Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Goma 4ever!
2008-07-04
7 éves nőstény tacskó kutyám van. 2009 januárjában lesz 4 éve, hogy elszökött, de 3 nap múlva megtaláltuk. Akkor vettem észre először egy kisebb dudort, daganatot a hasán, egész konkrétan a leghátsó emlője mellett. Azóta ez folyamatosan nagyobbodott, már 3 és fél év telt el azóta, az állat panaszmentes, életvidám. Ahogy utánanéztem a dolgoknak, nem tűnik emlőráknak. A daganat nem gennyes, nem sebes, csak szimplán van, olyan nagyobb diónyi nagyságú. Állatorvosnál még nem voltunk. Maga szerint ezen tünetek alapján rákról van szó? Válaszát előre is köszönöm.
Nem kizárt, hogy igaza van. A leírt duzzanat lehet vérömleny, tályog, gyulladásos képződmény, és daganat jóindulatú, vagy akár rosszindulatú=rák) is. Állatorvosa citológiai vizgsálattal tudja megállapítani a duzzanat mibenlétét. Az is megoldás, ha műtéti eltávolítás után kérnek szövettani vizsgálatot. A kutya ivartalanítása is melegen ajánlott lenne, akár egy műtétben, akár egy következő alkalommal. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashatnak a témában.
jelige: BETTI 30 - 2.
2008-07-04
NAGYON KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT! SOKAT SEGÍTETT VELE! A CICÁM MÁR NAGYON JÓL VAN. UGYANOLYAN ELEVEN,MINT VOLT ÉS AZ ÉTVÁGYA IS TÖKÉLETES! MÉGEGYSZER KÖSZÖNÖM! TISZTELETTEL
Én köszönöm a visszajelzését. Örülök, ha jól van a cica.
jelige: Hektor 2.
2008-07-04
Köszönöm a gyors választ Hektor ügyében. A tünetek alapján milyen diagnózislehetőségek jöhetnek szóba?
A teljesség igénye nélkül: Vírusos (parvó, corona ...stb), bakteriális (coli, salmonella ...), parazitás (Toxocara ...) eredetű bélfertőzések, belgyógyászati jellegű megbetegedések (idegentest, bélbetüremkedés, vese-, májelégtelenség ..) veleszületett rendellenességek (PSS ...), takarmányozási hibák, toxikózisok ... Sok-sok tucat lehetséges betegség, kórok.
jelige: Hektor
2008-07-03
Üdvözlöm. 5 hónapos, menhelyről hozott keverék kutyám három hétig különböző antibiotikumokat szedett, többfajta bélfertőzés miatt, amik hasmenést okoztak. Szóba került hasnyálmirigy-probléma is, de ezt az akkori vizsgálatok kizárták. A hasmenés megszűnt, ám 2 napja nem olyan élénk, mint eddig volt, szinte alig eszik, és alig iszik, le van lassulva. Fájdalmat nyomásra nem jelez, kétszer hányt, egyszer fehér habosat, másodszorra sárgásat. Széklete minimum napi egy alkalommal volt. Tanácsát kérném, mivel a saját állatorvosunk szabadságon van, várhatunk-e szombatig, vagy lehetnek súlyos, veszélyes probléma jelei a fent jelzett tünetek?
Igen, sajnos a tünetek aggasztóak, az sem kizárt, hogy a kölyök elhullik kezelés nélkül szombatig. Mindenképpen mielőbbi állatorvosi vizsgálat és kezelés ajánlott.
jelige: 1 hetes kiscica
2008-07-03
Jó napot! Van egy kb. 1 hetes árva kiscicánk. Eddig egész jól evett, de tegnapról mára nagyon levert lett, kevesebbet evett, mint eddig.Reggelre vettük észre, hogy ki van száradva és egy kicsit soványnak tűnik, de a hasa ”pufók”.Ön szerint mi lehet a probléma?Nagyon aggódunk érte, mert már 4,5 napja nálunk van és eddig minden rendben volt. Előre is nagyon köszönjük.
Sok tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhatja a leírt tüneteket. Talán a legvalószínűbb a kölyök macska bélférgessége, vírusos eredetű megbetegedései és/vagy helytelen táplálásából származó bajok. Állatorvosuk tudja kideríteni a baj okát és ő tudja meggyógyítani is a kölyköt.
jelige: -
2008-07-03
A kutyámnak 2 oldali lágyék sérve van holnap műtik azaz 2008.07.04.-én és ha meggyógyult lehetnek e utódjai?
A lágyék (és köldöksérv) hajlama öröklődő betegség - ezért az ilyen szukák továbbtenyésztése egyáltalán nem ajánlott. Ráadásul a kétoldali lágyéksérv a vemhesség és az ellés során kiújulhat, ezzel a szukát indokolatlan veszélynek teszi ki. Sokkal inkább a szuka ivartalanítása ajánlott, akár a holnapi lágyéksérv műtéttel egyidőben. Az elmondottak ellenére, igen, sajnos, biológiai értelemben lehetnek utódai a kétoldali lágyéksérves szukának is.
jelige: Niki
2008-07-03
Szép napot!Vizslakutyánk fülén a külsőoldalon pár hete egy duor keletkezett,ami szép lassan kb.akkora mint egy inggomb.szőr nincs rajta.mikor eloszor lattuk kullancsra gondoltunk akkor még szőr boritotta de nem láttunk bene semmit utána ugye novekedett és a szőr eltunt rola.férjem elvitte orvoshoz mondtak kezeljuk valami oldattal menta vagy valami hasonlo neve van de ilyenrol a férjem serint semelyik patikában nem halottak 4-5 hét mulva vigyuk vissza.ez jovo heteh lesz tehát semmi nem tortent most már nem is nol tovább.a kutyát nem zavarja,nem vakarja,ha megfogjuk nem jelez fájdalmat nem meleg. lehet igy valamire következtetni,vagy majd meglátjuk mit mondanak ismét? köszönöm:
Számomra a vizsla fülkagylóján keletkezett duzzanat lehet vérömleny, savós folyadékgyülem, gennyes tályog, gyulladásos eredetű szövetszaporulat, vagy akár daganat is. Ezek mindegyike esetében kihullhat a szőr is az érintett területen. Az elváltozás jellegét citológiai vizsgálattal lehet kideríteni. A lelettől függően érdemes a megoldást megbeszélni, ami lehet helyi kezelés, szisztémás kezelés, sebésztei megoldás és ezek kombinációi is.
jelige: fülecske 3.
2008-07-03
Üdvözlöm! Akkor is csak az a megállapitásom,hogy önök elött le a kalappal mert még egy ilyen lelkiismeretes ”lap”nincs mint ez,és nekem már nagyon sokszor segitettek a válaszadásaikkal!!! Köszönöm az én és a kutyáim(5-van kik mindannyian családtagok nálunk)nevében!!!! Minden jót ehez a gyönyörű hivatáshoz!!!
Én pedig nem vitatkozom magával tovább. :) Sőt, ha más tulajdonosnak eltérő véleménye lesz, akkor elolvastatom vele ezt a levelezést. Ha nekem lesz borús hangulatom egy rosszul sikerült eset után, akkor pedig én is leolvasom. Köszönöm.
jelige: kiscica
2008-07-03
3 hetes kiscicám van és nem látszanak a szemei olyan mintha gennyes lenne és váladékozna az orra is olyan rá van száradva a szemen lévő hályog mérete hozzá képest nagy dülledt ,az anyja állandóan hordozza volt egy testvére de az elpusztult nem értjük a viselkedését (első ellés)mi lehet a baj?és az anya macska miért viselkedik igy?
A 3 hetes kölyökmacska szinte bizonyosan vírusos macskanátha nevű fertőző betegségben szenved, és testvéréhez hasonlóan ő is könnyen elpusztulhat állatorvosi kezelés nélkül. Nem lepődnék meg, ha számos parazita is gyengítené a kölyköt. Az anyamacska viselkedését az elhullások, a beteg kölyök, a saját betegségei (oltott, parazitamentesített állat?), esetleges rossz tartási/etetési körülmények bármelyike, akár több baj összegződése is okozza. A teendő egyértelmű. Az anyamacskával és a megmaradt kölyökkel együtt minél gyorsabban fel kell keresni egy állatorvosi rendelőt. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában sok érdekes olvasmányt talál.
jelige: 5 hetes
2008-07-03
5 hetes kismacskám van ma hoztuk haza első kérdésem mikor kell az oltásokat (elsőt) beadatni? hogy lehet megálapítani hogy fiu e vagy lány? esetleg árakról lehetne többet tudni?előre is köszönöm!
Kölyökmacskák első védőoltását 8-10 hetes korukban ajánljuk. Erről a témáról bővebben honlapunk Tudnivalók rovatában olvashatnak. A kölyökmacskák nemi meghatározása gyakorlatlan szemnek akkor egyszerűbb, ha egymás mellett lát kandúrt és nőstény kölyköt. A kandúrok esetében a húgy/ivari nyílás távolabb helyeződik a végbélnyílástól és a kettő között látniuk kell a herezacskót a fejletlen, de kitapintható herékkel. A nőstény kölykök hüvelynyílása közelebb helyeződik a végbélnyíláshoz és a kettő között nincs herezacskó herékkel. Az állatorvosi árak is szabadárasak. A mi rendelőnkben a macska védőoltások ára 3.400 és 6.500 Ft között van. Az 5 hetes macska még fiatal első védőoltásához. Általános szabály viszont, hogy az új jövevénnyel néhány napon belül célszerű felkeresni állatorvosukat az első vizsgálat, parazitamentesítések és tartási/takarmányozási tanácsok ügyében. A cica neme is egyértelműen kiderülhet ekkor ...
jelige: szecesszió
2008-07-03
Másfél éve húzódó bakteriális szájsebekkel küzdünk. Stomogel, synulox,ceclor, vetrimoxin cobaktan szerekkel kísérleteznek az orvosok. 2 hete a bal szeme is gyulladásban van, a bal orrjáratból sűrű váladák ürül időnként, ha tüsszög ez a váladék vére lesz. a szemére septosyl, garasone szereket kapott ez két hét alatt semmit nem javított az állapotán. A szájból történt kenet vétel, ami szerint nin gombás fertőzés. Egy hónapja súlyosbodott az állapota, két napja nem is nagyon akar eni. Fogkő levétel ez év áprilisban megtörtént. Kérem segítségüket, javaslatukat, mit tegyek. Tisztelettel:
Az idős oltatlan kandúr esetében nekem az első ötletem az, hogy akár fatális vírusfertőzése is lehet a cicának. Akár a leukózis, akár a panleukopénia képes ilyen tünetekkel jelentkező, gyakorlatilag kezelhetetlen betegséget előidézni macskákban. Az egyoldali szem és orrfolyás az idegentest és akár a daganatos megbetegedések gyanúját is felveti. Ráadásul az sem kizárt, hogy akár egyidejűleg több betegség zajlik a cicában. Nincs más ötletem mint a cica akár ismételt részletes vizsgálata. A fizikális vizsgálatok, vérvizgsálatok, vírustesztek, képalkotók, citológia ... eredményei kell, hogy megadják a választ a tünetek hátterére. Ha lesz pontos diagnózis, csak ezután lehet a cica esélyeit, kezelési lehetőségeit megválaszolni.
jelige: Pepi
2008-07-03
T.Cím! Papagájom szerintem tépi napközben magát,mert estére nagyon sok pihe van a ketrece körül.Eddig csak a kis pihék voltak,de most egyre több kis toll is van körülötte.Fél,állandóan ugrál a ketrec két oldala között,vergödik.Már adtam neki vitaminokat és atka elleni csöppeket is,de nem használ.Fél tölem.Mit tehetek illetve megfog-e szokni. Válaszát elöre is köszönöm Tisztelettel:
A legtöbb egészséges papagáj, kis türelemmel, következetességgel kézhez szoktatható, nem fél a gazditól. A bibi itt az lehet, hogy a madárka beteg és az eddigi kezelés nem vezetett eredményre. Tájékoztatni kellene állatorvosát, hogy a Pepi állapota nem kielégítő. Felteszem vagy további vizgsálatokat javasol, vagy elküldi Önöket egzotikus állatokra specializálódott kollégához.
jelige: BETTI 30
2008-07-03
VAN EGY MÁSFÉL HÓNAPOS KISCICÁM,AKI 4 NAPJA VAN NÁLUNK. EDDIG MINDEN RENDBEN VOLT VELE DA MA DÉLELŐTT ÖKLENDEZETT. SZERETNÉM TUDNI,HOGY MI LEHET AZ OKA?
Legnagyobb valószínűséggel féreg és/vagy vírusos fertőzés okoz öklendezést hányást egy kölyökmacska esetében. Ezen kívül számo segyéb veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző ok kiválthatja a lert tüneteket. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget és ezek után tudja kezelni a cicát. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy kijáró kölyökmacskánbak milyen védőoltások ajánlottak. 2-3 hetes kora óta 2-3 hetenként a féreghajtás is kijár nekik.
jelige: zsuzsa0817
2008-07-02
Van egy westi kislány kutyusom.Mikor tüzelt volt kan ktyával,de nem voltak figyelve.Most nagyon sokat eszik és inkább pihen,oedig nagyon szeret szaladgálni.Honnon lehet tudni hogy hasas lett?Köszönöm válaszát.
A (feltételezett) párzás után 2-3 héttel, vagy később elvégzett ultrahang vizsgálat alapján lehet eldönteni, hog vemhes-e a kutya. Minden egyéb jel, megfigyelés (sokat eszik, pihen, nő a hasa, emlője, duzzad a pérarés ...) nem biztos jele a vemhességnek, számos egyéb ok is kiválthatja. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még több érdekes, vonatkozó olvasmányt talál. Ezeken felül arra hadd hívjam fel a figyelmüket, hogy a kutya és a tulajdonos részéről is komoly felkészítést ill felkészülést igényel a kutya tenyésztése. Kezdjenek bele állatorvosuknál.
jelige: fülecske 2.
2008-07-02
Köszönöm válaszát! El is vittem őt az orvoshoz és betadinnal ill.még egy fertötlenitővel kezeljük mert csúnyán bevan gyulladva,de az okát nem értem!Itt most sok a por mert munkálatok vannak talán ez az oka?!a másik viszont és ezért már nem szeretnék visszarohanni az orvosunkhoz,hogy a kis szőre egy részen teljesen rövid!Létezik,hogy a kölyökszőrét igy dobja le?!Természetsen erre is majd rákérdezek csak rengeteg dolgom miatt ha nem muszály nem mennék most vissza!A hátán egy jó tenyérnyi mostmár!De semmi egyéb csak nem olyan szép hosszú,mint a többi helyen!Egyébként igen minden kutyámat ha valami gond van, még a kis keverékemet is rendszeresen nézetem az orvossal!De önök is sokszor segitettek már ha tanácstalan voltam! Köszönöm!
Igazából én egyet tanultam meg a sok éves válasz adásokból. Soha nem én segítek a problémákban, hanem az a tulajdonos, aki elfogadja, hogy állatorvosával kell megbeszélnie az állategészségügyi problémákat és persze az állatorvos aki elvégzi a vizsgálatokat és kezeli a betegeket. Jól esnek a szavai, de most is ez a helyzet ... Ha jó levelet találtam meg előzménynek, akkor azzal kezdte korábbi levelében, hogy a fül állása és érzékenysége aggályos az Ön számára. Én a porc sérülése mellett a hallójáratgyulladás lehetőségét vetettem fel, mint lehetséges okot. Igen, a por okozhat visszatérő, makacs gyulladást kutyák hallójáratában is. Mostani levelében egyrészt elárulja nekem, hogy állatorvosa diagnosztizálta sőt kezeli a fülproblémát, valamint azt is leírja hogy furcsa eltérő szőrhosszúságot észlelt a kölyök havanese-n. Én pedig mindösszesen annyit válaszolhatok, hogy : 1.) Igen, nem kizárt, hogy a kölyökszőr vedlését észlelte. 2.) Az sem kizárt, hogy a hallójáratgyulladással összefüggő szőr-, bőrtünetet lát (pl allergiás megbetegedés, atópia, endokrin betegség ...) és 3.) számomra az is lehetséges, hogy a hallójáratgyulladás és mondjuk a gombás eredetű bőrelváltozás között nincs közvetlen összefüggés. A legnagyobb hibát akkor követném el, ha válaszomban megnyugtatnám és minden adat nélkül rávágnám, hogy a szőrelváltozás a kölyökszőr vedlésétől van, a fül furcsa állaását pedig majd „kinövi” a kutya. A leendő kiállítási kutya és szépreményű tenyészállat mostani életkorában 2 hetente „alaphangon” jár állatorvosánál. Higgye el, hogy akkor jár el legokosabban, ha minden észlelését, minden aggályát megosztja kezelő orvosával - mert így dőlhet csak el, hogy kutyája alkalmas lesz a kiszemelt feladatra. Remélem, hogy így lesz.
jelige: Liza kölykei 2.
2008-07-02
Tisztelt doktor úr! köszönöm gyors válaszát.Valószínű hogy nem fogom ezt a drága vérvizsgálatot elvégeztetni.És azért arra tudna-e nekem választ adni hogy németjuhásznál a fehér vékony mellény vagy fehér hátsó lábak(lábfej) az tényleg pigmenthiány-e. Nem egy német juhász tenyésztő lapján láttam ilyen kiskutyusokat... De igazából azelött sose csak most mióta utána próbáltam nézni. Mert különben nagyon gyönyörű rajzos kutyusok... Válaszát köszönöm
Nem csodálkozom a döntésén, itthon (is) nagyon kevesen igénylik az efajta vizgsálatokat. A fehér szőrterület lehet pigmenthiányos (festékhiányos) terület, de legtöbbször nem az, hanem a szőrszálak fehér színű festékanyagot tartalmaznak. Az én legjobb tudásom (és a sokszor változó fajta standard leírás) alapján a német juhászok esetébe a kis fehér mellény megengedett színváltozat. A fehér lábfejekben nem vagyok biztos. Az is biztos, hogy a fehér területek összaránya sem lényegtelen a fajta törzskönyvezésénél. Ennél jóval pontosabb információhoz juthat a német juhász fajtaszövetség tenyésztő szakembereitől.
jelige: Átika
2008-07-02
1 éves kandúr cicám bal szeme begyulladt,tüsszög,és nehezen veszi a levegőt.Mintha fáradékonyabban is mozogna..Sajnos nincs pénzem orvoshoz vinni őt.Olvastam szemtisztító cseppről macskák részére..gondoltam segíthet.A kérdésem az lenne..Olcsó megoldással hogyan tudnám segíteni cicám gyógyulását?Tisztelettel
Igazság szerint az olcsó és hatékony megoldás az lenne, ha minden kijáró kandúr rendszeresen vakcinázva, parazitamentesítve, ivartalanítva lenne és helyesen táplálnák. Ebben az esetben jó eséllyel 15-20 évet élnének egészségesen az állatok. A mostani helyzetben persze itathatja kamillás főzettel a cicát, és csepegtetheti is a szemét bármely humán szemcseppel - nem kizárt, hogy ezt a betegséget át is vészeli az Átika - de majd jön a 2. és harmadik vírusos fertőzése a parazitáktól is gyengülő bunyós kandór esetében - és ahogyan az rendszeres, 2-4 éves korában elpusztul. Őszintén remélem, hogy sikerrel jár a próbálkozása.
jelige: Tücsök 3.
2008-07-02
Tisztelt Doktorúr! Nem tudom, hogy hogy eshetett le, de a fájós lábával is az utolsó két lépcsőfokot kihagyta akkor meg fejre esett! Az az igazság, hogy éjszakás voltam az első esésnél legalább is gondolom, hogy ott történt!! Délután mikor felébrettem már sántított! Semmi baj nem volt előtte vele, sőt kifejezetten ugri-bugri volt! Még kölyök cica volt! A második leesést a saját szememmel láttam. Egyébként ő nem járt ki a kerten kívül. Az állatorvos mondta, hogy belsővérzés az elpusztulás oka, csak nem ver át? Volt Féregtelenítve! Köszönettel:
Nézze, elég sok kérdésre válaszolok nap, mint nap - de nekem úgy rémlik, hogy az egész Tücsök sztorit azzal kezdte, hogy a macska étvágytalan, sánta volt és hányt is. Mindösszesen arra bátorkodtam felhívni a figyelmét, hogy egy egészséges, jó állapotban lévő 4 hónapos macska kölyök igen ritkán szenved halálos balesetet a padlásfeljáróból leesve. Egy lázas, betegségekkel küzdő állat esetében ez jóval nagyobb eséllyel szokott bekövetkezni. Készséggel elhiszem, elfogadom, hogy a kölyök elhullását közvetlenül a traumás sérülésből származó belső sérülések okozhatták, sőt, ha állatorvosa felboncolta a cicát, akkor ez minden kétséget kizáróan így esett meg. Egyetlen szóval nem írtam, nem is gondoltam, hogy állatorvosa „átverné” ... Örülök annak is, ha a cica féreghajtása megtörtént. Nem is lovaglok a témán tovább, hiszen biztosan tudja, hogy egy kölyök macska féreghajtását 2-3 hetente, egy felnőtt állatét 3 havonta ajánljuk.
jelige: vérzés
2008-07-02
Tisztelt Doktor Úr! 1,5 éves szuka kutyámnál ebben az évben tavasszal már tudtunkkal lezajlott egy tüzelés, tegnap óta viszont ismét érzem rajta az olyankor megszokott jellegzetes szagot, ma észrevettem, hogy véres a nemiszerve. Most annyiban más a helyzet, hogy többet iszik ( többet, mint más melegebb napokon ) és utána a megivott víz mennyiségének nagyjából felét visszabüfizi. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e, hogy ismét tüzel, vagy esetleg valamilyen gyulladás áll fenn nála? A kutyus egyébként rendesen eszik, játékos, nem kedvetlen. Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel:
Sajnos igen nagy valószínűséggel gennyes méhgyulladást észlelt kutyájánál. Erre utal a sok ivás/vizelés, a gennyes/véres hüvelyfolyás, a tavasszal lezajlott tüzelés, és talán a bomló váladék szaga is. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megerősíteni megalapozott gyanúnkat és ő tudja megmenteni is a kutyát. Keresse fel mielőbb állatorvosát és tájékoztassa az észleléseiről.
jelige: cicamica
2008-07-01
A cica tegnap óta nem eszik, nem iszik, bal hátsó lábát emeli, fáj neki, ma már mintha a másik is fájna, 2 hónapos szobacica, néha van csak kint, félek hogy elkapott valamit és halálos, már sokan riogattak, az állatorvos ma lehet nem is rendel, vidéken van, mit tegyek?
Hát esetleg hívja fel, hátha mégis rendel, vagy ha ez a bizonyos állatorvos nem rendel, akkor találjon egy olyat aki igen. Ez nem lehet megoldatlan feladat kedden fényes nappal ... Más megoldást én sem tudok elképzelni. A riogatóknak sajnos minden okuk megvan a pánikkeltésre egy kijáró, oltatlan kölyökmacska esetében.
jelige: Demi cicám
2008-07-01
Kedves Doktor úr! Először is szép napot kívánok!Már többször kértem Öntől tanácsot ami segített is, most ismét Önhöz fordulok.Sajnos ezúttal egy nagyon szomorú ügyben. Demi cicámat(9 hónapos nőstény) múlt hét szerdán elvittem itt a közelben ivartalaníttatni. A méhét is ki kellet venni, de délután haza vittem és estére már elkezdett sétálni is.Másnap már evett és ivott is(igaz kevesebbet mint szokott , de gondoltam még gyenge szegény)ment wc-re isés -lassabban ugyan, de- játszott is.Szóval úgy tűnt minden rendben lesz.Mindent csinált mint előtte, csak kicsit lassabb és nyűgösebb volt.Aztán jött a nagy baj: Pénteken délelőtt annyi változást láttam, hogy mintha szaporábban venné a levegőt, de a közérzete és a viselkedése jónak tűnt.Igaz enni még reggel nem láttam.De nem kapkodta a levegőt.Felhívtam a rendelőt, azt mondták, h ha az általános állapota megfelelő, nem lehet nagy gond.2 kor elmentem dolgozni és mire fél 10-re sete hazaértem, szegény már ki volt hűlve, lebénult mindkét hátsó lábára, a végbeléből rengeteg vér és ürülék jött ki.Iszonyatosan fájt neki és sokkos állapotban volt. a levegőt nem kapkodta de iszonyatosan nyávogott szegény.Szörnyű volt.Elvittük egy éjjeli ügyeletre de már sajnos nem tudták megmenteni.Azt mondták, hogy tüdő ödémája volt és nem volt gerincsérülés, valószínüleg thrombózistól bénulhatott le.Valószínűleg egy eddig nem látszó szívprobléma okozhatta a bajt, ami a műtétet követően jött elő.Boncolást nem kértem, mert nem akartam szegényt már zaklatni tovább. Abban kérném a tanácsát, hogy a leírtak alapján, elképzelhető-e, hogy valóban a műtétet követően, esetleg a műtéti stressz miatt előjött egy ilyen eddig rejtett betegség?Nagyon gyorsan, pár óra alatt elvette tőlem a szeretett cicámat!Azért próbálom kideríteni minden áron, hogy mi történhetett, mert egyszerűen nem bírok megnyugodni és tudni szeretném, hogy bármilyen módon mulasztottam-e, vagy megmenthettem volna-e? Mindenki szerint nem tehettem többet, de én nem így gondolom. Ha esetleg még délelőtt a szaporább légzéskor elvittem volna, akkor látták volna tüdő ödémát és megelőzhető lett volna baj?A thrombózis csak ez után alakulhatott ki és megelőzhettem volna, vagy ez két külön dolog lehetett? És ha ilyen gyorsan leromlott szegény állapota, ha még a bénulás kezdetekor, azonnal elvittem volna?Még segített volna? Próbáltam utána nézni a neten, és ha jól értelmeztem, előbb alakulhatott ki a tüdő ödéma és csak utána a sokkos állapot és a bénulás? Nagyon megköszönném a segítségét, mer tnem tudok bele törődni, h esetleg nagyobb odafigyeléssel megmenthető lett volna-e vagy sem?Ez iszonyú rossz érzés és nagyon sajnálom szegényt, mert én végig mindenből a lehető legjobbat adtam és vettem neki és egy ilyen eset után már nem értem, mire lehetett volna még jobban oda figyelnem. Remélem a leírtak alapján tud nekem segíteni! Nagyon szépen köszönöm a segítséget és válaszát előre is!
Nemhogy segíteni, de igazából magyarázattal sem tudok szolgálni ebben a szomorú történetben. Valószínűleg állatorvosainak van igaza és egy eddig rejtett szívhiba következményeit szenvedték el a Demivel. A leírtak gyakorlatilag bármely betegség végső stádiumának, az agónia jeleinek is megfelelhettek. A cica halálának egyértelmű okát a boncolással és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok eredményeiből lehetett volna kideríteni. Mindezek hiányában a feltételezések maradnak. Nem gondolom, hogy akár Ön, akár állatorvosai mást, többet tehettek volna a Demiért. Sajnálom a történteket.
jelige: kaszil
2008-07-01
A westi kutyámat tegnap császározták , 1 kiskutya maradt életben. az anya kutya megharapta miután felkelt az altatásbol,szoptatná a kiskölykét de a kutya nem szopik 1 napos de még nem evett semmit, nem kattan rá az anya cicijére. Mit tegyek?a 3 óránkénti etetés nem vezet semmire (tápszer cumisüvegen keresztül) mert mindig kijön az orrán Mit tudnék tenni hogy a kiskutyám életbe maradjon?
Ha a kölyök szopási reflexe működik, akkor 2-3 óránként az elfektetett szuka csecsére kell helyezni, ott megtartani ameddig szop. A megfelelően tartott és eléggé fejlett kölyök mesterséges szoptatás mellett sem kellene, hogy visszabukja a folyadékot. Ha nincs szopási reflex, vagy esetleg rendellenes szájhasadék miatt jön vissza a tejpótló tápszer, akkor nem valószínű, hogy fel tudják nevelni a kölyköt. Részletesebb segítségért konzultáljon a műtétet végző kezelőorvosával is.
jelige: segítsen 2. ill. magas láz
2008-07-01
Tisztelt Doktorúr/hölgy! Tegnap este írtam önnek,köszönöm a válaszát! Sikerült ma reggel elvinnem ide Pécsre az állatorvoshoz,aki nem tudta mi lehet a baja igazából,viszont lázcsillapító injekciót kapot mert 40fokos láza van.most hazahoztam és itthon fekszik,nem igazán reagál ha szólok neki.még mindig érezhetően angyon meleg a teste,ugye az injekciótól megfog gyógyúlni? a láz mikor múlhat el?
A magas lázat egy sereg fertőző megbetegedés okozhatja egy gyakorlatilag oltatlan cica esetében. Ezen betegségek nagyobb része nem egyetlen injekciótól szokott meggyógyulni - felteszem állatorvosa is kontrolvizgsálatot és további kezeléseket ajánlott Önöknek. Jelezze állatorvosának, hogy a cica állapota továbbra sem kielégítő. Gondolom, hogy további vizsgálatokat esetleg intenzív infúziós kezelést is fog ajánlani Önöknek.
jelige: fülecske
2008-07-01
Szép Jó Napot! Havanese 12hetes kiskutyámnak a fülecskéje olyan furán áll mostanában és ha megfogjuk kicsit elhúzza jobban mint a másik ketten vannak.Az lenne a kérdésem hogya nagy hancúr közben eltörhetett esetleg?Tenyészteni szeretném és kiállitási szándékom is lett volna vele...amellett nyilván nem szeretném,hogy baja essen! Köszönöm!
Akár fülporc törése is lehet a kölyöknek, adódhatnak ilyen balesetek játék közben, de legalább ekkora eséllyel hallójáratgyulladása is lehet. Ebben a korban egy családtagnak szánt kutyát is 2 hetes rendszerességgel látja állatorvosa a védőoltások, parazitamentesítések miatt - gondolom egy leendő kiállítási példány és tenyészállat esetében is így van ez. Említse meg állatorvosának az észlelteket. Ő egyértelműen meg tudja állapítani, hogy mi okozhatja az eltérő fülállást és érzékenységet, sőt a megoldást is megbeszélhetik vele.
jelige: Borzi
2008-07-01
Befogadtunk egy kiscicát. Már nem olyan kicsi, kezd ”felnőttes” cica lenni. Lehet hogy valamilyen keverék, mert a farka dúsabb és a szőre is itt-ott hosszabb. Nagyon mozgékony, de ha sokat fut gyakran liheg. Mitől lehet ez?
Legnagyobb valószínűség szerint a melegtől ... Macskák, a kutyákhoz hasonlóan nem izzadásal, hanem lihegéssel tudják hűteni magukat, így ez akár normális jelenség is lehet. Viszont a lakásban tartott macskáknak is szüksége van védőoltásokra, én a leírása alapján azt sem tudom kizárni, hogy vírusos macskanátha, egyéb vírusos betegség nem betegítette-e meg a Borzit. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatják, hogy eddig milyen vakcinákat kellett volna a Borzinak megkapnia.

<< <  310 / 490 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.05.31
2017.05.29-én Tóth József utcából elveszett tricolor színű két hónapos kiscica, ha valaki látta/befogta kérem jelentkezzen a 0630/9324838-as számon, két kislány várja haza!
2017.05.24
2017.05.24 este Savoya Park Aldi/Möbelix előtti parkolóban kóborol ez a kan kutyus. Nyakörv nincs rajta, nagyon félős.
2017.04.03
2017. március 30-án éjjel, a 22. kerület Baross Gábor telepről eltűnt Mázli! Barátságos, játékos, vezényszavakra nagyjából hallgat. Ha bárki tud róla információval szolgálni, a 30/945-7091; 30/820-4560 számokon érheti el a tulajdonosokat.