Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Bliss 2.
2007-12-14
Udvozlom Doktor Ur! Hala Istennek kutyamnak semmi baja, szeretnenk kiutazni Angliaba, tovabbtanulasi lehetosegeim miatt, de a tarsam, egy fekete labrador szuka kutyat (2.5 eves), semmi szin alatt nem hagyom itthon. Mennyire korulmenyes abba az orszagba bevinni egy kutyat? Minden oltasa megvan, egeszsegugyi konyve, utlevele, chipje. Megis benn tartjak 6 honapra karantenban? Vagy ez csak hiedelem? Tovabbtanulasi lehetosegemet nem szeretnem elszalasztani, de nem hagyom itt a legjobb baratomat!
A korábbi kérdésére jóval részletesebb és pontosabb választ kaphat az alábbi címen: http://www.bpallatorvos.hu/orszagonkenti.html Elnézést a pontatlan válaszért, és hasznos, boldog éveket kívánok Angliában.
jelige: fura kérdés 2.
2007-12-14
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Igazából így vissza olvasva elég gyérül fogalmaztam meg a kérdésemet. A lényege az lett volna, hogy ha még a két cica nem szokta meg egymást teljesen, akkor is el lehet-e végezni a cicán az ivartalanítást? És utána nyugodtan tud-e otthon ”lábadozni”? Tudom, hogy rutin műtétről van szó, de nem szeretném, ha gond lenne közöttük. :)
Még az is lehet, hogy én nem voltam eléggé ráhangolódva tegnap a „fura kérdésre”. o): Szóval, a véleményem az, hogy fontosabb kérdés lenne annak a tisztázása, hogy a két cica parazitamentesítve és oltásaival rendben, egészségesen kerüljön egy légtérbe. Az ideális az lenne, ha a két cica ivartalanítását egy napra lehetne szervezni. Ha ez nem megoldható és az új jövevény ivartalanítva, parazitamentesítve, oltva, egészségesen mostanában megérkezik - a cicák néhány hét alatt várhatóan összeszoknak. Az Ünnepek alatt ráadásul nagyobbrészt felügyelet alatt is lesznek. A filigrán, őshonos cica pedig kap néhány hetet a kondíciójának a javítására és a műtét januárban is gond nélkül elvégezhető lesz.
jelige: Tücsi
2007-12-14
Kedves Doktor Úr! 5hónapos a csivavám,és folyamatosan bepisil.Ha jön valaki hozzánk,akár én jövök meg,bármilyen hatás éri pisil.És egyébként is folyamatosan.Pedig nem itatom sokat.Legalább naponta 15ször bepisil,pedig leviszem sétálni!Valami betegsége van?
Valóban az első tisztázandó kérdés az az, hogy van-e szervi baja a Tücsinek. Részletes állatorvosi vizsgálattal (vérvételek, vizeletvizsgálat, hasi ultrahang, esetleg röntegnfelvételek ..) tisztázható, hogy beteg-e a kutya. Ha nincs szervi elváltozás a háttérben „csak” az izgatottság, öröm kifejezése közben éri baleset a Tücsit, akkor nehezebb a helyzet - de nem lehetetlen, hogy kutyapszichológus segítségével úrrálehet lenni a bajon. Sőt szerencsés esetben akár egy feromon hatóanyagtartalmú, nyugtató hatású szer (D.A.P. spray, vagy párologtató) is segíthet.
jelige: kutyus 2.
2007-12-13
Már meg is rendeltem a kutyusomnak a DAP párologtatót,remélem jó hatásal lesz rá. Most olyan problémám van{ezt minden télen meg történik vele},hogy kint nagyon szaglászik,és néha nyalogatja a fűvet vagy a hót,utána meg beteg,morgásos lesz a hasa,esetleg hasmenést kap.Ilyenkor mindig orvoshoz vittem,injekciót kapot,de egy idő után ismént kezdödőt előről minden.Körbe nézegettem a netten,és találtam a LAKTIFERM PET-et.Ki szeretném kérni a tanácsát,hogy ez alkalmas volna a kutyusomnak mikkor hasi problémái vannak?Még azt meg írnám,hogy ilyenkor,mikkor fáj a hasa,a hátsó felét fel nyomja,vagy is ívesen áll felfelé az egész teste,habot szokot hányni néha. Nagyon sok injekciót kapot már,de hiába,minden kezdödőt előről.Ezért szeretnék probálkozni most a DAP-al {úgatás miat} és ha a Dr úr javasolja a LAKTIFERM-el is. Várnám mielőbbi szives válaszát,mert holnap megyek a DAP után,és ha ez meg felel,akkor meg veszem,vagy ha van önnek valami más javaslata,akkor szivesen el fogadnám.
Remélem beválik a feromon hatóanyagtartalmú, nyugtató hatású szer és nem lesz szükség ugatásgátló nyakörvre ... Az időszakonként visszatérő hányásos, gyomorbélrendszeri tünetek nem megnyugtatóak, igazán nem vagyok benne biztos, hogy csak a téli időszak számlájára írható a tünet. Nem ártana mélyebben utánanézni a problémának, hogy mi okozhatja az időszakonkéntr visszatérő tüneteket. A Laktiferm Pet egyes enyhe lefolyású gyomor-bélrendszeri betegségeket (pl dysbiózis, gyomro- bélhurut) megoldhat. A javaslatom mégis az lenne, hogy kérje meg állatorvosát a tünetek részletes kivizsgálására.
jelige: fura kérdés
2007-12-13
Tisztelt Doktor Úr! Nem beteg a cicám hál’ Istennek, csak egy elég furcsa kérdésem lenne. Szeretnénk a meglévő 8 hónapos hihetetlen élénk cicánk mellé egy társat. Még nincs ivartalanítva, mert azt mondta az állat orvosunk, hogy várjuk meg, míg három kiló lesz. (Nem vézna a cicánk, eszik rendesen, de kóbor volt és sztem egy kicsit lemaradt a fejlődésben, de egyre jobban szedi magát össze :)) A kérdésem az volna, hogy állatmenhelyről hozzuk el a cicát (ahol oltva, féregtelenítve, ivartalanítva adják ki) várjuk-e meg azt, hogy a cicánk felépüljön a műtétből vagy nyugodtan elhozhatjuk? Igazából attól félünk, hogy amíg lábadozik, addig a másik cica ”összeugrálja” és nem szeretnénk , hogy baja essen. Tudom, hogy furcsán hangzik a kérdés, de ezen elég sokat gondolkodtunk és nem találkoztunk hasonló problémával egy oldalon sem. Válaszát előre is köszönjük.
Hát nem cáfol rá a jeligére ... Igazából a probléma lényegét nem értem. Egy lánycica ivartalanítása esetén néhány nappal a műtét után már gyakorlatilag tünetmentes. A parazitamentesített, védőoltásokkal ellátott, ivartalanított 2 macska esetében az együttélés kockázata minimális. Ha megoldható, a két cica ivartalanítását akár egy napon is meg lehet szervezni, így „együtt lábadozva, sorstársi közösségben2 szokhatnának össze. Ha a most 8 hónapos örökmozgó, filigrán macsek nincs 3 kiló, ebben sem látok különösebb kockázatot. Mint ahogyan abban sem, ha később történik meg a műtét.
jelige: bulldog
2007-12-13
Tisztelt Doktorúr! Érdeklődnék,h ha egy Fr,Bulldog szukának nyitott/hasadt szájpadlása van ez mivel jár az élete folyamán?Mikre kell odafigyelni Nála(táp,étel..)Most 4 napos nagyon erős,életrevaló kiskutya.Szépen cicizik és cumizik,az orrán nem jön vissza a tej!Egyértelmű ,h csak kedvenc lehet így belőle,de ha mégis pároztatnák akkor mennyi esély van a kiskutyáknál a fejlődési rendellenességre(nyitott/hasadt szájpadlás) Válaszát/segítségét előre is köszönöm!!
1.) A nyitott szájpadlás esetén az elváltozás súlyossága, helyeződése szabja meg az állat esélyeit, későbbi életkilátásait. Az Önök esetében a rendellenes hasadék valószínűleg kicsi - ezért tud szopni a kutya és ezért nem jön tej, folyadék vissza az orrnyílásán. A nyitott szájpadlások egy része műtéti úton megoldható. (Tudja, nyaki seb is van kicsi felületes, ami kezelés nélkül gyógyul néhány nap alatt - valamint van mély és súlyos, ami miatt néhány perc alatt elvérzik az ember vagy az állat. ) 2.) A második kérdésére nem lehet számszerűsíthető, egyértelmű választ adni. Merthogy az sem mindegy, hogy a fedező kan mennyiben hordozza a rendellenes szájpadlás alakulásért felelős géneket. De nem is igazán kellene ezt a kérdést latolgatni. A fejlődési rendellenességgel született francia bulldog tenyésztésre alkalmatlan. A kutya saját egészsége és a következő generációk érdekében ivartalanítsák a kutyát egyéves kora körül.
jelige: Puki
2007-12-13
Pireneusi hegyipásztor kutyánkanak,ugy látjuk,hogy vérzik a bal füle,és rázza a fejét.Mi lenne a teendőnk?
Részletes állatorvosi vizsgálat a teendő. A legbagyobb valószínűség szerint a kutya hallójáratában gyulladás van (akár idegentest miatt akár egyéb okból), ezért rázza a fejét a kutya. Az erőteljes fejrázástól sérülnek az erek a fülkagyló területén és kialakul a jellegzetes vérömleny, az othematóma. Ha nem erről van szó, akkor lehet még akár daganat is a fülkagylón, vagy a hallójáratban. Majdnem biztos, hogy a gyógyuláshoz meg is kell operálni a kutyát.
jelige: Mirci
2007-12-13
Nem eszik nem iszik.Olyas mit hány, mint a nyál.Sokat fekszik.
Beteg. Kicsit, vagy nagyon. A fiatal oltatlan perzsa macska lehet akár férges is, mellette több, akár végzetes vírusfertőzése is lehet. Meg az is lehet, hogy szerencséjük van és „csak” szőrlabda ül a gyomrában. Mielőbbi részletes vizsgálatra van szüksége, ahhoz, hogy kiderülhessen a betegsége és esélye legyen a gyógyulásra.
jelige: bőrbeteg
2007-12-13
Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy németjuhász kutyámnak eddig általam nem tapasztalt betegsége van. Félhosszú szörű a kutya, és furcsa sebek vannak szinte az egész testén egyenlőtlenűl elszórtan. Elég kicsik, borsószerűek, egy két helyen nagyobb és mintha vérezne és a vér rászáradna a szőrére. Van még két boxerem is de azoknak semmi bajuk.
Helyes a diagnózisa, a kutya bőrbeteg. Hasonló elváltozásokat többféle parazita, baktérium, gomba okozhat kutyákon, lehet allergiás eredetű is a kórság és nem kizárt, hogy egyéb elsődleges betegség (mellékvese, pajzsmirigy ..) áll a háttérben. A lehetőségek közül részletes vizsgálattal (vérvizsgálatok, bőrkaparék ..) lehet megtalálni a kutya konkrét betegségét - és ha ez megvan, akkor lehet a kezelésről beszélni.
jelige: kedvenc
2007-12-11
A rejtett heréjűséggel kapcsolatosan elég sok cikket olvastam már, és tudom is, hogy mi a lényege. Most egy különös esettel állok szembe. A kis kankutya heréi már 6 hetesen a herezacskóban voltak, sőt, amikor elvitték az új gazdái 9,5 hetesen, akkor is. Mégis olyan kifogás merült fel 0,5 év múlva, hogy rejtett heréjű a kutya. Nehezen akarom elhinni, mert az apa kutyának nem az első alomból származó ez a kölyke, és mind a testvérei mind a korábban született kan kölykök és az apa kutya is egészséges. A kutya Csehországba került, és a gazdái állítása szerint van ez a probléma vele, de nem akarták visszaadni. Kérdésem: lehetséges, hogy a növekedés alatt, valamilyen rendelleneség léphet fel, ami visszahúzza a heréket a hasüregbe? Várom őszinte válaszát és véleményét. Üdvözlettel: egy aggódó tenyésztő
Teljesen őszinte válaszom az, hogy a fiatal kanokban tág lágyékcsatorna nyílás esetén a herék bizony felcsúszhatnak a lágyékcsatornába és esetleg a hasüregbe is. A növekedő here azután esetleg már a hasüregben(lágyékcsatornában) rekedhet és ezzel véglegesült az állapot, kialakult a rejtett here. Az egész történetben semmi különös nincs, nyugodtan elhiheti Ön is a történteket. Ha a fedező kan önmaga teljesen egészséges, akkor is örökítheti a rejtettheréjűséget.
jelige: Lili
2007-12-11
Üdvözlöm Dr.úr. Van egy 8 hetes yorki bébink vettünk neki royal canin junior tápot de nem igazán hajlandó megenni nagyon keveset csak pár szemet viszont húslevest zöldséget fött húst minden mennyiségben,persze csak mértékkel kap.hogy etesem meg vele hiába áztatom bármibe nem kell neki.Másik kérdésem ma kapta meg a 2. oltását és a z orvos azt mondta másfél hónap múlva kell a következö és hogy levihetem sétálni.Ez valóban igy van?elöre is köszönöm
A legtöbb oltási protokol a kutya első évében 2 kötelező (monopvalens veszettség) és 4-5 ajánlott oltást tartalmaz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hpogy 6 hetes korától kezdve a kölyök kutya kb 2 hetente kaphatja a védőoltásait. Mindezekről bővebben honlapunk Tudnivalók rovatában olvashat. Különösen kistestű, érzékeny, válogatós kölykök esetében gyakori hiba az, hogy az ajánlott 3-4x etetés során a kutya válogat, csak bizonyos eleségeketz hajlandó magához venni. Az Önök esetében is az lenne a legfontosabb kérdés, hogy a kölyök egészséges, jól fejlett-e. Amennyiben igen a válasz, akkor nagy hibát nem követnek el.
jelige: Kérném segítsenek
2007-12-11
Üdvözlöm!Yorkshir terrierünk van,és nagyon betegecske!Legutóbb felsőléguti fertözéssel kezelték szurit kapott,valamint antibiotikumot.Akezelés végére hasmenése lett,kezdett a hangulata rossz lenni,se nem ivott,se nem evett,majd infúziót kapott 2-szer,de nem látunk javulást,nincs kedve semmihez,nem játszik,csak alszik egész nap,pedig volt vérvétele is,de az tökéletes lett!Lehet lelki eredetü a baja?Pedig egy igazán szerető családban van,ő a mindenünk!Kérném segítségétKöszönettel
Ha a részletes vizsgálatok eredményei negatívok, nincs megfogható szervi baja, eltérése a kutyának, akkor valószínűsíthető a lelki eredetű ok. Meg kell viszont mondanom, hogy mind a felsőlégúti tünetek, mind a hasmenéses jelek számomra azt jelzik, hogy nem egészséges a kutya. A rejtett betegségek sajnos sokszor csak ismételt és részletes vizsgálatokkal (vérvizgsálatok, vizelet-, bélsárvizsgálat, képalkotók ..) deríthetőek ki.
jelige: kiskutyából nagykutya
2007-12-11
egy 7 hónapos westi kiskutya boldog gazdija vagyok mivel sose volt kutyám csak más állatok tapasztalataim révén tudok gondolkozni évekig volt cicám szeretném megkérdezni hogy a 7 hónapos kiskutyám heréit egyátalán nem látszódnak még mindig pedig egy éves korárra ivarérett lesz az állat azt szeretném megkérdezni meddig várjak még hogy estleg (egy két hónapot) hogy véletlenül se sérüljön meg az állat ha a kis heréi a hasüregben maradnak tudtommal sajnálatos modon a hasüregben maradt here zazskok el is rákosodhatnak ezt szeretném állatkámnál megakadályozni várom válaszát köszönettel:
Örülök a boldogságának és közben elárulom, hogy a 7 hónapos westi már ivarérett, másfél éves korára már tenyészérett is lesz. A heréknek már hónapok óta a herezacskóban kellene lenniük. Akár egyik, akár mindkettő a lágyékcsatornában, vagy a hasüregben helyeződik mindkét here eltávolítása ajánlatos, mivel a herék a magasabb hőmérsékleten az állat 5-10 életévében nagy eséllyel elrákosodik - valamint a rejtett heréjűség hajlama öröklődik. A műtét a kutya kb 1 éves korában tervezett módon igen kis kockázattal elvégezhető.
jelige: Bliss
2007-12-11
Hala Istennek kutyamnak semmi baja, szeretnenk kiutazni Angliaba, tovabbtanulasi lehetosegeim miatt, de a tarsam, egy fekete labrador szuka kutyat (2.5 eves), semmi szin alatt nem hagyom itthon. Mennyire korulmenyes abba az orszagba bevinni egy kutyat? Minden oltasa megvan, egeszsegugyi konyve, utlevele, chipje. Megis benn tartjak 6 honapra karantenban? Vagy ez csak hiedelem? Tovabbtanulasi lehetosegemet nem szeretnem elszalasztani, de nem hagyom itt a legjobb baratomat!
Nem kell itthagynia a legjobb barátját és a 6 hónapos karantén a fertőzöttségre gyanús, nem megfelelő iratokkal rendelkező, valamint csempészett állatokra vonatkozik. A teendője annyi, hogy a Bliss-t becsipelteti, védőoltásait és parazitamentesítését rendbeteteti állatorvosánál és mindezt bejegyezteti az útlevelébe is.
jelige: Lucky
2007-12-11
Kedves doktor! Van egy 8 hónapos golden retriever kutyánk,de már kb.2 hónapja nem akerja megenni az Eukanuba tápját.Mér probálkoztunk a Royal Caninal is,de az sem volt jó neki.Kérem segitsen,hogy mit tegyünk!Köszönettel:Lucky
Meg kell mondjam, hogy talán a világon sincs olyan kutya, amelyik bármely prémium táp mellett éhenhalna, vagy akár csak leromlana a kondíciója. Az Önök Lucky-ja milyen kondiban van?! A 8 hónapos kutya túl van élete legintenzívebb növekedési szakaszán, ráadásul az időjárás sem különösebben hideg. Mostantól elegendő naponta egyszer megetetni. Ha nem eszi meg a porcióját, el kell venni előle és a következő napon elétenni. Közben nincs nasi. A száraz tápokból meglehetősen kevés táplálék kell egy kutyának - nézze meg az adagolását a zsákon. A száraztápok mindegyike kívánatosabbá tehető átnedvesítéssel, pláne, ha nem egyszerűen vízzel, hanem mondjuk kefírrel, yoghurttal vagy mondjuk húslevessel nedvesítjük át a kaját.
jelige: Benyke
2007-12-11
Befogadtunk egy dalmata-boxer keverék kan kutyust, akit egy építkezésen hagytak ott másfél méteres láncra kikötve. Benyke februárban lesz 5 éves.Lehet-e kasztrálni egy ilyen korú kutyust úgy, hogy utána ne legyenek viselkedésbeli, pszichés problémák?
Lehet, sőt kifejlett korban végzett kasztrációk leggyakoribb oka a viselkedésbeli, pszichés problémák (agresszió, szökősség, irányíthatatlanság ...) normalizálása. A műtét minimális kockázattal végezhető és a herék eltávolítása kutyákban nem okoz búskomorságot.
jelige: Spániel
2007-12-10
Tisztelt doktornő/úr! Van egy 15éves spániel kutyusom. Három hete, egy reggel azt vettük észre, hogy nem tud lábra állni! Kihívtuk az állatorvost aki nem tudta megmondani hogy mi lehet a baja, mert még nem találkozott ilyennel! Tudja a lábait mozgatni, de nem tud felállni, nem fáj semmilye és az étvágya sem csökkent,hason kúszva közlekedik! Egy hétig próbálta kezelni, de nem javult, és azt tanácsolta altattassuk el! Mivel nagyon szeretjük ezt nem tudtuk megtenni,bízunk a yógyulásban, és azóta is gondozzuk!Mi baja lehet? Tényleg el kéne altattatni?Válaszát előre is köszönöm!
A kutya tüneteinek az oka, valamint a gyógyulás esélyei egyetlen módon ismerhetőek meg. Jól felszerelt kisállatrendelőben részletes vizsgálat (vérvizsgálatok, röntgen, ultrahang ...) után a kutya betegsége kideríthető lenne és a leletek alapján el lehetne dönteni, hogy van-e esélye a felépülésének. A 3 hetes otthoni vergődés helyett már az első napokban célszerű lett volna végigcsinálni a vizsgálatokat.
jelige: Alíz
2007-12-10
Kedves Doktor Nő/Úr! Családtagunk Alízka 13-14éves talált kutyus, 12éve van velünk és most nagyon el vagyunk keseredve, mert kb. 6 napja éjszaka sírt és amikor felkeltünk hozzá be volt görbülve kifli alakba a teste és nem nagyon tudott megállni a lábain. Mikor kicsit megnyugodott elaludt. Utána egyre jobban lett és 3-4 napig szinte teljesen jól volt. De tegnap reggeltől félre tartja a fejét, a lábai (főleg a hátsók) kicsúszkálnak alóla és félre is megy mintha a térérzékelése nem lenne jó, és enni sem nagyon hajlandó amit iszik néha kihánnya. (Még megjegyezném hogy Kb. 1 éve 80-90% százalékig nem hall és fiatal kora óta nem túl jók az ízületei)! Felkerestem az állatorvost de sajnos a kutyát nem tudtam elvinni magammal a rossz mozgása miatt. Elmondás alapján a Doktor Úr Ketofen 20mg-os tablettát írt fel. Félek hogy ez nem elég.Kérem segítsen, írja meg mi a véleménye, mit tudnék tenni. Sajnos a kórházi kivizsgálásra nincs pénzem kisnyugdíjas révén. Előre is köszönöm !!! B D ezsőné
Sajnos kivizsgálás nélkül senki emberfia ki nem találhatja az Alíz baját. A Ketofen tabletta talán enyhíti a fájdalmait, tüneteit a kutyának, de nem valószínű, hogy meggyógyul tőle. Attól tartok, hogy részletes kivizsgálás és intenzív kezelés (lehet, hogy műtétre is szüksége van az Alíznak) nélkül el is pusztulhat a kutya.
jelige: yorki 3.
2007-12-10
Tisztelt Doktorur!Sajnos az anyakutya elpusztult nem tudták meg menteni öt és a kölyköket.Most az lenne a kérdésem,hogy a kan kutya be fedezt egy másik szukánkat is és ő is 53 napra meg elet 6 kölyöt mind életképtelenek voltak de az anyakutya mostmár jolvan.Nem lehet,hogy a kan kutyával van valami probléma?
De az is lehet. Meg a szuka kutyákkal is lehet probléma. De valószínűleg legfőként a kutyatenyésztővel van probléma. Az előző levelei és a mostani is nagyfokú tájékozatlanságot és kutyatenyésztésre való alkalmatlanságot árulnak el. Hagyjon fel a kutyaszaporítással, vagy szerezzen mélyebb tudást a területen és próbálja tisztességesen csinálni.
jelige: Dinike
2007-12-10
2 hete halt meg a kutyusom. Műtét közben derült ki hogy a vastagbelén daganatok voltak, nem volt műthető. Nagyon nagy darabot kellett volna eltávolítani! Elég idős is volt! A kérdésem szinte teljesen fölösleges de én azért tudni szeretném, hogy az ilyen daganatok milyen gyorsan tudnak kialakulni és mitől? Ugyanis augusztus végén voltunk ultrahangon, akkor még nem volt látható semmi! Vagy nem vette észre az orvos? Azért is bánt a dolog , mert nem a saját orvosunk csinálta az ultrahangot mert egyéb okok miatt más dokinál voltunk,aki egyébként pedig igen jó orvos hírében áll! Senkit nem akarok hibáztatni csak azt szeretném tudni, hogy 1 daganat ilyen rövid idő alatt ekkorára tud nőni? A választ előre köszönöm, szép napot!!
Sajnos a hasi ultrahang érzékenysége annyit enged meg, hogy gyakorlott szakember, jó készülékkel a néhány cm-es daganatos bélszakaszokat felismeri. Az augusztusi ultrahangos vizsgálat óta eltelt hónapok bőven lehetőséget teremtenek egy rosszindulatú béldaganat számára, hogy áttétet képezzenek, és menthetetlenné tegyéka kutyát. Sajnálom a történteket.
jelige: Maszat
2007-12-10
Tisztelt Doktor Úr! 18 hónapos Labrador kutyánk feje búbján börkeményedést észleltünk.Ez kezdetben mogyoró nagyságú volt, most viszont hosszában két mogyorónyi, tehát terjeszkedett. A fej simogatásakor a bör a keményedéssel együtt elmozdul, ez a kutyának kellemetlen érzés. Kezdetben ütésre gyanakodtunk/asztal alatt beverhette a fejét/ de ezt nem tapasztaltuk.Kérjük segitsen tanácsával, mi a teendönk. Köszönettel: Maszat
A képlet citológiai vizsgálata adhat választ a kérdésre.Egy ilyen fiatal kutyában jóval nagyobb az esélye, hogy gennyes tályog, esetleg vérömleny, vagy kötőszövetes heg a látható, tapintható terime. Nem kizárható viszont a bőrdaganat diagnózisa sem. Valószínűleg sebészeti megoldása lesz az elváltozásnak.
jelige: Éva
2007-12-10
Mopsz szukámat (most 15 hónapos) november elsején pároztattuk első alkalommal. Összesen 3 alkalommal pároztattuk másnaponként. Ma kellene kb 40 napos vemhesnek lennie. 3 napja vettem észre hogy a kutyus vérzik (mintha tüzelne). Nagyon megijedtem. Egyébként a kutyuson nem látszik külsőleg semmilyen probléma, úgy értem, hogy jó kedélyű és eszik rendesen. Doktor Úr szerint mi lehet a probléma? Előre is köszönöm segítségét.
Lehet a probléma elhúzódó tüzelés, hüvelysérülés, hüvelydaganat, gennyes méhgyulladás, vetélés, de akár hólyaggyulladás is. A teendője jóval egyszerűbb annál, minthogy Önnek kellene elkülöníteni a lehetőségeket és kitalálni a kezelést. Vigye gyorsan a kutyát jól felszerelt, ultrahanggal is rendelkező rendelőbe és állatorvosa ki fogjka deríteni, hogy a lehetséges kórokok közül mi jelentkezett a kutyánál.
jelige: red fox 3.
2007-12-10
Tisztelt Dr. Balogh Lajos! Köszönöm mégegyszer a tanácsait. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam mikor leírtam a tünetet. Az orrcsont nem görbe, már nézte más állatorvos is. Inkább olyannak tűnik mintha -lehet rosszul fogalmazok laikusként -mintha az izom(?) vagy az ínszalag(?) nem tartaná olyan erősen azt az arcorri részt, (lehet lazább, vagy sérült, elszakadt?), hogy szimetrikus legyen. Nem lehet, hogy valami mi általunk nem észrevett „baleset” történt vele? Ugyanis teljesen szimmetrikus arcorri résszel született és minálunk(az anyja nálunk van, az apa sokszor győztes), tehát nem is a tenyésztő sózta ránk mint selejtet, mi választottuk s teljesen rendben volt. /Az az igazság, hogy a kutya már nyert kiállításokon és még egyik bíró sem vette észre, pedig nekik kellett volna. Sokkal több hibával is fölvonultatnak kutyákat, láttuk saját szemünkkel(szőrzet, farok, vonalvezetés, szögellsek,csánk szembe ötlőbb hibája stb./ Sajnálnánk-e pici hiba miatt, (egyébként a DPje is normális, mentes)eléggé tanácstalanok vagyunk, de köszönjük.
Teljesen más a helyzet, ha nem veleszületett genetikai hibáról van szó, hanem esetleg szerzett eltérésről. A pofa lógását egyébként sokszor az arcideg (n. facialis) bénulása okozza kutyában emberben egyaránt. Az esettel talán Dr. Sebestyén Zsolt állatorvos kollégát ( http://www.provet.hu/ ) lenne érdemes felkeresni .
jelige: segítség
2007-12-10
4 hónapos német juhász kutyánk van, nagyon szeretjük.Csak az a baj,ha simogatjuk állandóan harapja a kezünket, lábunkat. Ez valamilyen betegség vagy viselkedési zavar? Mit lehet ilyenkor tenni?
Sem nem betegség, sem nem viselkedési zavar - hanem a kölyök játékos viselkedése lehet a leírt jelenség. Ha zavaró, túlságosan durva a kölyök játéka, akkor következetesen, egyértelműen a tudtára kell ezt adni, és a kezünk, lábunk helyett pl rongyot, játékot kellene a szájába dugni.
jelige: red fox 2.
2007-12-10
Tisztelt Dr. Balogh Lajos Állatorvos Úr!! Köszönöm a szíves tájékoztatását,minősítését és segítségét. Mellékelnék egy képet az Ön által „súlyosan fogyatékosnak” ítélt kutyáról. Egyébként az elváltozás annyira minimális,hogy jó szemmel és hosszas nézés után lehet csak észrevenni. Ezúttal kérdezném meg tisztelettel, hogy abban az esetben ha mondjuk Ön vagy valaki, akinek mondjuk olyan hibája van hogy görbe az orra, kizárják a „tenyésztésből”??? Szíves köszönettel.
Továbbra is igen megtisztelő, hogy válaszolhatok a felvetéseire. Érzek ugyan némi iróniát és élt a soraiban, ráadásul levelét most sem írta alá, de ez engem nem szabad, hogy zavarjon. A fényképen egy valóban szép kutya látható - és amennyire ezen a felvételen megítélhető valóban a jobb pofalebernyege mintha néhány centiméterrel lejjebb lógna, mint az ellenoldali. Az orrcsont ferdeségét nem tudom megítélni a felvételen, de elhiszem Önnek, hogy minimális eltérésről van szó, hiszen mostani 2. levelében már ezt írta. A minősítésem és tanácsom az Ön korábbi leírása alapján született. Egyébként véleményemet továbbra is fenntartom. Még ennyi esztétikai hiba esetén is etikátlannak és jogszerűtlennek tartanám a kutya plasztikai műtétjét, majd kiállításon történő szereplését és esetleges tenyésztését. Kérdezze meg erről a német juhász tenyésztőket esetleg a fajtaklubot is. Ha esetleg bármit félreértettem volna és Önök kizárólag a kutya „bánatos arckifejezésén” szeretnének javítani, majd a plasztikai műtét tényét a kutya egészségügyi könyvébe/útlevelébe is bejegyeztetik azaz a kiállításon sem titkolják a műtétet és a kutyát nem óhajtják tenyészteni, esetleg ki is heréltetik - ez természetesen más eset. Pláne, ha a ferde orrjáraton a kutya nem kap rendesen levegőt. Ilyen körülmények között, előzetes röntgenfelvételek (esetleg CT) eredmények alapján megtervezhető a műtét. Utolsó kérdésére is válaszolok, bár nem lehetetlen, hogy erre Ön is tudja a választ. Emberek esetében kis asszimmetra, eltérés a megszokottól akár még tetszetős, sőt szekszepil/védjegy is lehet. Természetesen embert hasonló okokból nem zárnak ki a „tenyésztésből”. Megjegyzem, hogy nem ez az egyetlen különbség kutyák és emberek „tenyésztése” között.

<< <  348 / 454 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

Szeretné hírlevelünket? KATT IDE!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2016.04.04
2016. 03.26. délután óta keresem a macskámat: Sziámi és házi macska keveréke, drapp színű, de cirmos jegyek is láthatók rajta, farka fekete szürke csíkos,orra narancsos rózsaszín, profilja jellegzetes, kissé domború orrhát, szeme kék, de a jobb szem szivárványhártyáján van kis barna pigment a külső szemzug irányában. 3 éves ivartalanított kandúr, nevére hallgat (Ciceró), nagyon beszédes, kérdésre kettő rövid nyávogással válaszol, általában kedves és félénk. Lábai kicsit rövidebbek, hátsó lábainak ujjait szereti széttárni.Chipje van: 900000000013154, ki is lehet tapintani.  Segítségüket köszönöm! Dr Bakó Diána 30/4231794 v 30/4059145
2016.03.07
Elveszett kedvencünk Remington, kicsit félős világos zsemle színű labrador keverék, nincs rajta nyakörv, de csippezve van. Budafokon a kertből eltűnt reggelre. Aki látja vagy felismeri a leírtak alapján kérem jelezzen telefonon: 0630-681-8787. Köszönjük.
2016.01.04
Cirmi cica 2015 december 30-án tűnt el otthonról, a Budafok Kitérő környékéről. Bal mellső mancsa fele fekete, jobb szeme kisebb ránézésre, több helyen cirmos. Ha látja, hívja a 06-30-865-8025