bolha

2020.05.26.

Tisztelet doktornő! Idős édesanyám két cicáját, és a lakást is ellepték a bolhák. Sajnos haza is hoztam belőlük, nálam nincs állat, remélem, nem tud tanyát verni a bolha. Utána olvastam az irtás lehetőségeknek, és a kérdésem az lenne, hogy a lakásban a cicák mellett milyen irtószert lehet használni. Írták a Bio Kill-t, Insecticid nevű szert, és Envirát. Na most ezek is permetrin tartalmú szerek, amik tudtommal mérgezőek a cicákra. De mégis akkor mit tehetnék? Tudom, porszívózni kell sokat, de ez sajnos nem elég. Másik nagy gond, hogy a cicák közül a kisebbik nagyon vad. Egyszer vittem fülatka miatt orvoshoz, azóta képtelenség őt megfogni, elrohan, elbújik mihelyt közelítek felé. A másikra sikerült tennem Advantage nevű spot ont. Félek, így hogy a másikon nincs védelem, hátráltatja az irtás. Sajnos féreghajtót sem tudok beadni nekik. anyum 85 éves, nagyon rosszul lát, kicsit demens is, segíteni egyáltalán nem tud. Köszönöm szépen a tanácsot, ha tud nekem adni a doktornő. Üdvözlettel: Gertrúd

Hát sajnos nincs olyan egyszerű megoldás, hogy valamilyen jól működő szert kiszórunk, vagy szétporlasztunk a lakásban … és az önmagában megoldja a bolha kérdést. Értem, hogy nem egyszerű a feladat idős édesanyjával és az egyik vad macskával, de a bolhakérdés megoldása csak komplex módon (a lakásban sok takarítással, fertőtlenítéssel, porszívózással, mosással … ) és mindkét macska tartós parazita mentesítésével oldható meg.

A  vad macskát is valamiképpen el kell látni bőrre alkalmazható cseppekkel, vagy nyakörvvel máskülönben ő, mint védelem nélküli gazdaállaton gyönyörűen túlélnek, és szaporodnak a bolhák és a lakást is folyamatosan tovább szennyezik petéikkel, majd az abból kikelő lárvákkal. Egyetlen védelem nélküli állat jelenléte esetén sem lesz vége az inváziónak.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993