Keresés az orvos válaszol rovat összes bejegyzésében

Az állatorvos válaszol

jelige: Alf
2005-05-09
„A kutya étvágytalan, füvet eszik majd kihányja. A folyadékot szintén öklendezi, fekszik, csak akkor mozdul meg ha szólítom. A kutya orra nem száraz, kb 24 órája nem láttam enni, pedig falánk. Játékra hajlandó de inkább csak az én kedvemért( a labdáért elfut de vissza már csak sétál. Ugatni azért szokott ( fekve). Széklete kevés és az is híg.” Ennyit tudunk a fiatal Briard kanról. Nos ez lehet egy viszonylag egyszerűbb eset is pl heveny gyomormegterhelés, vagy parazitás fertőzöttség, de fertőzéses eredetű gyomor-, bélgyulladás, mérgezés, idegentest, béllefűződés, csavarodás, invagináció ... Meg egy sereg más betegség is. Semmi értelme a felsorolásnak A kutya állatorvosi vizsgálatot, majd kezelést igényel. Kezdjenek hozzá.
jelige: kiskuju
2005-04-26
„Most 8 hónapos a bolognese kiskutyám. 7 hónaposan tüzelt először. Ez az időszak kb. 3 hétig tartott. Már két hete vége a „vérzésnek” az ivarszerv nagysága már sokat húzódott vissza, de a mellbimbói még mindig kiemelkedtek és a bimbók alatt is kitapintható kemény ség van. természetes ez? Ha igen, meddig tart ez az állapot.( A kutya nem volt pároztatva ) Viselkedésén semmilyen kórtünet nem látszik.” A leírásából egy megszokott tüzelés lezajlását lehet kiolvasni. A tüzelés ideje alatt a nemi szervek és az emlők, csecsbimbók duzzanata természetes. Ennek a duzzanatnak azonban 2 héttel a tüzelés végeztével már meg kellene szűnnie. Ha ez nem így történt, a kutyája nagy valószínűséggel álvemhes, laktál. Ez nem természetes állapot, ráadásul az ismételt jelenléte komoly veszélyekkel jár (emlőgyulladás, emlődaganat, petefészek- és méh- elváltozások), ezért mindenképpen kivizsgálást és kezelést igényel.
jelige: Ata
2005-04-25
„Kiskutyám két hete van nálunk. Az utóbbi napokban többször előfordult, hogy miután megkapta a szokásos tápját, kb. fél óra múlva kihányta vagy inkább kiöklendezte azt. A táp szilárd volt és utána meg akarta enni, persze nem hagytam. Mitöl lehet ez? Talán túl gyorsan eszik? Váltsak tápot?” A kutya könnyen és gyakran hány, egyedüli tünetként nem mindig jelez betegséget. Ugyanakkor több veleszületett és szerzett betegségnek lehet a tünete. A maga helyében mindenképpen megvizsgáltatnám állatorvosával - legfeljebb mindenki megnyugvására valóban „csak” tápot kell váltani, vagy parazitamentesíteni kell a kutyát. A legrosszabb esetben lehet akár fejlődési rendelleneség is vagy komoly fertőzéses eredetű betegség amit kezelni kell. Zárjuk ki ezek lehetőségét !
jelige: Rocky
2005-04-25
„A barátnőmnek egy másfél éves Mopsz kutyusa van. Neki ugye az orra felett ”ráncos” a bőre. Ott a redőknél erősen váladékozik, barna színű és nagyon büdös szaga van. Fáj is neki, viszket és ki is fehérdett a bőre, már nem fekete. Használtunk már rá kamillát, körömvirágot, shar pei-eknek való olajat... Szeretném Öntől kéredzni, hogy mit használjunk arra a területre, mivel kenjük be neki, hogy ne legyen ilyen.” Az állatok bőrén a ráncok alsó része különösen alkalmas a különféle baktérium-, és gombafajok megtelepedésére. Hátha méh a szájnyílás környékén könnyen kerül víz-, táplálék-, és egyéb szennyeződés is a ráncok aljára. A korrekt kezeléshez mintavétel, kórokozó izolálás és rezisztencia vizsgálat tartozik - így célzottan lehet kezelni a kórokozókat. Előfordulnak olyan makacs fertőzések és állandó visszatérése a betegségnek, hogy csak a ráncok plasztikai műtét során történő „elsimítása” hoz végleges eredményt.
jelige: DD-víz
2005-04-20
„14 éves Német Törpe Pincser kutyusonkon már évek óta vannak kinövések, daganatok, nem tudom, hogy hogyan nevezzem őket, nem akarok elsődleges diagnózist mondani. Szinte mindenhol megtalálhatók. Pofáján és a nyakán már elég nagyra nőttek, de még az oldalán a hátsó lábán és a mellén is vannak. Régen is volt már a nyakán, de az egyik napról a másikra mintha felszívódott volna. Nagyon jó kedvű kis kutyus, állatorvosa mondta, hogy nem néz ki 14 évesnek, gyönyörű még a szőre, kicsit a hallása már nem a régi, de még mindig szívesen szaladgál, ugrándozik. Igaz, hogy egy kicsit elhízott, de már két almot kihoddott, így kicsit érthető a dolog. Kb. 2 éve méhgyulladása volt, már elég súlyosan be volt gennyesedve, szerencsésen felépült a műtét után. Lehet, hogy ezek összefüggésben vannak a régi gyulladással? Olvastam a Dd-vízről, ami segített daganatos megbetegedéseken, erről lehetne érdeklődni? Lehet-e valamit tenni? A régi orvosa azt mondta, hogy csak zsírmirigyek, de ezek már nem úgy néznek ki.” Kutyájának a bőrén testszerte daganatszerű képletek látszanak, amik jelenleg tüneteket nem okoznak. Évekkel ezelőtt jóindulatú zsírdaganatoknak diagnosztizálták. Mielőtt a betegség prognózisát és a terápiát el kezdenénk feszegetni, jó lenne pontos diagnózishoz jutni. Ehhez minimálisan egy részletes klinikai vizsgálat, laboratóriumi vizsgálatok, szövettani vizsgálattal kiegészítve és szükség szerint röntgen ill ultrahangos vizsgálat szükséges. Ha ezek megvannak, akkor érdemes feltenni a kérdést, hogy mi a betegség várható lefolyása és milyen gyógykezeléssel mi lesz a várható eredmény. Keresse fel állatorvosát, mert azt sem tudjuk, hogy a Dd vizet milyen betegség ellen kívánja alkalmazni.
jelige: Buck
2005-04-06
„Van egy 3 és féléves, lakásban tartott, kan, németjuhász kuztyánk. Kb. 4 hónapja azt tapasztaltuk, hogy a kutya sokat vakaródzik. Elvittük orvoshoz, ahol megállapították, hogy a bűzmirigye be van gyulladva. Akkor kiürítették és injekciót is kapott. Kb. 3 hétig teljesen tünetmentes volt, azután minden kezdődött előlről. Azóta 5 hetente ez ismétlődik. Vakaródzás, ürítés, injekció. A bőrének semmi baja, bolhának nyoma sem látszik. Javasolták, mint véső megoldást a műtétet, de egyenlőre ezt nem szeretnénk. Ön szerint létezik-e már megoldás is, mint az, hogy havonta kell orvoshoz járnunk ? Egyáltalán szükség van-e arra, hogy a bűzmirigyet majdnem havonta kinyomjuk ? Lehet-e más oka a vakaródzásnak? „ Először is sajnos létezik, hogy a kutya attól vakaródzik, hogy bűzmirigyében idült gyulladás van, önállóan nem ürül a váladék belőle, orvosnak kell rendszeresen eltávolítania és kezelni a tüneteket. Ha ilyen rendszerességgel jelentkezik a bántalom akkor valóban el kellene gondolkodni a műtéti megoldáson a kutya és az önök érdekében is. vakaródzást egyébként számtalan más is okozhat: paraziták, allergia, baktérium, vagy gombás eredetű gyulladás, endokrin nyavaja, vagy egy sor belgyógyászati jellegű megbetegedés. Előfordul, hogy egy vakaródzásos kórkép diagnózisa hetek-hónapok intenzív vizsgálata után derül csak ki. Türelmet, kitartást kívánok hozzá.
jelige: Topika
2005-04-05
„Nagypapámnak van egy 7 éves kutyája,aki epilepsziás ,már 5 éve a DIPHEDAN nevű gyógyszert szedi,4-5 naponta egy egészet. Kutyus súlya 10-12kg.Az eddigi orvosunk nem tudott mást ajánlani. Szeretném megkérdezni, mit tehetnénk a kutyus javulása érdekében, mert egyre sűrűbben vannak rohamai: 3-4 naponta.” Az epilepsziás és epileptiform megbetegedések kutyákban is igen sok szakértelmet igénylő megbeteggedések. Ha az eddig használatos gyógyszer nem hat, a kutya újabb teljes kivizsgálást igényel, nem gondolom, hogy próba-szerencse alapon kellene új és újabb gyógyszerkombinációkat és dózisokat próbálgatni. A teljes kivizsgálásba a kórelőzmenyi adatok, klinikai vizsgálat mellett részletes laboratóriumi vérvizsgálat, EEG, és lehet, hogy CT, vagy szcintigráfiás vizsgálat is bele tartozik. Budapesten a legjobb, ha Dr Kómár Gyulához(Vadaskerti Állatorvosi Ambulancia, Bp, 1021, Vadaskerti u. 13., 200-5143, http://www.extra.hu/vadaskert/) fordul
jelige: Dolfi
2005-03-21
„Boxer kutyusunk 1 hónapja pusztult el, de nem igazán derült ki, hogy mi okozta a halálát. Parvóra utaló jelek után(véres hasmenés és hányás) vastagbélgyulladásra gondoltak az orvosok, állapota ingadozó volt, lázas, majd alacsony a testhőmérséklet, infúziót kapott és a vérvétel máj, ill. vesekárosodást mutatott ki. Lehetséges-e, hogy a túlzott gyógyszeres kezeléstól lett -e károsodása? Megkapta a védőoltásokat, elvileg e mellett is kaphatnak parvót a kutyák? Egy hétig szenvedett, állandóan változott a közérzete,nem evett, csak ivott sokat, végül úgy diagnosztizálták, hogy volt egy fejlődési rendellenessége a veséjét illetően, és ehhez járult egy vírusos fertőzés. Nagyon lassú kutyus volt, nagyon sokat ült, nehezen volt motíválható. Utalhatnak ezek a tünetek tényleges fejlődési zavarra?” Sajnos nem kizárt a parvovírusos bélgyulladás egy többszörösen oltott kutyánál sem, de a parvón kívül több más vírus és baktérium is okozhat véres bélgyulladást. Egy hosszantartó véres hasmenés önmagában okozhat vese- és máj működési zavarokat a kezelés ellenére is. Vannak vese és májkárosító mellékhatással rendelkező gyógyszerek is, de általában több hetes kezelés után kezdődnek ezek a nemkívámnatos hatások. A vese fejlődési rendellenesség megnyilvánulhatott a kutya lassúságában is. Tudom, hogy sok „ha”-t tartalmazott a válaszom, valószínűleg sokkal okosabbak lennénk, HA megtörént volna a boncolás. Sajnálom a történteket.
jelige: Lilus
2005-03-21
„Vadászgörényünk még utolsó oltását nem kapta meg,féregtelenitve sem volt még.Mivel diákok vagyunk,fontos számunkra az ár,ezért szeretnénk ha megirná,mennyibe kerülne az utolsó oltása+a féreghajtó.” A vadászgörények ajánlott oltási sorozata a tartási körülményektől és a kezelő állatorvos szakmai meggyőződésétől függően más és más lehet. Nem tudom, hogy a göri eddig milyen oltásokat, milyen időpontokban kapott. A szóbajöhető tablettás és paszta formájú féreghajtó készítmények is sokan vannak, valamint ugyanaz a szolgáltatás ára sem egységes a különböző rendelőkben. Igy aztán az árakra vonatkozó kérdésére lehetetlen pontos választ adni, valahol 3-6 ezer forint között lehet az igazság.
jelige: Vili
2005-03-21
Az állatorvosa által említett szemhéj fejlődési rendellenesség természetesen létezik, de nem csak vizsla kutyákon. A befelé forduló szemhéj szélek (entrópium) lehet egyik, vagy mindkét szemen, alsó-, felső-, vagy mindkét szemhéjon. A megoldása kizárólag műtéti úton valósítható meg, nem érdemes sokáig halasztani a dolgot, hiszen a krónikus kötőhártyagyulladás szaruhártya homályosodást esetleg fekélyt és vakságot is okozhat. A műtétnek nincs különösebb kockázata, hiszen kutyája fiatal és remélhetőleg más betegségektől mentes. Vágjon bele, minden emberi számítás szerint a műtét után ugrásszerűen meggyógyul a kutya szeme.
jelige: Lilus
2005-03-17
A „bűzbombáit gyakran elengedő” fiatal görény fiú valószínűleg „túlérzékeny” típus. Az általános viselkedésű görények csak valóságos vészhelyzetekben végzik ezt a védekezési módszert, így ha pl kutya támadja meg, vagy váratlan fenyegető helyzetbe kerül ..stb. Ezek az indokolt esetek normális tartási körülmények között nem , vagy csak igen ritkán fordulnak elő, így a görik nagy részénél nem kell megelőzési célzattal eltávolítani a bűzmirigyeket. Ennél a fiúnál valószínűleg már rögzült, hogy enyhe, hétköznapi ingerekre is így reagál. Ha ez a kellemetlen szokás valóban ilyen kiszűrhetetlen, enyhe esetekben is előfordul, akkor nem látok más megoldást, mint a bűzmirigyek eltávolítását.
jelige: Reménysugár Habilitációs Intézet
2005-03-10
„Intézetünkben élö 2 nösténycicánkat szeretnénk ivartalanittatni. Az állatok kezesek, kedvesek, itt születtek nálunk, hozzánk szoktak. Mivel csak a parkunkban élnek ezért a mütét utáni gondozásuk gondot okozna. Kérem sziveskedjék megirni, hogyan tudjuk megoldani a mütéteket.” A leírásából az derül ki, hogy ezek a cicák semmiben nem különböznek a családoknál élő, kinnt is, vagy nagyobbrészt kinnt élő társaiktól. A műtét napján fontos, hogy az állatok fűthető helyen töltsék az éjszakát, mert műtét okozta stressz, hypoglykémia és az altatószerek miatti nem tökéletesen működő hőközpont „jóvoltából” kihűlhetnek, megfázhatnak. Tehát vagy az állatorvosi rendelőben kell hagyni őket erre az éjszakára, vagy be kell zárni őket mondjuk az éjszakai portás szobájába ):. Másnap már élhetik az eddig megszokott életüket, csak a kissé húzódó hasfali sebük miatt kevesebbet mozognak. Kutya könnyebben megfoghatja, autó könnyebben elütheti 1-2 napig az állatokat. Ha a 7-10 nap múlva esedékes varratszedésre nem tudják, vagy akarják állatorvoshoz vinni a cicákat, akkor a legtöbb helyen kérhetik, hogy a bőrvarratok is felszívódó fonallal készüljenek.
jelige: Gold
2005-03-08
„Kérdésem, hogy milyen bolha és kullancs elleni szérumok vannak forgalomban (csak a Frontline-ra emlékszem) hol és milyen áron juthatok hozzá és Ön melyiket ajánlja? Van két féléves pulim és két kaukázusim vidéken udvaron tartom őket, számukra nem ideális az öv,sem a por vagy fürdetés e célból.” A nyak-, hát bőrére helyezhető folyadék v. cseppek, vagy ún spot-on készítményekből vagy féltucat regisztrált, megbízható termék van a hazai piacon. Egyik sem szérum. Mindegyik felszívódó és hosszantartó hatást eredményez, mégis lényeges különbségek vannak közöttük a parazitaellenes hatás spektrumában (mi ellen hat) és idejében. Állatpatikában receptre, vagy állatorvostól közvetlenül szerezhetőek be, áruk változatos, de itt is érvényes az az általános szabály, hogy a drágábbak a hatásosabb készítmények. Ha konkrétumot kell említeni, csak bolha és kullancs ellen én is a Virbac cég Frontline-ját tartom a legjobbnak. Ha külső és belső parazitáktól egyaránt mentesíteni akarja a kutyáit, akkor talán a Pfizer Stronghold-ja a legjobb választás. De megint más készítményt ajánlanék, ha pl nyáridőben szúnyogok, legyek is kínoznák az állatokat. Érdemes néhány percet rászánva a konkrét helyzetre szabni a védekezést. Ezt a legjobb, ha állatorvosával teszi. 1);
jelige: görény
2005-03-07
„jo napot a vadászgörényünk szőre nagyon hullik,nem hajlandó zöldséget, gyümölcsöt, tojást enni.mit tehetünk? Az állat vadászgörény hím, kora: 6-12 hónap, lakásban, házi koszton is, tápon is tartják, naponta nem sétáltatják, néha kirándulnak vele. Oltva évente (veszettség+kombinált),, társállat: nincs,. A panasz 2-4 hete áll fenn, változások nincsenek. Állatorvosnál nem volt, kezelést, gyógyszert nem kapott, Az állat állapota nem változott. Az állatot szállítani tudja. Budapesten él. Robi és Nóra „ Kedves Robi és Nóra ! A legvalószínűbb betegségcsoportok is számosan lehetnek- pl parazitás, hiánybetegség által kiváltott, endokrin eredetű, vagy másodlagos eredetű szőrhullásokat kellene megerősíteni, vagy kizárni állatorvosának. Vigyék el mielőbb ezt a budapesti, jól szállítható állatkát állatorvosukhoz, ne higgyék, hogy ezzel az elhangzott kérdéssel megoldották a szőrhullás okát. Vizsgálni, majd gyógykezelni kell a görit.
jelige: Gold
2005-03-04
„Tizenéves lipicai lovam elesett 8 napja, rá az ekevasra. Nyakán nyílt seb keletkezett. Állatorvos többször volt nála, nem varrta össze, folyamatosan fertőtlenítettük. Legutóbb gézt tömött a sebbe, melynek kilógott a vége és ebből naponta kellett volna kihúznunk valamennyit. Csakhogy kihúzta magától, ráadásul el is tünette, nem tudjuk hogyan, elvileg nem érhette el. (Ha ”megette”, milyen probléma lehet?)Valamennyit már gyógyult. A problémám most az, hogy a seb váladékozása miatt - függetlenül attól, hogy naponta háromszor lemostam - az első lába szinte végig megkopaszodott, a váladék lemarta a bőrét is. Ismerősök farkasalmát javasoltak, ami nem beszerezhető, gondolom azért, mert mérgező belsőleg. Kérem, írja meg, mivel kezelhetném.” Állatorvosa valószínűleg helyesen ítélte meg, hogy a szennyezett, szakított sebet nem varrja össze. Nincs már megoldás, mint a helyi fertőtlenítés Betadine vagy Hyperol oldattal + helyi esetleg szisztémás antibiotikumos kezelés. Nem gondolom, hogy otthon állatorvos felügyelete nélkül lenne érdemes végigcsinálni a kezelést, kérje az állatorvosa segítségét továbbra is. A felhasználandó gyógyszereket is csak az ő segítségével, receptre tudja megvenni. Ha megette a drénként használt gézt, valószínűleg az sem okoz nála kólikás tüneteket, mindenesetre napokig figyelni kell a bélsarat és a hasi fájdalom jeleit. A farkasalmát felejtse el.
jelige: hörcsög
2005-03-04
„A hörcsögöm 2 napja alig eszik és a mozgás is nehezére esik. Már a kerekét sem használja, pedig korábban órákon át tudta tekerni. Nem esett le sehonnan és nem is üthette meg magát.” Hát igazán nem tudom, hogy valóban ilyen tünetszegény a höri baja, vagy csak maga nem lát más rendellenességet rajta, esetleg arra kíváncsi, hogy étvágytalansággal és kevesebb mozgással vajon hány hörcsögnyavaját tudok felsorolni. Higgye el, hogy sokat lehetne. Vigye el a hörit állatorvoshoz, aki reméljük megtalálja a baj okát és eredményesen tudja kezelni.
jelige: Tompika
2005-03-04
„14 éves nőstény nem ivartalanított cicám párzási időszakban 2-3 héten keresztül ”sikoltozik”. Gyógyszert nem tudok neki adni, mert nem hagyja magát megfogni, valami íztelen gyógyszert az ételében talán megenne.” Ovarid tablettával lehet a macska ivarzását elnyomni, de alkalmazását nem lehet hosszú éveken át bűntelenül folytatni. A cica vizsgálatra szorul, könnyen elképzelhető, hogy petefészkei cisztásak, vagy daganat fejlődik rajtuk. Nagy a valószínűsége annak is, hogy a méhe sem egészséges. Szerintem ebben az esetben is az operáció lesz a végleges megoldás. Már hallom is az ellenvetését - miszerint úgy sajnálja az öreg cicát és biztosan nem is bírja ki műtétet. Egyik ellenvetésével sem értek egyet. Gondos kivizsgálás után egy öreg állat is altatható és műthető - és egy jól sikerült műtét után 1-2 napos lábadozás után megvan az esélye, hogy 18-20 évesen is doromboljon a cica. Természetesen jobb lett volna egy éves kora előtt túl lenni a dolgon - de most sem késő meggyógyítani a cicát. Ha valóban sajnálja őt, vizsgáltassa ki a problémát és gyógyíttassa meg öreg barátját.
jelige: Bambi
2005-03-01
Egy 8 éves enyhén túlsúlyos Boxer szuka vemhessége biztosan nagyobb rizikót rejt magában, mint a 4 évvel korábbi vemhessége. Ez a rizikó ellenére nem lehetetlen, hogy egészséges almot hoz világra. Korábban is emlőgyulladása volt, gondolom ezért volt kevés a teje. Az emlőgyulladás legtöbbször akkor alakul ki, ha kicsi az alomszám és nem minden emlőt szopnak a kölykök. Ilyenkor ezeket ki kell fejni, hogy a pangó tej miatt ne gyulladjon be az emlő. Emlőgyulladás oka lehet még a magzatburokretenció és következményes méhgyulladás, vagy bármilyen hasmenéses kórkép is. Én hetente ultrahanggal ellenőrizném a magzatok állapotát, odafigyelnék a helyes tartásra, takarmányozásra és felkészülnék, hogy nagyobb eséllyel kell segíteni a kutyának az elléskor (a császármetszés esélye is megnő), valamint beszereznék kutya tejpótló tápszert is. A felsorolt bajokat 100%-osan kiszűrni nem lehet, nem rettegni kell tőlük, de felkészülni a kivédésükre igen.
jelige: golyók
2005-02-26
Kérdése : „ 2nap múlva fogom átvenni 8hetes argentín dog kan kutyámat a tenyésztőtől. Most értesített arról, hogy a kutyus egyik heréje még nem szállt le, vagy más megközelítés szerint,egyszer már leszállt, de valamilyen stresszhatás következtében visszahúzódott. A kutya tegnap volt 60 napos. Kérdésem, hogy -miután tenyésztési célból vásárolom a kutyát-mi az a végső határidő, amíg le kell szállnia a heréknek, és amennyiben ez nem történik meg az adott határidőig, mit kell tennem?! „ Az ön által feltett kérdés gyakori és sajnos sok félreértés sőt szavatossági per is keletkezik miatta. A kankutyák mindkét heréjének a herezacskóban kell lennie már 6-8 hetes korban. Amennyiben ez nem így van, azt a kutyát tenyésztési célokra nem illik használni, hiszen a rejtettheréjűség hajlamát tovább örökíti. A tenyésztői tisztesség és a szakma szabályai azt diktálják, hogy legyenek a szülők bármilyen csodálatosak, a kiskutya bármennyire is ígéretes, de a féloldali rejtettheréjűség miatt ne tenyésszük tovább. Nem kízárt, hogy a here néhány hét múlva a helyére kerül magától, hormonális kezeléssel illetve műtéti úton is lecsábítható - de továbbtenyészteni akkor sem szabad. Ha tartósan a hasüregben marad a here, akkor műtéti úton el kell távolítani, hogy a későbbi daganatos elváltozásokat megelőzzük.
jelige: kutya fizioterápia
2005-02-24
Mélységesen egyetértek azzal, hogy a fizioterápia sok betegség és műtét utáni állapot kiegészítő kezelésében nagyon jó hatású. Sajnos itthon pl Németország, vagy az USA-val ellentétben kevesek által gyakorolt módszerekről van szó. A legjobb helyen biztosan Kukoricza Katánál (Primavet Kisállatrendelő) kopogtatna ezügyben.
jelige: Dudu
2005-02-24
2.5 éves Havanese szukájukat a tüzelés 6-16 napja között összesen 8 alkalommal fedeztették biztosan termékeny kannal, és a tavalyi akcióhoz hasonlóan a mostani félidős ultrahangon sem látni kölyköket. Érdemes megismételni az ultrahangos vizsgálatot és ha bioztosan üres a szuka, akkor nekilátni az ok(ok) felderítésének. Lemondani semmiképpen nem kell róla, hiszen könnyen elképzelhető az is, hogy a Dudunak egyszerűen olyan egyedi a tüzelése, hogy csak mondjuk a 25. napon ovulál. Ez még teljesen egészséges ciklus is lehet, a következő tüzelésénél érdemes progeszteron szint méréssel és hüvelykenet vizsgálattal egybekötött diagnosztikát csinálni. Ha kiderül, hogy nincs ovulációja, akkor a háttérbetegségeket érdemes felderíteni, hiszen sokszor pl a háttérben meghúzódó (és jól kezelhető) pajzsmirigy alulműködés okozza a meddőséget.
jelige: laoce
2005-02-11
Ha fiatal német juhász kanja rendszeresen megszökik, sem kennel, sem kerítés, sem lánc nem tartja otthon - akkor bizony nem biztos, hogy a herélés megoldja a dolgot. Ez csak akkor működik, ha a szökdösés kizárólag azokra az időszakokra vonatkozik, amikor tüzelő szuka van a háttérben. Ha a szökdösés állandó, a kutya haverkodni, ne adj Isten vadászni jár el, az ellen csak nagyon sok odafigyeléssel, munkával lehet tenni. A kutya iskola is segíthet, hogy az alapvető engedelmességi parancsokat megtanulja, és bizony fal, ablak mögül lesve a szökési kísérleteket meggátolva és következetesen büntetve kellene, hogy bevésődjön az, hogy nem szabad a területet elhagyni. A sok sétára, foglalkozásra a kutya „fárasztása” érdekében továbbra is szükség lesz. Gyógyszeres nyugtatással csak rövid időszakok oldhatóak meg, ezért azt nem javaslom, de az elektromos jelzést adó nyakörv használata hasznos segédeszköz lehet a kutya otthontartásában. Minél régebb óta tart a rossz szokás, annál nehezebben kezelhető.
jelige: Pocakpocok
2005-02-09
Kétéves elhullott csuklyáspatkánya elhamvasztásához az elérhetőség: 06-209-788-805
jelige: Manó
2005-02-02
9 éves törpe uszkárjáról írja: „ A kutyámnak egy nagyobb zsírmirígye van. Három nagyobb is volt, de kettő begyógyult neki, miután egy állatorvos kiszúrta neki és kinyomkodta a zsírt belőle. Van azonbam a jobb lapocka tájékáján egy, ami már régebben kifakadt és nem tud neki összeforrni. Egy lyuk van ott neki, amiből mindig kinyomkodom az összegyűlt vért és lefertőtlenítem neki, de nem tud neki összehúzódni, a húsa is nagyobb lett a lyuk egyik oldalán, így már u alakú a sebnyílás. Nem szeretném megműttetni, mivel már 9 éves elmúlt, nem szeretném altatni. Tudna valami más megoldást javasolni, ami nem jár altatással? A panasz 4 hónapnál régebben áll fenn. „ Miért kellene mást ajánlanom, mint a legkézenfekvőbb műtéti megoldást ? A törpe uszkár várható élettartama 15-20 év között lehet, már abban az esetben, ha nincsenek rajta pl huzamos ideig vérző fekélyes bőrhiányok, amik terhelik az állat valamennyi életfontosságú szervét. Egy gondos kivizsgálás után (ami alatt valószínűleg szövettani vizsgálat is készül) az állat valószínűleg aggálymentesen altatható és a műtétnek alávethető, amikoris megszabadulhat az összes hasonló kellemetlen és az egészségét is veszélyeztető elváltozástól. Remélhetőleg szövettan is készül az eltávolított „zsírmirigyek”-ről és így akár azt is megtudhatjuk, hogy nem igényel-e egyéb kezelést a kutya. Szánja el magát mielőtt még nagyobb lesz a baj.
jelige: Csoki
2005-02-02
Ha a 6 hónapnál fiatalabb kutyája 1-2 napja szipog, mintha be lenne dugulva az orra, akkor bizony lehet, hogy megfázott. És lehet, hogy a felsőlégutakat megtámadó komolyabb fertőző (bakteriális, vagy vírusos eredetű ) betegséget kapott el. Egy kiskutyának az első életévében a két kötelező veszettség elleni védőoltása mellett, „illik” kapnia 4-6 nem kötelező, de melegen ajánlott egyéb védőoltást is. Honlapunkon a tudnivalók rovatban megtalálja a kutyák ajánlott védőoltás sorozatát is, kérem olvassa el. Hány ilyen oltása van vajon a kutyának? A fertőző eredetű kórokok mellett előfordulhat, hogy valamilyen idegen testet szippantott fel az orrüregébe a kutya. Az is állatorvosi ellátást igényelhet. Minimálisan egy alapos lázméréssel egybekötött klinikai vizsgálatra , de lehet, hogy vérvizsgálatra és röntgen felvételre is szükség lehet. Mielőbbi diagnózist, hatékony kezelést és gyógyulást kívánok.

<< <  528 / 531 oldal  > >>

!

Szakrendelés daganatos, hormonbeteg állatoknak, szaporodásbiológiai szakrendelés tenyésztőknek, kisállat pajzsmirigy szakrendelés és állatorvosi rendelő címe:

Bp., 1221 Kossuth L. u. 52.


Tel: 06-1-229-38-65


H-P 8-20 Szo 9-12


ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS ITT!

 

Hirdetőfal

ÚJ HIRDETÉS
2019.03.28
Good Morning! Bathroom remodel under 1000 Windsor Terrace : <a href=https://bathroom-remodel.club>Bathroom remodel ny</a>
2019.03.09
Each dwelling apartments, houses, cottages or other housing ugby unique and contains individual high-functional load. All this mostly is related to kitchens. Remodel kitchen for under 5000 rightly considered one of especially difficult activities We in the production company LLC ASROMT Pelham Gardens involved masters, who all know about Victorian house kitchen remodel. Our firm make branded interiors , and of course for all this we pay special attention to requirements safety and functionality. Cooperate with client on all, without exception stages commit general analysis of features objects, carry preliminary calculations. when the client any questions have arisen you can ask our specialists and find out answer to them with detailed explanations. The Company provides quality I kitchens and renovations by democratic prices . Masters with great experience work can help fully change in a matter of days . The price depends on selected package of services, scope of work . 1970 kitchen remodel Chinatown - <a href=https://kitchen-renovation.club>kitchen renovation Midtown Manhattan</a>
2019.02.18
Sziasztok! Keresem cicamat aki tegnap tunt ep, nyakan egy sebbel, ha látná valaki, akkor kerlek titeket jeleljetek. Egy cirmos cica. 06307294720