Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: műtét utáni depresszió
2008-05-20
Tisztelt Doktor Úr! Van egy shichu 13 hónapos fiu kiskutyám 16 nappal ezelőtt elütötte egy autó. Állatkórházba szállítottuk két hettel ezelőtt megműtötték. A bal hátsó lába ficamodott ki ez kellett műteni. A műtét után az állapota kielégítő volt, evett, a körülményekhez képes jó kedve volt. Négy napja kiszedték a varratokat, és a tölcsért levették. A lábát már kezdi használni, de úgy érzem depressziós lett. Négy napja alig akar enni, pedig külön neki főzök amit szeret. Néhány falatot bele tudok imádkozni, de egész nap csak fekszik. Van úgy hogy csak ül és néz maga elé hosszú ideig. Nem játszik. Nem mutat érdeklődést semmi iránt. Szinte érzem a bordáit olyan sovány már. Mindent kitaláltam, hogy jobb étvágya legyen. Vitaminos jutalomfalatkáktól a játékos evésig. Ez természetes ilyen esetben, vagy tényleg depresszióba esett? Mit tehetek, hogy kihozzam ebből a helyzetből. A család teljes jogú tagja, mindenki szereti és sokat foglalkozunk vele. Mit javasol Doktor Úr?
Ha kezelő állatorvosa kizárta a fájdalmat, vagy egyéb megbetegedéseket, ami okozhatja a leírt tüneteket - akkor a depresszió kezelésében a sok szeretet, törődés mellett antidepresszánsokat és/vagy feromon hatóanyagtartalmú szereket (D.A.P. spray és párologtató) lehet alkalmazni. Állatorvosa mindkettő alkalmazásában tud segíteni. Ha nem történt meg a kutya részletes vizsgálata, akkor elsősorban azt jánlo, mert sajnos nem kizárt, hogy egyéb akár a balesettől független betegség jelentkezett étvágytalanság és bágyadtság tüneteivel - vagy esetleg még fájdalomcsillapításra szorul a kutya.
jelige: Kókusz
2008-05-20
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 13 és fél éves kisméretű keverék szukakutyám 2 emlőjében egyelőre még nagyon picike /kb.gombostűfejnyi/ kemény tapintatú ”valamit” észleltem puha,ödémaszerű környezetbe ágyazva. Az egyikből enyhe nyomásra tiszta,savószerű lé ürül az emlőbimbón keresztül./9 hete tüzelt,problémamentesen/ Az egyik állatorvosi vélemény szerint ciszta, békén kell hagyni,kenegessem Betadine-nel.A másik szerint daganat,szinte azonnal műteni kell,egyben a méhét is eltávolitani.Nagyon féltem idős kutyámat az altatástól.Kérem irja meg,mi a véleménye a Vetera-DDW kezelésről.Műtét,vagy várjak?Nem tudok dönteni,hogyan nyerhetnénk még egy kis időt????????? Köszönettel várjuk válaszát Kókusz és gazdája
Szinte minden kérdésére választ lehet adni a kutya részletes vizsgálatával. Akár a kifejt váladék, akár egy tűbioptátum citológiai vizsgálatával kideríthető, hogy emlőgyulladás, vagy daganatról beszélhetünk-e. Emennyiben daganatról van szó, akkor vérvigsálatokkal, röntgenfelvételekkel lehet megbizonyosodni arról, hogy van-e áttét a kutyában valamint arról, hogy miként altatható. Merthogy van olyan altatási módszer, amivel kis rizikóval elvégezhető a műtét, az szinte bizonyos. Remélem, hogy még hosszú évekig gyütt lehetne a Kókusszal. Honlapunk Publikációk rovatában még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: -
2008-05-20
Tisztelt Doktor! Van egy 5 hónapos bernáthegyi kutyánk, akinek a szíve gyenge! Az EKG-ja jó csak kevés vért pumpál. Táplálék kiegészítőt kap(vital cor, szív- és érrendszer védő). Okozhat-e neki a nyári meleg bajt? Esetleg rossz hatással lehet rá? Mennyi ideig fog élni?
A nyári meleg minden szívbeteg kutya és ember számára megterhelést jelent. További kérdéseire kezelő orvosa tudja a legpontosabb választ adni. Mégha az összes laboradattal, EKG-görbével, szív ultrahang, mellkasi röntgen felvétel adatai a birtokomban lennének - akkor sem vállalkoznék arra, hogy megítéljem a kölyök esélyeit. A gyógyszerezéséből viszont azt gondolom, hogy nem lehet súlyosfokú a kutya szívelégtelensége, ha csak táplálékkiegészítőket ajánlott állatorvosa. Ez alapján nem kizárt, hogy tizenévig él és a természetes elaggás vet véget életének.
jelige: sunny
2008-05-19
Tisztelt Címzett! A kutya hátán egy ököl nagyságú dudort vettem észre 2 napja. Ettől függetlenül élénk és nem úgy tűnik mintha zavarná. Mi lehet az oka ennek? Körülbelül két hete kapott antibiotikum injekciót, illetve gyógyszert mert a bolhairtó nyakörvre allergiás lett, de a gyógyszer szedése óta is eltelt legalább másfél hét. Üdvözlettel:
Amennyiben a leírt duzzanat az injekció beadásának a helyén alakult ki, akkor majdnem bizonyos, hogy savós gyülem alakult ki a beadás helyén. Az antibiotikum injekciótól függtelenül lehet a duzzanat szintén savós gyülem, tályog, vérömleny, gyulladásos szövetszaporulat és daganat is. Állatorvosa citológiai vizsgálattal tudja kideríteni a duzzanat okát és azt is, hogy milyen módon kell kezelni azt.
jelige: fogfájás
2008-05-19
Tisztelt Doktor Úr! Problémám van a 14 éves Csivava kiskutyámmal kapcsolatban, amely miatt kérem a tanácsát. Egy évesen került hozzánk a kiskutyám,folyamatosan járunk vele állatorvoshoz ellenőrzésre. A fogait többször kezeltettük(fogkő eltávolítás) de sajnos ennek ellenére sorba veszítette el őket. A napokban észleltük, hogy rossz a közérzete, nem eszik, a farka lóg. HA a fejéhez értünk nem türte. Elvittük állatorvoshoz, aki a maradék három fogát kihúzta. Azonban ettől sajnos nem könnyebbült meg, mert a melső lábaival dörzsöli a fejét, a nyelve pedig kilóg a szájából. Úgy kapkod a szájához, mint ahogyan a cicák szoktak, amikor húsdarab akad a fogaik közé, és így próbálják kipiszkálni. Az állatorvos azt mondja hogy legyek türelemmel, szokatlan neki hogy níncs foga,ami tartaná a nyelvét. Én viszont változatlanul azt érzem, hogy van valami az orrában, vagy a szájában amit szeretne kipiszkálni.Mit tegyek?
Állatorvosának is igaza lehet abban, hogy a fogak hiánya illetve méginkább esetleg mondjuk a fogíny gyulladása okozhat olyan fájdalmat, ami nyugtalanítja a kutyát. És Önnek is igaza lehet abban, hogy akár fekéyl, daganat, vagy fogmeder gyulladás miatt is szenvedhet a kutya. Persze, az sem kizárt, hogy az orrüregnem van idegentest, vagy ott zajlik gyulladásos, vagy malignus folyamat. Ha igaza van állatorvosának és „csak” a fogatlansága nyugtalanítja a kutyát, azt is lehet kezelni fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, vagy akár nyugtató szerekkel. Az egyéb megbetegedések kizárására pedig további vizsgálatokat lenne érdemes végeztetni. Jelezze állatorvosának, hogy továbbra sem kielégítő a kutya állapota.
jelige: xlacus82
2008-05-19
T. Dr.úr!Tegnap este a kutyánknak habzani kezdett a szája,fel volt puffadva a hasa és öklendezet.Probált hányni,de csak habot hányt.Probáltuk hánytatni,de csak egy kis folyadékot tudott.Kicsivel késöbb jobban lett ivott magátol.Reggelre elpusztult.Mi lehetett az oka mérgezés,bélcsavarodás ?Kérem válaszoljon!Köszönöm
A teljes gyomorcsavarodás lezajlása pontosan ilyen körülmények között szokott lezajlani - és egy középkorú német juhász kannál van esélye, hogy ez a betegség jelentkezett. Persze akár a szívelégtelenség, vagy mérgezések, vagy az Ön által említett bélcsavarodás, bélinvagináció, bélelzáródások is jelentkezhetnek és viszonlyag gyorsan le is zajlanak ilymódon. A kutya halálának az okát kitalálni lehetetlen. Ezt kizárólag a hulla boncolásával és a kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok elvégzésével lehetmegmondani.
jelige: Grétike
2008-05-19
Tisztelt doktor úr! Két angol cocker spániel kutyusom van, mindkettö lány, testvérek. 4 és fél hónaposak. Minden oltást megkaptak, féregtelenítve is rendszeresen voltak. Ma hajnalban az egyik kutyusomnak morgott a gyomra, megállás nélkül, kikérte magát az udvarra, és azonnal elkezdte rágni a füvet. Ezután kétszer kakilt, a széklete normális volt, megnéztem, nem találtam benne semmit, viszont amikor másodszor kakilt a kakilás végén átlátszós nyulós valamiben a fü is kiürült belöle. Bementünk már kevesebbet morgott a gyomra és engedte is hogy simogassam. Majd egy óra múlva ismét kikérte magát és újra kikalt egy adag füvet, ismét nyúlós átlátszós valamiben, de a fünek teljen széklet alakja volt. Az orrocskája hideg volt és nedves, viszont a kedve nem volt olyan mint máskor, reggel enni sem akart. Ma délután minndenképp elviszem álatorvoshoz, csak szeretném tudni mi az ön véleménye. Egyébként a kutyusok megkapták a kullancs elleni oltást is, és jó minöségü Royal Cannin tápot kapn ak. Válaszát elöre is köszönöm.
Kölyök kutyák sokszor játékból, rossz szokásból is legelnek, aminek lehet következménye „gyomormorgás”, akár hasmenés, mucinózus nyálka ürítése is. Talán ez a legvalószínűbb oka az észlelteknek. Helyesen teszi, hogy elviszi állatorvosához, hiszen a nagymennyiségű lenyelt fűakár passzázszavarokat, neadjisten bélelzáródást is okozhat - amit állatorvosa ki tud zárni. Remélem, hogy gyorsan túllesznek a kellemetlenségen.
jelige: keverék
2008-05-19
Tisztelt Dr UR! Egy hete kaptam a kiskutyat es amar akkor is latszott hasan egy koromnyi ekcemasnak tunő kerek folt , ami az utobbi idoben novekedett . Nem vakarja. A kör szelen pirosabb egy kicsit es apro! dudoros.Majdnem szabalyos a kör. Kisse hamlo.Most kb 2.5 cm -es atmeroju a kor . Kerem szepen adjon tanacsot mit tegyek vele. Nagyon koszonom ha valaszol nekem . Joegeszseget kivanok
Viszont kívánom a jó egészséget Magának és a kutyának is. A kutya egészségének érdekében tanácsolom, hogy keresse fel állatorvosát, hogy a kölyökkori védőoltásokról, parazitamentesítésekről, majdani ivartalanításról is informálódni tudjon. nem kizárt, hogy a bőrtünet elmúlik, mihelyst parazitamentes lesz a kutya ... Amennyiben mégsem ez a helyzet, akkor továbvbi vizgsálatokkal lehet kideríteni, hogy milyen betegség (aalergiás, gombás, bakteriális ... egyéb) állhat a háttérben, és miként lehet meggyógyítani azt.
jelige: ugye nem rák?
2008-05-19
Kérem segítsenek. 7 éves németjuhász kutyámat a múlt hét szerda este nagyon levert állapotban találtam. Rögtön elvittem orvoshoz aki nagyon magas lázat mért és az összes nyirokcsomót duzzadt állapotban találta. Azt mondta 90% hogy ez rák. Ekkor nagyon elkeseredtem. Kértem vegyenek tőle vért, melynek eredményei az orvos szerint inkább fertőzésre utalnak, viszont a kutyán semmi seb nincs. A véreredmények: fvs:40,4 Ly:10,5% mid:35% gr:54,5% hb: 137 Ht:0,39 Thr:199, Krea:8,4 GPT:22, TP 84 amilaz:1290 Gh:1,1 ALP 52. Szerdán kapott antibiotikum injekciót, lázcsillapító injekciót a láza estére le is ment, valamint esetleges kullancscsípésre injekciót. Pénteken kapott még szteroid injekciót is. Azóta szed antibiotikumot, béres cseppet, multivitamint és homeopátiás immunerősítőt /echinachea/. Láza azóta nincs és a nyirokcsomóduzzanatok kb 2/3 akkorák mint eddíg voltak. Kérem válaszukat és segítségüket, hogy mi lehet ez? Reménykedek, hogy nem rák, lehetnek másnak is ilyen tünetei? Vár om sürgős válaszukat köszönettel:
Én is remélem, hogy nem lymfómás a kutya, hanem egy masszív fertőzés okozza a leírt tüneteket. Állatorvosa részben a kezelés válaszreakcióiból, valamint további vizgsálatokkal (nyirokcsomó bioptátum, röntgen esetleg ultrahang vizsgálattal tudja megerősíteni, vagy kizárni a vérképzőszervi daganat esélyét. Ha bebizonyosodik a lymfóma gyanúja, akkor sem kell rögtön temetni a kutyát. A betegek egy része kemoterápiával hoszasan jó életminőségben megtartható. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat hasznos olvasmányokat.
jelige: Lucifer
2008-05-19
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 2 éves perzsa nőstény cicám, s a napokban arra lettem figyelmes, hogy mindig nyalogatja a végbélnyílását. Fehér színű váladék távozik onnan. Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt, s hogy mi lehet ez a betegség. Néhány hete kiszökött, (tüzelési időszakban) lehet-e ennek köze ehhez? Válaszát előre is köszönöm!
Ha egy macska „mindig” vagy legalábbis feltűnően sokszor nyalogatja a végbélnyílását, az mindenképpen tünetként értékelendő. A végbélnyílásból ürülő fehér színű váladék valószínűleg a végbél körüli mirigyek terméke. Ha mégsem a végbélnyílást, hanem esetleg a hüvelynílást nyalogatja a macska, akkor az hüvely-, hólyag-, esetleg méhgyulladás jele is lehet. Érdemes lenne állatorvosával megvizsgáltatni a cicát. Kiderülhetne a tünet oka - esetleg ha vemhes a cica (és nem akarják a kölyköket) akkor az ellen is lehetne tenni. Macskáknál is az ivartalanítás és a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések jelentik a hosszú élet titkát.
jelige: német juhász
2008-05-19
A kutyámnak lesz-e baja?Lehet,hogy evett a szomszéd patkánymérgéből .(nem látható rajta semmi változás szerencsére)
Ha nem evett belőle akkor biztosan nem lesz baja ettől a kutyának. Ha evett belőle akkor pedig szinte biztosan lesz, mert a véralvadásgátló rágcsálómérgekre a kutyák és macskák igen érzékenyek. Érdemes lenne állatorvosával felvenni a kapcsolatot.
jelige: ???
2008-05-19
Tisztelt doktor Úr! Hálásan köszönöm a gyors válaszát! Úgy tűnik, a kutya jobban van, egyelőre nem visszük orvoshoz (részben az ezzel járó költségek miatt is, de mindig az egészség lesz a döntő szempont), de ha megismétlődik a mai napi tünetsorozat, feltétlenül megvizsgáltatjuk. Köszönettel,
Bármelyik válaszra érkezett is ez a reakció, csak biztatni tudom az állatorvosi vizitre, hiszen ahogy írta „az egészség a döntő szempont”.
jelige: pupu
2008-05-19
A cicámnak a hasa alján a lábán részlegessen kihullott a szöre csak pehely maradt..nem tudtam még orvoshoz vinni,eszik, wc-zik nem mutatja h fájna vmi.Mi lehet a baj???Válaszát köszönöm
A számtalan allergiás betegség, parazitás, gombás, bakteriális fertőzés mellett, elsősorban endokrin betegségek (petefészek-, pajzsmirigy, mellékvese) okozhatnak ilyen szőrhullást. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. A megoldás csak ezután részletezhető.
jelige: maja
2008-05-19
tisztel doktor úr ! 2 napja elt meg akutyánk és most vettem észre, hogy bolha van benne .Nem tudom mivevel kicsinyei vannak mit tegyek vele.Lehet -e öket bolha irtozni? Vagy alami tanácsot tud e adni .Válaszát elöre is köszönöm , egy agodo gazdi!
Egy kutya ellésre való felkészítéséhez hozzátartozik a védőoltásainak a rendbe tétele, féreghajtása és bolhamentesítése is. Ez láthatóan elmaradt. Mostani teendője az, hogy állatorvosa tanácsára hagyatkoozik, mert nem minden termék használható szoptatós szukákon és néhány napos kölykökön.
jelige: Géza kutya
2008-05-19
Egy napja vérzik a kutyám orra. Nem spriccelve, hanem csak csepegve, néha úgy tesz mintha kiakarná fújni az orrát. Mielőbbi segítségét köszönöm: Géza kutya
Ha mindkét orrjáratból vérzik a kutya akkor elsőként véralvadási zavarra kell gondolni. Ha csak egyik orrjáratból akkor idegentest, fekély, daganat előfordulását kell elsőként tisztázni. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (klinikai vizgsálatok, vérvizsgálatok, röntgen ...) tudja kideríteni az okot.
jelige: falu 2.
2008-05-19
Kedves Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! Tudott fogadni az állatorvos és kezelésben is részesítette a kutyust.Lázas volt. Kapott antibiotikumot és még két különböző injekciót és kullancsra egy bedörzsölő szert.Még látható jele nincs,hogy jobban lenne,de már ivott. A réten szoktunk sétálni a kutyával,de a kullancsot a házuk körül az utcán szokta összeszedni,a macskára is ilyen hatással van a kullancs? köszönettel:
A macska esetében nem a már említett 3 betegség, hanem az ún hemobartonellózis átvitelében jeleskedik a kullancs. Az sem kellemes betegség. Örülök, hogy állatorvoshoz került a kutya. Remélem napok alatt meggyógyul.
jelige: falu
2008-05-18
Van egy 10 hónapos vizslánk ,és egy cicusunk is.Pár napja nem láttuk a cicát,de előtte sokat járt el.Az utóbbi időben széttépett füllel és orral jött haza.Ezt csak azér irtam le ,hátha fontos... A kutyusunk második napja szinte alig eszik,inni is keveset.Szaladgálni sem.Tegnap volt széklete ami nagy erőfeszítésébe tellett,vizelete van.kisebb mértékű remegése van és folydogál a nyála,de nem nagyon.Lehet ez veszettség?Szeme bágyadt és nagyon fáradt.Az utóbbi időben több kullancsot is találtunk benne,de egészben távolitottuk el a kutyából... Nem is tudom kellene még valami fontos információ,de válasza sürgős lenne, mert 3 kisfiam van és várják mikor lesz a régi a rosszcsont kutyusuk!Válaszát előre is köszönöm!
Kijáró cicák esetében is a hosszú élet titka az ivartalanítás, valamint a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések. Nem lehet kitalálni, hogy a macska-incidens és a kutya mostani tünetei összefüggésben állnak-e egymással, nagyobb valószínűség szerint nincs kapcsolat. A kutya kullancsai és a mostani tünetek között már jóval nagyobb eséllyel van összefüggés. Az, hogy egyben sikerült eltávolítani a kullancsokat, még egyáltalán nem biztosíték arra, hogy nem fertőzték meg a kutyát babéziákkal (vagy Lyme-mal, vagy vírusos agyvelőgyulladással, vagy akár extrém esetben mindhárom kórral). Azt gondolom, hogy én meglehetősen sürgősen válaszoltam - de a válasz lényege sajnos csak az lehet, hogy a kutya mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatra és kezelésre szorul. Ha szerencséjük is van, akkor 3-4 nap múlva újra a régi formájában tündökölhet a rosszcsont vizsla kisfiai legnagyobb örömére. Persze, nem biztos, hogy kullancs által terjesztett betegsége van - ezen kívül is lehet még sok tucat hasonló tünetekkel jelentkező betegsége. A kutya és a macska kullancs elleni mentesítése a rendszeres védőoltásokoz, féreghajtáshoz és bolhamentesítéshez hasonlóan fontos kérdés. Több hatékony és biztonságos szer közül is választhatnak állatorvosuknál.
jelige: szorongás
2008-05-18
Tisztelt válaszadó! Egyik reggel kutyámat az előtérben találtuk, ahova sosem szabad bejönnie (és nem is szokott). Csak akkor lehetett kicsalni az udvarra, mikor én is mentem vele. Mikor visszatértem a házba, ez újra előfordult. Most becsuktuk az ajtót, nem tud bejönni. A kertben egész nap nem fekszik le, csak áll egy helyben, úgy viselkedik, mint aki sokkot kapott. Ezenkívül nagyon erősen nyáladzik, és farkát is behúzza. Veszettség ellen múlt héten kapott védőoltást. Várom visszajelzését, mi lehet a gond.
Nézze, a veszettségen kívül szinte bármi betegsége lehet a kutyának. Az egy évnél is rotkábban, csak veszettség ellen oltott kutya tüneteit sok tucat ok kiválthatja. Lehet a kutya babéziás, parvós, lehet vese-, vagy májelégtelensége, gyomorcsavarodása, bélelzáródása ... és higgye el, hogy estig folytathatnám a listát. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (klinikai vizgsálat, vérvizgsálatok, képalkotók, ...) tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a kutya betegségét.
jelige: Tacsi 2.
2008-05-18
Köszönöm a segítséget!!!!!!!!!!!!!!!! De hála az égnek meggyógyult a kutyus!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én ugyan nem segíthettem semmit, talán valóban az égiek ... Örülök, hogy jól van a tacsi.
jelige: ugye nincs baja?
2008-05-18
Tisztelt Úr! A mai nap (2008.05.18-án) reggel a kutyámat sétáltattam, 3hónapos, és későn vettem észre, hogy már beledugta az orrát, és kutyának a piszkába. Már van 2 oltása, egy kombinált, és egy sima, de nem tudom, hogy elkaphat-e a piszokból valamilyen betegséget? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlöm!
Remélem, hogy nem lesz baja. A kutyák bélsara potenciálisan az egyik legveszélyesebb fertőző anyag, különösen a fiatal, még nem teljesen fejlett immunitással rendelkező egyedek számára. Természetesen megítélhetetlen, hogy a kérdéses bélsárban volt-e fertőzőképes vírus, baktérium, vagy parazita pete. A teendője annyi, hogy bármi tünet, szokatlan jelenség (étvágytalanság, bágyadtság, hányás, hasmenés ...) észlelése esetén jelzi állatorvosának a történteket. Ha nincs esemény, akkor pedig folytatják a program szerinti vakcinázást és parazitamentesítést a kölykön.
jelige: jagd
2008-05-18
Jónapot kívánok csak érdeklődnék,ha a kutyának a tüzelése nem jön meg a várt időre ,lehet e olyan oka hogy valami hiányzik a szervezetéből? pl; vitaminok Mien vitaminokra van szüksége a tüzelés elősegítéshez? Vagy van valami ami elősegítheti?Köszönöm.
Még az átlagosnál rosszabb táplálási feltételek mellett is igen valószínűtlen, hogy vitamin-, vagy makro-, mikro elem hiány miatt késsen ill. maradjon el egy kutya tüzelése. Ehhez súlyos hiányosságok, éheztetés kell. Gyakori, hogy egy-egy egészséges szuka tüzelése sem pontosan 6 hónapra kezdődik újra. Mindemellett persze számos egyéb betegség és akár primer szaporodásbiológiai probléma (petefészek ciszta, méhelváltozások) okozhat csendes tüzelést, a tüzelés kimaradását, késését. Ha valóban tudni akarja, hogy mi a helyzet a szukával, akkor a legjobban teszi, ha az Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti tanszékén (Dr. Thuróczy Julianna, Dr. Tibold Anikó, 478-4200) kivizsgáltatja a kutyát. Az ötletszerű vitaminkúrát felesleges és értelmetlen dolognak tartom.
jelige: Nesztor
2008-05-18
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! van egy 8 hetes ónémetjuhász kan kutyánk és nagyon levert valamint hányási panaszokkal küzd és csont sovány és kissé esetlen és rengeteget alszik.mit tehetnénk h tünetmentes legyen?
Egyet tehet. Mielőbb elviszi állatorvosához a kölyköt, aki vizsgálat után intenzív kezeléssel átsegíti a betegségén. Egy kölyök 2 hetes kora után 3 hónapos koráig 2 hetente szorul féreghajtásra, 6 hetes kora után szintén 2 hetente védőoltásokra. Ezek hiányában a kölykök nagyobb része elpusztul. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is olvashat ezekben a témákban.
jelige: Suzie
2008-05-18
Üdvözlök mindenkit.Nagyon szeretném tudni mi lehet a kutyusom problémája.Ugy viselkedik mintha elleni akarna de en ugy latom nincs a hasaba semmi,nagyon lapos,bar kicsit kemenyebb a kelletenel.allandoan kapar,zavarodott es nem talalja a helyet.Lehetseges h bekepzeli a vemhesseget??Amikor tuzelt akkor is vigyaztam ra,ugyh nem hiszem,hogy vemhes lenne??Nem ertem ezt a furcsa viselkedeset.O egy utcarol befogadott kutyus es a legutolso vemhessege sem volt konnyu mert csak egyet tudott a vilagra hozni a tobbi elpusztulva jott vilagra.Es nagyon nehezen tudta oket kinyomni.Nagyon orulnek ha valaki tudna ez ugyben segiteni.elore is koszonom.....
Leírása alapján nem kizárt, hogy álvemhes a kutya. Az álvemhességet lehet és ajánlott is kezelni. Véleményem szerint a teendő a kutya részletes állatorvosi kivizsgálása. Ha valóban álvemhes a Suzie, állatorvosa ad gyógyszereket és szaktanácsot a teendőit illetően. Gyógyulás után a kutya ivartalanítása melegen ajánlott. Ha pedig mégis vemhes lenne a Suzie, akkor akár most is meg lehetne ejteni a vemhes méh és petefészek eltávolítását. Szép napot kívánunk!
jelige: hasfali sérv
2008-05-18
3 napja hoztuk el a tenyésztőtől a kutyát 3 hónaposan.A hasán van egy heg,állítólag egy zsircsomót távolítottak el 8 naposan belőle.Okozhat-e ez késöbb gondot,ill.örökítheti-e esetleg a késöbbiekben? Előre is köszönöm válaszát.
Egy köldöksérv szakszerű műtéti ellátása után a későbbiekben az egyed életében semmiféle kockázatot nem jelent. A köldöksérvre való hajlamot mindkét nem örökíti, ezért tenyésztésük nem javasolt.
jelige: bundás
2008-05-17
Állatútlevél készítése és chip beültetés alkalmával és ezzel egy időben kutyám kullancs elleni Promeris M/L kezelést is kapott szabályosan a válltól lefelé a gerinc középvonalában, kb. 10 cm-es hosszúságon. Pár héttel a kezelés után feleségemmel egy fürdetés alkalmával észleltük, hogy csak ezen a területen a bőrfelület a szőrszálak tövében megfeketedett és a finom aljszőrzettel együtt egy-egy szőrszál, mintegy bokrosan hullani kezdett. Ez csakis azon a területen történik, ahol a pipettából kinyomott kullancsírtó szer érte a bőrt. A tőbbi testfelületen a kutya szőre gyönyörű, csillogó fényes, az aljszőrzet egészséges szép világos sárga színű. Ez az állapot külső szemlélő által ránézésre még nem észlelhető, tehát még nem kopaszodott ki, de a hullás folyamatos és félő, hogy a környező épen maradt szőrszálak ezt a lefedettséget nem fogják biztosítani. Új szőr növekedését még nem észleljük, bár ezen a területen egy-egy vékony szőrszál található, amit nem tudunk megítélni, hogy a régiből maradt-e vagy új nőtt. A kérdésem, hogy ez az ártalmatlannak minősített szer, amelynek ősszetevőit az Internetről megismertem, okozhaja-e a szőrhagymák véglegses pusztulását? Van-e remény és mennyi idő mulva, hogy ezen a területen az új szőrzet megjelenik? Találkoztak-e már hasonló problémával? Milyen megoldást javasolnak? Válaszukat köszönettel fogadom. Tisztelettel:
Szép, ritka kutyafajtát választott magának. Post hoc ergo propter hoc? (Utána, tehát miatta?) Nem vagyok benne biztos, hogy a Promeris kezelés okozza a szőr-, bőrtüneteket. Én magam ritkán használom ezt a terméket, de soha ilyen mellékhatását nem tapasztaltam. Egyéb gyártók spot on készítményeinél sem tapasztaltam még hasonló jelenséget. Abban viszont biztos vagyok, hogy egyéb betegségek, kóros állapotok jelentkezhetnek akár a leírt módon is, a martájékon kezdődően. A megoldáshoz szerintem mindenképpen a kutya részletes és bőrgyógyászati-, endokrinológiai kivizsgálásával lehet eljutni. Az Állatorvos-tudományi Egyetemen Dr. Thuróczy Juliannát (478-4200) ajánlom erre.

<< <  310 / 473 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379
2016.10.11
2016.10.09.-én este 7 óra tájékában találtuk, a Leányka utcai parkolónál jött oda hozzánk ( Leányka utca focipálya felé eső része). Barátságos, nem fél az emberektől. Fekete színű a bundája kivéve a hasán, ott van egy fehér folt. Kb. 6 hónapos, nőstény cica. 30/961-1499
2016.09.26
XXII. kerületben talált 14 éves (!) keverék kan kutyuska az Illatos úton! http://illatosutiallatvedo.blogspot.hu/2016/09/illatos-ut-iii52-20160925.html