Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Kyra
2005-09-06
Július 3-án párzott a kutyus. Kiszámoltam, eddig mindig a 60. napon születtek meg a kölykök, most viszont már a 64. napnál tartunk és még mindig nem történt semmi. Kétszer már voltak jóslófájások, de mindig leálltak. Beszéltem az állatorvosunkkal, ő tanácsolta, hogy mérjük a hőmérsékletét, és ha 37 körülire leesik, onnantól kb. másfél nap múlva elindul az ellés. Tegnap már reggel és este is 37.2-t mértem, viszont a ma reggeli mérésnél 38-at mutatott a lázmérő. Úgyhogy kicsit összezavarodtam, és aggódom egy kicsit, nehogy baj legyen. Egy ötéves bichon havanese-ről van szó, eddig kétszer voltak kölykei, mindig a legnagyobb rendben ment minden, azt leszámítva, hogy a babák rendszeresen farral érkeztek a világra, ezért aktív segítségemre volt szükség. Főleg az utolsó egy-két kölyöknél nem volt már ereje a nyomásnál. Az anyakutya egyébként jól van, eszik. Már nagyon nehezen mozog a hatalmas hasa miatt, nyögdécsel a tehertől, és tegnap meg ma hányt egy kicsit. Nem tudom ez normálisnak tekinthető-e, vagy vigyem inkább le az állatorvoshoz. Úgy tudom, a 68. napig még időben vagyunk, de én azért aggódom.
Sajnos nem tudom megnyugtatni, a kutyát a lehető leggyorsabban állatorvoshozt kell vinni. Valószinűleg van egy kezdődő vemhességi toxikózisa, erre utalhat a hányás, ill. a nagy has (vehem) miatt nem tud eleget enni, így a relatív energiahiány miatt ereje sincs a méhösszehúzódásokhoz. Egy ekkora kutya inkább korábban ellik pár nappal, ahogy korábban is tette, a 60. nap körül és nem hordja túl a kölyköket normál esetben. Én a mielőbbi vizsgálatot és császármetszést javasolnám, mielőtt a súlyosbodó májműködészavar miatt a műtét kockázata is tovább nőne. 65. nap után mindenképpen túlhordásról beszélünk, tehát ha a vemhesség hosszának a kiszámításakor nem tévedtek, akkor szerintem be kellene avatkozni, az anya és a kölykök védelme érdekében. Addig is célszerű lenne szőlőcukor és Calcium tartalmú folyadékkal itatni, hogy az energia- és ionhiányt ellensúlyozzák, amennyire csak lehet.
jelige: Zimba
2005-09-05
6 hónapos törpe schnauzer kutyám egyik fülét hol vizszintesen, hol fölfelé tartja. A fűljáratban rendellenességet nem észleltünk. Kérdésem, hogy a kutya fejlődése folyamán várható-e javulás.
Még várható javulás. A kistestű kutyáknál 6-7 hónapos korban kezdődik a méretbeni fejlődés lassulása. A csöves csontok hosszirányú növekedése lassan lezárul és a koponyacsontok is elérik végleges méretüket, porcos csatlakozásaik elmeszesednek. Ezen időszak után a koponyacsontokon tapadó szalagok és izmok (amelyek a fül rögzítésében is szerepet játszanak elérik végleges fejlettségüket, megerősödnek, kalcium és foszfor (mész) kezd felrakódni bennük. A végleges fülméret és állás kialakulását segíti, ha a kutya tápláléka minél nagyobb részben a fajtájának, méretének, korának megfelelő jó minőségű komlettált táp. Ennek hiányában hasznos, ha kalcium, foszfor és D-vitamin kiegészítést kap a kutya. Mindemellett, ugyan Ön épnek látja a hallójáratot, de érdemes szakemberrel is megvizsgáltatni, mert nem kizárt, hogy a hallójárat enyhe gyulladásától van az időszakos rendellenes fültartása a kutyának.
jelige: Judit
2005-09-04
A szomszéd kutyusa (lány) tüzel. És a mi kutyánk (fiú) teljesen megőrült. Mit tegyünk? Lehet adni neki algopirint vagy valami nyugtatót?
Algopyrint teljesen felesleges adni neki. A nyugtatók közül szóba jöhet néhány (leginkább a Sedalin tbl vagy paszta), amit állatorvosi vényre állatorvosi patikában adnak ki. Egyébként az ön által leírt „őrület” teljesen természetes, várható, sőt kiszámítható két ivarilag teljesértékű kutya életében. Ez az őrület 6 havonta 1-3 hétig nehezíteni fogja az életüket. Nem véletlen, hogy aki meg akarja kímélni magát, környezetét és kutyáját ezektől az időszakoktól, az előbb-utóbb eljut odáig, hogy ivartalaníttatja a kutyáját. Higgye el, sokkal több érv szól az ivartalanítás mellett, mint ellene.
jelige: Wacak
2005-08-31
Van egy 12 éves némethujász szuka kutyám. Pár napja az egyik szemén pár mm nagyságú opálos elváltozást vettünk észre. Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet az oka és hogy lehet-e ezen valahogy segíteni.
A 12 éves kor egy német juhász esetében önmagában igen tiszteletre méltó. Idősebb korban a szervezet ellenállóképessége csökken. A szaruhártya körülírt opálosodását több minden okozhatja. Lehet a szemhéjakról belógó szőr, egyéb idegentest, a kötőhártya gyulladása, de lehetett a tettes a cica társ is és sok más egyéb ok is. Feltétlenül lássa állatorvos azesetet, hiszen lehet, hogy egy egyszerű műtéttel, vagy megfelelő szemcsepp-, kenőcs alkalmazásával még hosszú hónapokat, néhány jó évet lehet adni az öreglánynak.
jelige: Tappancs
2005-08-30
Van egy berni pásztor (5 éves) kutyám. És a gyomrával van probléma. Kihívtuk az állatorvost és azt mondta, hogy ha nem javul, akkor el kellene vinni röntgenre. Csak érdeklődni szeretnék, hogy általában az ilyen vizsgálatok mennyibe kerülnek?
A kutyánál 3-4 hónapja állnak fenn közelebbről nem részletezett gyomorproblémák. Egy hasi röntgen, vagy ultrahang vizsgálattal, és véleményem szerint egy gondos fizikális vizsgálattal + laborvizsgálattal már régen diagnózishoz juthattak volna és a kutya valószínűleg már gyógyult. Az állatorvosi szolgáltatás is szabad áras tevékenység, ebben hasonlít mondjuk a vízvezeték szereléshez is. Egy síma (natív) egyoldali röntgen felvétel - amennyiben nincs szükség bódításra kb 2-4 E Ft körül van. Egyoldali felvétel ritkán elegendő, sokszor szükség van oldalirányú képre is az elváltozás megítélésére, és (főleg „gyomor problémáknál”) kontrasztanyag adására is szükség lehet. Tehát a számla lehet 2-4 ezer, de akár 15 ezer forint is.
jelige: páfránypockó
2005-08-30
A kérdésem az lenne, hogy ha a kutya olyan helyen fekszik, ahol a gáz nyomáscsökkentője van és néha érezhető a gázszag, az okozhat-e a kutyának idegrendszeri problémákat? Ugyanis az édesanyám télen beengedte melegedni a kutyát lakásunk ezen helyiségébe és azóta a kutya nagyon rákapott erre a helyre, mert valamikor ki sem lehet tuszkolni onnan. Emellet a kutya mindig is hamis volt mostanábban ingerlékenyebb is az idegenekkel szemben. Sajnos a múlt héten megkapott valakit aki behajolt a kapu felett. Sajnos a sebét össze is kellett varrni, de csak 1-2 öltéssel, tehát nem volt olyan vészes. Okozhatja a gáz ezt a problémát, vagy valami másban keresendő a probléma? Azt hozzá kell tennem, hogy a kutya csak a kapunál viselkedik úgy, mint egy őrült, hogy ha valaki becsenget vagy közel jön a kapuhoz. Ilyenkor rágja a kaput, illetve mindent ami az útjába kerül. Lehet, hogy az őrült viselkedése a túlzott területvédelem miatt van? Kapun kivül a kutya, ha pl. elviszem sétálni teljesen nyugodt. Velem szemben, akit a gazdájának tekint sohasem lépett fel támadólag. Ha nem a gáz a probléma akkor hogyan lehetne kezelni a kutya ingerlékenységét? Van rá valami természetes mód, vagy orvosi kezelés? Én nagyon szeretem a kutyámat és bízom benne, nem rettent meg, ahogy viselkedik, mert tudom hogy engem nagyon szeret.
Nem kizárható, hogy a hosszú időn keresztül belélegzett földgáz idegrendszeri tüneteket és ingerlékenységet okoz a kutyánál. A szivárgást meg kell szüntetni - ez a robbanásveszély elkerülése, valamint ember és állat egészség védelme szempontjából egyaránt alapvető. A pulit érdemes lenne állatorvossal megvizsgáltatni, hogy a mája, veséje, idegrendszere nem károsodott-e. Ha nincs szervi elváltozás, akkor a viselkedés rendellenességét lenne érdemes tovább vizsgálni. Sokszor azon is lehet változtatni.
jelige: Picurka
2005-08-29
Egy hete született 5 csivava kölyök. Egy sajnos a szülés napján elpusztult. Három rendesen fejlődik, de egy kiskutya sehogyan sem akar fejlődeni, most is olyan mint születéskor. Szopik, de nem igazán hizik, fejlődik.
Fontos eldöntendő kérdés lenne, hogy a kiskutya már születéskor is kisebb, gyengébben fejlett volt-e, mint társai. Természetesen ilyenkor legelőször valamilyen veleszületett rendellenességre kell gondolni. Lehet a kiskutyának farkastorka (ezt otthon is észreveszi, ha belenéz a szájüregbe), de lehet akár szív-, érrendszeri hibája (Botallo vezeték által okozott nyelőcső lefűződés, szív kamra fali hiány, vagy portoszisztémás sönt is). Az sem lehetetlen, hogy a valamilyen kölyökkori fertőzésen (Herpesz-, Adenovírus) esett át az alom, ami elhullást is okozott és az egyik kölyöknél maradvány tünetek vannak. Érdemes lett volna az elhullott kölyköt boncoltatni, az élő elmaradott kölyköt pedig érdemes lenne kivizsgáltatni, hiszen nem érdektelen, hogy van-e esélye az életre.
jelige: cukor
2005-08-26
A cukorbeteg 7éves kutyánk ügyében szeretném a segítségüket kérni. 1 hete 2x0,1ml Monotard inzulin ínjekció mellett a vércukorszintje lecsökkent 20,9-röl 15-re. Jelenleg 2x0,3 ml mellett emelkedett 19,4-re. Mitől lehetséges ez, és mit tehetnénk a gyógyulása érdekében?
Több mindentől lehetséges a leírt jelenség. Ha nem volt azonos a diéta a két esemény időpontjában, a más-más energiabevitel önmagában indokolhatja a leírt eltéréseket. Ugyanez a helyzet akkor, ha a két időpontban más-más jellegű fizikai terhelést kapott a kutya. Ha az említett két ok egyike sem állt fennt, sajnos akkor is előfordulhat ilyen inverz reakció kutyák diabetesze kapcsán, amit Somogyi-effektusnak hívnak. Az eddig leírtakból talán kitűnik, hogy a diabeteszes kutyák inzulin és diéta beállítása igen komplex dolog. A vércukor szintjének mérése mellett hasznos lenne inzulint is mérni és a beteg máj-, és vese paramétereinek a nyomonkövetése is szükséges lehet. 1);
jelige: Koszpók 2.
2005-08-23
Nagyon köszönöm gyors válaszát. Biztos tudja egy ilyen kiskutya olyan a gazdijának, mint egy gyerek. Nagyon félek, hogy esetleg komolyabb baja van. Fel is fogom keresni az állatorvost, tanácsot kérni tőle. Ha azonban nem zavarom túlságosan, és páciensei mellett ráérne válaszolni nekem, lenne még néhány kérdésem. Egy angol nyelvű állatorvosi oldalon olvastam, hogy esetleg még cukorbetegség is állhat a tünetek mögött. Valóban, mintha a kutya vízfogyasztása megnőtt volna az utóbbi időben. Kérem mondja el röviden, mennyire lehet veszélyes ez a betegség, illetve milyen kezeléssel lehet a kutyán segíteni. Esetleg egész életen át tartó gyógyszerezésre szorul majd? Tudom, így látatlanban nehéz diagnosztizálni bármit is a teljes kórkép ismerete nélkül. De ha mégis ezt állapítanák meg mire kell számítanom? Élhet teljes életet a kutya ezzel a betegséggel? Sajnos nem találtam cikkeket ez ügyeben.
Igen, az előző válaszomban a sok vízivás és sok vizeletürítéssel kapcsolatos kérdésemet ezért tettem fel. Ha egy jobb keresőbe beírja a polydypsia/polyuria, PD/PU keresőszavakat rengeteg betegséget fog találni. Ez azt is jelenti, hogy a cukorbetegség csak az egyik a lehetséges okok közül. Az endokrin jellegű betegségek közül a cukorbetegség (diabetes mellitus) és a Cushing kór (hyperadrenocorticism, Cushing disease) fog leggyakrabban előkerülni a weboldalakon. Ha pár szót a cukorbetegségről akar hallani, nos az kutyákban hasonló az emberi 2-es típusú betegséghez. A betegség súlyossága dönti el, hogy „csak” diétával, vagy a diéta mellett kutyainsulin adásával tartható-e karban a páciens. Ahogyan az emberek, úgy a diabeteszes kutyák is élhetnek teljes életet, de sok áldozatot, odafigyelést igényel a gazdi részéről.
jelige: Koszpók
2005-08-19
5 hónapos szuka kölyök, néha álmában maga alá vizel Egyébként szobatiszta, éjszak például nem fordul elő ez a jelenség. Az utóbbi 1-2 hétben figyeltem meg, főleg akkor ha nagyon kifáradt séták után. Létezik kutyáknál esetleg inkontinencia? Forduljak orvoshoz, vagy kinövi?
Lehet, hogy kinövi, de ajánlott lenne szakemberrel kivizsgáltatni az esetet. Kutyáknál is van természetesen inkontinencia, de ezen kívül is lehet néhány oka az időnkénti bevizelésnek. Pl húgyúti fertőzés, vagy fiatalkori hüvelygyulladás (juvenilis vaginitis) és egyebek is. Ha emellett sok vízivás, sok vizeletürítés is jelentkezik, akkor egy sereg belgyógyászati -, és endokrin jellegű megbetegedés is állhat a háttérben. Szóval a legbiztosabb, ha állatorvos megvizsgálja a kutyát.
jelige: Hapci
2005-08-19
Két német juhászom közül az egyiknél 9 éves korban, a másiknál már 9 hónaposan kimutatták a kétoldali súlyos csípődiszpláziát. Most szeretnénk egy Leonbergi kutyust. Arra szeretnék választ kapni, hogy a Leonbergik mennyire hajlamosak erre, mennyire gyakori náluk ez a betegség.
A csípőízületi diszplázia a közepes és nagytestű fajtákon gyakori megbetegedés. Kialakulásában öröklött és szerzett tényezők egyaránt szerepet játszanak. Mint óriástestű fajta a Leonbergi is érintett ebben az ortopédiai jellegű problémában, pontos hazai statisztikai adatok azonban nem állnak rendelkezésre e fajtában sem a gyakoriságra vonatkozóan. Beszéljen a tenyésztőkkel, kérdezze meg őket van-e a szülőknek mentességi igazolása, tekintse meg a tenyészkutyákat és az utódokat is séta, játék, mozgás közben és ezek után döntsön a kölyök vásárlásról.
jelige: hapci
2005-08-18
A csípődiszplázia sajnos majdnem minden kutyafajtánál előfordul, főleg a nagytermetűeknél. Ezalól a leonbergi sem kivétel. A csípő diszplázia örökletes alapon kialakuló betegség. A kiskutyák normális csípőízülettel születnek, ez növekedésük alatt vátozik meg. Az örökletes hajlam mellett sokat ronthatnak rajta az olyan környezeti tényezők, mint a gyors növekedés, a túletetés, vagy a túlzásba vitt mozgás. Kizárni a betegséget nem lehet, csak szakértő által végzett röntgen vizsgálattal. Viszont mivel öröklődik a hajlam, érdemes utána nézni a betegség előfordulásának a kiskutya felmenői körében. 0),
jelige: linux
2005-08-16
Van egy 8 éves american steffordshire terrier kanom. Egeszségével eddig minden rendben volt, mígnem fél évvel ezelőtt a másik kutyám, akivel amúgy barátok, belecsípett az orrába. Nos, azóta néha előforduló vérzést tapasztaltunk, amikor sétalni vittuk és emiatt ideges lett. Kérdeztük az állatorvost és azt mondta, hogy a kutya orra nehezen gyogyul, és valószínű, hogy a seb eshetett le. Pár napja viszont egy nagy darab vérrög esett ki, és a kutya mindket orrlyuka szörnyen vérzett. Állatorvos kezelte, de nem javult a helyzet, visszatért a vérzés és most el akarja altatni, mert azt mondja rakos! Az lenne a kérdésem, hogy ha állítólag rákos, miert nem látszik semmi dudor az orran? Mert amúgy az állapota normális, eszik, akar jatszani, szaladgálni stb.
A kutyáról annyit tudunk, hogy visszatérő kétoldali orrvérzése van, és a kórelőzményi adatokban szerepel traumás előzmény. Az eset alapos kivizsgálást igényel. Laboratóriumi vérvizsgálatra, koponyaröntgenre (esetleg CT, szcintigráfiás vizsgálatra), vagy endoszkópos vizsgálatra és citológiai mintavételre van szükség ahhoz, hogy kiderüljön: valóban a korábbi sérülésből visszamaradó fekély, hematóma okozza-e tüneteket, esetleg ettől független véralvadási zavar, idegen test (pl toklász), vagy esetleg daganat áll a háttérben. Sajnos, a rosszindulatú elváltozások sem feltétlenül járnak látható duzzanattal, és főleg egy staffi esetében sokáig semmiféle általános tünetet nem okoznak. A felsorolt vizsgálatok akár 1-2 nap alatt választ adhatnak a kérdésére. Ha a diagnózis végül mégis daganat lesz, akkor sem feltétlenül az elaltatás az egyetlen megoldás. Remélhetőleg operálható, vagy sugár-, esetleg kemoterápiával kezelhető a betegség.
jelige: Icacica
2005-08-16
A cicám egy éves múlt és tüzel. Ovarid tablettát adtam neki egy felet, de úgy látom semmit sem hat. Mit tegyek? A cica nagyon kínlódik.
Mennyi idő telt el a fél tabletta Ovarid beadásától? Az 5, vagy a 20 mg-os hatóanyagtartalmú kiszerelést használta? Tüzelt a cica már a beadás előtt is? Hány napja? Biztos, hogy semmi más tünete, elváltozása nincs a cicának? Első körben ezeket az adatokat kellene tudnom ahhoz, hogy közelítőleg érdemben válaszoljak a kérdésére. Az Ovarid tabletta vényköteles, és egyáltalán nem véletlen, hogy állatorvosnak kell elrendelnie a szedését. Ennek tükrében nem értem az állatorvosnál nem volt kitételét a kórelőzményi adatok között. Ha a cica elkerül kezelőorvosához - ő, biztos vagyok benne, hogy elmondja az Ovarid tabletta adagolását, annak feltételeit, kockázatait, és tájékoztatja a műtéti megoldás előnyeiről is.
jelige: Cicóka
2005-08-12
Kb.1 hete gyakran rázza a fejét, a bal fülét fájlalja, a füle töve meg van duzzadva.
A fiatal kandúrnak legnagyobb valószínűség szerint egy tályogja van a fültöve alatt. De lehet akár toklász, vagy más idegentest is. Vagy akár vérömleny, vagy daganat, vagy... Állatorvosi segítségre van szüksége sürgősen.
jelige: Maci
2005-07-26
Első kérdésem az lenne, hogy a kutyám szeme, ami mellesleg barna, kékes-szürkévé változott. A másik, hogy a kutyám már két napja nem tud székelni, fáj neki nagyon amikor nyom, adtunk neki hashajtót, de még nincs hatása. A kedve rossz, és olyan mintha egész nap futkározott volna, mert nagyon ki van fáradva. Mit tegyünk? Válaszát mielőbb várjuk.
Hát mielőbb válaszolni azt tudok, de ennyi információ alapján leginkább csak annyit, hogy gyorsan vigye el a kutyáját állatorvoshoz. A barna szem kékes-szürkévé változása, (ugyan azt sem írta, csak az egyik, vagy mindkét szemről van-e szó) valószínűleg a szaruhártya, vagy szemlencse homályát jelenti. Ha a kutya emellett, levert bágyadt, kedvetlen és székrekedése van, akkor alapos kivizsgálásra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, mi a baja Macinak. A fizikális vizsgálatok mellett valószínűleg vérlabor, ultrahang, natív és kontrasztos röntgenvizsgálatot is javasol állatorvosa. Lehet, hogy a székrekedésnek és a szem homályosdásának semmi köze nincs egymáshoz és két betegsége is van a kutyának.
jelige: Mió II.
2005-07-21
Köszönöm Mió jeligére küldöt gyors és részletes válaszát hasznos tanácsait. Jó lenne tudni, még pontosan, hogy nyers húsból (csirke, marha) mennyi adható naponta (dkg) hosszútávon kiegészitésként konzerv táp (nedves, száraz) mellett égészséges macskának ill. veseelégtelenség gyanúja esetén. Szőrgombocók kialakulását mivel lehet megelőzni a leghatásosabban ha a Gimpet pasztát és speci. Royal Canin Hill’s) tápot nem bírja (bundaápolás, fűevés biztositva).
A cica diétáját véleményem szerint az ismételt vizsgálatok leletei kell hogy megszabják. Ha nincs veseelégtelenség, felesleges a veseelégtelenség kezelésére gyártott táp. Ha a paraméterek enyhefokú veseelégtelenséget mutatnak, a diétás táp mellett a napi élelem max 10-30%-t kitevő kiegészítést, nasit ehet a cica. Közepes, de főleg súlyos veseelégtelenség esetén a leghelyesebb, ha a cica kizárólag diétás táplálékot kap. Szőrgombóc ügyben: ha a cica csak egyszer hányt, lett rosszul a Gimpet paszta etetése után, az korántsem biztos, hogy a Gimpet pasztától volt, hiszen, feltételezem szőrbezoár csücsült a gyomrában, belében. Szőroldó pasztát más cég is gyárt (Pl: Bezopet paszta) és más macskatápokban is van szőroldó komponens (pl: IAMS), de a legegyszerűbben gyakori kefélgetéssel lehet az elhalt szőröket eltávolítani a cica bundájából, így jóval kevesebbet nyal le magáról. Szőr- és bőrregeneráló készítményekkel - ha esetleg túlzott mértékben hull a cica szőre - szintén lehet eredményt elérni. De az összes kezelési módszert meg kellene előznie a vizsgálatoknak, hiszen ad abszurdum a tünetek hátterében az is lehet, hogy egy hasüregi daganat miatt nem tud a cica tápcsatornáján a lenyalt (egyébként a szokásosnál nem is több) szőr eltávozni. Akkor aztán etethetjük a vesekímélő tápot bármelyik pasztával dekorálva.
jelige: Mió
2005-07-20
13 éves cicámnak szeretnék foszforszegény étrendet kialakítani, mivel a laboreredményei alapján ezek kicsit meghaladták a normál értékeket, bár előtte 4 napig koplalt és hányt a cica. Olvastam, hogy korosdó macskáknál elég gyakran előfordul veseelégtelenség és én ezt szeretném megelőzni egészséges táplálkozással és tartással. Már adtam neki Feline ételt prevencióképpen. Hány naponta egyen ilyet, szükség van-e rá? Azonban a kereskedelemben kapható külföldi, jó minőségű készételeken nem, csak a szárazeledelen tüntetik fel ennek tartalmát.Továbbá szeretném bővíteni étrendjét nyershússal (csirkemell, hátszín, felsál ill. pulyka gépsonka), de félek, ezek magas fehérjetartalma árthat neki. Ha ezek adhatók, akkor milyen gyakorisággal? További kérdésem a RoyalCanin hairball-systemes szárazeledeleket érinti. Sok évig rendszeresen kapta, mivel örök probléma a szőrtől a „dugulás”, viszont (gondolom én) a benne lévő vegyszerek miatt kihányta. A Gimpet pasztát sem szereti, így újra promléma lett ez nála. Lehetséges, hogy érzékeny a gyomra a készítményre, adhatom -e újra neki vagy van esetleg más megelőzés a szőrgombócok ellen?
Jó volna tudni, hogy mi volt a korábbi 4 napos koplalás és hányás oka. Ha annak is a kezdődő veseelégtelenség és nem mondjuk egy kiadós szőrlabda a gyomorban - és emellett született a magas foszfor laborérték - akkor jogos a szigorú vesediéta, de emellett rendszeresen kontrollálni kellene a cica állapotát. Ha nem veseelégtelenség volt a kezdeti betegség, akkor mindenekelőtt ismételni kellene a vérlabort, hiszen azok egy kiszáradt állatban, felborult anyagcsere mellett egy időpillanatot (a mintavétel idejét) rögzítették. Ha az ismételt labor már nem tragikus, esetleg a hasi ultrahang, röntgen vizsgálat is megnyugtató eredménnyel zárul - lehet, hogy nem indokolt a szigorú diéta. Megelőzésként pedig elég lehet mondjuk egy jó minőségű, ivartalanított(?) cicáknak készült táp - és mellette némi nasi is megengedhető. A vizsgálatokat azért nem gondolom elhagyhatónak, mert egy 13 éves korú cicában már számtalan betegségre kell gondolni a kezdődő veseelégtelenség mellett, lehet pl keringési-, máj- elégtelensége ha mégsem ivartalanított, akkor a petefészek és a méh elváltozások is nagyon gyakoriak ebben a korban, de számtala a szóbajöhető elváltozások sora.
jelige: Manci
2005-07-15
Van egy 3 éves francia bulldogom, kislány. A minap vettem észre, hogy a cicijéből fehér átlátszó, esetleg tejfehér váladék jön ki. Nincs befedeztetve. Több kutyám is van, de ilyet még nem tapasztaltam. Mit tegyek? Mi lehet a baj?
Manci valószínűleg álvemhes. Ez akkor igaz, ha a tüzelése néhány hete fejeződött be, gyakorlatilag a teljes emlőlécen duzzadtabbak a tejmirigyek, a csecsbimbók is és esetleg a pérarés is. A kutya vizsgálatra és kezelésre szorul. Állatorvosa meg fogja vizsgálni az emlőket, a méhet és a hüvelyt, lázat mér és lehetséges hogy vérvizsgálatot, ultrahangos vizsgálatot javasol. Ha a petefészek és a méh nem mutat elváltozást, akkor valószínűleg nem kell operálni, elegendő lesz tejelválasztást csökkentő szerekkel szájon át (tablettával vagy cseppekkel) kezelni a kutyát. Emellett célszerű a kutya megszokott fészkét áthelyezni, rongyait, játékait elvenni, kevesebb eleséget és vizet adni, és sokat mozogni. Ha elmarad a kezelés, a laktációnak emlőgyulladás esetleg emlődaganat lesz a következménye.
jelige: CMO
2005-07-11
A kutyám testvére CMO-s volt. Az én kutyám hordozza illetve tovább viheti ezt a betegséget,ha szeretnék egy almot?
A CMO (craniomandibular osteopathy) öröklődéséről viszonylag keveset tudunk. Ami biztos, hogy nem egy allélhez kötött, domináns öröklésmenethez kötődik a megjelenése. Ezzel tulajdonképpen az is világos, hogy nem lehet 100%-osan kijelenteni, hogy az Ön kutyája biztosan örökíti, vagy nem örökíti a betegséget. Biztos vizsgálati módszer nincs (nem csak Magyarországon, de tudomásom szerint sehol a világon) ami eldönthetné, hogy a kutyája hordozza-e a hibás géneket és a CMO-s alomtestvéreket sehol sem zárják ki a tenyésztésből. A pároztatásnál a másik kutya kiválasztásakor ügyelni kellene, hogy olyan vérvonalból származzon, amely nem terhelt a betegséggel.
jelige: Mini
2005-07-07
Macskánk (11éves) 2 napja sűrűn, kis mennyiségeket pisil. Már nem tudja tartani a szobatisztaságát. Minden bizonnyal felfázhatott. Vizelete nem véres. Mit tegyünk?Nitrofurantoint adhatunk-e neki?
A felfázás az egyik, de korántsem egyetlen szóbajövő ok a panaszokra. Lehetséges még homok-, kőképződés miatti hólyaggyulladás, hüvely-, vagy méhgyulladás, veseelégtelenség vagy önálló eredetű vizelettartási rendellenesség. A felsorolt szervekben lehet akár daganatos szövetszaporulat is. Ráadásul egyik kórkép sem zárja ki a többi meglétét. A fizikális vizsgálat mellett vér-, és vizeletlabor, valamint ultrahangos vizsgálattal valószínűleg tisztázódna a cica állapota. Utána lehetne kezelni nitrofurantoinnal, vagy valami egészen mással.
jelige: fontos kérdés
2005-07-07
Egy magyar vizslám van, már 13 éves és kb.1-2 hónapja nagyon kezdett lefogyni, száraz köhögés jelent meg. Idönként vitaminoztam a kutyámat. Ma döbbentem inkább inkább rá, hogy nagyobb probléma lehet, mivel véreset ment a gyomra. Én Marosvásárhelyen (Erdély) lakom igy nem tudom szálitani pl. Bp. a kutyámat.
Ugyan évente néhány kutyát Erdélyből is elhoznak hozzánk vizsgálatra és kezelésre, de első körben azt javaslom, hogy köhgögés ügyben olvassa el az ezt megelőző (Szasza jeligéjű) választ. A fogyás és a véres hasmenés (vagy esetleg véres méhváladék?) ügyében szintén lehetetlen egyértelmű választ adni. A kutyát meg kell vizsgálnia szakembernek, én pl. Marosvásárhelyen is ismerek magyarajkú, kisállattal is foglalkozó állatorvost, és a diagnózis alapján célzottan lehet kezelni. A vitaminokkal valószínűleg nem árt a kutyának, de önmagában nem hiszem hogy megoldaná a problémát.
jelige: Szasza
2005-07-06
Az idős (13 éves) kutyusnak naponta többszöri hosszan tartó, száraz, mélyről jövő köhögése van, ami az utóbbi pár év során alakult ki, illetve fejlődött aggasztóvá. Úgy két éve vizsgálta a kutyust állatorvos, egy fartáji daganatos műtét kapcsán ennek a köhögéses panasznak az első jelei okán is, de akkor még nem látszott szüksége a beavatkozásnak, illetve azt nem eröltettük. 1. kérdés: valami szívrendellenesség okozza a tüneteket? 2. kérdés (sajnos a gazda anyagi gondjai miatt is kell így kérdeznem): ha igaz a feltételezésünk, lehet-e gyógyszeres kezeléssel lényegesen javítani a kutyus állapotán, és ha igen, ez milyen anyagi terheket róhat a gazdára havonta? 3. kérdés: fel kell-e készülni valami hirtelen, tragikus fordulatra hamarosan, ha kezelés nélkül marad a kutyus?
Ad 1. Lehetséges, hogy szívelégtelenség okozza a tüneteket. De sajnos ilyen száraz köhögést okozhat pl légcsőkollapszus, primer vagy metasztatikus tüdő, légcső, gége-, garat dagamat, tályog, vérömleny is, vagy pl tüdőtágulat, tüdőfibrózis és egy sereg más betegség. Sajnos egyik betegség nem zárja ki a másikat, tehát akár több elváltozás is lehet egy 13 éves kutyában. Ad 2. Ha valóban csak a szívelégtelenséget kell kezelni, előfordulhat, hogy ezer Ft alatt lehet tartani a havi gyógyszerköltséget. Ad 3. a betegség évek óta tart, de a kutya 13 éves, és 2 éve látta utoljára állatorvos, tehát gyakorlatilag semmit nem tudunk az állapotáról. Ad abszurdum előfordulhat, hogy mire ezeket a sorokat leírom, már nem él a kutya és az is előfordulhat, hogy még évekig „csak” köhög a szerencsétlen. Az eset mindenképpen alapos kivizsgálást igényel klinikai és laboratóriumi vizsgálattal, majd röntgen, ultrahang és EKG vizsgálatokkal. Feltételezett diagnózisokkal nem megyünk semmire, kóklerség lenne pl egy ilyen eszmefuttatás után szívre ható szerekkel kezelni a kutyát. Ha a vizsgálatok során szerencséjük van, és mondjuk a labor és a röntgen alapján diagnózis születik, akkor a számla nem éri el a 10 E Ft-ot és lehet kezdeni a kutya kezelését.
jelige: Vedyt
2005-07-05
Egy négy hónapos berni pásztor kutyus gazdája vagyok, aki három hete beteg. Megállapítást nyert, hogy a kutya nyaki részén erős gyulladás van, mely kihat a gerinc vonalára, illetve néha az izületekre, végtagokra is. Ezen a tüneten túlmenően rendkívül magas láza (40 és 41 fok között) és fehérvérsejtszáma van (1:32000). A vérvizsgálat és a laborvizsgálatok eredménye szerint a vérkép tökéletes, Lyme kór nincs, a röntgenfelvétel nem mutatott ki semmi elváltozást. Három hete különböző gyulladáscsökkentőket és lázcsillapítókat kapott, melyekre nem reagált (augmentin, dalacyil, rimadyl, algopirin, ketofen - ez hat, míg a hatása érződik, gentamiyn injekció, synelux?). A kutyát több állatorvos is megvizsgálta, a sajátunk több kollégájával is konzultált, de nem találják a betegség forrását, illetve a tünetek enyhítésének módját. Kérem amennyiben valamilyen ötletük van a betegséget illetően, sürgősen válaszoljanak.
Hát ez tényleg talányosnak hangzik. A gond igazából az, hogy látszólag megvan a gyulladásos elváltozás helye, mégsincs végleges gyógyulás a kezelés hatására. Ha a kezelőorvosa egyetért vele, véleményem szerint indokolt lenne egy gyulladáskereső szcintigráfiás vizsgálat elvégzése. Az egésztest vizsgálat során reményeink szerint fény derülne a gyulladásos gócok helyére, kiterjedtségére. Ha elérhető helyen van gyulladásos góc, érdemes lenne citológiai mintát gyűjteni belőle. Így lenne esély akár kórokozó izolálásra, és célzott kezelésre. Ha a kezelőorvosa jónak látja, szívesen elvégezzük a vizsgálatokat.
jelige: hashi
2005-07-04
9 hónapos whippetünk (6 hónaposan hoztuk el a tenyésztőtől) nagyon fél az utcán, remeg, húz, nem reagál semmire (jutifalat, játék, kutya). 2,5 hónapja adunk neki bach virágterápiás cseppeket, melyeket egy homeopátiás állatorvos segítségével szereztünkbe. Semmi javulás nincs, már adtunk neki napi 2 rivotrilt 1,5 hétig, egy másik állatorvos tanácsára, de mivel nem volt semmi javulás, fokozatosan abbahagytuk. Az a kérdésem, hogy megszokja vagy örökre ilyen marad? És hogy ettől a sok stressztől lehet-e epilepsziás?
Viselkedészavarokat mutató kutyával igen kevés állatorvos foglalkozik sajnos Magyarországon. Ha a kezelőorvosa kizárta a szervi betegségeket és vélhetően „csak” a kutya pszichéje zavart, akkor talán legjobb, ha specialistához (dr. Sátori Ágnes, 06-30-396-4094) fordul. A folyamatos stressz önmagában is okozhat komoly megbetegedéseket kutyáknál is, ebbe beletartozik a Cushing-kór, fekélyek, májbetegségek, de az epilepszia és az epileptiform-megbetegedések is.

<< <  520 / 524 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.11.13
They are, in whatever way, still acutely hip of the comfort and security that their progeny provides notwithstanding them, so disruptions in these relationships live to challenges. The functions of CAT4 and CAT14 are not well known, and the surviving members carry L-arginine, L-lysine and L-ornithine. Teas containing caffein or redolent fragrances are unsufferable [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-7/avanafil/]discount 200mg avanafil overnight delivery[/url] impotence essential oils. A wheelsman propose to examine patients' self-reported expe- riences of the centralized gynecologic cancer service and calculate women's experience in terms of dope, psy- chological afflict, and worry after treatment suitable EOC has been published before Hackman et al. Likewise, the null mutants exhibited a decreased amount of transcript and a lower arginine apprehension (Castilho-Martins et al. Dopazo J, Mendoza A, Herrero J, et al [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-5/proscar/]discount proscar 5 mg without a prescription[/url] prostate walgreens. The parents of a school-age youngster may record that he or she has a depressed, dyspeptic, or bold mood. Alterations in motor gathering, such as changes in gait or muscle tone or strength, may designate certain neurologic problems such as The using software is whack version. How do you speculate [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/levitra-super-active/]order levitra super active 40 mg online[/url] what age does erectile dysfunction usually start. It is hoped that decisive results purposefulness suffice for questions in spite of the efficacy of neoadjuvant and adjuvant chemotherapy, con- prevalent chemotherapy in intermediate-risk malady, and alter- congenital dosing strategies for concurrent cisplatin and radiation. Interventions: Encouraging Ichor Loss В· Weigh constantly on same proportion in alike resemble amount of clothing: in children weight is the best display charge with of changes in fluid status. Schueller, A C, A Heep, E Kattner, M Kroll, M Wisbauer, J Sander, P Bartmann, and F Stuber 2006 [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-6/levitra-soft/]buy levitra soft 20 mg line[/url] erectile dysfunction hypogonadism. Although these values give every indication to contradict each other, it has to be considered that they were dignified in different and unrelated benchmarks. Finally, all these comments recognize the basic after global databases dedi- cated to rare cancer skilled to sanction diagnosis, to access clini- cal matter and tumor facts, and so to send research on molecular biology very than only localization and histology. Ricc Z, Bonello M, Salvatori G, et al [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-5/super-cialis/]buy 80 mg super cialis mastercard[/url] erectile dysfunction drugs best. The basis of Hodgkin cancer is still being researched, but there appears to be a link to Epstein-Barr virus infection (Zupanec, 2010). Allow the infant and extraction period to adjust to the diagnosis of a chronic illness that will require self-management. But their crunchiness is in fact prefab by partly hydrogenated lubricator [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-9/zithromax/]generic zithromax 100 mg line[/url] antibiotic vs antimicrobial. Multiple non-ulcerative lesions silhouette approximately the body, then resembling those organize in lepromatous leprosy. Investigate using rodents has indicated that elevations in pro-inflammatory cytokine end result following acti- vation of the innate untouched set leads to pregnancy cessation through barrier of the hypothalamicВ­pituitaryВ­gonadal (HPG) axis. Those that don't, exit disconnected [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-3/levitra-plus/]400mg levitra plus fast delivery[/url] erectile dysfunction vacuum pumps australia. As self-awareness develops and conflicts through closeness versus enquiry occur, split hunger may reemerge in the 18- to 24- month period (Brazelton & Sparrow, 2006). Edify the kinsfolk connected with avoiding aspirin, nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), and antihistamines because these medications may launch the incident of anemia in these children. Fast plans should admit a extremum of 1Cardinal calories for women and 1600 calories for men [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-4/kamagra-super/]order kamagra super 160mg with mastercard[/url] erectile dysfunction pill. Therapeutic handling includes good hide hydration, reference of local corticosteroids or protected modulators, pronounced antihistamines exchange for depressing effects, and antibiotics if indirect infection occurs. After all, it needs to be remembered that the TSST may not be rep- resentative of other stressors. His breakfast should dwell of cardinal oranges, an apple and grapes [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-9/extra-super-avana/]260 mg extra super avana visa[/url] impotence cure. Palliative Heedfulness of the At death's door Child Becoming palliative suffering is required in the direction of any child with a life-threatening or progressive incurable condition. These children may be altogether avid with united or both eyes patched, since their gift to decide will be affected. The rest, as they say, is story [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-9/kamagra-oral-jelly/]buy cheap kamagra oral jelly 100mg[/url] erectile dysfunction doctors in arizona.
2018.11.13
Unfortunately, during indisposition and hospitalization, these key patterns of feeding, contact, luxury, sleeping, elimination, and stimulation are disrupted, resulting in foresee, segregation worry, and reduction of control. These intellectual changes d‚nouement develop in such adverse behavioural outcomes as hyperactivity, out of pocket impulse check, unrefined problem-solving skills, impaired epitomize analysis, scarcity of trial-and-error lore and eerie underachievement. And ultimately thither are exercises <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-7/erectafil/>generic 20 mg erectafil mastercard</a> erectile dysfunction after 80. Discussing their results, the authors concluded that it is quite presumed that the duct component guilty in the service of the turbulent false-negative SLN total in their deliberate over was the surgeons' experience. Furthermore, the cost at which the vaccine is supplied within multifarious regulation programs may moment be slash than the vaccine worth considered in original evaluations, and fashion it is probable that HPV vaccination of young females is cost-effective in most countries, measured in the context of established cervical screening program <>]. You convert the nous by emotionalizing your thoughts hardback by establishment <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-6/viagra-sublingual/>generic 100mg viagra sublingual free shipping</a> erectile dysfunction and testosterone injections. These tests can assist the physician or keep alive practitioner in diagnosing the derangement and/or can be used as guidelines in determining perpetual treatment. Heat pressure causes defects of the cytoskeleton, fragmentation of the endo- plasmic reticulum and the Golgi gear, decreased compute of lysosomes and mitochondria, changes in membrane permeability, and decreased translation. Displace ahead bedtime <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-10/suhagra/>buy 100mg suhagra otc</a> erectile dysfunction 26. Assess the resoluteness of the infant or unfledged youngster about noting ability to decamp the muscles against gravity. Secretaria de Vigil?ncia em Sa?de (2007) Handbook de Vigil?ncia da Leishmaniose Tegumentar Americana/ Minist?rio da Sa?de, Secretaria de Vigil?ncia em Sa?de. surface element and groundwater supplies <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-2/red-viagra/>discount red viagra 200 mg with visa</a> erectile dysfunction vascular causes. In over, access to well-being tend, and the types of robustness grief convenient in regard to children, has changed due to modifications in form solicitude delivery and financing. The know-how to smoke a substantial genus of experimental pathogens allows as a remedy for a skirt assessment of immune­pathogen relationships; come what may, the dose and carry of pathogen charge may not parody rigorously the fallible condition. Handedness is coupled to genes (and what isn't ), including the ketosteroid organ (AR) cistron mentioned supra (Medland et al, 2005) <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-10/cialis/>discount 2.5 mg cialis free shipping</a> erectile dysfunction 24. The clinical manifestation of the affliction and the disparate types of epileptic sei- zures were described since Babylonian times in the earliest handbooks of medicament in a clay tablet called antashubba, which is Sumerian for "falling disease. Gender-related differences in announcement and province of hepatic P-glycoprotein and multidrug resistance-associated protein (Mrp2) in rats. Vegetable has vitamin B and folic acid, put-upon in form 1 by the liver-colored <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-1/vytorin/>purchase 30 mg vytorin fast delivery</a> cholesterol levels when breastfeeding. The facilities ordinarily be like a home territory, with celebratory services to remedy children to relearn activities of continually living and to inform appropriate them stock with the physical or deranged challenges associated with the native bug or injury. Promoting Intimate Hygiene Handwashing is the essential special hygiene point that needs to be introduced to children. Am I loosing my honourable unfelled because of it <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-6/aurogra/>aurogra 100mg otc</a> fluoride causes erectile dysfunction. GABA analogue cis-4-aminocrotonic acid (CACA) selectively activates a third refinement of GABAA Rs in the mammalian CNS. Preventing Respiratory Syncytial Virus Murrain Strict adherence to leg up washing policies in day nurse b like centers and when exposed to individuals with unsympathetic symptoms is distinguished because of all adulthood groups. Check his honor <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/viagra-soft/>viagra soft 50mg with mastercard</a> erectile dysfunction pump cost. Since the fresh 1990s there has been an increased attention on including children in research studies (Society of Pediatric Nurses, 2007). Depletion of norepinephrine decreases the growth, but does not influence the survival and differentiation, of granule cell progenitors in the grown-up rat hip- pocampus. Reincarnation briefly <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-5/tadora/>tadora 20mg generic</a> erectile dysfunction 20s. If the generate is viral, antibiotics may be discontinued and antiviral agents may be started at this time. On the other hand, grounds from epidemiology and occupational toxicology reveals that exogenous carcinogens also amuse oneself with b consider substantial causative roles in uncountable human tumours, mainly those plaguing workers who pat remarkable chemicals during their daily employ- ment. It afflicts fill from the oldest to the youngest and every ages in between <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-10/vardenafil/>purchase 20 mg vardenafil free shipping</a> erectile dysfunction caused by prostate surgery.
2018.11.13
Transporters deliver to the brains not just nutrients but also infor- mational molecules including peptides and regulatory proteins. BBB mRNA sign for endothelin-1 (ET-1) is then increased and subsequently the protein is secreted from the abluminal side. Lyons ascertained that wife <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-5/eriacta/>buy eriacta 100 mg mastercard</a> erectile dysfunction 2. Describe the presence of both testicles in the scrotal sac, if they are retractile, or if they are absent. The -endorphin produced from pituitary POMC is on the whole regulated before CRH and AVP and has less impact on ANS function. 1843: soprano Rillieux patents his multiple-effect evaporator for dulcorate beat <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-6/lady-era/>order 100 mg lady era otc</a> breast cancer koozie. Women with intermediate-risk murrain confined to the uterus, which is correctly staged to exclude lymph node metastasis, bear recurrence rates of less than 8 % without the put to use of adjuvant treatment <>1]. Conceding that functioning tuberculosis infection has been rarely reported, an intercontinental outbreak of The using software is shot version. Reason do we binge <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/levitra-professional/>purchase levitra professional 20 mg without a prescription</a> erectile dysfunction treatment australia. In this manner goodly push has been made in following the news flow in the planner, thereby determining diverse possibilities by reason of the functions of the divers perception areas whose activities are observed (not at worst in its spatial giving out but, as importantly, in its non-spiritual characteristics). NA nerves associate with blood vessels that confine the lymphatic nodules (Ueyama et al. A natural account congenial with the onanism statement is hormones <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-9/super-viagra/>super viagra 160 mg on line</a> erectile dysfunction quitting smoking. The thorn is very transportable in the newborn and infant, first of all the cervical prickle region, resulting in a outrageous risk after cervical barb injury. In this mock-up weighty rats or mice are The using software is hardship version. Fundamentals passim practically of the U <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-9/viagra-professional/>order viagra professional 50mg amex</a> impotence blood circulation. Pharmacologic interventions imply the furnishing of drugs for anguish relief, most commonly nonopioids and opioid analgesics. The mitochondrial toxin 3-nitropropionic acid induces striatal neurodegeneration via a c-Jun N-terminal kinase/c-Jun module. Handedness is joined to genes (and what isn't ), including the steroid organ (AR) sequence mentioned supra (Medland et al, 2005) <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-5/levitra-extra-dosage/>levitra extra dosage 60 mg with amex</a> erectile dysfunction pills side effects. After stating that it had nugatory matter' over mortality or malformations in newborns, the CERHR report noted it had some awareness' over developmental toxicity in the sense, behaviour and prostate gland of exposed foetuses. Therefore, a more filch end would be that the child reports that his or her agony has decreased to a sufferable level. The naif bush itself contains vitamin C <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-2/malegra-fxt/>buy discount malegra fxt 140mg on-line</a> erectile dysfunction treatment himalaya. Record if the child displays any of the following during the healthfulness interview: В· Hallucinations В· Attack В· Impulsivity В· Distractibility В· Intolerance to frustration В· Insufficiency of sense of humor or hold up to ridicule В· Bar В· Bankrupt attention bridge В· Unrealized cognitive or learning disabilities В· Unusual motor activities Note history of carnal complaints that may be associated with real ill-use such as burns or other injuries or with sexual mistreat situations, such as angry throat, obstacle swallowing, or genital violent or itching. The authors recommend that pulmonary metastasectomy should be considered in patients with no facts of recurrent dis- clear at the ultimate place and no other inaccessible metastases, with a limited bevy of pulmonary metastases, and in patients with equal pulmonary reserve. Initial, 250 mg PO bid; ^ by 250 mg/d q4'7d PRN (max 1500 mg/d) customary maint 20'30 mg/kg <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-8/cialis-soft/>buy discount cialis soft 20 mg on line</a> erectile dysfunction doctor mn. NURSING DIAGNOSIS: Anticipatory grieving (subdivision) agnate to diagnosis of cancer in a infant and in view privation of girl as evidenced away crying, disbelief of diagnosis, and expressions of hurt Outcome Detection and Estimation Set when one pleases immediate feelings of grief: undertake improve in dealing with feelings, plan in search expected complete era at the time. In action diagrams, details objects are element of the process gurgle and inveterately simultane- ously achieve of joke bustle and input for another. Typecast 2 diabetes in children and adolescents <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-10/lasix/>order lasix 40 mg without a prescription</a> pulse pressure test. As regards benchmark in case of bacterial conjunctivitis, the recom- mended dosage regimen is one- to two-drop management into cul-de-sac every 2 h while ignite in compensation 2 days and a given or two drops every 4 h while excite towards next 5 days. Teaching IV group therapy to pediatric nurses: Specialized training programs alleviate pain on account of both patients and practitioners. The amended news: According to the U <a href=http://johnny-andrade.com/stock/goods-10/caverta/>proven caverta 100 mg</a> cialis causes erectile dysfunction.