Aug. 20.

Tisztelt Állattulajdonosok!

Hamarosan újra augusztus 20-a lesz. A tüzijáték alatt nagyon sok az elkóborolt kutya, ezért vigyázzanak állatukra!

 

****************************************************************************************************

  • Bár Budapesten és a nagyvárosokban vannak a nagyobb tűzijátékkal egybekötött megemlékezések, érdemes érdeklődni, hogy az Önök településén mit terveznek.
  • Az esti etetést, utolsó séta időpontját úgy válassza meg, hogy megelőzze a tűzijáték kezdetét. Legjobb, ha a sötétség beálltával már nem indul útnak!
  • Ha séta közben éri a tűzijáték, azonnal érdemes pórázra kötni a kutyát, mert lehet, hogy hazafut, lehet, hogy átfut az úttesten. Ha a gazdi nyugodtan viselkedik, a kutya sem esik olyan könnyen pánikba. Bátorítsa, simogassa meg a kutyát, és folytassa a sétát.
  • kertben lakó kutyákat a tűzijáték előtt vigye be a lakásba, esetleg a garázsba, pincébe (olyan helyre, ahova kevésbé hatol be a zaj).
  • A tűzijáték idejére a kutyát ne hagyja egyedül, különösen akkor, ha tudja, hogy félős.
  • Ha meghallja az első durranásokat, kezdjen játszani a kutyussal, jutalmazza meg, egészen a tűzijáték végéig legyen vele. Így a jó emlék marad meg benne.
  • Ha gyógyszerezést kell fontolgatni, akkor érdemes észben tartani, hogy vannak már jól használható, természetes hatóanyagú nyugtatók, stresszoldók, melyek jól adagolhatók és nem bódítják el, csak nyugtatják a kutyákat. Ezeket már általában a tüzijáték napja előtt el kell kezdeni adagolni a megfelelő hatás elérésére, így érdeklődjön már most állatpatikánkban!
  • Gondoskodjon megfelelő bilétáról telefonszámmal és mikrochipről, ha mégis megtörténne a baj és kutyája félelmében elszaladna! Érdemes lehet ellátogatni a kutyával egy állatorvosi rendelőbe is mielőbb, ellenőriztetni a mikrochipet (működik-e, regisztrálva van-e), egyeztetni a tulajdonos adatokat, elérhetőségeket!

ADJON EGY ESÉLYT ÁLLATÁNAK, HOGY MEGLEGYEN!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993