DR. THURÓCZY JULIANNA A HÍR24-NEK:

Dr. Thuróczy Julianna a szaporodásbiológia szakrendelésünk vezetője.A MACSKASZEX SENKINEK SEM JÓ!

Rendelőnk egyik alapítója, Dr. Thuróczy Julianna, a SZIE Állatorvostudományi Egyetem Szülészeti Klinikájának vezetője beszélt a HÍR24-en a macskaszexről, ami senkinek sem jó:

A chipes rendszer bevezetése után sincsenek biztos adatok a Magyarországon tartott kutyákról, hiszen sok állat még mindig nincs regisztrálva. A macskák számáról pedig még kevesebbet tudni, de becslések szerint akár 3 millió cica is lehet az országban, vagyis minden harmadik emberre jut egy.

Nem vagyunk ugyan benne abban a 10 országban, ahol a legtöbb macska él, de ha az arányokat nézzük, előkelő helyen lehetünk. Olaszország a hatodik majdnem 9 és fél millió macskával.  Mivel egy hazánknál háromszor nagyobb országról van szó, a mi hárommilliónk hasonló helyezést jelenthet.

<<<<<<<<<<<TOVÁBB A TELJES CIKKRE<<<<<<<<<<

Részlet a cikkből:

A szobacicákat is oltani kell

Aki igazán szereti a cicákat, az nemcsak az állat ételéről gondoskodik, hanem az egészségéről is.

Dr. Thuróczy Julianna, állatorvos professzor szerint védőoltás még a lakásban tartott cicáknak is fontos:

„Nem kell ahhoz kimennie az állatnak, hogy megkapjon egy fertőzést, a cipőn is haza lehet vinni számos kórokozót, amitől az állat megbetegszik. Ezért évente kell oltásra vinni őket. A féreghajtás pedig háromhavonta ajánlott, mert sokszor különösebb tünetek nélkül is lehet fertőzött a cica, ráadásul ezt tovább is adhatja a gazdának. Egyébként számos baktérium, gomba is átterjedhet állatokról az emberre, a jelenleg ismert, macskákat fertőző vírusok azonban nem.”

A szakember óv attól, hogy egy állatot valaki úgy kezeljen, mint egy gyermeket, mert könnyen el lehet kapni betegségeket:

„Én személy szerint nem ajánlom az állat csókolgatását, a túl szoros testi kapcsolatot, az együtt alvást sem. Viszonylag gyakori, hogy bőrgombát szerez a család a házi kedvenctől, de a Coli-baktérium és egyéb fertőzések is előfordulhatnak, ha nem mosunk kezet az állat simogatása, alomtakarítás után. A cica nyálában is rengeteg baktérium fordul elő.”

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993