Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: ujhegylaki
2008-03-30
székeléskor sír
székrekedés (akár rossz etetés miatt) béldaganat prosztata hyperplázis, tályog, daganat gerinc-, medencei betegségek részletes állatorvosi vizsgálat !!!
jelige: Lívia
2008-03-30
Március 24-én kutyakölykök születtek (nyolc) és engem az érdekelne, hogy mikor kell az első oltást beadni illetve mikor lehet leválasztani az anyától?
A jól fejlett német juhász kölyköket 8-10 hetes koruk után szokás elválasztani. A kölykök 2 hetes korban először, azután 2 hetente kellene, hogy átessenek féreghajtáson, ha kell bolhamentesíteni is ajánlott őket, majd 6 hetes korukban megkaphatják első védőoltásukat. Honlapunk Tudnivalók rovatában még talál hasznos írásokat a témában.
jelige: Lilike
2008-03-30
2 Hete vásárolt szuka Máltai selyemkutyám az első hét után elkezdett egyik nap rángatózni, és nyáladozni,ilyenkor nem volt nagyon magánál, a tenyésztő azt ajánlotta adjak neki cukros vizet, és nem lesz baja utána, mert lehet hogy csak leesett a cukra. Meg is itattam vele, rögtön jobban lett, kapott enivalót is. Két nap múlva újból előjött rajta hajnali 1 órakor megpróbáltam a cukros vizet adni neki, 10 percig jobban volt, majd újból jöttek a tünetek előlről, nem vett levegőt sem, teljesen megmerevedett,és többször is szájon át kellett lélegeztetnünk, lelassult a szívverése, amit mellkasi masszírozással próbáltam jevítani neki, párszor sikerült is. Bevittük ügyeletre állatkorházba, semmit nem csináltak vele, felhívtam a tenyésztőt, akivel találkoztunk, és elvitte korházba a kiskutyát, egészen kora délutánig rohamai voltak óránként. Még mindig nem tudják megállapítani mi a baja. Ön szerint mit tegyek, hova vigyem, milyen vizsgálatokat ajánl? Jó lenne elvinnem egy MRI-re? A kiskutya még csak 2 hónapos. Kérem segítsen nekem.
Nem tudok segíteni önöknek. A leírt tüneteket valóban okozhatja akár a vércukorszint ingadozása is, meg akár súlyosfokú bélféregfertőzés is, meg toxikózisok, meg számos fejlődési rendellenesség (idegrendszeri-, szív-, keringési eredetűek ...) meg akár epilepsziás, epilepszia szerű megbetegedések is, meg ... meg biztosan nem jutott minden eszembe hirtelen. A vizsgálatok között biztosan nem az MRI az első, amit meg kellene csinálni. Szinte biztos vagyok benne, hogy a kölyök az első vérvételeken túlvan, esteleg koponya-, mellkasi röntegnek is készültek róla. Ha kezelőorvosai ajánlották az MRI-t, mint utolsó vizsgálati lehetőséget, akkor hallgasson rájuk és kérjen időpontot Kaposváron.
jelige: Maya 3.
2008-03-30
Tisztelt Doktor Úr Sajnos Dermodicosis- t állapított meg a vizsgálat. Nagyon remélem, hogy miután 3 hónapos kölyökről beszélünk, jó esély van a gyógyulásra, de legalább a tünetmentes életre. Az orvosunk azt mondta, sajnos a későbbiek folyamán akár súlyosbodhatnak is a tünetek. Ez nem fog előfordulni, a mi Rotink meggyógyul!! Előre is köszönöm, ha valami jó ötlete van a 100%-os gyógyulás elérésére! Természetesen teljesen a bizalmamat élvezi orvosunk ( régi, jó ismerősöm, ügyfelem), csak ugye több szem többet” lát” alapon nekem minden eshetőséget fontolóra kell vennem. Jelen pillanatban immunovet port, ill. Vetri-DMG Liquid cseppeket kap. Kapott korábban a nyakára külső élősködő ellen cseppet, injekciót. üdvözlettel
A demodikózis esetében sincs 100%-os biztonsággal ható kezelés - de állatorvosa láthatóan kellő gondossággal kezeli Mayát. Amennyiben elsődleges, helyi szőrtüsző atkakórról van szó, és nem egyéb betegség mellett jelentkezett a demodikózis - úgy a kölyök néhány hét múlva gyógyult lesz. Remélem, hogy így fog történni. Köszönöm, hogy visszajelzett a kutyával történtekről.
jelige: Argo
2008-03-30
Tisztelt Doktor Úr! Egy hete elütötte az autó a 9 hónapos kuvasz kutyánkat. Nem tud felkelni, nem tud ráállni a hátsó lábaira. Orvos szerint medencecsont törés. Csiklandozásra megmozdítja mindkét hátsó lábát, illetve a farkát is, azonban mikor felállítjuk, nem áll rá a hátsó lábaira, egyáltalán nem akar rájuk nehezedni. Ön szerint van esély a felépülésre? Ha igen, kb. mennyi idő múlva? Nagyon köszönöm a válaszát!!
A feltételezett diagnózis megerősítésére, pontosítására - valamint a kutya esélyeinek a megítélésére a kezelés módjának megállapítására, azaz minden kérdésének megválaszolására egyetlen módon van lehetőség. A kutya részletes vizsgálatát (röntgen felvételek, esetleg myelográfia, neurológiai szakvizgsálat, ortopédiai szakvizsgálat, egyéb kiegészítő vizsgálatok ...) kell elvégeztetni felszerelt állatorvosi rendelőben, klinikán. Otthon, háznál a legjobb szakember sem tudja megválaszolni kérdéseiket. Az eltelt egy hét sem javította a kutya esélyeit.
jelige: bullma
2008-03-30
T. Doktor úr! A 7 hónapos bullmastiff kutyámnak valószínüleg hüvelyelőreesése van mi a teendő
Mielőbbi műtéti megoldás a teendő hüvely előesés során.
jelige: cicahalál
2008-03-30
Tisztelt Doktor Úr! Másfél éves oltott, lakásban tartott cicánk egyik este 7 óra felé kiszökött kertes házunkból, éjszaka sem jött már haza, ez előfordúlt már korábban is, viszont reggel 8-ra,a kerítés előtt találtuk kimúlva.A hullamerevség már rajta volt, eőző este még játszott, aludt, nem volt semmi baja.Lehetséges olyan mérgezés, ami ilyen gyorsan végzett volna vele? Válaszát köszönöm
Lehetséges. Meg az is lehetséges, hogy tompa mechanikai sérülés (autóbaleset, lezuhanás, lapátütés, nagyméretű kutya roppantása ...) végzett a cicával. Ha biztosat akar tudni, az kizárólag a cica boncolásával és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, toxikológia, kórokozó izolálás ...) elvégeztetésével lehetséges.
jelige: Picurka
2008-03-30
Írtam pár hete kutyusomról, amikor nem tudtuk megállapítani, vemhes-e.Nagyon örülök, mert az volt, és ellet is egy nagyon szép kiskutyát.Észrevettem, hogy a picurkának nagy, visszahajló és hegyes karmai vannak.Ezzel mit kell csinálni?Mert néha őt is zavarja
Gratulálok a „család” számosodásához. A néhány hetes kölykök karmait nem szokás vágni, ez normális esetben sem a kölyöknek sem a szukának sem a gazdinak nem okoz problémát. Ami sokkal fontosabb lenne az az, hogy 2 hetes korától kezdve 2 hetente ajánlott féregteleníteni, szükség esetén bolhátlanítani a kölyköt, majd 6 hetes korában megkaphatja első vakcináját.
jelige: Fanta
2008-03-30
üdvözletem!a kutyám(4hónapos ír szetter kislány) amikor hazaérek vagy olyan ember jön akit szeret örömében bepisil.ez mitől van és elnövi-e?esetleg leszoktatni lelehet?nem az első kutyánál tapasztalom...köszönettel
Gyakori jelenség kutyáknál (is), hogy nagy izgalom alkalmával bepisilnek. Erről leszoktatni nem lehet a kölyköket és a kifejlett példányokat sem. Azzal lehet csökkenteni az ilyen események lehetőségét, ha a kutyának minél több lehetősége van dolgát végezni, azaz a nagy boldogság alkalmával hólyagja nagyjából üres. A kölykök egy részénél elmarad a fejlődéssel ez a kellemetlen szokás.
jelige: Bacco
2008-03-30
A 9 es fel eves kutya allkapcsaban alul fibroszarkoma lett megallapitva. Tudo rontgen negativ. Nyaki mirigyek duzzadtak, most itt csinaltak biopsziat, varjuk az eredmenyt. Az utobbi idoben 5 kg-t fogyott. Az orvosok az also allkapocs eltavolitasat javasoljak. Erdemes -e ezt a komoly mutetet megcsinalni , amennyiben meg nem ment tovabb a betegseg? koszonettel
A jelenlegi adatok szerint az amputációval és a nyirokcsomók eltávolításával van esély a tumormentes állapot elérésére. A betegség általánosan elfogadott kezelési protokolja a posztoperatív kemoterápiát is tartalmazza - mivel nem kizárt, hogy akár a mellkasban jelenleg röntegnfelvételen nem ábrázolódó áttétek vannak és sajnos az sem kizárt, hogy egyéb szervekben (csontvelő, máj, ...) vannak áttétek. A pontos és végleges választ sajnos mind ember, mind kutya esetében csak az idő adja meg - még akkor is, ha CT, vagy MRO, szcintigráfiás vizsgálatokat is végeztetnek. A néhány sejtes ún mikroáttétek 100%-os hatékonyságú kimutatása nem lehetséges. A kérdés ezért aztán leginkább úgy vetődik fel, hogy amennyiben nincs műtét, akkor egy-két hónapon belül biztosan meg kell válni a Bacco-tól. Ha van érdemi kezelés, azzal esélyt kap a kutya, akár a teljes gyógyulás sincs kizárva.
jelige: Birsalma
2008-03-28
Kedves Dr. Úr! A 8 éves kan kutyámnak kb. 1 éve vizelet és széklettartási problámi vannak, volt már állatorvosnál, az adott is valami vitaminos tablettát, de nem változott semmit az állapota. Egyébként a kedvével nincs semmi, ugyanúgy játszik, ugrándozik, mint 1-2 éves korában. Étvágya is van rendesen. A kutyám egyébként nem ivartalanított. Mi lehet a probléma? Köszönöm válaszát!
Húgyuti betegségek, prosztata betegségek, gerinc- ill idegrendszeri betegségek, medencei- hasüregi térfoglaló folyamatok, dietetikai hiányosságok, ... és számos egyéb okozhat hasonló problémákat - ráadásul az is elképzelhető, hogy a vizelet- és széklet tartási problémákat külön megbetegedések okozzák. Részletes állatorvosi vizsgálatokkal (vér-, vizelet-, széklet vizsgálatok, ultrahang, röntgen ... egyebek) lehet szűkíteni a lehetséges listát, majd megtalálni a tünetekért felelős betegsége(ke)t és ezek után lehet a megoldásokról és esélyekről beszélni.
jelige: Néró 2.
2008-03-28
Tegnapi napon bélcsavarodással kapcsolatban írtam Önnek! NÉRÓ 3 hónapos kan kisboxer. Természetesen ami ellen védeni tudom (féreg, vírusok) ,védem is, tehát az oltásokat és féreghajtókat megkapta, és meg is fogja kapni amikor csak szükséges. Etetés előtt szoktunk vele sétálni meg játszani hogy elkerüljük az étkezés utáni rohangálást, de mint említettem ezt nélkülünk is ugyan úgy megteszi, nem mindig, de gyakran, ezért is merült fel bennem a bél - és gyomorcsavarodás veszélye. Előző bő válaszát köszönöm!!
Ha nem is a legveszélyeztetettebb fajta - de Boxereknél is előfordul gyomor- (és akár bél-) csavarodás is, ilyen módon felvetése, aggodalma nem alaptalan. Azt is értem, hogy egy 3 hónapos, egészséges Boxer kölyök igen mozgékony, alig lehet lefárasztani. A napi többszöri etetés, előtte a séta, játék, fárasztás - etetés után pedig nyugalom, és elsősorban a hossztengely körüli forgás, bukfencezés kerülése minimalizálja a veszélyt. A kialakult gyomorcsavarodás tünetei azonnaliak és súlyosak. A kutya intenzív előhasi fájdalmat jelez (púposítás, has tekintgetése, nyugtalanság, nyüszítés ...), hasi terime megnagyobbodása, hányás, öklendezés, kezdetben lehet széklet - majd elmarad, nagyfokú elesettség, elfekvés. A bélcsavarpodás tünetei hasonlóak, de később jelentkeznek és elmosódottabban. Mindkét helyzetben a mielőbbi (!, néhány órán belül) elvégzett műtét mentheti meg az állat életét.
jelige: Cinike
2008-03-28
Tisztelt Doktor Úr! Cicám 14 éves. 1 hónapja a vizelések száma napi 3-4-ről 6-7-re növekedett, majd 2 hét után újra csökkent. Akkor picit megnyugodtam, majd 3 napja félre tartja a fejét és szédeleg. Az állatorvos és én is a fülére gondoltunk, de most már kétségeim vannak, mert a gyógyszeres kezelésre sem javult az állapota, kicsit sem. Szeretném kérdezni, hogy a vesebetegség, vagy valami más okozhat-e ilyen tüneteket, elég súlyosnak tűnik. Lehetséges hogy két betegség támadta meg egyszerre? Synoluxot és fülcseppet kapott rá, szeretném tudni ha mégis a füle miatt van mennyi idő alatt várhatok javulást? Válaszát előre is köszönöm.
Sajnos lehetséges, sőt igen gyakori, hogy egy 14 éves cicában nem csak egy betegség, kóros folyamat indul el. A sok vízfogyasztás is igen komoly figyelmeztető jel, amit állatorvosának is jeleznie kell. Egy sereg betegség jelentkezhet sok vízfogyasztással/sok pisiléssel (pl vese-, májelégtelenség, cukorbetegség, Cushing, gennyes méhgyuladás, daganatok ...stb). A cica részletes vizsálatával (vérvizsgálatok, röntgenek, ultrahang ...) felmérhető állapota - és a megoldások, esélyek is pontosabban megválaszolható.
jelige: csöpike
2008-03-28
elso elles
Az mindig izgalmas. Honlapunk Publikációk rovatában talál erről is olvasnivalót.
jelige: hexi
2008-03-28
Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy a kutyamnak kiesett egy foga s azota nem eszik ez normalis h kiesett a foga?
Az normális, ha egy 5-7 hónapos kutya tejfogait váltja. A fogváltás viszont nem jár étvágytalansággal. Az viszont nem normális, ha egy tejfog (vagy egy végleges fog) mondjuk kitörik. Meg az sem normális, ha egy fiatal kutya nem eszik. Az étvágytalanság könnyen lehetséges, hogy semmi összefüggésben nincs a fogváltással (?), vagy a fog kitörésével (?). Ilyen általános tünetet betegségek tucatjai okozhatnak egy fiatal kutyában. Értesítse állatorvosát is a fejleményekről.
jelige: Néró
2008-03-28
Tisztelt Doktor Úr! Elég sok helyen olvastam, hogy a kutya etetése után ne kezdjünk el játszani, meg ugráltassuk a kutyát mert esetlegesen ez bélcsavarodáshoz vezethet!A ”problémám” viszont az hogy NÉRÓ többnyire evés után egyedül is elkezd rohangálni és forgolódni fel-alá az ágyában ,akkor ez ugyan olyan veszélyes lehet? vagy ennyire azért nem érzékenyek a kutyák?! Válaszát előre is köszönöm.
A nagytestű kutyák (Dog, Dobermann, Komondor, Bernáthegyi, Rottweiler ... keverékek) telt gyomra különösen hajlamos a gyomorcsavarodásra. Tehát nem általában a kutyák „érzékenységéről”, hanem inkább fajták, testalkatok, sőt egyedek hajlamosságáról lehet beszélni. A gyomorcsavarodás különösen könnyen kialakul hajlamos egyedekben, ha etetés után néhány órával mozog, játszik, hempereg a kutya. Az etetés után még később, amikor a táplálék már a belekben van hasonló módon kialakulhat a bélcsavarodás is. A megelőzésre általában azt szokták ajánlani, hogy etetés előtt mozgassuk sétáltassuk a kutyát, majd etetés után több órás pihenés következzen. A hajlamos egyedekben az etetéseket még kifejlett egyedekben is naponta többször, elosztott kisebb adagokban célszerű megoldani. A gyomorcsavarodás megelőzésére létezin olyan műtéti megoldás, amely a gyomor falát a hasfalhoz rögzíti. Ezt hajlamos fajták esetében, vagy olyan egyedeken szokták alkalmazni, akiknél már előfordult gyomorcsavarodás, esetleg pontosan az életmentő műtét befejeztével történhet meg a gyomor rögzítése. A bélcsavarodást nem lehet hasonló módon műtéttel megelőzni. Nem tudom, hogy Néró milyen alkatú kutya - de őszintén szólva a gyomor-, (és bél-) csavarodás mellett van még más dolog is ami miatt aggódni lehet. Véleményem szerint pl a védőoltások, parazitamentesítések elmaradása nagyságrendekkel nagyobb egészségügyi kockázatot rejt, mint a bélcsavarodás lehetősége.
jelige: Zsömi
2008-03-27
Zsömi 3 éves, életvidám, simaszőrű foxi lány..Első alkalommal , amikor betegségével orvoshoz került reggel hányt, -nyálkás, apró élénk vérpettyes hányás - és nagyon elesett volt. Vérvétel- a diagnózis :a hasnyálmirigy gyulladás. 5 nap infúziós kezelés, legalabb 5 féle gyógyszer alakalmanként az infúzióba és injekció formájában . 5 nap után szép vérminta, diéta mellett gyógyulást ígértek, de rá 8 napra ugyanúgy véres -nyákos hányást produkált a kutyus , elesetté vált. Most a vérminta -lipáz-amiláz az értékhatáron belül volt. Ismét ugyanúgy infúzió-gyógyszer-szigorú diéta:, a diagnózis: gyomorfekély(?), sok lehet a sava. Mindkét alkalommal egyébként jellemző volt, mintha rendszeresen vissza kéne nyelni neki valamit, kissé ásításhoz hasonlító , de nem ásítás produkcióval, ritkán köhintéssel párosítva. Zsömi kedve és állapota javul, holnap visszük az 5. infúziós kezelésre, s utána savcsökkentőt kell szedni. Attól tartunk, hogy ismét csak tüneti kezelést kapunk, az igazi okot -savtúltengés, gymorfekély?, vagy valami más) nem tudják egyértelműen megadni, s főleg arra nem kapunk választ, hogy mi válthatta ki ezt. Állítólag ilyen kistestű lény gyomortükrözéséhez nincs megfelelő méretű műszer, ami egyértelműsíthetné a betegségét. Tanácsukat szeretnénk kérni, mit tegyünk? Tudnak-e esetleg Önök olyan más, biztosabb módszert, amivel a kiváltó okok is és a pontos betegség is diagnosztizálható? Van-e lehetőség valahol egy 10 kilós kiskutya gyomrának vizsgálatára műtét nélkül?Valamennyi kedvencünket egy jónevű fővárosi klinikán szokták kezelni. Elégedettek vagyunk velük, de hátha: több szem többet lát! Válaszukat előre is nagyon köszönjük.
Leveléből egyértelműen érzik, hogy orvos kolléga írta. Egy 10 kilós kutya gyomra is vizsgálható megfelelő endoszkóppal - ilyennel pl az Állatorvos-tudományi Egyetem műszeres laborja rendelkezik (Dr. Psáder Roland, 478-4100). Ahogyan ember esetében úgy kutyáknál is a gasztroszkópia a legérzékenyebb és legspecifikusabb módszer a nyelőcső-, gyomor-, és nyombél fekélyes és daganatos betegségeinek a diagnosztizálásában. Remélem mielőbb kiderül a hányogatások háttere és eredményesen kezelik is a Zsömit.
jelige: Brúnó
2008-03-27
Tisztelt Doktor Úr! 10 éves roti kutyám kb. 6 hete sántítani kezdett.Orvosi vizsgálat ( tapintás) térd és csípőizület gyulladást diagnosztizált,a terápia 10 napig Rimadyl 2×1.A kutya lába nem javult,újbóli vizsgálatot követően Algopyrin,Neopen-LA,Prednisolonos kezelést javasolt az orvos.Mivel a kutya lába továbbra sem javult az állatkórházba vittük RTG-re,ami kimutatta a combcsont daganatot,molyrágta csontszövetet és csonttörést.Mindehhez még hányás is társult az elmúlt 2 napban a kutya a beteg lábát nyalja. Orvosi ajánlásra Culevitet kap óránként egyet ami állítólag daganatellenes,immunerősítőt,Calciumot,Gelacan Plust és vitaminokat,fájdalomcsillapításra 2×1 Rymadilt.A kutyának étvágya van.Kérném a doktor Úr véleményét,tanácsát a kezelési lehetőségekről,gyógyulási esélyről s,hogy elég-e a Rymadil.Köszönettel:
A röntgenvizsgálat valószínűsíti a primer csontdaganat (csontrák) diagnózisát ami emberben és kutyában egyaránt egyike a legrosszindulatúbb, legnehezebben kezelhető, néhány hónap alatt halálra vezető daganatos betegségeknek. A kutyának gyakorlatilag csak akkor van esélye a gyógyulásra, ha mégsem csontrákról van szó, vagy a folyamat olyan korai (ezt sem hiszem), hogy nincsenek még áttétek. A kutya állapotának pontos felméréséhez a csontelváltozás citológiai/szövettani vizsgálata, az esetleges áttétek tisztázása érdekében mellkasi röntgen és hasi ultrahang, vagy ideális esetben egésztest onkológiai vizsgálat ajánlott. A hányás hátterének felderítéséhez és a kutya általános állapotának a felméréséhezv érvizsgálatok szükségesek. A csontdaganatok kezelésének legáltalánosabb módszere emberben és kutyában egyformán az amputáció + kemoterápia. Ehhez hasonló eredményt adhat a primer daganat besugárzása + kemoterápia. A jelenleg folytatott tüneti kezelés a betegség lefolyását ugyan várhatóan nem fogja lassítani, de a Rimadyl tabletta a fájdalmat csökkenti a hátralévő időben. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: SCOTT
2008-03-27
A kutyám hátán január elején megjelent pár seb. 1 héten belül a számuk megsokszorozódott, a bőr kipirult és mivel a kutya elkezdett vakaródni, néhány seb véres lett. Elvittem egy neves kisállatklinikára, ahol rögtön kapott egy szteroidinjekciót. Javasolták a Royal Canin Hypoallergenic tápot, amely tipikusan érzékeny, allergiás kutyáknak való. 1 hónap után rosszabb lett a helyzet míg végül allergiatesztet csináltattunk amire amerikából küldtek 3 üvegcse szérumot, amit 9 hónapig kell kapnia. Még csak a 26. napon tartunk. Rengeteg pollenre, háziporra és a csirke és pulykahúsra allergiás. Javasolták a házikosztot, most rizst kap és hol nyúl, hol sertéshúst. Ezekre nem allergiás, kb. 1,5 hete kapja viszont nincs javulás. Az orvos Vetaraxoidot írt fel, ha rossz a helyzet adjam neki. Mit javasol? Tud esetleg egy jó allergológust ajánlani aki nem csak a szteroidban bízik??? Köszönettel, egy aggódó gazdi
Én ugyan nem gondolom, hogy jelenlegi kezelő állatorvosa ne értene az allergiás bőrgyulladásokhoz, de amennyiben specialista segítségét szeretnék, szerintem legjobb, ha az Állatorvos-tudományi Egyetem bőrgyógyászati szakrendeléséhez fordulnak (Dr. Tarpataki Noémi, 478-4100). Ha endokrin betegség gyanúja merülne fel akkor ugyanott (Dr Thuróczy Julianna, 478-4100) lehet a megfelelő szakember. 1);
jelige: vadászgörény
2008-03-27
régebben vadászgörényeket tartotam.vadásztam is egy részével.volt mikor megdöglöt(tek),1 vagy több.kortól függetlenül.vagy úgy,hogy este etetéskor ,még evett ,fitt volt,reggelre pedig összekunkorodva elpusztult,vagy 1 napig kókadt volt,nem evett és 2.napra elpusztult.külön külön voltak tartva.volt amikor a vadászó,volt amikor a tenyész görény pusztult el.patkánnyal csak a vadászó görény találkozott.álltalában olyankor pusztult amikor nem volt vadászat egy ideje.féregtelenítve rendszeresenvoltak.nyers vagy főtt szárnyashúst ettek és kecsketejet is kaptak
Érdekes történet. Ha esetleg arra kíváncsi, hogy mitől „dögölhettek meg” az oltatlan „vadászó” és „tenyész” görényei - akkor azt kell mondjam, hogy sejtelmem sincs. Betegségek tucatjai vezethettek a halálukhoz, és korántsem biztos, sőt meglehetősen valószínűtlen, hogy ugyanaz a kórok játszott minden esetben szerepet. Az elhullások okátminden egyes esetben a kórboncolás és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás, toxikológia) képes kideríteni. Minden egyéb csak találgatás és fantáziálgatás. Hogy jutott így eszébe egyszercsak estefelé a régmegesett titkokat feszegetni?
jelige: Ari 2.
2008-03-26
a 12db németjuhász kiskutyával kapcsolatban az a kérdésem,hogy mért döglenek meg?2008.03.25.írtam ezt a történetet.
Miért ne döglenének ?!? Az a csoda, hogy a szuka él. Az lenne a váratlan dolog, ha egy első tüzelése alkalmával fedeztetett szuka, amelyik csak veszettség ellen van oltva, és ki tudja mikor (volt-e egyáltalán) parazitamentesítve minden gond nélkül felnevelné a kölykeit. A kölyökelhullásoknak sok tucat oka lehet. Az Önök minősített esetében szinte bizonyosan egynél több ok játszik szerepet a kölykök elhullásában. Az oko(ka)t kitalálni nem lehet, azt kizárólag a kölykök boncolásával és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó izolálás, ...toxikológia) elvégzésével lehet megmondani.
jelige: Érd
2008-03-26
A kutyám fajtiszta,és az elsö lába mellet egy daganata van..az orvosunk azt mondta hogy valahova beütötte majd kifakad,de nem fakadt csak egy kicsit vérzet.. Azóta a daganata nem javult és a daganata fölött lett egy börlebeny szerüség.. Mi lehet az ka? meg javul e? egyébként a kutyám 8-ées
A 8 éves Argentín kan esélyeit és a lehetséges megoldásokat a kutya részletes vizsgálatával lehetne felmérni. Szükség lenne a duzzanat szövettani vizsgálatára, röntgen felvételekre (legalább láb és mellkas). A kutya általános állapotának felmérésére (vérvizsgálatok) után kiderülhetne az is, hogy altatható/operálható-e a kutya. Tehát a vizsgálatok elvégzésével kérdéseire megadható a válasz, azok hiányában ez nem lehetséges.
jelige: Vili
2008-03-26
Fél éves törpe schnauzerem végbélnyílásából naponta többször barnás váladék folyik ki,mitől van ez? Első kutyám és még nem tapasztaltam ilyet nála
Feltételezem nem székletre gondol. A végbélnyílás környékén 2 nagy mirigy is üríti váladékát kutyákban. Majdnem biztos vagyok benne, hogy ezt figyelte meg.
jelige: Szofi és Gréti
2008-03-26
Tisztelt doktor úr! Két 11 hetes angol cocker spániel kutyus boldog tulajdonosa vagyok. Abban szeretném kérni az ön tanácsát, hogy a tarka színü kiskutyus mikor elhoztuk öket már akkor is kissebb és soványabb volt. Royal Cannin Junior tápot adtunk nekik kevés rizzsel, föt csirkemellel, esetleg pulykasonkával keverve. Nem is volt semmi baj, de kb. 5 napja teljesen átáltunk a száraz tápra. A tarka, kisebb kutyus 4-5 óra múlva visszahányta a tápot, másnap elvittem ö orvoshoz, de a doktor úr nem értette, hiszen láza nem volt, a széklete normális, és étvágya is van. Kapot injekcióban vitamint és valami emésztés elösegítö szert. Annyira sajnáltam szegényt, kapot pulykasonkát rizzsel, és ezzel nem volt semmi gond. Doktor úr lehetséges hogy a száraz kutyatáp még ”nehéz” lenne a kutyusnak? Most mindenesetre visszaálltam a rizs, csirkemell, pulykasonka etetésére és eddig minden rendben van. Természetesen ha megerösödik szeretnék fokozatosan visszaállni a száraz tápra, de olyan kicsike szegénykém és most hogy lefogyott, csak a csont meg a bör, de a már kezd újra eröre kapni. Jót csinálok ezzel? Doktor úr még azt szeretném megkérdezni hogy esetleg fött krumplit is keverhetek a föt husi mellé? Vagy valóban igaz hogy a kutyusok a krumplit nem tudják megemészteni? Válaszát elöre is köszönöm, és minden tiszteletem az öné hogy a praxisa mellett még szakít idöt a sok kérdezö kérdésének megválaszolására. Már nekem is nagyon sok jó tanácsot adott, és a válaszát elöre is köszönöm!
A kistestű kölyök hányogatását okozhatja az is, hogy érzékenyebb a száraz tápokra. Ezt úgy tudja leküzdeni, ha többször, kisebb adagokban és yoghurttal, kefírrel esetleg sovány tejjel vagy húslevessel átnedvesítve szoktatja kutyáját a száraz táphoz. Számomra az sem derül ki, hogy endben van-e a kölykök féreghajtása és oltásai. Ezek hiánya is eredményezhet hányogatást a kutyánál. Ha nem sikerül úrrá lenni a problémán néhány napon belül, akkor újabb részletes vizsgálatot kell kérni állatorvosától.
jelige: Boxer
2008-03-26
Tisztelt doktor úr! A múlt héten vettem észre, hogy kutyám matraca egy foltban vizes volt, nem tudtam mire vélni. Elkezdtem figyelni őt, és a kinti, és benti hálóhelye is nedves reggelente, valamint tegnap láttam, hogy heverészés közben pisil. Nem nagyon, de lassan szivárog a vizelete. Megvizsgáltam, megszagoltam, sima vizeletnek tűnik... Ő maga nem reagál, szerintem nincs tudatában annak, hogy bepisil. Valami vese vagy hólyag probléma lehet? Rohanjunk az orvoshoz? Milyen vizsgálatok szükségesek ön szerint? Előre is köszönöm. (amúgy egyik hálóhelye sem hideg vagy nedves, a kinti háza is jól szigetelt)
A kölyök kan Boxer inkontinenciáját számos dolog okozhatja. Egy biztos sokrétű vizsgálatokra (vér-, vizelet vizsgálatok, ultrahang, röntgen, neurológiai viszgálatok ...) is szükség lehet az pok kiderításe érdekében. Igen, vigye el állatorvosához a kutyát.

<< <  348 / 490 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.05.31
2017.05.29-én Tóth József utcából elveszett tricolor színű két hónapos kiscica, ha valaki látta/befogta kérem jelentkezzen a 0630/9324838-as számon, két kislány várja haza!
2017.05.24
2017.05.24 este Savoya Park Aldi/Möbelix előtti parkolóban kóborol ez a kan kutyus. Nyakörv nincs rajta, nagyon félős.
2017.04.03
2017. március 30-án éjjel, a 22. kerület Baross Gábor telepről eltűnt Mázli! Barátságos, játékos, vezényszavakra nagyjából hallgat. Ha bárki tud róla információval szolgálni, a 30/945-7091; 30/820-4560 számokon érheti el a tulajdonosokat.