Cica laboreredményének értékelése

2022.04.30.

Tisztelt Doktornő!
Másfél hete vettük észre, hogy cicánk az alomból kijövet megroggyant, hátsó lábai bizonytalanná váltak, eldőlt, majd újból elindult, fitkosott is.
Az állatorvos alapos fizikai vizsgálatnak vetette alá, majd vért vett. A labor eredményét tegnap küldte el, melyet mellékelek. A fizikai vizsgálat rendben volt, semmi eltérés nem tapadutalható. A cica azota is meg-meg billen, koordinálatlan, rogyadozó hátsó lánakkal, mely nyugalmi állapot után gyakori.
Jól eszok, iszi, kakil.
Vidéken, a fővárostól messze lakunk.
Bredike 6 éves, ivartalanított cicalány.

A leírt mozgáskoordinációs zavarokat (rogyadozás, bizonytalan mozgás) a nyilvánvaló mozgásszervi és neurológiai betegségeken kívül is számtalan egyéb betegség (lázas betegségek, szív/máj/vese elégtelenség, metabolikus és endokrin betegségek,  onkológiai betegségek …) okozhatja. A rendkívül nehezen olvasható eredménylistán mintha a CK lenne az egyedüli eltérés, ami akár izomsérülésre is utalhat. A laboreredményeket azonban mindig az egyéb vizsgálatokat is elvégző állatorvosnak érdemes elvégezni.

Ha a fizikális vizsgálatokkal és az eddigi laborral nem sikerült tisztázni a tünetek hátterét, akkor nyilván érdemes továbblépni a kiegészítő vizsgálatokkal. Állatorvosának nyilván vannak elképzelései a továbblépés tekintetében, valószínűleg ismételt alapos fizikális vizsgálatok, további labor és képalkotók lesz a javaslata. Önnel és állatorvosával együtt én is remélem, hogy mielőbb sikerül diagnosztizálni észrevételeinek okát és sikerül meggyógyítani a  Bredikét.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993