Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében
szív és bőrféreg szűrés a BÁK-ban

SZÍV ÉS BŐRFÉREG SZŰRÉS

 

Már nem csak a melegebb éghajlatra utazóknak kell megvédenie kedvencüket a szúnyogoktól, mert megérkezett hazánkba is a szúnyogok által terjesztett két új betegség, a szívférgesség és a bőrférgesség.

SZERETNÉK MEGTUDNI TÖBBET!

 

 

Az állatorvos válaszol

jelige: pocok
2007-08-22
Két éves aranyhörcsögünknél az orvos gennyes méhgyulladást állapított meg. 3 napig kapott injekciót, de a tűszúrás helyei nagyon csúnyán kisebesedtek, körülöttük teljesen kihullott a szőre is. Keveset mozog, de az ételt elveszi és el is fogyasztja. Az utolsó injekciónál az orvos azt mondta, hogy van esélye meggyógyulni, de akkor még csak az első szúrás helye volt sebes és nem ennyire. Aloe Vera oldattal kezelem a sebeket, tegnap este óta. Mi lenne a teendő, meggyógyulnak a sebek, vagy vigyem vissza az orvoshoz?
Mivel állatorvosa tudja, hogy pontosan milyen antibiotikummal kezelte és annak mik lehetnek a mellékhatásai, ezért javaslom vigye vissza hozzá.
jelige: donna
2007-08-22
8 éves a kutyám, és most jön a teje valoszimü álterhes. Mit lehet tenni, hogy ne keljen gyógyszert szednie.
Az álvemhesség kezelésére több lehetőség is adódik. Az egyik, az ivartalanítás, a másik a gyógyszeres kezelés.Létezik olyan alternatív megoldás is, ha az álvemhesség nem súlyos fokú, hogy egyszerűen meg kell vonni tőle a tulajdonosi szeretetet egy kis időre. Ez azt jelenti, hogy fel kell függeszteni a simogatást és becézgetést, illetve többet kell vinni sétálni,és meg kell vonni tőle részlegesen a táplálékot és az ivóvizet. A mostani nagy melegeben a vízmegvonást nem javaslom. Ha azonban minden próbálkozása ellenére nem csökken a tejtermelés, akkor kénytelen lesz a gyógyszeres kezelést választani.Mindenképpen javaslom, hogy keresse fel állatorvosát, aki eldönti, hogy valóban álvemhességről van-e szó,ugyanis idős korban az emlődaganatok is hajlamosak hasonló viselkedésre.
jelige: Dugó
2007-08-22
5 hónapos Dugó kutyánk egyik heréje nem szállt le,ill. az a herezacskó felett a lágyékcsatornában tapintható. Ezzel kapcsolatban néhány nappal ezelőtt már kérdeztem Önt,válaszolt is. Az újabb kérdésem az lenne,ha mégis teljesen spontán leszállna a heréje-bár erre igen kicsi(vagy semmi?) az esély- akkor a megkésett hereleszállás is kizárja-e a kutyát a tenyésztésből. Azért kérdezem,mert a tenyésztő,akinél reklamáltunk-mert kiállítási ,tenyésztési céllal vásároltuk a kutyát,erről szerződésünk is van-azt mondta,hogy az egyik kutyájának is csak 6 hónapos kora körül szállt le a heréje és teljesen spontán(semmilyen beavatkozás nem történt)azóta ez a kutya több kiállításon is szépen szerepelt és tenyésztik is. Vétünk-e az etika ellen,ha teljesen spontán,de jelentősen megkésve száll le Dugó heréje és mi tenyésztésbe vonjuk az egyébként gyönyörű kiskutyát. Belenyugszunk,ha nem lehet őt tenyészteni,nem akarjuk mi mindenáron,ha nem lehet semmiképp,ő akkor is a mi kutyánk marad,akit az egész család nagyon szeret.De nem tudom,mi az etikus.
Elég nehezen hiszem, hogy a tenyésztőjük kutyájának a heréje 6 hónaposan magától szállt volna le. Hatalmas bravúrnak számít, ha ez tényleg így volt. Az etika szempontjából itt nem az a kérdés, hogy mikor száll le a születés után, hiszen az egészséges kiskutya már leszállt herével születik. Vagyis, minden ami ettől eltér, az kórosnak mondható, tehát ki kell vonni a tenyésztésből.Ha tenyésztési célzattal vették a kutyust, és erről szerződésük is van, akkor a probléma szempontjából teljesen mindegy, hogy a tenyésztő kutyáinak 2 vagy 6 hónaposan száll le a heréje, mert az összes verzió kórósnak mondható. Szerencsére, úgy látom önök így is szeretni fogják és nem kizárólag szaporítási célzattal vásárolták a kutyust.Így is biztosan rengeteg örömöt fog okozni Önöknek!
jelige: ricky
2007-08-22
2 hónapos juhász kölyök heréi a hasüregben a nemiszerv két oldalán dudor szerüen helyezkednek el nem vagyunk benne biztosak hogy ezek valóban a herék.némi megerősitesre van szükségünk.köszönettel
Sajnos nem tudom megerősíteni, hiszen nem látom az elváltozást!Az biztos azonban, hogy a rejtettherék nem mindíg a hasüregben helyeződnek, hanem előfordul, hogy a lágyékgyűrűben akadnak el. Javaslom keresse fel állatorvosát és ő egy részletes fizikális vizsgálattal el fogja dönteni, hogy az adott esetben tényleg a herékről van-e szó.
jelige: Gyógyulás
2007-08-22
Van egyy2,5- éves kandúr házi cicánk fekélyes az egész szájjürege.kezeltetjük de az a kérdés meddig lehet injekciozni és gyogyszerezni és nemis igazán hatásos már. vane bármijen lehetöség hogy javittsak az állapotán, köszönöm
Először is, tudni kéne, hogy mi a cica baja. Fekélyes szájgyulladást macskáknál okozhatnak a szájüreg fertőzései, rossz fogak, fogkő, de legáltalánosabban, a fertőző vírusos macskabetegségek (FeLV, FIV), illetve a vesebetegség. Ha szeretne cicáján segíteni, akkor egy vérlaborvizsgálat javasolt első körben, a vírusteszetkkel együtt.A vizsgálat eredményéből pontosan megtudjuk, hogy mi a kórok, s így célzottan lehet kezelni a betegséget. Keresse fel újra állatorvosát és kérje a javasolt vizsgálatot, biztosan segítségére lesz.
jelige: s.o.s.
2007-08-22
2 éves yorki szuka kiskutyám csak fekszik,darabosan mozog,széttcsúszik a lába ,erőtlen ,nem aktív,keveset de eszik,hírtelen mozdulatnál nyüszít.3 hónapja az állatorvos gennyes méhgyulladással kezelte (szteroidokkal).Mit tegyek most is ez lehet?Nem vagyok benne biztos hogy az orvosnak volt igaza. Kérem adjanak tanácsot mi lehet ez ,mit csináljak?
A tünetek alapján a kutyusnak rengeteg baja lehet.A gennyes méhgyulladást kizárására, minimum egy ultrahangos vizsgálatot kell végezni. Ha a kutyus ilyen rosszul van, ne késlekedjen, és vigye vissza állatorvosához.
jelige: Ali
2007-08-22
Kutyám 15 évesen halt meg 2 hete és abban kérem tanácsát,hogy vajon mi okozhatta ilyen hirtelen a halálát. Sarplaninac nagytestű kutya volt, izületi panaszokkal, az utóbbi hónapokban sajnos el is esett már. Szüleim nap,mint nap gézzel kötözték a hátsó lábait és mindezt leszámítva boldog és jókedvű kutya volt.Izületi fájdalom csillapítót szedett, azt hiszem F betűs nevűt. Három hete a fenekén piros ronda kiütések jelentkeztek, az állatorvos azt mondta ekcéma , kenőccsel kezelte, valószínű szteroidossal, mert pár nap alatt el is múlott. Gyógyszerváltást javasolt, egy M betűvel kezdődőt,ami állítólag béna kutyákat is felállított már. Kutyám pár nap után egyre jobban lett, bár az étvágya picit romlott, majd hirtelen egy este már csak parizert evett, éjjel nem ivott és anyukám reggel 7kor összegörnyedve, félig kómában,fátyolos szemmel talált rá. 3 órát feküdt még,néha rángatózott az első lábaival, néha felsírt, nem vicsorgott, nem szenvedett látv ányosan, anyukámék végig vele voltak, majd valami fekete kátrényszerű folyadék távozott a fenekén, meg rengeteg normál széklet és meghalt. Anyukám nagyon ideges, minden gyógyszert kidobott , amit a kutya szedett, ezert nem tudom az M betűs csodaszer nevét sem. Kérdésem,miért, mitől halt meg a kutyám ilyen hirtelen ? Gyakorlatilag egy éjjel 11-reggel 7 órai intervallumban ? Az internetet böngészem, mindent elolvastam, bélgyulladástól kezdve a rákig, de gyik sem illik rá. Igaz, hogy az utolsó héten kiköpte a gyógyszerét , a maradék kolbászt sem ette meg, de másnap a gyógyszer nélkülit befalta, azaz semmi igazi jel nem utalt étvágy csökkenésre és a kedve is jó volt. Az új gyógyszert 7 napot szedte, székletlazítót is kapott,bár széklete feketévé vált az új gyógyszer óta,de normális volt és maga a kutya jó kedélyű volt az utolsó éjszakáig.Sokat ásott, és sétálgatott is az udvarban még aznap este is. Kérem mondjon valamit ! Mivel az állatorvos régi barátom volt, így nem szeretné m esetleg őt megvádolni, hogy az új gyógyszer vagy a szteroidos krém okozta -e a halált. Mi a család úgy érezzük, szívesen kötöztük volna még a lábát pár évig és tényleg jó kedélyű kutya volt még.
Azt, hogy pontosan mi okozhatta a kutyus halálát, sajnos nem tudom megmondani. Pontos diagnózist csak egy részletes kórbonctani és kórszövettani vizsgálat tudna mondani. Viszont nem gonolom, hogy egy ilyen idős és beteg kutyus halálát kizárólag a gyógyszerek okozhatják. Mivel ön sem tudja a gyógyszer nevét, ezért én sem tudom, hogy ez káros volt-e vagy sem.Ahogy ön írja ez egy nagytestű, 15 éves kutyus. Nagytestű kutyáknál ez egy nagyon magas kor, csoda, hogy idáig is élt. Ahogy egyszer mi is meghalunk, úgy sajnos kutyáink is elpusztulnak . Valószínűleg mindenféle kezelés ellenére, eddig bírta a szervezete és aztán összeomlott. A széklet eltávozása közvetlenül halál előtt, illetve az elhalálozás után, terméseztes jelneség.Szerintem felesleges az okokat keresni, meg kell békélni azzal a tudattal, hogy sajnos kutyáink sokkal kevesebb ideig élnek mint mi.
jelige: ördög
2007-08-21
Van egy másfél éves szetterem, életteli, nagyon eleven , egyetlen bajom vele, hogy borzasztó sovány. Rendszeresen féregtelenítve van, és eszik rendesen, bár falánknak nem mondható. Talán soványságával összefügg, hogy nagyon gyakran böfög. Létezik, hogy sok a gyomorsava és ezért nem hízik? Vagy valami komolyabb a baj? Van erre gyógyszer?
A gyomorsav probléma inkább hányást, öklendezést szokott okozni. Egy vérvizsgálat többet mondana. A soványság hátterében állhat idült bélgyulalladás, esetleg kiskorban fertőző eredetű emésztőszervi betegségen átesett kutyusoknak egy életen át gyengébb lesz a bélműködése. Ajánlanám, hogy próbáljanak ki egy szuperprémium minőségű állatpatikában kapható diétás tápot, ami kifejezetten emésztőszervi problémákkal küzködő kutyáknak van kitalálva. Érdeklődjön állatorvosánál a lehetőségek felől. Ha ez sem segít, tovább kell lépni a többi kiegészítő vizsgálat felé( röntgen, hasi ultrahang, endoszkópos vozsgálat).Azonban fontos lenne eldönteni, hogy a soványság tényleg kóros-e, vagy egyszerűen csak genetikai eredetű.
jelige: Roll
2007-08-21
A kiskutyám sajnos megfertőződött a rüh-vel. Már vettem neki kenőcsöt és azt mondták hogy azzal kenegessem. Ezt meg is tettem de semmi nem történ. Aztán kapott injekciót. az se hat. Vettem rüh elleni sampont és azzal fördettem 2 héten keresztül. Na az egy kicsit hatott és elmult két hétre. De most ujra vissza jött az ádáz betegség.
Az első javaslatom az lenne, hogy mivel a kutyus nem javul, kéne egy bőrkaparékot venni és laboratóriumba küldeni, ahol pontosan megmondják, hogy tényleg rühatka okozza- e a betegséget, illetve a rühnek melyik fajátja. Az eredmény birtokában célzottan lehet kezelni a betegséget.Érdemes lenne azt is kideríteni, hogy mi áll a fertőzöttség hátterében, mert általában az immunrendszer legyengülése esetén jön elő a betegség.
jelige: Luna
2007-08-21
Nekem egy problémám lenne a kutyusommal! Sajnos megy a hasa, de nem egyfolytában, naponta 1szer kemény a széklete, de a többi 4-5 alkalommal híg! Különben nagyon vidám természetű, ha ébren van mondig játszani szeretne! Mitől lehet ez? Talán nem jó neki a táplálék?
Igen akár az is lehet, hogy nem megfelőlen táplálja, de lehet akár vírusos, bakteriális és parazitás eredetű probléma. Ezen felül lehet még az ok allergia, illetve belső szervi megbetegedés is.Érdemes lenne egy vérvizsgálatot és minimum egy bélsárvizsgálatot végezni és az eredméynek birtokában kezelni a kutyust.
jelige: marika
2007-08-21
az amerika coccer spaniel kutyamon allandoan kijonnek nagy gumok,ami televan barnas mitaszerrel, azt kinyomtam es naagyobb lett es tobb lett benne. Kerdesem hogy ez rakos lehet?
Az, hogy ez mi és lehet-e daganatos elváltozás, azt minimum egy bőrkaparék vizsgálat és egy citológiai mintavétel tudná megmondani. Javaslom keresse fel állatorvosát, aki bizonyára elvégzi az említett mintavételeket. Addig is ne piszkálja az elváltozást!
jelige: foxi
2007-08-21
A foxterrier kutyusunk 1 hete ellett. 5 csodaszép kiskutyát. A kérdés az lenne, hogy mennyi idősen nyílnak ki a szemeik?
A kiskutya szeme 10-12 napos kora körül nyílik ki.
jelige: táp inkontinentia
2007-08-21
5 hónapos maine coon nőstény kiscicám van.Kb 1 hónapja van nálunk, és azóta folyamatosan megy a hasa, bármilyen ételt is adtunk neki.Elvittük állatorvoshoz, és azt mondta hogy táp inkontinenciája van, de nem tudunk semmmit erről a betegségről.Tudna nekünk tájékoztatót küldeni, vagy csak egy pár sort írni?Lehet valamilyen következménye ennek a betegségnek?Köszönettel:Edina
Sajnos nem írta le, hogy állatorvosa milyen kiegészítő vizsgálatokat végzett, történt-e bélsár-, vérvizsgálat, illetve próbáltak-e superprémium minőségű állatorvosi diétás macskatápot, ami kifejezetten ilyen betegségben szenvedő cicáknak van. A táplálék intolerancia a táplálékkal szembeni egyedi érzékenység. A diétás tápon kívül kipróbálhatnak olyan eleséget, amivel eddigi életében a cica még nem találkozott. A leggyakrabban ajánlott ilyen eledel a bárányhús vagy vadhús. A superprémium tápok mellé általában tájékoztató is jár a betegségről, illetve állatpatikában szintén kérhet ilyen tájékoztatót. Érdeklődjön állatorvosánál, hogy hol van helyileg legközelebb önökhöz állatpatika.
jelige: francia bulldog pár
2007-08-21
Van egy 3 éves francia bulldog fiú és egy 2,5 éves francia bulldog lány kutyám .Hamarosan elkezdődik a tüzelés és szeretnék kiskutyákat. Az lenne az egyik kérdésem,hogy maradhatnak együtt, vagy pl. el kell különíteni őket,és csak 2 naponta engedni a fedezést? A másik pedig,2-3 hetes vemhes kutyánál a nemkívánt fedezés okozhat-e vetélést?
Nem javaslom, hogy a fedeztetési időszakban együtt tartsa a kutyáit. Inkább 2 napos különbséggel mondjuk 2-szer fedeztesse a szukát. A francia bulldog mivel császármetszéssel fogja világrahozni kölykeit ezért fontos, hogy pontosan tudjuk a termékenyítés időpontját.A vemhességi idő 58-63 nap és az 58. nap előtt világrasegített kölykök életképtelenek.A másik kérdésére az én kérdésem az, hogy a vemhes kutya összeragadt-e a másikkal, illetve egyáltalán vemhes-e, mert általában a tüzelési időszakon kívüli szuka nem engedi a fedezést. Jó ha tudja, hogy a tüzelés általában 3 hétig tart és a második 9-11 nap között fogadóképes a szuka. 1);
jelige: crematory
2007-08-18
Cili cicám nemrég ellett. Az alomból három cica elpusztult, mert életképtelenek voltak, egy még mindig él és látszólag rendesen fejlődik, viszont anyja alig akarja szoptatni, megnéztük és csak az egyik mellében van tej, az viszont óriásira meg van duzzadva, szinte lóg és nehezen tud menni tőle. Ha hozzáérünk gyakran fáj neki. A cica pontosan 12 éves, kérdésem az lenne, hogy mit lehet kezdeni vele? be van e gyulladva vagy pedig ez normális e,m ert eddig nem fordult elő ilyen méretű megduzzadás nála. a másik cicám, Mimóza, szintén nemrég ellett, neki egy cicája lett, de az elpusztult, rejtélyes körülmények között, ugyanis egyik nap rendesen fejlődött, mikor egyik nap olyan két hetes kora körül elkezdett ordítani, egész nap keservesen nyávogott, majdveste mikor megnéztem elcsuklott a kezemben és egy órán belül meghalt. a kérdésem az lenne, hog mi történhetett vele, születési rendellenesség? valamelyik szerve nem fejlődött rendesen? mert anyja rendesen táplálta. bolhátlanítottuk minden állatunkat, így élősködök se támadhatták meg. válaszukat előre is köszönöm még lenne egy kérdése: mik a jelei a nyúlpestisnak? ha én ezt észrevehetem... vagy ez ebmeri betegség?
Kezdjük az elejéről. Ahogy ön is látja a 12 éves cica, már elég öreg ahhoz, hogy kölykei legyenek. Sajnos nem írta le, hogy az előző vemhességeivel volt-e gond. Az elhullás mögött, ahogy Mimóza cica esetében is gyakorlatilag bármilyen kórok állhat. Lehet fejlődési rendellenesség, fertőző kórok, szervi megbetegedés. Pontos diagnózist csak pontos kórbonctani és kórszövettani vizsgálat mondhat. Cili cicának az emlője pedig lehet gyulladt, de akár daganatosan elfajult is. Javaslom keresse fel állatorvosát és mutassa meg a cicát neki, biztosan segítségére lesz. A nyúlpestis egy pongyola megfogalmazása a Tularaemia nevű betegségnek, amit a rágcsálók, köztük a nyúl , illetve a kullancsok terjesztik.Tünetei a magas láz, émelygés, csípés helyén nyirokcsomóduzzanat és tüdőgyulladás.Sajnos Magyarországon is előfordul, de nagyon ritka és antibiotiukommal gyógyítható.
jelige: farokvágás!
2007-08-18
Angol cocker pánielem szeptemberben hozza világra a kölykeit. A kérdés az lenne, h. le lehet-e vágni a farkukat, vag törvény tiltja, mert én az utóbbit hallottam.
Amennyire én tudom a fül-és farokvágást az Állatvédelmi törvény tiltja. Kivételt képez azonban néhány fajta, ahol ez fajtajelleg, de ezek közé nem tartozik a cocker spániel. Ha biztosat szeretne tudni érdeklődjön a fajtaklubban.
jelige: allergia
2007-08-18
Van egy keverék 12 éves kutyalányom és kb 6-8 éve allergiás. Minden évben augusztus elejétől sokszor szeptember végéig kijön az allergiája. Ez ideges, erős vakarózással jár a szeme, füle körül és a mancsain. Parlagfű allergiája van. Természetesen mindig elmegyünk az állatorvoshoz és szteroidot szokott kapni. Sajnos ezek megtették a hatásukat, mert szegénynek májnagyobbodás, szívizom és szívbillentyű problémái lettek a gyógyszerektől. Ezekre a bajokra szintén szed más gyógyszereket és megint itt van az augusztus. Már hetek óta írtom a kertünkből és a szomszédból a parlagfüvet, ami eddig segített is, de úgy tűnik már nem elég, mert ismét kezdenek kiújúlni a tünetei. Hogy ne rontsunk tovább a problémáin jó lenne valami gyógynövényes allergia elleni szer. Régen kapott is ilyet az állatorvostól és elég jól bevállt. Csak egy baj van sem én sem az orvos nem emlékszünk a szer nevére. Tudna segíteni, hogy merre keressem, vagy hova forduljak? Hol lehet ilyesmit vásárolni? Vagy tud-e valamilyen nem szteroidos kezelésről, gyógyszerről ami segíthetne nekünk.
Sajnos az ellergia egy nehezen kezelhető betegség, úgy az állatokban, ahogy az embereknél is. Csodaszer sajnos nincs, de próbálkozzanak meg esetleg homeopátiás készítményekkel. Magyarországon több állatorvos is foglalkozik Homeopátiával, Budapesten is több olyan rendelő van, ahol alkalmazzák ezt az alternatív gyógyászati módot.Kérdezze meg állatorvosát, hogy hol van Önökhöz legközelebb homeopátiás szakember.
jelige: cila
2007-08-18
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a macskámat hétfőn megműtötték húgycsőelzáródás miatt. Katéterezni nem sikerült, ezért kellett a műtét. Emiatt teljesen ivartalanították szegény kandúromat is. Csütörtökön hazahoztam, Struvit oldó és megellőző macskatápot kell ennie egész életében. És synulox tablettát kell neki adni naponta 2xnegyed tablettát. 27-én meg vissza kell vinnem az egyetemre hogy kiszedjék a varratokat. Három kérdésem lenne ez ügyben. A tablettáktól lehetséges hogy a macska megnyugszik? Mert megkapja és utána meg csak alszik, lustálkodik. Lehetséges az, hogy az ivartalanítás miatt lesz levert, lomha a macska? Illetve okoz neki ez valamilyen lelki sérülést? Utólsóként, a műtétből eredő okok miatt előfordulhat, hogy széklet és vizelet űrítéskor erős fájdalmai vannak a macskának? Mert eléggé hangosan nyávog utána egy 2-3 percig. Megnéztem, normális a széklete és a vizelete is.
A műtét természetesen megviselheti a cica szervezetét, a lábadozás is eltarthat több napig . A műtéti terület közelében üríti a cica a székletet és a vizeletet, tehát természetes, hogy ez fájdalamas neki. Amennyiben a széklete, vizelete normális( eleve tud pisilni!!!!), jó étvággyal eszik és a seb is szépen gyógyul, úgy aggodalomra semmi ok. Az antibiotikumnak nincs olyan mellélhatása amitől bágyadt lenne, én ezt inkább a műtétnek tudnám be. A heréléstől valóban megnyugszik az állat, de ez nem azonnal érzékelhető.
jelige: Murphy
2007-08-18
Üdvözeletem! kutyám hosszú ideje erősen vakarozik. Több orvos több készítményt adott erre, spay-k,fürdetők, tablettát, sőt még szteróidot is próbáltunk.Sajnos a kutyusnak nem ürül spontán a bűzmirigye,ez volt eddig a bűnbak. Eddig a viszketésen kivül nem volt más tünet, de most sok helyen sebes, irritált a bőre. Szerintem rühes,nem látom értelmét újabb orvoshoz menni, tudna nekem valamilyen készítményt javasolni? Köszönettel: szántó Kriszta
A vakaródzás oka kutyáknál nagyon sokféle lehet. Kezdve az allergiától, a hormonális problémákon át, egészen a bolha, vagy rühfertőzésig. Ezen felül bőrelváltozást okozhatnak gombás és bakteriális fertőzések is. A rühatka ellenes szerek( kérdés, hogy melyik fajtája a rühnek?) alkalmazását csak pontos diagnózis birtokában ajánlom. A diagnózishoz úgy juthatunk, ha az elváltozott területről bőrkaparékot véve és laborba küldve, kimutathatóak a rühatkák, (ha valóban ez a kórok), illetve a más parazitás, bakteriális és gombás fertőzések. Amennyiben ennek a vizsgálatnak az eredménye negatív, úgy tovább kell lépni és egy vérlabor vizsgálattal le kell laborálni a kutyist, mert akkor valószínűleg más betegség áll a háttérben. Keresse fel újra állatorvosát,aki valószínűleg szívesen elvégzi, ezeket a kiegészítő vizsgálatokat.
jelige: Buksi
2007-08-18
2 honapos kiskutyam mind 2 szemefeherje piros,jol eszik es jatszik[csutortokon vettuk eszre ],ebben az esetben mit kell csinalni?Segitseget elore is koszonom!!!!!
Ha mindkét szeme piros , akkor vagy huzatot kapott, vagy valamilyen fertőző kórok (virusos, bakteriális) áll a háttérben. Keresse fel állatorvosát, aki részletes szemvizsgálattal eldönti, hogy melyik szemcseppet kell használnia a kutyusnak.
jelige: Dugó
2007-08-17
Bichon havanese kan kutyánk 5 hónapos.Csak az egyik heréje van a zacsiban,a másik a zacsi felett tapinthtó,de nem ér le addig. Nem adtunk neki hormont,mert tenyészteni szeretnénk és biztosan szeretnénk tudni,hogy rejtett heréjű-e. Meddig van esély,hogy spontán leszáll a here? Az elmúlt kb két hónapban kb 1,5 cm-t közelített spontán a cél felé.
Sajnos, ha már 5 hónapos a kutya, akkor nem valószínű, hogy le fog szállni a heréje.a spontán leszállás lehetőségét 3-4 hónapos korára szoktuk tenni. Mivel a rejtettheréjűség öröklődő betegség, ezért sajnos ez a tenyésztésből kizárja a kutyust.
jelige: Báró
2007-08-17
Van egy boxer fiú kiskutyusunk, akit most vettünk nemrég! Jelenleg 8 hetes, s voltunk vele orvosnál, aki azt mondta egy általános vizsgálat során, hogy jelenleg a kiskutyának az egyik heréje még nincs lent, még nem szállt le! Tudom, hogy még van ideje, még esetleg leszállhat a másik here is, de ha idővel mégsem szállna le, akkor azt mindenképp operálni kell? Ilyenkor muszáj teljesen kivágatni ivartalaníttatni? Csakmert én nem szeretném nagyon daraboltatni, de ha mégis, én ivartalaníttatni nem akarom: nem tudom nem lehet a másik le nem szállt heréjét valahogy lehozni , még ha műtét során is? Vagy ilyet nem lehet, mindenképp ki kell vágatnom? Egyébként mennyi az az időpont, amikor már tovább nem lehet várni, ha eddig nem jött le, már nem is fog, ez hány hónap:3-4? Mennyi idősen lehet lehozni a heréjét?
A here mesterséges leszállítása ennyi idős korban etikátlan, ezért ilyet nem végzünk.Várni még valóban lehet, de 3-4 hónapos kora után már nem fog leszállni. A herélést kb. 1 évs kora körül el kell végezni. Ez azért fontos, mert a hasüregben maradt here 3-4 éves kor után daganatosan elfajulhat.Mivel ez öröklődő betegség, ezért a műtét során a másik herét is el szoktuk távolítani, hogy a kutya véletlenül se tudja továbbörökíteni betegségét. Ez azért ajánlott, hogy mások ne kerüljenek olyan helyzetbe mint Ön.
jelige: mozika
2007-08-17
a cicámat 5 napja műtötték, eltörött az álkapcsa, kapcsokkal merevítették ki, és eltörött a lába is, ez pedig sínben van. Láza nincs, mégis remeg, főleg, miután evett. Mi lehet a baj és van-e számára fájdalomcsillapító gyógyszer.
A műtét után az evés természetesen okozhat fájdalmat, ami remegéshez vezethet. Fájdalomcsillapító is létezik cicák számára, bár ezeket a mellékhatások miatt nem szoktuk 3-5 napnál tovább adagolni.Gondoljon arra, hogy egy ember nem 5 napig lábadozik egy ilyen műtét után, hanem hetekig, úgyhogy legyen türelemmel és biztosan elmúlik a probléma, de ha mégsem, keresse fel állatorvosát a fájadalomcsillapító ügyében.
jelige: cicamica
2007-08-17
Pár napja az 5 éves cicánk ”összeszólalkozott” a 10 éves kan husky kutyusunkkal. Eddig még soha nem csináltak ilyet, és fogalmunk sincs mit történt, az előzményekről lemaradtunk. Picit megcibálták egymást, de utána nem láttunk semmi külsérelmi nyomot egyikőjükön se. Leszámítva pár karmolást a kutyus orrán amit fertőtlenítettünk. Azonban azóta a cicára rájön néha valamiféle remegés, majd megmerevedik és irdatlan nyávogásba kezd ami percekig is eltart. Először azt hittük, hogy a kutya van rá ilyen hatással, de olyankor is csinálja amikor a kutya a közelében sincs. Tanácstalanok vagyunk. Az ijedtség okozza ezt nála? A kutya azóta észre sem veszi, ”nem terrorizálja” nem is törődik vele. Válaszát előre is köszönöm.
Sajnos a cica-kutya háború során bármi történhetett a cicával, hiszen a huskyhoz képest ő elég piciny. A leírt tünetek származhatnak a verekedésből, de lehetnek attól teljesen függetlenek.Az biztos, hogy a cica idegrendszeri tüneteket mutat, amelynek oka lehet akár epilepszia, vírusos betegség (nyers hús fogyasztása után), bakteriális megbetegedés, anyagcserezavar, mérgezés, vese-máj elégetelenség. Javslom vigye el állatorvosához és kérjen kiegészítő vizsgálatokat( vérlabor, röntgen), biztosan segítségére lesz.
jelige: creamtory
2007-08-17
véreset pisil, eddig csak enyhe rózsaszín szinezete volt, ma regglere viszont erősen vörös talált nyuszi, sajnos nem tudom mit hozhatott magával, mi az előélete tápot eszik és rengeteg zöldet ami a kertben van ha nem értenek a nyuszikhoz csak annyit írjanak meg, hogy egy állatnál miért lehet véres a vizelet és hogyan lehet rajta segíteni!!
Szerencsére értünk a nyuszikhoz:-)) Véres vizelet okozhat bármilyen húgyúti probléma, bakteriális fertőzés, vagy húgykövesség.Ajánlott lenne egy ultrahangos vizsgálat, illetve a vizelet laborvizsgálata.A vizelet elszíneződését azonban okozhatja akár táplálék is( répa), ami teljesen normális nyusziknál. Javaslom vigye el állatorvosához, aki biztosan szívesen megvizsgálja a nyuszit.

<< <  322 / 399 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2014.10.03
Kedves Budafokiak! Este 7-kor hoztak be a rendelőnkbe egy kb 3-6 éves nőstény, nagytestű cirmost (5 kg körül), szegény nagyon rosszul volt, de reggelre sokkal jobban lett. Jó általános állapotú, jó kondíciójú, bolhanyakörvvel, biztos van gazdája. Aki felismeri, hívja a rendelőt: 06-1-229-3865
2014.09.18
22. Kerület Szemerédi utcából eltűnt a fekete félperzsa ivartalanított kandúr cicám. Aki tud róla valamit kérem jelezzen. Zoé névre hallgat 06209735459
2014.09.03
Még midig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci: &quot;Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!