Cicám halála

2022.10.18.

Tisztelt Doktor Úr/Nó.Tegnapi nap folyamán a cicám halálával kapcsolatban tettem fel kérdést,amire azt írták,hogy a 3 évvel ezelőtti daganat,valoszinüleg nem oka a halálának.Azt az orvost kérdeztem meg,aki mútötte a cicámat,ő mondta,hogy labor vizsgálatot kellene készíteni,mert az kimutatná,ha esetleg máj vagy veseproblémái lennének.Erre nem gondoltam volna a legrosszabb álmomban sem,hogy ezzel a vizsgálattal,majd infuzióval a halálát okozzák.Mikor estére észrevettem,hogy fullad,fölhívtam telefonon,s azt mondta nem tud mit tenni.Végig nézni a halál tusáját,egyszerüen kiborít.Amilyen kis vékony volt,s amennyi infuziót kapott,nem tudom,hogy ennyit szabadott volna neki adni.
Tegnap vittük el hamvasztani,kiszedtük a kanüt,mert ugye az orvos azt mondta,hogy 4-5 napig jó lenne ,ha kapná..Cicatartóktól hallottam,hogy steroidot kellett volna első körben kapnia,s nem infúziót.A kanült olyan szorosan körbetekerték ragasztószalaggal,hogy alig tudtam l.eszedni.Nem lehet,hogy mivel ilyen szorosan tekerték rá,lefolytotta a vér keringését? Nagyon bánom,hogy abba a rendelőbe vittem,mert úgy érzem,orvosi hiba okozta a cicám halálát.Nagyon el vagyok keseredve,okolom magamat,hogy miért oda vittem.Még most is mellettem lehetne.Egyfolytában ez jár a fejemben.Fáj a fejem,a gyomrom,s nem tudok másra gondolni,csak erre.
Előre köszönöm a válaszukat

Operáló orvosának teljesen igaza volt, hogy széleskörű laborvizsgálatokat ajánlott, ezzel jó esetben diagnosztizálni lehetett volna a cica problémáját, de biztosan közelíthettek volna a diagnózishoz.

Kezelőorvosát is meg tudom érteni annyiban, hogy a kritikus, kiszáradt állapotban lévő cicát először infúziós kezelésben részesítette, pláne, hogy nem tudott mintát venni sem tőle. Amennyiben a vénakanül alatti lábrész duzzadt, dagadt otthon, úgy szoros lehetett a rögzítés, de ez gyakorlatilag soha nem okoz olyan mértékű keringészavart, amitől el lehet veszíteni egy beteget.

Nem szeretném az utólag okos állatorvos szerepét eljátszani. Utólag könnyen lehet véleményezni, hogy akár a szteroid kezelés, vagy másféle kezelés más eredményre vezetett volna, de ezek végeredményét már soha nem tudjuk meg. Nagy kérdés az is, hogy mennyi ideig sikerülhetett volna stabilizálni a 17 éves cica állapotát bármilyen kezeléssel.

A történetét olvasva  biztos vagyok abban, hogy Ön is, operáló orvosa is, és a legutóbbi kezelést végző kolléga is a legjobbat szerette volna nyújtani a cicának. Ön után őket bánthatja a legjobban, hogy ez nem sikerült.

A cica utolsó napjai, majd halála és a mostani hamvasztás és búcsú egészen biztosan nagyon megviselték. Nagyon sajnálom a történteket és a cicát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993