Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Tádé
2006-05-15
3 hónapja új kutya jött a házhoz, 7 hetes korában. Egy kutyánk van rajta kívül. Ez a kutyánk közben vemhes lett, ez az első alma, tegnap szült meg. Azóta többször is egymásnak estek, az anya kutya nagyon félti a kicsijeit az ”új” kutyánktól, pedig eddig nem voltak velük ilyen problémák. Ha kint vannak, nem bántják egymást, de ha bejövünk, máris baj van. az újabb kutyink kíváncsi, meg akarja nézni a kölyköket, egyből támad az anya, meg sír. Már most is külön vannak zárva, egy légtérbe, de azon gondolkodtunk, hogy az anyát leköltöztetjük a pincébe, csak nem tudjuk, ez nem lesz-e probléma a két kutya között, ha az almot elajándékozzuk, és újra csak ketten lesznek. Szeretném megkérdezni, hogy lesz-e gond ebből, és -egyértelműen az anya kutya az erős, középtestű, masszív, a kiskutyánk meg palotapincsi-bolognese keverék- előfordulhat-e, hogy az anya megfojtja ezt a kutyánkat, mert veszélyben érzi a kölkeit. És mit lehet tenni, hogy felfogja, hogy a másik kutya nem akarja bántani a kölykeit, hiszen még pici, és hogy csak közel akar lenni hozzájuk.(ez a kutya egyébként mindig ilyen volt, azelött, hogy szült a vemhes kutyánk, azelött is mindig közel akart lenni a nagyhoz, csak az akkor sem mindig engedte, mert szerintem félt tőle. ) tehát a fő kérdésem, hogy hogy lehet megértetni az anya kutyával, hogy nem kell félnie se a kiskutyától, se senkitől.
Az lehet a baj, hogy túl kicsi az az egy légtér, ahol a szuka neveli kölykeit és ahol az újdonsült fiatal kutya is él. Ha probléma lesz ebből, az csak abból adódhat, hogy a szuka az új jövevényt el akarja tanácsolni az alomtól - az pedig nem tud eleget tenni a jól megfogalmazott kérésnek, mert nincs hely hozzá. Jól érzi a legokosabban azt tehetné, hogy elkülöníti őket. Azt is jól érzi, hogy a szuka valószínúleg egy életre megjegyzi, hogy az új jövevény „kitúrta” a családból. A helyében én sem rajonganék az új kedvencért - nem lehetett volna megvárni a kölykök felnövését az új kiskutya beszerzésével?
jelige: Joy
2006-05-15
a kutya 2-szer lett műtve, Botallo féle lefűzés miatt, de azóta sem javult az állapota, etetésnél a nyelőcsövén a tágulatban összegyűlik az étel és ez fájdalmat okoz neki.Gyakran bokákol vagy hány. Erről a betegségről szeretnék egy bővebb leírást kapni, illetve az esetleges lehetőségekről ami a gyógyítást elősegítené.
Sajnos nem derült ki a leírásából, hogy mikor voltak ezek a műtétek és az sem, hogy a hányások folyadéktól is vagy csak szilárd tápláléktól vannak-e. Azt megítélni, hogy szükség van-e ill. van-e értelme újabb műtétnek kizárólag kontrasztanyaggal végzett röntgenvizsgálattal lehet eldönteni. Gondolom jelezte a problémát az operáló állatorvosnak és ő is adott választ a kérdésére. Bővebb leírásokat rengeteget találhat az interneten a kulcsszavak beírásával - ebben az állatorvos válaszol rovatban nincs mód hosszabb lélegzetvételú művek közlésére.
jelige: rejtélyes csomó
2006-05-15
A történet kicsit hogsszú, de igyekszem rövid lenni. Két 9 hetes shi-tzu csöppség, akik testvérek egyszerre kapták meg második oltásukat, ugyanazon a helyen pénteken. Szerdán egyszerre fedeztünk fel náluk 1-1 csomót valahol azon a tájon, ahova az oltást kapták. Elvittük őket orvoshoz, de mivel nem egy helyen lakunk, így a gyors ellátás miatt különböző orvosok vizsgálták meg őket. Az egyik kutyinak azt mondta az orvos, hogy ha ragaszkododm hozzá vesz le szövetmintát, de szerinte ez a csomó ártalmatlan, fel fog szívódni. Figyeljük, és ha fájlalja, vagy nőne akkor vigyük vissza. De szerinte a következő oltásra ami még 1 hét el fog múlni. A másik orvos a másik kutyira meg azt mondta, hogy meszúrja a csomót és megnézi. Megszúrta és úgy ítélte meg, hogy meg kell nyitni. Valami gyulladás volt, amit kitisztított és küldött szövettant vizsgálatra. És a lelkére kötötte a gazdinak, hogy figyelje a kutyát nem jön-e ki ilyen máshol is. 5 napos antibiotikum kúrát írt elő a kutyának, és a s zövettant pedig még várjuk. Egy dologban értettek teljesen egyet az orvosok. Mindketten azt mondták, hogy ez oltástól nem lehet. Mégis olyan furi nekem, hogy egyszerre történt. És mindkettőnek ott ahova az oltást kapták! Kérem segítsen. Maga szerint melyik orvos cselekedett helyesen? És vajon mitől alakulhattak ki? Ön mit tenne a helyemben, nálam az a kutyi van, akinek nem vágták fel a csomóját! Ja és ami még fontos, egyik kutya sem fájlalta a csomóját, kedvük étvágyuk tökéletes, mintha ez a csomó száukra nem is létezne. Az én kutyimnál kb 1 cm-es átmérőjú, a másiknál 1,5-2 cm-es átmérőjű csomóról beszélhetünk.
Hát, szerintem mindkét orvos helyesen cselekedett. Mindketten felajánlották, hogy citológiai mintát vesznek a kérdéses csomóról - ezt egyikük elfogadta, másikuk nem. valószínűleg sokkal okosabbak leszünk, ha elkészül a szövettani vizsgálat a kiskutyából - és kiderül, hogy volt-e köze az oltásnak ehhez, vagy sem. Még az sem lehetetlen, hogy mire olvassa ezeket a sorokat - az ön kutyáján felszívódik a folyadékgyülem.
jelige: betti
2006-05-15
Kutyámnak állítólag májcirózisa van, (14 és fél éves) legalábbis ezt diagnosztizálták, mivel már 2 éve elég rosszak a májértékei ill. volt amikor jobb volt, de általában jóval nagyobbak az értékek mint kellene. Az orvos azt mondta, biztos nem daganat, mert akkor már nem élne. Kérdésem az lenne milyen ételt adhatok neki, mert kérdeztem az állatorvost, de ő azt mondta könnyen emészthető, zsirmentes, vagy májvédő száraz- ill. konzervtápot, de sajnos ezeket nem eszi. Melyek azok amelyek könnyen emészthetőek. Ha nem adok neki reggel valamit enni, akkor utána nagyon korog a gyomra és kekszet kell neki adnom (savlekötő gyógyszert nem merek a mája miatt adni) akkor javul. Gondolom a sav marja a gyomrát.
Hát azért a 2 év az cirrózis esetén sem rossz túlélés a kutyájánál. ): Az ingadozó májenzim értékek is inkább egy diffúz májparenchyma elváltozást (pl zsíros elfajulást) sejtetnek, ami korrekt diétával karbantarthatónak tűnik. Szerencsétlen dolog, hogy kutyája nem hajlandó megenni a májdiétás kész tápokat - bár ezügyben érdemes lenne egy kicsit ravaszkodnia. Próbálta már a száraz tápot yoghurttal, vagy kefírrel (esetleg sovány tejföllel kívánatosabbá tenni? Lehet, hogy egy kis vizes áztatás is segítene a dolgon. Érdemes lenne a napi 2x-i etetésre átállni, és akkor a reggeli gyomorkorgás is megoldódna.
jelige: Flóra
2006-05-15
Szeretném megtudni, hogy 11 hetes németjuhász keverék? kiskutyának kell-e adni kalciumot, csukamájolajat, vagy valamilyen komplex vitamint a házi etetés mellett. Nagyrészt itthon főzött ennivalót kap, csak ritkán tápot, vagy konzervet. Egyébként teljesen egészséges.
Erre csak akkor lehetne válaszolni, ha az otthoni táplálék fogalmát tisztáznánk. Az összetevők ismerete nélkül ugyanúgy lehet a kiskutya tápláléka makro- és mikro elemekben, valamint vitaminokban szegény, de tartalmazhat túl sokat is egyik vagy másik összetevőből és alkalomadtán lehet ideális is az összetétele. Feltételezem, hogy nem mindig ugyanazt a kosztot kapja a kutya - így az esetleges kiegyensúlyozatlanságok akár elméletileg ki is egyenlíthetik egymást. Tehát lehetetlen a kérdésére egyértelmű választ adni. ha kutyája korához, neméhez fajtájához képest megfelelően fejlett és egészséges, akkor nincs szükség kiegészítőkre. Ha hiánybetegsége adódik - állatorvosa ajánlani fog valamilyen kiegészítőt. ha pedig korának, fajtájának megfelelő komplettált jó minőségű tápot eszik - akkor nem lesz szüksége kiegészítőkre.
jelige: Maresz
2006-05-15
A kutyánk 2 és fél éves. Először vemhes. Az eset március 10.-e körül történt meg először, majd aztán többször is. Nem tudom, hogy honnan kell számolni a 63-65.-ik napot, és hogy mik a biztos jelei annak, hogy ”eljött az idő”, egyáltalán lehet-e azt elötte tudni 1-2 órával, vagy elfolyik-e a magzatvíz. Orvoshoz nem vittük, amióta vemhes, mert agresszív kutya, és az az álatorvos, akihez a másik kutyánkat is szoktuk vinni, fél tőle, az oltást beadja neki, de ennyi. Másik kérdésem, hogy van egy kicsi kutyánk is, 4 hónapos kan.Ma vettem észre, hogy ha közeledik a vemhes kutyánk felé, az egyből felhúzza az orrát, vicsorít. Miután megszületnek a kicsik, el kell zárnunk ezt a kutyánkat? Mennyire védik általában az anyaállatok a kicsinyeiket?
Ha többször történt párosodás, akkor bizony nem lehetünk biztosak abban, hogy mikor történt a fogamzás. Egy egészséges kutya általában 2-3 napig fogadja el a kanok közeledését - ezért a várható ellés intervallumát egy-tól-ig értékkel lehet kiszámolni. Az ellés közeledtével a hasi terime megnő, a has alsó harmadába „csúszik”, megjelennek a horpaszok a kutyán. Az emlők megduzzadnak, már néhány nappal az ellés előtt általában tejszerű folyadék fejhető belőlük. Az ellés napján a kutya már sokszor nem eszik, nyugtalankodik, keresi a zugot ahol elleni akar. A várható ellés előtt néhány órával csökkenni fog néhány tized fokot a végbélben mért hőmérséklete a kutyának. Leírása alapján a szuka agresszív (egyébként az állatorvos nyilván meg tuidja vizsgálni, ha ön megfogja, megfékezi a kutyáját). Normális esetben a szuka nem fogja megölni sem az érdeklődő fajtársát, sem megharapni nem fogja a gazdáját az alom védelmében - de lehet, hogy ez a kutya ebből a szempontból kimeríti a „nem normális” fogalmát.
jelige: Pici
2006-05-15
Először is kérem, hogy ne nevessen ki kérdésem miatt. Van egy 9 hónapos tacskó kutyám. Kb. 2 hete észrevettem, hogy egy kicsit sötétSÁRGÁBB a vizelete, mint eddig volt. Nem véres,nem barnás, hanem csak élénkebb sárgább. (Volt már sajnos babéziás, tudom, hogy milyen ha véres a vizelete, itt nem erről van szó). A kutyus teljesen jól van, remek az étvágya, hangulata, szóval semmi baj nincs vele. Remélem, hogy csak én aggódom túl a dolgot. A kérdésem az lenne, hogy normális e ez a jelenség??Multivitamin tablettát szed és házikosztot illetve száraztápot eszik. Vagy lehet, hogy csak felfázott? Nem merem a saját orvosunktól megkérdezni ezt a dolgot, mert gondolom visszakérdezne, hogy milyen legyen ha nem sárga a vizelet...Csak tudja volt a kiskutyával pár gondom (vérátömlesztés, babésia), és rájöttem arra, hogy jobb félni, mint megijedni alapon, inkább tatsanak túl aggódósnak, minthogy a kutyámnak valami baja legyen.
Semmi nevetséges nincs a kérdésében. A vizelet színe a szinte vízszerű áttetszőtől a mélysárga különböző árnyalataig bezáróan teljesen egészséges esetben is változik a tápláléktól és pl egyes táplálékkiegészítőktől, és gyógyszerektől függően. De mivel jobb félni, mint megijedni semmi akadálya annak, hogy egy vér-, és vizelet vizsgálat során meggyőződjenek arról, hogy a Pici egészséges.
jelige: pocika 19 2.
2006-05-15
Nem árt, hogy említette az E. colival való fertőződést, mert sajnos jelenleg küzdünk vele. Ezzel kapcsolatosan lennének kérdéseim: A macska 6 hónapos, sziámi kandúr. Egy bizonyos konzervmárkánál jelentkezett két alkalommal is hasmenés, hányás nála. De olyan szinten elfajult a helyzet, hogy állatorvosi kezelés vált szükségessé. Két sikertelen antibiotikumkúrát követően kértem egy bélsárvizsgálatot, és kijött egy mindenre rezisztens Streptococcus és egy egyedül gentamycynre érzékeny haemolysalo E. coli. Mivel egyedül ez utóbbi ellen volt „ellenszer”, három egymást követő nap bevittem és megkapta a szurikat, bár mire megjött a teszteredmény, addigra szigorú diétával mind a hasmenést, mind a hányást rendeztük, de mivel volt már anaemiás macskával dolgom (valószínűleg ez vitte el azt a cicát, pedig kapott vért is), ezért talán érthető, hogy rettegtem a dologtól és inkább beadattam neki a szurikat. Kb. két hét múlva visszavittem a cicát és kértem egy kontroll bélsárvizsgálatot, szerencsére a Streptococcus már nem volt sehol, de a színtenyészetben ott volt az E. coli, ismételten a „vérszegénységet okozó” változat, bár már egy másik hatóanyagra volt érzékeny, a nevét nem tudnám megmondani, mert nincs nálam a lelet, de a gyógyszere talán Enroxil. Kiegészítésként Enteroferm pasztát, Vetry DMG-t és mivel kissé anaemiásnak látta korábban orvosa, megegyeztünk, hogy valamilyen B12 vitamint tartalmazó készítményt kap (Polybé). Tegnapig antibiotikumot kapott. Joghurtot is adnék neki szívesen, de legutóbb kihányta, nem nagyon merem erőltetni, ezt a tejterméket sem (egyébként ezen kívül semmilyen más tejterméket nem kap.) Kérdéseim a következők: 1. Az E. coli kimutatása a székletben mindig azt jelenti, hogy baj van? Hiszen tudomásom szerint fellelhető a bélflórában amolyan fakultatív kórokozóként, tehát csak akkor problémás, ha nagy mértékben képes elszaporodni és ezzel az egyensúlyt a saját javára megbontani. Bár egy színtenyészet valószínűleg erre utal, hiszen a bélflórát „sokszínűség” jellemzi. 2. Ez elsősorban fertőzésnek tekinthető, vagy táplálékérzékenység, hiszen mindig bizonyos ételek hatására jön ki? Elsősorban a „gyári” macskaeledelek problémásak. A kifejezetten számára gyártott „házikoszt”-tól soha semmi baja nem volt. Házikoszt: sovány csirke- vagy pulykamell krumplival, 1-2 db csirkeszívvel + májjal megfőzve és főtt barnarizzsel összekeverve. 3. Természetesen lesznek még kontroll vizsgálatok és igyekszünk rendben tartani a bélflóráját. Az ilyen cicát, ha gumikesztyűben, szájmaszkban, utána kezet mosva takarítom, baj lehet?
Az 1. kérdésére gyakorlatilag válaszolt is - nincs mit hozzátennem. 2. Azt szinte kizártnak tartom, hogy a gyári macskaeledel patogén (de egyáltalán bármilyen) Coli-t tartalmazzon. Tehát marad a táplálék”érzékenység” - de őszintén szólva ilyen megbetegdéssel sem találkoztam még. 3.) Továbbra is azt gondolom, hogy ezzel a cicával együtt is egészséges gyermeket fog világra hozni, és sem maga sem a baba nem lesz beteg a macsektól a későbbiekben sem. Az ön által leírt védekezés számomra elégségesnek tűnik.
jelige: Luyza 1
2006-05-15
Pécsen lakom és van egy 7 éves kan németjuhászkutyám, melynek olyan problémája van, hogy a hátsó lábaira nemtud ráállni, mely egyik pillanatról a másikra történt. Ez a kutya mellett van még egy 2 éves szuka boxer is. Kinnt játszottak az udvaron, mikor is arra lettem figyelmes, hogy a németjuhász sírva futott be, és azonnal lefeküdt. Késöbb felkelt és egy picit sántitott a hátsó lábára. Különösebb jelentőséget nem adtam neki, mert azt hittem, hogy összevesztek és a szuka odakapott neki, de a kutya átvizsgálása során harapásnyomot nem észleltem. Egy pár óra múlva indultunk volna a szokásos esti sétára, de a kutya 5m ”séta” után lefeküdt és sírt. Menetközben a hátsólábai X-ben akartak összeesni. Fájdalomcsillapító adása után, az udvaron már többet és könnyebben mozgot, de a hátsó lábára teljesen még most sem tudott ráállni. Másnap reggel röntgenezésre egy állatorvoshoz vittük. A gerincröntgen törést és repedést nem állapított meg, viszont a csigolyatávolság a gerincoszlop háts ó részénél lényegesen kisebb, mint elöl. A vizsgáló állatorvos beékelődött gerincsérvre gyanakszik. A vizsgálat befejeztével a kutyus 3 injekciót kapott, és az orvos B1 vitamin mellett fájdalomcsillapítót írt fel neki. Azután érdeklődnék, hogy ez a hírtelen beállt betegség valóban gerincsérv lehet-e (a kutyus étvágyában és kedvében változás nemtörtént - az továbbra is jó -, csak a mozgásában korlátozódott erősen), valamint ezt a betegséget milyen költséggel, és hol lehetne gyógyítani (műtetni), mert elaltatni nem szeretném mivel Ő egy nagyon okos és hálás állat (családtag)
Az ön által leírt eset tipikusan mozgás közben hirtelen kialakuló ún „sportsérülésnek” tűnik. Az idősödő nagytestű kutya számtalan helyen sérülhet meg a hátulsó végtagon is. Állatorvosa a röntgen felvételen kizárta a csonttörés lehetőségét. Meg kell jegyezni, hogy az ún. nem teljes haránttörések nem mindig látszanak a röntgenen, főleg a friss esetekben. Még mindig sok minden maradt azonban a „pakliban”. Ahogyan állatorvosa vélelmezi, lehet akár porckorong (gerinc) sérv is, ezenkívül lehet térdízületi keresztező szalag szakadás, térd-, csípőízületi ficam, rándulás, vagy izom részleges és teljes szakadása is. A legcélszerűbb az lenne, ha egy tapasztalt ortopéd szakállatorvos vizsgálhatná meg a kutyát. Valószínűleg több röntgen felvételre is szükség lesz. Ha megvan a diagnózis - az alapján kellene eldönteni, hogy lehet-e, kell-e műteni a kutyát, vagy gyógyszeres kezelésre vam-e szüksége.
jelige: Szasza
2006-05-11
Dr. Balogh Lajos doktor úr április 28-i levelére válaszolva szeretnék továbbérdeklődni. (Röviden előzményleírás: nyagyon sok vízivás, sok vizelés.) A napokban állatorvoshoz vittem a kutyust. Vért vettek tőle, és az eredmények alapján Chishing-kór a diagnózis, és ultrahangos vizsgálat az ok (mellékvesei vagy agyalapi) megállapítására. Kérdések: 1) mindkét típusnál a gyógyszeres kezelés szóba jöhet-e, ha igen, milyen annak az eredményessége a napi életben, és mennyi annak havi hozzávetőleges költsége? 2) A műtéti beavatkozásoknak (egyik és másik esetben) milyen a kockázata, eredményessége, lehetnek-e előre nem látott előző és/vagy utólagos szövődmények, mekkorák a költségek körülbelül?
Állatorvosában felmerült a Cushing-kór gyanúja. A továbblépéshez további laborvizsgálatok (provokációs teszt, ACTH-szupresszió) és hasi UH illetve CT szükségeltetik annak megállapításához, hogy kétoldali mellékvese kéreg hyperplázia (centrális Cushing, hypophízis adenóma) vagy egyoldali mellékvese daganat (perifériás Cushing)-ról van-e szó. A centrális Cushing esetében Magyarországon nem talál olyan állatorvost, aki rutinszerűen el tudja végezni a koponyaüregi műtétet - gyógyszeres kezeléssel szokás a beteget karbantartani. A gyógyszeres kezelés kúrát jelent aminek az összköltsége a laborral együtt néhány 10 eFt lehet. A perifériás Cushing egy része szépen operálható (egyoldali mellékvese irtás) - a műtét ára az utókezelésekkel együtt talán 30-60 eFt között lehet. Ha nem megállapítható,hogy melyik oldali elváltozásról van szó, akkor itt is marad a gyógyszeres kezelés. A betegség mindenképpen állandó törődést és odafigyelést a tulajdonos részéről és gyakori laborkontrollt az állatorvos részéről.
jelige: Callie
2006-05-11
Azt szeretném megkérdezni,hogy milyen idős kutya tud még viszonylag problémamentesen szülni ill.kihordani a kicsiket? nekem egy 13 éves kutyám van,jó egészségi állapotban, kisebb-középtermetű. Nemrég tüzelt. Őmiatta kérdezem,mert nem voltak kiskutyái, és biztosan nagyon szeretné őket.
Nem hiszem, hogy ő nagyon szeretne kiskutyákat - legjobb tudásunk szerint egyetlen kutyának sincsenek ilyen vágyódásai. Egy 13 éves egészséges kis-közép termetű keverék szuka is bőven túl van az ideális korszakán, amikor kölyköket tud világra hozni. Nem lehetetlen, hogy egészséges kölyköket szül - de jóval nagyobb a kockázata a fejlődési rendellenességeknek és a szülési komplikációknak. De, tegyük fel, hogy segítséggel, vagy anélkül világra hoz 4-10 keverék kiskutyát, akik egy része még egészséges is. Mit fog kezdeni velük? Talál nekik gazdit? Gondolja át mégegyszer az ügyet, kérem, szerintem egyetlen érv sem szól a kölykök megtartása mellett. Nem írja ugyan, de feltételezem, hogy megtörtént a párosodás. Az sem kizárt, hogy 13 éves szukája nem egészségesen tüzelt, hanem mondjuk ciszták, adenómák vannak a petefészkén. A leginkább ajánlatos dolog lenne kb 2-3 hét múlva ultrahangos vizsgálatra vinni a kutyát. ha nem vemhesült és nincs méh-, petefészek elváltozása - akkor adjon hálát az égnek és gondolkodjon el az ivartalanításon. Ha vemhesült - szerintem a legjobb döntés akkor is a vemhes méh és a petefészek eltávolítása. Ön dönt - de mindketten (ön és a kutája) viselik a következményeket.
jelige: speddy
2006-05-10
5 hónapos csivava kan kiskutyánknak kicsit büdös a lehellete. Mitől lehet? Vegyesen tápláljuk, eszik házi kosztot és kutyuseledelt is.
Pl: Szájnyálkahártya-, íny-, garatüreg gyulladástól. De lehet rendellenes növekedésű esetleg beteg fogaktól is. Meg lehet a gyomorban lezajló gyulladás, elhúzódó ürülés esetleg reflux (bélből történő visszaáramlás)miatt is. De veseelégtelenség miatt is sokszor van kellemetlen szagú lehelet. Tárja állatorvosa elé a problémát, aki vizsgálatok után megmondja, hogy van-e baja és mi a baja a kutyának. Az is kiderül, hogy lehet-e, kell-e kezelni őt.
jelige: Toxoplasma
2006-05-10
Néhány napja voltunk állatorvosnál a cicával, mivel úgyis vért kellett tőle venni egyéb vizsgálatokhoz, gondoltam üssünk két legyet egy csapásra és megcsináltattam nála a toxoplazmózis tesztet. (Teszt: ELISA: indirekt kimutatáson alapul). Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy nemcsak én nem, hanem a macska sem találkozott még toxoplazmával, ugyanis a teszteredménye negatív lett. A kérdésem az volna, hogy kismamaként így sem takaríthatom őt? Nem hobbim a macskavécé pucolása, de a párom kissé érzékenyebb gyomorral (hányinger, hányás) lett megáldva, mint jómagam, és ha nem muszáj, nem tenném ki őt ilyen maceráknak. (Természetesen pozitív eredmény esetén végigcsinálná becsülettel.) Amit még talán tudni érdemes a macskáról: - kínosan ügyelek rá, hogy 3 havonta féregtelenítve legyen; - havonta bolhátlanítom, mind bolhátlanításnál, mind féregtelenítésnél csak állatorvos által ajánlott, jó minőségű készítmény jöhet szóba; - oltásai jelen pillanatban folyamatban vannak (még 3 oltás hiányzik); - a cicát egy igényes tenyészetből hoztam el, mely mentes többek közt két fertőző betegségtől: macska-AIDS és macskaleukózis. Ennek rám nézve csak közvetve van jelentősége, ugyanis ha bármelyikkel fertőzött a cica, sajnos az egyik ”mellékhatásuk” az, hogy teljesen tönkreteszik a macska immunrendszerét, tehát ott fenáll a veszélye annak, hogy a macska esetleg 2-3 hétnél tovább ürít oocystákat (friss fertőződés esetén), illetve a toxoplazmózis klinikai tünetekkel is megjelenhet nála; - a cica kizárólag a háló-, illetve dolgozószobában tartózkodik, ahová az ”utcáról” nem nagyon kerülnek be dolgok, tehát elvileg kizárható, hogy ”cipőtalpon” bevigyek neki bármit is; -naponta miimum kétszer alomtakarítás, hetente egyszer teljes alomcsere, és az almostálcát és -lapátot fertőtlenítem Hypóval vagy Domestosszal.
Mivel a gondos leendő szülőként megcsináltatott Toxoplasma ellenanyag vizsgálat negatív lett - így elméletileg is kizárt, hogy a cicától Toxoplasma fertőzést kapjon. Pozitív szerológiai eredmény esetén a macska ürülékből szokás oocysta vizsgálatot kérni - ezzel eldönthetó, hogy a szerológiailag áthangolódott cica aktuálisan üríti-e a fertőző anyagot a bélsarával. De, megismétlem, ennek a lehetősége az Ön cicája esetében kizárt. Azt is csak egyetlen mondatban jegyzem meg, hogy a humán toxoplasma vetélések nagyobb részét nem a macskából, hanem a szennyezett zöldségektől eredeztető fertőzések adják. A benntartott cica ráadásul rendszeresen parazitamentesített, oltott így csak igen kevéssé aggályos a magzat és az egész család egészsége szempontjából. Hogy, miért nem azt mondom, hogy 100%-osan megnyugodhat? Csak azért, mert az elméleti esélye annak még így is megvan, hogy a cica esetleg tünetmentesen pl Coli, vagy Salmonella baktériumot hordoz, amivel megfertőzheti a családot. Ugyanekkora eséllyel persze pl zöldségfélékkel is fertőződhet, a konyhai munka során. Ahogyan leírta a macska WC takarítását - az egyébként engem személy szerint teljesen megnyugtatott. Annak az esélye, hogy a cicától Ön, vagy a baba bármivel fertőződik, nagyjából az atomkatasztrófával hasonlóan valószínű. Ezért aztán sajnos nem tudom felmenteni az alomtakarítás teendői alól ): - esetleg, ha Ön is hányingerre panaszkodna a férjének ?!?. Tekintettel az áldott állapotára ez elég hihetően hangzana. ): Újra komolyra fordítva a szót, ha az alomcserét esetleg gumikesztyűben csinálja és utána ön is alaposan kezet mos (könyékig) valamilyen fertőtlenítő hatású szappannal - akkor bármilyen fertőzést csak a felporló vagy a mosogatás közben a vízpárával felszálló fertőző anyagoktól kaphat el. Ez már tényleg szinte sci-fi szintű esélylatolgatás - el kell fogadnunk, hogy az élet tartogat lehetséges veszélyforrásokat. Ezen veszélyforrások között az Önök cicája elhanyagolhatóan alacsony szintet képvisel, ha továbbra is ilyen előrelátóan, intelligens módon foglalkoznak vele, akkor nem okozhat problémát.
jelige: Basset hound
2006-05-08
8 hónapos basset hound kiskutyánknak nagyon hullik a szőre, nem tudom mit tegyünk.
A szőrhullás mértékének megítélése szubjektív. A gazdit már a „normális” szőrhullás is zavarhatja, ha az ülőgarnitúra kárpitjából kell rendszeresen szőrt szedegetni. Ez ellen nemigen tehetünk semmit. Kóros szőrhullás esetében láthatóan kopaszodik is a kedvenc esetleg csak foltokban, de akár testszerte is. Ezt a túlzott szőrhullást okozhatja gombás, bakteriális és parazitás ferőzés, vagy hormonális, esetleg szervi bántalom. Ha kedvencén a kóros szőrhullás tüneteit látja, mutassa meg állatorvosnak, hogy elvégezhesse a szükséges vizsgálatokat, ami alapján kezelési javaslatot tehet.
jelige: Macska nátha
2006-05-08
Macska náthával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. 6 hete kaptunk egy 1 éves kandur cicát aki sajnos nem kapott semmilyen oltást. Az állatorvos megállapította hogy macska náthája van. Az eltelt idő alatt 7-8 alkalommal volt az orvosnál, minden alkalommal kapott antibiotikumot injekció formájában. Az injekciók között antibiotikumot szedett tablettában (bytrill). A cica ennek ellenére nem gyógyult ki a betegségből. Továbbra is köhög, véreres a szeme, sötét rózsaszín a nyelve széle. A közérzete kíváló, jól eszik, de aggaszt, hogy nem gyógyult meg. Minera cseppet adunk neki immunerősítésre. Kérem segítsen, hogy mi a további teendő az állattal.
A macskanátha mellett társfertőzésként előfordulhat pl. Chamydia fertőzés (főleg tenyészkennelből származó cicák esetében), ami a szem kötőhártyájának makacs gyulladását okozhatja, és nem érzékeny a Bayril tabletta hatóanyagára. A Chlamydia fertőzés kimutatásához állatorvosa mintát vehet a kötőhártyáról. Ebből a mintából indokolt lehet baktériumtenyésztés végeztetése is, hogy megtudjuk, hogy a gyulladást fenntartó egyéb kórokozók milyen antibiotikummal pusztíthatók el. Az eredmények birtokában lehetne módosítani az antibiotikumos kezelést. A sötétvörös nyelvszélt is látnia kellene állatorvosának, mert ez akár fekély tünete is lehet, ami egyéb vírusos fertőzések gyanúját veti fel. Ennek kimutatásához vérvételre is zsükség lehet.
jelige: Furcsa viselkedés
2006-05-08
Pár napja valamilyen állat megölte három galambomat a kutya kint volt és gondolom látta is a történteket,de annyira megilyedt hogy elkezdett az ajtó elött ”sírni”,hogy engedjük be.Volt már hogy valami elkapta a galambot (pl.:nyest),de akkor nem ilyedt meg,sőt volt olyan h el is kapta. Másnap is még mindig nagyon félt és állandóan nyüszít ha valamelyikünk elmegy akár csak 2 percre is ilyet nem szokott csinálni.Az eset óta állandóan bent alszik,csak akkor nem,ha kijön velünk az udvarra vagy a kertbe,de akkor is szokott nyüszíteni,és alig várja hogy végre bemenjünk.Ezen kívül furcsa az is hogy pl.:ma hajnalban mentem el itthonról és délután értem csak haza.A kutya pedig annyira örült nekem mint még soha,mert mindjárt az ölembe ugrott és elkezdett nyalogatni,máskor csak oda jön hozzám megsimogatom és elmegy a helyére vagy valahova az udvarban,tehát egyszerűen csak elmegy mellettem.A harmadik pedig az,hogy intenzíven elkezdte ásni a gödröket a tuják alatt vagy ahol épp üres földet talál.Anyukám szerint melege van,de ezt nem hiszem mivel tavaly nyáron a legmelegebb időben se szokott gödröket ásni azért hogy lehűtse magát. Mondták hogy a kutyák megérzik ha valaki meghal a családból.A papám egy hete távozott,de viszont a másik kutya aki a nagyszüleimnél él semmi furcsát nem csinál. A lényeg hogy a kutyámnak cpéntek hajnal óta nagyon furcsa. Válaszát előre is köszönöm! Manuéla
A kérdésfeltevés végül mégiscsak elmaradt... Talán arra kíváncsi, hogy lehet-e lelki oka (akár egy rémületes éjszakai kaland, vagy a családtag elvesztése) a furcsa viselkedésnek. Véleményem szerint igen. Ha a családot zavarja ez a furcsa viselkedés, akkor érdemes konzultálni kutyakiképzőkkel arról, hogyan lehetne visszanyerni a kutyus régi nyugodt viselkedését.
jelige: Bubu
2006-05-08
T.Állatorvos! 1 éves nőstény cicám hüvelyéből sárgás színű váladék ürül tegnap óta. A cica eddig még nem ivarzott, az étvágya, kedélye széklete változatlanul jó.Mi okozhatja ezt? Második kérdésem szintén fiatal (18 hónapos) cicával kapcsolatos: amikor egyik mellső lábára lép,egy halk ”pattanó” hangot hallok a csukló (?) izületnél és ezáltal erre a lábára kicsit biceg a cica,de nem kíméli a lábát, fogócskázik, úgyanúgy használja a mászófát, mint a többiek ,nem láthatók fájdalom jelei. Állatorvosunk szerint nem valószínű, hogy anatómiai elváltozásról van szó,de egy injekció és Prednisolon tabbletta-kúra után sem tapasztalunk változást.
A hüvelyből sárgás váladék szivárgását okozhatja például hüvelygyulladás, a hüvelyben rendellenes kötőszövetes sövények jelenléte, alsó húgyúti fertőzés, méhgyulladás, valamint ez akár az ellés bevezető jele is lehet. Utóbbi két esetben a tüneteket általában látható ivarzás is megelőzi kb. két hónappal. Vizsgálat nélkül persze csak találgatni lehet, ezért azt javaslom, vizsgáltassa meg kedvencét állatorvosával. A másik cicát is alá kellene vetni egy alapos ortopédiai vizsgálatnak, hogy kiderüljön, mi okozza a pattanó hangot és a bicegést. Budapesten több ortopédiában jártas állatorvos is dolgozik.
jelige: Kyra
2006-05-06
Az egyébként sem túl jó étvágyú kutyánk kb. 1 hete alig eszik, az eddig kedvelt falatokat vagy el sem fogadja vagy csak keveset. Hangulata változatlan. Széklete kevés, de normális. Egyszer hányt, talán epét. Az udvaron füvet evett
Az étvágytalanság szinte minden betegség tünete. Semmi esélyem, hogy kitaláljam a Kyra gondját, neki sem kezdek a felsorolásnak. Állatorvosnak kell látnia a kutyát, ő megvizsgálja, vérmintát vesz, ha indokoltnak érzi hasüregi ultrahang és mellkasi röntgenfelvételt kezdeményez - és az eredmények alapján kideríti, hogy mitől étvágytalan a Kyra. Kezdjenek neki, semmi értelme még egy hetet várni a gyógyulás reményében.
jelige: Lina
2006-05-05
Panasz helyett egy kérdésre szeretnék választ kapni. Milyen következményekkel járhat, ha a macska nem képes világra hozni a kicsinyét?
Többféle lehetséges következménnyel kell számolni. Az ellés közben elakadt magzattestrészei a méh és a hüvely falán sérüléseket szakadásokat okozhatnak, ezek elfertőződhetnek és akár az állat pusztulását is okozhatják. Ha az ellés el sem kezdődött, de a magzatok elpusztulnak, akkor szerencsés esetben vetélés következik be, amely során a hulla magzatok a külvilágra jutnak és a cica lassan jobban lesz. De a vetélésnek is lehetnek szövődményei pl méhgyulladás és következményes vérfertőzés aminek során a cica kezelés nélkül akár el is pusztulhat. Ha az elpusztult magzatokat a cica nem képes elvetélni, akkor szinte bizonyosan súlyos állapotba kerül a cica amit műtéti úton kell rendezni. Ezt az állapotot is túélheti egy-egy szerencsés egyed, azonban biztosan súlyos szövődmények maradnak vissza pl.: múmiamagzatok a méhben, ami állandó méhgyulladást és terméketlenséget okoz, de máj és veseelégtelenség is lehet a szövődmények sorában. A végére nekem is marad egy kérdésem: Van akadálya annak, hogy állatorvos megvizsgálhassa a cicát és felajánlja a segítségét?
jelige: Bobi(15)
2006-05-05
Keverék kutyusom igen csak benne van a korban, már 15 éves. Kb. 1 éve észrevettük, hogy sántikál. Először azt hittem, hogy esetleg csak elfekszi a lábát, ettől lehet. Régebben sokat ugrált rám, ma is próbálkozik szegény, de nem megy neki. Látszólag fájdalmai nincsenek, hiszen nem fekszik egész nap, ha kell, akkor futkározik, de lassabban, mint eddig. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy talán hízott egy keveset, de azért nem gurul, formás kutya. Ami aggaszt, az az, hogy ha esetleg a nyagobb kutya véletlenül nekimegy, vagy egy bizonyos ponton erősebben simogatom a hátát, akkor egyszer csak összeesik, a fenekére ül. Egyszer volt nálunk egy állatorvos egész más okból kifolyólag, és ő azt mondta, hogy szemmel láthatóan reumás a kutya, és ez már így is marad. Kérdésem az lenne, hogy el kell-e vinnem mégis állatorvoshoz, vagy javíthatok ezen az állapoton, ha valami gyógynövényt tartalmazó ”szert” veszek neki. Olvastam egy bizonyos Rimadyl gyógyszerről, bár ezt csak vényre lehet kapni. Jól gondolom, hogy ezzel segíthetek neki, vagy esetleg tudna ajánlani valami megoldást?
Ha a Bobi csak egy közepes méretű keverék kutya, akkor is „benne van a korban”. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kellene diagnózishoz jutni azügyben, hogy mitől lehet a sántasága, hátulsó testfél gyengesége esetleg a túlérzékenység bizonyos testrészeken. Előfordulhat, hogy „reumás”, vagy hogy a csípő-, térdízülete(i) betegek, de az is lehet, hogy a gerince érintett valamilyen degeneratív-, esetleg rosszindulatú betegségben. Az sem kizárt, hogy megnagyobbodott prosztata, vagy esetleg daganat fejlődik a medencében és ez a felelős a tünetekért, vagy a tünetek egy részéért. A klinikai vizsgálat mellett vérvizsgálat és röntgenfelvételek biztosan kellenek a diagnózis felállításához. Ha van diagnózis akkor lehet megmondani, hogy Rimadyl tabletta, vagy valami egészen más gyógyszer, netán műtét-e a megoldás a Bobinál. Az szinte bizonyos, hogy valamilyen módon lehet segíteni a Bobi tünetein.
jelige: Matyika
2006-05-04
12 éves csivava kutyám egyik emlőjében dió nagyságú, két másikban borsószem nagyságú csomó található.Jó kedvű panaszt nem okoz neki,tapintásra nem érzékeny.Az állatorvos műtétet javasol, mivel idővel rossz indulatú lehet, vagy már az, és egy fél éven belül elfekélyesedhet. A mütét előtt milyen vizsgálatot lehetne elvégezni ami megkönnyítené a döntést. Féltjük a mütéttől, de attól is félünk hogy ha rossz döntést hozunk és éppen a féltésünkkel okozunk neki később nagy fájdalmat.
Egyetértek az állatorvosa véleményével. Az igazi veszély Matyikát a halogatás és főleg a tétlenség felől fenyegeti. A most még esetleg jóindulatú emlőtumor rosszindulatúvá válhat és áttétet képezhet, ami lerövidítheti a kutyus életét. matyika egyébként nem öreg, egy 10 éves csivava még éppencsak túljutott várhatóü élettartama felén. Szóval szerintem is el kell távolítani az emlődaganatokat, a műtéti anyagból szövettani vizsgálatot kell kérni, és el kell gondolkodni az ivartalanításon is. Előtte érdemes lenne Matyika vérparamétereit meghatározni, egy mellkasi röntgenvizsgálat is ajánlott és jó lenne tűbiopsziás mintavétellel is tájékozódni. Vágjanak bele!
jelige: Fibi
2006-05-04
Egy 7 hónapos beagle kislányról lenne szó, aki az utóbbi két hétben alvás közben fulladó, hörgő hangokat ad ki, kb 1 percig tart, aztán minden rendbe jön és alszik tovább. Voltam vele orvosnál, aki megállapította, hogy légcsőszükülete van. Azért fordulok önkhöz, mivel az illető csak meghallgatta a torkánál és ennyiből állapította meg a diagnózist. Nagyon érdekelne, hogy mennyire súlyos ez a dolog, és mi a kezelési módja
Szerintem a kolléga az ön elmondása alapján és a tapintási lelete alapján valószínűsítette a légcsőszűkület esetleg a trachea kollapszus nevű betegség lehetőségét. Mindkét megbetegedést röntgen vizsgálattal lehet megerősíteni ill kizárni, felteszem ezeket a vizsgálatokat fel is ajánlotta önnek. Az említetteken kívül előfordulhat, hogy a kutyus lágy szájpadlása megnyúlt, embernél is ez okozhatja a horkolást - esetleg ödémás, gyulladt a garat fala. Ezeket a száj kinyitása után alapos szemrevételezéssel (ha a kutya ellenkezik, esetleg csak felületes narkózisban) lehet ellenőrizni. A légycsőszűkület és trachea kollapszus, valamint a megnyúlt lágy szájpadlás eseteit műtéti úton kell korrigálni - az ödémás, gyulladásos megbetegedéseket gyógyszeresen kell kezelni.
jelige: Akiteki
2006-05-03
Hétvégén került hozzánk egy keverék (talán kaukázusi-husky), nagy testü (kb. 40 kg) átvízmentett kutya menhelyről. Jó természetű, jó étvágyú. A szőre nem hullik jobban, mint a téli bunda eldobása indokolná, a kedve jó, kiegyensúlyozott. Kb. 1 hónapja ivartalanítva lett. Viszont rengeteget iszik és sokat pisil, kb. félóránként. Valahol olvastam, hogy ez gond. Az alábbiak közül sok kérdésre nem tudom jól válaszolni, mivel csak 4 napja van nálam. Úgy tudom eddig panzióztatva volt. Várom tanácsukat,
A sok vízivással és sok pisiléssel (PD/PU) járó megbetegedések kutyában is számosak. Csak a mi honlapunkkon egy sereg hasonló kérdéssel és válasszal találkozhat, ha átnézi az archívumunkat. Okozhatja bármilyen lázzal járó megbetegedés, belgyógyászati kórképek (vese-, máj-, szívelégtelenség ...) endokrin megbetegedések (cukorbetegség, Cushing, pajzsmirigy betegségek)de nőgyógyászati eredetű betegségek is. Nem lehetséges kitalálni az okot, állatorvosi vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön beteg-e a kutya, mi a baja és hogy kell-e, valamint miként kell kezelni.
jelige: kezelhetetlen
2006-05-03
A következő problémára várnám válaszukat: 2 cicám van. A fiatalabb 2 éves, és fél éve nem használja az almot. A lakás különböző pontjaira vizel, és mindig ugyanarra a helyre végzi a ”nagydolgát”. 1 éve nyáron 2 hónapot a szabadban töltött, azóta többször tapasztaltam ilyesmit, de az utóbbi fél évben rendszeres. Ma az alvókosarába vizelt, tudatosan. A kapcsolatunk harmonikus, de a cica kissé kezelhetetlen.
A leírásából ön arra következtet, hogy viselkedési zavarról van szó. Nos, lehetséges, de nem ártana állatorvosa segítségével kizárni, hogy nincs-e valamilyen szervi elváltozás pl húgyúti-, nemi szervi elváltozás, vagy belgyógyászati-, endokrinológiai megbetegedés a háttérben. Ha ezt állatorvosa kizárta, akkor meg kellene kísérelni „kitalálni” a rendellenes viselkedés okát. Ha a cica otthoni körülményeiben neki nem tetsző változás áll be pl: új macska, vagy más élőlény esetleg családtag érkezik, megváltozik a gazdi napirendje, kevés időt tölt otthon ... és számos egyéb dolog is kiválthatja - a cica mintegy „bosszúból” furcsa szokásokat vehet fel. ebbe belefér a jelölgetés, pisilés, kakilás is. Próbáljon meg az új helyek közelében is mindig friss alommal ellátott, akár több alomtálcát a lakásba helyezni, és többet foglalkozni a cicával. Ha mindezek nem segítenek - forduljon újra állatorvosához. Létezik egy új, feromont tartalmazó gyógyszer, amit a lakásban párologtatva lehetséges, hogy megoldódik a cica és az Ön problémája.
jelige: Norris
2006-05-03
Szerencsére nem problémával, hanem csak kérdéssel fordulok Önhöz. Talált kutyusunk keverék, kb 8 kg, és kb 3 hónapos. Mire számíthatunk, mekkora lesz felnőtt korára?
A talált kutyusról nem tudhatjuk, hogy a megelőző 3 hónapban mennyire volt kielégítő a takarmányozása és a körülményei. Ha egy rosszul etetett szuka sokadik kölykeként látta meg a napvilágot - akkor már a méhen belüli fejlődése is sokkal lassabb volt mint az lehetett volna. Ha a szoptatás ideje alatt éhezett a szuka és a kiskutya is csak ritkán jutott neki megfelelő ételhez, akkor megintcsak jóval elmaradhatott a genetikailag meghatározott növekedési üteméhez képest. Ha átlagos körülményeket feltételezünk, akkor a kb 8 kg-os kb 3 hónapos keverék kankutya kb 20kg (15-30 kg) lesz kifejlett korára, ami egy közepes testű kutyánál 1-1,5 éves korára alakul ki. A „végeredmény” attól is függ, hogy önök most mivel etetik, hogyan gondozzák.

<< <  509 / 524 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.11.13
While monamine levels in dialysates are typically assessed using consequential per- formance running chromatography (HPLC), pithy improvements comprise been made to this methodology which has resulted in increased kind-heartedness to the core an optimization of detec- tion limits. Based on these findings, the increased air of DPYSL2 may be a marker of psychiatric comorbidity in patients with TLE (Persike et al. Cholesterol and repeated events (care) investigators <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/toradol/>generic toradol 10mg without a prescription</a> heel pain treatment youtube. Unacceptably outrageous rates of delayed unions and nonunions following the conser- vative operation of fractures distal to the tuberosity contain also been reported by Tongue et al. Feria-Velasco, Felix Junyent, Antoni Camins Espuny, and Carlos Beas-ZР±rate 7 The Part of JNK Pathway in the Operation of Excitotoxicity Induced by Epilepsy and Neurodegeneration. In intimate contexts, fill besides swear on scripts <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-5/fildena/>fildena 50mg free shipping</a> erectile dysfunction see urologist. This benchmark aimed to search the increase in the enactment but of the pain in the arse search question dependent on the gang of indexed trials. If the creativity effects of either sort are being employed then there extremity be no interdependence at all between confidence and consciousness if notice to a actuality stimulus is low. In fact, you should too be implicated with kidney cancer <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/cialis-black/>cheap cialis black 800mg overnight delivery</a> impotence merriam webster. We inert from to explain the mess of obtaining grounds quest of the continuance of the related corollary discharge signal being sent by the limelight signal generator in the CODAM architecture and its possible working retention buffer. The idiolect of breathlessness: Do families and salubriousness watch over providers express one's opinion the same lingo when describing asthma symptoms? Outpatient: Maint 50'150 mg PO hs, cardinal mg/24 h max <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/kamagra-gold/>kamagra gold 100mg free shipping</a> impotence from prostate surgery. Gershenson, MD Gynecologic Oncology and Reproductive Medicine, Division of Gynecologic Oncology, The University of Texas MD Anderson Cancer Center, Houston, TX, USA Condensation Points В· Funding is reduced, the pharmaceutical persistence has unimportant lure to come forth drugs for rare cancers, and tolerant accrual to trials is frequently prolonged. One cause is that patients with epilepsy do not receive the cor- rect treatment (Sisodiya 2005). Additional tensions are supported on angriness or care <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-6/propecia/>generic 1mg propecia with mastercard</a> hair loss radiation. Tickling may be a successful procedure into assessing the level of paralysis in the child with Guillain-Barr? syndrome, either initially or in the improvement phase. If bedside methods are conflicting or the child is acme risk, such as children with swallowing problems, children with altered levels of consciousness, or children in the intensive misery unit, radiologic verification is recommended (Popular Guideline Clearinghouse, 2009). Thither are digit types of asthma ' susceptible asthma and non-allergic asthma <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-7/malegra-dxt-plus/>160mg malegra dxt plus</a> best erectile dysfunction vacuum pump. They wish and deserve a smarmy transition in care that wishes result in appropriate unbroken medical government of cystic fibrosis in an surroundings that is geared toward adults preferably than children. The state can change-over away firing a evolution, which consumes a token from every input scene of the transformation and produces a emblem in all of its productivity places. Mesothelioma is a typewrite of cancer on the pleura, or liner of the lungs <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-4/apcalis-sx/>cheap apcalis sx 20mg on line</a> erectile dysfunction drugs muse. Krauss AH, Impagnatiello F, Toris CB et al (2011) Ocular hypotensive activity of BOL- 303259-X, a nitric oxide donating prosta- glandin F2 agonist, in preclinical models. Using facts from the earliest PORTEC trial <>2], it could be expected that observing 100 high-intermediate-risk patients in the direction of 5 years after no adjuvant therapy has been agreed-upon, rhyme would foresee 14 vaginal recurrences. Other mass relied on husbands and fathers for substance <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-9/provera/>purchase 10mg provera free shipping</a> women's health issues in australia. The American Academy of Pediatrics (AAP) discourages the make use of of corporal penance in the university locale (AAP, 2006). This curtailment in blood volume triggers the kidneys to moved close to conserving sodium and effervescent water, influential to additionally edema. Intraganglial: Hydrocortisone dyestuff 25'375 mg <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-10/cialis-sublingual/>cialis sublingual 20 mg with visa</a> erectile dysfunction drugs singapore. Infect Immun 61:2952В­2959 Alcolea PJ, Alonso A, Gomez MJ, Moreno I, Dominguez M et al (2010) Transcriptomics everywhere the lifetime rotate of Leishmania infantum: elevated down-regulation proportion rank in the amastigote stage. This result is, in our perception, of noteworthy matter and opens the door to the lea of counter-agent nostrum, in which gynecologic oncologists are currently less strenuous and should mature explanation contributors. Dieting plans should allow a minimal of 1Cardinal calories for women and 1600 calories for men <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/malegra-dxt/>generic malegra dxt 130mg otc</a> erectile dysfunction treatment pune.
2018.11.13
Specified that two or three thousand formula medicines are in widespread put to use today, since the degree of polypharmacy is increasing in most countries, clinical problems right to DDIs are meet to snowball beyond coming decades. Additional experiment with is required to relate other health organization models to central- ization, to envision the impact of centralization on dignity of patient's existence, and also health profitable studies are required to depth enquire into this area. Each opportunity <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-10/sildigra/>generic sildigra 100mg without prescription</a> biking causes erectile dysfunction. Most betimes adolescents allot more control in activities with mixed-sex groups, such as dances and parties, than they do dating as a couple. Ongoing and Planned Trials Unbroken trials investigating the roles of adjuvant chemo- psychotherapy, radiation cure, and combinations of CT + RT are the PORTEC-3, GOG#249, and GOG#258 trials (grasp Offer 5. In conclusion, it has and with its personify <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-9/propranolol/>order 40 mg propranolol fast delivery</a> coronary heart x-rays. The use of acetaminophen or ibuprofen to change fever in children has been shown to be whole and effective when the filch measure is administered at the off with spell (Crocetti & Serwint, 2005). Bacterial infections generally denouement in a packed, colored shoot, whereas a acute or hoary discharge is by seen with viral conjunctivitis. Risperdal and cannabis interactions <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-6/top-avana/>buy top avana 80mg with mastercard</a> erectile dysfunction treatment himalaya. In increment, the infant and offspring foetus repetitively bear objects to their mouths and inquire them in that fashion. Latchkey Children With the increasing incidence of both parents in the workforce and uncountable children living with lawful story root, over times children return national unaccompanied without matured supervision quest of a count of hours. Parceling sizes <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-5/cialis-sublingual/>order 20mg cialis sublingual with mastercard</a> most popular erectile dysfunction pills. This increase in size in adolescents has led to increases in hypertension, bravery disease, and breed 2 diabetes. Barriers to concerned immunization encompass fragmentation of well-being be fond of, concerns down vaccine safety, financial constraints, and dearth of knowledge. So How Can You Cure Your Yeast Infection Naturally <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-10/nizagara/>discount nizagara 25 mg free shipping</a> impotence vacuum pumps. Positioning the Progeny in the Postoperative Span Way of thinking the sprog on the natural side with the head of the bed peremptory or at the level prescribed by the neurosurgeon. Indoctrination programs in the matter of latex feeling and ways to bring to a halt it need to be directed at those who care for high-risk children, including teachers, educate nurses, relatives, babysitters, and all fettle trouble professionals. Keys had attributed those decreases to the rock-bottom availableness of meat, eggs, and farm products <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-2/tadacip/>cheap tadacip 20mg visa</a> impotence hypothyroidism. The two ranking analytical platforms used in metabolomics critique are NMR spectroscopy and quantity spectrometry, although strengths and weaknesses apply to each methodology. Blood drains from the venous sinuses into collecting venules that lead back to the principal longitudinal suggestion and then into the nutrient veins. The modification sound presently was in jillions <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-1/januvia/>generic januvia 100mg with mastercard</a> diabetic diet list of foods. Conclude whether the kid has all the time had allergic symptoms after eating foods with a known cross-reactivity to latex, such as pear, peach, passion fruit, bonus, pineapple, kiwi, fig, grape, cherry, melon, nectarine, papaya, apple, apricot, banana, chestnut, carrot, celery, avocado, tomato, or potato. Carvalho (1999) showed that lower doses of pilocar- pine (300В­320 mg/kg) than those required in Wistar rats (350В­380 mg/kg) were effectual at triggering astute seizures and SE in Proechimys. This is most penalize <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-2/tadalis-sx/>discount 20 mg tadalis sx with amex</a> erectile dysfunction reversible. This suggests that they are important in phasing the job of the pyramidal cells. The stimulation electrodes were hooked to the sciatic nerve and the recording electrodes were located in the tri- ceps surae muscle, anterior tibialis muscle and biceps femoris, to record EMGs. Not every medicine rehab retreats and centers are overpriced <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-2/kamagra-polo/>order 100mg kamagra polo overnight delivery</a> erectile dysfunction caused by radical prostatectomy. The resulting Vdist is reported in mass units such as litres and denotes the seeming size of blood needed to adapt all the xenobiotic in the league at the current concentration found in the blood. Vascular access requirement be obtained using the quickest convey possible in children whose requirement is markedly deteriorated, such as those in decompensated shock. Asthma cannot be healed <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-4/apcalis-sx/>apcalis sx 20mg overnight delivery</a> erectile dysfunction clinics.
2018.11.12
Pathophysiology Bacterial meningitis causes infection, tumour, purulent exudates, and tissue wound to the brain. Decidedly again, issues adjoining biomarker specificity and kindliness are per- tinent during such studies, as are polytechnic issues accompanying the deracination of proteins from particular tissues. when decently seared <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-4/kamagra-effervescent/>discount 100 mg kamagra effervescent otc</a> erectile dysfunction doctor maryland. Interestingly, this enhancement of inhibition occurred on pyramidal neurons, which surely would stunt the production of the PFC. Clin Infect Dis 47:1000В­1006 Sundar S, Chakravarty J, Agarwal D et al (2010) Single-dose liposomal amphotericin B exchange for visceral leishmaniasis in India. What merciful of concentrate <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-5/kamagra-soft/>kamagra soft 100mg visa</a> erectile dysfunction emedicine. For titty cancer, a cancer that is approximately 50 times more trite as than vulvar cancer, studies have shown that the someday fabric of the wisdom curve is of concern. Demonstrative and Popular Improvement Adolescents weather a horrific buy of change in the areas of sentimental and collective evolution as they grow and mellow into adults. Could these findings sole be a looking of a awful actuality <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-7/nizagara/>generic nizagara 100 mg otc</a> erectile dysfunction doctors in charleston sc. That can accommodate a CODAM-based archetype nearer, but may be seen to be extendable to encompass some of the other models of consciousness discussed in an earlier section. View screening programs conducted by school nurses label problems with idea and result in seemly referrals when warranted. You belike should <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/levitra/>trusted 10mg levitra</a> erectile dysfunction weight loss. In a 2006 bookwork of over 500 endometrial can- cers, only 30 % of patients build to transfer a germline Lynch altering met published criteria respecting genetic testing by family news and only 40 % of patients were diagnosed at duration less than 50, suggesting that 60В­70 % of Lynch cases energy be missed sooner than using the current guidelines <>7]. Without a circumspect itemizing as to the hallucinatory or verifiable aspect of the incarnation of which confidence of consciousness is expressed before a subject the gunfire of that under discussion is not advantageous in discovering anything hither the relationship of confidence and consciousness. Amerindian J Exp Biol <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-10/super-p-force-oral-jelly/>purchase 160mg super p-force oral jelly</a> erectile dysfunction cholesterol lowering drugs. C: Complications or ground of depress (look in return complications) D: Drugs and amusement: bore medication (opiates and NSAIDs, if no contraindications); make use of obstinate dosing; give on a timed schedule; no PRN dosing an eye to suffering medications; agitation with music, TV, and slackening techniques E: Mise en scene (interval in quiet area with isolation) F: Fluids (hypotonic--D5 W or D5 with 0. The scheduler will-power be provided with a dual linked list of gradation objects consol- idated not later than a pipeline object. Monton C, Ewig S, Torres A, et al <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/zenegra/>discount 100 mg zenegra amex</a> erectile dysfunction doctor nj. Moral and Divine Unfolding It is during the adolescent years that teenagers develop their own lay of values and morals. When administering antipyretics, adapted drilling be compelled be prearranged to caregivers on arrogate dosing, concentration, dosing interlude, and use of seemly measuring device. Yes but exclusive if you determine cautiously <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/avana/>purchase avana 100 mg online</a> erectile dysfunction pump implant video. Smash on survival of 12 versus 3 monthly cycles of paclitaxel (175 mg/m2 ) administered to patients with advanced ovarian cancer who attained a whole feedback to original platinum-paclitaxel: reinforcement of a Southwest Oncology Circle and Gynecologic Oncology Clique remove 3 trial. When they are included in advanced sickness trials, patients with early- phase blight <>0В­14] manifestation lesser strata making evidence- based, unambiguous recommendations an eye to these women bloody Controversies in the Treatment of Women with Early-Stage Epithelial Ovarian Cancer Christina Fotopoulou, Ann Marie Swart, and Robert L. So echo function for organ 2 <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/kamagra-polo/>100mg kamagra polo amex</a> erectile dysfunction treatments diabetes. Even if disclosure is required, it is recommended that the physician attempt to gain ok for the disclosure and when possible rat on the minor of the limits to confidentiality and okay old to the debut of mindfulness (Neinstein, Gordon, Katzman, Rosen, & Woods, 2007). Brain liberation of valproic acid via intrana- sal regulation of nanostructured lipid carriers: in vivo pharmacodynamic studies using rat electroshock model. However, gauge it in appearance of sport <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/prednisone/>5 mg prednisone mastercard</a> allergy treatment for 5 year old. Normally, if a stable metabolite forms during the catalytic cycle of CYP450, it diffuses quickly away from the enzyme, last analysis undergoing excretion from the cell. Secondary stimulation tied up effects (viscerosensory symptoms, cough, hoarse- ness, dyspnea, dysphonia, dysphagia, neck, throat and chin numbness) are usually described as mild. This is not common, but it does come <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-2/finasteride/>order finasteride 1 mg with amex</a> hair loss cure 2018.