Macska betegségek

2020.12.19.

Tisztelt Doktor nő
Van három felnőtt macskám és 5 kölyök macskám. Három kölyök macskám akik június 26-án születtek egyforma tüneteket mutatnak. Három napja folyik a nyáluk jár a szájuk, nem nagyon tudják rendesen ki nyitni a szájukat és nem tudják magukat nyalogatni olyan mintha nem tudnák rendesen ki dugni a nyelvüket ezek mellett a kedvük jó, esznek isznak, ugyan úgy bújnak és dorombolnak, mind a hárman kan cicák. A többieken nem látom ezeket a tüneteket. Mind ugyan azt eszik. Száraz tápot és konzervet kapnak. Kint és bent egyaránt vannak. Az utóbbi héten 3 patkányt is hoztak valahonnan kettő teljesen épp volt egy viszont félig meg ették arra gondoltam hogy nem lehet e hogy esetleg valami mérgezés mert másra nem tudok gondolni csak ez változott az elmúlt héten. Válaszát előre is köszönöm szépen.
Üdvözlettel Zsuzsanna

Nézze, nem tudom kizárni, hogy a patkányok mérgezettek lehettek, és a macskák esetleg dikumarol mérgezést szenvedhettek el – de a dikumarol mérgezés vérfogyottságot és emiatt erőteljes levertséget, bágyadtságot, étvágytalanságot szokott elsősorban okozni. Nem ezt tapasztalta.

Az adatlapról kiderült, hogy a féléves, kijáró kölykök oltatlanok, talán rendszeresen nem parazitamentesítettek. Ezek alapján igen valószínű, hogy fertőző és parazitás fertőzöttség is jelen van.

Állatorvosa a kölykök részletes kivizsgálásával (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vér/vizelet/széklet labor … esetleg egyéb vizsgálatok) tudja kideríteni a tünetek okát, ezek után derülnek ki az esélyek, megoldások. Ha túljutottak a mostani gondokon, úgy az összes cica (felnőttek és kölykök!)  rendszeres védőoltásait és parazitamentesítéseit, valamint az ivartalanításukat is érdemes lenne átbeszélni.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993