Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: hucika
2008-02-04
A cicánk 7 éve alatt elég sokat hányt.Pár héttel ezelőtt már alvadt vért.Ezután a széklete is véres volt.Nem evett.Az állatorvos adott neki infúziót pár napon keresztül gyomorba,illetve bőr alá.Majd 3 napig vénásan infúzióztuk.Kapott hányáscsillapítót is.Egyszer csak jobban lett.Az orvos vett tőle vért,ami hasnyálmirigy gyulladásra utalt,illetve májproblémára(ez lehetett a sok gyógyszer miatt).Most már egy hete megint hány és nem igazán eszik.Olyan, mintha nem tudná a szilárd ételt megrágni.Kiköpi.Sokat nyámmog,mintha hányingere lenne.Hallottam, hogy méhpempőt,propoliszt,csukamájolajat és étrendkiegészítőt kellene neki adni.Viszont az állatorvos nem nagyon foglalkozik vele.Én pedig nem tudom,milyen arányban adhatók. Segítene nekünk?Nem jó nézni,ahogy szenved.
Sok mindent lehetne adni a cicának - de az igazi az lenne, ha kiderülhetne, hogy mitől hány a Hucika ével óta. Temérdek betegség tünete lehet a hányás, pláne egy oltatlan cica esetébe. Mindenekelőtt részletes vizsgálat kellene (benne vértesztek, vér-, vizelet-, bélsárvzsgálatok esetleg ultrahang, röntgen ..). Ha megvan a diagnózis, akkor lehet a megoldáson gondolkodni. Az Ön által felsorolt szerek mindegyike legfeljebb kiegészítő kezelésként jöhet szóba.
jelige: hómancs 2.
2008-02-04
Tisztelt Doktorúr! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ,sajnos hómancson ez már nem segithet.Sajnos a cica éjszaka eltávozott a ”örök cica mezöbe”.Hiába vártuk hátha jobban lessz és reggel az állatklinikán megmondják,hogy mi a baja.Az állatorvosi látogatás után a cica állapota rohamosan romlott,hasa bekeményedet és a böre has és lágyék tájékon kékes,lillás szinüre változott,és feltünöen puffadt fel.Hidegrázása volt, meghöméröztem,sajna 36,5C volt elégé lehült(pedig lakásban volt).Próbáltam melegen tartani hösugárzó és takaró segitségével,folyadékot és táplálékot sem volt hajlandó elfogadni,fecskendövel próbáltam itatni,hátha segitene és nem száradna ki.Próbáltunk segitséget kérni de állatklinika tölünk kb 80 km-re van ahol éjszakai ügyelet is van.Ott tájékoztattak ,hogy a leirt tünetek szerint a cica FIP- es.Hiába a törödés és hiába vinném sajna menthetetlen.A legrosszabb beletörödni az elvesztésébe!Sajnos mindenkit nagyon megviselt a cica betegsége,föleg a kétt gyerekemet akik éjszaka ott virasztottak velem,bizva hátha jobban lessz!Érthetetlen,hogy egy vidám,életerös cica,48 óra alatt,hogy le tud épülni!Csak azért irom le hátha valakinek segiteni tud e pár sor(remélem azért nem kell igy szembesülnie a ténnnyel,hogy kedvence menthetetlen)!Nagyon szépen köszönök mindent és nagyon szépen köszönöm a gyors választ!És örülök,hogy vannak még önzetlen emberek akik megpróbálnak segítséget nyújtani az elkeseredett,tanácstalan gazdiknak!Üdvözlettel
Nagyon sajnálom a történteket és a Hómancs elvesztését. A FIP-betegséggel kapcsolatosan valóban sok kérdés is érkezik és sok gondot jelent a diagnosztizálása is - a kezelése során pedig sajnos soha nincs sikerélményünk. Köszönjük a visszajelzését és kedves sorait.
jelige: Pedro
2008-02-04
Sajnos a kiskutyám a múlt héten halt meg! Tudom, hogy feltámasztani már nem lehet, de szeretném tudni, a jövőre vonatkozóan, hogy mi volt a tényleges baja! Szombaton vettem észre rajta étvágytalanságot, bágyatságot, valamint kávébarna szinű vizeletet! Rögtön mentünk az állatorvosunkhoz, megkapta a szükséges injekciókat a babézia tüneteinek megfelelően. Estére már egészen jól volt, még evett is! Másnap (vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, hajnalban szinte kétóránként hányt barnás folyadékot + besárgult! Újra vittük az állatorvoshoz, újra injekciók többek között a második imisol, infúzió,! Aztán hétfő délelőtt még rosszabbul volt, így rögtön elvittük a Budai Kisállatklinikára. Ott rögtön labor, infúzió, antibiotikum stb. A labor másnapra lett kész, akkor megint mentünk. A laboreredmény alapján a doktor Úr mondta, hogy nagyon magas a fehérvérsejt száma, meg a májértékek nagyon magasak, viszont a Babéziát már nem lehetett kimutatni, mert azt már az imisol megölte! A labor alapján a gyógyulási esélyei nagyon jók lettek volna, csak a klinikai állapota volt már nagyon rossz a kiskutyámnak! Szeretném tudni, hogy mi az ami tulajdonképpen megölte Őt? A tünetei alapján én utánaolvastam az Inteneten, és a fertőző májgyulladásra bukkantam rá (Rubarth kór) , szinte az ott leírt minden tünet előjött rajta! Pénteken még semmi baja nem volt, két órát sétált velem, a vizelet sem volt sötétbarna. Szombaton már bágyadt volt, és a vizelet is elszineződött, rögtön elvittem orvoshoz. Hol hibáztam, hogy január 30.-án szerdán 5 nappal a tünetek észlelése után meghalt! Ha fertőző májgyulladása volt , azt hogyan kaphatta el, ha kölyökkorától fogva kapta ellene a védőoltást? Nem értem, nagyon kiborított, mert Ő volt a mindenem nagyon szeretem, és rettenetes űrt hagyott!
Nem hiszem, hogy akár Ön, akár kezelőorvosai hibáztak volna - hiszen érezhteően mindent elkövettek a Pedroért. Sajnos kitalálni lehetetlen, hogy mi okozta a kutya halálát - ezt kizárólag boncolással és a hozzá kapcsolódó kiegészítő (szövettan, esetleg toxikológia) lehetett volna kideríteni. Az adatai alapján a Rubarth kór talán a legvalószínűtlenebb szövődmény, ami súlyosbíthatta a Pedro helyzetét. Sajnos azonban temérdek egyéb, rejtett betegsége lehetett a kutyának, ami alaphelyzetben semmi problémát nem okozott, de a kritikus helyzetben még tovább nehezítette a Pedro helyzetét. Lehetett rejtett szívhibája, de akár fejlődő máj-,vese daganata is és számtalan egyéb betegsége - ami végzetessé tette az egyébként is gyakran életveszélyes állapotot eredményező Babeziózist. Sajnálom a történteket ...
jelige: Boxer
2008-02-04
Jó napot. lenne egy olyan problémám hogy a 1.5-éves boxerem tegnap előtt este nem ette meg a tápját,ez önmagában nem is gond hisz alapból nem túl jóétvágyu. elvittem sétálni másnap és egyszeri híg széklet után gennyes vagyis áttetsző váladék jött belőlle úgy 5 percenként pár-pár csepp.ezekután hazavittem mivel lakásban van nem tapasztaltam nála ezt továbra. Ma elvittem kutyasuliba és az örzővédő foglalkozás során mikor meg lett húzva az ütőzsák a ”pofájában”felvakkantott vagyis úgymond felsírt,ezt kétszer megtette és abbahagytuk,mert a kiképző sulyos gyomorproblémára utalt,most este kipróbáltam labdával is és ahogy fúztam volna felfelé a labdát rőgtön sírt és eresztett,természetessen holnap első dolgom lessz orvoshoz vinni,és tudom hogy ön később reagál levelemre mint hogy ők valamit mondjanak,de nagyon aggodom érte és kíváncs vagyok így láthatatlanban az ön véleményére is. Előre is köszönöm a válaszát és elnézést a hosszú levélért.
Semmi baj a hosszúra nyúlt levéllel - de mindezekből csak annyi lehet a következtetés, hogy a kutya beteg, és fájdalommal, valamint gyomor-, bélrendszeri tünetekkel jelentkezik a betegsége, amit diagnosztizálni kell. Nem csodálkoznék, ha a részletes kklinikai vizsgálatok mellett vér-, bélsár, esetleg vizelet laborvizsgálatot, valamint röntgen, esetleg ultrahang vizgsálatot is javasolna állatorvosa. Valószínűleg ezek legalább kellenek a diagnózis érdekében.
jelige: golden
2008-02-04
Tisztelt Doktor Úr! Van egy golden retviverem 1 éves azt már régen észrevettem,hogy vakarózik függetlenül attol,hogy bolha nyakörvet hord. De azt most láttam meg,hogy a comb tövénél kihullott egy kisdarabon a ször. Nem tudom mitől lehet ez? Tisztelettel
Még az sem kizárt, hogy bolhaallergiás dermetitisz okozza a leírt körülírt bőrelváltozást. Van egy sereg olyan színes néhányszáz forintos bolhanyakörv, ami mellett nyugodtan lehet bolha a kutyán és okozhat tüneteket is. A bolhaallergiás dermatitiszen kívül is sokminden okozhat hasonló elváltozásokat. A legokosabb az lenne, ha állatorvosa megviszgálhatná a kutyát, hiszen lehet, hogy csa vérminta-, vagy bőrkaparék eredményéből derül ki, hogy mi a baj.
jelige: vigyorii
2008-02-03
a kutyánknak tegnap este felduzat a hátsólább fején a második ujja, és felrepett és ömlik belöle a genny és a kutya böre foltokban vörös lett!!!És a lábfejébe viszont nem állt bele semmi!!1honapja volt neki ilyen de akor borogatással elmult csak agodunk hogy ujra elöjött!!!nincs esetleg valami tanácsa elöre is köszönjük
A gennyes tályogok oka pedig legtöbbször a bőrön áthatoló sérülés - még akkor is, ha nem látszik a bemeneti nyílás. Az adataiból kiderül, hogy állatorvosa megvizsgálta és kezelte is a kutyát. Mi egyebet tanácsolhatnék én?!
jelige: Topszi
2008-02-03
Kutyám gyakran vakarózik, vettem neki különböző bolhairó szereket, bolhanykörvet, de nem használ. Nem rég pedig foltokban kihullott a szőre és a bőre piros pöttyös.A egyik ismerősöm szerint, rüh támadta meg szegényt. Mit tegyek, mivel kezeljem?
Még az sem kizárt, hogy ismerősének igaza van - de mi lenne, ha állatorvosát kérné meg részletes vizsgálatra ?! Még az sem kizárt, hogy nem találgatnának, hanem a bőrkaparék vizsgálatból esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokból kiderülhetne, hogy a szóbajöhető több tucat lehetséges betegségközül mi okozza a Topszi viszketegségét és bőrtüneteit - és neadjisten megfelelő kezelésre meg is gyógyulhatna a kutya.
jelige: hómancs
2008-02-03
Tisztelt Doktorúr!Egy és fél éves norvégi perzsa keverék kandurom,(nem herélt) egyik napról a másikra szemlátomást fogy.Kétt napja erös hányása volt (szörcsomók)is a hányadékban. A lakásban tartjuk a cicát és cserépben külön friss hajtású füvet tartunk neki.Valahol olvastam,hogy segit a cicának a lenyelt szört kihányni.A problémám a következö a cica állapota nem javult,hányása már nincs de széklete és vizelete sem,hiába megy az alomba valahogy nem jön össze.Ma elvittem állatorvoshoz aki azt mondta nem tud vele mit kezdeni hisz nem kemény a hasa és szerinte bélelzárodása sincs!Kapot valami injekciót amit nem közölt az állatorvos mit tartalmazz.Lehet hogy a görcsökre kapta mert szemlátomást ugy nézz ki,hogy görcsöl a cica.Néha hidegrázása van de nem értek hozzá hogy mennyinek kéne lenni a testhömérsékletének,pedig megmérném neki(ugy tudom végbélben kell).Az állatorvos közölte öhozzá már ne vigyem a cicát!Hanem ha nem javul holnapra vigyem be Ceglédre az állatklinikára!Nem tudnának valami jó segitséget adni?Esetleg mi baja lehet?Köszönöm!
Senki emberfia ki nem találhatja, hogy mi az oka a cica súlyvesztésének. Az egyedüli módszer a részletes vizsgálat (klinikai vizsgálat,vérvizsgálatok, röntgen esteleg ultrahang ..) ami során kiderülhet a tünetek oka - és csakis ezután lehet a kezelésről, megoldásokról, esélyekről beszélni. A hosszas fejtegetése a szőrcsomóról, meg a cicafűről lehetséges, hogy valódi problémát rejt - de ugyanennyi erővel mnég több tucat egyéb betegség is okozhat súlycsökkenést egy macskában is. Kezelőorvosa helyesen és tisztességesen járt el, amikor azt mondta, hogy ő a lehetőségei végére ért, és a Ceglédi állatkórházat ajánlotta a kivizsgálásra.
jelige: szökés
2008-02-03
Tisztelt Doktor úr! Drasztikus lépésen gondolkodom.Van egy kis törpe snacim.Állandóan megszökik és sokszor megtépve jön haza.A kerítésemet jobban már lehetetlen megcsinállni a legkissebb lyukon is kiszökik.Félek hogy egyszer nem jön többé haza vagy esettleg valakit megharap.Kérdésem az lenne hogy ha kiheréltetem megszünhet-e ez a szökési kényszer.Láncra verni vagy bezárni valahova nem igazán szeretném.
A herélés akkor szűnteti meg az elszökdösést - ha a kistermetű kan télakolásainak az oka tüzelő szukák miatt van. Ha egyéb okokból is (pl haverkodás, vadászat, szomszéd néni plussz vacsorája, szomszéd gyerekekkel való játszás ...) lelécel a kutya - nos akkor a herélés után is meg fogja tenni. A láncra verés, meg a bezárás az valóban nem 21. századi megoldás - de megjegyzem létezik olyan kerítés, amin nem tud átmenni egy kistestű kutya sem. Szóval nem lebeszélni akarom a herélésről, hiszen a lányok miatti elszökdösést és a harcokart, marakodást meg fogja oldani - csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egy unatkozó kutya sok egyéb ok miatt is eljárhat otthonról.
jelige: menco
2008-02-02
a farka fölött hullik a szöre a 2 éve ivartalanitott 5 éves nöstény görényem nek,3 napja kezd meg duzzadni a pérája mintha tüzelne. rendesen eszik a kedve jo sokat játszik.mi lehet ennek az oka?esetleg mellékvese daganat?
Jól tájékozott, utánaolvasott a lehetőségeknek, érződik a gyanúja megfogalmazásából. Ha még azt is észrevette, hogy a megtartott étvágy mellett sokat iszik és vizel az állat, azzal is megalapozhatja a gyanúját. Igen, könnyen lehet, hogy a göri Cushingos. Részletes állatorvosi vizsgálattal (vérvételek, hasi ultrahang) lehet megerősíteni, vagy kizárni a betegség gyanúját. Jelezze állatorvosának az észlelteket.
jelige: köhögős kutya
2008-02-02
Van egy 12 és fél éves keverék nagytestü kutyánk , aki mostanában sokszor köhög , éjszaka is szokott köhögni, de főleg amikor valamoért feláll ( mert ez már egy kicsit nehezebben megy neki ) például mindig amikor hazamegyünk és kijön elénk a kapuhoz .Az étvágya nem romlott .
A köhögést számtalan betegség okozhatja. A leggyakoribb légúti fertőzések mellett, a kutyának akár szívbetegsége, mellüregi daganata ... vagy számtalan egyéb betegsége is lehet. Kizárólag részletes vizsgálatok útján, állatorvosi rendelőben derülhet ki a tünetek oka
jelige: Pumika
2008-02-02
Tisztelt Doktor Úr!Azt szeretném tudni,hogy mikor pároztathatnánk először a most 10 hónapos labrador kutyánkat?Mekkorának keel lennie egy ennyi idős kutyának?S
A 3. tüzelése alkalmával, kb 1,5-2 évesen ideális a nagytestű kutyák tenyésztésbe vétele. Ez azonban felkészült szakembert, kutyatenyésztőket igényel. Ha Önök nem azok, és csak pillanatnyi ötlettől vezérelve, vagy attól a téves feltevéstől vezérelve, hogy „jobb lesz, egészségesebb lesz a szuka, ha ellik” szeretnének kalandokba bocsátkozni - arról inkább lebeszélném Önöket. Most 10-12 hónaposan az első tüzelését befejezvén a Pumika ideális időpontban van az ivartalanításra. Szóval, ha kutyatenyésztők szeretnének lenni, akkor bő fél évük van arra, hogy felkészüljenek az eseményekre. Honlapunk Publikációk rovatában még olvasgathatnak a témában.
jelige: cica könny
2008-02-02
A cicámnak állandóan könnyezik a szeme,csipás.Mitöl lehet ez?Mit lehet tenni ellene?
Az oltatlan macskának legnagyobb valószínűség szerint vírusos macskanátha okozhatja a tüneteit. Persze nem kizárt, hogy szemhéj fejlődési rendellenessége, vagy könycsatorna eltömődése, vagy kötőhártya gyulladása, vagy ... vagy egyéb elváltozása van. Részletes állatorvosi vizsgálattal derülhet ki, hogy mi okozza a tünetet és az is, hogy miként lehet meggyógyítani.
jelige: Mex
2008-02-02
Van egy 2 éves kan magyar vizslánk. Pároztatva még nem volt! Van a közvetlen szomszédunkban egy szuka dalmata kutyus. Azt szeretném tudni hogy ajánlatos e dalmatával pároztatni? Attól tartok, hogy ilyen közel vannak egymáshoz, és utánna nem e lesz ez gond? Meddig tűzel egy kutya? Előre is köszönöm!
Egy vizsla és egy dalmata párzásából természetesen születhetnek egészséges kölykök, ennek semmi biológiai akadálya nincs. De minek?! A kutyatenyésztés arról szól, hogy felkészült kutyatenyésztők arra érdemes tenyészkutyákkal kölyköket állítanak elő üzleti céllal. A hobby pároztatók sokszor a fajtatiszta kölyköket is alig tudják elajándékozni, a 6-10 keverék kutyus esetében pedig Önök is komoly gondot vennének a nyakukba. Szóval szerintem nem ajánlatos ilyesmin törni a fejüket. Pláne nem, ha a dalmata szuka tulajdonosa esetleg nem is tud róla. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még a kutya szaporodásbiológia rejtelmeiről (is).
jelige: gyógyuljon meg
2008-02-02
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 8 hónapos beaglem, éa körülbelül két napja lázas, bágyadt, étvágytalan(inni se akar), székletében férget találtunk valamint érzékeny a torka környékén a tapintásra! Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tehetünk, míg állatorvos nem látjs? Előre is köszönöm.
A leírása alapján a bélférges, és mellette valószínűsíthetően fertőző eredetű légúti megbetegedése is van. Nem, hogy látnia kell állatorvosuknak - hanem mielőbb részletes vizsgálatra van szükség, és gyorsan meg kellene kezdeni a kezelést is. Ne várjon tőlem olyan tanácsot, hoyg etessenek fokhagymát és itassanak mézes teát a kutyával otthon - mert nem ez a teendőjük. Már a 2 nap istúl sok várakozás volt. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatják, hogy egy 8 hónapos kutyának mennyi védőoltással és parazitamentesítéssel van jó esélye elkerülni a hasonló kalandokat.
jelige: gtk 3.
2008-02-02
Nagyon koszonom a valaszat, tudom hogy sok a tennivalo es nem ez az elsodleges,.. de ha mar tetszett valaszolni leirom a fejlemenyeket. Az elso 2 injekcio utan sokat aludt a kutyus es baggyadt volt, mar nem nyogott, de eroteljesebben lelegzett mint altalaban. Szinte folyamatosan figyeltem ra, es neha kozelrol lehetett hallani a gyomra felol „pattogo hangot”. Hazban tartottuk. Keves vekonyra vagott nyers hust adtunk neki -ahogy az orvos mondta-, azt delutani orakban megette. Viz mindig volt elotte de nem ivott, viszont aznap este evett egy kis levest. Tegnapra is vissza voltunk rendelve vizsgalatra, ujra kapott ket injekciot (de nem tudom hogy milyet), ezt ujjabb alvas kovette es baggyadtsag, de napi 3szor rendesen evett, nem adtunk neki sokat. Este mar vizet is ivott. Ma mar sokkal jobban erzi magat, sokkal tobb vizet ivott es szinten nyers hussal elt, de nem adtunk neki tul sokat. 3X egy keveset. Ugytunik a laza lement mert mar nem olyan forro a teste es a kedve is sokkal jobb. Reggel megyunk ujra kontrolra. A nyers husra en is rakerdeztem es azt mondta az orvos hogy a németek szerint a kutyanak legjobb a nyers hus,.. Most mar bizom benne, hogy teljesen rendbejott es nem is fordul meg az allapota negativ iranyba. Koszonok mindent. UI: Lehetsegesnek tartjuk hogy valaki dobott neki „joindulatbol” valamit. Nem tudom hogy lehetne ezt a tovabbiakban megakadalyozni, mert a kutyus szabadon van az udvaron..
Remélem, hogy meggyógyul a kutya. A nyershús etetés ügyet azóta sem értem - de igazán nem ez az egyetlen dolog a világon, amit én nem értek. A kerítésen bedobott mérgezett csemege ellen igen nehéz bármit is tenni. Az egyetlen megoldás, ha a kutya olyan fegyelmezett, hogy nem nyúl más ételhez, csak amit a gazdi ad neki. Ezt megtanítani nem egyszerű feladat.
jelige: Samuel
2008-02-02
Egy menhelyes kutyarol van szo most korulbelul 3-4 honapos, amikor elhoztuk 1-2 honappal ezelott meg nem volt szobatiszta termeszetesen de azota sem nagyon..Ugyanis helyzet az hogy par het alatt ugy tunt megertette hogy a lakasba nem lehet vegeznie a dolgat es bizonyos idokozonkent mindig leviszi valaki setalni, de mindig ujra es ujra elojon a problema .Amikor a lakasba pisil pl akkor tudja hogy utana kikap es mar menekul erzi hogy rosszat csinalt de nincs fejlodes maximum vissza. Nekem neha ugy tunik mintha nem tudna visszatartani mert 1 darabig semmi baja jatszadozik teszi a dolgat utana meg egyszercsak elkezd szaladgalni vonyitani es rogton bepisil/bekakil. Termeszetre is eleg problemas allandoan nyuszog ,nem ert a szobol. Volt mar tobb kutyank is de ilyennel meg nem talalkoztam. Megkoszonnem ha tudna valami tanacsot adni ezzel kapcsolatban.
Egy 3-4 hónapos kutya még nem feltétlenülk szobatiszta, túl fiatal a kölyök. A szobatisztaságra történő nevelés hosszú, több hetes, néhány hónapos procedúra is lehet. A lényege, hogy a család minden tagja, türelmesen, következetesen odafigyel a kutya viselkedésére, és amikor a pisi, vagy kaki ürítésére tesz kísérletet a kutya - akkor gyorsan kiviszik a szabadba. Aholis, ha megtörtént a nagy esemény, akkor dícséretet, jutalmat kap. Gondolom így történt ez korábbi kutyájuknál is. Ha komoly a gyanúja, hogy a kutya nem tudha tartani a vizeletét (és a székletét?) - ez viszont részletes kivizsgálást érdemel.
jelige: Tóbi
2008-02-01
Kedves Doktor úr/nő! Kutyusom már 14 éves és 5 évvel ezelőtt már volt egyszer sérve. Akkor elvittem és megműtötték, de kb. fél évvel ezelőtt megint előjött neki és azóta egyre nagyobb lett. Mostmár kisebb labda nagyságú. Féltem elvinni orvoshoz, az altatás miatt, de megtudtam, hogy vannak kíméletes altatószerek, amikkel egy öreg kutyust is lehet kezelni. Kutyám még mindig nagyon vidám és életerős, semmi gond nincs a táplálkozásával és a székletével. Szeretném kikérni a véleményét, hogy mit lehetne tenni. Válaszát előre is köszönöm.
Jók az információi - az életkor önmagában soha nem lehet akadálya műtétnek, altatásnak sem kutya, macska, sem ember esetében. Részletes állatorvosi vizsgálattal kiderülhetne, hogy igényel-e műtéti megoldást a kiújult sérv (helyeződés, sérkapu, sérvtartalom, visszahelyezhetőség ...) és az is, hogy milyen módon lehet biztonságosan altatni a Tóbit. Ezen adatok birtokában érdemes dönteni az öregfiúról.
jelige: Andrea
2008-02-01
Tisztelt dr úr /nő kutya féregtelenitéssel kapcsolatban lenne kérdésem van 2 kilenc hónapos kutyusom rendszeresen vannak féregtelenitve tablettával amit állat orvostól szoktam venni ennek ellenére az egyik kutyusom nyálkás füvet hányt amibe láttam 1spárga szerü férget most 15én kaptak tabletát ma adtam nekik drontál plusz féregtelenitő tablettát nem tudom hogy ennyi elég e vagy vigyem öket orvoshoz mást tünetet nem tapasztaltam pocijuk nem puffadt székletük tiszta étvágyuk elég jó nagyon szépen köszönöm a válaszukat /bolha irtó cseppet is kaptak/
Ha megvan a féregszerű képlet a hányadékkal, akkor azzal együtt kellene állatorvosánál megjelenni a kutyával. A kilenc hónapos ebeket általában elegendő 3 havonta féregteleníteni, de extrém fertőzött környezetben előfordulhat, hogy ez is kevés. Állatorvosi vizsgálat során kiderülhetne, hogy a kutyák valóban férgesek-e, milyen féreggek fertőződtek, vagy az is, ha esetleg nem féregképlet volt a hányadékban és egészen más miatt hány a kutya.
jelige: tökfej
2008-02-01
Egy hete kezdodott es par napig tartott, az macskank egyik szeme erosen konnyezett. Majd amikor az elmult , tegnapelott a masik szeme is ugyanugy konnyezni kezdett. Ugy tunik az egyik nyirokcsomoja is megdagadt az alla alatt. Koszonom a segitseget.
Az oltatlan kijáró kandúr esetében önálló kötőhártya gyulladás, macskabunyóból származó sérülések, vagy fertőző macskanátha okozhatja legnagyobb valószínűség szerint a leírt tüneteket. Az sem kizárt, hogy több betegség zajlik egyszerre a Tökfejben. Mindhárom betegség önmagában is kezelésre szorul. A Tökfej számára az esélyt a hosszú, egészséges élethez a kasztrálás és évi 2x vakcinázás és rendszeres parazitamentesítés jelentené. Ez utóbbi témában olvashat még honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában.
jelige: Bodza
2008-02-01
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Hat és fél hónapos border collie kutyámnak az orrán az orrcsont felöli sima részen egy kb. 2-3 mm-es szélességű csíkban az orron keresztbe, megvastagodott és elsötétedett a bőr. Mivel barna az orra a sötét száraz csík jól láthatóvá vált. Eleinte nem figyeltem rá de most, hogy alaposan megvizsgáltam több barna orrú kutyát (egyiknek sem ilyen) megijedtem. Amúgy teljesen panaszmentes a kutya. Tisztelettel: Bodza
A leírása alapján a legnagyobb valószínűség szerint egy korábbi hámsérülés után visszamaradt hegszövet lehet amit lát. A fiatal kutya esetében igen ritkák a daganatok - de mivel az ördög sosem alszik, legokosabban akkor jár el, ha megmutatja állatorvosának az elváltozást.
jelige: Dog
2008-02-01
Szeretném megkérdezni, hogy plasztikai műtéttel lehet-e korrigálni a kutyánk fülét, mert sajnos az egyik magasabban áll. Köszönöm.
Technikailag valószínűleg nem lenne akadálya - de Magyarországon is tiltja az Állatvédelmi Törvény a kutyák kozmetikai célú műtétjeit. Tehát tilos.
jelige: pszichés?
2008-02-01
Van egy 2 éves németjuhász kutyám, akivel tavaly szeptemberben történt egy sérülés, jobb első lábával éles vasba lépett, amitől felszakadt a bőrbárnája elég mélyen. A sebet állandóan nyalogatta, így nem gyógyult, ezért egy keretet szereltem rá, amit naponta fél órára leszedtem, hogy kicsit kitisztíthassa a nyelvével. Ezzel a módszerrel 2 héten belül teljesen begyógyult, így levettem a keretet, de ezek után is nyalogatta, aztán már rágta is, mostanra már ismét sebes a lába ott is, ahol eddig nem volt. A rágást viszont csak akkor csinálja, ha van valaki a közelében, ekkor viszont semmi másra nem figyel, szinte önkívületi állapotban van. Lehetséges, hogy pszichikai betegségről van szó, vagy csak ennyire viszkedhet a lába? Nemsokára elviszem állatorvoshoz, de addíg is kíváncsi lennék az önök véleményére is. Előre is köszönöm.
Nem hiszem, hogy pszichés eredetű lenne a régóta fennálló nyalakodás. Az elszenvedett sérülés helyén gyulladás alakulhatott ki amiaz állandó nyalakodás miatt önfenntartó folyamattá vált. A kutya nyalakodik, mert a terület irritált, fáj, viszket - és mivel állandóan nyalja ezt a részt állandóan nedves, irritált, viszkető marad. Extrém esetekben a kutya fel is sértheti a bőrt, öncsonkolás is előfordulhat. A megoldás nem mindig egyszerű. Helyi és szisztémás szerekkel is valószínűleg kezelni kell a kutyát. Egy könnyű kötést naponta 2x cserélve állandóan fenn szoktuk tartani, valamint a nyalakodás elkerülése érdekében még gallárt is szokott kapni a kutya. Ha ez a módszer nem hoz megoldást 1-2 héten belül, akkor nem kizárt, hogy a sebészi kimetszés hozza meg a várt eredményt. Beszélje meg állatorvosával a lehetőségeket.
jelige: reménysugár
2008-01-31
Tisztelt Doktor Úr! Két hete kezdett el hányni az ötéves kutyusom. Elsőnek vírusos fertőzésre gyanakodtak, és antibiotikumot kapott, de nem használt. Tegnap felnyitották, és kiderült, hogy az eggyik veséje összezsugorodott. A vér és vizeletvizsgálat rossz lett. Milyen esélyei lehetnek egy vesével, és, szeretném tudni, hogy dialízises kezelés létezik: e kutyáknál? Gyógyszert és antibiotikumot kap jelenleg. Nem szeretnének elaltatni, de felesleges szenvedésnek sem szeretnénk kitenni. Válaszát előre is köszönöm.
Elvileg egyetlen jól működő vesével lehet normális életet élni - nem egy kutya és ember él így. Az embereknél elérhető vese dialízis kutyáknál nem elérhető megoldás még, sajnos. A megkezdett kezelés után az ismételt vérvizsgálatok eredményei alapján lesz érdemes eldönteni a kutya sorsát. Őszintén remélem, hogy jól reagál a kutya a kezelésekre.
jelige: köszönjük
2008-01-31
tisztelt dr úr/nő már töbször kértem önnöktöl tanácsot és szeretném meg köszönni hogy ilyen önzetlen segitséget nyújtanak a tanácstalan gazdiknak mivel igy az állatkákon ök is jobban tudnak segiteni ez nagyon ritka amit önnök tesznek az emberekért illetve az állatkákért gratulálok és minden tiszteletem az önöké köszönjük szépen
Köszönjük a kedves sorait, és további jó egészséget kívánunk az egész családnak!

<< <  310 / 433 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.
2015.10.01
Még szeptember elején találtuk ezt az erősen maine coon jellegű kandúr cicát a 13. kerületben, chip nem volt benne. Akkor rögtön a környékbeli állatorvosi rendelőkbe ki is lett plakátolva, de azóta sem jelentkezett senki, nem láttuk, hogy keresnék. Ha esetleg tudomásuk van hasonló eltűnt cicáról, akit kerestek, kérem jelezzenek vissza ezen az elérhetőségen (vargazsike87@gmail.com) Kizárólag az eredeti gazdi jelentkezését várjuk, aki papírokkal, fényképekkel tudja a tulajdonjogát igazolni. Előre is köszönöm!
2015.09.18
VAK CICA ELVESZETT XXII.Árpád utca-Gézavár utca környékéről Kérem hívjon, ha megtalálta: 06 309 616 316 Köszönöm