Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Bandi
2007-10-30
Tapi kutyusunknak begyulladt a bal füle, kisebesedett neki egyre gyakrabban rázta a fejét a gyulladt fül felőli oldalra.Elvittük orvoshoz aki szerint fekélyes fülgyulladása van. Kitisztította a fülét egy alkoholos fültisztító folyadékkal de másnap a kutya nem engedte az itthoni kezelést. Elkezdett remegni és folyamatosan rázza a fejét. Mi a teendő vele?Váltsunk e állatorvost? Van e olyan gyulladáscsökkentő gyógyszer amivel lehetne enyhíteni a sebeit?
Miért kéne állatorvost váltaniuk?! Mert nem sikerül otthon kezelni a kutyát? Vagy azért mert a kezelés megkezdése után egy nappal még rázza a fülét a kutya? Mennyi idővel a tünetek jelentkezése után vitték állatorvoshoz a Bandit? Szerintem a teendő az kellene, hogy legyen, hogy felhívják állatorvosukat, és elmondják, hogy otthon nem tudják beadni a fülcseppeket a kutyának. Egészen biztosan lesz ötlete a továbbiak tekintetében.
jelige: Mikkey
2007-10-30
önöknél mennyi a díja a macska ivartalanításnak? és önnek mi a véleménye a kerületben működő pet mobil nevű állatorvosi szolgáltatásról?
Egy kandúr macska ivartalanítása nálunk kb 10 e Ft-ba kerül. A második kérdése kicsit furcsára, nehezen értelmezhetőre sikeredett, de annyit elmondhatok, hogy eredeti és hasznos ötletnek tartom a házhoz kijáró rendelő vállalkozást. Nem hallottam és nem is feltételezek róla semmi rosszat.
jelige: pároztatás
2007-10-30
Nekem igazából nem panaszaim vannak csak egy két dolog érdekelne mivel még nem csináltam ilyet!Pároztatni szeretném a szuka beaglemet!2és fél éves most fog novemberbe tüzelni ha minden igaz!Ha jól tudom félévente tüzelnek!lehet bután hangzik de az utolsó tüzelésénél vettem rajta igazán észre hogy vérzik eddig különösebben nem látszódott rajta,egy kicsit az is furcsa hogy utána látszódott rajta miután lett egy border collie kiskutyusunk!Kicsit olyan mintha a pici kutyus keltette volna fel benne az anyai ösztönöket!Még egy olyan kérdésem lenne hogy kb mennyi idő alatt születnek meg a kölykök ha sikerül bepároztatni?! Törzskönyves kutyus de tenyésszemléje még nincs gondolom igy nem lehet törzskönyveztetni a kölyköket amennyiben sikerül!Előre is köszönöm a segítséget!
Igen, az egészséges szukák 6 havonta tüzelnek. Azt nem gondolom, hogy a tüzelés jelentkezése a Border collie kölyök érkezésével összefüggésbe hozható lenne. A sikeres fedeztetés után 63-64 napra születnek a kölykök. Ha az egész fedeztetési projektet azét találta ki, hogy „jó legyen” a Beagle-nek - akkor szépen kérem gondolja át, hogy szükség van-e egyáltalán erre. A kutyatenyésztés jóval több annál, mintsem egy szaporodásra képes nőstény egyedet összehozunk egy kannal. Ha komolyan gondolja a kutytenyésztést, érdemes lenne elméleti és gyakorlati úton is alaposan felkészülni rá.
jelige: kiscicót örökbefogadnék
2007-10-30
Szeretnék örökbefogadni 2 hónaposnál nem öregebb kiscicát, lakásba, lehetőleg nőstényt.
Részemről semmi akadálya a dolognak.
jelige: Sziszike 3.
2007-10-30
Sajnos múlt hét csütörtökön örökre búcsút kellett vennünk imádott Sziszi kutyánktól. Már nem jött ki a kosarából, morgott ránk, nem evett, nagyon gyenge volt. A mai napig furdal a lelkiismeret, hogy talán elhamarkodtuk az altatást. De ha reálisan gondolkodom semmiképpen nem akartam hogy fájdalmai legyenek és szenvedjen. Így mellette voltunk és mélóságban ment el, kínok nélkül. Mindenképpen szeretnék kiskutyát hozni, de csak tavasszal, addig talán enyhül a fájdalom Sziszikénk elvesztése miatt. Tudom hogy pótolni soha nem lehet őt, nem is akarom, de üres a ház nélküle. Mindent szeretnék a legjobban csinálni. Két kutyust szeretnék, egy angol kokker spánielt ( Sziszikém emlékére ) és egy biegel kutyust. Azt olvastam hogy ha az első tüzelés előtt vannak ivartalanítva, az emlőrák kialakulásának az esélye 0,5%-ra csökken. Az első második tüzelés között elvégzetnél 8%, a második harmadik tüzelés között már 23%. Ez valóban így van? Ha az első tüzelés előtt ivartalanítattnám őket valóban ilyen minimálisra csökken az esély az emlőrák kialakulására? Az írás szerint 4-6 hónapos korba a legajánlottabb? önnek erről mi a véleménye? Egy ilyen fiatal kutyus valóba könnyebben kiheveri a mütétet? Ha megyek kiskutyát választani mire figyeljek, hogy erős, egészséges kutyusokat válasszak?
Sajnálom a történteket ... Az olvasott adatok igazak az emlőtumorok kialakulásának gyakorisága tekintetében. Ezért az Egyesült Államokban a kutyák (és macskák) nagyobb része kölyökkorukban kerül ivartalanításra. Nálunk, Európában más a helyzet. Az itteni iskola szerint az első és második tüzelés közötti időszak az optimális az ivartalanítás szempontjából az összes egészségügyi kockázat figyelembevételével. Véleményem szerint állatorvosa (helyesen) is ezt fogja ajánlani maguknak. A kölyök kiválasztása során ajánlott a tenyésztő esetleg állatorvosa véleményét is kikérni. A kölyök szájüregének, nyálkahártyáinak, és egész testfelületének átvizsgálása során több veleszüöletett és szerzett betegség kiszűrhető. A felnőttkori esetleg időskorban jelentkező szerzett betegségek viszonylatában semmit sem tehet a kölyök kiválasztása során. Ha ivartalanítja, majd rendszeresen védőoltásban és parazitamentesítésben részesíti a kutyát, megfelelően eteti és tarja őket, akkor nagyjából mindent megtett annak érdekében, hogy hosszú és egészséges életet élhessenek az ebek.
jelige: ivartalanítás
2007-10-30
Már többször írtam Önnek és köszönöm szépen, hogy mindig válaszolt. :) A mostani kérdésem az lenne, hogy mivel mi nem vettük észre, hogy a cicánk elkezdett (?) tüzelni, csak a viselkedése lett kicsit bújósabb (de csak reggelente, lehet, hogy a hami miatt, pedig előtte már kap) és a jövő héten szeretnénk ivartalaníttatni, nem lesz abból baja, hogyha úgy műtik meg, hogy közben tüzel? Én azt hallottam, hogy akkor nem lehet műteni, mert vérzik a petefészke és kockázatosabb a műtét. Ez tényleg így van? És ha elvisszük az állatorvosunkhoz ő észre fogja venni, hogy tüzel-e? Elnézést a fura kérdésekért, és köszönöm a segítségét. :)
Egyáltalán nem fura a kérdése, amit írt, természetesen örömmel válaszolok rá. Egy lakásban jó körülmények között tartott macska 3 hetente (de akár még sűrűbben is) tüzelhet és alkalmanként 5-7 napig tart egy-egy tüzelés. Kutyákkal ellentétben a tüzelő cica ivartalanítási műtétje nem jelent szinte semmilyen extra kockázatot. Annál is inkább, mert a macskák sokszor „csendesen” jól látható külső jelek nélkül tüzelnek. Igen gyakori, hogy ivarzó macskákat ivartalanítunk, ebből soha nem származott probléma, komplikáció.
jelige: nemeszik
2007-10-30
Tegnap délelőtt megműtötték a collie-mat (10 éves) gennyes méhgyulladással (kivették). Ma már másnap van, és nem akar enni semmit. Így az Augmentint se tudjuk neki beadni, amit az orvos adott. Mikor fog enni? Mi lesz így vele? űtét előtt 2 hétig nem evett, mire olyan orvoshoz tudtuk elvinni, aki rájött a betegsége igazi okára és kivette a méhét. Aggaszt, hogy nem szeik, így hogy fog megerősödni?
Nem kizárt, hogy a kutyának intenzív, több napos infúziós kezelésre van szüksége ahhoz, hogy esélye legyen a felépülésre. Jelezze a kezelő állatorvosának a helyzetet, és biztos vagyok benne, hogy megkezdi a kutya kezelését. A tartósan fennálló gennyes méhgyulladás hetek esetleg hónapok alatt károsítja a kutyák, máját és veséjét. Ezért az esetek egy részében a műtét önmagában nem jelenti az életveszélyes állapot megszűnését.
jelige: Misi
2007-10-30
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen szövődményei lehetnek a kandúr macska kasztrálásának? Az én cicám sajnos egy hete elpusztult. Először mérgezésre gyanakodtunk, de halála előtt másfél héttel kasztráltattuk a cicát, aki a műtét után rengeteget hányt (naponta legalább egyszer), és a végén már étvágya sem volt, és látszott, hogy fáj valamije. Egyébként a testvérével együtt kasztráltattuk, neki semmi baja nem volt a műtét után, másnap ő már jóízűen falatozott, és azóta is jól van. Sajnos nem gyanakodtunk semmi súlyosra, azt hittük, Misi az altatószer miatt hány gyakran. Aztán egyik nap nem jött haza, és sajnos beigazolódott amitől féltünk. Kérem, válaszoljon, tudom, hogy így nem lehet semmi biztosat mondani, de azóta szörnyű lelkiismeret furdalásom van, hogy ha jobban figyeltünk volna rá, megmenthettük volna.
Ha megvan a Misi teteme, akkor boncolással egyértelműen kideríthető a halál oka. Ha nincs meg a tetem, vagy nem kérnek boncolást, akkor csak a találgatás marad ... A kandúrok kasztrálása az egyik legegyszerűbb, rutinbeavatkozás a cicáknál - annak a valószínűsége, hogy másfél héttel később ebbe pusztult bele a Misi, nem sokkal valószínűbb, mint hogy egy interkontinentális atomtöltetű rakéta találta el szegényt. A kijáró, oltatlan (!) macska halálának nagyságrendekkel valószínűbb okai lehetnek a kutyatámadás, autóbaleset, fatális vírusfertőzések, mérgezés ... és egyéb betegségek. Az nem lehetetlen, hogy az oltatlan, kijáró macska már a herélés idejében fertőzött volt mondjuk a leukózis vírusával, és a műtét körüli időszakban lobbant fel a betegsége. A kijáró cicák esetében a hosszú élet titka a fiatal korban történő ivartalanítás mellett a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések megléte. Ha mindez megtörténik, akkor 15-22 évig is elélnek egészségesen a cicák - ha nem ez történik, akkor néhány év alatt elkopnak a cicák. Mindezekről bővebben honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában olvashatnak.
jelige: Frutti
2007-10-30
A kutyám 15 év körül van.pár napja észervettük furcsán megy,mára pedig nem bír állni összeesik!Én úgy látom hogy ”csak” a balfelével van a gond, a bal hátsó lába befelé húz a bal mellső pedig kifelé.
Szerencsétlen öreg kutya valószínűleg az öregedéssel összefüggésben álló sokféle betegséggel (gerinc-, ízületi betegségek, izomsorvadás, esetleg malignus betegségek, szív-,és keringési zavarok, egyéb szervek alulműködései ...) terhelt. Nem írt kérdést, de én azért válaszolok. A Frutti részletes állatorvosi vizsgálatra szorul. Ekkor kiderülhetne, hogy pontosan mi okozza a problémát és hogy mik az esélyei, mimódon lehetne segíteni rajta és elviselhetővé tenni számára élete hátralévő részét.
jelige: MM
2007-10-30
A kandúr macska ”sírása” avagy párkereső magatartása csak időszakos -és lenyugszik, vagy hosszú időn keresztül elhúzódhat? (az emeletünkön van lány cica, de nem engedhetjük érintkezni őket)
A kandúr macska társkereső magatartása az ivarérés után folyamatos. A tüzelő nőivarú egyedek közelsége inspirálólag hat a kandúrokra többekközött nyávoghatnak, folyamatosan szökésben vannak, szokatlan helyekre vizelhetnek és egyéb dolgok is eszükbe juthatnak. Igen, a kasztrálás jelenthetne végleges, megnyugtató megoldást a problémára.
jelige: Kutyabaj
2007-10-30
Kb 1,5 éve kutyámnak epilepsziás rohama volt, mely kb 2 percig tartott, utána a kutya tudata 1-2 perc alatt feltisztult. Azóta nem volt rohama. Múlt éjszaka a kutyám hirtelen nehezen kezdte venni a levegőt, melyet hallani is lehetett, a kilégzésnél pedig mintha tüsszentett volna, közben pedig a fejét rázta. Ez az állapot is kb 2 percig tartott, majd spontán megszűnt, azóta nem észlelem. Lehetett ez is kisebb epilepsziás roham? Görcsei nem voltak. Viszon a bűzmirigye miatt megint gyulladásban van a lába az ujjak közt. Segítségét köszönöm!
A leírt tünetek igen komolyan felvetik az epilepsziás és epilepsziaszerű megbetegedések gyanúját. Nem kizárt, sőt igen valószínűsíthető, hogy az észlelt jelenségeken kívül az udvaron (is) tartott kutya máskor is mutathatott hasonló idegrendszeri tüneteket. A bűzmirigy probléma és a lábujjak közötti gyulladás ugyan valószínűsíthetően az idegrendszeri tünetektől független probléma - de ez is diagnózisra, majd kezelésre szorul. Érdemes lenne felkeresni egy jól felszerelt kisállat rendelőt, és kérni a kutya részletes vizsgálatát. Készüljön fel, hogy az epilepszia és epilepszia-szerű megbetegedéseknek a diagnózisa is sok vizsgálatot, türelmet és áldozatot igénylő műfaj. Ha megvan a diagnózis, a gyógyszeres kezelés is gyakori kontrolvizsgálatokat igényel.
jelige: yorkika
2007-10-30
Én szeretnék egy yorkshire terrier minit, ám erről a típusról különféle vélemények vannak!Az érdekelne hogy mennyivel betegesebb egy mini mint egy normál?Mivel panelban tartanám mennyire hullajtja a szőrét?Mennyire erős a szaga? És milyen gyakran kell sétára vinni?Válaszát előre is köszönöm!
Egy egészséges mini yorki nem erősebb szagú és nem hullatja jobban a szőrét, valamint nem kell többet sétálni vinni (naponta 3-4x elegendő) - mint nem mini fajtatársai(t). A mini yorki érzékenyebb, a legtöbb veleszületett és szerzett betegségre hajlamosabb ill fogékonyabb, mint nem mini fajtatársai. A tenyésztő és az egyed kiválasztása, valamint az adásvételi szerződés gondos megírása a „normál” és „mini” yorki-k esetében is gondos körültekintést igénylő folyamat. Kérdéseiből az derül ki, hogy komoly ellenérzései is (szőr, szag, séta) vannak a kutyatartással szemben. Elsőként ezeket tisztázza saját magában mielőtt új családtagot fogad be.
jelige: Zirzen
2007-10-30
4 éves kandúr macskánál kockázatosabb az ivartalanítás mint fiatalabb korban? viselkedése/jelleme változna?
Egy 4 éves egészséges kandúr esetében a kasztrálás kockázata nem több, mint egy egyéves sorstárs esetében. Szükség esetén 10 év feletti, igen beteg kutyák és macskák is nagy biztonsággal altathatók és jóval komolyabb operáció alá vethetőek. Néhány hét elteltével várhatóan jóval nyugodtabb, simulékonyabb, barátságosabb viselkedést mutat a kasztrált kandúrok nagy része.
jelige: Bosco
2007-10-30
7 hónapos Jack Russel Terrier kiskutyámnál tasakgyulladást diagnosztizáltak amire kapott antibiotikumot(Stomorgyl 10 2x1/2) illetve naponta 2x betadinos oldattal kell öblögetnem a nemiszervét.Kérdésem az lenne ezt mitöl kaphatta ill. tényleg kezelhetetlen probléma és csak az ivartalanítás segíthet rajta? Köszönöm válaszukat.
A váladékképződés (smegma képződés) több állatfaj hímivarú egyedeiben teljesen megszokott, normális dolog. A dolog lényege abban áll, hogy mennyi-, és milyen jellegű váladék képződik - valamint, hogy okoz-e tüneteket (nyálkahártya gyulladása, nyalakodás ...). A tasak gyulladása könynen kialakul, hiszen a terület vizelettel szennyeződik, és a külvilággal is kapcsolatban áll - inkább azon lehetne csodálkozni, hogy miért nincs ilyen elváltozása minden kankutyának. A tasak gyulladását sokszor a nemi éréssel egyidőben figyelhetjük meg és a nemi aktivitás, a pénisz előesése újratermeli a problémát. A tasak gyulladása nemegyszer a kutya nyalakodása, maszturbációja miatt alakul ki és állhat fenn sokáig. Ezekben az esetekben a kasztrálás fogja megoldani a problémát.
jelige: kuvasz avagy k2
2007-10-30
meddig él egy kuvasz kutya?
Mindhalálig ... o): Könnyű helyzetbe vagyok, mert néhány napja hasonló tömörséggel érdeklődött egy tulajdonos német juhász ügyben. Némi módosítással bemásolom a válaszomat: Szívesen visszakérdeznék meddig él egy ember?! Hatvan, nyolvan, kilencven évig? Meddig él egy macska? Az a kijáró macska, amelyiket soha nem oltatják, nem parazitamentesítik, nem ivartalanították - mégha megéri is a felnőtt kort, általában „elkopik” 3-5 éves koráig. Amelyikre odafigyelnek, betegsége esetén kezelik, oltatják, parazitamentesítik és fiatal korában ivartalanították, az a macska akár 20 év felett is élhet még. Egy egészséges, jó körülmények között tartott kuvasz várható élettartama valahol 10-14 év között lehet. A mi pacientúránkba tartozó legidősebb kuvasz (ez egy szuka) a 13. évében van.
jelige: Miki 87
2007-10-29
4 éves kandúr, panel lakásban tartott kandúr macskánk, több hete a lakásban lévő ágyakra rávizel. Nincs ivartalanítva, naphosszat nyávog. A család et már nehezen viseli, mi a teendő? Csak a kasztrálás lehet a megoldás?
Egyáltalán nem biztos, hogy segít a kasztrálás a jelenlegi problémán. A néhány hete történő nyávogás, és szokatlan helyekre történő vizelésnek lehetnek szervi okai, betegség a háttérben. Szinte bármilyen rossz közérzettel, lázzal járó kórképtől viselkedhet így a macska - és sokszor húgy-, nemiszervi megbetegedés okozza a tüneteket. A teendő főleg az lehetne, hogy részletes vizsgálatot kérnek állatorvosuktól. Ha a részletes vizsgálat (klinikai vizsgálat, vizelet és vérvizsgálatok esetleg röntgen, ultrahang) nem talál szervi elváltozásokat, akkor érdemes lenne a lehetséges „lelki” okokat (új családtag, új állat, megváltozott környezet, táplálás, szokások) is listába venni. A kandúrok kasztrálása egyébként ajánlott beavatkozás - de nem biztos, hogy ez megoldaná a mostani problémát.
jelige: Ursi Maci 2.
2007-10-29
Köszönöm szépen a válaszát. Most egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudjuk észre venni, ha elkezd a macskánk tüzelni? Mert azt írta, hogy nincsenek nagyon látható jelei. Mondjuk mi sem vettünk észre semmit... :) Olyankor véres lehet a vizelete. Na nem mintha az lenne. :) Válaszát előre is köszönöm.
Nem lesz véres a vizelete sem és nem látnak vért a pérarésben sem. A tüzelő macskák szokásai, viselkedésük változik meg elsősorban. Beszédesebbek lesznek - nyávognak, kurrognak a gazdinak, kínálgatják a hátulsó felüket esetleg tekeregnek, dörgölődznek a szőnyegen, fotelban, ágyon.
jelige: Hooch 2.
2007-10-29
Nagyon szépen köszönöm válaszát, tanácsait pedig megfogadom. Közben én is rájöttem, hogy ugyan olyan következetesnek kell vele lenni, mint egy kisgyerekkel. Így már annyit elértünk, hogy kétszeri evésre 250 gr tápot Hooch megevett. Egyébként felmerült a gondolat bennem, hogy nem-e a védőoltás miatt van az, hogy kevésbé van étvágya, hiszen ekkor - ha jól tudom - a legyengített vírust oltják bele a kutyusba.
Léteznek élő, gyengített vírustörzset tartalmazó vakcinák, de legtöbbjük elölt vírustörzseket, vagy azok részleteit tartalmazza. Igen ritkán fordul elő lázzal, bágayadtsággal, étvágytalansággal járó oltási reakció - bár kizárni nem tudom, hogy ez történt-e. Örülök, hogy jobb lett a Hooch étvágya.
jelige: Suzy
2007-10-29
Van egy 2 éves westie kutyám. A farka töve tele van apró fekete pontokkal, amit ha megnyomok kijönnek a bőre alól. De sajnos így nem lehet kiírtani. Voltam vele már többször állatorvosnál, de tanácstalan. Valószínűleg nem szőrtüsző atka, mert a szőre nem hullik. Kapott már ampullás kezelést is, atka ellen, amit a nyakára csepegtettek. Ez sem segített. Aztán Oxikort sprével kezeltem az állatorvos tanácsára, de ez sem járt sikerrel! Kérem segítsen, hogy mi lehet ez? Mivel kezeljük?
Részletes állatorvosi vizsgálatokkal - benne vérvizsgálatok, citológiai vagy szövettani vizsgálat, esetleg egyéb vizsgálatokkal dönthető el, hogy mi okozza a leírt elváltozásokat. Az eredméynek és a diagnózis birtokában lehet javaslatot tenni a kezelési tekintetében. Egy bőrgyógyászati jellegű tünet hátterében rengeteg (több tucat) betegség állhat. Egy-egy ember is van, hogy hónapokihg, netán évekig jár szakvizsgálatokra mire kiderül a betegsége és a kezelésről szó eshet. Egy kutzya esetében sem könnyebb a helyzet. Nem hiszem, hogy állatorvosa tanácstalan lenne - legfeljebb mégh nem vizsgálta végig az összes lehetőséget. Ha Önök és állatorvosuk is úgy látja jónak, keressenek fel bőrgyógyászati/allergológiai szakrendelést.
jelige: Cilike 2.
2007-10-29
A kérdés az lett volna, hogy mivel lehet semlegesíteni a cica vizeletét, hogy ne oda járjon vissza ahova elvétve odapisil.
A gyors, fertőtlenítőszerrel történő semlegesítéssel. Esetleg macska „távoltartó spray” (állatorvosi rendelőkben, patikákban esetleg nagyobb pet-shopokban kapható) segíthet ezügyben. Az pedig biztosan sokat segít, hogy amennyiben látják, hogy a cica pisilni, vagy kakilni készül, akkor ráteszik az alomtálcára.
jelige: Flor
2007-10-29
Jó napot!A kutyámról lenne szó!Mérgezése van talán,mert a szomszédunkban a patkányokat mérgezik, és találtunk a kutyám ólja mellett lyukakat,szerintem felhergelték,ő pedig megette:(!Véres a vizelete, és kicsit szédeleg.Tegnap még alig bírt kijönni az óljából, de azért valahogy mégis kijött. Ma már jobban volt egy kicsit,de csak nagyon kicsit!Kamilla teát itatunk vele, és gyulladáscsökkentő gyógyszert is adtunk neki. Az orra az első nap meleg volt(azt mondják,hogy akkor lázas a kutya), de már ma nem. Mit tegyünk? Úgy mondják,hogy a kutya kiheveri. De nem tudom. Várom válaszát. Köszönöm!
Hát, nem jól mondják. Vagy kiheveri, vagy belepusztul. A kutya és a macska jóval érzékenyebb a véralvadásgátló rágcsálóirtó szerekre, mint maguk a rágcsálók - ezért aztán egy még életben lévő egér, vagy patkány megevésével egy macska vagy kutya életveszélyes állapotba kerülhet. Mindezek mellett korántsem biztos, hogy a Flor-t megmérgezték. Sokkal többször feltételezik azt a gazdák, mint ahány alkalommal valóban ez történik meg. A kutyának sürgősen részletes állatorvosi vizsgálatra van szüksége. A kezelés mikéntjét és az esélyeket a vizsgálat eredményei határozzák meg.
jelige: Boxer
2007-10-29
A boxerunk 9éves és egyik napról a másikra nagyon fulladt és köhögött.Legtöbbször akkor amikor felizgatta magát,pl. ha örült valaminek.Az állatorvos azt mondta hogy szívbeteg és 2injekciót kapott.A fulladása 1picit enyhült tőle.Mondta hogyha 3nap múlva sem múlik el akkor minden nap 1negyed CONCOR nevű gyógyszert kell adnunk neki és akkor még élhet pár évet.Rá 3napra sem múlt el a fulladása és a köhögése,ezért kapott mégegy injekciót és nyolc napon keresztül adtuk neki a negyed CONCOR-t.És ma délutánra úgy találtuk meg hogy a szájából folyt a vér és meghalt.Az lenne a kérdésem hogy lehetséges e hogy valóban szívbeteg volt?És hogy nem lehet e hogy a gyógyszer miatt halt meg?
Könnyen lehetséges, hogy szívbeteg volt a kutya. A szívbetegségek gyanúját a kórelőzmény és tünetek alapján ki lehet mondani, egy mellkasi röntgenfelvétel és klinikai vizsgálat alapján meg lehet erősíteni és célzott kiegésztítő vizsgálatok (EKG, szív ultrahang) alapján ki lehet mondani. Azt is szinte bizonyosra lehet mondani, hogy egy Boxer méretű kutya napi 1/4 Concor tablettától nem tud elpusztulni. A kutya elhullásának az okát kizárólag boncolással lehet egyértelműen megállapítani. Sajnálom a történteket.
jelige: Tifani
2007-10-29
A spániel kutyánket el vittük a kozmetikushoz mert megint nagyon hosszu lett a körme már sántitott és monta be van gyulladva az egyik köröm ágya és ki van fordulva. mivel tudom kezelni amig elviszem az orvoshoz.
Adhat neki állatorvosi nem-szteroid gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító szert (pl Ketofen tbl, 10 mg, 2x1), ha van még otthon megelőző betegségből. Le kellene nyírni a szőrt a sérülés környékén, ha nedvedzik, gennyes a sérülés Betadinnal kellene fertőtleníteni, majd Neogranormon kenőccsel bekenni és kötéssel fedni a területet. Az állatorvosi vizitet pedig célszerű lenne még a mai napon megejteni - mivel a sérülés jellegéből adódóan az sem lehetetlen, hogy nem gyógyszeres megoldása lesz a történetnek, hanem műtéti megoldást kell választani.
jelige: kisunoka 2.
2007-10-28
Kedves Doktor Úr! Egy éve tart a gyógykezelés, abból több mint fél éve tart a bepisilés, csepegés. Kötőszövet daganatokat távolítottak el szemből, bőrből két éve a kutyusnak, azóta képződtek újak is, jelenleg is kellene operáltatni... Vannak jobb napok, akkor tele vagyok reménnyel, de visszatérnek a gondok. Télen panelházban, melegen él, nyáron tóparti horgászházban nyaral 6-7 hónapig. 12 éves múlt szeptemberben. Kövér is, ami a család bűne, ha újra kezdeném, másképp csinálnám. Sokat tanultam az Ön eseteiből. Jó doktor foglalkozik vele, mindent megpróbál, hogy élhessen. Talán, mert látja, ez a kutya kell a családnak. De nem tudom, most jót teszek-e vele, hogy él? Az, hogy egészségtelen és gondoskodni kell az akár félóránkénti tisztításról, száraz fekvőhelyről, az a legkevesebb. De neki segít-e ez az élet? Várhatom-e ennyi idő után a gyógyulást? Szóval nagy gondban vagyok, nehéz döntés előtt, tán ebben segíthetne, mert egyedül nehezebb. Természetesen megkérdezem a dokiját is, de olyan jó dolgokat érzek az Ön válaszaiból, hogy számítok rá! Köszönöm szépen, hogy tanakodik velem!
Igazán nincs mit köszönnie - és értem a dilemmáját is, de ... segíteni a döntésben csak a kezelőorvosa tud Önnek. Leírása alapján nem sok esélyt látok arra, hogy a kutya állapota jobbra forduljon, még az is nagy dolog lenne, ha a jelenlegi szinten lehetne tartani őt. Ha a kutyát is zavarja mostani állapota, nehezen mozog, kedvetlen, nem örül maguknak, a sétának, etetésnek, símogatásnak - és ezen az állapoton a gyógyszeres kezelések sem segítenek, akkor kellene elgondolkodni azon, hogy megváljanak tőle.
jelige: Horváth Éva 2.
2007-10-28
Köszönöm bíztató tanácsát. A szuka fedeztetése véletlenszerű volt és ez volt a második szülése. Az elsőnél 10 kölyök született és sajnos mind elpusztult, ugyanaz a szituáció mint most. A kevés teje miatt a kiskutyák nagyon sírtak és a kutya nem tudta mit tegyen. Ekkor az alomból 4 kiskutyát elkülönített, de a sírás ekkor sem szünt és -gondolom én, pánikba esett és ugatni harabdálni kezdte a kicsiket, sajnos csak 3-at tudtam megmenteni belőlük. Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e még fialtatni vele, és az ívartalanítás 3 éves korban nem veszélyes-e.
Az ivartalanítás ideális időpontja 1 éves korban az első és második tüzelés között lett volna - de 3 éves korban sincs különös kockázata. A leírása alapján az első két alomnak sem volt értelme, a további fialtatás mellett egyetlen észérv sem szól. A szuka kivizsgálása is mindenképpen ajánlott. Oka kellett, hogy legyen az első alom teljes pusztulásának és a mostani történéseknek is.

<< <  322 / 415 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.04.06
Elveszett Olga cicánk! Kb. 6-7 napja csavargott el a Rózsakert utcából! Fekete-fehér foltos, ivartalanított 2 éves nagylány, nyakában piros nyakörv! Kis gazdái és a környékbeli gyerekek nagyon-nagyon várják vissza! Ha valaki látta vagy befogadta kérjük jelentkezzen! Kondorosi Szilvia: 06-30/63-817-63 ( szilvia@iec.hu ) OLGA! GYEREK HAZA, NAGYON VÁRUNK!
2015.03.06
Még mindig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!
2015.02.25
Gazdit keres két 7 hetes keverék kislány kutyus! Gazdájuk sorsukra hagyta őket, most ideiglenes helyen vannak, de végleges, szerető otthont keresünk a számukra. Előreláthatólag maximum közepes termetűek lesznek. Tüneményesek, kedvesek, bújósak. 20 335 3571 ; oszmun@gmail.com