bűzmirigy

Van egy 3 éves bichon hananese ivartalanított kb 7 kg fiu kutyus. Szereti a sertés szívet, vesét, szárazat is eszik, konzervet ritkán. 2-3 havonta kell vinni, bűz mirigy ellenőrzésre, mert be ragad. Kérdezni szeretném, hogy ez nálunk természetes? Min változtassak?
Válaszát előre is köszönöm:
Magyarné

Epilepszia

Üdvözletem!
2 hete a bichon kiskutyámra ( 8 èves) hirtelen fura merevedés lett úrrá és remegés…furán nézett de reagált ha beszéltünk hozzá. Utána naponta többször volt hasonló rohama, ami általában 1 ôrát tart. Volt orvosi kivizsgálás, nem találtak semmit, nem tudják mi baja…😔.
Szedett kalciumot es milgammat is probaltam adni par napig…. a rohamai par napig elmaradtak, jó kedvű volt, játszadozott, stb….Tegnaptol ismét…2 roham….és ma reggel már így keltült… Kegyetlen érzés így látni, hogy szenved 😔…..3 hónapja kétszer is szedtem ki belőle kullancsot.Akár parazita is okozhat ilyent? Köszönöm!

Cica, húgykövek és emésztési zavarok

Tisztelt állatorvos!

Négy éves Main Coon cicám gyenge bélrendszerrel született, így születése óta Vet Life Gastro intestinal tápot kap, ezzel tudjuk megelőzni a hasmenés kellemetlenségeit. Ez a táp rendben tartja az emésztését. Sajnos egy fél éve viszont kiderült, hogy hajlamos a vizelete bekristályosodásra. Ezt pasztával való savanyítással kiküszöböltük, de elég macerás a paszta beadása, inkább adnék neki savanyításra alkalmas tápszert (struvitosat) Eddig ezt úgy oldottam meg, hogy 50-50 %-ban kevertem a Vet life gastro és struvitos tápjait. Így nem volt hasmenés és kövesedés sem. Sajnos ez az ideális állapot körülbelül 4-5 hónapig tartott. Újra kövesedés merült föl. Ezt pasztával újra orvosoltam. Most egy ismerős ajánlotta a Hill’s tápszer ,,S/D” fajtáját. Kérdésem hogy próbálkozzak, vagy reménytelen találni egy emésztési zavarokkal született problémás cicának olyan struvitos tápszert, melytől nem lesz hasmenése? Esetleg Önnek vannak ilyen téren tapasztalatai?
Hálás köszönettel,
Mária

Dudor a kiskutya hátán

Üdvölet . Mi lehet az oka , vagy meddig várjak? A kiskutya egy törpe tacskó lassan négy hónapos , 7 hó 13 án megkapta a csippet és az első veszteség elleni oltását, egy másfél hétre egy kisebb dudort fedeztünk fel a dal lapockája fölött , néhány napot vártunk de mivel a dudor növekedett elvittük a dokihoz aki oltotta ő azt mondta ez egy régi dolog több hónapos biztosan az anya ráharapott , kétkedve fogadtam a válasz , a kutyán nem volt elötte semmi ilyesmi ! Voltam vele egy másik dokinál konzultácion , ő azt mondta , hogy az oltás tol van , várni kell 1-2 hetet és elmulik, lassan kisebbednie kell, ez volt másfél hete , azóta kétszer akkora már a dudor mint egy szilva nagyságú , ön mit javasol? Vagy mit tanácsol nekem milyen irányban menjek tovább ? Mennyi idő amir egy oltásnak ha ez az elmúlik a duzzanata? Csinálok képet . Köszönöm a választ.

Kutya gombas fertőzése

Tisztelettel steretném kérdezni, hogy 14 és fél éves kis yorki kutyámnál microsorum canis gombás betegséget mutattak ki egy éve. Gyógyszeres kezelést kapott. Kb fél éve újra megjelent nála. Most Terbiner és Pantoprazol gyógyszert kapott. Kérdésem az lenne hogy ezeket meddig szedheti a kutyus. Most ezekből már egy egy dobozzal beszedett de még mindíg nem gyógyult meg. KÖSZÖNÖM válaszukat!
.

Beagle betegség

Tisztelt Dr Úr /Nő! Olyan kérdésem lenne Beaglenknek Pain Syndrome -ja lett szegény beagle kutyánknak 6 éves érdeklődni szeretnék milyen gyógyszerrel.lehetne csillapítani a fájdalmat ha a nyakába belejön a görcs és szeretném tudni általában mennyi ideig szüntethető a fájdalom gyógyszeres kezeléssel mert nem szeretném elaltattatni amíg akkora fájdalma nincs köszönöm válaszát.

agresszív

Jó estét!Avval a problémával fordulok magához, hogy van 1 lány és 1 fiú cicám már 4 éve vannak 1 üt!A lány cicám az állatorvosnál agressziv de most az éves oltásra mind a kettöt vittem!Azota a lány cicám nagyon agressziv a fiú cicámmal szemben, fújtat , morog!Már mindent el követtem hogy fel oldodjon!Mit tudok tenni hogy ez az agressziv , támadó viseledése elmuljon! Köszönöm!

pseudothrombocytopenia- IRIS 2-es azotaemia

Kedves doktor nő!
5 éves brit rövid szőrű, ivartalanított, benti cicámmal kapcsolatban szeretném a véleményét kérni. Csináltattam egy vérvizsgálatot kíváncsiságból, aminek ez lett az eredménye:

[ Megjegyzés, kezelési javaslat ]
Hematológia: – pseudothrombocytopenia
Biokémia: – IRIS 2-es azotaemia
– egyéb kórjelző eltérés nincs
Javallat:
-fenti eredményt tünetek fényében kell értékelni
-amennyiben panaszmentes a cica, rehidrálás javasolt Virbac Nutribound oldattal kúraszerűen állatpatikából (esetleg cicaszökőkút,ha benti macska)

A cica nedveset és szárazat is eszik. A nedvessel vizet is adok neki, mert magától nem sok vizet fogyaszt. A vérvétel után készült vizelet vizsgálat is. Az eredményt mellékelem. 2 éves korában volt egy nagy műtéte. Bélköve volt, bélmetszéssel megmentették az életét. Azóta gastro intestinal pasztát kap. Kezdetektől fogva nehezen kakált. Olyan kemény volt a széklete, hogy ivartalanításkor beöntést sem tudtak neki csinálni, hogy kitisztítsák. Mióta ketten vannak ez a probléma megoldódni látszik. A cica eszik rendesen, kicsit mintha fogyott volna. 5,4 kg brit kislány.
Az orvos szerint nem kell aggódni a vizelet eredmény miatt, nem valószínű, hogy vesebeteg a cica. Akkor viszont mitől lehet rossz a vérképe? Aggódom….
Köszönöm szépen a válaszát.

Vizsla hátsó lábak labilitása

Tisztelt Dr. Thuróczy Julianna!
Dió MRI vizsgálata gerincsérvet állapított meg és csípő dysplasiát. A műtét idejéig a hátsó lábak labilitása kicsit fokozódott, de nem bénult le szerencsére.
Aug. 04-én megműtötték a gerincét. A Doktor úr azt mondta, jól sikerült a beavatkozás,ő úgy gondolja, hogy nagyon nagy az esély, hogy teljesen felépül. 2 hét múlva varratszedés.
Sok pihenést írtak elő neki, így most benti kutyus lett, ált. csak piszkítani megy ki, ill. hűsebb időben kicsit engedjük, hogy pár percet sétáljon. Még 2 napra való fájdalomcsillapítót kaptunk. Miből fogom észrevenni, ha utána mégis lenne fájdalma? A műtét előtt nem mutatott fájdalmat, pedig mindenhol azt olvastam, hogy a gerincsérv fájdalmas számukra.
Érdeklődni szeretnék, hogy általában mennyi idő kell ahhoz, hogy stabilabban mozogjon? Mit tehetek a lábadozás idején annak érdekében, hogy az izmai ne sorvadjanak tovább? Mire kell fokozottan figyelnem? Utógondozás?Stb, stb…
Előre is köszönöm a segítségét!
Üdvözlettel: Bné Kriszta

Fül haematoma

Kb. 3 héttel ezelőtt kezdődött. Észrevettük, hogy jobb füle feldagadt, tapintásra meleg, duzzadt. Állatorvosunk fül haematoma-t állapított meg, feltehetően a sok fejrázás, fülvakarás következtében alakult ki.(A kutya ismert allergiás) Kétszer leszívták neki, minden alkalom után szorítókötést kapott, amit min. 1 hétig kellett volna viselnie. Az első alkalom után ő magának leszedte, a második alkalom után mi vágtuk le neki éjszaka, mert annyira megszorították a nyakánál, hogy a kutya szó szerint többször fuldoklott, hörgött. Termeszetesen – a kötés hiánya miatt – füle újból szabadon, vérrel telítődve. Most rendeltunk az Amazonról egy “wrap-et”, kifejezetten kutyáknak, a terv, hogy hétfőn újból állatorvos, aztán kipróbáljuk, hogy ez az új dolog beválik-e, és magán hagyja-e!? A kutyám sokszor szomorú, elvonul, félrevonul, nem játszik a másik kutyánkkal, úgy gondolom nagyon rossz lehet ez neki. Mit javasolnak, hagyjuk, hagy gyógyuljon magától meg a füle, vagy menjünk és szívassuk le neki belőle a vért? Szteroidos kezelést egyelőre nem kaphat, éppen most van gyógyulófélben a mája miatt.

Köszönöm előre is válaszukat.
Nikoletta

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993