Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Babóca
2008-02-08
Bordeauxi-dog kiskutyáimnak szőrtüszőatkásodása van. A kutyusok még csak hat hetesek, de a fejükön, állukon,nyakukon, és itt-ott a lábaikon is megjelentek már a kis göbök, hullik a szőrük, és vakaróznak. Anyjuk a vemhesség alatt lett atkás, és sajnos ellés után két nappal elpusztult, a kezelések ellenére. A kicsiket cumin neveltük fel, royal cannin tápszerrel. Azt szeretném tudni, hogy ilyen kicsi korban mivel kezelhető a szőrtüsző atka, és mennyi az esély a gyógyulásra? Köszönöm szépen!
Valószínűsíthető, hogy a szuka is súlyos egyéb betegségébe pusztult bele - és a szőrtüszőatkakór legfeljebb a leromló állapotú kutyán másodlagos tünetként jelent meg. A kölykök esetében is a legfontosabb a parazitáktól való mentesítés, egyéb fertőző és nem fertőző betegségektől is meg kell óvni őket - és mindemellett lehet és kell kezelni az atkákat is - márha egyáltalán náluk is szőrtüsző atkák okozzák az elváltozásokat. Ha felkeres egy jól felszerelt állatorvosi rendelőt, elvégezteti az állatorvos által ajánlott vizsgálatokat, és végigcsinálja az általa ajánlott kezelési procedúrát - úgy jó eséllyel fel tudja nevelni azt árván maradt kölyköket.
jelige: Bichon
2008-02-07
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy szeretnék egy Bichon Havanese-t venni. Jelenleg van már egy 8 éves írszetter, és egy 7 éves westi. Attól félek, hogy a kiskutya elkap valamilyen betegséget a nagyoktól. Mikor hozhatom haza a kiskutyát, illetve mik a teendők ennek elkerülése érdekében. Válaszát előre is köszönöm.
Az otthoni „fogadóbizottság” tagjait, a kifejlett kutyákat is fel kell készíteni külső-belső parazitamentesítéssel, a védőoltásaik (nem csak sőt nem elsősorban a veszettség, hanem a parvó, szopornyica, májgyulladás, ... ismétlése)rendbetételével. A kölyök 2-3 hetes kora óta 2 hetente féreghajtott, külső parazitáktól mentes, és ideális esetben első védőoltását megkapta a tenyésztőnél - mindez az oltási könyvben dátumokkal, állatorvosi pecséttelés aláírással igazoltan. Az első napokban jó, ha a kölyök az eredeti, megszokott táplálékát fogyasztja. Kicsit bővebben olvashat hasonló témákban honlapunk Tudnivalók és Publikációk fejezeteiben.
jelige: Jackie
2008-02-06
rekedtséggel kezdődött, de most már szinte hörögve veszi a levegőt, dünnyögve, szinte beszélve eszi és iszik. Mi a teendő? Lehetséges, hogy a felszedett madárürülék az okozója?
Még az sem kizárt, hogy a madárürüléktől felszedett kórokozó (pl gümőbaktérium) okozza a kutya tüneteit. De egy sereg más baktérium és vírus is képes tüdőgyulladást és ezzel felerősödött légzési hangokat produkálni. De lehet akár szívelégtelenség, vagy egyéb eredetűtüdőödéma, légcsőszűkület, fej-, nyaki-, mellkasi térfoglaló folyamat (daganat, tályog, vérömleny és számos oka is a leírtaknak. Részletes vizsgálat útján derülhet ki, hogy mi a kutya baja és az is, hogy miként lehet meggyógyítani.
jelige: harapott seb
2008-02-06
Tisztelt Állatorvos! Shar pei kanom 2 napja összeverekedett egy másik kutyával, hátán 2 seb keletkezett, melyek ma elkezdtek kissé szagosodni a hyperol oldatos öblögetés ellenére. kérdésem, hogy az Augmentin megfelelő antibiotikum-e ebben az esetben, szükséges-e még ezeken kívül más gyógyszer alkalmazása? Köszönöm a segítségét!
Nem kizárt, hogy ellátó állatorvosa is hasonló helyi kezelés és antibiotikumos kezelés mellett döntene - de mindenképpen ajánlatos lenne állatorvosával megvizsgáltatni a kutyát. Igen, akár szükség lehet más gyógyszer alkalmazására is.
jelige: kérem 2.
2008-02-06
köszönöm szépen gyors válaszát. Holnap megyünk is az orvoshoz mert híg és véres volt a ”salak”. mégegyszer köszönöm.
Remélem, hogy gyorsan meggyógyul a kutya.
jelige: SuSy
2008-02-06
A kutyám sokat kiszökött és ezért megkötöttük(elég jól viseli)! De nem vagyok benne biztos,hogy nem veemhes! Van egy fiú kutya aki átás hozzá(bár már megcsináltuk a kapu aljját, hogy ne jusson át hozzá)!! De nem tudom, hogy vemhes-ee!!Honnan tudhatom???
A „megkötést” manapság már egyetlen kutyának sem kellene elviselnie. A 3-4 hetes vemhesség kutyán ultrahang vizsgálattal már felismerhető. ha vemhes, ha nem vemhes a kutya, igencsak ajánlott lenne ivartalanítani. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznosat olvashat.
jelige: szindike
2008-02-06
Tisztelt Doktornő/Úr! Tizenhárom éves sziámi cicánk kb.2.hete nem hajlandó kimenni és odakinn elvégezni a dolgát,illetve közelharcot vívunk vele,és kitesszük,különböző időpontokban a nap folyamán, hogy ne a lakásba végezze el. A két hét alatt 3 alkalommal történt baleset,ami azelőtt sosem.Égyébként a megszokott módján eszik,( nem nagy étkű),ami feltűnt, hogy nem érdeklődik az udvar a kinti világ után,és mintha kedvetlen is lenne,sőt bujkál előlünk.Lehetséges,hogy a kora, vagy valami betegségből adódik? Különben családtagként tarjuk, inkább a lakásban él,de azért ennyire nem volt érdektelen a külvilág felé, és felénk. Válaszát tisztelettel köszönöm!
Az oltatlan, idősödő cicán szinte bármilyen idült betegség okozhatja a leírt jelenségeket. Még az sem izárt, hogy daganatos, esetleg műtétet igénylő betegsége van a Szindikének. Részletes állatorvosi kivizsgálás indokolt.
jelige: Labi
2008-02-06
8 hónapos labrador kutyánk éppen első tüzelése közepén van. Nagyon vigyáztunk, mivel nem szeretnénk még kölyköket, túl korai lenne. Ma azonban egész napra el kellett mennünk otthonról, s mire hazaértünk már nemhogy a karámból, de az udvarból is lelépett. A gáz hogy a 15. nap körül jár. Így most nem tudjuk megtörtént- e a dolog. Hallottunk az ovarid nevű hormonkészítményről, s kérdésünk az lenne ez megoldja- e a problémánkat. A segítséget előre is köszönöm.
Az ovarid tablettával az ovuláció idejét lehet „eltolni” - esetükben most nem alkalmazható. Több megoldás közül választhatnak. 1.) Ha feltételezzük, hogy megtörtént a párzás, akkor a feltételezett párzás 3. és 5. napján állatorvosa injekciós készítménnyel meg tudja akadályozni a megtermékenyített petesejtek beágyazódását. 2.) 3-4 hét múlva ultrahangos vizgsálattal megállapítható a vemhesség és amennyiben vemhes a kutya, akkor 2a.) gyógyszeresen el lehet vetéltetni, vagy 2b.) meg lehet ejteni a műtétet a petefészkek és a vemhes méh eltávolításával. Ha nem tenyészállat a Labi, ez utóbbi 2b megoldás jelentheti a végleges, legkedvezőbb, legegészségesebb választást - hiszen gondoljanak bele, hogy 6 havonta ismétlődni fog a probléma. Honlapunk Publikációk rovatában még olvasgathatnak a témában.
jelige: semmi
2008-02-06
A hörcsögömnek az egyik szeme körül ilyen daganat formaság van Lehet hogy daganata van? (4 éves) Vagy csak a kora miatt?
Biztos, hogy nem a „kora miatt” és nem semmi. A szem körüli duzzanat lehet vérömleny, tályog, gyulladásos szövetszaporulat, vagy természetesen akár daganat. Állatorvosi vizsgálattal deríthető ki, hogy mi okozza a duzzanatot. A felsorolt elváltozások mindegyike állatorvosi ellátást, legnagyobb eséllyel műtétet igényel.
jelige: kérem
2008-02-05
Kutyánk egy 8 hónaos Bichon havanese (fiú) eddig szobatiszta volt. De mostanában kb. három napja rendszeresen bepiszkít a lakásba. Néha normális néha pedig híg salakot produkál. nem tudjuk mi lehet a baja. Játékos, jó évágyú olyan amilyen szokott lenni. Kérem mielőbi válaszát. Előre is köszönöm.
Nem egyértelmű az adatlap kitöltése - de az az érzésem, hogy a 8 hónapos kutya nem rendelkezik 4-5 ajánlott védőoltással, és nem volt féreghajtva 5-6 alkalommal. Honlapunk Tudnivalók rovatában részletesen olvashaterről. Ha a felsoroltak valóban nem történtek meg akkor a legnagyobb esélye valamilyen vírusos, vagy parazitás gyomor-, bélfertőzésnek lehet. Ha csak félreértelmeztem az adatait és a kutya megkapta ajánlott védőoltásait ésa parazitamentesítések is rendben vannak - akkor is több tucat veleszületett és szerzett ok miatt lehet „híg a salak”. Részletes állatorvosi vizsgálatokkal (vér-, bélsár vizsgálat, esetleg egyéb kiegészítő vizgsálatok) kiderülhet a kutya baja és az is, hogy miként lehet meggyógyítani.
jelige: mexi
2008-02-05
Hányhónapos kortol ivaréret a palotapincsikan kutya?
A kistestű kutyák 5-7 hónapos korukban már ivarérettek lehetnek. Ez azt jelenti, hogy képesek lehetnek párzásra és termékenyítésre (a szukák termékenyülésre) is. A tenyészérettség ideje később, kb 1,5 éves korukban jön el.
jelige: Fricike
2008-02-05
Kedves Dr. Úr, kb. 5 nappal ezelőtt a kutyus hirtelen köhögni kezdett. Repedt, mélyről jövő, mégis, mintha valamit fel akarna köhögni, de nem sikerült, majd nyelés következett. Nem lázas, nem hány, étvágya, kedve jó. A köhögés aggasztó. Orvos látta, antibiotikum ill. gyulladáscsökkentő injekciót kapott, valamin gyógyszert 5 napig naponta 1 szem. Javulás nem történt. Ma propolisz cseppeket, hársmézet és feketekömény cseppeket adtam neki. Éjszaka és nyugalomban szinte panaszmentes, hirtelen izgalom, öröm, játék, futás, ill. mozgás, hideg, ugatás kiváltja a köhögést. Evés-ivás nem. Kérdésem, hogy szívelégtelenségre utalnak-e a panaszok, ill. egy vírusos köhögés lefolyása mennyi idő kb. meddig tart a gyógyulás? A kutyus lány, ivartalanított, súlya 15 kg. (kicsit ?? túlyúlyos)? Nem nassol, nem eszik sokat, bár étvágya nagyon (túl) jó. Kérdezném még, meddig legyek türelemmel a köhögéssel kapcsolatosan. Holnapután este adom be az 5. (utolsó) gyógyszert. Segítségüket előre is köszönöm, üdvözlettel
A 15 kg-os ivartalanított spani szuka kissé molett. o): A részletesen leírt köhögés minősége orientálhatja kezelőorvosát a fertőző légúti megbetegedések mellett akár aszívelégtelenség, akár egyéb okú tüdőödémák, akár mellkasi terimék, légcső szűkület ... és még több egyéb betegség felé is. Ráadásul pl a szívelégtelenség miatt fennálló tüdőödéma fogékonnyá teszi az állatokat (is) a légúti fertőzések iránt. Megszokott esetben a légúti fertőzések 3-5 napos kezeléssel általában gyógyulnak - de sajnos akadnak elhúzódó esetek. Kezelőorvosa nyilván egyetért, hogy amennyiben nem szűntek meg a tünetek, úgy további vizsgálatok elvégzése indokolt.
jelige: Laci
2008-02-05
1-2 hete kezdett sántítani a 2 hátsó lábára. Mostanra nehezen tud járni. A táplálkozásával nincs baj. Az orra nedves, és a szeme láthatóan sárgás, váladékos. Lehetséges, hogy valami megcsípte?
Kizárt dolog, hogy így február havában a leírt tüneteket a 10 év feletti Rottweiler szukán rovarcsípés okozná. Sokkal valószínűbb, hogy (az egyébként egy évnél ritkábban oltott)matróna tüneteit ízületi esetleg gerinc elváltozások, és fertőző betegség, vagy legalább kötőhártya gyulladás okozza. De még a daganatos megbetegedéseknek, vagy a gennyes méhgyulladásnak is jóval nagyobb az esélye, mint a rovarcsípésnek. Jól felszerelt állatorvosi rendelőben részletes vizsgálattal (vérvizsgálatok, röntgen, utrahang ...) kideríthető a kutya baja, esélyei és a megoldás módja.
jelige: Dorka
2008-02-05
Tisztelt Doktornő /Ur/ további teendőkről érdeklődöm, műtötték a megnyult inszalagot, de 4 hónap eltelt és naponta többször is helyre kell igazitanom kutyusom lábát
Sajnos nem emlékszem a Dorka korábbi kérdésére és az általam írt válaszra - nem is találom a levelezésünket. A további teendők tekintetében is a diagnosztizáló és műtétet végző kollégánál lenne célszerű érdeklődni. Nem elkeseríteni akarom de egy ember esetében is előfordul, hogy nem az első műtét hoz kielégítő megoldást mondjuk egy elszakadt, vagy megnyúlt ín tekintetében. Remélem, hogy a Dorka esetében nem lesz szükség további beavatkozásokra - de ez az ortopédiai nyomonkövető vizsgálatok során derülhet ki.
jelige: Larry
2008-02-05
Megismétlem az előbbi kérdésemet, mert az előbb néhány fontos dolgot elfelejtettem megemlíteni. Tehát: 15 éves beagle kan kutyusunknak fogkőlevételre van szüksége a doktor szerint. Azt mondja, nem veszélyes az altatás ilyen idős kutya esetében sem, mert más altatószert alkalmaznak mint a fiatalabbaknál. A kutyánk általános állapota nagyon jó. Mozgékony, jóétvágyú és kinézetre is sokkal fiatalabbnak látszik a koránál. A doktor megnézte a szivét, enyhe zörejt tapasztalt. Kérdésem: merjük-e vállalni az altatást.
Ugyan az előző kevesebb adatot tartalmazó kérdése nem is érkezett meg - de a felvetése teljesen jogos és értelmezhető. Egyetlen kutya, macska, vagy ember esetében sem kell, nem érdemes kizárni az altatást, vagy műtéti megoldásokat kizárólag a koruk miatt. Valóban sokféle injekciós és gázos altatási módszer létezik - ezek egy része idős, súlyos beteg állatokon ill emberen is nagy biztonsággal alkalmazható. Állatorvosa megvizsgálta a Larry-t és megszokott kockázatokkal elvégezhetőnek tartja a bódítását a néhány perces fogkőeltávolításhoz. Valószínűleg a kutya beszállításának a rendelőbe nagyobb a kockázata, mint a tervezett bódításé.
jelige: happy 2.
2008-02-05
tisztelt dr úr van egy 9honapos kutyusom akinek december közepe felé volt az első tüzelése utána észre vettem hogy az emlöi meg duzzadtak elvittem orvoshoz január 15én az osvos szerint ez normális majd el fog múlni január 28 án vissza vittem az orvoshoz hogy keménnyebek lettek a csomok és nem multak el az mondta hogy ez normális állapot és lehet hogy el sem fog múni /hát nekem ez elég furcsa/ semmi váladék nem folyik az emlöiböl nem tünnek gyulladtnak-kemény csomos és olyan mint ha a tej csatornái vagy az ér kemény lenne nem tudom hogy mit tegyek remélem hogy az összes emlöje nem daganatos vagy vigyem egy másik orvoshoz elnézést a hosszú levélért de nagyon aggodom mivel nem rég vesszitettem el a tacskó kutyusomat 13 év után emlő daganatban
Részvétem a 13 éves emlődaganatban elveszített kutyája miatt - de igen valószínűtlen, hogy a 9 hónapois ebnek is ez lenne a betegsége. Van egyfajta dézsavü érzésem a levelével kapcsolatosan, mintha nemrégiben már megírtam volna a véleményemet ezügyben. A 9 hónapos némrégiben tüzelt szukának a leírása alapján álvemhessége lehet és emellett nem kizárt, hogy emlőgyulladása van. Ha állatorvosa, aki megvizsgálta a kutyát ettől eltérő véleményen van, az éppenséggel lehet azért is, mert az Ön leírása nem pontos, megfigyelése nem helytálló. Ha biztos benne, hogy helytállóak a megfigyelései, akkor az eset megérdemel egy részletes kivizsgálást (fizikális vizsgálatok, vérvétel, citológiai vizsgálat ... stb) a gyanúja megerősítése érdekében - hiszen az álvemhesség és az emlőgyulladás is kezelést igényel. A legfontosabb teendője pedig az lenne, hogy a fiatal szukát néhány hónapon belül, még a 2 tüzelése előtt ivartalanítassa az ismétlődő álvemhességek, emlőgyulladások és a későbbi emlődaganatok megelőzése érdekében. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még a témában.
jelige: Rocky
2008-02-04
Van egy 5 hónapos 4 kg-os máltai kutyusom. Minden oltását megkapta már. A baj csak az vele, hogy napok óta minden nap egyszer hány. Az étvágya, kedve kitünő.Hasmenése nincs.Mi okozhatja a hányását?
Akár veleszületett rendellenesség is )pl nyelőcsőtágulat, nyelőcsőlefűződés) akár parazitózis, akár táplálási rendellenesség, akár oltással nem megelőzhető fertőző betegségek, akár nem fertőző belgyógyászati betegségek tömkelege okozhat hányást egy kölyök kutyánál. Részletes vizsgálatokkal lehet kideríteni a hányás okát és ezek után lehet célzottan és eredményesen kezelni. 1);
jelige: hucika
2008-02-04
A cicánk 7 éve alatt elég sokat hányt.Pár héttel ezelőtt már alvadt vért.Ezután a széklete is véres volt.Nem evett.Az állatorvos adott neki infúziót pár napon keresztül gyomorba,illetve bőr alá.Majd 3 napig vénásan infúzióztuk.Kapott hányáscsillapítót is.Egyszer csak jobban lett.Az orvos vett tőle vért,ami hasnyálmirigy gyulladásra utalt,illetve májproblémára(ez lehetett a sok gyógyszer miatt).Most már egy hete megint hány és nem igazán eszik.Olyan, mintha nem tudná a szilárd ételt megrágni.Kiköpi.Sokat nyámmog,mintha hányingere lenne.Hallottam, hogy méhpempőt,propoliszt,csukamájolajat és étrendkiegészítőt kellene neki adni.Viszont az állatorvos nem nagyon foglalkozik vele.Én pedig nem tudom,milyen arányban adhatók. Segítene nekünk?Nem jó nézni,ahogy szenved.
Sok mindent lehetne adni a cicának - de az igazi az lenne, ha kiderülhetne, hogy mitől hány a Hucika ével óta. Temérdek betegség tünete lehet a hányás, pláne egy oltatlan cica esetébe. Mindenekelőtt részletes vizsgálat kellene (benne vértesztek, vér-, vizelet-, bélsárvzsgálatok esetleg ultrahang, röntgen ..). Ha megvan a diagnózis, akkor lehet a megoldáson gondolkodni. Az Ön által felsorolt szerek mindegyike legfeljebb kiegészítő kezelésként jöhet szóba.
jelige: hómancs 2.
2008-02-04
Tisztelt Doktorúr! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ,sajnos hómancson ez már nem segithet.Sajnos a cica éjszaka eltávozott a ”örök cica mezöbe”.Hiába vártuk hátha jobban lessz és reggel az állatklinikán megmondják,hogy mi a baja.Az állatorvosi látogatás után a cica állapota rohamosan romlott,hasa bekeményedet és a böre has és lágyék tájékon kékes,lillás szinüre változott,és feltünöen puffadt fel.Hidegrázása volt, meghöméröztem,sajna 36,5C volt elégé lehült(pedig lakásban volt).Próbáltam melegen tartani hösugárzó és takaró segitségével,folyadékot és táplálékot sem volt hajlandó elfogadni,fecskendövel próbáltam itatni,hátha segitene és nem száradna ki.Próbáltunk segitséget kérni de állatklinika tölünk kb 80 km-re van ahol éjszakai ügyelet is van.Ott tájékoztattak ,hogy a leirt tünetek szerint a cica FIP- es.Hiába a törödés és hiába vinném sajna menthetetlen.A legrosszabb beletörödni az elvesztésébe!Sajnos mindenkit nagyon megviselt a cica betegsége,föleg a kétt gyerekemet akik éjszaka ott virasztottak velem,bizva hátha jobban lessz!Érthetetlen,hogy egy vidám,életerös cica,48 óra alatt,hogy le tud épülni!Csak azért irom le hátha valakinek segiteni tud e pár sor(remélem azért nem kell igy szembesülnie a ténnnyel,hogy kedvence menthetetlen)!Nagyon szépen köszönök mindent és nagyon szépen köszönöm a gyors választ!És örülök,hogy vannak még önzetlen emberek akik megpróbálnak segítséget nyújtani az elkeseredett,tanácstalan gazdiknak!Üdvözlettel
Nagyon sajnálom a történteket és a Hómancs elvesztését. A FIP-betegséggel kapcsolatosan valóban sok kérdés is érkezik és sok gondot jelent a diagnosztizálása is - a kezelése során pedig sajnos soha nincs sikerélményünk. Köszönjük a visszajelzését és kedves sorait.
jelige: Pedro
2008-02-04
Sajnos a kiskutyám a múlt héten halt meg! Tudom, hogy feltámasztani már nem lehet, de szeretném tudni, a jövőre vonatkozóan, hogy mi volt a tényleges baja! Szombaton vettem észre rajta étvágytalanságot, bágyatságot, valamint kávébarna szinű vizeletet! Rögtön mentünk az állatorvosunkhoz, megkapta a szükséges injekciókat a babézia tüneteinek megfelelően. Estére már egészen jól volt, még evett is! Másnap (vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, hajnalban szinte kétóránként hányt barnás folyadékot + besárgult! Újra vittük az állatorvoshoz, újra injekciók többek között a második imisol, infúzió,! Aztán hétfő délelőtt még rosszabbul volt, így rögtön elvittük a Budai Kisállatklinikára. Ott rögtön labor, infúzió, antibiotikum stb. A labor másnapra lett kész, akkor megint mentünk. A laboreredmény alapján a doktor Úr mondta, hogy nagyon magas a fehérvérsejt száma, meg a májértékek nagyon magasak, viszont a Babéziát már nem lehetett kimutatni, mert azt már az imisol megölte! A labor alapján a gyógyulási esélyei nagyon jók lettek volna, csak a klinikai állapota volt már nagyon rossz a kiskutyámnak! Szeretném tudni, hogy mi az ami tulajdonképpen megölte Őt? A tünetei alapján én utánaolvastam az Inteneten, és a fertőző májgyulladásra bukkantam rá (Rubarth kór) , szinte az ott leírt minden tünet előjött rajta! Pénteken még semmi baja nem volt, két órát sétált velem, a vizelet sem volt sötétbarna. Szombaton már bágyadt volt, és a vizelet is elszineződött, rögtön elvittem orvoshoz. Hol hibáztam, hogy január 30.-án szerdán 5 nappal a tünetek észlelése után meghalt! Ha fertőző májgyulladása volt , azt hogyan kaphatta el, ha kölyökkorától fogva kapta ellene a védőoltást? Nem értem, nagyon kiborított, mert Ő volt a mindenem nagyon szeretem, és rettenetes űrt hagyott!
Nem hiszem, hogy akár Ön, akár kezelőorvosai hibáztak volna - hiszen érezhteően mindent elkövettek a Pedroért. Sajnos kitalálni lehetetlen, hogy mi okozta a kutya halálát - ezt kizárólag boncolással és a hozzá kapcsolódó kiegészítő (szövettan, esetleg toxikológia) lehetett volna kideríteni. Az adatai alapján a Rubarth kór talán a legvalószínűtlenebb szövődmény, ami súlyosbíthatta a Pedro helyzetét. Sajnos azonban temérdek egyéb, rejtett betegsége lehetett a kutyának, ami alaphelyzetben semmi problémát nem okozott, de a kritikus helyzetben még tovább nehezítette a Pedro helyzetét. Lehetett rejtett szívhibája, de akár fejlődő máj-,vese daganata is és számtalan egyéb betegsége - ami végzetessé tette az egyébként is gyakran életveszélyes állapotot eredményező Babeziózist. Sajnálom a történteket ...
jelige: Boxer
2008-02-04
Jó napot. lenne egy olyan problémám hogy a 1.5-éves boxerem tegnap előtt este nem ette meg a tápját,ez önmagában nem is gond hisz alapból nem túl jóétvágyu. elvittem sétálni másnap és egyszeri híg széklet után gennyes vagyis áttetsző váladék jött belőlle úgy 5 percenként pár-pár csepp.ezekután hazavittem mivel lakásban van nem tapasztaltam nála ezt továbra. Ma elvittem kutyasuliba és az örzővédő foglalkozás során mikor meg lett húzva az ütőzsák a ”pofájában”felvakkantott vagyis úgymond felsírt,ezt kétszer megtette és abbahagytuk,mert a kiképző sulyos gyomorproblémára utalt,most este kipróbáltam labdával is és ahogy fúztam volna felfelé a labdát rőgtön sírt és eresztett,természetessen holnap első dolgom lessz orvoshoz vinni,és tudom hogy ön később reagál levelemre mint hogy ők valamit mondjanak,de nagyon aggodom érte és kíváncs vagyok így láthatatlanban az ön véleményére is. Előre is köszönöm a válaszát és elnézést a hosszú levélért.
Semmi baj a hosszúra nyúlt levéllel - de mindezekből csak annyi lehet a következtetés, hogy a kutya beteg, és fájdalommal, valamint gyomor-, bélrendszeri tünetekkel jelentkezik a betegsége, amit diagnosztizálni kell. Nem csodálkoznék, ha a részletes kklinikai vizsgálatok mellett vér-, bélsár, esetleg vizelet laborvizsgálatot, valamint röntgen, esetleg ultrahang vizgsálatot is javasolna állatorvosa. Valószínűleg ezek legalább kellenek a diagnózis érdekében.
jelige: golden
2008-02-04
Tisztelt Doktor Úr! Van egy golden retviverem 1 éves azt már régen észrevettem,hogy vakarózik függetlenül attol,hogy bolha nyakörvet hord. De azt most láttam meg,hogy a comb tövénél kihullott egy kisdarabon a ször. Nem tudom mitől lehet ez? Tisztelettel
Még az sem kizárt, hogy bolhaallergiás dermetitisz okozza a leírt körülírt bőrelváltozást. Van egy sereg olyan színes néhányszáz forintos bolhanyakörv, ami mellett nyugodtan lehet bolha a kutyán és okozhat tüneteket is. A bolhaallergiás dermatitiszen kívül is sokminden okozhat hasonló elváltozásokat. A legokosabb az lenne, ha állatorvosa megviszgálhatná a kutyát, hiszen lehet, hogy csa vérminta-, vagy bőrkaparék eredményéből derül ki, hogy mi a baj.
jelige: vigyorii
2008-02-03
a kutyánknak tegnap este felduzat a hátsólább fején a második ujja, és felrepett és ömlik belöle a genny és a kutya böre foltokban vörös lett!!!És a lábfejébe viszont nem állt bele semmi!!1honapja volt neki ilyen de akor borogatással elmult csak agodunk hogy ujra elöjött!!!nincs esetleg valami tanácsa elöre is köszönjük
A gennyes tályogok oka pedig legtöbbször a bőrön áthatoló sérülés - még akkor is, ha nem látszik a bemeneti nyílás. Az adataiból kiderül, hogy állatorvosa megvizsgálta és kezelte is a kutyát. Mi egyebet tanácsolhatnék én?!
jelige: Topszi
2008-02-03
Kutyám gyakran vakarózik, vettem neki különböző bolhairó szereket, bolhanykörvet, de nem használ. Nem rég pedig foltokban kihullott a szőre és a bőre piros pöttyös.A egyik ismerősöm szerint, rüh támadta meg szegényt. Mit tegyek, mivel kezeljem?
Még az sem kizárt, hogy ismerősének igaza van - de mi lenne, ha állatorvosát kérné meg részletes vizsgálatra ?! Még az sem kizárt, hogy nem találgatnának, hanem a bőrkaparék vizsgálatból esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokból kiderülhetne, hogy a szóbajöhető több tucat lehetséges betegségközül mi okozza a Topszi viszketegségét és bőrtüneteit - és neadjisten megfelelő kezelésre meg is gyógyulhatna a kutya.
jelige: hómancs
2008-02-03
Tisztelt Doktorúr!Egy és fél éves norvégi perzsa keverék kandurom,(nem herélt) egyik napról a másikra szemlátomást fogy.Kétt napja erös hányása volt (szörcsomók)is a hányadékban. A lakásban tartjuk a cicát és cserépben külön friss hajtású füvet tartunk neki.Valahol olvastam,hogy segit a cicának a lenyelt szört kihányni.A problémám a következö a cica állapota nem javult,hányása már nincs de széklete és vizelete sem,hiába megy az alomba valahogy nem jön össze.Ma elvittem állatorvoshoz aki azt mondta nem tud vele mit kezdeni hisz nem kemény a hasa és szerinte bélelzárodása sincs!Kapot valami injekciót amit nem közölt az állatorvos mit tartalmazz.Lehet hogy a görcsökre kapta mert szemlátomást ugy nézz ki,hogy görcsöl a cica.Néha hidegrázása van de nem értek hozzá hogy mennyinek kéne lenni a testhömérsékletének,pedig megmérném neki(ugy tudom végbélben kell).Az állatorvos közölte öhozzá már ne vigyem a cicát!Hanem ha nem javul holnapra vigyem be Ceglédre az állatklinikára!Nem tudnának valami jó segitséget adni?Esetleg mi baja lehet?Köszönöm!
Senki emberfia ki nem találhatja, hogy mi az oka a cica súlyvesztésének. Az egyedüli módszer a részletes vizsgálat (klinikai vizsgálat,vérvizsgálatok, röntgen esteleg ultrahang ..) ami során kiderülhet a tünetek oka - és csakis ezután lehet a kezelésről, megoldásokról, esélyekről beszélni. A hosszas fejtegetése a szőrcsomóról, meg a cicafűről lehetséges, hogy valódi problémát rejt - de ugyanennyi erővel mnég több tucat egyéb betegség is okozhat súlycsökkenést egy macskában is. Kezelőorvosa helyesen és tisztességesen járt el, amikor azt mondta, hogy ő a lehetőségei végére ért, és a Ceglédi állatkórházat ajánlotta a kivizsgálásra.

<< <  322 / 446 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025
2015.11.27
Kedves Állatszeretők! Tobi kutya új gazdit keres, mert idős tulajdonosa nem viheti magával új lakhelyére. Tobi három éves, ivartalanított, oltott, chippel ellátott kis testű, világos szőrű keverék kan kutyus. Fáradhatatlan játszótárs, nagy a mozgásigénye. Kis termetű, kedves, gyerekszerető, soha nem agresszív és nem morog. Sétáltatni nehéz, egy Houdini. Nagyon bízunk benne, hogy lesz, akit megfog a képeken is átsugárzó kedves lénye és szívesen otthonába fogadja. Elérhetőség: Tóth Krisztina krisztatoth67@gmail.com
2015.11.21
2015.11.19. TALÁLT CICA. A XXII. kerületben az Erzsébet királyné út környékén találtuk ezt a cicát. Pár hónapos, fehér-cirmos, nagyon bújós, nyakában a cicaajtót nyitó mágnessel. Szeretnénk visszajuttatni a gazdájához. Tel: +36 30 56 52 561.