Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: DUGÓ
2008-03-09
TISZTELT KÖZPONT!ÉDESANYÁM EGYIK CICÁJA NÉHÁNY HÉTTEL EZELŐTT IVARTALANÍTÁSI MŰTÉTEN ESETT ÁT.PONTOSABBAN EGY KICSIT KOMPLIKÁLTABB MŰTÉT VOLT,MERT A CICA EGYIK GOLYÓJÁT A HASÁBÓL KELLETT ELTÁVOLÍTANI.A MŰTÉTBŐL FELÉPÜLT,DE A JELÖLGETÉSE MÉGIS MEGMARADT.ÉDESANYÁM SZÁMÁRA IS ÉRTHETETLEN A TAPASZTALT JELENSÉG,MERT KORÁBBAN TÖBB ILYEN MŰTÉTET IS VÉGREHAJTOTTAK MÁS CICÁINKON,ÉS NÁLUK EZ A ”ROSSZ” SZOKÁS ELMÚLT.ÉRTHETETLENÜL ÁLLUNK AZ ESET ELŐTT.A TANÁCSUKAT KÉREM,HOGY MI TÉVŐK LEGYÜNK,HOGY A FENNÁLLÓ ÁLLAPOTOT MEGSZÜNTESSÜK?EGYÁLTALÁN VAN-E MEGOLDÁS?EGY ÚJABB MŰTÉT?
Milyen újabb műtétre gondol?! Én úgy értelmeztem a helyzetet, hogy a rejtett herét és a normális helyeződésű herét is eltávolította állatorvosuk. Meg kell mondjam, hogy én is találkoztam már olyan esetekkel, hogy a kasztrálás nem szűntette meg a jelölgetést a macskánál. Van, hogy néhány hét-, néhány hónap alatt megszűnik ez a kellemetlen viselkedés - és az is előfordul, hogy a jelölgetésnek más oka van. Pl húgyuti problémák, lázas megbetegedés .... Jelezze állatorvosának a problémát. Valószínűleg acica kivizsgálását fogja ajánlani és lesz ötlete a kezelés ügyében is.
jelige: szandra1978
2008-03-09
jó napot kívánok nekem van egy 13 éves sarplaninac ktyám.Aki sajnos izületi megbetegedésel küzd.Ez azt jelenti pontosabban ,hogy mikor frontátvonulás van akkor nem szik és nehézkes a gyogyszer beadás.Majd nem is áll lábra.Természetesen Rimadilyt szed de ha nem eszik akkor kikésziti a gyomrát.Valamint azt szeretném megkérdezni,hogy javasoltak egy másik gyógyszert amit szeretnék kiprobálni,de ahoz tudnom kénne a ható anyagot.Ennek a gyógyszernek a neve Tolfedine és 60 mg os,hogy ez a gyogyszert fel lehet e serélni a Rimadilra?
Nem ajánlom, hogy ötletszerűen cserélgesse a gyógyszereket. A 13 éves sárhegyi kan igazi veterán. A korábban diagnosztizált ízületi elváltozások mellett egy sereg egyéb betegség (prosztata- megnagyobbodás, tályog, daganat, hasüregi terimék, lázas megbetegedések, szív-, máj-, vese- elégtelenség ...) is okozhatja állapotának a rosszabbodását. Ezért aztán sokkal inkább a részletes kivizsgálása ajánlott, mint a gyógyszerek ötletszerű váltogatása. Jelezze állatorvosának a kialakult helyzetet.
jelige: Efton
2008-03-09
Van egy 11 éves újfoundlandi kutyám. kb 3 héttel ezelőtt lettem figyelmes arra, hogy sántít a hátsó lábára. Akkor megnézte az orvos, és azt mondta, hogy izületi problémája van. Kapott Nidolt 2*1-et 5 napig. Már másnapra a kutya lábra állt, tudtunk sétálni menni. Tegnap viszont egyszerűen fel sem áll, csak féloldalasan fekszik, éppen csak a fejét emeli fel néha. Kézből eszik, nem igazán iszik. Nagyon szomorú, szegénykém. Elképzelhető, hogy ez az erős frontváltozás ilyen tüneteket okoz? Lábra tud állni még valaha a kutyusom, hogy tudnék rajta segíteni? Mit javasol?
Könnyen lehet, hogy egészen más betegség miatt feküdt el a 11 éves új foundlandi szuka. Az ízületi probléma kiderült róla, kezelték is - bár meg kell jegyeznem, hogy hasonló öregkori ízületi betegségek sokszor a életfogytiglan történő kezelést igényelnek. Ne gondolja azt, hogy az 5 napos gyógyszeres kezelés meggyógyította a kutya ízületi betegségeit. A mostani elfekvésnek azonban könnyen lehet, hogy egyéb oka (is) van. A legnagyobb hibát azzal követnék el, ha az időjárás változásra fognák a dolgot és várnának vele. A kutya mielőbi részletes vizsgálata (rendelőben!, vérvételek, röntgenfelvételek, ultrahang vizsgálat ...) ajánlott állapotának tisztázása érdekében. Olyan meglepetések is érhetik, hogy a tüneteket gennyes méhgyulladás, hasüregi-, vagy medencei tumor, máj-, vese-, szívelégtelenség ... vagy bármi egyéb súlyos betegség okozza. Ha megvan a diagnózis, csakis akkor derülnek ki további kérdései a kutya esélyeit illetve a kezelés módszereit illetően. Értesítse állatorvosát a fejleményekről.
jelige: Bounty
2008-03-09
Jó napot! Kaptam egy felnőtt yorkit,de nagyon sokat fekszik,alig eszik,nagy a hasa és furán tipeg.Kérdésem: honnan tudom,hogy a kutya terhes-e? Mi számít duzzatnak,az emlőivel kapcsolatban? Köszönöm!
Az első kérdésére egyszerű a válasz: ultrahangos vizsgálattal egyértelműen eldönthető, hogy vemhes-e a kutya. A második kérdését lehetetlen megválaszolni. Ha ismerné a szóbanfogó szuka korábbi emlőméreteit, akkor fel sem tette volna ezt a kérdést. Ha látott volna már yorki nőstényt korábban nyilván akkor sem. A hasi terime növekedését, étvágytalanságot, bágyadtságot, tipegést - egyáltalán nem csak vemhesség okozhat. Számtalan betegség, kóros állapot jelentkezhet ilyen tünetekkel pl álvemhesség, hasvízkór, gennyes méhgyulladás, hasüreg-, medencei tumorok ... és sok egyéb is. A teendője egyértelműen annyi, hogy a kutyát mielőbb részletes állatorvosi vizsgálatra viszi. Addig is kérdezze ki a korábbi a tulajdonost a részletekről (pl: mikor tüzelt a kutya, fedeztették-e, mi a véleménye az emlőiről, mennyit evett korábban ... stb).
jelige: Bessi
2008-03-08
Tisztelt Doktor Úr! Rohanó életmódunkban nemrég gondolkodtam róla, hogy Bessi kutyánk már több, mint egy éve nem tüzelt. Szeretném megkérdezni, hogy ennek mi lehet az oka. Amúgy rendszeresen viszem orvoshoz, szégyenlem, de ez valahogy elkerülte eddig a figyelmünket. Természetesen elviszem itt a helyi orvoshoz, de addig is gondoltam kérek némi felvilágosítást Öntöl. Válaszát előre is köszönöm.
Az sem kizárt, hogy kevésbé látványos körülmények között, „csendesen, rejtetten”, tüzelt a szuka - és egészséges szukák esetében is előfordul, hogy nem pontosan 6 hónapra következik a tüzelés. És persze lehet a tüzelés elmaradása hátterében akár petefészek-, vagy méhelváltozás is - ezért valóban érdemes lenne állatporvosával konzultálnia illetve a kutya részletes kivizsgálását kérni. Nem csak az évente 2x-i tüzelés időszakaitól, hanem több veszélyes betegségtől is megmenthetné kutyáját az ivartalanítással.
jelige: palotapincsi
2008-03-08
csokol aszt szeretném még megkérdezni hogy van egy palotapincsi lány kutyánk 10éves lesz és eddig még nem volt kölyke hogy lehet még?
Elméletileg nem kizárt, hogy az öreg szuka 10 évesen életében először vemhesül. Erre azonban igen kicsi az esély és ha véletlenül, vagy állatorvosi segítséggel sikerrel is járnak, extrém kockázatoknak teszik ki az öerg szukát és a kölyköket. Ne tegyék ezt. Sokkal inkább az öreg szuka ivartalanítása ajánlott a petefészek-, és méh elváltozások megelőzése céljából.
jelige: koros??
2008-03-08
8honaposan vásároltam.nem volt vele foglalkozva.férfi hangtol fél.széklete formázott,DE lágyabb, ill sárgás szinü.jo kondiban van.állapota nem romlott.jo kedélyü kutya (kissé stresszes)tápot. nyers csirkehust föt rizst+ sárgarépát kap.
A 8 hónapos kutya biztosan nem koros - fiatal ivarérett jószág. A leírásában semmi kórosat sem véltem felfedezni, én azon sem csodálkozom, ha nyers csirkehús etetés mellett a kutyának hasmenése van. Tulajdonképpen mire volt kívácsi?
jelige: Kifli
2008-03-08
Tisztelt Doktorúr! Kutyám egy hete kapott lym-kor elleni oltást első adagot de még aznap találtunk benne 1 kullancsot sikerült rendessen kiszednünk. De rá hat napra 3 db. volt benne az okat is sikerült rendesen kiszedni. Kérdezném, hogy van-e annyi védetsége már, hogy ne legyen beteg tőle? Tavaly vemhesen már volt egy kullancs fertőzése, pedig kapott Frontline cseppeket. Válaszát előre is köszönöm.
A kullancsok kutyákban 3 féle betegséget is terjesztenek (babéziózis, Lyme-kór, vírusos agyvelőgyulladás) ezek közül a Lyme vakcina természetesen csak a Lyme kór ellen védi meg a kutyát. A védőoltás hatása a beadás után 1-2 héttel lesz megfelelő mértékű. A Frontline cseppek megfelelő felhelyezés esetén és akkor, ha a kutya nem fürdik, nem ázik el nagyon - akkor 1 hónapon keresztül védi meg a kutyát a kullancsfertőzéstől. Ha a Frontline vagy Frontline combo cseppek nem nyújtanak kielégítő védelmet a kullancs fertőzéssel szemben, jónéhány más cseppel ismeg lehet próbálkozni, és léteznek kullancs ellen (is) hatékony nyakörvek. Extrém fertőzött környezetben lehet, hogy kombinált kullancs elleni védelemre (Pl nyakörv + cseppek) van szükség. Konzultáljon ezügyben állatorvosával.
jelige: groppenstein
2008-03-08
15 éves Spanielünk van több napja nem eszik, már tegnap óta vizet sem iszik csak alszik. Váladékos és büdös a lehelete. A z állatorvos megvizsgálta láza nincs de a máj körül nagyon fájlalja. Nem fogad el semmit járása nagyon bizonytalan remeg. Azt mondja az orvos valamilyen virust az erdőben benyelt, itt vagyunk ausztriában az alpokban. Lehetséges ez? Köszönöm
Persze, hogy lehetséges. Miért gondolja, hogy Ausztriában az Alpokban nincsenek vírusok? Ráadásul állatorvosa megvizsgálta a kutyát és a vírusos fertőzés lehetőségét is felvetette. Gondolom azt is, hogy a kutya érdekében a pontos diagnózishoz vérvételekre, esetleg ultrahang, röntgenvizsgálatra is szükség lehet. És azt is, hogy egy 15 éves kutyában sok tucat olyan betegség okozhatja a leírt tüneteket, amit csak felszerelt rendelőben lehet diagnosztizálni és a kezelést sem mindig lehet otthon elvégezni. A leírtak alapján számomra az sem kizárt, hogy a kutyának gennyes méhgyulladása van és az életét csak műtéttel lehet megmenteni. Kérje a kutya részletes vizsgálatát állatorvosától, hogy kiderülhessen a pontos betegsége.
jelige: MEG MINDIG HARRAPOS
2008-03-08
Már irttam önöknek szeptember 6.ikán,de akkor ugy tünt hogy a cicám megnyugodott.Sajnos ez nem igy történt.Most megint agresziv modon viselkedik és játzás közben ugy be gurult hogy amikor meg akarta simizni a férjem,a keze útán kapott és oljan hangott adott ki magábol mint egy fenevad.Persze meg ijedtünk és csak a lélekjelenlétünkön mult (meg hát tudtuk hogy nem szabad hangosan kijabálni)hogz a macska nem harapot meg senkit.Éjszaka nem csinált semmi rosszat de reggel látszott rajta hogz nem nyugot, még a simizést sem fogadta csak dorombolt és nyújtózkodott es mikor meg akarta a lányom simogatni hát inkább morgás volt amit csinált mint örömnyávogás.A multkor azt ajánlotta hogy párologtasak feromont de én attol félek hogz ez az idegen szag nehogy még agresszivebbé tegye.A kezelés amit az állatorvosunk ajanlott az egy enyhe nyugtató(amit még csak ma fogok elöször beadni tehát nem tudom még hogy milzen módón fog hatni).Szeretném újra a véleményét kérni hogy mi tévö legyek, saj nos én Nagyváradrol irok(Rómánia) és nálunk még nincsennek állatviselkedéssel foglalkózó szakorvosok.Szeretném , ha ideje engedi, hogy leirja miképpen hat ez a feromonos párologtató a macskákra.Nagyon szeretnék egy megoldást találni mert igy nem lehet együtt élni a macskával mert ez nem együtt élés hanem együtt félés!!! Nagyon széppen koszönöm a rám szánt idejét.
Nem kis feladatot jelentett a szeptember 6.-i kérdésének a megtalálása, de sikerült. A macska viselkedésében leginkább az a talányos, ha valóban félévente jönnek elő ilyen rossz periódusai. Meglehetősen szokatlan dolog ez. Ha Önöknek semmi ötletük nincs arra nézve, hogy mi váltja ki a dührohamokat - akkor pláne nem tudok okos tanácsot adni ezügyben. Mostani levelét olvasva számomra az sem kizárt, hogy a macska idegrendszeri tüneteket mutat (Aujeszky kór?, veleszületett idegrendszeri elváltozások? epilepszia? ...stb) de ezeket a betegségeket pláne nem leírása alapján lehet kitalálni, hanem csakis részletes vizsgálatok elvégzésével. A Feliway nevű feromon hatóanyagtartalmú termékről rengeteg olvasnivalót találhat az interneten. Nem kell félnie idegen szagoktól - a legártalmatlanabb szerről van szó. Sokkal kevésbé ártalmas, mint a nyugtatók hosszútávú adása.
jelige: aggodó gazda
2008-03-07
azt szeretném kérdezni hogy mi van akkor ha a palotapincsimnek bevérzett a szeme. De ez már szilveszter ota van. És volt olyan hogy kifordult. ez mitöl van? legyen szives emailbe irja meg köszönöm egy gazda
A palotapincsi az egyik olyan kutyafajta, amelyiknek a csontos szemürege sekély - ezért a szemgolyó könnyen, kis erőbehatásokra képes kifordulni, diszlokálódni. A január óta „bevérzett” szem régóta beteg már. A bevérzésnek oka lehet a szem kifordulása, kötőhártyagyulladás, daganat, és számos egyéb szembetegség. Részlete állatorvosi vizsgálat során derülhet ki a bevérzés oka, és ezek utzán lehet megállapítani a kezelés módját. Még az sem kizárt, hpgy műtéti megoldásra van szükség. 1);
jelige: Ciceró 3.
2008-03-07
Kedves Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát .Azóta a műtéten már túl is vagyunk. A beavatkozást hétfőn csinálták meg.Most éppen azt nem értem, hogy ha már ivartalanítva van a Ciceró, akkor miért mászik rá ugyanúgy a plüss cicájára és teszi magáévá:) ugyanúgy, mint a műtét előtt? Ez normális? A másik kérdésem, hogy a cica lábán egy csupasz foltot találtam, ami eddig nem volt ott. Ez mitől lehet? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel
A gyakorlott kandúrok párzóképessége a műtét után sokszor hónapokig megmarad. Ciceró ugyan biztosna nem gyakorlott tenyészállat, de lehet egy túlfűtött kamasz - akinek az „ihlete” néhány hét, hónap után kopik csak el. A csupasz folt számomra akár a vénakanül helye is lehet, amit a cica műtétjéhez borotvált le állatorvosa. Persze ezen túlmenően a macskáknak is lehet szőrhullással, szőrritkulással járó ezeregy-féle nyavalyájuk.
jelige: Rudika
2008-03-07
Kedves Doktor Úr! 13 éves kan tacskó kutyám daganatban szenved. A végbelén kívülről párhavonta duzzanatok keletkeznek, amelyek a végén ki is sebesednek, nem nagyon, de véreznek, váladékoznak. Ilyenkor mindig elviszem orvoshoz, és kiégeti őket vagy kivágja és összevarja. A kutya láthatólag nem szenved, de a sok beavatkozás már úgy érzem lassan immunissá teszi. Legutóbb már a kábító injekciót is alig sikerült Neki beadni. Ez kb. egy éve van így. Ön szerint van erre valami olyan módszer amivel meg lehet szüntetni ezt vagy legalább több idejig el lehet húzni? Az orvos szerint a végbele körül tele van daganattal, ezért nem lehet egy az egyben műtéttel eltávolítani azokat. Válaszát előre is köszönöm: egy bizakodó Gazdi...
Ha állatorvosa huzamosabb ideje kezeli a kutyát -akkor nyilván igaza van abban, hogy nem tudja az összes daganatot eltávolítani. A végbélkörnyéki daganatok egy része azonban a kasztrálástól és helyi sugérterápia alkalmazásától meggyógyulhat - vagy operábilissá válhat. Honlapunk Publikációk rovatában olvashat még a témában.
jelige: Mopsz
2008-03-07
Tisztelt Doktor úr! Nekem egy fajtiszta féléves mopsz kiskutyám van.Sajnos csak a harmadik napja van nálam és már lehet hogy megfázott ugyanis:furcsa hörgő köhögő hangokat ad ki,úgy csinál mintha lenne valami a torkán de nincs semmi,biztosan nem nyelt le semmit!Meg tudná mondani mi lehet ez? Nagyon fontos lenne,előre is köszönöm. Üdvözlettel és köszönettel:
A Mopszok alapjáraton is meglehetősen hangosan veszik a levegőt, horkolnak - mindez fajtajellegzetességként is értékelhető. Ha ezen túlmenően hörögne a kutya - azt számtalan betegség is okozhatja. Légúti fertőzések, megnagyobbodott mandulák, nyirokcsomók, nyaki-, mellkasi terimék, légycsőszűkület, tüdőgyulladás, szívelégtelenség ... és sok egyéb is lehet a háttérben. Tehát egyáltalán nem tudom megmondani, hog ymi lehet ez. A legokosabb az lenne, ha állatorvosa megvizsgálhatná a kutyát.
jelige: szomorú
2008-03-07
Tisztelt Doktor Úr! Több árva cicukát etettünk, gondoztunk a télen. Szépen felnőttek. Ma azt vettem észre, hogy egy cicukának vérzik a szája, az orra. Sajnos, nem tudtam megfogni, mert még annyira nem szelidek a cicák. Sajnos átment a szomszéd kertbe, s ott már nem találtuk meg. Ma este ahogy hívtam őket vacsorázni az eddigi 9 cica helyett 5 cica jött. Rettegek, hogy esetleg valaki mérget tett volna ki az árva cicáknak vagy egereknek? Létezik ilyen tünetekkel járó macskabetegség? A napokban sikerült elintézni, hogy ivartalníttatom őket. Hogyan tudnám befogni az egészségeseket? Szomorú vagyok és nagyon aggódom. Tehetetlen vagyok.
Sajnos van esélye annak is, hogy a cicák mérgezett rágcsálót ettek és attól betegek, vagy hullottak el. És mivel nincs védőoltásuk sem - több végzetes vírusos eredetű megbetegedésnek is van esélye, ami ilyen tünetekkel járhat. A cicák befogására vagy csapdát tud használni (nem lehetetlen, hogy állatprvosa tud ilyet kölcsönözni) - vagy az etetésük alkalmával kell néhány nap alatt zárható helyre (sufniba, garázsba, előszobába) beszoktatni a macsekokat.
jelige: Sukoró 4.
2008-03-07
Tisztelt Dortor Úr! Köszönöm a gyors választ. Mielőbbi találkozás reményében köszönettel:
A kutya kivizsgálását akár helyben, akár Székesfehérváron is megtudják oldani. Bármikor szívesen látjuk, de eszünkbe sem jutott, hogy a mi rendelőnkben kellene elvégeztetni a kivizsgálást.
jelige: fogkő
2008-03-07
Van két tacskó kutyusom.A foguk fogköves, és szeretném minnél hamarabb leszedetni.Körülbelül mennyibe kerül ez két kutyának?Igazából nem is számít, csak akkor úgy készülök...előre ie köszönöm válaszukat.
Még ugyanaz a művelet is más-más árba kerül a különböző állatorvosi rendelőkben. Egy tacsi méretű kutyán a fogkőeltávolítás mindösszesen 5-10 eFt körüli összeg lehet a legtöbb helyen.
jelige: válaszát várom
2008-03-07
a kutya vért hányt! patkányméreg álltali fertőzés kizárva. nincs véres széklet. nincs kapcsolatban más kutyákkal, zárt udvaron van tarva.
Lehet vérző fekély, vagy daganat a tápcsatornában (garat, nyelőcső, gyomor, nyombél, lehet idegentestokozta irritáció - és még az sem kizárt, hogy súlyosfokú parazitózis okozza a tüneteket. Meg egy csomó egyéb kórkép is okozhat vérhányást. A kutya mielőbbi részletes vizsgálata ajánlott a diagnózis és a kezelési módszer kitalálása érdekében.
jelige: pincsi
2008-03-06
Tisztelt Doktor Úr! Fajtiszta palotapincsi kutyám van. Nem egyszer előfordult nála hogy begörcsölt és rángatózott, ami pár percig tart. Utána hány és székletet ürít. Arra is gondoltam hogy epilepsziás de nem tudom biztosra. Legyen szíves segíteni mert tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm.
Én sem tudom biztosra - de én is epilepsziás betegségre gyanakszom elsősorban a leírása alapján. Részletes állatorvosi vizsgálattal lehetbeigazolni a gyanúnkat, amit jól felszerelt állatorvosi rendelőben lehet megtenni. Az epilepsziás betegség kutyában és emberben sem gyógyítható - de az esetek nagyrészében gyógyszeres kezeléssel a rohamok gyakorisága és súlyossága befolyásolható.
jelige: Sukoró 2.
2008-03-06
Tisztelt Állatorvosok!Babézia fertőzés került kimutatásra,vizeletből,3 > keresztes.Megfelelő injekciókat, gyógyszereket megkapta,jelenleg > szedi.Teljesen rendszertelenül mintha köhögne,görcsösen.Mintha a mozgástól > erősödne.A kullancs csipés óta erősödött KÖHÖGÉS szerű hang. Elnézés,de épen a lényeg maradt le!!!!
Nem lehet eldönteni a leírásból, hogy a babeziózis szövődményeként jelentkezhetett-e a köhögés, vagy ettől teljesen függetlenül egyéb betegsége, elváltozása is van-e a kutyának. A kutya részletes kivizsgálásától (klinikai vizsgálat, vér-, vizeletvizsgálatok, esetleg nyaki-, mellkasi röntgen, szívultrahang ..) várható, hogy kiderül a tünetek háttere. Ezek után lehet a kutya kezelését megtervezni.
jelige: lili
2008-03-06
8 honapos palotapincsink menstrual mi ateendo
Az első tüzelés kibekkelése - majd egy-két hónapon belül a kutya ivartalanítása ajánlott. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban találhat érdekes olvasmányokat.
jelige: Dorka
2008-03-06
Tisztelt Dr.Úr! Történt hogy hogy kutyámmal véletlenűl a sertéseknek a takarmányána keverendő port adtam amely erős savas hatású.Kutyám szája reggelre tiszta nyál lett.Elvittük orvoshoz kapott gyógyszert és oltást.Ez jó 1 éve történt.Tavany nyáron sokat krákogott de légzésével észrevehető probléma nem volt.Ez év elején ha egy kicsit jobban bepörgette magát nehezen vette a levegő.Az orvosi rendelő tölünk úgy 10 percre van gyalog.Ennyi séta azért sem lenne neki sok mivel minden nap sétáltunk vele jó félórákat.Orvos megnézte kapott gyúladáscsökkentőt.Hazafele menet nagyon elkezdett szűkölni és lelilúlt a nyelve.Gyorsan vissza vittük kocsival a dokihoz a nyelve már olyan volt mint a szeder.Infúziót kapott és vénásan valami fehér fokyadékot nem is egyett és fel kellett tenni lélegeztetőgépre.Jobban lett.Az eset után napokig a vasat is megette volna.Kapott a hörgöre ható gyógyszert melyet asztmásoknak is felírnak.A kutya 64 kiló és egy negyed szemet kellett adni belőle neki reggelente.A szűkölése sajnos továbbra is megmaradt.Elég neki annyi hogy mikor hazaérek és szaladva,örömködve jön hozzám pár perc múlva hörög és szűköl.Mi tévő legyek? Ha lehet a mail címere kérek választ.
Számomra sajnos az sem derül ki a leírásából, hogy az egy évvel korábbi mérgezésnek (?) van-e köze a mostani tünetekhez, és az sem világos, hogy mi a kutya baja. Állatorvosa nyilván megvizsgálta a kutyát, rendelkezésére állank a véreredmények, a röntgenfelvételek esetleg a szívvizsgálatok adatai - és ezekből tudja, hogy mi áll a tünetek hátterében. Én nem tudom. Kérdezze meg állatorvosát, hogy mi a kutya baja, mik a kutya esélyei és mi egyebet tehetne még a Dorkáért.
jelige: afrodité
2008-03-06
Pár nappal ezelőtt a 8 éves Westi kutyusom fürdetésekor vettem észre a borsószemnyi vagy talán attól egy kicsit nagyobb csomót a fején a füle tövénél, ami kő kemény és az utóbbi pár hétben nőhetett ekkorára mert eddig nem vettük észre. Azonnal elvittem a helyi állatorvoshoz aki megnyomogatta és azt mondta hogy ez egy daganat és pár nap múlva vigyem vissza és kivágja onnan. Nagyon félek mert a gugán kívül semmilyen panaszunk nincs jó kedvű jó étvágyú. Ha kivágják jót teszek e vele vagy csak bajt okozok. Mielőbbi válaszát várva. Köszönettel egy aggódó gazdi.
Bajt biztosan nem okoz vele. A legnagyobb veszélynek azzal tenné ki e kutyát, ha várnák, amíg a daganat megnő, esetleg áttétet képez, és inoperábilissá válik. Ha állatorvosa jól körülírtnak, elmozdíthatónak látja a bőrdaganatot - akkor igen nagy az esélye, hogy a műtéttel tumormentessé, egészségessé tudja tenni a kutyát. Az eltávolított daganat szövettani vizsgálatával jóval többet fognak tudni A kutya esélyeiről és az esetlegesen ajánlandó kiegészítő kezelésekről. Honlapunk Publikációk rovatában még sok érdekes írást találhat.
jelige: fogkő
2008-03-06
hátsó fogak erősen fogkövesek-felettük lévő íny bevérzéses sebekkel- óvatos evés-egy felső szemfog kilazult és kiesett de ott nem volt vérzés sem fogkő-milyen gyógyszert javasolnak?-mindkét macskámnál-
Elsőként is a cicák kivizsgálását javaslom - hiszen csak a szájüreg részletes átvizgsálása után deríthető ki, hogy szükség van-e a cicák altatásával a fogkő eltávolítására és emellett lehet ajánlani étrendváltást, és gyógyszereket. A középkorú, oltatlan, kijáró nőstény cicák esetében nem kizárt, hogy a fogkövesség a legkisebb problémájuk. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában több érdekes olvasmányt olvashat.
jelige: Pici
2008-03-06
Még november környékén a kutya valószínüleg megfázhatott. Tudni kell, hogy december elején költözés történt, így eddigi lakhelye is megváltozott. Azóta is mind két oldalt a torka egyformán meg van dagadva és mintha nehezen venné a levegőt, néha hörög és köhög. Látta már állatorvos, kapott 1-2 alkalommal antibiotikum injekciót és orvosságot is szedett, de állapota érdemlegesen nem változott. Ön szerint mi lehet a baja. Reméljük, hogy nem daganat (az állatorvos aki látta, azt mondta, ha a gyógyszerektől nem húzódik vissza valószínüleg daganat, de olyan furcsa, hogy mindkét oldalt, szimmetrikusan van megdagadva a torka)! Ugat, szaladgál, eszik. Lehet, hogy nyirokmirigy duzzanat? Mit lehetne tenni? Várom mielőbbi válaszát, melyet előre is köszönök.
A november óta nem múló toroktájéki duzzanat esetében sok egyéb dolog (nyálciszta, vérömleny, tályog ...) mellett igen komoly esélye van a daganatos megbetegedéseknek is, sajnos. Ez lehet akár nyirokcsomóból, akár pajzsmirigyből, akár nyálmirigyből, vagy egyéb képletekből eredő folyamat is. A kutya részletes vizsgálatával (vérvizsgálatok, biopsziás mintavéte, röntgenfelvételek ..) deríthető ki a tünetek háttere és a kutya esélyei, kezelésének módja is. A részletes vizsgálatokat mielőbb célszerű lenne megtenni - hiszen könnyen lehet, hogy a gyógyszeres kezelés mellett a kutyának másra is szüksége van. Honlapunk Publikációk rovatában több érdekes írást olvashat.

<< <  348 / 483 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.01.01
Budafokon talált kutyus telefonszámmal: 06 20 932 4505 https://www.facebook.com/trixi.szabo/posts/1710261915666522
2016.11.28
Augusztus közepén született nagyon játékos, eleven, kézhez szokott, dorombolós kiscicák keresik új örökbefogadó gazdijukat, féreghajtva, bolhátlanítva. Érdeklődni lehet: +36-30-2530158
2016.10.29
Napok óta kétségbeesetten szaladgál ez a fekete kutyus, a Vöröskereszt utcán, a Nagytétényi úton. Hívásra nem jön oda, nagyon félős, ezért nem lehet róla jobb képet csinálni. Egyre rosszabb állapotban van szegény. Nem hiányzik valakinek?