enerváltság

2022.04.29.

Kedves Doktornő! Köszönöm a tanácsait, és nagyon jólesik, hogy a szívén viseli a sorsunkat. A kutya kapott még lázcsillapítót, gyulladáscsökkentőt, étvágygerjesztőt is, mert időnként romlik az étvágya, de a héten igen enervált, enerváltabb, mint az előző napokban, sokat fekszik, keveset mozog, kedd óta különösen. Tegnap, szerdán, április 27-én ismét állatorvoshoz vittem, alapos vizsgálat kiderítette, hogy a sebei még nem gyógyultak be, kezelte azokat, kent rájuk sebgyógyító kenőcsöt, és nekem is azzal kel még kenegetnem. Láza nincs. Lehetséges, hogy a szívével vagy a tüdejével, vagy a belső szerveivel van gond? Ezek megvizsgálását is kértem, de nagyon összetorlódott a beteg kisállatok kezelése, rengeteg páciense van, csak a jövő héten lesz rá ideje, remélem, mielőbb. De addig is nagyon aggódom. Szaladni bír, még gyorsan is, ha valamit hall, és kirohan ugatni a kerítéshez, de kevés futás után lelassul, lassan bír mozogni, és mint írtam, többnyire csak fekszik. Ön szerint is indokolt a szív- és tüdővizsgálat, meg a hasűri szervek ultrahangvizsgálata? Tényleg lehetnek belső sérülései? Amellett időnként elbújik, de itt nem tudnak mit kezdeni a poszttraumatikus stresszel. Mit tanácsol, mit tegyek, hogy elmúljon? Amúgy kevesebb vizet iszik, mint általában, a rizst újabban nem eszi, a főtt húst viszont igen, de tegnap este már vízzel együtt nem ette, csak ha leöntöttem róla a vizet, és külön edényből itta a vizet. Mi lehet ennek az oka? Az udvaron sétáltathatom de nem nagyon akar. Mit tanácsol, miként sétáltassam, és mennyi ideig? Hamar elfárad… Megértését és válaszait előre is köszönöm! Tisztelettel: Lajos Mihály.

Kérdéseinek zömére nem tudok válaszolni, de az enerváltságot érzésem szerint tünetként kell értékelni, amit okozhat az eredeti, ismert sérülések, fájdalom, de feltáratlan belső sérülések is.

Jelenleg indokolt lenne a kutya részletes kivizsgálása, a belső szervek sérüléseinek kizárása. A jövő héten, amikor állatorvosa ráér, csak akkor lesz indokolt a kutya kivizsgálása, ha még mindig nem gyógyult.

Megerőltető sétákra ne kényszerítse a kutyát, csak ismert, biztonságos környezetben tegyenek rövid sétákat.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993