Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: adrey
2008-05-05
Tisztelt Doktor úr! Köszönöm a gyors választ. Nemrég voltunk kivizsgáláson a Murmuczok Klinikán, előtte pedig a Lehel utcai klinikán részesült a kutyus sürgősségi ellátásban (kortizolt és calcimuscot kapott nagy mennyiségben, illetve infúziót, medrolt szedett egy hétig, majd egy hónapig diaphillint). Bennem már felmerült a bél- illetve gyomorcsavarodás eshetősége, bár (mivel a gáz lassanként távozik a végbélnyíláson), gondolom, h csak részleges, ahogy ön is megerősítette. A kérdésem az volna, kell-e most azonnal orvosi ellátásban részesítenem, adhatok-e neki valamilyen (nem savkötő) puffadás elleni embergyógyszert (Espumisanra gondoltam). Vagy esetleg várjam meg, amíg magától emúlik a dolog, és ahogy visszatérünk a városba, ráérünk egy nagy kivizsgálásra. Mikre kell figyelnem, milyen vizsgálatot kérjek majd az ön által leírtakon kívül? nagyon köszönöm!
Most viszont nem tudtam elég gyors választ adni... Az Espumisan-nal nem valószínű, hogy bármi rosszat lehetne tenni a kutyával - egy próbát valószínáleg megér a dolog. A legnagyobb hiba valószínűleg az lenne, ha az én ötletelésem alapján keresné a megoldást és a válaszaimból „rendelne” vizsgálatot, vagy végezne kezelést a kutyán. A Murmuczok állatorvosait jól ismerem, felkészült szakemberek és jól is kommunikálnak a gazdikkal. Ráadásul ők operálták a kutyát, ők végzik rendszeresen a vizsgálatokat és kezelik is a kutyát. A sürgős beavatkozást a széklet elmaradása, fulladozás, rendszeres hányások jelentenék. Remélem, hogy ilyen súlyos tünetek nem jelentkeznek, de ha mégis, akkor akár az akut műtéti megoldás is indokolttá válhat.
jelige: adrey
2008-05-02
Tisztelt Doktor úr! Nemrég örökbe fogadott angol bulldog nőstény (ivartalanított) kutyám egyik percről a másikra felpuffadt a vidéki nyaralás alatt. Fájdalmai (viselkedése alapján) nincsenek, szaladgál, de ijesztően puffadt. Amikor legutóbb ez előfordult, akkor ödéma volt a torkában, de akkor túlhajszolta magát egy másik kutyával való játék közben, most semmi ilyesmi nem történt, rendesen veszi a levegőt, zár a gége, nem a gyomrába jut a levegő. A puffadás a beleiben van, ha masszírozom, jólesik neki, némely mozdulatnál bűzös gázok távoznak a végbélnyíláson, és böfög is. Otthonról hoztunk neki tápot, semmi olyat nem kapott, amit egyébként nem szokott volna, nemrég többször is jártunk együtt ezen a helyen, és akkor semmiféle panaszunk nem volt. (Lehetséges, hogy az egyszerre elvégzett sérvműtét/ivartalanítás/császármetszés - ahol halott kiskutyákat találtak a méhében - alatt történhetett valami hiba, ami miatt bélproblémája lett?) Kérem, segítsen, szívességét előre is köszönöm!
Nem kizárt, hogy a korábbi műtét következményeként összetapadások, esetleg bélszűkület alakulhatott ki a kutyán. Meg az sem kizárt, hogy részleges gyomorcsavarodása van. Meg ezen kívül is létezik számtalan belgyógyászati betegség, ami okozhat hasonló gondokat. A kutya részletes kivizsgálásával (vérvételek, hasi ultrahang, röntgen, endoszkópia ... ) lehet szűkíteni a kört, majd megállapítani az okot. Ha megvan az ok, az sem kizárt, hog ymegoldás születik a panaszra. Egyenlőre csak feltételezéseink vannak.
jelige: ödi 2.
2008-05-02
tisztelt dr.úr.köszönöm a levelét de már hála istennek már meg gyógyult Ödike. minden jót kivánok köszönöm
Remélem, hogy valóban és véglegesen meggyógyult a kutya. Ez a hirtelen, kezelés nélküli (?)gyógyulás egy 41oC-os láz után meglehetősen szokatlan és ritka dolog. Figyeljék rendszeresen a kutyát és ha visszaesés jelét tapasztalják, jelezzék állatorvosuknak.
jelige: Focus
2008-05-02
14 éves múlt a pirreneusi hegyikutyám. Tavaly volt 2 mutétje is, ebbol az egyik egy daganat volt a hátsó lábán. Szépen felépult. Ezután lett inkontinens, mindennemu kezelésen átesett, nem gyulladás - kapott Metacamot, nem izomgyengeség erre is kapott gyógyszert. Egyszeruen inkontinens. A hormonkezelés maradt, picit jobb a helyzet... A héten felfedeztunk a hasán légylárvákat is, gyorsan megnyírtuk, kisikáltuk fertotleníto samponnal, lekezeltuk a pár mm-es sebet. Az állatorvosunk is gondoskodik róla, megtesz minden lehetot. Ma vettem észre. hogy véres a vizelete is. Hólyag- vagy prosztata rákra gyanakszunk. Kérdésem az, hogy van-e értelme mindenféle gyógykezelésekkel kínozni ot, szeretném megkímélni a fájdalomtól. Mikor jon el az ido, hogy az orok vadászmezokon futkározzon?
Egy 14 éves pireneusi kan igazi veterán, valójában igen kevés ilyen korú fajtatársa lehet. A véres vizelet joggal veti fel a hólyag és prosztata betegségek (gyulladás, kő, daganat ..) gyanúját. Ezt a gyanút lenne érdemes tisztázni egy vizeletvizsgálattal és hasi ultrahang vizsgálattal. Az sem kizárt, hogy nem daganatról van szó. Ha beigazolódik a rosszindulatú betegség gyanúja, ráadásul a kutya esetleg nem operálható, a gyógyszeres kezelést nem bírja - és leesik a lábáról, nem eszik, nem mozog, nem örül maguknak, nem tudja a dolgát végeznni - és ezen az állapoton nem tudunk segíteni, akkor kell és érdemes elaltatni a kutyát. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat érdekes információt.
jelige: rezeske
2008-05-02
3 éves vizsla szukánk először hozott világra kölyköket 3 nappal ezelőtt, 2 kiskutya maradt meg a 9-ből, és azt vettük észre, hogy a kutya utolsó 4 csecsterülete a többitől eltérően sokkal nagyobb és csomós állagú, kb. 20 forintos és kisebb csomók érezhetők, a felülete görönygyös a többi normál, sima csecsterülettel szemben. A kuyta még néha kicsit vérzik, de úgy olvastam, ez még pár napig normális jelenség. Nagyon szeretjük ezt a kislányt, aggódunk érte. Várom válaszát, köszönettel.
Az a tény, hogy a 9-es létszámú alomból cvsak 2 kölyök maradt életben - komoly gondot jelez. Azon én sem csodálkozom, ha a pérarésből váladék folyik még, de a kölyökelhullások és az emlőelváltozás komoly gondot jelez. Értesítsék állatorvosukat a történtekről és kérjék a szuka és az életbenmaradt kölykök vizgsálatát, valamint ha van friss hullájuk, akkor az elhullott kölyök boncolását.
jelige: yoyo 2.
2008-05-02
4 honapos kutyus mennyit eszik?
Minden kölyök (junior) táp csomagolásán feltünteti a gyártó az ajánlott napi mennnyiséget.
jelige: yoyo
2008-05-02
van egy 4 honapos yorkink!most kapott veszetség elleni oltást és azota nem nagyon eszik hanem csak eszik!azt gondoljuk,hogy lázas!mivel lehetne lázat mérni?
Lázat mérni lázmérővel lehet. Kutyáknál ezt a végbélben szoktuk megtenni. Nem bíztatom arra, hogy otthon ezzel rontsa el a kapcsolatukat a kutyával ... Nem vegyen rá mérget, hogy bármiféle kapcsolat van a vakcina beadása és a kutya esetleges megbetegedése között. Ez az esély csak tízezrelékekben mérhető. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a kölykön a veszettség oltás beadásától teljesen független betegség jelentkezett. Értesítse állatorvosát a fejleményekről.
jelige: fülatkák
2008-05-02
A macskámnak fülatkái vannak. Állandóan rázza-vakarja a fülét. Belül véres, váladékos a füle.Ha hozzá próbálunk érni lelapítja.Tegnap jelentkezett nála ez a panasz,de csak az egyik fülében....a másikban még nem vettük észre.
Állatorvosa vizsgálata után kiderülhet, hogy helyes-e a gyanúja. A macsák fülatkája szinte mindig mindkét hallójáratban jelentkezik. A hallójárat tisztítása után fülcseppekkel szokás kezelni a betegséget és mellette jó, ha bőrre helyezhető cvseppekkel is kezelik a cicát és megelőzik az újrafertőződését.
jelige: macska vemhessége
2008-05-02
Meddig vemhes egy macska?
Amíg meg nem szül ...O): Átlagosan és legtöbbször 63 napig vemhes a macska. A probléma az, hogy egy kijáró macska esetében nem tudhatja, hogy mikor fedezték be. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos dologról olvashat.
jelige: Eper
2008-05-02
Kiskutyánk 3-szor eszik naponta és mindig habzsol. Pillanatok alatt eltünteti az ételt. Mit lehetne tenni, hogy normálisan egyen? Baj hogy igy eszik?
Akkor lehet baj, ha gyakran félrenyel, köhög evés után a kutya, vagy ha előfordul, hogy kihányja az ételt. Lehet, hogy naponta 4x etetéssel, vagy kiadósabb adagokkal elérheti, hogy nem lesz éhes a kutya és nem habzsol. Sok tulajdonos irigyli a problémáját. A legtöbben arra kérnek praktikákat, hogy miként lehetne javítani a kölykök étvágyán.
jelige: babézia
2008-05-02
Tisztelt Doktor Úr! Németjuhász kutyám babéziás volt. Szerencsére meggyógyult belőle. Nem tudom, hogy milyen inj.t kapott, de az állatorvos figyelmeztetett, hogy a szúrás helyén „bubosodás” lehet. Ez 3 héttel ezelőtt történt. Ma reggel leszívtam a savót, ami véres volt és majdnem 5 ml. Estére azonban újra termelődött. Normális ez? És ha igen meddig az? Ha holnap reggel ismét megcsapolom estére megint telítődik? Vagy más a baj? A kullancsokkal meggyűlik a bajunk továbbra is. Mi a leghatásosabb védekezés ellenük? Várom válaszát. Tisztelettel:
Nem normális a savóképződés sem - de ez elég gyakori szövődménye az Imizol injekció beadásának. Az sem normális, ha otthon szurkálja a kutyáját. A kullancs elleni védekezésben számos bőrre helyezhető csepp és nyakörv hatékonyan használható. Extrém fertőzött környezetben előfordul, hogy összetett módon nyakörv és cseppek (pl Kiltix nyakörv + Frontline comba) védhető meg a kutya.
jelige: Rénó
2008-05-02
A 4 éves magyar vizsla kan kutyámnál alacsony pajzsmirigy szintet állapítottak meg vérvizsgálattal. Tünetei : a hasa alján végig, a hátsó lábai belső felszinén, a herezacskói és a farka tövén, fülein szimmetrikus szőrhullás, bőrpirosodás, száraz hámló gyulladás, bőrmegvastagodás, kínzó vakaródzás, nyaldosás, a mellbimbók megnagyobbodása, vörösödése. 34 kg.-os kutyámnak napi 3.5 tbl. L-Thyroxin 100 javasoltak. A tájékoztató szerint ennek a gyógyszernek fontos a kezdetben kis dózis, majd a napi dózis fokozatos emelése, és hogy reggel fél órával a reggeli étkezés elött kell beadni egyben a napi adagot. Kérdésem : Ön szerint ez a napi 3.5 tbl. megfelelő dózis a kutyámnak és mit kell figyelembe vennem a gyógyszer alkalmazásánál. Ajánlott kontroll labor egy idő után?
A leírt bőrtünetek könnyen lehet, hogy a pajzsmirigy alulműködés következményei. A betegséget szinte soha nem egyetlen t4 mérés alapján szokás mgállapítani és a humán készítmények helyett az állatorvosi készítményt szoktuk ajánlani. A betegség alakulásának a nyomonkövetése rendszeres kontrolvizsgálatokat igényel.
jelige: nimfa
2008-05-02
Szeretném meg kérdezni,mi kell ahozz hogy a papagájunk,esetleg beszélni tudjon?És most hogy jó idö van ,ki szoktam tenni néha az ablakba,amit ugy vettem észre nagyon szeret...rengetteget csiporog,ahogy hallja az embereket,és a madarakat.Ha nagyon tűz a nap be kell-e vennem ?Vagy elég ha biztositok neki,árnyékos helyet a kalitkájába,és sürün cserélem a ívóvízét,hogy mindig friss legyen?Válaszát elöre is köszönöm!
Most a májusi huszonegynéhány fokokat árnyékban, és sűrűn cserélt ivóvízzel biztosan jól bírja a nimfa. A beszéltetéssel kapcsolatosan itt csak annyit írhatok, hogy sok türelemmel, figyelemfelkeltéssel, pozitív megerősítéssel (jutalmazás) tudja elérni, hogy hangot utánozzon a madár. Hasonló kérdésekkel jó, ha nimfatenyésztőket és állatartókat is megkérdez.
jelige: tata 2.
2008-05-02
Kedves Doktor Úr! Tisztelettel és hálával kívánok Önnek időt és egészséget, hogy még sok-sok aggódó levélre legyen lehetősége válaszolni. Köszönöm tanácsát. Üdvözlettel: tata
Köszönöm kedves sorait és viszont kívánok minden szépet.
jelige: nebora
2008-05-02
Yorki kutyusunk van 11 hónapos. Reggel találtam egy kullancsot a füle mögött, próbáltam csipesszel kiszedne de csak széttrancsíroztam és bele is szakadt egy darab, amit nem tudok kiszedni. Bejódoztam a környékét. Azt szeretném kérdezni, hogy kell-e neki valami antibiotikum vagy hogyan szedjem ki a maradékot, ami beleszakadt. Válaszát előre is köszönöm, nagyon aggódunk érte, remélem semmi baja nem lesz.
Önmagában nem a bennmaradt kullancsrészlet aggályos - hiszen az legfeljebb egy kis helyi gyulladást okozhat - és ennek elkerülése érdekében is elég sokat tett a jódozással. A beszáradt kullancsrészlet várhatóan pár nap alatt kilökődik a területről. Az izgalmat sokkal inkább az kell, hogy jelentse, hogy vajon nem volt-e fertőzött a kullancs és a művelet közben nem fertőzte-e el a kutyát. Kullancsok 3-féle betegséget (babéziózis, Lyme-kór, vírus-encephalitisz) is terjesztenek amelyek mindegyike igen változatos formákban okozhat betegséget. Ezért aztán ha az elkövetkezendő napokban BÁRMI rendellenességet, szokatlant észlel - akkor vigye állatorvoshoz a kutyát és tegyen említést a kullancs incidensről is. Többféle cseppkészítmény, nyakörv felhelyezésével kerülheti el a hasonló kellemetlenségeket.
jelige: smaragdcica 2.
2008-05-02
Valóban sürgettem, mert soha nem voltunk még ilyen helyzetben! Köszönöm gyors válaszát, tanácsait a későbbiekre nézve; nagy segítség volt ez nekünk... de főleg a kiscicáknak! További szép napot!
Örülök, ha sikerült úrrá lenni a helyzeten. Hasonló kellemes hétvégét kívánok én is!
jelige: kiskutyák
2008-05-02
Kaptunk két keverék kiskutyát, 7 hetesek, az egyik hím, a másik pedig nőstény. Nekünk már van 1 felnőtt hím ebünk, és sajnos nem tarthatjuk meg, csak az egyik kiskutyát. A felnőtt kutyus teljesen elfogadta őket, játszik velük, nem bántja őket. A kérdésem az lenne, hogy melyik kiskutyát tartsuk meg, mert én úgy tudom, hogy azonos neműek nem jönnek ki jól egymással. Ha viszont a kislányt tartjuk meg, mi lesz az előnye és a hátránya annak, ha a felnőtt hím kutyát ivartalanítjuk? Előre is köszönöm a segítséget.
Rosszul tudják - egynemű kutyák és macskák is az esetek túlnyomó részében gond nélkül tarthatók együtt. Az ivartalanítás mindkét nem esetében ajánlott - a szukák esetében azonban feltétlenül. Főleg azért, mert más kanok is érdeklődnek és előbb-utóbb nemkívánt vemhesség lesz a vége. Ezen kívül egy sereg komoly betegséget (gennyes méhgyulladás, emlőgyulladások, daganatok ...) lehet megelőzni a szukák ivartalanításával. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még találnak hasznos olvasmányokat.
jelige: Buksi
2008-05-02
Doktor úr! A kutyáknak becsipte a mozgólépcső a lábát, sajnos nagy mértékben roncsolódott . Voltunk állatorvosnál most naponta 2-3 szor neomagnolos vízbe kell áztatni a lábát és antibiotikumot kapott! Az lenne a kérdésem hogy ön szerint is csak ennyi amit tehetünk vagy esetleg lehetne ennél még többet tenni gyógyulás érdekében ? Nagyon csúnya a lába apárnái szétmentek ki vannak nyilva és azoknit amit ráhúzúnk a kezelések után állandoan nyalogatja. köszönöm előre is segítségét!
A mozgólépcső okozta nagymértékben roncsolódott ujjakat az esetek túlnyomó részében amputálni szokás és kell. Ha állatorvosuk úgy ítéli meg, hogy a Buksi esetébe el tudják kerülni ezt a fajta beavatkozást, akkor ez már önmagában egy szerencsés kimenetelű eset. A nyalogatás megszűnetetése érdekében a gallér, komolyabb kötözés, és fájdalomcsillapító szerek együttes alkalmazása szokott elégséges lenni.
jelige: tata
2008-05-01
Orvosunk hólyaghuruttal kezelte. Injekció + tabletta. /A kutya hólyagját keménynek tapintotta/ Először javult az állapot, majd levert szomorú lett a kutya, Eljén vetélésre gyanakodtunk, mert alvadtvért is üríett, mikor erőlködve vizelt, azota is gyakran guggolva erőlködik, legtöbbször eredmény nélkül. Az orvosunk tanácstalan. A kutya szeme csipásodik, ami ezelőtt soha nem volt és egyre szomorúbb. Csak kézből eszik egy-egy falatot amibe előszőr 2X1 Norbrook, majd Augmentin van rejtve. Elejében sokat, mostanában kevesebbet iszik. Köszönöm válaszukat és kívánok Önöknek jó egészséget.
Hasonló szépeket, jókat kívánok az egész családnak a kutyát is beleértve. A kutya részletes vizsgálatával (vérvizsgálatok, vizeletvizsgálat, hasi ultrahang esetleg röntegnvizsgálat ..) lehet megerősíteni, vagy elvetni a hólyaggyulladás gyanúját. A leírásuk alapján egyéb fertőző betegségek, vagy akár a hólyagkő, húgyuti daganat, gennyes méhgyulladás lehetősége sem kizárt. Tudom, hogy megkezdődött a 4 napos hétvége, de a kutyának részletes vizsgálatokra és nem lehetetlen, hogy műtétre, intenzív kezelésre van szüksége. Keressenek ügyeletet tartó állatorvosi klinikát mielőbb.
jelige: Dobby
2008-05-01
2-3 napja az örökké rohangáló, csavargó kutyám levert és szinte egész nap a házában van. Ma úgy éreztem, hogy melegebb a teste, mint szokott. Örül és jön a simogatásért, amikor hazaérek, de megy is vissza a házába. Keveset is eszik. Most jön a 4 napos hétvége, tudom-e csillapitani a ”lázát”? Válaszát köszönöm!
Kutyája 2-3 napja beteg, igazán kár volt megvárni a 4 napos ünnepet. Szerencséje, hogy az ünnepek alatt is tartanak azonban állatorvosi ügyeletet. A leírásából semmi nem bizonyítja, hogy kutyája lázas lenne - de a kérdésére válaszolva a kutya lázát nagyszerűen lehet csillapítani mondjuk Ketofen tabletta, vagy Ketofen injekció adásával. A feladata azonban nem az otthoni lázcsillapítás, hanem a szuka mielőbbi állatorvosi vizsgálata. Az sem kizárt, hogy nem lázcsillapításra, hanem mondjuk a gennyel telt méh sebészeti eltávolítására van szükség.
jelige: smaragd cica
2008-05-01
Kb. 1 napja eltünt a macskánk, Misel! Szinte családtag... Nagyon sajnáljuk, de a nagyobb baj, hogy 4 tündéri kiscicát hagyott itt, akik kb. 2-3 hetesek! Az szóba sem jöhet, hogy elaltassuk őket! Kérem adjon tanácsot, hogy hogyan etessük, gondozzuk őket, hogy majdan erős cicák lehessenek! Nagyon gyors válaszát a következő e-mail címre küldja:
Kedvesen sürget a válaszadással, de meg kell mondjam, hogy az 1 napja éhező kölykök ellátása az Önök feladata lesz. A kölykök cica tejpótló tápszerrel már viszonylag egyszerűen felnevelhetőek. Több gyártó által előállított termék kapható állatorvosi rendelőkben, állatpatikákban. Ha a kölykök már 3 hetesek, akkor a szilárd táplálék (kölyöktápok, kitten!) is elkezdhető náluk. Nagyon kicsi adagokban, fokozatosan lehet egyre többet adni nekik. 2 hetesen a kölykök első féreghajtásai is meg kell, hogy történjen. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még több hazsnos információt olvashatnak. Ha megfogadják a leírtakat, kevesebb vészhelyzettel kell szembenézniük.
jelige: denissza
2008-05-01
fedeztetés utáni hányás normális ?válaszát elore is koszonom!
Alapvetően NEM a válasz. Persze, bármilyen izgatottság, stressz, utaztatás kiválthatja a kutyák hányását, de ez csak közvetetten tudható be a fedeztetésnek. Nem kényeztet el adatokkal (pl volt-e utaztatás, sikerült-e a fedeztetés, erőszakoskodtak-e kutyával, fedeztetés után mikor, hányszor, mit hányt a kutya, van-e egyéb tünet is ...?) - ezért aztán csak ilyen általános választ adhatok.
jelige: Fannika
2008-05-01
Mi az oka annak, ha a cica váratlanul a földre kezd pisilni?
Szinte bármilyen rossz közérzettel, diszkomfort érzettel járó betegség, kóros állapot előidézhet ilyen megváltozott viselkedést. Az oltatlan, nem ivartalanított nőstény esetében talán a legvalószínűbb ok, valamilyen húgyuti-, nemi szervi elváltozás lehet - de ismétlem akár egy szőrbezoár a gyomorban is okozhat hasonló viselkedési zavart. A cica részletes vizsgálatával tudja állatorvosa megállapítani a konkrét okot - majd megoldani az esetet. Ha nem talál semmi szervi elváltozást, és tisztán pszichés ok áll a háttérben, akkor annak megoldásá után szakítson időt a cica ivartalanítására és rendszeres védőoltásaira a hosszú, egészséges élet érdekében.
jelige: Bonifác
2008-05-01
Van egy 2 éves, ivartalanított, oltott kandúr macskám (lakásban). Kb. hetente egyszer köhögő rohamot kap. Gubbasztva ül. Nyakát mereven előretolva szárazon köhög. Ez kb. fél percig tart, utánna mindig levert egy pár percig. Viszont 10 perc elteltével mindig eszik és iszik. Tegnap este megfigyeltem, hogy - a másik macskám szívveréséhez viszonyítva - kétszer gyorsabban ver a szíve. Az állatorvos ma nem talált semmit. Ön szerint lehet-e a szívével valami, szükséges-e a további kivizsgálás? A fenti tüneten kívül semmi baja nincs, kedves, játékos, jóétvágyú macska. Előre is köszönöm válaszát!
A hosszú, kínzó köhögésroham következménye is lehet a megemelkedett szívverésszám - és persze, a szívelégtelenség is okozhat tüdőödémát és ezáltal köhögésrohamot. „Egyszerű” légúti fertőzések, önálló tüdőödéma, idegentest, tályog, vérömleny a nyaki, mellkasi szakaszon, allergiás megbetegedések ... és hosszasan lehetne még sorolni a lehetséges kórokokat, amik állhatnak a köhögés hátterében. Kitalálni lehetetlen - állatorvosa részletes vizsgálatok útján tudja szűkíteni a kört, majd megtalálni az okot és ezek után remélhetőleg eredményesen kezelni a Bonifácot. 1);
jelige: gizmo
2008-04-30
Egy éves francia bulldogomnak nem áll fel a jobb füle. Csak ha nagyon figyel. Az lenne a kérdésem, hogy van-e rá esély, hogy valaha is fog-e állni neki ugyanúgy, mint a másik a füle, vagy már csak műtéti úton lehet megoldani a problémát? Kb. 1 hónapja Lavet kálcium tablettát kap, napi 2 db-ot.
Egy egyéves kutya arckoponyai arányai meglehetősen kialakultak - ilyenkorú kutyán már csak csekély eséllyel lesz elérhető a kívánatos fülállás. Véleményem szerint már nem sok értelme van a kálcium kiegészítésnek. A kozmetikai célú műtéteket az Állatvédelmi Törvény itthon (is) tiltja, tehát a műtéti út sem járható.

<< <  322 / 478 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?