Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Rita79
2006-05-30
Az lorvosom légcsőszűkületet diagnosztizált a yorkimnál, aki 3 évs. Én úgy tudom hogy ez nem gyóghyítható, nem műthető. A gyógyszeres kezelés ajánlott-e? Mert arról azt hallottam, hogy a májat illetve a szívet nagyon tönkre teszi. Hogy segíthetnék a kutyusomon????? Köszönöm!
A légcső veleszületett szűkülete valóban nem kezelhető műtétileg. A gyógyszeres kezelés pedig „csupán” tüneti kezelést jelent, azaz hörgőtágítók, köhögéscsillapítók szedését. Az időről időre visszatérő felső légúti fertőzések időszakaiban pedig antibiotikummal is ki kell egészíteni a kezelést. Minden gyógyszernek van mellékhatása, de mégis gyakran szükségünk van az alkalmazásukra. Például akkor, amikor van egy légszomjjal küszködő beteg, akin máshogy nem tudunk segíteni. Ha a kutyus tünetmentes, akkor csupán a fizikai megerőltetéstől való óvással egy ideig gyógyszerezés nélkül is boldog életet élhet. Ha azonban nyugalomban is nehezen kap levegőt, akkor állítkínzás volna csak azért nem kezelni, mert az hosszútávon megviseli a májat. Az elégtelen oxigénellátás is megviseli a májat és a szívet...
jelige: Zsák
2006-05-30
Üdvözlet! Segítséget szeretnék kérni. A középázsiai juhászom csípőízületi kopásban szenved, 10 éves. Szeretném elkerülni a vizsgálatokkal járó streszt, mivel a kutya elég agresszíven reagál az idegen emberekre. Van-e valami bevált gyógyszer vagy kezelés ami a fájdalmát enyhítené? Esetleg egy orvos, aki otthonosan mozog ebben a témában és fajtában? Kösz. S. György
A csípőizületi kopás diagnózis mikor született? Akkor még engedte magát megvizsgálni? Mert az akkori vizsgálatieredmények birtokában már akkor fel lehetett volna íratni a porcvédő táplálékkiegészítőt és a gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapítót. Nem tudok ajánlani olyan ortopédia területen szakavatott kollégát, aki vizsgálat nélkül mondana diagnózist és ez alapján írna elő kezelést.
jelige: Samy
2006-05-30
Most születtek a kutyámnak kölykei(5 hetesek). Azt szeretném megkérdezni, hogy a kanoknak mikor kell leszállnia a heréknek és mi ennek a folyamata, mert a herezacskóban még nem érzem őket.
Születés után röviddel már a herezacskóban kell tartózkodnia a heréknek, de egy ideig a méretüknél fogva még képesek lehetnek visszahúzódni a lágyékcsatornába vagy a hasüregbe. Elképzelhető az is, hogy ott vannak már, csak az apró méretük miatt nem tudja tapintani. Rejtett heréjűségről beszélünk, ha a herék 8 hetes korban nem szálltak le a herezacskóba.
jelige: Archi 2
2006-05-30
Köszönöm gyors válaszát! Elnézést, de az Archie jeligés kérdésnél lemaradt a kutyám életkora. Áprilisban múlt el 14 éves. Ezért okoz problémát nekem a helyes megoldás kiválasztása. Több orvosnál jártunk már. A saját orvosom a műtétre esküdött, míg a legtöbben nem javasolták a kutyusom kora miatt. Egyenlőre a gyógyszeres kezeléssel próbálkozom, sok tornával ”sétával”. Nem tudom ha nem javul érdemes e kitenni egy műtét kellemetlenségeinek, fájdalmának. Sajnos a korával izomsorvadás, illetve laza izületek is járnak. Ezért mondta a legtöbb orvos, hogy a műtét technikailag kivitelezhető, de lábra állni nem fog többé a kutyám. Nem szeretném, ha esetleg csak a pénz miatt plusz 2-3 hét felesleges szenvedésnek kéne kitennem az állatot. Ezért kérem a szakemberek tanácsát, hogy esélyt adhassak, ha van, de szenvedést ne okozzak a saját őnzöségem miatt. Köszönettel R.Anikó
A 14 év tényleg szép kor egy collie esetében. Azonban ha 2 éves volna, akkor is ugyanaz volna a véleményem, amit az előző válaszomban már írtam. Nem kell sok állatorvossal megvizsgáltatni az Archit, csak egyetlennel, aki a szakterület avatott művelője. Ha én megvizsgálhatnám a kutyust, akkor sem tudnék tanácsot adni, mert nem érzem magam a téma szakértőjének. Továbbküldeném specialistához. Ha ő azt mondaná, hogy a kutyus műtéttel vagy anélkül sem fog lábra állni, akkor elfogadnám, és felteszem Ön is elfogadná, hogy nincs mit tenni, marad a tüneti kezelés, fájdalomcsillapítás.
jelige: Tana 2
2006-05-30
Köszönöm gyors és kimerítő válaszukat, a sinust természetesen kivizsgáltatjuk és gyógyításáról konzultálunk állatorvosunkkal. A Tenyésztő felelősségéhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy teljes áron, standard kiskutyaként adta el nekünk ezt a kölyköt, továbbtenyésztési célra, de ezt a békát lenyeltük amikor kiderültek az első szépséghibák. Bár ismétlem, a ridgeback farokállási zavara nagy százalékban nem trauma, hanem genetikai rendellenesség eredménye, az ilyen kutyát a tenyésztésből kizárják). A farokprobléma már az elhozatala utáni napon, első állatorvosi vizitünknél kiderült, a pigmenthiány 4 hónaposan kezdett előjönni, a sinus is ott volt de ma vettem csak észre hogy nem csupán sötét pötty a szőrzetben... A farkat és a sinust (mint a rodéziainál gyakran előforduló genetikai rendellenességet) a felelős tenyésztő és állatorvosa a születést követően tapintással vizsgálja, ha rendellenességet észlel, akkor a farok esetében röntgennel, a sinus esetében a szőr leborotválásával győződik meg a baj forrásáról, és a kinked tail-es illetve sinus-os kölyköt vagy elaltattatja, vagy (hobbi áron történő!!!) eladás ELŐTT gondoskodik a műtétről, később pedig a tenyésztésbe nyilvánvalóan nem vonható kölykök ivartalanításáról - saját költségén. Ez az elfogadott menete a garanciának, minden FCI-tag hivatalos magyar ridgeback tenyésztő szerint. Hivatkoznék akár Perecz Mónikára, akár Acsay Lajosné, Hedvigre, akár Gődény Ferencre , vagy Arno van Wik úrra Dél-Afrikából- mindannyiukkal felvettem a kapcsolatot amióta elkezdődtek a gondok. Véleményem szerint a fenti eljárás lenne célravezető a mi esetünkben, vagyis a vételár kompenzálása a hibás kölyök vételárára, és a műtéti költségek megtérítése a tenyésztő részéről (minthogy ha időben észreveszi a bajt, ezt az ő feladata lett volna elvégeztetni). Kérem, írja meg erről a véleményét! Köszönöm!
Azt hiszem, közös a felelősségük, bár ezt egy jogásszal kellene inkább megbeszélnie. Ugyanis a tenyésztőnek IS, és önnek IS meg kellett volna alaposan vizsgálnia az adásvétel tárgyát, mielőtt az adásvétel megtörténik. Ez nagyértékű haszonállatoknál (például egy tenyészbika adásvátelénél) úgy működik, hogy az eladó és a vevő mindketten tisztában vannak (tisztában kell lenniük) azzal, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie az adott állatnak, vagy milyen fertőző betegségektől kell igazoltan mentesnek lennie. Utóbbit egyébként haszonállatok esetében törvény szabályozza. Ezután vagy közösen kérnek fel egy állatorvost, vagy a vevő (hiszen az ő érdekében történik a vizsgálat) megbíz egy állatorvost, hogy még az adásvétel megtörténte előtt, az állat eredeti tartási helyén elvégezze a szükséges vizsgálatokat. A vizsgálat költségeit eladó és vevő megegyezés szerint osztják meg, és az eredmények tudatában a vevő vagy eláll a vásárlási szándékától, vagy megvásárolja a zóban forgó állatot. Tana esetében pontosan arról van szó, hogy az adásvétel pillanatában meglévő (nem rejtett) hibát egyikük sem vizsgálta. Utólag már Ön is tudja, hogy meg kellett volna vizsgál(tat)ni, de úgy tűnik, mostmár késő bánat... Sok műlik azon is, hogy pontosan mi szerepel az adásvételi szerződésben. Ha esetleg van benne egy olyan kitétel, hogy a tenyésztő az Ön által panaszlott öröklődő betegségekre az állatot előzőleg megvizsgáltatta, és azoktól mentesnek bizonyult, akkor a vizsgálatot végző állatorvost lehet felelősségre vonni. Ha a vizsgált betegségekkel való terheltséget már az adásvétel előtt megállapították, és az szerepel a szerződésben is, akkor Ön a hibák ismeretében vásárolta a kutyát, tehát nincs miért pereskedni. Ha egyiküknek sem jutott eszébe a szóban forgó rendellenességeket megvizsgáltatni, akkor mindketten felelősek. Bár ismétlem, ebben a jogi útvesztőben egy ügyvéd jobban el tudná Önt kalauzolni.
jelige: Tana
2006-05-26
Már írtam önöknek úgy 1 hónappal ezelőtt rodéziai szukámról, akinek megtört a farka (mint azóta megtudtam, ezt nagy valószínűséggel a fajtánál örökletes hiba, a ”kinked tail” szindróma okozta, ami egy csigolyaelváltozás). Sajnos azóta újabb gondok is jelentkeztek: az orrán pigmenthiányos színhiba vált láthatóvá, ma pedig kitapintottam és megláttam a farán egy dermoid sinust. Teljesen kétsébe vagyok esve, ez már a harmadik genetikai rendellenesség, nagyot csalódtam a tenyésztőben. A tenyésztési álmaink már elszálltak, de ma már nem csak az ivartalanítást, hanem az altatást kell fontolgatnunk. Előző kutyánk, simaszőrű foxink súlyosan epillepsziás volt, egy évig ápoltuk, de 4 évesen nem bírta a szíve a heti 8-10 rpohamot, amin semmilyen gyógyszer sem segített. Mást nem is zerettem volna, csak hogy ha már nem tökéletes az új kiskutyám, legalább beteg ne legyen. Mit tegyek? A tenyésztő azt mondta, visszavásárolja, de én természetesen nagyon szeretem és ragaszkodom a kutyámhoz, nem adnám oda senkinek, főleg nem neki, akit már semmire se tartok emberileg. Másik kérdésem, hogy mit tehetek hogy ez az ember ne tenyészthessen többé kutyákat és ne sózhassa rá beteg és hibás, az örökletes betegségekre nem szűrt kölykeit méregdrágán gyanútlan laikusokra? A kutyám alomtestvérei közül, mint kiderült, mindnek van kisebb-nagyobb baja: zsírcsonók, törött farok, foghibák, színhiba. Azt is szeretném tudni, van-e esély rá, hogy a dermoid sinus műtéti eltávolítása után a kutyám teljes életet élhet, és hogy az ivartalanítást mikor lenne érdemes elvégeztetni (most 7 hónapos, még nem tüzelt), illetve hogy számítani kell-e rá, hogy az ivartalanítás után kedvetlen lesz és a sok mozgás és helyes táplálás ellenére meghízik, akárcsak a kis foxink annak idején. Segítségüket előre is köszönöm!
A tenyésztő teljesen korrektül járt el, amikor vissza akarta vásárolni a „hibás” kutyát. Amennyiben nem tudja meggyógyítani, és nem tudja helyettesíteni egy hiba nélküli hasonlóval, akkor jogilag ez a korrekt eljárás. Abban sem vagyok biztos, hogy őt hibáztatni lehet-e azért, hogy terhelt kölykei születnek, mert nem vagyok tisztában azzal, hogy egyáltalán létezik-e olyan speciális genetikai teszt, amivel ezekre a problémákra szűrővizsgálatokat lehetne végezni. Ha ilyen vizsgálat nem létezik, akkor a tenyésztő nem hibáztatható. Ezenkívül a farokállási rendellenesség és az orrtükri pigmenthiány valószínűleg „csak” szépséghiba, ezekkel kedvencállatként vígan élhetne. A dermoid sinus viszont komoly probléma. Szerencsés esetben műtétileg tökéletesen orvosolható, de igazából csak a műtét során derül ki, hogy a gerinccsatorna üregébe nem terjed-e be a sinus, és ez esetben nem gyógyítható. A dermoid sinusos betegeket mindenképp ivartalanítani kell. Célszerű megvárni az ivartalanítással az első tüzelést követő hónapot. Növekedhet a testsúlya az ivartalanítás után, de ez rendszeres testmozgással és az etetésre való odafigyeléssel kordában tartható.
jelige: Archi
2006-05-26
Tiszteletem! Abban kérném a segítségét, hogy van egy éves colliem, akinek lebénultak a hátsó lábai. Egy éve kap Rimadyl, illetve Donát. Egy hete azonban nem tud felállni. AZóta Medrolt kap, szájon át. Az egyik állatorvos műtétet javasol, amitől egy ennyi idős kutyánál félek. Nem szeretnék szenvedést okozni neki. Van esély, hogy felépüljön, vagy próbáljam meg a másik orvos által javasolt iv Medrol kúrát (3nap)? Van esély, hogy bármelyik kezelés eredménnyel járjon, illetve, mint orvos, vagy gazdiÖn mit tenne, javasolna? Köszönettel, R.Anikó
Lehetetlen vizsgálat nélkül eldönteni, hogy mit javasolnék, ha az én betegem volna. Légből kapott tanácsot nem szeretnék adni. Azt viszont tudom, mit tennék, ha én volnék a gazdája. Felkeresnék egy a kérdésben mások által által is szakavatottnak tartott állatorvost a kutyámmal. Arra kérném, hogy végezze el a szükséges vizsgálatokat, majd ezen eredmények alapján magyarázza el nekem, hogy pontosan mi a baja a kutyámnak, és arra miféle gyógymódok léteznek, ezek közül melyiknek milyen veszélyei vannak és melyik mivel kecsegtet. Az így kapott információk alapján eldönteném, hogy vállalom-e az operációt, vagy a gyógyszeres kezelés mellett maradok. Jótanácsként azt tudom még javasolni, hogy mindig annak a (bármilyen, akár kertész vagy TV szerelő) szakembernek a véleményére adjon, aki alaposan megvizsgálta a problémát, és nemcsak „ránézésre” javasol valamilyen megoldást.
jelige: Mici
2006-05-26
Rohamosan elkezdett fogyni,étvágytalan.Nem tudja kontrollálni a mozgását,csak pár lépést tud megtenni.Egy hete úgy láttam mintha időnként össze húzódna améhe, és kis kemény dudorok vannak ahasában.Mit lehet tenni ha vemhes volt és elpusztultak benne akismacskák?
Ha tényleg ez a helyzet, akkkor mielőbb meg kellene operálni. Minden órányi késlekedés számottevően tovább rontja a túlélési esélyeit.
jelige: Köhögős cica
2006-05-26
”Egyszerű házi cirmos” fajtájú cicám 13 éves. Az utóbbi időben nem megy már ki a házból, annál is inkább, mivel a ház köré szegődött 2 másik cica (akik be nem jöhetnek), és fél tőlük, már nincs akkora ereje, hogy harcoljon velük a területért és a főnökségért. Az utóbbi hetekben a cica köhög. Először akkor vettem észre, amikor bentről fújt a teraszon álló kinti macskára, és a fújás köhögésbe fulladt. Most már éjszakánként is hallom a köhögését, 1-2 percig tart, mintha dohányos lenne. Váladék nincs. Egyébként -azon kívül, hogy öregesen sokat alszik- más tünetet nem látok, eszik rendesen, széklete, szőre rendben van, sokat hízeleg. 1 hónappal ezelőtt egy állatorvos javaslatára kapott 5 napon keresztül antibiotikumot, de nem oldotta meg a problémát. Ami a dolgot nehezíti, hogy kamaszkorától kezdve. mióta hozzánk került, iszonyúan félős, idegent nem enged magához, csak a közeli családtagokat. Ezért csak egyszer ”vittük” orvoshoz, az ivartalanításkor. Az oltásokat (macskanátha és veszettség ellen szokott kapni) az állatorvosunk hozza házhoz minden évben. Félek, ha most ”vinnem” kellene, a stressz a köhögésének se tenne jót, mert biztosan ahhoz vezetne, másrészt, mivel ilyen öreg, féltem is nagyon. Kérem, segítsenek, mit tesz ilyenkor egy jó gazdi!?!? Nagyon köszönöm!
Nem tudok egyértelmű választ adni a kérdésére. A cicának lehet légzőszervi problémája vagy szívbetegsége ugyanúgy, és mivel a kétféle betegség eltérő kezelést igényel, fontos volna kideríteni a pontos kórokot. Ami pedig képalkotó eljárások bevetése nélkül nagyon nehéz. Mellkasi RTG és/vagy szív ultrahang +EKG-ra gondolok. Teljesen igaza van abban, hogy ezek a vizsgálatok, noha fájdalommentesek, valószínűleg megpróbáltatást okoznának a cicának, mivel ezeket a vizsgálatokat háznál nem lehet elvégezni, és a cica rögzítését, lefogását igénylik. A bódítás-nyugtatás sem jön szóba, mivel ez is fatálisan súlyosbíthatná a tüneteket. Ilyenkor a gazdi kezében a döntés, hogy vállalja-e a vizsgálatokkal járó rizikót és kivizsgáltatja a cicát, hogy a diagnózis birtokában később megfelelő kezelést kaphasson, vagy nem teszi ki a cicát ilyen megpróbáltatásnak, és végignézi, hogyan súlyosbodnak a tünetei... Sajnálom, hogy nem segítettem (mert nem segíthettem) döntést hozni. Ez is egy olyan élethelyzet, amikor nem lehet reálisan megbecsülni a döntés következményeit, mégis határozni kell.
jelige: Pádme
2006-05-26
2 éves Westie,kislány.Egyik napról a másikra a fején egy borsó nagyságú vadhús színű duzzanat keletkezett,kb.zöldborsó nagyságú.Mivel váratlanul jelentkezett a tünet,azt hittük egy csúnya csípés lehet,mivel aznap vettünk ki belőle-máshonnan-egy kullancsot. Pár nap telt el,de nem múlik. Kpoott antibiotikumot,cseppet rá,de azt mondták,lehet hogy daganat.. Ez pár nap alatt kialakulhat?Átmenet nélkül vettük észre,ráadásul olyan helyen,ami ”simogatás központú”,tehát hamarabb észlelni kellett volna-szerintünk.1 hét múlva kell visszamenni,és ha nem múlik,akkor kioperálják? Látatlanban ez mi lehet? Van ilyen jellegű daganat,és ha igen,akkor mi a tudnivaló róla? Ha nem az,akkor szerencsére nincs gond,ezért a legrosszabbra is fel szeretnénk készülni!
Nem hiszem, hogy a legrosszabbra kellene készülniük. A fiatal kutyán előfordulhat, hogy egy szúrt seb elfertőződéséből keletkezett a kis sipolyozó, gyulladásos-kötőszövetes növedék. Igaza van, emellett leginkább az szól, hogy a kialakulása nagyon gyors volt. Ha antibiotikummal és fertőtlenítő hatású szerekkel nem sikerült úrrá lenni a folyamaton - akkor a sebészi megoldás marad, annál is inkább, mert egy hosszú ideig fennálló gyulladásos folyamat a későbbiekben rosszindulatúvá válhat. Ha mégsem erről van szó, hanem egy gyors növekedésű, rosszindulatú bőrdaganatról - elsőként akkor is a mielőbbi, radikális kimetszés a gyógyszer. Gondolom állatorvosa szövettani vizsgálatot csináltat az eltávolított teriméből - és abból kiderül, hogy melyik esetről van szó. Remélhetőleg a varratszedés lesz az utolsó mozzanat ebben a történetben, és a kiskutya hosszú éveken keresztül csak a szokásos viziteken (oltás, parazitamentesítés) lesz a rendelő látogatója.
jelige: Kutyakavics
2006-05-23
Kérem ne haragudjon, hogy levelemmel zavarom, de eléggé kétségbeestem, a segítségét szeretném kérni. 13 hónapos westie kiskutyánknak hasmenése van, olykor hány is, ezért elvittük állatorvoshoz, aki vért vett tőle. Megosztanám Önnel az eredményeket, zárójelben a tavaly novemberi vérvétel eredményeivel. ALT/GPT:191 (27) ALKP:349 GGT:164 (9) KREATIN:142 (72) Ezen eredményeket látva állatorvosunk kontroll-vérvételt javasolt 26.-ára. Az lenne a kérdésem, hogy valóban nem olyan nagy eltérések ezek, ami gyorsabb, hamarabbi vizsgálatot tenne szükségessé? Mi okozhatja ezeket a magas eredményeket?
Nehéz helyzetbe hoz. :) A laborvizsgálatot végző szaklaboratórium éppen azért nem ír diagnózist a lelethez (nem írja rá a leletre, hogy a vizsgált betegnek gyomorrontása avagy meghűlése van...), mert csupán a számokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. A kezelő állatorvos feladata az, hogy a kórelőzmény ismeretében és a fizikális valamint egyéb kiegészítő vizsgálatok elvégzése után értékelje a laborleletet, és azt felhasználja a betegség mibenlétének megállapításához. Ezenkívül laboronként és mérési metodikánként változhatnak a normálisnak tartott értékek, ezért a labor mindig megadja a referenciaértékeket is, amihez viszonyítható az adott betegnél mért érték (azaz egyes paraméterek alacsonyabbak, vagy magasabbak-e a normálisnál, vagy a normális tartományba esnek). Ezen referenciaértékek hiányában csak azt mondhatom (az általam frekventált laboratórium referenciaértékei alapján), hogy magas a májenzimek (ALT, ALKP, GGT)aktivitása, és a veseparaméter (kreatinin) is a felső határon van. NEM állítom, hogy a kutyus vesebeteg vagy májbeteg volna! Csak az őt kezelő, vizsgáló állatorvos illesztheti be a ezeket a laborértékeket abba a mozaikba, amiből majd diagnózis kerekedik. Javaslom, hogy tegye fel ugyanezt a kérdést a kutyust vizsgáló állatorvosnak is, aki bizonyára segít majd Önnek értelmezni a leleteket, és kezelési javaslatot is tesz.
jelige: rejtett here
2006-05-23
3 állatorvos is azt mondta, mindenképpen operáltassuk meg a 1,5 éves kutyánkat rejtettherejűség miatt. Már megvolt az időpont, de előtte még kikértük egy urológus ismerősünk véleményét. Ő azt mondta, egészséges embernél 1% az hereelrákosodás kockázata, rejtett here esetén 8%. Az ő kutyájának is van rejtett heréje, nem operáltatta meg. Érdemes-e kitenni a kutyát műtét veszélyeinek ilyen alacsony kockázat mellett?
Állatorvosaival értek egyet. Amellett, hogy a kutya rejtettheréjűséget az emberi rendellenesség legjobb modelljének tartja néhány szerző - lényeges különbségek vannak. Minden irodalmi adat 1% alattinak találja a normális helyeződésű here elrákosodásának esélyét kutyában. A rejtetten helyeződő herék esetében az esélyt 10-80x nagyobbnak találják különböző szerzők. Sokszor nem egyszerű az esélyeket latolgatni, hiszen az igazán nagy esetszámú cikkek is különböző módon adják meg az esélyeket (pl éves gyakoriság) valamint különbségek vannak a hasüregi helyeződés és a lágyékcsatornai helyeződés között is. Egyébként szerintem a 8%-os előfordulási gyakoriság is feleslegesen vállalt kockázat lenne egy kutya esetében is, de ez a szám irodalmi adatok és a személyes tapasztalatom szerint is kutyában magasabb. Én azt nem értem, hogy egy kutya esetében mi szól a rejtetten helyeződő here megtartása mellett. Nézze, függetlenül az állatorvosok és az urológus kolléga véleményétől az interneten rengeteg adatot talál pl: canine cryptorchidism, testicular tumors, incidence kulcsszavak alapján. Olvasgasson kicsit és döntsön saját belátása szerint. Attól tartok előbb, vagy utóbb az Ön és az urológus kolléga kutyája is „kés alá kerül”.
jelige: leukózis
2006-05-23
Nemsokára hozzánk kerül egy eddig lakásban tartott cica, akinek nincsenek oltásai. Mi kertesházban lakunk, szinte kivédhetetlen, hogyha ki akar szökni, ki ne szökjön majd az állat - viszont a környékünkön rengeteg a leukózisos cica. Természetesen be akarjuk oltani az új jövevényt, és a kérdésem az lenne, hogy mennyi idő múlva alakítja ki a védelmet a FeLV és a többi macskabetegség elleni oltás? Tartsuk-e addig a cicát steril környezetben, vagy mennyi idővel később hozzuk csak el a mostani gazdájától? Az állat egy egy éves, ivartalanított kandúr, így gondolom duplán ki van téve veszélynek, ha más macskákkal találkozik...
Igazán felelős módon gondolkodik a befogadni kívánt cica érdekében! Az oltatlan cicának kb 4 oltásra lenne szüksége ahhoz, hogy a fontosabb aggályos macskabetegségekkel szemben védetté válhasson. Az oltások közül kettő a leukózis elleni, kettő pedig veszettségel kombinált oltás lehetne. 3 hetente szokás a cicáknak a védőoltásokat beadni, és valóban célszerű lenne ezt az időszakot vagy at eredeti helyen, vagy az új helyen a lakáson belül tölteni. Egy kijáró cica esetében a külső-belső paraziták elleni védekezésre is célszerű figyelmet fordítani.
jelige: Kiskutya
2006-05-22
Csak azt szeretném kérdezni,hogy ha kutya ellik,kell-e neki vmi felügyelet,vagy segitség??!!Vagy esetleg bízzuk a ”természtre”??? Kérem mielőbbi válasszukat,ugyanis 3 nap múlva már ellik a kutyusom!! Köszönöm!!
Kissé szokatlan a kérdés. Felelősséggel tervezett vemhesség esetében a gazdi már a pároztatás előtt tájékozódik a fajta szaporodásbiológiai problémáiról, majd a vemhesség során is folyamatos felügyelet alatt tartja az anyakutyát. Ha ő maga nem szakavatott a kérdésben, akkor szakemberre (=állatorvos) bízza. A véletlen (nem kívánt) vemhesség pedig megelőzhető, tehát annak a gazdinak, aki nem szeretné, hogy kedvene fialjon, nem muszáj átesnie ezen. Egy orvos válaszol rovat keretei túl szűkek ahhoz, hogy a szükséges mennyiségű információhoz juthasson kedvencével kapcsolatban.
jelige: Bulldog
2006-05-22
Az lenne a probléma, hogy a kutyának egyre elevenebb lett a bőre. Egy francia bulldogról van szó! 4-5 hete történt az eset. A kutya előtte csirkefejet evett amit kutyaboltban vásároltam. rá 1 héttel elkezdett a kutya bőre sebesedni és hullani a szőre. Voltam már vele állatorvoshoz. Ő azt mondta hogy lehet egyfajta gombás fertőzés. Volt 2 macska is a kutya közelében, ezeket idő közben eltávolítottam a környezetből.Az állatorvos azt mondta hogy lehet a csirkefejtől.Kezelése alatt antibiotikumot, taktinban fürdetés,ami rühh és gombás fertőzések esetén alkalmazható.Kíváncsi lennék hogy a leírtak alapján mire következtet!?És hogy a gyógyulásnak mennyi a lefolyási ideje?Előre is köszönöm!
Sajnos a leírtakból nemigen tudom megállapítani a kutyus betegségét. A bőrgyógyászat a leginkább olyan területe a kisállatgyógyászatnak, ahol a beteggel való személyes találkozás nélkül (amit persze speciális vizsgálat, mintavétel, stb. követ) NEM lehet tippelni a betegség mibenlétére és majdani lefolyására. Lehet, hogy a csikefej okozta a bajt, de az is lehet, hogy nem...
jelige: Bogyó
2006-05-20
A tanácsát szeretném kérni, 2 keverék szuka kutyusunk most egyszerre tüzel kb 7 napja. Mivel van 2 kankutyusunk is félünk a nemkivánt szaporodástól ! Szeretném kérni a doktorúr véleményét hogy mit tegyünk,hogy véletlenül se legyen szaporulat.Elkülöniteni nem tudjuk,mert ez lehetetlen ! Többektől hallottam egy bizonyos szerről aminek *Ovarid *a neve ,hogy ezt a gyógyszert adagolva elkerülhető a baj! Lehet-e ezt a gyógyszert ilyen stádiumban adagolni? Mivel nem szeretnénk több kutyust és reméljük hogy még nincs késő ? Valamint szeretném tudni,hogy ezt a gyógyszert lehet-e recept nélkül kapni és mennyibe kerülhet ?
Az Ovarid tabletta a 2 kutyának pár ezer forintba kerülhet, de kizárólag állatorvos által felírt receptre kapható állatorvosi gyógyszertárakban. A már elindult tüzelést azonban nem lehet megszűntetni vele. Mivel a tüzelés zajlásakor az ivartalanításnak sem ideális az ideje - attól tartok, hogy 2 szukája párzani és vemhesülni fog a kanoktól. Innentől kezdve nem könnyű a helyzete - gyakorlatilag 4 eset közül választhat. 1.) A párzás 3. és 5. napján 2 alkalommal adott injekciókkal a megtermékenyült petesejtek beágyazódása megakadályozható. 2.) A vemhesség kb félidőben ultrahang vizsgálattal már felismerhető, és a kutya gyógyszerrel elvetéltethető. 3.) Szintén kb félidőben végzett ivartalanító műtét során a vemhes méhek is eltávolíthatóak. 4.) Mindkét kutya megellik és ön megpróbál majd a születendő 6-20 keverék kiskutyának gazdát keresni. Ez utóbbi esetben is érdemes lenne a 2 szukát a szoptatás után ivartalanítani, mert a probléma újra jelentkezni fog. Gondolom már Önben is felmerült, hogy jobb lett volna előre gondolkodni - mert csak a vak nem láthatta, hogy előbb-utóbb gond támad a kutyákkal kapcsolatosan. Keresse fel állatorvosát és kérje a segítségét.
jelige: Kormikám
2006-05-20
keverék spániel kutyánk,kb7-8 éves,és mellékvesekéreg (gyulladása) van.Nagyon kövér is,de nagyon nagyon szeretjük,és orvosunk nem sok jóval bíztatott.ísegítséget kérnénk!
Azt gondolom, hogy állatorvosa nem mellékvesekéreg gyulladást, hanem talán mellékvesekéreg túlműködést (hyperpláziát) állapított meg a kutyájánál. Ezt a betegséget Cushing-kórnak is nevezik, embert és kutyát egyaránt érinthet. A legtöbb endokrin betegségről elmondható, hogy lehetetlen egy hasonló „orvos válaszol” rovatban kapott tanácsok alapján a beteget kezelni. Ez a betegség az állatorvosa részéről is igen nagy szaktudást, jó laborhátteret igénylő kihívás - és Önöknek és a kutyának is sok türelmet kell tanúsítania ahhoz, hogy eredményt lehessen elérni. Amennyiben valóban tenni szeretnének a Kormi érdekében, akkor endokrinológus bevonásával kezdjék el a diagnózist pontosítani és a kezelést kitalálni.
jelige: Sziámi 2.
2006-05-19
Köszönöm szépen válaszát, kissé megnyugtatott. Elolvastam az ajánlott két hozzászólást is. Igyekszem mindent megtenni mind a cica, mind a magunk érdekében. Kérdésem most az lenne, a cicára nem jelent bármiféle veszélyt, ha most 6 év után kap először oltást? Kb. 2 éves kora óta nem kapott semmit, és lehet hogy rosszul tudom, de az oltásokat folyamatosan kellett volna adatni? Bevallom ezügyben talán hibáztam, hogy elmaradtak az esedékes oltások, de most már nem lehet mit tenni.
A cicára semminemű veszélyt nem jelent az, ha pár év kihagyás után (egyébként helyesen) újra elkezdik vakcinázni őt.
jelige: andrea 00815
2006-05-19
TISZTELT DOKTORÚR.ÉN ARROL SZERETNÉK ÉRDEKLŐDNI,HOGY AFRANCIA BULDOGOK MEDIG ÉLNEK, ES MIRE KELL ODA FIGYELNI NÁLUK
Röviden szólva mindenre oda kell figyelni. A táplálására, tartási körülményeire, a rendszeres védőoltások és parazitamentesítések elvégzésére. A francia bulldog az érzékeny kutyafajták egyike. Az ön kutyája már nem kölyök - tehát valószínűleg egy olyan egyed, amelyik szerencsére nem terhelt öröklött rendellenességekkel, betegségekkel. Már „csak” a szerzett (szerezhető) betegségeket kell megelőzni, illetve idejében észlelni és így sikeresen kezelni. A francia bulldogok egyéb fajtáknál hajlamosabbak elsődleges szőr-, és bőrbetegségekre, ortopédiai elváltozásokra, keringési és légúti megbetegedésekre de akár endokrinológiai eredetű nyavajákra is. Tehát, összefoglalva, az évente adandó védőoltásokat és az időszakos parazitamentesítéseket rendszeresen időben el kell végeztetni - ezenkívül, ha bármilyen szokatlant, eltérőt tapasztal a kutyánál, fel kell keresni állatorvosát és konzultálni vele. Amit leírtam, az a fajtára általánosságban igaz, de őszintén remélem, hogy Önnek egy makkegészséges, erős, ellenálló egyedet sikerült kifognia. Ha ez így van, akár 12-14 évig is elélhet.
jelige: sziámi
2006-05-19
Várandós kismama vagyok. Van egy 8 éves sziámi cicám, 2 hónapos kora óta nevelem. Olyan számomra, mint egy családtag. Ivartalanított nőstény, törzskönyvezett, fajtatiszta, oltási könyve is van. Pici korában be lett többször is oltva, de kb. 2 éves kora óta semmit nem kapott. Teljesen egészséges, mint a makk, nem fertőz, állatorvos az ivartalanítás óta (6 éve) nem látta. Soha semmi bajom nem volt vele kapcsolatban (allgergia sem). Az lenne a kérdésem, hogy születendő gyermekünkre tekintettel van-e valami teendőm a cicával kapcsolatban? Kell-e valamilyen oltást, féregirtót kapnia a Baba születése előtt vagy után? Hozzáteszem hogy soha életében nem volt kerti macska, mindig is a 4 fal között élt, fertőzést ezáltal nem kaphatott el. Nem érintkezett más macskákkal sem. Gyermekkoromban is volt macskám, ő utcán talált kandúr volt, oltást nem kapott. Kb. 2 év kihagyás után kaptam ajándékba a mostani számi cicámat. Terhességem elején természetesen volt toxoplasma sz űrésem, ami kimutatta hogy már átestem ezen a fertőzésen, és így védett vagyok, teendő nem volt. Jelenleg is hálistennek minden rendben van velünk. Remélem, hogy érthetően fogalmaztam a kérdésemet illetően, és hogy tud rá érdemben válaszolni. Semmi pénzért nem válnék meg a cicámtól, de szeretném a gyermekünket is biztonságban tudni!
Semmi esetre sem kell megválnia az egészséges macskájától és sem ön, sem pedig a gyermeke egészsége nem forog veszélyben attól, hogy cicával együtt élnek. A látszólag teljesen egészséges cicát viszont érdemes lenne állatorvossal megvizsgáltatni, az oltásait és a féreghajtását pedig megcsinálni. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a cica teljesen tünetmentesen is hordozhat kórokozókat, amik esetleg veszélyt jelenthetnek egy újszülöttre. A cica ugyan kisebb eséllyel, de a 4 fal között is fertőződhet, pl a cipő talpán az elporladt macskaürülék (és vele baktériumok, vírusok, féregpeték) gyönyörűen behurcolható a lakásba. Ha van egy kis ideje, kérem nézze át az archívumunkban a toxoplasma (05.10.) és a pocika 19 2. j(05.15.) jeligés kérdéseket és válaszokat, ami hasonló témában és meglehetős részletességgel íródott.
jelige: Macskabaj
2006-05-17
A cicám megfialt, majd 3 hét múlva megette mindkét kiscicáját mire észrevettük! Eddig már 4-szer volt kiscicája, de még soha nem csilát ilyet. Az lenne a kérdésem, hogy miért van ez?
Előfordulhat, hogy valami megrémítette az anyacicát, és ezért tette. Az is lehetséges, hogy a kiscicák megbetegedtek és elpusztultak, és ő „csak „ takarított. Az is lehetséges, hogy egy idegen kandúr pusztította el a kisciákat. Ezt ő azért tehette, hogy a más kandúrok által nemzett utódok ne maradjanak életben, és a terület nőstényei mielőbb párosodjanak vele, és a saját utódai népesítsék be a területet. Kegyetlen dolog ez, dehát a természet már csak ilyen...
jelige: Happy
2006-05-17
Szeretném megkérdezni, hogy mit tudnánk csinálni este a kutyussal, mert sír ha elmegyünk. Adhatunk neki egy alkalommal valami könnyű altatót?
Az altatás nem veszélytelen dolog. Pláne, ha felügyelet nélkül hagyjuk az öntudatlan állatot. Ezenkívül valószínűleg a kutyus élete során nemcsak egyszer fognak elmenni otthonról. Azt gondolom, hogy különféle nevelési trükköket lehetni bevetni, hogy a kutyus tudatára ébredjen annak, hogy nem kell tartania tőle, hogy a gazdik nem fognak hazajönni, és egyedül is teljesen biztonságban érezhesse magát. Konzultáljon kutyakiképzőkkel! 1);
jelige: Pepszi
2006-05-17
Egy éves kiskutyám pár napja extrém sokat iszik, a megszokott mennyiség másfél-kétszeresét. Ezt leszámítva vidám, nem levert, rendesen eszik. (két hete találtunk benne egy kullancsot, amit állatorvos szedett ki, és oltást is kaptunk Lyme-kór ellen - nem tudom, hogy fontos-e a történet szempontjából) Válaszát előre is köszönöm!
A kullancstól kaphatott pl. Bebesia fertőzést, ami ellen nem tudunk oltással védekezni. Ez az élősködő közvetve vesekárosodást is okoz. A betegség azonban többnyire lázzal, levertséggel, étvágytalansággal jár. A sok vízivás oka lehet még egyéb okból bekövetkezett vesekárosodás, gyulladásos folyamat a szervezetben, cukorbetegség, és még egy sereg más dolog. Indokolt volna felkeresni állatorvosukat és megvizsgáltatni a kutyust.
jelige: Pacokj
2006-05-17
Jó napot! Az lenne a kérdésem, hogy a kutyámnak, aki egy Collie, könnyezik a szeme! És az után érdeklődnék, hogyha elviszem egy szemészhez, akkor körülbelül mennyi költségre számíthatok! Sajnos elég magas árakról hallottam már, és ezért szeretnék érdeklődni!
Kb. 3000 Ft-tól, a vizsgálatok műszerigényétől függően.
jelige: Jenci
2006-05-16
4,5 éves keverék tacskó kutyám pár napja naponta egyszer-kétszer furcsa horkoló (orrszívásszerű) hangokat ad ki, miközben mereven áll, és fülét hátragönyeszti. Ez kb. 5-10 másodpercig tart nála. Legzése közben is sűrűn hallok horkanásszerű hangokat. Egyébként nagyon vidám, eszik rendesen, egyáltalán nem látszik betegnek? Ezért vagyok tanácstalan, hogy elvigyük-e állatorvoshoz, meg azért, mert ez nálunk kész tortúra, mert mióta megtámadta egy másik kutya, nagyon ellenségesen viselkedik egynemű társaival, és persze a rendelő mindig tele van velük!
Lehet, hogy a Jencinek légúti szűkülete van (például egy óvatlanul felszippantott tárgy, vagy fejlődési rendellenesség, vagy a légúti nyálkahártya gyulladása, esetleg daganatos megbetegedése miatt). Szívbetegség is okozhat hasonló gondot. Valahogy el kellene őt juttatnia a rendelőbe az állatorvosukhoz. Javaslom, hogy hívja fel a doktort, és kérjen tőle olyan időpontot, amikor nem kell sokat várakozniuk a fajtársakkal közös váróteremben. A légszomj nagyon rémisztő érzés a kutyusnak és rémisztő látvány a gazdinak. Mielőbb meg kellene szüntetni.

<< <  511 / 527 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2019.01.18
Приветствую всех! Класный у вас сайт! Что скажете по поводу этих новостей?: http://itcyber.ru/10906-kompaniya-finalwire-obnovila-aida64-do-versii-530.html Компания Finalwire обновила AIDA64 до версии 5.30 http://itcyber.ru/10759-obnovleny-specifikacii-apu-godavari.html <a href=http://itcyber.ru/games/>компьютерные игры длЯ детей</a> компьютерные игры видео мобильные телефоны новости http://itcyber.ru/mobile/ Ещё много интересного нашел тут: <b> главные IT новости </b> <a href=http://itcyber.ru/> риппл последние новости по криптовалюте </a>
2018.12.24
PID results from bacterial attack help of the cervix and vagina, ascending into the uterus and fallopian tubes. Most of the advantages of microdialysis are directly mutual to the membrane. Johnstone totality <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-19/clozaril/>order clozaril 100mg without prescription</a> medications causing dry mouth. More as a rule, the beyond everything switch beau id‚al has been extended so as to contain a monitor and a predictor of the following ceremonial, as in the CODAM ideal (Taylor 2003) and applied recently to simulate the notice wink in (Fragopanagos et al. J Biol Chem 279:20519­20528 Tulloch LB, Morgan HP, Hannaert V, Michels PA, Fothergill-Gilmore LA, Walkinshaw MD (2008) Sulphate eradication induces a bigger conformational novelty in Leishmania mexicana pyruvate kinase in the crystalline state. As Yalow and Berson among others besides reported, the obese, too, had inveterate raised insulin levels <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-35/fosamax/>buy fosamax 70mg mastercard</a> women's health clinic northbridge perth. The induction of apoptosis right involves effects on mitochondrial membrane permeability as kindly as transcriptional changes affiliated to the expression of apoptosis genes (Reprinted (adapted) with per- committee from West JD, Marnett LJ, Endogenous reactive intermediates as modulators of cell signal- ing and cell death. The grasp of the mechanisms confusing refractoriness, and recent strategies in identifying specific genetic variations, capacity refurbish our abil- ity to identify patients at risk. Start playacting as if you are already thither <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-42/acticin/>effective 30 gm acticin</a> skin care logos. We per- formed a t interrogation of lower uri- nary critique behave of 136 patients with spinal twine maltreatment, established a relatively minute and systematic classification and go down treatment prin- ciples correspondingly. The older manifestation of this vaccine--diphtheria, tetanus, pertussis (DPT)--contained killed well cells of pertussis bacteria and caused more frequent and savage adverse reactions than DTaP. Different positions <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-20/ofloxacin/>purchase 200mg ofloxacin overnight delivery</a> best antibiotic for sinus infection or bronchitis. They found that a quantitative with rank, the pair in the know about become informed derived percipience warm-hearted to mark (pdBSI), was on standard in the main higher proper for delta, theta, alpha and beta bands for non-responders (nine patients) than over the extent of responders (ten patients). Although PLA/PLGA nanoparticles sooner a be wearing in time to come to be tested in clinical trials in behalf of ocular diseases, there is growing evidence supporting their avail oneself of in targeted and sustained dull emancipation in treating persistent eye diseases. Instead, both edges were shoved towards the sky at the appraise of a fewer centimeters pa <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-47/finax/>cheap 1 mg finax overnight delivery</a> medicine wheel colors. The tough nut to crack is inferior to land: the tendency and the viscosity non-standard like to be entities of altogether various kinds (as justified described), so how do they interact so as to occasion in a bodily a mind skilled to experience effects on their main part (as when the living soul wills the remains to depict some action), whilst the fuselage can certainly strongly upset the sit with (as in the turn out that in the event of of an fortune causing noisome trouble). In ordinary, tests specified in the pharmacopeia are typically considered passable standards for establishing speci- fied properties/characteristics of container closure system. At the helm of this imaginative container is our thoughts <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-30/etodolac/>generic etodolac 300 mg visa</a> best treatment for arthritis in back. The thought combines a idiosyncratic congeal of factors which makes it particularly defenceless to reactive species: exalted type of oxidative metabolism, critical antioxidant defenses and over-sufficient polyun- saturated lipids (Devi et al 2008). In over, ADF is a more efficacious in terms of formidable actin depolymerization than cofilin, large apt its genius to sequester actin monomers (Yeoh et al. Reckon what would encounter if thither was an fortuity <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-23/ginette-35/>generic ginette-35 2mg otc</a> women's health center jobs. A undiluted and in a brown study assessment of a youngster is the purpose upon which the pamper determines the needs of the child. Differences in cortical versus subcortical GABAergic signaling a aspirant technique of electroclinical uncoupling of neonatal seizures. An intolerance to drinkable <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-22/terramycin/>purchase 250 mg terramycin with visa</a> antimicrobial beer line. The constant thing happens with patients with stimulation of the cardinal or supportive motor cortices: no taper off in motor affair has been observed (Velasco et al. In the batch of women addicted adju- vant platinum-based chemotherapy at a median follow-up of 58 months, 11 not at home of 34 (32 %) staged women relapsed com- pared to 8 in default of 19 (42 %) unstaged women, a distinction which was not statistically significant. Gong, M N, W Zhou, P L Williams, B T Thompson, L Pothier, and D C Christiani 2007 <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-39/shuddha-guggulu/>quality 60caps shuddha guggulu</a> weight loss pills 81. Phase III randomized hassle of doxorubicin+cis- platin versus doxorubicin+24-h paclitaxel+filgrastim in endome- trial carcinoma: a gynecologic oncology unit study. By oneself from these mark- ers, the loss of neurons is associated with apoptosis, which is to all intents mediated by sundry inducers such as reactive oxygen species, -amyloid, mitochondrial altera- tion, and an inflammatory course of action that induces microglial activation in the AD brain (Su et al. I praise it to each my co-workers and patients <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-46/ditropan/>ditropan 2.5 mg sale</a> gastritis biopsy.
2018.12.24
Echocardiogram is performed as soon as practicable after the diagnosis is confirmed to lay down a baseline of a strong empathy or to approximate in the interest of coronary artery involvement. Because of the expense asso- ciated with acquiring and acclimating animals to IOP measure- ments and determining their responsiveness to the classify of probe article, it is often sought-after to re-use the unmodified animals to compare singular concentrations, formulations, or allied compounds. This goes for your dieting too <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-16/elavil/>discount 10mg elavil mastercard</a> upper back pain treatment exercises. Thus, in our quondam studies we succeeded in establishing a skin-CNS-bladder reflex (abdominal reflex) pathway for restoring controllable micturition in the atonic bladder <>0В­12]. A more troublesome TTI occurs when much greater toxicity accompanies combined jeopardy to two toxicants than is seen when the xenobiotics are tested independently. We drop also fewer healthy foods , and also umpteen high carbohydratefoods <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-48/naprosyn/>discount naprosyn 500 mg on line</a> does arthritis pain make you tired. Confounding is the distortion or the partiality that is introduced into measuring the treatment's drift on outcome that is just to the link that a accommodating's pretreatment prognostic factors have on both the treatment series and the valetudinarian's anticipated outcome. Research suggests that caregivers of infantile children add up to haunt mistakes when administering medication at at ease, including abnormal dosing and not following medication regimens correctly. I asked her if she had whatever upbeat concerns, and she aforementioned no <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-12/cleocin-gel/>quality 20gm cleocin gel</a> acne rash. A blunt depiction of the basic lymphoid daily form and function precedes each part describing the innervation of each lymphoid series in order to provide the basic anatomy needed to surmise from the firmness distribution, and its matter in immune regulation. Families may from a strong second thoughts of the uninvestigated and may be terrified that the descendant resolution last resting-place or be ceaselessly disabled. Manukyan M, Triantafilou K, Triantafilou M, et al <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-34/prinivil/>cheap prinivil 10 mg otc</a> heart attack at 25. In this function, I propose to usage the integration of statistical study in the database in a legion analysis environment. Although vulvar cancer is rare, with an annual prevalence of 2В­3 per 100,000 women, it is estimated that T3/T4 disease occurs in approaching 20 % of patients at clinical presenta- tion, and around 30 % will have identified inguino- femoral lymph node involvement <>, 3]. Environmental Running Group) <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-26/careprost/>cheap 3 ml careprost overnight delivery</a> treatment 1st metatarsal fracture. Auscultate the marrow take to task in the extent of the PMI as this is the point on the casket wall where the heartbeat is heard most distinctly (get the drift Fig. It is important to separate between the susceptibility to construct epilepsy caused by means of a functioning abnormality of a gene, and epilepsy that results from structural or practicable abnormalities in a chromosome. Zilch is far from the quality <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-23/bupron-sr/>discount bupron sr 150 mg on line</a> depression economic. Encourage parents to hold the medically stable infant right now after delivery to support bonding. Inflammaging and anti-inflammaging: a systemic perspective on aging and longevity emerged from studies in humans. And the benefits relate to women likewise <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-38/indinavir/>purchase 400 mg indinavir mastercard</a> symptoms bacterial vaginosis. Above long- semester reinforcement research is needed to ascertain risks and benefits of early versus delayed treatment (Virginal, 2007). PCA has been occupied to dominance postoperative headache and the distress associated with trauma, cancer, and sickle apartment crisis. Molestation some not having plenty <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-50/levlen/>discount levlen 0.15 mg</a> birth control lawsuits. The inaugural aspiration of edification is representing the house to unfold root management and decision-making skills. In this framework, it is sure to select a butt that participates in these processes in the "mammalian" forms of the parasite (intracellular amastigote for the sake Leishmania, bloodstream imagine due to the fact that T. Intensive Care Med 1992; 18:235'40 82 XL Perez-Fernandez et al <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-41/hydrochlorothiazide/>buy hydrochlorothiazide 25mg low cost</a> blood pressure 4060. Although their part in vulnerable teratogenesis remains to be proven, electrophilic epoxy metabolites and reactive quinones formed during phenytoin metabolism are doable contributors to the craniofacial abnormalities seen in infants following in utero unmasking to this anticonvulsant drug (a shape termed foetal hydantoin syndrome, FHS). This meditation on the vagaries of my mad processes led me to creativity, which is the instance sickly high quality benefit of the allaying of attention, thereby allowing the originative achievement to magnum opus efficiently. It is thesociety in its governmental scene <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-50/rumalaya-gel/>order rumalaya gel 30 gr otc</a> spasms 24.