Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: tigicica
2008-01-10
A cicámnak vmi lóg ki a végbeléből, és néha vérzik is!Olyan mintha egy ér vége lenne!Kérem segítsen hogy mitől van ez!
A fiatal kandúr esetében a leírt jelenség legnagyobb valószínűség szerint vagy végbélelőesés, esetleg lineáris idegentest, vagy bélparazita lehet. Eret önállóan kilógva nem tudok elképzelni ... Állatorvosa nyilván percek alatt meg tudja mondani, hogy mit észleltek, és azt is, hogy mi a teendő vele.
jelige: Buksi
2008-01-10
5 hetes kiskutyámnak sérve van,van-e valami teendő vele vagy még javulhat később. Válaszát előre is köszönöm
Javulhat. Meg rosszabbodhat is. A veleszületett sérvek körül a köldöksérv a leggyakoribb. Ha feltételezem, hogy a Buksi esetében is erre vonatkozik a kérdése, akkor már csak azt kellene tudni a konkrét válasz megadásához, hogy: mekkora a sérv? változik-e a mérete pl különböző testhelyzetekben?, mennyire tág a sérvkapu?, mi a sérvtartalom (cseplesz? belek?), visszahelyezhető-e a tartalom a hasüregbe?, okoz-e bárminemű problémát most?. Tehát vannak sérvek, amiket sürgősen meg kell ill érdemes operálni, van amit lehet tervezhetően akár hetekkel-hónapokkal később operálni, és vannak amikhez nem kell hozzányúlni. Ideális esetben a kicsi köldöksérv, szűk sérvkapu mellett, cseplesztartalommal akár meg is oldódhat, rögzülhet is. Ezesetben akár a kutya ivartalanításával egyidőben kb egyéves korban is korrigálható a hiba. A leírtak értelmében a sérv vizsgálatára érdemes állatorvosát megkérni, és az ő véleménye alapján kezelni a kérdést. Ha kérdése nem isköldöksérve vonatkozott, akkor persze jól elcsúsztam a válasszal, de néhány általános szabály akkor is alkalmazható a leírtakból.
jelige: kajla kutya
2008-01-10
Három hónapos múlt a csivavám és gyakran köhécsel öklendezik. Remélem ez csak azért van mert mindent szimatol és mindent a szájába vesz és rágcsál. Az orvosunk azt mondta hogy az öklendezés lehet attól hogy sok a gyomorsava a kutyusnak. Ha ez így van mi az amit adhatnék neki? Előre is köszönöm a segítséget!
Gyomorpanaszokkal (fekély, idült hurut, reflux ...) küzdő emberek esetében igen gyakori, hogy a gyomorsav káros hatását, a gyomor önemésztő folyamatainak leállítása érdekében közömbösíteni próbálják. A legközismertebb szer erre a szódabikarbóna. A leírt tünetcsoport emberek esetében sem a gyermekek betegsége ... Az Ön esetében szinte kizártnak tartom, hogy a 3 hónapos csivava gyomorsósav termelődését kellene korrigálni. Nagyságrendekkel nagyobb eséllyel lehet szó pl felsőlégúti fertőzésekről (torokgyulladás ..) vagy egyéb betegségek tucatjairól. Tehát semmiképpen nem a szódabikarbónát - hanem sokkal inkább egy részletes kivizsgálást javaslok e kis yorkinál. A kezelésről az eredmények ismeretében érdemes beszélni.
jelige: Malacka
2008-01-10
Tisztelt doktor Úr! A kutyusom most lesz 5 hó.Most váltja a fogait.Nagyon szépen kezd ollósan harapni.Azt szeretném meg kérdezni,hogy ha kihullott az összes foga marad e neki az ollós harapás vagy mivel még növendék(nő a feje)elmegy.Minőségi táppal van eteve.
Örülök, hogy eddig minden rendbenlévőnek látszik a kutya fogazatát tekintve. Jól gondolja, hogy a kutya harapása csak a maradó fogazat és a koponyacsontok fejlődésének lezáródásával véglegesül. Az már egy igen kedvező jel, ha a növekvő fogak harapása is tökéletes. Nem féljen a kúpos alakú fogak növekedésétől, hiszen az állkapocs csont és az állcsont növekedése is tart még - és a napi sokszori összeharapás remélhetőleg továbbra is helyes irányvonalon tartja a fogak fejlődését. Egyenlőre tehát minden esélye megvan arra, hogy a kutya harapása tökéletes lesz.
jelige: Boby
2008-01-10
5 éves kutyánk kb. 1-2 hónapja lett ivartalaníttatva. Azóta teljesen megváltozott a viselkedése. Az evésen kívül nem igen érdekli más, eléggé közömbössé vált, ha ”munka” van, akkor sem mindig szalad a kerítéshez ugatni, sokat fekszik, alszik, séták alkalmával csak baktat, legtöbbször nem foglalkozik más kutyákkal, azelőtt minden kerítésnél hosszan időzött, sőt úgy kellett elcibálni, mert nagyon ugatta a kerítés másik oldalán álló kutyát. Más napokon kicsit élénkebb, de utána ismét búskomor lesz. Van hogy összekucorodva fekszik, furcsán lélegzik, pici remegés fut rajta végig, de minden orvosi lelete negatív, semmi magyarázatot nem tudtak adni a betegek viselkedésére.
Nem tudok mást elképzelni, minthogy a „minden orvosi lelete negatív” kitétel ellenére tovább kellene folytatni a vizsgálatokat, akár egy-egy ismételt vizsgálat is beleférne. Rendkívül egyszerű lenne azzal elintézni a dolgot, hogy biztosan az elveszített koronaékszerek miatt búsong a Boby - de ezt az okot szinte kizártnak tartom. Lehet a kasztrálással összefüggésben lévő kellemetlen mellékhatás - és lehet a kasztrálástól teljesen független rejtett betegség a kutyánál - mindenesetre érdemes lenne megtalálni az okot.
jelige: Biggie
2008-01-09
Tisztelt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni a kutyusom szállításával kapcsolatban. Autóban már többször utazott tíz-húsz perceket, viszonylag nyugodtan tűrte, nagyon ritkán kezdett rosszalkodni(és általában az elején az útnak, tehát gondolom nem az volt, hogy ”elunta magát”) Viszont most hosszabb útra kellene vinnem (2-3óra). Szeretném megtudni, hogy hogyan lenne célszerű szállítani (boxban, kutyabiztonsági övvel vagy hogyan?) vagypedig ha buszon vinném akkor hogyan javasolt? Vagy van-e valamiféle készítmény, amelyet ajánlott Neki beadni? 11hónapos kan beagle a kutyus, nagyon élénk, játékos fajta, szerintünk kissé hiperaktív is, de tanulékony és szófogadó (az esetek 80%-ban). Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel
Háááát, ha egy Beagle szófogadó, az már szinte tünetként értékelendő .... o): Ha nem egyedül vezet, nem zavarja a vezetőt az esetleg nyugtalankodó kutya a sofőrt - csak akkor lehet szállítódoboz nélkül biztosan biztonságosan együtt utazni a kutyával. Ezt elsőként jó lenne egy ismert, és rövidebb útvonalon letesztelni. Igen létezik többféle utazáshoz ajánlható készítmény is. Van, amelyik nyugtatja (pl Sedalin) a kutyát és van amelyik a hányást előzi meg (pl Cerenia). Ezeket a gyógyszereket állatorvosánál, vagy állatpatikában (vény ellenében) szerezheti be.
jelige: Stefi
2008-01-09
Tisztelt Doktor Úr! 10 hónapos erdélyi kopó szukámom ma reggel csalánkiütések jelentek meg. Először az orrán, szeme környékén, majd a végtagjain is. Valószínüleg ezek enyhén viszkedhettek is, mivel dörzsölgette, illetve nyalogatta őket. (5 ml 500 mg kálcium-glükonátot itattam meg vele, a csalánkiütések a fején kezdenek visszahúzódni) Tegnap előtt este kevés sársgás - gondolom epe tartalmú - hányadékot ürített kétszer, tegnap este viszonylag nagyobb mennyiségű, inkább vizses állagú nedvet hányt, de csak egy alkalommal. Széklete lágyabb a szokottnál, de még nem ”igazi” hasmenés. Nem levert, lázasnak sem érzem, tápot kaptak reggel, melyből evett, játszik a 3 éves boxerünkkel. Kérdésem a következő: tüneteit okozhatja-e esetleg fehérje allergia? (Az elmúl 4 napban nagyobb mennyisségű főtt - szarvas -csontos húst kaptak vacsorára, illetve tegnap reggelire is. ) Vagy csak a megszokott étrend: reggeli száraz táp, vacsora konzerv táppal vegyítve megváltoztatása okozza a problémákat? A két kutya ugyan azt kapja enni, de a boxernek nincs semmi baja. A kopó vasárnap délelőtt vadászni volt a férjemmel, a tünetket esetleg okozhatja felfázás? Válaszát előre is megköszönve:
Akár a megfázás, akár a táplálék allergia is okozhatja a leírt tüneteket - de sajnos számos, sok tucat egyéb okból lehetséges a Stefi baja. A célszerű dolog az lenne, ha a kutya részletes kivizsgálás mielőbb lezajlana. Így van esély a hatékony kezelés mielőbbi megkezdésére.
jelige: Süti kutya
2008-01-09
Üdvözlöm, abban szeretném a tanácsát kérni, hogy a kutyusomat érdemes-e alaposabb kivizsgálásnak alávetni: - nem tudom mik fontosak, leírom amit én annak gondolok - bizonyos ”giardia” kikezelése után kb 3 héttel Süti kutyánk elkezdett ”hányogatni”. Voltunk orvosnál, kapott rá gyógyszert és a tünetek elmúltak, sajnos csak egy időre. Időszakosan sajnos most is visszatér a hányogatás, ami rendszerint reggel jelentkezik, ébredés és első séta után - közben - (Az első séta után szoktunk neki enni adni, és ha ilyenkor a tálkája felé se szagol, már tudjuk hogy aznap nem túl jól van.) Vajon létezik a kutyáknál is túlzott savasodás? Nem értem és nem tartom túl normálisnak, habár mondják hogy a kutyák viszonylag gyakran és könnyen hánynak. Ősszel például a napi első séta során füvet is eszegetett, most hogy tél van ezt nem teheti. Volt aki azt tanácsolta, hogy adjak neki quarelint. Szerintem ezzel csak a szőnyeg alá söpröm a problémát... Milyen vizsgálatot kérjek az orvosunknál? Milyen további teendőm van? Lehet hogy a tápját le kellene cserélnem? Válaszát előre is köszönve:
Jól érzi, a feltett kérdéseire a kutya részletes kivizsgálása után lehet választ kapni. Szerintem mindösszesen annyi a teendője, hogy jelzi kezelőorvosának a fejleményeket, és megkéri, hogy járjanak a végére a problémának. Vele érdemes egyeztetni a menetrendet és a vizsgálatok időpontjait.
jelige: Kokó
2008-01-09
Kutyánk medence tájékán egy dagantszerű szövet szaporulat jött létre néhény hét alatt igen nagy méretű a felszíne nedvedzik de nem igazán zavarja. Ez rák lehet vagy csak valamilyen ciszta ennyi idősen érdemes-e kezelni?
Minden kérdésére egyetlen úton-módon lehet csak megadni a választ. A kutya részletes vizsgálata során kiderül a leírt szövetszaporulat jellege, az is, hogy van-e áttét a kutyában, és az is, hogy mimódon és várhatóan milyen eredménnyel lehet kezelni és az is, hogy az idősödő kutya vajon altatható, operálható-e. A témában több információt is olvashat még honlapunk Publikációk rovatában.
jelige: Boby
2008-01-09
Van egy közel 4éves pincsim 1hete visszahúzódó szomorú a kutya házából alig jön ki mai napon vettem észre hogy a hasa nagyon kemény,össze van görnyedve ha ül és ha megy nyöszörög.Meg mértem a lázát de nem volt viszont a széklete vét is tartalmazott enni evett egy keveset.Nem tudom de lehet hogy parvós?
Hogyne lehetne. Meg lehet még sok tucat más egyéb betegség is a leírt tünetek hátterében. Állatorvosi vizsgálat alapján lehet kideríteni a fennálló konkrét betegséget és ha megvan a diagnózis, akkor lehet megbeszélni a kezelési lehetőségeket.
jelige: Borisz
2008-01-09
11 éves, szívbeteg kutyám harmadik napja biceg. Időnként felemeli a jobb hátsó lábát, mintha valami belement volna a talpában. Most gyorsabban közlekedi 3 lábon, a jobb hátsót jóval kevesebbszer terheli. Pisiléskor rá tud állni, bár jóval rövidebb ideig tudja magát megtartani rajta. Az állatorvos térd keresztszalagszakadást állapított meg, műtétre írta elő a kutyát. A szívbetegsége miatt rettenetesen félek az altatástól. A vizsgálat során a kutyám se nem nyüszített, se nem harapott. Tényleg ilyen nagy a baj? Nagyon félek, hogy nem fog felébredni az altatásból... Mindenesetre, szeretném másik orvossal is megvizsgáltatni a műtét előtt. Válaszukat előre is köszönöm
Ha kezelőorvosa tud a kutya szívbetegségéről, esetleg évek óta ő kezeli - akkor tisztában van az altatás kockázatával és a szívbeteg kutyák esetében szokásosan alkalmazott altatási módszert fogja ajánlani ill alkalmazni. Tudja a szívelégtelenség, hasonlóan sok egyéb kevésbé ijesztő nevű betegséghez olyan állapot amit megszűntetni, véglegesen meggyógyítani nem lehetséges - de a betegséggel sokszor huzamos ideig lehet kezeléssel együttélni. Ráadásul a szívelégtelenség különböző súlyossági fokozatai között ég és föld különbség lehet ugyanúgy ahogyan egy nyaki seb is lehet felületes karcolástól életveszélyes komoly sérülés is. Sok szerencsét kívánok a műtéthez!
jelige: Csúzli
2008-01-09
weimari vizsla kan kutyam 4 eves. jelenleg egy masik kan kutyaval el egyutt es sokat verekszenek, sokszor ver is folyik... az erdekelne, h az ivartalanitas segit-e ezen a probleman? es ha igen , akkor ennek a mutetnek milyen kovetkezmenyei lesznek, illetve, hogy mennyi a felepulesi ido?koszonettel: Szoke Ildiko
Ha a kutyák agressziójában nem a táplálékharc, nem a szűkös élettér, nem viselkedési zavar áll - akkor az ivartalanítás igen valószínűen megoldja a leírt problémát. Az ivartalanított kutya nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb viselkedésű, nem önfejű, kevésbé hajlamos szökésre, agresszióra. Elhízásra is hajlamosabb, de ez megfelelő táplálással ill sok mozgatással megelőzhető. A tervezett ivartalanítási műtétek kockázata minimális és ez is tovább csökkenthető előzetes kivizsgálással. Ha megfelelő gondossággal járnak el, akkor a klinikára történő szállításnak (közlekedés) nagyobb a kockázata, mint magának a műtétnek.
jelige: foxi
2008-01-09
8 napja nagyon sokat iszik ez napi szinten 1-1,5 l víz. Eddig nem ivott ennyit! Mi lehet a gond?
A 10 éves foximama sok vízivását és pisilését sok betegség okozhatja. A gennyes méhgyulladás, a cukorbetegség mellett talán a veseelégtelenség a 3 legvalószínűbb ok - de számtalan egyéb betegség is kivált ilyen tünetet. Állatorvosi vizgsálatra van szükség a betegség tisztázása érdekében és ez dönti el a kezelési lehetőségeket is.
jelige: INFORMÁCIÓ
2008-01-09
Tisztelt Doktor Úr! A kutyusommal már többször is voltam ovuláció diagnosztikán, progeszteronszint mérésen, hüvelykenet vételen és méhtükrözésen. Ezek közül a progeszteronszint értékeire hagyatkozva mindig csak annyit közölt idáig az orvos, hogy ”megfelelő” e már a kutya vagy még nem. A kérdésem az lenne, hogy a tüzelés szakaszaiban hogyan változik lépésről-lépésre a kutya progeszteronszinje, mely érték mit jelent, milyen ütemben változik ez az érték, mely értéknél van a kutyának a tüszőrepedése? Köszönöm a segítségét.
Az ovuláció diagnosztika során az állatorvos a hüvelykép, a hüvely citológiai vizsgálat, tűrési reflex és a progeszteron érték együttes vizsgálata és komplex értékelése alapján határozza meg a fedeztetés optimális idejét. A vizsgálat bármely részének az elmaradása hamis diagnózishoz vezethet. A progeszteron érték az ivarzás során általában napról napra változik, de egyes egyedekre jellemző lehet a napokig, olykor egy hétig tartó stagnáló érték is. A fedeztetés optimális időpontjának meghatározásához keressen fel szaporodásbiológiában jártas állatorvost. Honlapunk Publikációk rovatában bővebben olvashat a témában.
jelige: hormon
2008-01-08
Üdvözlöm! Tulajdonképpen nem is problémával fordulok önhöz, sokkal inkább felvilágosításért. A kutyák peteérésének vizsgálatával kapcsolatban szeretnék többet megtudni, ill. azon belül is a kutya tüzelési időszakában bekövetkező progeszteronszint változásról. Milyen értékek vannak, mi történik az adott időszakban és merre változik az érték és milyen ütemben? És természetesen a legfontosabb, hogy milyen értéknél van a kutyának a tüszőrepedése? Válaszát és segítségét köszönöm!
Hadd javasoljam, hogy honlapunk Publikációk rovatában olvassa el az erről szóló írást. Kérdése felvetéséből látszik hogy pontos választ vár, a legkevésbé akkor lesz félreértés ha a jelzett helyen a teljes leírást áttanulmányozza.
jelige: cicapárbaj
2008-01-08
Kedves doktor úr! Van egy idősebb ivartalanított lány házicicám. Szegény már sok mindenen keresztül ment velünk, költözés stb. Nagyon szeretjük. 1 évvel ezelőtt egyaz utcán csavargó kiscicát hazavittünk. Kiderült egészséges, kandúr, és őt is ivartalaníottuk később. Az a probléma, hogy a kandúr cica nagyon játékos. Túlzottan is. Az öreg ”hölgyet” állandóan piszkálja. Természetesen ebből mindig nagy csete-paté lesz, jó nagy hanggal. És persze az erősebb hím kerül ki győztesként. Ilyenkor szegény nőstény elbújik egy fél napra. Nagyon szeretem őket, de nem akarom szétválasztani az életterüket. Persze nem is tudnám. A napok többségében nagyon jól elvannak egymással, együtt esznek, együtt mennek felderíteni a kertet nyáron. Most a hidegben nem akarnak kimenni, így több idejük jut egymásra. A cicák értenek a szidásból? Azaz nevelhetők valamilyen szinten? Rávezethető valamilyen módon a hímcica, hogy ne bunyózza le a társát?
Nem lehetséges szidással, büntetéssel, neveléssel és bármi egyéb módon sem megszűntetni a leírt macskabunyót. Teljesen jól érzi a helyzetet - az egy élettérben élő macskák az együttélés közben gyakorlatilag bármilyen okból keletkezett súrlódásait „rendezik” ilyen módon. A súrlódási felület csökken, ha a cicák sohasem éhesek (persze az elhízás veszélye így fokozott), van bőven mindkettőnek kedvenc pihenőhelye, játéka, jut a gazdiból is mindkettőnek elég. És talán a legfontosabb, hogy bármi módon ingerdúsabbá tegyük a környezetüket. Ez lehet játék a gazdival, ablaknyitás, berendezés áthelyezése ..., de legfőképpen gyakori és változatos kommunikáció, játék, símogatás, szeretgetés. Leírva ilyen egyszerű - de az én saját két különnemű, ivartalanított macskán is meglehetős gyakorisággal öszbalhézik ...
jelige: plag
2008-01-08
Tisztelt Doktor Úr! Kutyusom ma reggel sárga színű habosat hányt, egymás után kétszer, utána egyáltalán nem. Száraz tápot kap, néha tejjel, kenőmájassal keverve. Ha az udvaron van, szokott enni a hóból is. Lehetséges, hogy amiatt lenne? Válaszát előre is köszönöm.
A hóevéstől is hányogathat a kutya - meg savanyú tejtől, romlott kenőmájastól, táptól is. Meg akár mandulagyulladás is okozhatja a leírt tüneteket, meg ... meg ezeregy beteség, kóros állapot. Állatorvosi vizsgálat tudja kideríteni a hányás okát és ezek után dől el, hogy kell-e kezelni és mimódon a kutyát.
jelige: fekete
2008-01-08
A kérdésem a következő lenne:Első tüzelése a kutyámnak,de nem tudom természetes e hogy meg van nagyobbodva a nemiszerve.16 napja ”vérzik” már.A másik kérdésem pedig az lenne,hogy természetes e,hogy mostanába nagyon követ mindenhová és nem hajlandó kimenni a helyére a szobából.(a másik helység is fűtött.)Ha leülök valahová ő rögtön aaz ölembe fekszik és nm mozdul.Ez is a tüzeléssel eggyütt jár?Előre is köszönöm.
Igen a tüzelés során a külső szervek megduzzadnak. A tüzelés normális esetekben is egy-egy kutya esetében eltérő ideig tarthat, lehet akár 5-8 nap alatt befejeződő tüzelés és lehet akár 20-30 napig tartó is. A tüzeléssel számos és sokféle viselkedési változás is jár(hat). Az első tüzelés befejeztével (2-3 hónap múlva)kutyája ivartalanítását az ideális időpontban kérheti állatorvosától. Honlapunk Publikációk rovatában még olvasgathat a témában.
jelige: sphynx
2008-01-08
Üdvözlöm Önöket. Nincs panaszom,de kérdésem volna. Most szeretnék vásárolni egy Szfinx kandúr cicát. Hát egy kicsit megijedtem,hogy merjek-e. Panelban tartanám, és szeretném őt ivartalanítani kb.5-6 hónapos korában.(Külföldön eleve 4 hónapos korukig megtörténik e dolog,fiú és lány esetébnen is). Olvastam itt az ivartalanitott kandúrok húgykövességéről. Feltétlen muszáj, hogy minden ivartalanított kandúr beleessen e betegségbe??? Már ivartalanítás után valami megfelelő táppal kéne etetni? Állítólag a legtöbb(mind)száraztáp ilyen betegséget okoz. Ha érettség előtt ivartalanítják, tuti nem fog jelőlni? Minél többet olvasok a macskáról, annál jobban elveszik a kedvem tőle :(
A kérdése teljesen jogos és nem sphynx-specifikus, minden macskára egyaránt vonatkozik. Elsősorban az Egyesült Államokban kutyák és macskák mindkét ivarának a fiatalkori ivartalanítását ajánlják és gyakorolják. Ezen tanítás szerint az ivarérés előtti ivartalanítás a hosszú és egészséges élet titka. Itthon és Európában az ivarérés után (közvetlenül) elvégzett ivartalanítást ajánljuk. Ennek egyik oka a kandúrok esetében pontosan az, hogy a testméretek már kialakultak, a kandúrok erőteljesebb csontozata, izomzata és nemi szerveinek méretei kialakultak. A herélés után a pénisz mretének csökkenése a benne futó húgycső szűkülését is maga után vonja - ez teremti meg a vizelet (és a benne lévő üledék) számára a nehezebb átjárhatóságot. Az itthoni (európai) gyakorlat késégtelen „veszélye”, hogy ha kialakult a jelölgetési szokás, akkor nehezebben illetve egyes esetekben soha nem hagyja abba a herélt macska sem. Ez az esély egy kb 8 hónapos korban kiherélt macska esetében azonban kb az atomkatasztrófa esélyével megegyező, szerintem elhanyagolható. Csakhát a biológiába sohasincs ugye tutti ... Nem, egyáltalán nem igaz az, hogy minden száraz táp veszélyt jelentene. Az én ajánlatom tehát a macska 7-8 hónapos korában történő ivartalanítása - és addig is, majd azután is a korának megfelelő valamelyik prémium táp (Hills, Royal Canine, IAMs ...) etetése. Nézze az interneten a kulcsszavaitól függően bármilyen eredményre, végkövetkeztetésre utaló tonnányi leírásokat találhat. Javaslom, hogy olvasgasson a „happy cat” kulcsszavakra megjelenő oldalakon (is).
jelige: Boldogbulldog
2008-01-08
Kedves Doktor Úr! 6 Hetes Francia bulldog kölyökutyám miatt irok önnek. Ő egy HÓFEHÉR szuka kiskutya. És a jelenlegi gazidja szerint Süket a pici . Ő ugy állapitotta meg ezt az egészet hogy süket , hogy aludtak a picik és ő bement hozzájuk és tapsolt nekik és ”állítólag” Csak az én fehér kiskutyám nem kelt fel de az összes többi igen ! Őn szerint vigyem el további kivizsgálára és önnek mi a váleménye erről a ”tapsolás” dolgoról ? Esetleg ez lehet e műtetni a süketséget ha egyáltalán az ... Mert a tulaj szerint ezt nem lehet gyógyitani, javitani (hallás). Válaszát nagyon köszönöm További kellemes napot kívánok önnek !
Viszont kívánok én is minden szépet! A teljesen fehér (esetleg albinó?) kutyák - amellett, hogy több betegségre jóval fogékonyabbak, mint jobban pigmentált társaik - közöttük a veleszületett hallásgyengeség , siketség is jóval magasabb számban fordul elő. Abban igaza van, hogy egyszeri, ráadásul alvó állapotban végzett hangkeltésre adott válaszreakcióból nem lehetséges eldönteni a kutya hallássérülését, de ... A kutya hallása egyébként is igen nehézkesen vizsgálható korrekten és minden kétséget kizáróan. Önök is és kezelő orvosuk is az éber kutya hangokra adott válaszreakciói alapján tudják eldönteni, hogy valóban süket-e a kutya. Ettől persze, jól írta a jeligét, az Önök kedvence lehet még tökéletesen boldog bulldog - de ha beigazolódik a süketsége, akkor a tenyésztéséről mindenképpen le kell mondani. 1);
jelige: házi kedvenc
2008-01-08
A macska pár napja levert, legyengült, nem eszik, néha iszik, de csak vizet, lehellete bűzös
A 10 év feletti oltatlan házi kedvenc betegségek százaiban szenvedhet - meg lennék lepődve, ha csak egyetlen nyavalya gyötörné. A leírt tünetek olyan általánosak, hogy kizárt dolog kitalálni a fennálló kórokat. Részletes állatorvosi vizsgálatra és az eredmények alapján történő kezelésre van szüksége.
jelige: Benji
2008-01-07
kedvetlen nem iszik nem eszik farkát csóválja nem enged magához senkit közel mérges ha hozzá nyúlnak nem játszik a kedvenc játékaival
Beteg. Állatorvosi vizsgálat alapján derülhet ki, hogy mi a baja és miként lehet meggyógyítani. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvasható, hogy egy kölyök kutya milyen oltásokat kellett volna, hogy megkapjon ezideig.
jelige: bullmasztiff
2008-01-07
Kedves Doktor Úr! 7 hónapos Bullmasztiff szuka kutyámnak hüvely előreesése van, egy rózsaszín ping-pong labdához hasolít (ami kívülről látszik). Mi a teendő? Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel:
Nyilván első tüzelése zajlik a kislánynak ... Állatorvosa tudja megítélni a helyzet súlyosságát és a teendőket. Enyhébb esetben és ha a tüzelés vége felé járunk már előfordulhat, hogy sikerül „helyére tenni” reponálni az előesett hüvelyt - és a dolog ideiglenesen (várhatóan a következő tüzelésig) megoldódott. Ha az előesett hüvelynyálkahártya sérült, gyulladt, fekélyes esetleg elhalásos - akkor lehetséges, hogy kiegészítő kezelésre esetleg műtéti megoldásra is szükség van.
jelige: Zsebi
2008-01-07
Üdv! 3 hónapos kiskutyámat nem lehet normálisan sétáltatni, mivel az összes útjába eső kutyakakit megeszi. Már tudja hogy nem jó amit csinál, mert sunnyog előtte-utána, de hiába a szép szó, az orra koppintás, nem hagyja abba. Egyébként nagyon okos és tanulékony. Előre is köszönöm:
Az már jó dolog, ha tudja, hogy rosszat tesz - most már csak azt kell elérni, hogy az is rögzüljön benne, hogy ha megteszi, akkor biztosan, minden alkalommal és következetesen rendkívüli kellemetlenségek fogják érni. Ha nagyobb a várható kellemetlenség réme, mint a „kellemes” élmény - akkor abba fogja hagyni ezt a rossz szokást, hiszen okos, tanulékony kutya a Zsebi ... Otthon a lakásban nyilván nincs lehetősége a rossz szokásának az elmélyítésére. A séták közben arra kell törekedni, hogy egyéb élmények és fizikai terhelés érje a kutyát - és amennyiben a Zsebi fejében csak megfoganna az elhajlásra utaló gondolat csírája - akkor arról, ha kell, nem szép szóval is de le kell beszélni.
jelige: Alfonz (2?)
2008-01-07
Tisztelt Doktor Úr. Már korábban válaszolt arra a kérdésemre, amely egy perzsakandúr folyamatos hasmenésére irányult. Megfogadva tanácsát a cicát kivizsgáltattuk, volt bélsár vizsgálat is. Az eredmény két baktérium volt, melyre a Klion tablettát írta fel az állatorvos.Sajnos nem javul, jó étvágya van játékos és vidám, de a hasmenése nem szűnt meg.Az állatorvosnál kapható gyomorkímélő konzervtől hízott is egy kicsit.Az lenne a kérdésem, hogy előfordulhat az, hogy a cica egész életében hasmenéssel fog küzdeni? Van még más kivizsgálási lehetőség is? Válaszát előre is köszönöm.
Nyilván elméletileg nem kizárt olyan extrém eset sem, hogy egy cica egész életében hasmenéses - de az esetek döntő többségében a részletes kivizsgálások eredményt, diagnózist hoznak és a hasmenéses kórképeken úrrá lehet lenni. Sajnos kicsit sem emlékszem az Alfonz esetére. Természetesen a részletes kivizsgálás egy döntően hasmenéses kórkép esetében sem kizárólag bélsár vizsgálatából áll, hanem részletes klinikai vizsgálatból (benne részletes kórelőzmény), széleskörű laboratóriumi vérvizsgálatokból, székletből történő parazitológiai és bakteriológiai (esetleg egyéb) vizsgálatból, esetleg képalkotó (röntgen, ultarhang) vizsgálatokból. Nem tudom elképzelni, hogy állatorvosának ne lenne ötlete a továbblépést illetően.

<< <  348 / 461 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.06.20
Április 8-án született kiscicák ajándékba elvihetők! Érdeklődni lehet: +36-30-2530158 Két alom, együtt nevelkedtek, egészséges, kiválóan egerésző anyukáktól. A kiscicák nagyon játékosak, már mindent esznek, féregtelenítve várják új gazdijukat!
2016.06.17
2016. 06. 16-án hajnalban elveszett a képen látható fekete nőstény házimacska. A Kereszt utca, Felsősas utca és Tóth József utca környékén lakik. Ivartalanított, oltott, chipezett. A megtaláló jutalomban részesül, kérem hívja a 06-20-933-07-76-os számot.
2016.06.10
Talált, bűbájos, gyerekszerető, játékos, békés tacskó keverék kutyusnak keresek gazdát. Kb. 3 éves, kan, chip nincs benne. Érdekessége, hogy a jobb szeme világosabb, mint a bal. Nem szeretnénk menhelyre vinni, de nálunk sajnos tovább nem maradhat. Számom: 70/452-4599