Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Merettke
2006-06-14
Alphaderm oldat nem vált be a macseszom gombás bőrbetegségére. Bolha ellen is kezelte az állatorvos. Miért vakarózhat mégis? Gombás bőrbetegségre milyen kezelést ajánl?
Az Alphaderm oldat több összetevőt tartalmaz gombaellenes hatóanyag, antibiotikum és gyulladáscsökkentő szer egyaránt van benne. Használatáőval az szokott a hiba lenni, hogy a macska percek alatt lenyalja, ledörzsöli, letakarítja magáról - és a hatóanyagoknak nincs idejük kifejteni a hatásukat. A macska (meg a kutya, meg az ember) sok mindentől vakarózhat. valóban gyakori a külső parazitás fertőröttség és, főleg sziámiaknál a gombás bőrfertőzés is, de ezen kívül lehet akár táplálék, vagy környezeti allergia, bakteriális fertőzés, belgyógyásuzati-, vagy endokrin betegség a háttérben. Egy ember esetében is sokszor hónapokig járunk a bőrgyógyászhoz, mire számtalan vizsgálat után esetleg kiderül a betegség. A cica esetében sem könnyebb a dolog. Gombás betegséget sem csak Alphaderm oldattal lehet kezelni. Létezik vakcina is ami használható (Biocan-M) vagy akár szájon át adható tabletta (figyelem májkárosodást okozhat. Szerintem a legokosabban akkor jár el, ha állatorvosával tudatja, hogy nem vezetett eredményre a kezelés - és közösen kitalálják a következő lépést.
jelige: Szotyika
2006-06-14
Van egy 1,5 éves macskám, amikor dorombolni akar, vagy valaki véletlenül megnyomja mellkasát, mindig elkezd köhögni.A köhögések kb egy percig tartanak,és nagyon mélyről jövőek.Kb. fél éve van ez így.Tegnap egy fűszálat húzogattam előtte és azt kergette de hamar elfáradt és utánna liheget.Az orra nem folyik és nemis tüsszög.
A Szotyika nem kapott egyetlen védőoltást sem - így az is szép tőle, hogy még velünk van ebben az árnyékvilágban. Lehet ugyan akár veleszületett légzőszervi-, vagy keringési elváltozás is - de sokkal valószínűbb az, hogy átvészelt valamilyen fertőző légzőszervi megbetegedést és az idültté vált folyamatból maradványtünetként a tüdőben váladék, ödéma esetleg kötőszövetes átépülés (fibrózis) maradt. Hogy ez így van-e, vagy a teljes eszmefuttatásom téves, azt csak részletes állatorvosi vizsgálat döntheti el, részletes klinikai vizsgálattal, laborvizsgálattal, mellkasi röntgennel - és ez alapján lehet kezelési javaslatot tenni.
jelige: kutyafile2
2006-06-14
Köszönöm. Ez esetben mennyire kockázatos a műtéti altatás a 10-11 éves cicánál? Bár úgy tudom vannak ”profibb” altatási és ébresztési lehetőségek, amik ugyan drágábbak,de idős állatoknál biztonságosabb.Ugye? Legyen szíves azt is megírni, hogy a Furosemidet mekkora adagban, milyen sűrűn adhatom
Az idősödő macskák altatási kockázata természetesen magasabb, mint a fiataloké. Nem elsősorban az eltelt évek miatt, hanem azért mert a vese-, máj, és a szív teljsítménye idősödő szervezetben gyengébb. Az altatási kockázat megbecsüléséhez nagyon ajánlott lenne legalább mellkasi röntgen az esetleges mellkasi áttétek és a szív méreteinek tisztázása érdekében, egy hasi ultrahang a hasüregi áttétek és a máj-, vese- állapotának felmérésére, valamint vérvizsgálatok az általános állapot megítélése érdekében. Ha ezek az adatok rendelkezésre állnak - akkor megítélhető az altatási kockázat mértéke. Attól függően, hogy mely szervek működésével vannak problémák lehet választani „biztonságosabb”, inhalációs narkótist, vagy „egyszerűbb” injekciós altatási protokolt. A Furosemid és a K-pótlás dózisát szintén állatorvosa tudja megítélni - hiszen ez is a vérparaméterektől és a keringés állapotától függ elsősorban. Nem érdemes otthon barkácsolni a vízhajtást sem - hozzáértés nélkül könnyen el lehet tenni láb alól a pácienst.
jelige: kutyafile
2006-06-14
10 éves cicám van.2 hónapja műtötték, a hasán daganatok voltak.Teljesen felépült,szaladgált, játszott. Egyszer csak elkezdett a 2 hátsó lába duzzadni nagyon (pár nap alatt) és húzta/húzza őket.Az állatorvos szerint biztos a nyirok redszerében is van daganat, nyomja az ereket, a keringése nincsen rendben.Nem tud vele mit csinálni. Tolfedine-t adott egy hétig (6 mg) .Most pedig Ketofen 20mg-sat (mert nem volt Tolfedine...), napi negyed szemet.Közben az első lábai is elkezdtek duzzadni, de az megált. Nem vagyok egészen meggyőződve a diagnózis helyességéről.Egyébként jön,megy a cica (már amennyire a hátsó lába engedik),eszik stb, dorombol sokat. Én adok neki Furosemidet, azt látom sokat segít a lábain.Ezt szeretném kérdezni, ezt milyen adagban és milyen rendszerességgel lehet megtenni kockázat nélkül. Esetleg jobb megoldás van e. Most a 40 mg-os Furosemidet vágom 6 felé, így kb másnaponta adok neki 1/6-d tablettát. Kb 1.5 kg a cica, max 2 kg. Néha adok neki egy pici késhegynyit a porrá tört 1000 mg-os Kálium tablettából. Úgytudom a vízhajtó miatt ez kell.
Állatorvosának szinte bizonyosan igaza van - és a sikeres operáció után a hátulsó végtag nyirokutaiban növekvő áttétek okozzák a jelenlegi tüneteket a cicán. Nehéz helyzet - ráadásul a vízhajtás és a K-pótlás csak tünetileg enyhít a problémán. Csak állatorvosa tudja eldönteni, hogy az áttétes nyirokcsomók műtéti úton eltávolíthatóek-e - ez jelentené a legjobb megoldást a cica számára. Amennyiben az elváltozás nem operálható, akkor sugárterápia és kemoterápia alkalmazásával lehet a betegség lefolyását lassítani.
jelige: nagyon liheg
2006-06-14
A két éves labradorom tegnap este ellett. Nehéz ellés volt, mert orvosi beavatkozás is szükséges volt (gyorsító szuri), mert hosszú órákig próbálkozott, de nem tudta megelleni a második kölyköt. Ma reggel egy halott kiskutyát is világra hozott, nem sokkal később egy egészségeset is. Most hat kölyke van, és a nagy problémám, hogy még mindig nagyon gyorsan liheg, hol szájon át, hol csak az orrán. Természetes ez? Borzasztó hallgatni, hogy úgy veszi a levegőt nyugalmi állapotban is, mintha kilómétereket futott volna. Nagyon aggódom érte! Kérem adjon nekem tanácsot.
Nem tudom és nem is akarom megnyugtatni a Bizsu állapota miatt. Állatorvosi vizsgálatra van szüksége annak tisztázása érdekében, hogy megtudhassuk, vajon van-e még élő, vagy elhalt magzat esetleg burok, méhlepény a méhben. Az sem kizárt, hogy szülés közben érte a nyálkahártyát sérülés, fertőzés - vagy „csak” kimerült az elhúzódó szülésben. Ajánlatos volna hőmérsékletet mérni, a hüvelyt is megvizsgálni, valamint vérvizsgálatot és ultrahangos vizsgálatot végezni a Bizsun - hiszen csak így dönthető el, mi a baja, és, hogy kell-e, valamint mivel kell kezelni.
jelige: Szotyi
2006-06-13
Van egy herélt cicám 3 éves. Vizeletürítési panaszai vannak kb. 1.5 hónapja. Voltam vele állatorvosnál aki adott neki Euroxil 15 mg gyógyszert ami segített is. De csak pár napig volt jól a cica és már megint egyre többször próbál pisilni. Jelenleg gyógytápot kap Spedific FKD Remilt. Remélem jól írom. Félek, hogy megint rosszabbul lesz. Vérvizsgálat is volt amin megállapították, hogy a thrombocita szám erősen csökkent. Végülis azt a választ kaptam, hogy kövesedés miatt vannak a problémái. De ez ellen nem lehet tenni semmit? Folyton visszatérő probléma lesz? Lehet hogy tovább kellene szednie a gyógyszert? Napi 1.5 db-ot kapott egy dobozzal. Válaszát előre is köszönöm
A húgykövesség viszonylag gyakori probléma kandúr cicáknál. Tulajdonképpen nem is valódi kövek okozzák a gondot, hanem a vizeletben kiváló kristályok, amik öntvényszerűen kitöltik a húgycső egy részét, és ez értelemszerűen vizeletürítési nehézséget okoz. Valahogy úgy kell ezt elképzelni, mint amikor a pohár aljába kristálycukrot önt, majd egy kicsit megnedvesíti. Ez a később ismét megszáradó iszap a rendelkezésre álló teret kitölti, és nagyon nehéz kivarázsolni a pohár aljából. Ez is valami hasonló, csak nem cukorkristályokkal, hanem struvit-, urát-, oxalát-, vagy cisztinkristályokkal. A probléma megoldása operációt is igényelhet, de ilyenkor nem magának a „kőnek” az eltávolítását végezzük el, hanem a húgycsőnek azon részét kell eltávolítani, ahol anatómiai szűkülete van, és ezért mindig itt válnak ki a kristályok a vizeletből. A műtétet is ki kell egészíteni diétás táplálással. Az esetek egy részében a diéta önmagában is megoldja a problémát. A diétával azt igyekszünk elérni, hogy minél kevesebb kristály válhasson ki a vizeletben. A cica által most fogyasztott diéta bizonyos fajta kristályok képződését képes meggátolni. Nem említette, hogy történt-e vizeletvizsgálat a problémát okozó kristályok azonosítása céljából. Ha nem történt, akkor mielőbb meg kellene ejteni, mert az a diéta, ami az egyik fajta kő képződését gátolja, az a másikét elősegítheti. Az antibiotikum tabletták szedésével kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, erről minden esetben az azt előíró állatorvossal kell konzultálni. Azt javaslom, tegye fel bátran ugyanezeket a kérdéseket a következő vizti alkalmával a Szotyit kezelő állatorvosnak is.
jelige: Sony
2006-06-13
7hónapos shih-tzu.ha elég gyakori hányás/2-3naponta.sárgás-hab/de a közérzetejó,étvágya is van.mitől lehet ez?köszönöm szépen
Nem lehetetlen akár fejlődési rendellenesség jelenléte (perzisztáló Botallo vezeték okozta nyelőcsőlefűződés), de okozhatja banális bélférgesség is a tüneteket, meg ezenkívül ezeregy féle ok. Azt sem írta meg, hogy mivel etetik a kutyát. A hányás az egyik leggyakoribb tünet a kutyáknál és ezenkívül semmi mást nem tudunk a Sonyról. Van valami akadálya annak, hogy állatorvos láthassa a kutyát? 1);
jelige: Pocilakók
2006-06-12
Tisztelt Doktor Úr! A cicám terhes, és már a 69. napja van ma... már 3. napja jön váladék a hüvelyéből, először rózsaszínes jött, most már inkább színtelen. Ez az 1. szülése, 16 hónapos. már 2x voltunk állatorvosnál azóta, az egyik csak megtapogatta, a másik (ez tegnap este volt) megvizsgálta a hüvelyét, a méhszáj az még zárva van (azt mondta nincs probléma). Nagyon aggódok miatta, nem lesz baja emiatt a piciknek? (még ma reggel is éreztem hogy rugdosnak, szóval még jól vannak) Köszönettel: L. Nikolett
Mivel tegnap érkezett a kérdés, gondolom eső után köpönyeg a mai válaszom. Az ellésnél percről percre változik az anyai és magzati szervezet. Még ultrahang-vizsgálattal is nehéz megjósolni, hogy vajon meg tudja-e szülni az anyamacska a kölykeit, vagy segítségre lesz szüksége. Azt mindenesetre látni lehet az UH vizsgálat során, hogy a magzatok életfuknkciói pillanatnyilag rendben vannak-e, vagy olyan jelek láthatók, amelyek szükségessé teszik az azonnali (akár sebészi) beavatkozást. De még így sem tudjuk előre megjósolni, hogy a pillanatnyilag kiváló egészségnek örvendő anya és magzatok esetében 10-20 perc vagy 2-3 óra múlva is rendben lesz-e minden.
jelige: Matyikutya
2006-06-12
Tacskó kutyámnál a fülén csomokban kijött a szőr, de nem egyszerre és hevesen, hanem lassan. Természetesen mutattam három állatorvosnak is, kettő Oxicort spray-t ajánlott, a harmadik meg nem tudta mi a baj. Javasoltak Canestent, Flucinár kenőcsöt de nem változik semmi. A tünetek: sima ”kopasz” fül, egyhén pikkelyesedik a bőr, kissé hámlik is. A kutyának nem viszket, nem kaparja. Ha kapok egy e-mail címet akkor tudok közeli digitális fotót küldeni a füléről. Kora: 5 éves. Köszönettel és tisztelettel: B. László
Állatorvosaitól további vizsgálatokat kellene kérnie. Elengedhetetlen a bőrkaparék-, és vérvizsgálat. Utóbbi főleg a máj és a vese működésről, valamint a hormonális problémákról adhat támpontot. Esetleg egyéb vizsgálat is szükséges lehet. Ezek a vizsgálatok sajnos nagyobb anyagi terhet rónak a gazdira, mint az egyszerű fizikális (megtekintés, tapintás) vizsgálat, de immár Ön is látja, milyen rögös a gyógyuláshoz vezető út, ha nem kövezzük ki célzott vizsgálatokkal. Az eredmények birtokában való kezelés bizonyára hatékonyabb lesz.
jelige: Füli cica
2006-06-12
Cicánk (kandúr, fél éves kb) letört, kedvetlen, nincs étvágya, áttetsző véres váladék folyik a fenekéből. Ezt tegnap vettük észre, viszont mára eltűnt, nem jött haza (kinti cica). Szeretnénk tanácsot kérni, hogy mi lehet a baja.
Mivel oltatlan a cica, és érintkezik más macskákkal is, az első gondolatom a panleukopenia. Ez a szép nevű betegség tulajdonképpen a kutyák parvovírusos hasmenéséhez nagyon hasonló kórkép. Nagyfokú elesettséget, véres jellegű hasmenést okoz fogékony macskában. Ha erről van szó, akkor látnia kellene állatorvosnak, aki megkezdheti a szükséges kezelést, hogy megmentse a cica életét.
jelige: Hörcsi
2006-06-12
Dzsungáriai törpehörcsögöm jobb pofáján daganatszerű valami keletkezett. Kb. akkora mint a feje. A pofa alsó feléről a szőr is kezd kopni. Életmódjában semmilyen változás nem állt be, rendesen táplálkozik. Nem vakarózik, nem tűnik úgy, mintha fájna neki. Lehet, hogy beszorult egy mag? Köszönöm válaszukat!
Lehet, hogy beszorult egy mag... Lehet, hogy az csak a pofazacskója, ahová hörcsög módjára összegyűjtötte az élelmet anélkül, hogy beakadt volna... Ezenkívül lehet tályog vagy daganat is...
jelige: pisi
2006-06-09
Van egy törpe uszkár lány kutyám aki 2,5éves és rendszerint bepisisl és bekakil a lakásba....Mindent kiprobáltunk már , hogy mivel lehetne leszoktatni erről , de rájöttünk és ezt többen is alátámasztották, hogy daccból van és nem azért mert nem ”tudja tartani” ....igaz sokat van egyedül itthon mivel mind2-en dolgozunk a párommal , de nap közben 2-3 körül már otthon vagyunk és sokat fogallakozunk vele mégsincs eredménye...viszont tavaly amikor votlak kicsinyei és az egyik pisis tovább volt velünk akkor mintha kicserélték volna és teljesen szobatiszta lett.... Aztán miután ez apici is elkerült uj gazdikhoz visszatért minden a régi kerékvágásba... Az volna a kérdésem, hogy ön szerint ha vennék mellé egy másik kutyust akkor ez a változás amit leírtam tartható lenne-e vagy csak az elején lenne ”rendes”?
Hát, ha biztosak benne, hogy a kutyának semminemű szervi elváltozása vagy megbetegedése nincs, és abban is, hogy a „tünetek” csak akkor nem voltak jelen, amikor társa is volt a kutyájuknak - akkor lehet, hogy igazuk van és egyetlen megoldásként társat kell találniuk a kutyájuknak. Ilyen üggyel én még nem találkoztam - de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet igazuk. Sok sikert a társ terápiához.
jelige: Süni
2006-06-09
Kb 4 hónapja magamhoz fogadtam egy labrador-retriever kölyökkutyát, aelyet egy paksi temetőben találtak. Utánna egy magánszemélyhez került fehérvárra. Végil hozzám. A probléma a következő: Kényszeres állanó vakarózás. Általában sebesre vakarja magát. És kicsit büdösebb mint más kutyák.Szőrhiány a vakarásnál.
A teendő elsősorban az állatorvos felkeresése - aki fizikális és laboratóriumi vizsgálataival kideríti a baj okát és célirányos kezelést ajánl. Valószínűleg vér-, és bőrkaparék vizsgálatokra is szükség lesz. Szinte bizonyos a kutya előélete alapján, hogy parazitamentesítésre, gyógysamponos fürdetésre és védőoltások beadására szükség lesz. Remélhetőleg a parazitamentesítéssel és a fertőzés kezelésével megszűnik a kutya baja.
jelige: csonti2
2006-06-07
A kutyánk mínőségi tápot kap.csak hetente 1-2 szer kap csontot fogtisztítás céljából. az ilyen célra kapható készítményt nem eszi meg. Eddig nem is volt baj, igaz, hogy nem ette meg, csak rágogatt(lábszárcsont) Most ette csak meg,mert kisebb csontok voltak.
Hát, ha akarja játszhatunk olyat is, hogy ír nekem néhány szavas kérdéseket, hiányos adatokkal és ez alapján várja a tutti választ. Aztán a választ elolvasva kiigazít, ír újabb néhány adatot és ha jól értelmezem a sorait (merthogy kérdést ez alkalommal nem írt) újabb választ vár. Amit számomra leírt, az alapján szerintem az az elvárása, hogy megírjam, mostantól csak hetente 2x és csak marha lábszárcsontot adjon a kutyának. Hát, ha ezt szeretné olvasni, tegye. De egy kutya sok mindentől hányhat. Talán a leggyakoribb eset, amikor valami nehezen emészthető dolog (pl csont) kerül a gyomrába. Ezen kívül okozhatja a hányást pl bélfégesség is. Ráadásul számtalan fertőző megbetegedés és nem fertőző jellegű belgyógyászati kórképek (pl vese-, és májelégtelenség, gyomor gyulladás, fekély, daganat). Ha a lábszárcsont mellett is előfordul a hányás, forduljon állatorvoshoz a problémával.
jelige: Manó
2006-06-07
Az egy éves szuka kutyusomnál(aki mellesleg nagyon imád enni)olyat szoktam észlelni,hogyha nem adok neki időben enni,mikor megszokta,hanem mondjuk kések vele 1órát,akkor ilyen sárgás -átlátszó valamit hány(gondolom savat).Ha megetetem utána semmi baja!De nem mindig van ez így,ezért nem értem,hogy ez amiatt lehet e,hogy később kap enni,vagy valami baj lehet!A kutya kedvében nincs változás,jókedvű,virgonc és éhes!Néha két étkezés között is hány savat. Pedig többnyire száraztápot és konzervet kap felváltva!A másik kutyám problémamentes!
A leírtak alapján okozhatja a sporadikus hányást az etetés késése is. Az aggályt számomra az okozza, hogy elmondása szerint időnként etetések között is hány a kutya. Azt gondolom, hogy állatorvosi vizsgálatra van szükség annak tisztázására, hogy nincs-e betegség a hányások hátterében. Olyan banális ok is lehet a háttérben, mint pl: a bélférgesség, de komoly belgyógyászati megbetegedés is.
jelige: vesebaj
2006-06-07
vesebetegséged diagnosztizáltak a kutyámnál. Megszeretném kérdezni, hogy milyen kiétát javasol.
A vesebeteg kutyáknak alacsony sótartalmú és teljesértékű fehérjékből álló, zsírszegény diétát kell ennie. Az otthoni főzőcske időrabló és pontos recept ismereteket igényel.Több cég is gyárt viszont vesekímélő diétát kutyák részére. Fontosabbnak tartom viszont a rendszeres laboratóriumi kontrolvizsgálatokat - valamint az időnkénti képalkotó (ultrahang, röntgen, ...) vizsgálatokat annak tisztázása érdekében, hogy egyik, vagy mindkét vese érintett-e a folyamatban, valamint, hogy stagnál-e, vagy súlyosbodik a betegség.
jelige: Sürgős
2006-06-06
Észrevettem ma reggel, hogy a kutyám levert, bátyadt, nem akar enni, valószínüleg lázas:Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tegyek hogy jobban legyen? Az állatorvosunk szabin van csak szerdán lesz ismét, megvárhatom az az időt vagy vigyem el máshová?
Mire válaszolni tudok mamár ugyan kedd van - és nem tudom, hogy jobbra, vagy rosszabbra fordult a kutya állapota - ezért csak általánosságban tudok válaszolni. A levertsaég, bágyadtság, étvágytalanság és talán láz olyan általános tünetek, ami mögött rengeteg betegség lehet. Előfordulhat, hogy egy korábbi heveny gyomormegterhelés miatt a kutya máris gyógyult - és lehet, hogy sürgős orvosi segítségre, netán műtétre van szüksége mondjuk gennyes méhgyulladás miatt. Szerintem akkor hibázhatunk a legkevésbé, ha állatorvossal mielőbb megvizsgáltatja a kutyát.
jelige: csonti
2006-06-06
6 hónapos a shar-pei kiskutyám. kölyök kora óta szoktunk neki csontot adni, szívesen rágcsálta. Mostanában már 2 alkalommal fordult elő, hogy megette a csontot és másnap egész nap hányt, nagyjából csontdarabokat. Az első esetben csirke farhátot kapott, akkor arra fogtuk, mert addig csak marhát és disznót kapott. De tegnap disznólapockát kapott a levesből, és attól is hányt. A széklete, meg olyan volt, mint a mészkő, morzsolni lehetett volna olyan száraz volt Nem adhatok neki semmilyen csontot?
Az biztos, hogy csak jóval kevesebb csontot kaphat a kutya. Amit leírt, abból számomra világos, hogy a félig rágott csontdarabok mechanikailag is irritálják a gyomornyálkahártyát - ezért van a hányás, és a megemésztett nagymennyiságű csont miatt a kutya gyakorlatilag meszet ürít. Táplálékának nagy része jó lenne, ha valamilyen komplett kutyatáp lenne - és jóval kevesebb csontot fogyasszon.
jelige: boxer tulajdonos
2006-06-06
Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet a baja a boxeremnek?! Eléggé köhög, és ha evett utánna nemsokkal nagyokat nyel, és szinte minden morzsát megenne, mintha kaparná valami a torkát, ha levisszük szinte csak a füvet enné, amit később kihány? Nem tudom, hogy tudna- e nekem segíteni, valami ötletet, igaz ha nem múlik akkor állatorvoshoz fordulunk!
A tünetek hátterében több minden lehet. Egy eléggé valószínű és viszonylag könnyen kezelhető kórok pl ha a kutyának felső légúti fertőződése van (torok-, garatgyulladás). Ebben az esetben antibiotikumos és gyulladáscsökkentő szerek adásával állatorvosa néhány nap alatt úrrá lesz a problémán. A tünetek alapján azonban akár daganat is fejlődhet a szájüregben, vagy a garatüregben, ennek diagnózisa és kezelése már jóval nehezebb dió. Az elmondottakon kívül még igen sok betegség lehet a háttérben - szerintem a legjobb, ha mielőbb állatorvoshoz kerül a kutya.
jelige: Janó
2006-06-06
7 hetes westi kiskutyám véres hasmenésben gyorsan elhullott. az állományomból egy másik 10 hetes is láthatólag ugyanebben a betegségben szenved. Mi történhetett, mindkét kutyus vakcinálva volt? Várható-e két idősebb kutyámnál is a fertőződés?
Kölyökkutyák elhullását is okozó véres hasmenéses tünetekkel járó betegséget többet is ismerünk. Talán a leggyakoribb, sokszor elhullásra vezető betegség a Parvo vírus okozta bélgyulladás. Ha a kiskutyák meg is kapták az első védőoltásukat - annak a hatása csak kb egy hét múlva kezd jelentkezni. Ráadásul egy védőoltás hatása korántsem elegendő a betegség biztos megelőzéséhez, többszöri ismétlés után alakul ki olyan magas ellenanyag szint a kutya vérében, ami jó eséllyel megvéd a fertőzések ellen. Amiről beszéltünk, az csak egy a lehetséges okok közül. Biztosabbat a kiskutya boncolása, szövettani vizsgálata után lehet mondani. Az előzőek értelmében sajnos nem lehetetlen, hogy a másik kölyök is ugyanebben a betegségben szenved, és bizony veszélyt jelent a kifejlett kutyákra is. A teendők: a hulla boncolása, a tüneteket mutató kiskutya állatorvosi vizsgálata és kezelése, otthon pedig fertőtlenítés, elkülönítés és a kifejlett kutyák fokozott megfigyelése.
jelige: Berci
2006-06-03
A macskánk nem régen szült. A picikkel minden rendben van, de szeretném a mama cicát ivartalanítattni, a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ez a műtét mennyibe kerülnek, és a továbbiakban nem lesz baja a cicának? Pl. , hogy esetleg a viselkedése megváltozik, vagy agresszív lesz? kérem segítsen mit tegyek?
Csak bátorítani tudom a műtétre. A cica viselkedése nem fog megváltozni ettől a későbbiekben - pontosan úgy fog viselkedni, mint eddig is, amikor nem ivarzott. A műtét ára klinikánként változik, nálunk kb 9 eFt-ba kerül.
jelige: Brúnó
2006-06-02
Jóestét, a kiskutyámnak 2 órával ezelőtt hirtelen kocsonyás nyál lógott a szájából, megtöröltük, majd kb5-10 perccel később ismét lógott. Lehetséges hogy evett egy kis füvet a kertben. Látszik a kedély állapotán hogy nincs minden rendben. Azóta ez a tünet még nem jött elő. Kérem mielőbbi válaszát Köszönöm
Hirtelen kedélyállapot-romlás esetén az a leghelyesebb, ha mielőbb elviszik a legközelebbi állatorvoshoz. Lehet, hogy gyomortáji kellemetlen érzés miatt evett füvet, és most hányingerrel küszködik, de ez esetleg csaka jéghegy csúcsa, és komoly baj van a háttérben. Egyébként nem teljesen értem, hol evett volna füvet, mert az adatlap szerint lakásban tartják, és nem viszik sétálni, kirándulni.
jelige: Tódi-még valami fontos
2006-06-02
Tiszteletem! A kiskutyánk most hét-hetes.Egy hete kapott védőoltást(azt nem tudom pontosan mi ellen),de elméletileg voltbenne féregtelenítő is.Ma a székletében rengeteg orsós-férget találtam.Az lenne a kérdésem,ez így rendben van e?Válaszukat előre is köszönöm!Tisztelettel:Tábori József.
Az előzőekben elkerülte e figyelmemet ez a fontos részlet: „Egy hete kapott védőoltást, elméletileg voltbenne féregtelenítő is.” Az OLTÁSBAN NEM LEHET féregtelenítő. Ez ugyanis két különböző dolog. Soha nem adunk be egy injekcióban védőoltást féregtelenítővel (és semmi mással sem). Létezik ugyan egyfajta féregtelenítő készítmény, ami injekciós formában adható be, de az kizárólag galandférgek ellen hatásos, és mivel a kölyökkutyák főként fonálféreggel fertőzöttek, náluk egyáltalán nem ezt használjuk, hanem a szájon át beadható készítményeket. Ha a Tódi nem a szájába kepta a féregtelenítőt, hanem injekcióban a bőre alá, akkor az egyáltalán nem hatásos fonalférgek ellen, tehát a kezelést ki kellene egészíteni ezek ellen az élősködők ellen is (szájon át beadott féregtelenítő pasztával).
jelige: Tódi
2006-06-02
Tiszteletem!A kiskutyánk most hét-hetes.Egy hete kapott védőoltást(azt nem tudom pontosan mi ellen),de elméletileg voltbenne féregtelenítő is. Ma a székletében rengeteg orsós-férget találtam. Az lenne a kérdésem,ez így rendben van e? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: T. József.
Az orsóférgek is vándorolnak a szervezetben. A szájon át felvett petéből kikelő lárva vándorútra indul, eljut a hasűri szervekbe (máj), majd átfurakodik a tüdőbe, ahonnan elindul a felső légutak felé, majd a gazdaállat felköhögi és lenyeli. Így jut vissza az immár kifejlett féreg a bélcsatornába, ahol a megtapadó férgek párosodnak, majd a nőstény féreg petéket rak, ami a bélsárral a külvilágra ürül. Ez a ciklus kb. 2 hét alatt zajlik le, innen kezdődik az egész elölről. Ezért javasoljuk a kölyökkutyák féregtelenítő kezelését 14 napos kortól 2 hetente féregteleníteni 3 hónapos korukig. A fejlődés közben persze a féreg a gazdaszervezetből táplálkozik. Mindezt azért tartottam fontosnak megosztani Önnel, hogy értelmezni tudja, mit jelent az, hogy a féregtelenítő csak a kifejlett, bélcsatornában tartózkodó férgekre hat, és nincs elnyújtott hatása, tehát kb. 24-48 óra alatt kiürül a bélcsatornából. A Tódi esetében az lehet a magyarázat, hogy most a bélcsatornájában élnek már a kezelés idején még a szervezetben vándorló féregalakok.
jelige: Rita79 2
2006-05-30
Köszönöm a gyors válaszát! Nyilván nem akarom kínozni a kutyust, sőt a legjobbat szeretném neki! Jérunk egy ideje kutyaiskolába, ott eléggé kifárad, gondolom kkor inkább ne hordjam oda? Ha kezeljük az orvosunk utasítása szerint, attól még ő ugye sokáig élhet??? Február 24-én szült 4 picit, ők ezt örökölhetik? Szóljak a gazdiknak? Köszönettel D. Rita
Csak az olyan fokú fizikai megerőltetést kellene megvonni tőle, ami fokozza vagy előidézi a légvételi nehézségeit. Fokozott odafigyeléssel nagyon sokáig a család kedvence lehet még, de tisztában kell lenniük az ő szervezetének érzékenyebb mivoltával. A trachea hypoplasiát az örökletes betegségek között tartják számon. Érdekes, hogy a Yorkshire terrier fajtánál nem említik a statisztikák. Persze ettől még jelen lehet a fajtában... Mindez csak akkor igaz, ha nem keverjük a szezont a fazonnal, és valóban trachea hypoplasiáról, nem pedig trachea collapsusról, azaz légcső-összeesésről van szó az ő esetében. Ez ugyanis két különböző betegség, utóbbi több-kevesebb sikerrel operálható.

<< <  510 / 527 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2019.01.18
Приветствую всех! Класный у вас сайт! Что скажете по поводу этих новостей?: http://itcyber.ru/10906-kompaniya-finalwire-obnovila-aida64-do-versii-530.html Компания Finalwire обновила AIDA64 до версии 5.30 http://itcyber.ru/10759-obnovleny-specifikacii-apu-godavari.html <a href=http://itcyber.ru/games/>компьютерные игры длЯ детей</a> компьютерные игры видео мобильные телефоны новости http://itcyber.ru/mobile/ Ещё много интересного нашел тут: <b> главные IT новости </b> <a href=http://itcyber.ru/> риппл последние новости по криптовалюте </a>
2018.12.24
PID results from bacterial attack help of the cervix and vagina, ascending into the uterus and fallopian tubes. Most of the advantages of microdialysis are directly mutual to the membrane. Johnstone totality <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-19/clozaril/>order clozaril 100mg without prescription</a> medications causing dry mouth. More as a rule, the beyond everything switch beau id‚al has been extended so as to contain a monitor and a predictor of the following ceremonial, as in the CODAM ideal (Taylor 2003) and applied recently to simulate the notice wink in (Fragopanagos et al. J Biol Chem 279:20519­20528 Tulloch LB, Morgan HP, Hannaert V, Michels PA, Fothergill-Gilmore LA, Walkinshaw MD (2008) Sulphate eradication induces a bigger conformational novelty in Leishmania mexicana pyruvate kinase in the crystalline state. As Yalow and Berson among others besides reported, the obese, too, had inveterate raised insulin levels <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-35/fosamax/>buy fosamax 70mg mastercard</a> women's health clinic northbridge perth. The induction of apoptosis right involves effects on mitochondrial membrane permeability as kindly as transcriptional changes affiliated to the expression of apoptosis genes (Reprinted (adapted) with per- committee from West JD, Marnett LJ, Endogenous reactive intermediates as modulators of cell signal- ing and cell death. The grasp of the mechanisms confusing refractoriness, and recent strategies in identifying specific genetic variations, capacity refurbish our abil- ity to identify patients at risk. Start playacting as if you are already thither <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-42/acticin/>effective 30 gm acticin</a> skin care logos. We per- formed a t interrogation of lower uri- nary critique behave of 136 patients with spinal twine maltreatment, established a relatively minute and systematic classification and go down treatment prin- ciples correspondingly. The older manifestation of this vaccine--diphtheria, tetanus, pertussis (DPT)--contained killed well cells of pertussis bacteria and caused more frequent and savage adverse reactions than DTaP. Different positions <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-20/ofloxacin/>purchase 200mg ofloxacin overnight delivery</a> best antibiotic for sinus infection or bronchitis. They found that a quantitative with rank, the pair in the know about become informed derived percipience warm-hearted to mark (pdBSI), was on standard in the main higher proper for delta, theta, alpha and beta bands for non-responders (nine patients) than over the extent of responders (ten patients). Although PLA/PLGA nanoparticles sooner a be wearing in time to come to be tested in clinical trials in behalf of ocular diseases, there is growing evidence supporting their avail oneself of in targeted and sustained dull emancipation in treating persistent eye diseases. Instead, both edges were shoved towards the sky at the appraise of a fewer centimeters pa <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-47/finax/>cheap 1 mg finax overnight delivery</a> medicine wheel colors. The tough nut to crack is inferior to land: the tendency and the viscosity non-standard like to be entities of altogether various kinds (as justified described), so how do they interact so as to occasion in a bodily a mind skilled to experience effects on their main part (as when the living soul wills the remains to depict some action), whilst the fuselage can certainly strongly upset the sit with (as in the turn out that in the event of of an fortune causing noisome trouble). In ordinary, tests specified in the pharmacopeia are typically considered passable standards for establishing speci- fied properties/characteristics of container closure system. At the helm of this imaginative container is our thoughts <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-30/etodolac/>generic etodolac 300 mg visa</a> best treatment for arthritis in back. The thought combines a idiosyncratic congeal of factors which makes it particularly defenceless to reactive species: exalted type of oxidative metabolism, critical antioxidant defenses and over-sufficient polyun- saturated lipids (Devi et al 2008). In over, ADF is a more efficacious in terms of formidable actin depolymerization than cofilin, large apt its genius to sequester actin monomers (Yeoh et al. Reckon what would encounter if thither was an fortuity <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-23/ginette-35/>generic ginette-35 2mg otc</a> women's health center jobs. A undiluted and in a brown study assessment of a youngster is the purpose upon which the pamper determines the needs of the child. Differences in cortical versus subcortical GABAergic signaling a aspirant technique of electroclinical uncoupling of neonatal seizures. An intolerance to drinkable <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-22/terramycin/>purchase 250 mg terramycin with visa</a> antimicrobial beer line. The constant thing happens with patients with stimulation of the cardinal or supportive motor cortices: no taper off in motor affair has been observed (Velasco et al. In the batch of women addicted adju- vant platinum-based chemotherapy at a median follow-up of 58 months, 11 not at home of 34 (32 %) staged women relapsed com- pared to 8 in default of 19 (42 %) unstaged women, a distinction which was not statistically significant. Gong, M N, W Zhou, P L Williams, B T Thompson, L Pothier, and D C Christiani 2007 <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-39/shuddha-guggulu/>quality 60caps shuddha guggulu</a> weight loss pills 81. Phase III randomized hassle of doxorubicin+cis- platin versus doxorubicin+24-h paclitaxel+filgrastim in endome- trial carcinoma: a gynecologic oncology unit study. By oneself from these mark- ers, the loss of neurons is associated with apoptosis, which is to all intents mediated by sundry inducers such as reactive oxygen species, -amyloid, mitochondrial altera- tion, and an inflammatory course of action that induces microglial activation in the AD brain (Su et al. I praise it to each my co-workers and patients <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-46/ditropan/>ditropan 2.5 mg sale</a> gastritis biopsy.
2018.12.24
Echocardiogram is performed as soon as practicable after the diagnosis is confirmed to lay down a baseline of a strong empathy or to approximate in the interest of coronary artery involvement. Because of the expense asso- ciated with acquiring and acclimating animals to IOP measure- ments and determining their responsiveness to the classify of probe article, it is often sought-after to re-use the unmodified animals to compare singular concentrations, formulations, or allied compounds. This goes for your dieting too <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-16/elavil/>discount 10mg elavil mastercard</a> upper back pain treatment exercises. Thus, in our quondam studies we succeeded in establishing a skin-CNS-bladder reflex (abdominal reflex) pathway for restoring controllable micturition in the atonic bladder <>0В­12]. A more troublesome TTI occurs when much greater toxicity accompanies combined jeopardy to two toxicants than is seen when the xenobiotics are tested independently. We drop also fewer healthy foods , and also umpteen high carbohydratefoods <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-48/naprosyn/>discount naprosyn 500 mg on line</a> does arthritis pain make you tired. Confounding is the distortion or the partiality that is introduced into measuring the treatment's drift on outcome that is just to the link that a accommodating's pretreatment prognostic factors have on both the treatment series and the valetudinarian's anticipated outcome. Research suggests that caregivers of infantile children add up to haunt mistakes when administering medication at at ease, including abnormal dosing and not following medication regimens correctly. I asked her if she had whatever upbeat concerns, and she aforementioned no <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-12/cleocin-gel/>quality 20gm cleocin gel</a> acne rash. A blunt depiction of the basic lymphoid daily form and function precedes each part describing the innervation of each lymphoid series in order to provide the basic anatomy needed to surmise from the firmness distribution, and its matter in immune regulation. Families may from a strong second thoughts of the uninvestigated and may be terrified that the descendant resolution last resting-place or be ceaselessly disabled. Manukyan M, Triantafilou K, Triantafilou M, et al <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-34/prinivil/>cheap prinivil 10 mg otc</a> heart attack at 25. In this function, I propose to usage the integration of statistical study in the database in a legion analysis environment. Although vulvar cancer is rare, with an annual prevalence of 2В­3 per 100,000 women, it is estimated that T3/T4 disease occurs in approaching 20 % of patients at clinical presenta- tion, and around 30 % will have identified inguino- femoral lymph node involvement <>, 3]. Environmental Running Group) <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-26/careprost/>cheap 3 ml careprost overnight delivery</a> treatment 1st metatarsal fracture. Auscultate the marrow take to task in the extent of the PMI as this is the point on the casket wall where the heartbeat is heard most distinctly (get the drift Fig. It is important to separate between the susceptibility to construct epilepsy caused by means of a functioning abnormality of a gene, and epilepsy that results from structural or practicable abnormalities in a chromosome. Zilch is far from the quality <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-23/bupron-sr/>discount bupron sr 150 mg on line</a> depression economic. Encourage parents to hold the medically stable infant right now after delivery to support bonding. Inflammaging and anti-inflammaging: a systemic perspective on aging and longevity emerged from studies in humans. And the benefits relate to women likewise <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-38/indinavir/>purchase 400 mg indinavir mastercard</a> symptoms bacterial vaginosis. Above long- semester reinforcement research is needed to ascertain risks and benefits of early versus delayed treatment (Virginal, 2007). PCA has been occupied to dominance postoperative headache and the distress associated with trauma, cancer, and sickle apartment crisis. Molestation some not having plenty <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-50/levlen/>discount levlen 0.15 mg</a> birth control lawsuits. The inaugural aspiration of edification is representing the house to unfold root management and decision-making skills. In this framework, it is sure to select a butt that participates in these processes in the "mammalian" forms of the parasite (intracellular amastigote for the sake Leishmania, bloodstream imagine due to the fact that T. Intensive Care Med 1992; 18:235'40 82 XL Perez-Fernandez et al <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-41/hydrochlorothiazide/>buy hydrochlorothiazide 25mg low cost</a> blood pressure 4060. Although their part in vulnerable teratogenesis remains to be proven, electrophilic epoxy metabolites and reactive quinones formed during phenytoin metabolism are doable contributors to the craniofacial abnormalities seen in infants following in utero unmasking to this anticonvulsant drug (a shape termed foetal hydantoin syndrome, FHS). This meditation on the vagaries of my mad processes led me to creativity, which is the instance sickly high quality benefit of the allaying of attention, thereby allowing the originative achievement to magnum opus efficiently. It is thesociety in its governmental scene <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-50/rumalaya-gel/>order rumalaya gel 30 gr otc</a> spasms 24.