Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Kobold
2008-03-03
Azzal a problémaával fordulok Önhöz, hogy a 2 éves kutyának az egyik heréje nem szállt le, és néha gennyezik a hímvesszőjének a vége.Kapott rá gyulladásgátló kenőcsöt, de nem múlt el. Azt szeretném kérdzni, hogy mi a teendő, és hogy melyik évszak a leg ideálisabb a műtétre. (here műtét) És kb mennyibe fog kerülni a műtét. (-tól, -ig) válaszát előre is köszönöm:
A kertben tartott kutya esetében is akár most is elvégezhető a rejtett here eltávolítása - ha annyit meg tudnak oldani, hogy a műtét napján és az első éjszaka a kutya fűtött helyen lehessen. A rejtett here helyeződhet a lágyékcsatornában és a hasüregben is - eltávolítása az elrákosodás megelőzése szempontjából mindenképpen indokolt. A másik here eltávolítása is melegen ajánlott, hiszen a kutya tenyészállatként nem jöhet szóba, valamint a leírt tasakgyulladás (?, balanopostitis) is előfordulhat, hogy a kutya kasztrálásával oldódik meg. Még ugyanaz a műtét, ugyanolyan altatással, utókezeléssel végezve is más-más árat jelenthet rendelőnként. Attól függően, hogy hol helyeződik a rejtett here, kiveszik-e a másik herét is, milyen altatást, varróanyagokat, antibiotikumokat, és egyéb kiegészítőket (kötözés, gallér ..) alkalmaznak a műtét ára lehet akár 15 és 45 eFt is.
jelige: Linda 2.
2008-03-03
KEDVES DR UR orulok,hogy valszolt a kerdesemre amint lehetosegem lesz lindat orvos visszem majd a vemhesseg ideje ugy feb 10 korul tortent es jelenleg libanonban vagyok a kiskutyak apukaja egy 8eves koker spaniel .;)) remelem nem lessz bantodasa ha szulesre kerul a sor
Én is remélem, hogy gond nélkül átvészelik az ellést - bár a tacsi fiatal kora és a nagyobb testű hím fedezése felveti az ellési komplikációk esélyét. Vigyázzon magára is, Libanonban.
jelige: Flóra
2008-03-03
Szibériai farkas kutyánk széklete minden nap más színű és állagú, ez biztos természetes, hisz egyik nap tápot, másnap konzervet illetve főtt ételt kap. Ma túrós tészta volt, amit egyébként nagyon szeret, de a széklete kikerics sárga és folyós volt. Lehet ez epe probléma? Mit tegyek?
Nem kizárt, hogy a leírt bélsár színt és állagot epe hiány, vagy egyéb gyomor-bélrendszeri probléma okozza. Érdekes lenne megismételni a kísérletét - ha ismét túrós tésztát ad a kutyának vajon újra ezt a székletet produkálja? És ha visszatér a táp etetéséhez vajon normalizálódik a bélsár állaga?
jelige: masztiff-lány
2008-03-03
9 éves bullmasztiff szuka kutyám 2 napja vérzik,de nagyon!Lehetnek e ezek ”tüzelési” tünetek?Netán daganatos eredetű gond? Nem hajlanó enni se,csont sovány. Várom válaszukat,tisztelettel.
Amit felsorolt am mind lehetséges - meg még egy sereg egyéb gond is lehet a csontsovány masztiff lánnyal. A 9 hónapos nagytestű szuka első ivarzása jelentkezhet erőteljes vérzéssel. Az első tüzelés is lehet akár rendellenes - még a daganatos háttér sem kizárt. Az étvágytalanság és a csontsoványság egy fiatal állat esetében pedig akár betegségek tucatjait jelezheti teljes mértékben függetlenül attól, hogy a kutya éppen ivarzik (?). Itt lenne az ideje egy részletes állatorvosi kivizsgálásnak.
jelige: mérgezés
2008-03-03
Tisztelt Doktor! 9 hónapos kutyánkat tegnap megmérgezték. A tünetei: nyáladzás, testrángás, bizonytalanság voltak, nem reagált semmire és a lábán sem tudott megállni. A tünetek már dél-fél egy körül jelentkeztek, mire orvoshoz értünk vele, leállt a légzése. A kutyus boncolását nem kértük. Azt szeretném tudni, hogy ezekből a tünetekből megmondható-e a méreg típusa és hogy mikor ehette a mérget? Köszönettel.
A leírt tünetekből még azt sem lehet biztosan állítani, hogy mérgezés okozta a kutya elhullását. Legfeljebb a mérgezés gyanúja mondhat ki. A mérgező anyagok közül akár a szerves foszforsavészterek (növényvédőszer), akár a dikumarol származékok (rágcsálóirtó), akár gyógyszerek ... akár .. sokminden okozhatja a leírt tüneteket. A mérgezés időpontjának meghatározása is lehetetlen feladat, hiszen a felvett toxin mennyisége (sok egyéb ténező mellett) is alapvetően meghatározza a tünetek kialakulásának és a mérgezés lefolyásának a sebességét. Nyáladzással, testrángással, koordinációs zavarokkal járó több betegség is ismert egyébként, ami gyors lefolyású is lehet pl egy epilepsziás roham is lehet halálos kimenetelű, de gyakorlatilag egy sereg egyéb fertőző és nem fertőző betegség végstádiuma, az agoniális tünetek megfelelhetnek ennek a leírásnak. A kutya elhullásának okát kizárólag boncolással és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal (szövettan, toxikológia, kórokozó izolálás ...) lehet megállapítani. Minden egyéb csak fantáziálgatás. Sajnálom a történteket.
jelige: Ciceró
2008-03-03
Kedves Doktor Úr!Egy tündéri 5.5hónapos cicám van. Kicsi egyiptomi beütéssel, de házi cica. Eddig semmi gondunk nem volt vele, de az elmúlt napokban, mintha megváltozott volna. Állandóan lepisil mindent, ami puha. Leszedi a törülközőket, az ágyat lepisili...stb. Mindenre felugrik, hiába próbáljuk nevelni, hogy pl.a konyhába a pultra tilos . Ma vettük észre, hogy a kabala cicáján félreérthetetlen mozdulatokat gyakorol. Lehetséges, hogy már ivarérett? Azt mondták, hogy még ez korai. Akkor mi lett az én aranyos cicámmal? Érgekes, berregő hangokat ad ki néha magából és sokkal többet hallatja mostanában a hangját. Már-már azon gondolkodom, hogy el kellene vinni a lakásból, mert nem bír itt élni. Egyébként hozzám nagyon ragaszkodik.Mindenképpen szeretnénk majd ivartalanítani. Ez lehetne már most a megoldás? Segítségét előre is köszönöm:
Bizony, a lakásban, jó körülmények között tartott cicák akár 5 hónaposan is ivarérettek lehetnek. A leírása alapján csaknem bizonyos, hogy a Ciceró esetében is erről van szó. Megszokott esetben a kandúrok ivartalanítását 6-8 hónapos korukban szoktuk javasolni - de az Önök esetében valószínűleg a korai ivartalanítás fog célravezetni. Beszéljen állatorvosával, hogy jól gondoljuk-e a dolgot. 1);
jelige: kajla fül
2008-03-03
Tisztelt Doktornő/Úr! A napokban vettünk egy 3,5 hónapos, hosszú szőrű, szuka német juhász kutyust. Mindkét füle kajla, amit, ha lehet kezelnénk pl maszírozgatással, hogy egyenes legyen. Azt hiszem, egy ilyen szép kutya egyenes fülekkel még szebb. Mit tehetünk? Valószínűleg ivartalanítanánk is. Ezt mikor célszerű megteni, és mennyibe kerül a műtét? Szeretném, hogy a kutyus védett legyen a kullancs által terjesztett fertőzésektől. Egy kutyánk babéziától pusztult el télen, Mit javasol, és mikor kezdhető el pl. a Frontline, vagy más csepp? Nem okoz e ez a csepp feljődési problémákat? Köszönöm a válaszait.
A Frontline cseppeket 3 hónapso kor feletti kutyákon aggálymentesen lehet használni. Már vannak kullanccsal és bolhával fertőzött kutyák, úgyhogy lehet és érdemes is elkezdeni a védekezést. Az ivartalanítás optimális időpontja a kutyák 1. és 2. tüzelése közötti nyugalmi időszak, kb egyéves korukban. A kajla fülálláson a kutya kiegyensúlyozott táplálásán kívül nemigen lehet másmódon segíteni. Az adatlap szerint a kutya házikosztot is és tápot is eszik. Amennyiben nem jóminőségű junior táp a táplálékának túlnyomó része, akkor indokolt lehget Ca/P/D-vitamin kiegészítőket is adni a kutyának. Ilyen készítményt állatorvosától lehet kérni. A kölyökkorban lógó fülü kutyák jó része kb egyéves korukban még lehet normális, egyéves koruk után már nincs esély a kívánatos fülállás elérésére.
jelige: Éva 2.
2008-03-03
Üdvözlöm: köszönöm a gyors válaszát és a gyomorcsavarodás az miből alakul ki és az hogyan lehetséges? Egyik percről a másikra bekővetkezik? Én mérgezésre gyanakszom.Mert olyan a szomszédom akiről el tudom képzelni, de ez csak feltevés! A kutyám tul moho is volt talán azért? széklete is volt rendesen mindig ! imádtam őt, ilyen joszágom még soha sem volt mint ő nem bántott senkit és nem is ugatott soha a gyereket is imádta. Mit tanácsol szerezzek egy másik Rotit vagy ez jellemző betegségük? Már eltemettük és nem boncoltattuk fel.
A nagytestű kutyák gyomra viszonylag rossz felfüggesztéű, ezért a tele gyomorral végzett mozgás, főleg a hempergés során a gyomor a nyelőcső és a vékonybél felfüggesztésén át tud perdülni, meg tud csavarodni. Egy teljes gyomorcsavarodás (360 fok) néhány óra alatt akár elhullást okozhat. A Rottik mellett egy sereg nagytestű kutya hajlamos a gyomorcsavarodásra - de hangsúlyozom, hogy ez csak egy tipp volt részemről. A kutyát akár meg is mérgezhették és számtalan egyéb oka is lehetett a hirtelen elhullásnak. Mivel a kutyát elhantolták, nincs arra mód, hogy az elhullás okát kiderítsék, legfeljebb találgatni tudnak.
jelige: 6 hónapos
2008-03-03
TISZTELT DOKTOR ÚR! VAN EGY 6 HÓNAPOS MACSKÁM LEHET HASAS??? VÁLLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
Lehet. A legokosabban akkor jár el, ha a petefészkeket és a vemhes méhet is eltávolíttatja állatorvosával.
jelige: Liza
2008-03-02
Egy hete vettem eszre, hogy a kutyus a jobb első lábára sántítani kezdett és ahogy rálépett az érintett lábra a fejével is biccentett.Külső sérülés nem volt rajta látható.Az állatorvos erre a panaszra egyből rávágta, hogy csontvelőgyulladás, és érzékeny a lába a könyöknél.Kapott kezelést(ínjekció+tabletta) és étrendváltozást javasolt(sok zöldség,gyümölcs).Ajánlotta, hogy a kutyát mellőzzem a terheléstől is.Másnap már tünetmentes volt, és azóta is az.Kérdésem lenne, hogy lehet-e még valamit tenni, maradandó-e ez, és mennyi mozgás megengedett, mert egyébként ő ”örökmozgó” és nem mutatja ki, hogy valami bajja lenne.Segítségét előre is köszönöm.
Örülök, hogy a kolléga első megérzése helyesnek bizonyult és már meg is gyógyult a kutya. Ha nem így történt volna, akkor nem kizárt, hogy akár röntgenvizsgálatot is ajánlott volna a tünet tisztázása érdekében. Egy fiatal kutya esetében igen fontos a kiegyensúlyozott táplálás és a fokozatosan adagolt fizikai terhelés -így van esély a jó csontozat, ízületek és izomzat elérésére.
jelige: Linda
2008-03-02
erdeklodni szeretnek kutyak vemhessege hany honapot tart es mi ateendo e tajt van egy tacsim.es jeleleg kulfoldon tartozkodom vele ,es ha el;jon a szules ideje szugseeges az orvos jelenlete ?? udv
A kutya vemhességének az ideje 2 hónap körüli (61-65 nap). A kislétszámú vehem esetében általában később indul el a szülés - nagylétszámú vehem esetében hamarabb. Egészséges, jól fejlett szuka esetében általában nem kell állatorvosi segítség az elléshez. Az Ön esetében az jelemnti a kockázatot, hogy a szuka fiatal, felteszem első tüzelése alkalmával (túl fiatalon) vemhesült. Ha a fedező kan(ok) nagyobb testűek mint a szuka, az további kockázatot jelent. Mindezek miatt - és főleg, ha a későbbiekben nem akarnak kölyköt a Lindától - még most, vemhesen is érdemes lenne elgondolkodni a műtéti megoldáson, ami során a petefészkeket és a vemhes méhet is eltávolítják. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: mopsz
2008-03-02
Mopsz kiskutyanknak aki harom honapos szurke elszinezodest vettunk eszre a hasan,nyakan,fejen es a labain!Viszket neki es hullik a szore!oltva es feregtelenitve rendszeresen van mi okozhassa ezt nala ?Lehet etel vagy a furdetes?
Lehet akár táplálék allergia és akár a sampon is okozhat kontakt allergiát a kutyán. Meg lehet egyéb allergénre is érzékeny a kölyök. Meg lehet veleszületetten érzékeny bőrű (atópiás), meg számos parazita okozhat bőrtüneteket, meg léteznek elsődleges baktérium-, és gombák okozta bőrgyulladások meg több egyéb betegség (pl endokrin megbetegedések) is járhatnak hasonló bőrtünetekkel. A kutya részletes vizsgálatával lehet szűkíteni a kört és a végén szerencsés esetben diagnózishoz jutni és meggyógyítani a kutyát.
jelige: frederika
2008-03-02
Jo estet!Azt szeretnem megkerdezni hogy az egyik angol buldog kutyanknak aki 10 honapos servet fedeztunk fel kb olyat mind egy cseresznye!Elegge mozkekony furge kutyus szeret fel ugrosni!Szeretnenk tudni hogy van e okunk nagyobb aggodalomra vagy viszahuzodhat?Ha van esetleg valamilyen gyogyszeres kezelesi mod akkor feltetlenul elviszuk alatorvosunkhoz!Kerem valaszoljon!Elore is koszonom!
Jó reggelt! Sérv többféle lehet. Amit maga a kutyán csereszne méretűnek lát az biztosan nem rekeszsérv, és mivel szukáról van szó a hereboréksérvet sem kell tárgyalnunk. Az egyéb helyeződésű hasfali sérveket trauma szokta megelőzni, erről sem számolt be, úgyhogy felteszem vagy köldöksérvről, vagy lágyéki sérvről van szó. A cseresznye méretű köldök (és lágyéki) sérvek tartalma legnagyobb valószínűség szerint zsír (cseplesz). Azt is egyszerű tisztázni, hogy visszahelyezhető-e a sérvtartalom, vagy esetleg már kizáródott. A sérvek kezelésére gyógyszeres megoldás nem létezik - műtéti úton lehet a problémát megoldani. A 10 hónapos szuka minden tekintetben ideális korban van a műtéti megoldáshoz. Tenyészállatként a sérves szuka nem jön szóba, ezért az ivartalanítással együtt lenne érdemes kérni a műtétet állatorvosától.
jelige: lesz-e kiskutya ? 2.
2008-03-02
Van egy 2 éves tacskó szuka kutyánk.Január 10 és 14 között tüzelt, de a fiú kutyánkkal végig együtt volt, későn vettük észre.Ez nem baj, szeretnénk kiskutyákat, de nem tudjuk, hogy vemhes-e.Állatorvosnál is voltunk, de nincs ultrahang, és tapintásból nem tudtuk megállapítani, mert feszítette a hasát a kutyus.Azt mondta a doktor úr, max 1-2 kölyök lehet benne, de nem mond biztosat.Én mégis szeretném tudni, hogy mi lesz.Milyen látható jelei vannak a vemhességnek úgy félidőben?Köszönöm válaszukat!
Ugyanazt a választ írhatom, mint tegnap. Vagy lesz, vagy nem lesz. A félidőben esetleg jelentkező vemhesség jeleit is leírhatom újra : a hasi terime is elkezdhet nőni, a kutya lehet óvatosabb, pihenhet többet, nőhet az étvágya, lassan az emlőmirigyei is kezdhetnek telni, majd a pérarés is kezdhet duzzadni ...stb, de ... Ugyanezeket a jeleket tapasztalhatja az álvemhesség esetében is és igen hasonló tüneteket észlelhet számos a fedeztetéssel összefüggésben lévő betegség (pl méhelváltozások) és a fedeztetéssel semmilyen összefüggésben nem lévő néhány betegség (pl hasvízkór, béldaganat) esetében is. Honlapunk Publikációk rovatát szintén újra a figyelmébe ajánlanám.
jelige: Néró
2008-03-02
Üdvözlöm Doktor Úr! A kis boxerem szeme néha bepirosodik ez mire utalhat? Vagy ez a boxereknél megszokott jelenség?
A kutyák (és macskák és emberek) kötőhártyája egészséges esetben is halványpiros. Ezt nevezhetjük megszokott jelenségnek. Ha a kutya kötőhártyája sötét (haragos) vörös, esetleg váladékozik, könnycsorgása van - akkor nem kizárt, hogy kötőhártya gyulladása van. A kötőhártya gyulladást is számos kórok előidézheti pl huzat, vegyi anyagok, gertőző betegségek, veleszületett rendellenességek ...stb. Úgyhogy a legokosabb az lenne, ha állatorvosa megvizsgálhatná a kutyát.
jelige: éva
2008-03-02
A kutyám az éjjel minden elözmény nélkül meg halt, jol fejlett szuka volt semmi sem utalt rá,hogy beteg lett volna.Még éjfélkor láttam jött ment az udvaron és reggelre már meg volt halva.Normálisan evett még elötte levö napon is.szeretném tudni,hogy mi okozhatta kb a halálát.A többi kutyával játszottak.
Ha tippeltetni akar, akkor azt mondom, hogy gyomorcsavarodás végzett a kutyával. Ha pedig biztosat szeretne megtudni a hirtelen elhullás okáról, az kizárólag boncolással és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal lehetséges. Sajnálom a történteket.
jelige: kiskupi 3.
2008-03-01
Kedves Doktor Úr! Sajnos rossz hírt közöltek velem tegnap a boxrerekkel kapcsolatban.Már egyik sem lát,sőt már gyakorlatilag érhálózat is alig van a retinának.Valószínűleg nem alakult ki hírtelen,hanem fokozatosan,csak a nappali foglalkozásnál én nem vettem észre.Sok mindenre gyanakodnak,de a legvalószínűbb hogy egy örökletes génhiba,a PRA.Felvettem a kapcsolatot a többi kutyus tulajdonosával,de eddig náluk nem észlelték.Remélem nem is fogják,minden esetre tenyésztés szempontjából el kell neki végezni egy vizsgálatot,hogy kizárhassák hordozók-e,mert így a tenyésztére való alkalmasságuk megkérdőjeleződik.Úgy döntött a család,hogy természetesen továbbra is velünk maradnak,hiszen itt mindent ismernek vakon is.Egy kicsivel több odafigyelés kell,más semmi. Köszönöm érdeklődését és további szép napot kívánok!
Köszönöm, hogy visszajelzett az első hallásra hihetetlen történet miatt. A progresszív retina atrófia (PRA) valóban ismert több fajtában és valóban nem hirtelen, egyik napról a másikra okoz vakságot. Sajnálom, ha erről van szó, hiszen a PRA esetében nincs esély a látás visszanyerésére és a kutyákat illik kivenni a tenyésztésből is. Szép hétvégét kívánok!
jelige: vv kati
2008-03-01
Tisztelt doktornö ill.ur.A fr.bulldogom másfél éves és kb.két honapja elkezdett kiritkulni a szöre abordák tájékán mind a két oldalon.Elvittük az állatorvoshoz és kiírt neki royal canin hypoalergenic -tápot ,gondolván nem-e valamelyik összetevöre allergiás a másik táptol amit adunk neki,habár szintén royal caninnal etetjük,amiröl ugytudjuk hogy igen jominöségü táp.A kiritkult rész szimetrikusan helyezkedik el mind a két oldalon és a doktornö semilyen élösködöt nemtalált mikor megnézte a mikroszkop alatt. /Ha kéri küldhetek fotot is a foltrol/ Nagyon elvagyok keseredve,mert sajnos nemjavult az állapota,habár nem is romlott .A folt kb.10cm-nagyságu.Már minden lehetséges cikket elolvastam erröl a neten és gyanitottam hogy valamílyen hormonális gondok lehetnek nála.Ujbol elvittük az orvoshoz és ö is erre gyanakszik,de mivel éppen most tüzel ezért várnunk kell még három hetet míg elmulik a tüzelés.A kutyánk nagyonszép nagyreményeket füztünk hozzá,gyönyörü szuka,már allig vártuk h ogy kiskutyái legyenek és szerettünk volna hagyni belöle.Készültünk cac-kiállításra és tenyésszemlére is.Ezért kérdezném vajon lehet-e ezt kezelni,örökletes-e ez a betegség ,egyáltalán lehet-e maj kölyke,a szine világos bézs és a doktornönk azt mondta hogy ez a szín kitenyésztett ezért háklis érzékeny,a kölykei ha egyáltalán lesznek örökölhetik-e ezt a betegséget?De én már nembánnék semmit csak megmaradna,rendbejönne mert a hormonális és pajzsmirigy betegségekrol sok rosszat hallottam.Kérem válaszoljon mihamarébb,elöre is köszönöm .Üdvözlettel a felvidékröl Szlovákiábol.
Megértem az aggodalmukat és elkeseredettségüket is egy szépreményű szuka bőrtünetei kapcsán - de sajnos mégha küldenek is képet az esetről, akkor sem lehetséges megmnondani a betegség okát. Helyesen érzik állatorvosával együtt - a leírt szimmetrikus tüneteket okozthatja veleszületett, öröklött ok is (atópia) és akár számos allergiás és endokrin kórkép is jelentkezhet ilyenforma tünetekkel. Egyedül a kutya részletes vizsgálatával (bőrbiopszia, vérvizsgálatok, allergológiai tesztek ...) lehet szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget, ami bizony sok türelmet és áldozatot követel állatorvosuktól és Önöktől is. Csak, ha megvan a diagnózis, akkor várható eredmény a célzott kezelésektől. Az örökíthetőségre is csak ekkor lehet válaszolni, természetesen.
jelige: Leon
2008-03-01
Tisztelt Doktor úr!a kutyám testén bőrváltozások alakultak ki. kopik a szőre és a bőre megvastagodik, majd leválik. A füle rojtos, és a végén fehér bőrképződmények vannak. Pestről jött laborleletének eredménye - bőrkaparékból - 1 baktérium: enterococcus faecalis var. faecalis és trichosporon gomba. a kezelés amit kap még nem használt pedig 3 hete hordom folyamatosan állatorvoshoz. bár a hasáról elmúltak a piros foltok a bőre nem javul. antibiotikumot kapott és gomba elleni gyógyszert. nagyon aggodom érte, mert nem tudom már hogy milyen komoly a baj. A fülével végképp nem tudom mi történt. Nagyon várom válaszát! Köszönöm!!!
Sajnos csakis további vizsgálatok - vérvizsgálatok, allergológiai tesztek, endokrinológiai vizsgálatok ... elvégzésével lehet kideríteni, hogy a bőrön talált kórokozók elsődlegesen felelősek-e a bőrtünetekért ás hallójáratgyulladásért, vagy létezik egy egyéb primer ok (atópia, allergia, hypothyreózis, Cushing ..) és a bőrtünetek csak másodlagosan vannak jelen. Emberekkel is előfordul, hoyg egy-egy bőrtünettel hónapokig járnak bőrgyógyászati, endokrinológiai .. és egyéb szakrendelésekre. Sajnos egy kutya esetében sem egyszerűbb a helyzet.
jelige: Lesz-e kiskutya?
2008-03-01
Van egy 2 éves, fajtiszta tacskó szuka kutyánk.Január 10 és 14 között tüzelt, és van egy fiú kutyánk, akivel mindig együtt van.azóta a hasa is elég nagy, de nem tudjuk, vemhes-e. Már voltunk vele állatorvosnál, de a kutyusunk ideges is volt, feszítette is a hasát, ezért nem tudtuk meg, hogy van-e benne magzat.A doktor úr azt mondta, max 1-2 kölyke születhet, de nem mond biztosra semmi.Honnan lehetne mégis megállapítani hogy vemhes-e?Mert ultrahangos vizsgálatot se tudunk csinálni.Előre is köszönöm válaszukat!
Mivel a vemhesség egyértelműen csak az ultrahangos vizsgálattal deríthető ki - és ezt Önök kizűárták - így nem lehet megválaszolni a kérdésüket. Vagy lesz, vagy nem lesz. A vemhességnek vannak persze jelei, amit észlelhetnek az ellés közeledtével - de mindezek a jelek (kevesebb mozgás, has féltése, hasi terime megnövekedése, kitőgyelés, péra duzzanat ...) igen könnyen összetéveszthetőek pl az álvemhességgel és egyéb betegségekkel. Mindezekről kicsit bővebben honlapunk Publikációk rovatában olvashatnak.
jelige: Betti vizslám
2008-03-01
Tisztelt doktor úr! 13 éves szuka magyar vizslánk és nagyon nehezen tud már felállni, de ha feláll már könnyen mozog. Milyen gyógyszert vagy vitaminokat adjak neki hogy a lábai kicsit megerősödjenek?
Mondjuk Rimadyl tablettát és Seetone kapszulát, vagy Korvimin arthro port lehet adni akkor, ha a kutya mozgásszervi problémáit ízületi betegségek okozzák. Ezeket is állatorvosa tudja felírni, vagy kézbe adni Önnek - de ne csodálkozzon, ha előtte a Betti teljes kivizgsálását ajánlja. Mert az sem kizárt, hogy a kutya látszólág mozgásszervi eredetű tüneteit pl gennyes méhgyulladás, vagy medencei eredetű daganat, vag yvalami egyéb elváltozás okozza - amit műtéti megoldással célszerű gyógyítani. A kutya részletes vizsgálatával mindezek kiderülhetnek.
jelige: Rozsdás
2008-03-01
4 napja nagyon mély hangon nyávogott, teljesen másképp, mint ahogy szokott, mint amikor az elem lemerül, mélyen és rekedten, elhózódva. Egyáltalán nem ivott sohasem vizet, néha egy pici tejet, de wiskast kap enni, és abból pótolhatta esetleg a folyadékot. Január 7-től 30 dkg-ot fogyott, 4 napja nem eszik, nem iszik semmit, vagyis tegnap este egy nagyon minimálisat. Bágyadt és sokat alszik. Jobban hullik a szőre mint eddig. Január 7-én ivartalanítottuk. Kisfiú. 2007. április 6-án született. Azóta a védőoltásokat amit a cicák kaphatnak megkapta mindet.
A hangelváltozást és a leírt tüneteket a fiatal ivartalanított macsekban egy sereg olyan betegség okozhatja, ami ellen nem védenek az oltások. Tályog, vérömleny, idegentest lehet a szájüregben, nyakon, légúti fertőzések, szívelégtelenség, idegrendszeri betegségek, mérgezések ... és számos egyéb betegség, elváltozás okozhatja a tüneteket. A cica részletes klinikai vizsgálata elvégzésével derülhet fény a betegségre - és ezzel lehet megmondani a kezelés módját is.
jelige: Frida
2008-03-01
Jonapot kívánok.Az én kutyám fajtája (bolonka franzuska) 12 éves de még mindig játékos jókedvű,szeretetre méltó. 2-napja jelenkezett nála,az hogy bevizel,kedvtelen kézből eszik keveset ami abszolut nem jellemző rá, nem iszik,nagyon gyenge és kicsit üveges a tekintete,csak fekszik nem nagyon akarózik mozognia, nem tudom mi lehet a gond. Persze tudom nem fiatal már,de eggyik napról a másikra jelenkeztek ezek a tünetek.Segitségét előre is köszönöm.
Teljesen általános tüneteket észlelt - bágyadtság, étvágytalanság, kedvetlenség, elfekvés ... Ezeket a tüneteket egy öregedő kutyában száznál is több betegség okozhatja. Egyetlen módon lehet a végére járni, a kutya részletes klinikai vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vér-, széklet-, vizeletvizsgálatok, képalkotók ..) Ha megvannak az eredmények, akkor lehet a kutya esélyeit és a kezelés módját megválaszolni. Vigye el a Fridát mielőbb egy jól felszerelt rendelőbe.
jelige: Hugi
2008-02-29
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Első kutyatulajdonosként, van egy 8 hónapos édes okos kislány Westeink (3 gyermekünk mellett). Eddig semmi különösebb gondunk nem volt vele, azonban a tegnapelőtti éjszaka álmából felpattanva kirohant, majd oldalára feküdve 2-3 percig rángatózott, és egy kissé habzott a szája. Próbáltam vizzel kínálni, de hirtelen felpattanva felborította a tálat, és igen ilyesztő tekintettel támadóvá vált. Olyan volt, mintha nem lenne tudatánál. Nem hallgatott a nevére, nem ismert meg bennünket. Szinte félelmetessé vált. Ugatott (amit ok nélkül nem szokott). Nagyon aggasztó volt. Magára hagytuk, majd kb. 20 perc után megnyugodott és olyan volt mint rég: nyugodt, örült nekünk, mintha éppen megjöttünk volna valahonnan. Azóta mindenfélét olvastam, miszerint epilepsziás lehet. Ilyen fiatalon? Többek javaslatára nem szaladtunk orvoshoz, azt mondták várjuk meg, hogy előfordul-e többször is. Aznap reggel életében másodszor kozmetikusnál voltunk trimmelésen, ahol kissé félt, de határozott kezekben v olt, így tűrte azt. Nem lehet, hogy a félelem, stressz, esetleg ezzel kapcsolatos roszz álma válthatta ki? Ön hogyan gondolja, vigyük el kivizsgáltatni, mi a teendőnk? Mire számíthatunk? Köszönettel: egy aggódó anyuka (gazdi)
A leírása alapján ugyanaz a véleményem, mint Önöknek és állatorvosuknak - a kutyának klasszikus epilepsziája, vagy epilepszia-szerű megbetegedése van. Mivel a betegségnek léteznek veleszületett és öröklött formái is, ezért, persze van, hogy már kölyökkorban jelenkeznek a tünetek. Az epilepszia és epilepszia-szerű betegségek diagnosztikája és kezelése is igen bonyolult. A diagnózishoz sok laborvizsgálat, műszeres vizsgálatok szükségesek. A klasszikus epilepszia nem gyógyítható betegség, de gyógyszeres kezeléssel ahogyan emberek esetében is a rohamok sűrűsége és súlyossága csökkenthető.
jelige: házi kedvenc beteg
2008-02-29
Tisztelt doktor Úr! Van egy 9 hónapos kuvasz nőstényí kutyám .Pár hete elkezdett sántítani a bal lábára majd kis idő múlva fel sem akart kelni ,próbáltuk jártatni több kevesebb sikerrel.Állatorvos megvizsgálta áll szerint vagy íinszakag szakadfása volt vagy csak meghúzódott az ínszalagja.Kaptt gyógyszeres kezelést javulás mutatkozott hálístan megnyugodtunk hogy nem szakadt el az ínszalagja csak meghúzódott. kb 3 hét eltelével a kutya egyre erőtlenebb lett rendszeres etetés ellenére is folyamatos fogyás mutatkozik nála ás mindkét lába egyre gyengébb,nehézkesen áll fel ill ma már fel sem akart állni. Fél éve volt egy fialaása ami igen problámás volt 9 kutyából csak egy volt életképes .az az egy egésséges gyönyörű kis jószág .Azért írom ezt le hogy esetleg nem-e a fialással hozható kapcsolatba eza a betegség .A kutya folyamatosan kap csonterősítőt azért csodálkozom hogy ennnek ellenére mégis gondok vannak a lábával.Ez egy kuvasz betegség lenne amit nem ismerünk ?Mit tegyünk ? Várom mielőbbi segítségét. Tisztelettel:
Már azon sem megyek el, hogy mennyi idős a kutya. Az adatlapon 1-5 évet ír, a szöbegben 9 hónaposat - és azt is, hogy fél éve 9-t fialt. Az életkorától és a fialásától egyébként eltekintve kizűrólag a kutya részletes vizsgálatával deríthetúő ki, hogy mi az oka a tüneteknek. Számomra az sem kizárt, hogy a gyógyult ortopédiai sérülése után az állat mostani fogyását, erőtlenedését egy független, egészen más betegség okozza. A házi kedvenc bajai kizárólag részletes állatorvosi vizsgálattal (vérvételek, röntgen, ultrahang ...) derülhetnek ki. Kitalálni nem lehet a dolgot.

<< <  322 / 454 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.04.04
2016. 03.26. délután óta keresem a macskámat: Sziámi és házi macska keveréke, drapp színű, de cirmos jegyek is láthatók rajta, farka fekete szürke csíkos,orra narancsos rózsaszín, profilja jellegzetes, kissé domború orrhát, szeme kék, de a jobb szem szivárványhártyáján van kis barna pigment a külső szemzug irányában. 3 éves ivartalanított kandúr, nevére hallgat (Ciceró), nagyon beszédes, kérdésre kettő rövid nyávogással válaszol, általában kedves és félénk. Lábai kicsit rövidebbek, hátsó lábainak ujjait szereti széttárni.Chipje van: 900000000013154, ki is lehet tapintani.  Segítségüket köszönöm! Dr Bakó Diána 30/4231794 v 30/4059145
2016.03.07
Elveszett kedvencünk Remington, kicsit félős világos zsemle színű labrador keverék, nincs rajta nyakörv, de csippezve van. Budafokon a kertből eltűnt reggelre. Aki látja vagy felismeri a leírtak alapján kérem jelezzen telefonon: 0630-681-8787. Köszönjük.
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025