Etetés

2022.10.13.

Jó napot kívánok!
Van egy kb 4 hónapos hím macskám akit egy hónapja fogadtam be . Sajnos nagyon keveset eszik .Első perctől keveset evett ,illetve ha mégis neki fogott ,egy apró zaj is elég volt ,hogy félbe hagyja .Naponta egy fél kávéscsésze száraz junior tápot fogyaszt el és egy 100 grammos nedves tápot . Eleinte azt hittem,hogy a táppal van baja.Ezert adtam neki nyers és főtt csirke májat .Viszont azt is ott hagyta .2-3kicsi májnál többet nem evett meg. Az említett táp mennyiséget is órákon keresztül fogyasztja .Sokszor másnapra is marad. Élénk,játékos úgy látom jól érzi magát .Pár napja vittem ivartalanítani és kapott injekcióba féreghajtót és amellett tablettába is amit 3 napig kell adjak napi 1 tablettát .Az állatorvos arra gondol ,hogy férges és azért nincs étvágya . A kezelés pedig tőbbféle féregre hatásos .Úgy értettem ,hogy ki tisztítja a szervezetét.Emellett kapott egy vitamin injekciót. Na de mindezek után sem eszik a macska. A széklete tiszta nem hiszem,hogy lenne gilisztája. Talán még fontos lehet,hogy enyhén köhög. Olyankor lapul le a földre majd egy pár másodperc lihegés ,köhögés után jön helyre .Védőoltást nem kapott .Mivel,hogy keveset eszik a whiskas száraz tápot le cseréltem jó minőségű prémium tápra azért ,hogy akkor bár jusson értékes anyagokhoz. Tejterméket nem adtam neki. Mi lehet a baja egy látszólag egészséges macskának?Most kellene egyen rendesen hisz növésben van .Az ismerősöm kölyök macskái egész nap esznek . Válaszát előre is köszönöm .

Leírása alapján a cica látszólag sem egészséges.

A köhögés, lihegés, gyenge étvággyal, pláne ha gyengén fejlett, sovány is a cica egészen biztosan betegséget jelez az oltatlan, csak első alkalommal parazitamentesített kölyök kandúr esetében.

Ha állatorvosa kivizsgálhatja (fizikális vizsgálatok, vírustesztek, laborvizsgálatok, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok …) a cicát, úgy kiderülhet, hogy mi a betegsége, és remélhetőleg meg is tudják gyógyítani.

Ezután érdemes lenne megkezdeni a vakcinázását, rendszeres parazitamentesítését és jöhet a kasztráció is.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993