Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: suzyqatro
2008-06-07
Azt hiszem ruhos a kutyam.Kapott mar tavaj is oltast ruh ellen.Tavaj hatott az oltas az iden nem.Nagyon vakarodzik,ahol vakarja ott lemegy a szor es piros majd sargas varas folt keletkezik.Nagy fajta a kutya kozepes szorzettel,van meg masik kutya,hogy nem kapja az el?Nem jar ki az udvarrol.
Nem kizárt, hogy rühös a kutya ... De a rühön kívül még számos parazita (bolha, szőrtüsző atka ...) baktérium, gomba is okozhat hasonló bőrtünteket, és akár allergiás folyamat, endokrin betegségek és számos egyéb ok is kiválthat ilyen tüneteket. Állatorvosi vizgsálatokkal lehet szűkíteni a kört, majd diagnostizálni a betegséget. Ha van diagnózis akkor lehet célzott és eredményes kezelést kezdeményezni. Különben csak találgatunk, elmélkedünk és próbálkozunk ...
jelige: fogfájás 3.
2008-06-07
Tisztelt Doktor Úr! Elnézést kérek, hogy ismét Önhöz fordulok a problémmámmal, de mostmár csak Ön maradt akitől kérdezhetek.05.19-én, és 05.30-án fordultam Önhöz segítségért kiskutyám foghúzás utáni tünetei miatt.Röviden összefoglalom az eddig történteket: Fogfájás miatt 4 db fognak a kihúzása történt, köztük a felső szemfog eltávolítása. Ezt követően a kutyám kapkod a fejéhez, mancsol, és rágja a nyelvét. Ismét vissza vittem az állatorvoshoz, aki altatást követően megvizsgálta az ínyét, a nyelvét stb. Nem talált semmit, kaptunk Carprox nevű fájdalomcsillapítót. Tünetek nem szüntek, igy ismét vissza mentünk. Ekkor Enroxilt, és B1 vitamint kaptunk. Mivel semmi változás nem volt, ismét jelentkeztem az állatorvosnál, aki közölte velem, hogy nem tudja hogy mi a kiskutyám baja, és ne is vigyem hozzá mert nem tud segíteni. Kétségbeesésemben elvittem egy másik állatorvoshoz, akinek természetesen elmondtam az előzményeket. Kaptunk KalmAid nevű nyugtatót, és Gingimed gélt. A nyugtató hatására sem rágja kevésbé a nyelvét, a gélt pedig nem tudom az inyére kenni mert nem hagyja hogy a fejéhez érjek. Véleményem szerint a felső szemfog helyén van valami gyulladás az ínyén ,de ezt nem tudom bizonyítani mert nem tudom megnézni, az orvos pedig nem foglalkozik vele mert egyszer már megnézte, szerinte nincs ott semmi. Ilyen tünettel még nem találkoztak, és nem tudják kezelni. Kezdik azt sugallni, hogy idős a kutyám és nincs mit tenni. Egyszerüen nem értem, hogy miért mond le róla már két állatorvos is. Kérem, mondja meg mit tegyek, hova vigyem hogy segítsenek rajta. Kérem sürgős válaszát.
Egyáltalán nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen akitől választ, megoldást kellene remélni. A leírásából és előzményekből nagyjából világosnak tűnik, hogy a kutyának vagy a szájüregében fejlődő helyi megbetegedése (fogmeder gyulladás, ciszta, daganat ...) vagy idegrendszeri eredetű megbetegedése (joponyaürgi folyamatok, perifériás idegrendszer elváltozásai ...) lehet. Ezzel állatorvosai is tisztában vannak - a korábbi vizsgálatok és kezelések erre utalnak. A kutya kivizsgálására az Állatorvos-tudományi Egyetem Kisállat Klinikáján és magunkon kívül is számos klinikát lehetne ajánlani. A lehetséges betegségcsoportok néhány tucat konkrét betegséget takarnak. A kört szűkíteni, majd az okot megtalálni részletes vizsgálatokkal (fizikális vizgsálatok, vérvizgsálatok, röntgen, CT, esetleg szcintigráfia ...) lehetséges. Mindezek a vizsgálatok idő és pénzigényes műfaj.
jelige: sziémiáú
2008-06-06
Van egy hét hónapos sziámi cicánk, kb. két hónapja folyamatosan betegeskedik, először egy bélgyulladása volt, amit infúzióval kikezeltettünk, viszont azóta eltelt két hét, és megint nincs jól... A lábai elkezdtek bedagadni, először a bal hátsó lába, kétszer dagadt be, de két nap alatt elmúlt, épphogy elmúlt a hátsó lábán, a jobb első lába dagadt be. Ismét nem eszik, a pupillái nagyon tágak, és alig hajlandó enni, már teljesen tanácsatalanok vagyunk, hogy milyen szövődményes betegsége lehet. Remélem tud nekünk tanácsot adni.
Csak annyi lehet a tanácsom, hogy a cica részletes vizgsálatávalderíthető ki, hogy az ijesztő tünetek kapcsolatban állnak-e a megelőző betegséggel, vagy új betegség jelentkezett. A leírása alapján akár a súlyosfokú szívelégtelenség és a véralvadás zavara sem kizárt a cicán. Állatorvosa részletes vizsgálatok útján képes szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni a betegsége(ke)t.
jelige: cicó
2008-06-06
Tisztelt Doktor Úr! Van egy körülbelül 1 éves perzsa-házi keverék macskám. Kölyökkorában találta a párom bátyja egy dobozban kirakva az utcán. (Pár napos lehetett). Kölyök kora óta vele élt a lakásban, azonban sajnos meg kellett válnia tőle és így végül hozzánk került. A garázsba tartjuk, de sokat van a szabadban és néha be is jön a lakásba. Nem vettük észre, hogy tüzelt volna, de most nagy a gyanúnk, hogy vemhes. Elég nagy a pocakja. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet pontosan nekünk megállapítani vemhességet? Vagy azt hogy körülbeül hány hetes lehet? Mennyi van még hárta neki? Előfordulhat-e hogy az udvarra fial és nem a garázsba? Illetve hogyan ”vehetném” rá arra, hogy a garázsba fialjon. Ha eljön a nagy nap, akkor mi a teendőnk? Maradhat a garázsban a kicsikkel egy olyan dobozban, kosárban ahonnan a kicsik nem tudnak kimászni? Első fialásnál hány kiscica várható (márha erre van egyáltalán valamilyen statisztika)? Vagy ezt is esetleg ki tudnám tapintani? Válaszát, segítségét előre is köszönöm!!
Ha egészséges a cicájuk, akkor szinte biztosan vemhesült ennyi idős korára. Azlenne a furcsa ha nem így lenne. Ha elég ügyes, a cica elég toleráns, akkor a 6-8 hetes vemhességet már ki tudja tapintani a hasfalon keresztül. Ezt megelőzően elég könnyen össze lehet téveszteni a macska veséjét és a széklettel telt bélszakaszokat a vemhes méhhel. Állatorvosa ultrahang vizsálattal már a 3-4 hetes vemhességet is diagnosztizálni tudja. Annál is inkább ajánlott lenne felkeresni állatorvosát, mert ő esetleg rá tudja Önöket beszélni arra, hogy műtéti megoldással egyszer és mindekorra megoldják ezt a problémát. Amennyiben mindenképpen meg akarják elletni a cicót, akkor pedig hasznos tanácsokat kaphatnak az anyamacska felkészítését, az ellést és kölyökmacska nevelést illetően. Némi hasznos információt honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban is találnak ezügyben.
jelige: Leila
2008-06-06
Tisztelt Doktorúr! Van egy 10 hetes labrador retriever szukánk. Közvetlen a jobb hátsó lábánál található emlője mellet észrevettünk egy kis dudort, ami pár nap alatt nőtt meg. Előtte 2-3 mm volt, most kb. 1 cm az átmérője. Nem fájlalja, és a tapintása kemény. Még soha nem volt szuka kiskutyánk és nem tudom, hogy ez normális e. A barátnőm magyar vizsláján is van egy ilyen, de ő azt mondta, hogy nem tudja mi az. Nagyon aggódom érte, bár lehet, hogy feleslegesen. Kérem ha tud mielőbb válaszoljon! Köszönettel: Egy aggódó gazdi
Én sem tudom kitalálni a leírása alapján, hogy mit észlelt a kölyök kutyán. Emlőelváltozások gyulladások, tumorok még egyáltalán nem megszokottak ebben a korban. A teendőhje viszont igen egyszerű. A kölykök ebben a korban még 2 hetente rendszeres féreghajtások és védőoltások miatt rendszeres látogatói az állatorvosi rendelőknek. Kérdezze meg állatorvosától, hogy mit talált.
jelige: kölykök elválasztása
2008-06-06
Tisztelt Hölgyem/Uram! Érdeklődni szeretnék, hogy mit tanácsolnak, mikortól lehet elválasztani a kölyök kutyákat anyjuktól, mikor kerülhetnek új gazdihoz. Beagle kutyánk lesz, csak hallottunk 6 és 8 hetet is. Természetesen szeretnénk mihamarabb hazavinni, de nem szeretnénk, hogy bármi baja legyen! Június 10-én kapja meg az első oltását, ezért várom mihamarabbi válaszukat! Köszönettel,
Joggal hallhattak 6 és 8 hetet is, hiszen akár már 6 hetesen is elválaszthatóak a jól fejlett egészséges kölykök minden károsodás nélkül. Ha nagyobb az alom, fejletlenebbek a kölykök, akkor meg lehet várni még egy-két hetet.
jelige: törzskönyveztethető? 2.
2008-06-06
Tisztelt Dr Úr! A kérdésem igen az lett volna,hogy a kiskutyában van jelölő chip vagy micsoda de nincs még törzskönyve és a tenyésztő aztmondta még jó pár hét akár 2 hónap is mire megérkezik.Mostanra már több tenyésztővel beszéltem akik viszont állitják,hogy a chip és a törzskönyv az állatorvoshoz egy boritékban egy időben érkezik,és ilyenről még csak nem is hallottak!Én öntől szeretném megtudni,hogy van-e ilyen létezhet-e?A hölgy mondta,hogy adás-vételit is irhatunk akár róla,hogy utólagosan is megkapom a törzskönyvét a kutyusnak egyébként már 11-hetes.Válaszát köszönöm szépen!Minden jót:
Az információ annyiban igaz, hogy amennyiben a tenyésztő a MEOE-n keresztül, kedvezményesen végezteti a kölykök csipeltetését, akkor valóban legtöbbször egy csomagban érkezik a törzskönyvi lap és a csip. Ettől azonban vannak eltérő gyakorlatok. Egyébként, ha bármi gyanúja van a tenyésztővel szemben, akkor nagyon egyszerűen az adásvételi szerződésben kikötheti, hogy a vételár utolsó részletét csak a törzskönyv átvétele után egyenlíti ki. Ez egy igen megszokott gyakorlat.
jelige: Zsófi
2008-06-05
A macskám anyja és apja testvérek magyarul a macskám vérfertőzött. Hány évig élhet?
Mindhalálig ... Nézze akkor is lehetetlent kérdezne, ha egy teljesen megszokott fedeztetésből született macska várható élettartamát szeretné megtudni. Az ivartalanított, rendszeresen védőoltásban részesített és parazitamentesített macskák helyes táplálás és jó tartási körülmények esetén (kis szerencsével) 20 év feletti kort is megélhetnek. Nem kizárt, hogy az Önök „vérfertőző kapcsolatból származó” macskája is megéri ezt a kort - jóllehet tudjuk, hogy a beltenyésztett élőlények gyakrabban betegednek meg örökölhető betegségekben és általában véve is érzékenyebbek.
jelige: törzskönyveztethető?
2008-06-05
Szép jó napot kivánok! Érdeklődnék,hogyha egy kiskutyának van chipje létezik-e a törzskönyv utólagos kiváltása tehát a szülők is törzskönyvezettek csak a tulaj még nem váltotta ki mert állitólag az idő és utólag megteszi.Én megvenném a kiskutyát csak van tenyésztő aki aztmondja cshipet sosem tesznek bele törzskönyv nélkül szóval itt valami nem stimmel mert elöbb atörzskönyv aztán a chip.Nekem nagyon tetszik a kiskutya és nagyon szeretném őt,de most elbizonytalanodtam mert nekem viszont kellene a törzskönyv.A tulaj igérui,hogy ennek van ilyen menete is.Nagyon megköszönném a válaszát előre is:
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tetőtől talpig értem, hogy mit kérdez ..., de a jeligében szereplő kérdésére a válasz mindenképpen az, hogy az én értelmezésem szerint a kölyök akár rendben is lehet. Egyetlen kölyök sem mikrochippel a nyakában születik és nem hozzák magukkal a törzskönyvet sem a mamájuk pocakjából. Igen gyakran előfordul, hogy a frissen választott kölyköknek még nem érkezett meg a származási lapja és az is, hogy még nincsenek mikrochippel ellátva. Az Ön esetében azt is el tudom képzelni, hogy a kölyök chipelése már megtörtént, viszont a származási lapok csak pár hét múlva érkeznek meg a MEOE-től. Jól értelmeztem a kérdését?
jelige: Dindi
2008-06-05
Tisztelt Doktor Úr! Van egy keverék mudi kutyánk aki mostanában nagyon erőszakosan veszi el az ételt. Borzasztó falánk lett a többi kutyának a szájából is képes kivenni az ennivalót. Ezzel ellentétben viszont rengeteget fogyott és állandóan zuborog a hasa valamint nagyokat szellent. A hangulata nem rossz, nem bágyadt széklete is van viszont aggodunk mert lassan már a bordája is kilátszik. Mi lehet a probléma? Ui: 2 éve kezelték hasnyálmirígy gyulladással de akkor egészen mások voltak a tünetei.
Olyan banális okoktól kezdve, mint a nem megfelelő táplálék etetése, vagy a bélférgesség olyan nehezen diagnosztizálható, rejtett betegségek is okozhatnak fokozott étvágy, fokozott bélmozgások és hasmenés mellett fogyást mint pl májelégtelenség, pajzsmirigy túlműködés, vagy tumorok ... A kutya részletes kivizsgálásával lehet szűkíteni a kört majd diagnosztizálni a betegséget. Ha van végleges diagnózis, az lehet az alapja a célzott és hatékony kezelésnek.
jelige: brit cica
2008-06-05
Két napja került hozzánk egy 13 hetes cica, de azóta sajnos folyamatosan nyávog, főleg akkor, ha a hangunkat hallja. A kérdésem az lenne, hogy ez normális reakció az idegen környezetre és emberekre, és idővel elmúlik? Mi a legjobb, amit tehetünk?
Nem feltétlenül múlik el ... Ha egy bamba perzsát választottak volna, azok között jóval több a hangtalan, keveset kommunikáló egyed. Na, de egy brit ... Ugyan nekem csak 2 kifejlett házimacskám van egy kifejezetten keveset „beszélgető” 3 éves ivartalanított nőstény és egy folyton nyávogó herélt kandúr. A macskák esetében ajánlott tennivalókról (különös tekintettel a védőoltásokra és az ivartalanításra) bővebben honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban olvashatnak.
jelige: kékszemű
2008-06-05
11 éves szibéria husky kutyánk 3-4 napja furcsán ”szipákol”, ”fújja” az orrát...Eléggé levert, sokat alszik, láthatóan nem túl jó a közérzete, mintha fájdalmai is lennének (?), sok vizet iszik, gyakran liheg(de nem a melegtől), az étvágya viszont feltűnően jó. Ezt a ”szipákolást” nem csinálja állanandó jelleggel, de napközben többször halljuk. Mi okozhatja ezt a tünetet? Vigyük azonnal orvoshoz? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Sajnos nem tudom megnyugtatni az olvasottak alapján ... Igen, a kutya mielőbbi részletes vizsgálata javasolt, merthogy a tünetet akár ugyan „csak” felsőlégúti fertőzés, vagy fekéyl, idegentest (pl toklász) is okozhatja, de ilyen korban sajnos már az orrüregi daganatokra is gondolni kell. Ráadásul az öregedő kutya sok vízivását is ki kell vizsgálni, amit szintén számos betegség (cukorbetegség, vese-, májelégtelenség, lázas állapotok ...) okozhatja.
jelige: Tamara
2008-06-05
A kutyám egy 9 éves mopsz. Séta közben a csípője oldalra ugrál, olyan mint ha nem a kutyához tartozna. Mi lehet ennek az oka?
Ha készpénznek vesszük az érzékletes leírását, akkor azt kell mondjam, hogy a kutyának igen komoly ortopédiai, esetleg onkológiai megbetegedése is lehet. Nem írta, hogy mikortól figyelték meg a jelenséget, azt sem, hogy fokozatosan alakult-e ki, vagy hirtelen, ahogyan azt sem, hogy egyoldali, vagy mindkét oldalra kiterjed-e a furcsaság, vagy, hogy látszik-e asszimmetria, duzzanat a kutya hátsó felén ... Számos elváltozás (csípőízületi ficam, diszplázia, térdízületi elváltozások, gerincbetegségek, hasüregi-, medencei terimék ...) előidézhetnek ilyen jelenséget. Állatorvosa részletes vizgsálatokkla tudja szűkíteni a kört, majd kideríteni az okot.
jelige: 2.
2008-06-05
Köszönöm szépen a Doktor Úr segítségét! Igyekszünk a kis befogadott szőrmókot szeretni és az ivartalanítást ,oltásokat elvégeztetni illetve beadatni.Mindent megteszünk,hogy egészséges,boldog cicus legyen.
Örülök, hogy így döntöttek. Hosszú, boldog egészséges életet kívánok az egész családnak.
jelige: cibetke 2.
2008-06-05
Tisztel doktor úr! Nagyon szépen köszönöm a válaszát,de sajnos nincs pénzem az orvosi vizsgálatra és a további kezelésekre. Az első években oltva volt,közben nagyon sokszor fialt ( évente háromszor ) és csak február óta kap fogamzásgátlót,hogy ne terhelje meg a szervezetét a sok vemhesség. A másik cica és a kiscica látványától szalad el. Ma kétszer evett és megivott kb:2dl tejet. Köszönettel:
Köszönöm a visszajelzését. Előfordulhat, hogy néhány dolgot félreértettem a leírásából - de sajnos mégha csak február óta kapja is a hormonkezelést a cica - akkor is fennáll a petefészek-, és méhelváltozások komoly esélye, és persze az oltatlan cica bármely vírusos betegséggel is fertőződhetett kóbor társaitól. Az igaz bajt, komoly veszélyeket ez jelenti, mégha ma már ivitt is egy kis tejet. Ha akarja, koncentrálhatunk a véleményem szerint mellékes jelenségre is, miszerint a Cibetke „utálja az új jövevényt és esetleg irigyli a kismamát”, de az én megítélésem szerint ez mellékvágány. Hasonló „lelki bajok” kezelésére a tulajdonos szeretete és sok foglalkozása mellett újabban feromon hatóanyagtartalmú szerek (Feliway spray, párologtató) alkalmazását szoktuk javasolni, de sajnos ezek is több ezer forintba kerülnek. Ráadásul nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás. Értem és megértettem, hogy nincs pénz a cica kivizsgálására, de sajnos enélkül nem látom a továbblépés lehetőségét. Önnel együtt én is csak remélni tudom, hogy a Cibetke olyan betegséget gyűjtött be magának, amivel meg tud küzdeni egyedül is.
jelige: Pici
2008-06-05
Üdvözlöm!Van egy keverék kistestű kutyám,még nem volt vemhes,szeretném megkérdezni hány hétig tart a terhessége és,hogy tudnék neki segíteni a kiskutyusok születésekor!
A kutya felkészítése a párosításra, ellésre, kölyök nevelésre - majd a kölykök felnevelése, új tulajdonoshoz való juttatása igazi emberpróbáló feladat a család számára. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovatában sok hasznos dolgot olvashat mindezekről. Ha nem érez elég elszántságot ahhoz, hogy ezt az időt, pénzt, tanulást is igénylő procedúrát tisztességesen végigcsinálják, akkor inkább gondolják át a kutya mielőbbi ivartalanítását. A szukák fiatalkori ivartalanításával egy sereg lehetséges bajtól menthetnék meg.
jelige: Bessy
2008-06-05
A 11 hónapos Shih-Tzu kutyánk jobb állcsontja alatt egy kb.gesztenyényi duzzanat nőt,mely kezdetben kemény volt,majd az állatorvostól antibiotikumot+steroid inj.-ót kapott és egy kámforos kenőcsöt napi 2x.A duzzanat kissé megpuhult,de nagysága nem nagyon változott.Mit tegyünk ?
Kérjenek állatorvosuktól részletes vizsgálatokat. A duzzanat citológiai vizsálata és többirányú röntgenvizgsálatával megállapítható a duzzanat eredete. A leírt kezelés akkor lesz hatásos, ha a duzzanat gyulladásos eredetű (vérömleny, tályog, fogmedergyulladás ...). Sajnos nem kizárt, hogy daganat, esetleg rosszindulatú daganat keletkezett ezen a területen, aminek a gyógyítása más típusú beavatkozásokat igényelhet. Honlapunk Publikációk rovatában még olvashat ebben a témában.
jelige: ???
2008-06-05
Nagyon köszönöm a válaszát a feltett kérdésemre. Megvizsgáltattam a kutyámat az állatorvosunkkal, aki közölte, hogy ezek pigmentfoltok, semmi problémát nem okoznak. Nagyon megkönnyebbültünk. Mégegyszer köszönöm
Én is örülök, hogy nem beteg a kutya.
jelige: zs 3.
2008-06-05
Már írtam önnek Zsömiről. Sajnos, ma kiderült, hogy parvo-vírussal fertőzött. Kapott infuziót, hányáscsillapítót, holnap reggel újra kell vinni. A doktornő szerint elég rossz állapotban van a pici, hisz két napja nem evett. Ön szerint mennyi esély van a felépülésére? Illetve maradhatnak e szövődmények ez után? Előre is köszönöm.
Az, hogy szerintem mennyi az esélye a túlélésre és a szövődményekre sajnos csakis hasraütésszerűen mondható meg. Általánosságban annyit lehet mondani, hogy a Parvóvírusos bélgyulladás kezeletlen esetekben szinte mindig halálra vezető megbetegedés kölykökben. Kezelő orvosa a vizsgálat során tapasztalt észlelései (láz, kiszáradás, esetleg véreredmények, vírustesztek ...) alapján és főleg a kezelés során tapasztalt válaszreakciók alapján tudja megítélni az esélyeket és a lehetséges következményeket. Én Önnel együtt csak remélni tudom, hogy még időben állatorvoshoz fordultak és mielőbb teljesen felépül a Zsömi.
jelige: foltos kiscica
2008-06-05
A kis cica születése után 2 héttel becsipásodott. Kamillás teával borogattuk naponta kétszer körülbelül. Volt mikor elmúltak a tünetek, de megint felbukkant és egyre rosszabb.Állandóan tüsszög és a légutai nem tiszták. A torkában jelenleg egy nagy gombóc van, nem bír enni és nagyon gyenge a szeme meg nagyon csípás.
A kölyök valószínűleg vírusos fertőzés(ek)től és talán parazitáktól is szenved. Nem lesz elegendő a kamillás mosogatás, állatorvosi segítségre van szüksége. Gondolom állatorvosa parazitamentesíti és antibiotikumokkal, gyulladáscsökkentő/lázcsillapító szerekkel fogja meggyógyítani. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hazsnos olvasmányt talál.
jelige: Anna
2008-06-05
Van egy 4 hónapos Beagle kutyám és nagyon véres a szeme, és nem tudom hogy direkt ilyen e vagy valami baja van. eiőre is köszönöm.
Ha a kuta egyik, vagy mindkét szeme (?), kötőhártyája a szokásosnál „véresebbnek tűnik”, sötétvörös, esetleg váladékos - az mindenképpen tünetként értékelendő és kivizsgálást igényel. A háttérben lehet elsődleges szembetegség (pl kötőhártya gyulladás, idegentest ...) vagy egyéb fertőző betegség (légúti fertőzések, szopornyica ...) is. Állatorvosa tudja megállapítani a háttérben álló okot és meggyógyítani a kutyát.
jelige: Csoki
2008-06-04
Keedves Doktor Úr! Egy év négy hónapos német vizslánk sokat eszik füvet, és utána kiöklendezi, ami gondolom akár normális is lehet, de mostanában nagyon gyakran ezt teszi, habos váladékkal jön vissza. Köszönöm a segítségét. Csoki
Valóban gyakori jelenség akár a „legelés” akár pedig az ezt követő hányás is a kutyák esetében. levele szerint azonban ezt az utóbbi időben többet gyakorolja a kutyája, ami könnyen lehetséges, hogy táplálási hiányosságot, esetleg gyomor-, bélrendszeri vagy egyéb megbetegedést jelezhet. Érdemes lenne jelezni az észlelteket állatorvosának, és közösen eldönteni, hogy van-e értelme részletes kivizgsálást kezdeményezni a háttér kideírtése céljából.
jelige: szomorkodó 3.
2008-06-04
Akkor körbezaklatom a környéket...Igazság szerint a fél utcával őt kergettük, de úgy tűnt, hogy nem akar az én cicám lenni... Egyébként két másik maccs mellé vittem volna haza,panelbe, gondolom a lány ciccel verekedtek volna egy darabig.. Doktor úr, ugye, azért evett az az állat az eltelt 4-5 nap alatt valamit?!..Igaz az, hogy a cicák feltalálják magukat? Köszönettel várja válaszát: Fajkusz Mária ( aki még egy eleve kóbor cicát is azzá tud tenni,mert az valahogy meglóg tőle)
A legtöbb macska (főleg a komoly múlttal rendelkezők) képes magát fenntartani, élelemmel ellátni kóborlásai közben heteken, hónapokon keresztül. Remélem sikerrel járnak erőfeszítései és megtalálja a cicát.
jelige: cibetke
2008-06-04
Tiszteletem doktor úr! Van egy 9 éves cibet fajtáju cicánk azt hiszem depressziós vagy féltékeny nem is tudom. A másik cicánk (karthauzi) egy éve találtuk akkor kb:7-8 hetes lehetett,most 5 hete fialt 3 gyönyörű kiscicát.A régi cicánk nem fogadta el soha,de kikerülte és jól elvolt mig meg nem fialt.Azóta nem hajlandó bejönni a lakásba és az ajtó előtt vagy a szomszédban /ahol sok macska van/ evett.Kb:2 hete alig-alig jár haza és persze le van fogyva és nem tisztitja a bundáját sem rendesen.Nagyon sokat foglalkozunk vele már ha hajlandó haza jönni vagy oda jönni hozzánk. Ja ő is lány cica,de ő kap fogamzásgátlót 1 éve. Lehet,hogy itt a probléma?Nagyon sajnáljuk és nem akarjuk elvesziteni. Köszönöm a válaszát!
Bárcsak biztosak lehetnénk benne, hogy a 9 éves oltatlan, nem ivartalanított, évek óta hormonkezelt nőstény „csak” depressziós. A legtöbb hasonló módon tartott kijáró macska meg sem éri ezt a kort ... A cicának sürgősen részletes állatorvosi vizsgálatra van szüksége ahhoz, hogy tisztázódjék, mi okozza az eltérő viselkedést. Jó esélye van a petefészek-, és méhelváltozásoknak, több vírusos és parazitás megbetegedésnek és számtalan egyéb betegségnek is.
jelige: Joci
2008-06-04
Szép napot! Körülbelül egy hete találtunk az udvarunkon egy szép fiú cicát és mivel nem kereste senki úgy döntöttünk befogadjuk.Természetesen hívunk hozzá állat orvost kivizsgálásra,de addig is szeretném tudni,hogy egy felnőtt cicánál miért alakul ki szopási reflex(dagasztással) és közben miért folyik erősen a nyála. Előre is köszönöm a segítséget!
A szopás gyakorlása akár kifejlett állatokon sem szokatlan, kezelést nem igényló viselkedési forma. Ha a szopással kapcsolatosan lát nyálas foltokat a ruhaneműkön, azt sem kell kórosnak értékelnie. Ha a nyálzást önálló tünetként értékeljük, azt pedig egy oltatlan fiatal macska esetében számos betegség kiválthatja. általánosságban elmondhatjuk, hogy egy macska esetében a hosszú, egészséges élet titka az ivartalanítás és rendszeres védőoltások és parazitamentesítések, valamint a helyes táplálás. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos információt olvashat.

<< <  348 / 517 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.04.20
Sziámi, kandúr, ivartalanított, 1,5 éves cicánk 2018. április 18-án 18:30 kor kiszökött a házból a Görgey utcából és azóta nem jött haza. Kérem aki látja vagy megtalálja hívjon minket 0670/6757033 vagy 0630/4407404
2018.03.28
Sziasztok elveszett Nagytétény környékéről a fekete cicánk vad nem szeret kézben lenni oltva van, nagyon vàrjunk haza aggódunk érte a társa sír érte keresi hol van a játszópajtasa ha valaki látja ezen a számon hívjon minket: 06703510135-06303661599!
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!