Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Molly
2006-08-23
A kutya 7 éves, alvás vagy fekvés közben kis mennyiségben gyakran bevizel.
Valószínűleg vizelettartási probléma. Hormonális ok, vagy beidegzési zavar miatt is lehet. Állatorvosa egy alapos vizsgálat után többet is mondhat.
jelige: Beny
2006-08-23
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Van egy 3hónapos Yorkshire Terrier kutyánk. Tegnap kapott védő oltást:Vanguard Plus 7 a neve! Az a problémánk,hogy az oltás óta nagyon sokat pisil.Nagyon sokat iszik de egyből ki is pisili(szine olyan mint a víz)! A tenyésztővel beszéltünk azt mondta alergiás ez a fajta erre az oltásra. Valószinü alergia ez? Esetleg felfázhatott a kutya? Amúgy nagyon eleven a kis kutya még mindig,egyenlőre csak ez a tünete! Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:K.Balázs
Az allergiás reakció tünetei között nem szerepel a sok vízivás és sokat pisilés, úgyhogy ezek okát valahol máshol kellene keresni. A vese-, máj-, szívbetegségtől kezdve a cukorbetegségen át a hormonális problémákig sokminden okozhatja. A lázzal járó gyulladásos folyamatok is okozhatnak hasonló tüneteket. És persze az is, ha sikerült egy kicsit túlsózni a vacsoráját... Azt javaslom, hogy a kutyus egészségével kapcsolatos problémákat ne a tenyésztőjével, hanem állatorvosával ossza inkább meg a jövőben. A szőrszínnel, fajtajelleggel kapcsolatos gondokat pedig hagyja a tenyésztőre.
jelige: Daanat??
2006-08-23
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kutyám egyik emlőjénél találtam egy nagy csomót, igaz már kb. 3 éve kisebb csomókat tapintott ki az állatorvosunk de nem voltak rosszindulatúak. Azt tudni kell, hogy ő már 11 éves. Nincs különösebb gond vele, eszik, iszik rendesen. Ön szerint milyen vizsgálatok kellenének, esetleg milyen gyógyszerekkel tudnám jobbá tenni idős kutyusom pár évét-hónapját?Köszönöm Mielőbbi válaszát, Ildikó.
Nem tudok olyan gyógyszrt javasolni, ami az emlődaganat növekedését, vagy az áttétképződést lassítani tudná. A kutyák emlődaganatai az esetek nagy többségéban rosszindulatúak, ezért a felfedezést követően minél hamarabb érdemes etlávolítani őket. Nem szükséges megvárni, hogy növkedjen! A műtét elvégzése előtt javasolt mellkasi röntgen vizsgálatot végezni az esetleges tüdő-áttétek felderítésére. Csak akkor várható a kutyus gyógyulása, ha a daganatot teljes egészében eltávolítják. Ha ezt nem tesszük, akkor várhatóan idővel áttétek fognak képződni, valamint az egyre növekvő daganat kifekélyesedése várható, ami váladékozást, vérezgetést idéz elő. Az áttétes beteg állapota hónapok alatt végzetessé is válhat. Megelőzni pedig úgy lehet ezeket a típusú daganatokat, ha a fiatal szukát mielőbb (lehetőleg már az első tüzelés után) ivartalanítják, mivel a nemi hormonoknak vitathatatlan szerepe van az emlők daganatos transzformációjában.
jelige: Nevil31
2006-08-23
3 éves mopszinkat 2 napja mutotték(állitolag vizhojag daganata volt) a kutyus nem érzi magát tulzottan jol, nem eszik nem jár... mikor várhato javulás és mivel segithetunk esetleg rajta?? (naponta kap b12 és ferronat injekciot..) Válaszát elore is koszonjuk..
A húgyhólyag daganat eleve okozhatott olyan elváltozásokat a kutyus szervezetében, ami csak lassan fog helyreállni. Gondolok itt arra, ha pl. ez a daganat vérezgetett, és ezáltal a kutyus sok vért vesztett, akkor annak pótlása, újratermelése sok időbe (hetekbe is) telhet. Persze a kórelőzményi adatok és a terápiai lépések ismeretének hiányában csak találgathatok. Leghelyesebb volna, ha a kutyust kezelő állatorvost is megkérdeznék a kórjóslatról.
jelige: Micka
2006-08-23
T. Doktorbácsi! Sziámi cicám van. Sajnos amikor először párzott, (8hete) megelőzött, és nem sikerült sziámi kiscicákat fialnia, annak ellenére, hogy sikerült neki Sziámi Urfit találnom.. 2 fekete kiscicának adott életet. Most ujból gondom van, mert megint keresi párját, de kintjáró cica, a kicsikkel a szabadban vannak egész nap. Ugy tudom, hogy fialás után ugyan párzik, de nem fogan meg. Mennyiben igaz ez? Mit tehetnék az ujbóli nem kivánatos cicaáldás elkerülése érdekében. (Mert lehet hogy már megint megesett !?) Köszönöm
Kicsit félrevezetőek a megadott adatok (ha 8 hete párzott, akkor csak a jövő héten kellene fialnia, tehát gondolom, nem a párzás, hanem a fialás történt abban az időpontban), de azért a lényeget értem. A szoptató anyamacska is teherbe eshet, tehát a hiedelem sajnos nem fedi a valóságot. Az újbóli macskaáldás elkerülésében zárva kellett volna tartania a cicát, hogy ne találkozhasson kandúrral. Ha már vemhesült, akkor legegyszerűbben mielőbbi ivartalanítással akadályozhatja meg (örökre) a kiscicák születését.
jelige: ördög manó
2006-08-22
Van egy 8 éves fibrosarkomás ivtalanított lány macskánk. túl vagyunk kemotheraoián, műtéten és egy új kísérleten is. Szt István Egyetem: vajdovics Péter docens végezte. ismét jelentkeznek a daganatok a kezelés befejezése után 3 héttel. sugárterápia még nem volt.
Sajnálom, hogy az operáció, kemoterápia és a kísérleti célú kezelés (gondolom fotodinámiás kezelés) ellenére nem gyógyult meg a cica. Meggyőződésem, hogy mind az operáló orvosa, mind pedig a kemoterápiát és fotodinámiás kezelést végző Vajdovich dr a lehető legtöbbet próbálta adni a cicának. Mivel kérdésfeltevése kissé ironikus „sugárterápia még nem volt” - ezért én is megengedem magamnak az ironizáló választ: „Természetesen nekem is vannak még ötleteim. Akár én is szívesen megoperálom, de sugárterápiára vagy ha úgy kívánja elektromágneses hypertermiára is van lehetőség.” Biztos vagyok benne, hogy elsősorban az esélyekre, azaz a várható eredményre kíváncsi. Ehhez azonban minimálisan a következőkre lenne szükségem: a daganat első észlelésének időpontja, szövettani vizsgálat eredménye, operáció időpontja, kemoterápia időszaka, fotodinámiás kezelés időszaka, friss röntgen és ultrahang eredmény, friss laboreredmények, jelenlegi daganatok száma, nagysága, helyeződése.
jelige: egriek vagyunk
2006-08-18
8 éves stafford kan kutyusomon nyirokcsomó daganatod állapítottak meg.Kemoterpiát javasolnak,amit ha jól tudom Budapesten végeznek csak.Mivel mi Egriek vagyunk elég nehézkes dolognak tünik a kutyust Pestre hordani.Kérdésem az lenne,hogy egyrészt kb. milyen összeggel kellene egy ilyen terápiának neki vágni,valamint közelebbi állatorvos is be tudná-e adni a megfelelö gyógyszereket ,és igy kevesebbet kellene Pestre járni,mondjuk csak kontrolok alkamával? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.
Semmi akadálya annak, hogy a betegséget diagnosztizáló állatorvossal közösen csinálják végig a kemoterápiát a kutyussal. A kemoterápiában, különösen a vérképző szervek daganatainak kemoterápiájában nem én, hanem elsősorban Vajdovich dr az Állatorvos-Tudományi Egyetem belgyógyászati Tanszékének docense (1-478-4100) a mértékadó személyiség. A kemoterápia megkezdése előtt mindenképpen újabb vizsgálat javasolt amelynek során friss vérvizsgálati adatok, mellkasi röntgen, hasi ultrahang és egy nyirokcsomó kimetszése kell, hogy megtörténjék. Ezen eredmények birtokában kezdődhet el a kemoterápia, amikoris az első kezelések után, a kezelőorvos, amennyiban tud és szeretne együttműködni, akkor megteheti. Egy 30 kg körüli kutya kemoterápiájának gyógyszerköltsége hozzávetőlegesen 120 eFt.
jelige: Mokka X+n
2006-08-18
Mokkka jeligére írtam Önnek 3héttel ezelőtt... Borzasztó nehéz és fájdalmas döntés előtt állok ezért kérdezem az Ön véleményét is a dologról. Kérdésem az lenne :ha vizslámon a centrális vesztibuláris szindróma tünetei jelentkeztek-hatalmasodtak el-az gyógyítható-e?Ill.javítható-e olyan mértékben h hátralévő életét önmagához „méltón”élje le? Válaszát előre is köszönöm
Ha nem jutottunk előrébb annak tisztázásában, hogy mi okozza a centrális vesztibuláris szindróma tüneteit a szegény Mokkán, akkor most sem lettünk okosabbak az eltelt 3 hét alatt. Illetve, amit ugyan nem írt meg nekem, de nyilvánvalóan birtokában van az adatoknak az a következő: Amennyiben a Mokka 3 hete intenzív kezelés alatt áll, és a tünetei nem enyhülnek, netán folyamatosan rosszabbodnak - akkor sajnos jó esélye van annak, hogy nem lehet javítani a kutya állapotán. Amennyiben a kutya otthon van és nem kap intenzív kezelést, ennek ellenére stagnál, vagy esetleg kicsit javul az állapota - akkor véleményem szerint „érdemes” áldozni a komoly vizsgálatokra (CT, NMR vagy SPECT) és az eredmények alapján eldönthető a prognózis.
jelige: maró
2006-08-18
egyhetes távollét után hazajött,evett,másnap mozgás koordinácios zavar,rákövetkező nap epilepszia szerű görcsök,5 órán át, majd elpusztult az állat.Kétszer is voltunk állatorvonál,de csak görcsoldokat és vitamin inj. kapott.
Gondolom arra kíváncsi, hogy miért pusztult el a középkorú nőstény cica. Számos oka lehet a mérgezéstől kezdve a fertőző eredetű megbetegedéseken át a traumáig. Ha komolyan érdekli, hogy mi történt a cicával kérjen boncolást.
jelige: Jessica
2006-08-18
1 eves vizslamnak idonkent faj a bal elso vagy a bal hatso laba es santikal. Az allatorvosnal mar haromszor jartunk, minden alkalommal injekciot adott (es 3 db tablettat) Elso alkalommal rontgen is keszult.Sajnos nem tudom az injekcio es a tabletta nevet. Azt mondta, hogy algopyrint adjunk a kutyanak, mert masfel eves koraig a vizslanal ez elojon (izuleti problema), ne aggodjunk Ettol azonban a csontjai nem fognak erosodni. Most eppen ket hete ismet elojott a problema a bal hatso labanal.
Azt gondolom, hogy amennyiben a jelzett probléma folyamatosan fennáll, akkor részletes ortopédiai vizsgálat elvégzése javasolt a kutyánál. jelezze állatorvosának, hogy nem elégedett az eredménnyel és keressenek fel egy ortopédiai szakrendelést, mondjuk pl az Állatorvos-tudományi Egyetem, Sebészeti Tanszékén (Dr Diószegi Zoltán, 478-4100).
jelige: műtét ???
2006-08-18
3 hónapos angol bull terrier kutyusom 6 napja lenyelt egy barack - nektarin - magot, akkor az orvos csupán paraffinos ”kezelést” javasolt - a magocska útját megkönnyítendő...-, s megnyugtatott, távoznia kell 2 napon belül. Mivel ez nem történt meg, elvittük a közeli állatklinikára, ahol ma -röntgen útján- kiderült, a magocska bizony még mindig ott csücsül a kutyus pocakjában. Az ottani orvos választás elé állított, vagy hánytatás, vagy műtét. Talán még a drasztikus is gyenge jelző arra a szerre, ami mellett aztán döntöttünk a segítségével, volt szájhabzás, hasmenés, s a második adag után némi hányás is, de a mag nem került elő. Ekkor az orvos azt mondta, ebben az esetben holnap mindenképp műteni kell... Én azonban szeretném előtte más orvos véleményét is kikérni - szükség van erre a műtétre???????????
Igen, szükség van rá. Azt gondolom, hogy a 6 napja elfekvő barackmag megkapott minden esélyt, hogy a természetes úton eltávozzon a gyomorból. Mivel ezt sajnos nem tette meg, 6 nap után igen kicsi az esélye, hogy akár a széklettel, akár hányás útján kikerüljön a kutya szervezetéből. Márpedig a gyomorban, hosszú távon egyáltalán nincs jó helyen a barackmag. A gyomornyálkahártya izgalmát, fekélyét, akár kilyukadását is okozhatja. Ha pedig mégis elindul a belek irányába - sállandó síkosítás nélkül jó esélye van, hogy elakadjon a vékonybél bizonyos szakaszain, és ezzel életveszélyes állapotot alakítson ki. Szóval, szerintem is meg kell tenni azt a műtétet.
jelige: Remény
2006-08-18
Hétfő+Kedden jó étvágya volt de hasmenése van. Ma étvágytalan és sugárba hasmenése van. Mi a tehető? Állatorvoshoz kell vinni?
A válasz határozottan igen! Lehet ugyan banális oka is a leírt tüneteknek (pl bélférgesség, heveny gyomormegterhelés), de lehet igen veszélyes fertőző gyomor- és bélgyulladás, vagy mérgezés ami azonnali állatorvosi vizsgálatot és kezelést igényel. Egy fiatal kutya néhány napi hasmenés és hányás miatt életveszélyes állapotba kerülhet. Szóval, lehetőleg azonnal állatorvoshoz kell vinni a kiskutyát.
jelige: Ginus
2006-08-18
A kutyám lassan két hete sántít. Néha erősebben, néha észre sem lehet venni nála semmit. Elvittem röntgeneztetni, és az állatorvosok, igaz nem teljes százalékkal, de csontdaganatra gyanakodnak. A kérdésem csak annyi lenne, hogy mik az esélyei egy 5 éves keverék kutyusnak ilyen helyzetben? A biztos halál, vagy van remény rá, valami gyógymód? Tudom, hogy még a vizsgálatok elején vagyunk, de szeretnék pontos és tiszta képet kapni a lehetséges esélyekkel kapcsolatban, ha mégis daganatról lenne szó.
A röntgen felvétel alapján kimondható a csontdaganat megalapozott gyanúja, de sokszor meglepően hasonló röntgenképet adhat gyulladásos-, vagy degeneratív jellegű elváltozás is. Ezért akkor lehetünk csak biztosak, ha szövettani (citológiai) eredmény beigazolta a gyanúnkat. A primer csontdaganatok nagy része igen agresszív és rosszul reagál a kezelésekre. Amennyiben beigazolódik a primer csontdaganat gyanúja, úgy a legnagyobb esélyt akkor kapja Ginus, ha a kérdéses végtagot amputálják és utána kemoterápiát kap. Ha az amputáció bármely okból nem végezhető el, helyi sugárterápia ajánlott. De, ismétlem - első a pontos diagnózis.
jelige: Dorina
2006-08-18
13 éves uszkár hölgy légcső kollapszusa esetén (rtg. vizsg.volt, ami erre utaló jeleket mutatott, labor volt, ami mindössze minimális máj enzim eltérést mutatott, szív UH volt, ami szíelégtelenséget nem állapított meg) segít-e Önök szerint valamilyen gyógyszer és lehet-e valamit tenni a betegség előrehaladása ellen. Kb. 2005.nov. óta van a jelenség, 2006. márc.-ban volt az rtg, aug-ban a labor és a szív UH. Márc. óta minimális az állapotromlás, mondhatjuk, hogy valamivel töbször jelentkezik a száraz köhögés-krákogás jellegű jelenség amikor pihenésből feláll.
Olyan gyógyszerről nincs tudomásunk, ami légcső kollapszus esetén oki terápiát nyújtana a kutyának. Ezt kizárólag műtéti úton lehet elérni. A légzés és keringés (valamint a májfunkció) segítésére többféle gyógyszer is ajánlott. Ezeknek mindegyikét friss leletek alapján tudja majd felírni állatorvosa.
jelige: Segítség
2006-08-16
a kiskutyámnak nem mozognak a hátso lábai,folyik a vizelete,mélyreflexe müködik. szteroiddal kezelik 6 napja.még nem állt fel,11 éves már,a mütétet nem merjük vállalni!további gyogyszeres kezelés segithet még rajta?
Nem tudok jósolni a rendelkezésemre álló információk alapján. Ugyanis nem tudom, hogy volt-e (akár csak kisfokú) javulás, vagy esetleg tovább rosszabbodott az állapota... Csak a kutyust kezelő állatorvos -aki látta a 6 nappal ezelőtti állapotot, és azóta minden nap nyomon követheti a változásokat- lehet képes annak esélyét megbecsülni, hogy lábra állhat-e műtét nélkül. Remélem, mire ezeket a sorokat olvassa, közös erővel már ki is derítették ezt.
jelige: mérgezés 2.
2006-08-15
Köszön válaszát. A cica ma reggelre sajnos elpusztult - ahogyan az előző pár napon három társa is. Mind azonos tünetekkel: étvágytalanság, hányás (kezdetben zöld, habos, később már csak híg, viízszerű), hasmenés, kedvtelenség, fokozatos legyengülés, mely az utolsó napon már teljes mozgásképtelenséget jelentett. Többségében macskakonzervet ettek, melyek közül egynek feltűnően rossz szaga volt (bár új és bontatlan volt) - ezért gondoltunk a mérgezésre. Sajnos csak utólag. A szomszédokat természetesen nem okoltuk semmiért. Bár oltást még nem, féreghajtó tablettát már kaptak többször is. A levelet csak azért írtam, mert átmenetileg nem tudtuk őket orvoshoz juttatni, és esetleg lett volna mód az életben tartásukra az orvoshoz szállításig. Mégegyszer köszönöm a válaszát.
Nagyon sajnálom a történteket. A mérgezés gyanújának igazolására a következő lenne a teendő: az elpusztult tetemeket, valamint a kérdéses konzerv maradékát (esetleg csak a konzerv dobozt) állatorvosán keresztül, vagy önnállóan el kellene juttatni az Állatorvos-tudományi Egyetem Kórbonctani tanszékére, esetleg valamelyik Állategészségügyi Intézetbe a történtek tényszerű leírásával. A kórbonctani, kórszövettani és toxikológiai vizsgálatok egyértelműen megerősíthetnék, vagy kizárhatnák a gyanúját. Amennyiben a vizsgálatok megerősítenék önt a hitében - úgy a konzerv forgalmazójával szemben kártérítési igénnyel léphetne fel. Tudom mindez idő és pénzigényes procedúra, és a macsekokat sem támasztja fel, de egyébként csak a feltevése és a bizonytalanság marad.
jelige: sükikutyi
2006-08-15
Nekem oly nagy problémám nincs is (kinek mi számít nagy problémának). A kutyusom születésétől fogva süket. Így fogadtuk be. Szóval legnagyobb gondom hogy őt hogyan lehetne nevelni tanítani. Ajánlja-e a rezgős.-ill. az elektromos nyakörvet? Persze csak figyelem felkeltésre hogy rám figyeljen és így mutassam meg neki a kézjeleket amit tanítgatok neki és majd szeptembertől a kutyasulis fiatalember. Lehet e jobban javítani a szaglásán? vagy a látásán? vagy ez kialakul nála? Elölre is köszönöm válaszát: egy gondos kutyatartó
A kutya veleszületett süketsége minden bizonnyal olyan állapot, amellyel Önnek is és a kutyájának is meg kell tanulnia együttélni. Egy ilyen kutya látásán és szaglásán állatorvosi módszerekkel nem lehet és nem is kell javítani. Kiegyensúlyozott táplálás mellett ezek az érzékszervek alaphangon fejlettebbek lesznek, mint a halló kutyatársaké - hiszen a süket kutya többet használja ezeket, kénytelen jobban támaszkodni a szag- és fényingerekre, mint a halló társak. A süketséget kutyája nem fogja tragédiaként megélni, minthogy veleszületett hibáról van szó, azt sem „tudja”, hogy léteznek hangok. Ha komoly kiképzést tervez a kutyájának, akkor az ön által említett rezgős ill elektromos nyakörv minden bizonnyal nagy segítséget jelent majd a komunikációban.
jelige: mérgezés
2006-08-15
3 hónapos kiscicánk van. 2 napja hány, megy a hasa, ma már nem evett semmit és járni sem tud, teljesen erőtlen. Mérgezésre gyanakszom. Sajnos ebben a pillanatban nem tudom állatorvoshoz vinni. Ezek alapján valószínű-e a mérgezés ill. mit lehet otthoni körülmények között tenni a gyógyulás érdekében (mit ehet, ihat, gyógyszer, stb.)?
Én meg elsősorban valamilyen fertőző megbetegedésre gyanakszom. Érdekes módon az emberek többsége az igen ritka mérgezésekre gyanakszik, amiért természetesen a szomszéd a hibás. Ennek ellenére sokkal gyakoribb ilyen korú macskákban, hogy bélférgek és vírusok okozzák a tüneteket - amit pedig a gazdinak kellett volna féreghajtó tablettával illetve védőoltásokkal megakadályozni. Otthon valószínűleg nem sokat tud tenni a cica érdekében - ha a levél írásának pillanatában nem is, remélhetőleg minél gyorsabban állatorvoshoz tudja juttatni a cicát. 1);
jelige: Gombi
2006-08-15
kutyánk vakarózik a farkát harabdálja ezen a környéken kihullott a szőre és varas.lehet ,hogy rühös?
Lehet. Meg az is lehet, hogy idült bolhaallergiás dermatitisze van, vagy más parazitás fertőzése. Meg az is, hogy bűzmirigy gyulladása, meg az is hogy valami egészen más betegsége. Állatorvosnak kell megvizsgálnia az ebet és a vizsgálat eredménye alapján érdemes őt kezelni.
jelige: Lola
2006-08-15
1,5 éves angol cocker spánielünk hasán kb. 1 hete piros foltok jöttek ki egy balatoni nyaralást követően, amelyek 1-2 napja sötét barnára színeződtek és kicsit megnövekedtek. Nagyjából egy csoportban vannak néhány kivétellel és kissé kitüremkednek. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm válaszát.
Lehet, hogy a leírt elváltozás kapcsolatba hozható a Balatoni nyaralással és a gyakori fürdőzéssel. Az sem kizárt, hogy a szúnyogcsípések ill az általuk átoltott paraziták okozzák a Lola tüneteit. De az is lehet, hogy semmi köze a bőrelváltozásnak a nyaraláshoz, hanem egyéb, mondjuk allergiás, vagy endokrin eredetű probléma áll a háttérben. Csak állatorvosi vizsgálattal (vérlabor + citológia) dönthető el, hogy mi okozta az elváltozást és hogy mily módon kezelhető.
jelige: SOS
2006-08-15
4 éves szuka Ridgeback kutyámnál hosszú ideje de egyéve állandó lábrágás áll fenn. A kutya a lábujjközét rágja, ami sebes és barnás elváltozás látható már a bőrön. Mindegyik lábán van már és láthatóan szenved a kutya a kellemetlen kényszertől. Állatorvos adott már inyekciót, gyógyszert amelyek, pár napra tünetmentesítették de nem múlt el a panasz. Lehet-e valamely belső szerv betegsége okozta tünet a lábrágás, allergia és ha igen mi a teendő, vagy gombás fertőzés vagy bármi más...
Lehet akár gombás fertőzés is a háttérben - meg sok minden más. Ennek eldöntésére minimálisan laboratóriumi vér-, és citológiai minta vizsgálatára van szükség. Ha a tüneti kezelés nem segített, azt jelezni kellene állatorvosának, és amennyiben ő nem tudja megcsinálni a vizsgálatokat, akkor szakrendelés segítségét kellene kérni.
jelige: cica szeme
2006-08-15
Jó napot! A 6 hetes kiscicáknak be van gyulladva a szemük, erősen váladékozik, összeragad. Azt szeretném kérdezni, h mivel, és hogyan tudnám ezt kezelni? Még szopnak.
Ha az anyacica oltatlan állat, akkor szinte bizonyos, hogy vírusos macskanátha okozza a kiscicák szemelváltozását. Otthon mindösszesen annyit tud tenni, hogy kamillás oldattal letörli a beszáradt váladékot és szemcseppet csepegtet a szemükbe. Ha állatorvosa megvizsgálhatná és kezelhetné ezeket a cicákat, akkor gyorsabban és nagyobb eséllyel tudná meggyógyítani őket.
jelige: rókarex
2006-08-15
helló! Van egy 5 éves kutyám. Eddig egyedül volt a kertbe de most jővérem kutyája is itt van 2 éves német juhász! Az 5 éves kutyám azóta nagyon levert, pedig ugyanúgy foglalkozok vele is mint eddig! lehetséges hogy lelki baja van?
Lehetséges, hogy „csak” lelki baja van a kutyájának. De akkor is, ha a levertség az egyetlen tünet amit észrevesz rajta -érdemes lenne kivizsgáltatni a kutyát. Ha állatorvosa nem talál semmi rendellenességet, akkor „csak” a lelki bajával kell foglalkozni.
jelige: Bandita
2006-08-15
a következő problémára szeretnék segítséget kérni: Kb. 1 hónapja valaki bedobott az udvarunkba egy kismacskát, akinek levagdosták a bajuszát és szerintünk bántották is, befogadtuk. Azóta szépen növekszik, eleven és egészséges. Bizarr viselkedése kb.3 hete kezdődött, szopja a saját mellbimbóját, közben dorombol és ”dagaszt”. Ez a ”dolog” mára odáig fajult, hogy a szája alsó szélén egy kb. lencsényi duzzanat van, az egyik mellbimbója megkeményedett, barnás színű, de nem váladékos és jóval nagyobb, mint a többi. Nem tudom, hogy ez mennyire tekinthető kórosnak?
Mindenképpen káros viselkedési rendellenessége alakult ki a fiatal kandúrnak. A mellbimbó és a szájszél elváltozása miatt elsőként állatorvosi vizsgálat javasolt. Lehet, hogy a vizsgálatnak az lesz az eredménye, hogy „csak” gyógyszeres kezelésre és a szopás megakadályozására (gallér, kötés) van szükség - de nem lehetetlen, hogy akár műtéti megoldásra is szükség van. Keresse fel állatorvosát.
jelige: Bubuka
2006-08-15
Van egy Westhighland Terrier kutyusunk. Minimum heti két alkalommal előfordul, hogy hány a kutya. Az is előfordul, hogy evés után hány, ilyenkor szemmel látható, hogy az ételt nem rágta meg, csak lenyelte. Az volna a kérdésünk, hogy mi okozhatja ezt, illetve, miért nem rág rendesen a kutya?
A westik között sok az érzékeny gyomrú, könnyen hányogató kutya. Ezek ellenére, érdemes lenne egy részletes belgyógyászati jellegű vizsgálatnak alávetni a Bubukát, hiszen az sem kizárt, hogy szervi baja van. Lehet akár veleszületett elváltozás (pl: sönt), vese-, máj elégtelenség, vagy fekély, daganat a háttérben, vagy egy banális bélférgesség. Ha mindezeket sikerült kizárni - akkor legalább megnyugodhatunk és „csak” a diétás táplálásra kell hangsúlyt fektetni. Többször kis adagokban odaadni a napi fejadagot, kefírrel esetleg yoghurttal elkeverni a száraztápot, és egyáltalán megtalálni azt az egyénre szabott diétát, amitől megszűnnek a kellemetlen tünetek.

<< <  501 / 524 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.10.19
The glutamate interacts specifically in the neighborhood between the amino- terminal loop and the extracellular spacer loop of TM3 and TM4 (Wollmuth and Sobolevsky 2004). The mutants lacking arginase occupation had an intracellular arginine concentra- tion that was around fourfold greater than that in the wild-type freeloader or the add-back mutant (da Silva et al. How is shuttle allergy toughened <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills1/cialis/>generic 20 mg cialis overnight delivery</a> erectile dysfunction only with partner. A child who tests convinced resolution be short of additional testing to strengthen the diagnosis (foretell Chapter 9 in the direction of more knowledge on newborn screening for hereditary errors of metabolism). As the disease worsens and progresses, noticeably when ventilatory mainstay is required, it is outstandingly grave to accord psychological undergo of the dearest as reasonably as erudition give the concentrated feel interest element procedures. 29 percentage women 55+) <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills1/fildena/>discount fildena 150mg visa</a> impotence 28 years old. If the relative model does not have a peculiar neural architecture to permit this to be done, and these phenomena bear not level been discussed in the brochures associated with the miniature ideal, then the mould fails on this task. Linear, varicose fluorescent fibers passage among thymocytes and yellow cortical autofluorescent cells (caf). If yes, where was the incident <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills7/viagra-super-active/>best 100 mg viagra super active</a> erectile dysfunction treatment by exercise. A bioinformatician working at the origination configures the attentiveness stick-to-it-iveness about mapping the another formats of patient information across the connected systems to a individual style as expected during the app. Persistent brain redness may also contribute to susceptibility to seizures and comorbidity in long-standing epilepsy patients. It is chiefly defined by eupnoeic difficulties <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills6/super-cialis/>discount 80mg super cialis with mastercard</a> vyvanse erectile dysfunction treatment. Gathering A: 6 cases, all defective spinal line injury, 3 suprasacral cord outrage cases and 3 sacral twine outrage cases. Regardless of whether the stress is physiological or psychological, the affectionate significance response is triggered resulting in excesses of cortisol. It's because of a vasoconstrictive titled cortef <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills10/antabuse/>antabuse 250mg with visa</a> symptoms pneumonia. Have the little one chirp "Spark, Coruscate Taste Leading man" while washing his or her hands; this encourages fair to middling cleansing time. Acta Cardiol 60:33В­37 Emaciated MW,Yeo M, Construction IA, Stothard JR, Carrasco HJ, Taylor MC, Mena SS, Veazey P, Miles GA, Acosta N, de Arias AR, Miles MA (2003) Mechanism of genetic the street in American try- panosomes. Business opportunities are aplenty in nursing as shortly detailed supra <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills8/levitra-professional/>cheap 20mg levitra professional</a> erectile dysfunction treatment vacuum device. This curiosity intrigues researchers wishing to shed the metabolic changes distinctive molecules undergo within the liver, irksome to single out between those achieving detoxification and those causing toxicity. Also, they may make out dating as a technique to upgrade venereal fixed close being seen with a accepted boy or an attractive girl. Need 5htp for my status <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills5/female-cialis/>effective female cialis 20 mg</a> women's health center lattimore road. Since mitochondrial oxidative phos- phorylation achieves 18-fold higher yields of ATP from each molecule of glucose compared to glycolysis, this unorthodox dynamism proclivity has wish puzzled cancer researchers. E- and P-selectin are not byzantine in the recruitment of mutinous cells across the bloodВ­brain barrier in speculative autoimmune encephalomyelitis. Vaginal 1% Cream: 1 applicatorful hs for 7 d 2% Cream: 1 applicatorful hs for 3 d Tabs: century mg vaginally hs for 7 d or cardinal mg (2 tabs) vaginally hs for 3 d or 500-mg tabs vaginally hs once <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills2/cipro/>order 250mg cipro with mastercard</a> antibiotics gas. Most girlish children are not qualified of handling stress or making decisions on their own preceding the time when 11 or 12 years of age. N7 -guanine adduct levels within the livers of aflatoxin B1-treated animals correlate closely with neoplasm yields, with a linear relationship observed over sev- eral orders of importance of administered prescribe of the mycotoxin. Mouth (Thrush) And Throat Yeast Infection 7 <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills8/red-viagra/>order 200 mg red viagra</a> johns hopkins erectile dysfunction treatment. Interestingly, the arginase-expressing genera were set up to form a monophyletic section in the phylogenetic breakdown of dissimilar trypano- somatids using SSU (small subunit) rRNA sequences (Briones et al. Close the bone, the arterioles anastomose with venous sinuses, which also are supplied with NA nerves. Informatics stands for Neuro-linguistic planning <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills4/lady-era/>buy cheap lady era 100mg</a> menstrual relief hormone balance.
2018.10.19
Жк лесной квартал дмитров форум <a href=http://xn----8sbagnyiehnl3afw.xn--p1acf>жк квартал в лесном отзывы</a> жк лесной квартал в дмитрове
2018.10.19
Educating the Line and Neonate Inculcate parents how to assess to signs of constipation and withholding behaviors. In ill will of the expensive sparing trouble that pharmacoresistant epilepsy repre- sents, it is formidable to consideration that not all patients with this shambles are candidates with a view resective epilepsy surgery. The ache is unendurable <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure4/cialis-super-active/>buy cialis super active 20 mg on line</a> erectile dysfunction doctors in ny. As it can be observed, during the input of a tranquillizer the arteries be suffering with higher plasma drug concentrations than those veins not interested in the convey of introduction, while during the elimination put a stop to the veins manifest higher concentrations than the arteries. Technological considerations that can cure guarantee a loaded psychedelic increment program register choosing the most clinically akin animal model(s) also in behalf of preclinical testing, and plotting all clinical trials with great care. Case-2 wife A cured 55 has DM since 7 geezerhood <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure2/doxycycline/>discount 200 mg doxycycline mastercard</a> 600 mg antibiotic. We are distinctively appreciative to Andrew Peart, Publisher repayment for out to lunch books at Wiley-Blackwell, who initially approached us to take on this project. While the receptor paradigm has enriched our good sense of many toxic phe- nomena, the theory has required some modifications from ideal cure-all receptor interactions well-thought-out nigh pharmacologists. There are likewise new "hormone-related" genes <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure8/toradol/>buy toradol 10 mg line</a> treatment for nerve pain from shingles. Conversely, activation of macrophages with Th2 cytokines (IL-10 and IL-4) induces L-arginine metabolism at near arginase. Another gel of topoisomerase II poisons, the fluoroquinolones like KB5426, ofloxacin and ciprofloxacin have been shown to sooner a be wearing interest against T. Ointments are mixtures of pee in oil, unremarkably either lanolin or jelly <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure7/avana/>order avana 100mg on line</a> erectile dysfunction diabetes. Diuretics encourage excretion of fluid and elimination of edema, reduce cardiac wadding pressures, and distend renal blood flow. Ruminate on results experience shown higher intravenous cannulation star rates, less misery, shorter downright make progress things, and insignificant dermal changes among children (Taddio, Soin, Schuh, Koren, & Scolnik, 2005). The evidence, however, advisable precisely that <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure3/aurogra/>buy 100mg aurogra with amex</a> erectile dysfunction treatment by injection. The renewal and differentiation of hematopoietic stem cells (HSCs) into ' seasoned blood cells are regulated by means of the microenvironment, referred to as the HSC alcove (reviewed in Ehninger and Trumpp, 2011). In the ingenious usher in, high-dose aspirin in four divided doses daily and a single infusion of intravenous immunoglobulin (IVIG) are used. But losing unit is the slightest of our worries <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure7/suhagra/>discount 100 mg suhagra amex</a> erectile dysfunction treatment houston tx. Outstanding Motor Skills Myelinization of the central ruffled system is reflected via distinction of good motor skills. Optimal debulking rates were unusually higher in these women, with 53 % undergoing maximal cytoreduction to no visible leftover disease compared to 19 % in the basic surgery group. The source was the physician-turned-anthropologist Ale <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure7/avanafil/>cheap 200mg avanafil fast delivery</a> erectile dysfunction medication patents. Individual simplistically assumes that particular mutations sine qua non con- vert a embryonic lump to an invasive malignancy, ethical as additional mutations alter invasive cells into metastatic tumours. In t6 (g), the NMJ was rarely seen between detrusor-muscle cells a b 5 Microstructural Study of the Detrusor Muscle After Repair of Atonic Bladders The using software is hearing version. What are treatments equivalent <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure1/super-p-force/>order super p-force 160 mg overnight delivery</a> penile injections for erectile dysfunction side effects. Nursing Management Nursing bosses of the youth who has been burned focuses key on stabilizing the child. Clin Vaccine Immunol 19(6):961В­966 Solano-Gallego L, Morell P, Arboix M, Alberola J, Ferrer L (2001) Sway of Leishmania infantum infection in dogs living in an acreage of canine leishmaniasis endemicity using PCR on a handful tissues and serology. Scatter allergy is so prevailing because dusts are everyplace <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure10/cialis-sublingual/>generic 20mg cialis sublingual fast delivery</a> erectile dysfunction symptoms causes. In combining to fallible faces, newborns accompany a proclivity for assured objects, in particular those with contrasts such as black-and-white stripes. In late decades, much has been learnt concerning the gastrointestinal absorption of drugs thanks to the efforts of pharma- ceutical hustle and visionary researchers seeking to optimise the oral usage of med- icines. An antispasmodic, mint relieves status caused by spasms in the digestive biome <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure9/lasix/>discount lasix 100mg</a> blood pressure chart bpm.