Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: ellés
2008-01-06
Jó napot kívánok!Van egy stafford kutyánk aki vemhes.Olvastam hogy az ellés átlagosan 63 nap.A mi kutyánk már 65 napnál tart de még nem ellett meg.Azt is olvastam hogy lehet látni sőt érezni is ahogy mozog a hasa a benne lévő magzattól.A mi kutyánknál ez nem látható és nem is érezhető.Nagyon kemény a hasa és megnőttek a mellbimbói is.Az lenne akérdésem hogy elkell e vinni most állatorvoshoz ez miatt, vagy a 63 nap lehet több is?És miből fogjuk megtudni, hogyha elleni akar?Válaszát előre is köszönöm!
Jól írta - az átlagos vemhességi idő kutyáknál 63 nap. Ez lehet több is, főleg kislétszámú alom esetén. Az ellés megindulását a hüvelyből váladék távozása és a hőmérséklet csökkenése jól előrejelzi. Honlapunk Publikációk rovatában részletesen is olvashat a témában.
jelige: cica
2008-01-06
8 éves macskámnak egyre több gondot okoz a lenyelt szőr visszaöklendezése, pedig nem hosszú szőrű. Tudok rajta valahogy segtíteni? Előre is köszönöm válaszát!
Egészen biztosan tud rajta segíteni. Valószínűleg állatorvosa segítségével ... Elsőként azt lenne érdemes tisztázni, hogy a cica szőrhullása nem fokozott-e, nincs-e szőr-, bőrbetegsége, vagy másodlagos eredetű szőrhullása. Mellette érdemes lenne utánanézni, hogy nem roszhiányos-e a cica táplálása. Ha „csak” rossz szokásról van szó - akkor a szőroldó paszták és a nyugtató hatású spray, vagy párologtató (Feliway) hozhat eredményt.
jelige: mirr-murr
2008-01-06
2 éves ivartalanított fiú cicám 1 éve epilepsziás. Sevenalettát (2x1/2) és Seduxent (2x1/8)-ot kap, de így sem görcsmentes. Éjszaka olyan erős görcse volt, hogy bepisilt és utána sokáig sírt. Ön szerint most mit tegyek?
Gondolom, hogy rossznéven venné ha azt írnám válasznak, hogy takarítsa fel a macskapisit ... Ezért aztán nem is ezt válaszolom, hanem azt, hogy : Nyilvánvalóan nem kielégítő eredményt hoz a cica epilepszia ellenes kezelése. Ezt kellene jeleznie állatorvosának. Ő vagy maga elvégzi a részletes vizsgálatokat, aminek alapján módosít, változtat a kezelésen, vagy specialista állatorvoshoz utalja Önöket. Az epilepsziás (és epilepszia szerű) betegségek diagnózisa és kezelése is az egyik legnehezebb terület mind emberek, mind állatok esetében. Előfordul, hogy hetek-hónapok intenzív vizsgálatai hoznak csak eredményt és a betegség teljes élettartamban gyakori kontrolvizsgálatokat, sokszor kezelési módosításokat is igényel.
jelige: Tigris Cica
2008-01-06
A cicánk mostanában köhög, főleg esténként. Olyan ziháló, száraz köhögés hangja van, mintha fulladna, nem kapna rendesen levegőt, sípol. Más, esetleges megfázásra utaló tünete nincs, az orra olyan nedves, mint máskor, a fülei nem melegek, az étvágya rendben, vizet is normálisan iszik. Ő egy benti cica, max 5 percre szoktuk kivinni az udvarra naponta, más macskákkal soha nem érintkezik. Ez a köhögés kb 2 hete jelentkezett nála először. Kérem segítsen, hogy mi lehet a baja? Köszönettel: a gazdi.
Temérdek betegség, kóros állapot okozhat köhögést macskán, kutyán és embereken is. A kérdésére tehát lehetetlen válaszolni. Kizárólag részletes állatorvosi vizsgálat derítheti ki a tünet hátterét és csak ezután lehet a kezelésről beszélni.
jelige: oliver
2008-01-06
kedves doktor ur.a kiskutyam 10eves,es szivnagyobbodasa,es valami gegeszukulete is van.3eve gyogyszereken el.a kerdesem az,hogy letezek e szivatultetes kutyaknal.
Nem, nem létezik szívátültetés kutyákon. A kutya súlyos megbetegedése(i) állandó tulajdonosi odafigyelést és gyakori,széleskörű állatorvosi kontrolvizsgálatokat igényelnek.
jelige: kisfranci
2008-01-06
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy egy Westi normális tüzelést követően(párosítás megtörtén 2x) üres maradt a szuka, majd a 4.hónapra ismételten tüzelt normál lefolyással, párosodás ismételten megtörtént. Ez normális, vagy mitől lehetett? Az előző vemhessége 2 kölyök császárral.
Nem, egyáltalán nem normális amit leírt ... Leírásából úgy tűnt, hogy egyetlen esetben sem történt ovulációdiagnosztika a kisfarnci esetében - így azután kitalálni sem lehet, hogy mi lehet az üresen maradás, majd a 4 hónapra történő újbóli tüzelés (?, már ha az volt egyáltalán) hátterében. A kérdések megválaszolására részletes szaporodásbiológiai vizsgálat ajánlott.
jelige: Osonka
2008-01-06
Tisztelt Állatorvos Úr! öt napja tüsszög a három éves cicánk,de egyébb panasza nincs.Rendesen eszik,iszik,játszik.Fogyott is,de sokat mozog.Öt hónapja van egy másik cicánk is,akit az utcáról hoztunk be,de állatorvos által meggyógyult.Ö szenvedett cicanáthában,de pár hét alatt rendbe jött és nagyon szépen fejlödik,most kb. hat hónapos.Az idösebbik cicuson most jött volna ki a cicanátha? Vagy valami más baj van ? Válaszát elöre is köszönöm:
Igen, nagyon valószínű, hogy az idősebb cicán most jelentkezett a vírusos macskanátha. Honapunk Tudnivalók rovatában többet is olvashat a lakásban tartott cicák betegségeiről, vakcinázási protokoljairól.
jelige: tigriscsíkos
2008-01-06
Kedves Kutyadoktor! Nekem egy 9és fél éves kan boxer kutyusom van, aki mostanában, amióta ilyen hideg van a, kutyaházában fekve szinte egész nap fájdalmasan ugat, fel-fel vakkant. Én arra gyanakszom, hogy esetleg, mivel már nem fiatal az izületei sajoghatnak? Próbáltunk rá kutyaruhát adni, de sajnos mivel nincs hozzászokva, leszedi magáról:( Pedig amíg rajta van, mintha jobb lenne a helyzet. Szeretném kérdezni, ha az állhat fenn amire gyanakszom, mit lehet tenni, hogyan tudnék segíteni neki? Előre is köszönöm!
Igen, a mostani éjszakákon egy öregedő finomszőrű kutya akár meg is fagyhat ... Cseppet sem csodálom, ha a szerencsétlen kutya méltatlankodik a helyzetén. Az ideális és kézenfekvő megoldás természetesen az lenne, ha a kutya legalább az éjszakákat fűtöt helyen tölthetné. Mindemellett állatorvosa tud segíteni az ízületi fájdalmak csökkentésében is.
jelige: boxer
2008-01-06
Most lesz nemsokára 4 hónapos a boxer kiskutyám, és nagyon piros neki a szeme. Ilyenkor mi a teendő?
Részletes állatorvosi vizsgálat és az eredmények ismeretében célzott kezelés. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is olvashat egy kölyök kutya esetében ajánlott teendőkről.
jelige: német juhász
2008-01-06
Üdvözlöm! Van egy 5 éves németjuhász nőstény kutyám,kb 1-2 hete elkezdett vedleni a szőre.Télen ez lehetséges? Előre is köszönöm!
Igen, lehetséges. Meg az sem kizárt, hogy betegség áll az észleltek hátterében.
jelige: Pug
2008-01-06
Tisztelt Doktor Úr! Van egy 3hónapos, gyönyörű mopsom. Épp az ünnepekkor bepirosodott a szeme, majd amikor el tudtam vinni állatorvoshoz fekélyes lett neki. Össze van varrva a szemhéja, és a szeme már javulásnak is indult..nagyon bízom az állatorvosomban, de akkor is félek, nagyon szeretem a kiskutyámat és félek, hogy esetleg emiatt megvakulhat. Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy tapasztala szerint mennyi annak az esélye, hogy az említett vakság bekövetkezzen? Válaszát előre is köszönöm!
Most mondhatnék egy számot, de teljesen értelmetlen lenne. Mihez kezdene azzal, ha azt mondanám, hogy 30%, vagy 50% vagy 99% ?! Az Ön esetében semmit nem jelentene egy ilyen minden alapot (csak a kezelőorvosa vizsgálta a kuyát) nélkülöző bemondás. A kutya szemének voizsgálata és szakszerű kezelése is megkezdődött - a nyilván néhány nap múlva bekövetkező kontrolvizsgálat alkalmával sokkal okosabbak lesznek a szem esetleges maradandó kárododásait illetően is.
jelige: kicsi cica
2008-01-06
Tisztelt doktor ur! Ragdoll -perzsa keverek cicam van 7 hetes. harom napja hoztuk el,a tenyeszto adott konzervet,hogy azt adjuk neki,es csak fokozatosan valtoztassuk meg az etrendjet. A gond az volt,hogy nem is volt hajlando megkostolni sem, ellenben nagyobb cicank szarazeledelet kezdte el enni. Azt nem engedtem, es azonnal kapott kiscicaknak valo szarazeledelt, amibol jocskan lakmarozik, es utana mindig iszik vizet. Tegnap estetol a szelkete egyre higabb lett,negyszer kakilt,utana ujra eszik, aiszik, alszik, jatszik, rohangal szoval nagyon eleven. felve,hogy ne veszitsen tul sok folyadekot cicatejet is adtam neki egy egeszen picit, amit azonnal benyalizott. Ugy tudom kilenc hetesen lehet beoltani, tehat akkor mindenkepp hivom az orvost. a hasmenes lehet az etrend valtas kovetkezmenye? vagy azonnal hivjam az orvost? Egyeltalan nem latszik betegnek, sot... De nagyon aggodom.
Igen, a hasmenés bőven lehet a hirtelen étrendváltozások miatt is. Honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat a cicák vakcinázási programjáról is.
jelige: Murphy
2008-01-06
Tisztelt Doktor Úr! A nővéreméknek van egy 12-13 éves németjuhász kutyájuk. A hátsó csípőizületnél már akkora a fájdalma, hogy alig tud menni, néha felállni. Látszik a kutyán, hogy szenved. Én mondom nekik, hogy a németjuhászoknak ez tipikus betegségük, sajnos rohamosan rosszabbodni fog az állapota, de ők nem hajlandók állatorvosnak megmutatni. Szerintük ez csak ízületi betegség, vagy csípőficam. Én a kínomban kinevettem őket, hogy a kutya ne szenvedjen bármire képes lennék. Nekünk a párommal van 2 kutyánk, egy foxi meg egy keverék. A keveréket menhelyről hoztuk, hogy kevesebb kutyus szenvedjen. Nagyon szeretjük őket, sokat foglalkozunk velük, szerintem már értünk is hozzá egy picit. Szépen kérem írja meg, hogyan tudnám meggyőzni a testvéremet arról, hogy a kutyájuk súlyos beteg, nem csípőficamos.
Vannak emberek, akiket sehogyan sem lehetséges meggyőzni - őszintén szólva fogalmam sincs róla, hogy az Önök esetében mit lehetne tenni ezügyben. Valójában az sem kizárt, hogy a teljesen tönkrement csípőízületek valóban rendellenes helyeződésűek, luxálódottak is már - de természetesen ezt is illene kezelni, fájdalomcsillapítani.
jelige: Lizi
2008-01-06
Tisztelt Doktor úr! Először is Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok Önnek és kedves kollégáinak!! 10 éves cukorbeteg kutyámmal kapcsolatban lenne egy kérdésem: Úgy néz ki, hogy 3 hónap alatt talán sikerült beállítani a cukorszintet inzulinnal, de az etetések minősége tudom, hogy nagy odafigyelést igényel. Tudom, hogy nem ”illik” adni édességet, de mi van a szénhidráttal, fehérjékkel? Sajnos nincs sok ideje az orvosnak aki kezeli, úgy érzem nem rendelkezik ebben a témában olyan nagy szaktudással. Nem akarom bántani, biztos minden orvosnak vannak olyan területek amikhez jobban értenek. Szóval az orvos többször irányított már át szaklapokhoz, Szakállatorvosokhoz, hogy a cukorbeteg kutya étkezését valamint a vércukor szintet milyen részarányokkal (fehérje, szénhidrát stb) lehet kordában tartani. Hasonló képpen mint az embernél? Nem tudom ehet e és mennyi kenyérfélét, tejfélét, krumplit. Csak a száraz (speciális) tápot nem eszi meg. Nem akarom idős korára ráerőltetni.
Viszont kívánom kedves jókívánságait. Nézze a kenyér és a krumpli egy egészséges kutya esetében sem nevezhető elfogadható tápláléknak. Erre a konkrét kérdésére tehát azt kell válaszoljam, hogy semmi kenyeret és krumplit ne egyen a kutya. Azzal, hogy a kolléga segítségével sikerült beállítani a kutya vércukorszintjét engem arról győzött meg, hogy ő valamit igenis nagyon jól csinálhat ... A cukorbeteg kutya (és ember) teljes életmódját kell kontrollálniuk. Ez azt jelenti, hogy a kutya napi programja (séták, etetések időpontjai, táplálék, izulin beadása ...) igen pontos rend szerint kell, hogy zajlódjék - és még így is rendszeres kontrolvizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy egy cukorbeteg kutya élete elfogadható keretek között folytatódhasson. Az emberi cukorbetegséghez a kutyáé sok tekintetben igen hasonlatos. Jó ha az emberi betegséget humán szakorvos - a kutyáét pedig erre specializálódott állatorvos végzi.
jelige: félénk
2008-01-06
Kóbor ,kitett kutyust fogadtunk be, aki nagyon félős volt.Négy hónap alatt sokat változott,de a mai napig 1-2 méter távolságot tart és nem engedi a simogatást.Tanácstalanok vagyunk ,nem tudjuk,hogy mi lenne a jó megoldás.
Vannak kutyák és macskák, akik teljes életük során távolságtartóak és nem tűrik a símogatást. A kutya ettől még teljes életet élhet. Ahogyan írja jelentős javulás történt az elmúlt 4 hónapban - folytassák továbbra is a barátkozást sok-sok türelemmel, szeretettel, következetességgel. Ha nem elégedettek az eredménnyel viselkedési zavarokkal foglalkozó állatorvos specialista segítségét is igénybe vehetik.
jelige: Drazsé
2008-01-06
Ivartalanított kandúr macskámnak néhány napja kemény és elég kevés a széklete. Ürítés után a fenekét a földön húzza. 7 hónapja diétán van, mert húgyköves lett, húgycsőtágító műtétet végeztek rajta. Az étvágya rendben van, mosdatja magát és dorombol, a fent említett ”szánkázás” tünet csak ürítés után áll fenn. Féregtelenítve fél éve volt. Hogyan lehetne lazítani a székletét?
A széklet lazítására akár a tejet, akár az olajos halat meg lehet próbálni - sőt a kettő együttesen biztosan kielégítő hatású lesz. Nem kizárt, hogy a cica széklete azért keményebb, mert az ürítéskor érzett fájdaklom miatt „tartogatja” a Drazsé az ürüléket. Nem kizárt, hogy állatorvosa segítségére pl fájdalomcsillapításra is szükség lehet. Jelezze kezelőorvosának a fejleményeket.
jelige: kezdő kutyatartó
2008-01-03
Egy két éves magyar vizslám van.A probléma az hogy a bal orrluka vérzik folyamatos de nem erős inkább szivárgó es az orrtükrön nincs sérülés.Nem tudom mi lehet a baj kérem ha tudnak segítsenek.Köszönöm
A féloldali orrvérzést fekély (akár idegentest) vagy daganat okozhatja a kutyában. Részletes állatorvosi vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy a megoldás kiderülhessen.
jelige: Borsócska
2008-01-03
Tegnap reggel nagyon sírt a kutyusom, miközben a dolgát próbálta végezni. Elvittem állatorvoshoz, aki adott neki beöntést. Azóta időközönként próbálkozik (a popsija nagyon vérzett), de még mindíg levert és párszor hányt is. Enni nem eszik. Kérdésem: érdemes-e még várni vagy vigyem el egy újabb beöntésre?
Jelezni kell állatorvosának a fejleményeket - és igen, előfordulhat, hogy további kezelésekre van szükség.
jelige: nyelőcsőtágulat
2008-01-03
Tisztelt Doktor Úr! Néhány hete írtam már Önnek, hogy 5 hónapos shar-pei kutyám majdnem minden nap hány.Kiderült az ok nyelőcső tágulata van.Olvastam több cikket is, hogy el kellett altatni emiatt kutyákat nekünk nem mondott semmit az állatorvos.Meddig élhet így szegény?Mi a legjobb táplálék neki?Lehetetlen gyógyítani?Szegény még játszani sem tud, mert egyből öklendezik ahogy beveszi a szájába a játékot.Elöre is köszönöm a válaszát
A nyelőcső veleszületett tágulatát az esetek egy részében egy fejlődési rendellenesség (perzisztáló Botallo vezeték okozta lefűződés) okozza. Ezek egy része operációval rendezhető. Kérje meg állatorvosát, hogy további vizsgálatokkal tisztázza a kutya helyzetét,vagy esetleg küldje el specialistához (pl az Állatporvos-tudományi Egyetemre), aki megvizsgáhatja a kutyát. A vizsgálat után derülhetnek ki a kutya esélyei és a lehetséges megoldás is - amennyiben létezik.
jelige: Borka
2008-01-03
9 hetes szuka beagle kutyus kerül hozzánk. Féregtelenítve van, de oltást még egyet sem kapott. Mi a teendőnk? Úgy tudom, már 6 és 8 hetesen is kellett volna alapoltásokat kapnia...Ezek pótolhatóak néhány hetes csúszással is? A kutyus egészségére nézve ez járhat kockázatokkal? Köszönöm szépen a segítséget!
Honlapunk Tudnivalók rovatában részletes információkat találhat a tennivalóikról. Igen, megszokott esetben a kölykök 6 és 8 hetesen már kapnak oltásokat. A megszokott eset alatt a tenyésztőtől származó, esetleg adásvételi szerződéssel vásárolt kölyköket értem. Egyéb módon „került” kutyák esetében ez sokszor nem így van. A Borka egészségügyi kockázatait nagymértékben csökkentheti, ha akár néhány hetes csúszással is - de megkaphatja védőoltásait és parazitamentesítéseit.
jelige: heki
2008-01-03
Abban szeretném kikérni véleményüket hogy a 3 hónapos kutyám egyszer csak eszméletét vesztette teljesen elazult, váladék csepegett az órán ez kb 2-3 percig tartott. Ma ismét rosszul volt teljesen el volt ernyedve pár perci és rá egy órára összeesett fél perc sirás után elhunyt! Szeretném tudni hogy mitől történt ez meg! Köszönöm előre is!
Egyetlen módon tudhatja meg a választ. A kutya boncolásával és a kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokból. Kitalálni nem lehetséges. Sajnálom a történteket.
jelige: Szuszika
2008-01-03
6 hónapos jólfejlett mops kutyusom van, tündéri csak az a baj, hogy nagyon hullik a szőre. Mit tegyek vele, már adtam nek Lavet szőrkondicionálót is de nem használt.
Ha úgy véli, hogy a kutya szőrhullása meghaladja a normális szintet - akkor érdemes lenne részletes vizsgálatokkal megtudni az okát. A háttérben sok tucat eltérés, betegség állhat - vizsgálatok nélkül nem fog menni.
jelige: Cyra
2008-01-03
Tisztelt Doktor Úr! 10 hónapos kuytámnak a szeme körül elritkult a szőr,sőt már az orra körül és a lábán is hullik a szőre.Néha kaparja is.Szeme kicsit duzzattabb.Ahol kiritkult a szőre kezd sebesedni.MI baja lehet?Válaszát előre is köszönöm!
A leírt szőr-, és bőrtüneteket veleszületett (atópia), parazitás, bakteriális, gombás, és allergiás kórképek számtalan változata okozhatja. Még az sem kizárt, hogy nem elsődleges bőrbetegségről hanem pl endokrin kórképről van szó. Kitalálni biztosan nem lehet a Cyra betegségét. Részletes vizsgálatokkal (bőrkaparéek, vérvételek ... ) lehet diagnosztizálni a betegséget, aztán, ha van diagnózis, akkor lehet beszélni a kezelésről.
jelige: Dingó
2008-01-03
Tisztelt Doktor úr/nő! Van egy nagy testű keverék 9 éves kutyám.Négy-öt éves korában karfiol szerű kinövés jelentkezett a szája belső oldalán jobb oldalt és a nyakán szintén jobb oldalt.A nyakárol minden további következmény nélkül eltávolította az orvos ezt a valamit és azt mondta ez egy ártalmatlan polip szerű képződmény.A szájábol már nem műtötte ki mert nem merte mélyebben altatni.A kutyát sem evésben sem más tevékenységében nem zavarja ez a kinövés bár már benőt a nyelve alá is.Soha nem látszott gyulladtnak és soha sem fájlalta.A kutya nyugodt,kiegyensúlyozot és jólfejlett.Kérdésem,hogy orvosi beavatkozás nélkül gyógyszeresen lehet-e kezelni ezt a képződményt.Tanácsát előre is köszönöm!Tisztelettel:TB
Kérdésére akkor lehet válaszolni, ha citológiai/szövettani vizsgálat készül a szájüregi képletről. Mindenféle kezelési módszer tárgyalása csak vizsgálatok után képzelhetó el. Megjegyzem, a kutyát 4-5 éves korában jóval kevesebb rizikóval lehetett altatni, de a mostani helyzetben is előzetes részletes kivizsgálással a kutya állapota jól felmérhető és szinte bizonyosan kiválasztható a minimális kockázattal járó altatási módszer.
jelige: husky
2008-01-03
Tisztelt Doktor úr/ nő. 11. éves Beni kutyám 24.-én nagyon bekajált csont és minden más egyéb ennivalóból itthon. Ezért egész éjszaka nem tudott székletet produkálni és vonyított. Reggel elvittük az ügyeletre, ahol pár szuri és egy kis beöntés után kiengedték. A helyzet nem sokat javult és másnap, altatásban kimosták a kutyát. Úgy nézett ki, hogy javul a helyzet, mert a kutyus vidáman rohangál és látszólag semmi baja. Ma, január 1.-én azt vettem észre hogy véres a vizelete. Mi lehet a baj? Vajon csak felfázott? Mert mostanság csak a szőnyegre hajlandó lefeküdni. Válaszát előre is köszönőm.
Lehet az eredeti bántalommal összefüggésben a véres vizelet (pl sérült bélfal miatt kialakuló medencei gyulladás) - és lehet attól teljesen függetlenül a vese-, hólyag-, prosztata-, herék és mellékherék gyulladása, akár daganata is a tünetek hátterében. Annak van a legkisebbb valószínűsége, hogy csak felfázott. Jelezze állatorvosának a fejleményeket.

<< <  322 / 433 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.
2015.10.01
Még szeptember elején találtuk ezt az erősen maine coon jellegű kandúr cicát a 13. kerületben, chip nem volt benne. Akkor rögtön a környékbeli állatorvosi rendelőkbe ki is lett plakátolva, de azóta sem jelentkezett senki, nem láttuk, hogy keresnék. Ha esetleg tudomásuk van hasonló eltűnt cicáról, akit kerestek, kérem jelezzenek vissza ezen az elérhetőségen (vargazsike87@gmail.com) Kizárólag az eredeti gazdi jelentkezését várjuk, aki papírokkal, fényképekkel tudja a tulajdonjogát igazolni. Előre is köszönöm!
2015.09.18
VAK CICA ELVESZETT XXII.Árpád utca-Gézavár utca környékéről Kérem hívjon, ha megtalálta: 06 309 616 316 Köszönöm