Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Jankazd
2008-01-24
Egy hat hónapos Staffordshire terrierről van szó, akin egy ideje cseresznye nagyságú dudorok nőnek, de egy pár nap múlva el is tűnnek. Változatos helyeken jelenik meg, volt már a nyakán, fején, hasán, hátán, hónalján. Nem mutat a kutya különösebb érzékenységet, de mégis szeretnénk tudni mi okozhatja ezeket a dudorokat, mert nem is szép és bosszantó, hogy mi lehet ez. Voltunk állatorvosnál, aki allergiára gyanakszik, de hiába próbálunk különböző ételeket elhagyni a dudorok folyton előbukkannak.
Áll a zászló az allergiás eredetű elváltozsnak is, de sajnos a táplálékallergiákon kívül a kölyök környezetében rengeteg egyéb allergén is elképzelhető - így aztán még azok között is van elég vizsgálgatnivaló. És az allergiás eredet mellett sajnos szóbajöhet még akár veleszületett (atópiás), parazitás, bakteriális és gombás eredetű fertőzések is - és egy sereg egyéb betegség másodlagos tünete is lehet a leírt bőrelváltozás. Attól tartok, hogy még igen sok vér-, bőrkaparék (esetleg kimetszés?) és egyéb vizsgálatra leszszükség, hogy megszülethessék a diagnózis és eséllyel lehessen kezelni a kölyköt. Előfordul, hogy egy ember esetében is hónapokig-évekig jár valaki szakrendelésekre mire kiderül a betegség és eredményesen lehet kezelni. Egy kutya esetében sem mindig egyszerűbb.
jelige: kérem segítsenek mihamarabb
2008-01-23
Tanácsukat szeretném kérni!!Lassan 2 hete nem eszik a kutyám házi kaját kap táppal keverve!!Hirtelen le fogyott annyira hogy látszanak a bordái!!Vettem neki kutyáknak való vittaminokat a kajájába keverve adagoljuk neki és akkor sem eszik a kutya!!nem szeretnénk el vesziteni a szívünkhöz nőt!!A másik kutya pedig egészséges ugyan azt az ételt kapja mitn a másik!Kérem segítsenek mihamarabb!!
Hát én sem szeretném, ha elveszítenék az oltatlan, egy-két hete beteg kölyök kutyát - de nem tudok segíteni ennyi adat alapján, amit küldött. A kölyök kutyáknak számtalan veleszületett és fertőző, vagy nem-fertőző szerzett betegsége lehet. Ezek nagy része étvágytalansággal (is) jár, és nem fog meggyógyulni semmiféle vitaminkészítménytől. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy kölyökkutyának milyen vakcinákat illik kapnia. Részletes állatorvosi vizsgálattal lehet kideríteni a kutya baját és a megoldási lehetőségeket. Vigye a kölyköt mielőbb jól felszerelt állatorvosi rendelőbe.
jelige: cicus
2008-01-23
Tisztelt Doktor Úr! Macskámat 4napja elkapta 2kóbor kutya. Állatorvosnál jártam vele, ahol is több napos antibiotikumos kezelés után, megröntgenezték és kiderült hogy medencetörése van. Van e más lehetőség is az állat rendbejöttére, vagy csak műtéti úton lehetséges e, mert már az egyik lábára rááll, vizeletét alomban üríti.Köszönöm válaszát.
Hát pontosan ez az a kérdés, amit állatorvosával meg tud vitatni -hiszen ezért készítették a röntgenfelvételt is. Ha állatorvosa a törött csontvégek helyeződéséből azt látja, hogy a medenceüreg nagymértékben szűkült - a bélsárürítés is akadályozott lehet hosszútávon és a cica mozgása is komolyan korlátozott lesz, és mindezeken műtéti úton jó eséllyel lényegesen változtatni tud - akkor fogja ajánlani a műtéti megoldást. Ha azt látja, hogy mnindezek a problémák nem várhatóak, akkor a konzetvatív kezelés mellett is maradhatnak.
jelige: bűzöske
2008-01-23
10 éves spánielemnek kb. 2 hete iszonyat bűz jön a szájából. Nem fogkövesek a fogai, tápot illetve konzervet nem váltottunk nála. Mitől lehet ez?
A húsevők lehellete sohasem virágillatú, de ha 2 hete különösen penetránsnak érzi a lehelletét, akkor az lehet elsődlegesen szájüregi megbetegedés (pl foghiba, vagy ínygyulladás, fekély, fekélyes daganat ..) vagy lehet az elsődleges megbetegedés más szervben (pl veseelégtelenség) és a lehellet akkor is bűzös lesz. Érdemes lenne részletes kivizsgálást kérni állatorvosától, hogy kiderülhessen a ünet háttere. A megoldásról, kezelésről csak a leletek és diagnózis birtokában lehet szót ejteni.
jelige: kéne a segítség
2008-01-23
A kutyám már 4 napja nem kakál.Azóta csak nől és nől a hasa ,attól félek szétdurran.Mit csináljak vele?Édesanyám azt mondaja adjak neki valami olajos dolgot mert attól jobban csúszik.Kérem válaszóljon szerintem csak napjai vannak hátra.Sürgős
Bizony, hogy kéne a segítség, méghozzá sürgősen ... és az sajnos nem érkezhet az internetről. A kutyának mielőbbi részletes vizsgálatra (benne röntgen vizsgálat) és segítségre, nem kizárt, hogy műtétre lehet szüksége. Ha csak most kezdenek neki az otthoni segítségnyújtásnak, az már előfordulhat, hogy túl későn van. Gyorsan vigyék őt felszerelt állatorvosi rendelőbe.
jelige: Erika
2008-01-23
Yorkie kutyánk hátán korpásodás tapasztalható.Most 7-hetes a kutya.Valami betegség jele,vagy természetes folyamat?Mi a teendő?
Semmiképpen nem természetes folyamat. lehet, hogy egyszerű és könnyen megoldható dologról pl hiánytünet van szó - de gyakorlatilag bármilyne betegség kísérőjelensége lehet a szőr fénytelensége, töredezettsége és/vagy a bőr korpázottsága. Értesítse állatorvosát az észleléséről.
jelige: Egy kis segítség nem árt.
2008-01-23
A segítségét szeretném kérni. Január 20-án vettünk egy 8 hetes kiskutyát (Shih-Tzu) rendesen kapja a beáztatott tápot, melyet az állatorvos javaslatára vettünk. A probléma a mai napon kezdődött ugyan is észre vettük hogy a saját székletét eszi. A kérdésünk az lenne, hogy mi az oka, nem lesz tőle valami baja, és hogyan tudnánk le szoktatni róla? Kérem segítsen! Üdvözlettel:
Nem hiánybetegsgről, hanem (meglehetősen gyakori) viselkedési zavarról van szó. A bélsárevés (saját vagy más állaté) hasonlóan a dögevéshez, egyéb bomló szerves anyagok elfogyasztásához, nem csak degusztáló - de egészségügyi szempontokból is aggályos viselkedés. Lenevelni, leszoktatni rengeteg odafigyeléssel, következetességgel, kitartással lehet a kutyát. Elsőként is a bélsarat rögtön el kell tüntetni a kölyök környezetéből. Az ürítés után rögtön jelentkező szándékot egyértelműen, határozottan pl: Fúj, nem szabad!, meglegyintjük a kutyát, eltérítjük a szándékától ... A család minden tagjának együtt kell működnie a siker érdekében.
jelige: mi lehet a baja?
2008-01-23
Van egy szíriai aranyhörcsögöm 4 éves. pár hete egy napig mozdulatlanul feküdt de estére jól lett. mi lehet a baja?
Bármilyen, esetleg szerencsésen átvészelt betegség okozhatta az egynapos levertséget, bágyadtságot (tetszhalotti állapotot?).
jelige: Manka
2008-01-23
Üdvözlöm A következők érdekelnének én egy kezdő kutya tartó vagyok.Ingyen kaptuk a kutyust az oltásikönyvébe az van írva,hogy 2007.11.27 én születet de én úgy látom,hogy ahoz képest nem eszik rendesen a kutya. Valahogy csak olyan nyámnyogásnak tünik amit csinál. Nekem pedig azt mondta a gazdija,hogy naponta már lehet neki négyszer enni adni. A napi eggyet is alig eszi meg pedig nagyon minimálisat adunk neki enni. És még az érdekelne,hogy egy ilyen kis kutyának mennyi oltásra van szüksége kezdetben? Mert már kettő bevan neki írva az oltási lapjába. És,hogy mennyibe kerűlnek ezek az oltások? Előre is köszönöm válaszát
Egy kölyök kutyának élete első évében 2 kötelező (veszettség) és 4-5 ajánlott védőoltásra, valamint rendszeres parazitamentesítésekre van szüksége. Erről pontosabban honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat. A védőoltások ára rendelőnként és oltásfajtánként változik egyenként 3-6 ezer forint között van az áruk. Az étvágytalanságot számtalan veleszületett és szerzett betegsg okozhatja. A legokosabban akkor jár el, ha megbeszéli állatorvosával a teendőket.
jelige: Perec
2008-01-23
Tisztelt doktor Úr! Francia bulldog fajtájú 4 éves szuka kutyusunk tüzel, és most először szeretnénk pároztatni. Minden tanács jól jönne, hogy mikor próbálkozzunk, hogyan kell, és minden amit tudnunk érdemes, ha egészséges kiskutyusokat szeretnénk! válaszát előre is köszönöm!
Elsősorban szeretném lebeszélni az ötletéről. A 4 éves szuka első fedeztetésének ideális időpontja a kutya 1,5-2 éves korában lett volna. A bulldog fajták amúgy is problémás fajták, sokszor küzdenek szaporodásbiológiai zavarokkal, az ellésük igen gyakran császármetszéssel végződik - több problémával igen nagy eséllyel fog szembetalálkozni. A kutya nem lesz egészségesebb egy elléstől, szoptatástól és nem lesz boldogabb sem tőle. Kutyatenyésztéssel felkészült kutyatenyésztők arra alkalmas tenyészállatokkal kellene, hogy foglalkozzanak. Ha nem tudtam lebeszélni az ötletéről, akkor honlapunk Publikációk rovatában több hasznos írást is elolvashat a témában.
jelige: snautzer
2008-01-23
Kutyámat 3 hete kezelték gyomorpanaszokkal mert nem evett. A 3 nap alatt 10 injekciót kapott a hátsó lábán a combjába mindkét oldalra. Az lenne a kérdésem, hogy normális-e, hogy 3 hét után is meg van dagadva mindkét oldalon a combja ahhová az injekciót kapta?
Biztosan nem normális. Mint ahogyan a gyomorpanaszok sem normálisak - ezért kell kezelni a betegeket. Jelezze állatorvosának a problémát, segítségével meg tudják ítélni, hogy kell-e kezelés, beavatkozás a duzzanat leküzdése érdekében, vagy az idő megoldja a kérdést.
jelige: Bubi
2008-01-23
Bubi 1 éves kislány kuyus, 6 hónapos korában lett ivartalanítva. Két hete vettem észre, hogy a vizeletét hol tartja hol nem, (éjszaka bent alszik így vettem észre). Az állatorvos húgyúti fertőzésre gondolt így kapott egy szurit, és gyógyszert ez ellen. Sajnos a panaszai nem változtak. Hogy lehetek abban biztos, hogy tényleg (az ivartalanítás miatt) vizelettartási zavara van? Ha pedig kiderül hogy igen, melyik a legjobb gyógyszer ennek a hormonnak a bevitelére? Egész életén át kell szednie? Ez nem káros neki, nem rövidíti meg az életét? A legjobbat akarom neki.
Nyilván állatorvosa és még én is a legjobbat akarom a Bubinak. A vizelet tartási problémák fertőző eredetét a vizelet (akár többször ismételt) laboratóriumi vizsgálatával lehet megerősíteni, vagy kizárni. A vérvizsgálatok (emelkedett fehérvérsejtszám?) is segítenek a feltevés megerősítésében. A hasi ultrahang és kiválasztásos röntgenvizsgálat is adhat értékes adatokat a betegség megítélése érdekében. Ha bebizonyosodik, hogy a Bubi vizelettartási zavara nem fertőző eredetű, hanem ösztrogén hiány miatt alakult ki, akkor a hosszantartó ösztrogénkezelés is lehet a megoldás.
jelige: Szurok
2008-01-23
Hat éves macskámnak kb egy hónapja volt fogkőleszedése, mert nagyon fájtak a fogai, és emiatt nem tudott enni. Az egyik fogat ki is kellett húzni. Antibiotikumot is kapott, másfél hétig szedte, a műtét előtt és utána is. Akkor rendbe is jött, bár a száraz ételt továbbra sem evett, de a konzervet - a darabosat is - igen. Most úgy látom megint kiújult a probléma, mert csak a krémes eledeleket hajlandó megenni, ha darabossal próbálkozom, akkor ugyan elkezdi enni, de hangosan nyávog és abbahagyja. A hangulata amúgy jó, ezt leszámítva teljesen jól van. Lehet hogy megint begyulladt az inye, vagy esetleg ki kell húzni mégegy fogát?
Lehet, sajnos. Egyetértek abbéli félelmével is, hogy a fog egy macskánál is fogyóeszköz - ezért, ha havonta kihúzunk egyet, akkor hamar eléri azt az állapotot, amikor már csak folyékony és pépesített ételt tud magához venni. Jeleznie kellene a problémát állatorvosának, aki nyilván megkísérli kideríteni, hogy a fájdalom hátterében ínygyulladás, fogmeder betegség, vagy esetleg újabb fog betegsége húzódik-e meg és ha a fogkőképződés is továbbra fennáll, akkor javaslatot tesz a cica etetésével kapcsolatosan is.
jelige: Gizmo
2008-01-22
Tisztelt DoktorNö/Úr! 8 hónapos 1,5 kg-os yorkshire terrier kiskutyám 2 hete nem eszi meg a száraz tápot amit eddig imádott és csak kézböl eszik egyre kevesebbet. Pl. sonkát, fött húst. Eddig nagyon jó volt az étvágya. Valamint nagyon fáradékony, szinte egész nap alszik és kicsit kedvetlen. Most cserélödek a fogai, nem tudom hogy ez lehet-e ok.
Nem tartom valószínűnek, hogy a fogváltás miatt ilyen drasztikusan visszaessen egy kölyök étvágya és a fáradékonysága, bágyadtsága is valószínűtlenné teszi, hogy ez lenne a baj. Sajnos olyan általános tünetekről számol be, amit betegségek, kóros állapotok tucatjai előidézhetnek. Nem lehet más a tanácsom, minthogy forduljon állatorvosához a problémával, a kutya minden bizonnyal beteg. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy egy hasonló korú kutyának milyen védőoltásokkla illene rendelkeznie.
jelige: Csili
2008-01-22
Tisztelt Doktor Úr! Most fogok venni egy yorki kiskutyát és azt szeretném kérdezni,hogy a kan kutya heréjének mikor kell leszállnia, illetve mikortól kell érezni ott valamit amikor megnézem. Elöre is köszöm válaszát.
A biztos az, ha a választáskori (6-8 hetes) kölyök heréi már a herezacskóban tapinthatóak. Amelyik kannak a heréi 5-8 hónapos koráig nem a zacsiban helyeződnek, ott már mnimális az esély arra, hogy leérkezzenek.
jelige: heppyke
2008-01-22
kutyusom 3napja fájdalmat jelez az első bal lábfején nagyon érzékeny átvizsgáltam vágást szurást sehol nem észleltem néha rá tud ovatosan állni a lábára de ha hozzá érek fáj neki duzzadást nem lehet rajta látni nem tudom mi a teendöm adhatok neki fájdalom csillapitot vagy vigyem azzonal az orvoshoz nagyon szépen köszönöm a válaszukat
A célszerű az lenne, ha állatorvosa rövid időn belül megvizsgálhatná a kutyát. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy ugyna nincs látható, tapintható jele a lábvég sérülésének, de pl röntgenjele már igenis lehet. Ha egyszerű, kezelést nem igénylő elváltozás lenne a lábvégen - akkor 3 nap alatt már javulnia illett volna.
jelige: kő
2008-01-22
Ivartalanított fiú cicáknak mi a legjobb húgykövesség elkerülésére, mit lehetne nekik adni?
Gyakorlatilag az összes prémium macskatápgyártó (Royal canine, Eukanuba, Hill’s ..) forgalomba hoz ivartalanított kandúrok számára is eleséget, aminek legfontosabb tulajdonsága, hogy a húgykövesség esélyét nagyban csökkenti.
jelige: fű
2008-01-22
Lakásban tartott cicáknak mit lehetne adni hogy a lenyelt szőr ne tapadjon össze bennük? Egyik cicám öklöndözött és nyálkás valami jött ki a száján, amiben szőrcsomók voltak. Mit lehet tenni ez ellen? A füvet imádják, néha szoktunk nekik behozni, megeszik és rövid idő múlva kihányják. Nem káros ez? Kell- e egyáltalán adni nekik? A kijáró cicák rágnak füvet,sőt a kutyáim is.
Létezik olyan macskatáp, amiben van szőroldó adalék )pl Royal canine)és van több ízesített szőroldó paszta (pl Bezopet, Gimpborn)amit állatorvosi rendelőkben, patikákban elér. És sokat lehet javítani a helyzeten, ha macskánk szőrét kb heti rendszerességgel kifésüljük.
jelige: féregirtás
2008-01-22
Cicáimnak Cestal cat féregirtót adtam.Az egyik 1-2 óra múlva hányt. Hatott-e a féregirtó, vagy újabb szemet adjak neki? Hány havonta szükséges féregirtót adni nekik,megelőzésképpen? Lakásban élnek. Váltogatni kell a féregirtókat,vagy adható mindig ugyanaz, mert az állatorvosunk mindig ezt adja. Kell-e 2 hét múlva megismételni?
Az egy-két órán belül kihányt féreghajtó tabletta biztosan nem nyújthatott kielégítő hatást, ezért a féreghajtást meg kell ismételni. Nem kell váltogatni a bevált féreghajtó szereket - de az Önök esetében, amennyiben gondot jelent a tabletta (ebből is többféle van) beadása, akkor nyogodtan kérjen állatorvosától paszta, vagy akár bőrre helyezhető (spot on) kiszerelésű féreghajtó szert. A kifejlett macskák féreghajtása kb negyedévente ajánlott, mert a féregpetéket könnyűszerrel akár a cipőnkön behurcolhatjuk a lakásba. Honlapunk Tudnivalók rovatában még sok hasznos információt olvashat.
jelige: Nelly
2008-01-22
Van egy öreg kuvasz kutyánk,már idős korában találtuk 4éve.Egyszerűen kirakták az útra, biztos a kora miatt. Egyáltalán nem hall, fogai alig vannak, az ízületei is fájnak mert nehézkesen mozog.Amióta befogadtuk jól felhízott, mert sovány volt előtte, és idegileg is rendbejött, mert előtte borzasztóan félt mindentől. Van egy társa,akivel nagyon szeretik egymást. 3éve vettünk észre két emlőjén daganatot, akkor megmutattuk állatorvosnak, aki azt mondta, egy ilyen idős kutyát kockázatos altatni, ráadásul 40 km-re levő klinikára kellett volna elvinni, ami külön iszonyú stressz lett volna neki, mert a kocsiktól is rettentően félt.Az orvos azt mondta, műtét után kb. 1 évet ha még élne, ha nem bolygatjuk meg, talán tovább is. Ennek már három éve, azóta is jól van.2évig alig nőtt a daganat, most viszont rohamosan nőni kezdett, Teljesen kemény, mintha apró kövekkel lenne tele.Most kb. öklömnyiek. Nem tudom nem kellett volna mégis inkább megműteni, másik orvosnak is megmutatni. Azt kérd ezném Öntől, ultrahanggal megállapítható lenne.e hogy a szervezetében máshol is elterjedt-e a daganat? Ha igen, mennyibe kerül egy ilyen összetettebb UH vizsgálat?
Az eltelt évek biztosan nem csökkentik a műtéti kockázatokat és nem javítják a Nelly esélyeit - azaz minden szempontból jobb lett volna évekkel korábban megcsinálni a részletes kivizsgálást és a műtétet - de önmagában a kutya (vagy ember) kora nem lehet akadálya sem vizsgálatnak sem operációnak. A kutya kb félórás részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálat, citológia, hasi UH, mellkasi röntgen) kiderülhetne, hogy kell-e, érdemes-e megoperálni a kutyát és az altatási kockázatok is felmérhetőek lennének. A teljes részletes kivizsgálás költségei mindösszesen 10-15 ezer forint között lehetnek. Honlapunk Publikációk rovatában még sok hasznos ingormációt olvashatnak a témában.
jelige: kérem segítsen 2.
2008-01-22
Tisztelt doktor ur!Elöször is szeretnem megköszönni a nagyon gyors valaszat,bar jobb hirekre szamitottam.Akövetkezö törtent:AZ irataiban valoban talaltak hibat,de azt mondtak ,ha atküldetjük faxon a hianyzo adatokat gond nelkül mehet a kutyus.Mivel a hatarra erkezesünk hajnalban volt 4oras varakozas utan ,sikerült elküldetni,ket oltasrol hianyzo ora,perc datumot.Mindez utan behivattak minket egy irodaba a kutyival,es miutan raneztek ,elenk raktak egy pit-bull os fotot,es közöltek a stafford kutyamra,hogy nem mehet Angliaba pit bull ,ugyhogy vigyük haza!Nagyon sokfele talalgatast kaptam azota,de konkret valaszt meg senkitöl sem,miert törtent pont velem ez?Szeretnem a segitseget kerni mit tegyek ,nagyon szeretnek tovabbra is itt maradni,de nem a kutyam nelkül.Nagyon fontos ö nekem,kerem szepen adjon nekem valami hasznalhato ötletet,mert nagyon el vagyok keseredve...Valoban letezik ilyen,hogy amit honapokig inteztem a semmiert törtent,vagy hogy egy stafford nem jöhet ide Angliaba?Allitolag itt az egyik legkedveltebb kutyafajta az enyem,ezert is olyan erthetetlen ez.Segitseget elöre is nagyon köszönöm:
Meglehetősen sok és sokféle megtörtént rémeset kering a neten is Nagy-Britanniába történő kutya/macska beutaztatás témakörében - ezek legtöbbje az Ön is által leírt hibák (szélesspektrumú féreg ill kullancs ellenes kezelésnél hiányzik az óra/perc adata ...) vagy a veszettség titer vizsgálat dátumával vannak gondok. Ezen adminisztrációs előírások egy részének semmi szakmai alapjuk nincs (pl óra/perc igazolása), de érvényben lévő, leírt regulák esetében az embernek nincs jogalapja vitatkozni. (A csatorna francia partján egy sereg állatorvosi rendelő fő bevételi forrása a határon fennakadt állatok ügyeinek intézéséből áll.) Az Önök esetében az a valódi tragédia, ha az igazoltan (ebútlevél + esetleg származási lap)amerikai staffordshire terrier kutyájuk esetében egy másik fajtára való hivatkozással utasítják el a beutazást. A mostani kellemetlenséget nem tudja semmimódon megoldani, de véleményem szerint ezügyben kártérítési igénnyel élhetne az angol hatóságokkal szemben. Semmimódon nem tudok segíteni, de maximális részvétem a történtek miatt.
jelige: Álmos
2008-01-22
Tisztelt Doktor Úr! VAn egy 13 éves németjuhász kutyánk, egy állandó betegsége van erre kap Medrolt, Quamatelt és Neurobiont. Még ezek mellett kap kétnaponta C-vitamint és Béres cseppet. Annyi kérdésem lenne hogy az elmúlt 3 hónapban második alkalommal van hasmenése, korábban szeptemberben volt vastagbélgyulladása, azt részben diétával, részben gyógyszerrel az állatorvosunk kikezelte. Jelenleg 2. napja megy a hasa, a széklete vizszerű, zöldes szinű. Ma csak száraztápot kapott keveset, holnap koplaltatjuk, majd ezt követően az állatorvos tanácsára fokozatosan kevés száraztáppal fogjuk etetni, persze ha a kutya állapota rosszabbodik (jelenleg jó a kedélyállapota, játszik, éhes, iszik), elvisszük a dokihoz. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet az oka, hogy néhány hónap alatt (3 hónap), ismételten megy a hasa ? Nem jól etetjük, vagy mivel állandóan az udvaron van és mindent a szájába vesz elkerülhetetlen, hogy folyton összeszedjen valamit? Korábban nem fordult elő, hogy ment volna a hasa. A tápláléka száraztáp, konzervtáp, kutyaszalámi és virslit elég sokat kapott az utóbbi időben. Okozhatja az ismételt vastagbélgyulladást, hogy a kutya nem egynemű táplálékot kap? A táplálékát ugyanis váltogatni szoktuk néhány naponta, mert hamar megunja és a 3-4. nap után már nem igazán eszi meg, házikosztot szinte egyáltalán nem kap. Vagy -tekintettel öreg korára- rendszeresen számitsunk arra, hogy a vastagbélgyulladás visszatér
A 13 éves német juhász igazi veterán, nem sok egyed, főleg nem nagytestű kan éli meg ezt a kort. Ez aztán azt is jelenti, hogy korántsem biztos, hogy a helytelen táplálás, vagy a hosszantartó gyógyszeres kezelés okozza a kutya visszatérő hasmenését - ezt betegségek, kóros állapotok tucatjai kiválthatják. Mivel Álmnos rendszeres állatorvosi kezelés és gyakori kontrolvizsgálatok alatt áll, ezt a problémát is célszerű kezelő orvosa elé tárni, hiszen ő látja legpontosabban a kutya állapotát. Nem kizárt, hogy további kiegészítő vizsgálatokat javasol, vagy, ha határozott gyanúja van, hogy mi okozza a hasmenést, akkor megoldást is javasol. 1);
jelige: dugó
2008-01-22
A kis palotapincsim szeme sarkában egy piros gumo nöt ki és nem tudom mitől?
Ha a kölyök belső szemzugában látja a képletet, akkor nem lehetetlen, hogy a 3. szemhéj (pislogóhártya) gyulladásos folyamatát vette észre. A teendő természetesen állatorvosi vizsgálat és szerencsér esetben lehet, hogy szemcsepp kezeléssel megoldható esetről van szó.
jelige: ivartalanítás
2008-01-21
16 hónapos elég kistermetű szuka magyar vizsla kutyám van. Egy hete végezték el rajta az ivartalanítást, de a vágás szerintem irracionálisan nagy (14cm!). Azt szeretném megtudni, hogy valóban szükséges volt e ekkora vágást ejteni a hasán, illetve hogy szoktak e (megkönnyítve a műtétet), másrészt meg hogy lehet e ennek bármilyen hátránya a kutyára nézve? No és persze arra is kíváncsi lennék, hogy indokolt e ennyire felvágni, jó orvos e az, aki -esetleg - saját dolgát megkönnyítve így jár el, vagy inkább keressek mást? Az a baj, hogy nincs tapasztalatom ebben a kérdésben, és összehasonlítási alapom sincs más orvosokra nézve, ezért nagyon fontos lenne a válasza. Köszönettel: egy aggódó gazdi...
Nem gondolom, hogy a bőrseb nagyságából megítélhető lenne bárki szakmai kvalitása. Szerintem ne ez alapján ítélje meg kezelőorvosát. Ráadásul számomra az sem derül ki, hogy csak a petefészkek vagy a petefészkek és a méh is eltávolításra került a műtét során. A hosszabb hasfali sebből a méh állapota is biztosan megítélhető volt, esetleg el is távolította azt a kolléga. A 16cm-es hasfali sebből a kutyának a későbbiekben semmi hátránya nem fog származni.
jelige: Tomas
2008-01-21
Én egy lány vagyok és a szüleim álatlában elmennek valahova mivel dolgoznak, és a nap nagy részét egyedül töltöm a macskámmal. És azt szertném kérdezni, hogy: Mit tegyek ha a macskám hányik és nem érzi jól magát? Kemény a hasa pedig puhának kéne lennie. Kérem segítsenek! De nem sűrűn van ilyen rosszul csak kb. fél-háromnegyed évente.
Számtalan ok miatt hányogathat egy jószerivel oltatlan, talán nem is rendszeresen parazitamentesített állat. Még ha nem is „nagy a baj”, akkor is lehet a gyomorban, vagy a belében pl szőrlabda, ami hányást eredményez. Részletes állatorvsoi vizsgálat során kiderülhetne a tünet oka, és az is, hogy miként lehet meggyógyítani a cicát.

<< <  348 / 467 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.08.20
4-5 hónapos fekete kislány cica oltva, féregtelenítve várja szerető gazdiját. A kiscicát augusztus 7-én találtuk a Péter Pál utcában. Nagyon bújós, szeretetéhes és alkalmazkodó.
2016.07.28
A cicának a szajanal let daganata rosz indulatú mit lehet csinalni segiteni neki most 13 eves a alatorvos aszt monta hogy idos es nincsi kiut én nagyon sajnalom segenit mit lehet segiteni neki enni eszik többször naponta ha tudnak irjak meg koszonom
2016.07.27

Szeretnénk kérdezni macska ügyben. A macska viselkedésében nem értem azt, hogyha kiviszem a kertbe, vagy akár a betonra is, intenzíven nyalva a földet. Voltunk állatorvosnál, vérvizsgálat is volt nála, nagyon vérszegény, most intenzíven táplálom, vagyis, amit nagyon szívesen fogyaszt. köszönettel Jutka

Kedves Gazdi!

Kérédésére aa választ az "Orvos válaszol" menüpont alatt fogja megtalálni!