Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében
szív és bőrféreg szűrés a BÁK-ban

SZÍV ÉS BŐRFÉREG SZŰRÉSI AKCIÓ

 

Már nem csak a melegebb éghajlatra utazóknak kell megvédenie kedvencüket a szúnyogoktól, mert megérkezett hazánkba is a szúnyogok által terjesztett két új betegség, a szívférgesség és a bőrférgesség.

Az alapszűrés továbbra is 500 ft!

SZERETNÉK MEGTUDNI TÖBBET!

 

 

Az állatorvos válaszol

jelige: Gina cica
2007-09-25
Ugy tünik,hogy a cicám álvemhes mit lehet tenni,hogy ne viselje meg annyira az állapot.
A kijáró cica esetében érdemes lenne tisztázni, hogy nem vemhes-e mégis az a cica. És az álvemhességet szintén jó lenne állatorvosi vizsgálattal megerősíteni, vagy kizárni - mert az emlők benignus hyperpláziája, a petefészek és a méhelváltozások, valamint az emlődaganatok egy része is könnyen keverhető az álvemhesség tüneteivel. Ha bebizonyosodik a gyanúja és valóban álvemhes a cica - azt egyébként is állatorvos által beadható, vagy felírható készítményekkel lehet orvosolni.
jelige: Aggódás
2007-09-25
Pár nappal ezelőtt vásároltunk egy 7 hetes kiskutyát (Bishon Frise). Akitől vettük felhívta a figyelmünket, hogy nem kell meglepődni, de elképzelhető hogy a kutyából távozik féreg. (A kötelező féreghajtáson átesett az kutyus.) Mivel csak egy pár napja van nálunk, de már kétszer kb. 8-cm-s férget találtam az ürülékében.Kérdésem az lenne hogy a férgek ürülése a féreghajtó hatása és meg fog gyógyulni a kutyus?Vigyem állatorvoshoz sürgősen?Ránk nem veszélyes?
A kölykök féreghajtása program szerint 2-3 hetes korukban történik először, ezután 2 hetente illik ismételni a kezelést. 3 hónapos koruk után, 3 havonta ajánlott, évente egyszer kötelező az ebek féreghajtása. A kuta bélférgek egy része emberre is veszélyes. Az Ön által leírt férge szerintem orsóféreg lehet, ami talán a lgkevésbvé aggályos közegészségügyi szempontokból.
jelige: allergia
2007-09-25
Kutyánk egy 2 éves pincsi-tacskó keverék ivartalanított szuka.Az állatorvos, miután külső élősködőket nem talált a bundájában, fehérje allergiát állapított meg, mivel állandóan vararózott. Akkor kapott egy injekciót és fehérje szegény száraz tápot, amit nem igazán díjazott.Diétáztatni kellene, szeretnénk tudni, pontosan mit ehet,lenn-e valami gyógymód,gyógyszer, hogy csökkentsük a tüneteket.
Szőr-, és bőrtüneteket sok betegség okozhat. Ha parazitát nem talált állatorvosa, akkor fennáll a lehetősége veleszületett, allergiás okoknak (nem csak táplálékallergia!) valamint egy sereg fertőző (bakteriális, gombás) oknak és más elsődleges megbetegedéseknek is (belgyógyászati és endokrin betegségek). A sokféle lehetséges ok közül ismételt vérvizsgálatok, bőrkaparék vizsgálatok és egyéb kiegészítő vizsgálatok szokták kideríteni az aktuálisan fennálló okokat. Ha elfogadjuk, hogy táplálékallergiája van a kutyának - ennek bizonyítása egyébként allergológiai szakvizsgálattal lehetséges - akkor jónéhány diétás táp áll a rendelkezésre (Royal Canine, Eukanuba, Hill’s ...). 1);
jelige: állatbarát
2007-09-25
Vettem egy francia bull dogot,és az egyik füle elkezdett lefele konyulni.Halottam róla,hogy össze szokták nekik kötözni,de sajnos nem tudom mivel,és hogyan.Ha ön tudja ennek a megfelelő módját,kérem küldje el az alábbi címre:
Állatorvosi vizsgálatra van ahhoz szükség, hogy kiderüljön, mit lehet tenni a kutya fülével. Előfordulhat, hogy kötözéssel és ásványi anyag / vitamin kiegészítőkkel elérhető, hogy a kutya füle álljon, de az sem kizárt, hogy csak műtéti úton lehet korrigálni. Egy dologban biztosan minden állatbarát egyetért, a szukát ki kiell venni a tenyésztésből és ivartalanítani szükséges.
jelige: Mandi
2007-09-25
Szeretném megtudni, hogy az 5 hónapos westi kutyámnak milyen időközönként kell féreghajtót adni?
Évente egyszer kötelező, de negyedévente ajánlott.
jelige: Sindy 2.
2007-09-24
Amikor kettő hónapos korában megvásárolom, akkor már tudni kellett volna a tenyésztőnek? Ugyanis tenyésztésre vásároltam !
Ha tenyésztési céllal vásárolta, akkor Önnek is és a tenyésztőnek is illett volna megvizsgálnia legalább ebből az egy szempontból a kölyköt. 8 hetes korukban a herék már a herezacskóban helyeződnek - vagy legalábbis a lágyékcsatornában tapinthatóak és könnyedén lemasszírozhatóak a zacsiba. Ha egyik, vagy mindkét here hasüregi helyeződésű (hasüregi rejtett here), akkor persze nem tapinthatóak a lágyékcsatornában. Mind a hasüregi-, mind a lágyékcsatornai rejtett heréjűség kizáró tényező a tenyésztésbevétel szempontjából. Tenyészállatnak szánt kölyökkutya vásárlásakor célszerű a kölyköt állatorvossal is megvizsgáltatni és az adásvételi szerződésben kitérni a szavatossági kérdésekre.
jelige: cicó
2007-09-24
A macskám szájában az orvos fekélyt állapított meg. A cica két éves, vese betegsége tudtom szerint nincs. Mitől lehet? Kapott szetroidot injekcióként, illetve kenegetni kell naponta egy piros színű szerrel. Létezik más gyógyszer rá, amivel lehet gyógyitani. Vagy a fekély gyógyíthatatlan. Az orvos azt mondta 2-3 hónap múlva álltalában elaltatják a gazdik a cicust.
Ha a fekélye(ek) pl súlyosfokú veseelégtelenség, vagy fatális vírusfertőzés miatt (pl panleukopénia) vagy esetleg szájüregi daganat miatt jelent(ek) meg - akkor nem sok az esély a gyógyulásra. A veseelégtelenségről akkor van tudomásunk, ha a vérvizsgálatok eredményei ezt mutatják, azaz emelkedett karbamid, kreatinin és foszfor értékeket mutatnak ki. Az ellenkező véglet - ha pl csontszilánk okozott hámsérülést, és ez fertőződött el - antibiotikumos kezeléssel gyorsan és nyom nélkül gyógyítható. A fekély tehát nem végső diagnózis, hanem csak egy tünet. Azt kellene tudni, hogy mi áll a hátterében. Sokat segítene egy ismételt vérvizsgálat, citológiai vizsgálat, esetleg koponya röntgen. Persze nem volna haszontalan tudni a kórelőzményi adatokat sem pl a védőoltásainak a sorát. Ha megvannak ezek az adatok, akko rlehet esélyekről és lehetséges kezelési megoldásokról beszélni.
jelige: Sindy
2007-09-24
A kutya rejtettheréjűsége már a megszületésekor tudható, vagy csak később derül ki?
Csak hetekkel később derül ki.
jelige: Liza kutya
2007-09-24
5 éves német juhász szuka kutyámnál izületi gyulladást állapítottak meg, több esetben kapott inyekciót, és 6 napon keresztülRheosolon tapbletát kell beadnom a kutyusnak. Állapota addig rendben jó, amig a gyógyszert szedi utána ismételten sántít a bal hátsó lábára, főleg, ha megpihen. Szeretném ha valami természetes gyógyszerrel lehetne őt megfelelő egészségi állapotban tartani.
Létezik olyan ízületi elváltozás, amelyik műtéti úton orvosolható, és van olyan amelyik egész életen át gyógyszerezéssel tartható csak karban. csakúgy, mint embereknél. Melyik ízület beteg? Volt röntgenvizsgálat is? Szép elgondolás, miszerint „valami természetes gyógyszerrel” szeretné megfelelő egészségügyi állapotban tartani - de ahhoz, hogy a kezelés lehetőségeiről beszéljünk a mostani állapotát kellene sokkal jobban ismerni. Kérdezze meg állatorvosát, hogy okos ötletnek tartja-e a változtatást.
jelige: Sába
2007-09-23
a kutyus rágja a lábfejét
Hasonló stílusban a válasz csak annyi is lehetne, hogy : „Na, és ... ?!” Vigye a Sábát állatorvosi rendelőbe, ahol megvizsgálhatják és kideríthetok, hogy a lehetséges több tucat okból mi történt a kutyával. Ha lesz diagnózis, lesz ötlet a hatékony kezelésre is.
jelige: Katka
2007-09-23
Kb. 1 hete a kiscicám álla alatt 1 nagyobb duzzanatot találtam.Kicsit megnyomogattam.Másnapra leapadt,de véres gennyes,váladékos lett a közepe.Betadint tettem rá.Azóta hol varrosodott a seb,hol ki van kaparva. A cica sokat alszik,de élénk, eszik,játszik. Mi a teendőm Ön szerint?
Szerintem a teendő a következő: Megejteni az első állatorvosi vizitet. A leírt elváltozás valószínűleg egy táylog, esetleg vérömleny a cica állán. Állatorvosával közösen megítélhetik, hogy igényel-e elátást a leírt duzzanat és megbeszélik a védőoltásainak és parazitamentesítésének, valamint ivartalanításának az időpontjait is. Ez utóbbiakról honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában is olvashat.
jelige: Nettyke28
2007-09-23
3 éves Yorkie kutyusomnak kb. 2 éve szemszárazsága van. Több cseppet megprobáltunk már rá.. kapott Ciloxan cseppet, Optimmunt (a Ciloxannal egy időben), műkönnyet, olyat is amit altatás alatt kapnak a kutyusok, de igazából egyik sem vált be. Most Oculotect gel-t kaptunk rá, viszont jelenleg szoptat a kutyus 2 hetes kölyköket. Szeretném megkérdezni, hogy szoptatás alatt kezelhetem e a szemét vele? Nem mertem idáig használni nála, mert féltem, hogy a kicsiknek bajuk lesz.. Tudna nekünk ajánlani valami hatásos kezelést vagy műtétet amitől a kutyusom szeme végleg rendbe jöhetne? Vagy ez már így marad élete végéig? Mitől alakulhatott ki nála ez a szemszárazság, hisz egy éves koráig semmi baja nem volt a szemének? Azt is szeretném megkérdezni a Doktor úrtól, hogy a kicsik féreghajtását mennyi idősen célszerű megkezdenem? (Vitaminthe féreghajtó pasztával...)
A száraz szem betegség igen sok szerzett okból is kialakulhat egy kutyán. Általában a cyclosporin tartalmú Optimun szemkenőcs (rendeltetésszerű !!!) használatával lehet a legjobb eredményt elérni a kezelésekor. Ha ezt valóban állatorvosuk előírása szerint alkalmazták és nem segített, akkor lehetséges, hogy csak az egész életen át tartó könnypótlás lesz a megoldás. Könnypótlást a szotatás időszakában is lehet, sőt kell is folytatni. Az Oculotect gélben tudomásom szerint csak A-vitami hatóanaygtartalom van - ez nem aggályos a kölykök szempontjából. A szoptatás befejeztével a kutyát szemészeti kivizsgálásnak is célszerű lenne alávetni. Ezalkalommal kiderülhetne, hogy a száraz szem betegség mellett nincs-e egyéb, akár operálható elváltozása is. A szemészeti szakvizsgálat már a vemhesítés előtt illett volna elvégezni - hiszen, ha öröklődő és örökíthető szemelváltouzása van a szukának - akkor már ezt fedeztetést sem kellet volna vállalni. A kölykök féreghajtását 2 hetes korukban célszerű megkezdeni és 10-14 naponta megismételni.
jelige: cica
2007-09-23
Nemtudjuk megállapitani,hogy a cica fiu vagy lány. Annyit látunk,hogy csecsei vannak.
Csecsbimbói a fiú és a lány cicáknak és kutyáknak (és embereknek) is vannak. A különbséget lerajzolni nem tudom, leírni bonyolult lenne számomra - ezért kérdezzék meg állatorvosukat a legközelebbi parazitamentesítés, vagy az első védőoltás beadása alkalmával.
jelige: sziszi
2007-09-23
Szeretném megkérdezni,hogy 14 éves szuka középuszkár kiskutyám miért rágja kb 1 hete az alsólábszáraiól a szőrt?(főleg a ”vádlija” környékén) A kirágott területen egyáltalán nincs szőr, és enyhén véres. Lehet-e,hogy pszichés problémája van,mivel nagyon kötődik hozzám és én nehéz időszakot élek,mert édesanyám rákos.
Talán annak a legkisebb az esélye, hogy valamiféle telepatikus pszichés elváltozás miatt rágja a kutya a lábait. Sokkal valószínűbb, hogy a számtalan parazitás, baktérium és gomba okozta bőrgyulladások, allergiás megbetegedések esetleg egyéb szervi elváltozások (idegrendszeri megbetegedések, endokrin betegségek) között kell keresni a tünetek okát. A Sziszinek részletes állatorvosi vizsgálatra van szüksége ahhoz, hogy kiderülhessen a panaszainak az oka - és sikeresen kezelni lehessen őt.
jelige: ki22
2007-09-23
Találtunk egy kiscicát pár napja a széklete laza és kis vér van benne. Állatorvosnál még nem jártunk. Mit tegyek vele? Szeretném tudni, hogy milyen eredetű lehet a betegség és veszélyes-e a másik állatra. Esetleg emberre is fertőz?
Esetleg embert is fertőzhet. Többekközött ezért is ajánlott a befogadott kóbor állatok mielőbbi állatorvosi vizsgálata, parazitamentesítése, és a védőoltások beadása. Véres hasmenés számtalan parazita-, vírus, baktérium, és gomba okozta fertőzés valamint egy sereg nem-fertőző betegség tünete lehet.
jelige: poszi
2007-09-23
Két ügyben szeretném a segitségét kérni. 1.) Angol bulldog kutyám (kb. 4éves) 1 éve kapott kombinált oltást, szertném tudni, hogy van-e védettsége a kölyköknek (most 10 naposak)? Illetve: császár előtt 1 nappal sasjnos 6-ból 4 kölyköt megszült. Pár napja néha belázasodik, nem akar inni, magától enni se száll ki a ládából, ha etetem elfogadja. Egy-két napja változatosabb kosztot kap (tészta, tojás, túró, barnarizs, hús, kefír, méz, alma) az eddigi táp mellett, és most kap kálcium pótlást tabletta formájában. Szintén pár napja megkeményedett, begyulladt az egyik emlő, ami lassan terjed, még nem lila. Kámforos, hűsítő kenőccsel kenegetem és hideggel borogatom. Augmentint kap. Ez elegendő, vagy van más teendő is vele? Illetve a láz, a folyadék minimális bevitele ilyenkor velejárója az állapotának? 2.) Kaukázusi szuka kutyám 1.5 éves, most ivarzik, pérájából most már kilóg a beduzzadt ivarszerv (hüvely előreesés...?), ami kb. két naponta látványosan duzzad, tülemkedik k i. Az orvos neogranormont ajánlott, valamint homeopátiás folyadékot kap. Ez megfelelő és elegendő kezelés?
1.) A szuka föccsteje tartalmazott az első napokban nagyobb mennyiségű ellenanyagot, ami néhány hétig védi a kölyköket a vírusos megbetegedésektől. Ez az ellenanyagszint már kezd csökkenni - és a kölykök 6-8 hetes korában ajánlott az első védőoltásukat beadatni, ezzel kezdődik a saját ellenállóképességük megépítése. Leírása szerint a szuka beteg. Ha „csak” emlőgyulladása van is, akkor is állatorvosi vizgsálatra és kezelésre van szüksége. Ha még nem is iszik, akkor állapota méginkább aggasztó. 2.) Az előesett hüvely amennyiben visszahelyezés után rendszeresen újra előesik - csak műtéti úton rendezhető.
jelige: kini0723
2007-09-23
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz hogy lehetséges-e hogy eltörött a cica farka?Csak lefelé lóg,nem mozgatja ,nem is tud leülni!Mi lehet a baj?Válaszát minél előbb várom!
Nagyon is lehetséges. És a csonttörés mellett az sem kizárt, hogy idegsérülés történt. Állatorvosi vizsgálat tudja eldönteni, hogy mi történt a cicával és hogy elég-e gyógyszeres kezelés, vagy amputálni ajánlott a farkat.
jelige: Zsömle
2007-09-23
Van egy két éves keverék kutyusunk, akit kb 1 hónapos korában fogadtunk be! Mindig rettegett a vihartól, a dörgéstől és a tüzijáték dörrenésétől! Szilveszterkor az állatorvos nyugtató pasztát adott neki, mert szinte remegett a kutya, puppillái kitágultak és folyamatosan a nyomomban volt! Úgy vettük észre, hogy a vihartól pedig egyre jobban retteg, már órákkal előtte beront a lakásba, és a kazánházba bebújik, ahonnan nem lehet kiimádni, és morog a gazdájára! Kezdetben csak ilyenkor mordult ránk, de az utóbi napokban többször is, amikor valami nem az Ő kedve szerint zajlott, megmordult! Ma új kosarat kapott párnával és amikor megakartam igazítani alatta a párnát rámmorgott! Igaz azóta is kicsit bizalmatlanul nézegeti az új kosarat, amit nem tudok mire vélni, hisz kicsi kora óta van neki! Kérdésem az, hogy létezik-e olyan, hogy a kutyus idegileg instabillá válik és gazdájának is lassan félnie kell tőle! Ilyenkor mit kell tennie egy gazdinak! Megfutamodni, vagy ráordítani, és helyre tenni az erőviszonyokat! Mi sokat foglalkozunk az 2 kutyusunkkal, sokat vannak simogatva, dédelgetve, és nem értem ezt a hirtelen viselkedésváltozást! Most féljek tőle? Eddig megbíztam benne, hogy a gazdiját ugyse bántja, de most már kicsit elbizonytalanodtam! Mi okozhatja ezt? (sose lett elverve, járt kutyasuliba) Menjünk e állatorvos ezzel a panasszal? Elnőheti vagy csak rosszabb lesz? Iszonyúan makacs és önfejű kutya!
Sok kutya fél a vihartól, égzengéstől. Ezen felül a kutya fekhelye, háza a saját legbelső tere, amit véd még a ranfgban felette álló társaktól is, így a gazditól is. Félni, tartani semmiképpen sem lehet a saját kutyánktól. Ha csak a párnájára, etetőtáljára vigyáz ilyen módon, annak a cseréjét, tisztántartását úg ykell időzíteni, hogy az a legkevesebb konfliktust eredményezze. Viszont minden családtagnak a kutya felett kell állnia a rangsorban, a kutya nem basáskodhat senki felett.
jelige: Bigi nagylány lett
2007-09-23
8 hónapos beagle kutyánk ép most kezdett tűzelni. Segítségét kérném, igényel-e ilyenkor valami más bánásmodót, mire kell vigyázni. Édesanyámmal - aki 78 éves- lakik a kutya, de Ő minden nap viszi a telkünkre , az utcán pórázzal, de a telken elengedi. A környéken csak zárt helyen vannak kutyák, de kisit távolabb szabadon is .Elkoborolhat -e ilyenkor a kutya messzebbre, ha egyébként csak a szomszéd telekig megy? Nálunk az állatorvos nem ajánlotta az ivartalanítást, tényleg van- a hátránya , mivel tenyészteni úgysem szeretnénk. Köszönöm , ha felel kérdéseimre, mert eddig nem voltunk kutyatartók, de ez a kutya nagyon sok öreömet okoz édesanyámnak, amellett, hogy szétrágja a házat.
A szabadon eresztett tüzelő szuka szinte bizonyosan párzani és vemhesülni fog. Szinte részletkérdés, hogy ő megy-e el a fiúk után, vagy a kanok fognak sorakozni az Önök telkén. Nem értem állatorvosa véleményét, őszintén szólva nem is hiszem, hogy egy szakember nem ajánlaná az ivartalanítást. Az ivartalanítás megtörténtével az évente 2x tüzelésminden kellemetlenségétől megszabadulnának, ráadásul egy srege életet is veszélyeztető betegség (emlő daganat, petefészek-, és méh- ciszta, daganat, gyulladás) esélyeit csökkenti a műtét. Ha vemhesül a kutya, akkor a vemhes méhet is érdemes lenne eltávolítani. ha megússzákk a tüzelést, akkor pedig 1-2 hónappal később, még a 2. tüzelése előtt érdemes ivartalanítani a kutyát. Honlapunk Publikációk rovatában többet is olvashat a témában.
jelige: kölykök
2007-09-23
Labrador kutyusom 4 éves, tüzel és szeptember végén lesz a fedeztetés. Az lenne a kérdésem, hogy ha 9- nap között van a fedeztetés, akkor biztos e, hogy vemhes lett, vagy erre csak az ultrahang ad biztos választ? Illetve, szükséges e a fedeztetést megismételni.
A szukák tüzelése igen nagy egyedi eltéréseket mutathat. Vannak szukák, amelyek a vérzés 7-8. napján már ovulálnak, elfogadják a kant és termékenyülnek is. És vannak teljesen egészséges szukák, amelyek 20-25 nap vérezgetés után ovulálnak, fogadják el a kant és termékenyülnek. Egy-egy egyed tüzelése egészséges esetekben hasonlóságot mutat - tehát, ha a szóbanforgó szukáról tudnánk, hogy korábbi tüzelései alkalmával mikor ovulált, akkor jó eséllyel a mostani alkalommal is tudnánk az ovuláció időpontját. Az ovuláció időpontját egyébként vérvizsgálatokkal (progeszteron méréssel) hüvelycitológiai vizsgálattal esetlehg hüvely ellenállás méréssel lehet megállapítani egy-egy egyedben. Kérdéseire tehát a válasz: Nem biztos, hogy az akárhányadik (9-?) napon végzett egyszeri fedeztetés eredményes lesz. A legbiztosabb módszer a fedeztetés után 2-3 héttel végzett ultrahangos vizsgálat a vemhesség megállapítására. Ovuláció diagnosztika esetén elég egyszeri fedeztetés is. Ennek hiányában 2 naponta szokták próbálgatni a szukát fedeztetni. Meg kell jegyeznem, hogy a szuka ideális időpontja az első fedeztetésre nagyjából a 3 tüzelése alkalmával 1.5-2 éves korában lett volna. Ha az a téves eszme alapján tervezik a fedeztetést, hogy ezzel jót tesznek a szukának, akkor szeretném lebeszélni Önöket. A szukának és Önöknek is az lenne a legegészségesebb, ha a üzelés befejeztével 2-3 hónappal később ivartalanítanák a kutyát. Ha mindenáron tenyésztésbe kívánnak fogni, akkor viszont készüljenek az ideálisnál nagyobb kockázatokra a vemhesség, szülés és szoptatás időszakában. És tájékozódjanak, informálódjanak a rendelkezésre álló időszakban szakkönyvekből, internetről és tapasztalt tenyésztőktől. Honlapunk Publikációk rovatában is találnak hasznos információt.
jelige: Forrest
2007-09-23
A kutyánk levert, fáradt. Egy napja hány, a hányása vizes jellegű. Nincs kedve játszani, futkosni. Aluszékony. Az ételt sem kéri.
Kutyájuk beteg. A leírt tüneteket sok tucat betegség, kóros állapot okozhatja. Részletes állatorvosi vizsgálatra és kezelésre van szüksége.
jelige: szeretni a kutyust
2007-09-23
Yorki mini kislány kutyánkat megharapta egy dalmata izmokat vartak össze és egy artéríát.Mostmár eszik és iszik is de a hátsó lábát még nem rakja le és nem jár rajta.reflex van meg vérkeringés is de a lábánál véraláfutás van de azt mondták ez nem gond. szoval szeretném megtudni hogyan masszírozzuk és mivel tudunk segíteni az újra lábraálláshoz?
Nem írta, hogy mikor történt a sérülés és a műtét. Ha már a varratszedés is megtörtént és a masszírozás nem fájdalmas, tűri a kutya akkor a lábvég felől a medence felé történő napi többszöri masszírozással segíthetik elő a vérömleny felszívódását. A kistermetű kutyák tovább kímélik a lábukat egy-egy sérülés után, könnyebben is háromlábaznak, mint nagytestű társaik. Ezért aztán hetek is eltelhetnek mire újra terhelik a sérült végtagot.
jelige: Tanácstalanság 2.
2007-09-21
Körülbeül egy hete írtam Önnek, azóta megvannak az eredmények! Kiderült hogy a kuyának valami mikro gombája van, ami mindenre nagyon érzékeny. Közbe megkaptuk az allergiás vizsgálat eredményeit: sok mindenre allergiás pl.: cigi füst, tuja, marhahús, élesztő, stb. Ezekre küldük az ”ellenszert” Amerikából, ami azt jelenti hogy 6hónap alatt 90x kell majd megszúrni őt!!! Elég ilyesztőnek tűnik! A bőre még mindíg folyamatosan romlik. Kezd feketedni a bőre! Ez miért van??? Mit javasolna? Mi a véleménye az irottakra?
A bőr feketedése és talán ráncoltsága is az idült bőrgyulladás jellemzője (hyper/parakeratózis, ill hyper/parapigmentózis). Nincs mit javasolnom. A leírtak szerint állatorvosával együtt nyomon vannak. Megvan az allergia teszt eredménye és kiderült egy társ gomba fertőzés is. A diagnózis megszületésével megvan az esély a célzott és hatékony kezelésre is. Ha kitartanak meggyógyul a kutya, még az idült bőrgyulladás ijesztő nyomai is eltűnnek néhány hét alatt. Örülök, hogy vállalták a vizsgálatok minden kellemetlenségét és biztos vagyok benne, hogy kitartásuk és áldozatvállalásuk eredménnyel jár.
jelige: Muki
2007-09-21
Tiszteletem a kérdésem az lenne :van egy 5 éves fiu Bichon havanese kutyusunk éjszaka ”vizelet tartási próblémája ”van.Ez azt jelenti hogy álltalában reggel 5 óra körül viszem le akkor kis -nagy dolgát elvégzi ,ez a séta kb fél óra.A munkám miatt utána csak este 7-8 körül tudom le vinni ,de ez allatt a 12-14 óra nincs gond a szoba tisztaságal ,de viszont az esti és a reggeli séta között az allat a 8-9 idöközben pisil be,DE NEM MINDIG van amikor 1 héteig ,vagy 2-3 napig nics probélma,DE van amikor egyhéten keresztül minden nap van reggelre pisi.Ez kb 8 honapja megy ,ellöte teljesen szoba tiszta volt. Nem fogyik,jó az étvágya,külsö jele nincs semminek.Mit tegyek?
Jónéhány betegség tünete lehet a sok vízivás és sok vizelet ürítése pl: cukorbetegség, Cushing, máj-., veseelégtelenség, húgyúti megbetegedések, sőt gyakorlatilag minden fertőző lázas állapottal járó megbetegedésé. Kezdetben lehetséges, hogy a sok vízivás / sok vizeletürítés az egyetlen rendellenesség, amit észrevesz. Ha nincs megnövekedett vízfogyasztás, akkor is lehet, hogy szervi megbetegedés áll a bepisilés észlelése mögött. Lehet pl idegrendszeri eredetű megbetegedés, vagy a záróizom elváltozása. Véleményem szerint indokolt a kutya részletes kivizsgálása.
jelige: nyuszika
2007-09-21
Van egy nyúlam es besebesedett mindkét füle belül. Szegényke nagyon vakarja és ettől még jobban sebesedik. Szeretném segítségüket kérni evvel kapcsolatban.
Szinte bizonyos, hogy fülrühös a nyuszi. Állatorvosi vizsgálatra és néhányszori helyi kezelésre van szüksége.

<< <  310 / 394 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

06-1-229-38-65

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.08.16

Az lenne a kérdésem, hogy okozhat e gondot a kutyánál ha időnként nagyon hosszú ideig(8-10óra)nem tudjuk levinni. Teljesen szobatiszta és a lakásba nem pisil be. Éjszaka természetesen kibírja este 10- kb reggel 8 ig, de van hogy napközben is ilyen hosszú ideig nem kerül le.

Kedves Gazdi!

Kérdésére a választ "Oros válaszol" rovatunkban találja meg!

2014.07.28
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci: "Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2014.07.16
kis hörikék elvihetők. csillogokormok@gmail.com