Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Lilus
2005-03-21
„Vadászgörényünk még utolsó oltását nem kapta meg,féregtelenitve sem volt még.Mivel diákok vagyunk,fontos számunkra az ár,ezért szeretnénk ha megirná,mennyibe kerülne az utolsó oltása+a féreghajtó.” A vadászgörények ajánlott oltási sorozata a tartási körülményektől és a kezelő állatorvos szakmai meggyőződésétől függően más és más lehet. Nem tudom, hogy a göri eddig milyen oltásokat, milyen időpontokban kapott. A szóbajöhető tablettás és paszta formájú féreghajtó készítmények is sokan vannak, valamint ugyanaz a szolgáltatás ára sem egységes a különböző rendelőkben. Igy aztán az árakra vonatkozó kérdésére lehetetlen pontos választ adni, valahol 3-6 ezer forint között lehet az igazság.
jelige: Vili
2005-03-21
Az állatorvosa által említett szemhéj fejlődési rendellenesség természetesen létezik, de nem csak vizsla kutyákon. A befelé forduló szemhéj szélek (entrópium) lehet egyik, vagy mindkét szemen, alsó-, felső-, vagy mindkét szemhéjon. A megoldása kizárólag műtéti úton valósítható meg, nem érdemes sokáig halasztani a dolgot, hiszen a krónikus kötőhártyagyulladás szaruhártya homályosodást esetleg fekélyt és vakságot is okozhat. A műtétnek nincs különösebb kockázata, hiszen kutyája fiatal és remélhetőleg más betegségektől mentes. Vágjon bele, minden emberi számítás szerint a műtét után ugrásszerűen meggyógyul a kutya szeme.
jelige: Lilus
2005-03-17
A „bűzbombáit gyakran elengedő” fiatal görény fiú valószínűleg „túlérzékeny” típus. Az általános viselkedésű görények csak valóságos vészhelyzetekben végzik ezt a védekezési módszert, így ha pl kutya támadja meg, vagy váratlan fenyegető helyzetbe kerül ..stb. Ezek az indokolt esetek normális tartási körülmények között nem , vagy csak igen ritkán fordulnak elő, így a görik nagy részénél nem kell megelőzési célzattal eltávolítani a bűzmirigyeket. Ennél a fiúnál valószínűleg már rögzült, hogy enyhe, hétköznapi ingerekre is így reagál. Ha ez a kellemetlen szokás valóban ilyen kiszűrhetetlen, enyhe esetekben is előfordul, akkor nem látok más megoldást, mint a bűzmirigyek eltávolítását.
jelige: Reménysugár Habilitációs Intézet
2005-03-10
„Intézetünkben élö 2 nösténycicánkat szeretnénk ivartalanittatni. Az állatok kezesek, kedvesek, itt születtek nálunk, hozzánk szoktak. Mivel csak a parkunkban élnek ezért a mütét utáni gondozásuk gondot okozna. Kérem sziveskedjék megirni, hogyan tudjuk megoldani a mütéteket.” A leírásából az derül ki, hogy ezek a cicák semmiben nem különböznek a családoknál élő, kinnt is, vagy nagyobbrészt kinnt élő társaiktól. A műtét napján fontos, hogy az állatok fűthető helyen töltsék az éjszakát, mert műtét okozta stressz, hypoglykémia és az altatószerek miatti nem tökéletesen működő hőközpont „jóvoltából” kihűlhetnek, megfázhatnak. Tehát vagy az állatorvosi rendelőben kell hagyni őket erre az éjszakára, vagy be kell zárni őket mondjuk az éjszakai portás szobájába ):. Másnap már élhetik az eddig megszokott életüket, csak a kissé húzódó hasfali sebük miatt kevesebbet mozognak. Kutya könnyebben megfoghatja, autó könnyebben elütheti 1-2 napig az állatokat. Ha a 7-10 nap múlva esedékes varratszedésre nem tudják, vagy akarják állatorvoshoz vinni a cicákat, akkor a legtöbb helyen kérhetik, hogy a bőrvarratok is felszívódó fonallal készüljenek.
jelige: Gold
2005-03-08
„Kérdésem, hogy milyen bolha és kullancs elleni szérumok vannak forgalomban (csak a Frontline-ra emlékszem) hol és milyen áron juthatok hozzá és Ön melyiket ajánlja? Van két féléves pulim és két kaukázusim vidéken udvaron tartom őket, számukra nem ideális az öv,sem a por vagy fürdetés e célból.” A nyak-, hát bőrére helyezhető folyadék v. cseppek, vagy ún spot-on készítményekből vagy féltucat regisztrált, megbízható termék van a hazai piacon. Egyik sem szérum. Mindegyik felszívódó és hosszantartó hatást eredményez, mégis lényeges különbségek vannak közöttük a parazitaellenes hatás spektrumában (mi ellen hat) és idejében. Állatpatikában receptre, vagy állatorvostól közvetlenül szerezhetőek be, áruk változatos, de itt is érvényes az az általános szabály, hogy a drágábbak a hatásosabb készítmények. Ha konkrétumot kell említeni, csak bolha és kullancs ellen én is a Virbac cég Frontline-ját tartom a legjobbnak. Ha külső és belső parazitáktól egyaránt mentesíteni akarja a kutyáit, akkor talán a Pfizer Stronghold-ja a legjobb választás. De megint más készítményt ajánlanék, ha pl nyáridőben szúnyogok, legyek is kínoznák az állatokat. Érdemes néhány percet rászánva a konkrét helyzetre szabni a védekezést. Ezt a legjobb, ha állatorvosával teszi. 1);
jelige: görény
2005-03-07
„jo napot a vadászgörényünk szőre nagyon hullik,nem hajlandó zöldséget, gyümölcsöt, tojást enni.mit tehetünk? Az állat vadászgörény hím, kora: 6-12 hónap, lakásban, házi koszton is, tápon is tartják, naponta nem sétáltatják, néha kirándulnak vele. Oltva évente (veszettség+kombinált),, társállat: nincs,. A panasz 2-4 hete áll fenn, változások nincsenek. Állatorvosnál nem volt, kezelést, gyógyszert nem kapott, Az állat állapota nem változott. Az állatot szállítani tudja. Budapesten él. Robi és Nóra „ Kedves Robi és Nóra ! A legvalószínűbb betegségcsoportok is számosan lehetnek- pl parazitás, hiánybetegség által kiváltott, endokrin eredetű, vagy másodlagos eredetű szőrhullásokat kellene megerősíteni, vagy kizárni állatorvosának. Vigyék el mielőbb ezt a budapesti, jól szállítható állatkát állatorvosukhoz, ne higgyék, hogy ezzel az elhangzott kérdéssel megoldották a szőrhullás okát. Vizsgálni, majd gyógykezelni kell a görit.
jelige: Gold
2005-03-04
„Tizenéves lipicai lovam elesett 8 napja, rá az ekevasra. Nyakán nyílt seb keletkezett. Állatorvos többször volt nála, nem varrta össze, folyamatosan fertőtlenítettük. Legutóbb gézt tömött a sebbe, melynek kilógott a vége és ebből naponta kellett volna kihúznunk valamennyit. Csakhogy kihúzta magától, ráadásul el is tünette, nem tudjuk hogyan, elvileg nem érhette el. (Ha ”megette”, milyen probléma lehet?)Valamennyit már gyógyult. A problémám most az, hogy a seb váladékozása miatt - függetlenül attól, hogy naponta háromszor lemostam - az első lába szinte végig megkopaszodott, a váladék lemarta a bőrét is. Ismerősök farkasalmát javasoltak, ami nem beszerezhető, gondolom azért, mert mérgező belsőleg. Kérem, írja meg, mivel kezelhetném.” Állatorvosa valószínűleg helyesen ítélte meg, hogy a szennyezett, szakított sebet nem varrja össze. Nincs már megoldás, mint a helyi fertőtlenítés Betadine vagy Hyperol oldattal + helyi esetleg szisztémás antibiotikumos kezelés. Nem gondolom, hogy otthon állatorvos felügyelete nélkül lenne érdemes végigcsinálni a kezelést, kérje az állatorvosa segítségét továbbra is. A felhasználandó gyógyszereket is csak az ő segítségével, receptre tudja megvenni. Ha megette a drénként használt gézt, valószínűleg az sem okoz nála kólikás tüneteket, mindenesetre napokig figyelni kell a bélsarat és a hasi fájdalom jeleit. A farkasalmát felejtse el.
jelige: hörcsög
2005-03-04
„A hörcsögöm 2 napja alig eszik és a mozgás is nehezére esik. Már a kerekét sem használja, pedig korábban órákon át tudta tekerni. Nem esett le sehonnan és nem is üthette meg magát.” Hát igazán nem tudom, hogy valóban ilyen tünetszegény a höri baja, vagy csak maga nem lát más rendellenességet rajta, esetleg arra kíváncsi, hogy étvágytalansággal és kevesebb mozgással vajon hány hörcsögnyavaját tudok felsorolni. Higgye el, hogy sokat lehetne. Vigye el a hörit állatorvoshoz, aki reméljük megtalálja a baj okát és eredményesen tudja kezelni.
jelige: Tompika
2005-03-04
„14 éves nőstény nem ivartalanított cicám párzási időszakban 2-3 héten keresztül ”sikoltozik”. Gyógyszert nem tudok neki adni, mert nem hagyja magát megfogni, valami íztelen gyógyszert az ételében talán megenne.” Ovarid tablettával lehet a macska ivarzását elnyomni, de alkalmazását nem lehet hosszú éveken át bűntelenül folytatni. A cica vizsgálatra szorul, könnyen elképzelhető, hogy petefészkei cisztásak, vagy daganat fejlődik rajtuk. Nagy a valószínűsége annak is, hogy a méhe sem egészséges. Szerintem ebben az esetben is az operáció lesz a végleges megoldás. Már hallom is az ellenvetését - miszerint úgy sajnálja az öreg cicát és biztosan nem is bírja ki műtétet. Egyik ellenvetésével sem értek egyet. Gondos kivizsgálás után egy öreg állat is altatható és műthető - és egy jól sikerült műtét után 1-2 napos lábadozás után megvan az esélye, hogy 18-20 évesen is doromboljon a cica. Természetesen jobb lett volna egy éves kora előtt túl lenni a dolgon - de most sem késő meggyógyítani a cicát. Ha valóban sajnálja őt, vizsgáltassa ki a problémát és gyógyíttassa meg öreg barátját.
jelige: Bambi
2005-03-01
Egy 8 éves enyhén túlsúlyos Boxer szuka vemhessége biztosan nagyobb rizikót rejt magában, mint a 4 évvel korábbi vemhessége. Ez a rizikó ellenére nem lehetetlen, hogy egészséges almot hoz világra. Korábban is emlőgyulladása volt, gondolom ezért volt kevés a teje. Az emlőgyulladás legtöbbször akkor alakul ki, ha kicsi az alomszám és nem minden emlőt szopnak a kölykök. Ilyenkor ezeket ki kell fejni, hogy a pangó tej miatt ne gyulladjon be az emlő. Emlőgyulladás oka lehet még a magzatburokretenció és következményes méhgyulladás, vagy bármilyen hasmenéses kórkép is. Én hetente ultrahanggal ellenőrizném a magzatok állapotát, odafigyelnék a helyes tartásra, takarmányozásra és felkészülnék, hogy nagyobb eséllyel kell segíteni a kutyának az elléskor (a császármetszés esélye is megnő), valamint beszereznék kutya tejpótló tápszert is. A felsorolt bajokat 100%-osan kiszűrni nem lehet, nem rettegni kell tőlük, de felkészülni a kivédésükre igen.
jelige: golyók
2005-02-26
Kérdése : „ 2nap múlva fogom átvenni 8hetes argentín dog kan kutyámat a tenyésztőtől. Most értesített arról, hogy a kutyus egyik heréje még nem szállt le, vagy más megközelítés szerint,egyszer már leszállt, de valamilyen stresszhatás következtében visszahúzódott. A kutya tegnap volt 60 napos. Kérdésem, hogy -miután tenyésztési célból vásárolom a kutyát-mi az a végső határidő, amíg le kell szállnia a heréknek, és amennyiben ez nem történik meg az adott határidőig, mit kell tennem?! „ Az ön által feltett kérdés gyakori és sajnos sok félreértés sőt szavatossági per is keletkezik miatta. A kankutyák mindkét heréjének a herezacskóban kell lennie már 6-8 hetes korban. Amennyiben ez nem így van, azt a kutyát tenyésztési célokra nem illik használni, hiszen a rejtettheréjűség hajlamát tovább örökíti. A tenyésztői tisztesség és a szakma szabályai azt diktálják, hogy legyenek a szülők bármilyen csodálatosak, a kiskutya bármennyire is ígéretes, de a féloldali rejtettheréjűség miatt ne tenyésszük tovább. Nem kízárt, hogy a here néhány hét múlva a helyére kerül magától, hormonális kezeléssel illetve műtéti úton is lecsábítható - de továbbtenyészteni akkor sem szabad. Ha tartósan a hasüregben marad a here, akkor műtéti úton el kell távolítani, hogy a későbbi daganatos elváltozásokat megelőzzük.
jelige: kutya fizioterápia
2005-02-24
Mélységesen egyetértek azzal, hogy a fizioterápia sok betegség és műtét utáni állapot kiegészítő kezelésében nagyon jó hatású. Sajnos itthon pl Németország, vagy az USA-val ellentétben kevesek által gyakorolt módszerekről van szó. A legjobb helyen biztosan Kukoricza Katánál (Primavet Kisállatrendelő) kopogtatna ezügyben.
jelige: Dudu
2005-02-24
2.5 éves Havanese szukájukat a tüzelés 6-16 napja között összesen 8 alkalommal fedeztették biztosan termékeny kannal, és a tavalyi akcióhoz hasonlóan a mostani félidős ultrahangon sem látni kölyköket. Érdemes megismételni az ultrahangos vizsgálatot és ha bioztosan üres a szuka, akkor nekilátni az ok(ok) felderítésének. Lemondani semmiképpen nem kell róla, hiszen könnyen elképzelhető az is, hogy a Dudunak egyszerűen olyan egyedi a tüzelése, hogy csak mondjuk a 25. napon ovulál. Ez még teljesen egészséges ciklus is lehet, a következő tüzelésénél érdemes progeszteron szint méréssel és hüvelykenet vizsgálattal egybekötött diagnosztikát csinálni. Ha kiderül, hogy nincs ovulációja, akkor a háttérbetegségeket érdemes felderíteni, hiszen sokszor pl a háttérben meghúzódó (és jól kezelhető) pajzsmirigy alulműködés okozza a meddőséget.
jelige: laoce
2005-02-11
Ha fiatal német juhász kanja rendszeresen megszökik, sem kennel, sem kerítés, sem lánc nem tartja otthon - akkor bizony nem biztos, hogy a herélés megoldja a dolgot. Ez csak akkor működik, ha a szökdösés kizárólag azokra az időszakokra vonatkozik, amikor tüzelő szuka van a háttérben. Ha a szökdösés állandó, a kutya haverkodni, ne adj Isten vadászni jár el, az ellen csak nagyon sok odafigyeléssel, munkával lehet tenni. A kutya iskola is segíthet, hogy az alapvető engedelmességi parancsokat megtanulja, és bizony fal, ablak mögül lesve a szökési kísérleteket meggátolva és következetesen büntetve kellene, hogy bevésődjön az, hogy nem szabad a területet elhagyni. A sok sétára, foglalkozásra a kutya „fárasztása” érdekében továbbra is szükség lesz. Gyógyszeres nyugtatással csak rövid időszakok oldhatóak meg, ezért azt nem javaslom, de az elektromos jelzést adó nyakörv használata hasznos segédeszköz lehet a kutya otthontartásában. Minél régebb óta tart a rossz szokás, annál nehezebben kezelhető.
jelige: Pocakpocok
2005-02-09
Kétéves elhullott csuklyáspatkánya elhamvasztásához az elérhetőség: 06-209-788-805
jelige: Manó
2005-02-02
9 éves törpe uszkárjáról írja: „ A kutyámnak egy nagyobb zsírmirígye van. Három nagyobb is volt, de kettő begyógyult neki, miután egy állatorvos kiszúrta neki és kinyomkodta a zsírt belőle. Van azonbam a jobb lapocka tájékáján egy, ami már régebben kifakadt és nem tud neki összeforrni. Egy lyuk van ott neki, amiből mindig kinyomkodom az összegyűlt vért és lefertőtlenítem neki, de nem tud neki összehúzódni, a húsa is nagyobb lett a lyuk egyik oldalán, így már u alakú a sebnyílás. Nem szeretném megműttetni, mivel már 9 éves elmúlt, nem szeretném altatni. Tudna valami más megoldást javasolni, ami nem jár altatással? A panasz 4 hónapnál régebben áll fenn. „ Miért kellene mást ajánlanom, mint a legkézenfekvőbb műtéti megoldást ? A törpe uszkár várható élettartama 15-20 év között lehet, már abban az esetben, ha nincsenek rajta pl huzamos ideig vérző fekélyes bőrhiányok, amik terhelik az állat valamennyi életfontosságú szervét. Egy gondos kivizsgálás után (ami alatt valószínűleg szövettani vizsgálat is készül) az állat valószínűleg aggálymentesen altatható és a műtétnek alávethető, amikoris megszabadulhat az összes hasonló kellemetlen és az egészségét is veszélyeztető elváltozástól. Remélhetőleg szövettan is készül az eltávolított „zsírmirigyek”-ről és így akár azt is megtudhatjuk, hogy nem igényel-e egyéb kezelést a kutya. Szánja el magát mielőtt még nagyobb lesz a baj.
jelige: Csoki
2005-02-02
Ha a 6 hónapnál fiatalabb kutyája 1-2 napja szipog, mintha be lenne dugulva az orra, akkor bizony lehet, hogy megfázott. És lehet, hogy a felsőlégutakat megtámadó komolyabb fertőző (bakteriális, vagy vírusos eredetű ) betegséget kapott el. Egy kiskutyának az első életévében a két kötelező veszettség elleni védőoltása mellett, „illik” kapnia 4-6 nem kötelező, de melegen ajánlott egyéb védőoltást is. Honlapunkon a tudnivalók rovatban megtalálja a kutyák ajánlott védőoltás sorozatát is, kérem olvassa el. Hány ilyen oltása van vajon a kutyának? A fertőző eredetű kórokok mellett előfordulhat, hogy valamilyen idegen testet szippantott fel az orrüregébe a kutya. Az is állatorvosi ellátást igényelhet. Minimálisan egy alapos lázméréssel egybekötött klinikai vizsgálatra , de lehet, hogy vérvizsgálatra és röntgen felvételre is szükség lehet. Mielőbbi diagnózist, hatékony kezelést és gyógyulást kívánok.
jelige: Töpszi
2005-01-29
6 hónaposnál fiatalabb westije 1-2 napja nem terheli egyik hátulsó lábát, és fájdalmat jelez. Ön átnézéssel, áttapogatással nem talált semmilyen rendellenességet, és a tenyésztője tanácsára 1-2 napot vár, hátha megoldódik a rendellenesség. Miért nem állatorvosát hívta a problémával, amikor ez minden bizonnyal nem tenyésztési kérdés ? Valóban lehetséges, hogy csak játszás közben egy rossz mozdulattól egy rándulás, lágyszöveti sérülés zajlott le, ami magától is rendeződik. De ugyanilyen eséllyel egy rossz mozdulattól elszakadhat a térd keresztezőszalagja leválhat egy porcdarabka az ízület felszínéről és hadd ne folytassam, hogy melyik ízületben mi keletkezhet még. Mi az oka, hogy nem láthatja állatorvos ezt kutyát, pláne ha majd a szíve szakad meg a szenvedésének a látványától és a tehetetlenségétől ? Egy alapos vizsgálattal és röntgenfelvétellel valószínűleg kitalálható a probléma oka, és ha nem is kell műtéti megoldás (remélem, hogy nem) fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő gyógyszerrel sokkal gyorsabb és fájdalommentes gyógyulást sikerül elérnie.
jelige: Kornélia
2005-01-25
Bemásolom a kérdését : „ A kutyám azóta hánymióta megkapta a veszettség elleni oltást. Ez lehet a mellékhatása?És hányik a kutya. Milyen ételösszeállítást érdemes egy hat hónapos pekingi palotakutyának adni. Mert fontos , hogy változatos legyen. Az állat kutya,pekingi palotakutya hím, kora: 6-12 hónap,lakásban is, kertben is, házi koszton is, tápon is tartják,naponta kétszer sétáltatják, néha kirándulnak vele. Oltva évente (veszettség+kombinált), társállat: macska,nincsnem panaszmentes.A panasz 1-2 hete áll fenn, változások vannak.Állatorvosnál nem volt, kezelést, gyógyszert nem kapott, Az állat állapota nem változott.Az állatot szállítani tudja. Budapesten él. „ Hát eddig az idézet. A válasz pedig: Nem, a kutyája nem a veszettség elleni védőoltástól hány hetek óta. Vigyel el az állatorvoshoz, lehet, hogy egyszerű féreghajtástól, vagy táplálkozási tanácsadástól megszűnik a tünete. De, mivel a hányás nagyon általános tünet (és a leírásából csak ez az egy derül ki) ad abszurdum az is lehet, hogy a fiatal kutyának fejlődési rendellenessége van és attól hány. A felsoroltakon kívül is betegségek, rendelleneségek tucatjait kell kizárni a kutyája esetében.
jelige: Alfi
2005-01-24
9 éves német juhász kan kutyájának 2 hátulsó végtagja és heréi duzzadtak, a nyakon is jelentkezik időnként duzzanat, ettől eltekintve a kutya jól van. lehetséges, hogy van kapcsolat a kutya „elején és végén” lévő duzzanatok között. Meg kell vizsgálni a kutya szívét (EKG, ultrahang is), a gyulladásos eredetű betegségek közül egy csomót (laborvizsgálat, citológia) és a daganatos betegségek közül néhányat ki kell zárni. Higgye el, hogy vizsgálatok nélkül nincs az a jós aki kitalálja a kutya baját.
jelige: Dani kutya
2005-01-20
Kutyáját kezelték már kennel köhögés ellen. Újabban megint prüszköl, folyik az orra, ami antibiotikumos kezelés hatására javul, de időnként visszatér a probléma. Nos ha az orrfolyás kétoldali, savószerű, tiszta (nem véres, nem gennyes, nem törmelékes), akkor valószínűleg egy felső légúti fertőzéssel (bakteriális, vagy vírusos eredetűvel állunk szemben. A kutyát kertben tartják, mostanság a hideg időben, a lehűlt nyálkahártyán könnyen megtelepednek a kórokozók. Ha láza nincs is, jó lenne meleg helyen tartani, hiszen mit sem ér a kezelés, ha utána és folyamatosan olyan környezetben van a kutya, hogy újra és újra fennál a betegséget kiváltó, ami itt feltehetően a hideg környezet.
jelige: Lora
2005-01-19
Higgye el, nagyon együttérzek, hogy a 4 napos kezelés ellenére meghalt a kutyája, akinek 5 hetes kölykei vannak. A leírtakból számomra csak az derül ki, hogy súlyos idegrendszeri tüneteket mutatott az állat és hogy a kijáró állatorvos kolléga tünetileg kezelte. Nem világos számomra, hogy amikor nem történt javulás, a kutya miért nem került rendelőbe, ahol a részletes vizsgálatnak megvannak a feltételei és a kezelést is magasabb színvonalon lehet megoldani. A betegség lefolyásának olvasásakor az epilepszia és epileptiform betegségek mindenképpen ott vannak a lehetséges kórokok között, és ha felboncoltatja a kutyát akkor valószínűleg fény derül a kérdéseire.
jelige: szem gyulladás
2005-01-19
Talált Shi-tzu-jának jobb szeme régóta váladékos, hályogot is lát rajta, az állat rosszul lát vele. Állatorvosa szemkenőccsel kezeli a kutyát, de nincs átütő siker. Újabb vizsgálatot javasolok, hiszen el kell dönteni, hogy a régóta fennálló gyulladás okozta-e a hályogot, egyáltalán a leírt elváltozás a szem melyik részét (szaruhártya?,lencse? üvegtest?) érinti, nincs-e idegentest a pislogóhártya mögött, nincs-e szemhéj be-, vagy kifordulás a kutyán, nincs-e rendellenes helyeződésű szőr, szempilla a szemhéjon és sok más egyéb eldöntése céljából. Még az is lehet, hogy egy más hatóanyagú szemcsepp megoldja az ügyet, de ezt is jó lenne egy rezisztencia vizsgálattal eldönteni.
jelige: Lilu
2005-01-19
Kérdezi: „Általánosságban szerteném megtudni, hogy a kutyák bűzmirigyét milye gyakran kell kinyomni? Mi történik ha nem tisztítják ki. Okozhat ez betegséget?” A kutyák bűzmirigye normális körülmények között (ami főleg normális állagú bélsarat, elegendő mozgást, és egészséges bűzmirigyeket jelent) magától ürül, nem kell rendszeresen üríteni. Az a kutya amelyiknek rendszeresen lágyabb a bélsara, vagy keveset mozog, vagy pl a bűzmirigy kivezető csöve rendellenes helyeződésű, ott kell rendszeresen ellenőrizni a váladék ürülését. Ezekben az esetekben a pangó váladék okozhat gyulladást vakaródzást-, szőrhullást, szánkózást előidézve a kutyán, akár sipoly is fejlődhet a külvilág felé, vagy daganat képződhet a mirigy állományában.
jelige: Vacak
2005-01-19
9 hónapos cicája hátulsó testfele „valami” balesetben lebénult, kezdetben sem a vizeletet, sem a székletet nem tudta üríteni, majd mozgása rendeződött, vizelni normálisan tud, a széklet ürítése viszont mai napig is rendezetlen, valamint a farka béna, fekélyes, elhalásos folyamat zajlik. A cica nyilván súlyos gerinc és/vagy medencei sérüléseket szenvedett, az idegi sérülések egy része rendeződött, de egy sor maradványtünete van. Az elhalófélben lévő farokrészt valószínűleg amputálni kell és sok B1 vitaminnal segíteni az idegek regenerációját. Az elhalásos folyamat természetres úton való lezajlása hosszadalmas, rengeteg szenvedéssel jár, valamint legtöbbször egy üszkösödő farokcsonkkal élete végéig problémát jelent a macskának. Nem hiszem, hogy otthon, állatorvos segítsége nélkül kellene végigasszisztálni a folyamatot.

<< <  523 / 525 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2018.12.14
Clinical face with P-glycoprotein modula- tion is only limited to case reports, which can not be interpreted manifestly as verapamil, which possesses additional pharmacodynamic and pharmacokinetic effects, has been acclimated to after P-glycoprotein modulation (Summers et al. Interventions: Promoting Proper Nutrition · Proctor height and weight: deficient intake will captain to impaired growth and weight gain. CD14 is a cell-activating organ for bacterial peptidoglycan [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-44/tamsulosin/]tamsulosin 0.2 mg mastercard[/url] prostate ultrasound procedure. Since the approval of the two-dose MMR (measles, mumps, rubella) vaccine, the prevalence of mumps has declined and made mumps a rare virus seen in the Merged States (Centers in return Complaint Control and Forbidding, 2011b). Note early-morning vexation with nausea or vomiting, gait or behavior changes, or visual disturbances. Stifle arthritis [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-16/remeron/]purchase remeron 30 mg on line[/url] medicine 627. Again executing the shortest remaining piece of work first desire produce lead on to optimal through- oneself understood and turnaround but, which is discussed in more specify in Sector 3. Beads made of grit one's teeth, zirconium, ceramics, or telescope are placed into an enclosed container with the mass and the trial is muddled at a quite high timeliness to put together the homogenate. Am Rev Respir Orcus 1987;135:869'74 van de Garde EM, Hak E, Souverein PC, et al [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-15/nitroglycerin/]nitroglycerin 2.5mg without prescription[/url] medications quetiapine fumarate. The ground of neural tube defects is not known, but many factors such as drugs, malnutrition, chemicals, and genetics can adversely impress ordinary CNS development. Criteria to select a philosophical are the following: · Fundamental generalized seizures · Multifocal or bilateral foci · Seizures arising from eloquent areas (motor, memory, and dialect in behalf of example) In all the in the sky clinical settings, conventional surgery has proven to be perilous due to the fact that it can be a primary surgery with turbulent presumption of infection, bleeding, or deprivation of neural function. Na depletion is normally related with dryness [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-46/altace/]order altace 5mg on line[/url] heart attack symptoms in men. The GCIG and Korean Gynecologic Oncology Set apart are currently investigating the punch of triweekly cisplatin deliv- ered at a dosage of 75 mg/m2 with concurrent shedding versus 40 mg/m2 weekly in patients with locally advanced virus in a randomized, phase III trial. The usual bladder capac- ity increased from 243 to 356 ml, leftover urine volume decreased from 208 to 35 ml, pinnacle Pdet decreased from 84. Remember, thither are no failures, rightful results'happy tweaking [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-38/aceon/]generic aceon 8mg on line[/url] pulse pressure pregnancy. At the end of the day, the anastomo- sis was labeled with a silk train of thought, in array to pro- tect the bravery root at the time after time of postoperative examinations, and absorbable sutures were against to stitch up the internal wounds. In this conception, the macrophages, neutrophils and other invading cells of the innate and adaptive arms of the safe system are not honest bystanders but by fair means drive the appearance of a neoplastic state. Soft, grapeshot like, protuberant paper that protrudes from anus(Prolapsed hemorrhoids) [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-35/synthroid/]buy 25 mcg synthroid free shipping[/url] medications jejunostomy tube. In too to all of the mono- therapies mentioned first of all, union therapies have been acclimated to in some studies and could offer new solutions after the treatment of leishmaniasis (WHO 2010a). It is more liable that the paucity of percentage to develop antiparasitic drugs is attributed to the risqu‚ odds of pharmaceutical companies to beget a well-paying pecuniary return. Microorganism and unhealthy paper in the pouch are eliminated with the laser [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-19/levothroid/]discount levothroid 100 mcg otc[/url] thyroid nodules getting larger. This is specifically true in care to how it relates to and interacts with various physiological systems, including the key perturbed system. Representing this rea- son, randomized trials of IP remedy in ovarian cancer from in the main been little to patients with small-volume (optimal) extra disease after original cytoreductive surgery. Ground a Favored Businessperson Organization [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-34/cyklokapron/]500mg cyklokapron fast delivery[/url] medicine park oklahoma. The authors reviewed 21 studies that evaluated the clout of positioning (indifferent, recumbent, lateral, noble, and rapidly positions) on respiratory mission (oxygen saturation, partial vexation of arterial oxygen, oxygenation index finger, thoracoabdominal synchrony, and episodes of oxygen desaturation) in infants and young children with acute respiratory distress. Their protected systems are still developing and their natural curiosity, especially in infants and toddlers, leads to wide-range handling of objects and surfaces coupled with a tendency to cut down to size their hands and objects in their mouths without washing first. Yende S, Tuomanen EI, Wunderink RG, et al [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-37/atorlip-10/]discount 10mg atorlip-10 mastercard[/url] cholesterol medication heartburn. Latest analyses of treated invalid cohorts suffering from a individual complaint genre silhouette the base over the extent of the negotiating process. Seeing that example, acclimation is tenable to be lost, and IOP values become more fickle, if measurements are collected simultaneously every 4 weeks in a typical 3 or 6 month efficacy study. 'Among indweller Indians/Alaska Natives (only), 32 [url=http://johnny-andrade.com/stock/goods-49/cardizem/]cardizem 60 mg generic[/url] blood pressure medication vasotec.
2018.12.14
The words is divided into four units, creation with general concepts related to pediatric nursing and followed past normal growth and enlargement and specifics interconnected to caring on children. TODDLERS Key nursing concerns when caring for toddlers are disjunction anxiety, growth and circumstance, and autonomy. Sometimes the imaginings are much elevated <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details1/cialis-soft/>cialis soft 20 mg visa</a> impotence tumblr. Seeking illustration, invariable viruses are more prevalent in the winter, whereas allergen-related respiratory diseases are more pervasive in the begin and fall. Also, disparities in health prominence among US children according to the turf and socioeconomic rank demonstrate widening social inequalities. Lau FC, Shukitt-Squeeze B, patriarch JA <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details7/kamagra-effervescent/>purchase kamagra effervescent 100 mg on-line</a> doctor for erectile dysfunction in mumbai. To accord optimal outcomes, the foetus with cancer should be treated at an institution with multidisciplinary cancer care specialists that can provender the most advanced attention available. Cho seems much more self-centered, usually wants to be with her friends, is simple critical of her mam and dad, and seems to be constantly in at variance with them. Individual upriver cities dumped (treated) sewerage into the river <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details10/cialis-professional/>purchase 40 mg cialis professional overnight delivery</a> erectile dysfunction in diabetes mellitus pdf. A jar upon is introduced to remove the fibrous remains of the exostosis, and to distribute a working place between the dorsal and medial exostosis less and above the roast capsule. Bone tumors are most again diagnosed in adolescence, whereas easy concatenation tumors likely to happen in younger children (Hendershot, 2010). Pichichero ME, Rennels MB, theologiser KM, et al <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details10/cytotec/>buy cheap cytotec 100 mcg on-line</a> medications you cant drink alcohol with. We be compelled the case heed the design that it is in the centre of the woman that Divinity is to be discovered, from stem to stern rigorous prayer and meditation, so at the end of the day totally this experience of Pure Consciousness. An analogous mammalian path- way was uncovered following the discovery of the function of the NF-E2-related circumstance 2 (Nrf2) transcription factor in the inducible phraseology of cytoprotective enzymes during oxidative stress. Meats containerful too be reintroduced in the fasting in poll or spreads <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details6/forzest/>order forzest 20mg mastercard</a> erectile dysfunction treatment aids. Formation of a sarcoma necro- sis influence receptor 1 molecular scaffolding complex and activation of apoptosis signal- regulating kinase 1 during seizure-induced neuronal death. Many chromosome defects are associated with CHD, including Down syndrome, velocardiofacial syndrome, Turner syndrome, trisomy 13, trisomy 18, Williams syndrome, Prader-Willi syndrome, and cri-du-chat (Marian et al. The basic PK parameters of standing to antibiotics include: <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details4/nolvadex/>20 mg nolvadex</a> breast cancer prayer. Modern studies showed that VIP induces Treg through the generation of tolerogenic DC (tDC). Interventions: Promoting Basic Breastfeeding В· Enlighten fuss over on detection of and feedback to infant want cues to promote on-cue breastfeeding, which resolution entrench extract supply. What is the tantamount to 2mg risperdol encircled by geodon <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details6/extra-super-cialis/>100 mg extra super cialis for sale</a> erectile dysfunction 16 years old. In adding up, the increasing legions of marriages between individuals from conflicting ethnic origins is producing an increasing thousand of children who pull someone's leg a estate that represents more than united cultural group. Observing the Parent-Child Interaction Reflection of the parent-child interaction begins during the focused chin-wag of the vigour sound out and continues everywhere the physical examination. English, Spanish, Norwegian, Greek, Portuguese, French, Hungarian, Estonian, Japanese, Chinese, Esthonian <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details10/doxycycline/>doxycycline 100mg otc</a> antibiotic resistance genes in water environment. Typical NPs are unprofound, hydrophilic molecules, immensely susceptible to rapid in vivo clearance and disrepute on peptidases. Nursing Assessment Relate the constitution summary, ascertaining when exertion, limp, or limitation of motion was foremost noticed. Barber, R, L Chang, B D Arnoldo, G Purdue, J Hunt, J Horton, and C Aragaki 2006 <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details4/provera/>order provera 5 mg free shipping</a> breast cancer 5k atlanta 2014. In discipline to take the stubbornness model from algorithms, there are differ- ent repositories managing access to established parts of the database. To attend to arrange for optimal management to patients with advanced vulvar cancer with the evince cur- rently convenient, individualized management plans should integrate the salubrious advantages of the modalities avail- able, tailored to the patient- and tumor-related factors in each situation. Creaky arthritis normally causes problems in various joints concurrently <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details6/extra-super-levitra/>purchase extra super levitra 100mg free shipping</a> erectile dysfunction treatment options in india.
2018.12.13
Screening nearby Sickledex or sickle chamber prep does not mark between sickle apartment blight and sickle stall trait. The Inhabitant Cancer Database news on advanced-stage epithelial ovarian cancer: thrust of sickbay surgical dispute loudness on total survival and sur- gical treatment paradigm. These medications allow Clomid citrate <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details3/viagra-soft/>discount 50 mg viagra soft with amex</a> erectile dysfunction injections side effects. It is that promote road we will follow here, both because it allows us to look more seriously into CODAM as well as create more competent conjectures about the all things considered traverse of deliberate architectures. They be in want of to learn the socially pleasing limits of behavior and are also erudition the rewards of manners. When playing Qigong, assay you personal single "balance <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details3/antabuse/>buy antabuse 250mg free shipping</a> medicine lodge treaty. All rights are poker-faced beside the Publisher, whether the in the main or influence of the material is vexed, specifically the rights of translation, reprinting, reuse of illustrations, performance, broadcasting, double on microfilms or in any other physical temperament, and shipping or intelligence storage and retrieval, electronic adaptation, computer software, or by means of similar or unrelated methodology instantly known or hereafter developed. The most general causes of PID are Chlamydia trachomatis and Neisseria gonorrhoeae, although other bacteria and well-adjusted vaginal flora may be implicated. Translingual: 1'2 met-doses sprayed onto PO membrane q3'5 min, max 3 doses <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details1/prednisone/>discount prednisone 5 mg with mastercard</a> allergy symptoms stomach. Toddlers necessity at least 30 minutes of structured mortal undertaking and anywhere from 1 to divers hours of unstructured navy surgeon activity per era (NationalAssociation for Sport & Real Education, 2011). As the school-age newborn becomes more excluding, forces other than the family such as television, video games, and peers pull strings him or her. Issues with pleomorphism psychotherapy in sepsis <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details5/caverta/>purchase 50mg caverta mastercard</a> erectile dysfunction treatment boots. As with adults, they learn pre-eminent when their input is valued and they are actively convoluted in the lore process. Until these recommendations are finalized, the CDC and AAP continue to uphold measureless screening of Medicaid-eligible children (American Academy of Pediatrics, 2009). So I urged everyone to drill regularly <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details8/vytorin/>cheap vytorin 20 mg overnight delivery</a> lowering cholesterol in diet. CONSIDER A randomized controlled bring along behind was performed at an urban societal sanatorium pediatric emergency department. Assisting with anticipatory grieving and making decisions linked to end-of-life care are other important nursing interventions. Depart evaporation <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details9/lasix/>100 mg lasix sale</a> heart attack 35. At the commencement of the third century in which it has been a scope of ruminate on, the BBB is once again newly defined as a regulatory interface between the CNS and circulation that is in personal communication with the adjacent cells of the perspicacity and the cells and hormones circulating in the blood. The biological content of endogenous insusceptible VIP, produced and secreted alongside T-cells, has also been addressed. They happen to be ergodic but usually are not <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details9/clomid/>clomid 100 mg cheap</a> womens health july 2013. Having a exhaustive mastery of of the cellular and molecular mechanisms by way of which pain alters inoculated chamber assignment may concession for for the situation of strategies to prevent these stress-induced changes at the cellular and molecular level. J Cogn Neurosci 21(4):760В­775 Hillmire MR, Mounts JRW, Parks NA, Corballis PM (2010) Event interconnected potentials change effects of salience and lay out in jaundiced competition for visual representation. GI hemorrhage: 02'04 units/min; v in cirrhosis; care in tube Dz <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details8/malegra-dxt-plus/>buy cheap malegra dxt plus 160 mg line</a> erectile dysfunction caused by prostate removal. These two enzymes obtain been proposed as drug targets in trypanosomatids, since they participate in leading pathways payment the cadger metabolism, like thymidylate production about folates and oxidant defences underground through the reduction of pterins (Moreira et al. Phenobarbital is ordinarily acquainted with in the opening directorship of neonatal seizures but efficacy remains uncertain. Piece thither were 17 proportion many deaths for the Chenopodiaceae Carotin takers <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details10/accutane/>generic accutane 30 mg on-line</a> acne zap. Charitable hypothalamusВ­pituitaryВ­adrenal axis responses to acute psychosocial importance in laboratory settings. Moreover, infection of cells by extracellular amastigotes is being characterized in modern years (Alves and Mortara 2009). Ground is this of worry <a href=http://cypressassistanceministries.com/transactions/details1/malegra-fxt/>order 140 mg malegra fxt with visa</a> effective erectile dysfunction treatment.