Az állatorvos válaszol

Tisztelt Állattartó!

Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolunk itt, a honlapon, jeligésen, illetve a megadott e-mailcímre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot. Az űrlapot kérjük csak akkor töltse ki, ha hozzájárul kérdése honlapunkon való megjelenítéséhez! Megértését köszönjük.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az orvos válaszol rovatban megjelenő válaszok csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesíthetik az állatorvosi vizsgálatot.

Sürgős esetben azonnal vigye állatorvoshoz, ügyeletre állatát!

Semmiképpen ne adjon be embernek való gyógyszert állatának, mert ez végzetes lehet!

Ki válaszol?

1. Dr. Thuróczy Julianna, vezető állatorvos

Vendég szakértőnk kutyakiképzés, viselkedés, oktatás témakörökben:
2. Urbanovich Zoltán kutyakiképző, a DogIsland kutyasuli tulajdonosa, www.apacsdog.hu

Kérdések és válaszok

novel nem jó?

Önök használják a Biocan novel vakcinákat parvó ellen? Sajnos a kutyusunk is 3 parvós oltást kapott, után 4 hónappal pedig parvós lett teszttel igazolva! A doki mondta, idén volt is még kb. 3 ilyen eset, ahol 3-4 parvó oltás után mégis parvós lett a kutya. Írt is a tolnagronak, de annyira nem akar belemeni a dologba, hogy részletes jelentéseket írjon. Gondolkozik, hogy visszaváltson Vanguardra, mert ott nem volt ilyen eset, pedig nem is az új törzseket tartalmazza. Önök melyikkel oltanak, volt-e ilyen esetük?

Az orvos válasza »

Emlőciszta macskánál

Üdvözletem!
A 10 éves cicámat elvittem állatorvoshoz,mert észrevettem hogy kis mellbimbója megdagadt.A doktornő megtapogatta,aztán kinyomkodta neki,spriccelt belőle valami vízszerű.Azt mondta ciszta és elképzelhető hogy megint meggyűlik neki.Én aggódom nehogy valami komolyabb legyen,gondoltam megkérdezem mit javasolnak,nyugodjak meg,vagy menjek el vele máshová is? Sajnos sok helyen olvasom hogy egyre több a daganatos cica, kutya ezért az aggódás.
Válaszukat előre is köszönöm!

Az orvos válasza »

Ma zöld volt a széklete

Lassan 5hónapos Maine coon cicámnak, (benti cica)ma reggel zöld volt a széklete, S félek mi baja lehet, de orvost nem tudok elérni hétvégén ahol lakom. Mi lehet az oka?
Napokban az Ínyére kapott csak krémet mert az be volt gyulladá.
Annyi, hogy kb. Egy hete tüszög,de nem csipas vagy nem folyik az orra.
Szeme kicsit fura,mert kijebb van a szemhéja, de a doki szerint mikor az inye miatt vittem azt mondta az semmi gond nincs vele
Amúgy jól van, eszik iszik, vidám.
Köszönöm válaszát, Nagyon félek mi baja lehet.

Az orvos válasza »

Kutya

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő: kutyusomat pórázon sétáltattam,miközben egy másik kutya aki egyedül,szabadon kiszökött,rátámadt a kutyámra. Mivel 10 perc mulva sem engedte el,bármit tettem,szétszedtem őket. Ekkor ért a kutyaharapás. Az én kutyám nem agresszív,sem emberrel sem állattal szemben. De! Védekezés közben,nem voltam benne biztos,hogy melyik kutya harapott meg. Elrendelték az álkatorvosi megfigyelést 14 napra. Oltási könyvek rendben vannak. Most jön a kérdés. Az én kutyámat ez idő alatt kivihetem ugyanúgy pórázon sétálni? Ugyanis ő( Bichon Havanese) nem hajlandó az udvarban elvégezni a dolgát.Pedig már 8 éves. Én is köteles vagyok bezárva tartani,hiába pórázon történt a támadás,felúgyelet mellett?
Nagyon köszönöm válaszát!

Az orvos válasza »

Simparica 2

Köszönöm, de a Simparica trioban moxidectin van, mint az Advocate-ben, így miért nem hat rühatkára? A leírást én is el tudom olvasni.

Az orvos válasza »

Kanül

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!
Cicám lábába kanült helyeztek mert infúziót kap minden nap vese probléma miatt. Az aktivitása visszatért és esténként szeretne kimenni. Ül az ajtó előtt és egyfolytában nyávog. Eddig még nem engedtük ki mert azt a tájékoztatást kaptuk hogy jobb lenne ha bent maradna. Én is tudom hogy jobb lenne de mostmár egyre fogy a türelme, idegesebb az orvosokkal, harap, elszökik a vizsgálóban. Arra gondoltam hogy talán nyugodtabban viselné a napi infúziókat ha a megszokott életét élné vagyis hogy este kimegy. Nem tudom hogy mit helyezzek előtérbe? Kanüllel kimenni rosszabb vagy ha vadul a bezártság miatt? Üdvözlettel, Erika

Az orvos válasza »

daganat?

Tisztelt Dr. Úr/Nő!
Egyik rokonomnak van egy 6 éves Amerikai Staffordshire terrier ivartalanított kan kutyám. 1 éve kb. észrevettem, hogy a hátsó lábán van egy dudor, de azt hittük valami megcsípte, vagy megbökte. Sajnos nem múlik el neki, sőt egyre nagyobb..mára már a szőr is kihullott azon a részen és sokat nyalogatja, de nem fáj neki, mondhatni, hogy érzéketlen. Ma észrevettem, hogy a másik lábán és kihullott a szőr egy szabálytalan foltban..megnéztem közelebbről és úgy tűnt, mintha a szőrtüszője lenne begyulladva kicsit, ezért megnyomtam…azon a részen (nagyon) hosszú miteszerszerű, vastag szőrszálak távoztak. most ott sincs szőre, de a duzzanat elmúlt. Ennek okából megnyomtam a másik oldalon lévő, nagyságra kb. 50 forintos nagyságú dudort is, mely külön áll a combjától, vagyis nincs közvetlenül “összenőve” a lába szöveteivel. Ebből ugyancsak szőrszálak jöttek, bár nem olyan sok, mint a másikból, de talán kép alapján jobban érthető lesz, mire gondolok. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ez neki? Nyilván személyes vizsgálat során jobban meg lehetne állapítani, hogy mi is ez neki, de mielőtt elviszik az orvoshoz szeretnék egy lehetőséget felvetni számukra, tekintve, hogy előfordult már, hogy a kutyájukat félre kezelték az orvosok, akihez vitte és mellesleg a számla sem volt alacsony, ahhoz képest, hogy nem javult semmit az állapota egy másik problémánál, ami nem kapcsolódik ehhez a dologhoz. Ez természetesen nem Önöknél volt, még véletlenül sem szerettem volna félreérthetően fogalmazni.
Köszönöm előre is a válaszát!

Az orvos válasza »
Nincs több bejegyzés

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993