Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: sovány
2008-03-13
Van egy 6 éves ivartalanított fiú cicám, megvan évente a kombinált oltása. Csak lakásban él, több cicával együtt. Ő mindig rossz étvágyú volt, izmos testű , hatalmas nagy, de nagyon sovány. Mostanában főleg nagyon válogat, semmi nem jó neki, szinte semmit nem akar enni. Amúgy nagyon eleven, játszik, rohangál, a szőre szép fényes fekete. Kb. 3 éve már mutattuk orvosnak, aki azt mondta ő ilyen alkatilag, nincs semmi baja. Mivel lehetne kiváltani az evési kedvét, vagy valamilyen érvágyfokozó van-e?
Semmi értelme az „étvágyfokozásnak”. Egy macska (ember, kutya) vagy beteg és az étvágytalanság tünete a betegségnek - vagy valóban „alkatilag” kisebb étkű, filigránabb példány. Meg kell mondjam, hogy a „mutatás”, meg a „mondás” nem mindig pótolja a részletes kivizsgálást. Ha a macskát kórosan soványnak és betegesen étvágytalannak gondolja - akkor érdemes lenne részletes vizsgálatokat kérni (fiztikális vizsgálat, vér-, vizelet,-, széklet vizsgálatok esetleg képalkotók és egyéb műszeres vizgsálatok ..)
jelige: Jaany
2008-03-12
Tisztelt Doktorúr! Az lenne a kérdésem ,hogy van egy 13 éves boxer kutyám és sajnos az eggyik szemével teljesen nem lát a másik is kezd romlani neki mit tehetnénk érte hogy ne veszitse el a látását ? A szemén világos szinű hályog látható
Egy 13 éves Boxer, pláne a kanok, már igazi veteránnak számítanak - igen kevés egyed éli meg ezt a magas kort. A mi nyilvántartásunkban a legidősebb Boxer kan 12 évet betöltött ... Ennek ellenére a kutya részletes kivizsgálásával és szemészeti vizsgálatával érdemes megközelíteni, hogy mi okozza a leírt szemtüneteket és azt is, hogy lehet-e, ha igen, miként lehet befolyásolni a folyamatot.
jelige: Bichon étvágytalanság
2008-03-12
Nekem az lenne a kérdésem, hogy van egy bchon frisé egy éves kan kutyusom! Sose volt egy nagy evő, de mintha most kevesebbet enne. Széklete mindig rendesen van, oltásokat is kap. De szerintem egy picit vékony is 4 kg. Nem tudom hogy ez a méretétt és a korát nézve jó e agy forduljunk orvoshoz. Várom válaszát. Mi lehet ennek az oka, illetve it tehetek hogy jobb egyen az étvágya.
A Bichon havanese a fajta leírása szerint: marmagassága 28-32 cm és testtömege 6 kg-nál nem több. Ez alapján a kutyája akár normális fejlettségű is lehet. Az étvágytalanság egy tünet, ami betegséget kóros állapotot jelez. Ilyen esetekben nem étvágyjavító szerekre, hanem diagnózisra és a betegség kezelésére van szükség. Ha a kutyát étvágytalannnak, soványnak, alulfejlettnek gondolja - akkor részletes kivizsgálása ajánlott.
jelige: Szolnok
2008-03-12
A kutya 2éves volt mindenrendben volt de egyszer azt vettük észtre hogy elkezd öklendezni a kutya.Ezt 5percenként csinálta utánna 2óra mulva felgyorsult és már vér is jött a szájából.Vasárnap 21:00körül történt.Reggel elvittük orvoshoz adott neki 4inekciót.aztmonta hogy méreg(amit 1hete szedhetett fel)(3hete vihettük utoljára sétálni.) vagy valami megsérülhetett a szájába.Hétfő estére meghalt.Az udvaron semmi méreg nem volt a szomszédba sem lehetett mert ott is kutya van.Még semmi patkány vagy egér maradványt nem találtunk amit megehetett volna.(Tudom mostmár nemlehet mit de szeretném ha még 1szer ilyen eset történne ez ne forduljon elő.)
A hirtelen elhullást a tünetek alapján valóban akár kumarin-típusú rágcsálóirtószer, vagy mérgezett rágcsáló elfogysztása is kiválthatta - de a nagytestű kutyán akár gyomorcsavarodás, bélcsavarodés, bélinvagináció, idegentest lenyelése, vérző gyomorfekély vagy daganat ... és számos egyéb betegség hasonló módon zajlott volna le. A halál okát egyetlen módon lehet(ett volna) tisztázni: a kutya boncolásával és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal (szövettan, toxikológia, kórokozó izolálás ..). Mindezek hiányában csak találgathatunk. (Én sem szeretném, ha megismétlődne az eset.)
jelige: vacak
2008-03-12
Tisztel doktor úr 2 alkalommal fordul elő tüzelés után kutyámnál bélgyuladás. Mivel még nem fialt és köjköt se szeretnénk az ivartalanitást ajánlották nekünk.kérdésem az hogy ezzel a panaszunk megszunik-e mert már előre félünk akövetkező tüzeléstől.
Érdekes dolgot írt - én még nem hallottam a tüzeléshez kötődő bélgyulladás előfordulásáról. A tüzeléstől általában joggal félnek a gazdik az álvemhesség, gennyes méhgyulladás, nem kívánt fedezés és termékenyítés miatt - ráadásul számtalan egyéb öregkori betegségte is megelőzhetnek az ivartalanítással - de a bélgyulladás kialakulását jobb, ha védőoltások és rendszeres parazitamentesítésekkel is megkísérlik megelőzni.
jelige: Bagira
2008-03-12
A macskám mindig is egy ,,örökmozgó,, állat volt! Imádott játszani a játékaival és velünk is. Amióta lakhelyet válltoztattunk azóta egész nap csak alszik és már nem is akar játszani se! Depressziós lenne?
Érdekes dolog, hogy ha lebetegszik, bágyadttá váli egy állat, akkor sokaknak az első gondolata az, hogy depressziós ... Az oltatlan, talán nem is parazitamentesített fiatal állat esetében nagyságrendekkel nagyobb az esélye a szervi betegségeknek, mint a lelkibetegségeknek. Az esetről egyébként meggyőződni aként lehet, ha állatorvosa részletesen megvizsgálta az állatot. Ha semmi betegségre utaló jelet nem talált - akkor valószínűsíthető a lelki kór a cicánál, és elegendő a lelkét ápolni.
jelige: Enc!keee 2.
2008-03-12
Tisztelt Doktorúr! Szeretnék kérdezni 7-8 hetes Yorki kiskutyát vásároltunk a minap mi még nem vittük állatorvoshoz párnap múlva esedékes addig is szeretnénk tudni, hogy ekkora kutyus, ha fajtiszta elérheti-e ilyen korban az 1-1,10kg-ot!? Félünk, hogy nem fajtiszta kutyust vásároltunk, mert törzskönyv nélkül vettük! Várjuk válaszát! Köszönettel
És ez volt a rossz fülállású kutya is a ragasztószalagos ötlettel, nemde ?!? A yorkik életük első hónapjaiban igen gyorsan fejlődnek, az első 6 hónapban naponta átlagosan 20 g-t nőnek és 10 hónapos korukra elérik végleges testtömegüket, ami a születéskori súlyuk 20x-a. A yorkik kifejlettkori marmagassága 20-25 cm, testtömegük 2,5-3,1 kg. A választáskori testtömegrő nem találtam adatot - de érzésem szerint a kutya kifejlettkori testtömege ideális táplálás mellett meg fogja haladni a fajtastandardot.
jelige: rejtett here
2008-03-12
Kiskutyám 9 hetes és az egyik heréje nem szállt le. Hallottam,hogy létezik egy hormonális kezelés amely elég sikeres 4 hónapos korig ha a here nem a hasüregben helyezkedik el. Tudna kicsit bövebb felvilágosítást adni ennek a hormongyógyszernek a hatásáról (mellékhatásáról) és hogy körülbelül milyen árban van egy ilyen kezelés? Mert a here eltávolítást a legutolsó lehetöségnek szeretném hagyni mivel nagy terveim vannak ezzel a kiskutyával-szeretnék kiállításra menni vele-de persze a tenyésztési lehetöséget már elvetettem!!! Köszönöm válaszát!
Sokat segítene a kutya esélyeinek a megítélésében, ha tudnánk, hogy hol helyeződik a rendellenes here (hasüreg vagy lágyékcsatorna?), a külső és belső lágyékgyűrű tágasságának a megítélése is igen fontos, valamint az, hogy a here lejuttatható, lemasszírozható-e a zacsiba. A kezelést egy HCG nevű hormonnal végezzük, ami szakszerűen elvégezve biztonságos, mellékhatások nélküli módszer. Mivel óvatosságból azt sem írta meg nekem, hogy milyen fajtájú nagyreményű kiállítási darabról van szó - így a kezelés áráról csak annyit tudok írni, hogy a legtöbb rendelőben néhánytól-sok tízezer forintba kerülhet a kezelés.
jelige: Zora
2008-03-12
Tegnapi nap a 4 hónapos boxer szuka kutyámat eszméletlenül találtam otthon! Az állatorvos azt mondta több mint valószínű, hogy epilepsziás rohama volt! Kapott valamilyen injekciót rá! Jobban lett utána! (De azért látszott rajta, hogy nem a legjobb) Kérném a segítségét, hogyha tudna pár mondatban adjon tájékoztatást erről a betegségről, mire kell figyelni, mennyire veszélyes ez a betegség! Válaszát előre is köszönöm!
Ha beüti bármelyik keresőbe a „kutya” és „epilepszia” szavakat, vagy ezek angol megfelelőit - tonnányi olvasgatnivalót találhat akár az interneten is. Kutyáknál is sokféle epilepsziás és epilepszia szerű megbetegedés létezik - csakúgy, mint ember esetében. A klasszikus epilepszia komoly, nehezen diagnosztizálható betegség - ráadásul ahogyan pl a cukorbetegség, vagy a nyaki sérülés eseteiben az epilepszia esetén is igen széles skálán mozog a betegségek súlyossága, ha tetszik veszélyessége. Kérdéseire, kételyeire nem lehet általánosságban válaszolni. A kutya részletes vizsgálatával (vérvételek, képalkotók, EEG ...) lehet szűkíteni a kört, megállapítani a beteséget és megítélni a kutya esélyeit, a kezelés módját.
jelige: rapus
2008-03-12
Jónapot!Az én problémám az hogy van egy ordas németjuhász fajtatiszta kutyusom és foltokban hullik a szőre a hátán kapott rá szurit de nem nőtt vissza a szőre és keletkezett rajta még egy folt őt nem zavarja nem vakarja de látványra nem szép nem csupasza hullott ki kb 1cm szőr van rajta aminek a tapintása is más mint a többi helyen a bundájának.Azt szeretném megtudni hogy mi okozhatja ezt és hogy visza fog e nőni eggyáltalán a szőre?
Mi volt állatorvosa diagnózisa és mire kapott szurit a kutya? Ezzel már kicsit segítene a válasz megírásában. Mindezek nélkül csak annyit írhatok, hogy a kutya részletes vizsgálatával valószínűleg kideríthető lehet a korábbi szőrhiány és a mostani szőrelváltozás oka. Ha az alapbetegséget állatorvosa gyógyultnak tekinti - akkor pedig rengeteg szőr-, és bőrregeneráló készítménnyle lehet kezelni a kutyát az eredeti szőrminőség helyreállítása érdekében.
jelige: Urszusz nagylány
2008-03-12
Tisztelt Doktor Úr! Nekünk van egy nagyon eleven 11 hónapos fiatal cicánk. Tudom, hogy érdemes őt ivartalanítani és el is visszük a következő hónapban. Kb. három napja nagyon nyávog, hogy ki akar menni az erkélyre, a lépcsőházba vagy éppen vhová fel szeretne ugrani. Ki is szoktuk vinni a lépcsőházba, de amint elkezdi rágni a növényeket már hozzuk is be. Mostanában tényleg sokat sír, van amikor jobban bújik, de van amikor nekünk esik. :) Gondolja, hogy tüzelne? Mert sztem már 1* biztosan tüzelt, de akkor semmit nem vettünk észre rajta. :) Sokat szoktunk vele játszani, meglepő módon szeret bújócskázni. Viszont, néha felidegesíti magát és akkor lihegve támad rám. (Általában én vagyok a célpontja :)) Azt hallottam, hogy a cicáknál nem normális hogyha liheg. Válaszát előre is köszönöm. Szép napot kívánok.
Macskáknál is normális és megszokott dolog a lihegés melegben, vagy izgalmi állapotban, vagy mozgás után/közben. A macskák általában 5-7 hónapos korukban tüzelnek először, majd a lakásban, jó körülmények között tartott nőstények néhány hetente, szinte folyamtatosan tüzelnek. A 11 hónapos Urszusz már nyugodtan ivartalanítható a család békéje és az ő egészssége védelmében.
jelige: Frakk
2008-03-12
Van egy 1 éves magyar vizslám. Nem akar enni semmit sem. Már 3 orvosnál voltunk vele és mindegyik mást mond, kapja a gyógyszert, de még mindig nem javul. Az egyik orvos azt mondta hogy etessük kefírrel, mert a torka fáj. De ezt is csak úgy eszi h a szájába spriceljük, a vízet is csak akkor iszik ha így adjuk a szájába. Próbáltunk neki már darabos ételt adni de csak kiköpi. Már 3 hete nem eszik és már nagyon lefogyott. Most hasmenése is van ami sárgás színü. Tudna esetleg valamit tanácsolni hogy mit csináljunk vele?
A kutya mielőbbi részletes kivizgsálása (fizikális vizsgálatok, vérvizsgálatok esetleg képalkotók ... ). Ilyen általános tüneteket betegségek százai okozhatnak - kitalálni nem lehet, legfeljebb kivizsgálni lehet ezeket az eseteket is. Vigye el a Frakkot egyjól felszerelt rendelőbe és kérje a kutya részletes kivizsgálásárt. Ha lesz diagnózis, akkor kiderül az is, hogy miként lehet meggyógyítani a kutyát.
jelige: roti
2008-03-12
Egy éves rotweilleremnek heteken át gennyes volta jobb szeme, most mindkettő az, ráadásul nem eszik, kedvtelen és megy a hasa.
Egyéves, oltatlan rotija beteg. A leírt tüneteket számtalan veleszületett és szerzett, fertőző és nem fertőző betegség okozhatja. Az sem kizárt, hogy egynél több betegségtől szenved a kutya. A kutya részletes kivizsgálása, majd kezelése indokolt és javasolt.
jelige: haraplak
2008-03-12
Németjuhász kutyán 15 hónapos és még mindig nem emeli meg a lábát vizelés közben. A hasaalját nagyon felcsípi a vizelet. Mi lehet az oka?
Húgyuti betegségek. Mozgásszervi betegségek. Igdegrendszeri betegségek. Rejtett heréjűség ... gyakorlatilag bármilyen fájdalmat, rosszérzést kiváltó betegség. Késői nemi érés. Fejletlenség, csököttség. (Ez utóbbiaknak is számtalan veleszületett és szerzett oka lehet.) Azt is meg kell mondanom, hogy a szukák és kölyök és a guggolva vizelő kanok esetében sem törvényszerű, hogy a „hasaaljukat kicsípje a vizelet”. A felsorolás nagy részét nyilván Ön is ki tudja zárni. Ha vannak olyan lehetőségek, amik ezek után sem kizárhatóak - akkor indokolt lehet a kutya részletes állatorvosi vizsgálata.
jelige: macskaszáj
2008-03-12
A macskám kb. 3-4 napja alig tud enni és inni abszolút nem tud. Az állkapcsa kattog. nem tisztítja magát. Eltört volna az állkapcsa, vagy a nyelvével van vmi? Piros a szája belülről és elég erdekesen tartja. Két napig nem volt itthon , akkor történhetett a baj. Köszönettel:
Akár el is törhetett az állkapcsa, és a nyelvével is lehet valami (ráharaphatott a trauma közben, vagy idegsérülés is lehet ...). A teendője természetesen az, hogy elviszi a cicát egy felszerelt állatorvosi rendelőbe, ahol részletesen megvizsgálják és ellátják őt. Ha sikerült ezen a krízishelyzeten átsegíteni a cicát, akkor pedig érdemes lenne elgondolkodni az ivartalanításán és rendszeres parazita, mentesítésén, oltásán - már ha hosszútávon ragaszkodnak hozzá.
jelige: bordói
2008-03-10
10 hónapos Bordeaux-i dog szukánk tüzel,de hüvely előreesése van. Már 18.napos,és még mindig vérzik. Mennyiben akadályozza ez majd a fialásba? És normális,hogy még mindig vérzik?
A 18. napon még jelentkezhet véres jellegű váladék, sőt akár később is. Lehet, hogy a későbbiekben is ilyen hosszan elnyúló lesz az ivarzása ennek az egyednek. A hüvelyelőesés nem csak az ellést, hanem már a fedeztetést is gátolni fogja. Emiatt azt ebben jártas szakemberrel (pl az Állatorvos-tudományi Egyetem, Szülészeti Tanszékén Dr. Thuróczy Julianna, vagy Dr. Tibold Anikó 478-4200) ajánlott megvizsgáltatni, majd megműttetni.
jelige: kukac
2008-03-10
Tisztelt Doktor úr!. Kb. egy hónapja magukhoz csalogatott édesapám egy korcs, kis méretű, egy év körüli szukát. Féregtelenítettük (két alkalommal, 14 napra), majd megkapta a megfelelő polivalens + veszttség elleni vakcinát, könyvet is csináltattam neki. Édesapámat elfogadta falkavezérnek, édesanyám megtűrt személy, de nekem nem sikerült a bizalmába férköznöm, úgy látom (tévedhetek is), hogy félelmi agreszivítása van. Nem lakom a szüleimnél, de gyakran látogatom őket (hetente 3-4 alkalom), próbálok közeledni, de sikertelenül. Mit tehetek, simogathatom, úgy, hogy megfogatom, vagy csak valami inyenc falatokkal próbáljam megnyerni a kis vakarcsot? Nem bántottuk sosem a kutyát, de nem ismerjük előéletét. Iskolába nem tudom vinni. Köszönöm tanácsát,
Én meg úgy látom, hogy meglehetősen tájékozott és utánaolvasott a dolgoknak. Könnyen lehet, hogy igaza van és fél a kutya Öntől. A közeledés fokozatos legyen és soha ne tartalmazzon erőszakot. Még a kutya megfogása (szülei által) is csak gyengéd legyen. Lehet, hogy az is segítene, ha heti 2-3 alkalommal Ön etetné a kutyát, esetleg később elvinné sétálni. Türelem, fokozatosság, következetesség és mindig pozitív megerősítés szokott eredménnyre vezetni.
jelige: másfél éves macska mellé kiskutya?
2008-03-10
Kedves Doktorúr! Másfél éves cicám mellé szeretnénk egy kiskutyát is (golden retriever) és attól félünk, hogy a cica ezáltal elmenekül, mert megsértődik és féltékeny lesz és ezt ugye nem szeretnénk, mert imádjuk. Ez valóban így van? Meg lehet ezt valahogy akadályozni? Ön mit tenne? Megvenné a kutyát, vagy sem?
Nem is értem igazán a problémájukat. Szerintem még egyetlen macska sem dezertát véglegesen azért, mert kutya is került a házhoz. Valószínűleg lesz egy kis sértődés és utálkozás a nyalakodó, állandóan játszani akaró kölyök kutya miatt. De, amennyiben van lehetősége a cicának elvonulnia a kutya elől (pl magasabb helyekre) akkor semmi akadálya az együtt tartásnak.
jelige: aylobih
2008-03-10
6 éves ivartalanított cicám jobb első talppárnája jól láthatóan megduzzadt, keményebb - érintésre - a többinél. Néha felemeli, de nem sántít. Futkározik, ürítés után a kertben is használja. Ilyenkor mindig alaposan megtisztogatja. Úgy látom, mintha a szárazságtól repedeni kezdene, de nincs nyílt seb. 1 éve volt ilyesmi, de elmúlt.
Lehet, hogy „csak” gennyes tályog fejlődik a cica talppárnájában - de akár daganat is lehet a leírt duzzanat. Érdemes lenne részletes vizsgálattal tisztázni a duzzanat hátterét. A tályog is ellátást igényel - mígha daganatról van szó, akkor is jobbak az esélyek, ha időben diagnosztizálásra kerül az eset.
jelige: n978 x.
2008-03-10
tisztelt dr út Én nem kuruzsolom a kutyámat hanem meg szeretném gyogyitani némi segitségel, de sajnos mivel nemlehet orrvoshoz vinni miel vad igy sajnos nem tudom csak ha kijön de akkor is csak ha yenge.Köszönöm a segitségét Valamit van egy jó hirem is sikerült Rimadilyal helyre hozni,már jár és minden rendben csak idős és megviseli az idöjárás.
Bárcsak igaza lenne. Őszintén remélem, hogy az öreg kutya „csak” frontérzékeny és még hosszú időt tölthet el magával elfogadható állapotban.
jelige: betti
2008-03-10
shih-tzu kutyam 8honapos ,elso tuzelese december vegen volt, ket nappal ezelott megint eszre vettem ,hogy tuzel.en ugy tudtam hogy felevente van a kutyaknal tuzeles.nem tudom valami gond lehet vele?
Valóban egészséges szukák legtöbbször 6 havonta tüzelnek. Ettől, igen ritkán van eltérés - de akkor jár el leghelyesebben, ha jelzi állatorvosának a történteket.
jelige: Bundi
2008-03-10
Reggel még a kutyám vidám volt, délben már ugy ténykedett ,mint aki tüzel. Később véres váladék ürült a hüvelyből, amit nyalogatott.1-2 óra mulva hullámzó roszullétek voltak rajta.Rázkódott, szédült,hüvelye kifordulásig megdagadt, váladékozott, nyalogatta. 1 napja nem eszik. Mintha vetélne, vagy méh gyulladása lenne?1x már volt ilyen 1 éve ami spontán rendeződött, de nem volt ennyire beteg.Mi lehet a baja kérem?
A legvalószínűbb oka a leírt tüneteknek a gennyes méhgyulladás vagy a hüvely/méh/petefészek daganat. A kutyának sürgősen részletes állatorvosi vizsgálatra és több, mint valószínű, hogy műtétre van szüksége az életbenmaradáshoz.
jelige: Muki úr
2008-03-10
4 éves németjuhász kan kutyánk 1 hónapja állandóan vakaródzik, a lapocka magasságában teljesen kivakarta a szőrét egy tenyérnyi területen és már sebes a bőre is. A faroktőhöz közeli részen pedig rágja magát. Az állatorvos két hete nyomta ki a bűzmirigyét (az egyik volt tele), mert szerinte ez a kiváltó ok.Kb. két éve volt hasonló eset, de nem ilyen mértékben, akkor az egyik állatorvos azt mondta, hogy bolha allergiát kaphatott a szomszéd kutyától, a másik szerint a baromfihúsra allergiás (azóta nem kap baromfis tápot, vagy húst). Tanácstalanok vagyunk
Én is. A leírtak bármelyike (bolhaallergis, táplálékallergia, bűzmirigy gyulaldás) okozhatja a leírt tüneteket - de sajnos még egy sereg egyéb kórok is jelentkezhet ugyanilyen formában. Ráadásul azt sem írta meg, hogy megtörtént-e a kutya bolhamentesítése és hogy azóta hypoallergén diétás tápot eszik-e a kutya. A lehetséges kórokok közül csakis részletes vizsgálattal (vérvizsgálatok, allergológiai vizsgálat, bőrbioptátum... ) deríthető ki, hogy mi okozza a tüneteket. Ha lesz pontos diagnózis, meg is tudják gyógyítani a Muki urat.
jelige: Perzsa
2008-03-10
Kedves Doktor Úr/Nő! A perzsa cicám kicsi korától kezdve könnyezik, de az utóbbi időben barnás színű váladék jön a szeméből. Már elvittem állatorvoshoz, megvizsgálta alaposan, de azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy mitől lehet ez a barnás színű váladék, mert nem lát semmi problémát. Írt neki szemcseppet, használom is, de nem látok változást. Segítségét előre is köszön.
Lehet, hogy részletesebb szemészeti kivizsgálásra van szüksége a cicának. Ezt szemész specialisták tudják elvégezni a cicán, vagy az Állatorvos-tudományi Egyetemen (Dr. Szentgáli Zsolt, 478-4100) vagy magánállatorvosi rendelőjükben (Dr Szakmáry Katalin, vagy Dr. Szűcs Zsuzsanna). Kérje meg állatorvosát, hogy referálja a cicát valamelyikükhöz.
jelige: bogyo
2008-03-10
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Kölyök kutya, 7-8 hetes. Két és fél hete került otthonunkba, azóta ha széklete van (ami normál állományú, közepesen kemény) utána kicseppen egy vagy több csepp vér. Orvoshoz vittük, a diagnózis ”féreg”. Kapott féreghajtót és az ajánlott tápot kapja az előírt mennyiségben és időben. Tegnap (8.-án) a kiskutyus hányt egymás után többször is. Láz nem jelentkezett. A kiskutyát mindenki szereti (8-10 ember) tegnap először egyetlen helyen maradt nap közben, nem lett utaztatva és egy ember játszott vele. (A gazdája ideiglenesen egy hétig külföldön tartózkodik). Gondoltam arra, hogy talán pszichésen megviselte a kicsit, a napi ritmus a megszokott helyekre való utazás, látogatás hiánya. Szomorú volt az elmondottak szerint, levert és amikor valaki ment a házba akkor abbamaradt a hányás. Hétfőn székletmintát kell vinnünk az orvoshoz, ám gazdája kétségbeesetten kért meg, hogy valamilyen formában kérjek segítséget. Kérném szépen, hogy írja le nekem, mi lehet a probléma a kiskutyával. Tisztelettel: F.G
Az alig elválasztott kölyök a bélférgesség mellett még gyakorlatilag az összes fertőző betegség ellen védtelen. Ráadásulk akár veleszületett rendellenességek is lehetnek a Bogyó-nál. A legfontosabb teendőjük az lenne, hogy értesítsék állatorvosukat a kutya állapotáról, hogy mielőbbi intenzív kezelést kaphasson.

<< <  322 / 458 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.05.12
Eltűnt május 8-án a kiscicánk:( Sajnos kijárós cica, de estére mindig hazajött, főleg, ha hívtam. Most sajnos nem jött haza, azóta sem:(. Fekete színű, ivartalanított nem túl nagy, lány. Kb 8,5 éves, Cila névre hallgat, (gyerekként sokat hívtam így, a neve helyett, és így Cila lett) Valamilyen allergia miatt ki van kopva a szőr a hasánál, most vinnénk vizsgálatra. A 22. kerület, Kossuth Lajos utcából tűnt el. Rettenetesen várjuk haza:( Kérlek titeket, ha találkoztok hasonló cicával hívjatok a 06/70-667-5404 vagy 06/70-573-0377-es számon.
2016.04.04
2016. 03.26. délután óta keresem a macskámat: Sziámi és házi macska keveréke, drapp színű, de cirmos jegyek is láthatók rajta, farka fekete szürke csíkos,orra narancsos rózsaszín, profilja jellegzetes, kissé domború orrhát, szeme kék, de a jobb szem szivárványhártyáján van kis barna pigment a külső szemzug irányában. 3 éves ivartalanított kandúr, nevére hallgat (Ciceró), nagyon beszédes, kérdésre kettő rövid nyávogással válaszol, általában kedves és félénk. Lábai kicsit rövidebbek, hátsó lábainak ujjait szereti széttárni.Chipje van: 900000000013154, ki is lehet tapintani.  Segítségüket köszönöm! Dr Bakó Diána 30/4231794 v 30/4059145
2016.03.07
Elveszett kedvencünk Remington, kicsit félős világos zsemle színű labrador keverék, nincs rajta nyakörv, de csippezve van. Budafokon a kertből eltűnt reggelre. Aki látja vagy felismeri a leírtak alapján kérem jelezzen telefonon: 0630-681-8787. Köszönjük.