carpal laxity

12 hetes dobermann carpal laxity szindrómája van, a csonterősítőt elhagytam, de a C-11 sem tenne jót neki?

Bőrbetegség

Tisztelt Állatorvos!

9,5 éves boxer hím kutyám hátán, farkán és a farán 1-1 helyen a szőr 2-3 cm-es területen eltűnt és csak a bőr látszik. Valószínűleg viszket is neki, mert harapdálja. (Csatolok képet.) Vajon milyen betegség lehet? Tudom-e kezelni recept nélkül kapható (akár humán) gyógyszerrel?
Előre is köszönöm szíves válaszukat.

Üdvözlettel:
Klaukó Ákos

Ivartalanítás

Üdv!
7 hónapos szuka kiskutyám dec.16-án lett ivartalanítva. Kb 1 hete levert, nem olyan játékos, egész nap csak fekszik. Étvágya jó, nem fáj semmije. Ha hívom nem jön olyan szívesen mint az előtt. Lehetséges hogy most tüzelne először csak az ivartalanítás miatt nem tud de a hormonok még nem ürültek ki ebben az egy hónapban és ettől viselkedik máshogy?
Köszönöm válaszát.

Laboreltérések – Epilepszia?

Tisztelt Doktornő! 7 éves kutyám a hétvégén estefelé az alábbi tüneteket mutatta: mintha görcsben lenne az egész kutya, furcsa pózban feküdt a hasán, nem tudott felállni, dülöngélt jobbra, balra, zavart volt a tekintete. Kocsival azonnal orvoshoz vittem, az út alatt a kocsiban felállt, minimálisat hányt, szinte csak folyadék (nem bírja az autót, előtte reggel evett) és a kb. 5 perces út után úgy szállt ki az autóból, mintha mi sem történt volna. Semmi jelét nem mutatta, hogy néhány perccel korábban mi történt. Vettek le tőle vért, a laboreredményekben az alábbi tételek mutatnak eltérést, mögé teszem zárójelbe a labor által megjelölt referencia értékeket: hemoglobin 195 (120-180), Hematokrit 58.7 (38-57), abszolút retikulocitaszám 123.3 (<60G/L), retikulocyta Hb koncentráció 287 (262-281), alacsony festődésű reticulocyta % 60,8 (65-91), magas festődésű reticulocyta % 21 (4.3-10), ALT (GPT) 176 (5-60), AST (GOT) 85 (10-50), GLDH 21 (-10), LDH 381 (20-250), Karbamid 7.8 (2.5-6.7), vas 37.5 (18-25).
A minta enyhén hemolitikus.
Kérdésem: mi a véleménye az eltérésekről? Mennyire aggasztó a lelet? Utalhat-e ez epilepsziára vagy valami más betegségre?
Milyen további vizsgálatot javasol még?
Én most először láttam ilyen tüneteket a kutyámon, de napközben ő egyedül van a kertben, tehát nem tudom, hogy korábban előfordult-e már ilyen.
Barfozik születése óta (én 2 éves korában egy menhelyről fogadtam örökbe), ezért én is nyersen etetem.
Köszönöm!!!

Táplálkozás

Tisztelt Doktor nő,

Van egy kb. 1 éves, mentett, labrador-vizsla keverék kutyusunk. 4 hónapos kora körül került hozzánk.
Száraz eledellel és nedves eledellel is etettük, de az utóbbi 1-2 hónapban azt vettük észre, hogy a száraz eledelt csak akkor eszi meg, ha valamit teszünk hozzá neki (pl. egy kis maradékot a házi kosztból, nedves kutyaeledelt, stb.).
Azt szeretném kérdezni, hogy az ilyen fajta kutyáknak van esetleg valami speciális igényünk az ételt illetően, vagy egyszerűen csak “válogatós” a kutya?
A korának megfelelő eledelt adunk neki, és váltogatni is szoktuk, de valahogy nem eszi meg a szárazat, csak fent említett módon.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Mónika

Cica pajzsmirigy-túlműködés

Jó napot kívánok!
12 éves ivartalanított nőstény cicánknál pajzsmirigy-túlműködést állapítottak meg, amire Metothyrin tablettából kellett napi 2x 1/4-et szednie. November végén, mikor elkezdte a gyógyszert, 153 nmol/l volt a T4 érték, most viszont 14 nmol/l, tehát majdnem 10, ami már alulműködéshez közel lehet, ha jól tudom. Cicánk elkezdett belassulni és hízott fél kilót.

A kérdésem hogy abba lehet-e egy időre hagyni a gyógyszert vagy lecsökkenteni az adagját napi 1x 1/4 szemre esetleg?
Sajnos pajzsmirigy ultrahangot nem végeztek…

Közben november végén emlődaganattal (tubuláris, Grad II) is műtve lett, amely sajnos állítólag a késői ivartalanítás (pyometra miatt műtötték) miatt alakulhatott ki. Jelenleg a másik oldali emlőléc eltávolító műtétre készülünk…

Egy árlistát tudok kérni vagy találni a weblapjukon valahol?

Köszönöm válaszát!

Fenéktáji fájdalom

Tisztelt Doktornő! Van egy 13,5 éves ivaros kan vizslám, akire december végén kezdett rájönni a kangörcs (folyamatosan le kellett lökdösnöm magamról, ami után a levegőt döfködte). Mindemellett sétáink során csatlakozott hozzánk az önsétáltató barátnője, aki akkor már előtüzelési jeleket adott, az én kutyám pedig húzott és futott utána, alig tudtam pórázzal tartani. Majd egyik napról a másikra letargikus depresszióba esett, január közepére kezdte elveszteni az étvágyat, alig akart sétálni, azt hittem, meghúzta a csípőjét vagy a lábát a futással, viszont a barátnőjétől mindig felélénkült. Közben összeszedett egy hányós-hasmenős vírust, amire kapott antibiotikum injekciót. Ezt követően feltűnt, hogy nem a kutya lábaival van a gond, hanem fenéktájon. Mereven eltartotta a farkát a popsijától, ha pedig hozzáértem, fájt, szorosan behúzta. Ha a bűzmirigyhez értem, lüktetett neki. Elvittük orvoshoz, aki kinyomta. A kettőből kb. félmaréknyi sűrű, halványbarna váladék távozott, ami egyáltalán nem volt cseppfolyós, de vért sem tartalmazott. A doki nem adott rá semmi egyebet. Szóba került a prosztatája is, de az orvos azt mondta, hogy semmi rendelleneset nem érzett, egy picit duzzadtabb, de épp csak annyira, amennyire a felfokozott szerelmi állapota indokolja. Hazaérve a kutya letargikus lett, nem igazán akart enni-inni, majd másnapra feldagadt a bűzmirigytől a herékig tartó háromszögű fenékrésze.
Édesanyám beborogatta neki langyos vízzel, ami a popsijától meleggé vált és jobban be is duzzadt utána.
Ma, három nappal a bűzmirigy kinyomás után megint sétára indultunk, de alig akart/tudott elindulni (még mindig be van dagadva az a rész), és feltűnt, hogy kint a szobában teljesen ernyedt heréi keményre összeugrottak.
Megint felhívtam az orvost, ő azt mondta, hogy a kan kutyáknak tele van miriggyel a fenék része, ami párzási időben hormonokat termel, attól lehet ilyen duzzadt, de a kora miatt kasztrálás már nem jöhet szóba.

Szeretnék tanácsot kérni, mit tehetnék? A kutyám nagyon elesett, nem akar enni-inni, fekszik, látszik, hogy fáj az a rész neki, ráadásul ma már a nemi szervét is nyalogatta többször. Sétálni nehezen tud, a heréi kint keményre feszülnek (a lakásban nem, akkor sem, ha áll). Széklete és vizelete rendben van, azokkal semmi gond.

Hogy segíthetnék neki?

Előre is köszönöm a választ!

babézia3

És nem elég 1 imizol kezelés? Az állatorvosom csak 1-et adott, de a leírásban is ez van.

babézia2

Nem Imizollal kezelik a babéziát??

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993