Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: veronika
2008-06-10
Maine coon cicám (hím) 15 hónapos. Apja-anyja Európa szépségpajnok, igen nagytestűek. A tenyésztő garantálta meg lesz kifejletten 10 kg. Kérdéseim: normál súly-e ebben a korban a 4,2 kg? Miért van az hogy jóval kevesebb a táplálék igénye mint a házi macskánknak? Szerintem nem eszik eleget. Ez nem lehet betegség jele? Mindenkitől fél kiskora óta, ha látogatók jönnek a lakásban akár egy -két napra is elbújik. Nem szereti ha simogatják csak ritkán ha ő igényli, mindig félrehúzódik. Nem játszik, sohasem szalad pl egy lislabda után, csak nézi. Nem jön a cic szó hallatára, magánakvaló, érdektelen. Kb. 1 hónapja fogínygyulladást észlelünk nála. A leírtak alapján lehet valami baja van vagy csak az alap temészetét nem szoktuk meg? Válaszukat köszönöm!
Meg kell mondjam, hogy bármilyen szülőpár esetében sem „garantálhat” a tenyésztő kifejlettkori testsúlyt egyetlen macska esetében sem. Bármely felvetése helyes lehet. Szerintem a teendője a macska részletes kivizsgálása. Ezek után kiderülhet, hogy helyesen táplálja-e a macskát, van-e bárminemű szervi elváltozása, betegsége, vagy elég csak a „lelkével” foglalkozni.
jelige: Boldizsár
2008-06-10
13 éves angol szetter kutyánk farktöve alatt diónyi kinövést találtunk. Körülötte szörzetet sincs.
Valószínűleg egy daganatot észleltek a Boldizsáron. Állatorvosuk - felteszem - citológiai mintavételt, vérvizsgálatokat esetleg röntgen, hasi ultrahangot fog ajánlani a kutya állapotának felderítése érdekében, és szerencsés esetben egy viszonlyag egyszerű műtéttel megoldhatja az ügyet. Igen, akár egy 13 éves szetter is altatható, operálható. Honlapunk Publikációk rovatában még több hasznos információt olvashat.
jelige: torok gyúlladás
2008-06-10
Jó napot.A kutyusomnak Bichon Hawanese,torok gyúlladása van.Az állat orvosunk szív zörejeket észlelt és szív ultrahangot javasolt és antibiotikumt adott neki..Azt szeretném kérdezni,hogy addig is mivel tudok neki segíteni? És hogy a szívultrahang körülbelül mennyibe kerül,mert ilyen helyen még nem jártunk Snukyval?A Lehel úti állatkorházba megyünk.Segítségét előre is nagyon szépen köszönjük.
Semmi egyebet ne adjon a kutyájának, mint amit kezelőorvosa ajánlott. Az időpont kérésekor kérdezze meg Vrabély dr-t, hogy mennyibe fog kerülni a vizsgálat. El fogja árulni Önnek.
jelige: hiszti
2008-06-10
Jó napot kívánok! CSak hallomás után kérdezem Önt: a csirkehús okozhat-e allergiát kutyusnál? Sokszor vakarózik 8 hónapos kutyusom, és nem tudom, igaz lehet-e ez az állítás, vagy csak vaklárma? MInden nap átvizsgáljuk, e szerint nem bolhás, a bőrén sem találtunk elváltozást. Kevés száraz eledelt kap, leginkább a házi kosztot eszi, amit ezért sokkal kevesebb sóval készítek el. Azonban úgy gondolom, mert hogy KUTYA, húsevő, így kell hogy egyen neki való kaját is. Természetesen nem csak csirkét adunk neki, kap más, főtt, vagy átforralt húst is. Várom válaszát. Köszönettel: Hiszti-gazdi
Táplálék allergiák is okozhatnak szőr-, bőrtüneteket kutyákon, köztük a csirkehús fehérje is kiválthatja a tüneteket. Nem csak a táplálékban előfordiló fehérjék allergizálhatnak egy kutyát (macskát, embert). Sőt a bolhán, kullancson kívül léteznek olyan rejtett életet élő (bőrben) paraziták, amiket a leggondosabb átvizsgálással sem fog észrevenni. Aztán az allergiás és parazitás okú bőrbetegségek mellett számos egyéb betegség (bakteriális, gombás gyulladások, helyi sérülések, belgyógyászati, endokrinológiai betegségek ...) járhatnak viszketegséggel. Ezért aztán egy ilyen egyszerű tünet kivizsgálása is sokszor igen sok vizgsálatot igényelhet. Hallani sok mindent hallhat kutyák vakaródzásával kapcsolatosan , az internetről is temérdek információt nyerhet - de az igazi az lenne, ha megkérdezné állatorvosa véleményét a dologról.
jelige: Fanny
2008-06-10
Tisztelt Dr nŐ /Úr. A napokpan elpusztult 14 éves rotweiler kan kutyám, és van egy 5 éves lány(ivartalanitott) rotweiler kutyus. Jó barátságban éltek kedvelték egymást. Kérdésem az milyen reakció várható a meglévő kutyátol, társa elvesztése után van -e bármilyen tennivaló ilyenkor. Tisztelettel :
A 14 éves kan rotti igazi ritkaságnak számít. Ezt a kort csak néhány egyed éri meg. Az egyedül maradt ivartalanított szukával kapcsolatosan nincs más teendője, mint a szokásosnál is több séta, haverkodás, játék. A legtöbb esetben nincs komoly „lelki betegség” ilyen esetekben, sokszor mi emberek nagyítjuk fel, vetítünk emberi érzelmeket a kutyáinkra. Az benne lehet a dologban, hogy napokig, hetekig keresi társát a velünk maradt kutya - de az, hogy gyógyszeresen, terápiásan be kellene avatkozni az még ritkábban fordul elő , mint egy 14 éves kan rotti ... Sajnálom a történteket.
jelige: toklász
2008-06-10
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi tüneteket produkálja egy éves shar-pei kutyusunk, érdeklődni szeretnénk, hogy az Ön véleménye szerint forduljunk-e állatorvoshoz, vagy várjunk még néhány napot, hogy javul-e az állapota. Illetve csak arra gyanakodhatunk-e, hogy toklászt lélegzett be? A tegnapi napon sétálni voltunk a kutyussal egy toklászokban gazdag területen. Egyszer csak a kutya hirtelen erős tüsszögésbe kezdett (egész testében rászkódott), ami kb. 5 perc múlva elmúlt, de utána a nap folyamán még körülbelül 10 alkalommal rájött a tüsszögés, de ekkor már 5-6 tüsszögés után abbamaradt. Sajnos a mai napon is előfordult még a tüsszögés. Nagyon sok rosszat olvasam arról, hogy ha mi történhet ha belélegzi a kutya a toklászt, illetve a toklász eltávolításáról. További kérdésem lenne, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy még mindig az orrjáratban van-e a toklász, illetve ténylegesen csak műtéti úton (altatással) lehetséges az eltávolítása? Válaszát előre is köszönöm!
A leírása alapján valóban talán a legvalószínűbb az orrüregi idegentest (toklász, ...) és esetleg az allergiás tünetek jelentkezése a kutyáján. Amennyiben otthon is folytatódtak a tünetek a kutya a fejét rázza, esetleg mellső végtagjaival szabadulni igyekvő mozdulatokat tesz - akkor szinte biztosra vehető, hogy idegentest van az orrüregében. Az orrüregi toklász sorsa lehet az, hogy a garatba jutva a kutya lenyeli, és a későbbiekben nem okoz gondot, de sajnos sokszor az orrjáratokban elakadva komoly gyulladást okoz. A diagnózis ondoszkópos vizgsálat adja a leghasználhatóbb eredményt, az eltávolítás pedig szinte mindig altatásban végezhető el. Sajnos van, hogy komoly műtétet (állcsont trepanációt) igényel a dolog. Amennyiben nem szűntek a tünetek, érdemes mielőbb felkeresni állatorvosát.
jelige: vito
2008-06-09
Elpusztult a kutyám és nem tudom,hogy ezt kell e valahol /pl állatorvos/ jelezni. Kérem szives segítségét.Köszönettel
Lakhelyének az ebnyilvántartója felé kell jelenteni az eseményt. Állatorvosa és az önkormányzat jegyzője tudja, hogy ki az ebnyilvántartó. Sajnálom a történteket.
jelige: csini
2008-06-09
Üdvözlöm! Egy hónapja jelentkeztek csincsillám szőrhullásos tünetei. Állatorvosi tanácsra Canesten kenőccsel és atka elleni fehér tejszerű vízzel hígitott oldattal kenegettük a szőrét és bőrét. A kezelés nem használt sőt még csúnyább lett a bundája, már a szeménél is hullik a szőre és a súllyából is vesztett pedig a táplálkozása úgyan olyan mint eddig volt. Kedélyállapota sem változott, nem levert. Kérem szíves segítségét. Köszönettel:
Állatorvosa gyanúja szerint a tüneteket gombás és/vagy parazitás fertőzés okozhatta a csincsillán. Nem írta, ezért számomra nem világos, hogy a vizgsálat során történt-e bőrkaparék mintavétel és laboratóriumi eredmény is igazolja a gyanút, vagy a feltételezett diagnózis alapján kezelték a Csinit. Ha a helyi kezeléskor alkalmazott szereket lenyalhatta, ledörgölhette az állat, akkor pedig akár helyes diagnózis esetén is hiába várjuk az eredményt. Sajnos az említett parazitás és gombás fertőzések mellett akrá baktériumok, bagy allergia, vagy egészen eltérő belgyógyászati, endokrin betegségek is okozhatnak hasonló tüneteket. Ezért, és főleg azért, mert a leírt kezelés nem hozta meg a várt eredményt a csini részletes kivizsgálása lehet célravezető.
jelige: Csini a Mopsz
2008-06-09
Kedves doktor úr! Érdeklődni szeretnék az álterhességgel kapcsolatban. 17 hónapos Mopszunk van, egy hete fejeződött be a tüzelés. Mikor alakulhat ki álterhesség, csak tüzelés után, és mennyi idő elteltével a tüzeléstől, vagy bármikor, és mik a tünetei? Köszönöm válaszát. Jelige: Csini a Mopsz
Az álvemhesség kialakulásáról, tüneteiről, veszélyeiről részletesen olvashat honlapunk Publikációk rovatában. Azt kérem, hogy a nemrég megválaszolt „még nem olyan öreg” jeligés kérdést és választ is olvassa el. Ha elolvasta a vonatkozó információt, azt gondolom, hogy nem lehet más döntése, mint a Csini gyógyszeres kezelése az álvemhességet illetően, majd mielőbbi ivartalanítása. Sok kellemetlen és veszélyes következménytől kímélnék meg magukat és Csinit is.
jelige: Volta
2008-06-09
Üdvözlöm! 14 éves tacskó kutyánk 2 napja evés közben néha a szájához nyúl (mindig ugyanoda) és kaparja, mintha beszorult volna a fogai közé mondjuk egy csont. Amennyire lehetett, megnéztem, de nem láttam, hogy bármi lenne a fogai között. A szemfoga fogköves volt, arról tört le egy darab fogkő (és még egy csík maradt rajta). Nem szereti, ha a szájában turkálok, ezért próbálja elkapni a fejét, de ezen kívül nem mutat fájdalmat, ha az ínyét végignyomkodom. (Cataflam tablettát adtam neki.) Ön szerint kizárólag a fogkő leválása okozhatja a problémát? Ha esetleg a megfelelő fog eltávolítására kerülne sor, altatásban végzik a húzást? Ha igen, azt egy 14 éves kutyus kibírja? A környékünkön nem nagy választék van állatorvosból, ezért kérdezném, hogy bármelyik állatorvos vállal vajon fogászati kezelést? (Nem spórolásból, csak miheztartás végett kérdezném, hogy egy röntgen, tömés vagy húzás kb. mennyibe kerül?) Köszönöm válaszát!
A legtöbb részletes szájüregi-, fogászati vizsgálat során valóban legalább egy felületes bódítást alkalmaznia kell állatorvosának. A kor önmagában azonban egyetlen ember, vagy állat altatásának-, műtétjének sem lehet akadálya. Semmi baj azzal, hogy árak felől is érdeklődik, de az állatorvosi tevékenység is szabadáras, és meglehetős különbségek vannak, még ugyanazon tevékenységek árai között is. Hozzávetőleges árat azonban szívesen írok. A kutya általános kivizsgálása és vérvizgsálata az altathatóság megítélése érdekében 5-8 e Ft között lehet. Az eb altatása 4-10 eFt a fogászati beavatkozások 3-20 eFT közötti összegek lehetnek.
jelige: még nem olyan öreg ...
2008-06-09
11,5 éves nőstény vizslánk szinte minden évben álvemhes volt. Gyógyszerrel kezelve rendbejött, de egy és ugyanaz emlője gyakran begyulladt. Láz, levetrség, antibiotikum-kezelés, s meggyógyult. Másfél éve mindegyik emlőjében cseresznyemag nagyságú göböket fedeztünk fel /többet is/, a gyulladásos emlőjében nagyobbat. Orvosunk tavaly ivartalanította, s reményét fejezte ki, hogy a göbök növekedése meg fog állni. Télen lakásban tartva kutyánk mind gyakrabban bevizelt, egy nap már többször is. Ekkor Incurin tablettát kapott, amit kétnaponként fél tabletta beállítással, már csak elvétve történt meg a baleset. Náhény hete ismét begyulladt ugyanaz az emlője, antibiotikum, lázcsillapítás és rendbejött. Azóta lelassult, nem akar sétálni, órákig ugyanabban a pózban mozdulatlanul fekszik és állandóan morog. Bár a morgás a téli bent lakással kezdődött, mintha elégedettségét fejezte volna ki...Most viszont ha odamegyünk a kosarához, nem jelzi örömét a farkával, mint rég. Tavaly egy másik or vos, akinél körömvágás miatt voltunk, mielőbbi műtétet javasolt. Teljesen tanácstalanok vagyunk, talán ezt kellett volna orvosunktól kérni az ivartalanítással együtt, /Bár nagyon nehezen épült fel így is/ A csesznyemagok nem nőttek, inkább szaporodtak egy kevéssé, de a gyulladásosban viszont szilvanagyságúra nőtt. Étvágya változatlanul jó, jó kondiban van, s mióta kinn lakik nem adjuk a gyógyszert, s csodák csodája száraz a fekhelye. Ön mit javasol az emlőivel kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm
Valóban még nem olyan öreg, nem az a baj ... Az emlők citológiai vizsgálatával lehet kideríteni, hogy idült emlőgyulladása, vagy emlődagaata van-e az öreglánynak. A részletes vizsgálatok (mellkasi röntgenek, vérvizgsálatok ...) kapcsán az is kiderülhet, hogy megoldható-e az eset. Az eset tanulsága mindenképpen az, amit régóta tudunk. Kutyák esetében is a fiatalkori ivartalanítás adja az esélyt a hosszú, egészséges életre. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: tigris
2008-06-09
Van egy fiu házi cicám 1 éves , pár hete észrevettem hogy a szokásosnál jobban hullik a szőre. Ahol feküdni szok találtam kisebb csomó szőröket .De mást nem vettem rajta észre nem kedvetlen és étvágya is van .Van még 3 házi cica de neki semmi bajuk nincs. Házi koszot konzervet és tápot esznek , néha halat nyersen .Tudna segíteni hogy mi okozhatja a sok szőr hullást? Előre is köszönöm . Üdvözlettel
Tudnék sorolni sok tucat betegséget, ami egy oltatlan, nem ivartalanított macska esetében szőrhullást (is) okozhat, de nem ez a megoldás. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani az okot, majd tud javaslatot tenni a megoldásra is. A rendszeres védőoltásokkal, parazitamentesítésekkel, ivartalanítással és helyes táplálással egy kijáró macska is akár 20 évig élhet. Mindezek hiányában a cicák néhány év alatt elkopnak.
jelige: bovier
2008-06-09
Tolnán élünk, 13 éves bovier szukánknak kékes színű hályog lett a szemén egyik napról a másikra. Állatorvost hívtunk, aki felírt egy szemcseppet, de kevés esélyt lát arra, hogy a kutya nem vakul meg. Hallottam szemműtétről kutyáknak, amivel meg lehetne szüntetni a vakságot. Kérem segítsen abban, hogy hol van lehetőség szemműtétre kutyáknak?
Nem lehet addig megoldásról, szemműtétről beszélni, amíg nincs pontos diagnózis a kutya ügyében. A leírt elváltoztást, akár cukorbetegség és számos (!) szembetegség is okozhatja. A kutya részletes vizgsálatávaé lehetséges dignózishoz jutni, majd ezek után lehetséges az esélyeket, megoldásokat latolgatni. A részletes vizsgálatokat akár a Szekszárdi Állatgyógyászati Központban el tudják kezdeni - és nem biztos, hogy szemész specialitára lesz szükség a diagnózishoz.
jelige: betty
2008-06-09
11honapos shihtzu kutyamnak elegge hullik a szore .mitol lehet?ugy hallottam kalcium hiany is okozhatja.
Minden kutyának és macskának hullik, cserélődik a szőre - ez természetes folyamat. Ha úgy érzi, hogy a Betty esetében a normálishoz képest felerősödött szőrhullás tapasztalható, azt pedig szinte bármely (!) betegség és igen akár hiánybetegségek is kiválthatják. A hiánybetegségek özül a legkevésbé a kálcium hiánya okoz szőrhullást. Állatorvosa meg tudja állapítani, hogy valóban felerősödött, kóros szőrhullásról van-e szó.
jelige: kutyi
2008-06-09
Jó napot! 7 éves németjuhászunk van és 2-3 hete kaparja és rágja a ház falát, meszet eszik. Mit tegyünk és mit adjunk neki?
Adódik a válasz, hogy adjanak meszet neki (Ca/P tartalmú táplálékkiegészítőket) ..., de mégsem ez a megoldás. Értesítsék állatorvosukat az észlelésükről. Feltételezem, hogy a kutya megvizsgálása után lesz ötlete a kezelés ügyében is.
jelige: foxi
2008-06-09
3 hónapos kiskutyám szeme váladékozik és hunyorog. Mintha bántaná a fény. Két napja kamilla teával borogatjuk, de javulást nem vettünk észre. Másik probléma, hogy kicsi kora óta remeg. Mi lehet a probléma?
Több terier fajta esetében megszokott észlelés a gyakori izomremegés. A szemtünetek viszont egyáltalán nem. Álatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a szemtünetek hátterét, amdj ezután megoldást is javasol. Ez lehet olyan egyszerű, mint egy szemcsepp néhány napi alkalmazása, de az sem kizárt, hogy komoly gyógyszerezéssel, vagy műtéti úton kell rendezni a szembetegséget.
jelige: Kati66
2008-06-09
Nem fog rajta az étel vagyis sovány.
Tény, hogy alkati tényezők is okozhatják a sommás leírásában szereplő tényeket - de azonfelül, hogy esetleg nem jól táplálják, tartják a kutyát még számos betesgég is okozhat kielégítő étvágy mellett rossz kondíciót. Részletes állatorvosi vizgsálatokkal lehetne szűkíteni a kört, majd megállapítani, hogy kell-e és amennyiben kell, miként kell orvosolni a problémát.
jelige: !!!
2008-06-09
Most hoztam el a kiskutyát, 2 hónapos! Ahogy veszi a levegőt hörög és amit megeszik azt is kihánnya! Kicsit sovány mert az anya nem engedte szopni! Mi lehet a baja?
Szinte bármi lehet a baja egy 6 hetes oltatlan kölyöknek ... Sok tucat veleszületett és szerzett fertőző és nem-fertőző betegség tünete jelentkezhet hányással, légzőszervi tünetekkel. Mielőbbi részletes vizgsálatokkal lehet kideríteni a kutya baját, és remélhetőleg még meg is lehet gyógyítani. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: macska ügyek
2008-06-09
Kedves Doktor Úr! Mivel már többször kaptam Öntől e-mailen keresztül segítséget, most is Önhöz fordulnék: a problémát az okozza, hogy nekem több cicám van, a szomszédban pedig kiscsirkék vannak. Ez utóbbiakat a legkülönfélébb állatok: kutyák, macskák, nagyobb madarak, sőt róka is el szokta ragadni. Na és sajnos azt látom, hogy az én macskáim is... Csakhogy a csirkék tulajdonosa köztudottan megöli azt az állatot, amelyet „rajta kap”. A saját kutyáját sem kímélte. Így minden túlzás nélkül azt mondhatom, életveszélyben vannak a macskák. Azt szeretném kérdezni Öntől, tudna-e javasolni valamit e problémára? Például: hogyan lehetne távol tartani a macskákat a csirkéktől? Kijáró macskákról van szó, s többen vannak, nem is szokták meg a bezártságot, agresszíven reagálnak arra (bár most pillanatnyilag kénytelen vagyok bezárni őket, de ez csak rövid távon megoldható). Nagyon megköszönném, ha ezzel kapcsolatban tudna valamilyen megoldást ajánlani! A másik, az előbbihez képest jóval kisebb volumenű kérdés: másfél hónapos kiscicák mamája ismét tüzel, de semmiképpen nem szeretném, ha ilyen gyorsan újra vemhes lenne. Nem tudom, hogy a tüzelés után fogja újra szoptatni a kicsiket (ez utóbbiak természetesen esznek már, de szoptak is tegnapig), illetve hogy amennyiben most hormonkezeléssel kitolnánk a tüzelését, ez befolyásolná-e a kiscicáihoz való viszonyát? Nagyon köszönöm előre is válaszát.
A szomszéddal kapcsolatosan az vezethetne eredményre, ha megértetné vele, hogy amit csinál, az büntetendő cselekmény. A vadállatok, kóbor állatok, szomszédok állatainak irtása sem az ő feladata, ezeket is dokumentáltan (szemtanúk, fémykép, hangfelvétel ...) jelenteni kellene a helyi jegyzőnél. A macskái esetében természetesen fel kell ajánlania, hogy minden egyes csirkéért kártalanítja, de amennyiben kárt tesz a macskáiban, akkor a bíróság előtt kell felelnie. A kijáró macskákat a vadászatról lebeszélni szinte lehetetlen feladat. A másik problémáját sem bagatellizálnám el ... A másfél hónapos kölykök már elválaszthatók, így a legegyszerűbb és végleges megoldást nyújtó beavatkozás természetesen az anyamacska ivartalanítása. Ha a kölykök fejletlenek, akkor ezt akár 2-3 hét múlva is meg lehet tenni. Létezik hormontartalmú gyógyszer is a tüzelés eltolására, de azt sem tartom kizártnak, hogy mire olvassa azt a választ a nőstény már párzott és vemhesült.
jelige: boby
2008-06-09
Szeretnék tanácsot kérni!Van egy 8 éves japáncsin kan kutyusom fogai elég rossz állapotban vannak kérdésem mit lehet tenni?
A teendő nagyon hasonló ahhoz, mintha egy középkorú ember esetében lennének fogproblémák. Boby esetében állatorvosa tudja vizsgálatok (lehet, hogy altatás, esetleg röntgen is szükséges) után eldönteni, hogy „csak” fogkőeltávolítás, esetleg néhány fog eltávolítása, tömése ... is szükséges. A beavatkozás után sokszor szükséges gyógyszeres utókezelés esetleg táplálékváltás.
jelige: Manóca
2008-06-09
Mit jelent az ha a macskám Öklendezik és fura hangokat ad ki és ez után véreset hány?
Nem többet, mint amit Ön is megállapított: a macska hány. Egy kijáró, oltatlan, talán nem is parazitamentesített macska véres hányogatásait sok tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem -fertőző kór okozhatja. Olyan banális okoktól, mint a férgesség, akár életveszélyes vírusos fertőzése is lehet a Manócának. Részletes állatorvosi vizgsálatokkal lehetséges megállapítani a cica baját. A kezelésről ezek után lehet szótejteni. Egy kijáró cicának akkor van esélye elérni akár a 20 éves kort is, ha ivartalanítjuk, rendszeresen oltjuk, paraitamentesítjük és megfelelően tápláljuk. Mindezekről honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában olvashat még.
jelige: Lizi
2008-06-09
Tisztelt Doktort Úr! Beagle szuka kiskutyám Lizi( 2,5 éves), az éjszaka elkezdett sírni, nyugtalankodni. Nem maradt meg a helyén, a farkát letapasztotta, nem engedett a hátsójához nyúlni, nagyon sírt, ugatott a fájdalomtól. Nem nyugodott el,ezért elvittem az éjszakai ügyeletre. Ott kapott 2 szurit(fájdalom és gyulladás csökkentőt), amiől megnyugodott. Ma reggel enni nem akart( nagyon jó étvágyú), farkát nem emeli, pedig mindig zászlóként hordozza. Elvittem az orvosunkhoz, aki adott neki további 2 szurit(fájdalom és gyulladáscsökkentőt megint) és otthonra gyógyszert.Láza nincs. Pár nappal ezelőtt voltunk dokinál egy esés miatt, ami után húzta a lábát, de nem fájlalta különösebben. Akkor a biztonság kedvéért elvittem( ez csütörtökön volt), kapott rá szurit, és a bűzmirigyét is kinyomták. Jól is volt utána, egész tegnap éjszakáig. Ön szerint mi lehet ez? Olyan van, hogy faroktő gyulladás? Ha igen ilyen tüneteket okoz? Súlyos lehet? Most pihen, a farkát továbbra sem emeli fel. Válsszát előre is kösznöm!
Gyulladás a test bármely részén kialakulhat, akár a faroktő tájékán is. Mindenesetre eddig a kutya tüneti kezelése történt meg, ami ügyeleti ellátás esetében természetes. Mivel nem szűntek meg a tünetek érdemes lenne a kutya részletes kivizsgálását (fizikális vizgsálatok, vérvizsgálatok, esetleg citológia, képalkotók ...) kérni. Az eredményekből kiderülhetne, hogy mi okozza a Lizi fájdalmait és a megoldásról, esélyekről is többet tudhatnánk meg.
jelige: Rábagyarmat
2008-06-09
még nincs 1 éves a mops kutyánk de nagyon hullik a szőre és nem bírunk utána sokat takarítani! a mops kutyáknál ez átlagos hogy nagyon hullik a szőrük???
Minden kutyának és macskának fajtára való tekintet nélkül hullik a szőre. Ez elöregedett szőrszálak cserélődnek ilymódon. Az, hogy takarítani kell utánuk, teljesen normális dolog. Ha valóban az az észlelése, hogy egy ideje a szokásosnál is több szőrt hullat a kutya, azt lehet tünetként értékelni. A baj csak az, hogy gyakorlatilag bármely betegség esetén jelentkezhet a fokozott szőrhulás. Ez azt is jelenti, hogy állatorvosa csakis részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd megállapítani a betegséget.
jelige: Sepsiszentgyorgy
2008-06-09
Kali cicamnal epilepsziat allapitott meg az orvos a mult heten.A betegseg gyuladasos eredetu,gyogyszeres kezelest irt fel.Van~e remeny a gyogyulasra,milyenek az eselyek?
Sejtelmem sincs az esélyekről, de persze, hogy van remény a gyógyulásra. A megkezdett terápiára adott „válasz”, azaz a cica klinikai állapotának alakulása, és a kóros vizsgálati eredményeinek változása fogja megadni a választ már néhány napon belül. 1);
jelige: Törzskönyveztethető?3
2008-06-07
Üdvözlöm Dr Úr! Köszönöm szépen a válaszát!Igen próbáltam,hogy külön részletben fizetem ki a kiskutyát,de ő ebbe viszont azért nem szerett volna belemenni mert mondta,vannak kik utólag közlik ,mégsem kell a törzskönyv és igy ő marad hoppon.Nos a kérdés megoldódott teljesen véletlenül,mégpedig kiderült hogy egy ezüstkoszorús mestertenyésztő a hölgy innentől kezdve pedig a neve má elárul annyit,hogy nem igazán érné meg neki ilyesmivel ”játszani”!Amellett ön is megnyugtatott,hogy azért létezik ilyen eset amikor chip már van de törzskönyv még nincs.Semmi másért nem volt fontos számomra egyébként ez minthogy szeretnék én is-e fajta tenyésztésével foglakozni és ha már elkezdem jól szeretném csinálni és akkor viszont kell a törzskönyv.Mivel van már 3-hobby kutyám abszolut nem érdkelt náluk ez a kérdés igy szeretem őket törzskönyv nélkül ahogyan vannak de itt most fontos számomra! Válaszát mégegyszer nagyon köszönöm:
Örülök, ha megnyugtató módon sikerült a kutyavásárt megoldania. A kutya tenyésztéséhez jó felkészülést, tanulást, munkát és mindezek alapján sok-sok sikert kívánok.

<< <  310 / 481 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?