrevevődik a táp hiánya, hiszen van olyan is, hogy egy napig nem végez nagy dolgot. Mi a teendő a visszaszokttáshoz? Kényszeríteni, éheztetni sajnálom! Köszönöm segítségét!
Én nem nevezném kényszerítésnek, vagy éheztetésnek azt, ha a Marci csak naponta 2 alkalommal, ugyanabban az időben kaphatná meg a fejadagját. Ha nem találkozik az ízlésével a neki felkínált étel, akkor pár perc elteltével elvesszük előle és csak a következő etetési időpontban kínáljuk újra. Néhány nap alatt beáll a rend. Egyéb csodamódszert, ráolvasást, varázsigét nem ismerek ...
jelige: szöszi 2.
2008-04-23
lehengerlő??na mind1 köszönöm válaszát sokat segített köszi
Lehet, hogy valóban nem a lehengerlő a legkifejezőbb szó a stílusára - de hiszen ez, mint írja amúgy is mindegy. Valóban az a legfontosabb, ha megtudta, amit szeretett volna.
jelige: Linda
2008-04-23
13 éves keverék, kis testú, 12 kg-os szuka kutya kb 3 hete pötyögteti vizeletét. Kb 1 hónap alatt 2x fordult elő, hogy bepisilt. Gondolom öregköri vizelettartási probléma. Van erre valami gyügyszeres segítség?Köszönöm válaszát
Van gyógyszeres segítség abban az esetben is, ha igaza van és „csak” öregkori (ösztrogénhiányos) vizelettartási rendellenességről van szó. És valószínűleg akkor is van lehetőség a kezelésre, ha mindezen túlmenően esetleg húgy-, nemi szervi gyulladás, daganat, gerinc elváltozás, vagy egyéb betegség okozza a tünetet. A Linda részletes kivizsgálásával kiderülhet a tünet oka és a kezelés módja is.
jelige: Leszi
2008-04-23
Tisztelt Doktor Úr! Nyolc éves skótjuhász kutyánk van.Nőstény. Naponta 2-4 liter vizet iszik meg.28 kilógramos, jó az étvágya, sőt nagyon szeret enni. Mi főzzük a kajáját: rizs, máj, vese, bőr, zöldségek.Mindez só nélkül.Száraz kutyaeleldelt naponta egy maroknyit kap.Csontot eléggé sokat kap.Viselkedésén nem veszünk észre változást, jókedvű.Megmértük a testhőmérsékletét, 38,9C.Sokaljuk a napi elfogyasztott vízmennyiséget. Van okunk aggodalomra? Igaz, hogy a kutyának nem jó csontot adni? Köszönettel:
Van ok aggodalomra. Sok betegség okozhat megnövekedett vízfogyasztást. Gyakorlatilag az összes lázzal járó fertőzés ilyen - igaz ennek lennének egyéb tünetei is. Viszont akár a cukorbetegség, akár a vese elégtelenségek, májelégtelenség, Cushing, gennyes méhgyulladás .... és sok egyéb betegség eseteiben sokszor az első egyetlen feltűnő jel a megnövekedett vízfogyasztás. A tünet mielőbbi részletes vizsgálatokat igényel. Sajnos szinte biztosan komoly betegség áll a háttérben, amit mielőbb diagnosztizálni és kezelni kell.
jelige: dagi cica x.
2008-04-22
rendben van egy kérdés mikor lehet észre venni hogyha a lány macska ivarérett lesz mert az én cicám sokat nyávog mostanába és mindíg felfele tartja a hátsó részét a fejét meg lehajtja
Például erről, amit most leírtál. Érdemes lenne ivartalanítani.
jelige: Dagi cica 5.
2008-04-22
nem fél a kandúroktól még a nála 2* nagyobbaktól se csak a nála nagyobb nőstényektől fél
És egyáltalán a te cicád milyen nemű?! Hány cicád van? Ez ugyanaz, mint amelyik nem tud lefogyni, mert állandóan eteted?
jelige: yorkika
2008-04-22
egyik ismerösőmnek yorki 4 hónapos kutyus 1hete óta tartó beteg,látta orvos kapott antibiotikumot,napi kontrollra jár 2 szurikat kapja.annyit mondott bélgyulladása van,de előtte ultrahangon megnézte hogy nincs e bélelzáródása,vérvételnél azt mondta kicsit magas a fehérje.széklete nem hasmenése van viszont kemény tapintású hasa van , paraffin olajjal könnyiteni székletét láza nincs.. csak hányt és feltünően bátyadt,hátát görbén tartja.diétázik csak csirkehúst rizssel ehet.mit tehetek még érte hogy gyogyuljon meg.? azt hogy hátát görbén tartja ez fájdalmat jelez ezt tudom,biztos hogy ez bélgyulladás?rendszeresen féregteleniitve.
Nem lehetek okosabb a leírásából, mint kezelő orvosa, aki egy hete naponta kétszer látja, kezeli és vizsgálja a kutyát.
jelige: Lola a Boxer
2008-04-22
Tisztelt Doktor úr! 5 éves boxer kutyánk most fog először szülni. Szeretnénk, ha adna nekünk egy-két tanácsot a szüléssel kapcsolatban. Tisztelettel:
Hááát ... egy 5 éves boxer igencsak túl van az első szülés ideálisnak tekinthető időpontján. Csak remélni tudom, hogy nem lesznek szülkési komplikációk és fel tudja nevelni a kölyköket ... Honlapunk Publikációk rovatában részletes olvasnivalót talál a témában.
jelige: Marci
2008-04-22
Doktor Úr! az elmúlt héten április16-án valószínülegkutyatámadás érte az egyik kijárós macskámat. aznap kapott sokktalanítót, antibiotikumot inj. formában. másnap rtg felvételre került sor, ahol megállapítható volt, a rekeszizomsérv, medencecsont törés, farrok csigolya törés. az orvos javallatára az egyetemen Németh DR azonnal éltmentő műtétet hajtott rajta végre. az rtg felv-t igazolta a műtét, sérült volt rekeszizom, amin keresztül a máj egy része bebukott mellüregbe, a tüdő egy részét elfoglalta, a szív elmozdult. két nap megfigyelés után távozott a kórházból, és otthon a következő tünetek jöttek elő: nem akar inni, enni, fejét felmelve szája habzik, végtagrángások jelentkeznek. cca 10- 15 prc, míg megnyugszik. nagy nehezen elfogadott élelmet, vizet fecskendőn kereszül ivott, kis mennyiségben. operáló orvos szerint a belső varratok okozhatnak hányingert, és talán ezért nem akar nyelni. a helyi állatorvos szerint lassan el kezd majd enni. nem lehet, hogy a támadás okozott neki egy oly an agyi elváltozás, aminek a symptomái megegyeznek, vagy hasonlítanak az epilepsziával? ha valószínűsítjük ezt az esetet, akkor gyógyszerrel tudunk rajta segíteni. megtisztelő válaszát várva: köszönettel:
Csak kezelőorvosai tudják megválaszolni kérdéseit. Én a magam részéről könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy a súlyos sérülés, a műtéti megterhelés okozott a cicánál epilepsziás ill epilepszia-szerű megbetegedést. Kezelőorvosai jóval több adattal rendelkeznek arról, hogy mi lehet a tünetek hátterében és miként kell úrrá lenni a helyzeten. Forduljon hozzájuk ezügyben.
jelige: baleset
2008-04-22
Tisztelt Dr. Úr! Véleményét szeretném kérni az alábbi helyzetben. 5,5 éves mastino kan kutyusunk bal hátsó lába - egy baleset folytán - olyan szinten roncsolódott, hogy nem tudják megmenteni a lábát. Úgy ahogy helyrehozták, ugyan a baleset után de rosszabbodik. Nem is használja és kezd elhalni a szövet stb. Most egy alapos kivizsgálás után az orvosunk azt mondta amputálni kell térdhajlatnál. Kaptunk gondolkodási időt, és most amikor visszamentünk, az orvos azzal a javaslattal állt elő, hogy lehet jobb lenne teljesen fennt amputálni, mondván, hogy kevésbé zavarná a 3 láb (a kutyák állítólag ”könnyen” hozzászoknak), mint a viszonylag hosszú csonk. Őszíntés szólva számomra ez az egész olyan rémisztő... bele se nagyon merek gondolni. Önnek erről mi a véleménye? Veszélyesebb ha följebb történik a műtét? Élhet az imádott kutyusunk még boldog életet 3 lábbal? Válaszát előre is köszönöm.
A kérdés leginkább úgy vetődik fel, hogy 4 lábbal csak igen rövid és szenvedésekkel teli életet élhet a kutya. Amputált végtaggal - akár valóban a csípőízület magasságában történt csonkolással is - jó esélye van a fiatal kutyának a boldog életre. Mindezt sok hasonló eset tapasztalata alapján írom.
jelige: bolha 2.
2008-04-22
A Frontlyne spraytől félek, mert cicákra használtam és mivel ők nem szeretik a nedves bundát, lenyalták magukról és megmérgeződtek, 3 napig nem ettek, betegek voltak. Pedig pontosan annyit fújtam, mint ami rá volt írva. Azóta ezt nem használom. Egy újságban volt egy cikk a Frontlyne hatóanyagáról, hogy súlyosan mérgező cicákra, kutyákra és rákkeltő hatású. Kutatások mutatták ki, ezért külföldön már rég betiltották, nálunk még kapható. Ugyanez vlt annak idején a Tiguvonnal, pár év múlva derült ki káros hatása, ekkor el is tűnt. Eltettem a cikket, azóta nem használok Frontlyne-t,sem sprayt, sem cseppet. Helyette Strongholdot, míg vele is nem történik ez. A neostomosan is tavaly még használható volt cicákra, az idén már nem.A neocidol régebben lovakra, kutyákra is, aztán egyszer csak amikor újat vettem, már az volt rajta, lóra, kutyára tilos! Pedig nem változott a hatóanyaga. Van egy spray, nem udom pontosan, valami Insecticid 2000, bolhairtó. Ezt lehet használni kutyára, cicára? Ha igen, milyen életkortól? Igen, megvolt a féreghajtás, bár az állatorvos olyan gyógyszert adott, ami ilyen pici kutyának még nem adható. Nem adtam be neki, vettem neki valót de alig találtam, ahol kapható volt.
Hát így nehéz lesz bármit ajánlani Önnek ... Egyrészt án úgy emlékezem, hogy eredeti kérdése 4 hetes kölyökkutyákra vonatkozott ... És mi baja van a szintén ajánlott Exspot cseppekel ?!? És honnan veszi, hogy a Frontline-t nem forgalmaznák máshol csak nálunk? Európa összes és a világ számos országában gond nélkül forgalmazzák és használjuk. A saját macskáimra is Frontline (combo) spot on-t teszek. Elküldené nekem a hivatkozott és eltett cikket?
jelige: leszi
2008-04-22
Elnézést kérek, utólag vettem észre az űrlapot.Leszi aláírással e-mailt küldtem Önnek.
Nem kaptam meg az előző levelét.
jelige: Walter
2008-04-22
A kutyának bőrbetegsége van nem tudták megállapítani, hogy mitől, kipirosodik, bepörkösödik, korpás (ekcéma, bőrgomba?). Jelenleg aggasztó 39,5 a hőmérséklete, időnként remeg, levert, étvágytalan.
Nézze a csak veszettség ellen oltott kutya tüneteit számtalan, könnyen lehet, hogy egynél több megbetegedés okozza. Kitalálni lehetetlen, csak részletes kivizsgálás (klinikai vizsgálatok, vérvizsgálatok, kéalkotók egyéb kiegészítő vizsgálatok..) útján lehet kideríteni, hogy miféle megbetegedések jelentkeztek a Walter-nál. Ha állatorvosa nem tudja elvégezni az összes vizsgálatot, akkor gondolom, hogy ajánlott olyan klinikát, ahol ezt meg tudják tenni. Ha lesz diagnózis, akkor lesz hatékony kezelés is.
jelige: Dagi cica 4.
2008-04-22
még egy kérdésem lenne és az normális hogyha egy macska fél a kazdájától pedig már 2 éves soha nem vertük meg és sokkal többet kényeztetjük őt.
Nem normális. De gyakran előfordul.

<< <  308 / 461 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.06.20
Április 8-án született kiscicák ajándékba elvihetők! Érdeklődni lehet: +36-30-2530158 Két alom, együtt nevelkedtek, egészséges, kiválóan egerésző anyukáktól. A kiscicák nagyon játékosak, már mindent esznek, féregtelenítve várják új gazdijukat!
2016.06.17
2016. 06. 16-án hajnalban elveszett a képen látható fekete nőstény házimacska. A Kereszt utca, Felsősas utca és Tóth József utca környékén lakik. Ivartalanított, oltott, chipezett. A megtaláló jutalomban részesül, kérem hívja a 06-20-933-07-76-os számot.
2016.06.10
Talált, bűbájos, gyerekszerető, játékos, békés tacskó keverék kutyusnak keresek gazdát. Kb. 3 éves, kan, chip nincs benne. Érdekessége, hogy a jobb szeme világosabb, mint a bal. Nem szeretnénk menhelyre vinni, de nálunk sajnos tovább nem maradhat. Számom: 70/452-4599