Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: kérés 3.
2007-11-10
tisztelt drBalogh Lajos köszönöm a tanácsát de a sebestyén doktorurnak valamiért nem tudok emailt küldeni nem nagyon értek hozzá ha még annyit kérhetnék öntöl hogy segitsen abban hogy asebestyén dr felvegye velem a kapcsolatot egy életre lekötelezne előre is köszönöm tisztelettel
Nem a Sebestyén dr-nak kell felvennie Önnel a kapcsolatot, hanem fordítva. Ráadásul nekem sem célom az hogy lekötelezzem, én csak információt adhatok Önnek. Az általam megadott elérhetőségek az Állatorvos-tudományi Egyetemen ill a Provet Klinikáján elsősorban úgy működnek, hogy kezelő állatorvosa ír egy beutalót amiben megírja az előzményeket és a leleteket és szakvizsgálatot kér a maga számára. Az internet sok esetben megfelelhet mondjuk információ szerzésre, de egészen biztosan nem lehet az Ön kutyájának a gyógyulásának a színtere. Megelőző levelemben írtam azt is, hogy kezelő orvosának szinte bizonyosan igaza van az állat esélyeit illetően.
jelige: Katyerina
2007-11-10
Egy 2 eves moszkvai or kutyam van. Kb. 1 honapja elkezdte vakarni a hasat, ami rendkivul piros, es a farkatovet a labait is harapdalja. viszket neki, megprobaltam az etrendjen valtoztatni, de ezek a tunetek maradtak. A masik problemam pedig a sulya. Reggel es este dobozos konzervet eszik 1-1 kg-ot, es napkozben is nassol, megsem hizik meg, pedig joforman egesz nap fekszik. A szekleteben nem eszleltem semmi olyat, ami fergessegre utalna.Elore is koszonom a valaszat! Tisztelettel: Osztermayer Krisztina Hollandia, Amsterdam
A leírt bőrtünetek és soványság korántsem egyetlen lehetséges magyarázata a táplálékallergia és a bélférgesség. A leírásában bőven „belefér”, hogy a kutya mondjuk bolhaallergiás és hyperthyroid. Vagy gombás bőrbetegsége van emésztési rendellenessége. Vagy folytathatnám napestig, hogy mennyi nyavaja okozhat hasonló tüneteket. Még abban is biztos vagyok, hogy az óriástestű kutya esetében a napi 2x1200 grammm kutyakonzerv kevés a táplálásához. Nézze meg a gyártó ajánlását, hogy mennyit ajánl napi adagnak ebből egy 50-60 kg-os kutyának. Szerintem a nasival együtt alultáplálja a kutyáját. Hollandiában működik európa egyik legjobb állatorvosi fakultása Utrechtben és a magánállatorvosok is európa élvonalába tartoznak. Kérje segítségüket, meg fogják oldani a problémáját.
jelige: Füles
2007-11-10
8,5 hónapos kutyám 2 napja sántít, nem tud rálépni a bal hátsó lábára. A bal hátsó combtőnél kidudorodás látható (érezhető). Az állatorvos szerint diszplázia gyanús. Okozhat-e rándulás, vagy kificamodás ilyen tüneteket? Hogyan lehet megkülönböztetni röntgen nélkül a kificamodást (rándulást) a diszpláziától? Mik a gyógymódok az egyes esetekben és milyen hosszútávúak a kilátásaik?
A diszplázia önmagában is okoz tüneteket és igencsak hajlamossá teszi a kutyákat a rándulásra, ficamodásra, egyéb ortopédiai sérülésekre. Ortopédiai vizsgálat, benne akár több röntgenfelvétel képes kideríteni a tünetek hátterét, ennélkül nem lehet közelebb jutni a diagnózishoz. A gyógymódok igen széles skálán mozognak az elváltozások súlyosságától, korától, a klinikai tünetektől függően. A csípőízületi diszplázia megállapítását standard röntegfelvételen, ortopédiai szakállatorvosk segítségével, a súlyosság fokát számokkal jellemezve szokás megállapítani. A kezelés a súlyossági foktól függően lehet „csak” táplálék és életmódváltás, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító szerek és ízületi regenerációt elősegítő gyógyszerek, kiegészítőszerek adása - de akár többféle műtéti megoldásról is lehet beszélni. A hosszútávú kilátások az előzőek értelmében igen változatosak. A teljesen tünetmentes állapottól a teljes mozgásképtelenségig terjed a lehetséges végállapotok leírása.
jelige: kutyus
2007-11-10
Két-Három napja észrevettem a kutyusomon,hogy nem nagyon mozdul mellőlem,pedig előtte állandóan kinnt rohangált.(kertes házban lakunk)Az étkezésekkel nincs gond,de számomra úgy tűnik mintha kicsit depressziós lenne.Van kinnt kutyaháza,de mostanában napközben is nyűszítve követeli,hogy engedjem be a szobába,amit eddig nem tett.Amikor játszunk,kicsit agresszívabb lesz mostanában(erősebbeket harap,mint szokott).Az lenne a kérdésem,hogy ezt kiválthatja a rossz időjárás is?Mert amúgy elég sokat vagyok itthon,tehát nem lát keveset.
Az sem kizárt, hogy a fiatal szuka most kezdett, vagy pillanatokon belül kezd el tüzelni. Ez is okozhat viselkedési változásokat. A rossz időjárás elől is menekülhet a kutya a fűtött házba, nem feltétlenül depresszió, hanem egészen egyszerűen a fázékonysága miatt. A leírt jelenség azonban szinte bármelyik betegség kezdeti tünete is lehet, ezért aztán érdemes lenne a kutyát kivizsgáltatni.
jelige: kezdő
2007-11-10
Nem mondhatom magam régi állattartonak, most lettem váratlanul egy kiskutya tulajdonosa, ugymond gazdija, sok kérdésem felmerült de van amit magamtól is kitalálok (habár lehet h nem jól) de ami ma történt arra nem tlaálok választ. A kutya miután evett (8 hetes kb) kölyöknek valo konzervet amit pépesre törtem, kb az evés után 1 orával amikor ujra láttam a kuytát feltünt h öklendezik és azonnal is kiháyta amit megevett. Nagyon elszomorit nem tudom mitől van? mi a teendő. Megjegyzem h ami visszajött azt is majd hamar meg is akarta enni de nem engedtem meg. Várom válaszukat
Az oltatlan és talán féreghajtáson sem átesett kölyök hányását számtalan veleszületett és szerzett ok kiválthatta. Lehet, sőt igen valószínű, hogy a kölyök férges. Lehet, az is, hogy mindössze túl sok élelmet evett meg egyszerre a kutya, vagy annyi, hogy rögtön utána heves játékba fogtak. Érdemes lenne felkeresni állatorvosát és megbeszélni a teendőket, ami egy kölyökkutya tartásával jár. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban sok hasznos információról olovashat.
jelige: Csipike 2.
2007-11-10
Zöldhályog kezelése. Van egy 10 éves pincsi keverék kutyám. Kb másfél évvel ezelőtt vettem észre, hogy nem lát rendesen. elvittem szemspecialistához. Kapott szemcseppet(huma timolol) amit a mai napíg használunk és kapott vízhajtót(humazolanid) ami furcsa reakciókat váltott ki belőle. Fel alá rohangált és dörgölőzött a földbe még az utcán is. Így azt már nem használjuk, csak a szemcseppet. Elmeséltem az orvosnak de ő nem igazán hitte el amit mondtam. (ő még ilyet nem hallott). Van-e más megoldás, mennyire fontos a vízhajtó hatása? köszönöm!
Aha ... most már látom, hogy véletlenül nyúlhatott a küldésre, mielőtt befejezte volna a levelét. Így már másként válaszolok én is. Higgyel el, hogy általános állatorvosként nem kellene felülbírálnom egy szemspecialista véleményét. Amennyiben a leírt dörgölődzés egyszeri eset volt én sem hioszem, hogy a vízhajtó szer hatásához bármi köze is lett volna. Egyébként a gyógyszer mellékhatásainak átböngészsése vagy az interneten található lehetséges mellékhatások átnézegetésével sem hiszem, hogy megerősítést nyer a gyanúja. Ha a szemspecialista kolléga sokéves, és sokszáz kutyán szerzett tapasztalata nem erősíti meg az Önök gyanúját, akkor el kellene fogadni, hogy a vízhajtószer adása és a furcsa tünetek között nincs összefüggés. A vízhajtószerek adása fontos része a zöldhályog kezelésének. Kérem, hogy legalább tájékoztassa állatorvosát a döntéséről.
jelige: Csipike
2007-11-10
Zöldhályog kezelése
Állatorvosi utasítás szerint
jelige: Gizi
2007-11-10
Kiscicánk 5 hetes, 3 napja került hozzánk, megbízható, állatorvost rendszeresen látogató gazdáktól. A gond az lenne, hogy egy kicsit megy a hasa. Nem tudom, az is lehet, hogy a híg széklet ilyen idősen még normális, de mintha az első nap keményebb lett volna. Húskonzervet eszik, és tejet iszik. Tejet próbáltam neki kevesebbet adni (mert úgytudom, az csak tovább rontja a hasmenést ) , de mivel vizet nem nagyon akar inni, így maradt a tej. Enni jó étvággyal eszik, lehet licsit sokat is. Vizelete rendben, széklete nem bűzös, nyálkás vagy véres, csak híg, és napi 4-5 is előfordul. Kedve jó, nem bágyadt. Az lenne a kérdésem, hogy várjak még, vagy kezdjek el adni neki valamit. (nem tudom jó e ha Bolus adstringens-t török porrá neki) Illetve a hétvégén szerettünk volna megelőző féreghajtást elkezdeni, de nem tudom, hogy az így most mehet e.
A helytelen táplálástól hasmenéses a kölyökmacska. A kölyökmacskának nem húskonzervre és tejre van szüksége, hanem elsősorban kölyökmacskának való tápokra (kitten ill junior). A féreghajtás mehet. A kölyökmacskáknak először 2-3 hetes korban, majd ezt követően 3 hónapos korukig 2-3 hetente van szükségük féreghajtásra. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban megtalálja a cicák oltására és ivartalanítására vonatkozó ajánlásokat is.
jelige: Elkeseredve
2007-11-10
Végső elkeseredésemben irok Magának!örökbefogadtam egy keverék kutyust 8honapja, most 11honapos.Szobatiszta lett idővel de azóta is itthon is pisil a séták után is.Már olyan mintha nem érne semmit amikor összeszidjuk mert rá egy pár órára megcsinálja ugyanugy.A lakásba mostmár mindenhova pisil és ezért kérném a tanácsát hogy hova forduljak, nem szeretnék tőle megválni minden követ meg szeretnék mozgatni hogy ezt a problémát megoldjam.Sürget az idő mert a szüleim már nem birják idegekkel hogy mindenhol csak a pisi van néha kakil is itthon séták után egyből.Kérem segitsen nekünk!
Sajnálom, de nem fogom tudni kizökkenteni az elkeseredettségéből. Leveléből csak annyi világos számomra, hogy a szobatisztaságra szoktatás sokszor hosszadalmas, sok következetességet, nyugalmat, odafigyelést igénylő folyamatában valamit súlyosan elrontottak. A leggyakrabban elkövetett hiba a hektikusság, következetlenség és a családtagok összehangolatlansága szokott lenni. Attól tartok, hogy esetükben a feromon hatóanyagtartalmú spray, vagy párologtató gyógyszer nem biztos, hogy működik. Viselkedési zavarokkal specialista állatorvosok pl Sátori Ágnes Dr.-nő (30/396-4094) foglalkozik Budapesten.
jelige: Bull
2007-11-10
Jelenleg szerencsére a panasz még nem áll fenn, csak érdeklődnék. Van egy 5hónapos amerikai bulldogom, nagyon sokszor fordul elő környezetünkben kenelköhögés, hallottam egy gyógyszerről amit az orrába kell csepegtetni és 1évig védettséget nyújt. Lehet e ez elég védekezés?
Létezik olyan kennel köhögés elleni vakcina, amit az orr nyálkahártyájára csepegtetve kell beadni a kutyának. A kennel köhögés ellen ez járható út a megelőzésben. Meg kell viszont mondja, hogy a kennelköhögésen kívül számtalan egyéb vírus és baktérium is okozhat felsőlégúti tüneteket. Az egyéb veleszületett és szerzett betegségekről nem is beszélve.
jelige: Horváth Éva 3.(?)
2007-11-10
A kölyök kutyáim most 3 hetesek, én etetem Őket 2 napos koruk óta. A tanácsát szeretném kérni, hogy hogyan tudnám rászoktatni Őket az egyedül evésre és milyen ételt adhatok nekik. Jelenleg SUSA LAC kölyök tejet kapnak, de látom már ez nem elegendő Nekik.
Tiszteletre méltó a küzdeni tudása és a munka amit elkövetett eddig a kölykökért. Innentől már egyszerűbb lesz. Puppy, vagy Junior jelzésű tápok közül kellene választania. A konzerv típusú tápokat könnyebben elfogyasztják a kölykök önmagában is - de ezt is, és főleg a száraz tápokat érdemes a tejpótló tápszerrel átkeverni, átnedvesíteni. Mint ahogyan a legelső levelemben is írtam a legfontosabb általános szabály a fokozatosság. Kb egy hét alatt kellene lassan átvennie a tejpótló tápszer helyét a puppy ill junior tápoknak. Első alkalommal csak egy-egy maszatnyi szilárd táplálékot kaphatnak a kölykök, bármennyire is ízlik ez nekik. Ezt aztán pár órával később akár meg lehet ismételni, másnap lehet növelni az adagokat. A hét végére pedig elég, ha a tejpótló tápszer csak nyomokban lesz a kölykök eleségében. Ilyen módon megtéve a takarmányváltást a kölykök fejletlen emésztőrendszere szép fokozatosan szokik hozzá az új eleséghez, ezzel minimalizáljuk a hányás, hasmenés veszélyét. A 3 hetes kölyköket féreghajtani is kell, ezt majd 2-3 hetente ismételni illene. 6-8 hetesen kaphatják első vakcinájukat és 8-10 hetesen mehetnek az új gazdihoz. Remélem már vannak jelentkezők.
jelige: Roxi
2007-11-10
Van egy 8 hetes kiscicánk.Néha prüszköl, az orra csurog és könnyezik a szeme már 1 hete, az állapota nem igazán javul, mit tegyünk vele?Az étvágya rendben van, kedélye kiváló,sokat játszik.
Szinte bizonyos, hogy a kölyökmacska vírusos macskanátha nevű betegségben és parazitás fertőzöttségtől is szenved. Állatorvosi vizsgálatra és kezelésre van szüksége ahhoz, hogy meggógyuljon. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban részletesen olvashat arról, hogy mi a teendőjük kölyökmacska tulajdonosként.
jelige: Ilda
2007-11-09
A kérdésem a következő lenne, hogy máltai kiskutyám most 10 hetes és 1,50 kg.Megfelelő-e a súlya, és mennyi a heti ideális súlygyarapodása.
Első pillantásra soknak tűnik. A fajtastandard szerint a máltaiak kifejlettkori testtömege maximum 4 kg, ajánlottan 2-3 kg közötti. Növekedési görbét nem kerestem a neten, egyrészt ezt Ön is megteheti, vagy tenyésztőjétől megkérdezheti ezeket az adatokat.
jelige: sharpei
2007-11-09
Kutyusom körübelül három hete rázza a fejét,illetve lábával vakarja.Mi lehet az oka?
A legvalószínűbb ok a hallójárat gyulladása. Ne várjon újabb 3 hetet, hanem vigye állatorvoshoz a kutyát, mielőtt nagyobb lesz a baj.
jelige: Pinscherek
2007-11-09
4 éves Törpe pinscher kutyám egy hónappal hamarabb tüzelt a már megszokottnál,párjával ezt ki is használták.(Sajnos külföldön tartózkodtam és nagymamám vigyázott rájuk)A veszettség elleni oltását megkapta, a kombinált ezt követte volna haza térésem után.Valószínű,hogy vemhes,de még korai az ultrahangos vizsgálat(1 hetes). A kérdésem az lenne,hogy beadható -e még a kombináltvagy sem?
Létezik olyan vakcina, amit vemhes kutyának is be lehet adni. Keresse fel állatorvosát kutyájával és az oltási könyvével - ő elmondja a lehetőségeket és kockázatokat. A 4 éves szuka esetében igen ajánott lenne azt is átgondolni, hogy a mostani apropó alkalmával célszerű volna megoldani a petefészek )és a vemhes? méh) eltávolítását. A probléma ismétlődni fog évente 2x, ráadásul az sem megnyugtató, hogy a kutya ivarzása korábban kezdődött. Szerintem ez az igazi dilemma, amiben most lenne célszeű megfelelő döntést hozni. A célszerű döntés pedig az ivartalanítás lenne.
jelige: Senior Cat 3.
2007-11-08
Természetesen megfogadtam előző válaszában adott tanácsát, hogy ismét menjünk állatorvoshoz és elmentünk a cicám nem kis döbbenetére. Az előző, majdnem hibátlan vért és vizeletet egyébként nemrég, 2007. október 10-én vették tőle, de azóta ledobott majd 1 kilót megint és így 2007. november 7-én újra vért és vizeletet vettek tőle értetlenül állva a dolog előtt. Ma várjuk az eredményt veseelégtelenség-e vagy valami macska fertőzés vagy járvány vagy ilyesmi-e.... Addig is seduxen + Feliway..... Köszönöm mindkét válaszát!
Remélem már magához tért a cica a döbbenetéből ...O): Higgye el nem a kérdést akarom megkerülni, de ahogyan az első válaszban is írtam - olyan sokminden okozhatja az öregedő cica általáno stüneteit, hogy kizárólag a részletes vizsgálatok eredményeibő derülhet ki a bibi. Őszintén remélem, hogy valami megoldható, vagy legalább szintentartható betegséget talált magának az öregúr.
jelige: Hetty
2007-11-08
Vásároltam 3 hete egy 12 hetes bullterrier kiskutyát.A széklete kb 2 hete hígabb de nem folyékony és e mellett friss vér is van benne hol csak pár csepp hol egy fél gyerekökölnyi.Féreghajtva volt már nálam is drontállal 2x de nem volt férges,és csak egy fajta kutyatápot eszik royal canin medium.Mi lehet a kiskutya baja?
Véres hasmenést sok betegség okozhat - a 12 hetes kölyök védettsége még biztosan nem teljes a parvóvírusos enteritisz a koronavírus okozta bélgyulladás ellen sem. A fenntieken kívül is sok egyéb fertőző és nem fertőző oka lehet a véres hasmenésnek. A teendője mindenképpen az, hogy jelzi a fejleményeket állatorvosának.
jelige: kérés 2.
2007-11-08
tisztelt doktor ur én helyre szeretném hozatni a lábát nem hiszem ill nemakarom elhinni hogy nincs valami megoldás valaki aki tudna segiteni a fő gond hogy őrkutya és neki joformán egész éjjel velem együtt mozgásban kell lennie hátha van valaki én már nemis tudom mit csináljak valahol biztosvan valaki aki érthozzá nemugy mint itt tatabányán kérem bármilyen ötletevan irjameg kérem.
Attól félek, hogy a tatabányai kolléga is tökéletesen jól ítélte meg a kutya sérülését és a bénulás végleges, helyrehozhatatlan voltát. Neurológiai esetekben a legtöbb tapasztalata az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállatklinika (Budapest, VII. ker István u. 2.) sebészeinek, valamint Dr. Sebestyén Zsolt (Provet, Budapest II. ker Csévi u 2, www.provet.hu) budapesti magánállatorvosnak lehet. Tartok tőle, hogy az ő véleményük sem fog eltérni a tatabányai kolléga véleményétől. Sajnálom a történteket.
jelige: kérés
2007-11-08
tisztelt doktor ur a kutyám egyéves és elütötte az auto bal első lábát könyök alatt érzéketlen aztmondják elkell altatni idegbénulása van nagyon szegények vagyunk ésén vele örködök hogy kis pénzünk legyen idegsebészt vagy bárkit akisegitene keresnék kérem segitsenek vérkeringésevan a lába meleg a rajtalevő horzsolások fájnak neki belső sérülésenincs ultrahang rtg igazolja eszik iszik csak huzza a bal lábát azért fordultam önökhöz mert még nem akarom feladni várom válaszukat köszönöm türelmüket
Semmi nem indokolja, hogy elaltassák a kutyát, egy béna végtag nem jelenti azt, hogy a kutya életét kellene venni. Amennyiben a petyhüdt béna végtag a későbbiekben gondot jelent, pl fekélyesedik, a végtag amputációja jelenti a végleges megoldást.
jelige: Boxer anya
2007-11-08
fijalással kapcsolatban 09 04.-én volt befedezve másodzsor márszivárgott amagzat viz fájásai is voltak meddig lehet várni és mire kell figyelni mikor van baj a fájások miatt remeghet a kutya?
Nézze, akár a fájások miatt is remeghet a kutya. Kérdéseire részletes választ kaphat honlapunk Publikációk rovatában található írásokból. Kérdéseiből nagyfokú tájékozatlanság olvasható ki, attól tartok, hogy nem felkészült kutyatenyésztők, így a legfontosabb tanácsom az ajánlott olvasmány mellett annyi, hogy bármi rendellenességet tapasztalnak forduljanak rögtön állatorvosukhoz. Remélem megússzák a kalandot.
jelige: Joci
2007-11-08
Kiscicánk elég sokszor az ágyunkra, szőnyegünkre pisil, és nem vagyok benne biztos, hogy maradéktalanul sikerül eltávolítanom a cicapisit. Lehet-e a cicapisi ártalmas az emberi szervezetre? Előre is köszönöm válaszát!
Egy egészséges macska vizelete nem jelent nagyobb veszélyt a családra, mint pl egy még nem szobatiszta kisgyerek, vagy mondjuk az inkontinens nagymama. A rendellenes helyekre történő vizelés viszont vagy betegség klinikai tünete, vagy viselkedési zavar macskáéknál, amibe nem kellene belenyugodni, érdemes lenne kivizsgáltatni az ügyet.
jelige: Rex
2007-11-08
Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz:van 1németjuhász kan kutyám,melynek hímvesszőjéből vér csöpög.Voltunk vele állatorvosnál,aki húgyhólyag kőre gyanakodott és +műtötte,de nem talált semmit,ezután fertőzésre gondolt,melyre kapott gyógyszeres kezelést,akkor elmúlt a vérzés,de ezután kis idővel újra kezdődött és azóta folyamatosan csöpög a vér!Ezért kérném az Ön tanácsát,hogy mi tévő legyek!Mi lehet a kutya baja?Előre is köszönöm!
Furcsának érzem a kérdését, hiszen kezelő állatorvosa ugyanúgytudja a választ, mint én és nyilván el is mondta magának ... A hímvesszőből, vagy a tasakból ürülő véres jellegű váladékot okozhatja durva tasakgyulladás, here-, mellékhere-, prosztata-, hólyag de akár a vese gyulladásos elváltozásai (akár kő vagy homokképződéssel a háttérben) és daganatok is. A betegségek elküülönítése kiegészítő vizsgálatokkal vérvizsgálatok, vizelet (esetleg sperma) vizsgálat és képalkotókkal (röntgen, de főleg ultrahang) lehetséges. Nem kizárt egyszerre több szerv elváltozása, megbetegedése pl a kő, vagy homokképződés mellett egyidejűleg a here, vagy prosztata megbetegedése sem. Több kiegészítő vizsgálatra lesz szükség a Rex állapotának tisztázása érdekében. Szerintem állatorvosa is ezt ajánlotta.
jelige: vemhes kutya
2007-11-08
Tiszteltt doktorúr van egy pekingi palotapincsi kutyusom 14hónapos és most tüzelt 2-dszor, a kannal 2* is összeregadt. Ha akkor megterményekült akkor most 3 hetes. Kérdéesem az lenne, hogy vmi vitamint vagy speciális tápot kell-e neki adni? Most száraz tápot és konzervet is kap, de azt vettem észre, h nem nagyon akar enni. A kistermetü kutyáknál a szülés időpontja 55-65nap felé tolodik inkább vagy ezt igy nem lehet meghatározni.
A 3 hetes vemhesség kutyán ultrahanggal már megállapítható, ezért ha biztosat akar tudni, végeztesse el a vizsgálatot állatorvosával. Amennyiben nem kívánt vemhesülésről van szó, a vemhes méh és a petefészkek eltávolítása megtehető. Ha tervezett párosításról van szó, akarják a kölyköket, akkor pedig van idő a tenyésztési feladatokra felkészülni. Az a minimum, hogy oltásai, parazitamentesítése rendben legyen. Egy egészséges kutya esetében, ha a korának állapotának megfelelő tápokkal etetik, nem szükséges külön vitamonokkal, takarmánykiegészítőkkel etetni. Ha a kutya étvágytalan azt mindenképpen tünetként kell értékelni is ki kell vizsgáltatni. A fiatal szuka lehet akár álvemhes is, vagy méhelváltozásai is lehetnek - de akár a párzással összefüggésben nem álló betegsége is kialakulhatott. Tehát nem vitaminra, hanem részletes állatorvosi vizsgálatra van elsősorban szüksége. Kistermetű kutyáknál is az átlagos vemhességi idő 63 nap. A kis alom (1-2 kiskutya) hajlamosabb a túlhordásra, a nagyobb alom (6-10 kiskutya) pedig akár idő előtt is megszülethet. Végezetül engedjen meg annyit, hogy figyelmeztessem a kutyatenyésztés sokkalta több annál, minthogy egy szuka 2x összeragad egy kannal. Az ilyen esetleges szaporítások igen sok veszélyt, buktatók rejtenek. Honlapunk Publikációk rovatában több információt is talál a témában.
jelige: Rambo
2007-11-08
A nőstény macska tüzelésének mik a tünetei és mit tegyünk ilyenkor. Azt még elmondanám hogy lakásban tartjuk. Köszönöm előre is válaszát.
Elsősorban a viselkedése változik meg a macskáknak. Nyávognak, beszédesebbek, nyugtalanabbak lesznek, tekeregnek a szőnyegen, kárpitos bútorokon és kínálgatják a hátulsó felüket a családtagoknak. Többször vizelnek előfordul, hogy szokatlan helyekre pl az ágytakaróra. Az első tüzelése egy fiatal nőstény macskának kb 6-7 hónapos korában szokott kezdődni - kb egy hétig tart és 3 hetente ismétlődik. A kutyáknál feltűnő vérzés macskáknál nem szembtűnő. Vannak ugyan csendesebben, diszkrétebben tüzelő egyedek, de ez a ritkaság. Ha hosszú, egészséges életet szeretnének a cicának, akkor beszéljék meg állatorvosukkal az ivartalanítását. A témában honlapunk Publikációk rovatában több információt is talál.
jelige: Senior Cat
2007-11-08
Hetek óta tartó étvágytalanságra és napok óta tartó alig evésre seduxent kapott ma a cicám. Valóban jó gyógyszer ez arra?
A bőr alá tört adagban adott Seduxen injekció étvágyat csinál a teljesen étvágytalan macskáknak is. A hatás csak igen rövid ideig tapasztalható. A kérdés továbbra is az lenne, hogy mi okozza a cica étvágytalanságát, betegségét. Ez, ahogyan korábban is írtam részletes állatorvosi vizsgálatokkal (klinikai vizsgálat, vérvizsgálatok, képalkotók ...) deríthető ki.

<< <  310 / 407 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.01.05
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.01.04
ELTŰNT!!!!! 2015.Január .04.én délben eltűnt Budafokról az alkotmány utcából a 14 éves drága bichon fehér-beige szuka kutyusom. Rózsaszín tappancsos nyakörv volt rajta, nincs chipje. A családunk tagja, mindenki imádja . Kérem jelentkezzen a következő telefonszámon , ha látta 06706441551
2015.01.02
Árpád utcánál találta egy hölgy ezt a kutyust, mikrochipet nem találtunk benne. 4-5 év körüli staffi jellegű kan. A megtaláló neve és telefonszáma: Markó Judit 06-20-96-98-555