Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: pacsirta telep
2008-02-10
Puli szukánk 10 honaposan, másodszor tüzel, mindössze 3 hónappal az első tüzelése után. Mennyire szokatlan, vagy veszélyes ez ?
Szokatlannak mindenképpen szokatlan - hogy mennyire veszélyes, azt a részletes állatorvosi vizsgálatok tudják eldönteni. Én meg abban sem vagyok biztos, hogy a kutya valóban tüzel-e, és nem gennyes méhgyulladása, vagy egyéb betegsége van-e. A kutya mielőbbi részletes vizsgálata (hüvelytükrözés, ultrahang vizsgálatok, vérvizsgálatok ...) ajánlott.
jelige: rágóizom sorvadás
2008-02-10
Tisztelt Doktor Úr! Másfél éves keverék kutyámnak rágóizom sorvadása van, de a rendesen eszik, és ki tudja nyitni a száját is. Viszont az orvosok nem bizakodóak. Hogy tudok a kutyámon segíteni? Van e esetleg valamilyen gyógymód?
A rágóizom sorvadása egy tünet - nem olyan önálló betegség, amit lehetne, vagy érdemes lenne kezelni. Okozhatja nem tisztázott oktanú eosinophil sejtes izomgyulladás, központi- és perifériás idegrendszeri betegségek és egyéb kórokok is. A tünet hátterét kideríteni igen nehéz, sok vizsgálatot kell elvégezni és a megkezdett kezelésekre a reakciót értékelve lehetséges csak a diagnózis. Nem tudok én sem egyéb gyógymódot, mint amit bizonyára állatorvosai is ajánlottak.
jelige: Kormika
2008-02-10
8 hónapos uszkár(mini toy)nem szállt le a heréje meddig várható vagy egyáltalaán lehetséges e még hogy leszáll?
A 8 hónapos, ivarérett, rejtett heréjű kutya esetében már nem várható, hogy a here, vagy herék normális helyeződésűek lesznek. A kutya ivartalanítása, mindkét here eltávolítása ajánlott, mivel a rejtett heréjűség öröklődő rendellenesség és a rejtetten helyeződő here nagyságrendekkel nagyobb eséllyel rákosodik el a korosodó kutyákban.
jelige: Vili
2008-02-10
Tisztelt Doktor Úr! 9,5 éves kokker spániel kutyánk már több mint fél éve állandóan vakarózik. Természetesen szóltam az állatorvosnak és első lépésként bolhaalergiára gyanakodva kapott egy Virbac nevű készítményt, melyet kis pontokban kellett a gerincére tennem. A szer 3 hónapig garantálja a bolhamentességet, mindig megkapja a biztonság kedvéért kéthavonta de nem oldotta meg a problémát. Továbbra is minden testrészét vakarja, hetente fürdetem (talán segít) de amíg vizes a kutyus mégjobban vakarózik. Az állatorvos azt mondta feltehetően 3 baja lehet: 1, autoimmun( a szaruhártyája is homályos neki, ebből következtet erre), 2pajzsmirigy hormon termelésének elégtelensége 3, szőrtüsző gyulladás, allergia. A Doktornő elmondása szerint a betegség pontos meghatározásához laborvizsgálatok szükségesek, melyek már önmagukban is rendkívül költségesek, csakúgy mint az utólagos kezelés. Az állatorvosunk szerint tökéletes gyógyulásra csak akkor lehet számítani ha a kutyus szörtüsző gyulladásban szenved. Talán az sem elhanyagolható hogy a kutyát nem tudjuk teljesen elzártan tartani más ebektől, a szomszéd kutyájával állandóan együtt van. A hideg téli napokon gyakran a pajtánkban vagy az istállónkban alszik. Kérem a Doktor Urat hogy segítsen megmondani mit lehet tenni Vilivel, mit lehet tenni? Nagyon szeretnénk ha meggyúgyulna
Én is nagyon szeretném, ha meggyógyulhatna a Vili, meg a kezelő orvosai is - ráadásul Önök is - és mindenki tudja, hogy a viszketegséget számtalan kórok, betegsg okozhatja. Hasonló tünetekkel egy ember is van, hogy hónapokig jár szekrendelésekre mire kiderül a betegsége és eredményesen tudják kezelni. Egy kutya esetében sem egyszerűbb a helyzet. Nem tudok egyebet ajánlani, mint a részletes vizsgálatok megkezdését. Szerencsés esetben akár egy tank benzin árából kiderülhet a Vili baja, de igán ritkán szokott néhány tízezer forintnál többe kerülni a részletes kivizsgálások teljes összege.
jelige: Stukker
2008-02-10
2008.májusában lenne 5 hónapos Stukker nevű keverék - kb. 45-50 kg-os kutyán.Mindeddig problémamentes volt, jókedvű, jó lelkületű, nem hisztis, nyugodt, szófogadó volt. Múlt hét tájékán észrevettem, hogy szomorkás lett, enni csak a javát ette az elétett ételnek. Depresszióra gondoltunk, napközben nem vagyunk itthon. Egyik nap reggel mondta a férjem, hogy sír a kutya, készülődtünk dolgozni, sajnos nem értünk rá. Délután nem tudott felkelni, azonnal állatorvos, hasny.mirigy gyulladást mondott, injekció, holnapra jobban lesz. Másnap hajnalra meghalt. Egyszer állt fel, ingadozó, fal melletti ”járás”, fejét emelni nem tudta, lázas volt. Állatorvos szerint esetleg kullancs, a mérgezést kizárta. Kérdésem: ilyenkor van-e kullancs? a tünetei alapján nem produkálta a hasnyálmirigy gyulladás tüneteit, az internetről szerzett információm alapján? Gyors lefolyásu volt, nem volt véres széklet, sötét vizelet, hányás, fogyás, stb. Mire gondolhatok? Kérem, ez alapján mondjon valamit. Sétálni nem vittük, mert a 900 m2-es kertben teljesen szabadon mozgott, soha nem volt megkötve.
A leírása alapján annyit mondhatok csak biztosan, hogy nem létezik olyan 2008. májusában 5 hónapos (azaz most 2 hónapos) kutya amelyik 45-50 kg-os lenne. Lehet, hogy 5 éveset akart írni?! A viszonylag kemény telünk ellenére már én is találtam kullancsot kutyában - így nem kizárható a heveny babéziózis esete sem. A leírtak egyébként akár a gyomorcsavarodás, akár jónéhány mérgezés lefolyásának is megfelelhetnek - de ezenkívül is sok tucat egyéb betegség okozhat hirtelen elhullást egy kutyában. Ha valóban tudni akarja az elhullás okát - annak egyetlen módja van, kérni kell a hulla boncolását a kiegészítő vizsgálatokkal. Sajnálom a történteket.
jelige: Byron
2008-02-10
Üdvözletem! Van egy 10 hetes beaglekiskutyn aki nagyon energikus , vidám futkározós volt. Sajnos 3 napja jutalomként kutyakolbászt kapott. Innentől kezdve kezdődik kálváriánk. Már aznap éjszaka sokszor hányt, másnap elvittük álatorvohoz aki adott neki fájdalomcsillapítót, hányingeercsillapítót, infúziót. Én itthon félóráként itattam fecskendőből amit elente meg is ivott. Éjjel elkezdett menni a hasa a színe zöldes sárgás híg. Újból állatorvos megint fájdalomcsillapító hányinger csökkentő ennicillin, infúzió. De a kutyám nem akar jobban lenni inkább még betegebbnek tűnik.Már fecskendővel sem fogadja el a vizet. Most ügyeetre viszem infúzióra. A érdésem a gyomorrontás ilyen szenvedéssel jár a utyusnak? mikor várhatok javulást Köszönettel Byron Gazdija
Számomra egyáltalán nem tűnik biztosnak, hogy a kutyakolbász okozza a Byron összes tünetét. Az sem kizárt, hogy a kutyakolbász (egyáltalán mennyit evett belőle a kutya?, lejárt szavatosságú, romlott volt?) megevése után jelentkező tünetek csak szerencsétlen egybeesést produkáltak egyéb betegség tüneteinek a kezdetével. Állatorvosa ezzel természetesen tisztában van - és gondolom a „kolbászmérgezést” mint egyik lehetséges kiváltó okot tekinti csak. A kutya ismétlt vizsgálataival, vérvizsgálataival, röntgen esetleg ultrahang vizsgálatával kiderülhet a baja - és remélhetőleg meg is lehet gyógyítani őt.
jelige: nehéz így az élet ...
2008-02-10
Üdvözlöm Doktor úr!1 éves bolognese kutyusunknál kb. fél éves kora óta visszatérő probléma a bevérző gyomorfekély.Diétán van és kap savlekötőt is,de tartok tőle,hogy nem sikerült ezekből a megfelelőt választani.Az étrendje így nem túl változatos.Ön milyen kutyaeledelt(vagy főzött ételt) és milyen gyomorgyógyszert ajánlana?Válaszát előre is köszönöm.
A visszatéő vérző gyomorfekély esetében jó lenne megtalálni a kiváltó okot is - akár gyomorváladékból és bélsárból történő kórokozó izolálással, endoszkópiás vizsgálattal és mintagyűjtéssel is próbálkoznék. Az sem kizárt, hogy a vérezgető gyomorfekélyt operálni lehetne és kellene. A közbeeső időszakban a gyógytápok mellett igyekeznék naponta többször natúr yoghurtot, kefírt adni a kutyának és a gyógyszerezésben állatorvosom utasítását követném pontosan.
jelige: cic neme
2008-02-10
Tisztelt dr. Úr, Nő! Az a kérdésem, hogy honnan tudom megállapítani egy 4 hónapos házi cica nemét. Válaszát előre is köszönöm.
A macskák neme néhány hónapos korukban már egyértelműen eldönthető - nem kell szakember hozzá. A hátára fektetett kölyökmacska gáttájékán a végbélnyílás alatt a herék + pénisz illetve a hüvelynyílás egyszerű szemrevételezéssel felismerhető. Ha ezek után még mindig bizonytalan, kérdezze állatorvosát, vagy akár szomszédját ezügyben. Apropó, egy négyhónapos cica már a sokadik védőoltásánál és parazitamentesítésénél kellene, hogy tartson. Mit írtak az oltási könyvben a cica neme után?! Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában kérdésén túlmenő témákban is sokat olvashat.
jelige: Mexxx
2008-02-10
Tisztelt Doktor Hölgy/Úr, Van egy 10 éves anatóliai juhász kutyusunk. 3 hete észre vettük, hogy a bal mellső lábán duzzanat van. Elvittük az orvoshoz ahol vért vettek és megröntgenezték. A vérvétel és a röntgen alapján az orvos azt mondta hogy daganata, csontrákja van, de nagyon az elején tart a betegség, semmiféle áttét nincs még. Most kapta meg az első szuris kezelést. Szeretném megtudni hogy milyen esélyei vannak a kutyusnak, és mit kell ilyenkor tenni hogy még sokáig velünk maradhasson. Köszönöm segítségét!
Ha valóban csontrákja van a kutyának - akkor sajnos nem sok jóval biztathatom. A csontrák megalapozott gyanúja a klinikai vizsgálattal és röntgenfelvétellel kimondható - a betegség megállapítása citológiai mintavétellel bizonyítható. A csontrák általános kezelési módszere az amputáció + kemoterápia kutyákon és emberen egyaránt. Ha a kutya kora általános állapota miatt az amputáció nem jöhet szóba - akkor a helyi sugárterápia (+kemoterápia) lehetőségét is érdemes átgondolni. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat a témában.
jelige: wili
2008-02-10
nemet juhasz ,be oltva, 3 eves, elkoborolt kb 2 napig es most van egy furcsa szaj betegsege.A szaja ket oldalan le log az ajka es mintha herpeszes lenne. Mit csinaljunk, hogyan kel kezzelni ?
Vigyék állatorvoshoz - hiszen ő is csak részletes kivizsgálás után fogja tudni, hogy miként kell kezelni a kutyát. Számtalan traumás, fertőző és toxikus kórok okozhatja a leírt tüneteket.
jelige: Baltóka 2.
2008-02-10
Tisztelt Dr.Úr! Elnézést,hogy ismételten egy korábban már emlitett problémámról irok önnek,de most teljesen elbizonytalanodtam,és ön eddig is mindig nagy segitségemre volt. Kérdésem az volt,hogy Baltó nevü kutyámnak mitől hullhat a szőre jobban mint szokott.Ön irta,hogy kölyökkori ”vedlés”is okozhatja.Ebben teljesen igaza volt szerncsémre mert mostanra javult a helyzet, ez egy pár hétig tartott.Viszont egy kutyatenyésztő ismerősöm mondta,hogy nem teszek jót neki azzal ha kutyasamponnal fürdetem mert az emberek számára használatos samponok sokal jobbak a kutyának is.Én ezzel nem értek egyet,nem vok első kutyatulajdonos és mindig is kutyák számára előállitott sampont használtam,amivel soha semmilyen problémám nem volt.De mivel én nem vagyok szakember öntől szeretném ezt megtudni mi a helyes. A másik a kiskutya fülében(5 hónapos)láttam barnás elszineződést jól kipucoltam neki és semmi gond most vele nem vakargatta soha, szőre sem ritkult foltokban,sőt egyébként szép szőrzete van.Ismerősöm erre pedig aztmondta atka és ezt sűrgösen kezelni kell(oltás,helyi kezelés)mert mindenki megfertöződhet ezzel.Természetesen ha ez igy van feltétlen elviszem állatorvoshoz is.Én viszont nem látom ilyen súlyosan a helyzetet mert atka után olvastam és azonkivül,hogy a füle”piszkos”volt semmi egyéb tünetet nem produkált.Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát,mert egy kutyatenyésztő sem feltétlenül tud mindent szerintem.Kicsit túlbuzgó is a hölgy,és engem már sikerült teljesen összezavarni.Ezután biztos csak szakembertől fogok tanácsot kérni!
Általános szabályként elmondható, hogy jó ha az ember humán samponokkal, míg a kutya és a macska kutyának illetve macskának gyártott samponokkal tisztálkodik. Szőr -, és bőrbetegségek fennállása esetén is az a helyes, ha fajazonos gyógysamponokkal kezeljük a kórt. A hallójáratban található váladékról ránézésre még szakember (állatorvos) sem képes eldönteni, hogy szennyeződséről, vagy esetleg hallójáratgyulladás sebváladékáról (baktérium-, gomba-, parazita-, esetleg vegyes fertőzés eredményéről) van-e szó. Erre való a laboratórium. Ha a hallójárat tisztítása után rendeződött a probléma, és láthatóan tiszta a kutya füle, és nem viszket - akkor megoldotta a tisztítással a gondot. Ha már újra váladék termelődött és/vagy a kutya füle továbbra is viszket, fájdalmas - akkor vigye el állatorvosához a kutyát.
jelige: ?
2008-02-10
Jó napot kívánok, elnézést kérek az alkalmatlankodásért, de csak, szeretném hozzá tenni hogy a cicát, Dömét most ,novemberben kaptam. Dömén kívül van még 4 cicám +1 aki csak néha jön enni. Nekik semmi bajuk sincs. Szeretném megkérdeni, hogy Ön szerint most vigyem el a helyi az állatorvoshoz, vagy adjak neki vitamint ?? Vagy mit tegyek?? Ebben kérném a segítségét! Köszönöm szépen hogy elolvasta: Egy hálás cica
Nem tudom, hogy melyik kérdéshez küldte a további információt, au utóbbi napokban több macskás kérdés is érkezett. Semmi akadálya, hogy vitamin készítményt is kapjon egy cica,akár egészségesen is - de, ha betegség tünetei, gyanúja merül fel, akkor mindenképpen állatorvosi vizsgálat ajánlott, akárhány egyéb macsek van még a háztartásban.
jelige: Bichon
2008-02-08
Tisztelt Cím! Egy 4 hónapos bichon havanese-m van, fehér. Egy barátnőm ajánlotta, hogy van valami, amivel bekenhetném a szeménél a szőrt, ami meggátolja, hogy a kifolyó könny megfogja. Még talán nem lenne késő elkezdeni kenegetni, bár már így is ott a nyoma. Sajnos az ismerősöm nem tudta a szer nevét. A második kérdésem az lenne, hogy milyen idős kortól lehet fürdetni, mert a tenyésztő azt mondta, hogy 4 hónap, míg az orvosunk, hogy 6 hónapos kortól. És már nem kicsit büdös...
Én meg azt mondom, hogy egy egynapos újszülött kutya/macska kölyök is megfürdethető, ha szennyezett. Mi akadálya lenne a fürdetésnek egy néhány hónapos kölyök esetében?! Megfelelő kutyasampont kell választani, vigyázni kell a nyálkahártyákra, hallójáratra, megfelelően langyos vizet kell használni és nem kell megfázatni a kutyát - de persze, hogy fürdethető már most is. A kicsorduló könny elszínező hatását valóban meg lehet gátolni hidrógén-peroxid tartalmú szerekkel. Érdemes lenne azonban előtte megvizsgálni a kutyát, hogy a könnycsorgásnak nem a könnycsatorna eltömődése, vagy a szemhéj fejlődési rendellenessége-e az oka.
jelige: Andi
2008-02-08
Tisztelt Doktor Ur! Szuka boxer kutyusom aki 8 hónapos,most február 5-én kezdett tüzelni/vérezni/.Szeretném ivartalanitani.A kérdésem :Ön szerint mikor lehetne legkorábban ivartalanitani ?Ki kell venni a méhet is vagy elég a petefészket?Mi van ha most teherbe esik,akkor is lehet ivartalanitani?Még nagyon fiatal szerintem ahhoz hogy kölykök legyenek. Elöre is köszönöm válaszát!
Valóban a kutyák első tüzelésuk alkalmával még éretlenek a vemhességre, ellésre és kölyöknevelésre - ezért aztán a vemhesülés, majd ellés a lehető legrosszabb, legtöbb veszélyt magában rejtő verzió lenne. A tüzelés befejeztével pár hónapon belül ideális az ivartalanítás megejtése. Ha baleset történik és párzik, vemhesül a fiatal szuka, a vemhes méh is eltávolítható a petefészkekkel együtt. Ha nem vemhesül a szuka, elegendő a petefészkek eltávolítása is, hiszen petefészkek hiányában a méh is atrofizál, rajta betegségek a későbbiekben nem alakulnak ki. Honlapunk Publikációk rovatában még több hasznos információt talál a témában.
jelige: Dorisz
2008-02-08
Tisztelt Doktor Úr! Egy 11 éves törpe schnauzerem van,aki a szokások 3-3,5 hét helyett már 5 hete tüzel.Az lenne a kérdésem,hogy ennek mi lehet az oka.A kutyus nincs ivartalanítva!Válaszát előre is köszönöm!
A tüneteknek alapvatően az az oka, hogy a Doriszt fiatal korában nem ivartalanították. A leírt tüneteket komolyan kell venni, szinte biztosan komoly betegség (petefészek-, méh ciszta, daganat, pyometra ..) áll a hátterében, majdnem bizonyos, hogy meg is kell operálni őt. Honlapunk Publikációk rovatában több érdekes olvasmányt talál a témában. Forduljon mielőbb állatorvosához.
jelige: Rocky
2008-02-08
6 éves Rottweiler kutyám jobb hátsó lábát először csak kismértékben emelte föl, idő múlásával egyre kevésbé teszi le.Röntgenfelvételen a csont vékonyodása látható egy helyen.Térdszalag szakadást kizárták.Prednizolon használata közben az immunrendszere ősszeomlott.Augmentin szedése után rendbejött. A problémás láb az utóbbi hónapokban vastagodott.Vérképe tökéletes.Szívultrahang tökéletes .Előre is köszönöm válaszukat!
A leírás alapján számomra nem világos, hogy a csontdaganat jelenléte kizárható lenne. Biztos vagyok benne, hogy állatorvosában is felmerült ennek lehetősége - így, valószínűleg további vizsgálatokat (ismételt röntgen, biopsziás mintavétel) is kilátásba helyezett. Őszintén remélem, hogy nem igazoldik be a baljós felvetés - és a Rocky fájdalmai, sántasága megoldható betegséget jelez. Honlapunk Publikációk rovatában több hasznos írást olvashat.
jelige: Jinny
2008-02-08
Macskaleukózis. Nagyon gyenge,alig él.Azt mondta az orvos,nem gyógyítható. Sajnos túl sovány,vérszegény.Alig eszik pár falatot.Segíthet valami felerősíteni?
A macskaleukózis egyike a gyógyíthatatlan macska betegségeknek. A megelőzésére van hatékony védőoltás, de a kialakult betegségből nem lehet meggyógyítani az állatokat. A betegség lefolyását lehet lassítani intenzív kezeléssel, infúziókkal és kényszertáplálással - de a beteg cicát el kell különíteni a afjtársaitól, hogy nehogy megfertőzze őket.
jelige: Lady
2008-02-08
A problémám a következő van egy 13 éves németjuhász kutyám és bérházban tartjuk! fájnak a hátsó lábai, de arra már szed fájdalom csillapítót és porcerősítőt! a kutya mostanában a lakásba szokott bepisilni, mert már nem tudja visszatartani a vizeletét! és ezzel az a probléma, hogy ő már észre sem veszi!a kutyának a kedve nem romlott, sokkal több vizet iszik az eddigi átlagnál! voltunk vele orvosnál vérvételen! azt mondták hogy semmi baja nincs! nem cukros, nincs a szívével sem baj! azt szeretném kérdezni, hogy tudunk-e még valamit csinálni, vagy ez már csak esetleg rosszabb lesz? mert most tavasztól ki fogjuk vinni kertesházba, hogy hátha ott jobb lesz neki, mert lépcsőznie sem kell. de a vizelettartását valami gyógyszerrel lehet kezelni? Kérem segítsen mert ez a kutya családtag nálunk és nem akarjuk elveszíteni!
Az időskori vizeletretenciós tünetek egy részét jól lehet gyógyszeresen kezelni. Jelezze állatorvosának a problémát. Ő a viizsgálatok elvégzése után valószínűleg Incurin tablettával próbálja rendezni a tüneteket. Ha a Lady esete gyógyszeresen nem befolyásolható - akkor az Állatorvos-tudományi Egyetem Szülészeti Tanszékén Dr Thuróczy Juliannával lenne érdemes megbeszélni a továbbiakat, ugyanis létezik már műtéti megoldás is erre a bajra.
jelige: Staffi
2008-02-08
Tisztelt Központ! Mi tanácsot szeretnénk Önöktől kérni, kutya szaporítás témában. Van egy éves Amerikai Staffordshire Terrier kutyusunk, melynek még soha nem voltak kölykei, (még egy kutyánknak sem voltak), azonan szeretnénk ha neki lennének. Nagyon sok kérdés merült fel bennünk ezzel kapcsolatban pl.: -Milyen az ideális környezet amit biztosítani kell az ”anyukának”? (keneles) -Kell e étrendet változtatni? -Fog e változni a kutya magatartása? (jelenleg játékos, szelíd, emberbarát) -stb.. Nekünk már az is nagy segítség lenne, ha tudnanának nekünk olyan linket adni, ahol ezekre és hasonló kérdésekre kaphatunk választ. Segítségüket előre is köszönjük!
Én is, mint ahogyan ahogyan minden felelősségteljesen gondolkodó ember, inkább lebeszélném Önöket a terveikről. Kutyatenyésztést felkészült és elhivatott tenyésztők tesznek arra alkalmas tenyészállatokkal - a kutyaszaporítás pedig teljesen értelmetlen és igen sok veszéllyel terhelt időtöltés. Inkább ivartalaníttassák a Staffit. Honlapunk Publikációk rovatában még olvasgathatnak a témában.
jelige: Döme+Feka
2008-02-08
Az én kis Dömém már hetek óta egyfojtába tüsszög!!! Nem tudom ilyenkor mit kell tenni.. vigyem állatorvoshoz? Amikor behozom egy kicsit a lakásba akkor még jobban rákezd, illetve nem tudom mert nem vagyok vele egész nap..
Nagyon jól érzi - igencsak itt lenne az állatorvosi vizit ideje a féléves, oltatlan (parazitamentesítetlen?) és nem ivartalanított cicák esetében. Honlapunk Tudnivalók rovatában elolvashatja, hogy eg ykijáró cicának már hnyféle oltást kellett volna kapnia, és a Publikációk rovatban is találhat érdekes olvasmányokat.
jelige: tájékoztatás
2008-02-08
Üdvözlöm!Azügyben érdeklődnék hogy nekem van egy 10hónapos Francia Bulldog kiskutyám és olyan panaszai vannak:szájzárat kap és az orrán próbál levegőt venni de nem nagyon tud!ilyenkor fullad kikell nyitnom a száját!de van amikor igy sem szűnik meg.Valami légzöszervi megbetegedésre gondoltunk és hallottam hogy ez a fajta jellemzöje.Érdeklödnék mennyibe kerül egy ilyen mütét,és mennyire veszélyes ez a kutyára?és mennyivel elötte kell szólni hogy vinném?
Nézze, nincs olyan betegség, hogy szájzás - és ennélfogva nincs olyan műtéti megoldás, amivel nem létező betegséget lehetne meggyógyítani. A száj görcsös összezárását idegrendszeri tünetként kell értékelni - amit okozhat pl veleszületett, vcagy szerzett idegrendszeri betegség, akár epilepszia is - de számos egyéb betegség. Az első teendő tehát mindenképpen a kutya részletes (vérvizsgálatok, képalkotók, EEG, ..) kivizsgálása kellene, hogy legyen. Ha kiderüül a kutya betegsége, akkor lehet a megoldás lehetőségeiről és az esélyekről beszélni.
jelige: Marci 05
2008-02-08
Sajnos az én cicám már nem él. De szeretném tudni mi lehetett a baja.Ugyanis egy reggel már halva találtam a kertben nem látszott rajta semmi, csak a szájából szivárgott egy kicsit a vér. 5 éves lett volna most májusban.Egészséges volt, pocakos, fényes bunda, dorombolt, jó étvágyú semmi nem utalt rá, hogy beteg.Az orvos azt mondta, már ugyse lehet rajta segiteni temessem el. De engem nagyon bánt és szeretném tudni mi lett vele. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Egyetlen módon lehet megtudni a hirtelen elhullás okát - a cica boncolásával és a hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok elvégzésével. Sajnálom a történteket.
jelige: Babóca
2008-02-08
Bordeauxi-dog kiskutyáimnak szőrtüszőatkásodása van. A kutyusok még csak hat hetesek, de a fejükön, állukon,nyakukon, és itt-ott a lábaikon is megjelentek már a kis göbök, hullik a szőrük, és vakaróznak. Anyjuk a vemhesség alatt lett atkás, és sajnos ellés után két nappal elpusztult, a kezelések ellenére. A kicsiket cumin neveltük fel, royal cannin tápszerrel. Azt szeretném tudni, hogy ilyen kicsi korban mivel kezelhető a szőrtüsző atka, és mennyi az esély a gyógyulásra? Köszönöm szépen!
Valószínűsíthető, hogy a szuka is súlyos egyéb betegségébe pusztult bele - és a szőrtüszőatkakór legfeljebb a leromló állapotú kutyán másodlagos tünetként jelent meg. A kölykök esetében is a legfontosabb a parazitáktól való mentesítés, egyéb fertőző és nem fertőző betegségektől is meg kell óvni őket - és mindemellett lehet és kell kezelni az atkákat is - márha egyáltalán náluk is szőrtüsző atkák okozzák az elváltozásokat. Ha felkeres egy jól felszerelt állatorvosi rendelőt, elvégezteti az állatorvos által ajánlott vizsgálatokat, és végigcsinálja az általa ajánlott kezelési procedúrát - úgy jó eséllyel fel tudja nevelni azt árván maradt kölyköket.
jelige: Bichon
2008-02-07
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy szeretnék egy Bichon Havanese-t venni. Jelenleg van már egy 8 éves írszetter, és egy 7 éves westi. Attól félek, hogy a kiskutya elkap valamilyen betegséget a nagyoktól. Mikor hozhatom haza a kiskutyát, illetve mik a teendők ennek elkerülése érdekében. Válaszát előre is köszönöm.
Az otthoni „fogadóbizottság” tagjait, a kifejlett kutyákat is fel kell készíteni külső-belső parazitamentesítéssel, a védőoltásaik (nem csak sőt nem elsősorban a veszettség, hanem a parvó, szopornyica, májgyulladás, ... ismétlése)rendbetételével. A kölyök 2-3 hetes kora óta 2 hetente féreghajtott, külső parazitáktól mentes, és ideális esetben első védőoltását megkapta a tenyésztőnél - mindez az oltási könyvben dátumokkal, állatorvosi pecséttelés aláírással igazoltan. Az első napokban jó, ha a kölyök az eredeti, megszokott táplálékát fogyasztja. Kicsit bővebben olvashat hasonló témákban honlapunk Tudnivalók és Publikációk fejezeteiben.
jelige: Jackie
2008-02-06
rekedtséggel kezdődött, de most már szinte hörögve veszi a levegőt, dünnyögve, szinte beszélve eszi és iszik. Mi a teendő? Lehetséges, hogy a felszedett madárürülék az okozója?
Még az sem kizárt, hogy a madárürüléktől felszedett kórokozó (pl gümőbaktérium) okozza a kutya tüneteit. De egy sereg más baktérium és vírus is képes tüdőgyulladást és ezzel felerősödött légzési hangokat produkálni. De lehet akár szívelégtelenség, vagy egyéb eredetűtüdőödéma, légcsőszűkület, fej-, nyaki-, mellkasi térfoglaló folyamat (daganat, tályog, vérömleny és számos oka is a leírtaknak. Részletes vizsgálat útján derülhet ki, hogy mi a kutya baja és az is, hogy miként lehet meggyógyítani.

<< <  348 / 473 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.10.20
2016.10.18-án este találtunk egy cirmos 2-3 hónapos kislány cicát a Mária Terézia 27. számú ház mellett. Jó állapotban van, a bundája tiszta és nagyon-nagyon barátságos az emberekkel, mindenkihez bújik, dorombol. Keressük régi / új gazdáját. 30-43 99 379
2016.10.11
2016.10.09.-én este 7 óra tájékában találtuk, a Leányka utcai parkolónál jött oda hozzánk ( Leányka utca focipálya felé eső része). Barátságos, nem fél az emberektől. Fekete színű a bundája kivéve a hasán, ott van egy fehér folt. Kb. 6 hónapos, nőstény cica. 30/961-1499
2016.09.26
XXII. kerületben talált 14 éves (!) keverék kan kutyuska az Illatos úton! http://illatosutiallatvedo.blogspot.hu/2016/09/illatos-ut-iii52-20160925.html