Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Anikó
2007-12-03
Tisztelt Doktorúr! Fedeztetéssel lenne problémám: 3 éves nőstény maine coonom aki már többször is ellett...fedeztetni szerettük volna egy 2 éves kandurral aki viszont még szüz volt. Odáig simán eljutottak,hogy a nőstény tartotta a seggét, a kandúr ráállt,lefogta a nyakánál fogva, és ennyi. Utána elkezdett nézelődni, esze ágában se volt a dolgát folytatni. De viszont az ösztöne megvolt,mert folyamatosan szaladt a nőstény után amig az tüzelt, rá is állt, lefogta...csak a lényeg maradt el. Nemtudom mennyire befolyásoló tényező,hogy még szüz volt a 2 éves kandúr, és hogy lehetne e valahogyan segiteni ezen,hogy összejöjjön az aktus?:) Amugy a kt állat még sosem volt együtt, idegenek egymásnak.Előre köszönöm válaszát!
A gyakorlatlan kandúr elképzelhető, hogy csak a sokadik próbálkozás után tud majd fedezni. Meg az is elképzelhető, hogy esetleg sohasem tud majd fedezni - merthogy párzásképtelen, mondjuk. Nincs közvetlenül alkalmazható praktikám, amit megoszthatnék Önnel, az idő hozza meg a választ, hogy képes lesz-e párzásra és termékenyítésre a kandúr. Olyan alapvető vizsgálatok, gondolom megtörténtek a kandúrnál, mint a herék és a pénisz klinikai vizsgálata.
jelige: Micur
2007-12-03
Tisztelt Doktor Úr! A macskámnak a következő tünetei vannak: előjött a harmadik szemhélya egy kicsit ill. állandóan nyalja a fenekét és már nagyon piros neki. Úgy veszem észre hogy egy kis széklet is jön belőle. Hasmenése volt ill. van rendes széklete is.Wc-zés közben fáj neki, ja és bűzös a széklete. Étvágya van, 3 napja voltunk orvosnál akkor kapott valami vakcinát nem tudom mi a neve ill. tenazym krémet amit 4 napra elosztva kell beadnom neki szájon át. Szeretném tudni, hogy mi a baja. Válaszát előre is köszönöm!
Gondolom állatorvosa elmondta, hogy mit diagnosztizált a cicánál - nekem a leírása alapján fogalmam sincs erről. Egy oltatla, nem ivartalanított, talán rendszeresen nem is prazitamentesített anyamacskának számtalan vírusos-, parazitás és bakteriális fertőzése, akár húgyuti betegsége, gennyes méhgyulladása, vagy daganatos megbetegedése is kialakulhatott. Részletes vizsgálattal (benne vérvizsgálatok, vizeletvizsgálat, esetleg röntgen, vagy ultrahang vizsgálat) kideríthető lenne, hogy mi a cica baja és az is, hogy miként lehet meggyógyítani.
jelige: Kázmér
2007-12-03
1,5 éves kandur cicánk fél nap leforgása alatt elpusztult.Szeretném megtudni mi lehetett a hirtelen halál oka, hisz egyik nap még hancurozott, jó étvággyal evett,másnapra már nem élt. Amit tudni kell róla: Ő egy hegyi cica a hétvégi házunk körül, féregtelenítve volt, oltva viszont nem. Néha véres széklete volt, s nagy hasa. Előre is köszönöm válaszát!
Az egyévnél idősebb, kijáró macska esélyei az életre akkor a legjobbak, ha ivartalanítva van, rendszeresen parazitamentesítve és évente 2x oltva is van. Persze a mérgezésektől, traumás sérülésektől ez sem menti meg a macskákat - de mindenesetre így jó esélye van akár 15-20 évet élni. Az oltatlan, heréletlen, nem parazitamentesített cicák néhány év alatt elkopnak. Ha valóban meg akarja tudni a cica halálának okát, akkor fel kell őt boncoltatni.
jelige: Marci
2007-12-03
Tisztelt Hölgyem/Uram! Egy kis macskáról lenne szó, pár napja észre vettem, hogy folyik az orra, de csak néha, azon kívül semmi baja, tele van energiával.Őn szerint ez valami betegségnek az előjele?
Igen, azt gondolom, hogy az orrfolyás önmagában is betegségre utaló tünet lehet. A legnaygobb valószínűség szerint felsőlégúti fertőzése (kaár vírusos macskanátha) vagy allergiás háttere lehet a dolognak. Már, igaz ez akkor, ha kétoldali savós orrfolyásról van szó. Ha esetleg egyoldali, gennyes, véres, elhalásos folyást tapasztal, akkor inkább fekélyről, esetleg daganatról lehet szó. Állatorvosi vizsgálat tudja kideríteni a tünetek okát.
jelige: Yokikislány
2007-12-03
Köszönöm a választ. Így kezdem mert nagyon várom.Ma december elsején szült a yorkim.Második alkallommal történt ez velünk. elkezdődőtt a vajúdás. Megszületik az elsö kutyus és olyan furcs dolgot tapasztaltam miután kiszabadítottam a burokból. A köldökzsinór olyan volt mintha nem egy köldökvezeték ha nem több vmi is összekötné a kutyust az anyával.Elvágásnál is nem egy csonk maradt hanem több .Szóval nem értem mi ez, mert a másodiknál minden úgy volt ahogy kell. Szomorú de az első kislány kutyus meghalt a kezemben és keresem a magyarázatot arra, hogy mi is történ, vagy hogy m it rontottam el. Szívem szakadtáig el vagyok keseredve és talán magamat hibáztatom.Köszönöm válaszát.
Nem kizárt, hogy az elhullott kölyök fejlődési rendellenességgel született, az is előfordulhat, hogy sziámi ikrek voltak. Valószínű tehát, hogy nem hibázott másban, minthogy a szukája (esetleg a fedező kan) nem alkalmas tenyészállatnak. Boncolással egyébként egyértelmű választ kaphat(na) kérdésére.
jelige: szobatisztaság
2007-12-03
Van egy 6 hetes palotapincsi kiskutyám,amit most kaptam,de eddig kint nevelkedett az udvaron! Én viszont a házba szeretném tartani! Hogy kezdjem el szobatisztaságra nevelni? Milyen ételt adhatok neki?Kérem válaszoljon!
A kölyök csak hónapok múltán, türelmes odafigyeléssel végzett tanítgatás után lesz szobatiszta. Bármelyik kistestű kutyának való kölyöktáp (puppy vagy junior) megfelelhet neki. Az legelső teendője a kutya parazitamentesítése és az oltások megkezdése kell, hogy legyen. Egy kisebb csoda, hogy egy pekingi a mostani időjárási körülmények között fel tudta nevelni a kölykeit az udvaron. Kíváncsi lennék, hány pusztult el ... Tennivalóiról honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban bővebben is olvashat.
jelige: Tapi
2007-12-03
A cica 2-3 napja étvágytalan, nem eszik, szinte egész nap alszik, de tejet és vizet iszik. A száját elhúzza, amikor a fogait ellenőrizném. Az lenne a kérdésem, hány nap után kell orvoshoz vinni a cicát, ha nem eszik?
Ideálisan a tünetek jelentkezésekor célszerű a macsát állatorvoshoz vinni - tehát a Tapi ideális esetben már két napja túllett volna az első viziten. A szabadba kijáró macskák ivartalanítása, rendszeres parazitamentesítése és évente 2x történő védőoltása a hosszú élet titka. Honalunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban bővebben is olvashat a macskatartók tennivalóiról.
jelige: kókusz-dió
2007-12-03
Jó napot! Igazából problémám nincs, csak egy kérdésem lenne. Most ajándékozta nekem az egyik ismerősöm a 2 tengerimalacát és azt mondta hogy nem isznak vizet, viszont minden internetes fórumon azt látom, hogy kötelező jelleggel azt tanácsolják hogy szoktassam rá az ivásra. Lehet e valami baja ha továbbra sem iszik, de minden nap kap friss gyümölcsöt és zöldséget?Vagy tényleg muszáj rászoktatni? Válaszát előre is köszönöm!
A tengerimalacoknak is szükségük van állandó friss ivóvíz forrásra. Ezt legegyszerűbben szopókás önitatóval tudja megoldani. A lédús gyümölcsökkel sokáig, évekig átvészelnek ezek az állatkák - de nekünk ugyebár nem a a célunk, hogy átvészeljenek, túléljenek, hanem az, hogy minél inkább egészséges körülmények között tartsuk őket. Tehát adjon nekik vizet is.
jelige: kutyus
2007-12-03
televan kullancsal,mennyibe kerülne az eltávolitásuk?
Pár száz ill pár ezer forintba. Állatorvosa parazitaellenes szerek tucatjai közül választhat a körülmények ismeretében (pl parazitaellenes samponnal történő fürdetés, parazitaellenes cseppek, nyakörvek ...). A gond inkább az, hogy a kullancsok több, akár az állat életét is veszélyeztető betegségeket terjesztenek. Remélem megúszta a kutyusa és állatoprvosa nem diagnosztizál babéziózist, vagy Lyme-kórt benne. A kullancsok megtelepedése ellen bőrre csepegtethető cseppekkel ill nyakörvvel érdemes védekezni.
jelige: Lizi
2007-12-03
Van egy 10 hónapos bullmastiff szuka kutyánk. Kb egy hónapja fájt a bal arca. Kicsit fel volt neki duzzadva. Másnap orvoshoz akartuk vinni, de mikor megsimogattuk nem ellenkezett. Ma bementünk hozzá megdögönyözni, és egy hatalmasatt nyüszített, egy kicsit meg is van dagadva a bal arca. Benyúltunk a szájába, az inye és a foga nem fáj neki. A rágóizmokra gondoltunk. Járunk vele kutyaiskolába, nem verekedett senkivel, nem rágott szét semmit. Szerintünk nem akadhatott be sehova, már az összes lehetséges ilyen helyet átnéztünk. Most értünk vissza a sétából, nagyon vidám. Ha meg akarjuk simogatni, a bal oldalát nem engedi.
Valóban lehet akár a rágóizmok gyulladása is a leírt jelenség - de az sem kizárt, hogy örökletes csont fejlődési rendellenességről van szó. Állatorvosa valószínűleg részletes vizsgálatot (benne vérvizgsálatok, röntgen, esetleg citológiai mintavétel ...) javasol majd - és ezek alapján derül ki a Lizi baja és a megoldás is.
jelige: szemölcs
2007-12-03
A panaszom:a kutyám feje tetéjén van egy szemölcs és elég csúnyán vérzik és levedzik.Azt szeretném kérdezni,hogy el lehet-e távolítani és hogyan?
El lehet távolítani. Műtéti úton és állatorvos által. Ne házhoz hívja az állatorvost, hanem egy jól felszerelt rendelőbe vigye el a kutyát. A kolléga valószínűleg először a műtéti kockázatokat méri fel és a „szemölcs” citológiai vizsgálatát végzi majd el. Nem kizárt, hogy a fekélyező bőrképlet mellett egyebeket is (pl fogkövesség) érdemes lenne rendbe tenni az öreg családtagon.
jelige: Maya
2007-12-03
Majdnem 1 éves york-i szuka kiskutyánknak mindig büdös a lehellete. Mitől lehet ez a kellemetlen szájszaga?
Egy húsevőnek egészséges körülmények között is megehetősen jellegzetes és intenzív szájszaga van. Ha a Maya ezen túlmenően is penetráns szagú - akkor könnyne lehet, hogy fog-, szájüregi fejlődési rendellenességei vannak, netán fogköves a kutya - vagy esetleg szájnyálkahártya gyulladása, fekélyei (neadjisten daganata) van. Érdemes lenne állatorvosával megvitatni a problémát.
jelige: Héra
2007-12-03
Szeretném megkérdezni, hogy a 3 hónapos ordas németjuhász kiskutyát meddig kell lakásban tartanom ilyen hidegben (vagy mennyi idős koráig). Mi az a minimum hőfok amikor be kell hoznom.
Nehéz ám erre a kérdésre egyetlen hőfokkal válaszolni. De legyen, ha akarja ... +5 fok Celsius hajnali hőmérséklet alatt egy kölyök német juhász még jól szigetelt kutyaházban, kifogástalan táplálás és rendszeres parazitamentesítés, védőoltások mellett is könnyen megbetegedhet. Az űrlapból számomra az derül ki, hogy a kölyök nem kapta meg a program szerinti védőoltásait és parazitamentesítését. Ez igen komoly kockázatot jelent még akkor is, ha az éjszakákat fűtött helyen tölti a kölyök. Mindezekről honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen is olvashat.
jelige: Liza kutya
2007-11-30
Liza kutyának csomókban hullik a szőre kb. 2 hete, olyan mintha korpás lenne, a faránál már csak a felső szőr van, alóla kihulott a vastag pihe réteg. A megmaradt szőr dúrva tamintású, eddig olyan volt a szőre mint a selyem és igen fénylett, most matt. Izületi problémája miatt Rheosolont szed (6 nap gyógyszer, 2 hét szünet, ismét gyógyszer). Nagyon aggódom, nehogy komoly baja legyen, hiszen ennek a gyógyszernek nagyon sok komoly mellékhatása van. Várom segítségüket, annak ellenére, hogy mindenképpen elviszem az orvoshoz.
Jól érzi, a helyes döntés az, ha jelzi állatorvosának a fejleményeket. Véleményem szerint az Ő első dolga az lesz, hogy megállapítsa vajon van-e összefüggés a mozgásszervi tünetek és a szőr-, bőrtünetek között. Nem lehetetlen, hogy továbbio vizgsálatokat vérvizsgálatok, röntgenfelvételek esetleg bőrkaparék mintavételt fog ajánlani mindezek tisztázása érdekében. Az sem kizárt, hogy a mozgásszervi zavar más gyógyszerrel, kiegészítővel tartható karban, vagy esetleg mnűtéti megoldást igényel - és a sző-, bőrtünetek ettől teljesen függetlenül (bűzmirigy probléma, bolhaallergia, gombás bőrbetegség, endokrin betegség ... stb) jelentkezett és önálló kezelést igényel.
jelige: rekedt ugatás
2007-11-30
Azzal a tiszteletteljes kérdéssel fordulok önhöz, hogy van egy 13 hónapos német juhász kutyám. A kérdésem az lenne, hogy a mai napra rekedten ugat. Megjegyzésem, hogy a kutya kertben szabadon van, és egész éjszakát végig ugatta ( megrettenttően jól jelző kutya, és amúgy is sokat ugat). Ön szerint mi lehet a kutya baja ( megfázhatot?) Kelle-e állatorvoshoz el vinnem, vagy valamilyen gyógyszert adjak neki. ( jelenleg próbaképenn adtam neki egy láz és fájdalomcsillapító gyógyszert. Segítségét, és válaszát előre is köszönöm.
Szinte bizonyos, hogy legalább gége- és garatgyulladása van a kutyának. Az otthoni emberi gyógyszerek ötletszerű adásával igen nagy veszélyt vállal. Sokkal okosabb lenne a kutyát állatorvosához elvinni, aki vizsgálat után a kutyának megfelelő, nem mérgező és hatékony kezelést fog alkalmazni.
jelige: yosq
2007-11-30
10 éves múlt a kutyám a nyáron. A korábbi években rendszeresen a tavaszi időszakban kezdett vedleni,kb.2-3 éve tapsztalom, hogy a vedlés mind későbbre tevődik.Az idei évben most, november végén keződött nála a vedlés. Normális állapot ez, vagy orvoshoz kell fordulni? Válaszát előre is köszönöm.
A későn kezdődő és talán el is húzódó (?) vedlés hátterében az öregedő németjuhász szukában sajnos előfordulhat idült, az anyagcsere megváltozásával is járó betegség. Számtalan ilyen elképzelhető pl szív-, máj-, vese elégtelenség, daganatos betegségek, méhgyulladás ... stb. A legokosabb az lenne, ha kutyáját részletes vizsgálatra vinné.
jelige: Lili
2007-11-29
Jó napot kívánok. Van egy 6 hónapos szuka magyar vizslám és a tünetei a következők:ma észre vettem hogy száraz az orra. Több hete tartó tünet nála, hogy vakarózik és foltokban hullik a szőre. Utóbbi tünetek okozója úgy gondoltam valószínüleg a csirke allergia, ezért átváltottam Select Gold Junior tápról Hillsre (bárányos, csirkehús nélküli). Van valami ötlete? Előre is köszönöm.
Van valami ötletem ... Érdemes lenne kivizsgáltatni a kutyát, mert az sem kizárt, hogy nem is táplálékallergiáról van szó. A leírt szőr-, és bőrtüneteket több tucat betegség okozhatja - az orrtükör szárazsága pedig nem feltétlenül jelent lázat, betegséget. A kutya kivizsgálása során kiderülhetne, hogy mi okozza a tüneteket és az is, hogy miként lehet meggyógyítani.
jelige: Dinike
2007-11-29
Kedves doktor úr! Tegnapelőtt írtam a kutyusomról, akinél az orvos petefészek daganatokat állapított meg! A műtétet választottuk ami tegnap megtörtént. Miután Dinikét felvágták akkor lett látható, hogy a daganatok valójában szinte az egész vékonybelét ellepték!! Ezért sem evett szegény több mint 1 hete!! Az orvos azt mondta hogy a daganatokat úgy ki tudta volna szedni, hogy a vékonybélből egy óriási darabot eltávolít. de nem akartam már több szenvedést okozni!! Elaltattuk...Ugye jól döntöttünk??
Ez attól függ, hogy mit mondott operáló orvosa. Ha ő úgy látta, hogy az igen bonyolult műtét elvégzése ellenére sem lett volna jó a kutya esélye a gyógyulásra - akkor egészen biztosan jól döntöttek. Sajnálom a történteket.
jelige: Proszi
2007-11-29
Cocer spániel kulyánk 11 éves. Kb. 1 hónapja vettük észre, hogy folyamatosan száraz az orra. Betegség jelei nem láthaók rajta. Eszik, iszik, játszik. Szóval olyan mint bármikor. Még az öregség jeleit sem látni rajta, azon kívül, hogy őszül. Kérdésem, hogy mitől lehet az orr szárazsága? Esetleg a panellakás száraz levegőjétől, vagy valami egyébtől? Mivel kezelhetném? Esetleg parafin olajjal vagy valami egyébbel. Kell-e egyáltalán tennem valamit? Válaszát előre is köszönöm.
A száraz orr önmagában nem jelent betegséget, lázat, ez egy régikeletű bár kétségkívül elterjedt téveszme. Az orrtükör aktuális nedvessége valóban igencsak függ a külső hőmérséklettől és páratartalomtól is. Ha az orrtükör repedezett, esetleg nedvedzik, a kutyát mindez láthatólag zavarja, dörzsöli, nyalogatja, kaparja az orrát - az természetesen egészen más kategória - azt meg kell mutatni állatorvosának.
jelige: zeusz
2007-11-29
havi szinten dagat gyuladt a hátso lába
Részvétem.
jelige: fülvakarás
2007-11-29
Tisztelt Doktor Úr! 3 hónapos máltai kiskutyám vakarja a fülét és barna váladékot láttam benne. Ez valami gyulladás vagy fülatka lehet?
Az szinte biztos, hogy külső hallójárat gyulladás jelentkezett a kölyöknél. Hogy a gyulladást parazita, baktérium, vagy gomba okozza-e - valamint hogy mivel kell kezelni - az viszont állatorvosi vizsgálattal deírthető ki. Mivel a kutya kora alapján amúgy is 2 hetente kapja a vakcináját és a rendszeres parazitamentesítések miatt is nyilván állatorvoshoz kerül, ezért nincs is más dolga, minthogy felhívja állatorvosa figyelmét a jelenségre. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban sok hasznos információt találhat.
jelige: Mandula
2007-11-29
Jó napot kívánok! Az gondunk a nőstény cicánkkal hogy van cica wc-je de minden hova pisil. legyen az ruha ágy nemü szekrény és minden más hely a lakásban. Azt szeretném megtudni hogy vajon miért csinálja ezt a cicánk . kérem válaszoljon amint tudd. Köszönettel Egy cica tulajdonos
A leírt jelenségnek egy sereg élettani oka(tüzelés, félelem, izgatottság, sértődöttség ...) és egy csomó betegség (pl húgyuti megbetegedések, cukorbetegség, minden lázas állapottal járó betegség ...) is állhat a háttérben. Az elküldött adataiból kizárt, hogy bárki is kitalálhassa az okot. Még az sem kizárt, hogy a Mandula kizárólag a teljesen tiszta almot hajlandó használni és nincs megelégedve az alomtálca tisztaságával - vagy éppen fordítva, nem szereti az újabban citrom illatú domesztosszal fertőtlenített tálca szagát.
jelige: vakaródzás
2007-11-29
3 éves berni pásztor kutyámnak az alsó ajka állandóan piros és viszket neki. Már többféle kenőccsel kentük, tablettába kapta a dalacint, de ugyanúgy kipirosodik és viszket neki. Mit lehetne még ezzel kezdeni? Másik kérdésem. Van még egy törpe tacskóm is. A berni pásztor állandóan megeszi annak az ürülékét és sehogy se tudtuk még leszoktatni erről. Hogyan lehetne mégis leszoktatni e rossz szokásáról? Végül: van egy olyan viselkedési formája a berninek, hogy nem fogad el senkit, mindenkit megugat, még a barátokat is és nagyon fél mindenkitől. Ez ellen mit lehetne tenni?
1.) A vakaródzás esetében először is ki kellene vizgsálni, hogy mi okozza a leírt tüneteket. Ez részletes állatorvosi vizsgálattal, benne laboratóriumi mintagyűjtéssel fog csak menni. A kezelést a leletek és a diagnózis alapján célszerű kitalálni. 2.-3) A berni félelmei, ugatóssága és a bélsárevése nem kizárt, hogy összefüggésben álló viselkedési zavart jeleznek. A leírt minimális adatok alapján senki emberfia nem tud hasznos tanácsot adni a megszokott általánosságokon túlmenően pl: sok szeretettel, következetességgel a félelmek csökkenthetőek és van feromontartalmú nyugtató hatást elérő gyógyszer is ma már. A viselkedési zavarok kiderítése és kezelése ma már kutyákban is specialistát igényel. Az interneten megtalálja pl Dr. Sátori Ágnest, aki ilyen esetekben segíteni tud.
jelige: Szuzy
2007-11-29
Szeretném kikérni tanácsát. Van egy szuka, 1,5 éves keverék kutyám. Azt szeretném öntől megkérdezni , hogy nem szeretnénk kölyköket(mivel van egy hím kutyánk is). A nőstéyn számára mi lenne a jobb?? a méh kivétele vagy az elköttetés? Viszont én úgy gondolom , h ez a két lehetőség műtéti beavatkozást igényel? Ha igen akkor a kutya számára nehéz a lábadozás?? Még arról hallottam, hogy nem minden orvos végzi az elköttetést. Nem szeretném ha műtét lenne belőle. Nme lehetne valami más módon ivartalanítani?? Előre is köszönöm válaszát...
Ivartalanítani egyetlen módon lehet egy szukát - a petefészkek sebészeti eltávolításával. Az lehet meggondolás tárgya, hogy a méhet is kivegyék-e. Amennyiben bármiféle elváltozást észlel rajta állatorvosa a műtét közben, biztosan kiveszi azt is. A petevezetők lekötése szintén a hasüreg megnyitásával, műtéti úton lehetséges csak, de kutyákban igen súlyos következményekkel jár. Ilyet egyetlen normális gondolkodású tulajdonos sem kér és egyetlen állatorvos sem végez el sehol. Honlapunk Publikációk rovatában több hasznos cikket talál még a témában.
jelige: yorkim
2007-11-29
yorki kutyám négyhetes vemhes, 1hete ultrahanggal megnéztük állatorvossal 5bébi lesz.kapott féregtelenitést pratel nevűt,de estére kihányta egészet.újra vigyem vissza beadatni neki? és ma reggel is hányt sárga szinűt.jó étvágya normál széklet élénk szerinte nincs gond?
Igen felkészült és jó ultrahanggal rendelkező kolléga lehet állatorvosa, aki a 3 hetes vemhesség esetén az alomszámot is meg tudja állapítani. A kihányt féreghajtó tabletta biztosan nem végezte el a hatását - ráadásul nem közömbös az sem, hogy miért hány a kutya. Értesítse állatorvosát a fejleményekről.

<< <  322 / 426 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire Terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen! 70/434-7875 Köszönöm!
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen&amp;#33; 70/434-7875 Köszönöm&amp;#33;
2015.07.16
Tegnap éjjel (2015.07.15.) a Budafoki úton rohangált a Lukoil kútnál. Fiatal, amstaff jellegű kanocska. Piros, Petface márkájú hám van rajta, chip persze nincs. Menhelyek fullon, nem fogadják. Sürgősen kéne ideiglenes befogadó, a saját kutyáim nem tűrik jól. Az Illatos útra tudom beadni max, de még reménykedem, hogy valaki keresi, mert ápolt, jól táplált fiúcska. Érdeklődni a a 06 30 757 4593-as számon lehet!