Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Fancsi
2008-05-13
Tiszteletem! Mikor haza érkeztem a kutyusom a szobában a szőnyegen furcsán ülve sírt, mikor odamentem nem tudott felállni. Gerincsérv gyanuval vittem a kutyám a korházba. Ott a vizsgálatok után gerincsérvet állapítottak meg. Vénás injekciót kapott 3 alkalommal, majd közben gyógyszerek Medrol, napi2*1 Milgamma 1*1 drazsé, Quamatel 1*1/2 kapott. Az utolsó vénás injekciótól 5 nap telt el. Óvatossan járni tud, de néha felsír semmi komolyabb javulás, a furcsa hogy ez idő alatt olyan mintha kicsit felfuvodott vagy meghízott volna , és ez miatt mindig szuszog mintha kevés lenne a levegője.
Nem írt kérdést, de az a sejtésem, hogy az esélyekre és további kezelés mikéntjére kíváncsi. A porckorongsérv esetében emberben és kutyán is gyakorlatilag a gyógyszres kezelés és a műtéti megoldások jöhetnek szóba. Az elvégzett vizsgálatok (natív röntgen, myelográfia, vérvizgsálatok ..) és a neurológiai vizsgálat eredményei alapján érdemes eldönteni, hogy műtéti megoldásban, vagy gyógyszeres kezelésben gondolkodjanak.
jelige: Rudi a roti 2.
2008-05-13
ujr a rudi a roti jeligés vagyok,voltunk röntgenen,a diagnozis:osteosarcoma,megkérném önöket részletes elmagyarázásra ha lehetne,emailban,a doktor,rimadyl 100mg os tablettát és béres cseppet irt fel,használnak ezek vmit?köszönöm,elöre is
Az oszteoszarkóma csontrákot jelent - az egyik legkezelhetetlenebb, leggyorsabban lezajló daganatos betegség emberben és kutyában egyaránt. Gyakorlatilag csak akkor van esélye a Rudinak, ha a betegség kezdeti stádiumában még áttétek nélkül sikerült a diagnózis. Ezesetben is amputáció és kemoterápiás kezelés jelenti a megoldást. Ha az amputáció bármely okból nem elvégezhető, akkor sugárkezelés + kemoterápia elvégzésétől várható hasonló eredmény.
jelige: Simon
2008-05-13
spániel 6 hónapos kutya álandóan füvet,földet,virágokat,falevelet,tégladarabokat, malterdarabot,fadarabokat rág és meg is eszi amit szét tud ráhgni. Nagyon bolhás már többször bolhátlanitottuk fürdettük frontlájn bolhairtót is vettünk de nem használt mindig nyugtalan a sok bolha miatt
Nem csodálom a Simon nyugtalanságát ... Egy fiatal kutya parazitamentesítése állandó feladat. Ha a Frontline-t rendeltetésszerűen használták fel és hatását nem kielégtőnek találták, akkor még számos egyéb csepp közül választhatnak állatorvosuk segítségével. A rendellenes étvágyról sok odafigyeléssel, sok sétával játékkal és helyes táplálással lehet leszoktatni a kölyköt. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még találnak hasznos olvasnivalót.
jelige: Rudi a roti
2008-05-13
8 éves rottweiler kan kutyám jobb hátso lábán a mancs feletti hajlatban,kb dio nagyságú kemény dumo,dudor van,ami nyomásra fájdalmas a kutyámnak,ráállni már nem nagyon áll,ebben kérném véleményét,köszönöm
Rudi esetében is kizárólag részletes vizsgálatokkal lehet véleményt mondani arról, hogy mi lehet az észlelt képlet és milyen módon lehet megoldani. Lehet tályog, vérömleny, gyulladásos szövetszaporulat és számos típusú daganat is a leírt duzzanat. Klinikai vizsgálatok, citológiai vizsgálat, röntgenfelvétel és egy általános vérvizsgálat erdeményei az a minimum amivel el lehet és érdemes indulni a kutya kezelési lehetőségeit latolgatni. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még a témában.
jelige: Pickó
2008-05-13
3nappal ezelőtt kullancsot találtunk aWestykében.Az orvos eltávolította,de nem tudom,hogy hány nap után nyugodhatok meg, hogy nem volt fertőzött a kullancs?Köszönöm válaszát.
Már most is megnyugodhat, mert az idegessége nem fog használni egyetlen betegség megelőzésében, leküzdésében sem ...O): A kullancsok kutyák felé 3 fertőző betegséget közvetítenek (nanéziózis, Lyme-kór, encefalitisz), de ezek jelentkezési formái, súlyosságuk szerint is különbözőek, és sajnos pl egy Lyme-os ízületi gyulladás akár hetekkel később kerülhet felismerésre. A tünetek is rendkívül szerteágazóak és jellegtelenek - ezért aztán azt lehettanácsolni, hogy amennyiben bármilyen (!) szokatlan, eltérő tünete,, jelenséget észlelnek, akkor azt jelezzék állatorvosuknak. Remélem, hogy semmi baja nem lesz a Pickónak. A további izgalmakat legegyszerűbben állandó kullancs (és egyéb paraziták elleni) védekezéssel lehet kiváltani.
jelige: macskaszem
2008-05-13
a fél éves macskám szemeit beboritja félig egy hártya ami nem húzódik vissza. mi okozhatja és mi a teendő ilyen esetben?
Az oltatlan macska mindkjét szemére kiterjedő elváltozását nagy valószínűséggel a vírusos macskanátha nevezetőű betegség okozza. Amit lát az a 3. szemhéj (pislogóhártya) előesése. Állatorvosa antibiotikumos kezeléssel és szemcseppekkel tudja meggyógyítani a cicát, ha valóban erről van szó. A macskák esetében is az ivartaléanítás és a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések jelentik a hosszú, egészséges élet (15-20 év) titkát. Ellenkező esetben a kijáró macskák 2-5 év alatt elkopnak, elpusztulnak. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: beagle
2008-05-13
Szeretném megkérdezni, hogy a beage szuka kutya elsö vemhessége alatt herpesz vírust kapott el, bár egy kiskutya születtett +3 burokban volt és nem fejlödött ki. Második vemhességénél álvemhes lett, be lett oltva herpesz vírus elleni vakcinával, féregtelenitve volt. érdekelne? hogy következö fedeztetésnél szükséges e a herpesz elleni vakcina és hogy esélyes-e még hogy kiskutyák legyenek? mit ajánl nekem ? mi tévö legyek ? A kan is okozhatja? köszönettel.
Elsősorban is azt ajánlom, hogy szerint történjék meg a szuka részletes és szaporodásbiológiai vizsgálata, hogy kiderülhessen, hogy valóban HERPESZ-vírus okozta fertőzés okozta-e a leírt jelensget, vagy egészen más volt a bibi. Ezt az állatorvos-tudományi Egyetemen Dr. Thuróczy Julianna és Dr Tibold Anikó (478-4200) is el tudja végezni. Szaporodásbiológiai zavarokat ugyanis sok betegség okozhat. Konkrét kérdésére válaszolva a Herpesz-vakcinát minden tervezett vemhesítés alkalmával ajánlott beadni. És igen kantól is kaphat fertőzést a szuka. Néhány nap múlva honlapunk Publikációk rovatában remélhetőleg elolvasható lesz az az írás, amit Önnek most csatoltan elküldök.
jelige: Alex
2008-05-13
16 évs tacskó-foxi keverék kiskutyánk 2 napja agyvérzés kapott,A Doktor javaslatára infuziós terápiát kap 6hétig,de pár nap után kiderül érdemes e folytatni.FEl szoktak épülni ebből a kutyusok ?Errre nem kaptunk egyértelmü választ:
Csodálkozom, hogy nem kaptak egyértelmű választ, pedig emberek és kutyák esetében is van erre pontos, minden esetet lefedő válasz: „Van aki teljesen felépül, van aki nem teljesen és van aki egyáltalán nem, akár el is pusztul, meg is hal.” Az Alex esetére a kezelés mellett idővel esetleg visszatérő funkciók, a javulás üteme, a kontrolvizsgálatok eredményei adják meg a választ. Ha súlyosfokú tünetek alakultak ki, a 2 nap alatt semmi javulást nem tapasztaltak, akkor a 16 éves kutya esélyei nem jók a gyógyulásra. Remélem máris vannak kedvező jelek.
jelige: Anka
2008-05-13
Meg rágta az egérmérget vagy lehet hogy evett is belöle. Viszont kihányta Most mi legyen?
Ahogyan Ön sem biztos benne, hogy van-e méreg a kutya szervezetében úgy én sem lehetek biztos ebben. Úgyhogy a legbiztosabb, ha jelzi állatorvosának a történteket. Valószínűleg ő is meghánytatja a kutyát, esetleg kimossa a gyomrát, majd K-vitamint esetleg infúziót ad neki - és akkor biztosan nem lesz baj.
jelige: pumika
2008-05-13
van egy pincserünk és néha rájön az öklendezés,ilyenkor felöklendezi a nyálát. van mikor sokáig nem csinálja de ha igen akkor sokáig öklendezik. ebben kérném doktorúr segitségét. köszönjük!
Az egy évnél ritkábban oltott kutya öklendezését egy sereg fertőző betegség, nyaki-, mellkasi terimék (idegentest, tályog, vérömleny, daganat ..) allergia, szív-, máj-, és veseelégtelenség és egy srege egyéb betegség is okozhatja. Állatorvosuk részletes vizsgálatok útján tudja tisztázni a tünet okát és ezután tud ajánlatot adni a kezelés tekintetében.
jelige: Dorka
2008-05-13
A 11 éves törpe snauzer kutyámnak néhány hónap alatt teljesen kihullott a szőre. Az utóbbi időben az egyik hátsó lábán be nem gyógyuló sebet látunk (kb. 10 ft nagyságú), amelyet minden nap újra megrág. Félek az elfertőzéstől. Mitévő legyek? Táplákéka vegyes, kutyatáp, kutyaszalámi és házikoszt egyaránt. Köszönöm a segítséget.
A 11 éves szuka megkopaszodását sokféle betegség (parazitózisok, allergiás betegségek, baktériumos és gombás fertőzések, endokrin betegségek, ... akár petefészek ciszták, daganat is) okozhatja. Természetesen a legfontosabb teendő a kutya részletes kivizsgálása (klinikai vizsgálatok, vérvizsgálatok, citológiai vizsgálat, allergia tesztek, képalkotók ...). Ha megvannak az eredmények és a diagnózis - csak akkor lehet az esélyekről és lehetséges megoldásokról beszélni. 1);
jelige: Bolo
2008-05-13
Tisztelt Doktor Úr! 13 éves kutyámat 3 hete műtötték, szájban növekvő daganat miatt. A szövettani eredményt még nem kaptam meg. Sajnos újból kezd kialakulni a következő daganat is a szájában, ugyanott ahol lioperálták. Nem tudom mitévő legyek mert szeretnék rajta segíteni. Egyébként egy boldog kutya, bár rengeteget pihen, az étvágya kiváló és fogyókúrázik. Sikerült 58 kg-ról 50 kg-ra lefogyasztani. Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel:
Sajnos a szájüregi daganatok nagyobb része rosszindulatú (melanómák, karcinómák, szarkómák ..) , áttétképzésre és helyi kiújulásra is igencsak hajlamosak. Fontos lesz az esélyek és esetleges megoldások latolgatására a szövettani vizsgálat eredménye, valamint a lehetséges áttétek (nyaki nyirokcsomók, mellkas ..) helyének vizsgálatiu eredménye és az általános állapot felmérése is. Ezek hiányában, általánosságban csak annyit lehet mondani, hogy egy egyszer már műtött és kiújuló daganat esetében a helyzet biztosan nem könnyű. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Rexike
2008-05-13
Üdvözlöm!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy vajon mi lehet a németjuhász kutyámnak a baja.Valamint mi lehet a megoldás, mivel gyógyítható? A tünetek a következők: 1.nehéz légzés-nagyon erőltetett légzés, 2.a jobb első lába, nyaka és a mellkasa szinte duplájára dagadt, 3. erőtlen 4.állandóan iszik, 5. nem bír felkelni 6.nincs étvágya 7. ingerekre még reagál Szegény nagyon rosszul van. Előre is köszönöm!
Az első és talán legvalószínűbb oka a leírt tüneteknek a súlyosfokú szívelégtelenség lehet - amivel az összes észlelését magyarázni tudjuk. Ez azonban csak a legvalószínűbb oka a sok tucat lehetőségnek (daganatos betegségek, babéziózis, máj-, vesebetegségek ...), és ezenkívül az sem kizárt, hogy nem egy, hanem akár több betegség van jelen a kutyában. Az esélyek illetve lehetséges kezelési módok megbeszéléséhez természetesen a kutya részletes vizsgálata (klinika vizsgálatok, vérvizsgálatok, röntegenk, ultrahang ... ) elengedhetetlenül szükséges.
jelige: Dorisz
2008-05-13
11 hónapos nőstény kuvasz kutyánk nagyon intenzíven, és hangosan liheg, pedig még csak 20-25 fok van.Főleg játék és séta közben-után.Aggódunk nem-e vmi betegség okozza nála,mert sokszor nyugalmi állapotban is erőteljesen liheg.Előre is köszönjük segítségét!
Melegszik az idő - de nem akarom erre terelni a témát és elbagatellizálni az észlelésüket. Ha van a közelükben hasonló korú fiatal kuvasz (ideálisan alomtárs testvér), vagy akár csak nagytestű, hosszabb szőrű kortárs - akor érdemes lenne együtt sétáltatás, játék közben összehasonlítva megfigyelni a kutya viselkedését. Ha összehasonlításban is egyértelműen fáradékonyabb, lihegősebb az Önök Dorisza, akkor ezzel az észleléssel kell állatorvosukat részletes vizsgálatra kérni. Ha nincsmódjuk ilyenfajta összehasonlításra, akkor is jelezzék állatorvosuknak a gyanújukat. O): A lihegést valóban akár veleszületett szervi hibák, (szív-, keringési zavarok), de emellett egy sereg szerzett betegség is okozhatja. Remélem, hogy csak a melegedő idő, esetleg a kutya túlkondícionálása, rossz kondíciója okozza a lihegést. Ezen egyszerű lesz változtatni diétával és egyre több mozgással.
jelige: Bajusz
2008-05-13
Tisztelt Doktor úr! A problémám a következő: van egy ivartalanított kan cicusom. Nemrég költöztünk el, látszólag jól érzi magát. Bérházban lakom, van még egy magyar vizslám, nagyon jól kijönnek egymással. Kb. egy hónapja vásároltam 2 rattan fotelt, a macskának nagyon tetszett, ezért rendszeresen oda piszkit, de általában csak pisil. Az alommal nincs semmi gond, tisztán van tartva. Tudom, hogy valószínű a költözéstől csinálhatja ezt, de már ott tartok hogy 3naponta viszem a szivacsot a tisztítóba. Az állatorvostól kérdtem egy ügyben segítséget, és azt mondta, hogy a macskákat a zöldség-gyümölcs illatok irritálják. Ezért én befújtam az adott helyet levendula parfümmel, de a helyzet változatlan. Milyen módszer tudna még nekem ajánlani??
Az ilyen jelölgetős viselkedési rendellenességek kiderítése sokszor nehéz ügy. Az első dolog, amit el kell követni az a macskák részletes kivizsgálása, mert előfordul, hogy szervi betegség, rendellenesség áll a háttérben. A baj az, hogy gyakorlatilag az összes fájdalommal, lázzal, rossz közérzettel járó betegség, azaz bármi kiválthata. A legtöbbször persze alsó húgyuti megbetegedések (hólyaggyulladás, homok-, kő képződés) áll a háttérben. Ha állatorvosa részletesen megvizsgálta a macskát és egsészségesnek találta, akkor még mehezebb a helyzet - a macska lelkiállapotát kell „kitalálni”. lehet az ok a táplálék változása, a költözés, új családtag megjelenése, vagy egy családtag elköltözése, vagy a főgazdi munka miatti kevesebb otthonléte ... tehát itt is mindenre kell és lehet gondolni. ha praktikára kíváncsi, akkor pdig róbálja meg a feromon hatóanyagtartalmú Feliway spray-t, vagy párologtatót. Hátha ... Ebben is állatorvosa tud segíteni.
jelige: berni pásztor
2008-05-12
Van egy berni pásztor szukám már töbször fialt de mindig összenyomta kölykeit most milyenre készítsem az ellető ládáját?
Jó nagyra. Lassan ideje lenne egy nagytestű kutyákat tenyésztő szakemberrel beszélni.
jelige: macskavemhesség
2008-05-12
Kb. 8 hónaposan termékenyült meg a macskám, és mikorra a fialást is lehetett várni, olyan tünetek jelentkeztek mint fialásnál, a magzatvíz is elfolyt, viszont előtte és utána is verzett, de a fialás nem történt meg. Miről lehet szó?
Ellési rendellenességről, esetleg hullamagzatokról lehet szó a fiatal oltatlan macska esetében. A macskának valószínűleg operációra - de mindenképpen intenzív kezelésre van szüksége a túléléshez. A kijáró macskáknál a hosszú élet titka az ivartalanítás és a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések.
jelige: Panka kutya
2008-05-12
16hónapos cane corso, kislány bohócunk napok óta fehér folyást produkál. Érdeklődnék, hogy mi állhat a háttérben. Húgyuti fertőzés, vagy egyéb? Köszönöm!
Igen, pontosan. Húgyuti fertőzés, vagy egyéb. A fiatal Cane szuka esetében még akár a juvenilis vaginitis esete is belefér - de igazából nem is kitalálnbi kellene a betegséget, hanem kivizsgáltatni, majd a konkrét betegséget kezelni.
jelige: étvágytalanság
2008-05-12
Tisztelt Doktor úr! Csipás szem és fekete széklet valamint étvágytalanság. Emésztőrendszeri vérzés? Kérem írja meg véleményét! Tisztelettel
A fekete széklet valóban lehet meléna (emésztett vér) ami természetesen is előfrodul, ha a kutya nagy vértartalmú ételt (véres hurka, máj, lép ..) eszik, vagy fekély, daganat, idegentest, .. egyéb okok miatt gyomor- ill bélvérzése van. Ezen betegségek mindegyike étvágytalansággal , bágyadtsággal is jár. A csipás szem gyakorlatilag bármely idült betegség velejárója lehet egy öreg kutya esetében, és előfordulhat, hogy nincs összefüggésben afekete bélsárral. Részletes állatorvosi vizsgálattal kideríthető, hogy mi okozza a tüneteket és az esélyek kezelési módok is kiderülhetnek.
jelige: Kinga
2008-05-12
Tisztelt Doktor Úr! 1 éves macskámnál azt tapasztalom,hogy hullámzik a hasa,és zihálva veszi a levegőt,valamint semmilyen hívásra nem jön le a padlásról.Kb. 1 hónapja tüzelt,ez lehet az első vemhessége.Lehetséges,hogy szülni készül? Válaszát előre is köszönöm!
A macskák is 2 hónapos vemhesség után hozzák világra kölykeiket, eszerint felettébb valószínűtlen, hogy a macska elleni készülne. Sokkal valószínűbb, hogy az oltatlan, nem ivartalanított cica valamilyen súlyos betegséggel (méhgyulladás, szívelégtelenség, vírusfertőzések ...) küzd. Vigye mielőbb állatorvosához a macskát.
jelige: tata 3.
2008-05-12
Kedves Doktor Úr! 05. 01.én adott tanácsa alapján azonnal vizsgálatra vittük kutyánkat, ahol ultrahangos vizsgálattal krónikus méhgyulladást állapítottak meg, amit CSAK SZÓBAN közölt az orvos. 9 ezret fizettünk. Kezelő orvosunkat nem tudtuk elérni, így a területi ügyeletet tartó orvos látta el -az általunk tolmácsolt krónikus méhgyulladásra- a kutyát. Itt ismét 9 ezret fizettünk. Majd az ünnepek elmúltával ismét az eredeti orvosunk folytatta a kezelést /újabb 3 ezerért/, aki -mivel a kutya állapota csak romlott- már nem nagy lelkesedést mutatott. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, kétségbeesésünkben találtunk egy újabb orvost, aki kutyánkat tegnap este elvitte azzal, hogy megműti. A várható költség 28 ezer Ft. Éjfél előtt telefonált, hogy a kutyának húgyhólyag daganata van, tehát nincs remény. Megbeszéltük, hogy -mivel a kutya most műtét közben van- szabadítsa meg a szenvedéstől. Doktor Úr, mikor ezt írom Önnek a kutyánk már halott. Ő sokat szenvedett és mi sokat fizettünk. Ha az ultrahangos vizsgálatkor ezt tudjuk, már akkor kértük volna kutyánk elaltatását. Mit tegyünk, mert az ultrahangos eredmény -ha a műtét közbeni megállapítás a valós- sok pénzünkbe került és szegény kutyánk sokat szenvedett feleslegesen. Reggel mégis élettelenül fogjuk visszakapni. HURKA volt a neve szegénynek! Múltkori válaszát itt is megköszönjük. Mit tegyünk Doktor Úr!
Emlékszem előző levélváltásunkra, és nagyon sajnálom, hogy mind az Önök, mind állatorvosuk fáradozása kudarcot vallott. Sajnos előfordul ez kutyák, macskák és emberek esetében is az, hogy a valódi megbetegedés néhány hét (sőt olykor néhány hónap) alatt derül ki - és jócskán vannak fatális nem kezelhető esetek is. Hogy mit tegyenek? Nyugodjanak meg abban, hogy Önök és állatorvosuk is mindent megtettek a Hurkáért.
jelige: cicaszív
2008-05-12
A cicánknak hasmenése van ami abban nyilvánul meg, hogy akár még evés közben is összepiszkítja magát. Mintha nem tudná visszatartani vagy nem is érzékeli az ingert.Utána meg mosakszik rendületlenül. Szegény eléggé viharvert mert kerti cica és időközönként eljár a kertből és a tömbök közt tanyázik. Most is több hét után jelent meg. Kandúr cica és nincs ivartalanítva. Enni eszik bár múltkor kiesett a szájából az étel és csak úgy tudott enni, hogy egyenként adtam a falatot a szájába. Nagyon gyönyörű cica volt de most vékony, csapzott, sok seb van rajta (sajnos ő akar lenni a környék Don Juanja).Oltva csak kiskorában volt, mivel nem mindig tartózkodik nálunk, és ha el is vinnénk állatorvoshoz akkor sem tudjuk ott tartani a kertben. A kezeléshez meg idő kell. Volt, hogy egy másik cicát elvittünk orvoshoz és másnaponta kellett volna vinnünk injekcióra. Mivel ő sem volt minden nap nálunk ezért mi adtuk neki a gyógyszert, már ha tudtuk. Otthon van egy kutyánk és egy cicánk és melléjü k meg nem merjük fel vinni, és nem is lehetne. Sajnos év elején már el kellett altatnunk az egyik testvérét mert valaki bántotta és lebénult. Nem tudom mit tegyünk vele... Nagyon szeretem mert egy nagyon kedves cica. Azóta ”züllött” le ennyire amióta a házak közé jár.Szerintem más baja is lehet mert a levegőt is furcsán veszi. Az biztos, hogy többet cicát lakáson kívül nem tartok bármennyire is megesik rajtuk a szívem. Próbáljuk meg mégis elvinni orvoshoz hátha injekciótól jobban lesz? Nem tudom.... Köszönettel:
Hát, bizony az oltatlan, rendszeresen nem parazitamentesített és nem ivartalanított macskák néhány év alatt így szoktak elkopni, elhullani - int ahogyan azt nagyon érzékletesen leírta. A teendőjük a mostani helyzetben a cica intenzív kezelése - és ha sikeresen átvészlete ezt az időszakot, akkor ivartalanítva, rendszeres védőoltásokkal és parazitamenteítéssel van esélye, hogy 15-20 évig boldog, egészéges macskaéletet éljen.
jelige: Kata
2008-05-12
Kutyam( yorkshire terrier) egy virusos betegsegen esett at, mar felepülöben van, ujra eszik es iszik, igaz csak nagyon keveset. Ami engem aggaszt, hogy mikor a böre alá kapott infuziot, napokig nem szivodott fel rendesen, es azon a területen a kutya böre bekekült. A folt kisebb lett, de azert egy olyan feltenyernyi folt megmaradt, es ott a szöre teljesen kihullott. Szeretnem tudni, hogy ez normalis? Az allatorvosom azt mondta, hogy szerinte nem az infuzio okozta az egeszet.
Egészen biztosan nem „normális”, amit leírt - de én sem tudom eldönteni, hogy a bőr alá adott infúzió okozhatott-e bőrelhalást, vag yegészen más oka lehetett a jelenségnek. A károsodott bőrterület várhatóan néhány hét alatt regenerálódik - vagy egy plasztikai műtéttel rendezhető.
jelige: szteroid
2008-05-12
A kutyámat egy héttel ezelőtt elütötte egy autó (beállás közben, tehát kis sebességgel). Szteroidokat kapott, de sajnos nem tudom pontosan, hogy mit. Eddig javult az állapota, bár a hátsó lábait nem tudta használni, de nem bénult le. Ma délután azonban már deréktól lefelé semmit nem érez, a farkát sem tudja mozgatni. Hasgörcsei is vannak, felpuffad, ilyenkor remeg is. Ez lehet a szteroidok mellékhatása?
Szinte kizárt, hogy a szteroid kezelés mellékhatásaként lehetne értelmezni az észlelteket. Sajnos jóval valószínűbb, hogy komoly belső sérülései vannak a kutyának és a vizelet-, talán székletürítése akadályozott a kutyának. Jelezze állatorvosának a nemvárt fejleményeket.
jelige: Farok 2.
2008-05-12
Tisztelt Doktor Úr! Együttérző sorait köszönöm! Mégiscsak sikerült a lányoméknak elvinni a cicánkat, aki amúgy ivartalanított fiú cica, a mai napon az állatkórházba. Megröntgenezték, kiderült hogy nem törött a farka, szerencsére ”csak” egy csúnya tályog van rajta, altatásban kellett kiműteni, és még viszem kezelésre. Nem mertük halogatni 1 napot sem. Sőt egyúttal a fogkövét is leszedték. Köszönöm válaszát! Minden jót kívánok!
Örülök, hogy megoldódott a cica problémája. Hasonlóan én is minden jót kívánok.

<< <  310 / 470 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.09.22
2016. szeptember 21-én este került hozzánk ez a kutyus. Kb. 3 hónapos, kan kutya, talán újfundlandi keverék lehet. Mikrochip nincs benne. Budafokon, a Felső Sas utcában találták. Elsősorban eredeti gazdáját keressük, a rendelőben személyesen (1221 Bp. Kossuth L. u. 52.) vagy a 06 1/229-3865 telefonszámon várjuk a tulajdonos jelentkezését. Köszönjük!
2016.09.08
Marcipán a nevem, elmúltam 10 éves, sürgősen szerető gazdit keresek, illetve, ha lehetőség van, ideiglenes gazdit, amíg nem lesz gazdim, reménykedem, hogy hamarosan lesz!!! Sajnos haláleset miatt keresek új szupergazdit! Volt egy barátnőm, Szamóca, együtt éltünk, neki lett már gazdája. Egészséges vagyok, picit nagyobb stramp yorkie:) Sajnálatos dolog történt, mert nyáron új gazdiknál volt, kertesházban, hamar megszokta, nagyon szeretett ott lenni, de mindenféle indokkal vissza akarták adni, azt mégsem, azt megint… az lett a vége, hogy mire már végre otthon érezte magát ott, visszaadták mivel a hölgy elvesztette a munkáját:( és nem szépen adták vissza, finoman fogalmazva! Szereti a kertet nagyon, bár lakásban élt 9 évig, szelíd nagyon és zseniális a személyisége, nyilván szereti a paplanokat ágyakat, de ha rászólnak, akkor nem megy föl rá, a gyerekeket imádja, visszahúzódóbb és komolyabb úriember, de ha valakiben megbízik és megszereti, akkor örökké szeretni fogja! Megeszik mindent, zöldségeket is hála, a kutyatápokon kívül. Nincs ivartalanítva még. De meg lesz oldva. Soha senkit sem harapna meg, eddig sem tette, ezután semfogja:) Nagyon jó házörző! Figyel, és mindent meghall:) Köszönöm kedves emberek, szeressen valaki... Vau! Telefonszám: 06-20-917-8021
2016.08.20
4-5 hónapos fekete kislány cica oltva, féregtelenítve várja szerető gazdiját. A kiscicát augusztus 7-én találtuk a Péter Pál utcában. Nagyon bújós, szeretetéhes és alkalmazkodó.