Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Sopron
2008-06-03
az 1 éves macskám lenyelte a gumisünt tud segiteni?
Hogyne, forduljon mielőbb állatorvosához. A későbbiekben pedig tiltsa el a televíziótól a macskát ... o):
jelige: Panni 4.
2008-06-03
Hát egy kicsit kapkodok az írással. A kutyának kiskora óta epilepsziás rohamai vannak és ez vajon nincs e összefüggésbe a betegségével. Köszönöm.
Ha az epilepszia (vagy epilepszia-szerű megbetegedés) májkárosodásal együtt jelentkezett, mondjuk mérgezés, vagy keringési elégtelenség miatt, akkor nem kizárt az összefüggés. Meg akkor sem, ha a hosszasan kezelés alatt álló kutya májkárosító szereket is kapott. De folyamatosan csak fantáziálgatunk a kutya jelenlegi állapotáról. Az igazi okokat sajnos csakis a részletes vizsgálati eredményeiből lehet kitalálni.
jelige: Macika 2.
2008-06-03
Kedves I. Balogh, Nagyon koszonom az alabbi informaciot. Nagyon sokat segitett. Beszeltem az itteni orvossal es azt mondta, hogy neki csak egy a lenyeg. Mit mond a hasznalati utmutato. Ami az alabbi level alapjan: „A Vaccidog-R vakcina használati utasításában a következő szerepel: ”Ha a helyi rendelkezések mást nem írnak elő, a kutyákat minden 3. évben ....” Ez nekik itt Angliaban tokeletesen eleg. De egy keresuk lenne. Onoktol szeretnek angol nyelven hallani. Lehetseges lenne onnek a fenti idezojelbe tett mondatot angolul leforditani vagyis a hiteles forditasat a hasznalati utmutatonak elkuldeni az itteni orvosnak? Hihetetlen modon sokat segitene. Elore is koszonom. Tisztelettel,
Valószínűleg nem tudok segíteni önöknek ebben az ügyben. A szigetországi állategészségügyi rendelkezések szigorúak, ráadásul az ottani kollégák betű szerint betartják az előírásokat. Természetesen nem áll módomban hiteles fordítást sem végezni önöknek. Hiteles fordítást szakfordító cégek végeznek megbízási díj ellenében a világ minden táján és itthon is Magyarországon.
jelige: Panni 3.
2008-06-03
Köszönöm, a gyors válaszát. Még annyit kérnék, hogy mit jelent a csonkpyometra ? Mivel epilepszián remélem azzal nem függ össze a sok vízivás. Tisztelettel.
A csonkpyometra a megoperált méh hasüregben hagyott részén (csonkján) kialakuló gennyes méhgyulladást jelenti. A további kérdését viszont többszöri elolvasás után sem értettem meg.
jelige: westi
2008-06-03
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Westi kutyusom van, aki valószínűleg allergia miatt - ami most nyár elején kezdődött- szemgyulladásban szenved. Szerencsére ez még nem komoly, hiszen csk egy kicsit váladékozik a szeme és kissé be van pirosodva. Garason szemcseppet ajánlottak. Ez valóban jó erre és ha igen naponta hányszor kell cseppenteni és milyen hosszú legyen a kúra. Köszönettel: Zsu
Még az sem kizárt, hogy a Garasone szempcsepp napi 3-5x alkalmazása 3-5 nap alatt megoldja a gondot. Persze, ha valóban allergiás megbetegedésről van szó, akkor a kezelés abbahagyásával újra jelentkeznek a tünetek. Meg akkor is, ha esetleg a kutya szemhéja fejlődési rendellenesség miatt befelé-, vagy kifelé fordul. Ha pedig a könnycsatorna tömődött el, akkor még iediglenesen sem javul a helyzet. Miért nem kérdezi meg állatorvosát is a dologról, ha már egyszer úgyis állategészségügyi kérdésről van szó?!
jelige: Dorottya 2.
2008-06-03
Már megnézettük a cicát és semmi baja! Csak gondoltam írok magának is mert nagyon szeretem a kiscicám és azért van ilyen sok de amúgy mindent állatot szeretek. Üdv.:Dorottya
Örülök, ha jól van a cica. Nem kell, hogy sok saját cicánk legyen ahhoz, hogy szerethessük az állatokat. Szerintem fontosabb, hogy azt a néhányat amit a környezetünkben tartunk, azokat megfelelően etessük, tartsuk és lássuk el. A cicák esetében például igen fontos lenne a rendszeres védőoltások és parazitamnetesítések mellett az ivartalanításuk is. Az így tartott cicák akár 15-20 évig is boldogan és egészségesen élnek, míg egyéb esetekben 3-5 év múlva megbetegszenek és akár el is pusztulnak.
jelige: Panni 2.
2008-06-03
Még egy talán amit említenék 2 éve kipakolták, mert méh gyulladása volt, és emlődaganata.További vizsgálat szükséges, egy ultrahangot javasolnak. Mást egyenlőre nem. Köszönöm a gyors válaszát.
Akkor a gennyes méhgyulladást már ki is zártuk ...o): Sajnos van még azonban egy sereg betegség, ami okozhatja a leírt tüneteket - és teljesen igaza van állatorvosának abban, hogy egy hasi ultrahangvizsgálattal akár vese-, hólyag elváltozások, és a csonkpyometra fennállása is tisztázható lenne. Remélem mielőbb kiderül a Panni betegsége és meggyógyítható lesz a kutya.
jelige: Beckó
2008-06-03
komondor 1 éves szuka - kb. 1 hete folyamatosan vakarózik, az oldalán (csak itt vakarja) lassan elkopott a szőr. bolha, vagy egyéb másnak nincs nyoma, a neten láttam egy cikket mely szerint nagyon száraz a bőrük, ezért olajos kezelés, kapszulát javasoltak. Kérem, hogy adjanak tanácsot milyen szerrel, kezeléssel próbálkozzak. Köszönöm!
Így is lehet, ahogyan Ön szeretné ... Vegyük készpénznek a feltevését, miszerint nem parazita okozza a tüneteket és kezdje el azzal a szerrel (a nevét megjegyezte?) kezelni a Beckót, amit a neten talált. Ha pár héten belül nem használ, akkor keressen tovább a neten és próbálgasson egyéb szereket. Nem kizárt, hogy egyszercsak megoldódik a probléma ... Én azonban az Ön helyében felkeresnék egy kisállat rendelőt és a tünet kivizgsálását kérném. A leírt tünetet a a bolhán kívül is több egyéb, akár rejtett életet élő parazita mellett bakteriális, gombás fertőzés is okozhatja, de állhat a háttérben akár más betegség is. A csak veszettség ellen oltott, nem ivartalanított kutya részletes kivizsgálása adhatja meg a választ a tünet okára. Ha van diagnózis, akkor lesz hatékony megoldás is.
jelige: Szamóca
2008-06-03
1,5 éves ivartalanított labrador-vizsla szuka kutyusunk férjemnek támadt,úgy nézett ki, mint aki nem tudja mit csinál.Hangra reagált,és szemmel láthatóan elszégyellte magát, nem értette mi történt.Gyakran nyalogatja a tapétát a falról.Érdemes epilepszia irányába vizsgálatokat kezdeményezni? Köszönöm
Érdemes. Akár a klasszikus epilepsziának akár egyéb epilepszia szerű betegségeknek megvan az esélye a leírása alapján. Akár keringési zavar, mérgezések, agydaganat, idegrendszrei fejlődéi rendellenességek is állhatnak az észlelés hátterében. Sajnos csak sok és sokféle vizsgálattal lehet szűkíteni a kört és szerencsés esetben megtalálni az okot.
jelige: Bógáncs
2008-06-03
Kedves Doktór Úr! Egy pulikeverék kutya 4 napja nem tud székelni, a fenekét a födön húza, nem eszik. Eboltás+2 darab féreghajtót megkapta 1 hónappal ezelőtt. Talán a bűzmirigye nem ürül? Mi a teendő?
Talán a bűzmirigye nem ürül. Vagy talán székrekedése van. Vagy talán bélelzáródása, bélcsavarodása, daganata van a kutyának. Az olyan egyértelmű dolgokat, mint a puli szőrének koloncos elszenyeződése gondolom kizárhatjuk, mivel az már messziről fel szokott tűnni a tulajdonosoknak. Abban lehetünk csak többé-kevésbé biztosak, hogy nem veszett a kutya és hogy nem bélférges - mivel a kötelező ellátását megkapta. A teendő a kutya részletes kivizsgálása kell, hogy legyen.
jelige: Panni
2008-06-03
Rengeteget iszik és pisil, de mostmár reggelre bepisil. A vérkép jó eltérés csak HGB-ben eredménye:197,0 PCV: 57,9 MPV: 16,5 pct: 0,702 ALT/GPT:167 ALKP:481 Alfa-amiláz 1473 Fruktózamin: 1,65 Totál KoleszteriN:8,3 LDH:359. Csak az eltérő eredményeket írtam le. Nem tudom mire vélni ezt a betegségét, levertség nincs, étvágya van, az orra száraz de az orraluka nyirkos. Rengeteg pénzt költöttem rá, de már nincs több, egyenlőre.
Sok betegség tünete lehet a sok vízivás, gyakori vizelés. Gyakorlatilag bármely lázas megbetegedés, vese-, májelégtelenség, cukorbetegség, gennyes méhgyulladás ... és még egyebek is kiválthatják. Az inkontinencia lehet, hogy nincs kapcsolatban az eredeti megbetegedéssel és mondjuk egy önálló gerincelváltozás jele. Megértem, és elhiszem, hogy már eddig is pénzbe került a kutya kivizsgálása, de én a leírtak alapján biztosan nem tudom megállapítani, hogy mi a baja. Állatorvosa mit mondott? Van diagnózisa, vagy további vizsgálatok kellenek a továbblépéshez? 1);
jelige: Sky
2008-06-03
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 7 hónapos bernáthegyi kutyám egy elég csúnya bőrbetegségben szenved. 1-2hónapja kezdődött, a hátán ritkulni kezdett a szőre, majd kis kütések jelentkezteztek rajta, állatorvosunk antibiotikumos (augmentin-2 hétig napi 2x1) kezelést ajánblott. Bőrkaparékot vett aminek eredménye gombás fertőzést hozott ki erre lamisil tablettát kapott és nizoralos fürdetést javasolt. Mindent betartottunk, de a fürdetés után a kutya állapota rosszabodott, vörös kiütések, hólyagok borították el szinte az egész testét. Ismételten kihívtam az orvost, aki szerint a kutyámnak bolhanyál allergiája van. Ő a kiütéseket, sebeket (már ezek is kialakultak a kutyán) ezzel magyarázza, szteroi tbl.adott be neki és betadinos ecsetelést javasolt. Ami egy bernáthegyi kutyánál nem egyszerű. Már egy hete kezelem a kutyát nap mint nap, de az állapota nem javul, ismét vannak rajta sebek. Már nem tudom mit tegyek kérem segítsen/segítsenek. Előre is köszönöm segítségüket.
Sajnos kutyán is igen sokféle betegség okozhat szőr-, és bőrtüneteket. A részletes kivizsgálást szinte soha nem lehet otthon elvégezni. Szerintem indokolt lenne bőrgyógyászati esetleg endokrinológiai szakrendelést felkeresni mondjuk az Állatorvostudományi Egyetemen (Dr Thuróczy Julianna, 478-4100).
jelige: orbika
2008-06-03
Szép napot! 10hetes westinknek vérzik a bal füle.Mitöl lehet?Kivakarta talán?
Hát az nem kizárt. A kérdés már csak az, hogy miért vakarja. lehet benne toklász, parazita, batériális, gombás eredetű gyulladás, allergia, fényérzékenység, endokrin betegségek és még elég sokminden állhat a háttérben. Állatorvosa tudja tisztázni a felmerülő kérdéseket.
jelige: Szamy
2008-06-03
Anyukámék 3 éves Bolognese szuka kiskutyája múlt hét pénteken esett át az ivartalanítási műtéten ( méh + petefészek ). Először szombat este evett húslevest és abba néhány szem tápot. Ami aggaszt, hogy azóta nem volt széklete és a kedélyállapota sem jó, vagyis egész nap fekszik, nem sétálgat, mozgolódik. Az orvos tanácsára tegnap este étolaj lett keverve a vacsorájába, ami nem hozta meg a székletet. Lehet hogy a székrekedés miatt ilyen egyhangú a kiskutya viselkedése? Tanácsát kérném, melyet azonnal átadok szüleimnek. Én már ezt nem bírom tétlenül nézni, nagyon aggódom Szamykéért. Tanácsát előre is köszönöm.
Az operáló állatorvost kellene értesíteni a Szamy állapotáról. Ő vizsgálatok utján tudja majd tisztázni, hogy kell-e bármilyen gyógyszeres beavatkozás a mielőbbi felépülés érdekében.
jelige: lábtörés
2008-06-03
Tisztelt...! Van egy 7 hónapos boxer kutyám eltört a lába és meg kellett műteni 4 napja történt a műtét de még mindig dagadt a lába gyógyszert kap. Az a kérdésem hogy ez természetes e és hogy mikor fog múlni a dagadás és mikor kezdi majd használni a lábát ilyenkor a kutyus? Válaszát előre is köszönöm!
Azon nem csodálkozom, ha néhány nappal a műtét után duzzadt az operált végtag és nem tereli a kutya. Ahogyan emberek esetében úgy egy kutyánál is vannak olyan esetek, hogy hetek-hónapok kellenek a gyógyuláshoz. A további kérdéseit sem tudom megválaszolni, még akkor sem tudnám, ha megírta volna hogy melyik csontja törött el, és milyen műtéti megoldást alkalmazott a kolléga. Ő viszont mindenkinél jobban ismeri az esetet, és biztosan kielégítő választ képes adni.
jelige: Zsepi
2008-06-03
Tisztelt Doktor Úr! Egy éves Westi kiskutyám ”felnyalt” valami fertőzést, amitől hányt meg hasmenése volt. Voltunk orvosnál, most már jobban van, elmult a hányás, hasmenés, de még idönként csunyán köhög. Lehet e mézes kamila teát adni a kutyának, vagy ha esetleg tudna valamit javasolni, hogy mit adjak neki azt megköszöném.
Nincs akadálya a mézes kamilla itatásának sem - ártani nem fog és nem kizárt, hogy segít is a tünetek elmulasztásában - de legokosabban akkor járna el, ha jelezné állatorvosának a fejleményeket. A köhögést ugyanis számtalan akár súlyosfokú betegség (szívelégtelenség, légcsőszűkület ..) is okozhatja - amit a mézes tea nem gyógyít.
jelige: zs
2008-06-03
Üdvözlöm! Egy hét hetes bischon havanesem kiskutyám van. Az lenne a kérdésem, hogy mikortól fürdethetem? Kell e most rögtön a hazahozatal után kezdeni a fürdetést, vagy van valamilyen minimum időszak, ameddig nem célszerű ? Másik kérdésem a bolha és kullancsírtásra vonatkozna. Kérem írja meg, hogy Ön szerint milyen fajta terméket válasszak, ami jó a kutyusnak.
Nincs életkori korlát a fürdetésnél, akár újszülött kutyák és macskák is fürdethetőek - ha indokolt. Kutyát akkor indokolt fürdetni, ha bármely nehezen eltávolítható, esetleg bűzös anyaggal szennyeződött a szőre/bőre, vagy bőrbetegség miatt (parazitás, gombás fertőzés ..) állatorvosa gyógysamponos terápiát rendelt el. Külső parazita ellenes szerek arzenáljából (cseppek, spray-k, nyakörvek ...) választhat célszerűen állatorvosa segítségével a kutya környezetének fertőzöttsége alapján.
jelige: Riki
2008-06-03
Van 1 db 6 hónapos kan németjuhász kutyám ,erős csontozatú,játékos,vidám.Nem volt soha látható,észrevehető betegsége.Egészségesen fejlett.Ma néztem a fogát hogy hogy váltja és láttam hogy a maradandó,már kinőtt eggyik szemfogán a zománc le van pattanva,és a helye 1 kicsit sárga.Miért van ez? Nem érzékeny neki.Enni amikor csontokat kapott akkor olyan volt amit el tudott rágni,és amit nem azt ott hagyta.Étkezése nem változott,jó étvágya van.
A fog zománca lepattanhat akár amiatt is, ha a kölyök odaverte a fejét valami kemény felülethez, de akár kő-, fém-, csont rágása is eredményezhette a zománchiányt. nem megfelelő táplálásból eredő zománchibák esetleg hajlamosíthatják a kölyköt hasonló balesetekre.
jelige: csípődiszplázia
2008-06-03
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 1,5éves diszpláziás Golden Retriever kutyám. Bal hátsó lábára súlyos csipődiszpláziás. Elvittem 2 ortopédiai specialistához is, de sajnos teljesen eltérő diagnózist adtak a sántaságát és a lehetséges fájdalmait illetően. Én nem látom, hogy sántitana, de abban nem vagyok biztos, hogy nincsenek e fájdalmai. Hogyan tudnám esetleg én megvizsgálni, hogy vannak-e fájdalmai, ugyanis ez a feltétele a műtéti beavatkozásnak, abban ugyanis egyet értettek az orvosok, hogy csak akkor szabad műteni, ha fájdalmai vannak.Milyen tapasztalatai vannak a teljes csipőprotézis beültetésével? Milyen előnyei ill. hátrányai lehetnek? Egy ilyen műtét után teljes értékű és hosszú életet élhet egy kuyta? Válaszát előre is köszönöm!
Szerintem Ön nem tud olyan vizsgálatot elvégezni, ami alapján eldönthetné a két specialista vitáját. A csípőízületi diszplázia esetében legalább 4 féle műtéti eljárás közül kell kiválasztania állatorvosának a legjobb megoldást nyújtó beavatkozást. Az esélyeket és a megoldások várható eredményét is állatorvosa tudja legjobban megítélni - nekem erre semmi esélyem nincs. Én az Ön helyében mindkét orvosnál visszakérdeznék a véleményükre, és ha kell újabb ismételt vizgsálatokat végeztetnék a pontosabb diagnózis és az ideális megoldás érdekében.
jelige: pit6161
2008-06-03
tiszteltt doktorur vagy nö.A kutyám szuka 1honapja nem kivánatos párzás történt nem tudom sikerült -e? Nem is az a baj megnöt a hasa és 1hete betegség jelét láttam rajta .Munkábol hazaérve tapasztaltam hogya kutyám üdvözlés után össze eset de utána lábra állt.A Mostani napokban gyengeséget láttam rajtta .Másanap szombaton el vittem egy állat orvosnöhöz ,Aki egy ilyen nevügyogyszert adot xiclav hogy szedje szombaton már rosszabbul volt .Jo hogy a vasárnapot tul éltte .Véres váladék jöt ki belöle rozsa szies piros .A szemme váladékozot enyhén szük látása volt nem lehetet látni a barna szemmét csak ilyen véraláfutást. sokat iszik , keveset eszik néha öklendezik hányás fehéres .Ma hétfö reggele már jobban volt futkározott játszottam vele. Hétföre be rendelt vérvétele.Meg is történt meg utrahangoztta és azt mondta méhgyuladáásavan meg kell müteni .juni 2ig adjak rá választ holnap lenne a mütét .A vérvétel eredmény még nem volt meg . Ma el vittem egyí másik orvoshoz is ö jobba n meg vizsgáltta és egy nemi váladék mintát is csinált holnap lesz eredmény 15-18ig érdeklödhetek ?Azt szeretném kérdezni ki lehet -e a mütéte kerülni a méh kivételt? Kérem a segitségét tanácsát mi elöbbi válaszát élet töntése érdekében köszönöm
Nem gondolom, hogy érdemes lenne tovább halogatni a kutya műtétjét. Ha jól értelmeztem a sorait, akkor a kutya nem vemhes, hanem gennyes méhgyulladása van - ami hosszú idő alatt tönkreteszi a veséjét, máját. Fiatal tenyészállatok esetében van ok arra, hogy gyógyszeres kezeléssel próbáljuk visszafordítani a folyamatot - de még ezekben az esetekben is van, hogy a végén mégis meg kell operálni a szukát. A kutya élete érdekében szerintem csinálják meg a műtétet, hiszen ez ad igazi esélyt a teljes és végleges gyógyulásra.
jelige: Silver
2008-06-03
Szerintem túlzottan hullik a szőre, és már pár hónapja ami végülis normális is lehet hiszem tavasz van... Lehet túl aggódom de van olyan hogy megfogom a ”grabancánál” és egy nagyobb adag is a kezembe marad. Ezenkívül nem lennemző hogy szőrt hányna.
Valóban nem egyszerű annak megállapítása sem, hogy normális mértékű szőrhullásról van-e szó, vagy időszakosan felerősödött szőrhulláűsról (vedlésről), vagy legrosszabb esetben betegség tünetéről-e. A helyzetet némileg nehezíti, hogy gyakorlatilag bármely (!) betegség esetében jelentkezhet kóros szőrhullás tünetként. A legokosabb az lenne, ha állatorvosa véleményét kérné a kérdés eldöntéséhez.
jelige: laramidia
2008-06-03
Jó napot kívánok! Barátnőmmel van egy rhodesiai ridgeback-ünk aminek a hátán nőtt egy púp. Megműtötték, lement és újra feldagadt. Az orvos azt mondta lehet, hogy dermoid sinus. Ezzel a betegséggel kapcsolatban szeretnénk minél többet megtudni (hogyan öröklődik recesszíven-dominánsan, mennyi idő míg elmúlik, elmúlik -e egyáltalán, tenyésztésből ki kell-e vonni, stb.)Várjuk minél előbbi válaszukat! Köszönettel:
Az irodalom sem egységes a dermoid ciszták öröklésmenetében. Annyi látszik bizonyítottnak, hogy öröklődő bántalomról van szó, tehát az érintett egyedek tenyésztésből való kizárása ajánlott. A dermoid ciszta nem múlik el magától. Sebészeti kimetszéstől várható a végleges gyógyulás. Előtte van értelme a cisztát kontrasztanyaggal feltölteni és töbirányú röntgenfelvételeket, vagy CT vizsgálatot végezni a ciszta kiterjedésének megismerése céljából. A hálón a Rhodesian, dermoid sinus, vagy dermoid cyst kulcsszavak beütésével további információhoz juthatnak.
jelige: nyíregyháza
2008-06-03
a panasza a kutyámnak az hogy három napja megy a hasa,valamikor ugy mint a viz és valamikor meg véres rendesen véres a széklete de nagyon hig és alig eszik és csak tápot adunk neki
Mielőbb fel kellene keresnie az egyik nyíregygházi rendelőt, hogy a kolléga kideríthesse, hogy a szóbajöhető néhány tucat betegség közül az Önök esetében konkrétan mi is okozza a gondot. A klinikai vizsgálatok mellett nem kizárt, hogy székletvizgsálat, vérvizsgálatok, esetleg képalkotó is kell a diagnózis megszületéséhez. Ha lesz diagnózis, akkor remélhetőleg lesz eredményes kezelés is.
jelige: Ricky
2008-06-03
Tisztelt Doktor Úr! 4,5 éves német juhászkutyám bal szemén 1 hete vettem észre egy dudort. A szem középtengelyétől kifelé a fülek irányába helyezkedik el a pici piros pont. Amennyire tapasztaltam a kutyát nem zavarja, nem változott semmit a viselkedése ugyanolyan mozgékony, mint azelőtt, az étvágyával sincs gond. Elvittem állatkórházba, ahol kapott szemcseppet, ennek a használatát ma kezdtük el, ezért a hatásosságáról még nem tudok mit írni. A vizsgáló állatorvos szerint lehet valamilyen sérülés, vagy valami komolyabb, esetleg daganat. Azért idegesít a dolog, mert a másik szemén is mintha kezdene kialakulni ez a valami. Ami talán még fontos lehet, hogy állandóan csipás a kutya szeme. Várom válaszukat, tanácsukat. Egy aggódó gazdi
Valóban nem megnyugtató, hogy a kezelés ellenére nem javukl a helyzet, sőt a másik szemen is elváltozás alakult ki. A teendő ilyenkor is csak az lehet, hogy értesíti állatorvosát. Felteszem, hogy a szemészeti kivizsgálás mellett fog érvelni, amit vagy ő maga, vagy egy szemész specialista kolléga fog elvégezni. Az eredmények tudatában érdemes dönteni a kezelésről. Nem kizárt, hogy műtéti megoldás is szóbakerül.
jelige: szomokrkodó 2.
2008-06-03
Tisztelt Doktor úr/Nő! Köszönöm a válaszát, ilyesmitől féltem én is...Egész nagy körben kiteszek cetliket majd, hogy keresem, nem tudom,mekkora területre menekülhetett el szegénykém...Hát, a pokolba vezető út biztos, hogy jószándékkal van kirakva: épp azért hoztam el a cicát arról a helyről,mert egy hete véres nyakkal jött felém élelemért..Fene gondolta, hogy kiverekszi magát az Ady Endre út végén a hordozó ládából... Pokoli arra gondolnom, hogy egy rossz döntésem miatt most éhes, szomjas lehet valahol egy macska, akit én szinte sajátomként szeretek hetek óta, és etetek is...Illetve csak múlt az idő.. Ha arra a részre, ahol utoljára láttam kiteszek cédulákat, talán van remény? Köszönettel várom válaszát:
Igen, nemcsak néhány nap, van, hogy hetek múlva kerül meg egy-egy elveszett macsek. A környék körbehirdetése és személyes érdeklődés útján lehet a legtöbbször eredményt elérni.

<< <  308 / 476 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379