Autoimun?

2021.05.08.

Tisztelt szakértő! A másfél éves cica akit az utcáról mentettünk meg köhögéssel vittük a klinikára ahol vérvételt és röntgen felvételt készitettek. A vérvétel rendben volt a tüdején egy apró folt elváltozás látható.Kapott antibiotikumos kezelést is de kb minden három hét után nehezen szuszog ezért most csak gyulladáscsökkentő inekciot kap.Autoimun betegségnek dagnoztizálták! Azt mondták “ettől élhet” . A kérdésem az lenne hogy ezt kinövi -e stabilizálódik – e az állapota vagy égéssz életében kezelésre szorul? Immunerősítőt probiotikumot pulmo szirupot adunk.Szivesen vennénk ha még valami egyéb kiegészítőket is ajánlana amivel stabilizalini lehetne az állapotát valamint az ön véleménye is nagyon fontos számunkra:van-e esély a gyógyulásra ? van ilyen a felsoroltak alapján ebben az esetben hogy autoimun??? Mivel betegen került hozzank nem kaphatott otast .Mikor lehet beoltatni? Vagy ebben az esetben nem ajánlatos? lNagyon köszönjük Tisztelettel várom válaszát.

Egy utcáról mentett oltatlan, soha nem parazitamentesített cica esetében a parazitás és vírusos megbetegedések és azok szövődményei szinte “kötelezően” jelen vannak. Én nem tudom, hogy a vérvizsgálatok alatt vírusteszteket is értenek-e, milyen paramétereket vizsgáltak a vérmintákból, és ezek milyen eredménnyel zárultak. A röntgenen látható “folt” helyeződése, nagysága, esetleges változása a kezelés hatására szintén fontos, lehet akár vérzés, tályog, emphyzéma, ödémás/gyulladásos góc, talán a tumornak a legkisebb az esélye egy ilyen fiatal állatban – de egy ilyen góc önmagában okozhat állandó köhögést.  A nagy valószínűséggel jelen lévő parazitás és fertőző betegségek jelenléte mellett persze akár allergia, vagy autoimmun folyamat is jelen lehet a cicában.

Állatorvosa, aki a cicát többször vizsgálta, kezelte a felsoroltakon kívül tisztában van azzal is, hogy volt-e, van-e láza a cicának, mennyire súlyos a köhögés és felerősödött légzési hangok, ezek milyen jellegűek … és még sok más adatnak is, ő sokkal inkább képes megítélni, hogy mikor oltható a cica, milyen kezelésre és kiegészítő kezelésekre lehet még szükség. Én nem ötletelnék ilyen kevés ismeret birtokában.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993