Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Süni
2008-05-13
Tisztelt Doktor Úr! 15 éves ivartalanított nőstény maskám néhány hónapja a hasán lerárja a szőrt, sőt sebesre rágja a bőrt. Előző állatorvosi vizsgálaton azt állapították meg, hogy valószínűleg allergiás, ne Domestossal mossak fel. Kapott gyógyszert, kenőcsöt, rendbe is jött, de egy hete újra kezdte, mi a teendő?
Feltételezem, hogy nem kezdték el újra Dometossal felmosni a macska körletét ...o): A teendő az kéne, hogy legyen, hogy jelzi kezelőorvosának a fejleményeket. Célszerű lenne ott folytatni a cica kivizsgálását, ahol az előzetes eredmények már rendelkezésre állnak, mert nem kizárt, hogy a következő állatorvos is ugyanezeket a vizgsálatokat kezeléseket ajánlja elsőre. Ha nem történt meg a cica részletes kivizgsálása (vérvizsgálatok, citológiai vizsgálat esetleg allergológiai vizgsálat ...) akkor állatorvosa első véleménye valószínűleg feltételezett diagnózis volt. A bőrelváltozást tünetileg eredményesen kezelte, majd a gyógyszerek hatása elmúltával a tünetek visszajöttek. Valószínűleg tartom, hogy a vizsgálatok folytatását és esetleg más kezelést ajánl. Biztosan nem vigasztalja, de sokszor előfordul, hogy egy-egy emberi bőrtünet kivizsgálása is heteket-hónapokat igényel, és mideköüzben felmerülhet akár néhány tucat feltételezett, a későbbiekben tévesnek bizonyuló diagnózis is. Egy kutya, vagy macska esetében sem egyszerűbb a helyzet.
jelige: Lizi x.
2008-05-13
Kedves Doktor úr! Már többször volt kedves és ellátott tanácsokkal, vak, cukorbeteg kutyusommal kapcsolatban. Az elmúlt időszak (fél év) szegény kutyus számára egy kész rémálom volt. Hirtelen megvakult, kiderült cukor beteg, inzulinozom, méhgyulladás, megűtötték, két oldali lágyéksérv, megműtötték. Most látom rajta, azt amitől mindig is féltem, kezd válogatni a kedvenc ételei küzül, kedvetlen, szomorú, és egész nap csak alszik egy eldugott helyen a lakásban. Azt vettem észre, hogy a mellében ahol a sérvét műtötték, kemény duzzanat van, de mind a kettőben. Sokat nyalogatja, és egy kicsit pirosabb a bőre mint szokott azon a helyen. Tudom, vigyem orvoshoz, de már nem szívesen bolygatnám meg szegényt. Szerintem ő sem akarná. Honnan látszik ha fáj a kutyának valami? A kutyák tudnak csenben szenvedni? Mert nem szeretném, ha fájdalmak között élne, és nem veszem észre. Megfogadtam, ha a szívem meg is szakad, akkor is inkább segítek neki az örök kutyamezőkre eljutni. Az hittem még sokáig velünk marad, de sajnos neki a 10 év után csak a baj jutott. Mi az ”etikus” egy kutyussal szemben? Hol a határ, ahol már nem szabad erőltetni. Ezt egy állatorvos hogyan határozná meg? Köszönöm válaszát, segítsen a lelkemen!
Emlékszem megelőző leveleire és sajnálom, hogy a Lizi nem a boldog egészséges öregkort élheti meg. Meg kell mondjam hogy sok kétlábú családtagunk esetében is így rendelkezik a balsors, és sokszor érdemtelenül sok betegség szenvedés jut egy-egy embernek, kutyának, macskának. Egyben legyen biztos, nem az én tanácsom, vagy állatorvosa vizsgálatai, kezelései okozták a bajt, álatorvosa csak kideríteni igyekezett a betegségeket és meggyógyítani, enyhíteni azokat. A kutyák fájdalomtűrő képessége nem egyforma. A kistestű kutyák kevésbé tűrik a fájdalmat és azt akár nyüszítéssel, nyugtalankodással jelzik is a gazdinak. A nagyobb testű, különösen azőrző-védő fajtású ebek sokkal komolyabb fájdalmat is „szó nélkül” elviselnek. Ha azt kérdezi, hogy mi az az állapot, amikor egy kutya esetében a kegyes halált, az elaltatást kell kérni, akkor arra azt mondom, hogy akkor, ha állatorvosi segítséggel sem lehet azt az állapotot elérni, hogy a kutya kutyaszerű, elfogadható életet élhessen. Ha egy kutya étvágya visszaesik, közömbösen elfekszik, nem örül a gazdinak, a sétának, a simogatásnak, akkor megérett a helyzet az elaltatásra. Sajnálom, ha a Lizi elérkezett erre az állapotra.
jelige: szoszike 2.
2008-05-13
Kedves Doktor úr! Köszönöm szépen a gyors választ. Reménykedtem benne, hogy ez valami általános dolog az állatoknál is, mint az embereknél, hogy néha vérzik az orruk. De ha nincs ilyen egyértelmű magyarázat rá, akkor elvisszük orvoshoz, remélem nincs semmi komoly baja.
Az az igazság, hogy emberek (és kutyák és egyéb állatok) esetében is lehet komoly betegség pl véralvadási zavarok, magas vérnyomás, fekély, daganat ..) tünete az orrvérzés. Ráadásul előző levelében írta a macska koponyáján megfigyelhető változó méretű duzzanatot is - ami önmagában is megér egy kivizsgálást. Én is őszintén remélem, hogy nem komoly a baj, vagy legalábbis megoldható, kezelhető.
jelige: szoszike
2008-05-13
Kedves Orvos! Két testvér lány macskánk van. Az egyiknek még decemberben nőtt egy púp a fejére. Több hétig ott volt, aztán el lett víve orvoshoz, aki szerint elüthette valami, és csak egy vérömleny, ami el fog múlni. Kb 1 hónap múlva csökkenni is kezdett, és majdnem teljesen eltünt. Aztán azóta újra megnőtt, és mostanában kb 2-3 hete az orra is vérzik. Picit piros az egyik orrlyuka, néha tüsszög, hogy szabaddá váljon, ilyenkor apró vércsöppek lesznek a padlón. Mi baja lehet? Előre is köszönöm a válaszát!
Könnyen lehet, hogy igaza van állatorvosának és vérömleny (vagy tályog, vagy egyéb gyulladásos terime) alakult ki a macska koponyáján. De egy 10 éves macska esetében a daganat lehetőségét sem lehet kizárni. A cica részletes vizsgálatával (klinikai vizsgálat, vérvizsgálatok, citológiai vizsgálat, képalkotók ...) lehet megmondani a duzzanat eredetét, a macska esélyeit és a megoldásokat. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat ebben a témában.
jelige: kutya
2008-05-13
mit kell tenni ha fel a kutyam az emberektol csak tolem nem????
Gyakori viselkedési zavar a félénkség, félősség fiatal kutyák esetében, még akár a staffi-kban is kialakulhat. Sok türelemmel kellene olyan emberek társaságába vinni, akik nem ijesztik meg a kutyát, türelmesen, kiegyensúlyozottan viselkednek vele, esetleg megsimogatják, jutalomfalatot adnak neki. Ezek után lehetne nagyobb tömegbe, nem szűrt emberek közé vinni a kutyát.
jelige: rudi a roti 3.
2008-05-13
kielégitö válaszukat köszönöm,olyan jelegü kérdésem még volna,mivel a rimadyl 100mg os gyogyszert adom a rudinak ami elég drága,ne értsék félre nem a pénzt sajnálom,csak sajnos anyagi helyzetem nem engedi meg hogy hoszu távon finanszirozzam ezt a gyogyszert,ugyan ijen erösségü és hatásu,de olcsobb szert nem tudnának ajánlani?és kb menyit élhet a kutya ezzel a csontrákkal ,ugymond szenvedés nélkül,gyogyszerekkel?válaszukat köszönöm,rudi a roti
Sajnos valóban meglehetősen borsos ára van a Rimadyl tablettának. Választható más, akár humán nem-szteroid gyulladáscsökkentő szer is a kutyának, de érezni fogják a különbséget a hatás tekintetében is. Ha nincs oki terápia, csak tüneti kezelés (és valóban csontrákja van a kutyának) akkor várhatóan kb 3 hónap múlva kell megválni tőle.
jelige: cica
2008-05-13
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm segítségét!A hétvégén ki kellett a cicához hívni az állatorvost,mert már nagyon rosszul volt.Kapott 3 injekciót,mert mint kiderült,tüdőgyulladása volt.Ma kell elkezdeni adni neki az antibiotikumot,de miután megkapta az injekciókat,másnap már evett is. Még egyszer köszönöm segítségét! Tisztelettel:
Nem tudom, hogy melyik cicáról lehet szó - de örülök, hogy elvitte állatorvosához, és már jobban is van a cica. Köszönöm a visszajelzését.
jelige: étvágytalanság
2008-05-13
Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megtudni hogy lehet-e a kutyának Algopyrin tablettát adni? Ha lehet akkor mennyit?
Nem lehet. A kutyát résztletes vizsgálatoknak kell alávetni, ki kell deríteni, hogy mi a betegsége és miért étvágytalan - majd miután megvan a diagnózis, akkor kell neki megfelelő kutyagyógyszerekkel kezelni.
jelige: Lenci
2008-05-13
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 12 éves német juhász kutyám. Kb. 2 hónapja kezdődött, hogy csökkent a mozgásigénye, a két hátsó lába összeakad, nehezen kel fel, nincs kedve már labdázni, pedig az volt a mindene. Először Meloxicam-ratiopharm 15 mg-os tablettát kapott, napi fél szemet. Az állapota nem javult, most Metypred 16 mg-os tablettát kap, napi 1 szemet, de az állapota még rosszabb, a kocsiba sem tud beugrani. Törvényszerű-e, hogy ilyen rohamosan romlik az állapota? Kérném szíves válaszát és javaslatát a betegsége enyhítésére, nagyon szeretjük ezt a kutyát. Köszönettel:
Nézze, tény, hogy egy 12 éves német juhász kan az életútja vége felé jár és az ízületi elváltozások nagy valószínűséggel okoznak neki súlyos mozgásszervi zavarokat - de sajnos mindemellett akár súlyos gerincelváltozásai, daganatos betegsége, és/vagy szív-, máj-, veseelégtelensége is lehet. Ezek kiderítése, beigazolása részletes vizsgálatokat (klinikai vizsgálatok, vérvizsgálatok, képalkotók, ...) igényel. A kutya esélyei és a kezelés lehetséges módjai csak ezen vizsgálatok ismeretében ítélhetőek meg.
jelige: nagytarcsa
2008-05-13
doktor úr a kicicám leesett az ablak párkányról és elkezdett egy kicsit vérezni az orra. azt szeretném tudni hogy lesz e valami baja . a kiscicám 15 napos.
Még annyit sem írt meg, hogy hányadik emeleten van az a bizonyos ablakpárkány ... Azt már nem is kérdezem, hogy miként került oda egy 15 napos kölyökmacska. Az eygedüli tünetként észlelt orrvérzés lehet banális felületi sérülés következménye és lehet akár súlyos koponyasérülés jele is. Állatorvosa viozgsálatokkal tudja megállapítani, hogy történt-e komoly, kezelést igénylő sérülés.
jelige: Anda
2008-05-13
1 éves Bolognese kis kutyám nagyon aluszékony volt és maga alá huzzta a farkát.Hétfőn elvittem az orvoshoz,vizeletet is vittem mivel 1honapja kullancsot távolitot el belőlle.vizelet negativ lett.Ezért felfázásra gyanakodott.Kapott antibiotikumot és fáj.csil. inj.t.Szerdán még mindig nagyon elesett volt és észre vettük,hogy fáj a hátsó lába és nem akkar sétálni sem.Az orvos 2injt. adott izületi gyull.ra.Pénteken még mindig ezek a tünetek.Estére jutottunk az orvoshoz.Levette a vért és most szombaton este lett meg az eredmény LYM KOR gyanus. O,74 es. Azt mondta az orvos kedden elkezdjük a 6 hetes antibiotikumos kezelést.Azt szeretném tudni mi a tapasztalat a teljes gyogyulásra.Van e esetleg valami új bevált terápia erre.Én bárhova el visszem ha itt nem lenne.Kősszőnőm szépen válaszát előre is.
Ha a kutya a Lyme ízületi gyulladás formájában mbetegedett meg, akkor bárhová is viszi hasonló hosszútávú antibiotikum terápiát fognak javasolni. A probléma az Anda esetében az, hogy az elvégzett titervizsgálat nem egyértelműen utal a betegségre, ezért gondolom, hogy a megkezdett kezelés mellett gyakori kontrolvizsgálatokat is fog javasolni állatorvosa.
jelige: Fancsi
2008-05-13
Tiszteletem! Mikor haza érkeztem a kutyusom a szobában a szőnyegen furcsán ülve sírt, mikor odamentem nem tudott felállni. Gerincsérv gyanuval vittem a kutyám a korházba. Ott a vizsgálatok után gerincsérvet állapítottak meg. Vénás injekciót kapott 3 alkalommal, majd közben gyógyszerek Medrol, napi2*1 Milgamma 1*1 drazsé, Quamatel 1*1/2 kapott. Az utolsó vénás injekciótól 5 nap telt el. Óvatossan járni tud, de néha felsír semmi komolyabb javulás, a furcsa hogy ez idő alatt olyan mintha kicsit felfuvodott vagy meghízott volna , és ez miatt mindig szuszog mintha kevés lenne a levegője.
Nem írt kérdést, de az a sejtésem, hogy az esélyekre és további kezelés mikéntjére kíváncsi. A porckorongsérv esetében emberben és kutyán is gyakorlatilag a gyógyszres kezelés és a műtéti megoldások jöhetnek szóba. Az elvégzett vizsgálatok (natív röntgen, myelográfia, vérvizgsálatok ..) és a neurológiai vizsgálat eredményei alapján érdemes eldönteni, hogy műtéti megoldásban, vagy gyógyszeres kezelésben gondolkodjanak.
jelige: Rudi a roti 2.
2008-05-13
ujr a rudi a roti jeligés vagyok,voltunk röntgenen,a diagnozis:osteosarcoma,megkérném önöket részletes elmagyarázásra ha lehetne,emailban,a doktor,rimadyl 100mg os tablettát és béres cseppet irt fel,használnak ezek vmit?köszönöm,elöre is
Az oszteoszarkóma csontrákot jelent - az egyik legkezelhetetlenebb, leggyorsabban lezajló daganatos betegség emberben és kutyában egyaránt. Gyakorlatilag csak akkor van esélye a Rudinak, ha a betegség kezdeti stádiumában még áttétek nélkül sikerült a diagnózis. Ezesetben is amputáció és kemoterápiás kezelés jelenti a megoldást. Ha az amputáció bármely okból nem elvégezhető, akkor sugárkezelés + kemoterápia elvégzésétől várható hasonló eredmény.
jelige: Simon
2008-05-13
spániel 6 hónapos kutya álandóan füvet,földet,virágokat,falevelet,tégladarabokat, malterdarabot,fadarabokat rág és meg is eszi amit szét tud ráhgni. Nagyon bolhás már többször bolhátlanitottuk fürdettük frontlájn bolhairtót is vettünk de nem használt mindig nyugtalan a sok bolha miatt
Nem csodálom a Simon nyugtalanságát ... Egy fiatal kutya parazitamentesítése állandó feladat. Ha a Frontline-t rendeltetésszerűen használták fel és hatását nem kielégtőnek találták, akkor még számos egyéb csepp közül választhatnak állatorvosuk segítségével. A rendellenes étvágyról sok odafigyeléssel, sok sétával játékkal és helyes táplálással lehet leszoktatni a kölyköt. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még találnak hasznos olvasnivalót.
jelige: Rudi a roti
2008-05-13
8 éves rottweiler kan kutyám jobb hátso lábán a mancs feletti hajlatban,kb dio nagyságú kemény dumo,dudor van,ami nyomásra fájdalmas a kutyámnak,ráállni már nem nagyon áll,ebben kérném véleményét,köszönöm
Rudi esetében is kizárólag részletes vizsgálatokkal lehet véleményt mondani arról, hogy mi lehet az észlelt képlet és milyen módon lehet megoldani. Lehet tályog, vérömleny, gyulladásos szövetszaporulat és számos típusú daganat is a leírt duzzanat. Klinikai vizsgálatok, citológiai vizsgálat, röntgenfelvétel és egy általános vérvizsgálat erdeményei az a minimum amivel el lehet és érdemes indulni a kutya kezelési lehetőségeit latolgatni. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még a témában.
jelige: Pickó
2008-05-13
3nappal ezelőtt kullancsot találtunk aWestykében.Az orvos eltávolította,de nem tudom,hogy hány nap után nyugodhatok meg, hogy nem volt fertőzött a kullancs?Köszönöm válaszát.
Már most is megnyugodhat, mert az idegessége nem fog használni egyetlen betegség megelőzésében, leküzdésében sem ...O): A kullancsok kutyák felé 3 fertőző betegséget közvetítenek (nanéziózis, Lyme-kór, encefalitisz), de ezek jelentkezési formái, súlyosságuk szerint is különbözőek, és sajnos pl egy Lyme-os ízületi gyulladás akár hetekkel később kerülhet felismerésre. A tünetek is rendkívül szerteágazóak és jellegtelenek - ezért aztán azt lehettanácsolni, hogy amennyiben bármilyen (!) szokatlan, eltérő tünete,, jelenséget észlelnek, akkor azt jelezzék állatorvosuknak. Remélem, hogy semmi baja nem lesz a Pickónak. A további izgalmakat legegyszerűbben állandó kullancs (és egyéb paraziták elleni) védekezéssel lehet kiváltani.
jelige: macskaszem
2008-05-13
a fél éves macskám szemeit beboritja félig egy hártya ami nem húzódik vissza. mi okozhatja és mi a teendő ilyen esetben?
Az oltatlan macska mindkjét szemére kiterjedő elváltozását nagy valószínűséggel a vírusos macskanátha nevezetőű betegség okozza. Amit lát az a 3. szemhéj (pislogóhártya) előesése. Állatorvosa antibiotikumos kezeléssel és szemcseppekkel tudja meggyógyítani a cicát, ha valóban erről van szó. A macskák esetében is az ivartaléanítás és a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések jelentik a hosszú, egészséges élet (15-20 év) titkát. Ellenkező esetben a kijáró macskák 2-5 év alatt elkopnak, elpusztulnak. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: beagle
2008-05-13
Szeretném megkérdezni, hogy a beage szuka kutya elsö vemhessége alatt herpesz vírust kapott el, bár egy kiskutya születtett +3 burokban volt és nem fejlödött ki. Második vemhességénél álvemhes lett, be lett oltva herpesz vírus elleni vakcinával, féregtelenitve volt. érdekelne? hogy következö fedeztetésnél szükséges e a herpesz elleni vakcina és hogy esélyes-e még hogy kiskutyák legyenek? mit ajánl nekem ? mi tévö legyek ? A kan is okozhatja? köszönettel.
Elsősorban is azt ajánlom, hogy szerint történjék meg a szuka részletes és szaporodásbiológiai vizsgálata, hogy kiderülhessen, hogy valóban HERPESZ-vírus okozta fertőzés okozta-e a leírt jelensget, vagy egészen más volt a bibi. Ezt az állatorvos-tudományi Egyetemen Dr. Thuróczy Julianna és Dr Tibold Anikó (478-4200) is el tudja végezni. Szaporodásbiológiai zavarokat ugyanis sok betegség okozhat. Konkrét kérdésére válaszolva a Herpesz-vakcinát minden tervezett vemhesítés alkalmával ajánlott beadni. És igen kantól is kaphat fertőzést a szuka. Néhány nap múlva honlapunk Publikációk rovatában remélhetőleg elolvasható lesz az az írás, amit Önnek most csatoltan elküldök.
jelige: Alex
2008-05-13
16 évs tacskó-foxi keverék kiskutyánk 2 napja agyvérzés kapott,A Doktor javaslatára infuziós terápiát kap 6hétig,de pár nap után kiderül érdemes e folytatni.FEl szoktak épülni ebből a kutyusok ?Errre nem kaptunk egyértelmü választ:
Csodálkozom, hogy nem kaptak egyértelmű választ, pedig emberek és kutyák esetében is van erre pontos, minden esetet lefedő válasz: „Van aki teljesen felépül, van aki nem teljesen és van aki egyáltalán nem, akár el is pusztul, meg is hal.” Az Alex esetére a kezelés mellett idővel esetleg visszatérő funkciók, a javulás üteme, a kontrolvizsgálatok eredményei adják meg a választ. Ha súlyosfokú tünetek alakultak ki, a 2 nap alatt semmi javulást nem tapasztaltak, akkor a 16 éves kutya esélyei nem jók a gyógyulásra. Remélem máris vannak kedvező jelek.
jelige: Anka
2008-05-13
Meg rágta az egérmérget vagy lehet hogy evett is belöle. Viszont kihányta Most mi legyen?
Ahogyan Ön sem biztos benne, hogy van-e méreg a kutya szervezetében úgy én sem lehetek biztos ebben. Úgyhogy a legbiztosabb, ha jelzi állatorvosának a történteket. Valószínűleg ő is meghánytatja a kutyát, esetleg kimossa a gyomrát, majd K-vitamint esetleg infúziót ad neki - és akkor biztosan nem lesz baj.
jelige: pumika
2008-05-13
van egy pincserünk és néha rájön az öklendezés,ilyenkor felöklendezi a nyálát. van mikor sokáig nem csinálja de ha igen akkor sokáig öklendezik. ebben kérném doktorúr segitségét. köszönjük!
Az egy évnél ritkábban oltott kutya öklendezését egy sereg fertőző betegség, nyaki-, mellkasi terimék (idegentest, tályog, vérömleny, daganat ..) allergia, szív-, máj-, és veseelégtelenség és egy srege egyéb betegség is okozhatja. Állatorvosuk részletes vizsgálatok útján tudja tisztázni a tünet okát és ezután tud ajánlatot adni a kezelés tekintetében.
jelige: Dorka
2008-05-13
A 11 éves törpe snauzer kutyámnak néhány hónap alatt teljesen kihullott a szőre. Az utóbbi időben az egyik hátsó lábán be nem gyógyuló sebet látunk (kb. 10 ft nagyságú), amelyet minden nap újra megrág. Félek az elfertőzéstől. Mitévő legyek? Táplákéka vegyes, kutyatáp, kutyaszalámi és házikoszt egyaránt. Köszönöm a segítséget.
A 11 éves szuka megkopaszodását sokféle betegség (parazitózisok, allergiás betegségek, baktériumos és gombás fertőzések, endokrin betegségek, ... akár petefészek ciszták, daganat is) okozhatja. Természetesen a legfontosabb teendő a kutya részletes kivizsgálása (klinikai vizsgálatok, vérvizsgálatok, citológiai vizsgálat, allergia tesztek, képalkotók ...). Ha megvannak az eredmények és a diagnózis - csak akkor lehet az esélyekről és lehetséges megoldásokról beszélni. 1);
jelige: Bolo
2008-05-13
Tisztelt Doktor Úr! 13 éves kutyámat 3 hete műtötték, szájban növekvő daganat miatt. A szövettani eredményt még nem kaptam meg. Sajnos újból kezd kialakulni a következő daganat is a szájában, ugyanott ahol lioperálták. Nem tudom mitévő legyek mert szeretnék rajta segíteni. Egyébként egy boldog kutya, bár rengeteget pihen, az étvágya kiváló és fogyókúrázik. Sikerült 58 kg-ról 50 kg-ra lefogyasztani. Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel:
Sajnos a szájüregi daganatok nagyobb része rosszindulatú (melanómák, karcinómák, szarkómák ..) , áttétképzésre és helyi kiújulásra is igencsak hajlamosak. Fontos lesz az esélyek és esetleges megoldások latolgatására a szövettani vizsgálat eredménye, valamint a lehetséges áttétek (nyaki nyirokcsomók, mellkas ..) helyének vizsgálatiu eredménye és az általános állapot felmérése is. Ezek hiányában, általánosságban csak annyit lehet mondani, hogy egy egyszer már műtött és kiújuló daganat esetében a helyzet biztosan nem könnyű. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: Rexike
2008-05-13
Üdvözlöm!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy vajon mi lehet a németjuhász kutyámnak a baja.Valamint mi lehet a megoldás, mivel gyógyítható? A tünetek a következők: 1.nehéz légzés-nagyon erőltetett légzés, 2.a jobb első lába, nyaka és a mellkasa szinte duplájára dagadt, 3. erőtlen 4.állandóan iszik, 5. nem bír felkelni 6.nincs étvágya 7. ingerekre még reagál Szegény nagyon rosszul van. Előre is köszönöm!
Az első és talán legvalószínűbb oka a leírt tüneteknek a súlyosfokú szívelégtelenség lehet - amivel az összes észlelését magyarázni tudjuk. Ez azonban csak a legvalószínűbb oka a sok tucat lehetőségnek (daganatos betegségek, babéziózis, máj-, vesebetegségek ...), és ezenkívül az sem kizárt, hogy nem egy, hanem akár több betegség van jelen a kutyában. Az esélyek illetve lehetséges kezelési módok megbeszéléséhez természetesen a kutya részletes vizsgálata (klinika vizsgálatok, vérvizsgálatok, röntegenk, ultrahang ... ) elengedhetetlenül szükséges.
jelige: Dorisz
2008-05-13
11 hónapos nőstény kuvasz kutyánk nagyon intenzíven, és hangosan liheg, pedig még csak 20-25 fok van.Főleg játék és séta közben-után.Aggódunk nem-e vmi betegség okozza nála,mert sokszor nyugalmi állapotban is erőteljesen liheg.Előre is köszönjük segítségét!
Melegszik az idő - de nem akarom erre terelni a témát és elbagatellizálni az észlelésüket. Ha van a közelükben hasonló korú fiatal kuvasz (ideálisan alomtárs testvér), vagy akár csak nagytestű, hosszabb szőrű kortárs - akor érdemes lenne együtt sétáltatás, játék közben összehasonlítva megfigyelni a kutya viselkedését. Ha összehasonlításban is egyértelműen fáradékonyabb, lihegősebb az Önök Dorisza, akkor ezzel az észleléssel kell állatorvosukat részletes vizsgálatra kérni. Ha nincsmódjuk ilyenfajta összehasonlításra, akkor is jelezzék állatorvosuknak a gyanújukat. O): A lihegést valóban akár veleszületett szervi hibák, (szív-, keringési zavarok), de emellett egy sereg szerzett betegség is okozhatja. Remélem, hogy csak a melegedő idő, esetleg a kutya túlkondícionálása, rossz kondíciója okozza a lihegést. Ezen egyszerű lesz változtatni diétával és egyre több mozgással.

<< <  322 / 483 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?