Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Thea
2008-06-25
Tiszteletem! Az űrlap betegségre vonatkozó része nem fedi a valóságot, mert szerencsére ilyen gond nincs, de azt szeretném megtudni lehet-e. Egy ivartalanított 1,5 éves kandúrunk, és egy 4hónapos boxer szukánk van, jó barátok. Kutyus védőoltásokkal ellátott, rendszeresen féregtelenített, cicus sajnos nincs beoltva, de féregtelenítjük negyedévenként. Az udvart nagyon ritkán hagyja el, akkor is inkább csak szétnéz az utcán és jön befelé... A minap észrevettem, hogy kutyusunk nagy élvezettel kiássa és fogyasztja a macska ürüléket, valószínűleg nem is először. Szeretném tudni jelent-e ez valami veszélyt a kutya egészségére, egyáltalán elkaphatnak-e egymástól valamit?
A széklet evése nemcsak degusztáló, undortkeltő rossz szokás, de természetesen az egyik potenciálisan leginkább veszélyes anyag is. Egy sereg parazitás és baktérium fertőzést kaphat a kutya ilyenmódon.
jelige: macskaszerelem
2008-06-25
Tisztelt Doktor Úr! Van egy szobacicánk 2,5 éves nőstény a párzási időszakok alkalmával udvarol bent a lakásban úgy kb. 1 hétig szinte folyamatosan hívja a másik nemet.Aztán elmúlik majd a következő párzási időszzakban megint ez van.Mivel lakásban lakunk kellemetlen a szomszédok miatt,ugyanakkor nem szeretnénk elajándékozni.Tanácsát kérem,mit lehetne tenni.Előre is köszönöm segítségét.
Egyértelműen a cica mielőbbi ivartalanítása ajánlott első-, másod-, és harmadsorban is. Ha az ivartalanítás semmiképpen nem jöhet szóba, akkor is kérje állatorvosa segítségét a probléma megoldásában. Lesz még ötlete a „futottak még” kategóriában is, de a legkézenfekvőbb, a macska és az Önök számára legjobb megoldás mindenképpen az : ...... . Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még sok hazsnos olvasmányt talál.
jelige: Csucsu 2
2008-06-25
Köszönöm válaszát!Még egy kérdéssel zavarnám, mielött személyesen is felkeresném önöket. Miért pisil mellé Csucsu?Az alommal, a dobozzal is lehet probléma?Mert ezek cseréjéről és tisztaságáról már gondoskodtam... Hogy lehet az, hogy 4 évig alomba, 1 hónapja pedig nem az alomba pisil?Hozzá tartozik az is persze, hogy már nem fiatal macska (az elöző állatorvos ezzel magyarázza fenti jelenséget) és hogy 1 hete költöztünk új lakásba.Én értem ,hogy ez zavaró körülmény, lehet, hogy nem találja a helyét ezért kedvtelen és nem eszik, de a megszokott helyén is mellé pisilt! Lehet valami összefüggés a két dolog között, hogy miután állatorvosnál voltunk utána kezdődtek a problémák, esetleg elhibázhattak valamit nála? Kap Béres cseppet is, hogy jobb legyen a közérzete, ennek lehet mellékhatása? Továbbra is értetlenül állok a helyzet elött és nagyon bosszant! Köszönöm a figyelmét és kérném a tanácsát!
A cicák szinte minden betegséget, rossz közérzetet (akár csak „lelki bajokat” is) jelezhetnek a leírt módon. Különösen gyakori a húgy-, nemi szervi problémák esetén a nem megszokott helyre történő vizelés. Nem gondoltam és nem is írtam, hogy én lennék a helyes megoldás a cica kivizsgálására - megszokott kezelő orvosa nyilván egyetért az eszmefuttatással és szívesen megcsinálja a Csucsu vizsgálatait.
jelige: Pug
2008-06-25
A kutya tele van sebekkel, természetesen itt a szőr is kihullik! Füle be van gyulladva. Az állatorvos Forthyron-t írt! Kb. fél évig nem szedte, most újból kijött! Kb 2 hete szedi, de nincs szemmel látható változás. A vérvétel negatív volt!
A megállapított pajzsmirigy alulműködés önmagában is rendszeres kontrolvizsgálatokat és sokszor egy életen át tartó gyógyszeres kezelést igényel. Ráadásul az sem kizárt, hogy a diagnosztizált és kezelt pajzsmirigy alulműködés mellett egyéb betegség (allergia, parazitás kórok, egyéb endokrin betegség ...) jelentkezett, aminek hasonlóak a tünetei. Állatorvosa nyilván további részletes vizgsálatokat fog ajánlani a tünetek kiderítése érdekében.
jelige: maszat
2008-06-25
Kiscicám most volt 1 hónapos. A szeme folyamatosan be van ragadva. Kamilla teával kezeljük és olyankor egy kicsit javul de utána ugyanúgy beragad neki. Ha kinyílik akkor a szeme sarka egy kicsit fehér. Szeretnék tanácsot kérni hogy, hogyan gyógyítható ez a tünet, illetve szeretném megtudni hogy betegségről van - e szó.
Könnyen lehet, hogy vírusos macskanátha nevű betegségről van szó. Állatorvosa tudja diagnosztizálni a betegséget és ő tudja meggyógyítani is a Maszatot.
jelige: Togo
2008-06-25
Malamut 8. éves kan kutyusunk, mindennapi sétája után, sokszor szabadon, megjövetelkor friss vizet iszik másik kutyatársával, a kicsivel. Pár napja, csak a nagy kutyának időnként, felálláskor inkább, száraz köhögése és mintha fel akarna köhögni valami váladékot,de nem megy. Séta alkalmával belefetrenget valami bűzös tetembe, igaz a másik is, de azt könnyebben lemostuk. A nagy kutyánál csak többszöri alkalommal sikerült. Még a fülében is volt belekent valami. A helyi állatorvos azt mondta, hogy a köhögése a csapvíz miatt volt, amit a séta után ivott, ami hideg lehetett. A másik kutyánk is azt itta és nincs semmi baja. Mai nap észrevettem, hogy nyáladzik, jobban mint szokott.
Egy 8 éves Malamut kant nyilván megvisel a mostani tikkasztó meleg. Persze, lehet a köhögés oka akár a forróság, a mozgás után ivott hidegvíz ..., valamint nem kizárt, hogy a mostani extrém körülmények hozzák felszínre a kutya szívelégtelenségének, légcsőszűkületének, légzőszervi megbetegedéseinek ... a tüneteit. Már csak a kutya kora miatt is érdemes lehet részletes vizsgálatokkal körbejárni a tünetek hátterét.
jelige: Likk
2008-06-25
A cicánk ma szült, (3 kölyköt) azt szeretném tudni, hogy normális e az, ha az anya macska öklendezik? Köszönöm előre is.
Nem normális az öklendezés a frissen szült macskáknál sem ... Ugyan olyan banális ok is lehet a háttérben, mint a magzatburkok, méhlepény, esetleg kölyök elfogyasztása - de természetesen jelezhet akár az elléssel összefüggő, akár attól független betegséget is. Állatorvosa a cica részletes vizsgálatával tudja megválaszolni a kérdéseket.
jelige: Lili
2008-06-25
Ma született 3 kiscicánk. Azt szeretném megkérdezni, hogy miket kell feltétlenül megtenni az anyáért és a picikért. Nem gond, ha az anya egyelőre nem akar sem enni sem inni, és egy picit remeg? Köszönöm előre is.
De, lehet gond a remegés és az, hogy nem eszik és iszik az anyamacska ... Leírása alapján nem tudom kizárni, hogy nincs-e egy negyedik testvérke még a szülőutakban, vagy benntmaradt magzatburok esetleg nem sérültek-e a szülőutak, nincs-e kimerülve az anya ... Ha az anyamacska remegéseés étvágytalansága nem szűnt meg, nem szoptatja, gondozza nyugodtan kölykeit - akkor mielőbb keresse fel állatorvosát. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban talál még érdekes olvasmányokat.
jelige: Anabell
2008-06-25
Tisztelt Doktor Úr ! A 2 éves Golden Retriver kutyánk múl hét hétfő reggelre lett rosszul. Tünetek: hányás, levertség, hasát behúzza(hasi panaszokra utaló jelek), a hányás eleinte fehér sűrű nyál - később sárga, 1 hét alatt 29kg-ról 23-ra fogyott. A vérvizsgálat az orvos szerint egy 15 éves elfekvő kutyáéhoz hasonlít( a vese és a máj súlyosan zavart működése, a vér állaga sűrű) A kutya azóta sem akar inni, sem enni. Jelenleg naponta kétszer kap infúziót és antibotkumokat. Mivel 3 hete kulancs volt benne, ezért kullancsfertőzésre gyanakodtunk, de a kapott gyógyszerekre nem reagál. 1 napja tőzegáfonyaport és zöldbúzafű-levet adunk a gyógyszerek mellett. Azelőtt egy nagyon mozgékony, vidám, életerős kutya volt és egyik napról a másikra esett össze. Ön szerint mit tehetnénk még, hogy ne veszítsük el ? Köszönettel: Aggódó gazdi
Egyenlőre feltételezett diagnózisuk van - állatorvosukkal nyilván azon küzdenek, hogy pontosabb diagnózishoz jussanak és közben is igyekezzenek a kutyát életben tartani. Írt ugyan néhány általános tünetet (hányás,levertség, hasi fájdalom, étvágytalanság, fogyás, rossz májparaméterek ...) de ezek a tünetek sok tucat fertőző és nem-fertőző betegségre lehetnek jellemzőek. Számomra a leírtak alapján éppúgy lehet kullancs által terjesztett babéziózis a háttérben, mint bélelzáródás, vagy gennyes méhgyulladás, vagy egy sereg egyéb ritkábban előforduló kórkép. Szinte bizonyosan nem oldja meg a tőzegáfonyapor és a zöldbúzafű-lé sem a helyzetet, az ismételt klinikai vizsgálatok, vérvizgsálatok, képalkotók ... és egyéb vizsgálatok eredményeitől várható diagnózis, és ez határozza meg a kutya esélyeit és lehetséges kezelési módszereit. A teendője az, hogy folyamatosan tájékoztatja kezelőorvosát a kutya állapotáról.
jelige: macsek
2008-06-24
Tisztelt Doktor Úr! 3 cicám van, akiket nagyon imádok. Száraz és nedves táppal etetem őket, súlyuk 5-6 kg közötti. Megszokták, hogy kijárnak az udvarra, nem tudom bezárni őket a lakásba. Nagyon elszaporodtak a szomszédban a patkányok, már hozzánk is átjárnak, mindent szétrágnak. Mivel tudnánk írtani a patkányokat, úgy hogy a cicáknak ne legyen bajuk? Létezik-e olyan patkányirtó szer, ami nem ártalmas a cicákra? Esetleg patkánycsapda, vagy valami patkányriasztó? (az elektromos patkányriasztót már megvásároltuk -8 ezer Ft- nem ér semmit). Nagyon várom a válaszukat, a szomszéd 2 nap türelmi időt adott, utánna kitesz valami mérget és meghallnak a cicáim. Előre is köszönöm! Tisztelettel:
A forgalomban lévő rágcsáló irtó szerek (dikumarol származékok) mindegyike veszélyes kutyára, macskára. A veszélyt nem annyira a méreg közvetlenül (azt általában nem eszi meg kutya, macska) hanem a mérgezett rágcsálók elfogyasztása jelenti. Valóban nem kizárható, hogy néhány beteg, kistestű patkányt nem fognak meg a macskái, és esetleg meg is ehetik őket. A csapdázás nem rejt ilyen veszélyeket magában. A félelme jogos, amennyiben szomszédja rágcsálóirtó szert fog kitenni, úgy megvan a veszélye annak, hogy a beteg patányok elfogyasztásával bajba kerülnek macskái. A balesetet csak úgy tudja megelőzni, ha a méreg kihelyezése idejére (+ 1 hét) nem engedi ki a cicákat. Ha mégis megtörténik a baj, gyors állatorvosi kezelés (vérátölesztés, infúzió, K1-vitamin kezelés) megmentheti a cicákat.
jelige: kacsák
2008-06-24
Van 13 2 hónapos kacsám, akik egymás tollát csípkedik ki. Mi ennek az oka? Mit lehet ezellen tenni?
Lehet táplálékkiegészítőket alkalmazni, de nem lesz elégedett a hatásukkal, mert sokszor nem hiánybetegség áll a háttérben, hanem ingerszegény környezet, zsúfolt tartás, unalom ... Nagyobb helyen esetleg vízre történő kijárás biztosításával sok zöldtakarmány adásávalé lehet mérsékelni a károkat. Ha kis területen, mélyalmon tartott néhány kacsáról van szó, akkor a kicsipkedett egyedek elkülönítése, esetleg kék fény alkalmazása segíthet még.
jelige: absentminded
2008-06-24
Kedves Doktor! Cicánk (lakásban tartott keverék) a most vásárolt új bőrgarnitúrát versenypályaként használja, a karmaival kapaszkodva vesz lendületet rajta. Próbálkoztunk macskariasztó spray-vel, de nem segített a problémán. Mit tegyünk?
Véleményem szerint csak az segít, ha a bőrgarnitúra közelőből kizárjuk a macskát. Az Egyesült Államokban (az énekes madarak védelme mellett) a drága bőrgarnitúrák védelme a leggyakoribb ok a macskák mellső végtagjairól a 3. ujjpercek amputációjának. Ezt a műtétet nálunk állatvédelmi megfontolásokból nem lehet elvégezni - úgyhogy szerintem marad a szobaajtó csukvatartása. A távoltartó spray-k ben én sem hiszek, akik eddig próbálták nem találták hatékony megoldásnak.
jelige: bordeauxi demodex
2008-06-24
Kedves Doktor Úr! 9 hónapos Bordeaux-i dog kutyusom az alábbi betegségben szenved: 0,65 a T4 szintje,erre szedünk orvosságot bőrkaparék vizsgálat során demodikózist állapítottak meg, melyre spotot adunk neki 3 hetente a jobb szeme gyakran be van gyulladva,váladékozik,melyet szemcseppel kezelünk.Az immunrendszer javítása érdekében bérescseppet is adunk neki. A kezelések ellnére nem javul a szőrtüsző atkaság. Prémium táppal etetjük,amiben nincs szója,bölényhúst,szarvashúst tartalmazó holisztikus táp. van esetleg valami ötlete,hogy mit tegyünk a kezelés sikeressége érdekében?Szeretném ha a drágám mihamarabb meggyógyulna! Válaszát előre is köszönöm:
Ha a kutya bőrtüneteit elsősorban a pajzsmirigy alulműködése (hypothyreózis) okozza, akkor a megfelelő thyroxin pótlással a bőrtüneteknek néhány hét alatt illene megszűnnie. A thyroxin kezelés sokszor egy életen át kell, hogy tartson, és a pajzsmirigy működését is gyakori kontrolviozgsálatokkal fogja ellenőrizni álltorvosa. Ha a tüneteket esetleg immunhiányos betegség (demodikózis) esetleg táplálék allergia is súlyosbítja, akkor pedig ezeket a betegségeket is kezelni kell, ahogyan teszik is (spot on ill diéta). A szőrtüsző atkakórnak létezik egyéb kezelési protokolja is, gondolom állatorvosa ajánlani fogja, amennyiben nem hatékony az elvégzett kezelés. Önön kívül nyilván kezelő orvosa is azt szeretné, hogy a kutya mielőbb meggyógyuljon, ezért nyilván mindent el is követ. A leírás alapján ez az eset nagyon összetett, súlyos betegségnek tűnik, amit rengeteg vizgsálattal lehet pontosan diagnosztizálni és csak ezek után lesz megoldása az ügynek.
jelige: Tikike7 - 2.
2008-06-24
Köszönöm a gyors válaszadását. Már voltunk ultrahangon és ott azt mondták hogy nem látnak nagyobb elváltozást: talán 1-2 mm lehet,de még ezt se mondták biztosra. A 2. cukormérése után beadtak neki 1.5ml szteroidot. Azt mondták hogy diétával kezdjük a kezelést,hátha fentébb menne a cukra. És ha ez sem válik be ,azt mondták hogy élete végéig szteroidot és diétás étrenden fog élni. A műtétről is szó volt, de azt mondták hogy nem válalnák el mert nagyon kockázatos,és náluk még csak egyetlen egy ilyen hasnyálmirigydaganatos kutya volt,akinél elkezték a kezelést(szteroidot) de 2-3 heten belül elpusztult. Megszeretném még kérdezni, hogy Ön szerint is a szteroidos kezelést kéne választani (annak ellenére hogy a szervezet egyszer ellenezni fogja) vagy esetleg valami már eljárással lehetne e kezelni. És hogy mennyi ideig élhet ezzel a betgséggel még akutya????
A szteroid + diéta mellett létezik az inzulinómáknak kemoterápiás protokolja is, ezenkívül radioaktív és nem-radioaktív somatosztatin analógokkal lehet még kezelni az inzulinómás kutyákat (és embereket). Főleg ez utóbbi kezelési módszer azonban lényegesen drágább, és jóllehet jóval hosszabb tünetmentes idpszakokat produkál, de végleges gyógyulást ezzel a módszerrel is nagyon ritkán lehet elérni.
jelige: kutyabaj 3.
2008-06-24
Üdvözlöm!Megint én!:) Remélem nem zavarom nagyon!Lenne még egy kérdésem 9hónapos most és a tenyésztőnk azt mondta hogy le lehet vágatni még a fülét ha szeretnénk...Akihez járok állatorvoshoz ő viszont nem ajánlotta már 4hónaposan se hogy levágjuk a fülét a kálcium miatt. Szeretném önt is megkérdezni erről mert ha valaki akkor ön biztosan tudja mi jó a kutyának én elöször is az egézségét veszem figyelembe. köszönök mindent üdvözlettel:
Lehet, hogy a „kálcium miatt” sem ajánlott a kutya fülét vágatni - de a hatályos Állatvédelmi Törvény szerint egyértelműen tilos kutyák kozmetikai célú fülműtétje. Minden állatorvos a működési engedélyt kockáztatja, ha ilyen illegális műtétet vállal.
jelige: kutyabaj 2.
2008-06-23
Üdvözlöm! Köszönöm válaszát ma amint rendel a doktorunk azzonnal elviszem a kutyát hozzá!sajnos nekem még nem volt szuka kutyám és nem vagyok felkészülve ilyesmikre! Mégegyszer köszönöm! Üdvözlettel:
A 2 hetes vemhesség még jó ultrahang készülékkel és gyakorlott szakember esetén is csak bizonytalanul ítélhető meg, de a fehér folyás hátterére fény derülhet. Minden jót kívánok a kutyának is.
jelige: Tikike7
2008-06-23
Az én kutyámnak kb. 2 hónapja ritkán de vannak ilyen rángatózásos tünetei.Most 1 hete elkezdtük mérni a cukrát. 1. mérés:1.0 2.mérés:1.1 3.mérés: 1.1 volt a vércukorszintje! Megszeretném kérdezni hogy ez mi miatt ilyen alacsony,mi lehet a kutya baja,és hogy lehetne gyógyítani???
Nem kizárt, hogy a kutyus egy igen ritka, a hasnyálmirigyből kiinduló daganatos betegségben (inzulinóma) szenved. Inzulin szint méréssel lehetne igazolni a betegséget és ultrahang, vagy CT, vagy szcintigráfiás vizgsálattal lehetne felmérni a betegség stádiumát. Nem csak a diagnózis bonyolult ennél a betegségnél, de a kezelés is. Nagyon szerencsés esetekben van esély a sebészeti megoldásra, illetveradioaktív kezelési módszer is létezik a betegség kezelésére. Honlapunk Publikációk rovatában több hasonló témában írt cikket is talál.
jelige: kiscica
2008-06-23
a kiscicák elmúltak 3 hetesek és eléggé csipás a szemük ami kamilla használatával se javul.
Nem kizárt, hogy a kiscicáknak vírusos macskanátha nevezetű betegségük van. Állatrovosa részletes vizsgálatokkal tudja megállapítani a tünetek hátterét és ha megvan a diagnózis akkor kezelni is tudja a macsekokat. Az első féreghajtás esetleg külső parazitamentesítés is esedékes lehet.
jelige: csöpi
2008-06-23
Van egy kb 1-1,5 hónapos kiskutya. tegnap délben még semmmi baja sem volt. (előzö nap a gyerekek megfürdették és megszáritották törölközőben) Kábé 4 órát voltunk távol othonról. A kis kutya el volt bujva. nem akar mozogni és enni. íeste kapott tejet az reggelre elfogyott. remeg és furcsán tartja a hátsó lábait
Nézze, leírása alapján akár csak megsértődhetett a kölyök a fürdetéstől, vagy megsérülhetett a durva, vagy nem hozzáértő macerától, vagy megfázhatott a fürdetéstől, vagy a fürdetéssel semmimódon nem összefüggő betegsége alakulhatott ki. Egyben viszont biztos vagyok. Egy 6 hetes kölyök kutya esetében már legalább 2x féreghajtásnak, és az első külső parazitamentesítésnek, védőoltásnak meg kellett volna történnie. Mindezek rendben vannak? Értesítse állatorvosát, hogy lebetegedett a kiskutya. Ő vizgsálatokkal tudja kideríteni a tünetek hátterét és meggyógyítja a Csöpit.
jelige: Mici
2008-06-23
12 éves Szibériai husky kutyánk,egyik napról a másikra rosszul lett és az állatorvosorvos javaslatára elaltattuk. Reggeltől némi nyugatalnságot észleltünk rajta,lihegett,nem találta a helyét ,de rendesen evett-ivott szivesen lejött sétálni,nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget a dolognak,kiváltképp mivel tüzelési időszak utánn volt,és mivel gyakran volt állvemhes,ez vislekedés ilyenkor megszokott volt nála. Éjszaka azonban arra ébredtünk,hogy a kutya nagyon erősen zihál,szűköl,a biztonság kedvéért megmértük a hőmérsékletét,legnagyobb megleptésünkre 42 fokos láza volt.Azonnal kihítvtuk az éjszaka közepén az állatorvost,mire kiért kutya már eliveslehetlenül vonyított folyamatosan.Kapott infúziót,láz-és fájdalomcsillapítót,antibiotikumot,de az orvos nem sok jóval biztatott,megkérdeztük ne vigyük-e be állatkorházba,azt modta nem érdemes,mert valószinűleg méh-vagy hasnyálmirigy gyulladás.A gyógyszerektől jobban lett,a láz lement,de nem bírt lábra állni állandóan vizet akart inni,amit azonnal ki is hányt.A pár óra múlva újrakazdte a panaszos vonyítást.Újra kijött a doki,megint begyógyszerezte,a hányás alapján azt mondta hasnyálmirigy.Megint picit jobban lett,majd újra előjöttek a szemmel láthatóan türhetelen fájdalmak.Közben folyamatosan ivott-hányt,ételt nem fogadott el,felállni nem tudott.Harmadjára is kijött az orvos,adott neki gyógyszereket,de már csak jobban se lett,ekkor mondta( én újra rákérdeztem az állatkorházra),hogy nem lehet vele semmit csinálni altassuk el.Kölyökoruk óta ő kezli a kutyáinkat(van még másik 2 husky),nagyon lelkiismerets orvosnak ismertük meg,ezért hallgattunk rá,és elalltattuk szegényt. Azért fordulok önhöz a kérdéssel,mert nem vagyok teljesen biztos benne,hogy helyesn cselekedtünk-e,nem lett volna mégis esély,ha beszállítjuk a kórházba,és a tünetek alapján olyan biztos,hogy hasnyálmiriggyulladás volt-e?
A tünetek és leírásuk alapján a Mici tüneteit ugyanúgy okozhatta gennyes méhgyulladás, mint hasnyálmirigy gyulladás, gyomor csavarodás, vagy számos egyéb megbetegedés. Nekem sincs kétségem állatorvosuk lelkismeretessége és felkészültsége terén, és kétségkívül ő az aki mindenkinél jobban ismerte a Mici korábbi betegségeit, valamint a végzetes betegsége körülményeit. Ha ő esélytelennek ítélte a kutyát, azzal semmimódon nem tudok vitatkozni. A kutya (egyéb állat, ember) halálának okát a boncolás, esetleg a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal lehet kideríteni. Minden egyéb csak feltételezés, fantáziálgatás.
jelige: Lulu 2.
2008-06-23
Üdvözlöm doktor úr! Nagyon szépen köszönjük, hogy a Lulu jeligéjű levélre válaszolt. A tanácsát megfogadtuk, kidobáltuk a hagyatékait, és domestos fertőtlenítővel mindent áttörőltünk, átsúroltunk. Az új kiskutya érkezéséig 3 hét van. Addig többször megismételjük a fertőtlenítést. Mégegyszer köszönjük megnyugtató válaszát. Tisztelettel:
Sokkal több szerencsét, hosszú, boldog, egészséges életet kívánok a következő családtaghoz.
jelige: vizsla panasz
2008-06-23
Tisztelt Doktor Úr! A családban van egy 4 éves szuka drótszőrű magyar vizsla.Évente kétszer tüzel,voltak már udvarlók,de nem volt vemhesség utána.Nem fedeztettük sohasem,hanem a kóbor kutyusok jutottak be hozzánk.Észrevettük,hogy hiányzik az egyik mellbimbója.Lehetséges, hogy meddő a kutyusunk?Megörököltük a szomszédunktól a kutyust,nem tudjuk,hogy esetleg nem-e beltenyészetből származik. A kérdésem az lenne, hogy ezek az eredménytelen tüzelések nem ártanak-e neki?Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:
Ha kutyájuknak minden tüzelése alkalmával van lehetősége párzania, esetleg párzik is, és nem vemhesül - akkor szinte bizonyosra vehetjük, hogy meddő. Ahogyan a vemhesség sem lenne kívánatos, az eredménytelen tüzelések is veszélyeket tartogatnak a szuka számára. Álanyaság, emlőgyulladások, emlődaganatok, valamint a méh- és petefésze gyulladásos, cisztás és daganatos elváltozásaira lehet számítani akár néhány éven belül. A szuka mielőbbi (amikor nem tüzel) ivartalanítása ajánlott. Honlapunk Publikációk rovatában erről a témáról is talál hasznos olvasmányt.
jelige: német juhász
2008-06-23
1-2 napja furcsán viselkedik a 15 hónapos németjuhász kan kutyánk.Semmi ok nélkül morog ránk néha mintha nem is az a kutya lenne. Nekünk ugy tűnik mintha nem ismerne meg minket. Morgás után ha erélyesen rá szólunk akkor morgása felerősödik és támadó állást vesz fel , fülei hátra simulnak és a tekintete is nagyon furcsa. Eddig komolyabb bajunk nem let de tartunk tőle és nem tudjuk mi tévők legyünk. Előre is köszönöm válaszát.
A leírásából én azt szűröm le, hogy az ivarérett ereje teljében lévő kan a család (falka) vezérének tartja magát - domináns agressziót mutat. A kutya kasztrálása mellett alapvető tartási változtatásokat ajánlok. Minden családtagnak következetesen éreztetnie kell, hogy etetés, itatás, séta, játék ... bármilyen kapcsolatban csak az Önök akarata érvényesülhet. Kérjék állatorvosuk segítségét és részletes szaktanácsát.
jelige: Shába
2008-06-23
1 hete véres váladék távozik a macskánkból. Lehet ez tüzelés jele? DE akkor miért tart ilyen hosszú ideig? Esetleg vemhes volt,és elvetélt?
Kizárt dolog. Egy macska tüzelése normális esetben soha nem jár egy hétig tartó feltűnő vérzéssel. Sokkal komolyabb az esélye akár a vetélésnek, akár gennyes méhgyulladásnak vagy egyéb húgyuti-, nemi szervi betegségeknek. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megtalálni a tünet okát és ezután tud segíteni a macskán. Tudnia kell azt is, hogy egy kijáró macska esetében a hosszú élet titka az ivartalanítás, rendszeres védőoltások, parazitamentesítések mellett a helyes táplálás. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok érdekes olvasmányt talál.
jelige: kutyabaj
2008-06-23
Üdvözlöm! Nekem van egy 9 hónapos óriás schnauzerem,egy hónapja kezdett el tüzelni.nemrég kb 2 hete bejött hozzá egy kan és összeragadtak:(A kérdésem az lenne hogy az első tüzeléskor mennyi az esély rá hogy vemhes legyen?azután már nem vérzett helyette fehér sűrű folyadék jöt ki belölle...ez a vemhesség ele vagy lehet valami fertőzés?késöbb szeretnénk fajtiszta kutyusokat!válaszát előrre is köszönöm!
Egy egészséges fiatal szuka és egy egészséges kant feltételezve sajnos az első tüzelés alkalmával létrejött első párzás is szinte biztosan vemhességet eredményez. A sűrű fehér folyadék lehet akár a vemhességi nyák oldódása is, ami fenyegető spontán vetélés jele. Húgyúti-, nemi szervi fertőzés is lehetséges, bár az inkább gennyes, véres jellegű szokott lenni. A következő lehetséges forgatókönyvek közül választhat: 1.) állatorvosa a párzás 3. és 5 napján 2x injekcióval megakadályozhatta volna a termékenyült petesejtek megtapadását. Ezt lekésték. 2.) a 3-4 hetes vemhesség ultrahang vizsgálattal már felismerhető. Ekkor 2A.) megoperálható a kutya, és ezzel a további tüzelések és vemhesülések mellett egy sereg betegség is megelőzhető. Ez a leginkább ajánlott megoldás. 2B.) A kutya még ekkor is elvetéltethető gyógyszeresen. Ha a későbbiekben valóban kutyatenyésztéssel akarnak foglalkozni, akkor talán ez a leginkább ajánlható megoldás. 3.) Megelletik a kutyát abban a tudatban, hogy korántsem ideális korban történt a vemhesítés. Talán ez a legveszélyesebb megoldás. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hasznos olvasmányt találnak.

<< <  322 / 499 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara
2017.10.15
XXII. kerület, Vihar utcából október 14-én megszökött cirmos színű, 2 éves, ivartalanított kandúr cicánk, Tódi (Tódor). Nyakörve nincs, de chip van benne! Félős cica, még soha nem járt kint az utcán. Nagyon várjuk haza! Tel: +36204569939 Pongrácz Zsuzsa
2017.09.13
Elkóborolt kiscicánkat keressük. Rózsavölgyből, az Orsovai utcából (Ady Endre úthoz közel) tűnt el szeptember 03-án. 4 és fél hónapos, szürke cirmos lány macska. Neve Lola, az álla és jobb első mancsa fehéres. Szeme sárgás. Minden szükséges oltást megkapott. A kép kb. 3 héttel ezelőtt készült, tehát azóta kicsit nagyobb lett. Kérem, hogy aki látta, enni adott neki vagy befogadta, jelentkezzen, mert nagyon várjuk haza! Megosztásokat mindenkitől, de különösen, aki Rózsavölgyben, Kelenvölgyben lakik, illetve laknak ott ismerősei, nagyon köszönnék! 06 20 462 9028