Betegség

2024.03.03.

Tisztelt Doktornő! Van egy 6.5 éves sziámi cicám akinél decemberben a következőket vettem észre: hangokra érzény, kicsit hígabb széklet,egy nap 6x hányt slejmot. Január elején arra jöttem haza, h lázas, agresszív alig lehet hozzányúlni, nem tud felmenni semmire (ágy,szék stb). Kényszeresen megy egyfolytában q lakásban és nyávog.Természetesen voltunk orvosnál, de senki nem tudja mi baja. Egy hét infúzió után (agynyomás csökkentő, szteroid) kicsit javult. Azonban a cica hátsó felével mintha nem érzékelné a távolságot rakosgatja a lábát mire sikerül áttennie oda ahova akarja. Nehezen rág, sőt mintha sokszor nem látna (szeménél nem találtak rendellenességet). Szteroidot kap 2×1/4-et és rengeteg vitamint. rohamai nincsenek. Szervi baja nincs voltunk mindenféle vizsgálaton, a laborjában a amiláz és az albumin volt magadabb. Szeretném megkérdezni hogy esetleg nem volt-e már hasonló tünetekkel más betege is? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát.

Leírása alapján számomra is elsőként az idegrendszeri betegségek jutnak eszembe, amely akár az összes leírt tünetet magyarázhatja, de nem lennék meglepődve a pajzsmirigy túlműködés, és akár vírusfertőzések, vagy más betegségek, elváltozások jelenlétén sem. Az sem kizárt, hogy a leírt megfigyeléseket, tüneteket egynél több betegség okozza.

Nem tudom viszont, hogy milyen vizsgálatokat végeztek el eddig, amelyek közül csak az amiláz és albumin mutatott eltérést.

Értem, hogy egyenlőre nincs diagnózis a cica esetében, de nem tudom, hogy történtek-e vírustesztek, volt-e thyroxin hormon mérés is, a vérből (vizeletből?, székletből?) milyen paramétereket határoztak meg … egyáltalán folyamatosan lázas-e a cica (hányszor mértek lázat?), vércukor meghatározás, képalkotó vizsgálat is történt-e ….

Gondolom, hogy már egy sereg lehetséges betegséget, elváltozást kizártak az elvégzett vizsgálatokkal, de ezesetben is csak a további vizsgálatok eredményezhetnek diagnózist, és így lehet a megoldásokról, esélyekről beszélni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993