Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Nergál
2008-07-28
Üdvözletem! A következő a problémánk, van egy 2 és fél éves, ivartalanított, nagyon jól tartott kandúrunk, aki most már második napja folyamatosan nyáladzik. Értem ez alatt azt hogy kissebb tócsákat hagy maga alatt, eddig még soha semmi probléma nem merült fel vele kapocsolatban, most is csak az ébersége valamint az étvágya lankadtt. Ezen kívül tegnap kissé homályos volt az egyik szeme, ez már elmúlt, szerencsére. Talán valami bogarat ehetett meg és enyhe ételmérgezése van? Mi a teendő? Előre is köszönök minden szót, amit válaszul kapok! Nagyon szeretjük ezért ha nincs javulás, minnél elöbb elvisszük orvoshoz!
Olyan banális dolgok, mint a szájüregben, garatban elakadt idegentest (csont ...) is tud folyamatos nyálcsorgást előidézni. Természetesen több szájüregi betegség (fog-, fogmeder-, íny betegségek, fekélyek, daganatok ...) nyálmirigy gyullaáds, ciszta is járhat ilyen tünetekkel. Mérgezések esetében is gyakori a nyálcsorgás. A benntartott cica esetében a veszettség tünete remélhetőleg kizárható, de nyers sertéshús etetése esetén az álveszettség (Aujeszky-kór) szintén okozhat nyálfolyást. A tünet elkülönítése véleményem szerint mindenképpen részletes állatorvosi vizsgálatokat igényel.
jelige: Mia 2.
2008-07-28
Tisztelt Doktor Úr! Nem szeretném ivartalanítatni a kutyámat!!!Miért tenném,tenyészetni szeretném!!! Köszönöm,hogy válaszolt a kérdéseimre.
Ezesetben eredményes felkészülést ill. felkészítést kívánok Önnek és a Miának és eseménymentes, boldog babázást.
jelige: sasikazazija 3.
2008-07-27
Kedves Doktor úr! Köszönöm, a cica teljesen jól van, bár a kefirt azt nagy undorral fogyasztotta el, egy fecskendő segítségével, mert magától nem ette:( A táp és az undok étkezések azonban hasznosnak bizonyultak. Majd, ha lesz gyerekem, tudom merre köpi ki elsőre valaki a belényomott pépet... Most adok neki egy hét után, kis konzervet is, hátha helyreáll köztünk a családi béke! Köszönöm a tanácsot! Jó munkát, szép nyarat! üdvözlettel
Sajnálom a kellemetlen élményeit a kefír diétával kapcsolatosan, a macskák nagy része önként és szívesen elfogyasztja a kefírt és yoghurtot. De ők sem egyformák ... Örülök, hogy jól van a cica. Hasonló szépeket kívánok én is viszont.
jelige: Gucchi
2008-07-27
Nyaralás alatt, 2-3 napja, a kutya néha remeg, és levert, enni eszik, de keveset. Nem hány, és a széklete is rendben van. Mi lehet a probléma? Előfordulhat nála epilepszia? Előre is köszönöm válaszát.
Az epilepszia sem kizárt, mint ahogyan az összes többi betegség sem ... Olyan általános tünetekről ír, ami gyakorlatolag bármely betegség esetében előfordulhat. Állatorvosa részletes vizsgálatok elvégzésével tudja megállapítani, hogy mi a gond a Gucchi-val és, hogy miként kell kezelni.
jelige: Kundi
2008-07-27
Azt szeretném kérdezni hogy normális dolog-e ha a cicámnak 3 napja eltávolitották a méhét és a petefészkeit,de igy is ha simitom emeli a farkát és a kandúrunk is rá akarna mászni! És ráadásul ugyanúgy dörgölőzik és nyávog mint amikor tüzelt!
Tüzelt a macska a műtét idejében? Vagy esetleg vemhes volt, gennyes méhgyulladása volt? Előfordulhat, hogy még néhány napig a tüzelés jeleit mutatja a cica. Az ösztrogének néhány nap alatt bomlanak le a szervezetében. Ha ugyanez a helyzet egy hét múltán is (varratszedéskor), akkor jelezze állatorvosának.
jelige: Mia
2008-07-27
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Van egy szuka francia buldogom és elméletileg hasas. Azt szeretném megkérdezni,hogy meg e tud magátó elleni vagy császároztatni kell? kaparom akkor ott kopasz lesz tegnap óta azt vettem észre,hogy nagyon hullik a szőre és a hátán egy kis foltokban már kihullutt(ilyen barnás pörzsönyés van neki a hátán)és ha megkaparom akkor lejön.Mitől lehet ez kérem segítsen. Köszönettel
A francia bulldogok legtöbbször nem képesek segítség ill császármetszés nélkül megelleni. A szőrtüneteknek sok tucat oka lehet (atópia, parazitás betegségek, allargiás betegségek, batérium-, gomba okozta fertőzések, endokrin betegségek ... egyebek). Részletes vizsgálatokkal lehet megállapítani, hogy a szóbajöhető kórok közül mi jelentkezett a kutyánál. A csak veszettség ellen oltott szuka felkészítése az eseményekre szintén állatorvosi feladat. Ha nem érez elég felkészültséget magában és a kutyát sem tudja felkészíteni a feladatra - akkor a legokosabb döntés a szuka ivartalanítása lenne. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még olvashat hazsnos dolgokat.
jelige: Öreg kutya
2008-07-27
Tisztelt Doktor Úr! Kutyám 11 éves lesz augusztusban. Sajnos egyre nehezebben áll lábra, előszőr húzza magát az első lábaival, majd egy lendülettel tud már csak felállni. A szemét is naponta többször is tisztítom, mert óriási csipái vannak. Elvittem állatorvoshoz, de csak annyit mondott, hogy ez természetes az öreg állatoknál. Én mégis aggódom, mert látom rajta, hogy a fiatalabb kutyával még játszana, még ő is ugrálna (ha tudna) és nagyon bánatos és levert mert nem képes már rá. Sétálni sem nagyon tudom elvinni, mert nem bírja a kisebb távokat sem. Így marad neki az udvar. Sajnos az állatorvos nem tudott semmi tanácsot adni, hogy hogyan tudnám megkönnyíteni neki az állapotát. Vagy legalább is, hogy könnyebb legyen neki elviselni az öregedést lelkileg. Várom mielöbbi válaszát! Tisztelettel: Egy aggódó gazdi
Nem tudom elhinni, hogy állatorvosa sem a szemtünetek, sem pedig a fájdalmas ízületi betegségek megoldására ne adott volna ötleteket. Lehet is és kell is legalább tüneti kezeléssel csökkenteni az öregedéssel járó kellemetlen betegségeket. Szinte bizonyos, hogy szemcseppek és gyulladáscsökkentő/fájdalomcsillapító szerekkel az öreg kutya állapotán lehet javítani. Ha helybéli állatorvosa nem tud segíteni, akkor vigyék el az öreget egy közeli rendelőbe, ahol vizsgálatok után ellátják gyógyszerekkel.
jelige: Borzas és Varek
2008-07-27
Borzas és kis barátja néhány napja került hozzánk.Itt most Borzassal van a gond.Mikor hozzánka került lesoványodott és beteg kiscica volt. Most egy idő után már jól táplált macsek,de az utóbbi időben rettentő sokat tüsszögött és hiába kap gyógyszert nem hajlandó meginni (tejbe van belecsepegtetve). Napok óta nem eszik és iszik.Mi a lehetséges betegség amitől szenved?Mi rá a gyógyír? Kérem sőrgősen válaszoljon nekem mert eggódom a cicámért.
És mégis, mi az a gyógyszer, amit csepegtet a cicának?! A legnagyobb valószínűség szerint a fertőző macskanátha nevű betegségben szenved a cica a leírása alapján. Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a cica állapota. Ő tudja beigazolni a gyanúnkat és meggyógyítani is a cicát.
jelige: szami
2008-07-27
Tisztelt Doktor Úr! A kutyám hátsó fogain megvastagodott fogkő alakult ki és felette vékony sávban vörös az ínye.Milyen eljárással/eljárásokkal lehet ezt kezeltetni?És körülbelül mekkora költséggel járna? Előre is köszönöm a válaszát.
A leghatékonyabb módszer szerint a kutya felületes elaltatását követően ultrahangos fogkőeltávolítást kellene végezni. Amennyiben súlyosfokú fogínygyulladás is van a kutyán, úgy antibiotikumos utókezelés is ajánlott lehet. Állatorvosa étrendi tanácsokat illetve táplálékkiegészítőket is ajánlhat a fogkő újraképződésének a megakadályozására. A költségek 5-15 eFt között lehetnek valahol.
jelige: Apolló
2008-07-27
Jó napot!A kutyám kb 5 napja nem eszik,csak nagyon keveset iszik,láza a legutóbbi méréskor nem volt.Széklete volt,de az is nagyon kevés és a színe fekete.Egész nap fekszik,és úgy néz ki mindkét szeme kötőhártyagyulladásos.Kapott kezelést,de az állapota nem javult.Gyomorfekélyre gyanakodnak. A segítséget előre is köszönöm!
Jó lenne a gyanút részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok, képalkotók ...) megerősíteni, vagy elvetni, illetve diagnózishoz jutni a kutya ügyében. Ha lesz diagnózis, akkor lehet a kutya esélyeit és a kezelés módját megbeszélni.
jelige: Pancsika
2008-07-27
Tisztelt Doktor Úr! Három éves, mopsz, lány kutyusomon (mellkasán) kb.fél éve egy gombostűfej nagyságú fekete bőrelváltozást vettem észre.(A kutya szőre bézs színű,bőre rózsaszínes.)Ez a pici fekete pont mára kb.0,8 cm átmérőjű kör alakú ”anyajeggyé” változott,belőle szőrszálak nőnek ki.Mi a teendő ebben az esetben?Le kellene-e vetetni vagy ezzel csak bajt okoznék neki?Az orvosunk nem foglalkozik a problémával.Köszönettel
Ha állatorvosa véleménye szerint ártalmatlan pigmentfoltról van szó, akkor talán ezért nem tanácsolja eltávolítását ... A kutya részletes vizgsálatával, és aképlet citológiai vizgsálatával lehet kideríteni, hogy miről van szó. Ha megvan a citológiai diagnózis, akkor érdemes dönteni a kezelésről, esetleges műtéti eltávolításról. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még a témában.
jelige: 345781
2008-07-27
TISZTELT DOKTOR ÚR! KÉRDÉSEM AZ LENE HOGY MACSKÁM ELSŐ FIJALÁSRA CSAK EGYET FIJALT ÉS AZ MEG IS HALT.MOST MEGINT VEMHES ÉS ASZT SZERETNÉM TUDNI HOGY MEGINT IJEN KEVESET FOG E FIJALNI ÉS MEGISFOG HALNI EZ MIJEN VALÓSZINÚ, VÁLLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Senki emberfia nem válaszolhat érdemben a kérdésére. Az biztos, hogy a macska fiatal volt első vemhesülésekor, ilyenkor nagyobb az esélye a vetéléseknek, kora- és halvaszületéseknek is. Állatorvosa vizsgálatokkal tudja tisztázni, hogy egyáltalán vemhes-e valóban a macska, valamint, hogy kellően fejlett-e, nincs-e betegsége a cicának. A legokosabban akkor járna el, ha ivartlanítaná a cicát.
jelige: kitty
2008-07-27
4 éves angol cocker spániel szuka kutyánk rendszereesen hordjuk kozmetikushoz. Kb. 3 hónappal ezelőtt egy ilyen kozmetika után vettük észre a jobb fül alsó részén lévő két külön megjelenő valamit. Kb. 1,5x2 cm , a fül síkjából kiemelkedő, nem tömör tapintatú. A kutyát nem zavarja, nem nő, és bár védjük a fésülésnél nem is vérzik. Az elmúlt időben nem vettünk észre növekedést. Kölyökként (ha emlékem nem csal) volt ott sérülése, amit a tenyésztője meg is mutatott ( a testvérekkel lévő harc okozta). Az állatorvosunk szerint ez bőrdaganat, amit addig nem bánt, míg el enm kezd nőni, és akkor is csak csonkolással lehet eltávolítani. Szerinte ez sem végleges, mert bárhol máshol kijöhet. Jelenleg az átvizsgáláskor nem talált erre utaló jelet. Segítségét és tanácsát előre is köszönjük.
Az én véleményem az, hogy a képlet(ek) citológiai vizsgálatával lenne célszerű megállapítani, hogy az észlelt duzzanatok milyen eredetűek. Számomra a leírása alapján akár vérömleny, tályog, gyulladásos eredetű szövetszaporulat is lehet a kutya fültövén. Amennyiben daganat, annak is jó lenne tudni a szövettani diagnózisát. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: baj:((
2008-07-27
szegény kiscicám elvághatta valamivel a hátsó két lábát mind a 2-ön gennyes a tapancsa mellett nagyon csunya szegénynek fertőtlenitővel kenem bár nem tudom hogy sokat érek e vele mert nem veszem észre hogy javulna..az állatkozmetikus pedig azt mondta 6 hónapos kor elött nem célszerű állatorvoshoz vinnem..most mit csináljak vigyem vagy nem szabad?
Az állatkozmetikusa vagy viccel, vagy nem normális ... Azok a kölyökmacskák, amelyek néhány hetes korukban nem kerülnek el állatorvoshoz, nagyobbrészt meg sem érik a féléves kort. Természetesen vigye állaorvoshoz a cicát. A sérüléseit is ellátja, meggyógyítja - valamint elvégzi a megkésett parazitamentesítését és oltásait is. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja a kijáró macskáknak ajánlott vakcinázásokat is.
jelige: fickó
2008-07-27
tiszteltt doktor ur!van egy foxim 3 éves szőrtüszöaktája van.jártunk vele injekcio kurára sajnos csak ideiglenes volt a javulás.a kutya felén nincs szőr nagyon sok mindent kiprobáltunk már.egy ideje véres a vizelete.az lehet,hogy az injekcio hatására van ez?ez vese problémát is jelenthet?önnek mi a véleménye?az injekcio valami akta ölö méreg volt.és még nem tüzelt a kutya. a másik kérdésem pedig az lenne.van egy 1 éves vizslámegy kennelben volt a foxival amig kinem derült,hogy szörtüszö aktája van.külön kennelbe kerültek ki lett minden fertötlenitve.tudom,hogy minden kutyának van aktája és akkor hatalmasodik el ha van valami más betegsége is.de retegek attol,hogy a vizslám is beteg lesz.tudok tenni valamit ellene?mi a véleménye az advocate-röl, mert ajánloták.előre is köszönöm válaszát.
Valóban a szőrtüsző atkák minden kutya bőrében megtalálhatóak és akkor tudnak helyi, vagy teljes testfelületre kiterjedő elváltozást előidézni, ha a kutyán helyi, vagy szisztémás immuncsökentő betegség, elváltozás érvényesül. Ezért a szőrtüsző atkakór kezelése soha nem kizárólag atka ellenes kezelést kell, hogy jelentsen. A szőrtüsző atkakórt megállapítani a kutya részletes vizgsálatával és bőrbiopsziás (vagy méginkább kimetszett) mintavétellel lehetséges. Ha ez nem történt meg, akkor a tünetekért korántsem biztos, hogy a szőrtüsző atkakór a felelős. Hasonló tüneteket számos egyéb parazita, allergiás kórképek, bakteriális és gombás bőrgyulladás és egyéb alapbetegségek (atópia, endokrin betegségek ...) is kiválthatnak. A vizsla társat gyakorlatilag csak akkor nem kell félteni a fertőzéstől, ha valóban szőrtüsző atkakórja van, vagy egyéb nem ferttőző jellegű bőrelváltozások (allergia, atópia, endokrin betegség ...). Az Advocate egyike a megbízható, hatékony külső parazitaellenes spot-onoknak. Szerintem a kutya részletes vizsgálata kell, hogy megtörténjen a bőr-, és egyéb tünetek tisztázása érdekében.
jelige: egyensúlyozó szerv
2008-07-25
Kedves Doktor Úr! Tegnap előtt este az öreg uszkár kutyusunk összesett, fejével és egész testével balra húz, szemei balra forognak (mintha szédülne). Nem bírja megát megtartani sem. Elrohantunk vele az ügyeletre, ahol igazán nem tudott az orvos mit mondani. Mivel említettük, hogy szívburok csapoláson már voltunk ott kétszer is júniusban, így azt a választ kaptuk, hogy jöjjünk vissza reggel a kezelőorvosunkhoz. Azért egy röntgent ”kikönyörögtünk”, majd azt a választ kaptuk, hogy igen, megint van folyadék a szívében. Még aznap este átrohantunk egy másik orvosi rendelőbe, ahol volt ultrahangos orvos, ha netalántán megint csapolni kellene. Ez az orvos szerint nem volt egyáltalán folyadék a kutyusban, hanem agyvérzést diagnosztizált, és kaptunk 3 injekciót. Reggel a kezelő orvosunkhoz elvittük (mert az orvos is látni akarta, meg mi is jobban bízunk benne), és ő egyből azt mondta, hogy az egyensúlyozó szervével lesz a gond, melyet gyógyszeresen (Medrol, Trental, Milgamma) elég jól lehet kezelni. Persze elmondta, hogy türelmesnek kell lennünk, mert a változás akár 1-2 hét is lehet. Szeretném kikérni az Ön véleményét is, hogy van-e reális esély a gyógyulásra? Sajnos az interneten nem találtam még hasonló esetről sem leírást. Köszönjük válaszát, segítségét:
Állatorvosának teljesen igaza van abban, hogy a tüneti kezelés mellett az idő fogja megadni a választ arra, hogy mennyit javulnak a kutya tünetei és milyen szinten stabilizálódik az állapota. A tüneteket akár a diagnosztizált súlyosfokú keringési betegség közvetlenül vagy közvetve is okozhatta. De akár ettől függetlenül elsődlegesen idegrendszeri betegsége (infarktus, tályog, vérömleny, ödéma, daganat ..) is kiválthat hasonló súlyosfokú idegrendszeri tüneteket. Az esélyek és a végállapot természetesen a kiváltó októl nagymértékben függ. Egy agyi keringési zavar, infarktus (stroke), vérömleny, tályog ... a helyeződésétől, kiterjedtségétől és a kutya általános állapotától függően akár jelentősen javulhat, felépülhet az állat. Ha viszont koponyaüregi daganat ért el egy kritikus méretet és emiatt jelentek meg hirtelen a tünetek, akkor nem kizárt, hogy a leggondosabb tüneti kezelés mellett is előrehalad a betegség és rosszabbodik a kutya állapota. Biztos vagyok benne, hogy kezelő állatorvosa is hasonló véleményen van. Sajnálom a rossz élményeiket és drukkolunk a kutyának.
jelige: Frakk 2.
2008-07-25
Tisztelt Doktor Úr! Frakk nevében is köszönjük gyors és megnyugtató válaszát! A lány vizsla úgy tűnik otthonra talált nálunk, ezért az ivartalanítással kapcsolatos tanácsot is köszönjük.
Gratulálok az új családtaghoz, és főleg örülök, hogy megnyugtató módon rendeződött a szuka sorsa. Köszönöm a visszajelzését is.
jelige: sürgős
2008-07-25
a kutya nem eszik nem iszik levert hasmenésevan
A kutya beteg. Sürgősen részletes állatorvosi vizsgálatokra van szüksége ahhoz, hogy kiderülhessen, hogy a szóbajöhető sok tucat megbetegedés közül mely(ek) zajlanak benne. A vizsgálatok után derülhet ki az is, hogy miként kell kezelni. Sürgősen forduljon állatorvosához.
jelige: kicsi
2008-07-25
Hello! Van egy cirmos kandúr macskám, kb. 3 éves és egy pár hónapja eléggyakran tüsszet, és taknyos. Olyan mintha ellenne dugulva az orra. Ez mitől lehets mit lehetne neki adni hogy javuljon? A macska lehet szénára allergiás? Válaszát előre is köszönöm
A legnagyobb valószínűség szerint vírusos macskanáthája lehet a kijáró, oltatlan kandúrnak. Állatorvosa tudja megerősíteni, vagy elvetni a gyanúnkat illetve megállapítani a tünet okát. A kezeléseket is ő tudja állategészségügyi szerekkel elvégezni. Kisebb eséllyel nem kizárt az allergiás megbetegedések és egyéb megbetegedések lehetősége sem, ezek is kiderülnek a részletes vizsgálatok során. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy kijáró macska esetében milyen védőoltások beadása ajánlott. Az ivartalanított, rendszeresen védőoltásokban részesített, parazitamentesített, helyesen táplált macskák 15-22 évet élnek egészségesen. A másként tartott macskák 2-5 év alatt általában elkopnak.
jelige: Pötyi 2.
2008-07-24
Elnézését kérem, biztosan rossz helyre pöttyöztem a kutya életkorát illetően. 6-12 év közöttit szerettem volna bejelölni.A kutyám először elkezd vakarózni, megnézem,bolhás. Bolhaporral kiirtom belőle a bolhát, de továbbra is vakarózik,bolha már nincs benne, de ekkor kezd a szőre foltokban hullani.Továbbra is vakarózik és igy mentem el a gyógyszertárba és adtak ampullás kutyafürdetőt ami rühre,bolhára és atkára is jó. A kérdésem csak az lett volna, mivel Én mozgáskorlátozott,48.000 Ft-ból élő rokkant vagyok, hogy elég lesz-e a fürdető vagy esetleg tényleg más kezelésre is szüksége lenne? Sajnos minden évben nyáron 1x amikor ottholról elszökök, akkor igy érkezik haza.Annak viszont nagyon örülök, hogy interneten keresztül is tudok tanácsot kérni szakembertől. Köszönettel és üdvözlettel:
Ha feltételezzük, hogy a kutya szőr- és bőrproblémáit külső paraziták okozzák, akkor nem kizárt, hogy megoldja a problémát a porozás és a fürdetés a valamilyen porral és ampullával. Sajnos azonban ezeknek a szereknek valószínűleg egyszeri parazitamentesítést kiváltó hatása van, így nem kizárt, hogy a kutya másnap, vagy egy hét múlva újrafertőződik bolhával, vagy rühhel, vagy atkával, kullancscsal. Hosszú távú (1 hónapos, vagy néhány hónapos hatás) a kutya bőrére cseppenthető ún spot on készítményeknek (Frontline, Frontline combo, Advantix, Stronghold ...stb) van. De, sajnos, ahogyan előző levelemben leírtam, korántsem biztos, hogy parazitás eredetű a vakaródzós, szőrhullásos tünet háttere. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni, egyértelmű választ, tanácsot adni.
jelige: funnyspider
2008-07-24
Kedves doktor Úr! Van egy most 7 hónapos, nagyon szép, kandúr cicánk. Kb. már 1 hónapja, hogy észrevettük, hogy nem csak a fedeles macska wc-be pisil. Felment a konyhai ülöke tetejére, s annak a tetejére pisilt rá, aztán van hogy, a szobába a földön lévő báránybőrre megy, és van, hogy a gáztűzhely előtti kis szőnyegre is rámegy. Megfigyeltük, s az alomba is bejárogat oda is pisil, de ha rájön a dili, akkor, mindig ezekre a helyekre jár vissza. Többször rápisilt a báránybőrre, azt elvettük, a többi szőnyeget is jól kimostuk, de miután visszakerültek a helyükre, nem azt mondom, hogy rögtön, de egy idő után ismét rajta volt a vizelete. A többi cicám szobatiszta, ők csak az alomra járnak. Mivel fiú cica, és ez nem jelölgetés, mert tócsába áll a vizelet, így nagyon büdös is. De kivágatni nem akarjuk, mert nekünk ez lenne a fedező cicánk, mert nagyon szép kandúrka. Most mit tegyünk? Egyáltalán lehet vele valamit tenni? Őszintén nem hiszem hogy valaha is úgy visszaszokna tényleg rendesen a a macska wc-bw, hogy csak odajárna!! ?? Azért mondom ezt, mert nem tudom de nekünk volt másik sziámink, úgy kaptuk, a földön mindenhová bepisilt, még rosszabb volt a helyzet, mint a mostaninál, mert amikor ültünk a konyhai ülőke mellett, feljött mellénk a cica, és ott előttünk odapisilt! Régebben volt kék perzsánk, ő is fiú volt és kiszokott a tálból, s egy szőnyeget keresett magának, odapisilt, majd egy idő után onnan is elszokott, s új helyet keresett! Hát nem tudom elég aggasztó a helyzet! Lehet valamit tenni? Vagy most mit csináljunk, mert ahova pisil, oda almostálat nem tehetek, mert már nem csak egy helyre pisil! ? A wc-jét rendesen kiviszem, és takarítom rendszeresen, nem értem, mi a baj, miért nem pisil, csak abba, és nem máshova ? Ha kicseréltem teljesen tiszta volt az alom, akkor is volt, hogy kipisilt a fent említett helyek valamelyikére! Kérem, segítsen, mert minekünk, már nincs ötletünk. Várom sürgős válaszát! Üdv! Ipusbajusz
Egy bármilyen ivarú macska gyakorlatilag minden lelki baját, vélt vagy valós sérelmét és minden betegségét, fájdalmát, diszkomfort érzetét kifejezheti azzal, ha szokatlan helyekre vizel. Ezért érdemes lenne a fiatal kandúr részletes vizsgálatát kérni állatorvosától. Ha nincs szervi elváltozása, betegsége a kandúrnak, akkor lehet gondolkodni, hogy milyen tartási változás (új családtag, sok egyedüllét, bútorok áthelyezése, ajtó zárvatartása ... stb ..) okozhat gondot, „lelki bajt” a cicának. Ezt lehet akár tartási körülmények megváltoztatásával, vagy akár feromon hatóanyagtartalmú szer (Feliway) adásával orvosolni. És igen, van hogy csak a kasztrálás segít(ene). Egy lakásban tartott, ivartalanított macska esetében is fontos dolog a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések elvégzése, hátmég egy szépreményű fedező kandúr esetében. Mindezekről bővebben honlapunk Tudnivalók rovatában olvashatnak.
jelige: kis vizsla
2008-07-24
Tisztelt Doktor Úr! Van egy hónapos magyar vizslám.Mióta elhoztam szobatiszta,soha nem pisil be,és elvégzi a dolgát kinn. Aggodalmam csak annyi,hogy a kutyus nem elég ,hogy minden útjába kerülő dolgot is megrág(erre fel voltam készülve),de a kezünket is olykor megharapja elég durván. Ez normális? Szokott olyat csinálni,hogy méregből,vagy bosszúból a másik kutyámat piszkálja,vagy minket harapdál! Köszönöm válaszát!
Ha a kezüket durván harapja a kölyök, akkor minden alkalommal egyértelműen és következetesen meg kell vele értetni, hogy ezt nem tűrik el. Az is megoldás lehet, hogy játékkal, ronggyal, fadarabbal játszanak a kölyökkel. Szokott ez sikerülni még egy stafford, vagy rotti kölyök esetében is.
jelige: westi
2008-07-24
Tisztelt állatorvos! Amikor hozzánk került a kiskutya a negyedik naptol nem evett és azóta is hány voltunk állatorvosnál megvizsgálta azt mondta be van gyulladva a bele, kapott gyulladás csökkentő antibiotikumos injekciót ketöt. A második után még rosszabul van azóta egyfolytában hány és folyamatosan nem eszik kérem segítsen nem tudom, hogy mi lehet a baj. köszönettel
Én sem tudom, hogy mi lehet a baj. A teendője egyértelműen az lehet, hogy értesíti kezelőorvosát a fejleményekről. A bélgyulladások egy része intenzív infúziós kezelést, akár kórházi ellátást is igényelhet.
jelige: Pötyi
2008-07-24
Közepes méretű korcs kutyám fekete-fehér pöttyös szőrökkel.Minden évben 1x erős vakarózásba kezd,nem bolhás.A hideg, friss földön szeret lefeküdni.Helyére nem igazán megy.A szőre foltosan elkezdett hullani, sajnos már csak a durva szőr látható rajte. Elegendő-e a gyógyszertárban alkalmazható fürdető? Kell-e esetleg valami mást is használni? Sajnos vidéken lakom és itt az állatorvos nem található.
Számomra nem értelmezhető, hogy egy 6-12 hónapos kutya esetében miként lehet évente visszatérő szőr- és bőrtünetekről beszélni ... A gyógyszertárakban számtalan gyógysampon elérhető. Van amelyik korpás hajra, van amelyik száraz hajra használható embereken és nem kizárt, hogy néhány állatgyógyászati készítményt is tartanak. Nem gondolom, hogy ezek próbálgatása lenne a megoldás, ezek egyike csak véletlenszerűen oldhatja meg a problémát. Ha nincs is lakóhelyén állatorvos, akkor a legközelebbi állatorvosi rendelőt kellene felkeresnie. A leírt szőr-, bőrtüneteket ugyanis számtalan betegség (parazitás, bakteriális, gombás bőrgyulladások, atópiás bőr, allergiás kórképek, belgyógyászati és endokrin betegségek). Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja szűkíteni a kört majd diagnosztizálni a betegséget. Ha van diagnózis, akkor lehet célzottan kezelni.
jelige: Pixi
2008-07-24
Napok óta nem hejlandó enne emiatt nagyon lefogyott,és zöldet hány.Nincs életkedve és csak fekszik,mit tegyek?
Ugyanazt tudom válaszolni, mint a néhány levéllel korábbi kérdezőnek. Beteg lehet. A leírt általános tüneteket több száz betegség okozhatja pláne egy csak veszettség ellen oltott kutyában. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet a megoldásokról beszélni.

<< <  322 / 512 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara