Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: szöszke
2008-01-17
TISZTELT DOKTOR ÚR!!!! AZ A KÉRDÉSEM HOGY MIKOR LEHET LEGHAMARABB MACSKÁNAK FÉREKTELENÍTŐT ADNI??????????????????????????VÁLASZÁT ELLŐRE IS KÖSZÖNÖM
kaba 3. jeligére nemrégiben már válaszoltam ugyanerre az elmés kérdésre, most „szöszke” jeligére ismételgeti ugyanezt a kérdést. Egye fene, mégegyszer utoljára megírom a választ - remélem sikerül ismét nagyon vidám perceket szerezni ezzel önnek. Gondolom, a kérdésében a „férektelenítő” szó következetesen hibás írását különösen humorosnak találja. A kismacskák első féreghajtását 2 hetes koruk körül kell elkezdeni, és súlyosfokú fertőzöttség esetén 3 hónapos korukig 2-3 hetente érdemes ismételni. Honlapunk Tudnivalók rovatában még olvasgathat hasznos írásokat hasonló témákban.
jelige: Janka 2.
2008-01-16
Tisztelt Doktor Úr! Válaszát köszönjük, igen megnyugtató volt. Valóban, az álllapota sokat javult, eszik, iszik, jól mozog, viszont a bágyattság még megvan és szinte folyamatosan fekszik és alszik. Állatorvosunk úgy tájékoztatott, hogy akár 5-6 napig is előfordulhat ilyesfajta bágyattság. Ön is így gondolja?
A cica a 2. naptól azért lényegesen jobban kell, hogy legyen, ennie és innia kell, kakinak és pisinek is rendben kell lennie és mozognia, Önökkel kommunikálnia illik. Az általános állapota napról-napra kell, hogy javuljon - a legtovább a mozgásukon látszódik visszafogottság, a hasfali sebük húzódhat. Azt gondolom, hogy állatorvosuk is hasonlókat mondhatott és valóban akár 5-6 napig is kevesebbet mozoghat a cica, mint a műtétet megelőzően. Örülök, hogy egyértelműen jobban van a cica és az egész család megnyugodhat.
jelige: Panka
2008-01-16
Kedves Doktor Úr! Köszönöm ”Panka” jeligére adott válaszát. Kutakodunk tovább, mivel az legújabb vizelet labor sem mutat más kórósat csak állandó szintű túl híg vizeletet... Még annyit szeretnék kérdezni, abszolút laikusként, hogy a mellékelt laborlelet tartalmaz pajzsmirigyre vonatkozó adatokat?
Nem kis feladatot adott nekem azzal, hogy megkeressem az eredeti levelét a csatolt vérlabor adatokkal - de, jelentem, megtaláltam. O): Szóval, a mellékelt laboradatokban nem volt a pajzsmirigy funkcióját jellemző T4(thyroxin) adat. A hormonmeghatározásokhoz más, külön csőben szoktunk vért venni. Teljesen egyetértek a korábban megfogalmazott véleményével, miszerint állatorvosuk alapos, lelkiismeretes szakember lehet. Egyáltalán nem kizárt, hogy a gyanúja bebizonyosodik és a Panka endokrin betegségben szenved. Őszintén remélem, hogy az Önök türelme és kezelőorvosuk kitartó munkája eredményeként diagnózisra jutnak és a Pankát meg tudják gyógyítani.
jelige: Astor
2008-01-16
Ír szetter kutyán 3 éves és kb. 1 éves kora körül jelentkeztek nála 3 havonta rángatózások, görcsök. Az állatorvos nyugtatót és altatót adott neki ilyenkor. Az utóbbi időben ezek a rohamok sűrűsödtek. Az állatorvos azt mondta hogy ezek a rohamok ahogy öregszik egyre sűrűbben jelentkezhetnek. Az elmúlt két hétben már kétszer jelentkezett nála. Nem tudjuk mi váltja ki nála? Vagy ez lehet hogy örökletes és nem tudunk tenni semmit?
Az Astornak a leírása alapján epilepsziája, vagy epilepszia-szerű megbetegedése van. Ilyen tünetek hátterében lehet örökletes, és szerzett betegség, elváltozás is. A szerzett betegségek is számosak lehetnek, akár toxikus, keringési, daganatos vagy fertőző eredetű is lehet az epilepsziás betegség háttere. Bármely kutya és ember esetében is csak részletes vizsgálatok (vérvizsgálatok, EEG, szívviszgálatok, képalkotók ...) tudják feltárni a betegség hátterét, és ezek alapján lehet esélyeket latolgatni, kezelési módszereket ajánlani. Ha nincsenek részletes vizsgálatok - akkor egyetlen lehetőségként az antiepilepsziás szerek próbálgatása marad - és az Ön visszajelzései illetve kontrolvizsgálatok alapján lehet megpróbálni az ideálisnak tűnő gyógyszerezést beállítani.
jelige: happy
2008-01-16
kb8 honapos kutyus tüzelés után kb2-3héttel 8emlöje enyhén duzzadt és enyhén piros a duzzanatok nem kemények
A tüzelés után 2-3 héttel még nem feltétlenül kóros az emlők leírt duzzanata. Ha a leírt duzzanat mégsem olyan enyhén duzzadt, az emlőkből tejszerű, vagy kóros váladék fejhető, a kutyát zavarja (nyalogatja, dörzsöli) a folyamat, esetleg vackot építene, játékaival babázik - azaz álvemhes a kutya, nos az kezelést igényel. A második tüzelése előtt 1-2 hónappal ideális időpontban igencsak ajánlott lenne a kutya ivartalanítása. Ezügyben és sok egyéb témában még több hasznos írást olvashat honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: Vilike rosszul van
2008-01-16
3 hónapos törpe schnauzer kutyám 1 hónapja 2 naponként hányt,akkor kapott összesen 11 szurit és elmúlt. Most újra előjött,2 naponta hányt,már diétás kaját főzök neki(csirkehusi,rizs),b6 vitamint adtam neki. Egy napig jól volt és tegnap újra hányt. Féreghajtót kapott,férgek nem jönnek ki belőle. Újra kapott szurit:hányáscsillapítót,antibiotikumot és vitamint. De még mindig levert,bágyadt. Étvágya változó,néha fal,néha otthagyja az ételt. Két napja széklete sincs. Csak ha játszom vele,sétálás közben vagy otthon,akkor élénkül fel. Mitől lehet ez?
Sokat segített volna, ha megírja az eddigi vizsgálatok eredményeit és a megkapott 11(!) injekció és egyéb gyógyszerek nevét is. Egy 3 hónapos kölyök esetében hányásos tüneteket táplálási anomáliákon és parazitás megbetegedéseken kívül is sok tucat egyéb betegség okozhat. Lehet a tünetek hátterében fejlődési rendellenesség, számos fertőző és nem-fertőzőző ok is. A legjobb, amit tehet, az az, hogy értesíti állatorvosát, hogy nem gyógyult meg a Vilike. Azt gondolom, hogy további vizsgálatokat fog javasolni, vagy esetleg elküldi Önöket az eddigi kórtörténettel specialistához a pontos diagnózis elérése érdekében.
jelige: Argos
2008-01-16
A szája szélén van egy kinövés,ami egyre csak terebélyesedik.Olykor embereken is van ilyen,nem tudom hogy hívják ezt.Kérem útbaigazításukkal segitsenek, hova forduljak a problémával. Köszönöm, minden jót
Nem tudom mire gondol sem kutyák, sem emberek esetében. Kutya (és ember szájában) a duzzanatoknak számos oka lehet pl vérömleny, tályog, savós folyadékgyülem, gyulladásos terime és daganatok. Egy ilyen kölyökkorú kutya esetében a daganatok valódi ritkaságnak (de nem kizárt!) számítanak. A duzzanat mibenlétét állatorvosi vizsgálat tudja kideríteni - és a megoldást annak ismeretében érdemes megbeszélni. Állatorvosához forduljon a problémával.
jelige: Janka
2008-01-16
Ezúton érdeklődnénk, hogy hogyan zajlik egy 7 hónapos kiscica lábadozása ivartalanító műtét után? Ma délután 5-kor volt a műtét, azóta a cica 3x hányt, alig tud még menni és folymatosan összekupordik és mélán néz maga elé.. Ez normális tünet? Ha igen meddig tart? Nagyon köszönjük válaszát!
Tegnap délutánhoz képest, felteszem, már rendeződött is a cica állapota ... A rutin ivartalanítási műtét során az alkalmazott altatás és a szállítási stressz előfordul, hogy hányást eredményez a macskáknál. Az is „belefér”, hogy az altatószer maradékok és a hányinger miatt a cica rosszul koordináltan mozog és mélán néz maga elé. Ha a mai napre virradóan még mindig rosszul mozog a cica, nem eszik, nem iszik esetleg még mindig sokat fekszik, akkor értesítsék operáló állatorvosukat.
jelige: bulldog
2008-01-16
tiszteletem doktor.kaptunk egy 6 hónapos francia bulldog kiskutyát.elég sanyaru sorsa volt szegénynek és amióta nálam van(01hó13án)3napja sokat eszik nagyon mohón és allándóan megy a hasa és rettentően büdöset szelel.sétálni alig akar,és séta után fekszik nem is játszik szomorúan néz.van e valami javaslata hogy mi lehet az oka?oltási könyve nincs valószinü nem kapott még oltást.köszönettel
A kiindulási alap mindenképpen az kellene, hogy legyen, hogy a kölyköt program szerint vakcinázzák és parazitamentesítik (lásd honlapunk Tudnivalók része). Állatorvosa a vakcinázások megkezdése előtt meg fogja vizsgálni a kölyköt - és amennyiben a hasmenést kezelni kell, meg fogja tenni a javaslatát ezügyben. Kezdjenek hozzá a kutya rendbetételéhez.
jelige: nero
2008-01-15
3 hónapos kiskutya, kezd állni a füle, a bal füle behajlik (nem sérült). Igényel-e kezelést?
Nem szükségszerűen. Ha a táplálása megfelelő azaz nagyrészt valamelyik korának, fajtájának megfelelő prémiumtáppal etetik - akkor még táplálékkiegészítő szerekre sincs szüksége a kutyának. Hét-8 hókapos koráig van esély a kíváűnatos fülállás elérésére.
jelige: francia szuka
2008-01-15
ÜDV!FRANCIA BULLDOG SZUKÁM HOLAP LESZ A 8.HÉTBEN.AZ A PROBLÉMÁM VELE,HOGY NAGYON LÖTTY,PUHÁK MÉG A CICKÓI.EBBEN AZ IDŐBEN MÁR IGEN KEMÉNY SZOKOTT LENNI.FÉLEK NEHOGY NE LEGYEN TEJE.ELÉG NAGY MÁR A HASA.MIT TANÁCSOL?MIT ADJAK NEKI?KÉREM MIELÖBB VÁLASZOLJON,MERT SÜRGET AZ IDŐ!KÖSZÖNÖM!!
Minél több, energiában gazdag folyékony táplálék pl. húsleves. Meg lehet próbálni a Herbária szoptató nőknek szánt tejserkentő teát is. Ez utóbbi gyógyszertárakban kapható, főz egy normál teát belőle, esetleg kis szőlőcukorral ízesíti és ez van az eb előtt folyamatosan ivóvízként. Fontos, hogy a gyógynövényes tea legyen és ne a mindenféle granulátum, mert azokban emberre kalibrált ásványi anyagok és vitaminok vannak, amik nem tesznek jót szükségszerűen. Kutya tejpótló tápszereknek is tulajdonítanak tejtermelést serkentő hatást. Azt is érdemes megpróbálni.
jelige: ragdoll 2.
2008-01-15
Keresem azt a fórumozót, aki 2007.07.06-án ragdoll jeligére kandúrját szerette volna pároztatni. Gyönyörű menyasszonya lenne :)
A tavalyi levél feladójának e-mail címét magánlevélként elküldöm Önnek - itt pedig közzéteszem elérhetőségét esetleges másik szóbajöhető ragdoll kandúr jelentkezésének elősegítése céljából. juliannahorvath@citromail.hu Sok szerencsét kívánok a frigyhez, majd az elléshez, kölyökneveléshez.
jelige: Beteg Yorki
2008-01-15
Üdvözlöm! Van egy 9 hetes Yorki kan kiskutyám! Fura modon a feje tetején a fule tövénél és egyre inkább a hasánál is kezd ritkulni a szöre! A kutya közérzete kifogástalan! Mitol lehet ez? És lehetne e valamivel gyogyítani? Köszönettel:
Amit leírt, az lehet akár teljesen megszokott dolog is. A kutyák füle tövénél és főleg a hasán ritkásabb a szőrzet. Ha biztos abban, hogy korábban dúsabb szőrzet volt ezeken a helyeken - és valódi szőritkulásról lehet szó (hiszen a ritkánál is van még ritkásabb) - nos, azt a tünetet pedig sok tucat veleszületett (atópia) és szerzett (allergiás, parazitás, baktériumos, gombás esetleg másodlagos ...) bőrelváltozás okozhatja. Részletes vizsgálatokkal lehet kideríteni a tünet okát. A 9 hetes yorki koránál fogva még gondolom kéthetente állatorvosi rendelő látogatója (lásd honlapunk Tudnivalók rovata). Kérdezze meg kezelő állatorvosát, hogy szerinte kóros folyamatról van-e szó, és amennyiben egyet ért Önnel, úgy járjanak a végére.
jelige: Lujza
2008-01-15
Tisztelt Doktor! 6 éves szuka vizsla kutyám egy hete tüzel, és az utóbbi 4-5- napban rengeteget iszik. Étvágya, napirendje normális, vizeletürítése kis mértékben növekedett, és még a megszokottnál is jobban igényli a törődést. Összefügghet-e a fokozott folyadékbevitel a tüzeléssel, vagy erősen gyanakodhatok a cukorbetegségre? Hogyan történik a kutyék cukorbetegség kezelése? Milyen anyagi áldozatokkal jár?
Lehet akár cukorbeteg is a kutya, valóban ez a betegség van, hogy pontosan a tüzeléssel súlyosbodik - de lehet a megnövekedett vízfogyasztásnak számos egyéb oka (veseelégtelenség, méhelváltozás, májelégtelenség, Cushing, lázas megbetegedések ...) is. Ha konkrétan a cukorbetegség kezelésére és költségvonzataira kíváncsi, arról is szívesen írok néhány sort. A cukorbetegség súlyossági fokozatai között (csakúgy mint emberek esetén) óriási különbségek fordulnak elő. Kezdeti és enyhe fokozatokban előfordul, hogy csak diétával, életmódváltással, vagy éppen a kutya ivartalanításával a magas vércukorszint rendeződik. A másik véglet az állandó inzulin kezeléssel és diétával szigorú napirenddel iscsak rengeteg kontrolvizsgálattal nagy nehézségek árán kontrollálható súlyosfokú megbetegedést jelenti. Ez utóbbi esetben a havi költségek néhány tízezer forintot is elérhetnek. A cukorbetegség gyanúját igazán könnyen lehet beigazolni, vagy elvetni. A legokosabb teendő mindenképpen a kutya részletes vizsgálata lenne. A leletek alapján érdemes a konkrét megbetegedésről beszélni, esélyeket, kezelési módszereket és költségeket latolgatni.
jelige: Dorisz
2008-01-15
Jó napot kívánok! Dobermanunk 9 éves múlt, tavaly nyáron a melléről daganatot távolítottak el. Napok óta azt vesszük észre, hogy rengeteget (kb. 3-4 liter vizet iszik naponta), nemigen eszik, mintha rágni sem tudna (azelőtt a csirkelábat pillanatok alatt eltüntette, most azt is alig tudja elrágni), remegnek a lábai. Ez összefüggésben lehet a tavalyi műtéttel? Nem nézettünk szövettant a műtét után. Köszönöm mielőbbi válaszát.
Ha a kutya fogyásáról esetleg köhögésről, légzőszervi tünetekről számolt volna be a leírt előzményekkel, akkor azt írtam volna válasznak, hogy félő, hogy az emlődaganattal összefüggésben lévő mellkasi áttétek okozzák a tüneteket. A hátulsó testfél rogyadozása, a megnövekedett vízfogyasztás, és a rágásképtelenség kisebb valószínűséggel hozható összefüggésbe az eredeti megbetegedéssel. De mindezek csak esélyek, amiről beszélek. Még az sem kizárt, hogy az Önök esetében nem a sokkal gyakoribb mellkasi áttét, hanem csontáttétek (gerinc + koponyacsontok) okolhatók a sántaságért és rossz rágásért és máj-, vagy vese áttét okolható a megnövekedett vízfogyasztásért. Ennél azonban jóval valószínűbb, hogy az öregedő kutyának ízületi megbetegedései, esetleg fogkövessége és mondjuk kezdődő veseelégtelensége, vagy gennyes méhgyulladása esetleg cukorbetegsége van. A hosszadalmas leírásból talán kitűnik, hogy lehetetlen dolog kitalálni a kutya beteségét. Az egyetlen célravezető megoldás a kutya részletes vizsgálata lehet.
jelige: kaba 4.
2008-01-14
köszönöm vállaszát mostmár oltani fogom a macskámat
Okos elhatározás.
jelige: kaba 3.
2008-01-14
TISZTELT DOKTOR ÚR!!!! VAN EGY NÉGY HÓNAPOS MACSKÁM LEHET E NEKI FÉREKTELENÍTŐT ADNI,VAGY MÉG TUL FIATAL HOZZÁ??? VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem, hogy lehet, de már kellett is volna jópárszor. Meg védőoltást is. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is olvashat ebben a témában.
jelige: Mókus
2008-01-14
Tisztelt cím! A hétvégén 4-5 órát a szüleim vigyáztak gyermekünkre, tudom, hogy nagyon vigyáztak rá. A 9 hónapos kislányunk székletében másnap találtunk kb. 5-8 kutyaszőrt.Nagyon megijedtünk, hogy ezek után el merjük-e vinni újra kutyát és macskát lakásban tartó szüleinkhez. Most kicsit elgondolgoztunk, hogy mit is tegyünk.Persze elmondtam nekik telefonon....amit Ők nem akartak elhinni. Mi lesz, ha már csúszik mászik a földön?!
A megfelelő körülmények között tartott, egészséges, vakcinázott, parazitamentesített kutyák és macskák - megszokott higiéniai feltételek mellett - nem jelentenek különösebb egészségügyi kockázatot még a csecsemőkorú gyermekekre sem. Nem vonom kétségbe, hogy esetleg emésztetlen állati szőrszálakat találtak a kislány székletében - de ez valószínűleg nem nagyobb kockázat, mint ha mondjuk szövetszálakat, vagy emésztetlen növényi részeket találtak volna.
jelige: Gordon 2.
2008-01-14
Tisztelt Doktorúr! supradint adunk a kis veterán rotinak :D és tényleg vegyes, nem egyoldalú táplálkozásban részesül a kutyus nagyon jó sora van, ami a törődést illeti, ezt talán a kora is türözi, nagyon szeretjük, és azután szeretnék még érdeklődni h esetleg valamien vitamint , miet adhatnánk neki? a supradin ugye 1 mutivitaminféle, minden van benne, és amikor sikerül 1 falat párizsival beléjuttatni nagyon jólérzi magát, látványosan, ebből gondoljuk, hogy lehet 1 kis plussz vitamin elég lenne neki csak mégis miet..... és amire még senkise tudott válaszolni, hát felteszem ezt a kérdést, hisz önnek ez a foglalkozása 1 fajtiszta rotweileröl van szó nagyon jó alomból és versenyeket nyert szülöktől namost próbálkoztunk a fedeztetéssel de a szuka roti aki idkerült 1 délután után infarktust kapott állítolag pedig akkor még csak barátkoztak semmi nem történt .. ugye Gordon már elég öreg és félek h nem bírna ki 1 fedeztetést de mégis szeretném a vérvonalát tovább vinni , nagyon okos és szófogadó kutya , talán a nevelésének is köszönhető, h nem az a vérengzős ,aggreszív fajta mint amit híresztelnek az ien nagyobb testű kutyákról , szóval mindenképp jó lenne ha a családban maradhatna valamie formában, nemtudom h létezik e valamien eljárás h mesterséges modon megfejni a kutyát és azt a nőstényszervezetébe juttatni, én tényleg nem ezzel foglalkozom ezértis érdeklődők h erre van e lehetőség szegedi vagyok úgyhogy macerás lenne pestre felvinni a kutyust ,de érdekelnének a lehetőségek ezzel kapcsolatban
A Supradyn valóban multivitamin készítmény és mebereknek megfelelő vitaminokat-, makro- és mikro elemeket tartalmazó táplálékkiegészítő szer. Kutyájuk számára sokkal inkább megfelelő lenne szinte bármelyik, öregedő kutyáknak gyártott vitamin- és ásványianyag készítmény, állatorvosi nem-szteroid gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító szer, és valamely ízületi regeneráló szer. Nem kell ehhez Budapestre utazni, Szegeden is több kisállatok gyógykezelésére specializálódott rendelő, klinika közül választhat.
jelige: öregedés
2008-01-14
Tisztelt Doktor Úr! Korábban már írtam Önöknek a kutyám daganatával kapcsolatban, úgy döntöttünk végül az állatorvossal, hogy nem kockáztatjuk a műtétet, csak kezeljük a daganatot, bár a laboreredmények (szív, vese, máj) átlagosak voltak. 3 évvel ezelőtt volt már hüvelydaganata, akkor megműttetük, sikeresen fel is épült. Lehet hajlamosabb a daganatos betegségekre, ezért jelentkezett neki ez a probléma. Változás a szemölcsdaganat méretével kapcsolatban nem állt be, illetve volt, hogy picit nőtt, majd a kutya elkaparta magának, aztán újra nőtt. Most stagnál a nagysága. A kutya egészségi állapota azonban egyre romlik november óta, gondolom egyrészt az öregség, másrészt a betegség miatt. Teljesen lecsontosodott, ki lehet tapintani a bordáit, a gerincét, és a feje is csak a koponyából áll szinte, pedig eszik rendesen, és ugyanannyit kap, mint régen. Sétálni nincs kedve rövidültek a séták, már ott tartunk, hogy ölbe el kell vinni mindig egy darabig, hogy onnan visszafordulva sétáljon picit és elvégezz e a dolgát. Gyakran elesik és nem bír magától felkelni. Látni alig lát, hallani alig hall, egyedül az étvágya maradt meg. Lépcsőn már régóta nem közlekedik, a tájékozódással is baja van, gayakran a liftből a másik irányba akar kiszálni, az ajtón nem a nyíló rész felé akar bemenni. Pár hete vettem észre, hogy a pvc padlón a lába is folyton kicsúszik, utána nem bír felállni, amikor hazamegyek akkor sem üdvözöl, csak fekszik tovább, felemeli a fejét, majd leteszi. Tegnap vettem észre, hogy inni is másképp iszik már, nem lefetyel olyan mohón, kb. 2 percbe telik neki, hogy annyit tudjon inni, amennyire szükséges van. Azt gondolom, hogy szemölcsdaganat mellet kitapintható belső csomó nyomhatja már a torkát is. Az igazság az, hogy szerintem sajnos már nem menthető meg, és arra hajlok, hogy elaltassuk végleg szegénykét. Megerősítést szeretnék kérni Öntől, hogy helyesen cselekszem, mert nagyon nehéz ezt a döntést meghozni. attól félek, hogy ennél már csak rosszabb lesz az állapota, é s esetleg szenvedni fog nagyon, amikor épp nem leszünk otthon. Szeretném ettől megkímélni őt, és magunkat is, mert már nincs olyan nap, hogy ne szomorkdnék miatta. Segítségét előre köszönöm!
Nézze, ha valóban a megerősítésre van szüksége, akkor annyit írhatok, hogy a leírt története alapján a kutya valószínűsíthetően menthetetlen, végstádiumban lévő daganatos beteg. Ha nem akarják további vizsgálatoknak alávetni, akkor a legjobb döntés valószínűleg az állat elaltatása az Önök esetében. Sajnálom a történteket.
jelige: Arnold 3.
2008-01-14
Elnézést kérek az ismételt zavarásért, de Arnolddal kapcsolatban lenne még egy kérdésem, amire szeretném szíves válaszát. Óriási gödröket ás az udvaron, de ez még hagyján. 2 nagy tuja törzse mellet és 1 nagy fenyő törzse mellett ásott gödröt, kiásta a növények gyökereit, és azt eszi.(50-60 cm-esek a gödrök) Lehet, hogy a 3 szép növény nem is éli túl a dolgot. Férjem feltölti majd a gödröket friss földdel. Továbbá 2 rózsa mellett is ásott kb 60 cm gödröt, és eszi a rózsát is. Szeretném megkérdezni, hogyan lehet védekezni ellene, miért eszi a növények gyökereit, talán valami hiánya van. Mi tisztességesen ellátjuk az állatot, enni is kap bőven és minden egyebet amire szüksége van. Úgy tűnik a Stomorgyl kezd használni, mert halványodtak a foltok a nyelvén. Fa játékot adhatunk e neki,ugyanis van egy fa csontja és már majdnem teljesen szétrágta. Egyáltalán rendes csontot adhatunk már neki.
Adhatnak már csontot is a kutyának. Csak arra kell figyelni, hogy táplálékának nagyobb része neki megfelelő junior táp legyen. A nagy aktivitású, mozgásigényű kutya viselkedése és viselt dolgai teljesen megszokottak. Szinte kizártnak tartom, hogy bármiféle etetési rendellenesség, hiánybetegség állna az ásás, (rózsa)rágás hátterében, sokkal inkább a fiatal kutya le nem kötött figyelme, energiája. Ha naponta akár többször nagy, kimerítő sétákat esetleg hasonkorú és nagyságú kutyákkal játszásokat tudnak a programjába iktatni - az nagyrészt megoldaná az otthoni kártételt.
jelige: Kyra
2008-01-14
Fajtiszta perzsa nőstény cicám pici kora óta tapasztalható, hogy mikor figyel, vagy elgondolkodik remeg a feje, és a szeme is remeg, vibrál, azt hittem kinövi, de már nyolc hónapos és még mindíg megvannak a tünetek. mi lehet ez, idegi probléma, vagy vele született rendellenesség, esetleg a tenyésztés miatti probléma?
Igen, lehet veleszületett idegrendszeri fejlődési rendellenesség is a leírt tünetek hátterében.
jelige: bony
2008-01-14
Tisztelt Doktor Úr! 9 éves dobermann kutyusom van aki a legjobb körülmények között él velünk mint családtag.minöségi tápot kap,este fotelben bent van nappal kint az udvaron ahol van egy háza is.nagyon mozgékony ez nem változott a 9 év alatt.október körül kezdett el köhögcsélni.egyből vittem állatorvoshoz aki antibiotikumot adott neki torokproblémára.erre nem reagélt a tünet.aztán észrevettem hogy álvemhes.szeptemberben tüzelt,sosem volt álvemhes de ez sem mulott.a cicii be vannak ”durranva”.megint vittem állatorvoshoz (másikhoz)aki vért vett és mondta hogy majd lehúzódik a cicie és az antibiotikumra jobb lesz a köhögése.nem lett válltozás.a vérképe viszont jo lett.most szerdán voltun ismét és megultrahangozta és mondta hogy szivprobléma van de nincs nagy gond.kapott gyógyszert panangin2x1 ésfurosemid heti 1x.szerda ota szedi és nem javul söt rohamokban köhög éjjel.nem tudom hogy mit tegyek nagyon aggodom érte !!!nem kellett volna javulnia még a gyogyszerektöl?a cicie miatt is aggodom mert féle k daganat lesz.az étvágya jó nincs láta.jokedvü és nem levert.talán ez biztat hogy nincs nagy baj.kérem irjon mit tegyek hova vigyem?köszönöm.tisztelettel egy elkeseredett gazdi
Nem elkeserednie kellene, hanem kezelőorvosának kellene jeleznie, hogy nem oldódott meg a kutya baja. Talán az lenne a legrosszabb választás, ha türelmetlenségében körbejárná az összes közelében található állatorvost, hiszen mindenki hasonló módon kezdi a vizgsálatokat és a kutya kezelését. A legokosabb dolog az lenne, ha jelezné kezelőorvosának a Bony jelenlegi állapotát és ha mindketten úgyérzik szükség van rá, akkor specialista állatorvos segítségét kérik pl az Állatorvos-tudományi Egyetemen.
jelige: hányás, hasmenés
2008-01-14
A problémám az h a kutyámnál idöközönként hányás és hasmenés lép fel.Ez már régebben is elöfordult,doktornál is voltam akkor,kapott injekciót hogy ne hánnyon,javult töle az állapota.De késöbb megint fellépett.A hányása sárgás habos.És pár napja a székletét nem tudta viszatarani,és itthon végezte el a dolgát.Ez a 2 tünet egyszerre jelentkezett.Mikor fellépett ez a probléma 1napig nem kapott csak száraztápot.másnap pedig csak este kapott rendes ételt.Akkor javult a helyzet,de rá 2napra ismét hányás,és megy a hasa.Mitöl lehet ez?és mit lehet tenni?
A hányás és hasmenés a legáltalánosabb tünetek közé tartoznak, betegségek tucatjai okozhatnak ilyen tüneteket. Részletes kivizsgálással kellene diagnózishoz jutni és ha ez megvan akkor lehet a kezelésről beszélni. Ha a vizsgálatok már megtörténtek és kezelőorvosa tudja is a kutya baját, akkor csak jelezni kellene, hogy a kutya állapota nem kielégítő, a tünetek folytatódnak.
jelige: ildikó
2008-01-14
Tisztelt Doktor Úr! 1 éves rotim van,3napja hányt, hasmenése volt.Most már jobban van, de nem hajlandó azóta egy falatot sem enni.Nagyon aggodom érte. Mit tegyek? Kérem sgitsen
Én is aggódom a kutyáért, hiszen ha napokig nem eszik, akkor emiatt, az eléhezéssel kerül életveszélyes állapotba. Írja, hogy járt állatorvosánál, aki kezelte is. A treendője szerintem mindösszesen annyi, hogy tájékoztatja állatorvosát, hogy a kutya nem gyógyult meg és további segítségét kéri.

<< <  310 / 426 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire Terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen! 70/434-7875 Köszönöm!
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen&amp;#33; 70/434-7875 Köszönöm&amp;#33;
2015.07.16
Tegnap éjjel (2015.07.15.) a Budafoki úton rohangált a Lukoil kútnál. Fiatal, amstaff jellegű kanocska. Piros, Petface márkájú hám van rajta, chip persze nincs. Menhelyek fullon, nem fogadják. Sürgősen kéne ideiglenes befogadó, a saját kutyáim nem tűrik jól. Az Illatos útra tudom beadni max, de még reménykedem, hogy valaki keresi, mert ápolt, jól táplált fiúcska. Érdeklődni a a 06 30 757 4593-as számon lehet!