Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Endru
2007-11-22
6hónapos Németjuhasz kutyusunknak október elején fájt a lába.Kapott rá Phen-pred tablettát.2hét alatt rendbe jött,majd 2hét mulva megint fájt ugyan az a lába.Most megint szedi a tablettát második hete és közben elkezdett fájni a másik lába.Emeli és nehezen áll rá.Mitől van,hogy gyógyszerszedés közben kiújul a betegség a másik lábán?Mit lehet tenni?
A tüneti kezelés mellett jó lenne diagnózishoz jutni. Legalább azt kéne tisztázni, hogy valamiféle sportsérülés érhette-e a kutyát, vagy a helytelen táplálás, tartás miatt a kutya növekedése során a csontok, ízületek érintettek-e kóros folyamatban. Az Endru részletes vizsgálatával lehetne kideríteni a betegség okát és a megoldást is.
jelige: Eger
2007-11-22
Még azt szeretném megkérdezni, hogy mit kell teni ha a msckám állapota ilyesmi: hányás, simogatáskor gyakran büfizik, nem akar enni illetve inni sem. Néha kicsit iszik néhány cseppet a tejből.
Az oltatlan, állatorvost soha nem látott fiatal jószágot ilyen esetekben (is) állatrovosi vizsgálatra kell vinni. Számtalan baja lehet - ezek közül egy(néhány) biztosan fenn is áll a cica esetében. A macskatulajdonos tennivalóiról honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában olvasgathat.
jelige: kutyám betegsége
2007-11-22
Van egy 10 éves német juhász kan kutyám akivel az a probléma van , hogy a lába vérzik. Már jártunk állatorvosnál és azt állapította meg , hogy valami kifejezetten német juhászoknál előforduló betegség. De ez már régóta fent áll pedig még gyógyszeres kezelésen is részt vett.ami javarászt Augmentinből állt.De ez sajnos nem használt. Továbbra is vérzett a lába ( tértd , mancs tájékán) Szeretném kikérni a véleményét h igaz amit az orvos megállapított. Köszönöm előre válaszát.!!!
Nem ismerek kifejezetten német juhászokon előforduló bőrbetegséget. Öregedő, kinntartott, nagytestű kutyákon sokszor jelentkeznek bőrbetegségek és másodlagos bőrtünetek is. Egy öregedő németjuhászon vérző, fekélyező bőrelváltozásokat több betegség okozhat. Lehet ez felfekvés, szőrtüsző atkakór, dirofilariózis, bakteriális, gombás eredetű gyulladás - de akár bőrdaganat is a leírása alapján. Állatorvosa a viozsgálat során nyilván jóval több információhoz jutott és véleménye szerint nakteriális eredetű gyulladásról, vagy másodlagos bakteiális fertőzésről (is) szó lehet. A főleg Augmentin mellett, ha megírta volna, hogy mivel kezelték még, akkor lehetséges hogy kitalálom a kolléga diagnózisát, de a leírása alapján semmimódon nem lehetséges (és nem is célom) a kolléga véleményét véleményezni, felülbírálni.
jelige: véres hasmenés
2007-11-22
Üdvözlöm! Öt napja hoztunk ki a menhelyről egy 7 hetes kisktyát. Kapott parvo elleni védőoltást, mielött kihoztuk, de ma észrevettük, hogy véres hasmenése van, aminek nagyon furcsa, büdös szaga van. Lehet ez a megváltozott táplálkozás miatt? Mikor kihoztuk, gondolom még csak szopott, mi vizet és főtt húsokat adunk neki, mást nem is eszik meg. Nagyon jó kedve van, játszik, nem lehet rajta látni, hogy beteg. Mi lehet vele? Veszélyes lehet ez a másik kutyánkra, vagy emberre? Kérem, ha lehetséges, mielőbb válaszoljanak! Köszönöm segítségüket!
Sajnos nem tudtam mielőbb válaszolni. A parvo elleni védőoltás hatása a beadás után kb 10 nappal kezdi éreztetni hatását az ellenanyagszint emelkedésével mérhető módon. Az is fontos, hogy a kölyök rendszeres féreghajtása, parazitamentesítése is megtörténjen. A másik komoly probléma a leválasztással egyidőben megtörtént komoly táplálékváltás lehetett. A táplálékváltás mindig fokozatosan kell végigvinni. A kölyök táplálékának nagyob része kölyök táp kellene, hogy legyen. Sok hasznos információt talál még honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában.
jelige: Mellkasi Duzzanat
2007-11-22
Tisztelt Doktor u! Néhány napja kutyank szegyscontjától kicsit jobbra, a mellkasanal egy kb 5 centi atmeroju duzzanat van. Tapintasra olyan, mint egy puha, vizzel toltott lufi, amikor vizsgaljuk, nem reagal ra, igy valoszinuleg nem fajdalmas. Mi lehet ez, mennyire komoly, illetve varjunk meg nehany napot hatha merseklodik, illetve elmulik, vagy rogton vigyuk el allatorvoshoz. Valaszat elore is koszonom.
Nagyon helyes a megfogalmazása (jelige) a leírt képlet egy mellkasi duzzanat. A duzzanat lehet folyadékgyülem (vérömleny, savós gyülem, tályog) lehet szövetszaporulat (daganat ill gyulladásos terime) és lehet akár sérv is. Ez utóbbi a helyeződés miatt igen valószínűtlen. Ha a tapintás alapján folyadékot feltételez inkább, könnyne lehet, hogy igaza lehet ebben. Érdemes lenne állatorvosát felkeresni ezügyben. A leírt folyadékgyüólemek egy része idővel megoldódik ugyan, de a folyamatot lehet gyógyszres úton is segíteni - és vannak folyadékgyülemek, amik sebészeti ellátást igényelnek, mert nem oldódnak meg maguktól.
jelige: köhögés 3.
2007-11-22
Elnézését kérem, hogy leveleimmel zavarom, de ismét Önhöz fordulok tanácsért. A köhögés mértéke és gyakorisága szűnt 10 éves kan német juhász kutyusunknál, akinek szívelégtelensége van. De... nagyon kedvetlen, szinte szomorú és nagyon ”lelassult”. Tegnap óta enni se akar. ( eddig evett: száraz táp, konzerv, szíbeteg kutyáknak való táp, szenior konzerv illetve bármilyen tőlünk elkunyerált falat)Kérem mondjon valamit amivel próbálkozhatnánk, hogy étvágya legyen. Nagyon féltjük, hogy még jobban legyengül ha nem eszik. Nagyon köszönöm fáradozását:
Az a helyzet, hogy az idős kutya szívelégtelensége mellett korántsem biztos, hogy nincs egyéb betesége az öregedő kutyának. Az étvágy csökkenése komoy tünet - ahogyan ön s érzi a kutya leromlásához, akár halálhoz is vezethet. A kutya étvágyba hozása azonban nem valamiféle spéci étvágyfokozóval kell, hogy történjen, hanem az étvágytalanság okának felderítésével pl: láz, ízületi fájdalom, egyéb „roszzullétek” (májelégtelenség, veseelégtelenség ..., daganat ... miatt). Az étvágy „visszahozatala” lehet olyan egyszerű, mint mondjuk lázcsillapító, vagy fájdalomcsillapító szerek alkalmazása - és lehet sajnos akár megoldhatatlan feladat is.
jelige: karom
2007-11-22
Egy macskatulajdonos ismerősöm bízott meg azzal, érdeklődjem meg a macskájuk esetleges karomeltávolításának lehetőségeit.A cica Pesten, egy kvázi nagy lakásban él, tehát nem jut ki szabadba.Már felnőtt és gyakorlatilag teljesen sikertelen volt bárminemű átszoktatása a bútorokról akármilyen (bolti, vagy házilag készült) kaparófára.A gazdik semmiképpen sem akarnak megválni tőle.Hallottak egy műtéti eljárásról, melynek során lézeresen távolítják el a karmokat.(Állítólag Magyarországon három helyen végeznek ilyen műtétet.) A gazdik tisztában vannak azzal, hogy a pusztán plasztikai célból elvégzett műtéti beavatkozásokat, tiltja a törvény hazánkban, azonban nagyon a szívükhöz nőtt az állat és ez a műtét hosszú távon megoldást jelentene. Kérem, amennyiben bármilyen információja van a lézeres karomeltávolítással kapcsolatban, válaszoljon.
Ha a hír igaz, akkor is mindhárom hely rendszeres törvénysértést követ el. Én nem ismerem egyik ilyen helyet sem. A lézersebészeti módszerrel történő karomelrtávolítás egyébként semmivel nem jobb (fájdalommentesebb, korrektebb, szebben gyógyuló, etikusabb), mint a hagyományos (ollóval, szikével végzett) amputáció - tehát potenciálisan bármelyik állatorvos el tudja végezni a műtétet. Az Egyesült Államokban ez egy gyakori műtét - a drága bútorok és a madarak védelmében elvégezhető beavatkozás. A jövő évben a 10 éves Állatvédelmi Törvény várhatóan revízió alá kerül. A leírt műtét (sok egyéb más mellett) pl lehet közvita, átgondolás tárgya - hiszen a természetvédők, madarászok támogatása mellett, amennyiben a kérdés aként merül fel, hogy ez az ára a cica életbenmaradásának - úgy igenis nem feltétlenül elutasítandó. A jelenlegi helyzet szerint azonban a műtét itthon legálisan nem végezhető el.
jelige: mogyoró
2007-11-22
Nem eszik a kutyus inni sem akar csak minimálisat és állandóan nyalja a száját.Széklete normális 2 napja többször hányt igaz ellopta az asztalról a házi kaját amihez nincs hozzászokva.Azóta áll fent ez a panasz.Ezügybe szeretném kérni a tanácsát.Ha kivisszük sétálni jó a kedve.
Sajnos majd 2 napig nem volt módom válaszolni a kérdésére - remélem, hogy mindeközben a kutya már átesett az állatorvosi vizsgálaton, netán már sikeresen kezelik is. A hányás, étvágytalanság önmagában is olyan általánosés gyakori tünetek, ami számtalan betegség esetében kialakulhat. A banális gyomormegterhelésektől a fejlődési rendellenességen át, a mérgezések, parazitás és fertőző betegségek garmada okozhat ilyen elváltozásokat.
jelige: Alex 2.
2007-11-22
Nagyon köszönöm gyors válaszát, meg is nyugodtam, meg nem is.... Még egy utolsó kérdésem lenne Önhöz, ha nem terhelem túlságosan: Jelenleg Royal canin puppy sensible tápot adunk a kutyusnak ill ahogy írtam zöldséget, gyümölcsöt, csirkehúst. Ez a táp megfelelő, ugye? Remélem, kinövi ezt a betegséget, és nem fogja a fejlődésben hátráltatni. További jó munkát,
A Royal Canin is tökéletes választás - a leírt táplálás egészséges egyedben bitosan nem okoz betegséget és tökéletes fejlődést biztosít. Én is minden jót kívánok,
jelige: Cetleen
2007-11-20
Van kettő keverék kistestű kutyánk egy szuka és egy kan. Kb 1 napja nagyon sokat köhög rángatózik és furcsa ziháló hangot hallatnak. Nem tudjuk mi lehet velük,mert eddig nem volt semmi gond sem velük.Amikor köhög állandóan öklendezik és valamilyen zöldes színű folyadékot hány. Ilyenkor valamennyire megnyugszanak,majd újra kezödöik minden előről.Azt szeretném kérdezni,hogy ez egy egyszerű légcsőhurut ,vagy esetleg más. Most készülünk öket elvinni orvoshoz,mert nagyon nyugtalanitó és borzasztóan megvisel bennünket is. A kutyusok álltalában kint tartózkodnak az udvaron,mivel kertes házban lakunk,de be is jönnek és hüvösebb időben bent éjszakáznak.A betegségük elött sokat rohangáltak és ugattak,most meg reszketnek ha ki kell menniük az udvarra .Elképzelhető,hogy esetleg megfáztak?
A csak veszettség ellen oltott kutyák esetében a tüneteket okozhatja persze a lehűlt időjárás, légcsőhurut, tüdőgyulladás, torokgyulladás, mandulás megnagyobbodása is - sőt nagy eséllyel erről lehet szó. Remélem nem szívbetegség, tüdőödéma, légcsőszűkület vagy egyéb, nehezebben kezelhető elváltozásról van szó - mert őszintén szólva ezek mindegyike okozhat hasonló tüneteket. Állatorvosa ki fogja deríteni a baj okát.
jelige: Álmos
2007-11-20
Van egy 13 éves németjuhász kutyánk, egyetlen betegsége van a bal hátsó lábára néha sántit, erre Medrolt kap, Quamatelt és Neurobiont.Igazából az ilyen korú kutyák megfelelő táplálásáról szeretnék többet megtudni, mivel Álmos az utóbbi időben elég válogatós lett, nyáron illetve ősszel több betegsége is volt, amikből egy nagyon jó állatorvos segitségével kigyógyult, és akkor mivel nem nagyon akart enni szinte csak azt kapott ami a fogáravaló volt.A kérdésem annyi lenne, hogy az ilyen korú kutyának milyen összetételű ennivalót adjak (most szinte kizárólag húst kap, -mivel ezt eszi meg a legnagyobb kedvvel-a tápláléka kb.80-90 %-át ez teszi ki), mi számit túlzott fehérjebevitelnek, ez mit okozhat pl. máj vagy vesepanaszokat.
A 13 éves korú német juhász kan igazi veterán - az ő megfelelő állapota fényesen bizonyítja, hogy Ön is és állatorvosa is mindent megtesz Álmosért. A konkrét kérdésére egyértelmű választ adni valóban az okoz nehézséget, ha a kutya étvágya ingadozó, ízlése kialakult és nehezen változtatható. Ha a táplálék túlnyomó része hús, az valóban túlzott fehérjebevitelt, rosthiányt, jónéhány makro- és mikro elem ill vitamin hiányát okozhatja. Megjegyzem, hogy a tartós szteroid etetés azért nagyobb terhelést jelent a kutya májára, mint a helytelen táplálás ... A leírt áplálási anomáliát megkísérelheti azáltal csökkenteni, ha teljesőrlésű lisztekből készült gabonapelyhekkel, extrudátumokkal ill tésztákkal keveri el a húsféléket. Egy-egy próbálkozást a prémiumtápok senior készítményei is megérnének. Ha minden próbálkozása csődöt mond, akkor senior kutyák táplálékkiegészítőivel ill rosttartalmú tabletták beadásával kell kiegészíteno az Álmos étrendjét.
jelige: Yorki
2007-11-20
Yorkshire terrier kiskutyám van, 6 hónapos. Aggaszt, hogy most már napi szinten van nála a nehéz légzés /olyan, mintha fuldokolna pár másodpercig/. Mitől lehet ez? Mit tegyek, hogy elmúljon?
A kölyök nehezített légzése lehet felsőlégúti fertőzésektől, veleszületett rendellenességektől, szív-, keringési rendellenességektől és légzőszervi elváltozásoktól. A felsorolt gyűjtőszavakon belül belül több tucat konkrét betegséget lehetne listázni - egy ilyen pl a légcsőszűkület. A lehetséges okok közül részletes vizsgálat képes kideríteni a konkrét okot. Ideje lenne kivizsgáltatni a kutyát.
jelige: Eger
2007-11-20
Mit tegyek ha a macskám evett a dieffenbachia nevű növényből?
A Dieffenbachia maculata (buzogányvirág) nedvei ember, kutya és macska számára egyaránt mérgezőek. A teendője egyértelműen az, hogy mielőbb állatorvoshoz viszi a cicát, még akkor is, ha szerencséjük volt és néhány percen belül kihányta a macsek a növényt. A kaland kimenetele nagymértékben függ attól, hogy mennyit evett a macska, mikor hányta ki, ha kihányta - valamint attól is, hogy mikor kerül állatorvoshoz.
jelige: Brandy
2007-11-20
13 hónapos kutyusomnak könnycsatorna szűkületet állapítottak meg a jobb szemén. Megoldásként kanül beültetését javasolták 2 hetes időtartamra. A kérdésem az lenne, van-e más megoldás a műtéten kívül ennek a problémának megoldására.
A könnycsatorna szűkület megoldására azÖn által is említett tartós kanül beültetése hozhat végleges megoldást. Felteszem, hogy a könnycsatorna átjárhatóságának kiderítésére a vizgsálatot már elvégezték, ez alkalommal nyilván megkísérelték a a csatornát átjárhatóvá tenni is - és ez vagy nem sikerült, vagy újra átjárhatatlanná vált. A leírt megoldás teljesen korrekt számomra.
jelige: Alex
2007-11-20
Tisztelt Doktor úr! 3 hónapos boxer kan kölyök kutyámat 4 hete hoztam el az alomból. Pár nappal később vettem észre, hogy a széklete vége véres azóta is, ill vércseppekeket ürít a kiskutya. Étvágya jó, iszik, kedve jó, fürge, figyelmes, betegség jeleit ilyen módon nem mutatja. Már kapott 2 féle antibiotikumot, passzív ellenanyagot, volt széklet és vérviszgálata is, székletvizsgálat 2x is, kitenyésztés is negatív. Minden eredménye negatív. Most kapott homeopatás készítményt allergiára, nem használt.Tápot már váltottam, először Eukanubát adtam neki, most Royal canint. Minden nap kap nyers zöldséget és gyümölcsöt is, (répa, alma, banán) - imádja ezeket, de a tünetek nem múlnak el. Állatorvosom valamiféle allergiára gyanakszik, valami hajlamra. Vastagbél gyulladást emleget. Én meg nem vagyok nyugodt. Az állatorvos viszont gyerekkori jó barátom.... Minden szükséges kombinált oltást megkapott a kiskutya, ill féreghajtó tabellátákat.Tudna valami jó tanáccsal segíteni? Kiskutyám nev ében is köszönettel,
Murphy alapvető törvényei működhetnek ebben az esetben is ... Állatorvos barátja nyilván mindent elkövet a tünetek tisztázása érdekében - a leírása is erről tanúskodik. Ha az összes eddigi leírt vizgsálat negatí, akkor valóban a veleszületett és az allergiás kórképek között kell keresni a kórokot. A táplálással kapcsolatosan nekem annyi a véleményem, hogy a drasztikus váltások biztosan nem tettek jót a kutya emésztésének (emésztőenzimek, bélflóra alkalmazkodása). Én egy jóminőségű puppy/junior táp mellett döntenék és esetelg ezt egészíteném ki élőcsírával, probiotikummal.
jelige: Mi lehet a gond?
2007-11-20
Egy éves németjuhász kutyusunk pár hete kedvetlen, nem eszik, bánatos, szomorú, hívásra sem jön hozzánk, holott azelőtt vidám és játékos volt. Mikor észleltük a problémát, kapott kutyavitamint és féreghajtót, kicsit javult az állapota, de mostanában újra betegesen néz ki, lesoványodott. Minden oltást időben, a helyi állatorvostól megkapott, az édesanyja sem evett ilyen idős korában, őt fakanállal etetik azóta is, de mi nem szertnénk ezt bevezetni a miénknél. Lehet, hogy öröklődik ez a viselkedés? Még annyi, hogy mostanában a házába sem megy be, inkább az ajtó előtt, vagy a kertben alszik éjszaka is. Rajta kívül még van 2 korcs kutyusunk, ill. 3 cicánk, de nekik semmi bajuk nincsen. Segítségét nagyon köszönöm.
A lehetséges okok száma jóval meghaladja a százat, mégha oltott, parazitamentesített is a kutya. A leírása alapján mindkét kutya beteg. Részletes állatorvosi vizsgálat (nem otthoni mgtekintés) alapján derülhet ki, hogy mi a bajuk.
jelige: testvérpárban
2007-11-19
Egy másik kérdésem is lenne, nagyon jólesett, hogy ilyen hamar válaszolt korábbi kérdésemre. Van a kertünkben egy jó nagy elhatárolt területen egy anyakutya és két ”nagy fia”. A kankutyák már 3 évesek, de még mindig nem döntötték el ki a vezér köztük. Nagyon sokat veszekednek, melyekkel néha kisebb sérüléseket okoznak egymáson. 1 perc után persze nem győzik nyalogatni egymást, játszanak mintha mi sem történt volna. Mit tegyek, hogy a két kutya ne ugorjon egymásnak. Elválsztani, megkötözni semmi esetre sem akarom, de jó lenne, ha végre eldöntenék ki is az úr a háznál. Talán az ivartalanítás csökkentené a rivalizálásukat? Vagy attól függetlenül mindig is lenne köztük nézeteltérés? Az anyakutyát sosem bántják. És velünk sem agresszív egyik sem, csak ne próbálkozzunk külön simogatni őket.
Igen, a herélés csökkentheti az agresszivitásukat a kutyáknak. Valószínűleg a testvérek nagyon „egy súlycsoportot képviselnek” a bunyóban, ezért nem sikerült eldönteni, hogy ki a domináns közöttük. A kasztrálás megtörténtéig a legfontosabb teendőjük az egyenlő bánásmód, a megfelelően nagy tér, elegendő pihenőhely és táplálék biztosítása, hogy minél kisebb súrlódási felületett találjanak egymás között. Az is sokat segíthet, hogy a hajbakapások alkalmával mindkettejükkel egyértelműen és következetesen tudatosítják, hogy nem tűrik a rendbontást - ilyen esetekben mindkettőt alaposan megrázzák, rendre utasítják.
jelige: Liza
2007-11-19
Szeretném kérdezni,hogy a 11hónapos shar-pei kutyusom a bűzmirigye miatt rághatja-e a farka tövét és a hátsó lábait.
Igen, akár egy 11 hónapos kutyának is adódhat már bűzmirigy problémája, mint ahogyan bolhaallergiás dermatitisze is, vagy akár gombás fertőzése, vagy egyéb eredetű bőrbetegsége. Részletes vizgsálat képes kideríteni, hogy a szóbajöhető több tucat ok közül mi áll fenn a kutyánál.
jelige: társasház
2007-11-19
Német juhász kutyán 3 hete macska-hajszolás során egy bokorban megsértette a szemét, mely bevérzett, az alsó szemhéja leesett. Elvittem az állatorvosunkhoz, aki szemcseppet adott, amely másnap délutánra teljesen rendbe hozta a szemét. Most csütörtökön a (nov.15.) este a probléma visszatért, hiába csepegtetem, a szeme nem javul. Sőt talán ki is dülledt, az én véleményem szerint. Nem tudom, hogy mit tegyek, természetesen a hétvégén nem rendelt az orvos, máshoz pedig nem akartam vinni. Kérem segitségüket, köszöntettel:
Nem lehetetlen, hogy az eredeti sérülés a kezelés idején tünetmentes volt - majd ahogyan abbahagyták a helyi kezelést, a bejutott kórokozók lassan újra szaporodni kezdtek. Sajnos, nincs jobb ötletem, mint jelezni állatorvosának a fejleményeket. Amíg ez nem lehetséges, addig az eredeti szemcseppel kezelném a kutyát.
jelige: Kankalin
2007-11-19
A héthónapostacskó három héttel ezelőtt beteg volt: hányt, nem evett, hasmenést is kapott. Bukaresti állatorvos injekciózta, összesen 11 injekciót kapott, amitől helyre jött. Az orvos szerint antibiotikumot is kapott. Azt a diagnózist adta neki, hogy enteroiolitis.Most 3-4 napja reggel ismét öklendezik. Köérzrtr, állapota különben nagyon jó.
A leírása alapján azt sem lehet eldönteni, hogy mi volt a kutya eredeti betegsége (enterocolitis?, enteritis?, ...) és azt sem, hogy a mostani tünetek ugyanazon betegség kiújulásaként, vagy egy újabb betegség tüneteként értékelendőek. A teendője mindenképpen annyi, hogy állatorvoshoz juttatja a kutyát és beszámol az előzményekről is.
jelige: Dinike
2007-11-19
Kedves Doktor úr!Már írtam 1 párszor Dini kutyámról,sajnos a problémánk még mindig fenn áll!! A kutya csaknem szeptember óta szörcsög-hörög.Az orrán is fura hangok jönnek ki!! Szedett vérnyomáscsökkentőt, Karsivan keringésjavító gyógyszert, vízhajtót-ezt különböző dózisokban-semmi nem hozott változást! Tudom, hogy ha a szívével-májával van valami az már nem gyógyul meg! De! A napokban(pont 1 hete) az orvosunk megpróbálkozott még valamivel: Adott Dininek 1 prednisolon injekciót. Na most a kutyát mintha kicserélténk volna!! Egy hang alig jött ki a torkán, a csoda egyébként 4-5 napig tartott!! Ez véletlen lehetett? 1-2 napja újra hörög, ugyanúgy! Valamint esténként-és csak este- nagyon liheg. Láza nincs. Remélem ez csak véletlen,de pont ma a hasa is ment és nem kérte a vacsorát. Tudom, hogy ez teljesen természetes ha 1 kutya 1 nap nem eszik, de Dininél ez szinte elképzelhetetlen mert nagy zabagép!! A lényeg, szóval a legfontossabb kérdésem, hogy a hörgés vajon javítható-e a pre dnisolonnal?? A héten visszük újra a kutyát az orvosához, csak addig is szeretnék 1 kicsit többet tudni!! A válaszát előre is nagyon köszönöm!!
Az a helyzet, hogy nem emlékszem a Dinike ügyére, sajnos. A prednizolon nevű szerre való tünetmentesség nem csodálatos, biztosa nem véletlenszerű, egy sereg betegség tüneti kezelésére lehet alkalmas ez a gyógyszer. Tudassa állatrovosával, hogy a szteroidra nagyon jól reagálkt a kutya. Ő tudja a kutya májparamétereit is, meg tudják bezsélni a további gyógyszerezését, nem elképzelhetetlen, hogy ez lesz a továbbaikban a Dinike gyógyszere.
jelige: Vitéz
2007-11-19
Tisztelt Doktor Úr! Nekem egy 8 hónapos német juhászkutyám van. Minden nap adunk neki kutyavitamint és béres cseppet. Utóbbitól szép fényes lett a szőre. A béres cseppet úgy kapja,hogy kockacukorra csepegtetjük. A kérdésem az lenne,hogy a napi egy kockacukor árt-e a kutyának? Válaszát előre is köszönöm!
Jobban teszi, ha a napi kockacukrot inkább lecseréli mondjuk egy-egy száraz jutalomfalatkára, vagy egy -egy darab kedvenc száraztápra. Ezek is felszívják a folyadékot és egészen biztosan nem okoznak semmi gondot hosszú távon sem.
jelige: Móni 2.
2007-11-19
Kedves Doktor Úr.Köszönjük,hogy válaszolt levelünkre.Csak szeretnénk valamelyest választ kapni,mert számunkra nagyon érthetetlenül gyorsan pusztult el Móni kutyánk.Tudjuk,hogy így távlatból nagyon nehéz véleményt alkotni,és bármit is mondani. Vasárnap délelőtt kicsit bágyadt,és lelassult volt,este már alig bírtuk ketten behozni a lakásba mert anyira erőtlen volt.Fölhívtuk az ügyeletet,azt mondták ,hogy vigyük be,megnézik,de sajnos erre nem volt módunk.Félve mentünk neki az éjszakának.Kb éjféltől óránként hányt,fehér-nyákosat,habosat..Végtagjai nagyon hidegek voltak,előtte pár nappal kint ült a szakadó essőben,.Ebből kiindulva,orvosi tanácsra,betakartuk,és zokni húztunk a lábára,mert azt mondták csak kihült,megfázott..Az óránkénti hányásoktól egyre jobban gyengült le,ami érthető.reggel több ízben az oldalára borolt,és egyre nehezebben vette a levegőt,eddigre sárgás-barnás,sűrű,nyákosat hányt Móni.Ezt követően egyre nahezebben,hoszabban és felületesebben vette a levegőt,és már a szemét se nyitotta ki,felvettük a mi orvosunkkal a kapcsolatot,de mire ideért,Móni Elaludt.nagyon szerettük,és azért szeretnénk némi mágyarázatot kapni.Előre is köszönjük,Tisztelettel:a gazdik
Írok néhány lehetséges halálokot: szívelégtelenség, veseelégtelenség, gyomorcsavarodás, ileusz, perforáló gennyes méhgyulladás, perforáló gyomorfekély, daganatos betegségek, traumák, mérgezések ... A felsoroláson belül is sok-sok variáció létezik. A halál oka kizárólag boncolással deríthető ki. Sajnálom a történteket és azt is, hogy semmimódon nem tudok magyarázattal szolgálni.
jelige: nem reménytelen
2007-11-19
10 hetes németjuhász kutyánknál nyelöcsö tágulatot állapitottak meg,mütétet javasoltak.csak ez a megoldás létezik?mütét nélkül milyen esélye van a kiskutyának?
A nyelőcső tágulat súlyossága (mértéke) és helyeződése alapján lehet megválaszolni kérdéseit. Tehát a választ csak a röntgenvizsgálatot végző állatorvos tudhatja. Az esetek döntő többségében csak a műtét jelenthet megoldást.
jelige: Liza
2007-11-19
Rágja magát . biomill táppal etetjük kb. 3 hete azóta egy kicsit enyhűltek a panaszok. szeretném tudni,hogy allergia vizsgálatot mennyiért végeznek el az állaton, vagy van e más megoldás a kiderítésre ha vélettlenül ez a táp nem válik be.
A táplálékallergia egyik lehetséges oka, ha a kutya rágja magát. Ezen kívül számtalan veleszületett, parazitás, egyéb allergiás, gombás, vagy bakteriális fertőzés esetleg endokrin betegségek okozhatnak szőr és bőrelváltozásokat egy kutyában. A kutya részletes vizgsálata során kiderülhet, hogy mi okozza a tüneteket. Egy teljes allergológiai vizsgálat egyébként több tízezer forint, amit mi a rendelőben nem végzünk. Bőrgyógyász specialista szakszerű vizsgálatával (pl: Állatorvos-Tudományi Egyetem, Kisállatklinika, Bőrgyógyászati szakrendelés 478-4100) többre mennek.

<< <  322 / 422 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.06.27
Elveszett Chilli, rozsdabarna, 6 éves, kistermetű szuka kutyusunk!!! Kriszta Nyilas segélykérése: Budafokiak figyelem! Drága gyermekeim nagyon várják vissza kedvencüket! :'( Chilli (Csili) névre hallgat, 6 éves, szuka, kistermetű, rozsdabarna színű kutyus. Szelíd, barátságos. Köszönünk minden segítséget!!! Kép + részletek: https://www.facebook.com/kriszta.nyilas/posts/10205803179611745
2015.06.11
Köszönjük mindenkinek aki megpróbálta megmenteni Őt. Nagyon sokat jelentettél nekünk. Örökre a szívünkbe zártunk. Sohasem felejtjük az a rengeteg örömöt, vidámságot és nevetést amit adtál nekünk. Nyugodj békében Nyafi. Ági, Zoli és Pami
2015.06.11
Péter Pál utca 73-ban, 2015.05.30-án láttuk utoljára Nyafi névre hallgató, 2.5 éves, fekete-fehér, ivartalanított, nőstény cicánkat. Ismertető jele fehér mellénye és fehér "zoknia" amit mindig lecsúszva hord. Ha valaki látta vagy befogadta kérem jelentkezzen az alábbi elérhetőségen: Baráth Ágnes +36 20 962 0750 A megtalálót jutalomban részesítjük!