Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: sven
2008-05-26
Az lenne a kérdésem,hogy nem engedi kifésülni a szőrét, és lehetne neki valami altatót adni,hogy kényelmesen kifésüljem a szőrét? Nagyon nagy hülyeséget kérdeztem? Vagy van valami jobb ötlet!! köszönöm
Egyáltalán nem kérdezett hülyeséget. Nagyon sok beavatkozásnál jól jönne, ha az állat ellenkezését ki tudnánk kapcsolni. Sokszor még a fájdalommentes vizsgálatok ellen is nagyon tiltakoznak. Egyetlenegy nagyobbacska bökkenő miatt azonban csak nagyon indokolt esetekben alkalmazunk altatást. Ez pedig az, hogy az altatásba akár bele is lehet halni. Nemcsak állatoknak, embereknek is... Még akkor is van kockázata az altatásnak, ha jól képzett szakember (=állatorvos) jól felszerelt rendelőben vagy műtőben a legmodernebb eljárásokat bevetve végzi. Így hát otthonra ilyesmit nem javaslok. Ha valóban megoldhatatlan a szőrápolás éber állapotban, akkor azt javaslom, keressen fel egy olyan állatorvosi rendelőt, ahol kutyakozmetika is működik. Itt a két szakember együtt (állatorvos+kutyakozmetikus) biztosan úrrá tud lenni a problémán. Ne lepődjön meg, ha a beavatkozás elvégzése előtt az állatorvos Önt az altatás kockázatairól felvilágosítja, és írásos beleegyezését kéri a procedúrához.
jelige: tesszy
2008-05-26
A kutyám 6 napja kezdett el tüzelni és rá két napra kullancsot találtam benne, a kullancs elleni nyakörv ellenére. 3 napja bágyadt, nem jön hozzám, ha szólok neki, szinte csak fekszik egész nap, szomorú. Előtte életvidám, mozgékony kutya volt. Mi lehet a hirtelen hangulatváltozás oka?
A leírásból csak annyit tudok valószínűsíteni, hogy a kutya nagyon beteg. Azt, hogy ez összefügg-e a kullanccsal vagy a tüzeléssel, netán egészen más oka van, csak egy (mielőbbi) állatorvosi vizsgálat derítheti ki.
jelige: Bella 1
2008-05-26
Üdvözlöm Doktor úr! A kutyusonból két napja kullancsot távolítottam el. A Frontline cseppet használjuk,az előírt módon! A kullancs helyén pattanásszerű duzzanat keletkezett,mely erősebb rózsaszínű. Jelenleg a viselkedésén nem látunk változást. Jelenthet-e ez fertőzést,ill.gyulladást,forduljunk-e ezzel a problémával orvoshoz? Létezik jobb kullany ellenes szer a Frontline-nál? Válaszát előre is köszönöm! Regina
Üdvözlöm, Regina! A kullancscsípés helye szinte mindig gyulladásos lesz, mivel -mint a környezetben mindenhol- a kullancs szájszervén is hemzsegnek a baktériumok. Ennek nincs köze a specifikus kullancs-terjesztette („tick-born”) fertőző betegségekhez. Ha állatorvosa megnézheti az elváltozást, és ő sem talál fertőző betegségre utaló tüneteket, teljesen megnyugodhat. Egyik kullancs-ellenes készítmény sem garantál 100%-os védelmet. Ha van ideje, böngéssze végig az ilyen szerek leírásait a világhálón. Mindegyikben valami olyasfélét fog olvasni, hogy a fertőző betegségek átvitelének megelőzését nem garantálják. A kullanccsal erősen fertőzött területeken élő vagy sétáltatott kutyáknál sokszor érdemes kétféle védelmet is alkalmazni egy hatékony bolha-kullancs nyakörv és valamelyik spot-on (rácseppentő) készítmény kombinációjával.
jelige: Nutti
2008-05-26
Egy hét hónapos basset hound-om van. Körülbelül két hónapja erőltetve köhög, amely már majdnem hányásig fajul. Olyan mintha valami a torkában lenne. A helyi állatorvos sokféle gyógymóddal próbálkozott, de hiába. Étvágya van, játszik, nagyokat sétál, viszont nagyon sok füvet eszik.
Addig biztosan nem fogják tudni meggyógyítani a Nuttit, amíg nem tudják, hogy mi okozza a problémát. A sokféle gyógymód helyett én inkább részletes vizsgálatokat javasolnék. Gondolok itt a garattájék képleteinek vizsgálatára (mandulák állapota? idegen test? duzzanat?...), szóba jön ilyenkor a torokváladék mikrobiológiai vizsgálata is. Elképzelhető, hogy képelkotó vizsgálatokat (röntgen, endoszkópia) is be kell vetni a kiváltó ok felderítéséhez. Kezdjenek hozzá mielőbb!
jelige: radar
2008-05-25
5 hónapos beagle kan kutyám van. Kb. 3 hete este alvás közben fehér, illetve piros színű valamint piros, két végén fehér, kb. 1 cm hosszú lapos férgek másztak ki a végbélnyilásán. A székletében is találtam már férgeket. Amikor megszáradnak rizsszem nagyságú kemény sárgás valamikké változnak.Mik lehetnek ezek? A kutya eleven, eszik, mozog, nem fogyott.
Természetesen bélférgeket lát a kutyájában. Egy kölyök élete első évében 4-7 védőoltásra, valamint 2 hetes korától 2 hetente féreghajtásra, majd negyedéves korától egyedévente féreghajtásra és rendszeres külső parazitamentesítésekre szorul a hasonló meglepetések elkerülése érdekében. Keresse fel mielőbb állatorvosát, hogy megbezsélhessék a teendőket. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még sok hasznos olvasmányt talál.
jelige: help
2008-05-25
A cicám hasas és van két fura pup rajta az egyik a hasán a másik az oldalán,ma este elkezdet vérezni a nemiszerve ez mitöl lehet?
Ráadásul az adatlap szerint egy oltatlan kijáró fiatal kandúrról (!) van szó. Nem kizárt, hogy nem tud pisilni, és az extrém méretű hólyagot látja a hasfalon keresztül, vagy autóbaleset, egyéb trauma érhetta a macskát. A teendője egyértelmű - vigye mielőbb állatorvosi rendelőbe, ahol megállapíthatják a baját és meg is gyógyíthatják.
jelige: KOROMFEKETE MACSKÁM VÁRJA A SEGÍTSÉGET!Kérem segít
2008-05-25
Üdvözlöm önt/önöket!Macskám egy hete furán viselkedett, széklete nagyon ritkán volt és ha előfordult akkor is szürkés.Allig ivott és evett valamit.Mai napig azt hittük a családommal, hogy a nyári fogyás miatt van ez.Mai napon semmit nem ivott és nem evett.Lefeküdt és zihál és kicsavarrta magát.Fecskednővel próbáltunk folyadékot bevinni a szervezetébe.Amikor a hasát megfogtuk nem ugrott el és nem láttunk oylan reakciót ami arra utalt volna hogy fáj neki.Nem tudjuk mi a baj, állatorvos ilyen későn és hétvégén már nem rendel.KÉrem miharabb válaszoljanak, nagyon megköszönném!
Nagyon nem jól áll hozzá a problémához ... Előidézi a problémát, megvárja a hétvége éjszakáját, amíg kritikus állapotba kerül macskája, majd ahelyett, hogy bevinné a legközelebbi ügyeletes rendelőbe, a neten próbál „segítséget” kérni. Semmi esélye, hogy így rendeződjön a probléma. Nincs olyan betegség, jelenség, hogy „nyári fogyás”. Az oltatlan, parazitamentesítetlen, nem ivartalanított macskák a melegebb időszakban még jobban, feltűnőbben szenvednek a hordozott betegségeiktől, ezért és a folytonos üzekedés miatt fogyhatnak le. Feltett kérdésére 9 órával később válaszoltam, de nem tartom kizártnak, hogy már elpusztult a macskájuk. Ha ez nem így van, akkor mielőbb vigyék el a legközelebbi állatorvosi rendelőbe, hogy a kolléga megvizsgálhassa, kideríthesse, hogy a lehetséges sok tucat betegség közül mi jelentkezett nála. Hátha lehet még rajta segíteni ... Macskák esetében is a rendszeres védőoltások, parazitamentesítések és az ivartalanítás nyújthatnak hosszú, egészséges életet.Ha ezt nem kapják meg, akkor nem lesznek 15-20 évesek.
jelige: Szilvia
2008-05-25
Tísztelt doktor úr! Azt szeretném tudni,hogy a kutyámból ma vettek ki egy duzzadt kullancsot (pedig bevolt szorva) és kapot imizol injekciót és vetrimoxin tablettát. Szeretném tudni, hogy mire jók ezek a gyógyszerek. Jó lenne ha tudna valami nagyon hatékony kullancs elleni szert,vagy mást estleg.Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszat! Tísztelettel:
Az imizol injekció a kullancs által terjesztett Babéziák elleni szer, a Vetrimoxin pedig egy antibiotikum hatóanyagtartalmú tabletta. Kullancsok ellen többféle és valóban megbízható készítmény létezik. Folyadékok (spot-onok) nyakörvek, spray-k formájában. Ha extrém fertőzött a terület, ahol mindjuk kullancs elleni védelem nélkül száz feletti parazita támadná meg a kutyát, ott előfordul, hogy egyszeres védelem nem elegendő. Ezekben az esetekben lehet kombinálni a nyakörveket mondjuk a folyadékokkal (pl Kiltix nyakörv + Frontline combo) Kérdezze meg állatorvosát, hogy egyetért-e a véleményemmel.
jelige: Zeusz
2008-05-25
Tisztelt Dr az lenne a kérdésem hogy mennyi idös vemhesség után nő a kutya hasa látványosan?
Van, hogy nem is nő meg látványosan ... Ha egy-két kölyök fejlődik csak egy nagytestű mackós alkatú esetleg hosszú szőrű kutyában, akkor van, hogy még gyakorlott szemmel is „elnézhető” egy kutya vemhessége. Kitapintani persze már akár a negyedik héttől is sikerülhet állatorvosának, ultrahangos bvizgsálattakl pedig nagy biztonsággal lehet megállapítani a vemhességet. Egy karcsú, rövidszőrű fajtán egy nagyobb alom esetében félidő után 4-5. héttől lehet esetleg látni a vemhességet a hasméret növekedése alapján. Ha a vemhesség meghatározása a kérdés, akkor jobb lenne nem a látványos jelekre várni, hanem állatorvosát ultrahangos vizgsálatra kérni. Jobb tudni a biztosat előre, hiszen ha nem akarják a kölyköket, akkor akár vetéltetni, vagy operálni is lehetséges még - ha pedig tudatos pároztatásról volt szó, akkos is fel kell készíteni a szukát illetve fel kell készülénie a tenyésztőnek a boldog, nehéz napokra. Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még több hasznos olvasmányt találnak.
jelige: étvágytalanság
2008-05-25
Tisztelt doktor úr! A következő a gondom a kutyámnál prosztata és hasnyálmirigy gyulladást allapított meg az állatorvos, kapot rá Noroclav tab. 50 mg 2x2,karsivan napi 1 tabl. valamint valami hormon tablettát napi 1 . Azt mondta 3 nap múlva javulásnak kell jelentkezni ,de sajnos már 1 hét is eltelt és semmi javulás, sőt továbbra sem eszik semmit csak amit fecskendővel be tudok adni a szájába. Vettem neki Calo pet pasztát de azt is csak fecskendővel tudom beadni a szájába valamint Probicol-h pasztát.Hozzá kell tennem hogy az ultrahangos vizsgálaton megnézte a gyomrát ,epehólya- got ez rendben volt azt mondta mind a kettő teljesen ki volt ürülve a mája egy kicsit megviselt állapotban van valószínüleg a betegségből kifolyólag és utólag a vesénél sem talált semmit. A kutya sok vizet iszik de a vizelete szerintem normális, kérem adjon tanácsot most mit tegyek vagy mivel etessem hogy újra el kezdjen enni. Meloxidyl fájdalomcsillapítót adhatok neki ilyen állapotban vagy nem mert nem szeretnék tovább rontani az állapotán. Válaszát előre is köszönöm
Sajnos semmilyen házipraktikát nem tudok javasolni a kutya életbentartása, kezelése ügyében. A diagnosztizált 2 betegség mindergyike akár önmagában is lehet olyan súlyosfokú, amit csak intenzív kórházi kezeléssel lehet megoldani. Jelezze állatorvosának, hogy nem kielégítő a kutya állapota, és amennyiben az ő rendelőjében nem alkalmasak a feltételek az intenzív ápolásra, úgy keressenek fel egy klinikát a közelben.
jelige: mopsz kölykök
2008-05-25
Szeretném kérdezni, hogy mennyi ideig vemhes a mopsz és a született pici kölyköket mikor kell először orvoshoz vinnem.
A kutyák átlagos vemhességi ideje 63 nap. A Mopsz fajta sem lóg ki asorból ezügyben. A 61-65. nap között világrajött kölykök még általában jó eséllyel felnevelhetőek. Kisétszámú alom (1-3) altalában hosszabb ideig, a nagylkétszámú almok általában rövidebb ideig fejlődnek a méhben. Rendben lezajlott szülés és megszokott fejlődés esetében a kölykök féreghajtása 2 hetes koruktól 2 hetente kell, hogy megtörténjen, majd a kölykök 6 hetes korukban kaphatják első védőoltásukat. Kérdéseiből számomra úgy tűnik, hogy nem gyakorlott tenyésztő, ezért azt tanácsolom, hogy a kismamával együtt keresse fel állatorvosát mielőbb tanácsokért, illetve a szuka felkészítése miatt. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos információt olvashat.
jelige: Harmat
2008-05-25
Több alom kiskutyám született egyszerre. A házban az egyik szobát kialakítottuk szülőszobának, ott vannak az anyák a kicsikkel. A padozat linóleum, amit napjában többször felmosok hypo+flóraseptes vízzel. Az egyik alom kiskutyái bágyadtak lettek, mozgásuk lelassult. Az első állatorvos azt mondta, semmi baj, adott nekik valami ”energiabombát”, másnapra az egyik kiskutya nem élt. A másik kettő fehér, kocsonyás székletet ürített. A második állatorvos azt mondta, hogy valami bakteriális fertőzés, a kicsik láztalanok voltak, kaptak szurikat és másnapra már csak egy élt. Azt felvittük B.pestre, ahol parvo gyorsteszttel parvovírusos fertőzést állapítottak meg. Ez a kiskutya életben maradt. Másik két alom kapott bodyglob-ot ill. canglob-ot, noroclavot, torecánt, probicol-H-t, mégis egymás után hullanak el a kicsik. Mit tegyek? Itt a faluban, ill. a környező falvakban nem tudnak mit kezdeni a dokik, minden egyes kiskutyával meg nem tudok naponta 280 km-ert utazni:(
Tartok tőle, hogy a mostani almokból már jó esetben is csak mutatóba marad egy-két kölyök ... Biztosan tisztában van vele, (hiszen a leírásából az derül ki, hogy kutyatenyésztő,) hogy a tenyésztéshez az egészséges tenyészállatok megfelelő felkészítése és a jó tartási körülmények egyaránt hozzá tartoznak. Ez a szuka parazitamentesítését és rendszeres vakcinázását, valamint a kutyák környezetének a „patika tisztaságát” és gyakori fertőtlenítését is megköveteli. Semmit nem tudok ezekről a körülményekről, de könnyen lehet, hogy itt a bibi. A most kialakult helyzetben én az elhullott kölykök részletes kórboncolását kérném, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a Parvo vírus mellet nincs-e egyéb gond (pl Herpesz vírus fertőzés, Corona-, paraziták ... stb). Meg lehet kísérelni a kölykök elválasztását és szeparált felnevelését is kutya tejpótló tápszeren, hiszen az sem kizárt, hogy a szuka a folyamatos fertőzési forrás a kölykök felé. Sajnálom a kialakult helyzetet és tisztában vagyok vele, hogy a pillanatnyi helyzetben ez semmi segítséget nem jelent - de higgye el, hogy a körülmények, oltási könyvek, vizgsálati eredmények ismeretének hiányában (még a kutya fajtását sem tudom) lehetetlen ennél konkrétabb tanácsot írni. A szuka, a még élő kölykök részletes vizsgálata, valamint az elhullott kölykök boncolása és kiegészítő vizsgálatai a kulcs a rejtély megfejtésében és a konkrét megoldás megtalálásában.
jelige: Angel
2008-05-25
Tisztelt Doktor Úr! van egy 3 éves macskám és az ivartalanitás körülményei érdekelnének. szükségesek-e vizsgálatok a műtét elött és a műtét utáni teendők és a lábadozás hossza érdekelne, valamint egy nöstény macska ivartalanitásának a költségei.
A fiatal és vélhetően tünetmentes macska esetében főként azért tartanám szükségesnek a műtét előtti kivizsgálását, mert adatlapja szerint kijáró, oltatlan állatról van szó. A műtét utáni napon még kissé visszafogott az ivartalanított cicák mozgása és étvágya, de rohamosan javul az állapotuk, otthon általában semmi teendő nincs velük. A nőstény cicák ivartalanításának az ára (is) rendelőnként változik. Iránymutatóként a mi árainkat megadom. Műtét előtti kivizsgálás, vérvizgsálatokkal kb 6-8 eFt, műtét ára 12 eFt-tól (attól függően, hogy a vemhes, vagy esetleg elváltozást mutató méhet is el kell-e távolítani). Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovataiban még olvashat érdekes írásokat.
jelige: xandra
2008-05-25
A 3 éves angol bulldog kutyusomon tegnap észleltem a medencéje környékén a bőr alatt egy dió nagyságú csomót. Nem mozdítható, az kutyusnak nem fáj ha hozzáérünk, nem reagál rá. Egy hete még nem láttam rajta ezt a csomót. Nem tudom mi lehet, kérem ha tud segítsgen
A leírt duzzanat lehet vérömleny, tályog, gyulladásos szövetszaporulat, vagy akár daganat is. A kutya fiatal kora, és az egy hét alatt elért viszonylag méretes terime valószínűtlenné (de nem lehetetlenné !) teszi ugyan a daganat lehetőségét, de ennek ellenére a kutya részletes vizsgálata ajánlott. Állatorvosa a klinikai vizsgálat mellett főként a citológiai mintavétellel tudja megállapítani, hogy a lehetőségek közül konkrétan mi jelentkezett a kutyánál.
jelige: patti2008
2008-05-25
A cicám 2 éves! Az a probléma,hogy nem tudjuk mi a baja!A fejét dörgöli a földhöz,és pucsít! Mi lehet a baja???
Ha csak a beszédes tünet leírását nézem, akkor rá kellene vágnom, hogy tüzel a macska. Persze nekem is gyanús, hogy egy 2 éves cica esetében ez most tűnik fel először ... Egy oltatlan, nem ivartalanított kijáró macskának egyébként sok tucat betegsége lehet. Ezért aztán azt kell mondjam, hogy irány az állatorvosi rendelő, hiszen, ha „csak” tüzel az állat akkor is meg kell ejteni a parazitamentesítéseket, oltásokat és az ivartalanítást is melegen ajánlott lenne kérni. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok érdekes olvasmányt találnak.
jelige: Pötyi
2008-05-24
Tegnep e kutya széttépte az egyik macskakökyköt, azóta nem akarja a másikat szoptatni. Meddig birja egy 3 hetes cica? Meddig várjak? Az anya macska sincs még 1 éves.,azóta állandóan az ölembe kérezkedik. Lehet enlőgyulladása vagy magától elapad a tej?
Nem kizárt, hogy a trauma, stressz okozta a viselkedés megváltozását és a fiatal anyamacska esetleg el is apaszthatott. Gyengéden, sok türelemmel forszírozva a dolgot nem kizárt, hogy újra foglalkozik kicsinyével az anyamacska. Ha valóban elapasztott, akkor sincs nagy baj. Egy 3 hetes kölyök macska már meglehetősen könnyen felnevelhető. Ez az a kor, amikor már meg lehet kezdeni kóstoltatni a szilárd eleséget is a kölykökkel. Vásároljon macska tejpótló tápszert, amit cumiztathat is, de valószínűleg már fel is lefetyeli a kölyök. Mellette nagyon fokozatosan kölyök (kitten) tápokkal is el lehet kezdeni táplálni a kismacskát. A kölyök macskák 2 hetes koruk óta 2 hetente féreghajtásra szorulnak, ha van bolha rajtuk azt is kezelni illik. 8-10 hetes korukban megkaphatják első védőoltásukat. A kijáró macskák rendszeres védőoltás, parazitamentesítés és ivartalanításuk esetén hosszú, egészséges életet élhetnek.
jelige: Mopsz
2008-05-24
Tisztelt Doktor úr/nő! Van egy 2007.november 7-i születásű világos színű hím mopszunk. Amíg a lakásban tartottuk (kertes házban élünk) semmi baja (egy köldök sérven-így vettem- kívűl, amit vácon megműttettem) nem volt a kutyának. Kaptam kb.1 hónapja 2 west highland white terriert és összeengedtük őket az udvaron, azóta a mopsz szája körül apró pattanás-szerű dagadt göböcskék keletkeztek. És ezek rendszerint véreznek. Eleinte azt hittem, mivel összeharapdálták egymást a westikkel, hogy ezért van és majd elmúlik, de nem történt meg. Aggódom, hogy nem-e valamiféle élősködő van a kiskutyában, mivel szemmel nem lehet látni, hogy atkás lenne. Ön szerint lehetséges volna, hogy allergiás lenne valamire? Vagy attól lett valami bőrbaja, hogy idebenn hetente fürdettük kölyök kutyasamponnal, amióta kinn van azóta pedig nem? Mit tegyek? Itthon el tudom valamivel látni őt? Válaszát várva köszönettel:
Minden felvetése helyes lehet - de kitalálni lehetetlen, hogy mi okozza a Mopsz tüneteit. Még az is kétséges, hogy az új jövevény érkezése összefüggésben van-e a tünetek jelentkezésével. A külső élősködők közül a bolhát és a kullancsot jól lehetlátni, de a szőrtüsző atkát nem, mivel az rejtetten a bőrben fúrt járataiban él. Állatorvosa részletes vizsgálatokkal (klinikai vizsgálat, vérvizsgálatok, bőrkaparék mintavétel ..) tudja szűkíteni a kört, majd diagnosztizálni az okot. Ezután lehet a kezelésről szót ejteni.
jelige: cicabaj
2008-05-24
Doktor Úr! A cicám több napja híg a széklete,nincs hasmenése,csak ha időnként elvégzi a dolgát akkor az híg.Mi lehet a baj?
A fiatal oltatlan, talán nem is parazitamentesített macska hasmenését sok tucat veleszületett és szerzett, fertőző és nem-fertőző betegség okozhatja. Állatorvosa tudja kideríteni, hogy ebben az esetben mi okozza a hasmenést, és miként lehet meggyógyítani. A rendszeres védőoltások és parazitamentesítések mellett az ivartalanítás adhat hosszú, egészséges életet a macskáknak. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még sok hasznos információt olvashat.
jelige: lola20
2008-05-24
2 éves szuka kutyám tegnap párzott. A tüzelés melyik időszakában termékeny a kutya? Hogyan lehet megakadályozni az esetleges vemhesség kialakuását?
A szukák a tüzelés végén fogadják el a kant és ekkor termékenyek. A tüzelés hossza egyedileg igen eltérő 5-8 naptól akár 20-25 napig is tarthat. Egy egészséges 2 éves szuka és egészséges kan esetében szinte biztos lehet benne, hogy eredményes volt a párzás. Mostani lehetőségei: 1.) a párzás 3. és 5 napján egy-egy injekcióval állatorvosa megakadályozhatja a petesejtek beágyazódását. 2.) 3-4 hét múlva állatorvosa ultrahang vizgsálattal megállapíthatja a vemhességet. 3.) Ekkor lehet még gyógyszeresen vetéltetni, vagy 4.) Műtéti úton eltávolítani a petefészkeket és a vemhes méhet. Ez esetben a későbbiekben sem lesz hasonló gondja, és egy sereg betegséget is megakadályozhat ezzel. 5.) Gratulálunk a kölykökhöz! Honlapunk Publikációk rovatában még több érdekes olvasmányt találhat a témában.
jelige: kaméleon
2008-05-24
A fiatal Jemeni sisakos kaméleonom lábainál a bőre alatt látszik, hogy mozognak/rángatóznak az izmai, ez látszik akkor is amikor mozog és akkor is amikor egyhelyben van egy ágon!:( Ezt ma reggel óta látom rajta és azóta is folyamatosan mindig mozognak az izmai:( Eszik, iszik, a színe szép zöld mint amilyen volt eddig is, nem megy a talajra. Korvimin por vitamint kap az eleségen és Reptilin vitamin cseppeket kap a vizében. Viszont UVB égőt még nem sikerült szereznem. Érdkelődni szeretnék, hogy mit lehet az idegrángásai ellen tenni?? Esetleg Magnézium pezsgőtabletta? Vagy van más gyógymód?
A kérdése meglehetősen speciális, én magam még abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán tünetet, rendellenességet észlelt-e. Gondolom nem én vagyok az egyedüli állatorvos, akinek kaméleon ügyekben hiányosságai vannak, ezért azt tanácsolom, hogy a Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társasága honlapján (http://mvaat.dev3.com/) találjon megfelelő szakembert erre a problémára.
jelige: hapci shanti
2008-05-24
Tisztelt DoktorÚr! Először van kutyám,így nemigen tudom,hogy előfordulhat-e náluk nátha és,ha igen akkor mi lenne a teendő?Az orra nem folyik,de két napja,ha ébren van folyamatosan tüsszög. Előre is köszönöm a válaszát!
Kutyáknál is előfordul, sőt gyakoriak a felsőlégúti fertőzések. Akár ettől is tüsszöghet a kutya. Az orrfolyás nem mindig feltűnő a kutyákon, mert az orrtükrön megjelenő váladékot sokszor lenyalja a kutya. Hasonlóan az emberekhez gyakran allergiás folyamat áll a tüsszögés hátterében. A két leggyakoribb ok mellet számos egyéb betegség, kóros állapot is eredményezhet tüsszögést, úgyhogy biztosat természetesen csak állatorvosa mondhat a kutya tüneteiről.
jelige: Borisz
2008-05-24
Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szertném kérni. 2008. április 26-án hoztam el Önöktől egy laboros beaglet Boriszt , az szeretném megtudni hogy milyen oltásokat kapott , mert ezt nem tudtuk megmondani a mi orvosunknak, és még ha van rá mód másolatot a kutya papírjáról amit aláírtam (izgalmamban ott elfelejtettem) mert nem szeretném hogy később ebből valami problémám legyen. Segítségét előre is köszönöm. Nem tudom fonos e ez Önnek csak pár szóval szertném megköszönni a lehetőséget hogy el hozhattam egy ilyen kutyát számomra ez nagy kihívás és ha tehetném mindet magamhoz venném. Borisz nagyon jól érzi magát csak az érintést nem engedi remélem egyszer majd feloldódik. Köszönöm a türelmét, hogy meghallgatott. Tisztelettel:
Borisznak nincs oltási könyve, csak egy a laborban vezetett egészségügyi lapja, amiben a védőoltások és parazitamentesítések vezetve voltak. Ezen irat szerint a Borisz utolsó védőoltása 2007. április 14.-én történt. Az utolsó féreghajtása 2008. január 12.-én volt. A kutya veszettség és egyéb betegségek elleni ismétlő oltása ajánlott állatorvosánál. Ez a jelenlegi levelem is igazola, hogy a kutyát a hucopa szervezettől adoptálták. Ahogyan mindezidáig senkinek, úgy Önöknek sem fog problémát okozni az adoptálás. Állatorvosa felé is nyugodtan mutassa be ezt a levelet. Örülök, hogy jól érzi magát a kutya és én is remélem, hogy idővel egyre közelebbi kapcsolatba kerülhetnek.
jelige: bolha
2008-05-23
A kutyáimban bolhát találtam és Frontlyne sprayvel lekezeltem őket, a benne levő utasítás szerint. Az a baj, hogy a fekhelyük, házuk, a helyiség ahova bejárnak aludni is bolhás, most hirtelen rettenetesen elszaporodtak a bolhák. Az utasítás szerint a szer használatától a környezetükben is megszűnik a bolhásság, de gondolom ehhez többszöri kezelés kellene, de én már szeretném most teljesen kiirtani őket, mert már ránk is ugráltak.A Frotlyne túl drága ahhoz, hogy az összes helyet befújjam. Kérdésem, hogy lehet-e a helyüket, házukat, stb. neostomosanos oldattal befújni, nem lesz baj abból, hogy a kutyák szőrén más szer van, mint a helyükön? Tehát a két szer találkozása mit okozhat nekik?
Teljesen helyénvaló az ötlete a kutya környezetében való bolhátlanítás ügyében. Akkor lesz a leghatékonyabb a Neostomosan-os permetezés, ha előtte a rongyokat eldobja, vagy főzőmosással kimossa és a kutya körletét portalanítja (porszívózás, seprés ..) majd ezután permetezi le ezeket a helyeket. A két szer - különösen a kutyán ill a környezeten alkalmazva - nincs semmiféle káros interakcióban egymással.
jelige: Lili
2008-05-23
A cicám napok óta egyfolytában (egész éjjel is) nyávog. Ma már a földön vonszolja magát a fenekét kicsit felemelve a földről és inkább halkan kurnyog. Eszik rendesen, dorombol is, ha simogatom és hízeleg is. Már korábban is volt ilyen, akkor elvittem egy kertes házba, néhány nap alatt megnyugodott. Most viszont egy percre sem hagyja abba a kurnyogást. Ezt a bezártság okozza, vagy beteg lehet? Lehet valamit tenni vele? Köszönöm a választ.
Leírása alapján majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy a Lili tüzel. Persze az oltatlan macska „tüneteit” egyéb betegség is okozhatja, de magyjából így szokták a tulajdonosok egy elmélyült tüzelés helyzetét leírni. Állatorvosa meg tudja állapítani, hogy helyes-e a feltételezésünk. Amennyiben mégis beteg, meggyógyítja - ha pedig egészséges a Lili, akkor fel tudja ajánlani az ivartalanítást, mint a helyzet legokosabb megoldását. Honlapunk Tudnivalók és Publikációk rovatában még több hasznos olvasmányt talál.
jelige: Arnika
2008-05-23
Üdvözlöm Dr Úr! Ötéves boxer kutyusunknak kb.2hónapja kezdett a szőrén szürkés foltok lenni,azokon a helyeken nincs is szőre már,nagyon vakarja,ezek a hajlatokban vannak és a fülén.A füle belül is kissé kivan vakarva és csúnya fekete ”trutymó”van benne.ami lehet csak piszok nem értek hozzá.Természetesen mostmár elvisszük dokihoz,de addig is szeretnénk kérni a véleményét,mi lehet ez?!A másik mi a teendő vele?Emberre veszélyes lehet-e?Kicsi lányom combján ugyanis van egy 2cm piros folt amivel vittem orvoshoz,megállapitották,hogy gomba ,kaptunk rá ecsetelőt,és krémet de nagyon nehezen lassan gyógyúl.A Dr-nő nem tudott pontos választ adni honnan szerezhette a kislány.Ön szerint kutyától is lehet gombásodást elkapni? Félre ne értse eddig azért nem vittük Arnoldot orvoshoz,mert csak az utóbbi 1-2-hétben lett ”csúnyább”a lába,és azthittük,hogy egyszerüen kidörzsőlte! Válaszát előre is köszönöm szépen!Minden jót:
Nem kizárt, hogy a kutya bőrelváltozását és a kislány tüneteit ugyanaz a gomba okozza. Gombás fertőzést nem csak macskától, kutyától is el lehet kapni - illetve az ember is képes lehet megfertőzni vele állatait. Az sem kizárt, hogy az Arni bőrelváltozásait és hallójáratgyulladását azonos alapbetegség (pl allergia, paraziták, vagy endokrin alapbetegség ...) hajlamosítja. Egy biztos, a pontos diagnózishoz részletes vizsgálatokkal (fizikális vizgsálatok, vérvizsgálatok, bőrbioptátum, otoszkópos vizsgálat, váladék mikoroszkopizálása, tenyésztése ...) lehet eljutni. Minden egyéb csak feltételezés, fantáziálgatás. 1);

<< <  348 / 512 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2017.12.28
Budapest XXII. kerületéből (Péter Pál u. és Bánk bán u. sarok) tűnt el a képen látható cica. Kérjük, ha bárki látja, tud róla, értesítse a gazdit! Köszönjük!
2017.12.21
2017.12.18-án a Budapest XXII. kerület, Vörösmarty utca környékéről eltűnt Kormi. Ivartalanított 2 éves kandúr,nem csavargós. Aki megtalálta, esetleg befogadta, kérjük, jelezze az alábbi telefonszámok bármelyikén: 06-30/612-1166 vagy 06-1/227-2643
2017.10.21
LUCIFER - eltűnt Budapest XXII.kerület, Budafok, Dalkör utcából (Campona környéke), október 17-én. 1.5 éves, rövid szőrű cirmos ivartalanított kandúr, chip, nyakörv nincs rajta. Jellegzetessége, hogy a farka megvan törve, így olyan mintha egy pamacs lenne a végén. JUTALOM A MEGTALÁLÓNAK!!! Elérhetőség: +3620-827-1965 Email: kasa.tamara@gmail.com Gazdi: Kása Tamara