Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében
szív és bőrféreg szűrés a BÁK-ban

SZÍV ÉS BŐRFÉREG SZŰRÉS

 

Már nem csak a melegebb éghajlatra utazóknak kell megvédenie kedvencüket a szúnyogoktól, mert megérkezett hazánkba is a szúnyogok által terjesztett két új betegség, a szívférgesség és a bőrférgesség.

SZERETNÉK MEGTUDNI TÖBBET!

 

 

Az állatorvos válaszol

jelige: allergia
2007-08-18
Van egy keverék 12 éves kutyalányom és kb 6-8 éve allergiás. Minden évben augusztus elejétől sokszor szeptember végéig kijön az allergiája. Ez ideges, erős vakarózással jár a szeme, füle körül és a mancsain. Parlagfű allergiája van. Természetesen mindig elmegyünk az állatorvoshoz és szteroidot szokott kapni. Sajnos ezek megtették a hatásukat, mert szegénynek májnagyobbodás, szívizom és szívbillentyű problémái lettek a gyógyszerektől. Ezekre a bajokra szintén szed más gyógyszereket és megint itt van az augusztus. Már hetek óta írtom a kertünkből és a szomszédból a parlagfüvet, ami eddig segített is, de úgy tűnik már nem elég, mert ismét kezdenek kiújúlni a tünetei. Hogy ne rontsunk tovább a problémáin jó lenne valami gyógynövényes allergia elleni szer. Régen kapott is ilyet az állatorvostól és elég jól bevállt. Csak egy baj van sem én sem az orvos nem emlékszünk a szer nevére. Tudna segíteni, hogy merre keressem, vagy hova forduljak? Hol lehet ilyesmit vásárolni? Vagy tud-e valamilyen nem szteroidos kezelésről, gyógyszerről ami segíthetne nekünk.
Sajnos az ellergia egy nehezen kezelhető betegség, úgy az állatokban, ahogy az embereknél is. Csodaszer sajnos nincs, de próbálkozzanak meg esetleg homeopátiás készítményekkel. Magyarországon több állatorvos is foglalkozik Homeopátiával, Budapesten is több olyan rendelő van, ahol alkalmazzák ezt az alternatív gyógyászati módot.Kérdezze meg állatorvosát, hogy hol van Önökhöz legközelebb homeopátiás szakember.
jelige: cila
2007-08-18
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a macskámat hétfőn megműtötték húgycsőelzáródás miatt. Katéterezni nem sikerült, ezért kellett a műtét. Emiatt teljesen ivartalanították szegény kandúromat is. Csütörtökön hazahoztam, Struvit oldó és megellőző macskatápot kell ennie egész életében. És synulox tablettát kell neki adni naponta 2xnegyed tablettát. 27-én meg vissza kell vinnem az egyetemre hogy kiszedjék a varratokat. Három kérdésem lenne ez ügyben. A tablettáktól lehetséges hogy a macska megnyugszik? Mert megkapja és utána meg csak alszik, lustálkodik. Lehetséges az, hogy az ivartalanítás miatt lesz levert, lomha a macska? Illetve okoz neki ez valamilyen lelki sérülést? Utólsóként, a műtétből eredő okok miatt előfordulhat, hogy széklet és vizelet űrítéskor erős fájdalmai vannak a macskának? Mert eléggé hangosan nyávog utána egy 2-3 percig. Megnéztem, normális a széklete és a vizelete is.
A műtét természetesen megviselheti a cica szervezetét, a lábadozás is eltarthat több napig . A műtéti terület közelében üríti a cica a székletet és a vizeletet, tehát természetes, hogy ez fájdalamas neki. Amennyiben a széklete, vizelete normális( eleve tud pisilni!!!!), jó étvággyal eszik és a seb is szépen gyógyul, úgy aggodalomra semmi ok. Az antibiotikumnak nincs olyan mellélhatása amitől bágyadt lenne, én ezt inkább a műtétnek tudnám be. A heréléstől valóban megnyugszik az állat, de ez nem azonnal érzékelhető.
jelige: Murphy
2007-08-18
Üdvözeletem! kutyám hosszú ideje erősen vakarozik. Több orvos több készítményt adott erre, spay-k,fürdetők, tablettát, sőt még szteróidot is próbáltunk.Sajnos a kutyusnak nem ürül spontán a bűzmirigye,ez volt eddig a bűnbak. Eddig a viszketésen kivül nem volt más tünet, de most sok helyen sebes, irritált a bőre. Szerintem rühes,nem látom értelmét újabb orvoshoz menni, tudna nekem valamilyen készítményt javasolni? Köszönettel: szántó Kriszta
A vakaródzás oka kutyáknál nagyon sokféle lehet. Kezdve az allergiától, a hormonális problémákon át, egészen a bolha, vagy rühfertőzésig. Ezen felül bőrelváltozást okozhatnak gombás és bakteriális fertőzések is. A rühatka ellenes szerek( kérdés, hogy melyik fajtája a rühnek?) alkalmazását csak pontos diagnózis birtokában ajánlom. A diagnózishoz úgy juthatunk, ha az elváltozott területről bőrkaparékot véve és laborba küldve, kimutathatóak a rühatkák, (ha valóban ez a kórok), illetve a más parazitás, bakteriális és gombás fertőzések. Amennyiben ennek a vizsgálatnak az eredménye negatív, úgy tovább kell lépni és egy vérlabor vizsgálattal le kell laborálni a kutyist, mert akkor valószínűleg más betegség áll a háttérben. Keresse fel újra állatorvosát,aki valószínűleg szívesen elvégzi, ezeket a kiegészítő vizsgálatokat.
jelige: Buksi
2007-08-18
2 honapos kiskutyam mind 2 szemefeherje piros,jol eszik es jatszik[csutortokon vettuk eszre ],ebben az esetben mit kell csinalni?Segitseget elore is koszonom!!!!!
Ha mindkét szeme piros , akkor vagy huzatot kapott, vagy valamilyen fertőző kórok (virusos, bakteriális) áll a háttérben. Keresse fel állatorvosát, aki részletes szemvizsgálattal eldönti, hogy melyik szemcseppet kell használnia a kutyusnak.
jelige: Dugó
2007-08-17
Bichon havanese kan kutyánk 5 hónapos.Csak az egyik heréje van a zacsiban,a másik a zacsi felett tapinthtó,de nem ér le addig. Nem adtunk neki hormont,mert tenyészteni szeretnénk és biztosan szeretnénk tudni,hogy rejtett heréjű-e. Meddig van esély,hogy spontán leszáll a here? Az elmúlt kb két hónapban kb 1,5 cm-t közelített spontán a cél felé.
Sajnos, ha már 5 hónapos a kutya, akkor nem valószínű, hogy le fog szállni a heréje.a spontán leszállás lehetőségét 3-4 hónapos korára szoktuk tenni. Mivel a rejtettheréjűség öröklődő betegség, ezért sajnos ez a tenyésztésből kizárja a kutyust.
jelige: Báró
2007-08-17
Van egy boxer fiú kiskutyusunk, akit most vettünk nemrég! Jelenleg 8 hetes, s voltunk vele orvosnál, aki azt mondta egy általános vizsgálat során, hogy jelenleg a kiskutyának az egyik heréje még nincs lent, még nem szállt le! Tudom, hogy még van ideje, még esetleg leszállhat a másik here is, de ha idővel mégsem szállna le, akkor azt mindenképp operálni kell? Ilyenkor muszáj teljesen kivágatni ivartalaníttatni? Csakmert én nem szeretném nagyon daraboltatni, de ha mégis, én ivartalaníttatni nem akarom: nem tudom nem lehet a másik le nem szállt heréjét valahogy lehozni , még ha műtét során is? Vagy ilyet nem lehet, mindenképp ki kell vágatnom? Egyébként mennyi az az időpont, amikor már tovább nem lehet várni, ha eddig nem jött le, már nem is fog, ez hány hónap:3-4? Mennyi idősen lehet lehozni a heréjét?
A here mesterséges leszállítása ennyi idős korban etikátlan, ezért ilyet nem végzünk.Várni még valóban lehet, de 3-4 hónapos kora után már nem fog leszállni. A herélést kb. 1 évs kora körül el kell végezni. Ez azért fontos, mert a hasüregben maradt here 3-4 éves kor után daganatosan elfajulhat.Mivel ez öröklődő betegség, ezért a műtét során a másik herét is el szoktuk távolítani, hogy a kutya véletlenül se tudja továbbörökíteni betegségét. Ez azért ajánlott, hogy mások ne kerüljenek olyan helyzetbe mint Ön.
jelige: mozika
2007-08-17
a cicámat 5 napja műtötték, eltörött az álkapcsa, kapcsokkal merevítették ki, és eltörött a lába is, ez pedig sínben van. Láza nincs, mégis remeg, főleg, miután evett. Mi lehet a baj és van-e számára fájdalomcsillapító gyógyszer.
A műtét után az evés természetesen okozhat fájdalmat, ami remegéshez vezethet. Fájdalomcsillapító is létezik cicák számára, bár ezeket a mellékhatások miatt nem szoktuk 3-5 napnál tovább adagolni.Gondoljon arra, hogy egy ember nem 5 napig lábadozik egy ilyen műtét után, hanem hetekig, úgyhogy legyen türelemmel és biztosan elmúlik a probléma, de ha mégsem, keresse fel állatorvosát a fájadalomcsillapító ügyében.
jelige: cicamica
2007-08-17
Pár napja az 5 éves cicánk ”összeszólalkozott” a 10 éves kan husky kutyusunkkal. Eddig még soha nem csináltak ilyet, és fogalmunk sincs mit történt, az előzményekről lemaradtunk. Picit megcibálták egymást, de utána nem láttunk semmi külsérelmi nyomot egyikőjükön se. Leszámítva pár karmolást a kutyus orrán amit fertőtlenítettünk. Azonban azóta a cicára rájön néha valamiféle remegés, majd megmerevedik és irdatlan nyávogásba kezd ami percekig is eltart. Először azt hittük, hogy a kutya van rá ilyen hatással, de olyankor is csinálja amikor a kutya a közelében sincs. Tanácstalanok vagyunk. Az ijedtség okozza ezt nála? A kutya azóta észre sem veszi, ”nem terrorizálja” nem is törődik vele. Válaszát előre is köszönöm.
Sajnos a cica-kutya háború során bármi történhetett a cicával, hiszen a huskyhoz képest ő elég piciny. A leírt tünetek származhatnak a verekedésből, de lehetnek attól teljesen függetlenek.Az biztos, hogy a cica idegrendszeri tüneteket mutat, amelynek oka lehet akár epilepszia, vírusos betegség (nyers hús fogyasztása után), bakteriális megbetegedés, anyagcserezavar, mérgezés, vese-máj elégetelenség. Javslom vigye el állatorvosához és kérjen kiegészítő vizsgálatokat( vérlabor, röntgen), biztosan segítségére lesz.
jelige: creamtory
2007-08-17
véreset pisil, eddig csak enyhe rózsaszín szinezete volt, ma regglere viszont erősen vörös talált nyuszi, sajnos nem tudom mit hozhatott magával, mi az előélete tápot eszik és rengeteg zöldet ami a kertben van ha nem értenek a nyuszikhoz csak annyit írjanak meg, hogy egy állatnál miért lehet véres a vizelet és hogyan lehet rajta segíteni!!
Szerencsére értünk a nyuszikhoz:-)) Véres vizelet okozhat bármilyen húgyúti probléma, bakteriális fertőzés, vagy húgykövesség.Ajánlott lenne egy ultrahangos vizsgálat, illetve a vizelet laborvizsgálata.A vizelet elszíneződését azonban okozhatja akár táplálék is( répa), ami teljesen normális nyusziknál. Javaslom vigye el állatorvosához, aki biztosan szívesen megvizsgálja a nyuszit.
jelige: Reménység
2007-08-17
6 éves kan rotweiller kutyánk bal hátsó lábát amputálták (daganat) ”combközéptől” 11 napja. Ami megmaradt kis csonkja, nagyon ”szép” lett, gyorsan gyógyult, a kutya teljesen jól volt, evett, ivott és pár nap eltelte után lábra állt. Természetesen remegve lestük minden lépését, ne hogy elessen. Kezdetben egy nagy törülközőt tartottunk a hasa alá, hogy segítsünk tartani magát. Ezt azonban egyre kevésbé viselte el. Úgy tűnt minden rendben van. Aztán szombanton, minden előzmény nélkül elkezdett vér szivárogni a lábából. Nem a varratnál hanem mintha a ”bőrén, húsán” keresztül folyt volna. Rohanás az állatorvoshoz...ott kapott különféle injekciókat, ott tartották pár órát. Az orvos azt mondta ettől el kell állni. Ha mégsem, újra fel kell nyitni a lábát. A vérzés kb. fél óra alatt elállt, hazamentük. Másnap este újabb szivárgás, újra orvos. Ismét felnyitották a lábát, azt mondták gyulladás, fertőzés lépett fel. Azóta minden nap kap antibiotikum injekciót, de folyamatosan váladékozik a behelyezett csövön keresztül. Az orvos azt mondja tisztul és ez természetes folyamat... Azonban tegnap óta egyre rondább a lába... apró sebek, lyukak keletkeztek amik szinte órák alatt lesznek egyre nagyobbak (szószerint)... oly an mintha elhalna a hús a bőr és ”lyukadna ki a lába”. Minden nap kijön hozzánk az orvos. Mikor tegnap látta, még közel nem volt ilyen ronda. Ma még nem jött, későbbre várjuk. Ezmellett a kutya jókedvű, nincsenek fájdalmai, van étvágy úgy kell visszfogni, mert állandóan ”menne”. Lehetséges, hogy ez valami ”húsevő baktérium”? Kutyáknál is van ilyen? Ha igen, vagy ha valamin egyéb fertőzés gyógyítható-e antibiotikumokkal, gyógyszerekkel, sbt. Most már a kezelőorvoson kívül 2 orvossal vagyunk kapcsolatba, de egy plussz vélemény, ötlet mindig jól jön.
Sajnos ez az eset, amit tényleg látni kéne ahhoz, hogy bármilyen tanácsot adjak. Műtéti szövődméynként felléphet gyulladás, elhalás, de akár a daganat is kiújulhat. A szövettani eredmény is fontos lenne, hiszen rengeteg daganatos elváltozás létezik. A kezelőorvossal kéne a konzultálni a kórjóslatról, illetve a további kezelésekről. A seb drenálásán és az antibiotikum terápián kívül látatlanban egyenlőre nincs több ötletem.
jelige: kicsi+nagy
2007-08-17
A törpeuszkár szuka kiskutyánkat 3 nap pároztattuk. Rendben ment minden, örültünk, hogy fajtiszta kiskutyáink lesznek. Utánna 1-2 nappal viszont a németjuhász kan kutyánknak is sikerült bepározni a kiskutyát. Láttuk hogy próbálkozik mint tavaly is, de egyszer sem sikerült még neki, és ahogy kinéztek azt hittük, hogy nem is fog. Azóta szépen növekszik a kiskutya hasa, minden bizonnyal vemhes, olyan 25-30 nap lehet hátra a vemhességből. Kérdésem, hogy van-e esély arra, hogy a németjuhászünknak sikerült megtermékenyítenie? És ha igen, a szüléssel lehetnek-e gondok, gondolok arra, hogy esetleg nagyobb a magzat mint normális esetben. Gondoltam rá, hogy elviszem állatorvoshoz. Javasolja esetleg ultrahangos vizsgálatát a kiskutyának? Köszönöm.
A gondolat nagyon helyes , vigye el egy állatorvoshoz, aki ultarhangos vizsgálattal meg tudja állapítani, hogy valóban vemhes-e a kutyus. Természtesen lehet akár a németjuhásztól is vemhes a kutyus, a természet sok mindent megold. Ebben az esetben valóban kell számítani relatív nagy magzatok születésére, vagyis a császármetszés lehetőségére. Keresse fel állatorvosát, biztosan segítségére lesz.
jelige: kicsi csipesz
2007-08-17
15 hónapos Yorkie kutyámnál veleszületett légcsőszűkületet diagnosztizáltak (tüdőröntgennel). Először Synolox-szal kezelték, de a röntgen után egyből kapott Medrol-t. Ezzel kapcsolatban kérdésem: milyen dózis ajánlott egy 3,5kg-os kiskutyának? Milyen rendszerességgel, kúraszerűen adható, hogy ne legyen májkárosodása? Normális, ha enyhe testsúlynövekedés jelentkezett? Másrészt: Az orvos szerint az állapota (életkorához és a testsúlyához képest) közepesen súlyos. Hetente kb 2-3-szor naponta is, de a nagy kánikulában inkább éjjelente többször van köhögőrohama, mintha ki akarna köpni valamit de csak száraz köhögés kínozza. Mi segítene rajta? Köptetőszer,Paxyrasol, méz, eukaliptuszos inhalálás, sóbarlang, párologtató berendezés? A pesti szmogos levegő helyett ajánlott lenne vidékkre költöztetni a kutyust? (Bár ott meg a virágpor irritálná.) Javulhat az állapota vagy ez már csak rosszabb lesz?
A légcsőszűkület kistestű kutyák gyakori betegsége. Létezik gyógyszeres terápia, vagyis a szteroid, kúraszerű adagolása és antibiotikum, ahogy ön is írta. A szteroid inkább a gyomrot károsítja, ezért nem árt gyomorvédőt is adni, ha már többször kapott ilyen gyógyszert a kutyus. A szteroid adagja nagyon tág határok között mozog, elváltozás súlyosságától függ. Ezenkívül nyugodt, stresszmentes életet kell biztosítani a kutyusnak, akár enyhe nyugtatók adásával is. Ha ez nem segít, létezik műtéti megoldása is a betegségnek, a prognózis azonban az alapelváltozás súlyosságától függ.
jelige: borcsa
2007-08-17
5 éves kan magyar vizslánk esetében idén tavasz óta kb. háromszor tért vissza az a tünet, hogy vérrel kevert ondó csepeg el nála.Orvosától hugyuti gyulladásra gyógyszert kapott, most már harmadik ”turnusban” kapja ugyanazt a szert. Most a kezelés alatt ismét vérzést tapasztaltunk a mostani alkalommal több volt benne a vér, mint máskor. A prosztatája némileg megnagyobbodott, ezt néhány éve kezeljük Pepponennel. A mostani UH azonban apró cisztát is mutatott benne, így a mútét elkerülhetetlennek tűnik. Önnek mi a véleménye?
Sajnos a prosztatamegnagyobbodás a kutyákat is sújtja. Létezik gyógyszeres terápia is, ha azonban nem javul és a tünetek súlyosbodnak, illetve cisztás elfajulás is társul hozzá, akkor sajnos elkerülhetetlen a műtét. Először is herélni kell a kutyust és ezután ajánlott a prosztataműtét.
jelige: törpe pinscher
2007-08-17
A 11 hónapos törpe pinscherem 5 napja kezdett tüzelni.A nemi szerve megduzzadt,de a vérzés alig észrevehető.(Barátnőm kutyusa ilyenkor mindent összepecsétel a lakásban). A kerdésem az lenne, a gyenge vérzés nem utal-e problémára?
Sokszor a kutyák tüzeléskor olyannyira nyalogatják magukat, hogy akár észre sem veszi a tulajdonos a tüzelés jeleit. Ahogy embereknél, úgy az állatoknál is létezik egyedi különbség, ráadásul ez a kutyus első tüzelése, szerintem felesleges aggódnia.
jelige: névtelen
2007-08-16
A huskym szombaton lett pároztatva huskyval(˙fajtiszták). Sikerült.De szerdán egy németjuhásszal összeragadt.Szeretném megkérdezni hogy milyenek lesznek a kiskutyák?Keverékek vagy fajtiszták?
Hát sajnos ezt nem tudom megmondani. Lehet, hogy egyik fedeztetés sem volt sikeres, lehet, hogy az első, de lehet, hogy a második. Javaslok a feltételezett vemhesség kb. 30. napjánál egy vemhességi ultrahangos vizsgálatot, hogy vemhes-e az állat. Ha igen, csak az ellésnél fog kiderülni, hogy ki volt az apa.
jelige: folyadékhiány
2007-08-16
Kutyám vizeletében kalcium oxalát kristályokat találtak. Ultrahang követ nem mutatott ki. Rowatinexet írtak fel neki, és azt mondták, hogy mozogjon sokat (ez megvan), és igyon sokat, mert at elősegíti a kristályok kiürülését. A gondom az, hogy nagyon keveset iszik. Lehet, hogy buta a kérdésem, de hogy vegyem rá, hogy több vizet igyon? Létezik valami módszer, szer, gyógyhatású készítmény, amitől többet inna kutyám?
Sajnos nem tudok olyan szert ami növelné a kutya szomját. Szerintem nem kéne erőltetni az ivást ha nem akar, inkább diétás tápot adjon neki, ami kfejezetten kalcium-oxalát kő ellen van. Érdeklődjön állatorvosánál a táp felől.
jelige: frédi
2007-08-16
Nyáron sokat vakarózik. Három havonta féregtelenitem, állatorvostól kapott szerrel havonta a nyakát bedőrzsőlő, ezt a bolhák ellen adták, de még igy is vakarozik
Lehet, hogy valóban a bolhák okozzák a bajt. A cseppet amit kaptak, azonban nem bedörzsölni kell, hanem a nyaktájékon a gerincél mentén, a szőrét széthúzva a bőrére kell cseppenteni. Ha önök kézzel dörzsölik be a kutyába, akkor az önök kezén át felszívódik a szer és a kutyára nem jut elég hatóanyag. Tudnia kell azonban , hogy a bolhaírtáshoz hozzá tartozik a környezet fertőtlenítése, hiszen a bolha különböző feljődési alakjai a környezetbe élnek. A kifejlett bolha is csak vért szívni megy a kutyára, amúgy a környezetben tartózkodik.
jelige: vacak
2007-08-16
6 hónapos labrador kiskutyámnál 1 hónapja vettem észre, hogy ha szaglászik, vagy magasra ugrik hörög. Az állatorvos azt mondta, hogy légcsőszűkülete van, amit gyógyszeresen meg lehet szüntetni. folyamatosan kapja a gyógyszert de semmilyen változást nem látok rajta. Azt szertném megkérdezni, hogy nem lehet-e hogy inkább a torkával van valami, vagy hogy egyáltalán ki lehet-e ebből a betegségből kezelni.
A légcsőszűkület nagytestű kutyák veleszületett betegsége, melyet pontosan diagnosztizálni csak röntgen és endoszkópos vizsgálattal lehet.Létezik ugyan konzervatív , vagyis gyógyszeres terápia, de ezzel teljesen megszüntetni a betegséget nem lehet.Könnyíteni lehet a légzését szteroidkúrával és nyugatók alkalmazásával.Persze lehet más betegsége is a kutyusnak, egy alapos vizsgálatnak kéne alávetni. Kérje állatorvosától ezeket a kiegészítő vizsgálatokat, biztosan segítségére lesz.
jelige: ivartalanítás
2007-08-16
3 és fél éves szuka kutyánkat a mai napon ivartalanították. A kutya méhét is eltávolították. A műtétet követően 3 óra elteltével lábra állt, sétálgatott, bár nagyon gyenge még. Aztán azt vettük észre,hogy alulról vér távozik neki. Szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen műtéti beavatkozást követően az ilyen jelenség normálisnak tekinthető-e. a kutyus orvosa nem tájékoztatott minket arról,hogy ilyesmi várható. Szeretnék érdeklődni afelől is,hogy meddig tart a lábadozási időszak,és hogy milyen mellékhatásai lehetnek az ilyen beavatkozásnak. Hallottunk a vizelettartási problémákról. Egyéb probléma is felmerülhet? Nagyon aggódunk, azt is hallottuk hogy megváltozhat az állat természete. bár az állatorvos megnyugtatott minket,és így belementünk a műtétbe,nagyon aggódunk. köszönjük
Sajnos nem értem pontosan, hogy mire gondolt azzal, hogy alulról. Ha a hasi sebre gondolt, akkor egy kis vér szivárgás normális, a csorgás, vérfolyás már aggasztó lehet.A műtétet végző állatorvossal kéne konzultálni. A lábadozás ilyen rutinműtéteknél nem több mint max 3 nap. Viselkedése nem fog megváltozni. A táplálásáról jó ha tudja, hogy az ivartalanított kutyáknak alacsonyabb a tápanyagigénye, tehát kevesebbet kell neki enni adni, mint azelőtt, így biztosan nem fog elhízni.Az inkontinentia sajnos valós probléma, de csak néhány kutyánál alakul ki, több évvel az ivartalanítás után és a kórok sajnos még ma sem pontosan tisztázott.Összeségében azonban több, sokszor életveszélyes betegségtől szabadulhat meg az ivartalanítással ezért döntése mindenképp helyes volt és remélem kutyusával minden rendben lesz.
jelige: Bleky
2007-08-16
13 éves kutyám 5 nappal ezelőtt rosszul lett, magas láz, remegés,nem tudott felállni. Állatorvosi kezelést kapott, jelenleg antibiotikumot és rimadylt szed. 5 évvel ezelőtt már volt ilyen, sajnos akkor sem tudták megállapítani mitől volt, akkor antibiotikumos kezelést követően rendbe jött, de az egyik lábára sántít. Kérdésem az, hogy mi okozhatja a leírtakat, és mit javasol. Most kicsit jobban van, de még mindíg lázas, sötét a vizelete, és nehezen mozog.
Leginkább egy alapos kivizsgálást ajánlanék,a mit egy vérvizsgálattal kéne kezdeni. Végig kéne gondolni, hogy volt-e esetleg a kutyában kullancs, gondolva a Babesia nevű betegségre illetve a Lyme-kórra. Ha az eredmény negatív tovább kell lépni egy szakszerű ortopédiai és neurológiai kivizsgálás felé, ami a röntgenvizsgálatot is magába foglalja.Érdeklődjön állatorvosánál a vizsgálatok felől, biztosan szívesen segítségére lesz.
jelige: Fogtündér
2007-08-16
Tegnap előtt történt a baleset, de hogy hogyan az hatalmas ? a számomra. 9hónapos boxerünk igen csúnyán eltörte jobb felső szemfogát. A hegyéből és hosszában az iny felé mindkét oldalon lepattant belőle egy jókora darab. Telefonon beszéltünk az orvosával. Fontos megjegyeznem, hogy Vajdaságban, Újvidék mellett egy kisvárosban élünk. Az orvos emlitette, hogy létezik megoldás, de ilyen jellegű műtétet Szerbiában nem végeznek. Az érdekelne, valyon Magyarországon vagy a ” közelben” van-e mód fogkorrekcióra és kb. mennyibe kerülhet egy ilyen beavatkozás. Nagyon szeretnénk segiteni a kutyánkon, de ha nem állna módunkban, úgy az is érdekelne élhet-e igy is telljes, normális életet, mit kell nekünk megtenni, hogy ne romoljon jobban a foga?
Budapesten az Állatorvosi Egyetemen van Fogászati Szakrendelés. Ezen felül Budapest vonzáskörzetében több fogász szakorvos dolgozik.Az árakról sajnos nincs információm. Sajnos ha megsérült a fogzománc akkor ahogy ön írta a fog romlásnak indul és vagy pótolni kell, vagy csak eltávolítani lehet, nincs más megoldás.
jelige: gyors válasz
2007-08-16
abban szeretném kérni a tanácsukat ,hogy a cicánknak kiugrott a lába és sajnos jelenleg nem állunk úgy anyagilag,hogy orvoshoz vigyük ,hogy itthon mi helyre tudjuk mi hozni?kőszönettel:karajz Andorné Ivett
Ha a cicájának kificamodott a lába és nem tudja terhelni, akkor sajnos csak szakszerű orvosi ellátás segíthet. Szakmai képzettség hiányában nem javasolnék semmilyen otthoni ellátást.
jelige: Donpedroka
2007-08-16
8 és fél éves Kandúr macsekomnak eltörött a farka, orvosnál voltunk és sajnos lekellett vágni.Mennyire lessz ez rossz neki, hogy nincs farka? Ivartalanitsuk-e, hogy ne tekeregjen? és hogy ne keveredjen macskaharcokba vagy kutyaüldözésekbe? Tömbházban lakunk de rendszeresen kijár, és mivel már elég idös, félek hogy nem fog tudni annyira túlélni üldözéseket a farkincája nélkül.( mert kandúr és akadnak riválisok ) Nagyon- nagyon köszönöm elöre is :)
A farok a macskát az egyensúlyozásban segíti. Lehet, hogy nem fog gondot okozni cicájánál, de az is lehet, hogy egy kicsit ügyetlenebb lesz. A herélés, jól gondolja, mindenképp ajánlott cicája számára, fontolja meg.
jelige: Amicica
2007-08-16
Most 2 hetesek a kiscicák, az anyjuk nagyon jó anya, de úgy látom mintha kevés lenne a tele, és az anya is vékony, pedig etetjük. Mit etessek vele hogy egy kicsit jobban termelődjön a teje? 5 picit hozott a világra. Általában szétfőtt rízst, konzervvel keverve, vagy párizsit kockára vágva, vagy száraz tápot adok neki, de van úgy hogy mindenből egy keveset, mindig friss vize, és néha vizzel higított tejet is kap. Mit lehetne még?
Lehet, hogy a vékonyság mögött nem táplálási hiba áll, hanem féregfertőzöttség. Az anyacicát és a kölyköket is féregteleníteni kéne. A kölyköket 2 hetes koruktól kezdve 2 hetente.Ha jól szeretné táplálni az anyacicát kerülje el a párizsit, mert az szinte víz és fűszer, semmiféle tápanyaggal nem rendelkezik a szoptatós cica számára. A főtt rizs szintén diétás koszt, bár segíti az emésztést. Léteznek kifejezetten szoptatós cicáknak prémium minőségű tápok, amelyeket kizárólag állatgyógyászati patikában vagy állatorvosnál lehet beszerezni. Érdeklődjön állatorvosánál.
jelige: Vadi
2007-08-16
7 hónapos cicának kb.1 hónapja folyton kint van a nyelve vége folyamatosan, néha még a fogai is látszódnak egy picit. A cica rendesen eszik, iszik, sokat játszik, semmi jel nem utal arra, hogy rossz lenne a közérzete. Szeretném megkérdezni, hogy ez mitől lehet?
Lehet, hogy egyszerűen melege van és „liheg”, persze az is lehet, hogy valamilyen seb van a nyelvén, szájában ami miatt fájdalmas becsuknia a száját.Az állkapocsizület fájdalmassága, gyulladása, áll alatti nyirokcsomók gyulladása is magyarázhatja a dolgot, bár akkor valószínűleg a táplálkozás is fájdalmas lenne. Egy alapos, akár altatásban végzett szájüregi vizsgálatot javasolnék, hogy fény derüljön a magyarázatra.

<< <  322 / 398 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.10.03
Kedves Budafokiak! Este 7-kor hoztak be a rendelőnkbe egy kb 3-6 éves nőstény, nagytestű cirmost (5 kg körül), szegény nagyon rosszul volt, de reggelre sokkal jobban lett. Jó általános állapotú, jó kondíciójú, bolhanyakörvvel, biztos van gazdája. Aki felismeri, hívja a rendelőt: 06-1-229-3865
2014.09.18
22. Kerület Szemerédi utcából eltűnt a fekete félperzsa ivartalanított kandúr cicám. Aki tud róla valamit kérem jelezzen. Zoé névre hallgat 06209735459
2014.09.03
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci: &quot;Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!