Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Mirci
2007-12-13
Nem eszik nem iszik.Olyas mit hány, mint a nyál.Sokat fekszik.
Beteg. Kicsit, vagy nagyon. A fiatal oltatlan perzsa macska lehet akár férges is, mellette több, akár végzetes vírusfertőzése is lehet. Meg az is lehet, hogy szerencséjük van és „csak” szőrlabda ül a gyomrában. Mielőbbi részletes vizsgálatra van szüksége, ahhoz, hogy kiderülhessen a betegsége és esélye legyen a gyógyulásra.
jelige: bőrbeteg
2007-12-13
Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy németjuhász kutyámnak eddig általam nem tapasztalt betegsége van. Félhosszú szörű a kutya, és furcsa sebek vannak szinte az egész testén egyenlőtlenűl elszórtan. Elég kicsik, borsószerűek, egy két helyen nagyobb és mintha vérezne és a vér rászáradna a szőrére. Van még két boxerem is de azoknak semmi bajuk.
Helyes a diagnózisa, a kutya bőrbeteg. Hasonló elváltozásokat többféle parazita, baktérium, gomba okozhat kutyákon, lehet allergiás eredetű is a kórság és nem kizárt, hogy egyéb elsődleges betegség (mellékvese, pajzsmirigy ..) áll a háttérben. A lehetőségek közül részletes vizsgálattal (vérvizsgálatok, bőrkaparék ..) lehet megtalálni a kutya konkrét betegségét - és ha ez megvan, akkor lehet a kezelésről beszélni.
jelige: kedvenc
2007-12-11
A rejtett heréjűséggel kapcsolatosan elég sok cikket olvastam már, és tudom is, hogy mi a lényege. Most egy különös esettel állok szembe. A kis kankutya heréi már 6 hetesen a herezacskóban voltak, sőt, amikor elvitték az új gazdái 9,5 hetesen, akkor is. Mégis olyan kifogás merült fel 0,5 év múlva, hogy rejtett heréjű a kutya. Nehezen akarom elhinni, mert az apa kutyának nem az első alomból származó ez a kölyke, és mind a testvérei mind a korábban született kan kölykök és az apa kutya is egészséges. A kutya Csehországba került, és a gazdái állítása szerint van ez a probléma vele, de nem akarták visszaadni. Kérdésem: lehetséges, hogy a növekedés alatt, valamilyen rendelleneség léphet fel, ami visszahúzza a heréket a hasüregbe? Várom őszinte válaszát és véleményét. Üdvözlettel: egy aggódó tenyésztő
Teljesen őszinte válaszom az, hogy a fiatal kanokban tág lágyékcsatorna nyílás esetén a herék bizony felcsúszhatnak a lágyékcsatornába és esetleg a hasüregbe is. A növekedő here azután esetleg már a hasüregben(lágyékcsatornában) rekedhet és ezzel véglegesült az állapot, kialakult a rejtett here. Az egész történetben semmi különös nincs, nyugodtan elhiheti Ön is a történteket. Ha a fedező kan önmaga teljesen egészséges, akkor is örökítheti a rejtettheréjűséget.
jelige: Lili
2007-12-11
Üdvözlöm Dr.úr. Van egy 8 hetes yorki bébink vettünk neki royal canin junior tápot de nem igazán hajlandó megenni nagyon keveset csak pár szemet viszont húslevest zöldséget fött húst minden mennyiségben,persze csak mértékkel kap.hogy etesem meg vele hiába áztatom bármibe nem kell neki.Másik kérdésem ma kapta meg a 2. oltását és a z orvos azt mondta másfél hónap múlva kell a következö és hogy levihetem sétálni.Ez valóban igy van?elöre is köszönöm
A legtöbb oltási protokol a kutya első évében 2 kötelező (monopvalens veszettség) és 4-5 ajánlott oltást tartalmaz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hpogy 6 hetes korától kezdve a kölyök kutya kb 2 hetente kaphatja a védőoltásait. Mindezekről bővebben honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat. Különösen kistestű, érzékeny, válogatós kölykök esetében gyakori hiba az, hogy az ajánlott 3-4x etetés során a kutya válogat, csak bizonyos eleségeketz hajlandó magához venni. Az Önök esetében is az lenne a legfontosabb kérdés, hogy a kölyök egészséges, jól fejlett-e. Amennyiben igen a válasz, akkor nagy hibát nem követnek el.
jelige: Kérném segítsenek
2007-12-11
Üdvözlöm!Yorkshir terrierünk van,és nagyon betegecske!Legutóbb felsőléguti fertözéssel kezelték szurit kapott,valamint antibiotikumot.Akezelés végére hasmenése lett,kezdett a hangulata rossz lenni,se nem ivott,se nem evett,majd infúziót kapott 2-szer,de nem látunk javulást,nincs kedve semmihez,nem játszik,csak alszik egész nap,pedig volt vérvétele is,de az tökéletes lett!Lehet lelki eredetü a baja?Pedig egy igazán szerető családban van,ő a mindenünk!Kérném segítségétKöszönettel
Ha a részletes vizsgálatok eredményei negatívok, nincs megfogható szervi baja, eltérése a kutyának, akkor valószínűsíthető a lelki eredetű ok. Meg kell viszont mondanom, hogy mind a felsőlégúti tünetek, mind a hasmenéses jelek számomra azt jelzik, hogy nem egészséges a kutya. A rejtett betegségek sajnos sokszor csak ismételt és részletes vizsgálatokkal (vérvizgsálatok, vizelet-, bélsárvizsgálat, képalkotók ..) deríthetőek ki.
jelige: kiskutyából nagykutya
2007-12-11
egy 7 hónapos westi kiskutya boldog gazdija vagyok mivel sose volt kutyám csak más állatok tapasztalataim révén tudok gondolkozni évekig volt cicám szeretném megkérdezni hogy a 7 hónapos kiskutyám heréit egyátalán nem látszódnak még mindig pedig egy éves korárra ivarérett lesz az állat azt szeretném megkérdezni meddig várjak még hogy estleg (egy két hónapot) hogy véletlenül se sérüljön meg az állat ha a kis heréi a hasüregben maradnak tudtommal sajnálatos modon a hasüregben maradt here zazskok el is rákosodhatnak ezt szeretném állatkámnál megakadályozni várom válaszát köszönettel:
Örülök a boldogságának és közben elárulom, hogy a 7 hónapos westi már ivarérett, másfél éves korára már tenyészérett is lesz. A heréknek már hónapok óta a herezacskóban kellene lenniük. Akár egyik, akár mindkettő a lágyékcsatornában, vagy a hasüregben helyeződik mindkét here eltávolítása ajánlatos, mivel a herék a magasabb hőmérsékleten az állat 5-10 életévében nagy eséllyel elrákosodik - valamint a rejtett heréjűség hajlama öröklődik. A műtét a kutya kb 1 éves korában tervezett módon igen kis kockázattal elvégezhető.
jelige: Bliss
2007-12-11
Hala Istennek kutyamnak semmi baja, szeretnenk kiutazni Angliaba, tovabbtanulasi lehetosegeim miatt, de a tarsam, egy fekete labrador szuka kutyat (2.5 eves), semmi szin alatt nem hagyom itthon. Mennyire korulmenyes abba az orszagba bevinni egy kutyat? Minden oltasa megvan, egeszsegugyi konyve, utlevele, chipje. Megis benn tartjak 6 honapra karantenban? Vagy ez csak hiedelem? Tovabbtanulasi lehetosegemet nem szeretnem elszalasztani, de nem hagyom itt a legjobb baratomat!
Nem kell itthagynia a legjobb barátját és a 6 hónapos karantén a fertőzöttségre gyanús, nem megfelelő iratokkal rendelkező, valamint csempészett állatokra vonatkozik. A teendője annyi, hogy a Bliss-t becsipelteti, védőoltásait és parazitamentesítését rendbeteteti állatorvosánál és mindezt bejegyezteti az útlevelébe is.
jelige: Lucky
2007-12-11
Kedves doktor! Van egy 8 hónapos golden retriever kutyánk,de már kb.2 hónapja nem akerja megenni az Eukanuba tápját.Mér probálkoztunk a Royal Caninal is,de az sem volt jó neki.Kérem segitsen,hogy mit tegyünk!Köszönettel:Lucky
Meg kell mondjam, hogy talán a világon sincs olyan kutya, amelyik bármely prémium táp mellett éhenhalna, vagy akár csak leromlana a kondíciója. Az Önök Lucky-ja milyen kondiban van?! A 8 hónapos kutya túl van élete legintenzívebb növekedési szakaszán, ráadásul az időjárás sem különösebben hideg. Mostantól elegendő naponta egyszer megetetni. Ha nem eszi meg a porcióját, el kell venni előle és a következő napon elétenni. Közben nincs nasi. A száraz tápokból meglehetősen kevés táplálék kell egy kutyának - nézze meg az adagolását a zsákon. A száraztápok mindegyike kívánatosabbá tehető átnedvesítéssel, pláne, ha nem egyszerűen vízzel, hanem mondjuk kefírrel, yoghurttal vagy mondjuk húslevessel nedvesítjük át a kaját.
jelige: Benyke
2007-12-11
Befogadtunk egy dalmata-boxer keverék kan kutyust, akit egy építkezésen hagytak ott másfél méteres láncra kikötve. Benyke februárban lesz 5 éves.Lehet-e kasztrálni egy ilyen korú kutyust úgy, hogy utána ne legyenek viselkedésbeli, pszichés problémák?
Lehet, sőt kifejlett korban végzett kasztrációk leggyakoribb oka a viselkedésbeli, pszichés problémák (agresszió, szökősség, irányíthatatlanság ...) normalizálása. A műtét minimális kockázattal végezhető és a herék eltávolítása kutyákban nem okoz búskomorságot.
jelige: Spániel
2007-12-10
Tisztelt doktornő/úr! Van egy 15éves spániel kutyusom. Három hete, egy reggel azt vettük észre, hogy nem tud lábra állni! Kihívtuk az állatorvost aki nem tudta megmondani hogy mi lehet a baja, mert még nem találkozott ilyennel! Tudja a lábait mozgatni, de nem tud felállni, nem fáj semmilye és az étvágya sem csökkent,hason kúszva közlekedik! Egy hétig próbálta kezelni, de nem javult, és azt tanácsolta altattassuk el! Mivel nagyon szeretjük ezt nem tudtuk megtenni,bízunk a yógyulásban, és azóta is gondozzuk!Mi baja lehet? Tényleg el kéne altattatni?Válaszát előre is köszönöm!
A kutya tüneteinek az oka, valamint a gyógyulás esélyei egyetlen módon ismerhetőek meg. Jól felszerelt kisállatrendelőben részletes vizsgálat (vérvizsgálatok, röntgen, ultrahang ...) után a kutya betegsége kideríthető lenne és a leletek alapján el lehetne dönteni, hogy van-e esélye a felépülésének. A 3 hetes otthoni vergődés helyett már az első napokban célszerű lett volna végigcsinálni a vizsgálatokat.
jelige: Alíz
2007-12-10
Kedves Doktor Nő/Úr! Családtagunk Alízka 13-14éves talált kutyus, 12éve van velünk és most nagyon el vagyunk keseredve, mert kb. 6 napja éjszaka sírt és amikor felkeltünk hozzá be volt görbülve kifli alakba a teste és nem nagyon tudott megállni a lábain. Mikor kicsit megnyugodott elaludt. Utána egyre jobban lett és 3-4 napig szinte teljesen jól volt. De tegnap reggeltől félre tartja a fejét, a lábai (főleg a hátsók) kicsúszkálnak alóla és félre is megy mintha a térérzékelése nem lenne jó, és enni sem nagyon hajlandó amit iszik néha kihánnya. (Még megjegyezném hogy Kb. 1 éve 80-90% százalékig nem hall és fiatal kora óta nem túl jók az ízületei)! Felkerestem az állatorvost de sajnos a kutyát nem tudtam elvinni magammal a rossz mozgása miatt. Elmondás alapján a Doktor Úr Ketofen 20mg-os tablettát írt fel. Félek hogy ez nem elég.Kérem segítsen, írja meg mi a véleménye, mit tudnék tenni. Sajnos a kórházi kivizsgálásra nincs pénzem kisnyugdíjas révén. Előre is köszönöm !!! B D ezsőné
Sajnos kivizsgálás nélkül senki emberfia ki nem találhatja az Alíz baját. A Ketofen tabletta talán enyhíti a fájdalmait, tüneteit a kutyának, de nem valószínű, hogy meggyógyul tőle. Attól tartok, hogy részletes kivizsgálás és intenzív kezelés (lehet, hogy műtétre is szüksége van az Alíznak) nélkül el is pusztulhat a kutya.
jelige: yorki 3.
2007-12-10
Tisztelt Doktorur!Sajnos az anyakutya elpusztult nem tudták meg menteni öt és a kölyköket.Most az lenne a kérdésem,hogy a kan kutya be fedezt egy másik szukánkat is és ő is 53 napra meg elet 6 kölyöt mind életképtelenek voltak de az anyakutya mostmár jolvan.Nem lehet,hogy a kan kutyával van valami probléma?
De az is lehet. Meg a szuka kutyákkal is lehet probléma. De valószínűleg legfőként a kutyatenyésztővel van probléma. Az előző levelei és a mostani is nagyfokú tájékozatlanságot és kutyatenyésztésre való alkalmatlanságot árulnak el. Hagyjon fel a kutyaszaporítással, vagy szerezzen mélyebb tudást a területen és próbálja tisztességesen csinálni.
jelige: Dinike
2007-12-10
2 hete halt meg a kutyusom. Műtét közben derült ki hogy a vastagbelén daganatok voltak, nem volt műthető. Nagyon nagy darabot kellett volna eltávolítani! Elég idős is volt! A kérdésem szinte teljesen fölösleges de én azért tudni szeretném, hogy az ilyen daganatok milyen gyorsan tudnak kialakulni és mitől? Ugyanis augusztus végén voltunk ultrahangon, akkor még nem volt látható semmi! Vagy nem vette észre az orvos? Azért is bánt a dolog , mert nem a saját orvosunk csinálta az ultrahangot mert egyéb okok miatt más dokinál voltunk,aki egyébként pedig igen jó orvos hírében áll! Senkit nem akarok hibáztatni csak azt szeretném tudni, hogy 1 daganat ilyen rövid idő alatt ekkorára tud nőni? A választ előre köszönöm, szép napot!!
Sajnos a hasi ultrahang érzékenysége annyit enged meg, hogy gyakorlott szakember, jó készülékkel a néhány cm-es daganatos bélszakaszokat felismeri. Az augusztusi ultrahangos vizsgálat óta eltelt hónapok bőven lehetőséget teremtenek egy rosszindulatú béldaganat számára, hogy áttétet képezzenek, és menthetetlenné tegyéka kutyát. Sajnálom a történteket.
jelige: Maszat
2007-12-10
Tisztelt Doktor Úr! 18 hónapos Labrador kutyánk feje búbján börkeményedést észleltünk.Ez kezdetben mogyoró nagyságú volt, most viszont hosszában két mogyorónyi, tehát terjeszkedett. A fej simogatásakor a bör a keményedéssel együtt elmozdul, ez a kutyának kellemetlen érzés. Kezdetben ütésre gyanakodtunk/asztal alatt beverhette a fejét/ de ezt nem tapasztaltuk.Kérjük segitsen tanácsával, mi a teendönk. Köszönettel: Maszat
A képlet citológiai vizsgálata adhat választ a kérdésre.Egy ilyen fiatal kutyában jóval nagyobb az esélye, hogy gennyes tályog, esetleg vérömleny, vagy kötőszövetes heg a látható, tapintható terime. Nem kizárható viszont a bőrdaganat diagnózisa sem. Valószínűleg sebészeti megoldása lesz az elváltozásnak.
jelige: Éva
2007-12-10
Mopsz szukámat (most 15 hónapos) november elsején pároztattuk első alkalommal. Összesen 3 alkalommal pároztattuk másnaponként. Ma kellene kb 40 napos vemhesnek lennie. 3 napja vettem észre hogy a kutyus vérzik (mintha tüzelne). Nagyon megijedtem. Egyébként a kutyuson nem látszik külsőleg semmilyen probléma, úgy értem, hogy jó kedélyű és eszik rendesen. Doktor Úr szerint mi lehet a probléma? Előre is köszönöm segítségét.
Lehet a probléma elhúzódó tüzelés, hüvelysérülés, hüvelydaganat, gennyes méhgyulladás, vetélés, de akár hólyaggyulladás is. A teendője jóval egyszerűbb annál, minthogy Önnek kellene elkülöníteni a lehetőségeket és kitalálni a kezelést. Vigye gyorsan a kutyát jól felszerelt, ultrahanggal is rendelkező rendelőbe és állatorvosa ki fogjka deríteni, hogy a lehetséges kórokok közül mi jelentkezett a kutyánál.
jelige: red fox 3.
2007-12-10
Tisztelt Dr. Balogh Lajos! Köszönöm mégegyszer a tanácsait. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam mikor leírtam a tünetet. Az orrcsont nem görbe, már nézte más állatorvos is. Inkább olyannak tűnik mintha -lehet rosszul fogalmazok laikusként -mintha az izom(?) vagy az ínszalag(?) nem tartaná olyan erősen azt az arcorri részt, (lehet lazább, vagy sérült, elszakadt?), hogy szimetrikus legyen. Nem lehet, hogy valami mi általunk nem észrevett „baleset” történt vele? Ugyanis teljesen szimmetrikus arcorri résszel született és minálunk(az anyja nálunk van, az apa sokszor győztes), tehát nem is a tenyésztő sózta ránk mint selejtet, mi választottuk s teljesen rendben volt. /Az az igazság, hogy a kutya már nyert kiállításokon és még egyik bíró sem vette észre, pedig nekik kellett volna. Sokkal több hibával is fölvonultatnak kutyákat, láttuk saját szemünkkel(szőrzet, farok, vonalvezetés, szögellsek,csánk szembe ötlőbb hibája stb./ Sajnálnánk-e pici hiba miatt, (egyébként a DPje is normális, mentes)eléggé tanácstalanok vagyunk, de köszönjük.
Teljesen más a helyzet, ha nem veleszületett genetikai hibáról van szó, hanem esetleg szerzett eltérésről. A pofa lógását egyébként sokszor az arcideg (n. facialis) bénulása okozza kutyában emberben egyaránt. Az esettel talán Dr. Sebestyén Zsolt állatorvos kollégát ( http://www.provet.hu/ ) lenne érdemes felkeresni .
jelige: segítség
2007-12-10
4 hónapos német juhász kutyánk van, nagyon szeretjük.Csak az a baj,ha simogatjuk állandóan harapja a kezünket, lábunkat. Ez valamilyen betegség vagy viselkedési zavar? Mit lehet ilyenkor tenni?
Sem nem betegség, sem nem viselkedési zavar - hanem a kölyök játékos viselkedése lehet a leírt jelenség. Ha zavaró, túlságosan durva a kölyök játéka, akkor következetesen, egyértelműen a tudtára kell ezt adni, és a kezünk, lábunk helyett pl rongyot, játékot kellene a szájába dugni.
jelige: red fox 2.
2007-12-10
Tisztelt Dr. Balogh Lajos Állatorvos Úr!! Köszönöm a szíves tájékoztatását,minősítését és segítségét. Mellékelnék egy képet az Ön által „súlyosan fogyatékosnak” ítélt kutyáról. Egyébként az elváltozás annyira minimális,hogy jó szemmel és hosszas nézés után lehet csak észrevenni. Ezúttal kérdezném meg tisztelettel, hogy abban az esetben ha mondjuk Ön vagy valaki, akinek mondjuk olyan hibája van hogy görbe az orra, kizárják a „tenyésztésből”??? Szíves köszönettel.
Továbbra is igen megtisztelő, hogy válaszolhatok a felvetéseire. Érzek ugyan némi iróniát és élt a soraiban, ráadásul levelét most sem írta alá, de ez engem nem szabad, hogy zavarjon. A fényképen egy valóban szép kutya látható - és amennyire ezen a felvételen megítélhető valóban a jobb pofalebernyege mintha néhány centiméterrel lejjebb lógna, mint az ellenoldali. Az orrcsont ferdeségét nem tudom megítélni a felvételen, de elhiszem Önnek, hogy minimális eltérésről van szó, hiszen mostani 2. levelében már ezt írta. A minősítésem és tanácsom az Ön korábbi leírása alapján született. Egyébként véleményemet továbbra is fenntartom. Még ennyi esztétikai hiba esetén is etikátlannak és jogszerűtlennek tartanám a kutya plasztikai műtétjét, majd kiállításon történő szereplését és esetleges tenyésztését. Kérdezze meg erről a német juhász tenyésztőket esetleg a fajtaklubot is. Ha esetleg bármit félreértettem volna és Önök kizárólag a kutya „bánatos arckifejezésén” szeretnének javítani, majd a plasztikai műtét tényét a kutya egészségügyi könyvébe/útlevelébe is bejegyeztetik azaz a kiállításon sem titkolják a műtétet és a kutyát nem óhajtják tenyészteni, esetleg ki is heréltetik - ez természetesen más eset. Pláne, ha a ferde orrjáraton a kutya nem kap rendesen levegőt. Ilyen körülmények között, előzetes röntgenfelvételek (esetleg CT) eredmények alapján megtervezhető a műtét. Utolsó kérdésére is válaszolok, bár nem lehetetlen, hogy erre Ön is tudja a választ. Emberek esetében kis asszimmetra, eltérés a megszokottól akár még tetszetős, sőt szekszepil/védjegy is lehet. Természetesen embert hasonló okokból nem zárnak ki a „tenyésztésből”. Megjegyzem, hogy nem ez az egyetlen különbség kutyák és emberek „tenyésztése” között.
jelige: tanácstalanság 2.
2007-12-10
Tiszteletem! Pár hónapja már íram magának a kutyival kapcsolatban. Mint utólag megtudtuk ahol vásároltuk a kutyát, nagyon rossz tenyésztőktől van, ezt az információt egy neves francia bulldog tenyésztőtől kaptuk, aki mesélte, hogy szinte embertelen módon és rosszul tenyésztik a kutyákat! Ez sajnos a mi kutyánknál is nagyon meglátszik, kicsi kora óta nincs 1 hétnél több, hogy ne legyen semmi baja! Most egy olyan atka fertőzése van, amitől lassan teljesen kihullik a szőre! De a legrosszabb, hogy nagyon-nagyon viszket neki. Volt egy kb 1 hónap, amikor jól fejlődőtt és nagyon sok szőre visszanőtt, de most egy hete megint nagyon elkezdett hulani, és pici vérhólyagok keletkeznek. Nagyon sok kezelést kapott már. Mint megtudtuk köszönhetően a ”jó” tenyésztésnek, neki mindig lesznek gondjai! Azt javasolták, hogy probáljuk erősíteni neki az immunrendszerét. Kérdésem az lenne, hogy ezt miként tegyük??? Próbáljuk minnél többet a levegőre vinni? Sok séta? Vitaminok? Vagy erre az egészre mi a vélemé nye? Hozzá kell még tennem, hogy lett csináltatva egy allergia vizsgálat és nagyon sok mindenre allergiás (cigi füst, tuja, marha hús, sárga répa stb) Válaszát előre is köszönöm Mi nem adjuk fel!!!
A kezelő orvosa többet tud segíteni mind az „immunerősítés” területén, mind pedig a kutya aktuális bajainak a kezelése területén. Az immunerősítés alatt valószínűleg a sok levegőt/napfényt érti a kolléga, és emellett számtalan gyógyszert, táplálékkiegészítőt is lehet adni a kutyának. Ha a kutya bőre veleszületetten érzékeny (atópiás), ezesetben valóban sok gondjuk lesz a parazitákkal, gpombás és bakteriális fertőzésekkel és az allergiás eredetű bőrbántalmakkal is. Szükség lesz a kitartásukra.
jelige: Roni boxer
2007-12-10
Olyan hangokat ad mintha a torkára akadt volna valami, vagy mintha köhögne.
Hát, nem kizárt, hogy valami a torkára akadt, vagy köhög a kutya. Ezek a tünetek pedig több tucat betegség esetén fennállhatnak. Állatorvosa vizsgálat után meg tudja mondani hogy „csak” egy felsőlégúti fertőzésről van-e szó, vagy légcsőszűkülete van a kutyának, vagy a többi lehetséges ok közül melyik játszik szerepet a Roni esetében. kezelési tanácsot is a vizsgálat eredményei alapján érdemes tenni.
jelige: Kíler
2007-12-10
Kiskutyám 2 napja nem eszik semmit orra száraz és zöldes-sárga habos hányása van!! Mit tegyek hogy meggyógyuljon?
Vigye állatorvosi rendelőbe a kutyát még mielőtt elpusztul.
jelige: Mopsz
2007-12-10
Mopsz kiskutyám most 2 hónapos és pár napja van nálam.A tenyésztő azt mondta,hogy nehéz volt a szülés és ennek következtében a kiskutya egyensúlyzavarokkal küzd.A kiskutya játszana, de mindig felborul, és evés közben is minidg szédeleg.A kérdésem az lenne, hogy ezt kinöheti a kutya?Mert a tenyésztő azt mondta, hogy igen.De látva a kiskutyát én kételkedem benne.
Pedig a válasz teljesen korrekt. Minthogy a tünetek elmúlhatnak, mérséklődhetnek - vagy állandósulhatnak és akár súlyosbodhatnak is. Nem elviccelni akarom a dolgot, de ráadásul az elhúzódó szülsé mellett könnyen lehet, hogy a mopsz kölykök veleszületett rendellenességgel születtek (pl vízfejűség), vagy súlyosfokú bélféreg fertőzöttség (is) hozzátesz a tünetekhez. Az ilyen korú kölykök 2 hetente még rendszeres védőoltásaikat és parazitamentesítésüket kell, hogy „elszenvedjék” az állatorvosi rendelőbe. Kérje ki állatorvosa véáleményét ezügyben is.
jelige: Foltika
2007-12-10
12 éves németjuhász keverék kan kutyámnak hasnyálmirigygyulladása volt ill.van kórházi kezelésen vettünk részt, de a kutya állapota nem javult. Nehezen jár, ha a fejét szeretné megrázni sajnos ha nemtudjuk időben megtartani elesik, én úgy veszem észre, hogy szédül. Prednisolont, milgammát, dipankrint és vitaminokat kap. A betegsége hányással, állandó szemmozgással és dülöngéssel kezdődött. Válaszát előre is köszönöm .
Egy 12 éves német juhász kan igazi veterán. Majdnem biztos, hogy a hasnyálmirigy gyulladása a jéghegy csúcsa és a gyengülő keringés, vese- és májelégtelenség igen komoly szerepet játszik a kutya rossz állapotában. Nem írt kérdést, de felteszem, hogy a Folti esélyei után érdeklődik, esetleg kezelési ajánlatot vár. Nos, a kutya esélyeit és kezelési lehetőségeit legjobban a kezelést végző orvos ismeri, hiszen ő látja a kiindiulási és a jelenlegi állapotát, leleteit is. Nem tudok mást tanácsolni, minthogy hagyatkozzék kezelőorvosa véleményére.
jelige: kistigris
2007-12-09
Üdvözlöm! 2,5 éves kandúr cicámról kiderült vérvizsgálat útján, hogy leukózisban szenved. Alig tud menni, olyan fájdalmai vannak, szerintem a gyulladt nyirokmirigyek miatt. A cica eszik, lefogyva nincs. Most Béres Minerát kap és deutérium mentes vízzel probálkozunk. Az orvos az Interferon Injekció kúrát ajánlotta, de nincs garancia, hogy segíteni fog, és nagyon költséges lenne. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mivel lehetne ezen kívül kezelni. Olvastam a Vetri- DMG-ről, hogy ilyen esteben javíthat az állapotán. A nyirokcsomó gyulladást, milyen készítménnyel lehetne kezelni?
Állatorvosának és Önnek teljesen igaza van. A szerzett betegséget még a legköltségesebb, legmodernebb módszerekkel is meglehetősen kétes kimenetellel lehet kezelni. A Vetri DMG is egyike a választható megoldásoknak. Hagyatkozzon állatorvosára és különítse el cicáját minden fajtárástól.
jelige: lili
2007-12-09
Üdvözlöm.Van egy lassan 8 hetes yorki bébink és nemrég észrevettem hogy néha húzza magát illetve a fenekét mintha szánkózna meg harapdálja a lábát.kamillás vizbe szoktuk mosogatni.1-2 napig ment a hasa most már nem de azért aggódok nehogy baja legyen.az lenne a kérdésem hogy ön szerint miért lehet ez.nem kedvtelen söt igazi kis ördög de mindig sonkát enne jó az neki?válaszát elöre is köszönöm
A lassan 8 hetes kölyök legalább egy, de lassan 2 védőoltással és 3-4x-i korrekt féreghajtással kell, hogy rendelkezzen ahhoz, hogy a legtriviálisabb okokat kizárhassuk. A sonka korántsem megfelelő táplálék egy kölyök yorki számára, tápláléka nagyobbik részét a fajtájának, korának megfelelő jobb minőségű pupp ill junior tápok kéne, hogy adják. Ha mindez megvan, akkor is számtalan veleszületett és szerzett ok okozhatja a leírt tüneteket. Állatorvosi vizsgálat tudja kideríteni, hogy mi a baj, és mit kell ellene tenni.

<< <  322 / 428 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.08.27
Augusztus 25.-én eltűnt a XXII. ker. VII.utca 14. szám alól 2 éves LUCY nevű nőstény Westi kutyánk, az esti órákban. Nyakörv nincs rajta, hallgat a nevére, játékos, rövid a szőre a hátán. Bárki, aki tud róla bármilyen információt kérem segítsen! Kérem hívjon fel a +36304978825 telefonszámon, a megtalálónak természetesen jutalmat is felajánlanék!
2015.08.21
3-4 hónapos kiscicák gazdit keresnek! Ajándékba játszó egeret, illetve Royal Canin babytápot is adok ( ezt vettük nekik:) Nagyon kezesek, dorombolósak. Elérhetőségem: 06-20-484-4646
2015.07.23
Elveszett,keresem Yorkshire Terrier szuka kutyusunkat,chip még sajnos nincs benne,10 napos kölykei vannak,kérem,a becsületes megtalálót aki megtalálta és bevitte a Budafoki állatkórházba,jelentkezzen! 70/434-7875 Köszönöm!