Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: csöpike
2008-03-28
elso elles
Az mindig izgalmas. Honlapunk Publikációk rovatában talál erről is olvasnivalót.
jelige: hexi
2008-03-28
Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy a kutyamnak kiesett egy foga s azota nem eszik ez normalis h kiesett a foga?
Az normális, ha egy 5-7 hónapos kutya tejfogait váltja. A fogváltás viszont nem jár étvágytalansággal. Az viszont nem normális, ha egy tejfog (vagy egy végleges fog) mondjuk kitörik. Meg az sem normális, ha egy fiatal kutya nem eszik. Az étvágytalanság könnyen lehetséges, hogy semmi összefüggésben nincs a fogváltással (?), vagy a fog kitörésével (?). Ilyen általános tünetet betegségek tucatjai okozhatnak egy fiatal kutyában. Értesítse állatorvosát is a fejleményekről.
jelige: Néró
2008-03-28
Tisztelt Doktor Úr! Elég sok helyen olvastam, hogy a kutya etetése után ne kezdjünk el játszani, meg ugráltassuk a kutyát mert esetlegesen ez bélcsavarodáshoz vezethet!A ”problémám” viszont az hogy NÉRÓ többnyire evés után egyedül is elkezd rohangálni és forgolódni fel-alá az ágyában ,akkor ez ugyan olyan veszélyes lehet? vagy ennyire azért nem érzékenyek a kutyák?! Válaszát előre is köszönöm.
A nagytestű kutyák (Dog, Dobermann, Komondor, Bernáthegyi, Rottweiler ... keverékek) telt gyomra különösen hajlamos a gyomorcsavarodásra. Tehát nem általában a kutyák „érzékenységéről”, hanem inkább fajták, testalkatok, sőt egyedek hajlamosságáról lehet beszélni. A gyomorcsavarodás különösen könnyen kialakul hajlamos egyedekben, ha etetés után néhány órával mozog, játszik, hempereg a kutya. Az etetés után még később, amikor a táplálék már a belekben van hasonló módon kialakulhat a bélcsavarodás is. A megelőzésre általában azt szokták ajánlani, hogy etetés előtt mozgassuk sétáltassuk a kutyát, majd etetés után több órás pihenés következzen. A hajlamos egyedekben az etetéseket még kifejlett egyedekben is naponta többször, elosztott kisebb adagokban célszerű megoldani. A gyomorcsavarodás megelőzésére létezin olyan műtéti megoldás, amely a gyomor falát a hasfalhoz rögzíti. Ezt hajlamos fajták esetében, vagy olyan egyedeken szokták alkalmazni, akiknél már előfordult gyomorcsavarodás, esetleg pontosan az életmentő műtét befejeztével történhet meg a gyomor rögzítése. A bélcsavarodást nem lehet hasonló módon műtéttel megelőzni. Nem tudom, hogy Néró milyen alkatú kutya - de őszintén szólva a gyomor-, (és bél-) csavarodás mellett van még más dolog is ami miatt aggódni lehet. Véleményem szerint pl a védőoltások, parazitamentesítések elmaradása nagyságrendekkel nagyobb egészségügyi kockázatot rejt, mint a bélcsavarodás lehetősége.
jelige: Zsömi
2008-03-27
Zsömi 3 éves, életvidám, simaszőrű foxi lány..Első alkalommal , amikor betegségével orvoshoz került reggel hányt, -nyálkás, apró élénk vérpettyes hányás - és nagyon elesett volt. Vérvétel- a diagnózis :a hasnyálmirigy gyulladás. 5 nap infúziós kezelés, legalabb 5 féle gyógyszer alakalmanként az infúzióba és injekció formájában . 5 nap után szép vérminta, diéta mellett gyógyulást ígértek, de rá 8 napra ugyanúgy véres -nyákos hányást produkált a kutyus , elesetté vált. Most a vérminta -lipáz-amiláz az értékhatáron belül volt. Ismét ugyanúgy infúzió-gyógyszer-szigorú diéta:, a diagnózis: gyomorfekély(?), sok lehet a sava. Mindkét alkalommal egyébként jellemző volt, mintha rendszeresen vissza kéne nyelni neki valamit, kissé ásításhoz hasonlító , de nem ásítás produkcióval, ritkán köhintéssel párosítva. Zsömi kedve és állapota javul, holnap visszük az 5. infúziós kezelésre, s utána savcsökkentőt kell szedni. Attól tartunk, hogy ismét csak tüneti kezelést kapunk, az igazi okot -savtúltengés, gymorfekély?, vagy valami más) nem tudják egyértelműen megadni, s főleg arra nem kapunk választ, hogy mi válthatta ki ezt. Állítólag ilyen kistestű lény gyomortükrözéséhez nincs megfelelő méretű műszer, ami egyértelműsíthetné a betegségét. Tanácsukat szeretnénk kérni, mit tegyünk? Tudnak-e esetleg Önök olyan más, biztosabb módszert, amivel a kiváltó okok is és a pontos betegség is diagnosztizálható? Van-e lehetőség valahol egy 10 kilós kiskutya gyomrának vizsgálatára műtét nélkül?Valamennyi kedvencünket egy jónevű fővárosi klinikán szokták kezelni. Elégedettek vagyunk velük, de hátha: több szem többet lát! Válaszukat előre is nagyon köszönjük.
Leveléből egyértelműen érzik, hogy orvos kolléga írta. Egy 10 kilós kutya gyomra is vizsgálható megfelelő endoszkóppal - ilyennel pl az Állatorvos-tudományi Egyetem műszeres laborja rendelkezik (Dr. Psáder Roland, 478-4100). Ahogyan ember esetében úgy kutyáknál is a gasztroszkópia a legérzékenyebb és legspecifikusabb módszer a nyelőcső-, gyomor-, és nyombél fekélyes és daganatos betegségeinek a diagnosztizálásában. Remélem mielőbb kiderül a hányogatások háttere és eredményesen kezelik is a Zsömit.
jelige: Brúnó
2008-03-27
Tisztelt Doktor Úr! 10 éves roti kutyám kb. 6 hete sántítani kezdett.Orvosi vizsgálat ( tapintás) térd és csípőizület gyulladást diagnosztizált,a terápia 10 napig Rimadyl 2×1.A kutya lába nem javult,újbóli vizsgálatot követően Algopyrin,Neopen-LA,Prednisolonos kezelést javasolt az orvos.Mivel a kutya lába továbbra sem javult az állatkórházba vittük RTG-re,ami kimutatta a combcsont daganatot,molyrágta csontszövetet és csonttörést.Mindehhez még hányás is társult az elmúlt 2 napban a kutya a beteg lábát nyalja. Orvosi ajánlásra Culevitet kap óránként egyet ami állítólag daganatellenes,immunerősítőt,Calciumot,Gelacan Plust és vitaminokat,fájdalomcsillapításra 2×1 Rymadilt.A kutyának étvágya van.Kérném a doktor Úr véleményét,tanácsát a kezelési lehetőségekről,gyógyulási esélyről s,hogy elég-e a Rymadil.Köszönettel:
A röntgenvizsgálat valószínűsíti a primer csontdaganat (csontrák) diagnózisát ami emberben és kutyában egyaránt egyike a legrosszindulatúbb, legnehezebben kezelhető, néhány hónap alatt halálra vezető daganatos betegségeknek. A kutyának gyakorlatilag csak akkor van esélye a gyógyulásra, ha mégsem csontrákról van szó, vagy a folyamat olyan korai (ezt sem hiszem), hogy nincsenek még áttétek. A kutya állapotának pontos felméréséhez a csontelváltozás citológiai/szövettani vizsgálata, az esetleges áttétek tisztázása érdekében mellkasi röntgen és hasi ultrahang, vagy ideális esetben egésztest onkológiai vizsgálat ajánlott. A hányás hátterének felderítéséhez és a kutya általános állapotának a felméréséhezv érvizsgálatok szükségesek. A csontdaganatok kezelésének legáltalánosabb módszere emberben és kutyában egyformán az amputáció + kemoterápia. Ehhez hasonló eredményt adhat a primer daganat besugárzása + kemoterápia. A jelenleg folytatott tüneti kezelés a betegség lefolyását ugyan várhatóan nem fogja lassítani, de a Rimadyl tabletta a fájdalmat csökkenti a hátralévő időben. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: SCOTT
2008-03-27
A kutyám hátán január elején megjelent pár seb. 1 héten belül a számuk megsokszorozódott, a bőr kipirult és mivel a kutya elkezdett vakaródni, néhány seb véres lett. Elvittem egy neves kisállatklinikára, ahol rögtön kapott egy szteroidinjekciót. Javasolták a Royal Canin Hypoallergenic tápot, amely tipikusan érzékeny, allergiás kutyáknak való. 1 hónap után rosszabb lett a helyzet míg végül allergiatesztet csináltattunk amire amerikából küldtek 3 üvegcse szérumot, amit 9 hónapig kell kapnia. Még csak a 26. napon tartunk. Rengeteg pollenre, háziporra és a csirke és pulykahúsra allergiás. Javasolták a házikosztot, most rizst kap és hol nyúl, hol sertéshúst. Ezekre nem allergiás, kb. 1,5 hete kapja viszont nincs javulás. Az orvos Vetaraxoidot írt fel, ha rossz a helyzet adjam neki. Mit javasol? Tud esetleg egy jó allergológust ajánlani aki nem csak a szteroidban bízik??? Köszönettel, egy aggódó gazdi
Én ugyan nem gondolom, hogy jelenlegi kezelő állatorvosa ne értene az allergiás bőrgyulladásokhoz, de amennyiben specialista segítségét szeretnék, szerintem legjobb, ha az Állatorvos-tudományi Egyetem bőrgyógyászati szakrendeléséhez fordulnak (Dr. Tarpataki Noémi, 478-4100). Ha endokrin betegség gyanúja merülne fel akkor ugyanott (Dr Thuróczy Julianna, 478-4100) lehet a megfelelő szakember. 1);
jelige: vadászgörény
2008-03-27
régebben vadászgörényeket tartotam.vadásztam is egy részével.volt mikor megdöglöt(tek),1 vagy több.kortól függetlenül.vagy úgy,hogy este etetéskor ,még evett ,fitt volt,reggelre pedig összekunkorodva elpusztult,vagy 1 napig kókadt volt,nem evett és 2.napra elpusztult.külön külön voltak tartva.volt amikor a vadászó,volt amikor a tenyész görény pusztult el.patkánnyal csak a vadászó görény találkozott.álltalában olyankor pusztult amikor nem volt vadászat egy ideje.féregtelenítve rendszeresenvoltak.nyers vagy főtt szárnyashúst ettek és kecsketejet is kaptak
Érdekes történet. Ha esetleg arra kíváncsi, hogy mitől „dögölhettek meg” az oltatlan „vadászó” és „tenyész” görényei - akkor azt kell mondjam, hogy sejtelmem sincs. Betegségek tucatjai vezethettek a halálukhoz, és korántsem biztos, sőt meglehetősen valószínűtlen, hogy ugyanaz a kórok játszott minden esetben szerepet. Az elhullások okátminden egyes esetben a kórboncolás és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás, toxikológia) képes kideríteni. Minden egyéb csak találgatás és fantáziálgatás. Hogy jutott így eszébe egyszercsak estefelé a régmegesett titkokat feszegetni?
jelige: Ari 2.
2008-03-26
a 12db németjuhász kiskutyával kapcsolatban az a kérdésem,hogy mért döglenek meg?2008.03.25.írtam ezt a történetet.
Miért ne döglenének ?!? Az a csoda, hogy a szuka él. Az lenne a váratlan dolog, ha egy első tüzelése alkalmával fedeztetett szuka, amelyik csak veszettség ellen van oltva, és ki tudja mikor (volt-e egyáltalán) parazitamentesítve minden gond nélkül felnevelné a kölykeit. A kölyökelhullásoknak sok tucat oka lehet. Az Önök minősített esetében szinte bizonyosan egynél több ok játszik szerepet a kölykök elhullásában. Az oko(ka)t kitalálni nem lehet, azt kizárólag a kölykök boncolásával és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás, ...toxikológia) elvégzésével lehet megmondani.
jelige: Érd
2008-03-26
A kutyám fajtiszta,és az elsö lába mellet egy daganata van..az orvosunk azt mondta hogy valahova beütötte majd kifakad,de nem fakadt csak egy kicsit vérzet.. Azóta a daganata nem javult és a daganata fölött lett egy börlebeny szerüség.. Mi lehet az ka? meg javul e? egyébként a kutyám 8-ées
A 8 éves Argentín kan esélyeit és a lehetséges megoldásokat a kutya részletes vizsgálatával lehetne felmérni. Szükség lenne a duzzanat szövettani vizsgálatára, röntgen felvételekre (legalább láb és mellkas). A kutya általános állapotának felmérésére (vérvizsgálatok) után kiderülhetne az is, hogy altatható/operálható-e a kutya. Tehát a vizsgálatok elvégzésével kérdéseire megadható a válasz, azok hiányában ez nem lehetséges.
jelige: Vili
2008-03-26
Fél éves törpe schnauzerem végbélnyílásából naponta többször barnás váladék folyik ki,mitől van ez? Első kutyám és még nem tapasztaltam ilyet nála
Feltételezem nem székletre gondol. A végbélnyílás környékén 2 nagy mirigy is üríti váladékát kutyákban. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ezt figyelte meg.
jelige: Szofi és Gréti
2008-03-26
Tisztelt doktor úr! Két 11 hetes angol cocker spániel kutyus boldog tulajdonosa vagyok. Abban szeretném kérni az ön tanácsát, hogy a tarka színü kiskutyus mikor elhoztuk öket már akkor is kissebb és soványabb volt. Royal Cannin Junior tápot adtunk nekik kevés rizzsel, föt csirkemellel, esetleg pulykasonkával keverve. Nem is volt semmi baj, de kb. 5 napja teljesen átáltunk a száraz tápra. A tarka, kisebb kutyus 4-5 óra múlva visszahányta a tápot, másnap elvittem ö orvoshoz, de a doktor úr nem értette, hiszen láza nem volt, a széklete normális, és étvágya is van. Kapot injekcióban vitamint és valami emésztés elösegítö szert. Annyira sajnáltam szegényt, kapot pulykasonkát rizzsel, és ezzel nem volt semmi gond. Doktor úr lehetséges hogy a száraz kutyatáp még ”nehéz” lenne a kutyusnak? Most mindenesetre visszaálltam a rizs, csirkemell, pulykasonka etetésére és eddig minden rendben van. Természetesen ha megerösödik szeretnék fokozatosan visszaállni a száraz tápra, de olyan kicsike szegénykém és most hogy lefogyott, csak a csont meg a bör, de a már kezd újra eröre kapni. Jót csinálok ezzel? Doktor úr még azt szeretném megkérdezni hogy esetleg fött krumplit is keverhetek a föt husi mellé? Vagy valóban igaz hogy a kutyusok a krumplit nem tudják megemészteni? Válaszát elöre is köszönöm, és minden tiszteletem az öné hogy a praxisa mellett még szakít idöt a sok kérdezö kérdésének megválaszolására. Már nekem is nagyon sok jó tanácsot adott, és a válaszát elöre is köszönöm!
A kistestű kölyök hányogatását okozhatja az is, hogy érzékenyebb a száraz tápokra. Ezt úgy tudja leküzdeni, ha többször, kisebb adagokban és yoghurttal, kefírrel esetleg sovány tejjel vagy húslevessel átnedvesítve szoktatja kutyáját a száraz táphoz. Számomra az sem derül ki, hogy endben van-e a kölykök féreghajtása és oltásai. Ezek hiánya is eredményezhet hányogatást a kutyánál. Ha nem sikerül úrrá lenni a problémán néhány napon belül, akkor újabb részletes vizsgálatot kell kérni állatorvosától.
jelige: Boxer
2008-03-26
Tisztelt doktor úr! A múlt héten vettem észre, hogy kutyám matraca egy foltban vizes volt, nem tudtam mire vélni. Elkezdtem figyelni őt, és a kinti, és benti hálóhelye is nedves reggelente, valamint tegnap láttam, hogy heverészés közben pisil. Nem nagyon, de lassan szivárog a vizelete. Megvizsgáltam, megszagoltam, sima vizeletnek tűnik... Ő maga nem reagál, szerintem nincs tudatában annak, hogy bepisil. Valami vese vagy hólyag probléma lehet? Rohanjunk az orvoshoz? Milyen vizsgálatok szükségesek ön szerint? Előre is köszönöm. (amúgy egyik hálóhelye sem hideg vagy nedves, a kinti háza is jól szigetelt)
A kölyök kan Boxer inkontinenciáját számos dolog okozhatja. Egy biztos sokrétű vizsgálatokra (vér-, vizelet vizsgálatok, ultrahang, röntgen, neurológiai viszgálatok ...) is szükség lehet az pok kiderításe érdekében. Igen, vigye el állatorvosához a kutyát.
jelige: Mariann
2008-03-26
Olyan gondom van, hogy folyton maga alá pisil a cicám és nem tudom, hogy miért. Két éves, teljesen szoba tiszta volt eddig, de most nem merem beengedni, mert bepisil. És ami a legrosszabb, hogy olyan, mintha nem venné észre, mert benne fekszik. Naponta mosom neki a takaróit. Nem tudom, hogy miért van ez, mert sosem csinált ilyet. Mikor ivarérett lett, ki lett heréltetve, de nem hiszem, hogy ez a baj. Lehetséges, hogy felfázott? Mit javasol mit tegyek? Mi baja lehet?
Nem kizárt az sem, hogy felfázott. Meg aztán egy kijáró macskának nem csak veszettség elleni védőoltásra van szüksége évente. Számtalan betegség okozhatja a leírt tüneteket, de a legnagyobb eséllyel húgyuti megbetegedése lehet a herélt cicának. Állatorvosa részletes vizgsálatokkal tudja kideríteni, majd kezelni a betegséget.
jelige: Veseelégtelenség ...
2008-03-26
Jónapot! Az én problémám,hogy shar-pei kutyánk,aki dec-ben volt 10 éves a minap elég furcsa dolgot ”csinált”. Hajnalban arra lettünk figyelmesek hogy nagyon nyüszög,és mikor megnéztük mi baja,láttuk hogy beisilt,és ezért eléggé aggódunk,hogy veseelégtelenséggel éllunk szemben. Ha igen mennyi ideje van még hátra ?Mit javasol,mit tegyünk ? Előre is köszönöm,egy kutyusát nagyon szerető család
Korántsem biztos, hogy veseelégtelensége van a kutyának. És ha még igazuk is van és valóban veseelégtelenség miatt nyüszög a kutya és vizel be - akkor is lehetetlen megmondani, hogy mennyi ideig él még. A veseelégtelenség diagnózisát elsősorban vérvizsgálatokkal tudja megerősíteni, vagy elvetni állatorvosa. A vérparaméterekből (karbamid, kreatinin, foszfor) az is kiderülne, hogy mennyire súlyos a veseelégtelenség. Merthogy van olyan súlyossági fokozat, ami gyógyszeres kezeléssel és diétával hosszú hónapokon éveken keresztül gyönyörűen karbantartható. A jelzett tüneteket azonban ahogyan már írtam számtalan egyéb betegség is okozhatja (húgyuti fertőzések, gerincelváltozások, hasüregi-, medencei daganatok és számos egyéb). Egy kutyusát nagyon szerető család ilyenkor nem otthon latolgatja, hogy mennyi ideje van hátra a kedvencüknek - hanem elviszi állatorvosához a kutyát és részletes vizsgálatot kér. Ezek során kiderülhet a kutya betegsége, esélyei és a kezelési lehetőségek is.
jelige: Angyal 3.
2008-03-26
Tisztelt Dr Úr!Sajnos szombat óta egyáltalán nincs reflexe a mellső lábaira, tegnap vettek agyviz mintát,aminek a színe normális volt.Láza múlt szerdán és penteken volt, azóta nem,fehérvérsejtje emelkedett 18, a többi érték rendben.5 orvos nem tudja mi baja van.Nyaki röngen nem mutatott semmit,1 hetes antibiotikum és szteroid kezelés nem használt,még nem tud lábra állni és a fejét sem tudja megtartani.Eszik, iszik, bár csak tejet hajlandó meginni.Ma este lesz meg a citológia eredmény,jövő héten a bakteorológia.Gyanakodnak még a gerinc és nyaki szakaszon valami elváltozásra, de ezt Szhelyen nem tudják megnézni.Ct-t is javasoltak,bár nem tudom,h. ezt hol lehetséges elvégezni, ahol esetleg meg is tudnák műteni, ha ez a probléma.Tippelnek még gombára is, és agyi betegségre, de a vélemények megoszlanak. Köszönöm a segítséget!!!
A CT-t is több helyen el tudják végezni Kaposváron és Budapesten is. A legokosabb, ha kezelőorvosai referálják a beteget bármelyik helyre is.
jelige: FIP
2008-03-26
Egy cicám sajnos FIP beteg lett és el kellett altatni. A tüneteket amikor észrevettem, már csak pár napig élt utána, előtte nem volt látható baja. Kérdezném, hogy általában mik a FIP legelső tünetei, amikor egyértelmű hogy valami gond lehet a cicával?
A FIP-pel speciel az a helyzet, hogy rendkívül változatos tünetekkel jelentkezhet - hiszen van, hogy légzőszervi tünetek, van, hogy hasüregi, emésztőszervi tünetek dominálnak - és ezen tünetek egyike sem jellemző kizárólag a FIP-re. Tehát kezdhetem sorolni, hogy a FIP bevezető tünetei lehetnek a bágyadtság, étvágytalanság, kedvetlenség, súlyvesztés - de ugyanezek a tünetek még számtalan betegség esetében fennállnak. Ráadásul a klinikai tüneteket mutató FIP-es cicákat nem lehet meggyógyítani.
jelige: húgykő
2008-03-26
Ismerősöm cicája húgykövesség miatt halt meg, vitte orvoshoz, de nem gyógyult meg. Mivel lehet megelőzni ezt a bajt, mitől alakul ki? Függ a táplálástól? A drága tápokon kívül, ami a húgykövesség ellen van, mással lehet megelőzni?
A macskák (és kutyák és emberek) táplálékai közül is általánosságban elmondható, hogy az egészséges táplálék nem biztos, hogy a legolcsóbb. A húgykövesség megelőzésére és a kezelés kiegészítő terápiájára gyártott tápok valóban nem olcsóak, de ezekkel lehet megbízhatóan kezelni a bajt. Az Ön esetében egyébként nemfeltétlenül a húgykövesség veszélye a legreálisabb. Az ivartalanított, rendszeresen parazitamentesített és vakcinázott, megfelelő prémiumtápokkal etetett macskák jó eséllyel egészséges 15-20 évet élhetnek.
jelige: Tacsi
2008-03-26
Kutyám már idős, szívelégtelenség miatt a hasában sok folyadék keletkezett, ami véres is. Most antibiotikumot, vízhajtót, szívgyógyszert kapott rá, de a hasa mérete nem csökken, nem tudom a folyadék fel fog szívódni idővel, mert az orvos szerint a beteg szíve egy műtétet nem bírna el.
A közvetlen légzési nehézségeket okozó, ezzel életveszélyt kialakító folyadék az állat altatása nélkül is lebocsátható. Az a legfonbtosabb kérdés, hogy a folyadék újratermelődése milyen gyorsan következik be - azaz van-e értelme a beavatkozásnak. Ezzel állatorvosa is nyilván tisztában van - vele kellene megbeszélni a kezelés további lépéseit és a kutya esélyeit.
jelige: fogkő
2008-03-26
Több cicám van, és már a fiataloknak is a foga fogköves. A kapható jó fajta tápok leszedik a fogkövet a fogukról / ezt írják róluk /, vagy csak a fogkő képződést akadályozzák meg? Mitől lesz fogköves egy cica foga? Hogyan kell táplálni hogy ne legyen az?
A fogkőképződés okai alapvetően nem különböznek emberen, kutyán és macskán a rágás hiánya és a táplálékban fellelhető kőképző anyagok jelenléte segíti elő elsősorban a folyamatot. Léteznek olyan prémium minőségű tápok, amelyek alapszinten kevesebb fogkő képződését teszik lehetővé és vannak benne olyan adalékok, amelyek lecsiszolják a korábban felrakódott fogkövet. Vannak olyan kiegészítő szerek is (pl Plaque off) amivel a már kialakult fogkő eltávolítható és ahogyan a mi fogkövünket is félévente-évente eltávolítja a fogorvos, hasonló fogkődepurátorral állatorvosa is el tudja távolítani a fogkövet a cicákról.
jelige: Angyal 2.
2008-03-26
Tisztelt Dr Balogh Lajos Úr,elnézését kérem, h ismét zavarom,de sajnos a kutyám állapota egyáltalán nem javult.Sajnos a környező állatorvosoknak-öt személy- fogalmuk sincs,h mi a betegségének az oka,ezt ilyen formában közölték is velem.Tegnap vettek Tőle agyvíz mintát,aminek a színe elmondásuk szerint normális.Wobblerra-elnézést ha helytelenül írom- gyanakodtak,de a röngen nem mutatta ki, valamint központi idegrendszeri betegségre,gombára tippelnek.Szombat óta nem tud lábra állni, az első kettön nincs semmi reflex,a hátsókat tudja mozgatni,a fejét nem tudja megtartani,de az elméje épp-csóválja nekem a farkát-, láza péntek óta nincs,antibiotikumot és szteroidot kap.Eszik, iszik van széklete és vizelete.A vérképe jó volt, a fehérvérsejt 18 volt,a Lyphosita egy kicsit alacsony,de a többi értéke tökéletes. Nagyon szépen kérem, ha van valami ötlete ossza meg velem, h. tudjam segíteni a kezelőorvosait.Még csak 4 éves gyönyörű szép német dog szuka, semmiképp nem szeretném elveszíteni, Ő a legjobb dolog az életemben , bármit megtennék, h meggyógyuljon, kérem segítsen!
Azt gondolom, hogy a még mindig ijesztő idegrendszeri tünetek ellenére az, hogy a kutya lázmentes, valamint, hogy néhány lehetséges betegséget már kizártak - ez igenis előrelépés a kutya ügyében. Valószínűleg nem vigasztalja, de talán elhiszi, hogy előfordul emberrel is, hogy egy-egy ritkább, nehezebben diagnosztizálható betegség esetében hetekig-hónapokig nincs végleges diagnózis. Természetesen sem én sem más állatorvos nem tudja megmondani, hogy mi okozza az Angyal tüneteit. Erre egyedül a vizsgálatokat és kezeléseket végző állatorvosoknak van esélye. Ha az általuk elérhető vizsgálati módszereket kimerítették és nincs végleges diagnózisuk, ami alapján a kutya kezelését meg lehetne kezdeni és az esélyeit meg lehetne ítélni - akkor nyilván felajánlják Önnek, hogy specialista vizsgálja meg a kutyát. Ha a fizikális vizsgálatok, neurológiai vizsgálatok, vér-, liquor vizsgálatokból és röntgenfelvételekből nem lehet diagnosztizálni a betegséget, akkor nem kizárt, hogy CT, MRI, vagy SPECT vizsgálat eredménye visz közelebb a diagnózishoz. Biztos vagyok benne, hogy Ön mellett kezelőorvosai akarják legjobban kitalálni az Angyal betegségét és meggyógyítani a kutyát. Bízzon bennük, és gondolkozzanak együtt a továbblépés lehetőségein. Én nem tehetek mást, minthogy remélem, hogy lesz eredménye az erőfeszítéseiknek.
jelige: Brunó 2.
2008-03-26
tisztelt doktor úr! Mult héten irtam őnek egy levelet a kutyánkról akit beraktak 8naposan és zöldes folyása volt . Ahogy tanácsolta elvitük az orvoshoz , megnezte ultra hangon , meg vizsgálta és azt mondta ,hogy nem lát jelit vetélésnek és gyuladás sincs de azért gyogyszert kapot ospamoxot . Most pár nap elteltével, meg jelent sárgás folyás, doktor úr milehet ez már olyan tanácstalanok vagyunk ? Akutyát nem kelet vissza vinni csak 2hét mulva .Válaszát elöre köszönjük.
Jelezzék állatorvosuknak a hüvelyváladék színének változását. Ő a korábbi ultrahangos lelet és a vizsgálatának eredményei alapján tudni fopgja értelmezni a változásokat. Én sajnos a múlt hét óta talán száznál is több kérdésre válaszoltam, azt sem tudom, hogy a váladékozáson kívül mi egyéb tünete volt a (mesterségesen termékenyített?) Brunónak. Sajnos Ön sem segített azzal, hogy elküldte volna eredeti kérdését és a válaszomat - de igazából mindenképpen állatorvosa tudja megválaszolni ezeket a kérdéseket.
jelige: Morfeusz 3.
2008-03-26
Kedves Doktor Úr! Ez a viselkedés sosem volt eltűrve! Általában vizipisztollyal lövöm le, a férjem pedig fúj rá. Sajnos nem izgatja a dolog, tehát képes egymás után 20-30-szor próbálkozni, amikor is elunom, és kicsukom a szobából. Szóval a „büntetés” megvan, de az Morfeuszt nem izgatja különösen. Köszönöm válaszát, üdvözlettel:
Igazán nem bírálni akarom a „nevelési módszereiket” - de könnyen el tudom képzelni, és tapasztalataik is ezt mutatják, hogy Morfeusz nem büntetésként, hanem talán csak a szex természetes velejárójaként éli meg a gyengéd elhárítési kísérleteket (fújás és vizipisztoly). Ha nem is látott, de talán hallott üzekedő macskákat, amikoris aktus előtt-közben-után igen komoly ingerek (verekedés, karmolás, harapás és igen fújás, ordítás, csetepaté) érik a nőstény és kandúr macskát. Szinte biztos, hogy Morfeuszban mostanra a szex részévé vált ez a kis évődés. Csak ismételni tudom korábbi válaszomat: ivaretalanítás, alkar azonnali (!) elvétele, újságpapírral odasuhintás, meg mondjuk legyen azonnali néhány órás magánzárka. Azt gondolom, hogy mindezek következetes végigvitele néhány hét alatt meg kell, hogy oldja a rögzült nemkívánatos viselkedési formát.
jelige: bóbita
2008-03-26
Üdvözlöm! Szeretném megtudni, hogy orvosként milyen csont adását nem ajánlja kutyának? Azt hallottam, hogy vannak olyan csontok melyek szállkásan törnek, ezért veszélyt jelenthetnek a kutyának. Előre is köszönöm válaszát!
Nekem állatorvosként természetesen van véleményem a csontetetésről. A kutya méretétől és korától igencsak függ az, hogy mennyit, mely és milyen korú állat csontját, nyersen, párolva, vagy főzve, sütve fogyaszthat egy kutya. Könnyen belátható, hogy egy 2 éves Rottweiler és egy 18 éves Csivava sem ugyanaz a kategória. Konkrét kérdésére a válasz pedig az, hogy a hosszú (csöves) csontok, főleg az idősebb állatokból származó baromfi, sertés, marha ... lábszár-, comb-, kar-, ... csontjai törnek éles széllel és okozhatnak problémát húsevőkben. A fiatalabb állatokból származó és lapos szerkezetű csontok (csigolya-, koponya-, borda-, medence-, ... csontok) ebből a szempontból kevésbé aggályosak. A kutya etetéséről sokkal többet megtudhat, ha Dr. Fodor Kinga, Mit egyen a kutyám? című könyvét megvásárolja és elolvassa.
jelige: farok mizéria
2008-03-26
A problémám a következő: 3 éves Maine coon kandúrunk farkán egy éve folyamatosan gyulladásban vannak a faggyúmirigyek, rengeteg alkalommal voltunk állatorvosnál, többször kitisztították neki, szedett különböző antibiotikumokat: Dalacin, Baytrill stb. Nem igazán segített semmi. Mivel az orvosok szerint valószínű hogy hormonális oka van a túlzott faggyútermelésnek, ezért idén januárban ivartalanítottuk. A panaszok továbbra sem szüntek meg, 3 naponta ugyanaz a terület hatalmasra nő, majd kifakad 1-2 napra elmúlik, aztán kezdődik minden előről. Most hidrogén peroxiddal fecskendőzzük, Synulox-ot fog szedni, aztán ha ez sem segít az orvos szerint ki kell metszeni. Önök tudnak tanácsot adni mit tegyünk? Köszönöm...
A történetet végigolvasva számomra is az operáció tűnik az egyetlen megoldásnak.
jelige: szájszag
2008-03-26
Jó napot! Olyan tanácsot kérnék, hogy mit tegyek kutyám szája nagyon kellemetlen szagú. mikor kell ivartalanítani, és a kutya mikor párzik? köszönöm!
A húsevők lehelletének szaga ritkán virágillatú. Ha ezen túlmenően érzi büdösnek a kutya lehelletét, annak oka sokminden lehet. Pl olyan okok is, mint a széklet, vagy dög, bomló anyag evése - de akár szájfekéyl, gyulladás is. Ez utóbbiak állatorvosi kivizsgálást igényelnek. Az ivartalanítás ideális időpontja az első és második tüzelése között a kutrya kb egyéves korában van. Az egészséges szukák tüzelésük vége felé az érett petesejt leválása (ovuláció körül) idejében párzanak, engedik magukr a kant.

<< <  322 / 464 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.07.28
A cicának a szajanal let daganata rosz indulatú mit lehet csinalni segiteni neki most 13 eves a alatorvos aszt monta hogy idos es nincsi kiut én nagyon sajnalom segenit mit lehet segiteni neki enni eszik többször naponta ha tudnak irjak meg koszonom
2016.07.27

Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Kedves Gazdi!

Kérédésére aa választ az "Orvos válaszol" menüpont alatt fogja megtalálni!

2016.07.26
A képen látható, Dingó névre hallgató kutyánk kiszökött 2016.07.19 kedd reggel. XXII. kerületben Budafokon. Kérem aki látja hívjon vagy írjon! +3630 910 1407 A sikeres nyomravezetőnek / megtalálónak pénzjutalmat ajánlunk fel! Köszönjük a megosztásokat!