Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Töki
2008-07-14
Tisztelt doktor úr! Kutyánk kicsit több mint másfél éves kan keverék. Pár hete a szája szélén kelésszerű duzzanat jelentkezett, ami néha enyhén kipirosodik-vées felületűvé válik. Állatorvosunk szerint ezt okozhatta egy csont is, ami megvágta a kutyus száját. Így nem kapott kezelést. Azóta egy újabb kelés jött ki a másik mellett és nem javul. Ezzel kb egyidőben a pénisz végén véres-gennyes folyadék szokott megjelenni, látszatra mintha gyulladt lenne. A kutya jól táplált, sokat mozog, az étvágya is jó és nem levert. Kullancs ugyan volt benne 1 hónapja, de szinte azonnal kivettük és a vizelete is normális színűnek tűnik. Lehet összefüggés a gyulladt pénisz és a szájon lévő sebei között? Köszönettel: Töki
Lehet akár összefüggés a két elváltozás között. A kutya részletes vizgsálatával (fizikális vizsgálatok, vérvizgsálatok, citológiai vizgsálat ...) lehetne megtalálni az okot, diagnosztizálni a betegsége(ke)t, majd ezután meggyógyítani a Tökit.
jelige: franyó
2008-07-14
Tisztelt Cím! 4,5 cicámat májfunkciózavarral kezelték. Eredményei teljesen jók lettek, viszont veséje romlott, ezért furosemidet, pananginit és fortecortot kapott. 6 nap gyógyszerszedés(és utazás, költözés otthonról pár napra + fűevés )után hányás következett(végén már véres), rengeteget ivott és sokat pisilt, és kezdődtek izomrángások, görcsök. Az orvosa azt mondta, cukros, ezért elvittem máshoz. Vizeletében nincs cukor, fehérje van. Étvágya nincs, nagyon gyenge már. Elektrolitoldatot adok neki, béres cseppet, quamatelt, és kapott infúziót, miután teljesen kiszáradt. És úgy néz ki gyomorfekélye van. ha nem eszik, akkor a veséjét sem lehet rendbehozni. Ha orvoshoz viszem, hány, ha erőltetem az evést, ivást, háhy, mert annyira stresszel már! Mit tegyek?? Hagyjam őt megnyugodni kicsit, csak bírja addig a veséje? Vagy vigyem orvoshoz, és akkor meg a stressz és a gyomra miatt lesz rosszabbul? Egyik sem jobb!!Hogy lehet javítani a gyomorfekélyen? Köszönettel: egy rettentően aggódó gazdi
A szóbajöhető betegségek (cukorbetegség, májelégtelenség, veseelégtelenség ... szövődményes gyomorfekély?) a cica részletes vizsgálatával, benne elsősorban vérvizsgálatok útján viszonylag egyszerűen tisztázható. Ha lesz egyértelmű és végleges diagnózis, akkor várható az eredményes, célzott kezelés is - hiszen más és más módon kell kezelni egy alapvetően cukorbeteg macskát, mint mondjuk egy vírusfertőzés miatti veseelégtelenséget. Nem látok más módszert, mint a cica részletes vizsgálatát és ha kell intenzív, infúziós kezelését.
jelige: peti88
2008-07-14
Üdvözlöm! Az a probléma, hogy a kutyám péniszén valahogy keletkezett egy seb. És bizonyos időközönként kifolyik az alvadt vér. Az orvos valahogy lehúzta a péniszéről a bőrt és úgy találta meg a sebet. Én ezt nem tudom megcsinálni, pedig valahogy oda kéne juttatni a kenőcsöt amit felírt. Azt szeretném megtudni, hogy hogy lehet ezt megoldani, és hogy kb. mennyi vért veszthet így egy kutya, mert már nagyon sok kifolyt, a 3 nap alatt kb. 1 dl.
A tasak hátrahúzása és a pénisz előbuktatása egszerű művelet - legfeljebb az lehet a baj, ha a terület fájdalmas és a kutya ellenkezik a művelettel szemben. Az 1 dl vér elvesztése miatt önmagában nem kell aggódnia - de jelezze állatorvosának, hogy nem megy az otthoni kezelés. Felteszem, hogy megcsinálja ő a napi kezeléseket, vagy más módszert fog ajánlani.
jelige: őrzővédőm
2008-07-14
Az Én kutyám 2éves roti. és már egyhónapja, hogy a doki megállapitotta, hogy állvemhes. Kérdésem kb meddig fog tartanineki, és milyen időközönként fog újból jelentkezni neki. Köszönöm a választ.
Kezelés nélkül akár hónapokig tarthat az álvemhess, álanyaság egy szukában. Megfelelő gyógyszeres kezeléssel és szigorú tartási változtatásokkal (etetés/itatás csökkentése, alom/búvóhely/játékok szétrombolása, elköltöztetése, megszűntetése, sok mozgatás ... néhány hét alatt úrrá leet lenni a problémán. Az álvemhesség, álanyaság várhatóan minden tüzelésekor újra jelentkezik a szukán, ezért az ivartalanítása melegen ajánlott. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: térdszalag
2008-07-14
Kedves Doktor Úr! Van egy 2,5 éves német juhászom, aki már három műtéten esett át: 6 hónapos korában a könyökét műtötték, kapott bele egy csavart (dp), ivrtalaníttatam (szuka), közel három hónapja pedig combcsontfej-reszekciója volt. Életvidám, erős kiskutya. Az utolsó műtétből való felépülése nem volt zökkenőmentes: úgy néz ki, keresztszalag-szakadása van a műtött oldalon. Jó ideig felhúzta a lábát, meg nem terhelte, de nehezen állapítható meg ilyenkor, hogy mi miatt is, hiszen mégiscsak komoly műtéten esett át. Aztán nézegettem, hogy a lábszára oldalirányba könnyen mozgatható, ”lötyög”, ám ezt nem fájlalja jellegzetesen, és a terhelés hiányában le is gyengült a lába rendesen. Utánaolvasva viszont előre-hátra mozgást találtam, mint a keresztszalag-szakadás fő tünetét. Kérésemre a röntgent nem igen javasolták, mondván hogy valószínűleg semmi nem látszik rajta. Már meg is beszéltem a műtét időpontját, aztán visszakoztam, mert egyrészt finoman, de ügetgetett (tehát egész jól mozgott), másrészt valóban lesoványodott a lába, és félek, ha most újra szétvágják, hetekig nem használja, sose fog rendbe jönni nekem. Nem szívesen műttetném, ha nem feltétlen muszáj, mert volt már elégszer szétvágva. Úsztatom sokat. A kérdésem: a fent leírt oldalra lötyögés térdtől lefelé egyértelműen keresztszalag-szakadást jelent, és az pedig egyértelműen mielőbbi műtétet? Válaszát előre is köszönöm!
Számomra egyáltalán nem lehet egyértelmű az eset - ezt csak a vizsgálatokat végző állatorvos mondhatja ki. Dícséretes, hogy utánaolvas dolgoknak, de a fióktünet megállapításához komoly tapasztalat kell. Ha nem bízik a diagnózisban, állatorvosában - azt gondolom, hogy inkább keressen fel egy ortopédiai esetekben jártas másik szakembert (http://www.kisallatortopedia.hu), minthogy a várakozás miatt esetleg maradandó ízületi elváltozások alakuljanak ki a kutyában.
jelige: bernadett
2008-07-14
2napja nem eszik csak fekszik száraz az orra ha hivom se nagyon jön és alig bir menni nagyon sajnálom 10éves gazdija
Mielőbbi (!) részletes állatorvosi vizgsálattal kellene kideríteni, hogy mi lehet az oltatlan kandúr baja. Remélem, hogy még meg tudja menteni állatorvosuk a cicát.
jelige: Müzli cica
2008-07-14
Tisztelt Doktor Úr, Azt szeretném megtudni, hogy hosszú (24 órás) autóútra milyen altatót, vagy nyugtatót ajánlana a 11 hónapos macskámnak? Haza szeretnénk költözni vele Nagy Britanniából, de nem szivesen bajlódom a külföldi állatorvosokkal. Nagyon problémásak és egyáltalán nem segítőkészek. A cicám nem bírja az autót. Végig sír és próbál kijutni a ketrecéből. Teljesen megőrül az autó hangjától. Nagyon féltem őt. Olyan szerre lenne szükségem, amelytől végigalussza az egész utat, mégsem tesz kárt benne. Kérem, hogy javasoljon egy-két készítményt és meglátom, hogy külföldön be tudom-e szerezni azokat. Ha nem, akkor otthonról kiküldetem, nem probléma az sem. Várom mielőbbi szíves válaszát! Üdvözlettel,
Amivel vizsgálat nélkül is biztonságosan tudja nyugtatni az úton a cicát, az szerintem a Feliway spray (feromon hatóanyagtartalmú termék)lehet. Nyugtató, altatók közül a macska ismerete és vizsgálata nélkül én sem tudok nyugodt szívvel egyet sem ajánlani.
jelige: Maszatka
2008-07-14
Maszatka : Két hónapos kiscicánk egy hete pár lépés után mindig lefeküdt, bágyadt volt. Az állatorvos megvizsgálta, lázas volt, ezért antibiotikumot és lázcsillapítót kapott. A keddi ellenőrzésen hólyagokat talált az állatorvos a nyelvén, de nem tudta, hogy mi okozta. Én piros foltot láttam a szája szélén. Azóta egyre kevesebbet eszik, nem is nyalogatja magát, vélhetően fájhat a szája. Pénteken a doktornő szerint pedig javultak a hólyagok a szájában. Ma vettem észre, hogy alomtestvére sírva eszik, neki vérzik is a szája széle. Tehetetlenek vagyunk, nem akarjuk elveszíteni. Oltásokat még nem kapott, a betegsége miatt most nem is engedik oltani. (A vele egy kertben élő másik cicaalomból egy hét után elpusztult egy kiscica, ő elég vad volt, nem tudtunk rajta segíteni.) Kérem segítsenek, mi lehet Maszatka baja, nagyon szeretnénk megmenteni.
Állatorvosa parazitamentesíti a kölyköket és antibiotikumos, gyulladáscsökkentő kezeléssel, ha kell infúziós kezeléssel tudja megmenteni Maszatkát és testvéreit a vírusos fertőzéstől. Ahogyan átvészeltek a kölykök, a védőoltások és a folyamatos parazitamentesítés tudja egészségesen tartani a kijáró cicákat.
jelige: munci
2008-07-14
mennyi időre születtnek a cicák?
Átlagosan 63 napra. Csak sokszor nem tudjuk, hogy mikor történt a termékenyítés. Az Önök esetében (oltatlan, fiatal nőstény) talál a műtéti megoldás lenne még most is a legokosabb választás. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még sok érdekes olvasmányt talál.
jelige: Jessy
2008-07-14
szeretnem megkerdezni mi lehet az oka,hogy harom honapos kiskutyam szekletebe ver van jo az etvagya ,jatszik nem tünik betegnek kerem tisztelt Doktor ur valaszoljon köszönettel
Rengeteg veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség tünete lehet a véres bélsárürítés. Csontevés, vagy játék, rágás közben idegentestek igen gyakran okoznak nyálkahártya sérüléseket. A fertőző és parzitás betegségek talán a másik leggyakoribb okok (még akkor is, ha van már néhány oltása és jópárszor féreghajtották is a kölyköt). Honlapunk Tudnivalók rovatában utánanézhet, hogy egy 3 hónapos kölyök esetében milyen védőoltások ajánlottak. Értesítse állatorvosát a fejleményről.
jelige: S.O.S.
2008-07-14
A környékén kis fehér mozgó giliszta szerű állatkák vannak. Volt már ilyen enki akkor az állatorvos azt mondta hogy orsóféreg leféregtelenitettük és most megint megjelent a próbléma,3 hónapon belül lett féregtelenitve.A cica nem fogyott inkább hizott a szöre szép sima fényes a szemei tiszták viselkedésében semmi furcsát nem vettünk észre. Kérem adjon tanácsot lehet hogy nem is férges?.Az oltásait nem tudom megkapta e mert befogadott cica.
Macskáknak is többféle bélférgük van, köztük olyan is, amely pl véglegesen a cica külső élősködőinek a kiirtásával együttesen szüntethető meg. A talált féregképleteket, esetleg bélsarat kllene S.O.S. laboratóriumi (parazitológiai) vizsgálatra küldeni, így világosodhatna meg az eset.
jelige: epilepsziás labrador?
2008-07-12
Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 4 éves labradorom tegnap az esti séta közben görcsös rohamot kapott (megmerevedett, lefeküdt és rángatózott, száját alig lehetett kinyitni a botnak, nyelve is merev volt, de nem harapta meg, nem habzott a szája). Aznap reggel evett valamicskét, pedig volt előtte táp. Hideg vizet ivott egy utcai kútból, majd bele is feküdt. De ez mindig így volt, és soha nem volt semmi baj! Arra gondoltam, hogy hátha nem epilepszia, hanem esetleg a vércukorszint leesése és a hirtelen hideg víz együtt válthatott ki hozzá hasonló tünetet, vagy valami más körülmény okozhatta, amiről én nem vettem tudomást. Ebben az esetben reménykedhetnék abban, hogy ez soha többé nem fordul elő, mert megetetném előtte pl. Amikor hazajöttünk, úgy evett, mint soha és a csoki is nagyon jól esett neki. Mit gondol, máris vigyem orvoshoz, vagy várjak, reménykedjek? Köszönettel:
Nézze, mégha klasszikus epilepsziás rohama is volt a kutyájának, akkor is elképzelhető, hogy ez volt élete első és utolsó rohama. Ebben is lehet reménykedni, ez egy nagyon jó lehetséges változat lenne, csak nagyon csekély az esélye. Szerintem tájékoztassa mielőbb állatorvosát a történtekről. Az epilepszia, és epilepszia-szerű betegségek diagnózisa igen bonyolult embereken és kutyákon egyaránt, de az első lépéseket érdemes mielőbb megtenni. Reménykedni mindeközben is lehet, sőt érdemes is.
jelige: bendegúz
2008-07-12
két napja hoztam el egy két hónapos házi cicát, azóta sokat és nagyon nyávog, elég hangosan, szinte fájdalmasan. ugyanakkor nagyon játékos, mindennel játszik, mindenhová felmászik van étvágya (házi kosztot is megeszi de kap junior macska eledelt is, sőt macska tejet is), stb igazi eleven kismacska. Ez a ”fájdalmas” nyávogás normális, azért van mert hiányzik neki a 3 testvére és az anyja? vagy esetleg lehet valami baja? (van egy kis hasmenése is) válaszát előre is köszönöm
A macska nyávogása nem egyenlő a sírással, más szóval egyáltalán nem feltétlenül fájdalomra, betegségre utaló jel. A macska egyik fajta hangadása a nyávogás, ők így (is) kommunikálnak. A hasmenés ettől eltekintve betegség, rendellenesség jele - azzal foglalkozni kell. Időszerű lenne az első vizit állatorvosuknál. A kölyköt szinte biztosan parazitamentesíteni kell, lehet, hogy első védőoltása is időszerű - de mindenekelőtt a hasmenés okát fogja megszűntetni állatorvosuk. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatják, hogy milyen védőoltások ajánlottak egy benntartott macska esetében.
jelige: Csöpike 2.
2008-07-12
Köszönöm szépen gyors és korrekt válaszát,még várunk 1 hétig,addig adjuk a gyógyszert amit kaptunk de ha nem javul akkor elaltatjuk csöpikét ne szenvedjen.Megérdeklődtük,műteni csak Pesten tudják,legalábbis Székesfehérváron több klinikán is ezt mondták,ezt pedig sajnos nem tudjuk anyagilag bevállalni.Bizakodunk a gyógyulásásban és még egyszer köszönjük válaszát!
Szorítunk a kutyának.
jelige: Lola
2008-07-12
Tisztelt Doktor Úr! 4 éves nőstény labrador kutyánk késő tavasszal vakarózni kezdett. Az állatorvos szerint allergia, kapott szteroidot többször is, de egyre kevesebb ideig hat. Ahol éri, ott vakarja magát, bőre begombásodott, arra kapott injekciót és Cortizeme-t. Jelenleg Dermanorm olajat kap a bőrgyulladásra. Szeretnénk kideríteni, mi is okozza az allergiát. Mit tanácsol? Kezdjük el táplálékallergiára tesztelni, és ha igen, milyen táplálékot adjunk neki? Eddig csirkenyakat, házi kosztot és Chappy szárazeledelt kapott (váltogatva). Vagy allerigatesztet csináltassunk? Ha igen, melyik jobb: a bőrön végzett un. pöttyözős teszt (32 allergénre), vagy a vérrel végzett teszt (92 allergénre)? És ha esetleg valamilyen pollenre allergiás, milyen tüneti kezeléseket szoktak alkalmazni? Köszönöm előre is válaszát.
Azt tanácsolom, hogy fogadja meg állatorvosa tanácsát. Nem tudom elképzelni, hogy nem mondta el a tesztek közötti különbségeket, árakat, és ne adott volna tanácsokat a táplálásra és a tüneti-, kiegészítő kezelésekre vonatkozóan. Állatorvosának megalapozott gyanúja van a kutya viszketegsége ügyében, sok vizsgálatot és tüneti kezelést elvégzett már a Lolán. Van, hogy egy-egy jellegtelen bőrtünettel emberk is hónapokig járnak bőrgyógyászati/allergológiai szakrendelésekre, mire kiderül a betegség és kezelni, jü esetben gyógyítani lehet a beteget. Egy kutya esetében sem egyszerű a dolog.
jelige: Dzseni
2008-07-12
Tisztelt Doktor úr! Köszönöm a válaszát!Sajnos nállunk az állatorvos nem ért a kutyákhoz mivel mi vidéken lakunk és inkább diszóval és marhával kell foglalkoznia.A kiskutyát sem boncolja fel hogy mi a baja lehet a nyolcas alombol már négy elpusztult.Én már a herpesz vírusra gyanakszom van ellene védőoltás mikor kell beadatni és mennyibe kerül ?Afertőzött kiskutyát meglehet menteni?Mit csináljunk minden alommal így járunk?Van aki azt mondja hogy a mops az ilyen problémás kutya.Válaszát köszönöm
Én meg azt hallom, hogy már vidéken sincs haszonállat, és a vidéki állatorvosok is a kutyák, macskák ellátásából élnek. Ennélfogva természetszerűleg értenek a kutyához. Én sem boncolok - nem is lenne semmi értelme. Ezt is szakembernek kell csinálnia, aki a kiegészítő vizgsálatokat is meg tudja csinálni hozzá.A hullát kell beküldeni, bevinni arra megfelelő helyre pl az Állatorvos-tudományi Egyetem, Kórbonctani Tanszékére. Az lehet kiindulási alap, hogy minden tenyészállat be legyen oltva Herpesz-vírus vakcinával, 10 eFt-nál biztosan kevesebb pénzbe kerül egy-egy oltás. A Mopsz egy meglehetősen terhelt és érzékeny fajta.
jelige: Dzseni
2008-07-11
a mops kutyám nyollcat fialt szép egészséges kölyköket,de elkezdtek a kiskutyák elhullani.Már csak négy van meg belőlle.abbahagyja a szopást és két nap és meghalnak .Minden alommal így járunk hogy fele kipusztul belőlle.mi abajuk lehet?
A kölykök boncolásával és a kpacsolódó kiegészítő vizsgálatok elvégzésével lehetne kideríteni az elhullások okát. A Herpesz-vírus mostanában egy gyakori, és ezesetben is elképzelhető ok - de ezen kívül is sok tucat, akár egymástól független kórokok is végezhetnek újszülöttekkel.
jelige: 345781
2008-07-11
TISZTELT DOKTOR ÚR! KÉRDÉSEM AZ LENE HOGY VAN 2 DB 11 NAPOS KISGALAMBOM ELKELETT VÁLLASZTANI A SZÜLEITŐL MERT AZOK VÉRESRE CSIPKETÉK ŐKET ÉS NEM TUDOM MENYI IDÖS KORÁBAN KELL NEKI NAGY SZEMÜ TÁPOT ÉS KUKORICÁTADNI. VÁLLASZÁT ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!!!!
Mindenképpen 4-6 hetes kora után, amikor már kitollasodott a fióka. Az átállásban igen fontos a fokozatosság. Először csak legyen előtte egy-egy szerm búza, kukorica, majd egyet-egyet „adjunk be neki”, fokozatosan cseréljük le a lágyeleségét a szemesre.
jelige: PusziaFoxi
2008-07-11
Tisztelt Doktor Úr! A foxink 1-2napja szabályosan kimarja magát. már az egész háta tiszta seb. mit tegyünk vele? nagyon aggódom.
Az biztosan nem árt, ha a kutyát parazitamentesíti állatorvosa és megvizsgálja a bűzmirigyét is. A legnagyobb eséllyel ezzel megszűnteti a betegséget. Ha a részletes vizsgálkatok során kiderül, hogy egyéb (allergiás, bbakteriális, gombás, ... endokrin ...) oka van aviszketegségnek, akkor viszont eltérő kezelés hozhatja a megoldást. Semmi okuk az aggodalomra, állatorvosuk megoldja a problémát.
jelige: tettye
2008-07-11
Üdvözlöm. Egy 3-4 napos kiscica táplálásával kapcsolatban kérdeznék. Hirtelenjében nem tudtunk más adni neki, mint hipoalergén babatápszert. De nem igazán eszik, s egyre levertebb, nagyon kókadt, a korábbi erős hangocska sincs meg. Bajt csináltunk a tápszer adásával? 2-3 óránként adok neki enni, utána megmasszírozom a pocit is. Legutóbb próbáltam már hígított tehéntejet is adni, azt egy kicsit szívesebben fogadta, de attól meg félek, hogy hasmenést kap. Amint tudok beszerzek cicatápszert, de addig is gond-e ezek használata (tej, babatápszer), van-e bármi amire oda kell figyelni egy ilyen nagyon kicsi macska ellátásban. Hány fok kell neki, mit és mennyit egyen, mit kell vele csinálni. Egy aggódó cicabarát.
Elfogadom, hogy szükséghelyzetben a kéznél lévő hypoallergén babatáppal mentették meg az éhhaláltól a kölyökmacskát, ez valóban akár életmentő is lehetett. De ne konzerváljuk a helyzetet, mert hosszútávon biztosan nem megfelelő táplálék lesz ez egy kölyökmacskának. Szerezzenek be macska tejpótló tápszert. Méghozzá egy állatorvosi klinikán és akkor, ha az állatorvos megmentette a kölyköt. Számtalan veleszületett és szerzett, fertőző és nem fertőző baja lehet, nem biztos, hogy maguk csinálták a bajt (hacsak nem félrenyelt szoptatás közben). Nem otthon aggódjon, hanem fogja a macskát és vigye el egy felszerelt rendelőbe.
jelige: FIP
2008-07-11
Arról szeretnék tanácsot kérni, hogy van egy kb. 5-6 év körüli, ivartalanított cicám, aki pár hete nagyon lesoványodott, csapzott lett a szőre, levert, inni nem nagyon akar, csak fecskendőből itatom, keveset pisil, étvágya egy pici van. Amikor lefogjuk, hogy megitassuk, illetve lázat mérjünk, észre lehet venni, hogy légzése kapkodó, nehézkes. Elvittem orvoshoz, aki lázat állapított meg, antibiotikumot és lázcsillapítót írt fel. 4 napja tart a kezelés, reggel és délután felmegy a láza, a gyógyszer leviszi. A láza kb. 40,2 fok között van. Vérképet is csináltak, FIV, FIP-ELISA, FeLV negatív, viszont a többi: Hematológiai vizsgálatok Eredmény Referencia Relatív fehérvérsejtszám Fehérvérsejt /WBC/ 7.84 G/l 6-12 G/l Neutrophil granulocyta 7.0 G/l 3-11,5 G/l 89.9 % Lymphocyta 0.7 G/l 1-4,8 G/l 8.62 Eosinophil granulocyta 0.0 G/l 0-1,2 G/l 0.27 4 Monocyta 0.1 G/l 0-1,4 G/l 1.17 Basophil granulocyta 0.0 G/l 0.04 6 Vörösvérsejt /RBC/ 12.60 T/l 5,5-10,0 T/l Hemoglobin /HGB/ 121.0 g/l 85-155 g/l Hematokrit /PCV/ 42.40 l/l 30-47 l/l MCV 33.80 fl. 40-53 fl. MCH 9.61 pg 13-18 pg MCHC 28.4 g/dl 30,0-37,0 g/dl RDW-CV 23.1 % Thrombocyta 873 G/l 200-800 G/l Biokémiai vizsgálatok Eredmény Referencia AST /GOT/ 73 IU/L 10-50 IU/L ALT/GPT/ 27 IU/L 10-60 IU/L GGT 0.4 IU/L 0-10 IU/L Totál bilirubin 7.2 umol 2-17 umol Totál Protein 87.7 g/L 60-80 g/L Albumin 25.1 g/L 25-45 g/L Globilin 62.6 g/L Alb./GLob. arány 0.40 0,5-1,5 Alfa-amiláz 1793 IU/L 200-1300 IU/L Glükóz 8.6 mmol/L 3,8-6 mmol/L Fruktózamin 121 umol/L 146-410 umol/L Karbamid 6.7 mmol/L 5,0-12,5 mmol/L Kreatinin 83 umol/L 40-190 umol/L Foszfor 1.8 mmol/L 1,2-2,4 mmol/L CK 3171 IU/L 20-290 IU/L LDH 293 IU/L 20-450 IU/L A kérdésem az lenne, hogy a vérkép alapján fennáll- e a FIP, FIV, vagy FeLV fertőzés gyanúja, annak ellenére, hogy külön-külön ezek negatívak lettek. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel:
A tudható adatokból az egyszeri negatív víruszteszt ellenére sem zárható ki a FIP-betegség. Indokolt lehet a víruszteszt ismétlése. És bőven ajánlott lenne legalább röntgen és ultrahangvizsgálatoknak is. Mielőbbi diagnózist és lehetőleg gyógyulást kívánok.
jelige: Hektor 2.
2008-07-10
Tisztelt Doktor Úr! Hektor kutyus ügyében jelentkeznék, infúziós kezelést kapott, idegentest gyanú miatt történt egy endoszkópos gyomorvizsgálat, szerencsére nem igazolták a gyanút, ellenben az egész gyomornyálkahártyát gyulladásban, és fehér, habos váladékkal borítottan találták. Nyelőcső-felmaródást is diagnosztizáltak, Quamatelt, illetve injekciós kezelést kapott, valamit bélflóra-javító port. Mára már teljesen rendbejött, még a leadott kilókat is visszahízta. Mégegyszer szeretném megköszönni a tanácsát, és segítségét, sokat jelentett.
Örülök a kutya gyógyulásának. Köszönöm, hogy jelezte a fejleményeket.
jelige: csöpike
2008-07-10
Tisztelt Doktor úr!Kisunokámnak van egy három éves francia bulldog keverék kutyája aki ma reggelre,minden előzetes jel nélkül lebénult a két hátsó lábára.Azonnal hivtak hozzá állatorvost,aki injekciót adott be neki/azt mondta porckorong sérve van a kutyusnak/ és gyógyszert is adott,de nem szeretném ha a kisunokám hiú reményeket táplálna ezért szeretném megtudni hogy felépülhet e még valaha a kutyája?Van erre esélye mütét nélkül is?Köszönöm.
Gyakorlatilag semmit nem tudunk arról, hogy melyik csigolyák között és milyen mértékben alakult ki a sérv, azaz mennyire súlyos az elváltozás. Ezt kontrasztanyagos röntgenfelvételekkel (myelográfia) szokták megállapítani. Állatorvosának mindezekre nem volt lehetősége, ezért gyakorlatilag csak az kezelésre javuló, stagnáló, vagy rosszabbodó állapotból jöhetnek rá utólag, hogy hogyan reagál a Csöpi. Javítja az esélyeket, hogy gyorsan szóltak állatorvosuknak. A döntés nehézségét fokozza, hogy a műtéti megoldásnak is a minél frisebb esetek nyújtják a legjobb esélyt.
jelige: segítség
2008-07-10
Nekem csak annyi a panaszom a kiscicámnak a szája egy kicsit büdös és én azt olvastam hogy ilyenkor belső panaszai vannak. Ja és még szeretném azt is megkérdezni hogy még csak 10 hetes a kiscicám és nem tudom hogy mikortól lehet orvoshoz vinni. Ebben szeretném az ön segítségét kérni. Előre is köszönöm.
Annyiban finomítanán az olvasottakat, hogy nem van, hanem lehet. Igazából a húsevők lehellete sohasem rózsaillatú, így aztán még azt sem tudom eldönteni, hogy egy teljesen természetes szagot észlel-e túlzottnak, vagy valóban lehet-e baj. Minthogy azonban egy ilyenkorú macsek amúgy is rendszeres védőoltások és parazitamentesítések miatt 3 hetente állatorvosi viziteken esik át - kérdezze meg állatorvosát ezügyben. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még olvashat érdekeseket.
jelige: ???
2008-07-10
A kutyám mostanában mély gödröket ás a kertben.Ennek mi lehet az oka?
Nem kényeztet el adatokkal ... Ha a 10 éves szuka a teljesen megszokott környezetében új szokásként műveli ezt a tevékenységet, akkor érdemes utána járni a dolognak. Nem vemhesülhetett esetleg őkelme? Ha ez kizárt (ivartalanított?), akkor gondolja át, hogy nem észlelt-e bármi egyéb szokatlant még pl sok vízivás/sok vizelés, étvágytalanság, hányogatás, hüvelyfolyás ... bármi) és összes észlelését mondja el kezelőorvosának és kérje meg részletes vizsgálatokra.

<< <  322 / 507 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara