Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Buci bácsi
2008-04-21
Jónapot!A kutyámon ma azt vettem észre hogy megy a hasa,ilyen zöldes habos a széklete...Mi a teendőm ilyenkor?Vigyem állatorvoshoz vagy ez lehet hogy csak a tápból adódóan van?
Nem kizárt, sőt gyakori, hogy a hasmenést táplálási rendellenesség, vagy higiéniai hiányosság okozza - de ezen felül ezeregy oka lehet még. Ha ismétlődik a jelenség, vizsgáltassa ki a kutyát. 1);
jelige: Kira
2008-04-21
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 11 hónpos boxer szuka kutyusom.Másfél hónapja lett ivartalanitva/az elsö tüzelés után/Már elötte megjelent az oldalán és a melkasán egy barna folt ahonnan ki is hullott a szöre de most már kezd visszanöni.Viszont az oldalán a másik folt mellett pigmentációk kezdtek megjelenni. De csak ott.Most vettek vért töle,és kiderült,hogy nagyon magas az osztrogénszintje.A doktor most kezelést írt fel.Azt mondta ez lehet nemi hormon tultengés vagy agyalapi mirigy gyulladás,ami 6 hónap alatt ki kell,hogy derüljön.En az utóbbiról érdeklödnék.Milyen más jellegzetes tünetei vannak?Ugy tudom ez nem gyógyitható.Amúgy a kutya rendesen eszik,hízik,nagyon játékos,sokat bír futni,a feladatokat szépen megcsinálja.Esetleg hol lehetne még ezekröl a betegségekröl tobbet megtudni? Köszönettel:
A magas ösztrogénszintet én nem tudom a hypofízis gyulladásával (?) magyarázni - legjobb tudásom szerint nincs ilyen kórkép kutyákban. A legnagyobb valószínűség szerint valamit félreérthetett kezelőorvosa magyarázatából. Amennyiben mindketten egyetértenek, szaporodásbiológus/endokrinológus vizsgálatát lenne érdemes kérni (Dr. Thuróczy Julianna, Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti Tanszék, 478-4200).
jelige: Purcika
2008-04-19
A kutyám 14 éves, hererákja van. 2 napja rosszul van a szeme bedagadt , állandóan nyel úgy látom szomjas de nem iszik. Még lehet valami remény a gyógyulására, vagy haldoklik? Vagy a lábára adott midetontól, és algopirintől van rosszul?
Amennyiben valóban megtörténtek az állatorosi vizsgálatok (vérvézsgálatok, citológiai vizsgálat, röntgen ...) akkor kezelőorvosa meglehetős pontossággal meg tudta válaszolni a kérdéseit. Vizgsálati eredmények nélkül kizárt dolog, hogy bárki választ adjon kérdéseire. Honlapunk Publikációk rovatában talál néhány vonatkozó írást.
jelige: Ferieri
2008-04-19
T.Doktor Úr! 7 hónapos Argentín dog szukámnak pár napja nőtt egy diónyi csomó/daganat az oldalán, a gerincétől kb. 6-7 centire. A csomó a bőre alatt van, a bőrrel együtt fel lehet emelni. Nem fáj neki, ha nyomogatom, vagy csak jól titkolja. :) Mi lehet ez? Elmúlhat magától, vagy vigyem el orvoshoz? A kedélyállapotában nem történt változás. Lehet ez valami komoly dolog? Vagy csak megüthette magát? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:
Nem kizárt, hogy magától elmúlik felszívódik a jelenség és az is lehet, hogy komolyabb, beavatkozász igénylő tünetről van szó. A leírt duzzanat lehet tályog, vérömleny, savós folyadékgyülem, gyulladásos szövetszaporulat és a kutya fiatalé kora ellenére a daganat sem kizárt. Állatorvosi vizgsálattal egyértelműen megválaszolható a kérdés és az is, hogy igényel-e kezelést a dolog.
jelige: francia bulldog
2008-04-19
Üdvözlöm!Egy hónapja ajándékba kaptunk egy két és fél éves francia bulldogot.Mikor hoztuk haza,nagyon náthás volt.Előző tulajdonosnál rákérdeztünk,van-e valami betegsége,ami miatt kezelésre storul,és azt mondta,nincsen.Ehhez képest nekünk nagyon gyanús volt,hogy a kutya mindent kihány,beleértve a vizet,száraztápot,konzervtápot,házikosztot.Mikor elvittük az orvoshoz,mondták,hogy a nyirokcsomói be vannak dagadva,náthás és kötőhártya gyulladása van.A hányást arra fogták rá,hogy a nyirokcsomói meg vannak duzzadva a nyakában.A náthából kikezelték,a nyirokcsomók is összementek.Ennek ellenére a hányás megmaradt,sőt,talán rosszabb is lett.Az orvosok semmit sem tudtak mondani,mitől lehet.A kutyának egyébként nagyon jó a kedélyállapota,meg enne is,csak visszajön belőle,pedig nem kap sokat.A széklete is normális állagú.Tudna esetleg ajánlani egy állatklinikát Budapesten,ahol nem csak a pénzt kérik el,hanem meg is gyógyítják,vagy legalábbb megmondják,mi a baja?Köszönettel
Pikírt megjegyzésére a megérdemelt válasz természetesen csak az lehet, hogy bármelyik budapesti, vagy vidéki rendelőben szívesen kivizsgálják a kutyájukat, elmondják a diagnózist és ha lehetséges meg is gyógyítják a kölyköt ... Felsőlégúti fertőzés és a megnagyobodott nyirokcsomók okozhatnak és gyakran okoznak is hányást a kutyáknál, macskáknál. Ezt a betegséget diagnosztizálták és ki is kezelték állatorvosai. Nem kizárt, sőt mostanra valószínű, hogy egyéb betegség is fennáll a kölyöknél, ez utóbbit még nem sikerült kideríteni állatorvosainak. A hányás olyan gyakori és általános tünet, amit száznál is több betegség okozhat. Az olyan banális okoktól kezdve, mint pl a helytelen táplálás, vagy bélférgesség az olyan nehezen diagnosztizálható betegségekig mint pl a veleszületett portoszisztémás sönt, vagy a perzisztáló Botallo vezeték által okozott nyelőcső lefűződés. Ha valóban tenni akar a kölyökért, akkor tegye félre vélt sérelmét, higgye el, hogy az állatorvosok nem csak a pénzt akarják elkérni, hanem ad abszurdum meg is akarják tudni a tünetek okát, sőt meg is akarják gyógyítani a kutyát. Hátha így menni is fog ...
jelige: kullancs
2008-04-19
Köszöntöm! Macskámnak volt nyakörve, de már aktuális lett volna a lecserélés. Meg is lett a baj, találtkozott egy kullancsal, pár napja fedeztem fel. Azonnal vettem Frontline spot on-t, tegnap előtt kentem be. Kérdésem, hogy kihullik-e a kullancs magától vagy menjünk inkább orvoshoz?
Semmiképpen ne várják meg amíg kiesik a kullancs magától, hiszen akkor elfertőzi az környéket a petéivel. Ha nem tudják kivenni maguk (nem egy bonyolult művelet) akkor kérjék meg állatorvosukat.
jelige: Szimat
2008-04-19
Két napja kiderült a 11 éves huskymról, hogy cukorbeteg. Ez őt látszólag nem nagyon zavarja, csak sokat iszik és egy kicsit kevésbé eleven a szokásosnál. A vizsgált vércukorszintje 20-as volt. Az orvos 35 egység Caninsulin injekciót javasolt naponta kétszer. Ezeket meg is kapta. Bár a gyógyszer leírásában napi egyszeri 35 egységet számoltam napi adagnak, mivel a kutyám 31 kilós. Valamint azt javasolta, hogy a napi egyszeri étkezésről álljunk át a napi háromra. Természetesen ez is így történt de amikor ma (két nappal és 5*35 egység inzulinnal a betegség kiderülése után) visszavittem vércukormérésre és ekkor 26-osra emelkedett a vércukra. Az orvos ezt a valami női hormon túltermeléssel magyarázta és ivartalanító műtétet javasolt. Mivel ez a hormon blokkolja az inzulin hatását. (Sajnos a hormon nevét nem sikerült megjegyeznem.) Kérdésemre a műtétet kockázatosnak titulálta. És nagyon nyugtalanít a dolog. Nem szívesen műttetném meg. Nem tud esetleg valami más lehetőséget? Segítség ét előre is köszönöm!
A 20 feletti glükózszint - mégha a kutyát nem is zavarja - hosszútávon mindenképpen súlyos szervi elváltozásokat okoz, megöli a kutyát. Állatorvosának teljesen igaza van abban, hogy az inzulinrezisztens diabeteszek esetében melegen ajánlott az ivartalanítás. Persze, hogy jobb lett volna, ha ez a kutya egyéves korában történik, most a kutya kora és alapbetegsége is növeli a kockázatokat - de ezek a kockázatok a kutya eredményei ismeretében felmérhetőek és kiválaszthatő egy elviselhető kockázatú altatási módszer. Más esélye nincs a Szimatnak.
jelige: bársonytalp
2008-04-19
Zseniális ez az oldal, csak gratulálni tudok a stábnak!!! Különösen a tudnivalók és publikációk rovat tetszik, nagyon hasznos az oltási program és a kérdés-válaszoknál is nagyon sok érdekeset olvastam. Macskanyavalyák, konkrétan fülatkák után kutattam a neten, igy jutottam el idáig, remélem nekem is tud segiteni! Kandúrunk fülét kezeltük az állatorvostól kapott vizben oldható szerrel, de sajnos az atkák visszatértek, ismét vakargatja, rázza a fülét és látom, hogy váladékos is. Sajnos nem tudom mivel tudnánk tartósabban kezelni, nem tudom az állatorvostól kapott szer nevét sem. Ön mit ajánlana? Valami olyat szeretnénk, amihez nem kell agyonkarmolásztatni magunkat, mert a cicus bizony nem tűrte szó nélkül, hogy vájkáljunk a fülében, meg félünk is, hogy véletlenül megsértjük. Az is érdekelne van-e esetleg a többi parazitaelleni megelőző készitményhez hasonló a fülatkák megelőzésére is. Előre is köszönjük a választ!
Ilyen bevezető mondat után, persze, hogy megkísérlünk teljes választ adni ...O): Köszönjük az elismerést. Vannak olyan bőrön át felszívódó cseppek, ún spot on készítmények, amik nem csak bolha-, és kullancs ellen, hanem többekközött a fülrüh ellen is gyógykezelik és meg is védik a macskákat. Ilyen pl a Stronghold nevű készítmény, amit talán legbátrabban ajánlhatunk kezelésre és védelemre is, borsos ára ellenére is. Ennek alkalmazásakor biztosan nem kell összekarmoltatni magukat - de sajnos előfordulhat, hogy a váladékot is el kell távolítani a hallójáratból. Ezt akár felületes altatásban is megteheti állatorvosa.
jelige: Vilma
2008-04-19
Kan cicánkon ivartalanító műtétet végeztettünk el kb három hónapja.Ő akkor 4-5 hónapos lehetett(pontos korát nem ismerjük,talált cicus).Jól viselte a beavatkozást,és nagyon gyorsan fel is épült.kérdésem a következő lenne:úgy érzem a hasa alatt,mintha a cicijei megduzzadtak volna,és talán belül csomó lenne neki.Szükség van őt ezért orvoshoz vinni..vagy van ennek valami hormonális magyarázata?Mennyire normális ez? Előre is köszönettel:
A leírása alapján nem kizárt, hogy a cica zsírpárnáit tapintja. De egy cica esetében az ivartalanítás mellett a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések jelentik a hosszú élet titkát. Úgyhogy az oltatlan cicát amúgy is állatorvshoz kellene vinni, mindeközben rákérdezhetne állatorvosánál, hogy jól válaszoltam-e.
jelige: %%%Basset Hound%%% (2.)
2008-04-19
Doktor úr! a Basset Huond szuka 1 éves lenne csak gépelési hiba történt.
Ezesetben a válasz értelemszerűen aként módosul, hogy a fiatal kutyák táplálási anomáliájának a megszűntetése (ha csak ennyiről van szó) viszonylag egyszerű feladat. A kérdés továbbra is az, hogy vajon csak a helytelen táplálás okozza a kutyák soványságát, étvágytalanságát, vagy van-e egyéb ok is. Részletes vizsgálatok segíthetnek ezen kérdés megválaszolásában.
jelige: cica
2008-04-19
Kedves Állatorvos! Cicám hátsó lábai még februárban lebénultak. Egyik nap úgy jött haza, hogy csak csúszott mászott. Semmilyen külső sérülése nincsen ezért is érthetetlen számomra, hogy mi okozhatta ezt nála. Elvittem állatorvoshoz, aki azt mondta valószínűleg a gerince sérült és nem lehet vele mit tenni. A cica még nagyon fiatal és én mindenképpen szeretném ”lábra állítani”az első két hétben egyáltalán nem reagált semmire ha megnyomtam a lábait, csak lógott. Hetekkel később már teljesen mozgatta mindkét lábát és mindig próbálkozik a felállással viszont többnyire még most is csak húzza maga után őket..A lényeg, hogy lábait teljesen mozgatja de nem tud rájuk állni.. Kérdésem: Van e rá valami esély, hogy még javulni fog az állapota? Vagy ennél tövv javulás már nem várható? Mit lehet tenni? Köszönöm Üdv: egy aggódó gazdi
A javulásra egyre kevesebb az esély az idő múlásával. A cicának akkor lettek volna a legjbbak az esélyei, ha a sérülés észlelésekor, még februárban, frissen meghtörténgetet volna a részletes kivizsgálása. Ez részletes neurológiai és traumatológiai kivizgsálást jelent, ami során röntgenfelvételek, vérvételek és reflexvizgsálatok tisztázhatták volna a tünetek okát - és azt is, hogy műtéti úton rendezhető-e a probléma. Most, hónapokkal később az esélyek már csak töredéknyiek - úgyhogy mostanra már valóban csak az aggódás maradt ...
jelige: Dömike
2008-04-19
Tisztelt Doktor Úr! 2006 agusztusában született egy keverék kutyusunk.Nagyon eleven és feltűnően bátor volt már kicsi kora óta.Alig tudott menni, de már a szopizás mellett ette az anyukája kosztját is.Kb. 1/2 évente elkapta egy levert állapot, ami 2-3 napokig tartott.Akkor nem evett semmit, csak tejet ivott.Ez már megszünt.A gondom a következő.2007 november elején epilepsziás rohamot kapott.A roham 2-3 percig tartott és utánna nem sokára már evett, ivott.3 hét múlva megint kapott egy rohamot.Semmi baja nem látszott megint.Estére, mire hazaértünk tiszta vér volt a feje és nagyon nyüszögött.Másnap reggel elvittük az orvoshoz, kiderült tüdőgyulladást is kapott.A rohamra ”sevenal” gyógyszert kapott.+ hét múlva újabb roham,kapott még ”notropil”-t növelte az előző gyógyszert.Majd a doktor Úr azt mondta el kell altatni.Én úgy gondolom, hogy sajnos lehet ilyen megoldás is, de az embereket sem altatják el, ha epilepsziások.Elvittük másik orvoshoz a következő roham után ami megint 3 hét múlva volt.Vér t vettek tőle.Az eredményemegint emeltek a ”sevenal” adagján, annyit mondott a doktor Úr, hogy nem épül be a szervezetébe a gyógyszer.Megint elkapta a roham megint orvos, azt mondta fokozatossan megszünteti a ”notropil” szedését, úgy hogy ugyanazt a leletet olvasta.A rohamok:dec 23.,27. notropillal:dec 30., jan 25. 2szer, jan 26., febr.14., febr.15 2szer, felemelt gyógyszerrel.márc. 17., ápr.1., 2szer. A rohamok 1-2 percig tartanak utánna egy kicsit pihen, látszik nem tud lábra állni, aztán egy kicsit nem tiszta a tudata, de másnap már semmi baja, talán kicsit kedvtelen.Van, hogy éjszaka alvás közben jön rá a roham. Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, az Ön véleményét! Mitől lehet ez? Étel okozhatja? Mit tegyünk?Már gyógyszer váltást is kérdeztem de az orvos nem javasolja.Válaszát előre is köszönöm!
Azaz, mégis csak sokkal később érkezett meg első levele, mint a második ... Szóval a kutyák epilepsziás, epilepszia-szerű megbetegedései - csakúgy, mint az embereké - igen változatos okok miatt jelentkezhetnek és gyógykezelésük is igen eltérő lehet. Lehet így is, ahogyan eddig Önök tették - a gyógyszerek és adagolásaik változtatásával megkísérelni kitalálni a Dömike egyéni gyógyszeres kezelését - de amint a példa mutatja nem biztos, hogy sikerülni fog. A másik módszer szerint a kezelés előtt a kutyát részletes vizsgálatoknak vetik alá. Vérvizsgálatok garmada, képalkotók, EEG esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokkal szűkítik a kört, majd jutnak pontosabb diagnózishoz és ezáltal, remélhetőleg hatékonyabb kezeléshez is. Jó, ha ezeket a vizsgálatokat epilepszia szakértő végzi.
jelige: Dömike 2. (?)
2008-04-19
Tisztelt Doktor Úr! Elnézését kérem, az előbbi e-mailomban téves információt írtam. A jelige ”Dömike” A kutyám nem ”notropilt” kap, hanem ”Neurotop”-pot. most kap reggel és este 3/4 sevenalt, és egy tabletta neurotoppot. Mégegyszer elnézést kérek, nem tudom hogy írhattam mást! Mégegyszer elnézést!
Hozzánk nem érkezett „Dömike” jeligés kérdés, úgyhogy sejtelmem sincs, hogy mire kellene válaszolnom.
jelige: aggódó gazdi
2008-04-18
Tisztelt Doktor Úr! Egy kb. 15 éves keverék kutyusom van, akinél petefészekgyulladást diagnosztizáltak (folyamatos gennyes váladékozás, folyás volt a tünet). Idős kora miatt a műtétet nem javasolták. Kezelés után a tünetek megszűntek, de rövid időn belül újból jelentkeztek, így két hetente vinni kell injekciós kezelésre, mellette folyamatosan gyógyszert kell szednie és azt mondták, hogy sajnos élete végéig kell folytatni a kezelést. A kérdésem az lenne, hogy a műtéten kívül tényleg nincs semmi más gyógymód, amivel ezt a gyulladását meg lehetne gyógyítani? Ugyanis sajnos nincs autónk és kellemetlen mindig megkérni valakit, hogy vigyen el minket a tőlünk 100 km-re lévő állatkórházba.
A műtét lesz a végleges megoldás és így reméljük csak egyszer kell a szívességet kérni. Sajnálom a kellemetlenségeiket.
jelige: kicsi
2008-04-18
Elles után 2nappal elvettük tőle a kölykeit. Sajnos már több kutyát nem tudunk tartani ,már 3 kutyánk van.Keresi őket,a plédet,amin ellet kihozta ,most is azon fekszik.Mit tanácsol? válaszát előre is köszönöm.
Az elletőládát, kutyaólat át kell helyezni, plédeket, fekvőhelyet meg kell semmisíteni át kell helyezni, hogy az emlékezető szagok megszűnjenek. Állatorvosa gyógyszerekkel tudja megsűntetni a kutya tejelését. Egy-két hónap múlva ivartalanítani kell a kutyát, hogy ne ismétlődjön meg a tragédia és a kutya egészséges maradhasson. Honlapunk Publikációk rovatában több hasznos olvasmányt talál.
jelige: Szelly 3.
2008-04-18
Tisztelt Doktor Úr! Megtisztel, hogy reagált a válaszlevelemre, de annyiban félreértett, hogy a végleges segítséget, illetve a kutyus életét a NYÍREGYHÁZI ÁLLAKÓRHÁZBAN dolgozó állatorvosoknak köszönhetjük. Nem áll szándékunkban becsmérelni a debreceni állatorvos kollégákat (és tudom, hogy ez is nagy általánosítás, hiszen Debrecenben is több állatorvos tevékenykedik, és mi csak egy helyen jártunk ebben az esetben), ezért is beszéltem rébuszokban. Sőt, azért mentünk pont abba a rendelőbe, mert a környezetünkben mindenki meg van velük elégedve, lelkiismeretes, jó orvos hírében állnak. Laikusként úgy gondolom, hogy annyiban támadható(ak) a debreceni állatorvos(ok), hogy mi többször kértük az ultrahangot, de ők (a többes szám nem tévedés, három állatorvos is megvizsgálta a kutyát) nem találták indokoltnak azok után sem, hogy nem titkoltuk: a kutya felveszi a botot, makkot, gesztenyét a földről, illetve mikor kezdődött a hányás, egy nagyobb makkot is kihányt. A hányáscsillapító után igaz már nem hányt a kutya napokig, viszont nem evett, nem ivott, nem volt széklete sem. A görcsöléses tünetek pedig nyilván bonyolították a tünetegyüttesít. Lehet, hogy sem a röntgen, sem az ultrahang nem mutatott volna ki semmit, de ha szerencsénk van, és mégis, akkor a kutyus egy hetes kínlódását 1-2 napossá csökkenthettük/csökkenthették volna. Ezt utólag már nem tudhatjuk, szerintem. Még egyszer köszönöm a véleményét és a válaszokat.
Valóban felcseréltem a helyszíneket - de a mondanivalóm lényege pontosan az volt, hogy az eset ugyanígy akár fordított helyszíneken is előfordulhatott volna. Nem gondoltam, hogy bárkit pocskondiázott volna, és higgye el, hogy sajnálom a kutya és az Önök kanosszajárását. Valóban több szerencsével akár hamarabb is megoldódhatott volna az ügy. Őszintén remélem, hogy legközelebb bármely állatorvsoi rendelőben sokkal jobb élmények érik.
jelige: %%%Basset Hound%%%
2008-04-18
Tisztelt doktorúr! Van egy 10 hónapos kan és egy 11 éves szuka Basset houndom és alig esznek rendes tápot és soványak.Erre szeretnék tanácsot kérni hogy mit tegyek mivel 90 %- ban sült kacsa farhátat esznek.Akármit adok nekik semmit nem esznek meg.
A nagyrészt sült kacsafarhát diéta hosszútávon hasonló hiánybetegségeket eredményezhet kutyákon, mintha valaki 90%-ban bigmac-en él. Az öreg szuka esetében nehezebb lesz a válzoztatás - a fiatal kannál könnyebb. Ha napokon keresztül nem sikerül normális étrendre szoktatni a kutyákat, akkor kérje állatorvosa segítségét. Amennyiben állatorvosa a kutyák kondícióját, étvágytalanságát kórosnak ítéli meg, mindkét eb részletes vizsgálata melegen ajánlott. Az öreg )nem ivartalanított ?!) szuka esetében különösen nagy a valószínűsége, hogy betegség (is) áll a soványság hátterében.
jelige: alexa
2008-04-18
Űdvözlöm! Kb 1 éve kezdödött a kaukázusi szuka kutyám mind a 4 lábán az izületeknél megvastagodott kapott antibiotikumos kezelést kicsit jobban érezte magát de most mát a lábszár csontjai is megvastagodtak lefogyott és láthatóan fájdalmai vannak egész nap fekszik
A sokízületi gyulladást akár a Lyme ízületi formája is okozhatja. Részletes vizsgálatokkal (titervizgsálat, vérvizsgálatok, röntgenfelvételek ...) megtudható, hogy mi áll a tünetek hátterében és nem kizárt, hogy meggyógyítható az Alexa, de legalább javítani lehet állapotán. Habár az eltelt egy év alatt valószínűleg komoly károsodások érték már az ízületeket ...
jelige: S.O.S.
2008-04-18
Jó napot kívánok! Nekem van egy 12 éves németh spiccem és az a gondom lenne hogy fogköves (egyszer már eltávolították a fog kövét de sajnos újra ki jött neki) tegnap eépt hányt fáj a hasa mert nyűszít ha hozzá érek sokat eszik és iszik és remeg. lehetséges hogy a fogkő miatt van mert nem tudja meg emészteni az ételt? Válaszát előre is köszönöm
Nem kizárt, hogy helyes a gondolat menete - de a leírt tüneteket számtalan egyéb betegség is okozhata, sőt jóval nagyobb eséllyel okozza is az idősödő kutyában. A teendője S.O.S. részletes állatorvosi vizsgálat.
jelige: ficko
2008-04-18
tiszteltt doktor úr!van egy szuka foxi kutyánk szörtüszö aktkája van.gyogyszerel kezeltük,majd fürdetöt használtunk,és utánna injekcio kurára hordtuk,addtunk neki augmentint, és ecekánt ami javulást hozzott.a kihullott szőr helyén kezdett uj szőr nőni.a doktor szerint kiirtottuk az atkát.viszont egy ídő után ismét kihullott a szőre a fél testén,megvastagodott a böre és néhány helyen sebes.adom az élesztőt és a kutyabéres cseppet neki,hiszen olvastam a válaszait.mit tehetnék még?gyogyithato ez a betegség?tudna valami kezelést vagy gyogyszert ajánlani?egyébként ez a kutyus 3 éves.a másik kérdésem pedig az lenne,van egy 1éves kan vizslánk is,a kenelje kb.5 métere van a foxitol.retegek attol,hogy elkapja ezt a szőrtüszöakta betegséget lehetséges ez?tudok valamit tenni ellene?tudna valami kezelést vagy gyogyszert ajánlani?segitségét elöre is köszönöm.
A szőrtüsző atkakórt van, hogy igen nehéz gyógykezelni, előfordul az is, hogy egész testfelületen okoz tüneteket. A kezelhetetlen esetek hátterében sokszor egyéb betegség, immunhiányos állapot áll. A fertőzéstől szőrtüsző atkakór esetében nem kell tartani, hiszen az atkák minden (!) kutyában jelen vannak, de túlnyomó többségükben nem okoznak tüneteket. Nem tudom, hogy történt-e bőrkaparék, vagy bioptátum vizsgálat és biztosan atkakór okozza-e a tüneteket. Amennyiben nem és a diagnózis feltételezésen alapul - akkor mindenképpen ajánlott lenne a kutya részletes vizgsálata. Teljesen hasonló bőrtüneteket ugyanis egyéb paraziták (rüh, bolha ...) allergiás, baktériumos, hgombás megbetegedések és számtalan egyéb betegség (hormonzavarok ...) is előidézhetnek.
jelige: Gyorgyusz
2008-04-17
Bélférget mivel lehet megelőzni?
A külső és belső paraziták ellen egyidejűleg és gyakorlatilag folyamatosancélszerű kezelni a kijáró macskákat. A legtöbb bélféregtől mentessé tehetjük őket a negyedévente alkalmazott féreghajtó szerekkel.
jelige: Zsuzsa 2.
2008-04-17
Tisztelt Doktor Úr! Végső kétségbeesésemben írtam fórumoknak, állatorvosoknak, hátha időben kapok egy kis segítséget. Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt a levelemre! Szelly kutyus jobban van, hála a NYÍREGYHÁZI ÁLLATKÓRHÁZNAK! Megultrahangozták a kutya hasát (amit a debreceniek nem tettek meg többszöri kérésünkre sem!), és egy méretes makk súlyos bélelzáródást okozott! Műtéttel eltávolították és már sokkal jobban van a kutya! A nyíregyházi állatorvosok szerint elképzelhető, hogy a fájdalom okozhatta a görcsöléses tüneteket, hiszen a műtét óta nem produkált hasonlót! Most lábadozik, és nagyon bízunk benne, hogy teljesen rendbe jön. A kutyának 1, maximum 2 napja lehetett még hátra. Mint kiderült, egy hétig félrekezelték, Debrecenben, kevés infúziót is kapott, így ki volt száradva (egyelőre nem írom ki, hogy hol és ki), és kizárták TAPINTÁSSAL, hogy nincs a kutya gyomrában/beleiben semmi. Csak jártunk oda egy hétig, és fizettünk, a kutya pedig majdnem belepusztult... Még egyszer köszönöm gyors válaszát! Köszönettel:
Örülök, hogy sikerült diagnosztizálni a Szelly baját és, hogy a műtét is jól sikerült. A nyíregyházi kollégák védelmében el kell mondjam, hogy egy makk által okozott (talán csak részleges) bélelzáródást sokszor igen nehéz diagnosztizálni. El tudom képzelni, hogy egy másik, Debrecenben (vagy inkább mondjuk nálam) kezdődő esetben a kezdetben a gyomorban elfekvő, majd a vékonybélben lassan tovamozgó, röntgenárnyékot sem adó makkocskát napokig, hetekig nem tudunk diagnosztizálni - mígnem egyszercsak véglegesen elakadva, akár bélinvaginációt, vagy teljes bélelzáródást okozva végre felismerhető lesz akár ultrahangos vizsgálattal, akár hasfalon keresztül tapintva kézbe fogható helyzetbe kerül. Lehet, hogy pontosan a mai napon a nyíregyházi kollégákat dícséri egy tulajdonos mondjuk a debreceniekkel (vagy méginkább velem) szemben. Tudja az élethez leginkább szerencse kell ...
jelige: séta
2008-04-17
Tisztelt doktor nő, vagy doktor úr! A kutyák sétáltatásával kapcsolatban lenne kérdésem önhöz. Van egy kutyusom, akivel egy héten legalább 5 alkalommal elmegyünk sétálni. Elég nagy kertünk van, van bőven helye, hogy kimozogja magát. Tudom, hogy a kutyáknak fontosak az új szagok megismerése. Elég ennyi kintlét neki? Ugyanakkor milyen oltásokat kell megkapnia, hogy minden ellen védett legyen? Köszönöm a segítségét!
A kutyák kora, testalkata, fajtája szerint gen nagy eltérések vannak a mozgásigény tekintetében. Egy fiatal vizsla, dobermann, német juhász, vagy agár (és egy sereg egyéb kutyafajta esetében is) bizony ajánlott a naponta többszöri hosszú séta, játek, mozgatás is. Egy angol bulldog, vagy törpe pintscher sokkal kevesebbel is beéri. A kutyák védőoltásaival kapcsolatosan részletes információt olvashat honlapunk Tudnivalók rovatában.
jelige: gyöngyvér
2008-04-17
Kedves doktor úr! van egy teknősöm akinek a lábának egy részén teljesen le van jőve abőr és vérzik is egy kicsit! egy két hónappal ez elött jelentkezett ez atünet elösször akkor elvittem állatorvoshoz kapott vitamin injekciot és fertőtlenitö sprét! rendbe is jött! és most megint sebes lett! azt hittük hogy valamijen fertőzést kapott vagy hogy nem kapott elég vitamint, bár nem etetjük egyoldaluan ,változatos táplálékot kap. de a multkor azt vettem észre hogy elkezdte marcangolni a saját lábát! Mi baja lehet? ja és két teknősöm van de csak az egyiknek van baja.
Létezik teknősökön is nagy szövet széteséssel, elhalással járó fertőzés. Nem kizárt, hogy ezen az állatkán is hasonló betegség alakult ki. Az ilyen ritkábban előforduló fajok ritkább betegségeivel egzotikus specialista állatorvosok szoktak foglalkozni. Talál ilyen kollégát többet is az Állatorvos-tudományi Egyetem (Bp VII. ker, István u. 2., 478-4100) Kisállatklinikájának egzotikus szakrendelésén.
jelige: Jodus
2008-04-17
Tisztelt Doktor Úr! Fiatal, hamarosan egy éves hím bordeuxi dogról van szó. Életvidám, jól eszik. Pár napja fedeztem fel a mellkasán: lóg a bőre, és mintha lenne benne valami. Olyan, mintha kis zacskók lennének. Ez normális ennél a fajtánál? Válaszát köszönöm. üdvözlettel:
A Bordói dogon is megszokott, hogy bőrredők alakulnak ki rajtuk, bár ezek a ráncolt területek megszokott helyeződése inkább a fej-, nyaki részek. A megnyugtató mindenképpen az lenne, ha állatorvosa láthatná a „kis zacskókat”, mert kutya legyek, ha el tudom dönteni mit találtak a Joduson.

<< <  310 / 461 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.06.20
Április 8-án született kiscicák ajándékba elvihetők! Érdeklődni lehet: +36-30-2530158 Két alom, együtt nevelkedtek, egészséges, kiválóan egerésző anyukáktól. A kiscicák nagyon játékosak, már mindent esznek, féregtelenítve várják új gazdijukat!
2016.06.17
2016. 06. 16-án hajnalban elveszett a képen látható fekete nőstény házimacska. A Kereszt utca, Felsősas utca és Tóth József utca környékén lakik. Ivartalanított, oltott, chipezett. A megtaláló jutalomban részesül, kérem hívja a 06-20-933-07-76-os számot.
2016.06.10
Talált, bűbájos, gyerekszerető, játékos, békés tacskó keverék kutyusnak keresek gazdát. Kb. 3 éves, kan, chip nincs benne. Érdekessége, hogy a jobb szeme világosabb, mint a bal. Nem szeretnénk menhelyre vinni, de nálunk sajnos tovább nem maradhat. Számom: 70/452-4599