Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: levertség
2008-07-28
Jónapot az lenne a problémám hogy a 4 hónapos vizslám 1 napja nem eszik semmit, és csak fekszik! Most nőnek a fogai, nem tudom hogy ez számít valamit Az inye kicsit sötétebb mint lenni szokott, és cak holnap reggel tudom elvinni orvoshoz.
Régi hiedelem, hogy a kölyök macskák és kutyák a fogváltás ideje alatt bágyadtak, lázasak, betegek. Az igazság az, hogy egészséges kölykök esetében a fogváltás szinte észrevehetetlenül zajlik, semmi tünetet nem okoz. Az Önök esetében sem ezzel lesz a baj. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy 4 hónapos kölyök kutya milyen oltásokkal kellene, hogy rendelkezzen. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja kideríteni a betegségét és ezután tudja kezelni a kutyát. Jól teszi, ha még a mai napon elviszi őt állatorvosához.
jelige: aggódom
2008-07-28
1 éves kan macskám van.Áprilisban lett ivartalanítva.Péntek óta véres foltokat hagy maga után.Olyan pózt vesz fel,mintha pisilna.A vizelete és széklete tiszta.Kevesebbet eszik,de a hangulata nem változott,sokat játszunk,de nem rohangál annyit mint szokott,amúgy nagyon aktív cica.Kérem válaszoljon mert nagyon aggódom.Köszönöm.
Jogosan aggódik. A leírása alapján a fiatal herélt kandúrnak alső húgyuti szindrómája lehet. Állatorvosa tudja megerősíteni, vagy elvetni a gyanúnkat, illetve diagnosztizálni a cica baját. A kezelés ügyében is ő lesz a megoldás.
jelige: Alex
2008-07-28
Van egy kan 9 hónapos Westi fajtáju kiskutyusunk. Kb. 2-4 hete kanos de sajnos nem tudjuk , hogy kutyusunk ivaréretté vált-e vagy nem. Azt szeretném megkérdezni ,hogy a kutyát pároztathatjuk-e vagy nem, ha nem akkor mi a megoldás erre a gondunkra.
A kutya biztosan ivarérett, hiszen a normálisan fejlett kistestű kutyák már 6-8 hónapos korukra ivaréretté válnak. Tenyészérett azonban csak kb 1.5 éves korára válik egy kistestű tenyészkan. Az Önök esetében azonban biztosan nem a fedeztetés megkezdése lehet a megoldás. Ha egy kan elkezd fedezni, akkor rendszeresen keresi, hajtja a tüzelő szukákat - azaz állandósítják a problémát, a kutya szökőssé, kezelhetetlenné válhat, maszturbációt kezdhet. Az ivartalanítással tudják a leghatékonyabban kezelni a problémát.
jelige: Tapi
2008-07-28
Tisztelt Cím! Vagy egy Macskám, amelyiknek kb 1 hete szinte majdnem folyamatosan elöl van a pilogóhártyája,úgy kb. a szeme negyedéig! Ha jól tudom ez betegséget jelez,de ezenkívül semmi mást nem vettem észre rajta, ugyanúgy eszik,dorobbol, játszik! Ez veszélytelen, vagy mutassam meg állatorvosnak,mert biztos, hogy beteg? Előre is köszönöm válaszukat! Üdvözlettel:
Szinte bármelyik betegséghez társuló tünetről van szó. Bármely lázzal, kiszáradással járó betegség esetén előesik a macskák 3. szemhéja (pislogóhártya) és enyhefokú kötőhártyagyulladások esetében is ez a helyzet. Állatorvosa felkeresése a tünet ürügyén is melegen ajánlott, valamint egy kijáró macska esetében a rendszeres parazitamentesítések, védőoltások is fontosak. Az ivartalanítás időpontját is meg tudnák beszélni.
jelige: Segítség!!!
2008-07-28
Üdv!!! Vettem 3 napja egy 14 hetes csivavát. Nem akar sem enni sem inni. Csak csipeget. Folyadékkal úgy tudom itatni hogy fecskendőbe szívok fel vizet és azt nyomom bele. Kérdeztem az előző tulajdonost hogy mivel etette,de még azt sem akarja enni. próbáltam tejjel itatni azt eleinte fogyasztotta de attól ment a hasa. Viszont mostmár az sem kell neki. Játszani játszik, de viszont nagyon sokat alszik. A kedve egyre jobb mióta hozzám került, de enni akkor sem akar. Orvoshoz elvittem de ott aztmondta hogy csak az új hely és csak megkell szoknia. De szerintem azért a folyadékot fogyaszthatná. A széklete tiszta volt nemvolt sem véres és nemvolt benne semmi. Igaz hígvolt de nem annyira. Ja és nagyon könnyes a szeme. Mivel nemismerem ezt a fajt csak most ismerkedek vele és tanulom hogylehetnék nagyon jó gazdi ezért szeretném ha mihamarabb kapnék választ hogy mit tegyek vele, elvigyem e esetleg orvoshoz vagy télleg csak a megkell szoknia az új helyzetet. Ezért télleg szeretném mielőbbi válaszát nehogy valami baja legyen. Köszönöm előre is. Üdvözlettel:
Ha a kutya korához képest megfelelően fejlett, nem sovány, nincs kiszáradva - akkor nincs egyéb teendője, mint a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések beadatása a kutyának, és befejezheti a kényszertáplálását és kényszeritatását a kölyöknek. Ha valóban alultáplált, esetleg kiszáradt a kölyök - az természetesen részletes vizsgálatokat, diagnózist és kezelést igényel állatorvosánál. A szemtünetekre és hasmenésre is hívja fel állatorvosa figyelmét.
jelige: Murphy
2008-07-28
Üdvözlöm! Tanácsát kérném, van egy 2 éves labradorrom . 4 hónapja duzzanatot vetünk észre a nyakánál, nyálmirigy cisztát állapítotak meg nála, 3 naponta jártunk, hogy leszívják a váladékot és antibiotikumot kapott, ez 3 héten keresztül, ezután megmütötték, ez kb. 4 hete volt. a nyakánál nagy ,tenyérnyi kemény ,,gömb” alkult ki ami kicsit a füle felé felhúzodott, most úgy tűnik mintha kezdene lassan zsugorodni. közérzete jó, étvágya kiváló a duzzanatot eltekintve tünetmentes. Tanácsát kérném , hogy tudnék segíteni kutyámon, esetleg újabb műtét vagy várjunk bizonyos ideig? Ön mit tanácsol? köszönettel:
Én csak azt tanácsolhatom, hogy kérdezze meg a műtétet végző állatorvosától, hogy mit gondol a kutya jelenlegi állapotáról, indokoltnak tart-e további kezelést, műtétet. Az eltávolított képlet szövettani eredménye, a kutya friss vizsgálati eredményei szerint lehet, hogy semmi teendőjük nincs, és lehet, hogy gyógyszeres utókezelésre, vagy újabb műtétre van szükség.
jelige: nyüszítőkiskutya
2008-07-28
Van egy 5 hetes keverék kiskutyám és ha épp nem alszik egész nap nyüszög, vonyit és mikor megy a fenekét húzza. Elösször bolhára gynakodtunk de vettünk neki nyakörvet és már szinte nincs is benn és mégis csinálja. Mi lehet ennek az oka?
Tudnia kell, hogy egy frissen elválasztott kölyök sokszor és sokat nyüszít. Sokat kell foglalkozni vele ... A bolhairtás mellett a kölyöknek rendszeres féreghajtásra és lassan első védőoltására is szüksége van. Keresse fel állatorvosát. Honlapunk Tudnivalók rovatában még talál hasznos olvasmányokat.
jelige: beteg ”Vörike”
2008-07-28
Van egy szép vörös cicám már régóta öklendezik és mostanában sokszor hányik.Pár napja kialakultak nálla fekete foltok az orrán ,a szájában és a torkában valamint a szeme sarkában.Már mindenhol utánna néztem a neten hogy mi lehet a baja de sajnos semmit nem találtam.Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel:
Pedig a szép vörös cica hányogatására a neten is legalább százféle betegséget kellett volna találnia. Csak nem kell feltétlenül összefüggést keresni az ettől teljesen független bőr-, és nyálkahártya pigmentfoltok jelenlétével. A rendszeresen védőoltásban részesített, parazitamentesített, ivartalanított és helyesen táplált macskák jó eséllyel 15-22 évig élnek egészségesen. A másként tartott társaik 2-5 év alatt elkopnak. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy kijáró macskának miféle oltásokra lenne szüksége.
jelige: t malac
2008-07-28
jonapot.a tengerimalacot lehet furdetni???
Lehet, de minek ?!
jelige: Nergál
2008-07-28
Üdvözletem! A következő a problémánk, van egy 2 és fél éves, ivartalanított, nagyon jól tartott kandúrunk, aki most már második napja folyamatosan nyáladzik. Értem ez alatt azt hogy kissebb tócsákat hagy maga alatt, eddig még soha semmi probléma nem merült fel vele kapocsolatban, most is csak az ébersége valamint az étvágya lankadtt. Ezen kívül tegnap kissé homályos volt az egyik szeme, ez már elmúlt, szerencsére. Talán valami bogarat ehetett meg és enyhe ételmérgezése van? Mi a teendő? Előre is köszönök minden szót, amit válaszul kapok! Nagyon szeretjük ezért ha nincs javulás, minnél elöbb elvisszük orvoshoz!
Olyan banális dolgok, mint a szájüregben, garatban elakadt idegentest (csont ...) is tud folyamatos nyálcsorgást előidézni. Természetesen több szájüregi betegség (fog-, fogmeder-, íny betegségek, fekélyek, daganatok ...) nyálmirigy gyullaáds, ciszta is járhat ilyen tünetekkel. Mérgezések esetében is gyakori a nyálcsorgás. A benntartott cica esetében a veszettség tünete remélhetőleg kizárható, de nyers sertéshús etetése esetén az álveszettség (Aujeszky-kór) szintén okozhat nyálfolyást. A tünet elkülönítése véleményem szerint mindenképpen részletes állatorvosi vizsgálatokat igényel.
jelige: Mia 2.
2008-07-28
Tisztelt Doktor Úr! Nem szeretném ivartalanítatni a kutyámat!!!Miért tenném,tenyészetni szeretném!!! Köszönöm,hogy válaszolt a kérdéseimre.
Ezesetben eredményes felkészülést ill. felkészítést kívánok Önnek és a Miának és eseménymentes, boldog babázást.
jelige: sasikazazija 3.
2008-07-27
Kedves Doktor úr! Köszönöm, a cica teljesen jól van, bár a kefirt azt nagy undorral fogyasztotta el, egy fecskendő segítségével, mert magától nem ette:( A táp és az undok étkezések azonban hasznosnak bizonyultak. Majd, ha lesz gyerekem, tudom merre köpi ki elsőre valaki a belényomott pépet... Most adok neki egy hét után, kis konzervet is, hátha helyreáll köztünk a családi béke! Köszönöm a tanácsot! Jó munkát, szép nyarat! üdvözlettel
Sajnálom a kellemetlen élményeit a kefír diétával kapcsolatosan, a macskák nagy része önként és szívesen elfogyasztja a kefírt és yoghurtot. De ők sem egyformák ... Örülök, hogy jól van a cica. Hasonló szépeket kívánok én is viszont.
jelige: Gucchi
2008-07-27
Nyaralás alatt, 2-3 napja, a kutya néha remeg, és levert, enni eszik, de keveset. Nem hány, és a széklete is rendben van. Mi lehet a probléma? Előfordulhat nála epilepszia? Előre is köszönöm válaszát.
Az epilepszia sem kizárt, mint ahogyan az összes többi betegség sem ... Olyan általános tünetekről ír, ami gyakorlatolag bármely betegség esetében előfordulhat. Állatorvosa részletes vizsgálatok elvégzésével tudja megállapítani, hogy mi a gond a Gucchi-val és, hogy miként kell kezelni.
jelige: Kundi
2008-07-27
Azt szeretném kérdezni hogy normális dolog-e ha a cicámnak 3 napja eltávolitották a méhét és a petefészkeit,de igy is ha simitom emeli a farkát és a kandúrunk is rá akarna mászni! És ráadásul ugyanúgy dörgölőzik és nyávog mint amikor tüzelt!
Tüzelt a macska a műtét idejében? Vagy esetleg vemhes volt, gennyes méhgyulladása volt? Előfordulhat, hogy még néhány napig a tüzelés jeleit mutatja a cica. Az ösztrogének néhány nap alatt bomlanak le a szervezetében. Ha ugyanez a helyzet egy hét múltán is (varratszedéskor), akkor jelezze állatorvosának.
jelige: Mia
2008-07-27
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Van egy szuka francia buldogom és elméletileg hasas. Azt szeretném megkérdezni,hogy meg e tud magátó elleni vagy császároztatni kell? kaparom akkor ott kopasz lesz tegnap óta azt vettem észre,hogy nagyon hullik a szőre és a hátán egy kis foltokban már kihullutt(ilyen barnás pörzsönyés van neki a hátán)és ha megkaparom akkor lejön.Mitől lehet ez kérem segítsen. Köszönettel
A francia bulldogok legtöbbször nem képesek segítség ill császármetszés nélkül megelleni. A szőrtüneteknek sok tucat oka lehet (atópia, parazitás betegségek, allargiás betegségek, batérium-, gomba okozta fertőzések, endokrin betegségek ... egyebek). Részletes vizsgálatokkal lehet megállapítani, hogy a szóbajöhető kórok közül mi jelentkezett a kutyánál. A csak veszettség ellen oltott szuka felkészítése az eseményekre szintén állatorvosi feladat. Ha nem érez elég felkészültséget magában és a kutyát sem tudja felkészíteni a feladatra - akkor a legokosabb döntés a szuka ivartalanítása lenne. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még olvashat hazsnos dolgokat.
jelige: Öreg kutya
2008-07-27
Tisztelt Doktor Úr! Kutyám 11 éves lesz augusztusban. Sajnos egyre nehezebben áll lábra, előszőr húzza magát az első lábaival, majd egy lendülettel tud már csak felállni. A szemét is naponta többször is tisztítom, mert óriási csipái vannak. Elvittem állatorvoshoz, de csak annyit mondott, hogy ez természetes az öreg állatoknál. Én mégis aggódom, mert látom rajta, hogy a fiatalabb kutyával még játszana, még ő is ugrálna (ha tudna) és nagyon bánatos és levert mert nem képes már rá. Sétálni sem nagyon tudom elvinni, mert nem bírja a kisebb távokat sem. Így marad neki az udvar. Sajnos az állatorvos nem tudott semmi tanácsot adni, hogy hogyan tudnám megkönnyíteni neki az állapotát. Vagy legalább is, hogy könnyebb legyen neki elviselni az öregedést lelkileg. Várom mielöbbi válaszát! Tisztelettel: Egy aggódó gazdi
Nem tudom elhinni, hogy állatorvosa sem a szemtünetek, sem pedig a fájdalmas ízületi betegségek megoldására ne adott volna ötleteket. Lehet is és kell is legalább tüneti kezeléssel csökkenteni az öregedéssel járó kellemetlen betegségeket. Szinte bizonyos, hogy szemcseppek és gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító szerekkel az öreg kutya állapotán lehet javítani. Ha helybéli állatorvosa nem tud segíteni, akkor vigyék el az öreget egy közeli rendelőbe, ahol vizsgálatok után ellátják gyógyszerekkel.
jelige: Borzas és Varek
2008-07-27
Borzas és kis barátja néhány napja került hozzánk.Itt most Borzassal van a gond.Mikor hozzánka került lesoványodott és beteg kiscica volt. Most egy idő után már jól táplált macsek,de az utóbbi időben rettentő sokat tüsszögött és hiába kap gyógyszert nem hajlandó meginni (tejbe van belecsepegtetve). Napok óta nem eszik és iszik.Mi a lehetséges betegség amitől szenved?Mi rá a gyógyír? Kérem sőrgősen válaszoljon nekem mert eggódom a cicámért.
És mégis, mi az a gyógyszer, amit csepegtet a cicának?! A legnagyobb valószínűség szerint a fertőző macskanátha nevű betegségben szenved a cica a leírása alapján. Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a cica állapota. Ő tudja beigazolni a gyanúnkat és meggyógyítani is a cicát.
jelige: szami
2008-07-27
Tisztelt Doktor Úr! A kutyám hátsó fogain megvastagodott fogkő alakult ki és felette vékony sávban vörös az ínye.Milyen eljárással/eljárásokkal lehet ezt kezeltetni?És körülbelül mekkora költséggel járna? Előre is köszönöm a válaszát.
A leghatékonyabb módszer szerint a kutya felületes elaltatását követően ultrahangos fogkőeltávolítást kellene végezni. Amennyiben súlyosfokú fogínygyulladás is van a kutyán, úgy antibiotikumos utókezelés is ajánlott lehet. Állatorvosa étrendi tanácsokat illetve táplálékkiegészítőket is ajánlhat a fogkő újraképződésének a megakadályozására. A költségek 5-15 eFt között lehetnek valahol.
jelige: Apolló
2008-07-27
Jó napot!A kutyám kb 5 napja nem eszik,csak nagyon keveset iszik,láza a legutóbbi méréskor nem volt.Széklete volt,de az is nagyon kevés és a színe fekete.Egész nap fekszik,és úgy néz ki mindkét szeme kötőhártyagyulladásos.Kapott kezelést,de az állapota nem javult.Gyomorfekélyre gyanakodnak. A segítséget előre is köszönöm!
Jó lenne a gyanút részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, képalkotók ...) megerősíteni, vagy elvetni, illetve diagnózishoz jutni a kutya ügyében. Ha lesz diagnózis, akkor lehet a kutya esélyeit és a kezelés módját megbeszélni.
jelige: Pancsika
2008-07-27
Tisztelt Doktor Úr! Három éves, mopsz, lány kutyusomon (mellkasán) kb.fél éve egy gombostűfej nagyságú fekete bőrelváltozást vettem észre.(A kutya szőre bézs színű,bőre rózsaszínes.)Ez a pici fekete pont mára kb.0,8 cm átmérőjű kör alakú ”anyajeggyé” változott,belőle szőrszálak nőnek ki.Mi a teendő ebben az esetben?Le kellene-e vetetni vagy ezzel csak bajt okoznék neki?Az orvosunk nem foglalkozik a problémával.Köszönettel
Ha állatorvosa véleménye szerint ártalmatlan pigmentfoltról van szó, akkor talán ezért nem tanácsolja eltávolítását ... A kutya részletes vizgsálatával, és aképlet citológiai vizgsálatával lehet kideríteni, hogy miről van szó. Ha megvan a citológiai diagnózis, akkor érdemes dönteni a kezelésről, esetleges műtéti eltávolításról. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még a témában.
jelige: 345781
2008-07-27
TISZTELT DOKTOR ÚR! KÉRDÉSEM AZ LENE HOGY MACSKÁM ELSŐ FIJALÁSRA CSAK EGYET FIJALT ÉS AZ MEG IS HALT.MOST MEGINT VEMHES ÉS ASZT SZERETNÉM TUDNI HOGY MEGINT IJEN KEVESET FOG E FIJALNI ÉS MEGISFOG HALNI EZ MIJEN VALÓSZINÚ, VÁLLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Senki emberfia nem válaszolhat érdemben a kérdésére. Az biztos, hogy a macska fiatal volt első vemhesülésekor, ilyenkor nagyobb az esélye a vetéléseknek, kora- és halvaszületéseknek is. Állatorvosa vizsgálatokkal tudja tisztázni, hogy egyáltalán vemhes-e valóban a macska, valamint, hogy kellően fejlett-e, nincs-e betegsége a cicának. A legokosabban akkor járna el, ha ivartlanítaná a cicát.
jelige: kitty
2008-07-27
4 éves angol cocker spániel szuka kutyánk rendszereesen hordjuk kozmetikushoz. Kb. 3 hónappal ezelőtt egy ilyen kozmetika után vettük észre a jobb fül alsó részén lévő két külön megjelenő valamit. Kb. 1,5x2 cm , a fül síkjából kiemelkedő, nem tömör tapintatú. A kutyát nem zavarja, nem nő, és bár védjük a fésülésnél nem is vérzik. Az elmúlt időben nem vettünk észre növekedést. Kölyökként (ha emlékem nem csal) volt ott sérülése, amit a tenyésztője meg is mutatott ( a testvérekkel lévő harc okozta). Az állatorvosunk szerint ez bőrdaganat, amit addig nem bánt, míg el enm kezd nőni, és akkor is csak csonkolással lehet eltávolítani. Szerinte ez sem végleges, mert bárhol máshol kijöhet. Jelenleg az átvizsgáláskor nem talált erre utaló jelet. Segítségét és tanácsát előre is köszönjük.
Az én véleményem az, hogy a képlet(ek) citológiai vizsgálatával lenne célszerű megállapítani, hogy az észlelt duzzanatok milyen eredetűek. Számomra a leírása alapján akár vérömleny, tályog, gyulladásos eredetű szövetszaporulat is lehet a kutya fültövén. Amennyiben daganat, annak is jó lenne tudni a szövettani diagnózisát. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: baj:((
2008-07-27
szegény kiscicám elvághatta valamivel a hátsó két lábát mind a 2-ön gennyes a tapancsa mellett nagyon csunya szegénynek fertőtlenitővel kenem bár nem tudom hogy sokat érek e vele mert nem veszem észre hogy javulna..az állatkozmetikus pedig azt mondta 6 hónapos kor elött nem célszerű állatorvoshoz vinnem..most mit csináljak vigyem vagy nem szabad?
Az állatkozmetikusa vagy viccel, vagy nem normális ... Azok a kölyökmacskák, amelyek néhány hetes korukban nem kerülnek el állatorvoshoz, nagyobbrészt meg sem érik a féléves kort. Természetesen vigye állaorvoshoz a cicát. A sérüléseit is ellátja, meggyógyítja - valamint elvégzi a megkésett parazitamentesítését és oltásait is. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja a kijáró macskáknak ajánlott vakcinázásokat is.
jelige: fickó
2008-07-27
tiszteltt doktor ur!van egy foxim 3 éves szőrtüszöaktája van.jártunk vele injekcio kurára sajnos csak ideiglenes volt a javulás.a kutya felén nincs szőr nagyon sok mindent kiprobáltunk már.egy ideje véres a vizelete.az lehet,hogy az injekcio hatására van ez?ez vese problémát is jelenthet?önnek mi a véleménye?az injekcio valami akta ölö méreg volt.és még nem tüzelt a kutya. a másik kérdésem pedig az lenne.van egy 1 éves vizslámegy kennelben volt a foxival amig kinem derült,hogy szörtüszö aktája van.külön kennelbe kerültek ki lett minden fertötlenitve.tudom,hogy minden kutyának van aktája és akkor hatalmasodik el ha van valami más betegsége is.de retegek attol,hogy a vizslám is beteg lesz.tudok tenni valamit ellene?mi a véleménye az advocate-röl, mert ajánloták.előre is köszönöm válaszát.
Valóban a szőrtüsző atkák minden kutya bőrében megtalálhatóak és akkor tudnak helyi, vagy teljes testfelületre kiterjedő elváltozást előidézni, ha a kutyán helyi, vagy szisztémás immuncsökentő betegség, elváltozás érvényesül. Ezért a szőrtüsző atkakór kezelése soha nem kizárólag atka ellenes kezelést kell, hogy jelentsen. A szőrtüsző atkakórt megállapítani a kutya részletes vizgsálatával és bőrbiopsziás (vagy méginkább kimetszett) mintavétellel lehetséges. Ha ez nem történt meg, akkor a tünetekért korántsem biztos, hogy a szőrtüsző atkakór a felelős. Hasonló tüneteket számos egyéb parazita, allergiás kórképek, bakteriális és gombás bőrgyulladás és egyéb alapbetegségek (atópia, endokrin betegségek ...) is kiválthatnak. A vizsla társat gyakorlatilag csak akkor nem kell félteni a fertőzéstől, ha valóban szőrtüsző atkakórja van, vagy egyéb nem ferttőző jellegű bőrelváltozások (allergia, atópia, endokrin betegség ...). Az Advocate egyike a megbízható, hatékony külső parazitaellenes spot-onoknak. Szerintem a kutya részletes vizsgálata kell, hogy megtörténjen a bőr-, és egyéb tünetek tisztázása érdekében.
jelige: egyensúlyozó szerv
2008-07-25
Kedves Doktor Úr! Tegnap előtt este az öreg uszkár kutyusunk összesett, fejével és egész testével balra húz, szemei balra forognak (mintha szédülne). Nem bírja megát megtartani sem. Elrohantunk vele az ügyeletre, ahol igazán nem tudott az orvos mit mondani. Mivel említettük, hogy szívburok csapoláson már voltunk ott kétszer is júniusban, így azt a választ kaptuk, hogy jöjjünk vissza reggel a kezelőorvosunkhoz. Azért egy röntgent ”kikönyörögtünk”, majd azt a választ kaptuk, hogy igen, megint van folyadék a szívében. Még aznap este átrohantunk egy másik orvosi rendelőbe, ahol volt ultrahangos orvos, ha netalántán megint csapolni kellene. Ez az orvos szerint nem volt egyáltalán folyadék a kutyusban, hanem agyvérzést diagnosztizált, és kaptunk 3 injekciót. Reggel a kezelő orvosunkhoz elvittük (mert az orvos is látni akarta, meg mi is jobban bízunk benne), és ő egyből azt mondta, hogy az egyensúlyozó szervével lesz a gond, melyet gyógyszeresen (Medrol, Trental, Milgamma) elég jól lehet kezelni. Persze elmondta, hogy türelmesnek kell lennünk, mert a változás akár 1-2 hét is lehet. Szeretném kikérni az Ön véleményét is, hogy van-e reális esély a gyógyulásra? Sajnos az interneten nem találtam még hasonló esetről sem leírást. Köszönjük válaszát, segítségét:
Állatorvosának teljesen igaza van abban, hogy a tüneti kezelés mellett az idő fogja megadni a választ arra, hogy mennyit javulnak a kutya tünetei és milyen szinten stabilizálódik az állapota. A tüneteket akár a diagnosztizált súlyosfokú keringési betegség közvetlenül vagy közvetve is okozhatta. De akár ettől függetlenül elsődlegesen idegrendszeri betegsége (infarktus, tályog, vérömleny, ödéma, daganat ..) is kiválthat hasonló súlyosfokú idegrendszeri tüneteket. Az esélyek és a végállapot természetesen a kiváltó októl nagymértékben függ. Egy agyi keringési zavar, infarktus (stroke), vérömleny, tályog ... a helyeződésétől, kiterjedtségétől és a kutya általános állapotától függően akár jelentősen javulhat, felépülhet az állat. Ha viszont koponyaüregi daganat ért el egy kritikus méretet és emiatt jelentek meg hirtelen a tünetek, akkor nem kizárt, hogy a leggondosabb tüneti kezelés mellett is előrehalad a betegség és rosszabbodik a kutya állapota. Biztos vagyok benne, hogy kezelő állatorvosa is hasonló véleményen van. Sajnálom a rossz élményeiket és drukkolunk a kutyának.

<< <  308 / 499 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara
2017.10.15
XXII. kerület, Vihar utcából október 14-én megszökött cirmos színű, 2 éves, ivartalanított kandúr cicánk, Tódi (Tódor). Nyakörve nincs, de chip van benne! Félős cica, még soha nem járt kint az utcán. Nagyon várjuk haza! Tel: +36204569939 Pongrácz Zsuzsa
2017.09.13
Elkóborolt kiscicánkat keressük. Rózsavölgyből, az Orsovai utcából (Ady Endre úthoz közel) tűnt el szeptember 03-án. 4 és fél hónapos, szürke cirmos lány macska. Neve Lola, az álla és jobb első mancsa fehéres. Szeme sárgás. Minden szükséges oltást megkapott. A kép kb. 3 héttel ezelőtt készült, tehát azóta kicsit nagyobb lett. Kérem, hogy aki látta, enni adott neki vagy befogadta, jelentkezzen, mert nagyon várjuk haza! Megosztásokat mindenkitől, de különösen, aki Rózsavölgyben, Kelenvölgyben lakik, illetve laknak ott ismerősei, nagyon köszönnék! 06 20 462 9028