Agresszív kutya

2020.05.22.

Tisztelt Doktornő!
Van egy kb 7 éves örökbefogadott kan palotapincsim. Másfél hónapja van velem, nem alapítványtól, hanem az utcáról lett befogadva. Sajnos az előéletéről semmit sem lehet tudni, chip nem volt benne, nagyon rossz állapotban volt. Férfiakkal nagyon agresszív, ugatja őket, hörög, morog és nem lehet kizökkenteni, olyankor ha hozzányúlok előfordul, hogy nekem is odakap. Tegnap átesett az ivartalanításon, és azóta hozzá se lehet nyúlni, annyira agresszív, és nem csak morog, támad is egyből. Ez a viselkedés változhat majd, ha felépül a műtétből? Esetleg valamilyen nyugtatót tudna javasolni amit adhatok neki addig?

Köszönettel:
Szandra

A kasztráció gyakran segít az ún tesztoszteron-függő agresszivitások megszűntetésében. Ha nem tesztoszteron-függő a kutya agresszivitása, akkor a kasztráció nem fog érdemben segíteni az agresszió csökkentésében.

Kistestű, alapvetően félénk kutyák esetében nem ritka, hogy nem tesztoszteron-függő, félelem/szorongás táplálta agresszióval állunk szemben.

A műtét utáni hetek adnak arra választ, hogy rendeződik-e a helyzet, csökken-e az agresszió. Mi a távolból csak drukkolni tudunk, hogy mielőbb rendezni sikerüljön a problémát.

Többféle, (kezdve az egészen enyhe, gyógynövény vagy feromon hatóanyagtartalmú nyugtatóktól kezdve az erőteljes idegrendszerre ható szerekkel bezáróan) áll elvileg rendelkezésre a kutya nyugtatására. Konzultáljon állatorvosával, hogy melyikkel, vagy milyen kombinációval próbálkozzanak.

A viselkedési zavarok, szociális zavarok “kezelésében” is segíthet állatorvosa, vagy kutya kiképző, kutya “pszichológus”.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993