Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: kicsikém
2008-05-22
Jonapot kívánok!kaptunk egy 8 hetes beaglit ami a problémánk,hogy a tüdeje bevizesedett és az állatorvos azt monta,hogy ezer beaglibol kb 1 nek van ilyen problémája ilyen kis korba!Ma sajnos vissza kellet vinnem mert nehezen kapott levegőt!és azt monták,hogy este el kell altattni!nem olyan régen beszéltem az orvosával aki reggel még nem volt ott és azt monta,hogy levegő van a tüdő és a mellkas között ez 3-4 napot vesz igénybe míg regereládik!szeretném megkérdezni,hogy ilyen estbenmi az amit lehetne csinálni?komolyan tul fogja élni?nagyon sajnálnám HA ELTÁVOZNA!!!VÁLASZUKAT NAGYON VÁROM
Sajnálom, hogy ilyen ritka és súlyos betegség alakult ki a kölyöknél. A kérdéseire, kételyeire azonban én nem - csakis kezelő állatorvosa tud válaszolni. Ő az aki elvégezte a kölyök vizsgálatát, aki látta a röntgenfelvételeit, aki folyamatosan kezeli a kutyát és esetleg érzékeli a változásokat is a kutya állapotában. A légmell kezelése remélem, hogy eredményre vezet és meggyógyul a kölyök.
jelige: változatlan
2008-05-22
Tisztelt állatorvos Úr! Kutyámat múltkor az alábbi tünetekkel vittük állatorvoshoz: Erős, váladékszerű nyáladzás, nem evett szinte semmit, alig ivott valamit és gyakran bejött az előtérbe, ahová nem lenne szabd, majd mikor kivittük a kertbe, behúzott farokkal, nyugatalanul, szorongva mászkált fel-alá. A kertben akár órákig állt egy helyben, nem feküdt le. Az állatorvos lázat dignosztizált, belső deformációt tapintással nem érzett. Ezután antibiotikumot, lázcsillapítót, kalciumot és vízhajtót kapott. A kutyám 3 nap elteltével sincs sokkal jobb állapotban. Enni hajlandó egy keveset, ivásra a szájába tett sóval ösztökéljük, az előtérbe azóta is többször bejött, és habár gyakrabban lefekszik, egész nap levert és senkit nem ugat meg (előtte nagyon virgonc, aktív kutya volt). Az orvos szeretett volna belenézni a szájába, azonban a kinyitására nem vállalkoztam (mégiscsak az állkapocs izma a legerősebb), és továbbra sem hiszem, hogy ki tudnám úgy feszíteni, hogy ne harapja meg az orvost. (amely személyt a kutya falkavezérnek tekint, nem áll módunkban segítségre kérni). Kérem szíves tanácsát azzal kapcsolatban, hogy milyen lehetőségek (pl.: altatás) állank rendelkezésre, hogy az állatorvos a kutyám száját is átvizsgálhassa (tekintettel arra, hogy nincs nagy anyagi keretünk a vizsgálatokhoz). Előre is köszönöm!
A 10 év feletti, gyakorlatilag oltatlan kuvasz kan számtalan betegségben szenvedhet, nem kizárt, hogy egynél több a betegségeinek a száma. Ha a kutya vad, kezelhetetlen, akkor valóban a gyógyszeres bódítás, altatás marad lehetőségként, hogy állatorvosa alaposan megvizsgálhassa, vérmintát, vizeletmintát vehessen tőle, esetleg ultrahang vagy röntgenfelvételt készíthessen. Ezekből az adatokból lehet kideríteni a tünetek okát, diagnosztizálni a betegséget. Ha meglesz a diagnózis, akkor derülhet ki a kutya esélyei, a kezelés módja. Nem tudok más módszert javasolni.
jelige: száraztáp
2008-05-22
üdvözlöm!a 6hónapos szetterem nem eszi meg natúrba a száraztápot!se eukanuba se hills se royal se akana!ha keverem valamivel(pörköltszaft stb...)akkor nagyon nagy étvággyal elfogyasztja!nem akarom elkényeztetni,hogy mindig ”kevert” ételt kapjon!van megoldás?
Ugyan nem biztos, hogy a pörköltszaft kényeztetést jelent, sőt van, hogy a gyártó ajánlja, hogy nedvesítve adják a kutyának a száraz tápokat (vízzel, sovány tejjel, kefírrel, yoghurttal, húslevessel ..), de persze, hogy van megoldás. A 6 hónapos kutya számára a napi fejadagot 2 részre osztva reggel és este ugyanabban az időben felkínálja a kutyának, majd 10-15 perc múltan elveszi a tálat előle. A két etetés közötti időszakban sok séta, játék, foglalkozás, és semmi etetés nem ajánlott.
jelige: Yumi
2008-05-22
Tisztelt Doktor Úr! Most van cicám elősször.Az internet álltal már okosodtam etetés szempontjából.7 hetes nőstény cicám van.Jól eszik, fokozatosan szilárdabb ételeket is adok neki.Fix időben háromszor adok neki enni.Szeretném megkérdezni,hogy mi a véleménye a cicám étrendjéről... 07:00-kor kimondott cica szalámit kap.Délben rendes főzött ételt pl.: krumplipürét, tojásos nokedli... (rendesen megeszi őket).19:00-kor laktózmentes tejben junior szárazkaját (amit már követel) Ön szerint jó ez így vagy valamit rosszul csinálok... Illetve késöbb miben változtassak amikor idösebb lesz. Nekem olyan mint egy gyerek 22:00-kor lefekvés... :) Napközben ugyebár sokat alszik, játsszik, de este amikor lefektetem aludni végig alussza az éjszakát reggel 6-ig.Nekem ilyen rendes cicám van vagy minden cica ilyen aranyos? :) Ja és még egy kérdés... Mennyi idősen fürdethető meg elsöként? Köszönöm válszát előrre is! Üdv.:
A leírt étrenden is felnevelhető a cica - de általánosságban meg kell jegyezne, hogy étrendjének minél nagyobb hányadát a korának megfelelő jó minőségű macskatáp kellene, hogy adja. A lakásban tartott macskák esetében is a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések, és ivartalanítás a legfontosabb a hosszú egészséges élet érdekében. Akár 1 napos korában is meg lehet fürdetni egy macskát, ha az indokolt. Macskát nem rendszeresen fürdetünk, hanem akkor, ha a bundája elszennyeződött, vagy bőrbetegsége van. Ilyenkor állatorvos által rendelt cica samponokat, gyógysamponokat kell használni. A cicák legtöbbje ilyen aranyos, mint a Magáé. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok érdekes olvasmányt talál.
jelige: puli
2008-05-22
Egyik napról a másikra bal első talpát nyalja rohamszerüen. Nincs megdagadva, szúrás, vágás nem látszik. Puli kutyáról van szó. Antibiotikum injekciót kapott, nem használ.
Akkor tovább kellene vizsgálódni, hogy mi okozza a tünetet. Az antibiotikum injekció akkor oldotta volna meg a dolgot, ha olyan bakteriumok okoznák a tüneteket, amelyek érzékenyek az alkalmazott szerre. Úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet. Nem kizárt, hogy az alkalmazott szerre rezisztes baktérium okozza a gyulladást, vagy gombás fertőzés, vagy esetleg allergiás kór, vagy más betegség áll a háttérben. Jelezze állatorvosának, hogy nem szűnt meg a probléma.
jelige: száj
2008-05-22
Németjuhász kanomnak a szája sarka olyan mintha sebes lenne, levedzik és pirosas színű, viszont csak a jobb oldalon. Mitől lehet ez? Másik kutyámnak ugyan ez csak mind a két sarka. (talán bolhásak?
Ha nincsenek rendszeresen parazitamentesítve, akkor szinte biztosan bolhásak a kutyák - de a leírt elváltozás a szájzugban nem bolhás elváltozásra jellemző. Sokkal valószínűbb akár a szájpenész, akár száj nyálkahártya fekély, vagy marakodásból származó sérülések megléte. Állatorvosa a két kutya vizsgálatával egyértelmű választ tud adni a kérdésére, és valószínűleg a megoldásra is lesz ötlete.
jelige: fedeztetés
2008-05-22
14 hónapos németjuhász szukám tüzelni kezdett, és a kérdésem az hogy be lehet-e fedeztetnem, mert kíváncsi lennék hogy lefial-e, és ha igen akkor hogy nevel, tudjam érdemes-e tenyésztésre befogni. Tudom hogy a hivatalos verzió hogy nem csak 18 hónapos kora után, de rutinosabb ismerősök azt mondák h nyugodtan befedeztethetem, a kutyának nem lesz tőle semmi baja és hogy a boxereknél is olaszországban már 12 hónapos kortól hivatalos a fedeztetés...(és jobb kutyáik vannak...) Véleménye érdekelne, hogy káros lehet-e a kutyára....?
Abban igaza van, hogy a legtöbb esetben a puding próbája az evés - de azt nem hiszem, hogy egy tenyész szukáról úgy lenne érdemes kideríteni, hogy alkalmas-e, hogy egyszercsak befedeztetjük. A nagytestű kutyák esetében a tenyészérettséget a 3. tüzeléskor, valóban kb 1.5 éves korban ajánljuk. Ez az a kor, amikor ideálisan megtörténhet a tenyésztésbevétel, mert a szuka minden szempontból érett a feladatára. Tény, hogy még nagyobb hibát követne el, ha első tüzelése alkalmával tenyésztésbe venne egy állatot, de egyáltalán nem értem, hogy miért a sietség. Egy humán példával úgy lehetne érzékeltetni a kérdését, hogy tudunk arról, hogy 12-13 éves leányanyák is akár terhesek lesznek, van hogy látszólag szervileg és mentálisan is egészéges utódoknak adnak életet és ők maguk is azok maradnak (bár ez utóbbi méginkább kérdéses) és ugyanez megtörténhet 15-16 éves korukban is. Mindezek ellenére nem talál egyetlen olyan épelméjű szülész/nőgyógyászt, gyermekszexológust, pszichológust sem, aki ne a 18-25 éves kort jelölné meg ideális kornak a hölgyek szülése szempontjából. Én sem javaslom a kapkodást, annak ellenére, hogy lehet, hogy megússzák a dolgot és látszólag igaza lesz a „rutinosabb ismerősöknek”.
jelige: autóscica
2008-05-22
A cicát egy aotu motorházából szedtük ki és fürdetés után vettük észre, hogy a farka sérült, mintha egy kutya támadta volna meg. Kb 1 - 1,5 hónapos. A testhője ingadozik az, orra hol hideg és nedves, hol meleg (esetekben forró) és száraz. Ezek között kb 20-30 perc telik el.
Gratulálok az új családtaghoz! Van kérdése is? A kutyák és macskák orrának nedvességéből, vagy szárazságából nem lehet kitalálni a láz jelenlétét. Az ingadozó testhőmérséklet egy alapvetően állandó testhőmérsékletű állat esetében igen komolyan értékelendő tünet lenne - ha ezt nem a tapintásos érzete alapján, hanem a végbélben mért hőmérséklete alapján tudhatnánk a kölyök macskáról. A kóbor kölyök macskák túlnyomó része parazitás és fertőző beteségektől is szenved. Állatorvosa részletes vizsgálatok után tudja megállapítani, hogy beteg-e a cica, amennyiben igen, akkor kezelni is tudja. Ha átvészelte a mostani időszakát, akkor pedig a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések és ivartalanítás lehet a hosszú egészséges élet alapja. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában sok hasznos információt talál.
jelige: bichette
2008-05-22
A 7 hetes kiscicánknak az állatorvos szerint tüdőgyulladása van. Az a kérdésem, hogy a cicáknál ez gyógyítható betegség-e, ha igen mennyi idő lábadozásra számíthatunk. Sajnos az állatorvos nem mondott semmi konkrétat... :( Köszönettel
Nézze, a legtöbb betegségre, kóros elváltozásra elmondható, hogy súlyosságától függően lehet akár halálos is, és akár „magától” is meggyógyulhat. Így van ez az agyvérzéstől kezdve, a szívinfarktuson át, a cukorbetegségen keresztül a „nyaki sérülésig” majd mindennel. Ráadásul tüdőgyulladást egy sereg baktérium, vírus, allergén, parazita ... okozhat és a tüdőgyulladás van, hogy társultan, másodlagosan jelentkezik. Azaz ennyi adatból senki emberfia nem momdhatja meg a lábadozás időszakát vagy az esélyeket. Állatorvosa a konkrét vizsgálati eredmények alapján és főleg a kezelésre adott válasz alapján tud többet mondani mindezekről. A fiatal macskák szerzett légúti betegségeinek nagy része megfelelő kezeléssel egyébként 3-5 nap alatt meggyógyítható.
jelige: milli
2008-05-21
szeretném megkérdezni.hogy van-e tedomásuk arról hogy itt Dél-Magyarországon végeznek-e valahol porckorongsérv műtétet kutyákon. nekem úgy mondták,hogy csak Budapesten Tisztelettel és köszönettel egy aggódó gazdi.
Az alábbi elérhetőségen megtalálja a hazai, ortopédiával foglalkozó állatorvosok adatait: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok
jelige: himalája perzsa
2008-05-21
Tisztelt Doktorur!!egy 7 hónapos perzsa cicáról lenne szó.Létezik hogy elkezdett a cica tüzelni ilyen idős korába??Furcsa hangokat ad ki, a szokásosnál sűrűbben nyávog, és a hátsó felét fölfelé tartja folyamatosan.Vérezni nem vérzik.Fedeztetni nem szeretnénk egyelőre , kérdésem az lenne mit lehetne erre az időszakra kitalálni, esetleg van-e mód gyógyszeros kezelésre, esetleg mennyi ideig tarthat el ?köszönöm előre is a válaszát!!!
Nemcsak, hogy létezik, hanem igen valószínű, hogy tüzelni kezdett a cica. A macskák zöme 6-8 hjónapos korában teszi ezt először, és nem vérzik (nem úgy, mint pl a kutyák). Kérdéséből az az érzésem, hogy nem macskatenyésztő, ezért írom még a válaszomban, hogy a cica ivartalanítása melegen ajánlott.
jelige: zsombi1
2008-05-21
Kutyám nagyon fél a vihartól,nem megy be a házába.Képes órákón keresztül kint állni az esőben és ugat,amig vége nincs a viharnak.Mit tegyek?
Ha otthon vannak, akkor célszerű beengedni a gazdi közelébe a rettegő állatot. Ha nincsenek otthon és az előrejelzésből tudják, hogy vihar várható, akkor pedig nyugtató szerek (Pl Sedalin) vagy feromon hatóanyagtartalmú szer (D.A.P. spray, párologtató) lehet a megoldás, amit állatorvosa tud felírni, vagy kézbe adni Önnek.
jelige: alex
2008-05-21
tegnap talaltam egy kullancsot es ma is megneztem lehet az alla allat mert ott nem engedte
A kullancsot nem nézegetni kellene, hanem sokkal inkább mielőbb eltávolítani az állatból. Számos cseppenthető, vagy nyakörv készítményből választhat, hogy a külső élősködők (és az általuk terjesztett betegségek) elleni védelmet megoldja a kutyán.
jelige: Géza kutya 2.
2008-05-21
Kedves Doktor bácsi! Válaszodat köszönöm. Géza kutyának el állt az orrvérzése, jobban van. Étvágya megjött, kezdi magát úgy érezni mint betegsége előtt. Nagyon kedves kutya nekem. Segítségedet köszönöm
Örülök, ha jobban van a kutya. remélem,hogy valóban véglegesen meggyógyult, de amennyiben ismétlődő tünetről lenne szó, azaz újra jelentkezne az orrvérzés, vigye el állatorvosához a kutyát.
jelige: érdeklődő
2008-05-21
Tisztelt Doktor! Az lenne a kérdésem hogy ha a kutya például nehezen hörgösen vesz levegöt és esetlegesen vérzés észlelhetö a végbelénél mijen betegségekre utalhatnak ezek a tünetek?(plusz étvágytalanság és inni sem iszik ) köszönöm válaszát SAJNOS MÁR BELE PUSZTULT DE ÉRDEKELNE MI VOLT A GOND!
Lehetett mérgezés, szívelégtelenség, traumás sérülések, gyomor-, bélelzáródás, számos fertőző betegség, daganat ... és estig folytathatnám a sort, mert a leírt észlelések sok tucat betegség végső stádiumára és az agónia (haldoklás) jeleire lehet jellemző. Semmi esély arra, hogy kitaláljuk, miért pusztult el a kutya - ez kizárólag boncolással és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal képzelhető el.
jelige: Bingó
2008-05-21
Bingó kutyám rengetegszer vakaródzik, fürdetés után is. Főleg a lábainál és kissebb tenyérnyi nagyságú felületi sebek keletkeztek rajta, melyek téglavörös-rózsaszín színűek. Bolhátalanítottuk is, de nincs semmi eredmény. Attól tartunk, hogy rüh, vagy tetű. De ez csak egy tipp. Előre is köszönjük segítségét! Tisztelettel:
Pontosan erről van szó. És ez a tipp lehet helyes és lehet rossz is ... Hasonló elváltozást nem csak paraziták, hanem egy sereg allergén, gombás és bakteriális fertőzések és egyéb alapbetegségek (pl endokrin betegségek) is okozhatnak. Azzal semmi baj, hogy minden létező és nbem létező parazitájától megszabadítják a kutyát - de ha ezzel nem siekrül véget vetni a tüneteknek, akkor a részletes vizsgálatok (klinikai vizsgálatok bőrkaparék, v. bioptátum, vérvizsgálatok, képalkotók ...) eredményeivel lehet szűkíteni a kört, majd megtalálni az okot. Ha megvan az ok, valószínűleg lesz eredményes kezelés is.
jelige: Ana
2008-05-21
Üdvözlöm. egy 7 éves tacsilányról volna szó.egy ideje sokat iszik,az állatorvos megvizsgálta /vér-vizelet/ úgy tünik Cushing kor.egyébként más baja nincs,szép fényes a szőre is,nem hullik,az étvágya nagyon jó csak a pocija nagy ivás után. Az orvos szerint ezt valamijen daganat okozza/mellékvese vagy agy/ most Vetoryl kapszulát szed kb-3 hete. kérdésem,hogy ezzel gyogyszerrel menyyire és mennyi ideig lehet kordában tartani ezt betegséget Válaszát várom köszönettel. Ui-a kutyus 2-szer ellet,mindkétszer császározni kellet ezért ivartalanitottuk.
A sok vízivással/pisiléssel több betegség jelentkezhet. Gyakorlatilag bármely lázzal járó betegség, cukorbetegség, vese-, és májelégtelenség, (gennyes méhgyulladás) és a Cushing esetében is sokszor ez az első feltzűnő jel. A Cushignak 2 formája ismert. Az egyik esetében csak egyoldali a mellékvese kéreg elváltozsa, a másik esetben az agyalapi mirigy túlműködése okozza mindkét mellékvese túlprodukcióját. Az egyoldali elváltozást inkább operálni szokás, a kétoldali elváltozásnak gyógyszeres kezelése ismert. Konkrét lérdéseinek megválaszolásához a kutya betegségének típusát és súlyosságát kell ismerni, így a legpontosabb választ természetesen kezelő orvosa adhatja. A betegség rendszeres és gyakori kontrolvizsgálatokat igényel. Aki hajlandó tenni a beteg kutyáért, az (a cukorbetegséghez hasonlóan) sokszor hosszú évekig jó álapotban tudhatja maga mellett társát.
jelige: Boxi
2008-05-21
Tisztelt Doktor Úr! Lassan 6 hónapos boxer kutyámnál száraz köhögést, mely öklendezésbe torkollik, véltem felfedezni. Minden ok nélkül csak hirtelen elkezdi, kb 1 hete köhög, naponta párszor jön ez rá. Mi ennek az oka? Mit tegyek? Köszönettel:
A kölyök öklendezése, köhögése számos ok miatt lehetséges. Veleszületett légúti rendellenességek, légúti fertőzések, megnagyobbodott nyaki képletek (mandula, nyirokcsomó, vérömleny, tályog ...), légcsőszűkület, de akár szívelégtelenség, tumor is állhat a háttérben. Állatorvosa részletes kivizsgálással tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegséget, rendellenességet.
jelige: fibi
2008-05-21
Kb 2 hónapja kan beagle kutyám elkezdte enni a nőstény szintén beagle kutyám székletét, és nagyon lefogyott. Az állatorvostól kapott gyógyszert, minkét kutya féregirtót, kezdett is gyarapodni, mikor azt vettem észre, hogy a nőstény is eszi a székletet. Ma többször is ürített, lágy, formázatlan a széklete, de nem folyós hasmenés, és normális színű. Nem tudom őket leszoktatni, pedig vitaminokat is kapnak, csonterősítőt is és a tápukat is energiadúsabbra változtattam.
A székletevés oka szinte soha nem táplálóanyag hiány, vagy hiánybetegség - hanem az esetek többségében rögzült rossz (és káros) szokás. Nem könnyű a leszoktatás. Először is a székletet azonnal (vag ymielőbb) össze kell szedni a kutyák körletéből. Mellette a kutyákkal sokat kell foglalkozni, (séták, játék, fajtársakkal találkozás) azaz ingerdús környezetben kel „lekötni a szabad kapacitásaikat”, fárasztani őket. Ha rajtakapjuk őket a székletevésen, akkor pedig következetesen és egyértelműen kell értesítésükre adni, hogy ezt nem tűrjük tőlük. Azaz a probléma megoldása szinte soha nem vitaminkészítményel, tápváltással sikerül, hanem rengeteg odafigyeléssel és munkával a gazdi részéről.
jelige: Mio beteg
2008-05-20
A cica fájlalja afarka tövét, sokat gubbaszt a hűtő rácsán, ott meleg jön ahasára, pár napja alig eszik, sokat fogyott.
Körülbelül ennyit lehet egyértelműen megállapítani a macska tüneteiről, mint amit a jeligében írt ... Az oltatlan nem ivartalanított fiatal macska beteg. Ez sajnos szinte törvényszerűen bekövetkezik, ha semmit nem teszünk ellene. Nem kizárt, hogy a számtalan lehetséges fertőző betegségek egyike betegítette meg a Miót, ettől lázas, ezért, gubbaszt, ezért nem eszik és fogy. Állatorvosa részletes vizsgálatokkla tudja kideríteni a Mió baját, majd kezelni tudj a cicát. Ha most átesnek a nehézségeken, akkor gondolkodjon el az ivartalanításán és oltásainak szükségességén. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még olvashat hazsnos dolgokról.
jelige: Mandy
2008-05-20
Tiszteletem!Olyan problémával fordulok önökhöz,hogy a bichon frise kiskutyám cicijei körül a bőre alatt apró fekete kosz szerű dolgot vettem észre.Kb.4mm nagyságú pici vonalszerű valamik,egyformák és körbe helyezkednek el a bimbóudvarnál.Az utóbbi időben már a hasán is találtam a bőre alatt.Nem mozognak,nem is élőlények.Fürdetéssel sem távolíthatók el.Voltunk orvosnál,ő azt a választ adta,hogy pigment,amit nem nagyon hiszek el.Ápolt,kozmetikázott lakásban tartott kiskutya,renszeresen van oltva,féregtelenítve,frontline comboval kezelve.Ebben szeretném kérni a segítségüket,hogy mi lehet ez és mi a teendő vele.Előre is köszönöm válaszukat.Tisztelettel:
Pedig az én első ötletem is az lenne, hogy a bőr hyper/parakeratózisa és a mélyebb rétegekben pigmentlerakódás lehet az észleltek oka. A bizonyosságot persze csak kimetszett minta szövettani vizsgálkata adhatná - de egy ilyen ártatlannak tűnő esetben ezt akkor lenne célszerű időzíteni, ha a kutya egyéb ok miatt amúgy is altatásra kerülne pl.: ivartalanítás, vagy fogkőeltávolítás miatt. Addig is elég lehet a jelenség megfigyelése.
jelige: műtét utáni depresszió
2008-05-20
Tisztelt Doktor Úr! Van egy shichu 13 hónapos fiu kiskutyám 16 nappal ezelőtt elütötte egy autó. Állatkórházba szállítottuk két hettel ezelőtt megműtötték. A bal hátsó lába ficamodott ki ez kellett műteni. A műtét után az állapota kielégítő volt, evett, a körülményekhez képes jó kedve volt. Négy napja kiszedték a varratokat, és a tölcsért levették. A lábát már kezdi használni, de úgy érzem depressziós lett. Négy napja alig akar enni, pedig külön neki főzök amit szeret. Néhány falatot bele tudok imádkozni, de egész nap csak fekszik. Van úgy hogy csak ül és néz maga elé hosszú ideig. Nem játszik. Nem mutat érdeklődést semmi iránt. Szinte érzem a bordáit olyan sovány már. Mindent kitaláltam, hogy jobb étvágya legyen. Vitaminos jutalomfalatkáktól a játékos evésig. Ez természetes ilyen esetben, vagy tényleg depresszióba esett? Mit tehetek, hogy kihozzam ebből a helyzetből. A család teljes jogú tagja, mindenki szereti és sokat foglalkozunk vele. Mit javasol Doktor Úr?
Ha kezelő állatorvosa kizárta a fájdalmat, vagy egyéb megbetegedéseket, ami okozhatja a leírt tüneteket - akkor a depresszió kezelésében a sok szeretet, törődés mellett antidepresszánsokat és/vagy feromon hatóanyagtartalmú szereket (D.A.P. spray és párologtató) lehet alkalmazni. Állatorvosa mindkettő alkalmazásában tud segíteni. Ha nem történt meg a kutya részletes vizsgálata, akkor elsősorban azt jánlo, mert sajnos nem kizárt, hogy egyéb akár a balesettől független betegség jelentkezett étvágytalanság és bágyadtság tüneteivel - vagy esetleg még fájdalomcsillapításra szorul a kutya.
jelige: Kókusz
2008-05-20
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 13 és fél éves kisméretű keverék szukakutyám 2 emlőjében egyelőre még nagyon picike /kb.gombostűfejnyi/ kemény tapintatú ”valamit” észleltem puha,ödémaszerű környezetbe ágyazva. Az egyikből enyhe nyomásra tiszta,savószerű lé ürül az emlőbimbón keresztül./9 hete tüzelt,problémamentesen/ Az egyik állatorvosi vélemény szerint ciszta, békén kell hagyni,kenegessem Betadine-nel.A másik szerint daganat,szinte azonnal műteni kell,egyben a méhét is eltávolitani.Nagyon féltem idős kutyámat az altatástól.Kérem irja meg,mi a véleménye a Vetera-DDW kezelésről.Műtét,vagy várjak?Nem tudok dönteni,hogyan nyerhetnénk még egy kis időt????????? Köszönettel várjuk válaszát Kókusz és gazdája
Szinte minden kérdésére választ lehet adni a kutya részletes vizsgálatával. Akár a kifejt váladék, akár egy tűbioptátum citológiai vizsgálatával kideríthető, hogy emlőgyulladás, vagy daganatról beszélhetünk-e. Emennyiben daganatról van szó, akkor vérvigsálatokkal, röntgenfelvételekkel lehet megbizonyosodni arról, hogy van-e áttét a kutyában valamint arról, hogy miként altatható. Merthogy van olyan altatási módszer, amivel kis rizikóval elvégezhető a műtét, az szinte bizonyos. Remélem, hogy még hosszú évekig gyütt lehetne a Kókusszal. Honlapunk Publikációk rovatában még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: -
2008-05-20
Tisztelt Doktor! Van egy 5 hónapos bernáthegyi kutyánk, akinek a szíve gyenge! Az EKG-ja jó csak kevés vért pumpál. Táplálék kiegészítőt kap(vital cor, szív- és érrendszer védő). Okozhat-e neki a nyári meleg bajt? Esetleg rossz hatással lehet rá? Mennyi ideig fog élni?
A nyári meleg minden szívbeteg kutya és ember számára megterhelést jelent. További kérdéseire kezelő orvosa tudja a legpontosabb választ adni. Mégha az összes laboradattal, EKG-görbével, szív ultrahang, mellkasi röntgen felvétel adatai a birtokomban lennének - akkor sem vállalkoznék arra, hogy megítéljem a kölyök esélyeit. A gyógyszerezéséből viszont azt gondolom, hogy nem lehet súlyosfokú a kutya szívelégtelensége, ha csak táplálékkiegészítőket ajánlott állatorvosa. Ez alapján nem kizárt, hogy tizenévig él és a természetes elaggás vet véget életének.
jelige: sunny
2008-05-19
Tisztelt Címzett! A kutya hátán egy ököl nagyságú dudort vettem észre 2 napja. Ettől függetlenül élénk és nem úgy tűnik mintha zavarná. Mi lehet az oka ennek? Körülbelül két hete kapott antibiotikum injekciót, illetve gyógyszert mert a bolhairtó nyakörvre allergiás lett, de a gyógyszer szedése óta is eltelt legalább másfél hét. Üdvözlettel:
Amennyiben a leírt duzzanat az injekció beadásának a helyén alakult ki, akkor majdnem bizonyos, hogy savós gyülem alakult ki a beadás helyén. Az antibiotikum injekciótól függtelenül lehet a duzzanat szintén savós gyülem, tályog, vérömleny, gyulladásos szövetszaporulat és daganat is. Állatorvosa citológiai vizsgálattal tudja kideríteni a duzzanat okát és azt is, hogy milyen módon kell kezelni azt.

<< <  322 / 485 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.04.03
2017. március 30-án éjjel, a 22. kerület Baross Gábor telepről eltűnt Mázli! Barátságos, játékos, vezényszavakra nagyjából hallgat. Ha bárki tud róla információval szolgálni, a 30/945-7091; 30/820-4560 számokon érheti el a tulajdonosokat.
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158