Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: cica bajban
2007-07-23
6 hetes kiscicámnak nagyon meg van duzzadva a végbélnyílása és megy a hasa. Eszik, iszik rendesen, semmi más külső jele nincs betegségnek. ürítésnél mindig nyávog! Mi lehet a baj?
Valószínűleg parazitás és vírusos (vagy bakteriális) eredetű fertőzöttsége van egyidejűleg a kölyökmacskának. Vagy esetleg még a tetejében tehéntejjel is itatják. Vizsgáltassák meg és kezeltessék állatorvosukkal a cicát. További köklyökmacskákkal kapcsolatos tennivalókról honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat részletesebben.
jelige: Pécs
2007-07-23
Azt szeretném kérdezni öntöl/önöktől hogy meddig tart egy vérzés egy nőstény kutyától aki 3 éves múlt?
Egészséges esetben ugyanannyi ideig, amennyi ideig azt megelőzően tartott a vérzés az egyednél. Az egyedileg jellemző vérzési időszak (proösztrusz) más-más kutyákban igen változatos képet mutat, 8 - 30 nap között változhat. Ha a mostani tüzelése elhúzódik a kutyánál, érdemes jól felszerelt kisállatrendelőben megvizsgáltatni a kutyát, mert szinte bizonyosan kóros tüzelésről lehet szó. Továbbiakat honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat honlapunkon.
jelige: szívbeteg kutya
2007-07-23
14 éves keverék kutyánk van.1 éve járunk vele állatorvoshoz,sűrű köhögés volt az első jele ,hogy valami baja van.Azóta szívgyógyszert és kétféle vízhajtót kap rendszeresen.Sajnos elég hullámzó a közérzete,ebben a nagy melegben.Utoljára már szteroidot kapott,mert máshogy köhög(száraz köhögés),a tüdejébe nincs is nagyon víz,de sokat szenved.Állatorvos már az altatást javasolja,dehát minden jó gazdi szeretné még meghosszabbítani kedvence életét ha van rá mód.A kérdésem hogy létezik e Mo.-on szívműtét és milyen esélyekkel és költséggel
Létezik szívműtét Magyarországon már kutyákon is - kérdés, hogy valóban arra van-e szüksége a kutyának, és ha igen melyik típusú műtétre. A szívburok csolása is nevezhető már szívműtétnek és pacemakert is lehet beültetni a kutyáknak attól függően, hogy mire van szüksége. A teljes kivizsgálás mellett szívspecialista részletes vizsgálata is szükséges mellkasi röntgenfelvételekkel, szívultrahanggal és EKG-vel ahhoz, hogy a műtét létjogosultsága megalapozott legyen. A vizsgálatok néhány tízezer forintba a műtétek jónéhány tízezer(esetleg majd százezer) forintba kerülnének.
jelige: Kefírke
2007-07-23
3 napja vettük észre a 8 hónapos kaukázusi kutyánkon, hogy furcsa a járása. Bizonytalan volt, olyan volt mintha ”részeg” lenne. Ez volt az első tünete. Aztán már az is feltűnt, hogy remeg a kutyusunk, és mostanra eljutottunk odaáig, hogy összeakadnak a lábai, elesik. Emelett állandó szemremegése van, folyik a nyála, féloldalasan tartja az alsó állkapcsát. Enni nem tud, apró falatokat adunk a szájába, de kiesik a szájából. Néha le tud nyelni egy-egy falatot. Valószínűleg a látásával is baj van, mert nekimegy a falnak néha az oldalával, és a leejtett falatokat is nehezen találja meg. Inni azóta iszik amióta az állatorvos kint volt, és azt ajánlotta hogy glicerin-olajas tejet fecskendezzünk a szájába. Akkor még azt gondoltuk, hogy hőgutát kapott. Adott be az állatorvos seduxen, steroid ,vitamin és calcium injekciót neki. Akkor egy kicsit jobbnak tűnt az állapota. Arra gondolunk, hogy valamilyen agyi történése lehetett. Szeretnénk tudni hogy mi lehet a pontos diagnózisa, és a legfőbb dolog, hogy valaha egyszer meggyógyul-e. Szeretnénk úgy látni, ahogy eddig:játékosan, jókedvűen! Előre is köszönjük válaszát!
Az állatorvos háznál nem sokat tehet a diagnózis felállítása és a kezelések területén. A leírt tünetek valóban igen könnyen megfelelhettek a hőtolulás/hőguta tüneteinek, hiszen ez is nagyrészt idegrendszeri megbetegedés. Egy egyszerű hőmérőzéssel lehetett volna kizárni a felvetést. Ha valóban tenni akarnak a kurtyáért, akkor jól felszerelt rendelőbe viszik őt, ahol részletes vizsgálattal kiderülhet, hogy mi a baja, mik az esélyei és miként kell és érdemes kezelni a Kefírkét.
jelige: oltások
2007-07-23
Az évi ismétlő kombinált oltás után be szeretném oltatni cicáimat leukózis ellenivel is.A két oltás között hány nap teljen el minimum?
3 hetet célszerű várni. Bővebben erről a témáról honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat.
jelige: seri
2007-07-23
A kutyánk(labrador)4éves .1;5éves kora óta epilepsziás és már havonként jön a 10 perces roham bélsár üritéssel,majd rá 5percre már rendben van.Mit tehetünk?Azért lenne jó tudni mert van egy 2,5éves fiunk és a napokban születik meg a testvére. Köszönöm.
Epilepsziás és epilepszia-szerű megbetegedésnek rengeteg formáka van. Emberen és kutyán egyaránt igen bonyolult a diagnósztikája és a kezelése is, ezért specialistát igényel. Itthon talán Dr. Kómár Gyula (vadaskerti klinika) és Dr. Kiss Gabriella a legtapasztaltabbak ezen a területen.
jelige: Marci
2007-07-23
A kutya harpdálja a lábát mintha vakarózna. Mintha bolhás lenne de van bolha nyakörve is. Sokszor egéssz hosszan. Nem sántít és nem látszik hogy fájna bármije is.
Bolha nyakörv kapható hatásos és nem hatásos is. Tehát még a bolhaallergiás bőrygulladást sem tudom kizárni. Ezen felül azonban lehet a kutya bőre veleszületetten érzékeny (atópiás), lehet allergia, baktériumos, gombás egyéb parazitás fertőzés - de akár mechanikai sérülés, vagy egyéb betegség a háttérben. A kutya részletes kivizsgálásra szorul. Az eredmények alapján lehet kezelni.
jelige: mari 2.
2007-07-20
Köszönöm szives válaszát de sajnos a DÖNCI cicám elpusztult. ill elkelett altatni.A se creatinin szint- je 2500 volt párnapig probálkoztunk inf -oval de sajnos nem segitett rajta.Köszönöm válaszát, és munkájukhoz sok sikert és eredményességet kivánok.
A cicának a leukózis vírustól, vagy társbetegségtől, vagy attót teljesen függetlenül tönkrement a veséje. Állatorvosától megadták az utolsó esélyt is a cicának, de sajnos nem lehetett segíteni rajta. Sajnálom a cicát, Önöket és a történteket. Köszönjük a jókívánságokat.
jelige: fertőzés 2. ill köszönet
2007-07-20
Köszönöm a jótanácsot! Elvittem orvoshoz a bernáthegyit és ki is derült, hogy méhgyulladása van, kapott injekciót és gyógyszeres kezeléssel reméljük rendbehozható, azonban ha nem sajnos el kell távolítani a méhét,de remélem erre nem kell, hogy sor kerüljön. Mégegyszer köszönöm szépen, sokat segített a válaszával.
Sajnálom, hogy nem sikerült a fedeztetés és méhgyulladást kapott a szuka. Örülök viszont, hogy mergmentették az életét.
jelige: zuzu
2007-07-20
Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy a kutyusom hány. Kiskora óta Akana nevű junior tápot evett. Aztán váltottunk Jukanova nevűre e hónap 10-én. A kutyus 14-én hányt először , majd15, 16, 17. Napi egyszer. Ennyiszer láttuk. Kihányta atápot és cseresznyemagokat találtunk benne. És az ürülékében is. Elvittük orvoshoz, azt mondta a cseresznyemygtól van. 2 napig az orvos által adott diétás kaját kapta. A 2. nap már kevertük Jukanovaval. 2. nap este csak tápot kapott. 3. nap reggel (ma) is csak tápot kapott a szokásos adagot. 1 óra múlva kihányta. De már nem eszi a cseresznyét, és a hányásban is csak táp volt, meg egy kis gyomor által mpéppé őrölt pamutalma. Ami néha leppotyan a fáról megeszi, ha nem vesszük észre. Kedden hányt utoljára, a diéta alatt nem, és ma reggel újara. Legyenek kedvesek tanácsot adni! Lehet a táppal van baj? Vagy az alma? Az oltás rovatnál: még két oltás van vissza, de a többi kötelezőt megkapta
Biztosan nem az Akana, vagy a Eukanuba tápokkal van a gond. A hányás kutyában (is) az egyik legáltalánosabb tünet. Tengernyi betegség, állapot okozhatja. A kutya részletes vizsgálatával (fizikális vizsgálat, vér-, széklet-, vizelet-, esetleg hányadék vizsgálata, röntgen, esetleg ultrahang)állapítható meg, hogy mi okozza a bajt. ha van diagnózis, akkor lehet célirányosan kezelni.
jelige: pont ott
2007-07-20
Nem jól veszi a levegőt mert megfogta a kutya mit csináljak vele válaszát gyorsan várom
Rohanjon vele állatorvoshoz. / és ne leveleket küldözgessen az interneten /
jelige: teknős
2007-07-20
Van egy ékszerteknősöm aki már 7 éves eddig semmi betegsége, problémája nem volt. Erős, jó étvágyú, mozgékony de mostanában elkezdett ”rángatózni” csapdossa a fejét a páncéljába néha meg is dörzsöli a lábával mintha vakarná, de még is eléggé nyugtalanító hogy rángatózik. Nem folyamatosan csinálja, de gyakran. Keresgéltem az interneten ahol írták, hogy lehet parazita is. Igaz szoktuk sétáltatni őket a kertben de van egy másik teknős is akivel együtt él de őneki nincsen ilyen gondja. Mostanában ki szoktuk rakni őket a szobába hogy mozogjanak, napozzanak nem lehet az baj hogy nincsennek hosszabb ideig vízben? Vagy valami betegség? Várom válaszát.
Igen, vagy ez, vagy az, vagy esetleg amaz ... Az interneten talált egyik lehetséges ok a parazitás fertőzöttség. Ha tovább kutakodik a neten, meg fogja találni, hogy teljesen hasonló tüneteket toxikus eredetű betegségek, baktérium okozta kórképek és számos egyéb megbetegedés is okozhat. Nem zárja ki a fertőző eredet lehetőségét csakis azért, mertz a másik állat nem mutat hasonló tüneteket, hiszen előfordulhat, hogy annak jobb az ellenállóképessége, és az is, hogy egyszercsak az is elkezdi mutatni a tüneteket. Akkor jár a legjobban, ha állatorvosát kéri meg vizsgálatokra, kiegészítő vizsgálatokra. Ha ő nem boldogul a problémával, érzésem szerint specialistával fog konzultálni, vagy elküldi önöket a specialistához.
jelige: korpásodás
2007-07-20
Jó napot kivánok!!Mi vettünk egy kis boxer kutyát aki most lesz 8hetes és nagyon korpás a bundája és szegény állandoan rágja magát!Ilyenkor mit csináljunk!!Tudnak ajánlani valamilyen készitményt?
A végére biztosan lesz valami készítmény is - de először meg kellene vizsgálni, hogy mi okozza a viszketegséget és a korpásodást. A 8 hetes kölyök még sokáig 2 hetente találkozik állatorvosával a rendszeres vakcinázások és parazitamentesítések miatt. Atüneteket el kellene mondani állatorvosának, aki a fizikális vizsglat mellett valószínűleg bőrkapareék mintát, vérmintát is vesz, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatot javasol. Ha kiderül, hogy a tüneteket veleszületett atópia, parazita, baktárium, gomba, allergia, ... , esetleg egyéb elsődleges elváltozás okozza - akkor lehet a kezelés lehetőségeiről beszélni.
jelige: Búbos Banka
2007-07-19
3 napja hoztuk el ujonnan vasarolt fajtatiszta, torzskonyvezett 12 honapos nemet vizsla kiskutyankat a tenyesztotol. 1 honappal ezelott lattunk, leelolegeztuk, de akkor bizonyos okok miatt nem tudtuk elhozni. Ezt csak azert irom, mert akkor semmilyen hiba nem volt a kutyan. Azonban most, amikor elhoztuk, egy kb. galambtojas meretu duzzanatot talaltunk a feje tetejen, a tarejcsontnal, hatul. A tenyeszto szerint ezzel nem kell foglalkozni, magatol majd elmulik. Azonban engem idegesit a dolog, mert elvittem allatorvoshoz is, aki nem adott megnyugtato valaszt, gyanitom meg ilyent nem latott, ezert politikusan valaszolt (valasz: hat, kissebbednie kellene, de telejesen nem biztos hogy eltunik). A kutya fejformajat teljesen eldeformalja ez a guga. A kerdesem az lenne, hogy letezik valami ilyen betegseg, vagy csak nagyon beuthette valamibe a fejet es egyszerue be van dagadva emiatt ? Koszonettel elore is!
A fejtetőn, vagy bárhol helyeződő duzzanat lehet vérömleny, savós folyadék, gennyes tályog, gyulladásos eredetű szövetszaporulat, vagy daganat. A daganatnak talán a legkisebb a valószínűsége ilyen fiatal korban. Ránézésre nem lehet elkülöníteni ezeket a duzzanatokat egymástól. A duzzanatot érdemes egy tűvel megszúrni. Ha folyadékot tartalmaz lehet, hogy az egészet le lehet bocsátani, és a probléma rögtön meg is oldódna. A folyadék laboratóriumi vizsgálatával (vagy szerencsés esetben makroszkópos vizsgálattal) a folyadék minősége elbírálható. Ha nem folyadékot tartalmaz a duzzanat, akkor a tűvel citológiai mintát kell venni és a lebor néhány nap múlva megmondja, hogy gyulladásos szövetszaporulatról van-e szó, vagy mégis daganatról. Ha nincs vizsgálat, akkor valóban marad a találgatás, esetleg kenegetés ezzel-azzal - és majd meglátjuk, hogy felszívódik, elmúlik-e vagy nem.
jelige: Medrol
2007-07-19
A kutyám medrolt kap mert idegrendszeri betegsége van, és ma véres hasmenése volt. Már kapott régebben is Medrolt akkor nem voltak tünetei, de mivel nem javult ezért a utánna 1x kapott 5mg Prednizolon tablettát, de mivel a tünetei csökkentek vissszaállították 2db 4mg-os Medrolra. Ez kb. egy hete kapja. A tünetei ma jelentkeztek. Lehet ez a MEdrol hatása. Mindenesetre leálltam vele. Étvágy jó. Hangulata is láza nincs. kb. teljes vérképe fél éve volt és minden eredménye jó volt.
A prednisolon, meg a medrol is zsteroid gyulladáscsökkentő-, fájdalomcsillapító-, antiallergén hatású szerek, mindkettőről elmondható, hogy hosszútávú, nagydózisú alkalmazása esetén szinte biztosan súlyos mellékhatások lépnek fel. A féléve megtörtént vérvizsgálatok ma semmit nem jelentenek. A tartós szteroid kezelés könnyen lehet a véres hasmenés oka. A legokosabban akkor járnának el, ha részletes vizsgálattal igyekeznének kideríteni az idegrendszeri tünetek okát. Az nem lehet cél,hogy a kutyát élete végéig szteroidon tartsák.
jelige: székrekedés
2007-07-19
7 éves kan kutyánknak tegnap észrevettük hogy székrekedése lehet. Próbált kakilni, de nem tudott. Ma délután már bágyadtabb, próbáltam adni neki tejet is, de nem akar enni, csak vizet iszik. Ma este, mivel azóta sem volt széklete, próbáltam gumikesztyűben segíteni neki, de úgy érzem vatta száraz lehet a széklete és túl nagy is lehet egy csomóban. Pár napja csirkevágások voltak nálunk, és a szagminta alapján arra gyanakszom hogy a csirkezúza tartalma keményedhetett össze a végbelében. Létezik? Próbáltam beöntést adni neki, kb 0,5-1 deci közötti mennyiségű tiszta vízzel sikerült is, de közvetlenül utána (amíg be nem sötétedett) nem láttam semmi eredményt, a víz sem jött addig vissza. A kutyus viszont láthatóan vidámabb lett. Természetesen ha nem jelentkezik széklet akkor felkeresem az orvost, de kérem adjon tanácsot, házilag hogyan segíthetnék még neki? Kevés volt a beöntés mennyisége? Megpróbálhatom újra?
Persze, hogy megpróbálhatja... Akár nagyobb mennyiségű vízzel, akár paraffin olajjal, vagy esetleg étolajjal. De mégsem ajánlom a házi próbálozások folytatását. Ezzel ugyanis azt a kockázatot is vállalja, hogy ha esetleg vastagbél kitágulása van már a kutyának akkor bélrepedést idéz elő. A csirke zúza önmagában nem szokott székrekedést előidézni. Lehet viszont teljes, vagy részleges bélelzáródása a kutyának bélelzáródás, béllefűződés, bélcsavarodás miatt - lehet prosztata megnagyobbodással járó betesége (hyperplázia, ciszta, tályog, daganat) - lehet más medencei szerv daganata is a kutyában. Ha „csak” a bélrenyhesége, atóniája van a kutyának, akkor is karvastagságúra és karhossznyira kitágulhat a vastagbele a kutyának (megacolon) és ez önmagában is életveszélyes állapotokat eredményez. Vigye felszerelt kisállatrendelőbe a kutyát inkább.
jelige: Margitka
2007-07-19
Csivava kutyám tegnap meghalt, szerintem valamilyen légúti probléma miatt. Hajnalban arra keltem, hogy nehezen lélegzik, előre nyújtja a fejecskéjét. Elvittem orvoshoz, de a rendelőben meghalt. A csivavákra jellemző ez a betgség? Mi történhetett? Nem kértem boncolást, így nem tudták megmondani. Nagyon szeretném tudni az okát.
Ha valóban nagyon szeretné megtudni a halál okát - annak egyetlen módja a kutya boncolása (szövettani-, esetleg toxikológiai vizsgálattal és kórokozó izolálással kiegészítve) lett volna. Ennek elmaradása miatt csak találgathatunk. Nem lehetetlen, hogy jó a megérzése és légúti probléma okozta a halált. Légúti probléma is igen sokféle lehetett. De keringési probléma sem kizárt, meg mérgezés sem, meg hőguta sem, meg rosszindulatú folyamat sem, meg ..., meg a leírása bármilyen betegség végstádiumának, az ún agóniális tüneteknek azaz a haldoklásnak is megfelelhetett. Senki emberfia meg nem mondhatja, ki nem találhatja a kutya halálának okát - és természetesen azt sem, hogy valamiféle csivavára jellemző betegség volt-e. Sajnálom a történteket.
jelige: Jázmin
2007-07-19
Már lassan egy éve hasmenése van a kutyánknak (híg, világosbarna széklet, ami kifehéredik). Próbáltunk diétát, nem használt. Székletvizsgálat volt (parazitológia, hasnyálmirigy-enzim, bakterológia), nem találtak semmi, csak E. coli-t, amire kapott gyógyszert, most Prednisolon-t szed 2 hete. Semmi változás. Nem tudom, érdekes-e, de a térdizületei kopottak, műteni kellene, mert nagyon sántít, de ilyen soványan nem merek belevágni. Vérvételből meg lehet állapítani, hogy mi a baja?
Vérmintából igen sok paramétert lehet és érdemes megállapítani. Ezekből is kiderülhet a krónikus hasmenés (és talán a sántaság) oka. A vérvizsgálatok mellett nem lenne baj a teljes részletes kivizsgálás megismétlése sem. Persze, ha állatorvosa egyetért abban, hogy a kutya lehet akár hyperthyroid is - lehet, hogy egyetlen vérparaméter meghatározásával (thyroxin) kiderül a kutya betegsége. De a leírása alapján sajnos akár a rosszindulatú megbetegedéseket sem tudom kizárni. Ezek diagnosztizálásához sokszor csak képalkotó vizsgálatokkal (ultrahang, röntgen, szcintigráfia) lehet eljutni.
jelige: mari
2007-07-19
T Dr Úr. Van egy 10 éves herélt cicám akinél a Felv -ét állapitoták meg évekkel ezelött. Sajnos 3 hete kezdödtek a bajok . Kihuzták a szemfogait és a meglévö pici fogakat is. Sotopen inj. és Ibaflin 3% gélt. Sub cután infuziot. Ez eddig semmi eredmény az 5kg cicám imáron 3 kg. nem eszik nem iszik létezik-e valamilyen segitség, vagy korházi kezelás.Ezeddig csak találgatások széntjéig jutottun a z orvossal.Tudom, hogy ez nem gyogyithato betegség de valami megoldásnak csak kellene lenni az elaltatáson kivül. Válaszát köszönöm.
Az évek óta fennálló leukózis vírusos megbetegedés szokatlanul hosszú idejűnek tűnik. ha vírus teszt csak egyetlen alkalommal, évekkel korábban történt, azt ajánlott volna frissen leellenőrizni, hogy valóban erről a betegségről van-e szó, vagy esetleg téves pozitív eredmény született évekkel korábban. Sajnos - mégha valóban évek óta leukózisos is a cica - akkor sem biztos, sőt igen valószínű, hogy nem kizárólag a leukózis felelős a cica állapotáért. Ez a vírusos megbetegedés is legyengíti az öregedő cica szervezetét, és ezáltal bármilyen egyéb fertőző (FIP, panleukopénia ... - a védőoltásokat sem kapta évente!) és nem-fertőző (máj-, veseelégtelenség, tumor ...) betegség is fennállhat a cicában. A teendő tehát nemlehet más, mint a cica friss, részletes kivizsgálása, amiben friss vérvizsgálatok, vírustesztek, vizelet és székletvizsgálat, röntgen felvétel, esetleg hasi ultrahang és egyebek is bele kell, hogy tartozzanak. A vizsgálatok eredményeiből fog kiderülni a cica esélyei és a kezelés lehetséges módjai. Remélem, hogy valóban van esélye a cicának a felépülésre.
jelige: véres széklet
2007-07-19
A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja 3 hónapos kutyámnál az enyhén véres székletet? Oltásai rendben és féreghajtva is rendszeresen van.Legutóbb 4 napja kapott gilisztahajtó tablettát.Válaszát köszönöm.
Egy 3 hónapos kutyánál a oltások még nem lehetnek „rendben”. Az egy évnél fiatalabb kutyák esetében a „kötelező” 2 veszettség elleni védőoltásokról most nem beszélve (azokat 3 hónapos korban majd fél éven belül ismételten kell, hogy megkapja a kutya) legalább 4-5 védőoltást érdemes beadni a kölyköknek. Minthogy ezeket 6-8 hetes korban kezdve 2 hetente illik beadni - a kölyöknek még nem lehet teljes az oltási sorozata - tehát nem lehet akár a parvóvírusos akár a korona, akár egyéb vírusos megbetegedéseket sem kizárni. Részletesebben honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat mindezekről. Az említett vírusos okokon kívül még számos baktérium (coli, salmonella ...) és egyéb fertőző ágens okozhat véres székletürítést (véres hasmenést?) és nem fertőző (toxikus, veleszületett, csontszilánk okozta sérülés ...) okai is lehetnek a tünetnek. A kölyköt érdemes lenne kivizsgáltatni (vérvizsgálatok, székletvzsgálat, esetleg hasi ultrahang ...) állatorvosával.
jelige: Jessy
2007-07-17
A kutyusom Jessy, aki egy másfél éves golden retriever, kb. 2 hónapja sajnos nagyon ”büdi” lett. Ez engem nem is annyira zavar,mert én így is imádom, de a többi családtagot igen. Úgy tudom a bűzmirigyével lehet a gond, de azt hallottam hogy ennek az eltávolítása nagyon fájdalmas és vissza is nőhet. Mit kellene tennem? Előre is köszönöm a segítséget!
Előtte azért megpróbálkoznék egy samponos fürdetéssel ... Ha állatorvosa is úgy gondolja, hogy a bűz nem a szájából-, nem külső szennyezettségből (fekáliában vagy dögben való hempergés) származik, hanem a bűzmirigy a felelős ezért - akkor érdemes megcsináltatni a műtétet. A műtét nem különösebben fájdalmas, de a fájdalmat nagyszerűen lehet csillapítani kutyán is. A bűzmirigyek a legritkább esetben (gyakorlatilag soha) nem szoktak „visszanőni”.
jelige: Bukfenc
2007-07-17
Néhány hete a kutya nyakán, a nyakörv körűl több sötét foltban hullani kezdett a kutya szőre. Később ezek a foltok a hátán is megjelentek. A állatorvos Nizorán samponos lemosást javasolt, gombás okra gyanakodva. A kutya szőre változatlan hullik.
Érdemes lenne a gyanút megerősíteni bőrkaparék vagy bőrbiopsziás vizsgálattal. Ha bebizonyosodik a gombás fertőzöttség, akkor az egyik lehetséges megoldás a Nizoral samponos helyi kezelés. Ha pedig nem gombás eredetű fertőzés az elsődleges oka a tüneteknek, akkor lehet, hogy más szert kell alkalmazni.
jelige: Angi
2007-07-16
Köszönöm eddigi válaszait. Ismételten Önhöz fordulok az alábbi kérdésemmel. A Bischon Havanese kiskutyánk (kiskutyái még nem voltak) 10 hónapra, június 2-án kezdett tűzelni, mely szerintem rendben lezajlott. A péra viszont még nem húzódott vissza. Kérdésem: a tűzelési időszak lezajlása után - tudomásom szerint ez kb. 21 nap - mennyi idő múlva húzódik vissza a péra, a hosszabb ideig tartó péra nagyobbodás természetes jelenség-e, vagy valami más oka van? Válaszát köszönöm. További szép napot Önnek és munkatársainak.
A tüzelési időszak (proösztrusz és ösztrusz) egészséges kutyákban éppúgy lehet 12, mint akár 30 nap. A 21 nap is teljesen rendben van. A tüzelés befejeztével a péra még több napig, esetleg 1-2 hétig ödémás lehet. A duzzadt péra visszaalakulása tehát az Angi esetében még nem késett el. Hasonló szép napot kívánok.
jelige: fertőzés
2007-07-16
Van egy szuka bernáthegyim és egy héttel ezelőtt fedeztettük és három napja észre vettük, hogy gennyesen váladékozik a nemi szerve. A kan kutyának pedig nincs étvágya, kedvtelen. Van-e összefüggés a két kutya problémájának? Komoly problémája lehet-e a kutyánknak?Ma elvisszük állatorvoshoz,de előtte úgy gondoltam megkérdezem mi lehet a probléma, mire számítsak?
Lehet összefüggés a két kutya problémája között és nem kizárt, hogy komoly a probléma. Arra számítson, hogy részletes állatorvosi vizsgálat kiderítheti, hogy mi lehet a probléma és kezelési tanácsot is kaphat. Növeli az esélyeit, ha olyan szaporodásbiológiában (is) jártas kolléga végzi a vizsgálatokat, aki vérvizsgálatot, hüvelytükrözést, hüvelycitológiát és tamponminta vizsgálatot esetleg ultrahangos vizsgálatot is végez a kutyákon. Bőséges és egészséges kölyökáldást kívánok.
jelige: Dola 2.
2007-07-16
Dola jeligére köszönöm válaszát,sajnos Dola szombaton elpusztult!Nagyon sajnáljuk,ezért kérem,h leírom a tüneteket amiben elpusztult ,mert nem értjük,mi történhetett vele!Szombat reggelre 1x habosat hányt,és 1x ment a hasa,ivás után rögtön pisilt!Állatorvos injekciót adott neki,gyulladásra,és sóoldatos infúziót,de nem használt!hirtelen került ilyen rossz állapotba,előző este még játszott,szaladgált,ugatott.Állapota dél felé rohamosan romlott fel sem tudott állni!Fejen majd fokozatosan haladott rángatózása jött elő,kb.1 ó múlva 2x nagylevegő vétel után,véres,savós,váladék ürült az orrám és a száján,és elpusztult! :( Kérem segítsen megértetni velünk,hogy mi történt! Végig eszméleténél volt!Érintésemre reagált!az enyhe tünetei 1 héttel ezelőtt történt,amit a Dola a jeligével leírtam önnek!Kérem szíves válaszát
Senki meg nem állapíthatja abból amit leírt, hogy mi történt a kutyájával. A bizonyosságnak egyetlen módja van: a kutyát fel kell boncoltatni, majd szerveiből szövettani, toxikológia vizsgálatokat ill kórokozó izolálást kell kérni. Ha nincs vizsgálat, lehetetlen kitalálni a történetet. Sajnálom a Dolát, a kollégát és Önöket is a történtek miatt.

<< <  348 / 418 oldal  > >>

!

Állatorvosi rendelőnk címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.

Tel: 06-1-229-38-65

Fax: 06 1-482-0086

H-P 8-20 Szo 9-12


Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2015.05.11
2015.05.06.án 9.30 körül kiszökött vagy kilopták 1222 Budapest Szepesi utca ès Kisfaludy utca sarkán található kertes házbòl a 3 èves lány yorkimat! Kókusz nèvre hallgat, 1 kg 90 dkg, ezüst cser,meg van nyirva, copfos, chippes, oltott, kètoldali lágyèkisèrves ès álvemhes, így gyógyszeres kezelèsre szorul! A fiù yorkim ès az egèsz család lelkibeteg lett, nagyon várjuk haza! A megtaláló magas jutalomban rèszesül! Ha tud róla valamit, hívjon: Baloghnè Gál Viktória 0630-686-59-81
2015.04.06
Elveszett Olga cicánk! Kb. 6-7 napja csavargott el a Rózsakert utcából! Fekete-fehér foltos, ivartalanított 2 éves nagylány, nyakában piros nyakörv! Kis gazdái és a környékbeli gyerekek nagyon-nagyon várják vissza! Ha valaki látta vagy befogadta kérjük jelentkezzen! Kondorosi Szilvia: 06-30/63-817-63 ( szilvia@iec.hu ) OLGA! GYEREK HAZA, NAGYON VÁRUNK!
2015.03.06
Még mindig csak várja, várja az ő szerető gazdáját Murci. Az Ózdi Öregek Otthonába sétált be, onnan fogadták be az ózdi állatmenhely munkatársai. Murciban nem volt chip, oltási könyvet sem vitt magával, viszont emlődaganatai jócskán voltak. Az Alapítvány a Rákbeteg Állatokért jóvoltából immár ivartalanítva, emlőtumoraitól is megszabadítva türelmesen várja befogadó gazdáját, akivel nyugodt békés éveket élhet még együtt. Az embereket rajongva imádja, kutyákkal, macskákkal képes konfliktusba kerülni. Érdeklődni: 20 335 3571 vagy: oszmun@gmail.com Köszönjük!