Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Eddy kutyus
2008-08-29
Tisztelt Doktor úr! Németjuhász kan kutyánk 13. éves. Pici kora óta eszi a saját ürülékét, de mostanában ez szinte naponta előfordul, ám, mindez csak a saját telkünkön belül, séta közben,kint az utcán nem. Mindenféle vitaminokat kap, ízületi problémáira Ultraspur port a reggelijébe belekeverve. Étele: házi koszt + kutya eledel, naponta különböző gyümölcsök, időszakonként multivitamin tabletták, kutya Béres csepp. Az állatorvosunk tanácsára túl sűrűn nem visszük sétálni, mert már fizikailag sem bírná a hosszabb sétákat. Kertünkben rendszeresen tud mozogni, de sajnos idős kora miatt már gátolja a csípőízületi probléma is. Azonban hetente - szombaton és vasárnap - 1/2 órára elvisszük a környékre - Nagykovácsiban - sétálni. Kérem szíves válaszát - hogy mit tudunk tenni -, amit előre is megköszönök. tisztelettel: Á.né F. Erika
Ebben a helyzetben én megpróbálnám a keletkezése után mihamarabb összetakarítani a kutyapiszkot. Máshogy ez a gond nem fog megoldódni.
jelige: Nimród
2008-08-29
Tisztelt Doktor Úr/Úrhölgy! Van egy kan vizslám 6 éves. Nagyon jó kondícióban van, vegyesen táplájuk, hol jobb fajta szátaztápot, hol főzött csirkefarhátat kap. Minden évben így nyár vége felé a kutya himvesszőjéből egy két néha több csepp vér csepeg, amire nem tudjuk a választ hogy mi okozhatja, bolha egyéb élősködő nem lehetséges hogy benne van, nagyon alaposan kezeljük az állatot. Az étvágya és a kedve változatlanul mindig jó. Kérnénk a segítségüket a probléma megoldása érdekében. Köszönettel S. Beáta/Gyömrő
A húgy-, nemiszervek vizsgálatával derülhet fény a rejtélyre. A húgycsőnyílásban megjelenő vércsepp éppúgy származhat a vesékből, felső és alsú húgyutakból, mint a herékből, ondóvezetőkből, prosztatából. A vizsgálatokkal ki fog derülni, hogy pontosan hol és mi a baj.
jelige: Kyra
2008-08-29
tisztelt doktor ur/nő! a dalmata kutyusom 11 éves és a nyaka sokszor fáj, érintésre is nyüszög. az állatorvosunk a rymadilt ajánlotta amitöl látványosan jol van, jo kedvü. a probláma az hogy 2 éve gyomorvérzése volt, amibe majdnem belehalt. akkor több más gyógyszer mellett a rymadilt is kapta ugyan erre a panaszra. adjam a rymadilt, vagy tud ajánlani mást?
Létezik olyan gyógyszer, aminek szedésével kivédhető a nemszteroid gyulladáscsökkentők (amely gyógyszercsoportba a Rimadyl is tartozik) gyomorkárosító mellékhatása. Érdeklődjön állatorvosánál!
jelige: egy aggódó gazdi
2008-08-29
Üdvözlet! Sajnos pár napja a kutyusom egészségi állapota romlik.elöször csak a lábai fájtak,mára már a szemei be vannak gyulladva illetve nagyon gyenge.éppen tüzel és fura váladék is távozik belőle.Valami gyulladás lehet,sajnos a pénztárcánk egyenlőre nem engedi hogy orvost hívjunk.A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatba lehet e esetleg emberi gyógyszert fájdalomcsillapítót vagy lázcsillapítót esetleg gyulladáscsökkentő gyógyszert adni neki??ha igen milyet,és mennyit??Ha tudna nekem segíteni,nagyon hálás lennék.
Ne próbálja meg otthon, vaktában kezelni! Az állatnak is árthat vele, és végül, ha nem találja el azt a szert, amivel kezelni kellett volna, vagy nem is a gyógyszeres kezelés a megoldás, akkor később összességében jóval többe fog kerülni, mintha rögtön megvizsgáltatná.
jelige: sebi
2008-08-29
Tisztelt Doktor Úr! hullámos papagájom 8-9 éves, tojó. Pár éve a párjával több alkalommal egymás után tojást tettek, fiókákat neveltek. A tenyésztő javaslatára a 3.alom után kivettük az odut-ez már kb. 2 éve történt.. Azóta a papagáj rengeteget eszik, amit beteszek neki, felfalja, meg is hízott ezáltal, pedig szoktuk röptetni, kihullott a tolla a begyén és a hasa alján. Ami azóta sem nőtt vissza. Rendszeresen kap vitamint. Ami aggaszt, hogy azóta a kloákája környékén a híg széklettől össze van ragadva a toll és meglehetősen hasmenéses tünetei vannak.Ismétlem ez nagyon régóta tart. Orvos azt mondta rá, hogy hormonzavar és a papagáj korából is adódhat. Nem is kapott kezelést.Egyébként röpköd, mert szoktuk röptetni, bár utána igencsak liheg, és nagyon dobog a szíve, a farka is mozog közben. Msot össze szeretném rakni a nimfákkal egy közös röpdébe, és nem szeretném, ha valamit elkapnának tőle. köszönöm a tanácsot.
Egyáltalán nincs ötletem. Esetleg forduljon speciálisan madarakkal, papagájokkal foglalkozó állatorvoshoz.
jelige: Nyugtalanság
2008-08-29
Tiszteletem.Van egy két éves cicám egy éve szinte folyamatos hasmennéssel küzdünk.Túl vagyunk rengeteg vízsgálaton az erdmény fekélyes bélgyulladás,amit állitólag tetézi a táptolerancia.Most ott tartunk,hogy 2-3 hetente kap Depo-medrol injekciót,aminek a mellékhatása,hogy teljesen fel van puffadva,ezzel viszont az orvosa nem igen akar foglalkozni.Én viszon nagyon aggódom.Lehet-e ebből nagyobb baj is,vagy legyek türelemmel.
A puffadást is érdemes volna kivizsgálni, azaz megkeresni, hogy pontosan mi okozza, és azt is érdemes volna kezelni.
jelige: íny
2008-08-29
Tisztelt Állatgyógyászati Központ! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy van egy 1,5 éves Maine Coon kandúr cicám! Ugy 1 hónapja azt vettem észre hogy étvágya csökken és soványodott, az ételnek mindig nagy lendülettel nekiesett majd 2 3 falat és vége. Megnéztem a száját és ínye nagyon vörös volt! Egyből vittem orvoshoz, ő antibiotikus kezelést ajánlott! Be is tartottam mindent amit mondott, de semmi javulást nem tapasztaltunk! Mostanában már gyakran van hasmenése ami hangos gázokkal távozik belőle! Régebben is előfordult hogy volt hasmenése de olvastam hogy macskáknál ha ritkán előfordúl az nem túl nagy probléma, de ez már sok szerintem!Amúgy a kedve nagyon jó, játékos és bújós olyan mint mindig! Aggódom hogy meddig mehet ez igy és nem tudom mit tegyek! Lehet hogy az ínye csak tünet, úgy értem valami vírus amire ugye az antibiotikum nem jó? Minden oltása megvan és féreghajtva is van! Mi lehet a gond? Köszönettel Jericho és T. Bianka!
Olyan vírusos macskabetegségek is okozhatnak ínygyulladást, ami ellen nem létezik oltás (pl. a FIV= macska-AIDS), vagy azt nagyon ritkán, speciális esetekben alkalmazzák (pl. FIP). Bizonyos allergia-szerű kórképek is okozhatnak ínygyulladást. Az alapos fogkő-eltávolítás és antibiotikumos kezelés mellett szóba jön az otthon végzett helyi, ecseteléses fertőtlenítés, speciális kórokok esetén még természetesen egyéb gyógyszeres kezeléssel kiegészítve.
jelige: Claire
2008-08-29
Aspirin gyógyszert vettem be ,de ügyetlenül elejtettem és nem találtam meg utána a földön, 12kg-os Mopsz kutyám természetesen ott volt félek hogy bekepta,bár nem eszik meg neki nem tetszö dolgokat.Lehet vmi baja töle?
Igen, a gyomrát megviselheti.
jelige: segítség!!
2008-08-29
Tisztelt Doktor Úr!!Van egy félperzsa fiú kiscicám és a lába begyulladt neki elvittem az orvoshoz őt és kitakarította neki azt a genyes sebbet neki 2-3 napig nagyon szép is volt el is mult neki most megint jött mind a 4 lábára neki kapott rá krémet:Cortizeme szuszpenzió.A.U.V!!!de a krém nem is használ neki azt mondta az állatorvos hogy genetikai beteg lehet és az azt jelenti hogy mindig ilyen lesz a lába?lehet rá valamit használni amitől nem fog fájni neki vagy nem lesz ilyen csúnya ?? válaszát előre is köszönöm..
Nem tudok érdemben válaszolni a kérdéseire. Ez olyan elváltozás, ami alapos vizsgálatokat igényel. Nem tudom megmondani vizsgálatok nélkül, hogy mivel kellene kezelni, vagy egyáltalán kezelhető-e a probléma.
jelige: Kutya
2008-08-29
A kutyám kirágta a farkát és mind a két combját!!! Mit tudnék vele csinálni és mi az oka? Válaszát előre is köszönöm!!
Meg tudja mutatni állatorvosuknak, hogy ő a vizsgálatok során kideríthesse, mi okozza az erőteljes viszketést, és ennek megfelelően elkezdhesse a kezelést. Egyébként bolha ellen mivel védekeznek?
jelige: Buksika
2008-08-29
Tisztelt Doktor Úr! Kutyámnál januárban találtak a szájában daganatot, amit nem sikerült teljesen eltávolítani, mert közel volt a nyálcsatornához. Sajnos azóta, júniusban megint meg kellett műteni, mert kiújult neki. Most megint kezd neki kiújulni, és az utóbbi időben gyaran hány, vagy hasmenése van. Mikor vigyem el orvoshoz, amint látom, hogy kezd kiújulni a szájában a daganat, vagy várjak amíg nő egy kicsit, hogy ne kelljen olyan gyakran megműteni. A hányás, hasmenés ettől lehet, vagy esetleg átterjedt máshova a daganat? Van valami jó kezelés, amivel tovább élhetne, és nem újulna ki a daganat? Most kap naponta Flavan kapszulát, meg adok neki Béres cseppet és C vitamint is. Válaszát előre is köszönöm!
A kezelési lehetőségek a dganat szövettaní típusától, helyeződésétől és méretétől függenek. Ez mindig egyedi elbírálást igényel. Amikor észreveszi, hogy kezd kiújulni a daganat, rögtön mutassa meg a kezelő állatorvosnak. Ha sokáig vár vele, akor esetleg már nem lehet kezelni, megoperálni. A hányás és a hasmenés hátterét is fel kell deríteni vizsgálatokkal.
jelige: Foltos Husky
2008-08-29
Két három hete az ujjai között és az oránál halvány barnás elszinezödésü foltok jöttek elö. Pár éve azt mondták,hogy csirke alergia,de most már évek ota nem kap csirkét még tápban sem.
Alapos bőrgyógyászati kivizsgálattal ki kell deríteni, mi okozza az elváltozásokat, és az eredmény szerint kell kezelni.
jelige: Molly és Lotti
2008-08-28
Tisztelt Állatgyógyászati Központ! 2 kiscicám van, 5 hónaposak. Egyik kislány másik kisfiú. Ivartalnítani fogjuk őket. Felmerült a kérdés bennem, hogy szükséges-e a kislányt is ivaratalanítani. Nem elég a kisfiút? Nem járnak ki egyáltalán, lakásban tartott cicák. Nem az anyagi része miatt, informálódtam és megtudtam, hogy a kislány cicákon végzett műttét komolyabb és félek, hogy esetleg a varratot bántani fogja a kisfiú. Illetve nagyon játékosak és ettől is tartok, nehogy kárt okozzon benne. Származhat-e valami hátránya ebből a kislánycicámnak? Válaszukat előre is köszönöm! T. Szabina
A nőstény macskák 5-6 hónapos koruktól kezdve 3 hetente tüzelnek néhány napig. Ezt szívettépő ordítással, falrengető zenei aláfestéssel (éjjel és nappal egyaránt) szokták környezetük tudtára adni. 1-2 ilyen tüzelés minden macskatulajdonost meggyőz az ivartalanítás szükségességéről, általában már ki sem kell hangsúlyoznunk az egészségükre gyakorolt pozitív hatását. A kandúrokkal hasonló a helyzet, csak ők nem akusztikailag, hanem a szagukkal teszik próbára a gazdi tűrőképességét. A tartós együttélés érdekében jobban teszi, ha mindkettőjüket ivartalnítja. Az ivartalanításról honlapunk „publikációk” rovatában még sok fontos dolgot olvashat.
jelige: Betti
2008-08-28
1 eves es2 honapos shihtzu kutyam most tuzel masodszor ,es szeretnem ot paroztatni.szeretnem megtudni felkell e ot valahogyan keszitenem az esemenyre es adjak neki elotte feregtelenitot?valaszat koszonom elore
Korai volna még pároztatni a kiskutyát, még ő maga is fejlődésben van. Legkorábban a 3. tüzelés alkalmával, 1,5 éves koruk után javasolt fedeztetni a szukákat. Gondolom, ilyen fiatalon még a tenyésztéshez szükséges kiállítási eredményei sincsenek meg a kutyusnak. Amennyiben vemhesítést terveznek, érdemes még a tüzelés előtt felkeresni az állatorvost, rendbe tenni az oltásokat, féregtelenítést, és megvizsgáltatni a kutyus egészségi alkalmasságát a fedeztetésre.
jelige: Bleky
2008-08-28
spániel kutyánk, utóbbi időben sokat vakaródzik,szeme váladékos, bőre. piros foltos
Bőgyulladása van. Alapos vizsgálattal kideríthető az ok, és ennek alapján megtervezhető a kezelés. Keressék fel állatorvosukat mielőbb!
jelige: Agódó ”kisgazdi”
2008-08-27
A macskám, 8 éves, kifojt a szeme és elkapták a kutyák, ráadásul a lába a támadás elött fájt, kezdet javulni de most megint fáj szegénykémnek (nagyon is). Mielött megtámadták amikor megszorítottam a farkát, nyávogott, most meg se mukkan...lehet azért mert megszorította neki a kutya a nyakát vagy másért? Mások szerint elkéne altattnom de nem bírnám ki nélküle, kérem mielöbb segítsen...
Ha valóban meg szeretné menteni, akkor mielőbb vigye állatorvosi rendelőbe. Én innen a klaviatúra mellől nem sokat tudok segíteni.
jelige: Gömbi
2008-08-27
Közepes testü rövid szőrű kutya pár napja fehér habosat hány.Elesett sokat fekszik és rossz a közérzete sajnos nem tudjuk mi lehet a baja.Erre szeretném ha válaszolna. Előre is köszönöm.
A torokgyulladástól kezdve a gyomor-bélgyulladáson, fertőző betegségeken, bélelzáródáson, vesebetegségen keresztül a cukorbetegségig bármi baja lehet. A hányás, elesettség nagyon sokféle betegség velejárója. 1);
jelige: Zigmund
2008-08-27
Tisztelt Doktor úr! 4 napos boxer szuka kutyánk az első két napban nagyon szépen szopott, de ma ( szerda) reggelre látszott hogy nem vett magához táplálékot. Úgy tünt nincs szopó reflexe sem. Megpróbáltuk tápszerrel eteni fecskendővel azt viszont megette és utána az újjunkat is szopta. MI lehet az oka, hogy 2 napig úgy tünt hogy rendben van és most nem hajlandó enni. Mit tudunk tenni? F. Mónika
Ilyen esetekben elsősegély-nyújtásképpen meg kell mérni a kölyök testhőmérsékletét. Végbélben, mint a csecsemőknél. Ha ez 35°C alatti, akkor fel kell melegíteni a kölyköt erre a hőmérsékletre meleg törölközőben, melegvizes palackot mellé téve, vagy infralámpát bekapcsolva. Vigyázni kell az égési sérülések elkerülésére, 40°C-nál melegebb tárggyal ne érintkezzen, és ne legyen hozzá túl közel az infralámpa sem. Felmelegítés után visszatér a szopási reflex. Ha nem alacsony a hőmérséklete, akkor ennél összetettebb problémáról van szó, állatorvosi segítségre van szükség.
jelige: 0000000000000000000
2008-08-27
többször hány a macskám, 17 éves, ivartalanított,lánycica.Elvittem állatorvoshoz aki megvizsgálta, úgy lázmérőzte meg, hogy a cicám majdnem sokkot kapott, pedig egy lefogyott cica, a női ápoló oly bénán fogta meg, hogy kitört a cica foga.Majd a belgyógyászati vizsgálaton , ami tapintásból állt nem haladtunk tovább. Az orvos nemakarta kitenni a cicát a vérvételnek, mivel olyan állapotba került. A vizsgáló asztalról majdnem leesett, mivel sem az orvos, sem a nővér nemtudta lefogni. Álltak az asztal fölött majd én fogtam meg, máskép onnan is lezuhan az állat.Elaltani a vérvételhez a gyenge és idős állapota miatt nem akarta.azt írta le, hogy a hőmérőzéstől dühreakció, tachypnoe, kitágult pupillák, a bal alsó caninusa kitörött a vizsgálóasztalon.Felírt neki Vetri DMG liyuid cseppet. majd javasolta a vérvételt.nem ismerem az állatlázmérőzés módját, de oly vadul nyomta a fenekébe, hogy világnak szaladt volna az a kis gyenge állat. Hogy nem lehet egy gyenge állatot úgy megfogni, nemcsak a nyakánál, hogy vérvételre képesek legyenek. Most aztán nemtudom milesz a cicámmal. Szerintem a vérvételhez nemhiszem, hogy úgy kell csak a nyakánál fogni egy cicát az egész teste meg vonaglig, lehetne azt finomabban is. Most ha nem viszem vissza vérvételre akkor nemtudom mi a baja, ha visszaviszem a vérvételbe hal bele ( abba, hogy a megmaradt foga is eltörik.) vagy még valamije ami eddig ép volt.Azt sem tudom, hogy a bentmaradt foggyökér mennyire fog neki fájni, és mit kell majd tennem vele.dg: nepropathia, Leucosis . Kérem ha lehet írja meg mit jelent ez a cicámnál. A cseppeket elkezdtem adni . Várnom kell a hatását. és visszavinnem utána. Ez állatkórház volt ahová vittem,nemtudom milett volna jobb ha nemviszem, talán még a foga is megmarad. Fogkövesedés is van, de ahhoz is elkéne altatni, amit kitudja kibírna-e az állat. Kérném tanácást.
A nephropathia jelentése vesebetegség. A Leucosis pedig egy olyan vírusos macskabetegség, amely a vérképző szervek daganatos elváltozását, a fehérvérsejtek számának növekedését okozza. Erről a betegségről honlapunk „Tudnivalók” rovatában, és internetszerte is még sok információt találhat. Nem lehet egyszerűen vért venni egy olyan cicától, amelyet már a hőmérőzés is nagyon megvisel. (Mindegy, hogy kinek a hibájából.) A vérvétel általábon a mellső lábon található-, vagy a nyaki vénából történik. Bármelyik helyen szúrunk is, fontos, hogy az állat ne mozogjon közben. Ehhez a beteg együttműködésére is szükség van. Ha egy macskát annyira leszorítanánk, hogy ellenkezése dacára is megvalósítható legyen a vérvétel, szinte biztosan sokkot kapna. Ez az, amit állatorvosa szeretett volna elkerülni. Nem kooperatív, már felbosszantott macskából valóban csak altatásban lehet vért venni. Ha a vizsgálat ellen tiltakozó beteg nem altatható, akkor pedig patthelyzet van, nem valósítható meg a vérvétel. Ne felejtse el azt sem, hogy az ilyen procedúrák végzésénél nem mellékes a közreműködők (gazdi, állatorvos, ápoló) testi épségének megóvása sem.
jelige: Vacak
2008-08-27
TISZTELT DR.UR! VAN EGY NŐSTÉNY KUTYUSOM EGGY ÉVES,PÁR NAPJA FURCSÁN VISELKEDIK,GYAKRAN NYÜSZÖG,DE NEM LÁTSZIK BETEGNEK.ESZIK RENDESEN,SOKAT JÁTSZIK,ÉS NAGYON TUD ÖRÜLNI HA MEGLÁT.1-2HÓNAPJA BETEG VOLT,AZT GONDOLTUK HOGY TÜZEL,EZÉRT ELZÁRTUK PÁR NAPRA A FIÚ KUTYÁNKTÓL,DE EGYRE ROSZABBUL LETT,KITÉPTE A SZŐRÉT,NEM EVETT.PERSZE EGYBŐL HIVTUK AZ ÁLLATORVOST,ÉS KIDERÜLT HOGY BOLHA ALERGIÁJA VAN.AZ ORVOS KEZELTE,ÉS SZÉPEN MEGGYOGYULT.ARRA GONDOLOK HOGY LEHET HOGY TÜZELTIS AKKOR,ÉS NEM ZÁRTUK KÜLÖN IDŐBEN,ÉS AZÉRT NYÜSZÖG ANNYIT MERT VEMHES?HONNAN LEHET TUDNI HOGY AZ-E?ÉS HA AZ,MEGTUDNÁ ELLENI ŐKET GOND NÉLKÜL?MERT A FIÚ KUTYUS EGY NAGY NÉMETJUHÁSZ,A LÁNY EGY KISTERMETÜ KEVERÉK,ÉS NAGYON FÉLTEM.
A vemhességet állatorvosa egyértelmű esetben akár tapintásos vizsgálattal is meg tudja állapítani, bár biztosabb módszer a hasi ultrahangos vizsgálat. Ilyen vizsgálatot jól felszerelt kisállatrendelőkben végeznek. Nem tudom előre megjósolni, hogy gond nélkül ellik-e majd a kutya. Mivel kistestű, egy év alatti szukáról van szó, viszonylag magas a nehézellés kockázata. Fokozottan igaz ez, ha a vizsgálatokkal az fog kiderülni, hogy nagyon kis létszámú (1-2 kölyök) vagy nagyon népes alommal (6-nál több kölyök) vemhes.
jelige: Cuci
2008-08-27
Kis pincsikutyam van 2 honapja szult es most megjelentek valami fekete foltok rajta eleinte mind a Dalmat kutya most meg az egesz testen van mi a tehendo kerem segicsen elore is koszonom
Meg kellene vizsgáltatnia állatorvosával, aki eldönthetné, hogy kóros-e a jelenség, és ha igen, vizsgálatokat végezhetne az okok kiderítésére.
jelige: Linda
2008-08-27
T. doktorur Van egy 1 éves fiu yorky-m, vannak ugyan gyomor bajai mert sokszor nem eszik de nem hiszem ,hogy most is ez a baj, 2 napja mikor lefekszik aludni vagy csak ül és nézelödik , remeg , reszket mikor valamitöl fél. Pr napja csinältak neki egy vérképet kullancs fertözöttsöge miatt de ott nincs gond, ugyan van egy kis gyulladäs a szervevezetében de azt az orvos nem tudta megmondani hol....-ez normälis? most 6 napig kap antibiotikumot tablettäban . Ez lehet a reszketésönek oka ha nincs läza sem? én idegi - reszketésre gyanakszom ha van ilyen - önmagäban, . elötte nem volt soha de most minden apro zajtol is össze-rezzen. Ha van valami ötlete, nagyon värom mielöbbi välaszät, köszönöm.
A szervezetében bárhol lévő gyulladástól önmagában is reszkethet egy kutya, persze a yorkshire-okra az is igaz, hogy érzékeny lehet az idegrendszerük, ijedősek lehetnek és félelmükben is remeghetnek.
jelige: Tobi
2008-08-27
Lene 1 kérdésem,van egy 5 hónapos cicám és egy napja könyezik a szeme és a hangja is olyan mint ha berekedt vona,más tünete nincs eszik rendesen nem bágyat,mi lehet a baja?
Felső légúti fertőzése, pl. vírusos macskanáthája lehet.
jelige: ivartalanítás
2008-08-27
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy meddig lehet ivartalanítani egy már vemhes macskát? Kb. 6-7 hetes vemhes lehet az állat. Meg kell várnunk míg a kicsik megszületnek vagy még lehet ilyen időben is ivartalanítani? Válaszát előre is köszönöm
Ilyenkor is elvégezhető a műtét, de legjobb lenne még ezen a héten túlesni rajta.
jelige: gyomorcsavarodás
2008-08-27
Tisztelt Dr.Hölgy/Úr! 7 éves amerikai bulldog kan kutyám 1 hónap alatt 2 gyomorcsavarodást kapott. Mindkettő műtéti úton gyógyításra került. Állítólag az elsőnél is kivarrták a gyomrát, de-betartva a több alkalommal való etetést és nyugalmat-most mégis újra bekövetkezett.Mitől lehetséges, illetve direkt gyomorpanaszokra kifejlesztett prémium táptól is felfúvódhat az állat?És 2. napja műtőtték reggel enyhén barnás-véres volt a vizelete, infúziót kap naponta.Válaszukat köszönve tisztelettel Zsuzsi
Egy amerikai tanulmány szerint, ahol 85 gyomorcsavarodáson átesett állat életét a kezelés után 3 évig követték nyomon, a gyomorcsavar megismétlődése 9 esetben fordult elő, azaz aránya kb. 10% volt. Ebből az derül ki, hogy a gyomorfal rögzítése sem jelent abszolut védelmet a kiújulástól. Az, hogy mi lehet az adott esetben a közvetlen kiváltó ok, mindig egyedileg kell megvizsgálni. Ebben állatorvosai tudnak segíteni Önnek.

<< <  310 / 512 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara