Betegség

2024.03.09.

Jó Napot!
Nőstény ivaros maine coon macskám 4 éves 2024.01.20 kicsit legyengült nem tudott felugrani az ablakra felszerelt fekvőre le esett róla és többször is elbénázta az ugrást,(ilyen még sose volt ő mindig felugrott a legmagasabb helyekre is ) légzése is furcsa volt és asztma szerű köhögése is volt, bal lábával furcsán járt (kicsit imbolygósan) 01.24 elvittük orvoshoz csináltak hasi ultrahangot mellkas röntgent ,vér vételt és FIP FELV FIV teszt negatív. Csináltak egy teljes vérképet amire azt mondta negatív nem talál semmi elváltozást benne. Kapott meloxidylt de nem lett jobb . Ezután már alig evett alig ivott nem is nagyon mozgott ugrást nem is próbálta a bal lábát egyáltalán nem érezte, hangja se volt, nyitott szemmel feküdt, már nem is tisztálkodott, csináltak a hátsó lábáról is röntgent ott se láttak semmit. //bal lábbal nem lép fel az asztalra, jobb lábbal igen, panniculus reflex jó, mély és felületes fájdalomérzet van, jobb lábon erősebb ,bal szemnél enyhe tengely ferdülés pupillák szimmetrikusan reagálnak viszont a bal szemét nem csukja be teljesen erős fényben.// 01.29 az orvos agydaganatra gondolt utolsó esélyként adott neki Solu-Medrol 500mg (0,05 ampulla) ezután szednie kellett Prednisolon 5mg amit szedett 01.31-02.29 ig folyamatosan csökkentve, kapott még aktivaitet meg complivitet vissza jött a hangja már felugrott a kanapéra ami 50cm. Már érzi a bal lábát. Leálltunk a szteroiddal (kb 5 napra rá )és szép lassan újra vissza esett,nincs hangja nem ugrik fel alig eszik nem is ivott fecskendővel adtam neki, lábait érzi szeme nyitva és úgy fekszik , mikor nyel olyan mintha fájna neki előre csuklik a feje. 03.07 orvosi javaslatra újra elkezdtük a szteroidot,aktivaitet és complivitet várjuk a javulást. Étvágya van de nem sok, mivel megijedtem és neten olvastam a CBD-ről elkezdtem neki adni meg DM Guard immunerősitőt.
Csatoltam a vérkép eredményét esetleg ön lát benne valamit amit a másik orvos nem? Neten néztem ALT (Egy enzim, amelynek értéke a májsejt sérülése miatt megemelkedik.) ami ebben az értékben magasnak van jelölve. a másik az ALB ( Egy máj által termelt fehérje. Csökkent szintje krónikus máj-, vesebetegség, gyulladás, vagy bélbetegség jele lehet.) Az orvos a májról semmit nem mondott ezek az értékek meg arról adnak információt.
Vagy ön is idegrendszeri betegségre gondol?
Sajnos CT MRI nekünk nagyon sokba kerül és én próbálok abban bízni, hogy ez nem agy daganat mert hatott a szteroid. (ha ki is derülne az agydaganat gyógyíthatatlan)
Érdekelne a Doktor nő véleménye, várom válaszát, Szép napot!

Sajnos nem tudok okosabb lenni állatorvosainál, akik januárban vizsgálták a cicát, és akkor elvégeztek néhány vizsgálatot.

Én azt sem tudom, hogy volt-e lázas akár csak egyszer is a cica az elmúlt hónapokban …

A magas AST és alacsony albumin értékek alapján akár hasi ultrahang vizsgálat is felmerülhetett volna januárban, de az idegrendszeri tünetek miatt a koponyaüreg 3D képalkotó vizsgálata is indokolt volt, és nyilván indokolt jelenleg is.

Én a leírtak alapján sajnos biztosan nem tudok segíteni, nem javasolhatok mást, mint a cica friss, részletes kivizsgálását.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993