Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: bator
2007-09-28
a kutyusnak olyan aszeklete mint ha ledaraltak volna a nyers majat es nagyon budos ,neha veres is
Egy kölyök kutyának néhány száz betegségtől lehetnek a leírthoz hasonló tünetei. Az első évben 6-8 hetes koruk után legalább 5-6 védőoltást, és rendszeres (2 hetente!) történő parazitamentesítést kell kapnia a kiskutyáknak. Kérem olvassa el a teendőit honlapunk Tudnivalók rovatában.
jelige: Rico 2.
2007-09-27
Köszönöm gyors válaszát,de úgy érzem szükséges néhány dolgot tisztázni. A törpeschnauzer kutyám valóban 40cm marú és 15 kg.Ezek a méretek a törpe és a középschnauzer standardjei közöttiek.A óriás schnauzer 65-65 és 65-70cm, és 30-35kg.A középscnauzer 45-48cm és 18-20kg.A törpescnauzer pedig 30-35cm és 5-6kg.Ehhez mérten látható,h a Rico a mostani magasságához is túlsúlyos.Tehát nem Óriás növésű és nem sovány.
Teljesen igaza van, elnéztem a számokat és teljes képtelenségeket írtam a válaszom első felében. Elnézést kérek érte. A válasz második felében írottakat azonban most is megerősítem. Ha a Rico valóban törpe schnacik kölyke - akkor érdemes lenne kivizsgáltatni, hogy nincs-e endokrin betegség a háttérben.
jelige: Reggae
2007-09-27
Van egy 1éves Westie lány kutyusom, 2-3 napja vettem észre hogy kicsit bágyadt, de konkrétan eszik rendesen iszik rendesen ha kérem a játékát akkor játszik is, de ha épp nem vele foglalkozok akkor fekszik meg alszik pedig ilyenkor is pörögni szokott. A mai nap vettem észre hogy húzta a fenekét a földön. Ezek összefügghetnek azzal hogy valószínű megtelt a bűzmirigye? kb 3-4 hónapja nyomta neki ki az állatorvos de akkor nem volt konkrét panasz.
Nem kizárt, hogy a bűzmirigye okozza a bágyadtságot - bár az sokkal inkább nyugtalanságot, izgalmat (hátrakapkodást, hátratekintgetést, csúszkálást is) szokott okozni. A bágyadtság egyébként olyan általános tünet, hogy bármely (!) betegség, kóros állapot tüneteinek lehet az első tünete.
jelige: Mandyke
2007-09-27
a kis yorkim 12hetes szuka és a nemiszerve főlőtt,a hasánál két kis duzzanat van szeretném meg kérdezni hogy ez minden kis yorkinál van vagy valami más baja lehet?
Ha jól értelmezem a leírását, akkor nem lehetetlen, hogy a lágyéktájékon helyeződő zsírpárnácskákról beszél. Ez normális. A 12 hetes kölyök gondolom, 2 hetente kapja a rendszeres védőoltásait és parazitamentesítése is zajlik (erről honlapunk Tudnivalók rovatábvan részletesen olvashat). Mutassa meg a duzzanatokat állatorvosának, hogy egy dologra gondolunk-e.
jelige: Rico
2007-09-27
A 2,5 éves törpeschnauzer kan kutyánk már pici korában is nagyobb volt a az átlagnál.Ez a helyzet atóta folyamatosan romlik,mert a kb.40cm magasságához már 15kg.A reggeli séták után legtöbbször tápot kap,amit már vagy 3hónapja diétásra cseréltünk.Emellett sajnos a nagyszülők agyon etetik házikoszttal.Azt tudni kell,hogy panelben élünk és naponta 3-szor 1-2 órát sétálunk vele.Félek szívbeteg lesz ettől a túlsúlytól. A kérdésem az lenne,hogy hogyan tudnám normális testsúlyba hozni? Másik problémám,pedig a korpás bőre.Mit tehetek ellene?A túlsúly lehet az oka?Vagy a nyírástól (sajnos már nem lehet trimmelni) lenne?
A 40 cm-es (mar?)magasság már majdnem Óriás schnauzer. A 15 kg pedig a közep schnazi-k megszokott súlya. Ehhez a magassághoz a 15 kg-os testtömeg kóros soványságnak lenne mondható. Tisztázni lenne érdemes, hogy a Rico a törpeséghez képest „csak” jóval nagyobb, vagy kórosan kövér is. Mindkét jelenség hátterében lehet genetikai ok, de akár endokrin eredetű betegség is pl: növekedési hormon túltermelődés, hypothyreózis, Cushing ... A szőr-, és bőrtünetek is gyakran endokrin betegségek tünetei. Véleményem szerint a kutya részletes kivizsgálása mindenképpen indokolt. Az Állatorvos-tudományi Egyetemen Dr Thuróczy Julianna (478-4100) foglalkozik ilyen jellegű betegségekkel.
jelige: sziámi macska
2007-09-27
Sziámi macskám fekete cicáit 2 napja vitték el,azóta nem merem kiengedni a lakásból.Azt olvastam,hogy a kölyöktől való elválasztás után azonnal hajlandó a párzásra.Szeretnék majd kiscicát ,de csak sziámi apától. Az lenne a kérdésem, helyesen teszem-e,hogy nem engedem ki a lakásból,vagy tavaszig már úgysem fog ivarzani?
Nem írta, hogy hány hetes korban történt az elválasztás és hogy mekkora almot nevelt a macska. Felteszem a kölykök 6-10 hetesek lehettek az elválasztáskor. Az elválasztás, majd a tejtermelődés elapadása egy fiatal, jó kondiban lévő, egészséges egyed esetében általában rövid időn (napok, hetek) belül, évszakoktól függetlenül, újra ciklusba lendíti a nőstény macskákat. Ha a kölyöknevelés nem zsarolta le nagyon a cicát, biztosan számíthat rá, hogy nemsokára újra tüzelni kezd. Hosszútávon a szoptatások utáni rövid időn belül történő újravemhesítések biztosan megviselik a macskát.
jelige: öregbarát 2.
2007-09-26
Köszönöm előbbi válaszát! Laborvizsgálati eredményeink nincsenek, mert az állatorvosunk nem tartotta szükségesnek. A tünetek (+ majdnem fehér kötőhártya), valamint az előzmények (eddigi fokozozott vízivás, éjszakai bepisilés) alapján diagnosztizált. A kezelések után egy ideig pici javulás tapasztalható (kicsit nagyobb menniységű vizelet, picit javul a kedve is), de továbbra is hány a kutyus. (Immár harmadik napja.) Az állatorvosunk most egy hétre elutazik, a helyettesét nem ismerjük. Ezért vagyunk tanácstalanok. Mert nem tudjuk, hogy hány nap stagnálás, vagy esetleges romlás után muszáj levonni a végső következtetést. Leszögezem: mi anyagilag és emberileg is mindent szeretnénk megtenni érte, de nem tudjuk, meddig segítünk és honnantól hosszabítjuk meg a szenvedését. Mik lehetnek még azok a tünetek, amik állapotromlásra utalhatnak?
A vérszegénység, hányás, változó mértékű vízfogyasztás és vizeletürítés, az általános tünetekkel (bágyadtság, étvágytalanság ...) együtt is sok betegség tünetei lehetnek. Két levele alapján laboreredmények, röntgen, vagy ultrahang vizsgálati eredmények híján számomra ebben a tacsiban ugyanúgy lehet babeziózis, mint májdaganat, gyomorfekély, vagy akár idült veseelégtelenség - vagy még jónéhány tucat megbetegedés. Meggyőződésem, hogy korrekt diagnózishoz és ezáltal a kutya esélyeinek ill a kezelés lehetőségeinek a latolgatásához legalább ezeket a vizsgálatokat célszerű lenne elvégezni. Ha kiderül, hogy végső stádiumú májdaganata van a kutyának, akkor lehet, hogy meg kell válni tőle - de ha pl babéziózisa van, akkor időben elkezdett kezelés megmentheti az életét és akár teljes felépülés is elérhető. Vigyék öreg barátukat egy jól felszerelt kisállatrendelőbe.
jelige: Gina cica avagy relaxin 2.
2007-09-26
Szeretném megtudni, hogy a cicáknak van-e relaxin-teszt? Vagy valamilyen teszt a vemhesség megállapítására?
A relaxin fajspecifikus, csak a kutyákra jellemző vemhességi szérummarker. A macskáknál nincs forgalomban hasonló készlet a vemhesség meghatározására. Náluk is az ultrahang vizsgálat jelenti a legkorábbi és legbiztosabb vemhesség meghatározási módszert.
jelige: diavolo
2007-09-26
Kiscicánk már több hónapja időszakonként tüzel.Szegényke, nagyon szenved, kerreg, ahogy kell, de néha már idegesítő. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudom e csillapítani valahogy ezt nála? Hallottam ,hogy steril hőmérővel lehet segíteni neki, pár perc és újra a régi lesz? Valóban? Ezzel nem ártok neki? Kérném segítségét, és előre is köszönöm!
A cica és az Önök szempontjából is az ivartalanítás jelentené a tökéletes megoldást. A macska az ún. reflex-ovuláló fajok közé tartozik, ami azt jelenti, hogy a párzás ingereire bekövetkezik a petesejtek leválása, az ovuláció, és ezáltal megszűnik a tüzelés. Tudni kell, hogy a kandúrok péniszén tüskeszerű nyúlványok vannak - ezek meglehetősen intenzív, durva (fájdalmas) mechanikai ingert keltenek a hüvelyben és ez okozza a reflex-ovulációt. Ha ezt akarja kiváltani, akkor tehát a kandúrhoz hasonló meglehetősen durva beavatkozást kell elvégeznie. Egy hőmérő síma felülete ehhez nem ideális, lehet, hogy többször kell próbálkoznia. Ráadásul meglehetős gyakorisággal. Meg kell mondjam, hogy még nem találkoztam olyan éplelkű emberrel, aki ezt az utat választotta volna hosszú távon a macska ivarzásának a felfüggesztésére. Remélem sikerült eltántorítanom a kétségkívül létező lehetséges megoldástól és a mindenki számára legjobb megoldást választják.
jelige: Bogica
2007-09-26
Jnk. Van egy 11 hónapos szuka csau-csaum. Több kérdésem lenne vele kapcsolatban. 1./ Az első tüzelés után a kutyák természete megváltozik? Mert én azt tapasztaltam, hogy addig egy kis kedves, bújós, játékos kis kutyus volt, most meg egy morgós, mérges, szófogadatlan kutyus lett belőle. 2./ Pár hónapja azt vettem észre, hogy nagyon hirtelen leül, és hátrafelé néz, hol jobb oldalra, hol bal oldalra, s minta fájna neki valami. Elvittük az orvoshoz, azt mondta, hogy bűzmirigye van, ezt lekezelte, de ez a viselkedése azóta sem szűnt meg. Utána megint elvittük ezzel a panasszal és azt mondta, hogy nem kell ezzel foglalkozni. De minket mégis zavar, mert azóta is folyamatosan csinálja. Most nem tudjuk, hogy ez egy rossz szokás, vagy valami betegsének a jele. Nem nyüszít, nem harapdossa a szőrét, s nem húzza a fenekét a földön. 3./ Valamint még azt is észrevettük, hogy néha mintha pumpálná a levegőt. Ha egy kicsit jobban megszorítjuk, vagy szeretgetjük, ezt akkor vesszük észre, vagy ha játszik a másik kutyával, és a hátára fordul, még inkább akkor jelentkezik. Ezekben az észrevélekben szeretném kérni a segítését, mert az orvos mindig azt mondja, nem kell ilyen kis dolgokra odafigyelni. De szerintem valami alapja csak van, ha ilyen rendellenességeket vesz észre az ember. Én nem keresem nála a bajt, de látom, hogy valami csak lehet benne.
Re 1.,2.,3.,) Az első tüzelés nem feltétlenül, és főleg nem hirtelen változtatja meg egy kutya viselkedését. Nem lehetetlen, hogy a 3 észlelés között összefüggés és esetleg komoly elváltozás, betegség van. Nem érzem túlzottnak az aggodalmát, szerintem is indokolt részletesen kivizsgálni (vérvizsgálatok esetlegf egyéb kiegészítő vizsgálatok) a kutyát.
jelige: Relaxin teszt
2007-09-26
Érdeklődnék ,hogy a Relaxin teszt hol kapható és kb.mennyibe kerül?
Relaxin tesztet állatorvosok vásárolhatnak állatgyógyszer nagykereskedésekben. Kutyák szérummintáiból a vemhesség meghatározására szolgáló in vitro készlet. Gyakorlott szakember jó minőségű ultrahang készülékkle a 21. naptól tudja a vemhességet biztonságosan megállapítani. A Relaxin kit a 25. naptól még meglehetősen bizonytalan, 30. naptól nagy biztonsággal pontos eredményt nyújt. A félidős vemhességet nemritkán már ki is lehet tapintani a szukákon.
jelige: Tappancs
2007-09-26
Angol bulldog kutyámnak talppárna gyulladása van. Úgy vettük észre, hogy két lábújja között nőtt egy dudor, ami pár nap alatt ki is fakadt. Két állatorvos is látta, akik azt mondták mindketten, hogy toklász ment bele. Az egyik azt mondt pár nap alatt beérik és ki fog jönni. Miután nem javult a kifakadás után sem, a másik orvos felnyitotta a dudort, ki is kaparta de toklászt azt nem talált benne. Azóta ez a dudor ott van a lábújjai között és kb 2-3 hetes időközönként megnagyobbodik és kifakad. Most sajnos megjelent egy ugyanolyan dudor a másik lábán is. Utána néztem az Interneten és azt találtam, hogy talppárna gyulladás miatt lehetnek a dudorok, mert a gyulladás miatt a talpon lévő verejtékmirigyek nem tudnak megfelelően ürülni. A kutya mancsát megvizsgálva valóban gyulladt mind a két lábán a talpa a talppárnák között. Kapott Augmentint már a gyulladásra, és hiperolos oldattal , illetve Betadinnal próbálom kezelni, tisztítani, de sajnos nem sok eredménnyel. Mitől alakulhatot t ki ez nála? Mit tehetnék vele?
Az interneten sok okos dolgot lehet találni - de meg kell mondjam, hogy a talppárna gyulladás nem annyira végleges diagnózis, mint inkább egy tünet. A tüneti kezelés elmondása szerint nem hoz eredményt. A több végtagon észlelt talppárna gyulladás kialakulhat mechanikai-, kémiai okokból, lehet a háttérben allergiás tényező, immunrendszeri betegség, baktérium és gombák okozta gyulladás is. Részletes vizgsálattal, kórelőzményi adatokkal, vérvizsgálatokkal és citológiai vizsgálattal esetleg kórokozó izolálással és rezisztencia vizsgálattal elképzelhető, hogy diagnózishoz lehet jutni. De nem kizárt, hogy egyéb kiegészítő vizsgálatokra is szükség van.
jelige: öregbarát
2007-09-26
15 éves tacskómnak veseelégtelensége van. Az utóbbi napokban fokozatosan romló állapotba került. Hány, megy a hasa, mozgásszervi kordinálatlansága van. Két napja étvágytalan és az átlagos vízmennyiség töredékét sem fogyasztja el. Vizelete egy napja nagyon kevés. Testhőmérséklete:37,0 C fok. Infulziót, antibiotikumot, roborálót és vitaminokat kapott. Állapota változatlan. Nagyon szeretnénk, ha még velünk maradhatna, de meddig van még remény? Honnan fordítható még vissza ez a folyamat?
A leírása alapján nagyon súlyos a helyzet. A klinikai tünetek súlyosfokú, progrediáló veseelégtelenséget mutatnak. Ha mindez a véreredmények fokozatos romlásával társul a leírt kezelés ellenére, akkor attól tartok el kell búcsúzni az öreg tacsitól. Mindez akkor igaz, ha a veseelégtelenség diagnózisa eredményekkel megalapozott és nem vizsgálatok nélküli feltételezett diagnózisról van szó.
jelige: Mazsola
2007-09-25
A tengerimalac (5 éves) szája alatti részen csomó volt tapintható, ami kifakadt. Állatorvos kitisztította, azóta rendszeresen tisztítjuk a tályogot. Úgy hallottuk, homeopátiás szerrel segíteni lehet, hogy ne alakuljon ki újabb tályog, és ez is begyógyuljon. Mi ez a szer, és milyen higításban lehet tengerimalacnak adagolni?
A tályog gyógykezelésére és kialakulásának megakadályozására rendelőnkben konvencionális gyógymódokat alkalmazunk. Homeopátiás szerek használatáról információink hézagosak, gyakorlatunk pedig nincs. Kérem, hogy kérdésével homeopata állatorvoshoz forduljon.
jelige: Gina cica
2007-09-25
Ugy tünik,hogy a cicám álvemhes mit lehet tenni,hogy ne viselje meg annyira az állapot.
A kijáró cica esetében érdemes lenne tisztázni, hogy nem vemhes-e mégis az a cica. És az álvemhességet szintén jó lenne állatorvosi vizsgálattal megerősíteni, vagy kizárni - mert az emlők benignus hyperpláziája, a petefészek és a méhelváltozások, valamint az emlődaganatok egy része is könnyen keverhető az álvemhesség tüneteivel. Ha bebizonyosodik a gyanúja és valóban álvemhes a cica - azt egyébként is állatorvos által beadható, vagy felírható készítményekkel lehet orvosolni.
jelige: Aggódás
2007-09-25
Pár nappal ezelőtt vásároltunk egy 7 hetes kiskutyát (Bishon Frise). Akitől vettük felhívta a figyelmünket, hogy nem kell meglepődni, de elképzelhető hogy a kutyából távozik féreg. (A kötelező féreghajtáson átesett az kutyus.) Mivel csak egy pár napja van nálunk, de már kétszer kb. 8-cm-s férget találtam az ürülékében.Kérdésem az lenne hogy a férgek ürülése a féreghajtó hatása és meg fog gyógyulni a kutyus?Vigyem állatorvoshoz sürgősen?Ránk nem veszélyes?
A kölykök féreghajtása program szerint 2-3 hetes korukban történik először, ezután 2 hetente illik ismételni a kezelést. 3 hónapos koruk után, 3 havonta ajánlott, évente egyszer kötelező az ebek féreghajtása. A kuta bélférgek egy része emberre is veszélyes. Az Ön által leírt férge szerintem orsóféreg lehet, ami talán a lgkevésbvé aggályos közegészségügyi szempontokból.
jelige: allergia
2007-09-25
Kutyánk egy 2 éves pincsi-tacskó keverék ivartalanított szuka.Az állatorvos, miután külső élősködőket nem talált a bundájában, fehérje allergiát állapított meg, mivel állandóan vararózott. Akkor kapott egy injekciót és fehérje szegény száraz tápot, amit nem igazán díjazott.Diétáztatni kellene, szeretnénk tudni, pontosan mit ehet,lenn-e valami gyógymód,gyógyszer, hogy csökkentsük a tüneteket.
Szőr-, és bőrtüneteket sok betegség okozhat. Ha parazitát nem talált állatorvosa, akkor fennáll a lehetősége veleszületett, allergiás okoknak (nem csak táplálékallergia!) valamint egy sereg fertőző (bakteriális, gombás) oknak és más elsődleges megbetegedéseknek is (belgyógyászati és endokrin betegségek). A sokféle lehetséges ok közül ismételt vérvizsgálatok, bőrkaparék vizsgálatok és egyéb kiegészítő vizsgálatok szokták kideríteni az aktuálisan fennálló okokat. Ha elfogadjuk, hogy táplálékallergiája van a kutyának - ennek bizonyítása egyébként allergológiai szakvizsgálattal lehetséges - akkor jónéhány diétás táp áll a rendelkezésre (Royal Canine, Eukanuba, Hill’s ...). 1);
jelige: állatbarát
2007-09-25
Vettem egy francia bull dogot,és az egyik füle elkezdett lefele konyulni.Halottam róla,hogy össze szokták nekik kötözni,de sajnos nem tudom mivel,és hogyan.Ha ön tudja ennek a megfelelő módját,kérem küldje el az alábbi címre:
Állatorvosi vizsgálatra van ahhoz szükség, hogy kiderüljön, mit lehet tenni a kutya fülével. Előfordulhat, hogy kötözéssel és ásványi anyag / vitamin kiegészítőkkel elérhető, hogy a kutya füle álljon, de az sem kizárt, hogy csak műtéti úton lehet korrigálni. Egy dologban biztosan minden állatbarát egyetért, a szukát ki kiell venni a tenyésztésből és ivartalanítani szükséges.
jelige: Mandi
2007-09-25
Szeretném megtudni, hogy az 5 hónapos westi kutyámnak milyen időközönként kell féreghajtót adni?
Évente egyszer kötelező, de negyedévente ajánlott.
jelige: Sindy 2.
2007-09-24
Amikor kettő hónapos korában megvásárolom, akkor már tudni kellett volna a tenyésztőnek? Ugyanis tenyésztésre vásároltam !
Ha tenyésztési céllal vásárolta, akkor Önnek is és a tenyésztőnek is illett volna megvizsgálnia legalább ebből az egy szempontból a kölyköt. 8 hetes korukban a herék már a herezacskóban helyeződnek - vagy legalábbis a lágyékcsatornában tapinthatóak és könnyedén lemasszírozhatóak a zacsiba. Ha egyik, vagy mindkét here hasüregi helyeződésű (hasüregi rejtett here), akkor persze nem tapinthatóak a lágyékcsatornában. Mind a hasüregi-, mind a lágyékcsatornai rejtett heréjűség kizáró tényező a tenyésztésbevétel szempontjából. Tenyészállatnak szánt kölyökkutya vásárlásakor célszerű a kölyköt állatorvossal is megvizsgáltatni és az adásvételi szerződésben kitérni a szavatossági kérdésekre.
jelige: cicó
2007-09-24
A macskám szájában az orvos fekélyt állapított meg. A cica két éves, vese betegsége tudtom szerint nincs. Mitől lehet? Kapott szetroidot injekcióként, illetve kenegetni kell naponta egy piros színű szerrel. Létezik más gyógyszer rá, amivel lehet gyógyitani. Vagy a fekély gyógyíthatatlan. Az orvos azt mondta 2-3 hónap múlva álltalában elaltatják a gazdik a cicust.
Ha a fekélye(ek) pl súlyosfokú veseelégtelenség, vagy fatális vírusfertőzés miatt (pl panleukopénia) vagy esetleg szájüregi daganat miatt jelent(ek) meg - akkor nem sok az esély a gyógyulásra. A veseelégtelenségről akkor van tudomásunk, ha a vérvizsgálatok eredményei ezt mutatják, azaz emelkedett karbamid, kreatinin és foszfor értékeket mutatnak ki. Az ellenkező véglet - ha pl csontszilánk okozott hámsérülést, és ez fertőződött el - antibiotikumos kezeléssel gyorsan és nyom nélkül gyógyítható. A fekély tehát nem végső diagnózis, hanem csak egy tünet. Azt kellene tudni, hogy mi áll a hátterében. Sokat segítene egy ismételt vérvizsgálat, citológiai vizsgálat, esetleg koponya röntgen. Persze nem volna haszontalan tudni a kórelőzményi adatokat sem pl a védőoltásainak a sorát. Ha megvannak ezek az adatok, akko rlehet esélyekről és lehetséges kezelési megoldásokról beszélni.
jelige: Sindy
2007-09-24
A kutya rejtettheréjűsége már a megszületésekor tudható, vagy csak később derül ki?
Csak hetekkel később derül ki.
jelige: Liza kutya
2007-09-24
5 éves német juhász szuka kutyámnál izületi gyulladást állapítottak meg, több esetben kapott inyekciót, és 6 napon keresztülRheosolon tapbletát kell beadnom a kutyusnak. Állapota addig rendben jó, amig a gyógyszert szedi utána ismételten sántít a bal hátsó lábára, főleg, ha megpihen. Szeretném ha valami természetes gyógyszerrel lehetne őt megfelelő egészségi állapotban tartani.
Létezik olyan ízületi elváltozás, amelyik műtéti úton orvosolható, és van olyan amelyik egész életen át gyógyszerezéssel tartható csak karban. csakúgy, mint embereknél. Melyik ízület beteg? Volt röntgenvizsgálat is? Szép elgondolás, miszerint „valami természetes gyógyszerrel” szeretné megfelelő egészségügyi állapotban tartani - de ahhoz, hogy a kezelés lehetőségeiről beszéljünk a mostani állapotát kellene sokkal jobban ismerni. Kérdezze meg állatorvosát, hogy okos ötletnek tartja-e a változtatást.
jelige: Sába
2007-09-23
a kutyus rágja a lábfejét
Hasonló stílusban a válasz csak annyi is lehetne, hogy : „Na, és ... ?!” Vigye a Sábát állatorvosi rendelőbe, ahol megvizsgálhatják és kideríthetok, hogy a lehetséges több tucat okból mi történt a kutyával. Ha lesz diagnózis, lesz ötlet a hatékony kezelésre is.
jelige: Katka
2007-09-23
Kb. 1 hete a kiscicám álla alatt 1 nagyobb duzzanatot találtam.Kicsit megnyomogattam.Másnapra leapadt,de véres gennyes,váladékos lett a közepe.Betadint tettem rá.Azóta hol varrosodott a seb,hol ki van kaparva. A cica sokat alszik,de élénk, eszik,játszik. Mi a teendőm Ön szerint?
Szerintem a teendő a következő: Megejteni az első állatorvosi vizitet. A leírt elváltozás valószínűleg egy táylog, esetleg vérömleny a cica állán. Állatorvosával közösen megítélhetik, hogy igényel-e elátást a leírt duzzanat és megbeszélik a védőoltásainak és parazitamentesítésének, valamint ivartalanításának az időpontjait is. Ez utóbbiakról honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában is olvashat.

<< <  348 / 433 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.10.01
Budapesten, a XI. kerületben gazdikereső a képen látható - kb. 2,5-3 hónapos - cirmos cicalány. Jelenleg ideiglenesen befogadta őt egy család, éppen a társasházunkból, hogy ne ázzon-fázzon ebben a hűvösebb időben, de (végleges) szerető otthont kellene találnunk a számára, az ideiglenes befogadónál ugyanis allergia miatt nem maradhat hosszú távon. A lakásban jól viselkedik, nem kaparja a bútorokat és alomra jár. Kezdeti félénk természete ellenére már elfogadja a simogatást, törődést. Játékos, barátságos cica.
2015.10.01
Még szeptember elején találtuk ezt az erősen maine coon jellegű kandúr cicát a 13. kerületben, chip nem volt benne. Akkor rögtön a környékbeli állatorvosi rendelőkbe ki is lett plakátolva, de azóta sem jelentkezett senki, nem láttuk, hogy keresnék. Ha esetleg tudomásuk van hasonló eltűnt cicáról, akit kerestek, kérem jelezzenek vissza ezen az elérhetőségen (vargazsike87@gmail.com) Kizárólag az eredeti gazdi jelentkezését várjuk, aki papírokkal, fényképekkel tudja a tulajdonjogát igazolni. Előre is köszönöm!
2015.09.18
VAK CICA ELVESZETT XXII.Árpád utca-Gézavár utca környékéről Kérem hívjon, ha megtalálta: 06 309 616 316 Köszönöm