Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Dióka
2006-07-10
kb 1,5 hónapja tipikus cukorbeteg tünetekre utaló jeleket tapasztaltam tacskó kutyánknál. elvittem az orvoshoz, vérvétel beigazolta, hogy nagyon magas volt a cukra. (26,..)Fokozatosan kezdtük meg napi 2x az insulin adását, és naponta többször etettük. Mostanában viszont egyre többször fordul elő, hogy elkezd tántorogni, (bár az állatorvos említette, hogy ilyenkor gyorsan mézet adjak neki, nehogy kómás állapotba kerüljön) Azóta ismételten (VII.7-én) megnézték a vércukorszintjét, reggel, étkezés után, de szúrás előtt volt 5.9, Most erre adni 8 egys.insulint, és ismét tántorog a kutya. Összeakadnak a lábai, hátsó lábaira lerogyik. Lehet,hogy még ez a mennyiség is sok neki? Vagy ennyire pontosan szinte 4 óránként kell a kutyának diétás ennivalót adni? most jelen pillanatban Humulin M3-ból kap. (Az állatorvos szabadsága alatt fogyott el éppen a gyógyszerünk, és a Lehel u-i állatkh-ban irattuk fel, ott az orvos elcsodálkozott, hogy ezt a gyógyszert állatoknak nem szokták felírni.) Önnek mi erről a véleménye? Köszönöm válaszát
Lehet, hogy sok a 8 egység inzulin, ha a diéta (szigorúan pontos!!!) betartása mellett is vannak hypoglikémiás tünetei. Mivel kivonták a forgalomból a kutyákon sikerrel alkalmazott Monotard inzulint, most minden kutyust át kell állítani másik inzulinra, akár olyanra is, amit eddig nem adtunk kutyáknak. Ezt érdemes szoros állatorvosi felügyelet mellett végezni. Kiderül még az adatlapból, hogy nőstény kutyáról van szó. Ha őt még nem ivartalanították, akkor mielőbb meg kellene tenni, mert a tüzelések utáni tartósan magas progeszteron hormon szint (hasonlóan a nők terhességi cukorbetegségéhez) előidézője lehet cukorbetegségnek.
jelige: Mit tegyünk?
2006-07-06
Németjuhász kutyám 9 éves, májusban műtötték a mellső lábán több csomóban talált addigra kifakadt hámeredetű daganattal. Sajnos már akkor biztos volt, hogy rosszindulatú a daganat, mert sok csomó volt, majd ezt a citológia meg is erősítette. A műtét után étrendváltoztatásban (az addig soha zöldséget el nem fogadó kutyát rászoktattuk a 3/4 részben növényi táplálékra), homeopátiás gyógyszerekben, mezei zsurló-teás borogatásban és kenőcsben, immunerősítő bogyókban, a sok szeretetben és törődésben bíztunk, hogy felépül. Ahogy viszont az várható volt, a kis csomók újra megjelentek, egyre nagyobb számban találunk a kutyus mellkasán daganatot, és érezzük, hogy lassan el kell búcsúzni tőle. A tegnapi napon este arra mentünk haza, hogy a kutyus feje, nyaka fel van duzzadva (a bal mellső lába hetek óta puffadt), a sebek kifakadtak, a gyulladás, a bomló hús szaga átható. A kutya mindemellett a szeretetünket és törődésünket pajkos, jókedvű ugrálással fogadja, bár a sántítása és a sebek zavarják az örömködésben. Kérdésem: mit tegyünk? Tudom, hogy a kutyák fájdalomküszöbe sokkal magasabb az emberénél, de nem tudom eldönteni, hogy a betegségből ő mit él meg. Csak én vetítem ki emberi fejjel, hogy a betegségtől szenved, fájdalmai vannak, vagy amíg jókedvű, és örül nekünk, addig több örömet és kevesebb fájdalmat él meg? Nem tudok okos lenni: mikor van az a pont amikor ”érdemesebb” már elaltatni. Vagy amíg jól eszik, é bár lassan, fájdalmasan tápászkodik fel, de jön-megy, ugrándozik örömében. Mit tegyünk?
Leírása alapján a kutya aggasztó állapotban van. Szerintem érdemes lenne tisztázni, hogy a daganat a látható helyeken kívül nyirokcsomókban, vagy esetleg mellüregben nem adott-e áttéteket és azt is hogy milyen állapotban van a mája, veséje, szíve. Ezen adatok alapján eldönthető, hogy a betegség visszafordítható-e, kezelhető-e, vagy erre már semmi esélye a kutyának. Amennyiben a vizsgálatok rossz eredménnyel zárulnak - attól tartok a kutya is és Önök is jobban járnak, ha elaltatják. Nem értek egyet azzal, hogy a kutyájukból lassan vegetáriánust faragnak - ezzel semmilyen pozitív hatást nem fognak elérni. Ha több információt szeretne ezügyben, kérem olvassa el a http://www.kisallatbudafok.hu/ oldalunkon a publikációk rovatban a 2 onkológia témájú írásunkat.
jelige: Argosz, a kicsi kutya
2006-07-06
Tanácsot, javaslatot szeretnék kérni Öntől. A kutyusunknál, aki egy 9 hónapos kanári szigeteki kutya, a napokban diagnosztizált az orvosunk diszpláziát, ami szerinte nem súlyos. Prémium táppal etetjük, eddig folyamatosan kapott kiegészítésként kálcium tablettát. Javasolta az orvos a zöldkaréjú kagylóból készült kapszulákat, amit már a diagnózis megléte előtt 1 hónnappal kezdtünk neki adni. Ő még fejlődésben lévő kutyus, elég nagytermetű, még kb 10-15 kg izom rakódik rá, amit cipelnie kell. Milyen izomzatot erősítő mozgást végezhetne análkül, hogy az ízületeit terhelnénk. Mi gondoltunk az úszásra, illetve hallottam, hogy vízben történő mozgatást mesterséges körülmények között is végeznek, de sajnos nem tudom, hogy hol. Vagy bármilyen egyéb javaslat érdekel, ami javíthat a közérzetén, illetve megelőzheti a súlyosbodást.
Ezek az izomkolosszusok, aminek Argosz is készül, valóban akkor lesznek ép vázrendszerrel „megépítve”, ha fajtájuknak, koruknak megfelelően kiegyensúlyozott táplálásban és gondosan megtervezett „edzésprogrammal” mozgatjuk. Ha neki megfelelő prémium tápot kapott és fogyaszt most is a kutya, akkor feleslegesnek, sőt károsnak tartom a Ca-kiegészítést. A prémium táp ideális mennyiségben és arányban tartalmaz Ca-t, P-t és D3-vitamint, fehérje tartalma is pontosan megfelel az igényeknek és egyéb kötőszöveti építőelemeket is tartalmaz. Ezt csak elronthatjuk a plusz Ca-bevitellel. A mozgatást valóban jó ötlet vízben való erősítéssel kiegészíteni. Ha beüti a keresőjébe a kutya rehabilitáció szavakat talál néhány budapesti címet, ahol elkezdheti a kezeléseket. Az ottani szakemberekkel konzultálva pedig valószínűnek tartom, hogy a közelben talál majd olyan tiszta, természetes vizet, ahol tudja Argoszt úsztatni.
jelige: Buksi
2006-07-06
A kutyám az egyik szemével már nem lát, nem tudom, hogy mi történhetett vele.Először olyan volt, mintha csak a sötétben világított volna a szeme. Később az egész szemét ellepte ez a szürkeség, majd be is gyulladt. Most már olyan, mintha nem lenne a szeme helyén semmi. Lehetséges, hogy a másik szeme is megbetegedik? Ha igen, akkor el kell altatni a kutyámat?
Igen tisztelt uram! Ön igen érzékletesen leírta, amint 10 évesnél idősebb keverék kutyájának kb 4 hónap alatt elhalt az egyik szeme. Ez idő alatt állatorvosnál nem járt, de szépen konstatálta, hogy miként romlik kutyája állapota. Leírása alapján jó biztonsággal rekonstruálható, hogy a szemet talán szúrásból, harapásból, vagy toklász jelenlétéből adódóan súlyos fertőzés érte - ennek hatására a szem fényre érzéketlen lett, majd elhalt. Közben, biztos vagyok benne, hogy a kutya komoly fájdalmat érzett. Ilyen alapokon, persze, lehet, hogy a másik szeme is megbetegszik, és ha nem kezelteti, akár az is elhalhat. A megvakult kutyát (és macskát és lovat és embert) sem „kell” elaltatni. Kérem, vigye el a kutyáját egy állatorvosi rendelőbe. A szakember meg fogja állapítani, hogy az elhalt szemet el kell-e távolítani a szemüregből, vagy van-e esetleg ennek a megbetegedésnek más szervekre is kiható következménye. És, remélem, hogy ellátja néhány alapvető tanáccsal arra vonatkozóan, hogy miként kell kutyát tartani. 1);
jelige: Pandika
2006-07-04
Jo napot! Nekem a kutyam szorevel van a problema! A hatso labanal bebarnult a szor, kicsit hullik is neki es folyton vakarozik!
A fehér kutyusoknak, mint a bolognese is, általában tartós nyalogatás, vagy a szemek alatt könnycsorgás miatt szokott bebarnulni a szőre. A hátsó lábát tehát valószínűleg sokat nyalogatja a Pandika. Ezt teheti azért is, mert ez a terület viszket neki, vagy egyszerűen csak időtöltésképpen. Inkább a viszketésre gyanakodnék, mivel írja, hogy a többi testtájat is folyton vakarja. Alaposan ki kellene vizsgáltatni állatorvosával a viszketés okát, ami lehet parazitás vagy gombás fertőzöttség, esetleg kiszáradt bőr a túl gyakori füretés miatt, de lehet akár allergia is a háttérben.
jelige: Padlizsán
2006-07-04
Cicám 3 éves, Brit fajta. a napokban azt tapasztaltuk, hogy egyszerűen berekedt, vagyis csak nagyon hallkan, és rekedtesen nyávog. Eszik, iszik, más problémát nem tapasztalunk rajta, talán egy kicsit lassúbb lett. Lakásban tartott cica, csak a kertbe megy ki ahol nem szokott más állatokkal találkozni. Kellő szerettel fogdossa a bogarakat viszont, talán megcsípte a torkát egy darázs?
Talán igen, talán nem. A cica oltásai egy évnél is ritkábban történnek meg. Lehet akár vírusos macskanátha, egyéb vírusos, vagy bakteriális megbetegedések a felső légutakban. Érdemes lenne állatorvossal megvizsgáltatni a cicát - és amennyiben tényleg „csak” darázscsípésről van szó, akkor is be lehetne adatni a soronkövetkező oltásait.
jelige: Mufurc
2006-07-04
Ellés után egy kiskutya sem maradt meg. Hogyan kerülhetem el, a pangó tej miatt kialakuló emlőgyulladást? Most naponta többször finoman fejem az anyát. A közérzete nagyon jó, sokat eszik, futkározik ugrál. Hőemelkedése nincs. Köszönöm a válaszukat.
Ha napont atöbbször feji a kutyát, akkor a tejelése hónapokig fennmaradhat. Elapasztani állatorvos segítségével kell a kutyát - aki anti-prolaktin hatású gyógyszert fog adni Önnek. Otthoni teendőként a kutya táplálását vissza kell fogni néhány napra, az ivóvízfogyasztását is korlátozni kell, valamint sokat mozgatni, keveset dédelgetni az anyakutyát és a fészkét, közvetlen környezetét átrendezni a kutyának. Az adatokból látom, hogy egy fiatal kutya első tüzelése után vemhesült - ami önmagában is nemkívánatos jelenség. okos dolog lenne ivartalanítnai a következő tüzelése előtt.
jelige: Bandita
2006-07-04
1,5 éves cicám székletében találtam egy pici vért úgy 6 napja, a feneke is picit vérzett, megtörölgettem, és úgy láttam egy picit piros a feneke. Azóta ma volt benne egy nagyon kevés, a feneke nem volt véres, és kevesebb volt mint 6 napja. A hasa puha, meleg. rendesen eszik és iszik, játékos. Nem látok rajta ezen kivűl semmi változást. Mi lehet a gond? Elvigyem ezzel orvoshoz? (úgy 3 havontsa járunk ellenőrzésre vagy az aktuális oltás miatt, utoljára 1,5 hónapja voltunk csak ellenörzés miatt)
Igen, vigye el állatorvoshoz a Banditát, mert a vér a bélsárban lehet parazita, baktérium, vagy vírus okozta fertőzés, de lehet fekély-, vagy daganat jele is. Ha valami banális dolog okozta volna a vérzést (pl éles növényi rész, vagy csontdarabka) annak néhány nap alatt nyo nélkül illett volna elmúlnia.
jelige: Bogyó
2006-07-04
Öt éves pulikutyám minden előzmény nélkül hányni kezdett, véres, fehér nyálkás volt a hányadéka. Voltam vele orvosnál, aki azt mondta, hogy valószínű gyomorfekélye van a kutyusnak. Adott vagy három injekciót neki és azt javasolta, hogy pépes és zsírtalan ételt adjak neki naponta többször és keveset. Ez két napja történt. Betartok minden instrukciót. A kutyus rettenetesen éhes, és amit eszik azt sürgősen kihányja, de már nem vérzik a gyomra. Rendbe fog jönni? Mit ehet ezzel a betegséggel?
Úgy tűnik az ő esetében nem oldotta meg a 3 injekció a gondot. Ilyen gyakori, kezelésre nem múló hányásnál az is felvetődik, hogy esetleg idegen test (lenyelt fa-, vagy kődarab, szétrágott csont...) lehet a gyomorban vagy a belekben, ami azok elzáródását okozza. Azt javaslom, ismét keressék fel állatorvosukat, és számoljanak be neki a betartott utasítások ellenére sem múló tünetekről, hogy ismét megvizsgálhassa (esetleg RTG felvételt készíthessen a Bogyó hasáról), majd a vizsgálat eredményének megfelelő lépéseket tehessen. Esetleg a bélelzáródás gyanújának kizárását követően „csupán” a gyomorfekély folyamatos tabletttás kezelését fogja előírni.
jelige: Plan-B
2006-07-03
2005. szeptemberében a bal szemén megjelent egy folt. Elmentem egy helyi állatorvoshoz, de a problémát nem tudták megállapítani. utánna felkerestem a Bp.-i Állatorvostudományi Egyetemet. Megállapították, hogy szaruhártyafekélye van. Megműtötték, mivel gyógyszeres kezeléssel nem gyógyítható, azt mondták genetikai betegség. Sikeres műtét után a fekély megjelent a jobb szemében is. 2006. márciusában végigjártuk az előzőekben leírt ”lépcsőket” és sikeres műtét után a fekély újra kijött a bal szemében. Ekkor már 2006. május végét írtunk. teljesen tanácstalan vagyok, ezért kérem a segítségüket, hogy a betegséget végképp megszüntethessem. Látom, hogy a kutyám nagyon szenved tőle. Gabi.
Ezt a kórképet „boxer-fekély” néven ismeri az állatorvos-társadalom. Valóban genetikai eredetű, és tudomásom szerint a műtéti terápia az egyetlen reményekkel kecsegtető beavatkozás.
jelige: Afrodité
2006-07-03
Van egy 1 éves német dog szukám. Albínó, és teljesen süket. Az állatorvosunk azt mondta, hogy a süketség az albínóság része. Hallottam már sok albínó állatról, de hogy süket lenne!? Tényleg ezért süket?
Igen, német dogoknál komoly összefüggés van a pigmentáltság hiánya és a süketség, valamint a vakság között. Ha tud egy kicsit angolul, ajánlom figyelmébe ezeket az oldalakat: http://greatdanerescueinc.com/WhiteDeaf.html http://gracieland.org/DaneRescue/index.html itt sokmindent megtudhat a problémáról.
jelige: Kormos
2006-07-03
A MACSKÁNKAT MEGMARTA VALAMI,MAJD UTÁNNA VETTÜK ÉSZRE,HOGY ELKEZDETT HULLANI FOLTOKBAN A SZŐRE.MOSTMÁR EGYRE TÖBB HELYEN ELŐFORDUL PL.FÜLÉNÉL,LÁBÁN,NYAKÁN.SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI MI AZ OKA ÉS FERTŐZŐ-E.MIVEL LEHET GYÓGYITANI. KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGET.
Csak bőrkaparék-vizsgálattal kiegészített alapos betegvizsgálat során derülhet fény a pontos kiváltó okra. Ebből az is következik, hogy ezen vizsgálatok eredményei nélkül nem lehet megmondani, hogy ez fertőző-e, és hogy mivel kellene kezelni a cicát. Az volna a leghelyesebb, ha látogatást tennének egy közeli állatorvosi rendelőben.
jelige: Bütyi
2006-07-03
Tegnap észrevettem hogy kutyám nyakának alsó felén kihullott a szőr, akkor még két enyhén nedvedző pirosas folt volt a szőr közelében. Mára egy durván 5x2 cm-es gennyedző kifejezetten kemény duzzanatot találtam. Egyébként levert, nincs étvágya. Habár elég túlsúlyos, máskor örömmel szaladgál utánam. Most láthatóan nehezére esik pár méter megtétele is. A kérdésem az lenne mi okozhatja ezt? Mit tehetnék, hogy jobban érezze magát?
Kialakulhatott ez akár harapás miatt is, amit egy másik kutya, vagy macska, esetleg vadon élő ragadozó okozott. Ez esetben a két piros folt valószínűleg a szemfogak helye, mostanra pedig alaposan elfertőződött, ezért okoz általános tüneteket is. Okként szerepelhet pl. toklász befúródása is, de az is lehetséges, hogy bármiféle trauma nélkül alakult ki Bütyinél ez a súlyos gennyes bőrgyulladás. Leghelyesebben akkor járna el, ha megmutatná állatorvosnak, aki elvégezheti a szükséges vizsgálatokat (megtekintés, bőrkaparék vizsgálat, esetleg vérvizsgálat), majd elkezdheti a megfelelő kezelést.
jelige: esés
2006-06-30
Jónapot, A kuytám 2 nappal ezelőtt esett futás közben 1 nagyon csúnyát, a jobb hátsó lábát nem nagyont tudta mozgatni. Azzonnal elvittük az állatkorházba, és a doktor azt mondta hogy valószínű csak 1 súlyosabb ütés, zúzódás, de előfordulhat hogy gerincsérv. Adott neki 2 inekciót, 1 fájdalomcsillapítót, és még valami mást. A kutya azóta szinte teljesen rendbe jött, már nagyjából a lábát is jól tudja használni, ugrál, futkározik. De nem is ez az igazi problémám. A kutyám azóta folyton morog rám, vicsorog, de csak rám, holott a balesete előtt még azt is eltűrte tőlem ha evés közben a tálját elvettem. Gyakorlatilag mellettem nőt fel a kutya, kis korától kezdve egyfolytában velem játszott, sétált, nyalogatott. Most meg már ha fél méternél közelebb megyek hozzá úgy elkezd morogni mint valami idegenre. Kérem segítsen! Ez mitől lehet? Elmúlhat?
Ha a kutya viselkedési zavara egyértelműen a baleset óta változott meg, akkor 2 dolgot kellene feltétlenül tisztázni ezzel kapcsolatosan. 1.) Lehet, hogy a tünetei lényegesen javultak, de még mindig fájdalma, vagy diszkomfort érzete (valami nem stimmel) van a kutyának. Ezzel kapcsolatosan részletes ortopédiai-, neurológiai vizsgálat ajánlott. 2.) Ha valóban nincs szervi baja a kutyának és „csak” viselkedési zavara van - nos akkor ennek okát kellene tisztázni és megpróbálni kezelni. A baleset során, vagy utána az állatorvosi vizsgálat és kezelés során a kutyával kellett birkózni, erőszakot alkalmazni? Könnyen lehet, hogy a fájdalom ill kellemetlenség okozása összekapcsolódott kutyájában az Ön személyével. Ebben az esetben nehéz lesz végigmenni azon a vékony mezsgyén, aholis Ön egyszerre érzékelteti a kutyával, hogy szereti és bízhat benne - ugyanakkor azt is, hogy Ön a falkavezér, és nem tűri a morgást és fegyelmezetlenséget. Pedig ennek a kettős kihívásnak egyszerre kell megfelelnie, hogy eredményt lehessen elérni. Ha úgy érzi, hogy szakember segítségére van szüksége keresse fel Dr Sátori Ágnes (06-303964094)kolléganőt, aki a viselkedési zavarok specialistája.
jelige: Mudi
2006-06-30
Dömének, a kutyámnak mostanában sokszor fáj a lába, amikor hosszú ülés vagy fekvés után felkel, vagy sokat sétált. Voltunk állatorvosnál, ő nem látott semmit (amikor odaártünk, már tényleg nem látszott), azt mondta, hogy ha a tünetek rosszabbodnak, vigyük el újra. Egyenlőre nem rosszabbodtak, de még mindig sokszor sántít. Mit csináljak, vigyem olyan helyre, ahol röntgen is van? A másik problémám, hogy kell-e a szőrét a negy melegben vágni, mert mindenki mást mond.
Kissé konfúzusan töltötte ki az adatlapot, ezért nem tudom, hogy a Döme 10 év feletti Mudi, vagy Szamojéd kankutya. Az idősödő kutya hátulsó végtagjain kialakuló időszakos sántasága lehet a csípő-, vagy térdízületek, valamint a medence és a gerinc ortopédiai jellegű elváltozásaitól, de lehet akár rosszindulatú csontdaganat tünete is. Mindenképpen ajánlatos lenne széleskörű kivizsgálásnak alávetni a kutyát. A leghasznosabb az lenne, ha állatorvosától kérne ötletet, hogy a közelben melyik állatorvos rendelkezik röntgenkészülékkel és ortopédiai jártassággal. A kutya szőrét rendszeresen ápolni kell. Az elhalt aljszőrzetet ún trimmelő fésűvel néhány hetes gyakorisággal célszerű eltávolítani. Ha a szőrzet vizelettel, bélsárral, egyéb szennyező anyaggal erősen szennyezett - esetleg koloncszerűen összeáll, akkor le kell nyírni. A rendszeresen karbantartott Mudi és Szamojéd kutyákat nem szokás olyan módon rendszeresen nyírni, mint mondjuk az Uszkárokat és Schnauzereket. Ha megmutatja kutyáját egy kutyakozmetikusnak, ő egyénre szabott tanácsokkal látja el a kutyaszőr ápolás tekintetében.
jelige: cicacsont
2006-06-29
Ma sajnos rácsuktam a cicám lábára az ajtót, miközben próbált beszökni a lakásba és nem vettem észre. Nagyon sírt utána, és húzta a jobb hátsó lábát, de hamar abba is hagyta a sírást, aztán aludt. Nem látom hogy el lenne-e deformálva a lába, de ettől még eltörhetett-e, vagy milyen sérülése lehet??? Nagyon szeretném ha meggyógyulna! Köszönöm a segítségét!
A 6 hónapos fiatal cica csontja még nagyon rugalmas, sokszor igen meglepő terheléseket is elbír komolyabb elváltozások nélkül. Ha a cica már teljesen tünetmentes, jó az étvágya, nem sántít, nincs látható, vagy tapintható elváltozás a sérült végtagon - akkor valószínűleg megúszta az incidenst. Ha az elmondottak közül egyik, vagy másik tünet fennáll - akkor igencsak ajánlott röntgennel is felszerelt kisállat rendelőbe vinni a cicát, hogy kiderülhessen a baja.
jelige: Johnyka
2006-06-27
Tanácsot szertnék kérni, hogy mit tegyek a 4 éves boxeremmel, mert gyulladt, gyakran csipás szem miatt mentünk el az állatorvosunkhoz a mai nap folyamán. Az orvos azt mondta, hogy boxer fekély (nem tudom pontosan a hivatalos nevet) a következő gyógyszereket írta fel: ATRONIN, ACTOVEGIN, CILOXAN. Azt mondta, hogy még szerencsére nagyon az elején van a betegség, még csak egy pici pöttyöt lehet látni. De semmi jót nem ígért, azt mondta, hogy a legtöbb esetben nincs esély a gyógyulásra, és ha tovább terjed ez a fehér pont, akkor akár ki is folyhat a zsem, illetve össze kell neki zárni. Szerentném Önt megkérdezni, hogy mit tegyek menjek- e el valamilyen klinikára, illetve szakorvoshoz a gyógyulás érdekében!! Nagyon köszönöm is előre. Nagyon aggósom, hogy mi lesz!
Állatorvosa vizsgálata, diagnózisa és a felajánlott kezelés a kórjóslattal együtt számomra hitelesnek tűnik. Sajnos valóban létezik a szem progrediáló primer megbetegedése - amit meggyógyítani nem lehet, de a betegség lefolyását lassítani és a tüneteket csökkenteni igen. Ha kételyei vannak, vagy csak egyszerűen pontosabb vizsgálatot és kórjóslatot szeretne, akkor beszéljen állatorvosával, aki biztosan ajánl Önnek szemész specialistát. Többen is vannak Budapesten.
jelige: Simon
2006-06-26
Simon nevű kandúrom állandóan, panaszosan nyávog; nyugtalan, járkál, nem pihen; eszik és iszik, de valami baja lehet, mert lázas; kapott Synulox, majd Baytrill tablettát és injekciót is; a tünetek maradtak. Mozgása jó, szőre fényes,de mégis állandóan sír. Rendszeresen hordom orvoshoz, de most tanácstalan vagyok és nagyon sajnálom őt, és félek, hogy ez az állandó sírás valami komoly fájdalmat jelez. Mostanában nem szereti, ha simogatom. Több cicám is van, így még egyik sem viselkedett. Mi lehet vele? Nagyon aggódom; pici korában macskanáthája volt, amiből nem gyógyult meg tökéletesen, vissza-vissza tér. Válaszát köszönöm.
A hirtelen beköszöntött foróságban több gazdi is panaszkodik, mert lakásban tartott állata nyugtalanná, sőt agresszívvé, ellenségessé vált. Néhányuknál a hőség okozta kényelmetlenség okozza a tüneteket. Ez nem jelenti azt, hogy Simonnak ne lehetne éppen most például alsó húgyúti megbetegedése vagy gyomor-bélrendszeri problémája, ami nála ezeket a tüneteket okozza. Alapos kivizsgálásnak kellene alávetni, hogy megtalálhassák a fájdalmas nyávogás okát.
jelige: Vani
2006-06-26
szeretném megkérdezni hogy bővebb felvilágosítást tudna e adni a neosporáról. Átmehet e emberre? mennyi az esélye 1 szobamacskának hogy elkapja. vettek vért a cicámtól leukózis gyanus a neosporára most nézik. már nagyon megijedtem hogy átmehet az emberre, mivel én szoktam puszlgatni is őt. Kérem minél hamarabb válaszoljon ezzel kapcsolatban. köszönöm!!! szóval sokat fogyotta a macska ezért vittem el.Kapott Prednisolont amit már csökkent adagban szed, synulox tablettát 5 napig, +bérescsepp. fehérvérsejt:6,1 vörösvérsejt:11,24 lymphocyta 45 (ez a magas érték okozhatja a neosporás betegséget? alt:64,38 GGt 0 amiláz:881,2 lipáz:1380,7 kreatinin:324,3 csak azokat irtam amik rosszak lettek
A Neospora caninum a kutya parazitája, de tehenekben is okozhat vetélést. A szobamacskának a megfertőződésre, majd az emberre való átterjesztésére kicsi az esély. A magas lymphocyta arány a leukózis fertőzés gyanúját erősíti. A macska leukózis a cica immunrendszerét is gyengíti, ezért mindenféle fertőző betegség beszerzésére hajlamosítja a cicát. Ezek közül egyik akár a Neospora is lehet.
jelige: Mili
2006-06-26
Kutyám 2.5 éves. Ma találtam benne egy kullancsot. Ami aggaszt, hogy ahol a kullancs volt, ott van egy kemény csomó a bőre alatt. (a lágyékánál volt) Milyen vizsgálatok jöhetnek szóba? Előre is köszönöm válaszát!
Az a tény, hogy kullancsot talált kedvencében, aggodalomra adhat okot, mivel ezek az élősködők különféle betegségeket terjeszthetnek. Ezek a kullancs által terjesztett kórokozók vérvizsgálattal kimutathatók. A bőre alatti duzzanat valószínűleg csupán egy helyi gyulladásos reakció miatt keletkezett, mert a kullancs befurakodva a bőr alá magával vitte a szájszervén lévő szennyező baktériumokat is.
jelige: Bigyó
2006-06-23
Kutyám betegsége 4 hete kezdődött egy étvágytalansággal majd hányás és hasmenés követe, láza nem volt. 2 nap után orvoshoz fordultam. Vettünk tőle vért, hasi ultrahangon is volt röntgent is készítetünk minden negatív. Egyedül a vér vizsgálatban mutatott eltérés a segmented neutrophilis(abs) 19680 volt. A kutya állapota nem javult néha evett de a hasmenés maradt ritkán hányt is. 38 kg-ról 29 kg-ra fogyott! Műtét útján akarta az orvos kizárni a részleges bélelzáródást, de az is negatív volt sőt így is megállapította, nem talált belső szerveken elváltozást, de bakteriológiai és szövettani vizsgálatra mintát vett. Ekkor derült ki hogy kutyám betegségét egy Escherichia coli (mucoid growth) okozza. Teljesen étvágytalan a műtét óta, hétfőtől és keddtől nem múlik a hányása vénásan beadott csillapítotól sem a következő gyógyszereket kapja a napi két infúzión kivül:Baytil, Cerucal, Buscopan, Qumatel, Synulox adok neki még:Calo-pet,Probicol-H Aloe vera gél, CCL tápoldat, tylosin+ A kutya több napja kapja a megfelelő antibiotikumot de nem javul az állapota. Most 24 kg! Teljesen étvágytalan és 3 napja sok folyadékot iszik és sűrűn hánya ki! Láza nincs! Mi lehet a baj miért nem reagál a szervezete a kezelésre? Mit tegyek?
Nálam nem áll össze a kép a kutyával kapcsolatosan. Hányással-hasmenéssel járó, lázmentes, kezelés(ek)re nem reagáló, komoly testtömegvesztéssel járó kórkép esetén szinte kizártnak tartom, hogy egyedül az emelkedett fehérvérsejtszám és a kitenyészett Coli legyen az egyetlen pozitív elváltozás a laboreredmények, képalkotók és a laparatómia során. Az eset leírása kapcsán nem tartom lehetetlennek a vérképző szervek, de egyéb szervek daganatos elváltozásait sem - de ennek ki kellett volna derülnie a labor-, röntgen és ultrahangos vizsgálatok során. Szintén fény kellett volna, hogy derüljön a máj-, vagy vese elégtelen működése és egyéb betegségek is. Szerintem a legokosabb, amit tehet, hogy állatorvosával együtt specialisták segítségét kérik pl az Állatorvos-tudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén.
jelige: a mi dogunk
2006-06-21
20 hónapos német dognak három hete műtétje volt (megált a bélműködése), azóta jól van, eszik is szépen, csak a bőre alatt több helyen dudorok jelentkezetek, amelyek hol visszahúzódnak, hol pedig megnagyobbodnak, méretük kb. galambtojás nagyságú. Lehet e ez valamilyen rovarcsípés eredménye? Az utóbbi időben a szőre is elkezdett hullani, de nem az egész testfeluletén, hanem bizonyos területeken, kell ennek nagyobb jelentőséget tulajdonítani, vagy csak a nagy meleggel áll összefügésben.
Lehet rovarcsípés, lehet a műtétek során bőr alá beadott injekciók hatása, lehet a nagyfokú súlyvesztés miatt a bőr alatt kialakuló ödéma - és lehet nagyon sok minden egyéb is. A szőrhullás oka is számtalan lehet. Mindenképpen érdemes lenne állatorvosának megmutatni az esetet, hiszen valószínűleg kezelésre szorul az önök dogja.
jelige: Jerry 14/2
2006-06-20
Tisztelt Állatgyógyászati Központ! Jerry 14 éves keverék kutyus; 2 éve diagnosztizálták nála a cukorbetegséget. Tavaly január óta a szemén lévő hályog miatt nem lát. Reggel-este 9 egység Monotard inzulint kap + délután 1 Gilemal tablettát. Állapota általában jó, nagyon ritkán bepisil (mert van, hogy sokat iszik). Nagy gondban vagyok, mert kevés inzulinja van, és ma bejártam az egész várost, hogy kapjak valahol. Azt mondják meg fog szűnni. Tudtommal van kutyáknak való inzulin, de az csak 2,5ml-es, és lényegesen drágább, mint a Monotard. Létezik esetleg másik emberi inzulin, amire át lehetne állni? A másik kérdésem: már többször volt műtve különböző tumorokkal. Ismét megjelent pár, de mivel ilyen idős cukorbeteg, ezért nem merem vállalni a műtétet! Ajánlottál nekem a Vetri-DMG cseppeket. Most ezzel próbálkozunk. Ön szerint lesz valami pozitív hatása? Várom válaszát! Tisztelettel: K.-né P. Anita
Elnézést, a második kérdésre nem válaszoltam. A Vetri-DMG cseppek a daganatos betegségek kiegészítő terápiájára alkalmasak. Nem várhatjuk tőle, hogy a daganat növekedését megállítsa, csupán annyit, hogy a szervezet daganatos betegség miatti gyors leromlását megakadályozza, illetve a sebészi-, vagy kemo-, sugárterápát kiegészítse.
jelige: Jerry 14
2006-06-20
Tisztelt Állatgyógyászati Központ! Jerry 14 éves keverék kutyus; 2 éve diagnosztizálták nála a cukorbetegséget. Tavaly január óta a szemén lévő hályog miatt nem lát. Reggel-este 9 egység Monotard inzulint kap + délután 1 Gilemal tablettát. Állapota általában jó, nagyon ritkán bepisil (mert van, hogy sokat iszik). Nagy gondban vagyok, mert kevés inzulinja van, és ma bejártam az egész várost, hogy kapjak valahol. Azt mondják meg fog szűnni. Tudtommal van kutyáknak való inzulin, de az csak 2,5ml-es, és lényegesen drágább, mint a Monotard. Létezik esetleg másik emberi inzulin, amire át lehetne állni? A másik kérdésem: már többször volt műtve különböző tumorokkal. Ismét megjelent pár, de mivel ilyen idős cukorbeteg, ezért nem merem vállalni a műtétet! Ajánlottál nekem a Vetri-DMG cseppeket. Most ezzel próbálkozunk. Ön szerint lesz valami pozitív hatása? Várom válaszát! Tisztelettel: K.-né P. Anita
Igen, vannak olyan humán inzulin készítmények, amelyek alkalmazhatók. A Jerrynek bizonyára van kezelő állatorvosa, akihez panaszmentes időszakokban is minimum negyedévente kontrollra viszik őt, hogy az aktuális szükséglet szerint módosíthassa az inzulinkezelést és a diétát. Ez a kezelő állatorvos minden bizonnyal személyre szabott kezelést fog javasolni kedvencének, én nem szívesen tennék kezelési javaslatot vizsgálat nélkül, a hasamra ütve.
jelige: Dzsina
2006-06-20
T. Cím! Kutyusom tavasszal kezdett sántitani a hátsó lábaira. Ennek előzménye lehet, hogy sokszor kicsuszkált a lába a jeges járdánkon. Megröntgenezte az orvos, szerinte a gerincből kell eltávolitani egy darabot, mert nyomja a velőt. Állitólag a keresztcsontjával nincs gond. Kb. 3 napja vért vettek tőle, hogy lehetőleg kizárjuk az idült szupornyica és a lyme kór lehetőségét. Voltunk vele csontkovácsnál, még kell menni 3-4 alkalommal, szerinte (látta a röntgenfelvételt) a keresztcsontnál van probléma. Szerintem nem javul az állapota, már egészen bénulásközeli állapotban van szegény. Most olvastam egy kutyás könyvben a KDRM-ről (krónikus degeneratív radiculo mileopátia). A könyv 1999-es kiadású, akkor azt írták, hogy még nem tudják gyógyítani. Szeretném megtudni, azóta tudnak-e valami gyógymódot? Köszönettel: Tóthné
Nincsenek pontos információim a KDRM korszerű terápiájáról, de tartok tőle, hogy még ma sem gyógyítható, legfeljebb kezelhető. Javaslom, keressen fel egy ortopéd specialistát kedvencével, és neki is tegye fel ezt a kérdést.

<< <  501 / 520 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.06.07
Május 7. óta keressük a nyuszinkat. Háros utca környékén. 06 70 535 70 73
2018.04.20
Sziámi, kandúr, ivartalanított, 1,5 éves cicánk 2018. április 18-án 18:30 kor kiszökött a házból a Görgey utcából és azóta nem jött haza. Kérem aki látja vagy megtalálja hívjon minket 0670/6757033 vagy 0630/4407404
2018.03.28
Sziasztok elveszett Nagytétény környékéről a fekete cicánk vad nem szeret kézben lenni oltva van, nagyon vàrjunk haza aggódunk érte a társa sír érte keresi hol van a játszópajtasa ha valaki látja ezen a számon hívjon minket: 06703510135-06303661599!