12 hete kismacska oltás után

2020.09.30.

A 12 hetes kismacskám tegnap kapta meg a második komplex oltását (Nobivac Tricat Trio) plusz fél tabletta féregtelenítőt és fülatka elleni krémet a fülébe. A macska a kezelés után néhány órával bágyadt, álmatag lett, kihagyta az esti szokásos játékot, futkosást, de ekkor még nem gondoltam semmi rosszra.
Reggel viszont a macskát a dobozában találtam, szólításra próbált kibújni, de egyből az oldalára esett, menni nem tudott, csak az oldalán fekve kapálózott. Teljesen kitágult pupillával, kapkodta a levegőt. Eddig szobatiszta volt, rendesen használta az almot, de most minden a burkolaton volt szétszóródva. Etetni, itatni nem tudtam. Visszavittem az állatorvoshoz, de csak a feltételezéseit osztotta meg.
Tapasztaltak már hasonlót? Mi lehet a probléma? Az oltás okozhatja? Enni ugyanaz adtam neki, amit eddig is, semmi nem változott a lakásban az állatorvosi látogatás óta. Benti cica.

Hát az én feltételezéseim sokkal ingatagabb lábakon állhatnak,hiszen azt sem tudom, hogy a kölyök a védőoltás beadása előtt teljesen tünet és lázmentes volt-e, volt-e, mennyi fülrüh volt a hallójáratokban, korábban láttak-e ürülő bélférgeket, a beadott fél tabletta biztosan a nyelőcsőbe került-e … illetve a mostani rosszullét óta hogyan alakul a testhőmérséklete, vérparaméterei, mik a tünetei.

Természetesen nálunk is volt már rosszul kölyök cica a védőoltás beadása után. Ennek oka volt egyedi érzékenység, vakcina meellékhatás volt, és volt a vakcinától nagymértékben független korábban tünetmentes veleszületett, vagy szerzett betegség is.

Én innen a távolból csak remélni tudom, hogy kiderül a rosszullét oka, mielőbb rendben lesz a cica. Nagyon sajnálom a nem várt eseményt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993