Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Jackie
2006-08-15
3 éves nagytestű keverék kan kutyusunknak olyan makacs székrekedése van,hogy állandó ingere van de nem tudja a dolgát elvégezni,viszont amerre jár csak híg hasmenésszerű foltokkal pecsétel.A kedélyállapota jó más tünete nincs.Azért gyanakodunka székrekedésre,mert pár nappal ezelőtt lehet ,hogy egy kissé túl sok csontot evett.Azért ilyen úton kérek segítséget mert Ő egy 2 éves korában ránk maradt kutyus és nehezen tudjuk kezelni elég önfejű és nem enged magához idegent,ezért nem tudom hogyan tudnánk boldogulni az állatorvossal!
Ha valóban csak a helytelen táplálásból adódó székrekedése van a kutyának - és nem mondjuk daganata, cisztája, béllefűződése, vagy egyéb elváltozása - akkor és csakis akkor lehet otthoni megoldásokkal próbálkozni. Otthon tejet, étolajat lehet itatni a kutyával, 100 - 300 ml étolajat fecskendezni a végbelébe, és amennyiben 12 órán belül nincs eredmény, akkor el kell vinni a kutyát egy felszerelt kisállatrendelőbe. Nincs olyan kutya akivel ne lehetne boldogulni (megvizsgálni és kezelni) egy rendelőben.
jelige: német juhász
2006-08-15
3 hónapos német juhász kutyám 3 napja sántit a bal hátsó lábára. Elmentem vele az állatorvoshoz , aki azt mondta hogy valószinüleg tédszalag szakadása van. Érdeklödni szeretnék hogy mennyibe kerül 1 térdszalag helyreállitó mütét?
Igen változó ára lehet, attól függően, hogy hol csinálják meg. Szerintem 25 - 50 eFt közötti árakat fog hallani. Miért nem kérdezi meg állatorvosát?
jelige: Aldo
2006-08-09
Tisztel DR.ÚR! 6 hónapos Cane Corsóm hátulját nehezen viszi dysplaziára utaló jeleket észlelünk ,orvosnál voltunk, proenzi 3 gyógyszert kaptunk most kezdtük a kúrát, a mellső lábain felfekvések vannak.mit tanácsol hova vigyük milyen kezelést igényel? a választ előre köszönjük!
Azt javaslom, vigyék továbbra is eddigi kezelő állatorvosához, és jelezzék neki az újabb problémát. Ha ő úgy látja majd, hogy tovább kell küldenie a beteget specialistához, speciális vizsgálatokra, bizonyára meg is fogja tenni.
jelige: német juhász betegség
2006-08-09
Tisztelt Állatorvos Úr/Hölgy! Az alábbi esetben kérem segítségét. Három hónappal ezelőtt betegség támadta meg Német Juhász kutyámat. (fotók mellékelve) Jellemzői: Folyamatos vakarózás, a szőrzet erőteljes ritkulása, varszerű 10 mm átmérőjű pecsétek megjelenése a bőrön, később gennyesedés (bűzös szag kíséretében), bágyadtság, levertség. később daganatszerű megjelenés a jobb melső láb hátsó hajlatában. Kezelés: ADVANTIX élősködő irtó cseppek. (nem hozott megoldást) Injekció (3 napra jelentett megoldást) PREDNISOLON gyógyszer tabletta (nem hozott megoldást) A helyzet egyre reménytelenebb a kutya állapota folyamatosan romlik. Kérem mielőbb értesítsen milyen betegséggel állunk szemben ill. milyen gyógymódot ajánl. Várom válaszát köszönettel: B. Csaba
Én első körben nem rögtön kezelést, hanem inkább vizsgálatokat javasolnék. Csak azért, hogy ne lődözzünk tovább vaktában... Vérvizsgálatok (beleértve a vérképet, máj-, vesefunkciót és a különböző hormonok), bőrkaparék, esetleg bőrbiopszia vizsgálat elvégzése után, az eredmények ismeretében felállítható lesz a kórisme. És majd ennek alapján készíthető egy kezelési terv. Addig nem tudok olyan kezelést javasolni, ami biztosan meggyógyítaná kedvencét.
jelige: KUPLUNG
2006-08-09
Testén folyamatosan fekélyes sebek jelennek meg(kb. havonta). Most jött ki rajta a 3. Állatorvos már korábbiakban 2 eltávolított. kb. 10Ft-os nagyságú, gennyes sebek. lehet-e rosszindulatú daganata,ami halálos??? válaszát köszönöm
Kérje állatorvosától az eltávolított képződmények kórszövettani vizsgálatát. Csak abból fogják tudni megállapítani, hogy miféle elváltozásról van szó; vajon gyulladásról avagy daganatról, és utóbbi esetben az vajon jó-, vagy rosszindulatú-e.
jelige: lázas
2006-08-09
Jónapot! Az lenne a kérdésem hogy ha a kutyám beleiszik egy eső utáni tócsába akko emiatt belázasodhat? Csak mert áprilisban és most is ez történt. A kutyának 41 fokos láza lett de otthon nem volt levert jó étvágya van nem alszik sokat. Kullancs miatti láza is volt akkor tényleg levert volt meg ami ezzel jár.
Igen, belázasodhat a pocsolyavíz-ivástól. A pocsolyában ugyanis erdő-mező héthatár összes fajta baktériuma vígan tenyészik, amik aztán a gyanútlan iddogálónál minimum egy bélgyulladást és/vagy felső légúti gyulladást okoznak. Nem beszélve a mérgező vegyi anyagokról...
jelige: Maci
2006-08-09
A berni pásztor kutyám, Maci nagyon szeret enni. A múlt hónapban lett egy éves. Az ajtóban kinnhagytuk a szivacsos jellegű papucsokat! és az éjjel folyamán megette a felső részét és a csatját! Az lenne a kérdésem, hogy a szervezetéből hogyan fog távozni ez a ”csat” meg a szivacs vagy orvoshoz kell fordulni? Várom válaszát: Eszter
Meglepő dolgok képesek gond nélkül áthaladni egy kutya bélsatornáján. Amennyiben pár napon belül nem találná meg az udvaron a kiürített papucsdarabokat és a csatot, vagy ha hányással, görcsökkel, hasi fájdalommal járó megbetegedést észlel kutyájánál, azonnal forduljon állatorvoshoz, és ne felejtse el elmesélni neki a papucs történetét.
jelige: Cica
2006-08-09
3 hete találtunk egy kiscicát egy hete kihullott a szőr az arcáról a füléről a lábáról az állatorvos adott egy rüh elleni szert amitől javulni kezdett az a kérdésem mikor lélegezhetünk fel hogy mi és a másik macska nem kapta el
Akkor nyugodhatnak meg, ha ő már teljesen kigyógyult a betegségből, és az ezt követő 10-14 nap elteltével Önökön nem jelentkeznek a tünetek.
jelige: tégla
2006-08-09
A kis beaglem nem eszi meg a kutyatápot és nem tudom mit adjak neki enni. Amúgy 7 hetes kiskutyusról van szó.
A kölyöktápot neki esetleg még be kell áztatni etetés előtt langyos vízbe, hogy szívesen elfogyassza. Ezenkívül érdemes volna érdeklődni a tenyésztőjénél, hogy nála mit evett a kutyus, és az új otthonában is azzal kínálni, és csak fokozatosan áttérni arra az eledelre, amit később etetni fognak vele.
jelige: Pipi
2006-08-09
12 éves nagytestű kutyámnál hüvelydaganatot állapítottak meg. Kérdésem: Jó eséllyel műthető-e, és milyen stádiumban? Az állatorvos szerint ,ost nem kellene hozzányúlni, amíg nem okoz vizelési vagy székelési problémát. Áttételeződik-e, és műtét nélkül /vagy azza/ mik a túlélési esélyei? Köszönöm előre is a választ.
A hüvelydaganatok az esetek nagy részében nem rosszindulatúak, azaz ritkán fordul elő olyan változat, ami áttéteket képezne. A ritka azonban sajnos nem egyenlő az egyáltalán nem-mel. Gyakorlatilag bármilyen stádiumban operálható, én magam operáltam már mogyorónyi és gyermekfejnyi méretű között mindenfélét. A gyorsabb és szebb gyógyulás mindig a kisebb daganatoktól várható, mivel ott kisebb a műtéti sebb, kisebb a szövetroncsolódás és a vele járó fájdalom. A 12 éves kutya már nem lesz fiatalabb. Amikor ez a daganat majd széklet-, vagy vizeletürítési panaszokat okoz, netán vérezni kezd, ami miatt nem lesz tovább halasztható az operáció, addigra tovább emelkedik az altatási kockázat. Vagy arra gondolnak, hoy ezt a stádiumot esetleg már nem fogja megérni a kora miatt? Hát... lehet. És ha mégis?
jelige: törpehöri
2006-08-09
Kislányom kapott két dzsungáriai törpehörcsögöt. Váratlanul kerültek hozzánk, így nem volt időm az előzetes tájékozódásra. Elsősorban azt szeretném tudni, terjeszthetnek-e olyan betegséget, mely emberre is veszélyes ? ( Három gyerekünk van, köztük egy csecsemő. ) A másik kérdésem pedig az, hogy tarthatók-e együtt a törpenyulakkal. Válaszát köszönöm.
Ezeket az állatokat általában nem a szabadban fogják be és úgy adják el, hanem tenyészetekben születnek, a természettel nem is érintkeznek, így gyakorlatilag nincs esélyük arra, hogy fertőző betegséget hordozzanak. Természetesen azonban az ő ürülékük is baktériumoktól hemzseg, tehát a higiéniára maximálisan ügyelni kell (alomtakarítás, a lurkóknál rendszeres kézmosás). A törpe nyúllal való együtt tartásról nincsenek információim, e felől inkább az állatkereskedésben kellene érdeklődni, ahonnan származnak.
jelige: herpesz
2006-08-09
Szeretném megtudni, hogy millyen vizsgálat szükséges ahhozi, hogy egy szuka kutya hordozza e a herpesz vírust? Ha hordozza és tünetmentes, jár-e valamilyen veszéllyel a fedezőkanokra nézve? A születendő kölyköknek továbbadja-e? A kölyköknél milyen tünetek jelentkeznek?
Vérvizsgálattal lehet kimutatni, hogy egy szuka fertőzött-e a herpeszvírussal. A fedezőkant is megfertőzheti, akinél az esetek nagyon csekély részében heyi tünetek (a pénisz és a tasak nyálkahártyájának gyulladása) alakulhat ki. Ezen kívül felnőtt állatokban felső légűti tünetekkel is járhat a fertőzés. A kölykök is megfertőződnek, akik esetleg még a méhen belül elpuszulnak, vagy a születés utáni első 3 hétben.
jelige: Pici 2.
2006-08-04
Tacskó keverék kutyánk hányt.Már tegnap is láttam hogy hányt egy keveset és meg is ette,de ez még nem tünt föl mert nagyon jó kedve volt.most reggel látom hogy megint hányt, és bágyadt.Gilisztahajtót kapott 3 hete most kell beadnom a másik felét azt mondta a dr.Úr akitől vettem.Próbáltam neki ma már beadni,de nem fogadta el a kenőmájasban ahogy szoktuk.Lehet ez valami komoly betegség előjele?A kombinált védőoltásokat megkapta,igaz az idén esedékes mostanában következne.
A kutyáról mindösszesen annyit tudunk, hogy hányogat, majd újabban étvágytalanná, bágyadttá vált. Mivel a kutyák általában könnyen és gyakran hánynak, valamint a hányás egy igen általános, sok betegséghez társuló tünet - lehetetlen megmondani, hogy mi okozza. A leírtak alapján éppúgy lehet egy banális, önmagától rendeződő betegség (pl gyomormegterhelés) mint egy veszélyes, azonnali ellátást igénylő elváltozás (pl gyomorcsavar, gennyes méhgyulladás, mérgezés ...). A fenntiekből következik, hogy akkor nem hibázunk, ha a kutyát állatorvos megvizsgálhatja. Ő tudja eldönteni, hogy igényel-e és amennyiben igen, milyen kezelést a Pici.
jelige: Pici
2006-08-03
Tacskó keverék kutyánk hányt.Már tegnap is láttam hogy hányt egy keveset és meg is ette,de ez még nem tünt föl mert nagyon jó kedve volt.most reggel látom hogy megint hányt, és bágyadt.Gilisztahajtót kapott 3 hete most kell beadnom a másik felét azt mondta a dr.Úr akitől vettem.Próbáltam neki ma már beadni,de nem fogadta el a kenőmájasban ahogy szoktuk.Lehet ez valami komoly betegség előjele?A kombinált védőoltásokat megkapta,igaz az idén esedékes mostanában következne.
Tacskó keverék kutyánk hányt.Már tegnap is láttam hogy hányt egy keveset és meg is ette,de ez még nem tünt föl mert nagyon jó kedve volt.most reggel látom hogy megint hányt, és bágyadt.Gilisztahajtót kapott 3 hete most kell beadnom a másik felét azt mondta a dr.Úr akitől vettem.Próbáltam neki ma már beadni,de nem fogadta el a kenőmájasban ahogy szoktuk.Lehet ez valami komoly betegség előjele?A kombinált védőoltásokat megkapta,igaz az idén esedékes mostanában következne.
jelige: Tacsrador
2006-08-03
Nem betegségről van szó, inkább általános kérdésem lenne: Szuka kutyánk pároztatásakor egy tacskó is belekeveredett a játékba. Nem láttunk semmit, mert éjjel volt, és csak a szomszéd figyelmeztett, hogy nála van a két labrador és az ő tacskójukkal játszik. Most 7 hetesek a kicsik és mind ugyanúgy néz ki. Színük, fajtajellegzetességük (alkat, farok, testfelépítés stb), viszont az egyik láthatóan kisebb, mint a többi. A legnagyobb kölyök majdnem dupla akkora. Létezik ilyen nagyság eltérés fajtán belül, vagy van esély arra, hogy a tacskó is ”bezavart”? Honnan tudhatom ezt meg?
Attól tartok csak az idő adja meg a választ - néhány hét múlva kiderül, hogy az összes kiskutya tisztavérő Labrador, vagy egyikük Tacsi keverék. Elméletileg lehetséges, hogy a jelentősen különböző testméretek ellenére a Tacsi kan is párosodott a Labrador szukával. Ennek valószínűségét csökkenti, hogy, amennyiben jól értem a Labrador kan is végig jelen volt - és egy nagytestű, mégoly jóindulatú (hogy azt ne mondjam bárgyú)kan is legtöbbször megakadályozza, hogy a kistestű kan fedezzen. Egy tüzelő szuka az ovuláció körüli időszakban néhány napig több kannal is párosodhat - így előfordulhat, és sokszor elő is fordul, hogy egy alomban több apától származó kölykök születnek. A méret alapján történő fajtameghatározás egy almon belül még gyakorlott tenyésztő esetében is nehézkes, sokszor hibás lehet. Ha mind a 8 kölyök a Labarador apától sztármazik, akkor is előfordulhat jelentős méretbeli eltérés az almon belül (igen, lehet akár feleakkora is a kölyök) - ugyanis a méhen belüli fejlődés idejekor az egymáshoz közel helyeződő kölykök közül az egyik sokszor lesz alultáplált, alulfejlett. Szóval, tudomásom szerint nincs elérhető egzakt módszer (pl genetikai vizsgálat) az apaság kérdésében kutyáéknál. Ha néhány hét múlva a kisméretű kölyök végtagjai rövidebbek lesznek, fejformája, testarányai és szőrének minősége eltér a többiekétől, akkor valószínűleg mégis a Tacsi volt az apa. Ha mindezek nem állnak fenn és a testméret különbség csökken - akkor fajtatiszta a kisebb méretű kutya is.
jelige: Pizsi
2006-08-02
Másfél éves shi-tzu kutyám egy ideje rendszeresen rágja a körmét. Nem véresre és nem is megállás nélkül, azonban mégis zavaró, mert nem tudom miért csinálja, mi az oka ennek?Lehet ez allergia, kell-e vele orvoshoz fordulni, vagy csak unalomból csinálja? A köröm végei már szálkásak.
Bizony lehet allergia - akár kontakt, akár táplálék eredetű. És lehet önálló bakteriális-, vagy gomba okozta köröm ill körömágy gyulladás. És lehet, hogy a körmök túlnőttek, vagy, hogy az ujjak és a talppárna szőrei a szennyeződéssel „összeállva” olyan képleteket hoznak létre, ami a Pizsit zavarja. És az is lehet, hogy egyszerűen viselkedési zavarról, rögzült rossz szokásról van szó. Ennek a sokféle lehetséges oknak természetesen mind különböző kezelése létezik. Érdemes lenne állatorvoshoz fordulni már csak azért is, mert ezek a látszólag apró problémák komolyan megkeseríthetik a Pizsi és az Önök életét is.
jelige: Bundi
2006-08-01
A kutya szőre csomókban hullik kora tavasz óta. Rózsaszínű hámlás vehető észre a szörcsomó tövében, vakarózik és a vakarástól vöröspiros lesz a bőr. Elég jellegzetes szaga is van a kutyának azóta. Az állatorvosunk szőratkát gyanít, de az általa adott szerek nem segítettek a probléma megoldásában. Félek a ha a télig nem állítom meg a tünetet nem bírja ki a telet a szőr hiánya miatt. Szegény egész testén már átfutott, mindenütt lejött már szőr, de utánna kinő, mejd ott ahol kinőtt kezdődik az egész előről. Kivétel a mancsok és a fej és a fül.
A generalizált szőrtüsző-atka kór az egyik lehetséges ok a háttérben. Ezen kívül lehet egyéb parazita, de akár baktérium, vagy gomba okozta bőrfertőzés is. Meg allergiás eredetű bőrbetegség. Meg akár endokrin-, vagy belgyógyászati eredetű betegség a háttérben. A diagnózishoz minimálisan alapos klinikai vizsgálatra, bőrkaparék mintavételre és talán többszöri vérvizsgálatra is szükség lesz. Ha van diagnózis - akkor sokkal jobb eséllyel lehet kezelni a kutyát. Jelezze állatorvosának, hogy nem javul a kutya állapota - és kezdjenek neki az alapos kivizsgálásnak, vagy keressenek fel szakrendelést.
jelige: macska
2006-08-01
1,5 éves nőstény macskám kb. 2 hetente tüzel ilyenkor ez 3-4 napig tart nála.A problémám az lenne, hogy ebben az időszakban folyamatosan összevizel mindent a lakásban dehát nem egy helyre hanem össze-vissza. farkát felemeli és spriccelve vizel. Ha nem tüzel akkor ilyen probléma nem fordul vele elő ilyenkor az alomba szokta elvégezni a dolgát. Mi lehet a probléma megoldása?
Mindenképpen a mielőbbi ivartalanítás az első lépés. Az állandó tüzelés nem csak a tulajdonos számára idegőrlő, de a cica is előbb-utóbb egészségügyi problémákkal (Pl petefészek ciszta, gennyes méhgyulladás, emlőgyulladás és daganat)fog szembekerülni. Nem érdemes halogatni a műtétet hiszen az adja a végleges és legmegfelelőbb megoldást az Ön és a cica problémájára is.
jelige: Tacsi
2006-08-01
Van egy másfél éves tacskóm,aki mostanában mindent szorgalmasan,nagy élvezettel nyalogat.Pl.: a kerítést, a vasrúdat,az ajtót,és persze a lábunkat és a kezünket. Ezt hosszú percekig láthatóan élvezettel teszi.Ez mire utal,minek a jele?
A rövid válaszom az, hogy fogalmam sincs. Valószínűleg rögzült egy rendellenes viselkedés, amikor először elkezdte nyalogatni a kutya a gazdit és ezért megsímogatták, megerősítve abban, hogy valami jó és önöknek tetsző dolgot csinál. Hogy miként rögzült az egyéb tárgyak nyalogatása a kiskutyában, arra még ötletem sincs. De valószínűleg akkor is nagyon jókutyának érzi magát, amikor a vastárgyakat nyalja. A leszoktatás valószínűleg nagyon nehéz dolog lesz. Következetesen, minden családtagnak, minden adandó alkalommal meg kell akadályozni a nyalakodást pl: „Fúj, nem szabad!”. A kutyát sokat kell foglalkoztatni, sétálni, játszani vele - csak ilyen módon lehet lebeszélni a dologról. Különben marad a rossz szokás, ami hosszú távon egészségi károsodást is okozhat.
jelige: GregNetty 2.
2006-07-31
Köszönöm a gyors válaszát. Mint ahogy az adatlapból kiderül 2 kutyám van, mindkettő ürít rendesen. A súlyuk 40 kiló, ezért 4 tablettát kapnak fejenként, ügyelek arra, hogy le is nyeljék, még soha nem hányták ki. Napra pontosan 2 hetente kapják, már a 10. alkalommal, de még mindíg jön. Mikor fog végleg kiürülni? Valószínűleg az egész kert el van már fertőződve, teljesen tanácstalan vagyok, hogyan gátolhatnám meg a visszafertőződést. Az interneten megnéztem a férgekről fejlődéséről egy videót, ezért úgy gondolom galandféreg lehet. Folyamatosan figyelem a székletüket, de képtelenség úgy összeszedni, hogy semmi nyoma ne maradjon, meg néha bele is lépnek, mire észreveszem. Ezért kérdeztem, hogyan lehetne valahogyan fertőtleníteni.
Nem akarom sem a földcserére rábeszélni, sem pedig valamiféle permetezéses módszerrel kijuttatható fertőtlenítő alkalmazására. A legokosabb az lenne, ha jelezné problémáját állatorvosának az összes előzményekkel együtt. Friss székletmintából illetve az ön által galandféregnek diagnosztizált képletekből mintát kellene bejuttatni állatorvosi laboratóriumba (pl: az Állatorvos-tudományi Egyetem Parazitológiai tanszékére), ahol elvégzik az azonosítást és tanácsot adnak a mentesítés vonatkozásában is.
jelige: GregNetty
2006-07-31
Hónapok óta két hetente kapják a Drontál Plus-t a férgesség nem szűnik. Soha nem végzik a dolgukat egy helyre, így tele van a kert (minden nap összeszedem) a vérszívó legyek már a fülüket is kikezdték. Erre kaptak Betadine-t, de ez a legye- ket nem zavarja, a Biokill sem tartja távol. Ráadásul a Betadine-os gézt folyamatosan megrágják. Hogyan tudnám a kertet valahogy fertőtleníteni? Árt nekik a légypiszkos Betadine? Válaszát nagyon köszönöm.
A Drontal+ előírás szerinti adagolásban el szokta végezni a feladatát. Probléma általában akkor van, ha pl aluladagolják, vagy a kutya néhány órán belül felöklendezi, kihányja. Ha a fertőzés folyamatosan fennáll - pl féregürítő kutya van a közelben - ez szintén újra és újra megfertőzi a már féreghajtott kutyát is, hiszen nem védőoltásként működik. A legyek irtására számtalan terméket (pl QuickBay granulátum)lehet használni a kutyák környezetében is. A kutyára is alkalmazható szerek (Kubatol spray, vagy Advantix spot-on) szintén beszerezhető receptre állatpatikákban, vagy állatorvosától. A légypiszkos Betadine biztosan nem használ a kutyáknak - de amennyiben megfogadja a tanácsokat akkor nem is lesz rá szükség.
jelige: Apple 2.
2006-07-31
Köszönöm az ötletet. Az Acana ill. Happy dog supreme + Danone Könnyű és finom joghurt egyelőre ”bejön” neki. :-)
Örülök, hogy sikerül újra etetni a várandós kismamát. A hét közepétől kisebb lehűlés várható, így remélhetőleg egészen az ellés előtti napokig sikerült megtartani az étvágyát Apple-nek. A Ca-hiány veszélyt vegye komolyan és bezséljen állatorvosával a kockázatokról.
jelige: Bonti
2006-07-31
Segitséget szeretnék kérni ! Spániel kutyánk van és sokszor begyulad a füle! A bal füle alatt daganat nöt ! Injekciot kapott rá meg gyogyzeres kezelést de újra kijött! Maripen a kutyáknak is jó?
Nem jó a Maripen a kutyának. A kutyának ismételt állatorvosi vizsgálatra (otoszkóppal átnézni a hallójáratot, mintavéte, esetleg röntgen, CT) van szüksége - és amennyiben állatorvosával közösen úgy látják, hogy van értelme további konzervatív kezelésnek (fültisztítás, vagy mosás, majd fülcseppes kezelés esetleg injekciós kezelés) akkro az lesz a megoldás. Ha esetleg a középfül, vagy a belső fül részei is érintettek a gyulladásos folyamatban, akkor lehet, hogy csak műtéti megoldás fogja megoldani a kérdést. A fül alatt fejlődő terime megjelenése is a sebészeti megoldást valószínűsíti. Az otthoni Maripen-es kezelgetés komoly veszélyeket rejt magában. A kutya nem csak megsüketülhet egy régóa fennálló hallójárat gyulladás következményeként, de akár agyburok gyulladás is kialakulhat, ami az életet is veszélyeztető betegség.
jelige: Mokka 5
2006-07-28
Az igazság h 2orvosnál is voltam már mivel a kezelőorvosunk(akiben megbíztam eddigi műtéteknél ,most úgy gondolom kicsit tanácstalan)beutalt Bp-re ct vizsgálatra.Fel is vittük a kutyát de az ő alapos vizsgálata után azt javasolta várjunk a Ct-vel hétfőig mert ha addig javul a kutya állapota akkor erről a betegségről van szó.Szerinte ez is hirtelen jelentkezik a kutyán. Visszamentem az orvosunkhoz aki szerint ez az öregkori betegség nem hirtelen jelentkezik a kutyán. Ezért kérdeztem az ön véleményét... DD:idiopathicus vestibularis szindróma/centralis vesztibularis szindróma
A centrális vesztibuláris szindróma tünetei is jelentkezhetnek ill súlyosbodhatnak rövid idő alatt. Amennyiben koponyaüregi daganat okozza a tüneteket - itt is ugyanaz a helyzet - hetekig, hónapokig tünetmentesen, alattomosan fejlődhet a betegség - majd, amikor a daganat egy kritikus méretet elér - akkor hirtelen jelentkezhetnek és súlyosbodhatnak a tünetek.
jelige: Mokka 4
2006-07-28
Szeretném megkérdezni h az az öregkori betegség-sajnos a nevét nem tudom-ami azokkal a tünetekkel jár amit leírtam Önnek-nem tud a kutya a hátsó lábára állni,feje oldalt van ,gyenge keveset iszik enni nem akar,1-2 hányás is volt-hirtelen alakul-e ki vagy vannak tünetei?Arra a betegségre gondolok ami 4-5napig tart ezekkel a tünetekkel aztán magától megszűnik. Válaszát előre is köszönöm!
Egy csomó öregkori betegség lehet a háttérben és egyáltalán nem biztos, hogy egyetlen betegségről beszélünk. A tünetek alapján a kutyának lehet Wobbler syndromája, súlyos csípőízleti dyspláziája, bambuszgerince, de akár csak a nyaki szakaszra korlátozódó meszesedése is - és ezek akár együttesen is jelen lehetnek. Ráadásul ezzel párhuzamosan miért ne lehetne szív-, máj-, és veseelégtelensége, vagy akár pyometrája, daganatos megbetegedése is. Ezen öregkori betegségek mindegyike drámaian súlyosbodhat néhány nap leforgása alatt. Sokat segítene, amnennyiben ha valóban megvan állatorvosa diagnózisa, akkor leírná nekem. Azután nem általában beszélgetnénk egy idős kutya a tünetek alapján lehetséges összes nyavajáiról, hanem a konkrét esetről ejtzhetnénk szót. Persze, gondolom a kezelőorvosa is tájékoztatta már azóta. Nem hisz neki?

<< <  509 / 531 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2019.03.28
Good Morning! Bathroom remodel under 1000 Windsor Terrace : <a href=https://bathroom-remodel.club>Bathroom remodel ny</a>
2019.03.09
Each dwelling apartments, houses, cottages or other housing ugby unique and contains individual high-functional load. All this mostly is related to kitchens. Remodel kitchen for under 5000 rightly considered one of especially difficult activities We in the production company LLC ASROMT Pelham Gardens involved masters, who all know about Victorian house kitchen remodel. Our firm make branded interiors , and of course for all this we pay special attention to requirements safety and functionality. Cooperate with client on all, without exception stages commit general analysis of features objects, carry preliminary calculations. when the client any questions have arisen you can ask our specialists and find out answer to them with detailed explanations. The Company provides quality I kitchens and renovations by democratic prices . Masters with great experience work can help fully change in a matter of days . The price depends on selected package of services, scope of work . 1970 kitchen remodel Chinatown - <a href=https://kitchen-renovation.club>kitchen renovation Midtown Manhattan</a>
2019.02.18
Sziasztok! Keresem cicamat aki tegnap tunt ep, nyakan egy sebbel, ha látná valaki, akkor kerlek titeket jeleljetek. Egy cirmos cica. 06307294720