Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Mettyú
2008-07-10
tisztelt Doktor Úr 9 hónapos spániel kutyámnak tegnap óta véres a vizelete de nem látok rajt semmi betegségre utaló nyomot ugyanúgy vidám játékos mint annak előtte kullancsot nem találtam benne mert rendszeresen fésülve van, mi lehet az oka ennek a problémának azt vettem észre hogy 1 hete rendszeresen reggelre bepisil kérem adjom tanácst köszönettel
Nem kizárt, hogy az egy hete tartó bepisiléssel kezdődött a baj ... A „véres vizelet” oka a kullancs által terjesztett babéziózis (ez sem kizárt, azért, mert nem látták a kullancsot) mellett számos egyéb húgy-, nemi szervi betegség (vese-, hólyag-, prosztata-, here- gyulladás, kő, daganat ...) lehet. A tanács csakis egy dolog lehet: Mielőbb vigye el állatorvosához a kutyát, mert részletes vizgsálatokra van szükség ahhoz, hogy kiderülhessen a baja.
jelige: Öreg kutyus 4.
2008-07-10
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Azt hiszem hétvégén kis kupaktanácsot hívok össze, hogy megbeszéljük a kutya helyzetét. Megpróbálom rávenni - leginkább nővéremnél kell majd erősködnöm - őket, hogy megbeszéljük mikor hol lehet a kutya. Még egyszer nagyon köszönöm, hogy ennyit foglalkozott a kérdésemmel, természetesen semmi bántó vagy tiszteletlenség nem volt a levelében:) További szép hetet kívánok Önnek
Köszönöm a fényképet és a jókívánságokat. Remélem lesz megoldása a problémának.
jelige: Fanny 4.
2008-07-10
Kedves Doktor Úr! Köszönöm a válaszát,igazából eddig egyic cicusom körmét sem vágtuk le bár van olyan speciális ollónk,én Fanny esetében azt hittem hogy sántikálást ezzel meg lehet oldani ha a bérült körmöt levágják,de ez visszanől akkor igaz??? Igazából a doki mondta hogy májnagyobbodása van de ő sem tudja hogy mitől. Diétás kaját kéne ennie elvileg,de nemnagyon fanyarodik rá a cicuska! Különben az étkezési szokása visszatért a régihez hál istennek!A nózija nedves és dorombol,már felugrik a fotelre is,mert szeret ott aludni,szóval ilyen az állapota, de a kiscicánkat különzárjuk Fannytól,mert nem barátkoznak meg!
Lassanként egész rémregény kerekedik a Fannyról ... A karom természetesen folyamatosan nő, ezért vagy folyamatosan kell vágni (2-3 naponta), vagy ha ez a sántaság oka, akkor érdemes azt az ujjpercet eltávolítani és ez véglegesen megoldhatja a probémát. Persze a májmegnagyobbodás új információ és nem lesz tőle egyszerűbb a probléma.
jelige: Cilike
2008-07-10
Kedves Doktor! Összesen 8 cicám volt ,abból 6kiscica egy hónapja született a Cili nevű cicámnak.Cilin kívül,van még egy serdülő cicus is. Egy pici cica elpusztult tüdőgyulladásban ,kettőt pedig elajándékoztunk már szerető gazdiknak.A további három cicusnak is ez lesz a sorsa,de tegnap este rátámadt a mama cica a serdülőre és összevissza kereste az elajándékozott cicákat, A mi állatorvosunk azt mondta ,hogy észre sem fogja venni az anyacica a kicsik eltűnését és hogy nem is érdekli majd.Talán a miénk egyedi eset? Most nagyon félek ,mert hétfőn új gazdára talál a többi kicsi is és attól tartok hogy bajok lesznek.Mit csináljak ,hogyan vigasztaljam meg az anya cicát ,ha már nem lesznek kicsinyek.Az anycicát a jövő héten hétfőn ivartalanítják. Köszönöm válaszát doktor úr.
Az egy hónapos kölyökcicák elválasztását kicsit korainak tartom ... A legjobb tudásunk szerint a macskák nem tudnak számolni, azaz Cili nem vehette észre, hogy 2 kölyke „eltűnt”. Szerintem más lehetett a konfliktus oka. Jól teszi, ha a szoptatás után ivartalanítják az anyamacskát.
jelige: Vizsla
2008-07-10
A kutyám napok óta vakaródzik, de csak egy ponton, hátul a hátán,a faránál. Nem tudom, mit kezdjek vele, mert már sebesre dörzsölte magát.Szórtam már bolhabort is rá, de nem hatott semmit.A többi testrészét nem vakarja. Mit csináljak vele?
Ne szórja semmivel - hanem vigye el állatorvosához a kutyát. Ha bolhás fertőzésről van szó, azt is tudja majd hatéékonyan kezelni, éa ezt is észreveszi, ha egyéb baj van a háttérben pl. bűzmirigyek gyulladása, egyéb paraziták, esetleg fekély, tályog, daganat ... egyéb betegség fejlődik a szukában.
jelige: bolhák
2008-07-10
Tisztelt Doktor Úr! Kiscicákat tartottunk pár hétig a szobában,időközben elajándékoztuk őket,fürdetve voltak,tisztítva a fülük,az alvóhely pedig beszórva bolhairtó porral,és mégis miután elmentek a cicák,eltelt egy-két hét,és ellepték a lakást a bolhák,hiába minden takarítás,porszívózás naponta 5ször,minden alkalommal kimossuk a tartályát a porszívónak is,felmosunk utána,beszórtunk már mindent porral,permettel,és a bolhák nem pusztulnak el. Mit tehetnénk,szörnyen csípnek minket és már ellehetetlenítik az életünket. Mivel lehetne megszabadulni tőlük?? Várom válaszát!Köszönöm
Ennyi munkával és az állatok folyamatos parazitamentesítésével már illett volna megszabadulniuk az élősködőktől. A baj az alkalmazott szerekkel lehet. A fürdetés gyakorlatilag egyszeri mentesítést jelent. A macskák akár másnaptól újra fertőződhettek a lakásban és a rajtuk élősködő bolhák folyamatosan rakják a petéket. Azaz a macskákra hosszantartó védelem (cseppek, spot-on) pl Stronghold kellene. Az alkalmazott porokat, permeteket sem részletezte - állatorvosuktól kérjenek hatékony szereket, mert nem mindegy hogy mit szórnak, permeteznek.
jelige: Don Juan 2.
2008-07-10
Tisztelt Doktor! Tegnap megtörtént a kasztrálás(5 hónapos kan törpe pinscher). Leragasztva nincs a seb(kb. 4-5 öltés) és az orvosunk azt mondta nincs is szükség rá.Sőt,a gallért is inkább az én kérésemre tette fel.Ma már sétálhattunk is.Igazából az iránt érdeklődnék,hogy valóban nincs semmi különösebb kezelésre?1 hét múlva varratszedés.Annyi tanácsot kaptam,hogy ne engedjem szabadon és ha megnyugtat esetleg kenegethetem Betadine-nal. Ha úgy látom,akkor akár megszabadulhatunk a gallértól is? Köszönöm válaszát.
Örülök, hogy ilyen kellemesen, pozitívan élték meg a műtétet. Klinikája válogatja, hogy ki ragasztja, vagy köti a sebet és ki hagyja „szabadon” fertőtlenítő film-spray ráfújásával - teljesen jó megoldás lehet bármelyik. A legbiztonságosabb az lenne, ha kibírnák ezt a 8-10 napot a gallérral. Ha a kutya felügyelet nélkül marad, akkor pedig feltétlenül legyen rajta. Remélem, hogy néhány napon, héten belül kellemesebb lesz az együtt lét Don Juannal.
jelige: lilu
2008-07-10
tisztelt dr.úr! angol bulldog kutyánk most félidős vemhes eddig is volt tejfehér folyása de nem sok.most rózsaszines ez a folyás és elég sok. az állat lába is nedves. ez azt jelenti hogy elvetél? kérem válaszoljon mielőbb! köszönettel4
Sajnos lehet a fenyegető, kezdődő és zajló vetélés jele is a leírt jelenség. Meg lehet hüvelygyulladás, hólyaggyulladás ... egyebek is - de mindenképpen mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatok szükségesek.
jelige: Fanny 3.
2008-07-10
Kedves Dr Balogh Lajos ! Köszönöm hogy édeklődött Fanny cicám után, de sajnos nem lett jobb az állapota pedig masszíroztam. Úgy néz ki hogy a cicus miután kiesett 1 hónapja a 2.emeletről valószínű hogy akkor sérült meg mert a hátsó lábain a körmeit nem húzza vissza! És a bal hátsó lábát a mai napig húzza szegénykém!!! Igazából az itteni orvoshoz nem vittük el mert most kicsit taccsra vágott minket ez a közel 30.000ft amit eddig a röntgenekre,kezelésekre inyjekciókra és a kivizsgálásokra költöttünk! Mi8vel albérletben lakunk így ha tudunk egy kis spórolt pénzt összegyűjteni abban a pillanatban Fanny cicát megnézetjük. Azonban egy olyan kérdésem volna hogy ilyenkor a körmeit le kell vágni???Vagy mit kezdenek vele ebben az esetben?? Várom válaszát kedves Doktor Úr!
Igen, a túlnövő körmöket rendszeresen vágni kellene. Akár egy humán körömcsipesszel megoldható, és egy-egy alkalommal csak 2-3 mm-t vágjanak belőle. Sajnálom, hogy nem egyszerű a Fanny baja. Sajnos az sem kizárt, hogy a régikeletű idegi sérülés maradó károsodást okozott a macskának.
jelige: fogas kérdés
2008-07-10
Tisztelt doktor úr! Kezdő kutyatartó vagyok, de sokat olvasok a kutyatartásról, állandóan figyelem 4,5 hónapos boxer szukámat. Nagyon jó étvágyú kutyus, a száraz tápot mindidáig nagy élvezettel ette. pár napja viszont nyammog rajta, sokszor otthagyja. Az alsó-felső metszőfogai kicsrélődtek, egy alsó szemfog még tej, a zápfogait viszont most cseréli, sok kiesett, szinte naponta találkozok egy kiesett tejfoggal. A tápja nagy testű kölyköknek tervezett, rágást elősegítő keményebb darabokkal. Ez most ebben a fogváltási szakaszban gondot jelent? Mert mikor beáztattam, sőt apróbb darabokra szétnyomkodtam a tápot, szívesen belefetyelte. Szép az ínye és a meglévő fogai is. A fogváltással járhat ilyen ”nem birok rágni” szakasz? Előre is köszönöm válaszát!
Járhat bizony. És akár ösztönösen, akár tanácsra tette, jól teszi, ha az elkövetkezendő hetekben beáztatja a száraz tápot. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még találhat érdekes olvasmányokat.
jelige: csendes 2.
2008-07-10
Tisztelt „Dr” Balogh Lajos! Először is az én magyar tanárom mindig azt mondta hogy HÁT-tal nem kezdünk mondatot!! A második mivel van gyerek a háznál kell az udvaron egy kb 20m2 hely ami nem kutya pisis. A kutyusnak ezen kívül rendelkezésére áll további 70m2 füves terület plusz a kutyaház körüli terület. A kérdésemet pedig azért tettem fel hátha okosabb gondolatokat kapok ugyanis ezeket állatorvosi diploma nélkül is sejtettem.Még ami az igazsághoz tartozik a kutyus kölyök kora ota nálunk van és a terulet kiskorába lett leválasztva ezért kértem volna ki egy orvos véleményét e problémával kapcsolatba.Viszont esetleg a szuka ivartalanított (hogy az ön szavaival éljek), de ilyen megjelölés nem szerepelt a kérdőivben ezért a szukát találtam legközelebb az igazsághoz. Az én véleményem pedig az hogy ilyen válaszokat olyan ember ad aki csak papírokból és könyvekből ismeri a kutyák természetét nem saját tapasztalatból. Volt már pár kutya a háznál mind nagyon szép kort élt meg és nem betegségban pusztultak el. De azt hiszem az ilyen „orvos”-t meghagyom a budapesti bérházi kutyatartók számára a cinizmusával együtt. Üdvözlettel egy gondos kutyatartó!!!!
Tisztelt „Gondos Kutyatartó”! Ilyen rosszul reagált, hisztériás hangvételű válaszlevelet utoljára évekkel korábban kaptam. Mit mondott a magyar tanára a 2 és 4 felkiáltó jelről? A helyesírási hibáit nem sorolom, de nyomtassa ki és mutassa meg a műveit neki. Szerintem a stílusához is lesz egy-két szava. Egyébként félreérthette magyar tanárát, hiszen bárki a könyvespolcon találomra talált szépirodalmi és egyéb kiadványokban lapozgatva, vagy a köznyelvet beszélve számtalan esetben találkozik „Hát ..”, vagy „Hááát ...” kezdetű mondatokkal. Leginkább azokban a helyzetekben, amikor a beszélő a bizonytalanságát akarja kifejezni vele. A bizonytalanságom pedig nem abból fakad, mintha nem ismerném akár a vidéket is - hiszen egyrészt szekszárdi származású vagyok, sok helyen meg is fordulok, ráadásul egy kertes házban gyermekkel, 2 kutyával, 2 macskával élek együtt nagyrészt pisimentes mikrokörnyezetben. Higgye el azt is hogy láttam már elég kutyát életemben kívülről és belülről is. A bizonytalanságom abból fakad, hogy nekem adat nélkül kellene válaszolnom a furfangos kérdésére. De tudja mit, ... minthogy ilyen szépen megköszönte az előző válaszomat, most is veszem a fáradtságot és ismét megkísérelek választ adni. Az esetről a 2 levele alapján mostmár tudok annyit, hogy elégséges területen tartott, egészséges, ivartalanított Malamut szuka évekig nem, majd újabban 2 hete éjjelente átmászik a kerítésen. A felsorolt lehetőségek nem zárják ki egymást, akár több „ok” egyidejűleg is fennállhat. A tapasztalt jelenség oka lehet: 1.) A kutya tartási körülményeinek megváltozása. Kevesebb játék, séta, foglalkozás vele napközben. Ingerszegény környezet. Mellőzöttség. A család többet dolgozik, tanul, van távol - a kutyára kevesebb idő jut. 2.) Valami „csábító” vagy „izgató” új dolog a kerítésen túl. Éjszakai állat (macska, sün, kutya, rágcsáló ...) éjszakai útvonala rendszeresen a pisimentes előkerten keresztül vezet, és ezt akarja levadászni, megtorolni a kutya. Éjszakai mulatozás az utcában, új események, kutyaribillió, tüzelés, párzás ... - igen, akkor is, ha ivartalanított a Csendes. 3.) Családban (falkában) beállt változások. Válás, családtag elköltözése, haláleset, gyermek születése ... idegesség, izgatottság, félelem, szorongás, veszekedés, kiabálások ... Forron a falka, hatalmi átrendeződések zajlanak. Új állat (kutya, macska, egyéb) befogadása, esetleg újabban a lakásban tartása. 4.) A kutya egészégi állapotában zajló változások. Fájdalom, diszkomfort érzés, „valami nem stimmel” érzés. Ezt meg jó lenne egy igazi állatorvossal kivizsgáltatni gondos kutyatartó módra. Próbáljon a válaszon nem megsértődni, hanem átgondolni, kiválasztani az önnek tetszőt és beéatása szerint kerítést építeni, vagy megoldani a problémát.
jelige: öreg kutyus 3.
2008-07-10
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm levelét. A félreolvasáson azt értettem, hogy a kutyám nem benti kutya, kizárólag csak vihar és tűzijáték alatt volt bent a házba, mert nagyon fél tőlük. Ha megengedi kicsit kifejtem a történetet:) Régebben nem is akart a kutya bent lenni a házban. Szeretett kint lenni, el volt a bezárt területén és ha kiengedtük (a gyerekek miatt volt elzárva és este volt kiengedve reggelig, vagy ha én is kint tartózkodtam). Ilyenkor nem akart bejönni a házba, max. bekukkantott, esetleg nyáron lefeküdt a benti teraszon a kőre, mert az olyan hűvös. Aztán három éve meghalt apám, aki igazából a falkavezér volt (én csak papíron, meg etetem, bár nagyon hallgat rám, de mégis aput tekintette annak), utána kezdődtek a bajok. Vagy legalábbis nekem így tűnik. Egyre több mindentől kezdett félni, igaz szerencséje sem volt, mert hirtelen mindenki a környékünkön el kezdett építkezni. Hatalmas gépek, zajok stb. Lehetetlen volt a kutyát a bezárt helyén tartani, mert kiszökött. Hihetelen számomra de a majd 50kg testét bárhol átpaszírozza, bárhol átmászik. Ha jött a vihar már nem volt elég neki, hogy bebújjon a fészerbe, mint régen, muszáj volt beengedni a háza. Azóta kicsit lecsillapodott ez a dolog, ami inkább azt jelentette, hogy mi hozzászoktunk az új helyzethez. Azaz ha kezd dörögni, vagy hirtelen zaj van már be is engedjük a kutyát. Ami szerintem szintén nem jó, az nővérem hirtelen érdeklődése a kutya iránt és azzal a felszólalással, hogy szegény ne legyen bezárva most már szinte egész nap kint van az udvaron. Viszont kb. 3 hónapja feltűnően el kezdett ragaszkodni hozzánk és különösen hozzám! Szinte percenként kell rákiabálnom, hogy kifele a házból, mert még ebben a nagy melegben is szívesebben fekszik a szobámban a szőnyegen, illetve feküdne. Látszik rajta, hogy nyugtalan, ha kimegyek az udvarra semmi baj, illetve akkor is gyakrabban jön odabújni hozzám mint régen. Tudom, hogy ez elvileg nem lehetne probléma, de szerintem már eltúlzott a ragaszkodása és időnként az is megfordul a fejemben, hogy ez a ragaszkodás nem fordulhat-e agresszióba. Hádész mindig is próbált felém kerekedni, most is gyakran odakap a kezemhez és ilyenkor jól leszidom. Fél az emberektől és ez eleinte nagy gond volt, mert kb. 4 éves volt mikor nővérem caládostul visszaköltözött hozzánk. Nem voltak túl jóban, érdekes mostanra viszont sokat javult a kapcsolatuk. A gyerekekkel szemben azonban tartózkodó és a gyerekek is kerülik. Ez a hirtelen jött, túlzott ragaszkodás utalhat-e valamilyen betegségre, átcsaphat-e agresszióba akár a kedvezményezett ( az az én), akár a többi családtag irányába? És mit lehet ilyenkor tenni? Fegyelmezni? Kicsit nehéz, mert én csak reggel meg este vagyok otthon, nővérem meg elég nehéz eset ilyen téren. Vissza kellene állítani a régi rendet? Azaz estig a bezárt helyén? Ha pedig kiszökik akkor visszazárni és nem hagyni kint maradni, talán egy idő után megszokja? Köszönöm a türelmét irányomban.
A falkavezér kiesése meggyengítette a csapatot, elbizonytalanította a domináns alkatú, ugyanakkor öregedő trónkövetelőt (és a csapat apraját-nagyját) és a bizonytalanság, félelmek, új élet, új szokások, új elvárások, új lehetőségek számos és kiszámíthatatlan kimenetelű konfliktushelyzetet teremtenek az Önök esetében. A család tagjainak kell konszenzusra jutni azügyben, hogy a kutya helye hol lehet a telken, lakáson belül. Ráadásul a család tagjainak meg kell nyugodnia, és ezt kell a kutyának is éreznie. Ezután felnőttnek és gyermeknek -egyformán és következetesen, nyugodt hangon és nyugodt mozdulatokkal, ráadásul szeretetet is bőven adva - kell a nap 24 órájában, minden percében a konszenzust a kutyával kommunikálni. És valóban sokat kell a kutyával foglalkozni. Tudom, hogy nem csak általános amit leírtam, de borzalmasan nehéz feladat is. Leírni nagyon könnyű volt. Ha nincs konszenzus, vagy nincs nyugalom, kiszámíthatóság a falkán belül, akkor teljességel kiszámíthatatlan és esetleges, hogy az adódó konfliktushelyzetekben mikor történik kisebb-nagyobb baleset, neadjisten tragédia. Szélsőséges esetekben a kutya örökbeadása, elaltatása is átgondolandó megoldás. Kérem szépen, hogy semmi bántót, tiszteletlenséget ne találjon a válaszomban.
jelige: Allergia ???
2008-07-10
Tisztelt Doktor Úr! A kutyusunk sokszor harapdálja a farkát, már a szőr is lekopott rövidre. Az állatorvos elsőre gyulladásra adott szteroid gyógyszert, ami nem használt. Mikor visszavittük a kutyát, allergiára javasolt Flucinar-N kenőcsöt, ez egy kicsit javított a helyzeten, de még mindig piros a bőre, és viszkethet neki, mert még mindig harapdálja. Bolhaírtásra Frontline csepegtetős szert használunk, lehet hogy erre allergiás? Jelzem, a tünet csak a farkán -de ott végig- látható. Mit lehetne tenni, hogy meggyógyuljon a kutyusunk? Válaszát előre is köszönöm!
Sajnos még az sem biztos, hogy allergiás megbetegedésről van szó. Számos egyéb betegség elváltozás (pl parazitózisok) is okoz hasonló tüneteket. Nem ritka az is, hogy az unalom, helytelen tartásból fakadó viselkedési rendellenesség, vagy idegrendszeri-, endokrin betegség áll a háttérben és még az is előfordul, hogy a farok amputációja hozza meg a megoldást.
jelige: Sziporka
2008-07-10
Tisztelt Doktor Úr ! Spániel szukánk áprilisban volt 1 éves, májusban rendesen tüzelt másodszor. Egy hete azt vettem észre, hogy a szuka hátulról ráugorgat a kan kutyánkra és mielőtt lefekszik elég intenzíven vackol. Arra gondoltam, hogy talán álvemhes lesz, de 1-2 napja a kan kutya nagyon intenzíven szagolgatja és körbe körbe forog a szuka előtt és nagy farkcsóválgatás közepette produkálja magát, mint mikor a szuka tüzelt. Ez a közeledés a szukának nem tetszik és ugyanúgy rámordul a kanra, sőt bele is harap a fülébe figyelmetetőleg mint mikor legutoljára tüzelni kezdett. A kutyákat eddig a tüzelés idején külön tartottuk védve a szukát, nehogy fiatalon vemhes legyen. Megnéztem a szuka nem váladékozik, a pérája sincs megduzzadva. Előfordulhat, hogy 2 hónap után a szuka ismét tüzel vagy az álvemhességnek ilyen tünete is van és a kan szimata ezt észleli ? Még nem szeretnénk kiskutyát, túl fiatal hozzá. Hallottam, hogy van rejtett tüzelés is, nem vagyok nyugodt, ha napközben együtt van felügyelet nél kül a két kutya. Köszönöm válaszát.
Leírása alapján a szuka lehet álvemhes, kialakulhatott rendellenes tüzelése (ciszta, dganat miatt), lehet gennyes méhgyulladása, és akár vemhes is lehet. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal (benne ultrahang) tudja megválaszolni a kérdését. 1);
jelige: lilike
2008-07-10
Néhány napja véreset, illetve néha csak erősen rozsaszínűt pisil. Néha nagyon sokat de néha úgy tünik, hogy nem tud pisilni és csak cseppeket hagy. Étvágya van de kissé félrehúzodó lett.
A Lilikének lehet akár gennyes méhgyulladása, vagy számos egyéb húgy-, nemi szervi betegsége, még akár daganata is a leírtak alapján. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a betegséget és ezek után tudja tájékoztatni megoldásokról.
jelige: jó gazdi
2008-07-10
Örökbe fogadtam egy spániel kutyát. kidobták, cstangolt, mire megtalálták a jóakaratú fiatalok. Le volt nagyon gyengülve a sok éhezéstől és rossz viszontagságoktól. A 6-osd út mellett várta a gzdiját. Az álatklinikán beoltották, elláták, aztán gazdát kerestek neki. Én befogadtam. Szörtüsző atka miatt levágták a szőrét. Most már szépen javul a fizikuma, nől is a szőre lassa, még egy inejkciót kap a héten, aztán gyógyultnak mondják. Kérdésem, hogfy ha gyógyultnak kellene lennie, akkor miért rágja a lábát, és még vakaródzik is. Nem folyamatosan,. de sokszor látom. Szeretném ha meggyógyulna teljesen mire jön a kis unokám, mert az biztos megsimogatja. Mit adhatok még neki, vagy fürdetni kellene? A szurira nincs rá írva hogy mopcsoda, felszívott tűben va, az előző is úgy volt.
Akár a szőrtüsző atkakór akár attól eltérő parazitás, allergiás, baktériumos, gombás és egyéb betegségek okozhatják a leírt tüneteket. Jelezze állatorvosának a mostani helyzetet, mert én nem tudok olyan házipraktikát, amivel az unoka érkezéséig biztonságosan meggyógyítható lenne a kutya.
jelige: lilibaba
2008-07-10
Tisztelt Doktor Úr! A kiskutyánkra néha rájön a remegés, akkor ha közeledünk hozzá, csak elmenekül előlünk. Először akkor figyeltünk fel rá, amikor az olajsütőben az olaj sercegett és azt hittük hogy csak fél. Azóta néha rájön, a fürdőszobába menekül vagy az ágy alá. A kutyus yorkshire terrier, 2007 november 9én született, szuka. tartunk mellett egy nyuszit, de ő nagyon ritkán van kivéve, akkor is általában akkor, amikor a kutyus sétálni van. Étkezésében sonkát szokott kapni leginkább, de huslevest is, meg még házi dolgokat, kutyaeledelt nem eszi meg csak a szárazat. Válaszát előre is köszönöm!
Nem tudom kizárni, hogy „csak” fél a kutya a számára szokatlan hangoktól, jelenségektől, ráadásul a remegés igazán gyakori és természetes jelenség is egy Yorki esetében, de persze számtalan betegség (láz) is kiválthatja - és a leírása alapján nekem az epilepszia enyhe formái is eszembe jutottak. Jelezze állatorvosának a megfigyeléseit és kérje meg őt a kutya vizsgálatára.
jelige: tüdőgyulladás
2008-07-10
A cicám, mindig elmegy csavarogni mostanában zuhogó esőben is elment és azt hiszem tüdőgyulladása lett! Az állapota nagyon gyorsan romlik enni nem eszik semmit inni próbáltuk inekcióstűvel befecskendezni, de nem nagyon tűri, remeg alig kap levegőt furcsa hangokat ad ki a szeme besett és egyre jobban bújik el! Tudna valami tanácsot adni, hogy meggyógyítsuk? Adtunk neki (szintén inekcióval befecskendezve) Normolitot és és tablettát! Előre is köszönöm a válaszát!
A probléma nem az időjárással van, hanem azzal, hogy a fiatal, kijáró, nem ivartalanított macska nem kapta meg a védőoltásait, nem kizárt, hogy parazitamentesítve sincs. Ne otthon fecskendezzék és tablettázzák (milyen tabletta?) a cicát, hanem vigyék el őt jól felszerelt állatorvosi rendelőbe. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok érdekes olvasmányt találnak.
jelige: Topi
2008-07-10
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A kutyám 8 hónapos (westie), az utóbbi 2-3 hétben többször hányt, volt hogy egy nap többször is. A közérzete egyébként ugyanolyan jó, eszik rendesen, nincs hasmenése sem. Utalhat ez valamilyen komolyabb betegségre? A másik kérdésem, hogy mostanában sokszor nyalogatja, sőt valamikor vörösre harapdálja a mancsait. Az összes kötelező védőoltást megkapta, legutóbbi oltásakor kapott egy allergia-elleni oltást is, de utána 1-2 héttel ugyanúgy folytatta. Lehet ez ellen tenni valamit, van-e esetleg valamilyen gyógyszeres kezelés a probléma kezelésére? Válaszát előre is köszönöm!
Ugyan a kutya gyakran és viszonylag könnyen hány, a hányás a leggyakoribb (és egyik legáltalánosabb) tünet is. Sok tucat betegségbe fordulhat elő. Az allergiás betegségeknek is számtalan változata (bolhaallergia, táplálékallergiák, kontakt allergiák ...) létezik, ráadásul sajnos nincs allergia elleni oltás. A tünetek tisztázására részletes vizsgálatok elvégzése ajánlott. Csak ezek után lehet kezelési megoldásokról beszélni.
jelige: Félix
2008-07-09
T. Állatgyógyászati Központ! A németjuhász kutyánk-nál kb. 1 éve észrevettük, hogy a 14 éves lányomra morog. Nappal általában be van zárva a kenelbe, de este mindig kiengedjük és reggelig szabadon van. A lányomat ahogy meglátja inkább elkerüli. Amikor a kenelben van és megáltja a lányomat feláll a hátán a szőr és inkább bemegy a házába. Nem tudom mit csináljak, mert nem merem, hogy együtt kint legyenek az udvaron. A kutyát nagyon szeretem, meg ő is szereti a családtagokat kivéve Vivient.Nem tudom mit csináljak. Úgy érzem valamit mostmár tenni kell nem akarom, hogy nagy probláma adódjon. Segítségüket köszönöm:
A leírása alapján én is veszélyesnek ítélem meg a helyzetet. Semmi esélyem, hogy kitaláljam, hogy milyen típusú és mimódon kezelhető viselkedési zavar alakult ki a Félix esetében. Ez erre a területre specializálódott szakember segítségét igényli. Nem kizárt, hogy a „klasszikus állatorvosi megoldásunk” azaz a herélés megoldást jelent - de sajnos sok esetben ezzel önmagában nem oldódik meg a probléma és az egész család teljes kutyatartási rutinjának a megváltoztatása szükséges.
jelige: cicám beteg
2008-07-09
a cicámnak 2 napja megy a hasa,nagyon sír mit csináljak vele?Kérem válaszoljon!Köszönöm!
Az lenne a furcsa, ha az oltatlan, félperzsa kölyökmacska nem betegedne meg ... Mielőbbi részletes állatorvosi vizsgálatra és kezelésre van szüksége.
jelige: méhgyulladás?
2008-07-09
Jó estét! Amerikai staffordshire 2,5 éves szukám 07.04-én fialt 9 kiskutyát a kutyusok jól vannak, teje is van a szukának de ma észrevettem hogy fura váladék(rózsaszin, nyálkás) folyik a pérájából, mi lehet az lehet hogy méh gyulladás? Válaszát előre is köszönöm
Ellés után egy héttel, 10 nappal még nem feltétlenül betegség jele az észlelt hüvelyfolyás. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal és ultrahang vizsgálattal tudja megerősíteni, vagy kizárni a méhgyulladást illetve az involúciószavarokat.
jelige: meddig várjunk??:)
2008-07-09
Kedves doktorúr!Annyit szeretnék kérdezni,hogy a kutyámat ellés után mennyi idővel vihetem el ivartalanítani??Mennyi idő után biztonságos?Előre köszönöm válaszát:
A szoptatás befejeztével, a kölykök elkerülésével, azaz 8-12 héttel ellés után az ivartalanítás már senkinek nem okoz „károkat”. (Arra nem gondoltam, hogy a kölykök esetleg már nem élnek.)
jelige: Spicc 2.
2008-07-09
Tisztelt Doktor úr! Szeretnék aziránt érdeklődni, hogy Önöknél végeznek-e CT vizsgálatot, mert szeretnék a tünetek mögött álló betegség végére járni. Karsivan-t jelenleg is kap a kutya, az inhalálás mellett tünetei kissé mérséklődtek. A szívgyógyszert (Ednit) ideiglenesen leállította a kezelőorvosunk, hátha azzal mérsékelhetők a tünetek. Nem tudom, létezik-e olyan szakorvos, aki tüdőspecialistaként praktizál, ha igen, kérem adja meg elérhetőségét. Nem akarom megkérdőjelezni saját kezelőorvosunk szaktudását, de neki nem ez a szakterülete (dr. Graf Miklósról van szó egyébként). Köszönöm válaszát!
Én sem kérdőjelezném meg sem Gráf dr, sem egyetlen más kollégám szaktudását sem - biztos vagyok benne, hogy benne is felmerültek mindazok, amiről írtam, sőt vizsgálatai alapján ezek egyikét-másikát már ki is zárta. Nincs tudomásom tüdő légzőszervi betegségekre specializálódott kollégáról, van viszont kardiológusunk, CT-s vizsgálóhely is (nem mi), endoszkópos szakember is - de nagy hibát követnék el, ha én akarnám kitalálni a következő lépéseket a kutya gyógyulása érdekében. Konzultáljon folyamatosan kezelőorvosával, el fogja küldeni a megfelelő helyekre, ha van értelme a továbblépés szempontjából.
jelige: EZ betegségre utal?
2008-07-09
Kedves doktor úr/nő! A szuka kutyám vemhes ,(És pár napja az ölembe ült (amikor simogattam)és észrevettem,hogy a lábam OTT AHOL ÜLT::(olyan barnás,pirosas /trutyis/ lett az MIRE UTAL?VALAMI BAJA VAN?Egyálltalán NORMÁLIS EZ egy vemhes szukánál?
Amitől barnás, pirosas /trutyis/ lehetett a lába az lehet: ürülő bűzmirigy váladék, hasmenéses bélsár, vetélésből származó váladék, hüvely-, méh-, hólyaggyulladás eredménye, és akár a vemhesség végét jelző nyák oldódása is. Azaz lehet normális folyamat észlelése, lehet a vemhességgel közvetlenül nem-összefüggésben lévő tünet, és lehet a vemhességgel kapcsolatos betegség jele is. Ajánlatos lenne jelezni a fejleményeket állatorvosának.

<< <  310 / 494 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.08.11
Ma reggel eltűnt a 1221. Bp. Vihar utcából egy fekete cica. 4 éves, a Gombóc névre hallgat, nagyon szelíd. Különös ismertetőjelei: a bal fülében van egy anyajegyszerű folt, a mellkasán pár szál fehér szőr, farka törött (még kiskorában tört el). Lehetséges hogy megsérült. Aki tud róla, Kovács Valériát hívja a 06 70/672-5757 telefonszámon!
2017.05.31
2017.05.29-én Tóth József utcából elveszett tricolor színű két hónapos kiscica, ha valaki látta/befogta kérem jelentkezzen a 0630/9324838-as számon, két kislány várja haza!
2017.05.24
2017.05.24 este Savoya Park Aldi/Möbelix előtti parkolóban kóborol ez a kan kutyus. Nyakörv nincs rajta, nagyon félős.