Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: rágó
2008-06-22
Szép napot! Kiskutyám a mai napon igen bágyadtan fogadott egész nap el van gyengülve,hányt alig bir menni kicsit habos a szája és mintha nehezen nyelne. Nagyon szeretném tudni mi lehet a baja.
Hát azt én is szeretném tudni ...! Ezeket az általános tüneteket fertőző-, parazitás-, mérgező-, és egyéb megbetegedések tucatjai okozhatják. Mielőbbi állatorvosi vizsgálattal lehet az okot megállapítani, majd ezek után lehet a kezelést megkezdeni.
jelige: tigriske
2008-06-22
a cicusunk 1 éves . pár napja a belső lágy szemhéja állandóan félig a szemén van. 2 napig nem volt itthon és úgy kerűlt elő hogy teljesen gyenge alig áll a lábán de nem látszik semmi kűlső sérülés rajta . nem lázas , eszik iszik rendesen .a kedély állapota viszont nagyon rossz ,kedvetlen és gyenge.
A hosszú élet titka egy kijáró macska esetében főleg az ivartalanítás, rendszeres védőoltások (nem csak veszettség!), parazitamentesítések és a megfelelő táplálás. Így van esély 15-20 évet is élni egy-egy macskának. Mindezek hiányában az oltalan, heréletlen kandúrok 2-5 év alatt elkopnak ... Szerintem, ha „gyenge, alig áll a lábán” ,valamint „kedélyállapota rossz, kedvetlen, gyenge” akkor lázas is lehet a cica. Miből gondolják, hogy nem az?! A teendőjük egyébként mielőbbi állatorvosi vizsgálat és a cica kezeltetése állatorvosukkal. Szinte biztosan fertőző megbetegedése lehet a tigriskének.
jelige: C
2008-06-22
Jónapot! Kétségbe vagyok esve , 2 napja van nálam egy párhetes kislány vadászgörény és hát olvastam egy könyvben h lehet a ketrecébe tenni valami hozzánk tartozó rongyot..mondjuk egy pólót és hát én raktam be neki hogy szokja az illatomat. és úgy csinált vele mintha szopizni akarna.. aztán ma rájöttem hogy NEM... :( elkezdett öklendezni és láttam hogy egy piros anyagot hányt ki nagyon megijedtem hiszen sokat olvastam ezekről az állatokról , mondhatnám h felkészültem a nevelésére. aztán a másik hogy az ürülékébe is találtam! Most nincs semmi olyan jel hogy rosszul lenne mert pár hetes létére jön utánnam, szóval nincs az, hogy begubózik és alig bír megmozdulni.Nem tudom mit tegyek.Nagyon örülnék ha megtudná oldani hogy időben tudjon válaszolni. Előre is köszönöm Dr.Úr!
Hát, most tudtam megoldani, hogy elolvassam a kérdését és rögtön válaszoljak is rá. Nagyon nincs bűntudatom, hiszen a szombat délután kelt levelére sikerült 24 órán belül még vasárnap délután válaszolnom ... A teendője ezesetben annyi, hogy kiveszi a rongyot a göri ketrecéből. Eteti-, itatja az állatkát, játszik vele, mozgatja - és amennyiben bármi (!) szokatlant, furcsát észlel, akkor mielőbb elviszi őt állatorvosához, és elmondja az előzményeket. Ez a „bármi” lehet bágyadtság, étvágytalanság, széklet-, vizelet elmaradása, nyálzás, öklendezés, hasi terime megnagyobbodása, szokatlan testhelyzetek, mozgás ... azaz tényleg bármi. Ha egy-két napot megúsztak szokatlan tünetek észlelése nálkül, akkor fellélegezhetnek.
jelige: kancsi
2008-06-22
Kedves Doktor Úr! Van egy kb. 9-10 fóka sziámi kiscicám. Úgy kaptam kb két hete. Azt látom rajta, hogy kancsal, nem olyan nagyon, de a másik cicáimhoz mérten eléggé látszik. Meg szeretném kérdezni, hogy lehet-e ezzel valamit csinálni és mit vagy ő már ilyen marad? Ha tőle a későbbiekben születnének majd kiscicák, ők is örökölhetik? Válaszát előre is köszönöm! Üdv! Kistappancs
A 8-10 (hetes?) kismacska 2 hetente féreghajtásra szorul és itt a legfőbb ideje első védőoltásának is. Ez minden kölyök macskának kijár, nemhogy egy leendő tenyészállatnak. Kérdezzen rá állatorvosánál, hogy ő is kancsalnak látja-e a kölyköt, vagy esetleg vírusos macsknátha betegségre gondol ezesetben. Azt is megkérdezheti, hogy tisztességesen beoltva, parazitamentesítve úgy kb 1.5 éves korában alkalmasnak tartja-e tenyészállatnak a kandúrt, vagy inkább a kasztrálását ajánlja. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok érdekes olvasmányt talál. 1);
jelige: Tina
2008-06-22
Tina 2 és fél éves németjuhász kutya. Displasia miatt 6 hete a jobb lábán combcsontfejezést végeztek. A műtét jól sikerült, a varrat szépen gyógyul. Sajnos szőrtüszőatkája lett, amit Tiktac-kal kezelek. Aloavera berry nektárt adok belülről, + biovitál vitamin, kívülről betadinos lemosás után Firsttel kezelem a pörköket. A kedve még nem az igazi /nem focizik az edényével/, de ugat, jelez, aktív, nem búslakodik. Kérdésem: az immunrendszer helyreállása után kinő-e a szőre, vagy az atkák a szőrtüszőket elpusztítják? Tina számára ez az állapot nem túl rossz-e?
A szőrtüsző atkakór sokszor nem önnálló megbetegedés, hanem egyéb betegségek, az ellenállóképesség megrendülését jelzi a kutyáknál. A gyógyult egyedekben a szőr a betegség után újra kinő. A kutya pillanatnyi állapotát, valamint esélyeit a teljes gyógyulásra Ön és kezelő orvosa tudja a legnagyobb pontossággal megállapítani. Én most írhatom Önnek, ha akarja, hogy a Tina 2-3 hét múlva már focizni fog az edényével (sőt őszintén remélem is, hogy így lesz), de igazából nem tudom, hogy mikor jön el ez az idő ...
jelige: vakaródzás
2008-06-22
1,5 éves Tibeti Spániel kiskutyám, az utóbbi időben rengeteget vakaródzik. Először bolhára gyanakodtunk, így lefürdettük bolha ellenes samponnal és vettünk neki bolhairtó nyakörvet is de nem változott semmi. A kutya alvóóhelyét is kicseréltük természetes anyagra, hátha arra allergiás. Mi állhat még a vakaródzás hátterében?? Mert azt hallottam, hogy a spánielek hajlamosak az allergiára. Előre is köszönöm a válaszát!
A vakaródzás, szőr- bőrtünetek hátterében számos betegség állhat. Ezek közül, ha jól csinálták, amit csináltak kizárták a bolhás fertőzést és a fekhellyel anyagának a kontakt allergiáját. Ha az allergiáknál maradunk, sajnos a környezetében lévő számos egyéb anyagra is lehet allergiás a kutya, nemcsak a fekhelyének anyagára. Aztán a por-, pollen- és táplálék allergiák is léteznek. A parazitás fertőzések közül, ha a bolhát ki is zárták, maradt még egy sereg (kullancs, rüh, szőrtüsző atka ..) ami kiválthat vakaródzást. Ha elfelejtjük az allergiás és parazitás kórképeket akkor pedig egy sereg baktérium és néhány gomba fertőzését kell említenünk. Ráadásul lehet a kutya veleszületetten hajlamos (atópiás) bőrbetegségekre és sok egyéb betegség (endokrin btegségek, bűzmirigy gulladás, idegrendszeri betegségek, májbetegségek) is okoznak vakaródzást (is). A tünet okát kitalálni szinte lehetetlen. Állatorvosa részletes vizgsálkatokkal tudja szűkíteni a kört, majd megtalálni az okot és ezután meggyógyítani a kutyát.
jelige: sharpi
2008-06-22
T.Dr. Úr! A kutyám 2007 szepmtember óta nem tüzelt,hiába vártuk a tavaszit,szerettük volna fedeztetni,mi lehet az oka hogy elmaradt? válaszát,előre is köszönöm.
Először is azt kell tudniuk, hogy ugyan a szukák zöme évente 2x, 6 havonta tüzel, azonban ez nem kőbe vésett szabály minden egyednél, azaz akár egészséges szukák esetében is előfordulhat, hogy 8-10 havonta tüzelnek. A tüzelés elcsúszásának, vagy kimaradásának azonban számtalan betegség is állhat a hátterében. Egy kutyatenyésztő, ha tenyésszukája nem tüzel - akkor legjobb, ha szaporodásbiológiában jártas állatorvos segítségét kéri. Az Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti Tanszékén Dr. Thuróczy Julianna (478-4200) pl valószínűleg ki tudja deríteni, hogy van-e probléma.
jelige: műtét után
2008-06-22
Tisztelt Doktor Úr! 6 hónapos Sziámi kiscicám (nőstény) tegnap lett ivartalanítva. Nagyon aggódom, hiszen azóta sem iszik, enni nem eszik. Félek, hogy kiszárad. Főleg azért, mert többször hányt is. Ez normálisnak mondható ilyen műtét után? Mi a legjobb teendő ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdésére csk mintegy 30 órával később tudtam válaszolni - őszintén remélem, hogy ezidő alatt eszébe jutott, hogy felhívja állatorvosát és tájékoztatja a fejleményekről ... Az ivartalanítása műtétek után a legtöbb cica másnap már eszik, mozog és főleg nem hány. Aggodalma jogos, a cicának vizsgálatra és nem kizárt, hogy kezelésre van szüksége.
jelige: fifike
2008-06-22
a kutyam talakozott a gorennyel ami nagyon budoset eresztett ki es allandoan lehet rajta erezni, pedig megfurdettem, bekolniztem. Mivel tudom ezt a szagot eltavolitani rola.
Semmi esetre se kölnizze a kutyát! A görények bűzmirigye valóban köztudottan penetráns és nehezen eltávolítható szaggal jelöli meg a kutyát (is). A problémát kutya samponokkal történő többszöri fürdetés ( és az idő) tudja megoldani.
jelige: Brit cica
2008-06-22
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy ha 15 hetes cicánk 2 hete kapta meg első (kombinált) oltását, mikor kell azt megismételni. Az állatorvos azt mondta 2 hét, de midenhol azt olvasom, hogy 3-4 hétnek kell eltelnie a két oltás között. Válaszát előre is köszönöm!
Általános szabályként valóban a cicák 3 hetente történő vakcinázását ajánlja a legtöbb vakcina előállító cég. Ezt akár a mi honlapunk Tudnivalók rovatában is elolvashatja. Ha állatorvosánakettől eltérő véleménye ajánlata van, annak több oka is lehet pl a cica lezajlott betegsége(i), a későn megkezdett védőoltás sorozata, parazitás fertőzöttsége ... Kérdezzen rá, hogy miért gondolja a 2 hetes időszakot.
jelige: Csucsu
2008-06-22
A macskám nagyon kedvtelen, mondhatnám szomorú. Keveset eszik és bár szobatiszta, kb. 1 hónapja az alom mellé pisil. Hullik a szöre és sokat alszik. Alig tudom rávenni, hogy kikelljen a kosarából és bizonytalan a mozgása. 1 hónapja voltunk orvosnál, ahol megkapta a kötelező oltásokat, vért is vettek tőle, azt mondták nincs baja!Tanácstalan vagyok, kérem segitsenek! Köszönöm!
Márpedig a leírása alapján igenis beteg lehet a Csucsu. Legfeljebb az első vizgsálat és vérvizsgálat idejébenmég nem lehetett diagnosztizálni a betegségét. Jelezze állatorvosának, hogy nem javult, sőt rosszabbodott a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy újabb vizgsálatokat ajánl - esetleg elküldi Önöket valamilyan kivizsgálásra.
jelige: Lulu
2008-06-22
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy a parvovírussal szemben a szobában hogyan védekezzünk? Elpusztult a kiskutyánk parvovírus által okozott bélgyulladásban. Emeletes házban lakunk, hogyan fertőtlenítsek, takarítsak, és a kiskutya elvesztése után mennyi idővel vihetünk új kiskutyát a lakásba? Mi a leghatásosabb fertőtlenítőszer a parvovírus ellen, szoba takarítása céljából? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:
Ugyan a parvo vírus az ellenállóbb vírusok közé tartozik - a forgalomba lévő háztartási fertőtlenítőszerek közül pl a Domestos tökéletesen alkalmas az elpusztítására. Az elhullott kölyök „hagyatékait” fekhelyét, edényeit, játékait, nyakörvét, órázát ... stb legjobb ha eltávolítjuk. Ha ezt nem tudják megtenni, akkor a felsorolt tárgyakat főző mosással, többször kell átmosni, majd erős napfényen szárítani. A lemosható, felmosható felületeket a már említett Domestos-szal kell többször fel- ill lemosni. Új kiskutya akár egy-két héttel később újra hozható - de csak olyan helyről, ahol rendszeresen féreghajtották, és legalább az első védőoltása megvan, valamint makkegészséges. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még több érdekes olvasmányt talál.
jelige: kérdés
2008-06-22
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem annyi lenne hogy a mai napon vettük észre hogy a 13éves kutyán végbélnyílásánál egy mondhatni daganatszerű valami van. Eléggé büdös volt az utóbbi időben és többszöri fürdetés se segített csak pár napig.Azt hittük a kora miatt. Lehet sejteni hogy mi lehet esetleg? Visszük állatorvoshoz, de addig is körbe akarok nézni mi is lehet ez. Válaszát előre is köszönöm.
Azt elég jól lehet sejteni, hogy a végbél körüli „daganatszerű” valami az öreg kutyán nagy eséllyel végbél körüli daganat lehet. Persze lehet a duzzanat akár vérömleny, tályog, vagy gyulladás is - de sajnos idős kutyákon gyakoriak a daganatok is ezen a tájékon. Állatorvosa a vizgsálat után meg tudja állapítani a duzzanatról, hogy valóban daganat-e, és a kutya részletes vizgsálatával, vérvizgsálatokkal esetleg röntgennel azt is meg tudja ítélni, hogy lehet-e, érdemes-e operálni.
jelige: Lola
2008-06-22
9hetesen hoztuk el a tenyésztőtől és aznap délután már ment a hasa. Másnap elvittük az állatorvoshoz, és kapott egy infúziót, mert kiderült, hogy bélgyuladása van. Most már két infúziót kap naponta mert romlott az állapota és véres a hasmenése. Mitől kaphatta el a fertőzést és mennyi időbe fog telni mire meggyógyúl? Hogyan lehet megakadályozni, hogy ilyen többet ne forduljon elő?
Egy kölyökkutya 2 hetes kora után 2 hetente féreghajtásra szorul és kb 6 hetesen kapja az első védőoltását, amit szintén 2 hetente követnek újabbak. Mindezeket egészségügyi könyvben szabályos pecsételt és állatorvos által aláírásával is igazolt bejegyzések teszik hihetővé. Az elválasztás szabályait szintén fontos ismernünk. Az új helyszín, az anyakutya és a testvérkék hiánya pont elegendő streszzt jelent, ezt nem kell még táplálékváltásal is tetézni. A eslő napokban fontos, hogy megszokott táplálékát kapja a kutya és csak fokozatosan keverve térjünk át új táplálékra. A kölyök bélfertőzésének okáról, az esélyekről és a lábadozás időtartamáról kezelő orvosa tud pontosabb adatokat szolgáltatni. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még olvashat hasznos olvasmányokat.
jelige: Mimi 2.
2008-06-22
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm válaszát! Fogágya gyulladásban van, és fogköve van, amit pár nap múlva eltávolítanak.Kapott antibiotikumot, s vettek tőle vért, hogy kivizsgálják. Nagyon hálás vagyok a gyors válaszért!!!! Köszönöm! Tisztelettel,
Köszönöm a visszajelzését. Örülök, hogy viszonylag „egyszerű” okát találták a nyálzásnak és remélem, hogy a vérvizgsálat sem derít ki komoly betegséget.
jelige: Mijó cica
2008-06-20
egy hete mérgezésre gyanakodott az orvos 19.-én kiderűlt,hogy epileoszia.kapott sevenált és scultap valeriánát,gyógynövényes.Az elöbbiből 0.1g-os 1 tizedet kell 2x,az utobbiból2x1/4-det kell adni. Ez a második nap.A rohamok napi8-10alkalommal vannak.A vizelete mintha véres lenne kicsit.Ritkulhat-e a roham a gyógyszer melett.Van-e remény egy pici is? ‘ éves kora után ivartalanítva lett.A dr szerint 2 napig altatni kéne,de az sem biztos,hogy jobb lesz a gyógyszertől sem mert túl sűrű a roham.Kérem válaszoljon. Köszönöm
Az sem kizárt, hogy mérgezés okozza az epilepszia-szerű megbetegedést, és számos egyéb oka is lehet az idegrendszeri tüneteknek a cicán. Okozhatja a központi idegrendszer rossz vérellátása, agyi infarktus, vérömleny, tályog, daganat és a klasszikus epilepsziának is megvan az esélye. Súlyosfokú szívelégtelenség, májelégtelenségből adódó toxikózis is produkál hasonló tüneteket. Az epilepszia és epilepszia-szerű megbetegedések megállapítása is ige bonyolult feladat emberen, kutyán, macskán egyaránt. A fizikális vizgsálatok mellett sok vérvizsgálat, EEG, képalkotók ... segíthetnek szűkíteni a kört, majd megtalálni a diagnózist. A beteg esélyei csak ezután ítélhető meg pontosabban. Egy cica esetében is sok tízezer forintba kerülhetnek a leírt vizsgálatok. Ha erre nincs lehetőség akkor az egyetlen, amit tehetnek az, hogy különböző lehetséges kezelések hatásait igyekszenek megfigyelni. Ami beválik, használni látszik, azt fogják alkalmazni. A cica esélyeiről is csak a kezelésre adott reakciók alapján Ön és állatorvosa tudnak beszélgetni. Epilepsziás kutyákkal és macskákkal Budapesten Dr. Kómár Gyula és Dr. Kiss Gabriella foglalkozik a legtöbb tudással és tapasztalattal.
jelige: Mimi
2008-06-20
4 éves perzsa lány macskánk tüzel.Folyik a nyála, étvágytalan.Nincs ivartalanítva.A nyálfolyást eddig nem tapasztaltuk.Beteg?????
Az biztos, hogy beteg. Az oltatlan, nem ivartalanított macska számos betegséggel küzdhet. Egészséges esetben a macskák tüzelése ritkán jár csökkent étvággyal és soha nincsnyálzás. Az sem kizárt, hogy nem tüzelést tapasztaltak nála, hanem gennyes méhgyulladás, esetleg nemi szervi daganat miatti folyást látnak. A Mimi mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatra és kezelésre szorul.
jelige: bohi
2008-06-20
Üdvözlet. Van egy miniatűr bullterrierem, és múlt év októberében tüzelt 10 hónaposan elöször. Udvaron tartott, és sajnos megesett vele, hogy nemkívánatosan vemhes lett. Kapott vetéltető injekciót, minden ugy ment, ahogy az orvos mondta, ultrahangal meg is lett vizsgálva utána. Április végére vártuk volna a második tüzelését, mert az kb 6 hónap. De a mai napig nem tüzelt még be. Mi lehet az oka? Ez előfordúlhat, vagy bekavart aza vetéltető injekció? Válaszát várom!
Előfordulhat. Meg az is, hogy néhány héten belül mégiscsak normális tüzelése lesz a kutyának, hiszen nem törvényszerű, hogy minden szuka pontosan 6 havonta tüzeljen. Amennyiben kutatenyésztéssel szeretnének foglalkozni, akkor még ezt a tüzelést is párosodás nélkül lenne kívánatos megúszni. Viszont rendszeres progeszteron szint mérésekkel és hüvelycitológiával érdemes lenne nyomonkövetni a szuka tüzelését és megállapítani, hogy van-e, hány napra van ovulációja. Aztán a 3. tüzelése alkalmával ideális lehet az első fedeztetés időpontja. Időközben a szukát is fel tudják készíteni a nagy eseményre, és Önök is megszerezhetik a kellő ismereteket a kutyatenyésztéshez. Ha nem éreznek kellő elszántságot, akaratot mindezekhez, vagy nincs kellő idejük rá, akkor pedig legjobb lenne ivartalanítani a szukát.
jelige: Keviiin
2008-06-20
Tisztelt Doktor Úr! Egy 15 hetes berni pásztor kutyám van, és mióta először olvastam a csípőizületi diszpláziáról állandóan ezen rágódom, mindenképp szeretném szűrésre vinni, azt olvastam, hogy egy új módszerrel már 4 hónapos korban meg lehet állapítani, hogy veszélyeztetett vagy sem. Azt szeretném kérdezni, hogy hol végeznek ilyen vizsgálatot (Budapesten) és kb. milyen árban van! Köszönöm válaszát!
Az alábbi honlapon sokat megtudhat a betegségről és állatorvost is könnyen választhat magának. http://www.kisallatortopedia.hu/
jelige: Vuk
2008-06-19
Nemrég hazahoztam két kismacskát, és már amikor elhoztam, akkor is a fiú cica két szeme belső sarkánál kis fekete piszok volt, amit akkor eltávolítottam. Most nemrég azt figyeltem meg, hogy már csak az egyik szeménél szokott lenni ez a ”dolog”, de mostmár nem csak a szeme alatt, hanem egész közel a szem vonalánál. Ráadásul nekem úgy tűnik, mintha azt a szemét nem nyitná ki rendesen. (De lehet, hogy eleve nem egyforma nagyságú a két szeme) Mit csináljak vele? Vigyem el az állatorvoshoz, vagy ne aggódjak miatta? Kérem válaszoljon! Köszönöm!
Általános szabály, hogy minden új befogadott állat esetében rövid időn belül érdemes felkeresni állatorvosát. Ha teljesen egészségesnek tűnő, kifejlett állatról van szó, akkor is ez a helyzet, hátmég egy kölyök esetében, amelynek szemtünetei (?) is vannak. Ha jól értelmezem a leírását, akkor a belső szemzugokban beszárdt váladékot talált, ami akár komoly betegség pl.: vírusos macskanátha jele is lehet. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is elolvashatja a kölyök macska ajánlott oltási sorát.
jelige: Bogi
2008-06-19
Tisztelt Doktor Úr! 15 hónapos bichonom van az a problémám h tegnap éjszaka furcsán vette levegőt olyan mintha hörgött volna vagy mintha sípolt ahogy vette a levegőt mintha furcsán horkolna ilyen még soha nem volt,aztán öklendezett, és elmúlt. Reggel sokat hapcizott. Lehet séta közben beszívott valamit? Egyébként jól van eszik ,iszik ,jó kedvű! Válaszát előre is köszönöm! Üdv.
Lehet, sőt legnagyobb valószínűség szerint idegentest, vagy felsőlégúti fertőzés lehet a tünetek mögött. Ha nem múlt el a megfigyelése, vagy ismétlődne, visszatérne a probléma feltétlenül vizsgáltassa ki állatorvosával.
jelige: labrador
2008-06-19
Tisztelt doktor úr! Holnap lesz 9 hetes a labrador kiskutyánk. Kullancs és bolha ellen a mai napon kapott Frontline cseppeket, állatorvostól a kötelező oltás után. Viszont miután haza értünk esett az eső, és úgyan a kutyus több időt volt a házába, mint az esőn, azért kicsit megázott. Elképzelhető, hogy így a cseppek hatástalanok lesznek? Este mikor kapta a vacsorát megsimogattam és teljesen száraz volt. Illetve szeretném még megkérdezni, hogy a cseppek nem voltak koraiak a kutyusnak, mert az Interneten nemrég olvastam, hogy ez a tip. csepp 10 hetes kor után adható. Meglepődtem, mert az állatorvos 8 hetet mondott. Nem lesz baja a kutyusnak? S ugye 24 óra után a gyerekek is nyugodtan simogatjatják nem lesz semmi bajuk a cseppek miatt? Én ma simogattam, persze nem ott ahol a cseppeket kapta. Válaszát előre is köszönöm szépen! Tisztelettel.:
A Frontline cseppeket előírés szerint valóban 10 hetes kor felett alkalmazzuk, de a 9 hetes kölyöknek semmi károsodása nem lesz a kezeléstől, ahogyan a gyerekeknek sem lehet a simogatás miatt. A hatóanyag melegvérűekre ártalmatlan, közömbös - ha ez nem így lenne, akkor forgalomba sem lehetne hozni, hiszen kezelt kutyáinkat, macskáinkat is rendszeresen símogatjuk. Ha a kezelés és az elázás között néhány óra eltelt, akkor a szer jó része már felszívódott. Tény, hogy a szer alkalmazása után 2 napig fürdetés, úszás, és masszív elázás sem javasolt - de ahogyan Ön nem úgy én még kevésbé tudom megítélni, hogy mennyire ázhatott el a kutya. Azt nem tudom elképzelni, hogy hatástalan lenne a kezelés - legfeljebb a védőhatás ideje lesz korlátozott, ha valóban masszívan, „bőrig elázott” az eb.
jelige: Bosco
2008-06-19
Tisztelt Doktor Úr Kérdésem az lenne, hogy a 10 hetes németjuhászom feltűnően sokat pisilit. ( 1 óra alatt kb: 5-6szor), a kutyus nagyon mozgékony, sokat futkározik. Sokat is iszik. Két napja kapta a féreghajtóját amitől hányt és hasmenése is volt. Nem tudom hogy ez összefüggésben lehet e? Ön szerint mi lehet a baj? Vagy ez ebben a korban normális? Segítségét előre is köszönöm
Nézze, alapvetően a féreghajtó tablettától nem hány a kutya és nem is lesz hasmenéses. Viszont egy makkegészséges 10 hetes kölyök is sokat iszik és gyakran vizel. Egy hányogató, hasmenéses kölyök pedig még ennél is többet iszik (és pisil), mivel a folyadékveszteséget próbálja pótolni. Jelezze állatorvosának, hogy hány és hasmenéses a kölyök és kérje tőle a kutya vizsgálatát.
jelige: Mazsi
2008-06-19
Kedves Doktor Úr! Két éves beagle kutyusunk Lyme-kort kapott/vérminta jelezte/.Kicsit sántított a jobb első lábára, nincs láz, étvágy rendben, széklet rendben, jó kedélyű.Az orvos Noroclav injekciót írt és adott.Ez egy hosszadalmas kezelés lesz, naponta injekcióra kell járni.Kérdésem:Nem lesz-e valamilyen probléma a hosszadalmas mindennapos injekció miatt, /tályogosodásról hallottam/ a gyógyszeres kezelés esetleg a gyomrát teszi tönkre.Melyik a megbízhatóbb, jobb? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:
Sajnos a Lyme-kór emberen és állatokon egyaránt hosszadalmas antibiotikumos kezelést igényel - és valóban a szájon át történő kezelésnek is (bizonytalan beadás, gyomor-, bélkárosodások ...) és az injekciós kezelésnek is (rendszeres állatorvosi vizit, helyi reakciók ..) lehetnek hátulütői. Hogy a lehetséges mellékhatások közül mi jelentkezik egy kutyánál az igen esetleges, kevéssé megítélhető dolog, mivel igen nagyok az egyedi eltérések érzékenység tekintetében. A hosszantartó kezelés során az injjekciós és szájon áttörténő kezelés felcserélhető, váltogatható. Beszélje meg állatorvosával, hogy Mazsi és az Ön esetében mi lenne az ideális megoldás, hiszen az a legfontosabb, hogy a sokhetes kezelés megtörténhessen.
jelige: kutya etetése
2008-06-19
Tisztelt doktór úr! Az én kutyám nagyon soványnak néz ki a többi boxer kutyákhoz képest alacsony termetű, de sportos és izmos .Nagyon válogatos nem igen szereti megenni a tápot inkább a házikosztott szereti.Nem nagyon szereti megrágni egyes ételeket inkább lenyeli vagy a tápot kiköpi. Nagyon ritkán eszi meg a tápot.Sok csontot eszik. Milyen etetést ajánlana a kutyámnak? Csak táppal etesem hogy meghizon?
A legfontosabb teendő talán annak az eldöntése lenne, hogy kutyája valóban sovány, alultáplált-e, vagy csak Ön és környezete gondolja így. Ha valóban sovány a kutya, akkor a következő lépés annak kiderítése kell, hogy legyen, hogy nincs-e betegsége, ami okozhatja a soványságot. Írja, hogy a kutya csak veszettség ellen oltott, tartok tőle, hogy a féreghajtásokat sem negyedévente csinálják nála, esetleg egyéb parazitái is lehetnek. Elsőként talán ezen kellene változtatni. Ha állatorvosa a részletes vizgsálatok során nem talál beegséget a kutyán (bélférgesség, pajzsmirigy túlműködés, gyomor-bélrendszeri problémák ...) és ő is úgy ítéli meg, hogy a kutya táplálása nem megfelelő, akkor tanácsot fog adni a helyes táplálás tekintetében. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban is sok hasznos dolgot olvashat, a kutyák táplálásáról pedig hadd ajánljam fogyelmébe Dr. Fodor Kinga kollégám „Mit egyen a kutyám” című nemrég megjelent könyvét.

<< <  310 / 485 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.04.03
2017. március 30-án éjjel, a 22. kerület Baross Gábor telepről eltűnt Mázli! Barátságos, játékos, vezényszavakra nagyjából hallgat. Ha bárki tud róla információval szolgálni, a 30/945-7091; 30/820-4560 számokon érheti el a tulajdonosokat.
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158