Allergia

2021.09.09.

Köszönöm válaszát.
Így van, ilyen vizsgálatok alatt nem vett részt a kutya. Körülbelül 4 állatorvos látta: atka, allergia, étel allergia, pollen allergia, gomba : ezek a szavak hangoztak el, és ezek ellen lett a kutya kezelve.
Gyógyszerek : allermyl sampon(nyáron időközönként ezzel volt fürdetve, ideig óráig volt jó )
-apiquel allergia gyógyszer ez a leghatasosabb a kutya számára
-medrol (ezt már nagyon a végső esetben kapta, a tüneteket megszüntette egy ideig de emelett kapott máj védő gyógyszert is)
-advocate csepp (ez is használ a számára)
-simparica tabletta (változás nem volt észre vehető)
Az ataraxot javasolták de egyáltalán nem használt neki. Fajtiszta törzs könyves kutyáról van szó, amit minden orvos mondott az az, hogy túl van tenyésztve, gyenge az immunrendszere (kapott immunerősítő tablettát is), ezáltal minden fele bőrbetegséget el tud kapni, és az allergia is fent áll.
Étel allergiára való gyanú végett hypoallergén tápot kapott, és külön lett főzve neki, mivel a vakarózás nem szűnt hónapok elteltével sem, így ez az opció ki lett zárva.

Nincs mit köszönnie, minden kérdésre igyekszünk válaszolni.

Leírása alapján a feltételezett allergiás megbetegedés tüneti kezelési lehetőségeit kimerítették, ráadásul kitapasztaltál, hogy a gyógysamponos fürdetés és az Apoquel kezelés kielégítő eredményt nyújt. Azon nem szabad csodálkozni, hogy a tüneti kezelés csak időleges eredményt hoz, nem fogja megszüntetni a betegséget. Ha nem tudnak, nem akarnak szakrendelésen pontos diagnózisra jutni, úgy a tüneti kezeléssel lehet átvészelni a szezonálisan jelentkező durva tüneteket. Megjegyzem, hogy leírásában a “gomba” kórok leküzdésére talán nem is tettek kísérletet, és az Advocate hatékonysága  azt mutatja, hogy külső paraziták is szerepet játszhatnak a kutya tüneteiben. Szezonban ezt is (Advocate cseppek) folyamatosan, havonta lehetne alkalmazni.

Ha véglegesen, vagy legalább tartósan le akarják küzdeni a betegséget, úgy nem lesz más út, mint a részletes kivizsgálás. ha megvannak az allergének, úgy elvégezhető a hyposzenzibilizáló kezelés, ami akár végleges gyógyulást hozhat. Persze a részletes kivizsgálás hozhat olyan meglepő eredményt is, miszerint a kutya bőrtüneteit alapvetően endokrin eltérés, vagy heredaganat okozza, és az endokrin eltérés kezelése (ill a kasztráció)  hozhat tartós, vagy végleges eredményt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993