Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Háziállataink is korosodnak és sokkal gyorsabban, mint mi. Egy kutya vagy macska 10 éves kora után már idősödőnek mondható, sőt, egyes nagytestű kutyafajtáknál a 10 éves kor kifejezetten matuzsáleminek számít.
A nyúlgazdák örülhetnek, ha kedvencük megéri a 7-8 éves kort, kisrágcsálóknál a 3 év a várható élettartam. Egyedül a közepes és nagytestű papagájok gazdái dőlhetnek hátra nyugodtan - könnyen meglehet, hogy kedvencük még őket is túléli! Mi, többiek előbb-utóbb szembesülünk azzal, hogy kedvencünk öregszik.

De mikor kezdenek öregedni?
Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb testű egy kutya, annál tovább tart a növekedése, viszont annál hamarabb kezd öregedni is. 
Macskáknál nincs ilyen nagy különbség a méretük alapján. A lakásban élő macskák, kutyák kétszer annyi ideig élhetnek, mint kizárólag szabadban tartott társaik. Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot.

SENIOR SZŰRÉSRendelőnk új szolgáltatása. Többet szeretne tudni? Kattintson IDE!

 

Az állatorvos válaszol

jelige: segítsen
2007-07-30
jónapot!a 4 hetes boxer kiskutyámnak már 7 napja nem volt széklete!az állatorvos azt mondta férges kapott féregirtott de rá két napra még mindig nem tudott. mit lehetne tenni vagy mi lehet a baja!?válaszát elöre is köszönöm
Az sem kizárt, hogy fejlődési rendellenesség miatt szűkület van valamelyik bélszakaszon. Temérdek bélféreg is elzárhatja a bél üregét, és táplálási hiba is okozhatja a leírt tüneteket. Ugyan nem írta, de gondolom, hogy nem a szuka neveli a kölyköt. Az sem kizárt, hogy azért nem ud bélsarat üríteni a kölyök, mert elmarad a pocak és a végbél-, gáttájék nyalogatása. Ezt úgy tudja pótolni, ha naponta többször egy vizes vattacsomóbal masszírozza a kölyök pocakját és a végbele környékét.
jelige: Gino
2007-07-27
2hete voltunk önnél.Megkaptam e meil-ben az eredményt.(Gino-spániel-rosszindulatú daganat a szájüregében, nyirokban kezdődő áttét.)Annyit, szeretnék kérdezni, hogy van e valami javaslata a továbbiakban. valami ötlet..beszéltem Dr. Bende Zoltánnal is.jelenleg adok neki béres cseppet, Rimadyl-t, és Vetri DMG-t,sőt hoztam neki termál vizet és itatom vele Tiszaföldvárról.De azt is hallottam, hogy Berekfürdő termálvize jó a daganatos betegségekre. Azt írták, hogy 6-12 hónap a jósolt hátralévő ideje-ami nem biztos- de ugye ez élehet ennél több is, ha jelenleg jó a közérzete, jól érzi magát??csak annyi, hogy a pofija elég dagadt. tanácsát és segítségét előre is köszönöm.
Emlékszem a Ginóra, és arra is emlékszem, hogy mi volt a javaslatom. Azt írtam, hogy az áttétes, rosszindulatú folyamat lezajlását helyi sugárterápiával lehetne lassítani. Az operábilis állapot elérését nem tartottam reális célkitűzésnek - de a helyi kezeléssel 6-12 hónapos túlélést tudunk nyújtani az ilyen típusú betegeknek. Önök a tüneti, palliatív lezelést választották, ami nem fog ilyen hosszú időt adni a Ginónak, örülhetnénk, ha 3-4 hónapra meg tudjuk tartani őt. A leírtakon kívül is sokféle emberi és állatoknak gyártott táplálékkiegészítő és ilyen-olyan csodaszer (ayurveda, homeopátiás termékek, Aloe, cápaporc, csíratermékek, deutérium csökkentett íz ... ) kapható - de egyiktől sem lehet sajnos sikert várni.
jelige: Vajon mi lehet a baj?
2007-07-27
A 6 hetes Amerikai Staffordshire Terrier kutyusom új gazdihoz kerüt, de egy nap múlva haza kellett hozni,mert folyamatosan kihányta amit ivott-evett.Azt hittük parvó,de a hasa nem megy(széklet félkemény).Milyen gyors lefolyású a parvó ha arról van szó? Őt 25.-én hoztuk el és még él.A fura az hogy először amit megevett egészben hányta ki,mostmár viszont 3 órát is bent marad az étel és feldolgozva kerül ki a gyomrából. Ez most jó jel vagy ne reménykedjünk. Kezelésként kamillateát itattunk vele, fájdalomcsillapítót,kúpot kapott.Van amikor nagyon aktív:ugrál szaladgál, játszik, viszont reggelente nagyon letört. Tudom,hogy így nehéz diagnózist felállítani, de nem tudjuk megoldani, hogy lássa állatorvos. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e esély a gyógyulására vagy ne szenvedtessük. Minden tanácsát szívesen fogadom!
A kutyák (és macskák és ember) esetében a gyomor- és bélrendszeri tünetek temérdek fertőző- (baktériális, vírusos, gombás), parazitás-, allergiás-, toxikus-, veleszületett-, mechanikai-,rosszindulatú- ... és egyéb eredetű betegség, és kórok miatt kialakulhatnak. Sokszor nem is egy kórok áll a háttérben. Semmivel sem nagyobb az esélye a parvovírusos bélgyulladásnak a leírása alapján, mint mondjuk a bélférgességnek, vagy mérgezésnek, vagy koronavírusos gyomor-, bélgyulladásnak, vagy ezerféle egyéb kóroknak. Az sem kizárt, sőt igen valószínű, hogy kevert betegség alakulhatott ki az oltatlan és talán nem is parazitamentesített kölyökkutyán. Teljesmértékben kizártnak tartom, hogy bárki a leírásuk alapján megmondja a kölyök baját és további otthoni kezelgetésekre adjon tanácsot. Azzal az alaptétellel kellett volna kezdenem a választ, hogy teljesen értelmezhetetlen számomra, ha valaki manapság Magyarországon „nem tudja megoldani, hogy lássa állatorvos” a kutyáját. Nem hogy látnia kellene, de részletes betegvizsgálatot kellene, hogy megtegyen, majd kezelnie kell a beteg kutyát. Minden ebtartónak törvény (Állatvédelmi Törvény) által előírt kötelezettsége a beteg állatát gyógyíttatnia. Aki ezt nem akarja, nem tudja, nem képes megvalósítani - az ne tartson, pláne ne szaporítson kutyát, se egyéb állatot. A „ne szenvedtessük” kitételen pl mit ért? Ha nem állatorvos az aki (a megvizsgált és menthetetlennek ítélt) állatot elaltatja, akkor kicsoda és milyen módon történik az állat életének a kioltása?! Eredeti kérdésére visszatérve - ennek a kölyöknek minden esélye megvolt a gyógyulásra, hiszen az otthoni kuruzslás ellenére, napokon át szenvedve, még mindig nem pusztult el. Egyetlen tanácsom pedig az, hogy sürgősen vigyék jól felszerelt kisállatrendelőbe a kölyköt.
jelige: Leila
2007-07-26
a kutyám 4 hónapos, ipszilon törése volt a jobb lábába, 3 hete műtötték,úsztatást javasoltak,de nem tudom hol van erre lehetőségem-bányatavakat,Dunát kihagynám.ha van más megoldás kérem segítsenek!
Budapesten több helyen is foglalkoznak rehabilitációs kezelésekkel. Pl.: http://www.hidroterapia.hu/
jelige: Bogi
2007-07-26
Bichon Havanessem van 7 hónapos.A szemével kapcsolatban kérnék tanácsot ugyanis csipásodik és könnyezik bór vizzel kenem neki de nem hatásos,esetleg tudna ajánlani valami mást?Tudom,h erre a tipusra jelemző de engem zavar. Válaszát előre is köszönöm!
Az azért nem igaz, hogy a könnyezés és csipásodás fajtajellegzetesség lenne a Bichon havanese fajtánál - csak ugyanúgy, mint a pekinginél, meg a havanese, meg a Yorki, meg ... meg egyéb fajtáknál itt is sűrűn előfordul entrópiumos, meg ectrópiumos szemhéj, meg könnyelvezetés zavara, meg kötőhártya gyulladás, meg szőrök is könnyen kerülhetnek a kötőhártyára. Azt tudnám ajánlani, hogy vizsgáltassa meg állatorvosával és a kezelésben hagyakozzon rá - ami lehet akár operáció is, vagy hosszantartó antibiotikumos és gyulladáscsökkentő kezelés, vagy esetleg a könnycsatorna altatásban történő átmosása.
jelige: magzatvíz
2007-07-26
A bernáthegyi kutyámnak ma elfolyt a magzatvize és mikor fog szűlni??Olyan nyugtalannak tűnik tegnap kellet volna neki fialnia és olyan furcsa nyögést adott ki magábol??,Mikor fog szűlni???És mik a jelei???Kérem ham,ar válaszoljon!!
A kutya megkezdte a szülést - hiszen elfolyt a magzatvíz. Amennyiben ez órákkal korábban történt volna meg, úgy már élő magzatnak is kellett volna születnie. Egyébiránt, ne engem sürgessen olyan alapvető kérdésekkel az éteren át, amelyekkel egy tenyésztőnek álmában felkeltve is tisztában illene lennie, hanem (ha már nem készült fel az elletésre eddig) kérjen segítséget állatorvosától. Ha ilyen kapcsolata nincs, akkor pedig szállítsa kutyáját jól felszerelt, császármetszésre is felkészült kisállatrendelőbe.
jelige: Maya
2007-07-26
Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy van egy (lehet hogy)30 napos vemhes kutyám és alig eszik.Eddig mindig nagyon jó étvágya volt,de most a kedvenc ételéből is alig eszik.Mit tehetek?A másik kérdésem az lenne,hogy Ön javasolja-e az ultrahangot a vemhesség megállapítására.
Részletes vizsgálatot javaslok a szuka esetében. Egy félidős (esetleg) vemhes szuka esetében a magzatok felszívódását ill vetélést ill az anyaállat pusztulását kockáztatja azzal, ha a szuka nem eszik. A vemhesség megállapítására az ultrahang érzékeny és teljességgel veszélytelen módszer - persze, hogy mint minden állatorvos én is ezt javaslom. Egy jól felszerelt kisállatrendelőben a vemhesség kérdése is kiderül, valamint a részletes vizsgálat során kiderülhet, hogy mi az oka az étvágytalanságnak. Ez lehet akár magzatelhalás, vetélés vagy méhelváltozás is - és lehet a párosítástól teljesen független betegség is.
jelige: Matka
2007-07-25
Yorkimba 6 baba volt korábban szül de 5 már szörös volt és enni is ettek ha ráfogtam öket az emlőre. éjjel nappal velük foglalkoztam de mégis sorba elhullottak. Az utolsói nem volt sovány szépen evett de eggyik etetés után többé még a tejet nyelni sem akarta igy elkezdtem szondázni a 3-ik etetést már nem érte meg. Anyatejjet kapott. kérdésem: lehet e a saját anyja tejére érzékeny a kölyök?
Válaszom: NEM. (Úgy érzem rájár a rúd szegény yorki kölykökre ...) A hullákat érdemes lenne felboncoltatni, szövettani vizsgálatot esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokat kérni belőle. Kitalálni lehetetlen, hogy mi történhetett, csak a vizsgálatok tudják kideríteni a kölyök elhalások okát. Ld előző válaszomat is, sushi jeligére.
jelige: sushi
2007-07-25
Üdv:Yorki lányunk 5 kölyke közül 3 lány teljesen fejlett jól evő babák 2-3 nap alatt minden ok nélkül elhullottak. a kérdésem az létezik e olyan genetikai” barbatrükk” ami ivarilag képes szelektálni a kanok szépen fejlődtek és felnöttek. Összeférhetetlenség esetleg genetikai terheltség lehet e.Tudom hogy nehéz a kérdés csak szeretném tudni,hogy lehet e bármejik ezek közül. Köszönöm
Nem tudok olyan x kromoszómához kötődő betegségről, ami néhány napos korban csak a nőivarú utódokon letális volna. ha esetleg talál ilyet a neten, kérem írja meg nekem is. Érdemes lett volna (a leveléből úgy érzem, hogy korábban történt az eset) az elhullott kölykökből boncolást, szövettani vizsgálatot, esetleg kórokozó izolálást kérni. Számomra egyébként nem érthetetlenül furcsa az sem, ha 5 kölyökből 3 elhullik és történetesen a szukák voltak azok. Ez lehetett valóban akár öröklött, veleszületett ok is (szívhiba, vagy PSS, vagy egyebek) de akár szerzett betegség is. Ha nem történt boncolás és részletes vizsgálatok, akkor csak találgathatunk.
jelige: Pirinyó-Kacat
2007-07-25
4 éves herélt cica: fésüléskor hátsó lábaifelé haladva, fúj, panaszosan nyávog, farkát egyáltalán nem engedi fésülni. - Lakásban tartott fenti cica, plusz 6 hetes cica körmeit nem házilag - hol lehet rendszereséggel vágatni, illetve van olyan műtét ami a karom növését megállítja? Kárpítban kár okozás megelőzése, illetve további rongolások meg akadályozásának elkerülése végett.
A hátulsó lábak és farok érzékenysége lehet a kefe (ill a műveletet végző ember) durvasága miatt, vagy attól is, hogy a herélt kandúr nem tűri a macerát. Ugyanakkor lehet túlérzékenység, hyperaesthézia is, ami gerinc(velői) betegségre, esetleg idegrendszeri problémára utalhat. A körmöt rendszeresen vágatni bármelyik rendelőben, kisállat kozmetikában lehet - de a heti-2heti karom vágás nem biztos, hogy az életre szóló legjobb megoldás. A macska kaparófa az esetek jórészében megoldja a problémát. Ha az Ön macskája csak a kárpitozott bútort hajlandó kaparni - akkor létezik műtéti megoldás is, ami a 3. ujjperc amputációját jelenti. Az Egyesült Államokban a lakásban tartott macskák nagyobb részén megcsinálják ezt a csonkolásos műtétet a cicák mindkét mellső lábán, nálunk ez a bútor védelmében elvégezve tiltott műtétnek számít.
jelige: Ricsi
2007-07-25
11 éves kaukázusi kan kutyámnak daganata van a végbél nyílásnál, és az orvos sajnos nem volt túl bíztató az altatással és a műtéttel kapcsolatosan, mert elég nagy a daganat (ökölnyi). Szeretnék érdeklődni, hogy milyen más kezelést lehet alkalmazni, és hogy valóban ilyen a veszélyes egy ilyen krú kutyánál az altatás? Illetve olvastam a csökkentett deutérium tartalmú víz jótékony hatásáról, mi erről a tapasztalata?
Valóban jobb lett volna a helyzet, ha korábban és kisebb méretű daganatot kellett volna eltávolítani az akkor még fiatalabb kutyából. A 10 év feletti kaukázusi kutyák, főleg a kanok, általában kezdenek már elaggani. Csak önmagában a kora miatt azonban egyetlen kutya (macska, ember) altatása, műtétje sem maradhat el. Általános vizsgálattal, vérvizsgálatokkal esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokkal felmérhető az altatás és műtét kockázata. Ha a Ricsi állapota megengedi, akkor a műtéti eltávolítás + kasztrálás (+ esetleg sugárterápia) teljes gyógyulással kecsegtet. Ha az altatás a kutya eredményei, állapota miatt túlságosan nagy kockázatot jelent, akkor még mindig nagyobb az esélye az elektromágneses hypertermiának. Lehet egyéb alternatív megoldás mellett is dönteni (ayurveda, homeopátia, deutérium csökkentett víz itatása v. injektálása, Béres Minera cseppek, Vetri DMG cseppek ... bármi más) - ezek egyike sem fog ártani a kutyának, de a problémát sem oldja meg. Bővebben honlapunk Publikációk rovatában olvashat a témában.
jelige: jégkrém
2007-07-25
Az 5 éves kutyám lenyelte a jégkrém fapálcájátm, és azt szeretném kérdezni hogy mia teendő, lesz e tőle valami baja.Előre is köszönöm.
Minél kisebb testű a kutya, annál nagyobb az esélye annak, hogy problémát okoz a fapálca. A teendő 2 dolog lehet: 1.) Ha a benyeléstől számított néhány órán belül eljutottak volna állatorvosi rendelőbe - ott meghánytathatják a kutyát. Ha ezt a szívességet magától megtette a kutya, akkor köszönetet érdemel. 2.) Ha ezt nem tették meg eddig, akor a mostani teendő a kutya általános megfigyelése. Ha bármi (!) tünetet észlelnek, futás a rendelőbe. A „bármi” lehet hányás, étvágytalanság, kedvetlenség, bágyadtság, székletürítés elmaradása, fájdalmas hastájék ... szóval tényleg bármi. Ha meglátják a székletben a fapálcát, akkor vége a megfigyelési időszaknak és lehet pezsgőt bontani.
jelige: Lucifer
2007-07-24
Nagyon köszönöm a gyors válaszát! A kérdésem már csak az lenne, hogy mi az esélye annak, hogy a macska a szoptatási idő alatt újra teherbe esik? Ha ugyanis már most vemhessé válik, akár még a 8-12 hét letelte előtt új jövevényekkel „gazdagodhatna” a család, amit szeretnénk elkerülni.
Nagyon kicsi az esélye annak, hog ya macska a szoptatási időszak alatt újra ivarzik és vemhesül. A tejtermelés fenntartásáért felelős prolaktin hormon ugyanis gátolja a macskamamák ciklusát. Kivételek ugyan mindig vannak - de véleményem szerint a szoptatós macska vemhesülésének az esélye 1% alatt van.
jelige: Lucifer
2007-07-24
Cicánk 2 hete szült 4 egészséges kicsit. Mivel kertes házban lakunk és az anyamacska sokat kijár, szeretnénk minél előbb ivartalaníttatni. Az ellést követően mikortól lehetséges ez? Az ivartalanítással megszűnik a tejelválasztás?
A műtéttel járó stressz, és megpróbáltatások nem tesznek jót egyetlen állat és ember tejtermelésének sem. A kölykök elválasztása 8-12 hetesen már gond nélkül megtehető - ekkor már lehet és érdemes is kérni az anyamacska ivartalanítását.
jelige: Cserge 2.
2007-07-24
Csak még egy dolog lenne!! Melyik tápot javasolja ön amivel el lehet kezdeni a szilárd ételre való szoktatást?Én azt is hallottam /persze lehet hogy hülyeség/ hogy bébiételt is lehet erre a célra alkalmazni. Ezért kédezném meg mit javasol neem? Máskülönben 3 aprónépnek van már helye de még kettő gazdira vár?A Metsvár Alapítvány segít talán gazdát keresni nekik de be kell oltatnom előtte őket ami természetes.Sajnos aug.végéig kellene helyet találnom mert nekem is kezdődik a suli és szeretném őket addigra biztonságban tudni. Mégegyszer köszönöm a segítségét és a gyorsaságát!
A keverék kutyusoknak bármely gyártó kölyöktápja - (puppy, vagy akár junior) megfelel. Ha konzerv típusú tápot választ, azt csak villával kell egy kicsit összetörni, a száraz tápokat jó, ha átnedvesíti. A gyermektápszer is lehet kényszermegoldás, de a kutya kölyöktápokat pont erre találták ki. Örülök, ha sikerül gazdit is keríteni a kölyköknek.
jelige: Bumbi
2007-07-24
Angol bulldogot vettünk, 1,5 éves. Még eléggé tartózkodó, ezért nem cipelném egyből állatorvoshoz. Simogatás közben apró kis dudorokat vettünk észre rajta, a buksiján van egy, a mellső lábai alatt több is. Nem viszket neki, első ránézésre nem is észrevehető. Amúgy jóízűen esziik, de elég soványan hoztuk el. Ott állítólag nem evett. Mik lehetnek ezek az apró dudorok?
Hozzáállás kérdése ... Van aki csak részletes állatorvosi vizsgálat után vásárol kutyát, pláne angol bulldogot. Az apró buksi dudorok lehetnek hólyagok, göbök, tályogok, kötőszövetes hegek, meg még biztosan jónéhány egyéb más is.
jelige: Cserge
2007-07-24
4 hetes keverék kiskutyáim vannak igen jó súlyban és a foguk is szépen kibújt.Azt szeretném tudni hogy mikortól kell nekik pótló ételt adni és mi lehet az? Sajnos még a neten erre vonatkozó egyértelmű leírást nem kaptam és mivel izgat a dolog mert látom hogy mennyire nyúzzák az anyát úgy gondolom kellene valamivel az étrendet kiegészítenem.De mivel szabad és lehet ?Ill.vizet mikortól lehet adni nekik, Kérem segítsen!A kérdésekre adott válaszaim csak úgy állnak fenn hogy a kiskutyák csütörtökön lesznek 4 hetesek tehát sem kirándulno nem voltunk sem orvoshoz még nem mentünk én már egyszer féregtelenítettem őket nem házi koszt a táplálék hanem anyatej stb.
A kölyköket 3 hetes koruktól lehet, fokozatosan, a szilárd táplálékkal kínálgatni. A lényeg a fokozatosságon van. Naponta akár 4-5 alkalommal, kezdetben csak kiskanálnyi élelemmel (kölyöktápok, a szárazat lehet áztatni) kóstoltatjuk a kölyköket, hogy az emésztőszerveik lassan hozzászokjanak a nehezebben emészthető élelemhez is. Az adagokat napról-napra emeljük. Ivóvíz is folyamatosan legyen előttük, ebben a hőségben azt is kellet volna már 3 hetes koruktól pótolni. Helyes, hogy egyszer már féregtelenítette a csapatot - ezt 2-3 hetente ismételni kell még ebben a korban. Továbi hasznos tudnivalókat lvashat honlapunk Tudnivalók rovatában a témában. Remélem, hogy a leendő gazdik is már ott tolonganak az alom körül, hogy 8-10 hetesen örökbefogadhassák a kiválasztott kiskutyát ...
jelige: Balu
2007-07-24
Két éves német juhászunk kb.egy hónapja felgőrbített háttal nyüszített,a hátsó lábai rogyadoztak.Azóta 1-2- szer már előfordult.Nehezen kakil,sokszor próbálkozik.A hímvesszője néha véres.A családon kívül mást nem fogad el.Orvos csak úgy tudná megvizsgálni,ha elaltatnánk.
A hasi-(?), medencei-(?), csípőízületi-(?), gerinc-(?) eredetű fájdalom, hátulsó testfél rogyadozása, nehezített székelés és a véres hímvessző több tucat betegségtől, lehet, hogy nem is egytől van. Ebből néhány: - prosztata ciszta, tályog, - csípőízületi diszplázia + tasakgyulladás, - hólyagkő + prosztata gyulladás, - cauda equina szindróma + hólyaggyulladás, - székrekedés, bélbetüremkedés ... stb. A szóbajöhető betegségek közül lehetetlen kitalálni, hogy mi okozza a leírt tüneteket. Ez csak részletes vizsgálattal elképzelhető, amit nem háznál végez el az állatorvos egy agresszív, fájdalmakkal küzdő állaton. Higgye el én még nem láttam olyan kutyát, amit ne lehetne szállítani, ha valaki akarja. Végső esetben persze, hogy lehet bódítani, vagy akár altatni is az állatot, aminek természetesen plusz költsége van. Az altatástól, bódítástól nem kell félni - nem a Balu lesz az első kutya akivel megtörténik.
jelige: fáncsi
2007-07-23
A kutyám a scalibor nyakörv használata ellenére sokat vakaródzik, dörzsöli a hátát. A scalibor nyakörv véd-e a bolhák ellen is ? vagy ha nem akkor milyen módon védjem a scalibor nyakörv használata mellett.
A Scalibur nyakörv csak a kullancsok ellen védi a kutyát. A bolhaellenes védelmet bármelyik jóminőségű csepp (spot onok: Frontline, Advantix, Exspot, Advocate, ...) meg tudja oldani. Ha a legközelebbi alkalommal olyan megbízható nyakorvet akar, amelyik bolha és kullancs ellen is véd, akkor válasza a Kiltix-et, vagy a Bolfo-t.
jelige: Alioka
2007-07-23
a macskám kb 10 hetes és a szeme folyton gennyezik ami reggelente már teljesen beragassza a szemhélyát .Amugy nagyon vidám természetű jó étvágyú,és ha kamillával kimosom a szemét pár óráig jót tesz neki.mit kell ezellen tennem??
Az oltatlan kölyökmacska valószínűsíthetően macskanátha nevű vírusos eredetű betegségben (is) szenved. Állatorvosa valószínűleg antibiotikum tartalmú szemcseppel és injekciókkal, valamint lázcsillapító, gyulladáscsökkentő injekciókkal fogja kikezelni a cicát. Ha már tünetmentes kezdődhet a program szerinti vakcinázása és parazitamentesítése. Bővebben mindezekről honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat.
jelige: fűgyilkos
2007-07-23
Nem tudom hogy teljese idevago e a kerdes, de ugy gondolom van nemi orvosi tartalma. Szoval nagyon zavar hogy a kutyam pisije (lanykutya) kiegeti a fuvet. Probalom tanitani hogy egy helyre rakja, ami a kakaval eleg jol megy mar, de a pisivel zsakutcaban vagyok, es a kert egyre rondabb. Hallottam rola (lehet hogy csak pletyka, nem neztem meg utana) hogy letezi valami gyogyszer, amit ha beleraknak a kutya kajajaba, akkor a pisije nem egeti ki a fuvet. Igaz ez ? Illetve ha igaz, nem artalmas a kutyara? Mert ha igen, ez sem johet szoba...
Nem valószínű, hogy sikerrel jár az egy helyre pisilésre való oktatásba. Ráadásul sajnos nem tudok olyan gyógyszerről sem, ami a néhány hónapos kutya esetében egy életre megoldaná a problémáját. Egy megoldás kínálkozik, ami biztosan, környezetbarát módon oldja meg a gondot, ráadásul pedig a kutyára is közömbös. Ha a gyepet rendszeresen táplálja és naponta, bőségesen öntözi - az kihigítja a vizeletet folktokat, akkor nem károsodik a gyep. Igaz, lehet akár hetente többször is nyírni a füvet.
jelige: DODO
2007-07-23
kérdésem!!!! a lovam kocsizás után nagyon zihált!!!!!! ilyet ég vágtázás után sem csinált még!!!!!! nem sokat kocsiztunk és mégis elkezdett zihálni!!! az orrán vette a levegőt!!!!! lehet hogy tüdős????? köszön válaszát előre is!!!!!
Lehet. Meg az is lehet, hogy szíves. Meg az is lehet, hogy hőtolulása van a lónak. Meg még ezer variáció előfordulhat.
jelige: cucimókus
2007-07-23
A kis Bicvhom Havanese kutyusunk 12 éves . Sérve volt a vébele mellett kidomborodott. A műtét nem sikerült, mert véletlenül az összeöltött végbelet úgy felejtették. Ismét megoperálták, de sajnos egyre jobban kidomborodik a sérve. Mit tehetünk az egyébként egészséges erős fiúkutyánkért?
Bárcsak biztosak lehetnénk benne, hogy egyébként valóban egészséges a kutya. Én könnyen el tudom képzelni, hogy prosztata megnagyobbodással, idült székrekedéssel, vagy más szerv rosszindulatú betegsével van összefüggésben a gáttájéki sérv kiújulása a műtét után. Ha operáló állatorvosa is úgy érzi, hogy részletes kivizsgálásra van szükség, kérjék specialista segítségét.
jelige: falconn
2007-07-23
diagnozi. Trauma Contusio. azt szeretném kérdezni , hogyan lehetne a fájdalmait csilapítani ha nem tudom elvinni orvoshoz?
Sehogyan, vagy legfeljebb ráolvasással. Jelezze a kezelőorvosának, ha nem javult a kezelése hatására az állatka állapota. 1);
jelige: anita01
2007-07-23
a kiskutyám szombat reggel megevett egy egész csomag rágot,papírostol.. amikor észrevettem már csak 1db rágó wolt az előtte bontatlan csomagban.mit csináljak?lehet valami baja töle?kérlek segítsetek!!!
Figyelni kell a székletét, hogy megjelenik-e benne a papír ill a rágógumi. Ha nincs széklet, csak erőlködés, esetleg hányni kez a kutya - vagy bármi (!) tünetet észlel, akkor futás az ügyeletes állatorvosi rendelőbe vele.

<< <  310 / 381 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

06-1-229-38-65

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.04.23
Az április 19.én Camponánál talált fehér Kutyusnak meglett a gazdája!! ( Chippezett volt, köszönet a Sirius alapítványnak, illetve a fiatal párnak, akik nem hagyták az utcán kóborolni!) B.Bea :)
2014.04.22
Április 19.én este 7 órakor találtak egy 1 éves körülinek saccolt, drapp labrador keveréknek mondott fiú kutyust a Campona parkolójában. Vastag bőr nyakörv van rajta. A Sirius alapítvány fogadta be Érden, ott van a kutya, fent van a honlapjukon is. Jól táplált, nagyon kedves kutyus!!!Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány Telefon: 06 30 276-6071 (Böjtös Andrea) 06 30 910-6987 (Böjtös Éva) (Kérjük, a megadott telefonszámokat lehetőség szerint 9h és 16h között hívják. Előfordulhat, hogy elfoglaltságunk miatt nem tudjuk felvenni, ez esetben később próbálják meg. Köszönjük!)
2014.04.02
Ma du. 1 óra körül kiszökött a kerítés léceken át 9. hetes kiskutyánk.Még sajnos nem volt chipje, a következő oltásnál került volna rá sor.Múlt héten csütörtökön kapta meg a parvovírus elleni oltását, és a féregtelenítését, és még holnap kellene beadni a féregtelenítés miatti fél tablettát. A XXII. Kerület (Rózsavölgy) Orsovai utca 7 szám alól szökött ki!Kérem, segítsenek, hogy megtaláljuk. Előre is nagyon köszönöm! Bárdos Katalin Tel.. 30/737-4997 orias969@gmail.com