Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Peti
2008-05-08
kis kutyám yorkshire hat hónapos gyakran van szorulása mit tegyek kérem sürgösen válaszoljon köszönöm
Sürgősen vigye állatorvoshoz a kutyát. A gyakori szorulást számtalan veleszületett rendellenesség, táplálási hiba, parazitózis és egyéb megbetegedés okozhatja. Kitalálni lehetetlen, hogy mi okozza, azt csakis részletes állatorvosi vizsgálatok tudják kideríteni. A megoldás, kezelési lehetőségek természetesen csak a vizsgálati eredmények ismeretében javasolható.
jelige: kismacska
2008-05-08
TISZTELT DOKTOR ÚR! KÉRDÉSEM AZ LENE HOGY VAN EGY MACSKÁM ÉS NEMRÉG FIJALT VAN NEKI A FEKHEJÉBEN EGY RONGY ÉS MIUTÁN MEGFIALT AZ A RONGY TISZTA VÉRES ÉS MAGZATVIZES LETT ÉS EZÉRT KICSERÉLTEM A RONGYOT DE AZ ANYAMACSKA KESZTE KIHORDANI A KISMACSKÁKAT.ASZT HISZEM HOGY NEM ÉRESZTE RAJTA A MAGA SZAGÁT MEGA KISMACSKÁKÉT.MIT TEGYEK?? VÁLLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Tartsa egy ideig a kölyköket az új rongyokon. Addig az anyamacskát zárja el és mondjuk etesse meg. Egy-két óra alatt átveszi a kölykök szagát a tiszta fekhely is és ezután nem tűnik fel a csere az anyamacskának. A kölyköket 2 hetes korban ajánlott először féreghajtani, majd ezután 3 hónapos korukig 2 hetente. Az első vakcinájukat 8-10 hetes korukban kellene megkapniuk. Elválasztás után az anyacica ivartalanítása és évente 2x vakcinázása, rendszeres parazitamentesítése ajánlott. Honlapuk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok érdekes olvasmányt talál.
jelige: segítsenek
2008-05-08
Jónapot az alig 1-éves cocker spaniel kutyánk megellett és valami okból kifolyólag nem akarja etetni a piciket csak ha oda tesszük a mellére őket de egy idő után feláll és otthagyja őket.kérem válaszoljanak köszönöm.
Előfordul az ilyen. A szukát gyengéd erőszakkal az oldalára kell fektetni és az újszülötteket rendszeresen a csecsbiombóra kell helyezni, ott kell tartani őket, hogy szophassanak. Ha a szu8kának nincs teje, vagy néhány nap próbálozás után sem szoptat magától, vagy esetleg nem tűri a forszírozott szoptatást - akkor pedig a kölyköket el kell választani anyjuktól és kutya tejpótló tápszerrel lehet őket felnevelni.
jelige: Lina
2008-05-08
A kutyám 6 hónapos.Pár nappal ezelőtt szinte ”lebénult”. Az orvos szerint hasi görcsei voltak. Feltáró műtétet végzett és látta hogy nagyon meg van duzzadva a hasnyálmirigye és a cukra 9,6.Kapott rá antibiotikumot és a cukorra is gyógyszert. Kérdésem hogy teljesen felépülhet a kutyus?Mitől lehet ez a betegsége? Nem fog elpusztulni?
Mind a hasnyálmirigy gyulladásnak, mind pedig a cukorbetegségnek igen különböző súlyossági fokozatai vannak - márpedig ezek jelentkezésénél az esélyek és a szóbajöhető kezelési módok igen eltérőek lehetnek. Mindkét betegségnek vannak olyan súlyos változatai, amikor életveszély alakul ki. A kérdéseire a legpontosabb választ természetesen a kezelő/operáló állatorvosa tudja. A korábbi vizsgálati eredmények, valamint a kezelés közbeni újabb eredmények, a változások tendenciái lesznek útmutatóak a kérdéseire.
jelige: segítség
2008-05-08
Az állat lefogyott, és egyik szemére sem lát, így mindennek nekimegy. Szemei vörösek, és nedvesek folyamatosan. Gennyes váladék nem jön belőle.
És mire kíváncsi tulajdonképpen ?! ... A csak veszettség ellen oltott, középkorú nem ivartalanított szuka idült beteg. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (klinikai vizsgálat, vérvizsgálatok, röntgen, ultrahang, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok ...) tudja megállapítani a kutya betegségeit, esélyeit, és a kezelés módját.
jelige: Vica 2.
2008-05-08
T. Doktorúr! Rosszul fogalmaztam a faroktő és a végbélnyílás között van a rózsaszín doktor.
Nem fogalmazott rosszul, és a válaszom is csak annyiban módoslul, hogy amennyiben nem a végbél alatt, hanem felette a faroktő alsó felületén van a „rózsaszín”, akkor nem a gáttájékon, hanem mondjuk a végbélnyílás környékén helyeződik a képlet. A válaszom lényegét nem érinti a képlet helyezősése - legnagyobb valószínűség szerint bőr-, vagy végbél körüli mirigyből kiinduló daganat, esetleg tályog, vérömleny, gyulladásos szövetszaporulat. Állatorvosa a részletes vizsgálatokkal, benne főleg citológiai vizgsálattal tudja tisztázni a duzzanat eredetét. A megoldás szinte bizonyosan sebészeti ellátás lesz.
jelige: tanácstalan 2.
2008-05-07
lásd mai keltezésű „tanácstalan” jeligéjű kérdés
Egy nálam jobban tájékozott munkatársam kedves kiigazítására újra fogalmazom a válaszomat ... Szóval azt el tudjuk dönteni genetikai vizsgálattal, hogy a kölyök attól a szülőpártól származik-e, mint amit a tenyésztő állít. Ennek a módja az, hogy a kantól a szukától és a kölyöktől is vért veszünk és a mintákat laborba küldjük. Az eredmény azt fogja elárulni nagy pontossággal, hogy a kölyök a két megjelölt szülő kölyke-e. Persze az adott mopsz esetében azt nem tudnák megvizsgáltatni, hogy tényleg 100%-os mopsz-e, csak azt, hogy annak a szülőpárnak a kölyke-e, amiről az eladók állítják. (Azok is lehetnek keverékek...) A 3 kutyától történő mintavétel, laborköltség és postai költség ára mindösszesen kb 20-30eFt.
jelige: blöki
2008-05-07
10 éves németjuhász szuka kutyám van. A hátsó lábait főleg a bal oldalit nehezen mozgatja, az állatorvos szerint diszpláziás. Az érdekelne, hogy a kora miatt lehet-e illetve érdemes -e műteni, illetve milyen gyógyszeres kezeléssel lehetne segíteni rajta.
Egy állat (ember) kora önmagában soha nem lehet akadálya a műtéti megoldásoknak, altatásnak. A kutya részletes vizsgálatával (vérvizsgálatok, röntgenfelvételek, kardiológiai vizsgálat ...) kiderülhet a diszplázia súlyossága, stádiuma és a kutya altathatósága is. Ezzel birtokában kerülnek azoknak az adatoknak, ami alapján eldönthető a kérdése.
jelige: secperc
2008-05-07
16 hetes retriever+labrador keverék kiskutyámnak csak az egyik heréje tapintható ki. Mennyi idős korban kell, hogy véglegesen eldőljön leszáll-e neki a másik is? Ha nem akkor mi a teendő?
A 4 hónapos kan kölyök esetében már lenn kellene lennie mindkét heréjének a zacskóban. Az ajánlott teendő a kutya ivarérése után 1-1.5 éves korában történő kasztrálása. A hasüregben helyeződő rejtett here a későbbi években nagy eséllyel elrákosodik, ennek megelőzésére ajánlott az eltávolítása. A normális helyeződésű here eltávolítása a rejtett heréjűség öröklődő volta miatt ajánlott.
jelige: 19891224 - 2.
2008-05-07
Tisztelt Doktor úr ! Köszönöm válaszát, de a házi állatorvos nem tud segíteni egy ilyen kerekesszék beszerzésében. Nagyon örülnék ha Ön esetleg tudna nekem egy cég nevet és egy árajánlatot mondani mert eddig nem jártam sikerrel az ügyben. Segítségét előre is köszönöm.
Pl az alábbi weboldalon sok hasznos információt találhat: http://www.dogkarts.com/
jelige: tanácstalan
2008-05-07
Tisztelt Doktor Úr! A problémám sajnos nem újkeletű viszont most bizonytalanodtunk el teljesen annyira,h egy hozzáértő tanácsát,véleményét kérjük.A férjem egy nagy mopsz rajongó,ezért tavaly októberben a szülinapjára vettünk neki egy baby mopszot,szukát.Mivel mi laikusok voltunk ez ügyben ezért az első tenyésztőnek mondott embertől megvettük a kutyust 30ezer-ért.Mivel nem igazán értünk hozzá,ezért kölyök korában nehezen tudtuk eldönteni fajtiszta-e a kutya.Abban óriásit hibáztunk,h kifizettük az összeget,de nemhogy törzskönyvet nem,semmiféle igazolást nem kaptunk a kutya fajtatisztaságáról,megbíztunk a tenyésztőben örültünk a kutyusnak és elhoztuk.Tudom,h nagyot hibáztunk,de sajnos ez már így alakult.Na most abból gondoltuk,h fajtiszta,h a hölgy mutatott nekünk több kennelt ahol megmutatta a szülőket az anyát és az apát,amik tényleg mopszok voltak.Ezért nyugodtunk meg.A kiskutyák külön voltak mert már az anyjuk nem foglalkozott velük,sőt ezért el kellett külőniteni állítólag.Mi ezt el is hittük. A mi kiskutyánk most 8hónapos és az egyik állatorvos szerint keverék a másik szerint fajtiszta és mi ezt szeretnénk ha megállapítanák.A kérdésem ezzel a dologgal hova lehet fordulni,hol foglalkoznak ezzel a dologgal.Azt azért hozzáteszem,h rengeteg tulajdonság van ami mopszra utal talán annyi,h egy kicsit hosszabb a törzse és a homlokán nincsenek meg a ráncok,tehát egy kicsit simább a feje.De általában ha egy laikus rá néz mopsznak nézi.Zavar az a dolog,h minket elképzelhető,h csúnyán átvertek és ennek szeretnénk a végére járni,ha lehetséges. Tudna nekünk ebben segíteni???? Kérem,nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm!
Nézze, én nem csodálkozom azon, hogy 30 eFt-ért egy bizonytalan eredetű kutyát sikerült a házhoz venni. Egy tisztességes tenyészetből származó mopsz kölyök „nettó előállítási ára” ennek a többszöröse kell, hogy legyen. Ennek ellenére az ún. hobby tenyésztők, akik egyetlen szuka családtagjukkal abból a téveszméből kiindulva, hogy ha egyszer ellik a kutya, akkor az neki jó lesz - szóval a hobbysták sokszor ilyen alacsony, ráfizetéses áron is adnak el fajtatiszta kölyköket. Ezeknek persze nincs tenyészszemléjük, nincs bejelentett fedeztetési és születési jegyzőkönyvük - így aztán nem lesz törzskönyvi lapjuk sem. Egy kölyökről egyértelműen, 100%-os biztonsággal kijelenteni azt, hogy fajtatiszta-e vagy csak fenotípusosan (külső jegyek alapján) nagyon hasonlít a fajtához, nem lehetséges. Kutyáknál egyenlőre nincs az emberi „apasági” teszthez hasonló genetikai vizsgálat. Ezért aztán törzskönyvi adatok hiányában legfeljebb annyit lehet kijelenteni, hogy a Mopsz-ra jellemző megjelenésű kutya - vagy ahhoz esetleg hasonló keverék. Jelenleg nem létezik megbízható, egzakt módszer a kérdés eldöntésére. Talán vigasz lehet az, hogy full-pedigrés, díjnyertes törzskönyvezett Mopsz szülők rendkívül jó papírokkal rendelkező utódai között is előfordulhat olyan példány amelyik annyi küllemi hibával rendelkezik, mint amit leírtak. Azt is le kell még írnom, hogy igen sok kutyatulajdonos irigyli Önöket azért, hogy ennyi a bibi a kutyával. Ha veszik a fáradtságot és beleolvasnak korábbi kérdésekbe és válaszokba, akkor kiderül, hogy a Mopsz az egyik problémás fajta, ahol sokféle és súlyos egészségügyi probléma fordul elő. Ha az Önök példánya egy makkegészséges egyed, akkor szinte mellékes körülmény az, hogy fajtatiszta kutya-e, vagy nem egészen.
jelige: Vica
2008-05-07
Tisztelt Dr-úr vagyDr-nö! Kutyám végbél nyilása felett van egy rózsaszinü dudor nem tudom hogy mi lehet? (10éves ivartalanított szuka) Köszönettel egy gazdi
Valószínűleg a gáttájék bőrképleteiből, vagy esetleg a végbél körüli mirigyekből induló daganatot észlelt. Állatorvosa a kutya részletes vizsgálatával és a képlet citológiai vizsgálatával tudja megerősíteni, vagy elvetni a feltételezésünket. A vizgsálatok eredményei arra is választ adnak, hogy mi lesz a megoldása a problémának. Honlapunk Publikációk rovatában még sokhasznos információt olvashat.
jelige: Artúr
2008-05-07
Beagle kiskutyánk 3 hónapos, szíve felől erős zörejek jönnek, mintha egy kis villanymotor zümmögne. Elég gyakran iszik de nem sokat. Viezeletet is ennek megfelelően ürít. Ritkán köhög, de jobbára esténként és akor is csak 1-2 köhintés. Az orvosok akik eddig hallották egyikük brinchikus hangnak nevezte a hangot. A másikuk pedig ”brutális szívproblémának”. A kutyus nem túlzottan de fáradékony. 1 óra közepes aktivitás után unottá válik, a fejtartását elnézve. De azért motiválható. Nagyon jó étvágya van, szépen nől is. Kérdésem az volna, hol és hogyan diagnosztizálható az igazi probléma? Fortekor 5-öst írt fel az egyik orvos, javasolt-e ezek alapján a tünetek alapján a szedést elkezdeni? Milyen étrend javasolt a kicsinek?
A vérvizsgálatok mellett mellkasi röntgen, szívultrahang és EKG vizsgálattal lehetne pontosítani a diagnózist. A kölyök esélyeiről, kezeléséről és esetleges diétájáról a vizsgálati eredmények tudatában lehetne beszélni. Kérje meg állatorvosát, hogy referálja a beteget egy jól felszerelt klinikára, például az Állatorvos-tudományi Egyetem, Kisállatklinikájának műszeres laboratóriumába.
jelige: Poszi
2008-05-06
Másfél éves kiscicánk 2 napja szült.Kölykeit elhagyta. Eddig nem volt probléma, ám most büdös váladék folyik a fenekéből, enni, inni nem akar, csak fekszik, felállni nem bír. Mi lehet a baj? Elpusztul?
Lehet elpusztult kölyök, vagy magzatburok, ami rothad az anyamacskában és lehet akár a szülés szövődményeként kialakult sérülés, méh-, hüvelygyulladás is - meg a gyakorlatilag oltatlan anyamacskában akár vírusos betegség is fellángolhatott. Hogy elpusztul-e?! A leírása alapján a macska a legjobb úton halad efelé ... Sürgős, részletes állatorvosi vizsgálatra és mielőbbi intenzív kezelésre, nem lehetetlen, hogy műtétre van szükség a Poszi megmentéséhez. Ha ezen a krízisen sikerült átsegíteni a cicát, akkor kérem gondolja át az ivartalanítását és a rendszeres vakcinázását, parazitamentesítését. Ha megteszi, akkor jó eséllyel 15-20 évig fog élni a Poszi.
jelige: Oliver
2008-05-06
Utazásból hazaérkezve szomszédunkra bízott kutyánkat a következő tünetekkel találtuk: kedvtelenség, étvágytalanság, egyik szem gennyes váladékozása( utóbbival korábban már volt szemcseppel kezelve ami el is múlt). Átvizsgálás után kullancsot találtunk mely kb egy kisebb babszem méretű. Orvosi vizsgálat után kapott 2 szurit, 39 fokos a láza. vizelet színét nem tudjuk, mióta otthon vagyunk nem eszik, nem iszik, egyre kevesebb az ereje, egyre nehezebb a házából kicsalni. Mit tehetünk? A jég az egyetlen amit egy kicsit kézből nyalogat és 3 nap óta 1 kocka husit fogadott el. Létezik e esetleg valamilyen nass vagy bármi amivel evésre bírhatnánk? Van e esély a gyógyulásra? A kullancsot nem kellene eltávolítani? A Dr. Úr azt mondta majd kiesik. Előre is köszönöm tanácsát
Nem tudom, mit válaszoljak erre a levélre ... A 39oC végbélben mérve egy kutya esetében nem láz, hanem teljesen normális hőmérséklet. Azt pedig egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy állatorvos azt a tanácsot adja, hogy hagyjuk a kullancsot a kutyában, majd kiesik. Persze, hogy „kiesik”, azaz elhagyja a gazdaszervezetet, mihelyst teleszívta a portrohát vérrel, méghozzá azért, hogy a közvetlen környezetbe lerakja petéit ... Közben pedig folyamatosan fennáll a veszélye, hogy ha még eddig nem, akkor ezekben a percekben oltsa át a babéziózist, vagy Lyme-kórt, vagy kullancs encephalitiszt. A tünetek leírásából a kutyának több tucat betegség egyike lehet. Az sem lehet eldönteni, hogy kullancs által terjesztett betegségek egyike lehet-e a baj, vagy attól teljesen független kór tört ki az Olivéren. A teendő a kutya rendelőben történő részletes kivizsgálása. Ha lesz diagnózis, és oki kezelés, akkor biztosan visszatér a kutya étvágya is.
jelige: sérves mopsz
2008-05-06
Tisztelt Doktor Úr! Kutyavásárlás előtt állok és egy 7 hetes mopszról van szó, akinek a hasán egy kis sérv található!Kérdésem az lenne érdemes e megvenni egy ilyen állatot, ill. később milyen gondok adódhatnak!?Belepusztulhat e ebbe az állat?Köszönöm a segítséget.
Kisméretű köldöksérv (borsónyi v kisebb), aminek a sérvtartalma cseplesz, a sérvgyűrű szűk, a sérvtartalom esetleg vissza sem helyezhető - szóval az ilyen kisméretű sérvet akár meg sem kell operálni és semmilyen gondot nem okoz a kannak élete folyamán. Ha a sérvnyílás tágabb, van esélye bélszakasznak előesni és bélelzáródást okoznni - ezeket a köldöksérveket operálni érdemes és szokás. A hajlam öröklődő volta miatt pedig a kan tenyésztésből való kizárása és kasztrálása javasolt.
jelige: dodo
2008-05-06
Szép Napot kívánok! Van egy 10 éves arany retriver kutyusunk. Az utóbbi 2-3 hétben az alábbi 2 probléma merült fel kedvencünkkel: 1. a bal első lábánál a ” hónalja ” alatt észrevettünk a fekete előssször kullancsra hasonlító dudort.Mivel gyanús volt elmentünk az állatorvoshoz megmutatni - kiderült,hogy szerinte lehet hogy melanóma. Levenni nem tudta,mert kis gyulladásba volt - Augmentint írt fel amit szedni kellett.A ” szemölcs az eltelt időben nem növekedett,de kissebb sem lett. Hogyan lehetne kideríteni,hogy milyen indulatú a kinövés ill. azt,hogy érdemes-e megbolygatni? 2. Dodonak közepes diszpláziája van.Pár héttel ezelőtt alig bírt felállni.Ezzel is elvittük a dokihoz - szerinte csak húzódás volt - adott vmilyen fájdalomcsillapító és gyulladás lehúzó gyógyszert amitől Dodo pár nap alatt megtáltosodott.Aztán eltelt megint pár nap és úgy tűnik,hogy megint kezd lelassulni -húzza a jobb hátsó lábát és időnként,ha csöndes helyen sétálgatunk elég szörnyű kattogó hangot hallani a hátsó forgói felől, ami szerintem őt is zavarja mivel fájdalmat okozhat és nem sok kedve van futkározni.Mivel segíthetnénk kutyusunknak ? Válaszát előre is köszönöm
Szép napot maguknak is! 1.) A bőrelváltozás mibenléte a fizikális vizsgálatokon túlmenően citológiai vizsgálattal tisztázható. Ezzel egyidőben érdemes lenne a hónalji nyirokcsomókat is megtapintani, amennyiben megnagyobbodott, akkor abból is citológiai mintát venni. Mellkasi röntgenfelvétel is melegen ajánlott. Mindezek a vizgsálatok néhány perc alatt altatás nélkül a kutya néhány perces rögzítésével elvégezhetőek, és néhány napon belül fény derülhet a rejtélyre. A leletektől függően ugyan - de szinte biztosan a bőrelváltozás és esetleg a hónalji nyirokcsomó(k) sebészeti eltávolítása lehet a megoldás. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat ebben a témában. 2.) A gyógyzerek elhagyásával súlyosbodó sántaság, és jellegzetes kattogó hang igencsak felhívja a figyelmet a súlyosfokú diszplázia, esetleg csípőízületi luxáció gyanújára. Sziontén röntgenfelvétellel lehetne igazolni, vagy elvetni a gyanút. A röntgenlelettől függően állatorvosa tud kezelési ajánlatot tenni, ami lehet akár gyógyszeres kezelés vagy akár műtéti megoldás is.
jelige: étvágytalanság
2008-05-06
A kutyám semmilyen táplélékot nem hajlandó elfogadni, csak húslevest vagy tejet e-miatt egyre soványabb. Olyan mint ha nem tudná megrágni csak forgatja a szájában az ételt. Mi lehet a gond?
Az étvágytalanság az egyik legáltalánosabb tünet. A csak veszettség ellen oltott 10 év feletti nagytestű kan étvágytalanságát sok tucat betegség okozhatja. Az sem kizárt, hogy egynél több betegség okozza a tünetet. Kitalálni lehetetlen - egyedül a részletes vizsgálatok eredményei mutathatják meg, hogy mi a baj. Esélyekről, kezelésről csak a leletek ismeretében lehet beszélni. 1);
jelige: szasza
2008-05-06
már egy hete öklendezik a macskám! miért ? válaszát elöre is köszönöm.
Szőrbezoártól, vagy súlyosfokú bélféregfertőzéstől, vagy veseelégtelenségtől, vagy vírusos fertőzéstől, vagy bélelzáródástól, vagy ... vagy ezeregy egyéb októl öklendezhet az oltatlan, kijáró macska. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja megtalálni az okot, ezekután tud kezelési javaslatot tenni. A macskák rendszeres védőoltásokkal, parazitamentesítéssel, ivartalanítással jó eséllyel 15-20 évig egészségesen élhetnek. Ellenkező esetben néhány évente cserélni kell őket.
jelige: Oszkár
2008-05-06
Jó napot kivánok! Kérem tanácsát a cicám megfázása végett. Köszönöm várom válaszát
Ha azt vette észre, hogy a cica prüszköl, esetleg köhög, esetleg vörös és váladékos a szeme - akkor könnyen lehet, hogy igaza van és felsőlégúti fertőzése alakulhatott ki. Nem lényegtelen, hogy van-e láza mindemellett és az sem, hogy nincs-e egyéb betegség a tünetek mögött. Mindezekért érdemes lenne az Oszkárt állatorvosávakl megvizsgáltatni. Az eredmények ismeretében lehetne a kezelésről beszélni.
jelige: Néró
2008-05-06
Üdvözlöm, a mai napon 1 órára hagytuk magára Néró, ez idő alatt megrágcsálta a fikusz növényünk (ami amúgy a galériára lett direkt ”eldugva”)szárát, úgy tudom ez a növény mérgező, lehet baja ettől Nérónak?Ha igen akkor mit kéne tennem?
A fikusz félék tejnedve bőr, nyálkahártya irritációt, allergiás reakciót idézhet elő arra érzékenyeknél. Hisztamin felszabadulás miatt gége ödéma, légzési nehézségek, asztma szerű állapot alakulhat ki. Attól is függ persze, érzékeny-e rá ill. mennyit evett belőle. Tünetek esetén hánytatás, Calcimusc és megfigyelés lenne célszerű.
jelige: bubu
2008-05-06
öncsonkitast vegzett magan a kutyank, eros farktovi viszketessel kezdödött.husig kitépte a szörét, börét.állatorvos kinyomta büzmirigyét de nem javult. örült modon ragta magat es leragta a sajat farkat(meg is ette).keverek, 8 ev körüli. emberrel más kutyakkal mndig baratságos(egyéb kisállatokkal agressizv volt mindig is)kimondottan szelid eb. mitöl ehet, sürgösen rá kell jönnünk mert félünk h folytatja egyéb testrészeivel. erös nyugtatokat kap h aludjon, addig se marja magat...de ez nem tarhat sokaig mert egyre kevésbé hatna a gyogyszerek napokk alatt immunissá válik rájuk.nagyon köszönöm elöre is!!!
Számos oka lehet egy kutya esetében az öncsonkításnak. Többféle idegrendszeri betegség, perifériáűs ideg elfajulása, nyomása miatti paresztéziák, helyi viszketegséggel, fájdalommal járó betegségek ... Az ok megtalálása tehát sok és sokféle viozgsálatot igényel, benne klinikai vizgsálatok, vérvizsgálatok, bőrkapoarék, vagy citológia vizsgálatok, röntegnfelvételek esetleg CT vagy MRI is ...
jelige: s.o.s.
2008-05-06
Csivava kutyusom 4-éves most ellik elöször.4-kutyust látnak benne ultrahangon, s attol félek hogy nem fog tudni ennyit etetni, nem lessz elegendö teje. mivel tudom akkor pótolni a kicsiknek és hogy hogyan,mivel kell öket etetnem. holnapra esedékes a szülése!!!!!
Még egy csivava esetében sem a 4 éves kor az ideális időpont az első vemhesüléshez - hanem ez a úgy 1.5-2 éves korában lett volna. Ha a kölykök kiegészítő táplálására akar felkészülni, azt megteheti kutya tejpótló tápszer beszerzésével. Többféle terméket lehet vásárolni, ezekmindegyikéhez részletes (és eltérő) feljasználási útmutatót is adbnak. Állatorvosi rendelőkben, patikákban lehet megvásárolni.
jelige: orrszárazság
2008-05-06
A kutyámnak száraz az orra és a szája.Aktivitásával és táplálkozásával semmi probléma nincs.A szárazságot leszámítva minden normális.
A leírása alapján azt sem tudom eldönteni, hogy valóban rendellenességet, tünetet észlelt-e - vagy a kutya egészséges. Azt akarja mondani, hogy nincs nyála a kutyának?! Állatorvosa részletes vizsgálatokkal tudja tisztázni, hogy beteg-e a kutya. Erre annál inkább sort kellene keríteni, mert a kutya egy évnél is ritkábban és csak veszettség ellen van beoltva.
jelige: macskám
2008-05-06
Jónapot.A macskámnak meg van dagadva a lába és nem áll rá.Most akkor van rá esély hogy eltőrt vagy csak megrándult? Remélem csak megrándult.
Bőven van rá esély, hogy csonttörése (medence, combcsont és/vagy lábszárcsont) van a macskájának. Meg az is elképzelhető, hogy lágyszöveti sérülése, izom-, szalag szakadása alakult ki, vagy vérömleny, tályog, gyulladásos vagy daganatos duzzanatot észlelt. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (klinikai vizsgálat, vérvizsgálatok, röntgen, esetleg citológiai vizsgálat ...) tudja megmondani az észlelt tünet okát és a megoldást. Az oltatlan nem ivartalanított macskák hasonló módon nélhány év alatt szoktak elkopni, elpusztulni. Az ivartalanított, rendszeresen oltott és parazitamentesített állatoknak van esélye a 15-20 éves korra is. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos olvasnivalót talál.

<< <  322 / 481 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?