Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Jodus
2008-04-17
Tisztelt Doktor Úr! Fiatal, hamarosan egy éves hím bordeuxi dogról van szó. Életvidám, jól eszik. Pár napja fedeztem fel a mellkasán: lóg a bőre, és mintha lenne benne valami. Olyan, mintha kis zacskók lennének. Ez normális ennél a fajtánál? Válaszát köszönöm. üdvözlettel:
A Bordói dogon is megszokott, hogy bőrredők alakulnak ki rajtuk, bár ezek a ráncolt területek megszokott helyeződése inkább a fej-, nyaki részek. A megnyugtató mindenképpen az lenne, ha állatorvosa láthatná a „kis zacskókat”, mert kutya legyek, ha el tudom dönteni mit találtak a Joduson.
jelige: Vacak
2008-04-17
Az álat lázas és keveset eszik.Két állatorvosnál is volt és kivizsgálás után se tudták megmondani,hogy mi lehet a baja! kérem mondja el,hogy mi lehet a baj?
Ne tessék velem viccelni. Mit jelent a kivizsgálás? Lázmérést és megtekintést áttapogatást? Történt vérvizsgálat, széklet-, vagy vizeletvizsgálat bármi egyéb kiegészítő vizgsálat? Mik voltak az eredmények? Lázat és étvágytalanságot gyakorlatilag bármely (minden) fertőző jellegű betegség okozhat. Ha a kezelést nemhozta meg a várt eredményt jelezzék állatorvosuknak. feltételeze, hogy további vizsgálatokat és/vagy más kezelést javasol.
jelige: gizi
2008-04-17
T.doktor úr! mennyibbe kerül a chippeltetés és egy kivizsgálás?
Mindenhol más és más az ár. A miénket szívesen leírom. Egy általános klinikai vizsgálat ára 2 eFt, a chipbeültetés és regisztráció ára 6.5 eFt nálunk.
jelige: meva40
2008-04-17
Majd’ 8 hónapos kis kutyánk szája egyik pillanatról a másikra kb. 3 hete írtózatosan büdös lett. Nincs rossz foga. nincs fogköve(hiszen még gyerek) Étvágytalan egyre kevesebbet eszik, pedig próbálunk állandóan valami finomsággal kedveskedni neki. Ma voltunk a kozmetikusnál és ahogy fürdettük igen csak rácsodálkoztunk, hogy milyen sovány. Ha van valami ötlete kérem ossza meg velünk.Köszönettel:
A kölyök beteg - ez az egyetlen dolog ami biztonm állítható róla. A soványságot és büdös leheletet számtalan veleszületett és szerzett betegség okozhatja. Részletes vizgsálatokkal lehet szűkíteni a kört, majd megtalálni a diagnózist ezesetben is.
jelige: Bubu
2008-04-17
Van egy 2 és fél éves Yorkim! 1 héten 2szer 3 szor is sárgás habot hány de keveset! Amikor kint van az udvaron sok füvet eszik! Nem tudom h ez összefüggésbe van e a hányással.Száraztápot szokott kapni és arra szoktam rakni kevés felvágottat vagy főtt csirkehusit!Az a kérdésem hogy mitől hány és hogy miért eszik olyan sok füvet? Előre is köszönöm válaszát!
A hányás az egyik legáltalánosabb, leggyakoribb tünet kutyákban. Számtalan oka lehet. Táplálási anomáliák, stressz, parazitózisok, fertőző betegségek garmada, vese-, máj-, szívelégtelenség, gyomor-, bél fekélyek daganatok ... felsorolni sem lehet az okokat. A teendő állatorvosa tájékoztatása és a kutya kivizsgálása lenne. A részletes vizsgálatokkal lehet szűkíteni a kört, majd megtalalni az okot. Ha van diagnózis akkor lehet beszélni a kezelésről is.
jelige: Bogica
2008-04-17
Jnk. Szeretném tanácsát kérni. Röviden leírom a kérdésem. Van egy másfél éves csau-csau szuka kutyusom, aki a március 20-ig tüzelt, majd ezután vesegyulladása volt. Injekcióra jártunk 5 napig az rendbe is jött. A tüzelés után azt tapasztaltam, hogy a kutyusunk nagyon megváltozott. - Előtte egy jókedvű, játszós, jó étvágyú kutyus volt - Egész nap csak szomorkodik, sokat alszik, nem játszik a másik a kutyával, nem akar enni, megszagolja a kaját, majd elmegy. Ezt mind elmondtam az orvosnak, és azt mondta, hogy nem kell mindent észrevenni, nincs neki semmi baja. De én úgy látom, hogy mégis van valami gond, és nagyon aggaszt az állapota. Már nem merem visszavinni, mert nem vesz komolyan az orvos. Azt szeretném megkérdezni, hogy a leirtakból mi baja lehet a kutyusnak. Köszönöm a válaszát előre is.
A leírtakból azt lehet csak valószínűsíteni, hogy a kutya beteg. Ez lehet akár a tüzelésével összefüggésben (álvemhesség, gennyes méhgyulladás ...) vagy a vesegyulladásával összefüggésben (veseelégtrelenség, szívelégtelenség ...) vagy lehet az eredeti történettől teljesmértékben független új kóros folyamat is (fertőző betegségek, parazitózisok ...) ezeregy dolog. Kizárólag a kutya részletes vizsgálatával lehet kideríteni az okot. Ha állatorvosa nem hisz Önnek, vagy visszautasítja a kutya kivizsgálását (egyiket sem tudom elképzelni), akkor érdemes lehet másik rendelőben kérni a kutya kivizsgálását.
jelige: Sophie
2008-04-17
Tisztelt Doktor Úr! Németjuhász-keverék kutyusom 12 éves. Úgy 3 hónapja észrevettük rajta, hogy lefogyott, mindig éhes, vizelettartási problémái vannak és hányt is. Kihívtuk hozzá az állatorvost, aki szerint egy nagy daganat van a hasában (úgy fogalmazott, hogy az egész hasa egy nagy daganat).Felnyitni nem érdemes, mert akkor biztosan elpusztul, így pedig még lehet egy-két hónapja. Mi nem altattuk el, de nem is szeretnénk, hogy szenvedjen. Étolajat és vízhajtó hatású teákat adunk neki, valamint fájdalomcsillapítót is. VIszont nagyon eltérő véleményeket hallunk arról, hogy milyen jellegű, mennyire erős emberi fájdalomcsillapítót kaphat egy állat. Ebben kérnénk a tanácsát, illetve arról is kikérnénk a véleményét, hogy mikor lenne érdemes elaltatni. Most már ugyanis bevizel, és látjuk rajta, hogy rosszul van, de vannak olyan időszakok, amikor szokatlanul aktív. Nem tudom eldönteni, hogy mi lenne a jobb neki. Tisztában vagyok vele, hogy a felelősség a miénk, de ettől függetlenül kérném elfogulatlan véleményét. Ha pedig azt javasolja, hogy még tartsuk magunk között, kérrem, arra vonatkozólag is adjon tanácsot, hogy hogyan csökkenthetjük a fájdalmait.Köszönettel:
Akármilyen méretű daganat is tapintható a kutya hasában - vizgsálatok nélkül nem lehet kijelenteni, hogy értelmetlen az operáció, vagy, hogy menthetetlen a kutya. Egy bármilyen méretű petefészek-, méh-, lép-, vesedaganat - amennyiben nincsenek áttétek és a kutya altatható, operálható - eltávolítható egy kutyából, vagy emberből és van esély akár a teljes gyógyulásra is. Az, hogy egy kutya (ember, macska) altatható-e, ha igen milyen móüdszerrel az szintén vizsgálatok útján deríthető ki. Ha a vizsgálatok megtörténtek és a kutya nem altatható semmilyen módon, vagy rosszindulatú megbetegedése áttétes, késői stádiumú - akkor a gyógyszeres kezelése, fájdalomcsillapőítása elsősorban nem emberi, hanem állatorvos gyógyszerekkel tehető meg. Ha állatorvosa véleménye alapján ezek a szerek sem hatnek, nem hozható a kutya elfogadható állapotba - akkor pedig elaltatása javasolt. Honlapunk Publikációk rovatában több vonatkozó írást talál még.
jelige: Turul
2008-04-17
Szivmegnagyobbodása van, 0,5 szem Fortekor-5-öt szed naponta korábbról. Egy hete járása gyengült, felállni sem akart, fájlalta végtagjait. Az orvos ”izületre” gyanakodott, Ketofent szedetett vele. Négy nap után köhögni kezdett, vizet hányt, állapota tovább gyengült. Az orvos szerint viz van a tüdön. Tehát ketofent abbahagytuk, viz miatt egy Furosemid oltást kapott. Aznap állapota javult, délután lábra állt, az orvos AMILORID szedést ajánlotta otthonra (mert abban, szemben a Furosemiddel, van kálium). Az adag beállitásán probálkozunk: reggel+ este 0,5-0,5 szem. Egy nap után azonban állapota ismét rosszabb lett. Nem hajlandó enni, teljesen kedvetlen, azonnal elfekszik. Láza, gyulladása nincs (a hétföi vérkép ez irányban negativ). Ami aggasztó: amiláza 3033, és emelkedett a tumormarkerek értéke: CK 348, az LDH pedig 433. A szapora szivverést a hétföi EKG-nál a sziv terheltségével magyarázza az orvos. A család nem érti, hogy miért ennyire rossz a helyzet, nem látjuk a gyengeség, kedvetlenség, levertség, étvágytalanság okozóját. Ma egy hete még teljesen tünetmentes volt családunk kedvence. Soha ilyen gyenge, rossz állapotban nem láttuk öt... Tanácstalanok vagyunk...
A leírása alapján talán elsőként a szívelégtelenség aktuális állapotát lenne érdemes ellenőrizni. Embernél, állatnál gyakorlatilag minden idült betegség gyógyszeres kezelése gyakori kontrol vizsgálatokat igényel. Egy betegség szinte sohasem egy állandó állapot, amit egyetlen jól bevált kezelési protokollal élethossziglan lehet kezelni - hanem a betegség egy változó állapot, aminek a változásait fel kell ismerni, a kezeléssel célszerű „követni”. A kiderül, hogy a kutya szívelégtelensége a korábbi gyógyszerezéssel már nem tartható karban, esetleg a szívelégtelenség következményeként egyéb szervi elváltozásaok is kialakultak (vese-, májelégtelenség, tödőödéma, tüdőfibrózis ...), akkor valószínűleg az eredeti kezelésen változtatni kell és a kialakult szervi elváltozásokat is legalább tünetileg meg kell kísérelni rendezni. Ha a szívelégtelenségtől teljesen, vagy nagymértékben függetlenül a kutyának egyéb betegsége alakult ki - azt is kizárólag újabb vizgsálatokkal van esély felismerni. Remélem, hogy még kézbentartható a helyzet.
jelige: diócica
2008-04-17
Kedves Doktor úr/Doktornő! Ivartalanított nőstény cicám (az ivartalanítás kb. egy éve történt) pár napja bepisil, pedig szobatiszta. Mindig egy helyre piszkít, a fürdőszobába, a szőnyegre, pedig már kimostuk, és aztán ki is cseréltük. Mindemellett az almot is használja, és ha a fürdőszobaajtó zárva, nincs semmi gond... Ez egy rossz szokás, vagy valami egészségügyi probléma lehet? El kell-e vinnem orvoshoz? Köszönettel:
Valóban vagy szervi megbetegedés, vagy sértődés, rögzülő rossz szokás állhat a gáttérben. A döntés nehézségét az adja, hogy gyakorlatilag bármilyen (!) akár banális betegség, rossz közérzet esetén reagálhat így egy macska. Leggyakrabban persze urogenitális megbetegedések állnak a tünet hátterében, de ad abszurdum egy fogkövesség (és gyakorlatilag bármi más betegség)is okozhat ilyen reakciót macsekéknál. A teendő éppenezért valóban az, hogy állatorvosa megvizsgálja a Diót, diagnosztizálja a baját, vagy kizárja a zervi megbetegedések lehetőségét. Ha nincs betegség a háttérben, akkor lehet a lelki tényezőket boncolgatni. Nem könnyű ...
jelige: Zsuzsa
2008-04-17
Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni! Hátha találkozott vagy hallott hasonlót a mi esetünkkel!!!! 9 hónapos westie szuka kiskutyánk, Szelly, egyik napról a másikra beteg lett, és az állatorvosok sem tudják megállapítani, hogy mi a baja (Nyíregyházán és Debrecenben is megvizsgálták már)! Eddig teljesen egészséges volt! Hányással vittük orvoshoz, múlt hét kedden kezdődött (április 8.), de akkor még nem tűnt súlyosnak. Előbb csak hányáscsillapítót kapott, meg vitaminokat. Mikor hazaértünk az orvostól, este észre vettük, hogy a kutyában kullancs van. Eltávolítottuk gyorsan, majd másnap megkapta a babézia elleni oltást (de nem találtak a vérében erre utaló jelet). Innentől kezdve kapott antibiotikumot, meg infúziót, hiszen nem akart se enni, se inni. A labor szerint a véreredményével minden rendben, nincs fertőzés, nincs mérgezés, nincs a gyomrában idegen test, rendben van a vizelet is. Már nem hányt a múlt héten, de még mindig nem volt széklete. És jött egy új tünet: az állatorvosi rendelőben a kezelés után görcsölni kezdett a kutya nyaka/feje. Epilepsziához hasonlították, de csak a feje remegett minden esetben! Szeduxent kapott, amitől teljesen lenyugodott. Ami rémisztő az az, hogy akár 1 órán belül többször is előjött a görcsös rohama, és simogatással, nyugtatással el is múlt nyugtató nélkül . A kutya azóta folyamatosan minden nap kap infúziót, vitamint, étvágyfokozót, antibiotikumot, de semmi javulás. Azaz néha a kedélyállapota szinte a régi, szaladgál, játszik a többi kutyával, visszahozza a labdát stb., majd hirtelen levert lesz, behúzza fülét farkát, és elvonul, h egyedül legyen. Sajnos ezen a héten már nem volt ereje szaladgálni... Egyre gyengébb.... Hétfőtől (április 14) megint elkezdett hányni, de előbb csak az epét, ma már a nagy nehezen letuszkolt ételt is visszahányja. A kezelések ellenére is folyamatosan romlik az állapota, egyre gyengébb és soványabb!
Először is azzal kell kezdenem, hogy bármelyik orvos válaszol rovat teljességgel alkalmatlan az életmentésre. Ráadásul ebben az esetben úgy kellene ötletelnem, hogy egyetlen vizgsálati eredményt (vérlabor, fizikális tesztek, röntgen, ultrahang lelet ...) nem ismerek. Semmimódon nem tudok előremutató dolgot írni Önnek. A leírt tüneteket egyébként akár veleszületett (portoszisztémás sönt, nyelőcső lefűződés ..) akár szerzett betegségek (vírusfertőzések, parazitózisok, toxikózisok ...) garmada okozhatja. Biztos vagyok benne, hogy kezelőorvosai legalábbis ezek nagy részét már kizárták. Azt el tudom képzelni,hogy vizsgálati lehetőségeik helyben kezdenek kimerülni, ezért elküldik esetleg Önöket az Állatorvos-tudományi Egyetemre további vizsgálatokra. A leírás alapján senki nem tudja kitalálni a Szelly baját és a gyanúiklat sem tudjuk sem megerősíteni sem elvetni. A kutya egyetlen esélye a további vizsgálatokban van szerintem. Jelezze állatorvosának, hogy újra rosszabbodott a Szelly állapota és esetleg kérje meg, hogy referálja a beteget további vizsgálatokra.
jelige: Krisz
2008-04-16
Tisztelt Doktor úr! 8 éves cicámnak májzsugorodása van, amit másfél éve kezeltetünk. Először úgy vettük észre, hogy csúnyán besárgult. Akkor kapott infúziós kezelést, vitaminbombát. Azóta Legalont szed napi 2*0.5-et, és a Royal canin intestinal eledelen él. 3 havonta vittük vissza kontrollra, úgy nézett ki javult az állapota. Az utóbbi időben az intestinal tasakosát már nem eszi meg, csak a száraz tápot. A tasakosból most a renalt vesszük neki. Illetve kap néha főtt husit, főtt répával. De egy hete újra nagyon besárgult. Megint kapott infúziót és szurikat két napig, illetve calo pet vitaminpasztát. Hétfőn volt vérvétel, tegnap már meg is kaptuk az eredményeket, amiből kiderül, hogy az értékek nagyon magasak. Magasabbak, mint mikor először vittük orvoshoz. Most az orvosunk konzultál egy belgyógyásszal. Én csak annyit kérnék Öntől, hogy ha taláékozott már ilyen esettel, és véletlen megoldást tud rá, azt kérem írja meg! Nagyon el vagyok keseredve, mert mondták, hogy ez nem gyógyítható, maximum a má jzsugorodását lehet megállítani. Tegnap olvastam egy hírt az interneten, miszerint patkányokat sikerült meggyógyítani, de még 5 évet kell várni, mire használható lesz nálunk is a gyógymód. Félek azt ő már nem tudja kivárni. Köszönettel: stickee
Sajnos semmi többet nem tudok tanácsolni, mint amivel kezelőorvosai próbálkoznak. Azt sem tartom valószínűnek, hogy a klasszikus májzsugor (cirrhosis) 5 év múlva megoldott lesz és nem szedi áldozatait emberek, kutyák és macskák között ... A részletes leírásából kiderül, hogy kezelőorvosai a vizsgálatok és a kezelés teróületén is a lehető legnagyobb gpondossággal járnak el. Talán az Állatorvos-tudományi Egyetem hepatológusa tud valami hasznosat mondani.
jelige: tanácstalan 5.
2008-04-16
Üdv Dr Úr! Tudom ön nem mondta azt,hogy az emberek rosszabbak ”gonoszabbak”lennének az állatoknál,ez-az én általánositott véleményem,hogy az állatok jobbak!!! Tisztelet a (nem mindig kevés)kivételnek!!! De!!!Én ezt pl.elsősorban arra tényre értettem,hogy az embereknek köszönhető sok kutya által ”elkövetett”rossz is! És arra a tényre fel irtam , mint azt ön is irta,hogy több az emberek által pl.családon belüli erőszak stb.... na szóval és egyszóval és ez az én felvállalt véleményem,hogy sok esetben különbek mint az ember!!! Nem érdeklények és nem is hazugak!!! Elnézést,hogy igy beleszemélyeskedtem csak leirtem mit értettem ez alatt!!! Szeretem az állatokat kicsi gyerekorom óta a gyerkeimet is igy nevelem,a 14 éves fiam vagány srác,de egy legyet is kienged az ablakon!!Szóval ilyenek vagyunk!! Az állatok egyszerüen nagyszerüek!! Bocsi mégegyszer a zavargásomért!!! Minden jót kivánok a munkájához!!!
Semmi kétségem, hogy családjuk példamutatóan állatszerető - bárcsak teljesen általános lenne ez mindenhol. Nem is a vita kedvéért írtam én sem válaszaimat, mégis jó messze jutottunk az Arni agressziója és esetleges megoldása témától ...
jelige: Linda x.
2008-04-16
kedves doktor ur! mar a tacsi kiskutyam apr 10 en volt ket honapos vemhes varom a napokban ,hogy megszuljon . azert fordulok onhoz mi is a tendom tulajdonkepen ? koldokzsinort nekem kell elvagnom ?es kb mennyi ideig tart a szules ? szeretnek ontol minel tobb informaciot szerezni .
Ha jól számolta a fedeztetést, akkor a szuka mindenórás, vagy esetleg már túlhordja a kölyköket. A köldökzsinórt a legtöbb esetben a szuka saját maga elharapja, a magzatburkokat, méhlepényeket megeszi. Az Ön feladata remélheőleg csak mndezek felügyelete és a köldökcsonkok ellenőrzése, fertőtlenítése lesz. Ha a Linda ösztönei nem megfelelően működnek, akkor igen, elképzelhető, hogy az Ön feladata lesz a köldökzsinór elkötése, majd elvágása. A legtöbb normális szülés, (az alomszámtól igencsak függően) 6-12 óra alatt lezajlik. Jóval több információt tud elolvasni honlapunk Publikációk rovatában a „kiskutya születik” címszó alatt.
jelige: Borka 2.
2008-04-16
Köszönöm korábbi válaszát. Jelenleg ismét a tanácsát kérném,Valóban emlőgyulladást állapított meg a helyi állatorvos, és Augmentin kúrát kapott az anyakutya, de szopni továbbra sem engedte a kölykeit, annak ellenére, hogy az emlőduzzanata csökkent. A kölyköket 6 hetes korukban elajándékoztuk, ők a puppy száraz tápokat elfogadták. A kutyusunk emlője még mindig duzzadt, szükséges-e ilyenkor tej-elapasztó kezelés, vagy magától helyreáll a szülés előtti helyzet? Ivartalaníttatni is szeretnénk a kutyánkat. Mi az a legkorábbi időpont, amikor a műtét elvégeztethető?
Ajánlott az elapasztás gyógyszeres elősegítése is, valószínűleg gyorsabban gyógyul meg a szuka, ha az antibiotikumos kezelés kiegészítéseként a tejtermelődést is gátoljuk. Az emlőgyulladás teljes regenerációja után 1-2 hónap múlva lesz az ivartalanítás ideális időpontja.
jelige: Vahur
2008-04-16
Van egy 9 hónapos Német vizsla kan kutyánk.Egy hete pár napig elég erösen köhögött,ami ahogy jött,ugymeg is szünt. 3 napja viszont elég erösen folyik az orra,szeme is eröteljesebben váladékos és esténként lázas,nagyon levert,nehezen áll fel. Tegnap elvittük állatorvoshoz,aki enyhe fertözést diagnosztizált és kapott kennelköhögés elleni védöoltást is,amit jövöhéten megismételnekés kapott tablettás gyógyszert is amit nekünk kell neki adni. Az lenne a kérdésem,hogy ez a fajta betegség tünete lehet az is,hogy erötlen és idönként mintha fájna mindkét hátsó lába,ovatosan ül le.2 napja nagyon sokat futott esetleg csak izomláz,amit most szintén tüneteknek nézek,pedig nincs köze a betegséghez?Étvággyal nincs gond,szerencsére,nincs hasmenés sem.Hétvégente kutyafuttatóba szoktuk hordani,valószinü,hogy egy kiskutyától szedhetett össze valamit. Valamint,hogy elkaphatja-e a másik kutyánk,aki 3 éves Magyar Vizsla szuka.Csak az udvaron érintkezhetnek egymással. Egymásik jellegü kérdésem is van,megjelent rajta két kisebb csomó,amire a doktor auz mondta,hogy valamia böre alá ment pl.játék közben,azért keletkezett,de nem tud segiteni abban,hogy megszüntessük,ott fog maradni.Ez tényleg igy van?Nincs rá semmilyen mód,hogy eltünjön a két kis gumó?? Válaszát elöre is köszönöm Vahur nevében is /a Német vizsla kan/ :-)
Képtelenség konkrét választ adni a kérdésére, azaz, hogy van-e összefüggés a mozgásszervi és légúti tünetek között, illetve a két duzzanat eredetét illetően. Részletes vizsgálatokkal (vírustesztek, vérvizsgálatok esetleg képalkotók, citológiai vizsgálatok) lehet kideríteni azt, hogy a leírt tüneteket egy vagy több betegség, illetve konkrétan mely(ek) okozzák és azt is, hogy van-e összefüggés a tünetek között. Jelezze kezelőorvosának a fejleményeket.
jelige: Mike
2008-04-16
üdvözlöm! Kérdésem hogy majdnem négy hónapos kan yorki kutyusom eddig mindig a pelusra végezte kis és nagy dolgát,nemrég meglepetésemre már jelölgeti vizeletét falra ajtókra.egyébként mindenap kijár a kertünkbe ott is jelölgeti azt hagyján de lakásban hogyan szoktassam le?eddig fúj szót használtam ezt ő tudja hogy rosszat tett de mégis. yorkiem,nagyon kanos ezért szeretném tudni kan hány hónapos korábban lehet ivartalanitani legkorábban?mert tervben van hogy később elvisszük komolyan agilityizni 1 éves körül igy könnyebb lesz vele. és 3hónapos korában kapott utoljára féregtelenitőt mivel láttam egy élettelen férget székletében ezek szerint ki van hajtva?orvos mondta legközelebb három honap múlva kell kapnia újra. nekem meg az a érzésem hogy most újra kéne adni. mit javasol? előtte 2hetes korától 2 hetente kapott féregtelenitőt 3hónapos koráig. előre köszönöm a tanácsát.
Helyesen tették, hogy 3 hónapos koráig 2 hetente féregtelenítették a kölyköt. Az utolsó férgeészlelés után 10-14 nappal ismételt féreghajtás ajánlott. Ha ennek már nem lesz látható eredménye, akkor át lehet térni a negyedévente végzett féreghajtásra. Ha ürül akár csak élettelen féreg is, akkor 10-14 nap elteltével mindig újabb féreghajtás ajánlott. A yorki kant legkorábban véleményem szerint 6-8 hónapos korában érdemes ivartalanítani. A jelölgetésről való leszoktatás érdekében szerintem a „fúj” szó akár megfelelő is lehet, ha időben, következetesen, megfelelő hangsúllyal, akár egy legyintéssel kiegészítve - azaz a kutya számára is megfelelően érthető formában használja.
jelige: Lili
2008-04-16
Tisztelt Dr Úr Van egy 6hónapos yorkshire terrierem és pár napja találtam egy kis csomót a nyakán és azóta elég sokat köhög mintha valami ingerelné a torkát.Mi lehet ez?
Egy 6 hónapos kutya esetében valószínűtlen, (de nem kizárt) a daganatos elváltozás. Ezenkívül a leírt duzzanat lehet fejlődési rendellenesség, vérömleny, gennyes tályog, gyulladásos terime, savós folyadékgyülem ... Állatorvosa a kölyök részletes vizgsálatával tudja megállapítani a tünetek okát. Ezek után a kezelés módja is megbezsélhető.
jelige: gizi
2008-04-16
t:doktor úr! Érdeklődnék ,hogy chippeltetni a kutyát állatorvosoknál lehet?
Igen, az állatok mikrochippel történő egyedi jelölése kizárólag állatorvosok által végezhető tevékenység. 1);
jelige: Bernike
2008-04-16
Kedves dr. úr! Van egy 9 hónapos német juhász kutyám, és most vettünk egy berni pásztor kölyköt 7 hetes. A nagy kutya nem akarja elfogadni, és a kicsi addig benn van a házba amíg a férjem haza jön a munkából, mert rám a nem hallgat. Ha én viszem ki a kölyköt, akkor már rohan, hogy bántsa. A férjemre jobban hallgat, és csak este tudjuk kivinni egy kicsit. Az lenne a kérdésem, hogy tudna-e segíteni abba hogyan szoktassam össze öket. Azóta a nagy kutya nagyon megváltozott irántam, pedig ugyan ugy szeretem mint régen!!!
Az új jövevénytől teljesen függetlenül igen nagy baj, ha a 9 hónapos német juhász nem fogadja el önt, azaz dominál a kettejük kapcsolatában. Mostanában több égicsatornán lehet műsorokat találni a kutyák viselkedési rendellenességeiről, azok felismeréséről, és „kezeléséről”. Leírása alapján erős a gyanm, hogy a kamasz német juhász domináns agressziót mutat önnel szemben. A „kigyógyítása” ebből a helyzetből az Ön és férje aktív közreműködésével képzelhető csak el. Mindez időigényes sok következetességet és önfegyelmet igénylő folyamat - a lényege nagyjűából az, hogy soha semmit nem érhet el a kutya saját akarátából az ön akaratával szemben. Legyen az ivóvíz, élelem, fekvőhely, játék, ... és a kölyökkel szembeni minden agressziót sem szabad következmények nélkül hagyni. Ha Önök ebben a folyamatban nem működnek együtt következetesen, akkor kudarcra van ítélve. A folyamatot nagyban megkönnyítené a kutya kiherélése.
jelige: Bullterrier 2.
2008-04-16
Köszönöm kedves és gyors válaszát! Kérdezném még,mivel tudnék ezen javítani. Valami vitamin vagy táplálék kiegészítővel?
Célszerűen részletes vizsgálatokat kellene végezni a kutyán. A vérszegénység (anémia) ugyanis nem egy betegség, hanem sokkal inkább egy tünet - aminek számtalan betegség állhat a hátzterében. Léteznek veleszületett anémiás betegségek, szerzett autoimmun megbetegedések, de akár mérgezések, fertőző betegségek, fekélyek, daganatok ... és számtalan egyéb betegség eredményezhet anémiát. Természetesen a felsorolt betegségek minden esete más és más gyógymódot igényel. Ha önkényesen azt a feltételezést hozzuk, hogy a kutya azért anémiás, mert elégtelen táplálása miatt vashiány alakult ki a szervezetében, akkor persze adhatunk neki akár Béres Minera cseppeket is vagy lép/máj tartalmú étkeket - de ettől nem gyógyul meg, ha mondjuk vérző gyomorfekélye van.
jelige: tanácstalan 4.
2008-04-15
Kedves Dr Úr! Remélhetően utóljára zaklatom ezen kérdéseimmel,de az érdekelne még engem,hogy a boxerünk és a keverék kutyus ivartalanitását is ajánlotta.Esetlegesen nem lenne elég csak Baltót ivartalanitani?Vagy a további harcok elkerülése miatt elsősorban Arnit kéne?Nem kérdőjelezem meg az ön válaszát,csak páromnak szándékában állt még Arnit pároztatni,a keverék kutyusomat meg úgysem fogjuk.Természetesen ha kell kell,csak erre még kiváncsi lennék. Köszönöm mégegyszer a segitségét,és a gyors válaszadásait! Minden jót kivánunk önnek!
Attól tartok, hogy a Baltót nem csak mint potenciális kan vetélytársat tekinti az Arni, hanem minden egyéb (szeretet, játék, pihenőhely ..) szempontból is. Az Arni nemi hormonhoz köthető agressziójának a csökkenését várjuk a műtéttől.
jelige: sajnálom
2008-04-15
Üdv! Azt szeretném megkérdezni,hogyha számomra kinzás az,ahogyan valaki tartja az állatát hogyan lehet ill.hova lehet bejelentést tenni?Kinzás-e az,ha éjjel nappal egy rövidke kötélen van egy roti?!Mert számomra igen,mindegy milyen fajta kutya is az! Köszönöm!
Egyetértek azzal, hogy bármely kutya esetében kimeríti az állatkínzás fogalmát, ha állandóan(!) rövid kötélen tartják. A helyileg illetékes önkormányzat jegyzőjénél kell a bejelentést megtenni. Ha nem egyedüli bejelentés érkezik (szomszédok, ismerősök?) esetleg egy állatvédő egyesület is megerősíti a tényt, akkor nagyobb eséllyel lesz kivizsgált ügy a bejelentésből.
jelige: tanácstalan 3.
2008-04-15
Üdv!Dr Úr! Igen önnek ebben teljesen igaza van!Az emberek bizony sokkal” csúnyábbak” tudnak lenni mint az állatok!Én is személy szerint jobban féltem gyermekeimet az emberi gonoszságtól,sőt szerintem egy állat sohasem gonosz maximum mint ön is irta azok a bizonyos ösztönök....és sajnos az embereknek köszönhető sok sok ”hibáuk”!! Köszönöm szépen mégegyszer a segitségét!!! Gratulálok az oldalhoz,szerintem a legjobb!
Köszönöm az elismerő szavait - de én egy szóval sem mondtam és nem is gondolom, hogy az emberek gonoszabbak, vagy csúnyábbak lennének az állatoknál - én azt gondolom, hogy egyszerűen csak különbözünk. Szép napot kívánok.
jelige: rafika
2008-04-15
Üdvözlöm, a macskánk gyenge, lefogyott és zöldes sárga belülről a szája most kapott féregtelenítőt étvágya van, kérem segítsen. elüre is köszönöm.
Részletes vizsgálatokkal (klinikai vizsgálat, vírustesztek egyéb vérvizsgálatok, vizelet vizsgálatrok ... egyéb kiegészítő vizsgálatok ) gyorsan szűkíthető a kör, majd kideríthető a beteség, ami a tüneteket okozza. Ha megvan a diagnózis, akkor lehet az esélyeket és kezelési módszereket taglalni.
jelige: Picur
2008-04-15
Kérem tanácsukat a következő problémában.Örökbe fogadtunk menhelyről egy kb 1 éves keverék kutyust.Kistestű.Evés után,nagy küzdelmek árán visszaöklendezi az ételt,majd nagyrészét ismét megeszi.Nem tudjuk nézni az állandó szenvedést,de ezidáig nem kaptunk gyógyírt a panaszra.Rötgenezték a kutyust,de rendelleneséget állítólag nem láttak.Egy másik orvos azzal nyuktatott minket,hogy majd ha megszokta nálunk a helyét,nyugodtabb les, változik a helyzet.De nem így történt.3. éve van nálunk Picur és ezt a szenvedést éli át nap mint nap.Egyébként nagyon vidám,sokat futkos,teljesen egézségesnek látszik.Válaszukat előre is köszönöm!D.K.
A csak veszettség ellen oltott, (negyedévente parazitamentesített?) fiatal kutya rendszeres hányását több tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem fertőző kórkép, betegség okozhatja. A röntgen mellett részletes vérvizsgálatokra is szükség lenne a kör szűkításáre, majd az ok megtalálására.

<< <  322 / 472 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379
2016.10.11
2016.10.09.-én este 7 óra tájékában találtuk, a Leányka utcai parkolónál jött oda hozzánk ( Leányka utca focipálya felé eső része). Barátságos, nem fél az emberektől. Fekete színű a bundája kivéve a hasán, ott van egy fehér folt. Kb. 6 hónapos, nőstény cica. 30/961-1499
2016.09.26
XXII. kerületben talált 14 éves (!) keverék kan kutyuska az Illatos úton! http://illatosutiallatvedo.blogspot.hu/2016/09/illatos-ut-iii52-20160925.html