Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Totó
2005-09-29
Minél előbb olyan állatkórházba kellene vinni a kutyust, ahol egy helyen el tudják végezni a megfelelő kiegészítő vizsgálatokat: vérvizsgálatot, szív és hasi ultrahangot, esetleg agyi CT-t.
jelige: cukor
2005-09-29
Mind az összerogyás mind a bevizelés összefüggésben lehet az alapbetegséggel. Az, hogy ez biztosan így van vagy sem, csak további vizsgálatokkal dönthető el. Nagyon fontos, hogy minél előbb tájékoztassa, majd keresse fel kezelőorvosát, hogy elvégezhesse a megfelelő vizsgálatokat!
jelige: cica
2005-09-21
Van egy 3 éves sziámi nőstény cicám, aminek 5 hetesek a kölykei. Eddig minden rendben volt vele, de egyik napról a másikra étvágytalan lett. Imbolyogva jár, egyensúlyzavara van és a pupillái teljesen kitágultak. Nem eszik, nem iszik. Egyszer megmértük a hőmérsékletét 37,5 volt, de ekkor az állatorvos nyugtatót adott neki. A kiscicákat már lehet etetni, de mi lehet az anyával? A cicát vemhesen kaptuk, nem tudom oltották-e valaha valamivel. Egy kicsit meg vagyunk ijedve, lehet hogy veszettség? Csak száraztáppal és konzervvel etetem, semmilyen nyers húst nem kapott. Legalább is nálam. Nem nyáladzik. Az állatorvos nem tudja mi lehet, csak ha elpusztul akkor derülne ki vizsgálattal. Még annyit az előző levelemhez, hogy időnként rázza a fejét mintha a füle fájna és megvakargatja a füle tövét.
A cicának szubnormális (túl alacsony) hőmérséklet mellett idegrendszeri tünetei vannak, és étvágytalan. Szerintem kórházi körülmények közötti további vizsgálatok kellenek, amibe beletartozik egy széleskörű vér- és laboratóriumi vizsgálat, röntgen és ultrahang, esetleg CT-vizsgálat is. Sajnos olyan keveset tudunk a cica előéletéről és leleteiről, amiből nem lehet egyértelműen kizárni a veszettség és az álveszettség (Aujeszky-kór) meglétét sem. Emellett lehet, mérgezés, trauma, agyvelő-, és burok gyulladás, tályog, vagy daganat is a háttérben. Csak további intenzív vizsgálatokkal van esély a cica életében diagnózishoz jutni.
jelige: Jorgos
2005-09-20
5 éves tacskó keverék kutyusom aszmatikus tüneteket produkál. Ijedtség vagy izgalom hatására fokozottan fullad és zihál. Kérdésem, hogyan tudnám enyhíteni a panaszait? Jelenleg diaphyllin tablettát (1/2 szem reggel és este) és Fluimucil köptetőt (3-4 ml reggel és este) kap.
Amit leírt az valóban asztmatikus tünetekre utal és a tüneti terápiának javítania kellene a kutya állapotán. Ha nem elégedett a javulással, mindenképpen jelezze állatorvosának. Volt-e egyszer is láza a kutyának? Nem tudom, történt-e laboratóriumi vérvizsgálat, mi az eredménye a mellkasi röntgennek, volt-e bronchoszkópia, esetleg mit látott, tapintott a kolléga a kutya szájüregébe, garatkörnyékén. A leírt tünetek hátterében állhat mandulagyulladás, garat-, gége-, légcső-, tüdő gyulladás, lehet idegentest, vagy daganat a légutakban és lehet légcső szűkület, vagy kollapszus is. Meg még egynéhány dolog. Majd minden kórképet más módon kellene gyógyítani.
jelige: vakaródzás
2005-09-18
A kutyám 7 éves jó pár éve szenved évente több alkalommal a viszketéstől. Sokszor begyullad a bűzmirigye és dörzsöli a kerítéshez a farka tövét. Az állatorvosunk szerint allergiás valamire, de nem ajánlja az allergia vizsgálatot mert elég drága. Önnek mi a véleménye? És mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat? Ennélkül mit lehetne tenni?
Allergiás teszteket akkor érdemes csináltatni, ha az allergia gyanúja megalapozott. Allergiás sok mindenre lehet egy kutya (pl. bolhaallergiás dermatitisz, táplálékallergia, gyógyszerallergia, kontakt allergiák stb.) Adataiból az derül ki számomra, hogy az elváltozás évek óta szezonális jelleggel ismétlődik. Ez lehet akár a bolhaallergiás dermatitisz is és a bűzmirigfy gyulladásával összefüggésben álló probléma. Ráadásul lehet akár a kettő együttesen is. Az első esetben egy hatékony és tartós bolhamentesítésre van szükség, amit talán legegyszerűbben a nyak bőrére helyezett folyadékkal lehet megoldani. A bűzmirigyek problémája, ha rendszeresen fennáll akár sebészeti úton is orvosolható, vagy rendszeres ürítése mellett gyógyszeres kezeléssel megoldható. Ha mégsem a most említett 2 elváltozás áll a háttérben - erre is megvan az esély, hiszen vakaródzással járó betegségek több tucatnyian vannak - akkor is részletes klinikai és vér laboratóriumi vizsgálatok kell, hogy megelőzzék a valóban költséges, de pontos allergiás teszteket.
jelige: vesebetegség 2.
2005-09-18
Voltunk ultrahangon bernáthegyi kutyusunkkal, és a vizsgálat szerint teljesen egészséges mind a két veséje. Az orvos tanácsa az volt, hogy vesekímélő diétát kapjon és 3 hét múlva ismételjük meg a vérvételt. Ha nincs szervi elváltozása, akkor reménykedhetünk a gyógyulásban? Mit adtatok enni a kutyának a tápon kívül? Renalphase II.-t kap, nem igazán izlik neki.
Örülök neki, hogy semmi komoly szervi elváltozás nem látszott az ultrahangos vizsgálaton. Vesediétás eleséget lehet főzőcskézni is a kutyának, de igencsak sok munkát, pancsolást igényel önönktől. Hívja fel a kezelőorvost és kérje tanácsát milyen módon gondolja áthidalni ezt a „nem szeretem” problémát. Nem szívesen adnék olyan tanácsot, amivel a kolléga esetleg nem ért egyet. A kolléga által is ajánlott diétés táp mellett van még néhány a piacon, a helyben elérhetőek közül meg lehet próbálni néhányat, hátha jobban ízlik a kutyának. Most a hétvégén a meglévő tápot lehetne kívánatosabbá tenni egy kis kefíres (joghurtos) keveréssel például. Három hét múlva kiderül, hogy rendeződött-e a veseelégtelensége a kutyának, addig bekkeljék ki a kellemetlen időszakot.
jelige: korán kelő kutyus
2005-09-17
A kutyám (foxterrier) 14 éves múlt áprilisban. Az a probléma, hogy pár hete egyre korábban kel, és addig ugat, amíg ki nem engedjük a kennelből. Napközben mindig szabadon van és rendszerint este 7 és 8 között zárjuk be a helyére. Eddig mindig 7 körül kezdett jelezni reggel, ám mostmár hajnali 2-kor. Lehet ez alvászavar jele? Lehet ezen változtatni?
Persze, hogy lehet alvászavar jele. Most már csak az a kérdés, hogy az alvászavar kizárólag az előrehaladott kor miatt alakult ki a kutyánál, vagy van valami szervi elváltozás is a háttérben. Nagyon egyszerű lenne egy esténkét adott tablettával elhallgattatni egy kellemes délelőtti időpontig az ebet, de lehet, hogy ezzel egy komolyabb megbetegedés felderítését késleltetnénk. Szerintem akkor is kivizsgálást igényel a dolog, ha a korai ébredés az egyetlen önök által észrevett tünet, hiszen a gondos kivizsgálás könnyen lehet, hogy betegséget talál az állatnál. Ha nem - nos akkor állatorvosa fel fog írni egy nyugtató, altató tablettát, vagy pasztát, amivel a kutya átalussza az éjszakát. És önök is, ráadásul annak a tudatában, hogy öregecske társuk nem beteg, „csak” kora miatti alvászavarban szenved.
jelige: Bijou Baby
2005-09-16
Pici kutyám körmei túl hosszúak és igen karmolósak. Az állatorvos azt mondta, hogy majd megkopik és azért nem vágja le, mert akkor jobban fog nőni. Persze játék közben jól megkarmolász a drága, mert még csak 10 hetes és igen szertelen. Valóban nem tanácsos levágni a körmöcskéjét? A másik kérdésem, hogy jó-e ha mindenfélét eszik és nem csak száraz kutyatápot, meg esetleg kutyakonzervet.
A kiskutya körmei nagyon karmolósak tudnak lenni, ezzel mélységesen egyetértek. Sajnos azzal is, hogy a rendszeres körömvágásnak nem sok értelme van, hiszen egy-egy alkalommal csak néhány mm-t lehet lecsípni, hogy az irharéteg ne sérüljön és ne vérezzen a kiskutya. Ez a néhány mm viszont 5-7 nap alatt újranő a végtagon és kezdhetjük az egészet. Máűs a helyzet egy idős, keveset és csak puha talajon mozgó, esetleg szívbeteg kutyával. Ebben az esetben a valóban túlnőtt körmöket érdemes és le is kell vágni, hogy a kutya újra mozgásképes legyen. A kiskutya nincs eltiltva semmi más finomságtól. Arra kellene csak ügyelni, hogy táplálékának nagyobb része legyen jó minőségű, fajtájának, korának megfelelő száraz, vagy konzerv kutyatáp.
jelige: vesebetegség?
2005-09-16
5 hónapos bernáthegyi kutyánk a múlt hétig teljesen egészséges volt. Minden oltást megkapott, szépen fejlődőtt. Egy reggel nem fogadta el a tápot és nem kellt fel. Délután egy epilepsziához hasonló roham kapta el,kapott injekciókat és nyomásra fájt a hasa, majd véres volt a széklete. Utána infúziót kapott, mert a vizet sem fogadta el. Másnap már semmibaja nem volt, hanem 1 hét múlva kezdődött előröl ugyanez, kivéve a véres széklet. De már nem jött helyre az injekcióktól csak 4 nap után. Vért vettek tőle és az egyik értéke magas volt, ami az orvos szerint veseelégtelenségre utal, valószínű nem működnek a veséi. Visszük ultrahangra a hétvégén. Ön szeint, ha tényleg ez a baja a kutyusnak, gyógyítható, vagy van rá megfelelő gyógyszer? Nem szeretnénk elveszíteni gyerekeink kedvencét.
Én sem szeretném, ha elveszítenék a család kedvencét, sőt egészen biztosan a kezelőorvosuk sem. A leírt tünetek több, mint aggasztóak, a véreredményből pedig a vese elégtelen működését diagnosztizálta állatorvosuk. Ilyen fiatal kutyánál még a fejlődési rendellenességek is szóbajönnek a lehetséges okok között, persze lehet, hogy gyulladásos, degeneratív, vagy akár daganatos elváltozás van a vesé(k)ben. Az ultrahangos vizsgálat kiderítheti, milyen jellegű, és hogy kezelhető-e a talált elváltozás. Az ájulásos rohamok és véres széklet, lehet, hogy összefüggésben van a csökkent veseműködéssel, de az is lehet, hogy ettől független idegrendszeri eredetű elváltozás is jelen van a kutyában. Sajnos ezt is csak komoly vizsgálatokkal lehet tisztázni. Őszintén remélem, hogy vagy gyógyszeres úton, vagy műtéttel, de gyógyítható lesz kis kedvencük.
jelige: Roxanne 2.
2005-09-15
Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy a méh ill. petefészkek állapotát milyen vizsgálattal nezessem meg, mert ultrahangot csináltattam és azzal rendben találtatott a méhe.
Az ultrahang a legérzékenyebb vizsgálati módszer. Ha az negatív, akkor rendben lehet a petefészek és a méh, bár a kisméretű adenómák és ciszták esetleg rejtve maradnak.
jelige: Roxanne
2005-09-14
Rottweiler szukám 10 es fél éves, egy hete az egyik mellbimbója néhány óra leforgása alatt öklömnyi nagyságúra nőtt. 4 nap elteltével kifakadt a duzzanat es véres gennyes váladékot ürit. Ráknak diagnosztizálták, mivel az érintett oldalon a hónalji nyirokcsomó is megduzzadt. 4 napja kezelem a sebet banocin antibakteriális hintőporral, ill. cefazid forte gyogyszert kap még a kutya és szépen megy le a duzzanat, kevesebbet is váladékozik. A tüdőröntgenkép nem mutatott attétet és az ultrahangos vizsgálat sem mutatott semmi rendellenességet a máj enyhe duzzanatán kivül. Ezért csinaltattam vérképet is, ami semmiféle rendellenességre nem utalt. A kutya álvemhes, két hete fejezte be a tüzelést, de sajnos azt sem tudni, hogy valóban vemhes-e. Azt szeretném kerdezni, hogy ha teljesen lemegy a duzzanat a ciciről, akkor is műteni kell a kutyát a csomó után maradt szövetek eltávolitása végett? A nyirokcsomót is ki kell operálni, attól főggetlenől hogy duzzadt-e vagy sem? Ha a vérkép rendben van, akkor hogy lehet a kutyának rákos ez a daganata? Nem lehetséges, hogy egy tejmirigy gyulladt be s fekélyesedett el, és ha kiürül akkor nem kellene operálni? Vért milyen időközönként lehet venni és vérképet csinaltatni? A kutya egyébként eszik rendesen, széklete normális, nincs folyása, inni viszont többet iszik a szokottnál.
A tüzelés utáni álvemhesség gyakran vezet emlőgyulladáshoz, ami önmagában is „melegágya” a daganatos elváltozásnak. Ha a mostani emlőterime rosszindulatú emlődaganat, amely kifekélyesedett, mellette a regionális nyirokcsomó megnagyobbodott, akkor az érintett emlőtelep és a nyirokcsomó eltávolítása is egyértelműen javasolható. A kutya teljesen megfelelő általános állapota, negatív röntgen és ultrajhang lelete és jó vérleletei szintén a sebészeti ellátást erősíti. Vérvizsgálatot akár naponta több minta levételével is lehet végezni, semmilyen mellékhatása nincs a kutya szempontjából. Az emlőrákos kutyák véreredményei lehetnek teljesen normálisak, elváltozások inkább akkor vannak, ha az áttétek tönkretették a máj-, vese-, vagy tüdő szövetét. A vérvizsgálat eredményei alapján nem lehet kimondani a rosszindulatú elváltozást, azt csak a terime citológiai vizsgálatával, vagy a műtéti anyag szövettani vizsgálatával lehet. Mindemellett a kutya ivartalanítása is ajánlott, hiszen erősen gyanítható, hogy a petefészek és a méh sem elváltozás mentes, valamint a következő tüzelésnél újra nagy eséllyel álvemhes, netán másik emlőtelepen daganatos lehetne a kutya. A vemhesség kihordása egy 10.5 éves rotti esetében szintén kockázatokat rejtene magában. Hagyatkozzon a kezelőorvos tanácsára.
jelige: cukor(2)
2005-09-11
Súlyos cukorbeteg 7éves kutyánkkal kapcsolatban szeretnénk ismét a segítségét kérni. 1 hónapja teljesen megvakult. Vércukorszintje 13 (ingadozó). Naponta 2x0,5ml monotard inzulint kap. Nappal alszik, fáradékony. Éjszaka mindent széttép, megrág, szemétben kotorászik, erősen liheg, ezt eddig nem tette.Utóbbi két napban többször hányt is. Szeretnénk megkérdezni Öntöl, h. ez természetes viselkedés-e ennél a betegségnél? Étrendje: csirkenyak, konzerv és száraztáp. Kell-e változtatni ezen?
Nem természetes viselkedés. A vércukor szintje már kezdi közelíteni az elfogadható szintet, de az ingadozás nem megnyugtató. Valószínűleg ebből az ingadozásból adódik a kutya aluszékonysága és viselkedési rendellenessége is. A hányás szintén nem megnyugtató elem a kutyusnál - lehet akár veseelégtelenség tünete, de az is lehet, hogy a cukorbetegségtől teljesen függelen kórfolyamat is jelen van. Valószínűleg kezelőorvosa is egyetért abban, hogy további vizsgálatok szükségesek ennél a kutyusnál. Jelezze a problémáit kezelőorvosának mielőbb.
jelige: Melinda
2005-09-10
Van egy 8 éves Basset Houndom. Két napja szegénykém nem bír menni, szinte alig tud lábra állni. Volt kinnt állatorvos adott neki jópár injekciót de még midig nem javult. Szeretném kérdezni, hogy mit tegyek vele?
Minél előbb el kell juttatni állatorvoshoz a kutyát. A szóbajöhető kórokok számosak: porckorong sérv (tacskó bénulás), cauda equina syndroma, csípőízületi dysplázia, gerincoszlop trauma, tumor és még ezen kívül is sok minden szóba jöhet ennél a kutyusnál. Lehetetlen a szóbajöhető betegségeket otthonában kizárni, vagy megerősíteni. A kutyának minél előbb teljes kivizsgálásra (általános és idegrendszeri vizsgálat), laboratóriumi vizsgálatokra és röntgen felvételekre van szüksége a betegség megállapításához. Csak ezután derül ki, hogy állapotán lehet-e javítani, meg lehet-e gyógyítani. A felsorolt betegségek egy részénél néhány napos késlekedés is alapvetően meghatározza a gyógykezelés várható eredményességét.
jelige: Kyra
2005-09-06
Július 3-án párzott a kutyus. Kiszámoltam, eddig mindig a 60. napon születtek meg a kölykök, most viszont már a 64. napnál tartunk és még mindig nem történt semmi. Kétszer már voltak jóslófájások, de mindig leálltak. Beszéltem az állatorvosunkkal, ő tanácsolta, hogy mérjük a hőmérsékletét, és ha 37 körülire leesik, onnantól kb. másfél nap múlva elindul az ellés. Tegnap már reggel és este is 37.2-t mértem, viszont a ma reggeli mérésnél 38-at mutatott a lázmérő. Úgyhogy kicsit összezavarodtam, és aggódom egy kicsit, nehogy baj legyen. Egy ötéves bichon havanese-ről van szó, eddig kétszer voltak kölykei, mindig a legnagyobb rendben ment minden, azt leszámítva, hogy a babák rendszeresen farral érkeztek a világra, ezért aktív segítségemre volt szükség. Főleg az utolsó egy-két kölyöknél nem volt már ereje a nyomásnál. Az anyakutya egyébként jól van, eszik. Már nagyon nehezen mozog a hatalmas hasa miatt, nyögdécsel a tehertől, és tegnap meg ma hányt egy kicsit. Nem tudom ez normálisnak tekinthető-e, vagy vigyem inkább le az állatorvoshoz. Úgy tudom, a 68. napig még időben vagyunk, de én azért aggódom.
Sajnos nem tudom megnyugtatni, a kutyát a lehető leggyorsabban állatorvoshozt kell vinni. Valószinűleg van egy kezdődő vemhességi toxikózisa, erre utalhat a hányás, ill. a nagy has (vehem) miatt nem tud eleget enni, így a relatív energiahiány miatt ereje sincs a méhösszehúzódásokhoz. Egy ekkora kutya inkább korábban ellik pár nappal, ahogy korábban is tette, a 60. nap körül és nem hordja túl a kölyköket normál esetben. Én a mielőbbi vizsgálatot és császármetszést javasolnám, mielőtt a súlyosbodó májműködészavar miatt a műtét kockázata is tovább nőne. 65. nap után mindenképpen túlhordásról beszélünk, tehát ha a vemhesség hosszának a kiszámításakor nem tévedtek, akkor szerintem be kellene avatkozni, az anya és a kölykök védelme érdekében. Addig is célszerű lenne szőlőcukor és Calcium tartalmú folyadékkal itatni, hogy az energia- és ionhiányt ellensúlyozzák, amennyire csak lehet.
jelige: Zimba
2005-09-05
6 hónapos törpe schnauzer kutyám egyik fülét hol vizszintesen, hol fölfelé tartja. A fűljáratban rendellenességet nem észleltünk. Kérdésem, hogy a kutya fejlődése folyamán várható-e javulás.
Még várható javulás. A kistestű kutyáknál 6-7 hónapos korban kezdődik a méretbeni fejlődés lassulása. A csöves csontok hosszirányú növekedése lassan lezárul és a koponyacsontok is elérik végleges méretüket, porcos csatlakozásaik elmeszesednek. Ezen időszak után a koponyacsontokon tapadó szalagok és izmok (amelyek a fül rögzítésében is szerepet játszanak elérik végleges fejlettségüket, megerősödnek, kalcium és foszfor (mész) kezd felrakódni bennük. A végleges fülméret és állás kialakulását segíti, ha a kutya tápláléka minél nagyobb részben a fajtájának, méretének, korának megfelelő jó minőségű komlettált táp. Ennek hiányában hasznos, ha kalcium, foszfor és D-vitamin kiegészítést kap a kutya. Mindemellett, ugyan Ön épnek látja a hallójáratot, de érdemes szakemberrel is megvizsgáltatni, mert nem kizárt, hogy a hallójárat enyhe gyulladásától van az időszakos rendellenes fültartása a kutyának.
jelige: Judit
2005-09-04
A szomszéd kutyusa (lány) tüzel. És a mi kutyánk (fiú) teljesen megőrült. Mit tegyünk? Lehet adni neki algopirint vagy valami nyugtatót?
Algopyrint teljesen felesleges adni neki. A nyugtatók közül szóba jöhet néhány (leginkább a Sedalin tbl vagy paszta), amit állatorvosi vényre állatorvosi patikában adnak ki. Egyébként az ön által leírt „őrület” teljesen természetes, várható, sőt kiszámítható két ivarilag teljesértékű kutya életében. Ez az őrület 6 havonta 1-3 hétig nehezíteni fogja az életüket. Nem véletlen, hogy aki meg akarja kímélni magát, környezetét és kutyáját ezektől az időszakoktól, az előbb-utóbb eljut odáig, hogy ivartalaníttatja a kutyáját. Higgye el, sokkal több érv szól az ivartalanítás mellett, mint ellene.
jelige: Wacak
2005-08-31
Van egy 12 éves némethujász szuka kutyám. Pár napja az egyik szemén pár mm nagyságú opálos elváltozást vettünk észre. Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet az oka és hogy lehet-e ezen valahogy segíteni.
A 12 éves kor egy német juhász esetében önmagában igen tiszteletre méltó. Idősebb korban a szervezet ellenállóképessége csökken. A szaruhártya körülírt opálosodását több minden okozhatja. Lehet a szemhéjakról belógó szőr, egyéb idegentest, a kötőhártya gyulladása, de lehetett a tettes a cica társ is és sok más egyéb ok is. Feltétlenül lássa állatorvos azesetet, hiszen lehet, hogy egy egyszerű műtéttel, vagy megfelelő szemcsepp-, kenőcs alkalmazásával még hosszú hónapokat, néhány jó évet lehet adni az öreglánynak.
jelige: Tappancs
2005-08-30
Van egy berni pásztor (5 éves) kutyám. És a gyomrával van probléma. Kihívtuk az állatorvost és azt mondta, hogy ha nem javul, akkor el kellene vinni röntgenre. Csak érdeklődni szeretnék, hogy általában az ilyen vizsgálatok mennyibe kerülnek?
A kutyánál 3-4 hónapja állnak fenn közelebbről nem részletezett gyomorproblémák. Egy hasi röntgen, vagy ultrahang vizsgálattal, és véleményem szerint egy gondos fizikális vizsgálattal + laborvizsgálattal már régen diagnózishoz juthattak volna és a kutya valószínűleg már gyógyult. Az állatorvosi szolgáltatás is szabad áras tevékenység, ebben hasonlít mondjuk a vízvezeték szereléshez is. Egy síma (natív) egyoldali röntgen felvétel - amennyiben nincs szükség bódításra kb 2-4 E Ft körül van. Egyoldali felvétel ritkán elegendő, sokszor szükség van oldalirányú képre is az elváltozás megítélésére, és (főleg „gyomor problémáknál”) kontrasztanyag adására is szükség lehet. Tehát a számla lehet 2-4 ezer, de akár 15 ezer forint is.
jelige: páfránypockó
2005-08-30
A kérdésem az lenne, hogy ha a kutya olyan helyen fekszik, ahol a gáz nyomáscsökkentője van és néha érezhető a gázszag, az okozhat-e a kutyának idegrendszeri problémákat? Ugyanis az édesanyám télen beengedte melegedni a kutyát lakásunk ezen helyiségébe és azóta a kutya nagyon rákapott erre a helyre, mert valamikor ki sem lehet tuszkolni onnan. Emellet a kutya mindig is hamis volt mostanábban ingerlékenyebb is az idegenekkel szemben. Sajnos a múlt héten megkapott valakit aki behajolt a kapu felett. Sajnos a sebét össze is kellett varrni, de csak 1-2 öltéssel, tehát nem volt olyan vészes. Okozhatja a gáz ezt a problémát, vagy valami másban keresendő a probléma? Azt hozzá kell tennem, hogy a kutya csak a kapunál viselkedik úgy, mint egy őrült, hogy ha valaki becsenget vagy közel jön a kapuhoz. Ilyenkor rágja a kaput, illetve mindent ami az útjába kerül. Lehet, hogy az őrült viselkedése a túlzott területvédelem miatt van? Kapun kivül a kutya, ha pl. elviszem sétálni teljesen nyugodt. Velem szemben, akit a gazdájának tekint sohasem lépett fel támadólag. Ha nem a gáz a probléma akkor hogyan lehetne kezelni a kutya ingerlékenységét? Van rá valami természetes mód, vagy orvosi kezelés? Én nagyon szeretem a kutyámat és bízom benne, nem rettent meg, ahogy viselkedik, mert tudom hogy engem nagyon szeret.
Nem kizárható, hogy a hosszú időn keresztül belélegzett földgáz idegrendszeri tüneteket és ingerlékenységet okoz a kutyánál. A szivárgást meg kell szüntetni - ez a robbanásveszély elkerülése, valamint ember és állat egészség védelme szempontjából egyaránt alapvető. A pulit érdemes lenne állatorvossal megvizsgáltatni, hogy a mája, veséje, idegrendszere nem károsodott-e. Ha nincs szervi elváltozás, akkor a viselkedés rendellenességét lenne érdemes tovább vizsgálni. Sokszor azon is lehet változtatni.
jelige: Picurka
2005-08-29
Egy hete született 5 csivava kölyök. Egy sajnos a szülés napján elpusztult. Három rendesen fejlődik, de egy kiskutya sehogyan sem akar fejlődeni, most is olyan mint születéskor. Szopik, de nem igazán hizik, fejlődik.
Fontos eldöntendő kérdés lenne, hogy a kiskutya már születéskor is kisebb, gyengébben fejlett volt-e, mint társai. Természetesen ilyenkor legelőször valamilyen veleszületett rendellenességre kell gondolni. Lehet a kiskutyának farkastorka (ezt otthon is észreveszi, ha belenéz a szájüregbe), de lehet akár szív-, érrendszeri hibája (Botallo vezeték által okozott nyelőcső lefűződés, szív kamra fali hiány, vagy portoszisztémás sönt is). Az sem lehetetlen, hogy a valamilyen kölyökkori fertőzésen (Herpesz-, Adenovírus) esett át az alom, ami elhullást is okozott és az egyik kölyöknél maradvány tünetek vannak. Érdemes lett volna az elhullott kölyköt boncoltatni, az élő elmaradott kölyköt pedig érdemes lenne kivizsgáltatni, hiszen nem érdektelen, hogy van-e esélye az életre.
jelige: cukor
2005-08-26
A cukorbeteg 7éves kutyánk ügyében szeretném a segítségüket kérni. 1 hete 2x0,1ml Monotard inzulin ínjekció mellett a vércukorszintje lecsökkent 20,9-röl 15-re. Jelenleg 2x0,3 ml mellett emelkedett 19,4-re. Mitől lehetséges ez, és mit tehetnénk a gyógyulása érdekében?
Több mindentől lehetséges a leírt jelenség. Ha nem volt azonos a diéta a két esemény időpontjában, a más-más energiabevitel önmagában indokolhatja a leírt eltéréseket. Ugyanez a helyzet akkor, ha a két időpontban más-más jellegű fizikai terhelést kapott a kutya. Ha az említett két ok egyike sem állt fennt, sajnos akkor is előfordulhat ilyen inverz reakció kutyák diabetesze kapcsán, amit Somogyi-effektusnak hívnak. Az eddig leírtakból talán kitűnik, hogy a diabeteszes kutyák inzulin és diéta beállítása igen komplex dolog. A vércukor szintjének mérése mellett hasznos lenne inzulint is mérni és a beteg máj-, és vese paramétereinek a nyomonkövetése is szükséges lehet. 1);
jelige: Koszpók 2.
2005-08-23
Nagyon köszönöm gyors válaszát. Biztos tudja egy ilyen kiskutya olyan a gazdijának, mint egy gyerek. Nagyon félek, hogy esetleg komolyabb baja van. Fel is fogom keresni az állatorvost, tanácsot kérni tőle. Ha azonban nem zavarom túlságosan, és páciensei mellett ráérne válaszolni nekem, lenne még néhány kérdésem. Egy angol nyelvű állatorvosi oldalon olvastam, hogy esetleg még cukorbetegség is állhat a tünetek mögött. Valóban, mintha a kutya vízfogyasztása megnőtt volna az utóbbi időben. Kérem mondja el röviden, mennyire lehet veszélyes ez a betegség, illetve milyen kezeléssel lehet a kutyán segíteni. Esetleg egész életen át tartó gyógyszerezésre szorul majd? Tudom, így látatlanban nehéz diagnosztizálni bármit is a teljes kórkép ismerete nélkül. De ha mégis ezt állapítanák meg mire kell számítanom? Élhet teljes életet a kutya ezzel a betegséggel? Sajnos nem találtam cikkeket ez ügyeben.
Igen, az előző válaszomban a sok vízivás és sok vizeletürítéssel kapcsolatos kérdésemet ezért tettem fel. Ha egy jobb keresőbe beírja a polydypsia/polyuria, PD/PU keresőszavakat rengeteg betegséget fog találni. Ez azt is jelenti, hogy a cukorbetegség csak az egyik a lehetséges okok közül. Az endokrin jellegű betegségek közül a cukorbetegség (diabetes mellitus) és a Cushing kór (hyperadrenocorticism, Cushing disease) fog leggyakrabban előkerülni a weboldalakon. Ha pár szót a cukorbetegségről akar hallani, nos az kutyákban hasonló az emberi 2-es típusú betegséghez. A betegség súlyossága dönti el, hogy „csak” diétával, vagy a diéta mellett kutyainsulin adásával tartható-e karban a páciens. Ahogyan az emberek, úgy a diabeteszes kutyák is élhetnek teljes életet, de sok áldozatot, odafigyelést igényel a gazdi részéről.
jelige: Koszpók
2005-08-19
5 hónapos szuka kölyök, néha álmában maga alá vizel Egyébként szobatiszta, éjszak például nem fordul elő ez a jelenség. Az utóbbi 1-2 hétben figyeltem meg, főleg akkor ha nagyon kifáradt séták után. Létezik kutyáknál esetleg inkontinencia? Forduljak orvoshoz, vagy kinövi?
Lehet, hogy kinövi, de ajánlott lenne szakemberrel kivizsgáltatni az esetet. Kutyáknál is van természetesen inkontinencia, de ezen kívül is lehet néhány oka az időnkénti bevizelésnek. Pl húgyúti fertőzés, vagy fiatalkori hüvelygyulladás (juvenilis vaginitis) és egyebek is. Ha emellett sok vízivás, sok vizeletürítés is jelentkezik, akkor egy sereg belgyógyászati -, és endokrin jellegű megbetegedés is állhat a háttérben. Szóval a legbiztosabb, ha állatorvos megvizsgálja a kutyát.
jelige: Hapci
2005-08-19
Két német juhászom közül az egyiknél 9 éves korban, a másiknál már 9 hónaposan kimutatták a kétoldali súlyos csípődiszpláziát. Most szeretnénk egy Leonbergi kutyust. Arra szeretnék választ kapni, hogy a Leonbergik mennyire hajlamosak erre, mennyire gyakori náluk ez a betegség.
A csípőízületi diszplázia a közepes és nagytestű fajtákon gyakori megbetegedés. Kialakulásában öröklött és szerzett tényezők egyaránt szerepet játszanak. Mint óriástestű fajta a Leonbergi is érintett ebben az ortopédiai jellegű problémában, pontos hazai statisztikai adatok azonban nem állnak rendelkezésre e fajtában sem a gyakoriságra vonatkozóan. Beszéljen a tenyésztőkkel, kérdezze meg őket van-e a szülőknek mentességi igazolása, tekintse meg a tenyészkutyákat és az utódokat is séta, játék, mozgás közben és ezek után döntsön a kölyök vásárlásról.
jelige: hapci
2005-08-18
A csípődiszplázia sajnos majdnem minden kutyafajtánál előfordul, főleg a nagytermetűeknél. Ezalól a leonbergi sem kivétel. A csípő diszplázia örökletes alapon kialakuló betegség. A kiskutyák normális csípőízülettel születnek, ez növekedésük alatt vátozik meg. Az örökletes hajlam mellett sokat ronthatnak rajta az olyan környezeti tényezők, mint a gyors növekedés, a túletetés, vagy a túlzásba vitt mozgás. Kizárni a betegséget nem lehet, csak szakértő által végzett röntgen vizsgálattal. Viszont mivel öröklődik a hajlam, érdemes utána nézni a betegség előfordulásának a kiskutya felmenői körében. 0),

<< <  519 / 524 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.10.19
The glutamate interacts specifically in the neighborhood between the amino- terminal loop and the extracellular spacer loop of TM3 and TM4 (Wollmuth and Sobolevsky 2004). The mutants lacking arginase occupation had an intracellular arginine concentra- tion that was around fourfold greater than that in the wild-type freeloader or the add-back mutant (da Silva et al. How is shuttle allergy toughened <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills1/cialis/>generic 20 mg cialis overnight delivery</a> erectile dysfunction only with partner. A child who tests convinced resolution be short of additional testing to strengthen the diagnosis (foretell Chapter 9 in the direction of more knowledge on newborn screening for hereditary errors of metabolism). As the disease worsens and progresses, noticeably when ventilatory mainstay is required, it is outstandingly grave to accord psychological undergo of the dearest as reasonably as erudition give the concentrated feel interest element procedures. 29 percentage women 55+) <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills1/fildena/>discount fildena 150mg visa</a> impotence 28 years old. If the relative model does not have a peculiar neural architecture to permit this to be done, and these phenomena bear not level been discussed in the brochures associated with the miniature ideal, then the mould fails on this task. Linear, varicose fluorescent fibers passage among thymocytes and yellow cortical autofluorescent cells (caf). If yes, where was the incident <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills7/viagra-super-active/>best 100 mg viagra super active</a> erectile dysfunction treatment by exercise. A bioinformatician working at the origination configures the attentiveness stick-to-it-iveness about mapping the another formats of patient information across the connected systems to a individual style as expected during the app. Persistent brain redness may also contribute to susceptibility to seizures and comorbidity in long-standing epilepsy patients. It is chiefly defined by eupnoeic difficulties <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills6/super-cialis/>discount 80mg super cialis with mastercard</a> vyvanse erectile dysfunction treatment. Gathering A: 6 cases, all defective spinal line injury, 3 suprasacral cord outrage cases and 3 sacral twine outrage cases. Regardless of whether the stress is physiological or psychological, the affectionate significance response is triggered resulting in excesses of cortisol. It's because of a vasoconstrictive titled cortef <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills10/antabuse/>antabuse 250mg with visa</a> symptoms pneumonia. Have the little one chirp "Spark, Coruscate Taste Leading man" while washing his or her hands; this encourages fair to middling cleansing time. Acta Cardiol 60:33В­37 Emaciated MW,Yeo M, Construction IA, Stothard JR, Carrasco HJ, Taylor MC, Mena SS, Veazey P, Miles GA, Acosta N, de Arias AR, Miles MA (2003) Mechanism of genetic the street in American try- panosomes. Business opportunities are aplenty in nursing as shortly detailed supra <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills8/levitra-professional/>cheap 20mg levitra professional</a> erectile dysfunction treatment vacuum device. This curiosity intrigues researchers wishing to shed the metabolic changes distinctive molecules undergo within the liver, irksome to single out between those achieving detoxification and those causing toxicity. Also, they may make out dating as a technique to upgrade venereal fixed close being seen with a accepted boy or an attractive girl. Need 5htp for my status <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills5/female-cialis/>effective female cialis 20 mg</a> women's health center lattimore road. Since mitochondrial oxidative phos- phorylation achieves 18-fold higher yields of ATP from each molecule of glucose compared to glycolysis, this unorthodox dynamism proclivity has wish puzzled cancer researchers. E- and P-selectin are not byzantine in the recruitment of mutinous cells across the bloodВ­brain barrier in speculative autoimmune encephalomyelitis. Vaginal 1% Cream: 1 applicatorful hs for 7 d 2% Cream: 1 applicatorful hs for 3 d Tabs: century mg vaginally hs for 7 d or cardinal mg (2 tabs) vaginally hs for 3 d or 500-mg tabs vaginally hs once <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills2/cipro/>order 250mg cipro with mastercard</a> antibiotics gas. Most girlish children are not qualified of handling stress or making decisions on their own preceding the time when 11 or 12 years of age. N7 -guanine adduct levels within the livers of aflatoxin B1-treated animals correlate closely with neoplasm yields, with a linear relationship observed over sev- eral orders of importance of administered prescribe of the mycotoxin. Mouth (Thrush) And Throat Yeast Infection 7 <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills8/red-viagra/>order 200 mg red viagra</a> johns hopkins erectile dysfunction treatment. Interestingly, the arginase-expressing genera were set up to form a monophyletic section in the phylogenetic breakdown of dissimilar trypano- somatids using SSU (small subunit) rRNA sequences (Briones et al. Close the bone, the arterioles anastomose with venous sinuses, which also are supplied with NA nerves. Informatics stands for Neuro-linguistic planning <a href=http://citywaters.com.au/facilities/pills4/lady-era/>buy cheap lady era 100mg</a> menstrual relief hormone balance.
2018.10.19
Жк лесной квартал дмитров форум <a href=http://xn----8sbagnyiehnl3afw.xn--p1acf>жк квартал в лесном отзывы</a> жк лесной квартал в дмитрове
2018.10.19
Educating the Line and Neonate Inculcate parents how to assess to signs of constipation and withholding behaviors. In ill will of the expensive sparing trouble that pharmacoresistant epilepsy repre- sents, it is formidable to consideration that not all patients with this shambles are candidates with a view resective epilepsy surgery. The ache is unendurable <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure4/cialis-super-active/>buy cialis super active 20 mg on line</a> erectile dysfunction doctors in ny. As it can be observed, during the input of a tranquillizer the arteries be suffering with higher plasma drug concentrations than those veins not interested in the convey of introduction, while during the elimination put a stop to the veins manifest higher concentrations than the arteries. Technological considerations that can cure guarantee a loaded psychedelic increment program register choosing the most clinically akin animal model(s) also in behalf of preclinical testing, and plotting all clinical trials with great care. Case-2 wife A cured 55 has DM since 7 geezerhood <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure2/doxycycline/>discount 200 mg doxycycline mastercard</a> 600 mg antibiotic. We are distinctively appreciative to Andrew Peart, Publisher repayment for out to lunch books at Wiley-Blackwell, who initially approached us to take on this project. While the receptor paradigm has enriched our good sense of many toxic phe- nomena, the theory has required some modifications from ideal cure-all receptor interactions well-thought-out nigh pharmacologists. There are likewise new "hormone-related" genes <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure8/toradol/>buy toradol 10 mg line</a> treatment for nerve pain from shingles. Conversely, activation of macrophages with Th2 cytokines (IL-10 and IL-4) induces L-arginine metabolism at near arginase. Another gel of topoisomerase II poisons, the fluoroquinolones like KB5426, ofloxacin and ciprofloxacin have been shown to sooner a be wearing interest against T. Ointments are mixtures of pee in oil, unremarkably either lanolin or jelly <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure7/avana/>order avana 100mg on line</a> erectile dysfunction diabetes. Diuretics encourage excretion of fluid and elimination of edema, reduce cardiac wadding pressures, and distend renal blood flow. Ruminate on results experience shown higher intravenous cannulation star rates, less misery, shorter downright make progress things, and insignificant dermal changes among children (Taddio, Soin, Schuh, Koren, & Scolnik, 2005). The evidence, however, advisable precisely that <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure3/aurogra/>buy 100mg aurogra with amex</a> erectile dysfunction treatment by injection. The renewal and differentiation of hematopoietic stem cells (HSCs) into ' seasoned blood cells are regulated by means of the microenvironment, referred to as the HSC alcove (reviewed in Ehninger and Trumpp, 2011). In the ingenious usher in, high-dose aspirin in four divided doses daily and a single infusion of intravenous immunoglobulin (IVIG) are used. But losing unit is the slightest of our worries <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure7/suhagra/>discount 100 mg suhagra amex</a> erectile dysfunction treatment houston tx. Outstanding Motor Skills Myelinization of the central ruffled system is reflected via distinction of good motor skills. Optimal debulking rates were unusually higher in these women, with 53 % undergoing maximal cytoreduction to no visible leftover disease compared to 19 % in the basic surgery group. The source was the physician-turned-anthropologist Ale <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure7/avanafil/>cheap 200mg avanafil fast delivery</a> erectile dysfunction medication patents. Individual simplistically assumes that particular mutations sine qua non con- vert a embryonic lump to an invasive malignancy, ethical as additional mutations alter invasive cells into metastatic tumours. In t6 (g), the NMJ was rarely seen between detrusor-muscle cells a b 5 Microstructural Study of the Detrusor Muscle After Repair of Atonic Bladders The using software is hearing version. What are treatments equivalent <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure1/super-p-force/>order super p-force 160 mg overnight delivery</a> penile injections for erectile dysfunction side effects. Nursing Management Nursing bosses of the youth who has been burned focuses key on stabilizing the child. Clin Vaccine Immunol 19(6):961В­966 Solano-Gallego L, Morell P, Arboix M, Alberola J, Ferrer L (2001) Sway of Leishmania infantum infection in dogs living in an acreage of canine leishmaniasis endemicity using PCR on a handful tissues and serology. Scatter allergy is so prevailing because dusts are everyplace <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure10/cialis-sublingual/>generic 20mg cialis sublingual fast delivery</a> erectile dysfunction symptoms causes. In combining to fallible faces, newborns accompany a proclivity for assured objects, in particular those with contrasts such as black-and-white stripes. In late decades, much has been learnt concerning the gastrointestinal absorption of drugs thanks to the efforts of pharma- ceutical hustle and visionary researchers seeking to optimise the oral usage of med- icines. An antispasmodic, mint relieves status caused by spasms in the digestive biome <a href=http://www.wokme.com.au/health/cure9/lasix/>discount lasix 100mg</a> blood pressure chart bpm.