Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Lulu
2008-04-05
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, ha vemhesség alatt (bármelyik időszakban) leesik a progeszteron az mindig vérzéssel jár?
Nem. Fontos lenne tudni, hogy „honnan” „hová”, azaz mennyit csökken a progeszteron szintje a cizelláltabb válaszhoz. Ráadásul a vemhesség korai időszakában az elégtelen progeszteron szint mindenféle hüvelyváladékozás és vérzés nélkül is vezethet a megzatok elpusztulásához, és nyom nélküli felszívódásához. A vemhesség késői szakaszában pedig a progeszteron szint esése látványos vetélést, vagy esetleg klasszikus koraszülést is eredményezhet. Esetleg ezeket is „vérzés” nélkül.
jelige: cicus
2008-04-04
A macskám 3-4 napja higabb a széklete és amikor wc-zik estére gázokat is enged ezen hogy lehet segiteni ?
Az oltatlan, talán nem is féreghatott macska esetében a leírt kellemetlen tüneteket számtalan veleszületett, és szerzett (fertőző és nem fertőző betegség okozhatja). A cica táplálásáról sem tudok semmit. Ha nagyrészt kölyök ill jumior macskatápokat eszik, akkor nagy hibát nem követhetnek el ezen a területen. A cica állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudná kideríteni a jelenség okát.
jelige: csaba
2008-04-04
szeretném tudni hány napra elenek a kutyák?
A párzástól számított 61-65. nap között. A nagylétszámú almok általában hamarabb a kislétszámú (1-2 kölyök) almok később születnek meg. Nehézséget okozhat még a számításnál, ha többször is fedeztették ill párzott a kutya.
jelige: Liza
2008-04-04
Tisztelt Doktor Úr! Tacskó kutyánk éppen most ellik. Illetve az a gond,hogy két kiskutya már órákkal ez előtt kijött(kb.5-6órája),viszont én úgy gondolom,hogy még van ami nem. Honnan lehet ezt megtudni? A kutyán látom,hogy még nyöszörög,de nem történik semmi. Az állatorvos pedig ilyen késői órába nem jár ki. Remélem nem lesz nagy baj reggelig.
Én is remélem, hogy nem történt baj reggelig. A kutya áttapintásával és méginkább hasi ultrahang vizsgálattal lehet eldönteni, hogy nem maradt-e nagzatburok, lepény, vagy magzat a szukában. Vigye a kutyát állatorvosához.
jelige: Jasper
2008-04-04
Jó estét kívánok!Azt szeretném megtudni,hogy a kan kutya mikortól ivarérett.A kutyám 2007.09.17-én született,és egy kennelben volt a 2 éves szuka kutyánkkal.Úgy tűnik a szuka hasas.Több,mint félidős.Lehetséges,hogy tőle?Vagy más kutya lehetett?Tudomásunk szerint más kutya nem tudott bemenni,de ezt sosem lehet biztosan tudni.Kicsit korainak tartom.Mit gondol?
A középméretű kutyák 5-6 hónapos korukban ivarérettek - tehát nem kizárt, hogy a fiatal kan fedezte be a tüzelő szukát.
jelige: Pepe
2008-04-04
egy ideje morog a vizsla kutyánk /4éves/ránk,ha közelebb megyünk hozzá
Legszívesebben csak annyit válaszolnék, hogy nem menjenek közel hozzá, de ..., hátha mégis komoly a kérdésük. A magyar vizsla egyáltalán nem egy erre hajlamos fajta, de kellő hozzá nem értés ebben a fajtában is eredményezhet akár domináns agresszió viselkedési zavart is. A kasztrálás mellett tudatos, következetes és markáns tartási változtatások kellenek a viselkedési zavar kezeléséhez. Persze azt sem tudom kizárni, hogy bármi betegsége lehet a kutyának. Kérjen állatorvosától segítséget.
jelige: labi118
2008-04-03
most lesz a labrador kiskutyánk 3 hónapos.4 napja megy a hasa,és nem tudjuk miért.A legjobb tápot kapja.Az étvágyával nincs gond.Mit tegyünk??
Ugyan még a szakirodalom sem egységes abban, hogy melyik lenne a „legjobb táp” - de elfogadom, hogy helyesen táplálják a kutyát. Azt meg feltételezem, hogy a higiéniai körülmények is teljesen rendbenvannak a kölyök környezetében. Amiben nem vagyok biztos, az pl az, hogy 2 hetes kora óta 2 hetente rendszeresen féreghajtják-e a kutyát, és az hogy miként állnak az oltásai. Ha ez is mind rendben van, akkor már csak néhány tucat veleszületett és szerzett betegséget kellene kizárni - és máris szűkül a kör ... A hasmenés emberen és állaton az egyik legáltalánosabb tünet, amit számtalan kóros állapot betegség okozhat. Tegyék azt, hogy jelzik állatorvosuknak a problámát és kérjék meg, hogy vizsgálja meg a kutyát.
jelige: Fidó
2008-04-03
Tisztelt doktor úr! Jelenleg a hátsó lábaira nem bír és remeg.Lassan közlekedik és nem eszik.Kb.1 éve vesekövet állapítottak meg.
És meg is oldották a vesekő problémát?! Nézze, a leírt tünetek alapján a vesekő és mondjuk a porckorongsérven (tacskóbénulás) kívül egy sereg lázzal, fájdalommal járó betegség jelen lehet az oltatlan kutyában. Az sem kizárt, hogy nem is 1 betegség tört ki a Fidón. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja diagnosztizálni a betegségeit és ezek után tudják megbeszélni a teendőket.
jelige: hasvíz
2008-04-03
Idős kutyám szívbeteg lett, amit arról vettünk észre, hogy a hasüregében sok víz lett. Kapott az orvostól 4 féle gyógyszert, 2-őt a szívére, 1 vízhajtót és antibiotikumot. Az orvos szerint a vizet nem lehet levsapolni a hasából, mert a keringése összeomlik. De már alig bír menni, mert a 12 kg-os kutya 2 hét alatt 16 kg lett a sok víz miatt, a hasa hatalmas. Miért nem lehet a vizet leszívatni Ön szerint?
Nem az a kérdés, hogy szerintem miért nem lehet lebocsátani a hasüregi folyadékot - hanem csak az lehet, hogy állatorvosa miért véli úgy, hogy a folyadék lebocsátása veszélyes az állat élete szempontjából. Ezt tőle kell megkérdeznie, egészen biztosan meg tudja indokolni. A hasüregi folyadékok esetében is arra kell törekedni, hogy az okot, a folyadék újratermelődését akadályozzuk meg. A légzést és keringést akadályozó esetekben létezik, és alkalmazott módszer a folyadék lebocsátása a hasvíz lecsapolása. Mindig komoly kérdés, hogy visszatelik-e, milyen gyorsan termelődik újra a folyadék. Órák-, napok-, hetek-hónapok alatt-e. Az a sejtésem, hogy állatporvosa úgy ítéli mek kutyája állapotát, hogy ez az újratermelődés igen gyorsan megtörténne.
jelige: Morzsi
2008-04-03
Kedves Doktor Úr! Nagyon furcsán viselkedik a kutyám mióta volt a kutyakozmetikában.Nagyon rövidre vágták le a szőrét, de a kozmetikus szerint le kellett, mert nagyon csomós volt, és szerintem kinyomták neki a bűzmirigyét is amit nem indokolt semmi.A viselkedése: folyton hátra kapkodja a fejét; megáll egy helyben nem akar mozdulni, olyan mintha fályna neki valamilye, ha megmozdul; nem fekszik le, ülve alszik;nyalja a szőrét; rázza a fejét; remeg;folyton mellettem akar lenni, a lakásban mindenhová követ; és nagyon szomorú a tekintete.Nem tudom mikor fog újra életvidám kutya lenni mint a kozmetikázás előtt, már az is megfordult a fejemben hogy úgy ejtették le az asztalról, hogy komolyabban megsérülhetett.Előre is köszönöm a válaszát! Egy nagyon aggódó gazdi!
Hááát, én első lépésként megkérdezném a kozmetikust, hogy észlelt-e bármi szokatlant, vagy történt-e bármi említésre méltó a kutya nyírása közben. Az sem kizárt, hogy teljes véletlen alapján kezdődtek a kutya tünetei nyírás után, vagy olyan közvetett a kapcsolat, mint mondjuk, hogy megfázott a kutya hazafelé menet ... Ha komolynak ítéli meg a tünetet, akkor egyébként nincs más hátra, mint megkérni állatorvosát a Morzsi kivizsgálására.
jelige: Sziszi
2008-04-03
Tisztelt Doktor Úr! Van egy másfél éves yorkshire terrier szuka kutyusom, a problémám, hogy 2 nappal ezelőtt reggel a kutya hányt. Sárgás színe volt. Másnap ismét, de csak reggel. Tegnap észrevettem, hogy mikor elalszik és levegőt vesz remeg, de csak időszakosan. A kutya hangulata egyébként kiegyensúlyozott, nem bágyadt, de a remegés azóta sem múlt el. Ezzel kapcsolatban kérném segítségét, mi lehet a baja? Köszönettel
Kérem szépen, tegye meg a kedvemért, hogy a mai napon a „lábremegés” és „kicsi yorki” jeligés kérdéseket és válaszokat is elolvassa, hogy lássa, mennyi oka lehet a remegésnek és a hányogatásnak egy kutya esetében. Lehetetlen dolog kitalálni ilyen általános tünetek alapján, hogy mi állhat a háttérben. A kérdésre a választ kizárólag részletes állatorvosi vizsgálatok adhatják meg.
jelige: féregtelenítés
2008-04-03
Tisztelt Doktor ur érdeklődnék a kutyám 40 napos vemhes, mikor féregtelenitsem ,mert félek hogy a magzatoknak valami bajuk lesz tőle. Tudna nekem tanácsot adni , hogy tabletát vagy krémet ajál , és hogy melyik nap. Köszönöm
Egy síma házikedvencet is évente egyszer kötelező, de negyedévente melegen ajánlott féreghajtani. Egy tenyészkutya esetében alapkövetelmény a teljes vakcinázási sor, a negyedévente elvégzett féreghajtások és a rendszeres külső parazitamentesítés. A féreghajtó szerek nagyobb része használható a vemhesség 2. felében is. A kölykök első féreghajtása 2 hetes korukban, majd ezután 3 hónapos korukig 2 hetente folyamatosan szintén ajánlott. Állatorvosa több készítményt is tud ajánlani, sőt valószínűleg kézbe adni is a vemhes szuka féreghajtására.
jelige: depresszió-költözés
2008-04-03
Kedves Doktor Úr! Három napja költöztünk Miskolcról kertes házból Pestre, szintén kertes házba. Van egy három éves kandúr cicám. Az előző lakhelyen született, azt a környéket szokta meg! Lucifer amolyan kinti-benti macska. Amióta az új házban vagyunk csak bent mászkált, nem mertem kiengedni! Nagyon levert, alig eszik! A kérdésem az lenne, hogyan és milyen formában tudom az itteni környezetet megszoktatni vele...hogy ki tudjam engedni, de visszataláljon. Előre is köszönöm válaszát!
A helyzet igen egyszerű - már amennyiben a tüneteket nem betegség okozza ... A cica kiengedésének a gátja ugyanis leginkább az, hogy oltatlan. Egy 3 éves macska normális esetben egy-két nap szobafogság után a bennti környezetet teljesen felderíti, kisimeri magát. Ezek után egy ablak, vagy ajtó nyitvahagyásával szépen hagyni kell, hogy ő saját tempójában, érdeklődésével felderíthesse a környezetet lépésről-lépésre. Ha nem ijeszti el kutya-, vagy ember sokszáz méterre, akkor a macska vissza fog találni. De amnennyiben 15-20 évet egészségben megélő kijáró cicát szeretne, akkor ivartalanítassa, rendszeresen védőoltassa, és parazita mentesítse a cicát.
jelige: egy kétségbeesett gazdi
2008-04-03
Sürgős segítségét szeretném kérni a 15 éves ivartalanított szuka kutyám (Gina, vizsla-agár keverék) ügyében. A probléma kb. 2 hónappal ezelött kezdődött, amikor hirtelen rosszul lett a kutyus, nem tudott lábra állni, nem volt étvágya, gyengének és kedvetlennek látszott. Elvittük állatorvoshoz, ahol gyenge szívproblémát diagnosztzáltak amire kapott vasotopot, de más problémát nem találtak. A súlyosabb gond pár nappal később jelentkezett, amikor a kutyus számunkra úgy tűnt, hogy minden különösebb kiváltó ok nélkül elkezdett rombolni este, és amikor egyedül maradt nap közben. A dolog mára annyira súlyossá vált, hogy az előszobában leszedte a tapétát, széttörte az elöszoba szerkényt, sőt még a tükörnek is nekiugrott, ami természetesen szét is tört,és minden csukott ajtónak ugrott neki (a kilincsek tele vannak a fogai, v. körmei nyomával) Folyamatosan hordjuk a kutyust azóta is orvosról orvosra, de eddig csak nyugtatókat kapott (valeriana,atarax,fit all-at,rivitril) sőt a legutóbb i alkalommal sedalin gélt kaptunk, ami annyit ”segített”, hogy szegény magatehetetlenné vált és folyamatosan bepisilt, sőt 8 órán keresztül lábra sem tudott álni, és utána sem került olyan állapoba, hogy egyátalán le tudjuk őt vinni sétálni, pedig az orvos által javasolt 1mg-nak csak a felét kapta. Még most sincs teljesen magánál a kutya, de azt figyeltük meg, hogy amint felmászik valahogy az ágyára elkezdi azt kaparni, majd harapja és húzza. Lehet, hogy fájdalmában teszi ezt? Teljesen tanácstalan vagyok, és már nem merjük itthon hagyni őt egyedül (de dolgozni azért csak kell), és már attól félünk, hogy magában is kárt tesz, mert már minden létező tátgyat szétszedett maga körül. Kérem segítsen, mi lehet a probléma? Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!
Teljesen jól érzi a helyzetet - azt kellene tisztázni, hogy a kialakult helyzetet esetleg valamilyen szervi betegség okozza-e (toxikózis, keringési zavar, fájdalom, ... degeneratív idegrendszeri zavar ...) vagy önálló viselkedési zavarról van-e szó. A leírása alapján a helyzet lehet akár súlyos is (pl koponyaüregi tumor), amit alig lehet befolyásolni - és lehet akár olyan egyszerű is, hogy egy feromontartalmú gyógyszerrel (D.A.P spray, vagy párologtató) meg lehet oldani. Részletes vizsgálatokkal lehetne szűkíteni a kört és közelebb jutni a megoldáshoz, vagy legalább az igazsághoz.
jelige: lábremegés
2008-04-03
Tisztet Doktor Úr! 3 éves westie kiskutyám hátsó lábai körülbelül egy éve elkezdtek remegni. Csak akkor jelentkezik a tünet, ha lent séltálunk, otthon a lakásban nem. Már megkérdeztem több állatorvost, de nem tudták a konkrét okot, annyit mondtak, ”Előfordul”.
Teljesen igazuk volt a kollégáknak, hiszen itt az élő példa rá, hogy „előfordul”. o): Terrierek és egyéb élénk vérmérsékletű fajták esetében az izomremegés normális, megszokott jelenség. Ez az izomremegés sem állandó, de gyakran, rövid időszakoban ismétlődve jelentkezik. Ez az izomremegés tehát természetes jelenség, nem igényel kezelést. Sokszor izgalmi állapot és a fázás okoz izomremegést állatokban és emberben egyaránt. Az izomremegés azonban számtalan betegség, kóros állapot tünete is lehet. Gyakorlatilag minden lázas megbetegedés, legyengüléssel járó idült betegségek, idegrendszeri zavarok, Ca-szint csökkenéssel járó betegségek .... és hosszasan lehetne folytatni a sort, hogy mi még ... okozhat izomremegést. Azaz, ha egyértelmű választ vár tőlem - én is csak annyit mondhatok, hogy „előfordul”. Ha kutyája izomremegését kórosnak gondolja, akkor kérje meg állatorvosát a részletes vizsgálatokra.
jelige: kicsi yorki
2008-04-03
Üdvözlöm Doktor Úr! Szertném kérni a tanácsát,van eggy 8 hónapos kislány yorkshire terrierem,és nagyon aggodom érte mert sűrűn hány,de viszont az étvágya kitünő eszik iszik és a kedélyével sincs probléma csak ezektől a sűrű hányásoktol aggodom úgy vettem észre hogy nem is nagyon akar hizni,kérem doktor úr segitsen remélem nincs komoly baja!segitségét előre is köszönöm!Tisztelettel:
A hányás az egyik legáltalánosabb tünet sok száz velsezületett és szerzett betegség okozhatja egy kölyök kutya esetében. Számomra és senki más számára sem lenne megnyugtató az Ön által leírt helyzet - de teendője egyszerű. El kell vinni a kicsi yorki állatorvosához és meg kell kérni őt a részletes vizsgálatokra.
jelige: lábtörés 2.
2008-04-03
Viszont nincs megdagadva az allat laba csak nem tud ra allni a labara es nem eszik.mit adjak neki v mit csinaljak nem lehetne allatorvos nelkul meggyogyitani?
Az étvágytalanság korántsem biztos, hogy összefüggésben áll a kölyök sántaságával. Ezeregy egyéb oka is lehet. Nézze, én semmit sem tudok a kölyök tartási, takarmányozási körülményeiről, parazitamentesítéséről, oltásairól és egyéb körülményeiről - kivéve az Ön által nyújtott igen hézagos néhány körülményt. Ennyi adat alapján lehetetlen dolog kitalálni, hogy mi a baja a kutyának, márpedig, ha nem tudjuk, hogy mi a baja, akkor kezeléstr sem lehet ajánlani és az esélyeket sem lehet latolgatni. Lehet, hogy állatorvos nélkül, akár magától is meggyógyul a kutya, és nem kizárt, hogy rövidesen elhullik.
jelige: Pici
2008-04-03
TISZTELT KÖZPONT PEKINGI PALOTAPINCSI FÉL ÉVES KISLÁNY ÉJSZAKÁNKÉNT ARRA ÉBRED HOGY FULLAD NAGYON HANGOSAN KB 10 PERCIG UTÁNNA LASSAN CSUKLÁSSAL A VÉGÉN ELMULIK
És arra kíváncsi, hogy mitől lehet mindez, és mit lehetne tenni ellene? A leírt tüneteket temérdek veleszületett és szerzett betegség okozhatja (a csak veszettség ellen oltott???) kölyök esetében. Pl:: veleszületett szájüregi hasadék, lágy szájpadlás túlnyúlása, légcsőszűkület, kollapszus, légúti fertőzések, szívhibák, ... stb. Részletes állatorvosi vizsgálat tudja kideríteni a tünetek okát és azt is, hogy miként lehet megoldani, kezelni a problémát. 1);
jelige: Gabon
2008-04-03
Tisztelt Cím! A kutyám oldalán egy gyermek tenyérnyi foltban töredezett a szőr és látszik a szőr alatti bőr, ami nem egyenletes tapintású, hanem pici göbök állnak ki belőle. A göbök bőr színűek és valószínűleg viszketket is neki, mert vakarja. Lehet ez szőrtüsző atka? Milyen tünetei vannak ennek a betegségnek? Azt hallottam, róla, hogy nem lehet gyógyítani. Valóben így van? Várom megtisztelő válaszát,
Nem kizárt, hogy szőrtüsző atkakór okozza a helyi bőrtüneteket - de ezenkívül még sok egyéb bőrbetegség is nézhet ki ilyenmódon. Kitalálni szinte lehetetlen a betegséget a leírása, de akár fénykép alapján is. Részletes vizsgálatok deríthetnek fényt a betegség okára és ezek alapján lehet a kezelésről és várható eredményekről is beszélni. A szőrtüsző atkakór helyi formája a legtöbb esetben jól kezelhető. A fatális, szisztémás demodikózisok általában egyéb betegség kísérőjelenségei, tünetei szoktak lenni. Kérje meg állatorvosát a részletes vizsgálatok (bőrbioptátum vagy kimetszés, vérvizsgálatok ...) megkezdésére.
jelige: Bacco 2.
2008-04-02
Kedves Doktor Ur ! Nagyon koszonom ertekes velemenyet. Azota kiderult, hogy az egyik nyirokcsomot is megtamadta a daganat. Ennek ellenere erdemesnek tartjak a mutetet, ami holnapra van kituzve. A csaladban nagy a vita. Lanyom szerint nem erdemes ketszer szenvedtetni (mutet es visszatero betegseg) a kutyat. Ferjem nagyon kotodik hozza, koran ment nyugdijba, depreszzios, es a kutya volt a tarsa a nap minden perceben. Igy valoszinu a mutet mellett fog donteni az 1000 euros koltseg ellenere. udvozlettel
Remélem a minél jobbakat a Bacco érdekében. Ismétlem, igen szerencsés esetben még arra is van esély, hogy a kutya meggyógyuljon. Megérdemelnék, hogy így legyen.
jelige: fialás után nem eszik
2008-04-02
Tisztelt Doktor Úr! A kutyusom vasárnap hajnalban fialt 4 kiskutyát, azóta nem eszik nem iszik. A kiskutyáiról maximálisan gondoskodik, szoptatja őket rendesen. A fialás közben az összes magzatburkot megette, nem tudtuk elvenni tőle. Nem tudok vele megetetni semmit. Mit tehetek érte? Segítségét nagyon szépen köszönöm!
Az biztosan nem baj, hogy megette a placentát, a szukák többsége így tesz és jól teszi, hogy így tesz. Az étvágytalanság oka biztosan biztosan a több lehetséges ellési komplikáció (hulla magzat a méhben, visszamaradt placenta, emlő-, méhgyulladás, szülőutak sérülése ...) egyike. Természetesen azt teheti érte, hogy állatorvosát megkéri a szuka vizsgálatára. Érdemes lenne nem otthon, háznál elvégeztetni a vizsgálatokat mert valószínűleg hüvelytükrözésre, hasi ultrahangra, vérvizsgálatokra is szükség van. A vasárnap óta éhező és szomjazó szuka lassan elapaszt és kritikus állapotba kerül. Gyorsan vigye állatorvoshoz a kutyát.
jelige: lábtörés
2008-04-02
Van egy 3 honapos boxer kutyam en nem tud raalni a labara mert meguttote valoszinu h eltort?Es ettol az allat el is posztulhat?Hogyha eltort menyi idot kell sinbe legyen?
Teljesen kizárni nem tudom ugyan - de igen ritka esetben végződik egy végtag eltörése önmagában halállal akár kutyában, macskában, akár ember esetében. Ellátatlan esetekben sokkal gyakoribb a késleltetett sebgyógyulás és a sántaság, rokkantság szövődménye. A sántaság és a végtag nem terhelése nem feltétlenül jelenti a csonttörést. Ezt állatorvosi vizsgálat képes eldönteni, nem kizárt, hogy röntgenfelvétel készítésére is szükség van. Ha igaznak bizonyul első megérzése és eltört a végtag, akkor annak megoldása sem feltétlenül sín, vagy külső rögzítő kötés, az sem kizárt hogy műtéti megoldásra van szükség. Azaz nincs más teendője, mint értesíteni állatorvosát a tünetekről és megkérni a vizsgálatra.
jelige: Borka
2008-04-02
Tisztelt Doktor Úr, 2,5 éves golden retriewer szuka kutyánk 3 hete először szült, 7 kölyke van. Kb 2 napja a hátsó emlői nagyon megduzzadtak, de nem kifejezetten kemények és nem engedi szopni a kölyköket. Lehetséges, hogy emlő gyulladása van? Mia teendő az anyával és hogyan etessük a kölyköket?. köszönettel
Nagy az esélye, hogy emlőgyulladás alakult ki a hátulsó emlőtelepeken. A 3 hetes kölykök már meglehetősen intenzíven, akár fájdalmat keltően szopnak. A 3 hetes kor az az időszak, amikor nagyon kicsi adagokban a szilárd táplálék is elkezdhető a kölykökkel ugyanakkor kutya tejpótló tápszerrel is etetni kellene a kölyköket. A stilárd táplálék lehetne bármely gyártó kölyök (puppy) tápszere, amit akár a kutyatejpótló tápszerrel lehetne átnedvesíteni. Az első alkalmakkor gyűszűnyi mennyiséget adjunk a kölykök szájába - szinte csak a nyelvét száját kenjük be egy kicsit. 4-6 óránként lehetne megismételni a dolgot a kölykökkel, lassanként emelve a mennyiségeket és lassanként csökkentve a kutyatejpótló tápszer mennyiségét. Az emlő elváltozásával kapcsolatosan kérje állatorvosa vizsgálatát. Szerencsés esetben „csak” néhányszori kifejéssel és kamillás borogatással eredményt érhetnek el. Ha az emlőgyulladás súlyosfokú, akár gennyes, véres jellegő, a fejt váladék nem is hasonlít a tejre - akkor viszont az sem kizárt, hogy elapasztásra, komoly antibiotikumos és gyulladáscsökkentő kezelésekre van szükség.
jelige: ropika
2008-04-01
úgy 5 napja felvan fázva és egy kicsit vérzett a kukilya is megnyomogattam a hasát de nem fájt neki ...tanácstalan vagyok normális hogy minden 2 órában le kell vinni hiszen 5 éve van nálam és még ilyen nem volt!
Nagyon nem normális sem a kukivérzés, sem pedig a 2 óránkénti vizelés. Részletes állatorvosi vizsgálatok útján van lehetőség a tünetek okának kiderítésére, és ezután lehet a megoldást, kezelést megbeszélni.
jelige: vacak
2008-04-01
azt szeretném megtudni mennyi idős korában kezd el tüzelni a kutya?
Négy és 8 hónapos kora között. A kistestű fajták a jól fejlett egészséges egyedek korábban akár 4-6 hónapos korukban tüzelhetnek. A nagyobb testű fajták egyedei, főleg ha gyengén fejlettek, betegeskedők 6-8 hónapos korukban tüzelnek először. Honlapunk Publikációk rovatában talál még olvasnivalót hasonló témákban.

<< <  310 / 454 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.04.04
2016. 03.26. délután óta keresem a macskámat: Sziámi és házi macska keveréke, drapp színű, de cirmos jegyek is láthatók rajta, farka fekete szürke csíkos,orra narancsos rózsaszín, profilja jellegzetes, kissé domború orrhát, szeme kék, de a jobb szem szivárványhártyáján van kis barna pigment a külső szemzug irányában. 3 éves ivartalanított kandúr, nevére hallgat (Ciceró), nagyon beszédes, kérdésre kettő rövid nyávogással válaszol, általában kedves és félénk. Lábai kicsit rövidebbek, hátsó lábainak ujjait szereti széttárni.Chipje van: 900000000013154, ki is lehet tapintani.  Segítségüket köszönöm! Dr Bakó Diána 30/4231794 v 30/4059145
2016.03.07
Elveszett kedvencünk Remington, kicsit félős világos zsemle színű labrador keverék, nincs rajta nyakörv, de csippezve van. Budafokon a kertből eltűnt reggelre. Aki látja vagy felismeri a leírtak alapján kérem jelezzen telefonon: 0630-681-8787. Köszönjük.
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025