Aladár tacskó kutyus problémája

2021.02.20.

Tisztelt Dr. Thuróczy Julianna.

Szeretnék tanácsot kérni a doktornőtől abban az ügyben, hogy Ön szerint mi lehet a problémája a 2 éves tacskó kutyusomnak akinek olyan tünete van most jelenleg,hogy vakargatja a fülecskéjét, a hóna alatt ( de jellemzően feltünőbb csak az egyik hóna alatt) kissé barnás haloványan a bőre a kis lábán is belül és mára már egy kis apró kiütés szerű picike hólyag tünt fel a hóna alatt.Nyalogatja elég sűrűn és viszket a szeme is de már ez azóta fenn áll neki amióta elhoztuk őt a tenyésztőjétől. Mai napra picit meg is duzzadt az egyik szemkörnyéki területe nagyon picit.Tanácstalan vagyok hogy mi lehet ami neki mostanában kihozta, mivel csak főt ételt eszik(főtt sertés lapocka, főtt sárgarépa,brokkoli,édesburgonya,kuszkusz-ezeket felváltva egyszer répát kap húsival,egyszer pedig kuszkusz husival).Száraztápot ritkán adok neki,most happy dog bárányhús-ruzseset eszik reggelente.Délután pedig főt ételt. Ezek mellé szedi az Vetri Science immunerősitőt, az Apto-flex szirupot izületeire, és gastrofarm port is kap.Voltunk vele ősszel egy allergia vizsgálaton amiben sokmindenre pozitiv lett 3 vagy 4 keresztes. A tacsim anamnézisébe bele tartozik még hogy ősszel szeptemberben volt egy akut vérzéses vastagbélgyulladása amit akkor kikezelt az állatorvosunk, de mondta a kontroll vizsgálatánál hogy nincsen teljesen rendben ez a kutya, sajnos. Akkor is volt ősszel már ez a vakarózása és akkor Apoquel tablettát adott rá az állatorvosunk amit 1/4-1/4-0 dózisban szedett, 2 hétig akkor. Nem szeretném ezen a gyógyszeren felnevelni a kis tacsimat így keresnék valami más alternativ terápiát neki.Mert most még szoktuk neki adni ha elkezd vakarózni akkor 1 hétig adjuk neki,de félek nehogy tönkretegye az amúgyis érzékeny gyomrát ezért hosszútávon nem adom neki .Bűrmirigye ki lett nyomva ősszel.És júliusban kapott Bravectot milprazonnal és nekem van egy olyan gondolatom illetve érzésem hogy esetleg nem az válthatta neki ki a vastagbélgyulladását rá két hónap múlva?Mert akkor azt többé nem szeretném adni neki, hanem átállnánk másra.
(Az allergia teszt eredénye 2 oldalas de a másikat külön tudom csak elküldeni mert nem engedi hogy 2 oldalt töltsek fel.)
Kiváncsi lennék a doktornő tanácsára.
Köszönöm szépen megtisztelő válaszát.
További szép napot kívánok.
Üdvözlettel
Boda Eszter

Leírása alapján nekem is allergiás megbetegedések tűnnek leginkább valószínűnek.

Állatorvosa, aki vizsgálhatta a kutyát (láthatta a 2 oldalát is a leletnek …) és kezeli is az Aladárt, jóval több esélye van a diagnózisra és a helyes kezelésre is.

Az allergia mellett persze lehet akár endokrin eltérése is a kutyának, de ennek igazolására is kivizsgálás szükséges.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993