fáradékonyság

2023.01.10.

Tisztelt Doktornő! Tanácsot kérek ismét. A kutyám már jó ideje megtette a maga másfél órás sétáit, ritkán két órásat, csak egyszer akart már egy óra után hazajönni. Szombaton délután volt egy aktusa, ami után nagyon legyengült, alig mászott, lassan jött hazafelé. Vasárnap is még lassan járt, de lejárta a maga másfél óráját. Tegnap, hétfőn már ismét szépen gyorsan ügetve, időnként szaladva tette meg a másfél órás sétát, azért ma még elvittem vizsgálatra. A szívét fonendoszkóppal megvizsgálták, nem hallottak gyanús zörejt, megvizsgálták, milyen szinten van a szívférgessége — csak kb. másfél heti késéssel tudtam beszerezni és beadni a múlt hét derekán a szívférgességet alacsony szinten tartó gyógyszerét, Milprazont –, de nem emelkedett meg, azért kapott egy szívférgességet csökkentő injekciót. Reggel még volt erős étvágya, nem tudom, milyen lesz az étvágya a főétkezéskor, most délután(eddig jó volt), viszont a mostani sétán ügetett, de időnként lassú volt, és egy óra 17-19 perc múlva már hazajött. Lehet-e esetleg szívelégtelenség, aminek a megállapításához komolyabb állatklinikára ajánlatos vinnem? (Egyébként jóval kevesebbet székelt a megszokottnál, bár normális állagút.) Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Lajos Mihály.

Leírása alapján bőven elképzelhetőnek, sőt valószínűnek tartom, hogy az ismerten szívférges kutya fáradékonyságát állapotának rosszabbodása okozza.

Mielőbbi részletes kivizsgálás (fizikális vizsgálatok, laborvizsgálatok, ezután szükség esetén kardiológiai vizsgálat, és vagy ortopédiai vizsgálat, esetleg egyéb szakvizsgálat …) tudja tisztázni, hogy mi okozza a fáradékonyságot.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993