daganat?

2022.10.06.

Tisztelt Dr. Úr/Nő!
Egyik rokonomnak van egy 6 éves Amerikai Staffordshire terrier ivartalanított kan kutyám. 1 éve kb. észrevettem, hogy a hátsó lábán van egy dudor, de azt hittük valami megcsípte, vagy megbökte. Sajnos nem múlik el neki, sőt egyre nagyobb..mára már a szőr is kihullott azon a részen és sokat nyalogatja, de nem fáj neki, mondhatni, hogy érzéketlen. Ma észrevettem, hogy a másik lábán és kihullott a szőr egy szabálytalan foltban..megnéztem közelebbről és úgy tűnt, mintha a szőrtüszője lenne begyulladva kicsit, ezért megnyomtam…azon a részen (nagyon) hosszú miteszerszerű, vastag szőrszálak távoztak. most ott sincs szőre, de a duzzanat elmúlt. Ennek okából megnyomtam a másik oldalon lévő, nagyságra kb. 50 forintos nagyságú dudort is, mely külön áll a combjától, vagyis nincs közvetlenül “összenőve” a lába szöveteivel. Ebből ugyancsak szőrszálak jöttek, bár nem olyan sok, mint a másikból, de talán kép alapján jobban érthető lesz, mire gondolok. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ez neki? Nyilván személyes vizsgálat során jobban meg lehetne állapítani, hogy mi is ez neki, de mielőtt elviszik az orvoshoz szeretnék egy lehetőséget felvetni számukra, tekintve, hogy előfordult már, hogy a kutyájukat félre kezelték az orvosok, akihez vitte és mellesleg a számla sem volt alacsony, ahhoz képest, hogy nem javult semmit az állapota egy másik problémánál, ami nem kapcsolódik ehhez a dologhoz. Ez természetesen nem Önöknél volt, még véletlenül sem szerettem volna félreérthetően fogalmazni.
Köszönöm előre is a válaszát!

A fotón látható képlet nagy valószínűség szerint egy méretes bőrdaganat, kisebb eséllyel esetleg gyulladásos konglomerátum lehet.

Ha állatorvosa megvizsgálhatja a kutyát, úgy kiderül, hogy eltávolítható, operábilis-e a képlet. A szövettani eredmény pedig pontosan megmondja, hogy mennyire jó-, vagy rosszindulatú a tumor, kell-e műtét utáni nyomonkövetés, illetve kezelés a kiújulás és áttétek kialakulásának megakadályozása érdekében.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993