Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Válasz a Dokor Úrnak
2008-08-13
Tisztelt Doktor Úr! A kiskutyám sajnos ma reggel elpusztult, túl későn kapott megfelelő ellátást. :( Az az állatkórházban azt mondták napokat nyerhettünk volna ha oda kerül már az első tünetek megjelenésekor. Visszatérve az orvosra mi nem bántani akarjuk, nem ócsárolni csak elmondani hogy nem megfelő amit tesz. A kutya már akkor beteg volt mikor kihivtam hozzánk, nem viccből hivtam ki, a kicsinek magas láza volt, véres hasmenése és folyton hányt. Ő azt mondta ez mind a férgektől van... Fel sem merült benne, hogy más baj is lehet. Minden esetre adott neki egy kis summetrolim-t és azt mondta 2 napig ne is hivjam mert a kutya keddig el van látva. Egyszerűen el nem lehet mondani, hogy milyen ideges vagyok. Nem tudom kiirni magamból a bánatot, hiába verem a billentyűzetet. :S Eddig akárhány orvost kérdeztem mindenki azt mondta ezeket a tüneteket képtelenség összetéveszteni egy kis férgességgel... Kiderült az orvos már 15 éve nyugdijas, több esetben került ki a keze közül halokló kutya. Az állatkórházban mesélte egy orvos, hogy egy gazdi szó szerint rárúgta az ajtót az öregre mert úgy elkezelte állatát hogy az belehalt. Nem hiszem el hogy nincs semmilyen előirás arra hogy hány éves kor felett nem lehet már gyógyitani. Az iskolákban 70 év feletti tanár már nem tanithat. Úgy gondolom ez komolyabb dolog, itt mért nem hoznak létre hasonló korlátozásokat? Nem az orvost hibázatatom a kiskutyám halála miatt, ÉN vagyok a hibás amiért nem láttam tovább az orromnál, nem tájékozódtam más orvosok/kórházak iránt a városban. Nem szeretnék többet elmondani az orvosról, mert hosszú lenne a lista. 1 dolgot még megemlitenék. Mikor elvittük hozzá én és a barátnőm a menhelyről hozott kutyáinkat először az enyémnek adott egy szurit aztán a barátnőmének ugyan azzal a tűvel semmi fertőtlenités vagy áttörlés egyéb nélkül. Véleményem szerint egy orvosnak nem igy kellene viselkedni, ez olyan mintha bemennék a kórházba és mondjuk vért vennének tőlem azzal a tűvel amivel már 1 embert (vagy kitudja mennyit) megszúrtak. A családban mindenki nagyon bánatos a kiskutya halála miatt, már teljsen kisirtuk a szemünket és nagyon aggódunk a másik kutya miatt is. Nagyon remélem neki semmi baja nem lesz. De az az egy biztos ennek az ”állatorvosnak” a kezébe többet nem kerül az én kutyám és ha rajtam múlik a másé se. Köszönöm, hogy meghallgatott és tanácsot adott. Nita
:-((( Megértem a feldúltságát. Ha úgy gondolja, hogy az állatorvos szakmai hibát vétett, akkor a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Bizottságához fordulhat panaszával. Ehhez szüksége lesz az összes dokumentációra a kiskutyával kapcsolatban. Az első állatorvos által adott oltások, majd a későbbi kezelések dokumentációjára, az állatkórházi kórlapokra, esetleges laboreredményekre, és végül a kórbonctani vizsgálat eredményére is. A tű-dolog elég hátborzongató az egyszerhasználatos tűk korában. Még az sem elfogadott, ha valaki megpróbálja ezeket fertőtleníteni. Ezeket egyszeri (!) használat után veszélyes hulladékként kezelve meg kell semmisíteni. Nem tudok olyasmit írni, ami vigasztalhatná a jelen helyzetben, csak annyit, hogy én is nagyon sajnálom a történteket.
jelige: Csabika
2008-08-13
Üdvözletem! A szomszédomnak kérnék tanácsot, tele van a kutyája bolhával, már állatorvost is hivott hozzá, többezer ft-ot költött már szerekre de a bolha egyre több. mit lehet tenni illyenkor?Válaszukat várva maradok köszönettel:Mikóné.
A környezetben is (pl. porszívózással, bolhairtó szerekkel) ritkítani kell a bolhapopulációt, és az állaton is érdemes hatékony antiparazitikumot alkalmazni. Ilyenek pl. a Bolfo és a Kiltix nyakörv, az Advantix spot on.
jelige: Lujzi
2008-08-13
Tisztelt Doktor Úr! A napokban elvetélt és megszülte 2 kifejletlen kölykét az 1 éves kiscicánk. Megfigyeltük, hogy az előző héten már kedvetlen volt, evett, de nem sokat, inkább ivott és mindig feküdt, pihent. Azt gondoltuk, hogy ez a lustaság a közelgő szülés miatt van. Most pár nappal a kölykezés után is levert, nincs étvágya. A kérdésem az lenne, mi okozhatta az elvetélést, és mit tanácsol azzal kapcsolatban, hogy macskánk újból játékos, vidám legyen? Válaszát előre is köszönöm!
Vetélést macskában is nagyon sokféle kórok okozhat. Éppúgy lehet a háttérben fertőző betegség, mint hormonális probléma, esetleg szervi baj. A cica akkor lesz újra vidám, ha állatorvosukkal összefogva vérvizsgálatok és képalkotó vizsgálatok (pl. ultrahang vizsgálat) segítségével kiderítik, mi baja van, és azt orvosolják.
jelige: Kócos
2008-08-13
Kedves Doktor Úr! Van egy 1 éves beagle lány kutyám. Múlt héten pénteken este fájdalmasan nyűszített, kicsit nehezebben mozgott. Szombatra panaszai súlyosbodtak, szinte nem lehetett hozzáérni. Az orra nedves volt, étvágya kicsit csökkent.Elvittük az állatorvoshoz, aki megröngenezte, nem nyelt-e le valamit. Ez negatív volt. Adott neki fájdalomcsillapítót, cerucalt és buscopant, erre a a panaszok csökkentek. Vasárnap délutánra megint nagyon kínlódott, újból állatorvos, újból injekciók. Hétfőn reggel vérvétel történt, a vérképe gyulladásra utal, az ionok közül az amilase, AST, CK emelkedett., ami szintén gyulladásra utal. Kapott a kutyus Augmentint, amit 2 napja szed. Konkrétan nem tudta megmondani az orvos, hogy mi lehet a baja. Gyomorgyulladásra tippelt. A panaszok azonban még enyhén fennállnak és a mozgása, hangulata nem a régi. A lépcsőn fel-le menetkor, illetve fekvésből felkeléskor még mindíg hangosan felnyűszít. Tanácstalan vagyok, aggódom a kis barátunk miatt! Ön szerint mi lehet a probléma? Mennyi idő alatt szűnhetnek meg a panaszok? Előfordulhat, hogy beagle pain-ja van? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel : egy aggódó beagle gazdi
Nem tudom megmondani a leírás alapján, hogy mi baja a kutyusnak, ezért azt sem tudom, hogy abból mikor fog meggyógyulni. Akár beagle pain-je is lehet...
jelige: egy aggódó gazdi
2008-08-13
Szeretném a segitségüket kérni abban a kutyánk nyakán 1 tályog volt jo nagy kapott rá antibiotikumot is,elkaparta és kifakadt neki.továbbra is kapja a gyogyszert de azt vettük észre hogy megint jön neki vissza,pedig kapja a kezelést tovább.Ennek mi lehet az oka?Segitségüket elöre is köszönöm.
Lehet, hogy az előidéző ok még mindig fennáll. Pl. befúródott toklász, lenyelt tű, légpuskagolyó, bárakármi még mindig bent lehet a tályog mélyén. Ezt kellene megtaláni, és eltávolítani. Ebben állatorvosuk fog tudni segíteni. Mielőbbi jobbulást kívánok.
jelige: Cica
2008-08-13
Szeretnék érdeklődni hogy 3 éves kandúr cicám eltünt pár napra és most hogy visszajött nem eszik,nagyon le van fogyva,állandóan alszik és nagyon lassan mozog,bágyatag.Azt szeretném kérdezni hogy lehetnek ezek a tünetek mert párzási időszak után van?Előre is köszönöm válaszát.
A kijáró, nem ivartalanított kandúrok a nőstényekért való vetélkedés, verekedés során nagyon lezsarolódnk, és számtalan fertőző betegséget is elkaphatnak. A harci sérülésekből pedig nemegyszer ronda tályog keletkezik. A válasz tehát: igen, összefüggésben lehetnek a tünetek a tüzelő nőstények után való járkálással, de nem biztos, hogy állatorvosi segítség nélkül „kiheveri”.
jelige: Csuberda 2
2008-08-13
T. Doktor úr! Nagyon köszönöm,gyors és segítőkész válaszukat az előző kérdéseimre. Az oltásokat nem a tenyésztő adta be. Az oltási könyvében pecsétes orvosi igazolás van róla.Így is még három oltás kell neki? NAGYON JÓ az oldaluk és megfogadom tanácsukat,mert nem szeretném elveszíteni a kis dobimat. Egy kérdésem még lenne utólag,hogy ha a kiskutya esetleg (tudtunk nélkül véletlenül amikor a dolgára kivisszük este és nem látjuk a sötétben)megenne egy két meztelen csigát az udvaron,mert nagyon sok van belőlle (és ő ugra-bugrálva mindent megkostól,sajnos) mostanság esténként. Mérgezőek vagy nem az ő számára ? Vagy milyen probléma adódhatna belölle. Tisztelettel:Sz József ”csuberda”
Remélem, nem bánja, hogy kiollóztam kérdéséből azokat a részeket, amelyek egyszer már megjelentek a honlapon. :-)) Igen, akkor még legalább 3 oltás kell a kiskutyának a közeljövőben. Persze lakóhelyének fertőző betegségekkel való terheltségét az ott dolgozó kollégám nálam jobban ismeri, ezért ő javasolhat még plusz oltásokat is. A meztelencsigák a legjobb tudomásom szerint nem mérgezőek, kivéve, ha csigairtó szerrel mérgezettek, ami viszont mérgező a melegvérűekre is. Ja, és nem is túl gusztusosak ezek a csigák. :-(( Azért jobb, ha semmit sem eszik a kutya össze-vissza a földről, mert abból előbb-utóbb baj lesz. Ha máshogy nem, hát „jóakaróknak” köszönhetően.
jelige: Bubu
2008-08-13
Kedves Doktor Úr! Van egy idős pitbull szukám, 12 éves elmúlt. Egy ideje erősen liheg egész nap, csak fekvő helyzetben nem, és sokat is iszik. Köhögni nem szokott. Ez mitől lehet? Az orvosunk azt mondja, hogy ez az öregségtől van, mellkasát meghallgatta, sem a tüdejénél, sem a szívénél nem talált semmi különöset a korához képest nézve. A másik problémám súlyosabb: már kb. egy éve a hátsó lábai elkezdtek rendetlenkedni, furcsán, billegősen jár, mintha balettozna, úgy mozognak a hátsó lábai. Ha nem szőnyegen jár, hanem padlón, akkor gyakran szétcsúsznak a hátsó lábai, akár spárgába is, és van, hogy 1-2 lépcsőfokot sem tud megtenni (a lakásban már nem engedjük lépcsőzni, de a kertbe csak úgy tud kijutni, ha 3 lépcsőfokot megmászik igaz, nem túl magasak, de az is nehezen megy). Orvosunk megnézte a reflexeit a hátsó lábain és a mozgását is, szerinte nem a porcokkal van a gond, hanem az idegekkel van gond, mert a lába alsó részein már nincs is reflexe. Szeretnék rajta segíteni nagyon, mert ezek ellenére jókedvű, nem hagyja el magát. Már régóta Movalis-t szed, kb. 1/3-ot reggelente, ha ez esetleg kimarad, akkor alig tud felálni, a Movalis segítségével azonban egész jól jár, sétálni is szívesen megy, nem fekszik egész nap a helyén, hanem állandóan járkál, csak nagyon szétcsúsznak a hátsó lábai, gyakran félek attól, hogy egyszer majd eltörik valamelyik lába, mert néha annyira furcsa pózokba csúszik szét. A legutóbbi vizsgálaton javasolta az orvosunk, hogy csináljunk egy 9 napos Medrol kúrát, a Movalis-t hagyjuk el. Hát, borzalmas volt az eredmény. Ekkor nem csak szétcsúsztak, hanem össze is rogytak a hátsó lábai. Úgyhogy amikor a 3-2-1-es kúrának vége lett, folytattuk tovább a Movalist, mellette Milgamma N-t szed és Béres cseppet is adunk neki. Ön tudna esetleg valamit javasolni, hogy milyen gyógyszert lehetne még kipróbálni, ami segítene neki, ha nem is a gyógyulásban, hiszen már nagyon idős, de véleményem szerint és az általános kondíciója szerint legalább 1-2 éve még biztosan vissza van, és erre az időre szeretném még megkönnyíteni az életét. Előre is köszönöm kedves segítségét!
Ha néhány kérdést és választ elolvasott honlapunkon, akkor bizonyára tapasztalta, hogy soha senkinek nem javaslok gyógyszert, amit „még ki lehetne próbálni”. Mert az állatorvoslás nem így működik. Illetve nem helyes, ha így működik. Ha további eredményeket szeretne, akkor azt gondolom, leghelyesebb, ha felkeresi kedvencével a lakhelyéhez legközelebbi, neurológiában jártas állatorvost. Kérje meg kezelő állatorvosát, hogy utalja be egy ilyen helyre. Remélem, hogy Bubunak így még sok, vidám hónapja, éve lesz.
jelige: cicaláb
2008-08-13
tisztelt doktor úr! múlt télen találtunk egy cicát,akinek a bal melső lába ,mancs résztől hiányzik.Elvittem orvoshoz,ott azt mondták,lapockától amputálni kell,de én úgy látom ez a megmaradt csonk,segíti a mozgásban.a csonkolt rész végén az viszont éles csontszilánk fájdalmat okoz neki.Szeretném,ha megmaradna a maradék lábacska,és csak a legszükségesebb rész lenne amputálva,van erre lehetőség? Köszönettel P. Barka
Nem jár előnnyel a cica számára, ha a járásra nem használható lábából nagyobb csonk marad. Hátránnyal viszont jár, nevezetesen a hosszúra hagyott csonk sérülékenyebb, mert néha óhatatlanul is beakad valamibe, vagy a cica felsérti valamivel, ahogy szegény csak kalimpál vele. Nagyon szépen fog tudni járni csonk nélkül is. A maradék lábaira viszont fokozottan vigyázni kell.
jelige: kicicica
2008-08-13
Kiscicám szombaton volt egy hónapos! Lázas lett a mai nap, mi a teendő? Nem nagyon eszik még, tegnap evett egy kicsit a húsos macskakajából, tejet is csak kicsit iszik. Mi lehet a baj? Adhatok neki valami emberi eredű fájdalomcsillapítót? Nem egészre gondoltam, csak valami kis mennyiségre macskakajába keverve?! Előre is köszönöm válaszát! P. Szilvia
Még mikro-adag emberi fájdalomcsillapító sem adható 1 hónapos kiscicának. Lehet, hogy a kiscicának vírusos betegsége van, mielőbb látnia kellene állatorvosnak.
jelige: bordóis
2008-08-13
Van egy 3 éves bordeaux-i dog szukám az egyik szemfoga beszürkült nem mozog de a végén lukas barna a hegye a fogának nem fájlalja.
Mielőbbi fogászati kezeléssel (töméssel) még valószínűleg megmenthető a fog. Ehhez mindenképpen fogász specialista állatorvost kell találnia, mert ez nem minden rendelőben elérhető. Budapesten dr. Kovács Katalint ajánlom. Elérhetőségeit megtalálja a www.vetfog.hu oldalon.
jelige: Cila
2008-08-13
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy macskának adható- e emberi fájdalomcsillapító? köszönettel: M. Péterné
Az aszpirin az acetaminofen és az ibuprofen akár halálos mérgezést is okozhat macskákban. Az egyébként nem mérgező szereket is nehéz adagolni, mivel azok az átlag 70 kg-os emberre vannak kitalálva, egy átlagos súlyú felnőtt macska pedig 4 kg-ot nyom. Macskának inkább macskának való fájdalomcsillapítót adjunk, azt is csak a szükséges ideig, a megfelelő adagban.
jelige: Rony
2008-08-12
Tisztelt dokor!Egy 8 hónapos bernathegyi kutyusom van,hányással hasmenéssel kezdődött a baj,most már sajnos be is sárgult!Orvos már látta,adott neki injekciót.Én mit tegyek,hogyan tudok neki segíteni?Nem eszik nem iszik semmit se.
Azt gondolom, hogy egy sárgaságban szenvedő, étvágytalan, vizet sem fogyasztó beteg kutya mindenképpen intenzív ellátásra, infúziós kezelésre szorul. Kérje meg állatorvosát, hogy utalja be őt a legközelebbi állatkórházba! Otthon a gazdi sajnos nem fog tudni érdemben segíteni rajta.
jelige: Csuberda
2008-08-12
T.Doktor úr Egy hete került hozzánk egy dobermann kislány született május 29.-én, 8 hetesen. Az oltásai:07.15.-én kapta a”Vanguard plus cpv” oltást, és Aniprantelt. Következőleg 07.23.-án kapta a következő ”vaungard plus cpv-t ” (ezt mind a tenyésztőnél még). Hazahozatal után rögtön,már olyan malterszerű híg volt a széklete. Gondoltuk a helyváltoztatás miatt van. Azt tápot nem tudtuk itt beszerezni amit a tenyésztő adott neki, de a legjobb minőségű gyerektápot adtuk neki. A helyzet nem nagyon változot, inkább romlott. Addig fajult,(probáltuk váltogatni a tápokat,hogy melyik lene esetleg jobb)hogy teljes híg széklet lett belőlle,és egy napra nem is fogadott el semmit,kedvetlen volt és aluszékony ( ez úgy a 4 napon volt)Ezek után (tanácsra)főt rizst és beleaprított csirkemellet (fele-fele arányban) kapot amit nagyon jó izűen fogyaszt, már második napja. Megjött az étvágya és a virgoncsága. A széklete majdnem normalizálodott,csak egy kivétellel. A széklet eleje normális de a végén kocs onyás átlátszó anyag ürül (de csak a széklet végén),és egy kissé lágyabb. A kutyus nem levert, életvidám és éhes is.Vér nem volt semikor a székletben,nem hányt,és nincsenek semmi különös más rendelleneségek a kutyuson. Egyedűl az a kocsonyás anyag aggaszt,hogy mi lehet a probléma nálla. Erre kérném tisztelettel a tanácsukat,hogy komoly gond vagy nem ez a széklet.Kezelendő orvosilag,vagy rendeződni fog magától a rizses csirkehúsos táplálás folytatásával? Még megemlíteném,hogy az első rizses etetéskor kapott egy fél tabletta féreghajtót. Még egy kérdésem volna,hogy ezek az oltások után még milyent kell neki kapni,ami után az utcára is kimehet.Oltás után hanyadik napra? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel :csuberda
Megnyugtatóbb volna, ha láthatná állatorvos a hasmenéses kiskutyát. Ő biztosan meg fogja tudni mondani, hogy komoly-e a baj. Még legalább 3 oltást kellene kapnia, 14 napos időközökkel, és az utolsó után 1 héttel mehet közösségbe. A 3 oltás csak akkor igaz, ha a tenyésztőnél kapott oltásokat nem maga a tenyésztő, hanem állatorvos adta be. Ha a tenyésztő varázsolt vele, akkor jobb elölről kezdeni az oltási sort. Ez az oltási könyvön lévő pecsétlenyomatokból, vagy azok hiányából úgyis kiderül. További jobbulást kívánok a kis dobinak.
jelige: Kedvenc háziállat
2008-08-12
Tisztelt Doktor úr/hölgy! Azzal az elkeseredéssel fordulok önhöz , mert sajnos nem tudom mi lehet kis háziállatom baj . Bal szeme felett erőss duzzanat nő napról-napra. Bal szeme majdnemhogy teljesen összezáródik, felülről nézve olyan a fejecskéje mintha valaki átment volna rajta :( . Először csak kissé volt megdagadva a szeme és csak körbe , azt hittem egy ksi csípéssel állok szembe , de mára 6-7 nap elteltével ez egy nagy duzzanat lett , kérem ha tud valamilyen formában segítsen, írjon valamit. Köszönöm !
Tályogok és daganatok is növekedhetnek ilyen látványosan a cicák fején. Csak állatorvosi vizsgálat derítheti ki, hogy melyik eset áll fenn. Ha tályog, akkor előfordulhat, hogy hamarosan magától is kifakad, és akkor még elkeserítőbb látványt fog nyújtani a váladékkal szennyezett terület. Ne várják ezt meg, vigye mielőbb állatorvoshoz a fiatal kandúrt!
jelige: Parvo-s a kutyám és felőtlen az orvosa
2008-08-12
Kedves Doktor Úr! Írtam már önnek a kiskutyámról, azt válaszolta vissza, hogy ne fogadjak meg minden tanácsot mert nagy bajban leszek. Szerencsére a mi állatorvosunk tanácsát nem fogadtam meg. Azt mondta a kutyámnak semmi baja csak férges és ettől hány, ettől ürít vért stb. Ezt nem tudtam elhinni, mert volt már több kutyám és többször is voltak már férgesek, de soha nem vot ilyen tünetük. Keresgéltem az interneten és Hála Istennek megtaláltam egy közeli állatkórház telefonszámát, ahová rögtön be is vittem a picit. Megállapították, hogy parvovírusos bélgyulladásban szenved. Akkorra már teljesen ki volt merülve és kevés volt az esély hogy túl éli a betegséget, de ennek ellenére nem hagytam hogy elaltassák, elkezdék a kezelését. Azóta már 3 kezelésen van túl, minden nap vinnem kell őt az állatkórházba. Szerencsére itt nagyon segítő kész orvosok vannak, nem olyanok mint az előző aki meg sem tudta állapítani mi baja a kiskutyámnak. Miért volt ez? A kutya rögtön ilyen súlyos tüneteket produkált. Az állatkórházban azt mondták egyértelmű, hogy mi a baja, nem értik az előző orvos mért nem jött erre rá? Ön szerint miért? Ha előbb elkezdődik a kutyám kezelése akkor sokkal több esélye lett volna az életre. Már az utolsó pillanatban kapott megfelelő ellátást. Legszivesebben felhívnám az orvost aki nem tudott mit kezdeni a picivel és jól beolvasnék neki, de tudom, hogy ilyen nem szabad tennem. Magamat is hibásnak érzem, előbb kellett volna más orvoshoz furdulnom, de én bíztam ebben az orvosban, a másik (3 éves yorki) kutyámat is ő oltotta mindig. Most derült ki, hogy neki sem olyan oltásokat adott amiket kellett volna. A véletlenen múlt hogy eddig nem volt komoly baja. Hiszen nem adott se oltási könyvet se egyetlen oltást amit mát kölyök korában meg kellett volna hogy kapjon. E helyett feltehetően antibiotikumokkal nyomta tele a kutyámat. A pici kutya megfertőzte parvovírussal a másikat is, pedig dierkt rá kérdeztem az orvosnál, hogy biztos hazavihetem-e a kicsit, biztos nem kaphat-e a másik kutya tőle el valamit. Egyértelműen azt mondta, hogy nem, egyrészt mert a picinek semmi baja csupán az hogy férges a másikat pedig ő oltotta kiskora óta és minden védőoltást megkapott. Nem tudom elfogani, hogy egy orvos ilyen felelőtlen legyen!!! Neki köszönhetően már csak reménykedni tudok, hogy mindkét kutyám felépül. Mit lehet ilyenkor tenni? És Ön mennyi esélyt lát a kutyáim felépülésére? A nagyobb kutyával nincsenek komolyabb gondok, az állatkórházban kapott szérumot, étvágya van, iszik is, kicsit bágyadt, de egyéb tünetek nem jelentkeztek. A pici kutya: 3 kezelésen esett át eddig, a 3.-at ma reggel kapta. Még mindig híg, véres a székele, szemei begyulladtak, teljesen le van vékonyodva, nem eszik, vizet és kammilla teát erőszakolok belé napi 6-7 alkalommal. (orvos javaslatára) A tünetek 5 napja jeletkeztek először és 3 napja kezelik. Olvastam több internetes szaklapon, hogy ha a kutya a parvovírusos bélgyulladás betegség 4-5. napját túléli nagyvalószinűsséggel nem pusztul el. Mi Önnek erről a véleménye? Ön szerint mennyi esélye van a picinek? És lehetséges-e hogy a nagyobb kutyám is rosszabb állapotba kerül így is hogy megkapta a szérumot? Tényleg nem életveszélyes a parvovírusos bélgyulladás 1,5 éves kor felett? Kérem amiben tud segítsen! Nagyon hálás leszek és a kutyusaim is. Előre is nagyon köszönöm Önnek Nita
Én azért írtam, hogy csak a kezelő állatorvosra hallgasson, mert az állat vizsgálata nélkül tanácsokat osztogatni, pláne azokat megfogadni nagy hazárdjáték volna. A kezelő állatorvos az a kolléga, akihez Ön elviszi a kutyát vizsgálatra, kezelésre. Ha Ön úgy látja jónak, természetesen másik állatorvost is kereshet. Akkor pedig az ő kezelési javaslatait kell követni. Mert ő van „képben” az aktuális helyzettel kapcsolatban. A tünetek alapján viszonylag későn lehet „egyértelműen” megállapítani a parvovírusos bélgyulladást. A hányás és a hasmenés felkelti a gyanút, különösen egy fiatal, menhelyről származó állat esetében, de bizonyosságot korai esetben csak a vírus bélsárból való kimutatása ad. Nagyon kellemetlennek, és főképpen kerülendőnek tartom a kollégák részéről az előző kezelő állatorvos becsmérlését, munkájának az állattulajdonos előtt történő kritizálását. Azt gondolom, a másik fél meghallgatása nélkül ez meglehetősen megalapozatlan dolog. Az új állatorvosa is, és én is csak az Ön elmondásából, leírásából értesültünk a történtekről. Így nem lehet véleményt alkotni. Szerintem jól tennék, ha Ön, vagy az új kezelő állatorvosuk felhívná az előző kollégát, és beszámolnának neki a fejleményekről. Nem beolvasásra gondolok, hanem egyszerűen azt hiszem, ez így volna korrekt. Azt én sem értem, miért nem adott oltási könyvet a kutyusoknak, anélkül elég nehéz észben tartani, mikor milyen oltásokat kaptak, mikor melyiket kell ismételni. Apropó, honnan tudja az új állatorvosuk, hogy „nem jó” oltásokat kaptak, ha nincs könyv? Nem tudom megmondani, hogy a kutyusok túlélik-e a fertőzést. Állatorvosai mindent megtesznek, hogy ez így legyen. Kölyökkutyákban valóban nagyobb a mortalitás, mint a már többször oltott felnőttekben, de azt nem lehet úgy egy bizonyos betegre kivetíteni, hogy ezek alapján a számok alapján megmondhassuk, vajon ő áldozatul esik-e. Mielőbbi gyógyulást kívánok mindkét kutyusnak.
jelige: Franki
2008-08-12
Kedves Doktor Úr! 2 hónapos korában elvittük kiscicánkat az állatorvoshoz azzal a panasszal hogy megy a hasa. Megállapította hogy bélfertőzése van és szurit adott neki. Nem múlt el neki így újabb injekció kúrát kapott.Kapott kefírt hogy emésztése helyreálljon de a hasmenés azóta sem múlt el.Most 3 hónapos.Mit tehetnénk hogy meggyógyuljon?
A cica ismételt vizsgálata szükséges. Érdemes kiegészíteni ezt egy teljeskörű bélsárvizsgálattal, aminek része egy bakteriológiai és egy parazitológiai vizsgálat is. Ha már tudják, mi a baj, biztosan sikerül meggyógyítani is a Frankit.
jelige: kutyaszőr
2008-08-12
Két belga juhász kutyánk van. Arra lettunk figyelmesek, hogy az egyik szinte teljesen lerágja a másik kutya szőrét. Mit lehetne tenni ez ellene? Normális ez, nem jelen ez problémát a rágó kutyának, illetve a másik nem ”fázhat meg” télen e miatt.
Mindkét kutyának adódhat ebből komoly problémája is, és egyáltalán nem normális a jelenség. Kezelési tanácsokat állatorvosuk fog tudni adni, ha mindkettőjüket megvizsgálhatja.
jelige: Mirr
2008-08-12
A kialakult, meglévő hugykő, homok orvoslására alkalmas lehet a vizelet savanyító tabletta, vagy hosszabb távon csak műtéti és egyéb orvosi beavatkozások segíthetnek?
Nem annyira a savanyító tablettától, mint inkább a húgykő kristályok típusának megfelelő diétás táp kizárólagos etetésétől várhatjuk a probléma műtét nélküli megoldását. A savanyító tablettával nagyon túl lehet lőni a célon, olyan értelemben, hogy annyira drasztikusan megváltozik a vizelet pH értéke, hogy abban a kezelés előttitől eltérő típusú kristályok fognak kiválni, de a tünetek ugyanazok lesznek. A macskák alsó húgyúti szindrómájának kezelése az akut életveszély elhárítása után a megfelelő diéta beállításából, és rendszeres ellenőrzésből áll. Bizonyos esetekben persze műtéti megoldásra is szükség van.
jelige: Erika
2008-08-12
Kedves Doktor úr/Doktor nő! Van egy 4éves West Highland White Terrier szuka kutyusom és az egyik füle bevan gyulladva.Vakarja, nagyon vörös és barna váladékos.Az lenne a kérdésem ,hogy mivel kezeljem,hogy elmúljon?Előre is nagyon köszönöm segítségét.
Ha állatorvosuk megvizsgálhatja a kutyust, akkor fog tudni kezelési javaslatot is tenni. Ugyanis teljesen eltérő a kezelési módja az idegentest (pl. toklász) okozta, gombás, gennyes, vagy allergiás hallójárat-gyulladásoknak. Mivel ez egy fájdalmas elváltozás, mielőbb fel kellene keresniük az állatorvost.
jelige: yorki
2008-08-11
Van egy édes yorkshire terrierünk 1 éves múlt májusban. Elég gyakran szokott fehér illetve néha zöldessárga habszerűséget hányni. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mitől lehet. Most tápot váltottunk eddig a Royal ette és azóta pedig a kaját is ki-kipakolja. Ez lehetséges a tápváltás miatt? Szokott házi kosztot is kapni, csirkemell, vagy tejjel öntöm le a tápot. Tudom, hogy ezeknek a fajta kutyusoknak ”kényes” mindenük de szeretném tudni mitől lehetnek ezek a problémák. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Ani
Nagyon hosszú azoknak a betegségeknek a listája, amelyek ilyen tüneteket okozhatnak. Sokszor nem is betegség, hanem egyszerű túletetés okozza a gondot. Lehet, hogy már az is megoldás lenne, ha naponta több részletre osztanák el az eledelét. Így elkerülhetnék azt, hogy egyszerre sokat eszik, ami megterheli a gyomrát és ezért kihányja, valamint azt is, hogy a napközben termelődő gyomorsav irritálja a gyomrot, és megintcsak hányást okoz. Persze, még egyszer hangsúlyozom, tényleg lehetnek betegségek is a háttérben. (Akár torokgyullagás is okozhat gyakori hányogatást.)Konzultáljanak erről kezelő állatorvosukkal.
jelige: aggódom
2008-08-11
3 hónapos golden retriever kutyusunk el kezdett hányni és ment a hasa. Állatorvoshoz csak holnap tudom elvinni, mert a településünkön már nincs ügyelet. Mit tegyek addig? Enni inni nem akar. Köszönöm válaszukat.
Ne is erőltesse az etetését, itatását, mert azzal csak újabb hányást idéz elő, ami ront a helyzeten. Ha van előtte friss vír, akkor biztosan fog inni, ha már nem kavarog annyira a gyomra. A kutyussal nem fog tudni házilag mást tenni, mint biztosítani a kényelmes pihenését reggelig, míg állatorvoshoz mennek. Remélem, nem romlik tovább az állapota, és holnap sikerül úrrá lenni a problémán.
jelige: 3 hetes talált kiscica
2008-08-11
Tisztelt doktorúr! Tegnap találtam egy kb 3 hetes csodaszép nöstény kiscicát, viszont nagyon gyenge, és tudom, hogy nagy szüksége lennne még az anyjára. Foggalmam sincs, hogy mit adjak neki enni, milyen tejet, hol hagyjam, hogy hagyjam. Lakásban lakom, de szinte hetente utazok vidékre, ahol lehet a szabadban, viszont kétségeim vannak azzal kapcsolatban is, hogy mennyire fogja megviselni ez a sok utazás, meg a változó körülmények. Kérem mielöbb válaszoljon, elöre is köszönöm.
Tehéntejet semmiképpen ne adjon neki. Jó, ha kaphat tálkából, vagy cumisüvegből macskáknak gyártott, állatpatikában kapható tejpótló tápszert. Őt már meg lehet kínálni junior macskaeledellel is. A száraz fajtát etetés előtt langyos csapvízben be kell áztatni, és csak akkor elé tenni, ha már megpuhult. A megmaradt ételt ki kell dobni, mert ebben a melegben hamar megromlik. Naponta 5-6x érdemes az etetéssel próbálkozni. A féregtelenítő kezelés ideje is itt van már. Állatorvosa fog tudni receptre felírni paszta formátumú, kiscicáknak való féregtelenítőt. Ha pozitív élményei lesznek a cicának az utazással kapcsolatban, akkor nem fog tiltakozni ellene.
jelige: Zirzen
2008-08-11
a macskám fél napja folyamatosan kaparja az almot, állandó ingere van, nehézkesen vizel és állandóan székel kis adagokban. mi lehet a baj?
Vizeletürítési nehézség, pl. húgykövesség miatt. Az ilyenek esetek mindig sürgősségi ellátást igényelnek, nem szabad vele 24 órát sem várni!
jelige: cskantor
2008-08-11
Tisztelt Doktor Úr! 9 éves német juhász kutyám egy hete esett túl emlődagat műtéten. Műtét után sajnos bevérzett, így egy elég nagy üreg található az eltávolított alvadt vér helyén. Mivel lehetne ezt házilag kezelni, hogy mielőbb begyógyuljon és ne menjen bele kosz? A kutyus kedélyállapota egyre jobb, vidám, újra játékos. Illetve szeretném megkérdezni, hogy varratszedés után, milyen módon akadályozható meg az esetleges kiújulása a dagatnak, ennyi idős kutyának mik az esélyei.(macsakakarom vagy más ‘gyógynövény’ adható a kutyának?) Köszönettel
Senki mástól ne fogadjon el posztoperatív kezelési tanácsokat, mint a műtétet végző állatorvostól! Magam minden műtét után részletes kezelési útmutatót adok a gazdiknak, és az esetleges sebkezelés menetét is megbeszéljük. Ezek a kezelések műtéttől, sebtől, komplikációtól függően változnak. Ebben a kérdésben tehát forduljon az operáló állatorvoshoz. A daganat keletkezése úgy lett volna megakadályozható, ha a szukát az első tüzelését követően rögtön ivartalanítják. Így kb. 0,6% esélye lett volna, hogy emlődaganata legyen. A 3. tüzelés után, vagy később ivartalanítottaknál ez a szám 26%. A megmaradt emlőtelepekben ugyanilyen alapon fognak ismét daganatok kialakulni. Ez ellen már nem tud semmit tenni. A gyógynövényekkel kapcsolatban nincsen tapasztalatom, nem tudom, mire jó a macskakarom. Ezt esetleg kérdezze meg egy olyan állatorvostól, aki alternatív gyógymódokkal is foglalkozik.

<< <  310 / 507 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara