Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: segítség
2006-01-30
Most olyan öklömnyi vérömleny van az oldalán az elején 2 öklömnyi volt, ekkorára lecsökkent, de már 2 hete változatlan. Kérdésem az lenne, hogy találkoztak e már ilyen problámával, és ha igen, akkor mi rá a gyógymód, mert szeretnénk mihamarabb egészségesnek tudni a kutyánkat! Tanácsadásukat előre is köszönöm, nagyon fontos számunkra a kutyus, családtagként kezeljük!
Biztos, hogy vérömlenyről van szó? Járt a kutya állatorvosnál, aki megszúrta a duzzanatot, és vért aspirált belőle? Jó lenne tudni a kialakulás körülményeiről is valamit. Látták az eseményt, aminek során kialakult a vérömleny? Ha valóban „csak” vérömlenyről van szó, akkor is érdemes tisztázni, hogy a kialakulása csak a trauma miatt jött-e létre, vagy esetleg véralvadási zavara van a kutyának. Ez véralvadási idő meghatározással gyorsan megválaszolható. A traumás vérömlenyek esetében feltétlenül ajánlott kétoldali mellkasi röntgenfelvételt csinálni annak eldöntése érdekében, hogy a mellkas fala mennyire érintett a folyamatban. Leírásából úgy tűnik hogy a vérömleny egy része felszívódott, a megmaradt hányad azonban szervülni látszik. A szervülés lejátszódása után a véralvadékot érdemes műtéti úton eltávolítani. /És a biztonság kedvéért egy szövettani vizsgálatot érdemes kérni az eltávolított teriméből.
jelige: Anomari 2.
2006-01-28
Bevittük az állatkórházba, ahol antibiotikumot, vérzéscsillapítót kapott infúzióban, a sebét pedig kimosták, de nem varrták be. Otthon este még mindig vérzett (csorog), sőt,a kanül mellett is ugyanúgy csorog a vér. Ez így szokott lenni?
Az előbbi levélben elfelejtettem reagálni a fenntiekre. A harapott sebet valóban nem szoksá varrni, mert erőteljesen fertőzött. Ha a vérzés a sebből folyamatos, és a kanül mellett is folyik a vér - akkopr ezt jelezze az ellátó állatorvosnak mert valószínűleg beavatkozásra van szükség.
jelige: Anomari
2006-01-28
Tanácsot szeretnék kérni, egy jelenleg fennálló probláma miatt, amit még sok baj követhet. 3 kutyánk van: egy 20 hónapos németjuhász szuka, egy 5 éves pekingi-csivava szuka és egy 2 hónapos pumi szuka. Nemrég hagyott el minket a 13 éves falkavezér anyakutya, most pedig felborult a rend. A németjuhász olyan szelíd, hogy nem lehet csibészelni az iskolában. Tegnap mégis ”játszott” a csivavával és átharapta a torkát. Rögtön bevittük a házba, sokkos állapotban volt, elájult, csupa vér volt. Bevittük az állatkórházba, ahol antibiotikumot, vérzéscsillapítót kapott infúzióban, a sebét pedig kimosták, de nem varrták be. Otthon este még mindig vérzett (csorog), sőt,a kanül mellett is ugyanúgy csorog a vér. Ez így szokott lenni? A másik kérdésem, hogy Ön szerint miért történt ez a hirtelen agresszió (vagy erős játék)? Megbolondult a kutya? Mit tegyünk most? Adjuk oda valakinek? Nagyon el vagyok keseredve.
Ha meg nem is bolondult, de vélhetően jól érzi azt, hogy a falkavezéri posztra tör a legerősebb szuka. Már az is probléma volt, hogy a megelőző szituációban az öreg szuka volt a falkavezér. Ez megengedhetetlen. Önnek és minden családtagnak a rangsorban meg kell előzni az összes kutyát! A leírt agresszió valószínűleg falka rangsor vita volt, aminek során a kistestű sérülékeny kutya nem tért ki a domináns agressziója elől. A rendellenes helyzet kialakulhatott a körülmények miatt(szűk hely, kevés etetőtál, kevés pihenőhely ..) vagy akár az agresszor rossz szocializáltsága miatt (nem veszi észre, vagy figyelembe a behódolás jeleit), de akár az alacsonyabbrendű szuka rossz kommunikációja miatt (nem tudja hogyan kell behódolni, vagy nem akar behódolni). Látta az esetet, hogy miként alakult ki? Etetés körül, vagy amikor a kiskutyát símogatta? Mit tett akkor vagy utána? Éreztette, az agresszorral, hogy nem tűri a történteket? ha a helyzeten nem tud változtatni, vagy a két kutya bármelyike rosszul szocializált, akkor nem könnyű kimászni a helyzetből.
jelige: Ciceró
2006-01-28
Macskánk 3 éves házimacska, ivartalanított nőstény. Kb. június óta foltokban hullik a szőre - 1-2 helyen, kb. 5 forintos nagyságban - amit folyamatosan nyalogat is. Tápláléka főleg konzerves táp és száraz eledel. Nagyon válogatós, és ha hullik a szőre, étvágytalan és fogy. Voltunk állatorvosnál, aki ételallergiára gyanakodott, kapott gyógyszert is, de az sem sokat segített az állapotán. Különben jó kedélyű, játékos. Inkább a lakásban tartózkodik, csak keveset van az udvaron. Ez tényleg allergia lehet, vagy esetleg más? Kérem adjon tanácsot, mi a teendőnk?
A leírtakból nekem több dolog is az eszembe jut a táplálék allergián kívül is. A körülírt szőrhullás és bőrtünetek oka lehet akár parazitás-, bakteriális-, vagy gombás fertőzés. Ezen kívül a macskáknál sem csak táplálék allergia létezik, hanem a környezetében található számtalan dologra lehet allergiás a cica. Sajnos egy sor endokrinológiai megbetegedés (ösztrogén hiány, pajzsmirigy alul-, vagy túlműködés, Cushing-kór ..) vagy belgyógyászati jellegű megbetegedés is okozhatja a leírt tüneteket. Gondolom a számtalan lehetséges ok felsorolásából sejthető, hogy a diagnózis nem könnyű - alapos klinikai vizsgálatra, bőrkaparék, és vérminták többszöri elemzésére, de lehet, hogy ultrahangos vagy szcintigráfiás vizsgálatra is szükség lesz a betegség kiderítéséhez. Az eset hasonló az emberi bőrelváltozások gyakran nehezen diagnosztizálható eseteihez. Jelezze állatorvosának, hogy nem elégedettek az eredménnyel és folytassák a vizsgálatokat. Ha úgy érzik szükséges, forduljanak specialistához.
jelige: Pitypang
2006-01-27
Nekem olyan problémám van,hogy megvolt a szukám első tüzelése(7hónaposan),ezzel minden rendben is volt.Megnőttek az emlői közben,de gondolom ez az ivarérettséggel jár!De nem csak a bimbó,hanem körülötte ilyen nagy duzzadság tapintható ki mindegyiknél!Ez természetes?Hogy kell kinéznie normál esetben?
Szinte bizonyosra vehető, hogy kutyája álvemhes és elindult a tejtermelése. Ez egyáltalán nem veszélytelen állapot, könnyen lehet emlőgyulladás, a későbbiekben akár emlőtumor is belőle. Forduljon állatorvosához, aki, ha neigazolta gyanúmat, valószínűleg tablettával esetleg folyadék készítménnyel fogja kezelni a kutyát. Emellett önnek is lesz feladata otthon: kevesebb kényeztetéssel, ridegebb bánásmóddal, a kutya megszokott pihenőhelyének az áttelepítésével és a játékok elvonásával, valamint ideiglenes táplálék- és ivóvízadag csökkentéssel kell szembenéznie Önnek és a kutyusnak. Az álvemhesség arra hajlamos kutyában sokszor ismétlődik - ezért (is) érdemes lenne elgondolkodni a kutyus ivartalanításán.
jelige: Marshall
2006-01-27
A kiskutyám a héten lesz 1 éves. Nagy testú, német juhász kutyus. Kb. 1 hónapja sántítani kezdett. A jobb mellső lábára. Leginkább járásnál és lassúbb futásnál lehet észrevenni nála. De amúgy teljesen jókedvű, tele van energiával. Elvittem az állatorvoshoz oltásra, mintegy mellékesen mondtam a lábfájást. Az állatorvos akkor megállapította, hogy gyorsan nőtt a kutyus. Adott neki Phen fern tablettát (remélem jól írtam) 1 levélnyi adagot. Be is adtam Marsallnak, de nem javult tőle. Felhívtam tegnap és azt modta vigyem vissza, meg kell röntgezeni, lehet,hogy porcleválása van. A röntgenhez viszont el kell altatni. Teljesen kétségbe estem ettől a lehetőségtől. Én nem szeretném ha elaltatnák. Szeretném megtudni, hogy van-e valamilyen más lehetőség is. Esetleg más fajta gyógyszeres kezelés. És egyáltalán mi a teendő ezek után? Hogyan tápláljuk. Ő kész tápot és konzervet kap, rizzsel kiegészítve. Még szintén az állatorvostól kaptuk a tanácsot, hgoy ne fejlődjön olyan gyorsan, és mi ennek megfelelően jártunk is el. Az állatorvos által előírt kálciumot kapja, ezen kívül multivitamint. Mi a teendő? szükséges-e egyéb kiegészítő neki, vagy kevesebb élelem.
Semi oka a kétségbe esésre. Miért fél az altatástól ? Röntgenezzék meg a kutya lábát - és amennyiben kiderül, hogy mi az elváltozás, akkor kezeljék aszerint. Ha állatrovosának arra van gyanúja, hogy sérülés érte a végtagot, akkor teljesen feleslegesen kezdenénk taglalni a diétát. Ha porcleválása van a kutyának, azt meg kell operálni - és utána megbeszélni az állatorvossal a diétát. Egy fiatal egészséges kutya altatási kockázata szerintem kisebb, mint amikor kiviszi sétálni az ebet. Ha a röntgenen nem látszik elváltozás, lehet, hogy szükség lesz ortopédiai szakvizsgálatra is.
jelige: véres vizelet
2006-01-27
Van egy 15. éves macskám, aki még sose szült kismacskát. Az utóbbi időben észrevettük, hogy véres a vizelete és állandó vizelési kényszere van. Úgy látom néha fáj is neki közben Az orvosnál volt, ahol kapott antibiotikumot, meg injekciót, de nem javult. Az orvos vett tőle vizeletet, meg vért is, meg ultrahangot is csinált. Azt mondta ki kellene venni a petefészkét a macskának. Mivel már 15 éves nem nagyon szeretnénk belemenni, úgy érezzük, hogy nagyon kockázatos lenne. Tudna esetleg segíteni, hogy mégis a tüneteket valami alternatív gyógymóddal hogyan lehetne csökkenteni vagy megszüntetni? A gyógyszert nagyon nehezen tudtuk beleerőltetni, ha a húsba kevertük akkor inkább nem evett.
Állatorvosának gyanúja szerint a 15 éves macskának vagy gennyes méhgyulladása, vagy ivarszervi daganata van. Azultrahangos vizsgálattal állatorvosa a húgyhólyag megbetegedésit kizárta. Ezeket a betegségeket semmiféle alternatív módszerrel nem lehet megygógyítani. A műtét kockázata nyilvánvalóan nagyobb, mintha egy féléves egészséges cicát ivartalanítanánk - de véleményem szerint mindenképpen el kell fogadnia állatorvosa ajánlatát, hiszen csak így van esély a gyógyulásra. El kell mondjam, hogy elég gyakori az ilyen korú cicák műtéti ellátása is - és nagy részük jól bírja a megpróbáltatásokat. Vágjanak bele - remélem lesz még a cica 20 éves is.
jelige: macskajancsi
2006-01-27
Macskánk kb. fél éves, kandúr házimacska. Aug.-ban találtuk, valaki kidobhatta... A védőoltások beadása előtt szomszédunk összes macskája macskanáthás lett - egyik sincs oltva! - így a mienk is elkapta. Az állatorvos többször volt nálunk, a cicánk kapott antibiotikumot, stb. szerencsére meggyógyult, ezután az összes védőoltáson átesett. Mára szépen fejlett, nem folyik az orra, nem váladékos a szeme, egészséges, viszont többször - naponta néhány alkalommal - görcsösen köhög. A tüneteket kb. 1-2 hónappal ezelőtt vettük észre, azóta a köhögés néha gyengébb, néha intenzívebb. Ilyenkor a földön fekszik, fejét előretolja, zihál. Nem tudom, hogy ez lehet-e a lenyelt macskaszőrtől, vagy ez annál komolyabb dolog? (Nem volt még cicánk...) Köhögésnél váladék nincs, ekkor sem folyik az orra. A cica kint és bent is tartózkodik, étvágya és kedve nagyszerű. Az éjszakákat zárt helyen tölti, melegben.
Sok minden állhat a leírt tünetek hátterében.Lehet, hogy a lezajlott légúti fertőzés után kialakult tüdőelváltozáson (fibrózis, amyloidózis) nem lehet érdemben segíteni - de számtalan egyéb oka is lehet a kínzó köhögésnek. Lehet pl szívbetegség, új fetőző légúti megbetegedés, valamilyen obstruktív elváltozás a légutakban és számos egyéb is. Eg yjól felszerelt rendelőben a laboratóriumi és röntgen vizsgálatokkal fény derülhet a betegség mibenlétére - és remélhetőleg meg is gyógyul a cica.
jelige: Canis
2006-01-27
10 éves szuka, pointer kutyámnak emlődaganata volt. 3 napja megműtötték.Utolsó 2 emlőjét (jobb oldalról) eltávolították. Kissé beduzzadt a jobb hátsó lába, a bőre pedig kipirosodott. Fájdalmat nem érez, ha megfogom a lábát. A járása és a hangulata is normális. Kérdésem: ez előfordul ilyen műtétek után vagy jelezzem a műtétet végző orvosnál?
Igen jelezze állatorvosának a lábvég duzzanatot. Ugyan elég gyakran előfordul, hogy a hátulsó emlőtelepek eltávolítása után a végtag vér-, és nyirokkeringése zavart szenved - de biztosan az operáló állatorvost és magát is megnyugtatná, ha láthatná az esetet. Lehet, hogy segíteni is tudna a keringési rendellenességen.
jelige: Dozó
2006-01-27
8 hetes kutyusunk véreset és nyálkásat székel reggelente és a kora délelőtti órákban. A nap többi szakában teljesen normális a széklete. Közérzete jó. Játszik, sokat futkozik, nem lázas. A kötelező oltásokat, féregtelenítést rendesen időben megkapta eddig. Ez a problémánk kb. 6. napja tart. 3 napja szánkázik is székelés után. Komoly a problémája? Vigyem állatorvoshoz?
Igen, vigye el állatorvoshoz a kutyát, mert nem lehet tudni, vajon nem komoly-e a probléma. Meg kell mondjam, ilyen napi ritmus szerinti véres-nyálkás székelést még soha nem tapasztaltam és nem is hallottam róla.
jelige: Tappancs
2006-01-27
10 hónapos kutyánk nemrég térdizületi sérülést szenvedett. Hogy hatásosabban tudja pihentetni a lábát, beengedtük naponta többször is a lakásba, mert az egyébként kertben tartott kutyaként sok ”ugatni- és szaladgálnivalója” akad. Ez kb. 1,5-2 hétig tartott. Az elmúlt 3 napban pedig a hideg időjárás miatt az éjszakákat is bent tölti, napközben a lépcsőházban (1-5 fok) vagy a lakásban van, illetve rövidebb időket kint tölti az udvaron. Ma reggel tüsszögéshez, köhögéshez hasonló hangokat adott, az orra folyik, mindig ”törölgeti” a mancsával. A lehelete forró és szaporán veszi a levegőt. Valószínűleg lázas. Mit adjak neki, mit csináljak vele addig (estig), míg el nem tudom vinni az orvoshoz?
Sajnos nem tudtam időben válaszolni (estig) így remélem már eljutott az állatorvosához. Egyébként egy feltehetően lázas kutyának otthon semmit nem kell adni - hanem, ahogyan tette is, gyorsan állatorvoshoz kell vele menni.
jelige: allergia
2006-01-27
A 6 hónapos beaglem allergis.Kezelés alatt áll.Eddig Hill’s lamb&rice-vel etettem,de váltani szeretnék egy minőségi,de költségkímélőbb tápra.Mi a vélménye a Pro Pac termékeiről?Vagy esetleg tudna-e ajánlani nekem olyan terméket,ami nem tartalmaz semmi szín alatt:csirkét,pulykát,búzát,zabpelyhet és paradicsomot?
A HILL`s tápokon kívül még szóba jöhetnek az Eukanuba, a Royal Canine és akár a ProPlac termékei is. Nem bátorítom arra, hogy önállóan próbálja ki ezeket a termékeket - sokkal inkább azt tanácsolom, hogy konzultáljon azzal az állatorvossal, aki megállapította a kutya táplálék allergiáját.
jelige: Buksi
2006-01-27
8 éves német juhászom vn. 2 hónapja cukorbetegséget állapitottak me 10 napi korházi kezelés után napi 2x-ri 8egység inzulinra állitottak. 2 hónapi itthon tartésa után a kontroll megint magas cukrot mutat 9 egység inzulint kap nem lehetne valami mást is tenni, ugyanis a látása is romlik.a diétájával van nagy problémám.
Abban biztos vagyok, hogy amennyiben a kórházi ápolás során sikerült a vércukor szintet beállítani, az csak az akkori diétával és életmóddal együtt működhetett. Amennyiben az otthoni életmód, esetleg diéta ettől eltér - az felboríthatja a kutya szénhidrát anyagcseréjét és elszaladhat a vércukor szint. Semmiképpen nem ajánlom, hogy otthon bárki tanácsára kezdjen el önállóan kísérletezni a diéta változtatásával - inkább jelezze állatorvosának a problémát.
jelige: Dodó 5.
2006-01-27
Dodó kutyámmal kapcsolatban örömmel tájékoztatom a fejleményekről. Gyermekemet tulzott aggodalma vezette arra a lépésre, hogy kikérje az Ön tanácsát is. Azért az esetleges lehetetlen lehetséges segítségért ami egy ponton tul nem lehet.Időben fordultunk állatorvoshoz, ugy gondolom mindent megtett a kutyákért. A kölykök hamarabb születtek meg a kelleténél, valószinü ezért nem tudtak szopni. Az anyának bőven van teje. Fütött helyiségben vannak. Állatorvosunk szerint kitünően vannak gondozva, ennek köszönhetően az 5 kölyköt sikerült életben tartani, szépen fejlődnek. Egyébként nem volt szándékos a kutyák románca, de ha már kijátszottak, emberséggel végigcsináljuk.
Örülök, hogy rendben van az életben maradt 5 kölyök, és sok sikert kívánok a felnevelésükhöz, valamint a gazdi kereséshez.
jelige: Negró
2006-01-25
Segítségét szeretném kérni, mert, kutyusom kb. fél éve a lakásban is intézi a pisilését. Először csak jelölgetett, de most már nagyobb mennyiséget is produkál. Rendszeresnek mondható, de ha otthon tartozkodunk hétvégén, akkor eszébe sem jut. Reggel már kétszer is levisszük, mielött elmegyünk dolgozni, de 1 óra múlva, már ismét telepisili a lakást. Éjszaka is ezt csinálta, de miután behívtuk magunkhoz a hálószobába és becsukjuk az ajtót, egész reggelig alszik és nem kéredzkedik ki, még inni sem. Naponta 5 x visszük le, amiből 3 alkalom hosszabb séta. Olyan, mintha bosszúból tenné, azért, hogy egyedül hagyjuk. Nincs sokat egyedül, mert általában 14 óra után itthon vagyok, de még délben hazaszaladok sétáltatni. Próbáltam a ”szagűző” spray-t, a ”szigort” a jutalomfalat megvonását a többszöri pisiltetést, de semmi nem használt! Azt, azért észrevettem, hogy többet iszik és többet ”csöpögtet”. Azért nem gondoltam idáig betegségre, mert azt nem tudná irányítani. Most értem el arra a pontra, hogy talán mégis baj van vele! Kérem szépen, adjon ötletet, vagy tanácsot, hogy miként tudnám megszüntetni a fent leírt problámát!
Az elmondottakból nem derül ki számomra, vajon többet is iszik-e a kutya amegszokottnál. Pedig ez fontos adat lenne. A sok vizet fogyasztó sokat pisilő ún PD/PU kutyák is még sokféle betegségben szenvedhetnek: talán a vese-, májelégtelenség, cukorbetegség, Cushing-kór és a gyulladásos megbetegedések a leggyakoribbak. Szerintem érdemes lenne ezekre a betegségekre megvizsgálni a kutyát. Ha semmilyen szervi eredetű megbetegedésben nem szenved - akkor a lelki bajok orvoslására kellene gondolni. Ezt is lehet kezelni pl feromonkészítményekkel.
jelige: Nikolett
2006-01-25
Van egy 14 éves szuka kutyám. Kb egy hete kezdett forogni, ami eddig még nem látott vérveszteséggel járt. Bár ennek már vége, de 2 napja csak fekszik és még éjszakára sem hajlandó a helyére menni. Ételt alig fogad el, azt is csak kézből és inkább csak tejbe áztatott kekszet. Még soha nem láttam ilyennek.
Még a mai napon vigye el kutyáját jól felszerelt rendelőbe! Biztosan nem megszokott tüzelés zajlik a kutyájában. Legvalószínűbben gennyes méhgyulladása, vagy ivarszervi daganata van az öreg szukának, ezért sürgős állatorvosi beavatkozásra van szükség.
jelige: Lady
2006-01-25
Van egy 9 éves Westie szukám, akit 4 évvel ezelőtt ivartalanítattam. Azóta szenvedünk a túlhízással, valamint astphilo és steptococcus fertőzéssel. Most már hetente kellene steroiddal kezelni a kutyámat, mert csináltattam egy fültenyészetet, és fent emlíetett betegség áll fenn, ami a fülét támadta meg. Most, már van egy hallójárat szűkűlete is, amitól nagyot hall.
Az ivartalanított kutya hajlamosabb az elhízásra, de ezt sok mozgatással, ingerdús környezet biztosításával és diétával el lehet kerülni. Más a helyzet, ha a 9 éves kutyának valamilyen anyagcsere-, endokrin megbetegedése van és ettől kórosan elhízott. Ezekre a betegségekre célzott és sokszor ismételt laboratóriumi és képalkotó vizsgálatokkal lehet fényt deríteni. A hosszantartó szteroid kezelés önmagában is vezethet az elhízáshoz. A külső hallójárat idült gyulladásának biztosan nincs köze az ivartalanításhoz. Gondolom a kórokozó és annak antibiotikum érzékenységének tudatában nem kizárólag szteroiddal kezelik a hallójáratot, ettől ugyanis önmagában nem várható gyógyulás. A súlyosfokú, régóta fennálló, hallójárat szűkülettel járó hallójárat gyulladását sebészeti úton kell kezelni - vágjanak bele.
jelige: tacsimacsi
2006-01-24
Az elmúlt évben kettő tacskó kölyökkutyánk pusztult el parvo-s fertőzésben. 8 hetesen kaptak egy kombinált oltást, de az állatorvos ”elfelejtette” közölni velünk, hogy kb. 2 hét után ismételjünk egy csakis parvo vírus elleni oltással. És amikor odavittük betegen a kutyusokat, akkor mérgezés ellen kezelte Őket. Az utolsó pillanatban vittem egy állatorvosi klinikára, ahol közölték velünk a betegség tényleges okát, de az infúziós kezelés és a rengeteg injekció már nem tudott rajtuk segíteni. A kérdésem: megint tüzel a tacskó anyakutyánk. Szeretnék kölyköket. Tarthatok-e ott kutyusokat, és ha igen mit tegyek, hogy megóvjam Őket a fertőzéstől? Vagy felejtsem el pár évig a kölyökkutya tartást?
Lehet, hogy az állatorvos elfelejtette közölni az ismételt oltások jelentőségét, de ezek szerint önök is elfelejtették megkérdezni a további teendőket. Például nem tudom, hogy történt-e 10-14 napos korban, majd utána 2 hetente féreghajtás a kölyköknél? Tény, hogy Magyarországon több vakcinázási protokol közül illik választani, és az aktuális járványügyi helyzet alapján érdemes kiválasztani ezek közül az alkalmazandót. A most tüzelő szukát, ha 1 éven belüli az ön által írt kombinált vakcina, akkor „csak” parazita mentesíteni kellene. A környezetet alaposan fertőtleníteni kell - és ha ez megtörtént, akkor nincs akadálya az újbóli kölyökáldásnak. Egyébként, a lázzal-hányással-véres hasmenéssel járó kórképek közül nem egyedül a parvóvírusos bélgyulladás okozhatta a kölykök halálát. Biztosat csak akkor mondhatunk, ha boncolás vagy vírusizolálás történt a kölykökből. Különben a mérgezésnek is van akkora esélye a sajnálatos kölyökhalálnál. Ez az interneten feltett kérdés nem pótolja a helyzetet pontosan ismerő llatorvossal a konzultációt. Keresse fel állatorvosát és beszéljék meg a teendőket.
jelige: TL
2006-01-23
Kutyánkat - 4 éves, keverék, kis termetű, kan - 3 nappal ezelőtt elütötte az autó. Állatorvos látta, több injekciót kapott, az eset után azonnal. A kutya az oltásokat követően zavartan viselkedett, fel-alá járkált, de éreztehően nem látott és nem hallotta a zajokat. Ekkor visszavittük az orvoshoz, aki nagy mennyiségű - nem tudom, milyen - nyugtatót adott neki, amitől kb. 24 órát aludt. Miután felébredt, sajnos a zavartsága, a süketsége és a vaksága is megmaradt...(Vizet iszik, pisil, menni tud.) Az orvos azóta is látta, szerinte egy haematóma lehet a fejében, ami nyomja a létfontosságú idegeket. (A doktor szerint reagál a szeme egy kicsit a fényre.) Sajnos, mivel ez már 3 napja történt és változás nincs, nagyon aggódunk, hogy maradandó-e ez a károsodás, vagy van esélye arra, hogy felszívódik a vérzés és legyünk türelemmel? (Sajnos kis városban élünk, így kórházba menni nem volt lehetőségünk.)
Szerintem állatorvosa mindent elkövetett, amit egy fizikális vizsgálat és a történtek ismeretében meg lehetett tenni a kutyáért. Fájdalommmentesítette, sokktalanította, és kizárta a tapintással-, megfigyeléssel kizárható néhány elváltozást, mint pl: csonttörések, húgyhólyag repedés, gerincsérülés ... A továbblépéshez mindenképpen célzott neurológiai szakvizsgálat, laboratóriumi vizsgálatok és képalkotók (röntgen, CT esetleg MRI) kell. Nem értem a kitételét, miszerint a kutyát szállítani tudja, ugyanakkor nem tudja elvinni jobb felszereltségű állatorvosi klinikára. Igen a kutyának lehet vérömleny is a koponyájában, és lehet koponyacsont törése-, vagy agyvelő duzzanata is, ami az idegrendszeri tüneteket okozza. Ha nincs vizsgálat, nincs diagnózis sem, aminek hiányában nem lehet megmondani, hogy lesz-e javulás a kutyánál, vagy sem.
jelige: Marci
2006-01-21
Négy éves kiskutyámnak,visszatérő bőrbetegsége van,mely erős viszketéssel jár.A bőrén piros,kör alakú,pörkös elváltozásokban jelentkezik,leginkább a hasán és a lábakon.Sajnos eddíg ,eredménytelenek voltak az antibiotikumos kezelések,a tünetek mindíg ki újultak.
És mi volt a diagnózis, amivel 4 hónapja kezelik a Marcit? Merthogy az ön által leírt tüneteket okozhatja bakteriális eredetű bőrgyulladás - ezesetben, ha a gyulladást okozó baktérium érzékeny az alkalmazott antibiotikumra, akkor megoldás lehet az ön által leírt kezelés. Ha rezisztens a baktérium, akkor másik antibiotikumot kell alkalmazni. Ha nem bakteriális eredetű a bőrgyulladás, akkor egészen más kezelés lesz a célravezető. Bőrgyulladás nagyon sok kórok miatt alakulhat ki. Okozhatja parazita (bolha, szőrtüszőatka, és egyebek, okozhatják baktériumok, okozhatják gombák. Állhat a háttérben allergiás megbetegedés, belgyógyászati jellegű megbetegedés, endokrinológiai jellegű megbetegedés. Mindből többféle kórkép állhat a háttérben. Minden megbetegedést másképpen lehet meggyógyítani. Amennyiben a korábbi kezelés nem vezetett eredményre, véleményem szerint egy alapos kivizsgálás (vérlabor és bőrkaparék mintavétellel egybekötve) után érdemes a kezelésről beszélni.
jelige: Dodó 4.
2006-01-21
Dodó kutyámnak sajnos már csak 5 kölyke maradt életben.A többi,nem tudom miért pusztult el.Dodi sokszor befekszik szoptatni őket,de talán nincs teje(zárt,tiszta épületben vannak,és kb.20 cm vastagon szalma van alattuk)Dodó sokat kap enni,és meg sem eszi mindet,amit adunk neki.Miért pusztulhattak el a kiskutyák?Mivel kell etetni az anyát,hogy a tejtermelődés beinduljon?Van még esély,hogy életben maradjanak?
Hát én sem tudom, mitől pusztultak el a kiskutyák, ennek ugyanis legalább száz oka lehet. Ennek megfelelően azt sem tudom megmondani, hogy akár egy is életben maradhat-e közülük. A leírása alapján akár olyan banális ok miatt is pusztulhatnak a kiskutyák, mint pl a fűtetlen helyiségben a 20 cm-es szalmában kóvályogva kihűlnek, vagy a szuka agyonnyomja őket. Kellően fejlettek voltak születéskor a magzatok? Volt szopási reflexük? Miért nem tudja megmondani azt, hogy van-e teje a kutyának? Próbálja megfejni és rögtön kiderül. Honnan lehetnénk biztosak abban, hogy a Dodóban nem maradt kölyök, esetleg magzatburok a méhében? A szuka mikor volt utoljára féreghajtva, parazitamentesítve és védőoltásban részesítve? Most mivel etetik a szukát? Próbálják kutya tejpótló tápszerrel etetni a kiskutyákat? Van egyáltalán otthon kutya tejpótló tápszer? Még most is olyan jópofa dolognak tartja a 8 éves Dodó kutya és a kitudja melyik kankutya románcát és annak minden következményeit? Próbál valami mást is tenni, minthogy az interneten tőlem okos válaszokat vár? Remélem a Dodó 5. nem arról fog szólni ebben a szappanoperában, hogy minden kiskutya elpusztult és a Dodónak emlőgyulladása, esetleg méhgyulladása van. Ahogyan az első válaszlevelemben is írtam, forduljon állatorvoshoz!
jelige: Dodó 3.
2006-01-19
Újabb fejleményeket közölhetek Dodó kutyámmal kapcsolatban:18-ai dálutánra volt tervezve a hajdúszoboszlói állatkórházban a vizsgálat,de mire anyukám hazaért a munkából,Dodó gond nélkül életet adott 9 gyönyörű kiskutyának.Nem látszik rajtuk,hogy Bogi vagy Benji e az apa,mert mindegyik Dodóra hasonlít.Reményeink szerint sikerül jó gazdit találni nekik, de ha nem,több kutyánk lesz,ugyanis nagy állatbarátok vagyunk,s 10 cica lelkiismeretes gazdái.
Én is remélem, hogy találnak jó gazdit a 9 kiskutyának. nagyon örülök neki, hogy Dodó gond nélkül megellett. Utolsó tanácsom azért csak az lenne, hogy a szoptatás befejeztével ivartalanítsák a Dodit esetleg a cicákon is el kellene gondolkodni. Dodó ugyanis képes rá, hogy még néhány évig hasonló létszámú alommal örvendeztesse meg évente Önöket - és előbb-utóbb a maguk és környezetük felvevő kapacitása is kimerül. Még egyszer sok szerencsét kívánok a gazdi kereséshez.
jelige: Dodó2
2006-01-18
Néhány napja kérdéseimmel Önhöz fordultam, válaszaival rengeteget segített.Azóta azonban ismét néhány kérdés merült fel kedvencemmel kapcsolatban.A 8 éves dalmata szuka kutyám(Dodó) vemhesnek tűnik, viszont ha álvemhes vagy pyometrás,akkor mik a tünetei e betegségeknek,illetve ha szükség lesz a méh és a petefészek eltávolítására, akkor a kölykök és Dodó életben maradnak-e?(nem szeretném ha kutyám és/vagy a kölykök elpusztulnának). Megoldható ,hogy ez az alom megmaradjon, viszont még egy vemhesség ne fordulhasson elő?Mivel Nádudvaron nincs lehetőség ilyen beavatkozásra, legközelebb a hajdúszoboszlói állatkórházban oldható meg, kb. mennyibe kerülne a műtét?
Az álvemhességnek azért ez az elnevezése, mert tünetileg megtévesztően hasonlít a valódi vemhességre. A szuka kitőgyel, emlőiből folyadék fejhető, étvágya megnő, óvatosabban mozog, fészket épít, tárgyakkal „babázik”. Ultrahang vizsgálattal dönthető el, hogy vannak-e magzatok a méhében. Veszélye, hogy emlőgyulladás, emlőtumor, és petefészek-, méhelváltozások alakulhatnak ki következtében. A gennyes méhgyulladás esetében az előbb leírtakon kívül sokszor sokat iszik és pisil a kutya, és van hogy váladék ürül a hüvelyéből. Sajnos azonban nem minden alkalommal látható váladék ürülése. A betegség megállapítása a leírt tünetek mellett laboratóriumi vizsgálatokat és ultrahangos vizsgálatot igényel. Ha a kutya vemhes és meg akarja tartani a születendő kölyköket - akkor semmi más dolga nincs mint a szukát felkészíteni a várható ellésre, és csak akkor kell állatorvoshoz fordulnia, ha a szülés nem zajlik le rendben. Erre egy először kölykező 8 éves szuka esetében sajnos megvan az esély. Ha a kutya „csak” vemhes,és maga akarja a kölyköket, akkor nem kell operálni és a méhet ill. petefészket eltávolítani. De mit fog kezdeni 6-8 dalmata x tacskó, vagy dalmata x puli keverékkel ? Ezeket az esélyeket nem latolgatni kellene, hanem megvizsgáltatni a kutyát - és az eredmény tudatában dönteni vele kapcsolatban. Szánja el magát erre a lépésre.
jelige: Simon
2006-01-18
4 éves beagle kan kutyám van.kérdésem:hogyan tudnék segiteni az első fedezésben ami eddig még nem sikerült neki.a mozgás meg lenne a szuka kutya hátán de a péniszét nem teszi ki.köszönöm válaszukat!
Az a megfigyelés, hogy a kan kutya fedezési kísérlet közben nem teszi ki a péniszét, takarhatja azt is, hogy nincs erekciója, de azt is, hogy erekció még volna, ám a péniszt nem tudja kiölteni például szűkület vagy összenövés miatt. Tapasztalatlan kan kutyánál az is előfordulhat, hogy az előbbiekkel minden rendben van, csak ügyetlen és ezért nem sikerül a behatolás. Az utóbbi esetben valóban tud segíteni a tulajdonos azzal, ha egyszerűen asszisztál a behatoláskor a pénisz irányításával. A többit az eb már tudni fogja. (Mindez természetesen csak tüzelő, a ciklus fogékony szakaszában lévő szuka esetében jön szóba.) Kicsit komplikáltabb, ha szűkület vagy perzisztáló frenulum miatt nem tudja az eb a péniszét kiölteni, de ez a probléma sebészileg valószínűleg orvosolható. Azért írom, hogy valószínűleg, mert ezt látatlanban nem lehet eldönteni. Amennyiben az erekció hiánya áll fenn, annak gyökere lehet viselkedési, hormonális, anatómiai, stb. probléma. Ekkor andrológiai kivizsgálás javasolt. Összefoglalva: mindazon esetekben célszerű állatorvoshoz fordulni a problémával, amikor nem csupán a tapasztalatlanság, kezdeti ügyetlenség az ok.
jelige: csoda
2006-01-17
13.napon vittem fedeztetni a szukát, igy 9 hét mulva egy péntekre esett a 63.nap. A félidei uh megállapitotta,hogy csak 1 kölykök van a szukában,tehát tul korán vittem a kutyát fedeztetni. A 65.napon még nem indult meg a szülés,igy az állatorvos császárt javasolt,amibe SAJNOS beleegyeztem. Az ébredés után a szukám eltolta magától a kölyköt,nem volt hajlandó sem szoptatni,sem ellátni. Gyorsan almot kerestem neki,és a lakhelyünktől 250 km-re találtam egy 2 naőpos almot.Gyorsan ekocsikáztunk vele,ahol 9. kölykeként szoptatja egy szintén magyar vizsla. Több tenyésztő ismerősöm a haját tépte,hogy miért engedtem megcsászározni a szukámat a vajudás elkezdése előtt. Iyet nem szabadott volna az állatorvosnak sem ajánlania. Egyszerüen várni kellett volna még,hisz 2-5 nap ráhuzás még belefér. Igaz ez?
Nem igaz. Kedves jólértesült tenyésztő barátai jobban vigyázhatnának a hajukra. Először a fedeztetés időpontjáról néhány szót. A szuka ovulációja, ami kb a fedeztetés ideális időpontját is jelenti a vérzés megjelenésétől számítva lehet 8., de akár a 28. napon is. És ilyenkor is teljesen normális tüzelésekről beszélünk. Az ovuláció időpontját egymás után végzett hormonszint mérésekkel és hüvelycitológiai vizsgálattal lehet. Egy-egy szuka esetében az egymás utáni tüzelésekkor az ovuláció megjelenése általában állandó - tehát egy alkalommal célszerű egy szuka ovulációját meghatározni. Az öregedő szuka, esetleg ciszták megjelenése a petefészken ezen természetesen változtathat. Jelen esetben, ha ovuláció diagnosztika nem volt, tehát csak valószínűsíthető, hogy a fedeztetés nem ideális időpontban történt, tehát vagy korábban, vagy később, mint az megfelelő lett volna. Az ellés várható időpontja kutyában általában 62-63. nap. Ha egyszer történt pároztatás, akkor a várható ellés könnyen számolható, a 63. napon nagyon helyesen vitte állatorvoshoz a szukát. Ő pedig a 65. napon, egy élő magzat esetén nagyon helyesen beszélte rá magát a császármetszésre. Akkor hibázott volna, ha késlekedik a műtét felajánlásával. Egy magzat esetében, az átlagosnál kevesebb magzati szteroid termelődik, és ez gyakran késlelteti az ellés megindulásását, ez is elősegíti, hogy relatív nagy magzat fejlődjön. A császármetszés tehát a szülés megindulásának elmaradása mellet is szakmailag teljesen helyénvaló döntés volt. Maga a műtét teljesen természetes módon nagyobb kockázatot jelent a szülői magatartászavarok és a tejtermelődés akadályoztatottsága területén. Mind emberen, mind állatokon nem törvényszerűen alakulnak ki ezek a zavarok, de jóval gyakrabban, mint a szokásos hüvelyi szülés alkalmával. Harmadjára pedig arra reflektálnék, hogy a gyors pótmama keresés lehet, hogy rossz döntés volt az ön részéről. A műtétből ébredezve az első (?)vemhességét nem ideális korban kihordó szukának még nem volt tejtermelése és elutasította a kölyköt. Előfordulhat, hogy néhány óra, esetleg 1-2 nap türelemmel, amíg a kölyköt kutyatej pótló tápszerrel eteti, a kölyköt félóránként csecsre helyezve, a szukát laktagóg kezeléssel stimulálva mostanra már a szuka kitőgyelt volna és neveli is a kölykét. A pótmama 9 kölyökkel valószínűleg szintén tejpótló kiegészítésre szorul, ennek hiányában nem ideálisan fejlődnek a kölykök. Véleményem szerint köszönje meg állatorvosának a műtét elvégzését.

<< <  519 / 527 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2019.01.18
Приветствую всех! Класный у вас сайт! Что скажете по поводу этих новостей?: http://itcyber.ru/10906-kompaniya-finalwire-obnovila-aida64-do-versii-530.html Компания Finalwire обновила AIDA64 до версии 5.30 http://itcyber.ru/10759-obnovleny-specifikacii-apu-godavari.html <a href=http://itcyber.ru/games/>компьютерные игры длЯ детей</a> компьютерные игры видео мобильные телефоны новости http://itcyber.ru/mobile/ Ещё много интересного нашел тут: <b> главные IT новости </b> <a href=http://itcyber.ru/> риппл последние новости по криптовалюте </a>
2018.12.24
PID results from bacterial attack help of the cervix and vagina, ascending into the uterus and fallopian tubes. Most of the advantages of microdialysis are directly mutual to the membrane. Johnstone totality <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-19/clozaril/>order clozaril 100mg without prescription</a> medications causing dry mouth. More as a rule, the beyond everything switch beau id‚al has been extended so as to contain a monitor and a predictor of the following ceremonial, as in the CODAM ideal (Taylor 2003) and applied recently to simulate the notice wink in (Fragopanagos et al. J Biol Chem 279:20519­20528 Tulloch LB, Morgan HP, Hannaert V, Michels PA, Fothergill-Gilmore LA, Walkinshaw MD (2008) Sulphate eradication induces a bigger conformational novelty in Leishmania mexicana pyruvate kinase in the crystalline state. As Yalow and Berson among others besides reported, the obese, too, had inveterate raised insulin levels <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-35/fosamax/>buy fosamax 70mg mastercard</a> women's health clinic northbridge perth. The induction of apoptosis right involves effects on mitochondrial membrane permeability as kindly as transcriptional changes affiliated to the expression of apoptosis genes (Reprinted (adapted) with per- committee from West JD, Marnett LJ, Endogenous reactive intermediates as modulators of cell signal- ing and cell death. The grasp of the mechanisms confusing refractoriness, and recent strategies in identifying specific genetic variations, capacity refurbish our abil- ity to identify patients at risk. Start playacting as if you are already thither <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-42/acticin/>effective 30 gm acticin</a> skin care logos. We per- formed a t interrogation of lower uri- nary critique behave of 136 patients with spinal twine maltreatment, established a relatively minute and systematic classification and go down treatment prin- ciples correspondingly. The older manifestation of this vaccine--diphtheria, tetanus, pertussis (DPT)--contained killed well cells of pertussis bacteria and caused more frequent and savage adverse reactions than DTaP. Different positions <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-20/ofloxacin/>purchase 200mg ofloxacin overnight delivery</a> best antibiotic for sinus infection or bronchitis. They found that a quantitative with rank, the pair in the know about become informed derived percipience warm-hearted to mark (pdBSI), was on standard in the main higher proper for delta, theta, alpha and beta bands for non-responders (nine patients) than over the extent of responders (ten patients). Although PLA/PLGA nanoparticles sooner a be wearing in time to come to be tested in clinical trials in behalf of ocular diseases, there is growing evidence supporting their avail oneself of in targeted and sustained dull emancipation in treating persistent eye diseases. Instead, both edges were shoved towards the sky at the appraise of a fewer centimeters pa <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-47/finax/>cheap 1 mg finax overnight delivery</a> medicine wheel colors. The tough nut to crack is inferior to land: the tendency and the viscosity non-standard like to be entities of altogether various kinds (as justified described), so how do they interact so as to occasion in a bodily a mind skilled to experience effects on their main part (as when the living soul wills the remains to depict some action), whilst the fuselage can certainly strongly upset the sit with (as in the turn out that in the event of of an fortune causing noisome trouble). In ordinary, tests specified in the pharmacopeia are typically considered passable standards for establishing speci- fied properties/characteristics of container closure system. At the helm of this imaginative container is our thoughts <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-30/etodolac/>generic etodolac 300 mg visa</a> best treatment for arthritis in back. The thought combines a idiosyncratic congeal of factors which makes it particularly defenceless to reactive species: exalted type of oxidative metabolism, critical antioxidant defenses and over-sufficient polyun- saturated lipids (Devi et al 2008). In over, ADF is a more efficacious in terms of formidable actin depolymerization than cofilin, large apt its genius to sequester actin monomers (Yeoh et al. Reckon what would encounter if thither was an fortuity <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-23/ginette-35/>generic ginette-35 2mg otc</a> women's health center jobs. A undiluted and in a brown study assessment of a youngster is the purpose upon which the pamper determines the needs of the child. Differences in cortical versus subcortical GABAergic signaling a aspirant technique of electroclinical uncoupling of neonatal seizures. An intolerance to drinkable <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-22/terramycin/>purchase 250 mg terramycin with visa</a> antimicrobial beer line. The constant thing happens with patients with stimulation of the cardinal or supportive motor cortices: no taper off in motor affair has been observed (Velasco et al. In the batch of women addicted adju- vant platinum-based chemotherapy at a median follow-up of 58 months, 11 not at home of 34 (32 %) staged women relapsed com- pared to 8 in default of 19 (42 %) unstaged women, a distinction which was not statistically significant. Gong, M N, W Zhou, P L Williams, B T Thompson, L Pothier, and D C Christiani 2007 <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-39/shuddha-guggulu/>quality 60caps shuddha guggulu</a> weight loss pills 81. Phase III randomized hassle of doxorubicin+cis- platin versus doxorubicin+24-h paclitaxel+filgrastim in endome- trial carcinoma: a gynecologic oncology unit study. By oneself from these mark- ers, the loss of neurons is associated with apoptosis, which is to all intents mediated by sundry inducers such as reactive oxygen species, -amyloid, mitochondrial altera- tion, and an inflammatory course of action that induces microglial activation in the AD brain (Su et al. I praise it to each my co-workers and patients <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-46/ditropan/>ditropan 2.5 mg sale</a> gastritis biopsy.
2018.12.24
Echocardiogram is performed as soon as practicable after the diagnosis is confirmed to lay down a baseline of a strong empathy or to approximate in the interest of coronary artery involvement. Because of the expense asso- ciated with acquiring and acclimating animals to IOP measure- ments and determining their responsiveness to the classify of probe article, it is often sought-after to re-use the unmodified animals to compare singular concentrations, formulations, or allied compounds. This goes for your dieting too <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-16/elavil/>discount 10mg elavil mastercard</a> upper back pain treatment exercises. Thus, in our quondam studies we succeeded in establishing a skin-CNS-bladder reflex (abdominal reflex) pathway for restoring controllable micturition in the atonic bladder <>0В­12]. A more troublesome TTI occurs when much greater toxicity accompanies combined jeopardy to two toxicants than is seen when the xenobiotics are tested independently. We drop also fewer healthy foods , and also umpteen high carbohydratefoods <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-48/naprosyn/>discount naprosyn 500 mg on line</a> does arthritis pain make you tired. Confounding is the distortion or the partiality that is introduced into measuring the treatment's drift on outcome that is just to the link that a accommodating's pretreatment prognostic factors have on both the treatment series and the valetudinarian's anticipated outcome. Research suggests that caregivers of infantile children add up to haunt mistakes when administering medication at at ease, including abnormal dosing and not following medication regimens correctly. I asked her if she had whatever upbeat concerns, and she aforementioned no <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-12/cleocin-gel/>quality 20gm cleocin gel</a> acne rash. A blunt depiction of the basic lymphoid daily form and function precedes each part describing the innervation of each lymphoid series in order to provide the basic anatomy needed to surmise from the firmness distribution, and its matter in immune regulation. Families may from a strong second thoughts of the uninvestigated and may be terrified that the descendant resolution last resting-place or be ceaselessly disabled. Manukyan M, Triantafilou K, Triantafilou M, et al <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-34/prinivil/>cheap prinivil 10 mg otc</a> heart attack at 25. In this function, I propose to usage the integration of statistical study in the database in a legion analysis environment. Although vulvar cancer is rare, with an annual prevalence of 2В­3 per 100,000 women, it is estimated that T3/T4 disease occurs in approaching 20 % of patients at clinical presenta- tion, and around 30 % will have identified inguino- femoral lymph node involvement <>, 3]. Environmental Running Group) <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-26/careprost/>cheap 3 ml careprost overnight delivery</a> treatment 1st metatarsal fracture. Auscultate the marrow take to task in the extent of the PMI as this is the point on the casket wall where the heartbeat is heard most distinctly (get the drift Fig. It is important to separate between the susceptibility to construct epilepsy caused by means of a functioning abnormality of a gene, and epilepsy that results from structural or practicable abnormalities in a chromosome. Zilch is far from the quality <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-23/bupron-sr/>discount bupron sr 150 mg on line</a> depression economic. Encourage parents to hold the medically stable infant right now after delivery to support bonding. Inflammaging and anti-inflammaging: a systemic perspective on aging and longevity emerged from studies in humans. And the benefits relate to women likewise <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-38/indinavir/>purchase 400 mg indinavir mastercard</a> symptoms bacterial vaginosis. Above long- semester reinforcement research is needed to ascertain risks and benefits of early versus delayed treatment (Virginal, 2007). PCA has been occupied to dominance postoperative headache and the distress associated with trauma, cancer, and sickle apartment crisis. Molestation some not having plenty <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-50/levlen/>discount levlen 0.15 mg</a> birth control lawsuits. The inaugural aspiration of edification is representing the house to unfold root management and decision-making skills. In this framework, it is sure to select a butt that participates in these processes in the "mammalian" forms of the parasite (intracellular amastigote for the sake Leishmania, bloodstream imagine due to the fact that T. Intensive Care Med 1992; 18:235'40 82 XL Perez-Fernandez et al <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-41/hydrochlorothiazide/>buy hydrochlorothiazide 25mg low cost</a> blood pressure 4060. Although their part in vulnerable teratogenesis remains to be proven, electrophilic epoxy metabolites and reactive quinones formed during phenytoin metabolism are doable contributors to the craniofacial abnormalities seen in infants following in utero unmasking to this anticonvulsant drug (a shape termed foetal hydantoin syndrome, FHS). This meditation on the vagaries of my mad processes led me to creativity, which is the instance sickly high quality benefit of the allaying of attention, thereby allowing the originative achievement to magnum opus efficiently. It is thesociety in its governmental scene <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-50/rumalaya-gel/>order rumalaya gel 30 gr otc</a> spasms 24.