Cica felsőlégúti probléma

2022.10.04.

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A cicám 2 éves, oltatlan cica. Vélhetőleg nyelőcső gyulladása lett 5 napja. Az állatorvostól kaptunk rá por alapú gyógyszert, amit vízzel hígítottam fel es napi 2×1 ml-t adok neki. Kedden jár le az 5. Nap, amíg adnom kell neki. Az egyik szeme könnyezett picit, de 2 nap alatt elmúlt
Szépen javult végre a cica, azt hittem, a nehezén túl vagyunk.
Most el kezdett tüsszögni es szegénynek be lehet dugulva az orra valamenmyire, mert prüszköl folyamatosan, ettől nem érzi az illatokat, és nem eszik egy napja semmit újfent. Nem tudok vele itthon lenni, dolgoznom kell
A doktor azt mondta, ha súlyosbodik az állapota, vigyem vissza, de nem súlyosbodik. Javul, csak nem tudom, hogy az új tünet miatt kell-e aggódni. Ez romolhat-e tovább és alakulhat-e tüdőbeli problémává vagy bármi visszafordíthatatlanná. A lakásban még nincs fűtés, így csak betakarni tudom és melegvizes palackkal támasztom ki a cicát, mert észre vettem, hogy rázza a hideg szegényt. Nem jön sárgás váladék, sem az orrából, sem a szeméből. Tudok-e bármit tenni a párásításon kívül, ami hamarabb meggyógyuljon a cica és elkezdhessük az elmaradt oltásokat pótolni? A betegsége miatt most nem engedem ki egyáltalán.

Köszönettel
Beatrix

Leírása alapján számomra egyértelműen úgy tűnik, hogy súlyosbodott a cica állapota, hiszen új tünetek jelentek meg, és újra étvágytalan is. Vigye vissza a cicát állatorvosához, és jelezze észrevételeit.

Ha ő megvizsgálhatja (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vérlabor …. esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok …) , úgy kiderülhet, hogy milyen betegséggel küzdenek. Nem kizárt, hogy infúziós kezelésre és a leírtnál több gyógyszerre lesz szükség a gyógyuláshoz.

Valóban nagyon fontos, hogy a gyógyulás után rendszeres védőoltásokat, parazitamentesítéseket kaphasson a kijáró cica, és az ivartalanítás is megtörténhessen.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993