Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Shi-tzu
2008-06-12
A kutyusom 9 hónapos(shi-tzu).Előszőr 1 hónapja tüzelt máj.10-én kezdte és 3 hétig tartott a fiuval nem nagyon voltak egybe ha igen akkor is figyeltünk rá.A kérdésem az lenne hogy az emlői meg vannak duzzadva,ez attól van,hogy túl van az első tüzelésen?Vagy mitől lehet?Előre is köszönöm! Tisztelettel:
Lehet, hogy csak az egy hónapja lezajlott tüzelés az emlőduzzanat oka. Meg lehet a kutya álvemhes és ahogyan Ön nem úgy én sem tudom kizárni, hogy nem vemhes-e a kutya. Kitalálni lehetetlen, hogy a 3 szóbajöhető dolog közül mi zajlik a kutyában, viszont állatorvosa ultrahang vizsgálattal meg tudja állapítani, hogy vemhes-e a kutya illetve az emlők állapotáról is tud felvilágosítást adni. Amennyiben nem kutyatenyésztők, akkor a kutya ivartalanítását is meg tudnák beszélni állatorvosukkal, a most következő néhány hónap lenne az ideális időpont ennek elvégzésére. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál. 1);
jelige: ixia
2008-06-12
miért eszik földet a cica.
Hiánybetegségek enyhítésére, rossz szokásból , és ... szinte bármely betegség, kóros folyamat esetében a rosszullét, diszkomfort enyhítése céljából kényszer tevékenységet folytathat a cica. A kérdésben szereplő oltatlan, nem ivartalanított, talán nem is parazitamentesített állat esetében valószínűsíthető, hogy a földevés komoly betegség tünete. Állatorvosa részletes vizgsálatok után tudja orvosolni a problémát. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: boby
2008-06-12
Kb öt napja hasmenése volt, az oka a húsleves volt.Azóta azonban csak szárazat kap, de elég folyékony a széklete. A kedve jó és jól is eszik ,de napi legalább négyszer van híg széklete.
Ha biztos abban, hogy a húsleves a bűnös a hasmenés kialakításában, akkor elvileg a helyes táplálék visszaállítása és a bélflóra regenerációja (akár natúr élőcsírás yoghurttal, kefírrel) néhány nap alatt vissza kell, hogy állítsa a megszokott, normális székletet. Biztos benne, hogy a kutya rendszeresen féreghajtott és a vakcinái is rendben vannak? Ha nem sikrül úrrá lenni a híg székleten, jelezze álatorvosának a problémát.
jelige: cicacsipa
2008-06-12
3 kiscicája született a macskámnak 1 hete! az egyik cica megcsipásodott ráragasztotta a másik 2 cicára is! mit tegyek, hogyan kezeljem? megvakulhatnak tőlle? válaszát,tanácsaát előre is köszönöm!
Valószínűleg vírusos macskanátha fertőzte meg a kölyköket, többek között ezért is fontos a tenyészállatok felkészítése a vemhességre, kölyöknevelésre. Otthon mindösszesen annyit tehet, hogy a kölykök szeme környékét kamillás vízzel naponta többször lemossa. Súlyos kezeletlen esetekben okozhatja a szem végleges károsodását, vakságot, sőt akár elhullást is a beegség. A probléma állatorvosi vizsgálatot és kezelést igényel. Annál is inkább érdemes mielőbb felkeresni állatorvosát, mert a 10-14 napos kölykök első féreghajtása is esedékes lesz. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatába még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: Rozi
2008-06-11
Van egy shih-tzu kiskutyám aki a hétvégén sok epát hányt és higabb volt a széklete. Este elvittem orvoshoz, mert remegett már és rosszul volt bágyadt és elhagyta magát .kapott hányás csillapító és antibiotikum injekciót valamint a bőre alá infuziót. Alacsony volt a hője 37,5. Melegíten kellet és diéta . Másnap délután jobb volt a közérzete evett kekszet és kamilla teával itatjuk.a hője rendezödött. Kérdésem lenne hogy lehet- e hasnyálmirgy probléma a háttérben? Az orvos csak gyanakszik rá. Azóta jobban van játszik kedve jó.Igaz diétázik még mindig és tegnapa széklete viz szerű volt ma viszont pépes.
Akár hasnyálmirigy gyulladás is okozhat hányást, hasmenést és a pár napig fennálló hasmenés és hányás pedig könnyen vezet szubnormális hőmérséklethez. Részletes vizsgálatokkal (fizikális vizsgálatok, vérvizgsálatok, széklet-, vizelet vizgsálatok, képalkotók ...) lehet kideríteni, hogy a lehetsége sok tucat betegség közül konkrétan mi okozta a Rozinál a bajt. Remélem tovább javul a Rozi állapota, és meggyógyul a kutya.
jelige: bucika
2008-06-11
15 éves ivartalanított szuka kutyánk három napja nem tudja a vizeletét tartani. Séta közben viszont nem pisil, ahogy a kutyák ”üzenni” szoktak. Egyébként szívelelégtelensége van, megnagyobbodott a szíve, Vetmedint és vízhajtót kap két éve. Többet alszik a szokottnál, de étvágya van. A hátsó izületei régóta fájnak, néha nehezebben mozog. A szokottnál többet iszik.
Az idős szívbeteg kutya rendszeres kontrol vizsgálatokra szorul. Ugyan nem írt kérdést, de az esettel kapcsolatosan az a véleményem, hogy jelezni kellene az új fejleményeket kezelő orvosának. Biztos vagyok benne, hogy részlete svizgsálatokat javasol a kutya pillanatnyi állapotának tisztázása érdekében. A vizsgálatok eredményétől függően nem kizárt, hogy módosítják a gyógyszeres kezelést.
jelige: Kobold
2008-06-11
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a probélmám, hogy ma műtötték a kutyámat , mert nem szállt le a heréje, és köldöksérvje is volt.A heréjét nem találták, ezért ‘kipakolták’ a beleket is!!Szegény nagyon reszket. Az lenne a kérdésem, hogy nem nedves az orra, az baj?Azt is szeretném megkérdezni, hogy mit lehetne a köveztkező napokban enni adni neki? Válaszát előre is nagyon köszsönöm:
A kutyák orrának pillanatnyi nedvessége semmit nem mond az állapotáról, esetleges lázáról, kiszáradásáról. Gondolom állatorvosa elmondta az altatás, műtét és az ébredezés lefolyását, csak esetleg tőlem is szeretné ezt hallani. Előfordulhat remegés, nyálzás, öklendezés, hányás, koordinálatlan mozgás is. A következő napokban a kutya etetése kímélő ételekkel kell, hogy történjen. Azt is gondolom, hogy állatorvosa elmondta, hogy mely esetekben kér jelzést, mikor kell hozzáfordulni. Ha bármi kétsége, kérdése van, forduljon kezelő állatorvosához.
jelige: Veszta
2008-06-11
Jó napot! Van egy szuka staffordshire terrier keverék kutyánk. Most kezdte a tüzelést. Nem azért fogadtuk örökbe, hogy tenyésszük. A lakásban sok kellemetlenséget okoznak a vécseppek (szerintem nem kell részleteznem). Hallottam már többféle módszerről, de mint hozzá nem értő, nem tudom, hogy mit válasszak annak érdekében, hogy ne tüzeljen, viszont a lehető legkevesebb (lehetőleg egyáltalán ne) mellékhatás lépjen fel. Ön szerint mi a legjobb megoldás?
Egészen egyértelműen a kutya ivartalanítása a leghelyesebb megoldás. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: HELP
2008-06-11
Azt szeretném megtudni, h a nősténymacskám bánthatja e a kicsinyeit amitz most szült meg???
Előfordul ilyen viselkedési zavar macskáknál, valamint a legtöbb állatnál is. A nem tenyészérett, fiatal állatoknál (amilyen az Öné is) gyakoribb ez a jelenség. Akár szülés közben/után a magzatburok felfalása közben csonkolhatja, felfalhatja a kölyköt is az anya. A későbbiekben, főleg ha lebetegszik (méhgyulladás, emlőgyulladás) akkor nem gondozza, nem szoptatja őket. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még talál hazsnos olvasmányokat.
jelige: bubu
2008-06-11
Tisztelt Dr. Úr! Labradorom 4 éves. A napokba fogkőeltávolitáson esett át. A problémám, hogy a felirt Stomorgyl 10 tablettából csak 2 napra valót tudtak adni. Kérdésem az lenne, hogy adhatok-e helyette Klion tablettát? Ha adható, akkor szedheti-e együtt az álvemhességre kapott Galastop-al? Válaszát előre is köszönöm!
A Klion tabletta hatóanyaga megegyezik a Stomorgyl tabletta egyik hatóanyagával -így nem lehetetlen, hogy kiváltható vele a megkezdett kezelés. Hívja fel állatorvosát, hogy van-e már Stomorgyl tablettája ill ha nincs akkor milyen adagolásban lehet esetleg kiváltani Klionnal.
jelige: Ciceró
2008-06-11
Cicánk szeme hosszabb ideje erősen könnyezik,csipásodik.Orvostól kapott Garasone-t, de csak 1 hétig volt tünetmentes, pedig 10 napig csepegtettem mindkét szemébe.
Jelezze állatorvosának, hogy visszatértek a tünetek. Sajnos igen gyakori, hogy amennyiben a kiváltó ok továbbra is fennáll (allergia, huzat, por, vegyi anygok, entrópium, könnycsatorna eltömődése, száraz szem betegség ... fertőző betegségek ... sok egyéb más), akkor a kezelés befejeztével visszatérnek a tünetek. Ha belegondolunk, miért ne térnének vissza ...?!
jelige: bigike
2008-06-11
már egy hónaja történt,hogy a kutyus vakarta a fülét .Azonnal orvoshoz vittem aki müszerrel megnézte és azt mondta teljesen tiszta járata semmi nincs benne valüszinünek tartja hogy a büzmirigye van nagyon tele,kinyomta és kapott valami fücseppet egy tubusban.Csöppentés után örjöngött a kutya nem hogy nyugtatta volna.Visszamentem hogy kérek másik fülcsöppet .Ember gyógyszert Tobra Dex-et kapott.a csöpp elfogyott a kutya füle állapota nem változott.Tisztának tünik nyugodtan alszik csak ha föl kel akkor vakarja és rázza az egyik fülét.Mit tegyek? üdv
Jelezze állatorvosának a fejleményeket ... A fejrázásnak a hallójárat gyulladásán kívül sajnos számos egyéb oka is lehet (idegrendszeri betegségek, koponyaüregi folyamatok ...) így nem kizárt, hogy további részletes vizsgálatok kellenek a kutya tüneteinek tisztázásához.
jelige: hiszti 2.
2008-06-11
Tisztelt doktor úr! Mitől kell hogy GYANUSSÁ váljon a kutya vakarózása? Nem lehet, hogy túlzott a félelmem, és „csak” vakarózik, mert jobb dolga nincs?
Valóban minden kutya (és macska és majom és ember ...) vakaródzik - a kérdés az, hogy milyen gyakran, milyen élethelyzetekben teszi ezt, egy helyen teszi-e, vagy teste különböző pontjain, és főleg, hogy van-e bármi észlelhető egyéb jele (fokozott szőrhullás, korpázás, szennyeződés, bőrelváltozások, ... megváltozott szag, viselkedés, idegrendszeri tünetek ...) kóros folyamatnak.
jelige: brit cica
2008-06-11
3 hónapos cicánk alvás közben feltűnően gyorsan veszi, szinte kapkodja a levegőt. Ezt leszámítva teljesen jól van, a közérzetével semmi baj, sokat játszik és normálisan eszik. A kérdésem normális-e, hogy felgyorsul a légzése alvás közben.
Lehet normális oka a leírt jelenségnek akár az alvás közbeni dorombolás, akár álmodás miatt. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy benntartott cica esetében milyen védőoltások ajánlottak. A kölyök esetében valószínűnek tartom, hogy még nem értek a vakcinázási program végére - így érdemes lenne a legközelebi alkalommal megemlíteni megfigyelését állatorvosának is.
jelige: mami
2008-06-11
4 hónappal ezelött hazahoztam munkahelyemröl egy kb 7-8.éves anyacicát aki épp aznap szült egy cicát aki pár óra mulva elpusztult.Azóta nálunk él ,3 héttel a szülése után rájött az ivarzás és elkezdtuk neki adni a fogamzásgátló tablettát azóta rendszeresen kapta,de kb 2 hete elkezdett nőni a hasa és sokat is evett,lakásban van de kitudna menni az udvarra de fél mivel éveken át egy kazánházban élt.Azt szeretném kérdezni hogy mi nem vettük eszre hogy ujbol rájött az ivarzás és azt sem hogy párzott volna,lehet e a macskánk álvemhes,?2 hete még adtuk neki a gyogyszert,s ha mégis vemhes amit nem tudunk .és születnének cicák nem lessz e bajuk a gyógyszertől?S ha pedig álvemhes mit tehetünk? Sokat alszik de most már keveset eszik.várom válaszát,köszönettel.
Lehet álvemhes, és számos egyéb hasi terime nagyobbodásával járó betegsége lehet a középkorú oltatlan cicának. Nme kizárt, sőt valószínű a hasüregi daganatok, gennyes méhgyulladás, hasvízkór (FIP?) ... és számos egyéb betegség. A cica mielőbbi részletes vizsgálatra szorul betegsége tisztázása érdekében. Az esélyek, megoldások csak ezután tisztázható.
jelige: Futi
2008-06-11
Kedves Doktor úr! Van egy 8 éves házi macskám, aki eddig panelban benti cicaként élte az életét.Természetesen ivartalanított és a megfelelő védőoltásokat ennek ellenére megkapta.Tavaly okttóberben kertes házba költöztünk, és azóta kezdi felfedezni a kinti élet izgalmait.eddig ez zökkenőmentesen ment, csak kétszer kellett a segítségére sietni más macskák zaklatása miatt.3 hete megszületett a kisfiam, és ezzel párhuazmosan furcsa dolgokat művel a macskám.Elkezdett a benti cserepes növényekbe vizelni,ami talán a féltékenységgel magyarázható.Viszot 1 hete a kertből bejövetelkor habzik a szája, kicsit hörög, és lakásban mindenhol csurgatja a habos nyálat.Először azt hittem, hogy talán pókot evett, vagy darazsat, de ez azóta 2x is megismétlődött.Én mérgezésre gyanakodtam, de ennek semmi egyébb jele nincs.Nem lázas, nem vérzik, nem nyugtalan, nem levert.Ha viszont valamilyen enyhén mérgező növényt evett(pl paradicsom), akkor miért eszik belőle másodszor. Mi lehet a baja, és kell-e sürgőssen orvoshoz fordulnunk? Előre is köszönöm a válaszát:
Azt gondolom, hogy állatorvosi vizgsálat nélkül nem válaszolhatók meg a kérdései. A kisbaba érkezésével a más helyre történő vizelés esetleg magyarázható volna, de én sem tartom ezzel okolhatónak a nyálzás jelenségét. Sokkal valószínűbb akár az Ön által említett mérgezések lehetősége - de sajnos a középkorú macskán akár a máj-, veseelégtelenség, fertőző betegségek (honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy a kijáró macskáknak milyne vakcinák ajánlottak), epilepszia ... és számos egyéb betegség is okozhatja. Azt sem tartom kizártnak, hogy a virágok levizelése is a betegségével függ össze és nem az új jövevény érkezésével. Jelezze állatorvosának a megfigyelését és kérje a Futi részletes vizgsálatát.
jelige: Manfréd alias Zsuzska?
2008-06-11
Tisztelt Doktor úr! 7 hónapos kutyusom reggelente némi öklendezés után sárgás, habos folyadékot hány ki magából. Múlt héten pénteken 4-5 alkalommal, de aztán 2 napig nem. Hétfőn megint hányt némi sárgás folyadékot és ma reggel is. Royal Canin száraztápot eszik és tácás kutyaeledelt. Viszont a sajtot nagyon szereti, szinte naponta kikönyörgi magának. Ma a reggeli hányása után adtam neki 3 darab kekszet és úgy látom, hogy lenyugtatta a kis gyomrát. Amúgy jókedvü, játékos és semmi nem utal betegségre a hányás kivételével. A széklete is rendben van. Lehetséges, hogy sok a gyomorsava és azt üríti ki magából?
Gondolom, a Zsuzska jeligével írt kérdést is Ön írta, csak lassúnak találta a 6 órával 18 órával később írt válaszomat ... Nem lettem okosabb az előző válaszom óta - persze, hogy lehet a kölyöknek akár gyomorsav túltengése is - sok tucat egyéb betegség mellett. Kitalálni nem lehet az okot, kivizsgálással viszont diagnosztizálható a tünet háttere.
jelige: gumaci 2.
2008-06-11
Tisztelt Doktor ur! még egy kérdésem lenne.ha fial a spánielünk és egy kan kölyköt szeretnénk hagyni akkor azt muszály ivartalanitani?csak azért kérdem hogy ha idővel pároznának akkor abból egészséges kölykök születnének ?vagy az állatoknál se jó ha a saját vérével párzik?hu elég bonyolultan fogalmaztam remélem megérti mit akarok kérdezni:)
Értem a kérdését, és természetesen egyáltalán nem szerencsés, nem ajánlott az anya-fia tenyésztés kutyák esetében sem. Érdemes lehet a megtartott kölyök kant kasztráltatni - de sokkal inkább érdemes lenne az anyakutyát ivartalanítani a szoptatás után. Kérdéseikből az derül ki, hogy nem kutyatenyésztők, ráadásul a szuka is hajlamos az álvemhességre. Egy sereg igen veszélyes betegséget előzhetnek meg a szuka ivartalanításával.
jelige: gumaci
2008-06-11
Tisztelt Doktor ur!tavaly párzott a spániel kutyusunk de kiskutya nem lett:(pedig a teje jött.az állatorvosunk szerint állterhes volt.most pároztattuk megint 3x sikerült nekik és szombaton kellene fialnia.4 emlője elég szépen duzzadt és a tej is jön belőle.és elég széles is lett a kutyusunk:)honnan tudom meg pontosan hogy lesz e kölyke vagy megint állterhes?köszönöm a válaszát.
Kizárólag ultrahang vizsgálattal válaszolható meg egyértelműen a kérdése. Honlapunk Publikácók és Tudnivalók rovataiban még sok hasznos információt találnak a teendőikről. Tudatos felkészülést és problémamentes szülést, kölyöknevelést kívánok.
jelige: joker
2008-06-11
Nekem az a gondom,hogy a kutyusom nagyon makacs,hisztis. Főleg az emberekkel, a minap elvittem kozmetikushoz,és ő azt mondta hogy neveljem meg a kutyámat,mert nem birt vele,folyton harapdálta,velünk itthon csak játék szinten teszi ezt. Mit csináljak,hogy barátságosabb legyen az emberekkel??
Az állatorvos válaszol műfaj keretei itt nekem csak annyit engedélyeznek, hogy egyértelműen, következetesen viselkedjenek mindig a kutyával. Főleg a fiatal, temperamentumos, kanok esetében kell sok időt tölteni azzal, hogy az alapvető vieslkedési szabályokat (nem harap, tűri a fésülést, kezeléseket ..) megértessük vele. Otthon és idegen környezetben is el kell játszani ezeket a műveleteket a kutyával, ha jólé viselkedik meg lehet dícsérni, jutalomfalattal megerősíteni a helyes viselkedését. Ha nem megy a dolog, olvasson el kutyatartással kapcsolatos szakkönyveket, kérjen segítséget kutyaiskolától, kiképzőtől, állatorvosától.
jelige: Zsuzska
2008-06-11
Tisztelt Doktor úr! Van egy 7 hónapos szálkás szőrü fiú törpetacsim. Múlthéten csütörtökön hányt, de csak némi folyadékot aminek sárgás színe volt. Diétáztattam. Helyrejött, de tegnap reggel megint hányt szintén egy kis sárgás majd fehér habos nyálat, de utána egész nap semmi baja sem volt. Ma reggel megint volt egy kis hányás, de adtam neki 3 szem kekszet ettöl úgy látom megnyugodott a gyomra. Lehetséges, h sok a sava és így üríti ki magából? Tény, hogy imádja a sajtot, de ma már nem adtam neki. Royal canint kap és más kutyaeledeleket. Amúgy jókedvü, játékos, nedves az orra és egyáltalán nem úgy néz ki mintha beteg lenne. Tény, hogy az utcán mindent fel akar szedni és megenni pedig nagyon odafigyelek rá, hogy ne szedjen össze semmit.
A diétáztatás heveny gyomormegterhelések esetében akár önmagában is megoldás lehet kutyák esetében is. Az Önök esetében úgy látszik nem erről van szó. Minthogy a hányás az egyik leggyakoribb, legáltalánosabb tünet kutyákon - számtalan veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhatja. A kutya részletes vizsgálatával szűkíthető a kört, majd diagnosztizálható a betegség.
jelige: Csak ne legyen baja!
2008-06-11
Üdv Dr Úr! Magunkhoz vettünk egy 10-hónapos kutyust,akiről állitják minden oltása már megvan!De!Nem találják az oltási könyvét semmit sem tudunk róla bizonyitottan.Kérdésem lenne,ha egy kombinált oltást kapna most a kutyus lehet-e baja,hogy többet kap egy év alatt mint kéne?+veszettség?Mivel már van 3-kutyánk nem szeretnék bajt ebből! Válaszát köszönöm!
Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy 10 hónapos kutyának milyen ajánlott védőoltásai kellenének. Kérdezze meg az előző tulajdonosokat, hogy hány alkalommal oltották be a kutyát. Ha ez a szám nem 5-7 közötti, akkor azért jobb lesz , ha Önök is fenntartásokkal kezelik a „Minden oltása megvan.” kijelentést, pláne, ha továbra sem kerül elő az az oltási könyv. A régi tulajdonosok állatorvosuktól is kérhetnek igazolást az oltásokról ... Állatorvosa nem lehet ilyen jóhiszemű, mint Önök. Érvényben lévő rendelet kötelezi arra, hogy az egy évnél fiatalabb ebet 2 alkalommal beoltsa veszettség ellen. Az összes többi védőoltás és parazitamentesítés „csak” ajánlott. Általánosságban elmondható, hogy minden új állat-családtag érkezésekor érdemes állatorvosukat mielőbb felkeresni.
jelige: Mackó
2008-06-10
1éve fogadtunk be menhelyről egy 3-4 év körüli szuka komondor kutyust. Eddig semmi probléma nem volt vele, nagyon szeretnivaló. Nem mondhatnám, hogy sokat szokott mozogni, de az elmúlt 2 hétben szinte csak fekszik. Ha labdázni próbálok vele, rögtön elfekszik. Csak akkor áll föl, ha nagyon muszáj. Étvágya viszont van. Nem tudom, lehet ez valami betegség vagy csak a lustasága? Válaszát előre is nagyon köszönöm
A lustasága mellett szinte bármi betegsége lehet a kutyának, ami mellett még elfogadható étvágya van. Könnyne lehet akár mozgásszervi, fájdalommal járó megbetegedés, szívelégtelensége, vagy mondjuk gennyes méhgyulladása a Mackónak. Jelezze állatorvosának a problémát és kérje a kutya részletes vizsgálatát. Ha kiderül, hogy vaklárma az egész, és valóban csak a meleg miatt lusta a kutya - legalább megnyugodhatnak, és megbeszélhetik a kutya ivartalanítását. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: toklász 2.
2008-06-10
Köszönöm válaszát. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hány nap után kellene a gyulladásnak jelentkeznie, ha kialakul? És milyen tünettekkel jár? A kutyusunk 2 napja tüsszög, de az orrából hálisten egyelőre nem jön sem genny, sem vér közben. Valamint nem rázza a fejét, a melső lábaival sem tesz olyan mozdulatokat, mintha szabadulni akarna tőle, csak napjában többször erősen tüsszög. Ami főleg akkor jelentkezik, ha eszik, vagy iszik, de ettől függetlenül a kedély állapota teljesen normális. Köszönettel, Egy aggódó gazdi
Egy alakadt toklász rögtön és folyamatosan igen erőteljes gyulladásos tüneteket vált ki legtöbbször. A véres, törmelékes, egyoldali orrfolyás néhány óra - pár nap alatt megjelenhet. Az evés/ivás után jelentkező tünetek miatt azt sem tudom kizárni, hogy esetleg rendellenes hasadék, nyílás lehet a szájüreg és orrüreg között (farkastorok) vagy esetleg a lágy szájpadlás, garat környékén van elváltozás. A kutya részletes vizsgálata ajánlott.
jelige: sapekr 2.
2008-06-10
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát! Kérdésem azonban arra irányult volna, hogy a remegés normális-e...Hamarosan egyébként igen, ivartalanítunk.. Üdvözlettel,
Bármi okból „felbosszantott, ideges” macskán gyakran látunk izomremegést - ez azonban percek alatt normalizálódni szokott, azaz nem megszokott, hogy órákkal az izgalom után is észlelik. Sajnos az oltatlan cica izomremegését gyakorlatilag bármely lázzal járó betegség is okozhatja, ezért ezt is érdemes lenne megemlíteni állatorvosuknak.

<< <  322 / 494 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.08.11
Ma reggel eltűnt a 1221. Bp. Vihar utcából egy fekete cica. 4 éves, a Gombóc névre hallgat, nagyon szelíd. Különös ismertetőjelei: a bal fülében van egy anyajegyszerű folt, a mellkasán pár szál fehér szőr, farka törött (még kiskorában tört el). Lehetséges hogy megsérült. Aki tud róla, Kovács Valériát hívja a 06 70/672-5757 telefonszámon!
2017.05.31
2017.05.29-én Tóth József utcából elveszett tricolor színű két hónapos kiscica, ha valaki látta/befogta kérem jelentkezzen a 0630/9324838-as számon, két kislány várja haza!
2017.05.24
2017.05.24 este Savoya Park Aldi/Möbelix előtti parkolóban kóborol ez a kan kutyus. Nyakörv nincs rajta, nagyon félős.