Fontos információk

Tisztelt Tulajdonosok!

Dr. Bognár Lajos Főállatorvos úr és Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnökének tájékoztatása szerint, az állategészségügyi szolgáltató intézmények nyitva tartására NEM vonatkozik a tegnap életbe lépett Kormányrendelet korlátozása.

Rendelőnk munkanapokon 8-20 óra, szombaton 9-12 óra között változatlan nyitva tartással üzemel.

A mai tudományos tények és ismeretek szerint a hazánkban általánosan háziállatként tartott állatfajok (beleértve természetesen a kutyákat és a macskákat is) nem terjesztik aktív módon az emberek járványos koronavírusos megbetegedését (COVID-19) kiváltó kórokozót. Az emberi megbetegedések nem a háziállatainktól származnak és fordítva, a mai ismeretek szerint ezt az emberi megbetegedést kiváltó vírus nem betegíti meg a háziállatainkat.

A vizsgálati eredmények alapján kimondható, hogy a humán megbetegedések terjedésében az emberek egymás közötti közvetlen érintkezése és a cseppfertőzés (köhögés, tüsszögés) a legfőbb tényező.

Mindezekre és a humán koronavírus járványhelyzetre figyelemmel, az Önök, munkatársaink és a családtagjaink védelme érdekében arra kérjük Önöket:

  • Ha Ön lázas, légzőszervi panaszai vannak (köhög, náthás), kérjük ne látogassa meg intézményünket, az állatának intézményünkbe hozatalára kérjen meg más, egészséges személyt!
  • Ha az emberi koronavírusos járvány szempontjából Ön veszélyeztetettnek minősül (például 14 napon belül fertőzött környezetben tartózkodott, vagy a magyar Kormány által a járvány miatt ideiglenesen beutazási tilalmi listán megnevezett országban járt), kérjük, ne látogassa meg intézményünket, az állatának intézményünkbe hozatalára kérjen meg más, fertőzött környezettel kapcsolatba nem hozható egészséges személyt!
  • A mai ismeretek szerint az emberek járványos koronavírusos megbetegedése elsősorban az idősebb korosztályokban okozhat súlyos megbetegedést. Ezért azt javasoljuk, hogy a járvány lezajlásáig az idősebb állattartó ügyfeleink – kerülve a saját fertőződésük lehetőségét – ne hozzák az intézményünkbe az állataikat, kérjenek meg arra más, egészséges fiatalabb személyt!
  • Az intézményünkbe belépéskor kérjük, fertőtlenítse a kezét a bejárat mellett elhelyezett fertőtlenítővel!
  • Egy állatot lehetőség szerint csak egy tulajdonos kísérjen, a váróhelyiségben egy állattal lehetőleg csak egy kísérő személy tartózkodjon.
  • Kérjük, a váróhelyiségben az állataikat kísérő személyek tartsanak egymástól legalább 1 méteres védőtávolságot, kerüljék a fizikai kapcsolatot (érintés, fizikai üdvözlés, kézfogás) más állattartókkal. Amennyiben a váróteremben többen tartózkodnak, a várakozásra vegyék igénybe a rendelő belső udvarát, munkatársaink szólítani fogják Önöket.
  • A várakozási idő csökkentése, illetve elkerülése érdekében védőoltás elvégzésére, vizsgálatra kérjen intézményünkbe időpontot a +36 1 229-3865 vonalas telefonon, emailben a [email protected] címen, illetve online időpontfoglalási rendszerünkben.
  • Mivel egyes megállapítások szerint a koronavírus közvetítői akár a bankjegyek és pénzérmék is lehetnek, javasoljuk, hogy inkább bankkártyával fizesse meg a szolgáltatásunk ellenértékét.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993