epilepsziás roham

2021.01.20.

Tisztelt Doktor Nő!Korábban már írtam Önnek, mellékletként csatolom. 15 éves kutyámról lenne szó! Azóta annyi a változás, hogy mégiscsak kennelköhögéssel lett kezelve 1 hetes gyógyszeres antibiotikum kúrával, aminek köszönhetően a köhögés megszűnt, élénk volt. Viszont mire elkezdtünk volna örülni a kúra utolsó napján éjjel epilepsziás rohamot kapott, ami másnap délután megismétlődött. Lehet összefüggés az antibiotikummal? Azóta kórházi kezelést kapott homeopátiás szerekkel. Vérvétel eredménye nem mutat negatív eredményt, májfunkciója a korábbi eset óta stagnál. Jelenleg Sevenal(2X0,5)Karsivan(1X1)Milgamma(2X1)tablettát kap. Azóta szerencsére rohammentes, viszont sétálás közben sokszor megszédül és mintha tudatzavara is lenne néha. A kórházban különösebb okot nem tudtak mondani a korára fogták és hogy talán agyi vérkeringés probléma. MRI-t nem csináltak mert túl költséges és ha daganat van az agyában akkor a kora miatt a műtét,kemo nagyon kockázatos ugyanígy gyógyszerrel tudnák kezelni. Természetesen így is hálás vagyok Nekik. Ön tudna valamit javasolni?Tudnék még valamit tenni a javulás érdekében vagy törődjek bele hogy ez már így marad élete végéig? Válaszát előre is köszönöm. Lejla

Leírása alapján a kutya tüneti kezelését és epilepszia-szerű megbetegedését állatorvosai elvégzik, egyenlőre a májelégtelenség sem rosszabbodik. A hosszútávú gyógyszeres kezelés, főleg az epilepszia kezelése a májműködést azonban tovább terheli. Örülök, hogy a légzőszervi tüneteket sikerült leküzdeniük.

Ha közösen meghozták a döntést, miszerint a 15 éves kutya esetében nem lesz további kivizsgálás, úgy nyilván lehetetlen pontosabb prognózist, és oki kezelésre vonatkozó tanácsot adni. Önnel és állatorvosaival én is remélem, hogy minél tovább sikerül jó állapotban megtartaniuk a kutyát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993