Cica

2022.11.25.

Jó estét Doktor nő. Komplikált a történet, de a lényeg, hogy találtunk egy kiscicát, nyáron született, kb. 1 hónapja észrevettem, hogy nagyon híg a széklete, hasmenése van. Az étel gyorsan átmegy rajta. Elvittük az állatorvoshoz, aki nem mondott szinte semmilyen diagnózist, adott glükóz port, féregtelenítő tablettát és antibiotikumot fecskendőbe, amit 4 napig kellett nekem otthon adni neki. Levest főztem neki csirkemellből és répából, illetve a husit is odaadtam neki, száraz ételt kapott csak. Kezeltem, minden jól alakult, helyre jött. A cicus még nem volt oltva, azt mondta az állatorvos, hogy akkor majd ha jobban lesz. Viszont most megint mintha visszaesett volna, nyávog sokat, gondolom fájdalmai vannak, tolat hátra és nyávog közben, a végbélnyílása eléggé piros. Nem tudom mi lehet a baj, rengeteget olvastam. Valamilyen bélbetegségre, emésztőrendszeri zavarra gondoltam. Nagyon remelem hogy kezelhető. Ön mit ajánlana? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!!!!

A cica részletes kivizsgálását (fizikális vizsgálatok, vér/széklet labor, vírustesztek, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok …) ajánlom.

A kezelést az eredmények ismeretében lehet megmondani. Egy ennyi idős kölyök macskának nem egyszeri féreghajtásra, hanem kéthetente rendszeres féreghajtásra és külső parazitamentesítésre is szüksége van, valamint a védőoltásainak beadására is. Jót tehetne a kölyök fejlődésének, egészségének, ha legalább az éjszakát tiszta, meleg helyen tölthetné, és jó minőségű junior tápot ehetne. A nyáron született kölyök a tél folyamán december-február időszakban várhatóan ivaréretté válik, ezidőben az ivartalanításra is gondolni kellene majd.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993