Baleset

2023.06.18.

Mennyire komoly ez a törés?
Melyik csigolya volt el törve és mi a törött csigolya neve? Meg lehetett volna menteni műtéttel? Két hónappal ezelőtt a kiskutyámat aki akkor két éves volt el ütötte egy autó. El vittük orvoshoz ahol megvizsgálták és adtak neki fájdalom csillapítót. Az orvos azt állította hogy pár napon belül helyre jön, nem lesz baja a kutyának. Másnap szegény már alig bírt lábra állni húzta maga után a hátsó két lábát, el kezdett le bénulni amit akkor még nem tudtuk. Ez után egy napra mar szörnyű állapotban volt sokat sírt és szinte üvöltött a fájdalomtól. Amikor külön is vonult és nem evett nem ivott, akkor már tudtuk hogy nagy a baj így hát fel hívtunk egy másik allatorvost aki szerint el törhetett az állkapcsa, azért nem eszik. El vittük az allatorvoshoz ahol végeztek röntgen vizsgálatot. Sajnos a röntgen vizsgálat során ki derült hogy sokkal súlyosabb a sérülés mint gondoltuk mivel a kutyámnak a nyaki gerince volt el törve. Amikor ott voltunk vele szinte fel sem fogtuk hogy mit mondanak az állapota súlyosságáról. Az ottani allatorvos nagyon próbált segíteni rajta hívta több kollégáját is véleményt kért és meg kérdezett egy gerinc specialistát hogy mennyi esélye lenne túl élni az életmentő műtétet, illetve utána képes lesz e valaha is teljes életet élni. Sajnos nem merte el vállalni a műtétet mert nagyon csekély esélye volt a túlélésre. És akkor döntenünk kellett vagy haza visszük és maximum 1 hétig még nézhettük volna a haláltusáját, vagy el engedjük hogy ne szenvedjen tovább. Ez a döntés szörnyű volt és nagyon nagyon nehéz. Nem tudtunk másra gondolni ott és akkor abban a pillanatban, csak arra hogy ő mennyire szenvedhet most. Ezért fájdalmas döntést kellett hoznunk, az elaltatás mellett döntöttünk. Életünk legfajdalmasabb döntése volt az hogy őt el kellett engedjük hiszen csaladtag volt és örökre az is marad. Nagyon hiányzik és soha nem felejtjük, de szeretnénk megtudni tényleg olyan csekély esélyei voltak e az életben maradásra ahogy nekünk azt az állatorvos mondta. Kérdések között sajnos nem lehet továbblépni.

Klinikánkon mi nem operálunk gerinc és koponyasérüléses kutyákat, ezeket a betegeket tovább küldjük  specialistához, ezért nincs tapasztalatunk sem ismeretanyagunk ezen betegek esélyeit illetően.

Ha a 2 hónapja történt esélyeket állatorvosuk gerinc-specialista (ortopéd-, neurológus-) szakorvos bevonásával ítélte rossznak, úgy abban kellően biztosak lehetnek és megnyugodhatnak. Én ezt a döntést semmiképpen nem kérdőjelezem meg.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993