Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: amiénk
2006-04-14
A problémánk a 13 éves németjuhász kutyánkkal az, hogy egy ideje székelési ingere van. Úgy vettem észre, hogy miután eszik akkor jobban ingerli. Látom hogy szenved tőle, erőlködik. Nincs szorulása, sőt mindenhol amerre jár pecsétszerűen is lágy a széklete, elengedi ahol éppen van. Többször kap dobozos kaját, mert már nehezen rág és azt szivesebben fogyasztja. Jön a meleg az is megviseli már. Mit tudok segíteni?
A leírtak alapján a 10 év feletti kan német juhász kutyában nem klasszikus obstipációs megbetegedésre gondolok elsősorban. Könnyen lehet, hogy a megnagyobbodott prosztata miatt vannak a székelési gondok. Sajnos az sem kizárt, hogy a hasüregben, vagy a medencében, vagy a bél üregében fejődött ki daganat. De a gerinc-, és csípőízület fájdalmat jelentő megbetegedései is okozhatjálk a leírt tüneteket. Megmég egy sereg dolog - és sajnos könnyen lehet, hogy nem egy kórok áll a háttérben, hanem akár több is lehet. egy biztos: állatorvosi vizsgálatokra és az eredménytől függő kezelésre (lehet, hogy műtétre) van szüksége a kutyának.
jelige: Dixi
2006-04-14
tisztelt doktor úr. megszeretném kérdezni,hogy miért eszi a kutyám a fűvet? és hogy az baj-e?
Kérdés, hogy milyen gyakorisággal és mennyi füvet eszik a kutya. A leggyakoribb oka a kutyák „legelésének” a rost és/vagy ásványianyag hiányos táplálás. Ha táplálékának nagyobbik része valamelyik a fajtájának, korának megfelelő teljesértékű kutyatáp, akkor ez gyakorlatilag kizárható. Az sem lehetetlen, hogy a kutya emésztőcsatornájában fekély, daganat, vagy egyszerűen csak túl sok gyomornedv termelődik és ezt igyekszik kompenzálni a Dixi a fűevéssel. Összefoglalva: ha csak néhanapján és kismennyiségű füvet eszik a kutya, az elnézhető neki. Jóllehet nem mindegy, hogy hol teszi ezt (környezetszennyező anyagok, parazita fejlődési alakok). A rendszeres, netalán esetenként nagymennyiségű fű legelésének viszont jó lenne a végére járni, hiszen akár komoly baj is lehet a háttérben.
jelige: Tappancs
2006-04-14
Mennyi ideig nem ehet/ihat egy kutya műtét (rejtett here) előtt? Előre is köszönöm a választ.
Altatással járó tervezett beavatkozások alkalmával célunk, hogy a beavatkozás előtt álló kutyák és macskák gyomra lehetőség szerint üres legyen. Mindkét állatfaj könnyen és gyakran hány, ráadásul az alkalmazott altatószerek egy részének van is hányást okozó mellékhatása - így célszerűen elkerülhető a gyomortartalom felöklendezése és annak esetleges légutakba való bejutása. Ráadásul egy feszülésig telt gyomor a hasüreget is nagyrészt kitölti, technikailag nehezebbé teszi az operációt (kevesebb hely) és a háton fekvő kutya légzőmozgásai gátoltak (a rekeszizomra nehezebb munka hárul). Ha az állattól 8-12 órával korábban megvonjuk a táplálékot és 3-4 órával korábban az ivóvizet - akkor gyomra üres lesz az altatás időszakában. Az eléhezéstől ill kiszáradástól nem kell tartani, hiszen a műtétek alkalmával infúziós folyadék adásával ezt elkerüljük. Fontos, hogy az elmondottak kutyára és macskára vonatkoznak - kisemlősöket és apró madarakat nem szabad műtét előtt éheztetni. A kutyának mielőbbi felépülést kívánunk. Jól döntött, hogy eltávolíttatja a rejtetten helyeződő herét - mert az a későbbiekben nagy eséllyel elrákosodott volna.
jelige: hol a cica
2006-04-13
A cicámnak már több mint két hete hasmenése van. Antibiotikum kezelést kap, de sajnos nem javul az állapota: nincs étvágya, lefogyott és láza is van (39,3). Székletvizsgálatot is csináltattunk, de az eredmény negativ. Mi baja lehet a cicánknak?
A hasmenés kis lázzal, vagy inkább hőemelkedéssel rendkívül általános tünet - ennél a fiatal lánycicánál, hiányos oltások és féreghajtás mellett rengeteg betegség tünete lehet. Számomra szinte hihetetlen, hogy a székletvizsgálat eredménye „negatív” lett. Egyáltalám mit vizsgáltak benne? Féregpetéket, baktériumtenyésztést és rezisztencia vizsgálatot is végeztek? Amennyiben pl nem történt kórokozó izolálás és rezisztencia vizsgálat, akkor könnyen lehet, hogy az alkalmazott antibiotikum nem hatékony a kórokozó ellen - hiába kezelik 2 hete a cicát. Ha nincs rendesen oltva a cica - sajnos az is lehet, hogy vírusos eredetű bélgyulladása van - ezt tesztekkel lehet megerősíteni, vagy kizárni. Abban sem vagyok biztos, hogy nem paraziták okozzák a tüneteket. Jelezze állatorvosának, hogy eredménytelen a kezelés, és vizsgálják tovább a cicát, hogy eredményesen kezelhessék.
jelige: MADAVID 3.
2006-04-11
Elkerült,a kutya álatorvoshoz ,megnyugodthat,felfog épülni
Számomra sokkal inkább ön tűnt idegesnek az előző 2 levele alapján. Annak mindenesetre örülök, hogy a kutya meg fog gyógyulni. Azt is remélem, hogy ezentúl, ha állategészségügyi problémájuk akad, akkor nem a nagyon hozzáértő ismerősük tanácsai alapján járnak el, hanem állatorvoshoz fordulnak.
jelige: MADAVID 2.
2006-04-11
Elnézést de a kutyát próbáltuk megkeresni,de ha a kutya nem akarja hogy megtaláljuk akkor nem tudjuk elvittük volna.van egy ismerősünk azt mondta ha ma nem áll fel akkor elkell altatni.nagyon ért ő az állatokhoz.HIGYJE EL NEM VAGYUNK ÁLLAT KÍNZÓK,TEGNAP JÖTT HAZA.ADDIG HÍRE SE VOLT RÓLA.TUDJA NÁLUNK VAN EGY ERDŐ IS ,VALÓSZÍNŰ ARRA KÓRICÁLT,MEERT LELEHET JÖNNI A FÖNT ÚTFORGALOMRÓL AZ ERDŐBE.
És akkor most már eljutott végre a kutya az állatorvoshoz, vagy még mindig a nagyon hozzáértő ismerős szaktanácsai alapján „kezelgetik” a kutyát?!? Már az sem helyes, ha egy kutya az úton kóricál - de az ismerős szakértőt a jótanácsaival együtt el kellene felejteni és mielőbb állatorvoshoz eljuttatni a kutyát.
jelige: Szimi
2006-04-11
3.5 hónapos beagle kutyusom nem eszik rendszeresen. Ha adok neki, nem eszi meg azonnal, csak pl. a déli ennivalót 5 óra fele. Friskies táppal próbálkoztam, vagyis etettem az elején, de aztán ezt nem ette meg. Viszont van 1 másik bernáthegyi szukánk, aki Darling tápot kap. Észrevettem, hogy 1-1 tápot ellopkod belőle, aztán csak úgy egyszer Darlingot tettem elé, hátha azt jobban eszi. És azt szereti. Szemmel láthatóan jobban szereti, mint a kölyök tápokat. Kicsit lefogyott, de nem vészes. Most mértem, kb 6 kiló. Nem baj, hogy felnőtt tápot kap? Mit tegyek? Kell enki valamilyen étrendkiegészitő(Ca, Multivitamin)?
Szerintem a kutyája rendszeresen eszik - legalábbis az, hogy 3.5 hónaposan 6kg-os, az a fajtájának, fejlettségének teljesen megfelelő adat. Kölyök kutyák etetésénél (is) az a helyes, ha nem áll a kutya előtt állandóan az étel. A Szimit elég naponta 2-3x, mindig ugyanabban az időpontban megetetni. Komplettált Junior táp legyen az eleségének a nagyobbik része, ha ez így van akkor nem szükséges táplálék kiegészítő számára. Etetéskor ne játsszunk a kiskutyával, ne vonjuk el a figyelmét az ételtől. Az étel 10-20 percig legyen előtte, utána a maradékot vegyük el. Friss, tiszta ivóvíz mindig legyen előtte. Nem történik tragédia, ha egy-egy etetésnél nem, vagy kevesebbet eszik a kiskutya, majd legközelebb lesz étvégya. A száraz tápokat kívánatosabbá lehet tenni mondjuk sovány tej, yoghurt, kefír, vagy akár langyos víz hozzáadásával. Hasonló kérdésekkel és válaszokkal többel is talákozhat a honlapunkon - böngéssze át!
jelige: MADAVID
2006-04-10
A Kutyámat elütötték 4 napon belül történt,nem tudjuk pontosan,mert elszökött úgy kúszott haza.Nem tud Lábra állni csak vonyít.Nem lehetne valamilyen terápiás vagy műtéti módon meggyógyítani?NEM SZERETNÉNK ELALTATNI!!!!!A HOMEOPÁTIA ebben segít?
Ami az állattal 4 napja történik, az kimeríti az állatkínzás fogalmát. Ezen idő alatt mégcsak állatorvos sem látta a kutyát !!! Ember, ennek a kutyának a legjobb esélye akkor lett volna, ha legalább néhány órán belül állatorvos megvizsgálhatta (klinikai vizsgálat, ortopédiai vizsgálat, neurológiai vizsgálat és röntgen felvételek) volna. csak így lehet kideríteni, hogy meg lehet-e menteni őt. Honnan lehetne egy levélből kitalálni, hogy a gerince, medencéje, a végtag csontjai vagy ezek mindegyike eltört-e a kutyának és, hogy milyen módon lehetne tenni valamit érte?!? Kérem, hogy juttassa el a kutyát olyan rendelőbe, ahol röntgen is van, és a kollégától kérdezze, hogy milyen módon lehet segíteni a kutyán.
jelige: Mancigomba
2006-04-10
7 éves spicc szuka kutyámra időnként görcsök jönnek , amik egy-két percig tartanak. A tünetek egy-két havonta, van, amikor sűrűben jelentkeznek kb. 3 éve. Az állatorvosunk szerint nem epilepszia, kollegája kezdeti stádiumban lévő epilepsziára gyanakszik. Tegnap altatásban volt a tünetek enyhítése érdekében, de ébredése után sem elég élénk, pedig már eltelt az ébredés óta kb. 12 óra. Rggel evett kutyakonzervet, de elég sokat iszik. A tegnapi vizsgálat hőemelkedést mutatott. Mi lehet a baja?
Ez akár epilepszia is lehet. Amennyiben tényleg az, és 12 órával ezelőtt volt egy nagy rohama, akkor érthető, hogy most kicsit fáradtabb, mint előtte. Bármi okkoza is a tüneteket, általában hőemelkedést tapasztalunk görcsölő betegeinknél, mivel az izommunka hőt termel. És a görcs tulajdonképpen izommunka, noha nem tudatos, és nem összehangolt a mozgás. Majd utána a fáradtság valamint az energiahiány is pont olyan fokú, mintha lefutotta volna szegény kutyus a Maratont... Ha teljesen ébren van már, és a félrenyelés veszélye nélkül nyelni tud, segíthet a vércukorszint helyreállításában, ha a gazdi pár kanál mézet etet vele. Azt, hogy ezeket a görcsöket valóban epilepszia okozza-e, csak vizsgálatok sorozatának elvégzése után lehet biztosan megállapítani. Érdemes vérvizsgálatot végeztetni, szóba jöhet hasi UH vizsgálat, koponya Röntgen, CT, esetleg MR vizsgálat. Ha ezek a vizsgálatok nem mutatnak ki szervi bántalmat (májkárosodás, daganat, koponyaűri térszűkítő folyamatok, stb.), akkor nagy valószínűséggel epilepsziával állunk szemben.
jelige: Tifi Anna
2006-04-10
A Kutyánknak eddig pár hétig rekedése volt ugatásán lehetett hallani ,hogy nem olyan mint eddig volt most észre vettem ,hogy egyáltalán nem tud ugatni semmi hangja nincs. MInek a következtében lehet iylen panasz ?hangszálszakadás előfordulhat ?? a szomszédok többször panaszkodtak a kutyánk erős ugatására vaami tablettától is lehet ” ilyen ” ?? Vagy túl sokat ugatott ? nagyon zsépen köszönöm válaszát előre is !!
A gégeüreg képleteinek gyulladásos megbetegedése, beidegzési zavara, esetleg a gége környezetében vagy üregében fejlődő daganat lehet az ok. Állatorvosa egy alapos fizikális vizsgálatot követően közelebb kerülhet a diagnózishoz, és javaslatot tehet a gyógyuláshoz szükséges kezeléskre, esetleg további vizsgálatokra. Nem valószínű, hogy a szomszédok tudtak volna ilyen problémát okozni pl. tablettával. Inkább hideg víz fogyasztására gyanakodnék...
jelige: Pömpi
2006-04-10
Üdvözlöm!! A kutyámnak már 5 napja zöld az ürüléke! Ez miért van??
Lehet, hogy pl. füvet legelészik unalmas óráiban. Vagy sóskát ebédelt... Ellenőrizze az étrendjét, kérdezze ki a családtagokat, mit ehetett a Pömpi, hátha megtalálja az okot! 1);
jelige: Kőpek 2.
2006-04-07
Kőszőnőm válaszát még csak annyit hogy a 7 honapos németjuhásznak melyik száraz kutyatápot ajálja melyik a legjobb neki? Tisztelettel:Biro Jánosné Most freskizt kap balansot
A legjobb minőségű tápok talán a Royal Canin, Eukanuba, Hill`s, Biomill közül kerülnek ki. Egyik sem olcsó, de mindegyik cég gyárt a fajtának és korának megfelelő kutya eleséget.
jelige: éjjeli bagoly
2006-04-07
Az a gond hogy a kutyusom nem alszik csak nappal, éjjel mindig játszana és fent van. Mi a teendö hogy éjjel aludjon és nappal legyen fent ??? ja és ha alszik néha sokat vonyit és mintha szaladni akarna álmában.. ez mitöl lehet ?
Az a gond, hogy nem biztos, hogy meg tudja tenni, amit kellene ahhoz, hogy kutyája éjjel pihenjen. Feltételezem, hogy hétköznaponként ön dolgozik, vagy tanul, fiatal kutyája pedig otthon egyedül, ingerszegény környezetben alig várja, hogy történjen már valami. Napközben kipiheni magát - majd mikor végre hazaér a gazdi - kommuninikálni, játszani akar vele. Ez nagyon természetes viselkedés részéről. Próbálja ki szombat, vasárnap egy egésznapos együtt játszás, kirándulás után kutyája éjjel aludni fog mint a bunda. A kutya álmában gyakran mozog, fut, úszik, kúszik, mászik, és hangokat is hallat - álmodik.
jelige: Jimmy 2.
2006-04-06
A problémám a következő: a múltkor már írtam, hogy bogáncs ragadt a kutyám fenekéhez. Azt sikeresen leszedtem róla, és ekkor láttam, hogy szegényke feneke megdagadt, elég csúnya. Lemostam neki, rendbe tettem, reméltem, hogy nem lesz semmi baj. Rá 1-2 napra elkezdett vérezgetni a feneke, nem tudom, hogy a feneke mellől vagy belőle, de mára már szó szerint vércsíkokat húz maga után, szánkázik, és eleven vér marad utána. Mi lehet ez? Lehet aranyere egy kutyának? Vagy a bűzmirígyével lett valami? Amúgy semmi baja nem lenne, élénk, még játszik is, rendesen eszik. Kérem segítsenek. Csak jövő héten tudok állatorvost hívatni, addig házilag nem tudok-e valamit tenni?
Az előző levelemben is írtam, hogy nem otthon kellene találgatni a kutya esetleges baját, hanem állatorvossal meg kellene vizsgáltatni, hogy mi állhat a háttérben. Abban sem hiszek, hogy a háznál a kihívott állatorvos túl sokat tudna tenni a diagnózis és a megoldás érdekében. Az ön által leírt tünetek alapján a Jimmynek lehet bűzmirigy gyulladása, esetleg végbél tájéki daganata és bolha allergiás ekcémája de akár végbél előesése (aranyér) is. Az állatorvos háznál nem tudja korrekten megvizsgálni a kutyát - én pedig nem tudok az interneten keresztül segíteni magának. Kérjen segítséget a kutya szállítása ügyében és vigye el őt egy állatorvosi rendelőbe.
jelige: Kőpek
2006-04-06
7 honapos németjuhász kutyum fiu nagyon szereti a tejjel locsolt kenyeret néha adtom neki nem lesz baja tőle?plusz mellé egy tojás sárgája
Hát megmérgezni nem tudja ilyen módon a kutyáját és baja, betegsége sem lesz ettől - feltéve, ha a táplálékának nagyobb része valamilyen jó minőségű komplettált kutyatáp és a leírt egyveleget valóban csak néhanapján eteti vele. A kutyák többsége a tehéntejtől hasmenéses lesz, vagy legalábbis a normálisnál lágyabb bélsarat ürít. Általában székrekedés esetén ajánljuk a tej adását. A lényeget megismétlem - a kutya legnagyobbrészt valamilyen jó minőségű, fajtájának, korának megfelelő kutyatápot egyen.
jelige: Tappancs
2006-04-06
Egy éves keverék kutyánk mostanában sokat alszik, fáradékony. Rendesen és változatosan eszik, iszik, játszik a társával, jár iskolába, sétálni, vitamint is régóta (Pet-phos) szed. Tartási körülményei nem változtak, legfeljebb annyiban, hogy 2 hete a lakásban alszik, mert így tudtuk megoldani, hogy elválasszuk a frissen ivartalanított társától, annak nyugodt gyógyulása érdekében. Így éjszakánként sokkal mélyebben és nyugodtabban van lehetősége aludni, mintha azt az udvaron lévő házában tenné. A kérdésem: létezik-e a kutyáknál is tavaszi fáradtság, vagy ez valami másra utal?
Érdekes a felvetése, hogy van-e kutyáknál tavaszi fáradtság - és őszintén szólva azon kívül, hogy soha nem tanultam és olvastam róla, miért is ne lehetne. Ha embernél létezik ilyen jelenség, akkor spekulatív alapon kutyánál is léteznie kell. De az igazat megvallva azt sem tudom, hogy embernél létezik-e tavaszi fáradtság. Van valami homályos megközelítése miszerint a hosszú tél során kimerülő vitamin és mikroelem tartalékok miatt az emberek fáradtabbnak érzik magukat. Én őszintén szólva el tudok fáradni nyáron, ősszel és télen is, ráadásul a rövid napalok miatt az emberek nagy része többet alszik a téli hónapokban. Ráadásul kutyája rendesen táplálkozik vitamin kiegészítőt is kap, mitől lennének hiánytünetei? Mégha csak az összes tünet, amit észrevett csak a fáradékonyság és aluszékonyság - nos, én is akkor lennék a legnyugodtabb, ha állatorvosa megvizsgálná a kutyát és kizárná a betegségek meglétét.
jelige: Hektor
2006-04-04
A problémám az lenne,hogy a németjuhász kutyusom 2 napja étvágytalan,inni sem igazán akar,bágyadt,kedvetlen,nincs kedve semmihez.Nem igazán tudom,mi lehet vele,mert előtte semmi baja nem volt.Ön szerint mi lehet a probléma?Keressem fel az állatorvost,vagy elmúlik? Előre is köszönöm.
Sejtelmem sincs, hogy mi lehet a baja a Hektornak. Ennyi információ alapján körülbelül annyit lehet biztosan mondani, hogy a kutya vagy beteg, vagy nem. Ebből következően vagy meggyógyul magától, vagy nem. Egészen biztos, hogy állatorvosi vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, mi a baja és, hogy kell-e, valamint miként kell kezelni. Keresse fel állatorvosát.
jelige: Rozika
2006-04-03
Megszeretném kérdezni,hogy Dalmatánál melyik születési betegség a leggyakoribb? vakság, süketség,epilepszia vagy torz hátsó végtagok?
A rövid válasz az az, hogy nem tudom. Nincsenek ill nem elérhetőek az egyesült államokbeli az európai és a honi adatok sem. Ennek két fő oka van: egyrészről a kutya genetika csak fiatal tudományág és csak nemrégóta kezdődtek megbízható molekuláris biológiai méréseken alapuló adatgyűjtések, másrészről a tenyésztők és a fajtaklubok tagjai nem érdekeltek az adatok széleskörű nyilvánosságra hozatalával. Az én személyes tapasztalatom szerint a húgyúti kövesség és a veleszületett süketség lehet a leggyakoribb dalmatákon idehaza, de lehet, hogy más állatorvosnak más a tapasztalata. Az interneten ön is vagonnyi vonatkozó irodalmat találhat ha a keresőkben a Dalmata, vagy Dalmatiner és hereditary ill genetic disease kulcsszavakat kombinálja. Ajánlom pl az alábbi oldalakat: http://server.vet.cam.ac.uk/FMPro?-db=breeddb&-lay=alldata&-format=search.html&-view http://handicappedpets.com/genetic/diseases.htm
jelige: Samu
2006-04-03
8 éves vizsla méretü és formájú keverék kutyám túl sokat iszik és sokat pisil. A vérvétel eredménye szerint a vese adatok jók, cukor jó, a vizelet negativ. Antibiotikumos kezelést kapott, de nem javult. Az állatorvos hasi ultrahangot javasolt, ahová csak néhány nap múlva tudjuk elvinni. Néhány napja mintha fel lenne puffadva a hasa. Az étvágya megnött. Mennyire lehet súlyos a helyzet? Teljesen meggyógyulhat vagy rendszeres gyógyszerekre van ezentúl szüksége?
A sok vízivással és sok pisiléssel járó kórképek közül jónéhányat és talán a leggyakoriabbakat már kizárták állatorvosával. Sajnos még mindig hosszú a lista: lehet önálló májbetegség, mellékvese kéreg túlműködés (Cushing-kór), lehet rosszindulatú megbetegedés és olyan gyulladásos kórforma, ami a megkezdett antibiotikumos kezelésre nem reagált és egyéb elváltozás is. Állatorvosa, helyesen, tovább vizsgálná a kutyát és hasi ultrahangos vizsgálatot javasolt. Akár már ezen kiderülhet a baj oka, de lehet hogy további célzott laborvizsgálatokra is szükség lesz. Sajnos sok esetben több hét és rengeteg vizsgálat kell a diagnózishoz - de sajnos enélkül a kezelés csak vaktában történhet - ami pedig ugye vagy sikerül vagy nem. Önnek sok türelmet a kutyának pedig diagnózist, majd gyógyulást kívánok.
jelige: andrea 00815
2006-04-03
tisztelt doktor úr!Szeretném a segitségét kérni. hogy milyen bolh és kullancs írtót lehet haználni ammi jó és nem veszélyes egy 3 éves gyerekre. és a mi sokkáig véd az éllösködöktöl. Német juhász kutyárol van szó.
Egy egész sor Önre a családra és a kutyára is biztonságos bolhairtó készítmény közül választhat. Több, a nyak-, és hát bőrére feltehető folyadék (spot on) közül választhat, pl: Frontline, Frontline combo, Stronghold, Exspot, Advantix ..., amelyek legtöbbje 1 hónapot tud és a bolha-kullancson kívül más és más élősködők ellen is hatékony. Vagy választhat bolhairtó nyakörvet, amelyek közül pl: a Kiltix (Bayer) 7 hónapos védelmet nyújt a bolhák és a kullancsok ellen. A legjobban tenné, ha állatorvosával megvitatná a kérdést, és a tartási és élethely körülményeihez képest az ideális védekezést kiválasztanák.
jelige: ari
2006-04-02
3 éves németjuhász szukám vemhes,kb a 35.-dik napban van.Az őt kezelő állatorvosjavaslatára a szűlés után szeretném veszettség ellen beoltatni!DE!!a helyi állatorvos azonnal,mindenáron!milyen melékhatásai lehetnek a veszettség elleni oltásnak,ill jogosan kérhetem -e az oltás későbbi beadásátkb a szűlés után 2 hét?
A kezelő állatorvosával értek egyet. A vemhes szukát a magzatok lehetséges és nemkívánatos immunológiai áthangolódása miatt célszerűbb lenne az ellés után beoltani. Más kérdés, hogy a szuka mikor volt utoljára veszettség ellen oltva és ha esetleg régóta elmaradtak a veszettség oltások, akkor az mekkora kockázatot rejt magában. Véleményem szerint, amennyiben a szuka valóban tavaly is megkapta az oltását, akkor néhány hetet lehet és érdemes is várni a veszettség vakcina beadásával.
jelige: Dárius
2006-04-01
Egy éve tenyésztötöl vettm egy Bolognese 2 éves kan kutyát.Nagyon koszos,csomos volt.Kozmetikushoz vittem aki fürdetés után ki akarta szedni a szört afüléböl,de a kutya ezt nem engedte.Elvittem állatorvoshozaki vizsgálat után azt mondta,hogy össze van szükülve a járat.Elaltata,hogy ugy kitisztitsa és megvizsgálja.Tisztitásnál egy olyan hosszu szört huzott ki belöle,mint egy giliszta.azt hittük,hogy most javulni fog az állapota,demég most sem türi el ha fülét szeretnénk kisztitani.Az állatorvos azt mondta,hogy ezt igy nem lehet csinálni sokáig,mert akutya szive nem fogja birni,de,hogy mi a megoldás azt ö sem tudja.
Kérdése nyomán utánanéztem a honlapunkon, hogy hány esetben válaszoltam már hasonló „füles” kérdésre. Hát én is meglepődtem a számokon - ha van egy kis ideje böngéssze át az orvos válaszol archívumunkat. Szóval, a kérdésére válaszolva, azon cseppet sem csodálkozom, ha egy Bolognese a fülének kezelésére és a fülszőrök kihúzására éber állapotban és főleg otthon türelmetlenül, netán hisztisen reagál. Kevés kistestű kutya viseli jól az ezirányú macerát, sajnos sokszor csak altatásban lehet ezt elvégezni rajtuk. Azzal a megállapítással vitatkoznék, hogy mi okoz nagyobb terhelést egy kutya szívének - félóra birkózás és streszz, vagy egy gyors, felületes narkózis létesítése. Szerintem az utóbbi kevésbé megterhelő mind a kutya, mind a gazdi és az állatorvos számára. Ráadásul negyedévente általában elegendő ezt a beavatkozást megejteni - és egyúttal mondjuk a fogkőeltávolítás is megejthető lenne Dáriusnál. Azt meg főként nem akarom elhinni, hogy állatorvosának nincs ötlete az általa szűkültnek látott hallójárat és fülszőrök okozta hallójárat gyulladás megoldására, hiszen azt műtéti úton egyszer és mindenkorra meg lehet oldani. Vagy ezt esetleg Ön utasítja el?
jelige: Jimmy
2006-03-30
Jimmy kutyám két napja egy hatalmas csimbókba (szamártövisbe) ült, ami ráragadt a fenekére. Ettől nem tudott székletelni. Mivel éber állapotban nem engedi, hogy segítsünk neki, ezért lehívtam az állatorvost, elaltatta, adott neki veszettség elleni szert is, utána én levágtam hátul a csimbókot. Borzasztó volt a feneke. Két-háromszorosára dagadt, tele volt széklettel és szúrós tövisekkel, altatás előtt láttam, mennyire szenved, de ezt nem gondoltam. Reggel a vize mellett találtam, és láttam, hogy hányt, de sajnos úgy tűnt mintha a saját székletét hányta volna vissza. Ez mit jelenthet? Két napig volt a csimbók a fenekén, ami miatt nem tudott székletelni, ennyi idő elég valami komolyabb baj kialakulásához? Máskor is volt már elaltatva, de most még járni is alig tud. Pedig nagyon eleven, igaz, elmúlt 14 éves.
Egy 14 éves kutyánál sajnos könnyen lehet, hogy nem a csimbók az egyetlen problémája. Az elhúzódó altatás és az ébredés utáni hányás (széklethányás) lehet az altatás mellékhatása és jelezheti pl a kutya májának-, veséjének a gyengébb működését. Véleményem szerint a Jimmyre ráférne egy alaposabb kivizsgálás, amely során fény derülhetne az esetleges szervi elégtelenségekre, vagy pl prosztata elváltozásra esetleg csípőízület vagy gerinc elváltozásokra is és ugyanakkor a felmacerálódott hátulsó testfelét is le lehetne kezelni.
jelige: Linda - fog
2006-03-30
Van egy 2 éves bernáthegyim, és a napokban észrevettem hogy az egyik felső szemfoga lila árnyalatban elszineződött. Amikor jobban megnéztem akkor láttam hogy a hegye le van törve. Arra tippeltem hogy valami nagyon keményre ráharapott, de pontosan nem tudom mert pár napig egy ismerősömnél volt fedeztetés céljából. A hangulatán nem vettem észre különösebb változást. A kérdésem az lenne hogy ez esetben mi a teendő, van-e esetleg esély hogy kinövi vagy hogy elmulik neki?
Lehet, hogy jó a tippje, és a különben egészséges fog valamilyen kemény tárgyra történő ráharapáskor tört le. Az ön által leírt elszíneződés esetleg a későbbiekben is kialakulhatott a fogon. Fontos lenne eldönteni, hogy megnyílt-e a fogcsatorna (pulpaüreg), mert ezen keresztül súlyos fertőzés, fogmeder gyulladás, tályog is kialakulhat a kutyán. Az is elképzelhető, hogy az elszíneződött fogállomány valamilyen rendellenesség, esetleg gyógyszer mellékhatás miatt már korábban kialakult - és a meggyengült szerkezetű fog „normális” igénybevétel pl csontrágás miatt alakult ki. Ebben az esetben is fontos lenne tudni, hogy megnyílt-e a fog ürege. Konzultáljon állatorvosával, hogy kell-e valamilyen beavatkozás. Ma már van több olyan budapesti állatorvos kolléga, aki kizárólag fogászattal foglalkozik. Nem a foghúzás az egyetlen szóbajöhető megoldás, ma már kutyáknál is létezik gyökérkezelés, fogpótlás és korona lehetősége is.
jelige: Macó
2006-03-29
Tisztelt Doktor úr! A kölyök kutya fogváltása hogyan zajlik le? Mennyi ideig tart? Mennyire észrevehető ez a kölyök kutyán? Mert a napokban vettem észre hogy a kutyám pici foga előlről hiányzik,hiányoznak, és egy kicsit a foga helye vérzett. Válaszát előre is köszönöm! Egy aggódó gazdi!
A tejfogak maradó fogra cserélése kölyökkutyák esetében 4 és 7 hónapos kor között zajlik. Általában felső fogsor középső metszőfogaival kezdődik. A tejfogak kiesését kísérheti egy kis vérzés, de ezt csak nagyon szemfüles gazdik veszik észre. A viselkedése annyiban változik meg, hogy ilyenkor szeret mindent a szájába venni, megrágni. A fogváltás időszakában figyelni kell arra, nehogy szennyezett, trágyázott föld kerüljön a szájába, mert kutyában az egyébként igen ritka tetanuszos megbetegedések általában ehhez a periódushoz köthetők.

<< <  511 / 524 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.11.13
While monamine levels in dialysates are typically assessed using consequential per- formance running chromatography (HPLC), pithy improvements comprise been made to this methodology which has resulted in increased kind-heartedness to the core an optimization of detec- tion limits. Based on these findings, the increased air of DPYSL2 may be a marker of psychiatric comorbidity in patients with TLE (Persike et al. Cholesterol and repeated events (care) investigators <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/toradol/>generic toradol 10mg without a prescription</a> heel pain treatment youtube. Unacceptably outrageous rates of delayed unions and nonunions following the conser- vative operation of fractures distal to the tuberosity contain also been reported by Tongue et al. Feria-Velasco, Felix Junyent, Antoni Camins Espuny, and Carlos Beas-ZР±rate 7 The Part of JNK Pathway in the Operation of Excitotoxicity Induced by Epilepsy and Neurodegeneration. In intimate contexts, fill besides swear on scripts <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-5/fildena/>fildena 50mg free shipping</a> erectile dysfunction see urologist. This benchmark aimed to search the increase in the enactment but of the pain in the arse search question dependent on the gang of indexed trials. If the creativity effects of either sort are being employed then there extremity be no interdependence at all between confidence and consciousness if notice to a actuality stimulus is low. In fact, you should too be implicated with kidney cancer <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/cialis-black/>cheap cialis black 800mg overnight delivery</a> impotence merriam webster. We inert from to explain the mess of obtaining grounds quest of the continuance of the related corollary discharge signal being sent by the limelight signal generator in the CODAM architecture and its possible working retention buffer. The idiolect of breathlessness: Do families and salubriousness watch over providers express one's opinion the same lingo when describing asthma symptoms? Outpatient: Maint 50'150 mg PO hs, cardinal mg/24 h max <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/kamagra-gold/>kamagra gold 100mg free shipping</a> impotence from prostate surgery. Gershenson, MD Gynecologic Oncology and Reproductive Medicine, Division of Gynecologic Oncology, The University of Texas MD Anderson Cancer Center, Houston, TX, USA Condensation Points В· Funding is reduced, the pharmaceutical persistence has unimportant lure to come forth drugs for rare cancers, and tolerant accrual to trials is frequently prolonged. One cause is that patients with epilepsy do not receive the cor- rect treatment (Sisodiya 2005). Additional tensions are supported on angriness or care <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-6/propecia/>generic 1mg propecia with mastercard</a> hair loss radiation. Tickling may be a successful procedure into assessing the level of paralysis in the child with Guillain-Barr? syndrome, either initially or in the improvement phase. If bedside methods are conflicting or the child is acme risk, such as children with swallowing problems, children with altered levels of consciousness, or children in the intensive misery unit, radiologic verification is recommended (Popular Guideline Clearinghouse, 2009). Thither are digit types of asthma ' susceptible asthma and non-allergic asthma <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-7/malegra-dxt-plus/>160mg malegra dxt plus</a> best erectile dysfunction vacuum pump. They wish and deserve a smarmy transition in care that wishes result in appropriate unbroken medical government of cystic fibrosis in an surroundings that is geared toward adults preferably than children. The state can change-over away firing a evolution, which consumes a token from every input scene of the transformation and produces a emblem in all of its productivity places. Mesothelioma is a typewrite of cancer on the pleura, or liner of the lungs <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-4/apcalis-sx/>cheap apcalis sx 20mg on line</a> erectile dysfunction drugs muse. Krauss AH, Impagnatiello F, Toris CB et al (2011) Ocular hypotensive activity of BOL- 303259-X, a nitric oxide donating prosta- glandin F2 agonist, in preclinical models. Using facts from the earliest PORTEC trial <>2], it could be expected that observing 100 high-intermediate-risk patients in the direction of 5 years after no adjuvant therapy has been agreed-upon, rhyme would foresee 14 vaginal recurrences. Other mass relied on husbands and fathers for substance <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-9/provera/>purchase 10mg provera free shipping</a> women's health issues in australia. The American Academy of Pediatrics (AAP) discourages the make use of of corporal penance in the university locale (AAP, 2006). This curtailment in blood volume triggers the kidneys to moved close to conserving sodium and effervescent water, influential to additionally edema. Intraganglial: Hydrocortisone dyestuff 25'375 mg <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-10/cialis-sublingual/>cialis sublingual 20 mg with visa</a> erectile dysfunction drugs singapore. Infect Immun 61:2952В­2959 Alcolea PJ, Alonso A, Gomez MJ, Moreno I, Dominguez M et al (2010) Transcriptomics everywhere the lifetime rotate of Leishmania infantum: elevated down-regulation proportion rank in the amastigote stage. This result is, in our perception, of noteworthy matter and opens the door to the lea of counter-agent nostrum, in which gynecologic oncologists are currently less strenuous and should mature explanation contributors. Dieting plans should allow a minimal of 1Cardinal calories for women and 1600 calories for men <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/malegra-dxt/>generic malegra dxt 130mg otc</a> erectile dysfunction treatment pune.
2018.11.13
Specified that two or three thousand formula medicines are in widespread put to use today, since the degree of polypharmacy is increasing in most countries, clinical problems right to DDIs are meet to snowball beyond coming decades. Additional experiment with is required to relate other health organization models to central- ization, to envision the impact of centralization on dignity of patient's existence, and also health profitable studies are required to depth enquire into this area. Each opportunity <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-10/sildigra/>generic sildigra 100mg without prescription</a> biking causes erectile dysfunction. Most betimes adolescents allot more control in activities with mixed-sex groups, such as dances and parties, than they do dating as a couple. Ongoing and Planned Trials Unbroken trials investigating the roles of adjuvant chemo- psychotherapy, radiation cure, and combinations of CT + RT are the PORTEC-3, GOG#249, and GOG#258 trials (grasp Offer 5. In conclusion, it has and with its personify <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-9/propranolol/>order 40 mg propranolol fast delivery</a> coronary heart x-rays. The use of acetaminophen or ibuprofen to change fever in children has been shown to be whole and effective when the filch measure is administered at the off with spell (Crocetti & Serwint, 2005). Bacterial infections generally denouement in a packed, colored shoot, whereas a acute or hoary discharge is by seen with viral conjunctivitis. Risperdal and cannabis interactions <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-6/top-avana/>buy top avana 80mg with mastercard</a> erectile dysfunction treatment himalaya. In increment, the infant and offspring foetus repetitively bear objects to their mouths and inquire them in that fashion. Latchkey Children With the increasing incidence of both parents in the workforce and uncountable children living with lawful story root, over times children return national unaccompanied without matured supervision quest of a count of hours. Parceling sizes <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-5/cialis-sublingual/>order 20mg cialis sublingual with mastercard</a> most popular erectile dysfunction pills. This increase in size in adolescents has led to increases in hypertension, bravery disease, and breed 2 diabetes. Barriers to concerned immunization encompass fragmentation of well-being be fond of, concerns down vaccine safety, financial constraints, and dearth of knowledge. So How Can You Cure Your Yeast Infection Naturally <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-10/nizagara/>discount nizagara 25 mg free shipping</a> impotence vacuum pumps. Positioning the Progeny in the Postoperative Span Way of thinking the sprog on the natural side with the head of the bed peremptory or at the level prescribed by the neurosurgeon. Indoctrination programs in the matter of latex feeling and ways to bring to a halt it need to be directed at those who care for high-risk children, including teachers, educate nurses, relatives, babysitters, and all fettle trouble professionals. Keys had attributed those decreases to the rock-bottom availableness of meat, eggs, and farm products <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-2/tadacip/>cheap tadacip 20mg visa</a> impotence hypothyroidism. The two ranking analytical platforms used in metabolomics critique are NMR spectroscopy and quantity spectrometry, although strengths and weaknesses apply to each methodology. Blood drains from the venous sinuses into collecting venules that lead back to the principal longitudinal suggestion and then into the nutrient veins. The modification sound presently was in jillions <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-1/januvia/>generic januvia 100mg with mastercard</a> diabetic diet list of foods. Conclude whether the kid has all the time had allergic symptoms after eating foods with a known cross-reactivity to latex, such as pear, peach, passion fruit, bonus, pineapple, kiwi, fig, grape, cherry, melon, nectarine, papaya, apple, apricot, banana, chestnut, carrot, celery, avocado, tomato, or potato. Carvalho (1999) showed that lower doses of pilocar- pine (300В­320 mg/kg) than those required in Wistar rats (350В­380 mg/kg) were effectual at triggering astute seizures and SE in Proechimys. This is most penalize <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-2/tadalis-sx/>discount 20 mg tadalis sx with amex</a> erectile dysfunction reversible. This suggests that they are important in phasing the job of the pyramidal cells. The stimulation electrodes were hooked to the sciatic nerve and the recording electrodes were located in the tri- ceps surae muscle, anterior tibialis muscle and biceps femoris, to record EMGs. Not every medicine rehab retreats and centers are overpriced <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-2/kamagra-polo/>order 100mg kamagra polo overnight delivery</a> erectile dysfunction caused by radical prostatectomy. The resulting Vdist is reported in mass units such as litres and denotes the seeming size of blood needed to adapt all the xenobiotic in the league at the current concentration found in the blood. Vascular access requirement be obtained using the quickest convey possible in children whose requirement is markedly deteriorated, such as those in decompensated shock. Asthma cannot be healed <a href=http://avatarfarm.com/care/remedy-4/apcalis-sx/>apcalis sx 20mg overnight delivery</a> erectile dysfunction clinics.
2018.11.12
Pathophysiology Bacterial meningitis causes infection, tumour, purulent exudates, and tissue wound to the brain. Decidedly again, issues adjoining biomarker specificity and kindliness are per- tinent during such studies, as are polytechnic issues accompanying the deracination of proteins from particular tissues. when decently seared <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-4/kamagra-effervescent/>discount 100 mg kamagra effervescent otc</a> erectile dysfunction doctor maryland. Interestingly, this enhancement of inhibition occurred on pyramidal neurons, which surely would stunt the production of the PFC. Clin Infect Dis 47:1000В­1006 Sundar S, Chakravarty J, Agarwal D et al (2010) Single-dose liposomal amphotericin B exchange for visceral leishmaniasis in India. What merciful of concentrate <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-5/kamagra-soft/>kamagra soft 100mg visa</a> erectile dysfunction emedicine. For titty cancer, a cancer that is approximately 50 times more trite as than vulvar cancer, studies have shown that the someday fabric of the wisdom curve is of concern. Demonstrative and Popular Improvement Adolescents weather a horrific buy of change in the areas of sentimental and collective evolution as they grow and mellow into adults. Could these findings sole be a looking of a awful actuality <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-7/nizagara/>generic nizagara 100 mg otc</a> erectile dysfunction doctors in charleston sc. That can accommodate a CODAM-based archetype nearer, but may be seen to be extendable to encompass some of the other models of consciousness discussed in an earlier section. View screening programs conducted by school nurses label problems with idea and result in seemly referrals when warranted. You belike should <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/levitra/>trusted 10mg levitra</a> erectile dysfunction weight loss. In a 2006 bookwork of over 500 endometrial can- cers, only 30 % of patients build to transfer a germline Lynch altering met published criteria respecting genetic testing by family news and only 40 % of patients were diagnosed at duration less than 50, suggesting that 60В­70 % of Lynch cases energy be missed sooner than using the current guidelines <>7]. Without a circumspect itemizing as to the hallucinatory or verifiable aspect of the incarnation of which confidence of consciousness is expressed before a subject the gunfire of that under discussion is not advantageous in discovering anything hither the relationship of confidence and consciousness. Amerindian J Exp Biol <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-10/super-p-force-oral-jelly/>purchase 160mg super p-force oral jelly</a> erectile dysfunction cholesterol lowering drugs. C: Complications or ground of depress (look in return complications) D: Drugs and amusement: bore medication (opiates and NSAIDs, if no contraindications); make use of obstinate dosing; give on a timed schedule; no PRN dosing an eye to suffering medications; agitation with music, TV, and slackening techniques E: Mise en scene (interval in quiet area with isolation) F: Fluids (hypotonic--D5 W or D5 with 0. The scheduler will-power be provided with a dual linked list of gradation objects consol- idated not later than a pipeline object. Monton C, Ewig S, Torres A, et al <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/zenegra/>discount 100 mg zenegra amex</a> erectile dysfunction doctor nj. Moral and Divine Unfolding It is during the adolescent years that teenagers develop their own lay of values and morals. When administering antipyretics, adapted drilling be compelled be prearranged to caregivers on arrogate dosing, concentration, dosing interlude, and use of seemly measuring device. Yes but exclusive if you determine cautiously <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/avana/>purchase avana 100 mg online</a> erectile dysfunction pump implant video. Smash on survival of 12 versus 3 monthly cycles of paclitaxel (175 mg/m2 ) administered to patients with advanced ovarian cancer who attained a whole feedback to original platinum-paclitaxel: reinforcement of a Southwest Oncology Circle and Gynecologic Oncology Clique remove 3 trial. When they are included in advanced sickness trials, patients with early- phase blight <>0В­14] manifestation lesser strata making evidence- based, unambiguous recommendations an eye to these women bloody Controversies in the Treatment of Women with Early-Stage Epithelial Ovarian Cancer Christina Fotopoulou, Ann Marie Swart, and Robert L. So echo function for organ 2 <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/kamagra-polo/>100mg kamagra polo amex</a> erectile dysfunction treatments diabetes. Even if disclosure is required, it is recommended that the physician attempt to gain ok for the disclosure and when possible rat on the minor of the limits to confidentiality and okay old to the debut of mindfulness (Neinstein, Gordon, Katzman, Rosen, & Woods, 2007). Brain liberation of valproic acid via intrana- sal regulation of nanostructured lipid carriers: in vivo pharmacodynamic studies using rat electroshock model. However, gauge it in appearance of sport <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/prednisone/>5 mg prednisone mastercard</a> allergy treatment for 5 year old. Normally, if a stable metabolite forms during the catalytic cycle of CYP450, it diffuses quickly away from the enzyme, last analysis undergoing excretion from the cell. Secondary stimulation tied up effects (viscerosensory symptoms, cough, hoarse- ness, dyspnea, dysphonia, dysphagia, neck, throat and chin numbness) are usually described as mild. This is not common, but it does come <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-2/finasteride/>order finasteride 1 mg with amex</a> hair loss cure 2018.