Betegség tünetek

2023.08.21.

Kedves Állatorvos!
A lakásban tartott, ivartalanított, nőstény, 8 éves macskám az elmúlt hónapokban többször is produkált furcsa (legalábbis számomra az) tüneteket. A semmiből kábává válik, folyik a nyál a szájából, olyan mintha világáról se tudna, a tegnapi nap folyamán ehhez még lihegés is társult és mintha nem kapott volna rendesen levegőt. Az első ilyen esetnél voltam vele az orvosunknál, megvizsgálta és mindent rendben talált, vért is vettek tőle, amit az ottani gép azonnal kielemzett és minden érték tökéletes. Természetesen a lihegés miatt ma újból orvoshoz megyünk, de félek megint nem hallunk újat, ezért is kérdezem Önt, mi lehet a háttérben? Jogos-e az aggodalmam?
(A cica minden évben kapja kombinált oltást és a féregtelenítőt, kizárólag benti, semmilyen virág vagy növény nem elérhető számára. Korábban nem volt betegsége és gyógyszert sem szed.)
Válaszát előre is köszönöm!

Ha a leírása alapján kizárjuk is a mérgezések és fertőző betegségek lehetőségét (én nem vagyok meggyőzve arról, hogy ezek mindegyike valóban kizárható), még így is többféle betegség, eltérés jelentkezhet a leírt tünetekkel. Nem tudom azt sem, hogy milyen vizsgálatokat végeztek orvosai, amelyek nem mutattak eltéréseket.

Hasonló tünetekkel járhat többféle idegrendszeri megbetegedés (epilepszia, agyburok/agyvelő gyulladás, koponyaüregi terimék …), szív/keringési zavarok, endokrin/metabolikus megbetegedések (hypertermia, pajzsmirigy túlműködés, cukorbetegség, hypoglikémia, hyperkalcémia …), onkológiai megbetegedések és jónéhány egyéb probléma.

A minél részletesebb általános kivizsgálás (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vér/vizelet/széklet laborvizsgálatok, képalkotók …) , és szakvizsgálatok (neurológiai-, kardiológiai-, onkológiai- …. ) vezethetnek nyomra. Ha állatorvosuknak lehetősége lesz szisztematikus, részletes vizsgálatokat végeznie, esetleg specialista segítségét is igénybe venni, így kiderülhet ki a tünetek oka, és ezzel a megoldások, esélyek is megismerhetőek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993