Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Kicsit beteg
2007-08-16
A dalmatánk kb. 1 hete folyamatosan vakarja a fenekét.Mi lehet a baja?Mit lehet ilyenkor tenni?Előre is köszönjük!
Pontosan tudnom kéne, hogy a kutyus melyik tájékot vakarja. Ha a faroktőnél rágcsálja annak lehet oka, például külső élősködő (bolha), illetve féregfertőzöttség. Ha húzza a fenekét a földön, az általában a bűzmirigyek problémájára utal. Javasolnék egy külső és belső paraztita mentesítést, illetve egy bűzmirigy tisztítást. Természetesen más oka is lehet a vakaródzásnak, allergia, sebek stb. Javaslom, vigye le állatorvosához, biztosan segítségére lesz.
jelige: Kanyar
2007-08-14
Két és fél éves Moszkvai Őrkutyáink vannak. A szuka a párzás külső jegyeit (vérzés, nemi szerv megduzzadása) mutatja, de a kan közeledését agresszíven elutasítja. Kölyök koruktól együtt nevelkednek, a szukát másfél éves korában hüvelyelőreeséssel műtötték. A műtétet végző orvos akkor kérdésünkre azt a választ adta, hogy a műtét nem fogja befolyásolni a párzási képességet. Mi lehet a jelenség oka, illetve hogyan kezelhető? Válaszát előre is köszönöm.
A kutya tüzelése kb. 3 hét. Az első 9-11 napban látható a vérzés, ilyenkor a kutya még nem fogadóképes. A következő 9-11 napban már nem csepegtet, de ilyenkor kell fedeztetni. Ezen felül az is gond lehet, hogy az állatok együtt nevelkedtek, így már nem „vonzóak „ egymás számára. Persze lehet, hogy egyszerűen csak nem tetszenek egymásnak, hiszen ez is biológia.A hüvelyműtétnek valószínűleg semmi köze nincs a dologhoz.
jelige: cicaoltás
2007-08-14
Érdeklődni szeretnék,hogy kiscicának mikor kell az oltások beadását megkezdeni és melyik mennyibe kerül Önöknél.Van egy 7hetes cirmosunk és hamarosan aktuális lesz a szurik beadatása ha jól tudom......
A témában összeállított bőséges információt talál honlapunk Tudnivalók rovatában. A védőoltások ára 4-6 eFt között van a legtöbb rendelőben így nálunk is.
jelige: Hógolyó
2007-08-13
3éves lány palotapincsi kutyámnál 3napja kezdőddött a betegség! Háttsó két lábát nem érzi hátánál és hasán erős fájdalma van! az állatorvos gerincsérvet állapított meg!3napja injekcióra hordjuk de nem tapasztalunk változást csak nagyon kis mértékűt! Az orvos szerint nem biztos hog felépül, vagyis lehet hogy el kell altatni... írt fel medrol nevű tablettát. Azt szeretném megkérdezni, hogy a bérescseppel segíthetjük-e gyógyulását? Előre is köszönöm válaszát!
A béres csepp , akár a humán béres csepp immunrendszer erősítő. Szerintem érdemes kipróbálni, ártani nem tudnak vele.
jelige: meglepetés
2007-08-13
Van egy 4 éves puli szuka kutyusom. Tegnap vettük észre rajta hogy kissé ducibb és már teje is van. Még kb. mennyi ideje lehet hátra az ellésig?? A hátsó emlői eléggé tele vannak...van még 2 hete??? Kérem minnél hamarabb válaszoljon. Előre is köszönöm!!
A kutya vemhességi ideje 58-63 nap. Át kéne gondolni, hoyg történhetett-e egyáltalán fedezés ebben az időszakban. Amennyiben nem, úgy kutyája álvemhes,ami gyógyszeresen könnyen kezelhető. Egy ultrahangos vizsgálattal könnyen eldönthető, hogy vemhes-e a kutyus.
jelige: max
2007-08-13
Van egy 10 év körüli németjuhász kutyám. Az egyik fülét túlcsigásodás miatt műtötték, de a másik műtétet a kora miatt nem lehetett elvégezni. Ez a füle folyamatosan büdös és emiatt a legyek a hegyét és a körülötte lévő területet kikezdték, állandóan sebes, hiába kezelem Federol olajjal. Az állatorvos befújta valamilyen zöld színű spray-vel, aminek a nevét azóta sem sikerült kiderítenem. Hallottam a Kubatol nevű készítményről, ezt lehet-e kutyán alkalmazni és hatásos-e?
Igen, a Kubatol sprét lehet alkalmazni kutyán is, nedvedző sebekre azonban nem ajánlom. Először fertőtleníteni kéne a sebet, illetőleg eldönteni, hogy pontosan mitől alakult ki.Javaslom keresse fel újra állatorvosát, ő biztosan alaposan megvizsgálja a kutyust és eldönti a további gyógykezelést.
jelige: ...
2007-08-13
A szomszéd kutyájának a fülét teljesen ellepték a legyek és már vérzik is szegény kutyus füle! Mit lehet ebben az esetben tennem?
Sajnos, ha ez így halad előbb vagy utóbb beköpik a legyek és a légylárvák vándorlása nagyon fájdalmas. A szomszédnak el kéne vinni egy állatorvoshoz, aki megvizsgálja ellátja a sebet. Léteznek olyan sprék amik távoltartják a legyeket, érdemes lenne kipróbálni.
jelige: Mázlisördög
2007-08-13
Az országút széléről a kocsink elé sétált kb 5 hetes korában egy kiskandúr. Kidobták őt két testvérével együtt, akiket sajnos nem tudtunk befogni. Ő volt a legbátrabb, közeledett felénk, így hazahozunk. Szerettünk volna felerősödése után elajándékozni, de senkinek nem kell. Sajnos túlságosan élénk, nem hízeleg, nem dorombol, folyamatosan játszik, karmol, harabdál, támad. Próbáljuk hangos nem -el és orrpöccintéssel erről leszoktatni eredménytelenül. Most 2 hete van nálunk és már nagyon el vagyok keseredve. Egészségügyileg rendben van, állatorvosnál jártunk vele. Kérdésünk, mit tehetnénk, hogy egy kedves, nyugodtabb, nem támadó kiscicát nevelhessünk belőle.
Először is leszögezem, hogy a macska nem kutya!Nehezebben nevelhető, öntörvényű állat, azt teszi, amit ő akar!Az önök esetében azonban csak egy játékos kedvű kiscicáról van szó. Minden kiscica ilyen, játszik, harap, karmol.Persze, nagyon helyesen teszik, hogy póbálják nevelgetni, de ne 2 hét után várjanak eredményt. Próbáljanak vele következetesek lenni és meglátják egy pár hónap múlva mennyire kedves állatka lesz belőle. Addig is azonban rengeteg türelemre és kitartásra lesz szükségük!
jelige: Diego
2007-08-13
idült epehólyag fertőzéses gyulladást erős hányás, -megemésztetlen ragacsos és habos nyálban - kísérheti-e. A kutyusnál nincs láz, a szemben sincs szín elváltozása. Az ételt kívánja, de rá egy fél órára ki is hányja. Pár napja folyamatosan hordjuk orvoshoz,de a javulás szinte semmi
Ahogy az epehólyag gyulladást, úgy egy sereg más betegséget is kísérhet ilyen típusú hányás. Lehet a háttérben egyéb fertőző vírusos, vagy bakteriális fertőzés, daganat, bélelzáródás, vesebetegség, májelfajulás. Sajnos nem írta meg, hogy van-e széklete illetve hasmenése a kutyusnak.Pontos diagnózist csak a laborvizsgálat, hasi ultrahangvizsgálat illetve röntgenvizsgálat után lehetne mondani. Kérje ezeket a kiegészítő vizsgálatokat állatorvosától, biztosan segítségére lesz.
jelige: Feri
2007-08-13
Cicánk fülgyulladásra kapott enroxil gyógyszert.kb a felét már megkapta. Lehet e tőle levert,bágyadt,vagy lázas? Eszik,iszik,de sokkal többet alszik mint máskor. Válaszát előre is köszönöm.
Az enroxil egy antibiotikum, melynek mellékhatása általában a hasmenés vagy hányás lehet. Levertség, bágyadtság, láz nem fér bele a képbe. Javaslom vigye vissza állatorvosához a cicát és beszéljék meg vele a további kezelést. 1);
jelige: flora
2007-08-13
Kolyok kutyat szeretnek Angliaba hozni Magyarorszagrol, ami meglehetosen bonyolult procedura. A legfelhaboritobb a veszettseg elleni oltast koveto varakozasi ido, ami tobb mint 6 honap. Olyan oltoanyagot szeretnek talalni amivel korabban lehet oltani,mint 3 honapos kor es amivel a vedettseg is a leheto legrovidebb ido alatt alakul ki. A hatalyos angol szabalyozas szerint az elso veszettseg elleni oltast kovetoen annyi napot kell varni a vervetellel amennyit a gyarto kozol a vakcina leirasaban, mint a vedettseg eleresehez szukseges idot. Amennyiben talalnek egy olyan oltoanyagot amivel 1-2 hettel elobb lehetne oltani es rovid a varakozasi ideje kb 2-3 hettel elobb hozhatnam a kutymot. Sajnos igy is 9-10 honapos lesz mire behozhatom, de remelem ez nem fogja tulzottan befolyasolni a gazdahoz valo kotodeset. Kerem, segitsen szives tanacsaval.
Sajnos a hatályos jogszabályok előtt mindenkinek meg kell hajolnia. Az ön által keresett vakcina valószínűleg nem létezik,ugyanis a vakcinázási sor időpontjának kezdete az nem vakcinafüggő,hanem immunológiai alapon nyugszik. Azért vakcinázzuk a kiskuytákat 3 hónapos korában veszettség ellen, mert ilyenkor az anyai immunitás már kezd eltűnni szervezetükből és a saját immunrendszerük is megerősödik annyira, hogy veszettség ellen immunizálni lehessen őket, ellenkező esetben nem lesz védett a kutya, illetve ismétlő oltásokra van szükség. A vakcina beadása és a védettség kialakulása közti időt ugyanilyen alapon nem lehet előre hozni, hiszen a szervezetnek és az immunsejteknek bizonyos időre van szükségük az alkalmazkodásra, vakcina típustól függetlenül.
jelige: ajándék
2007-08-13
A két és fél hetes kutyusnak nem nyílt ki a szeme, valószínűleg szemhéj összenövés miatt. Úgy hallottam, hogy csak műtéti beavatkozással lehet segíteni. Szeretném tudni, hogy ez hogyan történik, mik az kilátások a kicsi jövőjét tekintve, lehet-e maradandó károsodás. Amit lényegesnek talál ezzel kapcsolatban, minden érdekelne. Köszönöm
Maga a szemhéjak szétnyitása egy egyszerű beavatkozás. A szem további sorsa attól függ, hogy mit találunk a zárt szemhéjak alatt. Lehet például gennyes tartalommal telt. Ha hamar orvosolják a dolgot nem biztos, hogy maradandó elváltozást szenved a szem.
jelige: brenda
2007-08-13
Nyolc éves ,ivartalanított ,kicsit túlsúlyos kutyánk néhány napja nagyon nyugtalan, erősen liheg, nem akar a lakásban maradni.Nem fekszik le akkor sem, ha fáradt.Volt már idén sokkal melegebb is a lakásunkban, akkor sem lihegett állandóan. Az állatorvosunk most nem elérhető,kérdésem, hogy keressek-e másik orvost, lehet- e ez súlyos betegség tünete?köszönöm válaszát: BM
Idős kutyánál nyugtalanságot , erős lihegést okozhat légzőszervi elváltozás, szívbetegség, erős fájdalom, izület-gerincbántalmak, daganatos elváltozás. Ha aggódik kutyusáért érdemes lenne elvinni állatorvosához, aki biztosan alaposan megvizsgálja és a megfelelő kiegészítő eljárásokat „kiírja” a kutyus számára.
jelige: picur
2007-08-13
Kiskutyám jelenleg 5 hónapos, mini yorki, most 1,1 kg. Furcsa köhögése, szörcsögése szokott jelentkezni, ami már 3 hónapos korában elkezdődött. Kapott antibiotikumos kezelést, arra gondolva, hogy megfázott. De ez nem segített. Majd allergiát gyanítottak és erre is kapott injekciót, de az sem használt. Röntgenezéskor mondta az orvos, hogy elképzelhető, hogy légcsőszűkületes, de határeset a röntgen alapján. És esetleg még kinőheti, hiszen fiatal. Endoszkópos vizsgálatot nem lehet nála végezni, mivel olyan pici, hogy megfulladna (és nagyobb korára sem lesz sokkal nagyobb, tehát akkor sem lehet). Az utóbbi 2 hétben sokkal gyakrabban jelentkeznek nála a tünetek, reggelente nagyon intenzíven köhög és most már gyakran játszás közben is. A kérdésem az, hogy ha valóban légcsőszűkületes (eléggé valószínű), akkor mivel enyhíthetők a tünetek? Mit lehet tenni vele? Szinte minden orvos mást mond és van aki csak annyit, hogy ez van és nem lehet vele semmit csinálni. Amúgy életvidám kutyus, étvágya rendben, semmi mással nincs baj. Válaszukat előre is köszönöm!
A légcsőszűkület kis testű kutyák gyakori betegsége.Ha valóban ez a baja kiskutyájának létezik konzervatív és műtéti terápia egyaránt.A konzervatív terápia a stresszmentes életmód, keveset mozgatni, esetleg nyugtatók alkalmazása és szteroid-kúra. A műtéti eljárás az elváltozás mértékétől függ. Ilyen műtéteket a nagyobb állatkórházakban és az Állatorvosi Egyetemen is végeznek.
jelige: Misszi
2007-08-13
2,5 éves francia bulldog lány kutyámat pár napja műtötték ágyéksérvre. November, december környékén fog tüzelni.Az lenne a kérdésem,hogy fedeztethetem-e?Válaszát előre is köszönöm!
Valószínűleg lágyéksérvvel műtötték kutyusát, hiszen állatoknál ágyéksérv nincs. Ettől függetlenül amennyiben nem lépnek fel a műtétet követően szövődmények, úgy kb. fél év múlva fedeztetheti a kutyust.
jelige: Pici és Manó
2007-08-09
Kertes házban lakunk, két kutyánk van. A kert egy kijelölt részében végzik el a dolgukat, de hiába takarítunk utánuk folyamatosan, a föld már átvette a végtermékek szagát. Kérem, segítsenek, hogyan lehetne fertőtelníteni és szagtalanítani a területet, hogy az a kutyákra ne legyen káros
Először is át kéne forgatni a földet, vagy új földet kéne hozatni, vagy a kert másik területére átteni a kutya illemhelyet, hadd frissüljön fel a föld. Vegyszeres kezelést semmiképp sem javaslok, hiszen minden beszivárog a talajvízbe.
jelige: cicuska
2007-08-09
4 hónapos talált kiscicánk feje (szem és fül között mindkét oldalon), a füle, majd mostmár a háta is vedlik folt szerűen. Voltunk orvosnál. Először azt mondta ”majd kinő a szőre”, nem adott semmit, csak általános oltást. Másodjára sampont, hogy fürdessük meg vele, de ettől meg nagyon beteg lett (hányás, hasmenés), mert lenyalta magáról. (doki kérte, hogy ne mossuk le róla) Mit javasol? Hová vigyem? Mivel kezeltessük? Volt rajta bolha ellen nyaköv is, tegnap levettem, teljesen kopasz lett alatta :((
Ha cicusa az eddigi kezelésekre nem javult, akkor kiegészítő vizsgálatokat kell igénybe venni,például vérlabor, bőrkaparék vizsgálat vagy allergiateszt.A szőr-és bőrbetegségek mögött rengeteg kórok állhat, a külső élősködőktől kezdve (bolha, tetű, rüh, gomba), allergia vagy akár hormonális probléma is.Javaslom keresse fel újra állatorvosá, vagy vigye bőrgyógyász specialistához.
jelige: segítség
2007-08-09
Elutaztam 10 napra és a kutyámat egyedül hagytam!Most nem eszik,bágyadt és rengeteget alszik!Mi lehet a baja?Hogy tudnánk rajta segíteni?Köszönöm
Azt nem írta le, hogy a 10 nap alatt volt-e felügyelet a kutyusra, mennyit foglakoztak vele és csak remélni tudom, hogy ezalatt nem volt teljesen „egyedül” a kutyus és kapott enni, inni. Ha ez mind teljesült, akkor valami más probléma áll a háttérben, amit csak pontos állatorvosi vizsgálattal és kiegészítő vizsgálatok igénybevételével lehet kifürkészni. Javaslom keresse fel állatorvosát és számoljon be a tünetekről.
jelige: öreg kutya
2007-08-09
Kedves Doktor Úr,azért fordulok önhöz segitségért mert van egy 13éves kutyám,kistestű,keverék, és kb 2 hete szómórú a hangulata,elég levert volt,és először nagyon gyenge is volt, a következő tünet pedig aggasztóbb, olyan mintha köhögne de nem köhög,hanem inkább öklendezik,de nem hány semmit,ezt nagyon sűrűn csinálja,,,a kutya régebben imádott enni,sokszor túl sokat is,mivel öreg keveset mozgott,viszont mióta beteg alig eszik és inkább sokszor kevesebbet,mostmár kicsit megerősődőtt,de az étvágya és az ”öklendezése ” nem javult,,, válaszát előre is köszönöm :Barbi
Hát ha már 2 hete bágyadt és hányogat, illetve étvágytalan, akkor elég sokat késlekedett ahhoz, hogy most azonnal állatorvoshoz vigye kutyusát. Tekintettel a kutyus korára egy egyszerű gyomorrontsától kezdve az emésztőszervi daganatokig bármilyen baja lehet. Javaslok első körben egy vérvizsgálatot és egy hasi ultrahangot, de állatorvosa biztosan segítségére lesz, hogy milyen kiegészítő vizsgálatokat kérjenek a kutyus számára.
jelige: collie altatás
2007-08-09
Érdeklődnék, hogy egy 20 hónapos Collie-ra mennyire veszélyes az altatás? Egy kisebb műtétet kellene végrehajtani rajta, kb 1,5 órát altatnák! Az orvos azt mondta, hogy nagyon minimális a kockázat, de kíváncsi vagyok más orvosok véleményére is! Esetleg milyen komplikációk léphetnek fel altatás közben amin nem tudnak segíteni?
Az altatásnak mindig van kockázata. Itt elsősorban fiatal állatok esetében az öröklött szívbetegségekre gondolunk, ami eddig még nem derült ki. A műtéti komplikáció a szívmegállás, légzés leállása, vérzések lehetnek, vagy öröklött máj, vese problémák. A műtét elvégzése előtti vérvizsgálat és szívultrahangos vizsgálat, sokat segít a műtéti kockázat lecsökkentésében, de 100 százalékot egyik kiegészítő vizsgálat sem tud vállani, hiszen a biloógiában nincs 100 %-os biztonság.Orvosának igaza van és 20 hónapos collie esetéban valóban nagyon kicsi a kockázat, de sajnos van, ezért is kell aláírni minden esetben egy műtéti beleegyező nyilatkoaztot a tulajdonosnak, hogy vállalja a kockázatot. Ugyanez működik a humán orvosi ellátás során is. Önnek kell eldöntenie hogy vállalja-e a kockázatot.
jelige: Csivi
2007-08-09
Tegnap elvittem a vemhes Csivavámat állatorvossal hogy megbeszéljük a császár körülményeit. (1 fedeztetés június 20, utolsó fedeztetés június 24) Kapott a kutyus féreghajtót, kálciumtablettát és bolhátlanító cseppet a nyakába! Reggelre a kutyusomnak fekete színű folyása lett! Ez mitől lehet? Nagyon aggódom érte!
Ha jól értem kutyusa kb. a 47-51. nap körül van. Zöldes váladék jelntkezése a hüvelyből az ellés megindulásának lehet jele. Mivel a kutyusnak még kb 12-15 nap hátra van, azonnal forduljon állatorvosához, aki megviszgálja a kutyust, illetve ultrahangos vizsgálattal eldönti, hogy a magzatok egészségesek-e. Egy progeszteron szint mérése pedig a vérből, eldönti, hogy szükség van-e injekciókra a vemhesség fenntartása szempontjából. A kalciumtablettát pedig nem ajánlom, csak és kizárólag a szoptatás időszakában.
jelige: edied
2007-08-09
Kb. 10 éves magyarvizslánk (talált, egy éve van nálunk) újabban a saját ürülékét eszi, ill. tegnap este be akarta hozni magával a lakásba. Mi okozhatja, ha eddig nem tette? Mivel két kisbaba mellett lakásban tartott kutya, határozottan ”ellenzem” a dolgot. Előre is köszönöm a tanácsot!
A saját ürülék elfogyasztását vagy viselkedészavar, vagy hiánybetegség okozza. A viselkedészavar, lehet rossz szokás, vagy figyelemfelkeltés az eb részéről. Meg kéne vizsgálni,hogy változtak-e mostanában az otthoni körülmények, nem kap-e esetleg a kutyus kevesebb figyelmet, mint korábban. Ha hiánybetegségről van szó, akkor azt jó minőségű táp (prémium minőség)kizárólagos etetésével, vagy jó minőségű multivitamin készítményekkel orvosolni lehet.
jelige: pancsi
2007-08-09
Sajnos 9 éves palotapincsi kutyámnak emlődaganata van. Ezt diagnosztizálta az állatorvos. Viszont azt javasolta, hogy ne operáltassam meg, mert kiújulhat, csak ha tovább növekszik. Most kb 5 cm hosszu 4 cm széles. Vajon nem felelőtlenség várni a műtéttel? Ön mit javasol?
Az emlődaganatok általában nem ivartalanított, nőstény kutyákban fordulnak elő. Nagyon ritkán találunk azonban hím kutyákban és ivartalanított nőstényekben is. Az ivartalanítás csak akkor csökkenti nagymértékben az emlődaganatok előfordulási valószínűségét, ha azt az első tüzelés után végezzük el.Tudnom kéne, hogy kiskutyája ivartalanítva van-e.Amennyiben nincs, úgy a korrekt eljárás, a vérlabor vizsgálat, a mellkas röntgen (áttét keresés miatt) és aztán a műtét lenne, ami nem ivartalanított kutya esetében az ivartalanítást és az emlődaganat eltávolítását jelenti. Ezután szövettani vizsgálattal kiderül, hogy a daganat jó- vagy rosszindulatú volt-e. Ha kutyája ivartalanítva van, akkor is javasolom a műtéti eltávolítást, hiszen ha növekedésnek indul, egy idő után kifekélyesedik és megint, csak a műtéti megoldás marad. Természetesen tekintettel a kutyus korára, nagyobb a kockázata az altatásnak, mintha egészséges,fiatal állat volna, ezt mérlegelve kell önnek eldöntenie, hogy bevállalja a műtét,vagy sem.
jelige: REX
2007-08-09
Német juhász kutyusunk múlt héten meghalt.9éves volt.Este még hallottuk ugatni,reggel fél 5-kor még élt,reggel 7-óra után már holtan találtunk rá.Több helyen találtunk véres székletet,az utolso mellette tiszta vér volt.Az itteni állat orvos nem mondta hogy miért halt meg,de szeretnénk tudni,hogy mégis miért kellett a kedvenckénknek meghalnia.Válaszát elölre is köszönöm.
Sajnos a véres székleten kívül semmi más támpontot nem adott nekem. Ahhoz, hogy el tudjak indulni valamilyen nyomon, tisztában kéne lennem a kórelőzménnyel. Az elmúlt napokban fellépet-e hányás, hasmenés, bágyadtság, étvágytalanság, véres vizelet, köhgés, tüsszögés, orrfolyás stb. Mivel a kutyusnak nem volt fertőző betegségek elleni védőoltása, gyakorlatilag bármilyen vírusos vagy bakteriális eredetű betegség sem zárható ki. Ezen felül a daganatos betegségek, illetve a kullancsfertőzést is szóba jöhet. Gondolnunk kell az esetleges mérgezésekre is, illetve a nem fertőző eredetű kórokokra, úgymint a rendkívül ritka bélcsavarodás,ami szintén gyors elhullást okoz, illetve az idült szervi megbetegedésekre, mint máj,vese vagy szívelégtelenség. Pontos diagnózist azonban nem várhat el állatorvosától „ránézésre”,csak korrekt kórbonctani és kórszövettani vizsgálattal lehetett volna kideríteni, hogy mi okozhatta kiskutyájuk elhullását.
jelige: lucky
2007-08-07
A kilenc hónapos labrador kutyám diszpláziás, az ovos megröntgenezte, jelenleg gyógyszeres kezelés alatt áll. A combközelítő izom átvágását ajálja. Az interneten azt olvastam, hogy ez a fajta beavatkozás már elavult. Kérem segítsen, hogy mit tegyek! Nagyon hullik a szőre is. A család kedvence!!!
A módszer nem elavult, ha a combközelítő izmok zsugorodásáról van szó. Amennyiben nem, akkor fiatal állatnál a ún. háromszoros medencei oszteotómiát szoktuk javasloni.Hangsúlyozom, hogy a csipőizületi diszplázia műtéti megoldására rengeteg módszer kínálkozik. Mindig figyelembe kell venni, hogy tüneteket, fájdalamsságot okoz-e, milyen fokú az elváltozás és milyen korú az állat. Ezeket összevetve jut el az állatorvos a választandó műtéti eljáráshoz, tehát a csipőizületi diszplázia gyógykezelésére nincs egy adott műtéti megoldás. Remélem válaszom kielégítő volt, a szőrhullás pedig biztosan nincs összefüggésben az adott betegséggel.Kérdezze meg állatorvosát a pontos diagnózis felől, biztosan segítségére lesz.

<< <  348 / 422 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.06.27
Elveszett Chilli, rozsdabarna, 6 éves, kistermetű szuka kutyusunk!!! Kriszta Nyilas segélykérése: Budafokiak figyelem! Drága gyermekeim nagyon várják vissza kedvencüket! :'( Chilli (Csili) névre hallgat, 6 éves, szuka, kistermetű, rozsdabarna színű kutyus. Szelíd, barátságos. Köszönünk minden segítséget!!! Kép + részletek: https://www.facebook.com/kriszta.nyilas/posts/10205803179611745
2015.06.11
Köszönjük mindenkinek aki megpróbálta megmenteni Őt. Nagyon sokat jelentettél nekünk. Örökre a szívünkbe zártunk. Sohasem felejtjük az a rengeteg örömöt, vidámságot és nevetést amit adtál nekünk. Nyugodj békében Nyafi. Ági, Zoli és Pami
2015.06.11
Péter Pál utca 73-ban, 2015.05.30-án láttuk utoljára Nyafi névre hallgató, 2.5 éves, fekete-fehér, ivartalanított, nőstény cicánkat. Ismertető jele fehér mellénye és fehér "zoknia" amit mindig lecsúszva hord. Ha valaki látta vagy befogadta kérem jelentkezzen az alábbi elérhetőségen: Baráth Ágnes +36 20 962 0750 A megtalálót jutalomban részesítjük!