Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: francia
2008-04-08
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék,hogy mi a véleménye a kutyánál hormonnal visszatartott szülésről.Tisztelette
Ha kérdése az alacsony progeszteron szint miatt fenyegető vetélés, koraszülés kezelésére vonatkozik - arra csak egy válaszom lehet. Az egyetlen módja a vehem megtartásának és időben történő megszületésének a progeszteron injekciók adása.
jelige: aggódom:(
2008-04-08
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap ivartalanították az 1 éves cicánkat. Este kb fél 8-kor lett vége a műtétnek. A cicánk igen nehezen tért magához, még kb hajnali 2-kor is koválygott. 3-szor hányt, 4-szer pisilt, és 2-szer kakilt is azóta (csak keveset). Ez normális? Be van kötve a hasa, picit nagyobbat kellett vágnia az orvosnak. Kapott antibiotikumot is. Most szerintem fáj a hasa, elég letargikus, és a szájánál is nyálas műtét óta. Tegnapinál jobban néz ki, de még mindig hűvösek a tappancsai és a fülénél. Félig szundizik, nem túl aktív. Ezt nem is csodálom. Be is pisilt még este.Nem eszik és nem iszik. Ez még normális? Műtét közben elkezdett ébredezni, ezért még kapott altatót. Mire figyeljünk? Holnap kell vinni kontrollra, de már beszéltem az orvossal, szerinte ez normális. Szegény elég rosszul van, biztos fáj a hasa.Szerintem az is zavarja, hogy be van kötve a hasa. Várható még valami komplikáció? Vagy már megnyugodhatunk? Hajnali 3-ig virrasztottam szegénnyel. Az ágyra is felment, de a segítségünkk el tudott lejönni onnan. Miért nyálas a szájánál? Nem lehet hogy megfázott? Este elég hideg volt, amikor hoztuk, és esett is az eső. Köszönöm a segítséget,
Az ivartalanított cicák túlnyomó része másnapra már eszeget, iszik és önállóan, megszokottan végzi a dolgát. Ha ez még nem így van, jelezze állatorvosának a cica állapotát. Akár meg is fázhatott a szállítás közben, akár egyéb lappangó betegsége is ronthat állapotán ... a legtisztább az lenne, ha állatorvosa láthatná a cicát.
jelige: Vicuska
2008-04-08
Tisztelt Doktor úr. Két napja egy menhelyről hoztam el egy 5 hónapos kiskutyát. A két hátsó combján eléggé ki van húllva a szőr de azt mondták, hogy az a sok szuritól van mert nagyon beteg volt. Mikor hazavittem észrevettem, hogy a kutyus nagyon vakaródzik és tele van apró sebekkel. Lefürdettem. Egy kicsi mintha enyhült volna de még mindig sokat vakargatja magát (meg rágja is) Főleg a hátát, meg a fejét, fülét. Kérdésem az volna, hogy lehet, hogy rühös a kiskutya? Vagy mi baja lehet? Rám átterkjedhet? Mit kell tennem? A kiskutya kint van az udvaron a szüleimnél falun lakik, de ahol én élek (Panel) van egy szoba macska. Őt megfertőzhetem? Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm
A rüh vagy egyéb parazitás bőrgyulladás sem kizárt, de lehet a kölyök bőre akár atópiás, allergiás, gombás-, vagy bakteriális fertőzéstől beteg ... és más belgyógyászati-, endokrin betegségek is járhatnak bőrtünetekkel. A felsoroltak egy része az emberi fertőzés szempontjából sem aggálymentes, ezért is érdemes lenne részletes vizsgálatokat kérnie állatorvosától. Az esetek döntő része egyszerű helyi kezelésektől véglegesen meggyógyul. Remélem a Vicuska esete is ilyen lesz.
jelige: geronimo
2008-04-08
Tisztelt doktor úr/nő!A tanácsát szeretnénk kérni!Van egy 11 hónapos staffordshire terrierünk,akit imádunk,és nagyon aggódunk érte,mivel egyre többször szinte napokig nem eszik,undorral fordul el még a kedvenc ételeitől is.Aztán jön egy nap amikor meg annyit eszik amennyi belé fér.Egy héten kb.4 napot szinte csak vizet iszik.Az oltásait megkapta féregtelenítőt is havonta.Vitaminokat,csonterősítőt,és állatorvosnál is pár napja voltunk,de azt mondják jó kondicióba van (27 kg)és nem beteg.De akkor miért eszik ilyen furcsán?És mit lehetne tenni?Biztos hogy egészséges?Előre is köszönjük válaszát!Edit és Christian
Ha állatorvosa egészségesnek és megfelelően fejlettnek ítélte meg a kutyát, akkor szinte biztosan feleslegesen aggódnak. Nem biztos, hogy jól értelmezem a leírtakat - de egy 11 hónapos staffi nagyjából elérte végleges testméreteit. Ettől önmagában is csökken az étvágya, az idő is melegszik ez is a kisebb táplálékigény felé hajtja az eseményeket. Egy biztos, kutyának, macskának, embernek étvágynövelő szert adni felesleges, értelmetlen dolog. Ha kórosnak ítélik a kutya étvágyát, azt számtalan betegség okozhatja, úgyhogy kérjék meg állatorvosukat részletes kivizsgálásra.
jelige: Daisy
2008-04-08
Tisztelt Doktor Úr! 5 és fél hónapos amerikai staffordshire terrier kislány kutyusunk 1-2 hete fájlalja a bal hátsó lábát.Egy kis nyüszítéssel adta tudtunkra,viszont utána,amikor megnéztük nem láttunk semmit,és végigtapogattuk,akkor sem jelezte hogy hol fáj neki.Pár nap mulva elcsúszott és ”fenékre ült”.Azóta a jobb hátsó lába is fájhat neki,amikor lassan megy akkor furcsán befelé lép,a lábszára kifelé homorít.Ennél a lábnál sem nyüszített,hogy hol fáj neki.Egyaránt udvaron és lakásban van,a fájdalom jelei csak bent a lakásban szembetűnőek,keveset áll,inkább ülne.Ha kint van az udvaron akkor teljesen normális ”kölyök” életet él,játszik,rohangál,ugrál,ás kapar,meg a szomszéd kislánnyal és annak kutyáival kergetőzik.Eddig nem akartuk orvoshoz vinni,egy kis húzódásra gondoltunk és nem akartuk feleslegesen röntgeneztetni.Sajnos nagyon sok betegségről olvastam,aminek lábfájás a tünete,remélem nálunk nem erről van szó. Tanácsát előre is köszönjük! Daisy gazdái.
Még most sem kizárt, hogy húzódás, rándulás, lágyszöveti sérülés miatt sántít a kutya. De áll a zászló akár a csípőízületi diszpláziának, akár a térdízületi szalag szakadásának, csontfejlődési zavaroknak és még egy sereg ortopédiai jellegű elváltozásnak. Nem értek egyet azzaél a taktikával, hogy megkíméljük a kutyát a részletes ortopédiai vizsgálatok, röntgenfelvételek „rémségeitől” - ugyanakkor heteken-hónapokon át hagyjuk sántítani, miközben esetleg visszafordíthatatlan, vagy legalábbis nehezebben orvosolható ízületi elváltozások alakulnak ki.
jelige: Mazly
2008-04-08
Tisztelt Doktor úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy mi lehet az oka annak, hogy az 52 napos vemhes kutyámnak narancssárga a hasmenése? Kaptam rá gyógyszereket, de érdekelne a véleménye. És még azt szeretném megkérdezni, hogy árt e a kutyának, ha lépcsőzik vemhesen? Köszönö előre is a válaszát.
A hasmenés színéből emberfia rá nem jöhet, hogy milyen betegség okozza. Széklet vizsgálattal és a kutya részletes kivizsgálásával lehet diagnosztizálni a tünet hátterét. Egy vemhes bulldog akár lépcsőzéstől is elvetélhet, vagy számos ortopédiai sérülése adódhat, amire a vemhességgel járó túlsúlya hajlamosítja (pl: porckorongsérv, térd keresztezőszalag szakadás, ízületi luxációk ..). A veszély nagysága erősen függ attól, hogy hány lépcsőfokról van szó és, hogy pl milyen magas lépcsőfokokat építettek.
jelige: Buksi
2008-04-08
Több hónapja köhög, orvos látta,novemberben volt egy balesetből származó műtétje,azt gondoltuk az altatása közben szerezte ,azóta köhög, fehér habos nyál, amit azután felnyal,főleg ivás után jelentkezik
A leírt tünetet okozhatja: légúti fertőző betegség, gége- garatgyulladás, légcső kollapszus, tüdőödéma, szívelégtelenség, nyaki- mellkasi daganatik ... és sok minden egyéb. A temérdek lehetséges okból vizsgálatokkal (vérvizsgálatok, fej- nyak- mellkasi röntgenfelvételek, szívultrahang ...) lehet szűkíteni a kört és végül megtalálni a pontos okot. Írja, hogy járt állatorvosnál, de önmagában ez semmit nem mond. Milyen vizsgálatokat végeztek és milyen eredménnyek születtek ezeken? Miért nem kapot a kutya kezelést? Kitalálni lehetetlen a Buksi baját, célszerű lenne kivizsgálni őt. Kezelésről, esélyekről csak ezután lehet beszélni. 1);
jelige: vizsla5 3.
2008-04-07
Vérvétel nem volt. Lázas a kutya nem volt. Egyszer kétszer előfordult, hogy sok savat kihányt és ennek következtében volt egy kis hőemelkedése, de nem hiszem, hogy ez összefüggene a lábával.Diagnózis: nem látnak semmi elváltozást, olyan lehet, mint a tenisz-könyök az embereknél. Ha fáj, adjunk Neki algopyrint. Igazándiból én mint laikus, kezdjem el forszírozni, hogy mit lehetne még, hogy azért ne intézzük már el ennyivel a dolgot?! Főleg, hogy már 2 orvos is látta. Félre ne értse, én sem kételkedem miskolci kollégái kompetenciájában, csak nem tudom elnézni, hogy a kutyánk állapota nem javul. Azért is ragadtam meg az alkalmat, hogy egy külső 3. kompetens személyt megkérdezzek, hogy ugye vannak sepciális(abb) vizsgálatok, amivel „konkrétabb” diagnózist lehetne felállítani. Nem kérem, hogy írja le konkrétan a vizsgálatokat persze, hanem egy megerősítést szeretnék,hogy nem lehet ennyiben hagyni a dolgot. Megköszönve eddigi segítőkészségét, várom szíves válaszát.
Igazából ortopédiai ügyekben én közel sem érzem magam kompetensnek, de azt gondolom, hogy a duzzanatból egy citológiai vizsgálattal és esetleg csontszcintigráfia vizsgálattal lehetne továbblépni a Samu ügyében. Ez utóbbi vizsgálatot nálunk lehet elvégezni, Budafokon a Sugárbiológiai Intézetben.
jelige: Csöpi mami
2008-04-07
4 éves szuka palota pincsink pár hónapja elvesztette szintén szuka,anyjaként szeretett pincsi társát,alig akart enni,hetekig csak feküdt.Mostanában jobban volt,de most ,a tüzelése után szaggatja a farkán a szőrt pár napja.Még nem volt párja.Szerintünk még depressziós,mit tegyünk?
Szerintem meg nem is volt depressziós ... A szőr-, bőrtünetek miatt is és a kutya mielőbbi ivartalanítása miatt is igencsak ajánlott lenne jelezni állatorvosuknak a problémát. Részletes vizsgálatokkal a bőrtünetek is diagnosztizálásra kerülhetnek, kiderülhetne, hogy mi okozza a kutya kedvetlenségét, étvágytalanságát, bágyadtságát (depresszió?) és talán az ivartalanítás időpontját is megbeszélhetnék.
jelige: Carlos
2008-04-07
Kedves Doktor úr! Szeretnék kiskutyát venni és az egyik legszinpatikusabb a mini Yorki de annyi rémes betegségről és problémáról hallottam ami ennél a kutyafajtánál előfordulhat (és elő is fordul sűrűn), hogy azóta is gondolkodom, hogy megvegyem- e vagy sem, vegyek egy inkább átlagosabb kutyát hátha annál kevesebb a lehetőség az ilyen betegségekre hiszen nem éppen megfázásról meg köröm problémákról hallok hanem szív izület légcső betegségekről... tehát elég súlyosak és nem szeretném végig nézni a szenvedését, és szeretném ha sokáig lenne velünk mint családtag. Rendes kennelből, becsületes tenyésztőtől venném aki természetesen el is kéri az árát rendesen. Gondoltam még Havanese- re is de csak ha Ön ellenzi a kis őzikét. ? ? ?
Nem ellenzem sem a mini Yorkit, sem a Havanese-t, sem egyéb fajtákat pl Angol vagy Francia bulldog, Sharpei ... amelyek igazán gyakran és súlyos betegségektől érintettek. Mégpedig azért nem ellenzem, mert minden fajta, jó tenyészetből származó egyedeinek a túlnyomó többsége egészséges. Ha megfelelő helyről származik a mini yorki, Ön is megtesz mindent az egészséges élete érdekében és még szerencséjük is van (mint mindenhez a kutyaválasztáshoz is szükséges), akkor jó eséllyel 18-20 éves koráig egy makkegészséges társat nyerhet.
jelige: Pami
2008-04-07
Üdvözlöm!Kérdésem a következö,van egy 8 éves Yorki fiucskám.1 hónappal ezelött hozzánk került egy 4 éves Yorki kislány,nagy volt az öröm,tüzelt a lány,tüzelés elmultával kutyusom szerintem kissé féltékeny bágyattab kedvtelewnem,étvágya-se a régi.kérdésem a féltékenysége elmulik-e idövel,és ujra a régi lesz e köszönöm.
Nem hiszek a féltékenység teóriájában. Egy 8 éves kant (pláne, ha nem gyakorlott tenyészállat) egy tüzelő szuka közelsége stresszel, fizikailag is megviseli. Nem írta, hogy történt-e párzás, vagy csak az állandó izgalom viselhette meg a köztépkorú kant. A lezajlott tüzeléstől és esetleges párzástól teljesen függetlenül is jelentkezhet betegség bágyadtsággal, kedvetlenséggel, étvágytalansággal. Szerintem érdemes lenne kivizsgáltatni a Pamit.
jelige: Kiki
2008-04-07
Tisztelt Doktorúr! Nekem egy 1 éves lány görényem van. Most tüzelt először El is vittük egy fiú görihez ott volt 3 napig.Amióta hazahoztuk egyfolytában kaparódzik. Főleg a fején a bőr olyan mint akinek korpás,varas. Ez normális dolog ? Az itteni állatorvos élősködőt nem talált benne.Szerinte túltüzelés jele is lehet , de szerintem viszont a pérája szépen húzódik vissza.Ha tud kérem segítsen !
Bőrkaparék vizsgálattal esetleg vérvizsgálatokkal lehetne kideríteni, hogy a lehetséges allergiás, gombás, bakteriális, parazitás okok mözül mi játszhat szerepet a göri lány esetében. A hormonális hátterű elváltozások megerősítése, vagy kizárása még több kiegészítő vizsgálatot igényel.
jelige: Kater
2008-04-07
Tisztelt Doktor Ur vagyNö! Tegnap aludt el a 8 eves kandur cicam,ugyan nagyon beteg volt AIDS, vese problemak.Talalt cica volt ,sokat szenvedett ,a hazam kertjeben elt maig. Tegnap egesz nap csak tejet ivott,a szajaban mar fekelyek voltak.Ma reggel fel9 kor talaltam ra,az oldalan feküdt kinyujtozva,mar merev volt,elötte valo este 12-kor meg elt,Honnan lehet megtudni kb. mikor tavozott el a cicaeletböl.A hazam ill. a haloszoba falomnal ahol en alszom, kivülröl ott volt elnyulva! En ejjel 4 oraig nemtudtam elaludni(nemtudtam miert) letezik valamely telepatia (ember es allat között).Lehet hogy kerdesem meglepö! De nagyon szerettem ezt az allatot,mar egy eve az orvos el akarta altatni es most is par napja,de en nem engedtem(ugyerzem halas is volt ezert). Nagyon szomoru vagyok es mindig azon jar a fejem,hogy talan megis csak el, es en igy temettem el. Tehat tudni lehet mikor aludt el? köszönöm elöre is valaszat
A kinnti hőmérsékletet figyelembe véve csak annyit lehet mondani, hogy amennyiben a hullamerevség beállt már reggel fél 9h-kor, akkor a cica órákkal korábban pusztulhatott el. Ha hullamareven találta a macskát, akkor nem hiszem, hogy azon kellene morfondíroznia, hogy esetleg élve temette el.
jelige: Csikasz
2008-04-07
Tisztelt Dr. Úr! Szerencsére 2 egészséges kutyusom van, Bobó 8 hónapos, Csikasz 7 hónapos.Utóbbi ivartalanított szuka kutyus.Csak tanácsot szeretnék kérni, mert ismerőseim ijesztgetnek a tacskóbénulás betegséggel.( mármint, hogy miért ezt a fajtát választottam)Mindkettő szálkás sz. tacskó.Udvaron, és lakásban egyaránt vannak, nappal kint, este éjjel bent. Sokat szaladgálnak, nincs túlsúly,Eukanuba tápot, rizst és fött marhát esznek. Csikasz naponta 2szer 3szor felmegy a lépcsőn a lányom tetőtéri szobájába.Ez már káros mennyiségű lépcsőzés?Mit tegyek a megelőzésért?Válaszát köszönöm, további jó munkát kívánok!
A helyes táplálással, mozgatással, testsúly tartásával körülbelül megteszik a lehetséges óvintézkedéseket. Lehetetlen megmondani, hogy a leírt napi lépcsőzés kialakítja- végül évek során a porckorong sérvet, azaz a tacskóbénulást. Ha még azt is el tudják érni, hogy a kutyát elrekesztik a a tetőtérre vezető lépcsőtől, vagy kézben viszik fel-le a Csikaszt, akkor a lépcsőzésből adódó veszélyt teljesen kiküszöbölik.
jelige: vizsla5 2.
2008-04-07
Tisztelt Doktor úr! Először is nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Másodsorban, reagálva válaszára, Miskolcon lakom és itt elvittük a kutyánkat ortopéd szakorvoshoz, ez volt a korábbi levelemben említett 2. röntgenes vizsgálat. Azon lehetséges diagnozisok, melyeket Ön leírt, Ön szerint nem látszanának egy röntgen felvételen, vagy az orvos bizonyos manuális vizsgálattal ezeket ki tudta zárni? Sajnos nem vagyok orvos, így nem tudom, alábbi betegségek milyen vizsgálatot igényelnek. Ön szerint tehát itt a miskolci állatorvos jól járt el vagy vannak más, speciális vizsgálatok, melyeket el kellene végeztetnünk. Tegnap a kutyánk még rá sem tudott állni a lábára, mára picit jobban van, de a térde teljesen be van dagadva. Arra gondolok, hogy ez most inkább nem is vizesedés, inkább gyulladás. Megtisztelne, ha reagálna fentebbi felvetéseimre is:-) Minden jót kívánok és még egyszer köszönöm a segítséget! Üdvözlettel:
És mi lenne, ha ezeket az észrevételeit, ötleteit a vizsgálatot végző kollégával osztaná meg?! Mégiscsak ő vizsgálja a kutyát, ő látja a röntgenfelvételt, ő tudja megítélni a kutya esetleges sántaságát, ő értékelheti a vérvételek erdményeit, esetleges lázat ... stb ... Ismerem és minden szinten elismerem a bizonyos miskolci állatorvost, aki tagja az Ortopédiai Társaságnak. Mi az ő diagnózisa? Milyen kezelést ajánlott?
jelige: yorki bébiket várunk 2.
2008-04-07
Kedves Doktor Úr! Minden elismerésem és tiszteletem az Öné! Szerintem mindenki nevében nagyon köszönjük,hogy még vasárnap szabadidejében is időt szentel ránk. Köszönöm a megnyugtató és gyors válaszokat.Elolvastam a publikációt.Igyekszem hasznosítani. Remélem minden rendben lezajlik majd. Kellemes délutánt kívánok!
Köszönöm a jókívánságokat és eseménymentes szülést és babázást kívánok.
jelige: pároztatás
2008-04-07
A törpetacsim már 11 napja tüzel, a 9. naptól próbálkozok a bepároztatással, de még mindig nem engedi a fiúnak, aki persze nagyon próbálkozik. Az lenne a kérdésem, hogy hamarabb kellett volna elkezdeni a pároztatást, vagy a lánynak még korán van. Az interneten olvastam több honlapon is hogy a 9.-14. napig lehet pároztatni, mert akkor engedi a lány a fiúnak, előtte elzavarja. De mivel még mindig nem engedi magához a fiút, kicsit elbizonytalanodtam, és attól tartok hogy későn kezdtem a pároztatást. Várom mihamarabbi válaszát.
Egy teljesen egészséges szuka vérzése és peteérése közötti idő éppúgy lehet 5 nap, mint 25 nap - tehát nincsenek általánosan alkalmazható szabályok. Az ovuláció időpontját állatorvosa 2-3 naponta történő vérvételek és a hüvelycitológia változása alapján tudja előre jelezni. Tehát az Önök esetében vagy későn kezdtéák el a fedeztetést, vagy majd egyszercsak fogékony lesz a szuka. Honlapunk Publikációk rovatában találhat még néhány érdekes olvasmányt.
jelige: vérszegénység
2008-04-06
Érdeklődni szeretnék, hogy a vérszegénységnek mik a tünetei. Kutyám 3 hete, hogy tüzelt és azóta nem olyan aktív az ínye a nyelve és a füle elég sápadt rózsaszín szerintem. Lehetséges, hogy vérszegény lett?
A legszembetűnőbb jeleket leírta - a láthatóü nyálkahártyák és bőrfelületek sápadtabbak, fehérebbek. Ezek az észlelések meglehetősen szubjektívek. Állatorvosa vérvizsgálat útján tudja nbeigazolni, vagy elvetni a gyanúját.
jelige: yorki bébiket várunk
2008-04-06
Kedves Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát.Az alomszámot ultrahanggal 3-4-picire állapították meg.A második fedeztetés 2 nappal később történt.Az első:feb.3,a második:feb.5.Ma reggel óta nem mozognak a picik.Nyák dugó szerü babszemnyi darabkát találtam.Remélem ez nem rossz jel.Délután feltétlenül felkeressük az állatorvosunkat egy vizsgálatra,hogy megtudjuk nincs-e veszélyben a mama és persze a picik.Nagyon köszönöm a gyors válaszát. További szép napot kívánok.
Ezesetben ha az első fedeztetést vesszük alapul, akkor akár a mai éjszakán tökéletesen időben születnének meg a kölykök - ha a második fedeztetést számoljuk, akkor akár még egy-két napot várhatnának is. A vemhességi nyák fololdódása, ürülése (főleg, ha csökken a szuak hőmérséklete) akár a kezdődő ellés jele is lehet. A kölykök a méhen belül is alszanak, ezért egy-egy mozdulatlan időszak nem feltétlenül jelent rosszat. A délutáni ultrahangos vizsgálat után nem kizárt, hogy akár ma éjszaka már megszületnek a kölykök. Honalpunk Publikációk rovatában a kölyök születik írást érdemes lehet elolvasniuk. Hasonlóan szép vasárnapot kívánok.
jelige: Liza 4.
2008-04-06
Igen,sajnos ez igaz. Nem lett volna szabad fedeztetni. Ha tudom,hogy ilyen baja van a kutyának nem is hagyom(sajnos azonban nem vettem észre,csak mikor már késő volt). A kölyköt(a kettőből egy elpusztult) szoptatja,igaz én úgy látom nem szívesen. Teje is elég sok van. Sajnos az állatorvos tényleg azt mondta,hogy ő nem vágná fel,de ha ragaszkodom hozzá,akkor megteszi. Mivel a páciens kérését teljesítenie kell. Nem ért velem egyet. Azt mondta,hogy két hasonló esete volt,és a kezelést követő fél éven belül a kutya elpusztult. Viszont ismer olyat,aki nem kezeltette és most is él. Ami a citológiai vizsgálatot illeti,azt mondta hogy felesleges,mert mi van akkor ha kiderül,hogy jó vagy rossz indulatú-e a daganat. Felvágni így is úgy is kell. Meg különben is 450 km-re kell küldeni a mintát. Tudom hihetetlenül hangzanak ezek a dolgok,de itt ahol lakom már az is különcségnek számított,hogy ilyen „messzire” vittük Lizát ultrahangra,sőt hogy egyáltalán minek vittük. Itt a kutyáért ritkán tesznek nagy dolgokat az emberek… Mivel én már 5 éve nem lakom csak hétvégenként itthon,máshogy látom mindezt,de ez nem elég. Köszönöm szépen a segítségét remélem sikerül valami megoldást találnom,addig amíg nem késő.
A megrökönyödésemet és értetlenségemet főleg az okozza, hogy egész Magyarország területét beleértve a szukák leggyakoribb daganatos betegségeit, azaz az emlődaganatokat minden állatorvos gyakran és szívesen operálja.
jelige: Micus 2.
2008-04-06
Tisztelt Doktor Úr ! Hálásan köszönöm gyors, korrekt válaszát. Sajnálom, hogy közel 200 kilométerre lakunk. Kívánok Önnek további kellemes vasárnapot.
A felsorolt vizsgálatokat egészen biztosan az Önök közelében is meg tudják csinálni. Viszont kívánom a kellemes vasárnapot!
jelige: Micus
2008-04-06
Házicica, ivartalanított nőstény. A normális mennyiségű pisi után is óránként akár ötször-hatszor is kapar, de szinte már semmi sem jön, csak cseppek. Az aládugott papírzsebkendő időnként enyhén véres. Normálisan viselkedik, játékos, eszik, iszik rendesen. Sok száraz tápot eszik, nagyon szereti.
Majdnem bizonyos, hogy a cica az ún. alsó húgyuti szindrómában szenved. Állatorvosa vizelet-, és vérvizsgálatokkal, hasi ultrahang vizsgálattal tudja megerősíteni ezt a feltételezést - majd ezek után gyógytápok és gyógyszerek alkalmazásával megszűntetni azt.
jelige: cicabaj
2008-04-06
2008 04.04-én kiherélték a cicánkat, mégis ugyanolyan büdös. Lehetséges, hogy neki a műtét ellenére is marad a bűzös vizelete? Szobacicaként lehetetlen vele élni, amennyiben ez nem orvosolható. Köszönet a válaszért.
A herék eltávolítása megszűnteti a tesztoszteron nevű hím nemi hormon termelődését, majd a hormon néhány hét alatt kiürül a szervezetből és a vizelet (is) mentes lesz a „kanszagtól”, „bakmacska szagtól”. A vizelet egyébként, ahogyan biztosan már észrevette, önmagában is meglehetősen intenzív ammóniaszagot áraszt. Ezen jobb minőségű macskaalom használatával és gyakori macska WC tisztítással lehet úrrá lenni.
jelige: samy
2008-04-06
Kedves Doktor Úr! Kiskutyám 2. évét fogja tölteni junius 6.-án.Sajnos a heréi nem ereszkedtek le a mai napig.A problémám az,hogy miután ivaréretté vált, az orvosunk azt javasolta,hogy ivartalanitani kellene.Közben pár napja sűrüsödik nála egyfajta ”kögögésszerűség” amit nem igazán tudunk behatárolni,hogy mi lehet,mert inkább izgalmi állapotban jelentkezik.Pl:vizeletek szimatolásánál,hatalmas örömnél,mikor valaki hazaérkezik.A kérdésem az lenne,hogy van e összefüggés a prosztata nagyobbodásának a köhögéshez?Továbbá nem e lehetne lehozni a heréit kasztrálás nélkül?
Orvosa helyesen tanácsolta a rejtett herék eltávolítását - mert a rejtett herék a hasüreg magasabb hőmérsékletén nagy eséllyel elrákosodnak. A rejtett heréjűség öröklődő és örökíthető betegség - ezért az ilyen kutyák továbbtenyésztése tilos. Egy fiatal kan esetében a prosztata megnagyobbodása még valószínűtlen - bár ez a gyanú hasi ultrahang vizsgálattal jól megválaszolható. A „köhögésszerűségnek” és a rejtett heréjűségnek, (vagy prosztata magyobbodásával járó betegségeknek?) igen nagy valószínűség szerint semmi köze egymáshoz. A légúti tünet is igen sok betegség (légúti fertőzések, allergia, légycső kollapszus, szívelégtelenség ...) jele lehet és szinte biztosan függtelen a rejtett heréjűségtől. Véleményem szerint a teendő mindenképpen a Samy részletes kivizsgálása. Elsőként a „köhögésszerű” tüneteket kellene megszűntetni, aztután jöhet a rejtett herék eltávolítása. Jelezze állatorvosának a kialakult helyzetet. A késlekedés a legnagyobb hiba amit elkövethetnek.
jelige: várható ellés
2008-04-06
Üdvözlöm! Történetünk röviden:3 nappal ezelőtt elmentünk az állatorvosunkhoz,aki szerint éjjel,vagy legkésőbb másnap meg fognak születni a kiskutyák.Nyálkás,duzzadt péna és a testhőmérséklet is erre utalt.Viszont azóta semmi nem történt.Kétszer voltunk fedeztetni és arra gondoltam,hogy nem azért nem ellik még a kutyánk,mert a második fedezési dátum miatt vannak éretlenebb kölykök?”Fészket”készít de csak alvásra használja.A kicsik mozognak a pociában,láthatóan jól vannak.Hasa megereszkedett és rendesen eszik....Nem tudom mikorra várható az ellése.Ma az első fedezéstől számítva a 63.napon vagyunk.Remélem elegendő információt írtam,hogy tudjon tanácsot adni....Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel:
Tudja egy ember esetében a várható szülés időpontjának előrejelzésében egy-egy hét csúszás is előfordulhat, és akkor még nem beszéltünk a koraszülések és túlhordások kóros eseteiről ... Egy kutya esetében sem lehet percnyi pontossággal meghatározni a várható ellés időpontját. Arról pl nem írt, hogy mekkora alom, hány kölyök fejlődik a yorkiban. Kevés kölyök (1-2 esetében igen gyakori a túlhordás. Habár, ha a mai napon még csak az első fedeztetés 63. napján vannak, (mikor fedeztették 2x ?) akkor még csak túlhordásról sem beszélhetünk. Honlapunk Publikációk rovatában talál még hasznos olvasmányokat.

<< <  348 / 494 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.08.11
Ma reggel eltűnt a 1221. Bp. Vihar utcából egy fekete cica. 4 éves, a Gombóc névre hallgat, nagyon szelíd. Különös ismertetőjelei: a bal fülében van egy anyajegyszerű folt, a mellkasán pár szál fehér szőr, farka törött (még kiskorában tört el). Lehetséges hogy megsérült. Aki tud róla, Kovács Valériát hívja a 06 70/672-5757 telefonszámon!
2017.05.31
2017.05.29-én Tóth József utcából elveszett tricolor színű két hónapos kiscica, ha valaki látta/befogta kérem jelentkezzen a 0630/9324838-as számon, két kislány várja haza!
2017.05.24
2017.05.24 este Savoya Park Aldi/Möbelix előtti parkolóban kóborol ez a kan kutyus. Nyakörv nincs rajta, nagyon félős.